A rendőrök már csak tudnak tüntetni

  2011. május 06. - Winkler Róbert Címkék: tüntetés kossuth tér

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Így kínozzák az utángyártott lámpákat Tajvanon
2015-06-12 11:07:30

Az Eagle Eyes nem számít nagy gyárnak Tajvani viszonylatban, de még a sziget déli részén, Tajnan városában

Néhány megfigyelés az új fényezési trendekről
2015-05-26 17:52:20

A China Airlines Tajvanból Frankfurtba késett másfél órát, így buktam a budapesti csatlakozást. Az ölembe

Cuki cicák a gumigyári klotyóban
2015-05-22 17:46:25

Ránk szakadt a monszun, amit Tajvanon nagyon vártak, mert a száraz évszak nem csak száraz volt, de hosszú is.

Felkúrták az agyam Tajvanon
2015-05-21 15:52:45

Konfuciánus szentély a Vacron-központ kerítésénél Ma a sokadik dashcam-céget látogattam meg a Taitra


A kőbányai Illatos Csirke büfében ebédeltem, kell néha egy kis kacsanyelv és disznóköröm a tésztaleveshez. Visszafelé a Dózsa György úton ért az első terelés: belefutottam a rendvédelmi dolgozók szakszervezeteinek monstre tüntetésébe. A demonstráció céljaival kapcsolatban nem foglalnék állást. Egyfelől van ugye egy ex-kommandós haverom, aki egy évvel fiatalabb, mint én, és nyugdíjas. Nincs különösebben romos állapotban, legalábbis kitűnően motorozik és jó a kedve, így miért is zavarna, hogy gyakorlatilag én fizetem a nyugdíját. Másfelől meg ott van a 63 éves Pintér Sándor belügyminiszter, aki 15 éve nyugdíjas, fel is veszi azt a havi 136 630 forintot, amiért aktív rendőrségi szolgálata alatt megdolgozott, a bruttó 1,15 millió forintos belügyminiszteri gázsi mellé.

Állást tehát nem foglalok, de azt el kell mondanom, hogy a rendvédelmi dolgozók tudnak tüntetni. A kóválygás során, ahogy a város nyugatabbi részébe próbáltam eljutni, elkeveredtem a Kossuth térre is, ahol kellemes hangzavarban rendes rockzene üvöltött a hangszórókból (a Gunstól az Appetite-lemez), szirénáztak, doboltak, bár az igazi buli tényleg az lehetett, amikor a tűzoltók tűzcsapokat nyitogattak. A belváros egyre szebben állt be, és ahogy a forgalomirányító rendőrök terelgettek, kezdett nyilvánvalóvá válni, hogy én itt a Körúton nem juthatok át – legális módon. Úgyhogy ezennel gyónom a Mindenhatónak, hogy három egyirányú utcába hajtottam be fordítva, volt járda, zebra, megszámlálhatatlan forgalomtól elzárt terület, természetesen motorral, lépésben.

Végül egy egyirányú utca látványosan rossz irányából érkeztem a körútra, nézett is csúnyán a végében álló rendőr, de rutinos pincérként kerültem a szemkontaktust, és bár mellette álltam egy percig, végül nem szólt hozzám. Ekkorra már a Körútra érkezett a tiltakozó autós menet és kezdett reménytelenné válni, hogy egyszer visszaérjek a szerkesztőségbe. Állt minden. Elköszöntem a rendőrömtől, elindultam az álló autók között jobbra, aztán a dupla villamossínen át keresztbe, a szemközti sávokban érkező transzparensekkel felszerelt rendőrautók előzékenyen átengedtek, úgyhogy átmentem, befordultam a szemközti buszsávba (fordítva), és hamarosan végre legálisan motorozhattam egy megfelelő irányú utcában. Lehetne még néha ilyen egyik rendőr se néz oda-fesztivált tartani.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr842882531

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bokros után Pintér 2011.05.07. 12:00:14

Én nem emlékszem olyanra, hogy miniszter megjelent volna demonstráción - mondta a tűzoltók szakszervezetének vezetője az Index videóbeszámolójában arról, hogy Pintér Sándor tegnap este odament az ellene tüntetőkhöz, és beszélt hozzájuk. Árok Kornél t...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virago_1000 2011.05.07. 00:44:58

@streetsta: Bar nyilvanvaloan nyalod az index segget, mert szeretnel ujsagiro lenni a tc-nel, de nem ez a modja ennek. Aki olvasta eddigi irasaidat, nagyon jol tudja, hogy 100x jobb ujsagiro lennel, mint a kissebsegi komplexusos Bende, vagy a gyulavitez.

Virago_1000 2011.05.07. 00:48:41

@streetsta: Nincs itt semmilyen bunbakkeresesrol szo, ne tereljunk. Aki bunos, bunhodjon, ennyi. Aki meg mosdatja, meg aldozatkent allitja be a bunozot (mint pl bende tibi a szilveszteri gazolot), az valahol bunreszes.

Ady Endret csak azert emlitettem meg, hogy lasd: Ahogy ot, es minden mas muveszt, koltot a muvei alapjan itelunk meg, ugyanugy Teged is csak a hozzaszolasaid, cikkeid alapjan lehet megitelni. Nem lehetseges maskepp.

Csizirájder 2011.05.07. 00:49:02

@Zsandár:

Köszönöm hogy ilyen pontosan leírtad a lényeget!

Azt még hozzátenném tűzoltóként, hogy mindezek mellett évente fizikai felmérés, orvosi vizsgálat, elméleti és gyakorlati vizsga is van. Aki ezeket nem tudja teljesíteni/nem felel meg akkor agyő. Egészségpénztári támogatás nincsen, de elvárják hogy legyen szép fogsorod, legyél makk egészséges, pszichésen és fizikailag legyél álandóan a topon. Nincs hétvége (azaz minden harmadik, hétvége szabad), nincs karácsony, húsvét, ünnepnap, ahogy esik úgy puffan a szolgálat. És ha valami gáz van, pikk-pakk berendelnek szabadnapról és 6 órán belül meg kell jelenni teljes harci díszben a parancsnokságon. Legyen az egy nagyobb vihar miatti kárelhárítás, nagyobb volumenű tűzeset, és ugye az árvizeket vagy a vörösiszap katasztrófát meg sem említem. És ezek nem szabadon választható dolgok, ez parancsba van adva hogy menni kell. Menni kell esőben, hóban, fagyban, ezer fok melegben, hajnal kettőkor, vagy éppen amikor fürdesz vagy gittelsz a budin. 2 perc áll rendelkezésedre a riasztás elhangzásától a laktanya elhagyásáig. Tény hogy van sok nehéz meló a miénken kívül is, csak civilben kicsit másképpen működnek a dolgok. A jelenlegi állás szerint ötvenpár évesen mehetek majd nyugdíjba. Ha megemelik a nyugdíjkorhatárt, akkor gigaszopás, mert ahogy a maffiafőnök mondta: aki majd nem lesz alkalmas 5X évesen a szolgálatra, az mehet kubikolni és kuss. És akkor még terveznek 1-2 finomságot a számunkra, hogy bárhova elvezényelhetnek a megyén belül, vagy nem vállalhatunk másodállást, stb. Köszi, nem ilyen jövőt akarunk magunknak! Mert mondjuk 55 évesen mi a tökömet fogunk magunkkal kezdeni ha nem leszünk alkalmasak? Mert addigra könnyű lerobbanni fizikailag, egészségügyileg, és pszichésen is. És még egy apró momentum: a tűzoltók körében elég magas arányú a válások száma. Mert ugye elmegy a tűzoltó 24 órára szolálatba, majd a másik 48 órában kénytelen másodállást vállani hogy legyen mit tenni odahaza az asztalra. Lényegében több időt vagyunk együtt a bajtársakkal, mint a családunkkal! Így azért 25 év az nem gyenge idő ám! Köszönöm hogy meghalgattatok!

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.05.07. 00:53:41

@Virago_1000: Az a baj, hogy össze-vissza beszélsz. A hazugozásod arra vonatkozott, hogy nem voltam jelen egyik oldalon sem. Márpedig ezt még én tudom jobban.
A patetikus szót a saját hozzászólásodra mondtad -ellenkező esetben arra kell gondoljak, nem megy a mondataid egyeztetése.
Ha egy ilyen egyszerű magyar mondatot
"Te most amiatt a tíz-tizenöt ember miatt, akik esetleg túlkapásokban vettek részt, csürhézed az összes rendőrt. " nem tudsz értelmezni, és azt gondolod, a "tíz-tizenöt", illetve az "esetleg" a hangsúlyos részei, gondolkodjál el rajta, hol van a baj.
Hogy ki lőtt meg kit, azt nagyon kevesen tudhatják biztosan, ha egyáltalán. Emlékeztetnélek azokra az esetekre, amikor nem ítéltek el köveket hajigáló embereket, mert nem volt bizonyítható, hogy el is találtak vele valakit. Ha nem tudod bizonyítani, hogy X rendőr lőtte meg Y tüntetőt, akkor nem is lehet elítélni érte -a jog már csak ilyen.

