Kredenc, a karakteres barom

  2011. április 03. - ommm Címkék: volvo totalcar flotta s70 omm t5

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Négyhengeres BMW? Ugyan már...
2015-07-30 16:22:46

...mondták nekem sokan, miután lett egy 136 lóerős E30-am. Persze hülyeség, hiszen a könnyű bódéhoz elég

Hétvége a tóparton? Belsőség-találkozó 2015!
2015-07-29 12:04:49

Öregszünk, öregszünk , más nem is jut nagyon eszembe arról, hogy immáron tizenkettedik (!) alkalommal

A trollkirály V8-cal érkezik
2015-06-22 13:58:43

Leborulok, zokogok és megadom a trollkodás brilliánsokkal díszített aranyfokozatát. Hogyan piszkíts bele egy

Szétszórjuk a VIP-jegyeket! Akár a tiéd is lehet egy!
2015-06-08 15:31:58

Úgy, ahogy az AC/DC-nek is egy igazi énekese volt és ahogy a Black Sabbath is csak Bill Warddal az igazi , úgy

 


Talán olvasták Alfám történetét, a csodaszép, minden porcikájában csábító, V6-os 166-os sztoriját. Lehet, azt is, hogyan sikerült visszaszereznem vételárát a morálisan kissé ingoványos neppertől.

Nem kezdenék hosszú fejtegetésbe arról, miként és hogyan jutottam el jelenlegi autómig, legyen elég annyi, hogy egy péntek délután ott álltam 2200 euróval a kezemben feleségem Lancia Y-ja mellett. A helyzet egyszerű volt és világos: Pozsonyban állok a ház előtt, a március 15.-i ünnepnapra való tekintettel szerdán lesz a lapindító értekezlet Budán. A család használható utazóautó nélkül maradt, velem pedig olyan történt, amire jogosítványszerzésem óta – mintegy 13 éve – nem volt példa: autó nélkül maradtam. Erre még Sanya, a zseniális Susogós Mackó is csak annyit mondana: azta'.

 

Mivel egyszer már beutaztam keresztül-kasul egész Szlovákiát, ezért szinte kizártnak tartottam, hogy még egyszer megszívassam magam és a családomat is azzal, hogy hétvégére eltűnök otthonról. Ott, helyben, Pozsony vonzáskörzetében keresek autót, a franc sem csinálja végig az egész kálváriát még egyszer. Hathengeres 166-os nem volt, Audik, BMW-k kilőve (egy műszakilag tökéletes, kicsi, V8-as E32-t megnéztem, de hiába, ha a díszlécek alól szökőárként tört fel a rozsda), így jött képbe Kredenc, az altatógép. Több oka is volt a választásnak, de nem esik nehezemre bevallani, hogy csak öthengeres turbókra kerestem rá, ez kellett hozzá, hogy meggyőzzem magam. Ha nem lett volna, most minden bizonnyal egy praktikus, keveset fogyasztó autóban ülnék. Boldogtalanul. Négy nap alatt akartam eldönteni a kérdést, az Alfa után már nem volt türelmem bármire is várni. Nem bántam meg, sőt. Pedig…

Valami ilyesmit rajzoltunk óvodában is anno

Végül egy egynapos, friss hirdetésre csaptam le, szombaton délután már meg is érkeztem az adott címre. Egy szemre nemzeti érzelmű, ám egészen kedves fiatalember árulta az autót. A nővére használta, három gyerekkel, ez ugyan némi aggodalomra adott okot, de a helyzet nem volt ennyire vészes. Ugyanis volt annyira tehetős, hogy rendre elhordja a márkaszervizbe, számlákkal, hitelesnek tűnő szervizkönyvvel támasztotta mindezt alá. Könnyen lenyomozható volt, mivel ott vették helyben. A srác nem ködölt, nem beszélt félre, itt az autó, ilyen, ez jár hozzá, maximálisan korrekt volt.

Könnyedén pakolható a harmadik hasáb

Kredencnek voltak (és vannak) ugyan kisebb-nagyobb hibái-bajai (ezekről később), ám mindent összevetve nekem megérte azt az 1500 eurót (400 ezer forintot), amire végül lealkudtam. Úgy számoltam, hogy az Alfáért kapott pénzből még betakarom az átíratás költségeit (utazással együtt) és egy gyors olaj-szűrők-gyertya cserét is.

Megalkudtunk, megírtuk az adásvételit, a pénzt nem vette el, hétfőre már a nevemen volt az autó, közben megkötöttem neten a kötelező biztosítást, kinyomtattam az ezt igazoló kártyát és kész. A biztosító átvezette az Alfa biztosítását az új szerződésre (ugyanannyi volt) és kész. Az ügyintézés 66 eurómba és egy szabadnapomba került, mivel messzire kellett utaznom, de kerek 27 perc alatt kezemben volt az új forgalmi, a két rendszám, és az imént hívott a feleségem, hogy a futárszolgálattal kiküldött chipkártya is megérkezett. Ennyi. És persze – eleinte kicsit óvatoskodva és tán kétkedve (utánaolvastam ugyan alaposan, de sosem volt még Volvóm) – használatba vettem az autót. Ja, egy S70 T5 ötsebességes automatával.

Van benne valamiféle komolyság, igazából nem tudjuk hová tenni

A vezérlést tavaly cserélték, bőven van még benne tartalék, olajat, légszűrőt, olajszűrőt és gyertyákat cseréltünk benne gyorsan, ez 35 ezer forint volt, eddig. Úgy számolom, hogy a vételárát még ráköltöm, mire tökéletes lesz, de – azt hiszem – még ezzel együtt is vállalható.

Kredencnek – természetesen – vannak hibái. Mivel idén 14 éves, így főleg korából adódnak, de az alapból kemény, pattogós futómű-per 45-ös gumik kombinációja sem a mi útjainkra való igazán.

A legnagyobb külcsínbaj. Aranykezű Sanyikára vár, csak még nem tud róla

Külsőre leginkább egy rozsdafolt látszik a bal hátsó ívnél, itt meghúzták az autót, szerencsére ez semmi olyan, amit Sanyika, a gyémántkezű lakatos (aki Papp Tibinek bölcsőt gyártott a semmiből) ne csinálna meg ebéd és vacsora között. Rozsda máshol nincs. A négy sarokból három le van ütve, városi baj, az első lökhárítón nagyobb a gond, erre is akad fényező, aki megcsinálja baráti áron az egész elemet. Az egyik ködfényszóró burája repedt, törött. Karc, kis horpadás akad rajta, nem zavarnak különösebben, a prioritási lista végén vannak.

Meg lehet szokni, bár kétségkívül nem olyan megkapó, mint az Alfámé volt. A kényelme ellenben elsőrangú

A beltérben a bőrkárpit azonnali ápolásra szorult. Ez közben meg is történt egy háromfázisú profi cuccal, ami ugyan nem volt olcsó, ellenben szemmel láthatóan jót tett a bőrnek, bár tény, hogy a helyenkénti repedéseket a vezetőülésen ez sem gyógyítja már soha. Az egész készlet talán 11 ezer forintba fájt, ellenben bőven benne van még egy-két komplett ápolás. Szerencsére félévente egyszer elég, odabent ugyanis akkora a bőrmennyiség, hogy egy fél napom ráment az ápolásukra. Minden ajtó sarkában elengedett a bőr ragasztása, ez csúnya, de egy ügyes kárpitos meggyógyítja ezt is. Addig együtt lehet élni vele.

Mind a négy ajtón elengedett a bőrkárpit ragasztása. Kárpitosra vár

A futóművel foglalkozni kell, szerencsére már előre igyekeztem feltérképezni a költségeket, így – bízva kiváló alkatrészforrásainkban – nem tűnik vészesnek ez sem. Féktárcsák, -betétek, valószínűleg négy új gátlóra is szükség lesz. Nagy vész nincs, a kopásjelző még néma, de már nem sokáig, a négy gátló és a menet közben előkerülő lógások, lazaságok előrevetítik egy-egy lengőkar vagy gömbfej cseréjét.

A hajtáslánc egyetlen problémája a két belső féltengely finom lógása, oldalanként húszezer forintért újítják fel őket. Nem igazán jellemző a belsők lógása, inkább a külsők csuklók szoktak bajban lenni, ezeket már azonban cserélték nemrég.

Javításra szorul a fejegység CD-váltója, addig kazettával nosztalgiázom

A dupla dines fejegység gondban van a háromlemezes CD-tárral. Magába húzza, a lemezek cseréjekor azonban bajban van. Azt hiszem, ideje megkeresnem a densionos srácokat, ők gond nélkül megjavítják és – ha sikerül, akkor – mp3- vagy USB-képessé teszik, ha máshogy nem, egy külső csatlakozóval. Az egység mindenképpen marad, ennek itt a helye. Pozitív hozadéka a dolognak, hogy így előtúrhattam a régi Hendrix-kazettáimat, most nosztalgiázom.

A beltéri műanyagokat helyenként már kikezdte a kemény, pattogós futómű, rossz úton bizony megzörren ez-az, ilyenkor ösztönből lassítunk és kerülgetjük a kátyúkat, megsüllyedt csatornafedeleket. Kicsivel jobb minőségű úton azonban minden csendes, csak gurulunk simán. Ez az ára a T5-nek…

Ennyi van benne, az állapota jobban érdekelt, mint az óraállás

Ennyit a bajokról. Nem, nem véletlen, hogy nem említettem a motort és a váltót. Előbbinek ugyan van némi olajfogyasztása (elmondás szerint a csere óta nem fogyott belőle semennyi), ám ez több mint 250 ezret futott, ráadásul turbómotornál teljesen elfogadható. A beltér dizájnja nem egy Alfa, lényegében olyan, mint egy időutazás a nyolcvanas évekbe, hiába '97-es az autó. Az ergonómia azonban kétségkívül hibátlan, minden bumszli, kesztyűs kézzel tekerhető-nyomkodható, egyszerű, ám akadnak finomságok, mint pl. a hangszínszabályzó tekerentyűk, melyek két lépcsőben kihúzhatók, a műszerek fehér megvilágítása vagy a fedélzeti számítógép tekerentyűje. Bár utóbbi inkább mókás.

Egyszer megnyomva kicsit ugrik elő…

Kredenc előnyei szerencsére még bőven túlsúlyban vannak. Nagy előny, hogy a felsoroltakon kívül mindene hibátlanul működik. Mindene.

A motor nem füstöl soha, semmikor, a kiegyenlítője tiszta. Túl van már egy turbócserén a márkaszervizben, vigyázok is rá nagyon, egyik autómat sem terheltem hidegen, ezt pláne nem fogom, meghálálja. Az ereje ott jön meg, ahol kell, gyorsan építi a nyomást, tüsszentve le is fúj, zökkenésmentesen, tisztán és szépen, egészségesen jár, 240 lóerejéből nem sok hiányozhat, erős, és annak is érződik.

Az ötgangos automata hibátlan, finoman és szépen dolgozik

Az ötsebességes Aisin váltóban is cseréltek már olajat, sokkal szebben, finomabban vált, mint ex-Alfám négysebességes ZF4HP20-a, minden üzemmódban azt csinál, amit kell. Téliben harmadikból indul, sportban (vagy a kickdown kapcsolót átnyomva) bőven hatezer felett vált, motorfékez, ha kell, kutya baja.

Klasszikus, bovdenes a gázpedál, mentes a '99 utáni elektronikus gázpedálból adódó minden problémától, a világos bőrbelsőt imádom, tökéletesen passzol a műszerfal puha anyagához és a borzalmas műfához. Kicsit bútoros, ez tény, de kérem, ezek valószínűleg a világ legjobb ülései – és ezt nem csak én állítom. Elektromos, deréktámaszos és fűthető mindkettő, a sofőroldali memóriás. Azóta sem csinált ilyen jó üléseket a Volvo. Aki próbálta, tudja.

A nyolchangszórós hifi nagyon szépen szól, ezt mindenféle részrehajlás nélkül állíthatom.

A világ legjobb üléseit vettem meg. Adtak mellé némi autót is

ABS, kikapcsolható kipörgésgátló, négy elektromos ablak, elektromos, fűtött tükrök, kétzónás klíma, irgalmatlanul retró motoros antenna, természetesen távirányítós központizár-riasztó (elemcsere várható) és az aranyat érő, távirányítós Eberspächer állófűtés, mely szintén kifogástalanul teszi a dolgát, pár hónapos fiam örülni fog, ha télen nem hideg autóba rakom be. Ja, tényleg, a beépített gyerekülés, az is van. Plusz hat légzsák és temérdek acélmerevítés mindenhol, a SIPS (Side Impact Protection System) jótékony hatásaként.

Ez itt bizony acél, méghozzá jó kemény

És persze a dobozforma áldása, a használható méretű - 428 literes – csomagtartó, mely maximálisan  940-re bővíthető. Ha túl hosszú a cucc, vagy jobb hátul üldögélve kinyújtanánk a lábunkat, akkor két kar meghúzásával az utasülés támlája síkba dől.

Na és persze sokkal kevesebbet fogyaszt, mint az Alfa. Nagy átlagban megelégszik 10,5 liter benzinnel, a fotózás kedvéért elgurultam a közeli benzinkúthoz, így lett hirtelen 10,9, ennyi még sosem volt. A 166-os ennél 4-5 literrel többet is elkért. '97-es, turbós-öthengeres, automata, több mint 1500 kilós autótól nem rossz ez ma sem. Elégedett vagyok.

Mindez persze nem jelentene semmit számomra, ha nem tudnám, hogy ez a – sokak számára ódivatú, ősöregnek kinéző – kopott-használt Volvo nem rendelkezne valamivel, amit már a 166-os Alfámban is (és minden mai autóban) mindennél többre értékeltem: Karakterrel, nagy K-val.

Mert a szürke, csak a hozzáértők számára valamit is mondó, unalmas dromedár valójában két autó egyben. És ez a két arc olyan markáns, határozott és jól megfogható határral elválasztott egymástól, hogy nincs ember a földön, aki ne tudná világosan elkülöníteni őket.

Nagyon ügyes az integrált gyerekülés, ami így könyöklő…

Egyik oldalon ott az autó, amit a többiek látnak. Van ugyan némi komolyság a púpos géptetőben, a szürke felnikben és már abban is, ahogy áll, de a mai, dinamikusabbnál dinamikusabb, drámai formákhoz szokott szemnek ez csak a család autója. Amivel apa-anya, öcsi és a kutya vasárnaponként elgurulnak a nagyihoz, megeszik a húslevest, cseresznyét esznek a nagy fáról és meghitt harmóniában hazagurulnak este, csendben, kényelmesen és biztonságban.

Nem vagyok még teljesen ura a rendszernek, de már tanulom a működését

És ezt tudja is, minden további nélkül. Minden csak a gázpedálállástól függ. Az automata hamar megtalálja az ötödiket, és ha jó minőségű az út, akkor Kredenc halkan, finoman, szép, mély hangon dünnyögve gurul. Mi közben kényelmesen hempergünk, a nagy kormánnyal tereljük magunk előtt a pingpongasztalt és nézelődünk. Az esetek nyolcvan százaléka ilyen. Elég a tudat, hogy lehet ez másképp, ez ad egyfajta nyugalmat.

 

A barom szíve-lelke, a karaktertérben lapuló, 2,3 literes, öthengeres turbómotor

Kredenc az autók Derrickje: szemei táskásak, bőre ráncos, régi szépsége lassan elmúlik, valójában már senki nem veszi túl komolyan. Amikor azonban szükség van rá és kell, akkor asztmás tüdejét sípolva teleszívja, kihúzza magát és pillanatok alatt képes megoldani a dolgokat, hogy csak zavartan pislogó tekintetek maradnak utána: hová tűnt az a kopott útakadály, ami az előbb még itt volt?

Mert Kredenc az igazi barmom, a varázsütésre megjelenő Thor, aki kalapácsát magasba emelve üvölti tele a világot, a közeli utcákat és a teret, olyan gépi zajjal, süvítéssel-prüszköléssel és öthengeres diszharmóniával, hogy a másodperc törtrészéig elcsendesül minden (ekkor még van időnk erősen ráfogni a kormányra), aztán beindul a gépezet.

A szürke felnik jól mutatnak, de kell nekik a távolság. Küldenék egy nótát a gumisnak, aki a centrírsúlyokat kívülre rakta

Rengeteg erősebb autóban ültem már, talán még több gyorsabban, ma már a 240 lóerő és a 330 newtonméter nem eget rengető értékek, de nem itt van a lényeg. Itt arról van szó, ahogy ez előjön. Végtelenül, masszívan és keményen, minden finomkodás nélkül, ha nincs az ember észnél, hamar egy sávval beljebb találja magát. Nem gyorsul pofaleszaggatóan, csak éppen magakasztja kicsit a lélegzetet, az ugrabugrálást nem szereti. Cserébe kíméletlenül, ugyanolyan intenzitással passzírozza gerincoszlopunkat a háttámlának végig, amíg bírjuk cérnával. Csak akkor enged el, ha lelépünk a gázról. Heavy metal.

Ha az Alfa véhatos motorja egy 16. századi, bolognai csemballó, finoman felépülő, harmonikus és gyönyörű, akkor az öthengeres turbó egy olajos-büdös ipari körfűrész, ami mar, harap és horzsol, mint a Slayer. És ugyanúgy szerethető, egy másik véglet.

Nem tudom, mit tartogat még közös jövőnk, de egyelőre jól megértjük egymást. Talán mert kicsit én is ilyen vagyok.
 


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr932791986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vadkertész 2011.04.03. 08:19:53

Amikor cseresznyézni mész mennyit pörög a fötengely 130-nál?
Köszi!

mükkemakk 2011.04.03. 08:22:02

hajrá, jó kis gép.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2011.04.03. 08:28:06

Nagy királyság!

Kombiban még jól is néz ki egy ilyen!

grufftipunk (törölt) 2011.04.03. 08:30:12

Nagyon finom kis autó ez amúgy!

Tomchy 2011.04.03. 08:32:19

Én az elődjét (850) nézegettem régebben, még azt is vállalnám. Ez is, az is uncsi, understatment limó. Sok szerencsét hozzá!

b-gabee 2011.04.03. 08:33:00

Naggyon cool.
Még autó formájú autó igazi anyagból.
Kár, hogy a melós nem teheti meg, hogy ilyet használjon.
Viszont a fejegységet ém cserélném egy ilyenre:
www.ipmart.com/main/browse/Cars_Car,Audio,and,Video_Car,Player_Universal,Fit_Double,Din,2405.php?cat=2405

dél van 2011.04.03. 08:35:55

És a Volvókat nem lopják úgy,mint a német prémium autókat és a Passatokat.Akárhol ott merem hagyni nyugodt szívvel az S40-emet.

