Suzukit száznegyvenért?!

  2010. december 13. - papptibi Címkék: totalcar flotta suzuki baleno

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

A XI. Blitz Weekend képekben
2015-07-27 19:29:36

Gabi, akit az udvari dohányzóhelyen csak Mantás Gabesz néven szólítanak, az idén újabb fejlesztéseket hajtott

Itt sem Ferrariból van a kerítés...
2015-07-16 17:43:31

Az autósport a hőskorban még a városokban zajlott, de idővel száműződött onnan. Aztán az autósport gondolt

A legkirályabb ötlet, amit gumin láttam
2015-06-06 14:02:50

A minap gumibemutatón jártam, bár ilyesmiről nem szoktunk írni, egyszerű megfontolásból. Marha nehéz

Kéne egy Tesla?
2015-05-15 18:19:48

Vagy beérnéd egy villany-Golffal is? Netán utálod a villanyautókat, mert az autó benzinnel megy? Az sem baj. A

A P. család járműparkjának bővülését egy apró malőrnek köszönhetjük. Feleségem (továbbiakban: Hajni) egyre többet gyakorolja a vezetést, sőt, még felfrissítő órákat is vesz egy oktatótól. Örülök neki, mert az én vezetési tanácsaimat valamiért nem hajlandó megfogadni. Túl arrogánsan mondom, vagy mi. Amúgy az oktatóra is inkább pszichiáterként van szükség, hisz vezetni tud; de be kell látnom, elég jól számolja fel Hajni félelmeit.

Olyannyira, hogy egyszer elment egymaga gyakorolni az Avensisünkkel. Valahogy éreztem, hogy nem szabad kikapcsolni a telefonomat: egy sarokkal arrébb valóban bekövetkezett a tragédia. Meghúzott egy párhetes Mondeót, parkolás közben. Nem balhéztam, megesik az ilyen, az Avensisen alig látszik a nyoma. Mondjuk, nem tudom, hogy a hátsó sárvédőív pár centis megnyomásának javítása, és az ajtó aljának újrafújása mitől került 125 ropiba, de ez legyen a biztosító gondja.

A lényeg: az Avensis túl nagy. El nem adjuk, mert amikor felkerekedünk, szükség van a csomagtartójára. Ergo, kell egy kisebb jármű, még mielőtt Hajni körbetörné a Toyotát. Mivel köztudottan okos asszony, maga javasolta a B jármű beszerzését. Nekem is tetszett az ötlet, az már kevésbé, hogy meglengette: a motorkerékpár luxus, legyen helyette a kisautó. Mindegy, ezen is túlvagyunk, a Honda marad, és jön még valami más.

Kézenfekvőnek látszott, hogy egy bakancs Micra legyen. Régen, még terhesen Hajni is vezette, és boldogult vele. Aki nem ismerné, elárulom, mi a jó benne: a vezetőülésből látszik az orra, mint egy kocka Ladának. Megbízható és tartós, tudom, mire kell odafigyelni a vásárlásnál.

micrak11 59

Annak idején az enyémet négyszázezerért adtam el, nagyjából egy hét alatt, igazából meg kellett kérni a vevőt, hogy ne vegye meg azonnal, mert még nincs meg a következő kocsink, a gyerek meg bármikor jöhet. Ez 2008-ban történt, pár hónappal a válság kitörése előtt. Keserűen tapasztaltam, hogy valóban bekövetkezett, amit mondtak. Ma ugyanennyiért csak körbetört, beázó – általában a tetején is fényezett – Micrákat lehet venni, szemmel láthatóan nem 130 ezres futásteljesítménnyel. Annak ellenére, hogy a számláló minden autóban egységesen ennyit mutat. Csak olyanokat találtam, amelyekhez elő sem vettem a rétegvastagság-mérőt. A normális példányok eltűntek, illetve feljebb kúszott az áruk. A legolcsóbb kiskocsik piaca hiperűrsebességre kapcsolt: minden, szóra érdemes példány pillanatokon belül elkel. És mivel sokszor nem volt időm azonnal elmenni, hiába bookmarkoltam a hirdetéseket. Legkésőbb a hétvégi autónéző-hullámban elvitték őket. Csak a szart nem. Vagyis manapság minden, egy hétnél tovább árult olcsó autó gyanús.

Valójában nem annyira bántam a Micra-hiányt. Átkozottul unalmas lenne még egyszer egy ugyanolyan autót venni. A környezetemben már annyi van belőle, ilyet vett Gőzsi Kati, sőt, azóta Tom, a grafikusunk is. Nem hiszem el, hogy egyetlen válasz lenne minden kérdésre. Valami mást akartam.

Szóba jött még Twingo, 106, Saxo, Punto I., sőt, Omm javaslatára a ritka, de a Puntónál olcsóbban megszerezhető, ám lényegében ugyanazt tartalmazó Lancia Ypsilon is képbe került. Egy dolog nem került szóba: a Swift. Megpróbáltam, de Hajni kijelentette, hogy nem. A Swifttel én úgy vagyok, hogy mindenkinek ajánlom (olcsó fenntartás, alkatrész gombokért, satöbbi), de megértem, ha nem akarja. Akkor is, ha az én feleségem az illető.

A Twingókkal kezdtük, mert nagyon tetszett Hajninak. Bár, mondtam neki, hogy ha beláthatatlan orrú autó létezik, akkor ez az. Sajnos a 3-400 ezres régióban elképesztő hulladékok voltak, kínomban már ötszázezerig nézelődtem. El is mentem megnézni egyet (490-ért), és azt mondtam: nem. Egyszerűen a Twingo akkor, amelyik évjáratot megvennénk, még nem volt jó. Nem vagyok hajlandó vele foglalkozni – ez volt az egyetlen pont, ahol megmakacsoltam magam. Úgy 6-700 ezernél kezdődtek a jobbak, de erre nem volt keret. A Saxo/106 vonulatot azért hagytam kialudni, mert túl jelentéktelek az úton, ami a magyar, tekintélyelvű közlekedésben nem előny, ha egy kezdő vezető önbizalmát akarjuk építgetni.

Lancia Ypsilon

Megnéztünk egy Ypsilont is. Hát, ha van még ember, aki még hisz abban, hogy a női tulaj pozitív fejlemény egy autó életében, az biztos kitért volna a hitéből. Egy valaha picit törött példány volt, gané módon javítva, ott már rohadt is, amúgy mechanikailag rendben lévőnek tűnt. Leszámítva a hullámos féktárcsákat, és azt, hogy gyakorlatilag az ember elhányta magát a Lancia bármely porcikájának érintésétől. Ja, és az is gyanús volt, hogy magánházhoz mentünk, de az autó nem volt otthon, amikor odaértünk, holott útközben telefonáltunk, hogy a megbeszélt időpontra valóban megyünk. Mi az, talán hidegen nem indul? Egyszóval, ezt is elvetettük. A konkrét példány annyira rossz benyomást tett, hogy a típus leugrott Hajni listájáról. Tanulság: hiába vagy magánember, ha el akarsz adni egy autót, legalább egy picit pucold ki. Így nehéz versenyezni a nepperekkel.

Az autókereskedelem ugyanis átcsapott egyfajta szofisztikált autókozmetikai iparba, amibe a kisebb-nagyobb mechanikai hibák elsikálása is belefér. Gyakorlatilag a legótvarabb kocsi is kedvező benyomást tesz, ha kipucolják. Hát ha még a motorterét is kinyalják! És akkor az olajfoltok sem látszanak.

Ilyen volt a nepper-Punto is, aminek tényleg gyönyörű volt mindene, csak nem értettem, hogy miért van ott a blokk oldalán a friss olaj, ha nem eszi az olajat, és az olajcsere már két-háromezer kilométerrel korábban volt. Sajnos, a hazugságok közeléből mindig menekülök. Akinek remeg a keze, miért nem kér meg mást, hogy töltse után?

Apropó, jut eszembe, feltűnt, hogy mindenki egy valag pénz beledöntése után akar megszabadulni az autójától? Mindegy, elegem volt az egészből. Egyszer aztán, a napi használtautó-keresés közben valami fura szűrést állítottam be, és olyanok jöttek fel, mint a Mazda 323P, a Mitsubishi Colt és a háromajtós Suzuki Baleno. Ha valakinek nem lenne meg a háromból kettő típus, semmi baj. Nekem megvoltak, csak kimentek a fejemből. Ennek az az egyszerű magyarázata, hogy itthon nem árulták őket.

P, mint pofás. Íme a ritka 323P

Ám Ausztriában igen. És miből él az élelmes magyar az osztrák határ mellett? Behozza az osztrákok levetett, de még használható autóit. Gombokért. Aztán egy kis autókozmetika, és már mehet is a hirdetés. Végül szimpatikusnak tűnt egy Baleno, három ajtóval, 1,6-os motorral. Prokee dicsérte, hogy elpusztíthatatlan, és mivel ő dolgozott a Suzuki-iparban, eléggé képben van. Bár, hozzáteszem, nem voltam a Baleno nagy híve akkor, amikor árulták, hiszen középkategóriás árban adták, és ahhoz sprőd volt.

Viszont kiskocsinak ettől még jó lehet. Mivel a piacról az utolsó utáni elfogadható kisautó is eltűnt, továbbá tettünk egy elkeserítő túrát Kecskemét autókereskedéseiben is, úgy döntöttem: egy ilyet megnézek.

A hirdetés kinyomtatva maradt csak meg. Mivel a rendes hirdető leszedi, ha elkelt az áru, ugye, kedves barátaim?

Hát, hogy Szombathelyre kell menni...ööö...mindegy, a rohadt életbe, elegem volt a tökölésből. Magánember, megbeszélem vele egy szombati napra, és kész. Kikiáltási ár 150. Regadó-kalkulátort ragadok, és elmorzsolok egy kurvaanyátokatköltsétekgyógyszerre átkot, amikor kiköpi, hogy 178 ezer lenne rá. Istenem, hol vannak a régi szép idők, amikor 40-50 százalék vám és áfa megfizetése után be lehetett hozni egy kocsit! Most, hogy végre uniós tagállam vagyunk, és leomlottak a vámfalak, hirtelen száz százalék feletti a közteher? Ja, plusz forgalomba helyezés, vizsga, satöbbi, az még vagy hatvan rugó.

De még így is négyszázezer alatt vagyunk. Hoppá.

Lementem, megnéztem. A kozmetika itt is bejátszott, de egy ilyen pucolás piaci áron tizenöt rongy, tehát már ezért megérné megvenni. A motor pöcc-röff indul, egyetlen bibi van. Menni nem lehet vele. Illetve lehetne, öt métert, mert ekkora a kert. Rendszám ugyanis nincs rajta.

Nagyjából ennyi hely volt a próbaútra

Gyors gondolkodás? Jó állapotúnak tűnik, nagy törés nem volt, két hátsó sárvédőívet javítottak rajta, nem túl szépen (biztos áthozták valami kókány magyar karosszériáshoz az osztrákok olcsóért). Ja, és a motorházfedél belépőélét szupererős ragasztószalag takarja. Azt hittem kőfelverődések nyomai, de nem, meg volt picit nyomva, és lusták voltak megjavítani.

A duck tape erejében hitt a régi osztrák tulaj

Pótkerék hiányzik, emelő van. Váltó egyben, elektromos rendszer működőképesnek tűnik. Szervoszivattyú nem sír. Oké, a négy gumi háromféle eltérő típusból van, de hát ne legyünk maximalisták. Papírok rendben, itthon forgalomba helyezhető. Mekkora a rizikó?

Szinte semekkora. Maximum eladom alkatrésznek, ha kiderül, hogy halálos beteg, kábé ennyiért. Pár tízezret bukhatok, de egy Balenónál benne van a kalapban a nyerés esélye is. Felhívom Hajnit, akinek képről tetszett. Szóval? Én ezt megveszem. Száznegyven a vége. Ennyiben maradunk. Gyorsan ki is fizetem, a többit majd megoldjuk.

Ez még a kislámpás széria, 1996-tól. Viszont már tutira Euro2-es

Pár nappal később levonatoztam, felpattintottam a próbarendszámot, és elindultam vele hazafelé. A kis, alig háromórás autópálya-dugót leszámítva minden rendben ment. Bizony, itt kérem erő van, úgy látszik, a Winklerrel használttesztelt Baleno kombi motorja már nem volt ilyen fitt. Ez a háromajtós ugyanis megy, mint a mérgezett egér. Igaz, könnyebb is, és nem csak azért, mert nem kombi. A háromajósnak ugyanis a tengelytávja is rövidebb tíz centivel, így csak alig 900 kiló. Hasonló a recept, mint a Lancer/Colt párosnál. Ilyenek a japánok: egymást másolják.

A futómű rendben, egyenesen megy, nem kopog, a lengéscsillapítók délcegnek tűnnek, a fék jól fog, és nem húz félre. A váltó viszont sír, egyesben és kettesben, a kipufogó berezonál vagy kifúj egy fordulatszám-tartományban, azt is meg kell nézni. Amúgy más baj nincs, leszámítva a kiégett műszerfal-izzót. Emiatt 140 alatt nem vagyok ura a sebességnek, mindig a GPS-t kell nézegetni, ha érdekel a tempó. Sajna azon a környéken jobb, ha érdekel, mert szeretnek mérni. Amúgy meg tényleg zajos, ahogy emlékeztem.

Kissé hiányos a műszerfal-világítás

Apropó, emlékek. A srác, akitől vettem, amikor először jártam lent, megkérdi, nem vagyok-e újságíró, és nem dolgoztam-e az Autó-Motornál, vagy az Autópiacnál. Mondom, hogy igen, mindkettőnél. A mamája meg hozzáteszi, hogy hatalmas stócban megvan neki az összes Piac. Amikor az autóért mentem, mit vett elő a srác? Egy régi Autópiacot, az 1,8-as Baleno kombi tesztjével, amit én írtam. Beleolvastam, szerencsére minden szava vállalható.

Még sütivel is kínáltak, Szombathelyen ezt parasztkalácsnak hívják, és elképesztően finom, ahogy a néni készítette. Még az útra is kaptam belőle, amivel alighanem az életemet mentette meg, nem haltam éhen, amikor az autópályán ácsorogtam. Már ezért megérte nem holmi pesti neppertől vásárolni.

Az útra kapott kalács, a lámpaállítás céljából vett csavarhúzó-készlettel

Most itt tart a projekt. Hamarosan jön a vizsga és a forgalomba helyezés, a téli gumikat már beszereztem, fel kell őket szerelni, és a kipufogót is meg kell gyógyítani. A pótkereket sikerült pótolni (ez milyen hülyén hangzik), bontóból – nem volt egyszerű találni, pedig nemcsak a Baleno, hanem a Liana is ilyen mankókereket hurcolt a csomagtartója alatt. Hajni már nagyon várja, hogy birtokba vegye. Én meg azt, hogy kiderüljön, mi baja van még. Mert biztos van neki - ha mégsem, akkor tévedtem.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr92508061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toncsi64 2010.12.13. 08:54:14

Gratula ! Biztosan jó lesz a paripa, de én mindig lebeszélem a haverokat az ilyen "kuriózumokról" mint az utolsó 3 modell amit írtál. Ha ne'adj Isten törik nem egyszerű a javítás :(

Leadfoot 2010.12.13. 08:56:00

Most Ender Saxojára gondolok.

Túl _jelentéktelen_ az úton? Ezután elég nehéz megmagyarázni ezt a kocsit. :-)

soproni1 2010.12.13. 08:56:20

' Mondjuk, nem tudom, hogy a hátsó sárvédőív pár centis megnyomásának javítása, és az ajtó aljának újrafújása mitől került 125 ropiba, de ez legyen a biztosító gondja.'

Meg szerencsétlen tulajé, akinek az autója már örökké törött lesz, százezrekkel kevesebbet kap majd érte, amit a biztosító nem fizet. Ezek a kis sérülések a legidegesítőbbek, mert ugyanúgy nem lehet javítás alatt használni, ráadásul a javítás is elkezdhet rohadni, ergo veszik a garancia.

indapass90210 2010.12.13. 08:58:39

"A duck tape erejében hitt a régi osztrák tulaj"

Hehe, duct tape.
Két hónapja kilyukadt a pd tdi intercooler-éből jövő cső a kocsimon. Egy jó másfél-két centis repedésen jött ki a levegő. Körbetekertem duct tape-pel, és amíg nem melegedett annyira a környezet, hogy olvadozni kezdett a ragasztó a szalag belső oldalán, padlógázra ugyan nem, de félgázra megtartotta a turbónyomást :D

rognork 2010.12.13. 08:59:22

@soproni1: budapesti autó sok kis törés nélkül? álomország. előbb utóbb mindnek ez a sorsa sajnos. az én papa autóm 3 év alatt úgy néz ki mint egy brigádautó.

loláb 2010.12.13. 09:01:33

"Meg szerencsétlen tulajé, akinek az autója már örökké törött lesz, százezrekkel kevesebbet kap majd érte,"

Egy sárvédő javítás miatt? Ne fárasszál már a hülyeségeddel!

misinator 2010.12.13. 09:05:28

Sok szerencsét hozzá!
Mondom én, aki anti-suzukis vagyok:-)
De nekem még ez a legvállalhatóbb Suzi, na meg a mostani ötajtós Vitara.

Az ilyen jellegű autók nagy előnye, hogy nem visznek bele a presztízskergetés ördögi körébe.

oval56 2010.12.13. 09:07:37

"Meg szerencsétlen tulajé, akinek az autója már örökké törött lesz, százezrekkel kevesebbet kap majd érte,"

"Egy sárvédő javítás miatt? Ne fárasszál már a hülyeségeddel!"
Hááát, azért mindenjavítottautótotálkárosvolt országban nehéz eladni, hogy mi volt az oka a javításnak.
A cikk alapján PappTibi el-Csikós-odásának első lépéseit látjuk?

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.12.13. 09:13:28

Biztos én vagyok a kötekedö szemét alak, de ha szorít a buksza, akkor nem értem, hogy kerülnek képbe ilyenek, hogy:
"Valami mást akartam"; "túl jelentéktelek az úton".
Adott összegért a legjobb müszaki állapotú gyöszt megvenni és tojni presztízsre meg ízlésre.

kawa550 2010.12.13. 09:14:26

A büdös életben nem fogom megérteni az embereket.
Használati tárgy kell, nem farokhosszabító(különösen egy csajnak), de swift?? Azt aztán nem!
Nekem volt sok évvel ezelőtt, azóta is csak jó emlékeim vannak róla. Bárhova, bármikor, megbízhatóan és fillérekért. Meg még fürge is. Meg olcsó. Mi faxomat akartok még mást egy kisautótól? Ehhh......

ne most 2010.12.13. 09:18:13

Kár, hogy 400-ért eladhatatlan, pedig valóban remek darabnak tűnik.

Zsolti9014 2010.12.13. 09:18:19

Gratula hozzá, nekem tetszik.
Én amúgy kb. ennyiért vettem a Swiftemet (mármint 140), na jó, adtam még hozzá egy rozsdafészek Unót, amelynek az volt a mentsége, hogy imádtam, mert első autóm volt.
A Baleno meg mindig is tetszett, errefelé meg még akad is belőle pár darab. Kombi is, meg mindenféle.
Megbízhatóságban szerintem a Swift környékén van, külsőre talán szebb, de ez ízlés kérdése.

MadMike 2010.12.13. 09:22:06

Ezekből az "olcsóautóvásárlási" bejegyzésekből rendre kimarad egy autó. Opel Corsa B. Fél éve hasonló okból vásároltam, mint a szerző. Olcsóbban, 4 télikerékkel, 5 ajtóval ;-)

misinator 2010.12.13. 09:22:40

@kawa550: Ha nekem is címezted a soraidat, akkor azzal reflektálok, hogy nekem azért nem "vállalható" a Swift /most nem beszélve arról, hogy egy hétvégi kiránduláson autókat cserélgettünk, s a Swiftes csaj - mindkét autó vadiúj volt - mindig az Albeát akarta vezetni:-)))/, meg az Astra stb., mert nálam az elterjedtség elriasztó.
Utálom a csordaszellemet.
Amikor mindenki Ladát vett, akkor én Nagypolákot. Amikor a Golf II volt az isten, akkor én Alfa 33-at vettem volna, stb, stb.
Még akkor is, ha ezeknek a viszonylag(!) ritka autóknak drágábbak is az alkatrészei.
Nna, ezért "tetszik" a Baleno.

Miért van nekem Albeám!?:-)

Ajtony 2010.12.13. 09:27:28

Azt írod - "az Avensisünkkel" majd - "ezen is túlvagyunk, a Honda marad, és jön még valami más."
Csak egy kérdés: Toyotátok, vagy Hondátok van?

Mokele-Mbembe 2010.12.13. 09:28:25

Az a baj a Balenoval, hogy anno a főnökömnek ilyen volt, amiből egyenesen következik a zsigeri ellenszenv...

