Kati a Bianchi mellett papol. Még...

  2014. július 17. - MKati Címkék: utazás tc flotta Róma Autobianchi Bianchina Bianchi TC flotta

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Kati a Bianchi mellett papol. Még...
2014-07-17 14:37:27

Meglepődnek rajta, vagy sem, de már én is a Bianchival álmodom. A másfél héttel ezelőtti próbautunk

„Tudsz-e traktort vezetni?”
2011-05-04 06:00:00

„Nyári munka ’91 külföld”. Ha jól emlékszem, ez volt a címe annak a kiadványnak, ami a nagy

A film forog tovább
2010-03-07 19:12:00

Azután, hogy találkoztam Domsjőben a csapattal, minden eseményt posztoltak a fiúk, az érzéseinket azonban

Találkozás a fiúkkal
2010-03-04 17:51:00

Elég sokat vártam rájuk, persze fűtött kávézóban, meg a könyvtárban, ahonnan mailt küldtem. Aztán meguntam

csik_matrica_s.jpg

Meglepődnek rajta, vagy sem, de már én is a Bianchival álmodom.

A másfél héttel ezelőtti próbautunk előtti éjjelen azon kaptam magam, hogy valamiféle teljesen nyitott járműben ülünk Zsolttal egy olasz kisvárosban. A jármű leginkább egy városnéző vonatautó lehetett, tudják, amilyeneken a városnéző turistákat is viszik. Ahogy nézelődtünk, egy furcsa, alacsony, szürke ponyvás, hosszú szerelvény mellett haladtunk el, azaz előztük le.

P1180573
Kemencén, az első nagyobb túrán

Bosszankodtam, mert nem lehetett látni tőle a szép házakat. Csak néztük az olasz városi forgalomban manőverező hosszú szerelvényt, amit, mint kiderült, kicsi Bianchink húzott. Nem értettem az egészet, köpni-nyelni sem tudtam. Csak arra gondoltam hirtelen, mennyire sajnálom szegényt. Nem értettem, azt sem, hogy ezt a hosszú szerelvényt hogyan képes elhúzni, de simán megbirkózott vele.

Megdöbbenve néztem Zsoltot, és megjegyeztem kissé felháborodva, hogy ez a szerelvény legalább kamionnyi hosszúságú. Zsolt megnyugtatott, hogy talán igen, de sokkal könnyebb annál. Csak sátorponyvák vannak rajta, ne aggódjak, bírni fogja, bírnia kell. Nagyon nem értettem miért adtuk kölcsön az autót, borzasztóan sajnáltam, hogy így megterhelik szegényt. Zsolt még azt sem mondta el a kölcsönkérőnek, hogy hogyan kell beindítani, hiszen Olaszországban nincs ember, akinek ne lett volna valamikor Fiat 500-asa. Kölcsönadta és kész, nem lesz semmi baja, nyugi.

DSC09669
Próba másfél héttel ezelőtt

Mi elkanyarodtunk végül jobbra, ők megálltak, mert nagy volt a forgalom. Láthatóan a motor leállt, és nem tudták újra elindítani. Zsolt megszólalt, hogy na igen, most félmeleg, nem lesz könnyű beindítani. Talán mégis oda kellene mennünk, segíteni.

Leszálltunk a járműről, úgyis a dugóban állt, és elkezdtünk visszafelé sétálni a Bianchihoz. Egy sötét színű autó mellett sétálva megláttam, amint valaki a nyitva hagyott autóba néz befelé. Valahogy nyitva állt az egész oldala – hangsúlyozom, mindezt álmodtam -, így láttam, amint a kicsit bizonytalan tolvaj, mert az volt, egy újnak tűnő bőrdzsekit tapogat, majd elővette bőrkesztyűjét és hozzápróbálta, hogy illenek-e egymáshoz. Mindez természetesen olaszországi környezetben.

Valami furcsa, olasz-angol keverék nyelven, hiszen nem tudok olaszul, rászóltam, hogy az a nagynénémé vagy valami rokonomé, és hagyja békén, mire felegyenesedett és felénk fordult. Egyszer csak, már hárman voltak és minket akartak kirabolni. A Bianchihoz sosem értünk oda, mert végül felszívódott minden és mindenki, olyan nagy lett a zaj.

P1130696
Először vezetem a Bianchit Esztergomból hazafelé, pár nappal azt követően, hogy 2009 telén elhoztuk a Tóth Gabitól

Vagy Zsolt horkolása. Ami kiszakított az álmomból. Amely amúgy, elég sokat elmond a Bianchihoz fűződő viszonyomról.

