Békés karácsonyt!

Feltörni egy régi Alfát, de minek?

  2008. január 04. - Csikós Zsolt Címkék: bűnözés alfa romeo totalcar flotta

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve

What’s more chickenshit than fuckin’ with a man’s automobile?
I mean, don’t fuck with another man’s vehicle.
It’s just against the rules.

– John Travolta mint Vincent Vega a Ponyvaregény című filmben

December 25-e reggel. Igazi fehér ünnep, tavaly nem volt ilyen. Béke, nyugalom honol szűk hazámban, Zuglóban. Túl vagyunk a szentestén, még minden játék működik, a gyerekek boldogok, indulunk a Katinagyiékhoz, megnézni mit hozott hozzájuk a Jézuska. Kiállok a feleségem Mercijével a garázsból, kedves 190D-nk egykedvűen rágcsálja a gázolajat a hidegben, a család szivárog kifele a házból. Ránézek a kint ácsorgó Alfára, valami nem stimmel. Résnyire nyitva a csomagtartó.

Alfa Romeo 75 Nord betört hátsó ablaka

Ez azért is furcsa, mert a dög nehéz légterelő és a profin beálított, ám mára kicsit meggyengült zár miatt a csomagtérfedél akkor is lecsukódik magától, ha csak hússzal áthajtok egy bármilyen kis gödrön. És előző nap délután még vígan autózgattam a környéken, lehetetlen, hogy nyitva maradt.

Kiszállok a Merciből, odamegyek, lecsapom a fedelet. Ekkor tűnik fel, hogy a jobb oldalon a hátsó kis háromszög-ablak furcsán zavaros.

Hiszen betörték.

A szent ünnephez méltatlan, mocskos szavak szakadnak fel a torkomból, ám a szitokszavak sebtében sziszegéssé szelídülnek az ajkamon, közelednek az utódok. „Nicht vor dem Kind” – fogom vissza magamat.

Alfa Romeo 75 Nord betört ablakai

Ekkor megpillantom a jobb első oldalablakot is. Szintén törmelékké zúzva. Feladom nevelési elveimet, már üvöltve szitkozódom. Ha a közelben lenne az elkövető, már csak a szavak súlyától megroppanna, harakirit követne el egy százforintos snitzerrel, felmenői évszázadokra visszamenőleg nyom nélkül kipusztulnának. De nincs ott, a vastag hótakaró, mint házistúdió falán a tojástartók, tompa pufogássá csendesíti elborult őrjöngésemet. Mire volt ez jó?

Mint tudják, az Alfámban nincs rádió, a napi kétszer nyolc kilométerhez nem kell bele, amúgy is szeretem a Nord-motor hangját. Mint tudják, az Alfám huszonkét éves, ára még forintban kifejezve sem tartalmaz túl sok nullát. Értékként az egész autóban összesen négy, utólag befaragott (szerintem) kínai hangszórót, két, még felragasztatlan Totalcar-matricát, egy régesrég illatát vesztett Wunderbaum-szagosítót, egy működésképtelen riasztótávirányítót, valamint egy kifényesedett sportkormányt tudok felsorolni.

Alfa Romeo 75 Nord belseje

Mondjuk a jobb hátsó lábtérben már vagy három hónapja ott hever két, mállott fadobozos Videoton Micromax-sugárzó, levágott zsinórral, értékük alulról közelíti a nullát, egy barátomnak ígértem ajándékba őket. Ja és a csomagtartóban van egy emelő, egy fél doboz hidraulikus olaj, egy kiürülőfélben lévő ólompótlós flakon, valamint egy nedves EÜ-készlet. Miért kellett feltörni a kocsit, hiszen, ha szétszórva is, de mindent ottmaradt? És miért rögtön két ablakot?

Káromkodásomat meghallva kijön a szomszéd úr, ő is sajnálkozik, éppen karácsony reggel nem jó dolog, ha ilyesmi történik az emberrel. Majd megkérdezi, nem az enyém-e a következő kapualjban heverő kabát. A rossebbe, a kabát! Amiatt törték fel.

Még gimis koromban örököltem a nálam tíz évvel idősebb sógoromtól, szerintem már újonnan, 1975-ben is égő volt. Zöld ballon kívül, rajta kapucni, belül olcsó műszőrme. Az ördög nem alszik – mivel rendre csak autózáshoz öltözök, azért tartottam az Alfában, hogy ha bekövetkezne a teljességgel valószerűtlen lerohadás, mégse fagyjak meg hazáig a buszúton.

Alfa Romeo 75 Nord oldalról

De miért törtek be rögtön két üveget? Erre a kétórás üvegtörmelék-takarítás alatt jöttem rá. A kis háromszög-ablak üvegtörmeléke belehullott a zárszerkezetbe, azóta az az ajtó nem nyitható. Tehát az aranykezű mester, isten áldja a munkáját, a problémát észlelve előrement, áthatolhatóvá tette az első ablakot, onnan nyitotta a kocsit. Semmi mást nem vitt el, még a drága kis Wunderbaumot is megtaláltam, a vezetőülésen didergett szegény.

Azóta nem zárom az autót. Nyitogassa csak mindenki bátran, üljön be, próbálgassa a rekeszeket, hátha talál bennük valami értékeset, az ablakok talán megússzák. Apropó, ha valaki tud olcsón két Alfa 75 oldalablakot, szóljon, mert az üveg gyanánt beragasztott festőnejlonon át nem látok be valami jól a kereszteződésekbe.

Alfa Romeo 75 Nord oldalról

Bár tény, a motorhang így szebben átjön, minden rosszban van jó is, látják.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr13283960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rognork 2008.01.04. 06:23:17

én anno a nagypókot rendszeresen nyitvahagytam. nyitott kesztyűtartó. viszont még a gazdaságos kormányzárat is eldugom hátra. egy ismerősömnek a 150 forintos napszemüvegét vitték el.

hát részvétem.

Rocko- 2008.01.04. 07:00:01

nagyeszű volt, reméljük anyja temetésére veszi fel.

feketenap 2008.01.04. 07:07:22

Hogy rohadjon le a keze mindenkinek, aki ilyenre vetemedik!
Még szerencse, hogy piti tolvaj volt, mert azért azok a felnik lepotyogtak volna...
Biztos nem volt a közelben tégla.

Tommi 2008.01.04. 07:18:08

ez egy balfék volt, örülj, hogy ennyivel megúsztad... ráadásul a kabátodat is megtaláltad...

Viktor · http://www.vikiszava.net 2008.01.04. 07:51:50

Nagyon sajnálom. El tudom képzelni, mit éreztél. A tehetetlen bosszúság a legfájóbb ilyenkor, nem is az anyagi kár.
Viszont tanulság lehet mindenkinek, hogy ne csak táskát, semmi olyat ne hagyjunk az autóban, amiről valami színes fantáziájú idiótának az az ötlete támadhat, hogy komoly értéket rejt. Ne legyen látható helyen se üres hátizsák, se doboz, semmi.
Én néha otthagyom a jobb első ülésen a fotóstáskámat, ha valahova megyek fényképezni, és nem akarom magammal cipelni a táskát, csak a gépet. Mindig nyitva hagyom a tetejét, hogy ha valakinek felkelti az érdeklődését, láthassa, hogy üres. De ezek után úgy gondolom, hogy ez is nagy felelőtlenség. Pedig én szeretem raktárnak használni az autót... fényképezőállvány, üres kartondoboz, néhány újság, kis gumiszőnyeg, műanyag tárolókosár - csomó hasznos holmi. De ma kiürítem az autómat :(

yenoee 2008.01.04. 08:14:30

Részvétem. Alfaamorén keresgéltél már? A bazárban Ali76 és Ell is árulnak 75-höz alkatrészeket, mindkettő Bpesten van.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2008.01.04. 08:35:32

Ismerem az érzést, részvétem.
Nekem a rádió elölapját vitte el a narkós kis köcsög, mivel a rádiót nem bírta kifeszíteni a müszerfalból. Cserébe tönkretette a müszerfalat a feszegetéssel, amit akkor aranyárban mértek. Az ablak kijött nevetséges 45 ezerböl.
Hónapokkal késöbb is találtam üvegtörmeléket a kocsimban.

klarky 2008.01.04. 08:35:36

Hogy bukna fel az ilyen hernyó, ill. mindenki, aki arra vetemedik, hogy más cuccához hozzányúljon!!! Nekem az ősszel a garázst nyomták fel és onnan vitték el az autóból a cd-t. De nagyon nagy barmok lehettek, mert a komponens szett, mint olyam már ismeretlen fogalom volt számukra így azt elfelejtették kitépni belölle. Rohadt banda, rohadt világ... 8-((((

Ja és azt mondta a rendőr, hogy örüljek, hogy ennyivel megúsztam, mert látott már hasonló esetet, csak akkor búcsúzóul az összes ablakot beverte a gazfickó. Na azon aztán betérdeltem volna az tuti.

B. Capelluti · http://rallyedream.blog.hu 2008.01.04. 08:42:02

A mi Nissan Micra K11 1.0 "gépsárkányunk" jobboldali külső visszapillantója esett arra járó emberszabásúak áldozatává január 1. hajnalán. Vót is otthon nagy öröm és bodottág. Térfigyelő kamera van, 112-őt felhív, első csörgésre felvesz, kapcsol a kerületnek, járőrök kb. 15 perc alatt ott vannak. Együttéreznek. Megnézik, minden adatot felírnak. Közösen megbecsüljük, hogy a kár 35kHUF. Beszólnak az ügyeletre, mejd közlik, hogy hamarosan jönnek a technikusok. Ők is újabb 55 perc alatt kiérnek. Fotóznak, jegyzetelnek, együttéreznek. Este 7-re mehetek a kapitányságra a papírokért. 2-án biztosító felhív. Fizetik a rongálási kárt, mert olyan a Casconk, 20 kHUF az önrész, és a caascos bónuszunk, (év végi visszatérítés úgy 8kHUF). Beszélek több Nissan szervízzel. A kárt jól belőttük: 25KHUF a tükör, kb. 7k a munkadíj és 2-3k a kellékanyag. Osztok-szorzok és kétségeim vannak, hogy mi a tökért fizetünk havi 8kHUF-t a Cascora. (Ha motoros lenne a tükör, akkor a biztosítóval intézném, mert az már közel lenne a 100-hoz)

Forest · http://fiatauto.hu/news.php 2008.01.04. 08:59:25

Nekem autómat lopták el, pár napra rá megtalálták árokba lökve. Kiautózták a benzint, tönrevágták az önindítót, fizettem tárolási + szállítási ktg-et. Tényleg a tehetetlenség-érzés volt a legrosszabb az egészben, meg amikor kétségbeesetten próbálod rekonstruálni hogy hol is hagytad az autódat tegnap este, mert az agyad nem akarja elfogadni a triviális választ, mivel ott nincs.
Nemrég egyébként kötöttem cascot kifejezetten csak lopás-vandalizmusra a Mai Casco-nál, 3000 Ft alatt fizetek havonta egy 2000-es évjáratú (elég jó) autóra. Legalább ne bukjak akkorát.
Tudom ajánlani.
Az ilyen kis simlis köcsögök meg basszák meg.
Együttérzésem.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2008.01.04. 09:01:51

Néha belegondolok abba, hogy vannak olyan országok, ahol levágják az ilyenek kezét. Persze nem szeretnék ott élni, de mégis...

BKV-berlet arusitohely 2008.01.04. 09:17:01

Azert ez tenyleg nagyon siralmas, az meg foleg, hogy soha nem lesznek meg az ilyen kocsogok. En attol vagyok idegbajos, hogy orokke nekinyitjak a kocsimnak az ajtot, megkarcoltak szandekosan az oldalat, egyebek.

Multkor pakolok a csomagtartoba bele, amikor a mellem beallo regi Maruti oregapo tulaja izombol nekinyitja az ajtajat az enyemnek. Nezek ra kerdon, degesen, erre o van felhaborodva, hogy neki rossz a laba, nehezen szall ki. Kerdeztem, miert nem allt tavolabb a kocsimtol, hogy kinyithassa az ajtajat. Erre bezzeg nem tudott mit mondani. Most szerintetek mit kellett volna csinalnom vele? Megverni, felboritani a kocsijat? En alltam hulyen, majd elmentem haza.

Jim 2008.01.04. 09:19:41

Malenykij, én alapjáraton jogász vagyok, de azt mondom, hogy nagyszerű elrettentő ereje lenne (és halálbüntetés ne legyen, csak kényszermunka életfogytig, és egy kis kínzás). Leszarom magasról az összes nemzetközi egyezményt, meg minden emberiességi dolgot. Nagy szar volt a kommunizmus, de ezt az egy részét, miszerint a "hétköznapi biztonságérzet", na ezt azért visszasírom. (Most ne keverjük ide a szólás nem létező szabadságot, és társait, mert az természetesen komoly negatívum.) A bűnt igenis kőkeményen meg kell torolni, mert a mai világban nem megyünk semmire a megelőzéssel.

Tomi 2008.01.04. 09:21:10

Szomorú :-( Sajnos ilyenek miatt nézek ki minden neszre zörrenésre az ablakon bár ha történne valami az autómmal nem lenne esélyem elkapni az illetőt mert mire leérnék már sehol nincs. Kézlevágás mint régen. Más tulajdonát megrongálni pfuj.

bkmsek 2008.01.04. 09:30:13

ha két rakás kutyaszar van a jobb egyen akkoris feltörik, mert az már nem egy... semmit, SEMMIT nem szabad bennehagyni! sajnálom a kocsit..

ommm 2008.01.04. 09:30:15

ettől mocskosabb, szemetebb dolog nincs a világon.
hogy a jókurvaédesanyjába menjen tolókocsin az ilyen szarházi.
ilyenkor az ember azt kívénja, hogy "bárcsak rajtakaptam volna"...
simán agyon tudtam volna verni a kandallóvassal.
száradna le a két keze...

Krájzler 2008.01.04. 09:32:58

Hm. Ott rohadjanak meg ahol vannak. Egy zimankós téli hajnalon a vasútállomás parkolójában hagytam az Bravamat, azzal a biztos tudattal, h. este mikor visszatérek Bp-ről az egyetemről épen és egészségesen látom viszont a nem túl nagy értéket képviselő, viszont általam hőn szeretett autómat. Este 9 körül nyugodt léptekkel közeledtem autómhoz,(mely ekkor már egyedül árválkodott a helyi CBA parkolót megvilágító egyetlen lámpa alatt) már éreztem h. valami nem stimmel. Gyanús volt a nyugalom, gyanúsan egyedül árválkodott a kicsike. És akkor megláttam. Valami barom leütötte a tükröt, majd megpróbálta lcsavarni a helyéről. Ott lógott a kocsi oldalán, mivel a tükörállító bowdenek kifogtak azon a rohadékon. Mai napig nem tudom, h. mi volt a cél. A rongálás vagy a tükör eltulajdonítása. Az előbbi jött össze neki. Hozzáteszem napokig jártam körbe körbe az autón h. nincs-e esetleg más kár is az autón.... Hála égnek nem volt. Rendőrt nem hívtam, felesleges lett volna. Az új Utángyártott tükör egy 20-as volt. Sokszor azóta is rettegek h. nem épen találom az utcán hagyott autómat...

Együttérző Lajos 2008.01.04. 09:34:05

Amúgy bármit otthagysz a kocsiban ez lesz a vége.Hihetetlen hogy mennyi gazember mászkál az utcákon ilyeneket lesve. Abba sem gondolnak bele hogy egy puloverért is csinálnak több tízezer forintos kárt. Amúgy poén ez az Alfa , Matula jut mindig eszembe róla.

Von Schwarz 2008.01.04. 09:34:43

Nekem is felttörték az Alfa 33-amat, néhány nappal azelőtt, hogy eladtam volna.
El akarták lopni, a kormányzárat nem sikerült eltörniük, ellenben a kormányoszlopot igen.
Ha már ott voltak, elvitték a kormány közepét, olyan szép színesen csillogott az Alfa jel benne.
A CD lejátszót nem is említem, az nem zavart annyira, csak ez az oktalan rongálás :(

ray14 2008.01.04. 09:39:28

Helló!
nekem az egy napos astrámat törték fel pár éve,a rádió miatt,az előlapot persze nem találták, ezért (gondolom én) feltörték a mellettem álló astrát is, mint később kiderült egyforma sony volt mindkét autóban, csak neki benn volt a kesztyűtartóban az előlap,és Nem volt még cascoja sem.a biztosítónál kérdezték is hogy tényleg "már" 112 km van benne, mondtam persze és abból 50-et a feltörés óta tettem meg vele!
az külön vicc volt hogy az általam felhívott opel kereskedések közül csak a negyedik vállalta aznapra a szerelést
(csillaggarázsban állok)
szóval száradjon le a keze mindegyiknek aki ilyet csinál!

hottentotta 2008.01.04. 09:40:23

Nekünk anno a családi suzukit törték fel a ház előtt ( megjegyzem, jó környéken laktunk ). Ajtót kifeszítették, zárat kipöckölték. Elvittek egy kb 2000 ft értékű rádiót, meg egy aluminium láncot, amin a telekkulcs volt.

Szerencsére az ablak nem tört be. Festetni viszont kellett az ajtót.

Mikor hívtam a rendőrt, és mondtam, h feltörték az autót, visszakérdezett : szuuki ? mondom igen. erre ő : a 6. abban az utcában, a mai napon.

azt hiszem, ki tudnék találni valami helyes dolgot azoknak, akik ezt teszik.

Kornel 2008.01.04. 09:47:19

Ez a kibaszás! Minden együtt érzésem a tiéd. Az ajtók nyítvahagyása nem rossz ötlet, sőt ki is lehetne írni cetlin: "Az ajtó nyítva!" legalább reflexből nem fogja betörni az ablakot.

ui.:
nem is tudom hol hallottam a történetet miszerit valaki még a kulcsot is benn hagyta az autójában mert egyszer elvitték, cetli szövegezése a műszerfalon: "Ha már nem kell hozzd vissza!"

Liquid 2008.01.04. 09:47:52

Részvétem :(

Hihetetlen, hilyen rohadt egy világban élünk. Ellopják a dísztárcsákat, szelepsapkákat...feltörnek egy öreg autót
egy kabát miatt, amit még csak el sem visznek. Hogy a medve játszon az ilyen barmokkal...

Oscar 2008.01.04. 09:51:37

Pár éve tizenéves Corollámból vitték el a két gyerekülést. Pedig mondták többen, hogy hagyhatom benne ÉJSZAKÁRA? Most már persze a Corolla sincs meg... meg az Accord se... (Zugló)

Jetfighter 2008.01.04. 09:53:12

Nagyon vacak érzés az ilyen.
Nekem régen a BX-emet törték fel, fényes nappal. Sűrű köd volt. Még hallottam a röhögésüket, tudták, hogy semmit nem tudok csinálni, pedig a riasztóra azonnal indultam, és nem üres kézzel... Azóta van kertes ház, az autók öreg vackok, de éjjel mindig garázsban, nappal is kerítésen belül (már csak a járdán bicikliző hülyegyerekek miatt is, többször volt gond). Ja, és egy félmázsás kutyus, ha valaki beljebb jönne. Kár, hogy ilyen a világ. BÚÉK!

Tborur 2008.01.04. 09:56:56

Nekem egy szerencsésebb storym van. Pécsett megálltam egy nagyobb parkolóban egy X5 mellett. Amikor kiszálltam észrevettem, hogy benne van a GPS. Gondoltam magamban, mennyire biztos a dolgában az illető. Mikor elvégeztük a dolgunkat és visszatértünk, körülbelül 35-40 perc után, látom a törmeléket a kocsi mellett. Egyből megállt az ütő bennem. Aztán közeledve feltűnt, hogy (részünkről) szerencsére nem a mi autónkat törték fel, hanem pont a bömbit. És vajon mi hiányzott belőle?... És csak azután rémlett fel, hogy mintha láttam volna vkit álldogálni az "oldalvonalon".
Részvétem Csikós, a munkatábort pedig támogatom.

baracklekvar 2008.01.04. 09:58:14

életem első autója egy pici piros peugeot 106. most tölti a 12évet, hát nem a legzsíyrabb verda, de közlekedni jó volt. két hónap alatt kétszer törték fel. egyszer újpest városkapunál, akkor a zárat babrálták meg, szerencsémre amatőr volt, és nem vitte el (10000ért kicserélték a zárat, és maradt egy tartalék záram, ha esetleg...). két hónappal később A HÁZUNK MÖGÖTT egy iskola és egy ovoda szomszédságában sikerül a jobb hátsó ablakot kitörni A CIPŐMÉRT. nevezett cipő értéke konvergál a nullához, mivel 4éve nyúztam szegényt. ja meg a farmerkabátomat is vitték. újonnan 2000ért vettem, jelen értéke megegyezik a cipőmével. KI AZ A BAROM, aki ezekért tördeli fel az autómat? ja, a z új rádióm (cd, mp3, egyebek) a helyén maradt....

Norberg 2008.01.04. 09:58:19

Ez itten kérem Magyarisztán....

szmoker 2008.01.04. 10:01:02

"azt hiszem, ki tudnék találni valami helyes dolgot azoknak, akik ezt teszik."

Én is. Húsklopfoló (az 1-kilós vas dizájnú), aztán addig ütni a kezét, amíg minden csontja porrá törik.
Elég lenne pár példa (statuálási célzattal), mindjárt tanulnának ezek a jellemtelen csavargók.

baracklekvar 2008.01.04. 10:01:39

igen, megtanultam, hogy SEMMIT nem hagyunk az autóban. de még egy papírfecnit se. esetleg zsebre teszem az autót:S

Toools 2008.01.04. 10:01:54

Nekem a téli kerekeimet vitték el. Az volt a legroszabb az egészben, hogy a kocsi 2 nappal előtte volt szervízben. Tuti, hogy ott nézték ki a kerekeket is meg a címemet is. De mivel bizonyítani nem tudom, nem tudok mit kezdeni az üggyel. Természeresen feljelentettem de nem várok eredményt.
Ráadásul nem is új volt a garnitúra, hanem 1 évet már futott. Ezek a "tudok szerezni", "leesett a teherautórl" kezdetű dumáknak mindíg valami hasonló van a másik oldalán.
Annak is száradjon el a keze aki így szerzi be a dolgait ne csak annak aki ellopja.

mattmetal 2008.01.04. 10:02:00

Az autó nyitvahagyása nem mindíg célravezető, mert ha nem talál semmit a primitív bunkó, akkor vandálkodik (tör, zúz, felgyújt).
Az én Swiftemet egy reggelre kitolták az útra, az azzal párhuzamos parkolóból (a kormány jó fél fordulat balra állásban volt). Mikor kijöttem a kapun épp egy Ifás kerülte ki káromkodva, én meg még röhögtem is, mert mindíg sebességben hagyom, biztos megdolgoztak vele a részeg fiatalok. Igen ám, de az ostoba féregje úgy tolta, hogy a jobb első sárvédő (nem egy 10-es kazánlemez) behorpadt a tenyere alatt, meg persze hiányzott az antenna, ablaktörlők, tükrök.
Ha kézlevágást nemis, de az 5-ös skálán egy jó 3-as erejű lincselést megérdemel.

Herr Sicher 2008.01.04. 10:02:51

Munkámból adódóan sokszor találkozom hasonló esettel. Csak igazolni tudom Viktor nevű hozzászólót, semmit nem szabad elölhagyni az autóban,még akkor sem ha egyértelműen látszik, hogy értéktelen. Mert lehet, hogy valaki a párás, fagyott ablakon keresztül nem látja ezt így. Itt a fentieket igazolnadó erről a gondolkodásmódról tennék egy kis tanúbizonyságot hátha ezzel segíthetek néhány embernek és ezzel mindenki nagy örömére ilyen bosszúságokat megelőzhetem.

Egy autófeltörő kissrác / rádiósmagnókra, hangfalakra és egyéb autóban felejtett értékekre specializálódott / helyszíneket mutogatott meg. Megálltunk egy parkolóban, mondta milyen autóból mit és hogyan szedett ki. Autóban ültünk, balról jobbról szintén egy-egy parkoló autó. Az egyik egy öreg Wartburg volt benne az a kalaptartóra tehető 3szög alakú Videoton hangfal, már akkor is ha ért összesen 3-4000.- ft-ot. Kéredeztem azért feltörné-e az autót. Azt mondta persze. A másik oldalon egy aránylag új nyugati kocsi állt a kalaptartójára egy pléd volt téve eltakarva azt, hogy van-e benne ott hátul bármilyen érték pl. hangszóró. Kérdeztem azt feltörné e. Azt válaszolta BIZONYTALANRA nem megy. Tehát eladva 1500-2000.- Ft haszonért feltörne egy szart de egy szinte biztos, hogy sokkal értékesebb hangszórókkal rendelkező gk.-t nem, mert lehet, hogy abban nincs hátul hangszóró. Így a kabátodon, - amiben akár benne lehet egy pénztárca is - már nem is kell csodálkozni. És bízz abban, hogy ért hozzá annyira, hogy ha nyitva hagyod az ajtót akkor észreveszi mert van, hogy csak rutinból veri be az ablakot. Én mindent a csaomagtaróba teszek ha otthagyom a kocsit valahol.