Schütii 2011.04.03. 08:40:22

Vezettem ilyet, pont ezzel a hajtáslánccal, de valami eszméletlenül bamba jószág, legalábbis a gázpedál lenyomását követő pár sec. alatt. Nagyon "öregnek" kell lenni hogy ezzel együtt lehessen élni. Azt is erősen kétlem hogy 10.5-tel eljár, elég egy laza (tényleg laza) gyorsítás és már 3x litert veri a pillanatnyi fogyi (tudom, nem ez a releváns, de sok mindenre lehet ebből következtetni)

GrG 2011.04.03. 08:40:35

Gratulálok és sok boldogságot hozzá!

Schütii 2011.04.03. 08:43:03

Ommm, a turbós 166-ot meg nem merted megvenni...

gromek7 2011.04.03. 08:44:47

"És persze a dobozforma áldása, a használható méretű - 428 literes – csomagtartó"
- ez inkább szánalmas teljesítmény egy ekkora autótól. Cipőkanalas lesz az Apuka!

De ezért a mondatért: "Ha az Alfa véhatos motorja egy 16. századi, bolognai csemballó, finoman felépülő, harmonikus és gyönyörű, akkor az öthengeres turbó egy olajos-büdös ipari körfűrész, ami mar, harap és horzsol, mint a Slayer."
minden megbocsájtva...

sargarigo 2011.04.03. 08:46:34

Szép gép,bár az Alfa után én meggondolnám a volvót,de ha még öregszem 5 évet akkor lehet hogy volvó lesz belőle.

v8brenya 2011.04.03. 08:47:35

ha s70 (-850) nálam még mindig marad a szivó brenya (kombiba)

jmakri 2011.04.03. 08:50:49

Jó cikk, én is komálom a volvókat, a nyugalmukat.
Bár kicsit ez most olyan érzés volt olvasni, mintha Csikós mester passat vásárlását olvastam volna... ;)

esef 2011.04.03. 08:51:11

volt főnökömnek volt egy ilyenje. öthengeres, turbó, 2.5-ös dízel. az kellene, mert -relatív- takarékos volt, egy ilyen benzintemető nem. azért örülök, hogy ez lett az Alfa helyett :)

anyahajókabinajtóhajtogató 2011.04.03. 08:51:56

Újfent gratula a gépsárkányhoz! Nekem csak 2.0turbo motorral volt 940-es kombi (meg td 740 és szívó benzines 740) de az is jól hasított ráadásul a jó helyen hajtott :)
Ez igen erős lehet ezzel a mocival!

bürokraták rémálma 2011.04.03. 08:52:21

@gromek7: Nem rossz érték az. A látszat csal, ugyanis ezek a volvók még nem olyan nagyok. Külsőre alig nagyobb, mint egy octávia. Nekem leginkább a 850-es tetszik, régebben nézegettem is őket. Viszont féltem a használt turbóbenyától, dízelt, meg lomha benzinest nem akartam, így letettem róla. De tetszeni tetszik.

230e 2011.04.03. 08:56:59

Jó látni, hogy megint valaki aki nem egy 3-4 milliós új autóban látja élete értelmét.

Az pedig külön öröm, hogy ennyiért ilyen állapotú kocsit lehet kapni. :-)
Az pedig nem, hogy nem itthon :-(

stig70 2011.04.03. 08:58:45

Egy ilyen Volvot én is beválalnék minden "szemrebbenés" nélkül. Szerintem jól döntöttél!

esef 2011.04.03. 09:00:07

felmerült egy kérdésem, de nem akarom összeakasztani a bajszom Pistával, na meg kitiltatni sem akarom magam innen, ezért máshogy kérdezem:
nem kerül túl sokba az üzemeltetés a napi ingázással a Felvidék és Bp. között?

Schütii 2011.04.03. 09:00:38

@jmakri: Ommm, nem keményvonalas autóbuzi, állítólag BMW fan, de BMW-je az még nem volt.

Szabó bakter 2011.04.03. 09:01:28

centírsúlyokat kívülre és belülre is szokás tenni...

Schütii 2011.04.03. 09:04:27

@Szabó bakter: Igen, de alufelninél azért nem illik a peremre tenni őket...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2011.04.03. 09:05:49

Üdv a klubban a márkatársak közt.Nagyon kíváncsi vagyok az automata váltó strapabíró képességére.Nagyon váltanék kéziről, de már egy kipurcant alattam, pedig ultra-módon kímélve volt.Igaz, nem Volvóban leledzett.

kafferbivalybalamber 2011.04.03. 09:06:57

Szép autó, jó autó.
Amennyivel kevesebbet fogyaszt a négyajtós egy ugyanilyen kombihoz képest, abból kijön évi két költöztetés, amikor te csak dobozolsz, vagy évi 10 ménkűnagy hűtőláda hazaszállítása. És még cepekedned se kell. :)
A centírsúlyt viszont néha muszáj kívűlre is tenni, ez ilyen.

ChPh 2011.04.03. 09:07:49

szééép..

ez a "Küldenék egy nótát a gumisnak, aki a centrírsúlyokat kívülre rakta" kiverte a biztit nálam is.
Én konkrétan agyoncsapnám,amiért acélfelnire való súlyt tett fel, mindegy kívülre, vagy belülre

kafferbivalybalamber 2011.04.03. 09:09:01

@ChPh: Ez mondjuk igaz, alufelnin jobban mutatna az alufelnire való súly. :)

ChPh 2011.04.03. 09:10:14

@Schütii: jah, ennyi erővel vehetett volna e39-et is.Oké, nem turbó, de a sor6 nagyon is nyami :)

ChPh 2011.04.03. 09:12:05

@kafferbivalybalamber: nem mutatás kérdése, hanem mert szétveri a felnit, ahogy rákerül, alukra ragasztják már a súlyokat

arde0902 2011.04.03. 09:15:47

Sok sikert a géphez,sok bajod nem lesz vele.Fogyasztáshoz adalék:még '91-ben beszámították a Zsiga 1.2-t egy 4 éves Volvo 740 GL 2.3 karbisba.Annyit evett,mint a Zsiga,csak kb kétszer úgy ment.1 év után a híres Volvo biztonságot is leellenőriztem,mikor egy kissebségi Ladás 1.5-tel nem adta meg az elsőbbséget.Tűzfalig jóformán minden kasznielem kuka lett,de az ajtók simán nyíltak,sértetlenül kiszálltunk.Gazdasági Totálkár,1.1 misi.Itthoni alkatrészárak negyedéért Ausztriából behozva a cuccokat 350-ből kész lett,még 3 évig minden baj nélkül használtuk,majd Omega 2.0 benyára cseréltük.Kár volt.Tehát a család biztonságban lesz,ne izgulj!

totvar 2011.04.03. 09:16:10

Korabban nezegettem ezt a format, viszont nem tudom miert, nem tudok megbekülni a volvoval. Minden automnal amikor vasarlasra esett a szo, felmerült a volvo is. Soha nem volt volvom. Egyszerüen van benne valami ami tavol tart töle.

Ironpen 2011.04.03. 09:16:31

Szép nagy jószág, megéri az árát, de sajnos sokba fog kerülni a fenntartása. A hiúságért fizetni kell...

Kiwicake 2011.04.03. 09:18:55

Bizony, ez nekem is tetszik. "Öreg" vagyok és nagyon józan, így ezzel jobban tudok azonosulni, mint az Alfával. Gratula, használjátok egészséggel sokáig!

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2011.04.03. 09:21:50

Azért családos ember lévén,én Volvóból kombit vettem volna,de majd rájössz...

mbx porsche · http://matchboxmemories.hu 2011.04.03. 09:22:20

Gratula hozzá. Nem is értem, hogy miért nem lett ez is eRA, a rendszám kiadja ;-)

Mr. Waszabi 2011.04.03. 09:22:34

"Ha az Alfa véhatos motorja egy 16. századi, bolognai csemballó, finoman felépülő, harmonikus és gyönyörű, akkor az öthengeres turbó egy olajos-büdös ipari körfűrész, ami mar, harap és horzsol, mint a Slayer."
Szeretem, ha egy férfibe szorul némi költészet, különösen, ha újságíró, és pláne, ha autós újságíró az illető:) Kreativitás nélkül a férfi nem férfi. Nem elég számokkal és unalomig másolt, szokványos szófordulatokkal élni. Ha az autónak lelke van, az újságírónak tudnia kell visszaadni azt írásában. Majdnem megkívántam egy ilyen Volvót én is:) Le a kalappal, szép írás!

Ööö 2011.04.03. 09:24:55

14 éves és 260e km van benne. Aham. Én meg kakukkos óra vagyok.

@12:00 - az S40, háát, nem is igazi Volvo :))

rakpartiróka 2011.04.03. 09:25:39

klassz. a felni viszont ocsmány.

totvar 2011.04.03. 09:27:57

@Schütii:
Csak kell egy nemetorszagi lakcim es viheted is! Nem kell regado meg minden szar.
ok a bizti kicsit több....de....

ben88 2011.04.03. 09:28:13

Gratulálok, családi autónak szerintem jobb lesz ez mint az Alfa, legalábbis kényelmesebb. Nagyon tetszik a belseje, kár hogy már alig gyártanak ilyen klasszikus jellegű autókat.
Azért arra kíváncsi leszek hogy a fogyasztás tényleg csak ennyi lesz e hosszabbtávon, nekem a 2 ezres aut. camry eszik 10-12 körül, viszont abban 1 hengerrel kevesebb van és nincs rajta csiga sem, súlyra viszont kb. ugyanaz lehet.

230e 2011.04.03. 09:28:26

@Ööö: Kakukk, kakukk :-) miért ne lehetne egy turbós 14 éves benzinesnél még akár hihető is, az évi 18.000 km.

(ok, ha itthoni lenne, és dízel, akkor természetesen 87.000 lenne benne).

Mr. Waszabi 2011.04.03. 09:30:26

@kafferbivalybalamber: van a felni belsejében elegendő hely a súlyoknak. Szép sima felület, ahova egy kilónyit is felragaszthat a centirozó. Nem hiszem, hogy így kellett megoldani, legfeljebb nem volt kéznél ragasztott súly, de akkor is barbárság volt így megcsinálni.

pecoshop 2011.04.03. 09:32:35

Igazi benzintemető. Inkább autót veszek.

Ööö 2011.04.03. 09:36:54

@230e: végül is igazad lehet. Csakúgy mint @Schütii által citált hasonló korú 520-ban 218e km (Demir ősi germán név, ugye). S nem feledve az a pár hetes hírt miszerint a németeknél a kocsik _legalább_ 30%-nak visszatekerik az óráját. Minden bizonnyal Szlovákiában ilyet nem csinálnak. Nálunk meg még úgysem. BTW, egy itthoni neppernek szeme sem rebben, amikor a tekergetésről beszélt. Ő maximálisan korrekt az üzletben, csak hát kivesz >300e km-rel Volvót (vagy bármi mást)?

Ciri 2011.04.03. 09:47:21

Gratulálok Pista, sok balesetmentes kilométert kívánok hozzá.

nemegészenúgyvan 2011.04.03. 09:48:18

Kétkedők, nem hiszitek el a fogyasztást? Pedig ez ennyit eszik, 60, esetleg 70 km-en, illetve 100-on, ha valaki egy darabon vontatja. De most komolyan, 2,3 turbó, automata, 1500+ kg, "nem túl jó" légellenállás (hót kocka) elhiszi ezt valaki? De az is igaz, hogy a Totalcar-nál azért elég jól keresnek - akkor is ha erről saját maguk teljesen mást írnak - így lesz miből tankolni.

nemegészenúgyvan 2011.04.03. 09:48:18

Kétkedők, nem hiszitek el a fogyasztást? Pedig ez ennyit eszik, 60, esetleg 70 km-en, illetve 100-on, ha valaki egy darabon vontatja. De most komolyan, 2,3 turbó, automata, 1500+ kg, "nem túl jó" légellenállás (hót kocka) elhiszi ezt valaki? De az is igaz, hogy a Totalcar-nál azért elég jól keresnek - akkor is ha erről saját maguk teljesen mást írnak - így lesz miből tankolni.

dennisthemenace 2011.04.03. 09:48:31

@Tomchy: Én egyszer majdnem licitaltam egy 850-re; kimattult a fényezése (piros), az volt az ossz problémája. 98 fontért utotte le valaki..

Leadfoot 2011.04.03. 09:48:45

@totvar: A bizti sokkal több, viheted ki műszakiztatni, stb.

Ööö 2011.04.03. 09:50:36

@230e: végül is, igazad lehet. Csak úgy, mint @Schütii által citált, hasonló korú 520-ban 218e km (Demir ősi germán név, ugye). S nem feledve az a pár hetes hírt, miszerint a németeknél a kocsik _legalább_ 30%-nak visszatekerik az óráját. Minden bizonnyal Szlovákiában ilyet nem csinálnak. Nálunk meg még úgysem. BTW, egy itthoni neppernek szeme sem rebbent, amikor a tekergetésről beszélt. Ő maximálisan korrekt az üzletben, csak hát ki vesz >300e km-rel Volvót (vagy bármi mást)?

230e 2011.04.03. 09:50:44

@Ööö: Még akár igazam is lehet. Na meg még akár Neked is. De nem mind1?
Te látatlanban lefikázol egy kilométerállást, ami visszaosztva nagyjából az itthoni évi átlagos (10-12.000 kilométer/év) másfélszerese egy viszonylag sokat fogyasztó, nagy köbcentis benzines kocsinál, aztán elkezded nyomatni a szöveget egy németországi törökről, nyögsz egy feltételezést arról hogy mi lehet Szlovákiában, majd egy kicsit taglalod a hazai viszonyokat.
Ennek most mi köze a témaindító topikhoz, ami egy szlovák autó magánszemélytől történő megvásárlása?

Leadfoot 2011.04.03. 09:52:35

Megint csak azt mondom, idézheted Nicolas Cage-et a Szikla c. filmből:
"Van egy Volvóm. Az is szürke."

:-))

Egyébként tetszik, csak nem automatával kéne, meg más színben.

Ezek a súlyok a felniken borzalmasok. Főleg jobb hátul, ahova jó nagy kellett.

A fogyasztás fog még feljebb is menni, én is alacsony értékekkel hitegettem magamat, mikor megvettem a turbós autómat... :-)

A 428 liter meg tényleg nem olyan nagy ám, a 306 szedánom is kb. ennyi litert tudott. De tök mindegy, egy szedán úgyis szarul pakolható. :-)

indapass90210 2011.04.03. 09:52:45

"Az ügyintézés 66 eurómba és egy szabadnapomba került, mivel messzire kellett utaznom, de kerek 27 perc alatt kezemben volt az új forgalmi, a két rendszám"

Nem lehetne a maradék területet is hozzácsapni Szlovákiához?

korzo 2011.04.03. 09:52:51

Ommm! Csak az mondja, hogy a volvo ülései a legjobbak, aki még nem próbáta a saab-ét ;)
Igazából kombi kellett volna. Kicsi lesz az a csomagtartó. Nekem már az öteajtós X-eMé is kicsi, pedig az egy 100-assal nagyobb. (2éves a kislyányom, de a tesón is dogozunk már :o)

Káposztakukac 2011.04.03. 09:53:15

@Schütii: a magyar ember ezért is hülye, mint a segg...

a jó E39-esek németben sem ennyibe kerülnek. ez egy balesetes, rozsdás, beleit húzó vacak, amitől anyagárban próbálnak már túltenni.

Peter__Blau 2011.04.03. 09:53:24

Szeretnék majd egyszer egy olyan cikket olvasni róla, hogy mennyibe kerül a fenntartása. Fogyasztás, szervizelés, stb... Ja és nem a haverok által okosban megcsinálva...

indapass90210 2011.04.03. 09:54:24

@Ööö: én pl egy autómat sem tekergettem, nem is fogom ezután sem, tehát akár lehet is.

Dagiszabi 2011.04.03. 09:55:54

Hát, ha még hátul is hajtana....

Nem akarod átépíteni? :)

lapomi (törölt) 2011.04.03. 09:58:25

Spritmonitoron 11-es átlagot írnak (9,5-13,8) és arról volt szó, hogy utazóautónak használja, amit én főleg pályázásként, városi használatot minimalizálva értelmezek, így elképzelhető a 10,5.

indapass90210 2011.04.03. 09:58:47

@Káposztakukac: ebből kell egyből venni egy másik ugyanilyet, és ha mákja van az embernek, akkor nem ugyanazok a cuccok lógnak mindkettőn.

Kravver 2011.04.03. 10:04:56

Nekem a v70-es van, ezzel a T5-ös motorral, és tizedik éve élünk együtt
Teli tankkal 650-700 km bárhol.
2 gyerekkel úgy utazunk egy hetekre síelni vele, hogy nincs fent tetőcsomagtartó (4 léc, 4 bakancs, 3 bukó plusz a normál csomagok).
Maximálisan elégedett vagyok.

