Szakdolgozat lettünk!

  2014. június 26. - ommm Címkék: belterj szakdolgozat gergő totalcar omg szerkesztoseg

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Négyhengeres BMW? Ugyan már...
2015-07-30 16:22:46

...mondták nekem sokan, miután lett egy 136 lóerős E30-am. Persze hülyeség, hiszen a könnyű bódéhoz elég

Hétvége a tóparton? Belsőség-találkozó 2015!
2015-07-29 12:04:49

Öregszünk, öregszünk , más nem is jut nagyon eszembe arról, hogy immáron tizenkettedik (!) alkalommal

A trollkirály V8-cal érkezik
2015-06-22 13:58:43

Leborulok, zokogok és megadom a trollkodás brilliánsokkal díszített aranyfokozatát. Hogyan piszkíts bele egy

Szétszórjuk a VIP-jegyeket! Akár a tiéd is lehet egy!
2015-06-08 15:31:58

Úgy, ahogy az AC/DC-nek is egy igazi énekese volt és ahogy a Black Sabbath is csak Bill Warddal az igazi , úgy


Talán nem túlzás azt állítani, hogy vagyunk itt már annyi ideje és láttunk/tapasztaltunk már határon innen- és túl annyi mindent, hogy ritkán lepődünk meg bármin is. Pláne kellemesen. Néhanapján előfordul, ezt aztán évekig emlegetjük még.

DSC00454.JPG

A kutya nem gondolta volna, hogy éppen a fülledt-borús szerda délután jön el a pillanat, amely feldobja a napunkat. Papp Tibi éppen globális ellenőrzést hajt végre a Totalcar-címlapon miközben recseg a tökmaghéj, Zách Dani féloldalasan székében lecsúszva éppen a mobilparkolás mutyijába ássa bele magát nyakig, Rudi címlapot szerkeszt, Stump Bandi pedig fejhallgatójába burkolózva veri a klaviatúrát, Nyegleo sopánkodik, hogy késve került ki a villany-Berlingo a Facebookra.

Ebbe toppant bele egy talpig nyakkendőbe öltözött srác, Gergő. Behozta megmutatni a szakdolgozatát, amit miből írt? Na miből?

DSC00456.JPG

Bizony, elképesztő módon, alapos és sziszifuszi munkával gyűjtött ki minden történést, ami arra méltó és melyek a Totalcar fennállásának 14(!) éve alatt említésre méltóak. Bőrkötésben, szépen leírva azt, amire már szinte mi sem emlékszünk maradéktalanul. Természetesen örömmel írta alá neki mindenki, aki idebent volt és alig várom már, hogy elolvassam én is, hiszen Gergő be fogja küldeni a kéziratot, amit közzé is teszünk majd itt, blogunkon.

Dolgozat-téma lettünk, hihetetlen. Pedig csak nem régiben voltunk 10 évesek. Köszönjük, Gergő!

DSC00455.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr836416253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BMWlife 2014.06.28. 15:29:00

@Prien-u47: "Na.. ugyanezt a szakot végeztem el (nem itt, hanem az EKF-en, levelezőn, meló mellett)"

akkor még ehhez vedd hozzá, hogy a BKF (az EKF-el szemben) még alapítványi iskola is (ami itthon nem jelent túl sok jót, csak rosszat), szóval képzeld el még a tiednél is lejjebb levő színvonalat, és akkor megkapjuk a választ, hogy miért lehet ott egy félig-meddig bulvár hírportál website historyjából diplomamunkát beadni.

MadmanThree 2014.06.28. 15:34:11

@BMWlife:
ez így van, a BKF egy magániskola, ami Magyarországon=pénzért diploma. Szomorú, de igaz, lásd: GDF (tudom, oda jártam, egy kocsmai tréfa volt!).

Igazbarát 2014.06.28. 15:46:10

BKF? Jaaaa, most már én is tudom miről van szó!
Ez az a főiskola, ami pár éve még Heller Farkas néven futott, most már emlékszem!
Emlékszem pár éve volt az egyik volt középiskolai osztálytársam! Meg tudom erősíteni, hogy egy lebontásra való hulladék az a hely! Ismerősöm is mondta. Hetente egyszer felvonatozott Budapestre, majd még aznap hazajött, és sosem tanult semmit, csak a piálás meg a lazulás, mégis megcsinálta (valami gazdasági szakon volt, még emlékszem). Azt hiszem jelenleg kocsmárosként dolgozik :D

Igazbarát 2014.06.28. 15:48:07

pár éve volt = pár éve ott volt

Igazbarát 2014.06.28. 15:57:14

@ommm: "Én most szégyellem magam a kommentelőink miatt. Nézzen magába mindenki, aki képtelen egy ember örömében osztozni.
Savanyúság, irigység, előítéletek és szardobálás."

Tudod mi az egészben az érdekes? Rendben, osztozott veletek az örömében, megmutatta, eddig oké! De pl mégis mi szükség volt a nevét közölnie, vagy a szakdolgozat védéséről készült képeket is odaadnia nektek? Hogy emlékezzetek az arcára? Mégis a képekre mi szükség volt? Amikor csak elméletileg a témáról szólt az egész, hogy tudjátok, ilyen is készült a totalcarról. Hát én elmondom neked mi szükség volt erre a felhajtásra! Innen nézve egyértelmű a szitu. Köz szerepelni akart! El is érte a célját! Csak épp nem gondolt bele, hogy ez visszafele fog elsülni.

Igazbarát 2014.06.28. 16:04:29

de ezt nem nehéz felfogni: megismertük Gergőt, a témájának a címét meg a védésről készült fényképeit, csak épp a lényeget nem, a tartalmat, amiről elméletileg szólnia kellene a posztnak, hiszen nem épp ezért mutatta meg??! Nem, Ő a szép mosolygós fényképeit osztotta meg.

románc cuvée 2014.06.28. 19:03:04

@Igazbarát: később lesz elérhető a dolgozat, ahogy a leírásban meg is említik:
"alig várom már, hogy elolvassam én is, hiszen Gergő be fogja küldeni a kéziratot, amit közzé is teszünk majd itt, blogunkon."

WLaci 2014.06.28. 19:25:39

@Balthazor Hellman: Furcsán értékelsz akkor. Szakdogának nem kell tudományosan újat mondania, elég az irodalom feldolgozása. Amire gondolsz, az a doktori dolgozat, ott kell új tudományos eredmény.