Ugyanitt kívánok szerencsét és boldog új évet minden navigációs rendszert az autóban felejtőnek, az aktatáskát, kabátot, kistáskát, notebookot, karácsonyi ajándékot becsomagolva, és egyéb hasonló gyanúsan értékes, vagy értéket rejtő dolgokat az autóban felejtő vagy csak beugrok 2 percre és már megyek is, esetleg keresek egy parkolóautómatát, addíg nem lesz baj, gyanútlan sorstársadnak.

Sajnos tudomásul kell venni, hogy manapság nekünk kell vigyázni arra, hogy ne lopjanak meg. Az én munkahyeli paranoiám annyira kiterjedt, hogy porszemtisztára pakolok akkor is ha csak egy újágot veszek, és a gyerek tisztasági csomagját / pelenka, popsikrém, rágcsa, innivaló, apróságok egy totál apró, mackós kistáskában / sem hagyom benne. Hátha valaki úgy gondolja, hogy telik liberóra. / nem telik /

kárter 2008.01.04. 10:07:42

megtörténik az ilyen, főleg azokkal akik nem tudják, hogy semmit nem szabad az utastérben hagyni, még egy kabátot sem, mert azt hiszik van alatta valami érték

Badbitie 2008.01.04. 10:08:22

Egyik ismerősömnek rendszeresen feltörik a Lada Samaráját. Mivel mindent kiloptak már belőle, ezért legutóbb tudjátok mit vittek el belőle? A hamutartót. Most őszintén mi a francra jó egy Samara hamutartó? :D Arról aztán ne is beszéljünk, hogy az illető 23 Ft-os zsákmányáért cserébe az ismerősőm hány bontótban járt és hány órát fecsérelt el az elétéből, hogy megint teljes legyen a szamár. +az üveg ugye... Ilyenkor azért kezdek hinni abban, hogy a kézlevágás végülis mégiscsak racionális megoldás a lopás megállítására...

Stock 2008.01.04. 10:12:53

Én pár nappal karácsony előtt kezdtem egy cégnél területi képviselőként... a második napomon benyomták az anyós felőli ablakot és elvitték a gps-t álvánnyal antennát elszakítva... még jó hogy eddig alig keresetem valamit , de az adósságom már tetemes a cégem felé! :(
A rendőrség meg közölte, hogy nem nagyon akarják keresni, a lényeg hogy ők is csak szabálysértéseken tudnak lovagolni!!

elzee 2008.01.04. 10:14:05

Nekem is volt 75ös Alfám, akkoriban 5 éves volt. Fél év alatt 5x törték fel, abból 3x semmit sem találtak benne. Tavaly a mostani autómat törték fel röpke fél év alatt 3x. Azt hiszem, ha meglátnék egy ilyet ocsmány állatot "munka" közben, nagyon-nagyon megbánná...

klarky 2008.01.04. 10:15:27

Amúgy, hogy a jóégbe lehet az, hogy ebben a kúrv@ országban már nem csak a lakosok, azaz mi, hanem a rendőrség is beletörődött abba, hogy bármikor, bárhol összetörhetik az autómat és bárhonnan egyesek saját kényük-kedvük szerint autókat lophatnak el.

Amikor én is kihívtam őket a feltöréshez nagyon együttérzőek voltak, de mondták, ne reménykedjek. Kicsit eldumálgattam velük és olyan autólopásos sztorikat meséltek, hogy nem hittem a fülemnek. Csak egy példa. Tudjuk kik ellopják a Ladákat, kiautózzák belölle a benzint, hazaviszik, felgyújtják, összevágják és beviszik a méhbe. Azt mondták volt olyan udvar, ahol 6 db kiégett Ladát találtak. És van olyan döntéshozó ebben a kúrv@ országban, aki szerint ez így rendben van...

Hű de ideges lettem...

Grande Gregorio · http://www.totalcar.hu 2008.01.04. 10:16:04

Én nem tudom mi van mostanában. Csak az utóbbi két hétben 3 kollégám mondta, hogy becsapták az ablakukat, viszont ami furcsa, hogy semmit, de komolyan semmit nem vittek el a kocsiból (még a CD-s rádiót, CD-t is hagyták). Van valami klub, ahol versenyeznek, hogy ki tud több ablakot betörni? Kívánom az ilyenek, hogy ő találjon egyik reggel így rá a saját kocsijára. Pláne amikor viszi a gyereket iskolába a -10 fokban, vagy az asszonyt dolgozni.

Sikamlós Jim DiGriz 2008.01.04. 10:18:27

Nekem semmi nem volt a kocsiban, mégis valami köcsög ütött egy tenyérnyi lyukat az első szélvédőmbe, és lelopta a rendszámokat elöl-hátul.

+1 szavazat a kézlevágásra, saját magam is nagyon szívesen megcsinálom, ha a kezem ügyébe kerül az illető.

Badbitie 2008.01.04. 10:20:35

Ja, és azt el is felejtettem, hogy mivel én is paranoiás vagyok nekem mindig tök üres a kocsi belül, nem is törték fel. Viszont mivel ez egy pickup és kívül van a pótkerék, ezért azt le is lopták. 130ból meg is volt az új nem gond. :( Most van rajta egy szép nagy lakat, hogy csak úgy simán ne lehessen letekerni. :) Mindig tanul az ember. :)

mbtomi 2008.01.04. 10:22:22

Részvétem! Nekünk anno Hűvösvölgyben nyomta fel valami rohadt, tetves, bunkó állat az akkori barátnőm Twingoját. Szintén ablak off, előlap nélküli(!!!) rádiót kitép és ráadásként elvittek egy PLÜSSMACKÓT!!! Hát, remélem már nem él a köcsög...
"...Az ilyet ki kéne végezni! Minden tárgyalás nélkül, simán kivégezni. Most mondd meg, van rohadtabb sunyiság, mint ezt csinálni az ember kocsijával? Ilyet nem csinál az ember, ilyet nem, egyszerűen nem fér bele..."-Ponyvaregény
Ez az ország egyre lejjebb csúszik, megállíthatatlanul!
Ha vmi csoda folytán elkapod a g**cit és megruházod, akkor még te vagy a rossz és felelősségre vonnak. Az USA-ban a kertedbe behatóló idegent (ha jól tudom) JOGOD VAN LELŐNI!!!
Kár, hogy itt az "emberiségi jogok védelme" címszó alatt bármit meg lehet tenni. BUÉK!

cyd 2008.01.04. 10:25:34

Cs.Z.!
Üdv a klubban! :(
Én 2004.12.25-én reggel ébredtem ugyanerre, az alany egy '87-es BMW 325 volt. Ja és valami X-aktából vagy a jobbelső ablakkal érzett szimpátiától vezérelve a szemüvegem jobb oldali üvege is elrepedt hosszában az éjszaka folyamán.

gergo 2008.01.04. 10:29:07

En nem pesti vagyok de 80km-en belul lakom orszagunk szivehez es ha autoval mentem fel es leraktam kivettem belule mindent de meg a kesztyutartot is kinyitttam, hogy ha jonne egy barom akkro lassa nincs benne semmi amit vihetne max a taposo szonyegek.

qmatch 2008.01.04. 10:31:22

kézlevágás zsír! :)
aztán...
...nekem az emblémákat könnyítették le az ótóról eccer. na, nem is mentem a falnak tőle, de belegondoltam, hogy a kistinédzser kiskötsögh kicsiapukájának mért nem tűnik fel, hogy egy autósbazár díszíti a trónörökös kisgyerekszobáját, wazze??!!
megelőzés?? hehehe...
ütni kéne ezeket, mint a lovat...ja, meg elfogni előbb

whitefalcon 2008.01.04. 10:33:38

1. Felháborító
2. Ezeknek a szén alapú egyedeknek (sajnos) ez a szakmájuk. A városban, ahol születtem, ismertem arcokat (áltisk osztálytársam is volt közöttük) akik ebből éltek. Az egyébként 10-20 eFt-os tárgyakat az uzsorás 500-1000 Ft-ért vette át. Amikor nagyon rájuk másztak a rendőrök, akkor hétvégi házakat nyomtak fel. Mindent vittek, a gázpalacktól a pohár-, ét- és evőeszköz-készletig...
3. Ebből élnek, ehhez értenek. 3 másodperc neki az élet, meglátja, beveri, viszi. Utána szelektál, ami nem kell, eldobja. Ennyi.
4. Szomszédhoz betörtek. Rendőrnek mondom, nézze már meg a mi ajtónkat, elég-e rajta a cucc. "tök mindegy, ha be akar menni, bemegy. A lényeg, hogy a szinten ne a tiéd legyen a leggyengébb ajtó. Ahol könnyű, oda megy először"
5. Demokráciánk gyermekágyi lázban, amíg nem növi ki magát, marad a védekezés.

És még folytathatnánk...

Bandimalac 2008.01.04. 10:33:49

Hát igen, csak éppen előbb el kellene kapni azokat a szimpatikus fiatalembereket, hogy levághassuk a kezüket. De én is támogatom. A 20 éves 120-as skodámat se egyszer küldték meg, a legfájóbb az volt, amikor valami aranykezű jóember mind a két első lámpáját kiszerelte neki (jó öreg csehszlovák technológia, ehhez a manőverhez elég volt letörni a hűtőrácsot és kitekerni néhány csavart), de rúgták le a tükrömet, (a jobboldalit nem tudták, mert az nem volt), nyúúlták le a teszkós 1000 forintos dísztárcsáimat és még sorolhatnám.

A6 2008.01.04. 10:35:20

Mi barátokkal felmentünk novemberben Bajára a vadiúj a6-os audival ami kb 2 hete volt nálam akkor. Bemegyünk a Tescóba jövünk ki és mit látunk?
3(nem szeretnék faji megülönböztetés tenni) úr ül a kocsimban. Asztem agyvérzést kapok éppen próbálták beindítani de a hülye faszok még az indítót se találták hehe:D
Hát megkérdeztük hogy mit csinálnak, erre aki a volánnál ül ezt feleli: "egy barátunkat várjuk" hát a pofám leszakad úgy kellett őket kirángatni a kocsiból, aztán volt rendőrség meg minden de kicsin múlott hogy nem vertem őket agyon.
betörték az bal első üveget, megkarcolták az ajtót pfff....
De annyira hülyék voltak hogy még a rádiót se találták.
Sztem kézleveágás az ilyeneknek!!

azta 2008.01.04. 10:35:32

szmoker 2008.01.04. 10:01:02

ugyanez a véleményem! én spec. izületpárti vagyok: könyök, csukló, kézközépcsontok darabos törése - kanalat még tudjon fogni, de kés, csavarhúzó már gond legyen!
nekem csak a dísztárcsákat lopták le a kocsimról (azóta sincs), de vagy napokig baszlatott a dolog, hogy hozzányúltak az autómhoz! nem a pénz, a hozzányúlás akasztott ki!

Herr Sicher
mindig arra gondolok, hogy normális e az, hogy nekem kell alkalmazkodnom a köcsög tolvaj bandához, és mindig oda lukadok ki, hogy nem, nem normális. ennek ellenére kocsiban elöl csak a gyerekülés van (olvasom ez is mekkora balfaszság a részemről...), viszont azt is gondolom, ne csesztessük már azokat, akiknek kihagy - ha akár csak percekre is - az agyuk és elfelejtik, hogy MO-on élnek.

Jim 2008.01.04. 09:19:41
"Nagy szar volt a kommunizmus, de ezt az egy részét, miszerint a "hétköznapi biztonságérzet", na ezt azért visszasírom."

hamis biztonságérzet volt az! kevesebb autót lehetett feltörni, kisebb értékekért - de attól még törtek fel, loptak el, stb... és az utcán sem volt mindig jó este 10-11 után (ha más nem, a rendőr akaszkodott rád, hogy mi a frászt keresel az utcán ilyen későn....)

zub_ 2008.01.04. 10:37:32

Aztakurva! Együttérzek veled. Én 1 utcával lakom odébb, és az autóm 18 éves. 25-én reggel nyitva találtam az anyós oldali ajtót. Nem hiányzott semmi, mert amit lehetett azt már rég elvitték. Én is gondoltam már hogy nyitva kéne hagyni az ajtót mert így csak szétb@sszák a zárat vagy egyszer betörik az üveget. Csak az a baj, akkor meg beköltöznek a hajléktalanok.

Molár János 2008.01.04. 10:37:34

Részvétem!

Nekem újév reggelre nyomták fel a 96-os mondeómat és sikeresem meglovasítottak egy zseblámpát,de a polárszűrős napszemcsit otthagyták a pancserok.Tiszta szerencse.hogy 2-án találtam egy nyitva levő ford bontót és tudtam venni egy üveget.

vjalle 2008.01.04. 10:37:50

A kabatot valoszinuleg egy hajlektalan lopta el. Fazott az utcan a -8 fokban... Ezert mondjak hogy ez a nepseg a bunozes melegagya, es probaljak oket kiirtani a varos belsejebol. Hajra!

gbrn 2008.01.04. 10:38:38

beállnék a sorba, szerencsére nem saját sztorival:
joe barátom kispolszkija december 25-én reggel: felfeszített, tehát teljesen tönretett csomagtartó, akksi, pótkerék hiányzik. biztos kispókos volt a rohadt, ki másnak kellenének ilyen alkatrészek?

pusztuljon az összes tolvaj!

"do you mind if I shoot up here?"

geusz 2008.01.04. 10:39:39

A hal ugye a fejétől bűzlik...
Itt nálunk Mutyilandban mindent lehet. Számla nélkül kap pénzt a képviselő, milliárdos adócsalásokat és sikkasztásokat úsznak meg simán emberek a lakosság pofájába röhögve.
Ehhez képest mi az, hogy a kiscsávó benyomja az üveget? Pont neki kellene levágni a kezét. Ne értsetek félre, nem védeni akarom, én is lángszóróért kiálltanék, ha az én autómmal művelnék ezt, csak a helyzetre szeretnék rávilágítani. Kerületi rendőrkapitány szénrészegen beleszáll egy álló kocsisorba, bezárja az autót (na, ebből látszik a legjobban, hogy mekkora lúzer a f@szfej ungárische Colombo), elténfereg a helyszínről és másnap sír, hogy ellopták az autóját és az alteregója karambolzott, ahelyett, hogy szó nélkül lemondana és eltakarodna a p...ba. Hát itt tartunk... Mit várunk ezek után a bűnözőktől? És ha elkapják? Jófej magyar bíróság elitéli egy komoly 100,000 forintos pénzbirságra? Vagy kap 6 hónapot 2 évre felfüggesztve?
Hű de komoly visszatartó erő... Ma reggel olvastam, hogy a nagy magyar szépfiú sztár (Fenyő Iván) szintén szénrészegen vezetett, gyorsan hajtott, összetört egy kocsit, majd az egészet megpróbálta letagadni. Mit kapott érte? 225,000 forint pénzbírság és egy évre jogsi el... Gondolom az ügyvédei már be is adták a fellebbezést az enyhítéért... Hát Császár Előd esetére emlékszik-e még valaki? Tetű egy ország ez, pitiáner bűnözőkkel, ugyanolyan pitiáner igazságszolgáltatással...

Alhazred 2008.01.04. 10:41:36

éppen kezdtem örülni, hogy a Samarám annyira biztos nem vonzó célpont a tisztelt feltörők számára, amikor elolvastam Badbitie hsz-t.

a pap ujjazza meg mindet a ravatalon beszakadt körömmel, azt mondom.

neoprimitiv 2008.01.04. 10:44:25

Részvétem, én is ismerem ezt az "örömöt". Amin nagyon kiakadtam, az egy ismerős család, öt gyerekkel, pedagógusok. A papa valahogy összespórolt egy még mozgásképes régi VW mikrobuszt, hogy a gyerekeket egyszerre is tudják hozni-vinni, gyűjtőfuvarban. Két éve karácsonykor a négy gyerekülést vitték el a kocsiból (természetesen ablakot betörve, fizetős parkolóból), meg az ott dugdosott karácsonyi ajándékokat, tavaly az üléseket, de már a kocsival együtt. Mikor hallottam, én is heveny vágyat éreztem a saria azonnali bevezetésére.

Egyébként ezeknek a feltöréseknek nagyon egyszerűen elejét lehetne venni, ha az erőszakos behatolás (üvegbetörés, zárkitépés) automatikusan bűntetté minősítené a cselekményt, az okozott kártól és elvitt értéktől függetlenül.

Jetfighter 2008.01.04. 10:46:48

klarky 2008.01.04. 10:15:27
"És van olyan döntéshozó ebben a kúrv@ országban, aki szerint ez így rendben van...

Hű de ideges lettem..."

Ezügyben én már hetek óta ideges vagyok:( A döntéshozók szerint, ha valakinek van pl. egy kétdiplomás munkanélkülije a családban, aki évek nem kap munkát a szakmájában, akkor a családból az APEH-hel veretik ki a tb-járulékot, ha kap munkát az illető, ha nem, ha jár orvoshoz, ha nem... Viszik a hitelre vett házat, a 12 éves kocsit, a gyerek maciját, mittudomén?... De aki pl. gyilkosként börtönben ül, vagy havonta egyszer elmegy a szoc. segélyért, annak ingyen van minden, meg barack a kis buksijára. Királyság.
Ez már nem lecsúszás, hanem szakadékba ugrás, most az utcai bűnözés jön. Ha nem teszünk ellene valamit.

Garp 2008.01.04. 10:51:07

Túl sokan mondják, h benyomták az ablakukat. Nem lehet ez olyan, amikor a gumis szöget szór az aszfaltra, mert nincs forgalom? Na jó ez hülye kérdés volt.

2 éve - ne tessék röhögni! - a 105 S Škodámat törték fel. Látszott, h az ablak mellett próbálkoztak vmi dróttal, de elég szerencsés a mechanikája, úgy elég nehéz nyitni. Végül a "jól bevált" zárkirántásos módszerrel sikerült nekik. Semmi-de-semmi-de-semmi nem tűnt el. Belül nem volt megbabrálva semmi, de hátra volt tolva a vezető ülés. Hozzá tartozik, h egy 38 ezres kisvárosban laktam, szoktak utótfeltörni, de akkor lopnak/lopják is. Ki a rákfaszának jó az, h egy 20 éves szoci autót így felnyom? Az anyagi kár felejthető volt, kb 700 forintba és 1.5 órába került. Viszont utána sokáig olyan diszkomfort érzés volt a kocsiba ülni, mintha meghúzták volna az asszony ... valaki járt ott, ahol csak nekem lenne szabad.

Egy kicsit OFF, és tudom, h ez idegesítő lesz. Jelenleg Írországban élek, egy kisvárosban. A bolt előtt kint hagyják az autót, benne a kulcs, tökig pakolva a csomagtartó. (Új Passatot, 2 éves 5-ös BMW-t láttam így leguóbb). Kutya nem baszkurálja. Mondjuk nagyvárosban már necces, de ott sem nagyon törnek fel autót pl magnóért. Itt is vannak u.n. "traveler"-ek (igen, Ők), utálják őket mint a szar. Még jobban, mint otthon. Megy is futótűzként a hírük, ha csak 1-2 autóval megállnak a városban. (Kisváros= kb 8000-en lakják). Szóval nem tom itt hogy csinálják, a büntetések is kisebbek, mint othon. Egyszerűen valahogy nem része a "kultúrának".
Bocsi.
ON

Nagyon sajnálom az Alfát, illetve mindenkit, akinek molesztálták az autóját. Függetlenül, mennyit ér, vagy mit vittek el.

Walaky 2008.01.04. 10:53:21

Hi.
Garázsban őrizgetett 2.9-es 92-es gyári állapotú scorpio.. forintosítva nincs értéke, használni viszont frankó.. egyszer.. azaz egyszer felejtettem kinn éjszakára, és reggelre nemcsak, hogy az ablakot törték be, de az ajtókat is feszegették.. el nem vittek semmit, mert teljesen üres volt. magnót akarták kifeszíteni de előlapja nem volt benne.
a tehetetlenség a leg borzasztóbb és, hogy egy ilyen régi karcmentes autó soha nem lesz többé gyári.

ommm 2008.01.04. 10:53:40

az ilyen hozzáállással a törvényhozók csak azt érik el hosszú távon, hogy a jónép fegyverrel a kezében fogja védeni a vagyonát.
aztán majd megnézhetik magujat...

Zolo 2008.01.04. 10:58:48

Mostanában ha hó esik, nekem is szokta valaki törölgetni a jobb első ablakot és nézelődik. Kifigyelem majd és eltöröm a kezét egyszer, az tuti. Tény, hogyha az ablakon fólia van - ne adj isten valami jobb minőségű - nem lehet úgy betörni, mert megtartja. Persze semmi sem feltörhetetlen... Tény, hogy a kocsiban én sem hagyok semmit látható helyen pár éve. Még egy teszkós rádióért is képesek feltörni, anno a cabriom ponyváját egy mélynyomóért és egy erősítőért valami hatalmas macsétával fecnikre szabdalták... Pedig az autó kinyílt, ha kézel kifeszítetted az ablakot és benyúltál.. Hiába, a vandalizmust egyesek nem tudják kinőni. Azért fel a fejjel...

Jetfighter 2008.01.04. 10:59:35

ommm,
ez az egyik fele. De még fontosabb, hogy ne menjünk el szó, vagy akár tettek nélkül, ha látunk valamit. És ha valaki gyenge, vagy sok ellenféllel találná magát szembe, telefonálni ő is tud... Nálunk van polgárőrség, rajta is vannak a gyorsgombon. De csak 1x hívtam őket, vki becsöngetett éjszaka, amikor a mesterek gépeket hagytak az udvaron, és a kutya nem jött elő azonnal. Aztán kutya elő, látogató el:))) Ha a szomszédban tapasztalnék egyértelmű problémát, akkor is hívnám őket.

peterbo · http://78.192.111.254 2008.01.04. 11:01:26

Hello!

Részvétem,ilyenkor a tehetetlenség a legrosszabb.Hogy nem tudod elkapni azt aki csinálta!Én is sok sztorit hallottam már pl. nemrég magnó nélküli kispolákból az illatositót vitte el az okos.Nekünk régen egy háromszinü zseblámpáért törték fel a Ladánkat.De később el is lopták intézetes gyerekek összetörték,az akkor 25 éves gyári fényezésü(nem rohadt)Zsigát.Mire jó ez minek egyáltalán más autóját bántani,amit meg ki vesz belőle abból nem gazdagodik meg!Nem értem!
Az ilyenekre kellene több rendőrt alkalmazni!

Ájron 2008.01.04. 11:02:56

A mi családi történetünk tavaly október környékén kezdődött. A IX kerületben újépítésű bekamerázott ház előtt parkoltam, nem történt még lopás az ismeretségi körömben, így nem is gondoltam, hogy ilyen megtörténhet velem. Egy szép nap délután 4 óra magasságában, felhív apukám, hogy most telefonált a rendőség, feltörték a kocsit, menjek le nézzem meg mi történt. Tesom egy félórája ért haza, ő még mindent rendben talált, én mikor leértem azt láttam, hogy drága Puntom jobb elsó ablaka kiverve, és a halálosan lekopott LG rádiót elvitték. Káromkodás, basszamázás, rendörség röpke másfél óra után ott van megállapítja, hogy az autót valóban feltörték:). A környéken gyülekező emberek közül többben hallották, amikor betörték az ablakot, a 200m a parkban lévő közterületes már nem... Ezt valahogy átvészeltem, hál istennek a javítás költségei sem voltak nagyon durvák, csak mostmár a jobb egy utángyártott és egy darabig énekelni kellett út közben. Remélem a malmöi jegyre vagy az anya temetésére kellett az én rádióm annak a bennszülöttnek. Ettől kezdve észnél vagyok amikor leteszem a kocsit, és erre inetek mindekit. Kesztyűtartó üressen le, kocsiba semmi, kormyányzár, gyujtáskapcsoló szétszed... Rá egy hétre barátnőm Suzukijának hátsó ablakát körbevágták és az előlap nélküli Clarion rádiót elvitték... a hab a tortán, hogy a szervízben a kis hátsó szar gumi kicserélésérehasonló összeget mondtak mint amibe a Punto üvegezése került.

