Zuglói elektroszmog

Kalandok távirányítós autókkal

  2008. január 12. - Csikós Zsolt Címkék: nissan játékautó munkagép hellókarácsony

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve

Rég bosszankodtam annyit, mint mostanában a gyerekjátékok miatt. Nagyobbik fiamnak, Bálintnak (5) két távirányítós autója van.

Egyet még Japánból hoztam neki, Nissan 350Z, mechanikusan kapcsolható két fokozata van, előre, hátra, jobbra, balra is megy, elöl rugózik, összesen két cerkaelem kell a távirányítójába és kettő magába a kocsiba, tehát igazi, penge verda.

Egy ideje nem működik, pontosabban ha a távot fél méterre odaviszi hozzá az ember, kicsit azért működik, de távolabb már átkapcsol a szlovák kettőre, és megáll. Többször szétszedtem, újraforrasztottam az antennáját, megpróbáltam eltekergetni a tekercset a vevőrészében, hátha elmászott egymástól frekvenciában az adó és a vevő. Egyszer már azt hittem, megjavítottam, de másnap újrakezdte a süketséget. Távirányítós JeepFélretettük, a Bálint persze bőgött.

Sebaj, még a múlt nyáron kapott egy Jeepet, hogy a kertben tudjon vele autózni. Hamar kiderült azonban, hogy hiába a háborún edződött technika, a magas építés, az erős motor, a kiváló terepjáró a legkisebb fűcsomóval sem képes megbirkózni. Szobában viszont a Nissannál butább, hiszen bekapcsolás után azonnal elindul (iszonyatos sebességgel) balra hátra, s csak egy karja van a távján. Azt ha előretolod, megy toronyiránt, mint barom. Vezetni tehát elég nehéz, mert a közlekedés véget nem érő, villámgyors Y-fordulók sorozatából áll.

De azt követően, hogy a Nissan tönkrement, a szobai autóvá előlépett Jeep is elkezdett hülyéskedni. Persze rögtön a kisebbik fiamra, Norbira (2,5) gyanakodtam, akit többször rajtakaptam, hogy az antennájánál fogva rángatja a szegény autót. Gyerek dorgál, autó szétszed, antennacsavar meghúz, tesztel. Megint ment, de csak pár napig, aztán az se vette többé a távadást.

A Csikós család RC flottája

Karácsonykor telt be pohár. A Bálintnak hozott a Jézuska egy távirányítós helikoptert (ilyen kis tízcentis, hungarocell-testűt), annak a rotorját a gondos apuka (azaz én) még a trimmelőreptetés alatt tönkretette. Soha nem játszott vele a gyerek, de legalább zokogással telt a karácsony. Hál’istennek a Winklernek volt egy hasonló helije, odaadta nekem, majd arról megpróbálom átépíteni a rotort, az szerintem rendben lesz.


Figyelem: a videófelvétel a történet végére elért harmóniát ábrázolja.

Csikós Norbi és távirányítós bulldózere

De mivel a Bálint kapott egy ilyen vagány távirányítós cuccot, a Norbinak is kellett valami hasonló a Jézuskától, ő egy bulldózerrel lett gazdagabb. RC, hát persze. Volt is nagy öröm, toltuk bele az elemeket, jött a próba – hát az sem ment egy méternél messzebb. Nézzük a dobozát, Made in China, de legalább Tyco, az elméletileg valami közepes márka, nem filléres gagyi. Rajta is volt az ábra, hogy legalább 7 métert bírnia kellene. Ez meg legfeljebb olyan messze jutott, mint gyerekkorom drótos Wartburgja, tudják, a zöld-fehér Polizei-feliratú PIKO-modell.

Betelt a pohár, elhatároztam, hogy a fiaim ezentúl kizárólag Legót és Burago-modelleket kapnak. Azok bírják, szeretik is mindet. Ám a feleségemet csak-csak piszkálta a bulldózer, múlt vasárnap visszavitte a Tescóba. Be is cserélték volna, de azért kipróbálták a tescósok, és lám – a munkagép szépen robogott fel-alá az áruházi műkövön.

Távirányítós bébifigyelő

A csere elmaradt. A baj a házunkkal van, naná.

