Főnök, van egy kis gond...

  2011. január 09. - ommm Címkék: baleset őz patak wtf omm dobló

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Négyhengeres BMW? Ugyan már...
2015-07-30 16:22:46

...mondták nekem sokan, miután lett egy 136 lóerős E30-am. Persze hülyeség, hiszen a könnyű bódéhoz elég

Hétvége a tóparton? Belsőség-találkozó 2015!
2015-07-29 12:04:49

Öregszünk, öregszünk , más nem is jut nagyon eszembe arról, hogy immáron tizenkettedik (!) alkalommal

A trollkirály V8-cal érkezik
2015-06-22 13:58:43

Leborulok, zokogok és megadom a trollkodás brilliánsokkal díszített aranyfokozatát. Hogyan piszkíts bele egy

Szétszórjuk a VIP-jegyeket! Akár a tiéd is lehet egy!
2015-06-08 15:31:58

Úgy, ahogy az AC/DC-nek is egy igazi énekese volt és ahogy a Black Sabbath is csak Bill Warddal az igazi , úgy


Úgy adódott, hogy ügyes-bajos dolgaim intézéséhez (erről jövő vasárnap olvashatnak) szűkebb pátriámba, palócföldre, azaz Gömörbe kellett látogatnom. Aki szülőhelyétől messze él, az tudja, hogy ilyenkor az ember mindig egyfajta megnyugvást érez és örül, hogy viszontlátja a szívének kedves dolgokat, a régi téglagyárat, Begin papa kis kocsmáját, az utcákat, embereket és persze az apró, idegen számára észrevétlen, ám ott felnövő gyermekként fontos kis jeleket a falakon, utcákon. Amikor pedig éjszaka az alvó kis falvakon keresztülautózva megcsapja orromat a fatüzelésű cserépkályhák csodás illata tudom, hogy hazaértem.

A szentimentalizmus nem véletlen, mindig szeretek visszajárni, hiszen húsz éve semmi nem változott, ez pedig néha jó. Arról nem is beszélve, hogy a vidék gyönyörű, ilyenkor télen is, amikor Budapesten egy grammnyi hó sincs, itt vastag vatta borít mindent. Sajnos, az utakat is, ezért fokozottan vigyázni kell, az a pár traktor ugyan dolgozik, de mire az ő tempójukkal végigérnek egy-egy szakaszon, már kezdhetik is elölről.

Pénteken korán reggel keltem, a mintegy 30 kilométerre lévő hivatalban nyolc órától volt ügyfélfogadás, ami gyakorlatilag kilencet jelent. Bepattantam a remek tesztautóba (erről is olvashatnak majd), kabátban persze, és a friss hóval borított, fagyos-csúszós úton óvatosan haladva elindultam. Sietségre nem volt okom, gyönyörködtem a tájban, hallgattam zenét, miközben a Murány-völgyében -4 fokosra hűlt levegőben a fehérre fagyott fák között szinte harapni lehetett a csendet. Zéró forgalom, csak a fél nyolcas busz jött szembe, minden rezdületlen, békés, nyugodt, ilyenkor fényévnyi távolságba veszik a fővárosi rohanás...

Nagyon régi, kicsi, magyar református falvak, alig pár száz lakossal, - errefelé volt lelkész a nagyapám is -, csak a kéményekből felszálló kis füstcsík jelzi: élünk még. Harkács után, az erdőben óvatosabbnak kell lenni, ilyenkor esélytelen, hogy a nap besüssön a fák közé, így itt hetekkel tovább megmarad a hó, ráadásul az éjjel hullott is valamennyi. Lassú harmadikban araszolok.

Lice előtt tán egy kilométerrel lesz a régi erdészház, egy emelkedő jobbkanyar törésében, hozzám képest a bal oldalon, az út mellett. Előtte kis buszmegálló, bár céltalan, hiszen csak az az egy ház van arra, busz szinte sosem állt még ott. Gyerekkoromban sokszor eljátszottam a gondolattal, milyen lehet itt lakni, a vadállatok között, aztán pár év múlva rájöttem, hogy valószínűleg békésebb, mint az emberekkel. Kicsit tán el is nevettem magam ezen, miközben feltűnt a kanyar, a kis erdészházzal.

Négy virsligumi meredt az égnek pár méterrel előtte, egyenesen a patakból. Mi a fene?

07012011185

Látom, vészvillogó bekapcsolva, az egyik hátsó kerék még lustán forog, az úton friss nyomok, azonnal félreálltam a buszmegállóba, vészvillogó bekapcs, odarohantam. Odabentről minden bizonnyal észrevettek, mert nyomták a dudát veszettül. A Dobló a tetején, látszik, hol sodródott le az útról és hol kapta el az autó orra az árkot, hogy aztán - átfordulva magán - törje össze a legalább 10 centi vastag jégpáncélt. Gyorsan odakiáltottam, csak úgy, ahogy mifelénk szokás, magyarul:

- Jól vagy-e ott bent? Tudsz mozogni?

Érkezett is a válasz azonnal, B-betűre kezdődött és aszdmeg-re végződött a mondat első szava, ebből tudtam, hogy nagy baj nem lehet, magyar ember, ha káromkodik, nincs gond, beszélni legalább tud.

- Nincs bajom, csak nem tudok kijönni, nem nyílik az ajtó. - jött a válasz odabentről.

Naná, hogy nem nyílik, a furgon olyan szorosan beszorult a patakmederbe, hogy esélytelen lett volna feszegetni, hátra kimászni nem lehet, a raktér választófala nem enged. Hivatal, nem hivatal, sár nem sár, beugrottam a susnyába, közben folyamatosan nyugiztam a sofőrt, evidens, hogy pánikhangulatban van, legalábbis a hanghordozása erre utalt.

07012011186

- Figyelj, add rá a gyújtásd, de ne indítsd be, aztán húzd le az ablakot és lábbal előre told ki magad, kihúzlak, ha tudsz mozogni. - szóltam be a résnyire nyílt ajtón.
- Nem tudom, hol kell, nem tudom, hol kell!
- Öcsém, hát enyém az autó vagy a tied? - nevettem el magam.
- Szolgálati autó, csak tegnap adta ide a főnököm. - jött a válasz a pléhdobozból.
- Na, akkor ennek megörül, figyelj, ott a kapcsoló... - mutattam be a résen, - nyomd le, aztán dugd ki a lábad!