Lowland 2011.05.07. 00:57:53

Nem olvastam el az összes Kommentet, de hát az a baj hogy sok a tévhit ebben a nyudijazásban. A legfontosabb kimondta hogy a rendvédelmiseknek alanyi jogon jár a kedvezményes nyugdíj, bár igaz jelenleg 60 évesen mehetnek nyugdíjba.
Ha egészségügyileg alkalmatlan és meg van a 25 éves szolgálati viszonya, vagy a beosztása megszünik és nem tudnak megfelelőt adni másikat és szintén meg van a 25 éves szolgálati viszonya na akkor van esélye elmenni szolgálati nyugdíjba. Hogy még is miért mennek el oly sokkan 25 év után hát azért mert 25 év alatt annyira leamortizálódik a rendvédelmis hogy alkalmatlanná nyilvánítják a szolgálatra. Csak azt nem tudom hogy akik szolgálatra alkalmatlannok azzal Pintér mit akar csinálni nem lehet mindenki belügy miniszter.
Vagy tud mindegyiknek egy széket adni és tologatja a papírokat valamelyik irodában? De elvileg aki irodás az is ha hivatásos szolgálatban van ha szükséges fegyveres szolgálatra vezényelhető, akkor mi van most? Egyébbként is az egyik legundorítobb munka adó ép az állam, ha csak lehet lenyulja minden jutattásukat akik az államtól kapják a pénzt, régebben nem volt olyan év hogy valamilyen szabálytalanság miatt ne fizetett volna az állam keményen mert a szakszervezetek megtámadták a juttatások megvonása miatt és pert nyertek az állammal szemben. A tiszthelyetess rendőrők 85-90 ezerforintott visznek haza. Nem 150 ezret. Amúgy a tiszthelyetes képző nem leánynevelde elég keményen kell tanulni és ráadásul sok baromságot. De ezzel nincs elintézve a dolog mert "atyáink" a parlamentben, hogy bizonyitsák nem semmiért vannak ott gyártannak negyedévente 30-60 uj tv-t v változtatnak meg akkor a rendőrnek azt meg kell tanulni mert másképp nem tud intézkedni. És ezt a "löketek" alkalmával számon is kérik tőlük. Oszt ha nagyon nem tudja a dolgokat akkor szolgálatból felfüggesztik. Ha egy utonálló feljelenti mert szerinte neki jogai vannak a rendőrrel szemben akkor a rendőrt felfüggesztik mig kinem derül hogy alaptalan a vádaskodás ellene. Bele lehet képzelni magunkat hogy lelkileg hogy érzi magát az ilyen ember ? És a rendvédelmi szolgálatoknál tisztelett a kivételnek ugy mennek a dolgok még most is hogy : én is ember vagyok meg te sem.
Persze a civil szakmákban sem koönnyű az élet, én próbáltam mind ketőtt. De higyék el nekem hisz nekem már mind 1, hogy sokat öregedtem mig BM-es voltam. Sajnálatos hogy az orvosok nincsenek megfizetve, nem is maradnak itthon, a tágabb családomban 3 orvos van 2 Amerikában van 1 meg Németországban, holott itt végezték el az egyetemet bár aki Németországban van az ott végezte el mert már akkor tudta hogy nem tud megélni orvosként itt. A rendőr szakma tényleg választott szakma, de remélem nem haragszanak meg rám a egyenruhások hogy akinek van egy kis esze nem megy egyenruhásnak mert 25 év alatt tönkre megy. Igaz sokukon nem látszik, de azért meg kell kérdezni a feleségét ha egyáltalán megmaradt vele hogy mit éltek meg. Én elmentem annak idején dolgozni és onnan telefonáltam haza a nejemnek hogy költözzön az anyjához a gyerekkel mire hazérek mert olyan külföldivel szemben intézkedtem aki utána rosszul lett és a megyei korházban sem tudták pontosan mibaja, de azt mondták lehet ebolás. Lehet okoskodni és ezt nem is fogja senki megérteni aki csak civilként nézi a dolgokat mert csak azt látja hogy a rendőr furikázik a rendőrautóval, és még pénzt is kap érte. Sorolhatnám még a dolgokat kb 3 órán keresztül, de felesleges. A civil élet sem könnyű hisz én azt is csináltam nem lettem egyből BM-es, de higyék el Szolgálni nem egyszerű dolog.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.05.07. 01:01:22

@Virago_1000: Megint tévedsz. Nem akarok újságíró lenni. Amit csinálok, kedvtelésből teszem.
Az a baj, hogy a Bende szilveszteri posztját (vagy cikkét?) sem akartad megérteni, ezért természetesen félre is értetted, ahogy azt kell.
Ne akarj valakit a kommentjei, vagy az írásai alapján megítélni. Csak tévedhetsz, de legalábbis részigazságokra fogod azt hinni, tudsz valamit. Ráadásul egy ilyen kommentablakos vita teljesen értelmetlen, félrevezető lehet. Nem véletlen, hogy a tapasztalt TC újságírók a legritkább esetben mennek bele ilyen diskurzusba.

Loading... 2011.05.07. 01:05:01

@Virago_1000: Igen, egyetértünk. Akkor szerintem még volt benne alázat és inkább viccesre vette, mint nagyképűre a figurát.

De gondolom a főszerkesztőség meg ISP reklám az sok volt neki.

Jelenleg általában saját sz@rjaival jampizó, béna cikkeket író ripacsá lett.

Valahol ott sokalltam be, amikor megírta egy nagyképű "álsopánkodós" hangvételű posztban, hogy mennyit fogyasztanak a sz@rjai csak miheztartás végett.

Scripted Reality 2011.05.07. 01:06:55

@Loading...: Én vagyok, csak sok itt a nick! :D

Scripted Reality 2011.05.07. 01:16:51

@Virago_1000: Bende áldozatként állította be a szilveszteri gázolót?!

Az gáz! Sajnos ismerem azt a gyökeret. Az egy kényszeres hazudozó, egy pizzás cégnél futár. Folyamatosan piál és úgy viszi a címeket. Bement a rendőrségre és azt hazudta, hogy nem ő vezetett, amúgy is részeg volt és valaki más vezetett, de nem tudja ki. Szerencsére megvannak a felvételek, amiken faszán látszik, hogy a baleset után bemegy piát venni egy boltba. Remélem lógni fog.

Akkor ezt Bende benézte. Ha ismerné a palit hamar rájönne.

Virago_1000 2011.05.07. 01:20:35

@streetsta: "Ráadásul egy ilyen kommentablakos vita teljesen értelmetlen, félrevezető lehet."
-nos ezzel egyetertek, megpedig azert, mert a kommunikacionak a hanglejtes, testbeszed, szemkontakt is resze, es egymas megertesehez szukseges. Es ez mind hianyzik itt a forumon.

"Az a baj, hogy a Bende szilveszteri posztját (vagy cikkét?) sem akartad megérteni, ezért természetesen félre is értetted, ahogy azt kell."
- nem kell ezen akarni, vagy nem akarni semmit. Ilyen cikket (a velemeny rovatban volt) csak a legostobabbak tudnak irni. Erdekes modon valahogy a kommentelok 95-99%-a velem ertett egyet. Normalis ember nem ir ilyet, nem mosdat bunozot. Csak az agyatlan.
De a liberalizmusban minden viszonylagos, nincsenek jellemek.

"hazugozásod arra vonatkozott, hogy nem voltam jelen egyik oldalon sem. "
- igy igaz. Azt allitod, nem voltal egyik oldalon sem. Csak azt nem ertem, akkor miert allsz ki egyik (nem eppen a nemesebbik) oldal mellett a hozzaszolasaidban. Tudok olvasni a sorok kozt, es tud mas is.

Virago_1000 2011.05.07. 01:25:25

@streetsta: "Nem akarok újságíró lenni. Amit csinálok, kedvtelésből teszem. "
- latszik a cikkeid szinvonalan, hogy szereted csinalni ,es nem a penzert. Es ez igy nagyon jo.
De megis mintha aki "bekerul" oda, elvesztene onallo egyeniseget, es mintha lenne egy "kotelezo" velekedes a vilag dolgairol altalaban, amit az index.hu-nal kovetni "kell", ha "bent akarsz maradni a pyxisben".
Volt mar nekunk egyszer egy vitank itt, nem akarom ujrakezdeni, nem is erdemes.

Virago_1000 2011.05.07. 01:27:13

@streetsta: "Ne akarj valakit a kommentjei, vagy az írásai alapján megítélni."

Csak az alapjan alkothatok kepet valakirol, aki a nick mogott van. Mas lehetoseg nincs, akar teves lesz, akar nem. Probalj(unk) meg olyan kommenteket leirni, hogy ne legyen teves.

Virago_1000 2011.05.07. 01:29:48

@Scripted Reality: igen.

totalcar.hu/magazin/velemeny/2011/01/05/az_ujevi_gyalogosgazolas._ki_a_hulye/

Es meg megkerdezi, mikor a napnal is vilagosabb a valasz, hogy: ki a hulye?

En tudom, o, a cikkiro. Nem ez az egyetlen bicskanyitogato cikkje ennek a kissebsegi komplexusos hulyenek egyebkent.

Scripted Reality 2011.05.07. 01:31:47

@streetsta: Erre reflektálnék: "Nem véletlen, hogy a tapasztalt TC újságírók a legritkább esetben mennek bele ilyen diskurzusba." - Érdekes, mert te mindig feltűnsz és bár nem vagy tc-s újságíró, de mivel winklerék időnként futtatják a kis menedzser játékaidat, ezért te feltétel nélkül nyakig a seggükben vagy.

Ezen kívül láttam én már itt párszor a hálátlan csíkóst is véres szájjal olvasóit ekézni. Vagy hát ugye, ommm, aki meg sosem tudja megállni, hogy ne mondjon oda.

Scripted Reality 2011.05.07. 01:36:04

@Virago_1000: És tényleg, még kommenteltem is. :D

A csávónak már évek óta nincs jogosítványa. De persze a szemét gyalogos volt a hibás! :D

Scripted Reality 2011.05.07. 01:40:02

@Virago_1000: jóóókenyér, ez a streetsta azért akar itt annyira megfelelni, mert rá bízták a játékos-cuccost?! Ssssztakúrva mindenségit micsoda pozíció. Asszem összeállt a kép.

@streetsta: jó embere vagy a cégnek! :D

Jamesblond 2011.05.07. 01:41:53

Balosok, Jobbosok, Rendőrök, Banditák, Kommentelők, Vitázók, mindenkinek van igazsága... Tudjátok mi a megoldás?
Egyszerűen csak legyünk magyarok és legalább mi ne hagyjuk senkinek hogy összeugrasszanak minket. Mert valami nagyon készül ellenünk az biztos.

Fender25 2011.05.07. 01:51:50

Azt mondjuk nem értem miért kellett a belvároson keresztül menni Kőbányáról a Flóriánra! Nem ezért van a Hungária? Pláne motorral? Vagy ha Robika kíváncsi volt, hogy mégis mi zajlik, akkor meg ne panaszkodjon!

Scripted Reality 2011.05.07. 01:56:21

@Fender25: Mert robika a kőbányai illatos csirke büfében volt hajlandó csak elfogyasztani a napi macskahús adagját. És mivel a sok szar cikkéért olyan jól megfizetik, ezért ő nem fog pitiáner módon az eurocenterben kajálni.

Virago_1000 2011.05.07. 02:00:56

@Jamesblond: A nap hozzaszolasa a tied, megszivlelendo igazsag amit irsz.