WLaci 2014.06.28. 19:28:17

@Igazbarát: Ja, őrület a kereszténység alaptana, miszerint minden ember egyenlő. Nem ártott volna kicsit jobban elmélyedni a bölcsész tanulmányokban.

Balthazor Hellman 2014.06.28. 21:28:47

@WLaci: A kutatómunka mélységében, a következtetések megalapozottságában komoly különbség kell, hogy legyen a BSc, MSc és PhD szintek között. Az első kettőn túl vagyok, a harmadikon most dolgozok. A PhD-hoz kell adott esetben 130-170 oldal (sőt,lehet, hogy több)és több külön tézis, a tudományos módszerekkel alátámasztva.

A BSc szinten egy alapos irodalomfeldolgozás, esetleg módszer kiválasztása és, ha problémafelvetésen alapul a dolgozat, akkor lehetőségek felvázolása, majd javaslat tétel indoklással. Ez kb 50 - 70 oldalban. Az irodalomfeldolgozás csak egy fejezet a négyből. Velem mint konzulenssel 6-8 konzultáció ajánlott.

Egy diplomának legyen értéke!

ommm 2014.06.28. 23:13:24

@idegen a földön: Tudtam róla, hiszen sok hónappal korábban Gergő járt a szerkesztőségben és volt bent máskor is, konzultáltunk e-mailben, de mivel régen volt, ezért teljesen elfeledkeztem róla.

nagylord 2014.06.28. 23:54:57

@ommm: +1 Amikor olvastam a posztot azt hittem, hogy páran örülni fognak egyrészt a lap, másrészt Gergő sikerének. Nem mondom, hogy megleptek a kommentek de ez sok.

A dolgozatról nem tudok semmit, ezt előre leszögezném. Ellenben azok, akik úgy gondolják, hogy egy laptörténeti munka csakis valami másolás lehet, tévednek. Egy internetes lap története az interneten kutatható hasonlóan a levéltári munkához.
@Balthazor Hellman: Amennyiben ilyen jellegű kutatást végzett, az önálló kutatómunka és bőven elég BA/MA dolgozat szinten.

És nem gondolom, hogy bármely diploma emberi értéket növelne. Diplomás természettudósként valószínűleg sok embernél okosabb vagyok, ellenben nem tartom magam többnek sem bölcsészeknél sem szakmunkásoknál sem mérnököknél, pedig mindegyikből (egyetemem miatt messze legtöbbször az utóbbiból) találkoztam ostobával. Ugyanakkor értelmesekkel is. A szavazatunk pedig azért ér ugyanannyit, mert nem számít, hogy a jó döntéseink mennyivel minőségibbek, amíg ugyan olyan valószínűleg tévedhetünk. Természetesen ezzel együtt kell élni és elfogadni, hogy a többség nem okos ezért a közbeszédet is gyakran az ostobaság tematizálja. Ezért zúgja az istenadta nép itt a büfékönyvtárszakos dilettáns véleményt. Én meg leírom, hogy nem értünk egyet, de nem kezdem el a véleményt formálók szakmájának legitimitását firtatni...

Balthazor Hellman 2014.06.29. 00:27:08

@nagylord:

"Amennyiben ilyen jellegű kutatást végzett, az önálló kutatómunka és bőven elég BA/MA dolgozat szinten."

Minden rosszindulat nélkül kell megkérdeznem: Miért elég?
Miért elég egy kutatás szakdolgozatnak amit egy 16 éves suhanc is el tud végezni, ha van egy kis érdeklődése egy témában? Itt van a baj...

@ommm:

Ezeknek a mondatoknak ott lett volna a helye a posztban a "sziszifuszi munka" résznél... de szerintem ezt már te is tudod...

Ciri 2014.06.29. 08:11:08

Szegény kiscsávó :)))

nagylord 2014.06.29. 09:08:04

@Balthazor Hellman: Azért elég, mert egy ilyen dolgozatra elég ha csak segédtudományos munkát végez az illető. Ugyanígy lehet történelemből BA dolgozatot írni levéltári kutatásból úgy, hogy az ember csak néhány következtetést ír le. Nem láttam én sem a dolgozatot így nem akarom védeni, de a téma önmagában egy dolgozatnyit tart magában. Az egy 16 éves suhancos megjegyzést pedig nehéz nem rosszindulatúnak venni. Az, hogy ki hány évesen mire képes változó. Én például akkor sokkal jobban számoltam, mint ma, viszont most elvontabban tudok gondolkodni. Nem olyan dolgozatot írnék 16 évesen, mint amilyet nemrég írtam.
Nem érdemes szerintem sokat vitázni egyébként ezen többet látatlanban. Lássuk a dolgozatot, aztán majd akkor lesz megint mindenkinek véleménye...

Rocko- 2014.06.29. 09:39:00

@Ciri: én arra lennék kíváncsi, hogy ebből a kommenthalomból ki fog egy perfekt dimplomamunkát írni. szociológiai terepmunkának kiváló.

Kozár Zoltán Benjámin 2014.06.29. 11:09:07

@Balthazor Hellman: Elfogadom és egyet is értek mindazzal amit mondasz. Nem azzal volt elsősorban a problémám, hogy az egyik barátom munkájáról mondanak a véleményeket, hanem az, amilyen módon kifejezik magukat a kommentelők (70-80%).

A te kommentjeidet elolvasva, nem szalad fel a pumpa a fejemben, mert kulturált, igényes módon fejezed ki a véleményed Gergő munkájáról, legyen az negatív vagy pozitív töltetű. Nem kérem, hogy változtass az értékrendeden, sőt díjazom, hogy normálisan lehet egy más nézőpontból figyelő emberrel beszélnem.

A válaszod második részére pedig csak annyit szeretnék mondani:
Nem tudom eldönteni, hogy azzal a "celebes" résszel rám akartál-e utalni vagy nem - mindegy is - viszont a lényeg, hogy mivel még én sem láttam a munkáját, ezért nem mondtam, hogy "Húdejó, ilyet még senki nem írt". Azt csak az után tudom eldönteni, hogy milyen minőségű, ha már megnéztem a munkáját.
Ha valaki ezen a pályán szeretne tovább haladni és több munkát kiadni akkor valóban tűrnie kell az ilyet és ki kell állnia magáért - viszont arra valók a barátok, hogy segítsék a másikat.

