Én is eladtam a legjobb autómat

  2013. január 13. - baowah Címkék: eladás tc flotta fiat panda adunk-veszünk

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Így kell autót rajzolni!
2013-06-07 14:29:49

Mindannyian rajzoltunk már autót, legalább egyszer, a normális gyerekek többször is. De ilyen

Nem heroin, cukor
2013-05-19 08:53:02

Plakátként is kitenném! Egy Yamaha X-max 400 tesztje miatt péntek este ronggyá áztam Milánóban , így

Én nem is akartam autót venni!
2013-02-03 07:48:21

„Ha az iparban, mezőgazdaságban, illetve közigazgatásban végzett, felelősségteljes tevékenységünk mellett

Én is eladtam a legjobb autómat
2013-01-13 07:56:23

Mihályfán az út szélén Én is eladtam a legjobb autómat – úgy tűnik, ez most kezd rossz szokássá

Mihályfán az út szélén


Én is eladtam a legjobb autómat – úgy tűnik, ez most kezd rossz szokássá válni a szerkesztőségben. Ez is szögletes és piros volt, akár Bandi XR2-es Fiestája. Egy dologban különböztek: a Pandám nem matt és nem volt repedt a motorja.

2004-ben vettem. Kellett, sokat ingáztam már akkoriban is. Úgy gondoltam, jó lesz, hisz kicsi, piros, takarékos. Jó lett. Napról napra jobban szerettem: van valami az olasz autókban, ami ilyen érzéseket hoz ki az emberből. Senki nem gondolná, hogy egy raklap egyszerűségű autócska erre képes, de mégis. Nem csak én szerettem. Mindenki jól érezte magát benne, a sok legény meg sok leány, vagy éppen egy legény meg egy leány. A Fiatom fiatalkorom egyik szimbóluma lett.

Ugye milyen strammul áll a fák alatt?

Ősz volt, november, mikor először fogtam kezembe a kulcsát. Kellemesen kerek volt, olyan módon formás, mint egy fiatal női nagylábujj, amit viccesen megcsavargat reggel az ember, mielőtt kikászálódik az ágyból. Itt pont fordítva volt: bekászálódtam, aztán forgattam meg: az eredmény ugyanaz a kuncogás volt – rendkívül vidáman járt az 1100-as négyhengeres.

Alig volt másfél éves. 2002-ben még a maradék alkatrészekből összedobtak pár Pandát; az enyém az utolsók egyike lehetett. Most, tíz évvel és pár nappal később még mindig tudja ugyanazt, amiért újkorában megvettem: olcsón, vidáman és megbízhatóan megy és megy és megy.

Kicsigyuri szerelgeti

Na jó, volt, hogy leállt. Igazából feleségem mondta ki a végszót, amit én nem akartam vagy nem mertem. Kellett egy másik kocsi is. A két felnőtt, a csomagok, a gyerek meg a kutya egyre jobban kitöltötte a teret. Ugyan így négyen, tíz lábbal még pont elfértünk benne, de hát nem azért adott az Úr magot, hogy ne vessek – ha még egy gyerek érkezik, vége a „komfortnak".

Amikor nyáron a feleségem alatt az autópályán késő este elszakadt a vezérműszíj, az kellemetlen volt. Neki is, nekem is, de Prokee és Hetti is megszenvedték, akik a mentésére mentek az M7-en. Nagy nehezen mi is odaértünk Gyuri szomszédommal, majd az első lehajtón lehúztuk a pályáról, majd keresztül a Dunántúlon fel a Dunakanyarba.

Végsebességgel előre

A szúnyogok mindenkit összecsíptek, lányom olyan volt az eset után, mint egy különösen súlyos bőrbetegségben szenvedő lény. A kocsinak persze semmi baja nem lett: miután a megszorult utángyártott görgőt és szíjat cseréltük, ment tovább – jó ez a FIRE motor, nem hagyja magát szétverni.

Vagy 20 ezer lett a javítás, de akkor már mindegy volt: a pajkos emlékeket elnyomták az anyai ösztönök – a kettő meg ok-okozati viszonyban van egymással. Oké, egyeztem bele, veszünk egy másikat, valami biztonságosabbat, de akkor ennek keresek egy jó gazdát, határoztam el.