Garpszerint.. · http://garpszerint.hu 2010.12.13. 09:29:35

Én Skoda 120-ról váltottam Swiftre. Ezzel mindent elmondtam magamról :) De szeretem... Nekem is gondom van a műszerfal világítással, a bal oldala nem világít, így én 60-ig nem tudom sötétben, mennyivel megyek. Próbáltam már kivenni a műszerfalat, de egy ponton elakadtam, így nem tudom benne az izzót cserélni. Tudnátok segíteni, hogyan tudom én ezt itthon megoldani? Akár emil is jöhet: wannabee (at) freemail.hu

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2010.12.13. 09:30:23

Az örök autó. Na nem a tartóssága miatt - bár arra sem lehet panasz - de a próbakör utáni első szerviz + a vételár regadóval bruttósítva már olyan összeg lesz, amennyiért csak megtartani érdemes.

majmoca 2010.12.13. 09:30:42

szép ótó
jó utat vele :)

Hózentróger 2010.12.13. 09:30:44

Ha beszarok, sem értem, minek egy második autónak egy egyhatos autó. Meg amúgy is, ez a Baleno... Rokonomnak egy kombi van, de nem tetszik. Vezetni is szar, meg még ronda is.

Én szeptemberben egy 1995-ös Coltot vettem első tulajtól, vezetett szervizkönyvvel, 193ezer kilométerrel. Eszik 6 litert, megy, mint a bolond, plusz élmény vezetni. Plusz gyönyörű, nem úgy mint ez a Baleno.

Mindazonáltal sok sikert a sárkányhoz, remélem örömötök telik majd benne.

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.13. 09:32:30

egyre többen találnak rá az Igaz Útra!
helyes, helyes

Hózentróger 2010.12.13. 09:32:54

@Vonhinten Márk Maximillián:

Ja, 290 ezer forintot fizettem érte. Mondjuk, pofátlan trógerként alkudtam.

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.13. 09:33:46

@Garpszerint..: ott akadtál el, ahol én is, a műszerfalvilágítás cseréjével: le kell húzni a motortérben a váltóról a km óra spirált, ami az órába megy. az akasztja meg szakik szerint.
(én lehúztam, nekem ennek ellenére SE jött ki, és már csak a bal szélső világít tartósan. kontakthiba ftw)

GGG77 2010.12.13. 09:34:04

@kawa550: Ismerős, én se tudnám meggyőzni a páromat a Swiftről. :)

Amúgy már belengettem neki, hogy 2-3 év múlva kéne egy nagyobb verda majd, és én Octaviára gondolok, de nem! Skodat azt nem!
Úgy tűnik Cruze-zal kiegyezne... :)

K.teknőc · http://www.homlokzatihoszigeteles.hu/ 2010.12.13. 09:36:35

Nem rosszak ezek a suzukik, sőt! 140-ért mit veszel?

Leadfoot 2010.12.13. 09:37:15

@Vonhinten Márk Maximillián: "1995-ös Coltot [...] Plusz gyönyörű..."

Nem cseszegetésképp, de nem vagy te egy kicsit elfogult? :-))

sargarigo 2010.12.13. 09:37:22

Na én ezért vettem 120-as skodát első tulajtól,garázsból,80.000-ért.
Na jó nem ezért,csak erre volt pénzem!!
Amúgy nem volt rossz vétel ez a suzi.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.12.13. 09:38:29

Sose hallottam senkiről, aki Ausztriás' neppertől forgalomba helyezési céllal vett volna autót...

Remélem, hogy nem lesz vele gond, és akkor talán a feleséged következő autóját is Bécs külvárosából veszed majd, 300 euróért:)

Верховина 2010.12.13. 09:38:59

Pont tökéletes időzítés:D
Én is éppen olcsó, megbízható ótón gondolkozom (max 200k-ig). Mivelhogy itthon ennyiért csak nagy szerencsével juthatok használható autóhoz, én is a sógoréknál nézelődtem. Csakhát a regadó meg egyéb sarcok... Bár én úgy gondolkozok, hogy megveszem, és kap egy E-s rendszámot, aztán fél év alatt összeszedem a pénzt a honosításra. Tényleg, ha nincs érvényes forgalmija a kocsinak akkor is kaphat E-s rendszámot, vagy akkor előbb le kell kint vizsgáztatni?

csocsocsókolom 2010.12.13. 09:40:44

Az olcsó autó a boldogsághoz vezető út első állomása.

Leadfoot 2010.12.13. 09:41:49

@Kerti Gábor: Azt ugye vágjátok, hogy ez az autó nem 140-be került, hanem inkább 400-ba? Ha nagyon jóindulatú vagyok, és beleszámítom, hogy az átírás, papírozás, apróbb javítások, új gumik szükségessége egy már Magyarországon forgalomban lévő autó esetén is adott, akkor 350.

Persze, maga a tárgy lehet, hogy 140 volt, de nyilván az eladó is beleszámította az árba, hogy jelen állapotában nem közlekedhet az autó, több okból sem.

Hózentróger 2010.12.13. 09:41:52

@Leadfoot:

Mondjuk kicsit az.. :)

Viszont szerintem a 'tojás' Colt hátulja annyira szép, hogy legszívesebben mindig saját magam mögött mennék, hogy láthassam. Az eleje semmi különös, az egész formája szintén tetszetős.

Amúgy második autó, a feleségemnek vettem, de annyira megszerettem, hogy inkább én járok vele, ő meg a 3 éves családival.

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.13. 09:42:44

@Верховина: testvérem, e-s rendszám, honosítás, osztrák eredet, ez mind olyan jól hangzik ahelyett, hogy bemész, oszt veszel egy papastiftet 350-ért..

GRX 2010.12.13. 09:45:38

@Ajtony: Okoska, ha ráklikkeltél volna a "motorkerékpár luxus" c. linkre, nem kérdeznél hülyeségeket.

Magyar[HUN] 2010.12.13. 09:47:18

@Ajtony: A Honda az a Tibi motorja. A Toyota meg a családi Avensis.

Zsomatograf 2010.12.13. 09:48:21

@Ajtony: A Honda az motorkerékpár, amire a kedves feleség azt mondta, hogy luxus.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.12.13. 09:48:38

@Leadfoot: Ugye vágod, hogy egy ilyen állapotú, magyar rendszámos autó minimum 350, plusz 60 az átírás...

És nem biztos, hogy két év műszakival tudod megvenni.

De az is igaz, hogy ezt nem lehet a haverhoz vinni műszakira, szóval nem baj, ha mindene faszán működik.

Garpszerint.. · http://garpszerint.hu 2010.12.13. 09:49:31

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! Köszi a tippet, majd kipróbálom! Csak legyen egy kicsivel jobb az idő...

Ada 2010.12.13. 09:49:50

...Vagyis manapság minden, egy hétnél tovább árult olcsó autó gyanús...

Ezzel azért nem értenék egyet. A Corollámat árultam, 100e km, 2.tulaj és az első telefonhívás 2 hónap után kaptam.
Meg szerintem az egész használtasutó piac stagnál. Egy nemzetközi autósportálon van kinézve 4-5 alternatíva, de mindegyik fenn van már legalább 6 hónapja...

Ez Suzuki szerencsés véletlen... Később esetleg szerelhetsz bele Hayabusa motort... :-)

luck66 2010.12.13. 09:50:48

@Ajtony: szövegértés 1-es,ülj a sarokba!

Leadfoot 2010.12.13. 09:52:53

@scheerti: Tudom. Nem azt írtam, hogy nem érte meg ennyiért, hanem hogy sokan 140ezer forintról beszélnek. Ez az autó nem annyiba került.

csongiaparaszt 2010.12.13. 09:54:23

A Saxo/106 ennel azert nem kicsit jobb auto.
De sebaj, ez legalabb nem "tul jelentektelen az uton" MUHAHAHA.
Raadasul egy valag penzbe fog allni, mire forgalomkepes lesz.
De az legalabb kiderult, kitol nem kell autovasarlasi tanacsot kerni :)

2010.12.13. 09:55:24

...kezdem érteni, miért kínált azonnal, helyben a kedves, kalapos, hiperpigmentált, gombaszedésből és autókozmetikából élő úriember nekem azonnal, próba nélkül 400-at a jó kis Fastrámért...

Tény, hogy karban van tartva, kis kerékjárati rozsda van hátul és passz. De azt nem hittem volna, hogy az autó ára 12 éves korától majd emelkedni fog :)

Leadfoot 2010.12.13. 09:57:09

@Ada: Na ja. Én is árultam a 306-osomat fél évig. 6,5 évesen, 180ezer kilométerrel, jó állapotban.

Két hónapig egyetlen érdeklődő sem volt rá (ha eltekintünk a "látom, autót akar eladni, most nálunk kedvezményesen hirdetheti X forintért" típusú hívásoktól). Aztán gondoltam, leveszem a hirdetésből a futott km-t, talán az riaszt el sokakat. De nem, utána négy hónapon keresztül egyetlen vevőjelölt keresett. Megkérdezte a futást, megmondtam, azóta nem hallottam róla.

Végül fájó szívvel beszámíttattam.

És ez még a válság előtt volt...

vonszabo 2010.12.13. 10:02:43

@Garpszerint..: www.szabolcsswift.ucoz.hu/ Itt nézz szét!

Pont tegnap cseréltem én is az óra kiszerelése nélkül, de a műszerfal belseje szépen összevagdosta a kezemet.

Sanya69 2010.12.13. 10:03:13

@Dövan: Ha ez megnyugtat, a duct tape és a duck tape is használt forma. Legalábbis az USA-ban. :)

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2010.12.13. 10:03:52

ez az autó annnnnyira ronda, hogy az döbbenet

tudom, nem az volt a cél, hogy szép legyen, de akkor is

ezzel biztos nem kell majd félteni Hajnit, hogy bepasizik (((:

luck66 2010.12.13. 10:04:25

Amúgy,ha már Szombathelyig elmentél,miért nem szántad rá az egész napot és 30-40 plusz km-t és gurultál át a szomszédba?

Liquid_Night 2010.12.13. 10:05:18

Nekem is régi Swiftem van, de megértem aki nem azt vesz...olcsó, fürge, megbízható stb., de a biztonság totális hiánya, a fapad futómű, és a szűk belső az már engem is aggaszt. Mondjuk 26 évesen még elmegy, pláne így válság közepén:)

A Baleno azért komolyabb konstrukció, jobb futóművel, jobb fékkel, talán nagyobb ellenállással törésnél, és ez az 1.6os sem fog sokat enni ilyen kicsi kaszniban. Viszont legalább vállalható egy-egy előzés is vele...

keletisarok.hu 2010.12.13. 10:05:44

@Garpszerint..: www.szabolcsswift.hu

Itt találhatsz pár tanácsot (ha régi Swiftről van szó).

Amúgy az újságíró úrnak sikerült kiválasztani azt a suzukit, amihez a legnehezebb itthon alkatrészt találni. :)
Ja, és pótkeréknek normális kerék is jó, csak szólok, mielőtt még valaki idegrángást kap, ha nem talál mankókereket.

f0CuS 2010.12.13. 10:09:08

Ránézésre semmi egyedit nem látok az autóban. Azon kívül, hogy tudom egy Baleno.. ránézésre teljesen átlag, DE ettől még lehet jó vétel :) Az egy korábbi cikkben szereplő Saxo számomra feltűnőbb, ha már ezen van a hangsúly. (kinek mi)
Viszont a Mazda 323P kimondottan tetszik ebben a fehérben.

2010.12.13. 10:09:53

@Ajtony: ha figyelmesebben elolvasod, ott szerintem a motorról írt. Mármint hogy az marad.

indapass90210 2010.12.13. 10:13:12

@Sanya69: tudom, félreérthető volt, a duck tape mindenhatóságának szólt a hehe! :)

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2010.12.13. 10:17:06

Tehát 400 környékén van a kocsi, és mivel összevissza gumik vannak rajta, azt is kell venni még rá, legyen 40, pár apróság, stb.

Tehát egy kocsi áráért lett egy valami, ami legalább nem swift.
Ezt én sem értem, pedig nem szoktam itt fikázni.

Верховина 2010.12.13. 10:19:43

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!:

Igazad van, de a 350 nem megy saját zsebből, a családi kasszát meg nem akarom terhelni vele. A kintről behozott viszont kis szerencsével megáll 200-ból.

halszájú 2010.12.13. 10:24:24

@Ada: noha én nagon távol vagyok a nepperektől, de amig kinnt dolgoztam hoztam pár autót (dízel escortok és fiesták) hogy majd a "sógornak adom alkatrésznek", "ezzel fizetek a kandallóépítőmesternek" stb stb.

ezekből soha nem lett semmi, de a telken egyszercsak nem lehetett megmozdulni.

ekkor elkezdtem őket hirdetni kb két éve, de a kutya sem érdeklődött, iletve szokás szernt a "elviszem egy huszasé" kategória jelentkezett.

már kezdtem a bontók címeit nézegetni, amikor ezév szeptember októberében megint tettem egy próbát.
kb három hét alatt mind a négy autó hihetetlen árakon elkeltek.

azaz tényleg van valami a levegőben.

tlantos 2010.12.13. 10:26:37

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!:
Ha nincs lapat kezed, a muszerfal ala fekve fel lehet nyulni, es kivenni a foglalatot. Ugyanigy vissza.
Amugy meg hivatalosan a kormanyt is le kell szedni.
felhivatalosan muszerfal also muanyag lebont, ora koruli muanyag keret lebont, veszvillogo bekapcsol, muszeregysegcsavarok kiszed, km spiral valtonal ki, 15-20 centit betol, ora ovatosan kormany fele kirangat, csatlakozok szethuz, tovabb rangat, es akkor mar hozzaferni nagyjabol. Ide se art egy kis kez esetleg :)

tlantos 2010.12.13. 10:30:06

Nincs valami olyan eljaras, hogy az irrealisan magasra kijovo regadobol lehessen alkudni? Mert ez igy tenyleg egy vicc.

Sztávrosz_ (törölt) 2010.12.13. 10:30:22

Budapest a szürke yarisok városa és mindegyiken van legalább egy horzsolás :)

Hurri Kán 2010.12.13. 10:31:13

Hát ez az autó olyan randa hogy még a kutya is csukott szemmel pisálja le :)

De hát nem élményautónak lesz, nyilván megbízható.. Reméljük beválik.

anyahajókabinajtóhajtogató 2010.12.13. 10:34:07

"Egyre többet gyakorolja a vezetést, sőt, még felfrissítő órákat is vesz egy oktatótól. Örülök neki, mert az én vezetési tanácsaimat valamiért nem hajlandó megfogadni. Túl arrogánsan mondom, vagy mi."
Ez velem is megtörtént. Aztán volt autó tördelés is, majd jött egy ezerkecske amibe bele sem ült. Végül egy új fabia oldotta meg a problémát, most meg már azt hiszi, hogy jobban vezet mint én:)

keletisarok.hu 2010.12.13. 10:34:31

@tlantos: "Nincs valami olyan eljaras, hogy az irrealisan magasra kijovo regadobol lehessen alkudni?"

De van, asszem, valami guillotine a neve, vagy micsoda, amit elő kell hozzá ráncigálni a pecuból. :)

barumka 2010.12.13. 10:35:03

Én úgy gondolom, hogy aki a Swift elé helyezi a Twingót, meg a Micrát, meg az Ypsilont, az nem ért a kocsikhoz. Ezt már többször is észrevettem ezen az oldalon. Előitéletekben nincs hiány. Jó kocsi a balénó, de azért nem lenne türelmem a forgalomba helyezési procedúrához. Isten ments. Nem hiszem hogy nincs normális kocsi a neten, vagy a szabadpiacon. Ebben a történetben vagyok benne én is, és egy hét alatt találtam a leírt kategóriában kocsit, többet is.Inkább egy 8 éves Swift, mint egy fiatalabb Twibgo, vagy bármi más francia, olasz hulladék....

Leadfoot 2010.12.13. 10:41:43

@barumka: "mint egy fiatalabb Twibgo, vagy bármi más francia, olasz hulladék..."

LOL Mi is volt azokkal az előítéletekkel?

uz 2010.12.13. 10:46:00

Grat az autóhoz, remélem megbízhatóan szolgál a köv. években!
Amúgy a Daewoo Ticoban nem goldolkodtatok?
Üdv,

stofilol 2010.12.13. 10:46:54

sok sikert hozzá, osztrák autóval nemnagyon lehet mellé nyúlni !

(őssze ne törd, legalábbis a hátulját... mert semmit nemtalálsz hozzá)

ot: ha már osztrák, és benzines kell: VW golf 3... fillérekért lehet venni elképesztően jó állapotúakat, automatát, fullost, kombit akármit, még itthon is.

(ha igazán nagy májer lennél tökikém, regelnél fundrubéra(stájerország régióra), és saját magad hoznád be osztrákföldről, magyar haszon nélkül.)

Szekszkazan (törölt) 2010.12.13. 10:48:20

Miért nem Swift? Anno volt Saxonk, nemrég vezettem egy 2000-es régi Swiftet. A Saxo alatt volt futómű, volt fékje, volt szervokormánya, tehát autó volt.

Beleültem a swiftbe. Minden működött rajta, mégis az volt az első gondolatom, hogy szét ne essen. Futóműve nulla, fék lenne, de a tapadása dupla nulla. Amit a Citro C4 bevesz kanyart 50-nel, ott a Swift 30-nál megcsúszik, változatlan körülmények között. Továbbá az, hogy egy 2000-es évjáratú 1.3-as swiftbe a villanyablak megvan, de szervokormány nincs, az nagyon gáz.

Szóval régi swiftet azért nem vettek, mert az nem autó. Ez nem minősíti azokat, akik olyanban ülnek, és eszemben nincs megsérteni őket, de én műszaki vizsgán nem engedném át ezeket a régi swifteket.

Leadfoot 2010.12.13. 10:54:05

@GYUSZI BACSl: Ez ízlés dolga. Szerintem nem ronda, inkább csak jellegtelen, de az nem biztos,hogy baj.

Az a tipikus, kora/közép 90-es évekbeli japó dizájn. Ha Toyota vagy Mazda felirat lenne rajta, simán elhinném.

Igazából a hátulja erősen emlékeztet is valami másra. Talán valamelyik Toyotára, de nem tudok rájönni, pontosan mire, mert annyira nincsenek beleégve az emlékezetembe ezek a kocsik.

Ger6ő 2010.12.13. 10:55:04

nem értem én ezeket a nagyon hozzáértő újságírókat!!!!
-miért egyhat egy olyan asszonkának, aki 2 sarokig jut baleset nélkül? minek a teljesítmény, többlet fogyasztás.....??
-ha nincs lóvé, akkor miért nem egy gyakori típus??
-hogy lehet valamit megvenni próbakör nélkül???????
-hogy érdekelhet egy férfit vásárláskor az, hogy tiszta e a kocsi?
ott némi ellentmondást is érzek, hogy most legyen tele szilikonozva, vagy látszon az olajfolyás?!?!

-mellesleg korrekt, hogy meglep az ltalad írt régi cikk.., amire te nem de egy régi olvasó fejből.. :))))

-B Corsa?

amúgy meg alapból mókás, hogy ti lennétek a szakik, akik már mindent kipróbáltak, meg értenek is hozzá.. aztán ha venni kell, akkor egyből az az 1-2 ugrik be ami már megvolt, ugyanúgy, mint az átlagembernek (neked bakancs, Toyo, Winklernek Golf GTI, Toyo..) sztem ez vérciki!

amúgy meg sok sikert!

jah és az asszonynak először lehet, hogy a pustába - üres parkolóba kéne gyakorolnia.. mert lehet hogy téged nem izgatott a törés, de gondolj bele, hogy mekkora szívás a vétlen félnek!!!!
gondolj arra, hogyha egy ilyen spíler ott is hagy, akkor az pont olyan, mint a festékszórós esetetd, csak nehezebben javítható!

barumka 2010.12.13. 10:56:27

@Leadfoot:
Igazad van, bennem is van előitélet. De a tapasztalataim alapján mondom ezeket. Volt pár kocsi a kezem alatt már, el tudom dönteni melyik a megbízható, melyik a megbízhatatlan. Az is igaz, hogy olyan széteső érzés van a swift ben. Csak nem esik szét. Hiába érzed magad full nyugalomba egy saxoban, ha váratlanul, az esetek 90% ban szétesik. Persze itt nem a öragpapás közlekeséi stílust kell figyelembe venni.használni kell, ahogy szokta az ember. Ha kell, nyírni kell, és meglátjuk melyik bírja tovább.

stofilol 2010.12.13. 10:59:17

@Szekszkazan:

kisbarátom, nem tudom te hol élsz,de:

-swift alatt jobb futómű van mint saxo.
(egyrészjobb jobb konstrukció,másrészt sportosabb, harmadrész sokkal többet bír)

-egy -japán- swiftben belül nem zörög semmi, és mindennek minőség érzete van, ellentétben a saxóval.

