Úgy szeretném meghálálni

  2010. október 04. - papptibi Címkék: totalcar flotta toyota gyönyörű avensis

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

A XI. Blitz Weekend képekben
2015-07-27 19:29:36

Gabi, akit az udvari dohányzóhelyen csak Mantás Gabesz néven szólítanak, az idén újabb fejlesztéseket hajtott

Itt sem Ferrariból van a kerítés...
2015-07-16 17:43:31

Az autósport a hőskorban még a városokban zajlott, de idővel száműződött onnan. Aztán az autósport gondolt

A legkirályabb ötlet, amit gumin láttam
2015-06-06 14:02:50

A minap gumibemutatón jártam, bár ilyesmiről nem szoktunk írni, egyszerű megfontolásból. Marha nehéz

Kéne egy Tesla?
2015-05-15 18:19:48

Vagy beérnéd egy villany-Golffal is? Netán utálod a villanyautókat, mert az autó benzinnel megy? Az sem baj. A

Nincs vidámabb dolog, amikor az ember elindul munkába, és ezt látja. Pláne, ha ez a munkába indulás majdnem délben van, mert hajnal négyig írt.

Először a Skodát láttam meg, mivel ez egy nálam lévő tesztautó volt. Már csak meg kellett volna csinálni róla a külső fotókat, és visszavinni. Ám előző este annyi hely volt az utcánkban, hogy a saját Avensisünkkel is itt tudtunk megállni. Vagyis nagyon sok mindennek kellett klappolnia ahhoz, hogy másnap ez a kép fogadjon.

Szép, nem? Igazi művészet.

Azannya! És akkor még finom vagyok

Igen, káromkodtam. És dühös is voltam.

Gondoltam, hogy a Porsche Hungáriát – egy Cascóval a háta mögött – nem vágja földhöz a gyönyörű kék Octavia RS fél oldalának újrafényezése. Engem annál inkább. A 200 lóerős autónak köszönhető, hogy rendőrségi ügy is lett a dologból. Igaz, egyelőre csak papírgyártás, de ha netán megbuknának a srácok, akik tennék, rájuk lehet verni ezt a balhét is. Igaz, ott a ha.

Ebből a szögből még szebb

Azon is elgondolkodtam, vajon ez nekem szólt? Végignéztem a házbéliek ott parkoló autóit, és egy sem volt összefújva, igaz, délben alig állt pár a ház előtt. Szóval, miért csak a nálam lévő tesztautót, és a saját autónkat fújták össze? Egy sértett kommentelő? Vagy valamelyik márkaképviselet beszívott PR-ese így állt volna bosszút? Netán a bringatolvajaim? Igaz, nehogy már ők legyenek megsértve, mert ellopták, és ez nem tetszett.

Sötét alapon tagadhatatlanul látványosabb

Aztán, amikor kiértek a rendőrök, előkerült az egyik házbéli srác, akinek egy fehér Pontiacje van – kiderült, hogy az övét is megfújták egy kissé, de nem pazaroltak: csak a tükörre és a bal első ablakra fújtak. Máshol úgyse látszott volna. Én csak az autók jobb oldalát néztem, ezért nem vettem észre. A srác mondta, hogy reggel látta: további két-három kocsi kapott még az utcában. Előkerült egy merivás is az egyik túloldali családi házból, ő nagyjából az egész délelőttjét azzal töltötte, hogy lepucolja a festéket.

Hát ez megnyugtató. Nem én voltam a célpont. Csak úgy l’art pour l’art belefújtak a nagyvilágba, és ez a két, hozzám kapcsolódó autó is ott volt a festéksugár útjában.

Tulajdonképpen mák, hogy egy PoHu-tesztautót fújtak össze, ahol már az autópark felügyelői kellő rutinnal kezelik az ilyesmit. (Ők kérték a rendőrségi papírt is, ha kellene a biztosítónak, ezt előre egyeztettük telefonon.) Amikor visszavittem szegény Octaviát, előkaptak egy kátrányoldó spray-t, mert az le szokta hozni az egyszerűbb festékeket. Lehozta. Hurrá, tudom, mit kell vennem!

Nem a márka számít, hanem az, hogy kátrányoldó. Ez ugyanis nem oldja a lakkot

Aztán egy hétig nem volt időm foglalkozni vele, ismét jöttek az éjszakázások, ráadásnak az eső is végig esett, nem nagyon lett volna alkalom a pucolásra. Közben próbáltam pozitívan látni a dolgokat, a dühöm már elpárolgott. Hiszen egy csomó jó dolog ért, amióta összefestették az autót. Például, az ezüstmetál, tizenegy éves Toyotát megnézik, mint valami ritka Ferrarit. Továbbá, az emberek folyamatosan a szimpátiájukról biztosítanak, és elátkozzák helyettem azokat, akik ezt tették. Amúgy is, szegény szürke igáslóból sosem lesz sztár, elvégre róla csak annyit lehet írni, ha néha elviszem megmosatni. Hát, most végre szerepelhet, ugyanazokon a hasábokon, ahol Csikós vackai már több százezer leütést megértek. Bekerülhet a TC-flotta elitjébe.

Aztán hétvégén elballagtam, vettem egy flakon kátrányoldót, és nekiálltam.