Közben megállt mellettünk egy Transit, kiugrott a sofőr, kérdezte mi a gond, de miután megnyugtattam, hogy minden oké és megköszöntem a segítségét, el is ment a dolgára. Hallom, kattan a gyújtáskapcsoló, lassan fel is húzta magát az oldalablak, majd a lyukon keresztül megjelent két láb. Megfogtam gyorsan és a partoldalnak dőlve húztam kifelé, míg a szerencsétlenül járt sofőr odabentről tolta magát kézzel. Jó sárosak-havasak lettünk mindketten, de végül kijutott. Fiatal srác volt, kicsit ijedt tekintettel, rászóltam, hogy hozza a kabátját és a sapkáját, mert eltart egy darabig, míg a rendőrök ideérnek, de természetesen ottfelejtette a kabinban. Helyett kiszállt, megnézte, mit csinált és káromkodással felváltva emlegette az őzet, amelyik kiugrott elé a kanyarban.

Kiszedtem a kabátját, a táskáját és a telefonját, odaadtam neki.

- Mi van öreg? Kicsit reszketeg vagy, először koppantál? - kérdeztem. Erre csak halkan bólogatott és elmondta, hogy egy őz ugrott ki elé, azt akarta elkerülni, alig egy kilométerre falujától, ahonnan elindult. Adtam neki egy cigarettát.

- Na, őz vagy nem őz, nyugodj meg, bajod nincs, hívd a rendőröket és a főnöködet, aztán várj itt szépen, míg megjönnek. Nyugodtan beszélj, ésszel.
- Még jó, hogy nem tört annyira össze az autó, - mondja -, a főnök így is lecsavarja a tököm.
- Ezt azért ne emlegesd sűrűn, barátom, mert össze van az törve rendesen, inkább annak örülj, hogy nem lett bajod.

Kicsit megnyugodott, telefonálni kezdett nekem pedig eszembe jutott, hogy időre oda kéne érjek, úgyhogy míg ő beszélt, megveregettem a vállát és elindultam az autó felé, nem hagyva neki időt a hálálkodásra. Pár méterről még hallottam, ahogy azt mondja a főnökének, hogy beestem az árokba, de az autóval nincs baj, csak a tetején áll...

07012011187

Csak mosolyogtam, mikor hallottam, akkor meg pláne, mikor láttam, hogy az útszéli szűz hóban egy fia szarkalábnyom sincs, nemhogy őz. Fiatalság-bolondság, most mákja volt de valószínűleg egy életre megtanulja, hogy csúszós úton feleannyival közlekedünk, mint szárazon. Nekem pedig megvolt az aznapi jócselekedetem.

Három órával később visszafelé tartottam, éppen szembejött a tréler, veszettül integetett belőle valaki...

(És mielőtt még valaki ismételten nagyképűséggel vádolna a feltételezett hangnem miatt, akkor jelzem, hogy ilyen esetben a legjobb, ha viccel, vidám hangnemmel tereljük el a figyelmet ahelyett, hogy mi is drámai hangon jajveszékelünk szerencsétlen mellett. Semmi lekezelő él nem volt bennem, csak baráti ugyan, katonadolog, még akkor is, ha nem az.)

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr932571789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ommm 2011.01.09. 22:00:46

@Kalokagathia: Kötve hiszem, hogy Szlovákia azon szegletében a srác szlovák főnöke olvas Totalcart. Mondjuk úgy finoman, hogy oda a net is lábujjhegyen jár.

@libraSVK: Köszönöm, így van.

Másrészt pedig teljesen mindegy volt-e őz vagy sem, a vége mindenképpen a körülményeknek nem megfelelően megválasztott sebesség lesz.

Rocko- 2011.01.09. 22:02:33

@The Good Boy: tolószék járna az ilyennek. mert harmadikra még megússza, de negyedikre kit ránt magával?

keletisarok.hu 2011.01.09. 22:03:52

Megható volt olvasni az elejét.
A segítségnyújtásért akkor is kijár a tisztelet, ha köelességből teszi az ember. A dokinak nem köszönjük meg, hogy meggyógyított?!

Legutóbb nagy fehér dobozost húztam el régi Swifttel, mert nem töltötte az akksiját a generátor, a sofőr állítása szerint Miskolctól bírta majdnem Kisvárdáig, pont a 4-esről lekanyarodva adta meg magát a gép. Ott állt a kereszteződés kellős közepén a kocsi mellett kalimpálva, de mindenki csak villogott, dudált rá és kikerülték. Először azt ajánlottam fel, hogy megpróbálom tolni, mert fostam, hogy megszakad a suzuki, de végül nagy duzzogva megmozdultunk, igaz, kellett hozzá az a kis lejtés, ami az útban volt. :)

Mindig jólesik segíteni.

Rocko- 2011.01.09. 22:05:11

@Kalokagathia: mert ha a srác nem maga mondja el a sztorit úgy ahogyan történt, akkor rendben van a dolog, ugye?

keletisarok.hu 2011.01.09. 22:12:44

Ja, és a hivatalból lefoglalt, gyártási hibás bezúzandó stb. autókat felhasználhatnák vezetési oktatáshoz minimum egy piruetthez vagy laza ütköztetéshez, hogy a friss jogsis gyerekek tudják, mi a tényállás, ha baj van.

A 3.-nál már én sem reszkettem. :)

kzolika 2011.01.09. 22:14:18

Amikor én leestem az útról, kidöntöttem egy utcai műtárgyat (betonpad piros fa ülő- és hátrésszel). Autó lábon maradt, csak mivel elkaptam egy 12 centis padkát, ezért egy pillanat alatt le lett ültetve a futómű. Mielőtt kiért az autómentő, arra járt egy rendőrjárőr. Megkérdezték, hogy van-e bajom, látták, hogy anyagi káron kívül semmi, ezért ők is "megsegítettek": hamar - gyorsan feljelentettek közterület-rongálásért. Aztán dolgukat jól végezve elgurultak a kelő Nap irányába. Ki kellett fizetnem egy új padot és még kaptam 25.000 Ft büntetést.

