Nincs Traktormajális? Van Traktortalálkozó!

  2008. június 05. - Csikós Zsolt

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve


- Fiam, idén nem lesz Traktormajális. Elmarad, talán jövőre megyünk újra, ha már hatéves leszel.

Ilyen szomorúnak rég láttam a Bálintot. Vihettem én Weissenkirchenbe a Puchok közé, Szigetszentmiklósra Wartburgokat és Pannóniákat nézni, Közlekedési Múzeum raktárába csoda vénségeket szaglani, Tatára buszozni, a fő vonzerő a traktor maradt és persze a Balaton. De az idén is lesz, mint mindig.


- Apa, a Hofhejj ott lesz idén is? És a Dutja? – kérdezgette már karácsonykor, amikor múlóban volt már az újjáték-eufória. Mindez több mint fél évvel az utolsó Traktormajális után. Hiába, a traktor zsigerileg hat, abban még a bimbódzó elme is meglátja a Gépet.

Hát Bokor idén elmaradt. Öt éve járunk oda, a Bálint félévesen is már a Vöcsi (Hofherr) egyhengeresének püfölésére aludta a délutánit. Az év legjobb rendezvénye volt, vitathatatlan. Tragédia e hiány mindnyájunknak.

Szinte csak véletlenül vettem észre a leveleim között, hogy valami traktortalálkozó azért lesz. Veresegyház, "Veterán traktor és haszonjármű találkozó-kiállítás" - állt a meghívón. Olyan úgyse lehet, mint Bokor, hiszen azt öt éve finomítják, csiszolgatják, az tényleg az abszolút überprofizmus. Veresegyház viszont közel van, döntöttünk, odamegyünk.

Bokor ingyenes, Veresegyházon a beugró éppen egy vizitdíjnyi, azaz 300 forint felnőtteknek, ingyenes a gyerekeknek, tehát lényegében az egész ingyenes. Parkoló van, hely is akad benne, eddig rendben. Gyerekeket kirángattuk, autót nem zártunk, besétáltunk, állat ejtettünk.

Tisztességes meló fiúk, volt az első reakciónk. Hatalmas, kaszált legelő, enyhén lejtős domboldal, jobbra lacikonyhák, házi réteses, fagyis, kólás-sörös sátrak. Gumikerekű kisvonat, a rét végében ezer (na jó, kábé húsz) csúszda, légvárak, veterán teherautók szerteszéjjel, régi tűzoltószivattyú.

Éppen időben érkeztünk, vonultak befelé a traktorok. Nini, ugyanazok a Vöcsik, mint Bokorban, itt a négykerék-hajtásos Super-Major is, meg a tavalyi szépségdíjas, narancssárga Fiat.

És eljött a fehér Fordson (1927), meg egy fél tucat disznóorrú nagy Dutra, Zetorok, Steyrek, zsondérok (John Deere-ek), modern böszmék - ami szem-szájnak ingere. Ezek itt tényleg nekifeküdtek a szervezésnek. Még egy szintén egyhengeres, a mi Vöcsijeinkhez hasonló hangú, püfölős Lanz Bulldog is felbukkant – szögletesebb, de legalább olyan mellkasrepesztő, mint a mienk.

Irány az öreg teherautók gruppja. Egy bordó Csepel D450Ny volt az első, amit megnéztünk, ez a nyerges szinte minden magyar járműves találkozón szerepel, sokat megy tehát. Volt rajta újdonság, a szögletesen végződő, dupla tartályos pótkocsit még soha nem láttam, Fodor Ákos, a restaurátor-tulajdonos eddig egy másikkal járt.

Kicsivel odébb fekete, csőrös Zil ácsorgott, erősen amerikaias beütésű festéssel, de szép állapotban, a hátulján impozáns pótkocsival, amely színpadként szolgált.

E színpad előtt, a mezőn fúvósbanda ücsörgött, ők játszottak, amikor a stúdió nem üzemelt, a gyerekkórus pedig pihenőt tartott a másik színpadon. Ó, egy csipetnyi a boldog békeidőkből.

