New York, New York!

NY Autoshow

  2013. május 03. - Perkó Rudolf Márk Címkék: amerika new york mercedes bmw audi ford önök küldték kiállítás toyota autoshow 2013

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

A Belsőség a Totalcarra költözött
2015-07-31 16:04:54

A blog 2015 augusztus 1-től ezen a címen megszűnik, DE a Belsőség nem áll le, sőt. Mostantól a

Kinyomtattuk a Totalcart
2015-07-13 14:40:12

Bár korábban létezett a Totalcar nyomtatott kiadványként is , most nem erről van szó, csupán egy kérésnek

Legyél kísérleti nyúl!
2015-03-28 16:25:40

Korábban már egy kérdőív formájában kifaggattam az olvasókat , hogy mi, hogyan változzon a TC címlapon, de

Sokféle tuning, sokféle embernek
2015-03-26 10:59:19

Szombat délután fél egy felé indultam kifelé a Hungexpóról. Hiába volt kiírva az üvegajtóra, hogy kijárat

Szinte egymást érik a különböző autós kiállítások a világ különböző területein, minden gyártó igyekszik mindegyiken kitűnni, valami újat, feltűnőt és érdekeset bemutatni. Az európai bemutatók közül már évek óta a Genfi Autoshow a legjelentősebb, a globálisan érdekelt modelleket pedig Kínában, pontosabban Shanghaiban mutatják be, nem véletlenül. Ezért talán nekünk kicsit ki is szorul a látószögünkből a New York Autoshow, pedig Észak- Amerika első és legnagyobb ilyen rendezvénye. Idén március 29. és április 7. között rendezték meg 113. alkalommal. Nem csak amerikai, európai és japán gyártók is egyaránt szerepeltetik újdonságaikat, kicsit a helyiek ízlését és igényeit szem előtt tartva.

IMG 0925

Nemrég egy barátomnak volt szerencséje eljutni a több szempontból is a világ közepének tekintett New Yorkba, és ha már ott járt, nem hagyta ki a New York Autoshow-t sem. Tőle kaptuk a fényképeket, ezúton is köszönet értük.

IMG 0939

Sok olyan autót mutattak be a kinti közönségnek amiket mi már régóta ismerünk, és olyanokat is amikkel itthon sosem fogunk találkozni. Ezek főként nagyköbcentis szabadidőautók, kifejezetten az amerikai piacra. Ilyenek a Honda, Amerikában Acura márkanéven futó, MDX és RDX közepes és nagy SUV-jai, amiket most mutattak be először és a szintén itt megmutatott ZDX tanulmányuk is. Ha már a tengerentúlra szánt japánoknál tartunk, hosszú a sor. A Toyota a következő Highlandert és a jelenleg futó Highlander hibrid változatát hozta magával. Házon belül az új Lexus RX350-t és az RX450h-t állították a standra. A név megtévesztő lehet, de a 450h-t is egy három és fél literes V6-os hajtja, ami mellett dolgozik egy villanymotor is, amivel együtt majdnem háromszáz lóerős. Minden gyártó zöldül itt is, a Nissan kifejezetten, ezért a tisztán elektromos Leaf-fel próbálták felhívni magukra a figyelmet.

IMG 0972

Ahogy a lakodalomban is azt játssza a zenekar amire a közönség mozog, nem pedig azt amire otthon meditálunk, úgy a német prémiummárkák is az erősített modelleket vitték át az óceánon. Az Audi az SQ5-tel, a Mercedes az E-Klasse AMG Touringgal és az SLS AMG-vel haknizott. A BMW visszafogottabb volt, náluk a Concept Active Tourer állt a középpontban. Persze befért még a háttérbe egy új cabrió 6-os és kombi 3-as is.

