A vízautós hülyeség elpusztíthatatlan

  2011. március 03. - ommm Címkék: lol zoxigén vízautó

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Négyhengeres BMW? Ugyan már...
2015-07-30 16:22:46

...mondták nekem sokan, miután lett egy 136 lóerős E30-am. Persze hülyeség, hiszen a könnyű bódéhoz elég

Hétvége a tóparton? Belsőség-találkozó 2015!
2015-07-29 12:04:49

Öregszünk, öregszünk , más nem is jut nagyon eszembe arról, hogy immáron tizenkettedik (!) alkalommal

A trollkirály V8-cal érkezik
2015-06-22 13:58:43

Leborulok, zokogok és megadom a trollkodás brilliánsokkal díszített aranyfokozatát. Hogyan piszkíts bele egy

Szétszórjuk a VIP-jegyeket! Akár a tiéd is lehet egy!
2015-06-08 15:31:58

Úgy, ahogy az AC/DC-nek is egy igazi énekese volt és ahogy a Black Sabbath is csak Bill Warddal az igazi , úgy


Újra tele a net és az összes létező tévécsatorna a vízautós hülyeséggel, mely mögött egyetlen árva szabadalom létezik csupán. Egy szabadalom és Spanyol úr lázálma a vízautóról. Nem tudni, ki gyújtotta meg ezúttal a hülyeség kanócát, de biztos, hogy hozzáértőket nem kérdeztek meg a műsorok szerkesztői. Ráadásul az emberek emlékezete rövid, hiszen - a sokak szerint a multik által igazságtalanul elnyomott géniusz - már két évvel ezelőtt is ezzel az ötlettel haknizott mindenfelé. És már akkor sem volt ismeretlen.

Mi szerényen csak két évvel ezelőtti cikkünkkel emlékeznénk meg erről a csodáról, fogadják szeretettel Gulyás Gusztáv írását itt, melyből kitűnik, hol itt a bibi.

Amúgy is tudjuk már régóta, hogy a szerkezet a vízbül vonja ki a zoxigént.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr462707479

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gróf Spanyol Zoltán vízautója 2011.03.03. 22:07:52

Csurka Istvánnak régebben nem kellett a vízautó és most Orbán Viktornak a facebook oldalán ajánlgatják a hívei a szerintük szenzációs találmányt. Szinte már mániákus és ámokfutó gerilla marketinggel napokon keresztül számtalanszor feltéve, megismételve...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kafferbivalybalamber 2011.03.05. 09:45:30

@We make the world a better place: Jaja.
A mérés, az csak az olajmaffia ködösítése.

keletisarok.hu 2011.03.05. 10:07:54

@Goompah: Anyakomplexusodvan, kis kancsó?

Az ELTÉ-től az albertfalvi cukiskodásig rögös ösvény vezethetett. Ne aggódj, megjegyeztelek, főleg a két utolsó hozzászólásod miatt.

Az anyázásért meg a szájon szarlakért rád lesz hajtogatva a fotel, ne izgulj. Nem holnap, nem holnapután, de egyszer majd bekopogtatok hozzátok.

We make the world a better place 2011.03.05. 10:10:46

Rajtad kívül kinek fűződik érdeke ahhoz, hogy kevesebb kiadással közlekedj egy nagyon ritkán meghibásodó járművel?

We make the world a better place 2011.03.05. 10:13:18

Kinek válik az hasznára, hogy akármilyen témájú fórumon a hozzászólók egy része egymásnak ugrik, és vita helyett válogatott sértésekkel illeti egymást?

We make the world a better place 2011.03.05. 10:19:43

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9137093

IDÉZET!
"Sziasztok!

Én már kb. 3 hónapja használom a kocsimban a vízbontót. 7,5-ről sikerült 5-re levinni a fogyasztást. Az autó egy 1990-es Skoda Favorit. 5%-os kálium-hidroxidot használok elektrolitként (desztillált vízzel higítva). Előtte próbáltam kálium karbonátot, de az nem adott annyi gázt. Az áram 25A alatt van, kb. 16-18 lehet teljes üzemnél. Lakatmérőm nincs, 25A bizti még nem olvadt szét, a 16-os viszont egy idő után igen. Több órás üzemet (Balcsiról haza csúcsforgalomban) is bírta melegedés nélkül. A vízbontóm szárazcellás kivitel, a lemezek kb. 60x100x0.5 méretűek, ebből van 11 (-nnnn+nnnn-), 1.5mm gumi tömítéssel. Visszaégés gátláshoz (a buborékoltatón kívül) rézcsövet használok réz mosogatószivaccsal megtömve. Még nem égett vissza, visszacsapó szeleppel viszont már igen, úgyhogy azt nem javaslom.
Valóban úgy érezni a hatást, hogy sokkal kevésbé kell nyomni a gázt ugyanahhoz a sebességhez. Ha meg nyomom, akkor nagyon jól gyorsul. Néha lámpánál húzom neki, néznek is az emberek .
Most fűtést tervezek (meleg levegő készítés, vagy víz melegítés, mint a cirkó).
Üdv, sok szerencsét/sikert!
Gergő"

keletisarok.hu 2011.03.05. 10:24:31

@We make the world a better place: Szerintem hagyd. Az egy sajnálatosan bevett szokás, hogy osztjuk egymást, de azt már eléggé méltóságon alulinak tartom én is, mikor a másik nickjén kezd el rugózni valaki, meg az édesanyját emlegeti negatív szövegkörnyezetben.

Írhattam volna én is gempát a Gompaah helyett, meg húznatnám azzal, hogy macskákkal alszik, de nem hinném, hogy ezzel nőne az egóm vagy a péniszem, meg annak végképp nincs köze a témához.

Kafferbivallyal egyetértek, megkövetem, kevertem a Gizikét a gőzekével, az én agyam más rugóra jár, számomra nem ez a plazmás bohóckodás volt érdekes, hanem egyszerűen a hidrogéngenerátor gazdaságosságát szerettem volna megtárgyalni emberi hangon olyanokkal, akik értenek hozzá (és láttak is olyat autóba beszerelve), de itt reménytelen.

Megyek melózni.

We make the world a better place 2011.03.05. 10:38:27

A hidrogen.blog.hu és a hobbielektronika.hu fórumain is kaphatsz válaszokat a kérdéseidre.

pjotr007 2011.03.05. 10:45:41

@keletisarok.hu: párszor már leírtam, de látom nem akarod felfogni.
Azt írod, hogy "Ti állítjátok, hogy Spanyol hazudik, de egy légtérben még nem voltatok vele, nem végeztetek laboratóriumi kísérletet az állításai cáfolására stb.
"
Spanyol Úr már ki tudja hány éve haknizik ezzel a plazmavágóval, de az évek alatt soha semmilyen mérést nem engedett, soha nem látta a készüléket hozzáértő szakember, nem azért nem készültek mérések erről a dologról, mert a szkeptikusok elutasítják és kiröhögik ezt az embert, hanem azért mert a "feltaláló" ezt nem engedi, pont mint Egely és a többi kókler.
Mi akik a tudományban és a mérésekben hiszünk, nem utasítunk el semmit, hiszen fejlődés alapja pont az, hogy ha van egy új ötlet azt ki kell próbálni, számolni, mérni, de amikor azt látod, hogy valaki egy ilyen csodával megjelenik évről évre a bulvármédiában, de soha nem engedi megmérni a készülékét, mindig kizárólag laikusoknak tart "előadást" akkor azért nagy a valószínűsége, hogy az ember vagy csaló vagy azt sem tudja mit beszél.

Egy ilyen plazmavágónál amikből a nagyok igen sok energiát használnak, már 5-10%-os hatásfok növelés elérése is igen jó eredmény lenne, a nagy szerszám gyártók igen súlyos pénzeket adnának érte.
Csak ebből nagyon meggazdagodna ez az ember, de nem teszi, mert mindenre az a válasz, hogy nem adja ki a kezéből, mert azt akarja, hogy magyar termék legyen belőle és adjon neki az állam pár száz misi támogatást, erről szól az egész...

Shadowbull 2011.03.05. 10:56:48

@We make the world a better place: "Aki nem használja, annak nincs vele tapasztalata, érdemben nem tud hozzászólni. "

Esetleg az a valaki mar latott belsoegesu motort belulrol, tudja is nagyjabol hogyan mukodik, meg hallott mar a fizikarol.

Na azt nem lehet megetetni ilyen hulyesegekkel, hogy a Fabia 7,5-rol lemegy 5 literre.

sb

donphobos 2011.03.05. 10:59:08

Amióta Heckantrieb (Edelweiss) elment a blogról (mert már gondolom nem bírta a sok egysejtű papucsállatka idiótaságát cérnával) azóta azt csinálom hogy rákeresek Shadowbull kommentjeire és azokat olvasom csak el, meg a válaszokat rá. Így hamarabb készen vagyok az oldallal és egy csomó trolltól megkímélem magamat. A következő szint az lesz amikor már rá sem nézek az oldalra. Aki el akar küldeni a kurva anyámba vagy csak simán "leülhetek és egyes" az írogasson nyugodtan...

indapass90210 2011.03.05. 11:01:45

@Shadowbull: most azért konkrétan elmondom, hogy a fábiám attól ment le 12-13 lityós fogyasztásról 8 literre, hogy odaadtam anyámnak.

Goompah 2011.03.05. 13:11:01

@keletisarok.hu:

Szegény keletiszarok, már csak nyüszíteni tudsz? Sajnállak. :(

Goompah 2011.03.05. 13:41:06

@keletisarok.hu: "nem hinném, hogy ezzel nőne az egóm vagy a péniszem"

Egy centiről másfélre? :) Adjak egy nagyítót?
Mit idegeskedsz, nem jött össze az éjjel a kistestvércsinálás? Nem állt fel?

"Ne aggódj, megjegyeztelek, főleg a két utolsó hozzászólásod miatt. Az anyázásért meg a szájon szarlakért rád lesz hajtogatva a fotel, ne izgulj. Nem holnap, nem holnapután, de egyszer majd bekopogtatok hozzátok."

Jajjaj, hova szarjak? Ja megvan, a szádba. :)

@pjotr007:

Érthetetlen, hogy mindig újra és újra vannak, sajnos nagy tömegek, akik bedőlnek ezeknek a kóklereknek. Nem tudom, ez vajon a színvonaltalan magyar oktatásnak köszönhető-e, de az a gyanúm, hogy általános jelenség - amibe persze jócskán belejátszik az oktatás is. Végül is aki nem ért valamit, az sokkal hajlamosabb hinni a csodákban, bedőlni az áltudományos maszlagnak. Nem lehet véletlen, hogy reneszánszuk van az asztrológusoknak, csodatévőknek, homeopátiás kuruzslóknak stb. Meg a zseniális, de meg nem értett "feltalálóknak".

Én egy dolgot nem értek Spanyol professzor úr esetében. Vajon miért nem alakította át legalább a plazmavágó dobozát, esetleg a vágófejet is? Nem gondolt arra, hogy így túl könnyű rájönni, nem is a saját találmányát mutogatja?

Rocko- 2011.03.05. 14:15:07

@donphobos: bazki úgy találtam a kommentedre hogy én is ezt csinálom és most itt vinnyogok a röhögéstől, hogy egy rugóra jár az agyunk. :D

Goompah 2011.03.05. 14:19:00

@kafferbivalybalamber: "és kütyü nélkül is pontosan olyan lesz az autód, mint most kütyüvel."

