Főnök, van egy kis gond...

  2011. január 09. - ommm Címkék: baleset őz patak wtf omm dobló

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Négyhengeres BMW? Ugyan már...
2015-07-30 16:22:46

...mondták nekem sokan, miután lett egy 136 lóerős E30-am. Persze hülyeség, hiszen a könnyű bódéhoz elég

Hétvége a tóparton? Belsőség-találkozó 2015!
2015-07-29 12:04:49

Öregszünk, öregszünk , más nem is jut nagyon eszembe arról, hogy immáron tizenkettedik (!) alkalommal

A trollkirály V8-cal érkezik
2015-06-22 13:58:43

Leborulok, zokogok és megadom a trollkodás brilliánsokkal díszített aranyfokozatát. Hogyan piszkíts bele egy

Szétszórjuk a VIP-jegyeket! Akár a tiéd is lehet egy!
2015-06-08 15:31:58

Úgy, ahogy az AC/DC-nek is egy igazi énekese volt és ahogy a Black Sabbath is csak Bill Warddal az igazi , úgy


Úgy adódott, hogy ügyes-bajos dolgaim intézéséhez (erről jövő vasárnap olvashatnak) szűkebb pátriámba, palócföldre, azaz Gömörbe kellett látogatnom. Aki szülőhelyétől messze él, az tudja, hogy ilyenkor az ember mindig egyfajta megnyugvást érez és örül, hogy viszontlátja a szívének kedves dolgokat, a régi téglagyárat, Begin papa kis kocsmáját, az utcákat, embereket és persze az apró, idegen számára észrevétlen, ám ott felnövő gyermekként fontos kis jeleket a falakon, utcákon. Amikor pedig éjszaka az alvó kis falvakon keresztülautózva megcsapja orromat a fatüzelésű cserépkályhák csodás illata tudom, hogy hazaértem.

A szentimentalizmus nem véletlen, mindig szeretek visszajárni, hiszen húsz éve semmi nem változott, ez pedig néha jó. Arról nem is beszélve, hogy a vidék gyönyörű, ilyenkor télen is, amikor Budapesten egy grammnyi hó sincs, itt vastag vatta borít mindent. Sajnos, az utakat is, ezért fokozottan vigyázni kell, az a pár traktor ugyan dolgozik, de mire az ő tempójukkal végigérnek egy-egy szakaszon, már kezdhetik is elölről.

Pénteken korán reggel keltem, a mintegy 30 kilométerre lévő hivatalban nyolc órától volt ügyfélfogadás, ami gyakorlatilag kilencet jelent. Bepattantam a remek tesztautóba (erről is olvashatnak majd), kabátban persze, és a friss hóval borított, fagyos-csúszós úton óvatosan haladva elindultam. Sietségre nem volt okom, gyönyörködtem a tájban, hallgattam zenét, miközben a Murány-völgyében -4 fokosra hűlt levegőben a fehérre fagyott fák között szinte harapni lehetett a csendet. Zéró forgalom, csak a fél nyolcas busz jött szembe, minden rezdületlen, békés, nyugodt, ilyenkor fényévnyi távolságba veszik a fővárosi rohanás...

Nagyon régi, kicsi, magyar református falvak, alig pár száz lakossal, - errefelé volt lelkész a nagyapám is -, csak a kéményekből felszálló kis füstcsík jelzi: élünk még. Harkács után, az erdőben óvatosabbnak kell lenni, ilyenkor esélytelen, hogy a nap besüssön a fák közé, így itt hetekkel tovább megmarad a hó, ráadásul az éjjel hullott is valamennyi. Lassú harmadikban araszolok.

Lice előtt tán egy kilométerrel lesz a régi erdészház, egy emelkedő jobbkanyar törésében, hozzám képest a bal oldalon, az út mellett. Előtte kis buszmegálló, bár céltalan, hiszen csak az az egy ház van arra, busz szinte sosem állt még ott. Gyerekkoromban sokszor eljátszottam a gondolattal, milyen lehet itt lakni, a vadállatok között, aztán pár év múlva rájöttem, hogy valószínűleg békésebb, mint az emberekkel. Kicsit tán el is nevettem magam ezen, miközben feltűnt a kanyar, a kis erdészházzal.

Négy virsligumi meredt az égnek pár méterrel előtte, egyenesen a patakból. Mi a fene?

07012011185

Látom, vészvillogó bekapcsolva, az egyik hátsó kerék még lustán forog, az úton friss nyomok, azonnal félreálltam a buszmegállóba, vészvillogó bekapcs, odarohantam. Odabentről minden bizonnyal észrevettek, mert nyomták a dudát veszettül. A Dobló a tetején, látszik, hol sodródott le az útról és hol kapta el az autó orra az árkot, hogy aztán - átfordulva magán - törje össze a legalább 10 centi vastag jégpáncélt. Gyorsan odakiáltottam, csak úgy, ahogy mifelénk szokás, magyarul:

- Jól vagy-e ott bent? Tudsz mozogni?

Érkezett is a válasz azonnal, B-betűre kezdődött és aszdmeg-re végződött a mondat első szava, ebből tudtam, hogy nagy baj nem lehet, magyar ember, ha káromkodik, nincs gond, beszélni legalább tud.

- Nincs bajom, csak nem tudok kijönni, nem nyílik az ajtó. - jött a válasz odabentről.

Naná, hogy nem nyílik, a furgon olyan szorosan beszorult a patakmederbe, hogy esélytelen lett volna feszegetni, hátra kimászni nem lehet, a raktér választófala nem enged. Hivatal, nem hivatal, sár nem sár, beugrottam a susnyába, közben folyamatosan nyugiztam a sofőrt, evidens, hogy pánikhangulatban van, legalábbis a hanghordozása erre utalt.

07012011186

- Figyelj, add rá a gyújtásd, de ne indítsd be, aztán húzd le az ablakot és lábbal előre told ki magad, kihúzlak, ha tudsz mozogni. - szóltam be a résnyire nyílt ajtón.
- Nem tudom, hol kell, nem tudom, hol kell!
- Öcsém, hát enyém az autó vagy a tied? - nevettem el magam.
- Szolgálati autó, csak tegnap adta ide a főnököm. - jött a válasz a pléhdobozból.
- Na, akkor ennek megörül, figyelj, ott a kapcsoló... - mutattam be a résen, - nyomd le, aztán dugd ki a lábad!

Közben megállt mellettünk egy Transit, kiugrott a sofőr, kérdezte mi a gond, de miután megnyugtattam, hogy minden oké és megköszöntem a segítségét, el is ment a dolgára. Hallom, kattan a gyújtáskapcsoló, lassan fel is húzta magát az oldalablak, majd a lyukon keresztül megjelent két láb. Megfogtam gyorsan és a partoldalnak dőlve húztam kifelé, míg a szerencsétlenül járt sofőr odabentről tolta magát kézzel. Jó sárosak-havasak lettünk mindketten, de végül kijutott. Fiatal srác volt, kicsit ijedt tekintettel, rászóltam, hogy hozza a kabátját és a sapkáját, mert eltart egy darabig, míg a rendőrök ideérnek, de természetesen ottfelejtette a kabinban. Helyett kiszállt, megnézte, mit csinált és káromkodással felváltva emlegette az őzet, amelyik kiugrott elé a kanyarban.

Kiszedtem a kabátját, a táskáját és a telefonját, odaadtam neki.

- Mi van öreg? Kicsit reszketeg vagy, először koppantál? - kérdeztem. Erre csak halkan bólogatott és elmondta, hogy egy őz ugrott ki elé, azt akarta elkerülni, alig egy kilométerre falujától, ahonnan elindult. Adtam neki egy cigarettát.

- Na, őz vagy nem őz, nyugodj meg, bajod nincs, hívd a rendőröket és a főnöködet, aztán várj itt szépen, míg megjönnek. Nyugodtan beszélj, ésszel.
- Még jó, hogy nem tört annyira össze az autó, - mondja -, a főnök így is lecsavarja a tököm.
- Ezt azért ne emlegesd sűrűn, barátom, mert össze van az törve rendesen, inkább annak örülj, hogy nem lett bajod.

Kicsit megnyugodott, telefonálni kezdett nekem pedig eszembe jutott, hogy időre oda kéne érjek, úgyhogy míg ő beszélt, megveregettem a vállát és elindultam az autó felé, nem hagyva neki időt a hálálkodásra. Pár méterről még hallottam, ahogy azt mondja a főnökének, hogy beestem az árokba, de az autóval nincs baj, csak a tetején áll...

07012011187

Csak mosolyogtam, mikor hallottam, akkor meg pláne, mikor láttam, hogy az útszéli szűz hóban egy fia szarkalábnyom sincs, nemhogy őz. Fiatalság-bolondság, most mákja volt de valószínűleg egy életre megtanulja, hogy csúszós úton feleannyival közlekedünk, mint szárazon. Nekem pedig megvolt az aznapi jócselekedetem.

Három órával később visszafelé tartottam, éppen szembejött a tréler, veszettül integetett belőle valaki...

(És mielőtt még valaki ismételten nagyképűséggel vádolna a feltételezett hangnem miatt, akkor jelzem, hogy ilyen esetben a legjobb, ha viccel, vidám hangnemmel tereljük el a figyelmet ahelyett, hogy mi is drámai hangon jajveszékelünk szerencsétlen mellett. Semmi lekezelő él nem volt bennem, csak baráti ugyan, katonadolog, még akkor is, ha nem az.)

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr802571789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RadyR 2011.01.09. 17:49:53

Megálltál segíteni. Riszpekt!

Civitas Fidelissima 2011.01.09. 17:52:41

"erről vasárnap olvashatnak"

melyik vasárnap? mert nálam ma is az van

yenoee 2011.01.09. 17:55:03

Na. Ezt így kell. Jóvan.

korszellem 2011.01.09. 17:58:35

piros pont amiért megálltál,fekete amiért felnyomtad ország-világ előtt.mi vagy Te, nyomolvasó??

indapass90210 2011.01.09. 18:00:53

Na igen, ez pont az a szitu, amikor ki kellene cserélni a tükröt, de nem megy, mert rajta fekszik az egész kamion...

Sicc 2011.01.09. 18:01:28

Jó srác vagy, én is köszönöm, hogy segítettél a figurán!

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2011.01.09. 18:01:51

Előttem másfél éve borult meg egy Samara. Ott viszont a csávó nyugodt volt, a szemből érkező távolsági busz utasai a legkevésbé sem, mindenképp kórházba akarták kergetni a csávót, pedig kiszállt, nem volt baja. Pont az út közepén feküdt a kocsi, páran visszalöktük a kerekeire, hoztam neki seprűt, lesöpörte a szilánkokat, megköszönte, telefonált. De végig azt emlegette, hogy ÉN FOGTAM A KOCSIT, CSAK MEGAKADT A KURVA PADKÁBAN.

Így is történt.

vasember 2011.01.09. 18:03:32

Mazda B2200 ponyvás autóval történt,felhívja egy ismerősömet a sofőrje,hogy bocsi főnök,de letört a tükör.Srác mondja,nem a világ vége,majd veszünk másikat,erre a válasz,jó-jó de a törött tükrön az oldalán rajta van az autó is,a marha felborult vele.

simonlevy 2011.01.09. 18:05:09

en 5 eve hajnalban dunakeszinel egy korforgalomnal borultam fel egy foresterrel, sokan jottek arra senki nem allt meg, csak mindenki lasitott. a telefonom nem talaltam a borulas miatt minden osszekavarodott a kocsiban. kb.1 ora mulva jott arra egy kollegam aki segitett mentot hivni. szerencsere meg a kutyamnak se lett baja, igaz egy kutyadobozban volt a biztonsag miatt. fel evvel utana jartam arra, sok kereszt volt az arokban, hal Itennek mi megusztuk, nagy tanulsag volt emersegbol, csak magara szamithat az ember es persze Ommmra.

2011.01.09. 18:11:01

Csak a srác főnöke nehogy olvassa a totalcar-t mert akkor nesze neked karrier. De szép dolog hogy segítettél.

bajan 2011.01.09. 18:11:21

Jó a segítőkész autós.

"Még jó, hogy nem tört annyira össze az autó, - mondja -, a főnök így is lecsavarja a tököm."