Most karácsony előtti péntek, szüleim Budapestre mentek temetésre, késve érkeztek, kb fél órát voltak a temetőben. Az autóhoz visszamenve látják, hogy jobb egy betörve, a temetőben tömeg, a sírköves egy köpésre, apukám odamegy hozzá, hogy ugyan nem-e e látott valamit? A csávó köszönés nélkül: Már megint feltörtek egy kocsit, ez a héten a harmadik. A vicc a dologban, hogy nem volt elölhagyva semmi, az anyósülés alá volt betömködve egy szatyor, benne egy félig megivott Mizse ásványvíz, ezt elvitték. Ha valaki nem szájfájós ennek az értéke max 25ft az Opel Vectra javítása ennek 2000szerese...

csongi 2008.01.04. 11:04:24

Részvétem. Apósom 20 éves csotrogányát, amivel korábban közlekedtem rendszeresen felnyitogatták kiváncsi emberek a ház előtt. Idővel megokosodtam és semmi mozdíthatót nem tartottam a gépben, csavarhúzót sem. Szóltunk mindig a rend őreinek, hátha egyszer vennék a fáradtságot és kicsit figyelnék a zónát, ha már úgyis hetente arra jártak a kíváncsi fiúk. Hiába. Ez már csak ilyen.

Dervenkál Egon 2008.01.04. 11:05:00

Na, igen, ez már hozzáállás: vigyázz az értékeidre! Ugyis ellopják.

Nekem tavaly törték fel az autómat, és elvitték a 2 ezer forint értékű kenwood magnómat. Még örültem is volna neki, mert ki akartam dobni, és így megkíméltek volna a kiszereléstől. Csakhogy az ajtóban esett 20 ezer forintos kár mellett, úgy szedték ki a rendesen be sem csavarozott magnót, hogy teljesen összetörték hozzá a középkonzolt, vagyis a károm a magnó mellett még vagy 70 ezer volt.
Pártolnám a magasfeszültségű, és egyébb életellenes riasztórendszereket.

ShwartzWazul 2008.01.04. 11:05:27

Részvétem. :-(
Hasonló esettel én is tudok szolgálni.
Anno, még lakótelepi időszakomban a jó öreg Granadát mindig úgy parkoltam, hogy lámpa alatt legyen. Rendese kipakolva, hogy ne legyen miért feltörni. De volt miért. Kedves márkatárs megtörhette a járgánya jobb elejét, és hát az alkatrész úgy a legolcsóbb, ha mástól lopja. A kinti világítás még segített is a szerelésben. Jobb első lámpa + index off :-(
Egyeseknek még az sem számít, ha épp ülnek az autóban. Nejem megállt a lámpánál harmadiknak. Mellé érkezett jobbról egy motor, utassal. A lámpa sárgára váltott, a motor utasa egy könnyed mozdulattal betörte a jobb oldali ablakot és kikapta az asszony táskáját. Zöld, és eltüntek. Asszony begurult a kapitányságra (XVII. ker.), ahol még le is cseszték, hogy hogyan mert iratok nélkül vezetni és ők most baromi engedékenyek és nem büntetik meg.
A rablógyerekek kb. 2 ezer forintot zsákmányoltak, de a kárt nem is akarom összeszálmolni. Személyi, jogsi, forgalmi, három tb-kártya pótlása, jobb oldali üveg csere, és persze vizsgáztatás a forgalmihoz. Grrrr...
Jelzem, ha elkapják a köcsögöket, az sem jár semmiféle kártalanítással, ha figyelembe vesszük, hogy akkor még el lehet járni rendőrségre, bíróságra tanúskodni. Ez utóbbiról is lenne történetem, de az már túl hosszú lenne.
Kézlevágáshoz +1 szavazat.

ommm 2008.01.04. 11:06:33

kswturbo: ezekre a barmokra csak colos csővel és faszkorbáccsal lehet hatni. ilyen emberek.

kisaudi 2008.01.04. 11:08:45

1997, július... az akkor 3 éves Audi 80-asunkat lopták el, ember iránti gyűlöletet még nem érzett az akinek nem volt hasonlóban része. A sztori része, hogy Nagyváradon történt. Azóta betegesen féltjük az autókat. Persze barátnőm hülyének néz mikor 2 óra Corázás után remegve jövök ki, hogy megvan-e még az autó, és egyben van e. Amiket emlegettek autófeltörések, mit "idegeskedtek" ? Ők CSAK megélhetési bűnözők, nincs mit tenni ellenük. MEG KELL ÉLNIE NEKI IS. Csak miért nem dolgozik az ilyen hányadék fialás? Persze aki bársonyszékben ül és nem történik vele ilyen az mit is ért ebből az egészből? Mellesleg milliárdosként énis le*zarnám ha ellopnak tőlem pár ezer FT-ot, jah és lehet még sajnálkoznék is, hogy "ó szegény, biztos éhes..." Autó lopásért -amiért az átlag olgár 5-10 évet is gürizik egy jó autóér - azonnali halálbüntetés, feltörésér kézlevágás.
+ 1 szavazat a levágásosra, jah szívesen megtenném, hogy én mondom ki az ítéletet, VÁGJÁK LE A KEZÉT. Szvsz 1 év alatt drámai változás menne végbe az országban.

ommm 2008.01.04. 11:12:31

ja, a parlamentben fölöslegessé válna a kilincs és csak fotocellás ajtókon közlekedne a sok "őnaccsága"...:)

whitefalcon 2008.01.04. 11:14:13

Két ünnep között Bécsben nem akartam hinni a szememnek, amikor több parkoló autóban láttam mobilt a kihangosítóban. Mondjuk ez a törökök lakta negyed volt, lehet, hogy ott rend van?

Az önbíráskodáshoz egy gondolat. A tetü szlovákoknál már tavaly óta jogodban áll megvédeni a tulajdonodat. Persze, néha bennem is felmerül a fegyvert mindenkinek gondolat, de azért v.mit lehetne csinálni!

A főnökömékhez úgy törtek be fényes nappal, hogy a felesége otthon volt. A büdös cigány leszarta a riasztót, leszarta, hogy felismerik, hogy üvöltzötek vele, hívják a rendőrséget. Elvitte a tv-t. Mit csináltak a rendőrök?
Felajánlották, hogy 3-an 8 órás váltással egy-két hétig maradnak a házban, persze tök privátban, és ha visszajön az elkövető elkapják...
Nesze neked bűnüldözés made in Abszurdisztán

Alhazred 2008.01.04. 11:14:25

a kézlevágást egyelőre csak az autófeltörőkre kéne alkalmazni. akkor megszavaznák.

T-SPORT 2008.01.04. 11:14:34

Mély együttérzésem! Saját tapasztalat:Avensis kocsimat 2x törték fel egyszer az üveg bánta és a CD-k a könyöklő boxból(hál'égnek casco és a szervízben épp akadt egy üveg)1év után is találtam szilánkot pedig mániákus autótakarító vagyok.Utána már eltulajdonítás volt a cél,kódolatlan computer már a helyén volt csak az egybe öntött kormány oszloppal(lásd:rendszer mint a Lexus IS első széria)és a gyújtás kapcsolóval nem bírtak az ügyeskezű fiatalemberek.Eredmény:itt már nem ablak hanem zárgarnitúra csere,forgács annyi mint egy esztergályos műhelyben,300eFt kár(itt is casco)! Munkámból adódó tapasztalat:számítástechnikai eszközök szállitása.Címre oda,ügyfél kijön az árújáért és papírozás,autó 5 méteres körzetben nem hagy el!Pl.:kolléga megáll West-End-el szemben Váci úton fel az ügyfélhez,5 perc és a zárt furgon rakterében egy notebook-al kevesebb és szerencse,hogy csak egyel! Ellen példa:Budapesten lakom,de egyvidéki kisvárosból származom szinte mindenki ismer mindenkit,pár nap otthon tartozkodás után már az utcán is nyitva hagyom az autót volt úgy,hogy éjszakára is és másnap ahogy hagytam ott van,a gyerekülést sem kell kivennem.(A szomszédnak már emlitettem,hogy nem kéne benne hagyni.)Ott is előfordulnak esetek de az már a nyitott autóból a brifkó a műszerfalon,nem megengedett de"megérdemli egy kicsit".Szüleim mikor jönnek családlátogatásra nagy fővárosba akkor mindig el kell mondani,hogy autóból mindent ki,és kérdőn néznek rám!

_murci_ 2008.01.04. 11:15:18

Nem kell ehez Pestig menni,
Anyám kocsija: Cegléd, Kórház, ZÁRT parkoló, 4, dísztárcsa 2-szer vitték el, azóta nincs a kocsin, rádióantenna 3 szor, azóta cd-t hallgat, A tető VÍZELVEZETŐ SÍNJE (ezt nem tudtam felfogni szal itt már röhögtem énis) ki a f@szomnak kell egy Fabia vízelvezető sínje amit ha leszedz már nem jó semmire, mert csak célszerszámmal lehet leszednin kölnben törik, hacsak, nem h aluminium.
Másik: Focus, töküres, a Vígh szinház mögött, egy előadás alatt, felnyomták, ajtó szétcsesz, zár tönkretéve, és elvittek egy működésképtelen pda-t, aminek értéke 0, a javítás 35-be fájt, és viccből végigkarcolták mind a 4 baloldali elemet, ami viszont hála a gyöngyház kéknek, 120-at vitt el (fémig karcoltak az állatjai)

Kézlevágás szavazat +1

Garp 2008.01.04. 11:17:01

ommm: :DDDDDD
A fotocellás ajtókra közbeszerzési pályázat kiírása, elbírálása, majd újabb kezek porbahullajtása....

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.01.04. 11:17:42

Sosem kapják el őket, esély sincs rá sajnos. Bunkó, vandál állatok. A Balatonparton nyaraló németek hamar megtanulták a leckét mikor egyszerre 8-10 autók rámoltak ki a strand parkolójában. Mondjuk ők inkább a jól bevált zárkihúzásos módszerrel dolgoztak, vittek is mindent mint a piros hetes. Pedig nagyon jól esne az ilyet tetten érni, addig ütném míg össze nem vizeli magát.. Utána pedig felnyalná.

_murci_ 2008.01.04. 11:17:52

erre azt mondta apám, hogy basszameg jöjjenek oda, ad 5-6 ezer fotrintot és nem basszák szét a kocsit, több a mi kárunk, mint az ő hasznuk, és az igazi bűnös az aki átveszi ezeket a cuccokat, mert ha nincs kereslet akkor a kínálat is fogyatkozik, legalább is így tanultam

BMW5 2008.01.04. 11:18:08

Sajnálom szegény Alfát, nekem is volt részem ilyenben, egy 120as skoda benne a 3e forintos kazettás piaci zenemű. Az ablak többe kerül. Most 98'as 5ösöm van. Nem hagyok elöl semmit, max csomagtartóba, de annak az elekromos zárát kivettem, csak kulcsal nyitható, szóval, ha valaki feltöri az ablakot, és nyomogatja a csomagtartó nyitót, hát tegye, de be nem jut. Ház előtt alszik a kocsi, és én is minden neszre ugrok. Idén készül neki a garázs, hogy végre én is nyugodtan aludhassak.
A "medve játszon vele" az tetszik, támogatom ;)

misi 2008.01.04. 11:20:23

A kézlevágás kicsit durva, de jókis közmunka az nem ártana az ilyeneknek. Pl a tükörlecsavarásért 35.000./5.000.=7 napig a kukásautón lógna csíkos ruhában szigorúan a lakóhelyén. Magyarázkodhatna a szomszédoknak, hogy mióta dolgozik a kommunális szolgáltatónál. A baj, hogy ebből nincs bevétele a határőrökkel felduzzasztott rendőrállománynak, szóval nem érdemes elkapni. Helyette a közlekedési büntetőpontokat emelgetik, hogy az újaknak is jusson fizetés.

jurij 2008.01.04. 11:20:37

Nekem régen az ALFETTA-mat (!) törték fel büdös cigányok a kolesz parkolójában!
A szagukat sokáig nem bírtam kiszellőztetni, innen tudom, kik voltak.

Csak a szar akksit lopták el, és - mivel L változat volt - a DIGITÁLIS ÓRÁT középről (mert a 70-es években az még nemcsak a távol-keletieken volt :-P).
Pluszt még letörték a bajuszkapcsolókat a taplók.
A kedves (?) rendőrség persze nem segített.
Miért is segített volna?...

Legutóbb az Opelemet törték fel a MOM Park parkolójában (!!!).
A yardnak arra volt esze, hogy éjjel f2-kor felhívjon, hogy másnap menjek be aláírni jegyzőkönyvet, de semmi másra nem.
Azaz nyomot nem rögzítettek, parkolóőröket nem hallgattak ki, biztonsági kamera képét nem kérték el.

Aztán 3 hétig jártam be heti 2-3-szor a XII. ker-i rendőrségre, hogy aláírjam a jegyzőkönyvet, de nem találták. Végül rájöttek, hogy fel sem vettek...
Mikor megkérdeztem, miért nem vettek fel, és akkor mégis hogy szeretnék megtalálni az elkövetőt, megmondták kerek-perec, hogy sehogy...

Ahhoz képest, hogy 20 éve a Pif-ben volt már nyomrögzítő por... Legalább összevethették volna az ujjlenyomatokat (amivel tele volt a kocsi) a kurva adatbázisukkal, hátha...

Köszönöm szépen nekik ezúton is - mehetnek vissza a belvárosba járókelőket verni. Az látom, jobban meg!... :-/

Mellesleg a kocsimat akkor csak azért nem vittél el, mert a parasztok előbb beletörték mind2 oldali zárat, amitől már nem nyílt egyik ajtó sem, és utána verték be az ablakot, hogy akkor majd belülről kinyitják...

Mindenesetre az ilyen aljas dögök sztem pusztuljanak el, a rendőrség meg szálljon magába, és ha csak ennyire képes, inkább oszoljanak és menjenek vissza a Nyírségbe almát kapálni. :-/

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2008.01.04. 11:21:38

Az is igaz, hogy sehol, de sehol nincs biztonságban a kocsi. Amikor mondtuk a zsaruknak, hogy a garázsból vitték el a cuccot (ahol ugye a kocsi állt), és elkerekedett szemekkel meséltem a történetet, hogy ezt itt most hogy, megnyugtattak. Azt mondták, hogy higyjem el, a mocsadékoknak ez még jobb is. Csak a lakatokat kell leverni a garázsajtóról, aztán szépen bemegy és a jó kis langymelegben, lámpafénynél alaposan körülnéz és mindent ami megtetszik neki el is viszi. Senki sem zavarja közben, nem kell nézelődni körbe körbe, senkinek nem tűnik fel, hisz ő a zárt ajtók mögött bent van. Nekem úgy visszazárták az ajtót, hogy ha nem az, hogy a tesóm épp ránéz az ajtóra és feltünt neki, hogy nincs rajta a lakat, lehet, hogy csak egy hét múlva veszük észre a dolgot.

SsPL71 2008.01.04. 11:23:48

Szintén Zugló, nem rég nekem is betörték a jobb első ablakom. Sajnos a kesztyűtartóban volt a trafimérő :-( Casco-m nincs ezért feleslegesnek tartottam a rendőröket értesíteni. Ablakcsere munkadíjjal 27ezer, plusz a trafimérő. Nem beszélve az idegeskedésről, a munkából kiesett időről, a jobbra látás nehézségeiről amig nem orvosolták a problémát.
Szerintem ugyan az a köcsög volt mint aki az alfát is feltörte. Jól összekéne fogni és elverni az idióta barmát, mert ha el is kapják nem sok büntetést kaphat egy ilyen akinek semmije sincs. Pont azon gondolkodtam, hogy veszek egy öregebb autót, de hát a példa azt mutatja, hogy az is törik a mocskos ingyenélő büdös taplók gecik. (már elnézést, de át tudom érezni én is) Meg a tehetetlenség az is idegesített iszonyúan.
A Néger életbe mán!!!!

Jetfighter 2008.01.04. 11:26:24

ommm,
én akkor is azt mondom: polgárőrség. Néha engem is megijesztenek, amikor éjjel jövök haza és váratlanul megvillantanak, de inkább ez legyen, mint ami pár éve, még az előző lakóknál volt... Ha tudja a tetű, hogy néhány "Markos" csávó elkaphatja és a rendőrség megérkezéséig visszatarthatja - persze ha fizikai aktivitást fejt ki ez ellen, akkor véletlenül eleshet az aszfalton - akkor kevesebb lesz a probléma. És ezek a fiúk nem az áldozattal kezdenek genyázni először, mint egy-két rendőr, akivel eddig dolgom volt ilyen helyzetben. Igaz, akadt példa az ellenkezőjére is.

Denny 2008.01.04. 11:26:52

Mondhatnám, hogy mindenki adja el a kocsiját a méhbe es járjon biciklivel. Mondhatnám, hogy senki se járjon biciklivel, mert azt is ellopják, használja a tömegközlekedést. Mondhatnám, hogy a tömegközlekedes csillagaszati árai miatt menjen mindenki gyalog a dolgára. És végül mondhatnám, hogy mindenki maradjon otthon, mert ha gyalog mászkálunk, akkor vagy kirabolnak zsebtolvalyok, vagy elcsúszúnk a jégen (amit az önkormányzatoknak kellene eltakarítaniuk) és fizethetjük a törött bokáért járó vizitdíjat. És hogy mit mondok valójában? Ez van, azt kell szeretni, ebbe születtünk, ha nem tetszik el lehet menni.

_murci_ 2008.01.04. 11:27:00

ezért van nekem a garázson belül két rigli (gyk csúszópántos régi zár) az acélból van és csak belülről tudod nyitni, azt ki nem feszíti senki a 6 centis tölgyajtó miatt :)

ommm 2008.01.04. 11:29:55

kswturbo: nálunk nincs polgárőrség (szlovákia), voltak anno helyi, önkormányzat hatáskörébe tartozó "rendőrök" (csak fekete seriffeknek hívta őket mindenki) de azokat pl. rendszeresen a korlátokhoz bilincselték és röhögtek rajtuk. semmi jogkörük nem volt, ami szerencse, emrt 8 általánossal bárkit felvettek.

pedig elkelne itt is egy rendfenntartó brigád.

azta 2008.01.04. 11:29:55

" jurij: Ahhoz képest, hogy 20 éve a Pif-ben volt már nyomrögzítő por..."
hát vannak még akik emlékeznek?! :D


(aki éhezik az kenyeret lop - egyet. ezeket meg nem közmunkára (hogy felderítsék a terepet...), hanem vágóhídra kellene... na jó! hova tűnt az emberségem...)

Jetfighter 2008.01.04. 11:33:52

Falun persze egyszerűbb. (És átutazóknak olykor kellemetlen...) De vannak jól működő egyesületek városokban is. És bizonyíthatóan van visszatartó hatása. Már ahol komolyan veszik, és nem kezdenek seriffet játszani.

moonclown 2008.01.04. 11:35:47

Szerintem csövi volt aki fázott.Anno nekme a cliomat feltörték, elvittek belőle 3 db magnókazettát...

Az ablak meg vagy 30 ropi volt...

zoli 2008.01.04. 11:37:02

Szerencsére nekem "csak" 1 kellemetlen történetem van: egy kombi trabim volt(8 éve,egyetlen vagyonom)Egy délelött Újpest Városkapúnál parkoltam le,onnan mentem a belvárosba tovább metróval.Már amikor lent voltam és vártam a metrót,éreztem,hogy valamiért visszakéne menni az autóhoz,de nem mentem mert jött a metró.
Dolgom végeztével visszamentem az authóz,látom nincs rendesen becsukva a vezetőoldali ajtó.Rossz érzés fogott el.Lényeg elvitték(v. vitte?) a szatyromat amibe a munkásruhám meg cipőm volt,a rádiómat nemtudták elvinni mert belevolt csavarozva :)))))))).Az autót is probálták elinditani,de nem sikerült nekik mert volt benne rejtett kapcsoló :))
Remélem nem lesz ilyesmiben részem,arról nem is beszélve,hogy 3-as golfom van most,és nem kis kárt tudnának benne okozni,főleg ha ellopnák.Ezek a gyökerek vagy hogy nevezzem őket...........
Asszem én is csatlakozom:Kézlevágás szavazat +1

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2008.01.04. 11:40:12

Emil.Rulez! - M323

Persze, hogy délelőtt,
fényes nappal vitték el őt -
tán egy mozdulattal törve,
vagy nyitva ki az egyik zárat,
s az eső az ablakon még meg se száradt,
de olajos kezek már szedték is szét,
csak a csontváza maradt és néhány kép róla
és vele és benne és múlandó
emlékeinkben ott él az autó,
amiben valaha velünk még emlékek voltak -
lám milyen furcsa fintora a sorsnak:
ami mindegy volt benne az egy kazetta csak,
új zenékkel, bár néhol vacak a hang minőség,
de valahol egy tolvaj
tán most is matat a hifin egy gombbal ,
hallgatja Zazit vagy a Térerőt
s bár aszöveget érti, nem hatja meg őt,
hiszen az autókhoz ért, de a hajókhoz nem,
nem látta Zazit a metrón sosem,
nem látta Winklert a Körúton állni,
és a kazettán végül is lehetne bármi -
ő a negyedik számot már nem várja meg,
arra gondol hogy inkább egy krack,
vagy tán egy mucika izgatná fel,
aki telefonhívásra jönne el...

És a kazetta végül a kukába kerül,
Zazi a metrón elszenderül,
elalszik mellette az a nő,
eltűnik végleg a térerő,
süllyed a hajó, és rajta Winkler,
Jule és Eldéé még néhány színnel gazdagítja
a kukában lakó tárgyak képét,
hogy ne legyen fakó a hely,
hova kerültek ők...
A hely, hova kerültek ők....
A hely, hova kerültek ők...
A hely, hova kerültek ők...

mbtomi 2008.01.04. 11:42:06

Denny: "Ez van, azt kell szeretni, ebbe születtünk, ha nem tetszik el lehet menni. "

Tudod, az a gond, hogy a mi "jó hírünk" már messze szállt a Világban (Kanada, Svédország tudod, a brazilok...).
Hidd el én már nagyon mennék, készítem is elő, de a helyzet még úgy is, hogy mérnök volnék nem egyszerű. Magyar vagy?=lopós cigány=nem kellesz.
ITT KÉNE RENDET TENNI!!! ÉS AZ MENJEN, AKI KISEBBSÉGBEN VAN! Mondjuk az Északi-Sarkra és pusztuljon ott!
Ne haragudj, de én nagyon nem értek egyet ezzel az elvvel.
NE TÖRŐDJÜNK BELE EBBE, ÍRTSUK KI VAGY LEGALÁBBIS REDUKÁLJUK A BŰNÖZÉST!
Bár úgy, hogy a fél közigazgatás a velejéig korrupt, úgy nehéz lesz.

foximaxi 2008.01.04. 11:48:58

Hali,
együtt érzek Veled. Tudom, h sovány vigasz, de az elsöprő többség azért mégsem hajlamos ilyen aljasságokra, ez is valami..
Amúgy: ne legyen illúziótok, a rendőrök PONTOSAN, NÉV SZERINT tudják, h ki követi el ezeket, mindegyik járt már az örsön. Aztán kérdés, h mikor tudják esetleg rájuk húzni (1szer lebukik és 10 esetet bevall). Szóval nem ismeretlen elkövetőkről beszélünk, sztem ez a legbosszantóbb. Ezek bejáratott arcok, méretes priusszal. Akik lesz@rnak mindent és mindenkit. Javaslatom: pitbull a hátsó ülésen :)
Lenne még egy észrevételem: figyelhetnénk jobban egymás tulajdonára. Én pl. akkor is jól szórakoznék, ha a más autóját berhelő alakot csípném el..

laze · http://laze.hu 2008.01.04. 11:50:18

A fiatalemberre emlékezvén kezdjük el dúdolni együtt gesztipéter hatalmas slágerét: "Magyarország.... Salllala..."