Krisi 2011.04.03. 10:04:58

jó kis autó ez, kimondottan jó. egyedül az nem teccik benne, hogy nem kombi (dehát nem is az én autóm:) a Volvokat mintha úgy terveznék, hogy először a kombit, aztán abból megpróbálnak valami 4ajtósat is, és ilyenre sikeredik :)

(ilyeneket meg nem illik írni hogy csak 400 pénz volt, meg hogy piaci ár egyharmadáért fogják neked rendberakni haverok, illetve csak egy nap ment rá az egész ügyintézésre, mert a végén az összes olvasó meg fog sárgulni az irigységtől :)

a belső meg szerintem első osztályú, a világos bőr miatt kimondottan kedves.

whale 2011.04.03. 10:06:11

@Schütii: Simán teszik kívülre is, mert nem mindegyik gumis szereti a ragasztott súlyokat...És én sem. A súly hozzátartozik a felnihez.

mrobi 2011.04.03. 10:07:37

volt ilyenünk V70-esben. nagyon jó autó volt, szerette az egész család.

totvar 2011.04.03. 10:09:00

@Leadfoot:
1500€ kb 400000Ft.a regado 377000Ft=770000Ft ez az auto magyarba kb 1.2milla-1.5 milla
mobile24.hu/index.php?pid=details&type=C&search_type=NU&page_number=1&sort_field=price&sort_order=ASCENDING&body_type_mode=all&make0=BMW&model0=MG%3A5__BMW_ER_SERIES&model_description0=&make1=all&make2=all&year_from=1996-01&year_to=1998-12&mileage_from=150000&mileage_to=all&power_from=all&power_to=all&price_from=1000&price_to=2001&fuel=all&gearbox_operation=all&damaged_vehicle=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&location_country=all&climate_control=all&seats_count=all&doors_count=all&emission_class=all&advertisement_type=DEALER&date_of_entry=all&usage_type=all&vid=140306898&source=MDE&record_index=10&total=97&tab=pictures&called_from=list

377000Ft az 1400€ kb. 1400€-bol kb 1,5 ev biztit ki tudsz fizetni.
A müszaki No-ban 98€=annyi mint Mo-ban.
2 evente 1X meg csak megteheti hogy összehozza a kocsi müszakijat egy csaladi pihenessel az alpokban szerintem.
DE EZ CSAK AZ EN VELEMENYEM.
ugyan ez az auto magyarba
www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/520/bmw_520_i_foglalozva-4510121
A különbseg meg igy is 580000Ft amiböl megint ki tudsz 2 evet fizetni. A különbseg annyi hogy az egyik esetben egyszerre adod ki az 1350000Ft-ot a masik esetben pedig 4 ev alatt.
Az ember meg altalaban 4 evente csereli az autojat(Statisztika)
DE MEGINT MONDOM; EZ CSAK AZ EN VELEMENYEM. NEKEM IGY JOBBAN MEGERI.

whale 2011.04.03. 10:11:07

@Ööö: Nekem volt 16 éves Roverem, amit 130000 km-rel vettem és az autó úgy is nézett ki. Két év után adtam el 170000-rel többért mint amennyiért vettem.:) Azóta is verem a fejem a falba...
Törésmentes, vezetett szervizkönyv, német előélet, Honda Legend mechanika, patika gép. Imádtam minden percet vele.

Schütii 2011.04.03. 10:11:16

@Káposztakukac: Akkor nyilván akitől vette Ommm a Volvot, az csak valami kretén lehet, aki nem is tudja milyen értéket kótyavetyélt el...
Nem új autót adnak 1500-ért...

mtk001 2011.04.03. 10:11:36

Azért egy fontos költséget nem említessz :
Azt a négy felnit gumistól, el kell villámgyorsan passzolni és venni rá négy felnit és normálisan ballonos gumit.
Azt említed, hogy a futóművet és a belsőt is megviselte az értelmetlenül sportos cucc.

Egyébként nekem is tetszik - ennyi pénzért.
Jó egészséget hizzá !

davez 2011.04.03. 10:12:13

szépek a felnik, de valahogy nem passzol az autóhoz ezekkel a peres gumikkal.. szerintem.

Rocko- 2011.04.03. 10:12:21

tetszetős.
a tesztautókban mindig hiányolod az USB csatlakozást (jogosan!), itt hogyan lesz megoldva?

Schütii 2011.04.03. 10:12:55

@whale: Nekem soha nem tettek alufelnire kívülre ilyen ocsmány súlyt.

Rocko- 2011.04.03. 10:14:05

@Schütii: az miért nem olvastad el a posztból, hogy ez kényszerhelyzet volt?

Schütii 2011.04.03. 10:15:46

@Krisi: "piaci ár egyharmadáért fogják neked rendberakni haverok"

Sőt a haverok még örülnek is hogy harmadáron dolgozhatnak, mikor tele lennének (vannak) full-áras melókkal is.

mopanko 2011.04.03. 10:16:50

én is csak gratulálni tudok hozzá. Bár én minden szempontot figyelemebe véve, alapos megrágás után döntöttem V70 mellett, nem bántam meg. Tény h sok más autót tudnék venni amit nagyon tudnék szeretni ezért meg azért, de mindenek van vmi rákfenéje..ennek kevesebb talán.

P12_dCi 2011.04.03. 10:17:34

Gratulálok hozzá, szép autó! Imádom az ilyen sleeper autókat. :)

Schütii 2011.04.03. 10:18:51

@Rocko-: Ja, értem, a szükség nagy úr...

karlov 2011.04.03. 10:22:31

Biztos ez is olyan tipp-top lesz ,mint a 166.Azért az érdekes,hogy röhögünk mások banális hozzáállásán,hogy két gombért jó autót vesz,mert ugye olyan nincs de ha a sajátunkról van szó(mármint a mi két gombunkról) akkor megtaláltuk a nirvánát azt az egyetlent amit csak nekünk,csak most,csak ennyiért.
Amivel persze nem kötözködnék de Pozsony-Budapest ingázáshoz a "szegény" újságíró fizetéséhez ,biztos ez volt a legideálisabb választás,főleg,hogy a "mi " Lázárunk miért volt olyan hülye ,hogy benzinest vet....
Nekem kicsit sok az ellentmondás,bár azért minden jót és élményt kívánok a Volvóhoz...

Schütii 2011.04.03. 10:23:23

@Rocko-: Utána jöhet az önnyugtatás, hogy nem is olyan félelmetes az a nyavalyás turbó.

Schütii 2011.04.03. 10:28:41

@karlov:
Lázár autóbuzi, benzinre meg futja a költségtérítéséből...

djjosehu 2011.04.03. 10:29:00

Gratula, üdv a Volvo klubban. :) A cikkedben két dologgal vitatkoznék:
- az egyik a fogyasztás. Amit fotóztál, azt nálam 2.0T produkálja könnyű jobb láb mellett. Ha városban 0-zol átlagot és mész 4-5 keresztezésnyit, lesz az 15 lityó is... :D
- a másik a világ legjobb ülései megállapításod. Van még ennél is feljebb: a C70-es fotelei. Nyilván, minden ugyanaz rajta, csak sportkivitelben, profibb oldaltartással.

Örülök, hogy van, aki rajtam kívül is észreveszi az S/V/C70 széria szépségeit, csodálatos autók. Küllemre nyilván a C70-es a legszebb (17-es felnikkel utána is fordulnak jópáran), műszaki tartalomra ez mind ugyanaz. És bár több baj van a 10 éves C70-emmel, mint az előző 7 éves Opelommal, mégis sokkal szerethetőbb, sokkal jobban az enyém az autó. És az S70-nel így leszel Te is...

Z o z ó 2011.04.03. 10:33:08

SZÉP VOLT PISTA!

Gratula a géphez, valaki végre vett egy rendes autót a TCsek közül.Biztonságos+Gyors:)Nekem is a DENSIONos fiúk csinálták a volvomba az ipod dokkolót,sokat szívtak vele,mert egy kicsit makacs volt a rádióm...ami másik volvoval működött az az enyémnek nem tetszett,de végül gyorsan megoldották a problémát és már lassan egy éve minden nap tökéletesen üzemel:)Azért arról is dobhatnál majd egy cikket ha raknak bele valamit a Densionnál:)

Ciri 2011.04.03. 10:35:14

@whale:

"Simán teszik kívülre is, mert nem mindegyik gumis szereti a ragasztott súlyokat...És én sem. A súly hozzátartozik a felnihez."

Ez nem szerelem kérdése. Egyszerűen ocsmányság egy alufelnire ilyet tenni.

Hurri Kán 2011.04.03. 10:36:06

Jó lesz ez.
Pista, keresd meg a Vovo WIW-es csapatot, biztosan segítenek, ha bármi típusspecifikus kérdésed van.

P12_dCi 2011.04.03. 10:37:18

@Z o z ó: A Densionos fiúkra én is kíváncsi lennék. Sajnos a kompatibilitási listán nem szerepel az autóm, és a bétatesztre is regisztráltam már lassan két hónapja, de nem válaszoltak. :(

Ciri 2011.04.03. 10:37:36

@Rocko-:

"(jogosan!)"

Mér? :)
Mi a rák haszna van?

Schütii 2011.04.03. 10:40:59

@Ciri: Pl. elfelejtheted a CD lemezeket.

Ciri 2011.04.03. 10:43:22

@Schütii:

Miért kellene elfelejtenem?

(Csaxólok, hogy én még írott lemezt sem teszek bele soha..)
Semmi értelme a fasza hangrendszernek, ha szar tömörített fosokat játszol le vele.

ZéPé 2011.04.03. 10:44:34

Ahój!

Ha a belső faburkolatokkal valami gondod lenne, magyarországon gyártották őket és néha most is van utánrendelésünk belőle egészen a gombtól a kormánybetétekig.

Üdv!

Hess 2011.04.03. 10:46:11

Én is beleültem volna egy ilyenbe,de a fogyasztása szerintem sok.Most 850-es 2,5 tdi nyuzok teljes R-es kinézettel és fékekkel és a motor egy kis chip-pel 180 l és 360NM,de ami a lényeg 6 literes fogyasztás.

zootyo 2011.04.03. 10:48:19

@whale: Mi az hogy nem szereti?!
Szerinted az normális, hogy rákalapálja az alufelni szélére a lemezfelnihez való súlyt??!!
Azon nyomban hagynám ott. Jézusom, hogy lehet ilyet mondani...

Ciri 2011.04.03. 10:49:03

@Hess:

"de ami a lényeg 6 literes fogyasztás."

Nem inkább 3 ?

Hang Loose 2011.04.03. 10:52:25

Az a gumis, aki képes egy alufelninél kívülre rakni a súlyt, az szakbarbár!

AczélGyuribácsi 2011.04.03. 10:54:28

Barom, tahó stb. Furcsa egy szerkesztőség...

semminemciki 2011.04.03. 10:57:30

jó döntés. fentartás no para. 98-as V70-esem van hetedik éve.
Francot sem kellett rákölteni. Soha nem jutott eszembe ez a körfürész-hasonlat, de nagyon pontos! Amúgy meg keresd meg Serest zuglóban. Egy igazi "volvo-sebész"

Rocko- 2011.04.03. 10:59:38

@Ciri: na, ne jáccad a hülyét, nem jól áll. :)
igen sokan hallgatnak zenét mp3 formátumban. hogyan lehet ezt könnyen horcibálni? USB kulcson. ehhez pedig kell csatlakozás. ha meg nincs, akkor szopó zenét hallgatni. az mp3/pendrive a korunk CD-je. ugyanolyan ciki anélkül eladni autót, mint a 2000-es években kazettás magnóval.

Hurri Kán 2011.04.03. 11:02:20

@Rocko-:
kazettás magnó jó, de szigorúan Videoton-hangfalakkal a kalaptartón :D

Papp Sanyi 2011.04.03. 11:03:24

Szerintem ritka ocsmány a felni rajta. Ez gyári cucc egyébként? Az autó jó egyébként! Grat!

Rocko- 2011.04.03. 11:03:48

@gyvy: igen, meg nelásski-rács a Ladán. mindez 1987-ben a Havannán. de 2011-et írunk. :)

Hurri Kán 2011.04.03. 11:07:01

@Rocko-:
Nem tudom, nekem késik a naptáram :DDD

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.03. 11:07:29

"Az ügyintézés 66 eurómba és egy szabadnapomba került, mivel messzire kellett utaznom, de kerek 27 perc alatt kezemben volt az új forgalmi, a két rendszám,"

Lehet, hogy ezért tart itt ez az ország? Meg az egyéb bürokratikus fasságok miatt?

PeteSK 2011.04.03. 11:09:11

Kedves Pista,
szereltess bele LPG rendszert - na ne Nyitrán, azok barmok. A Párkányiak nagyon jók, de szerintem még ennél is találsz jobbakat BA-ban. Én is napi 3 órát, 200km-t ingázok, és fél év alatt visszajött a befektetett ára - pedig a kis 1.8-as P406-om fogyasztása 7,5-8l/100km. Futásteljesítménye egyáltalán nem sok, ha megfelelően használták, még hű társad marad.

Üdv, Peti.

esef 2011.04.03. 11:09:33

@Rocko-:
tehát életvitelszerűen itt. szlovák állampolgárként, szlovák rendszámmal. szép... ezt ugyanolyan adócsalásnak tartom, mint a "sima" rendszámot.

kultúrpesszimista 2011.04.03. 11:11:01

Nagyon jó döntés, szívből gratulálok omm, sok-sok év örömteli, balesetmentes km-t kívánok! Az autó 999999 km-ig meg se álljon! Ez tényleg egy jó típus és egyben kiváló ellenpélda arra, hogy manapság csak egy idétlen egyterűvel vagy SUV-val lehet családozni. Hát nem. Egy Saab 9000-es lehetne az alternatíva (Aero, turbo), de lényegében nincs érdemi különbség köztük, szerethető autó ez is, az is.

(Hallottalak pár hete Fialánál, jól álltad a kérdéseket! :-))

Hurri Kán 2011.04.03. 11:11:33

@esef:
Szíved joga. Akkor most áruld el, hogy szerinted milyen többletszolgáltatást kapsz államunktól azért, ha kifizeted a többszázezres regadót (jelen esetben sztem többet, mint amennyibe a kocsi került), hogy magyar rendszámot kapjál?

Ciri 2011.04.03. 11:12:04

@Rocko-:

Nem győztél meg.:)

De tényleg.
Az autómban (például) gyári rendszer van (B&O), van hozzá egy szintén gyári 6 lemezes CD váltó.
Ha ezeket mind megtömködöm lemezzel, mennyi idő kell hozzá, hogy ne legyen már elég ez a mennyiség -kvázi unalmas legyen-? De most komolyan?
Arról nem is beszélve, hogy rádiót is hallgatok.

Nem tudom mennyire életszerű, hogy naponta (hetente? havonta?)tömörítesz magadnak 2-3 GB zenét, mert az olyan modern, meg kis helyen elfér, de legalább szarul szól.

Nem véletlen, hogy egy utólagos prémium CD-s fejegységért elkérnek 200e forintot, holott már 17 ezerért hozzád vágják ugyan annak a márkának az (akár usb-s) ócsó verzióját is.

Szerintem.

Tommi 2011.04.03. 11:12:17

Formára jobban bejön a 9000-es SAAB, de a motorja és hangja az S70 T5-nek sokkal jobb. Nekem e kettő keveréke kéne. ;-D

altefnegy 2011.04.03. 11:12:31

Szép darab, hajrá!

A fogyasztás reális, csak két dolog kell hozzá, nyugodt országúti haladás. Bármikor elmegyek így 10 liter alatt egy 12 éves V70 2,5T AWD-vel is. A másik oldal, hogy ugyanez nyugodtan városban ~13 lesz itt is. Amikor meg dalol a turbó, akkor meg innen fölfelé bármi.

Erre a felnire bőven lehetett volna ragasztani is. Viszont ha nincs alatta a 320-as fékszett - ahogy jól láthatóan nincs -, akkor ez a párosítás teljesen felesleges. 16-os felni, 205/55 méret. Kényelmesebb, olcsóbb, kevésbé sérülékeny, nem is értem, hogy egy családanya hogyan kérhette így.

Ha már fék, a legközelebbi tárcsacserénél érdemes megugrani egy valódi tuningot. Kell szerezni két távtartót, és a meglévő - szerintem - 280-as tárcsák helyett felrakni a 302-eseket. A két távtartó kivételével minden marad, a tárcsaár gyakorlatilag ugyanaz, cserébe sokkal jobban bírja a terhelést, és 16-os lesz a legkisebb felni, ami rámegy.

Légzsák az csak max. négy ebben a sorozatban is, függöny csak ezután érkezik.

Beltér nyöszörgésén sokat segít a bagóért kapható gyári toronymerevítő.

Ha számít, relatív kevésből Isofix pontokat is lehet bele rakni.

Stb.

P12_dCi 2011.04.03. 11:13:00

@ColT: Nekem volt szerencsém lejárt műszaki, illetve személyi okmány frissítés miatt is bolyongani az állítólagos útvesztőkben, de a netes időpontfoglalás után, percre pontosan a kiadott időpontban fogadtak, bankkártyával a helyszínen tudtam fizetni, mosolygós ügyintéző hölggyel gyorsan haladt a munka, így egy-kettő elintéztem, amit akartam.

Magyarországon, a harmadik legnagyobb város (gyk. Miskolc) okmányirodájában.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.03. 11:13:15

Amúgy ja, remélem jól fog szolgálni a dög :)
És amúgy ezek az autók tetszenek nekem igazán, amik elegánsan szögletesek, a mai krumpliformáktól emegy az életkedvem is.

kultúrpesszimista 2011.04.03. 11:13:38

@Tomchy:

Egyáltalán nem unalmas autó az S70 vagy a 850. Csak felszínesen tűnik annak. Unalmas mondjuk egy Toyota vagy egy VW.

Garp 2011.04.03. 11:13:53

@ommm: grat megint. Látod, ilyenek a sztereotípiák, amióta visszavitted az Alfát, valamiért egy kombi Volvóról vártam a bemutató posztot :). (Mondjuk kombi mániás vagyok.)
Ugye ha elviszed centríroztatni, szigorúan ragasztott súlyt tetetsz fel?! Alufelnire ólmot kalapálni....hányadék. Cimbora rendesen kivette az ír "mester" kezéből a szerszámot ezért. Az meg nézett, mint a luki nyúl. Merth még ezért neki nem szólt senki.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.03. 11:14:32

@P12_dCi: Az vaami hiba lehetett a Mátrixban :) Nekem az van meg, hogy odamegyek az időpontra, és húzzak sorszámot, majd megvárhatom, amikor sorra kerülök.
Akkor miért kötelező időpontot kérni, ha 1 órával később jutok oda...?

Rocko- 2011.04.03. 11:15:16

@gyvy: :)))

@esef: szeretném felhívni a figyelmedet arra a tényre, hogy 2004 óta mind Szlovákia mind Magyarország az Európai Unió tagja, amellyel szabaddá vált a munakerőpiac, így külföldi állampolgár (ahogyan Pista szlovák állampolgár) hazájától távol is dolgozhat.
de gondolom ha te kapnál egy svéd (vagy tetszőleges EU-s) állást, 2-3* anyni fizetésért, akkor a te a hátadat ostorozva itthon maradnál, nehogy a mocskos imperialisták szekerét told.

gascan 2011.04.03. 11:16:21

"Plusz hat légzsák és temérdek acélmerevítés mindenhol, a SIPS (Side Impact Protection System) jótékony hatásaként."