Balthazor Hellman 2014.06.29. 11:21:27

@nagylord:
Véleményem szerint ez itt közöttünk nem vita, inkább amolyan eszmecsere. Amíg saját hatáskörben (kollégák és főnökök támogatásával) dönthetek az szakdolgozatok szintjéről, minőségéről, addig ösztönzöm a hallgatóinkat az agyuk használatára.

A mai 20-22 éves felsőoktatásban tanulók jelentős része sajnos iszonyatosan lusta és tévedésben él a saját képességeivel kapcsolatban.

A "16 éves suhancos" példát úgy értettem, hogy szinte bárki, akinek nincs előképzettsége, csak érdeklődik a téma iránt.

Mint írtad kutatás és néhány következtetés kell. Én csak annyival kérek többet, hogy a következtetéseit támassza alá a hallgató, az általa eddig tanultak segítségével. Ez valójában az oktatás és a felsőoktatás igazi lényege. Illetve ennek kellene lennie...

Más:
Egy ismerősöm most tanít be egy egyetemen végzett új munkatársat. Alapvető logikai feladatokra képtelen, arra képtelen, hogy egy a monitoron megjelenő nyomtatvány képét elforgassa 90 fokkal, inkább a fejét fordítja el (két órán keresztül csinálta ezt, mire megkönyörültek rajta a kollégái). Diplomát kapott valamire, de az életre is alkalmatlan.

Ezen valahogy nincs kedvem mosolyogni...

Balthazor Hellman 2014.06.29. 11:57:27

@Kozár Zoltán Benjámin:

A celebes rész annyit jelent, hogy egy csinált sztárutánzatnak még akkor is tapsol a nép agyatlan része, ha szellent egyet.

Ha valaki kilép a nyilvánosság elé egy munkával (legyen az festmény, szobor, szakdolgozat vagy akár újságcikk), arcát, és nevét vállalja, akkor az azzal a kockázattal jár, hogy ízekre szedik...

A "büfé" szakok sajnos léteznek, és a köznép utálja, mert feleslegesnek tartja.

Igazbarát 2014.06.29. 12:47:43

@ommm: "Tudtam róla, hiszen sok hónappal korábban Gergő járt a szerkesztőségben és volt bent máskor is, konzultáltunk e-mailben, de mivel régen volt, ezért teljesen elfeledkeztem róla."

És ezt most el is higgyük? De aranyos tőled, hogy védeni akarod. De ne várd, hogy bárki is bevegye azt, hogy lehet elfeledkezni arról, hogy valaki diplomamunkát készít rólatok, és többször is bent jár nálatok ez ügyben, meg levelezik is veletek ez ügyben, aztán pár hónap múlva úgy meglepődtök, mintha nem is tudtatok volna róla, hogy jéé, hát valaki a totalcar történetéről írt diplomamunkát! Na ne!

Prérifarkasz 2014.06.30. 00:38:01

Ezt imádom, amikor látatlanban fikáznak valamit/valakit... A címválasztás mondjuk nem szerencsés, mert ez a dolgozat leíró jellegét sejteti... Azonban manapság már egyre ritkábban találkozni leíró jelegű munkákkal, többnyire már a "rosszabb" helyeken is elvárják a hallgatók elemző/értékelő munkáját a dolgozatban. Az eddig általam látott BKF szakdolgozatok elég jó színvonalúak voltak, tehát én a Gergőben is bízok...

Ami külön tetszik nekem a dologban, hogy olyanok szólják le egy remélhetőleg jövőbeli kommunikációs szakember munkáját, akik nap mint nap "megeszik" a sok sz@rt pont az általuk említett "büfé" (kommunikáció, marketing stb.) szakosoknak köszönhetően - akkor most ki is a hülye?

Még egy gondolat, ami egyes hozzászólókat és gondolkodókat minősít, leszólják a felsőoktatást, hogy színvonaltalan és felesleges képzést ad az ő pénzükből, holott sok esetben adót sem fizetnek, vagy minimálbérből tengődnek (papíron)... Arról viszont elfeledkeznek, hogy a versenyszféra közvetlenül nem fizet a kapott munkaerő képzéséért - ha viszont analfabéták népesítenék be Mo-ot, akkor az "áldásos" befektetők nem jönnének ide... Szóval lehet panaszkodni az adók miatt...
Aki meg esetleg irigyli a felsőoktatásban oktatókat, mert ingyen élnek, akkor el kell menni és kipróbálni, próbálják ki ők is milyen könnyű megélni abból a bérből...

Shadowbull 2014.06.30. 07:25:38

@WLaci: ". Szakdogának nem kell tudományosan újat mondania, elég az irodalom feldolgozása"

Mondjuk en diplomamunkat irtam, az is 15 eve volt, de pusztan az irodalom feldolgozasa anno nem volt eleg semmire.

Persze tudom, mas idok, mas iskola, mas kovetelmenyek.

ommm 2014.06.30. 09:56:43

@Igazbarát: Nem velünk, jóember, konkrétan velem. Először a Totalcar-Expressz nyomtatott kiadványokért jött be, valamikor tavaly.

Igazbarát 2014.06.30. 10:25:58

@ommm: Itt a fő gond az, hogy az újságárusoknál kapható bulvár lapok történetéről is lehet ma már diplomamunkát írni, ez aztán színvonal! Én meg a Nők Lapjának a történetéről akarok írni! El is megyek gyorsan az újságoshoz megvenni a júliusi számot! Most már ezek után mindenképp elérhetővé kell tennetek az ominózus "munkát", mert ha a bulvár-szintű hülyeségeknél és pár esti mesénél több lesz benne, én fogok itt mindenkitől elnézést kérni!

BMWlife 2014.06.30. 10:35:36

@Igazbarát:
ez tényleg elég furcsa, az irodalmi hivatkozásoknál elfogadják egy magazin feltüntetését? Hogy tüntette fel, XY magazin szeptemberi szám? Ez elég röhejes. De nem a srácot kéne leköpni, hanem a témavezetőjét, hogy ezt megengedte (az ő feladata lenne ennek betartatása), gondolom ő is hasonló módon jutott a végzettségeihez (mintha valaki írta is volna, hogy utánanézett az ő munkásságának is, és elég kétes).