IMG 0916

A legtöbb - világ szinten érdekelt - gyártó jelen volt, a Volkswagen az új CC-vel, a Mazda egy Skyactive 6-ossal, de még a Smart is egy villany-kabrióval. A Volvo az XC60-nal akart egyszerre mindenkit megszólítani, ezért egy elegáns és egy sportos kivitelt tettek egymás mellé. A Ford zászlóvivője ezúttal nem nagy autó, hanem egy elektromos Focus volt. Nem lenne igazi amerikai hangulat a Ford luxusmárkája, a Lincoln nélkül. Az ő sztárjuk az MKC tanulmány volt, de azért egy új Navigator sem hiányozhatott a kiállításról.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr945257345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Naezatutti?! 2013.05.03. 14:57:12

Egy kicsit off leszek a témát illetően:
Hát nekem valahogy nagyon rossz a szájízem emiatt. A világválság elindítója az USA volt, sírnak is rendesen hogy küzdeniük kell szegényeknek mert nehezen megy a szekér, közben habzsi-dözsi van szinte változatlanul.
Mondjuk ez igaz a jó öreg Európára is. Itt a Spanyolok vagy a Görögök tüntettek az ottani megszorítások ellen miközben olyan minimálbér meg nyugdíj van (és fejelten gazdaság), amiről mi Magyarok még válság nélkül sem mernénk álmodni. De Németország is előadja Angliával együtt "a hattyú halála" című vergődést, közben szinte semmiben nem érzik úgy a válságot mint a kisebb gazdasági környezetben élő(költségvetéssel gazdálkodó) államok. Mi (is) mindenben lefelé tartunk de legalább olvashatunk arról, hogy a többi országnak (akik miatt bedőltek a kicsik) mennyire is szenvednek valójában. Vicces egy színjáték az egész...

Jamal Jamal 2013.05.03. 15:09:14

"Álmaimban Amerika nem mondhat nemet, álmaimban Amerika visszainteget".....

adam990 2013.05.03. 17:15:31

Egyet nemértek... amerikába még a régi 6os bmw megy?:O

Imperial 1969 2013.05.03. 17:37:24

@Naezatutti?!: "A vilagvalsag elinditoja az USA volt...." Ez meg mi ? A vilagvalsag elinditoja inkabb a jelenlegi pezugyi rendszer volt ! A rendszer idorol idore osszedol, ez a folyamat resze ! Te tenyleg azt hiszed, hogy emberekre vagy orszagokra tudsz ujjal mutogatni, hogy Igen o a felelos ?! Aztan elohuznak neked majd egy bohocot nagy piros orral, hogy o a tettes ! A te kis lelked meg este nyugodtan tud aludni, kozben meg fogalmad sincs rola, hogy te miert is vagy meg mindig a to feneken ha megvannak a felelosok. Mondok meg valamit, ha egy adott kereten belul nosz fel, eselyed sincs a kereten kivul gondolkozni. Azt eszed es iszod amit eled raknak.

Amugy az ACURA ZDX mar regota letezik errefele. Ha jol emlekszem 3.7 es 300 loeros motorral szallitjak. Tavaly kiprobaltam, olyan lomha mintegy lajhar. Az acuratol meg emlites erdemelne a TL, nagyon szep a hatulja. Az uj Toyota AValon pedig igenyes munka. A lincoln is kitesz mostanaban magaert, a Lincoln MKZ jopofa kis auto. Ebben is 3.7 es motor van 300 loerovel. Persze ezt a testet mar virgonc modon kezeli ez az ero....

Imperial 1969 2013.05.03. 17:46:03

@adam990: Nem mar van uj 6-os. Az X 5 meg kinossan kicsi a konkurencia SUV kinalatahoz kepest.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.05.03. 19:14:06

Sandy utan nem volt elado auto. ( ertsd: uresek voltak a kereskedesek, SZO SZERINT )

akkor Sandy is a zamerikaik szekeret tolja? :)

@Imperial 1969: a hondanak jo a Pilot meg a Ridgeline, a tobbi nekem agyondizajnolt girbe gurba valami.

@adam990: vigyazni itt az uj kocsikkal, 2013 ban vehetsz vadiuj 2010es modellt is par helyen. A subarunal $34.000 helyett odaadtak $21.000 a gyari uj de ket eves kocsit.

de mondok meg jobbat: 1988-as eladassal MB 123-as kombi. Az azert nem semmi.