Szörnyű sejtelmem támadt. Tudják, van egy bébifigyelőnk. Az adó fent, a gyerekágy alatt, vevő lent, a dolgozószobában, vagy a nappaliban, attól függően, hol vagyunk éppen. Így mindig tudjuk, ha valamelyik gyerek nyavalyog, nem alszik, de még azt is, ha túl hideg van a szobájukban, mert a készülék távhőmérni is tud. Régebben mindig kikapcsoltuk az adót, de mivel kényelmetlen hozzáférni, mostanában leszoktunk róla, úgyis csak milliwattokat fogyaszt. Hát most felmentem és kilőttem.

Csikós Norbi távirányítós bulldózere közelről

Csoda történt. A bulldózer, mint valami dervis, táncot járt a szoba legtávolabbi zugaiban. A Jeep boldogan rohangászott fel-alá a lakás extremitásai között, lerombolva mindent, ami útjába került. Csak a Nissan bénázott, hogyne, hiszen annak korábban eltekertem a vevőjén a tekercset.

Öt perc vesződés a műszercsavarhúzóval (nekem csak hagyományos van, pedig tekercset hangolni műanyag eszközzel szokás, hiszen a fém önmagában is elilleszti a tekercset), és a 350Z is a régi önmaga lett. Amióta minden rádiós táveszköz 40 MHz környékén sugároz, előfordul az ilyen.

Távirányítós Nissan 350Z

Látják, nem kell mindig a kínaiakat okolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr29294331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes disznó 2008.01.12. 11:22:20

Csinos anyuka van a videón!

csiky944 2008.01.12. 11:24:06

jellemző h akármit vittem vissza boltbas kicserélni ott mindig működött és hülyén néztek mikor mondtam h nem működik

_murci_ 2008.01.12. 11:38:52

Az én terepjáróm, a Wifi vel van kalácsban, viszont arra meg szükségem van, szal azóta nem rc-autózok, pedig elvileg a routernek más a frekije, vagy nem?

leveliro 2008.01.12. 11:55:24

_murci_: Elvileg a Wifi 2.5 GHz vagy (manapság gyakrabban) 5 GHz frekin üzemel. Szóval a 40 MHz-es RC autót nem kellene bántania -- ???

A most két éves fiamat tavaly óta várja egy ilyen lezsírozva:
www.zaptoy.com/Product/RC/9434.htm

Még nem mertem kipróbálni...

leveliro 2008.01.12. 11:58:24

_murci_: oops, a 2.5 GHz az helyesen 2.4, és ez a gyakoribb (802.11b, ill. 802.11g)

_murci_ 2008.01.12. 12:16:57

akkor nemtudom mi zavarhatja, másik ötletem a digitális termosztát volt, azis rádión küldi a jelet a kazánhoz

McMester 2008.01.12. 13:26:30

Lefogadom, hogy a babafigyelő is kínai :)

dinoszaurusz 2008.01.12. 13:32:58

Ja barátom, aki lusta megnézni a higanyos/alkoholos, hagyományos hőmérőt..., akinek a gyereke nem éli meg a kerti homokban való autótologatást..., aki söredzett hasát kímélendő lusta felálni, hogy TV-csatornát váltson..., aki kézzel írni már nem tud csak klaviaturán..., aki eezek után azt hiszi, hogy az üzletben majd mindenki elhiszi, hogy a készülékkel van baj... no az megérdemli.
A XXI. szd.-i emberrel van a baj. (Inkább ne írd le, hogy a gyerekeidet így neveled! Csak téged minősít.)

miluman · http://autofilia.blog.hu/ 2008.01.12. 14:04:25

a Jelek című film jutott eszembe, aszittem azok zavarják a jelet xD tetszik az a 350Z

okoska · http://www.kalandrover.hu 2008.01.12. 14:18:23

www.youtube.com/watch?v=WhEkgWBZ8G8&feature=related

Szerintem ez az igazi:) Mondjuk ilyen nincs a Tuskóban:)

Viszont, ha már szóbakerültek a MHz-k: Nincs is attól jobb távirányítós játék, mint ha kiszúrsz egy olyan házat, ahol olyan Praktikeres vezetéknélküli egyen csengő van. Ráhangolod a 4 féle variációból a saját gombodat az ő csengőjére, oszt lehet ugráltatni a madarat:))))))))