Hát ha szereti a szado-mazo-t akkor most nagy élményben lehetett része :-)

Tornado86 2011.01.09. 18:11:32

Tisztelen, hogy megálltál, ahogy én is megálltam volna ilyen helyzetben. Max. 1 idegen országban kicsit bajosan értek szót a bajbajutottal, ha nem tud magyarul, románul, angolul vagy németül. Nem rég bizonyította is megint a gyakorlat, amikor egy Oltcit benzin és akku nélkül maradt, akkor elhúztam a következõ kútig, majd felgyorsítva kb. 20ra azonnal beindult.

_B_ 2011.01.09. 18:12:18

@korszellem: Nem kell ehhez látni a helyszint:) Céges autó, gondolom csapatott ezerrel. Nem volt ott semmi szarvas. Ha lett volna, akkor fékez, de már késő, és beledurran, ahogy szokás....

evil. 2011.01.09. 18:17:27

Mákja volt, jó dolog,h megálltál, bár gonoszság tényleg felnyomni,h nem volt őz :D:D

benzinvérű · http://benzinveru.blog.hu 2011.01.09. 18:18:26

Ommm, a segítségért Respect, a poszt eleje meg csak szimplán regénybevalóan (de szarul hangzik ez így) idilli volt. Grat!

Kovacsla 2011.01.09. 18:18:52

@Tornado86: A felsorolt nyelveken kívül a szó, amit keresel: Merde!, más tájakon Merda!, de a Cazzo! is megteszi :)

Zofren 2011.01.09. 18:22:07

3 hete egy bmw csuszott az árokba előttem. Semmi baja nem lett a srácnak, de az autot kihuzni esélyem nem volt a jégen. Felhivtam a Sárga angyalt, mondtak egy kb 50 000-res árat. Csávó felhivott vkit, az meg eljott érte.
Amugy céges autot is hajtok én, de arra jobban vigyázok, mint a sajátra. Simán leveri rajtam a fönők a nem rendeltetészszerű használatot. :)

Tornado86 2011.01.09. 18:24:34

@Macibb:
Vagy épp a megfelelõ korigálás mint semennyire se írott-olvasott-beszélt nyelv :)

zogmax 2011.01.09. 18:26:09

Jól tetted, hogy megálltál. Nemcsak jófejség ilyenkor segítséget nyújtani, hanem állampolgári kötelesség is, ha valaki nem teszi meg, az ugyanúgy cserbenhagyás mintha ő okozta volna a balesetet.

Polly-pudli-pötty 2011.01.09. 18:32:29

-Hol a fa,főnök?
-Ott van a bozótba,szedd összefele!
www.youtube.com/watch?v=Odlo3PHtQo0

ostván 2011.01.09. 18:35:10

Az volt a szép, amikor a Bükkben a Suzukival (Wagon R+) húztam ki egy terepjárót.
Kevésbé szép meg az volt, amikor engem húzott a ki a hótolós.
A két esetben az a közös, hogy rajtam kívül senkinek sem volt vontatókötele.

közlekedési bűnöző (törölt) 2011.01.09. 18:38:10

@RadyR: Riszpekt? Hmmm...

Nem azért mondom, de ez törvénybe foglalt állampolgári kötelesség!

jujdejo 2011.01.09. 18:41:32

na ez rendes volt!!!
egyszer anyammal borultunk orra(!) apa terepjarojaval, megertem hogy be volt szarva...
reggel meg baratnöm nem tudott elindulni, a szomszed hozta is magatol a bikakabelt meg az akksit...vannak meg rendes emberek

netegezzteátokfajzat 2011.01.09. 18:48:30

Nem értem, miért jön mindenki azzal, hogy szép dolog volt Ommm-tól, hogy megállt segíteni. Nem csak állampolgári, hanem lelkiismereti, erkölcsi KÖTELESSÉGE is mindenknek. Úgy tűnik már az az alap hozzállás, amit a youtube-os videókon látunk, hogy történik egy baleset és mindenki megy tovább. Esetleg bámészkodás céljából fékeznek, ami újabb balesetet eredményezhet. Ommm ebben az esetben nem hős vagy superman volt, csak tette a dolgát. Mindenkinek így kéne viselkedni hasonló esetben, de ez már a jelek szerint elméleti szinten sem működik. További jó birkulást és cserbenhagyásokat!

patuha 2011.01.09. 18:50:33

Én is megálltam volna.
Nem is olyan régen Biatorbágyról kiérve a nagy sűrű sötétben az egyik kanyar után vészvillogózott egy Wagonr+. Előttem úgy hatan kikerülték, én megálltam, hogy megkérdezem mi van. Két nagyon ijedt fiatal csaj volt benne, épp a rendőröket hívták. Elcsaptak egy vadmalacot, szerencsére nem kapkodták a kormányt. Megállapítottam, hogy nincs bajuk, kiraktam nekik az autó mögé az elakadásjelző háromszögüket és továbbmentem. Ennyi a történet, ennyit kellene megcsinálni. Egyeseknek ez "sokba kerül" sajnos.

R0fike 2011.01.09. 18:53:05

Igen, a segítség mindig nagyon jól jön.

Nagyírtáspusztáról hazafelé beestünk a hóval teli árokba. Szerencsére sem nekünk, sem az autónak nem esett baja, ez nem is lényeges.

A lényeg: megállt egy kis piros Mini, két hölggyel , ( az egyik talán ismert vörös hajú gyönyörű színésznőnk volt , ezúton is köszönet a felajánlott segítségért ), majd jött egy A8-as Audi, a "nagydarab , kevés hajú" srác is segíteni akart. ( féltem, ha mégis próbálkozik és leszakad az A8-as spoilere..... )
Végül a Szentorbán fogadó MTZ-je tudta csak kihúzni az autót.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2011.01.09. 18:55:37

Még novemberben volt, az M3 kivezetőjén egy új furgonban a sofőr bealudt (szerinte egyszer csak megpördült, de 20 méterrel előrébb ott volt a nyoma a belső szalagkorláton, amitől aztán felébredt, elkapta a kormányt, és megpördült), az oldalán feküdt, menetiránnyal szemben, a középső sávban.
Az autók meg minde reakció nélkül, indexeltek, és kerülték ki, mentek tovább. Én álltam meg egyedül, kiraktam a vészvillogót az esti dugó kellős közepén, és odamentem, hogy egyáltalán él-e a faszi, vagy mi van. Akkorm kezdett magához térni, mondtam neki, hogy másszon hátra, kinyitom a csomagtérajtót, oszt ott ki tud jönni.

A döbbenet az volt, hogy az emberek - pedig nem kis forgalom volt - úgy szarták le az egészet hogy olyat még nem láttam. Az előttem lévő 10-15 autó kikerülte, sávot váltott, és ment tovább.

Persze esett a havaseső, úgyhogy beültettem a figurát hátra, és megvártam vele a tűzoltókat, meg a rendőrt, meg a mindenkit, mégse ázzon szarrá szerencsétlen.

Bambano 2011.01.09. 18:55:48

@vasember: víz került a karburátorba! hát szárítsd ki. de 8 méterre van a parttól:)

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2011.01.09. 18:56:20

NyOmmmmolvasó. :)

Amúgy maxiriszpekt. :)

MaciGabi 2011.01.09. 18:59:26

Repülő rénszarvasnak persze hogy nincs nyoma:)

Bambano 2011.01.09. 19:00:48

@Tie: érdekes, egyszer közvetlenül mellettem történt baleset, mire megfordultam és visszamentem a helyszínre, a rendőrség már tudott róla. Pedig nem kilométereken át totóztam, hogy mi legyen, hanem azonnal lassítottam és fordultam.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.01.09. 19:00:50

Adtál neki cigit? :o

Mi van, ha belehal?

keepitretro 2011.01.09. 19:04:08

@RadyR: "riszpekt"??????

Kötelessége volt megállni.

e39 2011.01.09. 19:04:18

Én 2 hete csúsztam meg egy kanyarban,hál istennek nem mentem gyorsan és meg is tudtam volna fogni a bömbit de csak úgy ha a szembesávot is igénybe veszem,viszont ott épp jöttek úgyhogy inkább hagytam,hogy szép lassan az árokba csússzak.Megálltak segíteni hárman de szgk.-val nem tudtak kihúzni.(jött arra egy 100 as audi a srác meg pökhendien kiszólt,hogy:-segítsünk kihúzni mert ez AUDI.tudod AUDI...mondtam köszi nem...majd megoldjuk.)kb.3 percre rá jött egy traktor...
A kocsinak nem lett semmi baja hála a szűz hónak.Ha a traktoros vagy valamelyik autós olvassa akkor ezúton is szeretném még egyszer megköszönni a segítséget.
Ákos

zalkapone 2011.01.09. 19:04:55

Ennyi a minimum. Mindazt tedd meg másért, amit magadért is elvárnál.

Atesz1987 2011.01.09. 19:14:13

Azért a mai világban nem szívesen áll meg az ember... Jó, persze a feje tetején lévő autó az más, annak Én is megálltam volna. Viszont műszaki hibás járműnek már sokszor meggondolom, hogy megállok-e. Főleg, ha az asszony is velem van.

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2011.01.09. 19:15:25

én mondjuk pont ezt a fajta jófejséget vártam az ommm-tól (:

pet77 2011.01.09. 19:19:47

A multkor orrom előtt elüti a mama az egyébként szabálytalanul előző robogós kiscsajt, majd hogyhogynem pont a kiscsajon parkol le(kiscsaj a 2 tengely között), hallom, ahogy ordít: "forró-forró" (gondolom a kipióufogó égette az amugy eltőrt kulccsontját.Mama kőarccal ül a yarisban, mire a közeli autókból kiugrottunk néhányan srácok,aztán mamával együtt felemeltük a yaris elejét.
Ordítok egy ott álló gyereknek:"fogd a lábait, es húzd ki a kocsi alól"!
- gyerek meg se rezzen...
-na, akkor toljuk hátra a yarist, mert máshogy nem megy!
Mamával együtt(aki még mindig sokkosan ül a vezetőülésben)hátratoltuk az elejénél felemelt yarist, így a kiscsaj végre szó szerint fellélegezhetett...
Kinyitottam a plexijét, s kérdem:"kezed, lábad érzed? Mozognak az ujjaid?
-"igen. Nagyon szarul nézek ki?"
-Nem, legfeljebb megvan az első kulccsonttörésed, ami nélkül nincs is igazi motoros:))
Kicsit elmosolyodott,(véres volt kissé az inye)
Szerencsére nem lett komoly baja, de ha nem szedjük ki a kocsi alól, szerintem ott fullad meg csukott plexivel, összenyomott mellkassal...:)
A mama talán még mindíg ott ülne dermedten...

magyar bucó 2011.01.09. 19:22:03

@közlekedési bűnöző: Ha telefonál, hogy szabadítsák ki a tűzoltók, mert ő nem tudja, akkor is teljesítette volna a kötelességét.

ababo 2011.01.09. 19:22:18

Jó stílusban írsz, élvezet olvasni.

biker_kolee 2011.01.09. 19:24:22

@pet77: Öcsém, ez azért durva.

Pista, respekt, de már sokan elmondták, ez a helyes. :)

Ha (neadjisten) lesz ilyen alkalom, akkor ez nálam is az alap. Műszaki hibás autónak meg csak akkor állok meg, ha:

-öreg VW
-öreg VW nem sötétbőrűekkel

:)))

megint 2011.01.09. 19:26:05

e39, nem lett volna teljesen mindegy neked, hogy egy audis, vagy egy subarus...stb segít? Mert én pl kurvára leszartam volna.

biker_kolee 2011.01.09. 19:29:31

@megint: Kezdőőőődííííííík. :)))))

Off

Látodlátod, a BMW mire képes.. :))))

On

deak.atti 2011.01.09. 19:30:04

Üdv!

Kollega dőlt fel egyszer T4-es Transporterrel. Illetve néhány még felborult, de ez poénos, azért írom most le. Talán Nyegleo kollega is dolgozott még azzal az autóval, míg nálunk volt.