Naezatutti?! 2013.05.03. 20:20:52

@Imperial 1969:

Kedves önjelölt mindentudó kisokos: szerinted mi indította el a bankszektorok összeomlását 2008-ban?
Segítek: az USA bankszektora olyan piacot finanszírozott túl, ahol az ingatlanok reálértéke nem fedezte a kihelyezett hitel nagyságát. Emiatt fedezetlenné váltak az ügyletek így kezdtek bedőlni. Ez szépen rántotta magával a nemzetközi pénzügyi intézeteket/szektorokat közvetlenül is és az értékpapírokon keresztül közvetve is...
Az alapvető összefüggések átlátása végett egy kis általános közgazdaságtani ismeret rád férne még mielőtt fröcsögsz bele minden sületlenséget a nagyvilágba.

DogTheDog 2013.05.03. 21:38:31

Azert NYC nem Amerika.
Magyarorszagon is sok a szegeny,megsem Skoda Rapiddal van tele a BP Autoshow,nem?
Meg persze a ferkakat,lambokat es egyeb extrem aru vasakat sem csak kulfoldiek vezetik.
Szoval,ha Mo.-n ami ugye beszopta a valsagot,meg ennyi penz van,akkor azert lehet nemi tartalek USA-ban is,nem?

TSiga · http://alfaamore.hu 2013.05.03. 22:30:53

@visszakettopadlogaz: Miért van az, hogy minden természeti katasztrófa - a filmekben is - az USÁban van?
Ha a katasztrófa átjönne Európába, akkor a hollandok elszívnák, az olaszok kimagyaráznák, az angolok elkergetnék a humorukkal, a németek megfegyelmeznék, mi leitatnánk pálinkával, a görögök ouzoval.

TSiga · http://alfaamore.hu 2013.05.03. 22:33:30

@Imperial 1969: Egy amerikai hitelminősítő adott egy xar banknak AAA minősítést. Így sokan abba fektettek, az meg tönkrement. Asszem így indult. Ha már ennyire véded a rendszert, akkor jól jöhettél ki a válságból. :-)

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.05.03. 22:34:41

@Naezatutti?!:

azert 2008ban lehetett tudni hogy valami nem jo amikor is egy gyari munkas atlagfizetessel meg tudott venni 2% onerovel ( ! ) egy $700.000 os hazat, mert ugye ha nem tudja fizetni akkor max a banke lesz, a haz akkor meg mar - az emelkedo ingatlanaraknak koszonhetoen - ugyis 800.000 at fog erni.... kipukkant a lufi, csak a lufi akkora volt hogy bedontott mindent. Ha ez az alban ingatlanpiacon tortenik akkor max par ak-47 sorozattal elinteztek volna a duhos kecskepasztorok az egeszet.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.05.03. 22:41:42

@TSiga: ez mar az atteteles rak esete az ingatlanpiacon :) ha a fo struktura rossz akkor par AAA minosites csak elhuzni tudja a bukast.

a katasztrofa amugy at sem menne EUba mert a franciak tiltakoznanak es a masodik vilaghaboru ota tudjuk az nyomos ok!

( maig nem ertem hogyan lehett a negyedik gyoztes hatalom egy olyan orszag amelyik hadserege fejvesztve elmenekult a harc elol ( Dunquerke ) majd egy masik orszagbol radion tamogatta a nacibarat nemzetet ( Vichy kormany, DeGaulle ) majd a szovetsegesek farvizen visszaszivarogva sajat orszagaba egyszer csak gyoztesnek kialtotta ki magat. ( a legtobb hazaarulo is franciaban volt, a haditortenelem csak az otodik hadtest neven hivja ezt a jelebnseget )

a nato nak mai napig oszlopos tagja Franciaorszag csak eppen haderot nem ad a szervezetnek es csak jelkepes osszeget fizet de beleszol mindenbe. Ez azert erdekes.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.05.03. 22:44:14

ja utalom a franciakat, mondtam mar? :D

@DogTheDog: szerintem az oke hogy mindenki nagyjabol azt allitja ki ami az eladasai tobbseget teszi ki kesobb. Szivessen megnezek en is egy ferrarit de igazabol jobban erdekel az uj camaro vagy mustang.