Virago_1000 2011.05.07. 02:02:48

@Scripted Reality: Hat ez tobb mint durva, jogsija sincs, es alkoholista! Ok, a TC errol nem koteles tudni,de legyen barakarki, nem mentegetunk egy cserbenhagyo gazolot!!

Scripted Reality 2011.05.07. 02:11:44

@Virago_1000: Persze, nem is azért írom, hogy erről tudniuk kellett volna. Csak azért mert spec. sajnos pont ismerem ezt a gyökeret, meg a körülményeit ezért osztottam meg, hogy világos legyen, hogy nem "véletlen" történt a baleset.

Amúgy ha előtte is ismerte volna a bende, akár csak egyszer is találkozott volna vele 5 percre, már nem születik meg az a cikk. Ha meg most ismerné meg, akkor szégyellné magát a posztért, amit írt.

Virago_1000 2011.05.07. 02:39:12

@Scripted Reality: "Ha meg most ismerné meg, akkor szégyellné magát a posztért, amit írt. "
- igy is szegyellehti magat erte. Erosen. Mostanaban nem latom, hogy "publikal", de jobb is.

sanyag 2011.05.07. 07:41:45

-----------------------------------------------

"A demonstráció céljaival kapcsolatban nem foglalnék állást."

csak egy rövid példa:
tegyük fel, hogy felveszel egy lakáshitelt. 25 évig kell fizetned havi 90000 forintot. erre mikor lejárna az utolsó évben egy tollvonással azt mondják:
"ide figyeljen, fizesse már még 20 évig!!"
TI MIT SZÓLNÁTOK???

merthogy aki rendvédelmisnek áll az úgy szerelt fel, h korkedvezményes nyugdíj LEHETŐSÉG kompenzálta az alacsony béreket.
merthogy ugye senki nem állítja, h a 70000-et el NEM érő kezdő fizetés az nem megalázó, abból meg lehet élni..... ja és nem 3 hónapos a próbaidő!
-----------------------------------------------

Anettka Lovagja 2011.05.07. 07:44:10

@Virago_1000: Ha diktagtúra párti, akkor bizonyosan FideSS szavazó..

biker_kolee 2011.05.07. 07:49:01

@Tigrisszív: Nekem ugyan nincs gondom senkivel sem, csak nem szeressem az értelmetlen és sehova sem vezető vitákat. :)

@Virago_1000: Semmiféle seggnyalás nincs a dologban. Szimpla ismeretség. Viszont ha te ebből már seggnyalásra következtetsz, jó ember lehetsz. De tényleg.

biker_kolee 2011.05.07. 07:51:50

@Scripted Reality: "Érdekes, mert te mindig feltűnsz és bár nem vagy tc-s újságíró, de mivel winklerék időnként futtatják a kis menedzser játékaidat, ezért te feltétel nélkül nyakig a seggükben vagy."

Az ilyen megjegyzésekért cserébe ne is csodálkozz azon, ha megmondják a magukét. Csak azt nem értem, hogy honnan jön ez a mentalitás és hozzáállás..

Amusing 2011.05.07. 07:58:04

@longlong:

a rendőrség az végrehajtó szerv

Betarttatja azt amit a kedves politikusok kitalálnak

szerindet úgy kel föl Kis Géza, hogy most kimegyek az M3-ra fényképezgetni 5-6 órát?

misi107 2011.05.07. 08:05:30

@Nancsi: barátom,neked nagyobb a sötétség a fejedben,mint egy fekete lyukban.Tavaly a Szegedi Fegyház és Börtönben 35 szabad hely volt.Több mint hétszázan jelentkeztek rá,zömében 2-3 diplomával rendelkező emberek.A jelenleg állományban lévők 90%-nak két-három szakmája van,amivel-ha marad ideje-próbálja a család éhenhalálását elodázni.Én ezen a héten lehúztam 75 óra szolgálatot,a múlt hetem könnyebb volt,akkor csak 62-őt.És képzeld el,van itt olyan ember,aki ezt választotta hivatásnak.10 év alatt nem volt fizetés emelés,elvontak mindent.Tavaly felemelték a minimum pénzbüntetést 400e forintra,amit akár már egy perc késésért is kiszabhat az ügyészség.Az,hogy ez saját hibából vagy külső ok miatt következik be,senkit nem érdekel. Titkosszolgálati eszközzel bármilyen adatot gyűjthetnek rólunk és családtagjainkról.A minket sújtó folyamatosan növelt jogfosztottságot nem írhatom le mert köt a titoktartás.És képzeld,ez,hogy a rendvédelmisek tüntettek csepp a tengerben.Ha tudsz olvasni a sorok között,akkor láthatod,hogy a kormányzat a munkavállalókból cselédet csinál.Ősszel jön a munka törvénykönyve átalakítása,amit ha elfogadnak,akkor az összes munkavállaló ki lesz szolgáltatva a munkáltatóknak.Könnyű nagypofájúnak lenni úgy,hogy fingod nincs arról mi megy a háttérben.

HakapesziM 2011.05.07. 08:28:43

Igazából nem lenne normális dolog dolgozni 60-65 évesen senkinek, különösen a magyar egészségügyi színvonal mellett. Utólag módosítani a feltételeket bunkóság, tény, de amúgy nem látom be miért olyan evidens a korengedmény. Egy kőmüves, esztergályos, szobafestő dolgozhat 62-évesen. Bárki, aki fizikai munkát végez, dolgoznia kell, s a nyugdíjkorhatár csak nőni fog. Ezer oka van ugyan, de nem is igen népszerű hazánkban a rendőrség. A tüntetésen pedig az izraeli-zászló égetés meg világossá teszi a politikai szándékot, most majd höröghet a külföldi sajtó a magyar mindennapok fasizálódása miatt. Valakinek a háttérben nagyon hiányzik a zűrzavar.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.07. 08:40:36

@Nancsi: A tűzoltókat és mentősöket ne vegyük rendőrökkel egy kalap alá.
Kicsit talán veszélyesebb a tűzoltók munkája, és felelősségteljesebb a mentősöké.
És ez a két szerv nem szokott embereket szívatni.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.05.07. 08:49:46

@Virago_1000: A véleményemhez jogom van, még akkor is, ha az megegyezik esetleg a főszerkesztőével, lapigazgatóéval, vagy bárki máséval. Más kérdés, hogy konkrétan ennél a posztnál nem hangzott el a Winkler részéről vélemény, tehát nem volt mivel egyetérteni, amit pedig elmondtam, egyáltalán nem a poszt témájához kapcsolódott-dugó volt a belvárosban, nehezen vergődött át a lezárásokon, de legalább közben a rendőrök nem akarták megbüntetni a kényszerű szabálytalankodásokért-, hanem a véleményem arról, hogy elfogadom, ha valakik valós, bőrüket érintő okokból mennek ki az utcára tüntetni. És nem bírtam szó nélkül hagyni -mert ekkora marha vagyok, sokkal egyszerűbb lenne az életem, ha kussoltam volna- azt a kisstílű fröcsögést, hogy minek akar elmenni nyugdíjba, mikor kilövi a becsületes munkásemberek szemét. Ez annyira beteg és színvonaltalan általánosítgatás, ami mellett nehéz szó nélkül elmenni. Nem vagyok kritikátlan a rendőrökkel szemben (sem), de ez a programozott droidok tempója, bármi történik, rögtön azzal jönni, hogy kilőtték az emberek szemét. Én nem tudom összesen hány rendvédelmis, tűzoltó, mentő munkáját, érdekeit képviselték a tegnapi tüntetésen, de azért az világos hogy ők nem lőtték ki senki szemét, sokkal valószínűbb, hogy őket dobálják kővel, akarják elütni, lelőni, megszúrni, rájuk akar omlani a ház a mindennapi munkájuk során. Aki ezeknek az embereknek az érdekérvényesítő akciójára csak annyit tud mondani, hogy kilőtték az emberek szemét, meg traffipaxozgatnak egész nap, nos, arra legóvatosabban is csak azt tudom mondani, szűk látókörű.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.05.07. 08:56:07

@Scripted Reality: Csodásan átlátod a háttérben munkálkodó érdekeket. Éles szemmel veszed észre a titkos összefüggéseket. Jól esik a dicséret egy ilyen nagy formátumú ember szájából.
Szerintem a jövőben is igyekezzél elkerülni még a látszatát is annak, hogy el tudod képzelni, valaki alanyi jogon rendelkezik véleménnyel bizonyos témában.

LBL 2011.05.07. 09:41:16

@streetsta:
Azt vettem észre, hogy a kafferbivalybalambért kitiltották innen. Éljen a szólásszabadság jeligére, gondolom.

Na mindegy. Szóval a tetteknek következményeik vannak (néha például cenzúrázzák az embert :). Ha egy testület szadista állatoknak falaz és rejtegeti őket, akkor az a testület megítélésére ki fog hatni. Konkrétan szadista állat lesz mind, mert nem lehet tudni, melyik az valójában. Összezártak: egészségükre, lehet viselni a következményeket, különöstekintettel a közvéleményre.

A másik fele meg a dolognak, hogy a rendőrök azt hiszik, hogy szükség van rájuk, csak nem tudja őket megfelelően honorálni a társadalom. Súlyos tévedés: arra, amit most csinálnak, semmi szüksége senkinek, nyugodtan mehet mind amerre lát. Erre nem költünk egy fillért se.
Ha tényleg szolgálnának és védenének, akkor beszélhetnénk arról, hogy ezért cserébe milyen juttatásokat érdemelnek. De semmi ilyet nem csinálnak.

A tűzoltók és a többiek egy másik kérdés. Nem kéne együtt tüntetniük az egyenruhás bűnözőbandával, mert így korpa közé keveredtek.

Anettka Lovagja 2011.05.07. 10:09:12

@Amusing: Eleve kirúgatnám azt a kapitanyt, aki autópályára kuldi oket traffipaxozni, a leállósávba.
Vagyodaultetnem, hátha beleszáll egy kamion a valagaba.