Divatmotoros · http://www.divatmotoros.blog.hu 2008.01.12. 14:48:13

OFF: Nekem báncsa a szememet az a sok névelő a gyerekek neve előtt... :) Helyesebb lenne azok az "a" betűk nélkül. Elvégre személyek a kiskölykök, nem tárgyak, nem-e?

ommm 2008.01.12. 14:55:53

hmmm...elgondolkodtató.
ha az RC helyébe egy fjntos kis pacemakert helyezünk, már nem is olyan vidám a hangulat.
és Csik: a megfejtés a Tesco Super Drifter. azon 3 féle frekvenciát tudsz állítani :)

babywatcher suxx. kutya kéne :)
boldog gyerek rulz! legalább nem a képernyő előtt ülnek.
RC helikoptert meg ma akartam venni és már nem volt :((

Bambano 2008.01.12. 15:18:43

Csendben jegyzem meg, a kábeltv-s internet is ilyesmi frekvenciákat használ, akkor azt is jól szét lehet dúrni egy rc autóval vagy babafigyelővel :(

Kata · http://anyuka 2008.01.12. 15:19:26

Kedves dinoszaurusz!

Nem egészen értem, honnan tudod
hogyan neveljük a gyerekeinket. Szerintem ez a cikkből nem derül ki, csupán egy rövid sztori.
1. Nincs higanyos/alkoholos hőmérőnk, amióta a fiunk összetörte (ráadásul veszélyes lehet, és nem lehet leolvasni a sötétben).
2. A kerti homokba, ha megengeded,
nem a drágább autókat viszik a kölkök.
3. TV csatornát kézzel sem tudunk
váltani, mert egyetlen egy sincs.
4. Megnézném én, hogy a kézzel írt cikked melyik újságnak kellene.
5. Mint tudjuk, ami elromolhat, el is...
Azt gondolom, kicsit egyszerűbbnek
látod a világot, mint amilyen.
Egyébként egyetértek, szerintem is a
XXI. szd.-i emberrel van a baj.
Gondolom tudod, hogy a hozzászólásod
pedig téged minősít, de persze névtelenül könnyebb, igaz?

atifarkas 2008.01.12. 16:20:31

Csikós Mester!Az első videó zenéje Tool?

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.01.12. 16:42:29

Régi nagy ötletem, hogy minden monitorba be kellene építeni egy 50J erővel kicsapódó öklöt ami ha a kedves júzer baromságot ír be, ráadásul szándékosan, -és borzasztó cinikusan- szájbaveri. Akkor legalább a balesetin is tudnák, hogy ki a netpatkány.

ommm 2008.01.12. 16:44:49

na kapd fel a vizet kedves Kata.
a netes fórum jótékony maszkja mindenkinek.
fő, hogy a gyerek hepi legyen!

Dudkin · http://forum.rcmodell.hu 2008.01.12. 17:57:03

Sziasztok!

Egy apro baj van ezekkel a jatekokkal.

Mondom en ezt mint gyakorlo apa, de egyben mint modellezo. A 40 MHz kornyeke, amin ezeket a jatekokat vezerlik, azonos frekvencia a modellboltokban is kaphato ado-vevo parosokeval.

Ugyan kishazankban a 35 MHz a repulesre kijelolt frekvencia, ettol meg a kereskedok eladjak a 40 MHzes eszkozoket is.

Noha az adotlejesitmeny, amin mi hasznaljuk a radioinkat magasabbak, mint az emlitett jatekoke, de egy modellrepter masik felen gondtalanul "jatszo" gyermek, -vegletesen kisarkitva ugyan- nem is sejti mekkora problemat okozhat egy modellpilotanak, aki akar egy 15 kilos repulogeppel koroz a palya masik felen. Az ebbol keletkezo radiozavar kovetkezmenyeit nem szeretnem ecsetelni.