Imperial 1969 2013.05.03. 23:01:09

@Naezatutti?!: Nezd megertem, hogy potyit ideges vagy, de tudod az ellenseg az emlekedid kozt rejtozik. Igen tudom, ma mar nem adnak kituntetest a munka hosenek es az embert sem a regi rendszer eszmei alapjan merik. A baj az, hogy te valoszinuleg a 70-80 as evek Kelet Europai oktatas rendszerenek termeke vagy. Magyarra leforditva egy utopisztikus vilag szulotje vagy ami nem letezik tobbe. Fejezd be az onsajnalatot ! Tobbe nem az a bajnok aki Majus elsejen a zaszlot a legbuzgobb modon tudja lengetni. Ha nem tetszik akkor menj es ezuttal szavazz a Kek orru bohocra a piros helyet ! EN MAJD TAPSOLOK A NEZOTERROL, MERT ROHADT JOL SZORAKOZOM !

Imperial 1969 2013.05.03. 23:08:54

@TSiga: Nem erdekel a rendszer, de talaltam egy bohocot ha minden kep Ikonokra vadasztok.

money.cnn.com/2013/04/15/investing/top-hedge-fund-managers/index.html

3 gb 2013.05.03. 23:34:05

@Naezatutti?!: a bankszektorok összeomlása 2007-ben kezdődött... a gond nem azzal van, hogy összeomlik egy hitelrendszer, ami egyébként normális, hanem azzal, hogy az "újracsomagolt" másodszorra értékesített hitelek bekerültek a bankok könyveibe. hitelt akkor adhat egy bank, ha van rá fedezete, a bankok ezt egymás közti "utalással" "körbehitelezéssel" oldották meg, ami addig nem volt baj, míg, olyan összegek nem kerültek a könyvelésbe ("újracsomagolt ingatlanpiaci hitelek"), amiről az esés után-közben nem lehetett pontosan tudni, hogy mennyit érnek és ez sajnos benne van a könyvelésben. amíg nem tudni mennyit érnek, nincs bizalom, nincs fedezet, tehát nincs hitel, ha nincs hitel, nincs fúzió, vagy csak korlátozott számban és nincs növekedés. amikor kiderül a valós érték, mindenki tudja, mennyi a veszteség és újra lehet indítani a fedezetek leosztását és újra lehet indítani a hitelezést.

Naezatutti?! 2013.05.04. 00:08:00

@Imperial 1969:

Bocs, de én a te együgyű és primitív szintedre nem tudok és nem is szeretnék lesüllyedni. Dobálózol össze-vissza a szavakkal és a mondatokkal miközben konkrétum és észérv gyakorlatilag nulla. Ez bizony több mint szánalmas...
Ráadásul a sorok közt is szarul olvasol, messze fiatalabb vagyok annál mint te azt tippeled. Közted meg köztem az lenne a legfőbb alapvető különbség, hogy amíg te melegedni jártál az iskolába addig én tanultam is ezt-azt a hosszú évek alatt. Kár hogy rád csak annyi ragadt amennyi.

Naezatutti?! 2013.05.04. 00:10:40

@3 gb:

Persze sok oldalról meg lehet közelíteni hogy mi és miért dőlt be. Azonban az nem változtat azon a tényen, hogy a hullám az USA-ból indult.

3 gb 2013.05.04. 00:22:19

@Naezatutti?!: viszont az egész világ ludas benne és csak a nagyon gazdag és okos embereknek köszönheted, hogy most tudsz kommentelni és nem az élelemért küzdessz egy menedéktáborban, ahol a világ 90%-a dekkolna, ha még élne.