Denny 2008.01.04. 11:54:38

mbtomi: sokat gondolkoztam azon, hogy mikent tud akár egy ember is nem véghezvinni, hanem csak elindítani egy olyan megmozdulást, aminek érezhető következményei lennének. Ha van ötleted, szólj és csatlakozok.

bela 2008.01.04. 11:57:03

A rendőrségnek is keményebben kellene fellépni. De ha még a székházukra géppuskával lövöldözöket sem tudják el kapni akkor mit várunk.

storyline :) 2008.01.04. 11:57:22

Én azt hiszem, ha rajta érnék valakit, hogy vinni akarja az autómat, leszúrnám, és vinném is ki az erdőre eltemetni attól függetlenül, hogy mozog-e még.

karlmann 2008.01.04. 11:58:24

Megértem, hogy kiborultál ez tényleg gusztustalan dolog. Még 1986 körül egyszer apám egy szatyor földieper palánát akart adni a titkárnőjének tavasszal, de este a Trabiban hagyta a hátsó ülésen. Reggelre naná, hogy feltörték érte, pedig a kocsi lámpa alatt állt egyedül abban az oldalban. Az összes ülés és a padló is be volt szórva rendesen szegény gyümölcspalántákkal. Azóta mondjuk mindenkinek: SOHA SEMMIT NE HAGYJATOK SZEM ELŐTT!!!

DeFranco 2008.01.04. 12:00:19

Zuglóban ezt mostanában rendszeresen csinálják. Ami azért meglepő, mert egyébként meg nem rossz környék.

Nekem az Astra jobb 1-ét támadták meg. Üveg benyomva, kesztyűtartó kinyitva. Mivel amúgy is paranoid vagyok, nem volt semmi a kocsiban (a GPS karon kívül), a csukott kesztyűtartóban meg 3 croissant, és 4 red bull.

Egyenleg: a 4 red bullt elvitték, mást nem. A croissant (-ot?) ott hagyták, a kesztyűtartóban lévő üres előlap tokhoz hozzá sem nyúltak, GPS kar maradt, rádióhoz nem nyúltak.

Ez(ek) szerintem valami mocskos csöves(ek). Az utcában előtte-utána volt vagy 4-5 ilyen, mindig lámpa alatt, mindig riasztó nélküli kocsik.

Erősen gondolkodom egy villogó kamu riasztó LED beszerzésén. Valaki nem tud ilyet?

gibson 2008.01.04. 12:04:26

azért nem csak afromagyarok törnek fel kocsikat, ne csak őket szidjátok :) a rózsadombon is rengeteg autót törnek fel, fiatal, fehérbőrű, jómódú családból származó fiatal (jellemzően 20 éven aluli) emberkék...

danken 2008.01.04. 12:08:48

Ez van sajnos, kis városunkban egy forgalmas helyen, a saját háza előtt , délután 3-kor törték így be egy új E-merci abalkát nem is olyan régen, elkövetőt persze nem sikerült megfogni

A6 2008.01.04. 12:09:14

Az északi sarkon van elég baj, nem kéne még tovább szennyezni!! :D

Denny 2008.01.04. 12:11:02

DeFranco: bemész akármelyik elektronikai alkatrészeket árúsító boltba és mondod, hogy villogó piros ledet szeretnél venni. 2 évvel ezelőtt 100 forintba került darabja. A ledhez kell még egy előtétellenállás (a boltos majd mondja mekkora), egy kilenc voltos elemhez való csatlakozó, egy kilen voltos elem és egy ledbeépítő-gyűrű; anyagköltség kb 500 forint mindenestől. Munkaidő míg beszereled kézügyességtől függően 1-5 perc. A szereles meg csak annyi, hogy fursz egy lukat a műszerfalon olyan helyre, amit nem sajnálsz, meg ami mögé befér a kezed szerelni. A diódára (katód lábra) ráforrasztod vagy csak rátekered az ellenállást meg a csatlakozót és kész.

SsPL71 2008.01.04. 12:18:12

Denny: "Ez van, azt kell szeretni, ebbe születtünk, ha nem tetszik el lehet menni. "

Menjen az aki ezt a dumát kitalálta.
Ez az én hazám, aki itt nem tud megférni a másik emberrel törvényesen tisztességben az takarodjon innen, rétinégerek előnyben.
Mocskos kafferdigók.

kornél1 2008.01.04. 12:18:39

sajnálom nagyon! pofám leszakad

Alhazred 2008.01.04. 12:19:57

Denny: köszi, lehet megcselekszem. Tényleg abban a hitben éltem eddig, hogy egy relatíve öreg Lada annyira nem veszélyeztetett állatfaj...

Gyuri · http://pgyorgy.xfree.hu/66508 2008.01.04. 12:21:43

Brüsszelben, tavaly tavasszal:

pgyorgy.xfree.hu/66508

ott szinte mindennaposak az ilyenek, nem visznek el semmit, csak zúznak. Egyesek a helyi üvegező cégre gyanakodnak, lévén, hogy 0-24 órás ügyfélszolgálat van, a vasárnap hajnal kettőkor betört ablakot aznap du. 3-ra megcsinálták és begurulva a Carglass cég parkolójába sorstársakkal lehetett találkozni, kinek kicsi, kinek nagyobb ablaka betörve. Tavaly ősszel nappal szintén megtörtént egy ismerősünkkel, miközben a lakásban beszélgettünk.

Mikor a riasztóra felébredtem - az ablakból pont ráláttam - én is rohantam le pizsiben és igen erősen szidalmaztam az illető(ket), persze magyarul, csak úgy zengett a kis utca. Rendőrségi adatfelvétel után az autóban próbáltam szundikálni és vettem észre, az egyik épület biztonsági kameráját, ami viszont nem látott el odáig, személyiségi jogokra hivatkozva csak a hivatal hátsó bejáratáig lehet beállítani, az utca végéig nem látott el - a biztonsági őr nagyon készséges volt, visszanézte a felvételeket, de csak sötét alakot látott, hátulról.

Amúgy kazettás (!) rádió előlapját levettem, kormányzár fel, semmi cucc az autóban, csak 2-3 kazi a térképzsebben, riasztó pirosan villogva figyelmeztet a védelemre, az autó üvegein matrica, hogy UV-s védelemmel az autó ellátva, plusz gravírozások az ablakokon... és igyekszem biztonságosnak mondható helyeken megállni. Mint kiderült, Brüsszelben "csak" vandalizmusból is történnek ilyenek, főleg ha külföldi a rendszám.

Jah, míg a kitört ablak mellett benn üldögéltem (persze kitakarítottam amennyire tudtam) észrevettem, h az utca másik sarkán egy magyar rendszámú Polo áll. Reggel ment futni a lány, szóltam neki, kiderült, neki még riasztó sincs az autóban, bele se jó gondolni, mi van, ha azt törik be, el is gurulhatnak vele, észre se vesszük.

Szóval csak óvatosan ha valaki Brüsszelben jár, érdemes az őrzött parkolóházakat igénybe venni és inkább buszozni, metrózni és sétálni, bármilyen csendes, békésnek mondott, tűnő utcában előfordulhat ilyen.

SsPL71 2008.01.04. 12:26:45

DeFranco:"...nem volt semmi a kocsiban (a GPS karon kívül),..."

Nekem is volt GPS-kar a kocsiban mikor feltörték, de azt nem vitték el. Viszont nekem van riasztó is a kocsiban, villog is a ledje középen, mégis feltörték. Ajtót nem nyitották ki ezért nem szólalt meg :-(

Szerintem úgy vannak vele, hogy ha látják, hogy bármit is bent hagysz a kocsiban (pl.: GPS kar) akkor gondolják, hogy esetleg mást is bent hagytál ha ilyen merész vagy.

Írták már előttem, "amit el akarnak vinni, azt el is viszik" akármit csinálsz. Sajnos.

szanya 2008.01.04. 12:27:56

én semmit sem hagyok SOHA a kocsiban, de parázok.... mostanában azt hallottam, hogy a gyerekülés miatt is feltörik a gépet. Azt pedig nem fogom kiszedni minden este....

LLeo 2008.01.04. 12:29:28

Nekem a ködlámpák bántak meg egy hosszabra nyúlt bevásárlást. Le kellett volna lakatolnom őket? Vagy befesteni karosszériaszínűre? Esetleg szereljem ki előre? Mocsok egy ország ez, de tényleg!

Denbraun 2008.01.04. 12:31:02

Emberek!

Azzal kezdeném,hogy maximális együttérzésem,nekünk egy '83-as opel kadett-ot loptak el 3 éve, a mai napig ismeretlenek (nagy valószínűséggel buckalakók, azaz réti négerek voltak) nem egy nagy értékű autó volt, de munkába járni tökéletes..
Egyet azért meg kell kérdeznem tőletek:
-Közbelépnétek, ha észrevennétek, hogy más ember kocsiját inzultálják? A hozzászólásokban ilyet elvétve olvastam csak...
Hogy kevesebb ilyen bűncselekmény történhessen, ahhoz előbb napjaink egyik legerősebb társadalmi betegségét kellene összefogással legyőzni: a KÖZÖNYT! Ezzel biztosan előbbre vannak nálunk az általatok is emlegetett "nyugati" országok.

Fostaliga 2008.01.04. 12:34:41

Meg sem lepődöm! Hogy miért? Mi haverokkal csináltunk egész estés bulit (sör, bor, miegymás), és illemhely nem lévén a közeli parkolóba jártunk dolgunkat végezni, mivel ott találtunk egy alig használt olajos kannát, aminek az oldala ki volt vágva. Az alján volt egy kis fáradt olaj, de a célnak megfelelt. Az utolsó pisikörnél már vihogva mentünk, hogy végre színültig lesz. Akkor hervadt le a mosoly az arcunkról, amikor láttuk, hogy a kanna eltünt. Kb hajnali 2-3 között valaki ellopta a húggyal teli olajoskannát!! Ha már ezt is lopják, akkor egy széthasznált kabáton meg sem lepődök!

Denny 2008.01.04. 12:35:29

Denbraun: Ha az erőviszonyok szempontjából előnyben volnék közbeavatkoznék (fizikailag). Ha nem akkor csak kiabálnék, hogy lopják a kocsimat (akkor is ha nem az enyémről van szó, a paraszt azt nem tudhassa).

Mogyi6230 2008.01.04. 12:35:41

Azt kívánom az összes taplónak aki hozzányúl más cuccához, hogy szüljön ijedt sünt!

gergely 2008.01.04. 12:37:35

Együttérzek, tegnap törték be apum kocsijának ablakát, hogy kiszedhessék mit bent találnak, ami azért szívás, mert most nem tud dolgozni az ablak nélküli kocsival.

storyline :) 2008.01.04. 12:38:01

Denbraun 2008.01.04. 12:31:02:

Bizony, hogy közbelépnék. Van bennem némi kamikaze hajlam, lehet, hogy ráb.nék, de akkor is.

Gedeon 2008.01.04. 12:38:29

Nekem 5 éve vitték el az Opel Kadettem. Nem gondoltam, hogy kellhet valakinek. Csak később, amikor megtalálta a rendőrség, akkor jöttem rá, hogy csak a magnó meg a kabátom kellett nekik. De hogy akkor miért verték ki az összes ablakot? Az érzés bennem is ott volt, hogy ha kezem közé kerülne az elkövető... Azóta SEMMIT sem hagyok az autóban, pláne látható helyen.

DeFranco 2008.01.04. 12:39:27

Denny: köszönöm

SsPL71: akkor sufnituning #2: egy jegyzettömbre applikálok két akasztót, és ha kiszállok ráakasztom a karra. Hátha megtéveszti őket az álcázás :)

Eszem megáll hogy ezek ellen nem véd semmi. Részvétem az összes sorstársnak.

SsPL71 2008.01.04. 12:40:39

Denbraun: Ha látom, hogy más kocsiját inzultálják nagydarab kaffer réti négerek akkor a fizikumomból adodóan nem biztos, hogy bármit tudnék csinálni. A másik eset ha mégis tudnék, akkor meg még én fogok a bürükratikus i(gazság)szolgáltatás rögös útjait végigjárva, tanuskodni, szembesíteni...stb. A réti négerek meg bosszúállóak is mint az köztudott, mit tudnék tenni ellenük? Őket védi a törvény engem nem.

Csak így gyorsan belegondolva a felvetésedre reagálva. Másik dolog, a közönyt valami azért kiváltja az emberekben, az egyik a félsz, a másik meg a jogi állapotok magyarisztánban.

Attila 2008.01.04. 12:42:58

Egyutterzesem! Szerencsere velem nem tortent ilyesmi, de a szomszedaimmal igen.
1. sztori kb. ket eve: Akkoriban Szekesfehervaron laktunk, egy kisebb, regebbi, nyugalmas lakotelepen. Eppen megyek le a garazsba az automhoz, amikor a szomszed (akinek nem volt garazsa) indithozik egy hosszut, de a kocsi nem indul. Inditozik megint, semmi. Nezem en is mi van, elkezdunk tanakodni. Mondom neki, van ebben benzin? Ugyanis a mutato nullan allt. Persze, mondja o, elozo nap tankolta tele, csak a mutato olyan, hogz lassan megz fel. Mondom neki, de azert ilyen hosszu inditozas alatt csak meg kene mozdulnia, nem. Valasz: de igen. Nosza, kopogtassuk meg a tankot. Hat az bizony uresen kong. Na akkor alafekudt a kocsinak, es latja, hogy a tankot bizony megfurtak... Rendorsegen feljelentest tett, a javitas 50 eFt felett volt. Azota szerencsre elkaptak a bandat, ugz tudom.
2. sztori, elmult egy evben folyamatosan. Valamivel tobb mint egy eve Angliaban elek, egy videki, nyugodt kisvarosban. Itt is egyfajta lakotelepen, bar ez inkabb sorhaz jellegu. Szoval itt inkabb a hulyegyerekekkel meg a pubbol hazafele tarto reszegekkel van a baj. Sajat szememmel lattam, hogy harom kb. 10 ev koruli gyerek szerzett valahonnan egy bevasarlokocsit, es azt neki guritotta egyre erosebben egy autonak. Persze a festek lejott rola. Maskor ket kb. 6(!) eves gyerek ugralt egy Ford Mondeo motorhaztetojen, ami persze behorpadt. De olyant is lattam, hogy reszeg nekiment az autonak (tul reszeg volt kikerulni) es aztan duhet ugy adta ki, hogy jol megrugdosta az autot, meg sorosuvegeket vagott neki. Mire a rendorok kiertek a reszeg mar nem votl sehol, feltartoztatni meg senki sem merte. Egyebkent a 6-16 eves gyerekekre se mer szolni senki, meg ha eppen focilabdat rugdosnak egy autonak is, mert senki (beleertve a rendorseget is( nem tud tenni ellenuk semmit a "jogaik" miatt, viszont mindenki aggodik, hogy bosszubol legkozelebb az o kocsijat vagjak tonkre a kolykok. En nemhiaba vettem immar harmadszor is tiz evesnel oregebb kivulrol kisse "roncsnak" kinezo autot (muszakilag oke), ezt legalabb bekenhagyjak a kolykok. Persze ugy kell allni, hogy tobb auto koze (akkor nem tudjak nekirugni a labdat) es a reszegek-kocsma utvonabol kiesoen... Az ember azt hinne hogy a "fejlett" Anglia kulturaltabb, de nem. Az alja angolok nagyon tahok, nem dolgoznak, segelyekbol elnek, a gyerekeiket kicsapjak egesz nap az utcara stb...

Eddie 2008.01.04. 12:43:31

A feleségem megállt az ovi előtt, 6 perc után már jöttek is a gyerekkel. Ez alatt feltörték az astra első ablakát és kikapták belőle az asszony szatyrát amiben csak papírok volta.Annak a tetünek lett kb.5000 haszna, nekünk csak az ablak volt annyi,mivel használtan vettük!Szóval az összes ilyennek húsdarálóba tenném a kezét!

skodálatos 2008.01.04. 12:45:46

Együttérzek minden kérosult személlyel Az én esetem is karácsonykor történt, de nem itthon hanem szlovákiában kassán (Slovenska Kosice). Helyszin a Tesco, fél órára mentünk be vásárolni és mire kijöttem észrevettem a bal hátsó ajtót, először azt hittem hogy nem lett bezárva aztán az első is nyitva volt. Ilyenkor kezdett megfogalmazódni hogy itt már lessz vmi, miután benéztem a magnónak hűlt helye (lg LAC-M8410r, 35 000 HUF), mindent elvittek ami a magnóhoz tartozott, de a barátom pénztárcáját nem ami az orruk előtt volt. Hívtuk a rendőrséget magyarul nem beszéltek úgy jött egy öreg bácsi aki fordított. Mondták hogy nincs rá esély hogy meglessz aztán felvették az adatokat és mentek. Pedig újjlenyomat is volt (lehetett látni) mondták vizes és hogy amúgy sincs rá keret a rendőrségnek. Aminek örülhetek hogy nem rongáltaák meg az autót és mást nem vittek el. Szép ki ajándék volt...

Denny 2008.01.04. 12:49:07

Ha annak idején mindenki a kétfarkú kutya pártjára szavazott volna, most lehet nem itt tartanánk.

GM 2008.01.04. 12:51:53

Háromszor törték fel a Trabinkat a benzinért pár éve. Szerencsére az utasteret nem kellett hozzá megrongálni, így csupán a keverék ára (ami két esetben kevesebb volt mint 8 liter, egyszer azért tele volt) volt a bukta. A harmadik után mikrokapcsoló a dudára őntartással, meg anyám sodrófája az ajtó mögé (szó szerint!).
Itt élünk.

Csak egy Trabira telt, de még így is minket szívattak. 

Buék.
M

Lackó 2008.01.04. 13:05:35

Nincs téligumid az Alfán? Vagy alufelnire szerelted? Ejnye...
Amúgy részvétem!

AP (törölt) 2008.01.04. 13:07:51

hadd legyek rasszista: putricigányok voltak!
hogy rohadna el az összes. bele.

ommm 2008.01.04. 13:09:27

Lackó: miért? nekem is alufelnin van a téli. hová van írva, hogy nem lehet?

Oleg 2008.01.04. 13:10:02

Sajnálatos. :( Néha nem értem a megélhetési bűnözőket (sem)... Miben reménykedett? Talál az ezeréves kabát belső zsebében pármillát kp-ban? Vagy mi? Hihetetlen, hogy a láthatóan semmiért is kockáztatnak (habár "remek" jogrendszerünknek köszönhetően nm túl sokat...).

Nekem tavaly -ugyanígy 25.-ére virradóra- a gépjármű hátuljáról csórták le az emblémát. Gondolom valakinek ez lett a Karácsonyi ajándék... Azóta sem pótoltam: minek? Hogy újra lelopják? Kicsit bénán néz ki így a járgány, de legalább nem kapok agyvérzést...

Benzinlopás (és próbálkozás is) volt többször. Egyszer, mikor úgy parkoltam, hogy a tanksapkához (azóta így csinálom) egyszerűen ne lehesen hozzáférni az autó elmozdítása nélkül (egy betonoszlop mellé 1,5 centire) felkarcolták a kocsimra, hogy basszam meg. :D :D :D

Jah igen: Budapest melletti csöndes kisvárosban, kertesházas övezetben lakok. A fent ismertetett tevékenységeket szerintem biztosan nem helyiek csinálják, hanem az arra a környére portyázni járó xar alakok... Mikor látom, hogy egy ilyen FELTÉTELEZHETŐEN rosszban sántikáló emberke gurul el biciklin az utcán, és lesi a kerteket (hogy honnan mit lehet lopni) legszívesebben rohannék a szobámba az íjjamért (kafi, Ősmagyar mintára készült, bivalyerős íj) és teletűzdelném nyílvesszőkkel.

Nem vagyok egy szélsőséges ember, de ilyeneket hallva, olvasva néha meg tudom érteni öcsémet... :D

Önvédelemre még okés, hogy bárkinek lehet gázfegyvere, de tulajdont ezzel nem tudsz megvédeni... Önvédelemre meg eddigi életemben soha nem volt szükségem (elég nagydarab vagyok, így szerény, csöndes természetem ellenére sem kötöttek még belém soha sehol).

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.01.04. 13:11:55

emberek! ha csak a tapadokorong nyoma latszik a szelvedon, mar akkor is felnyomjak. nem kell, hogy ott legyen a gps konzol vagy maga a gps.

Petur bán 2008.01.04. 13:16:01

Gyerekek, kérjük meg már Totalcart, hogy ezt a sok kommentet olvastassa el mondjuk a parlamenti pártok frakcióvezetőivel. Biztosan lenne véleményük róla. Vagy még jobb lenne, ha mindezt a jó tapasztalatot meg is magyaráznák. Például idéznék a javuló bűnözési statisztikákat...

Jetfighter 2008.01.04. 13:16:01

Jól mondta valaki, a törvényeket a bűnözők érdekében, a tisztességes többség ellen hozzák:(
Az előbb a börtön mellett vitt el az utam, látogatási idő elején. Hát, nem egy taxit kellett kikerülnöm... Ugyanakkor a zsebemben egy 52 ezres csekk, egy rokonom kapta az Apehtől karácsonyra. Szaktanári diplomája (is) van, de még napközis tanítói állás sincs 100 km-en belül. Ez a csekk, meg majd a havi többi a jutalma 19 év tanulásért, két diplomáért.
A bűnözők rokonaiból miért nem veri ki az Apeh a tb-t? Hogy maradjon pénzük taxira???
Így nem csoda, ha mindenki bűnöző akar lenne, a tisztességes, munkaképes többségtől erőszakkal elveszi az állam a pénzt, és nekik adja.
Vagy csak én vagyok "demagóg", nyilván...:((((

Mate 2008.01.04. 13:16:09

Kettes Golfomat Zuglóban törték fel a ház előtt karácsony felé, az egész környéken ez volt a legolcsóbb autó... soha semmit nem tartok benne, az első háromszög üveg illetve az eltört zár bánta, 2000Ft ill. 2 óra szerelés hozta helyre. A csomagtartóba be sem néztek. Utólag is száradjon le a keze aki tette.

AP (törölt) 2008.01.04. 13:19:28

Denbraun: mind a 92 kilóm lendületével közbelépnék, sok nem maradna belőlük.
Tulajdonképpen már várom az első ilyen lehetőséget, mert hihhetetlenül a bögyömben vannak.

Zig Zag · http://lemil.blog.hu/ 2008.01.04. 13:20:06

Kedves Zsolt,
Elmondom miért törték fel az autódat: mert kellett a pénz a drogra. Bizonyára már jócskán jelentkeztek az elvonási tünetek, agy bebódul, érzékszervek elhomályosulnak... Semmi sem érdekelte a fickót, csak hogy hozzájusson a zséhez, amiből a következő pakett kábszert megveheti. Ja, hogy az autódban jól láthatóan nincs semmi, amiből zsét lehene csinálni? Nem számít, mert már nagyon kellett...

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2008.01.04. 13:21:10

Na akkor mondok mást, mert ezt is a zsaru mondta nekem.

Történt egyszer, hogy a fickó kihívta a zsarukat, mert feltörték a garázsát. A szerv ki is ment, kinyitották az ajtót (a csórikám nem nagyon mert hozzányúlni, mert azt remélete valami nyom maradt rajta), szóval kinyitották, a kocsi bent volt. Mondták neki álljon már ki (ha jól emlékszem Passat volt) és nézzen körül, mit is vittek el. A muki beült, indítózna és semmi. Próbálja megint, semmi. Nem tudom igaz e, nekem igy mesélte a policeman, felnyitották a motorháztetőt és az önindítót kilopták a kocsiból!!!!! Máshoz nem nyúltak. Na ez is kemény lehetett...

Sanya 2008.01.04. 13:21:18

Zsolt együttérzek veled. Én is nagyon kivoltam amikor valami barom megpróbálta leszedni a BMX-emről a matricát.

A viccet félretéve eszembe jutott, hogy régebben kerestem valamit a neten és az egyik startlapos oldalon volt egy hivatkozás. Ígéretesnek tűnt, rákattintottam, de helyette teljesen más jellegű lap jött fel.
Az egész lap arról szólt, hogy honnan (főleg Bp.-i nagyobb áruházak és országos üzletláncok) hogyan lehet lopni. Plusz volt olyan rész is benne, hogy melyik kocsit hogyan lehet feltöni, riasztóját blokkolni. Az egész megélhetési bűnözés szervezett. Valaki elmegy dolgozni, autószalonba, vagy boltba biztonságinak, majd pár hónap alatt kifigyeli mi hogy működik. Azután a többiek meg nyugodtan járnak oda lopni.

klarky - gondolj arra, hogy akinek a bicaját viszik el az ihat rá vizet. Na azt tényleg leszarják a rendőrök

GM 2008.01.04. 13:24:29

Petur bán!

