Amerikai alkatrészek Zsiguli-árban?

  2010. január 21. - Winkler Róbert Címkék: amerika mercury zsiguli cougar

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Így kínozzák az utángyártott lámpákat Tajvanon
2015-06-12 11:07:30

Az Eagle Eyes nem számít nagy gyárnak Tajvani viszonylatban, de még a sziget déli részén, Tajnan városában

Néhány megfigyelés az új fényezési trendekről
2015-05-26 17:52:20

A China Airlines Tajvanból Frankfurtba késett másfél órát, így buktam a budapesti csatlakozást. Az ölembe

Cuki cicák a gumigyári klotyóban
2015-05-22 17:46:25

Ránk szakadt a monszun, amit Tajvanon nagyon vártak, mert a száraz évszak nem csak száraz volt, de hosszú is.

Felkúrták az agyam Tajvanon
2015-05-21 15:52:45

Konfuciánus szentély a Vacron-központ kerítésénél Ma a sokadik dashcam-céget látogattam meg a Taitra


Úgy volt, hogy a Cougar a téli pihenő alatt kap egy kisebb felújítást, de Zsolti műhelyépítése kicsit megcsúszott. Szépen halad, de még nincs kész – nem tehetek neki szemrehányást, hiszen Magyarországon azok az építkezések is csúsznak, amikre közpénz-milliárdok vannak, erre meg egy peták sincs.

3,5 kilónyi boldogság - BÁRMILYEN autóalkatrész

Amíg azonban elkészül, nem tétlenkedek, és rendelgetek egy-egy tételt a Cougarra. Az alkatrészellátás jónak mondható. A Mercury Cougart keresőbe gépelve azonnal feldobja a mercury cougar parts-ot, ahol első kattintás a Cougar Parts Catalog, a West Coast Customs üzemeltetésében. (Ha a linkre kattintanának, előtte feltétlenül tekerjék le a hangszórót, mert az oldal egy átkozott pumaüvöltéssel indul.) Jó kis webshopnak tűnik, adja isten, hogy működjön és hogy Magyarországra is szállítsanak. Megkezdem a túrást, elsőre óvatosan gumialkatrészeket nézegetek, amik amúgy is kellenek. Hülye vagyok, tudom, de engem legjobban az első oldal-helyzetjelző agg gumikerete zavar. Találok is front fender light to body sealt és lens gasketet, 2,9 illetve 12,7 dollárért, ördög tudja, utóbbi mi lehet, de hadd jöjjön, 2400 forint az bizonyos helyeken három sört se ad ki, a helyzetjelző közérzete pedig nálam központi kérdés.

Aztán próbáltam összeszedni minél több gumit, hogy fajlagosan jobban megérje a szállítás, első és hátsó indextömítésekkel kezdve, szélvédőtömítésekkel folytatva és a shopping-tébolyban olyan fontos berendezésekhez is elkanyarodva, mint lámpafedél-ötköző. Még hamutartó-ütközőt is rendeltem, mert annak olyan maximalista hangzása van, 85 cent, utángyártott. De most komolyan, te nem vennél ash tray bumpert ennyiért, ha már úgyis ott tolod a kullót a virtuális Tescóban? Egyelőre nem látom, hová is kéne a hamutartómra ütköző, a Csikóstól mindenesetre már megkaptam, hogy ő két napig újította fel a Zöld Állólámpás hátsó hamutartóit (azt mondja, majd valamelyik posztba beleszövi).

A vámhivatalban akár emailből nyomtatott számlát is elfogadnak, ami azért vicces

Nagyjából egy hónap alatt jött meg. A vámhivatalban gyanakodtak, hogy van-e a csomagban lökhárító, ami jogos, hiszen a hamutartó- és a lámpafedél-ütközők is bumperként szerepelnek a számlán, viszont egy akkora csokor króm lökhárító aligha férne el egy 3 és fél kilós dobozban. Kiváltottam tehát a szokásos, négy ablakos mandineres módszerrel, 12 ezer forint Áfa megfizetése fejében, aztán a Cougarral kirotyogtam Zsoltihoz. Bizony, ha száraz idő van, hetente legalább egyszer megsétáltatom. Kicsit későn kezd fűteni, mert a fűtőradiátor valószínűleg elvízkövesedett, de azért ki lehet benne bírni. Kiértem tehát Zsoltihoz és büszkén kipakoltam a kincseket.