Nem tudom melyik marketing dope-ból pippantottál egy izmosat, de gyere le róla.

S70:
www.youtube.com/watch?v=bUUTZdq78Ac

Swift:
www.youtube.com/watch?v=SLseyuEvWsc

Csak az utascellát figyeljék, uraim. Ennyit ér az 1998as SIPS 2011ben.

230e 2011.04.03. 11:22:07

@ColT: Magyarorszag.hu-n előre elektronikusan bejelentkezel, és arra az időpontra fogadnak.
Nekem is remekül működött, és ez nem a reklám helye, mert rohadt idegesen kerültem oda.
Az ok pedig az volt, hogy a forgalmiban elírták a környezetvédelmi osztályt. A vizsgán nem kaptam meg a matricát, csak egy adatlapot és egy tanácsot hogy menjek vissza oda, ahol 4 évvel ezelőtt átírattam (Balatonfűzfő), ott ingyenesen vagy bárhol máshol 4.000 Ft körül cserélik a forgalmit.

Mivel most onnan 110 kilométerre élek, + egy szabadnap lett volna esedékes, így maradt a VIII. kerületi okmányiroda.

Ahol pedig 2 perc tétovázás után csak a matrica árát kellett kifizetnem, és forgalmim is lett.

Tehát a kóválygás az valamelyest már csökkent.
A regadó viszont még fájdítja a szívem, így a 124-es kupé még távoli álom :-)

kultúrpesszimista 2011.04.03. 11:23:08

@korzo:

Ugyan már. Volvo, Saab - egykutya. Mindegyik elb. jó. Az üléseik, az ergonómia, minden.

Ciri 2011.04.03. 11:23:20

@gascan:
Miért nyílik ki a suzuki összes légzsákja?

no_holy_shit 2011.04.03. 11:30:54

@ommmm:
tetszik a cikk/post

kultúrpesszimista 2011.04.03. 11:31:09

@semminemciki:

Valóban nagy mágus Seres úr, de azt elfelejtetted említeni, hogy prompt-hibák esetén el kell felejteni. Nem mintha előfordulnának ezek egy Volvonál gyakran. Mindenesetre hetekkel előtte kell bejelentkezni hozzá!

GRÖLLER 2011.04.03. 11:33:09

HÁROM VOLVO-M VOLT.MIND BENZINES.13 LITER ALATT EGYIK SEM FOGYASZTOTT.KÉRDEZNÉM ,HOGY A JOBB LÁBAD HOGYAN FÉR EL A KÖZÉP KONZOLTÓL

altefnegy 2011.04.03. 11:34:20

@gascan:

Jól látom, hogy egy 13 évvel fiatalabb, hatszor annyiba kerülő kocsival sikerült összevetni az S70-est? Nem maradt le véletlenül a kortárs Swift töréstesztje? Vagy a mostani Swift árából vehető csilliónyi nagykocsié?

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2011.04.03. 11:34:22

ez egy nagyon jó autó volt annak idején, remélem jól bírja még a sok km miatt, mert ez az egyetlen rizikó

de családnak pont ilyen autó való (:

230e 2011.04.03. 11:34:58

@gascan: Tényleg nem kötözködésképpen, de
a kettőt miért kell összemérni?
A Suzuki 13 évvel későbbi konstrukció, és nagyjából 3X annyiba kerül.

Nem a Volvó-t akarom fényezni, mert csak örülök annak, hogy egy ilyen kis autó is ilyen biztonságos, de tényleg nem értem az összevetést.

esef 2011.04.03. 11:39:56

@Rocko-:
mert a svédek még biztos tapsolnának is ha odaköltöznék, és az idők végezetéig a magyar rendszámú autómat használnám...

kultúrpesszimista 2011.04.03. 11:40:51

@GRÖLLER:

Akkor valami gond lehetett az autóiddal. Mind a hárommal. Volvom van. Turbos. Benzines. Tuningolt. A legdurvább esetben, télen eszik 11 litert. Tényleg.

KKKorcs 2011.04.03. 11:44:05

@Ciri: Engem is érdekelne, hogy frontális ütközésnél miért nyílnak ki a függönylégzsákok.

Solct 2011.04.03. 11:44:53

E85-öt neki és +turbónyomást :D

nem kéne... 2011.04.03. 11:45:21

@esef:

és akkor most ebből mit akarsz kihozni?

nem kéne... 2011.04.03. 11:46:28

@Solct:

a wartburgoddal is pont így csináltad, jól emlékszem?

válasszmásikat 2011.04.03. 11:46:53

Jól választottál ommm :)

A fogyasztáson, és fenntartáson hápogókra ne is hallgass, azt sem tudják miről beszélnek, hiszen nem volt ilyen autójuk sosem.

A felnire a súlyokat pedig kívülre teszik, mert ott végzi hatékonyan a munkáját (jó, persze nem szép, dehát...)

Ciri 2011.04.03. 11:48:16

@válasszmásikat:

"A felnire a súlyokat pedig kívülre teszik, mert ott végzi hatékonyan a munkáját (jó, persze nem szép, dehát...)"

aztakúrva!

nem kéne... 2011.04.03. 11:49:57

@válasszmásikat:

nem is igazán értem, hogy akkor miért van a normálisabb gépeken legalább hatféle egyensúlyozási mód, köztük az is, hogy CSAK középre súlyozunk.

motorsport77 2011.04.03. 11:50:33

Gratulálok a vashoz, biztos nem mindenki van ezzel így, de nekem tetszik a fabetét, a 155-ös Alfámban is fakormány volt , ami gyönyörű, de legalább csúszik. A volvónak valahogy (legalábbis a régi kockáknak) van egy olyan érdekes légköre, mintha egy teherhajó kormányánál ülnél, az sem elhanyagolható hogy ha kieresztem a kereszteződésben az elejét, könnyebben kiengednek mint egy tahóterepjáróval. Bár nekem csak egy 760 2.4TD-hez volt szerencsém 4 hónapig, de megfogott a feeling.

Hurri Kán 2011.04.03. 11:51:12

@esef:
Nem tudom hogy tapsolnának e, de az biztos, ha honosíttatni akarnád az autódat, nem kerülne kb. 4-5 havi ottani átlagfizetésbe a rendszám.

230e 2011.04.03. 11:53:55

@nem kéne...: Tőlem annyit igazol amennyit akar.
Van egy kb. 300.000 forintos 21 éves 2.3-as benzines autóm. Nincsen kényszerem arra, hogy más kocsikhoz hasonlítsam.
Igaz nincsen rajta hitelem, nem izgulok, hogy meghúzzák, rányitják az ajtót. Mérete miatt mindenhol megadják a jobb kezet, 5 ember kényelmesen utazik benne, és 10-11 literből eljár. Nem dicsekszem vele, de önigazolást sem keresek, erre telik most.
Viszont nem kell márkaszervízbe járnom vele, és évente az olajcserén túl minimális a karbantartásigénye, de nincsen lelakva, széthajtva.
Tipikusan az a kocsi amit eladni nem érdemes, addig kell vele járni, amíg meg nem áll, és nem egy agyonajnározott, fényezett, és féltett példány, hanem egy használati eszköz. Egy dolgot sajnálnék, ha ellopnák, hogy miből pótolnám.

Solct 2011.04.03. 11:55:43

@nem kéne...:

Igen, az is alkesz már jóó rég :)
Nemrég lett bejáratva az új már tisztán cefrére hangolt blokkom.
-4mm a hengerfejből és 73,5mm-ről 75mm-re fúrt hengerek 5százados illesztéssel.
Így, most 10,9-es mért alap sűrítésem van (2T-nél ugye ez csak egy viszonyszám, mivel terhelésen elősűrített cucc jön az égéstérbe, mintha feltöltött motor lenne), 22fok előgyulával képes tiszta cefrével is becsörögni.
6,9 lett az étvágya 100km-en tiszta cefrével, kerek 1,5l-el kevesebb a széria motorhoz képet.
(Mintha 4,5-et evő dizelem lenne :D)
Papíron számolgatás után ~60LE/140Nm-t kellene tudnia fékpadon, de még 1300km-es blokkal nem merem elvinni mérésre.
Napi használatban is sokkal erősebb lett és már 3ezer körül adja a teljes nyomatékát.
Nem annyira szar ez egy 50éves kövülettől :D

Nah de ez már tényleg OFF :D

GRÖLLER 2011.04.03. 11:57:48

@kultúrpesszimista: TISZTELT URAM NEM SZERETNÉK ŐNNEL VITATKOZNI.ÖN A JELEN-T KÉPVISELI, ÉN MEG NYILVÁN ROSSZUL EMLÉKSZEM.

semminemciki 2011.04.03. 12:06:51

@kultúrpesszimista: no igen, a nagyság ára...

@gascan: a töréstesztek egyik -nem is titkolt- "hibája", hogy a teszt-balesetben a vizsgált autó egy abszolut dinamikájú testhez van viszonyítva (a tönknek nincs tehetetlensége, se lassúlása), ezért eltérô tömegû autók teszteredménye nem igazán hasonlítható össze. Ha egy 2010-es Swift és egy 97-es S70-es találkozik a valóságban, nem ugyanezeket az eredményeket kapod -gondolom nem kell részleteznem, hogy melyik fél eredménye lesz számottevôen rosszabb...

Herman 2011.04.03. 12:07:14

Gratula a verdához!

Ha van kedved, összeröffenhetnénk valamikor, mondjuk a XV. Nemzetközi Volvo találkozón!

Nekem egy C70-es van, nagyturbos t5 motorral (241 lovas)

gyorsulhatnánk majd egyet :D:D

Rocko- 2011.04.03. 12:08:18

@Ciri: nézd, jelen esetben súlyos hiba, hogy saját autódból indulsz ki. nekem nem kell kombi, nem kell dízel, nem kell kabrió és nem kell opel. másnak meg kell, ezt mutatják az eladások.
innen indulj ki.

a 6 lemez (album) meddig elég? Neked lehet egy hétig. másnak ez a 6 lemez arra elég, hogy aznap ebből a hatból tud válogatni. levisz 6 lemezt, amiből meghallgat mondjuk 10 számot, mert ilyen kedve van. másnap megint 6 lemezt visz le. és ez azért elég fárasztó. nem lenne egyszerűbb, ha levihetne 42-50-135 lemezt, amiből tud válogatni arra, ami éppen hozzá illik? jóval egyszerűbb.

szarul szól? mihez képest? a CD-hez? már megbocsáss, de most autózunk vagy koncerttermezünk? hülyeség autóba koncerttermet építeni, igen kicsi a kihasználtsága.
azt a hibát te is, én is elkövettük, hogy mp3-mal számoltunk. van veszteségmentes zene (flac), ami simán ott van a CD minőségében. mégis, komapktabban kezelhető. no meg ki az, aki észreveszi a különbséget? igen kevesen, nyilván ők nem is lesznek usb kulcsos vásárlók. de ez egy szubréteg, szinte elhanyagolható, nekik van saját piacuk erre. aki usb kulcson hurcibálná az zenét és kocsiban hallgatná, azok már jóval többen vannak.

szóval ez egy tömegigény, annak megfeleő igényszinttel, amit nem szolgálnak ki eléggé.

nem kéne... 2011.04.03. 12:10:09

@Solct:

jó.
és még mindig egy wartburggal barkácsolsz, amit nem akarok leszólni, de se fék, se futómű, se biztonság.
"mondjuk azt meg kell hagyni, a wartburg nagynak nagy. aztán történtek dolgok, de hát végül is élünk"

[@Reszeg@] 2011.04.03. 12:11:35

@GRÖLLER: S80 T6-al járok, átlagban 11.5-12.5-re kijön az átlag.
Valamint kérdezném, hogy mér kiabálsz?

Rocko- 2011.04.03. 12:12:20

@esef: pont leszarnák. nem olyan kicsinyes szarrágóak, mint a magyar állam, hogy x nap után kötelező a regadó fizetése. miért, milyen jogon? ha külföldi állampolgár itt él fél évet, akkor ő magyar állampolgár lesz? nem. akkor az autóját miért kéne itt regisztrálni?

ZasTempra 2011.04.03. 12:12:21

Szerintem formailag ez az egyik legjobban sikerült Volvo a kockaszériából :) Bár én olaszos vagyok, de egy 850-es vagy S70/V70-es mindig megdobogtatja a szívemet :) (a 940-960-asról nem is beszélve)
A 2.5 TDI motoros nem lett volna takarékosabb? :) Bár tudom hogy benzines jöhetett szóba Pistánál. Meg hát az "csak" 140 ló...bár én inkább olyat vennék. de csak mert van óccsó' gázolajos haverom :D :D :D

nem kéne... 2011.04.03. 12:13:07

@Solct:

ja, a másik.
szétszedted, összeraktad nullából, nyertél öt-tíz lovat, ennyit saccoltál.
tök jó.

Herman 2011.04.03. 12:13:23

Ja, cd problémára van jó kontaktom!

Amúgy nekem is dension szett van beszerelve, ipod adapteres. A fejegységem meg az sc901, a dolbys, dynaudios cucc!

Korának legjobb gyári autóhifije volt mellesleg..

Rocko- 2011.04.03. 12:14:41

@esef: apropó, adócsalás. arról akkor beszélhetnénk, ha az adó nem kerül befizetésre. na most se te, se én nem túrkálhatunk Pista péztárcájában, de honnan tudod biztosan, hogy Szlovákiában nem adózik? honnan tudod, hogy itt nem adózik?

lapomi (törölt) 2011.04.03. 12:15:39

@Rocko-: Hol is él életvitelszerűen? Innentől kezdve nem moralizálási, meg okoskodási, hanem jogi kategória.
@gyvy: Azt a helyet kell választani, ahol a lehetőségek és a kötelezettségek kombinációja a lehető legjobb, de a két csomag együtt jár.

Rocko- 2011.04.03. 12:17:03

@gyvy: haha, de hülyék, ahelyett, hogy az állampolgáraikat szarrá adóztatnánk!

Rocko- 2011.04.03. 12:18:32

@lapomi: életvitelre sehol nem kapsz állampolgárságot.
na meg mi az életvitel? ahol a bejelentett lakcímed van? ahol dolgozol? ahol a családod van?

Herman 2011.04.03. 12:18:32

@[@Reszeg@]:

Én leszarom a fogyasztást. nyári autónak használom, van még 2 másik kocsi is a háznál..

egy t5 erőltetett menetben megkajál 14-15 litert is!
Vegyesben meg 9-10 liter.
És akkor mi van?

Hasonló teljesítményű verdák mind ennyit esznek, vagy többet.

A mostani csodadízelek, meg a "zöldtechnológiás" benyások esznek kevesebbet, de kell a frásznak a sok műanyag szar!

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2011.04.03. 12:20:41

Szerintem ne sirasd az Alfát, ez sokkal jobb annál. Az első féktárcsa meg ha lehet, ne valami olcsó szar legyen...

Rocko- 2011.04.03. 12:20:52

@gyvy: jobbak lesznek az utak! meg olcsóbb lesz autópálya! több lesz a munkáját rendőr!

ja nem, ez utópia. több lesz a traffi, több lesz a "lázár", több lesz a horvát nyaraló.

Solct 2011.04.03. 12:24:53

@nem kéne...:
OFF: Hát, nem tudom... Féken/futóművön sosem spórolok, mindegy milyen autó az.
Pont egy hete volt elő-műszakin, ahol a 2éves (50-60e/év) és ~110e km-es fékei 5%-os eltérés határon belül mozogtak és a fékerővel sem volt probléma.
Kopás miatt a pofákat cserélni fogom, mert akkor megint 2évig nem kell birizgálni.
Tudom, hogy régi elavult szar, de amíg evvel járok a legolcsóbban összességében, nem fogom lecserélni. 100-110e km és 2év alatt két gömbcsuklót és fékpofákat kellett pusztán cserélnem, aminek anyagi vonzata 6800 forint és nettó 10perc szerelés :D
Ill. nem mondtam, hogy csak egy autóm van, de munkásnak ez a legolcsóbb, sajnos :)
Pont elég, hogy ezt húzzák meg parkolóban, mer' nem bírnak 2csík közé egyenesen beparkolni.
De, ha tudsz olcsó autót, aminek éves műszaki fenntartása nem több, mint 10ezer forint évi 50+e km futás mellett és nem eszik 5l dizelnél, vagy 5,9l benzinnél, vagy 6,9l etanolnál többet 100km-re és nem megyek csődbe azon, ha összetörik alattam, várom az ötleteket :)
5év alatt 300e km-t toltam bele. Nagyon szívesen átülnék fiatalabb, modernebb munkás autóba, de a fenti kritériumoknak feleljen meg :)
Ez nálam, csak egy munkaeszköz.

csintapala (törölt) 2011.04.03. 12:25:33

@KKKorcs: "Engem is érdekelne, hogy frontális ütközésnél miért nyílnak ki a függönylégzsákok. "

Mert az a dolga. Ha megnézel pár töréstesztet más autóknál is nyílik, gondolom beállítás kérdése, hogy mikor/milyen erők hatására. Félfrontális ütközésnél is lehet rá számítani, hogy az ember feje oldalra csapódik.

www.youtube.com/watch?v=GjEUvreNE5Q

lapomi (törölt) 2011.04.03. 12:26:08

@Rocko-: Az a lényeg, hogy ebben az esetben tök egyértelmű, hol él életvitelszerűen, csak a te szerecsenmosdató, "bántottad a haveromat utállak" óvodás lelkednek nem. Egyébként nem értem, hogy jön ide az állampolgárság, de te majd elmeséled.

Rocko- 2011.04.03. 12:27:31

@gascan: leszel szives egy 1998-as Volvot egy 1998-as Suzukihoz hasonlítani.

vagy ha nagyon szeretnél az irrealitás talján maradni, akkor vessük össze egy MaxxProval.

littlerock 2011.04.03. 12:27:45

az üzemanyagköltséggel nem tudnék kibékülni... ennek a feléből járok, tény, kicsit kisebb a verda, fele ilyen erős, és nem is automata... de 2000 huf felett nincs is a 100km/huf költség... többet nem is nagyon tudnék fizetni...

Gázt bele!!!

Herman 2011.04.03. 12:28:18

@kultúrpesszimista:

nekem is Seres mester a szerelőm. Mindkét Mit értesz prompt hibákon??