Kerem az osszes ebbe belegondolo apukat, figyeljen arra, hogy 27 MHzes gyermekjatekokat vegyen.

nari 2008.01.12. 18:04:38

halii

hmmm én nekem valahogy jobban tetszik a régi vezetékes gép nem is olyan drága és tuti müködik hacsak nem szedem szét:DD

igaz most hogy 17 éves vagyok gondolkodtam a benzines cuccban is de az már kicsit durva is tud ám lenni tárcsafék? biztos nem véletlen van... van hogy 1-2 LE az rengeteg egy másfél kg os autohoz...

fegyorgy 2008.01.12. 18:16:09

1. Jó, hogy újra műxik a Nissan, de alapvetően kevés a 3V egy távba.
2. Karácsony után egy ugyanilyen Jeep-et vittem vissza a Corába, mert nekem is a leírt módon működött. Régebben vettem egy ilyet a keresztfiamnak, az még rendesen irányítható volt előre és hátr-balra. Tehát nem rohant bekapcsolás után rögtön.

Csak ennyi, nemtom mér sorszámozom...

Peti10 2008.01.12. 18:38:14

Pont most akarok én is venni egy Rc-t vagy egy kezdöknek való benzines repülőgépet/helikoptert!!Aki tudna nekem javasolni, hogy melyikkel kéne kezdenem és melyik lenne ajánlatos, az légyszi írjon a fórumra!!Lehetöleg tapasztalt modellezők írjanak.
Köszi!

csoki 2008.01.12. 19:22:40

errol az jut eszembe, hogy vettunk egy nikko helikoptert negyven egesz rugoert (!) es egyszeruen nem birjuk hasznalni. A levegoben onallo eletre kel es ennek az a vege hogy lezuhan, majd kisebb darab tornek ki a muanyag karosszeriajabol (ami mellesleg szanalmasan gyenge), ezert 1 ev alatt kb ketszer ha hasznaltuk. Allitolag szeged a Coraban megtudjak mutitatni hogy kell kezelni, de oda meg nme jutottunk el...

2008.01.12. 21:07:51

A J nem az erő mértékegysége.

Cavaillé-Coll 2008.01.12. 21:51:44

Thja,nem hiába döglöttek ki Szegény Dínók! Méghogy Meteorit,mekkora "böszmeség" ez kérem szépen...inkább csak nem vették fel a ritmust az itt az igazság :)
Az is vicc,hogy csak két (27 és 40 mhz)sutykó frekin megy az összes ilyen kis Xirxar! Bele sem merek gondolni,hogy ott mekkora armageddon van,ahol legalább 3 gyerek leledzik (természetesen a hozzájuk tartozó távkütyüvel)

2-More 2008.01.12. 22:45:57

Inkább 49 szok lenni az a 40 Mhz, de tökmindegy. A 27 Mhzest meg akkor fogja igazán élvezni a gyerek, ha elmegy egy taxi a ház előtt, és belebrékózik egyet a cbrádióba.
A 21. századi böfögéshez meg annyit, hogy ennyi erővel minek jöttünk le egyáltalán a fáról? Tetszik, nem tetszik, a mai gyereknek nem kell a favonat meg a pisikása a homokozóban.

ommm 2008.01.12. 22:45:57

nana...a 40Mhz az új standard profi RC körökben, ahogy feljebb is leírta valaki. éppen azért kellett, mivel a 27-es már "megtelt". csakhogy éppen a gagyi cuccok is már a modernnek számító 40.685 körül mennek és komolyan bezavarhatnak.
a repülősöké maradt a 35, ha jól emlékszem. és azért nem annyira "suttyó" az a 40 Mhz. finom kristályokkal még 25-30-an sem zavarják efgymást.

Peti10: nézz vissza a Tesco Super Drifter-ig, ott egész jó tippeket találsz kezdetnek.

ZYLO 2008.01.12. 23:02:48

Van a fiamnak egy Ferrari-klón RC autója, gyakorlatilag vezethetetlen, annyira gyors. Ha merül az elem, persze lassabb, de akkor meg nincs nyomaték, alig bír menni.
"Gyerekkorom drótos Wartburgja" - na ez kéne nekem! Örök nosztalgiával gondolok rá, de ilyen játék már a világba' sincs.

Gaben 2008.01.12. 23:04:42

Nekem a Tesco Super Drifter post folyományaként tegnap megérkezett a Mini-z-m. ommm, ha érdekel, honnan lehet jóárasítva beszerezni, dobj nekem egy mailt az infokukacrobotplazaponthu-ra.

Egy apuka 2008.01.12. 23:17:00

Kata!