Szóval, az éjszakás fiúk a nyomdából hordták/hordják ki pályaudvarra, meg postahivatalokba a friss újságot. Ha valami okból megcsúszik az újság, elromlik egy gép, vagy bármi gond van, az a hivatalt nem érdekli,de a vonatot igen ... Ilyenkor irány az érintett vidéki megyeszékhely, kocsival, ez az úgynevezett "utánfutás". Van, hogy gyorsabban ott van az újság, mint vonattal lett volna. Na, szóval elment a fiú utánfutni. Már nem tudom, hogy hová, talán Pécsre? Le volt kicsit szakadva a kipufogó, jó kis sportos hangja volt a T4-nek. Ezen fellelkesülve nyomta a srác a gázt, majd az egyik balkanyarban sok volt a tempó. Becsúszott a hátulja az árokba, leért a küszöb, onnantól már csak utas volt. Ráborult az árokpartra, behorpasztotta a tolóajtót. Kimászott, közben érkeztek szemtanúk, valaki kihívta a tűzoltókat. Kijöttek, visszaborították a Transportert. Beült a kollega, kiintegetett, hogy "Köszi!", dugott egy 1-est, és elstartolt. A tűzoltók meg teljesen elképedten hívogatták utána a különféle telefonszámainkat, hogy valaki legalább a rendszámot mondja már meg, mégis melyik autónkhoz szálltak ki teljes létszámban, szerkocsival... :o)

DA

pet77 2011.01.09. 19:35:03

@biker_kolee:

Micsoda elégtétel lenne a suzukisoknak, ha egyszer felborult audiból menthetnének ki kőgazdag ficsúrokat.

...Na, remélem öntöttem egy kis olajat a kezdődő tűzre...:)))

Rocko- 2011.01.09. 19:36:06

barátom, jár a vállvergetés. :)

ChPh 2011.01.09. 19:36:12

@Tie: hjah

de van ellenpáldám is.

Szintén M3, már két baleseten túl voltunk (ott már rég intézkedtek ilyesmi).

Alap 130as belső sáv, egyszer csak elkezdünk lassulni, az árokban fejen egy autó, mindenki húzódott le megállni én tizenkettedikként már nem álltam meg, nem volt hová...

e39 2011.01.09. 19:36:14

@megint: Ezek szerint nem érzékeltettem hatásosan,hogy az audis srác milyen stílusban ajánlotta fel a segítségét...
(az övé AUDI volt amivel egy tankot is ki tudna húzni az enyém meg 1 xarfos béjemwé amivel csak árokba csúszni lehet,másra nem is jó.)Egyébként már 3 autós megállt akkorra akik nem kérdezősködtek hanem segíteni akartak.

REcycling 2011.01.09. 19:43:35

igazán visszajöhetne végre oroszpéter...

e39 2011.01.09. 19:43:42

@biker_kolee: :DDD

Amúgy nem vagyok BMW buzi. Volt audim opelem stb.Nincs bajom a suzukival sem,apám ignis-ét sűrűn vezetem bár kicsit nehéz megszoknom a gázpedál érzékenységét...

Negrogo 2011.01.09. 19:44:21

Jo sztori volt eszembe jutott az en elso perecem mikor 90-nel vagtam tetore es borultem harmat-negyet egy E30 -al. Telen persze, akkor meg nem volt akkora skill. De mar azt gondoltam igen, veszeslyes korszak am :) Ennek 5 eve. De valahogy meglepoen higadttan reagalltam le 10 perc utan. Ajto nem nyilt de kirugtam, kimasztam majd latva TK a vas bele rugtam (most mar lehet, tok mind1) az oldalba meg a qurva anyade tortent is ez es tarsai. Telo, automento, kozben jottek, ment a forgalom, de szinte mindenki megallt tud e segiteni mi tortent kerdeztek jol vagyok-e. Egy rendor is arra tevedt v hivtak nemtudom kerdezte szemelyi serules tortent-e? -Mondom nem -Hat akkor mindenki ott parkol ahol akar... (az arokban totvel, persze) majd mentek tovabb.

Rocko- 2011.01.09. 19:45:04

@vasember: köszönjük az urban legendet. a poszt címe is erre utal.

Jay350i 2011.01.09. 19:46:53

@korszellem: Nem baj hogy feltette ide, ez példaértékű lehet mások számára. Nyilván nem saját maga fényezése érdekében rakta fel, akinek csöpp esze van az megérti kinek milyen haszna származhat az írásból.
Helyesen cselekedtél riszpekt!

Biscione · http://axl-zizzenetek.blogspot.com/ 2011.01.09. 19:48:31

De ott valami tábortűz is látszik. Az mi volt?

balge 2011.01.09. 19:49:16

Volt osztálytárssal fogtunk árkot, szerencsére nem borultunk csak "betolattunk" az árokba. Mire felfogtuk, hogy mi is történt és kiszálltunk, már két autó állt meg mellettünk, de "súlyhiány" miatt nem tudták kihúzni a kocsit. De azért rendes volt tőlük. Jó hogy vannak ilyen emberek is.

Biscione · http://axl-zizzenetek.blogspot.com/ 2011.01.09. 19:50:08

@Biscione: Ja, a lámpa, nem volt rajtam a szemüvegemD

Rocko- 2011.01.09. 19:51:26

@e39: lehet te pökhendinek vetted, ő meg tudta, hogy négy keréken kapar, szóval esélyes, h ő kap ki árokból, nem pedig lóerőhiányos suzuki.

Hurri Kán 2011.01.09. 19:52:44

Remélhetőleg a fiatal versenyző egy életre megtanulta hogy havon ésszel közlekedünk. Lám, a hárombetűs csodák sem mentették meg attól hogy beessen az árokba.

Pistától pedig szép gesztus volt hogy megállt. Ha kötelesség, ha nem.

pet77 2011.01.09. 19:53:01

OMMMMM!

Tudod, hogy a nagyszerű kéktúra útvonali településről származol???
Nincs messze a bámulatos Keleméri Mohos!

koszi 2011.01.09. 19:53:10

kb. 10 éve télen borult fel egy autó előttem...a vezető megmurdelt abban a pillanatban.Szép nyugodtan bunkóért telóztam/rendőrért/ meg a mentőkért....
Nagy kaland ,aki hülye haljon meg!...se őv bekötve,se semmi.....ennyi!
Ha ha ha

Rocko- 2011.01.09. 19:54:32

@pet77: szép egy találkozó. szabálytalan épít a bizalmi elvre, amit egy vezetéshez köze sincs kettétör. :/

e39 2011.01.09. 19:54:56

@Rocko-: Nem volt quattro azthiszem...de lehet igazad van.

upiupi 2011.01.09. 19:56:17

Üdv Mindenkinek!!
Egy időben elég sokat teherautóztam így mindig volt nálam spanifer meg bika kábel. Nem egy autót hútam ki az árokból vagy el a legközelebbi benzinkútra, vagy bikáztam meg. Sokszor annak ellenére hogy ez jelentős időveszteség jelentett. És nem egyszer segítettek vagy ajánlották fel a segítséget mások is.
Szerdán este is teherautóztam az egyik haverommal, és találkoztunk egy árokba csúszott Pandával, ami a félig-meddig befagyott vízben állt meg. Megálltunk, kérdem a tagot mi történt, kell-e segítség. Ó, Ő már hívta a tűzoltókat, de azok még messzire nem látszottak, pedig km-ekre ellátni. Mondom, amíg ide érnek, próbáljuk meg khúzni. De mire a sok bámészkodótól -volt aki majdnem elcsapott a láthatósági mellény ellenére- hozzá kezdhettünk volna, odaértek a tűzoltók is. Mi meg feladat hiányában eljöttünk.
Úgyhogy ahány ember annyiféle hozzáállás.

Rocko- 2011.01.09. 19:56:35

@biker_kolee: nekem meg se állnál, mi? :D

@e39: ránézésre meg nem mondod.
amúgy érdemes lett volna elfogadni. lehet legközelebb másnak nem fog megállni, mert elhajtottad. ha meg nem sikerül neki, akkor így járt.
persze ha valóban pökhendi volt, akkor vissza tudsz szólni, hogy na mi van, mégse megy ez? ;)

Negrogo 2011.01.09. 19:56:50

@Rocko-: Ez inkabb arrol szolhat, h sok benazo BMW -es van sokan ugye nyari gumival es ilyenkor nagyon bizonyitani akarnak az osszerekes audisok. Bar nevetnem kell ha belegondolok hanyat "alaztam" most a nagy havazasok kozepette.
Hatsokerekeshez vezetesi tudas es jo teli gumi kell es igy elmeny az autozas.

De ne menjunk bele ilyen vs be itt most.

erkanada (törölt) 2011.01.09. 19:57:41

respect, de szvsz ha barki fejreall azonnal mentot kell hivni. a sokk/adrenalin az esetek tobbsegeben kikapcsolja a fajdalomerzetet, tag eszre se vette de lehet megrepedt a nyaka. szoval 1,. doki 2, cigi :)

deak.atti 2011.01.09. 20:02:14

@deak.atti:

... még annyit erről, hogy én személy szerint nem borítottam (még) fel autót, de a 90-es években sűrűn jártunk Nagytéténybe, ahol a Mechanikai Művek mellett volt egy földes körpálya. Ott rendezték az 1992-es Szilveszter Rallye-t. Na egy ilyen alkalommal találtunk a pálya mentén egy felborított Wartburgot, amivel 3 fiatal próbálkozott versenyezni tanulni. Igen csúful nézett ki a zweitakter, lévén hogy alvázas, és a tető nem teherviselő elem. A fiúk se paradicsomlétől voltak piros foltos pólókban. Kérdeztem, hogy hívjak -e mentőt, de mind azt mondták, hogy az üvegmorzsáktól véreznek, és nem kell még baj, így is kapnak a kocsi miatt majd. A másik sztori szintén 90-es évek: a Skoda Klub rendezett a Pólus Centernél egy szlalomot. Odajött egy srác, egy teljesen utcai, barna Wartburggal. Szó szerint a piacra indult vele, de még akart egyet versenyezni vele, mielőtt eladja. Mi a barátommal két porig ültetett, Irmscher felnis, rezonátordobos Wartburgokkal indultunk. Hát, az ember úgy tiporta a barna gépet, hogy amíg ment, addig vert minket. Csak éppen az utolsó bólya után merő brahiból behimbálta, és fel is dőlt vele ... A második futamra már oda se tudott vele állni. Nesze neked, autópiac... :o)

DA

2011.01.09. 20:03:34

egyszer a volt cégem suzukijával borultam bele télen árokba (persze nem volt rajta téli gumi, takarékos ember volt a főnök...)

nem lett nekem sem, és az autónak sem komoly baja, de eléggé megijedtem. egyből megállt az első autó aki arra járt (elhagyatott út volt), kurva jól esett, gondolom a srácnak is.

leitomi 2011.01.09. 20:03:59

Ez így helyes, ettől vagyunk embernek mondható lények.
Off: Mitől és mikor fog leállni a Winkler videója?

biker_kolee 2011.01.09. 20:06:01

@pet77: Áhh, a Suzukis észre sem veszi a felborult Audist, annál ő felsőbbrendűbb. :)))))

biker_kolee 2011.01.09. 20:07:45

@Rocko-: Rockomám, neked soha a büdös életbe nem állnék meg. A magas emberek csak szenvedjenek. :)))))))))))

2011.01.09. 20:09:11

Attól, hogy "kötelesség", még meglehet köszönni. Barmok.
Ha gyalogosan valaki közepesnél nagyobb fékezéssel átenged v olyan a szitu, akkor gyalogosként is megköszönöm, ha átengednek, hiába van elsőbbségem. Amikor autóval vagyok (95%ban, a gyalogoláshoz képest), akkor én is örülök, ha megköszönik. Apróság, de ezek teszik "szebbé" a szürke hétköznapokat. Aki ezt nem érzi, azt őszintén sajnálom, szar lehet az élet.

Rocko- 2011.01.09. 20:09:22

@deak.atti: "Beült a kollega, kiintegetett, hogy "Köszi!", dugott egy 1-est, és elstartolt."
www.youtube.com/watch?v=FWZSc2NBq6c#t=0m26s
"Kerék van?"

algi 2011.01.09. 20:10:03

A cikk eleje halálunalom, a többi meg nettó rajozás.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.01.09. 20:10:48

@Rocko-: koporsószög!