Egyébként a gépi zene sem volt rossz. Harminc-negyven-ötvenéves számok, semmi diszkó, semmi rap, semmi modern nyál, semmi slágerrádió szuperpopuláris szomorkodós-agykiürítős. Jó kis nehéz muzsikák, korszakokat meghatározó számok, igényesen bekeverve, nem túl hangosan. Volt ízlése annak, aki a keverőpultot babrálta.

A gyerekek itt már felfogták, hogy Apa tévedett, mert lám-lám, idén is lett Traktormajális. Csak én voltam szkeptikus, ám én is egyre kevésbé. Minden klappolt, még a stabilgépeket is megtaláltam. Olyan, de olyan cuccokat hoztak ki, hogy odapetéztem – jövőre talán már bújnak is ki a kis Csikósok a földből.

Életem legszebb stabil motorját láttam itt, egy 1905-ös, négylóerős International Harvester Famous gépet, ami évtizedeken át egy asztalosműhelyben dolgozott. Úgy felújították, ahogy vintage Bentley-ket szokás, egyszerűen lélegzetelállító volt.

Ez egy olyan stabilmotor, ami a szokásosokkal ellentétben nem hármat-négyet pöffen alapüzemben, majd ha nagyon felpörög, kihagy, hanem forog üresen, és csak minden sokadik fordulatra pöffen egyet. Öregemberek pipáznak így a falusi lócán, ha még vannak egyáltalán olyan öregemberek, akik falusi lócákon üldögélnek, és pipáznak.

A hűtője is bekapcsolt egy idő után: képzeljenek el két, ferdén felállított fémrácsot, az él fölött, ahol a kettő találkozik, cső húzódik, lyukakkal. A lyukakból ömlik a víz, amit a motor megmelegít, a víz végigfolyik a rácson, kihűl, alatta a tálcából visszafolyik a motorba. És azok az olajozótégelyek, a szabadon futó hajtókar, a vezérlőberendezés – vagy húsz percen át nem tudtam elmozdulni mellőle. Lenyűgöző.

 

De volt mellette egy kisebb, öt évvel fiatalabb, Peschat és Roth-típusú, magyar gép is, feketében, Zenit porlasztóval, na az se volt semmi.

Eggyel odébb meg egy tetős, szintén ősvalami, bordóban, nem volt előtte tábla, a tulajjal sem tudtam beszélni, de tetszett.

Man, this is stabilgép-heaven!

Meg persze mindenfelé a szokásos Csepzonok, Pannóniák, Roburok, sőt, egy kocka-Csepel teherautó is előkerült, porrá rohadva, selymesen bugyogó dízellel. Na ja, ezeket már mindenki elfelejtette.

A buszos szekció is képviseltette magát, igaz, csak a szokásos, élénkpiros 311-es, meg egy Panoráma jött el, abban viszont Ikarus-múlt kiállítást lehetett megnézni nagy tablókon.

Mi még? A szántóversenyről sajnos a gyerekek délutáni alvása miatt lemaradtunk, biztos rendben volt az is, de a lacikonyha korrektnek bizonyult, a rétes még inkább. Minden szempontból szuper tehát a szervezés, már ha a bonyolítást nézzük. Csak egy apró részlet: a mezőn minden félórában körbement egy locsolós IFA, tehát se port, se tüsszögő embert nem láttam.

Ha a promó-oldalt nézem, akkor nem lehetett nagy a siker, mert Bokorban szemre kábé ötször ennyi néző volt évente, és ha hozzáveszem, hogy itt kétszer akkora területen oszlott el a nép, úgy sem hinném, hogy elég volt a látogató. Pedig Veresegyház alig egy húszasra van a város belsejétől, egy ilyen út semmilyen családot nem visel meg, még újszülött csecsemővel sem.

Remélem a szervezők (Szloviker Kft., MÁV Gyermekvasút ZRt.) nem veszítik el a lelkesedésüket, mert jövőre ebből már igazán nagy buli lehet. Aki idén ott volt, biztosan terjeszteni fogja a hírt, én legalább egy fél klubot elrángatok, ígérem.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr55501782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

qualitaet 2008.06.05. 18:31:27

DUTRA .FENDT- ,csőrös ZIL (azanyámmindenségit ,micsoda "fauáht"-hangja lehet!!!).