Zsword 2014.06.30. 10:46:02

@ommm: elfogadhatatlan érv, te hol végeztél? Témavezető és a témában segítő személy csak doktorandusz hallgató vagy Phd-vel rendelkező személy lehet (ez követelmény), aki konzultál az egyetemi/főiskolai belsős témavezetővel is. Ha egy firkász újságokat ad át és egyengeti személyesen és e-mailben a témát (egyeztet Gergővel), az nem hiszem, hogy megengedhető, ebből Gegrőnek még baja is származhat, ha valaki feljelenti, csak hogy tudj róla, hogy mekkora hülyeség volt ez a poszt tőletek (barátnőm az ELTE IK Tanulmányi Osztályán dolgozik, így eléggé tisztában vagyok a témavezetési jogszabályokkal).

Zsword 2014.06.30. 10:49:18

"csak doktorandusz hallgató vagy Phd-vel rendelkező" = minimum

Kisolasz 2014.06.30. 12:22:07

@Zsword: Bakker. Én annak idején a diplomamunkámhoz(regionális vasút) a menetrend szerkesztőkkel, ill. a regionális vasutakkal foglalkozó vasutasoktól is kaptam segítséget. Nem témavezetők voltak. Témavezető 1 van, meg lehetnek konzulensek, de ott már nem követelmény a tudományos fokozat. Doktorandusz hivatalosan nem vezethet diplomamunkát, emlékeim szerint, azt általában cocens, vagy tanár vezeti. A napi, vagy specifikus munkába bárkit bevonhat,akinek a témában ismerete, tapasztalata van.

Kisolasz 2014.06.30. 12:23:49

A "cocens" az docens akart lenni. Pardon.

Balthazor Hellman 2014.06.30. 13:10:17

@Zsword:

A témavezető végzettségéről a képzési intézmény TVSZ-e rendelkezik. Adott esetben MSc végzettséggel rendelkező, illetve BSc képzettségű, de 5 éve a szakterületen dolgozó személy is lehet...

Nem ismerem minden felsőoktatási intézmény TVSZ-ét de feltehetőleg van egy olyan minimum, amit ebből a szempontból be kell tartani.

Konzultálni meg oda megy a hallgató ahova és akihez akar, illetve tud.

Szerintem te valahol nagyon el vagy tévedve...

Haibane 2014.06.30. 13:48:13

@Balthazor Hellman: "
Szerintem te valahol nagyon el vagy tévedve... "

Haha, nem is értem miért írod ezt neki, hiszen a barátnője már járt egyetem közelébe :))

Balthazor Hellman 2014.06.30. 14:02:31

@Zsword:

Még valami: Ajánlom figyelmedbe a jogszabály szó valódi jelentését.

SRsquad 2014.06.30. 14:05:19

@Balthazor Hellman: Szerintem te vagy eltévedve ember, egy BSc-s végzettségű témavezető? Melyik legalja felsőoktatási intézmény az, ami ezt megengedi? Jobb helyeken sem a kari TVSz-ezekben, sem az ETVSz-ben nincs ilyesmi. Linkeld már azt a TVSz-t és jelöld meg az erre vonatkozó részt! Vagy te valami szintén kamu főiskolában dolgozol, olyanban, ahol a szakdolgozat is született?

Haibane 2014.06.30. 14:12:54

@SRsquad: Pl. a BME-n a külső témavezető esetén nem elvárás a PhD, elég ha belső konzulensnek van.

Lásd:
www.vik.bme.hu/szabalyzatok/101.html

Többet ésszel mint ész nélkül!

SRsquad 2014.06.30. 14:16:45

@Haibane: ne ferdíts, ha belső konzulens is van akkor hivatalosan az ő nevén fut az egész (hiába másnál írod "odakint"), erről írásban is kell rendelkezni a TO-n. Szóval továbbra is várom azt a TVSz-t.

SRsquad 2014.06.30. 14:20:15

Nem nehéz felfogni: linkeljetek egy TVSz-t, amiben leírják, hogy BSc-s végzettséggel lehet valaki témavezető 5 éves tapasztalattal (ez volt az állítás, várom a bizonyítékot)

SRsquad 2014.06.30. 14:21:45

Csak hogy megtudhassam melyik ez a gagyi intézmény. Tippre valami alapítványi főiskola lehet.

Sg huszár 2014.06.30. 14:27:21

Tök jó, hogy már egyetemi szabályzatokról vitatkoztok, de azt kéne megbeszélni, hogy ez a szakdolgozat hogy volt megengedhető...

Sg huszár 2014.06.30. 14:29:51

@Balthazor Hellman: wikipédia szerint:

„Jogszabály a törvény, a kormányrendelet, a miniszterelnöki rendelet, a miniszteri rendelet, a Magyar Nemzeti Bank elnökének rendelete, az önálló szabályozó szerv vezetőjének rendelete és az önkormányzati rendelet. "

Szerintem egy felsőoktatási intézmény önálló szabályzó szervnek minősül.

Balthazor Hellman 2014.06.30. 14:40:25

@SRsquad:

Tessék a példa:

uni-nke.hu/uploads/media_items/tanulmanyi-es-vizsgaszabalyzat_-hataly-2013_ix_2-tol.original.pdf

5.sz melléklet - A szakdolgozatok, diplomamunkák készítésének szabályai 3. pont

Ui: "a meg tudnád mondani", vagy esetleg az "ilyennel még nem találkoztam, és érdekesnek találom..." kifejezésmódot is gyakorolhatnád. Te biztosan jobban tudod ezeket a követelményeket, így nem áll módomban ezen vitázni a továbbiakban. Tekintve, hogy a stílusod nem üti meg az általam elvárt szintet, innentől be is fejeztük a beszélgetést.

Balthazor Hellman 2014.06.30. 15:11:10

@Sg huszár:

Alaptörvény 23. cikk

(1) Az Országgyűlés sarkalatos törvényben a végrehajtó hatalom körébe tartozó egyes feladat- és hatáskörök ellátására és gyakorlására önálló szabályozó szerveket hozhat létre.