-swift megy mint a pcsa. még az ezres is.

-szerinted beszéljek a C4 és a classic switf megbízhatóságáról és élettartamáról? remélem nemkell.

ot: c4 hez hasonlítani régi swiftet? huhh barátom. hasonlítsad újhoz, menny mindekettővel, és sírd el magad mennyivel jobb autó az uj swift.

McK (törölt) 2010.12.13. 11:00:53

Hát..
Halottról vagy jót, vagy semmit..
Maradjunk annyiban,hogy nem ez volt az évtized boltja.

Autopeti 2010.12.13. 11:03:20

A cikk elején elírás a Honda?
Mert az Avensis az Toyota.

vonszabo 2010.12.13. 11:04:07

@Szekszkazan: Szerintem ez csak érzés. Az Eger Mónosbél útszakaszt nagyjából minden általam vezetett autóval (régi swift, kereklámpás polo g astra T5) kb ugyanannyi idő alatt teszem meg, igaz a swift és a t5 esetében előjön a mindjárt leesem az útról érzés. A polonál és a g astránál ezt csak nagyon határesetben tapasztalom.

tomi7909 2010.12.13. 11:05:07

@Szekszkazan: Már nem azért, de egy alig 800 kilós autóba hova akarsz szervót? Ennyire gyenge vagy?

putyus62 2010.12.13. 11:05:35

B autónak 1.6 ost?
Akkor szerintem egy V.6 -os is van ennyiért
hazaiban és még extrás is,meg túlélhető :)
Mondjuk egy 96 os kocsiban már a légzsákok is lejárt szavatosságuak(ha van benne) persze csak elvileg 10 év után cserélendő mert vagy nyílik vagy nem.Mondjuk a Suzkiban mindegy:(

Hurri Kán 2010.12.13. 11:06:58

@Autopeti:
Nem elírás, bár elsőre valóban nem egyértelmű. Mert Tibi közben vett egy 125 cm3 Honda motort munkába járáshoz, az a Honda, ami marad.

Szkotti 2010.12.13. 11:08:04

@keletisarok.hu: Nekem is ez volt az első gondolatom, hogy ha ehhez kell egy gátló, vagy első sárvédő, majd akkor fog fájni az "egyénisége". Van a mocskos drága gyári alkatrész, meg a bontott, amit szintén heroin-árban mérnek, ha megtalálod azt a két bontót, ahol már láttak ilyen kocsit. Utángyártott cucc felejtős.
(japán gyártmányú Ignis tulajaként tudom, mit beszélek).
A megbízhatóságával nem lesz gond szerintem, csak "csajos" autónak nem jó választás, a cikk elején vázolt parkolási rutin, és az alkatrészellátás viszonylatából kifolyólag.

putyus62 2010.12.13. 11:08:18

@Autopeti: ne csak az elejét olvasd a közepét is!
Vagy értelmezd a szöveget:)

putyus62 2010.12.13. 11:10:14

@gyvy: Nekem egyértelmű volt pedig soha nem hallottam se a cikkíróról se a Hondájáról:)

tlantos 2010.12.13. 11:11:52

@Szekszkazan: hulye vagy fiam, mint szodas a lovat. Leulhetsz, egyes.
Fustokado, logobelu, lukasalju 20-20 eves otvarok kozlekednek, nehogymar egy jokarban levo regi Swift szurja a szemed. Nyilvan egy agyonutott szart vezettel, mert nincsenek ilyen hibai. A szervo meg ha volt, hidraulikus, ezert draga, ezert nem is nagyon volt. Mondjuk a 155-os gumihoz nem is feltetel. Bar kenyelmes.

Hurri Kán 2010.12.13. 11:12:13

@putyus62:
Nem vagyunk egyformák. Fogjuk rá a hétfő reggelre :D

Laci_76 2010.12.13. 11:13:38

@stofilol:

Én vezettem mindkét autót, hozzáteszem nekem most egyik sincs. De a saxo-nak szerintem kényelmesebb a futóműve. Nekem ami kényelmesebb az a jobb. Igaz hogy a swift-é sokkal strapabíróbb. Sportosságra ami kényelmesebb az könnyebben mozdul. A japán swiftben nem zörög semmi de azért a minőség odébb egy kicsivel. Gondolok arra hogy mikor télen beültem mentem 20 kilómétert az autóban már meleg volt de a műanyagok olyan hidegek voltak az autóban hogy nem lehetett semmihez hozzáérni. Szigetelés nulla. Ezres swift tényleg megy de eszik is városban nálam 7 liter alatt nem akart elmenni. Pedig finoman hajtok. Ha menni akarok akkor beülök egy másik vasba. Nem egy ezres swiftbe. Amúgy a swift egy megbizható járgány, de kényelemre és belső minőségre nem éppen van a toppon.

keletisarok.hu 2010.12.13. 11:16:49

@Szekszkazan: A régi Swift... "Futóműve nulla, fék lenne, de a tapadása dupla nulla. Amit a Citro C4 bevesz kanyart 50-nel, ott a Swift 30-nál megcsúszik, változatlan körülmények között."

Eleget védtem már a suzukit, csak a barátilag kérdem meg, halálos nyugalommal:

Ha a fék fog, de az autó nem tapad, nem lehetséges, hogy esetleg, netalántán stb. a gumikkal van baj? :)

155/70-es virsligumikkal ne akarj kanyarkirálykodni, az nem arra van kitalálva. (Jófajta gumival azért meg lehet kockáztatni.)
Ellenben ilyen keskeny tappancshoz meg szervókormány is felesleges, hacsak nem valami anorexiás óvodás akarja aszfalton álló helyből koppra fordítani a kormányt.
----

911 Turbo 2010.12.13. 11:16:54

' Mondjuk, nem tudom, hogy a hátsó sárvédőív pár centis megnyomásának javítása, és az ajtó aljának újrafújása mitől került 125 ropiba, de ez legyen a biztosító gondja.'

Kíváncsi lennék hogy Te 125-ért megtöretnéd e az új kocsidat , aztán mikor eladnád akkor rétegvizsgálóval nézegessék és törött szarnak titulálják .

tomi7909 2010.12.13. 11:18:38

@Laci_76: 7 liter még egy 1.3-asnál is sok, feltéve, ha nem télen mentél kis távokra, akkor itt bizony user error lesz.

Laci_76 2010.12.13. 11:19:51

@tomi7909:

Sajnos ilyen a munkám max 5 kilométert megyek egyhuzamban utánna 1 óra pihi. Városban.

putyus62 2010.12.13. 11:21:03

@putyus62:
www.youtube.com/watch?v=jkk7YJKNXKI
amúgy egész keménynek tűnik,főleg a kormány állja a sarat:)

tomi7909 2010.12.13. 11:25:53

@Laci_76: Hát akkor ne csodálkozz a 7 literen, az még kevésnek is számít ilyen körülmények között. 5 perc alatt be sem melegszik a motor teljesen, gyakorlatilag olyan mintha egy karbison végig rajta lenne a szivató.

putyus62 2010.12.13. 11:26:33

@barumka:
egyértelműen a Swift viszi a pálmát(az igényteleneknél)

luck66 2010.12.13. 11:30:46

a helyedben,ha van lehetőséged,németből 130 ezerből hoznék még egyet donornak,kiárulni belőle néhány dolgot és máris jó árasítottad a kicsikét!

Laci_76 2010.12.13. 11:30:49

@tomi7909:

Igen de a saxo dízel elment 5 literrel nálam ugyanilyen körülmények közt.

Laci_76 2010.12.13. 11:32:08

@tomi7909:

Saxo dízel ugyanilyen tempóban 5 liter alatt evett. :D

Hurri Kán 2010.12.13. 11:33:06

@luck66:
mi arra a garancia hogy amit donornak hozol abban jó állapotú az, amire szükséged van belőle?

putyus62 2010.12.13. 11:34:15

@stofilol:
ki beszél itt új swift-ről
1996-os akról beszélünk és a ráncfelvart utódairól.
Ülj egyszer be egy autóba és akkor fuss neki újból.
A régi suzuki a francia és talán az olasz autókhoz képest egy trabant.

barumka 2010.12.13. 11:35:28

@putyus62:
A nyugodtaknál, nem az igényteleneknél. Nem hiszem hogy amennyi swift elkelt ebben az országban, annyi igénytelen ember legyen. Az igaz, hogy a 1991 ben kiadott swift eléggé ideje múlt, de megbízhatóbb mint bármelyik franci rom. Mert azok közül mind az kivétel nélkül.tehát nem igénytelennek nevezném aki swift tulajdonos, melledleg én sem vagyok az, hanem előrelátó, tudatos, nyugodt vásárlónak.

tomi7909 2010.12.13. 11:36:56

@Laci_76: Dízelt benzinessel nincs értelme összehasonlítani.

Laci_76 2010.12.13. 11:40:24

@tomi7909:

Lehet. De nekem ugyanarra kellett. Csak a költségeket tudom hasonlítani. Én mindkét típus "legtakarékosabb" modelljét néztem.

Hurri Kán 2010.12.13. 11:40:59

@putyus62:
az előző Swift valóban nem a kényelméről híres, viszont megbízható, olcsón üzemeltethető és kb. gombokból javítható és fenntartható szerkezet.
Olyannak aki nem igazán ért az autókhoz vagy csak egyszerűen nem akar vele foglalkozni, használati tárgynak ideális.

Jó pár ismerősömnek van (persze kinél ne lenne?) és aki a szükséges dolgokat megadja neki (olaj, szűrők, szíjak), 5-10 éveket simán használják minden gond nélkül.
És ez nem minden autóról mondható el.
Szóval nem kell a Suzukit annyira lenézni.

vonszabo 2010.12.13. 11:42:01

@putyus62: Így szeretek igénytelen lenni! De nem kellene már végre abbahagyni ezt a baromságot? A régi swift egy 80-as években tervezett kisautó abból is az egyszerűbb fajta. Elvisz A-B be, vezetési élményt nem ad nem kényelmes és mivel akkor még nem nagyon érdekelt senkit a passziv biztoság nem is úgy tervezték. Cserébe nem eszik sokat, nem nagyon romlik el. Ha mégis egyszerű javítani olcsón megkapsz hozzá sokmindent. Összehasonlítani modernebb autókkal hülyeség.

varga tomi 2010.12.13. 11:42:34

pedig amikor a Winkler tesztelte hogy szétfikáztad a szuzut:)

Laci_76 2010.12.13. 11:43:35

Megbízhatóságra tényleg jó volt a régi swift. Kényelemre és igénytelenségre meg azt tudom mondani el kell fogadni és meg kell venni, vagy nem. De tényleg az alap felszereltségűben az az ülés? Az egy vicc szerintem.

luck66 2010.12.13. 11:44:12

@gyvy: nagy a valószínűsége,hogy megnézi az ember,mielőtt behozza,énnél az autónál a ritkasága miatt főleg a karosszéria elemek,felnik,lámpák,üvegek képezik a hiányt,ezekről meg sima szemrevételezéssel megállapítható az állapot

2010.12.13. 11:45:16

Jó választás lesz szerintem.
Két típust én is hiányoltam a kezdeti listáról Corsa B és régi Clio.

totalcar.hu/tesztek/corsaa14/

totalcar.hu/tesztek/clio14rn/

luck66 2010.12.13. 11:45:21

@gyvy: nagy a valószínűsége,hogy megnézi az ember,mielőtt behozza,énnél az autónál a ritkasága miatt főleg a karosszéria elemek,felnik,lámpák,üvegek képezik a hiányt,ezekről meg sima szemrevételezéssel megállapítható az állapot

tomi7909 2010.12.13. 11:47:01

@putyus62: Na jó de mi baj a trabanttal? A régi swift is, hasonlóan a trabanthoz, egy funkcionális, nagy tömegeknek szánt faék egyszerűségű, megbízható kisautó, fillérekből karbantarthatóan.
Ezzel szemben francia kisautók: Minden alávetve a dizájnnak pl.: picasso, az ésszerűség szinte nulla.
Ezek után mindenki eldöntheti, hogy neki mire van szüksége.
Mellesleg a régi swiftet 89-ben tervezték, nézzük meg milyen kocsik voltak akkor európában: golf 2, régi a corsa, citroen ax, ezekhez képest a swift töréstesztje, konfortérzete megfelelő.

Szekszkazan (törölt) 2010.12.13. 11:58:48

Hű, megérkeztek a swift-huszárok!

No akkor sorban: a tapadásnál igen, a gumival lesz a gond, mert rohadt kicsi. No és ki tervezte kicsire? Kanyarkirálykodás? Nem. Egy kereszteződésnél be akartam fordulni balra, fékeztem, eltekertem a kormányt, a kocsi meg ment egyenesen.

Japán minőségérzet? Hűha! Ha a gusztustalan műanyagokra gondol az ember, biztosan, és szétesni sem fog. Csak meg ne kelljen fogni, mert undorítóan néz ki, és a tapintása is olyan. Nem megyek bele a minőségérzet témakörbe elvakult emberekkel. Egy 15 éves Saxo egyben van, használható. Egy 10 éves swiftbe csak azért ültem bele, mert összetörték a citromat.

Új swift vs Citro C4? Az enyémnél sok jobb autó van, de a swift nem az, sem a régi, sem az új. Engem nem zavar, ha másnak az előbbi jobban tetszik. De bekaphatja a nagy lábujjamat az, akit zavar, hogy nekem meg az utóbbi. Az új swift - vezettem - egy kényelmetlen bódé. szinte függőleges szélvédővel, mintha buszt vezetnék, az úttartása meg olyan, hogy 100 fölött le akar esni az útról. Kicsik a kerekei, nincs tapadása.

Én megértem, hogy aranyos autó, meg a miénk, meg nincs többre pénz, de a tény tény marad: nem jó autó. Tartós, szívós, de nem jó. Alternatívája a biciklinek és az esőkabátnak, illetve a BKV-nak, de más autóknak nem.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.12.13. 12:04:15

@stofilol:
>-swift megy mint a pcsa. még az ezres is.

Aha. Ha nem bánod, ezen elrötyögök egy kicsit. Úgy holnap reggelig.

onefm.hu · http://www.onefm.hu 2010.12.13. 12:04:48

@keletisarok.hu: te még nem ültél régi swift-be az látszik xD a másik, hogy milyen alapon hasonlitasz egy C4-es egy Swifthez? :)

tomi7909 2010.12.13. 12:05:54

@Szekszkazan: "Egy kereszteződésnél be akartam fordulni balra, fékeztem, eltekertem a kormányt, a kocsi meg ment egyenesen."
Úgy látszik nem vagy tisztában a fizika törvényeivel, miszerint egyszerre nem lehet fékezni és kanyarodni is, persze egy abs-esben, lehet, nade látod nem ott a probléma, hogy a swiftek átmennek a műszaki viszgán , hanem, hogy ilyen botrányos vezetési tudással, mint a tiéd jogsit kaphatnak az emberek. Átülsz egy régebbi kocsiba, amiben nincs abs, kipörgésgátló, valamint százezer hókuszpókusz és máris balesetveszélyt idézel elő.

onefm.hu · http://www.onefm.hu 2010.12.13. 12:07:00

@malenykij polgar: mihez képest méred? Nem nagyképüsködni kell. Tényleg megy. a Hasonlókhoz képest, de biztos jobban tudod mint akik hozzáértenek (cikk írók, autós klubok.. akik ugyanazt mondják mint amit te kirötyögsz... és nagyon butának néznek téged...)

barumka 2010.12.13. 12:08:42

@Szekszkazan:
neked ez a véleményed, nekem meg nem. Hozzáteszem, nem Suzukim van.... Engem nem fogsz meggyőzni arról, hogy a francia kocsi szebb, jobb mint egy új swift. De szerintem sokakat nem.
Ez van.

Harkov 2010.12.13. 12:09:19

Ugyan már nem kell félni a forgalomba helyezéstől.Mondjuk a regadó elég horror de az osztrák kocsik nagy része fényévekkel jobb állapotban van mint a hazai autópark.Múlt héten vettem egy Passatot Ausztriában a forgalomba helyezést egy nap alatt megoldotta egy erre szakosodott srác 20 ezer forintért.Ráadásul pont a szombathelyi okmányirodában csinálták.

Szekszkazan (törölt) 2010.12.13. 12:12:32

@tomi7909: úgy látszik, nem vagy tisztában a magyar nyelv sajátosságaival. A vesszők időbeli elhatárolódást jelentenek, tehát be akartam kanyarodni, fékeztem, eltekertem a kormányt. Ez annyit jelent, hogy kitettem az indexet, MAJD fékeztem, MAJD eltekertem a kormányt.

Nyilván minden ez utáni következtetésed téves. Az meg, hogy egy félreértelmezett mondta után sértegetni kezdesz, az azt jelenti, hogy nem csak funkcionális analfabéta, hanem tahó is vagy.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.12.13. 12:15:48

Suzukinál benne van, hogy még jó is lehet.
Amúgy nekem is kéne ennyiért. Simán.

stofilol 2010.12.13. 12:16:49

@malenykij polgar:

nemakarlak megbántani , de egy classic 1,3as swift jóval jobban megy a mai átlag 1,4-1,6 alapmotoros kocsiknál ( golf-polo-c4-ésatöbbi), sőt 70ig az ezres sem érzed gyengébbnek.

ezekkel értettem összehasonlítani, és ez mindenkinek egyértelmű volt, kivétel neked.

és szeszkazán, aki elhiszi hogy a francia anyagok jobbak mint a japán :D lefosom a bokám

Szekszkazan (törölt) 2010.12.13. 12:17:06

@barumka: így van, sehol nincs előírva, hogy egy véleményen kell lennünk, neked az tetszik, nekem ez, és ennyi.

Egyetlen bibi van: én átültem a swiftbe két hónapra, mentem vele 6 ezer kilométert, és az alapján azt mondom, hogy nekem nem autó. Te viszont - de cáfolj, ha tévedek - sosem vezettél C4-et, de 2 literes HDi-automata kombót biztosan nem, főleg nem több ezer kilométeren át. Neked azért nem tetszik, mert "francia". A véleményeink megalapozottsága között különbséget vélek felfedezni.

B4zs 2010.12.13. 12:17:40

Az én swiftemben is haldoklik a műszerfal-világítás. Egy határozott ütés eddig mindíg meggyúgyította. :)

tlantos 2010.12.13. 12:18:10

@Szekszkazan: nagyonhulye vagy fiam, egyes ala.
A regi Swift is sinautoneknt fordul 185-os gumival, de a 2005-tol gyarott futomuvileg mar eleve eleg jo volt. Szoval ha az le akar esni az utrol, a hiba benned keresendo. Pl falabu vagy, es nem tudsz vezetni.

axax 2010.12.13. 12:20:38

Hááát.. én biztos nem szenvednék a reg. adóval és a forgalomba helyezéssel. Nem ér ennyit az egész időben, plusz sok idegeskedéssel jár(hat). DE neked legyen igazad. Én inkább vettem volna egy magyar forgalmis, jó állapotú Hyundai Accentet (ha már megbízható kisautó kell), s porig alkudtam volna az árát.

tomi7909 2010.12.13. 12:23:14

@Szekszkazan: Ebből a logikából kiindulva, akkor nemcsoda, hogy a kocsi egyenesen, ment tovább hiszen a kormányt miután elfordítottad, valószínűleg rögtön el is engedted, ahogy a féket is :P

Szekszkazan (törölt) 2010.12.13. 12:24:11

@stofilol: ilyet nem mondtam.

Egyébként nem értem, honnan fakad a feneketlen francia-gyűlölet, és mért nem veszi be a gyomrotok, hogy semmivel nem rosszabbak akár egy japánnál, akár egy németnél. Megértem a japánautó-pártiakat, de én rájuk sem tudok nézni. Szerintem csúnyák, ridegek, lelketlenek, és nem autónak szánták őket, hanem eszköznek. Kivétel Lexus, Subaru, Infiniti. Őszintén kérdezem: miért fáj ennyire, hogy valaki valóban szereti a francia autót? Nem önigazolásról van szó, mert ez a második C4-esem és a sokadik Citroenem.

Harkov 2010.12.13. 12:24:53

Egyébként elgondolkodtatok azon miért is van regadó?Mint vásárló nem értek vele egyet de mint eladó nagyon is megértem.Ha nem lenne az autó árak a béka segge alá esnének.Így is ott vannak szerintem.

énjobbantudom:) 2010.12.13. 12:28:57

A motort nem kell esetleg kivenni egy műszerizzó cseréhez a Suzukin?Érdekes, hogy az én állítólag elavult 120-as Skodámon 5 perc a csere...és akkor még ráérősen csinálom...
Amúgy pedig ha meghúzod más autóját az persze csak egy pici karcolás, ugyanez a te kocsidon már totálkár...

