Csillió henger, ezernyi lóerő. Aki lemaradt, kimaradt

7. Belsőség-találkozó 2010

  2010. szeptember 05. - ommm Címkék: belsőség találkozó 2010

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Négyhengeres BMW? Ugyan már...
2015-07-30 16:22:46

...mondták nekem sokan, miután lett egy 136 lóerős E30-am. Persze hülyeség, hiszen a könnyű bódéhoz elég

Hétvége a tóparton? Belsőség-találkozó 2015!
2015-07-29 12:04:49

Öregszünk, öregszünk , más nem is jut nagyon eszembe arról, hogy immáron tizenkettedik (!) alkalommal

A trollkirály V8-cal érkezik
2015-06-22 13:58:43

Leborulok, zokogok és megadom a trollkodás brilliánsokkal díszített aranyfokozatát. Hogyan piszkíts bele egy

Szétszórjuk a VIP-jegyeket! Akár a tiéd is lehet egy!
2015-06-08 15:31:58

Úgy, ahogy az AC/DC-nek is egy igazi énekese volt és ahogy a Black Sabbath is csak Bill Warddal az igazi , úgy


Az idei, hetedik találkozónk (megy az idő rendesen), több szempontból is vízválasztó volt. Az összegzést a poszt végére megpróbálom megfogalmazni, ám előtte igyekszem időrendi sorrendbe rakni az eseményeket. Ez soha nem könnyű, hiszen a cselekmény mindig több szálon futott, így elképzelhető, hogy azok, akik ott voltak, pontosabb információval rendelkeznek, majd kijavítanak.

DSC 1125

Az évek folyamán sokan kérdezték már tőlem, hogy mégis, nem gond-e, hogy ők nem kommentelnek, esetleg nem is voltak még ezen az...hmmm...eseményen, mit szólnak a többiek, és egyáltalán: lehet-e jönni? Erre mindig ugyanazt mondtam: persze, semmi gond, nyugodtan, nem esznek itt embert.

DSC 1219

Célravezető volt a kampány, hiszen évről-évre többen ragadtak az egyre duzzadó baráti-körre, így az első találkozó tán kéttucatnyi látogatójából mára tetemes, időnként 150 fős embertömeg lett. Valamit sejtettem már tavaly is, de úgy gondoltam, hogy a gazdasági válság rányomja bélyegét a látogatószámra, aztán csak páran lézengünk majd Sukorón, mint fing a gatyában. Pénteken, a találkozó nulladik napjának éjszakáján aztán kezdtem elfogadni, hogy esetleg másképp is lehet.

DSCF2303

Bevett szokás ugyanis, hogy egy nappal a hivatalos időpont előtt megérkezünk a helyszínre. Praktikus okokból is jó, ha előtte körbenézünk, leellenőrizzük, hogy minden rendben van-e, ha kell, terepet rendezünk, pótágyakat hozunk stb. Idén sajna a magas vízszint megakadályozta, hogy a zsákutcán keresztülfolyó kanális fölé pallót építsünk, a tavaly készítettet pedig ellopták a... ellopták, így alkalomadtán volt egy kis para, ha egy-egy alacsonyabb autó érkezett, de szerencsére anyagi kára senkinek nem keletkezett.

IMG 0198

Aztán persze előkerültek a sörök és a pálinka, aranykezű feleségeink pedig remek, fokhagymás-tejfölös lángosrakásokkal tették elviselhetőbbé a fárasztó, teraszon ücsörgést a keménymag számára. Utólag is nagyon-nagy köszönet nekik mindenért, pihenni jöttek ők is, aztán folyamatos sürgölődés lett belőle, sajna akadtak páran szombaton, akik nem tudatosították, hogy ők nem a személyzethez tartoznak.

A kettes számú vendégházat vettük birtokba, mivel a nagyobbikban épp lakodalmas násznép lakott. Pechünkre, a 11 férőhely mindegyike foglalt lett késő délutánra, így az utólag érkezőknek csak a hallhatatlan pótágy jutott, mégsem morgott senki. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezt aztán olyan éktelen horkolással pótolták, hogy a szomszédok egész éjjel virrasztottak és elemlámpával kerestek rozsomákot a kertben.

IMG 0149

Az eső pedig kitartóan esett. Elmosta a focimeccset (tényleg, az éjszaka a tuja alá rúgott laszti meglett?), így tényleg kénytelenek voltunk a jótékony és melegítő italozásba menekülni. Közben persze egyre gyűltünk, befutott mindenki, aki csak tudott (kivéve az Ágyúgolyó-futamon résztvevő Prokeet, Tündért, a héber üzemmódba kényszerült Tie-t és Zitát, aki időközben életteret és munkahelyet is váltott, Jimiék nyaraltak, Simon Laci pedig ki tudja, mit spekulált...)

100827-29Sukoró006

A héber üzemmódról aztán a sok sztorizás közben eszünkbe jutott, hogy egyik örökös tagunk, az élet surranópályájának Paavo Nurmija, Bárány, még nem érkezett meg. Annyit tudtunk róla, hogy délután indult Csehországból a 300D motorért kapott 127-es Fiattal, lassan éjfél, és ő még nem érkezett meg, csupán kusza telefonos bejelentkezésekkel kommunikál. A legjellemzőbb talán a Hol vagy? kérdésre adott Nem tudom, de sok itt a tábla. - jellegű válasza volt. Ebből tudtuk, hogy már Mosonmagyaróváron jár.