Parkolunk Devecseren

167 ezer garantált kilométer. Én 14 ezerrel vettem, a többit magam tekertem bele. A fogyasztása inkább öt volt, mint hat, a végsebessége óra szerint 160. Évek óta nem mentem vele annyival, pedig az 55 lovas injektoros motor nem ellenkezett a tempó miatt. Még egyszer utoljára átnézettem, majd elkezdtem szpemmelni a facebook üzenőfalat, hátha valaki megveszi. Válság van, többen fantáziáltak róla, de tisztességes kérő nem jött a házhoz.

Egyetlen szépséghibája volt a kis vaculíknak: a Van kiterjesztés hátsó dupla ajtaja rozsdásodott. Bontóban nem találtam – a nepper, aki ezt behozta, egykor vagy húszat vitt el a vasgyűjtőbe. Mivel nincs belőle utángyártott, a gyári ára az autó értékével megegyező. Nem erőltettem a vásárlást, igaz, a javítást is halogattam.

Itt már házastársi viszonyban

Édesapám nem volt rest: mivel nála parkoltam le Dunaszerdahelyen, unalmában megjavítgatta nekem. Én közben meghirdettem a forgalmasabb szlovák oldalakon – mivel nem volt magyar rendszáma, nem is erőltettem a hazai értékesítést.

Sokáig semmi, majd egyszer csak egy szlovák hívás: holnap jönnek, Kassáról, átvonatozva az éjszakát. Én éppen a Kis-Balatonnál néztem ki a fejemből . Ugyan Bende nem tapsolt, hogy elbliccelem a hétfői értekezletet, nem volt más választásom: indultam haza Dunaszerdahelyre.

Panda Van? Már nincs

Reggel fél nyolckor az atyafiak ott álltak az állomáson. Kipróbálták, tetszett nekik, vitték volna alku nélkül. Én engedtem 49 eurót az árból: abban a pillanatban, hogy lecsaptam a motorháztetőt, kiesett az egyik fényszóró üvege. Kínos csend, majd szóltam, hogy ekkor ezt vonjuk le.

Szlovákoknál nem az okmányiroda, hanem a rendőrség intézi az átírásokat. Aggódtam, hogy az ünnepek alatt mindenki autót vett és az első munkanapon ott tipródnak majd kétszázan, de talán két ember volt előttem. Pikk-pakk átestünk mindenen, indultunk Gyuribaához a szervizbe, ahol a téli gumik vártak: betettük azt is, vigyék csak.

Gyuribaá, a türelmes szerelő, sokat köszönhetek neki

Pakoláskor mondom az új tulajdonosnak: a kínai hangszóróládát meg a rácsavart homasitás erősítőt adom, ha kérik. Mondták nem kell, nem tudnák használni. „Van valami jobb?" - kérdeztem. „dB Drag versenyautókkal foglalkozunk. Ez is az lesz."

Leesett a pofám. Vagy 10 ezer eurót beletolnak, hogy kihozzanak belőle 12 ezer Wattot meg vagy 156 decibelt. Ehhez elemeire szedik a Pandámat, hogy kikenjék a rezgések ellen. Meglepődtem, de meg is nyugodtam, hisz nem két falu között fogják a sárban elrohasztani, hanem céljuk van vele. Eddig is meg volt becsülve, azt hiszem, ez után is meglesz.

Apa és fia, az új tulajdonosok

Közben vettem egy másik autót is. Nem olyan vidám, mint a legénykorom négykerekű ikonja, sosem leszek bele szerelmes, nem megyek vele zenekari turnéra, templomi esküvőre (nem dudáltunk) és nászútra, de van sok légzsák, meg egy csomó gomb, amit azt hiszem, sosem fogok benyomkodni. Elárulom, az enyém a szerkesztőség legfiatalabb gépe. Nemsokára arról is mesélek – aki ismeri a sztorit, ne lője le a poént.