Valóban lehozza, igaz, a PoHu-nál valami profi anyaggal dolgoztak, én meg a köznépnek szánt Preventtel – ez nem oldotta olyan látványosan gyorsan a fehér festéket, de azért lehetett vele haladni. Igaz, ha sokat fújtam, és volt ideje elpárologni, már nehezebb volt leszedni. Így kis fújás, kis törlés stratégiával mentem végig az Avenis jobb oldalának az összes karosszériaelemén, és oldalüvegén.

Félkészen: az első ajtót és sárvédőt már ledörgöltem

Csakhogy, ez az átkozott spray-festék fröcsög, mint az állat, azért oda is jutott belőle, ahová nem is céloztak. Végigpöttyözte a fekete kilincseket és az oldalsó díszléceket. (Végre tudom, ezért érdemes színre fújt kilincsű/díszlécű autót venni.) Az ablak körüli gumialkatrészekkel nem volt gond, a kátrányoldó szemmel láthatóan a felső réteg gumit feloldva hozta le a festéket, viszont az enyhén rücsis műanyagokkal nem boldogult, semennyire.

Az átkozott spray mindenfelé fröcsög

Nem tudom, mennyi ideig tartott a pucolás, de közben nem voltam vidám. Igazából a kocsinak semmi baja, a lakk sem sérült meg az oldószertől. Mondjuk, a pöttyök nem mutatnak jól a kilincsen, de kipróbálok még pár oldószert rajta – legrosszabb esetben ki kell cserélni, és akkor ismét szép lesz az autó. Illetve olyan, amilyen azelőtt volt.
 

A kesztű kissé elkopott

(Ui: ma elkészítettem a Skoda fényképeit. Tényleg nyomtalanul lejött róla az összes festék. Ezen biztos dolgoztak páran, arról nem beszélve, hogy a fotózás újraszervezésén is. Tudom, ez a dolguk ezekenek az embereknek, de szerintem ők sem örültek az extra munkának. Megértem őket. És a legborzasztóbb: messze nem ez az első autó náluk, amit lefújtak festékkel. Köszönet a fáradozásukért.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr122342621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akos696 · www.focusauto.hu 2010.10.04. 19:43:43

@BMW ///: A környék jó, de sajnos, ha valami elme roggyant rád kattan és az az élete, hogy kifigyeli, mikor és hol árthat neked, az ellen nehéz védekezni...

lwl (törölt) 2010.10.04. 19:44:01

"Valóban lehozza, igaz, a PoHu-nál valami profi anyaggal dolgoztak, én meg a köznépnek szánt Preventtel – ez nem oldotta olyan látványosan gyorsan a fehér festéket, de azért lehetett vele haladni."

Nem a VW-muhely dolgozik urtechnologias vegyszerekkel, hanem a Prevent egy kalap szar. Csodalkozom, hogyhogy letezik az a ceg meg egyaltalan, ki tartja el oket.
www.sonax.de/Produktsuche/%28node%29/12960/334200-SONAX-TeerEntferner

DATSUN 2010.10.04. 20:13:06

Sziasztok! Nekem a datsunomon sikerült végiggyalogolnia valami gyökérnek a Műszaki egyetem előtt! Éjszakás műszakom volt (metróépítés) és reggelre a barom a hátsó lökhárítócsomagtartó tető vonalat végigjárta,a motorháztetőre leült,persze a lába megcsúszott rajta,majd leszállt. Kérdem én miért??? A parkolóban? Nincs járda? Vagy a RIOból hazafelé nem volt jobb dolga? És ha látnám se verhetem agyon egy 3/4es nyomatékkulcsal mert önbíráskodom és nem tarthatnám ott a rendőr érkezéséig,mert akkor meg a szabadságjogában korlátozom???hogy van ez? Csak egyet kapjak el! Istenem csak egyetlenegyet!

Rocko- 2010.10.04. 20:34:10

@Múmia: na az az ami a házak, lakások jelentős részéhez nem tartozik.

lutria 2010.10.04. 20:34:43

Én a munkahelyemről szereztem Kleenspray nevezetű tisztitószert(kizárólag szakipari felhasználásra:),úgy lehozza a pár napos-hetes festéket,filcet,lakkfilcet mintha vizfesték lenne.

Rocko- 2010.10.04. 20:37:25

@kokavec: remélem kiteljesedtél, most hogy leírhattad a kisebbségi komplexusodat.

gnme 2010.10.04. 20:58:10

- Indián lakik a szomszédban?
- Uzsorás bűnöző?
- Rettegtek?

Nem? (...)

Akkor minden más kutyafa*a habbal.

Élvezd a napfényt.

r7zw48 2010.10.04. 21:01:10

@Solid: „Azért várom már azt az esetet, amikor a rongálót/tolvajt egy elmebeteggel hozza össze a sors, az pedig löncshúst csinál a fejéből.”
A löncshúsossal csak az a baj, hogy ugyanaz mint a festékfújós, neki sem kell semmi különös ok (mármint külső – mellesleg ezt hívjuk elmebetegnek), úgyhogy ezt várhatod, nagyon kicsi az esélye, hogy összefussanak, és a festékes pont egy löncsöst fújjon le, illetve hogy a löncsös pont egy festékesből csináljon ..., hát izé, szóval ilyen löncshúst.

r7zw48 2010.10.04. 21:02:41

@Gyárfás: „regisztrációhoz kötném az ilyen festékek vásárlását”
Ja! Meg a löncshúsozást is. Akkor talán már meg is merném kóstolni.