Jogos, de ha már egyszer megvette és használja a kütyüt?

Rocko- 2011.03.05. 14:25:52

megnéztem a videot. ezzel fogják hajtani az új Pannóniát?

kafferbivalybalamber 2011.03.05. 14:27:37

@keletisarok.hu: Ja hogy a hidrogéngenerátor.
Hát miért nem ezzel kezdted, barátom? Egyből elárulhattam volna neked, hogy gróf Spanyol találmánya az nem az, rossz postnál érdeklődsz. Ez a vízautós hülyeség nem az a vízautós hülyeség.

kafferbivalybalamber 2011.03.05. 14:30:27

@We make the world a better place: Namost aki a világot akarja megjavítani, annak igazán nem lehet gond egy Favorit megjavítása. Ennek a visszadurrogósnak kétféle baja lehet: legvalószínűbb, hogy a szívószelepek közül egy vagy több nem zár rendesen; ezen kívül lehetséges még időszakos gyújtáskimaradás is, azért durrog vissza.
Na ezek kijavításával kéne kezdeni, aztán utána hadd szóljon a durranógázas csoda. (Igaz, akkor már minek, de mindegy. :)

kafferbivalybalamber 2011.03.05. 14:32:25

@Goompah: Az ő autján hibátlan állapotban nem lesz változás kütyüvel, vagy anélkül.
Akkor inkább költse a pénzt kékledes ablakmosó fúvókára, vagy ilyesmire. :)

Goompah 2011.03.05. 15:12:54

@kafferbivalybalamber: Értem én, de ha már megvette a kütyüt, akkor javítás vagy motorbeállítás helyett inkább azt használja.

"Ez a vízautós hülyeség nem az a vízautós hülyeség."

Az melyik?
Én még csak Egely CO2-bontós találmányánál tartok, ami sajnos nem talált komoly érdeklődésre a csajágaröcsögei asszonykórus tagjai előtt tartott bemutatón, szakemberek előtt viszont nem meri bemutatni, mert fél, hogy ellopják a találmányt. :D Ugye szkeptikusék kértek egy bemutatót, de gyáván visszakozott.

"költse a pénzt kékledes ablakmosó fúvókára"

A kékledes fúvóka komoly fejlesztés, álló motornál nullára csökkenti a fogyasztást.

@keletisarok.hu:

"meg húznatnám azzal, hogy macskákkal alszik"

Régebben anyukáddal szoktam, de nem sokáig bírtam a lábszagát. Aztán meg nézz csak a tükörbe és láthatod a szánalmas eredményt. :)

mernokbazis.hu · http://www.mernokbazis.hu/ 2011.03.05. 16:08:34

@Bambano: "láttam én már olyat, hogy az építésvezető mérnök nem tudta a különbséget a négyzetméter és a köbméter között... "

Ez tetszik. Sőt van olyan mérnök, ahogy a fenti videó mutatja, aki azt hiszi (de inkább a közvéleményt nézi nagyom hülyének), hogy a víz üzemanyag. Hiába a diploma nem garantál semmit, mérnököknél sem. Kóklerek mindig is voltak és lesznek is...

Hurri Kán 2011.03.05. 16:16:06

Pálinkahajtású autó fejlesztéséről tud valaki valamit?

Goompah 2011.03.05. 17:04:11

@gyvy:

Pálinkameghajtású sofőr már van, a házi páleszfőzés engedélyezésével hamarosan létrejön az országos töltőállomás-hálózat is.

Hurri Kán 2011.03.05. 17:06:17

@Goompah:
:DDD

Szerintem az már létrejött :DDD Egyes vidékeken -alternatív üzemanyagként- eléggé elterjedt a bor, ill. fröccshajtású járművek valamelyik változata is :)

kafferbivalybalamber 2011.03.05. 18:02:54

@gyvy: Fejlesztés? Mit kell azon fejleszteni? E85, meg bioetanol, meg ilyen egyéb ködösítő neveken árulják a cefrét üzemanyagnak.
Persze úgy van beárazva, hogy épp annyival olcsóbb a benzinnél, amennyivel többet fogyaszt belőle az autó.

donphobos 2011.03.05. 19:48:26

@Rocko-:

Hát ez tényleg nagyon vicces koincidencia! Ha gyorsan végig akar futni az ember egy topikot akkor ez működik :-)

We make the world a better place 2011.03.05. 20:03:23

www.youtube.com/watch?v=fqKaAiZxcfI&feature=related
"Me and my friend have a 7 X 6 Plates So 42 cells. Build into a V8 Jeep Cherokee 5.9 Liters.

This Jeep normally does about 17.8 -18.0 Liters per 100 Km.

Or 1 Liter = 5.9 KM

With the Kit this is down to 12.0 Liters per 100 KM.

Or 1 Liter = 8.3 KM... we are still confused :-)"

Don Quixote de la Ferko 2011.03.05. 22:35:55

Látom semmi nem változott egy nap alatt. A legelvakultabb mocskolók már IP cím-el is fenyegetik a másikat, ha az nem hajlandó velük együtt mocskolódni.

Csak így tovább elvtársak, nem kicsit szánalmas az az erőlködés, ahogy az "okosok" mindenáron a saját igazukat akarják mindenkibe belebeszélni, a "goo.." nevű zsenivel az élen.

Shadowbull 2011.03.05. 23:44:49

@We make the world a better place: Te arulod ezeket a cuccokat fogadjunk.

sb

Goompah 2011.03.06. 01:19:20

@luciferko: Igazad van, én vagyok a hülye, hogy elkezdem magyarázni a fizikai analfabétáknak, miért hülyeség és átverés a vízautó és társai. Aki magától, a saját tanulmányai alapján nem látja be, hogy csak átverik, az megérdemli, hogy átverjék. Higgyél csak a vízautóban, az asztrológiában, a tenyérjóslásban, a homeopátiában, az auraterápiábna, vízérsugárzásban, a szellemekben és a boszorkányokban stb. :)

We make the world a better place 2011.03.06. 10:08:59

@Shadowbull: Én nyertem a fogadást.
Nem árulom őket.
@Goompah: vannak olyan dolgok, amikben én sem hittem, mégis működnek. A kinyilatkoztatás helyett nyitott szemmel kell járni. Az emberek nem egyforma képességűek. Ki ebben, ki abban tehetségesebb. A fontos, hogy ezt pozitív, építő jelleggel használják, és ne rombolásra.

"Ügyelj gondolataidra, mert azok szabják meg szavaidat,
ügyelj szavaidra, mert azok szabják meg tetteidet,
ügyelj tetteidre, mert azok szabják meg szokásaidat,
ügyelj szokásaidra, mert azok szabják meg jellemedet, és
ügyelj jellemedre, mert az szabja meg sorsodat."
Frank Otlaw

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.03.06. 10:49:11

A "víz ég" hülyeségre: Jelenleg a teljes oxidációt nevezzük ÉGÉS-nek. A víz meg már tökéletesen elégett hidrogén, ami nem tud tovább égni. Ezért lehet a vizet és a széndioxidot is tűzoltásra használni. A széndioxid sem tud már tovább égni, mert tökéletesen elégett szén.

Aki ennyire hülye, hogy ezt nem tudja felfogni próbáljon meg hamuval fűteni!!!! :-)

Don Quixote de la Ferko 2011.03.06. 11:30:42

@Goompah:

gompi

"Higgyél csak a vízautóban, az asztrológiában, a tenyérjóslásban, a homeopátiában, az auraterápiábna, vízérsugárzásban, a szellemekben és a boszorkányokban stb. :) "

Ezen szösszeneted ismételten kényszerképzeteid eredménye.
Egyikben sem hiszek (mint azt már többször is leírtam, és többször képtelen voltál felfogni), bármennyire próbálod az ellenkezőjét beállítani.
De, mint azt nem sokkal korábban írta valaki, veled ellentétben megpróbálok nyitott szemmel élni, és nem automatikusan elutasítani mindent, mert a világ jelenlegi felfogásába nem fér bele.
Próbáld meg te is. Járj nyitott szemmel, ha valaki azt mondja, hogy a kvantumfizikai távolhatás annak ellenére működik, hogy nem fér bele a Newton-i fizika világába, akkor ne harapd át a torkát, hanem gondolkodj el azon, hogy vajon miért történik mindez.
Hidd el, neked is jobb lesz, ha nem a zsigeri elutasítás és a te elveiddel ellentmondók iránt érzett és kimutatott gyűlölet vezérli ezentúl a világodat, hanem a béke és a nyugalom.

Relaxálj, sokat fog segíteni.

Shadowbull 2011.03.06. 11:35:11

@We make the world a better place: csak azert mondom, mert annyira kritikatlanul idezgetsz tokeletesen irrealis elmenybeszamolokat, hogy az ember azt gondolna, anyagi erdekeltseged van a dologban.

sb

Mathiask 2011.03.06. 13:18:48

@We make the world a better place: Ha megnézed a videót, amit linkeltem korábban, akkor abban látni fogod, hogy egy sima autónak a fogyasztása és jelentősen tud változni. Nagyon precízen kéne vezetni a fogyasztást beépítés előtt és után, hogy értelmes összehasonlítást lehessen tenni. A legjobb ha motorpadon ellenőrzött körülmények között történik a mérés.

Amúgy a "jobban húz, kevesebbet fogyaszt" és hasonló tapasztalások sokkal, sokkal inkább szubjektív, mint objektív paraméter. Nagyon, nagyon számít milyen előítéletei vannak a rendszerrel kapcsolatban az embernek. Nyilván aki beépíti hisz benne, mert különben nem építené be. De ha kétségei vannak akkor is úgy áll hozzá, hogy pénzbe került, tehát lesz is hatása. Ha ezt hiszi, akkor ezt is fogja tapasztalni. Millió példát lehetne hozni kezdve a gyógyszerek színével, ahol az emberi előítélet miatt a kék fájdalomcsillapító hatásosabb, mint a piros, csak mert az emberek a kéket megnyugtatónak gondolják. A hatóanyag meg ugyanaz.

Az a videó, amit meg linkeltél, mikor hidrogént adtak a motornak mire jó?

visszakettopadlogaz (törölt) 2011.03.06. 18:55:41

a shell a petronas es az osszes tobbi ceg sehol nincs a Purci es Tarsa Rt( Kossuth utca 74, csengo a kapun ) eredmenyei mogott, ez nyilvanvalo.

hangsulyozom: amelyik orszagban gyujtottek Isaura kiszabaditasara addig ott ezek a vizautos - es fogyasztascsokkento magusok dagadtra tomhetik megunkat penzzel.

visszakettopadlogaz (törölt) 2011.03.06. 19:02:46

en regen Magyarorszagon ugy tudtam levinni a zaporozsecem ( jolvan szegyenlem magam de fiatal voltam - nemvoltpenzem - stb )fogyasztasat a FELERE -- nem kamu A FELERE!! ) hogy fele annyit mentem vele. MIndenfele csodaszer nelkul :))))

es bevalt!!!

:)

ekutya 2011.03.06. 19:23:24

@luciferko:

"Csak így tovább elvtársak, nem kicsit szánalmas az az erőlködés, ahogy az "okosok" mindenáron a saját igazukat akarják mindenkibe belebeszélni"

Te tudod, hogy mik azok a természettudományok? Azért tartjuk őket, mert megfigyelések szerint, a világ törvényei nem változnak. Azaz a világot elég egyszer jól megismerni. A dolog szépséghibája, hogy nagyon bonyolult és megfoghatatlan, ezért csak egy nagyon kis részét tudjuk objektíven megismerni. Ennek a kis résznek köszönhetjük viszont a számítógépet, a repülőt, a rádiót és magát az autót is.