Rocko- 2011.04.03. 12:29:57

@lapomi: az én válaszom is olyan lesz mint a tied: semmilyen.
amúgy mi a szart keresel itt? eltévedtél.

csintapala (törölt) 2011.04.03. 12:30:38

@semminemciki: "Ha egy 2010-es Swift és egy 97-es S70-es találkozik a valóságban, nem ugyanezeket az eredményeket kapod -gondolom nem kell részleteznem, hogy melyik fél eredménye lesz számottevôen rosszabb... "

A volvóé. Hasonló tesztet csinált már a fifth gear:

www.youtube.com/watch?v=qBDyeWofcLY

Hurri Kán 2011.04.03. 12:34:53

@lapomi:
Milyen két csomag?

@Rocko-:
Barbár bálnazabáló népség. Most komolyan, mit vársz tőlük? :DDD

Solct 2011.04.03. 12:35:17

@nem kéne...: +/- 10%-nál többet nem tévedett eddig a motor szimuláló prog.
Lendtömegek, kipuff és szívó oldali folytások imsertében karakterisztikát is rajzolhatna, de nincs sok értelme.
Majd műszaki és vagy 500km után beviszem egy görgős mérésre.
Nekem nem is a LE a lényeg, hanem a nyomaték és az, hogy azt minél lentebb adja le.
Nem szeretem a mai üveghangon menős motorokat.
Ez megint autó márka független.

karlov 2011.04.03. 12:35:59

Azt a sok fillér kefélőt...röpdösnek a a gázolajos 4-6 literek meg 240 ló benzin.8-9 liter.ja persze életszerű körülmények között aham...
De r5 külső az kell meg még mi?! Hátsó szárny..esetleg egy tuning matrica...
Ingáb egy régi veteránt raktatok volna ide ...Varsárnap van kávé,napsütés,egy jó cikk...Hmm hol van az már...

csintapala (törölt) 2011.04.03. 12:36:19

@Rocko-: "leszel szives egy 1998-as Volvot egy 1998-as Suzukihoz hasonlítani."

Miért kéne egyforma autókat összehasonlítani? Aki ma '98-as volvóval jár nyugodtan szembetalálkozhat a sávjában egy 2010-es swifttel. Meg fordítva is, régi swift új volvóval, vagy új volvó régi volvóval. Mindig az új lesz a jobb, 10 év nagy idő, sokat fejlődött az autók biztonsága.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2011.04.03. 12:39:22

@esef: Nézdd, mi másfél évet használtuk a magyar rendszámot, a kutyát se érdekelte.Akkor is csak autócsere miatt lett svéd.És szépen megúsztam a parkolási, gyorshajtási bírságot, ehehhe.Na, persze nem volt sok, kb 2 alkalom.Meg kellett volna tartania rendszámot...

Rocko- 2011.04.03. 12:39:50

@csintapala: miért kéne? mert nem kéne elfeljteni a közte eltelt 13 évet. nyilván nem ugyanazt a szintet fogja hozni, ha közben fejlesztettek rohadt sokat.

"Mindig az új lesz a jobb"
ha csak nem találkozik egy nagyobbal.

tlacka 2011.04.03. 12:43:18

Jajj, már megint törésteszt és egyéb szakértők!:)

Pista!
Jobb ez, mint az Alfa! Szerintem.

Naezatutti?! 2011.04.03. 12:44:24

Értem én, hogy az Alfások miért imádják a cuore sportivo feelinget, de ez a Volvo egy más világ, ez egy Úr a maga kategóriájában.
Sokkal jobb választás mint a 164-es (ami gyönyörű gép) de azokban az időkben amikor ez a Volvo is készült, akkor még tudta a svéd gyár hogyan kell arisztokratikus és sportos életérzést beletenni egy ua vasba. Nagyon király masina ez, gratulálok hozzá! (Én viszont tovább utálom magam, amiért hiába vagyok autóbuzi, ahhoz túl józan gondolkodású vagyok, hogy ilyesmi autót bevállaljak élmény ide-élmény oda...)

Rocko- 2011.04.03. 12:45:39

@csintapala: sikerült egy mai napig vitatott tesztet találnod.

Ciri 2011.04.03. 12:56:05

@csintapala:

"Mert az a dolga. Ha megnézel pár töréstesztet más autóknál is nyílik,"

Mondjuk százból kettőnek. :)
Úgy látom, ez leginkább a Honda sajátossága.

semminemciki 2011.04.03. 12:56:17

@csintapala: durva. Ezzel gyütt a családot - beleértve a kutyát- nyugodtabb szívvel rakom a kombi volvoba.

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2011.04.03. 13:06:47

@Solct: Nekem tetszik az eszmefuttatásod, és hogy kísérletezel. Autót meg magadnak veszel, le van szarva mások véleménye. Egy biztos, nem veszi ki a segged alól a bank!

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2011.04.03. 13:08:44

A 164-es szerintem már nem Alfa, az S70-es pedig még Volvo.

Ciri 2011.04.03. 13:10:45

@Rocko-:

"szóval ez egy tömegigény"

Szerintem meg pont nem az, messze nem az, de ezen nem fogunk összeveszni. :)

Rocko- 2011.04.03. 13:11:44

@Ciri: szerintem meg de. :D
de akkor tegyünk ide pontot. ;)

GGG77 2011.04.03. 13:13:30

Ültem ilyenben, még a színe is ugyanilyen volt. Nagyot lép, nagyon szép a hangja, nagyon kényelmes. Csak ez a főkönyvelő forma...

GGG77 2011.04.03. 13:17:30

@kultúrpesszimista: "Egy Saab 9000-es lehetne az alternatíva (Aero, turbo)"

Alternatíva? Prosztó négy henger a zsíros öttel szemben? Hát, nálam ez soha nem lenne alternatíva, de ízlések és pofonok.

gabesz84 2011.04.03. 13:17:49

nagyon jó az írás!egy észrevétel, a csemballó csak egy l.csembaló!:)

csintapala (törölt) 2011.04.03. 13:19:51

@Rocko-: "miért kéne? mert nem kéne elfeljteni a közte eltelt 13 évet. nyilván nem ugyanazt a szintet fogja hozni, ha közben fejlesztettek rohadt sokat."

Ezt mondtam én is, nem? Csak a lényeg ment el a füled mellett. 13 év ide vagy oda, régi volvo is szalad az utakon, meg új suzuki is. Ha ezek találkoznak, ekkor előtte nem beszélik meg, hogy fair-e nekik összeütközni, vagy nem.

csintapala (törölt) 2011.04.03. 13:21:06

@Rocko-: "sikerült egy mai napig vitatott tesztet találnod. "

És ki vitatja. Te?

semminemciki 2011.04.03. 13:21:15

@GGG77: "fôkönyvelô forma"?? :)) ez is nagyon pontos!

Rocko- 2011.04.03. 13:22:46

@csintapala: ez igaz. de ilyen szinten meg faramuci összehasonlítás. mindig lesz nagyobb, mindig lesz újabb.

M@tek@ · http://www.dusza.sk 2011.04.03. 13:22:50

@ommm: Gratula az autóohoz, ez sokkal szimpatikusabb, mint az Alfa. Az Alfat nem tudtam lenyelni, de ez a Volvo tuti. Már csak a 4x4 hiányzik belőle.

Samu1 2011.04.03. 13:24:06

Gratula és sok boldogságot hozzá!

Samu

lapomi (törölt) 2011.04.03. 13:25:01

@Rocko-: Az, hogy mit keresek itt maradjon az én dolgom, jó? Egyébként meg te nem tudsz választ adni, arra, hogy miben nem egyértelmű, hogy itt él életvitelszerűen, tehát jogosulatlanul veszi igénybe az ottani kisebb adóterheket.
@gyvy: Előnyök és hátrányok, jogok és kötelezettségek(pl.: adók).

M@tek@ · http://www.dusza.sk 2011.04.03. 13:25:48

ommm: Gratula az autóhoz.ez sokkal barátságosabb, mint az Alfa, és jobb is.
Ezzel kérek egy bemutató kört.
Szój rám, ha otthon vagy, én is elviszlek az 5 hengers Cabrióval egy körre.:-)

Rocko- 2011.04.03. 13:25:54

@csintapala: nem szeretnék én ebben állást foglalni. csak megjegyeztem, hogy vitatott ez a törésteszt.

Rocko- 2011.04.03. 13:26:56

@lapomi: te itt éppen trollkodsz. a válaszom pedig: jogszerűen dolgozik. akkor mi a problémád? moralizálsz, okoskodsz? pedig ez egy jogi probléma.

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2011.04.03. 13:29:07

Ez egy jó autó--gratulálok!
Nekem is volt,amikor szükségem volt nagy autóra és soha rosszabbat!

GGG77 2011.04.03. 13:33:01

@esef: Hagyjuk már ezt a szlovák rendszámozást. Ha így jobban jön ki anyagilag, tök igaza van.

hallari 2011.04.03. 13:34:51

Sajnálom az Alfát, sokkal szebb, tüzesebb volt... Ez viszont biztonságosabb. Igaz, cserébe befúj a családba a jeges skandináv szél a sötét fjordokból...

altefnegy 2011.04.03. 13:37:25

@csintapala:

A gyengébbek kedvéért kifejtve:

Amikor valaki egy régebbi autó (Volvo, Mercedes, Saab, stb.) biztonságát emlegeti, akkor nyilvánvalóan nem a mostani, többször annyiba kerülő új kocsikhoz méri, hanem a kortársakéhoz, illetve az adott áron elérhető szinthez.

palinkasa 2011.04.03. 13:40:26

@b-gabee:
A harmadik sor igaz,nagyon!!!
Persze szeretjuk a szerencsesek autoit is!

Solct 2011.04.03. 13:48:25

@lapomi: Ha lehetőségem lenne, én is elhagynám ez a sz...fészket.
Miért költözne MO-ra? Szarabb közbiztonságért?
Magasabb energiaárakért?
Az adókat pedig a munkáltatója ide fizeti, de a keresetét otthon költi el.
Ha az élet ott jobb, akkor miért húzza át a családját egy porfészekbe magyarisztánba?

Rocko- 2011.04.03. 13:49:59

@M@tek@: OFF: gyere évadnyitóra! :)

Solct 2011.04.03. 13:55:32

@GGG77: Ott a pont!

IDÉZEM:
"Az ügyintézés 66 eurómba és egy szabadnapomba került, mivel messzire kellett utaznom, de kerek 27 perc alatt kezemben volt az új forgalmi, a két rendszám, és az imént hívott a feleségem, hogy a futárszolgálattal kiküldött chipkártya is megérkezett. "

Számoljunk csak!
66 jó szlovák euró, az annyi mint, 270*66=17800HUF.
Nem egész 20ezer pénz az átírás.
Ha itthon ennyiből lezavarja valaki, megcsókolom a kezét.
Itthon mennyi idő és mennyibe került volna a 2.3-as benzines átírása?
Csak köbcentinként 24HUF, azaz 55ezer "jó"magyar forint.
Úgy 100-ba állt volna meg a vége.

Se hülye, se mazochista nem vagyok, hogy ha élhetnék ilyen lehetőséggel, csak azértis magyarisztánban papíroznám az autóm.

csintapala (törölt) 2011.04.03. 14:07:40

@altefnegy: "Amikor valaki egy régebbi autó (Volvo, Mercedes, Saab, stb.) biztonságát emlegeti, akkor nyilvánvalóan nem a mostani, többször annyiba kerülő új kocsikhoz méri, hanem a kortársakéhoz, illetve az adott áron elérhető szinthez. "

Lehet így is nézni, de én inkább ahhoz mérem, hogy mire számíthatok, ha kimegyek az útra. Hiába volt jó a korában egy 15 éves merci/saab/akármi a kortársaival összemérve, ma már nem az a szint és az utakon nem csak a kortársak jönnek szembe.

csintapala (törölt) 2011.04.03. 14:08:52

@altefnegy: "Amikor valaki egy régebbi autó (Volvo, Mercedes, Saab, stb.) biztonságát emlegeti, akkor nyilvánvalóan nem a mostani, többször annyiba kerülő új kocsikhoz méri, hanem a kortársakéhoz, illetve az adott áron elérhető szinthez. "

Lehet így is nézni, de én inkább ahhoz mérem, hogy mire számíthatok, ha kimegyek az útra. Hiába volt jó a korában egy 15 éves merci/saab/akármi a kortársaival összemérve, ma már nem az a szint és az utakon nem csak a kortársak jönnek szembe.

Hess 2011.04.03. 14:17:13

@Ciri: te biztos tele vagy lével vagy lopod a benzint,nekem lényeg mennyit fogyaszt

Harisnyás-Tóth Illés 2011.04.03. 14:28:20

@csintapala: jó annak, aki bármilyen autót megvehet, akkor bizonyára egy nagy három tonnás Phantommal jársz, mert annál biztonságosabb nemigen van... de ennyi pénzért, amibe a Volvo került, mutass már nekem valami biztonságosabbat légyszi...

nem kéne... 2011.04.03. 14:33:17

istenem, mennyi barom van, és milyen változatosan barmok.

marykutya2 2011.04.03. 14:35:13

@Solct: Hello , most allok nagy dog benzines Volvo vasarlasa elott . Tudnal nehany dologben segiteni ? Kosz.

w a s d 2011.04.03. 14:50:19

@csintapala: Azért ez nem egyértelmű ez alapján. A Modus egy kicsit más kategória, mint a most kifutó Swift. A legtöbb változata nehezebb, és az ncap eredménye is jobb a Renaultnak, mint a Swiftnek. Plusz az s70 újabb fejlesztés, mint a 9xx Volvo.

Autószerető 2011.04.03. 14:53:16

Inkább Alfa párti vagyok - de ez sem rossz vas. Talán még szeretni is lehet.

M@tek@ · http://www.dusza.sk 2011.04.03. 14:55:32

@Rocko-: OFF Gyere Oldtimer Expora...:-)

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.04.03. 14:57:36

Hajjaj. Igazából se a töréstesztes kommenetekre, se a szlovákrenncccámosokra nem kellene reagálni, de nem bírok magammal.
Nem emlékszem, hogy a posztban azt mondta volna Pista, hogy ez a Volvo biztonságosabb, mint akármi. Pedig biztos van, amihez képest atombunker. Meg persze olyan mai autók is vannak, amik lealázzák egy törésteszten. És? Ez pont egyetlen szempont a nagyon sok közül. Halálosan felesleges hajtogatni. Mindenki tudja, hogy egy új autó biztonságos, és azt is tudja mindenki, hogy nem vehet minden ember új autót. Hiszen már egy év múlva is csak használtautója van annak, aki most újat vesz:))
Szlovákrendszám: szlo-vák-ál-lam-pol-gár. A felesége is ott él, hétvégenként, illetve mikor egyébként megteheti, szükséges, oda megy haza. Ott fizet a jövedelme után adót. Nem pedig itt dolgozik, itt fizet adót, de oda jelenteti be magát, csak hogy a tizenötmillás nagyautó regadóját megspórolja. Ne tévesszünk már arányokat.
Minek venne itt autót és fizetne itt átírást? Hogy ha esetleg hazaköltözne, hogy onnan írjon on-line cikkeket, honosíttathassa szlovákiában? Ne bohóckodjunk már. Ja, és nem Németországban vette, és ahelyett, hogy itthon helyezte volna forgalomba, inkább kivitte 100 kilométerrel arrébb, hogy megspórolja azt a tekintélyes összeget, amit a magyar állam tök korrekt módon legombolt volna róla.
Kicsinyes, méltatlan dolog pont itt, pont ezen az autón, pont a Pista esetében ilyesmin rugózni. Oviban ilyenkor azt mondanák, szégyelljétek magatokat, csendespihenő után nem játszhattok a mackóval.

csintapala (törölt) 2011.04.03. 14:59:39

@Harisnyás-Tóth Illés: te sem értetted meg amit írtam. Tökmindegy milyen autóm van. Ha egy 20 éves autóban ülök, akkor nem gondolom azt, hogy az mai szemmel biztonságos. Hogy 20 éve annak számított, az semmit jelent, mikor kimegyek a mai forgalomba a mai autók közé.

Z o z ó 2011.04.03. 15:02:27

@P12_dCi:

Nekem se szerepel rajta az autóm (2003 S40),de látod megoldották:)

ocsisajt78 2011.04.03. 15:03:52

gratulalok a gephez Pista!

De kar, hogy nem hajt jo helyen :( (az-az hatul >>>IS<<<)! :PPP

Tomchy 2011.04.03. 15:11:43

@kultúrpesszimista: Azt hiszem, az "understatement" fogalmában benne foglaltatik, hogy mennyire gondolom uncsinak.

(segítek: "Az understatement tehát olyan kijelentés, állítás, amelyik a kifejezendő dolgot nem a megfelelő mértékben fejezi ki" A Volvo esetében uncsi forma, kényelmes krúz, durva menés)

Z o z ó 2011.04.03. 15:21:22

@Ciri: Viszik mint az ingyen cukrot.Szerintem van rá igény...

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2011.04.03. 15:26:15

Húha, mennyi okos ember van itt.

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2011.04.03. 15:29:43

@P12_dCi: kinek mi a sok

250 ezer felé szoktak a turbók is meg a váltók is először megmakkanni

ez a két tétel külön-külön annyi, mint az egész kocsi volt - mármint ha megjavíttatja az ember

bár ebben valszeg csak egy turbó van, tehát ez felezi a költségeket a biturbókhoz képest (:

nekem az Audi Allroad-nál a váltó 230 ezer km-re kész volt mint a lecke, pedig az vagy 6-8 évvel újabb konstrukció volt (bár lehet hogy ez pont hátrány)

Fox888 2011.04.03. 15:33:19

Gratula! De a fogyasztás tuti kamu!!!!!!!! :-)

kultúrpesszimista 2011.04.03. 15:38:08

@BOSCHtechnikus:

Nem jobb és főleg nem sokkal. Más.

Teshow 2011.04.03. 15:38:39

EZ egy AUTÓS post????

Életem első Volvoját 1992-ben vetem. Háromévesen akkor járt le róla a "svejci" lizing. Megpróbálták a km óráját visszatekerni (a divatos 79e-re muhahaha)és ott meg is állt. Szerintem (az olaj fogyaszás szintjéből gondolom) úgy 300e+ körül lehetett benne!

DE!

Ti tényleg autós újságírók vagytok?
Bal oldalon a fotókról láthatóan B oszlopig volt törve az autó a jobb oldalog meg az A oszlopig. A hátsó íven pedig SOHA nem rohad, tehát ott is megtörték. Yah, és a Volvo bőr sem törik ki 300eKm előtt!
Szervizkönyvet pedig ma már bármilyen autóra adnak, bármennyi km-ről, a szomszéd kereskedő is!!!