Rocko- 2011.05.07. 10:38:39

én mondom, ez a tüntetés - végkimenetelt tekintve - vészesebb, mint a 2006-os(ak) volt(ak).

csakazértistotalcar 2011.05.07. 11:05:19

@streetsta: "…kényszerű szabálytalankodás…" ez valami új fogalom? Akkor lassan jöhet a "kényszerű sikkasztás, lopás, emberölés, nemi erőszak etc." Lássad be, ez egy rossz érv volt. Ami a cikket illeti. Winkler valóban provokál, a TC sajnos egyre jobban prostituálódik és erősen szubjektív témákkal jön elő. Ugye nem kell sorolnom őket?

Virago_1000 2011.05.07. 11:48:13

@HakapesziM: "Igazából nem lenne normális dolog dolgozni 60-65 évesen senkinek, különösen a magyar egészségügyi színvonal mellett"
- ez nem normalis, de minden nyugati orszagban igy van, es meg emelni fogjak, koszonhetoen az eloregedo tarsadalmunknak.
A magyar egeszsegugyet meg lehet szidni, de kulonb, meg igy megtepazott allapotaban is, mint a legtobb nyugat-europai.

valero 2011.05.07. 11:50:42

"A hivatásos állomány tagja szolgálati nyugdíjra jogosult 25 év tényleges szolgálati viszonyban eltöltött szolgálati idő után." Ekkor a szolgálati nyugdíj összege a havi átlagkereset 65%-a

Virago_1000 2011.05.07. 11:56:35

@streetsta: "A véleményemhez jogom van, még akkor is, ha az megegyezik esetleg a főszerkesztőével, lapigazgatóéval, vagy bárki máséval."

-igy igaz.

"Más kérdés, hogy konkrétan ennél a posztnál nem hangzott el a Winkler részéről vélemény"

- haha. Rendszeres olvasok, nagyon sokan ismerjuk az allaspontjat, nagyon sokunk tud a sorok kozt olvasni, tudjuk, hogy ilyen provokalo posztok miota jelennek meg. Soroljam?

Az altalanositgatasrol irott velemenyeddel egyetertek, viszont amikor olyanokat irsz, hogy "Te most amiatt a tíz-tizenöt ember miatt, akik ESETLEG túlkapásokban vettek részt, csürhézed az összes rendőrt." (Kiemeles tolem)
akkor arra gondolok amit le is irtam (a szolasszabadsag jegyeben nekem is jogom van hozza). Barcsak ne irtad volna bele az "esetleg" szot, igy viszont ne csodalkozz, ha egypar embert kiakasztott.

Virago_1000 2011.05.07. 12:00:45

@LBL: "Súlyos tévedés: arra, amit most csinálnak, semmi szüksége senkinek, nyugodtan mehet mind amerre lát. Erre nem költünk egy fillért se."
- ez igy igaz, viszont ez csak kovetkezmeny, az okok az elbaltazott torvenyekben keresendok.

Virago_1000 2011.05.07. 12:02:50

@csakazértistotalcar: "kényszerű sikkasztás, lopás, emberölés, nemi erőszak etc."
- mar van ilyen, ugy hivjak, hogy "megelhetesi bunozes", Kuncze Gabornak, a fogalmom megalkotojanak kivanom szivbol, hogy a megelhetesi bunozok latogassak meg egyik este.

LBL 2011.05.07. 13:30:19

@Virago_1000: Az lehet, de kutyából nem lesz szalonna, ezekkel a gazemberekkel már semmit nem lehet kezdeni. Majd a következő garnitúra.
(Tudod, az angol gyep is olyan, hogy pár száz évig gondozod, aztán már kezd kinézni valahogy.)
Jellemző egyébként, hogy milyen jól elvoltak a gárdistákkal. Akik szintén a korai nyugdíjért tüntettek, nyilván. :)

files32 · http://www.youtube.com/watch?v=qeCgElxLKaw 2011.05.07. 14:19:15

Te zsiberális winkler,a tűzoltól is tüntettek. Remélem összejön neked egy frontális karambol egy kamionnal és a tűzoltók vágják le rólad a kocsidat téged pedig tesznek a tepsibe.
Szép napot te köcsög zsi.. !

pedro0630 2011.05.07. 15:33:12

POLICE PARÁDÉ! A rendőr ruhás táncosok se hiányoztak. HE-HE

csakazértistotalcar 2011.05.07. 16:26:31

@Virago_1000: Sajnálom, hogy a "kényszerű szabálysértés ....stb" és a "megélhetési bűnözés" közötti különbséget nem érzékeled. Talán a magyar nyelv finomságai nem elég kifejezőek???

LBL 2011.05.07. 18:48:58

"Egy pilisi nyugdíjas tűzoltó gyújtotta meg a házilag készített izraeli zászlót. A rendőrség közleménye szerint már aznap elkapták az Alkotmány utcában."

inforadio.hu/hir/belfold/hir-432221

Nancsi 2011.05.07. 18:55:53

@misi107: Neked is csak azt tudom javasolni, hogy ha 2-3 szakmád van a fakabátságon kívül, meg esetleg 2-3 diplomád is, mert zsernyákéknál ez az általános, ráadásul nem is tetszik a rendszer, akkor menj el máshová dolgozni. Ha meg nem méssz, akkor meg ne sírjál mint a fürdősk.rva, hanem próbálj meg úgy dolgozni, hogy az emberek megbecsüljenek, ne pedig leköpjenek. Mert ha ez így volna akkor nem lehetne semmi juttatásodat se megvonni. De amíg rendőr=darab sz.r, addig ne várj a nép részéről támogatást.

Billy the kid 2011.05.07. 19:34:07

@Nancsi: Ünnepélyesen tájékoztatlak, hogy te ennek a darab szarnak vagy egy kis aprócska szelete...tudtál róla? :)

pohi 2011.05.07. 19:56:57

@Nancsi:

Te olyan sötét vagy mint a pokol legsötétebb bugyra.

1-2 rossz élmény, tapasztalat, végett elítélsz több 10.000 embert az országban, egy kalap alá veszed mindannyiukat.

Ha ez a sok rendőr nem lenne, akkor:
-nem lennének tele a börtönök
-nem sétálhatnál az utcán sem éjjel sem nappal
-már szétraboltak volna és megöltek volna bizonyos személyek

Az a típus vagy akit ha jogszerűen megbüntetnek azért és megsértődik és persze nagyon okos.

Te tudod, hogy kinek mit kellene csinálnia.......gratulálok, sokan vannak így ezzel. Csak nem mindenki akkora bunkó, hogy beleszóljon olyan dologba amihez lövése sincs......

eomer 2011.05.07. 20:23:34

Tisztelt "HOZZÁÉRTŐK"!!!
Benfentesként írhatom hogy ez a mai abszurd helyzet egyfelől TI miattatok is alakult ki. Mert ugye elvárjátok a rendőröktől hogy a hívás után 2 percen belül a helyszínre érjenek, kapják el a bűnözőket, balesetet helyszineljenk, torlódást megszüntessenk, forgalmat irányítsanak és minden sarkon ott legyenek bűnmegelőzés céljából. De ezért normális fizetést ugye ne kapjanak(így is túl jól keresnek), ne mehessenek korábban nyugba(sőt inkább később vagy méginkább soha!),udvariasak legyenek, és ne büntessenek (az épp megbüntetett szerint) ok nélkül. Na ezért tart itt a Rendőrség mert ezek a hangok eljutnak föntre is. Hogy nincs közbiztonság? A tisztelt vezetők házai jó környéken vannak és profi biztonsági cégek védik őket. Az átlag ember meg mehet a levesbe. A normális gondolkodású rendőrök elmennek akik meg maradnak azok a parancs/értettem droidok akik a saját anyjukat is megbüntetnék. Le is viszik folyamatosan a jelentkezési kritériumokat. Papíron a létszám megvan a statisztikákat meg könnyen lehet manipulálni.

eomer 2011.05.07. 20:26:48

Hogy milyen sok rendőr szerel le folyamatosan arról meg érdekes módon nem ír a sajtó.Az egyik volt kollégám leszerelt és kiment dolgozni külföldre. Az utolsó fizetése 87.000 ft volt - 10 év szolgálati viszony után.

We make the world a better place 2011.05.07. 20:39:22

Miért az adófizetők pénzéből tartják el a börtönben súlyzózó elítélteket. Lássák el magukat, az adófizetők pénzét bűnözők helyett költsék az adófizetőkre.

LBL 2011.05.07. 20:46:05

@eomer: "Mert ugye elvárjátok a rendőröktől hogy a hívás után 2 percen belül a helyszínre érjenek, kapják el a bűnözőket, balesetet helyszineljenk, torlódást megszüntessenk, forgalmat irányítsanak és minden sarkon ott legyenek bűnmegelőzés céljából. "

Már nem. Egy darabig elvártuk, mert ez lenne a dolgok rendje, de soha nem teljesítettétek az elvárást.
Minimális szinten sem.
És nem érdekel, hogy a főnökeitekre mutogattok. Mehettek velük együtt a levesbe.

Szabi01 2011.05.07. 21:10:38

Én a rend kedvéért azért kivezényelnék egy szakasz azonosíthatatlan katonát és fejbe lövöldözném őket gumilövedékkel, meg adnék nekik egy kis könnygázt, vízágyút, stb, stb. Persze a rend kedvéért kapnának viperával is rendesen.
Sajnos erre semmi esély, pedig így lenne igazságos a mi politikát kiszolgáló bájos rendőreinkkel szemben.

magyar_ellenállás 2011.05.07. 21:27:08

@eomer: "Mert ugye elvárjátok a rendőröktől hogy a hívás után 2 percen belül a helyszínre érjenek, kapják el a bűnözőket, balesetet helyszineljenk, torlódást megszüntessenk, forgalmat irányítsanak és minden sarkon ott legyenek bűnmegelőzés céljából."

Ez így egy picit a demagógia felé hajlik. Egyetlen rendőr sem kap ilyen sokrétű feladatkört.

Én tanár vagyok, a párom kórházban dolgozik, apám mezőgazdaságban, anyám kereskedelemben, apósom-anyósom húsiparban gályázik. MINDENKInek megvan a maga keresztje, de sajnos, elértük azt a pontot, amikor rajtam kívül mindenki mély kussba vágja magát, mert örül, hogy van munkahelye.

