Úgy szeretném meghálálni

  2010. október 04. - papptibi Címkék: totalcar flotta toyota gyönyörű avensis

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

A XI. Blitz Weekend képekben
2015-07-27 19:29:36

Gabi, akit az udvari dohányzóhelyen csak Mantás Gabesz néven szólítanak, az idén újabb fejlesztéseket hajtott

Itt sem Ferrariból van a kerítés...
2015-07-16 17:43:31

Az autósport a hőskorban még a városokban zajlott, de idővel száműződött onnan. Aztán az autósport gondolt

A legkirályabb ötlet, amit gumin láttam
2015-06-06 14:02:50

A minap gumibemutatón jártam, bár ilyesmiről nem szoktunk írni, egyszerű megfontolásból. Marha nehéz

Kéne egy Tesla?
2015-05-15 18:19:48

Vagy beérnéd egy villany-Golffal is? Netán utálod a villanyautókat, mert az autó benzinnel megy? Az sem baj. A

Nincs vidámabb dolog, amikor az ember elindul munkába, és ezt látja. Pláne, ha ez a munkába indulás majdnem délben van, mert hajnal négyig írt.

Először a Skodát láttam meg, mivel ez egy nálam lévő tesztautó volt. Már csak meg kellett volna csinálni róla a külső fotókat, és visszavinni. Ám előző este annyi hely volt az utcánkban, hogy a saját Avensisünkkel is itt tudtunk megállni. Vagyis nagyon sok mindennek kellett klappolnia ahhoz, hogy másnap ez a kép fogadjon.

Szép, nem? Igazi művészet.

Azannya! És akkor még finom vagyok

Igen, káromkodtam. És dühös is voltam.

Gondoltam, hogy a Porsche Hungáriát – egy Cascóval a háta mögött – nem vágja földhöz a gyönyörű kék Octavia RS fél oldalának újrafényezése. Engem annál inkább. A 200 lóerős autónak köszönhető, hogy rendőrségi ügy is lett a dologból. Igaz, egyelőre csak papírgyártás, de ha netán megbuknának a srácok, akik tennék, rájuk lehet verni ezt a balhét is. Igaz, ott a ha.

Ebből a szögből még szebb

Azon is elgondolkodtam, vajon ez nekem szólt? Végignéztem a házbéliek ott parkoló autóit, és egy sem volt összefújva, igaz, délben alig állt pár a ház előtt. Szóval, miért csak a nálam lévő tesztautót, és a saját autónkat fújták össze? Egy sértett kommentelő? Vagy valamelyik márkaképviselet beszívott PR-ese így állt volna bosszút? Netán a bringatolvajaim? Igaz, nehogy már ők legyenek megsértve, mert ellopták, és ez nem tetszett.

Sötét alapon tagadhatatlanul látványosabb

Aztán, amikor kiértek a rendőrök, előkerült az egyik házbéli srác, akinek egy fehér Pontiacje van – kiderült, hogy az övét is megfújták egy kissé, de nem pazaroltak: csak a tükörre és a bal első ablakra fújtak. Máshol úgyse látszott volna. Én csak az autók jobb oldalát néztem, ezért nem vettem észre. A srác mondta, hogy reggel látta: további két-három kocsi kapott még az utcában. Előkerült egy merivás is az egyik túloldali családi házból, ő nagyjából az egész délelőttjét azzal töltötte, hogy lepucolja a festéket.

Hát ez megnyugtató. Nem én voltam a célpont. Csak úgy l’art pour l’art belefújtak a nagyvilágba, és ez a két, hozzám kapcsolódó autó is ott volt a festéksugár útjában.

Tulajdonképpen mák, hogy egy PoHu-tesztautót fújtak össze, ahol már az autópark felügyelői kellő rutinnal kezelik az ilyesmit. (Ők kérték a rendőrségi papírt is, ha kellene a biztosítónak, ezt előre egyeztettük telefonon.) Amikor visszavittem szegény Octaviát, előkaptak egy kátrányoldó spray-t, mert az le szokta hozni az egyszerűbb festékeket. Lehozta. Hurrá, tudom, mit kell vennem!

Nem a márka számít, hanem az, hogy kátrányoldó. Ez ugyanis nem oldja a lakkot

Aztán egy hétig nem volt időm foglalkozni vele, ismét jöttek az éjszakázások, ráadásnak az eső is végig esett, nem nagyon lett volna alkalom a pucolásra. Közben próbáltam pozitívan látni a dolgokat, a dühöm már elpárolgott. Hiszen egy csomó jó dolog ért, amióta összefestették az autót. Például, az ezüstmetál, tizenegy éves Toyotát megnézik, mint valami ritka Ferrarit. Továbbá, az emberek folyamatosan a szimpátiájukról biztosítanak, és elátkozzák helyettem azokat, akik ezt tették. Amúgy is, szegény szürke igáslóból sosem lesz sztár, elvégre róla csak annyit lehet írni, ha néha elviszem megmosatni. Hát, most végre szerepelhet, ugyanazokon a hasábokon, ahol Csikós vackai már több százezer leütést megértek. Bekerülhet a TC-flotta elitjébe.

Aztán hétvégén elballagtam, vettem egy flakon kátrányoldót, és nekiálltam.

Valóban lehozza, igaz, a PoHu-nál valami profi anyaggal dolgoztak, én meg a köznépnek szánt Preventtel – ez nem oldotta olyan látványosan gyorsan a fehér festéket, de azért lehetett vele haladni. Igaz, ha sokat fújtam, és volt ideje elpárologni, már nehezebb volt leszedni. Így kis fújás, kis törlés stratégiával mentem végig az Avenis jobb oldalának az összes karosszériaelemén, és oldalüvegén.

Félkészen: az első ajtót és sárvédőt már ledörgöltem

Csakhogy, ez az átkozott spray-festék fröcsög, mint az állat, azért oda is jutott belőle, ahová nem is céloztak. Végigpöttyözte a fekete kilincseket és az oldalsó díszléceket. (Végre tudom, ezért érdemes színre fújt kilincsű/díszlécű autót venni.) Az ablak körüli gumialkatrészekkel nem volt gond, a kátrányoldó szemmel láthatóan a felső réteg gumit feloldva hozta le a festéket, viszont az enyhén rücsis műanyagokkal nem boldogult, semennyire.

Az átkozott spray mindenfelé fröcsög

Nem tudom, mennyi ideig tartott a pucolás, de közben nem voltam vidám. Igazából a kocsinak semmi baja, a lakk sem sérült meg az oldószertől. Mondjuk, a pöttyök nem mutatnak jól a kilincsen, de kipróbálok még pár oldószert rajta – legrosszabb esetben ki kell cserélni, és akkor ismét szép lesz az autó. Illetve olyan, amilyen azelőtt volt.
 

A kesztű kissé elkopott

(Ui: ma elkészítettem a Skoda fényképeit. Tényleg nyomtalanul lejött róla az összes festék. Ezen biztos dolgoztak páran, arról nem beszélve, hogy a fotózás újraszervezésén is. Tudom, ez a dolguk ezekenek az embereknek, de szerintem ők sem örültek az extra munkának. Megértem őket. És a legborzasztóbb: messze nem ez az első autó náluk, amit lefújtak festékkel. Köszönet a fáradozásukért.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr122342621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gpack 2010.10.04. 13:54:04

az ilyen dögöljön meg éhen!!!

cobra525 2010.10.04. 13:57:35

Letörném a kezét annak, aki ilyet csinál...

Rocko- 2010.10.04. 13:58:01

amit hozzászólnék az nem szalonképes.
de örülök, h a vége jól sikerült.

Gab X 2010.10.04. 14:02:04

Együttérzek...
Pár hete vki irígységből (ellenségem nem nagyon van) elejétől a végéig végighúzta kulccsal vagy késsel az alig 2éves autómat a ház előtti parkolóban. Ezen a héten pedig vki nekiment és megnyomta az orrát szintén itt a parkolóban. 1-2 napra rá pedig a számszád autójának az oldalának mentek neki. Szerintetek hagytak cetlit vagy névjegykártyát vmelyik esetben? Gerinctelen köcsög népség.

♥ Kitty ♥ (törölt) 2010.10.04. 14:02:17

Ez pont olyan, mint amikor vegighuzzak az autodat egy kulccsal. A kezet levagnam, az biztos.

Külföldi 2010.10.04. 14:03:21

Tibor, sajnálom. De azon agyalj, hátha nem véletlenül fújták össze a kocsidat, mert direkt a tiédet akarták. Ki haragudhat rád? És miért? És hol lakik és mi történne, ha nyakon vágnád? Az ilyennek a nyelőcsövét kéne telefújni.

Globetrotter2014 2010.10.04. 14:04:09

Én egyszer jártam így külföldön. 3 kis hülye ezzel töltötte az iskolaszünetet. Szerencsére könnyen lejött a festék, de az oldala karcos maradt. Nem egy jó érzés....

Csirke72 2010.10.04. 14:04:31

nem szép dolog, de higitóval simán lejön és a lakk marad is.
Amugy annyi hely van már ahol az ilyesmit rendbe teszik.

Nem kellene ennyira felfujni..

Ez is csak 1 autó...

gyocska 2010.10.04. 14:04:42

Pontosan így lefújt autót láttam 3-4 hete a 9. kerületben, egy polgárőrséges Octaviát. (mármint annyiban hasonló, hogy fehér festék, hasonlóan nagy szórással, de az a motorháztetőre és a szélvédőre kapta.)

1kutya 2010.10.04. 14:06:10

ha elkapják őket, kéretik mindegyikkel 1-1 deci ilyen kátrányoldót megitatni!

majd akkor megtudják a majmok, mit műveltek!

kecseg banda...

Solid 2010.10.04. 14:08:18

Azért várom már azt az esetet, amikor a rongálót/tolvajt egy elmebeteggel hozza össze a sors, az pedig löncshúst csinál a fejéből.

Gyárfás 2010.10.04. 14:10:08

regisztrációhoz kötném az ilyen festékek vásárlását.akkor lehetne nyomot találni.
És a grafiti ellen is használna.

Mobutu Sese Seko Nkuku Ngbendu Wa Za Banga (törölt 2010.10.04. 14:11:45

@Solid: Nem löncshúst a fejéből. Az nem jó. Térdeket szilánkosra törni, az ujjait és a faszát levágni. Esetleg még a szemét is ki lehet nyomni a féregnek.

bervas · http://mt10.blog.hu 2010.10.04. 14:12:15

Én lakkbenzin higítóval, vagy nitrohigítóval szoktam pucolni. Filces graffiti ellen is hatásos.

LordAzazel 2010.10.04. 14:16:02

a nitró szépen leszedi de a gyári fényezést nem bántja

Stock 2010.10.04. 14:16:07

muterom pedagógus...
kellett már bemennem a sulijába elbeszélgetni a fiatalokkal, hogy ez nem éppen helyes, ha jól rémlik éppen egy 20 centi körüli karc után borult el az agyam, ezért sztem hitelesen adtam elő a következő karc következményeit, azóta nem lett újabb! :)

(amikor suliba jártam bejött a diri helyettes egy órán, hogy nem tudna valaki kölcsönadni egy vastag fekete filcet?! egyik srác ügybuzgón előkapta..., mire az ig.helyettes közölte, hogy akkor jössz padot takarítani! :-DD)
ezt kéne valahogy átültetni a jelen helyzetre!

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2010.10.04. 14:18:52

nagyon fontos, hogy a katranyoldoban aromas es alifas szenhidrogenek oldjak a katranyt, ezert tisztitas utan mindenkeppen waxot a kezelt feluletre, mert bar nem oldja a lakkot, jot sem tesz neki a szerves oldoszer...

RÁJEN · http://szirszarjaim.blog.hu 2010.10.04. 14:21:35

A kilincset talán egyszerűbb otthon újra lefújni feketére. Amúgy igen, átok minden ilyen köcsög huligánra!

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2010.10.04. 14:21:59

@Mobutu Sese Seko Nkuku Ngbendu Wa Za Banga: nem javaslom. egyreszt mert onbiraskodas miatt meg teged visznek bortonbe, masreszt egy ujabb ember, akit a te (es sokmindenki mas) adodbol/adojabol kell egesz eleteben ellatni

tord el a kezet, abbol tanul

j311 2010.10.04. 14:22:52

Persze ha ilyenkor elkapja az ember és a maradék festéket a hülyegyerekre fújja, akkor sem a rongáló megy a rács mögé...

Captain Chaos 2010.10.04. 14:23:07

A kocsimat szintén megkarcolták, ráadásul több ütemben.
1. A rendőrség tehetetlen, amire megkértek, hogy tartózkodjak az önbíráskodástól, illetve megkérdezték, hogy tudok-e személyleírást adni. Mondtam, hogy ha tudnék, akkor a kórházat is meg tudnám nevezni, ahol az illetőt ápolják...
2. Mivel van casco biztosításom, most azon töröm a fejem, hogy megcsináltassam e most, vagy csak amikor eladom, hogy a vevő-jelölt lássa. Ha megcsináltatom most, akkor csak azt fogja látni, hogy a kocsi teljes egyik oldala végig van fújva, meg hogy bánatos arccal magyarázom, hogy csak egy rosszindulatú karcolás volt az oldalán végig, aztán vagy elhiszi, vagy nem.

isti77 2010.10.04. 14:25:46

Gyönyörű, szívesen megetetném a flakon tartalmát az ilyen gyökerekkel.