Hurri Kán 2010.12.13. 12:29:28

@Harkov:
nem a béka segge alá, hanem oda amennyit valóban érnek. Ez persze nagyon rossz lenne az újautó és lízinglobbinak...

Sztávrosz_ (törölt) 2010.12.13. 12:29:45

Viszont a regadó miatt van az hogy itthon annyira siralmas az 500-1M közötti kategória. Ennyiért nyugaton jobbat szebbet kapsz.

Szekszkazan (törölt) 2010.12.13. 12:33:05

@tomi7909: megint téves, olvasd végig mégegyszer. Fékezés, majd abbahagytam a fékezést. Eltekertem a kormányt, majd abbahagytam a kormány eltekerését. Semmi gond nincs azzal a logikával, inkább írd azt, hogy mindenáron belém akarsz kötni.

@tlantos: Aztán ezt ki a fene mondja, bunkókám? Sínautó? LOOL, ülj már bele egy subaruba, egy audiba, egy volvoba, vagy hovatovább egy c4-be akár, ha kölcsönadja valaki...

papptibi 2010.12.13. 12:34:41

@malenykij polgar: "Adott összegért a legjobb müszaki állapotú gyöszt megvenni és tojni presztízsre meg ízlésre."
Ha én járnék vele, akkor így tennék. Azonban a feleségem fog, aki eleve kezdő, nem feltétlenül azzal kellene kezdeni, hogy eltiporják.
Ha meg majd belejön, esetleg a gyerekünk is bent ül. szóval ezért.
Amikor a szürke Micrával jártam, a gyalogos odanézett, látta hogy jövök (nem zebrán) és lelépett elé, annyira lesóhajtották. És akkor még nem beszéltem a többi autósról. Hidd el, van viszonyítási alapom, nagyon jól tudom, hogy mennyire nem egyenlőként kezelik az autókat a többiek, nagyon látványos a differencia, mondjuk már egy 3-as bimmerrel is.

kewcheg 2010.12.13. 12:34:57

Pedig 2000 vagy utáni egyes Swiftet szinte nem is lehet normálisat kapni 4kilo alatt.Mert én is szeretnék egy ilyet napi 70 km. ingázásra munka miatt...

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.13. 12:35:02

Na, megint meglesz a hozzászólás.
Vége a zsiguli hétnek, vissza a szokásos agytépéshez.
A zsiguli azért is jó, mert összehozza az embereket. Többet kéne ilyenekről írnotok..

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.13. 12:36:14

@énjobbantudom:): A Skoda120 kevesebbszer romlik el, kevesebbet eszik, lényegesen jobban megy, és nagyobb presztizzsel bír, mint BÁRMELYIK japán autó.
Most már remélem feláll, és szereztem vkinek egy jó napot.

putyus62 2010.12.13. 12:38:21

@tomi7909:
Törés teszt:ĐĐĐ
sajnos aki kipróbálta már nem tud nyilatkozni:(

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.13. 12:41:29

Egyébként én, aki száztízezer kilométernél tartok régi swifttel, baleset is volt, törés is, meg kb minden ezalatt, esetleg kapok szót, vagy elfogadjuk annak a véleményét, aki Citroen C4-ben ül?
Csak úgy elmerengek, költői kérdés, tudom a választ..

papptibi 2010.12.13. 12:43:04

@soproni1: "Meg szerencsétlen tulajé, akinek az autója már örökké törött lesz, százezrekkel kevesebbet kap majd érte, amit a biztosító nem fizet. Ezek a kis sérülések a legidegesítőbbek, mert ugyanúgy nem lehet javítás alatt használni, ráadásul a javítás is elkezdhet rohadni, ergo veszik a garancia. "
Nagyon sajnálom a tulajt, aki egyébként egy cég. Amúgy az autó egy tárgy, nem egy élőlény, és ha már 125 ropiért javították márkaszervizben, elvárható, hogy semmiféle gond ne legyen. És pont nem vész el a garancia, sőt, akár reklamálhat, a javításra is érvényes.
Egyébként az egész törött-nem törött kérdést ketté kellene osztani. AZ apró törésekkel nincs semmi baj, ha normálisan megcsinálják, ezt kicsit túllihegik itthon. Ha rohadni kezd, az azt jelenti, hogy lánggal baszkurálták és egyengették, elemcsere helyett. Vagy nem jól alapozták, fényezték, satöbbi. A kis törés normálisan javítható, attól nem kell félni.
Baj akkor van, amikor olyan sérüléseket is megjavítanak, amelynél a karosszéria teherviselő struktúrája is megrogyott. Nem véletlenül lehet elhozni Németországból gombokért. Aztán itthon megcsinálják, ráadásul még gányolnak is. Na ez a gáz.
Meg az, ha túl sok az elektronika benne, és valahol picit elcsípődik egy ér egy vezetékben. A kutya sem deríti ki, mitől bolondult meg, a kábelköteg cseréje pedig gazdasági TK lenne. Na ez is gáz - de a Balenónál ilyesmi nem látszik.

putyus62 2010.12.13. 12:45:19

@tomi7909:
én is trabanttal kezdtem egy álom volt akkor 18 évesen.
de már nem valószínű hogy 10 km nél
hosszab útra bele ülnék.
Az meg hogy egy autóhoz olcsó az alkatrész,...ecetera.Az még olcsóbb ha nem is vesz autót az ember.

Spiritmonger 2010.12.13. 12:46:02

a T. feleséget megtanítani normál méretű autót vezetni teljesen reménytelen?

tomi7909 2010.12.13. 12:50:47

@Szekszkazan: Lehet itt szépítgetni a dolgot, meg nyelvtannáciskodni, a lényeg mégiscsak azon van, hogy rosszul vezetsz. Most nyelvtannáciskodjak kicsit én is. Olyan nincs, hogy normális vezetési körülmények között egy autó kormányzás hatására megy tovább, ahogy te írtad "egyenesen". Ilyen általában akkor szokott csak történni, amikor valaki áll a féken és közben azzal egyidőben kormányoz. A másik lehetőség, hogy túl gyorsan érkeztél a kereszteződés bejáratához, tehát nem fékeztél elget, majd miután felengedted a féket és eltekerted a kormányt a kocsi MAJDNEM egyenesen, kis ívben ment tovább és jól lepadkáztad a felnit.
Egyébként nem sértegetésnek szánom ezt, csak úgy tényként közlöm, hogy szerintem alkalmatlan vagy a vezetésre, ahogy szerinted a swiftek meg a forgalomba.

putyus62 2010.12.13. 12:52:28

@stofilol:
komám nekem 12 évig Hondám volt(nem suzuki)
és azt mondtam soha nem lesz más autóm
de úgy alakult hogy egy Renault megan
lett.Igaz egy selejtes példány lehet mert 155000 km-alatt kellett egyszer vezérmű szettet cserélni (talán minden autónál kell),egy két lég,és pollen szűrőt ,1 garnitúra fékbetétet és gyertyát mást semmit (ja kellett bele benzin is:(

tomi7909 2010.12.13. 12:53:00

@putyus62: Egy gumibábú érdekesen nyilatkozhat.

putyus62 2010.12.13. 12:56:10

Ja és 1.4-es 190-et megy ha kell
160- al utazni lehet vele ha a német pályára tévedsz a Suzukit ledudálják
simán.
No az alkatrész az biztos nem olcsó ha kell nem tudom nem kellett.

Leadfoot 2010.12.13. 12:56:42

@Laci_76: De most őszintén. Ki a tököm akar sportolni egy ezres Swifttel vagy mondjuk egy 1.5D (ezres/1.1-es) Saxoval, hogy ennyire a futóműre van ráállva mindenki?

Ha kanyarvadász futóművet akarsz, és ebből a kategóriából veszel autót, már rég rossz. Kivéve a hot hatch változatokat

The Good Boy 2010.12.13. 12:57:00

Nem tudom, hogy a szerkesztőségben miért nem jut eszükbe olyan autó, mint az Accent,vagy a Toyota Starlet (főleg toyota gazdának). Széthajthatatlan gépek azok is, mint ahogy ez a baleno is az lesz, szóval ezzel nincs is baj, de én sem bajlódnék egy olyan autó papirozásával, amennyiből lehetne itthon is venni egy hasonlót. (ja és nem kell annyira isteniteni az osztrák autókat sem.) Nézzetek meg 1-2 nyugger osztrák mamát, hogy hogyan vezet. az is megér egy misét:) De legalább sz osztrákok mernek pl. passatból, Vectraból pirosat venni, audiból meg világoskéket:) Itthon elképzelhetetlen lenne. Egy vazs megyei.
@Szekszkazan:
nekem egyszer volt egy újként vett fullos citromom. Egy évesen boldogan toltam be egy japán márka kereskedésébe. Azóta eszembe nem jut franciára még rá se nézni. Ha már nem érted, miért lehet utálni a franciát. Ja és szerintem egy ufo civic minden csak nem csúnya és lelketlen:)

Hurri Kán 2010.12.13. 12:57:37

@Spiritmonger:
minden rosszindulat nélkül, lehet hogy az. És ez nem férfi vagy nő kérdése. Van olyan barátom aki képtelen egy Opel Astránál nagyobb autóval közlekedni mert nem érzi.
Meg ismerek olyan lányt aki 155 cm, vasággyal kb.40 kg, ehhez képest úgy vitte a céges kisbuszt, hogy csak lestem...

Hurri Kán 2010.12.13. 12:59:12

@The Good Boy:
kb. Toyota Starletből is annyi lehet itthon mint a Balenóból. Attól még persze lehet jó autó.

Lord heckman 2010.12.13. 13:00:37

ez most akkor a presztízs miatt jobb, mint egy swift mondjuk egy százassal olcsóbban?

putyus62 2010.12.13. 13:00:40

@tomi7909:
én az éles tesztre gondoltam mert az a reális:)
nézd meg mondjuk a lánglovagokon ha beirod a baleseteknél "suzuki" milyen állapotokat látsz ja és mennyit mivel a suzukisok nem bírnak magukkal és az M3 bmw-t is le akarják alázni no ez az ami sajnos nem jön össze:(.Tisztelet a kivételnek suzukit vesznek mert nyista lóvé ,de ész sincs!

Laci_76 2010.12.13. 13:01:41

@Leadfoot:

stofilol 2010.12.13. 10:59:17

Ha kicsit megnézed erre válaszoltam, így jött elő a futómű.

Hurri Kán 2010.12.13. 13:02:57

@Lord heckman:
Ez a Swiftnél azért egy mérettel nagyobb és valószínűleg komfortosabb és biztonságosabb autó, nyilván nem nagyságrendekkel magasabb üzemeltetési költségekkel. Ha hosszabb távra szánod, lehet megéri az a kezdeti nagyobb kiadás.

Laci_76 2010.12.13. 13:04:32

@Leadfoot:

stofilol 2010.12.13. 10:59:17

Ha kicsit megnézed erre válaszoltam, így jött elő a futómű.

putyus62 2010.12.13. 13:06:33

@gyvy:
én azt se értem miért kell látni az autó elejét?A hátulját se látod.
azt érezni kell ,én se látom de minimum 2
centire oda állok a falhoz.
szerintem 2 hét alatt mindenki meg tudja tenni autó váltás után.

barumka 2010.12.13. 13:06:53

@Szekszkazan:
akár hiszed, akár nem, vezettem mmár c4 et, c5-öt,picassót meg minden mást. túl vagyok az 1.300.000 kilométeren is bőven. Mivel autó értékesítéssel, és szervizel foglalkozunk, kicsit van a dolgokra rálátásom. Ezért írtam azt, ha ugyanúgy használnék egy francia kocsit, meg egy suzukit, az utóbbi tovább bírná sokkal. Olcsóbb a szervize, és hatmad annyit kell szervizelni. Persze vannak kivételek, mert nem minden széria hibás. Nekem a 3 francia csoda közül, a citroen a nyerő. Ha meg őrülnék, olyat vennék. Hozzá kell tennem, vagy egy nagyon jó ismerősöm ennél a cégnél, aki segítene ebben a történetben, de egyenlőre maradok más típusnál.
Még egy r5 turbóm is volt anno, ami azért nem egy mindennapi kocsi volt. Szerettem, de az életemet költöttem rá, hogy menjen, ne füstöljön, és gond nélkül tudjak vele autózni. Az elmondottaklat cáfolván, volt szerencsém egy 2.8 hdi boxerrel menni 300 ezer kilométert régebben, minden hiba nélkül, akkor mikor a testvére, még a rendszám alapján is eggyel mögötte volt, hetente ment a szervizbe, majd jött a garis moci, és elektronika csere.Tehát nagyjából tudom h mi merre hány méter, és tudom azt, hogy mikor mennyiszer milyen kocsikat kellett szervizelni, és milyen gondokkal fáradtak be hozzánk az ügyfelek. Ha csak a suzki szervizből kellene megélni, éhen haltam volna, de szerencsére vannak francia fanok, és életben tartanak.....
Mellesleg elismerem a francia autósport eredményeit, de mint tudjuk, nem sok köze van ezeknek az utcai rokonokhoz.

papptibi 2010.12.13. 13:06:56

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: Karotta árulja a Ladáját, de azt nem akartam megvenni. Nem akartam Hajnit rögtön a mély vízbe dobni:)

@Liquid_Night: "Viszont legalább vállalható egy-egy előzés is vele... "
Hát, Hajninak egyelőre még nincsenek ilyen nagyratörő tervei. Mondjuk nem bánom, hogy olyan motor van benne, amelyik gázadásra elindul, bárhonnan.

@keletisarok.hu: "Ja, és pótkeréknek normális kerék is jó, csak szólok, mielőtt még valaki idegrángást kap, ha nem talál mankókereket."
Tudom. De az volt a cél, hogy a csomagtartó padlója ott maradjon, ahol volt. Nem merev, hanem szimpla szőnyeg, lehet, hogy érdemes lenne benyomni alá egy falapot. Amúgy meg nem vészes, szinte az összes Suzi-bontó tart Balenót, ha karosszériaelem kell, arra is akad pár donorjelölt, nézd csak meg a hahu-t

tlantos: "Nincs valami olyan eljaras, hogy az irrealisan magasra kijovo regadobol lehessen alkudni?" Szlovák rendszám, román rendszám, cseh rendszám, német rendszám, bissau-guineai rendszám...

@barumka: "Én úgy gondolom, hogy aki a Swift elé helyezi a Twingót, meg a Micrát, meg az Ypsilont, az nem ért a kocsikhoz."
A feleségem nem ért hozzá. Én csak a Micrát helyezem a Swift elé.

@uz: "Amúgy a Daewoo Ticoban nem goldolkodtatok?" Őszintén szólva, nem. A Tico, és a vele egyidős Daewook alkatrészutánpótlása megszűnt. Épp pár napja jártam a gumisnál, ahol előttem egy ticós volt. Már alig találni hozzá gumit ilyen apró méretben, és kerékőrt akart, mert lelopkodják a felniket a Ticókról, mint régen a lökhárítóvéget a Trabiról. Hiánycikk. Persze, kerékőr sincs ilyen pici méretben.

@911 Turbo: "Kíváncsi lennék hogy Te 125-ért megtöretnéd e az új kocsidat , aztán mikor eladnád akkor rétegvizsgálóval nézegessék és törött szarnak titulálják ." Ez megesik. Mint írtam, azért nem bányabillenccsel ment végig a mondeón, amit egyébként százezer kilméterrel visszatekerve fognak majd árulni háromévesen, valami autótelepen. Ez az apró törés lesz a legkisebb baja.

@luck66: "a helyedben,ha van lehetőséged,németből 130 ezerből hoznék még egyet donornak,kiárulni belőle néhány dolgot és máris jó árasítottad a kicsikét!" Minek, amikor 90-100-ért van osztrákból olyan, ami nem forgalomba helyezhető?

Hurri Kán 2010.12.13. 13:07:26

@putyus62:
van aki képes erre van aki meg nem.

keletisarok.hu 2010.12.13. 13:07:27

@onefm.hu: Szerintem nem hozzám akartál szólni. Én 10 éve és 130ezer km óta ugyanazt a régi Swiftet hajtom.
---

Nem kéne a 99 suzukifikázó kommentözön mellé egy 100. is.

A swift igenis zörög, igénytelen, életveszélyes. Kis trükközéssel kimondottan szerethetővé lehet tenni.
t.lantosnak van nagyobb kategóriás autója, meg szerintem vezetett már pár fajtát, így van összehasonlítási alapja.

Nekem, sajnos nincs. Viszont én a közlekedési részét szoktam inkább előtérbe helyezni a témának, és a modern kipörgésgátlós meg blokkolásgátlós agyonszervózott autón nevelkedett fiatalok vezetési szokásait érdemes megnézni. Bátrabban előznek stb., aztán télvíz idején irány az első árok. (Hosszú és bonyolult téma.)

"Sínautó? LOOL, ülj már bele egy subaruba, egy audiba, egy volvoba, vagy hovatovább egy c4-be akár, ha kölcsönadja valaki... "

Kb. Babetta vs. Hayabusha összehasonlítással vetekedő nagyon okos javaslat.
Szekszkazán, akár hiszed, akár nem, egy-két mérettel nagyobb gumi az alacsony, fürge Swift alatt csodákra képes. Persze, a fogyasztás kárára.
----------

Swiften nem végeztek európai töréstesztet, ugyanis előbb kezdték el gyártani, mint hogy EuroNCAP-t bevezették volna, így kiesett a körből. Törik, mint az üveg, ez van. Nem kell vele ütközni.

Vigyázni kell magunkra és egymásra.

Szekszkazan (törölt) 2010.12.13. 13:10:43

@tomi7909: ki a fene vagy te, hogy látatlanban eldöntsd onnan a karosszékből, hogy én hogy vezetek? Gyere, beszéljünk meg helyet és időt, és nézzük meg élőben azt a rosszul vezetést, állok elébe. BTW hogy lehet, hogy szelektíven vezetek rosszul, soha más autómmal nem volt ilyen tapasztalatom, átültem a swiftbe, és ott hirtelen rosszul vezettem?

TheGoodBoy: hány év telt el azóta, és ez egy autó. Szignifikáns eredmény? Nekem is volt ilyen citroenem, 2 évesen adtam el, vacak volt. De hadd kérdezzem meg: egy barátom Lexus RX-szel élt meg oltári szívást. Ezek szerint szar a Lexus...? Vagy vackok a japán autók? Nem. Az az egy darab volt rossz, meg a szervizesek taplók.

Úgyhogy annyit személyeskedsz, kötözködsz, amennyit akarsz, a suzuki swift egy szarkupac marad, amit normális ember csak akkor tart autónak, ha nincs másra pénze.

tomi7909 2010.12.13. 13:11:10

@putyus62: Éles tesztben nézzél meg egy kettes golfot, A corsát, miennyivel marad azokból több?

"nem bírnak magukkal és az M3 bmw-t is le akarják alázni no ez az ami sajnos nem jön össze"
Ez meg általánosítás, ezt inkább nem kommentálnám.
Nyílván egy olyan autóból, ami országos szinten az összes kocsi, kb 20%-át teszi ki sokkal több bunkó és strítrészer is ül, mint olyan kocsiban, amiből alig látni egyet kettőt.

papptibi 2010.12.13. 13:11:37

@gyvy: "kb. Toyota Starletből is annyi lehet itthon mint a Balenóból. Attól még persze lehet jó autó." Kevesebb van, egyébként. Amúgy az is jöhetett volna, nézegettem, de meglepően tartja az árát az a kis átokfajzat.

@Harkov: "Egyébként elgondolkodtatok azon miért is van regadó?Mint vásárló nem értek vele egyet de mint eladó nagyon is megértem.Ha nem lenne az autó árak a béka segge alá esnének.Így is ott vannak szerintem."
Akkor nézd meg, mit találsz a béka segge alatt, de közelebbről. Az már nem autó. Hidd el, most végignéztem. A regadónak az a hátránya, hogy megéri itthon minden szart gányolni, mert olcsóbban jön ki, mint egy használható, nyugat-európai használt kocsi. Abszolút nincs igazad.

keletisarok.hu 2010.12.13. 13:12:23

putyus, azokon a fotókon többnyire már tűzoltók által szétvágott autókat látni

de, sajna, törékenyebb jóval, mint a kortársai

az újabbakról nem is beszélve

luck66 2010.12.13. 13:12:31

@luck66: ja,ha a kedves nejed folytatja a kicsi kocc itt-ott,akkor szükség is lehet az elemekre!

-amúgy kíváncsi lennék,milyen lehet ennek a balenonak a 4*4 áltozata

keletisarok.hu 2010.12.13. 13:13:33

Ja, és még valami! A törésteszt az utas- és gyalogosbiztonságot vizsgál, a keletkezett kár szemmel látható és forintosított mértékére nem terjed ki!