Sajna, a pofázás már annyit ér ebben az országban, mint halottnak a csók. Pinyóék bátran pofáznak, mert tudják, nincs az az elmebeteg, aki meglincselné őket. Pedig akkor talán végre a fejéhez kapna minden megélhetési politikus, és meghúzná magát egy időre. Amúgy "fasisztával" mélységesen egyetértek: egy jól megtervezett színjáték zajlik most is, akárcsak Gyurcsányék alatt. Vitéz Lászlót és az ördögöt is ugyanaz a személy mozgatja a paraván mögött...

eomer 2011.05.07. 22:05:24

@LBL: Nem tudom mért vagy ilyen ellenséges az összes rendőrrel szemben.(talán korábban te magad is jelentkeztél de a csökkenő követelményszint ellenére is sikertelenül...) ÁLTALÁNOSÍTANI NEM SZABAD! Minden szakmában vannak idióták és rendes emberek is. Sejtem hogy te a sajátodban hová tartozhatsz...
Kívánom neked hogy ha egyszer majd betörők reszelik a torkodat akkor a helyszínre küldött rendőrök emlékezzenek rá hogy viszonyulsz hozzájuk.

eomer 2011.05.07. 22:07:36

@magyar_ellenállás: De igen a mai magyar rendőrnek a tisztek elvárása szerint mindenhez kell érteniük készségszinten. Szó sincs szakosodásról.

LBL 2011.05.07. 22:18:12

@eomer: Azért vagyok ilyen ellenséges az összes rendőrrel szemben, mert leszerepeltetek. 90 óta pontosan 10 alkalommal lett volna szükségem arra, hogy valaki őrizze a rendet, mert bűncselekmény áldozata lettem. Nem nagy dolgok: betörések, auttólopások, nyaralófeltörések... Szartatok rá, jól láthatóan és nagyon magasról, kivétel nélkül minden esetben. Tízből tízszer.
Szerinted miért kéne máshogy viszonyulnom hozzzátok?

magyar_ellenállás 2011.05.07. 22:24:08

@eomer: Na, ja, az egy dolog, hogy mindenhez érteni kell, az elég sok szakmában alapkövetelmény. De gyanítom, nem úgy megy, hogy egyik nap helyszínelni küldenek ki valakit, aztán gépjármű-ellenőrzésre az utakra stb.

Sajnos, az a meglátásom, a rendőrök úgymond eléggé "el vannak telve" a saját munkájukkal. Az általam imént felsorolt szakmákra is mondhatnám, tessenek kipróbálni mindegyiket egy-két hónapig, aztán lehet ajvékolni, hogy "deszarmán" a rendőröknek.

denyiro 2011.05.08. 00:09:30

@magyar_ellenállás: Márpedig ezt teszik a sima járőrök és nem egyik napról a másikra hanem egy szolgálat alatt kell ezt tennie. Többmindenhez kell értenie, napi szinten ismerni a jogszabályokat és mérlegelnie másodpercek alatt azoknak megfelelően nem mellékesen lehetőleg helyesen vagy különben felelősségre vonhatják vagy normál vagy katonai bűncselekmény miatt. Ha baleset van akkor a baleset helyszínén megteszi az elsődleges élet és vagyonvédelem érdekében szükséges teendőket, ha verekedéshez küldik akkor oda megy, ha több hetes holttesthez küldik ki akkor oda megy intézkedni és ha kevés a kiszabott bírság akkor mehet még bírságolni is ezen felül ha nem szeretne fát vágni maga alatt a főnökénél. Szabadságról behívhatják -miközben más normális ember otthon nézi az Anyátok közt aktuális epizódját és kiértékeli a mi törént a Csillagvirág klinikán szerelmi ügyekben- és ha úgy kívánja a helyzet mehet pl. homokzsákot pakolni vagy idióta fociszurkolókkal játszhat óvóbácsisat. Ez persze semmi és mindenki lazán kibírná úgy veszem észre a sok szaktanácsadó hozzászólásából. Azért tart itt ez az ország ahol, mert mindenki csak azt tudja mit kéne csinálnia a másiknak de a saját feladatát lesz.rja.

United Steaks 2011.05.08. 02:13:11

Azért 8 évig semmi bajuk nem volt, traffiztak, néha verték a tüntetőket, stb. Erre most meg felakasztott narancs és szegfű, égő dávidcsillag, monnyonle...Ahogy a saját kis pénzecskéje meginog, rögtön magyar. Azért még egyszer sem tüntettek, hogy módosítsák a fegyverhasználatot, és ne kelljen évekig bíróságra járni egy farbadurrantott betörő miatt, mert nekik is egyszerűbb elkerülni...

mátyáskirály 2011.05.08. 04:13:50

Koltozz 300 km-rel arreb, barmely iranyba, csodalkozni fogsz, hogy a rendorokon kivul mas is dolgozik

numeralógus 2011.05.08. 07:18:59

Ismerős határőr alezredes, 207000 ft nyugdíjjal veri a répát otthon, 42 évesen.

Gondolom megfáradt a törökökkel való hadakozásban a végeken....
Miért sírnak ezek, mert van egy biztos állásuk nyugdíjas korukig, amit az adófizetők állnak?

Ha ilyen jó nekünk, akkor közénk is lehet állni dolgozni, csak lehet, hogy holnap kirúgnak, átvernek, nem fizetik ki az elvégzett munkáért járó pénzt, nincs kit perelni, nem kapsz ruhapénzt, üdülési támogatást, közalkalmazotti kedvezményt autóvásárláshoz, nyelvpótlékot, bérletet, stb....
És a trafipaxozásba tényleg belerokkan az ember... a sok stressz mi?

Kíváncsi lennék arra, hogy ma hány ilyen korkedvezményes nyugdíjast tartunk el, akik 20 év után elmehettek nyugdíjba, megdöbbennénk az évi rájuk fordított költségen szerintem.

Crikett 2011.05.08. 09:51:50

@numeralógus: Gondolom te tartod el őket a 4 órás minimálbéredből befolyt adódból...:)

numeralógus 2011.05.08. 10:28:27

T. Crikett!

Igen, ezt jól látod, a minimálbéresek tartják el őket is, és minden olyat, aki az államtól kapja a pénzét.
Aki az állami költségvetésből kapja a fizetését, az ne verje a nyálát, hogy mennyi adót fizet be, mert az valójában semmi, csak egy szám a papírján, ellenben azzal aki esetleg minimálbéren dolgozik, viszont termel, előállít valamit, amiből valós adóbevétel lesz.
Tételezzük fel, hogy kihal minden dolgozó, és csak a közszféra marad életben, aki semmit nem termel, csak fogyaszt, az első hónapban kap 100 ft fizetést, amiből 25 ft szja, és mondjuk 25 ft áfát fizet be.
A következő hónapban az állam bevétele 50 ft.
Ebből kéne 100 ft-ot kifizetnie, de nem tud, ezért hitelt vesz fel.
Következő hónapban ismét 50 ft az állam bevétele, de 10 ft-ot hiteltartozásra is ki kell fizetnie, és a maradék 40 ft-ból 100 ft-ot fizetésre!!!
Na ezt csinálta gyurcsány, és bandája.
A közszférában kb 200-300 e felesleges ember dolgozik, és követelődzik a mi bőrünkre, ha ezek nem lennének akkor a többiek több pénzt kaphatnának.
Valamelyik évben a ksh lehozta, hogy a közszférában magasabb a jövedelem, mint a versenyszférában... na itt már rohadt a gazdaság erősen.
Tehát, igen én tartom el a rendőrt a polgármestert, a min elnoköt is a 4 órás minimálbéremből, és aki ezt nem tudja, az hülye.

Crikett 2011.05.08. 11:30:44

@numeralógus: a numerákkal van egy kis gond, pl nem tudom h jött ki a 25 % szja, lehet az ÁFÁ-val kevered, de ebből szempontból nem is releváns.

Amúgy igazad van, sztem sincs szükség az államra, csak egy nagy konc a nyakunkon, milyen jól működtek annak idején az ősközösségi társadalmak...Csak a gond van ezekkel a tűzoltókkal, tanárokkal, orvosokkal meg rendőrökkel állandóan hőzöngenek, már nem hajlandók pusztán hivatástudatból dolgozni.

numeralógus 2011.05.08. 12:08:23

@Crikett: A 25% csak az egyszerűség kedvéért volt, hogy te is megértsd :)
Hidd el nem keverem, fizetek be belőle bőségesen , hogy legyen fizetésetek.
Amúgy , megjegyzem, valóban nincs szükség olyan államra, ami nem nyújt megfelelő szolgáltatást a pénzünkért, ez főleg az előző garnitúrára vonatkozik, a mostani majd még elválik.
Minden esetre a cinikus hozzáálásod azt mutatja, rossz lóra tettél.
Az még nem fordult meg az elégedetlen rendőröknél tűzoltóknál stb, hogy lehet más munkát is keresni, ha ez nem tetszik?
Tudod, mi akik csak négy órát dolgozunk minimálbérért, mi ugyanannyit tanultunk, és az állásaink mégsem biztosak úgy 30-40 évre, aztán mégsem sírunk, és már keveset is keresünk(ez központi adat).
Tehát miért gond az, ha nekik is nyugdíjig kell dolgozniuk ahogy nekünk?
Az iparban sem mennek el 40 évesen, és ott is vérnehéz ám 60 évesen melózni...talán nehezebb,mint nyomkodni a trafipaxot...bár az is már autómata....

Szóval a lényeg, hogy szükség van rájuk, de ha kilépnek, akkor 100 másik áll a helyükre, és mondjuk egy orvost nem hasonlítanék egy rendőrhöz, azért van egy kis differencia.
És ha jól emlékszem az orvosok nem akarnak 40 évesen nyugdíjba menni, de a közrendvédelem igen, és ez a pofátlanság teteje.