Itt még majdnem új volt. Koncertre indult a zenekar meg a barátok

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr515014228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Make Valamit · http://make.blog.hu 2013.01.13. 08:16:36

Eddig a másik tótálkáros lőtt az S70-el legközelebb az én ízlésemhez :) Először új Pandára gondoltam, de annak nincs is annyi gombja, sőt. (Inkább letisztultnak nevezém.) Érdeklődve várom nálad mi a "családi" autó :)

ZYLO 2013.01.13. 08:22:40

Biztos praktikus hátul az a puttony, de cserébe jó ronda is.

reanimátor 2013.01.13. 08:42:56

nekem is volt egy 4x4-es em,engem rengetegszer cserben hagyott
ha volt olyan hét hogy semmi baja nem volt akkor csak az egyik kereke eresztett le egy bevásárló központ előtt de úgy,hogy nem volt defektje felfújtam és ennyi.
én nem szerettem ennyire.

m20b25 2013.01.13. 08:46:52

Egy szép, új, fehér, alap Logan!

Tomchy 2013.01.13. 08:51:39

Árpi, jópofa járgány volt, de néha tovább kell lépni. Szerintem az újat sem fogod utálni, legfeljebb idővel veszel egy kisebbet is mellé játszósnak.

(Van egy másik Tomchy nevű pajtásod is, vagy összekeversz valakivel, aki egyik-másik fotót készítette?)

baowah · http://baowah.blog.hu 2013.01.13. 08:53:30

@Tomchy: igen. Tommitol jött. az ember mar bele van bonyolodva a nickekbe.

Hugh Hefner 2013.01.13. 08:55:18

Mennyi ojróból lett elengedve a 49, ha publikus?

hpapagaj 2013.01.13. 08:59:09

Ha egyáltalán te írtad, ha nem, akkor nem,

esandbe 2013.01.13. 08:59:12

Lancia Lybra? Hónapokkal ezelőtt mintha lett volna róla szó egy égéstérben..
jó cikk volt!

Tomchy 2013.01.13. 09:06:45

@baowah: No problem, nem akartam más tollával ékeskedni... :O)

pamut 2013.01.13. 09:34:22

Nekem is fiat pandám van (kék). Nem adom el SOHA. Közös sírban nyugszunk majd.

Tommi 2013.01.13. 09:43:31

@baowah: Kiszámoltam anno, mennyiből állt volna meg, mire magyar papírokat kap. Pedig én is szemeztem vele, mert nekem jó lett volna első autónak. :-)
Egy dolog: Nem Devecseren, hanem Devecserben. (Persze csak az én Veszprém megyei szememet bántja.) Anno a Népligetben is szarul mondták be, aztán valószínűsítem, hogy valaki szólt nekik. :-)

rendszamgyujto.hu · http://rendszamgyujto.blog.hu 2013.01.13. 09:45:58

Hej de szeretnék a gyűjteményembe ilyen eu-s címer nélküli szlovák rendszámot.
Kiváncsi vagyok az újra, ha az a legfiatalabb a szerkesztőségben, akkor félek tőle, hogy valami műanyag autó.

haggyadaszt 2013.01.13. 10:03:10

De miért fekete motorháztető? Az autó volt sérült, vagy a tulajdonos, akinek ez tetszett? :-)

dreamhotep 2013.01.13. 10:16:41

szvsz koncepciózus a fekete géptető a szintén fekete csomagtérfedél végett. jó kocsi a panda. talán az egyik utolsó jó olasz.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.13. 10:30:39

Pedig jó kis gép ez, szaladgálósnak kéne nekem is :)
Mondjuk a nőkre ilyen téren nem szabad hallgatni :)

urv 2013.01.13. 10:46:55

Ha az az új autód, amiről az égéstérben hallottunk, akkor szerintem nagyon jó választás, és nagyon szerethető. Van a családban egy olyan, és egy 2.0 benzines sedan is, azokat nagyon lehet szeretni,nyilván égész más élmény, mint egy panda, de én első alkalommal megszerettem őket.

minchiacoaddu 2013.01.13. 11:03:34

@szabovik2: Jó lenne, ha előbb informálódnál, utána fikáznál!
Árpi szlovák állampolgár, pár éve jött át dolgozni, gyakran jár haza, teljes joggal használ szlovák rendszámot. Én meg azt sajnálom, hogy veled élek egy országban...
Ki kell hogy haljanak az ilyen köcsögök, mint te, csak akkor lehet az EU olyan, amilyennek lennie kellene...

haggyadaszt 2013.01.13. 11:24:36

@Tomchy: köszi!