"ezt a sok kommentet olvastassa el mondjuk a parlamenti pártok frakcióvezetőivel"

Szerintetek érdekel valakit a parlamentben, hogy a nép miket szenved el. Mindenkinek megvan a maga kis pénze innen-onnan, aztán ennyi. Leszarják.

Bocs a kis politikai kitérőért.

Peti 2008.01.04. 13:25:27

Nem olvastam végig az összes hozzászólást, de csak panaszkodó hangvételű írásokkal találkoztam, mindekit nagyon sajnálok aki már pórul járt. Én egy vidéki kisvárosban lakok, szerencsére azért itt sokkal jobb a helyzet, lopás elvétve, évente max 1-2 autónak kel lába, autófeltörés is ritka, inkább csak a portyázó bűnözőknek köszönhető. A helyi kissebbség kordában van tartva, tisztában vannak vele, hogy a rendőrség egyből náluk kopogtatna. Ha idegen gyanus autók (főleg RO felségjelzésű vagy esetleg magyar, de sötétbőrűek) tűnnek fel a városban, akkor a járőrök egyből alapos ellenőrzés alá veszik mind az utasokat, mind az autót, természetesen az adatok felírásval. Ezzel is elejét veszik, hogy kedvük legyen a városunkban garázdálkodniuk. Nem vagyok rendőr, se hozzátartozó, de nagy részben nekik köszönhetjük, hogy ez a fajta bűnözés nálunk nem jellemző.

cirrmurr 2008.01.04. 13:38:05

MÁr megint az egyéni szoc problemet próbálják eladni cikként.
Az autós ujságirás agóniája.

kápó 2008.01.04. 13:38:24

sajna nem tudtam elolvasni minden kommentet, ezért lehet, hogy v.ki már javsolta, bár előrebocsátom, feledékenyeknek nem ajánlott:

egy kb. 30X30-as lapos falemezt ki kell verni jó sűrűn 60-70 mm-es szöggel (az sem baj, ha rozsdás, sőt!), majd vékony széktakaró párnácskával letakarva kell mind a vezető, mind az első utasoldali ülés ülőlapjára helyezni...
aki rádiót, napszemüveget stb. akar lopni, de főleg aki a kocsira utazik, 99%, hogy be fog ÜLNI, vagy TÉRDELNI és az is biztos hogy sötétben nem fogja meglátni...

kápó 2008.01.04. 13:44:01

bocs, a legjobb lehetőséget, a TENYERELÉST kihagytam...ez majdnem felér egy kézlevágással...a nevelőhatás pedig 100%-os.

ShwartzWazul 2008.01.04. 13:45:01

Denbraun:
Hát igen, a közöny. Baj, hogy az emberek többsége közönyös, de sajnos néha oka van rá, mert a sokszor a bűnüldözés is közönyös.
Példa:
Balatonon nyaralva sikeresen megakadályoztam egy betörést, fényes nappal, délidőben. A három csóka robogókkal mustrálta a házakat. A szomszédban németek voltak (illetve nem voltak), a fiúk egy sarokkal arrébb letették a mocikat és megpróbáltak bemászni. Észrevettem és rájuk üvöltöttem nem épp úri modorban, jelezvén hogy záros határidőn belül kutyatámadás fogja érni őket. Erre elrohantak. Én meg az utcára kiszaladva megláttam a három mocit. Szépen odaballagtam és felhívtam a 112-őt. A fiúk egy háztömbnyit rohanva a sarkon épp megjelentek, amikor az ügyeletesnek elmondtam mi történt, és hogy itt lenne az ideje, hogy kijöjjenek.
A válasz szó szerint: "Mit gondol, ha kimegyünk nem futnak el?"
Erre közöltem vele, hogy a mocikat beviszem a kertbe, jöjjenek ki értük.
A délutánt a kertben töltöttem. Egyszer látok egy gyanúsan krúzoló arany színű Opel Astrát, amiben a hátsó ülésen mintha a három csóka ült volna. A rendszámát felírtam egy cetlire.
A délután folyamán nejem, némi kérdezősködés után kiderítette a bérelt motorok kölcsönzőjét. A tulaj elküldte egy emberét, akinek az adatait felírtam és átadtam a motorokat.
Emlékezzünk, a rablási kísérlet dél körül történt. A járőr este fél 11-kor érkezett meg. Elmondtam nekik mindent amit tudtam és átadtam a cetlit a rendszámmal.
Két nak múlva kijött egy fiatal nyomozó, és neki is el kellett mondanom, mi történt. A rendszámot még tudtam fejből, azt is elmondtam. El kellett mondanom, mert a járőr jelentésében _nem_ esett szó róla.
Eltelt másfél év, az egész esetet már szinte el is felejtettem, amikor kapok egy idézést a siófoki kapitányságtól, miszerint jelenjek meg tanúként ekkor és ekkor, különben előállítanak. Főnöknek szabadkozás, kocsiba be, újabb kihallgatás. Persze újabb nyomozó, aki elmondja, hogy a kölcsönző nem kért pipirokat a robogók kikölcsönzésekor (muhaha), és a leírt jelentésekben egy szó sem esik az aranyszínű Astráról. Én meg ugye ennyi idő után nem emlékszem a rendszámra. Igaz, a csókák fejére sem (alig láttam őket, és távolról), így egy szembesítés sem hozna eredményt.
Persze a Bp-Siófok-Bp utazási költségemet csak II. osztályú vonatjegyben térítik meg. A különbséget lenyelhetem.
Ez már vagy öt-hat éve történt. Azóta semmilyen fejleményről nincs tudomásom.
Ja, hogy autós vonatkozása is legyen a dolognak:
A kapitánység környékén nem volt parkolóhely, így beálltam a kapitányság parkolójába. Amikor a kihallgatás után kijöttem, egy tilosban parkolás figyelmeztető cetli volt a szélvédőn.
Nem volt kedven visszamenni balhézni.

Alhazred 2008.01.04. 13:45:22

utána meg dühében szétver minden szétverhetőt az autón.

kápó 2008.01.04. 13:47:19

kövezzetek meg, de ma ilyen szétszórt vagyok: fontos még, hogy a belső tér világítás legyen kikapcsolva - ne gyúljon fel ajtónyitásra - de a legjobb, ha izzó sincs benne...én már évek óta elvagyok így. Remélem több f@szság nem jut már eszembe..ja, és autót én sem zárom be, de ez lehet akár gyanús is a dörzsöltebbjének.

geusz 2008.01.04. 13:49:15

Te Peti! Hogy csináljátok? Örömmel olvastam és szinte "ittam" a szavaidat, hogy van egy település Magyarországon, ahol nem a kissebség fingja a passzátszelet. Általában sajnos a fordítottja a jellemző. Mégiscsak igaz az, hogy ha a rendőrség azt csinálja, ami a feladata és három-négy önjelölt, kö...g jogvédő nem tépi a száját, akkor rend van?! Nem ez lenne a természetes és nem az, hogy a többségnek kell rettegnie és meghunyászkodnia? Hát milyen jogállam ez? Mikor és ki fog ennek véget vetni? Addig-addig halogatják a hathatós intézkedések bevezetését a hatóságok, amíg csak belecsöppen az a bizonyos utolsó csepp a pohárba, és a lakosság fogja a kezébe venni a dolgot, ám annak általában csúnya vége szokott lenni... Soko-sok túlkapással és önbíráskodással. Nem lehetne és nem kellene ezt megelőzni? Mikor érjük azt meg, hogy erről végre nyíltan beszéljenek TV-ben, rádióban?

kápó 2008.01.04. 13:49:51

Alhazred: az már átszurkálva, vérezve nem ver szét semmit, csak sírva kiabál a jó kurva anyukájának...

Bob 2008.01.04. 13:49:57

nekem is leszedték egyszer az emblémát. rohadjanak el
aztán haverom mondta hogy szülinapomra vesz rá egyet, persze féltem hogy nehogy megint leszedje valami félkegyelmű, de hálazégnek azóta még mindig ott tapad az orron diadalittasan.

balta 2008.01.04. 13:51:38

nekem Karácsony este lelopták mind a 4 dísztárcsát (XIII-ker), ami önmagában persze nem nagy olyan nagy kár, mint amikor a G Astrámat loptál el, de nagyon bosszantó, főleg, hogy vannak olyan barmok, akik képesek ilyenkor is lopni..

A KÖZÖNY-ről meg annyit, hogy amikor Karácsony este indultunk a rokonokhoz, a kocsi oldalán a vezetőoldali ajtónál egy kis papíros volt beeröltetve, na mondom is magamban, még üzenget is a tolvaj... Erre a szemben lakó házból valaki leírta, hogy az ablakból látta, hogy ellopták a dísztrácsát, és bejelentést tett a sarki rendőr őrsön (Karácsony este!). Szép, hogy valaki egyáltalán veszi erre a fáradságot, mondjuk haszonsabb lett volna, ha kikiabál, hogy húzzatok onnan rohadtak...

Jim 2008.01.04. 13:54:18

Azta!

Igazat adok neked ebben (de mint írtam, mindennek meg voltak az árnyoldalai - arra gondoltam inkább, hogy tényleg lesírkítva az élet és vagyonellenes bűncselekmények elkövetőire - akkor példásan megkúrták őket, és nem ilyen tutyimutyi szarok voltak a rendőrök, mint most (bezzeg okt. 23-án, akkor aztán mentek, fene az anyjukat). És szívesebben írtam volna, hogy a csendőrkorszakot sírom vissza, mert akkor tényleg kuss volt a hőzöngőknek, de akkor még nagyon bőven sehol sem voltam:)

A kommunizmust és évtizedeit viszont egy csöppet sem akarom (bár most is hasonló szar eszközökkel operálnak kedves vezetőink, de ezt most hagyjuk, mert az már végképp nem ide kapcsolódik:(

G-Burt 2008.01.04. 13:55:46

Hello, nekem a 20 éves 205ös pugomat törték fel nyáron(, ami ráadásul ideiglenesen forgalomból is ki volt vonva, de láthatóan használtam.) Voltam olyan hülye, h az ajókat zártam rajta... Veszteségem lett 1 balhátsó ablak, vmint a zárakat feszegették és a kormányt konzolostul tépték le a tűzfalról. Ja és elvittek egy kb 20 forintos biztosítékot, de láthatóan babrálták még a gyújtáskapcsolót is, lehet, hogy a kocsit is akarták volna, de nem jött össze, mert a kuplungbovdent kivettem, és ráadásul az akksi se volt benne.

Csikós Zsolt 2008.01.04. 13:56:09

Herr Sicher: azért nem tartottam a kabátot a csomagtartóban, mert beázik, és nedves kabátban rossz ácsorogni a fagyban. Tudom, van nejlonzacskó is a világon, de ennyire túlkomplikálni az életet... Egyébként tíz éve az állólámpás Mercimről egy teljes garnitúra (másfél szezont futott) Vredestein téli gumit loptak le a kaszásdűlői ltp. parkolójában. Egy: reggel nem találtam az autót, olyan laposan megbújt a Zsigulik takarásában. Kettő: két napig nem találtam olyan emelőt, amivel fel tudtam volna szedni a földről, hogy legalább a nyári gumikat visszategyem. Egy évre rá lelopták az összes díszlécet a kocsi egyik oldaláról. Aztán rá három évre két dísztárcsát. Aztán rá egy évre éjjel a feleségem Fiat 500-asát tolta rükiben két jóember a sötétbe. Még jó, hogy a nejem ellergiás köhögésére felébredtem, és kinéztem az ablakon. Épp akkor lopták.

Csikós Zsolt 2008.01.04. 13:57:22

Ja, emblémákról: egy mercisnek olyan fogyóeszköz, mint a benzin (gázolaj, sütőolaj, stb.) Elöl, hátul, kormány közepéről, maszkról a picit, mindnek lába kél.

Gaben 2008.01.04. 13:58:05

Nekem egyszer meglovasítani akarták a vasat. Váltózár volt benne, úgyhogy nem sikerült nekik. Azért megpróbálták eltörni úgy, hogy elkezdték rugdosni a váltokart. Csak annyit értek el vele, hogy kettes meg négyes volt a szervízíg, a többi sebesség a középkonzol közepén lett volna. Számla 120eFt :(((

Ismerős még furcsábban járt, Suzukival járt dolgozni, egyik reggel az egyébként problémamentes autóban túlmelegedett a motor. Kiderült, hogy éjszaka kivágták a vízpumpát a kocsiból, aztán szépen visszacsukták az elejét...

G-Burt 2008.01.04. 13:58:11

Ja, bocsi és lemaradt, h +1 szavazat a kézlevágásra, és dugják is feln nekik a levágott végtagot!

P. 2008.01.04. 14:04:28

Sajnos II. kerület sem túl biztonságos, hiába drága, prolimentes stb... Késő este megyek az autómhoz a Trombitás úton, látom hogy két kolompárgyerek bámul befele a kocsiba az első ajtónál. (Tizenéves Laguna, üresen... a gyári rádió előtti takarőlemezt mindig lehajtom... amúgy nem is lenne jó másik kocsib...) Gondoltam egyet, úgy mentem a kocsi felé, mintha nem az enyém lenne és nem is tartanám őket gyanúsnak. Volt pofáluk úgy ott maradni a kocsi mellett, mint ha csak ott beszélgetnének. Na ettőé végképp elborult az agyam. Odaértem és szó nélkül bevertem egyet ököllel az egyiknek az arcába. Elég erősre sikerült, nem tudom mi baja lett a kolompárnak, nekem kisebesedett az öklöm utána... Mindegy, szerencsére elrohantak. De ha bátrabbak és lett volna náluk valami harci eszköz.... hát... jobb ha nem tudom...

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.01.04. 14:06:49

Van egy ötletem! Kéne valami öreg kocsi és beletenni egy pénztárcát (üreset persze) meg kéne bele egy olyan magnó ami szól egész éjjel, hátha rákapna valaki. Persze mindemellé még kéne 15 ember akik a közeli lépcsőhzban várakoznak fwegyvernek nem minősülő tárgyakkal, aztán ha elkezdik feszegetni akkor adni nekik, első vérig. 3-4 ilyen eset után olyan példát lehetne statuálni, hogy azon a környéken nem lopna többet senki. Én simán bennelennék egy ilyenben, hű társammal a "-os vascsővel egyetemben.

Attila 2008.01.04. 14:11:28

Erdekessegkeppen megjegyzem, hogy lattam ellenpeldat is. Tatabanyan, nem eppen jo hiru kornyeken megall nagyon ujnak kinezo nagyon uj S-es (valszeg 600-as) Merdzso es kiszall belole negy egyenkent kb. 140 kilos tarra borotvalt feju dijbirkozo / tar baromallat tipusu pasas, es bemennek egy hazba. A kocsit ott kinnt hagytak az ut szelen, jaro motorral! lehuzott ablakkal!!! Volt egy-ket kissebbsegi meg gyanus alak a kornyeken akik sovar keppel vizsgaltak a verdat, de hozzanyulni nem mertek. Amikor ugy husz perccel kesobb tekertem visszafele a bicajjal, az auto meg mindig ugyanugy ugyanott allt jaro motorral letekert ablakkal, es nem olalkodott a kozeleben senki. Biztos tudtak, hogy meg lehet probalni, de onnantol kezdve - hmmm... hogyan is fogalmazak - a masnap megerese elegge bizonytalanna valik...

egy átlag 2008.01.04. 14:11:40

Üdvözletem a Hölgyeknek Uraknak!

Nekem megadta az élet, h elkapjak egy üvegbetörős autófeltörőt :)
Munkahelynél kolléga kocsiját pakolja a kis tetű.
Jelentem hárman vertük módszeresen, és nagyon sokáig...szívós kis tetű volt.
Miután elfáradtunk, kihívtük a rendőröket, azt mondták valszeg holnap már kint lesz, de azért a kocsiban adtak még ők is neki. Jó fejek voltak.

Lágy részeit vertük, én nem tudtam ellenállni, és egyszer fejbe is rúgtam.
Talán némi vígasz lehet ez a kis történet . Amúgy a helyszín zugló volt.....

G-Burt 2008.01.04. 14:12:17

scheerti!

Benne vagyok!

Chris 2008.01.04. 14:13:11

Egyszer kispolszkimat törték fel 5000 forintos rádióért vidéken. Pár hónappal később egy nembuckalakó kőműves autójában láttam azonos típust (elég ritka darab volt), dehát bizonyítsd be (nem volt mega gyári száma). A kisablak 500 forint volt egyébként.
BP-en a másik autóm kétféle elektronikus lopásgátlással, két kormányzárral parkol úgy h ki van űrítve mindig. Kártyás blaupunkt van benne 1995ből, a kártyát mindig magammal viszem, ezek meg nem viszik el kódoltatni. Nem is nyúlkálnak hozzá.
Egyszer csepelen a vasműben körbenézés után a csomagtartóba pakoltam be ezt-azt, egy közeli ipartelep előtt üldögélő alak bámult csak, votl is egy megérzésem hogy ez készül valamire, de nem foglalkozta mvele, mondom úgyis itt dolgozik, ekkora hülye nincs.
Amikor visszatértem, feltűnt messziről h fel van húzva a ba lelső ajtózár... Hát csavarhúzóval nekiállt elforgatn ia zárat, kinyílt az ajtó, riasztó megszólalt, a balfasz meg visszaszaladt az ipartelepre. Helyette egy másik hulladék ült ott (azse buckási), és figyelte szenvtelenül a kiérkező rendőrjárőrt, majd helyszínelőautót. Beküldtem a rendőröket a telepre, ahol érdkees módon nem hallottak riasztóhangot (innentől tudni ki volt). Terveztem hogy egy hajnalon visszamegyek pár cimbivel, és addig ütjük amíg mozog, de nem votl időm ezzel foglalkozni. Okozott kár 2500 forint volt + az az idő amit azzal töltöttem, hogy a zárakat megcsereberéltem (mégis nyissa már az indítókulcs a bal elsőt), alkatrészt beszereztem, lemezt visszanyomtam, illetve a két apró karcolást lefestettem (ügyetlenkedés közben ejtette). Annyiból nem votl érdekes, hogy kopottas volt a bal első zárbetét, egyébként is gondolkoztam már a cseréjén mert nehezen járt.
MAygarán egyszer az életben tényleg volt értelme annak a riasztónak.

Gaben 2008.01.04. 14:15:01

Miután az én kocsimat feltörték, körül néztem riasztó és egyéb frontokon. Akkor is gyakori javaslat volt a szöggel kivert ülésbetét, de ami inkább tetszett az a beltéri sziréna. Mármint egy korrekt, nagy teljesítményű sziréna be a műszerfal alá, aztán hajolgasson a biztosítéktáblához ha van kedve.

Mindennapbelsőségetolvasódeelőször kommentelő 2008.01.04. 14:15:12

Zugló nagyon népszerű úgy látom.
Nekünk egy éve, Sárrét park (Zugló), G Astra jobb oldali ablak beverve, a hamutartóban tárolt
400 Ft apró eltéve.

C Corsa, 2(!) db gyári tárcsa lelopva.(Szigethalom)
Nem is oly sokára az éj leple alatt megfújták az autót. (Szigetszentmiklós)

A saját autómmal mindig lenyitott kesztyűtartóval és hamutartóval parkolok, néha rázós helyeken is, és még nem érte inzultus.

Kézlevágás előtt azért az üvegszilánkokat összeszedhetné!

otto 2008.01.04. 14:15:52

bele kell szerelni egy saját házi biztonsági rendszert a kocsiba:

ha riaszt, megszólal egy figyelmeztetés, hogy 10mp múlva áram alá helyezem a kocsit - és aztán 5mp után (mert hazudtam :-P) a fémrészek rákötnek a saját akksijáról működő sokkolóra, nekem meg SMS-értesítés jön...

Attila 2008.01.04. 14:19:24

Autolopas ellen van egy jo modszer. Falemezbe belekalapalni nehany tucat jo eros vas/acelszoget, kibugyolalni kicsit vattaval hogy nagyjabol parna alakja legyen, huzatba belevarrni, aztan szoges felevel felfele a vezetuulesre tenni. Allitolag tobbeknek bevalt. Persze csak Magyarorszagon ajanlott, ugyanis van olyan urban legend, miszerint az USA-ban hasonloan gondolkozo autotualjt a tolvaj feljelentette az auto tulajat sulyos testi sertesert, es meg is nyerte a pert. Szoval o kapott valami 70-80000 $ korul mig neki valami nevetseges 5-15000 $-os ovadekot allapitottak meg. Rohej. Ha igaz, akkor itt az elo pelda arra, hogy a tulzott demokracia se jo. (Masik pelda lehetne erre az ismerosom, aki tanitono, es par ev utan otthagyta a palyat, miutan semmi fegyelmezesi eszkoze nem volt, es miutan 6(!) eves kolyok beszolt neki hogy "A jo k*rva nyadat budos p*csa, tudom a jogaim es hogy sz*rt se csinalhatsz, szoval b*szogasd a nenikedet, kopj le", ezutan az igazgatohoz ment, hogy talan eltanacsolhatnak a gyereket, az igazgato szettarta a kezet, hogy sajna kell a gyerek, igy is alig van ki a letszam, ha elkuldik, nem kapnak tamogatast/nem indulhat az osztaly stb., ezutan elment csaladlatogatasra, ahol rajott, hogy honnan tanulta a gyerek a tragar beszedet, eleg rovid csaladlatogatas volt, miutan az apuka kishijan megverte amiert rosszat mert mondani a draga kisfiara... de ez mas tema...)

WhyNot 2008.01.04. 14:21:30

Részvétem Csikós Úr!
Nekem a nyárom zúzták bé az ablakát egy darab nokija töltőkábelért, a baj csak az volt, hogy mindez Szarajevóban történt, s a hazaút végére a celofánzenétől félig süket lettem, érdekes, magasabb tempónál kellemesebb volt elviselni, de kilátni esélytelen volt, viszont a helyi rendőrség által kitöltött papír arra azért jó volt, hogy amikor egy szanaszét bombázott faluban elém ugrott a rendőr radarral - oylan 100-al érkezve, a papírt olvasva, már nem akart meglincselni és 25 EUR-val beérte. A rosszban ugye mindig van valami jó, Na de az üvegszilánk-takarítás utána a Porsche Hungária még a maradék becsületét is elásta nálam.

Chirs 2008.01.04. 14:22:45

Elfelejtettem mondani, mindig tegyetek feljelentést az ÁVHnál, mert az ő érdekük az, hogy alacsony legyen a felderítetlen ügyeik száma ergo jó legyen a statisztikájuk, és hamarabb megkapják az előléptetést. Tehát ha feljelentést teszel, annak nem örül (ügyeljetek a jegyzőkönyvre, ha nem hajlandóak foglalkozni az üggyel, akkor írjatok ti jegyzőkönyvet tanúkkal (minden oldal aláírva, sorszámozva), és tegyetek panaszt az eljáró rendőr ellen a felettesénél.
Minél több a felderítetlen ügyük, annál inkább csesztetik őket felülről, hogy lépjenek valamit, ilyenkor kezdik el begyűjteni az általuk amúgy jól ismert elemeket.

gabor 2008.01.04. 14:23:59

scheerti:

ez nagyon jó ötlet!!!
megszervezed?
...esetleg megkérni a t. szervet, hogy vegyen részt, és miután a tolvaj össze-vissza törte magát, mert menekülés közben folyton elesett, vigye már el egy kis bezárásra is

Beerman 2008.01.04. 14:26:00

Undorító, a haverom örökölt az apjától
egy 20 éves amerikai ford escortot, tökbaba, ritkaság. feltörte egy köcsög,
kibaszta a szélvédőt, szétverte a középkonzolt és elvitt egy 7 éves sonyi
cdrádiót. Ugyanennek a haveromnak 2107-ét egyszer el
lopta 3 taknyos, megkerül, szétbarmolták a zárat gyujtáskapcsolót, akksi kuka, stb... Aztán kb egy év mulva leszívtak
belőle kb 3 és fél liter benzint, tanksapka kuka. Körülbelül egy hónapja
feltörték a csomagtartóját, tele van szerszámmal meg mindenféle fasságal. Nem
tünt el semmi csak telebaszták üres ci-
garettásdobozokkal de vagy 200 darabot dobtak bele.
Ja és a ház elöl ahol az ottlakóknak is fizetős a parkoló. Hányingerem van ezektől a mocskoktól. az összesnek kitaposnám a belét. összefogdosnám az összes kis geciputtonyt és autópályát építenék velük. még simagyöröngyösre is sztádán járnán

Gaben 2008.01.04. 14:26:07

Eszembe jutott mégvalami, a jogi háttérrel kapcsolatban.