Apropó, kulccsal való meghúzásra van valami megoldás a teljes fényezésen kívül? Nem csak a művelet ára tart vissza, hanem az is, hogy majd egyszer eladáskor ki fogja elhinni, hogy nem törés miatt lett 4 elem kompletten újrafényezve.
Ha pl. ezüst színű lenne az autóm, nem zavarna, de a bordón elég rendesen meglátszik, a TV-shopos mágikus toll is csak összetaknyolta, bár valamennyit halványított rajta.

Alex2000 2010.10.04. 14:26:23

Mi már túlestünk egy kulcs húzáson. Amúgy szerintem egyre több ilyen eset lesz, hiszen az emberek szegényednek, irigykednek, butulnak, aminek ez lesz a vége. Újabb ok, hogy ne vegyek új autót, jó nekem a 10 éves saab, ami egyébként is jobban van összerakva mint egy mai kocsi.

Mobutu Sese Seko Nkuku Ngbendu Wa Za Banga (törölt 2010.10.04. 14:26:31

@gergo: Nem visznek sehova mert lesz alibim. Másrészt meg kellenek az ilyen elrettentő példák, megérik a ráköltött pénzt.

kokavec 2010.10.04. 14:26:38

Az összes szabálytalanul járdára vagy bicikliútra parkolónál be kell vezetni ezt a büntetést. Ha már a rendőrség nem képes tisztességesen dolgozni.

wan2bee 2010.10.04. 14:27:25

nekem a múltkor átsétáltak az autómon. motorház, tető behorpadva, csak nagyjából lehetett visszaütögetni. A maradék komoly lakatosmunkát kivánna. Ott van a lábnyoma a kocsi tetején. És a horpadást nem oldja a kátrányoldó sem..

Kellemes érzések ezek..

mtk001 2010.10.04. 14:27:32

Ha megvannak a "festőművészek", akkor a károsultakat egy-egy flakonnal behívnám a fogdába ...

pickapu 2010.10.04. 14:28:23

Ha látnám, hogy valaki épp ezt teszi a kocsimmal, megütném.
Többször.
Otthon fújkálja az anyukájáét, amit a tőle megvont zsebpénzből majd újrafényeztetnek.

Csirke72 2010.10.04. 14:29:26

Ugyan már mit kell igy felfújni.

Ne legyünk már ennyire kicsinyesek és kisstilüek.

Nem 1989 van amikor a skoda a státuszszimbolumom és vitrinben tartom...

Stock 2010.10.04. 14:33:32

@kokavec: egy ilyet hallanék meg, másnap kiállnék egy baseball ütővel egy kerékpárút mellé!!!! ;)

Solid 2010.10.04. 14:34:15

@Csirke72: Nem felfújta, hanem lefújta. Igazad van, ha a sajátjával csinálja, akkor semmi gond.

arthur877 2010.10.04. 14:35:25

Vazzzzeeeeee...
Teljes mértékben együtt érzek veled, de ha nem volt időd, akkor miért nem szerveztél be valakit, aki azonnal nekiáll leszedni???
Egy hét után már megköt keményen a festék, még jó, hogy nem jött le! Ha aznap állsz neki, a fekete kilincseden nem látszódna semmi! Én ne magyarázd meg, lusta, vagy szerencsétlen voltál, megérdemled, hogy nem jött le a kilincsről...

nickmárlétezik 2010.10.04. 14:36:44

A vonat szabja az ilyen kis gecikre a rövidnadrágot, de lábastól! Nekem 2 éve a vadiúj alig pár napos autóm megkarcolta valami Untermensch a Lidl parkolójába, vélhetően pusztán irigységből. Nem gyengén lettem ideges.

atabi 2010.10.04. 14:37:00

azonnal neki kellett vna látni letakarítani mert minél tovább marad rajta annál nehezebben jön le

sztahanov istvan · http://www.boltban.blog.hu 2010.10.04. 14:37:10

Koncz Gábor mondta anno újságírói kérdére:
- Mi a legnagyobb vágyam az életben? Ott lenni, amikor megpróbálják feltörni az autómat...

Stock 2010.10.04. 14:37:30

@Csirke72: elvi kérdés!
nem az a gond, hogy sokba kerül a javítás.., hanem az hogy önhibádon kívül rá vagy kényszerítve, hogy igénybe vedd!

amúgy ha meg a te általad leírtakat követnénk, akkor hol lenne a határ?
rablás, betörés, lopás, rongálás mind oké??

Csirke72 2010.10.04. 14:38:23

@Solid:

Igy sincs. Begurulsz az elsö mühelybe és ennyi...

Pár 10.000 Ft-ból megoldják a sztorit...

Ilyet nem is tesz az ember szóvá...

Ez elöfordul. Aki ennyire félti az ipari hulladékát az ne vegyen autót:(

Szerinted a franciáknál hány ilyen gép van???? Minden autó valahol törött, de laszarják mert ez csak 1 autó, amit használni kell!

csokiájsz 2010.10.04. 14:38:37

ilyenkor tartsd oda az autód másik oldalát is. (mint ahogy mondás tartja, tartsd oda a másik orcádat is:-D)

Megdobnak kővel dobd vissza kenyérrel. (Mondjuk amikor ez a mondás járta, még nem voltak autók :-D)

Stock 2010.10.04. 14:39:28

@Csirke72: te tényleg sík vagy.. :)

mtk001 2010.10.04. 14:40:09

@sztahanov istvan:
Ezzel az a baj, hogy cselgáncsos barátom majd két órát ült a tolvaj hátán, mire odaértek a rendőrök. (Óbudán.)

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.10.04. 14:40:29

@Stock: Elég egy damil vagy zongorahúr nyakmagasságban kifeszítve. Persze én ilyet sosem csinálnék.. :-D

kokavec 2010.10.04. 14:41:18

@Stock: az ilyen mega tahók kedvéért karcolással is súlyosbítandó a büntetés. Vagy megtanulsz viselkedni.

mohaa 2010.10.04. 14:41:32

@Csirke72: Azért az is elmond valamit, hogy egy ilyen gennyes férget véd valaki.
Talán megszólítva érzed magad?

Stock 2010.10.04. 14:43:34

@newtehen: oktatási céllal beleférhet a rongálókkal szemben! :))

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.10.04. 14:44:22

Az én autóm fényezésébe is belepróbálta valami gyökér a kulcsát, pedig az nem egy értékes autó. Nem fogom újrafényeztetni, javítófestékem van ugyan, de attól se lesz jobb. Tuti, hogy ha megcsináltatnám, egy hétre rá összekúrná valaki megint.

Az ilyen festékes köcsögökkel meg lenyeletném a flakont. Keresztben.

PityMAN_RALLI//////ART 2010.10.04. 14:44:35

Nekem az 5 éves Mitsu Colt-om bal tükrét lopta le valami majom. Benyomott egy csavarhúzót a csuklópontba, meglátszott a nyoma. Hogy vandálkodásnak tűnjön, kiszedte a jobb tükör lapját is. Mellettem két drágább autó parkolt sértetlenül. Gondolom nem akart újat venni a sajátjára, mert 60 000 Ft. Nem volt kellemes nyaralás előtt kiadni. Csak azt nem tudom, mit kezd egy félbetört tükörrel.

Stock 2010.10.04. 14:45:01

@kokavec: én a rongálástól max ideges leszek, de a hozzád hasonlókban törött csontokkal hamar kialakul egy pavlovi reflex! :D

csacse · http://csacsee.blog.hu/ 2010.10.04. 14:45:44

hát most erre mit mondjak, ha levitte a kátrányoldó akkor ennyi. Foglalkozni sem érdemes az ilyen alakokkal, majd a természet kiszelektálja úgy is...
persze ha elkapod akkor a nevemben is jár a füles..

nda 2010.10.04. 14:46:12

Azt hittem aki a TC-nél dolgozik alapfeltétel, hogy a kocsikat biztonságos helyen tárolja pl. garázsban, kertes ház udvarán (vagy akkor haza se vigye a tesztautót)...nem egy 5-10 emeletes panelház-rengeteg kellős közepén, ahol amúgy sem ritkák a rongálások. Ezt a Skodát meg majd szépen eladják nagyon megkímélt tesztautóként! :)

becsületesnepper · www.becsuletesnepper.hu 2010.10.04. 14:46:57

Szerencsés vagy hozzám képest Tibi!
Nekem Budapesten körbe karcolták a Passat kombimat néhány éve, a nagytető kivételével, nagyon precízen , ügyelve rá, hogy a fém látszódjon a karc alján, lehetőleg mindenütt. Nem álltam tilosban , kapuban, tök szabályosan egy parkolóban. 200.000-ért körbe locsolták a kocsit, előtte lefényképeztem , hogy eladásnál ne legyen hiszti, miért van telibe fújva a kocsi

kokavec 2010.10.04. 14:48:34

@Stock: A hozzám hasonlók a saját baseball ütődet nyeletnék le veled. Biztos, hogy megtörten és zokokva távoznál a helyszínről. Szóval valami konstruktívabbat találj ki.

zöldi 2010.10.04. 14:48:42

Az ilyennek ráfújnám a pöcsére a doboz festéket, aztán vakargassa kátrányoldóval.

Kolombusz 2010.10.04. 14:49:21

Hm, ennek meg mi értelme volt, megyek az utcán, és random összefújom az ott parkolókat? Még jó, hogy lejött. Tetszett a lemosatós önirónia:)

Purci Úr 2010.10.04. 14:49:50

Elszomorító... :(
És a tettes még fel se rázta a sprayt, csak fújta mint a vadbarom, attól lett pöttyös. De öröm az ürömben hogy inkább ez, mint a kulcs..., ez még orvosolható, hálistennek.
A környéket nézve, ez angyalföld, Fiastyúk utca környéke?!?

Stock 2010.10.04. 14:50:26

@kokavec: nem kell a szájkarate, azért mert gyerekjátékkal közlekedsz még ne legyél ovis! :))))

Pierr Kardán 2010.10.04. 14:52:59

Az nagyon tetszett, amikor Angliában két ilyen festékfújkálós köcsögöt letöltendő börtönre ítéltek. A két hülye, meg csinált egy internetes oldalt, ahol kérték, hogy írjon mindenki, aki nem tartja helyesnek, hogy börtönbe vetik a graffitiseket.

Pár hét alatt vagy tízezer olyan jellegű bejegyzés jött, hogy nem börtönbe kell őket zárni, hanem levágni a kezüket :-))

Na, ekkor törölték a honlapot :-))

Phrascarica 2010.10.04. 14:54:49

nekem 3 éve végigkulcsozták az egyik oldalát, 230e Ft-ja bánta a biztosítónak ugyanis ennyiért fényezték újra.
Remélem működik a karma :)

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.10.04. 14:56:27

@nda: Ugye te még nem láttál olyat, amikor a szállító meghozza a zsír új, nullkilométeres autókat a szalonba? Mármint végig. Na, ez a mutatvány ahhoz képest csak simogatás volt. Aztán 3 nap múlva megveszed, és vigyorogva azt mondod, hogy ebben az autóban még nem ült senki, és nem javítottak rajta semmit. Pedig de, mert a köténylemez közelebbi kapcsolatba kerül a trélerrel, meg van úgy, hogy a karter is odakoppan.

Hozzáteszem, én is meglepődtem, amikor valaki egy 6, azaz hat kilométert futott autóval úgy indult el, hogy leradírozott róla 30 deka gumit a körforgalomban. A nullrevízió része- mondták a szerelők.

nickmárlétezik 2010.10.04. 14:57:31

@kokavec: Szerinted arányban áll a szabálytalan parkolás azzal, hogy nem tiszteled a magántulajdont? Érdekes az értékrended...
Ennek analógiájára, ha nem a kijelölt gyalogáthelyen mész át az úttesten, akkor törjék el a lábad.

halaloszto 2010.10.04. 14:57:38

Hat baratom, azert tobb muszaki erzeket vartam volna. Azert nem jott Neked konnyen, mert hagytal neki egy het szaradasi idot! Netan meg parkoltal is vele egy kicsit napon, hogy jol raegjen.

A pohu-s csavoknak azert jott konnyen, mert nem voltak lustak, es azon melegeben leszedtek, mielott rendesen kiszaradt volna a festek.

vajk

frankó néró 2010.10.04. 14:57:47

Emlékszem mikor csepelen valami elmeborult fickó gyújtogatta sorban fel a kocsikat irigységből. Lehet valami hasonló idióta csinálja ezt is. De remélem ez nem lesz divat hogy a kocsikat fujkodják le mert hiába van valakinek autója nem biztos hogy tele van zsetonnal nem hiányzik neki a plussz költség.Egy barátom a 8.-ról nézte végig ahogy a metálfekete autóját egy tizenéves suhanc heccből végigkarcolja kulcscsal...rohant is le gondolhatod ...

Purci Úr 2010.10.04. 14:58:58

@Stock: Bözskefalva? =Pesterzsébet?

kokavec 2010.10.04. 14:59:54

@Stock: nah, örülök, hogy elismételted az én mondandómat: "nem kell a szájkarate".

Arra meg ne tartson senki igényt, hogy büntetlenül terrorizálja a lakosságot. Ha keresztbe állsz a járdán vagy a bicikliúton minimum egy ilyen büntetést érdemelsz.