Balu86 2011.01.09. 22:17:28

A BMW-Suzuki párbajhoz csak annyit, hogy kb 5 éve egy e30-t bikáztam be a Suzukinkról, a csomagtartóján meg ott figyelt a "lepisálom a Suzukit" embléma.
Csak egy jót nevettem az egészen... :)

Amúgy a közöny, ami baleseteknél megfigyelhető, sokszor meglepődöm. Van még mit fejlődni, főleg fejben!

keletisarok.hu 2011.01.09. 22:20:27

@Balu86: 2 éve pont szilveszterkor úgy húztunk ki egy Cordobát a gödörből, hogy BMW húzta, de a BMW elé kötöttünk egy Suzukit ellensúlynak. ;)

GG81 2011.01.09. 22:20:31

nemolyanrég feleségemre várva egy indulni képtelen rönós kért meg, hogy segítsek bebkikázni... időm volt és be is indult neki a cucc... vidékiek voltak. meglehet, ha én kerültem volna ilyen helyzetbe, akkor egy köszönömnél többet adnék a szívességért. :-)

cso zsi 2011.01.09. 22:21:09

@keletisarok.hu: Ezt régóta próbálom hangoztatni én is. (kevés sikerrel).
Jogsiszerzéskor nem csak az autó irányítását kéne megismerni, hanem azt is, hogy milyen egy ütközés, 40-50-nel.

cso zsi 2011.01.09. 22:24:10

@GG81: Bajba jutottól nem fogadok el semmit. Egyszer nekem is szükség volt segítségre, a "mivel tartozom" kérdésre "jó utat" volt a válasz.

GG81 2011.01.09. 22:24:37

@keletisarok.hu: ellensúly!!! :-D szintén nemrég egy kis fulújítósdi lehetett egy szintes kertesházban, mire a csigán a cuccot egy matiz volt hivatott feljuttatni, rüki-fel, előre-újratöltés! :-DDD

deak.atti 2011.01.09. 22:24:46

@Rocko-:

Na, még egy sztori mára, ezúttal postás:

Még az IZS-es időkben történt. Volt egy néger fiú köztünk, Julio a neve, annó 1990 körül az Autó Extra című, azóta megszűnt lapban volt is egy rövid cikk róla. Levélszekrény ürítő volt, de pár éve visszaköltözött Bissau-Guineába, ahol született. Szóva ez a srác nem adott meg egy jobbkezes utcát, az ellenfél jó tempót jött, felborította az IZS-t. Betelefonált az Egressy útra, hogy mi történt. Akkor még volt saját autómentőnk, egy Avia. Barna bácsi, az autómentős pusztán poénból azt mondta: "Oké, Gyulus, kimegyek érted, de addig borítsd vissza az IZS-t, hogy már csak fel kelljen húzni az Aviára!". B@sszus, mire az Avia kiért (valahol nem túl távol történt a telephelytől), az IZS már talpon volt ... Nem semmi ereje volt a "bozótlakónak". ;-) Amúgy nekem jó haverom volt, de ez a sztori még sokáig keringett a társulatban.:o)

DA

McK (törölt) 2011.01.09. 22:26:06

@magyar bucó:
Igazad van,én vagyok a balfasz.
ÖNKÉNTES tűzoltókról beszélek..

GG81 2011.01.09. 22:26:19

@cso zsi: akkor eddig nem te segítettél egyszer sem nekem. :-D eddig mindenkivel meg lehetett kenyerezni a dolgot, lehet ezen szocializálódva mondtam amit. :-D

akos696 · www.focusauto.hu 2011.01.09. 22:27:27

@ddrum77: Egyszer hasonló velem is történt. A közelben lakó haver lakása előtt dumálgatunk, amikor jön arra 3 bakter egy szakadt hupikék szamarával. Egy kormányoz, kettő tolja. Odakiabálnak nekünk, hogy "tesokám, segísetek mán, most vettük, de nem megyen az ótó". Összenézünk a haverral, ok, toljuk meg (onnan kb lejtős az utca). A volánnál a legkisebb ült, akinek jogsia sem volt, beültették, mert gyenge és nem tud tolni. A többiek beültek, mi megtoltuk, közben lefigyeltem a rendszámról, hogy a műszaki kb 2 éve lejárt. No mindegy toltuk, az autó ne indult, közben szépen eltávolodtak lefele a lejtőn. Már vagy 200m-re voltak, amikor látom, hogy egy szirénázó rendőr fordult utánuk. Mondanom sem kell, majd beszartunk a röhögéstől...

Autopeti 2011.01.09. 22:30:09

Jól látom hogy a telós képen már cigi van a srác másik kezében?
Érdekes hogy ezek a dohányosok a bajban sem tudnak meglenni bagó nélkül...

trocadero 2011.01.09. 22:30:59

Suzukikból is vannak négykerekesek (nyugaton ráadásul Subaru emblémával felcímkézve), úgyhogy az az eset is megtörténhet, hogy egy régi kis Swift szépen elmegy az elakadt kétkerekes Audi-k vagy BMW-k mellett (mondjuk kihúzni már nem nagyon tudná őket).

welcometoromania · http://welcometoromania.blog.hu/ 2011.01.09. 22:39:13

Ez nem a Sthol volt, hogy adj már egy cigit.Ezt meg kellet kinálni :D

cso zsi 2011.01.09. 22:39:40

@deak.atti: Akkoriban én is postásmoszkviccsal nyomultam. Egyszer találkoztam egy olyan leveles autóval, amiben nem ült sofőr, csak egy fehér szempár, és egy hófehér fogsor. Pár nappal később a Járműtelep benzinkútjánál láttam, hogy van keze-lába is.

504Laci 2011.01.09. 22:51:03

Pár éve majdnem kivégzett egy szemből szabálytalanul a beláthatatlan kanyarban előző Renault. Centiken múlt a csattanás. Visszarántotta a megelőzött jármű elé, de nem sikerült túl jól a mutatvány, négyet pörgött fejtetőn mire megállt a domboldalban.
Megálltunk megnézni, hogy mi van velük, akkorra már kászálódtak ki az autóból az ablakok helyén át és szidták egymást, hogy "megmondtam, hogy nem férsz bele!" meg "te fogod kifizetni a szemüvegem!"
Láttuk, hogy élnek, nem akartam nagyon szemét lenni és kihívni rájuk a közeget, mondtam viszlát.
Mire a vezető:"el ne menjetek má', segítsetek visszaborítani az autót!"
Na ott elszakadt a cérna és leüvöltöttem a hajat a fejéről.

Hurri Kán 2011.01.09. 22:59:37

@deak.atti:

Erre a cikkre emlékszem! :DD

Vu, de ja vu 2011.01.09. 23:06:53

Őz ügyben hagy mondjam már el, hogy ezek a k.va vadak időnként eléggé nagy tempóban vágnak át, kissé utánozva az impalát, legalábbis ami a földet érések számát illeti...

Ha nem láttam volt anno egy állatorvos Moszkvicsának tetején a lyukat, amit egy alacsonyan repülő őz (szarvas?) lába hagyott hátra, én is azt mondanám, hogy "hát persze: őz"...