Tehát szándékos a ronda fekete.

hyundai · http://www.gportal.hu/hyundai 2013.01.13. 11:29:34

Életem első és legszeretettebb autója volt. Egy 1194-es Fiat Panda 750 Young...hó fehérben! Elnyűhetetlen és bár nem látszik talán rajta, kimondottan kényelmes! A rekord fogyasztásom 2,8 liter volt országúti viszonylatban! Jó, talán ne ment 160-at, de a 100-as tempót imádta :D Remélem a Te kocsidnak is valóban méltó helye lesz, mert megérdemli, hogy vigyázzanak rá, ha már szolgált rendületlen! :)

Begami 2013.01.13. 11:41:46

@baowah:
Szia!
Az egyik képaláírást javíthatnád nem Devecseren hanem Devecserben. Az iszap alatt is agyfaszt kaptam tőle...
Kösz szépen!

átlátó 2013.01.13. 13:00:37

Volt már ilyenem, ment, húzott mint a zatom... keresem az indokot arra, hogy megint legyen egy ilyen öszvér állat...a látens labancok Tirolban tudják mi az okosság benne, (meg a 4x4-es Ignisekben)

w@tch me! 2013.01.13. 13:08:42

Ezt az autót 2002-ben gyártották?

rekspeiler 2013.01.13. 13:16:42

Az a szép fenyőfasor(2. kép), az hol van?

Rocko- 2013.01.13. 13:33:17

höhö, ez jó lesz, lassan egyszerre kéne Neked is és Pistának is írni az új autóról. :)

Balt 2013.01.13. 13:37:40

@rekspeiler: Sejtem. Fenyves allé, Keszthely (ez meg volt nevezve), Fenékpuszta, Szendreytelep (volt Festetics major) felé.

cobra525 2013.01.13. 14:47:05

Mindig valami fura érzés tölt el, amikor ilyen cikkeket olvasok. Talán azért, mert én is ebben a cipőben járok, 21 évesen, első autóval, egy 85-ös Ford Escorttal, ami lassan több, mint 3 éve van nálam... egyszerűen hozzámnőtt, ha úgy tetszik vele "nőttem fel"... rengeteg emléket köszönhetek neki. Viszont úgy áll a dolog, hogy lassan meg kell válnom tőle, de szerintem soha egy autót sem fogok úgy szeretni, mint őt. :)

dieselrocket524 2013.01.13. 15:09:47

@rendszamgyujto.hu: szia én még az egyel régebivel tudok szolgálni www.autoalarmymeta.sk/_files/images/SP4.JPG ugy se tudom nagyon hová teni :D

dieselrocket524 2013.01.13. 15:12:43

de am nálam is szedodnek szét autok meg haveroknál is elég gyakran szal ha felbukan egy ak elteszem

It's ME! 2013.01.13. 17:56:21

Egy Panda 4×4 megvétele nálam is tervbe van véve. Olaszba' voltunk nyáron, tudják hogy mi a jó, minden 2. ember ilyet használ ott délen.

A_blogger 2013.01.13. 18:02:07

kicsit off. a cikk hatására megnéztem hahun, hogy kábé mennyibe kerül egy kis Panda. meglepődtem, milyen fura a hazai használt autó piac árazása. egy jobb, de még mindig 20 év körüli, extra nélküli Panda simán 200 ezer forint felett keres gazdát. a tíz éves dévúlanosomra -ami korrektül felextrázott- ennél alig mondott többet a nepper. tudom-tudom, ez "csak egy dévú, mégis mit várok". de azért érdekes, hogy egy kétszer annyi idős kocsiért kérnek annyit, mint amit az enyémért adnának. vagy egy összeg, ami alatt már nincs kocsi, csak bicikli?

Tiltott Lally 2013.01.13. 19:00:01

@Árpád, szerinted, vagy szerintetek, melyik jobb választás: Panda 750 - Maruti 800DX - Daewoo Tico ? Fogyasztás és rozsdásodási hajlam a főbb kritérium.