Én sajnálom, hogy nem kereshetnek többet , de jelenleg ennyi pénz van, nekünk is.
Az átlag magyar szarul él ma, és a jövedelem is a béka segge alatt van, ha van.
A túlóra pénzt megértem, hogy reklamálják, és az jogos is, a többi hazugság, és szűklátókörűség.
Az mszp-t kéne baszogatniuk, akik ide juttattak minket.
Remélem nem engednek a nyugdíjkorhatárból senkinek.
És nem kell sarkítani, mert fizetést kapnak, és nem hivatástudatból melóznak.
Ha nem tetszik ellehet menni szlovákiába (Gyurcsány F. üzenete a tüntetőknek)

Crikett 2011.05.08. 12:25:11

@numeralógus: Többször említetted ezt a rendőr-traffipax viszonyt. Biztos hallottál róla, hogy hiába automata, már ezt se akarják nyomogatni, hanem kiakarják adni vállalkozásba, ami eddig nem jött össze.Mér nem próbálod meg a másik napi 4 órában, hogy veszel egy ilyen készüléket és te is nyomogathatod kedvedre:)

csakazértistotalcar 2011.05.08. 12:35:11

@numeralógus: Rólad mindent elmond az, hogy nem tudod: a helységneveket MINDIG nagy betűvel kezdődnek csakúgy, mint a személynevek. Lehet ezért nem kéne észt osztanod, tekintve ez általános iskola 2. osztályos anyag. Mint látszik az adófizetők pénzéből finanszírozott –esetedben- improduktív munkát végzett a tanító nénid.
Más! 4 órás munkaidő után kapod a béredet, vagy 4 órás minimálbérre vagy bejelentve és úgy adózol? Ez nem mindegy, tehát ne csúsztass és keverj dolgokat. Az utóbbit adócsalásnak hívják, amit az állami alkalmazottak az állami szférában soha nem tudnak megtenni.

numeralógus 2011.05.08. 15:56:45

@Crikett: De akkor remélem én is elmehetek nyugdíjba ! :D

Látom a zsandárok már ezt a megerőltető munkát sem bírják :D
Begörcsöl a derekuk az ücsörgésbe :D:D

numeralógus 2011.05.08. 16:06:14

@csakazértistotalcar:
Drága elvtárs!
Látom bánt, hogy a ferit kisbetűvel írtam , bár utána tévedésből meg naggyal.
Örülök, hogy ennyit tudtál levenni az egészből ...legalább.
Azért megjegyezném, hogy az idióták a saját nicknevüket is kisbetűvel írták,én vállalom, de figyelmedbe ajánlanám, hogy a sajátodat is nézd meg.....
A 4 órás történetnek meg olvass utána, nem keverek semmit, csak van itt egy kis szópárbajom, nálad értelmesebb emberrel, ő érti mi a 4 óra.
De látom, fájdalmas, amikor nem tudsz érveket támasztani az igazad mellé, csak próbálsz sértegetni másokat, gondolom fáj az igazság, vagy nem mehetsz most nyögdíjba te sem?
Hát... remélem hogy így van elvtárs.
A gyurcsány meg kisbetűvel-nagybetűvel is egy idióta, köszönd meg neki, hogy itt tartunk.
Ha ők nem lopják ki a szemedet, akkor most nyugdíjba mehetnél te is.

Na most ne sértődj meg, én nem akarlak bántani, én csak lopom a napot itt, meg adót csalok négy órában, míg te szolgálsz....

numeralógus 2011.05.08. 16:09:36

@csakazértistotalcar: Ui:
Most képzeld el, hogy milyen szarok a tanárok, hogy még hejesen írni sem tanítottak meg, azt hüje malyom maradtam.
Aztán ezek is béremelést akarnakmi? :D:D:D

A nemecsek ernő akkor most nagy, vagy kisbetű? :D:D:D

isti75 2011.05.08. 16:49:50

"A most demonstráló réteg az utolsó összefogásra képes társaság ebben a nyavajás országban."
Igazad van! A most tüntető rendőrök elég szépen összefogatk akkor is amikor 2006-ban lövöldözték, és kardlapozták a népet, akik szintén a kormány húzásai miatt voltak elégedetlenek. Ne haragudj hogy nem érdekel mit szeretne egy köcsög zsaru, aki jelenleg is csak abból él hogy birságolja az autóst. Én a magam részéről senkit nem engednék korábban nyugdijba. Minden évben minden rendőrrel, katonával, tűzoltóval, mentőssel, stb fizikai felmérő tesztet végeztetnék. Aki ezen elhasal, elbocsátanám a testülettől. Lehet hogy fizikailag rendőrnek, tűzoltónak, stb, nem alkalmas, de remekül eldolgozhat egy gép mellet a gyárban a nyugdijkorhatár eléréséig.

isti75 2011.05.08. 17:48:13

@isti75: jaaaaa, hogy ehhez már nem füllik a foguk a kedves rendvédelmi dolgozóknak. Qrvára nem érdekel!!!

Crikett 2011.05.08. 18:42:21

@isti75: Teljesen igazad van! Sőt itt van ennél sokkal durvább is!!! Ma lesz pl. a Való Világ fináléja, ahol egy ember 160 napi pihenés, italozás, szotyizás után, felveszi az 50 M Ft-ot érő ajándékcsomagot. Más ezért a pénzért évekig traffipaxozik! Vérlázító! Bár az RTL magáncég, de akkor is! Ez idő alatt semmilyen termelés nem folyt a villában, produktumot nem tudnak felmutatni. Javaslom a 98 % különadó kiterjesztését a főnyereményre, az autóból is csak az ablaktörlő lapátokat kapja meg a győztes!

denyiro 2011.05.09. 07:39:52

Új napra ébredtünk! Köszönjük a tapsot, lehet hátrafáradni a pénztárhoz tisztelt fülkeforradalmárok. A türelmetlenül, megbotránkoztató módon tolongókat tolongás bűncselekménye miatt megfosztjuk a jussától és börtönbe zárjuk. A többség már dolgozik a törvény megszavazásán. Az elégedetlenkedők szintén hasonlóra számítsanak. Megcselekedjük a nép nevében, mert a nép is ezt akarja.

denyiro 2011.05.09. 07:43:19

MI tudjuk mi kell a népnek, mert a nép mi vagyunk.

Tboy001 2011.05.09. 10:23:58

Nem nevezném sem komoly fizikai munkának sem pedig stresszes hivatásnak, azt amit az átlag rendőrök csinálnak. Sokkal keményebb fizikai munkát kell végezzen mondjuk egy kőműves lakatos stb., ők miért nem mehetnek el korábban nyugdíjba. Dolgozzon csak a rendőr 62 éves koráig. És ismerek olyant, aki már nyugdíjas és felveszi a 180.000-et havonta és még másodállást vállal - nagyon igazságtalannak tartom, nagyon nem működik a rendszer! Túl sok ingyenélőt tartunk el.- sajnos

csakazértistotalcar 2011.05.09. 11:51:22

@numeralógus:A szövegértés az komoly kompetencia látom, neked nem megy. A helységnévvel kapcsolatban írtam a "nagybetűs" észrevételemet, a személynévre vonatkozó az mint általános kapcsolódó evidencia került oda, ha érted miről írok! A nicknév bizony nem a személynevek csoportjában van definiálva a nyelvtanban, ergo nem kell nagy kezdőbetűvel írni.
Ami "nemecsek ernő"-t illeti. Érdekes hasonlat, csak hát nem gondolom, hogy Gyurcsány nevet azért írtad kis kezdőbetűvel, mert Te második Molnár Ferencnek tartod magadat.
Ami a rendvédelmiseket illeti: nem vagyok érintett semmilyen szinten ("...Sem rokona, sem ismerőse. Nem vagyok..." J.A.). Tehát ez sem talált, mint ahogy az elvtársozás sem, hiszen mindenkinek van elvtársa. Neked is, mint ezt itt olvasgathatjuk. Ezzel nincs is baj, csak hát tudod a fröcsögésed az snassz. Ami az írásaidból kitűnik számomra: valószínűleg nem érzékeled azt, hogy egy szerződést (jelen esetben a korkedvezményes nyugdíj igénylésének joga), amely két fél között jött létre, jogszerűen csak közös akarattal lehet módosítani. Ez vonatkozik erre az esetre is, mint ahogyan vonatkozik pl. a politika számos résztvevőjére (polgármester, közgyűlés elnök, parlamenti képviselő), bányászokra, vegyiparban dolgozókra, katonákra és még sok más szakmára.
Végezetül, köszönöm "kulturált" soraidat, hiszen Te érveltél Önmagaddal szemben, tekintve, hogy én egy helyesírási hibára hívtam fel szíves figyelmedet, de Te rögtön politikai hitvallásnak vetted ezt. Nos, ez is az érvelésed egyik sajátossága.
Jut eszembe: volt/van egy reklámszlogen, ami valahogy így szól: Köszönjük Emese!

numeralógus 2011.05.09. 15:14:55

@csakazértistotalcar:
A molnári hasonlat kedves tőled, és elfogadom :D

Neked viszont úgy látom a gondolkodás az ami nem megy igazán.
Tudod, most az van ebben a kurvaországban (gy.f), hogy egy demokratikus választáson nyert egy politikai csoport, akinek nem tetszik ez a valóban igazságtalan, és költséges nyugdíj rendszer, ezért azt a parlamenti többséggel megváltoztatják, eddig remélem érted...
Aztán ha ez nem tetszik, lehet egyezkedni, tüntetgetni, bíróságra menni, persze, mivel abszolut többségben vannak, így a szerződésükkel kitörölhetik valszleg.
Álszent dolog elbagatellizálnod ,hogy csak egy helyesírási hibáért szóltál, mindketten tudjuk, hogy itt erősen mellébeszélsz.
Mivel én, a valóságban és önerőből élek meg (adócsaló, és tolvaj az mszp szerint)
Nem okoz meglepetést egy egy idióta törvény, mert már lepereg rólam.
Na ezt a közszférának szokni kell.
Én a helyükben örülnék, hogy nem kellett megvágni a bérüket, mint pl romániában.
Annyit még hozzátennék a témához, hogy a közrendvédelmi nyugdíj a pofátlanság teteje a társadalommal szemben, talán lehetne finomítani a korhatáremelés bevezetésén, de ebbe valóban nem tudok beleszólni, nem ismerem a számokat.

Örülök, hogy egy ilyen hejesíró balynokkal hozott a sors össze,
de ha neked ennyi jött le az egészből, hogy egy akármilyen hiba alapján minősítesz embereket ismeretlenül, hát... eléggé minősít téged is.

