Úristen, megint tekert autót vettem!

  2013. október 26. - ommm Címkék: totalcar sw tc flotta alfa 156 1.8TS adunk-veszünk

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Négyhengeres BMW? Ugyan már...
2015-07-30 16:22:46

...mondták nekem sokan, miután lett egy 136 lóerős E30-am. Persze hülyeség, hiszen a könnyű bódéhoz elég

Hétvége a tóparton? Belsőség-találkozó 2015!
2015-07-29 12:04:49

Öregszünk, öregszünk , más nem is jut nagyon eszembe arról, hogy immáron tizenkettedik (!) alkalommal

A trollkirály V8-cal érkezik
2015-06-22 13:58:43

Leborulok, zokogok és megadom a trollkodás brilliánsokkal díszített aranyfokozatát. Hogyan piszkíts bele egy

Szétszórjuk a VIP-jegyeket! Akár a tiéd is lehet egy!
2015-06-08 15:31:58

Úgy, ahogy az AC/DC-nek is egy igazi énekese volt és ahogy a Black Sabbath is csak Bill Warddal az igazi , úgy

Két évvel ezelőtt volt egy autóm, melyet legalább annyira szerettem, mint anno a Renault 15GTL-emet: egy 166-os Alfám. Hathengeres, benzines, csodás (és használhatatlan) bőrbelsővel, takony GM-automatával és 17 literes fogyasztással.

P1030743

Sosem akartam eladni, ahogy az ember sosem akar elválni attól, akit szíve utolsó hajszáleréig szeret.

De nem volt kerek minden körötte, így pár hónap után – és némi ráhatásra – a sunnyogó kereskedő kénytelen volt visszavenni. Innen is üdvözlöm a kedves nénikéje térde kalácsát is. Akkor azonban megfogadtam, hogy lesz még ilyen autóm, mert az Alfa és az olaszautó-métely valami olyan, ami csak azokat fertőzi meg, akik képesek felülemelkedni a megbízhatósági statisztikákon és a szétcsúszó légzsák-csatlakozókon, akiknek a milói Vénusz karok nélkül is gyönyörű. Én valamikor nyolc évesen, nagybátyám Fiat 850 Sportcoupéjának műbőrszagú belsejében kaptam el.

IMG 2120
Tele optimizmussal, autót vásárolni jó, de nagyon kimerítő

A mindenkori Alfa ilyen, még akkor is, ha történelme szinte kizárólag koromfekete mélypontokból (pl. Datsun Cherry-Alfa Arna) és napfényben tündöklő csúcsokból áll. Köztes állapot nincs, csak szeretni vagy gyűlölni lehet. Olyan nincs, hogy egy tulajdonos azt mondja rá: elég jó. Vagy olaszszarozza, vagy szereti.

Aztán lett egy Volvóm, melyre azóta is sokat gondolok, és ami jó helyre került végül, megbecsülik, szeretik, mert kényelmes, jól felszerelt és bivalyerős. Nem úgy, mint egy mai 240 lóerős autó, hanem úgy, mint egy öthengeres, turbómotoros öreg dög. Annak eladása fájt egy kicsit. Aztán vettem egy Audit, és akkor írtam ezt a pár sort:

„Ha a Vályi-család kombit keres, praktikusat, nagyot és lehetőleg olcsón fenntarthatót, akkor mi sem természetesebb, hogy első körben egy Milánó melletti V6-os, turbómotoros 166-os Alfa Romeót könyvjelzőztünk.
Ne keressenek mögötte logikát, én és a feleségem is imádjuk az olasz autókat ez pedig mélybordó metálszínével, krémszínű bőrkárpitjával, kéziváltójával és AZOKKAL a körlyukas Alfa-felnikkel azonnali birtoklási vágyat ébresztett. Éppen csak a pénzünk nem volt meg rá, hiszen ekkor még mindkét autónk a ház előtt állt.
Teltek-múltak a napok-hetek, a könyvjelzők gyűltek a böngészőben, majd ritkultak, ahogy szépen-sorban elkelt szinte minden autó, amit érdemes lett volna legalább megnézni. Feleségem volt az első, aki eszmélt és beláttam: igaza van, amikor azt mondja, hogy most éppen a gyakorlatias-praktikus autóvásárlás van soron. Így van ez: egyszer szívvel, egyszer fejjel.”

IMG 2114
Pécs felé menet, kora reggel botlottunk bele ebbe az RSK-replikába. Egy csoda volt a kihalt M6-oson

Szóval lett egy fejjel választott, kismotoros nagy autónk. Amely remekül bevált, iszonyatos mennyiségű cuccot elvitt-hozott, jól megfértünk benne, és 7-8 liter között fogyasztott minden körülmények között. Tökéletes volt, a célnak megfelelt, nagyon szép állapotban volt, kapott új kuplungszerkezetet, vezérlést, féktárcsákat-betéteket, féknyerget és mindent, ami ahhoz kellett, hogy több, mint 280 ezer kilométeres futásteljesítménye ellenére a legszebb legyen a hasonlók között. Volt hozzá frissen görgőzött Mercedes alufelni garnitúrám (csak hogy fájjon) nyári gumikkal, lemezfelnik télivel, és egy javításra váró klímakompresszor Csepelen, a klímásnál. A létező legjobb- és legracionálisabb választás.

És egy kicsit mindig tökön szúrtam magam, amikor lenéztem rá az ablakból. Elég öreg vagyok én ehhez? Ez lesz a vége, hogy egy unalmas, semmitmondó, kombi Audiban élem le az életem? Ebben nőjön fel a fiam? Itt tekergetem majd a csatahajó nagy, semmitmondó malomkerék kormányát, míg meg nem halok? Kell ez nekem? Szeretem? Szeretek bele ülni? Jó vele menni? Jó ránézni? Jó autó ez?

IMG 2121
Balázs másnaposan is jött, állítólag élvezte a dolgot

Az utolsó kérdés kivételével a válasz mindegyik kérdésre egyértelmű nem volt. Bármennyire is jó autó volt, sajnos az ég egy adta világon semmit nem mozdított meg bennem. Egyszerűen nem illett a mi kicsi, hangos, tornádószerű családunkba ez a Zeppelin. Eladom a francba, most még el lehet látható pénzért és veszünk egy Alfát, más nagyon szóba sem jöhet. Az Audit 650 ezer forintért eladni nem volt nagyon nehéz. Eleve kevesebbet kértem érte, mint amennyiért mások a 96-os, 1.8 20V-motoros Avantért kérnek a hirdetésekben (innen is üzenném nekik, hogy azok annyit nem érnek, már képről sem), így nem kellett variálni, alkudozni, ennyi az ára, és kész. Végül egy olyan – mellesleg tök jó fej – srác vitte el, akinek GS450h Lexusát én adtam el egy másik barátomnak, és kellett neki valami olcsón fenntartható, nagy, cuccolós autó.

Megvette, de nem engedte magát a német könnyen, hiszen amikor a kitakarított, szépen csillogó autóval megálltam a vevő utcájának elején, azonnal belém rongyolt a sövény mögül feltűnő, fekete ötös Golffal a helyi gyógytornász kislány. Kicsit nagy volt a lendülete, elnézést kért (mondjuk mást nem tehetett volna), ő siet. Mondom köszi, én meg hozom eladni az autót, látod, oda, hetven méterrel távolabbra. Ó, basszus. Bizony az. Adott egy névjegykártyát, amit az új tulajdonos kezébe nyomtam azzal, hogy tessék, ott megy a golfos csaj, aki majd újrafényezi a lökhárítót.

Elment az Audi 650-ért, sosem örültem még jobban, hogy megválok egy tárgytól.

IMG 2123
Pécsről eljöttünk, elindultunk Borsodnádasd felé, amikor Paksnál megtudtuk, hogy a 2004-es autó valójában 98-as. Ilyenkor enni kell valamit. Aztán visszaofordultunk Pécsre

Na most ilyenkor, amikor végre felszabadultan, szívből vehet az ember autót, két lehetősége adódik. Az első, hogy azonnal nekiszalad fejjel a falnak, és megvesz valami csodálatos, régen óhajtott autót, eljátszva a hozzáértőt, majd a későbbiekben megmagyarázva a döntést és a ráköltött dellát, vagy körbenéz és megtalálja azt, aki keni-vágja az adott témát és bízni lehet benne. Így én is Alfa- és olaszautó-téren bevált mentoromhoz, Torjay Lacihoz fordultam. Elképzeléseim voltak ugyan, de kellett az ő szakértelme és mérhetetlen tapasztalata, hogy pontosan körvonalazódjon a 156-osom képe.

Én kétliteres Twin Sparkot vagy V6-ot szerettem volna, sajnos azonban a kétliteres motorok nagyon-nagyon érzékenyek az olajszintre (plusz balansztengelyük is van), és a legfiatalabb is legalább tíz éves, ráadásul ütik-vágják őket, mint szinte az összes Alfa Romeót. Nincs sok esély, hogy épkézláb darabot találjon az ember 650 ezer forintig bezárólag. Marad hát az 1.8 TS, amit hazánkban nem forgalmaztak, pedig egy fokkal strapabíróbb, csaknem ugyanúgy megy, és szép a hangja, mint minden Alfa-motornak.

IMG 6119
Duna, hajnal, de Silva

Persze, ha szembejött volna egy szép kétliteres vagy V6 kéziváltóval, akkor viszem, de miután az egész autókeresésbe berángatott Rézmányi Balázzsal bejártuk az országot, sajnos konstatálni kellett, hogy olyan SW, aminek mindene jó, egyszerűen nincs. Ja, az külön szempont volt, hogy ha lehet, akkor a másfeles széria kell. Fura öszvér, mert inkább hasonlít az első (2002-ig gyártott) generációra, de már a Giugiaro-maszkos második széria mechanikáját és belterét kapta. A második szériás nekem nem annyira nem tetszik (már a 166-osból is a rovarlámpást imádtam), viszont az első szériás 156-osok bele irgalmatlanul szét tud esni. A ráncfelvarrott változatban pedig sok-sok dolgot átgondoltak és újraterveztek, egy fokkal igényesebb autó lett.

IMG 6135
Ez már a faceliftes 56-os fényszórója. Ezt az átmeneti változatot mindössze egy évig gyártották 2002-2003 között

Arra most nem térnék ki, hogy a kereséssel eltöltött csaknem másfél hónap alatt mennyit utaztam el (többnyire Balázzsal, aki másnaposan is bármikor eljött mitfárernek), de ezernél bőven több kilométer lenne a vége, ha összeadnánk. Voltunk Pécsett, ahonnan majdnem elhoztunk egy kombit, csak sok volt körülötte a kompromisszum, majd elindultunk onnan Borsodnádasd felé, hogy Paksnál megtudjuk: a 2004-esnek hirdetett autó valójában 98-as, majd visszafordultunk Pécsre, ahol egy ronda betegágy várt.

De alkudtam én Schwechat melletti V6-os, piros szedánra (végig volt húzva az oldala), indultam Nyíregyháza mellől felhozott, hibátlannak mondott méregzöld, 1.8-as SW-ért (azért hívják Sportwagonnak, mert kombinak nem szabad), amit körben rozsdaragya vert, belülről meg a Jóisten, míg végül Zalaegerszegen találtam egy frissen behozott kék szedánt, melynek alvázszáma alapján még stimmelt is a sport-csomagos lökhárítója és szép volt. Maxikedves eladóval, akit innen is üdvözlök, remélem, jó kezekbe került az autó.

IMG 6123
Nem véletlenül kellett kitalálni a sportkombi terminus technicust. Az Audihoz képest egyáltalán nem praktikus. Csak olyan szép, amilyen szép csak egy olasz autó tud lenni

Na végre, ha nem is V6, de legalább szép 1.8 TS, reggel indulunk érte, Zách Dani is jönni akart, Balázs már alapfelszereltség volt, ledöngetünk, alkudunk, kifizetjük és kész, Becsületesnepperünk pedig jól megügyintézi, ahogy kell. Most néztem levelezésemet: Lacival 48 e-mailt váltottunk csak arról az egy autóról. Nagyon betonnak tűnt, el_fogom_hozni. Igaz, első szériás, de legalább szép, szétcsúszott légzsák-csatlakozók, szevasztok! A 49. számú e-mail aztán betette a kaput. Ezt láttad? – tárggyal küldte át Laci Az autót. Nem láttam, naná, hiszen abban az időközben került fel a hirdetések közé, mialatt én hazaértem a permanensen nyitva tartott böngésző-ablak mellől és bekapcsoltam otthon a laptopot.

Este tíz óra volt és nem érdekelt: azonnal hívtam a kereskedőt, közöltem vele, hogy az autó nem eladó, reggel nyolcra ott vagyok és ha olyan, mint látszik és mint leírta, akkor viszem. Reggel fél kilencre dokkoltunk a takaros kereskedés előtt Érden. A Fehérvári úton még nulla forgalom (errefelé szerelgettünk anno Sabc-cal), de ha nem lett volna nyitva, akkor is behajtok a kapun.

IMG 6160
Minden, ahogy lennie kell. Baloldalt a Mercedes-kulcstartó, a pótkulcs megrendeléséről szóló bizonylat és az eredeti, gyári kulcsa

Osztrák, 2002-es, nyolc légzsák, dupla digitklíma, gyönyörű szín, kombi és tavaly decemberig vezetett szervizkönyv, szemmel láthatóan különböző időpontokban beütött pecsétekkel. Először egy Alfa Romeo márkakereskedésből, majd egy Mercedes-Benz szervizből, ahová hordták. Makulátlan bódé- és beltér, legnagyobb hibája a cserélt kipufogódob krómvégének rozsdája és ennyi. 75 ezer kilométernél cserélt vezérléssel, 95 ezernél még szervizes pecséttel és az órában 98 ezer kilométerrel eladó és forgalomba helyezhető. Kicsit alkudoztunk és végül 615 ezer forintért lett az enyém, forgalomba helyezve, névreírva, opcionálisan választott 158-as rendszámmal (ez volt az első típus, amellyel Farina 1950-ben, Fangio pedig 51-ben megnyerték az első Forma-1-es világbajnokságot, ezért lett ez a kicsit ciki 156 helyett.

IMG 6142
Tökéletes, tudatos és érzéki. Csak szeretni lehet

Persze nincs egy darab pohártartója, mikroszkopikus a kesztyűtartója és kicsi a csomagtartója (de elég lesz), azonban mindene megvan, még a pótkulcs megrendelőlapja és a Mercedes szerviz bőr kulcstartója is. Bose hifi és szakadásmentes, nagyon kényelmes ülések. És persze a világ legjobb elsőkerekes futóműve, amely a magyar utakon szeret széthullani, ezzel számolni kell. Szép a hangja, ahogy négyezres fordulatszám felett megbolondul és elkezd 7500 felé nyargalni a mutató, önmaga 1315 kilójához képest elég is a 140-144 lóerő ahhoz, hogy haladni lehessen vele, minden remek, minden jó, teljesültek a vágyak, megnyugszik a lélek. És hogy egy megbízhatatlan, olasz vacaknak tartják? Meglátjuk.

IMG 6202
A ráncfelvarrot belső egy más világ az elsőhöz képest. Puha, rücsis műszerfal, ma már ciki ezüst középkonzol, valahogy mégsem ordenáré

Az biztos, hogy az egyik legszebb dolog, amit az autóipar az utóbbi 100 évében tömegcikként kitermelt magából. Walter de Silva tündöklése, még mielőtt belefulladt volna a dynamic line hullámaiba. Gyönyörű, minden részletében.

IMG 6212
Nincs nagy megfejtés, csak egy jó kis motor. Bár csak négyhengeres, de van benne bugi

Novoth Tibi vallatógépeinek is alávetettük és a két – véletlenszerű – klímahibán kívül SEMMIT nem találtunk. Nulla hibakódot, és a motorvezérlőben tárolt 95 ezer akárhány kilométeres futásteljesítményt. Ami kevesebb, mint a műszercsoporton. Vagy cserélték a motort, vagy a vezérlőt, mindenesetre megnyugtató a tudat, hogy én leszek az, aki átfordítja a százezredik kilométeren a kereket.

Ja, a kerék. A sokküllős felniszettet még aznap beújítottuk 50 ezer forintért gumistul, alku után, mert az annyira imádott GTA-felnikészlet 170 ezerbe kerül, ez a sokküllős pedig nagyon tetszik. Persze az egyiket görgőzni kell és szükség volt egy központosítóra is, ez 2300 forintba került.

IMG 6214
Az igazi ritkaság: a hazai autók 90 százalékán le van törve a sarutakaró, mert a szerelők azt hiszik, hogy alulról kell felfeszíteni, pedig nem: a két kis pöcök lecsúszik és szépen felnyílik a fedél

Ezen kívül pedig 50 ezer elment arra, hogy szabadidőmben-hétvégenként kerestem az autóm. Amit végül a kertek alá sodort a vakszerencse. Ez ilyen, ki kellett várni, de megérte. Mindennel, ami ezzel jár majd és – természetesen – a százezer kilométeres szervizzel együtt. Mert csodálatos.