Purci Úr 2010.10.04. 15:00:42

@Stock: Bözskefalva? =Pesterzsébet?

2010.10.04. 15:01:29

így jártál, trabit nem fújnak össze sose

Stock 2010.10.04. 15:03:15

@Purci Úr: igen, igen.. bocsesz, néha már túl természetesen használom a szlenget. :)

kokavec 2010.10.04. 15:04:37

@nickmárlétezik: nem a szabálytalan parkolás (az sokféle lehet), hanem az a szabálytalan parkolás, ami elzárja az utat a járdán vagy a bicikli úton. Arra ez arányos büntetés, mert az mindig szándékos pofátlanság és a többiek semmibe vétele.

Nem csak kijelölt gyalogos átkelőhelyen lehet átkelni. Tanulj kreszt.

Hurri Kán 2010.10.04. 15:05:45

Köcsögök. Rohadjon meg aki ilyet csinál.

Egy Igazi Önkéntes Rendőr 2010.10.04. 15:06:17

@nickmárlétezik:
Továbbá, ha a zebrán áthajtasz, és nem adod meg a gyalogosnak ez elsőbbeséget, akkor is törjék el. Másként nem lesz rend.

fagzal 2010.10.04. 15:09:07

Bár én is eltörném a kezét annak, aki ilyet csinál, azért az sincs rendben, hogy jó ideje az autók már inkább ékszerdobozok, mint használati tárgyak. Ha eleve neoluxszal lenne festve, kit zavarna, ha lefújnák :) Ha nem színrefújt-lakkozott-krómozott-stb. lenne minden autó (még a terepre való is!!), sokkal kevesebbet kellene aggódnunk.

kran72 2010.10.04. 15:09:33

@sztahanov istvan: +Ezt is a Koncz Gábor mondta:édesapám a halálos ágyán a következőt hagyta meg nekem:fiam, ha megdobnak kővel szúrd agyon vasvillával az illetőt!

Stock 2010.10.04. 15:10:29

@kokavec: elismételtem? nem írtál ilyet retardált.. :)

beteg, irigy "ember" lehetsz.. szar lehet neked, őszintén sajnállak!

(még mindig remegek mióta vizionáltam, hogy jössz lentületből a játékoddal, pofánváglak egy parasztlengőssel az ütővel, amiből felpattansz és azon nyomban elveszed az ütőm, amit lenyeletsz velem... brr, félelmetes) :-DD

Stock 2010.10.04. 15:12:24

@kokavec: fujjalak pofán, ha feltartassz a bringáddal?!

BADY 2010.10.04. 15:12:25

Én nem értem mi ebbe a poén.Dögöljenek meg akik ilyet csinálnak.

Hurri Kán 2010.10.04. 15:13:18

@fagzal: már meg ne haragudj, de én most elmegyek hozzád, lepisálom a lábtörlődet majd a bejárati ajtódat bekenem sz...ral.
Majd megvonom a vállam: hát csak használati tárgy (egy darab rongy, meg egy darab fa vagy műanyag), nem?
Mit csinálsz?

Alf (törölt) 2010.10.04. 15:13:38

Nekem veterán autóm van, (citroen ds) ezt is végighúzták kulccsal, motorháztetőt, meg egy ajtót telibe kellett fényezni...

kokavec 2010.10.04. 15:14:38

@Stock: szájkarate. (ásít)

K.teknőc · http://www.homlokzatihoszigeteles.hu/ 2010.10.04. 15:14:58

Az ilyennel egy hónapi Budapest utcáit pucoltatnám.

Alf (törölt) 2010.10.04. 15:15:37

@fagzal: az a helyzet, hogy nem lenne baj, ha szépek lennének az autók, ha már ilyen sokat elfoglalnak a közterületből, legalább ne legyenek ocsmányak.

Stock 2010.10.04. 15:15:40

@kokavec: miről beszélsz csóringer?

Stock 2010.10.04. 15:17:24

@fagzal: ilyen alapon ne legyenek esztétikus dolgaink a vandálok miatt??

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2010.10.04. 15:19:43

@Puckman Éliás: fenéket nem... ott valahogy nem félnek attól, hogy előkerül az "erős" tulaj... a nagypapa, ha látja, legfeljebb elsírja magát, de nem mer odamenni szólni...

KadettGSiforever!!! 2010.10.04. 15:22:22

Azt hiszem, át tudom érezni a helyzetet.
Nos, én ezt tenném - persze, ha rajtakapnám BÁRKI autójával is csinálja ezt:

1.mosoly
2.egy finomat elhelyezett alkar a nyaka alá, illetve egy lábfej bokában - egyensúly kibillent
3.nyekkenő fiatalember nyakához lépés, fej hátra feszít nyakból, kar könyökben feszítve stabil oldalfekvés
4.többször finoman megmasszíroznám a heréjét
5.felállok, leporolom magam, majd mosoly

A mosoly fontos, mert az a legjobb reklám... :D

Bambano 2010.10.04. 15:22:54

szerintem nem kellene ennyire durván büntetni az ilyeneket, hogy kézletörés... elvenni tőlük a flakont és befújni vele a csávót oszt jólvan.

Stock 2010.10.04. 15:28:29

@Bambano: az ilyen csak azt jegyzi meg, hogyha fáj!

Leonard Zelig 2010.10.04. 15:35:05

@Bambano: Igen, de a szájába és a teljes flakont

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.10.04. 15:36:32

@wan2bee: Nekem is végigfutottak már a kocsimon... Péntek este pedig találj meg három fiatal taknyost a városközponttól 5 percre... :(

vancello · http://vancello.hu 2010.10.04. 15:36:43

Dörzsiszivacs+mosószeres víz leviszi a műanyagról simán.

sallaister 2010.10.04. 15:37:17

Elatkozom az ilyen embereket, de biztos olyan lehetett, akinek nincs autoja es nem erzi ezt a fajdalmat, amit ezzel okozni tud.
Egyebkent 'szerencsesen' jartal, en az elmult hetekben szenvedtem hasonlot, talan rosszabbat, ugyanis betortek a hatso ablakomat, de nem vittek el semmit. Szerintem szandekosan bosszusagot akartak okozni es persze nagy anyagi kart is. Es hozzateszem, mindez Ausztriaban tortent! :) Ki hitte volna,hogy itt is vannak 'hulyegyerekek' :D

venszivar 2010.10.04. 15:40:45

Honnan veszitek,hogy csak fiúk lehettek..!? D

Nevetséges,hogy kézletörést emlegettek,azt véghezvinni nagyon nehéz lenne !! Eltörni vagy levágni !! Az eltörés a legjárhatóbb,de az sem egyszerű,ám !Jól seggbe rúgni vagy pofán vágni. Ekkora demokráciába,még ezek is neccesek lehetnek, ez van !!Azért én is rohadtul ideges lennék s nyomoznék.....

kokavec 2010.10.04. 15:41:19

Nem a szerzőre mondom, ő ez esetben senkinek nem ártott, ezért jogosan felháborító az eset. De a festéses bünti kijár sok autóval visszaélő tahónak. Persze jobb lenne a jogszerű rendőri bünti, de amíg ezt csak ötletszerű pénzgyűjtésként tudják értelmezni, addig nem várható javulás.
Festéket a tahóknak! Visszaesőknek meg karcolást!

Normális vagyok? 2010.10.04. 15:47:19

@Stock: Ha a szemébe fújod, akkor biztos fájdalmas lehet! ;)

@kokavec: Nem érted meg, hogy ezzel nem oldasz meg semmit, hogy kárt okozol egy tárgyban?! Ha annyira bosszúálló vagy akkor várd meg a tulajt és BESZÉLGESSÉL el vele! Szemtől szembe sokkal több leszel, nem pedig egy sunyi g.ci!

Mérges 1234 2010.10.04. 15:47:24

Éppen akartam írni, hogy jobb helyre kell költözni, de én pont a Fiastyúk környékén lakom, ponotsabban a Tahiban, az tök jó környék, sosem gondonám, hogy ilyen történik, de most kicsit elbizonytalanodtam.

Ámbár az én autómon, most fényezésre szorulna a balelső sárvédő, a bal első ajtó, a jobb első sárvédő, a jobb első és hátsó ajtó, a csomagtartó, az első és a hátsó lökhárító.

Szóval ártani nem igen tudnak neki.... :D

___chm___ 2010.10.04. 15:50:23

Csirke, te tényleg ilyen egyszerű vagy, vagy valaki segít?

Normális vagyok? 2010.10.04. 15:52:41

@___chm___: Szerinted miről kapta a nevét ha nem az eszéről! De még csak annyi esze sincs mint egy tyúknak, mert ő még csirke. :)

Silent Bob 2010.10.04. 15:56:15

@nickmárlétezik: Szerinted arányban áll a kézlevágás, törés, felgyújtás azzal, hogy valami hülyegyerek összefújt egy kocsit? ;)

kokavec 2010.10.04. 15:59:02

@Normális vagyok? (R'n'R dominatus): már elbeszélgettem párszor bicikliútra parkolókkal. Nem egy konstruktív párbeszéd. Első fázis: egy darabig úgy tesznek, mintha nem látnának, nem hallanának, félrenéznek, stb. Második fázis: ha forszírozod és már látja, hogy nem lehet "kiszálni" akkor jönnek az önmagukat felmentő érvek. De hát nincs parkoló, csak öt percre álltam meg, de hát ki tudsz kerülni, ha felmégy a járdára, stb. Felelősség vállalás nincs, csak másokra mutogatás. Aztán jöhet a harmadik fázis, de az nem jogszerűbb, mint a festékfújás...

sallaister 2010.10.04. 16:00:11

Szerintem teljesen mindegy,hol parkolsz, hol allsz. Megha garazdos van,akkor is a kocsival maszkalsz es ha csak 10 percre allsz meg valahol, ami mondjuk nem a legjobb kornyek,akkor is megeshet :)
Talan akkor nem er kar egyedul,ha nem jarsz a kocsival... vagy nincs is kocsi :D
Egyebkent sajnos ezekkel szamolni kell, teljesen mindegy, hol elsz, hova jarsz dolgozni, stb... ja, meg annor a Mamutnal is benyomtak a hatso lampaburat, kemenyen pengettem azert is :D

Fullár 2010.10.04. 16:01:33

Ma láttam ugyan ilyen lesprézett, piros, új Swiftet a Flórián előtt, tehát a szerkesztőségeteknél. Nem lehet, hogy ott is fújkodtak?
Lehet, valami új divat lesz, remélem engem is megtalálnak...

gyonyoruorszag 2010.10.04. 16:01:40

Részemről simán éjszakázhatna sitten az ilyen... a múltkori tolvajcsajokkal együtt... mondjuk poénból, mint amikor összefújták.

1ns0mn14 2010.10.04. 16:02:05

Mi a rákért jó ez? Dögöljön meg a szomszéd lova is mi?

TUDOD, A CSIBE 2010.10.04. 16:02:22

@kokavec: Meglátnám valamit csinálsz az autómmal,először fejbe vágnálak majd rákötnélek egy csodabringára és magammal húználak.

te szerencsétlen te kárt senkinek sem okozhatsz mert véletlenül elgázolnak ,akkor meg te lennél megsértődve te ostoba paraszt.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.10.04. 16:02:56

@venszivar: >Az eltörés a legjárhatóbb,de az sem egyszerű,ám !

1/2"-os csövet minden kocsiba! De láttam én már 41-es csillagvillást is autóban ilyen célra:)

Stock 2010.10.04. 16:03:29

@Normális vagyok? (R'n'R dominatus): végülis biztos azért vett ilyen festéket mert tetszik neki, akkor igazatok van: nézze csak! szemébe vele.. :)

a bringanáci meg nem fog érteni az értelmes beszédből, hiszen bringanáci... gyerekes és gyáva.. de egyébként megtenni is gyáva, azért ismételgeti itt provokatív jelleggel, hogy a kis üres életét leglább verbális konfliktussal feldobja!
képzeld mekkora igazságot oszt látatlanba, ha valaki a mozgássérült idős rokonáért jött és parkol fel pár percre a járdára... ő meg ameddig tiszta a levegő...... pfff!

Stock 2010.10.04. 16:05:11

@Múmia: igaz, ott legalább nyugodtan dolgozhat a művész, akár órákig is.. :))

Silent Bob 2010.10.04. 16:05:13

@Stock: "képzeld mekkora igazságot oszt látatlanba, ha valaki a mozgássérült idős rokonáért jött és parkol fel pár percre a járdára... "

:D:D:D:D:D

Valld be, hogy te is röhögtél, miközben ezt leírtad.

kokavec 2010.10.04. 16:06:04

@TUDOD, A CSIBE: még egy szájkaratés (ásít)

Hurri Kán 2010.10.04. 16:06:14

@Silent Bob: igen, arányban. Magántulajdon, rongálás, ilyesmi.

_blue 2010.10.04. 16:06:47

@Captain Chaos: ad 2.: fényképezd körbe alaposan, mielőtt kijavíttatod. Szerintem érdmes megcsináltatni, nehogy rozsdásodni kezdjen vagy ilyesmi... persze a sérülés mértékétől is függ...