Üdv : Emese

csakazértistotalcar 2011.05.09. 16:28:52

@numeralógus: Látom, kezdesz érteni. Ha figyelemmel kíséred az eseményeket - gondolom igen- akkor feltűnhetett, hogy 2008 novemberében is már a tárgyalások elakadása miatt volt tüntetés a közszférában dolgozók részéről. Ebbe a kategóriában vannak a rendvédelmisek, tűzoltók, katasztrófa védelmisek, orvosok, tanárok stb. Ehhez joguk van - hiszen jogállamban élünk- ahhoz viszont nincs joga semmilyen hatalomnak a demokráciákban, hogy egy érvényes munkaszerződést felrúgjon. Mert, hogy ezeket pontosan a jogbiztonságnak kell garantálnia. Na, ez az ami miatt problémás a dolog. Ha azt mondják a munkáltatók (esetünkben az állam és az önkormányzatok), hogy mától ilyen és ilyen feltételekkel alkalmazunk ÚJ munkavállalókat, akkor szabad döntés, hogy akar-e valaki tüzet oltani, rendet őrizni közterületen vagy "zárt intézményekben", esetleg mentőzni stb. Aki meg már egy másik (régebbi) feltételrendszer alapján kötött munkaviszonyt ott 2 lehetőség marad.
1. közös megegyezéssel szerződés módosítás (hangsúly a közös megegyezés. ez az ami nem megy évek (!) óta)
2. felmondás a munkáltató részéről, ami ugye igen sok pénzzel jár (szintén törvényben rögzített összegek).
Arról nem beszélve, hogy amennyiben a második verziót meglépnék, nem maradna elegendő rendőr, tűzoltó, smasszer, mentős stb. a feladatok elvégzésére.
Azt is tudni kell, hogy fegyveres és rendvédelmi dolgozók nem sztrájkolhatnak. Marad nekik a demonstráció, mint az érdekérvényesítés legerősebb formája. Te, amennyiben nem vagy megelégedve az életkörülményeiddel szintén jogszerűen adhatsz ennek hangot (pl. petíció, demonstráció, többféle sztrájk), mint adtak ennek hangot minden kormánnyal, munkáltatóval szemben - lehet nem közismert- nem csak '90 óta.
Ami a helyesen írást illeti: szerintem minimális követelménynek illene lenni. De még egyszer leírom, hátha elkerülte a figyelmedet amit Te írtál: "...Ha nem tetszik ellehet menni szlovákiába "
A molnári analógiával: kit ill. kiket is sértünk meg? Esetleg magunkat minősítjük ezzel?
Végezetül egy kis kiegészítés:
A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjai (vagyis nem a közalkalmazottak, köztisztviselők) - köztük katonák, rendőrök, tűzoltók, vám- és pénzügyőrök, a büntetés végrehajtásban és a nemzetbiztonsági szolgálatoknál hivatásos állományban dolgozók - 5 azaz öt évvel korábban mehetnek nyugdíjba, bizonyos foglakozásúak pedig még korábban. A nyugdíj összegét ráadásul náluk nem a teljes szolgálati idő, hanem az utolsó egy év kereset alapján számolják ki. A fegyveres testületek tagjai mellett egyébként korábban mehetnek nyugdíjba a bányászok és bizonyos művészeti ágakban dolgozók is, például a fúvószenészek, magántáncosok, énekesek, színművészek - a járadék összegét azonban náluk ugyanúgy állapítják meg mint másoknál.
Akkor most mi van? Miért is csak a fegyveresektől vennék el ezt a lehetőséget? Nem mintha a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" elvet helyeselném!!!

csakazértistotalcar 2011.05.09. 16:30:16

@numeralógus: Csak egy kérdés! Tudod mennyit keres egy TEK-es?

numeralógus 2011.05.09. 17:15:42

@csakazértistotalcar:
Nem, nem tudom, és bevallom a fizetésen nem is vitatkoznék senkivel két okból is.
1.
Mert nem szeretek más zsebében turkálni, ez a gyenge gyerekszoba nélküli neveltetésem miatt van talán, és Mo.-n mindenki csak sír amúgy is.
2.
Aki sajnáltatja magát, hogy milyen keveset keres, azt meg utálom, mert a véleményem az, hogy ha nem tetszik akkor változtatni kell nem sírni, tudta mit mennyiért vállalt.
A nyugdíjuknál valóban az utolsó év számít, de minden juttatást hozzá csapnak, és annak az átlagát veszik.
És természetesen akkor már a bértábla tetején állnak.
Ismerősömnek így lett 208000 ft a nyugdíja 41 évesen.
Hát ez meredek azért pl apámhoz képest akinek 108000 és 46 év volt a munkaviszonya.
A szerződésről pedig annyit, hogy azok azért vannak, hogy felrúgják őket, mint ahogy teszik ezt velünk is nap mint nap.
Talán most megtanulják ők is ,milyen a jogtalan eljárás, ahogy tették ezt 2006-ban ők a polgárokkal.
De mielőtt rám húzná valaki, természetesen szükség van rájuk, de kicsit túlértékelték a szerepüket a társadalomban, és elég sok olyan juttatást élveztek, amiről gálánsan megfeledkeztek , és nem említik.
Lassan helyre kell ezt tenni, mert az ország nem bírja ezt anyagilag, ezt be kell látni minden épeszű embernek.
Vitatkozni lehet, hogy hogyan milyen módszerrel mennyi idő alatt, de a lényeg, hogy a sok kedvezménybe belerokkanunk.
Azért kíváncsi lennék, hogy ha azt mondanák, hogy elmehetnek 25 évvel előbb, de csak 40 % nyugdíjat kapnának, akkor mennyien mennének.
Szerintem ez lenne amúgy a helyes lépés, és akkor mindenkinek igaza lenne.

Tigrisszív 2011.05.09. 18:15:13

@numeralógus: Szerintem meg a tűzoltókkal, meg mentősökkel (stb) való gerenctelen patkánykodás helyett a az állami vezetők juttatásait kéne megnyirbálni. Ha majd a t. Házban és az állami tulajdonú cégek élén "rend" lesz, utána basztassák azokat, akik a "dzsuvában" güriznek. Kezdhetjük mindjárt azzal, hogy csak a mindenki más számára előírt, törvény szerinti költségtérítés járjon, számla ellenében. Ha ez megvan, akkor a szolgálati autók legmagasabb értékét maximalizálni 5m forintban. Efölött csak néhány repiautó lehessen, delegációzni, meg ilyesmi.

Aztán folytathatjuk azzal, hogy a teljes parlamenti apparátust és közvetlen családját vagyonosodási vizsgálatnak alávetni. Az állami cégek vezetői esetében úgyszintén.

Sorolhatnám.

Tigrisszív 2011.05.09. 18:53:22

Ja, meg a BMW-s, audis munkanélkülieket, "életművészeket", "vállalkozókat" is pofán kéne verni, hogy szíveskedjenek adózni. Feketemunkás alkalmazásáért letöltendőt és vagyonelkobzást Ha van FELESÉGE és SAJÁT vér szerinti, vagy hivatalosan örökbefogadott gyermeke, akkor arányos vagyonelkobzást. Akkor is, ha az ő nevén nincs semmi, de a családjáén van. Feketemunkásnak ha külföldi, hazatoloncolást és kitiltást. Ha magyar, rendes munkát. Körbetartozós szarságot szétverni, bevezetni az extra kauciót, alvállalkozók munkájáért is a fővállalkozó feleljen, majd jobban megválogatja legközelebb, kivel dolgoztat.

Tigrisszív 2011.05.09. 18:54:58

Ja, meg a BMW-s, audis munkanélkülieket, "életművészeket", "vállalkozókat" is pofán kéne verni, hogy szíveskedjenek adózni. Feketemunkás alkalmazásáért letöltendőt és vagyonelkobzást Ha van FELESÉGE és SAJÁT vér szerinti, vagy hivatalosan örökbefogadott gyermeke, akkor arányos vagyonelkobzást. Akkor is, ha az ő nevén nincs semmi, de a családjáén van. Feketemunkásnak ha külföldi, hazatoloncolást és kitiltást. Ha magyar, rendes munkát. Körbetartozós szarságot szétverni, bevezetni az extra kauciót, alvállalkozók munkájáért is a fővállalkozó feleljen, majd jobban megválogatja legközelebb, kivel dolgoztat.

Tigrisszív 2011.05.09. 19:00:56

Ehh, bocs a dupláért... blogmotor rulez

numeralógus 2011.05.09. 20:28:18

@Tigrisszív: Látom elkapott a lendület.
Van amiben egyetértek, lehet a politikusokat is fékezni, de nem ez a baj szerintem.
A a vállalkozók nem adóznak szöveg viszont marhaság már ne haragudj.
Ezt az mszp szépen elhintette és az emberek meg elhitték.
Ha nem adóznának, akkor nem lennének alkalmazottak sem, meg szja, tb stb.
Az az igazság, hogy viszont olyan magas az adóteher a vállalkozásokon, hogy gyakorlatilag ma nem éri meg vállalkozni, csak ha ügyeskedsz.
Ha keresel vállalkozásban 100 ft-ot, és mindent becsületesen leadózol befizetsz stb, jó ha 10-15 ft od marad.
Na ebből élj meg, persze, hogy simlizel ha tudsz.
Egyszer csak rájönnek majd, hogy 20 % nál többet nem szabadna elvonni, mert akkor pörögne a gazdaság, de mi ehhez hülyék vagyunk, hogy megértsük, meg a felduzzasztott közszférát miből fizetnék akkor.....
De ez szerintem változni fog, mert csak ez az út marad, a vállalkozásoktól nincs mit elvonni, mert már szegények így is.
Fekete munkáról meg csak annyit, hogy ha számlát ad a vállalkozó akkor szemét rabló, mert leveszi a lakosságot , pedig csak az adókat építi a számlába.
Ha meg nem ad, akkor szemét tolvaj, mert meglopja az államot......
Ha nem lenne vállalkozó akkor éhenhalnánk, előbb az öregek, aztán a közszféra.
Tehát kevesebb járulék, több munkahely, több pénz, több forgalom, több adó... talán fideszék rájönnek erre.
Szóval azért gondold át, amit írtál, mert van ami nem állja meg a helyét.
Bár a politikusok költségeit legalább szolidaritásból csökkenteni kéne szerintem is, de ez nem hiszem hogy akkora spórolás lenne.