IMG 6138
Itt a 100 ezres nagyszerviz ideje. Lesz mit csinálni, de túlnyomó részt csak a lelki békém kedvéért

És amíg reggelente, ébredés után ránézek az ablakból, addig úgy érzem, rendben van a világ. Mert a szép tárgyakat csak szeretni lehet. És szeretetre szüksége van az embernek. Ha adja, ha kapja.

Üres lenne a világ Alfa Romeók nélkül. És nekem végre megint van egy.

Hát így történt.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr885592672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2013.10.26. 08:24:35

szép autó,kiváncsi leszek a továbbiakra.

2013.10.26. 08:31:04

gratulálok hozzá! nekem is nagy kedvencem :)

Németautós 2013.10.26. 08:44:06

Na, ezennel meg is van, ki veszi át Csikós úrtól a vasárnapi szerelgetős posztok írását...:-)

Wick 2013.10.26. 08:45:28

Yess!!!
MY2002 for president. Régikülső újbelső.
Ez vezérelt engem is, amikor megvettem 2006-ban a feka SW-met.

Akkor az volt a terv, hogy 2010-ben legkésőbb 2012-ben kicserélem valami egyébre ("addigra BIZZZZTOS lesz háccsókerekes nagybódéja az Alfának!" ez volt a mondás), de a mai napig megvan. :) A hátsókerekes 169 a VM V6 dízellel meg sperrel a fasorba sincs még.

Ja, lehet amúgy jó 2.0TS-t is találni, nekem Spiderből sikerült, azt talán még láttad is Érden. 250k km van benne. Igaz, amikor átlapoztam a papírjait, találtam benne egy Alfa márkaszervizben kiállított laza hétezer eurós számlát egy motorcseréről. Mondjuk így könnyű patentnak lenni negyedmilla km után is. :D

yeti 2013.10.26. 08:50:39

Jól tetted Pista.Mai napig egyik legjobb döntésemnek tartom,hogy elpasszoltam a szupermegbízható német dögunalmat az elembajra.

DOKKOLÓ 2013.10.26. 08:51:54

Nice! Végre valami autószerű autó!

Wick 2013.10.26. 08:56:27

Jaa, és a motorvezérlő / kmóra által tárolt két eltérő értéken ne is idegesítsd magad. Nincs olyan autó a földön, amiben megegyezne, mindegyikben elmászik, van, hogy nevetséges mértékben. A 95/99 combo teljesen reális, 99%, hogy nem cseréltek ott semmit.

Első futóműbe ne a legócsóbb lengőkart rakd, és akkor nem fog nyöszörögni meg 20ezer alatt kiszopósodni, én egyszer elsétáltam a "cipőboltba", és megvettem mindent (de TÉNYLEG mindent) hozzá ricambi originali-ban, és utána úgy százezer kilométerig nem volt vele gond. Idén csóróság volt, megvettem a legolcsóbb lengőkarkészletet nevetséges 55ezer forintért, beraktam, és 15ezer km után nyöszörögnek benne a szilentek, olyan szinten, hogy az amúgy tök fölöslegesen kiszerelt, fent megénekelt gyári készlet visszacsavarhúzózásán gondolkodom. :)

ommm 2013.10.26. 08:58:48

@Wick: Mondjuk a kezelési könyvben benne van, hogy időnként meg kell zsírozni a szilenteket (még a Tutela-zsír pontos típusa is fel van írva), akkor nem nyikorognak.
Mondjuk ez egy vicc 2002-ben, de ettől még szeretem :)

DeezL 2013.10.26. 09:00:59

Tessék jó áron lehet találni egy normálisan felszerelt kényelmes autót amiben a kategóriájában van erő!Kevés km! Jó választás volt szerintem!

vancello · http://vancello.hu 2013.10.26. 09:01:09

Gratulálok, gyönyörű autó! Minden szavaddal egyetértek. Már egy hónapja, hogy ugyanezt érzem én is, amikor meglátom az olasz autómat.

DeezL 2013.10.26. 09:02:52

@ommm: a lengőkarok elöl nem nagyon fogják bírni,sajnos ebben gyenge az alfa 147-156-GT...

gondolom a "csodás Bosch" légtömegmérő meghibásodásának lehetőségéről is hallottál:)

Autopeti 2013.10.26. 09:03:37

"Mire kell ügyelni Alfa Romeo 156 vásárlásakor?"
"Arra hogy ne 156-os Alfát vegyél"

Másik autóval,de így hangzott el egyszer az Égéstérben egy válasz az olvasó levelére :)

Gyurma73 · https://plus.google.com 2013.10.26. 09:05:31

Nekem a faceliftes elejű jobban bejön,mondjuk nekem egy BMW E39 kombi szebbnek tűnik,ez persze szubjektív.
Bár ez az Alfa méretben inkább 3 as BMW.
AZ E 46 kombi is.jobban kéne :-)

Schütii 2013.10.26. 09:05:52

Én eddig még csak álló helyzetben ültem 156-osban, de már úgy is éreztem "valamit" az autóból, mégpedig azt a tüzet, hogy ezzel menni kell, nem kicsit, nagyon. Képről ez nem jön át sajnos. Ez a motor akkor lehet mosolyfakasztó ha az ember nincs tényleg erős motorhoz, neadjisten turbódízelhez szokva.

DeezL 2013.10.26. 09:05:58

@Wick: elmondom neked hogy én tavaly hoztam asszonynak egy 2005ös Facelift 147est meg a gyereknek egy facelift 156ost... 156os 2004es TI full extra szervízkönyves 93000KMel... mentünk vele 15000km-t és a magyar utaktól szétborult....
Most a 156 helyett 166 van...
Asszony 147esét eladtam,az helyett kellene vadászni neki valamit!

dennisthemenace 2013.10.26. 09:07:33

@ommm: December 31-én vettem az enyémet (igen, nyitva volt a kereskedés!), de meg mindig nem rágtam magamat keresztul a 400 oldalas szervizkonyvon..)

DeezL 2013.10.26. 09:09:11

@Gyurma73: futómű ügyileg jobb az E46 de volt E46om,szerintem szerethetőbb a facelift 156os, főleg a 2.4 20szelep Multijettel! a legésszerűbb választás !

ommm 2013.10.26. 09:10:10

@DeezL: Tudom. A Bosch-témához csak annyit, hogy mindenki olyan alkatrészt kap, amilyet megrendel a beszállítótól. Nekem nincs ezzel bajom, egyelőre.

@Schütii: Volt erős autóm, jó volt, ezért is tudom értékelni a tényt, hogy bár kicsi ez a TS, de van karaktere és egész jól mozog vele az autó. Dízel autóm pedig sosem volt, köszönöm, nem is tervezem, hogy lesz.

meow? 2013.10.26. 09:17:40

Hat ommm, tisztelem a fanatizmusodat de ez egy igen csunya auto. Eletben nem valtanek le egy audit/vwt de meg egy skodat sem egy ilyenre.

ddrum77 2013.10.26. 09:17:57

Én csak egy szétütött 146-ost vezettem pár hete egy napig, de már azt is elfogadnám, ez meg ennyiért nagyon kéne.

ommm 2013.10.26. 09:18:55

@meow?: Na ehhez én inkább nem szólok hozzá semmit.

DeezL 2013.10.26. 09:20:09

@ommm: legyen is így bár a hirhedt olasz elektronikához annyit tudok mondani,hogy 1x nem szart be semelyik alfánkban semmi,sőt fiatban és lanciánkban sem! Egyébként pedig a dieselkhez annyit,hogy a 90es évek elején én is benzinfüggő voltam.. főleg hogy a Skoda után a BMW-k mennyivel erősebbek voltak...vettem rohangászósnak egy 1.6D GOlF I-et megőrültem vele,mert nem ment,utána jött egy 1.6 Jetta az már a dieselhez képest mennyivel jobb volt,csak hát a fogyasztása... aztán visszaültem egy dieselbe megint igaz 1.9 szívóba de ,az már egy olasz volt,egy Prisma azt hiszem ott lettem olaszos,és onnantól benzinest már csak hobby autónak vettem(volt egy csomó BMW)! a lényeg 2012ben fiamnak hoztam a 2.4 20szelepet,én olaszból mert nagyon jó árban volt hoztam egy 2.5V6 156ost! nagyon jó hangja van a V6nak, de a 20szelep ugyanúgy megy és beljebb vagy bő 4-7liter közt jobb láb függő!Persze nyílván ha vennék egy Maseratit az nem diesel lenne:)

dextercapo 2013.10.26. 09:21:22

gratula a gephez . ahhoz hogy boldogok legyenek es szep dolgokat alkossanak az emberek , szep dolgok kell korulvegyek oket . az alfa ilyen kis adalek az ember eletehez . nem hal meg egy kicsit belul minden reggel amikor beleul .

halor 2013.10.26. 09:22:17

Az a volvo fel lesz írva a fejfádra. Minusz ezer karmapont. Mekkora fasság volt azt eladni... tejézusom :)

3dom'f'speech 2013.10.26. 09:24:16

Gratulálok! Én is vmi ilyet vennék második autónak, ha lenne időm rá keresgélni és főleg, ha végre bevezetnék, hogy csak jogosítványra kelljen kötelező biztosítást fizetni, mivel egy hátsóval úgysem tudok 5 autóban közlekedni egyszerre! :)

DeezL 2013.10.26. 09:26:08

@meow?: fogadjunk életedben nem volt alfád! A szomszéd szomszédja azt mondta hogy szar? vagy valami ismreősöd birtokolt egy külföldről behozhott autót,amit a kereskedő visszatekert vagy 200ezer km-el? az persze hogy szar...
Egyébként ha már itt tartunk többszörös Audi tulajdonos volt,VW-ről ne is beszéljünk,meg volt több seat is a VW groupból!Semmivel nem szarabbak az alfák,az más kérdés hogy szerelni némely modelljüket szar!

NBE 2013.10.26. 09:27:06

Gratulálok,
van szerencsém -bár külön-külön- a "szerethető autó" és a "sok keresés után ideér az igazi" - érzést is ismerni (egyébként autónál ez a másfél hónap jellemzőnek tűnik)- jó tudni, hogy ezekkel sem vagyok egyedül.:)

1127ccm 2013.10.26. 09:29:04

Huuu. Nekem is volt 156osom az egyik legjobb baratnom volt! Maig jo ragondolni. De ilyen sok bajom autoval meg nem volt. Persze lehet ugy is csinalni mint az atlag magyar tulaj h kicsit kopog a futomu, nyikorog a lengokar, vagy csapagyas a generator akkor meg semmi baj. Majd ha megall koltunk ra. (Remelem te nem leszel ilyen, mert haa jol emlekszem a volvonak is logott a futomuve) Az viszont elvitathatatlan hogy azota is szeretnek ujra!

Infomáció 2013.10.26. 09:31:07

ez az autó kívülről gagyi és ronda is, nem értem hogy a hülye újságírók miért nem tudnak szép autót venni maguknak

Schütii 2013.10.26. 09:39:07

@halor: "AZ" a Volvo biztos nem lesz fejfán. Persze ha ilyen állapotú lett volna, mint EZ az Alfa, akkor esetleg.

Horváth Patrik 2013.10.26. 09:39:19

Gratula Pista, olcsón megúsztad, azt kell, hogy mondjam. A 2.0 TS-től mennyire kell fázni? Ez elég patentnak tűnik, persze az egyik legdrágább, az tény:

www.hasznaltauto.hu/auto/alfa_romeo/156/alfa_romeo_156_2.0_jts_progression_gyari_fenyezes-7307788

Gyurma73 · https://plus.google.com 2013.10.26. 09:40:08

@DeezL: 20-30 ezer.forintért.már.lehet légtömegmérőt kapni ,nem olyan nagy tétel 5 évente.

ommm 2013.10.26. 09:40:59

@Horváth Patrik: Ez már JTS, ami nagyon patent, feltéve, ha nincsenek túlzottan megkopva a vezérműtengelyek (ez is nagyon kényes az olajra, olajszintre és a csereperiódusra). Nagyon meg kell nézni, de szép, az biztos.

ChPh 2013.10.26. 09:41:59

Omm: gratu :) Itt is :)
2 liters alatt a TS-t vagy a JTS-t érted?

P12_dCi 2013.10.26. 09:43:49

Gratula Ommmm!

Megértelek. Én a jelenlegi 2005-ös Nissan Primeramat akarom lecserélni egy 2008 utáni Lancia Deltára.

Viszont én sosem értettem a 156-os lázat, nekem annyira nem tetszik, de hát ízlések és pofonok. :)
Használd egészséggel!

ChPh 2013.10.26. 09:45:25

@ommm: már nem is kérdezek többet :)

Néztem pár JTS-t, mert 1.8-ból van vagy 3 :)
De közel egyikhez sem mertem menni :)

Mikor írtad, hogy nem szeretted az A6-ot, akkor megértettelek, ugyanígy vagyok a mostani MKIII Mondeommal, jön-megy van hely, de nem szerelem.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2013.10.26. 09:48:56

mondjuk izlésről kár vitatkozni,
de.vannak dolgok amikben nem tudok a tömegek mellé állni:
1.az olasz, kocsik rosszak,szerintem nem.
2.szépek, nem sok tetszik.
3..a suzuki szar,nekünk sosem romlott el.
4.dízellel járni olcsó,én csak szívtam velük,habár valóban keveset ettek,de költöttöm rájuk bőven,az idegeskedés és rövidebb élet persze nem kifejezhető pénzben:-)
5.aBMW a legjobb,miben? nem érzem át ezt a kérdést.

DeezL 2013.10.26. 09:49:19

@Gyurma73: jó ha ilyen problémám lenne lemennék olaszba és túrnék egyet nem is az!de tudod ám mikor tartok meg egy autót 4-5 évig? soha... kivétel a kisteher autóim azok annak ellenére hogy a km-ek miatt kell rá költeni,hozzák is vissza a pénzüket! nekem egy autó max 2év! persze volt pár kivétel: hobbynak tartott utolsó E30asom 97-2008ig megvolt! volt egy Lancia Kappa 03-11ig meg asszonynak egy delta 98-02, ja és a Trabi amit újonnan vettünk 91ben ,sokak tévhéte miatt mondom volt még akkor Trabant 4 ütemű,az volt meg 94ig!

satibi 2013.10.26. 09:50:53

Úgy látszik, az Alfa-elektronika helyzete tradicionális.
2012-es Giulietta MultiAir start/stop rendszer hibája állandosúlt, motorvezérlés csere huszonezer km-nél garanciálisan megtörtént. Igaz, azóta nincs baja...

1kutya 2013.10.26. 09:55:38

@ommm: gratula! nem vagyok nagy kombifan, de ez mind közül a legszebb (bár nekem inkább a fészliftelt fészliftes tetszik jobban).

balesetmentes kilómétereket!

nyelv-ész 2013.10.26. 09:56:25

Ez már nem veri oda az alját? Kollégámnak van első szériás négyajtós 156-osa, és szikraesőt hányt, mikor a "bakhátas" Hungária körúton előttem ment. A kerekek gyári méretűek, nincs ültetve, igaz, nincs is hová...
Egyébként az tényleg nagyon szép autó, és a bele sincs szétesve, pedig napi használatban van.

BitPork 2013.10.26. 09:59:37

Nagy kurva állt a házhoz, de mint tudjuk valakitől tanulni, és valakit tanítani kell. Egy volt Alfa buzi.

Negrogo 2013.10.26. 10:00:36

Egy nagy baj van ezzel, hogy elsokerekes! Elvezetesebb es jobb valasztas lett volna egy E46 Touring 320i szemelyeben pl. Szep auto, sor6, rwd, megy is, megbizhato. Persze azok 2x-3x ennyibe kerulnek azonos evjaratban.

Manarola (törölt) 2013.10.26. 10:02:18

Végre egy normális használt autó :) Nem egy bontószökevény.

satibi 2013.10.26. 10:03:38

" A Bosch-témához csak annyit, hogy mindenki olyan alkatrészt kap, amilyet megrendel a beszállítótól. Nekem nincs ezzel bajom, egyelőre."
Ezt már sokszor hallottam.
Azért arról megnéznék egy statisztikát, hogy uaz a(mondjuk Bosch) rendszer hányszor dobja fel a talpát egy francia/olasz autóban és egy harmadik tipusban? Vagy csak a franciák/olaszok ragaszkodnak egy olcsóbb, meghibásodásra hajlamos rendszerhez? Vajon szándékosan rombolják az imidzsüket??

1kutya 2013.10.26. 10:09:28

@1kutya: ez a kivárásos autóvásárlási technika meg az egyetlen lehetőséged, ha meghatározott típust/évjáratot keresel!

balogh_gabor 2013.10.26. 10:18:54

Gratula a vashoz!