(2) Az önálló szabályozó szerv vezetőjét a miniszterelnök vagy - a miniszterelnök javaslatára - a köztársasági elnök nevezi ki sarkalatos törvényben meghatározott időtartamra. Az önálló szabályozó szerv vezetője kinevezi helyettesét vagy helyetteseit.

(3) Az önálló szabályozó szerv vezetője az önálló szabályozó szerv tevékenységéről évente beszámol az Országgyűlésnek.

(4) Az önálló szabályozó szerv vezetője törvényben kapott felhatalmazás alapján, sarkalatos törvényben meghatározott feladatkörében rendeletet ad ki, amely törvénnyel, kormányrendelettel, miniszterelnöki rendelettel, miniszteri rendelettel és a Magyar Nemzeti Bank elnökének rendeletével nem lehet ellentétes. Az önálló szabályozó szerv vezetőjét rendelet kiadásában az általa rendeletben kijelölt helyettese helyettesítheti.

A 2011 évi felsőoktatási törvény szerint:
-A felsőoktatási intézmény vezető testülete a szenátus. A szenátus elnöke a rektor.
- A rektori megbízásra benyújtott valamennyi pályázatot a szenátus véleményezi. A fenntartó dönt a rektorjelölt személyéről.

Innentől, lehet, hogy értelmezési hibát vétettem, de ezek szerint az egyetem nem önálló szabályozó szerv.

Mint írtam, lehet tévedek...

Balthazor Hellman 2014.06.30. 16:18:10

Kedves Mókamester!

A nevemben tett bejegyzések miatt az Index munkatársait megkerestem...

Nagy öröm lehet gerinctelennek lenni...

Shadowbull 2014.07.01. 06:51:24

@takarék-láng: Aha, Libi a jolet es a bolgosag kis szigete. Nyugat-europabol tomott sorokban menekultek oda a nepek.

Ja nem, forditva.

vinyard 2014.07.01. 13:52:04

@BMWlife: a buzi BME mérnök szakait végeztem, rohadtul csak folyóiratokra tudtam csak hivatkozni, mivel nem volt az adott témának naprakész irodalma. Volt még olyan durva szitu is, hogy egy weboldal dátumozott lapját adtam meg mint hivatkozást. Erre varrjál gombot.

vinyard 2014.07.01. 14:12:01

btw, képzeljétek csak el: műszakilag képzett pista. mennyi indulatcikk és kioktatás, hajmeresztő szempont maradt volna "titokban"? j clarkson is fullba nyomja a kretént, mindenki nagy örömére.

traxx 2014.07.03. 23:12:15

Miért kell látatlanul leszólni valakit, minősíteni őt, vagy a munkáját? Ill ezzel minősítve lett a totalcar, ill az egész csapat. Mérnök fejjel is felfogom, hogy egy ilyen oldal, mint a totalcar mekkora dolog. Üzleti vállalkozás. Emberek dolgoznak, értéket termelnek na és vele pénzt. Nem csak pár bugris firkálgat. Komoly emberek, komoly vállalkozás. Ráadásul még sikeres is. Ezt felépíteni, üzemeltetni nem piskóta. Azért szerintem erről össze lehet hozni pár oldalt...

enté 2014.07.04. 07:00:39

Na, egy hét alatt sem sikerült "átkommunikálni" a szöveget, ha már a CD mellékletet senki sem tudta kivenni a tokból?

Igazbarát 2014.07.10. 09:49:37

Az a gond mind hülyék vagytok (már elnézést!)

Tessék, itt van pár szakdolgozati részlet, ez az említett főiskola (BKF) színvonala (ahonnan Gergő is kikerült)

idegenzona.blog.hu/2013/11/20/visszatekintes_a_szines_ufo-ra

Érdekes mód ez is egy újságárusnál kapható bulvárlapról készült (a Színes UFO bulvárlapról, amiben ember-űrlény közösülésekről is írnak, meg arról, hogy a gyíkember fajok állnak a világkormányok élén, úristen!), és ugyanott végzett a szerző, ahol Gergő, ennyit a BKF szakdolgozatok minőségéről, itt már nincs miről vitázni, csak az teszi, aki elvakultan védi!

Ezek után feltenném a kérdést, hogy ennek az (alapítványi hulladék) iskolának még engedélyezik a működését és megkapja az akkreditációt?

Igazbarát 2014.07.10. 10:00:12

És gondolhatjátok, hogy itt csak a legjobb részletek kerültek kiemelésre és közzétételre (milyen lehet a többi), bár ennek az elolvasását sem lehet túlélni jelentős agysejt pusztulás nélkül!

Ez sem semmi részlet, ezt egy szanny bulvárlapban még le lehet írni, de nem egy szakdolgzatban:

"magazinműsorokban mágusok segítségével keresik az eltűnt személyeket, UFO-felvételeket elemeznek, és torzítás nélkül beszámolnak a rendkívüli és megmagyarázhatatlan jelenségek vizsgálatáról."

Hát várjátok ezek után Gergő munkáját is, hasonló kvalitásban, mert ha ez az UFO-s újság átment a szűrőn, akkor ott minden átmegy!

Adatlap 2014.07.10. 11:37:11

ommm, még egyszer szeretném megköszönni az intézkedést!

Még szeretném hozzátenni, hogy amikor még tiszta voltam, és a tanszéken az alkoholproblémáim nem voltak, én is tudtam tanítani rendesen egy semmit érő főiskolában. Aztán jöttek hozzám a rövid szoknyás züllött diáklányok, néha elmentem velük egy-egy diákbuliba, és nem tudtam többé a munkára koncentrálni, egyre lejjebb csúsztam a lejtőn, Colgate fogkrémreklámról készült diplomamunkákat is átengedtem a lányoknál az államvizsgán, kis is rúgtak a főiskoláról. Bár nem volt valami jó főiskola, és azóta is büszke vagyok rá, hogy eljöttem onnan.

Hókása 2014.07.10. 12:15:31

Itt pötyögtök hetek óta, de az senkinek nem tűnik fel itt a fene nagy IQ-val rendelkezőknek, hogy a szakdolgozatot már akkor közzétehette volna, amikor besétált a totalcar szerkesztőségébe kezében a szakdolgozattal? Hiszen kötelező "belekötni" az elektronikus kéziratot tartalmazó CD tokot a szakdolgozat hátuljába. Innentől kezdve pár másodpercig tartott volna kivenni onnan a CD-t és odaadni, hogy átmásolhassák azt a pár megás fájlt a szerkesztősében, aztán visszaadják. A tény, hogy nem tette meg és hogy azóta sem került elő az elektronikus kézirat, bizonyítja, hogy tudja, ramaty lett, és nem meri közzétenni, csak a mosolygós fényképeivel akart magának reklámot csinálni, ahogy fentebb is írták (az ilyet úgy hívják, hogy Önreklám, de ezt kommunikáció szakosként biztosan jól tudja Ő is).