"azt gondolom egy kicsit egyszerűbben látod a világot, mint amilyen"

ez 10 pontos!!!

megjegyeztem! :)))

nyunyu 2008.01.12. 23:40:29

Milyen jo, hogy ujabban a szamitogepes billzetek/egerek is 2.4GHz-t hasznalnak 27MHz helyett.

Noinfo (törölt) 2008.01.13. 01:01:28

Peti10: helikopterrel kezd villamossal (lehetőleg koax légcsavarral), és szerezz magad mellé valakit, aki megmutatja hogyan kell vezetni. Különben élted egyik legdrágább 5 másodperces szórakozása lesz. A benzines meg még veszélyes is kezdő kézben. Helikoptert vezetni jóval nehezebb, mint repülőt!

Itthon 40 MHz a nem repülő és 35 MHz a repülő modellezésre használható frek.

Egyébként jön a 2.4GHz-es megoldás is, ugrókódos szórt spektrumú sugárzással. Eddig jók a tapasztalatok (és kevesebb ahibalehetőség, nincs csatorna-ütközés), de majd meglátjuk mi lesz, ha a mezőn is tele lesz az éter.

Noinfo (törölt) 2008.01.13. 01:02:48

A japánból hozott cucc, meg ki tudja milyen frekin megy, ott lehet 70MHz is, tudtommal.

paraolimpia 2008.01.13. 03:29:03

dinoszaurusz kartácsnak tökéletesen igaza van, ezek a mai gyerekek a tökömtudja mianeve rajzfilmen, meg számítógépdévédébabámf@sza sz@rságokon nőnek fel. még szerencse, hogy eltörölték a katonaságot, jólnéznénk ki ennyi krumplipucolóval a kantinon, mer ugye futni azt egyik sem tud. csak klikkelni. szégyen, komolyan, bár ez nem csak nálunk van így, globális lehet a probléma. méghogy gyerekfigyelő...én szégyellem magam.

radios 2008.01.13. 06:04:06

A kis Nikko Jeep-nek van olyan változata, ami valóban csak 1 funkcios távirral rendelkezik. Kicsit többért ugyanaz már kormányozható, előre-hátra vezethető. A nagyon "ócccsssóóóó" mind 27.125-ön vagy 40.685-ön megy. Aki repülőt ezen irányít (modellező!) az tudja mire számíthat. A drágább cuccok már 6 különböző frekin mennek. Ilyen a Nikko EVO sorozata pl. De az nem 3 rugó.

Alpári 2008.01.13. 07:57:27

Ha a szennyest mások udvarára teregetjük, akkor számolunk a következményekkel. Ugye Kata és Zsolti?
Legközelebb Anna havi ciklusárol fogunk olvasgatni a legmesszebb menő részletekig?
Értem én, hogy belsőség, de maradhatnánk a közúti járműveknél.
Rácz Tominak meg izenem, hogy a VÁLASZ: 42!
És hogy seggggfejjjj!
W.Robi! Legalább utólag elolvashatnád a cikket amit megjelentetsz. A "csak a hátsó négy kereket hajtó" Krazban bizonyára dísznek van az első kardán! Esetleg ebben éppen rossz volt az osztóümű? ÉS! Esküdni mertem volna, hogy soros motor van benne, bár én utoljára 89-ben a honvédségnél találkoztam vele! Ezek után azt is el tudom képzelni, hogy téged is csak számítógépen illesztettek a fülkébe, merthogy közelről nem láttad az biztos!
Most akkor mindenkinek: Ha unalmatokban nem tudtok mit csinálni, akkor zárjátok be a boltot és menjetek el valamelyik multiba árúfeltöltőnek. Írkáltok össze-vissza mindenféle baromságokat, aztán meg hisztiztek karácsonykor, hogy mi milyen rosszindulattal viseltetünk irántatok! Hát hogy a viharba ne?!? Ha hiszitek, ha nem, az újságírás felelősséggel jár. Ha ti nem tesztek eleget a kötelezettségeiteknek e tekintetben, akkor mit vártok tőlünk?
Végezetül kedves Katalin!: Azért nem írom ide a nevem, mert félek a fanatikus csőcseléktől akik sztárolnak benneteket, mint valami prófétát, hogy esetleg az utcán összefutva testi konfliktusba keveredek miattatok!
Elnézést az összefoglalásért, de eddig bírtam magamban tartani.
Tisztelettel: A. László

Yeto 2008.01.13. 09:39:13

Kedves dinoszaurusz, kedves paraolimpia,

Mások gyereknevelési szokásait ílyen módon minősíteni már a XX. században is parasztság volt, de gondolom erre titeket anyukátok nem tanított meg, igaz? Ha valamelyikőtök árvagyerek, attól elnézést kérek.