Az 1.8TS -t forgalmazták itthon is, én konkrétan rendeltem is :)

M.Árpika 2013.10.26. 10:31:27

Nekem volt német autóm,aztán egyszer úgy hozta a sors hogy egy 164.es Alfa lett a kiválasztott. Ekkor jött el az a pillanat amikor úgy döntöttem,hogy csak olaszt. több mint 500.000 km.alatt kevés problémával ,viszont nagy imádattal teltek az évek. Aztán egy Fiat amire ugyanezt mondhatom el. Ebben több mint 400.000 van. Nem mondom,hogy hibátlan,de melyik autó az 10 év fölött? Aki szidja Öket annak sosem volt olasz autója. Pici odafigyeléssel könnyű sokáig élvezni velük az autózást. Aki meg nem figyel a verdára annak meg tök mindegy ,hogy mi van a feneke alatt.

autoitalia 2013.10.26. 10:31:54

Pista! Egyértelmű jó döntés. Én szeptember eleje óta nyomom egy ilyennel, de az még fészlift előtti. Az enyém órája 190ezret mutat, ~175ezerig vezetett szervizkönyvvel (enyém is frissen behozott), és nagyon egyben van. Azért az olajra az 1.8-nál is figyelni kell, de a vezérlésmódosító előbb szól érte mint a hajtókarcsapágy!
Lényeg a lényeg, mi tudjuk, hogy ez miért jó. :)

Sun9us 2013.10.26. 10:33:18

Gratula a verdához, de ahogy nézem a képeket, egy garnitúra fekete MOMO bőrülés még el kéne a tökéletes összképhez. 166-után nem szűkös a beltér?

BeeKnight86 2013.10.26. 10:36:04

Anannyapicsajat nekije, hogy akadna a brindzashaluska a torkodon... bo 600 ezerert egy szinte uj Alfat, gyonyoru kocsi, ugy nez ki nagyon egyben is van, csak gratulalni tudok. Ez az alfa apam fantaziajat is megmozgatta majd 15 eve, de aztan kozbeszolt az esze, es RAV4-rt ment a boltba. Aztan termeszetesen a 147es lattan is jott a szivdobogas, de vegul 307-es peugeotval jot ki a boltbol (mer friss evauto, meg minden, nem hinnem hogy barmivel is jobb valasztas lett volna a kompakt alfatol), de most a cikk olvasasa utan en kaptam ihletet, egy "olasz fos" nekem is kell!

RÁJEN · http://szirszarjaim.blog.hu 2013.10.26. 10:38:37

Gratulálok, tetszik, de az Audit sajnálom, h nem nekem adtad el ;)

pizo 2013.10.26. 10:49:06

@Wick: Megmondom miért. A motorvezérlő-egység PONTOSAN érzékeli a sebességet és így a megtett utat, a sebességmérő és a km-számláló pedig felfelé csal. Gyári lekérdező műszerrel jól kiolvasható a dolog...

Zoli

atabi 2013.10.26. 10:49:43

Végre! Hónapok óta a legjobb cikk!
Sok szerencsét a verdához.

BeeKnight86 2013.10.26. 11:00:55

@ommm:
@Horváth Patrik:
Igaz ez automata es a cseheknel van, de fiatalabb, a belso mint egy nappali, kevesebbet futott csakhat a cseheknel van:
www.tipcar.cz/inzerat/alfa-romeo-156-20jts-mat-mazlik--cz-28913406.html

AIR 2013.10.26. 11:02:34

hát, neked kell, hogy tetsszen... de legalább itt egy autós újságíró, aki állandóan cserélgeti a kocsiját, így a jó!

Wick 2013.10.26. 11:12:41

@ommm: Ejgen? Nekem elektronyikus formában csak a régihez van értelmezhető nyelven íródott könyvem, a sajátomé belga, olyanul meg nem értek tehát azért külön nem sétálok le a garázsba. :) Megnéztem viszont a pdf-et, de nem találtam a zsírzásra vonatkozó részt.
Ami amúgy azért is érdekes, mert én életemben nem zsíroztam, elmentem vele úgy majdnem 250ezer kilométert, ebből kb. 50-et azzal, amivel vettem, kb. 60-at egy normálisabb utángyártott szettel, 100 fölött a ricambiféle szettel, meg most valamennyit a filléres szettel. A számok persze hozzávetőlegesek, meg nem is mindig cserélgettem egyszerre a felsőt és az alsót (asszem felsőből eggyel kevesebb fogyott el. Szóval ez a zsír dolog nekem személy szerint új. :) Van erről valami fotelből elérhető irodalom? :))

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2013.10.26. 11:18:02

Szép autó, biztos jó is, sok sikert hozzá... :) Csak azt nem értem a formatervnél, hogy a kormány miért ilyen kib.szottul csúf...?

urv 2013.10.26. 11:20:05

Csodálatos, irigyellek, talán egy éven belül nekem is lesz hasonló. Én olasz autós vagyok, édesapámnak 10 éves korom óta Lancia autói vannak. Első autóm nekem is egy 2.0 benzines Dedra volt, majd amikor eladtam, 156-ot akartam venni. 1.8 TS-t. Végül ne lett, mert mire pénzem lett, autó nem, majd 2 hónap keresés után jöttek a racionális érvek. Így lett egy 420 SDi Rover. Oké, itt azt hiszem a racionalitáson magyarázkodnom kell, de a rendelkezésemre álló pénzből ez volt, ami klímás, 5l-es fogyasztást ígért és egyben volt. Fél évig használtam, nagyon olcsón jutottam el vele bárhová, ha 4-en utaztunk vele alig került pénzbe, nagyon drága alkatrészek nem kellettek. Jó volt, mégsem szerettem, többet racionális választást nem akarok.

Most egy 1.8-as Dedrám van, amit szeretek, 2x annyit tankolok bele, de nagyon jó autó, jó állapotban, azt gondolom megmarad örökre. Tervezem, hogy ha összeáll rá a pénz, akkor veszek egy 156 kombit. Vagy egy Crosswagont, de az már komolyabb befektetést igényel.

ommm 2013.10.26. 11:20:28

@BeeKnight86: Selespeedet inkább ne, ha lehet.

@Wick: Lefotózom a könyvből

Mr. Pé 2013.10.26. 11:20:38

Gratula a géphez!
Apám első autónak nézegette anno a 159est új autónak, aztán pár éve második autónak 156-ost használtan, de végül nem merte megvenni egyiket se. Helyette Subaru lett az új dízellel (105ezer km-rel, teljes törődés mellett semmi baja), meg Nissan Almera a 156-os helyett, mert ismerőstől volt olcsón
Szóval majd talán egyszer :) De ahogy apámat ismerem, lesz még egyszer Alfája, úgysem nyugszik nélküle :D

Motoros Bogár (törölt) 2013.10.26. 11:23:13

Hát, a szépség relatív... Szerintem egy Golf is izgalmasabb egy ilyen unalmas dobozformánál, de hogy a Trabant is köröket ver rá formatervezésben, abban biztos vagyok.

Manarola (törölt) 2013.10.26. 11:48:52

Végre egy irigy hozzászóló :)

ne0dd 2013.10.26. 11:58:08

Nagyon szép gép. 156, a legszebb Alfa! Bár talán nekem a szedán jobban bejön.
Sok kellemes kilométert hozzá!

2013.10.26. 12:24:29

ezek szerint most már nem gond, ha tetrisezni kell a csomagokkal, hogy beférjenek :)

GHG 2013.10.26. 12:41:54

ommm bázzeg, nem kapsz enni? Vagy ennyire gyűjtötted a zsét? :D :D Annyira le vagy fogyva, hogy már jól nézel ki! De nyugi, továbbra is az asszonyt szeretem! ;) :D

2013.10.26. 13:05:42

Szeretem az olasz autókat. 4 évig használt Multiplánkra máig jó szívvel emlékszem vissza, zseniális szerkezet. Jelenleg van egy Doblóm is, nagyon szeretem vezetni, teljesen rendben van. Szeretnék még egy Fiat Pandát, nagyon tetszik. 4 évig volt egy 156-os Alfám. Ha rágondolok, összeugrik a gyomrom. GYŰLÖLÖM, GYŰLÖLÖM, GYŰLÖLÖM, tiszta szívemből gyűlölöm még az emlékét is. Szerencsére már 3 éve eladtam.

Scaleo 2013.10.26. 13:20:12

Gratulálok hozzá. Ha ez tényleg olyan, mint amilyennek most tűnik, és később sem derül fény semmi átverésre, akkor azt mondom, átkozottul jó vétel volt ennyiért. Persze az ilyen nem hullik csak úgy az ember ölébe, jó sokáig kell keresgélni, mire szembejön egy ilyen. :)

Hogy őszinte legyek, az Alfák közül nekem a 159-es jobban tetszik, de ez sem rossz. Ismerek olyat, akinek volt 156 szedánja, az biztos, hogy nem eseménytelen vele a közlekedés. Az meg nyilván szerencse kérdése, hogy ez kinek mit jelent. :)))

Igazán jól viszont az járt, aki megvette az Audidat. :P

Kand_Úr 2013.10.26. 13:20:59

omm: Pár összehasonlító pontot szívesen vennék a 166-al! Méretben mennyivel kisebb a beltere? Kényelem? Csomagtér? Stb

Begami 2013.10.26. 13:22:06

Egy E36 Touring volánja mögül gratulálok:-) Az enyém 95-ös de nem biztos,hogy odaadnám 650-ért Sok sikert hozzá!

DeezL 2013.10.26. 13:23:28

@Motoros Bogár: "'az olaszok szépérzéke a legegyszerűbb érzékszerveinkre hat. A világtörténelem legtöbb gyönyörű autóját ők gyártották, a legtöbb szép épületet ők építették, a legértékesebb festményeket ők festették, ezek művészek és elsősorban a szó klasszikus rételmében vett szépség az elsődleges"

DeezL 2013.10.26. 13:26:22

@Kand_Úr: kisebb mint a 166 nem sokkal de kisebb... csomagtartó a sedannak 378liter a 166osnak 500!!! 166os belül hátul akkora hogy 3 ember faszán elfér!de a 156os is kényelmes de aki mögöttem ül annak már annyira nem:)

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2013.10.26. 13:47:11

@ommm: Mindenekelőtt legyen benne sok örömed!

"...ezért lett ez a kicsit ciki 156 helyett."

Vesszek meg, de nem értem, hogy mi lett volna ciki - feltételezve azt, mint alaptézist, hogy MINDEN fabrikált rendszám ciki - egy MMY-156 rendszám! Jó, kicsit dadogós, hogy "Eenyém-156-os", de szerintem "ingyen" rendszámnak pont hogy király. 8-)

Kand_Úr 2013.10.26. 13:47:16

@DeezL: köszi a választ! : )
Én most egy Alfa 166 2.4 JTD automatára vagyok ráizgulva (a faceliftesre). Most adtam el az Audimat, de az sajnos olyan volt mint egy frigid nővel lehet egy ágyban... Az 166-ról meg eddig nem sok rosszat hallottam, és szerelmes vagyok az alakjába.

DeezL 2013.10.26. 13:47:46

@Kand_Úr: de azt mondom,hogy a 166 jobb választás!viszont ha a 156os mellett szólnak az érveid inkább és nagyobb csomi kell akkor 156 SW!!!de a 159es is kisebb belül mint a 166,és a 159es belül egyált nem nagyobb mint az 56os!
Benzinesből ez az 1.8 valóban olyan szempontból jó hogy nincs benne ballansz stb.. és még sem az alap motor! de egy 166osban a 2.0 TS a legkisebb motor ami ugyan nem megy vészesen de abba valami nagyobb illene,de a V6 tud enni:) dieselből az összes JTD változat agyonüthetetlen! de szerintem a legjobb változata a 20V 2.4 MJet! a mostani 166osunk is az.. Euro 4es ez már 185lovas verzió 2007es autó,bőr belső meg minden amit akarsz,el.ülés.. több mint 1500kiló a tömege ,de kellemesen mozgatja az autót ez a motor,és mellette kellemes 5,5-7.5liter közti fogyasztással!!!! én jóáron lőttem ezt Olaszban ,és tutira 77ezer km-el vettem!!Megérte

rfc (törölt) 2013.10.26. 13:49:40

@satibi: Ha ugyanaz a Bosch legtomegmero mas autokban kibir 8-10 evet (marpedig kibir, es az E46-ban ugyanarra a HFM5-4.7 platformra epulo szenzor van, mint a 156-osban), az olaszoknal meg 4-5ot, akkor ott sajnos a gyarto cseszett el valamit, nem a beszallito.

Az olaszok mentsegere legyen mondva, hogy mivel olcsobbak az autoik, kevesebb penzbol gazdalkodnak, igy a minoseg is ennek megfelelo. Cserebe tobbnyire olcsobb hozzajuk az alkatresz, es egyszerubb oket javitani.

DeezL 2013.10.26. 13:52:01

@Kand_Úr: a miénk szigorúan manuális,nem bízok az automata sebváltókban! dolgoztam maszeknál fél évet rengeteg autómata hibával találkoztam akkor!
Annyi hogy nagyon kell vigyázni a Faceliftel,mert ha törik akkro nem olcsó hozzá a cucc! Egyébként amikor én vettem a sajátot,akkor volt egy 2007es 90ezer km-el a hahun, 2,5 millióért volt fent utána nem is láttam... a legtöbb ami fent van az meg min 200ezret futott és 2004 körüliek ... az enyémet 2millió környékén adnám el,ha eladó lesz! de most találtam olaszban egy ilyen FL 166ot annyi hogy 400ezer km-t futott de donornak jó lesz!!!!

kultúrpesszimista 2013.10.26. 13:57:54

Csak gratulálni tudok, ez egy örök érték és szépség, jó döntés volt! Sok-sok balesetmentes kilométert, gondtalan használatot és örömöt kívánok.

Cuore Sportivo!

kultúrpesszimista 2013.10.26. 14:00:10

@yeti: baromság. Szó sincs elmebajról, ez ugyanúgy gondtalan használatot biztosít, mint bármelyik dögunalmas, racionális, steril német dög. Figyelni kell a szervizre és megválogatni az alkatrészeket, nem spórolni az olajon (csakis Selenia!), slussz. Hagyd már ezeket a sztereotip baromságokat!

vau · http://www.holdkomp.hu 2013.10.26. 14:03:50

Lehet, hogy csak én nőttem ki ebből, vagy sose nőttem bele, nem tudom - egyszerűen mindig is egy alantas fosnak tartottam ezt az autót.

Gratulálok, meg minden, nem kritika, szerencsére nem vagyunk egyformák, de előbb verném magam cakkosra izzó láncokkal, mint hogy birtokoljak egy ilyen autót.

És szerintem még végtelenül túlhypeolt a formája is. A 147 szép, a 159 kapcsán naponta zavarba jövök, hogy jajj de kéne, mennyire szép. A Brera, a Mito, de még a kis rüszmeteg 145-ösben is van valami vagányság, meg ötlet. Ez szerintem csak simán randa, mint a kibaszott bűnözés. Nézzétek már meg azt a tengelytávot! Mit keres az első kerék az ajtózsanérnál? Egyáltalán miért olyan az egész autó, mint ha a karosszéria és az "alváz" két külön kocsiból lenne összevakarva.

Disszonáns, borzalmas. A műszaki tartalmat nem minősítem, csak szóbeszédre tudnék alapozni. Mindenesetre a "szánalmas", "siralmas" jelzők előbb előkerülnek a kritikáknál, mint a precizitás.

Sajnálom, tényleg, annyira akarom szeretni, de nem megy.

Scaleo 2013.10.26. 14:10:56

@DeezL: Tetszeni tetszik, de azt nem mondtam, hogy kéne. :) Amúgy egy világos, bézs színű belsővel nagyon állat.

A helyzet viszont az, hogy én alapvetően egy realista és pragmatikus ember vagyok, nálam egy autónál a legfontosabb szempont a megbízhatóság, illetve hogy soha ne rohadjak le vele, és mindig mindenhova biztonságosan elvigyen; a forma még az első háromban sincs benne. Így nem túl valószínű, hogy valaha is alfás leszek, noha tényleg van pár autójuk, ami tetszik. Csak hát van még pár tucat másik autó is, ami tetszik. :)

kultúrpesszimista 2013.10.26. 14:14:25

@vau: Hát persze, tiszta sor. Biztosan van olyan egyed is populációban, akinek a kaki is édes.

Arisztogatya 2013.10.26. 14:25:21

ommm, legszi egy velemenyt az alfad es egy focus kozotti kulombsegrol, mar ami a vezetesi elmenyt illeti.

DeezL 2013.10.26. 14:38:12

@Scaleo: JTD elég megbízható szerkezet,nem véletlenül van Opel,Saab,Chevrolet,Tata,Ford,Peugeot/Citroen,Suzuki modelljeiben is

egyébként van egy bézs belsős 159esem eladó sorban!!!:)

DeezL 2013.10.26. 14:41:33

@kultúrpesszimista: pontosan így van,én még a BMW-be is Seléniát raktam!!! kíváló minőségű olaj

pereszke 2013.10.26. 14:42:13

meow? 2013.10.26. 09:17:40
Hat ommm, tisztelem a fanatizmusodat de ez egy igen csunya auto. Eletben nem valtanek le egy audit/vwt de meg egy skodat sem egy ilyenre.