A fizika egzakt tudomány. Ebből következik, hogy csak azt tekintjük konkrét tudományos ismeretnek, amit "tudományos módszerekkel" igazolni lehet. Gróf úr, valamint csaló társai, tündérmesét csinálnak a hőtanból, valamint az egész fizikából. Energia nem keletkezik a semmiből. Ezt tessék már megérteni! Ha te képes energiát létrehozni, akkor te egy isten vagy.

"megpróbálok nyitott szemmel élni, és nem automatikusan elutasítani mindent"

Én viszont úgy látom, hogy pont te vagy az, aki nem jár nyitott szemmel, és nem fogadja el a tudományt annak, ami. A tudósok mindig nyitottak az új ismeretekre. A tudós szkepticizmusa azt jelenti, hogy az új ismereteket, megfelelő bizonyíték hiányában nem fogadja el tudományos ismeretnek. Ezen tessék gondolkodni, ettől lett a tudomány az, ami. Rengeteg dolog van, amibe a tudomány bele sem szól, mert nem vizsgálható tudományos módszerrel. Viszont amit sikerült tudományosan bebizonyítani, az mindaddig érvényes, amíg valaki meg nem cáfolja tudományos módszerekkel. Így már világos? Aki nem bizonyít, csak halandzsázik, az egy közönséges csaló. A nem tudományos állításokkal pedig nem is foglalkozik a tudomány.

"a kvantumfizikai távolhatás annak ellenére működik, hogy nem fér bele a Newton-i fizika világába"

Egész egyszerűen arról van szó, hogy a klasszikus fizika korában még nem vizsgálták a dolgokat olyan körülmények között. Azaz a Newton-i fizika nem is terjedt ki az atomfizikai körülményekre. Aki pedig tanult atomfizikát, az pontosan tudja, hogyan fejlődött ki ez a tudományág. Energia viszont akkor sem keletkezik a semmiből, és nincs 100% hatásfok feletti körfolyamat sem. Egyszerűen képtelenség. Ettől te még lehetsz gondolatolvasó, vagy akármi. De vízautód ebben a világban sosem lesz.

"a zsigeri elutasítás és a te elveiddel ellentmondók iránt érzett és kimutatott gyűlölet"

És mi a helyzet a csalókkal, akik mások tudatlanságát használják ki, csak mert megtehetik? Továbbá miért ne nevesse ki senki azokat, akik annyira buták, hogy lenézik az összes tudóst, közben pedig fel sem tudják fogni miről van szó?

ekutya 2011.03.06. 19:28:58

@visszakettopadlogaz:

A Btk-t ajánlanám a figyelmedbe, valamint a csalók figyelmébe:

318. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el...

Akár 10 évet is kaphat érte a csaló. A befektetőt kereső csalók figyelmébe pedig a következő paragrafust is ajánlanám:

319. § (1) Akit idegen vagyon kezelésével bíztak meg, és ebből folyó kötelességének megszegésével vagyoni hátrányt okoz, hűtlen kezelést követ el...

10 év ezért is járhat.

visszakettopadlogaz (törölt) 2011.03.06. 19:35:08

vegigneztem a videot

" kapnak 160-180millio dollart....mit csinaljak vele?" - kivalo otleteim vannak :D

ez a ficko csalo.

Hurri Kán 2011.03.06. 19:38:33

Ez tetszik ez a vízautós sztori... Gyönyörű szép, mondhatni iskolapéldája annak, amikor a tudatlanság mérhetetlen kitartással párosul...

visszakettopadlogaz (törölt) 2011.03.06. 19:49:47

@ekutya:

velelmezhetoen a videon szereplo uriember a csalo, igy az o figyelmebe kene ajanlani ezt, amugy koszi:)

ekutya 2011.03.06. 20:08:27

@We make the world a better place:

"Ha működik a HHO-s fogyasztáscsökkenés, a használói észre fogják venni."

Azt ismered amikor a férj hazamegy, és a feleségét egy másik férfival találja ágyban?
-Drágám, most kinek hiszel? Nekem, vagy a szemednek?

Szerencsére ma már nem kell szemmel mérnünk az ilyen dolgokat. Pár hiteles méréssel, objektíven megállapítható, hogy van-e fogyasztáscsökkenés. Az 1 mintából vett szubjektív tapasztalás nem hiteles. Azaz senki ne higgye el, még magának se.

"Aki nem használja, annak nincs vele tapasztalata, érdemben nem tud hozzászólni."

Ez az a pont, ahol nagyot tévedsz. A használó nem rendelkezik hitelt érdemlő ismeretekkel. Viszont aki tanult fizikát, rengeteg releváns dolgot tudhat. Ha valami a tudományos ismeretekbe ütközik, akkor az csalás. Ha nem az, akkor meg kell cáfolni az addigi ismereteket. Soha 1db "HHO-s" készüléket nem vizsgáltak meg hitelesen. Szerinted ennek nincs jelentősége?

"Rajtad kívül kinek fűződik érdeke ahhoz, hogy kevesebb kiadással közlekedj egy nagyon ritkán meghibásodó járművel?"

Hallottál már a fogyasztói társadalomról és a piaci igényekről? A gyár nem a két szép szemedért készít autót, hanem a pénzedért. Ha valaki készítene egy működő vízautót, akkor mindenki olyat akarna venni. Ha te gyártó lennél, aki képes vízautót gyártani, akkor gyártanál?

"Kinek válik az hasznára, hogy akármilyen témájú fórumon a hozzászólók egy része egymásnak ugrik, és vita helyett..."

A csalóknak. Zűrzavart általában azok szoktak generálni, akik valamit takargatni akarnak. A tények makacs dolgok. Csak úgy lehet ellenük harcolni, hogy elrejtjük őket.

"forum.index.hu/Article/showArticle?t=9137093"

Ilyen beszámolótól csak kevésbé hiszek a dologban. Hatalmas bullshit-nek tűnik. Hitelt érdemlő pedig nincs benne.

"http://www.youtube.com/watch?v=YtKRe4bkBLI"

Ez komoly? Valaki belefingik egy dunsztosüvegbe a youtube-on, és ez győzzön meg? Aztán az feltűnik-e, hogy a kompresszor pont akkor pörög fel, amikor a buborékolás megindul?

"http://www.youtube.com/watch?v=fqKaAiZxcfI"

Árulj már el valamit légyszíves. Ezeknek az embereknek bemondásra elhiszel bármit. Hogy lehet, hogy a fizikusoknak, akik bárki által ellenőrizhető dolgokat tanítanak, pedig nem?

"vannak olyan dolgok, amikben én sem hittem, mégis működnek"

Csakhogy a tudomány nem hit kérdése. Ha valami csak attól működik, hogy hiszel benne, az nem tudományos. A fizika törvényei akkor is érvényesek, ha nem hiszel bennük. Ha azt hiszed nem, akkor ugorj le egy hídról, vagy nyaljál konnektort, esetleg harapj rá egy ciánkapszulára. Vagy valahogy bizonyítsd, hogy rád nem hat a fizika. Mutasd be a HHO készüléked hiteles mérőlaborban. Ha korrektül játszol, akkor nem fog senki lecsalózni.

Don Quixote de la Ferko 2011.03.06. 21:00:55

@ekutya:

"Te tudod, hogy mik azok a természettudományok?"

Azok, melyeket kezdesz szép lassan megérteni.

"...ezért csak egy nagyon kis részét tudjuk objektíven megismerni. "

Itt van a blöki elásva. És ezen kis rész alapján lazán kijelentitek, hogy a nagy rész nem működhet.

"A tudósok mindig nyitottak az új ismeretekre."

Olvasva az itteni "tudósokat", ennek pont az ellenkezője érzékelhető.

"A tudós szkepticizmusa azt jelenti, hogy az új ismereteket, megfelelő bizonyíték hiányában nem fogadja el tudományos ismeretnek."

Itt nem ez történik. Meg kell keresni a bizonyítékot. Ha nem megy, mert valóban nincs, akkor ki lehet jelenteni bármit, addig csak szájtépés az egész.

"Energia viszont akkor sem keletkezik a semmiből,"

Senki nem állította, hogy keletkezik.

"De vízautód ebben a világban sosem lesz."

Ezek szerint egy másik világban lehet?

"És mi a helyzet a csalókkal, akik mások tudatlanságát használják ki, csak mert megtehetik? "

Ki dönti el, hogy ki a csaló? Miért kell jobban hinni valakinek, aki azt mondja valamiről, hogy nem működik, mint annak, aki azt mondja, működik. Az álláspontját egyik sem tudja bizonyítani, jelenleg az arc méretén folyik a vita, a nagyarcúak mindenáron a saját vélt igazságukat próbálják hitelessé tenni a másik véleménnyel szemben. Egyiknek sem hiszek, mert egyik sem tudja alátámasztani a valóságát.

"Továbbá miért ne nevesse ki senki azokat, akik annyira buták, hogy lenézik az összes tudóst, közben pedig fel sem tudják fogni miről van szó? "

Ezen okból kifolyólag pontosan ugyanúgy ki lehet nevetni azokat is, akik a saját verziójuk mellett ágálnak.

Mitől válik tudóssá valaki? Az kevés, hogy annak hiszi magát, mint a fórumtudósok nagy része.

Don Quixote de la Ferko 2011.03.06. 21:08:27

Érdekelne, hány vízautó ellenes zsenipalánta futtatja ráérő idejében a SETI-t, és pumpálja 300-ra a vérnyomását, hogy ő legyen az első aki "megtalálja" az idegeneket.

gondolkodj! 2011.03.06. 21:12:12

@ekutya: Sziasztok. Én sajnos nem vagyok olyan magafokú képzettséggel rendelkező szakember, mint amit itt az átlag képvisel, csak egy laikus, így csak laikus kérdéseket tudok feltenni. Mi van pl. azokkal a dolgokkal, amiket jelenlegi tudásunk szerint az eddigi gyakorlatot alapul véve nem lehet egzakt módon mérni?

ekutya 2011.03.06. 22:26:20

@luciferko:

""...ezért csak egy nagyon kis részét tudjuk objektíven megismerni. "

Itt van a blöki elásva. És ezen kis rész alapján lazán kijelentitek, hogy a nagy rész nem működhet."

Ezt a részt, amiről itt szó volt, szerencsére pont ismerjük. Ha nem ismernénk, most nem tudnál ideírni. A "nagy rész"-ről pedig a tudomány nem állít semmit. Itt a csaló gróf úr és Egely beleköptek egy otrombát a fizika levesébe (abba a kis részbe, amit ismerünk). Állításuk lazán megcáfolja az emberiség talán legértelmesebb koponyáinak több évszázados munkáját. Ebből nyerészkedni próbálnak, a bizonyítástól pedig elzárkóznak. Ez nálam kimeríti a csalás fogalmát. De ha pénzt is szereznek belőle, akkor valószínűleg a bíróság előtt is.

"Olvasva az itteni "tudósokat", ennek pont az ellenkezője érzékelhető."

Akkor azt áruld el, hogy miért fejlődik a tudomány, és miért osztogatnak mindenféle díjakat? Valaki a régi ismereteket veszi elő újra és újra? Hogy jött létre a kvantumfizika?