Stock 2010.10.04. 21:03:50

@Silent Bob: az se mellékes szempont bizonyos, általában tilosban álló autóknál... :)

r7zw48 2010.10.04. 21:05:02

@Mobutu Sese Seko Nkuku Ngbendu Wa Za Banga: „Térdeket szilánkosra törni, az ujjait és a faszát levágni. Esetleg még a szemét is ki lehet nyomni a féregnek.”

Hát ez van, ha már nem igen tanulmányozzák az emberek a Bibliát.
„Szemet szemért, fogat fogért” – ugyibár.
Ami nem csak azért van igazándiból, hogy a bűnöst legalább annyira büntessék, mint amennyire ő bűnözött, hanem hogy ne büntessék jobban. Tehát például egy kis festékfújásért ne nyomják már ki a szemét szegény bűnösnek (különösen, ha már egyszer a térdét szilánkosra törték, és az ujjait meg a faszát is levágták).
No de sebaj, Pokorni megmondta, lesz etikaoktatás a suliban.
Ja, meg akkor már ennek mintájára biztosan lesz majd beszédoktatás a kisgyerekeknek, és akkor majd nem úgy fognak megtanulni beszélni, ahogy azt a környezetükben hallják, hanem ahogy az etika, akarom mondani a beszédórán tanítják majd nekik.
(Szerintem nem arról van szó, hogy hülyének néznek minket választóembereket, hanem egyszerűen csak arról, hogy ők maguk komplett hülyék – de ezt tényleg csak uff.)

TUDOD, A CSIBE 2010.10.04. 21:11:48

Nahhhh megint sok az okos ma este is:D

Stock 2010.10.04. 21:17:01

@kokavec: nem tudjuk, mesélj erről.. :-DD

yomsisi 2010.10.04. 21:22:32

Az én kocsimat két éve a budakalászi Metro parkolójában fújták le. Az a szép, hogy tudtam melyik kocsiban ülnek a surmók, de mivel nincs kamera a parkolóban, nem tudtam bizonyítani. Szerencsére még aznap este, nyom nélkül eltüntettem.
Ez van.

JDMfan 2010.10.04. 21:32:09

Először gondoltam én is leírom hogy két hete itt a telepen egy gyökér minden orral kifele parkoló autónak végigkarcolta a motorháztetejét lámpától lámpáig. Csak azért mert épp emo-s, vagy mert épp akkor hagyta el a pasija-csaja..vagy mert csak úgy kretén!
Itt külön kell választani a dolgot, igenis vannak olyan autó örültek akik többet éreznek az autóik iránt mint egy eszköz(ezzel én is így vagyok), ezért ez a tény amúgy is jobban fáj. De engem a még jobban bosszantott hogy meri venni a bátorságát hogy egyáltalán hozzá merjen érni az autómhoz, nemhogy megkárosítja!!! Ezáltal engem is! Kicsit elkeserít hogy itt páran ezt még akár jogosnak is tartják.
Ha valaki nekem árt, eszembe nem jutna az autóján megbosszulni,előbb tennék benne kárt mint egy olyan kocsiba ami nem ártott semmit.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.10.04. 21:35:55

Jellemző, hogy megjelenik egy-egy troll és telefossa az egész társalgást. Ettől lesz csak jobb a napod, hülyegyerek? Sose legyen nagyobb örömöd életedben.

Ubul a vírus:D 2010.10.04. 21:35:57

@kokavec:
Mivan gyökér gyerek, téged is lemeszelt a yard talán? Szopás heréig, ezt érdemlitek! ;) Izzadságszagra ami miatt kinéz a többi maga közül meg oldspice, tudod bizonyíték, nem ígéret.

30-as táblánál előrelátóan 40-re lassítok és integetek a trafis parasztnak, mert szerencsére ezen a környéken nem szokás kint felejteni aszfaltozás után a 30-as táblát, nagyokos.

Ubul a vírus:D 2010.10.04. 21:37:56

@r7zw48:
hidd el faszikám több rá a sansz mint hiszed, csak kapjon ki valakit akinek épp aznap eleve kurva szar napja volt. És ez manapság már nem ritka ha valakinek az van.

somlói galuska 2010.10.04. 21:38:34

Tibi,sokkal jobban jártál, mintha pl. végig kulcsozták volna sárvédőtől-sárvédőig.(volt olyan ismerősöm, akinek ez jutott..igaz, ő járdán parkolásért "kapta", lakótelepen..miután éjszaka ért haza,nem tudott megállni máshol,és a 1,5m széles járdából használt fél métert)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.10.04. 21:39:40

@DATSUN: Ó, én is ezért imádkoztam, ugyanúgy végigszaladt valami kis patkány gyerek a kocsin, teljes hosszában. Sajnos erre kisebb az esély, mint a lottó ötösre.

Én is voltam fiatal, csak kretén nem. Nem tudom, mi a fasz van a mostani tizenévesekkel, mi a picsáért kretének alapból.

kokavec 2010.10.04. 21:39:42

@Ubul a vírus:D: nem értem mi volt a mondanivalód, lehet, hogy semmi.