Kedves meow?:

Szerintem pedig egy Alfa-hoz nem kell fanatikusnak lenni, csak némi szépérzék. Eszembe nem jutna Germán förtelmet venni az elmúlt 20 év felhozatalából.
Minden tiszteletem mellett az utolsó szép német autó a QATTRO COUPE volt a nyolcvanas években. Amióta az már nincs meg, egyszer gondolkoztam egy Allround Quattro vásárlásán, a többi német fos nagyszerűsége csak urban legend. Mondjuk a német autók minősége a jobbak között van az igaz, viszont cserébe pont semmilyenek. (ok, egy 928GTS-n azért még ma is gondolkozom) Amennyivel pedig esetleg többet kifizetsz egy igazi karakteres autó üzembentartására, na ugyanannyival többet fizetsz a BMW/AUDI/MB márkanévért is már a vásárláskor (a WV-t nem említem, mert azok tényleg rondák es jellegtelenek) összességében a semmire.

Hajrá ommm!

Pálesz 2013.10.26. 14:46:07

Majd 3 eve en is vettem egy 156-os kombit, igaz JTD-t. Volt 1-2 erdekes tortenetem, de az auto minden percet elveztem/elvezem amikor vezettem/vezetem. Talan az elmond valamit, hogy az utobbi evben 8000 km-re vagyok az autotol (2-szer vezettem), de meg mindig nem adtam el... tudom, lehet, hogy hulye vagyok.

vau · http://www.holdkomp.hu 2013.10.26. 14:50:30

@pereszke: Még a totalcar is vállalhatatlan fosnak tartja az összeszerelés minőségét, saját teszt alapján. Tök felesleges szerecsenmosdatni.

Egyébként VW és Allroad. Gondolom sokat gondolkoztál a vásárláson, ha leírni se tudod.

AndrewT 2013.10.26. 14:50:33

Jó baràtomnak nézek 156-t No-ban, ESA kezd àtjàrni az Alfa érzés, pedig csak online nézegetem. Mi lesz ha ki is próbàlok pàrat?

Amúgy kolléga multiplàjànak az ecu-ja kevesebbet mutatott, mint az óra.

Dave.Sandor 2013.10.26. 14:56:01

Gratulalok, sok szerencset hozza! 13 eves a 166-osom, most mar nem keveset koltok ra. Mint elso tuladonos, pedig a megtett 160k alatt nagyon vigyaztam ra, semmi szethajtas, stb. Van tapasztalt es megbizhato szerelo ismeros ehhez a kocsihoz? Privatban: david.sandor@icloud.com Koszonom.

Bushley 2013.10.26. 15:02:50

Valóban szép a vas.

Elfogultság, szerelem. Nem csodálom hogy megvetted, neked kötelező volt! Attól hogy egy vas hibamentes (lásd.: Avensis mk1) még lehet unalmas, nem hoz egy cseppnyi örömöt se a hétköznapokba.

megint 2013.10.26. 15:10:05

Gratulálok hozzá. Nekem nem különösebben tetszik, persze nem is nekem kell, hogy tetsszen. Kívülről egész pofás, de belül szerintem szörnyű az a kormány és a középkonzol. 159-es sokkal szebb. Az , hogy kinek mennyit ér egy dolog,a piac szépen beárazza őket.
Alfa egyébként ebben időben jobb dízeleket gyártott mint benzinest, megbízhatóbbat, a benzineseik indokolatlanul sokat zabálnak, és több bajuk is van.

kultúrpesszimista 2013.10.26. 15:26:23

@pereszke: egyetértek, bár szerintem akadt még pár igazán szép, izgalmas német autó az Audi Quattro mellett, ami bármelyik olasz vagy angol (mert őket se felejtsük el!!!) autó mellé odagurulhat. VW Corrado pl., vagy BMW 635 CSi, 8-as kupé...

kultúrpesszimista 2013.10.26. 15:36:56

@AndrewT: mondjuk a Multipla a világ szégyene, ahogy kinéz. A világ egyik legöklendesebb autóját épp olaszok tervezték - ez szerintem szörnyű blamázs..

másik oldalon 2013.10.26. 15:37:02

@Gyurma73: "5.aBMW a legjobb,miben? nem érzem át ezt a kérdést. "
Hát, kb midenben :)
Nekem már volt több mint 40 autóm, de egyszerűen amikor BMW-be ülök elfog a 'JÓAUTÓ' érzés, amit semmi másban nem éreztem még. Egyszerűen patent volt mind. Egy Alfában sem fogott még el a birtoklási vágy, pedig néhányat kipróbáltám már (több napon át) pl 145 1.6TS, 164 3.0 V6, 166 3.0 V6, 75 TS 2.0, 75 1.8T, 156 2.0TS. Tény hogy nem rossz autók, viszont állandóan és sokat kell rájuk költeni (a tulajok szerint is, a megette út mennyiségéhez képest)
Persze ha évi 8000 km-t megy vele valaki akkor 1-2 évig is előfordulhat hogy jó lesz az autó, vezetési élményt viszont csak a 75-ös adott pedig mind közül az volt a legócskább állapotban.

kultúrpesszimista 2013.10.26. 15:38:14

@Rocko-: ennyit tucc. mingyá jöhet árnyékbika haverod is..

Rocko- 2013.10.26. 15:39:56

@Autopeti: - persze, mert akkor nem tudná Pista megvenni. :)))
egyébként meg hogy az újságírók mit vesznek maguknak, meg hogy az olvaósknak mit ajánlanak, az nincs átfedésben. a racionalitást, és az érzelmi alapú vásárlást nem kell összekeverni.

@dennisthemenace: többet kéne wc-re járnod. :D

DeezL 2013.10.26. 15:47:25

@kultúrpesszimista: angol? az miért jó?az angol autók nagy része fosabb mint a francia autók...de teszem hozzá van azért jó francia autó is...

DeezL 2013.10.26. 15:52:26

@Ikukám: figy volt több mint 10 BMW-m és volt több mint 10 alfám! semmivel nem költöttem rájuk többet!viszont BMW-t már nem akarok venni,egyre rosszabbakat hallok ,meg látok az újabb típusokról! volt E21em 2db 6db E30 2db E36 1db E34 1db E28 1db E39 ezek még BMW-k voltak!!!

DeezL 2013.10.26. 15:59:45

@kultúrpesszimista: a 635CSI az odab..sz szerettem volna mindig is,de nem jött össze,aztán feladtam a vásárlási szándékát,ahogy a Corrado,Coupe Quattro ,Scirocco-ét is!

Krisi 2013.10.26. 16:10:34

@Ikukám: végre egy ember, aki talán megválaszolja kérdést, ami régóta foglalkoztat! szóval melyik jobb autó: a 75-ös TS, vagy a kortárs E30 320i?
mindkettő 2000-es szívó benzines, hátul hajt, sedan, még méretben is szinte megegyeznek. a BMW 6 hengeres, viszont az Alfában gyárilag van sperr + egyéb nyalánkságok.
nyilván nem lehet 100%-ig objektíven összehasonlítani, de azért érdekelne hogy melyik miben jobb, és elmondásod alapján mindkettőhöz volt szerencséd :)

másik oldalon 2013.10.26. 16:13:15

@DeezL: Az kicsit más, rosszat hallani, és rosszat tapasztalni. Ezek szerint hallomásból, látomásból szar a BMW? A BMW-knél is csak az szarozza őket aki azt hallotta és általában annak a haverjának, a nagyanyjától aki látott már 400 ezret futott 86.000-re visszatekertet. Persze vannak olyanok is mint az itt bemutatott M6, de ott is volt kétség bőven az előéletben.
A régiben pedig persze, hogy több anyag volt. Természetesen ebben is lesz majd 30 év múlva ;)

butschq 2013.10.26. 16:15:20

Grat a kocsihoz, sok örömteli km-et :)

A kommentek elég szórakoztatóak :D

másik oldalon 2013.10.26. 16:22:09

@Krisi: A BMW kezesebb, élvezetesebb, autószeübb. Nem tudnék olyan részterületet, ahol jobban tetszett volna az Alfa.
Az dolog ott kezdődik, hogy az Alfában egy hokedlin ülsz, és már a kormány sem esik kézre, olyan Ladás filingje van az egésznek egy erős motorral, ami persze jó, de nincs az az érzés, mint a BMWnél, hogy itt minden patent, semmi sem nyiszorog, zörög, minden úgy működik ahogy elvárná az ember, úgy fordul, úgy lassul, gyorsul. Az Alfa egyértelműen hitványabb, de végül is egy Ladát is pont azért lehet szeretni, amiért utálni is lehet.

20agh 2013.10.26. 16:22:58

Tizenévesen nincs benne 100e km...jah...tényleg hülye nép ez a magyar.Ezen csak röhögni lehet.Ezért eladhatatlan egy tényleg lelkiismeretesen karbantartott jószág 250-300e km-el, mert a magyar paraszt csak 100e km alatt akar venni 10+ éves autót.Valahol tudja, hogy kamu, de azért ez kell mégis.Egészségére...LOL

karolyk22 2013.10.26. 16:26:38

én ezt vettem volna meg ennyiért:
www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/5-os_sorozat/bmw_5-os_sorozat_523i-7335955

igaz ráférne egy kis bőrfestés, meg egy M felni.

Scaleo 2013.10.26. 16:27:32

@butschq: Ja, szerintem is. Külön tetszik a "küzdjünk a szar olasz sztereotípiája ellen" mozgalom, megfejelve azzal, hogy "unalmas és steril német dögök". Az biztos nem sztereotípia. :D

A kedvencem az, amikor valaki úgy próbálja felmagasztalni az általa kedvelt márkákat/típusokat, hogy leszarozza a többit. Ez egy baromi hatásos és szimpatikus taktika, mint tudjuk...

Viszont valaki közzétehetne egy egységes listát, hogy mi számít szépnek és mi az ocsmány, nehogy véletlenül megtetsszen egy olyan formaterv, amit a közmegegyezés szerint okádéknak kell tekinteni. Mert az ízlés, meg hogy ki melyik formát látja szépnek, izgalmasnak, csúnyának vagy éppen unalmasnak, az nyilván egy abszolút skálán mérendő, és aki attól eltér, az mind ízlésficamos. :)))

Krisi 2013.10.26. 16:42:15

@Ikukám: ezek szerint tényleg elég hitvány állapotban lehetett az a 75-ös amit próbáltál :)
de köszi a választ, most már talán közelebb kerültem a válaszhoz.

@Scaleo: szerintem itt most nem volt leszarozva az Audi, egyszerűen csak leírta Pista, hogy számára unalmas volt, de ez nem jelenti azt, hogy szar.

Yaesu 2013.10.26. 16:42:58

Érdekes öszvér felszereltségügyileg, ha jól látom van benne tempomat (tehát Distinctive felszereltség, hacsaknem rendelt extra), de nem multikormányos. Pedig a legtöbb országban ehhez a felszereltségi szinthez alapban járt a kormányról vezérelhető rádió.

ledo76 2013.10.26. 16:44:47

A futóművére kell odafigyelni, az az átlagosnál szarabbul bírja a magyar utakat, egyébként semmiben nem rosszabb mint egy német (elektronikában sem, az összeszerelés minősége picit hanyagabb, de ez a működést nem befojásolja. A jó olaj, rendszeresen cserélve meg alap. ízlésről kár vitatkozni, de elsöprő többség gyönyörűnek látja. Az elsőkerékhajtás miatti hosszú első túlnyúlás az egyetlen hibája.

Yaesu 2013.10.26. 16:45:38

Vagy csak a Bose hangrendszerhez volt alap a multikormány? Már nem emlékszem.

másik oldalon 2013.10.26. 16:45:52

Én mondjuk azt nem értem, hogy miért viszi valaki az Alfát, Mercedes szervizbe?
Érti ezt valaki? Főleg ha első tulaj, és 3X Alfa szervizbe vitte Gondolom a Merci szervizbe jobban értenek hozzá, olcsóbb, és természetesen van minden a polcon, :))
Talán közelebb volt.
Ezek a szervizkönyv bejegyzések amik pont semmit sem érnek mint szervizkönyv, legfeljebb annyit mint amikor a sarki Józsi bácsi üti tele.

másik oldalon 2013.10.26. 16:53:32

@Krisi: Igen, hitvány volt, leginkább a sok ropira törés miatt, de pl a fékje még egyik Alfának sem tetszett, persze, lehet hogy a gyári Alfa fékekkel jobb lett volna. Mindre igaz volt, hogy határozatlan nyomáspontjuk volt, és nagy erővel kellett taposni a pedált hogy érezhető lassulást produkáljanak.
Egyébként a 166 és ez a 156-os is nagyon tetszik belülről, még a kormány is.

Scaleo 2013.10.26. 16:55:43

@Krisi: Amit a Pista írt, azzal a világon semmi probléma nincs, abban nincs semmi fikázás, csak az ő személyes véleménye. De én nem is arra reflektáltam, hanem a kommentek egy részére. ;)

Azt, hogy "unalmas", a Pista nyilvánvalóan úgy értette, hogy _szerinte_ unalmas, nem egy abszolút skálán kell unalmasnak tekinteni. A gondom azzal a hozzáállással van, amikor valaki kijelenti, hogy az XY autó márpedig unalmas/ronda/okádék stb., és akinek más a véleménye, az ízlésficamos/marketingesek által beetetett/hülye stb. Miért gondolja bárki, hogy az ő ízlése az origó?

Erdei osonó 2013.10.26. 17:23:38

Nekem meg 99-es Francia autóm van ami szép és jó. Gyertek üssetek!! :))

butschq 2013.10.26. 17:24:10

@Scaleo: Valamikor valaki(k) kitalálták, hogy szépek az olaszok (tényleg tudnak formás autót csinálni), és unalmasak a németek (nem értek egyet), és onnantól ez így van. Aki nem így gondolja az ízlésficamos.
És ha netántán ezen az autón egy VW jel lenne, a B5-ös Passaton meg Alfa, akkor a passat lenne húdeszépizgalmas, ez meg unalmas folkszvágen :D

@karolyk22: Meg miért 6-os kiosztású váltó van neki? Nem volt 5-ös, csak a ritkább 6-os?

karolyk22 2013.10.26. 17:32:12

@butschq:
szerintem csak rátették az új BMW-k váltókarját, de nekem tetszik pl, feldobja az utasteret, jobb mint a tescos univerzális váltógombok.

127_sud 2013.10.26. 17:41:50

@Yaesu: A Distinctive-hez nem járt alapban a multikormány, az bizony külön volt rendelhető. Pl. a GT-ben is így van, tele van tempomattal de a multikormány nem alap.

Rocko- 2013.10.26. 17:44:20

@Ikukám: mert mondjuk az van közel hozzá.

csongiaparaszt 2013.10.26. 17:44:45

Gratula, nagyon szép, sok-sok baleset és zűrmentes kilométert!
De a büdös életbe nem adnám egy ilyenért az én 2001-es V40-m.

butschq 2013.10.26. 17:47:58

@karolyk22: Na ez iga :)
Egyébként elég patentnak tűnik a kocsi. A bézs belső amúgy is gyengém :)

sompeter 2013.10.26. 17:51:22

Gratulálok szép autó :) És az a jó benne, hogy sok embernek nem tetszik vagy azt mondja rá (alaptalanul) hogy olasz fos...így megkaptad azt az apró örömöt, hogy nem jön szembe minden sarkon 156-os!

misinator 2013.10.26. 17:54:12

Valahol azt olvastam anno, hogy - négyhengeres motornál - az egy hengerre eső lökettérfogat(?), égéstérméret(?) 1800 köbcentinél a legideálisabb. Gondolom ez még a klasszikus benzin/levegő keverési arányú motorokra volt leginkább igaz.
Nem véletlen, hogy ezek a motorok az adott motorsorozatokban nemhogy a kétliteres, de még az 1.6-osoknál is rendre takarékosabbak voltak. Ahogy én tudom.

Nekem mindig is nagyon tetszett és most is tetszik ez az ojjektum. És semmi többet nem tudok elmondani.

másik oldalon 2013.10.26. 17:55:46

@Rocko-: Jó szempont, évente 1X. :D A két hely elég közel van egymáshoz. Viszont, legalább 2X kell vinni, ha alkatrész is kell, -vagy ott kell hagyni- és hát a garancia, vagy kulantéria ugrott a Merci szerviz miatt, bár 10 évesen nincs jelentősége, de 4 évesen még lehetett volna.

Scaleo 2013.10.26. 17:56:20

@Erdei osonó: Nekem a francia formatervek sok esetben még az olaszoknál is jobban tetszenek. A Mégane II és a Laguna I-II külső-belső formájába pedig a mai napig szerelmes vagyok – kár, hogy más tulajdonságaik már nem annyira vonzóak. :P

@butschq: Tippem szerint sokan így szeretnék különbnek és stílus tekintetében felsőbbrendűnek érezni magukat másoknál. Pedig nem szégyen bevallani, hogy pl. a CLA formaterve minden ízében frenetikus és lélegzetelállító. :) Jobban kéne, mint bármi abban a kategóriában, leszámítva az A3 limót. :D

kultúrpesszimista 2013.10.26. 17:56:54

@DeezL: a szépségről beszéltünk. Az olaszok mellett egyedül a britek említhetőek. (Amúgy meg amit írtál, az is csak egy ócska sztereotípia.)

kultúrpesszimista 2013.10.26. 18:00:23

@karolyk22: csakhogy ez ásítóan unalmas, jellegtelen, ráadásul külvárosi, telepi, sittes arcok preferálják (ahogyan a korabeli Audikat, Mercedeseket is). Az Alfa más (kifinomultabb) világ. Persze hogy nem értik és becsülik (M)agyarországon.