Sosem lehet tudni, hogy nem-e az utolsó!
Különben is!
Aki elkezd kimenekíteni cuccokat az autóból, az vigye a CIGIJÉT, aztán a többit!

Hurri Kán 2011.01.09. 20:12:32

Azt tudjuk hogy a kacsák megsérültek -e a felborult autóban? :DDD

Rocko- 2011.01.09. 20:13:21

@kolbászoszsömle: egy cigibe nem hal bele senki. sokba igen. ő egyetlen cigit ajánlott, megnyugtatásul. ha egyébként is cigizik, akkor nem oszt, nem szoroz, megnyugtatja csak. ha meg nem, akkor nem fogadja el.
a kocsiból pedig a kabátját se vette ki, azt se tuta hol van. ezen az állapoton segített volna a cigi. hogy megnyugodjon.
ne ragozd túl.

Rocko- 2011.01.09. 20:15:23

@gyvy: nem, mert Pista cipőjére térdeltek. :D

Devil2 2011.01.09. 20:15:26

Nincs baj az autóval, csak TK-s lett.. :D

Hurri Kán 2011.01.09. 20:15:26

@Rocko-:
Ja. Mégse lehet egyből LSD-vel megkínálni :)

deak.atti 2011.01.09. 20:18:28

@Rocko-:

Ezt Cigány valahol úgy mesélte, hogy "elvittem a lassítót, sportbíróval, kisasztallal, termosszal együtt ...". :o))))

Szintén amatőr rallye, 90-es évek. Haverok indultak Hévizgyörkön, meghívásos versenyen Trabanttal. Úgy volt, hogy mi is megyünk a Wartburggal, neveztünk is, de szombat délután pályabejárás közben eldurrant a kemény gátló ("de mit gátol?"), nem volt másik, szériával meg nem akartunk menni. Másnap csak szurkoltunk. Egy kanyarral előttünk borultak fel a srácok, már csak egy kilométer volt hátra a gyorsaságiból, és az utcsó volt ... A verseny után a naviga mesélte, hogy a fahrer srác ki akart ugrani, hogy mi történt a Trabival? Eléggé a szíve csücske volt a kocsi. A navigátor szólt rá, hogy "B...meg! Beindul? Futómű van alatta? Akkor menjünk már, majd a célban megnézed, hogy mi tört össze rajta !!!" :o)))

DA

ddrum77 2011.01.09. 20:21:11

Nekem is volt vontatós megállásom néhány, mindig megállok.
A legjobb eset viszont a lakástól 25 méterre az utcasarkon történt. Megyek hazafelé kocsival, áll a sarkon egy öreg Vectra, körülötte 3 "bodzaszedő", és vakargatják a fejüket, gondoltam megállok, a saját utcámban már csak nem lesz gond, ráadásul nappal volt, és forgalom.
Kiszálltam, bezártam a kocsit, odamentem, kérdezem, mi a probléma?
Egyik gyerek elkezdi mondani, hogy de jó tesó, h megálltál, senki nem akar segíteni nekünk, hiába integetünk itt hárman... =)))))))) Nem akartam mondani, hogy belőletek már egy is sok integetve...
Mondja a koma, hogy most vették a kocsit, de valami elromlott benne 5 perccel a vétel után, nem megy, hangos a motorja. És beindították, elkezdték túráztatni, olyan hangja volt, mintha nem lett volna kipufogó rajta, és az összes szelep és henger egy nagy üstben kavargott volna, aminek az oldalát csapkodja valaki...
Itt már mosolyogtam, mert közben jöttek ki az emberek a házakból, hogy mi ez az égindulás.
Kérdezi a koma, hogy "hallod, valami nem jó, MIT CSINÁLJUNK???"
Hát vigyétek vissza, és kérjétek vissza a pénzt.
Sajnáltam h nem tudtam segítgeni, de még bőven időben voltak, hogy visszavigyék az előző tulajnak.

Rocko- 2011.01.09. 20:32:06

@gyvy: "Remélhetőleg a fiatal versenyző egy életre megtanulta hogy havon ésszel közlekedünk."
asszittem téli gumival. :)))
de most hogy terejdnek az agymotorok, igazad van!

evil. 2011.01.09. 20:32:22

@Rocko-: úgy értem, h itt rszág világ előtt lelövi, h biza arra aznap nem nagyon járt őz :) de nem hatóságra gondoltam:)

tdammit 2011.01.09. 20:33:43

jó srác vagy, de nem lett volna szabad otthagyni egyedül. én is találtam már részeg biciklist az árokban és meg is vártam a mentőket, pedig lett volna dolgom.

H K ZS 2011.01.09. 20:35:12

Riszpekt fákjú?!
Miért nem lehet normálisan magyarul? Ettől valaki jobban érzi magát, hogy riszpekt, meg lol, meg lájk, stb? Hogy zajlik egy ilyen ember napja?
Reggel vékáp, nyom egy brekfösztöt, tol egy shitet aztán részingol a vörkplészig. A nap endjén részing haza megfákkolni a bébit...aztál szlippel egyet a következő vékáppig...Kúl!!!

Rocko- 2011.01.09. 20:36:40

@evil.: nem biztos, h a főnöke olvassa ezt az oldalt.

Hurri Kán 2011.01.09. 20:39:45

@Rocko-:
Agymotor???? Sok kis Terminátor fogja az utakat elárasztani? Wtf... :DD

evil. 2011.01.09. 20:43:26

@Rocko-: Jogos! :) és mondom, semmi rosszindulat nem volt benne! :)

moderator index (törölt) 2011.01.09. 20:44:58

Az hogy megálltál, dícséretes.

Ha a kérdéseket úgy tetted fel ahogy leírtad, az gusztustalan és nagypofára vall.
"- Mi van öreg? Kicsit reszketeg vagy, először koppantál?"
"- Ezt azért ne emlegesd sűrűn, barátom..."
Barátom, öreg...igaz hardkór nagyvárosi dzsentriszleng.

"Csak mosolyogtam, mikor hallottam, akkor meg pláne, mikor láttam, hogy az útszéli szűz hóban egy fia szarkalábnyom sincs..."
Az hogy mosolyogtál csak megerősíti, hogy valóban lenézted a gyereket és közben valószínűleg azt gondoltad, hogy veled ilyen soha nem történhet meg.
Végigjártad mind a 50-100 métert a becsapódás előtt és megnézted ott is a lábnyomokat?? Mert ha rákorrigált akkor csúszhatott ennyit az egyirányba és csak a végén esett be. Kicsit visszább az arccal Ommm már van nekünk egy Winkli nem kell másik.

waffen55 2011.01.09. 20:45:38

Karácsony másnapja 4-es, talán b-s corsa az árokban pest felé ulysse-al voltam és nem tudtam kihúzni hiába 2 tonna...

szarul esett

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2011.01.09. 20:45:48

@pet77: Én egyszer okoztam azért orgazmust, amikor az E320 automata váltója bemondta az unalmast a Szabadság hídon.

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2011.01.09. 20:49:02

erről jut eszembe, hogy a szünetben, mikor bejött az a nagy hó, jövünk haza BP-ről a három gyerekkel

szakadó hó, az úton 15-20 centi, 100 km/h-s szél

Pilisvörösvár kijáratánál (a hátsó úton) a fél útpályán már 70 centis hótorlaszt fújt össze a szél

a jól ismert "hullámvasúton" vészvillogó látszik, lassítok, megállok, kiteszem a vészvillogót, 100 m-re az eseményektől

erre 3 (!) BMW-s elkezd előzni, mind a három elakad 20-30 méterre tőlem

egyszer csak jön egy Toyota Hiace dobozos teherautó és mint az állat, elkezd előzni minket, hogy majd ő izomból áttöri a havat

mi egyébként a Maverick-kel voltunk és északi téligumi van rajta

kiszállok, hogy mi a tosz van, majd lefújt a szél az útról, a dombom 30 centis hóban kellett gázolni a főútvonalon

látom, hogy egy Lada Kombi az árokban, nyári gumival, körülötte négy 18-20 éves suhanc gyerek, az a tipikus suttyó

a kocsi oldalán a következő matricák: sparco, Boge, Bilstein, Marelli, ...

úgy az első sárvédőm, ahogy a rally versenyautókon

addigra az is kiderült, hogy a Toyota a riasztott haver volt, hogy kihúzza őket, úgyhogy az elkezdett megfordulni, az se nagyon akart sikerülni

ezek után beindították a Lada motorját majd kihúzták hátrafelé a kocsit és azzal a lendülettel el is vontatta, TOLATÁSBAN a 30 centi hóban

utána persze hazajutottunk, egy órába telt, mire felszabadult az út azok miatt a barmok miatt

ennyit a "nyárigumival-is-jobban-megyek-mint-a-sok-hülye-télivel" vezetőkről (akikből itt is akad mindig elég)

ezúttal megúszták, csak a kocsi tört össze, remélem pár százezret rákölt, hogy legalább elgondolkozzon

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.01.09. 20:54:07

@Rocko-: Akkor jó, mert egy ciginél többet nem szívok sosem!

McK (törölt) 2011.01.09. 20:55:25

Hmm..szép vót Pista!

Sosem tudhatod,mikor szorulsz te is segítségre.
Én elmondani nem tudom,hányszor segítettem,hányszor segítettek..Azt az öszinte hálát,amit egy ilyen rémült ember szemében látsz,mindenért kárpótol.

Éjjel közepén, dec 24.-én este húzott ki a tűzoltóautó egy hójáráson!
Azóta mindíg azt mondom,EZ,ezeknek az embereknek nincs megfizetve..
Az ünnepi vacsora mellől is fell kell állniuk,ha úgy adódik..

McK (törölt) 2011.01.09. 20:57:23

na...akkor még egyszer..
az az őszinte hála,amit ezeknek a rémült embereknek a szemében látsz,mindenért kárpótol..

Elnézést.

theutat villám 2011.01.09. 20:59:49

"Mi van öreg? Kicsit reszketeg vagy, először koppantál?"

Ezt pont úgy írod, mintha még szégyelleni is kellene magát, mert még nem volt balesete; baszd meg, de kemény vagy, te már biztosan koopantál, faszagyerek.

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2011.01.09. 21:01:41

@H K ZS: Ja,csak közben tolt egy supportot az accidentes boyracernak,de hálisten allright no hurt, ezért go tovább officeba.

Alhazred 2011.01.09. 21:02:28

1. ommm egyre jobb

2. egy hónapja ködben-sötétben-fagyban döcögtem hazafelé, az egyik kanyarban egy fél pillanatra megláttam egy kocsit hanyattfekve az árokban, simán mentem még 100 métert mire leesett, mi is volt... satufék, vészvillogó, zseblámpakeresés, felgyorsult szívverés. suzuki sedan volt, a motor már hideg, reszkető kézzel világítottam az utastérbe, felkészülve a vérbefagyott embertársam látványára, de szerencsére nem volt már senki, lábnyomok a hóban, meg egy véres zsebkendő.

McK (törölt) 2011.01.09. 21:03:14

@theutat villám:
Ilyenkor pont oldani kell a feszültséget..
Pont ezzel lehet nyugtatni.
Csak ha valaki a farkamon is csómót keres,akkor talál,ugye?

ommm 2011.01.09. 21:06:32

@moderator index: Ejnye, de rosszmájú vagy ma velem. Mifelénk ez a normális hangnem, ő sem szalvétával a szája előtt kommunikált és elhiheted, egy csipetnyi lenézés nem volt a hangomban. Voltam úszómester, apám orvos, anyám nővér, bántam már beteg/balesetet szenvedett emberekkel, ha elkezdesz drámázni, azzal csak rontasz a helyzeten, inkább elütöd viccel. És sokkal kellemetlenebb dolgokat is átéltem, szóval félre az agarakkal jóuram!
Nem fényezés, minden így történt, inkább csak figyelmeztetés, vigyázzatok. És a világ legtermészetesebb dolga, hogy ilyenkor megnézem, mi történt.

Béke!

magyar bucó 2011.01.09. 21:08:34

@McK: Milyen ünnepi vacsorára gondolsz? A szabadnapos otthon van, a szolgálatos meg a tűzoltóságon várja a riasztást.

ommm 2011.01.09. 21:08:57

@McK: Így van. Köszi. Én ugyanígy be voltam tojva, mikor először zúgtam motoron. Ez ilyen.