Hókása 2014.07.10. 12:31:07

@Igazbarát: csak az előző kommentem után olvastam bele ebbe a szakdolgozatba, hát ez tényleg elképesztő... Na, pont az ilyenek miatt gondolom, hogy ez a kézirat sosem fog napvilágra kerülni, várhatják itt a végtelenségig azt a nagyokosok!

Egyébként Oroszországban már több száz felsőoktatási intézményt zártak be az utóbbi években. Itthon eddig csak egyetlen pozitívumot láttam ebben az időszakban: a GDF mind a 32 konzultációs központját bezárták, de ez még közel sem elég, van még itthon bőven borzalmas színvonalú iskola.

Sg huszár 2014.07.10. 14:37:33

@Igazbarát:
hát én most tényleg elképedtem....ezen a főiskolán tényleg lehet UFÓkról írni a diplomamunkát és így lediplomázni??? ezt mindenkinek elmesélem és megmutatom, aki csak hallott erről a főiskoláról, én nem térek magamhoz, hogy ezt tényleg engedik???!!! ez egy igazi, működő, elismert főiskola itthon??? mi a franc történt ebben az országban az oktatással???

///M_Straight_six 2014.07.11. 15:00:02

Hát én sajnálom szegény gyereket, és nem nézem le a munkáját, főleg hogy még nem is olvastam (és valószínű nem is fogom kétlem hogy ezen kommentek után lesz kedve feltenni). De személy szerint nekem, és szerintem másoknak is az a baja, hogy a büfészakos főiskolák miatt degradálódott le a diploma úgy általában, mármint a megítélése. Egy dipmlomásnak sem lehet teljes pontos rálátása más felsőoktatási intézmény színvonalára, az emberek többsége meg a diplomát persze hogy még inkább egy kalap alá veszi. Az én ismerősi körömben már van aki az orvosokat is fikázza, hogy nem tudnak semmit, meg találomra vagdosnak fel, ami azért elég hajmeresztő baromság... szerintem nincs baj azzal, hogy valaki egy nevenincs könnyűen abszolválható főiskolát végez, de én megkülönböztetném, ahogy a szakmunkás, vagy OKJ-s végzettséget is megkülönböztetjük. Vannak olyan főiskolák, hogy egy középszerű OKJ-s végzettség megszerzéséhez kevesebbet követelnek. Személyes példám egy van, az ismerősöm a kodolányin tanult levelezőn, mellette dolgozott, viccen kívül mondom kevesebbet tanult, mint én az általános iskolában. Volt, hogy én csináltam meg egy-egy beadandó feladatát józan paraszti ésszel, meg kis kutakodással, a legtöbb feladat hasznavehetetlen powerpoint-os diavetítések készítése volt... hát nekem ez nem szomorú, de tény, hogy össze nem hasonlítható, köszönő viszonyban nincs egy BME-s, corvinusos, ELTE-s stb. diplomával. MEg még persze van egy csomó jó főiskol/egyetem, de ezek a legismertebbek itt mindenki számára gondolom. És engem csak mindig a zavart, hogy ezek miatt egy kalap alá veszik az egész felsőoktatást. Lehgjobban attól kaptam hülyét (BME-s hallgatóként), mikor az ismerőseim, haverjaim nem érteték miért nem érek rá, nekik ez volt a fejükben: most mit izélsz itt a főiskolával he hát a főiskolások egyetemisták állandóan isznak buliznak... jah, majdnem...

Balthazor Hellman 2014.07.11. 15:28:06

@Bathazor Hellman: Én is szeretném megköszönni, azt, hogy nem bírtál magaddal. A képernyőmentést, és a szükséges dolgokat megtettem. Most konzultáltam egy ügyvéd ismerősömmel, lehet a hétvégén már meglesz feljelentés...

Remélem szeretsz bíróságra járni...

Kellemes hétvégét!

Balthazor Hellman 2014.07.11. 15:35:40

Még valami: Az avatárt ismét lemásoltad, én azt direkt megfordítottam... ezzel elméletileg minden véletlen egybeesés kizárható, egyértelmű a szándékosság...

www.jogitanacsok.com/ragalmazas.html

Sg huszár 2014.07.11. 16:37:42

@Balthazor Hellman:

te valami hatalmas nagy gyökér lehetsz. Ezt szerinted komolyan veszi bárki is? Az egész ott kezdődik, hogy egy ál identitást használsz. Másodszor egy jogilag levédett identitást használsz egy animációs filmből, és így jelentesz fel valakit, mert a "nevedben" irkál? Levédetted a rajzfilmfigura nevét és képét? Evvel te fogsz szívni te nagyon korlátolt, ő legalább nem a levédett néven ír, csak kifigurázza azt. Légyszi szólj mikor lesz a tárgyalásotok, a kereskedelmi csatorna stábjait tuti odahívom, egy egész ország fog röhögni!

Igazbarát 2014.07.11. 16:46:42

@Balthazor Hellman:

beleolvastam abba, amit linkeltél. Sajnos ahogy az előző is írta, nem minősül az általad használt felhasználó jogi személynek, a paragrafus meg természetes jogi személyre vonatkozik. Ha a valós fényképed és a neved használnád a facebookon, akkor ezt tuti eljátszhatnád, de így nem hiszem. Illetve a felhasználó, amit használsz, valaki más jogát képviseli. Javaslom valós identitás használatát, akkor legközelebb ki tudsz baszni az ilyenekkel.

Sg huszár 2014.07.11. 16:54:16

@Igazbarát:

Ne viccelj már. Ma a Photoshop korában még egy facebookos képernyőmentés sem minősül perdöntőnek, aki kicsit is ért a PS-hez, percek alatt megváltoztat egy rendszámtáblát és átfest egy autót is egy digitális képen.