Azt hiszem, már az én fejemben is kerek ez az utazás, csak sajnálom, hogy ennyire terhelni fogjuk a kicsikét. Azért azt gondolom, megoldjuk majd az adott helyzetet, problémát, ha lesz egyáltalán. Zsolt az autó szerelésével kerül egyre közelebb az úthoz, én meg például a szállások keresésével és foglalásával - ebben az útban az is külön élvezet, ahogy rákészülünk, ha úgy vesszük, olyan kicsit, mintha már hónapok óta nyaralnánk. Sok helyszínt bejártam virtuálisan és sok kedves olasz szállásadóval leveleztem többször is. Remélem, hogy az út során sem ér majd csalódás.

IMG 5118
Norbi itt alig egyéves. És már a Bianchiban! 2006 tavaszán járunk

Egyébként több régi emlék is eszembe jutott az utóbbi időben, amik szintén erősítik utazásainkat a Bianchival. Amikor a 2,5 éves Norbival hazajöttünk a bölcsiből a 190-es Mercimmel, és beálltunk a garázsba, sokszor odament a Bianchihoz és azt mondta, hogy menjünk azzal. Ez sokáig nap, mint nap így volt, mire végül megértette, hogy nem lehet, mert az autó nem használható (akkor még nem volt igazán az), de nagyon szomorú volt. Végül csak 2009 januárjától kezdtünk vele járni, Tóth Gabi akkor újította fel a motort rendesen.

PICT5034
Weissenkirchen, 2004 áprilisa, még a kék állólámpás Mercimmel. Bálint másfél éves

Bálint is szerette már kétévesen a pici autókat. Egyszer Weissenkirchenben, a hegyi felfutó után nézegettük a Fiatokat és Puchokat az út mentén, mire odaszaladt az egyikhez, és nem akart tágítani mellőle, folyamatosan mondogatta: kisautó, kisautó, menjünk, kisautóval!

 

Szegénykém nagyon szomorú volt, hogy nem ülhetett bele. Zsolt megnyugtatta, ne bánkódj Bálint, nemsokára lesz nekünk is kisautónk, majd azzal megyünk. Maradt a kék állólámpás Mercim, amivel Weissenkirchenbe mentünk abban az évben.

IMG 9098
Ha nem is lettek megszokottak, de az elmúlt években azért elég gyakoriakká váltak az olyan hévégék, amikor a Bianchival megyünk mindenhová. Családtag lett ő is

Bálint egyszer azt mondta, hogy ha eladnánk a Bianchit - ami az elmúlt években többször is felmerült -, ő felnőttként biztosan visszaszerzi majd, mint apa a zöld Mercit. Nagyon jól esett, amit mondott. Szerencsére még nem adtuk el. Szerencsére most talán igazán messze megyünk vele. Együtt.

Szombaton indulunk. Bevallom, kicsit azért már izgulok.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr36513155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szipipeti 2014.07.17. 14:48:17

Na ugye.... Megy ez! Köszönjük!

2014.07.17. 14:53:46

Ej, de jó volt ezt olvasni..

Jó utat kívánok!

sunblind 2014.07.17. 15:25:41

Ultimate family trip. :) Jó mulatást!

GG81 2014.07.17. 15:27:58

Kellemes utat! Az élménybeszámolót is nagyon várom már.

Az indulás előtti izgalom ismerős, az időszak és a célország is egyezik, hátha még a végén megpillantjuk majd a kis kékséget! ;-)

Inner Circle 2014.07.17. 15:29:50

Anakin Skywalker autodidakta technikusként felspécizte R2-t, aki később a fia legjobb haverja lett, de Anakin meg Darth Vaderré változott és egy csatában szétlőtte a kis droidot (bár később sikerült megjavítani). Elképzeltem, ahogy az autodidakta technikus Csikósnak egy repedt motorblokkból a képébe loccsan a forró olaj, leég róla a maradék szőr is, amitől be-sithül, meggyűlöli az ásatag rozsdakupacokat, hűséget esküszik Darth Pohártartónak és egy 62 légzsákos PTmJTDI cirkálóval leszorítja az ifjú Jedi Bálintot, aki csatlakozott az oldtimeres lázadókhoz. Az ütött-kopott, hűséges Bianchi meg olyan kék felhőt pöffent ki hátra, amitől a cirkáló levegőminőség-érzékelője zárlatos lesz, kékhalállal leáll az egész autó és Bálinték így menekülnek meg 34 km/h sebességgel kettesben az Istenhegyi úton fölfelé, míg Darth Csikós a MOL-kútnál átkozódik, a negyvenféle villogó hibaüzenetet nézve a műszerfalon: "The Force is strong with this one!" :D

protézisesh 2014.07.17. 15:43:09

És tessék mondani, lesz még írás Csik tollából is indulás előtt? Merazjólenne!!! Jó utat nektek! Azt kívánom, (bocsi) hogy ne legyen egyszerű, mert akkor nem lesz mit olvasnunk.