"Meg kell keresni a bizonyítékot. Ha nem megy, mert valóban nincs, akkor ki lehet jelenteni bármit, addig csak szájtépés az egész."

Pontosan. Itt a bizonyíték:

hu.wikipedia.org/wiki/Termodinamika

Bizonyított elméletek. Ha szerinted hülyeség, csak egy példát kell mutatnod, ami megcáfolja őket. Elég egy működő vízautó, egy hiteles mérés. Utána ezeknek természetesen megismételhetőnek is kell lenniük bárki által, de a szabadalom a tiéd. Bizonyítsd be, hogy a termodinamika hülyeség. Eddig minden önjelölt "tudóspalántának" beletört a bicskája. Egely és társai pedig meg se próbálják. Inkább gyáván, messziről prédikálnak. Szerinted higgyünk nekik?

"Senki nem állította, hogy keletkezik."

Dehogynem. Csak ezek szerint nem tudta, hogy mit beszél. Szomorú.

"Ezek szerint egy másik világban lehet?"

Természetesen. Pl. a Playstation világában minden további nélkül. Vagy Gróf és Egely úr olajmaffiás álomvilágában is bármikor (ébredés előtt).

"Az álláspontját egyik sem tudja bizonyítani, jelenleg az arc méretén folyik a vita"

Ebből látszik, hogy nem érted a tudományt. A tudományban nem fér meg a szubjektivitás. A dolgok azért úgy vannak, mert olyanok. A természet törvényeit nem lehet kényed-kedved szerint manipulálni. Egy tudományos tény teljesen független a feltalálótól. Bárki, akár te is feltalálhattad volna. Bárki ellenőrizheti, bizonyíthatja, cáfolhatja. Ha egy törvény nem képes magát megvédeni, kiállni a támadásokat, akkor az nem is törvény. Az a rendkívül idegesítő, hogy a csalók, valamint a hozzád hasonló félművelt álmodozók, meg sem próbálják megérteni miről van szó, és meg sem próbálják megtámadni ezeket az állításokat. Legfeljebb valamit hablatyolnak, és a személyeket támadják meg, akik kiállnak a tudomány mellett. Vedd észre, hogy te csinálsz ebből személyes kérdést, és te nézel mindenkit hülyének, aki nem hisz abban, amiben te. Mi nem hitre, hanem tapasztalatra és bizonyítékokra támaszkodunk, ezért bármikor meggyőzhetőek vagyunk (Ha pedig találsz egy hülye fizikust, akkor légy oly szíves, a fizikust szóld le, ne a fizikát). Ez a te arcodról szól, nem a miénkről. Személy szerint nem is téged akarlak megvédeni, hanem Gipsz Jakab becsületes, nyugdíjas állampolgárt, aki foglalkozását tekintve zenész. Egyik nap megpillant a nagy benzinárak idejében egy hirdetést, majd dilettáns lévén, megvesz egy ilyen bödönt a 3hengeres Suzuki-ba. Hidd el, nem téged sajnállak. Te kiállsz az igazadért, saját magadat csapod be. Jakab bácsi viszont ártatlan áldozat.

"Ezen okból kifolyólag pontosan ugyanúgy ki lehet nevetni azokat is, akik a saját verziójuk mellett ágálnak."

Csak növesszél gerincet, és állj ki a véleményed mellett. Védd meg azt. Cáfold meg az ellenvéleményeket. Ha ezt megteszed, akkor én téged is ugyanúgy el foglak ismerni, mint bármelyik tudóst.

ekutya 2011.03.06. 22:34:36

@gondolkodj!:

"Mi van pl. azokkal a dolgokkal, amiket jelenlegi tudásunk szerint az eddigi gyakorlatot alapul véve nem lehet egzakt módon mérni?"

Az van velük, hogy nem tanítják őket az iskolákban. Ami nem bizonyítható, azt a fizika nem kezeli bizonyítottnak. Ha pedig ellentmond a korábbi ismereteknek, addig nem fogadhatja el, amíg bizonyítást nem nyer. Pl. de Broglie elmélete az anyag kettős természetéről, is hasonló volt. Eleinte vitát váltott ki, majd később véletlenül kísérlet is alátámasztotta, ma pedig elfogadott nézet. De ha megfigyeled, de Broglie nem haknizott országmegváltó csodakészülékkel, aminek működéséről halvány gőze se volt. Ha pedig lett volna ilyen gépe, akkor megmutatta volna, hogy le tudják ellenőrizni, és rá tudjanak jönni mitől működik.

gondolkodj! 2011.03.06. 22:54:33

@ekutya: Szerinted vannak még olyan területek a világunkban,amiket nem fedeztünk még fel?

ekutya 2011.03.06. 23:24:29

@gondolkodj!:

"Szerinted vannak még olyan területek a világunkban,amiket nem fedeztünk még fel?"

Természetesen. És nagy részüket soha nem is fogjuk. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a fizika ismert, bizonyított, és évszázadok óta álló tételeit ki lehet dobni a kukába, mert nem érnek semmit.

Én is kérdezhetek? Szerinted nem úgy helyes, hogy ha valaki olyan rendkívüli terméket helyezne forgalomba, ami a jelenlegi legjobb tudásunk szerint nem működhet, akkor előbb hitelesített körülmények között, szakértők előtt, bizonyítania kéne a működést?

Adamantit 2011.03.07. 01:41:02

@Rocko-: Sőt, ezekszerint legalább 3-an vagyunk :)
Bár én ritkán szólok hozzá a topicokhoz.

Don Quixote de la Ferko 2011.03.07. 08:00:41

@ekutya:
Hűha.
Nem semmi a képzavarod? Milyen anyagot használsz? Nagyon ütős.

"Hogy jött létre a kvantumfizika?"

Ugyi nem próbálod Boor és Bohr után elhitetni velem, hogy a kvantumfizika mai találmány?

zeddez 2011.03.07. 10:28:33

@IGe · vilagnezet.blog.hu/ 2011.03.06. 10:49:11
:

nyuszifül, és az hogyan lehetséges, hogy a már egyszer "elégetett hidrogént"(=víz), újra szétbontva elektorlízissel, megint újra el lehet égetni?
Mégis működik a hamuval fűtés?

A HHO-s készülék meg nem azt mondja, hogy 100%-ben vízzel megy tőle az autó, hanem hogy hidrogén hozzáadással növeleve a rendszer hatásfokát kevesebb üzemanygaot kér, azaz egyfajta adaléknak kell felfogni, ami sokkal olcsóbb, és részben helyettesíti is az üzemanyagot. Ugyanez a sztori a benzinben az Etanol -vagy pl az LPG is-, csak annak literje sokkal drágább jelenleg, mint a vízé. Érdekes módon persze mindegyik erősen hidrogén tartalmú kotyvalék, csak eltérő az áruk

zeddez 2011.03.07. 10:45:54

A másik, hogy még általános iskolában is megtanulja mindenki -vagy legalábbis tanítják-, hogy CO2-ből hogyan is lesz újra oxigén és szén. Ami a szén újraelégetésére ad lehetőséget végül.

Don Quixote de la Ferko 2011.03.07. 15:45:17

Mi a gond a vízautóval?

Víztartály, energia hozzáadásával víz szétbont, verda megy.

Víztartály, energia hozzáadásával víz melegít. Verda megy. Cirka 200 éve. Nem elfelejteni.

Mathiask 2011.03.07. 17:13:57

@luciferko: Elég nagy baj, hogy nem látod a problémát.

"Víztartály, energia hozzáadásával víz szétbont, verda megy."

Áruld már el miért jó az autóban már rendelkezésre álló energiát vízbontásra használni*, mikor lehetne hajtásra is?

*annyit segítek, hogy a H2 égetésével is maximum annyi energiát tudsz szerezni, amennyit elhasználtál a bontásnál. Szóval nullánál állna az energiamérleged és így az autó plusz teljesítménye is. Akkor is ha nem lennének veszteségek, pedig vannak.

Don Quixote de la Ferko 2011.03.07. 18:32:13

@Mathiask:
Látom, az irónia felismerése nem erősséged. Ezen kis segítség után fuss neki újból az esetleges válaszodnak.

ekutya 2011.03.07. 18:33:38

@luciferko:

"Nem semmi a képzavarod? Milyen anyagot használsz? Nagyon ütős."

Megérkeztünk. Látod pubikám, ez a te szinted. Meg se próbálsz reagálni arra amit írtam, megint csak másokat becsmérelsz. Ennyit tudsz. Remélem nem kapsz érettségit. Fizika még mindig kötelező? Ha igen, akkor életed végéig árulhatod majd a HHO generátorokat.

"Ugyi nem próbálod Boor és Bohr után elhitetni velem, hogy a kvantumfizika mai találmány?"

Most ismételgessem magam? Te tényleg nem érted, hogy hogyan működik a tudomány, vagy csak megjátszod magad?

"Víztartály, energia hozzáadásával víz szétbont, verda megy."

Honnan jön az energia pubi? Energizáltok? Netán asztrál energiával bontjátok a vizet is? :P Na, küldök egy kis energiát.

www.youtube.com/watch?v=Kpg1uKV0bdM

ekutya 2011.03.07. 18:45:05

@zeddez:

"hogyan lehetséges, hogy a már egyszer "elégetett hidrogént"(=víz), újra szétbontva elektorlízissel, megint újra el lehet égetni?"

Hatalmas energiabefektetéssel. Az összhatásfok módszertől függően valahol 50% alatt lesz.

"egyfajta adaléknak kell felfogni, ami sokkal olcsóbb, és részben helyettesíti is az üzemanyagot."

Csak az a gond, hogy a vízből nem szabadul fel energia. A 95-ös benzin korában, pedig nem lehet vele jól adagolni. Talán a blokk hűtésére használják még, gyorsulási versenyen. Az etanol pedig energiahordozó. Tüzianyag. A víz nem.

"Érdekes módon persze mindegyik erősen hidrogén tartalmú kotyvalék, csak eltérő az áruk"

Jah, csak ez sajnos nem számít. Kémából tanítják 7-edik osztályban, hogy az atomok energiaminimumra törekednek. Ezért alkot két oxigén atom a természetben kovalens kötéssel molekulát. A víz pedig annyira alacsony energiaszintű, hogy szinte semmivel nem lép kémiai reakcióba. Tovább nem oxidálható. Ez a stabil természet az egyik oka, hogy olyan gyakori vegyület. Például te is 70%-ban H2O vagy. Oszt még sincs benned annyi energia, hogy benzin nélkül told az autót 100-al.

"még általános iskolában is megtanulja mindenki -vagy legalábbis tanítják-, hogy CO2-ből hogyan is lesz újra oxigén és szén."

Azt is megtanítják, hogy az energia a napból jön. Napfény nélkül nincs fotoszintézis. Továbbá az összes fosszilis tüzelőanyagot a napnak köszönhetünk. Nem a semmiből keletkeztek ám, hanem a nap energiáját raktározzák a jelenlegi formájukban. Mi pedig elégetjük őket.

We make the world a better place 2011.03.07. 20:29:11

Ekutya, javaslom végezz el egy agykontrolltanfolyamot.

Geza16V 2011.03.07. 20:29:55

Nagyon egyszerüen végig lehet gondolni, hogy miért nem müködhet ebben a formában a vízautó: nem véletlenül van ennyi víz ilyen formában a Földön, hiszen ezek között a körülmények között ez a stabil formája. Ez azt jelenti, hogy a lehetö legkisebb energiájú állapotban van.