100827-29Sukoró098

Önök persze túlzónak érezhetik az aggodalmat, elvégre felnőtt férfiember találjon már el egy szomszédos országba, azonban jó, ha tisztában vannak egy-két ténnyel: először is, ha elalszunk, akkor szerencsétlen ott fagy meg a Fiatjában, mert képtelen lesz felébreszteni bárkit is. Navigációt elvből nem használ, autópályadíjat nem hajlandó fizetni mondván: az út mindenkié. Másodsorban: Bárány barátunk egészen sajátos módját választotta az autótartásnak. Filozófiájának alapja a tény, hogy megjavítani csak azt kell, ami végleg elromlott, így ennek megfelelően csak akkor cserél váltót, ha az végleg megmakkant, gömbcsuklót, ha már kifordult a helyéről. Ezért voltak kétségeink az iránt, hogy élve megérkezik-e kis Fiatjával. Ráadásul számára a hétköznapi élet extrém sport is egyben, ennek ellenére mindig, mindent megold valahogy és vasárnapra kivétel nélkül mindenki biztos volt abban, hogy a világ utolsó, másfél liter benzinét nála kell majd keresni. Életművész és mókás figura is egyben, a galaxis tán leglassúbb járművének, a W123 240D automatának (is) tulajdonosa.

DSC 1252

A rossz pénz azonban sosem vész el, éjszaka befutott. A folyamatos motorbőgéstől és kerékcsapágyzajtól süketen omlott a murvára. A kis, elsőszériás Fiat kívülről ugyan igényel némi törődést, de még Csikós elmondása szerint is menthető állapotban van. Ez természetesen az előző tulajdonos érdeme inkább. Amúgy csodálatos egy szerkezet, minden apróságával egyetemben.

A péntek este ennek köszönhetően végtelen röhögésbe és horkolásba fulladt...

100827-29Sukoró213

A szombat rögtön egy zseniális előjátékkal indult. Reggel - még azelőtt, hogy elkészültek volna az ilyenkor szokásos fotók a hülye alvópózokról - befutott Doki az Oettingerrel. Ez idáig rendben is van, csak éppen hozta magával az OT Expóról jól ismert hosztesszünket, Flórát is, majd nagy lendülettel benyitottak a vendégházba. Márpedig ezt nem kellett volna.

Hiszen az ajtó előtt, önnön ruháinak és cuccainak rakásából emelt kupac tetején, mint Zsákos Bilbó az összeharácsolt vagyonon, a holtfáradt Bárány szuszogott békésen egy szál alsógatyában a pótágyon... Idejét éreztem az intézkedésnek...

100827-29Sukoró009

Aztán elkezdődött: percenként érkeztek a látogatók, folyamatosan újabb és újabb, rég nem látott ismerősök, barátok, de meglepően sok új arc is. A nagyon éhesek aztán rohantak is a Gémeskút Étterembe, hogy másfél óra múlva a totális kajakóma állapotában támolyogjanak vissza. Befutott kedves barátunk és udvari szakácsunkká avanzsált Pickapu is kedves nejével (aki értelemszerűen a Pickanyu nevet kapta). Nem csak kitűnően gitározik, hanem a boronatárcsához is ért, így késő délutánra feltűnően sokan sétálgattak arrafelé.

Közben persze történt egy s más, a képgaléria meglehetősen komplex képet ad az eseményről, egyvalamire azonban még mindenképpen ki kell térnem. Mégpedig a Fejér Megyei Önkormányzat Óvodája, Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája, Diákotthona és Gyermekotthonára.

100827-29Sukoró114

Mint tudják, ez az otthon az, amelyikkel, Zalkapone barátunk révén, már évek óta jó kapcsolatot ápolunk. Tudjuk, hogy állami intézményként milyen nehéz helyzetben vannak, tudjuk azt is, hogy ha ezerszer ennyit segítenénk, az sem lenne elég, hiszen alapvető problémái vannak a hasonló, hazai intézményeknek, ne beszélve arról, hogy az innen kikerülők 60-70 százaléka ugyanabba a környezetbe kerülnek vissza, amelytől éppen óvni kéne őket. Mégis, úgy gondoljuk, hogy legalább ideig-óráig megpróbálunk egy kis örömet, boldogságot csempészni életükbe. Nem ők tehetnek róla, hogy ide kerültek, ezt senki meg nem érdemli. Egy kis adomány, egy jól sikerült délután csodákra képes, nekünk nem kerül sokba, egy kis önfeláldozás csupán, ennyi kell.

100827-29Sukoró135

Idén, szerencsére, voltak, akik szívükre vették felhívásunkat, így történt, hogy az IBM-től is jött adomány, nem beszélve arról, amit a srácok hoztak, mi is vittünk egy doboznyi apróságot, játékot, pendrájvokat, pólót, sapkát, ráadásul az "Úton Úttalan Utakon" Terepjárósok a Gyermekszegénység Ellen Közhasznú Alapítvány több zsák ruhát, játékot és milliónyi apróságot hozott. Nem utolsó sorban pedig három, Bamakót is megjárt, felkészített terepjárót. Ezekkel csatlakoztak a konvojhoz, amely délután három órakor indult a vendégházak elöl az otthon füves udvara felé. Ott csatlakozott hozzánk Winkler, Andróczi Balázs és a misztikus Shadowbull, aki az általánosan elképzelt kép szerint nem egy gerincsorvadásos, 12 kilós monitorlakó, hanem szép darab mérnökember egy meglehetősen komoly autóipari cégnél. Az alapítvány képviselőjeként Golyó barátunk, a Totalcar, a Belsőség blog és a többiek nevében pedig jómagam adtuk át az ajándékokat, majd kezdődhetett az autózás... 
100827-29Sukoró169
Erről nem is írnék többet, talán csak annyit, hogy azok, akik üzemanyagot és gépet nem sajnálva eljöttek, hogy ezeknek a srácoknak pár órányi örömet szerezzenek, téve mindezt önzetlenül, pusztán jóindulatból, azok bizonyították, hogy létezik még a mai világban is az emberi jóság és együttérzés.  Mindegyiküknek őszintén köszönöm.
Ezt egyszer odafent pozitív előjellel számolják el nekünk. A gyerekek boldogsága amúgy is megfizethetetlen. Küldeném az otthon köszönőlevelét, őket is megilleti.