A hologramos Ford embléma remélhetőleg jó minőséget jelez

A West Coast érdekes üzletpolitikát folytat, amennyiben több alkatrészhez is azt írja, nem ajánlja a megvásárlását, mert gyenge minőségű. Gondolom van, aki kínjában végül megvesz egy olyat is, ha már végképp nem kap lökhárítóvédő takarógumit, és akkor nem csalódik. Vagy valami ilyesmi – az effajta mentalitás nekem teljesen új. Én persze csak jókat vettem, legalábbis reménykedtem, de Zsolti egyesével megvizsgálta a cuccokat és megfelelőnek minősítette az egész szettet. A szélvédőtömítések azért kellenek, mert a tetőt az átrozsdásodás miatt cseréljük, és a meglévő szélvédőtömítés vagy egyidős az autóval, vagy valami igen szánalmasan odakent gumifuga. Rendeltem még mindenféle oldalablak-tömítést is, míg el nem értem a 170 dollárt, ami már elegendőnek tűnt, hogy megérje postáztatni. 63 dollárt csaptak hozzá, ami 12 ezer forint – oké, hogy az email ingyen van, de Zsolti szerint már egy belföldi ajánlott levél is elég húzós (egy kétkilós 870 forint).

Zsolti kiteríti az első szélvédő-tömítést

Zsolti tehát megvizsgálta és megfelelőnek találta. A legtöbb zacskón hologramos Ford címke is volt, és persze a legtöbb dolog a Mustanggal és/vagy a Ford Torino Mercury változatával, a Cyclone-nal csereszabatos. A költségvetés tehát így néz ki: 170 dollár, mint az áru ellenértéke, 63 dollár szállítás (összesen 43400 Ft), 13 ezer forint Áfa, összesen tehát bő 56 ezer forint. Zsolti azt mondja, ez Zsiguli árfolyam, úgyhogy megkérdeztem Prokee-t, a szerkesztőségi alkatrészkereskedőt. Ezt válaszolta:

- Nehéz ezt Ladához hasonlítani, mert nem létezik olyasfajta listaár, átlagár, mint a "rendes" autókon. Nagyságrendeket tudok mondani, de rengeteg elfekvő cucc van az országban, ami megszűnt boltok, állami raktárak felvásárlásából származik, ott nyilvánvalóan akár töredékáron is lehet bármi. Emellett Ukrajnából iszonyat olcsón jönnek be néha cuccok, egy üveg jobb vodkáért egy dobozos Barkast levegősen meg tudsz rakni.
Amire kábé árat tudok mondani:
- szélvédőkéder kb. 5000-5500 /db
- ajtókéder: univerzális létezik, 25m/tekercs, 13-15000 körül, egy ajtóra általában 5 métert számolnak, tehát max. 3000/ajtó.
A többi gyakorlatilag nem létezik a Ladákon, vagy legalábbis nem ilyen formában. Lámpatömítések .egy-kétszáz forintért vannak, ha éppen elérhetőek. Tehát azt mondanám, némi költői túlzás van abban, hogy Zsigulihoz olcsóbban megúszod - mindamellett tényleg olcsó kör volt.

A foglalat köré külön tömítés jár

- Oké, és mondjuk tojás Corsára átszámolva?

- A Corsa B esetében is nehezen megfeleltethető a sok apróság. A szélvédő- és ajtókéderek viszont egzakt dolgok. Ha megpróbálom kábé belőni, akkor bruttó 55-56000 körül jönne ki gyáriban. Sok kicsi sokra megy.

Megrendeltem tehát még néhány gumialkatrészt, addig se teljen az idő hiába.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr901684716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krisi 2010.01.21. 13:37:28

eléggé elbaszott egy világ ez, hogy így felment a sör világpiaci ára. manapság már a Nagyfaluban egy belvárosi szórakozóhelyen olcsónak számít a 400 Forintos csapolt sör. nem csoda, hogy inkább kiskocsmákba járok.

és hogy a témához is szorosabban hozzászóljak, a Cougar még mindig teccetős, a hangja meg beszarás.

Papp Sanyi 2010.01.21. 13:49:28

Nem lehetett volna kikerülni vhogy a Vámot? Esetleg ismerőssel küldetni magáncsomagként? Jó sok pénzt leszednek még ők is :(

In Motion 2010.01.21. 13:50:06

Nagy bátorság USPS-szel küldetni, mert azt itthon a Posta veszi kezelésbe. Én csak futárral hozatom az ilyeneket, oké lehet, hogy nem 60 dodó, hanem 100, de gyorsabb, és jobban megbízok benne. Ráadásul ha megjön felhívnak, hogy ha kell vámoltatni. El is intézik, és úgy hozzák ki.
Egyszer rendeltem gitárhoz húrláb-babákat, USPS-szel lett küldve. Mire ideért, a boríték úgy nézett ki, mintha katasztrófa sújtotta területről halászták volna elő. Szerencsére ki volt tömve jól, meg ezek ilyen kis fémdarabkák, szóval amúgy sem sérülnek. (Még így is feleárban kijött az itthoni árához képest)

Amúgy meg hajrá, szépüljön a verda, hadd gyönyörködhessünk benne. :)

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.21. 14:12:26

Be is baszna, ha a zsiguli ár ilyen tételt jelentene. Ennyiből olyat már újraépítesz a komplett elektromossággal egyben.

vizsla_barat 2010.01.21. 14:12:36

a usps is kovetheto,de azert a fedex vagy uos egy csoppel megbizhatobb...