Normális vagyok? 2010.10.04. 16:06:59

@Múmia: Jó ötlet, jó megoldás, csak egy a bibi, nem mindenki tud havi 25eFt-ot kiadni érte, illetve nincs is elég garázs :(

papass 2010.10.04. 16:07:15

faternak kátránnyal baszták szét a kocsiját, látom most már festékszóróval dolgoznak, ezután mi lesz?? csiszolópapírral esnek neki a verdának?

Silent Bob 2010.10.04. 16:07:20

@gyvy: "Szerinted arányban áll a szabálytalan parkolás azzal, hogy nem tiszteled a magántulajdont?"

Ezt erre írtam.

lwcolors 2010.10.04. 16:08:14

Szóval, letörném a kezét, aki ilyet csinál, perpill nem érdekelne a büntetés :)
Észter hígítóval festékről, üvegről könnyen gyorsan lejön az ilyen. Gumival, műanyaggal vigyázni kell, mert megmarhatja. Takarítottam már le ilyet.

TUDOD, A CSIBE 2010.10.04. 16:09:08

@kokavec: Ha élőben találkoznánk akkor is ásítanál csak akkor még a talpam is benned lenne.

Stock 2010.10.04. 16:09:31

@Silent Bob: ha egyet fúj le, akkor nem!
csak nehéz elképzelni, hogy akiben az ilyen cselekedettel szemben nincs egy morális gát, az megállna egynél....
onnantól meg a leghatékonyabb bűnmegelőzés! :)

Hurri Kán 2010.10.04. 16:10:24

@Silent Bob: Miért itt parkol valaki tilosban?

Silent Bob 2010.10.04. 16:11:25

Milyen kibaszott kemény itt mindenki. :D

tóbiás · http://poorn.hu 2010.10.04. 16:12:32

nekem egyszer egy hévet éppen összefújkáló emberkét sikerült elkapnom... volt ne bántson bácsizás...

Silent Bob 2010.10.04. 16:12:43

@gyvy:
Nem, de én egy konkrét kommentre válaszoltam. Nem a tiédre... ha érted, hogy mondom. ;)

Stock 2010.10.04. 16:13:09

@Silent Bob: miért is?
konkrétan saját példa (is) volt!
vidéki kisvárosban járókeretes nagymuteromat vittem a kórházba, ahol nincs roki hely. választhattam, hogy gyalog-bringa út, vagy a mentő bejárat, vagy 4-500 méter séta! szted hol kellett volna állnom, ameddig bekísértem a kórházba?!?!?!

de amúgy annyi jogos belőle, hogy ha rákérdezel egy tilosban parkolóra, akkor hasonlót mond elsőre..

_blue 2010.10.04. 16:14:04

@papass: meg ugye van még a sav.. illetve a mindent-oldó-festékleoldó, nem tudom, miből van, de vélhetően savas, na, az nagyon durva szerintem...

kokavec 2010.10.04. 16:14:19

@TUDOD, A CSIBE: akkor hívnám az apukám, aki erősebb, mint a te apukád! Mindig tízszer többször.
(ásít)

Bambano 2010.10.04. 16:14:35

@Stock: a fotón levő kesztyű állapotából én arra következtetek, hogy lehet, hogy a ráfújás nem fáj, de a levakarás... :)

Hurri Kán 2010.10.04. 16:17:21

@Silent Bob: így értem, nem olvastam annyit vissza. Elnézést.

jojoka 2010.10.04. 16:18:13

Minap normálisnak látszó gyermekek a házunk előtt azzal szórakoztak, hogy egy fadarabbal próbálták eltalálni az elektromos kábelt. Szerencsére esélyük nem volt eltalálni azzal a nagy fadarabbal amit dobáltak.
Kérdeztem tőlük, hogy gyerekek jól szórakoztok??
Erre megsértődtek. De nem is értem miért?
Pedig biztos, hogy nagyon jó lehetett mert sokáig csinálták lelkesen.
Na lehet, hogy egy ilyen okoskának került a kezébe festékszóró.
Adnék neki vizes rongyot aztán sikáld testvér amíg látod. Az milyen jó lesz majd...

Silent Bob 2010.10.04. 16:18:17

@Stock:
Rokitáblát kiraktad? (De mindegy is, azért lássuk be, hogy nem ez a jellemző.)

TUDOD, A CSIBE 2010.10.04. 16:19:08

Az USA-ban ez nagyon jól van szabályozva.
Nem nyúlhatsz más cuccához és nem tehetsz kárt mert akár fejbe lőhetnek(teljesen jogosan).

Myko 2010.10.04. 16:20:50

Milyen szépek a díszléceid kedves szerző :)
A miénkből már potyogtak le darabok, pl az index után a bal első ajtón vagy a jobb hátsó ajtó elején :(

Stock 2010.10.04. 16:20:56

@kokavec: hajtáspajtás! fejezd már abba mert rohadt unalmas vagy!
itt egyedül te karatéjoltál:
-írtad, hogy te önkényesen festékeznél..
-én írtam ha ez elterjedne, akkor válaszként leütnék 1-2 bringanácit..
-erre közölted, hogy miután leütöttelek, te felpattannál és lenyeletnéd az ütőmet.......
szted ki karatézik????????

Stock 2010.10.04. 16:22:48

@Bambano: gyantáztatnia nem kéne többet az tény! :)
és legalább pár hétig beazonosíthatóak lennének a férgek..
mégis jó ötlet!

venszivar 2010.10.04. 16:22:48

@scheerti: Az eszköz megléte az egy dolog,de azt ÚGY HASZNÁLNI !!! Elméletben én is agyon basznám,de nem úgy megy az......ráadásul,ha meglenne a dolog,akkor igen nagy árat fizetnénk a felindulásunkért,mint magamról is írom,hogy elméletben én is....Szerencsénk,hogy nagyon ritka az mikor mi kapjuk el a szarosokat.

kokavec 2010.10.04. 16:23:47

@Stock: roki visszatér. 6-szoros lakótelepi szájkarate bajnok.

=Daniken= 2010.10.04. 16:28:52

az a megdöbbentő, hogy egyesek fel vannak háborodva ezen (jogosan) egyesek meg simán kárt tennének más autójában, aki szabálytalan...ami csak félig jogos, mert ilyenkor ki lehet hívni a rendőrt, kap egy 15 rugós büntit, aztán le lehet fotózni a kocsit rendszámmal és mail-ben elküldeni a közterületeseknek. az még 30 rugó...
Hétvégén egy öreg ribanc szövegelt a Battaiban, hogy majd jól kiszúrja a gumimat, "ha nem szedem össze amit a kutyám csinált." A vicces csak az, hogy butaságot állított, mert kutya semmit nem csinált, -de ha tette volna, volt nálam egy halom erre tartott eszköz- úgyhogy finoman kilátásba helyeztem, hogy amennyiben tényleg ez történik az autómmal mire visszaérek, ráadásul indokolatlanul, először átmegyek a lakásajtón, a szájával fogja felpumpálni a pótkereket és utána a rendőröket is ráhívom...persze se köszönés se semmi...csak úgy foghegyről délután kettőkor, vendégségbe menet.
baszki, milyen emberek vagyunk már? nem normális, komolyan.

Stock 2010.10.04. 16:30:53

@Silent Bob: nem raktam ki, nem is tudom hogy volt e még akkor neki, de sztem lényegtelen!

nyilvánvaló, hogy nem emiatt van annyi tilosban parkolás.., pusztán arra próbáltam rávilágítani, hogy nem tudhatja önkényesen rongáló barátunk, hogy esetleg nem okkal parkolnak e a tilosban!!
és ameddig ez a tény nem tisztázott, addig eszméletlen féreg dolog másnak kárt okozni!

egyébként számomra is kevés bosszantóbb van az autós közlekedők részéről.. egy ideig bőszen oktattam a hyperek rokiparkolóiba állókat, sőt gondolkoztam énis a tökrük lerugásán, de pont az imént leírt gondolatmenetem okán tettem le a dologról........

Silent Bob 2010.10.04. 16:31:05

@=Daniken=:
Fényképezőgép nincs nálam, bicska viszont igen. :D (just jokin')

Silent Bob 2010.10.04. 16:32:06

@Stock: "de pont az imént leírt gondolatmenetem okán tettem le a dologról........ "

Jaja, én is így vagyok vele. + félek, hogy elpicsáznak. XD

dekás dezső 2010.10.04. 16:33:36

az én tizemsok éves roncsautóm mindkét oldalát fémig végigkarcolták a lakótelepi faszagyerekek. nem végeztek fél munkát, elejétől a végéig végigmentek rajta. szinte hallottam lelki füleimmel, ahogyan a sokat szenvedett öreg jószág panaszosan nyöszörög a testét karistoló könyörtelenül haladó szerszám kínzó támadása alatt.
ki tudja miért kapta? - nem is ott lakom.

Beefboneknock (törölt) 2010.10.04. 16:39:15

vettem infra kamerát figyeli éjjel nappal az autómat, leszarom, hogy közterület, ha valami van feldobom netre egy kis vérdíjjal a csávó fotóját így még neki is van esélye rendbe tenni mielőtt becsönget hozzá Lolka és Bolka :), máshogy nem lehet csak önbíráskodással :( , kilenc újjal már nem fog kárt okozni ezután kétszer is meggondolja

anyahajókabinajtóhajtogató 2010.10.04. 16:39:26

Sok kis unatkozó degenerált buzigyerek. Lopnak és rongálnak mindent amit meglátnak... Nálunk három kis picsa (igen kis csajok) hajnalban bejutott a ház előterébe és felgyújtották a szemetest meg a reklám újságokat... Vissza néztük a kamera felvételeit, ott vigyorogtak a degeneráltak.

gulasZuppe 2010.10.04. 16:39:43

ez legalabb nem "mély"
nekem az autom vagy 6 helyen meg volt karcolva (nem tudom ki csinalta, evek alatt szaporodtak a 10cenits vágások rajta), aztan meguntam megcsinaltattam kb 70EFt-omba került -több elem-, azóta mégdurvábban meghúzták az elejét teljes festekreteget leszedve...
az autót el akarom adni, hat persze hogy senki nem hiszi el hogy nem volt összetörve, csak fényezve a karcolások miatt, nem azonos a réteg, nemkell szevasz. fasza.

sallaister 2010.10.04. 16:43:12

Veletlenul nem ezek a gyerekek azok akik "kerulik az iskolakat"? :D
Biztosan unatkoznak.

gulasZuppe 2010.10.04. 16:45:39

vannak alapból hülyegyerekek (voltak osztalytarsaim akik mindig mindent rongáltak, dühöngtek, vagdalkoztak - ha kukát láttak...)
vannak olyanok akik azzá válnak pia/drog hatására agresszivek lesznek es mindenben kart tesznek
éjszaka gyakorlatilag semmi sem védi az utcán hagyott járműveket
(talán a belső kerületek kamerával megfigyelt részei: de úgy tudom azokat a felvételekt csak külön ügyészi utasításra adják ki, tehát nem tudod használni....)
ja és mégegy: a mammut parkolóba álltunk, és a kocsinkról leszakították a hátsó szárnyat és elvitték. ott volt a kamera, ott volt a felvétel. csak éppen használni nem lehetett mert a felvetelt ki nem adjak...akkor meg minek van?)

hülegyerek 2010.10.04. 16:46:13

Sziasztok.
én a megelőzésben hiszek.
Régi kadettomra vigyáztam,törődtem vele,és ez volt a szerencsém.
Mindig lewaxoltam.
www.turtlewax.com/main.taf?p=2,1,4,6
Nem a reklám hely,de nekem bevált.
Eljött a műszaki ideje,kadét alja rohadt,szakihoz vittem,hétfőn megcsinálta,szerdán elvitte műszakira,csütörtökön átvettem.
Fizetés után,már otthon vettem észre,hogy a jobb oldalát(lökhárítótól,lökhárítóig) véletlenül sikerült neki alvázvédővel összekenni.
Elsétált a kocsi mellett ecsettel,és hát véletlenül végighúzta rajta.
Cirka 4 napja száradt rajta a bonomit,és vizes ronggyal letöröltem róla.
Tiszta TV shop.
Mondjuk a műszaki előtt vaxoltam,hogy szép legyen.:)

Izomagyu 2010.10.04. 16:47:04

Parasztok Pesten? Hogy a faszba?

kokavec 2010.10.04. 16:47:42

Az autós (már aki olyan, mint pl. Stock) egy környezetére többszörösen veszélyes pszichopata. Saját jelentéktelenségét úgy próbálja ellensúlyozni, hogy pszichésen eggyé válik az autójával, mintegy a személyiség kiterjesztéseként.
Ettől aztán úgy érzi, hogy nagy és erős (1,5 tonna vas).
Státusz szimbólumként értelmezve sikeresnek képzeli magát tőle.
És mint ilyen több jogot is képzel magának. Nem a demokráciában, hanem a hierarchiában hisz, és azt hiszi feljebb áll a ranglétrán az autó okán.
Az autó egyszerre a férfiassági szimbólum, a fallosz meghosszabbítása és a női princípiumoké is azáltal, hogy a megszerzési- birtoklási vágy legfőbb tárgya. Gyakorlatilag egy áttételes szexuális kielégülés. Valójában csak áttételes kompenzáció.

Ezzel szemben egy egészséges lelkületű, intelligens embernek az autó egy használati tárgy, személyiségére, önbizalmára, világnézetére semmilyen hatást nem gyakorol.