Anulu 2008.01.13. 10:20:58

Alpári úr!

Azért ennyire nem kéne idegeskedni, mert kijönnek a ráncaid !

Atti 2008.01.13. 10:39:32

Alpári, az összkerékhajtásban igazad van, de a soros motorral tévedsz:
www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=440073&cache_missing=1

2008.01.13. 12:01:15

> Csikós Mester!Az első videó zenéje Tool?

Válaszolok helyette, mert én csináltam: a Sonic Youth „NYC Ghosts & Flowers” albumáról a „Nevermind (What Was It Anyway)” eleje.

> Ha a szennyest mások udvarára teregetjük, akkor számolunk a következményekkel. Ugye Kata és Zsolti?
Legközelebb Anna havi ciklusárol fogunk olvasgatni a legmesszebb menő részletekig?
Értem én, hogy belsőség, de maradhatnánk a közúti járműveknél.

A Belsőség hűvös közönnyel szemléli a közúti járműveket.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.01.13. 12:09:51

>Azért nem írom ide a nevem, mert félek a fanatikus csőcseléktől akik sztárolnak benneteket, mint valami prófétát, hogy esetleg az utcán összefutva testi konfliktusba keveredek miattatok!


Muhahaha!

joe 2008.01.13. 12:10:35

Ekkora tahóságot!
Az ember azért ír blogot, hogy megossza másokkal, azt amit szeretne.
Mások pedig azért olvassák, mert teccik nekik.
Ha ez valakinek nem jön be, az miért olvassa, és miért ír ócsárló megjegyzéseket mással kapcsolatban?
És milyen alapon keveri bele annak családját, és mond véleményt a gyerek-nevelési szokásairól (amiről persze a kedves olvasó, már 50 mondatból kiveszi h rossz). Ébredjünk már fel, ideje a saját dolgunkkal, problémánkkal foglalkoznunk. A cikket író is ezt teszi.

Mellesleg, a cikk, sok hasonló cipőben járó apukának/anyukának is segítséget nyújthat.

Tanácselnök úr 2008.01.13. 12:45:50

"mint gyerekkorom drótos Wartburgja, tudják, a zöld-fehér Polizei-feliratú PIKO-modell"

Ejh, ezt olvasva könny szökött a szemembe. A régi szép idők. :)

paraolimpia 2008.01.13. 12:54:11

Kedves Yeto, nézz szét kishazánk oktatási rendszereiben, főleg az általános iskoláinkban, nyeszlett, nyegle, elkényeztetett gyerekek, nulla fizikummal és állóképességgel, köszönhető a forradalmian új és up-to-date nevelési módszereknek, lásd fentebb. Szép jövő.

Balázs 2008.01.13. 13:02:08

Amikor én kicsi voltam és vertem a távirányítósnak, akkor anyámék nem tudtak tévét nézni,mert amikor nyomtam egy kövér gázt a tévén elcsavarodott a kép :)

ommm 2008.01.13. 13:27:04

joe-nál a pont
schherti: megvan? megvan?

2-More 2008.01.13. 13:53:12

Kiváncsi vagyok,hogy a katonaságot dicsőitő emberek közül vajh hányan voltak saját maguk katonák, és hol, milyen beosztásban. Lévén jórészt csak arra volt jó, hogy az ember butuljon, és megtanulja, hogy az életben az jut előre, aki a szinpadtevékenységet a lehetető legjobban össze tudja kötni a semmittevéssel és a simlizéssel.
Teszem hozzá halkan, hogy ráadásul nulla kiképzés után minden vadbaromnak fegyvert adtak a kezébe, hogy az is tudja használni,aki előtte csak a rambó filmekből ismerte az AK-t.
Azt nem vitatom, hogy sok sajtharang alatt felnőtt embernek megtanitotta, hogy az élet nem olyan ahogy apu és anyu tanitotta a rózsaszin mesekönyvből, de azt is mellé kell tenni, hogy igen sok embernek semmi előnnyel nem járt, vagy méginkább csak ártott.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.01.13. 14:24:38

omm, a héten meglesz! Szerdán, elvileg. Aztán go Mór!