A hidrogén-oxigén keverék jóval magasabb energiaszinten van, mint a víz. Maguktól viszont nem tudnak átalakulni egymásba, ehhez kell az aktivációs energia. A kvantummechanika nem zárja ki a spontán átalakulást, söt egyenesen bizonyítékokat mutat fel az ellenkezöjére (potenciálgödör, -gát), tehát elméletileg akár lehetséges is lenne a dolog, de az energiabefektetést akkor sem ússzuk meg, legfeljebb a bontáshoz szükséges kezdeti energiabefektetés lehet kisebb (ami egyben azt is jelenti, hogy kevesebbet kapunk vissza, szóval ott vagyunk, ahol a part szakad...).

Másik: a fizikusoknak nem kellene ilyen hevesen támadni ezeket a fazonokat, egész egyszerüen törvényileg kellene szabályozni, hogy ha nem tudja bizonyítani valaki, amit állít, és pénzt is elfogadott érte, akkor megy a börtönbe, kártérítés után. Abszurdum, hogy annak kell magyaráznia a bizonyítványát, akiket támadnak... Ha állítok valamit, akkor kutya kötelességem nekem bizonyítani, nem az ellenfélnek az állításom ellenkezöjét.

Geza16V 2011.03.07. 20:42:25

Vizet lehet fecskendezni a szívósorba, ennek az a lényege, hogy a keverék kompressziótürését javítja, vagyis a motort nagyobb kompresszión lehet hajtani, mint víz nélkül. Ez pedig hatásfok-növekedéssel jár, mivel a kompresszióviszony határozza meg javarészt egy motor hatásfokát. Plusz a hengerben párolgó víz hüti is a motort. Föleg turbókon van értelme, hiszen nagyobb töltönyomásokon szinte csak azért tolnak be extra benzint, hogy az hütse a hengert, így persze, hogy kevesebbet fog fogyasztani egy jól beállított kocsin (ráadásul a víz párolgáshöje sokkal nagyobb, mint a benziné).

Illetve vizet lehet fecskendezni a turbó elé is a szívócsöbe, ennek pedig az a célja, hogy az alapvetöen adiabatikus kompressziót minél inkább az izotermikus felé tolja el, ennek ugyanis jobb a hatásfoka, plusz nincs (de legalábbis nem feltétlenül van) szükség intercooler-re. A kompresszoroldalon ugyanis a párolgó víz hüti a levegöt, mégpedig halmazállapot-változás miatt (a víz párolgáshöje nagyon magas értékü).

A gyakorlatban a vízhez szokás metanolt is keverni, pl. azért, hogy mínuszokban is müködjön.

Don Quixote de la Ferko 2011.03.07. 20:55:59

@ekutya:

Relaxálj elvtárs, relaxálj.

Próbáld meg felfogni csekély értelmi képességeid ellenére, hogy nem kell mindenki torkát átharapnod, ha az nem hajlandó a baromságaidat veled együtt szajkózni.

Ha nem értesz valamihez, ne ugass, csak a holdat ugatod, mint korcs társaid.

Máskor, ha belekötsz valakibe, akkor számíts arra, hogy lesüllyed a szintedre, és úgy kezel, ahogy megérdemled.

Hanyagolj, fordított működésű bélcsatornádat tartogasd vonyító haverjaidra.

ekutya 2011.03.07. 22:02:12

@We make the world a better place:

Nagyon örülök, hogy elvégeztetek egy agykontroll tanfolyamot, de ettől még nem lehetséges olyan gépet építeni, ami fittyet hány a fizika törvényeire. Ha megszakadsz sem tudsz fogyasztáscsökkentő csodaszert/eszközt készíteni elérhető áron. Ami piaci körülmények mellett megfizethető és kifejleszthető, azt az autógyártók és a vegyészek kihasználják. Az összes fogyasztáscsökkentő bödön, tabletta, mágnes, adalék, stb. csalás. Az összes. A mérések sem mutatják a hasznukat, és jó esetben nem tesznek kárt az autóban.

@luciferko:

Most mi lesz? Rontást küldesz rám? Leszívod az asztrálenergiám? Összetöröd az aurám? Nem kapok a Pi-vízből? Kitiltasz a homeopatikádból? Ha annyira tökös gyerek vagy, hogy ilyen dolgokat tudsz írni, akkor rágcsálj el egy ciánkapszulát, és mondogasd hogy nem hiszel benne. Ha túléled, megkövetlek.

"Máskor, ha belekötsz valakibe, akkor számíts arra, hogy lesüllyed a szintedre, és úgy kezel, ahogy megérdemled"

Ez a te szinted volt, pubikám. Te halandzsázol itt össze-vissza, és trollkodsz a blogon. Neked csak a mellébeszélés megy és a sértegetés. Szerintem te is valami áltudományokkal foglalkozó csaló lehetsz, azért irritállak. Szerintem te más emberek hülyítéséből élsz. Az ilyen "becsületes" embereknek köszönhetjük, hogy a Parlament is tele van ilyen közpénzből vásárolt áltudományos szarokkal:

www.youtube.com/watch?v=vrBhl_HzuC8&t=3m50s

Ez is biztos működik, csak én nem vagyok képes megérteni hogyan.

ekutya 2011.03.07. 22:11:07

@Geza16V:

"egész egyszerüen törvényileg kellene szabályozni"

Szerintem a szabályzás rendben van. A törvény bünteti. A fellépést és a gyakorlati hozzáállást kéne megváltoztatni. A gyógyászati segédeszközöket áruló boltok is tele vannak ilyen szarságokkal, mint energiatapasz, bioptron lámpa, Pi-víz, mágneses karkötő, stb. Ezeket egyszerűen le kéne vetetni a polcokról, a gyártót-forgalmazót pedig megbüntetni. Továbbá a házaló ügynököket is le kéne kapcsolni. Borzasztó látni mennyi ember dől be ezeknek a svindliknek.

"a keverék kompressziótürését javítja, vagyis a motort nagyobb kompresszión lehet hajtani, mint víz nélkül."

Ez addig igaz is volt, amíg a szovjetektől jött a benzin, és 3 körül volt a kompresszióviszony. Akkor divat volt a Volgába vizet nyomatni. Ma már 10 felett van ez a szám, az keveréket pedig szenzorok adatai és gázpedál állás alapján számítja ki a vezérlőrendszer. Elvileg sem lehet nagy eredményt felmutatni a víz adagolásával, gyakorlatilag pedig lehet, hogy többet ártasz vele, mint használsz.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2011.03.07. 22:28:03

@ekutya:
>www.youtube.com/watch?v=vrBhl_HzuC8&t=3m50s

Ez is biztos működik, csak én nem vagyok képes megérteni hogyan.

Höbammeg, ez kemény. Ráadásul a parlamentben.
Mert a templomban ok, ott másban is hisznek, oszt müködhet.

Don Quixote de la Ferko 2011.03.08. 08:26:10

@ekutya:
Kényszerképzeteid egyre jobbak.
Remélem kialudtad már magad, a kannás hatása nagyon látszik a levelezéseden.

"Az ilyen "becsületes" embereknek köszönhetjük, hogy a Parlament is tele van ilyen közpénzből vásárolt áltudományos szarokkal:"

Hála a megváltónak. Ugyi nem kell mondani, ki uralkodik már egy éve a Parlamentben, hála a sok sügér tolvajimádónak.

Don Quixote de la Ferko 2011.03.08. 08:33:21

@ekutya:

"Ez is biztos működik, csak én nem vagyok képes megérteni hogyan. "

Nem is kell megértened, hiszen eleve megértési nehézségekkel indulsz ez ügyben.

Geza16V 2011.03.08. 11:57:15

@ekutya: Ezzel szerintem páran vitatkoznának, jómagam nem, de jó cimborám benne van a vizezésben, nagyon jó eredményeket ér el vele, de csak turbóban, szívóban valóban nincs sok értelme.

Itt érdemes kicsit utánaolvasgatni, jól le van írva: www.max-boost.co.uk/max-boost/Introduction.htm

De erröl ne itt, mert nem tartozik a témához.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.03.08. 12:24:13

Sok önellentmondás és fura dolog van ebben a történetben nem is vizsgálom mindent, csak néhányat. Miért autóba akarja egyből beszerelni és miért nem készít inkább egy kazánba szerelt bemutató példányt? Ebben a formában még több ember tudná használni, még több energiát és költséget lehetne megtakarítani vele, mert hidegben jó fűtésre és meleg víz ellátásra, ami utóbbi ugyebár a többi évszakban is szükséges. Sőt lehet vele melegíteni uszodák vizét is. Egy kazán verziót sokkal könnyebb lenne összeépíteni , hiszen a szerkezetet nem érheti rázkódás, nem nagyon lényeges sem a mérete, sem a súlya és nem kell hozzá esetlegesen sem áramtermelő generátor, sem azt tároló akkumulátorok. Egy kazán verziónak már lehetne mérni a hatásfokát, és ha van, akkor a gazdaságosságát.

We make the world a better place 2011.03.08. 19:15:09

@ekutya: Azért javaslom az agykontrollt, mert sok olyan dolgot tapasztalhatsz, amire a tudomány a mai állása szerint nem tud magyarázatot adni.

ekutya 2011.03.08. 19:34:50

@luciferko:

"Kényszerképzeteid egyre jobbak."

Ezt te már csak tudod. Te hiszel az vízautóban, és te játszod itt az áltudományos csalók védőszentjét.

"a kannás hatása nagyon látszik a levelezéseden"

Összekeversz magaddal pubikám. Nekem nem kellenek drogok és esti mesék, hogy el tudjam viselni az életet.

"Ugyi nem kell mondani, ki uralkodik már egy éve a Parlamentben"

Igen, látom nagy fikajani vagy máshol is, nem csak ezen a blogon. De rossz hírem van. Ezek a falszárítók évek óta ott vannak. Talán pont a te imádott politikusaid mutyizták ki közpénzből.

"hála a sok sügér tolvajimádónak"

Mert te nem az vagy, mi? Pedig pár napja még mennyire benyaltál ennek a Spanyolnak.

"eleve megértési nehézségekkel indulsz ez ügyben."

Ehh? Mindezt úgy próbálod bedumálni, hogy kiderült, egyáltalán nem vagy képes felfogni a tudomány működését? Tudod, vannak olyan emberek, akik megpróbálják megérteni a világot, és vannak akiknek ez túl bonyolult és fájdalmas, ezért inkább a saját mesevilágukban élnek, amit ők találtak ki. Ez akkor rendkívül kellemetlen, amikor kénytelenek rájönni, hogy nem istenek, és a világ mégsem olyan amilyennek ők álmodják. A te mesevilágodban például létezik örökmozgó, és át lehet lépni a fizika határait. Akkor teszteljük le, hogy kettőnk közül ki a hülye. Én mutatok egy nem örökmozgót, bizonyítva, hogy nem keletkezik mindig energia a semmiből, te pedig mutatsz nekem egy örökmozgót, bizonyítva, hogy néha igen, megdöntve ezzel az energiamegmaradás törvényét. Aztán ha sikerül bizonyítanod, akkor oktathatsz a fizikáról.

ekutya 2011.03.08. 19:45:17

@Geza16V:

Biztosan van nálam kompetensebb személy a témában. Viszont a turbós hatásfoknövelés hátterében valószínűleg a turbós motorok csúcsjárati hatásfokcsökkenése áll. Ha jól emlékeszem már az itt is elhangzott, hogy a víz hatékonyabban hűti a turbót, amit a hétköznapi autókban kénytelenek üzemanyaggal megoldani. Nyilván, ha nem arra pazaroljuk a benzint, hogy hűtsük a turbót, akkor azon spórolni lehet. De ha valaki spórolni akar, akkor miért nyomja tövig a pedált? Vezetéssel valószínűleg sokkal többet lehet spórolni.