Felénk is elő-előfordul hogy akár kisebb csoport vág át az úton, tipikus 'egyérintéses' módszerrel, azaz kiugranak az erdőből, majd az út közepéről dobbantanak az árokba/bozótba... no ott kereshetsz patanyomot a hókásában...

Úgyhogy nem feltétlen hülyeség az az őz, ha igaz, ha nem...:-)

McK (törölt) 2011.01.09. 23:24:07

@deak.atti: Erről eszembe jutott Jónás Rezső barátom,aki igazi ,hamisítatlan paraszti Őserővel rendelkezik,nem kevés humorral megáldva.
Trabant kombit árultunk a pécsi vásárban.
Idős bácsi jött megnézni..
-Motort meghallgathatom?
-Persze,mondta Rezső,bepöccentette..
-elejét felnyitná?
-tessék..
-beülhetek?
-be
-mennyi km van benne?
-65 ezer
-ááá több az fiam..
-nem papa,apukámé volt,újonnan vette.
-nem hiszem fiam..sztem már az alja is rohad..
Rezső:
-Nem rohad.
-Biztos?
-Tessék megnézni..
Lehajolt,megfogta a küszöböt,és felborította két kerékre..
Az öreg halálra rémülten mondta,hogy tényleg nem,és a kis,csuklójára tekert bör autós táskáját markolgatva sietve távozott a visításunk közepette..:D

DATSUN 2011.01.09. 23:24:08

főnök a kocsinak semmi baja! csak lapravágtam!!hehehe

Grifter 2011.01.09. 23:24:18

"mikor láttam, hogy az útszéli szűz hóban egy fia szarkalábnyom sincs, nemhogy őz."
Szegény srácot így megmártani :D
(Mellesleg a képeken is látszik, hogy CSI-os legyen a talpán, aki eldönti, hogy volt-e ott őz ami beugrott a susnyába, vagy nem.)

Tibetu 2011.01.09. 23:25:48

Szia OMM! Az erdészházból kb. 20 éve költöztek el. Párszor jártam ott, nagyon tetszett. A Dolinka elég veszélyes tud lenni télen.
Karácsonykor mentünk haza Érdről. Végig havazott. Hétfőn visszaúton otthon legalább le volt ekézve a hó, Bánrévétől Nagybátonyig eke nem járt. Valamivel hintették, de az ekét egyik szembe jövő sem engedte le, pedig helyenként 10 cm volt a nem friss hó.

M@tek@ · http://www.dusza.sk 2011.01.09. 23:28:36

Ommm szinte a szemem előtt van a helyszín. A gömöri kanyarok vadkanyarok...:-)

Senkit se lepjen meg, Gömörországban segítenek egymáson az emberek, ott még azért szokás...
5-6 éve,(még egyetemen) egy másik város egyetemi bulijáról mentünk vissza a mi kollégiumunkba. Irdatlan nagy havazás, én mentem elől akkor szinte vadi új téligumikkal, haver pedig mögöttem. Mi megérkeztünk egészségesen. Már másznék az ágyba, erre csörög a telefon, a harmadik kocsi,amelyik később indult a szántóföldön kötött ki. (srác enyhén milleres csalódból, nyári gumin-máig nem értem min spórolt)Nyomás vissza érte. Mákja volt a gyereknek, két fa között csúszott be a szántóföldre. Bementünk a faluba a helyi exTSZ (JRD) telepre, és hívtunk segítséget.Jött egy Zetor Turbo. Az úgy cibálta ki az útra kocsit, mintha az csak egy darab fa volna. Se autónak, se az utasoknak semmi baja. Izgalmas volt.

Rocko- 2011.01.10. 00:02:50

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: persze, 84 lóerővel egy fejtetőn álló 1,5 tonnás vasat ki tud húzni.
meg Superman tud repülni.

Rocko- 2011.01.10. 00:05:59

@M@tek@: OFF: haladtál a dologgal, sikerült valamit találni? :)

The Good Boy 2011.01.10. 01:25:27

pont idevág: ma láttam egy fehér dobozost, hátul fejjel lefelé egy matrica: "fordítsátok vissza"

Gondolom élettapasztalat:D

algi 2011.01.10. 01:27:31

@ommm: Értem, szóval te vádolhatsz alaptalanul másokat nagy nyilvánosság előtt anélkül, hogy esélyt adnál arra, hogy védekezzen, de ha kritizálják a stílusodat, akkor rögtön "békét" kiáltasz?

Dennis01 2011.01.10. 01:47:19

Meg tavaly tortent velem ez az eset. Munkahelyre igyekeztem, mikor a sav kozepen egy allo Mondeot latok, mikozben zold a lampa. Bealltam moge veszvillogoval, meg elkaptam az onindito utolso mekkeneset.. :D
No kiszall, mondja hogy lemerult az akksi. Mondom van nalam bikazo kabel, megbikazom a Minirol, de elobb toljuk felre a Mondeot, ne legyunk utban. Mondanom se kell, egy jarokelo se segitett, majd megszakadtam mire felretoltam. Jott egy parkoloor, mondom segits mar megtolni, erre o: "A szabalyzat azt mondja ki, nem segithetunk autosoknak semmilyen korulmeny kozepette" Anyad..
Bikazas kozben persze rajottem, hogy a holgy a nagy sietsegben elfelejtett tankolni. Szegeny Minin nincs hatul vonoszem, meg amugy se terheltem volna agyon vontatassal, elvanszorogtunk a muhelyig, ahol tettunk bele benzint. Mivel lattam hogy a csaj nincs a helyzet magaslatan, elkisertem hazaig, hatha lefullasztja es nem indul be a kocsi..

Pаri (törölt) 2011.01.10. 05:48:18

Egyszer, egy vadászaton, a hajtó haverom fölött szép sorban átugrált egy szarvastehén csorda, pedig 180 centi fölött van, csak állt és nézett, a szarvasok nem fértek el mellette, mert szűk volt az ösvény, meg se torpantak, csak szálltak át fölötte, nagyon szép volt, sokszor eszembe jut, a srác meg áll, öt másodperc az egész, és mindez néma csöndben, talán a lábuk se dobogott, már el is tűntek, mi meg kopogtattuk tovább halkan a fatörzseket, hogy a disznók szembe ne forduljanak velünk, hanem csak kocogjanak a puskások felé szépen, de nem volt a hajtásban disznó, csak egy-két ravaszdi, őket viszont sajnos golyóssal sikerült leteríteni, az volt mindenkinél, mert disznóra mentünk, a szarvasokat viszont csak mi láttuk ketten, a Cenkivel, mert hangtalanul közlekedtek, mint a szellemek, néha azt gondolom, nem is szarvasok voltak, hanem az erdő szellemei.

magyar bucó 2011.01.10. 06:01:02

@kzolika: A padot a kötelező biztosítás fizeti. Vagy az sem volt?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.01.10. 06:02:58

"egy életre megtanulja, hogy csúszós úton feleannyival közlekedünk, mint szárazon"
Érdekes, nekem ez alapértelmezésben is megvolt, pedig nem vagyok az a nagyon profi sofőr...

magyar bucó 2011.01.10. 06:02:58

@cso zsi: Ehhez csak az ország autóállományának a kétszeresét kellene összetörni. Nem is értem, miért nem hallgatnak rád...

magyar bucó 2011.01.10. 06:13:50

@Rocko-: Nem a lóerőn múlik. 60 lovas MTZ-vel simán.