Rocko- 2010.10.04. 21:40:57

@rekszem: és kultúráltan szólni nem is lehet neki.
gratulálok. szintben ugyanott vagy.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.10.04. 21:42:12

@somlói galuska: Na, és csodálkoznak, miért nem szeretek BP-re menni, ott maradni bármiért is. A lakótelepek természetellenes mivoltáról nem beszélve. Mert minden házban kell lennie legalább 3-4 sunyi, rosszindulatú patkánynak. És nem tudsz mit csinálni vele, ellene. Legalábbis hivatalosan :DDD

kokavec 2010.10.04. 21:50:05

@somlói galuska: ezt ismerjük: "nem tudott megállni máshol". Megérdemelte, legközelebb nem áll oda. Persze, fél méter...

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2010.10.04. 21:56:32

@kokavec: "Ezzel szemben egy egészséges lelkületű, intelligens embernek"

na ez biztos nem te vagy, csak te máshogy vagy beteg

Krisi 2010.10.04. 22:04:07

kurvajók vagytok srácok, már a cikk elejénél mosolyogtam is magamban, hogy valjon lesz-e biciklis vs. autós összecsapás, és igen, bejött :)

amúgymeg fehér színű a kocsim, úgyhogy engem ilyen trükkel nehéz lenne megszopatni :D

pumajoe 2010.10.04. 22:08:33

"Kedves" Kokavec !

Aruld mar el legyel szives, a Te falloszodat mi hosszabitja ? - mert, hogy szukseged van ra, az biztos. Attol, hogy neked meg nem sikerult osszegyujtened egy auto arat, vagy nem voltal kepes megszerezni a vezetoi engedelyt, esetleg keptelen vagy barmihez ragaszkodni, engedtessek meg, hogy masnak fontos lehessen tobb ev kemeny munkaja altal megszerzett tulajdona. Gondolom ideszursz valami "frappansat", de ez a lenyegen nem valtoztat - egy kib@szott idiot@ vagy, es remelem soha nem elvezel nagyobbat, mint most, amikor probalsz itt "bomlasztani". Picit kukkants at valami "homi" pornooldalra, mogyorozd meg magadat, aztan alvas.

Hurri Kán 2010.10.04. 22:09:53

@Krisi: van más színű festék is. Bár a fehéren minden szín jól mutat :DDD
Amúgy típustól függően eltörném a karját aki ilyet csinál.

kokavec 2010.10.04. 22:12:05

@GYUSZI BACSl: te akartad törvényesíteni 19:11:00-nál az önbíráskodó erőszakot. Akkor mi a problémád?

MAti 2010.10.04. 22:12:50

Kering itt nálunk a környéken a történet egy IFA-sofőrről.
Merthogy a sarkon lévő társasháznak van egy nagyobb kukatárolója, két szép nagy fehér bádogajtóval. Valamelyik hosszú nyári estén két vidám fiatal nekilátott a festékszóró spray-vel, hogy kidekorálja...
Ekkor jött a fickó az IFA-val, megállt, komótosan kiszállt - és minthogy egy IFA-hoz még férfiember kell, volt kihasználható erőfölénye.
Nyakoncsípte a két srácot, bemelegítésnek tetőtől talpig lefújta őket a saját festékükkel, és mellékelt egy kupont, ami beváltható 2-2 hatalmas pofonra, ha még egyszer...

Na, így kéne az összeset.
Gondolom az arc- és hajmosással el voltak foglalva egy darabig így is.

RÁMBÓGECI 2010.10.04. 22:15:13

nincs kedvem végigolvasni a sok okosságot, így lehet, h már volt...
csak annyit, h ha egy hétig hagytad rajta, akk ne csodálkozz, h nehezebben jött le... nincs ott semmiféle spéci anyag, csak ők nem voltak olyan lusták...

belakis 2010.10.04. 22:18:08

@kokavec:
törném el a kezét.
b.zi kis hangember vagy.
Az autó nem hibás.
Ha ilyen nagy a p.fád, fogd meg a tulajt!
De ahhoz gyáva mind az összes ilyen senkiházi, aki egy tárgyon éli ki a kisebbségi komplexusát.

üdv
egy bringás&motoros&autós.

kokavec 2010.10.04. 22:20:45

@pumajoe: na, úgy látom magadra ismertél a kritikában. Ki is borult a bili.

belakis 2010.10.04. 22:20:47

Kitartást a kocsitakarításhoz!

Sokak számára hasznos tipp :)

Ügyesek ezek a PoHu-ás fiúk!

kokavec 2010.10.04. 22:26:03

@belakis: ne aggódj, volt már, hogy megfogtam a tulajt. De van úgy, hogy nincs ott a szemét.

Krisi 2010.10.04. 22:26:57

kokavec ne hagyd abba, majdnem akkora arc vagy mint csirke72 vagy Ubul gyengébb napjain!

@gyvy: ha más színű a festék akkor veszek a festékboltban egy fehér festékszóró sprét, kis előkészítés után ráküldöm és ugyanott vagyok mint előtte :)
különbensem nem árt ha a kocsi egy kicsit szakadt, legalább nem kell kiszállni ha odébb akarok tolni pár kukát :D

Brigi \"B. A.\" főnöke 2010.10.04. 22:31:52

@DATSUN:
"és nem tarthatnám ott a rendőr érkezéséig,mert akkor meg a szabadságjogában korlátozom???hogy van ez?"