Hurri Kán 2010.10.04. 16:49:52

@kokavec: már meg ne haragudj, de én most elmegyek hozzád, lepisálom a lábtörlődet majd a bejárati ajtódat bekenem sz...ral.
Majd megvonom a vállam: hát csak használati tárgy (egy darab rongy, meg egy darab fa vagy műanyag), nem?
Mit csinálsz?

TUDOD, A CSIBE 2010.10.04. 16:50:10

@Stock: Ez ki ez a barom? Már nagyon unom de az írásaimra nem tudott választ adni:).

TUDOD, A CSIBE 2010.10.04. 16:51:31

@kokavec: te ezt azért nem tudod mert 50 éved alatt sikerült egy Logan-t összehoznod.

Hidd el más élvezi az autóját;).

kokavec 2010.10.04. 16:53:51

@gyvy: ott a válaszom 15:41:19-nél:
"Nem a szerzőre mondom, ő ez esetben senkinek nem ártott, ezért jogosan felháborító az eset."

skovalsky 2010.10.04. 16:54:27

Mégis összejött belőle egy semmitmondó poszt, ergo neked pénzt is hoz a konyhára úgyhogy kéretik nem túl hangosan sírni.

BMW /// 2010.10.04. 16:54:51

@kokavec: Te tényleg ennyire nyomorék vagy ?

kokavec 2010.10.04. 16:55:29

@TUDOD, A CSIBE: én is arról beszéltem, aki "élvezi" az autóját.

Hurri Kán 2010.10.04. 16:55:39

@kokavec: akkor az autótulajdonosok pszichéjét lehet vitatni a magántulajdon szentségét nem.

gulasZuppe 2010.10.04. 16:56:10

az autó használati tárgy de "élvezeti cikk" is - persze ezt csak az tudja, akinek volt olyan autója, és tud élvezni is :D
(tudom most az jön, hogy 100 is volt - egyszer az apukamvilagaba is beszólt egy gyereke, hogy ő már annyi nővel volt, inkább buzi lesz :)))

kokavec 2010.10.04. 17:00:37

@BMW ///: "Te tényleg ennyire nyomorék vagy ?"
Ilyen nickname-vel kérdezed? Rólad szólt, amit írtam. Ja, hogy éppen ez zaklatott fel?

hülegyerek 2010.10.04. 17:02:01

Na megint a ku...va anyázós részre értem ide XD
Most jön a politizálás?

s.o.v.i.e.t 2010.10.04. 17:13:36

így kiglancolva a 14. képen tiszta demo autó!:)) szerintem te átversz itt mindenkit és csak fotóboltban fújtad meg és utána törölgetted át (vagy csak léjer trükk az egész). így lejöhetett a cikk:)
PoHu reklám gyanú és Prevenciós flakon kampány!! lebuktál! :))

kokavec 2010.10.04. 17:19:53

@gyvy: ha egy magántulajdont szabálytalanul mások kárára használnak, és az ezt megakadályozni hivatott rendőrség semmit nem tesz, akkor már ne várj el olyan nagy tiszteletet az adott magántulajdonra nézve.
Ha Stock pl. a baseball ütőjével piszkálna, akkor sem lennénk tekintettel arra, hogy az az ő magántulajdona.

Ubul a vírus:D 2010.10.04. 17:47:36

@kokavec:
Futóbolondkám, te nem kicsit vagy egy tömény szánalom. De épp ezért tapsoltam a sünöknek mikor a marháinak ezsébe jutott végigmeszelni a hülye debil sorstársaidat a kocsimentes napon a szaros biciklijeik miatt.
Na az nem kicsit volt poénos!

Tibi, az ilyet prímán lehozza a kozmetikai boltban kapható körömlakk lemosó. Lehet h kicsit kimattul tőle a műanyag, de garantáltan lehozza a többhetes festéket is.

Az ilyen meg a végtelenségig fel tud baszni hogy valami szarházi heccből végighúzza a szerencsétlen kocsit, hogy aztán egy vagyonért újra kelljen fújni, pedig azelőtt évekig sikerült normális állapotban tartani.
Annak aki pedig el akarná adni utána és nem fotózta le előtte, max annyit javasolok hogy szedje le a kárpitot belülről, aztán mutassa meg a seggfej vevőjelöltnek, hogy megnézheti a lemez teljesen sértetlen, egy minimális horpadás nincs benne.
A lakatolásnak ugyanis komoly nyoma van. Számtalan elem van újrafújva az egyémen is, 20 év alatt összejön pár festékhiba kimattul, stb, de attól még teljesen sértetlen.

Ubul a vírus:D 2010.10.04. 17:51:59

Amúgy erről a kátránylemosóról még nem is tudtam, pedig tényleg jogos, mert sok helyen látok faszán összevert ajtókat.

Pl van nekem is rajt egy jó nagy szurokfröccsenés, de fasz fog szórakozni miatta, meg megveszek egy alkalomhoz 2000 ért egy flakon ilyet.
Nem tom miért nem lehet decis kiszerelésben 200-ért dobálni ilyen szarokat?!
És tibibá' használj vattapamacsot a körömlakk lemosóhoz, azzal szuperül tudod adagolni, mert abból nem szabad sokat ráburítani, mert ha egy kicsit is lefolyik a műa. részről a lakkozásra azt is megoldja! Sok sikert, szebb jövőt!

Herman 2010.10.04. 17:52:46

Kokavec:

aki más tulajdonát szánt szándékkal megrongálja, az ujjvlevágással büntetendő.

Én nem vacakolnék, megtenneém.
Ha meg utána is hepciáskodna, zsákba küldeném haza...

Annyi meg egy bambi.

kokavec 2010.10.04. 17:54:23

@Ubul a vírus:D: gondolom akkor is tapsolsz a sünöknek, amikor a kinn felejtett 30-as táblánál gyűjtik a pénzt az országúton. Vagy akkor fel vagy háborodva? Nyomi.

xcomman 2010.10.04. 17:56:30

@BMW ///: Hagyjad, majd elcsapja egy betepet bmw-s aztan irni sem fog tudni^^

(ha mar trollkodunk)

kokavec 2010.10.04. 17:56:55

@Herman: és mi lesz azok ujjaival, akik agyműködés nélkül nyomkodják a klaviatúrát?

tükörfúró 2010.10.04. 17:58:09

Autófújkálás? Mi értelme?
Még csak különösebb kárt sem okoztak, többekközött ezért kizárt az ideges kommentelő, meg a többi.

Aki balek, az balek, nem az oldószerrel volt a baj, hanem órák, napok, hetek..., nagyonis számít számít meddig van rajta.

Valami izmosabb, jobb fedőképességű cumó, vagy több réteget fújnak, és egy hét után, -pláne nyáron, mikor szinte ráégeti a nap-, simán újrafényezés lesz a vége mégis.

Egyébként meg ismét jópont ez csikós "roncsainak", a mercit nitrohigitóval is leáztathatja, a régi még nem vizes trutyi metálfények és hőkamrában ráégetett autólakkok megtámadhatatlanok, veterán kocsikon lévő valódi krómdíszek és üvegek sem veszik fel az ilyesmit..

Korabeli luxusautók fényezésével a tömény kromofág sem csinál semmit, ha pár perc múlva letörlöm. Gondolom idő amig bejut a lakk mikrorepedésein (természetesen bontott elemeken próbálgattuk)

Azt már nem is keverem ide, ha az a demókocsi le volt vaxolva, ahogy kell, a festék nem képes a teflonos korszerű védőrétegeket egyenletesen megbontani, tehát elég azt leoldani és a festék simán letörölhető.

A festetlen műanyagokba (díszléc, kilincs) sajnos beivodóik, azért is lehet szépen az idős, napszítta elemeket fekete festékekkel "felújítani", (a szilikontól is újszerűbbek leszenek egy időre).
Vagy finoman megcsiszol és ha kell lefúj feketével, vagy simán csere.

loláb 2010.10.04. 17:58:39

A kilincsnél az ajtót jó vastagon maszkold körbe, hogy ne maradjon fededetlen fényezett rész, és óvatosan nekiállhatsz denaturáltszesszel, vagy körömlakklemosóval. Nem locsolva, csak szépen, ruhát bemártva, fogkefével.

akos696 · www.focusauto.hu 2010.10.04. 18:03:06

Pár éve körbekarmolták a grafitmetál autómat, de úgy, hogy a tető kivételével minden kapott. Le lett fényezve, jó drágán,aztán ahogy megjött a festőtől, kb 2 órát állt a ház előtt csillogva villogva, aztán még jobban körbekarmolták, most már motorháztetőt horpadásig nyomva. Majdnem sírva fakadtam. Utána évekig úgy maradt csak az eladás előtt lett lefestve megint, de úgy, hogy többet ne kelljen vele otthon parkolnom.

rekszem 2010.10.04. 18:04:35

A bringa úton álló kocsiknak csak simán elég az ablakára köpni :)

Kárt nem okozol, de lehet, hogy legközelebb nem áll oda.

Vagy ha ez barbár dolog, akkor kultúráltan kihívod a rendőröket és kifizeti a 15 rugót.

Ettől függetlenül a parkolóban minden autót végigrongálni... hát, törném a kezét az ilyennek. Ismerősöméknél az utcában minden autó kerekét kivágták.

BMW /// 2010.10.04. 18:07:42

@xcomman: :D:D

@akos696: Akkor valaki nagyon haragudott rád vagy rossz környék. Én tuti felakasztottam volna magam ha ez velem történik így.

Sam75 2010.10.04. 18:14:27

Helló!

Én annak idején a skoda 120-ra 5 L radiátorfestéket kaptam a hátsó üvegre a tetőre és az alső üvegre no meg mindenhova ahova agravitáció vitte. A nagyját sikerült úgy ahogy leszedni a többi meg PREVENT kontaksprayvel meg zárolajozó jégoldóval szedtem le annyira hogy haza tudjak menni Miskolcra éjszaka. Szval a prevent az jó cucc :-))

A fekete részek (gummi műanyag) ajánlom a "fekete króm" terméket, ezek gyönyörűen takarnak és vízlepergetőek is. A kb 1000 Ft-os is tökéletes.

A mikelandzselók meg kapják be. :-)

TUDOD, A CSIBE 2010.10.04. 18:34:11

@rekszem:

Azaz köpjük le más autóját. Basznám úgy pofán hogy hazáig gondolkozna biciklizése közben.

sarmentaceous 2010.10.04. 18:47:43

A házfalak (villamos, vonat, utcatábla,..) összefestését nézve mindig azon gondolkodtam, vajon miért nem fújják le ezek a vidám fijúk-leányok az autókat is. Olvasva a történteket őszintén örülök a fejleményeknek, mert most talán a népharag elbánik a szarháziakkal. Türelmünk (vagy közönyünk?) egyébként végtelen, de ha eccer a verdánkhoz nyúlnak ....!

Jaffar 2010.10.04. 18:49:47

@TUDOD, A CSIBE:
Ha a bicikliútra parkol, akkor még a gazdáját is leköpném annak a tetves autónak, pedig még biciklim sincs.
/pfej

rekszem 2010.10.04. 18:53:10

@TUDOD, A CSIBE:

Igazad van, a tidédre rendőrt hívok, és fizetsz mint a katonatiszt :)

kokavec 2010.10.04. 18:53:45

@sarmentaceous: "Türelmünk (vagy közönyünk?) egyébként végtelen, de ha eccer a verdánkhoz nyúlnak ....! "
Na ez az, ezért kell az autósokat a töküknél fogva (tehát a fallosz kompenzáló autóiknál fogva) büntetni. Ha szabálytalankodásaikkal pofátlanul terrorizálják a többieket. Festéket nekik!

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2010.10.04. 18:54:57

kétszer is elolvastam, hogy jól látom-e, amit írtál

kétségtelenül igaz: az jelent meg a TC-n, hogy a Po-Hu-nál valami jót csináltak

hát erre iszunk (:

redriot77 2010.10.04. 18:58:19

@Csirke72:
"Pár 10.000 Ft-ból megoldják a sztorit..."

Persze. Ha valaki véletlenül nekimegy a parkolóban, és azt kell kijavítani nincs is azzal különösebb gond. Baleset, véletlen, előfordul.

De hogy néhány kis agynélküli gyökér szándékosan megrongálja más ember tulajdonát, az nehogy már egy társadalmilag elfogadott norma legyen.

Vagy legyen, de akkor az első dolgom az lesz hogy meglátogatlak téged vagy vmelyik másik "azautócsakegyhasználatitárgy"-at, és összefújom a garázsajtótokat. Ígérem meg fogom engedni, hogy csendben végignézzétek ahogy alkotok. Nem fogok én semmi rosszat csinálni, csak a ti garázsajtótokon szeretném szabadjára engedni az önkifejezés utáni vágyamat. Hiszen az csak egy használati tárgy. Ha nem tetszik amit festek, majd elballagsz a tescoba, vásárolsz festéket párezer forintért, és szépen újramázolod. Én pedig újra ráfestek valami kedves ábrát. Jó lesz így mindkettőnknek, nem-e? ;) Egy picit sem leszel mérges ugye? Mert azt nem venném a szívemre! :)

TUDOD, A CSIBE 2010.10.04. 18:58:52

@kokavec: kis szerencsétlenem valami újat nem tudsz?(ásít)

kokavec 2010.10.04. 19:02:48

@TUDOD, A CSIBE: na látod, pont ez volt számodra a mondanivalóm, amit megismételtél.

kokavec 2010.10.04. 19:05:12

@redriot77: ha önkifejezni akarsz elég csak böfögnöd egyet.