Rocko- 2013.10.26. 18:00:58

@Ikukám: ha csak kötelező olajcsere van, akkor ahhoz elég sztem a Merci szerviz. nem kell ahhoz semmi sepciálsi alkatrész. de ha mégis, lehet rendelni.
és lehet olcsóbb is a munkadíja.
de fene tudja, erre az előző tulaj tudna választ adni.
"és hát a garancia, vagy kulantéria ugrott a Merci szerviz miatt"
nem ugrik.

kultúrpesszimista 2013.10.26. 18:04:36

@csongiaparaszt: imádom a Volvokat (a V40-est is), de hidd el, egy Alfa 156 SW lekeni a pályáról majdnem minden szempontból. Majdnem, mert praktikusságban és biztonságban a Volvo nyerőbb lehet. De azért egy Alfa 156 sokkal sikerültebb típus, mint az S40/V40.

másik oldalon 2013.10.26. 18:06:25

@Rocko-: "nem ugrik. "
De bizony! Ha egy átvizsgálás kimarad akkor lesheted a kulatériát vagy a garanciát.Nagyon jó indok, és teljességgel érthető is, bár szerintem sok esetben akkor sem korrekt. Tudom, saját tapasztalat, gondolom az Alfánál sincs másképp.

másik oldalon 2013.10.26. 18:08:37

@Rocko-: Söt, a Mercinél akkor is ugrik a garancia, ha minden szervizre elhordtad, de más is beleírogatott a szervizkönyvbe.

Ciri 2013.10.26. 18:11:24

@ommm:

Két 156 is volt az életemben, mindkettőt beszámítottam, árultam, jártam velük. Az egyik egy 2005- ös egygazdás, valós 78000 kmes dízel volt, és autót még nem láttam úgy elfáradva (minden tekintetben), mint az volt. Csörgött, zörgött mindene, kívül belül. A külső kilincs nyomógombja véletlenszerűen maradt bent néha, a belső ajtókárpit úgy nyiszogott, mint egy húsz éves bármilyen autón, stb. Iszonyatosan szűk sportülése volt, gyakorlatilag ordítani tudtam benne rövid távokon is. Hely nulla elől, hátul. Bézs "plüss" belsős volt, egy szimpla kefe képes volt a huzatot felbolyhosítani.
Borzalom volt, na! :)
Éjszaka viszont szép volt a műszerfala :)

Ettől független persze őszintén gratulálok az új szerzeményhez, vigyázz rá!

Gyurma73 · https://plus.google.com 2013.10.26. 18:14:18

@Ikukám: szerintem egy merci,vagy egy porsche van olyan jó mint egy bmw.
ha nem jobbak.
bár a 75 ös alfát én inkább az e 34 el raknám méretileg egy kategóriába.

Ciri 2013.10.26. 18:19:52

@Gyurma73:
Semmi köze az e34 kategóriájához.

Rocko- 2013.10.26. 18:23:08

@Ikukám: megnéztem, és valóban elevszik a garancia, ha másol javítod.
simná mehetne a feljelentés, mert szembe megy az EU-s direktívával.

butschq 2013.10.26. 18:29:45

@Scaleo: Volt szerencsém a CLA-hoz, fantasztikus autó. Engem nagyon meggyőzött. Kíváncsi leszek a 4 Gran coupéra, milyen lesz, mert nagytesókból jelenleg a 6 gc jobban tetszik, mint a CLS. Pedig az előző CLS nagyon bejövős :)

Gyurma73 · https://plus.google.com 2013.10.26. 18:29:58

@kultúrpesszimista: hát azóta a németek is tudnak szép autókat gyártani.amik nekem tetszenek :.

merci cla,az új s osztály,e osztály,a osztály.
porsche 911,cayman,
vw eos,passat cc,scirocco,legújabb beetle
az új 4es 5 ös,7 es bmw
opel insignia,
audi tt,a3 sedan,

vau · http://www.holdkomp.hu 2013.10.26. 18:32:43

@ledo76: az "kis" probléma, hogy csukott ajtónál nem lehet rendesen kinyitni a kesztyűtartót?

@butschq: @Scaleo: Láthatjátok azt is, hogy amíg Walter de Silva olaszt tervezett, addig minden rendben volt. Amikor átment a németekhez, abban a pillanatban átment unalmasba a formaterve. Ilyen ez a német aura.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2013.10.26. 18:36:29

@Ciri: benéztem :-)
akkor az alfa 6 os volt a nagy.

Kand_Úr 2013.10.26. 18:37:12

@DeezL: annyi, hogy a manuálisnál meg a kettős tömegű ami belenyúlhat a pénztárcába...
Winkler amikor tesztelte a 166-ot, kicsit fikázta a manuális váltót. Volt Hondám, Audim, azokban lézerpontos volt. Ebben m ilyen?

Scaleo 2013.10.26. 18:40:11

@butschq: Hű, igen, az előző CLS, az micsoda egy autó, szűzanyám. :) Még ma is lezsibbaszt az a forma, ha meglátom. Átkozottul kéne. :D

De a 4er Gran Coupé szerintem egy kategóriával feljebb van, mert a CLA alapja az alsó-közepes (kompakt) A-Klasse, az A3 limóé meg a szintén kompakt A3. A 4 GC meg a középkategóriás 3-asra épül, tehát a CLA ligájába inkább a 2er GC tartozik, ha egyáltalán lesz ilyen. :)

kultúrpesszimista 2013.10.26. 18:42:13

@Gyurma73: a Porsche 911 egy csodás ikon, ez tény. A Mercedes-nek egyedül a legelső generációs CLS-e tetszik (de az nagyon), a többi, általad felsorolt autó abszolút felejthető és nem is túl szépek szerintem (legalábbis úgy biztosan nem, mint amennyire divaton, trenden, korszakokon átívelően szép tud lenni egy Lancia, Alfa vagy egy Jaguar). Az új Scirocco egy génkezelt vicc, egyáltalán nem szép (a VW Scirocco I és II viszont nagyon tetszik). Opel, Audi?! Brrr, ugorgyunk.

Scaleo 2013.10.26. 18:44:16

@Gyurma73: Majdnem tökéletes lista, hozzávenném még az A5-öt, az A6-ot és az új A8-at is. :) Meg az új Astrát, különösen a GTC-t. Meg a BMW 6 Gran Coupét.

127_sud 2013.10.26. 18:47:40

@vau: Miért nem lehet rendesen kinyitni a kesztyűtartót? Ezt gondolom olyan ember találta ki aki még soha nem ült ilyen autóban jobb elöl :) Bizony ez nem igaz.

butschq 2013.10.26. 18:48:46

@Scaleo: Jogos, a 4-es egy kategóriával feljebb van :)

De tény ami tény, engem ezek a 4 ajtós coupék nagyon megfogtak, mindegyiket lehet szeretni :)

vau · http://www.holdkomp.hu 2013.10.26. 18:49:52

@kultúrpesszimista: Várjál, akkor a bmw Z széria az most unalmas vagy jó? Mert ugye japán meg dán illetve magyar tervezői voltak, gondolkodom, hogy hova fér be?

A Zagato tervezte bömös is gondolom az, ami kivétel, mert azt olasz tervezte, az akkor biztos izgalmas.

És akkor Ssangyong Korando, meg a Suzuki SX4 az izgalmas, mert az Giugaro.

Scaleo 2013.10.26. 18:53:26

@butschq: Engem is, valami eszméletlen jó formákat rajzoltak nekik. És ami külön öröm, hogy a CLA és az A3 limo is itt készül nálunk. :)

DjFlash 2013.10.26. 19:05:07

Ugyan ez a 166 3.0 V6 -osom van, de még anno mikor besült motorral állt 4 hónapot az udvaron, akkor is jobban oda voltam érte mint bármelyik más kocsiért. A külseje sem csúnya, de a beltér...nem tudom van e szebb, kényelmesebb (Super - MOMO bőr). 50 - 90 el jártam vele, de egyszer hagytam magam kiprovokálni és ... nem tudom leírni, félelmetes.
Az abszolút tökély egy 166 -os lenne a 159 -es elejével!

Grat a cikkhez.
P.S.: Minden normális pillanatomban bánom, hogy megvettem, de... :-)

vau · http://www.holdkomp.hu 2013.10.26. 19:08:08

@vau: @127_sud:

"A másik, meghatóan olaszos figyelmesség az összeszerelési (minőségellenőrzési ?) slendriánság. Tesztautónk kesztyűtartója tökéletesen nyílt, ha nyitva volt az ajtó. Csukott ajtónál viszont megszorult, és csak ráncigálással volt nyitható. Ha nem szerelték volna be fél milliméternyit csálé szögben, semmi gond. Még jobb, hogy valaki elfelejtett meghúzni egy csavart a belső visszapillantó tükörben, így állításkor szépen a kezemben maradt az egész. Jó, vissza tudtam rakni, és ha nagyon keresem, nyilván azt is megtalálom, hol kell meghúzni a csavart, de ez akkor is Giovanni dolga lenne, valahol Lombardiában."

Winkli, totalcar.hu/tesztek/alfa156jts/2/

kultúrpesszimista 2013.10.26. 19:13:01

@vau: A Z széria alapvetően inkább izgalmas, egzotikus, mint szép. Több ilyen példát lehetne sorolni, egészen az extrém szupersportautókig (pl. Pagani Zonda). A Zagato autói sem tetszenek, sőt, a Zagato-féle Alfa Romeo SZ sem szép autó. Szép az, ami kortalan, aminek stílusa kiállja az idő próbáját. Ebben az értelem nem szép sok autó, ami amúgy különleges és/vagy egyedi.

Hurri Kán 2013.10.26. 19:13:11

@vau:
A kettes Golf formáját is tudtommal Giugaro tervezte.

kultúrpesszimista 2013.10.26. 19:14:30

@vau: azért egy BMW Z3-ast elfogadnék, akár szép, akár nem. ;-)

vau · http://www.holdkomp.hu 2013.10.26. 19:20:39

@Hurri Kán: sciroccot, jettat, passatot is. :)

Hurri Kán 2013.10.26. 19:21:47

@vau:
Rosszul tudtam, nem a kettes, az egyes Golfot :)

Zolikám 2013.10.26. 19:55:40

Gratula Pista, így első blikkre szép autó!
Egy összehasonlító tesztet szívesen megnéznék Karotta 159-esével. Előd-utód. :) Egyébként az 56-os SW-nél egy szebb kombi van az pedig az 59-es. És bármilyen hihetetlen az 59-es már egész kiforrott autó, a szervóhibát leszámítva, csak az euro 4 miatti hülyeségek szoktak hibát produkálni. EGR, DPF szűrő, szívósor. A világ leghülyébb autós találmányai ezek, saját koromjába fullasztani az autót... De hát ez van.

Roll1983 2013.10.26. 19:56:10

@omm:
Jól választottál! Nekem is van a garázsban egy 156 SW, igaz faceliftes és JTD. Semmi gond a megbízhatóságával, Selenia-t ne spórold tőle.

127_sud 2013.10.26. 19:56:31

@vau: Akkor nekem mákom van mert az enyém simán nyitható. Szerencsés ember vagyok! Viccet félretéve, tök ciki ha ilyen slendriánul szerelnek össze egy autót és még cikibb ha a minőség ellenőrzésen ez nem akad fenn, de számomra ez azért egy kis hiba. Bármelyik autógyártó is követte volna el. Egy konstrukciós hiba vagy hiányosság nekem nagyobb gond. Persze nem vagyunk egyformák és ez nem is baj...

vau · http://www.holdkomp.hu 2013.10.26. 19:57:44

@Rocko-: Jó, de az szar, mer lelketlen koreai. Vagy német. Mer ugye egy amerikai gyár. A koreaiak most is milyen szánalmasak. Van ez a Peter Schreyer muki. Tiszta ciki bármi amit művel.

kenguru99 2013.10.26. 20:02:05

@ommm: Létezik a matricarendszám, de csak teljes méretben. Így sem csúnya (a kép illusztráció):
a5.hu/kepek/0608auto//alfa159sw_5902.jpg

Dömijani 2013.10.26. 20:04:23

Hűha! Asszem darázsfészekbe nyúlok, de nem érdekes... Nem tudom hova tenni azt a folyamatos agymosásszerű zsolozsmázást, hogy az igazán szép autó az olasz és szeretni is csak a szép olasz autókat lehet - ellenben jó autó csak német lehet (még a megfelelő mérnök figurát is leírják hozzá - brr, hányinger!) . Nekem van egy elég szépnek mondható (szokták is mondani rá, nemre, korra való tekintet nélkül)olasz autóm, de nem ezért szeretem, hanem mert baromi jót lehet vele autózni. Pedig nem is erős (és ezt is kötelezően rendszeresen elmormolja róla, aki ismeri)! Mellesleg a kategóriájához képest még nagyon használható is, akár utazáshoz, bevásárláshoz vagy csak furikázni a városban, ráadásul sokat sem fogyaszt.

butschq 2013.10.26. 20:10:43

@Scaleo: A legutóbb, mikor a CLA-ban ültem, egy kicsit a mienknek éreztem a dolgot. "Mercedes, a mi autónk" :D

Nemrég jártam Győrben, akkor egy A3 cabriot láttam a TT-k közt rohangálni. :)

vau · http://www.holdkomp.hu 2013.10.26. 20:11:11

@Dömijani: Wow, egy Piaggio APE?! Írj róla tesztet! :)

Hurri Kán 2013.10.26. 20:12:24

@Rocko-: @vau:
A legendás szépségű, az olasz design legszebb napjait idéző Skoda Favoritot meg Bertone :D

Csabby 2013.10.26. 20:15:09

Nem vennék Alfát sosem, de formailag mindig is a toppon volt...tényleg szépek. Gratulálok hozzá!

Rocko- 2013.10.26. 20:19:52

@Hurri Kán: nekem a Daewoo Espero jobban tetszik.

kultúrpesszimista 2013.10.26. 20:24:27

@Csabby: hát igen, bezzeg egy igazi toJÓta!!!

ZYLO 2013.10.26. 20:25:40

Szép autó. De ettől még sohasem jutna eszembe ilyet venni.

vau · http://www.holdkomp.hu 2013.10.26. 20:31:23

@Rocko-: @Hurri Kán: Szerintem kevés olyan megkapóan szép olasz autó van, mint a dallamos nevű Lacetti.

kultúrpesszimista 2013.10.26. 20:33:31

@ZYLO: hápe'sze, minek, ha van korejai, meg német okosba?

Rocko- 2013.10.26. 20:34:24

@vau: azért ne menjünk el szó nélkül a Leganza mellett.

Hurri Kán 2013.10.26. 20:36:34

@vau:
Mi a bajod vele? A kombi formája különösen jól eltalált.

vau · http://www.holdkomp.hu 2013.10.26. 20:41:44

@Rocko-: könny szökik a szemembe, ha rá gondolok.

Ezekben még van lélek. Ezekben a kemény műszerfal sem olyan, hogy rá lehessen vágni, hogy "fos", hiszen ha nyisszog, az csak azért van, mert beszél hozzánk. Ha az első benyomásunk az, hogy egész beltér olyan, mint egy megfúrt, formátlan műanyag blob, közepén egy bazári fém lófasszal, az csak azért van, mert nem érezzük át a humanista ember művészetek iránti fogékonyságát, amit ezek az eszközök kifejeznek.

Az olasz designt leginkább a Harley Davidsonhoz tudnám hasonlítani. Csak az nem érti, aki soha nem használta még igazán. Lehet, hogy vannak problémák vele, nem tudsz eljutni oda, ahova akarsz...

... de a csillagok fényénél, amikor a jobb hátsó ív fény-árnyék vonalán átsuhanó kósza lidérc tükröződése csillan a szemedbe, amikor meglátod a holdvilágnál a lehelleted az éjszakában, ahogy az ajkaidat elhagyja, hogy "cuore sportivo", azt nem érezheti át senki, aki nem rohadt le még alfával.

1kutya 2013.10.26. 20:43:32

@Rocko-: @Hurri Kán: ne etessétek a trollt! :-DDD

Hurri Kán 2013.10.26. 20:47:46

@1kutya:
Mivel neked nem Fiat Ritmo volt a jeled az óvodában, ezt nem tudod átérezni, mi több, nem is értheted.

vau · http://www.holdkomp.hu 2013.10.26. 20:49:07

@Hurri Kán: Vagy az Uno. Abban még volt lélek.