BMWlife 2014.07.11. 17:06:29

@Balthazor Hellman: Az messziről látszik, hogy te sem jártál még bíróságra! Tudod mennyibe fáj egy szimpla polgári per? Százezrek, mert lesz pár forduló és pár év a végéig, ugyanis a szolgáltató ip címét bár le lehet kérni, de a privát ip-t csak rendőrségi feljelentés és eljárás (ami még hosszabb) után adják ki, addig meg elcicóztok egy darabig az ügyvéddel, akinek pörögni fog az órabére. Szóval számolj rá pár évet és pár százezret, mire vége lesz. Mellesleg egy álnévnél szerintem vesztett ügyed van, azonosíthatatlan vagy, de minden barom úgy bukja el a pénzét, ahogy akarja.

BMWlife 2014.07.11. 17:08:41

@Sg huszár: lehet perdöntő, grafikus szakértő bevonásával. De az újabb vaskos összeg, plusz még több forduló.

Hókása 2014.07.11. 17:14:53

tiszta óvoda! megbántottak, ügyvédet hívok!

@BMWlife
képernyőmentés manapság egyenlő a nullával, hiszen az analóg fényképezésnél még meg lehetett állapítani a hamisítást, egy digitálisnál ha nem amatőr követi el, gyakorlatilag lehetetlen!

Hókása 2014.07.11. 17:16:01

egyébként a szakdoga mikor kerül napvilágra?? nincs semmi infó??

Pompeius 2014.07.11. 17:19:00

@Hókása: FOlyamatosan pörögnek a kommentek, már én is csak azért olvasom, hátha valaki linkeli, de szerintem ezt már sosem fogják megmutatni, a belsoseg weboldalán már rég lepörgött a hír is!

Balthazor Hellman 2014.07.11. 17:20:00

@Sg huszár:

Nos ezért kérdeztem meg szakembert, és bármilyen korlátoltnak is tartasz, ezen én is elgondolkodtam... majd a joghoz jobban értő dönt a továbbiakról...

Mindenesetre:
- nem kereskedelmi illetve egyéb célra használom a kitalált figurát... ebből sem vagyoni, sem más formában előnyöm nem keletkezik.
- a másik fél, valójában ugyanazt a képet használta, ezért az ügy tovább bonyolódhat, ha törvénysértő módon használtam jómagam is a szellemi terméket.

Ilyen esetben az sem mellékes, hogy az interneten hozzászólók, de még a facebook-on és egyéb oldalakon megjelenőket is meg lehetne (kellene) hurcolni ez miatt...

A probléma ott gyökerezik, ha valaki rászánja az időt, akkor egyértelműen beazonosítható a személyem...

Abban is "biztos" vagyok, hogy természetesen te biztosan szó nélkül tűrnél egy ilyen esetet...

Amúgy az sem feltűnő számomra, hogy két hozzászólóval keveredtem vitába, és ebből az egyik te vagy. Beállítás kérdése ugyan, de a válaszokról értesítés érkezhet, és amint megírtam a válaszomat, hipp-hopp itt teremtél...

Összesen 10 hozzászólásod van ezen a néven az adatlapod szerint, tehát nem valószínű, hogy ötpercenként nézegeted a blogokat...

de ez biztosan véletlen egybeesés...

Balthazor Hellman 2014.07.11. 17:28:10

@Igazbarát: @BMWlife:

Mint írtam, végigrágja egy ismerős a dolgot, a feljelentés ismeretlen tettes ellen megy, ha megy...

Személy szerint nem célom pereskedni, de az, hogy ilyen gerinctelen emberek büntetlenül tehetik ezt, az kissé felháborító.

A beazonosításhoz szükséges adatokat hatósági megkeresésre adják ki...

Nem kell ezt túlragozni... nem kapkodok... meglátjuk mi lesz...

CRTDI 2014.07.11. 18:10:12

Eddig a legtöbb komment sok mindenről szólt, ment a monitorok mögüli szájkarate, csak arról nem, amiről kéne, a szakdogáról! Mikor kerül bemutatásra? Már hetekkel ezelőtt be lett ígérve!

ITechnology 2014.07.11. 18:12:52

@CRTDI: ez? ez már soha... én ki is kapcsolom az értesítőket, mert idegesítő.

CRTDI 2014.07.11. 18:20:02

@Igazbarát: Ezt az ufós szakdogát el sem hiszem :DDD Te jó ég!!!

ITechnology 2014.07.11. 19:06:52

@CRTDI: akkor nézd meg a képeket. Nem semmi témák vannak a címborítókon, mint a "Csészealjak fedélzetén", és hasonlók. Ez valami vicc.

Szépfiú 2014.07.11. 19:16:31

Azt hittem már nyilvánosságra fogják hozni, így viszont tényleg csak önreklám volt. Megvan a név és a képek, de az írás még mindig sehol.

Igazbarát 2014.07.11. 19:21:30

@Szépfiú:
írt ide Gergő egy ismerőse is kb 2 hete. Vagyis pontosan tisztában van a véleményekkel, ami után sosem fogja bemutatni, ez teljesen egyértelmű. Bemutatása után valószínűleg még több köpködést kapna, ami az általam linkelt Színes UFO magazinról szóló szakdolgozat (ami ugyanott készült, ahová ő is jár) után érthető is.

CarBuilder 2014.07.11. 19:26:19

Az az iskola, ahol Ufós újságból lehet lediplomázni, az nem százas, és valami komoly baj van ott, az tuti biztos. Én nem járatnám oda a gyerekeim, sőt, kik ellenőrzik egy iskola működésének létjogosultságát? Valahol a vizsgálóbizottságnál kezdődhetnek a gondok.

BMWlife 2014.07.11. 20:12:17

@ITechnology: itt valaki megkereste a témavezetője, Rétfalvi György értekezését is, ami szintén kívánnivalót maga után (amolyan irodalmi copy-paste).

MadmanThree 2014.07.11. 20:16:04

@Igazbarát: bárcsak teljesen el lehetne olvasni a földönkívülis diplomamunkát is, kár, hogy csak részletek vannak belőle, de így is szórakoztató.

MadmanThree 2014.07.11. 20:17:12

@BMWlife: de hát Schmitt Pál apánk is így doktorált! Ja, tőle már elvették...