Én is itt vagyok 2014.07.17. 15:51:16

Széles utat, gumifákat! :)

mrobi 2014.07.17. 15:51:45

az a gyerekülés az komoly:)

Charles Ewing 2014.07.17. 16:02:45

@Én is itt vagyok: Na meg olcsó üzemanyagot,autópályamatricát!
:-))

RÁJEN · http://szirszarjaim.blog.hu 2014.07.17. 16:40:47

@mrobi: Nekem is az tűnt fel elsőre, hogy milyen menő már a korhű (?) gyerekülés, apróság, de mégis hozzáad a hangulathoz. Én gyerekülés nélkül nőttem fel a családi Zsigában...

Tökösmákos 2014.07.17. 17:21:36

@RÁJEN: Minimum hat légzsákos és max tavalyelőtti modell amibe be szabad ültetni a gyereket, a többibe felelőtlenség!
Én az enyémet otthon beszíjaztam a TV elé, ott tuti nem érheti semmi gáz. Max a ház omolhat a fejére, ezért is tettem rá bukósisakot. Kicsit még nagy de majd belenő!
Be is oltattam az összes betegség ellen, nehogymár a TVből elkapjon vmit. Számítógép nincs a házban mert az is lehet vírusos.

muhi 2014.07.17. 17:46:12

@Tökösmákos: minden relatív. A relativizálás, a lényeg elkenése egyébiránt pont addig fog tartani, amíg a Bianchi egy 16 éves Bravo kerekei alatt nem fogja végezni (ne így legyen!).

Imádom Csikós írásait, és minden tiszteletem Katié, hogy társa ebben az őrületben, de a gyerekeket nem tenném ki ilyen veszélynek. Azt kell itt megérteni, hogy járhatok egy 1988-as Peugeot 206-ossal, vagy egy Zsigulival, ha nincs másra mód, mert hajózni ugyebár muszáj. De KEDVTELÉSBŐL nem teszem ki a kisgyermeket nagyobb veszélynek, mint feltétlenül szükséges. Ez a kulcs: feltétlenül a Bianchival kell menni? Mert a kölkök ugyanúgy élveznék a nyaralást egy normális autóban is, ez nem kérdés. A válasz pedig az, hogy azért kell a Bianchival menni, mert a szülők itt erősen magukra gondolnak, nem a gyerekre. Az ő döntésük, mint ahogy az is az ő felelősségük lesz, ha a gyerekek megnyomorodnak vagy meghalnak.

DonVincenzo 2014.07.17. 18:42:34

@muhi: Aki 1988-as 206-ost ajánl az úgysem fogja megérteni ezt a trippet. :)

Rekata 2014.07.17. 19:07:24

Jó utat! És mindenképp várjuk majd a beszámolót! :)

///M_Straight_six 2014.07.17. 19:14:58

@muhi: Szerintem meg az vállaljon gyereket, akinek telik H1-es hummer-re vagy páncélozott Q7-es audira. Aki úgy vállal gyereket, hogy ezek valamelyike nincs a háztartásban az tök felelőtlen :D

spellbinder 2014.07.17. 19:23:31

@muhi: Te valami biztosítási ügynök vagy, ugye?

bonfred 2014.07.17. 19:24:33

Kedves CsikósZsoltianégybéből-né! Kellemes és problémamentes utat, jó nyaralást kívánok. Egyszer rittyenthetne valami párhuzamos írást a nej szemszögéből is, mondjuk "Életem az élet császára mellett" címmel, merthogy -mint tudjuk- az autós újságíró az ;-)

toncsi64 2014.07.17. 19:33:58

Nincs az a pénz amiért ezzel az autóval elindulnék egy ilyen útra, ezért aztán baromira irigykedem... :)

Mindent bele és sok sikert !!!

samot 2014.07.17. 19:48:52

@muhi: Ezt màr ezelött 1honapja irtam,de a Csikos ur "helyreigazitott".Azota inkàbb nem kommentàlok!

1127ccm 2014.07.17. 20:02:10

Örülök, hogy írtál, már rég volt. Autók jönnek-mennek, de a ti családi köteléketek tényleg nagyon szép.

EddieCivic4g 2014.07.17. 20:04:50

@///M_Straight_six: Már bocs, de milyen felelőtlenség már páncélozott Q7-be gyereket ültetni, amikor 40 tonnás kamionok jönnek szembe??? Abramset mindenkinek!!