tlantos 2010.01.21. 14:15:03

Nehez megkerulni, foleg, hogy a postakoltseg is a vam es az afa alapja.
Erdemes egyebkent turkalni, sokszor lehet talalni olcson akar gyari cuccot is.

szabadsolyom 2010.01.21. 14:16:28

Ne újkeletű dolog. Én is csodálkoztam. Nekem egy Nissan Terrano I-em van. A vezerles ment tonkre, pontosabban a vezermulanc feszito tort el. Kerdezősködtem itthon de 60-70 ezret mondtak rá, no meg olcsóbban és utángyártottban nem lehet megszerezni. Aham... Innerfire Engine az ebay-en. 3 levél után kiderült, hogy van olyan ami nekem kell. Postaköltséggel együtt volt 88 dollár. És ezen az áron még vámmentes is volt. Jah, hogy mi volt benne? Két vezérműlanckerék, vezérműlánc, feszítő, tömítések a vezérműlánc fedélhez, 1db főtengelyszimering. Mindez 88 dollárért... Ha kereskedő lennék tuti, hogy tőlük vagy legalábbis az USA-ból rendelnék. Nem véletlen, hogy ott annyian szeretnek öreg autót építgetni, hisz fillérekért van alkatrész. Jah, és még egy apró különbség. Kiszolgáltak! Nem csak egy nesze itt az alkatrészed hozzáállás. Fél évvel a vásárlás után kaptam tőlük egy levelet, hogy megfelelő e a termék, minden rendben van e. Ilyet nálunk nemigen tapasztalni. :)

traxx 2010.01.21. 14:17:56

Eléggé különbözőek az árak. Pl az én vasamhoz 100 körül lenne a komplett vezérlés(szij, görgő, stb). Kinntről 32 ben van posta, vám, minden.
Motortartó bak: itthon 50 ezer, kinnt 3200 Ft !!!
Néztem én is nagyokat...

Raka1885 2010.01.21. 14:28:10

Én Angliából szoktam rendelni alkatrészeket. EU-n belül ugye nincs áfa. Sokszor gyorsabb, mint egy belföldi csomag. De rendeltem már néhány dolgot az USA-ból. Nem kell mindig áfát fizetni, csak ha elég nehéz és értékes a csomag. Kb. ötből egyszer.

tlantos 2010.01.21. 14:31:12

Elfekvo alkatreszekkel lehet meg jol jarni.
Pl. zsir uj gyari alufelni (15"os) 8e-ert. jo, kicsit draga a fuvar, de meg igy is megerte :)

Ciro 2010.01.21. 14:45:24

Volt nekem is egy-két amerikai autóm, nem ilyen öreg vas, de alkatrész kellett hozzá.
Az árlépcsőket a következőként definiálnám:
Jobb első lengőkarban egy darab gömbcsukló az 1995-ös Neonomba.
1, Chrysler márkaszerviz: 150.000.- Ft + munkadíj kb. 35-40e. (teljes villacsere)
2, Amerikai autó alkatrész bolt: csak villával együtt, 80.000.-
3, Alkatrészes Gézánál: 25.000.- Ft csak a gömbcsukló
4, Magam megvettem épp kintjártamkor: 15 dollár a kettő.

Itthon pedig 30 - 30 perc alatt kicseréltem oldalanként, egy darab csavart és egy zégergyűrüt meglazítva. Természetesen nem kellett a lengőkart cserélni, mert a gömbcsukló egy darab zégergyűrűvel volt rögzítve...

Ciró

Easy Player 2010.01.21. 14:45:52

@Raka1885:
A nálunk nem ritka típusú autómhoz pl. gumikat én is az EU-ból hozattam. A hazai árához képest még a szerelési költséggel együtt is bő 1 éves kötelezőmmel beljebb voltam.

nem kéne... 2010.01.21. 14:48:27

"A szélvédőtömítések azért kellenek, mert a tetőt az átrozsdásodás miatt cseréljük,"

nyilván ne basszam beléd az ideget, de nem néztétek meg vétel előtt ezt az autót?
meg hát szükséges tetőcsere valahogy nem nagyon jön össze egy minősítésre alkalmas autóval...

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.01.21. 14:50:50

Csak nehogy úgy járj, ezzel a szép autóval, hogy mire kész lesz, belédszáll valami szívottagyú hülye gyerek a tuning szuzukival, vagy egy kalapos skodás. :-)

Seca81 2010.01.21. 14:52:34

Hú, nekem is be kell vállalni a közeljövőben hátsó ablak gumit, elég szar állapotban van. Kis Micrához csak nem olyan húzós.

@Krisi: Ha a vizezett szar Morrison's sörre gondolsz akkor egyetértek...
Mi mindig kint alapozunk, bent már csak 1-2 üveges, hogy tartsuk a szintet :)

Seca81 2010.01.21. 14:53:48

@nem kéne...: Nyilván szerelem volt első látásra, olyankor szarik az ember az ilysmire...
Sajnos.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.01.21. 14:53:55

@Raka1885: >EU-n belül ugye nincs áfa.
Magánszemélynek van.
Vám nincs.

