Elveszített pénz, elbukott autó

Opel-Chevrolet Horvath, Sopron

  2009. június 15. - TóthZé Címkék: vélemény

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Kicsi vagy nagy? 911-essel ralizni jó.
2009-12-20 14:15:00

Szögezzük le az elején. Az előbb bejött a dolgozóba az Éva, a feleségem és aranyvasárnap ide vagy oda a

Egy év nirvana
2009-11-08 09:57:00

Eseménydús volt az elmúlt pár hónap a hátsókerekes, kocka Corollával . Karc nélkül megúszta a két

Hazaértek az extrém Insigniák
2009-09-30 08:25:58

  Kipróbáltuk az Opel Insigniák Ecoflex, 4x4 és OPC modelljeit, végre hazai pályán. Jó móka volt.

Magyar dráma Imolában
2009-09-19 13:39:00

Az élet a legjobb rendező, ilyet hollywoodi forgatókönyvírók egész hada sem találhatna ki. Az előzményekről

 

Pár éve még a város egyik megmenőbb kereskedésének számított, ma már csak szervizként vegetál. A Chevrolet-Opel Horvath és pórul járt ügyfeleinek története.

 Vélemények az azonos című írásunkról.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr81186019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zippofcy6 2009.06.16. 02:57:01

@qualitaet: Amúgy az a törpeállam tömegpusztító fegyverekkel rendelkezik.
Hmm hmm ... tisztára mint Irak. :P

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.16. 02:59:29

@qualitaet:

@Mk412:
ide kattintva el tudod olvasni, mit írtam korábban.

Én legalábbis nem tettem felelőssé komplett népcsoportot.

Mindenesetre az ok-okozati összefüggések keresése hasznos lehetne sokaknak.

Egy biztos, lehet, hogy elégedetlen vagyok, mert folyamatosan szopatnak. Lehet, hogy más is elégedetlen, mert szopatják (pl. nem adják oda az autóját).
Némi indulat van a dologban nyilván.

Viszont az én tevékenységem miatt nem szopik senki, és ez egy erős különbség.

Félreértések elkerülése érdekében kijelentem, hogy nem szeretnék Dunába lőtt embert látni.
Azt szeretném, ha a a törvények az igazság pártján állnának, és senki sem mentesülhetne alóluk faji alapon!
Sem emberek, sem országok.
Ebben semmi gonosz nincs!

Jó éjt!

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.16. 03:01:44

@qualitaet:
Még annyit:
veszélyes gondolkodású az, aki direkt a jóhiszemű emberek (befogadó országok) kárára spekulál.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.16. 07:36:25

@Mk412: "Na ekkor közölte velem, hogy eddig nem hőzöngött, de ezután ha lesz megtakarított pénze, azt fegyverre fogja költeni.
Egyre több ilyen ember lesz."

Ez csak duma, te meg szeretnéd elhinni.

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2009.06.16. 07:36:35

@ommm:

Kedves Ommm. Ha nem lennék ilyen nyugodt ember, akkor megkérdezném, hogy te mostt jól vagy? El is olvastad amiket írtam, vagy csak nézted a szöveget...?

"Ez így mind igaz a ti szemszögetekből. Az autó luxus. Szerintetek. Az. Ők megengedhették maguknak, megérdemelték, kellett, nem ez a téma, ettől éhen nem halnak, de (talán nektek nem, de nekik igen) azért számít a két millió forint"

Ott, ahol hosszú évek alatt spórolnak össze 2 M Ft-ot autóra, ott igenis luxus az autó. Azt meg ki a faszom mondta, hogy nem vehetnek? Én csak azt nem értem, hogy minek? Minek egy ilyen családnak 2 millióért egy új Aveo? Minek? Szólj, ha már ilyeneket meg sem lehet kérdezni.


A többire továbbra is azt tudom mondani, hogy olvassátok is el a szövegeket, ne csak nézzétek. Valamint az idilli állapotok megálmodása helyett kicsit helyezzétek magatokat át a valóságba is, és úgy vitázzatok. Hol éltek ti? Magyarországon 2 millió forintot odaadni egy idegennek a kezébe csak úgy? Szép dolog a jóhiszeműség/jószándék, de mikor ez átcsap bődületes naivságba, amellett már nem lehet elmenni szó nélkül.

Nem kell közgáz professzornak és jogásznak sem lenni ahhoz, hogy valaki ne legyen buta. Ezekből az emberekből a józan paraszti ész és az egészséges gyanakvás is hiányzik, márpedig erre nem lehet azt mondani, hogy így normális, mert nem...


"mert önhibájukon kívül (mert ugye nem rójuk fel nekik - éppen jóhiszeműségük okán) kerültek egy ilyen helyzetbe? pedig valójában nem akartak mást, nem követeltek többet, csak annyit, hogy MŰKÖDJÖN A RENDSZER, tegye a dolgát mindenki, ez tényleg egy alap elvárás, amit bárki hihetne."

Lehet várni egy megveszekedett tolvajtól, hogy ha rábízod a pénzed ne lopja el, de attól még el fogja lopni... Realizmus, egészséges gyanakvás?


"Utólag könnyű okosnak lenni, a tényeken a fórumon való hmm....vita? fröcsögés? mit sem változtat: teljesen legaláisan, nagyon könnyen, bármikor előfordulhat ez, ebben az országban. És nincs jogszabály, ami ezen embereket védené az adott helyzetben, csak a jóindulatra számíthatnak, semmi másra.
Abból meg tudjuk, mennyi van errefelé..."

Akkor mi a jó istent veritek már tegnap óta a nyálatokat TóthZé-vel? Nem ezen van kiakadva mindenki, hogy ilyet meg lehet csinálni? De. Az csak egy mellékvonal, hogy néhányan az érzelmek mögé is néznek, amellett, hogy sajnálják az ilyen embereket. Mit nem lehet ezen felfogni?

Ami viszont titeket illet, kissé abszurdnak tartom, hogy egy vita-fórumon elvárjátok, hogy csak a ti szájízetek szerint lehessen megszólalni az ügyben. Ha nem tetszik az ellenvélemény (ami tulajdonképpen nem is ellen, csak kissé tovább gondolkodó), akkor minek lehet kommentelni?

Hrzrasn (törölt) 2009.06.16. 07:39:10

@ommm: "Ez így mind igaz a ti szemszögetekből. Az autó luxus."

Az autó nem luxus, bárki vehet magának 3 fruttiért egy húszéves japán csótányt, még afrikában is. Vesznek is.

A nullkilométeres autó, az viszont vastagon luxuscikk.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.16. 07:43:09

@Mk412: "Éjjel fél 3 van, én most is dolgozom reggel 9 óta"

Azt megkérdezhetem, hogy miért nem hagyod ott a faszba ezt a szar melót, fôleg, hogy a munkáltatód a jelek szerint vastagon szarik a hatályos rendelkezésekre? (10 óránál többet melózni az üzemi tanács engedélye nélkül rosszat jelent a munkaügyi bíróság álmoskönyvében)

Hrzrasn (törölt) 2009.06.16. 07:52:17

@qualitaet: "Mein Kampf, Marx, fegyver, vagonok!"

Mind errôl álmodnak akik másokra akarják kenni a felelôsséget az elbaszott életük miatt, de a vicc az, hogy a hülyék minden rendszerben alul lesznek.

Patás 2009.06.16. 07:54:34

@ommm:
Egyetértek.
@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059:
"Magyarországon 2 millió forintot odaadni egy idegennek a kezébe csak úgy?"
Nézd, nem az utcai árusnak adta oda, meg nem is egy xy simlis használtautó-kereskedésnek, hanem egy hivatalos márkakereskedésben fizetett vele. Ilyen helyere nem úgy megy be az ember, hogy úristen mi van ha átvernek, hanem úgy, hogy bemegyek, kiválasztom, kifizetem, hazaviszem. Egy használtautókereskedénél Én is élnék a gyanuperrel, de egy HIVATALOS márkakereskedőnél bizony az én fejemben se fordulna meg, hogy átvernek.
@Hrzrasn:

Egy 2 millió forint körüli autó szerintem nem luxuscikk...

orbán cigány takarogggyyyyyy 2009.06.16. 07:58:25

@McK: "most akkor mit is takarítunk meg?
Semmit?
Bölcsődékre költjük a Gyes árát?"