Humberto (törölt) 2010.10.04. 19:05:30

Lehet ötletelni, hogy mit kéne csinálni az ilyenekkel. Én leginkább azt kívánom, a legközelebbi fújkálásnál kapják el őket, majd irány a Gyorskocsi utca. Ott aztán tágul az ánusz, tisztul az ész...

rekszem 2010.10.04. 19:06:00

Egyszer mentem haza és az egyik lakó zsír új golfja nagy csűnyán el volt intézve. Üveg betörve, minden karosszéria elem keményen benyomva, stb.

Azt hittem basebball ütővel mentek neki, vagy vasrúddal, de kiderült, hogy a saját tulaja részegen, puszta kézzel intézte el :)))

De egyster münchenben is láttam egy akkor vadi új s classet szanaszét verve, karcolva.

vkindustrial 2010.10.04. 19:09:12

Nekem egyszer a piros Fiat Uno Turbomat fújták le hőálló ezüsttel. Nem kicsit lettem mérges. Aztán előkerült a VIDEO 90 fejtisztító spray, ami a barbárok "művészeti" tevékenységét minden nyom nélkül eltávolította; az eredeti fényezést nem bántotta. Egyébként a CD tokra ragasztott bűnronda hologramos MAHASZ címke ragacsától kezdve az árcédulák maradványáig, összeujjlenyomatozott CD-kig mindent frankón tisztít.
www.kontaktspray.hu/?Term%E9keink:Tiszt%EDt%F3k_%E9s_kontaktjav%EDt%F3k:Video_90_m%E1gnesfej_tiszt%EDt%F3

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2010.10.04. 19:11:00

a fő gond MO-n az, hogy ha elkapsz egy ilyet, és jól megagyalod, vagy csere képpen lefújod a paprika spray-vel, még neked lesz utána kellemetlenséged belőle

na ez a röhej, ezen kéne változtatni, mert ezért röhög a tulaj pofájába a rongáló

Glg 2010.10.04. 19:12:05

@kokavec: te egy gyökér vagy úgylátom.

a kulccsalkarcoláshoz:
van egy munkatársam, aki megkarcolt egy kocsit mert szerinte túl közel állt hozzá a parkolóban (egyébként nem, mert az ajtó az első gátlóig simán kinyílt). nem hittem a szememnek, pedig dolgozó főiskolát végzett ember, és még kocsija is van-sőt vigyáz rá mint a hímestojásra. semmi kivetniválót nem látott a dologban amikopr rákérdeztem h ez mi a fasz volt ugyan. szóval az ilyen sunyi köcsögök akárhol meglapulhatnak akár a környezetedben is.

szunyii 2010.10.04. 19:13:53

Ó, ha látnám őket, miközben ezt csinálják az én kocsimmal...
Megvárnám míg végeznek aztán játszhatnának olyan "bikás-spanyolosat" :DD

PappTibi!
Részvétem, szegény Avensis nem ezt érdemelte.
A miénket volt, hogy megkarcolták, meg volt hogy az ablaktörlő lapátokat tépték le, de ilyen még nem volt :S

kokavec 2010.10.04. 19:14:21

@Glg: az tényleg egy sunyi volt. Én nem ilyen vagyok :)

TUDOD, A CSIBE 2010.10.04. 19:19:50

@kokavec:
te egy szerencsétlen stresszes barom vagy. Remélem egyszer észrevesz valami nagyobb darab és rendesen elintéz hogy többé nem tudsz rongálni.

papptibi 2010.10.04. 19:20:15

@s.o.v.i.e.t: ilyesmire nem szánnék ennyi időt:)

redriot77 2010.10.04. 19:21:35

@kokavec: nem hiszem el... Ha nem húzzuk meg sehol sem a határt, akkor eljutunk odáig, hogy hétköznapi dolog lesz beszarni idegen lakásokba az ablakon keresztül.

Ha az autók összefújkálása elfogadott dolog lesz, akkor ezek a kis surmók továbblépnek. Harminc éve még megelégedtek azzal hogy panelházak aljára kanyarítottak néhány betűt neoluxszal, aztán jöttek a vonatok, műemléképületek, családi házak. Most eljutottunk az autókig. Mi lesz a következő célpont?

" ha egy magántulajdont szabálytalanul mások kárára használnak"

Megrongálnak. Ne ködösíts baz+.

kokavec 2010.10.04. 19:22:40

Na most: a hozzászólók kb. 80 százaléka erőszakkal fenyegetőzik, tehát önbíráskodással. Persze nem csoda, amikor a rendőrséget csak azért tartjuk, hogy néha minket zaklasson.
De amikor azt írom, hogy a pofátlan szabálytalankodók, pl. a bicikliutat vagy járdát szabálytalanul elzárva parkolók ugyanilyen festék büntetést érdemelnének, (szintén a rendőrök impotenciája miatt)akkor kb. ugyanez a 80 százalék megint csak fenyegetésekre képes.
Hát most akkor hogy van? Kettős mérce? És ráadásul ez fel sem tűnik a barmoknak.

kokavec 2010.10.04. 19:27:09

@redriot77: azt nem értetted, amit idéztél. Ott arról volt szó, hogy ha az autós pofátlanul szabálytalankodva mások kárára van...

akos696 · www.focusauto.hu 2010.10.04. 19:43:43

@BMW ///: A környék jó, de sajnos, ha valami elme roggyant rád kattan és az az élete, hogy kifigyeli, mikor és hol árthat neked, az ellen nehéz védekezni...

lwl (törölt) 2010.10.04. 19:44:01

"Valóban lehozza, igaz, a PoHu-nál valami profi anyaggal dolgoztak, én meg a köznépnek szánt Preventtel – ez nem oldotta olyan látványosan gyorsan a fehér festéket, de azért lehetett vele haladni."

Nem a VW-muhely dolgozik urtechnologias vegyszerekkel, hanem a Prevent egy kalap szar. Csodalkozom, hogyhogy letezik az a ceg meg egyaltalan, ki tartja el oket.
www.sonax.de/Produktsuche/%28node%29/12960/334200-SONAX-TeerEntferner

DATSUN 2010.10.04. 20:13:06

Sziasztok! Nekem a datsunomon sikerült végiggyalogolnia valami gyökérnek a Műszaki egyetem előtt! Éjszakás műszakom volt (metróépítés) és reggelre a barom a hátsó lökhárítócsomagtartó tető vonalat végigjárta,a motorháztetőre leült,persze a lába megcsúszott rajta,majd leszállt. Kérdem én miért??? A parkolóban? Nincs járda? Vagy a RIOból hazafelé nem volt jobb dolga? És ha látnám se verhetem agyon egy 3/4es nyomatékkulcsal mert önbíráskodom és nem tarthatnám ott a rendőr érkezéséig,mert akkor meg a szabadságjogában korlátozom???hogy van ez? Csak egyet kapjak el! Istenem csak egyetlenegyet!

Rocko- 2010.10.04. 20:34:10

@Múmia: na az az ami a házak, lakások jelentős részéhez nem tartozik.

lutria 2010.10.04. 20:34:43

Én a munkahelyemről szereztem Kleenspray nevezetű tisztitószert(kizárólag szakipari felhasználásra:),úgy lehozza a pár napos-hetes festéket,filcet,lakkfilcet mintha vizfesték lenne.

Rocko- 2010.10.04. 20:37:25

@kokavec: remélem kiteljesedtél, most hogy leírhattad a kisebbségi komplexusodat.

gnme 2010.10.04. 20:58:10

- Indián lakik a szomszédban?
- Uzsorás bűnöző?
- Rettegtek?

Nem? (...)

Akkor minden más kutyafa*a habbal.

Élvezd a napfényt.

r7zw48 2010.10.04. 21:01:10

@Solid: „Azért várom már azt az esetet, amikor a rongálót/tolvajt egy elmebeteggel hozza össze a sors, az pedig löncshúst csinál a fejéből.”
A löncshúsossal csak az a baj, hogy ugyanaz mint a festékfújós, neki sem kell semmi különös ok (mármint külső – mellesleg ezt hívjuk elmebetegnek), úgyhogy ezt várhatod, nagyon kicsi az esélye, hogy összefussanak, és a festékes pont egy löncsöst fújjon le, illetve hogy a löncsös pont egy festékesből csináljon ..., hát izé, szóval ilyen löncshúst.

r7zw48 2010.10.04. 21:02:41

@Gyárfás: „regisztrációhoz kötném az ilyen festékek vásárlását”
Ja! Meg a löncshúsozást is. Akkor talán már meg is merném kóstolni.

Stock 2010.10.04. 21:03:50

@Silent Bob: az se mellékes szempont bizonyos, általában tilosban álló autóknál... :)

r7zw48 2010.10.04. 21:05:02

@Mobutu Sese Seko Nkuku Ngbendu Wa Za Banga: „Térdeket szilánkosra törni, az ujjait és a faszát levágni. Esetleg még a szemét is ki lehet nyomni a féregnek.”

Hát ez van, ha már nem igen tanulmányozzák az emberek a Bibliát.
„Szemet szemért, fogat fogért” – ugyibár.
Ami nem csak azért van igazándiból, hogy a bűnöst legalább annyira büntessék, mint amennyire ő bűnözött, hanem hogy ne büntessék jobban. Tehát például egy kis festékfújásért ne nyomják már ki a szemét szegény bűnösnek (különösen, ha már egyszer a térdét szilánkosra törték, és az ujjait meg a faszát is levágták).
No de sebaj, Pokorni megmondta, lesz etikaoktatás a suliban.
Ja, meg akkor már ennek mintájára biztosan lesz majd beszédoktatás a kisgyerekeknek, és akkor majd nem úgy fognak megtanulni beszélni, ahogy azt a környezetükben hallják, hanem ahogy az etika, akarom mondani a beszédórán tanítják majd nekik.
(Szerintem nem arról van szó, hogy hülyének néznek minket választóembereket, hanem egyszerűen csak arról, hogy ők maguk komplett hülyék – de ezt tényleg csak uff.)

TUDOD, A CSIBE 2010.10.04. 21:11:48

Nahhhh megint sok az okos ma este is:D

Stock 2010.10.04. 21:17:01

@kokavec: nem tudjuk, mesélj erről.. :-DD

yomsisi 2010.10.04. 21:22:32

Az én kocsimat két éve a budakalászi Metro parkolójában fújták le. Az a szép, hogy tudtam melyik kocsiban ülnek a surmók, de mivel nincs kamera a parkolóban, nem tudtam bizonyítani. Szerencsére még aznap este, nyom nélkül eltüntettem.
Ez van.

JDMfan 2010.10.04. 21:32:09

Először gondoltam én is leírom hogy két hete itt a telepen egy gyökér minden orral kifele parkoló autónak végigkarcolta a motorháztetejét lámpától lámpáig. Csak azért mert épp emo-s, vagy mert épp akkor hagyta el a pasija-csaja..vagy mert csak úgy kretén!
Itt külön kell választani a dolgot, igenis vannak olyan autó örültek akik többet éreznek az autóik iránt mint egy eszköz(ezzel én is így vagyok), ezért ez a tény amúgy is jobban fáj. De engem a még jobban bosszantott hogy meri venni a bátorságát hogy egyáltalán hozzá merjen érni az autómhoz, nemhogy megkárosítja!!! Ezáltal engem is! Kicsit elkeserít hogy itt páran ezt még akár jogosnak is tartják.
Ha valaki nekem árt, eszembe nem jutna az autóján megbosszulni,előbb tennék benne kárt mint egy olyan kocsiba ami nem ártott semmit.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.10.04. 21:35:55

Jellemző, hogy megjelenik egy-egy troll és telefossa az egész társalgást. Ettől lesz csak jobb a napod, hülyegyerek? Sose legyen nagyobb örömöd életedben.

Ubul a vírus:D 2010.10.04. 21:35:57

@kokavec:
Mivan gyökér gyerek, téged is lemeszelt a yard talán? Szopás heréig, ezt érdemlitek! ;) Izzadságszagra ami miatt kinéz a többi maga közül meg oldspice, tudod bizonyíték, nem ígéret.

30-as táblánál előrelátóan 40-re lassítok és integetek a trafis parasztnak, mert szerencsére ezen a környéken nem szokás kint felejteni aszfaltozás után a 30-as táblát, nagyokos.

Ubul a vírus:D 2010.10.04. 21:37:56

@r7zw48:
hidd el faszikám több rá a sansz mint hiszed, csak kapjon ki valakit akinek épp aznap eleve kurva szar napja volt. És ez manapság már nem ritka ha valakinek az van.

somlói galuska 2010.10.04. 21:38:34

Tibi,sokkal jobban jártál, mintha pl. végig kulcsozták volna sárvédőtől-sárvédőig.(volt olyan ismerősöm, akinek ez jutott..igaz, ő járdán parkolásért "kapta", lakótelepen..miután éjszaka ért haza,nem tudott megállni máshol,és a 1,5m széles járdából használt fél métert)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.10.04. 21:39:40

@DATSUN: Ó, én is ezért imádkoztam, ugyanúgy végigszaladt valami kis patkány gyerek a kocsin, teljes hosszában. Sajnos erre kisebb az esély, mint a lottó ötösre.