Szóval úgy volt, hogy feltörték az autót, megpróbálták hatástalanítani a váltózárat, ez nem sikerült, széttúrták a kesztyűtartót, de nem vittek el semmit. Egyértelműen a kocsira utaztak. A rendőrség megindította a nyomozást rongálás ügyben...
Nem a rendőrökkel van bajom, gyorsan jöttek, rendesen dolgoztak, de azért lehetne olyan jogszabályokat hozni, hogy ha véletlenül elkapnak valakit akkor azt meg is lehessen büntetni.
A 'gépjármű önkényes elvételét' ne is említsem... Ha a lakásba törnek be és viszik a TV-t, akkor az lopás, vagy TV önkényes elvétele???

Na mindegy. Azon szerencsések közé tartozom, akik évek óta céges autóval járnak, így ez a mindennapi megvanemégazautóm idegeskedés már nem része az életemnek. (Kivétel a család kettes számú autója...)
A fenti okok miatt a mindenkor Penge verdák szavazásba jelölném a Bármilyen Céges Autó típust.

SsPL71 2008.01.04. 14:28:47

scheerti: benne vagyok én is. A csali kocsi jó ötlet. Gondoltam rá én is csak sajnálom a sajátomat. De, az asszony cégesével lehet, hogy ki próbálom. :-)

gabor: kis bezárástól nem fognak megjavulni, sőtt lehet, hogy még örülni is fog, hogy nem a -8fokban kell kint fagyoskodnia.

a megmondó 2008.01.04. 14:30:09

bármibe lefogadom,hogy cigányok nyomták fel az alfádat.persze most sokan felháborodnak,hogy hogy merem ezt leírni?!mármint a cigányt.ne haragudjatok,de miért kell kerülgetni a forró kását?kissebbségi,sötétbőrű,c,roma,stb helyett mondjuk ki végre,hogy ők cigányok.azok voltak 700 éven keresztül,most is azok!!sajnos manapság kis hazánkban ebben a fenenagy "demokráciában" csak nekik lett könnyebb.20éve még a rendőr eltörte a hátukon a gumibotot,manapság kártérítést követelnek,(100milliót)mert lincselésnek nevezték az újságok, amikor agyonverték azt a szerencsétlen tanárt...
a szemét kereskedelmi adók meg úszítanak azok ellen,akik próbálnak valamit tenni.
miért van az,hogy Mo.-on csak a bűnözők monogrammját teszik közzé?

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.01.04. 14:30:56

gábor! Minket elöbb csuknának be mint a kis buzikat. És az a baj, hogy az önbíráskodás, a súlyos tesi sértés( mert az lenne), és a csoportos garázdaság(ahogy a szaknyelv említi) sajnos nincs egyenértékben egy kocsifeltöréssel. Vagyis mi kapnánk miatta 1,5-2 év felfüggesztettet, a kis csíra meg fizetne 50000 forintot és elsétálna, vagy bicegne. Amerikában viszont lelőném mint a kutyát és senki nem kérdezné meg, hogy miért...

ShwartzWazul 2008.01.04. 14:32:27

Már gondolkoztam rajta, hogy kéne egy doboz redbullt tenni a két ülés közé, nem látható helyre. Úgy, hogy csak akkor vegye észre a kedves betörő úr, ha már bent van a kocsiban. Aztán ha elfutott és jóízűen megitta, hadd dobja fel a talpát az általam beleplántált arzéntól. Egyel kevesebb.

Chris 2008.01.04. 14:34:50

Elfelejtettem mondani, a rendőr hajlamos másként minősíteni a dolgokat. Pl ha feltörik a kocsidat, az sosem szabálysértés, mert dolog elleni erőszak történt, tehát minősítő körülmény, 1 forint kár esetén is bűncselekmény.
A másik hogy próbálják másképp minősíteni. Pl nekem az említett második esetnél rongálás miatt indították az eljárást, mivel nem tűnt el semmi, és mivel be sem szálltak, a lopás kísérlete sem megállapítható.
A harmadik hogy a gépjárműfeltörés mint olyan is gazdasági tevékenység (ötlet jövőre megl ehetne adóztatni ezt is), tehát minimális kockázattal próbálnak maximális hasznot elérni (kivétel 12 éven aluli buckási). Emiatt a labukás esélyét igyekeznek minimalizálni, tehát riasztó nélküli autó lehetőleg elhagyott helyen, lehetőleg szem előtt lévő értéktárgyakkal. Ez az ideális. Még jobb ha tudod hová ment el a tulaj és mikor és mikor tér vissza.
Ezekből láthatjátok, hogy hogyan lehet csökkenteni az esélyét annak, hogy feltörjék a kocsitokat. Ideális: belvárosban hagyott kocsi, üresen, riasztóval ami nem gyári, kormányzárakkal, és egy kerékbilinccsel a bal elsőn :-D

Kegyetlen 2008.01.04. 14:35:18

én kérdés nélkül fejbeverem, ha valaki buzerálja a kocsim és rajtakapom. Szarok a jogaira, arról ő lemondott.

Csé 2008.01.04. 14:36:02

Nekem meg most karácsony előtt lopták el a 33-as alfámat. Elképesztő, hogy mekkora férgeket hord a hátán a föld. Nyelte volna le az anyja az ilyen kis gecit.

P. 2008.01.04. 14:36:57

scheerti, gabor: ha megszervezitek, élvezzéteki ki, nem lehet sokszor eljátszani. Régen, Szeged belvárosában egy ráérős fiatal srác egy trabantban bekapcsolva hagyta a rádiót és lehőzva hagyta az ablakot. Egy kapualjban várta a "vállalkozó szelleműeket". Először egy buckalakó beszállt a trabiba és próbálta kitépni a rádiót. Odalépett, kitessékelte az autóból, és miközben kilépett a buckalakó az autóból a járdára, rácsapta az ajtó a lábára úgy, hogy féllábon ugrálva menekült el. Valamivel később egy suttyó próbálkozott, ő "megúszta" pár ökölcsapással :)
Ez kb 2-3 óra alatt történt. Utána még ott volt pár órát az ismerősöm, de több versenyző nem akadt :)
Ezek után, ki gondolná, 2-3 hónapig nem törtek fel kocsit a környéken.

AP (törölt) 2008.01.04. 14:43:53

ez a szöges párna jó ötlet

ShwartzWazul 2008.01.04. 14:44:13

a megmondó:
Amit írsz, az úgy ahogy van elfogult baromság. Meg lennél lepődve, ha tudnád, hogy az elfogott kocsitolvaj - szétszerelő - alkatrészeladó bandákban hány cigány volt. Megsúgom: töredéke. Kevesebb, mint a cigányság magyarországi részaránya.
A bűnözés nem etnikai kiváltság.

seymourglass 2008.01.04. 14:46:23

Nem kell benthagyni a kabátot.

Attila 2008.01.04. 14:47:16

Szerintem azt kene csinalni, hogy az ilyen vandalokat es barmokat kozmunkara itelni. Okozott mondjuk 50000 forint kart, plusz mondjuk 15000 forintnyi jovedelem kiesest (amig a tulaj maszkal a hatosagokhoz, intezi az ugyeket), akkor szepen ledolgoztatni vele valami uzemben 65000 forintnyi erteket. Mondjuk mai magyar fizeteseket tekintve ez meglenne egy honap. Es valakit melleallitani a korbaccsal, aki jol rahuzna a hatara, ha nem dolgozik elegge.

Gaben 2008.01.04. 14:48:06

A szöges párna jó ötlet, feltéve, hogy rendszerezett, fegyelmezett ember vagy és soha az életben nem felejted el, mielőtt behuppansz az ülésre...

Én kb 2 héten belül ülnék bele :)

Amilyen zizi tudok lenni, egy hónapban egyszer a csalikocsit is kiállítom, ( rendszeresen benne felejtem a tárcámat az ajtózsebben), csak ahelyett, hogy a rosszfiúkat várnám, fennhangon horkolok. Szerencsére még nem volt gond, agglomeráció rulez.

Sanya 2008.01.04. 14:54:31

klarky - "Amúgy, hogy a jóégbe lehet az, hogy ebben a kúrv@ országban már nem csak a lakosok, azaz mi, hanem a rendőrség is beletörődött abba, hogy bármikor, bárhol összetörhetik az autómat és bárhonnan egyesek saját kényük-kedvük szerint autókat lophatnak el"
- hogy "beletörődnek"

a megmondó 2008.01.04. 14:55:24

schwartwazulnak
én nem az autótolvajokról beszéltem.ahoz ugyanis némi inteligencia,műszaki érzék,technikai felszerelés szükséges.ezekkel 1 átlag cigány bűnöző nem rendelkezik.én az autófeltörésről beszélek,amihez elég egy kavics is...

ommm 2008.01.04. 14:58:58

off:
A szégyenek szégyene: lefújták az ez évi Dakar-ralit a Mauretániai zavargások miatt. A szervezők szerint a hatóságok nem tudják garantálni a versenyzők épségét. Őszinte részvétem minden privát versenyzőnek és kis csapatnak, akik pénzt/időt és munkát nem kímélve mindenüket beleadták, hogy ott lehessenek.
1979 óta, amióta van Dakar erre még nem volt példa.

a megmondó 2008.01.04. 15:01:39

egyébként Mo.on abörtönlakók 55-60 százaléka cigány,miközben kb 800k él ki hazánkban...

Attila 2008.01.04. 15:02:16

A kisebbsegi dolgot boncolgatva: van egy ismerosom, aki bizony roma, de ennek ellenere egyetemet vegzett kitunovel, irodaban dolgozik, es nincs egytucat gyereke. Szoval o utalja a legjobban a kevesbe intelligens kisebbsegi tarsait, mert ugymond ok megbelyegzik ot. Ki is akar jonni hamarosan Mo-rol Angliaba mert itt valoszinuleg indiainak neznek es az indiaiakkal senkinek nincs baja itt. Szoval o javasolt egy jonak tuno megoldast, ami egyebkent nem egy ujdonsag, Europa legtobb allamaban igy mukodik: szoval a kulonfele segelyek nem penzosszegek, amiket jelenleg "csak ugy alanyi jogon" kapnak, adokedvezmenyek lennenek. Ugyebar Mo-n nekem is a fizum 46,5 szazalekat elvittek az adok, tehat jelentos osszeg lenne. Ugyanigy gyerekre stb. a kedvezmeny. Aki dolgozik, annak nagyon jo, tobb penzt kapna akar mint most. Aki meg nem dolgozik, az ugye nem kapna semmit, mert semminek semmi az x szazaleke, szoval annak meg sorry - tessek elmenni dolgozni, vagy attelepulni "keletebbre", vagy ehenhalni. Itt most persze nem azokra gondolt, akik elvesztettek az allasukat es meg nem talaltak ujat, hanem azokat akik mar evek ota segelyeken elnek es nem is szandekoznak dolgozni. Persze lenne felzudulas, de hat ha a magyar lenyeli csendben az ujabb es ujabb keseru pirulakat, emelkedo arakat, stagnalo-realertekben csokkeno fizukat stb. stb. akkor eppen a kisebbseg is lenyelheti... Szoval ez megoldana pillanatok alatt a problemat es fair is lenne. Azt meg ne mondjak, hogy hatranyos megkulonboztetes, mert lassan mar a magyarok lesznek hatranyban, lassan mar szolni sem mernek, mig a kisebbseg egybol megy Hagaba vagy Brusszelbe ha valami nem tetszik neki... Es ez egyuttal megoldana a nyugdijas problemat is, ugyanis kevesebb segely fizetese mellett lenne penz normalis nyugdijakat fizetni azoknak, akik becsulettel vegig dolgoztak az eletuket...

Pipi 2008.01.04. 15:05:24

még anno amikor ladánk volt, nagyanyáméknál aludtunk egy este. faternak van egy kis paranoiája, ezért minden este leszedte a gyújtáselosztót, hogy ne legyen túl könnyű megpattintani a kicsikét. Reggel megyünk a gépért. Ajtó nyitva. Az kizárva, hogy mi hagytuk úgy. Géptető is nyitva. Aztán kiderült, hogy a hülye tolvaj nem tudta ellopni az elosztó miatt, de búcsúajándékul elvitte a gyújtáskábelt, hogy akkor már mi se tudjunk menni a saját kocsinkkal. Kedves emberke:)

a megmondó 2008.01.04. 15:07:51

Attila
ez 1 jó ötlet,pont ezért nem lehet belőle semmi!!

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2008.01.04. 15:14:46

Persze én sem maradtam ki a jóból...
1. 1300-as Lada feltörve rétinégeres területen, nem négereknek való zenei kazetták elvive...
+ lakótelepi benzinleszívások.
2. Opel Ascona lakótelepen, benzin leszívás.
3. Opel Kadett, "balta" kormányzár levágás, gyújtáskapcsoló szétbarmolás, de nem sikerült elvinni az 500 Ft.-os indításgátló miatt (Mexikói út).
4. Új Renault, rendszámok ellopása (Mexikói út).

DavidMolnar · http://www.ford-klub.hu 2008.01.04. 15:23:01

Nos én nem kezet vágnék le - első tettenéréskor, hanem billogot nyomnék a homlokára, sorszámmal. Mindenki lássa a világban, mit tett. Vagy hat rá, vagy maszkot húzva rabol, de akkor már meheta komolyabb retorzió.

Zuglói youngtimeres lévén benne lennék járőrözésben, kelepceállításban is akár..
Sok szép öreg autó van arrafelé, sajnálnám őket, persze minden károsultat is, autó korátol függetlenül.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2008.01.04. 15:26:04

Szvsz. Az elkövetői kör leszűkíthető a réti négerekre és a drogosokra. Néha előfordulnak olyan gerinctelen alakok is, akik a márkatárs autójáról pótolják a hiányzó alkatrészeiket. (Talán ez a leg gusztustalanabb)...

Attila 2008.01.04. 15:30:44

A megmondo: hat igen, sajnos Magyarorszagon a torvenyhozok felnek ertelmes torvenyeket hozni...
Egyebkent mondok egy erdekeset: itt Angliaban mikor megvettem az elso hasznalt kocsimat teljesen ki voltam akadva, hogy osszesen egy (un. V5) formanyomtatvany kis szeletet kaptam meg a penz kifizetese utan, amin az elado neve vagy alairasa nem is szerepelt, csak az enyem! Jo magyar beidegzodes alapjan az elso gondolatom az volt, hogy atyavilag, honnan fogom elokeriteni az eladot ha nem iratja at a kocsit? Azota persze tudom, hogy ilyennel itt nincs visszaeles, hiszen ha nem iratja at a kocsit es en csinalok vele valami balesetet, akkor ot veszik elo, az o felelossege. Nem brilians megoldas? Es a technikai megvalositas: odaadom az eladonak a penzt, o kitolt egy urlapot, egyik felet nekem adja (az en nevem rajta van, tehat latszik, hogy megvettem) a masikat meg kitolti (erre az en nevem es cimem kerul) es elkuldi a DVLA-nak (mint nalunk a Kozlekedes Felugyelet) postan. Semmilyen penzt nem kell fizetni, semmi eredetisegvizsgalat atirataskoltseg es mas abszurdum nincs. Ezt kovetoen a DVLA-tol az elado kap egy papirt, hogy a kocsi mar nem az ove, en meg egy masik papirt, hogy a kocsi az enyem. Ennek a papirnak az egyik felet kuldom el kesobb a DVLA-nak en es adom oda a masik felet a vevonek, amikor eladom a kocsimat kesobb... Nem brillians ez is? Es megsincs tobb autoval kapcsoaltos csalas mint Magyarorszagon. Ja es a muszaki... Szoval a rendor megallit hogyha valami nem stimmel a kocsidon (mondjuk lathatoan ragasztoszalag tartja ossze, dol belole a fust stb.). Persze megnezni a muszakit is (na nem a nalad levo papirt, ugyanis nalad nem kell semmilyen papirnak se lennie a kocsirol, csak a jogsidnak kell nalad lennie, szoval rendszam alapjan kikeresi, hogy a kocsidnak van-e ervenyes biztositasa es muszakija) de ami a lenyeg, hogy odamegy az autohoz es szemrevetelezi. Ha nem tetszik neki, hiv egy mobil muszaki allomast, es ha a kocsi megbukik, mar hivhatod is a trelert mert tovabb nem mehetsz vele. Igy kene Mo-n is, igy nem lehetne meguszni a muszakiztato/zoldkartyaztato szemelyzet lefizetesevel a dolgot, nem lennenek fustokado IFA-k stb. Ja, es a rendorok TENYLEG jaroroznek, nemcsak bamulnak ki bamban a rendorautojukbol. Pontrendszer van, legtobb dolgoert 3 pont jar (van amiert 6) es 12 pontot lehet gyujteni 3 ev alatt, utana ugrik legalbb fel vre a jogsi. Es tenyleg mukodik, ha valaki bevag korforgalomba a masik ele, nem ad meg elsobbseget, atmegy piroson, motoros a felezovonalon eloz mikozben jonnek szembe, mobilozik vezetes kozben a vezeto stb. szoval ilyen dolgokat ha a rendor latja egybol villogot kapcsol, autot felrailit es mar irja is a buntetopontokat. Tobb tizezer (egyes forrasok szerint szazezres nagysagrendu) autos van jogsi nelkul eltiltva a vezetestol emiatt. Nincs is "leszoritom-levillogom-bevagok ele-meg aterek ezen a sargan-egyekerkezek a mocival" dolog mint Mo-n. Ja, es a biztositas. Nekem van 5 ev no claim bonusom (Mo-n ugy tudom evente 5% bonust lehet kapni 10 even keresztul, itt evi 10%-ot 5 even keresztul), 30 elmultam es egy lomha kis oregecske dizel autom van, amire a felesgem is biztositott aki szinten 5 ev no claim bonusus. Erre eves szinten £150 adot fizetek meg £21-et biztositasra (nincs 8000 forint!!!) havonta a teljeskoru (mas altal/en alatalam okozott kar, tores-lopas-feltores-viz-fagy-eges stb. kar, £100 onresszel, tehat mint MO-n a teljes Casco). Na marmost egy 19 eves skac 1-2 balesettel es egy uj £10000+-os puccosabb autoval (kulonosen ha eros is loeroileg) fizet ugy £300-600 evi adot, es ugy £150-500(!!!) adot. Es ez igy van rendben szerintem. Fizessen az aki szaguldozik es balesetezik. Ja, es iden februartol ha jol tudom, aki Londonban 3000 ccm-nel vagy megadott karosanyag kibocsatasnal tobbet eregeto autot tart, tobb eyer(!) extra fontot fizet adoba evente. Ezt kene Bp-n is, megneznem hanyan rohangasznanak balna Mercikkel meg Audi Q7-ekkel a Belvarosban... Aki belvarosban lakik tessek hozzaszokni a Smarthoz meg a kisautohoz. Ha nem tetszik, akkor ott a kulvaros meg a videk... Es akkor nem kell megfulladni a Margit koruton...

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2008.01.04. 15:33:40

Az ilyen büntetéseknek lenne hatásuk ebben a kérdésben, de csak erős idegzetűeknek javaslom a megtekintést:
www.apostatesofislam.com/media/video/handcutting_video_islam_200kbps.wmv

Doki, ha durva nagyon, moderáld ki.

DavidMolnar · http://www.ford-klub.hu 2008.01.04. 15:35:36

Csaliautónak 10e ért Sierra, kirakni környéken, de senki lakcíméhez nem közvetlenül közel. Szerintem.

Zuglói Belsőség Őrjárat :)

luki 2008.01.04. 15:36:01

Nekünk -falusi ház, nyugodt hely- még régebben a zárt tanksapkájú zsiguliból szívták le a benzint kb 10 perc alatt sötétbőrű "emberkék". A kutyaugatásra kimentem a házból, ám azok észrevettek, így el kezdtek menekülni. Persze a lopócsövet a tankban felejtették. Gyorsan felmértem a helyzetet, és mivel földes utca volt akkoriban, gyorsan felkaptam egy jó nagy kavicsot és őrült rohanásba kezdtem(még nem voltam 95 kiló). Nem értem utol őket, de a kővel eltaláltam a kocsi hátulját, nagyot durrant rajta, bár nagy kárt nem okozhatott. Láttam hogy piros zsiga és tudtam a rendszámuk elejét is. Ezután felhívtam a rendőröket, akik kb 1 óra múlva kényelmesen meg is érkeztek. Bevittek!!!!!!!!!!! engem az őrsre, ahol vagy 2 órán keresztül pötyögték a tényállást. Ezután nagyokosan kijelentették, hogy mindegy mit csinálok, én egyedül voltam, nem volt tanum, ráadásul azt sem tudom bizonyítani, hogy az az én benzinem volt. Ismerik az elkövetőket, de csak akkor lehetne tenni valamit, ha tetten érik őket. Meg az a kb 20 liter benzin nem ér annyit (kb 7 éve volt). még viccelődtek is, azt mondták, hogy a csövet meg is tarthatom! Hát köszönöm! Igazából nem is a benzin zavart, hanem a tudat, hogy büdös cig@nyok b@sztatják az autót. Szerencsére kb 2 hónap múlva elkapták őket, mert az autójukon egy Fiat Supermiafiori kereke (csak 1 db) volt rajta. Ezt előzőleg egy szervízből lopták el. Persze azzal védekeztek, hogy a szeméttelepen találták a felnit, biztos a szervizesek véletlenül kidobták. Hogy mi lett az ügy vége azt nem tudom, de az a cig@ny azóta nem ladával közlekedik, sőt többnyire jobb autója van, mint a nagy átlagnak. Rohadjon meg. Kézlevágást támogatom. Bocs, ha hosszú voltam...

Attila 2008.01.04. 15:36:10

Bocsi a £150-500 a havi biztositas akart lenni... Egyebkent az is jo otlet, hogy ha pl. van kb. 6 buntetopontja az illetonek, akkor atlag 50%-al magasabb a biztositas dija, 9 buntetopontnal mar atlag a duplaja mint egyebkent, jogsi bevonas utan (miutan visszakapod) tripla vagy meg tobb ha egyalataln szoba all meg a biztosito (nem vicc, rengeteg olyan biztosito van, aki 6 buntetopont korul mar nem all szoba az illetovel). Ha
Ja es nem lehet meguszni a dolgot mas nevere biztositas kotessel, mert ha mas vezeti a kocsit, mint akire a biztositas kiterjed, es balesetet csinal, akkor MINDENT o fizet (es mondjuk ha a balesetben a vetlen autos kezfejserulest szenved mondjuk, akkor a mutet par millio forintos koltseget is o allja, es be is hajtjak rajta, ha kell a hazat is hatosagilag elarverezik...)

madbalee 2008.01.04. 15:49:44

Olvasom a hozzászólásokat, és végig bólogatok. Elég lehangoló a dolog. Sajnálom Zsolt (ha Tegezhetlek), hogy feltörték az autódat a semmiért, ráadásul épp Karácsonykor. Valahogy nem tudom elképzelni az ilyen ember lelki világát, mit gondol, mit érez ilyenkor. Vagy nagyon kevés van neki a fejében, vagy gyengeelméjű. Három rövid történetet, gondolatot osztanék meg veletek.
Az előbbi mondathoz tartozik ez első:

A nyolcvanas évek végén édesapám, mint olajkályhás vállalkozó dolgozott, és amolyan sérültek otthonában is telepítettek fütőkályhát. Egyik nap amikor épp haza akart indulni, látja, hogy be van törve az autó hátsó ablaka. Már akkor sem tartott semmi értékeset hátul, így elsőre fel sem tűnt mi hiányzik, aztán nagy nehezen észrevette, hogy a hátsó ülésen volt 1 pléd azt vitte el valaki. Az otthonban meg is lett az egyik beteg törte fel érte az autót. Apu mondta az igazgatónak, hogy tartsa meg nyugodtan, de ő példát akart statuálni, és visszakaptuk. El sem kell mondanom, másnap a pléd megint bent volt a kocsiban, és az egyén elkezdte feszegetni megint az ajtót. Ekkor mindenki belátta, hogy a legjobb dolog, ha megkapja a plédet. Körülbelül így tudom elképzelni az autófeltörők egyik felét, meglát valamit, megtetszik neki, és nekiront. Gyenge elméjű, vagy korlátoltnak tartom mindegyiket. Nem képesek a előrébb látni az orruknál.