Először is én végig GYED-ről beszéltem,te meg a GYES-t hozod fel,másodszor a GYED-nek nem ára van hanem összege,amit kifizetnek,ára a kiló kenyérnek van,szerintem te über sötét vagy,kis ezeréves bmw-s manó!Nem tudom,szótagoljam,hogy felfogj valamit?Mivel foglalkozol?Ellenőr lehetsz vagy valami x-y áruházi tedd ide vidd oda dolgozója,legalábbis a minimális értelmi színvonalodból erre következtetek.
GYED ÖSSZEGE: GYED számításánál a szülést megelőző teljes naptári év keresete adja az alapot.A naptári év napi átlagkeresetből (az éves fizetésed osztva a munkanapok számával) kétféle módon számolják:

-Ha a szülés előtt 180 napon át biztosított voltál, akkor az összege annyi lesz, mint a táppénzé (kb. a fizetésed 70%-a limit nélkül)

-Ha nem voltál biztosított (táppénzen voltál, megszűnt a munkaviszonyod max. 42 nappal korábban), akkor a minimálbér kétszeresének harmincad részét kapod napi keresetül

GYED-re maximálisan adható összeg havonta a mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-a lehet 2009. Január 1-jétől a havi minimálbér összege bruttó 71 500 forint x(*) 2-vel 143000 annak a 70%= 100100 Ft

Szóval most ugye egy évvel rövidült a GYED 3-2évre
1évre 12x(*) 100100Ft-al= 1201200 Ft azaz ekkora összeget kapott eddig még az én adómból a kedves anyuka,azaz az állam 1201200 Ft mínuszba,ehelyett mostantól elmegy dolgozni az anyuka abban az egy évben és szépen adózik +1évig és így meglehet spórolni azt az 1201200 Ft-ot meg még adóba is befizet,kb 2-3millió forintot lehet spórolni egyetlen anyukán.
Még mielőtt belekötne itt a sok okos,hogy 100100 Ft-ot ki kap GYED-re,a maximális összegével számoltam,ennyit kap az az anyuka is aki 600000 vagy 1000000 Ft-ot keresett.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.16. 08:05:57

@zippofcy6: "Hrzasn meg az én szememben vagy a rendszer haszonélvezője vagy csak síkhülye."

Ha arra a rendszerre gondolsz, amit kapitalizmusnak hívnak, és ahol a munkapiaci érték a teljesítmény és tudás alapján dôl el, annak valóban haszonélvezôje vagyok.

Neked meg a tanulást javasolnám az ökörségekrôl való ábrándozás helyett.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.16. 08:12:45

@Patás: "Egy 2 millió forint körüli autó szerintem nem luxuscikk..."

Ezt mondja a reklám. A valóság meg az, hogyha sokáig kell gyûjtögetned rá (vagy hitel nélkül meg sem tudnád venni), akkor bizony az. Neked van most per pillanat fölös 2 millió a számládon? Mert ha nincs, akkor ez bizony neked is luxuscikk, felesleges azzal etetned magad, hogy ez jár.

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2009.06.16. 08:18:43

@Patás:

Ezek az emberek nem néznek/hallgatnak híreket? Ha lassan már a Blikk-ből is az folyik, hogy gazdasági válság van, bajban vannak az autógyárak, akkor vajon miért gondolja egy ember is, hogy egy amúgy sem túl jó hírű kereskedéssel minden rendben? Égeti a pénz a zsebét? Naivság, naivság, naivság.

Lehet magyarázni, hogy a szürke az fehér, de attól még az szürke marad...

Patás 2009.06.16. 08:20:02

@Hrzrasn:
Ezek szerint akkor nem luxuscikk, ha a pénzem feleslegben van a számlámon. Én úgy érzem, akkor sem luxuscikk, ha kimondottan erre a célra van a számlán az a pénz.
Kérdésedre a válaszom: nincs felesleges 2 millió a számlámon.
Elköltöttem. Autóra :).

Patás 2009.06.16. 08:25:13

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059:
Ezek az emberek nem néznek/hallgatnak híreket? Ha lassan már a Blikk-ből is az folyik, hogy gazdasági válság van, bajban vannak az autógyárak, akkor vajon miért gondolja egy ember is, hogy egy amúgy sem túl jó hírű kereskedéssel minden rendben?
A cikben annyi van, hogy először szuzkát akartak, de 1. nem volt megfelelő, 2. fülükbe jutott a suzuki ász története. Valószínüleg az opelkereskedésről em tudták, hogy baj van, csak később hallották városi pletyka szinten, akkorra meg már késő volt :(.

loláb 2009.06.16. 08:28:31

@Hrzrasn: Az Országos Betétbiztosítási alap vagyona 2008 végén 71 milliárd forint, a kártalanítási kötelezettség 7500 miliárd. A fedezettséági mutató 0,95%

www.oba.hu/downloads/2008._evi_beszamolo_rovid_1.pdf
17.oldal

Nem pánikot akarok keteni, de komoly bankcsőd hullám esetén az OBA sajnos lófaszt nem ér. Sajnos-szerencsére a hazai bankrendszer lényegesen védettebb, mint a nyugat európai, vagy amerikai bankok, egydül az anya banki finanszírozás lehet gond. Szerencsére, mert sokkal kevésbé van kitéve a válság reálgazdasági hatásainak, sajnos viszont, mert mi fizetjük meg az biztonságos működés árát.

Shadowbull 2009.06.16. 08:32:10

@orbán cigány takarogggyyyyyy:

Figyi, tevedni meltoztatol.

A GYED-et nem a te adodbol kapta az anyuka, hanem biztositasi jogviszonybol szarmazo ellatast kap az allamtol, amire a jogot jarulekfizetessel valtotta meg.

Az se zavarjon, hogy minden mertekado szakerto szerint, (es a szulok tulnyomo reszenek tapasztalata szerint is) a gyereknek 3 eves koraig az anyja mellett a helye, egyreszt azert, mert az immunrendszere addigra eri el a maximalis hatasfokat, es ha hamarabb kenyszeritik kozossegbe, akkor egyik fertozebol a masikba esik (ami egyaltalan nem hasznal neki, sot) masreszt 3 eves korara eri el a psziches fejlodesnek azt a fokozatat, hogy az anyja nelkul, komolyabb lelki karosodas eselye nelkul lehessen gyerekkozossegben.

Persze a Fleto felesege a bolcsodekre eskuszik, tudom.

Mindenesetre milyen jogon akarja belekenyszeriteni valaki az anyakat abba, hogy minden mertekado szakvelemeny, es a sajat jo meggyozodese ellenere 3 eves kora elott adja bolcsodebe a gyereket akkor is, ha neki lenne kedve es lehetosege 3 eves koraig otthonmaradni?

Ez egy allatsag.

es a vegere: egyre tobbet hallok olyat, hogy azokat a kismamakat sem veszik vissza 2 ev utan dolgozni, akik szeretnenek visszamenni. Megkapjak az ultimatumot: vagy otthonmaradsz meg 1 evig, es akkor meglatjuk mi lesz, vagy visszajoszz, de 1 honap mulva az utcara kerulsz.
Ezen sem lehet egy tollvonassal valtoztatni.

sb

Shadowbull 2009.06.16. 08:35:03

@Patás: Mindenkinek mashol van a tureshatara, de azt gondolom, hogyha hosszu evekig kell osszeuporgatnod azt a ketmillat, akkor igenis luxuscikk egy uj auto.

Plane ha meg azt is nezem, hogy fent kellene tartani, normalisan szervizelni, ha torik, ellopjak, akkor se legyen itt a vilagvege.

Ha azt a 2 millat par honap alatt felreteszed, akkor tenyleg nem luxuscikk.

sb

Hrzrasn (törölt) 2009.06.16. 08:38:35

@loláb: A magyar államot a rengeteg élôsködô, és a hitelbôl történô urizálás fogja csôdbe vinni, nem a bankok.

A jelenlegi ütemben történô eladósodás mellett kiszámolható, hogy nagyjából hol a spirál vége. Magyarországot ilyen pénzügyi háttérrel nagy hiba volt felvenni az EUba, mert így csak egyik emlôrôl a másikra szökkentek, és a kormánynak semmi motivációja nincs arra, hogy rendet tegyen.
Csôdbiztos kéne oda, nem miniszterelnök.