Szekszkazan (törölt) 2010.12.13. 13:14:15

@barumka: ez esetben visszavonom az összehasonlítás alapjára vonatkozó állításomat, akkor neked megalapozottan nem tetszik. Nekem meg megalapozottan igen.

Laci_76 2010.12.13. 13:14:23

Hát igen, magyarország az ilyen. Pedig én is magyar vagyok.
Autók vétele magyarországon:

50% suzuki (mert erre van pénz)
20% vakítok mindegy mennyibe kerül (hitelre)
30% egyéb (mert az tetszik)

Persze ez csak az én meglátásom.

Hurri Kán 2010.12.13. 13:14:54

@papptibi:
Esetleg a gömböc "B" Corsa?

Az is ügyes kis autó és van hozzá minden bagóért.
Vagy az is kiesett a válogatás során?

barumka 2010.12.13. 13:16:16

@Szekszkazan:
Ook. Ezt megbeszéltük :-)

keletisarok.hu 2010.12.13. 13:16:23

@keletisarok.hu: értsd: újabb kisautóktól jóval törékenyebb

putyus62 2010.12.13. 13:16:30

@gyvy:
gyakorlásnak jó módszer a garázs plafonró lelógatni egy cérnát és centizgetni,ha nincs garázs a fölbe szúrni egy vékony pálcát ha már megy de bizonytalan
éles helyzetekben még ráhagyni 30 cm-t
(az én autóm mellett 60-at:Đ

barumka 2010.12.13. 13:17:57

@papptibi:
Ok. Bocsi a figyelmetlenségért.

papptibi 2010.12.13. 13:19:29

@The Good Boy: "Nem tudom, hogy a szerkesztőségben miért nem jut eszükbe olyan autó, mint az Accent, vagy a Toyota Starlet (főleg toyota gazdának)."

Szétnéztem a családomban. Nagynéném: Corolla. Unokatesóm: Corolla. Nagybátyám: Picnic (+tarcsiban, amíg unokatesóm lenyúlja a Toyotát, Swift). Hová még egy Toyotát? :)
Amúgy Accent messze nincs ennyiért, Atos van, de drámai állapotban. Pedig nekem az is tetszik, csak hát, ez nem nekem lesz.

keletisarok.hu 2010.12.13. 13:20:11

@Laci_76: Opelből ugyanannyi van, mint Suzukiból. :)

A vakítósokról csak annyit: 5 azaz 5 munkanaptól tovább soha nem volt szerelőnél az autóm, akkor is csak azért, mert rommá törtem az elejét és a fényezés több nap, ugye.

Vakítós ismerősök néha hetekig hagyják állni az udvaron, a Saabot, Mercit, BMW-t. Akinek van rá keret, vegyen olyat, nem irigylem, de a csóróknál sosem értettem, mire jó a villantás.
(Aki meg ennek alapján ítéli meg a másikat, szintén gyagya.)

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.12.13. 13:20:23

@onefm.hu: Parancs, értettem. Ezentúl én is hangoztatom, hogy az ezres Suzuki megy mint a picsa. Hátha müködik az önszuggesztió.

Specialized78 2010.12.13. 13:21:40

Sziasztok!

örülök,hogy olcsó és jó autókról esik szó mostanában.Ma meghirdettem én is a Vectrámat,amiről pár napja írtam.Érdemes rá vetni egy pillantást a használtautó-n.
Vectra A C16NZ a keresőbe.Metálkék.
Remélem,nem zavartam senkit ezzel.Sziasztok!

keletisarok.hu 2010.12.13. 13:22:05

@papptibi: Ej, pedig már flottátok lehetne, ha Toyotát választasz. :)

papptibi 2010.12.13. 13:22:44

@gyvy: "Esetleg a gömböc "B" Corsa?
Az is ügyes kis autó és van hozzá minden bagóért. Vagy az is kiesett a válogatás során?"
Részben igen. Hajninak tetszik, tehát egy fontos pont kipipálva. Alkatrész van, oké. Csakhogy, én szervósat akartam, tekintettel a városi használatra és a már vázolt parkolási gondokra. Ám akkoriban a Corsák 99 százalékát szervo nélkül adták el, arra viszont emlékszem, hogy elég combos így tekerni a kormányt parkoláskor. A szervósok ára pedig az égben. Hát ezért.

keletisarok.hu 2010.12.13. 13:23:17

@malenykij polgar: A picsa lökhajtásos, így eleve nem ér a kettőt összehasonlítani. :)

putyus62 2010.12.13. 13:24:37

@tomi7909:
ez nem általánosítás hanem tapasztalat
az igaz hogy a más kislóerős ótos is
műveli ezt,és abban is igazad van hogy
arányaiban több a suzuki.
Motorikusan jó,súlya miatt megy az biztos
de a többi nem azért nehezebb mert 2 zsák krumplit építenek be hanem maszívabb a felépítmény vastagabb a lemez
nyomj meg egy régi swiftet hüvelyk újjal
és olyan mintha jeget kapott volna.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.12.13. 13:27:14

@papptibi:
>Amúgy az is jöhetett volna, nézegettem, de meglepően tartja az árát az a kis átokfajzat.

Mert az egy remek kis autó. Csak nem volt olyan jó PR-ja, mint a Micranak.

Hurri Kán 2010.12.13. 13:27:17

@papptibi:
Ez igaz. Emlékszem, ismerősömnek volt szervó nélküli, nekem akkor E21-kiscápám és annak bizony könnyebb volt a kormánya mint a Corsának.

papptibi 2010.12.13. 13:27:25

@Tabulator: "Két típust én is hiányoltam a kezdeti listáról Corsa B és régi Clio."
Bevallom, a Twingótól én is a Clio I. irányába próbáltam Hajnit terelni, de nem nagyon lehetett. A nem részletezett kecskeméti autónézés során talán volt is, nem volt odáig érte. A Corsát pont most fejtettem ki, eggyel feljebb.

papptibi 2010.12.13. 13:28:49

@malenykij polgar: "Mert az egy remek kis autó. Csak nem volt olyan jó PR-ja, mint a Micranak."
Ha csak az nem, hogy a Starlet a fennállása során végig vezette a megbízhatósági ADAC-statisztikákat a kategóriájában.

keletisarok.hu 2010.12.13. 13:29:21

@putyus62: A lemez vastagsága nem sokat számít a védelemben, ha tényleg igazi karambolról van szó. Nagyobb kaliberű autók képeit (és a vezetők, utasok elhalálozási statisztikáit) is tessék nézegetni a lánglovagoknál, ne csak a suzukiét. :)

Laci_76 2010.12.13. 13:29:25

Most akkor milyen autót vegyek az asszonynak? :DDDD

Specialized78 2010.12.13. 13:29:45

papptibi!
A Véleményedet meghallgatnám a kocsiról,még ha esetleg nem is tetszik neked.

tomi7909 2010.12.13. 13:31:01

@Szekszkazan: A leírtakból: 800 kilós kocsin szervót hiányolsz, durva vezetéstechnikai hibák. Egyébként én nem döntök el semmit én csak leírtam a véleményed, elvégre azt talán le lehet, nem?
Másrészt, ha már ott tartunk ki kicsoda, te kivagy, hogy eldöntsd a swift nem való közútra? Több százezer embernek tökéletesen megfelel. Nyílván ők mind hülyék és nem tudnak vezetni nemigaz?

sargacsekk 2010.12.13. 13:31:30

Vagy nem figyeltem, vagy még nincsenek itt a demagóg "nemáezazasszonynakiskocsitveszamikorazénfeleségemhasználtgördeszkávaljárésmégasztsetudjukeltartanidejólmegymáegyeseknekaztánmégírnakisrólahogyhergeljékatöbbit..."

Autóvásárlásban ritkán van ideális döntés, inkább csak optimális: az állapota is elviselhető, az ára meg épp kicsengethető, 'szt kész.

Ger6ő 2010.12.13. 13:31:46

@putyus62: valóban elég 2 hét! csak a többség üres parkolókban gyakorol.. és nem a többi autót és főleg nem újakat vesz érintőre, ameddig nem érzi! :)

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.12.13. 13:32:19

@papptibi: Tudom, ezért is írtam, hogy remek. Valahogy a Micra mégis mindig népszerübb volt, vagy jobban tetszett a hölgytulajoknak.

putyus62 2010.12.13. 13:33:22

@keletisarok.hu:
na ja csak a nagyobb kaliberü autó 150-nél törik úgy össze mint a suzuki 50 nél.
A lemez vastagság hidd el számit!Kérdezd meg a tűzoltókat mikor vágják!

papptibi 2010.12.13. 13:34:14

@barumka: Ha Citroen-Suzuki vitához hozzászólhatnék. Asszem, az év elején láttam a francia l'automobile megbízhatósági statisztikáit, amely amúgy egész realistának tűnt, mert voltak kategóriák és típusok, amelyek tényleg a béka segge alatt tanyáztak. És ki nyerte a kisautó-kategóriát? A most kifutott Citroen C3! És a Xsara Picasso is jól szerepelt, kár, hogy mindig a modellciklus végére oldják meg a problémákat. Addigra már senki sem hisz bennük, a Xsara Picassók is borzalmasak voltak, amikor megjelentek.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.12.13. 13:35:57

@papptibi: Rájöttem. Kell utólagos kszenon (természetesen angeleye nélkül sz@rt sem ér), morcos kipufogó meg ledes ablaktörlö. Hajninak álbajusz. Lesz riszpekt.

keletisarok.hu 2010.12.13. 13:37:28

@putyus62: Naná, a vastagabbat nehezebb vágni. :)

tomi7909 2010.12.13. 13:38:46

@putyus62: "A" corsán nemtudom, de a b-n például simán ki lehet úgy nyitni az ajtót, hogy a gumi és az ajtó között benyúlsz kézzel. Nem állítom, hogy a swiften ilyet nem lehetne, de ne állítsuk már azt, hogy mondjuk a kortárs A corsában több anyag van, mert nincs.

putyus62 2010.12.13. 13:40:21

@papptibi:
szerintem akárki belenyúlhat a lekvárba.
aki bele nyúl átkozza aki nem az isteniti
ez van.
Szerintem nem jártam ott, de suzukis fórumokon is van gond leirás biztos!
elvégre mindenki japánról beszél.Milyen japán???Nem is látta japánt még képeken se!!

Laci_76 2010.12.13. 13:40:33

@putyus62:

Azzal bekarcolná az összes autót az utcában. Szerintem nem bírnánk fizetni következő évben a kötelezőt. :D

barumka 2010.12.13. 13:43:09

@papptibi: Igazad van. A 1999 végén, az a pár db, és 2000 ben kiadott picassók között volt pár hibás, ezért voltak visszahívások is. Én igazából nem bízom ezekben a frissen kiadott kocsik tesztjében. Valószinű hogy van bennük némi részrehajlás. Volt pár éve egy teszt, amit ugyanaz az értékelő adott ki, és egy és ugyanazon kocsiról kijött egy nagatív, és egy pozitív eredmény is, csak különböző országokban. Na innentől hiteltelen. Csak a tapasztalatra alapozom a döntésemet, még akkor is, ha sokan nem értenek egyet velem.

Papajohn 2010.12.13. 13:43:13

Haver UNO-ját úgy nyitották ki, hogy a vezető oldali ajtónak a felső részét(ahol az ablaküveg "fut") egy az egyben kifeszítették. Hajlott, mint a hogymongyák...Azóta kétszer is megnézem milyen autót veszek....

putyus62 2010.12.13. 13:43:52

@tomi7909:
megsúgom ha választanom kéne corsa vagy suzuki akkor suzuki de nem kell .

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.12.13. 13:44:56

@papptibi: A valamire való Starletek tényleg brutálisan drágák. 96-os autó 600-650-ért, az nem gyenge. Múltkor én is néztem ismerősnek, és nem kicsit lepődtem meg az árakon.

Ha nem lenne ennyire drága a regadó, én is elgondolkodnék egy Ausztriából hozott autón, mert nem sokkal jobbak, de legalább használhatók. A műszakizásáról és forg. helyezéséről írsz majd valami cikket vagy posztot?

putyus62 2010.12.13. 13:47:18

@Papajohn:
ezen ne tépelődj ha nem hajlik bebaxák az ablakot és kész.Ez ne legyen szempont!

Jerky_Master 2010.12.13. 13:48:00

szeretem az ilyen cikkeket, mert a normális, ésszerű, elérhető autókkal foglalkozik.

amondó vagyok, hogy 2005 körüli Mitsubishi Lancer.

Papajohn 2010.12.13. 13:48:42

papptibi!

Nyáron helyeztem forgalomba egy mocit, ha gondolod megosztom a tapasztalataim...

Ger6ő 2010.12.13. 13:49:23

@papptibi: "Hát, Hajninak egyelőre még nincsenek ilyen nagyratörő tervei. Mondjuk nem bánom, hogy olyan motor van benne, amelyik gázadásra elindul, bárhonnan"

azért azzal is óvatosan!
egyrészt sztem autót ennyire nem érző, de kellőképp próbálozó szellemű sofőrnek nem kellene még az erő adagolás problémakörének is a képbe kerülni, de lehet hogy ez az én véleményem!

de engem a nyáron törtek össze:
sor satu, én szépen játszottam a mögöttem jövő szőkeségnek a fékerővel, hogy nehogy.... így sikerült fél méterre megállnom egy pár hónapos Qashqai mögött.
megkönnyebbültem, hogy nem lett baj!
abban a pillanatban a fejem hátracsapódott, a motorházam becsúszott a Nissan alá....... én meg pislogtam!
szöszike ugyanis nem bírt a lábacskájával és olyan elemi erővel indult a hátam mögül 1 méterről, hogy megmászta a ferdehátú kocsimat a hátsó szélvédő aljáig és fékezve rátolt az előttem állóra!!!!

ennyit arról, hogy bárhol el tud indulni! :)

autótöréses téma:
szerkezetileg semmim nem sérült, szarul cseréltek csomagtatrót, azóta beázik az addig porszáraz egy laptop bánja!

Laci_76 2010.12.13. 13:53:55

@luck66:

Ebből sok mindent le lehet vonni. Viszont sajnos nálunk sem az üzemanyag sem az utak sem a szervizek minősége nem üti meg az ottani szintet. Sajnos. A fizetés meg pláne nem. Így szerintem nem sok mindent tudunk belőle hasznosítani.

Papajohn 2010.12.13. 13:54:23

@putyus62:

Az esetleges baleseteknél a biztonságra, merevségre próbáltam utalni. Az ablakbetörésre meg fólia van a kocsin. De persze az sem lehet komoly akadályt...

putyus62 2010.12.13. 13:55:07

@Jerky_Master:
ha 140 rugó + reg akkor jöhet!!

loláb 2010.12.13. 13:55:40

@papptibi:

Daihatsu Charade?

Van belőle kisfogyasztású dízel, 4 kerékhajtásos benzines, meg turbós egyliteres elmebetegség is.
Áruk nincs, 400ezer a legdrágább. Állítólag megbízhatók, bontóban mindent kapni hozzájuk.

Mondjuk az ütközésbiztonságukból semmi jót nem nézek ki, és hát kevés jelentéktelenebb autó van egy 93-as charadenál, de hát nem véletlenül kerülnek annyiba, amennyi.

luck66 2010.12.13. 13:57:00

@Laci_76: csak a starlet-tvingo páros miatt

Specialized78 2010.12.13. 13:59:13

Gyerekek!
Anyósjelöltemék 1.3-as Golf3-asát szeretném majd megvenni.14 éves és 65.000Km van benne.Évek óta már csak arra használják,hogy a Tescoba mennek vele,de nem akarják eladni,mert kell nekik a biztonságuk miatt.

putyus62 2010.12.13. 13:59:49

@Papajohn:
értem :)mondjuk fiatom is volt 500-as:)
akkor szerettem az olasz autókat,már nem annyira.Rohadnak a régebbiek főleg amiket a rozsdássan festett orosz lemezekből csináltak amit a fiat -zsiguli biznicért kaptak.

Laci_76 2010.12.13. 13:59:55

@luck66:

Csak a használtautó.hu szerint nálunk 98 és 2000 közti starlet 1 darab van. Twingo meg 52. Amúgy a toyota mindig megbízhatóbb volt mind a renyó minden kategóriában ha jól tudom.

kewcheg 2010.12.13. 14:00:48

Én csak azokat a németeket nem értem, akik KIA Magnetist vesznek.mert, most akkor üzletember-e vagyok? nagy kocsit-e akarok? Olyat akarok, mint a BMW , de mégsem, csak kevesebbért? MAAARgit , noormális?...:))

Specialized78 2010.12.13. 14:00:58

Engem a Daihatsuról mindenki lebeszélt anno,Aplause-t akartam venni.Mondták,hogy rakéta,meg nagyon jó,de ha elromlik,nem lehet hol csináltatni.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.12.13. 14:02:30

@scheerti: Ausztria felejtös. Persze nagyátlagban jobban karbantartott a géppark mint otthon, de méretre a német piac egytizede, továbbá van egy regadószerü sáp, ami miatt eleve drágábbak az autók, mint germániában. Többek között ezek miatt érdemes pár száz kilométerrel többet autózni és a német piacot górcsö alá vetni.

Laci_76 2010.12.13. 14:02:45

@Specialized78:

Hát nem tudom mit nem tudnak egy olyan kocsin csinálni? Kb egy opel astra f szintjéhez tudnám mérni az összetettségét.
Bontó ahhoz is tele van cuccal. Utángyártottba is van hozzá sok minden.

Laci_76 2010.12.13. 14:04:27

@malenykij polgar:
Az a 7-12% ami csak importkor jelentkezik nem dobja meg annyira az árat szerintem. De tény hogy németben jóval több eladó autó van. De egy egy 500 eurós suzukiért nem érdemes menni +1500 km-t.

Specialized78 2010.12.13. 14:05:57

Laci!
Nincsen hozzájuk alkatrész!
Nem az összetettségről van szó.Nincsen képviseletük itthon és hiányos az alkatrészellátásuk.Szívás,ha elromlik.
Legalább is nekem ezt mondták.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.12.13. 14:07:49

@Laci_76: A NoVA minden autón rajta van.
Ha belföldön veszel újat akkor is, meg ha külföldröl hozol újat vagy használtat, akkor is. És max. 16%.

Laci_76 2010.12.13. 14:08:16

@Specialized78:

Ausztriában minden van hozzá. Mivel most is árulják az újabb modelleket. Sok is fut kint belőlük. Nagyon szeretik őket. Szerintem applause-ban most is tudsz válogatni működőképesben 100-200 euro körül. De egyébként kb annyiszor romlik el mint egy suzuki swift.Ha már a témánál vagyunk.

Papajohn 2010.12.13. 14:09:42

Most olvasom:

"A benzin literenkénti átlagára 357-358 forintra, a gázolajé pedig 345 forintra emelkedik, megdől tehát a múlt heti, nyolc- illetve hatforintos áremeléssel felállított üzemanyagár-rekord.

Idén januárban a 95-ös átlagára 317 forint, a gázolajé pedig 297 forint volt.
"

Papajohn 2010.12.13. 14:14:22

@Specialized78:

550? ááá

Amúgy meg ez nem az az oldal, szerintem...

Specialized78 2010.12.13. 14:16:33

Kicsivel mehetek lentebb,elsőre tettem fel így.De nagyon nem fogom levinni,mert nem akarom minden áron eladni.Mire írtad,hogy nem az az oldal?

Specialized78 2010.12.13. 14:17:38

Ha nem lehet ilyet linkelni,töröljétek,Sorry.

luck66 2010.12.13. 14:19:53

@Specialized78: "vegyesben fogyaszt 6 Litert garantáltan."

hát,ebben azért kicsit kételkedem!

Közbiztonság Szilárd? 2010.12.13. 14:20:47

Ha már hasonlít, egyszer kereshetnél valami jót is.

A mérgezett egér ugyanis pont NEM megy.

Laci_76 2010.12.13. 14:21:19

@malenykij polgar:

Valóban 16% a plafon. De az engem nem nagyon érint mert olyan autókat nem nézegetek. Tudom hogy a 11 liter átlagfogyasztású benzinesekre vonatkozik.
Ha nálunk is ennyi lenne a regadó mennyivel több jó autó lenne itthon. :D

Specialized78 2010.12.13. 14:23:11

luck!
A múltkor leírtam,hogy Karcag-Érd viszonylatban 6.15 az átlagom.És menne lentebb,én sem tartom fel a sort.100-110-el.

Laci_76 2010.12.13. 14:24:01

@Közbiztonság Szilárd?:

Mikor rájön hogy megmérgezték akkor nagyon spurizik meg tudja hogy vége a dalnak. :D

Hurri Kán 2010.12.13. 14:24:04

@Laci_76: Az biztos!
De amíg a banklobbi és az újautólobbi ilyen erős, addig biztos hogy lesz regadó.