Tigrisszív 2011.05.09. 21:14:56

@numeralógus: Egy szóval sem mondtam, hogy a vállalkozások nem adóznak. Azért is tettem ""-be a vállalkozó szót. Teljes mértékben egyetértek azzal, hogy több bőrt nem lehet már lenyúzni sem a vállalkozásokról, sem a munkavállalókról (utóbbiakról mindig mindenki elfeledkezik, érdekes). Azonban abban sem vagyok biztos, hogy ha mérsékelnék az adókat, akkor jobb lenne az adózási fegyelem. Lehet, hogy jobb lenne, de lehet, hogy az így keletkezett extraprofitot zsebre tennék, ez utóbbit tartom egyébként valószínűbbnek. Meg aztán az még a baj a magyar vállalkozások zömével (optimistábban gondolkodva felével), hogy gyorsan akarnak nagyot kaszálni. Nem gondolkodnak hosszabb távra, lehúzzák a melósaikat, sajnálják a pénzt fejlesztésekre (meg mindenre, de Q7-esnek, meg 530D-nek lennie kell, anélkül hogy néz má' ki) aztán ha szarság van, felszámolják az egészet, kifizetetlen beszállítókat, alvállalkozókat és megkárosított ügyfeleket hagyva maguk után. Hány, de hány ilyet ismerek.

Szóval nem kell bemutatni (pláne sajnáltatni) a magyar vállalkozók nagy részét, a legtöbbjük - az ázsiaiak (kínai, japán, koreai, stb) után - a legtrógerebbek minden tekintetben.

Hát nézd, a politikusok juttatásainak jelentős mértékű megnyirbálása és a bűnös (tehát nem tisztán jogszerű) úton megszerzett vagyonaik elkobzásával és értékesítésével 8-10 év alatt ki lehetne termelni azt, aminek elvétele ellen most a rendvédelmisek demonstrálnak. Ha az állam igazán takarékos lenne a daját működésével, senki nem demonstrálna, mert jutna arra is. Meg hát ugye a súlyos ezermilliárdok, amiket a magánnyugdíjpénztáraktól kizsaroltak, az is megy a levesbe, abból sem lesz senkinek nyugdíja. Itt aztán mindjárt el is érkeztünk a pénzügyi szektorhoz, akik intézményesített uzsorázást folytatnak. Mert ugye ha pénzt adsz, adnak 7%-ot. ha pénnzt kérsz, visszakérnek 37%-ot. Jól van ez így? A különadó egy harmatgyenge próbálkozás volt, kemény és tökös politika nélkül lóf@szt sem érnek az ilyenek, szájkarate marad. Államadósság átütemezés? Eszébe jutott valakinek is? Holott az IMF alapokmányában ott van, hogy LEHET újratárgyalni a visszafizetést. elengedni nem fogják, de átütemezni talán lehetne.

Luxusbörtönök helyett önellátókat, a bent lévők jogai lófaszt nem érdekelnek, ők azzal, hogy bűnöztek, kívül helyezték magukat a társadalmon. Azzal is súlyos milliárdokat lehetne ÉVES szinten spórolni. Meg akkor nem a Vegyépszernek, meg a Strabagnak kéne kifizetni a horror útépítési díjakat, hanem fogvatartottak szépen felvonulnak és építenek. nekik is jó - a munka jellemet ad -, meg mindenkinek is jó.

A melós (nem csak rendvédelmis) sanyargatása helyett nyugodtan lehetne ezekkel kezdeni. Senki nem tüntetne...

Tigrisszív 2011.05.09. 21:28:44

Legyünk őszinték egymáshoz. Nem sokáig bírjuk már ezt. A magyar meg olyan, hogy birka, de nagyon. De egyszer elfogy a türelme és tűrőképességének végére ér. '56-ban megtapasztalták, milyen az. Akkor a nyugat cinkos sunyításával a szovjetek leverték. Hamarosan ismét elfogy majd a türelem, ha nem indulnak meg a dolgok jobb irányba, akkor pedig majd a nyugat cinkos sunyításával - vagy nyílt közreműködésével - vagy a NATO, vagy az ENSZ "békefenntartók", vagy az Eurogendfor fogja leverni. Szép kilátások.

Crikett 2011.05.09. 22:34:53

A sok pénz nem a nyugdíjak formájában tünik el az államkasszából, az elenyésző ahhoz képest, amit a közbeszerzések útján fizetnek ki pluszba, lehetne itt sorolni a nagy állami beruházásokat..

Gnaeus 2011.05.09. 22:46:26

Nem foglalnék állást a fenti vitában, kinek van igaza, a rendőrnek vagy az átlag állampolgárnak, mert nem ebben látom a kérdés lényegét. Az igazság amúgy is mindig a kettő között van (ezt tizenhat évesen tanultam egy szalagavató buli után).
Többen írják, hogy igen, a rendőrök leszerződtek valamire, valamilyen feltételek mellett, és az utóbbi időben egyoldalúan borulnak a dolgok, de így van ezzel más is, én is, a szomszéd meg a szomszéd kölyke is, ne járjon emiatt a rendőrök szája. Na ez a lényeg, ezért fontos ez a tüntetés. Mert ez nem van jól így. Igenis örülök, hogy vannak még az országban olyanok, akik kiállnak az érdekeikért, szót emelnek a sérelmeik miatt, legyenek azok rendőrök, tűzoltók vagy vasutasok. Szomorú, hogy magyarországon a munkavállalók olyan kiszolgáltatottak és szervezetlenek, hogy képtelenek érvényesíteni az érdekeiket. Ebből egyenesen követetkezik, hogy minden kormányzat szinte automatikusan rajtuk veri el a port és hajtja be a költségvetésből hiányzó pénzeket, merthát egyszerű, biztos és biztonságos. Mindenkinek ezt kellene tenni. A szolgalelkű nép szolgasorban él. Miért is élne másképp?

Gnaeus 2011.05.09. 22:48:48

@Gnaeus: Magyarország azért még mindig nagy betűvel...

Gnaeus 2011.05.09. 23:08:41

@venszivar: Ez messzire vezet, de azért gondolatébresztőnek írok pár sort.

A sérelmed jogos, elloptak egy táskát. A rendőrségen keletkezett belőle egy ügyirat. Ez a táskalopás sajnos huszadrendű fontossággal bír ott, ahol egyszerűen nincs elég ember, hogy ilyen esetekkel foglalkozzon. Ügy van, annak meg határideje, tehát le kell zárni.

Elkaptátok. Kapott egy kis "jutalmat" visszakézből. A rendőr kijött. Ismerték. Tudták mivel lehetne gyanúsítani, és azt is tudták, mi lenne ennek a jogkövetkezménye. Nagyon csekély, viszont ismerik az útját, amit végig kellene járni a hivatalos úton ahhoz, hogy a tolvaj megkapja az ejnye-bejnyét. És az az út nemcsak hosszú, de meglehetősen drága is, valószínűleg sokkal drágább, mint a táska, amit elloptak. Senki nem vette észre az általatok kiosztott pofonokat, és ez így van jól. (Adtatok volna még hármat!)
Elmondom, mit gondolok arról, ilyen esetben hogyan kellene működnie a rendszernek: A rendőr kimegy, karfeszítés, bilincs, láb szétrúg, kocsiba be, irány az őrszoba. 72 óra az őrszobán minimálkalórián, minimál alváson, egy-két "kellemes" kihallgatás, aztán hadd menjen, viszlát legközelebb. Slussz-passz. És ezt meg is lehetne csinálni, ha a rend őrének egyrészt volna tekintélye, másrészt nem attól kellene félnie, hogy miközben ezeket teszi, a jelvénye harmadik számjegyének felső szélét takarta a gallér.

Gnaeus 2011.05.09. 23:20:29

@Tigrisszív: "Talán én is..." Ez a mondatod meggyújtotta remény lángját a szívmeben :) Teljesen komolyan mondom.

Gnaeus 2011.05.09. 23:28:16

@papa33: Bocs, Papa, de éppen ezt akartam írni. Nem olvastam ég a hsz-edet. Sokkal tömörebben és jobban leírtad :)

Anettka Lovagja 2011.05.10. 06:34:44

@Gnaeus: Szép. Hát csak élj egy ilyen mocskos rendorállamban, amirol álmodozol.

Bilkisz 2011.05.10. 09:16:04

A legszebb az egészben, hogy itt mindenki rohadtul belelát a rendőrök életébe, biztos volt már rendőr mindenki. Mindenkinek van egy nyugdíjas fiatal "életerős" ismerőse aki 100 ezer forintokkal ment nyugdíjba. Vagy ha nem volt már evett olyat akinek meg volt. Dehát tantónéni kérem nem is vagyunk annyian!!
Csak tudod amikor a te nyugalmadért intézkedek a játszótér mellett és ruházat átvizsgálok azt mondja a narkós hogy éces tű van a zsebembe vagy tbc- vagyok és rám köhög na vazze azt te nem fizeted meg nekem az adódból és ehhez képest valóban "semmi csak egy szám" az a fizetés amit papíron kapok ahogy numeralógus írja. És valóban már a sulin is folyton azt szajkózták, hogy aki k**vának jött állja a b**szást azért hülyének ne nézzen senki, mert nem vagyok hülye csak olyan helyen dolgozom. Mondjuk ezt az egészet helyesebb lett volna múlt időben mondanom mert 10 év után leszereltem, csak picit ideges lettem a sok okostojásra. Megyek be is veszem a nyugtatómat:)

spiler1985 2011.06.06. 22:44:23

sajnos ide juttott ez az ország tüntetések tüntetések hátán.de jo látni hogy megoszlanak a vélemények söt ugy gondolom hogy a nagy töbség az ugy gondojja hogy a kormánynak igaza van az én saját véleményem az hogy szerintem is. ne csak a mindennapi embereket szoritsák meg!
édes apám 50 éves és csak mostanába sikerült nagy nehezen nyugdijba mennie és sokkal nehezebb melot végzett ,végez.
jo tudom erröl nem a rendörök vagy a tüzoltok tehetnek.
állam bácsi!
de felháborito ami itt fojik minden téren.-
voltak politikai nézeteim de már most ugy érzem hogy nincsrá szükség bár mit megtehetnek , ijen az amikor emberek istent játszanak de mind1
attol tartok hogy nem sokára egyiptom filing lessz és ugyérzem sokan szeretnék ezt .vagy lehet erre megy ki a játék??
azt hallotam ha hasonlo hejzet alakulna ki akkor eltörölnék az állam adoságot.
süti beállítások módosítása