Az nem gond, hogy nagyon átbaxtak (árban amúgy jó a deal, pláne h otthon nyomtad szlovák rencámmal) de autós újságíróként ennnnnnyire naivnak lenni?????

Ommm volt az egyik kedvencem, de mostantól akarom még olvasni a TCt? :(((((

kultúrpesszimista 2011.04.03. 15:39:38

@csintapala:

"Mindig az új lesz a jobb, 10 év nagy idő, sokat fejlődött az autók biztonsága."

Ha a biztonságról beszélsz, akkor 100%-ig igazad van, minden másban nem. Mindig van újabb, de hogy jobb is-e, azt kétlem.

M@tek@ · http://www.dusza.sk 2011.04.03. 15:40:03

@Rocko-:
En pentek delutan megyek, meg szombat egesz nap. Meg ugye a Sokadalomrsa is...

kultúrpesszimista 2011.04.03. 15:42:48

@BOSCHtechnikus:

Ne írj ennyi baromságot már. A 164-es szerinted már nem Alfa?T Tényleg? Akkor mi? Villanyrezsó? Na és a mostani Volvo már nem Volvo? Okoska.

Rocko- 2011.04.03. 15:43:10

@M@tek@: péntek. sokadalmat még meggondolom. :)

akos696 · www.focusauto.hu 2011.04.03. 15:46:17

www.youtube.com/watch?v=EZd9k_5nOYY&feature=related

Ezzel a reklámmal alapozhatták meg a Volvok biztonsági legend-jét. Aki akkor megvette, azt hitte, ultra biztonságban utazik. :)

kultúrpesszimista 2011.04.03. 15:50:16

@GGG77:

Ha nem veszed rossz néven, a technokrata megközelítést meghagyom másoknak. Autót és autót nem kizárólag a hengerek száma vagy a hajtás helye teszi. Egy '87-es öthengeres Audi mellé bátran odaállhat egy négyhengeres BMW vagy más. Egyazon kategórián belül.

kultúrpesszimista 2011.04.03. 15:53:38

@Tomchy:

Ja értem, köszi. (Nem ismertem ezt a terminust.)

csuvel 2011.04.03. 15:55:58

Legyen vele szerencséd és használd egészséggel!

Csontos Szigfrid 2011.04.03. 16:10:27

Teschow:

Azt honnan állapítottad meg,hogy törve volt az eleje? Nagyon érdekelne, komolyan kérdezem.

kozlekedo 2011.04.03. 16:11:03

1500 euró? Annak valami baja lesz. Nem szokták ilyen olcsón adni.

skyrangr 2011.04.03. 16:15:47

a fogára vernék centirsúlyt annak a gumisnak, aki rákalapálja a felni peremére...

Viktor-a-konyhában · http://viktorakonyhaban.blog.hu 2011.04.03. 16:17:27

Üdvözöllek a kockavolvósok népes táborában.

40EridaniA 2011.04.03. 16:22:38

Akiknek szúrta a szemét a "barom" kifejezés, a többi elurbanizálódott életformának, valamint mindazoknak, akik nem értik, mit keres ebben a cikkben ez az ízes szófordulat:

Barom
szükebb értelemben a szarvasmarha és bivaly, tágabb értelemben a ló, juh, sertés is, tehát az összes gazdasági háziállatok. Baromizék- nek mondják a takarmánynak ama hasznavehetetlen részeit, melyeket a barom az etetőhelyen vagy jászolban hagy; baromjárás, azaz út a földeken vagy a határban, melyen a barom a legelőre szokott járni; baromhajtó egy bérbe fogadott ember, ki a kereskedő barmait a vásárra hajtja, s kit máskép hajtsárnak is neveznek; baromdög főleg a marhavész, de tágabb értelemben minden veszélyes járvány; baromorvos az állatorvos.

A Pallas Nagy Lexikona

Hurri Kán 2011.04.03. 16:24:33

@lapomi:
Ahogy már előttem felhívták a figyelmedet arra a tényre, hogy az EU teljes jogú tagjai vagyunk, így ahhoz is jogod van, a törvények biztosította lehetőségeken belül, hogy úgy szervezd meg a cégedet, vállalkozásodat, ahogy az neked a legoptimálisabb legyen pl. adózási szempontból is. Ennek része az autó fenntartása is pl.

Haywood 2011.04.03. 16:32:17

Ommm: ez a bőrápolószer engem is érdekelne, megtudhatom a nevét? Vagy a küldd el az email-címemre, ha nem akarod nyíltan reklámozni. Köszi

Lucky Larry Silverstein 2011.04.03. 16:41:05

Szlovákiában jelenleg ennyibe kerül egy 1.0 literes, háromhengeres, ugyanilyen évjáratú Corsa is. Ezért kíváncsi leszek a fenntartásra. Ha nagyon olcsón nagy kocsit akart volna omm, akkor talán egy korabeli Vectra lenne a legkevésbé rizikós benzinnel, de lehetnek más szempontok is. Csak aztán ne legyen sírás, hogy a szerviz barátok közt is a kocsi ára évente.

Garp 2011.04.03. 16:43:49

@scheerti: még csodálkozol? :)

Lucky Larry Silverstein 2011.04.03. 16:48:08

Volt egy hozzászóló feljebb, aki szerint szarrá volt törve.

Én akárhogy nézem, nem látom ezt a képeken. A kisebb törés meg nehogy már zavarjon 1500 eurós autón. Ha ilyet árulnék ennyiért és megjelensz rétegmérővel, kiröhögnélek.

Ha 1-2 évig rendben megy, utána kuka, már jól járt vele. Grat.

PIER 2011.04.03. 16:57:58

"Úgy számolom, hogy a vételárát még ráköltöm, mire tökéletes lesz, de – azt hiszem – még ezzel együtt is vállalható."

800-ért egy 14 éves volvó, ami piacon max. 450 fog érni, még akkor is ha anyád életére megesküszöl, hogy az összes pénz ráköltötted???

Miért nem rakod ezt a pénz félre a gyerekedre??
Vagy adakozzál!
Vagy idd és kurvázd el!
De mindenki akkor jár a legjobban ha gyógszerre költöd!!!

Rocko- 2011.04.03. 17:01:28

@Teshow: miből vetted ezeket a magavs megállapításokat, hogy szarrá volt törve az autó? hadd tanuljunk mink is!

Z o z ó 2011.04.03. 17:04:01

@Haywood: Nekem is elküldöd Pista?Kösziii

Z o z ó 2011.04.03. 17:05:23

@Rocko-: ez engem is érdekelne.

Solct 2011.04.03. 17:08:21

@marykutya2: Nincs Volvo-m :D
Vagy csak véletlen címezted nekem?

cr500 2011.04.03. 17:08:38

Nagyon fasza,tetszik"ne" manuálissal..Várjuk a következő epizódot

Schütii 2011.04.03. 17:13:11

@Teshow: A bal oldala tényleg törött volt, de nem mondanám hogy az elejétől kezdve, más a hátsó ajtó árnyalata, és a hátsó kerék felett is bele van fújva a sárvédőbe. Én a jobb oldalán nem látok ordító törésnyomot, esetleg a sárvédő az ajtó előtt mintha furán törné a fényt.

P12_dCi 2011.04.03. 17:14:19

@Z o z ó: Akkor lehet felveszem velük a kapcsolatot, hátha. Jelenleg cd-re írkálom az mp3-akat audio formátumban, illetve a Motorola kihangosítóm FM transmitterét használom. Mindkettő elég körülményes megoldás, fasza lenne egy usb olvasó.

Garp 2011.04.03. 17:15:27

@Rocko-: mert ő egy guru. Röntgenszemű guru. És a múltba is lát. Pl simán megmondja, mi történt körülötte 5-10 perce.

Rocko- 2011.04.03. 17:17:50

@Garp: opció a) tud valamit, ismeri korábbról az autót. ez érdekes lehet.
opció b) jött trollkodni, aztán most hogy vagy öten rákérdeztünk, eltűnik. semmi gond, csak tudjuk mennyit ér a szava.
én még nem foglalnék állást.

Schütii 2011.04.03. 17:18:35

44. képen furán áll a sárvédő és a doblemez egymáshoz és a másik oldalhoz képest.

Schütii 2011.04.03. 17:22:06

@Schütii: A bal oldal a gyanús persze.

Schütii 2011.04.03. 17:25:03

"A srác nem ködölt, nem beszélt félre, itt az autó, ilyen, ez jár hozzá, maximálisan korrekt volt."

És tényleg.

Dennis01 2011.04.03. 17:25:57

@Garp: Szevasz koma!
Iden mesz az OT expora? :)

Gratula a kocsihoz Ommm, remeljuk, jok lesznek a tapasztalataid vele!
Lenne egy kerdesem, ha nem haragszol: Miert vagy ennyire rakattanva az automatara?

Z o z ó 2011.04.03. 17:27:10

@P12_dCi: mindenképpen keresd meg őket,ráadásul az icelink (nem tudom mi a pontos neve,a legalapabb cuccuk) az mindennel kompatibilis,mert az FM antennán keresztül viszi a jelet.Igaz nem olyan szépen mint egy gateway,de jobb mint egy fm transmitter.Csak arra figyelj hogy az ő telephelyükre menj,biztos tudnak segíteni:)

Garp 2011.04.03. 17:30:00

@PIER: nem mindegy neked, h a saját pénzét mire költi?

@Rocko-: b, úgy látom ma hadjárat van :)

@Dennis01: mennék, de ilyen jegy árak mellett sajna nem tudok. Meg gyúrok az augusztusra, 3 hét szabadság. Lassan egy autó árából tudok majd megfordulni (üzema.+komp jegyek). Te mész?

Lucky Larry Silverstein 2011.04.03. 17:30:34

@Schütii: Hát fénykép alapján elég bajos megmondani, melyik elem volt fényezve, ha nem csinálták nagyon rosszul. Sok gyár más anyagból csinálja a lököst meg a sárvédőt(pl. müanyag), mint a többi lemezt, és a kocsi mellett állva is más más árnyalatot látsz különböző szögből. Le kell mérni, ha biztosat akarsz, de 1500 eurónál minek?

Dennis01 2011.04.03. 17:34:10

@Garp: En is sajnalok £160-at kidobni repjegyre, igy sajnos a csak a neten tudom kovetni a dolgokat.
Augusztusban is lesz valami vagy csak rendes eves nyaralasra mesz?

Garp 2011.04.03. 17:38:46

@Dennis01: a rendes éves, ami tavaly elmaradt, mert 8 hónapos terhes volt az asszony :). 2 éve nem jártam már 'otthon', kurvára várom.

lapomi (törölt) 2011.04.03. 17:51:49

@gyvy: Vagy vállalkozóként dolgozik itt vagy nem. Magánszemélyként meg rohadtul egyértelmű a szabály: ahol többet élsz, ott kell rátenni a rendszámot és oda fizetni.
@Rocko-: Te funkcionális analfabéta vagy az már tuti.

ommm 2011.04.03. 17:54:29

@PIER: Köszi Pier, a fiam keresztelőjének napján igazán jó volt ilyet olvasni tőled. Engedd meg,hogy jutalmul egy életre kitiltsalak innen. A pénzem egyelőre még nem gyógyszerre költöm, bármennyire is szeretted volna.

ommm 2011.04.03. 17:55:31

És köszi mindenkinek, időben beszámolok, ha történik valami.

Rocko- 2011.04.03. 17:56:44

@lapomi: köszönm a jó kívánságokat.

gaffel 2011.04.03. 17:58:32

@ommm:

jó vétel volt. hogyhogy csak 1500 volt? mobile.de-n a duplájáról indul a történet.

avelvetaleglyob 2011.04.03. 17:59:13

Megkérdezte-e már valaki hogy nem ezt látta-e Érden két kocsiból összehegesztődni? :-)

A T5 jó dolog, annál már csak a T6 jobb...

Garp 2011.04.03. 18:05:37

@ommm: nyugi api, úgy látszik megérezték az energia vámpírok, h boldog napod van és egész nap ment a hülyeség. Tékitízi.
A kis krapek keresztelőjéhez gratula. (Nálunk majd nyáron lesz, egybe kötve a nagy családi bemutatkozással.)
Na szóval nelegyééé idegeees! :)

kultúrpesszimista 2011.04.03. 18:06:17

@ommm:

Hagyd a francba, egy impertinens, irigy szarzsák. Arra nem érdemes, hogy karaktert fecsérelj rá.

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2011.04.03. 18:07:49

@kultúrpesszimista: Ültél már olyan Alfában, aminek elöl van a motorja, hátul a váltója, és ott is hajt?

Rocko- 2011.04.03. 18:08:15

@Bathory: na meg 14 év alatt azért érthető, hogy másképp fakul a fém meg a műanyag.

jujdejo 2011.04.03. 18:15:13

Üdv márkatárs!
nem akarlak elkeseriteni, de szerintem nem realis ez a km allas...nagybatyam 960asában több mint 300ezer van, az üles nincs megrepedezve, es nincs is ennyire lelakva...mondjuk az lehet jobban birta, pedig öregebb...bezzeg az en 480asom szarrá van esve belül:-(
mondjuk megnézem én azt a 10-11literes fogyasztast majd...:-))

kultúrpesszimista 2011.04.03. 18:15:57

@BOSCHtechnikus:

Igen, régebben. Nagy élmény volt. De nagy élmény más Alfában is ülni és vezetni. Pl. az öcsém 147-esében. Elöl kettős keresztlengőrakok, zseniális futómű. Nem is gondolok arra, hol hajt. Egyedülálló élmény az egész vezetés.

kultúrpesszimista 2011.04.03. 18:18:40

@jujdejo:

Turbo a 480-as? Hány km van benne? Évjárat? A 480-asok beleseje ritkán esik szét azért. Pár dolog kis túlzással fogyóeszköz (térképzsebek), levegőállító kis pöcök, de alapvetően nagyon egyben van belül és kívül a gép. Csak egy boyracer keze alatt tud szétesni (nem rád, hanem az előző tulajra célzok).

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2011.04.03. 18:32:11

@kultúrpesszimista: Ez rendben, de ami neked baromság, az lehet az én véleményem nem? Nekem a hátsókerekes Alfák tetszenek igazán, mert ettől van bennük az a plusz, nem a jellegzetes hűtőmaszktól, vagy mittudomén. Ez nem egy racionális dolog, csak egy érzés, érted, az én véleményem. Gyerekkoromban szerettem a Neoton Famíliát, és most is jó érzés, ha néha meghallom a rádióban, pedig tudom, hogy bugyuta számaik vannak.

kultúrpesszimista 2011.04.03. 18:37:36

@BOSCHtechnikus:

Rendben van. Én totálisan elfogult vagyok az Alfával kapcsolatban. Imádom a régieket és az újabbakat is, egészen a 147-ig, GTV-ig. A legújabbak tényleg viccesek, mintha Alfa-paródiák lennének (élükön a MiTo-val); nem kellene egyik sem, leszámítva a csodás Brerát.

marykutya2 2011.04.03. 18:47:27

@Solct: emiatt cimeztem neked

Solct 2011.04.03. 11:55:43
@nem kéne...:

Igen, az is alkesz már jóó rég :)
Nemrég lett bejáratva az új már tisztán cefrére hangolt blokkom.
-4mm a hengerfejből és 73,5mm-ről 75mm-re fúrt hengerek 5százados illesztéssel.
Így, most 10,9-es mért alap sűrítésem van (2T-nél ugye ez csak egy viszonyszám, mivel terhelésen elősűrített cucc jön az égéstérbe, mintha feltöltött motor lenne), 22fok előgyulával képes tiszta cefrével is becsörögni.
6,9 lett az étvágya 100km-en tiszta cefrével, kerek 1,5l-el kevesebb a széria motorhoz képet.
(Mintha 4,5-et evő dizelem lenne :D)
Papíron számolgatás után ~60LE/140Nm-t kellene tudnia fékpadon, de még 1300km-es blokkal nem merem elvinni mérésre.
Napi használatban is sokkal erősebb lett és már 3ezer körül adja a teljes nyomatékát.
Nem annyira szar ez egy 50éves kövülettől :D

Nah de ez már tényleg OFF :D

Pal85 2011.04.03. 18:56:15

Azért nem kell rögötn agyoncsapni a gumist. (:
Bár kép alapján nehéz, de ezek "francia" súlyoknak tűnnek, a hasonló peremes alufelniket maguk a gyárak sem mindig ragasztott súlyokkal egyensúlyozzák, ez főleg régebben volt divat. Pont ma jártam úgy, hogy Laguna II 16" colos gyári felnije meg a nem épp kicsi fékjei közé nem fért be a ragasztott súly, ilyenkor sok lehetőség nincs.

Roll1983 2011.04.03. 18:59:51

Alfa helyett egy ilyen kocka izét, Pista ezt elszúrtad! :)

kultúrpesszimista 2011.04.03. 19:12:30

@Roll1983:

Mert az Alfák korábban nem voltak kockák, mégis csodásak, igaz? "Ha nem szólaltál volna meg, bölcs maradtál volna..."

f0CuS 2011.04.03. 19:19:26

Sok sikert az autóhoz :)

Ismerősömék anno újonnan vették. Ilyen gyors értékvesztésű kocsit, akkoriban nem láttam. 4 év alatt a negyedét érte :)

A felnin kemény a külső súlyozás :D Jobb helyeken nem csak, hogy belülre teszik, de a küllők mögé is egyben.

vectrástomi 2011.04.03. 19:27:05

Elöszöris gratulálok,kényelmes strapabiró autó.A kommenteket meg ne vedd a szívedre,én Vectra B-vel járok,szerinted én mit halgatok érte pedig nekem tökéletesen megfelel.Mégegyszer gratulálok,legyen benne sok boldogságod.

Schütii 2011.04.03. 19:27:35

@Bathory: Nem müanyag kontra fém összehasonlításról beszéltem, nézd meg a bal hátsó ajtó színét, meg a kerék fölött a sárvédőt. Egyébként a XXI. században már nehogy problémát jelentsen műanyagot fényezni.