EddieCivic4g 2014.07.17. 20:06:42

Csikós-famíliának jó utat, várjuk a beszámolókat!:)

Tökösmákos 2014.07.17. 20:07:42

@EddieCivic4g: Az Abrams is ócska szar már, max 2-3 éves fejlesztésű tank ami elég biztonságos. Akinek arra nem futja az "annyit is ér" :P

régebb óta vagyok Subban mint te 2014.07.17. 20:12:30

Bejártam egész Európát (Ukrajna és Oroszo. kivételével) motorral, de a feleségemet, gyerekeim anyját soha nem engedtem mögém ülni. Nem azt akarom ezzel mondani, hogy ez a tragacs olyan veszélyes, mint egy motor, és gondolom Csikós vezetési stílusa is nyugodtabb, mint az enyém.

Nálunk az asszony akkor kapta meg a Yaris helyett a családi SUV-it, mikor elkezdte a gyereket szállítani a hátsó ülésen.
Nem vagyunk egyformák.

Egyébként meg tök felesleges ez a gyerekülés hátra, én is el voltam a zsigoli hátsó ülésén gyerekként, mégse lett semmi bajom.

nyisziati 2014.07.17. 20:53:42

"Bálint egyszer azt mondta, hogy ha eladnánk a Bianchit - ami az elmúlt években többször is felmerült -, ő felnőttként biztosan visszaszerzi majd, mint apa a zöld Mercit."

Na az ilyen, rendkívül emberi és bensőséges megnyilvánulások miatt szeretek Csikós-cikkeket olvasni. Köszönöm.

Trollokkal pedig ne foglalkozz, ők sosem érnek fel a te szintedhez, sőt, még Bálintéhoz sem.

Ferry 2014.07.17. 21:02:06

Én mózeskosárban voltam a zsiga hátsó ülésén, anyám vezetett. Apám rákiabált egy vélt vagy valós veszélyhelyzet miatt, anyám satuzott, én beestem a két üléssor közé, pólyában. Persze nem lett semmi bajom.
Egyrészt senkinek nem lesz baja semmilyen autóban amíg nincs baleset, de a sérülés esélyét az autón kívül nagyon sok más tényező befolyásolja, legfőképpen a vezető.

apamacko 2014.07.17. 21:40:02

Családi legendárium szerint egy hosszabb úton és is a hátsó ülésen lévő mózeskosárból a Trabi kalaptartóra tornásztam magam, hogy nézelődhessek :-)

Jó utat a Csikós familiának, és hajrá Bianchi!

MKati 2014.07.17. 21:43:24

@muhi: Ajánlom figyelmedbe a sárga cetlit a cikk elején...

Mindenki másnak köszi a biztatást!

@bonfred: Ez nem lenne egyszerű, és rövid, különösen ahogy idáig eljutottunk.

HardTuri (törölt) 2014.07.17. 21:53:55

@Én is itt vagyok: EZ ANNYIRA NYÁL HOGY NAGYON! bocs de ez a véleményem.

youlopukku 2014.07.17. 22:28:07

a történet szép, majdnem megindító. oszt ha megáll a technika? emberünk ilyen háttérrel nem azt fogja átélni amit akárki zagyvaszántóról.

hungarisztan 2014.07.17. 22:35:43

@HardTuri: Kár lett volna magadban tartani!

Atyu 2014.07.17. 22:40:36

@MKati: még egy "biztató" - és azt hiszem bonfred (is) egyetért velem,hogy az "egyszerű és rövid" nem is volt kritérium :-)

akos696 · www.focusauto.hu 2014.07.17. 23:07:57

@muhi: Az a sok mivanakkor, ha.... Az emberek kb 90%-a ilyen. Sokan azt hiszik, hogyha valami 5csillagos NCAP autóba ültetik magukat (és a családjukat), akkor semmi baj nem érheti őket. Sajnos az élet ennél sokkal összetettebb. Csak az átlag ember tudata ezt nem fogja fel, és sajnos ilyen faszságok miatt féli élni az életét. Csak a biztonságos (nak vélt) burkon belül. A 10 légzsákos autó, gyerek a kapuhoz sem mehet egyedül, a hétvégi program meg a nagymama meglátogatása a 10 légzsákos autóval 2 utcával arrébb. De szerencsére nem mindenki (volt) ilyen, ezért is haladt előre az emberiség és ezért is olvashatunk Csikóséktól majd ilyen izgalmas túrabeszámolót. :) A gyerekek pedig ritka szerencsések, hogy ilyen szüleik vannak!

ügyfélszolgálatos 2014.07.17. 23:47:07

Az a gyerekülés nem néz ki valami biztonságosnak... Gondolom ti vagytok az a család aki nem nagyon szereti bekötni a gyerekeket még akkor sem ha modern autóban ültök...