A régi rendszer biztonságára visszatérve: Én nem sokat éltem abban, illetve épphogy csak megtanultam írni mire már vége is lett. Még óvodás voltam a nyolcvanas évek közepén, amikor feltörték a család 1300-as Zsiguliját, és mit gondoltok mit vittek el belőle 1 db tollat, meg az én Vukkos képeskönyvemet. Kérdem én mi a francnak kellett a tolvajnak 1 Vukkos képeskönyv??? Mit gondolt mire használja?? Hazaviszi, és azt mondja tessék fiam ezt tegnap loptam nézegesd??

Utoljára pedig 1 személyes gondolat: Az utóbbi 2,5 évben kb 11 hónapot éltem Németországban, 1 éve vagyok rendesen itthon. Kint az itthoni autómat használtam, és ezáltal sok „rossz” szokás ragadt rám,amit itthon nagyon nagy odafigyeléssel tudtam csak elhagyni. Ezek a következők voltak:
Nem használtam kormányzárat, egyszerűen a lakásba lett száműzve az egyik szekrény tetejére. (költözéskor amikor a kezem közé akadt, jutott csak eszembe, hogy ilyenem is van)
Az autórádió előlapját nem vettem le sohasem. Nem fordult elő, mint manapság, hogy már bekötve jut eszembe, hol is van a lakásban az a rohadt előlap.(rosszabb esetben 5km után)
GPS-es PDAmat ki szoktam venni, de eszembe se jutott, hogy a tartóját is elpakoljam minden egyes alkalommal a kesztyűtartóba, mert valamelyik barom kimatekolja, hogyha tartó van, akkor GPS is lehet az autóban valahol.

Igazából eme cikk kapcsán gyűlt össze bennem ilyen sok kis apró szösszenet, amik nagyon nyomorúságossá teszik az embert, ha csak 1 pillanatra is belegondol milyen módon vagyunk kénytelenek élni. Sokkal jobban aggasztanak ezek a mindennapi szarságok már már kegyetlenségek, és sokkal jobban elkomorítanak ezek a dolgok, mintha belegondolok mekkora a különbség van a két ország fizetései között.

Kicsit hosszúra sikeredett, de remélem tudtam értelmes dolgokat hozzáfűzni a cikkhez.

a megmondó 2008.01.04. 16:07:18

Attila
Én novemberben jöttem haza Írországból(de minek?),2évet éltem kinnt.Nekem is az a tapasztalato,hogy ott MINDEN gyorsabban,egyszerűbben és humánusabban működik.Én 1 céges verdát hajtottam kinnt,de a 2 év alatt 1x állítottak meg!akkor is szőr voltam és kb 20 másodpercig tartott a dolog.Írországban a szélvédő mögé kell rakni a biztosítás és a műszaki érvényességét jelző papírt
.Így csak akkotr állítanak meg ha szondáztatnak,egyébként meg csak lassítják a forgalmat,és egy pillantással ellenőriznek.
szerintem itthon soha nem fogjuk elérni azt az életszínvonalat,köszönhetöen az elmúlt 17év minden politikusának..

DeWier 2008.01.04. 16:12:38

Helló mindenkinek!

Én azokra a hozzászólásokhoz szeretnék reagálni, amik a fizikai beavatkozással kapcsolatosak.
A nyáron a "játszósautónkat" próbálták feltörni, ami egy erősen nagykorú, de szinte hibátlan gyári állapotban lévő 2107es Lada. No nem a benne lévő hibátlan vörös plüsskárpit érdekelte őket, hanem a benzin, ugyanis fél évvel azelött a gyári tanksapkát lepattintva megrövidítettek minket vagy 10liter benzinnel. Utólag szereztünk rá "körbeforgó" tanksapkát, amit ugye már nem volt olyan egyszerű lepattintani, így a zárat próbálták szétcseszni...szerencsére nem jött össze nekik, ugyanis pont egy pokerpartyról tartottam hazafelé, és rajtakaptam őket. Jól meg is kergettem a két kis rétinigger purdét, a kettő 1üt volt talán olyan idős, mint én, már pont utolértem volna az 1iket, maikor az hirtelen megfordult, és a csavarhúzót, amivel a tanksapkát próbálta feltörni sikeresen a hozzámvágta, mégpedig olyan szerencsésen, hogy felrepedt a szemöldököm. Mondanom sem kell, egyből elment a kedvem az üldözésüktől, de a csavarhúzót azért megtartottam emlékbe, hogy ne felejtsem el, hogy majdnem megvakítottak a kis szarháziak egy tanksapka miatt.
No, ennyit a fizikai beavatkozásról.

További szép napot mindenkinek, és csak óvatosan a rétiniggerekkel! :D

Attila 2008.01.04. 16:12:45

Madbalee: egyetertek. Meg hozzatennem a fiatalsagot. Munkam soran egyik feladatom, hogy az angol es wales-i rendori eroktol kapott adatokbol statisztikakat keszitseg. En csak a nem buncselekmeny incidensekkel foglalkozom, de mindenesetre nagyon sokatmondo, hogy az osszes "hangos, karomkodo, durva, intolerans viselkedes"-esetek tobb mint fele (bizonyos jarasokban ketharmada vagy meg nagyobb resze) fiatalsaggal kapcsolatos. Kivancsisagbol megkerdeztem korabban egyik buncselekmenyekkel foglalkozo kollegamat, hogy milyen a fiatalsag reszveteli aranya a szandekos karokozasban, vandalizmusban (ez magaban foglalja a gepjarmuvek serelmere tortent karokozast vandalizmust is). Azt mondta, hogy legalabb a fele(!) neha
harmonegyede(!) ezeknek ifjusaggal kapcsoaltos. A masodik helyen az uzletel kapcsolatos karokozas szokott lenni (nem fizetett idoben, bosszubol, versenytars elkedvetlenitese stb.) harmadik helyen meg a hirtelen felindulasbol szarmazo karokozas holtversenyben az alkoholos/drogos befolyasoltsaggal kapcsolatos karokozassal. De az egyertelmu orok elso helyezett az ifjusag. Es vannak bizonyos bandak, akik szervezetten vandalkodnak, csak "a hecc kedveert" illetve valamifele versenyt uznek egyamssal, hogy ki kepes a legmereszebb karokozast elkovetni. A pizzerias oreg csotrogany majd' felmilliot futott legelso szerias F-Astrajat peldaul elloptak, egy het mulva pedig a szantofoldon talaltak meg teljesen szethajtott-szetvert allapotban. A kocsiban talaltak tobb 14 even aluli(!) elkovetokre utalo jelet...

Attila 2008.01.04. 16:18:36

A megmondó: Igen, az ado papirt (pontosabban korongot - "tax disc") itt is a szelvedo belsejere felragasztott kis tasakba tesszuk. A muszakit azt nem.
Meg persze az utas oldalara, ami itt a bal oldal, hogy ne zavarjon a vezetesben. (Egyebkent a jobbkormanyossagnak van elonye is, a hasznalt kocsik, foleg 6-7 eves kortol felfele, igen olcsok, gondolom reszben azert mert nem nagyon lehet hova kulfoldre eladni oket, legalabb is esszeru tavolsagon belul, igy csak a helyi piac marad. Szoval 94-es Renault Lagunat es 96-os Rover 100-ast egyarant vettem kevesebb mint 100 eFt-ert atszamolva, mig a mostani Vauxhall (Opel) Astram ami 97-es es turbodizel kb. 250 eFt-be kerult harom honap telejskoru garanciaval, friss muszakival, es minden korabbi hiba kijavitasaval es szervizelessel (olajcsere, vezermuszijcsere, fekbetetek csere, kuplungcsere, torott tukor csereje stb.) egyutt...)

a megmondó 2008.01.04. 16:21:42

a kézlevágással az a baj,hogy utána még annyit sem fog dolgozni mint eddig

Attila 2008.01.04. 16:26:03

Meg meg segelyt is igenyel! :-)

:)muldör 2008.01.04. 16:32:38

Hát ez is a szegényembert sújtja. Egy drágább autót könnyebb megvédeni ilyesmitől. (főleg 7es bímer, bálnamerci) Csak elég egy friss Pravda az ablakba... :-/

PepeXVI 2008.01.04. 16:33:39

Több, mint 10 éves Nissan Bluebird-ünket kétszer törték fel a XVI. kerületben a házunk előtt éjjel. (még jó hogy biztonságos környék) Ők nem cicóztak sokat, rongyba csavartak egy téglát és ablakon be. Kétszer vitték el a kazettás magnót... grat!
Nemrég a 9 éves Honda Accordunkat hajszál híján elvitték a munkahelyünk elől Zuglóból, csak véletlenül pont megzavartuk a tolvajt. Még a csere immobiliser-computert (ami már csak összedugásra várt, a hozzávaló hozott kulcs már az indítózárban volt) meg a zárkicuppantó szerszámot is ott hagyta. Sajna a rendőrök lefoglalták ezeket. Kb 2-3 percen múlt hogy ellopják szivem csücskét.
Ugyanezt az autót Romániában is feltörték az utas táskájáért, ami elő is került.
Jövő karácsonyra pedig gondolatolvasó képességet kérek a Jézuskától, és akkor majd elhívlak titeket, mikor megyünk autótolvajra vadászni! Jó móka lesz...

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2008.01.04. 16:48:46

Persze, lehet álmodozni kézlevágásról, de ez gyerekes hülyeség!
Egyetlen út a megfelelő polgári összefogás (gárda? sic!), bár tudom, hogy ez macerás, de ahol rendszeresen verik az autófeltörőket, onnan eltűnnek.

Prof 2008.01.04. 17:10:46

Sziasztok!

Felvetődött, hogy volt-e már, hogy valaki más autójának inzultálásakor közbelépett.

Jelentem volt. Kétszer is.

Az első eset fényes nappal történt az Egyetem téren, a Ferenciek tere felé menet láttam egy ott álló 5-ös BMW-ben két erősen oda nem illő alakot rendellenesen előredőlt testhelyzetben. 100 métert továbbmentem, majd az első (egyébként nagyon hirtelen) megjelenő rendőrautót leintettem és a bent ülőket visszaküldtem. 2 perc múlva mindkét bmw-s figura bilincsben volt.

A másik a Honvéd utcában volt, még 95-96 környékén. Éjszaka sétáltam haza egy koncertről, a delikvens sima rángatásos módszerrel jutott be az Opelbe, majd amikor elmentem mellette, lekushadt. Akkor a Balaton utcában posztoló katonának szóltam, a végjátékot nem tudom, csak addig, hogy beszólt a tisztjének urh-n.

Azt viszont tudom, hogy közbeavatkozni nem mindig praktikus. A Kárpát utcai lakótelepen a „beavatkozó” állampolgárt elég fájdalmas inzultus érte a „semmiből” előkerülő három figyelő által, miután megpróbálta megakadályozni egy autó feltörését.

Észnél kell lenni és jó tudni, hogy hol van körzeti megbízotti iroda vagy rendőrörs.

Engem kicsit az nyugtat meg, hogy a lakótelepen, amely mellett lakom (és amelyiknek a parkolójában a kocsim rendszeresen áll) a saját autóm mellől is megpróbáltak elkiabálni, amikor rendellenes időpontban küzdöttem a kelleténél többet a zárral. Jó érzés volt tudni, hogy valaki azért figyel.

Prof

G-Burt 2008.01.04. 17:15:27

scheerti és többiek!

Szívesen felajánlok egy csaliautót, és pár "segítő" kezet ha megszervezitek a dolgot!

acer 2008.01.04. 17:19:20

Augusztus elejen vettem egy Unot masodik autonak, hogy ne mindenhova a rendeset vigyem. Lementunk Boglarra a bornapokra, a kikoto melletti parkoloban egy telefon idejere hagytam magara az autot, mire visszaertem, ket reszeg fekudt elotte, es mondtak, hogy vigyaztak az automra. Nem ertettem, majd lattam, hogy nyitva az ajto, es a csomagtarto is. Mi tunt el? A csomagtartoban egy rekesz alatt volt egy mappaban a biztositasi igazolas (csekk hijan), es sajnos az adasveteli is. Ez utobbi banta. Az auto uresben volt, pedig mindig sebessegben hagyom. Kesobb egy ismeros vilagositott fel, hogy ez arra utal, hogy el is akartak vinni.
A lakas-, es sorozatos garazsfeltoresekrol mar ne is beszeljunk, amit az evek alatt szenvedtunk el. Erdekes modon a lakast nehany nappal egy kotekedo reszeg cigany utbaigazitasa utan dobtak szet..

Off: Nem vagyok nagy darab, tobbszor vettek le penzzel az utcan estenkent is; amiota betoltottem a korhatart, autoval jarok, fegyver az autoban es nalam is. Kikerem magamnak, eleg volt.

cirrmurr 2008.01.04. 17:19:45

kápó 2008.01.04. 13:38:24


Őszinte elismerésem az ötletért.

A kert nyitott végén áthaladó bunkó IFÁ sok ellen tudsz valamit? Komoly nyomvályu van a kertem 1/3 ánál a Magánterület tábla ellenére. Kerités sajna egyenlőre nem lesz:

cirrmurr 2008.01.04. 17:34:45

acer

Helyes!

Forgótáras gázpisztoly a zsebbe!


Egyébként én 2x fogtam el rádiótolvajt.

Tudom javasolni a vadász csuzlit 1900- 5000 ft ig. Egy két éjszaka kiül az ember "les"re aztán durr. Mit mond a faszi? Az se tudja mi történik vele. Munkahelyi balesetért feljelent??

cirrmurr 2008.01.04. 17:45:04

Van egy ismerős többször kirabolták az utcán , téren .Ő Engedély nélkül vehető Elöltöltős 6 lövetüt hord.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.01.04. 18:18:02

cirrmurr én tudok megoldást. Fogsz egy fűtéscsövet, és jó éles szögben elvágod felx-el. Az Aljára forrasztasz néhány drótdarabot, hogy ne dőljön el. Ha belemegy a paraszt akkor a "lyukas" csövön keresztül 3 másodperc alatt elmehgy a keréknyomás. Brutálisan hatékony megoldás...

Rák Attantam 2008.01.04. 18:49:27

Őszinte részvétem.
Nekünk még nagyon régen (80-as évek közepe) Szolnokon fújták meg a Skodánkról a hátsó napellenzőt (azt a fekete műanyag szélvédőformájú izét). Itt sem a kár volt a gond, hanem inkább az érzés, hogy megloptak.
Rá pár évre ugyanott (Szolnokon) egy 10 éves forma kissrác (nem buckalakó, hanem szöszi árjaforma) feszegette az Opel Omegánkról az első emblémát. Annyira beleélte magát a "melóba", hogy észre sem vette, amikor apám a háta mögé lépett. Mire felnézett, már egy akkora pofont kapott, hogy még nekem is fájt, pedig 20 méterre álltam. :))) Ilyen vörös fület még életemben nem láttam (azóta sem), szóval gyanítható a maradandó halláskárosodás is. De nem megérdemelte? Jól összebarmolta az embléma körül a festéket a kis hüjjje (piros szín, fehér alapozó, képzelhetitek).

Egyébként mit szóltok ehhez: www.flashfogsecurity.com/

Persze nem 100ezret érő autókba való, de talán bejöhet. A képeket, videókat mindenki látja, de a nem-kattintóknak annyit: ez egy füstgép, amit lakásba, autóba kell szerelni, lehetőleg erős hang és villanófény kíséretében. A füst 2-3 másodperc múlva beterít egy egész nagy szobát. Egy autó utasterét méghamarabb. Esélye sincs a majomnak, hogy akár hozzá is nyúljon bármihez is, azonnal eltakar a füst mindent. Egyébként a füstöt valami nyomot nem hagyó ételfesték vagy adalék izéből állítják elő. Kb. 45 percig megmarad, utána nyom nélkül feloszlik.

De ha ez sem segít, akkor legyen, vágjátok le a kezüket. Nyakból...

Nemkellfélninemfogfájni 2008.01.04. 19:04:57

Együttérzésem, sajnos tudom milyen szar dolog ezt átélni!!!

Rák Attantam 2008.01.04. 19:18:40

Egyébként meg tényleg össze kellene fognunk: nekünk, a rendőrségnek, a biztosítóknak és az önkormányzatoknak.

Így képzelem (bocsi, hosszú):

Az autók ellen elkövetett cselekmények által fertőzött település vagy városrész több pontjára (a legjobban érintett területekre) csaliautókat kellene állítani, ahogy ti is gondoltátok.

Mondjuk ezt finanszírozhatnák a biztosítók (nem kell sokmilliós kocsikat belefeccölni az ügybe, pártíz, párszázezres csodák is megteszik). Gondolom, érdekükben áll a lopással és rongálással kapcsolatos események számának csökkentése.

A kocsikat be kell kamerázni (1 a csomagtartóba, nyitásra indít, 1-1 a műszerfal két végébe, nyitásra, ablaktörésre indít). PC-t a csomagtartóba (kicsi, olcsó, használt is jó!) a kamerák kezeléséhez, adattároláshoz. Pár akku szintén a csomagtartóba, 1 inverter, hogy legyen 220V és kész (bár ha valamilyen régi notebook-ot használunk, akkor elég a pár akksi).
Alapban figyelőállás, nyitásra, törésre indul a csapó és felvétel. Csendben, riasztás nélkül (illetve csak a rendőröket riasztja pl. egy GSM-modulon keresztül egy SMS-sel, amiben szerepel az autó helye, a riasztás ideje stb.).
Természetesen tapadókorongos GPS-tartó a szélvédőre cuppantva, kamu degesz autóstáska, dummy mobiltelefon az ülésen figyel. :)

A rendőrség meg a riasztásra beavatkozik. Csendben vagy hangosan, ezt majd kiérkezve eldöntik ők. A felderítésért kapott vállveregetést és statisztikajavulást meg zsebretehetik. Gürcölni sem kell érte, a tolvaj fogja meg önmagát. :)

Az önkormányzat abban segíthet, hogy területet biztosít ezeknek az autóknak vagy visszatéríti a parkolás költségét. Mindegy, valahogy meg lehetne velük egyezni, hiszen a környék jóhírének javításáért lenne ez az egész. És az nekik sem mindegy.

Nekünk annyi hasznunk lenne, hogy jónéhány felderítés után már egy "Vigyázz! Csaliautó!" -matrica is megtenné riasztó gyanánt a kocsira nyalva... :)

Esetleg lehetne csavarni is a dolgon, pl. csali tárgyak (autórádiók, hangszórók, GPS-ek stb.) csaliautókban való elhelyezésével, melyeket aztán lehetne követni pl. az "átvevőkig". Így a lopott cuccok piacát is lehetne csökkenteni kissé.

Vagy csak álmodok?

Mindenesetre itt elég jól működik (igaz, autólopásos esetekben): www.baitcar.com/

Sebaj, majd ha már nem azt nézik nálunk az emberek, hogy ki a piros, ki a kék és ki a narancssárga, talán majd menni fog ez is. (Ja, bocs, a zöldet kihagytam...) :)

Nemkellfélninemfogfájni 2008.01.04. 19:27:35

A rongálás, jármű önkényes elvétele elég alacsony büntetési tételű jogsértések. Mit ér az egész, ha 2 hét múlva már újra kint van akit fülöncsípsz (közben az előzetesben - ha egyáltalán ezért oda kerül - megtanul pár új szakmai fogást)

Rák Attantam 2008.01.04. 19:35:54

Bocs, most nézem, hogy a FlashFog webszájtján nincsenek videók.
Sebaj, a Youtube a barátunk: www.youtube.com/results?search_query=flashfog

Rák Attantam 2008.01.04. 19:41:07

Ez a legjobb: www.youtube.com/watch?v=9Q1hBbOBoGU&feature=related

Bocs, de nagyon beleestem ebbe a "ködösítésbe". :DDDD

akos696 2008.01.04. 20:10:21

Nekem 2db gyári BMW dísztárcsát loptak el 2 különböző időpontban, azóta a maradékot is leszedtem, azóta nincs. Antennát már nem is számolom.... Ablak az előző autóimon 2x volt betörve 1x 1 tábla csoki tünt el 1x meg csak a cdrádió keretéig jutottak, de a köszöbön belülről hatalmas lyuk, mintha csákánnyal vertékvolna be az ablakot és a lendület az alját is kilukasztotta volna (a müanyagot). Gondolkoztam, hogy az ülés alá valami éles hegyes tárgyat kéne beraknki heggyel felfelé, ha beleül a gyökér haj szúrja valagba, hátha meggondolja magát ha egy 5-10 cm es penge beleáll a végbelébe. Ja és 2 szomszédomnak is kibuherálták a kormánylégzsákot....

+1 szavazat saját vagyon megvédésének jogára
és támogatom a kissebbség kiírtását is! Más úgysem segít rajtuk. Vagy ők lesznek többségben vagy kiírtjuk őket!

Rák Attantam 2008.01.04. 20:38:28

Na, mégegy uccsó videjó a baitcar.com-ról.
Kábé ilyen "finoman" dolgozik egy kocsifeltörő: www.baitcar.com/video/stereo_thief

Hogy rohadjon rá a lakat egy lakatlan szigeten...

dani740 2008.01.04. 21:00:09

Nekem puszta jóindulatból 2006 karácsonyának előestéjén rúgták be a 33-asom bal első elemét, úgy, hogy az index és a lámpabura is betört. ******** ******** ********* ***** ****!!!!!

Csikós Zsolt 2008.01.04. 21:27:44

Rák Attantam: ugye nem gondolod, hogy pont az autófeltörők ne tudnák az összes, akcióban részt vevő autó rendszámát, színét, típusát és telepítési helyét fél nappal azután, hogy kitalálják a projektet? Az ilyen információk garantáltan kiszivárognak, aztán csak a biztosítók ügyfeleire HTK-znák az egész hacacárét. Szerintem ráadásul nem csak nálunk, de máshol is. Az aktív járőrözés mondjuk nem hülyeség, ahol van, hihetetlen, mennyit számít. Nálunk például mindig van két utcával odébb rendőr az M3-as szervizútján. Igaz, azok meg mindig csak traffipaxolnak...

Inner Circle 2008.01.04. 21:57:52

Először is, Zsolt, jól látom, hogy ezek barna ablakok? Ezek főleg az amerikai Milanókban (nem az Americákban) voltak, a jó Ég tudja, hogy kerültek a tiedbe... Nehezebb lesz másikat szerezni, mintha az európai kék/zöld lenne. Ha nem bántja az esztétikai érzékedet, lehet hogy egyszerűbb lenne szerezni egy teljes kék/zöld szettet és kicserélni az egészet, a szélvédődet úgyis kék/zöldnek nézem. Ez így később (ne legyen rá szükség) bármilyen 75 ablakával pótolható. Csak a két ablakot (európaiban) nem túl nehéz szerezni (sajnos nagyon bomlanak a 75-ök), ha nem megy, küldj elérhetőséget.
Másrészt, az "autóból elvitt legabszurdabb dolog" versenyt én csont nélkül megnyerem: vagy 15 éve a Kanári-szigeteken (mert gazdagok voltunk, baze') az utolsó nap, kb. 22 fok lehetett, mindenki a bérautóban hagyta az itthon a reptéren felvenni kívánt, januári -10 fokra méretezett, amúgy viseletes, régi, szocialista mintájú kabátját (mert annyira azért mégse voltunk gazdagok, baze'). Feltörték a verdát és elvitték mindet. Krsna tudja, mit csináltak vele utána egy olyan szigeten, ahol rendszerint januárban is fürdeni lehet a tengerben. Még három új kabáttal se nagyon lehet mit kezdeni, nemhogy három régivel... talán a kutyaólba kellett alomnak. Nem hiszem, hogy találtak még egy olyan hülyét, aki megveszi tőlük, felvenni ugye nem nagyon lehet, az érték/térfogat arányt meg inkább hagyjuk (egy köbméter kabátot zsákmányolt Pedró és az egész nem ért egy pesetát sem). Annyit sikerült elérniük, hogy mi viszont fáztunk itthon.