Morgó Muki 2010.01.21. 15:11:01

Mondjuk a B Corsa szélvédő keretgumija 15-ből simán megvan, gyári legyen 25, de azzal is sokat mondtam. Az igaz, hogy ragasztott a szélvédője, tehát ez inkább csak dísz, légterelő, stb. Az ajtókéder olyan 35 gyáriban, de szerintem 25-ért már lehet kapni. Nem fejből vagyok ilyen okos, megnéztem.

Zorgo 2010.01.21. 15:16:21

Valamiért ahogy átkerül az Eu v USA ból az alkatrész hozzánk,egyből arannyá változik az autósboltokban.Vagy legalábbis megpróbálják ilyen árfolyamon átváltani, csak tudnám,hogy mi lehet ennek az oka?!

Lowtyo 2010.01.21. 15:18:56

ford cougar - lada alkatrészár összehasonlítás:
felkolbászolsz rockauto.com-ra, kikeresed a ladát, majd a cougart. összehasonlítod.
ki gondolta volna, hogy ezerkecskéhez lehet 130 dolcsiért kuplungkészletet venni amerikában.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.01.21. 15:24:46

@MTFUN: Az, hogy a kereskedö kihasználja a nyelvtudás, az internet hozzáférés és a szakértelem hiányát, esetleg mindhárom hiányát egyszerre. Az is lehet, hogy a kuncsaftnak mindez van, de ideje nincs rá ezekkel veszödni.
A kereskedöi haszonnal azt fizeted meg, hogy ö mindezt megteszi helyetted.

mtk001 2010.01.21. 15:31:06

A West Coast Customs-nak van német irodája is.
Gyanítom, hogy a fűtésed még az elbarmolt túlhűtésnek köszönhetően indul be lassan. Amikor még Zsolti a hengerfejtömítés csere helyett egy baromi nagy hűtőt és ventillátort épített be, a vízforralás megszüntetésére ...

kewcheg 2010.01.21. 15:31:18

A 90 -es évek elején az akkor még egész új szülői Skoda 120-ra a testvérem vett egy menő tetőcsomagtartó keretet, talán "Automaxi" márkájút.Jól nézett ki, gurtnival kellett meghúzni és négy db. kb. cigisdoboz méretű gumitappanccsal feküdt fel a tetőre.Sílecet vinni kiváló volt, el is kérte az egyik ismerős kölcsönbe.Annak rendje és módja szerint el is hagyódott a sítúra folyamán az egyik gumitappancs, ami csak lazán volt rápattintva a cuccra.Filléres cucc, de természetesen hol árultak volna ilyet Mo.-on 91 körül.Anélkül meg a keret nem igazán használható rendeltetésszerűen.Dobozán, ami megvolt, volt valami francia cím, mint gyártó.Gondoltam, mit veszíthetek, angol nyelvű pársoros levelet küldtem a címre a problémával.Néhány hét múlva a postás beállított talán két darab grátisz gumibakkal, kis levélkével szépen csomagolva..:) Automaxi forevör...:! Azóta már többször küldtek amúgy ilyen kis semmi, de elhagyva,eltörve bosszantó mütyüröket kül.féle országokból...

Krisi 2010.01.21. 15:34:50

@Seca81: többek között arra. de a Morrison's-ban nem vizezett sör van, hanem sörözött víz! az valami minősíthetetlenül ergya.

Ragyás Tóni 2010.01.21. 15:43:25

mindenképp érdemes körülnézni az e-bay-en, mielőtt vki vmit vesz. nem csak autóalkatrészről beszélek. nekem még semmire sem kellett vámot fizetnem.

nem kéne... 2010.01.21. 15:50:54

@Seca81:

oké, beleszeretett.
és a tetőcsere minősítés után?

perszepersze 2010.01.21. 15:51:24

Amerikai gyártású hondámban beszart a lambdaszonda, és én még össztörtem a bal hátsó lámpát is. Kérdezem az autósboltost, hogy mennyibe fájnának ezek a tételek?
Lambdaszonda 86 ezer, hátsó lámpa 50 ezer körül! Megrendeltem az államokból, 2 hét alatt itt volt, origin honda cucc mindkettő, a szonda 32 ezer, a lámpa 12 ezer volt! Na, azóta nem veszek semmit autósboltban...