Mindeközben a helyszínen tovább dagadt a tömeg, de nem unatkoztak, hiszen éppen aznap vonult át arra a valaha látott legmasszívabb Lada-konvoj, kellőképpen feldobva az amúgy sem unalmas napot. Villogtunk, dudáltunk nekik, hogy-hogy nem, egy pár percre még a nap is kisütött, mintha ő maga is élvezné az autózást a csodaszép tóparton (kíváncsi vagyok, melyik idiótának jut eszébe először valami betonborzadályt építeni a pázsitos ki szabadstrand helyére). Mindneki mosolygott, nevetett, nyomta a dudát, egy pillanatra mintha nem is Magyarországon lettünk volna, hanem egy felhőtlen, spanyol fiestán. Üdvözletünket küldjük!

DSC 1147

Persze múlt az idő is, ráadásul igyekeztem minden érkezőt üdvözölni, így ide-oda rohangáltam sé reméltem, hogy nem hagyok ki senkit. Mivel estére be volt ígérve egy Csikós-előadás, a Kopasz meg még sehol nem volt, így egyre idegesebben nézegettem az órát. Sipos Zoli mellé megérkezett Karesz és a Kiskaresz is, hol van Csik? Utolsó infóm az volt róla, hogy motorral jönnek, Balázs Viktorral együtt.

100827-29Sukoró232

Végül, jókora késéssel meg is érkeztek. A bilikék Bianchival. Motorosruhában. Úgy néztek ki, mint Bob és Bobek, mikor előbújnak a szűk kalapból. A sztori annyira kacifántos és rekeszizomszaggató, hogy Csikós külön posztban írja majd meg. Mindegy, a lényeg, hogy jót beszélgettünk a jelenlévőkkel. Csik mesélt, Viktor kontrázott, Sipos kiegészített, Karesz pedig az arcával kommunikált. Az, hogy a LeMans-kisfilmet végül nem tudtuk megnézni, talán nem is baj (Jahnónak köszönjük a projektort.). A héten úgyis kikerül az anyag, nem maradtak le semmiről. Természetesen üdvözlet a pécsi hülyéknek, akik sikerrel zavarták meg a csendesülést. A hirdetéseken sírva nevettünk.

IMGP3426

Hűha, 10 138 karakter ez a blogposzt eddig. Lassan már Csikósi hosszúságúra nyúlik, így be is fejezem lassan, a képaláírásokból úgyis többet megtudhat, akit érdekel.

Ja, és az összegzés? Mindenekelőtt köszönet azoknak, akik saját költségen etettek, itattak, vagy bármivel hozzájárultak ahhoz, hogy aki odalátogat, az ne maradjon éhes vagy szomjas. Fejcsóválás azoknak, akik ezt nem tudatosítva elfelejtették, hogy mi az a köszönöm és kérem, valamint azoknak, akik elfelejtették, mire való a kuka (a takarítás egyáltalán nem jó móka). A fotósoknak, akik képeiket megosztották velünk. Remélem, hogy abban, aki odalátogatott, nem maradt tüske vagy rendezetlen számla és nem keserű szájízzel ért haza. Elértük a kritikus tömeget, jövőre új helyszínen, picit átszervezve újra megcsináljuk. Más lesz, de a jó hangulatot átmentjük, anélkül nem ér semmit az egész. Szerintem egész jól sikerült ezúttal is. Aki kimaradt, az jövőre pótolja, érdemes lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr782271566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.09.05. 20:56:51

@Asszeretnémondani: Az ilyesmire érdemes lenne egy pályát, parkolót keríteni, jobb a békasegg alapon.
Merabéjemvésnek folyton pörögnie kell, mi?:)

yeti 2010.09.05. 21:01:24

Örülök,hogy mindenki jól érezte magát.A következő találkozóra biztos megyek.Pannóniával.Akkor is ha karácsony este tartjátok.

zalkapone 2010.09.05. 21:03:52

@Asszeretnémondani: @streetsta:

Volt ötlet a szomszéd gokart pályával kapcsolatban, csak szponzor híján nem lett belőle semmi. Mert amikor maguktól mehetnének, na, az lenne az öröm! Nem mintha így búsultak volna. Tavaszra csak kitalálok, kitalálunk(?) valamit megint!

misinator 2010.09.05. 21:07:16

Végignéztem, végigolvastam.
Szomorú vagyok, hogy nem tudtam elmenni:
Ez a qurva árvíz elb*szta az egész nyarunkat, lelkesedésünket, hitünket, érdeklődésünket a világra:-(
Még most se vagyunk kész: eddig gyakorlatilag szárítottunk - technológiai fázisonként is - még nincs fűtésünk, a héten kezdjük a fürdőszobát is.

Remélem jövőre eljutunk a Belsőség Család Találkozójára.