Kalokagathia 2011.01.10. 06:24:14

@ommm: Nem kell, hogy a fiú főnöke olvassa. Elég, ha valaki olvassa, aki elmondja a főnökének. Akárhogy is: nem szép dolog a bizonyítatlan feltételezésed tényként leírni egy cikkben úgy, hogy emiatt más még kellemetlenebb helyzetbe kerülhet, mint amilyenben már egyébként is van.

kzolika 2011.01.10. 06:24:47

@magyar bucó: Mi az, hogy "az sem volt"? Az autót a Casco fizette (a pad volt annyira ügyes, hogy épp a klímát ütötte szét, meg valahogy a motor alját is sikerült, mert olaj sem maradt az autóban, plusz a leszakadt futómű elég volt a GTK-hoz), tehát valszeg kgfb is volt. Biztosan ki is fizette, az egészben a rendőrök eljárása volt az igazán megkapó, ahogy járőrözés közben véletlenül rám bukkantak (nem volt nehéz, mert az eset a 70-es úton történt Agárdon), aztán tették a "dolgukat" (a.k.a. pénzt szedtek) és távoztak.

magyar bucó 2011.01.10. 06:27:42

@kzolika:
"Ki kellett fizetnem egy új padot"

Akkor mégsem fizetted?

holysmoke0523 2011.01.10. 06:52:31

amikor engem elütöttek,én is viccet meséltem a kedves sofőrinának,mert csóri majndnem elájult az adrenalintól,én pedig világi jó hangulatba kerültem ugyanattól.egyedül a motorom szerzett halálos sebeket :(

szpsz 2011.01.10. 07:53:32

Hát igen. Az olvasókat is és a srácot is meg lehetett volna hagyni abban a hitben, hogy az őzike volt a hunyó. Bár nem oszt nem szoroz, mert gondolom, hogy a gyereket így is lekurbászolják amiért "nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett".
Lényeg viszont, hogy nem is kell ám orbitálisan nagy marhának lenni ahhoz, hogy lepereceljünk az útról. Én még nagyon sok évvel ezelőtt egy lelehetvékony, de nem látható, erdei árnyékban meglapuló kis jég segítségével pereceltem be egy Ladával a fák közé, seggel előrefelé. 60-70km/h körül menve, tehát nem is száguldva. Hiába volt mindenhol plusz fok és koratavasz, a fák közötti árnyékosban volt kb egy nanométer vastag jég az aszfalton, ami elég volt a pereceléshez. Mázli, hogy csak és kizárólag a kombi csomagtérfedél sérült, mivel az kinyílt a pörgés közben és a fával az találkozott először. Akkor egy 4x4-es pickup húzott ki. Hülyéztem is magam rendesen, de tény, hogy ott még évekig sokan elszálltak, ma már 50-es tábla van kint. Úgyhogy visszatérve, a srác sem biztos hogy nagyon jaszkari volt, egy pici apró kis hibácska is elég ehhez.

biker_kolee 2011.01.10. 08:00:46

@Dennis01: "Mivel lattam hogy a csaj nincs a helyzet magaslatan, elkisertem hazaig, hatha lefullasztja es nem indul be a kocsi.. "

Csak hogy autózz! blogi magasságokba emelkedjek, megkérdezem:

Búcsúszex volt? :D

qmatch 2011.01.10. 08:24:57

"....Újra tervezés! ........ Újra tervezés! ........"

cso zsi 2011.01.10. 08:35:49

@magyar bucó: Az ütközést tele autóval is meg lehet csinálni. De anno volt egy biztonsági öv propagáló készülék is, ahol csak bukócsövekből, és ülésből állt a járgány, és hirtelen lefékezték.
Itt sem kell feltétlenül utcára alkalmas autóban gondolkodni.
A bezúzandó kocsikon lehet olyan módosításokat végrehajtani, ami nem a tesztalanyok élete árán akarja oktatni őket. Többször használatos eszközként.
Hiába dobunk le egy autót 30 méterről, hiába vannak tele az ismeretterjesztő műsorok static.howstuffworks.com/gif/human-crash-test-dummy-3.jpg tesztbabákkal, amíg a saját bőrén nem érzi valaki, hogy mi a következmény, nem fog tartani tőle.

pickapu 2011.01.10. 08:45:21

@algi: Hú, de meg lett vádolva a srác. Megnyugodhatsz, a rendőrség is biztosan intézkedett az ügyben, de nem biztos, hogy bementek az erdőbe őzlábnyomot keresni.
Ha esetleg tábla is jelzi a vadveszélyt, piszkosul mindegy hogy őz, nyúl, vagy erdei gonosz manó ugrándozik át az úton.
Mindenki hibázhat, Pista is leírta kommentben, hogy betojt amikor legelőször ment arra a gép, amerre nagyon nem szerette volna.
Meg lett vádolva a sofőr?
Nem ő vezette az autót, ügyvéd úr?
Fogjuk rá ezt is természeti katasztrófára mint a vörösiszapot.
Valld be nyugodtan öcsém, hogy kötekedni jöttél, amit már az első kommented is simán elárul.

csongiaparaszt 2011.01.10. 09:07:21

"Motornak fordulat, kasztninak lendület", aztán néha fordítva sül el a dolog a nagy igyekezetben. :)
Kiugrik egy őz, egy fa, valami.
Lényeg, hogy senki sem sérült meg.

M@tek@ · http://www.dusza.sk 2011.01.10. 09:13:01

@Rocko-: OFF:
Haladtam, a behozatalról le kell mondanom. Nem éri meg. Voltunk tegnap megnézni egy S4-t. De jaaj, komplett motor és turbó cserés. ahh:-)
Aztán voltunk megnézni egy 90est. Az nem rossz, de nem indult be, mert rossz a gyújtásfej elosztó, de az aránylag szép volt. Folytatom a keresést.