Ubul1 2009.06.16. 08:48:26

@Mk412:
Megemlítetted h erre a mai szószra amibe fejtetőig süllyedtünk egy eddig a témába bele sem szagoló lesz a megoldás. Kb eddig követtem az éjjeli diskurzust. Azért örülök h néha ilyen nívójú dolgok is előfordulnak itt.
Szóval sajnos én is ezt gyanítom, itt az alapvető probléma h '45 után a pókerasztalnál marha aszimetrikusra sikerült a lapleosztás, és a megoldás itt csak a pakli beszedése és újraterítése lehet.
Csak mivel kicsit azóta már felfejlődtünk és nem az ólom meg a gránát a legszarabb amivel dobálódzhat a másik errefelé sajnos gyanítom h ez a megoldás nagyon durva végkifejletű lesz. Még az is meglehet h visszasüllyledünk szépen a kőkorszakba ahova az emberiség való.
Hja ez a fogyasztói társadalom mint felfogás alapvetően szar, akkor pedig mivel váltsuk már ki t. elvtársak? Akkor legyen közjóléti tanács megint, ahol alanyi jogon jár a meló mindenféle előzetes képzettség nélkül, és ahol nem lehet elég nagy selejtet gyártani amit ne tudnánk eladni? Az se működött, sőt akkor elindultunk a lejtőn, köszönhetően annak, hogy mesterségesen tartottak fent veszteséges cégeket állami segélyen. Mivel egyszerűen akkor MEGENGEDHETETLEN lett volna h valaki csődöt jelentsen, mert állami volt a cég és az nem mehet csődbe. És most magunkra vagyunk utalva itt a fene nagy balkáni nyomorban, nincs mellettünk a nagytestvír aki támogat, mert az ő rendszerének része vagyunk. Mi most egy félig leütött paraszt vagyunk a sakktáblán aki útban van az újabb támadás hullámnak. És ha nem vagyunk elég nyakas parasztok akkor félre is fognak tolni.
Az külön öröm h a vörös érzelmű haverunk tegnap este óta se józanodott ki a kényszerképzeteiből. De itt asszem nem talál érdeklődő fülekre a nézeteivel, hál' istennek.

loláb 2009.06.16. 08:48:54

@Hrzrasn: Egyetértek. Nem úgy értettem, hogy mi az adófizetők, hanem mi, a banki ügyfelek.
Na mindegy, csak azért nem baj, ha tudjátok, hogy a tavaly októberben nagy dérrel beharangozott "13 millióra emeltük a kártalanítási küszöböt" ennyit ér.

Ubul1 2009.06.16. 08:55:06

@Shadowbull:
Látod, még mindig személyes elvekről vitázol, ami tök fölösleges, lévén h megtörtént, így a probléma megoldása lenne a cél, nem az h eldöntsük helyes volt e belevágni vagy sem. Ha használtat vesz akkor szólhatott volna arról is a cikk h XY kereskedés de csúnyán átbaszott a kivaxolt roncsával, és még a fogyasztóvédelem is tehetetlen, mert jogosan vertek át, és beettem.
@Hrzrasn:
Sajnos itt akárkit kinevezhetnél csődbiztosnak, még Attilát is a hun sereggel, az se tudna mit kezdeni a szituval, mert az alapokig kéne leásnia, lévén h itt 20 évig szarból építették a várat. De még az alapok is romosak már, mert azokat még 1950-ben fektették le. Itt a kivárás marad már csak, meg az h mindenki bízik benne h nem mi leszünk az európai Argentína aki dugába dőlt és belergadt, kb 10 éve háborús övezet az ország, és mellesleg a spekulátorok mekkája, akik szó szerint a nyomor feletti fellegváraikban röhögnek. Baromi érdekes kezd lenni a párhuzam, nem?

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.06.16. 08:58:09

@ommm:
"- persze, nem jártak el körültekintően, ahogyan a több ezer ember sem, akik ugyanígy vesznek autót. egy árut, amiért fizetnek. nem értenek hozzá, nem jogászok, nem olvasnak Totalcart, ők csak megvenni akarják és használni. ott a bolt, benne a cucc (illetve az udvaron). hányan vannak ilyenek"

Ne vicceljünk már, egyrészt hol mentség bármiféle kapitális ökörségre az, hogy mások is elkövetik, másrészt attól, hogy nem vagy képzett villanyszerelő csak megtanulod valahogy, hogy ne nyúlkálj a konnektorba -pedig igen, sokan túlélik azt is, hogy fogdossák a 220-at. Hábazmeg.

----------
Egyebekben elképesztő.

Tessék mondani, ez itt még a Belsőség?

Feszt zsidózás, cigányozás - a lehető legsértőbb gúnyszavakkal - egy rakat lumpenproli, sikertelen, lecsúszott senki, kedélyes idézgetés a Mein Kampfból, gondolom hamarosan Lenin/Sztalin idézetekkel fogunk gazdagodni, ha szerencsénk van és benéz valami iskolázottabb alkesz, akkor nyilván kitérünk majd a zsdanovi kultúrpolitikára is, komolyan, mint valami rozsdaövezeti köpködősben.

T. Moderatúra! Tessék végre kibaszarintani innen ezeket a szellemi toprongyokat!

2009.06.16. 09:15:37

@Dr. Zerge 2009.06.16. 08:58:09
Tökéletesen egyetértek veled !
A mai világ olyan bonyolult, hogy igen sok tudást kell összeszedni az "életbenmaradáshoz"
Az ősembernek elég volt tudni melyek a mérgező bogók és merre jár a kardfogú tigris.
Ma már tisztában kell lenni a gazdasági és egyáb társadalmi játszmákkal, csalásokkal.
Olyan nincs, hogy "csak autót akart kapni a pénzéért", ennyi tudás kevés az "életbenmaradáshoz", el is buktak szegények.
De nem sajnálni kell, hanem tanulni a példájukból. Ami tanulást a kárvallottak elmulasztottak.
Ennyire egyszerű a képlet.

orbán cigány takarogggyyyyyy 2009.06.16. 09:26:44

@Shadowbull: feltéve ha előtte a kedves anyuka fizetett biztosítást,nem pedig feketén dolgozott x évig,és csak a szülés előtti 180napos biztosítást fizette csak,hogy kapjon normális GYED-et.
Igazad van abban,hogy nem adómból,nyelvbotlás volt részemről,hanem az én járulékomból is kap az anyuka,mivel férfi vagyok,és nagy valószínűséggel GYED-et sem fogok soha kapni.És azoknak az anyukáknak akik 5-6-8gyerekük van,azok soha a büdös életben nem fizettek be annyi járulékot,hogy fedezzék a saját GYED-jüket,vagyis a másik,harmadik biztosítást fizetőtől vonják meg azt az összeget.
Másik dolog pedig ha akar otthon maradhat az anyuka most is 3 évig
csak nem kap érte pénzt,ennyi.

Zselé_j 2009.06.16. 09:28:18

Azok kedvéért, AKIK MÉG MINDIG AZT GONDOLJÁK, HOGY AZ A TUTI, HA AZ ÜGYFÉL AKKOR FIZETI KI A KOCSIT, HA MÁR VAN RENDSZÁMA, azaz névre van írva.

Az autó nem TV, mikrohullámú sütő, hűtőszekrény, számítógép, stb.
Az autó, ha forgalomba van helyezve, akkor azzal egyidejűleg a tulajdonjoga is átszáll a forgalomiban szereplő személyre. (C.1; C.1.1 és C.4 rubrika.)

Tehát, ha a kereskedő úgy helyezi forgalomba az autót, hogy a vevője MÉG NEM FIZETTE AZT KI, akkor az történik, hogy a kereskedő átadta a tulajdonjogot úgy, hogy a vételárat még nem látta…
És mondjuk, ha a vevő mégsem hajlandó fizetni és átvenni (mert meggondolta magát, ellopták a pénzét, mittomén mi), akkor ott az autó, ami MÁR NEM A KERESKEDŐÉ.
A magyarországon érvényes szabályzások szerint a gépkocsi tulajdonjogát a törzskönyv testesíti meg. A törzskönyv pedig arra a névre szól, ami a forgalmi engedélyben áll.

TI HOGYAN CSINÁLNÁTOK, HA SAJÁT AUTÓTOKAT ADNÁTOK EL? ELŐBB ÁTÍRATNÁTOK AZ AUTÓT A VEVŐ NEVÉRE, AZTÁN KÉRNÉTEK EL A VÉTELÁRAT?