CSEPEL,IKARUS. Gyönyörű formák.
Fater -isten nyugosztalja-,hosszú éveket dolgozott kül -és vevőszolgálatban az '50-70-es években a MOGÜRTNEK, és a gyártóknak ,tevékenyen részt vállalva ezen, néhol utánozhatatlan design-ú,esetenként harmatgyenge motorizáltságú, ámde csodás járművek "elmasszírozásában" ill. szervizelésében, Kínától Guineán át Bejrútig. Sok kép emlék van nékem is.

Amit viszont nagyon látnék élőben, az - kicsi gyerekkorom egyik legnagyobb szerelme- egy makulátlan(restaurált) ,elsőszériás (zsalugáteres-hátú) CYKLON-kompresszor.Lehetőleg originál,burgundrot-színben.
Ilyen nem lesz kiállítva valahol? Ha létezik egyátalán...
Ja,a CSEPEL 710-est majdem kifelejtettem.
Az mindent visz!

OFF. Herr Rössler! Öt perce kezdtem el olvasni a SUGGA-testet!Lerakom a hajam!

Joci 2008.06.05. 18:37:38

Ezek mék a minőségi anyag világból vannak!!!!

streetsta · http://www.managertoys.hu 2008.06.05. 19:08:31

Sajnos ez nekem most kimaradt (de volt helyettem népes küldöttség, majd az ő beszámolójukat meghallgatom, képeiket megnézem). Csak attól tartok, hogy a bokriak ugye összekalapáltak egy igen komoly rendezvényt, idén elmaradt, lett helyette másik, és ha jövőre is elmarad, akkor bizony a dicsőség másé lesz, pedig ők kaparták ki a gesztenyét, ráadásul Veresegyház tényleg itt van egy köpésre, sokal könnyebb lesz a fővárosból tömegeket elcsábítani.
Végülis a néző szempontjából mindegy, csak az eredeti ötletgazdát (ha jól tudom Dömsödi Gábor, aki előtt ezennel ünnepélyesen megemelném a kalapom), és a lelkes bokriakat sajnálnám, ha hoppon maradnának.
A Zil meg a Csepelek nagyon tetszenek, végre nem katonai festés van rajtuk (amivel egyébként semmi bajom, sőt, bizonyos esetekben nagyon is támogatom). Másképp jönnek ki a formák így!

normam 2008.06.05. 19:15:40

Jajj, ezek a gyönyörűségek :-) Szántóversenyes kép nincs? Bár mintha az egyik szántó-bajnokot látnám az egyik képen egy Super-4 nyergében. És én erről lemaradtam? Nincs igazság... :((

Szagosbükköny 2008.06.05. 19:33:12

Ezen a fórumon sok ilyesmiről lehet tárgyalni. Társoldalain pedig sok hasznos infot lehet találni traktorokról és más gépekről

forum.sg.hu/forum.php3?azonosito=kmoforum

Mercurius 2008.06.05. 19:52:22

L'azannnya! Én mérnem kapok ilyen méleket??!!

T. Csikós Zsolt! Legközelebb előre is plíííííz némi infót! Én ígérem kicsődítek 2 évfolyamnyi géptan kettesre vágyó csillogó szemű egyetemistát tölteléknek! Biztos, hogy lenne mit tanulni!

T-boy (törölt) 2008.06.05. 20:02:51

Csepelt,Krazt vezettem a seregben/motor jogsival/.A 450-es Csepel fantasztikus
terepjáró!Félméteres sárban simán elmegy,
alapjáraton is nagyon erős.

Csikós Zsolt 2008.06.05. 20:18:36

Mercurius:

kint volt egész pénteken és szombaton a programajánló. ha belelapozol a Belsőségbe, nagyjából a tizenötödik posztnál most is megtalálod. van egy nagyon szorgalmas kolléganőnk, ő mindig kiteszi a lényeges (és általunk megtudott) hétvégi programok ajánlóját.