Rocko- 2011.01.10. 09:32:15

@M@tek@: íííí. :/ hajrá azért!

vidéki suzukis 2011.01.10. 09:37:44

Pár éve az M7 érdi dombon tört rommá egy PUG 206. Belső szalagkorlátnak csapódott, állíólag leszorították. Futómű kiszakadt, kerék gurult az úton keresztben. Rajtam kívül SENKI nem állt meg. Utasoknak semmi bajuk nem lett, épp nikotinnnal nyugtatták magukat. Vártam 5 percet, rendőr már közeledett, én mentem a dolgomra, mert nem életbiztosítás éjszaka leállón parkolni, vészvillogózva sem.
Ez állampolgári kötelesség lenne, de sokan leszarják.

allnitelong 2011.01.10. 09:45:59

ommm = ? Vályi? vagy Zirig? Vagy van egy hármádik pálóc?
Egyébként tetszett a sztori meg a hozzáállás is.

Zsolti9014 2011.01.10. 09:55:42

Szép volt, Pista! Sajnos kevesen állnak meg segíteni, lehet itt is többen elhaladtak már. A hozzáállás, viccelődés is példás. Szerintem.

indapass90210 2011.01.10. 10:17:04

kurva fasz pina baszás

Ha van alert a nem elfogadható szavakra, akkor lécci csináljatók már egy kommentelhető posztot a dízeltuningos cikkre!

Kösz!

indapass90210 2011.01.10. 10:19:30

@M@tek@: "srác enyhén milleres csalódból, "

Freudi elszólás :D

M@tek@ · http://www.dusza.sk 2011.01.10. 10:33:20

@Dövan: Hát az ha Gömörországra gondolok még a billentyűzetem is beleéli magát. :-)

pickapu 2011.01.10. 10:44:01

@algi:
Nem érzem gúnyosnak a rendőrséggel kapcsolatos mondatomat.
Elmondom mégegyszer, másképp.
Nem hiszem, hogy a rendőrök a hókásás úton, vagy a sűrűben patanyomok után fognak kutatni egy olyan helyen, ahol számítani lehet vadállatok hirtelen felbukkanására (látod a keskeny utat, meg a sűrű bozótot?) főként, HA azt tábla is jelzi előtte. Legfeljebb ha elütötte volna az őzet ami vagy ott volt, vagy nem, még azt is kifizethette volna.
A fényképen egyébként én nem igazán ismerek fel senkit. Egy fantomképhez sem lenne elég, azt sem látni, milyen magas az illető. A főnöke meg mindenképp megtudja az esetet, tehát emiatt sincs értelme titkolózni. Sokkal jobb egy írás, ha képekkel is alá van támasztva. Tanulni is lehet belőle.
Az pedig nem menőzés szerintem, ha valaki elsőként áll meg egy patakmederbe borult autónál és megpróbál közvetlen szavakkal megnyugtatni egy olyan embert, akinek vélhetően úgy telement a nadrág, hogy azt sem tudta hogy nyílik az ablak.
Simán megfulladt volna, ha víz is van abban a mederben.
Ezek száraz, nyers dolgok, de attól még tények maradnak.

Ger6ő 2011.01.10. 11:43:58

@ommm: az ember, aki sosem hibázik és mindig mindent megmagyaráz..

magyar bucó 2011.01.10. 12:11:27

@pickapu: Nem biztos, hogy járt arra unatkozó rendőr. Személyi sérülés nem történt, nincs vele dolga.

VÉLEMÉNYVEZÉR1000 2011.01.10. 12:14:06

Hy All!

A benzinkúton vehető autóra rögízhető vadriasztók szerintetek hatásosak?
Tudjátok, amik a menetszéltől egy bizonyos hangot adnak ki és elvileg már messziről elriasztja a vadakat?!

vakrep 2011.01.10. 13:40:09

omm: szerinted egy olyan faszi aki életében először borul frissen, segítséggel tud kiszállni, az első mondatában hazudik egy őzzel?
vagy én vagyok a naív, vagy te a geci, de abban mindenesetre biztosan, hogy úgy vádlod meg, hogy nem nagyon tud rá ugyan ekkora súllyal reagálni

de ha ez már egy sztorizgatós beírás 1 sztori:

1) friss jogsival éjszaka fél kettőkor fejen pördület szeged mellett az 5-ösön (akkor még nem volt autópálya, így éjszaka is rendes forgalom volt) a kocsi két méteres nádasos árokban, fényszórók az 5-s felé villágítva. kb 20 percet (kb 10-15 autónyit)integettem az autóknak, hogy álljanak meg, senki nem állt meg. fél óra múlva egy arra járó mentő megtette. A többi akkor arra járó autós meg kapja be.
érdekes: a mentők első kérdése "rendben van?" mondom "igen", "volt másvalaki az autóban?" mondom "nem" és nem hitték el, hanem lemásztak a nádasba és megnézték.

érdekes a mentők nem ütötték el viccelődéssel a helyzetet :-)

yenoee 2011.01.10. 13:41:10

Nem kurvára mindegy, vót-e vad, vagy nem vót?
Már a srác szempontjából.
(Ha vót, akkor egyben vágja le a f@szát a főnök, ha nem vót, akkor fel is kockázza...)

tamáskodó 2011.01.10. 13:41:44

Tartsa meg az Isten a jó szokásodat, mármint, hogy megállsz, ha bajba jutottat látsz.

Anno kocsicsonkáztam friss jogsival, na persze, hogy árok lett a vége. Megállt egy tag, kihúzott, őrült mákom volt, hogy megúsztam karcolás nélkül, az a tag is végig mosoolygott, de nem jutott eszembe, hogy lenézne. Később jöttem rá: annak örült, hogy látott egyben kiszállni a kocsiból.
Végig tegezett: mi van, gyerek, benézted az utat? stb.

Ő legalább megállt.

Bambano 2011.01.10. 14:15:07

@VÉLEMÉNYVEZÉR1000: IGEN! kifejezetten hatásosak, elriasztanak bizonyos fajta vadakat és odavonzzák a kóbor kutyákat. Tehát amennyiben kutyák gázolását lájkolod őzek helyett, akkor használd.

magam vagyok 2011.01.10. 14:17:54

na szóval nyári gumival nyomtam kb. 5-10 cm-es hóban, fantasztikus, a kocsi úszik a tetején! csodálatos minden recsegett asr, abs, kitörésgátló gyönyörű volt minden megőrült.
nem álltam fejre szerencsére, de kígyóztam.