Még egyszer. Szemben más műszaki cikkel, az autó esetén nem valósulhat meg az az elv, hogy amikor a vevő fizet, akkor azonnal megtörténik a birtokba és tulajdonba vétel is.
Az autónál a tulajdonba kerüléshez kell a hatósági eljárás.

ÉRTED????

topofthecat 2009.06.16. 09:35:12

@Zselé_j:

Jaj ezt ne!

Az ingó dolog tulajdonjogának megszerzéséhez a dolog birtokbaadása szükséges, nem pedig okmányirodás bohóckodás.

Ptk 117. §:

117. § (1) Átruházással - ha a törvény kivételt nem tesz - csak a dolog tulajdonosától lehet a tulajdonjogot megszerezni.
(2) A tulajdonjog megszerzéséhez az átruházásra irányuló szerződésen vagy más jogcímen felül a dolog átadása is szükséges. Az átadás a dolog tényleges birtokba adásával vagy más olyan módon mehet végbe, amely kétségtelenné teszi, hogy a dolog az átruházó hatalmából a tulajdonjog megszerzőjének hatalmába került.


Az ingatlan az egyetlen olyan dolog, ahol a tulajdonjogot a hatósági nyilvántartásba vétel keletkezteti.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.06.16. 09:38:21

@Zselé_j: Ezt senki nem vitatta. Hanem ha egyszer a kereskedő intézi a forgalomba helyezést, ergo csak tőle kaphatom meg a törzskönyvet, forgalmit, akkor, ha nem fizetném ki és így nem jutnék ezekhez a papírokhoz - és persze magához az autóhoz sem -, akkor mivel is igazolnám, hogy az enyém az autó? És biztosítékként valamint az esetlegesen füstbement üzletek esetére a kereskedő esetleges plusszköltségeire miért is ne volna elég pár százalék foglaló, és némi előleg? Nagy értékű autó, problémásnak tűnő kuncsaft esetén pedig netán a vételár fennmaradó részének ügyvédi letétbe helyezése?

És ha minderre a kereskedés nem hajlana, akkor mégis mi a faszér' nem lehet másik kereskedőhöz menni? Miért kell holmi semmire sem jó papírlapért cserébe megválni 23 év alatt összerakosgatott kétmillió forinttól? Miért is kellene ezt természetes emberi magatartásként elfogadnunk? Szvsz kb. ezt firtatjuk itt páran, az első pillanattól fogva.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.16. 09:43:34

@Hrzrasn:
A helyzet az, hogy nincs főnököm, így önszorgalomból dolgozom éjjel.
Egyrészt azért, hogy az én ügyfeleim ne járjanak úgy, mint a cikkben szereplő család, másrészt azért, mert szeretek dolgozni. Köpjetek le érte.

@Ubul1:
Amit leírtál, azzal nagyrészt egyetértek.
A rendteremtésre és a pakli újraosztására időről időre újabb kísérlet születik.
Általában ilyenkor sokan sokkal rosszabbul járnak, mint a cikkben szereplő család.
Csak a retek klubon felnevelkedett emberek nem tudják elképzelni, hogy itt még egyszer háború lehet.
Nem szeretném,hogy legyen, de a történelem arra tanított, hogy ez időről időre igenis bekövetkezik.

Egyébként most is csődben levő iparágakat tartunk el, úgy mint régen.
Régen az állam állta a veszteséget.
Most ez úgy néz ki, hogy a kényszeres gazdasági "növekedés" miatt eladhatatlan mennyiségű autót gyártanak. A bank besegít az eladásban és érdeke is, hiszen nagyon sok autógyártóba fektetett pénzt a bank. (hitelezett nekik)
Tehát a vásárlás dúzzasztása, és a termelés dúzzasztása is a bank érdeke. Egy ideig ezt lehet. Mikor lakhatatlanná válik egy lakókörnyezet a motorizáció matt, mikor visszafordíthatatlan károkat okozunk a bennünket felnevelő természetben, mikor emberek évek alatt megtakarított pénze válik füstté egy tranzakció nyomán, akkor mind-mind fizetünk.
Mikor a bank által túlhízlalt szektor bedől, akkor ugyanúgy a dolgozó ember fizeti meg a kárt, mint anno a cucializmusban.

@Dr. Zerge:

Bírom azokat az embereket, akik érvelés helyett az "óvónéniért" kiáltanak, hogy bűntessék meg Pistikét, mert rossz volt.

Senki semmi olyat nem szólt hozzá, ami kimoderálandó lenne, egyéni ízlésed szerint meg ne cenzúráztasd az oldalt.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.16. 09:49:53

@orbán cigány takarogggyyyyyy:

Téged nem hiszlek el!
Feltételezhető, hogy az ember becsületesen dolgozik és járulékokat fizet. Szerintem.
Ha nem, induljon ellene eljárás.
A Te befizetett járulékodból nem az én feleségem kap majd, hanem vedd úgy, hogy a Tiéd. Így mindjárt nyugodtabban alhatsz.

Ez ember érték! Aki értéket teremt, azt meg kell fizetni.
A tőzsdén értéketeremtérs munka nélkül nagyot kaszáló ember esete Neked nyilván nem okoz akkora fejtörést, mint a kismamák javadalmazása.

A 6-8 gyereket gyártó, sohaegypercetsemdolgozó emberek segélyezése meg ne legyen már egy kategória a becsületesen dolgozó, és gyermeküket normális körülmények között felnevelő, taníttató emberekkel.
A kettőt élesen el kell választani.
De szeretném, ha Te mondanád meg, hogy hogyan, mert kíváncsi vagyok a véleményedre!

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.16. 09:56:49

@Dr. Zerge:
Szerintem az van, hogy ezek az emberek 23 éve vásároltak utoljára autót.
Akkor pedig mindenki tudja, hogy lehetett autót venni. Befizetted a pénzt, évekig vártál, majd kiutalták az autót.
A kevésbé rugalmas embereknek nem elég 20 év, hogy rájöjjenek, nem ugyanaz van.

Itt arra gondolok, hogy ha már piac van, meg verseny, akkor ahogy fogalmaztál, át kell menni egy másik kereskedőhöz.
Az ember egyetlen szabadsága ebben a rendszerben csupán ez. Élni kell vele.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.06.16. 10:00:19

@Mk412: Fogyatékoss felebarátom, ez itt egy autós blog, és nem az "Ősmagyar Éberedés" vagy az "Internacionalista Harsona", vágod? Az összes sekélyes faszságod, meg a haverjaid böfögése off. Kurvára. Húzás üstöllést a búspicsába, van a szellemi szintetekhez kalibrált fórum, blog, rogyásig!

Zselé_j 2009.06.16. 10:05:32

@topofthecat:
Higgyél. Jártam így.
Forgalomba helyeztem, de az ügyfél nem fizetett.

17 hónap pereskedés után volt hajlandó az önkormányzat a Magyar Közlönyben közzé tenni, hogy a törzskönyv érvénytelen, aztán a (kivárva még a közigazgatási eljárásban előírt határidőt), újra a kereskedésemé lett az autó.
Ott áltt, egy majdnem két éves kocsi, ami ekkor lett újra értékesíthető.
Szerinted mennyit buktam?

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.16. 10:08:13

@Dr. Zerge:
A fogyatékos jelzőt visszautasítom.

Ez megint csak az érvelésre képtelen emberek eszköze.

Arra meg gondolni sem merek, milyen lelkiállapot vezet ahhoz, hogy valaki egy kommunikáló közösségben azt az egyetlen információt szeretné csak közölni a külvilággal, hogy "Dr".

Zselé_j 2009.06.16. 10:08:54

Ja, még valamit.

Ebben a k***a nagy bizalomtúltengésben nem működik az ügyvédi letét sem. Kinek az ügyvédjénél legyen a pénz? A kereskedőénél, vagy az ügyfélénél?

Banki letét. 10 napos határidő.
Ügyfél befizeti a banknak a teljes vételárat, és ha 10 napon belül nem kerül igazolásra, hogy a gépkocsiját átvette, akkor a bank visszafizeti a pénzét.

Ez működik, csak ez is sok lóvé ám....

Tomi1973Wien 2009.06.16. 10:09:15

gyes - gyed - politikai acsarkodasok - kiuzettunk a paradicsombol... stb...

ezek tenyleg konkretan kapcsolodnak a cikkhez...

jo lenne, ha vegre a cikkel es cikkrol szolo blogok jelennenek meg.

vannak politikai es csaladsegito blogok, a tobbit oda lehet vinni.

koszi.

t.