Tökösmákos 2014.07.18. 00:01:23

@ügyfélszolgálatos: Mikor egyszer gyereket kellett vinnem én nem csak bekötöttem a gyerekülésbe de oda is celluxoztam jó széles csomagcelluxxal. Nekem ne integessen, hadonásszon mert kurvára idegesítő és balesetveszélyes is. Meg se mozdult, úgy nézett ki mint egy múmia. De nem is ért bennünket baleset :P

Azóta csináltattam egy faja kis koporsó szerűséget abból a fehér izéből amibe a drágább műszaki cuccok vannak csomagolva. Akkorát ami pont kitölti a csomagtartót. Abba rakom a kölyköt, ami marad benne hely azt meg kifújom purhabbal. Meg se tud mozdulni plusz az tuti elnyel minden ütést. Csak az orránál van rajta két lyuk hogy levegőt azért még kapjon. Na de nem is akar a gyerek azóta soha sehova menni :D

Gyűrött Papír 2014.07.18. 00:03:58

Ezt csak utazás után szabad elolvasni!!

Szóval. Én vastagon lefosnám a bokámat, hogy milyen vadbarom rongyolhat belém és csak a zsebemben lévő papírzsebkendők mennyisége enyhítheti a baleset következményeit. Ezt biztos nem itt kell magyarázni és értem én az előszót is, nem vagyok senki örömének az elrontója, de ki kell írnom magamból.
Nagyszülőként sikítanék, hogy ne vigyétek így az unokáim sehova.
Mehet a törlés vagy a ban, vagy mi hogy tetszik.

Gyűrött Papír 2014.07.18. 00:11:54

@akos696: "hogyha valami 5csillagos NCAP autóba ültetik magukat (és a családjukat), akkor semmi baj nem érheti őket."
Félreérted. A baj az megtörténik, a következmények lesznek mások.

MKati 2014.07.18. 00:16:35

@ügyfélszolgálatos: Rosszul gondolod. A gyerekeket csak akkor nem kötjük be, ha nem lehet. Például a Bianchiban, meg motoron. Bár ez sem teljesen így van, mert a Bianchiban végül is be vannak kötve.

@Gyűrött Papír: Én minden motorozáskor "lefosom a bokámat", hogy milyen vadbarom akar majd lenyomni, leszorítani, elütni. Mégis motorozok, mert jó.

africans 2014.07.18. 00:48:21

Itt egyesek nagyon el vannak tévedve. Csak a 26 csillagos NCAP vadiúj soklégzsákos autóba ultetnének be bárkit, mert enélkül az égbekiáltó felelőtlenség.... Mindeközben nyugodtan dohányoznak, és eszik az egészségtelen ételeket... Pedig az emberek nagyon-nagyon kicsi százaléka hal meg balesetben, ezzel szemben szív és érrendszeri megbetegedésbe hal bele minden második, rákban minden harmadik ember...
Vagyis nem az a felelőtlen aki bevállal egy családi nyaralást a világ egyik legaranyosabb autójával, hanem az aki sültkrumplit, meg hamburgert eszik, és esetleg még elszív utána egy szál cigit...
Kíváncsi lennék, hogy az itt a biztonság miatt sápítozók, mit ebédeltek?

nick: 2014.07.18. 00:57:10

@muhi: @ügyfélszolgálatos: @Gyűrött Papír: ti egy és ugyanaz a hüje vagytok, vagy többen is vannak ennyire elmeroggyantak?!
...de most őszintén

amúgy ilyen sötétnek lenni sokkal veszélyesebb magatokra és ránk, többiekre nézve is, mint Bianchi-val kalandozni Olaszországban - ezt épp az imént bizonyítottátok be

...úh nyomatékosan felszólítalak benneteket, hagyjátok abba ezt a butaságot, és legalább bennünket ne veszélyeztessetek vele tovább!

@muhi: azt az 19_8_8-as Peugeot 206-ost, "azt meg most így hogy?" :-P

@ügyfélszolgálatos: gondolom, nem igen vetetted még össze az NCAP teszteket pl. a Lánglovagok képeivel - pedig tanulságos lenne...
(amúgy, ha szemét lennék, most itt szúrnám be, hogy ezért ilyen az ügyfélszolgálatok színvonala! ;-) :-P ...szerencsére nem vagyok olyan :-D)

@Gyűrött Papír: ja-ja, és akkor a beléjük rongyoló vadbarmon kívül a rengeteg egyéb, lépten-nyomon rájuk leselkedő további halálos veszélyről még csak nem is szóltunk!!!
(mint pl. melanóma egy ártatlan kis napozás után, vagy anafilaktikus sokk egyetlen kis mogyorószemtől, hogy az ördögi dihidrogén-monoxid szörnyűségeit ugye már ne is említsem... :-P)

nick: 2014.07.18. 01:02:57

@MKati: jó utat, nagy kalandot, sok élményt! :-)

(Olyat amúgy meg lehetne oldani, hogy amíg vmi kevésbé érdekes tájon mentek át, és egyikőtök vezet, addig a másikótok írja nekünk az instant élménybeszámolókat?... Akkor mindenki jó járna - de főleg mi. :-) )

Gyűrött Papír 2014.07.18. 01:09:08

@MKati: Aki akarta megértette amit írtam.