SRsquad 2014.07.11. 20:22:03

@Igazbarát: azt hittem ez az ufós munka csak poén, de belenézve sajnos látom, hogy ez komoly. És van, aki még ahhoz is az arcát adta!

MozombUUs 2014.07.11. 20:27:12

@Igazbarát: középsuliban kb 10-12 éve ismertem valakit, aki vette ezt az újságot (SzínesUFO képeslap volt a neve akkor vagy valami ilyesmi), már a gyerek is zakkant volt, de ezekben űrlény-ember rablásokról írtak, meg olyanokról, akik elmentek más csillagrendszerekbe a földönkívüliekkel és azóta is tartják velük a kapcsolatot telepatikusan meg ehhez hasonló írások :DDD

Szóval elég érdekes ez a főiskola kommunikációs szaka, ha ilyenek vannak...

Zsword 2014.07.11. 20:34:38

@MadmanThree: Schmidt legalább elutazott jó messzire lemásolni.

Zsword 2014.07.11. 20:36:04

@MozombUUs: a Színes UFO már nem létezik, Hihetetlen magazin lett a neve, hogy eladhatóbb legyen, most ilyen újság helyette a TESCO-ban a buta pórnépnek, akik a TV előtt nevelkedtek: static2.szekelyhon.ro/images/products/124/124/124_1445_b.jpg

Hókása 2014.07.11. 20:47:10

Azért én megnézném a témavezetőjét is a Budapesti Kommunikációs Főiskolán ennek a UFOs újságról készült szakdolgozatnak...hogy ő vajon hogyan és miből szerezte a végzettségét, ha ilyen témát jóváhagy.

" Az olvasók ezáltal nemcsak egyre többet és többet tudhatnak meg az UFO-rejtélyről, hanem számtalan tudományos kérdés megválaszolásához is közelebb kerülhetnek."

Mi köze ennek a bulvárlapnak a tudományhoz? Ezek után megkérdőjelezhető a BKF-es témavezető tudományos fokozatának mibenléte is.

Hókása 2014.07.11. 20:49:51

@Pompeius: attól még mindig aktuális. Ugyanis nem került elő a kézirat, ezt várja mindenki.

Pompeius 2014.07.11. 20:56:48

Ezt áll a cikkben 3 hete: "hiszen Gergő be fogja küldeni a kéziratot".
Ez azóta sem történt meg, pedig csak egy email lenne elküldeni, de mivel eddig nem tette meg, már nem is fogja.

Gondolom ha földön kívüli idegenekről készült havilapról lehet ott írni és azt is elfogadják, az övé sem több website history-nál meg katalógusadatoknál, így az itt lezajlott műsor után már nem is fog előkerülni@Hókása: .

Pompeius 2014.07.11. 20:58:04

Hókásának ment az utóbbi üzenet.

ITechnology 2014.07.11. 20:59:44

@BMWlife: Tudnád linkelni ennek a témavezetőnek az értekezését? Nem találom a fenti kommentek közt. Kíváncsi lennék rá.

PowerCycle 2014.07.12. 08:02:12

Szegény gyerek mit kapott itt.
Azért arra kíváncsi lennék, akinek ilyen végzettsége van (kommunikáció) egy kizárólag fizetős magánfőiskoláról, el tud e bárhol is helyezkedni, mit tud kezdeni vele, mik a kilátások.

Szerintem nem lehet túl sok hely ezen a területen és a legtöbb állásra előbb hívnak be egy ELTE kommunikáció szakot végzettet.

PowerCycle 2014.07.12. 09:51:45

@Hókása:
"Azért én megnézném a témavezetőjét is a Budapesti Kommunikációs Főiskolán ennek a UFOs újságról készült szakdolgozatnak"

Na, épp az ilyen hírek miatt tölt be egy ilyen állást előbb egy ELTE-és, SZTE-s. Mesterszakra is szoktak jelentkezni KJF-es és hasonló emberkék az ELTE-re, de rendszerint nem is veszik fel őket már oda sem, mert nem tudnak semmit.

enté 2014.07.15. 11:01:35

Időközben a FB-ról is eltűnt a "szagdolgozatos" bejegyzés. Valószínűleg elég kevesen látták, így nagyobb kockázat nélkül levehették. Gergő ott még írta, hogy ő bizony átküldte az irományt, de a TC szerint nem érkezett meg. Talán csak az történt, hogy Gergő büszkén és nagyon naivan szerette volna közzétenni művét a TC-n, de a szerkesztőség érintett tagja(i) inkább lebeszélte erről, megelőzendő a közröhej elharapódzását. Nem mintha ez eddig nem történt volna meg. Mert egy gödörből ugyan már mélyebbre nem lehet zuhanni, viszont szépen be lehet temetni... Ezek után minimum kijárna Gergőnek egy TC-s lóti-futi állás! A bejegyzést meg be kellene címkézni a lol kategóriába is. :P

Pinter Csaba 2014.08.04. 10:15:14

Ami nevetséges igazából, az, hogy az utca emberének az a szó, hogy értelmiségi=diplomás. Azonban ahogy a fenti cikkből is látszik, ehhez a státuszhoz nagyon sok helyen és nagyon sok "szakmából" hozzá lehet jutni, értelmiséginek mondott szinte bárki lehet, még az is, akinek a legkomolyabb teljesítménye, hogy egy minimum ponthatárokkal felvételt hirdető (tehát ha pl egy faluban egy alapítványi középiskolában 2-esekkel átrugdaltak, akkor is felvesznek) fizetős magánfőiskolára felveszik, és ott árnyaltan fogalmazva átrugdalják a tandíjért, majd a végén egy újságárusnál kapható havilap történetéről való irományt összedob.
Ezért tart ott ez az ország is, ahol, mert tömegesen termeli ki az "értelmiséginek" mondott analfabétákat, akik semmire sem jók, sem fizikai munkára, sem pedig szellemire, amire az igazi értelmiségi réteg. Tehát elvégez egy hülye-képzőt huszonévesen, és élete végéig tátja a száját, nem hasznos tagja a társadalomnak.

Pinter Csaba 2014.08.04. 21:00:54

Utánanéztem, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolát egy egy Korlátolt Felelősségű Társaság (BKF Fenntartó Kft.) tartja fent, ez tényleg nem érdemel további hozzáfűznivalót...
süti beállítások módosítása