The Good Boy 2011.01.09. 21:10:43

ilyen sztorim nekem is van:)

2-3 éve autózok egy kocsisor 4. tagjaként. előttem 3 normál személyautó, én mögöttük egy terepjáróval. Az út száraz volt, de egy kanyar utáni egyenesben látszott, hogy 2-300 méterre hóátfúvás miatt fehér az út (meg gyaníthatóan a nagy forgalom miatt jegesre van taposva). Én leveszem a lábamat a gázról, hogy a korábbi még megfelelő követési távolság nagyobb legyen a rosszabb út miatt, és felkészülök a másfajta útviszonyra (pedig nem a diszkó elé való telekjáró típusúval géppel voltam, hanem valódi terepre valóval). Amint ráfut az első autó a fehér részre, megcsúszik és elkezd pörögni. A második valahogy megfogja a vasat, de a harmadik az elsővel tandem pörög (ilyet is ritkán látni, 50 méteren belül kettő is). Szerencsére pont nem jött szemben senki. A harmadik a szemben oldalon 1-2 cm híján megáll az árok előtt, az elsőnek nem sikerül, bezuhan az árokba, ahol rögtön meg is pördül (egy tripla leszúrt rittberger volt az, én mondom:D)
Megállok (de csak én! A többi ment tovább isten hírével!), mire a lábon álló kocsihoz érek, a sofőr kiscsaj már bőszen telefonál a teljesen ablaktalan verdában. Megkérdezem megsérült-e, segíthetek-e, mire mondja, hogy most hívta a barátját, pár perc is odaér. Nincs baja, egy hónapja már az előző autóján is végrehajtotta ezt a mutatványt, az is totálkár lett, mint ez... Még azt elmesélte, hogy aznap délelőtt már egyszer majdnem összehozott egy hasonlót, csak akkor az útról nem esett le, a szembejövő kamion pedig meg tudott állni időben. Kislányt beültettem az autómban, amíg a barátra vártunk (mégiscsak melegebb volt nálam, mint kint a mínuszban. A poén, hogy amikor kiszállt a csaj, egy köszönöm nem hangzott el a szájából a segítségért, se neki, se a barátnak. Nem mintha azért álltam volna meg, de azért fura volt. Pedig én is időre mentem volna, egy megbeszélésre, és késtem is vagy fél órát, de ez akkor meg sem fordult a fejemben.
Viszont egy köszi illett volna.

soonó 2011.01.09. 21:19:01

@Dövan:

Azéér híjják ezeket az utakat DŰLŐútnak, mert hát no, ez lesz belőle. :-))))))

zar116 2011.01.09. 21:24:05

Két éve ónos esőben pördült meg előttem és esett a szembe-árokba egy autó, csak amikor megálltam és kiszálltam, vettem észre, hogy tükör jég van az úton, majdnem hanyattestem. Addigra hívta a férjét, úgyhogy csak egy kötelet hagytam ott meg egy névjegyet, hogy vissza tudja adni. Azóta nem volt rá alkalma, hogy visszaadja a kötelet. Lehet, hogy elszakadt és nem volt bátorsága szakadtan visszaadni?

Kalokagathia 2011.01.09. 21:32:54

Településnév, fényképek a srácról meg az autóról - ezzel a cikkel gyakorlatilag beköpted a srácot a főnökének. És ha tényleg volt őz, és te tévedsz?

Legalább a személyek, a helyszín és az autó ne lenne azonosítható.

DwightMcCarthy 2011.01.09. 21:46:52

@theutat villám: @moderator index: sokkos állapotú vagy csak bestresszelt ember megnyugtatására ez az egyik legjobb módszer, elütni, elviccelni a dolgok komolyságát , akkor nem ragad le ott hogy "b*zmeg megdögölhettem volna"...jól csinálta

libraSVK 2011.01.09. 21:48:33

Ja, mert a nagyrocei fonoke epp a Totalcart fogja olvasni - biztos Google translatorral ;)

aktiva.sk/kontakt/

JSHannibal 2011.01.09. 21:50:49

Ez egy tipikus bulvárcikk, ami szórakoztató, de legalább ennyire hagy maga után kételyeket az olvasóban. Minthogy mindez a Totalcaron egy bulvárcikk, ez elszomorít kissé, a srácot is sajnálom is, meg nem is, ha ez olyan autó (elég nehezen tudom így felismerni, azt is főleg a kerekeiről) amilyet én is vezettem, akkor ilyen úton mindegy, volt-e téli gumi, őz, rémes autó: mint egy szappan. A sok hozzászólásban meg akinek esze van, látja: nem csak akkor csúszik az árokba valaki, ha mutatni akar, anélkül is megy az. Az ember nem lehet elég óvatos, de azért próbálkozni lehet. De hogy valaki ne álljon meg, az színtiszta emberi köcsögség, természetesen vannak szituációk, ahol jobb nem megállni, de hogy az idő miatt.. tessék időben elindulni (oké nekem sem mindig sikerül, de akkor is benne van hogy az ember még jobban elkésik valami miatt..)
Engem egyszer a semmi közepén lerobbanva egy audis segített ki, igaz, hogy az orra előtt távozott kocsimból az erő, meg az is, hogy 90-nel vontatott ami arra volt jó, hogy éber voltam mint az állat, hogy hol sodródok ki. Hálég semmi gond nem volt és köszönet neki.
:)

JSHannibal 2011.01.09. 21:53:50

Ja és igen! Ez a cikk arra lenne még jó, hogy aki olvassa, legalább eljusson oda, hogy átgondolja, egyáltalán van-e valami eszköze segíteni, vagy segítséget kapni (olyantól, akinek szintén nincs), és azt gyorsan berámolni a kocsiba, mert most van tél!

pickapu 2011.01.09. 21:54:31

@Kalokagathia: Gondolod, hogy nem tudta volna meg a főnök az összetört autót? :)
Egyébként akár volt őz akár nem, a kocsi fejtetőn pihen a patakmederben, a többit meg hogy adja elő a srác a munkáltatójának, az egy másik téma.

Rocko- 2011.01.09. 21:56:17

@moderator index: @theutat villám: igen, így kell kezelni. amikor Pista kiszedte, akkor se állt még össze fejben a srácnak, hogy bizony ezt ő baszta el.
és ha ezt nem közli vele valaki, ebben a formában, akkor azt hiszi hogy rendben van. pedig nagyon nem.

ommm 2011.01.09. 22:00:46

@Kalokagathia: Kötve hiszem, hogy Szlovákia azon szegletében a srác szlovák főnöke olvas Totalcart. Mondjuk úgy finoman, hogy oda a net is lábujjhegyen jár.

@libraSVK: Köszönöm, így van.

Másrészt pedig teljesen mindegy volt-e őz vagy sem, a vége mindenképpen a körülményeknek nem megfelelően megválasztott sebesség lesz.

Rocko- 2011.01.09. 22:02:33

@The Good Boy: tolószék járna az ilyennek. mert harmadikra még megússza, de negyedikre kit ránt magával?

keletisarok.hu 2011.01.09. 22:03:52

Megható volt olvasni az elejét.
A segítségnyújtásért akkor is kijár a tisztelet, ha köelességből teszi az ember. A dokinak nem köszönjük meg, hogy meggyógyított?!

Legutóbb nagy fehér dobozost húztam el régi Swifttel, mert nem töltötte az akksiját a generátor, a sofőr állítása szerint Miskolctól bírta majdnem Kisvárdáig, pont a 4-esről lekanyarodva adta meg magát a gép. Ott állt a kereszteződés kellős közepén a kocsi mellett kalimpálva, de mindenki csak villogott, dudált rá és kikerülték. Először azt ajánlottam fel, hogy megpróbálom tolni, mert fostam, hogy megszakad a suzuki, de végül nagy duzzogva megmozdultunk, igaz, kellett hozzá az a kis lejtés, ami az útban volt. :)

Mindig jólesik segíteni.

Rocko- 2011.01.09. 22:05:11

@Kalokagathia: mert ha a srác nem maga mondja el a sztorit úgy ahogyan történt, akkor rendben van a dolog, ugye?

keletisarok.hu 2011.01.09. 22:12:44

Ja, és a hivatalból lefoglalt, gyártási hibás bezúzandó stb. autókat felhasználhatnák vezetési oktatáshoz minimum egy piruetthez vagy laza ütköztetéshez, hogy a friss jogsis gyerekek tudják, mi a tényállás, ha baj van.

A 3.-nál már én sem reszkettem. :)

kzolika 2011.01.09. 22:14:18

Amikor én leestem az útról, kidöntöttem egy utcai műtárgyat (betonpad piros fa ülő- és hátrésszel). Autó lábon maradt, csak mivel elkaptam egy 12 centis padkát, ezért egy pillanat alatt le lett ültetve a futómű. Mielőtt kiért az autómentő, arra járt egy rendőrjárőr. Megkérdezték, hogy van-e bajom, látták, hogy anyagi káron kívül semmi, ezért ők is "megsegítettek": hamar - gyorsan feljelentettek közterület-rongálásért. Aztán dolgukat jól végezve elgurultak a kelő Nap irányába. Ki kellett fizetnem egy új padot és még kaptam 25.000 Ft büntetést.

Balu86 2011.01.09. 22:17:28

A BMW-Suzuki párbajhoz csak annyit, hogy kb 5 éve egy e30-t bikáztam be a Suzukinkról, a csomagtartóján meg ott figyelt a "lepisálom a Suzukit" embléma.
Csak egy jót nevettem az egészen... :)

Amúgy a közöny, ami baleseteknél megfigyelhető, sokszor meglepődöm. Van még mit fejlődni, főleg fejben!

keletisarok.hu 2011.01.09. 22:20:27

@Balu86: 2 éve pont szilveszterkor úgy húztunk ki egy Cordobát a gödörből, hogy BMW húzta, de a BMW elé kötöttünk egy Suzukit ellensúlynak. ;)

GG81 2011.01.09. 22:20:31

nemolyanrég feleségemre várva egy indulni képtelen rönós kért meg, hogy segítsek bebkikázni... időm volt és be is indult neki a cucc... vidékiek voltak. meglehet, ha én kerültem volna ilyen helyzetbe, akkor egy köszönömnél többet adnék a szívességért. :-)

cso zsi 2011.01.09. 22:21:09

@keletisarok.hu: Ezt régóta próbálom hangoztatni én is. (kevés sikerrel).
Jogsiszerzéskor nem csak az autó irányítását kéne megismerni, hanem azt is, hogy milyen egy ütközés, 40-50-nel.

cso zsi 2011.01.09. 22:24:10

@GG81: Bajba jutottól nem fogadok el semmit. Egyszer nekem is szükség volt segítségre, a "mivel tartozom" kérdésre "jó utat" volt a válasz.

GG81 2011.01.09. 22:24:37

@keletisarok.hu: ellensúly!!! :-D szintén nemrég egy kis fulújítósdi lehetett egy szintes kertesházban, mire a csigán a cuccot egy matiz volt hivatott feljuttatni, rüki-fel, előre-újratöltés! :-DDD

deak.atti 2011.01.09. 22:24:46

@Rocko-:

Na, még egy sztori mára, ezúttal postás:

Még az IZS-es időkben történt. Volt egy néger fiú köztünk, Julio a neve, annó 1990 körül az Autó Extra című, azóta megszűnt lapban volt is egy rövid cikk róla. Levélszekrény ürítő volt, de pár éve visszaköltözött Bissau-Guineába, ahol született. Szóva ez a srác nem adott meg egy jobbkezes utcát, az ellenfél jó tempót jött, felborította az IZS-t. Betelefonált az Egressy útra, hogy mi történt. Akkor még volt saját autómentőnk, egy Avia. Barna bácsi, az autómentős pusztán poénból azt mondta: "Oké, Gyulus, kimegyek érted, de addig borítsd vissza az IZS-t, hogy már csak fel kelljen húzni az Aviára!". B@sszus, mire az Avia kiért (valahol nem túl távol történt a telephelytől), az IZS már talpon volt ... Nem semmi ereje volt a "bozótlakónak". ;-) Amúgy nekem jó haverom volt, de ez a sztori még sokáig keringett a társulatban.:o)

DA

McK (törölt) 2011.01.09. 22:26:06

@magyar bucó:
Igazad van,én vagyok a balfasz.
ÖNKÉNTES tűzoltókról beszélek..