Gyűrött Papír 2014.07.18. 01:24:00

@nick:: Totál érthetetlen, amit írsz!
Hülye, elme roggyant, sötét és másokra veszélyes alak vagyok, mert leírtam, amit gondolok!? Mit bizonyítottam be és mivel?

Ki mondta azt, hogy másokra nézve veszélyes Bianchival kalandozni?

Mire szólítasz Te fel, mivel ne veszélyeztesselek? MKati elküldhet a balfenékre, de Te mire fel?

Méghozzá nyomatékosan? :) Nóóóóóóórmális!?

Más.
Ironizálhatsz, hogy nevetségessé tegyél, tedd nyugodtan. Ez egy másik szál, ami nem ide tartozik.

nyivus 2014.07.18. 02:44:44

Sok sikert és jó nyaralást; biztod vagyok abban, hogy valamennyien nagyon jól fogjátok érezni magatok, és a Bianchi sem fog leszerepelni.
Ami pedig a trollokat illeti - ne zavarjanak egy pillanatig sem; én egyenesen szórakoztatónak találom, mennyire korlátozottak egyesek. Lehet, hogy nélkülük unalmas is lenne az élet :D

Dacia Dubstep 2014.07.18. 06:56:30

soha ne adjátok el! jó arc a kölök. apjafia :)

spellbinder 2014.07.18. 07:10:36

Egy a lényeg: színre fújt lökhárítós autóban még nem halt meg senki! Csak ilyen autót engednék a forgalomba!

Inner Circle 2014.07.18. 07:38:31

@Tökösmákos: De remélem, ebből a biztonságos autóból nem szálltok ki? Mi egy 200 m2-es garázsban lakunk, nem is volt drága, mert fűtésre nem költünk, az van a kocsiban, és azzal megyünk jobbra-balra. Alváshoz ledöntjük az üléseket. Nagyon jól összehozza a családot. Mondjuk a fürdőszobán még egy kicsit csiszolni kell.

Alhazred 2014.07.18. 07:41:44

@MKati: kegyed meg ne foglalkozzon a diszlexiás kispöcsű trollokkal. :)

dennisthemenace 2014.07.18. 07:59:14

Miért nem lehet minden no olyan, mint Kati?? Talalatam egy Volvo 240-est az Eabayen; 1991, balkormányos, egyetlen tulaj, 74.000 mérfold. Szaros 800-ért ment el, de nem bidelhettem rá, mert az asszony visított, mint a légvédelmi sziréna...

bonfred 2014.07.18. 08:01:23

@Atyu: Bezony! Tényleg érdekelne, hogy a másik fél hogy éli meg a hülye hobbijainkat. Csak hogy tudd, én most gázturbinát építek. (Lehet hogy nem véletlen, hogy egyedül élek?)

dennisthemenace 2014.07.18. 08:02:45

@EddieCivic4g: Én rendszeresen negyvenkét, negyvenhárom tonnával robogok..

dextercapo 2014.07.18. 08:15:50

@muhi: kedvtelesbol veszelyeztetni a gyereket ... kimenni a homokozohoz , napra , kerekparozni ... hogy egyeb veszelyekrol ne is beszeljunk .
vannak csaladok ahol nem a langyosviz tartja ossze a bandat hanem hogy egyutt ELNEK , elnek at dolgokat , megbirkoznak dolgokkal , egyutt nevetnek , kuzdenek stb.
termeszetesen egy kilugozott , biztonsagos vilagban ennek nincs helye .

szoritok a csaladnak es jo utat nekik . ez egy eletreszolo kaland lehet.

2014.07.18. 08:38:57

@Alhazred: bár én nem tartom gyerekveszélyeztetésnek az utat, azt nem igazán értem, miért trollozol le vkit, aki nem ért egyet veled.

Ami az aggódókat illeti: ez a kocsi ott fod döcögni az út szélén. Jó eséllyel a teherautók is megelőzik. Sokkal kisebb az esély, hogy necces helyzetekbe kerül, mint egy erős, modern autó.