Jó volt nézni a képeket, jó volt látni, hogy jól éreztétek magatokat!
Hogy a fórumokon néha kardot rántó tagok is - gondolom voltak ott közülük is egy páran - barátként találkoztak

becsületesnepper · www.becsuletesnepper.hu 2010.09.05. 21:10:34

@streetsta:
A köcsögbéjemvésnek pörögnie kell, ez alap! :-) Találtunk parkolót, az egyik nagyobb srácot megkérdeztem hol gyakorolnak a tanuló vezetők és mutatott egy üres parkolót, ahol csak én voltam. Én oda jártam a gyerekekkel. Ott volt kézifék, pici drift, pici gumifüst, meg nagy vigyorgás! Onnantól minden gyerek azt kérte, hogy kézifékkel érkezzünk meg a többiek elé!:)

zalkapone 2010.09.05. 21:15:30

@Asszeretnémondani:

Ez párszor sikerült is, ha jól emlékszem!
Szegény nevelőnéniket meg újra kellett indítani... :-D

zalkapone 2010.09.05. 21:21:13

@Asszeretnémondani:

Ami ha jól emlékszem sikerült is párszor!
A nevelőnéniket meg újra kellett indítani... :-D

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.09.05. 21:23:13

@Asszeretnémondani: Naezaz, agresszív is, meee nemis köcsögöztem. He.
Aztán meg ha szegény kölkök meghalláskárosodnak az üres bódédban, azzal hogy számolsz el, mi, csibész?!:))
Vigyorgik a fehér kisautóban mint a tejbetök.

zalkapone 2010.09.05. 21:26:43

@streetsta:

Na, maga, kedves kis cukros-mercis bácsi, maga senem panaszkodhatik ám! Szegény Merciben pályafutásában először ültek olyan emberek, akik meg is érdemlik... :-)

vincent vega? 2010.09.05. 21:42:22

szuper volt a buli!!!
"Pechünkre, a 11 férőhely mindegyike foglalt lett késő délutánra, így az utólag érkezőknek csak a hallhatatlan pótágy jutott, mégsem morgott senki."
Bár lehet, hogy tévedek, és az ágy lehetetlenül csöndes, de én inkább halhatatlannak képzelem így a távolból. :)

becsületesnepper · www.becsuletesnepper.hu 2010.09.05. 21:48:00

@streetsta:
A béjemvés az kocsog, há nem, há de, na ugye! Megmondták má eztet itten sokan! :)

@zalkapone:
A gokartpályás ötlet nagyon jó! Cigánykodni kellene a tulajjal, hogy nemes célt szolgál, viszünk benzint, stb. Egy kannával én is benne lennék. Na, majd jövőre!

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.09.05. 21:52:53

@zalkapone: És én? Én már meg sem érdemlem?

dennisthemenace 2010.09.05. 21:55:20

@Tommi: Mennyire elvakult??
Nagyon. A hatso udvar tele Mini dirib-darabokkal. A lakas tele Mini-konyvekkel, kepekkel, egyeb frinc-francokkal. Az occse jatekainak 60 szazaleka Mini-modell. Egy Mini-muhelyben tolti minden szabad percet....))

zalkapone 2010.09.05. 21:56:45

@streetsta:

Dehonnem. Erről beszélek. :-D

dennisthemenace 2010.09.05. 22:02:17

@KuKori: Felejtsd el... Mindenki szopik eloszor, a magyaroknak meg nem is erdemes tanacsot adni. Csak az lenne a valasz, hogy:
Aa, az nem is ugy van, mert a haverom novere fiujanak az occse szobatarsa megmondta a frankot....))))

Shadowbull 2010.09.05. 22:03:51

@Rocko-: Rocko fiam, legkozeleb ha talalkozunk, kapsz egy nyakast a bacsizasert.

Ezt kapja az ember. Pedig meg azt az ipari hulladekot is megnezegettem erdeklodest mimelve, amivel odagurultal :)

sb

zalkapone 2010.09.05. 22:08:07

@Shadowbull:

Hihihi! Ettől zokogni fog egy hétig... :-)

Shadowbull 2010.09.05. 22:09:16

@Robetta: Apam zsido volt, anyam neger.

Nem az a tipikus nemet vervonal.

sb

Rocko- 2010.09.05. 22:09:19

@Shadowbull: :))))
a gyerekek kezdték a bácsizást. Robi bácsi, kopasz bácsi, én csak átvettem. :)

zalkapone 2010.09.05. 22:10:59

@Shadowbull:

Aztán még csak együtteses póló sem volt rajtad. Kamurocker... :-)

faszOmmm-ba 2010.09.05. 22:33:50

@Shadowbull:
Dehogyisnem tipikus német vérvonal. Legalábbis az apai ágon. A Guns n Roses koncertre meg héha belépsz alteregónak a frontgitáros helyett, mi?!
@Asszeretnémondani:
vályival már lassan minőségi vörösbort hazudtoló korba lép a kölcsönös utálat, a szaros önajnározásával meg szükségtelen cinizmusával lazán kiérdemel egy ilyen nicket.
A bende tibike is kapott egy névreszólót az ő posztjaihoz a határtalan inkompetenciája mellé amit itt megereszt.
Gyakorlatilag a bandában még Papp Tibi aki változatlan profizmussal csinálja a dolgát, dehát a diploma kötelez, a Csikóst meg hajtja a szenvedélye, az időnkénti primadonnáskodásától eltekintve jó adag színt visz a magazinba.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.09.05. 22:44:24

@Shadowbull: Érdekes, a saját oldaladon meg aszondod, white Englishman volt a papa. Most akkor hogy van ez? Mondjuk mindegy, csak elcsodálkoztam a családfán, aztán gondoltam elolvasom, mi is a sztori.
Óbaszameg, kihagytam a lehetőséget, hogy Sukorón csak úgy köszönjek: Welcome to the jungle!