Mert hogy nézne az ki, hogy egy középkategóriás autó induló részéből tudsz venni egy jól felszerelt, jó állapotú használtat?
Akkor senki nem fogja megvenni az Opel Astra Classic fapadot 120 havi részletre (ide persze bármilyen típust írhattam volna).
A jó édes anyjukat...

Anti Anyag (törölt) 2010.12.13. 14:24:32

Kissé oszlatnám a ködöt Suzuki körül, mert több éve nekem is az van. (WagonR+)

Tipikus városi autó, de szerintem, vidékre sem rossz. Nem fogyaszt keveset, de sokat sem (7 l), alapjában véve igénytelen, de a használat jellege miatt érdemesebb drágább fékbetét, gyertya, vagy ami meghibásodhat és rendszeresen nézetni a szervízben. Az enyém 7 éves, 130.000 van benne, ami nem kamu és idáig olyan 200.000-ben van benne, de akkor is nézetem évente 2x ha nincs baja.

Igen jól pörög, városban egyértelműen király, autópályán 130 utazósebesség nem gond, emelkedőn sem, feltéve, hogy ekkor nem használja az ember a légkondit.

Ez nem sportautó, sőt 4 személyesnek is túlzás nevezni, mert csak 2 embernek kényelmes, de azoknak nagyon, ugyanis van magasság, van tér, mintha kis teherben ülne az ember. Simán elmegy terepen is, sőt havas-jeges úton is kihúzza magát. Pakolni nagyon lehet bele és kényelmesen, ezért is vettem.

Valójában a legtöbb ember nem azért vesz suzukit, mert a "többinek" van pénze, hanem azért, mert érzelmileg nem kötődik annyira egy autóhoz, márkához, olcsó és biztonságos üzemeltetést, strapabíró és több célra is hasznosítható autót szeretne. Nekem azelőtt Toyotám volt, az másban volt jó. (A japán francia vitához nem szólnék hozzá, de én csak japán márjájú autót veszek).

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.13. 14:28:28

Magamnak oké a stift, de a barátnőmet, családomat, neadjisten majdani gyerekemet eszem ágába nem jutna beleültetni..
Elég, ha egyszer elbambul valaki, és ott halnak meg. Hiányzik az nekem? Nem..

papptibi 2010.12.13. 14:29:31

@scheerti: " A műszakizásáról és forg. helyezéséről írsz majd valami cikket vagy posztot?"
Ajaj! Sőt, még a Toméról is. Ott volt egy kis átverés, by NKH. De előbb oldódjon meg, oszt jön a cikk.

luck66 2010.12.13. 14:34:09

@Specialized78: mondjuk,én anno a honda accord aerodeck-kel /2000cm3-122 le/ nem tudtam 10 liter alá menni,hölgy sofőrrel meg 7 körül evett,/igaz régi skodája volt/,de még az IFA-t is csak biztatásra előzte meg.

Specialized78 2010.12.13. 14:39:46

De ez 75 ló,meg 1080 kiló.----->Népítélet.
Amit te említesz az 122:))

luck66 2010.12.13. 14:46:07

@Specialized78: mondjuk az is csak 1130kg volt

keletisarok.hu 2010.12.13. 14:47:53

Épp a minap ültem Magentisben. Nekem tetszett.

---
A mérgezett egeres szólás eredetileg "pörög, mint a mérgezett egér" formában került be a köznyelvbe. (A motorra értve.)

Szomorú szemléltetőanyag:

www.youtube.com/watch?v=E39lOmu22_g

0:26-0:32

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.12.13. 14:57:29

@papptibi: Az is Ausztirából származik?

@malenykij polgar: Tény. Viszont ENNYIRE olcsó autónál nem éri meg szerintem, egy kicsit drágábbnál viszont már feltétlenül. Csak azért írom, hogy ennél a kategóriánál nem éri meg, mert ha a legjobb esetet veszed alapul, és jó állapotú kocsit talál, arra is kell spéci exportos rendszám, viszonylag drága biztosítás, TÜV, minden szar, meg vissza is kell helyeztetni a forgalomba, mert a német, ha két napnál tovább áll az autó, akkor azonnal lejelenti, hogy kelljen utána fizetni addig se. Ha ehhez még hozzácsapja az ember egy 1000 km-es út benzinköltségét, esetleg egy szállodai szobát, meg kifelé egy filléres repülőjáratot, akkor csak a sallangokra ki is fizeti az itthoni regadót. De egy 1,5-2 millás kocsinál megéri, simán.

ostván 2010.12.13. 15:11:32

Néhány eretnek gondolat: A ma Magyarországon (és Nyugat-Európában) megvásárolható rendszámos autók között műszakilag alig van különbség. Az emberek szemre vásárolnak autót (amelyik tetszik, meg jó a presztizse) és utána ideologizálják meg, hogy az miért volt jó döntés. Hál'Istennek, elég gazdagok vagyunk ahhoz, hogy a vételár másodlagos és az üzemeltetési költség sokadlagos legyen. Ebből élnek az autógyárak. aki nem tudná, a piacon rivalizáló márkák alkatrészeit pár alkatrészgyártó vállalkozás állítja elő. Mindet! Meg kell nézni olyan alkatrészeket, amiket a tervező másodlagosnak tekint (csavarok, rögzítőelemek, bakok, stb. Pontosan fel lehet ismerni az azonos technológiát, sokszor még az azonos szerszámot is. Sebességváltót alig pár helyen gyártanak a világon. Mindig olyan márkajelzésű öntvényházba teszik bele az előre legyártott fogaskerekeket, tengelyeket, távtartókat, amire jön a megrendelés. Az, meg hogy könnyű váltani, vagy nehéz, sokkal inkább attól függ, hogy milyen a rudazat konstrukciója és a rezgéscsillapító ágyazás.
Na ezek után tessék dícsérni, vagy szidni bármelyik típust.

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.13. 15:15:05

@ostván: mégis szarok a francia váltók, és tartósak a japána motorok..

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.13. 15:18:05

@Laci_76: jó autót senki se ad el.. eladó starlet: 1db, twingo:52..

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2010.12.13. 15:26:22

már megint egy aranyos totalcar autóvásárlás :) gondolom a baleno előtt ketté fog nyílni az út, nemzetőrök rántják árokba az A6-ost a lemenő nap fényében, vége, stáblista.

a hazai használtautó árak meg jajj anyám. persze értem én, hogy a 120 hónapra vett fábia végül 4,5 millióba került a családnak, és nincs szívük annyiért eladni amennyit ér. thats all folks.

263 2010.12.13. 15:31:16

A cikk címe becsapós.Mi az, hogy 140 ezerért? Helyesen (a leírt adatokkal számolva) Suzuki 400 ezer alatt, ha minden jól megy. Így már nem is olyan jópofa.Attól még jó autó lehet majd.A kedves hölgy önbizalmának erősítésére(a magyar tekintélyelvű, idegbeteg közlekedési viszonyok között) biztos ez a jó megoldás.Ha ilyen szempontod van, (és persze kicsi méretű autó is legyen) a fene tudja, hogy egy itthon szinte ismeretlen típust majd hogy tisztelnek, ha már a 124-es Mercit is semmibe veszik, de a BKV-s Volvo buszt is hajlamosak leszorítani.Én inkább megtanítanám-tattnám a vezetésre rendesen.

Egy kis kötekededés: a Gőzsy Kati nem y-nal írja a nevét?Ha igen legalább a közvetlen kollégáidat tiszteld már meg egy kis odafigyeléssel!

ommm 2010.12.13. 15:32:24

@kawa550: Van olyan, hogy nem tetszik. Meg lehet érteni., főleg, ha nőnek lesz.

Jamesblond 2010.12.13. 15:33:12

Más hogy nevessetek: Tegnap párom végigolvasta az összes Lada írást és a faterjáéknak volt a 2. kereklámpás a faluban olyan '74 körül ha jól tudja. Amikor a Lada (Zsiguli) 1 hetes volt, lagziba mentek vele. van az a rész a lagzikban, mikor megy a kocsisor, elől a menyasszonyi autó, a többiek utána és dudálnak mint a dinnyés... Párom faterja annyira keménynek érezte magát az új ezerkettessel, hogy megelőzte a menyasszonyi autót és ők mentek legelől. A párom muterja meg égett mint a rongy:) Hát régen ilyen is volt...
A Baleno meg egy jó gép, DENSO elektronika, minden... A megfizethető megbízhatóság egyik szobra még ha annyira nem is elterjedt nálunk. A kis kaszni meg az 1.6-os motor jó páros lehet akár hosszú útra is. Pár százezerért, kisautóban, használtban csak is japót szabad venni szerintem. Fiesta, Corsa, saxo, 106, Fiat, stb. valljuk be 15 éves korukra betegágy mind. A Fordnak a vezérlés megkopásával traktorhangja lesz, teljesítmény esik, fogyasztás nő, a Corsa kormánya valóban érthetetlenül nehéz, a váltója beteges, a futóműve könnyen elmegy, a franciák-olaszok No comment, minden évben azzal rukkolnak elő hogy ez a modell már megbízható, aztán hamar kiderül hogy mégsem... A reg.adót meg jó lenne ha eltörölnék, de akinek jelenleg autója van, mindenki megszopná, mert pl egy 500.000 ft-os kisautó rögtön érne 250-et. Úgy lenne az igazságos, ha mondjuk beosztanák 5 évre és minden évben 20%-kal kevesebb lenne a reg.adó. Bár nem vagyok pénzügyi szakértő.

Szakiii 2010.12.13. 15:36:16

@papptibi: Nem olvastam kommenteket vissza, még a cikket is olvasom, de most leírom, hogy nagyon jó ötleteid voltak. Mazda 323P, Mitsu Colt. De ha már külföldi autó is szóba jött, akkor a Toyota Starlet hol marad? Kérdem ezt azért, mert az Avensis nem akármilyen autó (Nekem is az van 2.0 Sedan) és a megbízhatósága nem akármilyen, mindemellett a Starletekről is csak jót hallottam. És most jut eszembe, hogy a Corollának is van 3 ajtós verziója.
Ezek puszta kérdések, hozzád azért merek is írni, mert a TC-n számomra Te írod a legjobb cikkeket.
Mindemellett gratulálok a Balenohoz!

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.12.13. 15:36:32

Az a Mazda 323, amihez nekem is szerencsém volt egy napig, jujj. Aztán visszavittem, mert a szelepszár szimeringek mind gatyák voltak és elég drága lett volna megjavítani, annyiból már egy eleve jót kapok. 1.3-as motorral annyira vánszorog, hogy bármelyik közepesen gatya Swift lenyomja. Az egész kocsi olyan mint egy Swift, csak a külseje kicsit más és szarabbul felszerelt. Meg zajosabb, persze így már 200 ezer körül megértem, ha kezd széthullani.

De kívülről pofás, aláírom. Ez volt az:

img2.imagebanana.com/img/pqybzcfr/Full.jpg

keletisarok.hu 2010.12.13. 15:38:20

@ostván: Épp a cikkben említett prokee írt a témáról a suzukis fórumban:

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=55170293&t=9051125

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.12.13. 15:40:08

@Szakiii: Starlet alig van otthon, ha jól emlékszem. Az a fajta, amiből meg nálunk rohadt sok van, egyáltalán nincs.

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/60/Toyota_Starlet_vr_blue.jpg

hópapa · http://siorultek.blog.hu 2010.12.13. 16:06:03

Imádlak benneteket, de az ilyen hatásvadász címeket jó lenne néha elkerülni, már csak azért is, mert mire az asszonyka használni tudja majd a verdát, addig már régen nem 140 lesz az ára.
Amúgy én is sokat agyaltam már azon, hogy egyszer veszek majd egy kombi Baleno-t, de valahogy még nem tudtam meggyőzni magam.
Ki kellene próbáljak egyet.

putyus62 2010.12.13. 16:13:45

@Anti Anyag:
ja belefér a 20 kilós harcsa (éphogy)

911 Turbo 2010.12.13. 16:36:38

@papptibi: Szerintem ha már valakinek összebasztátok a kocsiját , ami persze sajnos +esik , akkor kussolni kéne és nem +jegyzést tenni a javítás összegére . Az eladásnál való trükközésnél mindenki magából indul ki ?!

hópapa · http://siorultek.blog.hu 2010.12.13. 16:57:48

@malenykij polgar: és az is kiderült, hogy Robinak autós kesztyűt kell vásárolni a napokban a kedves Mamának karácsonyra. :o)

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.12.13. 17:00:20

@hópapa: Egy ügyes szücs kezében Micike pont kiadna egy pár kesztyüt.

(elnézést)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.12.13. 17:54:59

Megbízhatóan elvigyen városon belül A-ból B-be, és ne kerüljön sokba a fenntartása. A többit nem értem. Autópályára valószínűleg nem a második kocsival megyek.

The Good Boy 2010.12.13. 18:17:34

@Szekszkazan: 2004-es citromom volt, tehát nem túl régi. az egyik öcsém berlingója 2008-as, erősen gondolkodik rajta, hogy bíróságra viszi a dolgot, mert szerinte (meg a lassan üres hely nélkülivé váló szervizkönyv szerint) ipari hulladékot vásárolt... Pedig a korábbi dízel berlingója jóval 300k feletti futás teljesítményt abszolvált nagyobb hiba nélkül (látod, elismerem én is, hogy vannak jó citroenek is:D)
Ja, és az én esetemet nézve, számomra a legpozitívabb dolog az egészben a teljesen korrekt szervizhozzáállás volt. Velem nagyon korrekt volt a közeli citrom szerviz, csak ez nem vigasztalt, amikor 2-3 hetente találkoztam a dolgozóikkal:(!
Egyébként nekem régebben voltak olyan francia különlegességeim, mint Renault Fuego, vagy R5 GT Turbo valamint R 11 electra (digit műszerfallal, tempomattal stb, ráadásul soha semmi baja nem volt, leszámítva azt a pár kuplungbovdent ami elszakadt). Tehát nem utáltam mindig a francia ipar termékeit!
Ja, és én egy szóval nem fikáztam a stiftet. Nálam az az autó, amit mindenkinek ajánlok, aki 500k körül akar olcsón üzemeltethető autót venni (igaz én soha nem vennék, de racionálisan az egyik legjobb válságautó).
Bocs az OFF-ért,csak ha már dél körül szóba került a c4 vs. swift

@papptibi:
azért ki lehet fogni jó accentet is ebben az árban. pl.:
www.hasznaltauto.hu/auto/hyundai/accent/hyundai_accent_ls_1.3ls_84le_klima_2012.08-ig_mu-4043547
vagy ha már külföldi kell:
www.hasznaltauto.hu/auto/hyundai/accent/hyundai_accent_gls-4175616
a starleteket tényleg aranyárban mérik. nem is gondoltam volna. Talán a régi jó híre az oka, mert amig gyártották, addig messze legfelül volt a megbízhatósági listákon.
viszont egy érdekes különlegesség mellett tényleg elfutottál:)
ha már mazda 323P felmerült, akkor abból a korból nőnek szigorúan a 323C-t szabad még megmutatni. Mondjuk egy ilyet:
www.hasznaltauto.hu/auto/mazda/323/mazda_323_c_1.5i_dab-4270956
Egyébként ha nem nyúltál bele valami kakis balenoban, akkor szerintem jól választottál. Mármint típust/modellt!

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.13. 18:21:49

@atpijkamo: valaki magyarázza már el nekem, hogy mi áll emögött az "autópályára-110le-fölött-megyünk-csak" szemlélet mögött..
amikor az m7-esen kellett mennem, az ezres stifttel, 15-ös kerékkel, bizony 100-110 között mentem, belső sávban, néha előztem párat, és SENKI se akart megölni, ledudálni, levillogni, mindenki szépen ment 130-140 körül. amennyit én is tudtam volna, csak nem siettem..
tehát miért is nem megyünk autópályára ilyenekkel?

Hurri Kán 2010.12.13. 18:49:48

Ez a Winkler féle Swift-teszt elég se füle, se farka. Meg egy korrektor átnézhette volna mielőtt "adásba" kerül.

"hengerűrtartalmat 86 centivel csökkentették " és hasonló gyöngyszemek...

stierati 2010.12.13. 19:35:43

ilyen volt nekem is bóhó fiatal koromban, igaz, csak 1,3 motorral, de valóban ment, mint a mérgezett egér. az 1,6-os motor ekkora kasztniba luxus. Semmi nem romlott el benne, csak a kipufogódobban kezdett el zizegni a síp a kondenzviz miatt. Az is osztrák volt, minden autósboltban lehet hozzá rendelni bármi alkatrészt,csak karosszériaelemet nem lehet hozzá annyit találni bontóban,mint az itthon forgalmazott típusokhoz. Szerintem még majd egyszer veszek egyet megint.

stierati 2010.12.13. 19:38:01

ja és a liananak nem mankókereke van, hanem teljes értékű, most egy lianat hajtok,ez teljesen biztos.

Krisi 2010.12.13. 19:39:07

@papptibi: "Mondjuk nem bánom, hogy olyan motor van benne, amelyik gázadásra elindul, bárhonnan."

hehehe, majd a tankolások gyakoriságának elemzésekor nyugtasd magad ezzel :)

w a s d 2010.12.13. 19:42:53

@papptibi: "A Tico, és a vele egyidős Daewook alkatrészutánpótlása megszűnt."

Na ezt rossz hallani, mert abból azért van elég sok eladó, olcsón, keveset eszik, Suzuki is meg nem is:D, és annál még akár a 100ezer km alatti futás is elképzelhető, hogy valós. De ha tényleg ilyen rossz a helyzet, akkor olcsó autók közül kiesik egy (szerintem jó) lehetőség.:(

Phrascarica 2010.12.13. 19:50:11

@papptibi: "Ez megesik. Mint írtam, azért nem bányabillenccsel ment végig a mondeón, amit egyébként százezer kilméterrel visszatekerve fognak majd árulni háromévesen, valami autótelepen. Ez az apró törés lesz a legkisebb baja."
Ja megesik, de tényleg semmi közöd hozzá hogy mennyiért javítják, és akkor még nem volt benne ebbe az árban valószínűleg a csereautó 3-4 napra 100-120.000-ért valamint az ÉCS. kb 200.000-ért, úgyhogy ez egy nagyon olcsó javítás volt akárki akármit is mond. Ha nekem jöttél volna lett volna mindkettő az tuttifix!
És nagyon nem biztos hogy 3 évesen el fogják adni, és az sem hogy a km óráját csavargatják majd, mellesleg nem jó ha az emberfia magából indul ki.

Krisi 2010.12.13. 19:50:48

"Még az útra is kaptam belőle, amivel alighanem az életemet mentette meg, nem haltam éhen, amikor az autópályán ácsorogtam. Már ezért megérte nem holmi pesti neppertől vásárolni."

én vagyok az utolsó ember a földön aki valaha is megpróbálná védeni a fővárosi neppereket, de azt halkan hozzátenném, hogy ha Pesten veszel autót akkor nem is kerülsz dugóba az autóoályán :)

azt amúgy kiszámoltad, hoyg autók nézegetésére mennyi pénz ment el? beninköltség Kecsóra odavissza (meg még ami nem szerepelt a cikkben), Szombathelyre meg vissza, felnőtt vonatjegy Szombathelyre 4ezer huf, visszafelé pályamatrica, mindezek közben n+1 liter 350 forintos benzin elégetése stb.
aztán még regadó, forgalomba helyezés, eredetvizsga, műkaki vizsga, illetékek, biztosítás, új forgalmi, törzskönyv, és mindezek mellett még az alapvető dolgok autóvásárlásnál mint olajcsere, új gumik, egyéb egyenként lófasz apróságok amik összeadva azért már bekerülnek pár Esztergomi látképbe.

ha nem túl intim kérés lehetne egy végösszeget kiírni majd az átíratás után, hogy minden aprósággal együtt mennyibe fájt az egész gépjármű beszerzés? mert én így látatlanban biztos vagyok benne, hogy ebben az árkategóriában jobban megéri egy itthoni autót venni.
(és akkor még nem esett szó a végtelen elpocsékolt időről az ocsmányirodákban, ami megfizethetetlen)

amúgy jó autó, de olcsónak azért nem mondanám :)

loláb 2010.12.13. 20:14:22

@The Good Boy:
"ha már mazda 323P felmerült, akkor abból a korból nőnek szigorúan a 323C-t szabad még megmutatni."

Hú, tényleg, az mekkora vagány kis autó volt a maga idejében...

putyus62 2010.12.13. 20:39:09

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!:
15-ös kerekekkel:Đ.
110-el a belső sávban:Đ
én se dudáltalak volna le mert megálltam volna az első pihenőnél gatyát cserélni mivel behuggyoztam volna a röhögéstől!
A suzukisok nagy hányada nem két autós
az nekik az a,b,c....és azzal mennek méga pályára is.
Apropó az esti hiradóban volt egy aktualitás.Szalag korlát vs. suzuki 1-0.
Azt mondták túl gyorsan ment és kikapcsolta az E.S.P-t.

papa33 2010.12.13. 20:54:44

Sokfelé egyetlen autót tud a család eltartani. Én mindig csodáltam, akinek kettő kell.