Tomi1973Wien 2009.06.16. 10:10:26

@Zselé_j:

ez is jogos / bar anno es ebben a posztban is en feszegettem az ugyvedi letetet / ,de a banki letet jobb otletnek tunik.
jogos a 2pont.

t.

adamisten 2009.06.16. 10:11:10

TóthZé! Nem hiszem el, hogy Sopronról ezt az egy fotót tudtad feltenni ezzel a szánalmas kommenttel ("Sopron sem a régi már...") te pesti gyökér firkász. Ha szétnéztél volna azon a kurva téren lassan minden fel van újítva, te paraszt meg kiragadod azt az egy romos részletet, ami sajnos úgy néz ki, ahogy. Sok hülye pesti meg elhiszi, hogy ilyen az egész város. Nézzél otthon körül előbb...

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.06.16. 10:11:24

@Zselé_j: Már bocs, de erre a problémára nem az a magoldás, hogy akkor a kereskedés kéri el előre a lét, oszt' ha éppen úri kedve úgy diktálja, ad is érte valamit, ha meg nem, akkor nem. A te problémád a magyar közigazgatással volt(van) és meglehetősen randa dolog ezt a szart a vevőidre áttolni. Leszel kedves kibrusztolni a magad dolgát te magad a hivatalokkal szemben! Ha meg ehhez nem fűlik, vagy nem megy, akkor nem kötelező autódílernek lenni. Egyébként a konkrét ügyben az értékvesztést, az elmaradt hasznot, stb. polgári perben érvényesíthetőnek gondolom, akár úgy, hogy a késedelmes ügyintézésért részben az önkormányzat is lehet alperes.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.16. 10:11:40

@Dr. Zerge:
Valóban autós blog, de ez a cikk egy gazdasági bűncselekményről szólt konkrétan.
Ja igen, autó is szerepelt benne.
Gazdasági bűncselekményekről meg sajnos gazdasági bűncselekményekre asszociálok. Már csak ilyen vagyok.

Ez egy blog, én meg ideírtam a véleményemet. A a hozzászólásommal sem egyetérteni, sem vitatkozni nem akarsz, akkor ne keresztezzük egymást. Én simán el tudok aludni akkor is, ha egy nekem nem tetsző hozzászólás van valahol, és nem kiáltok cenzúráért.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.06.16. 10:15:19

@Mk412: Fogyatékos barátom, szerinted én doktor vagyok? Há'baszdmeg észfasz megáll. Neked meg nyilván Moszkvicsslusszkulcs Béla a polgári neved. Muhaha. Nick, ecsémhugom, nick. Na eriggyé' isten hírivel!

Zselé_j 2009.06.16. 10:16:57

@Dr. Zerge:
Ja. Újabb 2 év pereskedéssel lehet kártérítgetni.

Nem a közigazgatással volt problémám.

Simán az Ügyfelem nem fizette ki, amit megrendelt.
És a jogos(nak vélt) tulajdonomhoz 2 év múlva jutattam hozzá újra.

Szerinted csak a kereskedésnek van "úri kedve"

A vevőnek nincs "úri kedve"?

Mi lenne, ha minden autót forgalomba helyeznék pénz nélkül, és a vevők meg akkor mondanák vissza az átvételt, amikor csak úgy gondolnák? He?

Milyen jó kis blog lenne abból?

topofthecat 2009.06.16. 10:18:51

@Zselé_j:

Az autó tulajdonjoga végig a tied volt, csak a papírjait kellett rendbe tenni.

Te magad írtad, hogy a törzskönyv érvénytelenítését kellett elérned.

Ne keverd össze a tulajdonszerzést a hatósági nyilvántartással. Ha az ügyfeled tényleg megszerezte volna az autó tulajdonjogát, sokkal nagyobb szarban lettél volna.

Mondok egy másik példát:

Eladsz egy használt autót, vevő kifizeti, te átadod, de a vevő nem íratja át a saját nevére az okmányirodában. Ha igaz lenne, amit írsz, az autó a te tulajdonodban maradna.

Ez nem hitkérdés, hanem polgári jog.

Shadowbull 2009.06.16. 10:25:49

@orbán cigány takarogggyyyyyy:

"Másik dolog pedig ha akar otthon maradhat az anyuka most is 3 évig"

Akkor igen, ha a munkahelye is megmarad.

Ezt direktbe nem lattm leirva, de gyanitom, hogy a munkavallalok sem lesznek arra kotelezve, hogy megtartsak 3 evig a kismamat. 2 ev utan vagy visszamesz, vagy munkanelkuli leszel. Akkor is, ha esetleg anyagilag megengedhetned magadnak, hogy sajat koltsegre meg 1 evig otthon maradjal.

Es ez orbitalis szemetseg, ez nem osztonzes, ez kenyszerites.

sb

orbán cigány takarogggyyyyyy 2009.06.16. 10:26:18

@Mk412: Naiv vagy nagyon,"becsületesen dolgozó"????Ma Magyarországon???Elvagy tévedve csöppet.
Elárulom neked,hogy 30éve,még csak fél évet fizetett az állam GYED-ként,és sokkal értelmesebb élőlények születtek akkor,mint ma.És felnevelkedtek szépen,de manapság csak a hőzöngés megy az emberek többségének.

Tomi1973Wien 2009.06.16. 10:28:46

@Shadowbull: @orbán cigány takarogggyyyyyy:

legyszi menjetek mar masik blogba a gyedezesetekkel... nem ide valo!

avagy... szerintetek ez SZOROS OSSZEFUGGESBEN ALL A CIKKEL?

orbán cigány takarogggyyyyyy 2009.06.16. 10:50:57

@Shadowbull: Lehet,hogy az,de másképpen is lehet nevezni,spórolás!Mert ugye válság van,és az államnak is csökkentenie kell a kiadásait.

@Tomi1973Wien: Én se szóltam,hogy írogass Osztrák fórumokba inkább.
Avagy szerintem ha nem tetszik a kommentem nem muszáj elolvasni!Én is ezt tettem a te kommentjeiddel.

Érdekes 2009.06.16. 10:51:02

@orbán cigány takarogggyyyyyy: Hála a kormányodnak, 10 év múlva csak cigusok szaladgálnak majd az utcán...persze, támogatni kell a 6+ családos pereputtyokat így van..sok elvakult piros ködös majd rájön, mikor már később lesz...és ezek nem 10 éves emberek, szóval...30 éve sem SZÜLETTEK ÉRTELMESEBB LÉNYEK...

Érdekes 2009.06.16. 10:56:01

@orbán cigány takarogggyyyyyy: Mondjuk ajánlanám qualitaet egyik hozzászólását amin sikeresen "véletlenül" átsiklottál : "qualitaet 2009.06.16. 01:29:54"

persze, óbégatni tudtok a levegőbe meg pitiáner dolgokkal visszaböfögni...

bigpond 2009.06.16. 10:57:34

@Hrzrasn:

jo volt ez a Hankiss riport, de nem lett jobb kedvem tole.

orbán cigány takarogggyyyyyy 2009.06.16. 10:57:58

@Érdekes: ha a te narancsos kissebbségi kormányod kerülne hatalomra,akkor lennének többségbe a "cigusok",és a jelenlegi kormány pont,hogy a 6+ családos pereputtyok,és az ingyenélők ellen próbál tenni,és ez az ingyenélőknek(Lehet,hogy te is köztük vagy) nem tetszik.

orbán cigány takarogggyyyyyy 2009.06.16. 10:59:31

@Érdekes: pitiáner dolgokról böfögés az a te reszortod,meg a narancsos uszító barátaidé!

ommm 2009.06.16. 11:08:19

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059:

"Lehet várni egy megveszekedett tolvajtól, hogy ha rábízod a pénzed ne lopja el, de attól még el fogja lopni... Realizmus, egészséges gyanakvás?"

Na ez az. Miért kéne, hogy mindenkit álló helyzetből gyanúsnak és tolvajnak tartsunk? Alapból. Ide jutottunk? Ez a normális? Így kell viselkedni?
Persze te, én, meg azok java része, akik ide járnak, tudjuk ezt. De nyugodjunk bele, hogy vannak még olyanok, akik nem. Róluk szólnak a műsorok, az írások, nem csak itt.
Hívjuk őket madárnak akár, de ne ítélkezzünk felettük, még ha nem is úgy élik meg a világot, mint mi.