YAN CHI 2013.05.04. 01:46:06

@Naezatutti?!: Gratulálok a nagyszerü iskoládhoz, ahol tanultál ezt-azt! Mondd tanultál valami használhatót is? Egy rövid lecke az élet iskolájából, a lúzer felelőst keres, a győztes megoldást.

trallala NYC 2013.05.04. 03:43:37

A cím igaz, itt van pénz. De a new yorki nem vesz autót. Mármint aki a city-ben lakik. Mert teljesen felesleges és iszonyat drága a fenntartás. Manahttanben a havi parkolás 55OUSD, biztosítás 2OO USD/hó, a napi parkolás hozzájön, ami simán 35 USD plusz ha kimegy-bejön a városból a díj 13 USD és akkor még nem tankolt és szervízelt. Na ezért járunk metróval, gyalog, meg taxival. Vagy ha nagyon kell kocsi, akkor van Zipcar, ami 9 USD/ óránként. Minden garázsban áll vagy 5-6 Zipcar amit a regisztráltak használhatnak egy csipkártyával. Tehát az autóshow nem nekünk szól. A háztartások 75%-ának nincs autója. Mert nem kell! Ami fogrgalom napközben van a városban, azt javarészt az áruszállítók és az ingázók adják.

jogalany 2013.05.04. 08:33:45

Pénz ott van ahol vigyáznak rá. A fennhéjázók Lincoljai, a bi és már tri turbós BMW -i, helyett hazai viszonylatban is jobb vétel akár az E Mercinél is a Infiniti V6 szivó motoros kivitele. Stabil fogyasztás és magas felszereltség, simán kevesebbe kerül, bármelyik presztizs márkánál.
Ha lenne ennyi pénzem én biztosan ezt válASZTANÁM

Hurri Kán 2013.05.04. 08:57:18

Még hogy válság...

Rocko- 2013.05.04. 10:02:01

@trallala NYC: na, ez innen nézve utópia.

trallala NYC 2013.05.04. 15:57:27

@jogalany: A Lincoln olcsó szar. Alapvetően minden amerikai autó olcsó az itteni piacon, főleg 1 éves kora után. Mert iszonyatosan le lehet lakni őket rövid idő alatt. (Amit az átlag amerikai ügyesen meg is tesz. Néha 5O ezer km után olyan a belső tér, mint Európában fél millió km után. )
Az Infiniti szép és jó autó, de az itteni vásárlók tüzetesen megnézik már a százalékos összetételét az autónak. Inkább választ amerikait, mint koreai vagy egyéb más terméket. A német és olasz autó viszont mindent visz náluk. És valamiért az Audi nagyon olcsó a 3 prémium német közül.

@Rocko-: Hogy ilyen rohadt drága a parkolás? Ahogy hallom ez már nektem sem utópia. :-)
A Zipcar szerintem a világon a legjobb városi közlekedés. Megnézed a telefonodon, hogy hol van a legközelebb hozzád ilyen jármű és kiválasztod milyet szeretnél. Van a Prius, Audi A3, Q5, Civic, Toyota Minivan és Pick Up, Mercedes C25O, Mini Cooper, Mini Cabrio, stb. Előre befoglalod, hogy mennyi időre kell a kocsi és azt az összeget beterhelik a kártyádra. És a 9 USD/óra tartalmazza az üzemanyagot és a biztosítást is. Van a kocsiban üzemanyagkártya. (Senki nem tankol vele más kocsit, mint Mo.-on!!!)
Ha menet közben valami közbejönne, csak a telefonon módosítod a foglalást, hogy szükséged van még 2 órára pluszban.
És mindenki tisztán tartja az autókat, nincs benne csoki papír, stb, mert ha a következő használó panaszkodik, akkor az előző használóra terhelik a takarítás költségeit.
Azt hiszem a cégnek vannak autói Londonban és Milánóban is. De itt szinte minden amerikai nagyvárosban.

Rocko- 2013.05.04. 15:59:13

@trallala NYC: a Zipcar is, de inkább az, hogy olyan jó a tömegközlekedés, amiért eszedbe nem jut autót tartani.

Naezatutti?! 2013.05.04. 23:25:40

@YAN CHI:

Még mielőtt okoskodnál, legalább az olvasás-értelmezés vonalon összekaphatnád magad. Ki a jó fene keresett bármely hozzászólásban is bűnbakot? A leírtak tények, ennyi az egész.
süti beállítások módosítása