Én is voltam fiatal, csak kretén nem. Nem tudom, mi a fasz van a mostani tizenévesekkel, mi a picsáért kretének alapból.

kokavec 2010.10.04. 21:39:42

@Ubul a vírus:D: nem értem mi volt a mondanivalód, lehet, hogy semmi.

Rocko- 2010.10.04. 21:40:57

@rekszem: és kultúráltan szólni nem is lehet neki.
gratulálok. szintben ugyanott vagy.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.10.04. 21:42:12

@somlói galuska: Na, és csodálkoznak, miért nem szeretek BP-re menni, ott maradni bármiért is. A lakótelepek természetellenes mivoltáról nem beszélve. Mert minden házban kell lennie legalább 3-4 sunyi, rosszindulatú patkánynak. És nem tudsz mit csinálni vele, ellene. Legalábbis hivatalosan :DDD

kokavec 2010.10.04. 21:50:05

@somlói galuska: ezt ismerjük: "nem tudott megállni máshol". Megérdemelte, legközelebb nem áll oda. Persze, fél méter...

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2010.10.04. 21:56:32

@kokavec: "Ezzel szemben egy egészséges lelkületű, intelligens embernek"

na ez biztos nem te vagy, csak te máshogy vagy beteg

Krisi 2010.10.04. 22:04:07

kurvajók vagytok srácok, már a cikk elejénél mosolyogtam is magamban, hogy valjon lesz-e biciklis vs. autós összecsapás, és igen, bejött :)

amúgymeg fehér színű a kocsim, úgyhogy engem ilyen trükkel nehéz lenne megszopatni :D

pumajoe 2010.10.04. 22:08:33

"Kedves" Kokavec !

Aruld mar el legyel szives, a Te falloszodat mi hosszabitja ? - mert, hogy szukseged van ra, az biztos. Attol, hogy neked meg nem sikerult osszegyujtened egy auto arat, vagy nem voltal kepes megszerezni a vezetoi engedelyt, esetleg keptelen vagy barmihez ragaszkodni, engedtessek meg, hogy masnak fontos lehessen tobb ev kemeny munkaja altal megszerzett tulajdona. Gondolom ideszursz valami "frappansat", de ez a lenyegen nem valtoztat - egy kib@szott idiot@ vagy, es remelem soha nem elvezel nagyobbat, mint most, amikor probalsz itt "bomlasztani". Picit kukkants at valami "homi" pornooldalra, mogyorozd meg magadat, aztan alvas.

Hurri Kán 2010.10.04. 22:09:53

@Krisi: van más színű festék is. Bár a fehéren minden szín jól mutat :DDD
Amúgy típustól függően eltörném a karját aki ilyet csinál.

kokavec 2010.10.04. 22:12:05

@GYUSZI BACSl: te akartad törvényesíteni 19:11:00-nál az önbíráskodó erőszakot. Akkor mi a problémád?

MAti 2010.10.04. 22:12:50

Kering itt nálunk a környéken a történet egy IFA-sofőrről.
Merthogy a sarkon lévő társasháznak van egy nagyobb kukatárolója, két szép nagy fehér bádogajtóval. Valamelyik hosszú nyári estén két vidám fiatal nekilátott a festékszóró spray-vel, hogy kidekorálja...
Ekkor jött a fickó az IFA-val, megállt, komótosan kiszállt - és minthogy egy IFA-hoz még férfiember kell, volt kihasználható erőfölénye.
Nyakoncsípte a két srácot, bemelegítésnek tetőtől talpig lefújta őket a saját festékükkel, és mellékelt egy kupont, ami beváltható 2-2 hatalmas pofonra, ha még egyszer...

Na, így kéne az összeset.
Gondolom az arc- és hajmosással el voltak foglalva egy darabig így is.

RÁMBÓGECI 2010.10.04. 22:15:13

nincs kedvem végigolvasni a sok okosságot, így lehet, h már volt...
csak annyit, h ha egy hétig hagytad rajta, akk ne csodálkozz, h nehezebben jött le... nincs ott semmiféle spéci anyag, csak ők nem voltak olyan lusták...

belakis 2010.10.04. 22:18:08

@kokavec:
törném el a kezét.
b.zi kis hangember vagy.
Az autó nem hibás.
Ha ilyen nagy a p.fád, fogd meg a tulajt!
De ahhoz gyáva mind az összes ilyen senkiházi, aki egy tárgyon éli ki a kisebbségi komplexusát.

üdv
egy bringás&motoros&autós.

kokavec 2010.10.04. 22:20:45

@pumajoe: na, úgy látom magadra ismertél a kritikában. Ki is borult a bili.

belakis 2010.10.04. 22:20:47

Kitartást a kocsitakarításhoz!

Sokak számára hasznos tipp :)

Ügyesek ezek a PoHu-ás fiúk!

kokavec 2010.10.04. 22:26:03

@belakis: ne aggódj, volt már, hogy megfogtam a tulajt. De van úgy, hogy nincs ott a szemét.

Krisi 2010.10.04. 22:26:57

kokavec ne hagyd abba, majdnem akkora arc vagy mint csirke72 vagy Ubul gyengébb napjain!

@gyvy: ha más színű a festék akkor veszek a festékboltban egy fehér festékszóró sprét, kis előkészítés után ráküldöm és ugyanott vagyok mint előtte :)
különbensem nem árt ha a kocsi egy kicsit szakadt, legalább nem kell kiszállni ha odébb akarok tolni pár kukát :D

Brigi \"B. A.\" főnöke 2010.10.04. 22:31:52

@DATSUN:
"és nem tarthatnám ott a rendőr érkezéséig,mert akkor meg a szabadságjogában korlátozom???hogy van ez?"

Elkaphatod, ott tarthatod, sőt be is zárhatod a kocsi csomagtartójába.

Kétkedőknek itt egy elvi határozat a Legfelsőbb Bíróság honlapjáról:

www.lb.hu/elvhat/eb028700.html

kokavec 2010.10.04. 22:38:22

Szánalmas arcok, ideje lenne felelősséget vállalni a tetteitekért. Örök másra mutogató, önfelmentő, sunyik vagytok, ha azt hiszitek jár nektek a bosszú joga, másnak viszont nem, amikor ti kártékonykodtok.

belakis 2010.10.04. 22:40:19

@kokavec:
mert te vállalsz mikor lefújod, töröd, karcolod?

Van merszed beírni a címet, ahol laksz?

Hajrá :)

belakis 2010.10.04. 22:42:19

@belakis: Sosem értettem miért jó önbíráskodni. Van a bicajon, a kocsin is kormány, a gyalogos is tud kerülni.

Innentől nem értem az egészet :)

Rocko- 2010.10.04. 22:42:22

@kokavec: hát én azt honann tudjam h miért van kissebbségi komplexusod? pszicholoógussal beszélj. majd ő elmondja, hogy miért hiszel minden autóval rendelkező egyént pszcihopatának meg kompenzáló pöcsnek.

TUDOD, A CSIBE 2010.10.04. 22:45:04

@kokavec:

Nekem meg az az elvem hogy lassan eltakarodhatnál már mert sokan unják az ostoba beszédedet.

kokavec 2010.10.04. 22:45:07

@Rocko-: nem mindet. Elég jól felismerhető ki az.

kokavec 2010.10.04. 22:46:57

@TUDOD, A CSIBE: és akkor miről beszélgetnél? Hogy a kezét jobb-e törni vagy a lábát?

Magyar[HUN] 2010.10.04. 22:52:11

Pont a jó kis Octavia RS-t kellett lefújni?(Az Avensisről se feledkeztem meg,de a Skoda jobban tetszik:D) Hát őszintén kívánom, hogy a saját kocsiját is lefújják.

Rocko- 2010.10.05. 00:08:01

@gyvy: már elindultam! 5 óra és csöngetek nálad!

Hurri Kán 2010.10.05. 00:22:15

@Rocko-: BMW jelvény legyen a nyakadba mert különben kiröhöglek!

somlói galuska 2010.10.05. 00:34:41

@kokavec: ja..mondjuk én se értettem, miért nem vette a hátára, és vitte fel a lakásba magával.. a hülyéje.

Ivymike 2010.10.05. 01:32:14

sok jóra persze nem számítottam, mikor olvasni kezdtem a kommenteket, de hogy ez a kis idióta ennyire uralni tudja a társalgást, az nevetséges, a reagálókra nézve is.

Tibi, Pista, valaki...

miért hagyjátok az ilyeneket írogatni?
szemlátomást követitek a kommenteket, én speciel nagyon örülnék, ha kibasznátok az ide nyilvánvalóan provokálni járókat.
az a szememben nem érv, hogy az övé is egy vélemény - azt már a legelején kifejtette, onnantól semmi másra nem volt jó a jelenléte, minthogy felkúrja a többiek agyát.
volt idő, mikor itt értelmesen is lehetett beszélgetni...felejtsem el? :-/

kokavec 2010.10.05. 03:25:17

@Ivymike: volt idő, amikor értelmesen lehetett a nagy többségnek önbíráskodó erőszakot hirdetni, anélkül, hogy valaki fel ne lépjen egy (valóban) provokáló ellenpéldával?
Hjaj, régi szép idők. Ercsi, Fercsi, Kata, Klára... miért hagyjátok :/

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.05. 06:38:26

Uránvárosban egyszer egy kiskölyök fújkált autókat, de azt pont láttam, amikor egy tulaj elkapta... Sztem a srác apjának is felment utána a pumpa...

Amúgy ez nagyon fasza, részemről semmi bajom a graffitikkel, amíg az randa, funkciótlan btonfalakra kerül, nem házfalra, vonatra, autóra.

Egyébként tudod, mikor fogják ezeket elkapni... :S

megszaLott · http://img23.imageshack.us/img23/6862/25ih.jpg 2010.10.05. 06:56:46

Nekünk középiskolában az volt a hobbink, hogy éjjel részegen autótükröket törtünk le, és csajoknak ajándékoztuk. Amolyan menő dolog volt ez, mi hoztuk be divatba 8 éve. Mostanában valaki az én tükrömet ajándékozta el. Nem volt olcsó mulatság pótolni, de még nem vagyok elég öreg ahhoz, hogy az ilyesmin felháborodjak. A kölykek ezt lázadásnak fogják fel, szerintem meg minden generáziónak megvan a maga hülyesége. Az is lehet, hogy aki ezt tette, az lesz az ügyvéded 10 év múlva, mikor benő a feje lágya. Szerintem ez egy gyerekcsíny.
A kulcsozás tényleg köcsögség, olyant mi sem csináltunk. Viszont az én autóm, és a szomszédoké már sok kulcsos karcot kapott. Nemrég már inkább újra sem fényeztettem. De azon sem tudok dühöngeni, pedig imádom az autómat. De attól, hogy valaki ráfúj egy kis festéket, még mindig lehet driftelni vele éjszakánként.

Swind 2010.10.05. 08:15:46

Eddig kb. 100 ezret költöttem az autóm újrafényezésére. Nem festék, hanem Tesco/Auchan parkoló, ajtórányitás. A 3. alkalommal, pont előttem történt. Anyuka készül beszállni az ignisbe, a büdös kölyke, meg erőből rányitja a hátsó ajtót, miközben az öccsének magyarázza, hogy ezzel biztos lehet 250-el is menni. Odaszaladok az autóhoz megnézni mennyire sérült, átnézek anyuka recsegve váltja a rükvercet és már húz is el.

Na azóta, jó távolra állok meg a bejárattól, és IGEN két hely közé, hogy ne tudjanak szorosan mellém parkolni. Köcsögözgetnek, de én többet ezért nem fizetek.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.05. 08:16:22

@kokavec: Ez hogy jött ide amúgy? Elég LOL.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.05. 08:19:29

@megszaLott: Kéne ilyen ponyvát csinálni, ami karcálló, éjjel ráhúzod az autóra... :D

Tükröt egyik cimbi tört le részegen, maga sem tudja miért (ment hazafele matt készen egyedül), kibaszottul beszopta, mert ott volt a tulaj is... :D Csávó amúgy a légynek sem árt, azóta sem érti, miért csinálta... de azóta kevesebbet is vedel :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.05. 08:21:01

"Pláne, ha ez a munkába indulás majdnem délben van, mert hajnal négyig írt."
Látod, jobb reggel hatra járni műszakba, akkor nem nappal fújják le a kocsit :D

szalai 2010.10.05. 09:59:47

És vannok olyanok akik az ilyen barbár cselekedetekben élik ki magukat. Másban nem is tudják. Féreg banda!

Mellesleg nem ártana drága tesztautókkal talán garázsba állni éjszakára.

szalai 2010.10.05. 10:05:05

@megszaLott: A te korodban talán az autótükör már jelentett mint ma. Régen csak egy tükör volt az ajtóra csavarozva. mindenféle formatervezés nélkül. Ma pedig a tükör már elektromosan állítható, irányjelző van benne, színre van fújva és formatervezett. Na ha ezt törik le nem biztos, hogy ki tudot a hibát pár ezerből javítani.

rekszem 2010.10.05. 10:12:39

@Rocko-:

Hát de lehet, várok pár órát, hátha megjelenik a tulaj, hogy aután kresz okítást tarthassak neki.

Ne komolytalankodj már.