Érdekes 2009.06.16. 11:08:56

@orbán cigány takarogggyyyyyy:
Aham, akkor miért is adnak 3-4-5-6-7-8-9+XY2 gyerek után még MINDIG SEGÍJJKÉT, hm?És még mindig nem kötik munkához esetleg iskolához, hm????Akkor, hogy akar tenni az impotens vezéred (épp mikor ki,böszme vagy pulykatolvaj mind1) már kb 7 (hét) éve ez ellen?Kapásból azzal kellett volna 2002-be kezdeni, hogy 2 gyerekig megy max a segíjjke, + ha iskolába járatják stb...De az ilyen agyhalottaknak el lehet adni, h megpróbálják megoldani az ügyet, elég csak beleböfögni ezt a mikrofonba az épp aktuális vezérnek, és máris örjöngve tapsikolnak a zombik...Nem vagyok narancsos, mivel poltikusok mind gyökerek, de azért a gyökérségnek is legyen MÁR HATÁRA..mert amit ezek csinálnak már minden pofátlanságnak a teteje...Hogy ennyire hagyják magukat bábuként mozgatni a karvajtőke hatására is...az eddigi legkorruptabb banda...

orbán cigány takarogggyyyyyy 2009.06.16. 11:21:48

@Érdekes: ez ellen 1998-2002 között is lehetett volna tenni!!!!
"De az ilyen agyhalottaknak el lehet adni, h megpróbálják megoldani az ügyet, elég csak beleböfögni ezt a mikrofonba az épp aktuális vezérnek, és máris örjöngve tapsikolnak a zombik..."

Ezt maximum a te orbán vezírednél láthattad,ilyet szokott előadni az astoriánál az ünnepi uszító beszédei alatt és után,majd mennek utána a pajtásaiddal törni-zúzni,lopni a belvárosba!
Véletlenül nem Navracsics a vezetékneved?

Érdekes 2009.06.16. 11:29:04

@orbán cigány takarogggyyyyyy: Neked meg véletlen nem Gyurcsány? :DDDDDDDDDDDDDDDDD Móka feri :D:D Jó, én má csak röhögök ezeken végülis, mert szánalom ami itt megy :D Persze, lehetett volna akkor is tenni, de mint ugattam nem a sárgák mellett vagyok te félszű, és most nem róluk van szó, hanem a vöröskatonákról..attól, hogy a narancsok nem vezették ugyanúgy be a szigorításokat, ez nem kibúvó..Ez tipikus baller csúsztatás...De egyébként, én úgy tudom, hogy ők nem adtak több gyerek után segíjjkét...Persze munkához kötés vagy iskola nem volt...Nyílván mind két oldalnak kell a szavazat és az egész erről szól..Meg arról, h magyar tulajdonban nem lesz föld lassan lol meg még rengeteg másról, de ez most oFF.

Sajnálom, h igy megszívták ezzel az autóval :S Miért nem olyat xopatnak akiknek millárdjai vannak?Az ilyeneknek akik még el is költik azt a pénzt amit befizettek szerencsétlenek simán életfogytig-ot adnék, hadd gondolkozzon mire költi azt a pénzt....

**ADAM** 2009.06.16. 11:32:01

Elkezdtem olvasni a kommenteket, de úgy tűnik, itt tényleg mindenki meghülyült.
Emberek! Olyanok vagytok, mint Móricka, akinek a viccben mindenről a b@szás jut eszébe!

Hát már egy nyavalyás lehúzós átverős autókereskedőről is rögtön megindul az Orbán-Gyurcsány vita?

F@szom belétek és minden hasonszőrűbe! Ezért nem lehet itt senkit elítélni és lecsukni azért amit csinált, mert rögtön megjelenik valamelyik ellentábor.

Szerintem ti ugyanezeket a kommenteket írnátok egy Nők Lapja cikkhez is, szólhat az akár a madártej feltalálásáról vagy az unokanevelésről.

Hülyék.

Ratnet 2009.06.16. 11:32:36

@ommm: "Miért kéne, hogy mindenkit álló helyzetből gyanúsnak és tolvajnak tartsunk? Alapból. Ide jutottunk?"

Aham. Kapitalizmus van. Az anyagi érdek fölébe kerekedett a becsületnek, egoizmus meg az emberi kapcsolatoknak.:-)

Zselé_j 2009.06.16. 11:40:57

@topofthecat:

Próbálom érthetően:

A tulajdonjogot megtestesítő okirat nem az én nevemre szólt, így az autóval (bár a szalonban állt) nem rendelkeztem szabadon. Nem adhattam el, nem csinálhattam vele semmit.
A tulajdonjogot visszaadta(!) a bíróság, mert nagy nehezen bizonyítottam, hogy nem jött létre az üzlet.
Mondom a tulajdonjogot visszakaptam. Amíg nem kaptam vissza, addig az autó (ha kifizette, ha nem) a vevőmé volt.
Papírom van róla.

Mondom, higgyél!

anarcho78 2009.06.16. 11:48:19

vezető feleljen saját pénzével. ha kell a gyerekei szájából vegyék ki a falatot.

Jetfighter 2009.06.16. 12:00:11

@Hrzrasn: Hankiss megint megmondta, ahogy 10-20-30 éve, és majd megint nem hallgat rá senki. Hosszú távon osztom az optimizmusát, de most már tényleg mindenkit meg kell tanítani a farkastörvényekre, és a bizalmatlanságon annak sem szabad megsértődni, aki mindig korrekt és megbízható volt. Ilyen világban élünk. Pénzt a cuccért, cuccot a pénzért, nem előre, nem utólag. Valamit úgyis ki kell találni: egyharmadára (!) estek vissza az autóeladások. Én is 11 éve vettem utoljára új autót, de a válság nem rajtam múlik, jó kuncsaft vagyok alkatrész és szervizfronton. :) És egyre többen, ahogy látom: ma voltam márkaszervizben, zsúfolt volt, mint a déli busz.
A gyerekkel tényleg focizni kell, meg tanulni, meg bütykölni, meg elvinni világot látni, bizony. Hátha igaza lesz Hankissnak.
De azt se felejtsük el, hogy nem az ország közállapota ilyen, hanem a konkrét esetben osztrák tulaj nem adja át a kifizetett autót magyar vevőknek.

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2009.06.16. 12:18:45

@ommm:

"Na ez az. Miért kéne, hogy mindenkit álló helyzetből gyanúsnak és tolvajnak tartsunk? Alapból. Ide jutottunk? Ez a normális? Így kell viselkedni?"

Üdvözöllek 2009 Magyarországában (vagy inkább világában?)...

Nem szó szerint kell valakit tolvajnak tartani, de olyan embernek nem adjuk oda életünk megtakarítását, akit nem ismerünk rendesen és ráadásul (nem is túl jó hírű) autókereskedő (a szakma becsületes nehogy magukra vegyék!). Pont.

Haladni kell a világgal, legalább alap szinten. Legközelebb majd a házat/lakást nyúlják ki az ilyen szerencsétlenek alól, mert túlzottan megbíznak ismeretlenekben? Kívánom, hogy ne így történjen.

Hogy ez lenne a normális? Nem. De ez van, hiába ringatjuk magunkat különböző ideákban.

Hogy így kell-e viselkedni? Részben igen. Egészséges, mondom egészséges gyanakvásnak, fenntartásoknak mindenkiben kell lennie. Sajnos olyan világ ez, ahol bárki átbaszhat a palánkon. Nem tudok mást mondani, az ilyenekre fel kell készülni, és eszerint eljárni pl. autóvásárlásnál is.

Remélem veszteség nélkül jön ki ebből a helyzetből a család. Ha mégsem, én továbbra is tartom, hogy nem csak az a mocskos kereskedés a hibás.

Szép napot :-)

szimple 2009.06.16. 12:23:36

szóval a normális esetben a dolog így zajlik le: ügyfél bejön, megkapja az összes szükséges tájékoztatást, kipróbálja az autót, megegyeznek a vételárban,fizet, majd a kereskedő a legrövidebb időn belül a megegyezésnek megfelelően átadja az autót.Előre fizet!Mielőtt a kereskedő lemond a tulajdonjogáról és átíratná az autót!Természetesen a kereskedő is tartja magát a megállapodáshoz.Minden ettől eltérő eset abnormális.Lakást sem írnak át addig, míg ki nem fizeted.Nem vagyok egy nagy jogi szakértő, de úgy gondolom, a használatba vétel ill. a tulajdonosváltás úgy szabályos, ha a vevő megkapja!!! a kifizetett!! terméket

ommm 2009.06.16. 12:26:28

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059:

Az a legnagyobb baj, hogy sajna igazad van. Ők nem tudták, jóhiszeműek voltak. Ennyi.