Ugyanakkor ha jelentős mértékben vizezed az üzemanyagot, arra nem biztos, hogy fel van készítve az autód vezérlése. Akár ronthatsz is vele a hatásfokon. Továbbá megbonthatja a kémiai egyensúlyt is. Főleg indításnál aggódnék a motorért. Aztán ott a kavitáció, vagy a korrózió. Dízelbe meg még annyira sem merném belekeverni a vizet.

ekutya 2011.03.08. 19:54:17

@We make the world a better place:

Nem is kell megmagyaráznia. Ha valami működik, akkor a működést kell bizonyítani. Már ha tudományról és nem vallásról beszélünk. Mert mindenki abban hisz amiben akar, és van amit pedig nem fogunk sosem objektíven bizonyítani. Viszont a tudományos dolgoknak pont az a lényege, hogy teljesen függetlenek a hittől. Nem kell bennük hinni, nem a saját tapasztalásodon alapulnak. Próbára kell őket tenni, és magadtól fogod őket belátni.

De ha van konkrét példád, akkor arról is beszélhetünk.

gascan 2011.03.08. 20:45:35

@IGe: Ez jó ötlet. Építhet tôlem a kazán köré egy betonszarkofágot is, nehogy ellopják a "találmányát". Lesz rajta 2 lik, egyiken bemegy a víz, másikon kijön az áram/hôenergia. Mikor lát neki? A betont meg a vizet én állom.

Számomra amúgy az a leghihetetlenebb, hogy vannak olyan ostoba emberek, akik beveszik a plazmavágós bohóckodást. Ez kb olyan, mintha egy hegesztôtrafóval haknizna, és azt állítaná, hogy a hit ereje olvasztja meg a fémet.

Don Quixote de la Ferko 2011.03.08. 21:12:35

@ekutya:

"Te hiszel az vízautóban, és te játszod itt az áltudományos csalók védőszentjét."

Látod, ez a probléma. Pedig jeleztem már párszor, hogy hazudsz, de úgy tűnik, szereted, ha az orrodat a saját szarodba dörgölik. Bizonyítsd az állításod. De nagyon ne vonyíts, ha rájössz, hogy képtelen vagy rá, mert hazugság az egész.

"Összekeversz magaddal pubikám. Nekem nem kellenek drogok és esti mesék, hogy el tudjam viselni az életet."

Pedig a drog magyarázat lett volna a hazugságodra, így csak egyszerűen mocskos hazug vagy. Nekem mindegy, te bajod.

"Mert te nem az vagy, mi? Pedig pár napja még mennyire benyaltál ennek a Spanyolnak."

Remélem még csak a hazugságot vetted át istenített lieblingjeidtől (azt, mint láthatjuk elsőosztályúan műveled), bár ismerve a hozzád hasonlók vehemenciáját, és gátlástalanságát, nemsokára a lopás is beléphet, hiszen vezéred és a nép nagy megmentője is megteheti, te is simán elhiszed, neked mindent szabad.

"A te mesevilágodban például létezik örökmozgó, és át lehet lépni a fizika határait."

Ez ismét egy olyan látomásod, amire semmilyen bizonyítékkal nem tudsz szolgálni.

Érdekes, hogy hazug létedre másokat hazugozol. Szánalmas egy korcs vagy. A net szégyeneként ennyi égés után lassan eltűnhetnél, de akkor kin mulatnék?

"te pedig mutatsz nekem egy örökmozgót,"

Ez is egy furcsa kényszerképzet, hogy tőlem vársz bizonyítékot az örökmozgóra. Szolgálhatnál valami értelmes magyarázattal, hogy miként jutottál erre a nem kis idiotizmust tükröző látomásodra.

"Aztán ha sikerül bizonyítanod, akkor oktathatsz a fizikáról. "

Elsőként végezd el az általánost, ott megtanulhatod majd pár év múlva az alapokat, oszt utána szólj, szívesen segítek, ha nem értesz valamit.

Mathiask 2011.03.08. 21:18:46

@We make the world a better place: Nem tud? Nem tud még? Nem is foglalkozott vele eddig? Azért vannak különbségek.

Egyébként azért más a dolog, mert azon a területen még sok teszt/kísérlet nem született, amennyire tudom. Másrészt az a terület amúgy sem bővelkedik törvényszerűségekben, szóval még bármi lehet. Nem arról van szó, hogy évszázados jól működő törvényeket cáfol meg a dolog.

ekutya 2011.03.09. 00:51:17

@luciferko:

Troli bácsi, vége a kamuparádénak. Lehet magyarázni a bizonyítványt. Szemezgessünk. Ez mi volt?

"A vízautó gyártásánál valószínűleg most sem a vízzel hajtás lehet a probléma"

Hiszi a hercegnő még a mesét?

"Szemrevételezés is lehet egy mérési módszer. Az átégetett acéllap filmtrükk lehet?"

Jah. Vízből víz lesz, közben energia szabadul fel. Mit is mond a termodinamika I. főtétele? Luciferko nem tudja:

"Perpetum Mobile nem szerepelt a buliban, ezt csak a jól képzett, "tudományos címekkel rendelkezö szakértök" hintik ezen a fórumon is."

Luciferko még mindig azt hiszi, hogy a vízbűl veszi ki...

"Vízzel működik? Bolban meg lehet venni?
Oszt hogyan tudják eladni, ha fizikailag be van bizonyítva, hogy nem működhet, az okosok megaszonták."

Luciferko szerint a természettudományokat a politika irányítja. Vagy csak nem érti mik azok a természettudományok, vagy neeem tuudom:

"Nyugi, pillanatnyilag afelé haladunk, hála az oktatásnak, hogy az oldalfüggetlen szavazóbázis lehetőleg ugyanezen módszereket alkalmazza, ha valaki hasonlót mer mondani."

Luciferko nem tudja, hogy Gróf úr plazmavágója nem létezik. Ő is máséval haknizik. Nincs a világon (és nem is lehet) tantrikusan vízplazmává alakító berendezés:

"Azért tőled is megérdeklődném, ha Gróf úr plazmavágóját a bótban is lehet kapni, akkor miért hörög itt mindenki, hogy nem működik?"

A hercegnő még mindig hiszi a mesét:

"Helyes. Fejlessze. Remélem megérjük az ellenkezőjét. Gondolom te leszel az első, aki majd bocsánatot kér tőle."

A hercegnő még mindig azt hiszi, hogy Gróf úr a saját csodavágójával haknizik:

"A plazmavágót annak említsd, aki szerint Gróf úr a boltban vette. Ha nem tűnt volna fel, nem én találtam mi."

És még ezután, ugyanabban a hozzászólásban, felvázolt egy tipikus, demagóg összeesküvés elméletet, hogy miért nincs pénze a magyar feltalálóknak.

Imhol sikerül újra benyalni a Spanyolnak:

"Ha jól látom Gróf úr éppen ezt teszi, mégis mindenki át akarja harapni a torkát."

És ha eddig még nem hányta el tőled magát mindenki, akkor itt az apomorfin:

"Grófnak drukkolok, a hozzá hasonlók vitték előre a világot, bármennyire is hátráltatták őket a hozzátok hasonlók."

Mások szemében a szálkát is, magáéban a gerendát se:

"Látod, megint mellébeszélsz."

Külön irónia, hogy egyébként ez a hozzászólás egy hatalmas mellébeszélés volt.

Ismét álszent a kicsike:

"az álláspontotokat már csak sértegetés útján tudjátok megvédeni"

Majd ismét benyal a grófnak:

"Szidjátok Gróf-t, engem nem igazán zavar, mint írtam, a hozzá hasonlók vitték előre a világot, bármennyire is akadályozták őket a hozzátok hasonlók."

Az az helyzet, hogy már nem igazán bírom gyomorral, hogy olvasgassam a hülyeségeidet. Mert vannak még ilyen elképzeléseid, hogy:

"Amerikában szinte minden jelentős találmány garázsból indult."

Ja, és Princeton-nak hívják az egyik legnagyobb "garázst". De látom kocsmai összeesküvéselméletek is közel állnak hozzád:

"kotorj utána Kandós ismeretségeknél, miért tűnt el pár évvel ezelőtt egy trafós kütyü fejlesztése, és miért tette rá a kezét a katonaság úgy, hogy azóta is teljes kuss és hírzárlat van róla."

Szóval te a Kandóból buktál ki annak idején. Nem semmi. Azóta is a mi hadseregünktől retteg az egész világ. Zárszónak talán ennyi elég lehet, hogy lássuk, hogy az áltudományok pártján állsz:

"Talán mert nem azonnal fizikai magyarázatokat találok ki, hogy valójában nem működhet?"

:DDD LOL! Bazz. Neked nem rokonod véletlenül wmiki? Esetleg te Gróf rokona vagy? Vagy te vagy Zoli bácsi személyesen?

"hiszen vezéred és a nép nagy megmentője is megteheti, te is simán elhiszed, neked mindent szabad."

Bérkomcsi-e vagy? :P Sajnos nem adok politikai fogódzkodót sem a kezedbe, mert nem a kormányra szavaztam, és a politika sem érdekel. De a mondat második részére reagálva, hadd idézzek egy klasszikust:

"ha belekötsz valakibe, akkor számíts arra, hogy lesüllyed a szintedre, és úgy kezel, ahogy megérdemled"

"Elsőként végezd el az általánost, ott megtanulhatod majd pár év múlva az alapokat, oszt utána szólj, szívesen segítek, ha nem értesz valamit."

Mivan pubikám, fogy a levegő körülötted? Tán én ismételgettem, hogy nem baj, ha ellentmond valami az általánosban tanultaknak? Hogy is van ez. De inkább ezt magyarázd meg nekem: "A világhatalmat nem attól kapod, hogy gyártasz valamit, amivel otthon tudsz tankolni."
Én csak néhány félév közgazdaságtant tanultam, és az a helyzet, hogy nem értem. Itt a lehetőség pubi. Magyarázd el, mert nem értem. Azért megelőlegeznék neked ezért egy közgazdasági Nobel-t.

"A net szégyeneként ennyi égés után lassan eltűnhetnél, de akkor kin mulatnék?"

Kedvenc mondásom volt Paliktól: "a vonatsínre kötözött ember mosolya nem mindig őszinte"

Don Quixote de la Ferko 2011.03.09. 09:08:33

@ekutya:

Ügyes. Roppant ügyes. Szaros orrodat saját önszántadból toltad vissza a kakiba.

Akkor lássuk a kegyelemdöfést, amitől nyakig merülsz a magad által készített ganéba. Pedig ha jól emlékszem, figyelmeztettelek, hogy fordítva működik a tápcsatornád, baj lesz, ha sokat erőlködsz, de úgy tűnik, neked ez a perverziód.
Akkor lássuk, mivel kezdtem, ami úgy tűnik, annak ellenére, hogy nem kevés időt töltöttél a hozzászólások kimazsolázásával, elkerülte a figyelmedet:

"Félreértés ne essék, nem Gróf és a "találmánya mellett szólok, "

Látod, mennyire buta vagy? Ez a legelső hozzászólásomban található, szóval, ha újfent példát akarsz statuálni arra vonatkozóan, hogy buta trollokat hogyan lehet felhúzni azzal, hogy ellentmond nekik az ember és nem szajkózza velük a baromságot, amit gondolkodás nélkül hírdetnek, akkor tedd nyugodtan, hiszen tökéletes példája vagy a buta trollnak.