Sanya 2008.01.04. 21:58:17

Ebben a csaliautós dologban a betört üvegek cseréje drága nem hiszem ,hogy finanszírozná a biztosító. Túl sok a piti és ezek közül sok erre az életre van berendezkedve úgyhogy sokba lenne. Viszont a nyomkövetés az orgazdáig jó ötlet. Bár lszerintem csinál ilyet a rendőrség. (ja, eltudomképzelni)

Rák Attantam 2008.01.04. 21:58:26

Igazad van!
Akkor szenvedjünk tovább. A magyar csak erre jó. :)

:(

Rák Attantam 2008.01.04. 22:01:39

(Az előbbi Zsoltnak ment)

Sanya, az üvegeket nem lehetne esetleg kifizettetni azzal, aki betörte? Seprűnyél faragás, zacsiragasztás? Hmmm?
Vagy már nem divat dógozni a kóterba? (Nemtom, nemvótammmég :))

TelAviv333 2008.01.04. 22:22:10

Kedves Attila! Bár rendkívül izgalmasak és érdekesek a hozzászólásaid a számunkra nyilván egészen elképzelhetetlenül cool nagyhehe britanniáról tudod itt nem erről van szó.Mármint ezúttal nem a hozzád hasonló puhapöcsű vamzer rendőrtmindenhová és dögöljönmegakinekjobbanmegynálam egyének tobzódása zajlik.Legalábbis remélem.Tudod,onnen könnyű okosnak lenni.Elmenekülni a problémák elől? Ez a legegyszerűbb és magánügy.De hogy onnan finoman gyalázod a "szörnyű magyarországi helyzetet" és közben minden második mondatod így kezdődik hogy "bezzeg a csodás briteknél" ,nos ez eléggé gyomorforgató szerintem.Ezért kár irogatnod,mert épkézláb 5leted ugytűnik nincsen.Persze az tény,hogy ez most itt eléggé nehéz pálya itthon.De csak a patkányok hagyják el a süllyedő hajót.. Szánalmas vagy,nem vagy más mint egy gyalázatos csicska.Bejön ha a rendőr bácsik 6 büntető pont mellé feltolják a gumibotjukat neked ugye? Tudod egy igazi férfi maga intézi az ilyeneket.Rendőrt meg a gyáva senkiháziak hívnak,mert fosnak.. Szóval tudod mit? Maradj csak a bűzös-ködös briteknél,a sok jöttment meg buzeráns között de ne játszd az agyad mert te egy szánalmas senki vagy...

munkásember 2008.01.04. 22:27:30

karácsony meg kocsifeltörés, juteszembe:
ugyanilyen történet, de itt végül megfogták a rossz bácsit.

én karácsony előtti éjjel hallottam furcsa zajt (utólag olyan volt, mint amikor bebasznak egy kocsiablakot :)). kinéztem és láttam hogy valaki érdekesen sietve távozik egy autó mellől és visz valamit. az autóban idegbajos sebességgel villogott egy piros LED, úgyhogy lementem megnézni.
be volt csapva a jobb első ablak, üvegdarabok mindenhol.

felhívtam a 112-t, vázoltam mi történt, majd mondtam hogy pörögjenek mert alig 2 perce valósult meg a tényállás.

közben végigsétáltam a ház előtt és észrevettem hogy még egy autóval elbánt a tag, úgyhogy megvártam a kékruhásokat.
a hívástól kb. 10 percen belül ott volt egy autó (és már ment egy kört), megmutattam a másik kocsit aztán otthagytam őket mert rohadt hideg volt.

fentről láttam, hogy kb. még 5 perc múlva jött egy második autó, aztán csörgött is a telefonom. kapitányságról hívtak, kértek hogy menjek le felismerni emberünket (merthogy fogtak valakit). mondtam hogy felejtsék el, nem láttam az arcát, ellenben nem szívesen mutatnám meg neki az enyémet (beszari vagyok, ugye). de ha megsétáltatják a járdán, szívesen elmondom így nézett-e ki.
mókás volt, ahogy hallottam a telefonban az akciózó rendőröket(rádióból a yardra és vissza), ahogy nem túl kedvesen és nem is túl halkan noszogatják hogy "sétájjááá!".
persze hogy ő volt, nem volt nehéz felismerni (én sem a zseniképzőn végeztem, de nemigen húznék FEHÉR sapkát a fejemre mielőtt elmegyek sötét éjjel kocsikat feltörni...).

ja, közben az egyik rendőr kiszúrt még egy feltört kocsit.

ezalatt előkerült az egyik kocsi tulaja, és ahogy hallottam fel is ismerte a cuccait, amiket ennél a profi bűnözőnél találtak.

bocs hogy ilyen hosszan írok, de gondoltam árnyalom a képet egy ilyen sztorival. a rendőrök egyből mozdultak, két autó indult azonnal körbe, és az egyik meg is fogta az ipsét. tanú, bizonyíték, minden együtt (bár kb. hajnali 5-ig csücsültem a yardon mire készen lett minden papír, de valahogy nem bántam akkor).


konklúzió:

-az autók vegyesek (20+ éves öreg olasz, 8-10 éves spanyol és egészen újszerű német. méretre mind a legkisebb);

-a tag összesen 3 kocsit tört fel az utcában, mindegyiknek kirámolta a kesztyűtartóját, és vitte amit ért. hadd ne soroljam hogy miket, ebből az autóból nagyjából 3000 forintnyi értéket (saját sacc);

-a tulaj valszeg semmivel sincs beljebb azzal hogy megkerült a tettes, mert azon a csávón ő egy fillért sem fog tudni behajtani;

-a tettes valszeg semmit nem kap (kivéve ha mondjuk már volt büntetve);

-plusz macera.


mindegy, talán eggyel kevesebb. talán legközelebb máshová megy, vagy áttér a fosztogatásra.

a márk 2008.01.04. 23:01:35

Zuglói Önkéntes Autótolvajelfogó társaságba jelentkeznék....

ottopappa 2008.01.04. 23:04:32

Attila, Tel Aviv333!!!

Igazatok is van, meg nem is... Én is lehúztam írországban másfél évet saját kinti kocsival (Ford Escort). És az biza igaz, hogy a dolgok sokkal egyszerűbbek, nincs az a szar bürökrácia, az átiratás pl valóban egy levélfeladás. Ugyanakkor bűnözést tekintve, hááát... a szomszédnak éjjel ellopták a 3-as BMW-jét, lakótársam öreg, 200 eurós Nissan Micra-ját felgyújtották egy éjjel, haveromék belvárosi, emeleti lakáába felmásztak éjjel és kipakolták, arról nem is beszélve, hogy a Croke Park közelében U2 vagy Metallica koncert után lehetett imádkozni a közelben parkoló autókért... Szóval az élet sehol sem fenékig tejfel, de tény, itthon már érne valami drasztikus változtatás...

Chlor 2008.01.04. 23:06:26

Üdv mindenkinek!

Nekem a következö cucc vált be edig (legalábbis félig :-)
A 80as években voltam katona, és hogy-hogynem maradt egy doboz (25db) kiképzö Chlorpikrin ampullám. Aki nem ismerné (vagy nem volt katona) annak annyit erröl, hogy gézkamra gyakorlaton ezt törik össze az ujoncoknak a gázálarc gyakorlása céljábol. Ez egy rendes orvosi ampullában van, és mint olyan könnyen törik. Na ezt az ampullát szoktam betenni az ülés alá, ugy, hogyha beül valaki akkor tuti összetörje. ezt követő 30mp-en belül tuti elmenekül (és a szögekkel ellentétben nem akar bosszut álni a kocsin mert fontosab neki még vagy 1 órán át a levegő beszívása,és a szemének a kinyitása. Azért irtam hgy csak félig vált be, mert eddig élesben csak 1x lett kipróbálva. Az áldozat akkor én voltam. Sietem mert késésben voltam. :-(
Jobb hijján egy gáz spray is megteszi ha mechanikailag meg tudja valaki oldani, hogy ne csak megnyomodjon, hanem benyomva is maradjon miután az ülés, váltó, kuplung, kormány, tetszöleges valami aktiválta.

Denny 2008.01.04. 23:16:04

TelAviv333 2008.01.04. 22:22:10
nem vedek senkit, nem velemenyezek rajtad kivul senkit, de a hozzaszolasod stilusa kedves TelAviv333, csakis teged jellemez.

Stejn 2008.01.04. 23:23:24

Jónagyot!
Max.együttérzés az értelmetlen feltöréssel kapcsban, plusz hogy kicsit enyhítsem, saját történetem zanzástva:
- C Vectra használtan megvesz
- új társasházban mélygarázs hely kibérel, hogy legyen hol biztonságban aludnia
- 4 (négy) nap múlva hajnali induláskor döbbenet: utasoldali ablak+jobboldali kombiablak=kristálycukor, kb. mindenhol bent.Kesztyűtartó kinyitva, kipakolva, könyöklő felhajtva, kombi roló feltépve, csomagtér összetúrva...
- telefon rendőrök, megvár, elmesél, feljelent (ők rezzenéstelenül papíroznak, közben csomó mindent összeszürkeporoztak kívü-belül)
- gyors kárfelmérés és összeg bediktálás: semmi (!), ja, de az 1000 éves CD tartóm. Érték? 2000 HUF, diktálom lemondóan, hiszen benne mind írott volt...
- Társasház felhív, hogy szívesen megnézném a biztonsági kamera felvételét, mire: Jaaaa, az nincs. Az csak matrica.... (itt pici besírás)
- aznap üvegeshez el, megrendel, berakat (GIMA, Autóüvegcentrum 4eva!!!!) 20+40 e HUF, könnyek ismét elmorzsol
- Társasház biztosítóval kapcsolat felvesz, majd megtud: erre SAJNOS nem terjed ki a biztosítás...
- délután gondnok néni telefonál és ismerős albumcímeket kezd el diktálni (szemem könnybelábad): megtalálták a garázsban eldobva az egészet...
Összefoglalásileg pedig:
azóta is ott vagyok kénytelen (jobb híján) állni, de betegesen felhajtom a könyöklőt, én inkább mindent, de mindent fel-, majd lecipelk, de a csomagtér mindig töküres, roló elhúzva, hogy lássák (csajom tiszta morcos, hogy de úgy olyan csúúúúnya, de nemérdek) és kesergek, hogy hogy jönnek ahhoz, hogy belenyúlnak a máséba a SEMMIÉRT, de legalább nekem fizetős lett a buli...

Remélem nem untattam senkit, aki pedig esetleg mgára ismer, mint elkövető, annak faláb a seggébe!!!

Üdv:

Stejn

LyukasBogrács 2008.01.04. 23:29:10

Nekem a huszonéves szakadt Trabantomból vittek el mindent, ami mozditható: ócska esernyő, papirzsebkendő, plüss egér. Gratulálok!

Nincs is kedvem drága kocsit venni. Csak ideges lennék, mindegy, hogy éppen parkolok, vagy közlekedek a városban.

Marad a BKV.

Wickey 2008.01.05. 00:11:22

Zsolt!
csatlakozom Inner Circle-hez, ha elakadsz, keresd Őt, vagy engem, valamit csak ki tudunk találni, van némi 75ös múltunk...
Úgy nézem igaza van: barna üvegeid vannak, ezesetben a káromkodás repertoár bővülhet, azt tényleg bonyolultabb szerezni. Lehet érdemesebb lenne mind a négy ajtóba EU üveget tenni (zöldet vagy átlátszót).

Adalék: szilveszterkor a soron a II. kerületben is feltörtek minden autónkat ami csak ott parkolt: egy 75TS-t, egy Lancia Lybrát, egy 155öst, a 164es és a 75 America kerítésen belül volt, azokhoz ezért nem fértek hozzá...

F/O 2008.01.05. 00:44:46

Rák Attantam: Hogy tudna rárohadni a lakat, ha a sziget lakatlan? ;)

Matyi 2008.01.05. 07:38:00

Elmesélek egy sztorit, hogy jobb kedvetek legyen.
Még '94-ben történt, hogy egy katonatársammal kimaradásra mentünk. Ő megkérte az öccsét, hogy hozza be a kocsiját- mégiscsak egy"új" 5-ös BMW- ne 'má busszal menjünk csajozni.:)
Öcsi megy a kocsiért, látja, hogy világit a lámpája. Úgy állt meg mögötte, hogy ne tudjanak kiállni tőle. Kiugrik az autóból (már sejtette, hogy mivan), feltépte a bömbi ajtaját, kikapta a köcsögöt, úgy elverte, hogy összeszaladt az utca. (tudni kell öcsiről, hogy vmi, már nem emlékszem milyen küzdősportot űzött jelentősebb ideje).
A rendőröknek ezúton is köszi, hogy a jegyzőkönyvbe úgy került az eset, hogy menekülés közben sérült meg.:)
Ilyen tettenérés kívánok minden olyan rohadéknak aki hozzányúl más tulajdonához.
Ha éhes menjen ki a Margitszigetre legelni.

Rák Attantam 2008.01.05. 09:03:24

F/O 2008.01.05. 00:44:46
"Rák Attantam: Hogy tudna rárohadni a lakat, ha a sziget lakatlan? "

Ná dé há odákérűl á délikvencs, ákkó má Lákátos lész áz á szigét! Neme?

[] (törölt) 2008.01.05. 14:28:27

"A kárt jól belőttük: 25KHUF a tükör, kb. 7k a munkadíj és 2-3k a kellékanyag. Osztok-szorzok és kétségeim vannak, hogy mi a tökért fizetünk havi 8kHUF-t a Cascora."

minek fizetsz tarsadalombiztositast, ha nem vagy beteg?

ne legyel mar ennyire sotet.

[] (törölt) 2008.01.05. 14:56:49

"Én pár nappal karácsony előtt kezdtem egy cégnél területi képviselőként... a második napomon benyomták az anyós felőli ablakot és elvitték a gps-t álvánnyal antennát elszakítva... még jó hogy eddig alig keresetem valamit , de az adósságom már tetemes a cégem felé! :("

mar miert lenne tartozasod? nem te kovetted el a buncselekmenyt, ellenben lezartad a kocsit. semmit nem kovetelhetnek rajtad, es ha megis beprobalkoznak proszto modon, akkor jobb ha mar most otthagyod a helyet, amig probaidos vagy.

szalma 2008.01.05. 15:11:36

Nálunk a Fiesta járt így. Áltt az utcán, árok mellett, hűségesen várakozott. Kimegyek, és nézem, fura akerék. Hiányoztak a piros szelepsapkák (gázzal töltötta gumi, azért pirosat raktak rá). Nézem, vmi csillog az árokban... Mind a 4 darab odavolt dobálva, az autótól 40 centire. Szerintetek?

Laca 2008.01.05. 17:24:14

Tán 96 nyarán egy ismerősöm garázsában dolgozott a mester, amikor megzavarták. A kocsi mögé bújt, hátha nem veszik észre. Pechje volt, mert ismerősöm beült, dugott egy rükit és forgázzal indult.
Másik eset. A kis rétinéger épp feszegette egy csavarhúzóval a zárat amikor a tulaj elkapta. Kikapta a kezéből a szerszámot és a kezét odatüzte vele egy fatörzsre.

stevee 2008.01.05. 19:47:45

Nemrég tesóm kocsijából lopták ki a légzsákokat, mondanom sem kell: többszázezer forintos kárt okozva... Nem akarok reklámozni senkit, de 20,000 Ft+beszerelési költségen lehet kapni olyan kütyüt, ami sms-t küld ajtónyitásra, vagy mozgásérzékelésre, stb... Szerintem nagyon megéri, én is erősen gondolkozok egy ilyenen. Rendőrök tehetetlenek, gyalogosok közönyösek, csak TE tehetsz az értékeid védelmében! Sajnos ma ez van.... : ((

GolfD 2008.01.05. 19:58:18

Nekem az 1988-as Polomról lopták le fényes nappal egy dunántúli kisvárosban (ahol lakom) a hátsó ajtón lévő VW jelet és a Polo feliratot. Polot eladtam, vettem a GolfD-t. Vettem rá új alufelniket. A hozzájuk kapott alu szelepsapkákat (!!!) nyúlták le egyik éjszaka. Másnap a gumisnál 1000 Ft-ért vettem 4 újat...
Amúgy a kerekeket 2 féle kerékőrrel őrzöm...

Ramod 2008.01.05. 20:14:17

Szintén feltörés, szintén télen, de februárban (2 éve lassan), adott az idén 19-ik évébe lépő pözsóm, és a hasonló korú magnósrádióm (blaupunkt).

Engem a rendőrség hívott fel, hogy bejelentés érkezett, hogy be van törve a kocsim ablaka, nézzem meg, majd hívjam őket vissza, hogy kérek-e helyszínelést. Na mondom ez szép lesz, lemegyek, tényleg be van törve a bal első ablak (3 ajtós a kocsi), rádió sehol, más meg nem volt a kocsiban.
Szerencsétlen helyszínelőre 3 órát vártunk, egyedül volt az egész kerületre (kőbánya...), és csak a környékünkön én voltam a 9ik akihez kijött, plusz még kicsit odébb is volt pár hátra.
Most őszintén, mennyit érhetett az a magnó? Szerencsére amíg nem találtunk üveget, beállhattam haveromék garázsába, így nem volt az ég alatt a nyitott kocsi. Este feltúrtam a netet üveg ügyben (hogy egyszerű legyen, gyárilag sötétített az üveg), A peugeot205 klubnak hála egy srácnál volt fölös sötét üveg, csak el kellett menni érte, baráti áron 2500 Ft-ot kért érte, csak éppen oda-vissza majdnem 90 km-t autóztunk emiatt... De ha azt nézem hogy megrendelve 9000 lett volna az üveg, még mindig megérte. Üveg megvéve, haveromék garázsában beszereltük cirka másfél óra alatt, nem kívom senkinek az ablakcserét a -5 fokban..
A másik kedvencem az volt, amikor ellopták a 300 ft-os tescos dísztárcsáimat a bal oldalról. Hogy miért onnan? Mert a jobb oldala volt a házak felé... azóta 3 féle tárcsa van a kocsin, érdekes, így nem kell senkinek :D
Azóta az autórádióm az mp3 lejátszóm, a kocsiba beraktam egy 10w-os számítógéphangfal erősítőjét, rádugom a kütyüt, és szól a zene. Ha meg egy ilyen gyökér benéz, lát egy panelt amin van 3 gomb és semmi más. Én amúgy a lábukat vágnám le, hogy ne tudjon elfutni ha észreveszi valaki :)

cirrmurr 2008.01.05. 20:33:34

A szögekkel kivert falemez az jó ötlet. Könnyen lehet utána azonositani.....
30x30 as lap 2centis szögekkelaz ülésre, csontig hatol, esetleg középen 2db 4cm essel megfüszerezve.

cirrmurr 2008.01.05. 20:44:59

Én két fickót fogtam a yardnak. Az egyik 50 60 körüli, skodából(120 as ) kispolszkiból meg egyébb 25 éves csodákból lopkodta a magnót, illetve bocsánat a rádiót, mert volt olyan wartburg amibe csak rádió volt hát azt szedte ki egy METSZŐOLLÓ segitségével. A rendőrökkel tetten értettem, éppen derékig szerelt egy kispolszkiban. 8 rádió volt nála.

Aztmondta 300 !! ftos sáron szokta eladni őket. Az okozott károk még ezeknél az oldtájmereknél is tetemesek zárak , ajtó festések,ablakok szétbarmolt müszerfalak stb. Pont azoknál akiknek erre rohadtul nincs pénze.
Sajnos elhamarkodtam mert mikor behajolt az autóba a bézból ütőmmel ütni kellett volna mint az ingaóra és aztánhivni a rendőröket.

G-Burt 2008.01.05. 21:08:43

Jó ötlet a szögespárna, csak egy kicsit a kocsit is összevérezheti, nemgondoljátok?

Figlár Géza 2008.01.05. 23:07:14

Őszinte részvétem. Sajnos tapasztalatból tudom hogy ma már sehol nincs biztonságban a jármű. Nekem Svédországban törték fel a gépet (Alfa 155). Éjjel 1:35 és 2:10 között. Éppen pakoltam be, mert indultam reggel haza. GPS, és a DVD lejátszó egység bánta, meg a bal első ablakom. Így vezettem le 1600 km-et. A házunk elött, az erkély alatt történt. Ha már itt is ezt teszik, akkor nem is csodálkozom, hogy Magyarországon mik történnek.

[] (törölt) 2008.01.06. 00:45:35

"ugye nem gondolod, hogy pont az autófeltörők ne tudnák az összes, akcióban részt vevő autó rendszámát, színét, típusát és telepítési helyét fél nappal azután, hogy kitalálják a projektet? Az ilyen információk garantáltan kiszivárognak"

miert is?

cirrmurr 2008.01.06. 01:29:50

G-Bur
Teszel egy nejlont alá..

De hadd follyon a vére...

nekem ennyit megérne egy kárpit tisztitás.

Zsolt 2008.01.06. 05:56:57

Sajnálatos hogy ienek történnek. Egyébként teljes mértékkel egyetértek scheerti-vel. Csak így lehetne leállítani őket:)
Hajrá magyarok!
Ja és a TV adások?????

Gyuri 2008.01.06. 10:25:39

Alfa ablak ügyében itt kutakodj:
www.alfaamore.hu

Üdv

Das 2008.01.07. 15:56:09

Nekem tavaly Húsvét hétfő reggelre törték fel a 15 éves Kadettot. Elvitték a rádiót(amit azóta is nagyon sajnálok mert kb 25000-et ért:() meg a szivargyújtót meg a hamutartót!!! Mire jó az neki AZóta vettem bele egy 1000Ftos rádiót a bontóban hátha azt nem viszik el!

Gyuri 2008.01.08. 17:08:51

lehetséges, hogy ide írt hozzászólásomat, történetemet törölték?

Gyuri 2008.01.08. 17:14:43

bocs az off-ért, nem esett le, hogy csak az utolsó 100 komment van jelen alapértelmezve.

Oscar 2008.01.09. 06:59:21

Nekem a vadiúj passzív bankkártyámat lopták ki a postaládából. Azt hiszik egyesek, h. itt tartom a pénzem? Téboly.

oliver03 2008.01.17. 21:18:02

Nekünk a Megane kerékjárati ivében lévő izzócserére alkalmatos alagút fedelét csórták el...5000 Ft.Megérte?!

Jurij 2008.01.21. 18:07:11

Nekem is feltörték a kocsiomat egyszer.
Kis polski két 3utas ovál a kalaptarton kazis philips fejegység. a havernál ülönk és filmet nézünk egyszercsak egy nagy reccsenés haver felkel oda megy az ablakhoz és kérdezi
-jurij ki kotorászik a kocsidban???
-HáHá marha vicces
-De komolyan!!!!!
Felkelek nézem épp tépi ki egy csávo a kalaptartorol a hangszorokat.
Gyorsan telefon a yardnak mondják hogy 10perc. Na szép mondom azt én nem várom meg. Én mentem előröl a haver hátulrol.
Haver papucsba de meg hallota kis barátunk és probált elszaladni de lerugta a haver de ugy hogy el repült a papucsa. Erre fel kelt és elkezdett ellenkezö irányba szaladni felém.
Ez hiba volt mert éntölem kapta a következöt meg még egy "párat" ameddig ki nem ért a járőr kérdezték mi tőrtént mondtam hogy szaladt én elgáncsoltam azt elesett. Erre a rendőr
-De ennyire???
Na mindegy utánna sokáig jártam a yardra mert hivatalbol engem is feljelentettek.
És honapokon keresztül szembesités utánna vallomás kiegészités meg ilyenek
A végén én nem kaptam semmit mert ki tartottam a vallomásom mellet.

c.vieri 2008.01.24. 17:36:58

Részvétem.
Nekem a kocsimat (20 éves Ford Scorpio, értéke közelít a nullához, de imádom) törték fel Pécsett jan. 9-re virradóan, bal hátsó ajtó üvegét zúzták be egy kővel, a kár egy térkép, egy teherszállításban használt kötöző, meg egy átjátszókazetta... A kötözőnek volt a legnagyobb értéke, az még kellett is volna másnap.
Ja és megpróbálták valszeg elvinni, egy drót!!!! lógott ki a gyújtáskapcsolóból :D (hozzáteszem, van benne immobilizer, egy amatőr mint esetünkben ha beleszakad se indítja el, profi meg egy ilyen korú, értékű autóval nem hiszem hogy foglalkozna)
A rendőrségben pozitívan csalódtam, telefon után 10 perccel helyszinen voltak, fotózás, technikus kihívása, ujjlenyomatkeresés, szagminta a kőről, stb.
Ja és azóta mindenhonnan üvegszilánkokat szedegetek, holnap fogom kiszedni az első üléseket, hogy kitakarítsam alóluk...
Télleg nem az érték miatt (bár az üveg kicsit húzós lett volna, ha nincs egy scorpios klubtárs :)) ,hanem a bosszúság ami a legbosszantóbb.
Ja, és még 2 kocsit törtek fel a környéken aznap éjjel, szintén Fordokat.

c.vieri 2008.01.24. 17:52:49

Ja és hozzáteszem, az előbbi tárgyak egyike se volt szem előtt. Kötöző csomagtartóban, térkép kesztyűtartóban, átjátszókazetta a középső könyöklő alatti tárolórekeszben...
süti beállítások módosítása