Elkaphatod, ott tarthatod, sőt be is zárhatod a kocsi csomagtartójába.

Kétkedőknek itt egy elvi határozat a Legfelsőbb Bíróság honlapjáról:

www.lb.hu/elvhat/eb028700.html

kokavec 2010.10.04. 22:38:22

Szánalmas arcok, ideje lenne felelősséget vállalni a tetteitekért. Örök másra mutogató, önfelmentő, sunyik vagytok, ha azt hiszitek jár nektek a bosszú joga, másnak viszont nem, amikor ti kártékonykodtok.

belakis 2010.10.04. 22:40:19

@kokavec:
mert te vállalsz mikor lefújod, töröd, karcolod?

Van merszed beírni a címet, ahol laksz?

Hajrá :)

belakis 2010.10.04. 22:42:19

@belakis: Sosem értettem miért jó önbíráskodni. Van a bicajon, a kocsin is kormány, a gyalogos is tud kerülni.

Innentől nem értem az egészet :)

Rocko- 2010.10.04. 22:42:22

@kokavec: hát én azt honann tudjam h miért van kissebbségi komplexusod? pszicholoógussal beszélj. majd ő elmondja, hogy miért hiszel minden autóval rendelkező egyént pszcihopatának meg kompenzáló pöcsnek.

TUDOD, A CSIBE 2010.10.04. 22:45:04

@kokavec:

Nekem meg az az elvem hogy lassan eltakarodhatnál már mert sokan unják az ostoba beszédedet.

kokavec 2010.10.04. 22:45:07

@Rocko-: nem mindet. Elég jól felismerhető ki az.

kokavec 2010.10.04. 22:46:57

@TUDOD, A CSIBE: és akkor miről beszélgetnél? Hogy a kezét jobb-e törni vagy a lábát?

Magyar[HUN] 2010.10.04. 22:52:11

Pont a jó kis Octavia RS-t kellett lefújni?(Az Avensisről se feledkeztem meg,de a Skoda jobban tetszik:D) Hát őszintén kívánom, hogy a saját kocsiját is lefújják.

Rocko- 2010.10.05. 00:08:01

@gyvy: már elindultam! 5 óra és csöngetek nálad!

Hurri Kán 2010.10.05. 00:22:15

@Rocko-: BMW jelvény legyen a nyakadba mert különben kiröhöglek!

somlói galuska 2010.10.05. 00:34:41

@kokavec: ja..mondjuk én se értettem, miért nem vette a hátára, és vitte fel a lakásba magával.. a hülyéje.

Ivymike 2010.10.05. 01:32:14

sok jóra persze nem számítottam, mikor olvasni kezdtem a kommenteket, de hogy ez a kis idióta ennyire uralni tudja a társalgást, az nevetséges, a reagálókra nézve is.

Tibi, Pista, valaki...

miért hagyjátok az ilyeneket írogatni?
szemlátomást követitek a kommenteket, én speciel nagyon örülnék, ha kibasznátok az ide nyilvánvalóan provokálni járókat.
az a szememben nem érv, hogy az övé is egy vélemény - azt már a legelején kifejtette, onnantól semmi másra nem volt jó a jelenléte, minthogy felkúrja a többiek agyát.
volt idő, mikor itt értelmesen is lehetett beszélgetni...felejtsem el? :-/

kokavec 2010.10.05. 03:25:17

@Ivymike: volt idő, amikor értelmesen lehetett a nagy többségnek önbíráskodó erőszakot hirdetni, anélkül, hogy valaki fel ne lépjen egy (valóban) provokáló ellenpéldával?
Hjaj, régi szép idők. Ercsi, Fercsi, Kata, Klára... miért hagyjátok :/

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.05. 06:38:26

Uránvárosban egyszer egy kiskölyök fújkált autókat, de azt pont láttam, amikor egy tulaj elkapta... Sztem a srác apjának is felment utána a pumpa...

Amúgy ez nagyon fasza, részemről semmi bajom a graffitikkel, amíg az randa, funkciótlan btonfalakra kerül, nem házfalra, vonatra, autóra.

Egyébként tudod, mikor fogják ezeket elkapni... :S

megszaLott · http://img23.imageshack.us/img23/6862/25ih.jpg 2010.10.05. 06:56:46

Nekünk középiskolában az volt a hobbink, hogy éjjel részegen autótükröket törtünk le, és csajoknak ajándékoztuk. Amolyan menő dolog volt ez, mi hoztuk be divatba 8 éve. Mostanában valaki az én tükrömet ajándékozta el. Nem volt olcsó mulatság pótolni, de még nem vagyok elég öreg ahhoz, hogy az ilyesmin felháborodjak. A kölykek ezt lázadásnak fogják fel, szerintem meg minden generáziónak megvan a maga hülyesége. Az is lehet, hogy aki ezt tette, az lesz az ügyvéded 10 év múlva, mikor benő a feje lágya. Szerintem ez egy gyerekcsíny.
A kulcsozás tényleg köcsögség, olyant mi sem csináltunk. Viszont az én autóm, és a szomszédoké már sok kulcsos karcot kapott. Nemrég már inkább újra sem fényeztettem. De azon sem tudok dühöngeni, pedig imádom az autómat. De attól, hogy valaki ráfúj egy kis festéket, még mindig lehet driftelni vele éjszakánként.