1kutya 2010.09.05. 22:49:01

@Shadowbull: nebazz gecc! elmentél úgy, hogy nem is szólsz!?

legalább megborotválkozhattál volna, hogy öregbíted itt a debreceniek hírnevét?:-DDD

blöki

1kutya 2010.09.05. 22:50:29

@Shadowbull: végülis a zsidó+néger=homokkert még meg is állhat:-DDD

Shadowbull 2010.09.05. 22:55:51

@streetsta: Nem veletlenul anyakonyveztek Saul-nak :)

sb

Shadowbull 2010.09.05. 22:57:21

@zalkapone: Pedig gondolkodtam rajta, de amikor mar eszembe jutott, nem birtam beszerezni egy jot, szart meg nem akartam.

sb

skorpantó 2010.09.05. 22:58:31

Mi most voltunk először belsőség-talin és nagyon jól éreztük magunkat.Nagyszerű embereket ismertünk meg,gyönyörű autókat láttunk.Sajnos csak rövid ideig voltunk ott,sok emberkével nem is tudtunk szót váltani és lemaradtunk a csodás Volvókról is.Viszont szem és fültanúja voltam a pórul járt motorosok érkezésének.Kár,hogy a Nikonom nem tud videózni,az a pár perc mindent megért:):)Bárány totál elmebeteg,természetesen úgy,ahogy mi értelmezzük e kifejezést.
Még egyszer gratula és nagy-nagy köszönet Pistáéknak a szervezésért a fogadtatásért!
Omm! Nagyon jók a képalák!!

Shadowbull 2010.09.05. 22:58:36

@1kutya: Wazzeg, utoljara az allamvizsgam elott borotvalkoztam, akkor is veletlenul, es az mar 11 eve volt.

(meg hogy bacsi)

sb

1kutya 2010.09.05. 23:04:52

@Shadowbull: a fogkefe helyett a borotvát vetted elő?:-DDD

Shadowbull 2010.09.05. 23:10:31

@1kutya: Nem, ha jol emlekszem a szakallvagommal volt valami gebasz, es nyirtam egy szep csikot a nyakamra :)

Jott az utomunka a borotvaval.

sb

Rocko- 2010.09.05. 23:11:05

@Shadowbull: tényleg, jól megvizsgáltad azt az ipari hulladékot? :)
mert hát ha mán hulladék, akkor legalább legyen jó sok, abban vót még anyag. :DDDD

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.09.05. 23:22:01

@Shadowbull: Naná, hogy nézne már ki:
-Mi legyen a gyerek neve?
-Saul. Ja nem, Adolf.
-Sajnálom, apuka, már beírtam a Sault. -Akkor maradjon.
Véletlenül senkit nem anyakönyveznek Saulnak.
"(meg hogy bacsi)" -mi van kényesek vagyunk a korunkra, öcsi?!:))

Shadowbull 2010.09.05. 23:22:41

@streetsta: Ja, erre meg irni akartam valamit.

Azert annyira nem vagyok arctalan, nehanyan ismernek IRL is.

Az alnevnek 2 oka van. Az elso az, hogy a privatszferamat amennyire lehet szeretnem megovni.

A masodik pedig az, hogy amennyire lehet, szeretnem elkerulni hogy az itteni idotoltes osszekeveredjen a munkammal.

Egyreszt azert, mert semmilyen modon nem kepviselem a munkaltatomat, amit leirok, az teljesen privat velemeny. Nem is kepviselhetnem, mert nem az a dolgom.

A masik, es talan a fontosabb dolog, hogy nem igazan szeretem, amikor barmilyen vitaban ervkent jon elo, hogy ki mit csinal. A tekintelyelvuseget egyebkent is osztonszeruen ruhellem, masreszt meg milyen erv mar az, hogy en ez meg ez vagyok ezert nekem igazam van. Plane hogyha nincs.

A konfliktusokrol meg annyit, hogy barmikor barkinek a szemebe mondon eloben is, hogy idiota, ha azt gondolom rola hogy az :)

Persze eloben minden kommunikacio mas. Ott ervenyesulni tud a velem szuletett kellem es báj :)

sb

1kutya 2010.09.05. 23:28:10

@Shadowbull: "a velem szuletett kellem es báj"

TE ITTÁL!:-DDD

Shadowbull 2010.09.05. 23:28:41

Jut eszembe, a Gulyasrol egy kep sincs.

Igazsagtalansag mert o is ott volt.

sb

Shadowbull 2010.09.05. 23:29:48

@1kutya: Sajnos nem :)

Sukorora is autoval ize a Forddal mentem.

sb

Shadowbull 2010.09.05. 23:33:45

@Rocko-: Megnezegettem. Es megmondom oszinten, hogy irigykedve neztem, hogy egyik oldalt a motor masik oldalt a huto.

Mogotte meg akkora hely, hogy tancolni lehetne.

En meg egesz heten millimeterekkel sakkoztam es meg mindig nem tokeletes.

sb

Gabor tm 2010.09.05. 23:49:34

És persze megint nem bírtam odajutni :(
Na majd jövőre...
Addig meg élek a képeken :)

Rocko- 2010.09.05. 23:53:38

@Shadowbull: you mean: Gulyás BÁCSI. :)
és lelki szemeim előtt ott van ám ő. csak később esett le, hogy ő-ő. de mindjárt megnézem a képeimet.
nincsen.

"Es megmondom oszinten, hogy irigykedve neztem, hogy egyik oldalt a motor masik oldalt a huto."
ugye-ugye? :)
kérdeztem is anno: mi lehet a nehezebb, kitalálni akkor: hogyan is legyen, vagy manapság azt kitalálni, hogy hoann reszeljünk pár mm-en? :)
kemény dió.