Evil Dragon 2013.01.13. 19:11:40

Egy 4x4-est kipróbálnék szivesen... :)

Almax 2013.01.13. 20:50:53

Én csak egy távoli rokonát használtam 1. autóként. Imádtam, mert nem Wartburg, Skoda, Trabant volt. Igen! A Zastava GTL55. Volt azóta 9 autóm, de erről akkor is jó emkékeim vannak...

dieselrocket524 2013.01.14. 02:57:10

@Tiltott Lally: szomszédomnak tico ja van ojan 6,5 liter körül el lehet vele járni. műszakilag atom biztos 8 éve van meg neki és semmi baja nincs de ehez az kel hogy jó tulajtól nem lelakotat hoz. a fékje rosz volt de ez tico betegség álitólag, rohadni szeret de kockás igy könyű javitani akár házilag is. ára a béka sege alat és az alkatrészek se drágák rá. vicces de gyorsul mint egy rakéta és 130 al simán megy. ha megszokod hogy kartonpapir vastagságú rajta az ajtó más autóban a kárpit vastagab szal halálfélelem kicsit. ha valami nagy (szal minden ami a forgalomba mozog) közel jön retegsz :D de amugy király autó nagyvárosba csak tico :)

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2013.01.14. 11:09:25

@dieselrocket524: 6,5-tel mivel nem lehet eljárni? meg voltam győződve hogy az én kocsim 8 fölött eszik (napi 2×5 km leggyakrabban). most csináltam vele 4 nap alatt 1300 valamennyit, erre kijött 6,5 alá :) mindebből 900 autópálya 3-4000 körüli fordulaton, mert az 5-ös egy kicsit rövid. istenkirály.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.01.14. 17:54:34

A mutato vegallasban a kilometeroran az trukkfelvetel/photoshop/fekpad?

srank 2013.01.14. 17:56:34

@Tiltott Lally: 2003-as uccsószériás 1.3 16V swift, ha nem nyomod nem el lehet gurulgatni vele nyáron 5-tel, télen 6-tal, de ha előzni kell azt is tud ...

srank 2013.01.14. 17:58:45

@visszakettopadlogaz:
ott a linkelt videó elméletileg leszabályzásig forgatva meredek lejtőn tudja, de szerintem ebben a kocsiban a 100km/h is erős adrenalint kiváltó sebesség a 160 az már beteges :D

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.01.14. 17:59:18

@átlátó: szerintem az az "okossag" hogy nem kell ra vigyazni, olcso es azert csak hajt mind a negy kerek szoval meg messzebb tud elakadni otthonrol mintha sima ketkerekes lenne.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.01.14. 18:00:53

@srank: gyanitottam hogy valami turpissag van a dologban!!! :DD

átlátó 2013.01.14. 19:10:58

@visszakettopadlogaz: Ühüm... :) biztos el tud akadni, de nálam sosem tette. :)

etwas kultur muss sein 2013.01.14. 19:26:46

@srank: Nem normális, aki ezzel mer menni 160-al. :-)

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.01.14. 20:28:58

Aki neha nem ragad be a sarba/hoba egy 4x4 el az meg sem erdemli hogy jarjon vele !!!! :DD az emberbol kibuzog egybol a felderito kedv ha bekapcsolja az osszkereket! :D

baowah · http://baowah.blog.hu 2013.01.15. 12:48:42

@visszakettopadlogaz: de csak ezzel a motorral es valtoval tudja.

Tiltott Lally 2013.01.15. 18:00:18

@dieselrocket524: Bazz. mit csinál, önti bele a benzint? Vagy a halálba pörgeti? Nekem egy 800-as kisautó ne fogyasszon már ennyit.

Tommi 2013.01.15. 19:27:35

@dieselrocket524: Ezerötös, karburátoros Samarával jártam el 6,5 literes fogyasztással. Kicsit erős lenne egy minden szempontból fele akkora autótól. :-)

dieselrocket524 2013.01.15. 22:50:32

@Tiltott Lally: @Tommi: hát enyi jöt ki mondjuk igaz hogy nagyrésze rövid utak főleg városban szerintem nem érkezik bemelegedni és ezert eszik enyit vagy nemtudom

Tommi 2013.01.16. 07:20:15

@dieselrocket524: Na, ha csak városi használat, akkor reális. :-)

ixtom 2013.01.20. 16:48:11

A poszt utsó képén (galériában a 8.) az a Pista (ommm)?
Hejj de sudár legények vótatok. Kinőttétek a kocsikat. :DDD
süti beállítások módosítása