Bírom, amikor nagy autó KELL!!!!!!Úgy sajnálom, aki nem fér el mert magas, vagy a cuccuk... 2.5 tonnás terepben egyedül a városban minden nap... szóval vannak autóhasználati szokások.

És a legfontosabb, a páromnak jobb autót vennék, mert a gyerekeket viszi, legyen biztonságos.

Különben megkaptam már, hüleség mit mondanak: a Földet gyerekeinktől kaptuk kölcsön...

keletisarok.hu 2010.12.13. 20:54:46

@putyus62: Ha gondolod, beajánllak pár suzukis ismerősnek, hogy vigyenek egy kört. Csodálom, hogy lassan 2011 van, te sem vagy mai gyerek, és még mindig tévhiteket táplálsz a Suzukiról.

Hidd el, tud az menni. Kanyarodni is tud. Megállni is tud.

Csak tudni kell, mit hogyan érdemes kicsit átalakítani, és aztán tudni kell vele bánni.

Mondjuk, ezres Swiften én sem értem a 15-ös papucsot, de kinek a pap, kinek a papné.

Tudom, nehéz lepattintani a fikalemezt, főleg, ha Winkler is olyan hülyeségeken akad ki, hogy kicsi az új Swift csomagtartója. Óbazmeg, vegyél dömpert, abba pakolhatsz, kedves Róbert.

Aktatáska, bevásárlókosár belefér? Bele. AKKOR?????

nicnk 2010.12.13. 20:58:10

A Baleno GS igazán klassz kocsi! Nekem volt egy kb.: 2003-körül, benzin és olaj kellett bele. Szedte a lábát, jól felszerelt és kényelmes volt. Több A4-es nézegette a farát a lámpánál gyorsulva:) Az 1,9pdtdi-ket bármikor leggyorsulta. A mostani kocsim bárcsak ilyen kényelmes lenne... /Octavia II/. Mondjuk a tesco-ba nem ezzel kell menni vásárolni. Ja egy jó tanács: a tanksapkát meg kell tanulni, hogyan nyílik!:))))))))) Nekem nagyon szokatlan volt. Többször kellett a kútnál keresgélnem:)

CsGergo 2010.12.13. 20:58:48

Hmmm...Jó olvasni ezt a sok swift fikázót! xD Meg se merem kérdeni Tibort úgy halkan hogy: rozsda mentes Lada Samarába nem gondolkozott-e?:D szervó nélkül is egy ujjas a kormánytekerés,ha kifog egy jó darabot semmi gondja nem lesz vele,a miénk 7 litert eszik vegyesbe,Ladához képest nem sok!Annak sincs presztizse ez tény,de egy szerethető autó,alkatrész szinte ingyen van hozzá,nem eszik sokat,ha megtörik alkatrész a zöldségesnél is van hozzá.Nah ugye kitaláltam hogy most fognak jönni a Lada fikázók?! XD Én boldog vagyok a Samaránkkal.A szomszéd két swiftet tart, félévente rohad ki mind2 alól a kipufogódob, a régebbi alig indul be reggelenként, had ne soroljam a hibáit mikor minden nap látom...végül is megbízhatónak mondják,de bármit nem él túl az se,főleg ha 10en éves.

putyus62 2010.12.13. 21:00:59

@keletisarok.hu:
mentem már suzukival a sógoromnak is az van de a véleményemen nem változtat.
Városi autónak kiváló de egy családot kinn az úton nem szívesen tennék bele.
(egyes swiftröl beszélünk).
az új az más annak jó a törés tesztje,mondjuk egy férfi furán fest benne:).Kicsit röhejes.Kicsit nagyon lányos.

sony666 2010.12.13. 21:01:28

Kedves papptibi! Nekem lenne egy két tippem hogy az oktató miért számolja fel olyan hatékonyan a Hajni félelmeit... xD

McK (törölt) 2010.12.13. 21:10:11

Ma adtam el egy 3-as Golfot 400 ,azaz négszáz ezer Ftért.
Két garnitúra felnivel,gomival,két év vizsgával,rozsdamentesen,makulátlan beltérrel,az 1,4-as kis motorral.
Az jó vétel lett volna.
Ahoz gombokért van minden.

w a s d 2010.12.13. 21:11:18

@keletisarok.hu:
"...Winkler is olyan hülyeségeken akad ki, hogy kicsi az új Swift csomagtartója."

De sok kategóriatársa kb. ugyanekkora külső méretek és most már kedvezőbb, de legfeljebb ugyanekkora ár mellett másfélszer akkora csomagterűek, amibe esetleg belefér az is, amit a nagyanyjának visz az ember a boltból, nem csak a saját bevásárló kosara, vagy az akármilyen útitárs táskája is...

keletisarok.hu 2010.12.13. 21:11:36

@putyus62: Értem.

@CsGergo: "A szomszéd két swiftet tart, félévente rohad ki mind2 alól a kipufogódob, a régebbi alig indul be reggelenként."

Ha szar fajtát tesznek alá, ne csodálkozz. Van egy olyan Suzuki gyártmányú dob, ami sokkal tartósabb, de azt nem is adják neked oda mogyoróért. Fos utángyártott alkatrészt mindenbe lehet kapni.

Amúgy több Ladát láttam én már lerohadva állni az út mentén, mint Suzukit, de hagyjuk. ;)

McK (törölt) 2010.12.13. 21:13:43

@CsGergo: Félelmetesen nagy lelki szegénység,ha valaki egy samarát ajánlgat.
Csak egyet jelent..NINCS ÖSSZEHASONLÍTÁSI ALAPOD.
A samara egy szemétdomb gyakorlatilag az autók 98%-ával összehasonlítva,de egy suzukihoz képest egész biztosan.
Azt pedíg arculcsapásnak veszem,hogy a Lada szóval egy mondatba írod a nevét..

papptibi 2010.12.13. 21:17:53

@Ger6ő: "azért azzal is óvatosan!
egyrészt sztem autót ennyire nem érző, de kellőképp próbálozó szellemű sofőrnek nem kellene még az erő adagolás problémakörének is a képbe kerülni, de lehet hogy ez az én véleményem!"
Igazából csak arra gondoltam, hogy nem kell állandóan visszagangolgatnia, nem a száguldozós aspektus miatt. Erre ott az 1.8-as Baleno:)

papa33 2010.12.13. 21:19:11

Mondjuk Samarát nagyon ki kell fogni, az eleje jó volt, ha nem rohadt el, akkor ma is elvétve, én évekig minden gond nélkül 7 alatti éves átlaggal, használtam, 90-es évjárat volt...
De sok ember, amikor a sok ócskával van dolga és ráun, kiköt a Suzukinál. Mégha ma már nem oly jó, és drága, ne szépítsük. ! fölött valamivel Golf, O2, és sok más, Fabia olcsóbb... és a Swift I semmivel sem volt papírabb, mint AX vagy hasonlók... a lánglovagos képeken már soxor a tűzoltók által kivágott képek láthatók...

papptibi 2010.12.13. 21:20:58

@Krisi: "ha nem túl intim kérés lehetne egy végösszeget kiírni majd az átíratás után, hogy minden aprósággal együtt mennyibe fájt az egész gépjármű beszerzés? mert én így látatlanban biztos vagyok benne, hogy ebben az árkategóriában jobban megéri egy itthoni autót venni."
Ha lesz végösszeg - ugyebár ez még alakulóban - mindenképp megírom. Már csak azért is, mert érdekel.

YZ 2010.12.13. 21:22:23

Nem kötözködni akarok és nem olvastam el a hozzászólásokat, építő jellegű kritika: Duct tape. Nem kacsa ;)

Nem tűnik egyébként rossz vételnek, bár én más árkategóriában keresgélek... :)

CsGergo 2010.12.13. 21:23:29

@McK:Dehogy nincs összehasonlítási alapom,ültem már szutyuki swiftbe, valahogy nagyon rossz volt a közérzetem,mint egy rossz konzervdoboz,a hátsó ülés mint egy sámli.Ültem már sok autóba,de kb 200ezerért kevés jobbat találsz.Nem nézem le azokat akiknek swiftjük van,papa mama boltba eljár vele heti 2x teljesen jó,de az mikor a hülyegyerek menőzik vele, nah az fáj.Arról nem is beszélve hogy mekkora egy tahó paraszt vagy, mert meg mertem említeni hogy Lada, meg hogy Ladánk van!Veregesd meg a válladat!gyökér..

YZ 2010.12.13. 21:23:56

@YZ: HM, megnézem egy wikipedia bejegyzést, és ott duck tape-ként is szerepel, bár én még nem hallottam így. Pedig beszéltem már pár emberrel, akinek anyanyelve... Szóval Mea Culpa.

papptibi 2010.12.13. 21:25:09

@CsGergo: "Meg se merem kérdeni Tibort úgy halkan hogy: rozsda mentes Lada Samarába nem gondolkozott-e?"
Lehetek őszinte: nem. Nem ismerem a típust. A 2110-est igen, rengeteg vidám emlék fűz hozzá:)

@phrascarica: "Ja megesik, de tényleg semmi közöd hozzá hogy mennyiért javítják"
Ennyiért javították, a biztosító ugyanis elküldi a számlát, hátha az ember inkább kifizetné, és nem bukja a bónuszt. A tekergetős véleményem a piac mai állapotát tükrözi.

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.13. 21:27:14

@CsGergo: akinek egy Lada logó az avatarja, annak a véleménye NEM mérvadó Swift témakörben. Sem..
A többieknek mondom: ezek a csávók be vannak oltva suzukifikázásra, egyetlen épeszű érvük a lemezvastagság, merthogy az milyen nagyszerű dolog. Az, a gyűrődőzóna meg úri huncutság, nem?
Lehet, hogy egy utcai zsiguli 1000 kiló, de abból 200 rozsda mára :)

keletisarok.hu 2010.12.13. 21:28:17

@F/: Nem fogok neked tételes kimutatást készíteni, mert túl fáradt vagyok, és ingyen mostanában nem szeretek dolgozni, de hidd el, sokadrangú szempont ez a csomagtartó dolog és a kategórián belüli kisautók ár/érték/felszereltség/alkatrészellátottság stb. összesítése után nem lennének egy orrhosszal sem előrébb.

Aki pakolós, NE VEGYEN CSAPOTT HÁTÚ KISAUTÓT! Nem tudom, miért olyan nehéz ezt megérteni.

papptibi 2010.12.13. 21:28:34

@sony666: akkor halott ember:)

@papa33: "Bírom, amikor nagy autó KELL!!!!!!" Igazából én azt mondtam Hajninak, hogy adjuk el az Avensist, mert már nem kell annyira, hogy nagy legyen. Csak ezt a gondolatmenetet nem akartam beleszőni a cikkbe, mert a Baleno szempontjából indiferens. Amúgy tényleg azzal oldja meg az ember a problémáját, ami van, ilyen alapon a Tico is ideális családi autó. Hisz ez van.

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.13. 21:29:22

@CsGergo: Samara, ROFLMAO

A Lada összes baja bennevan, az előnyei nélkül ;)

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.13. 21:31:41

@keletisarok.hu: Azért kell ezresre a 15-ös papucs, mert egyrészt ezerszer jobban néz ki vele az autó:), másrészt ezerszer stabilabb-fékezhetőbb, harmadrészt ha 155-ös lenne rajta, akkor abba kötnél bele. Annyit-de annyit vitatkoztam már itt a magadfajtával az évek alatt különböző neveken:)

CsGergo 2010.12.13. 21:31:52

@papptibi: Csak erre voltam kíváncsi!:)
-----

7 éve nyúzzuk a csacsinkat,vígan vissza jött az ára 4szer.:)Nem mondom én hogy egy Baleno vagy Corsa vagy bármi más nem jó vétel-e.Nem tartom magam autó rasszistának!DE!!! Mikor a swiftesek elkezdik az észt osztani hogy,nehogy mást vegyél mert fúh az sz@r ilyenkor nyílik a bicska a zsebembe.

CsGergo 2010.12.13. 21:34:25

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: Nah Ti meg Lada fikázásra,no meg olaszótószarótó meg franciaótószarótóra vagytok beoltva.Beszűkült látókörű...mindegy!Ti se vagytok egy szállal se különbek.

CsGergo 2010.12.13. 21:35:52

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: Te se ültél még sok Ladába, max vmi idióta haverod szétmállott szarjába.

McK (törölt) 2010.12.13. 21:36:06

@CsGergo: Még jó hogy nem lóval jártok 7 éve,mert akkor most azt ajánlgatnád.

Sztávrosz_ (törölt) 2010.12.13. 21:37:37

@keletisarok.hu: Kollégám aki évente 3000km-t vezet pesten, most akar venni egy s80as kombi volvót mer a töke televan hogy soha semmi nem fér be senkihez (rokonok haverok) :) Persze nem komoly (remélem). A jelenlegi swiftjükben egyvalamit szeret az 5l/100 ha nyomod8 városban.

papptibi 2010.12.13. 21:38:38

@911 Turbo: "Szerintem ha már valakinek összebasztátok a kocsiját , ami persze sajnos +esik , akkor kussolni kéne és nem +jegyzést tenni a javítás összegére ."

Erről nyilván nem tehet szegény mondeós, nem is neki szólt, hanem a biztosító-javító összefonódásnak. Ezért kerül Budapesten a duplájába a kötelező, mert ilyenek az árak. Érdekes, ha a mondeós ugyanezt az utcáról bemenve, kp-re javíttatta volna meg, nem lett volna a kétharmada sem, tudniillik a javítók néhol másfélszeres áron dolgoznak a biztosítós javításoknál. Sőt, biztosítónként is eltérőek az árak.

A másik pedig az, hogy én láttam a sérülést, te meg nem, ehhez képest is sokallom. Sajnos nem lehet nem megtörténtté tenni. Mondom, azért közel sem totálkárról volt szó, hanem egy kifejezetten kis húzásról. De tény, hogy a sárvédőívet javítani kellett.

keletisarok.hu 2010.12.13. 21:38:43

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: Hülyefasz, törzstag vagyok a suzukis fórumon. :)

14-es bőven elég, 15-ös még gti-n is sok!

keletisarok.hu 2010.12.13. 21:40:31

@CsGergo: "Mikor a swiftesek elkezdik az észt osztani hogy,nehogy mást vegyél mert fúh az sz@r ilyenkor nyílik a bicska a zsebembe."

Ez a természetes reakció arra, amikor 100 emberből 60-70 azért nem dönt egy raklap észérv ellenére a suzuki mellett, mert:

1. Suzuki?! pfü
2. Csak.

papptibi 2010.12.13. 21:40:56

@hópapa: Ahogy néztem, a kombikat kicsit drágán kínálják, annyit nem ér. Azért már egy vele egyidős békaszemű Corollát is kap az ember, és az fényévekkel finomabb autó.

putyus62 2010.12.13. 21:40:57

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!:
15-s papucs az 53 Le-nek.
olyan mintha 48-as gumicsizmában versenyt futnál.

McK (törölt) 2010.12.13. 21:42:16

@CsGergo: A Samara NEM Lada.
Ehy kufircolásból született ,szégyelt,eltitkolt féltetsvér,akit mindenki kellemetlen érzésekkel eltelve titkol a családban.

Ne szemeélyeskedjünk,ahoz te igen kevés vagy.

A Suzuki egy Samarához képest maga a MERCEDES.
Hogy félre ne érts,a suzuki is csak egy helyváltoztató eszköz,nem autó,de nagyságrendekkel különb a Lada gyár szégyenénél..

papptibi 2010.12.13. 21:43:49

@scheerti: "Az is Ausztirából származik?"
Igen.

w a s d 2010.12.13. 21:44:49

@keletisarok.hu:
Ha más kisautó ugyanannyiért megadja a pakolás lehetőségét, akkor melyik autó nyújt többet mégis ilyen téren, miközben ugyanúgy könnyebb vele egy W126- oshoz képest a városban ellenni? Persze, akinek nem kell, az vegye a Swiftet, de azért jó az, ha ugyanannyi pénzért olyat is vehet az ember, amibe nem csak egy hátizsák fér be pl. a télen esetleg szükséges plusz dolgok mellé...

keletisarok.hu 2010.12.13. 21:46:17

@CsGergo: "Nah Ti meg Lada fikázásra,no meg olaszótószarótó meg franciaótószarótóra vagytok beoltva.Beszűkült látókörű...mindegy!Ti se vagytok egy szállal se különbek."

Kizártnak tartom, hogy akinek Suzukija van, rendszeresen fikázza a Ladát. Sokan Ladával kezdtek (khmm... A BMW-sek közül is :))

Nekem volt olasz autóm (1.7 dízel Fiat Duna) meg volt franciám is (Peugeot 205) FOSHULLADÉK VOLT mindkettő, örömkönnyeket hullattam, mikor végre megszabadulhattam tőlük. Voltak közös szép pillanatok, de a Swiftet már 10 éve nyúzom, és tényleg csak a szűkössége az, ami mostanság bosszant. Kiszedtem a két hátsó ülést, így fasza. De amikor ezt választottam annak idején, NEM VOLT szükségem nagyobbra, szebbre (relatív), jobbra (relatív).

A következő tutira kombi lesz vagy valami családi egyterű, de abból sem a csicsapicsa, hanem az öszvér kategóriából fogok válogatni. Per pillanat erősen a Dacia Logan MCV felé billen a mérleg.

papptibi 2010.12.13. 21:46:50

@Specialized78: volt a Motor-Pressénél egy ilyen cégautó, 290 ezer kilométerrel. Hát, meglepődtünk, mit túlél. Ennél már csak az ezres Swift cégautónk bírt többet, 340 ezerig ismerem a történetét, mert megvette az egyik kolléga. Igaz, az ülésben érezni lehetett a vasakat már 200 ezernél.

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.13. 21:47:06

@putyus62: Te tudod, vagy én tudom?
Nekem teljesen mindegy, hogy 16, 17 vagy 18 mp a száz..
Nem arra van. :)

McK (törölt) 2010.12.13. 21:47:58

@papptibi: 3-as Golf,astra 3 ajtóval miért nem került képbe?
Illetve mi az oka,hogy egy nőre bízod az autóvásárlás válogatós részét?
Te szoktad megmondani,mivel mosogasson?

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.13. 21:50:00

@CsGergo: cicamica, én nem apám Samarájára vagyok arc. :) Sperrdifis nagytengelyes nivarugós-gátlós 07-esem volt..
Az Lada. Voltak bajai, rengeteg, de amikor ment, imádtam.
TE ültél már ilyenben? :)
Lóf...t, örülsz ha szilveszterkor odaengednek a ladagyárszégyenébe, hogy apád tudjon piálni..
Befejeztem a vitatkozást.

CsGergo 2010.12.13. 21:50:30

@keletisarok.hu: @-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!:@McK: Értem én,csak lesz@rom!:D Direkt azért írtam a kommentet,vártam a reakciókat,mikor szólalnak meg a "swiftfanok".Amúgy mennyire megérte újan megvenni.Megvetted 2 ért mire kifizetted lett belőle 2,5-3.Ha megtartod 10 éves koráig kb. ér 500. buktál 2-2,5et.Jó addig használtad meg minden, ha nem haltál meg benne egy koccanástól.Feltételezem nem újan vettétek eme gyöngyszemeket.Végül is más új autónál is van értékvesztés bőven, de ennél pláne.Új autót majd akkor veszek, ha készpénzbe fogom kifizetni.Ladát meg újan itthon nem kapni,csak 1-2 helyen,drágán,nah azokért annyit nem adnék, hiába lehet jó vétel lenne.

Krisi 2010.12.13. 21:50:54

@papptibi: türelmetlenül várjuk :)

@keletisarok.hu: pedig egy ferdehátú kisautóba sokkal jobban lehet pakolni, mint akár egy kicsivel nagyobb szedánba: ha sok a cucc akkor kalaptartó le és lehet tenni a cuccokat a plafonig.
pakolás szempontjából a szedán egy igazi zsákutca. hiába az x literes csomagtartó, csak akkor veszed hasznát ha sok kis dolgot viszel, de ha hirtelen befigyel egy nagyobb dolog (bicikli, síléc, asztalláb, szék, deszka, létra stb.) akkor nem ér semmit. szóval Lowtyo után szabadon: csakis háromajtós, ötajtós vagy kombi kell ha pakolás a szempont :D

legjobb példa erre: új Yarisba befér a bringám úgy, hogy nem kell leszerelni egyik kerekét sem, csak simán ledöntöm a két hátsó ülést és cső. viszont háromszor is vittem már szedánnal (4ajtós régebbi Civic, kereklámpás Corolla sedan illetve Seat Toledo) és még úgyis csak hatodszorra fért be a csomagtartóba, hogy lehajtottam mindkét hátsó ülést és lekaptam mindkét kerekét, negyed órát tetriseztem mire bentvolt.
ötajtós Escortom viszont már szinte kombi: 3 személy + egyben a bringa simán befér.
(ez van amikor a hülye bringás autózik:)

putyus62 2010.12.13. 21:51:14

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!:
de sokan azt hiszik arra van Te már legalább tudod hogy nem arra:)
legfeljebb a GTi.