GG81 2011.01.09. 22:26:19

@cso zsi: akkor eddig nem te segítettél egyszer sem nekem. :-D eddig mindenkivel meg lehetett kenyerezni a dolgot, lehet ezen szocializálódva mondtam amit. :-D

akos696 · www.focusauto.hu 2011.01.09. 22:27:27

@ddrum77: Egyszer hasonló velem is történt. A közelben lakó haver lakása előtt dumálgatunk, amikor jön arra 3 bakter egy szakadt hupikék szamarával. Egy kormányoz, kettő tolja. Odakiabálnak nekünk, hogy "tesokám, segísetek mán, most vettük, de nem megyen az ótó". Összenézünk a haverral, ok, toljuk meg (onnan kb lejtős az utca). A volánnál a legkisebb ült, akinek jogsia sem volt, beültették, mert gyenge és nem tud tolni. A többiek beültek, mi megtoltuk, közben lefigyeltem a rendszámról, hogy a műszaki kb 2 éve lejárt. No mindegy toltuk, az autó ne indult, közben szépen eltávolodtak lefele a lejtőn. Már vagy 200m-re voltak, amikor látom, hogy egy szirénázó rendőr fordult utánuk. Mondanom sem kell, majd beszartunk a röhögéstől...

Autopeti 2011.01.09. 22:30:09

Jól látom hogy a telós képen már cigi van a srác másik kezében?
Érdekes hogy ezek a dohányosok a bajban sem tudnak meglenni bagó nélkül...

trocadero 2011.01.09. 22:30:59

Suzukikból is vannak négykerekesek (nyugaton ráadásul Subaru emblémával felcímkézve), úgyhogy az az eset is megtörténhet, hogy egy régi kis Swift szépen elmegy az elakadt kétkerekes Audi-k vagy BMW-k mellett (mondjuk kihúzni már nem nagyon tudná őket).

welcometoromania · http://welcometoromania.blog.hu/ 2011.01.09. 22:39:13

Ez nem a Sthol volt, hogy adj már egy cigit.Ezt meg kellet kinálni :D

cso zsi 2011.01.09. 22:39:40

@deak.atti: Akkoriban én is postásmoszkviccsal nyomultam. Egyszer találkoztam egy olyan leveles autóval, amiben nem ült sofőr, csak egy fehér szempár, és egy hófehér fogsor. Pár nappal később a Járműtelep benzinkútjánál láttam, hogy van keze-lába is.

504Laci 2011.01.09. 22:51:03

Pár éve majdnem kivégzett egy szemből szabálytalanul a beláthatatlan kanyarban előző Renault. Centiken múlt a csattanás. Visszarántotta a megelőzött jármű elé, de nem sikerült túl jól a mutatvány, négyet pörgött fejtetőn mire megállt a domboldalban.
Megálltunk megnézni, hogy mi van velük, akkorra már kászálódtak ki az autóból az ablakok helyén át és szidták egymást, hogy "megmondtam, hogy nem férsz bele!" meg "te fogod kifizetni a szemüvegem!"
Láttuk, hogy élnek, nem akartam nagyon szemét lenni és kihívni rájuk a közeget, mondtam viszlát.
Mire a vezető:"el ne menjetek má', segítsetek visszaborítani az autót!"
Na ott elszakadt a cérna és leüvöltöttem a hajat a fejéről.

Hurri Kán 2011.01.09. 22:59:37

@deak.atti:

Erre a cikkre emlékszem! :DD

Vu, de ja vu 2011.01.09. 23:06:53

Őz ügyben hagy mondjam már el, hogy ezek a k.va vadak időnként eléggé nagy tempóban vágnak át, kissé utánozva az impalát, legalábbis ami a földet érések számát illeti...

Ha nem láttam volt anno egy állatorvos Moszkvicsának tetején a lyukat, amit egy alacsonyan repülő őz (szarvas?) lába hagyott hátra, én is azt mondanám, hogy "hát persze: őz"...

Felénk is elő-előfordul hogy akár kisebb csoport vág át az úton, tipikus 'egyérintéses' módszerrel, azaz kiugranak az erdőből, majd az út közepéről dobbantanak az árokba/bozótba... no ott kereshetsz patanyomot a hókásában...

Úgyhogy nem feltétlen hülyeség az az őz, ha igaz, ha nem...:-)

McK (törölt) 2011.01.09. 23:24:07

@deak.atti: Erről eszembe jutott Jónás Rezső barátom,aki igazi ,hamisítatlan paraszti Őserővel rendelkezik,nem kevés humorral megáldva.
Trabant kombit árultunk a pécsi vásárban.
Idős bácsi jött megnézni..
-Motort meghallgathatom?
-Persze,mondta Rezső,bepöccentette..
-elejét felnyitná?
-tessék..
-beülhetek?
-be
-mennyi km van benne?
-65 ezer
-ááá több az fiam..
-nem papa,apukámé volt,újonnan vette.
-nem hiszem fiam..sztem már az alja is rohad..
Rezső:
-Nem rohad.
-Biztos?
-Tessék megnézni..
Lehajolt,megfogta a küszöböt,és felborította két kerékre..
Az öreg halálra rémülten mondta,hogy tényleg nem,és a kis,csuklójára tekert bör autós táskáját markolgatva sietve távozott a visításunk közepette..:D

DATSUN 2011.01.09. 23:24:08

főnök a kocsinak semmi baja! csak lapravágtam!!hehehe

Grifter 2011.01.09. 23:24:18

"mikor láttam, hogy az útszéli szűz hóban egy fia szarkalábnyom sincs, nemhogy őz."
Szegény srácot így megmártani :D
(Mellesleg a képeken is látszik, hogy CSI-os legyen a talpán, aki eldönti, hogy volt-e ott őz ami beugrott a susnyába, vagy nem.)

Tibetu 2011.01.09. 23:25:48

Szia OMM! Az erdészházból kb. 20 éve költöztek el. Párszor jártam ott, nagyon tetszett. A Dolinka elég veszélyes tud lenni télen.
Karácsonykor mentünk haza Érdről. Végig havazott. Hétfőn visszaúton otthon legalább le volt ekézve a hó, Bánrévétől Nagybátonyig eke nem járt. Valamivel hintették, de az ekét egyik szembe jövő sem engedte le, pedig helyenként 10 cm volt a nem friss hó.

M@tek@ · http://www.dusza.sk 2011.01.09. 23:28:36

Ommm szinte a szemem előtt van a helyszín. A gömöri kanyarok vadkanyarok...:-)

Senkit se lepjen meg, Gömörországban segítenek egymáson az emberek, ott még azért szokás...
5-6 éve,(még egyetemen) egy másik város egyetemi bulijáról mentünk vissza a mi kollégiumunkba. Irdatlan nagy havazás, én mentem elől akkor szinte vadi új téligumikkal, haver pedig mögöttem. Mi megérkeztünk egészségesen. Már másznék az ágyba, erre csörög a telefon, a harmadik kocsi,amelyik később indult a szántóföldön kötött ki. (srác enyhén milleres csalódból, nyári gumin-máig nem értem min spórolt)Nyomás vissza érte. Mákja volt a gyereknek, két fa között csúszott be a szántóföldre. Bementünk a faluba a helyi exTSZ (JRD) telepre, és hívtunk segítséget.Jött egy Zetor Turbo. Az úgy cibálta ki az útra kocsit, mintha az csak egy darab fa volna. Se autónak, se az utasoknak semmi baja. Izgalmas volt.

Rocko- 2011.01.10. 00:02:50

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: persze, 84 lóerővel egy fejtetőn álló 1,5 tonnás vasat ki tud húzni.
meg Superman tud repülni.

Rocko- 2011.01.10. 00:05:59

@M@tek@: OFF: haladtál a dologgal, sikerült valamit találni? :)

The Good Boy 2011.01.10. 01:25:27

pont idevág: ma láttam egy fehér dobozost, hátul fejjel lefelé egy matrica: "fordítsátok vissza"

Gondolom élettapasztalat:D

algi 2011.01.10. 01:27:31

@ommm: Értem, szóval te vádolhatsz alaptalanul másokat nagy nyilvánosság előtt anélkül, hogy esélyt adnál arra, hogy védekezzen, de ha kritizálják a stílusodat, akkor rögtön "békét" kiáltasz?

Dennis01 2011.01.10. 01:47:19

Meg tavaly tortent velem ez az eset. Munkahelyre igyekeztem, mikor a sav kozepen egy allo Mondeot latok, mikozben zold a lampa. Bealltam moge veszvillogoval, meg elkaptam az onindito utolso mekkeneset.. :D
No kiszall, mondja hogy lemerult az akksi. Mondom van nalam bikazo kabel, megbikazom a Minirol, de elobb toljuk felre a Mondeot, ne legyunk utban. Mondanom se kell, egy jarokelo se segitett, majd megszakadtam mire felretoltam. Jott egy parkoloor, mondom segits mar megtolni, erre o: "A szabalyzat azt mondja ki, nem segithetunk autosoknak semmilyen korulmeny kozepette" Anyad..
Bikazas kozben persze rajottem, hogy a holgy a nagy sietsegben elfelejtett tankolni. Szegeny Minin nincs hatul vonoszem, meg amugy se terheltem volna agyon vontatassal, elvanszorogtunk a muhelyig, ahol tettunk bele benzint. Mivel lattam hogy a csaj nincs a helyzet magaslatan, elkisertem hazaig, hatha lefullasztja es nem indul be a kocsi..

Pаri (törölt) 2011.01.10. 05:48:18

Egyszer, egy vadászaton, a hajtó haverom fölött szép sorban átugrált egy szarvastehén csorda, pedig 180 centi fölött van, csak állt és nézett, a szarvasok nem fértek el mellette, mert szűk volt az ösvény, meg se torpantak, csak szálltak át fölötte, nagyon szép volt, sokszor eszembe jut, a srác meg áll, öt másodperc az egész, és mindez néma csöndben, talán a lábuk se dobogott, már el is tűntek, mi meg kopogtattuk tovább halkan a fatörzseket, hogy a disznók szembe ne forduljanak velünk, hanem csak kocogjanak a puskások felé szépen, de nem volt a hajtásban disznó, csak egy-két ravaszdi, őket viszont sajnos golyóssal sikerült leteríteni, az volt mindenkinél, mert disznóra mentünk, a szarvasokat viszont csak mi láttuk ketten, a Cenkivel, mert hangtalanul közlekedtek, mint a szellemek, néha azt gondolom, nem is szarvasok voltak, hanem az erdő szellemei.

magyar bucó 2011.01.10. 06:01:02

@kzolika: A padot a kötelező biztosítás fizeti. Vagy az sem volt?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.01.10. 06:02:58

"egy életre megtanulja, hogy csúszós úton feleannyival közlekedünk, mint szárazon"
Érdekes, nekem ez alapértelmezésben is megvolt, pedig nem vagyok az a nagyon profi sofőr...

magyar bucó 2011.01.10. 06:02:58

@cso zsi: Ehhez csak az ország autóállományának a kétszeresét kellene összetörni. Nem is értem, miért nem hallgatnak rád...

magyar bucó 2011.01.10. 06:13:50

@Rocko-: Nem a lóerőn múlik. 60 lovas MTZ-vel simán.