Swind 2010.10.05. 08:15:46

Eddig kb. 100 ezret költöttem az autóm újrafényezésére. Nem festék, hanem Tesco/Auchan parkoló, ajtórányitás. A 3. alkalommal, pont előttem történt. Anyuka készül beszállni az ignisbe, a büdös kölyke, meg erőből rányitja a hátsó ajtót, miközben az öccsének magyarázza, hogy ezzel biztos lehet 250-el is menni. Odaszaladok az autóhoz megnézni mennyire sérült, átnézek anyuka recsegve váltja a rükvercet és már húz is el.

Na azóta, jó távolra állok meg a bejárattól, és IGEN két hely közé, hogy ne tudjanak szorosan mellém parkolni. Köcsögözgetnek, de én többet ezért nem fizetek.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.05. 08:16:22

@kokavec: Ez hogy jött ide amúgy? Elég LOL.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.05. 08:19:29

@megszaLott: Kéne ilyen ponyvát csinálni, ami karcálló, éjjel ráhúzod az autóra... :D

Tükröt egyik cimbi tört le részegen, maga sem tudja miért (ment hazafele matt készen egyedül), kibaszottul beszopta, mert ott volt a tulaj is... :D Csávó amúgy a légynek sem árt, azóta sem érti, miért csinálta... de azóta kevesebbet is vedel :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.05. 08:21:01

"Pláne, ha ez a munkába indulás majdnem délben van, mert hajnal négyig írt."
Látod, jobb reggel hatra járni műszakba, akkor nem nappal fújják le a kocsit :D

szalai 2010.10.05. 09:59:47

És vannok olyanok akik az ilyen barbár cselekedetekben élik ki magukat. Másban nem is tudják. Féreg banda!

Mellesleg nem ártana drága tesztautókkal talán garázsba állni éjszakára.

szalai 2010.10.05. 10:05:05

@megszaLott: A te korodban talán az autótükör már jelentett mint ma. Régen csak egy tükör volt az ajtóra csavarozva. mindenféle formatervezés nélkül. Ma pedig a tükör már elektromosan állítható, irányjelző van benne, színre van fújva és formatervezett. Na ha ezt törik le nem biztos, hogy ki tudot a hibát pár ezerből javítani.

rekszem 2010.10.05. 10:12:39

@Rocko-:

Hát de lehet, várok pár órát, hátha megjelenik a tulaj, hogy aután kresz okítást tarthassak neki.

Ne komolytalankodj már.

Rocko- 2010.10.05. 10:16:17

@rekszem: és ha leköpöd, akkor bezony abból tudni fogja, hogy miért történt. naja.

SapFlow (törölt) 2010.10.05. 10:56:52

Kokavec.... Te valami hisztis tini lehetsz a kommentek alapján, vagy egy megkeseredett családapa akinek nem jött be az élet! Az tény hogy sok autós szabálytalanul parkol még akkor is ha lenne lehetősége rá hogy ne tegye. Igen Én is mérgelődöm ezen néha mert kerülgetni kell őket a járdán. DE még soha eszembe nem jutott volna hogy egyben is kárt tegyek. A biciklisek meg nekem ne jöjjenek itt semmivel. Először tanulják meg a szabályokat és közlekedni utána osszák az eszet. Gondolom te is nagyon örülnél neki, ha pár ilyen kis kotonszökevény akiket az apja baszott jól elkenni vagy 2szer mint engem is anno mikor hülyeséget csináltam, összefújná a frissen vakolt faladat mert nem tetszik neki, hogy a folyosón tartod a kerót és nem fér el tőle... Gondolkozz ember! Mielőtt teleköpködöd a TC-t a sértődött ökörségeiddel!

rekszem 2010.10.05. 11:10:22

@Rocko-:

ha hülye hozzá, akkor biztos nem

ha van esze akkor elgondolkodik

De mondom, a másik, hogy egy telefon a rendőrnek. Az kultúrált és tudni fogja mi történ, az garantált. Papírja is leszt róla. Nem mellesleg úgy 15-30 Ft -ba kerül az autósnak.

Ha ez jobb, mint egy adag csulát letörölni, és főleg nem oda parkolni, hát akkor legyen. Én nem zárkózom el a kultúrált megoldásoktól sem :)

mustacsshe 2010.10.05. 11:26:32

Sziasztok! Sajnos en is jartam mar hasonlokepen, csak nem spray hanem egy eles targyal karcoltak a kocsikat... Egy ejszaka egy egesz utca minden egyes parkolo kocsijat ossze wissza karcoltak. 52 Bejelentes erkezett a rendorsegre. Volt olyan akinek minden egyes reszet a kocsinak osszekarcoltak, nekem szerncsem volt h csak a motorhaztetot es szinte az egesz baloldalt, vagyis 4 dolgot. Persze senki nem latott semmit, pedig kb egy kilometernyi tavolsagon tortent tombhazak kozott egy csutortoki ejszakan Nagyvaradon. Rendorseg kb 2 honap utan felkeresett: egy orult volt aki ongyilkos lett, es vonjam vissza a feljelentest. Mit csinalhatnek viszavontam. Amugy se hittem benne h valaha is latok valami karteritest. Kerdes h ez tenyleg igaz vagy csak a rendorseg latvan h sose lessz megoldva az ugy, hogy ne maradjon megoldatlan ravartak egy ongyilkosra... :-??

kokavec 2010.10.05. 12:09:25

@SapFlow: a nagyívű gondolatmenetedben az a legszebb szál, hogy verni kell a gyereket, hogy erkölcsös felnőtté váljon.