ommm 2008.01.13. 15:54:28

:D
na majd lecsekkoljuk :)

tomnemtom 2008.01.13. 17:39:24

szép világ ez így, tele rádiófrekvenciás jelekkel...
a bébicsősz valszeg 432MHz-en megy, azt simán demodulálhatja magának a 40MHz körüli vevő, sajnos. főleg, ha digitális jeleket is küld, de ez autóbuzi-blog, nem rádióteknikaji, úgyhogy abbahagyom :D
akit érdekel, keressen rá, lehet szűrőt rakni a vevőkbe. én már raktam. mert a saját 432MHz-s adóvevőm zavarta a fiam távirányítós terepjáróját.

KissZoli 2008.01.13. 18:02:37

Nekem a taviranyitos konektorkapcsolom hulyeskedett az unnepek alatt.Beledugtam a fenyofa vilagitasat,gondolva milyen jo lesz.Nem kell ki-be dugdosni!
Mar az elso nap szaladt hozzam a kislanyom "Apa ,nem vilagit".Gondoltam ,fasza ennyi volt a "szep" fenyofa.Atneztem mindent,de hibat nem talaltam sehol!
Kesobb szalad ujra a gyerek "Apa, gyere gyorsan ujra vilagit!!!"
Na ,ez igy ment par napig,amig ra nem jottem ,hogy a szomszed kapcsolgatja a fenyofankat. :)
Muris volt,amikor este 10 korul aludni akartunk menni,es jott a le-fel kapcsolgatos jatek a szomszeddal.
En kikapcsol-o meg vissza!Ez igy ment par percig ,de a vegen mindig en nyertem!
Reggel o volt a gyorsabb.Mire felebredtunk a fenyofa mar szepen vilagitott.......

akos696 2008.01.13. 18:19:49

Én nem vagyok ezeknek az áruházi vackoknak a híve. Igaz én modellautózom, amik nagyon, nagyon messze vannak ezektől a gagyi szaroktól. Olajos lengéscsill, rendes difik, szíjjas, v. kardános 4 kerékhajtás, kormányszervó, vevő, szabályzó (tehát annyira megy, amennyire a gázt húzod, u.e. a kormány is.) Jah és egy jobb motorral benne elérgető a 60-70 is. (elektromosról beszélünk). Nos élményben összehasonlíthatatlan. Az igaz, hogy a szoba kicsi neki, szétveri a berendezést 1-1 nagyobb gázhúzásakor, de 1 parkoló, vagy off road esetében földes, poros macskaköves út is megteszi, felhőtlen szórakozást nyújtva apának és fiának egyaránt. Egy jó barátomat is megfertőztem vele, mondta, hogy hozzunk össze egy jó szettet, minél olcsóbban. Persze használt cuccokkal. Nosza fel a netre. Modellezők mekkája, igazi aranybánya: forum.rcmodell.hu Ott az adok veszek rész. Persze kell 1 hozzáértő, hogy mégis milyen alvázat, akksit, szabályzót, motort érdemes venni. Lehet kapni komplett autókat is. Nos a bartomnak kijött középkategóriás (már programozható rádió), középkategóriás autó, vevő, 21 körös motor (gyárinál gyorsabb, ez is alsóközepes-driftre kiváló). eddig van neki 30 körül. Még hiányzik neki 1-2 apróság mint a szabályzó,+akksi+töltő. Ezeket én most adom neki, emrt van fölösleg, de mindennnel együtt középkategóriás autó használtan megállhat 40-50 körül. És ha az embernek nem jön be, pillalatok alatt eladható kb ugyanennyiért a cucc. Lehet kaptni 12-18 ért nagynak álcázott ócskaságokat a tecsóban, aminek megvétel után nincs értéke és hetekkel a vásárlás után befosik rajta valami. Vagy 40 ért 1 használt, de igaz kicsi autó, hatalmas élményt nyújtva. Ennyiért már t-t sem nagyon kap az ember. Vagy horgászcuccot, rendeset azt sem. Szerintem ez a hobbi ennyit megér....