Roll1983 2011.04.03. 19:30:15

@kultúrpesszimista: Én a Pista 166-osáról beszéltem nem másról, és az nem kocka.

kultúrpesszimista 2011.04.03. 19:34:12

@Roll1983:

A mai förmedvényekhez képest még a 166-os is szögletes, persze nem úgy, mint egy Volvo vagy a 164-es. Ez a Volvo S70 meg nem egy kocka izé, engedelmeddel.

Paó 2011.04.03. 19:34:57

engem is kitiltottak a velvetről. :(

vectrástomi 2011.04.03. 19:35:13

Egyébként meg lehet engem hülyézni meg anyázni de többre tartok egy ilyen masinát mint egy fiatalabbat.Valahogy uúgy érzem és tapasztalom hogy a régebbi gépeket jobban összerakták.az öszehasonlitási alapom egy 15-éves Vectra B és egy 5-éves Szuzuki Ignis,mindkettő van a családba.Itt elsősorban nem a szervizelésekre gondolok hanem az autó minőségére 2.5millióért lehetne igényesebb is.

AzHofi 2011.04.03. 19:36:17

ommm: "A szürke felnik jól mutatnak, de kell nekik a távolság. Küldenék egy nótát a gumisnak, aki a centrírsúlyokat kívülre rakta"

Ha a gép kívülre mutatja akkor oda kell tenni. Ha belülre, akkor meg belülre. Mert nem mindegy.

kultúrpesszimista 2011.04.03. 19:43:44

@AzHofi:

Így van. Több Volvonál is kívül van, ez nem a gumisok dilettantizmusa, tényleg így (kívülre) kell.

Garp 2011.04.03. 19:54:21

@kultúrpesszimista: Az tény, hogy oda kell rakni a súlyt, ahova a gép kéri (kívül/belül), de ismétlem: annak a gumisnak, aki felkalapálta azt az ólmot az _alufelnire_ letörném a kezét és a seggébe dugnám. Ragasztott súlyról nem hallott, mi? A centrírozás pontosságát is megkérdőjelezném ogyanott.

Herman 2011.04.03. 19:55:06

Nem értem, hogy miért lovagolnak egyesek a kilometerálláson...

Szerintem ennek az S70-nek a kilometerállása korrekt...így néz ki egy elhanyagolt bőrkárpit és kész! Láttam Audit, Mercit is hasonló bőrrel. A közös az volt bennük, hogy a tulajok leszarták a bőrápolást.

Amúgy láttam Volvo talin fele ennyit futott (papíron) S70 belsőt sokkal nyúzottabbat is, meg olyat is, amelyik 300.000 km-et ment és újszerű volt a bele.

Ez egy 97-as gép, korának megfelel az állapota.

fogash 2011.04.03. 19:55:16

bazeg te direkt hergelsz bennunket ezekkel az árakkal? !

Herman 2011.04.03. 19:58:53

A rozsdásodásról meg annyit, hogy valszeg felületi sérülés, és nem kezelték le...

EGY VOLVO NEM ROHADHAT!

Csak ha sérült volt, és szarul javították!

Herman 2011.04.03. 20:00:46

@f0CuS:

Ez szinte mindegyik prémiumkategóriás márkára elmondható!

Egy S merga mennyit is ér 4 év múlva?
vagy egy 5 ös bömös?

Hát a negyedét...lehetne sorolni, de minek.

AzHofi 2011.04.03. 20:02:46

@Herman: errol van szo. Svedacel kerem. Az en 11 eves v40-em sehol sem rohad, minden serulest _azonnal_ lekenek koromlakk kiszerelesu javitoszinnel, es minel elobb elviszem az autofestohoz :)

Z o z ó 2011.04.03. 20:35:50

@Herman: Írta Pista hogy megvolt zúzva azért rozsdul

ommm 2011.04.03. 20:48:53

@God hates us all by Hank Moody: Látod, van baja, mint azt említém. Telin áron nem olcsó az alkatrész, Szlovákiában pláne nem.

Z o z ó 2011.04.03. 20:51:44

@ommm: Eltudod küldeni majd annak a bőrápoló cuccnak a nevét?

Herman 2011.04.03. 20:57:42

@Z o z ó:

full bőrre nagyon jó cucc, volvos körök ajánlották nekem is:

Gliptone Liquid Leather

Rollsok, astonok gyári bőrápolója, + veteránosok is szeretik!

Nekem is 100%osan bejött!

Nem is olyan drága, a minőségéhez képest, olyan 6000 Ft körül van.

Herman 2011.04.03. 20:58:48

ja, oldtimerperfekt.hu
ott meg tudod rendelni.

S1980 2011.04.03. 21:08:50

Hogy ennyit késik a fordulatszámmérő (agyon van csillapítva?), az szerintem egy Volvo-nál nagyon ciki. Mert ha a Keeway Speednél ciki volt ( totalbike.hu/tesztek/keewspeed/2/#szoveg ), akkor itt duplán az.

Harkov 2011.04.03. 21:10:32

@ommm:

Először is gratula kisfiúhoz sok boldogságot kívánok nektek!
Az autó teljesen jó főleg ilyen áron öröm a családnak és öröm lesz neked is!:-)
Ilyet néztem én is csak kombiban és bordóban 699 ezres irányáron.A fogyasztásmérő 13 literen állt.....
A kilométerrel ne foglalkozz apám 10 év alatt majd 300 ezret egy 4 ütemű Wartburgba komolyabb műtétek nélkül.

Lucky Larry Silverstein 2011.04.03. 21:17:43

@Schütii: Még a gyári új autóknál is elüt a szín bizonyos szögekből nézve, ha az elem müanyag.

MetalWarrior 2011.04.03. 21:18:01

A szívómotor 'monnyon le ? :-)
Gratulálok a géphez, nekem tetszik, Balesetmentest !
A fiadnak is grat.

Itt karcagon van egy 850 T5 2x volt eddig gazdasági totálcar de a tulaj mindig megcsináltatta, ha újat adnának helyébe sem adná el semmi pénzért.
180-200 között fogott vele egy gerlét a szélvédővel, tollfelhő, gyerünk tovább...
Megnéztem volna más autót, hogy pókhálósodik össze az üveg :-)

Lucky Larry Silverstein 2011.04.03. 21:21:47

@AzHofi: 11 éves autónál be is b***na, ha rohadna. Mér G Astrát láttál már rohadtat? Na azt még becézni sem kell...:)

ommm 2011.04.03. 21:24:11

@S1980: Leginkább a kép késik a hanghoz képest az Indavideón...

Lucky Larry Silverstein 2011.04.03. 21:24:39

@Csirkésfiú: Jaja, Volvonak még az üvege is erősebb. Mennyi hülye van itt...:))

hópapa · http://siorultek.blog.hu 2011.04.03. 21:25:48

Mondjuk viszi a lóvét rendesen az ilyen (fogyasztás, lóerő-adók, alkatrészek), de azért bírnám.
És jó tudni azt, hogy az embert és gyermekeit egy rakat svédacél veszi körül.
Sok boldog km-t kívánok hozzá! :)

V u, de ja vu 2011.04.03. 21:37:35

Üdv! Hatodik éve hajtok egy 850 T5-öt, a 2.3-ast, igaz az 'csak' 225 lovas...

18 éves, télen csinálták a kipu-rendszert és akkor néztem végig az alját, sehol nem rohad...

Pihe-puha lábbal, engedélyezett sebességen hajtva simán 9 alá megy a fogyasztása 90-100 közötti tempónál, igaz hogy ezt ritka gyorsan fel lehet verni 13-14-re...

Autópályán 140-160 között eszik 11.8-at...

Tavaly trélereztem egy másik autót Pestről, Csömörig araszolva, 140 km-en végül 9.2-re jött ki, igaz 80-nál többel nem mentem.

Ha valaki nem tud kijönni 10 alatt ezzel a géppel (nem a belvárosban!), annak baj van a lábával (vagy még nagyon új neki a gép és nem tud vele lassan menni:-D).

Automatánál +1 liter rá lehet számolni...

Ja, enyémben most van 265 ezer körül, álló órával vettem, neppertől (tudom, ne is mondjátok...), a valós km tuti inkább a 400-hoz van közelebb... Kb. harmadik olajcsere után kezdett visszavenni az olajzabálásból, most 10 ekm-en kb. 2 litert kell pótolni, ez nálam ~1 év...

Napi használatra luxus, de játszós autónak nagyon jó!

Megjegyzem, hogy ÉN nem mondtam, hogy ennél nincs jobb vagy szerethetőbb, gusztus dolga... nekem is tetszik még pár közútálatnak örvendő francia (BX, XM) vagy egy sorhatos 240-es, új autóra sosem tellett és csak azért hogy ÚJ legyen, nem fogok kompromisszumot kötni a hátizsák méretű zsebcirkálókkal:-P

A törésteszteket pedig nem tudom kezelni, csak azt tudom hogy egy új Swift kontra régi PUG 205 frontból a Swift egyáltalán nem jött ki olyan jól, mint ahogy azt a csillagai alapján várni lehetett volna... sajna én is megreccsentettem a Volvót, és állítom hogy jól meg van szerkesztve - igaz nem törésteszthez tervezték, hanem közúti használatra:-D

The Great Destroyer 2011.04.03. 22:01:31

Valamiért megszállottan rajongok a 80-as 90-es évek volvóiért. Biztosan perverz vagyok, vagy csak azért vonzanak, mert akkoriban lett jogsim és valahogy a wartungból a 7-es volvók is felfoghatatlanul luxusnak tűntek, később pedig a 850-V70-S70 vonal volt és maradt az örök kedvenc.

Tomcsie 2011.04.03. 22:19:22

850/s70 ugrik egy szép csőröst egy jó pár méter magas szikláról, kicsit nyekken, de egybemarad :)
www.youtube.com/watch?v=aN4o8TERuoY
Szerintem szép teljesítmény.
Amúgy én is imádom a 850kombi/v70 darabokat, előbb utóbb nekem is lesz, de max szívó, turbóstól félek...

kultúrpesszimista 2011.04.03. 22:21:13

@autodidakta agysebész:

Kéne nekem egy ilyen matrica, ami a jeled! :-)

dennisthemenace 2011.04.03. 22:33:52

@Garp: Nem akarlak elkeseríteni, de orulni fogsz, mikor visszaindulhatsz.

MetalWarrior 2011.04.03. 22:37:41

@Bathory:

Jaja, te nyitod a sort.
:-)

Garp 2011.04.03. 22:38:12

@dennisthemenace: egen, ettől tartok én is. Mondjuk a család sok mindenért kárpótol majd.

dennisthemenace 2011.04.03. 22:55:48

@Garp: Én megfogadtam tavaly, hogy inkább máshol toltom a szabim; tiszta depressziós lettem ket hét alatt.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2011.04.03. 23:03:32

Pista, a 42-es fotón nem az EÜ-csomag hibádzik?

Shadowbull 2011.04.03. 23:05:20

Remeljuk ez tovabb marad mint az Alfa.

Sok szerencset hozza, egy ilyen oreg autohoz az mindenkeppen kelleni fog.

En csakannyit nem ertettem a cikkben, hogy minek lefenyezni, meg karpitoshoz vinni, meg az optikajara kolteni?

Ebbol uj auto nem lesz soha, aztan jovo heten lehet ugyanugy meghuzzak parkolasnal.

SZVSZ ablakon kidobott penz, de te tudod.

sb

ommm 2011.04.03. 23:11:26

@malenykij polgar: Nem tudom, mi volt ott gyárilag, az is elképzelhető, hogy az. Jelenleg a csomagtartóban tartózkodik, szerintem ide nem fér be a magas doboz miatt. (Mondjuk az Alfában is volt ilyen rekesz, de az EÜ-doboz helye mégis a csomagtartóban volt egy rekeszben.)

@Shadowbull: Nyilván nem a prioritási lista elején állnak ezek a kozmetikai dolgok, addig sok pénz szublimál még a tárcámból, bár a rozsdát mindenképpen meg szeretném fogni még most.

Rocko- 2011.04.03. 23:51:19

@Shadowbull: érthető amit mondasz, de jóval nagyobb örömmel lehet használni, ha jól néz ki.

kultúrpesszimista 2011.04.03. 23:54:19

@Rocko-:

Mérnök. Steril. Nincsenek érzelmei. Legalábbis számára ismeretlen mindaz, amit az autózás tud okozni egy - emberben. Ezért sem szereti az olasz autókat. Neki a Brera is csak egy ganéjtúró bogár. Teljesen felesleges triviális dolgokat magyaráznod. Neki.

Lucky Larry Silverstein 2011.04.04. 00:16:39

Most kerestem rá a hasonló szlovák kínálatra. 2000 és 3300 közt szóródnak az árak(alku nélkül persze). És nagy kínálat nincs. Majd az első év eldönti, hogy Pista spíler-e vagy lúzer. Én árban az alsó 10%ot meg sem nézem, de ha behúzta a tutit, akkor gratulla.

Hz 2011.04.04. 00:46:06

5henger, turbó foreva!
Bár én ezzel a konfiggal Audit vettem volna..
De hajrá!

Krisi 2011.04.04. 00:55:29

@Shadowbull: nem feltétlenül kidobott pénz, eladásnál azért számítanak az ilyen apró dolgok. énis úgy álltam hozzá, hogy a külsőt leszartam és csak karbantartásra és tmk-ra költöttem, de most hogy el akarom adni a kocsit kénytelen vagyok az apró szar dolgokat kijavíttatni, hogy normális Áron tudjak túladni rajta. mert ami engem nem zavart (felületi rozsdafoltok, megrepedt lökhárító kacsaszalaggal összefogva) az mást biztos zavarna.

persze nyilván ha nem akarja jóideig eladni, akkor le lehet szarni az ilyen hülyeségeket, pláne ha őt nem zavarja.

Shadowbull 2011.04.04. 07:41:02

@kultúrpesszimista: Ez van, hugi.

Elo szovet, femvazon.

sb

Shadowbull 2011.04.04. 07:44:32

@Krisi: Eladas elott az mas tema, de eppen most lett megveve :)

Az en kocsimon bizony itt-ott vannak lehuzasok, karcok, az egyik oldalon valami barom ossze is karcolta, egyik ajto is kicsit be van nyomva.

Ha allandoan javitgatnam, meg azt sasolnam hol van egy kis optikai jellegu hiba rajta, akkor fosnek beallni vele akarhova, mert feltenem.

Te hiaba vigyazol az autodra, masok kurvara nem vigyaznak a tiedre.

sb

Herman 2011.04.04. 08:00:24

@Shadowbull:

Hello!

Szerintem jól teszi, ha rendberakja Ommm a verdát.

Meghálálja a gép, ezek a vasak igénylik a törődést és a foglalkozást (no nem azért, mert nem megbízhatóak, hanem inkább mert lelkük van)

pl. magamból indulva ki, az én C70-esem havat, esőt nem igen látott még, télre félre van rakva, mert van másik 2 kocsi is a családba, kizárólag szép időben van használva, szinte úgy kímélem, mintha veterán lenne :D:D

Most gondolja bele, egy ilyen megkímélt verdát ha ne adj isten el akarnám adni, mennyivel magasabb áron tudám??

Hát nem nagyon.. mert a piacon az emberek árérzékenyek, én hiába kapásból 2-3 millióval drágábbra értékelem az enyémet, mint mondjuk ami mosta legdrágábban van fenn a használtautón, a nép nem igazán fogja értékelni, hogy egy 11 éves autó 2-3 éves autó esztétikával, és műszaki állapottal rendelkezik.
Ezért én legalább 20 éven át még megtartom, majd veteránkorában amikor már alig lesznek az utakon ilyenek, akkor értékesebb lesz.

Ommm nagyon jó áron vette meg a kocsit, ezek a gépek nem széthullósak, a Volvo egyik legjobb korszakából származnak, szerintem simán mennek még nagyon sok évet és kilométert állandó karbantartás, és szeretet mellett.

K.teknőc · http://www.homlokzatihoszigeteles.hu/ 2011.04.04. 08:21:01

Egy barátomnak is ilyen van, azóta is áldja a napot, amikor megtalálta a hirdetést!

Érdekes 2011.04.04. 08:22:52

A gumissal levetetném a gyöngysorját és megetetném azonnal, ha nekem is úgy kívűlre ba*zná az idiótája...tuti valami vidéki istállóba ütötte fel, nem volt ragacs.

Shadowbull 2011.04.04. 08:42:02

Irta valaki feljebb, hogy a Volvo-bor igy meg ugy, nem megy tonkre...

Amikor kocsit kerestem, neztem nehany Volvot is, betevedtem Volvo-kesekedesbe.

1-2 eves S80asokban ki voltak repedve a borulesek. Tragikusan nezett ki kivetel nelkul az osszes.

Lehet a regiekben meg volt anyag, ugye.

sb

nza600 2011.04.04. 09:05:37

A bőr kirepedése nem (csak) minőségi kérdés. A rendszeres ápolás hiánya okoz ilyen eredményt. A bőrt havonta kell ápolni ám (tisztítás, szárazruha, viasz, szárazruha), és ez nagyon időigényes, olyan 3-4 óra! Viszont akárhogy ápolod, idővel úgy is ki fog repedezni, csak később. Mondjuk 10 év múlva. A bőr ilyen. Attól is függ, mennyit állsz vele a napon (hőterhelés), gyakran szállsz ki-be az autóból, szegecses farmerbe beülés sem tesz neki jót, stb. stb. Ha zavar, akkor még mindíg át lehet bőröztetni (nem olcsó), vagy bontóból szerzel hozzá gyári bőrös üléseket (olcsóbb).

Az, hogy törött vagy nem, kit érdekel? Miért, egy 200 ezer km-t futott budapesti autó nem törött? Ááááá... Nem. Nekem az összes autóm törött volt, az egyik amelyik szemre is látszott, volt 2 amit telibe fújtak. De nem húzott a kormány, nem ütött, műszakin is átment, szóval jól meg lett csinálva. Ennyi.

Ez a sok gyűlőlet-komment meg minek? Látod ommm, az a baj , hogy már megint nem volt rajtad sapka... :) Ki vesz Magyarorszádon új autót? A vállalkozók, a cégvezetők, a kényszerhitelből élők, na meg a politikusok. Én egyik sem vagyok, és mindíg is használtautót vettem. Nagymotorost, és 10 év felettit. A használtautó nem szar, sőt! De nem is hibátlan persze. Szóval hajrá ommm!

Herman 2011.04.04. 09:20:58

@Shadowbull:

Mindegy milyen márka, ha nem volt kezelve..

Én meg láttam Audit, Bmw-t, Mercit is csúnya bőrrel, nem 10-en évest, hanem szinte újat..