Rocko- 2010.09.05. 23:55:06

@Shadowbull: telejsen logikus és érthető.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.09.06. 00:14:55

@Shadowbull: Értem én, hogyne érteném.
Azért lássuk be, más olyan emberekkel beszélgetni, vitatkozni, neadj isten anyázni, akiről nagyjából tudjuk, kicsoda-micsoda. Ha valakinek a nickjét nagyjából mindenki ismeri, mert annyiszor olvastál hozzászólást tőle -ami ráadásul érdekelt is, hiszen emlékszel rá-, arra bizony kíváncsi leszel. Nem véletlenül emlegetett Winkler is fantomként.
Mindegy is, a lényeg, hogy találkoztunk, és remélem fogunk is még.

nem kéne... 2010.09.06. 06:58:44

@Rocko-:

"kérdeztem is anno: mi lehet a nehezebb, kitalálni akkor: hogyan is legyen, vagy manapság azt kitalálni, hogy hoann reszeljünk pár mm-en? :)"

azért félre_aszni a hűtőt a motortérben a mini óta nem olyan húdenagyötlet.
ugye.

Rocko- 2010.09.06. 07:08:48

@nem kéne...: nem konkrétan az erre (enyémre) értettem, hanem korszakokra.

hpgy mi a nehezebb, mittomén két liter szívóból kicsavarni tartósan 150 lovat 1980-ban, vagy 2 liter turbóbol kicsavarni még 2 lovat, úgy, h ne nőjön a gép súlya és tartsd az EURO27-et.

nem kéne... 2010.09.06. 07:32:09

@streetsta:

azt a volvót én is megnéztem, kíváncsiságból, mert egy időben ilyeneket nézegettem, márminthogy 244/2.3 benzin.
azon kívül, hogy szépen egyben van az autó (a belseje a maga módján egyébként még tetszik is, az ódé pedig világbajnok megoldás), nekem kicsit csalódás.
hogy is mondjam finoman.
kurvára lendkerekes.
pedig ha minden igaz, kb egy erős az enyémmel, de anyiban maradtunk az annával, hogy ez úgymond megy, az meg nem.
kicsit azért szomorú vagyok, valahogy eddig másnak gondoltam az egészet, most már nem vennék ilyesmit azt hiszem.

nem kéne... 2010.09.06. 07:33:45

@Rocko-:
~80 környékén melyik autó tudott két literből százötven lovat?
ez a szám akkoriban elég komoly érték volt, messze nem általános.

Péter Anna 2010.09.06. 08:05:46

@nem kéne...: :) eddig a lendkerekes a legjobb duma amit hallottam rá. felejtsd el az előzést, a gyorsulást, mindent, amit egy 2 liter+os autóról képzeltél. Nekem egyelőre jobb ez így, bár lassan beengedhetek mellé egy menetteljesítményekkel rendelkező kocsit.
Viszont a te autód nem csak megy, hanem egy nagyon finom, kellemes darab, tetszett, ahogy streetsta Mergája, és Winkler Cougarja is, de a gyerekautóztatás volt a legjobb, főleg nézni, ahogy kiszállnak az MX-5-ből. Hazafelé, szerintem nem nekem egyedül, rögtön Sukoró után mennem kellett tankolni, mert ez a Bp-Sukoró táv valahogy pont egy tank benzin lett, és ennek az új rekordnak nagyon örültem :DDD
Jó volt, kösz Pista!

[@Reszeg@] 2010.09.06. 08:30:30

@Shadowbull: Lécci mutass már egy képet, amin rajta vagy, mert ott voltam, de rohaggyak meg, nincs meg az arcod...

nem kéne... 2010.09.06. 08:46:40

@[@Reszeg@]:

most így hirtelen tizennégy képet találtam, amin szerepel.
meglesz hamar, nézd végig figyelmesen.

nem kéne... 2010.09.06. 08:50:34

@Péter Anna:

ja, ha a kutyának valami emésztési problémái keletkeztek, akkor az én voltam.
:))))
jöttek a gyerekek, hogy dearanyoskutya, meg lehet simogatni?
hátööö...
most mondjam azt, hogy nem, mert jobban fél tőletek, mint ti tőle?
nem mondtam. meg hagytál ott egy zacskó szotyit a kutyának, hát gondoltam, ha már van, használjuk. így a kutya se arra koncentrált, hogy abuzálják meg a gyerekek is örültek.
:))))
amúgy meg nem jutottunk el megint a főlényegig, milyen szendvicset hagytál nekünk a pistával felcsút mellett?

Shadowbull 2010.09.06. 09:09:23

@[@Reszeg@]: Ott van a profilomban, menni fog.

sb

Shadowbull 2010.09.06. 09:17:04

@Rocko-: Szerintem a "nehezsegi szint" nem egy definialhato parameter.

Manapsag olyan iszonyatos komplexitas van, hogy SZVSZ sokkal tobb ember dolgozik a fejleszteseken, mint korabban, es sokkal jobban beszukulnek a szakteruletek. Viszont sokkal tobb segedeszkoz van, ami megkonnyiti ill. egzaktabba teszi a munkat.

Korabban ezek nem voltak, es nagyobb szerepe volt az intuicionak, a kreativitasnak es a tehetsegnek.

Regebben egy tehetseges mernok inkabb megerezte, hogy mi a jo irany (persze egy nagy adag szakmai tudas es a tapasztalat a hatuk mogott volt) ma meg olyan szinten meg pl. a szimulacio, hogy sokkal megalapozottabb donteseket lehet hozni.