Csak egy szösszenet újabb agymenésedből:

""kotorj utána Kandós ismeretségeknél, miért tűnt el pár évvel ezelőtt egy trafós kütyü fejlesztése, és miért tette rá a kezét a katonaság úgy, hogy azóta is teljes kuss és hírzárlat van róla."

Szóval te a Kandóból buktál ki annak idején."

Ezt is elmagyarázhatnád, hogyan következtettél arra, hogy a Kandóra jártam? Érdekelne az a mélységes szellemi csökevény, amivel mások írásait folyamatosan elferdítve kitalálsz egyre nagyobb baromságokat. Segítek, nem a Kandóra jártam. Ez nem is volt benne a mondatomban, ez ismételten csak a csökött agyad tévképzelgése volt.

További jó vergődést, tényleg mulattat az erőlködésed, ahogy mindenáron le akarsz nyomni, mert nem álltam be melléd a Grófot szapulók sorába.

Még egy tanács:

Elhiszem, hogy az ovi nagycsoportodban 10-12 éves koroddal te vagy az ész, és az ász. Próbáld meg megérteni, ez a való világ. Majd ha felnőttél, te is részese lehetsz, addig molesztáld a kicsiket, ahogy elnézem írásaidat, ehhez értesz a legjobban.

Geza16V 2011.03.09. 11:11:48

Gróf úr nem csaló és nem is zseni vagy világmegváltó tudós, hanem egész egyszerüen egy senki ebben a dologban addig, míg be nem bizonyította, hogy a cucc úgy müködik, ahogy azt állítja. Ennyi. Nem kell vele foglalkozni. Se isteníteni, se pocskondiázni. Ha bizonyítékokat mutat, akkor lehet vele foglalkozni. Amiket itt felhoz, azok nem bizonyítékok, hanem levegöbe beszélés.

keletisarok.hu 2011.03.09. 12:04:26

Sziasztok.

Spanyol Zoltán nevében Malovecz Ildikó, a Vízenergia Alapítvány kurátora válaszolt:

"Az érdeklődésre való tekintettel, hetente kétszer rövid bemutató előadásokat tartunk az
irodánkban: hétfőn 16-18 óráig és szerdán 10-12 óráig alkalmanként 5-10 fő részvételével.
A részvételi szándékot kérjük e-mailben jelezni a torlódások elkerülése végett.
Kérjük mindenkitől a pontos megjelenést."

A Vízenergia Alapítvány irodája itt található:
1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3, Magyarok Háza

gascan 2011.03.09. 20:29:59

@keletisarok.hu: Menj el, aztán majd meséld el, láttál-e vízmotor-prototípust, vagy csak a plazmavágóval hadonászott megint a vén gyogyós.

És ha valakinek még mindig nem lenne tiszta, milyen szerepet játszik a víz a plazmavágásban, itt egy kiváló, nem kuruzslók által összeállított anyag:
http://www.lindegaz.hu/international/web/lg/hu/like35lghu.nsf/repositorybyalias/plazmavagas/$file/G027_magyar.pdf

gascan 2011.03.09. 20:37:55

@Mathiask: Power consumption: 2500W.
Már csak az a kérdés, honnan vesz ez a lángelme egy 230V-os aljzatot egy mozgó jármûben, ami táplálni bír egy 2500 Wattos fogyasztót. Azt már meg se merem említeni, hogy kár lenne ezzel az energiával vizet bontani, mikor hajthatnánk vele villanymotort is.

We make the world a better place 2011.03.09. 20:46:14

Most mutatták a TV-ben a plazmavágóval. Belenyomta egy pohár vízbe.

ekutya 2011.03.09. 20:46:59

@luciferko:

"figyelmeztettelek, hogy fordítva működik a tápcsatornád"

Mi van Csupikám? Beszarsz a szobába, összeszarod a kanapét, aztán szaros seggel hokizol. És akkor te mondod nekem, hogy ne cigizzek a lakásodba, te meg odaszarsz a szobába a fehér szőnyegre, oszt boldogan alszol meg hokizol. Van ilyen, Csupi?

""Félreértés ne essék, nem Gróf és a "találmánya mellett szólok, "

Látod, mennyire buta vagy?"

:D Ez olyan volt, mintha azzal kezdtél volna, hogy nem vagy antiszemita, utána meg azt fejtegeted, hogy Hitler mennyire derék ember volt, és hogy a hozzá hasonlók viszik előre a világot, bármennyire is hátráltatták a hozzátok hasonlók. Aki meg kritizálja, az egy mocskos cionista, Júdea-párti elnyomó.

Csupiferko, jó hülyének lenni? Én tanultam pszichológiát. :P Láttam, hogy másokkal is bepróbálkoztál ezzel, de nálam nem működik a demagógia. Nekem nem adod be, nem veszem be. Legyél tökös gyerek, és ha már mindenkit lehülyéztél, akkor mondd meg te a frankót. Mondd meg egyenes beszéddel, hogy pontosan mi a véleményed. Ne ellentmondásokkal trollkodj.

"hogy buta trollokat hogyan lehet felhúzni azzal, hogy ellentmond nekik az ember"

Ez olyan, mintha keresnél egy csoport cigányt, jól leszurkálnád őket késsel, majd azt mondanád a rendőröknek, hogy megtámadott egy csoport rasszista cigány.

Definíció szerint vagy troll. Rájátszol a közfelháborodást keltő dolgokra, és basztatsz másokat, csak hogy idegesítsd őket, de a válasz elől kitérsz. Gerinces alak vagy... NOOOOOT! Ja, és mindezt azért csinálod, mert nem hisznek a hülyeségeidben, és nem akarnak megtérni sem. Így veszel elégtételt. Ez a te szinted. Csupi, hát tényleg szarsz mindenkire?

"nem szajkózza velük a baromságot, amit gondolkodás nélkül hírdetnek"

Itt mindenki hülye, csak te vagy helikopter... NOT! :D Azért ennyi demagógia után is ki mered mondani... ehhez pofa kell, kérem szépen. Jó vastag. Rákosi hozzád képest egy jószívű, szégyenlős ministránsfiú volt.

"tökéletes példája vagy a buta trollnak"

Ugye mindezen kioktatást egy olyan trolltól kapom, aki ilyen szépeket ír:
"Na pááá lúzerek, jön a jó idő, sok üres hűtőtáska vár a bringásokra."
"autóról max a festék jön le, bringásról a fél arca. Igaz, amekkora arcuk van, a maradék fél is bőven elég."

"Ezt is elmagyarázhatnád, hogyan következtettél arra, hogy a Kandóra jártam?"

Oké, de előbb magyarázd el te, hogy hogyan következtettél azokra a bölcsességekre, amiket ecsetelgetsz. Én kérdeztem előbb, ez így igazságos, nem?

"mindenáron le akarsz nyomni, mert nem álltam be melléd a Grófot szapulók sorába."

Tévedsz Csupiferko. Engem nem zavarnak a trollok. A hülyéket és a szegényeket pedig nem nézem le. Viszont az álszenteket és a csalókat nem csípem. Te és ez a spanyol is ezért vagytok a nem kívánt emberek között.

Bizonyítsd be, hogy egy álszent, szaralak, csaló vagy, és folytasd tovább a hazudozást és mellébeszélést, vagy bizonyítsd be, hogy nem vagy az, és fejtsd ki egyenesen a véleményed. Döntsd el, hogy mit akarsz, és ne panaszkodj. Bevállaltad, nem?

ekutya 2011.03.09. 21:00:27

@Geza16V:

"Gróf úr nem csaló"

Dehogynem csaló. Áltudományos szarságokkal kuncsorog a pénzért, az adó 1%-át is ki akarja csalni, kérdésekre nem válaszol, nem bizonyít, csak nyomja a demagógiát, ahogy luciferko is a blogon. Amit tett, az kimeríti a csalás fogalmát. Mint írtad, szerinted ezt büntetni is kéne. Hát így lehet büntetni, hogy előtte megállapítja a bíróság, hogy csalás.

"Nem kell vele foglalkozni."

Ezzel nem értek egyet. Megkárosít embereket azzal, hogy átveri őket, és pénzt csal ki belőlük. Nem lenne konzisztens ez a magatartás a mai törvények mellett. Más csalásokat is büntet a Btk., akkor hogyan tehetne kivételt ezzel. Ráadásul már alapítványba lopják a adópénzt. Ez ellentétes az állam-, valamint a közérdekkel. Egy feljelentés kéne, és már indulhatna is az eljárás.

@keletisarok.hu:

Figyi, nincs nagyon értelme elmenni erre. A BME fizika tanszékről is mentek el, és tettek fel kérdéseket. Tudod mi volt a válasz:

index.hu/tudomany/vizenergia/

"Az egyetem nívóját jól érzékelteti a gyűlölettől csepegő internetes anyagsorozat. A szakmai 'bíráskodásuk', ami bűncselekmény, tulajdonképpen az én hazafiságom ellen irányul. A nemzeti öntudatommal van bajuk, nem az egy százalékkal, nem a vízplazma égésével. A 'magas' szakmai hozzáértésükkel akarják ellenem fordítani a plazmafizikában járatlan magyart, hogy ne sikerüljön Magyarországon kezdenem a fogyasztók átépítését. A tudálékos, 'magasröptű' fizikusi végzettségükkel akarnak előadásaimon is a jelenlévőkre hatni, azokat ellenem hangolni. Én ezzel az új tudománnyal azt akarom rendbe hozni, amit ők leromboltak, amit mi lerombolni hagytunk, az iparunkat és a mezőgazdaságot! A rendületlen hazaszeretetem az oka annak, hogy nem tudnak önmagukon uralkodni"

Bazz. A rendőröknek kéne elmenni egy jogásszal, hogy rögzítsék a tényállást, és lecsukják őket. A folyamatábrát láttad?

img.index.hu/cikkepek/0604/tech/vizauto.jpg

Bemegy a tankba a hideg víz, elég, visszacirkulál, kipufog, és még a hűtést is ezzel oldja meg. Hát a víz valóban csodás dolog.

ekutya 2011.03.09. 21:07:26

@We make the world a better place:

Figyelj, nem kell ehhez évekig fizikát tanulni, hogy megértsd. A vízautó olyan, mintha feltekernél egy dombra biciklivel, legurulnál tekerés nélkül, és felgurulnál egy magasabb dombra. Ez az energiamegmaradás törvénye. A semmiből keletkezett energia. Elsőfajú örökmozgó.