Rocko- 2010.10.05. 12:20:18

@rekszem: "ha van esze akkor elgondolkodik"
csak épp nem tudja hogy min. lehet az a bajod, h épp mercedese van. vagy épp az h lil a kocsi. esetleg h négy kereke van.
indok kell hozzá, azt meg nem közvetítesz felé.
"De mondom, a másik, hogy egy telefon a rendőrnek. Az kultúrált és tudni fogja mi történ, az garantált. Papírja is leszt róla."
na látod, e már hatékonyabb módszer. van is következménye is a tetteinek és az ookat is tudja.

kokavec 2010.10.05. 12:29:22

@Rocko-: egy kutyánál ha késve reagálsz a cselekedetére, már nem tudja összekapcsolni a cselekedetet a reakcióddal. Az ember ennél tovább fejlődött az evolúció során. Ha beáll a bicikliútra a kedves autós és visszatérve azt látja, hogy a vezető oldali oldalsó ablaka le van köpve, jó eséllyel megérti (gyalogos ott nem nagyon sétál). Csak az a baj ezzel a büntivel, hogy kevés - azaz nem ösztönöz eléggé, hogy legközelebb ne álljon oda.
A rendőrség jó lenne, ha működne, de valószínűleg nem történik semmi.

2010.10.05. 12:37:46

Tibby,

Akárki is volt az a kretén állat, ez a cikk csak lökést adhat neki a további "munkálkodáshoz". Vedd le ezt a cikket.

B.

zoles 2010.10.05. 12:41:17

Nem tudom, hogy bárki írta-e már, de én mindenféle ragacsot a Propart cég ragasztó és szilikonoldójával szoktam leszedni! Az értékesítőik marha rendesek, szerintem még azt az egy flakont is házhoz viszik neked, ára 2500... Autóról feliratot, ragasztott díszlécet, matricákat, ilyesmit simán lehoz...

Brigi \"B. A.\" főnöke 2010.10.05. 13:11:46

"Rendorseg kb 2 honap utan felkeresett: egy orult volt aki ongyilkos lett, es vonjam vissza a feljelentest. Mit csinalhatnek viszavontam. "

Ez bűzlik, a nyomozást le lehet zárni azzal, hogy a gyanúsított meghalt, és az 52 megoldott esetet jelentett volna a statisztikában. Nekik is egyszerűbb lett volna az az út, mint felkeresni 52 embert.

Brigi \"B. A.\" főnöke 2010.10.05. 13:12:58

@mustacsshe: Erre reagáltam az előző kommentemben.

nabazzmeg 2010.10.05. 13:25:24

@megszaLott: remélem a saját autódon fekszel, nem fake rendszámma, mert nekem nem kell 5 óra ! :-D

<a href="http://www.danasoft.com"><img src="http://www.danasoft.com/sig/P1366989.jpg" border="0"></a><div style="font-family:arial,sans-serif;font-size:11px;"><p>Sign by Danasoft - <a href="http://www.danasoft.com">For Backgrounds and Layouts</a></p></div>

nabazzmeg 2010.10.05. 13:26:51

persze ez csak vicc volt...

kell az 5 óra.

[img]http://www.danasoft.com/sig/P1366989.jpg[/img]

Rocko- 2010.10.05. 13:38:00

@kokavec: "jó eséllyel megérti"
nem fogja, mert nem tudja miért. a rendôrség pedig leírja, hogy miért.

kokavec 2010.10.05. 13:45:53

@Rocko-: jó hát akkor te nem értenéd meg.

megszaLott · http://img23.imageshack.us/img23/6862/25ih.jpg 2010.10.05. 15:16:54

@nabazzmeg:
Nem értem az 5 órát. De miért feküdnék a más autójára? Különben pont a kedvencemen fexem, amin most is van kulcsnyom, de leszarom, 192 ló mellett elfér pár karc.

megszaLott · http://img23.imageshack.us/img23/6862/25ih.jpg 2010.10.05. 15:22:19

@szalai:
Jaja, 1310-es Dácsiákról törtük le, mert itt mindenkinek az volt akkoriban. Persze mindig más tükör volt, mert a dácsiákon gyárilag sokszor nem volt külső tükör, a piacon meg dobták utánad a tükröket. Ez kb 10. osztályban volt.
Aztán 12.-ben megvettem az első autómat, és az egyik csajom azzal fenyegetőzött, hogyha megcsalom letöri a tükrömet, és elküldi nekem postán:))
Ilyen autó volt, és elektromos tükör volt, de nem működött, akárcsak semmi más azon az autón. De hátsókerekes volt, sperrel:)
i49.photobucket.com/albums/f292/Zola1982/sekalaista/mazda929.jpg

Ubul a vírus:D 2010.10.05. 17:23:59

@Krisi:
Van valami bajod vele hogy ide járok behányni 2 hetente ETZ-s kollega?!
Jobb mintha mondjuk a te küszöbödre végezném el vazze! :D

Ubul a vírus:D 2010.10.05. 18:15:44

@Krisi:
jajj kevés a fantáziád kris, a fehéren mutat a legszebben a fekete festék, kész művészeti kiállítást lehet rá gyártani. Ha tehetséges a pasi lehet le se vakarnám róla.