Egyebkent meg azt hiszem, hogy mindig minden korban a csucskategoria a sajat kornyezeteben ugyanolyan relativ szinten van. Ma is meg regen is.

sb

Péter Anna 2010.09.06. 09:41:08

@nem kéne...: 2008-as szendóról beszélünk ember :))
szerintem chipotlés-sajtkrémeset, vagy volt benne hús? csípős volt? ha igen, vegyél egy La costena chipotle en adobo konzervet (Tesco egzotikus polc) kenj meg nagyon vastagon natúr sajtkrémmel rozskenyeret, rakj rá annyi paprikát, és a levét, amennyit elbír a szervezeted és kész. malackaraj off

a kutya már a bekötőúton kifelé tolatva úgy aludt a helyén, mintha agyoncsapták volna, nagyon megterhelte szerencsétlent a sok ember, de szoknia kell, ki látott már félős russelt? itthon bezzeg nagy az arca

Péter Anna 2010.09.06. 09:43:02

@Péter Anna: ja, és rakj rá pár szelet lecsöpögtetett őszibarackbefőttet, megvan, az volt, emlékszem

pickapu 2010.09.06. 10:37:13

@faszOmmm-ba: El kellett volna jönnöd és akiket utálsz, személyesen megismerned. Lehet, hogy egészen más képet kapsz magáról az emberről és amikor hazaérsz első dolgod nicket változtatni. Mindamellett mi is tudnánk arcot társítani hozzád. Persze, nem egyezhet a véleményünk mindenről, de ez a természetes. Látod, Shadowbull is eljött és pl. én kellemesen csalódtam benne. Viszont szerintem ezután is elvárhatjuk tőle, hogy a véleményét a saját egyéniségével ugyanúgy megírja a hozzászólásaiban.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.09.06. 10:59:44

@faszOmmm-ba: Látod, én nem utálok senkit. Bár mondjuk néhányan félrenyeltek, mikor láttak a Winklerrel csirkézni:)

Rocko- 2010.09.06. 13:08:39

@nem kéne...: adhoc.
de az elv a lényeg, nem az adatok.

faszOmmm-ba 2010.09.06. 15:58:26

@scheerti:
Pfff nagyot távolodtál most sokak szemében. Még hogy csirkézni a winklerrel. ejh.
De figyeled, ommm a hülye majma megint előadta a sértődött ovodást és elküldte maga helyett a radírpókot, pl ezért se veszem semmibe.

faszOmmm-ba 2010.09.06. 16:02:40

@pickapu:
Ó hát SB bácsival szerintem nemsoknak van itt baja, én is max annyit tudok a hátára dobni hogy engesztelhetetlenül monomániás olajospöcsűekhez tartozik meg valamennyi beszivárgott az agyába a bmw-sek marketinges mosogatólevéből, és kikezdte az agyát. persze közel nem annyira mint ede kollegájának.

ommm 2010.09.06. 16:17:19

@faszOmmm-ba: ??? Mi van öreg? Szorít a cipő? Fejtsd ki bővebben, nem értem?

Rocko- 2010.09.06. 16:22:13

@faszOmmm-ba: esetleg ha a szűk, zárt környezetedbe beleférne, hogy a nagy pofádat letolod egyszer, akkor észrevennéd, hogy emberekkel találkozhatsz.
persze ehhez nem árt egy kis személetváltás.

faszOmmm-ba 2010.09.06. 16:39:44

@ommm:
na harcsabajusz kapitány már beizzította a radarját, kapásból itt van, mintha nem lenne jobb dolga.

faszOmmm-ba 2010.09.06. 16:44:35

@streetsta:
a bmw-s daráló elküldte a maga közül kiválasztott legrátermettebbet, hogy arcot adjon a céges nicknek a következő kampányhadjárathoz. Azért volt olyan übermens ábrázata. Prototípus, Inventorral tervezve.

CSIBE TE NYOMORÉK 2010.09.06. 16:50:56

@faszOmmm-ba:

MI VAN VELED, TE VAGY ITT A SÉRTEGETŐ HUGYOS GYEREK ??

gyuri70 2010.09.06. 16:59:40

Kedves faszomba, mondd, te hány éves vagy? 12, 14? Mert kb. ennyi évesen írogat az ember ilyeneket, mármint a flusztráltabbja. Ha ettől több vagy, és csak fröcsögni tudsz, hát az gáz pirosöcsém.

ommm 2010.09.06. 17:00:27

@faszOmmm-ba: van épp jobb dolgom. Csinálom a holnapi anyagot, hogy jöhess ekézni megint.

faszOmmm-ba 2010.09.06. 17:56:44

@ommm:
Kitalálom; valami olasz szar, bmw vagy a legújabb autóversenyes élmény.
Akkor a többi versenyző nevében megköszönöm, ezekből egyik se érdekel, ha ekézek akkor azért van mert valami oltári hülyeség van benne.
Mint pl az a múltkori dígó rosszgyerek a béjemvével novella. Az megagáz volt.

@gyuri70:
gyurikám, ne itt izzadjad magadból a körkérdéseket, még nem te vagy a Colombo, hülyegyerek.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.09.06. 18:19:02

@faszOmmm-ba: Nem tudom, hogy miért baszogatod a Pistát, de ha az olvasókat akarod ellene lázítani, akkor szerintem rúgtál egy kapufát. Azt sem tudom, hogy miért zavar ez a poszt, nincs benne semmi sértő. Senkire nézve. Az meg világosan látszik, hogy egyik TC-s újságíróval se beszéltél egy kurva szót se éltedben, mert ha megtetted volna, akkor tudnád, hogy mindegyikük normális. Sőt, a Belsőség-találkozóra járó olvasók is mind azok.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.09.06. 19:06:20

@faszOmmm-ba: Szeretnél te olyan "hülyegyerek" lenni, mint amilyen Gyuri, asszem:)

karlov 2010.09.06. 19:21:12

Mondom ,hogy kell egy ketrec,hogy a vitéz urak tudjanak hol küzdeni...