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.01.21. 15:59:46

@nem kéne...:

Őőő, én csak annyit tudok elmondani HASONLÓ dologgal kapcsolatban, hogy állatira nem mindegy, hogy milyen időben és mennyit áll az utcán a kocsi. Láttam bőr motorházvédő borítás alatt rozsdát, pedig csak fél évet volt fenn, és az autó előtt hibátlan volt. Szóval lehet, hogy ez a kocsi állt negyven évig Kaliforniában egy szem rozsda nélkül, itthon meg egy év alatt kapott annyit, mint ott soha. Fasz tudja.

ommm 2010.01.21. 16:03:04

@nem kéne...: Nyugi van már. Pár helyen ragyásodik a vinil alatt, aztán egyszerűbb egészben cserélni, na.

nem kéne... 2010.01.21. 16:04:17

@scheerti:

namost én láttam viniltető alatt rozsdát és bizony mondom tenéked, nem háromnegyed év alatt jutott el a tetőcserés stádiumba.
amúgy meg ha minden igaz, ez egy bizonyos "arab" művésznevű egyén gépe volt, csak meg lehetett volna kérdezni tőle...

visszakettopadlogaz (törölt) 2010.01.21. 16:04:33

@Lowtyo: canadaban arultak automata valtos zsiguli is, lefenykepeztem egyet californiaban, hat eleg meredek!!! az eleje fiatos/nagypolszkis, de rajta van a dagado vitorla jel az elejen ugyhogy 100% zsiguli...

a temahoz:

1. ebay -en eloszor mindent ha valamit akarsz

2. USPS ( united states postal service - az amerikai standard posta, a wal-mart utan a masodik legnagyobb ceg a vilagon az alkalmazottak szamat tekintve ) nem rossz valasztas a csomagkuldesre, a FEDEX Ground vagy az UPS kicsit dragabb de semmivel nem jobb, trackolni a csomagot lehet mindenkinel mar, ez a 21.szazad - a magyar resze a csomagkuldesnek a MAGYAR szolgaltatotol fugg. ( magyar posta )

3. kuldtem egy laptopot magyarban kb egy eve, $310-ert vittek el mint laptop ( nem mint sima csomag, tehat extra fragile es biztositassal ) KIKOTOTTEM hogy az atvevo ne fizessen semmit, ( ajandek volt ) a vamrol a szamlat kuldjek nekem vissza, en fizetem es kikezbesithetik ( van ilyen opcio ) Na ez ugy mukodott hogy kivitte a csomagkuldoceg es kozoltek a cimzettel hogy 23.000FT lesz - felhivott engem azonnal, en kozoltem semmit ne fizessen-nem is fizetett - erre delutan visszavittek a laptopot ( ugyan az a srac ) es atadtak INGYEN - errol ennyit. Balkan...

nem kéne... 2010.01.21. 16:06:32

@ommm:
äpád orvos, ismersz.
aztán ezzel együtt nem nagyon értem én ezt.
persze, tegyék rendbe, de pista, azért azt nekem nehezen tudod eladni, hogy a ragyásodás javítására a tetőcsere egyszerűbb.
az már az a stádium, amikor lukas a lemez.

4.0v6 2010.01.21. 16:09:03

Én is mindent az USA-ból rendelek az explorerre, szégyen amit a hazai autóalkatrész kereskedelemben megy.
A különbség legalább 100% árban.

De miért pont ez lenne másként ?

visszakettopadlogaz (törölt) 2010.01.21. 16:12:35

T winkler!

ha leszeded a muanyagot a dobozrol a front face en ra lesz irva hogy FLAT RATE BOX -tehat max 3 font sulyra - szoval makod volt hogy 3.5kg cuccot megkaptal benne ( ami kb 5lbs )- vagy nem 3.5kg cucc volt benne...

- ide tartozo sztori:

megallitjak a teherautot, raall a merlegre - tulsulyos, kerdezi a rendor a sofort mit tud csinalni? a sofor kiszall, egy vasruddal raver a teherauto oldalara es egybol a limit alatt lesz a sulya! - ezt hogy csinalta ember? kerdezi a rendor - mire a sofor: madarakat viszek kalitkaban :DDDD

ommm 2010.01.21. 16:19:18

@nem kéne...: :D Nem láttam, mi van alatta...

=Daniken= 2010.01.21. 16:23:03

Fasza volt az oldalon az üvöltés, direkt feltekertem, kutya azóta nézi a gépemet, hogy ez kurva gyanús így hirtelen felébredve:-D

pet77 2010.01.21. 16:33:13

@perszepersze:

1-2-3-4 eres szondák univerzálisak,50 -80 usd között vannak az ebayon.Tévhit, hogy márkaspecifikusak.Eddig egy spécit láttam:a SMART-ét:)

pet77 2010.01.21. 16:36:25

@perszepersze:

...persze a csatlakozót át kell forrasztani:)

nem kéne... 2010.01.21. 16:43:05

@pet77:

forrasztani nem egészséges, azért adnak hozzá saját toldót.
összeroppantani, jóidő.

gnme 2010.01.21. 16:58:30

..érdekes dolgok ezek. Winkler csak "gumit" rendel.