A gróf úr készüléke x molekula vizet bont, majd kipufog forró gőzként, és ebből szabadul fel az energia. Visszakapod a kiinduló állapotot, és mellette még energia is keletkezik. Én értem, hogy te sok rejtélyes dolgot tapasztaltál, de ha valaki képes a termodinamika I. főtételét átírni, az ISTEN (csupa nagybetűvel), aki teremti a világot. Lehet, hogy isten létezik, csak én nem találkoztam vele, de amikor ő nem teremt folyamatosan dolgokat, akkor a fizika törvényei szerint működik az univerzum. Tehát spanyol zoli (így, csupa kicsivel) vagy egy isten, vagy szimplán egy ordas hazudozó csaló. Szerinted melyik valószínűbb?

gascan 2011.03.09. 21:13:04

Spanyol 1941ben született, a plazmavágás feltalálásakor 13 éves, a vízbefecskendezéses plazmavágás feltalálásakor 27 éves volt:
hypertherm.com/en/Company/About_Us/company_history.jsp
A plazmavágó az ô ötlete? Menjen már a picsába!

gascan 2011.03.09. 21:26:03

@ekutya: Ez amúgy a BME "gyûlölettôl csöpögô" anyaga:
szkeptikus.bme.hu/spanyol/

Szerintem meg csak szimplán kacagva feltörlik vele a padlót.

gascan 2011.03.09. 21:29:16

Hopp, megvan a plazmavágó feltalálója is:
www.thefabricator.com/article/powertools/choosing-a-gouging-method
"he plasma cutting process was invented in 1954 at the Tonawanda Laboratory of the Linde Division of Union Carbide. A young scientist, Robert Gage, discovered that by forcing a gas tungsten arc through a small orifice in a process similar to focusing a beam of light through a lens, the temperature and intensity of the arc could be increased. By passing a fairly high gas flow through this focused arc, it could cut metal."

ekutya 2011.03.09. 21:50:32

@gascan:

Ja, megtalálták a nyugállományba helyezett fizikust is, akinek a szakvéleményére a spanyol hivatkozik.

www.youtube.com/watch?v=F7luOQLBgnU

Elmehetnének már valahova ezek a spanyolok. Az egyik Motogp pályát akar építeni a pénzünkből, a másik meg vízautót.

Luffy 2011.03.25. 07:04:31

Nehez dolog fizikan vitatkozni azokkal akik a youtube-n Spanyol ur kurzusaibol probaljak beszerezni alapismereteiket. Igy fizika nelkul probalnek segiteni a vizmotor teman. Ha valami mukodik ebben a vilagban es megeri megcsinalni azt valaki meg is csinalja hiba a velejaro buntetes vagy akar olajmafia fenyegetes. Pl a drog. Tilos, hatosagok vadasznak rajuk de ugy is gyartjak a kalozok, mert megeri nekik. Ugyanigy lenne a vizmotorral is. Allitolag kb mar 50 eve megvan, tehat a mai ismeretekkel nem lenne nagy dolog eloallitani, es hiaba az olajmafia ugy is sok haztartasnak a pincejeben ketyegne egy ilyen akar hazilag barkacsolt szerkezet, legalabb a villanyellatas biztositasara. De valahogy megse talalkozunk ilyesmivel. Pedig egy ilyen motorbol sokkal nagyobb hasznot huzhatna barki az elkeszitesevel, mint abbol hogy amitsa a nepet. Meg akkor is ha csak az ismeroseinek szerelne fel egy ilyen "ingyen" energiat

nagyhollo 2019.04.28. 21:34:49

@pjotr007:
Kedves Péter (pjotr007)!
A szóba hozott "plazmavágó-hegesztő" készüléket akár Romániában is megveheted és ha annyira kíváncsi vagy a mérési adataira akkor a Mérnök Úr engedélye nélkül is megteheted, mint bárki más! Gr. Spanyol Zoltán Németországban szabadalmaztatta a víz nukleáris energiája hasznosítását!A plazma készülék a szabadalom egy része - finoman mondva - lemásolásával nemzetközi díjat kapott és orosz az illetősége! Tehát a készülék Gr. Spanyol Zoltán szabadalmának egy részét - német segédlettel - az oroszok lemásolták és így fejlesztették ki az alább látható nemzetközi díjas hegesztő/vágó berendezést:
www.techmonitor.hu/piacmonitor/multiplaz-3500-hordozhato-plazma-rendszer-20130725
Javaslom, hogy aki akarja szabadon megvásárolhatja és akár szét is szedheti! Aki kételkedik szabadalmi bejelentés meglétében, megtalálhatja az általam nyitott facebook oldalon:
VAN ÉLET AZ OLAJ UTÁN?www.vizenergia.eu Ott is nyitott vagyok a kulturált hozzászólásokra és érdeklődők számára! Kérem a sárdobálókat, hogy ne feledjék:
"AKI SARAT DOBÁL AZ MAGA IS SÁROS LESZ!"

Kérem szépen olvassák türelemmel az alábbi bejegyzésemet:

Gr. Spanyol Zoltán Vízenergia Alapítványa számtalan pályázatot elnyert a találmánya megvalósítására! A mindenkori kormányok ezeket a megvalósításra szánt pénzeket visszatartotta!
A találmány már régen megvalósult volna, de valakik nem akarják Hazánk boldogulását!
"Hab a tortán", hogy a mérnök úr több évtizednyi munkaviszony utáni nyugellátására - munkáltató által levont összegeket - összevonva visszatartja a nyugdíjának a nagyon nagy részét!
Megjegyzem, hogy Gr. Spanyol Zoltán évtizedekig dolgozott Németországban is! Nyugdíja tetemes részét euróban kell/ene kifizetni, ami a hosszú évek alatt (10-15év) azaz tíz milliókat tesz ki, ha forintban számolnánk!
Németország így szankcionálja, hogy Gr. Spanyol Zoltán soha nem vette fel a német állampolgárságot, mert ha megteszi akkor fel kellene ajánlania a találmányát a német államnak!
DE MAGYARORSZÁG VISELKEDÉSE VISSZATASZÍTÓ ÉS ALATTOMOS!
A FELTALÁLÓ INKÁBB VÁLLALJA A NÉLKÜLÖZÉST A BIZTOS JÓLÉT ELLENÉBEN, DE MEGMARAD MAGYARNAK!
Gr. SPANYOL ZOLTÁN MÉRNÖK/FELTALÁLÓ TALÁLMÁNYA A JÖVŐ! AZ ATOM ERŐMŰVEKET LE KELL SZERELNI VILÁGSZERTE, ÍGY MAGYARORSZÁGNAK SEM KELL, HOGY HELYET ADJON ENNEK A TECHNOLÓGIÁNAK! HOGY MIÉRT?
OLVASSÁK EL FIGYELMESEN ÉS IGAZAT ADNAK NEKEM! AZ ATOMERŐMŰVEK IDŐZÍTETT VILÁGÉGÉSEK, CIVILIZÁCIÓK PUSZTÍTÁSÁT, A FÖLD LAKHATATLANSÁGÁT PUSZTULÁSÁT IDÉZIK ELŐ!
"az orosz technológia a legbiztonságosabb, hiszen korábban is az volt Pakson." Írta Vona Gábor a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke.
Én ezt vitatom! Mint laikus és kívül állóként látom, hogy az atomerőművek építését világszerte visszafogják! Nem hiszem, hogy biztonságos lehet – nem csak az orosz technológia! Vagy nem emlékszünk arra, hogy Csernobilban mi történt? Akkor is a "legbiztonságosabb" technológia szerint építették a szovjetek! Ilyen nincs, hogy biztonságos atomerőmű! AZ ATOMLOBBY HAZUDIK! GONDOLKOZZUNK EL, HOGY AZ ATOM ENERGIA A SUGÁRZÁSÁT 750000 AZAZ HÉTSZÁZÖTVENEZER ÉVIG TARTJA, MIRE HATÁSTALAN LESZ!
Ha elindítanak egy atomerőművet, az abban zajló folyamatot 750000 évig nem lehet megállítani. Tehát BÉKE KELL LEGYEN A FÖLDÖN! Ha belegondolunk ez lehetetlen! Egy háború esetén az ellenség az infrastruktúrát teszi tönkre, bombázza le! A következmények felbecsülhetetlenek! Tehát AZONNAL LE KELL BONTANI A MEGLÉVŐ ATOM ERŐMŰVEKET VILÁGSZERTE, MERT FELELŐSSÉGGEL TARTOZUNK AZ UTÁNUNK JÖVŐ NEMZEDÉKEKNEK!
Az atomhulladék sugárzása és elhelyezése a tárolókban igen káros a tágabb környezetre is. Csernobil-i atombaleset hatása az élővilágra - válogatás nélkül - a torzan születések és rákos betegségek hatalmas megugrását eredményezték és még sokáig a hatását érezzük nap, mint nap! Japánban mi történt a közelmúltban?
Vagy nem emlékszünk a Fukusimai atomerőmű balesetére? Németország sem épít újabb atom erőművet! Ami van, azt is vissza fejlesztik. Majd idehozzák onnan az atomhulladékot!?
Nyugat Európa már így is szemétlerakónak használja Magyarországot! Sajnos a mindenkori "vezetőink" Magyarország számára előnytelen - titkosított - üzletkötések árán előnytelen szerződéseket kötnek a mi kárunkra, saját hasznukra!
"NEM ZÖRÖG A HARASZT, HA A SZÉL NEM FÚJJA!" Vannak kis hazánkban még találmányok, amik kisegítenék az országot a bajból, csak nem az önös, hanem a KÖZÖS ÉRDEKEKET kell nézni! Nem az olaj és nem az atom lobby érdekét kellene támogatni! Ezeknek nincs jövője! Az olaj egyszer elfogy és addigra helyébe kell egy másik technológiának lépnie!
AZ ATOMERŐMŰ NEM A JÖVŐ! Egyeseknek nagyon jó üzlet. De nem gondolják - nem akarják - megérteni, hogy mások is élnek a FÖLD nevű bolygón és az unokáiket nem akarják 3lábbal, 2 fejjel, és torzan születve látni!
Nem beszélve a sugárfertőzött természet hatásáról a szervezetünkre! CSERNOBIL LEGYEN A MEMENTÓ! Nagy László

nagyhollo 2019.04.28. 21:36:57

@ekutya: AHOGY VANNAK SORSTALANOK( SORSTALANSÁG), ÚGY LÉTEZNEK ARCTALANOK, AKIK AZ ARCTALANSÁG MÖGÉ BÚJVA A HÁTTÉRBŐL DOBÁLJÁK A SARAT! Ezek a semmi lények is besározódnak, mert "AKI SARAT DOBÁL, MAGA IS SÁROS LESZ!"

nagyhollo 2019.04.28. 22:11:58

@gascan: Ideírom még egyszer: AHOGY VANNAK SORSTALANOK( SORSTALANSÁG), ÚGY LÉTEZNEK ARCTALANOK, AKIK AZ ARCTALANSÁG MÖGÉ BÚJVA A HÁTTÉRBŐL DOBÁLJÁK A SARAT! Ezek a semmi lények is besározódnak, mert "AKI SARAT DOBÁL, MAGA IS SÁROS LESZ!"

A stílus maga az ember! Hol a szép magyar beszéd? A szókincsük az ilyeneknek beszűkült! Tájékozódjon, hogy ne keverje össze a szezont a fazonnal!
Idézek egy "kultúrembert":

"A plazmavágó az ô ötlete? Menjen már a picsába!"
Atudatlanság gyógyítható, tájékozódással:

www.techmonitor.hu/piacmonitor/multiplaz-3500-hordozhato-plazma-rendszer-20130725 Ez a készülék a Mérnök Úr szabadalmából lett részben kimásolva, német segédlettel! Lehet, hiába írom le, de megsúgom hogyegy szabadalom akkor kapja meg a jogosultságot, ha a te3chnika bejelentéskori állását összehasonlítja a magáéval úgy, hogy felsorolja a lajstromba vett szabadalmakkal! A szabadalom megadását kihirdetik és bizonyos ideig nem cáfolják meg akkor végleges a szabadalom megadása!
süti beállítások módosítása