Hurri Kán 2013.10.26. 20:51:26

@vau:
És anyag is. Az még nem ilyen eldobós, tervezetten avuló műanyagautó volt.

ommm 2013.10.26. 20:51:43

@Kand_Úr: Kisebb, annyival, amennyivel az autó. Ez leginkább a hátsó lábtéren érződik, széltében elfogadható ott is, magassága teljesen jó, mert mélyen ülsz, de legalább nem felhúzott térdekkel.
Az SW csomagtartójának térfogatát ablakvonalig adják meg (mint minden kombinál), ami csalóka, mert kisebb, mint a szedáné, de ha meg van pakolva, akkor tetőig, úgy meg azért nyilván fér bele ez-az, plusz ott a térválasztó háló, az megfogja a könnyebb cuccokat ha baj van.
Amúgy érzetre nagyon hasonló, bár nyilván nem vonul úgy az úton, mint egy nagy Alfa (ebben a 166 verhetetlen volt), de a csőműszerek, a jó üléspozíció, a kézre eső váltókar és a remek kormányzás kicsit élénkebb közeget adnak. Összességében jó, nem volt sosem teljesen ismeretlen előttem, azt kaptam, amire számítottam. Mindezzel együtt teljesen elégedett vagyok vele.

Mindenki másnak pedig köszönöm.

vau · http://www.holdkomp.hu 2013.10.26. 20:53:50

@Hurri Kán: Élethosszig kibírják egy olajcserével. Nekem hat Fiatom volt, mindegyik rozsdásodásig kiszolgált, soha semmi bajom nem volt velük, pedig beléjük ment legalább hatezer kilométer. Plusz még hatszáz tréleren.

Scaleo 2013.10.26. 20:54:49

@butschq: Igen, az A3 cabrio a legújabb termék, most kezdték gyártani. Állat formája van ennek is. Ez is kizárólag nálunk készül, akárcsak a TT meg az A3 limo. :)

rfc (törölt) 2013.10.26. 20:55:26

@Rocko-: Nem megy vele szembe:

"The Warranty does not cover faults or malfunctions
caused, wholly or partly, or aggravated by:
- modifications, repairs or disassembly of the vehicle not
carried out by a Alfa Romeo Service Network workshop"

Azaz akkor ervenytelen a gari, ha a hibat egy fuggetlen szervizben elvegzett javitas vagy modositas *okozza*. Szakszeru szervizeltetes eseten termeszetesen nem veszik el a gari, ha a fuggetlen szerviz gyarti eloirasok alapjan dolgozik. Ami sokkal inkabb szorakoztato, az ez:

"The Additional Warranty lapses in the following cases:
- if the vehicle is modified or used in any sporting events"

Scaleo 2013.10.26. 20:56:08

@vau: LOL. :DDD Ezen beszartam. :)

ommm 2013.10.26. 20:57:10

@vau: Hol? Melyik tesztben?

1kutya 2013.10.26. 20:57:44

@Hurri Kán: nem, az én jelem még maximum a 127-128 lehetett:)

Dömijani 2013.10.26. 21:00:19

De ez mind mellékes. Én eddig szinte minden autómat szerettem valamiért. Apám ezerkettese az első kocsi, amit már igazából "vezettem", az adottságaihoz képest sportosan. Nem volt kényelmetlen az ülése és a rugózása, túlzottan nehéz a kormányzása vagy fékje sem, bár most mindenütt ezt olvasom róla. Az úttartása? Még most is raliznak vele, nem? Miért ne szerettem volna? A Zaporozsecet meg a semmihez sem hasonlítható műszaki egyedisége, a szörnyű kezelhetősége és úttartása ellenére (pontosabban épp amiatt) valamiféle ősautós élményt nyújtó adottságai miatt. Hogy szép volt-e? Egyéniség. Mindenki vezetni akarta, aki a közelébe került! A Polo I az első nyugatiautós érzést adta és kezelhető, fürge, praktikus kis jószág volt, még hullára szétesve is. Amúgy tetszett formailag is (kora VW-ivel és Audijaival együtt). A D Kadett már jó is volt nem csak olyan érzést adott, mint a Polo. Sosem értettem, miét ájul el mindenki az I-es Golfon, hogy mennyivel jobb (túrót, olyanom is volt és semmivel sem találtam különbnek!). Bár talán szebb az Opelnál, de az én kétajtósom (nem három!) is szép, az ormótlan hűtőmaszk-fényszóró pofáját leszámítva. A 80-as évek 626-osa mindig is tetszett, az első és utolsó dízel, amit használtam. Messze nem volt olyan jó érzés vezetni, mint az előző kettőt, viszont tömve volt hasznos kis extrákkal, amit a kortárs európaiak azon az áron nem ismertek. A motorja elképesztően rugalmasan dolgozott: 5-ben alapjáratról lehetett vele gyorsítani, igaz elég öregurasan, de legalább nem tiltakozott. Mégis talán a dízelsége miatt nem szerettem. A Scorpio I azonnal lenyűgözött, amint beleültem: a pazar helykínálat utasoknak és csomagoknak, az egyszerű, de magától értetődő kezelőszervek, a méretéhez képest elképesztően kicsin tartható fogyasztása (6-12 liter között a cipőmtől függően). Batár, de barátságos. Az Ascona 1.8E meg ment, mint a golyó. A Nexiát mindig is szebbnek találtam az E-Kadettnél és figyelmesebben, finomabban adta ugyanazt vagy többet (leszámítva a lebutított motorját). Kinőttük. Az A Omega Caravannak meg helykínálatban nincs sok ellenfele, behemót benzinzabáló, de egyszerű, én is tudom javítani. Teszi a dolgát, hűséges bernáthegyi, miért ne szeretném, mert csúnya? Még csak nem is az!

Hurri Kán 2013.10.26. 21:00:46

@1kutya:
Egy 128-as coupét amúgy vállalnék hétvégi jáccósnak. De csak ha adnak hozzá két tartalék kasznit, hogy tavasszal is legyen mibe beleülni :D

ommm 2013.10.26. 21:01:55

@Yaesu: Ahhoz nem volt. Tudtommal.

ommm 2013.10.26. 21:05:22

@vau: Butaság, ki lehet. Legalábbis ennél a faceliftelt változatnál már igen.

Peter Csongradi 2013.10.26. 21:08:37

Nagyon szép ez a kocsi! Gratula!

Peter Csongradi 2013.10.26. 21:10:53

Német autó fan vagyok, de volt Alfám is.. egy gyönyörű 75TS.. hát megtudom érteni az Alfa buzikat!

Never 2013.10.26. 21:12:16

Nem akarom senkinek elvenni a kedvét az élettől, de szinte minden német autóban van olasz alkatrész és szinte minden olasz autóban van német tervezés. Az autóipar már csak ilyen, meg kell nézni, hogy a beszállítók hol mindenhol vannak. Attól egy autó magyar, hogy az SMR-nél csinálják a tükröt, vagy egy busz magyar, ha a Hübner-nél a csuklót meg a tömítést?

A különbség lassan már csak a gyártásszervezés és a minőségellenőrzés, amivel bizony nagyot lehet javítani vagy rontani (lásd Mercedes Vito első generáció, ami egy életre elvette sokak kedvét a Mercedestől).

Én eddig mindig jól megvoltam az autóimmal, volt német, svéd, másik német, még francia is (bár szerintem a 2CV6 egy külön kategória a négykerekűek között). Mindegyiknél volt probléma az élete alatt, eddig mindegyik autóm egyszer (csak egyszer, érdekes módon) utazott tréleren, de egyikre sem haragszom.

Ha valakinek az olasz a szíve választottja, az olyan, mint a párválasztás, hiszen mindenki amilyet szakít, olyat szagol. Én személy szerint nem igazán bízom az olasz minőségben, de a design kétségtelenül jobban megy nekik (Passat B6-omnál unalmasabb csak a régi Golf 3 és a Polo Classic voltak, de mindegyik haláli praktikus és nagyon jó társ a mindennapokban).

Egyik ismerősömnek van egy 159-ese, 300e km felett, és maximálisan elégedett vele. Egy másiknak egy 147-ese, amit gyűlöl.

Sokszínű a világ. Jó autózást, balesetmentes közkeledést az autóval!

Dömijani 2013.10.26. 21:12:35

@vau: Azt sajnos nem ismerem, de ha tudsz egyet, kipróbálom... :-)

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2013.10.26. 21:13:51

Én egyszer Alfa 155-öt szeretnék az életben.

Sokan randának tartják, nekem nagyon bejön.

Olyan faék... Bárcsak az lenne műszakilag is :)

bonitao 2013.10.26. 21:21:48

@Arisztogatya: köszönöm hogy megkérdezted :)

Peter Csongradi 2013.10.26. 21:22:35

Német autó fan vagyok, de volt egy gyönyörű 75 TS-em.. hát bizony megtudom érteni az Alfa buzikat!

Arisztogatya 2013.10.26. 21:25:17

@bonitao: De a valasz csak nem akar jonni, ejjj.

1kutya 2013.10.26. 21:26:22

@Hurri Kán: kibír az 1-2 telet, ha van garage! ;)

@Vajda Gábor (Gee Halen): egy rugóra járunk...

rfc (törölt) 2013.10.26. 21:37:01

@vau: Kene a szelepfedelre egy dotmatrix display, amin a "cuore sportivo" felirat ilyenkor atvalthatna "infarto cardiaco"-ra. Sokkal jobban hangzik, mint a lerohadas.

másik oldalon 2013.10.26. 21:42:48

@rfc: ...a sportszív is egy betegség
weborvos.hu/egeszsegmagazin/sportsziv_minden_ertelemben/141768/
Minden Alfa ebben szenved, mindenki tudja és még büszkék is rá :D

subtotal 2013.10.26. 21:47:35

@vau: :D Nap kommentje...még akkor is, ha a Ritmo mellett egy Golf I-II fasorban sincs dizájnban szerintem.

@ommm: akkor lett most egy púpos Alfád, ami nem kombi, csak annak néz ki, nem is hátsókerekes, nem is hathengeres, de sokkal jobb, mint a szintén kismotoros, elsőkerekes, de legalább méretes Audi? Gyakorlatilag egy szempont maradt, az Alfa, ami mellett kitartottál...

Érdekes ez az ízlés, nekem a 155 sokkal jobban bejön, mint a 156 (igaz szerintem a facelift kifejezetten jót tett a 156 orrának, de belseje nekem sehogy se bejövős), de a 159 köröket ver mindkettőre.
Majd mikor odakerülök, veszem szerintem továbbra is a BMW-t, ha lehet manuállal, mindenképpen 6 hengerrel, bár dízelben, kombiban...és a mostani A6 az első, ami tetszik, most először gondolok az Audira mint opcióra.

ommm 2013.10.26. 21:50:28

@subtotal: Azt azért tudni kell, hogy már amikor a 66-ost vettem, na már akkor is inkább kellett volna egy 156SW, Csik a megmondhatója, mennyire akartam egyet. Nem mai sztori ez, csak most ért véget.

subtotal 2013.10.26. 21:56:24

@subtotal: akarom mondani, Super széria.

@ommm: szólj, ha kell majd tényleg egy E36 318is coupé, mert ezen az áron tervezem meghirdetni egy hónapon belül ;)

Sok balesetmentest az SW-hez, egyébként tetőboxod van már? :)

vau · http://www.holdkomp.hu 2013.10.26. 21:57:29

@ommm: ezt mar a kocsmabol irom, mint disclaimert, nehogy rossz szajiz maradjon benned: mindenki vegyen.olyan autot, amilyet szeretne, nincs rossz dontes, csak az elet rovid :)

es remelem h a sztereotipiak sztereotipiak maradnak! :)

pisz! (azert ovatosan.tekerd a kormanyt, nehogy lejojjon :))

Scaleo 2013.10.26. 21:57:43

@subtotal: Talán mert szédületesen jól néz ki. Az A6 nekem a kukac verzió óta nagyon tetszik: a forma egyszerre visszafogottan elegáns és rendkívül korszerű, valamint illeszkedik a márkaarculatba is. :)

Mérges 1234 2013.10.26. 22:05:32

@vau:

"azt nem érezheti át senki, aki nem rohadt le még alfával."

ledo76 2013.10.26. 22:06:27

@vau: Nekem nem volt ilyen problémám. Az illesztések, kidolgozások, árgus szemmel nézve nem tökéletesek, vannak percegések, ami az Alfa-nál az ár miatt kifogásolható, de ez a működésére nincs kihatással és az anyagválasztás a kor szintjén elsőosztályú. Az egyetlen dolog ami miatt (nekem) nem tökéletes, hogy bírhatná jobban a magyar utakat, ezt leszámítva semmi komoly bajom nincs vele, mondjuk nekem JTDm motoros volt, de előtte volt 146-os 1.6 TS is, ott a vezérlésmódosítót kellett kicserélni, ami ennek a motorcsaládnak a betegsége, de tervezhető, egyszeri és nem horror költség volt. Cserébe annak semmi más hibája soha nem volt 4.5 év alatt.

Mérges 1234 2013.10.26. 22:07:40

@Mérges 1234:

Nőt egy kicsit a család, kellene egy kombi vagy egy szép egyterű, soroljátok már fel mk vannak, milyen szép kombi, vagy netán egyterű, de abból ritka a szép.

Alfa 156 szép, de megbizhatóbb kelle.
Volvo V40 is szép, de volvom van, és tudom, hogy kalap szar.

Szóval szép kombi autókra várok javaslatot.

subtotal 2013.10.26. 22:09:14

@Scaleo: kukac? amelyik az E39-el futott együtt? Háááát, abból a limó hátsó része, nos, vetekszik az akkori Scorpio elejével...a kombi, az harmónikus - szerintem.

subtotal 2013.10.26. 22:10:39

@Mérges 1234: árszinvonal, méret mindegy?

Hurri Kán 2013.10.26. 22:14:14

@Mérges 1234:
Van szép kombi meg van praktikus kombi. Az Insignia pl. szép meg dizájnos, csak éppen kisebb a csomagtartója, mint a kombi E-Kadettnek volt. Octavia lehet, nem olyan dizájnos meg szép, viszont lehet bele pakolni.
Egy kategóriával feljebb meg ott a Passat, Mondeo (esetleg S-Max), vagy Superb, ha tényleg a hely számít.

1kutya 2013.10.26. 22:15:16

@subtotal: ez se rossz!

ps: küldök privit!!!

Mérges 1234 2013.10.26. 22:15:46

@subtotal:

1-1.5 milla, méret ilyesmi legyen, mint a 156-vagy V40, sokda octavia (de az rusnya).

Hurri Kán 2013.10.26. 22:15:47

@Hurri Kán:
Vagy a C-Vectra, hely abban is van bőven.

Scaleo 2013.10.26. 22:15:54

@subtotal: Nem állítottam, hogy egy független szakértőkből álló zsűri szépségkirálynőnek választotta volna, de én nem találom visszataszítónak: betterparts.org/images/audi-a6-1.9-tdi-01.jpg

A kombi valóban harmonikusabb, és ott a lámpa is jobban mutat, ez kétségtelen.

ledo76 2013.10.26. 22:15:56

@Zolikám: Egyetértek a 159-es nagyon megbízható. Az általad írt bajok, sajnos az összes modern dízelt sújtják.

1kutya 2013.10.26. 22:21:42

@subtotal: küldtem mélt (bár most látom, hogy kupé, tehát tekintsd tárgytalannak a zárójelest :)

ledo76 2013.10.26. 22:22:14

@Mérges 1234: 159. Szép és megbízható. A japán vonal ami még megbízhatóbb, nem rossz a Mazda6-os (főleg benzinesben), de az Accord még jobb (az dízelben is), és jól is néznek ki. Ja közben látom, hogy olcsóbb kategóriát nézel, akkor sajna Octaviát mondok én is, de nem kell félni a 156-tól, csak jól meg kell nézni mit veszel.

Mérges 1234 2013.10.26. 22:24:11

@Arisztogatya:

Mazda 6 szerintem kicsit nagyobb ls nekem nem kell Japán soha többé.

subtotal 2013.10.26. 22:31:20

@Mérges 1234: Megkímélt Nubira kombi? :D

Viccet félretéve: az Octavia RS kivitelben nem olyan rossz választás ám akár az első generációból. Emellett lehetne még gondolkodni faceliftes E39-ben, bár az nagyobb, Saab 9-5 vagy 9-3, Mazda 6, vagy ott van Becsületesnepper, akinek biztos több minden eszébe jutna...

subtotal 2013.10.26. 22:33:44

@1kutya: debreceni vagy, jól emlékszem? Akkor gyere el, nézd meg :)
De küldök képeket nemsoká...

Mérges 1234 2013.10.26. 22:35:08

@subtotal:

Lényeg a ényeg, hogy összesen 3 szép kombi van, 156-os alfa, Volvo v50, v40. Ikketve a 6-os mazda, meg talán valamelyik 3-as bmw kombi nem olyan csúnya még.

Azt reméltem valakinek van még valami ötelete.