és csak szeltem a mecsek rally kanyarjait, csak szeltem. (Micsoda gyönyörű mondat!)

elhiszem neki hogy őz volt.

legnagyobb mondás from borsodnádasd (BAZ megye) józsika apja mondta : Gyerekek az igazi férfiaknak nem kell téligumi, még a hátsókerekes ladára seeeeee!!!!!!!!!!!!!!

Csak is két darab 20 kg-os zsák kell bele ami lesúlyozza és akkor a kocsi úszik.

Itt felhívnám a figyelmet az úszik szóra, micsoda gyönyörű hasonlat.

Bambano 2011.01.10. 14:18:27

@cso zsi: nem kell ahhoz se autót törni, se ütközés-szánt használni, hogy rádöbbentsen az ember másokat a dolgokra...

elég egy kis tiszta aszfalt, egy rendesen beállított autó a normálisnál kicsit jobb gumikkal, kis gyorsítás, satu. még rutinos öreg sofőrök is elindulnak kifelé a szélvédő felé, ha nem kötötték be magukat... akinek ez nem elég, az taigetosz+.

tizenot 2011.01.10. 14:28:59

@pickapu: Az még nem, de ha ebből egy olyan cikket kanyarít az ember amiben minden második mondat arra van kihegyezve hogy a "kezdő" leborult az útról, de a rutinos "nagy öreg" igazi fasza csávó volt, még a segítséget is elhajtotta (ehhez amúgy csak gratulálni tudok...) annyire fasza gyerek, az már arcoskodás.

Ráadásul a legnagyobb gyökérség a kiszolgáltatott helyzetben levő (mer' egy baleset után mindenki sokkos állapotban van) emberről fotókat csinálni - persze úgy hogy a kocsin a cégjelzés simán felismerhető legyen - aztán felnyomni a netre és szétcinkelni a csávót egy cikkben. Igazi jófejség mások nyomorán nyerészkedni.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.01.10. 15:26:21

@patuha: Ugyanez nekem is megvolt, csak szarvassal. És egy másik bunkó nem állt volna meg nekik... Mindegyik csak bambult kifelé, jó lassan hajtva... Én megvártam a csaj apját és a rendőröket, addig nyugtatni próbáltam, mert sírógörcsöt kapott a szegény lány.

Hurri Kán 2011.01.10. 15:31:30

@KuKori:
Hát persze Móricka. Ha egy 90 kilós menyecske lett volna a két barátnőjével, akkor kettes és kövér gáz :DDD

Torrente I. 2011.01.10. 16:11:03

@tizenot:
Szívem szerint minden balesetről felraknék képet. Az a minimum, hogy sokkban van, szerencsére azonban életben. A helyzeten nem változtat, hogy lebontotta a főnök TULAJDONÁT!!! ...mindegy mi okból, lassan még a fajankóknak is meg kell tanulni, hogy nem állami Zsukot törögetünk ám, hanem valakinek a járművét. Gondolom te felhasználói oldalon rongálsz. Én kifizetem a kocsit amit a dolgozók használnak.

Torrente I. 2011.01.10. 16:16:51

Számomra felfoghatatlan, hogy ha valaki lát egy balesetet, hogy van pofája továbbmenni.
Aki benne van egy balesetben és komoly a baj, annak nagyon fontos néhány emberi szó és persze a segítség.

tizenot 2011.01.10. 16:34:02

@Torrente I.: Az auto, ami osszetorik az nem a tied. Szomoru hogy olyan vilagban elunk hogy egyesek elvehetik masoktol a munkajuk ellenerteket, aztan meg gizdazzanak hogy "en kifizetem a kocsit amit a dolgozok hasznalnak". Nem, te nem fizetsz semmit, te elveszed a munkajuk ellenerteket az ugynevezett dolgozoidtol, aztan meg visszadobod nekik a koncot. A maradekkal meg feszitesz, mint a "te" penzed.

Szerintem inkabb huzd meg magad es orulj a lopott penzednek amig lehet.

keletisarok.hu 2011.01.10. 18:42:50

A vadriasztó tutira hatásos, és szerintem nem vonz kóbor kutyát, ugyanis nem tartom túl valószínűnek, hogy akár 1%-uk is kutyasíphoz lett volna szoktatva. :)

Egyszer láttam egy csókát, aki a vadriasztót a föld felé fordítva tette fel a lökösre. Végül is, zuhanás közben riogatta volna a keselyűket (ha azok hallanák egyáltalán). :D

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.01.10. 19:25:16

egy jó darabig lesz állása a csávókámnak:-)))

kkrampusz 2011.01.10. 19:56:46

@tizenot:
Előre is bocs, de nem vagy normális. Szerintem... Szóval azért, mert kb napi 15-20 órát dolgozom, és nem a kocsmában ücsörgök, és esetleg pár embernek munkát tudok adni, tolvaj lennék? Bocs, melyik párt vagy társadalmi szervezet tagja vagy?

Hurri Kán 2011.01.10. 20:31:21

@KuKori:
Én? Az lehetetlen. Megfogadtam hogy idén mindenkivel tök rendes leszek :DDD

gertan 2011.01.10. 21:51:19

Az a jó, kedves ommmmm,

hogy ezzel a poszttal te jól bemártottad a szerencsétlen srácot.
Pontosan azonosítható, ki ő, ott az autó, rajta a felirat, a ruhája, már csak egy rendőrségi fotó hiányzik. A végén, hogy nehogy már megússza a srác egy fegyelmivel, vagy egy jó nagy leba**szással, leírod, hogy nem volt ott se pata, se féknyom, sőt, a srác még gyorsan is hajtott szerinted.

Tudod, hogy ez a remek kis posztod a szerencsétlen srácnak rohadt sok pénzébe fog kerülni, a gondatlan károkozást rá fogják verni?!
Te be fogsz szállni a cehbe, vagy majd röhögsz Pest és Gömör közt, hogy milyen f**sza újságíró vagy?!

Egy kicsit több felnőttséget és felelősséget, kedves ommmmmm!!!!

Gratulálok; álmodj Szalai Annamáriával!

gertan 2011.01.10. 21:59:34

Ja, ha van esze a srácnak kedves ommmm, olyan sajtópert fog ellened indítani, hogy még a Sme is megsajnál, a Spiegel beállít a sajtótörvény áldozatának; a Totalcar meg majd eldönti, tényleg szükség van-e a Karotta és Winklerétől oly távoli stílusodra!

Javaslom, távolíttassad el a posztot a netről, de mielőbb!