KundK 2008.06.05. 20:29:22

Zsolt
Mindenképpen juss el angliában egy Steam Rally-re!
Sztem napokig nem tudnál aludni utána. :)

Bubu 2008.06.05. 20:33:29

Sziasztok!
Én ott voltam mint trombitás a zenekarban ami a gödöllői zenekar volt !
A rendezvény jó volt csak 3 órát voltunk a kisvasúton a felvonulás közben és elfáradtunk a sok fújás közben nézelödni alig volt idönk de amit láttam az örök emlék marad. Remélem jövőre is meg lesz rendezve nálunk!

suo tempore 2008.06.05. 20:36:18

Bocsi, én is lemaradtam. Sajnos. Szerintetek lenne értelme egy állandó "programajánló" postot csinálni? Ami állandó helyen közölnés a következő pár hét programjait?

68nyara 2008.06.05. 20:42:58

BME Gépészeknek ez nem kötelező??

Zozzz 2008.06.05. 20:48:51

Töff töff töff...

nyekk 2008.06.05. 20:56:08

Csodálatosak ezek a régi gépek.Jó lenne a 40 év típusait ismét látni.Voltak köztük korukat megelőző típusok is, de mind gyűrhetetlen igásló volt. Nekem ennek a korszaknak a gépeirőll mindíg az M62-es "Szergej" dízelmozdony funok szlogenje jut eszembe. "Szergejjel nagy baj nincs, csak kicsik, de azok mindíg!

trainmodeller · http://trainmodeller.freeblog.hu 2008.06.05. 21:05:39

Nálam is van egy adag fotó, tessenek klikkolni:

matiz.terep.hu/veresvet2008

Nagyon jó volt, és teljesen vállalható gyerekkel is:
matiz.terep.hu/veresvet2008/P5310320

Tomi 2008.06.05. 21:06:45

Nekünk volt egy olyan, zöld Fendt Favoritunk, még kabriótető is volt rajta. Remekül lehetett vele szántani majd' negyvenéves korában. Sajnos apu eladta...

Jani 2008.06.05. 21:34:43

Rába Steiger már nem is volt?

Bélás 2008.06.05. 21:40:48

Zetor 25K, kábé öt éves lehettem, amikor először vezettem. Lassú ütemek, aztán szépen eléri az üzemi fordolatot, csodálatos.Még ma is tudom a hangját utánozni.
Kövezzetek meg, de én kint voltam, bocs. Valami fene jó volt az egész. Elcsépelt már az időutazás, de visszafelé a buszon Az autó és traktoripar gyártmánykönyvének 1966-os kiadását olvasva, amit ott vettem, bizony-bizony rajtam termett a micisapka, a kockás ing és az élére vasalt pantalló.

Elmo 2008.06.05. 21:48:00

Csőrös, 152-es ZIL! A seregben még vezettem is olyat! Egy álom volt, sorhatos motorral, a régi bélást (kétforintos) meg lehetett állítani a működő motor tetején! Alig hittem el, de tényleg! Szóval, le a kalappal a szervezők előtt!

trainmodeller · http://trainmodeller.freeblog.hu 2008.06.05. 21:53:29

A ZIL motorját nem láttam, mert nem nyitották ki a motorházat, de ott voltam amikor kétszer is beindították.
Valami félelmetesen gyönyörűen járt. Személyautóban is ritkaság. A Retro Technikán volt egy Aston, annak volt ilyen finom hangja!
Gázfröccs és semmi hörgés zörgés csak ZÜMMÖGÖTT.

mv3 2008.06.05. 21:53:43

Én most először hallottam, Bokor idén elmarad.
Asztalos Angéla invitálása ellenére azért nem mentem a Veresegyházira, mert egyrészt macerás lett volna beépítenem a már viszonylag megtervezett hétvégénkbe egy plusz programot, másrészt úgyis Bokorra készültem már lelkiekben!
Tavaly a Ti lelkesedéseteknek köszönhetően mentünk ki a kislányommal a Traktormajálisra -akár írhatnám csupa nagybetűvel is annyir jó volt!
Pedig nem traktorokkal álmodom, de így is a hatása alá kerültem, nem is gondoltam, hogy ekkora rendezvény lehet ennyire családias, rendzett, és tiszta.
Egyébként Bokor olyan csodálatos fekvésű település, hogy egy puszta kirándulásnak is remek célpontja lehet!

Ui.: Ha ár veteránok, a bécsi
Chromjuwel kiállításra kifejezetten a Te cikked ültetett autóba, köszi:o))

apamacko 2008.06.05. 21:56:17

Jani az elégedetlen mindenedet ne mond h csak ezért nem mentél ki !