Kalokagathia 2011.01.10. 06:24:14

@ommm: Nem kell, hogy a fiú főnöke olvassa. Elég, ha valaki olvassa, aki elmondja a főnökének. Akárhogy is: nem szép dolog a bizonyítatlan feltételezésed tényként leírni egy cikkben úgy, hogy emiatt más még kellemetlenebb helyzetbe kerülhet, mint amilyenben már egyébként is van.

kzolika 2011.01.10. 06:24:47

@magyar bucó: Mi az, hogy "az sem volt"? Az autót a Casco fizette (a pad volt annyira ügyes, hogy épp a klímát ütötte szét, meg valahogy a motor alját is sikerült, mert olaj sem maradt az autóban, plusz a leszakadt futómű elég volt a GTK-hoz), tehát valszeg kgfb is volt. Biztosan ki is fizette, az egészben a rendőrök eljárása volt az igazán megkapó, ahogy járőrözés közben véletlenül rám bukkantak (nem volt nehéz, mert az eset a 70-es úton történt Agárdon), aztán tették a "dolgukat" (a.k.a. pénzt szedtek) és távoztak.

magyar bucó 2011.01.10. 06:27:42

@kzolika:
"Ki kellett fizetnem egy új padot"

Akkor mégsem fizetted?

holysmoke0523 2011.01.10. 06:52:31

amikor engem elütöttek,én is viccet meséltem a kedves sofőrinának,mert csóri majndnem elájult az adrenalintól,én pedig világi jó hangulatba kerültem ugyanattól.egyedül a motorom szerzett halálos sebeket :(

szpsz 2011.01.10. 07:53:32

Hát igen. Az olvasókat is és a srácot is meg lehetett volna hagyni abban a hitben, hogy az őzike volt a hunyó. Bár nem oszt nem szoroz, mert gondolom, hogy a gyereket így is lekurbászolják amiért "nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett".
Lényeg viszont, hogy nem is kell ám orbitálisan nagy marhának lenni ahhoz, hogy lepereceljünk az útról. Én még nagyon sok évvel ezelőtt egy lelehetvékony, de nem látható, erdei árnyékban meglapuló kis jég segítségével pereceltem be egy Ladával a fák közé, seggel előrefelé. 60-70km/h körül menve, tehát nem is száguldva. Hiába volt mindenhol plusz fok és koratavasz, a fák közötti árnyékosban volt kb egy nanométer vastag jég az aszfalton, ami elég volt a pereceléshez. Mázli, hogy csak és kizárólag a kombi csomagtérfedél sérült, mivel az kinyílt a pörgés közben és a fával az találkozott először. Akkor egy 4x4-es pickup húzott ki. Hülyéztem is magam rendesen, de tény, hogy ott még évekig sokan elszálltak, ma már 50-es tábla van kint. Úgyhogy visszatérve, a srác sem biztos hogy nagyon jaszkari volt, egy pici apró kis hibácska is elég ehhez.

biker_kolee 2011.01.10. 08:00:46

@Dennis01: "Mivel lattam hogy a csaj nincs a helyzet magaslatan, elkisertem hazaig, hatha lefullasztja es nem indul be a kocsi.. "

Csak hogy autózz! blogi magasságokba emelkedjek, megkérdezem:

Búcsúszex volt? :D

qmatch 2011.01.10. 08:24:57

"....Újra tervezés! ........ Újra tervezés! ........"

cso zsi 2011.01.10. 08:35:49

@magyar bucó: Az ütközést tele autóval is meg lehet csinálni. De anno volt egy biztonsági öv propagáló készülék is, ahol csak bukócsövekből, és ülésből állt a járgány, és hirtelen lefékezték.
Itt sem kell feltétlenül utcára alkalmas autóban gondolkodni.
A bezúzandó kocsikon lehet olyan módosításokat végrehajtani, ami nem a tesztalanyok élete árán akarja oktatni őket. Többször használatos eszközként.
Hiába dobunk le egy autót 30 méterről, hiába vannak tele az ismeretterjesztő műsorok static.howstuffworks.com/gif/human-crash-test-dummy-3.jpg tesztbabákkal, amíg a saját bőrén nem érzi valaki, hogy mi a következmény, nem fog tartani tőle.

pickapu 2011.01.10. 08:45:21

@algi: Hú, de meg lett vádolva a srác. Megnyugodhatsz, a rendőrség is biztosan intézkedett az ügyben, de nem biztos, hogy bementek az erdőbe őzlábnyomot keresni.
Ha esetleg tábla is jelzi a vadveszélyt, piszkosul mindegy hogy őz, nyúl, vagy erdei gonosz manó ugrándozik át az úton.
Mindenki hibázhat, Pista is leírta kommentben, hogy betojt amikor legelőször ment arra a gép, amerre nagyon nem szerette volna.
Meg lett vádolva a sofőr?
Nem ő vezette az autót, ügyvéd úr?
Fogjuk rá ezt is természeti katasztrófára mint a vörösiszapot.
Valld be nyugodtan öcsém, hogy kötekedni jöttél, amit már az első kommented is simán elárul.

csongiaparaszt 2011.01.10. 09:07:21

"Motornak fordulat, kasztninak lendület", aztán néha fordítva sül el a dolog a nagy igyekezetben. :)
Kiugrik egy őz, egy fa, valami.
Lényeg, hogy senki sem sérült meg.

M@tek@ · http://www.dusza.sk 2011.01.10. 09:13:01

@Rocko-: OFF:
Haladtam, a behozatalról le kell mondanom. Nem éri meg. Voltunk tegnap megnézni egy S4-t. De jaaj, komplett motor és turbó cserés. ahh:-)
Aztán voltunk megnézni egy 90est. Az nem rossz, de nem indult be, mert rossz a gyújtásfej elosztó, de az aránylag szép volt. Folytatom a keresést.

Rocko- 2011.01.10. 09:32:15

@M@tek@: íííí. :/ hajrá azért!

vidéki suzukis 2011.01.10. 09:37:44

Pár éve az M7 érdi dombon tört rommá egy PUG 206. Belső szalagkorlátnak csapódott, állíólag leszorították. Futómű kiszakadt, kerék gurult az úton keresztben. Rajtam kívül SENKI nem állt meg. Utasoknak semmi bajuk nem lett, épp nikotinnnal nyugtatták magukat. Vártam 5 percet, rendőr már közeledett, én mentem a dolgomra, mert nem életbiztosítás éjszaka leállón parkolni, vészvillogózva sem.
Ez állampolgári kötelesség lenne, de sokan leszarják.

allnitelong 2011.01.10. 09:45:59

ommm = ? Vályi? vagy Zirig? Vagy van egy hármádik pálóc?
Egyébként tetszett a sztori meg a hozzáállás is.

Zsolti9014 2011.01.10. 09:55:42

Szép volt, Pista! Sajnos kevesen állnak meg segíteni, lehet itt is többen elhaladtak már. A hozzáállás, viccelődés is példás. Szerintem.

indapass90210 2011.01.10. 10:17:04

kurva fasz pina baszás

Ha van alert a nem elfogadható szavakra, akkor lécci csináljatók már egy kommentelhető posztot a dízeltuningos cikkre!

Kösz!

indapass90210 2011.01.10. 10:19:30

@M@tek@: "srác enyhén milleres csalódból, "

Freudi elszólás :D

M@tek@ · http://www.dusza.sk 2011.01.10. 10:33:20

@Dövan: Hát az ha Gömörországra gondolok még a billentyűzetem is beleéli magát. :-)

pickapu 2011.01.10. 10:44:01

@algi:
Nem érzem gúnyosnak a rendőrséggel kapcsolatos mondatomat.
Elmondom mégegyszer, másképp.
Nem hiszem, hogy a rendőrök a hókásás úton, vagy a sűrűben patanyomok után fognak kutatni egy olyan helyen, ahol számítani lehet vadállatok hirtelen felbukkanására (látod a keskeny utat, meg a sűrű bozótot?) főként, HA azt tábla is jelzi előtte. Legfeljebb ha elütötte volna az őzet ami vagy ott volt, vagy nem, még azt is kifizethette volna.
A fényképen egyébként én nem igazán ismerek fel senkit. Egy fantomképhez sem lenne elég, azt sem látni, milyen magas az illető. A főnöke meg mindenképp megtudja az esetet, tehát emiatt sincs értelme titkolózni. Sokkal jobb egy írás, ha képekkel is alá van támasztva. Tanulni is lehet belőle.
Az pedig nem menőzés szerintem, ha valaki elsőként áll meg egy patakmederbe borult autónál és megpróbál közvetlen szavakkal megnyugtatni egy olyan embert, akinek vélhetően úgy telement a nadrág, hogy azt sem tudta hogy nyílik az ablak.
Simán megfulladt volna, ha víz is van abban a mederben.
Ezek száraz, nyers dolgok, de attól még tények maradnak.

Ger6ő 2011.01.10. 11:43:58

@ommm: az ember, aki sosem hibázik és mindig mindent megmagyaráz..

magyar bucó 2011.01.10. 12:11:27

@pickapu: Nem biztos, hogy járt arra unatkozó rendőr. Személyi sérülés nem történt, nincs vele dolga.

VÉLEMÉNYVEZÉR1000 2011.01.10. 12:14:06

Hy All!

A benzinkúton vehető autóra rögízhető vadriasztók szerintetek hatásosak?
Tudjátok, amik a menetszéltől egy bizonyos hangot adnak ki és elvileg már messziről elriasztja a vadakat?!

vakrep 2011.01.10. 13:40:09

omm: szerinted egy olyan faszi aki életében először borul frissen, segítséggel tud kiszállni, az első mondatában hazudik egy őzzel?
vagy én vagyok a naív, vagy te a geci, de abban mindenesetre biztosan, hogy úgy vádlod meg, hogy nem nagyon tud rá ugyan ekkora súllyal reagálni

de ha ez már egy sztorizgatós beírás 1 sztori:

1) friss jogsival éjszaka fél kettőkor fejen pördület szeged mellett az 5-ösön (akkor még nem volt autópálya, így éjszaka is rendes forgalom volt) a kocsi két méteres nádasos árokban, fényszórók az 5-s felé villágítva. kb 20 percet (kb 10-15 autónyit)integettem az autóknak, hogy álljanak meg, senki nem állt meg. fél óra múlva egy arra járó mentő megtette. A többi akkor arra járó autós meg kapja be.
érdekes: a mentők első kérdése "rendben van?" mondom "igen", "volt másvalaki az autóban?" mondom "nem" és nem hitték el, hanem lemásztak a nádasba és megnézték.

érdekes a mentők nem ütötték el viccelődéssel a helyzetet :-)

yenoee 2011.01.10. 13:41:10

Nem kurvára mindegy, vót-e vad, vagy nem vót?
Már a srác szempontjából.
(Ha vót, akkor egyben vágja le a f@szát a főnök, ha nem vót, akkor fel is kockázza...)

tamáskodó 2011.01.10. 13:41:44

Tartsa meg az Isten a jó szokásodat, mármint, hogy megállsz, ha bajba jutottat látsz.

Anno kocsicsonkáztam friss jogsival, na persze, hogy árok lett a vége. Megállt egy tag, kihúzott, őrült mákom volt, hogy megúsztam karcolás nélkül, az a tag is végig mosoolygott, de nem jutott eszembe, hogy lenézne. Később jöttem rá: annak örült, hogy látott egyben kiszállni a kocsiból.
Végig tegezett: mi van, gyerek, benézted az utat? stb.

Ő legalább megállt.

Bambano 2011.01.10. 14:15:07

@VÉLEMÉNYVEZÉR1000: IGEN! kifejezetten hatásosak, elriasztanak bizonyos fajta vadakat és odavonzzák a kóbor kutyákat. Tehát amennyiben kutyák gázolását lájkolod őzek helyett, akkor használd.

magam vagyok 2011.01.10. 14:17:54

na szóval nyári gumival nyomtam kb. 5-10 cm-es hóban, fantasztikus, a kocsi úszik a tetején! csodálatos minden recsegett asr, abs, kitörésgátló gyönyörű volt minden megőrült.
nem álltam fejre szerencsére, de kígyóztam.

és csak szeltem a mecsek rally kanyarjait, csak szeltem. (Micsoda gyönyörű mondat!)

elhiszem neki hogy őz volt.

legnagyobb mondás from borsodnádasd (BAZ megye) józsika apja mondta : Gyerekek az igazi férfiaknak nem kell téligumi, még a hátsókerekes ladára seeeeee!!!!!!!!!!!!!!

Csak is két darab 20 kg-os zsák kell bele ami lesúlyozza és akkor a kocsi úszik.

Itt felhívnám a figyelmet az úszik szóra, micsoda gyönyörű hasonlat.