1kutya 2013.10.26. 22:35:56

@subtotal: az! megnézem, ha küldesz telszámot meg képeket:)

csongiaparaszt 2013.10.26. 22:39:41

@kultúrpesszimista: én pedig azt tartom, hogy az alfa szebb, és ebben ki is merült minden előnye.

kultúrpesszimista 2013.10.26. 22:44:17

@csongiaparaszt: még szerencse, hogy ez nem szubjektív értékítélet kérdése, hanem a tényeké... Az Alfa - az említett két adottságon kívül - minden másban jobb, mint a Volvo s40/v40.

subtotal 2013.10.26. 23:04:45

@1kutya: ment :)

@Mérges 1234: bocs, de ha V50, akkor lehet, hogy a Megane kombi is tetszene? Csak egy ötlet a külsejére vonatkoztatva...
Más világ, de esetleg az első A4 faceliftben?

Gyurma73 · https://plus.google.com 2013.10.26. 23:04:50

@Mérges 1234: e60 kombi az szép.
C merci kombi sem csúnya szerintem.

csiky944 2013.10.26. 23:05:11

@butschq: tényleg? :)
én már mást is láttam ott,mondjuk még egy órával ezelőtt is :)

kultúrpesszimista 2013.10.26. 23:05:53

@Mérges 1234: Jaguar X Type, Jaguar XF Sportbrake, Mercedes CLS Shooting Brake,

majdholnap 2013.10.26. 23:23:51

Hát ide kurvasok nagyon képzett, segítőkész és elfogulatlan jóember írogat, gondoltam, megkérdem.

Év elején még úgy volt, hogy vidékre költözöm, ha összejött volna, heti két-háromszor kellett volna melóba feljárnom Pestre, odavissza kábé 150 km, nagyrészt autópálya. Sokat gondolkodtam akkor egy négykerékhajtású dízel 159-en, Olaszországban olyan tizenpárezer euró átlagáron árulták a 4-5 éves példányokat, de nagyon nagy volt a szórás árban, látszólag hasonló állapot és futott km esetén is. Hogy a túróba kell ilyenkor eldönteni, mi a reális ár? Nézzen az ember átlagárban átlagosat, mert tuti, hogy az olcsóbban kínálttal valami gáz van?

Most ugyan nem nagyon tudnám kihasználni, de még mindig gondolkodom rajta, hátha valahogy meg tudom magamnak (meg főleg az asszonynak) ideologizálni, hogy érdemes volna venni egyet...

csiky944 2013.10.26. 23:30:12

@Scaleo: a3 limót elvileg már a kínaiak is gyártják saját piacra,a limo jövőre elvileg indul mehikóban, 2 év múlva meg a braziloknál állítólag
az a3 teljes egészében itt készül,a jelenlegi tt-t inkább csak összeszerelik itt
viszont az új tt ami jövőre jön,az már itt fog készülni teljes egészében,aszondják

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2013.10.26. 23:38:46

Ennyiért még én is megvettem volna.. 615e forint, vicc ár. Már csak annak a fényében is, hogy HaHu-n a legolcsóbb 2003-s is 1millió körül van, 6-700e között 2000 körüli, ~200e futású 1.6-k vannak.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2013.10.27. 00:17:15

@ommm: Még nem ért véget. Söt, most kezdödik.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2013.10.27. 00:18:52

@ommm: Nem ért véget. Söt, még csak most kezdödik :)

Scaleo 2013.10.27. 00:25:22

@csiky944: Már úgy érted, az A3 cabrio készül itt teljes egészében, ugye? :) Mert a sima A3-ast nem itt gyártják. Speciel azt most nem tudom, hogy a kínaiak elkezdték-e már a termelést, de nincs kizárva.

A jelenlegi TT az utolsó kocsi, ami manufakturálisan készül Győrben. Ha befejeződik a gyártása, a jelenlegi TT-szerelde területét megkapja a motorszerelde (ami ott van egyébként mellette), az új TT-ket pedig az új járműgyárban fogják készíteni.

Scaleo 2013.10.27. 00:35:59

@Rocko-: Mindkettő bejövős. :)

megszaLott · http://img23.imageshack.us/img23/6862/25ih.jpg 2013.10.27. 02:18:48

Gratulálok, szép autó, de ami elől hajt az asszonynak való. Pedig egy kicsit irígykedek is, de nem az autóra, hanem az állapotára. Sok alulkormányzásmentes kilométert kívánok :D

megszaLott · http://img23.imageshack.us/img23/6862/25ih.jpg 2013.10.27. 02:26:35

Az első tulnyúlással pedig az esztétika hová lett?

McZozo 2013.10.27. 02:44:46

nekem altalaba tetszenek az alfak de mondjuk pont ettol a modelltol azert en nem ajulok el.Nekem az Alfa meg mindig egy Spider legalabb. De sose mernek bevallalni egy ilyet. bar megertem a szerelmet nekem 6 evig volt egy Xedos 6 os mazdam azt szinte sirva adtam el. De pl nekem az volt a szep :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.10.27. 03:22:03

@Mérges 1234: Nohát, említs már lécci pár dolgot, hogy miért kalap szar a Volvo?Nekünk is az van és csak megy, csak megy, csak megy a rohadék... :D Hú, most jut eszembe, télleg kellett már fékbetétet meg tárcsákat is cserélni.Ja meg volt egy stabpálca. Ja, meg vezérműszíj és bandája is játszott, igaz. Mindezt 60 ezer kilométer alatt.Affrancba is, milyen pocsék autó... :-)
Télleg érdekelne...

Slippery Slick a menetlabilizátor 2013.10.27. 05:59:33

Valaki nyilazza, vagy karikázza már be a kápen, hogy ez a forma hol, vagy mitol érzéki, mert én csak nézem-nézem, de nekem nem áll fel!

ommm 2013.10.27. 06:34:38

@malenykij polgar: képzeld, aztán vannak olyanok, akiknek a Mercedesre áll fel. ki érti ezt?

ommm 2013.10.27. 06:36:43

@megszaLott: gondolkodtam is ezen,kicsi bánt is,hogy a két gyerekkel hátul,közúton majd nem lehet keresztbe rakni a Praktiker előtt. gondolhatod,mennyire volt ez szempont.

ommm 2013.10.27. 06:37:54

@megszaLott: nézz meg egyet élőben is. vagy próbálj ki. lehetőleg olyat,ami nincs szétesve.

csongiaparaszt 2013.10.27. 06:56:19

@kultúrpesszimista: egyetértek, a tények makacs dolgok: bestcars.uol.com.br/comp/sw-7.htm
Ettől persze még mindig az Alfa szebb.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.10.27. 06:57:47

le vagyok dobbenve azt hittem egy ilyen kocsi 2millio.

ennyiert meg aztan kihagyhatatlan. Pista nem volt nyulbela, eladta az unalmast es vett egy OLASZT :) cuore sportivo.

dennisthemenace 2013.10.27. 07:09:16

@ommm: A Karesz meg a Csík.. Ok ketten.:))))

dennisthemenace 2013.10.27. 07:16:11

@Ikukám: Lehet, volt ott rokon, ismeros, estleg kedvezmény..

Wick 2013.10.27. 07:26:41

@ommm: Hálás lennék érte. Komolyan. Mindig szívesen tanul újat és hasznosat az ember. :)

csiky944 2013.10.27. 07:47:21

@Scaleo: Persze,hogy úgy,csak épp nem azt írtam :)
Az lesz szép,mikor az új gyárban fog egyszerre 4 típus készülni egyazon szalagon.

ledo76 2013.10.27. 08:42:45

@csongiaparaszt: A 200 lovas turbós V40-eshez nem a 2 literes szívót kell hasonlítani, hanem a 2.5-ös szívót. Csak a korrektség kedvéért mondom ezt, nem mennék bele abba, hogy melyik a jobb.

DeezL 2013.10.27. 08:53:46

@Hurri Kán: GOlf I-esét! de a kocka Audi 80asét is!@Ikukám: E46 volt azt kihagytam a felsorolásból a legújabb technikás BMW-m 2007ben... szerelő haverom dolgozott a BMWnél mondta a típus hibákat,amit a Becsületes nepper is leírta BMW dieselekről... az M6ot is olvastam!valamit közlekedési felügyeletet vezető ismerősöm vett egy 5éves E90est főtengely törés.. dirr... és BMW-s haver mondta igen ilyenek vannak a BMW-knél,és nincs rá garancia! régen ilyen nem volt az E30asokkal stb! és összehasonlításként a JTD-nél nem kell 160ezernél szívósort cserélni stb!@Vajda Gábor (Gee Halen): pedig amikor megjelent 92ben a legszebb volt a piacon!szerelni annyira nem volt élvezet,de tudni kell a etchnikáját,viszont évekkel később is fiatalabbnak néztél.. én 2002ben hoztam egy 95öst Németországból eladni ,azt hitték jó páran hogy új I-s rendszáma volt tudod:)@kultúrpesszimista: vannak szép Jaguarok pl. de szerelőként találkoztam jó pár angol hulladékkal,mint pl. a Rover.. hulladék autó ne csodáld hogy csődbe ment..de a Jaguar is hajmeresztő tud lenni!és egy olasz autó minden téren jobb hidd el!egyébként a héten megyek olaszba egy X-typeért.... jó áron van

DeezL 2013.10.27. 08:58:07

@visszakettopadlogaz: 2 milláért 159est kapsz! 2006osat kb! most adok el egyet majd a napokban!

Rocko- 2013.10.27. 09:06:22

@Scaleo: csak éppen veszettül hasonlítanak egymásra, ami nem feltétlenül jó.

DeezL 2013.10.27. 09:08:07

@Kand_Úr: nem tudom ennél hogy van,de ismerősöm 2005ös A6 2.0 PD TDI-jében ami automata abban is van kettőstömegű! a váltó? ne nevettess,nagyon pontos nagyon jól teszi a dolgát, ezek a 6-os váltók Opel származékok.. spec. GM váltóolaj kell bele 3 liter... sokkal pontosabbak mint a régi alfákon az olasz váltó...de a poén az hogyha összehasonlítasz egy 155öst egy Temprával a Temprának jobb a váltója:) de nem kell a kettőstömegűtől félni,Vácon van egy csapat aki felújítja 75ezerért,kapsz hozzá kuplungot és 2 év garanciát!a fiamét úgy vettem kint olaszban hogy kettőstömegűs volt stb.. feltettem ezt a felújítottat ment vele több mint 40ezret úgy adtuk el azt az alfát!kis hibával lehet olaszban jó autókat találni normális km-el!ja és nincs eldőlve az alja a rozsdától sem a kasztni!mondom 500euroért van gyönyörű állapotú 166os igaz,400ezer km-t futott de donornak jó lesz ahhoz ami van!a 400ezer km-t futott motort meg kidobom max,jobbat nem tudok:)

kultúrpesszimista 2013.10.27. 09:53:51

@megszaLott: el kéne már végre szakadni ettől az ostoba, elöl hajtós balfasz szélhámos dumától.

M.Árpika 2013.10.27. 10:30:26

@DeezL: Igen A vm system volt benne

DeezL 2013.10.27. 10:40:24

@M.Árpika: nekem is olyan volt a 164esem:)

balogh_gabor 2013.10.27. 10:56:05

@JohnyG: nem akarlak meggyőzni, ha nem áll fel, nem áll fel..

Én szeretem, hogy a 156 kerékíve körbe nincs úgy lecsapva, mintha nem fért volna ve a présgépbe.
Lásd: www.italiaspeed.com/2004/cars/alfa_romeo/11/ti_australia/alfa_156ti_2.jpg
Másnál: www.carmiko.com/2012-opel-astra-gtc-sporty-reviees-specs-release-date-price-pic/2012-opel-astra-gtc-wheel-image

A 156 tükre is zseniális. Meg a kilincs, amit az ötvenes évekből reinkarnáltak.

Cymantrene 2013.10.27. 11:19:23

@Hurri Kán: Á, azt egy péntek délután összedobták. A BX-tervet hosszában összenyomták 10 %-val, aztán még a kerekekből kiszedték a tojást, azért lett 13 hüvelykes 14 helyett :-)

butschq 2013.10.27. 11:36:58

@csiky944: Nincs mit tenni. Akinek jól megy, annak jól megy :D

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2013.10.27. 11:41:00

@ommm: Mi van, bántottak?
El kellene már felejteni a mercédeszesdit, alfásdit, mert a világ nem így kattog.

DeezL 2013.10.27. 12:09:07

@malenykij polgar: miért akkor mit vegyünk Hyundai Ponyt vagy mi a faszomat értesz ez alatt?

ommm 2013.10.27. 12:46:24

@malenykij polgar: El kéne hát, nem az én nickem mellett virít az mybk hahó. És főleg: az előítélet csúnya dolog, Péter, másodkézből felszívott marhaságokkal alátámasztva még inkább.

karolyk22 2013.10.27. 13:11:52

szép autó, jó választás, de ezt már nem kell kapartatni, nem kell széthajtani, vigyázni kell rá és jó lehet sokáig, remélem már te is kinőttél ebből, mert a kereskedők sem szeretek, ah megveszed az autót, széthajtod, aztán viszed vissza másnap, hogy elromlott a váltója.

Visionstar 2013.10.27. 13:44:05

@DeezL: e34 benzin! na abban a motorban nem fog kettétörni semmi sem.

DeezL 2013.10.27. 13:49:30

@Visionstar: volt egy 25i Vanos az jó volt

Slippery Slick a menetlabilizátor 2013.10.27. 14:04:06

@bege: Igen, lehet benne valami. Látszik, hogy torodni akartak a részletekkel, hogy valamit pluszt nagyon bele akartak vinni, pl. a tukor is tényleg dizájnos. Nem csak letudni akarták a formatervet. Én is fínomnak és homogénnek látom és dizájnját, csak éppen nem szépnek, vagy megragadónak.
Azért is vagyok ilyen kiváncsi, hogy mitol lehet így ráizgulni egy alfára, mert egy jóbarátomnak is bogárszemu 166-osa van, de nem azért mert nem tudna mondjuk holnap venni egy új E Mercit, hanem mert meg van gyozodve róla, hogy ez az autógyártás non plus ultrája. Én meg beulok mellé és annyit látok, hogy a voros momo bor ulések nagyon kellenének, a tobbi meg simán felejtos.

DeezL 2013.10.27. 14:13:12

@JohnyG: van egy olyan hogy alfa feeling,ugyanúgy mint a kettes Golfnak is volt egy érzete,akár a mercinek ,vagy a bmw-nek is...más és más!

DeezL 2013.10.27. 14:17:39

@JohnyG: de úgyis mondhatom ez a forma 97ben jelent meg!97ben hasonlítsd a Vento, sima paraszt A4hez...(abból is a 98utáni facelift ami szép)akkori toledo ,kocka E36(amit igazából imádtam) stb-hez ..ebben az autóban jelent meg a személyautókba először beépített CR technika,ezután jött csak 98ban a Merci a CDI-vel,amiben segített a Fiat és a Bosch úgy szintén aztán a PSA a HDI és így tovább... Walter de Sylva tervezte aki később a VW,SEAT,AUDI-nak szebb modelljeit tervezte pl új Scirocco stb...

xfile 2013.10.27. 14:31:14

Hi!

Magam részéről,ha olasz és benzines,akkor vmelyik lancia jöhetne szóba,nem mintha az alfat nem szeretném.Amúgy volt egy regata turbo d-m,már a külső kilincses,jó volt,célszerű volt,kényelmes volt,ja és nagyon olasz volt.
Egy kalappal az alfahoz!!!

Slippery Slick a menetlabilizátor 2013.10.27. 14:52:22

@DeezL: Na, kérném szépen! Ezt lenne jó megfogalmazni, hogy mi az az Alfa feeling. Mi tudja beindítani az Alfások fejében a kodgépet úgy, hogy nem veszik észre, hogy szétmállott a rádió gombja, a kozépkonzol olyan, mintha egy dekopírfurésszel szabták volna ki, a váltó rúdja meg olyan hosszú, hogy rendesen susog ha kettesbe húzod.

DeezL 2013.10.27. 15:11:51

@JohnyG: nem mindegyik olyan... az hogy jól mentek a kategóriájukban mindig,és mellé nem evett sokat... most ne a Boxer motorokkal jöjjünk... de pl. amikor hoztuk haza Svájcból 1990ben az E21es BMW-met 320as volt az 1.5ös Boxer alfa elől nem tudtam elmenni a pályán... kényelmesek,és a régebbi modellek egy némethez képest sokkal jobban fel voltak szerelve... szerelni némely motort szopás,de a BMW motoroknál is volt szopás.. meg tök mindegy bármelyik nagyobb méretű motorról elmondható ez! nekem volt több alfám lesz is... BMW-k is voltak,VW-k,AUdik,Mercik is... minden szarom volt már ... sok km-t megyek autókkal,illetve most már megyünk ,,gyerkőc is vezet már lassan 5 éve.. lánykám is másfél éve vezet... semmivel nem voltak szarabbak az alfáim mint a Vw-jeim pl.