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.09.06. 19:23:42

@scheerti: meg persze a többiektől is kérdezem: a falra hányt borsó történetét ismeritek? Nem vagyok róla meggyőződve, hogy a vitának a legcsekélyebb értelme is lenne. Teljesen fölöslegesen strapáljátok magatokat.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.09.06. 19:26:37

@gyuri70: Basszus, nem volt meg nekem, hogy szülinapozás miatt kellett elporzanod. Füled érjen bokáig!!

Rézmányi Balázs · http://totalcar.hu/ 2010.09.06. 19:50:16

@faszOmmm-ba: "A bende tibike is kapott egy névreszólót az ő posztjaihoz a határtalan inkompetenciája mellé amit itt megereszt."

Csak nem CU84-hez van szerencsénk?

Rézmányi Balázs · http://totalcar.hu/ 2010.09.06. 19:51:24

Egy kicsit megkésve, de köszönöm azt az isteni 2 órát Sukorón. Jó móka volt, még ha el is kellett rohannom egy kis idő után...

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.09.06. 19:52:16

@streetsta: Lehet, lehet. Bár mi azért értelmesen tesszük, nem gyalázkodva.

[@Reszeg@] 2010.09.06. 20:19:09

Szarjátok le ezt a szerencsétlent.
Ha valaki csak annyira képes, h. névtelenül alaptalan dolgokat írjon, annak a véleményére amúgy sem adunk. Ha nem foglalkoztok vele majd megunja.
Mondjuk én is elküldeném a pi...khm...tapasztalat szerezni. De fölösleges.

Písz

Ronin_ 2010.09.06. 21:10:02

Jó buli lehetett:-)

Karpathy · http://artofmax.com/ 2010.09.06. 22:31:29

Na, ezen se voltam :)
Onnan pár kilométerre edzőtáboroztam, a kocsi másik pár kilométernyire a szerelőnél gyógyult.
Így esett.
Nyem baj, lesz még kutyára varnyú.

nem kéne... 2010.09.06. 23:15:31

@Daniel David:

azt lehet tudni, ki az a phil harris?

ommm 2010.09.06. 23:16:35

@nem kéne...: A Deadliest Catch-ből nem volt gyanús Tibi? :)

nem kéne... 2010.09.06. 23:18:49

@ommm:

öööö biztos ezt most tudnom kéne, miről van szó, közben meg mégse.
kicsit segítenél?

Virago_1000 2010.09.06. 23:31:06

@ommm: Olvasgatom itt a kommenteket, nezegetem a kepeket, es iden (is) lemaradtam, pedig micsoda jo kia tarsasag jott osssze. Senkit sem ismerek szemelyesen a torzskommentelok kozul, pedig eloben biztos mas lenne, meg akkor is, ha van neha nezetkulonbseg a kommentekben.

Mikor lesz a kovetkezo talalkozo? :)
Lehetne egy keres-kerdes Hozzad?

zalkapone 2010.09.06. 23:33:07

@Virago_1000:

Igazából pont azért vicces így összejönni. Kiderül, hogy mégis emberek vagyunk, nem csak egy üres nickname. :-)

ommm 2010.09.06. 23:33:13

@Virago_1000: Persze, ereszd el. Privátban, ha lehet.

nem kéne... 2010.09.06. 23:33:51

@ommm:

na így már megvan.
gondolom ott lehetett a probléma, hogy soha egyetlen részt sem láttam.
ez meglehetősen nehezítette az asszociációt ugye.

zalkapone 2010.09.06. 23:44:25

@nem kéne...:

Nálam otthon a Discovery Channel megy állandóan, ha otthon vagyok. Néha még a NatGeo. A többiért kár bekapcsolni a tv-t...

nem kéne... 2010.09.06. 23:51:23

@Péter Anna:

nehogy azt hidd, hogy a recept miatt. kiváló teát és keménytojást tudok főzni de kb ennyi, szóval tőlem lehet egészen egzotikus cucc is, ilyen szempontból egyforma nekem mind.
csak valami hülye neve volt és mindig eszembe jut veled kapcsolatban.
nem, nem ez, amit most mondtál, valami más.
:))))

nem kéne... 2010.09.06. 23:52:22

@zalkapone:

nekem meg nincs tévém.
átérzed.
:)))

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.09.07. 08:25:26

@nem kéne...: azé azt is vedd hozzá, hogy a tiedbe van 100e km, épp túl a bejáratáson, Anna volvojában meg kitudja mennyi. Nyilván nincs már a vezérműtengely a helyzet magaslatán, aztán attól meg tud ám fogyni a ménes huszonsokéves korára.
Meg gondolom pár mázsával nehezebb is.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.09.07. 09:08:46

@Tie:
>Meg gondolom pár mázsával nehezebb is.

Ki? Péter Anna? Ne udvarolj ilyen hevesen.

Krisi 2010.09.07. 09:57:20

@Daniel David: sztakurva, ez még durvább azonosság! :)

nem kéne... 2010.09.07. 13:53:03

@Tie:

tie, menned kéne azzal az autóval.
azzal is.

sgabo · http://www.w123club.hu/sgabo 2010.09.07. 22:17:27

Mindezek után Barika (Bárány) lejött hozzám Tébányára és beállt az állólámpás 280CE mellé a kis zöld Fiattal. Zöld-zöld, úgyhogy át is ültünk a kis méregzsákba és életem legdurvább futamát nyomtuk le, 110-zel végig a városon. A műhely előtt elmondtam pár imát, de király volt. Hármunkkal úgy repesztett a kis gép, hogy csak na. :)
süti beállítások módosítása