Bambano 2011.01.10. 14:18:27

@cso zsi: nem kell ahhoz se autót törni, se ütközés-szánt használni, hogy rádöbbentsen az ember másokat a dolgokra...

elég egy kis tiszta aszfalt, egy rendesen beállított autó a normálisnál kicsit jobb gumikkal, kis gyorsítás, satu. még rutinos öreg sofőrök is elindulnak kifelé a szélvédő felé, ha nem kötötték be magukat... akinek ez nem elég, az taigetosz+.

tizenot 2011.01.10. 14:28:59

@pickapu: Az még nem, de ha ebből egy olyan cikket kanyarít az ember amiben minden második mondat arra van kihegyezve hogy a "kezdő" leborult az útról, de a rutinos "nagy öreg" igazi fasza csávó volt, még a segítséget is elhajtotta (ehhez amúgy csak gratulálni tudok...) annyire fasza gyerek, az már arcoskodás.

Ráadásul a legnagyobb gyökérség a kiszolgáltatott helyzetben levő (mer' egy baleset után mindenki sokkos állapotban van) emberről fotókat csinálni - persze úgy hogy a kocsin a cégjelzés simán felismerhető legyen - aztán felnyomni a netre és szétcinkelni a csávót egy cikkben. Igazi jófejség mások nyomorán nyerészkedni.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.01.10. 15:26:21

@patuha: Ugyanez nekem is megvolt, csak szarvassal. És egy másik bunkó nem állt volna meg nekik... Mindegyik csak bambult kifelé, jó lassan hajtva... Én megvártam a csaj apját és a rendőröket, addig nyugtatni próbáltam, mert sírógörcsöt kapott a szegény lány.

Hurri Kán 2011.01.10. 15:31:30

@KuKori:
Hát persze Móricka. Ha egy 90 kilós menyecske lett volna a két barátnőjével, akkor kettes és kövér gáz :DDD

Torrente I. 2011.01.10. 16:11:03

@tizenot:
Szívem szerint minden balesetről felraknék képet. Az a minimum, hogy sokkban van, szerencsére azonban életben. A helyzeten nem változtat, hogy lebontotta a főnök TULAJDONÁT!!! ...mindegy mi okból, lassan még a fajankóknak is meg kell tanulni, hogy nem állami Zsukot törögetünk ám, hanem valakinek a járművét. Gondolom te felhasználói oldalon rongálsz. Én kifizetem a kocsit amit a dolgozók használnak.

Torrente I. 2011.01.10. 16:16:51

Számomra felfoghatatlan, hogy ha valaki lát egy balesetet, hogy van pofája továbbmenni.
Aki benne van egy balesetben és komoly a baj, annak nagyon fontos néhány emberi szó és persze a segítség.

tizenot 2011.01.10. 16:34:02

@Torrente I.: Az auto, ami osszetorik az nem a tied. Szomoru hogy olyan vilagban elunk hogy egyesek elvehetik masoktol a munkajuk ellenerteket, aztan meg gizdazzanak hogy "en kifizetem a kocsit amit a dolgozok hasznalnak". Nem, te nem fizetsz semmit, te elveszed a munkajuk ellenerteket az ugynevezett dolgozoidtol, aztan meg visszadobod nekik a koncot. A maradekkal meg feszitesz, mint a "te" penzed.

Szerintem inkabb huzd meg magad es orulj a lopott penzednek amig lehet.

keletisarok.hu 2011.01.10. 18:42:50

A vadriasztó tutira hatásos, és szerintem nem vonz kóbor kutyát, ugyanis nem tartom túl valószínűnek, hogy akár 1%-uk is kutyasíphoz lett volna szoktatva. :)

Egyszer láttam egy csókát, aki a vadriasztót a föld felé fordítva tette fel a lökösre. Végül is, zuhanás közben riogatta volna a keselyűket (ha azok hallanák egyáltalán). :D

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.01.10. 19:25:16

egy jó darabig lesz állása a csávókámnak:-)))

kkrampusz 2011.01.10. 19:56:46

@tizenot:
Előre is bocs, de nem vagy normális. Szerintem... Szóval azért, mert kb napi 15-20 órát dolgozom, és nem a kocsmában ücsörgök, és esetleg pár embernek munkát tudok adni, tolvaj lennék? Bocs, melyik párt vagy társadalmi szervezet tagja vagy?

Hurri Kán 2011.01.10. 20:31:21

@KuKori:
Én? Az lehetetlen. Megfogadtam hogy idén mindenkivel tök rendes leszek :DDD

gertan 2011.01.10. 21:51:19

Az a jó, kedves ommmmm,

hogy ezzel a poszttal te jól bemártottad a szerencsétlen srácot.
Pontosan azonosítható, ki ő, ott az autó, rajta a felirat, a ruhája, már csak egy rendőrségi fotó hiányzik. A végén, hogy nehogy már megússza a srác egy fegyelmivel, vagy egy jó nagy leba**szással, leírod, hogy nem volt ott se pata, se féknyom, sőt, a srác még gyorsan is hajtott szerinted.

Tudod, hogy ez a remek kis posztod a szerencsétlen srácnak rohadt sok pénzébe fog kerülni, a gondatlan károkozást rá fogják verni?!
Te be fogsz szállni a cehbe, vagy majd röhögsz Pest és Gömör közt, hogy milyen f**sza újságíró vagy?!

Egy kicsit több felnőttséget és felelősséget, kedves ommmmmm!!!!

Gratulálok; álmodj Szalai Annamáriával!

gertan 2011.01.10. 21:59:34

Ja, ha van esze a srácnak kedves ommmm, olyan sajtópert fog ellened indítani, hogy még a Sme is megsajnál, a Spiegel beállít a sajtótörvény áldozatának; a Totalcar meg majd eldönti, tényleg szükség van-e a Karotta és Winklerétől oly távoli stílusodra!

Javaslom, távolíttassad el a posztot a netről, de mielőbb!

VÉLEMÉNYVEZÉR1000 2011.01.10. 22:00:01

Lány Uncsim 4 hónapja ütött el egy őzet.
Szegénykém nagyon megijedt a történtektől, és össze is tört a kocsija.

Aztán jött a tesója,
a kocsit elszállította,
és egy jó őzpörkölt mellet jót
nevettek az egészen.
A bosszú.... :-)

henrik77 2011.01.10. 22:07:46

ommm!Ez a cikk csak egy rakas ...Egy hete egy ut alatt 2 autot huztunk az arokbol, megsem raktam fel a netre, mert ez nem ujdonsag. Ujsagiro ilyenrol nem ir, fooldalon meg plane nem. Legalabb a kepeket kitakartad volna, ha mar voltal olyan aljas, hogy kattintgatsz, te fereg...

Garp 2011.01.10. 22:30:08

@ommm: így-így! Ha a földön fekvőhöz lehajolsz és sajnálni kezded, még azt fogja hinni, de kurva jó dolga van, mert törődnek/foglalkoznak vele. Kis humor, (leglább ál-)lazaság sokat lendít.

OFF
A tetves nénikéjét annak a barom szakinak, aki nem képes a Toyota Hiace-én odafigyelni, h ne égjen ki _mind a két(!)_ féklámpája! kb 30-40-ről kellett egy satut nyomnom közvetlen mögötte. Én még megálltam, de a mögöttem jövő nem és cipóra verték egy Fiat kisáruszállítóval a Tranyó farát. A kocsit letojom, majd kifizeti a biztosító, meg a pasi is normális volt, de egy pillanatra befostam, meg utána még vagy fél órát hajtott az adrenalin. Ja, 6km-el odébb meg egy kamion feküdt a a jobb oldalán félig az úton, félig a legelőn, út mellett 40 métert lebontva a rakott terméskő falat. Hát, nem tom mi volt ma...hó és fagy nem, az tuti. ON

ommm 2011.01.10. 22:41:27

@gertan: Látod, barátom, éppen a magadfajta feljelentő buzgómócsingok miatt tartasz ott, ahol.
Tudod, mifelénk máshogy működnek a dolgok, arra inkább megköszönik, ha kihúzod őket a felborult autóból, nem perelnek egy blogposzt miatt.
De parancsolj, te megteheted. Minden bizonnyal jobban ismered az ottani, felvidéki viszonyokat és embereket, mint én. Gratulálok!

Dennis01 2011.01.10. 22:58:26

@Garp: Errol haverom jut eszembe. Piros lampanal allt vagy egy perce, mikor gumicsikorgast hallott. Belenez a tukorbe, epp latja a Tranyot veszesen kozeledni. Szepen belecsattant haveromba, atlokte a keresztezodes masik oldalara. A rendszam lerepult, meg a hatso lokos lepattant, azon kivul nem lett baja, legalabbis nem olyan, amit kivulrol latni lehet.

netegezzteátokfajzat 2011.01.11. 01:11:48

@Rocko-: Mi köze ennek a lóerők számához?

e39 2011.01.11. 19:00:33

@mennyi?husz!: Van téli gumim és egy ideje vezetek hátsókerekes autókat de a jégen nem segít csak a szöges gumi...

HeMK · http://tiszakecske.blog.hu 2011.01.11. 23:42:13

@Dennis01: Budapest, 9. kerületben történt, egy Suzuki Swfites fiatal srác jött oda hozzám (én gyalog voltam akkor), hogy segítsek már betolni az autóját, lemerült az aksi. Betoltam, megköszönte, megkérdezte merre megyek, el visz szívesen. Mondtam csak pár sarokra, köszi, nem kell.

De ami jobban bosszantott, hogy láttam - hallani nem hallottam - hogy előttem egy taxissal beszélgetett. Gondolom nem akart segíteni rajta, vagy csak pénzért.

Úgy vagyok vele, hogy segítsünk egymáson, ha tehetjük, mert lehet, következő alkalommal nekünk lesz rá szükség, lemerült aksi, árokba csúszás, bármi.

Tibetu 2011.01.12. 19:38:49

Egy 80 lovas traktor 12-tonnát is elhúz, csak legfeljebb 20km/h lesz a max sebessége. Az üres 2 tengelyes pótkocsi 2t.
Én is kiszedtem pár éve az árokból traktorral egy Golfot. Ugyan miért vettem volna el tőle pénzt, épp elég, hogy az elejét alaposan megtörte. Szerencséjére neki sem lett semmi baja.

Tibetu 2011.01.12. 19:46:20

Teljesen mind1, hogy volt-e őz vagy sem, a lényeg, hogy a kocsi összetörött, a srác hibázott.
Én ismerem az útszakaszt, elég veszélyes.

Dennis01 2011.01.12. 23:16:42

@HeMK: Egyetertek, nem tudni, egyszer kitol johet jol a segitseg.. Foleg egy ilyen csinos lanytol.. :D

BUBISBUBLEK 2011.01.15. 13:59:58

volt egy sztorink a kollegával úgy 7-8 éve. történt hogy az út szélén az árokban fejtetőn kerekekkel az égnek, egy szuzuki szomorkodott .a söfőr egy apáca volt (pécsi sarus rend ) nagyon kétségbe volt esve szegényem. réműlt tekintettel nézte a kis szuzukit és magában imát mormolhatott hogy nem lett pár horzsoláson kívűl semmi komoly baja. természetesen megálltunk és valahogy reflekszből jött is a dolog hogy összeszedjük a hölgyet és az autóját sem felejtsük ott . kollegával (meg még ott volt már valaki) vissza tettük 4 kerékre,én bemásztam és lábbal kilöktem a törött üveget,pórázra raktuk az autót,apáca a jobb egybe, én meg a szukiba szemüvegben kapucniban kezemet rongyal betekerve elvontattuk a telephelyünkre.majd telefon ,és jöttek az apácáért egy óra múlva. addig beszélgettünk és megáldott minket hogy segítettünk emberségünk stb. tényleg úgy gondolom és nem vagyok babonás ,sem mélyen hívő, de valamire csak jó volt :)
ha másnem , hogy emlékezzek rá most. segíteni JÓ dolog ! (van még pár történetem de nem untatom a nagyérdeműt)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2011.01.15. 18:41:23

@BUBISBUBLEK: nem akarom kétségbe vonni a szavaidat, de ha nő volt, akkor az anyáca...az apáca a férfi verzió. :D

BUBISBUBLEK 2011.01.15. 22:44:22

@geegee: nem értek a lovakhoz :D:D:D
süti beállítások módosítása