Értem én, csak semmi buzulás! :)

becsületesnepper · www.becsuletesnepper.hu 2010.01.21. 17:02:19

@malenykij polgar:
EU-n belül magánszemélynek nincs ÁFA, kivéve, ha új (6 hónap, 6000 km) szállítóeszközt vásárol, akkor a saját országában kell megfizetni az ÁFA-t, cég esetén, a cég EU-s adószámmal vásárolhat nettó értéken, az ÁFA-t otthon kell megfizetnie a következő ÁFA bevallásnál.

becsületesnepper · www.becsuletesnepper.hu 2010.01.21. 17:06:29

ÁF@malenykij polgar:
"EU-n belül magánszemélynek nincs ÁFA"
úgy értem a vásárlásnál már kifizeti a polgár az ÁFA-t, később már nem kell, cég meg otthon fizet.

Mobilgumis 2010.01.21. 17:10:10

Gumis berkekből véletlenül tudom, hogy gyakorlatilag megszűnt a kisker-nagyker különbség. Aki egy gumit vesz, az is 50% kedvezményt kap, aki 100-at ,az is. Mindegy csak legyen bevétel!
Ilyesmiről lehet szó itt is.
Ez egy se pro se kontra vélemény.

MRM 2010.01.21. 17:34:48

@4.0v6: "szégyen amit a hazai autóalkatrész kereskedelemben megy. "

Nekem sem tetszik az, hogy milyen arak vannak. De gondolj bele.
Akitol veszed MO-n az alkatreszt az esetleg raktarkeszletet tart, a penze mar benne van. Beszel idegen nyelven es eltudja intezni a szalitast is. Alkalmazottjai vannak ami szinte koltseggel jar es nem utolso sorban fizeti a rengeteg adot is az allam kasszaba.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.01.21. 17:36:54

@Asszeretnémondani: Ezt mondom én is, kollega. ÁFA van, vám nincs.

AtoszMester 2010.01.21. 18:16:42

A postai feladási díj nem Áfa-köteles.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.01.21. 18:25:50

@AtoszMester: Ha az EU-n kívülröl rendelsz, az áru értékéhez hozzászámolják a szállítási díjat (posta, csomagszolgálat, speditör) és ez képezi a közterhek alapját.
Legalábbis amikor amerikai autókat néztem, engem így tájékoztattak.

mennyi 2010.01.21. 19:12:50

Azt hiszem, hogy a magyarországi szabadrablás (nem csak az alkatrészek árainál) és a nem engedélyezett kiegészítők, nem ellenőrzött minőségű cseredarabok árusítása már forgalombiztonsági kérdés, mondhatni a közlekedés biztonságát veszélyeztető helyzet!
vah valami fogyasztóvédelem? van adóhivatal?

korszellem 2010.01.21. 19:17:25

@malenykij polgar: eu-n belül nincs áfa!vagy ha valamit netto áron veszel kinnt,(pl németbő exportpriceon)akkor itthon ki kell csengetned a 25%-ot.asszem

yaffa · http://www.yaffa.blog.hu 2010.01.21. 19:58:46

@mtk001: pont ezt akartam én is írni.
Ha egy autó nem fűt, akkor ott vagy nincs kinyitva a csao, vagy túlhűt.
De persze egyszerűbb azt mondani, hogy vízköves a fűtőradiátor. Csak éppen azt kicserélni nem lesz egy sétagalopp.

Brigi \"B. A.\" főnöke 2010.01.21. 20:46:01

Nem akarok beleszólni a nagyok dolgába, de lehet, hogy jobb lenne elkérni a kómás macskás szerelőbácsi számát Csikóstól.

Higany 2010.01.21. 21:36:57

Nekem még sosem volt gondom az USPS csomagokkal, pedig First Class Mail international-tól Express Mail-ig mindent kipróbáltam. Bár lehet, hogy a mi postánkon nem divat lopni. A vámon is csak egyszer akadt fenn csomagom.

medbali76 2010.01.21. 21:37:59

@nem kéne...:

Nem tolem vette, hanem a KesMustang-tol. :-)

Rocko- 2010.01.21. 22:16:39

"Csikóstól mindenesetre már megkaptam, hogy ő két napig újította fel a Zöld Állólámpás hátsó hamutartóit (azt mondja, majd valamelyik posztba beleszövi)."
:DDDD

Phrascarica 2010.01.21. 22:19:02

@vizsla_barat: mindig minden megjött USPS-el is, volt hogy 2!! nap alatt itt volt, de 3-4 nap alatt "expresszben" megjön mindig...
Persze a vámot ki szoktam hagyni :) Egy ismerősön keresztül jön a cucc és ráír 40-50 dolcsit akár mennyibe kerül...

Garp 2010.01.21. 22:26:09

elnézést, OFF, de ímhol légyen az példa okulástokra, idiótaság nem az csak magyarnak sajátossága néki: www.gumtree.ie/dublin/18/50228918.html
Szeretem a dízelt, sok undormányosságot láttam már, na de ez....

ON

Tetőt cserélni ősi román szokás. nem kéne értetlenkedését osztom, ha már cserélni kell, akkor az már inkább szúnyogháló, nem? Aztán a másik oldalról meg tetszik az öreglány, megértem a Winklert, sok sikert neki.