PaOntan 2014.07.18. 08:39:39

Szerencses utat Nektek.
szvsz klima nelkul kemeny lesz a sracoknak.

protézisesh 2014.07.18. 08:43:01

@mrobi: az a gyerekülés szinkronban van a Binachi általános passzív biztonságával :)

Aron Samu 2014.07.18. 08:57:06

Udvozlet a Csikos csaladnak es remelem az elokeszuletek meghozzak a gyumolcset es nem lessz kenyszerpiheno.

Mi egy w123 240d probalunk Gorog turara alkalmassa tenni.Nincs baj vele de.... huto , fek, hardy. difi..

akos696 · www.focusauto.hu 2014.07.18. 09:18:26

@dennisthemenace: Hehe én tavaly vettem egy 240-et, '84-es évjáratot, és az asszony még csak nem is sikított. Pedig még évekig csak megy bele a pénz, mire kész lesz. Akkor szerencsém van?

dralisz 2014.07.18. 09:28:30

@PaOntan: Ebbe az autóba klíma? Minek? Az összes ablaka nyitható, a teteje nyitható, olyan huzatot lehet benne csinálni, ha mindent kinyitnak, hogy az összes fülüket, szemüket kiviszi. Mondom én, aki érzékeny vagyok a huzatra és nem bírom elivselni. A Kati feje is be van kötve egy kendővel, ahogy lazán kikönyököl a lehúzott ablakon, a nyitott tető alatt. Ennél jobb szellőzést ki sem lehetne találni egy ekkorka autóba. :-) Még sok is.
Jó utat és nyaralást! Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz az út!

rahsol (törölt) 2014.07.18. 09:29:34

@gwr: "Sokkal kisebb az esély, hogy necces helyzetekbe kerül, mint egy erős, modern autó."

Sajnos ennek az ellenkezője igaz. Nem tudod tartani vele a mai forgalom ritmusát, ezért azok, akik csak egy öreg ócskavasat és mozgó akadályt látnak ebben az autóban, el akarnak majd taposni, néha elég bunkó, agresszív, és veszélyes módon.
Azok pedig, akik szeretik a veteránokat, egy ilyen autó láttán integetni és fényképezkedni kezdenek - közben sajnos nem az úton van a szemük.
A sok kis pattanásos fotelhuszár vérpistike szereti puhapöcsözni azokat, akik tréleren viszik a veteránjukat a találkozóra, pedig azok nem véletlenül tesznek így. (Átszelni fél Európát egy ilyen autóval pedig kicsit más dimenzió, mint kigurulni vele Esztergomba fagyizni. Emlékezz csak a Pontonra.)

akos696 · www.focusauto.hu 2014.07.18. 09:36:32

@Gyűrött Papír: A következmények mindig olyanok lesznek, amilyenek, teljesen függetlenül attól, hogy miben ülünk. Ez csak egy illúzió, elhitetik az emberrel, hogy tudja befolyásolni. Én feküdtem már kórházban törött bokával egy motorbaleset után, de a kórteremben rajtam kívül csak "biztonságos" életet élő átlagos polgárok voltak. Pl gerinc törött, aki a fáról esett le gyümölcsszedés közben, vagy egy törött sarkú, aki a létra első fokáról lépett le rosszul. Egyszer olvastam egy kimutatást, miszerint a legtöbb halálos baleset az USA-ban a fürdőszobában történik (klasszikus elcsúszás, fej vagy egyéb testrész beverése), toronymagasan a többi baleseti halálok előtt. Érdekes egy példa. Nem azt mondom, én is biztonságos autót vettem az asszonynak, amiben a gyereket viszi, de családi utazáskor rendszerint az én lassan 20-éves Grand caravanommal megyünk mert sokkal kényelmesebb, nagyon jó a kilátás, és rengeteg cucc befér. Pedig biztonságban valszeg sehol sincs a több, mint 10 évvel fiatalabb Volvohoz képest. De élményben többet ad, ezért azzal megyünk.

rahsol (törölt) 2014.07.18. 09:46:53

@akos696: "A következmények mindig olyanok lesznek, amilyenek, teljesen függetlenül attól, hogy miben ülünk."

Azaz ígyis-úgyis isten akarata érvényesül a fatalista világkép jegyében? :)
Ennyire hülye nem lehetsz, hogy nem érted, hogy ugyanazon szituációban egy modern(ebb) autóban halál helyett megúszod pár zúzódással.

akos696 · www.focusauto.hu 2014.07.18. 09:54:16

@rahsol: Elviekben, papíron, laboratóriumi körülmények között így van. Csak az életben nincsen olyan, hogy ugyanaz a szituáció. Max a fejedben, ami meggátol abban, hogy kiélvezd az életet. Ezt általában az átlagos emberek nem értik, mert nem látnak tovább az orruknál.

dr.oid 2014.07.18. 14:14:08

Forza forza stradale .. la avventure della famiglia Csikós

a szavak kiejtéséhez egy kis segítség, olasz nyelvlecke, kommunikációs helyzetgyakorlat :D

youtu.be/8f0bILRRyIE

takarék-láng 2014.07.18. 19:23:42

Sok elmenyt es jo nyaralast kivanok a csaladnak.