Tomi1973Wien 2009.06.16. 12:53:00

@TóthZé:

csikos cimere ment egy mail:
eric horvath - opel horvath, betrug in ungarn?

kerjd el legyszi :-)

irtam par medianak es beszeltem par abban dolgozo ismerosommel, remelem, lesz foganatja...

mivel belinkeltem nekik mind a kisalfold cikket, mind a te cikked, lehet, hogy nalad is jelentkezni fognak infoert.

udv

tomi

loláb 2009.06.16. 13:40:13

@Hrzrasn: Nekem annyira nem tetszett, már tegnap sem. Én nem szeretem az ilyen mellébeszélést, általánosítgatást, nagy ideákat. Szerintem ez csak szócséplés.

Konkrétumok kellenének, attól nem változik semmi, hogy kimondjuk: "az emberekből 40 év alatt kiölték a polgári felelősségtudatot".
Ez szerintem intellektuális parasztvakítás.

kalandrover 2009.06.16. 14:16:51

Nem bonyolult a megfejtés.

A vevő nem rendszámot vásárolt, hanem egy tárgyat. Nem kötelező forgalomba helyezni, mint az "újságíró" megírta.
Tehát a 118-as § szerint a jószágot az eladónak át kell adnia, mégpedig úgy, hogy a forgalombahelyezés költségeit, és a regadót is vissza kell fizetnie a vevőnek, amit majd a vevő máshol elintéz.

Azért tudom ennek a menetét, mert sajnos mi is így jártunk. Az autó átszállítását egy másik kereskedőhöz kértük, az importőr nem zárkózott el tőle, pedig az is OPEL volt. Ezzel párhuzamosan, hogy haladjunk, be lett a kereskedő perelve, amit a bíróság szokatlanul hamar el is ejnyebejnyézett, úgyhogy végül az autót nem kellett elvinni, hanem a kereskedő ideadta.

Vizet Prédikál 2009.06.16. 14:25:24

Egy világválság közepén, egy csőd szélén álló cégtől (GM) autót venni nagy bátorság. Hiába mondja ennek bárki az ellenkezőjét. Lehet, hogy így "igazságtalanul" sújtja a piac az Opelt, de egy autó ára nem az a pénz, amivel az ember kockázatot vállalna. Aki azt gondolja, vele ilyen nem történhet, mert ez egy komoly cég, és az eladó is olyan rendes volt, meg nyakkendő is volt rajta - hát az nagyon megégetheti magát. Naponta elmegyek az ex Csiki-Bege pláza mellett, üresen áll, pedig az egy "több lábon álló komoly cég" volt. Vagy ott a "Suzuki-bestseller" Suzuki Ász kísértet épülete az M3 mellett...

Alf (törölt) 2009.06.16. 15:05:11

azonnali teljes vagyonelkobzás vót má?

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.16. 15:29:51

@Vizet Prédikál:
"Egy világválság közepén..."

Szerintem ennek még csak a legelején tartunk...

titkosgyilkos 2009.06.16. 15:39:52

Ezért tart itt....
Az ilyen embereket kellene elküldeni egy kis wellness hosszú-hétvégére - vasércet bányászni amolyan kényszermunkatábor-jelleggel, hogy megtanulja, miből lesz az autó, amivel ő átverte az ügyfelet.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.06.16. 15:52:27

@Zselé_j: "Nem a közigazgatással volt problémám." Nem a faszt nem. Vevő átvert, kocsi nálad maradt, papírok is, ez eddig egy nap története. Innentől a közigazgatással volt gondod. De ha azt sem tudod, kivel van bajod, akkor persze, hogy évekig baszakodsz a dologgal. Az meg külön vicces, hogy utána - ha jól értem - sajnálsz, ügyvédet fogadni, két év alatt kétszer-háromszor elballagni a bíróságra, hogy a károd megtérüljön. Lúzer, az ilyet így hívják.

kalandrover 2009.06.16. 16:31:31

@Alf:

A Horváth az egy szép osztrák név, ja. :-)

orbán cigány takarogggyyyyyy 2009.06.16. 18:03:24

@Érdekes: neked is jót tenne az életfogytig,talán megváltozna az életszemléleted!De villamos székben üldögélést is javasolhatok neked,akkor legalább egy hülyével kevesebb lenne!

Ubul1 2009.06.16. 18:35:00

@kalandrover:
Jajj öregem, most ki a rossebet érdekel h milyen hangzású név, mintha itt nem lenne elég Hoffer, meg Bauer aztán mégse beszélnek egy kukkot se németül, mert ide születtek. És akkor az Eric is biztos magyar név mi? Nem haver, ez egy minden hájjal megkent labanc aki inne finanszírozta a kanti veszteségeit.

MIT LÁTOK A LEGÚJABB AUTÓJOGÁSZBAN?
Na, hát csak tán nem egy megint lenyúlt Opeles márkakertől vett autóról szól? Debizony, szerencsétlen fazon jobban járt mint ezek, mert neki az előleget bukta meg a beszámított kocsi árát, De a rendőrség meg az önkormányzat már basztatja, mert azok meg úgy tudják h nála van már a kocsi, a kereskedő meg még nem is látta. Szép sztori, nem? Épp csak az hiányzik belőle h ki konkrétan a kereskedő és honnan.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2009.06.16. 18:48:01

@kalandrover:
Trianon óta sok külföldi él magyar névvel,csak Ausztriában ritkább.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2009.06.16. 18:49:18

Amúgy meg 1 millióval kevesebb léhűtő nem hiányozna nekem.

Jetfighter 2009.06.16. 20:15:13

Igaz, nem fair általánosítani, de tény: a környéken sok magyar autókereskedés működik, de eddig egyik se tolt ki így a kp-ban, előre fizető kuncsafttal.
Szerintem megoldódik az ügy, csak józan belátás, meg némi becsület kell hozzá Eric H. úrtól. A GM és az Opel márka érdekeit nem is említve...
Volt hasonló ügy, jó pár éve. A Daewoo/Korando cégátvétel után a kifizetett kocsik hónapokig porosodtak a vámraktárban, amíg lejátszották egymás közt a pereket. Ismerősöm, egy kuncsaft addig várt és cidrizett, de végül megkapta a terepjáróját. Igaz, nem 20 évig gyűjtött rá és nem volt mozgássérült. De attól még nem irigyeltem...

McK (törölt) 2009.06.16. 21:22:30

@orbán cigány takarogggyyyyyy:
A számaid egyértelműen ökörségek,csupán a józan ész tart vissz,hogy vitába szálljak veled.
Értelmetlen egy kigyót cipőfűzésre tanítani..
Fogalmad nincs miről beszélsz,ilyenkor értem meg,hogy lehet még mindíg szavazója annak a pártnak,akin egész Európa röhög.
Csak a tények kedvéért mondom,hogy 1998-és 2002 között csökkent az államadósság,2002-től pedíg megduplázódott 2006-ig,hogy azóta mi van..kimondani sem merem,tragikus helyzetben vagyunk.
Nincsenek állami javaink,ugyanis ami állami maradt,az veszteséges,(MÁV,BKV,STB) az összes többit szarért hugyért eladta az állam,pl az energiaszektor,ugye..

Áhh..tiszta hülye vagyok.
Egy ökörnek minek magyarázok..
Elnézést a többiektől,hálisten' többen is látják,hogy fogalom nélkül vagy.

@Zselé_j:
Amit írsz igaz,ha a vevő nem veszi át az autót,bajban vagy.
De mindössze azért,mert nem körültekintően jársz el.
Én ezt teszem,tenném a helyedben.
Az adásvételi szerződésnek van egy melléklete,egy opciós vételi jog szerződés.
Ebben a kereskedésednek vételi joga van az autóra,mely akkor lép életbe,ha a vevő az írásos értesítés után 30 nappal sem rendezi a TELJES vételárat.
A vételár az előleg 10%-a.
Így fedve vagy.
Természetesen lesz vevő,aki nem akarja alá írni a mellékletet.
Nem gond..
Ő fizethet előre,és a mellékletet nem kell aláírnia.
Ha valaki mégsem fizet,életbe lép az opciós szerződés aláírva,és újra értékesítheted az autót,és a befizetett előleg 90%-a fedezi a kiadásaid.