Dennis01 2010.01.21. 22:36:31

@Garp: Micsoda dolog egy Capriba dizel motort rakni??? Minimum 2.3-as, de inkabb a 2.8 Injection valo...

Garp 2010.01.21. 22:54:19

@Dennis01: micsoda dolog? Ízléstelen. Maximálisan megengedhetetlen. :D

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.21. 23:37:33

@UnvincibleUbul!:[I]:

Nálam ennyiből egy komplett lada motorgenerál alkatrészigénye kijön, gyári alkatrészekből:

www.ezerkecske.hu

Dennis01 2010.01.21. 23:49:18

@Garp: En epp a forditottjat lattam ebay-en. Egy szakadt feher Transitba raktak a Ford Escort Cosworth motorjat. Biztos jol mehet... :)

konti10 (törölt) 2010.01.22. 00:09:06

Volt egy műsor, külföldi adón. Egy V8-ast akartak különféle módon kifingatni. Először kólával töltötték fel a hűtő rendszert, sztán kiverték egy százas szeggel, h lyukas legyen, raktak bele nyers tojást, h el tömíti-e? /igen, a tojás eltömít/ Majd egy dollárost /fémpénzt/ engedtek le a torkán, nagy fordulaton a karburátoron keresztül. A motorolajt hypora cserélték. Ennyire emlékszem. Nos, a motor kicsit zörögve, büdösen, melegen /a bak felgyulladt/ , de járt, ment.
Szerintem az a V8-as, ami nem működik, annak valami baja lehet.

Suttora 2010.01.22. 00:41:14

@konti10: Nem kell ám mindent elhinni, amit a TV-ben látsz. Ettől függetlenül tényleg sokat bírnak, az utolsó mondatod pedig joggal pályázhatna a nap bölcsessége címre:

"Szerintem az a V8-as, ami nem működik, annak valami baja lehet."

:D

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.01.22. 00:56:29

@korszellem: És ha itthon ki kell csengetned akkor van áfa vagy nincs?
Magánszemélyként nem vásárolhatsz netto áron. Hagyjuk már abba.

Lolalal 2010.01.22. 01:28:38

Winkler, szerintem nem West Coast Customs hanem West Coast Classic a cég neve...

Rocko- 2010.01.22. 05:08:19

@konti10: "Szerintem az a V8-as, ami nem működik, annak valami baja lehet."

nem lehet h ProLong reklám volt? :)

Faby 2010.01.22. 07:05:32

@Köd: Biztos sokat nézte a Pimp My Ride-ot! :-)

Sajnos én is, néha nem tudom, egyáltalán forgalomképes-e a verda, amit csinálnak. Meg értelmetlen is.

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.01.22. 07:35:08

@Garp: Brooooáááááfffffffff....
@Dennis01: Sok ilyen elmebeteg van. Meg ugye létezett anno Ford Supervan is :)

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.01.22. 09:11:35

Egyébként a karosszériaelemek is ilyen baráti áron vannak és elérhetöek is?

504Laci 2010.01.22. 09:24:06

Gyerekek, gondolkodjatok már kicsit! Mi köze van a nagyobb hűtőnek a lassú fűtéshez???
A fűtőradiátor a motor direkt körébe van bekötve. A termosztát még ki sem nyitott amikor bent már meleg van.

Hans Lopkowitz 2010.01.22. 09:53:57

Talán elgondolkodtató az is, hogy az USÁ-ban (ahol a szolgáltatások sokkal drágábbak a magyar áraknál) miért kerül a Toyotánál (a márkaszervíz ott is drágább) egy 10 ezer mérföldes (mondjuk itteni 20 ezer km-es) szervíz 90 dollárba. Haveromnak egy 3.5l-es V6-os Toyotája van és ebben az árban az olaj is benne foglaltatik.

Jó lenne találni valamit, ahol nincs lehúzás Magyarországon...

Suttora 2010.01.22. 10:32:33

@Hans Lopkowitz: A Toyotánál nálunk is eléggé baráti árak vannak. Én legutóbb a 195.000-es szervizen voltam 9.900 Ft-ért plusz vittem olajat 7.500-ért.

PiszkosFreddy 2010.01.22. 10:36:19

Kedves W.Robi!

Kb.hol tartassz most zsetonba a Cougarnál,
és mi várható még?(ha publikus,és nem vagy
szégyenlős)

zöldi 2010.01.22. 10:40:39

Egy ismerősöm vett sisakot USA-ból néhány hónapja.(Nördöknek: Nolan N102 szállítással 37e) Az eladó "Gift"-ként küldte, így vámmentes volt. Kb ennyi. Ha minden jól megy, egy rokon nemsoká kimegy, kezdem a bizniszt:D

Dennis01 2010.01.22. 12:44:08

@Maybe_: Nekem van egy Supervan II-m. Igaz, hogy Matchbox... :)
Elolvastam a neved melletti oldalon a posztokat, hat halaliakat irsz, remelem ezt nem veszed nyalasnak... :)

Amugy erdekesek az alkatresz arak otthon. Bementem a Bardihoz kivancsisagbol megkerdezni, mennyi a kuplung munkahenger a Minihez. Mondtak, hogy csak felujitokeszlet van, de olyan aron, amibol itt megvettem a zsiruj munkahengert..