Pizso 2013.10.27. 15:51:11

Azért az gáz, hogy ez a középkonzol várja az embert is 2013-ban. Ami egyébként szerintem csunya teknós, de ez ugye izlések és pofonok kategória. Nekem az SW formája sem tetszik, bár az biztos, hogy ebben a kategóriában ebben az időben ez a forma teljesen korrekt. A mai kombi Merciknél mindenesetre fényévekkel jobb. :) A hangja zseniális és érzéki a vezetése, de ezzel én a jó tulajdonságokat le is zártam. És mivel a mai paletta enyhén szólva is gyenge, nem biztos, hogy lesz valaha is Alfám. (Ne gyertek a 8C vagy 4C-vel amit még senki nem látott)

Slippery Slick a menetlabilizátor 2013.10.27. 16:29:48

@DeezL:
Charade Gtti - 20 voltam, egy mozdulatra dolt az uléstámla és futyult a turbó
Audi 80 - nagyszám volt a gombolyu
Golf II Gti - Igy még nem ment kocsim addig
Sentra - a tetején is táncoltunk
Cordoba - csinos volt ez az új dizájn
Vento vr6 - a hang, az ero, a BBS-ek, nem lehetett nem megvenni
Audi B4 - komoly pali lettem (azt hittem)
Niva - ha nem hullott volna szét, még ma is meglenne
Astra Gsi - Itt tudtam meg mi az a Koni
Bravo Novitec - Jujj de szép volt
B vectra - tok korrekt volt
HF Integrale - az agyamat is elhagytam
Vento 1.8 - hurrá, megint kijovok a benzinpénzbol
Escort XR3 - az a motor úgy vette a lapot
Fiesta 1.1 - veszett lett az XR3 motorral
Skoda 120l - a legcsajozósabb
P Fiat 126 - olcsóbb volt mint gokartozni
2107 - Itt elszabadulhatott az alkotói fantáziám
Swift 1.0 - szukségbol vettem, de nagyon megszerettem
Swift 1.6 16v - Ráéreztem a Suzukizásra :)
Mondeo Tddi - De jók ezek mai dízelek (ez nem ma volt)
155ST - Vágyaim netovábbja volt
WRX - na ha ez nem lenne, akkor tényleg unalmasabb lenne a világ
MR2 Roadster - a legélénkebb autóm, ever
Celica Vvti - ráéreztem a Toyotázásra
PT cruiser - mindig is akartam, kipipálva, jó volt
Boxster - száguldás, Porsche, szerelem :)
330CI - Na végre egy Lada rendesen megcsinálva
307 sw - imádtam a panoráma tetot

..és b@zdmeg, mindegyiket úgy vettem, hogy ez már marad.

V12 Power 2013.10.27. 17:47:38

Ommm, gratulálok, és sok boldogságos kilométert kívánok hozzá!

A bal első lámpáról készült képet nézve annyit szeretnék kérdezni, hogy annak úgy kell állnia? Nem értek az Alfához, nekem olyan fura, hogy alul előrébb van a lámpa, mint a lökös. Vagy csak képen tűnik így?

Visionstar 2013.10.27. 18:06:34

@DeezL: nekem is ilyen van, nem hiába említettem őt! Na ő az igazi kindertojás a mostani autók között. Sok autós nem sejti, hogy egy régi e34-es motorházteteje alatt mi rejtezik.

dennisthemenace 2013.10.27. 20:15:06

@bege: A tukor tartója viszont nem az. Valami otvozet és kiveri alul a feher dzsuva (lehet,az ablakmosó folyadék okozza), amit csak lecsiszolással, újra festéssel lehet orvosolni.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2013.10.27. 21:33:09

@ommm: Akkor legyen elsökézböl.
forum.alfa156.net/forum/forum_posts.asp?TID=12680

Sajnálom, akármilyen szép autó, de jónak nem tudom tartani.

DeezL 2013.10.27. 21:45:38

@JohnyG: :) én had ne soroljam fel az enyéimet rengeteg volt! ennél 3x több kb.@Visionstar: persze de ma már nem olyan nagy szám ám,de szerettem..

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2013.10.27. 22:14:28

@DeezL:
Azt, hogy nem kell bizonyos márkák tulajdonosaiba mindenféle dolgokat belemagyarázni.
Attól még, hogy én ócska Mercedest hajtok a szabadidömben (és Pistának bassza a csörét, hogy írogatunk is az ócska mercikröl), tudok rajongani más autóért is.
A 156-os Alfa esetében nálam ott kezdödik a rajongás, hogy egy eltalált és harmonikus forma. És ugyanitt véget is ér.

ommm 2013.10.27. 22:24:46

@malenykij polgar: Péter, engem aztán abszolút hidegen hagy, hogy kinek, mire áll fel, ugyanúgy kevésbé érdekel a linkelt fórumban a törésteszt, mert nem szándékozom összetörni az autót, ha pedig valaki meg akar találni, akkor mindegy, miben ülsz.
Viszont személyes tapasztalat nélkül minősíteni valamit szerintem nem korrekt.

Slippery Slick a menetlabilizátor 2013.10.27. 22:29:35

@DeezL: Most nem is az a lényeg, hogy mennyi az annyi hanem, hogy akárhányszor ráizgultam valamelyik autóra, akkor szentul meg voltam gyozodve, hogy ezt nekem találták ki. Pont mint Pistánk most. Valahogy, egy ido után persze mindig képes voltam kiforgatni a sajat meggyozodésemet úgy, hogy mehessen a régi és johessen az új. Szumma-szummárom, a kocsi pont olyan mint a sor; lehet kedvenc márkád, de a legjobb a sok.

Slippery Slick a menetlabilizátor 2013.10.27. 22:33:51

@DeezL: Most nem is az a lényeg, hogy mennyi az annyi hanem, hogy akárhányszor vettem egy új autót, akkor én is szentul megvoltam gyozodve, hogy ezt nekem találták ki. Pont mint Pistánk most. Aztán valahogy mégis mindig jott valami más. Szumma-szummárom a kocsi pont olyan mint a sor: lehet kedvenc márkád, de legjobb a sok.

Slippery Slick a menetlabilizátor 2013.10.27. 22:35:24

és igen, mindent kétszermondok kétszermondok :)

Oldm4n 2013.10.27. 22:40:45

Beszállnék a "jó kis kombit" kategóriába én is, mert van élet az alfán túl is. Szóval, szerintem az a baj alapból, hogy kis dodgemautókban gondolkodtok. Egy kombi legyen nagy. Lehessen pakolni. Férjen bele minimum négy fullsize hulla. Vagy több. Az én nyertesem az Oldsmobile Custom Cruiser lenne, szigorúan az 1977-1990-es második gen. (Ha teheted, hallgasd meg a 350-es dízelt, nagyon állat hangja van!) Na, az már egy normálisabb méret... :)

DeezL 2013.10.27. 22:47:54

@JohnyG: értelek,bár én nem nagyon voltam úgy hogy megmarad,azért volt sok mert addig adtam el amig volt rajta pénz... nem dédelgetem én.. 1-2 kivétel akadt csak...

rfc (törölt) 2013.10.27. 22:57:16

@ommm: "kevésbé érdekel a linkelt fórumban a törésteszt, mert nem szándékozom összetörni az autót"

Nem is tudtam, hogy ez igy mukodik, hogy mindenki eldontheti, szeretne-e karambolozni, vagy sem.

"ha pedig valaki meg akar találni, akkor mindegy, miben ülsz."

Egyaltalan nem mindegy, hogy egy olyan, tangoharmonikakent osszecsuklo utascellaju papirjaguarban ulsz, mint a 156-os, vagy egy normalis vedelmet nyujto autoban. Szerintem ennek te is tudataban vagy, es pont azert kabitod magad ilyen hulyesegekkel, hogy ne kelljen szembenezned azzal, hogy a ket gyereked eletet kockara teszed.
www.youtube.com/watch?v=Pkk3pmfa4vU
Meg mered nezni, vagy inkabb az elfojtasba menekulsz?

Slippery Slick a menetlabilizátor 2013.10.27. 23:07:33

@rfc: "Meg mered nezni, vagy inkabb az elfojtasba menekulsz?"

Koszonom, koszonom, koszonom!
Sírósra rohogtem magam.

Egyben azt is tudom, hogy ez komoly téma és ígérem, hogy fegyelmezem magam legkozelebb.

DeezL 2013.10.27. 23:11:58

@rfc: haverom nemrég törte össze a 147esét...ugyanúgy törik mint a videoban a 156os és elmondom neked,hogy semmi bajuk nem lett,pedig kinyílt a légzsák stb és nem voltak bekötve... hagyjátok már ezt a kurva törés tesztet... E30asommal összetörtek 2szer is ... becsapták előttem hirtelen a 124es mercit .fel sem tudtam rá készülni... egyszer meg faszán hátulról lenullázták az E30at.. és? itt vagyok ... Themám elé kijött egy mondeo... Themának meggörbült kicsit a géptetője,meg egy index burát kellett vennem a Mondeo TK lett.. igaz nem volt nagy sebességgel 65el mentem.. ő meg nem állt meg a stop táblánál nem figyelt kicsapta elém...meg volt még 1-2 ilyen szép eset.. nem voltam bekötve semelyiknél...

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2013.10.27. 23:12:43

@ommm:
Minösítettem? Nem.
Írtam egy szmájlis mondatot, te meg elkezdesz magyarázkodni, meg hogy így a nickem, meg úgy Mercedes, meg elöítéletek. Ennek semmi köze hozzá.

Még egyszer:
A 156-os szép autó? Nekem az. Állítólag jó motorokat is pakoltak beléjük.
Innentöl pedig:
- 9-10 literes fogyasztás (naná, ha bugi van a motorban)
- nagy fordulókör
- szük beltér, kis csomagtartó (tudom, a tied kombi)
- minimális tárólóhelyek
- rossz törésteszt, amit a fészlift során airbagek szórásával próbáltak kompenzálni

Persze, hogy nem elsökézböl ítélek, nem tartottam ilyet. Ültem benne és nem voltam elájulva töle. Messze nem olyan izgalmas (khm) belül, mint amilyen szép kívül. Márpedig szerintem többet ül benne a tulaj, mint nézegeti. (Most minösítettem!)

Nincs bennem súlyos autórasszizmus, van olyan Alfa, ami nagyon kéne nekem is, csak nem a mindennapokra és nem ez.

Attól te még örülhetsz neki és szolgáljon minél kevesebb hibával.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2013.10.27. 23:19:13

(Ja, és szerintem Freilassing nem Ausztriában van, úgyhogy inkább ex-német az autód.)

DeezL 2013.10.27. 23:20:36

@malenykij polgar: értelek!és milyen mercid van?

rfc (törölt) 2013.10.27. 23:54:54

@malenykij polgar: Ugyesen firkalsz, geza :)
Kuperol vannak fotok valahol?

ommm 2013.10.28. 00:28:30

@rfc: Hogyne! Sőt! Szándékosan teszem kockára a gyermekeim életét, miattam sírnak vért a bébifókák és talpától égetem a menórát naphosszat.
Barátom, nem irigylem a gondjaidat.
btw. ez nem egy EuroNCAP-törésteszt, de ha az is lenne: hol szúrjam tökön magam? És a többszázezer ember, akik ilyen autóval járnak?

@malenykij polgar: Bocs, a szmájlid lemaradt.

dextercapo 2013.10.28. 00:52:34

@rfc: igen , pontosan igy mukodik . ha rettegesz , akkor veszel magadnak tankot , vagy meg inkabb otthon maradsz . ha realisan latod a kerdest , akkor eldontod hogy meger-e neked tovabbi harom liter fogyasztast , parszazezer ft-ot , a teljes javitatatlansagot es a rosszabb mozgast , menetdinamikat hogy egy lottootos valoszinusegu esetben az auto megment-e .
hagyjuk mar a demagog elmebajt arrol hogy megoli a gyerekeit . valahogy egy csomoan felnottek ladakban , suziki swiftekben es egesz azsia tomegrobogozik - a gorogok nem hordanak sisakot . nem haltak ki . nyilvan vannak balesetek - de meg kell tudni huzni a vonalat hogy meddig hagyod hogy az kozlekedesi stilusodat meghatarozza . az a klasszikus aranytevesztes hogy "ha egy kis artatlan gyerek megmenekul , mar megerte" csak arra jo hogy ezen az alapon totalisan betiltsunk minden autot , kerekpart , robogot .
@ommm: dontest hozol . biztonsagosabb mint egy trabant ? veszelyesebb mint egy ural ? valahol meg kell huzni a vonalat . ezt a demagog elmebajt a gyerekgyilkossagrol mar hallhattuk szamtalan forumon . legzsak nelkuli autoval jarok - de nem ettol szorosodik a mellkasom . amikor ezen hisztizik valaki , mindig megkerdem tole hogy mennyivel rosszabb ez mint egy robogo , motor , sarkanyrepulo vagy ursiklo ?

dextercapo 2013.10.28. 01:07:13

@ommm: egyebkent van az ncap teszt es van a valosag .
amikor az utolso uj automat vettem (fiat scudo II) akkor a kocsi aljan talaltam egy lelogo gazolajhutot , ami eletveszelyes helyen volt .
amikor elkezdtem kerdezni hogy az ott mi , akkor elmondtak hogy a lelogo huto es a hutokopoltyu a gazolajat huti .
erre kerdeztem hogy nem lehetne valami vedettebb helyre tenni ?
mondjuk valami racs moge ... amit ilyesmi , huto vedelemre talaltak ki . lassuk csak , talan van egy ilyen autos szakkifejezes is : huto...racs ?
erre mondtak hogy azt nem lehet mert okos mernokok talaltak ki , en azt nem erthetem .
erre odahajoltam a fickohoz es megkertem hogy nezzen meg jol : ha tippelnie kene , akkor az elmult egymillio km-ben mit tippel : hanyszor mentem at padkan , kutyatetem felett , mely hoban , jegbordan - es hanyszor utkoztem frontalisan ?
erre jol sikerult valaszolnia igy megegyeztunk hogy akkor veszem at az autot ha atalakitjak az elvarasaimnak megfeleloen - maskepp arulhatjak tovabb . atalakitottak .
a mai autokban parkolom a motorteret , a gyalogos gyurodozonajat , a fulket es a csomagtartot . ha akarnek venni egy suzuki wagonert vagy neadj isten egy subaru liberot , akkor mar lassan fegyverviselesi engedely kell hozza . ez a jo irany ?
tudom hogy szerintetek sem :
totalcar.hu/magazin/velemeny/encap/

Shadowbull 2013.10.28. 06:55:06

@dextercapo: "hagyjuk mar a demagog elmebajt arrol hogy megoli a gyerekeit . valahogy egy csomoan felnottek ladakban , suziki swiftekben es egesz azsia tomegrobogozik - a gorogok nem hordanak sisakot . nem haltak ki ."

hehe :) egyik mondatoddal utod a masikat, nem tunik fel? A "mi is felnottunk ladakban oszt megis itt vagyunk" dumanal nincs nagyobb demagog hulyeseg.

Rocko- 2013.10.28. 07:26:15

@rfc: zárójelben, pártatlanul, hogy a linkelt video alapján a két gyereknek nem sok baja lenne.
az első két ülésben lévőnek annál inkább.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2013.10.28. 07:28:54

@rfc: Én nem tudok így rajzolni, ezeket Hammer kollega követte el.
car-pencil-etc.blogspot.co.at/
Vannak fotók is, ja.

dextercapo 2013.10.28. 07:46:42

@Shadowbull: nem . nemi aranyerzekkel kene szemlelni a dolgot .
azok akik egy kosza video alapjan gyerekgyilkosnak titulalnak valakit demagogok . ha ez ennyit szamitana , akkor a gyerekulest azonnal be kene tiltani az osszes kerekparrol .

rfc (törölt) 2013.10.28. 13:20:00

@Rocko-: Ilyen ergya karosszerianal mi tortenik szerinted, ha hatulrol erkezik a figyelmetlen polgartars?

dennisthemenace 2013.10.29. 16:25:21

@malenykij polgar: Ezen az alapon bármilyen autót le lehet fikázni.

kultúrpesszimista 2013.10.31. 22:56:18

@malenykij polgar: egy ócska fontoskodó szélhámos vagy. Miért nem mész kapálni?! Ahhoz talán értesz.

johannes7 2013.11.08. 08:26:47

Nekem 1997 körül volt egy 1987-es Lancia Prismám,2.0 benzines,4x4,diffizár,digit klíma.
Ment mind az ökör de én ilyen összetákolt sza...al még nem találkoztam.
Igaz Ferjáncz Attila leírta, hogy szerelni kell de hogy mindíg...?..erre nem gondoltam.
Mindíg is tetszettek az olasz autók de én soha többet nem mertem venni,persze ez régen volt,sokat változott az autógyártás,mégis inkább az unalmas japán 500 ezerig hozzá sem kell nyúlni autókat választom ;-).

vmaast 2014.03.07. 20:19:49

Azért eldobni egy olyan mondatot hogy a Golf izgalmasabb forma a 156 Sw-nél, nagyon-nagyon komoly ízlésbeli elmaradottságot sejtet ;-)
süti beállítások módosítása