Csikós úr ilyenkor irigyellek hogy két fiad és ilyen türelmes/fertőzött párod van !
De azért a két kiscsajom nem cserélem le !
Majd oltogatom őket benzinnel !
A Jawa-t már szeretik :-)

Viktor · http://www.vikiszava.net 2008.06.05. 22:02:35

Nem lehet tudni, hogy idén miért maradt el Bokorban a traktormajális? Voltam én is egyszer (vagy kétszer?), és nagyon tetszett. De nem csak a traktorok, hanem az egész hangulat. Nincs 200 lakosa a falunak, és olyan szép helyen van, hogy csoda. Lenyűgözött az egész hely varázsa. De azért fura volt, hogy 20 km-re a céltól bementünk egy vendéglőbe (ahol 549 Ft volt egy bableves) megérdeklődni, hogy merre van Bokor, és a vendéglős kicsit értetlenkedve meg röhögve mutatott a bolt előtti bokorra. Az isten háta mögött van a hely, de olyan szép, hogy tényleg visszamegyek egyszer megnézni. A traktormajális idején biztos, hogy minimum ötszörösére nőtt az ideiglenes lélekszám :)

Lalikiraly 2008.06.05. 22:26:03

Irdatlan szép mind...
A francba, valamit tudtak az orosz és magyar mérnökök már akkor is... Kocka mi? Minden olyan szép kerek... Álomszépek, főleg így, ebben az állapotban... Működés közben milyenek lehetnek...

Csubakka Junior 2008.06.05. 23:30:05

Nagyapám (nyugodjon békében) órákon át mesélt ezekről a gépekről. 40 évet húzott le ilyenek ülésein, kabinjaiban (ezalatt egy balesete volt - belefordult egy dupla pótkocsis traktorral egy patakba). Még volt szerencséje körmös HSCS-hez is. Az első állami amerikai import traktorokhoz kaptak anno farmer munkaruhát, amikor még azt se tudta itthon mindenki, hogy mi az. Amikor náluk nyaraltam az összes srác kint állt az út szélén este, amikor jöttek be a gépek a TSZ-be. Nagyapán néha megállt, felvett, és együtt robogtunk be a színbe. Néha meló közben is fel-felengedett a traktorra, egyszer majdnem le is csípte az ujjamat egy rugós ülés. Zsolt, ha már ennyire fanatikus a srácod, akkor ajánlom figyelmedbe: www.pedaltractors.com/ Elég drága játékszerek, de nagy buli lehet.

Fogash 2008.06.05. 23:36:28

rákerestem erre a "steam-rally"-ra, anyám... Én azt hittem ilyen gépek max az Arany iránytűben, meg a WildWildWest-ben vannak, sztán meg mégse. Döbbenet...

Illető 2008.06.05. 23:53:17

Eszembe jutott, hogy a gödöllői agráregyetem gépészeti tanszékének van kiállítása traktorokból meg egyebekből. Nem ismeri azt véletlenül valaki? Sosem voltam bent, de elképzelhető, hogy akadnak érdekes dolgok a sufniban...

ühüm 2008.06.06. 00:07:45

Mezőgazdasági Gépmúzeum, Mezőkövesd

www.hermuz.hu/gepmuz.htm

Akit érdekelnek a hasonló gépek, annak feltétlenül látni kell!
És a gépek közt kekcskék is legelésznek, ha netán a gyerekek más látványosságra is vágynak.

astra2 2008.06.06. 02:00:03

A seregben vezettem ( és oktattam ) Csepelt, húztam 57 - es ágyút 157 - es ZIL - lel. A 3 tengely - 6 kerék sosem akadt el. Ez volt a katonaság szebbik része.

wings 2008.06.06. 06:00:19

Majdnem felborultam a röhögéstől. Ez mekkora !
Gördül befelé a Csepel,a szélvédő felett fehér betűkkel a következő :
" na, ez a mi autónk !"

Kazimír 2008.06.06. 08:03:32

Jaj, ilyet nekem is! Hol, mikor lesz jövőre és honnan lehet erről értesülni?
Oda vagyok a régi gépcsodákért, főleg a mezőgazdaságiakért! Akármilyen messze is lakunk Pesttől, azért elvinném agrármérnök apukámat, aki még vezetett ilyeneket.