Csubakka Junior 2010.01.22. 15:18:56

Azt honnan lőtted, hogy ennek a cégnek köze van a West Coast Customs-höz?

mlt3 (törölt) 2010.01.23. 10:40:00

@korszellem: "eu-n belül nincs áfa!"

Hogyne lenne. Vam nincs.

"vagy ha valamit netto áron veszel kinnt,(pl németbő exportpriceon)akkor itthon ki kell csengetned a 25%-ot.asszem "

Tenyleg megeri kicsengetni a 25%ot, aztan visszamenni visszaigenyelni a 19%-ot. Logikus.

mlt3 (törölt) 2010.01.23. 10:42:04

@vizsla_barat: USPS ugyanolyan megbizhato/kovetheto, mint a Fedex vagy a UPS, viszont megvan az az elonye, hogy nem kell itthon meresztenem miatta a seggemet, hanem besetalhatok erte a postahivatalra.

mlt3 (törölt) 2010.01.23. 10:45:59

@korszellem: Ja, es az EUn belul maganszemelykent a budos eletben nem igenyelsz vissza AFAt. Kizarolag vallalkozokent, adoszammal, es a fogado orszaggal le kell pecsetelteni a kiviteli nyilatkozatot - akik persze rogton kifizettetik veled a fogado orszag AFA-tetelet.

w a s d 2010.01.24. 00:17:46

Inkább nem írom le, milyen oldalakról tudok én, amiknek a cougar szó benne van a címében.:D

Bandi_jóválasztás (törölt) 2010.01.25. 14:37:38

Aki tud még ilyen oldalakat mint pl a rockauto volt egy kommentben, írja meg legyen szíves (VW alkatrészek miatt).

Előre is köszönöm.

Alf (törölt) 2010.01.25. 14:57:53

Amúgy én hallottam olyanról már, hogy bizonyos oldtimerhez gumiprofilokat magyarországon gyárt egy cég, de csak hollandiából tudsz rendelni webshopon keresztül, mert a magyar cégnek olyan szeződése van a holland bolttal, hogy másnak nem ad el.

Alf (törölt) 2010.01.25. 15:04:04

@mlt3:

Ha cégként rendelsz az EUból alkatrészt akkor nem kell kifizetned az áfát.

Szükség van egy EU-s áfa számra, itt lehet sajátot ellenőrizni:

ec.europa.eu/taxation_customs/vies/vieshome.do?selectedLanguage=en

E szám birtokában a másik országban lévő cég ÁFA mentes számlát állíthat ki.

Magánszemélyként ki kell fizetned az adott ország áfáját, ahonnan vásárolsz.

Alf (törölt) 2010.01.25. 15:09:14

@mlt3: Én nem hallottam még EU-n belül kiviteli nyilatkozatról. De lehet, hogy csak szerencsém volt :)

Info Mérnök 2010.06.12. 17:20:46

Sziasztok!

Szeretnék ajánlani egy érdekes szolgáltatást, gondolom itt a helye, biztos nálatok is előfordult már, hogy egy CD-t, DVD-t, vagy csak egy fan pólót akartatok rendelni a neten, de nem lehetett kérni a Magyarországi szállítást, mert ide le volt tiltva. Köszönhető ez annak, hogy a k.rv. postások mindent ellopnak, azt amerikai bolt meg újra küldi az ellopott dolgot, mert vásárlóbarát! Csak ez hosszú távon nem éri meg neki.

Így az Egyesült Államokbeli vásárlásoknál én eddig mindig a www.viaddress.com ingyenes csomagtovábbítási rendszerét használtam, és teljesen meg vagyok elégedve vele. Eddig mindig bevált, használtam már az http://www.amazom.com-nál és az http://www.ebay.com-nál is.

A regisztráció ingyenes a www.viaddress.com oldalon. Ezután kapunk egy személyes USA-beli címet, amit használhatunk bármely USA-beli kereskedőnél történő vásárlás során, a Viaddress továbbküldi a csomagot a mi országunkba.

Ha az amerikai kereskedő nem fogadná el a nemzetközi, vagy a magyarországi bankkártyákat, akkor a Viaddress megvásárolja helyettünk az árut külön díj nélkül, majd elküldi nekünk. Nekünk csak az áru értékét és a szállítási költséget kell fizetnünk.

Remélem nem számít reklámnak, csak tele volt a hócipőm, hogy egy csomó helyen nem fogadják el Magyarországot célállomásnak.

Honda autós 2010.10.15. 16:52:29

Alkatrészek gyanánt itt is érdemes körbenézni: honda-auto.hu/honda-darabok.html - én szoktam találni alkatrészeket nagyon korrekt áron...
süti beállítások módosítása