Jok ezek a Csikos-fele posztok, csak nem kene beleje a folytonos siras-rivas. A multkor meg ugy el voltatok adosodva, mint az allat, a ponton miatt, hogy az osszes rokonnak tartoztok, annyira lemeritettetek a kasszat, hogy ihaj, ehhez kepest minden hetvegen kirandulas, tura stb. A legtobb magyar csaladnak erre nem futja.

Felre ne erts, nem az a baj, hogy nektek igen, hanem az, hogy miert megy a folytonos siras-rivas a koltsegekrol a posztokban.

poggY 2014.07.18. 20:11:41

@dextercapo: Igen. Ha napraviszem sok idore akkor bekenem h ne egjen le es sapkat huzok le. Ha biciklizik es meg bizonytalan konyok es terdvedovel (+kesztyu, sityak). Kesobb csak kesztyu es sisak. De nem megtiltom, h biciklizzen hanem mint szulo elfogadom a kockazatot de azt probalom olyan modon csokkenteni hogy az a gyerek elvezetet ne zavarja. Auto detto, sok ezer gyerek nott fel zsiga hatsoulesen gyerekules, ov nelkul. Mert nem volt mas. De mostmar van, vannak eszkozok amikkel novelhetem a gyermekem tulelesi eselyeit egy balesetnel, miert ne eljek vele? Igenis felelotlensegnek tartom ha valaki az abses, legzsakos, harompontos oves auto helyett egy ilyen cuki es kedves de biztonsagi szempontok alapjan ertekelhetetlen. Azt kiemelnem, hogy ha nincs MAS akkor ertheto.
Mindazonaltal nem vagyunk egyformak, ok ezt a gombocot lenyelik az elvezet oltaran(gomboc persze van, aggodni aggodnak ok is) en nem lennek ra hajlando. Remelem epsegben es elmenyekkel gazdagon ternek haza!

Boar... 2014.07.19. 09:02:10

Becsapósak ezek a fotók. Ránézésre mintha valami hatalmas tér lenne az autóban, pedig... :-)))
Jó utat!

rahsol (törölt) 2014.07.19. 13:58:12

@akos696: "Csak az életben nincsen olyan, hogy ugyanaz a szituáció."

Hogyne lenne. Ha pl valaki nem adja meg az elsőbbséget és belédjön, ha van légzsákod, pár karcolással megúszod. Ha nincs, szétvered az orcádat a kormányon. Ezekkel a fatalista hülyeségekkel majd nyugtasd magad a balesetin, amikor összevarrnak :)

"Max a fejedben, ami meggátol abban, hogy kiélvezd az életet."

Eltérő elképzeléseink vannak az élet élvezetéről. Nekem a kórház nem tartozik az élvezetek közé, mint ahogy az út melletti autószerelés sem 35 fokban, miközben a seggemen folyik a víz, és azon idegeskedem, hogy mikor ütnek el, honnan szerzek alkatrészt, vagy odaérek-e időben a szállásra.
Én ezt az utat úgy oldottam volna meg, hogy kinézek 2-300 km-enként kempingeket, feldobom a Bianchit egy trélerre, és a trélert húzó modern(ebb) autóban gyorsan, kényelmesen, biztonságosan teszem meg a hosszú távokat, plusz még csomagokat és alkatrészeket is tudok magammal vinni, mert van elég hely. Aztán a kempingben lekapom a kisautót, és azzal megyek tengerpartra/fagyizni/múzeumba stb. Ha pedig megadja magát, nincs idegeskedés, hogy hogyan jutok haza - ha meg tudom javítani helyben, minden megy tovább, ha meg nem, hát nem, a nyaralást emiatt nem kell megszakítani.

FEKI 2014.07.19. 16:31:10

Döbbenet, hogy az irigység mennyire átszövi a hozzászólások nagy részét.
Ezért is kívánok jó utat és sok szerencsét! Csak olyan bajotok legyen az autóval amit ott simán meg tudtok oldani! És lesz belőle poszt is, mint rendesen ;-)

akos696 · www.focusauto.hu 2014.07.19. 23:29:14

@rahsol: Hát igen, nem egy követ fújunk az biztos.:) Te az a típus vagy, aki a Harley-ját is tréleren vinné Alsóörsre. De gondolom a motor még így is túl veszélyes neked. :)

outtatime 2014.07.28. 12:49:11

@Inner Circle: Bokánfosom magam a röhögéstől.
:D
süti beállítások módosítása