Lowtyo 2008.06.06. 08:33:12

apamacko: pici lányt nagyon korán benzingőzhöz kell szoktatni és akkor működik a dolog:)
CsZs: ez a lepetézős duma nagyon jó. Egyszer majd csönget egy gyerek az ajtótokon, hogy te vagy az apukám és nálatok fogok lakni. Erre te a mérges nejednek, csak annyit mondasz: Emlékszel a traktoros bulira, hogy lepetéztem, na ez a gyerek biztos onnan van.

ommm 2008.06.06. 09:20:51

Jó lehetett. A komótos nyugalom, a "nem sietünk"-érzés. Hajjaj, manapság ritka.

igor 2008.06.06. 09:49:49

áááááá!!!!!

ezt kihagyni! ez a seb vérezni fog évekig.
milyen jó lett volna a faterommal kimenni, az öreg elájult volna egy teljes napig. én meg hallgattam volna, ahogy magyarázza, hogy mi hogy működik. megint gyereknek éreztem volna magam egy kis időre. ezt kihagyni! ááááááááááááááá!!!!!

Bano 2008.06.06. 10:17:16

Üdv Mindenkinek. Három hete jártam a svájci alpokban és egy benzinkútnál összefutottam pár ottani traktor-fanna. Akit érdekel itt megnézhet róluk pár képet: galeria.csamovak.hu/index.php?/category/59/start-105

makvirag 2008.06.06. 10:48:23

Dédapám és nagyapám, már a negyvenes években is traktor buzi volt. ...a minap a padláson megtaláltunk egy fotóalbumot, egy kb 1950-es traktorvásáron (vagy kiállításon) készült fotókkal. Ha lenne scannerem feltenném a képeket.
Egyébként dédpapa volt a Botond teherautó tervezô mérnöke, a nagyapám meg miután 1956-ban elmenekült, a Mercedes-nél lett tesztmérnök elôbb Németországban, majd USA-ban. A fiam csakis autókkal hajlandó aludni... Szóval nálunk a fiúk vérében benzin (vagy gázolaj?) csörgedezik!

pipi 2008.06.06. 11:03:17

Azt a bordó tartályos Csepelt már hallottam járni és valami mennyei a hangja.A hideg futos a hátamon.Gyönyörüek!

M61021 2008.06.06. 12:00:18

Mi is voltunk a fiaimmal. Tényleg szuper szervezés volt. Örülök, hogy hallottam róla, de tényleg nem sok hirdetése volt. Nekünk a Csepelek tetszettek a legjobban. Azért nem katonai színűek voltak többnyire, mert ezek nem a katonai típusok voltak. Csak az az egy 344-es, a "na ez a mi autónk" felirattal, meglehetősen felcsicsázva (ez a jó terepjáró, nem a 450-es). De a traktorokat is jó volt látni, főleg szántás közben.

niches 2008.06.06. 13:32:01

ühüm:

igen, pontosan ezt akartam írni én is. A mezőkövesdi Mezőgazdasági Gépek Múzeuma is hasonló finomságokkal csábít, már az állandó részlegével is. Hanem ilyenkor, nyár elején szokott ott is lenni egy találkozó, na ott aztán lehet csorgatni a nyálunkat a mindendéle régi Gépekre :) Amikor beindítják őket, és mindenki izgul, hogy hogy szueprálnak a motorok, illetve a traktoros felvonulás sem maradhat el :)
Eddig kétszer voltam, de idén sem szertném kihagyni...

Titan 2008.06.06. 16:32:17

Nos... en Veresegyhazon dolgozom, de csak most ebbol a cikkbol ertesultem errol a kituno esemenyrol.... mergelodok is miatta! Egy plakatot nem lattam, lehet hogy vak vagyok?
Bokor-on egyszer voltam, nagy elmeny volt. Tekintve hogy nekem is van ket UE28-asom otthon. ;)

gonosz 2008.07.21. 21:33:40

Mákvirág!
Mit tudsz a Botondról? Érdekelne. Szeretnék szerezni egyet. 250559@vipmail.hu
süti beállítások módosítása