Fentebb írta egyik kolléga, ha nem is havonta, de fél évente minimum kéne kezelni a bőrt! Új korától kezdve.

Egy minőségi átbőrözés meg egy vagyon, olcsóbb színazonos bontott hibátlan üléseket szerezni!

sosemkopel 2011.04.04. 09:28:58

Hűha, de szuper járgány, és milyen szép maradt a 14 év ellenére!
(Mennyi lehet az ülések áthúzása új bőrrel?)
Ezek a gépezetek nekem is tetszenének, de a benzin-megsemmisítő jelleg miatt talán valami nem turbós...
Egy haveromnak van 850 kombija, mondta hogy minden OK, csak presztízskocsinak számít az alkatrészboltban.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2011.04.04. 10:21:29

@ommm: Ha nem az EÜ-csomag (mert nem feltétlenül doboz), akkor a bólogató kutyának az alvóhelye. Vulvába kötelezö.

nikkel 2011.04.04. 11:24:05

A fenének savanyújóskáskodik itt ennyi ember?

A Volvo jó vétel, hacsak valami gubanc nem derül ki. Jó eséllyel nem fog, mert ezek a Volvok nagyon alaposan megépített, megbízható és kiszámítható autók. A www.brickboard.com-on lehet az összegyűlt nemzetközi bölcsességet olvasni, és a kmóra állása alapján előre megvenni az alkatrészt ami cserére esedékes abban a korban.

Szóval teljesen racionális vétel, jobban fog tartani, mint az Alfa. Örgonómiában minden korabelit ver, és csak akkor lenne még jobb ha kombi lenne - bár az nem mindenkinek kenyere.

Bazs69 2011.04.04. 11:39:48

Nagyon jó autó!

Sok örömöt kívánok hozzá!

jujdejo 2011.04.04. 12:52:01

@ommm: az szép:-)
csak ne úgy járj mint én a 480 ES-el...szinte minden megmegy rajta, hetente letérdel valami apróság miatt...viszont jobban kevés autót lehet szeretni a volvónál.
ajßanlom keresd meg torrenten a VADIS nevü szervizprogramot, van ott minden, robbantott ábrák, alkatrészek gyári számai, tippek trükkök, érdekességek ami nélkül nehéz okosan szervizelni. DTCS olvasó van rajta vagy az újabb hibaleolvasó???
ja és gratulálok, jó választás volt!

jujdejo 2011.04.04. 12:55:29

@kultúrpesszimista: nem turbo, 2.0 szívó. utolsó szériás, 1995ös, de nem a "celebration", nincs és nem is volt pimpelve(nem is lesz), csak ezért vettem meg...a müszerfal meg gondolom azért van ilyen állapotban mert párszor szétkapták és a sok jó szerelö mindig improvizálva rakta össze...az a vicc, hogy a térképzsebek, könyöklö egyben van, megy az el.ablak meg a lámpák is kiugranak rendesen, pedig ezek a legtipikusabb betegségei...

V u, de ja vu 2011.04.04. 15:06:53

A hitetlenkedőknek: ma Eger-Bp-Eger, nem autópályán, mindenhol a megengedett sebességgel (~90-100) + ~70 km Bp., reggel Csömör felől araszolva: 8.8 l/100 km, az utolsó 10 km duhajkodva, így ment fel 8.6-ról...

Egy ötször-tízszer értékesebb kisebb benzinessel olcsóbb lett volna kb. 1500-2000 Ft-tal... mivel ez nem naponta van, idén talán az első hosszabb utam volt, így szerintem nem annyira vészes:-)

Dennis01 2011.04.04. 15:10:47

@Shadowbull: Meg lehet erteni Ommm-ot is, de ebben az esetben a te oldaladra allok.
A kocsim elejet gyonyoruen lefenyezte a fonokom, mikor eloszor meglattam, elfatyolosodott a szemem tole.
4! nappal kesobb az iskola parkolojaban egy paraszt meghuzta a motorhazteto egy reszet. Annyira bantott a dolog, megfogadtam, soha az eletben nem fenyeztetek napi autot..

V u, de ja vu 2011.04.04. 15:13:05

Alkatrész árban javaslom összevetni pl. a fékbetétek árát egy mai autóéval, vagy mondjuk az első kerékcsapágyakat egy ABS-es F-G-s Astra egybeépített kerékagyával...

Ami drágább, az kell is bele: ventillált féktárcsa, gázos lengéscsilla... mást nem is tudok, ami nagyságrendekkel drágább volna mint egy mai középkategóriás darabjai.

Ha valamit fel kell újítani (motor, váltó, turbó), azok más tipusnál is horror összegek, de szerencsére azért ritkasága ellenére elérhető áron vannak bontott holmik hozzá, csak nem minden városban.

V u, de ja vu 2011.04.04. 15:16:01

@Dennis01: 4 éve kapott teljes fényezést (sok karc, leverődés, horpadás) és három hónap múlva összetörtem:-(((

Azóta Harlekin-színű, műszakin szokott gondot okozni, de amíg ez az egy lesz magában, addig már nem lesz megcsinálva... majd... ha már vitrinben tartom:-)))

MintaMókus 2011.04.04. 15:26:05

az ilyen felnire nem kell súly kívülre. pláne nem a rákalapálós. ragasztós, belülre és középre.
ez a váltó szerintem csak 4 sebességes, viszont az egyes fokozatot leszámítva bizonyos fordulatoknál reteszelnek a fokozatok. ezért úgy tűnhet, mintha többet váltana.
a fejegység menthetetlen, 4-5 éves korukra mind meghalt, nem is érdemes vele küzdeni.
a fogyasztásmérő ebben az autóban is csal. lesz az 13-16 liter között, attól függ, hogy merre, meg mennyivel.

volt ilyen autóm

V u, de ja vu 2011.04.04. 15:32:38

@MintaMókus: Speciel a 850-nek van az egyik legpontosabb fed.kompja, nekem ráadásul utólag lett beletéve, előzőleg noteszből számoltam... ugyanennyit!

Nem tudom hogy ennyire zavaró-e ha valaki jót mond egy bizonyos autóról, mivel hogy arról közvetlen tapasztalata van, de ha PONT ILYET nem hajtottál, akkor szerintem kár csak a fikázásért beírni... Én sem minősítem az olasz vagy német autókat, mert elvétve jártam olyannal, de ha valaki dícséri, nem érzek ellenállhatatlan késztetést a sztereotípia megdöntésére - közvetlen tapasztalan hiányában, csak mert olvastam máshol-hallottam mástól...

Herman 2011.04.04. 16:02:10

"a fejegység menthetetlen, 4-5 éves korukra mind meghalt, nem is érdemes vele küzdeni."

nekem sc-901 3 cd-s fejegységem van, 10.000 ft volt a tisztítása (ultrahanggal, darabokra lett szedve persze)

azóta semmi baja. sőt, már tuningoltam is, dension átalakítóval ipodot is játszik :D:D

Hurri Kán 2011.04.04. 16:09:36

@V u, de ja vu:
Országúton simán lehet ennyi, gondolom városban kb. +2 liter kb.

MintaMókus 2011.04.04. 16:19:57

@V u, de ja vu:
nem figyelsz. Volvo S70-em volt. szerintem 4 gangos az automata, de ebben lehet, hogy tévedek.
volt 960, 245, 760 is. jelenleg is van egy 850 tdi automata. ez utóbbi 8 éve az enyém, még mindig a családban van, 7 évet használtam, 200ekm-et mentem vele. elég jól ismerem a volvókat általában is, ezeket a típusokat meg különösen. amit leírtam, azok tények. a sajátjaimon kívül is van rálátásom volvókra. ha akarsz, akkor kérdezz még: mintamokus@volvoklub.hu
és te ki vagy nagyrálátású barátom? aki még olvasni sem tudsz, ugyanis én nem fikáztam semmit???

MintaMókus 2011.04.04. 16:30:12

@V u, de ja vu: megjegyzem, ha tudnál olvasni, akkor olvastad volna Ommm bejegyzését, hogy most 17 liter a fedkomp kijelzője.

ommm 2011.04.04. 16:45:57

@MintaMókus: Mondom tízhét, azaz 10,7. Khm.

kultúrpesszimista 2011.04.04. 17:38:56

@nikkel:

"Örgonómiában minden korabelit ver, és csak akkor lenne még jobb ha kombi lenne - bár az nem mindenkinek kenyere."

Talán a nagyobb Lanciák állhatnak mellé ergonómiában, anyaghasználatban. Na és persze a testvér, a Saab. Egy fullos Saab 9000 talán még a korabeli nagy-Volvokra is rátesz egy lapáttal, de ez már tényleg szubjektív.

Kombi nekem nem kéne soha. Szerintem a kombiforma merénylet az autódesignban. Van egy-két típus, ami nagyon eltalát (Alfa 156 SW, Volvo V70), de tényleg csak nincs más, akkor fanyalodnék rá. Egy szedánnal - ha csak nem építkezik az ember - simán el lehet lenni, családoknak is.

kultúrpesszimista 2011.04.04. 17:42:42

@jujdejo:

Vigyázz rá nagyon, a 480 egy csoda. (A Bertone tervezte 780 Turbo a másik ;-)). Tényleg elképesztő érzés ülni benne és vezetni! Lélek sugárzik belőle mindenhonnan. Érdemes rákölteni, mert ha egyszer egyben van műszakilag és esztétikailag, ritkán okoz szívritmuszavart - ahogyan igaz ez bármelyik svédre.

Ha nem ismernéd az alábbi írást, íme:

www.freewebs.com/andonisite/revolvo480ution.htm

:-)

kultúrpesszimista 2011.04.04. 17:51:37

Ennél szebb és jobb, eltaláltabb belső nem igazán kéne:

home.tbbs.net/~bhammond/saab/s9int1.jpg

:-)

kultúrpesszimista 2011.04.04. 18:01:46

@Burgermeister:

Csak akkor válaszolok (igaz, akkor szépen!), ha az vagy, akit a képen látok!

Herman 2011.04.04. 18:08:21

@Burgermeister:

Jó állapotúnak látszik. Ennyi pénzért megéri.

De azt tudnod kell, hogy pl. egy első féktárcsacsere+betét nem áll meg 100.000 Ft alatt, ha minőségit veszel (pl. zimmerman, brembo!

Egy olajcsere+szűrő, + komplett vezérléscsere kb. 120.000 Ft. (nekem csak az olaj 20.000 Ft általában, mert csak a legjobbat teszem bele, a turbo miatt)

Vannak árak, de hát ez Volvo, nem Suzuki!

(példának okáért én amikor megvettem a C70-est, akkor 280.000 Ft ment rá, az első kötelező szervizre, csupán a kopó cserékre (komplett vezérlés alapból, első-hátsó fékek, olajcserék (összes, még váltóolaj is, + apróságok)

Úgyhogy ez egy luxuskocsi ami a szervizárakat illeti, azé nem a tesco gazdaságos kategória, arra számítani kell!

zootyo 2011.04.04. 18:17:44

@Érdekes: Miért kell azt gondolni egyből, hogy csak vidéki gumis csinálhat szart? Undorító ez a vízfejű pesti gondolkodásmód.
Vannak a fővárosban is szép számmal parasztok és vidéken is mesterek.
Sőt képzeld el van áram, víz gáz is. Nem szalmazsákon alszunk és a házak sem mindenhol szarból vannak tapasztva!

Lesterx 2011.04.04. 18:44:06

"ma már a 240 lóerő és a 330 newtonméter nem eget rengető értékek"

Már bocs,de a 60-100LE-s alul-motorizált autóval közlekedő földi halandónak ez brutális érték.Legalábbis nem hiszem,hogy a nagy többség napi szinten ekkora teljesítményű autóval járna.
Mondom ezt úgy,hogy egy 160LE-s Saab-al járok(és igen,benzines..és igen,imádom)
Amúgy nagy grat az autóhoz!Hálisten' nem csak a német márka létezik.

kultúrpesszimista 2011.04.04. 18:58:35

@Lesterx:

Mindenki ott cseszi el (de gondolom, 20 év alatti kamaszokról beszélünk), hogy csak a lóerőkkel dobálóznak, a súlyt nem nézik mellé. Mert való igaz, régebben 120 LE körül (és felette) felszaladt a szemöldök, manapság ez abszolút átlagos. Csak azt felejtik el megemlíteni a nagyokosok, hogy 20-30 éve egy átlagautó 1 tonna körüli volt, manapság 1,3-1,6 tonna. Nagyon nem mindegy.

MintaMókus 2011.04.04. 19:24:56

@ommm: jólvanakkor, most akkor nekem is tudnom kellene olvasni? :D
városban reális a 17, de amúgy jó autó, szerettük. a kárpitzörgéssel, meg az egyéb kárpitproblémákkal ne törődj, lehet kapni hozzá mindent horror áron ;)

Lucky Larry Silverstein 2011.04.04. 19:31:18

@Burgermeister: Én nem ismerem, de no para, 150 ezerrel sok baja nem lehet...:DDD

ommm 2011.04.04. 19:59:45

@MintaMókus: Nem így gondolom, de nyilván köszönhető ez az alkatrészforrásoknak.

bagoj ur 2011.04.04. 21:16:37

@ommm: De jó valakinek, hogy ennyi ismerőse van, érdemes megbecsülni őket. :-) Nekem is hasonló rohadásom volt, mindjárt meg is oldották 250-ből. És hol van még a többi...

dennisthemenace 2011.04.04. 21:24:05

@zootyo: Egyszer Bakonybél határában leszakadt a haver Taunusáról a kipufogó. Beértunk a faluba, az út szélen két helybeli beszélgetett. Mondjuk nekik, leszakadt a kipufogónk, van a faluban egy lakatos?
Mondják, persze, itt és itt lakik..
Odamegyunk, mire a fiatalember mosolyogva kozolte, hogy o asztalos, csak a vezetékneve Lakatos..DD

dennisthemenace 2011.04.04. 21:26:25

@Rocko-: Csak éppen az nem mindegy, hogy az ember depis lesz, ahelyett, hogy jól érezne magát..

Rocko- 2011.04.04. 21:28:27

@dennisthemenace: tudod, mint a sícipő. az ember örül, ha leveheti. :)

McK (törölt) 2011.04.04. 21:34:08

Tudod ,Pista,le a kalappal!

Az emberek 90%-a ennyi pénzért egy Swiftet venne,vagy egy Astrát..
Igaz ,hogy nem költene rő 5 év alatt annyit,mint amit te egy hónap alatt eltankolsz,de nem is azt kapja,amit te..:D

Tökös dolog ilyet választani,legalább annyira,mint bevallani,hogy kefélted VV Évát.

Nem. Mégsem,az inkább ciki.
Ez nem az.
Inkább olyan,mint hazavinni 18 évesen anyádéknak bemutatni a csajod,aki egy 38 éves lotyó ,két purdéval..
Mindenki hülyén néz..de amikor benne vagy,mindent elfelejtesz,mindenért kárpótol..:D

Szóval sok örömöt a LOTYÓBAN!

McK (törölt) 2011.04.04. 21:37:45

@zootyo: EZ KORREKT VOLT,kissé unalmas a sok butapesti felsőbbrendűség..

vitya25i 2011.04.04. 22:57:10

@Haywood: szia, ment egy privát neked is

Zsoli · http://prohardver.hu/tema/a_nagy_volvo_topic/hsz_1-50.html 2011.04.04. 23:45:21

A C70-nek valóban még szebb a belseje egy fokkal (minimális a különbség):

img27.imageshack.us/img27/9207/693215.jpg
img812.imageshack.us/img812/5254/710815.jpg
img813.imageshack.us/img813/5104/786315.jpg

Különben kicsit meglepődtem a felnin, általában S70/V70 R-eken volt ilyen.

A T5-re általában inkább Perfo felni jellemző.

www.dealershipaccessories.com/stores/images/items/item_40741.gif

zootyo 2011.04.05. 08:43:05

@dennisthemenace: Teljesen normális reakció. Karosszériást, vagy kipufogóst kellett volna keresni. :-D

SolymosD 2011.04.05. 10:23:49

Ha szabad jóslásba bocsátkozni:

Ez az autó biztonságos, erős, és kényelmes. Ezért fogja a párod örökölni:) Gyerekeket beletenni könnyű, bevásárlás belefér.

És akkor fogsz te venni valami kis sportos kétülésest. Amit még mindig kölcsön adhatsz neki, ha épp nagyobb autó kell neked:)

Így két autóból már meg is van a 166 nyújtotta érzés, család tekintetében talán jobb is.

Én is sokat gondolkozom kell-e egy családi autónak arra sarkalnia, hogy két keréken vedd a kanyart, vagy inkább jó ha megnyugtatóan erős, és stabil?

SolymosD 2011.04.05. 10:28:47

@Herman: szerintem azért a luxuskocsi nem 100e ft-os kiadásoknál kezdődik... az a baj a magyar luxusnak tartja karbantartani az autóját... az autó drága, a legolcsóbb is elkéri az évi 100e körüli szervizt, ha nem akkor majd később többet, mert akkor el van spórolva belőle.. ami meg új ugye ott ennek többszöröse az értékvesztése...

a luxus ott kezdődik ha, egy suzuki áráért veszel 4 gumit amit 3 hét alatt el is használsz, az autódon..

Kifordított kacagány 2011.04.07. 13:44:53

@Dennis01: azért ha már nagyon oda van, nem túl nagy bűn ezzel is foglalkozni. utána pedig csak az első két karcolás fáj, a többit már leszarod, de mégsem olyan mint előtte volt, illetve kell egy kis idő, míg olyanná válik.

@Rocko-: szerintem meg kellene kérdezni őt is, nem biztos, hogy nagyon örülne neki:D

ommm 2011.05.17. 23:54:49

Fékcsere - Brembo tárcsa, Textar betét, körben: 68ezer. Nem rossz.

tamsszcs 2011.08.28. 23:45:42

@ommm:
Folytatás mikor lesz?
Koszi, udv tamsszcs

ommm 2011.08.29. 00:04:46

@tamsszcs: Hamarosan. Azóta egy motortartó bak és egy vákuumcső lett cserélve. Anyagköltségben kb 3500 ft.

tamsszcs 2011.08.29. 00:14:06

@ommm: Szuper, kivancsian varom. Magam is regota kerulgetem a volvot, mint tervezett csaladi autot, igaz a kombit.
süti beállítások módosítása