Nálam bevált,nincs ilyen ügyem,lekopogom.

Shadowbull 2009.06.16. 22:01:00

@McK: "Csak a tények kedvéért mondom,hogy 1998-és 2002 között csökkent az államadósság,2002-től pedíg megduplázódott 2006-ig"

Csak a tenyek kedveert mondom, hogy 98-02 kozott NEM csokkent az allamadossag, hanem nott, durvan 6200 milliardrol 9200 milliardra, kabe 50%-kal.
Az allamadossag GDP-hez viszonyitott aranya csokkent, bar egy trendfordulo 2000-2001 kornyeken ott is megfigyelheto volt.

02-06 kozott 9200 milliardrol 14500 milliardra ment az allamadossag, ez meg olyan 60%os novekedes.

06-es a jelenlegi allapot: 14500 milliardrol 19200 milliard, azaz olyan 30%os emelkedes idaig.

Ezek a puszta szamok*, csak a tenyek kedveert.

sb

*kerekitve

orbán cigány takarogggyyyyyy 2009.06.16. 22:06:41

@McK: a saját hülyeségedet próbálod megmagyarázni nem sok sikerrel!
A matek nem lehetett az erősséged,ahogy más sem,de ez már a te bajod.
Szerintem inkább told el a bontóba a 8éves szakadt bömbidet,addig sem fárasztasz a baromságaiddal!

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.16. 22:23:55

@orbán cigány takarogggyyyyyy:

Szerintem Te egy provokátor vagy.
Csak sejtem, hogy milyen célból, de írkálj csak, hamar le fogom vágni.

McK (törölt) 2009.06.16. 23:11:27

@Shadowbull: Franc essen bele,lelőtted a poént..

Hrzrasn (törölt) 2009.06.16. 23:15:54

@bigpond: Hankiss sajnos hiába mondja meg a frankót, míg a tömegek fejében magától át nem billen a nagy piros kapcsoló.

Egyébként ez is jó:
index.hu/velemeny/jegyzet/feltud070321/

Seregély 2009.06.17. 00:03:24

Szóval itt tartunk 2009-ben. Egy autókereskedésről szóló cikk kommentjeiben zsidózás, cigányozás kezdődik. Szégyen, düh és hányinger fojtogat.
A Totalcar szerkesztői nem szólnak egy szót sem, csendben vannak, talán bólogatnak is a monitoraik előtt. Semmit közötök már a régi Totalcarhoz, sem színvonalban, sem tiszteségeben, sem emberségben. Itt van vége ennek az újságnak, ennyire sötét mélységből már nem lehet visszatérni.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.17. 00:33:20

@Seregély:

Engem meg szégyen, düh és hányinger fojtogat, hogy ilyenfajta gazdasági bűncselekmények (is) rutinná válnak itthon.
Mint ahogy az is rutin, hogy igen kevesen kerülnek felelősségrevonásra.
Sokkal jobban zavar, mint az, ha valakinek más véleménye van, mint nekem.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.17. 00:42:57

@Mk412: "A helyzet az, hogy nincs főnököm, így önszorgalomból dolgozom éjjel."

Tehát önként vállaltad a szopást.

Akkor most konkrétan mi a panasz?

Seregély 2009.06.17. 00:52:12

@Mk412:

A véleménynyilvánítás maximálisan respektálandó és szükséges is, hiszen egészséges vitára ad alkalmat. Azonban a rasszizmus, az antiszemitizmus nem visz előbbre egy társadalmat sem, nem lehet vele érdemben vitatkozni mert kirekesztő, aljas gondolatokra épül, nem észérvekre hanem elfojtott érzelmekre, dühre alapoz, melyet kivetít egy embercsoportra.
A rosszindulatú vagy buta hangulatkeltés tipikus esete ez a mostani, ahol egy elképzelhető gazdasági visszaéléshez kapcsolnak zsidó és cigányság ellenes felhangokat egyesek, holott az egész ügynek szinte biztosan egyetlen egy zsidó illetve cigány érintettje sincs.
Ezen kommentelők az általános elkeseredésüket, felháborodásukat, mely valószínűleg az ország ill. személyes helyzetük reménytelenségéből táplálkozik, egy külső csoportra zúdítanak.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.17. 01:05:54

@Seregély:
Nem tartozik ide, mint annyi más hozzászólás sem, de megakadt egy-két leírt gondolatodon a tekintetem.
A cigányság nem külső csoport. És az sem visz előrébb, ha több százezer fős tömeget kell egy adósságokban úszó kis ország csekély számú dolgozó embereinek eltartania.
Ide kapcsolódik, hogy a ránk kényszerített adósságcsapda nemzetközi erők érdeke. Rád bízom, hogy ezalatt mit értesz, bizonyos szervezetek irányítóinak származása Téged érdekel-e, vagy sem.
A cikkben szereplő ügy nem egy önmagában álló valami, hanem egy nagy folyamat egyik "eredménye". A mértéktelenül hajszolt profit visszaüt, és mint korábban leírtam, ez még csak a kezdet. Szerintem.
Érdekes, hogy bár a problémát a legtöbb hozzászóló a maga szempontjából átérezte, országunkra jellemző módon a felelősök keresése, és tágabb értelemben való ok-okozati összefüggések keresése zömmel elmarad.
Nem a fórum alapján születik a vádirat, a maga véleményét mindenki leírhatja.
Vannak, akiknek nem önálló véleményük az, amit leírtak, csak hallották valahol, és a sajátomat bármikor hajlandó vagyok megvédeni. Ha nem sikerül, akkor az azt jelenti, hogy engem sikerült meggyőzni.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.17. 01:09:35

@Hrzrasn:
Nem értem, hogy tények ismerete nélkül miért csesztetsz.
Szeretnék megélni valamiből, úgy, hogy egyben állampolgári kötelességeimnek is eleget teszek (bár ez utóbbi egyre kevésbé motivál).
Nem mindenki ezüstkanállal a szájában jön világra. Valakinek keményen meg kell dolgozni a megélhetésért. Meg mások megélhetéséért is.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2009.06.17. 01:19:37

@Mk412:
Ecsém, te full beteg vagy. :)

Át kéne nézned néhány politikai fórumra, mert
1. itt nincs helye (szerintem),
2. az a világnézeti katyvasz, ami benned forog, hosszú hónapokra elegendö témát adna a további vitákhoz.

Jó éjszakát.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.17. 01:25:43

@malenykij polgar:

Tiszteletben tartom a véleményed.

Egyébként a mai nap tanulsága volt számomra, hogy többet semmi ilyen vitába nem fogok itt beszállni, egyszerűen hátradőlök és röhögök majd.

Jó éjt!

orbán cigány takarogggyyyyyy 2009.06.17. 06:07:43

@Mk412: Jól teszed,röhöghetsz magadon,mennyire szánalmas vagy!!!!

Hrzrasn (törölt) 2009.06.17. 08:35:29

@Mk412: Nem csesztetlek, de önként vállaltad, senki nem tartott pisztolyt a fejedhez.

Shadowbull 2009.06.17. 09:56:44

@Seregély: "A rosszindulatú vagy buta hangulatkeltés tipikus esete ez a mostani"

Rosszindulatu es buta hangulatkeltes, ha egy egesz tarsadalmat rasszizmussal vadolnak.

sb

okleveles naiv 2019.07.29. 10:33:02

Akkor most, tíz évvel a soproni után egy pesti opel kop el - annyi különbséget látok, h 2008-2009-ben még elkezdett nyomozni a rendőrség, most 2019-ben már nem foglalkoznak ilyesmivel.

Szerintem az egy dolog, hogy sokak szerint (szerintem is) pénzügyi ismereteket kellene tanítani az embereknek, de az még kevés, nagyon kevés.

Jogbiztonság kellene.

Kifizette? Ki. Van róla papírja? Van. Megkapja az autót? Lófaszt.
És ez ismétlődik tucatszám, csak más a vevő neve.

Na, ez a gáz, h ez, ami tíz éve simán megtörténhetett, simán megtörténhet ma is.

Pepejoe 2019.08.07. 17:59:10

@okleveles naiv:
Hát ja!
Külön vicces az, hogy mennyi embernek oda lehetne dörgölni az orra alá azokat a faszságokat, amiket idehányt 10 éve, letagadhatatlanul.
süti beállítások módosítása