Rocko- 2010.10.05. 10:16:17

@rekszem: és ha leköpöd, akkor bezony abból tudni fogja, hogy miért történt. naja.

SapFlow (törölt) 2010.10.05. 10:56:52

Kokavec.... Te valami hisztis tini lehetsz a kommentek alapján, vagy egy megkeseredett családapa akinek nem jött be az élet! Az tény hogy sok autós szabálytalanul parkol még akkor is ha lenne lehetősége rá hogy ne tegye. Igen Én is mérgelődöm ezen néha mert kerülgetni kell őket a járdán. DE még soha eszembe nem jutott volna hogy egyben is kárt tegyek. A biciklisek meg nekem ne jöjjenek itt semmivel. Először tanulják meg a szabályokat és közlekedni utána osszák az eszet. Gondolom te is nagyon örülnél neki, ha pár ilyen kis kotonszökevény akiket az apja baszott jól elkenni vagy 2szer mint engem is anno mikor hülyeséget csináltam, összefújná a frissen vakolt faladat mert nem tetszik neki, hogy a folyosón tartod a kerót és nem fér el tőle... Gondolkozz ember! Mielőtt teleköpködöd a TC-t a sértődött ökörségeiddel!

rekszem 2010.10.05. 11:10:22

@Rocko-:

ha hülye hozzá, akkor biztos nem

ha van esze akkor elgondolkodik

De mondom, a másik, hogy egy telefon a rendőrnek. Az kultúrált és tudni fogja mi történ, az garantált. Papírja is leszt róla. Nem mellesleg úgy 15-30 Ft -ba kerül az autósnak.

Ha ez jobb, mint egy adag csulát letörölni, és főleg nem oda parkolni, hát akkor legyen. Én nem zárkózom el a kultúrált megoldásoktól sem :)

mustacsshe 2010.10.05. 11:26:32

Sziasztok! Sajnos en is jartam mar hasonlokepen, csak nem spray hanem egy eles targyal karcoltak a kocsikat... Egy ejszaka egy egesz utca minden egyes parkolo kocsijat ossze wissza karcoltak. 52 Bejelentes erkezett a rendorsegre. Volt olyan akinek minden egyes reszet a kocsinak osszekarcoltak, nekem szerncsem volt h csak a motorhaztetot es szinte az egesz baloldalt, vagyis 4 dolgot. Persze senki nem latott semmit, pedig kb egy kilometernyi tavolsagon tortent tombhazak kozott egy csutortoki ejszakan Nagyvaradon. Rendorseg kb 2 honap utan felkeresett: egy orult volt aki ongyilkos lett, es vonjam vissza a feljelentest. Mit csinalhatnek viszavontam. Amugy se hittem benne h valaha is latok valami karteritest. Kerdes h ez tenyleg igaz vagy csak a rendorseg latvan h sose lessz megoldva az ugy, hogy ne maradjon megoldatlan ravartak egy ongyilkosra... :-??

kokavec 2010.10.05. 12:09:25

@SapFlow: a nagyívű gondolatmenetedben az a legszebb szál, hogy verni kell a gyereket, hogy erkölcsös felnőtté váljon.

Rocko- 2010.10.05. 12:20:18

@rekszem: "ha van esze akkor elgondolkodik"
csak épp nem tudja hogy min. lehet az a bajod, h épp mercedese van. vagy épp az h lil a kocsi. esetleg h négy kereke van.
indok kell hozzá, azt meg nem közvetítesz felé.
"De mondom, a másik, hogy egy telefon a rendőrnek. Az kultúrált és tudni fogja mi történ, az garantált. Papírja is leszt róla."
na látod, e már hatékonyabb módszer. van is következménye is a tetteinek és az ookat is tudja.

kokavec 2010.10.05. 12:29:22

@Rocko-: egy kutyánál ha késve reagálsz a cselekedetére, már nem tudja összekapcsolni a cselekedetet a reakcióddal. Az ember ennél tovább fejlődött az evolúció során. Ha beáll a bicikliútra a kedves autós és visszatérve azt látja, hogy a vezető oldali oldalsó ablaka le van köpve, jó eséllyel megérti (gyalogos ott nem nagyon sétál). Csak az a baj ezzel a büntivel, hogy kevés - azaz nem ösztönöz eléggé, hogy legközelebb ne álljon oda.
A rendőrség jó lenne, ha működne, de valószínűleg nem történik semmi.

2010.10.05. 12:37:46

Tibby,

Akárki is volt az a kretén állat, ez a cikk csak lökést adhat neki a további "munkálkodáshoz". Vedd le ezt a cikket.

B.

zoles 2010.10.05. 12:41:17

Nem tudom, hogy bárki írta-e már, de én mindenféle ragacsot a Propart cég ragasztó és szilikonoldójával szoktam leszedni! Az értékesítőik marha rendesek, szerintem még azt az egy flakont is házhoz viszik neked, ára 2500... Autóról feliratot, ragasztott díszlécet, matricákat, ilyesmit simán lehoz...

Brigi \"B. A.\" főnöke 2010.10.05. 13:11:46

"Rendorseg kb 2 honap utan felkeresett: egy orult volt aki ongyilkos lett, es vonjam vissza a feljelentest. Mit csinalhatnek viszavontam. "

Ez bűzlik, a nyomozást le lehet zárni azzal, hogy a gyanúsított meghalt, és az 52 megoldott esetet jelentett volna a statisztikában. Nekik is egyszerűbb lett volna az az út, mint felkeresni 52 embert.

Brigi \"B. A.\" főnöke 2010.10.05. 13:12:58

@mustacsshe: Erre reagáltam az előző kommentemben.

nabazzmeg 2010.10.05. 13:25:24

@megszaLott: remélem a saját autódon fekszel, nem fake rendszámma, mert nekem nem kell 5 óra ! :-D

<a href="http://www.danasoft.com"><img src="http://www.danasoft.com/sig/P1366989.jpg" border="0"></a><div style="font-family:arial,sans-serif;font-size:11px;"><p>Sign by Danasoft - <a href="http://www.danasoft.com">For Backgrounds and Layouts</a></p></div>

nabazzmeg 2010.10.05. 13:26:51

persze ez csak vicc volt...

kell az 5 óra.

[img]http://www.danasoft.com/sig/P1366989.jpg[/img]

Rocko- 2010.10.05. 13:38:00

@kokavec: "jó eséllyel megérti"
nem fogja, mert nem tudja miért. a rendôrség pedig leírja, hogy miért.

kokavec 2010.10.05. 13:45:53

@Rocko-: jó hát akkor te nem értenéd meg.

megszaLott · http://img23.imageshack.us/img23/6862/25ih.jpg 2010.10.05. 15:16:54

@nabazzmeg:
Nem értem az 5 órát. De miért feküdnék a más autójára? Különben pont a kedvencemen fexem, amin most is van kulcsnyom, de leszarom, 192 ló mellett elfér pár karc.

megszaLott · http://img23.imageshack.us/img23/6862/25ih.jpg 2010.10.05. 15:22:19

@szalai:
Jaja, 1310-es Dácsiákról törtük le, mert itt mindenkinek az volt akkoriban. Persze mindig más tükör volt, mert a dácsiákon gyárilag sokszor nem volt külső tükör, a piacon meg dobták utánad a tükröket. Ez kb 10. osztályban volt.
Aztán 12.-ben megvettem az első autómat, és az egyik csajom azzal fenyegetőzött, hogyha megcsalom letöri a tükrömet, és elküldi nekem postán:))
Ilyen autó volt, és elektromos tükör volt, de nem működött, akárcsak semmi más azon az autón. De hátsókerekes volt, sperrel:)
i49.photobucket.com/albums/f292/Zola1982/sekalaista/mazda929.jpg

Ubul a vírus:D 2010.10.05. 17:23:59

@Krisi:
Van valami bajod vele hogy ide járok behányni 2 hetente ETZ-s kollega?!
Jobb mintha mondjuk a te küszöbödre végezném el vazze! :D

Ubul a vírus:D 2010.10.05. 18:15:44

@Krisi:
jajj kevés a fantáziád kris, a fehéren mutat a legszebben a fekete festék, kész művészeti kiállítást lehet rá gyártani. Ha tehetséges a pasi lehet le se vakarnám róla.

Krisi 2010.10.05. 19:53:28

@Ubul a vírus:D: írtam én hogy baj? jókat szoktam derülni a hozzászólásaidon, olyanok mint a napiszar.com: nem igényes, nem informatív, de annál szórakoztatóbb, és az a lényeg :)
fekete fehér meg ütős kombó, legalább egyedi lesz a kocsim és kisebb lesz rá az esély hogy valaki ellopja.

@megszaLott: "de leszarom, 192 ló mellett elfér pár karc."

ennyi. ezzel tökéletesen megmondtad az én véleményemet is. az autót nem nézni kell hanem vezetni. ha benne ülök úgyse látom hogy megkarcolták az oldalát, a szabadidőmet meg nem azzal töltöm hogy leülök egy karosszékbe és egész délután a saját autómat nézem.
ha meg már lenne annyi pénzem hogy szép autóm legyen - mondjuk egy Jensen Interceptor -, akkor garázsra is futná a keretből, és a teszkóba se azzal járnÁk.

@Swind: nem inkább úgy volt, hogy két helyre álltál be keresztbe és azért nyitották rád az ajtót? jóérzésű ember nem áll be két helyre, pláne nem olyan szar indokkal hogy félti a szaros fényezését. megérdemelted.

Ubul a vírus:D 2010.10.05. 20:59:33

@Krisi:
Akkor jó, mert javarészénél egyáltalán nem informatív, stilisztikailag igényes disszertációknek szánom őket, (olyanra más fórumokat használok) hanem egy páros lábbal történő szájbarúgásnak valamelyik feltűnően nagy baromságra válaszul itt. Amiből ugye itt nincs hiány.
Hogy egy klasszikust idézzek szabadon:
"Írja ezt le: itt nincs hiány kivakaródzott tanyasi suttyókból!" :D

Ubul a vírus:D 2010.10.05. 21:02:13

@Krisi:
És tudod mi a legszórakoztatóbb, hogy a szaros szerkesztőség bárgyú önelégült barom tagjaiból, épp a kettő legtehetségesebb aki a legjobban bírja a beszólásokat mikor valami kritika éri, sőt még abból csinál poént hogy előre látja kb az egész kurvaanyád hadjáratot amit kapni fog.
És épp a papptibi az egyik akit betennék a jobbak közé a másikat kitalálod magadtól is.

pityulaman 2010.10.05. 21:47:43

PappTibi: részvétem, örülök, hogy sikerült letakarítani az Avensis-ről és az Octavia-ról is a festéket.
kokavec: ha minden szerencsétlennek összefújod az autóját, akkor gondolod, hogy a türhő nem fogja többé elállni a járdát/kerékpárutat?
Egyébként önbíráskodás ide vagy oda, én ha elkapnék egy ilyet, biztos, hogy agyonverném.

kokavec 2010.10.06. 01:14:20

@pityulaman: nem tudom. Ez csak elméleti kérdés. Nem fújkálok autókat.

nabazzmeg 2010.10.06. 17:35:23

@megszaLott: semmi komoly, csak volt egy cikk az indexen, h. egy picsa 5 órát utazott, hogy megölhessen egy másik kommentelőt, persze nem jött össze.
Poénból írtam a fiatalkori tükörtördelésre és arra akartam célozni, h. nem volna nehéz megtalálni téged, ha az az autó a tied és a rendszám nem fake...még1X, poén....
www.danasoft.com/sig/P1366989.jpg

KG80 2010.10.13. 09:16:42

Rohadjon le a keze az összes ilyen tetűnek.. Az a baj, hogy ma már annyi az autó, hogy senki nem gondol bele, minden egyes autó a tulajnak több éves munkájába kerül. Tisztelni kéne más tulajdonát..

@Swind: Erről én is tudnék mesélni. Szemtanúja voltam (messziről), ahogy nekib@sszák egy kocsi ajtaját a frissen polírozott sajátomnak. Mire odaértem, az illető persze elhúzott. Eredmény: 10 centi horzsolás, horpadás (erős volt a szél, talán az is segített rajta). Egy közelben álló megjegyezte a rendszámát, rendes volt. A rendőrségen persze kiröhögtek..

2010.10.13. 15:49:35

Ha elcsípek egy ilyen graffitys kártevőt, az készüljön rá, hogy a maradék festékével kidekorálom az pofázmányát. Tele van a tököm vele, hogy minden elképzelhető felület tele van a kis "kreatívok" keze nyomával. Lift, lépcsőház, kerítés, busz, villamos, autó, házfal, felsorolni se lehet. Egy ismerősöm több százezer forintért festette le a boltját. Másnapra kidekorálta egy patkány.
A yard szarik rájuk(is). Ezért merül fel az, hogy magának kell az embernek intézkedni.

2010.10.13. 16:13:27

@pityulaman: Egyetértek. A járdát, utat elállók kocsiját nem kell összefesteni. Elég ráragasztani egy öntapadós matricát a szélvédő közepére ilyesmi szöveggel: Ön elállja az utat.
Ma már majd minden háztartásban van nyomtató. Egy ilyen nyomtatható, A4-es méretű matrica, ami 4 részre van eleve vágva kb. 35 forint bármelyik papírboltban.
süti beállítások módosítása