üdv

Latz 2008.01.13. 18:30:21

Én tavajelőtt vettem egy tesco blézert, hatalmas élmény volt a 70 es úton csapatni a kocsik alatt hihetetlen, 3000 ért kihagyhatatlan :-D

[] (törölt) 2008.01.13. 21:55:16

csikos,

femcsavarhuzoval trimmelni baromi maceras, ezert ha nincs keznel muanyag, inkabb tegyel egy kis szigszalagot a csavarhuzo fejere. (de a muanyag is filleres, ugyhogy ha ennyi gyerek meg ennyi kutyu van a hazban, megeri beszerezni!)

atomgape 2008.01.14. 09:15:58

Zsolt, ez a találmányod még gazdaggá fog tenni. Gondolj bele, ha a kölköknek menni kell lefeküdni, egy gombnyomással elintézed a játékot és nincsen "mééég öt perceeet". :-)

KakaosCsirke 2008.01.14. 12:30:53

Peti10!

Kezdokent, eszedbe ne jusson benzines repulot/helikopter venni. Ramegy a gatyad is, es repulni se nagyon fogsz vele. Ami felszall az le is jon, ez a szabaly. 3 dolgot javaslok.
1) Ha repulesben ar ertek aranyt akarsz, akkor vedd a Kyosho Minium Cessna repzit. Mindenestul 115 euro (Gyauriszanban nemtom hol/mennyiert vesztegetik), egyedul par cerka elem kell a taviranyotoba. Mindossze 18gramm, es kb 10km/h-val repul emiatt a legkisebb teruleten is tudod reptetni es nem zuzodik porra a legkisebb pilota hibara. Persze ragasztot mindenkepp vegyel hozza.
2) Vegyel egy szimulatort es gyakorolj. Nagyon sok penzt meg lehet vele sporolni.
3) Hacsak nem valami profi murepulo akarsz lenni, MINDIG jobban jarsz az elektronyossal. Csendes, kisebb (szallitas egyszerubb, kisebb ter kell hozza), nem csak kijelolt teruleten reptetheted, joval olcsobb, es sokkal kevesebb fentartasi problemaja van.
Ha villanyos gepet veszel, a beruhazasnal 2 dologra figyelj: kefementes legyen a motor es litiumos az aksi. Ha ez a ketto megvan akkor boven lesz kakao a gepben.

zsolti_81 2008.01.14. 13:14:20

"Gratulálok" a számítógépeket és a hasonlókat szídó embereknek. Valószínülegh ők könyvből olvassák a Totalcart, a csemetéik, pedig a suliban azt újságolják, hogy még sohasem láttak tévét, számítógépet, stb. A házi feladatoknál, illetve indormáció- és érdeklődésük kiszolgálására sem használták sohasem.
Folytathatnám, de csak gondolatébresztő volt...

trainmodeller · http://trainmodeller.freeblog.hu 2008.01.16. 15:13:55

KakaosCsirke: Ugyan hardcore vasútb(arát) vagyok, de érzem én, hogy repülő vagy helikopter KELL nekünk otthonra.

Hol van jó oldal, kezdőknek, leírással? A shop.modell.hu oldalon van egy csomó repülő meg helikopter, elektromos, onnan melyik lenne megfelelő kezdésnek? Mailbe is jöhet a válasz :) kössz!

Kata 2008.01.16. 22:48:48

Kedves paraolimpia!
Kedves Mindenki, aki rosszindulatú
ezen a blogon!

Nem szoktam a férjem blogjaiba írni,
most azért teszem meg ennél a blognál másodszor, mert engem is érint, ami
az, ami itt folyik. Már korábban is
írtam, hogy a cikkből nem derülnek ki
a nevelési szokásaink, de az igen, hogy
(csak a gyengébbek kedvéért
ismételem), az gyerekfigyelő nem helyettünk játszik a gyerekekkel.
Azért van, hogy ha nem tudunk mellettük lenni, halljuk, hogy mit csinálnak.
ELSŐSORBAN ÉJSZAKA, amikor ők már alszanak, mi viszont még dolgozunk.
Bár ehhez az egészhez senkinek semmi köze, a szobájukban, ahol a figyelő van (mellesleg légzésfigyelő is volt) nincs se TV, se számítógép.
süti beállítások módosítása