VÉLEMÉNYVEZÉR1000 2011.01.10. 22:00:01

Lány Uncsim 4 hónapja ütött el egy őzet.
Szegénykém nagyon megijedt a történtektől, és össze is tört a kocsija.

Aztán jött a tesója,
a kocsit elszállította,
és egy jó őzpörkölt mellet jót
nevettek az egészen.
A bosszú.... :-)

henrik77 2011.01.10. 22:07:46

ommm!Ez a cikk csak egy rakas ...Egy hete egy ut alatt 2 autot huztunk az arokbol, megsem raktam fel a netre, mert ez nem ujdonsag. Ujsagiro ilyenrol nem ir, fooldalon meg plane nem. Legalabb a kepeket kitakartad volna, ha mar voltal olyan aljas, hogy kattintgatsz, te fereg...

Garp 2011.01.10. 22:30:08

@ommm: így-így! Ha a földön fekvőhöz lehajolsz és sajnálni kezded, még azt fogja hinni, de kurva jó dolga van, mert törődnek/foglalkoznak vele. Kis humor, (leglább ál-)lazaság sokat lendít.

OFF
A tetves nénikéjét annak a barom szakinak, aki nem képes a Toyota Hiace-én odafigyelni, h ne égjen ki _mind a két(!)_ féklámpája! kb 30-40-ről kellett egy satut nyomnom közvetlen mögötte. Én még megálltam, de a mögöttem jövő nem és cipóra verték egy Fiat kisáruszállítóval a Tranyó farát. A kocsit letojom, majd kifizeti a biztosító, meg a pasi is normális volt, de egy pillanatra befostam, meg utána még vagy fél órát hajtott az adrenalin. Ja, 6km-el odébb meg egy kamion feküdt a a jobb oldalán félig az úton, félig a legelőn, út mellett 40 métert lebontva a rakott terméskő falat. Hát, nem tom mi volt ma...hó és fagy nem, az tuti. ON

ommm 2011.01.10. 22:41:27

@gertan: Látod, barátom, éppen a magadfajta feljelentő buzgómócsingok miatt tartasz ott, ahol.
Tudod, mifelénk máshogy működnek a dolgok, arra inkább megköszönik, ha kihúzod őket a felborult autóból, nem perelnek egy blogposzt miatt.
De parancsolj, te megteheted. Minden bizonnyal jobban ismered az ottani, felvidéki viszonyokat és embereket, mint én. Gratulálok!

Dennis01 2011.01.10. 22:58:26

@Garp: Errol haverom jut eszembe. Piros lampanal allt vagy egy perce, mikor gumicsikorgast hallott. Belenez a tukorbe, epp latja a Tranyot veszesen kozeledni. Szepen belecsattant haveromba, atlokte a keresztezodes masik oldalara. A rendszam lerepult, meg a hatso lokos lepattant, azon kivul nem lett baja, legalabbis nem olyan, amit kivulrol latni lehet.

netegezzteátokfajzat 2011.01.11. 01:11:48

@Rocko-: Mi köze ennek a lóerők számához?

e39 2011.01.11. 19:00:33

@mennyi?husz!: Van téli gumim és egy ideje vezetek hátsókerekes autókat de a jégen nem segít csak a szöges gumi...

HeMK · http://tiszakecske.blog.hu 2011.01.11. 23:42:13

@Dennis01: Budapest, 9. kerületben történt, egy Suzuki Swfites fiatal srác jött oda hozzám (én gyalog voltam akkor), hogy segítsek már betolni az autóját, lemerült az aksi. Betoltam, megköszönte, megkérdezte merre megyek, el visz szívesen. Mondtam csak pár sarokra, köszi, nem kell.

De ami jobban bosszantott, hogy láttam - hallani nem hallottam - hogy előttem egy taxissal beszélgetett. Gondolom nem akart segíteni rajta, vagy csak pénzért.

Úgy vagyok vele, hogy segítsünk egymáson, ha tehetjük, mert lehet, következő alkalommal nekünk lesz rá szükség, lemerült aksi, árokba csúszás, bármi.

Tibetu 2011.01.12. 19:38:49

Egy 80 lovas traktor 12-tonnát is elhúz, csak legfeljebb 20km/h lesz a max sebessége. Az üres 2 tengelyes pótkocsi 2t.
Én is kiszedtem pár éve az árokból traktorral egy Golfot. Ugyan miért vettem volna el tőle pénzt, épp elég, hogy az elejét alaposan megtörte. Szerencséjére neki sem lett semmi baja.

Tibetu 2011.01.12. 19:46:20

Teljesen mind1, hogy volt-e őz vagy sem, a lényeg, hogy a kocsi összetörött, a srác hibázott.
Én ismerem az útszakaszt, elég veszélyes.

Dennis01 2011.01.12. 23:16:42

@HeMK: Egyetertek, nem tudni, egyszer kitol johet jol a segitseg.. Foleg egy ilyen csinos lanytol.. :D

BUBISBUBLEK 2011.01.15. 13:59:58

volt egy sztorink a kollegával úgy 7-8 éve. történt hogy az út szélén az árokban fejtetőn kerekekkel az égnek, egy szuzuki szomorkodott .a söfőr egy apáca volt (pécsi sarus rend ) nagyon kétségbe volt esve szegényem. réműlt tekintettel nézte a kis szuzukit és magában imát mormolhatott hogy nem lett pár horzsoláson kívűl semmi komoly baja. természetesen megálltunk és valahogy reflekszből jött is a dolog hogy összeszedjük a hölgyet és az autóját sem felejtsük ott . kollegával (meg még ott volt már valaki) vissza tettük 4 kerékre,én bemásztam és lábbal kilöktem a törött üveget,pórázra raktuk az autót,apáca a jobb egybe, én meg a szukiba szemüvegben kapucniban kezemet rongyal betekerve elvontattuk a telephelyünkre.majd telefon ,és jöttek az apácáért egy óra múlva. addig beszélgettünk és megáldott minket hogy segítettünk emberségünk stb. tényleg úgy gondolom és nem vagyok babonás ,sem mélyen hívő, de valamire csak jó volt :)
ha másnem , hogy emlékezzek rá most. segíteni JÓ dolog ! (van még pár történetem de nem untatom a nagyérdeműt)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2011.01.15. 18:41:23

@BUBISBUBLEK: nem akarom kétségbe vonni a szavaidat, de ha nő volt, akkor az anyáca...az apáca a férfi verzió. :D

BUBISBUBLEK 2011.01.15. 22:44:22

@geegee: nem értek a lovakhoz :D:D:D
süti beállítások módosítása