Krisi 2010.10.05. 19:53:28

@Ubul a vírus:D: írtam én hogy baj? jókat szoktam derülni a hozzászólásaidon, olyanok mint a napiszar.com: nem igényes, nem informatív, de annál szórakoztatóbb, és az a lényeg :)
fekete fehér meg ütős kombó, legalább egyedi lesz a kocsim és kisebb lesz rá az esély hogy valaki ellopja.

@megszaLott: "de leszarom, 192 ló mellett elfér pár karc."

ennyi. ezzel tökéletesen megmondtad az én véleményemet is. az autót nem nézni kell hanem vezetni. ha benne ülök úgyse látom hogy megkarcolták az oldalát, a szabadidőmet meg nem azzal töltöm hogy leülök egy karosszékbe és egész délután a saját autómat nézem.
ha meg már lenne annyi pénzem hogy szép autóm legyen - mondjuk egy Jensen Interceptor -, akkor garázsra is futná a keretből, és a teszkóba se azzal járnÁk.

@Swind: nem inkább úgy volt, hogy két helyre álltál be keresztbe és azért nyitották rád az ajtót? jóérzésű ember nem áll be két helyre, pláne nem olyan szar indokkal hogy félti a szaros fényezését. megérdemelted.

Ubul a vírus:D 2010.10.05. 20:59:33

@Krisi:
Akkor jó, mert javarészénél egyáltalán nem informatív, stilisztikailag igényes disszertációknek szánom őket, (olyanra más fórumokat használok) hanem egy páros lábbal történő szájbarúgásnak valamelyik feltűnően nagy baromságra válaszul itt. Amiből ugye itt nincs hiány.
Hogy egy klasszikust idézzek szabadon:
"Írja ezt le: itt nincs hiány kivakaródzott tanyasi suttyókból!" :D

Ubul a vírus:D 2010.10.05. 21:02:13

@Krisi:
És tudod mi a legszórakoztatóbb, hogy a szaros szerkesztőség bárgyú önelégült barom tagjaiból, épp a kettő legtehetségesebb aki a legjobban bírja a beszólásokat mikor valami kritika éri, sőt még abból csinál poént hogy előre látja kb az egész kurvaanyád hadjáratot amit kapni fog.
És épp a papptibi az egyik akit betennék a jobbak közé a másikat kitalálod magadtól is.

pityulaman 2010.10.05. 21:47:43

PappTibi: részvétem, örülök, hogy sikerült letakarítani az Avensis-ről és az Octavia-ról is a festéket.
kokavec: ha minden szerencsétlennek összefújod az autóját, akkor gondolod, hogy a türhő nem fogja többé elállni a járdát/kerékpárutat?
Egyébként önbíráskodás ide vagy oda, én ha elkapnék egy ilyet, biztos, hogy agyonverném.

kokavec 2010.10.06. 01:14:20

@pityulaman: nem tudom. Ez csak elméleti kérdés. Nem fújkálok autókat.

nabazzmeg 2010.10.06. 17:35:23

@megszaLott: semmi komoly, csak volt egy cikk az indexen, h. egy picsa 5 órát utazott, hogy megölhessen egy másik kommentelőt, persze nem jött össze.
Poénból írtam a fiatalkori tükörtördelésre és arra akartam célozni, h. nem volna nehéz megtalálni téged, ha az az autó a tied és a rendszám nem fake...még1X, poén....
www.danasoft.com/sig/P1366989.jpg

KG80 2010.10.13. 09:16:42

Rohadjon le a keze az összes ilyen tetűnek.. Az a baj, hogy ma már annyi az autó, hogy senki nem gondol bele, minden egyes autó a tulajnak több éves munkájába kerül. Tisztelni kéne más tulajdonát..

@Swind: Erről én is tudnék mesélni. Szemtanúja voltam (messziről), ahogy nekib@sszák egy kocsi ajtaját a frissen polírozott sajátomnak. Mire odaértem, az illető persze elhúzott. Eredmény: 10 centi horzsolás, horpadás (erős volt a szél, talán az is segített rajta). Egy közelben álló megjegyezte a rendszámát, rendes volt. A rendőrségen persze kiröhögtek..

2010.10.13. 15:49:35

Ha elcsípek egy ilyen graffitys kártevőt, az készüljön rá, hogy a maradék festékével kidekorálom az pofázmányát. Tele van a tököm vele, hogy minden elképzelhető felület tele van a kis "kreatívok" keze nyomával. Lift, lépcsőház, kerítés, busz, villamos, autó, házfal, felsorolni se lehet. Egy ismerősöm több százezer forintért festette le a boltját. Másnapra kidekorálta egy patkány.
A yard szarik rájuk(is). Ezért merül fel az, hogy magának kell az embernek intézkedni.

2010.10.13. 16:13:27

@pityulaman: Egyetértek. A járdát, utat elállók kocsiját nem kell összefesteni. Elég ráragasztani egy öntapadós matricát a szélvédő közepére ilyesmi szöveggel: Ön elállja az utat.
Ma már majd minden háztartásban van nyomtató. Egy ilyen nyomtatható, A4-es méretű matrica, ami 4 részre van eleve vágva kb. 35 forint bármelyik papírboltban.
süti beállítások módosítása