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.13. 21:51:29

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: vagyis ígyis-úgyis lassú, 13-assal is, 15-össel is, de legalább a 15-ös fogja. :)

keletisarok.hu 2010.12.13. 21:52:22

@F/: Elkezdtem kigyűjteni az adatokat, a Swifté valóban kisebb mint a Pug 206, Nissan Micra, Mazda2, Corsa stb. csomagtere, de két dolgon akadt meg közben a szemem: első blikkre a többi 4 millió felett kapható (bocs, de nem vagyok képben, nem fogom végignyálazni az összes árlistát), a Mazda2-n meg dobfék van hátul... Ugye, nem akarod, hogy tételes kimutatást végezzek csak azért, hogy bebizonyítsam, ami nyilvánvaló?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.12.13. 21:52:37

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: "tehát miért is nem megyünk autópályára ilyenekkel?"

Mert a szuzuki fémfóliából van, és meghalsz, ha eltapos egy kéttonnás szörnyeteg. Ha van egy rendes családi autód és egy kis futkározós autód, akkor van választási lehetőséged. Akkor melyikkel járod körbe az országot?

Nem mondom, hogy karambolozol. De ha van biztonsági öved, akkor van választási lehetőséged, és bekapcsolod. Nem biztos, hogy megment. De van rá esély, hogy pont az ment meg.

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.13. 21:54:00

@putyus62: semmivel nem megy rosszabbul, mint a többi ezres. akár az újak közül is.. nézd meg a splash-eket, most próbáltam egyet, ezrest, háááát nem érezni azt a megváltó erőt, hiába 6x ló, ha 200 kilóval nehezebb.

putyus62 2010.12.13. 21:54:36

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!:
Ti ismeritek egymást régről?
Jobban utálod a samarát mint mások a suzukit:))).

McK (törölt) 2010.12.13. 21:57:13

@CsGergo: Ez elég jól mellé ment.
NINCS Suzukim..
De ismerem az autókat,ez a szakmám..
Ühüm.

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.13. 21:57:24

@putyus62: nem, egyszerűen McKoncz úrnak van igaza, a Samara alatt nem sok minden van.. Esetleg a Tavria.
Csináltunk elég ilyet. Utálom, de ez tapasztalaton alapul, nem azon, hogy egyszer ültem benne/láttam más udvarán..

CsGergo 2010.12.13. 21:57:38

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: Én is befejeztem!Nem meggyőzni akarok itt senkit se!Véleményt írtam ahogy Ti is!Qvára nem érdekel hogy dumálsz meg, hogy találod ki pár sorból hogy én csak szilveszterkor vezetek...áhh mind1 is!:D

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.13. 22:01:20

@CsGergo: általában ilyen kis suvernyák gyerekekkel nem állok le hosszabban vitatkozni, de te a szokásosnál is bicskanyitogatóbb vagy.
Érezd magad megtisztelve..

The Good Boy 2010.12.13. 22:01:54

@Sztávrosz_: ne hidd el amit a kollégád mond! S80 kombi volvo nincs, nem létezik! max v70-es van. De már az s80-ból megjelent a hungary edition 1,6D motorral. Azzal összehozható az 5 literes fogyasztás:) de ha ügyes, itt a fórumon bármelyik benzines v6-v8 is képes 6-7 literrel eljárni. Akár városban télen, rövid távokon hajtva is:D

keletisarok.hu 2010.12.13. 22:02:41

@CsGergo: Egy évesen vettem 2000-ben 1.2 millióért (hitelre, amit két év alatt fizettem ki, amúgy olcsóbb lett volna).

"ha nem haltál meg benne egy koccanástól"

Kétszer törtem rommá az elejét, ujjrándulással megúsztam. Igaz, egyszer csak álló tereptárgy, másszor őz volt a partner, nem pedig mozgó acéltömb. Mindkétszer már egy héten belül menetkész állapotban alattam volt az autó... (kb. 2x80ezer Ft)

@Krisi: A sedan tényleg csak úri huncutság. Én Debrecenben vadásztam összecsukható montenbike-ot, az befét a Swiftbe (ülés nélkül vagy lehajtott üléssel, természetesen).

Krisi 2010.12.13. 22:04:43

azért a mai komment adag is jóféle: megtudtam, hogy
- Suzuki a legjobb autó
- annál már csak a Samara jobb
- francia és olasz az szar
- Suzukiban meghalsz
- a Samara az élet legalja
- francia és olasz a legszarabb

:)

McK (törölt) 2010.12.13. 22:05:58

@CsGergo: Még két dolog.
NINCS hitel az autómon. Egyiken sem.
Kop-kop.
Ha te mondod,a Samara a legjobb autó a világodban.
Gondolom azt a falutok mind a 120 lakója elhitte neked,és akkor ez így is van.
Gondolkodtam,megszámoljam-e neked,hány jobb autó van a samaránál,de egyszerűbb lenne a hány rosszabb a kortársai közül.
Tavria,egyes széria RÉGI daciákból...és azt hiszem ennyi..

Egy igazi szemétdomb,hulladék belső,szétrohadó kaszni,gusztustalan műanyagok..

CsGergo 2010.12.13. 22:07:09

@McK: Képzeld el én is ismerem az autókat,attól mert nem az a szakmám!Nem azt állítom hogy "nehogymástvegyélpapptbi", csak Ladát mert akkor kitör a háború,de azért az ilyen oltogatásoktól amilyeneket írsz,nem sokat nézek ki belőled öcsém."Még jó hogy nem lóval jártok 7 éve,mert akkor most azt ajánlgatnád." "Félelmetesen nagy lelki szegénység,ha valaki egy samarát ajánlgat.
Csak egyet jelent..NINCS ÖSSZEHASONLÍTÁSI ALAPOD.
A samara egy szemétdomb gyakorlatilag az autók 98%-ával összehasonlítva,de egy suzukihoz képest egész biztosan.
Azt pedíg arculcsapásnak veszem,hogy a Lada szóval egy mondatba írod a nevét.."Tipikus magyar "jóvanaznemazenyém" autószerelő stílus,már ha az vagy!

911 Turbo 2010.12.13. 22:07:55

@papptibi: Ok ! Fújtak rajta 2 elemet márka kereskedőnél kb. 55-60-ért . Lakatos munka 30-40 rongy . Csere autó 2-3 napra 25-30 rugó . Érték csökkenés ....stb.
A kötelező azért drága mert sok a káresemény . Ha valakinek nagy 1 Avensis ami lássuk be nem 1 Lincoln Navigator akkor talán használhatná a BKV-t. Esetleg parkolhatna kicsit távolabb olyan helyen ahová befér kényelmesen a csuklós 7-es is . Ezért drága a kötelező a fővárosban nem pedig azért amit te leírtál !
Szerintem egy parkoló kocsi összetörése után nem volt szerencsés megjegyzést tenni a javítási összeg nagyságára , különösen akkor nem ha azt a szerviz és a biztosító rendezte 1más között .
A tulajdonos természetesen a számára legkényelmesebb +oldást választotta , miután valaki az ő parkoló kocsiját összetörte .
Szerintem a Mondeo nem 1 picurka autó , nehéz nem észre venni parkolásnál .

CsGergo 2010.12.13. 22:11:19

@McK: Hát hallod ezt egy szóval nem állítottam hogy a világ legjobbja,sok hibája van,távol áll a tökéletességhez!Csak egy alternatíva volt,de egyből ajtóstól rontanak a házba...XD@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: "suvernyák gyerekek" Húha megszólalt a vének tanácsa,aki a világ egyik legnagyobb autósguruja.-.-'

McK (törölt) 2010.12.13. 22:13:40

@CsGergo: Jól van.
Hagyjuk.
Van neked elég bajod,ha 2010-ben a Samara kielégíti az igényeidet.

The Good Boy 2010.12.13. 22:15:18

@McK: ne bántsátok már szegény srácot, mert többet nem látjuk itt a belsőségen a lada logót:D

keletisarok.hu 2010.12.13. 22:18:31

@CsGergo: Nem kell megsértődni. Páromnak Skodri Favoritja van, amíg kómában volt a Suzuki, azzal jártam, még dicsértem is, mert pár dologbna jobban tetszik, int a Suzuki:

1. bepöccintem az ajtót, és érezni, hogy NEHÉZ
2. tanítható az ablaktörlő
3. tágasabb
4. ha lehet, még egyszerűbb konstrukció

Igaz, hogy 120-nál többet nem tudtam kitiporni belőle országúton, de városban szaladgálni tökéletes volt. Többen azt mondták, hogy hulladék autó az is, de szerintem nem szar az, csak másra jó. :)

A Samarának is biztos vannak előnyei, hátrányai.

Elhúztam aludni.

keletisarok.hu 2010.12.13. 22:20:34

Ja, amúgy hazafelé jövet dzsesszelt előttem egy csapott hátú Lada Kalina (ukrán). Egész pofás. Csak hát, ugye, a franc tudja, hol teremnek hozzá méretpontos cumók. :)

Phrascarica 2010.12.13. 22:24:33

@papptibi: "nem is neki szólt, hanem a biztosító-javító összefonódásnak"
ööö izé, szóval a biztosító direkt sokat fizet hogy sokat kaszálhasson, vagy mosteztígyhogy?
Ha meg 2/3 áron javíttatod meg akkor tutti hogy semmiféle számlafélét nem kapsz.
@911 Turbo: "Csere autó 2-3 napra 25-30 rugó"
hol kapsz Mondeot (vagy vele egy kategóriát napi 8-10 ezerért? Mert akkor legközelebb én is oda mennék :) én napi 20-30-ért szoktam ilyesmit bérelni és olcsóbban csak lekoszlott szarokat találtam.

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.13. 22:27:35

@CsGergo: Többet elárultál magadról ezzel a pár hozzászólással, mint hinnéd.
Igen, suvernyák gyerek. És még finom voltam..

CsGergo 2010.12.13. 22:28:04

@keletisarok.hu: Én nem sértődtem meg,bármilyen hihetetlen,mert már régen megszoktam az ilyeneket,élőben is sok ilyet hall az ember,még ha nem is nekem mondják, de az hogy olvasom...válaszolok rá,kész..nem sírom tele a kispárnát,de az hogy milyen paraszt módon válaszolnak, az nem jön be, én meg parasztmódon válaszolok rá."A Samarának is biztos vannak előnyei, hátrányai.

Elhúztam aludni." Van bizony,mindkettőből,ezt nem tagadom,soha nem tagadtam! DE hát a "rámszólok" valószínűleg piacon vették az érettségit vagy még az sincs nekik,mert szöveget értelmezni nem tudnak, az fix.Senkit nem akartam meggyőzni,meg nem is fogok!Jóccakát.

Ottopappa 2010.12.13. 22:28:36

Bocs, off, de nem tudok már máshova fordulni... A Lada 2107-ben (vagy 21053-ban) van - e alapjárati elektronika? Köszi!

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.13. 22:28:44

@CsGergo: tudod, ki az a McKoncz? Csak ha már ilyen elvakultan véded a Ladákat, és összemosod a Samarát a normálisakkal, akkor feltételezem.. Na, szóval tudod?
Mert most épp vele vitatkozol.

2010.12.13. 22:30:02

hát baz+ kurva jól vezethet az asszony tényleg, ha egy sarokra már egyből 2 autót tör...

mi lenne ha nem tudna vezetni ?

McK (törölt) 2010.12.13. 22:35:25

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: Bazeg,kell csináljak egy új nicknevet.
Mindíg elszólom magam..:)

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.13. 22:42:24

@McK: semmi elszólás nem volt.. okos gyerek vagyok én, kikövetkeztettem.

amúgy vicces, hogy pont veled áll le vitatkozni ladatémában.. röhej.

Sztávrosz_ (törölt) 2010.12.13. 22:44:43

@The Good Boy: szerintem se s80 amire gondol :) Arról hogy egy 6hengeres benzines mennyit eszik tudnék mesélni. De aki ilyet vesz az madár ha elhiszi a 7-8l-es fogyasztást.

CsGergo 2010.12.13. 22:49:32

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: Fúhh ki az a McKoncz?Most tisztelegjek vagy mi?Látom hogy két accod van.
belsoseg.blog.hu/2010/12/05/jovo_heten_megint_erdemes_lesz_totalcart_olvasni
Ehhez a cikkhez se volt túl sok értelmes hozzászólásod ahogy elnézem,mást is oltottál rendesen komám!Az ilyen"szakértőket" nem nézik sokba.

McK (törölt) 2010.12.13. 22:56:12

@CsGergo: Na kapd be,te hülyegyerek..:D

B.GY. 2010.12.13. 22:56:22

Nehogy a Hajni lezúzza a Balenót,mert akkor lehet alkatrész után rohangálni:)Jó hogy nem Protont vettél neki.

Harkov 2010.12.13. 23:03:40

@papptibi: Lehet nincs igazam de mit szólnál hozzá ha az 1millóért árult autód(nem mondom,hogy annyit is ér) egyik napról a másikra kb 600-at érne??Én is végignéztem a használatautó kínálatot röviden elszomorító!

Rocko- 2010.12.13. 23:04:56

@Krisi: köcsög biciklisek még nem vót? :)

w a s d 2010.12.13. 23:20:30

@keletisarok.hu:

"a Pug 206, Nissan Micra, Mazda2, Corsa stb. csomagtere, de két dolgon akadt meg közben a szemem: első blikkre a többi 4 millió felett kapható...."

4- ért alap 1.2 tsi Golfot kap már az ember...

Aminek nagyobb a csomagtere, mint 290 liter, és nem kombi és nem lépcsőshátú kiskocsi:
C3, Sandero, Fiesta, i20, Ibiza 5 ajtóval, Fabia. És igen, mondhatjuk, hogy a listaáruk 3,5 körül van (C3 fölfelé, Sandero lefelé lóg ki nagyon), de mindet agyonakciózzák, az új Swiftnél ilyenről meg még sehol nem láttam/olvastam/hallottam semmit, mondhatjuk kb., hogy ugyanannyira jönnek ki árban, de a felsoroltak jobbak, ha valakinek kell a kicsivel nagyobb csomagtér. Mondjuk a végén egy adott áron belül úgyis ízlés és meggyőződés szerint dönt az ember új autók közt.

w a s d 2010.12.13. 23:28:24

@CsGergo: youtube keresőjébe beírva meglesz a válasz, hogy ki.

w a s d 2010.12.13. 23:33:50

@Ottopappa: 21053- ban elvileg kell legyen "kényszer- üresjárati automatika".

CsGergo 2010.12.14. 00:00:02

@F/: Jah látom,most meg segget csinált a szájából,olvasd vissza a múltheti kommentjeit,meg a mait!Hidd el magasról tojok rá!kinek a pap, kinek a papné.De nem jutott el a tudatáig...XD

CsGergo 2010.12.14. 00:03:25

@F/: Jah látom.Most meg segget csinált a szájából.Olvasd vissza a múltheti kommentjeit,meg a mait! xDKinek a pap,kinek a papné...csak sokan nem fogták fel!

CsGergo 2010.12.14. 00:06:58

jahj ez a blogmotor.:/

Ger6ő 2010.12.14. 00:21:29

@Rocko-: nem, de igény vóna rá! :))

Ger6ő 2010.12.14. 00:28:45

@papptibi: végülis jogos! ebből a szempontból nem néztem, hogy könnyebb neki, ha nem kell állandóan gangolni...

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.12.14. 00:59:44

@Sztávrosz_: S60 2.4 dízel elketyeg 5.5-6 között. Nekem is hihetetlen volt, de egy ilyennel jöttünk haza Írországból és vissza, a felét én vezettem. 4400 km elég reprezentatív minta a fogyasztásról :) Nem sűrűn kellett tankolni. Az is igaz, hogy a szemét nem nyomtuk ki, csak a megengedett maximummal jöttünk végig, viszont 3 fővel és csurig rakva oda-vissza (költöztetés).

hamika 2010.12.14. 06:41:25

@Ottopappa:

van .Ilyen aluminiumos membrános pucukás franc. kb 1000 ft autosboltokban.

Hurri Kán 2010.12.14. 08:31:37

@Sztávrosz_:
"S80-as kombi Volvót"
Gyártat magának egyet vagy hogy akar venni?

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.14. 08:40:00

@McK: igen, kb ez volt a végszó. Bekaphatja.. Hülye.

@KuKori: állllat! hol szereztél ilyeneket? :)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.12.14. 13:07:45

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: Másodkézből, a gumis haveromnál még anno. Valami kocka 323-ason volt előtte, de stimmelt az osztókör és talán még a középfurat is. Az ET persze nem nagyon :D Később kiderült, hogy Schmidt felni volt.

kempelenmatyi 2010.12.14. 13:39:41

@McK:
Naaa! Ne süllyedj le az ő szintjére légyszi...

XGyurmaX 2010.12.14. 18:03:24

akkor a mostani Swift hányadik??ű
mert szerintem a 4.
első a kocka.

foolproof 2010.12.14. 18:56:45

Tibi, anyunak Patrol GR-t javaslok, street cred' + respect lesz az uccán dögivel, a mondeók meg csak döccenésként lesznek érezhetőek. Egy qrva 2010-es Navara egy félig elbomlott, teszkóeconomy tejfölösdoboznak érződik egy '99-eshez képest is. Mellesleg ha addig ki nem tiltják az utakról, 2020-ban még ótó lesz, nem úgy mint a D40-es, amit addig 3x-r áthajtanak a kínai kohón...

foolproof 2010.12.14. 19:02:55

@Harkov: Mennék ki a westdemokárékba, nem itthon siránkoznék, és a pici megmaradt pénzemért még így sem egy lefutott itthoni foscht vennék. A regadó CSALÁS ÉS RABLÁS. Amúgy ha tucatótót befektetési célból vettél(vö. értékvesztés), fogadd őszinte részvétemet. A cultcarok-nak odakünn is szép áruk van, a többi moving white goods, no more, no less.

énmajdén 2010.12.14. 22:19:16

Arról nem az autó tehet hogy az asszony nem tud vezetni,a vizsga biztost venném elő,hogy engedte át a vizsgán,különben meg nem engedném volán mögé.Az ilyenek okozzák a legtöbb bénázásos koccanásokat-baleseteket.Persze törjük össze más autóját majd a biztosító fizet,az nem számít hogy addig az illető mivel jár dolgozni!Az ilyen maradjon a háztartásban ott max magának okoz kárt.

Poáró 2010.12.15. 14:26:18

ha'bazz gratulalok ismet
minimal budget-nel ne legyen swift, mer az ciki, hiaba tudja h az a legjobb ennyi penzert
es ne legyen micra mert azt ismeri, nem vernek at vele, inkabb vmi ismeretlent
gratulalok okostojas

Szabi01 2010.12.21. 16:20:55

@CsGergo: Te nagyon elvakult samara fan lehetsz.
Volt nekem is samarám, szerettem is. Tényleg jól bírta a nyüstölést, kitartó autó volt. Azért azt be kell látni, hogy a 80-as években egy átlag olcsó autó volt. (Bárki bármit mond a konkurencia sem volt jobb) Már a 90-es években is elég elmaradott technika. Viszont 2010-ben valakinek samarát ajánlani mindennapi használatra az elég erős!

CsGergo 2010.12.22. 19:50:08

@Szabi01: Mit mondjak? Szeretem, nem azt mondtam hogy ez a világ legjobbja,rengeteg nyűgje van ilyen idősen,sok előnye,sok hátránya ismert.7 év alatt nem ment el szervizelésre 150-200 ezer ft, ezt nyugodtan állíthatom,pedig beletekertünk jó pár kilométert.Mi jól elvagyunk vele, nem állunk úgy hogy, most hirtelen kiadjuk X száz ezer ftot bármilyen autóra,legyen az swift vagy bármi más.Gurul,megy még egy darabig,az hogy a fentebb hozzászólóknak ez szúrja a szemét, hogy valamivel meg vagyok elégedve azt lesz@rom.Az hogy ajánlottam,ne legyen már egy olyan bűn, hogy akasztás jár érte.

(hero) 2011.02.13. 13:31:15

Tessenek megnézni egy szedánt és állítsanak mellé egy Imprezát (alap, szívót)Különös tekintettel a hátsó ajtóra... Kívánatos? Neem? És egy Gt Turbo?

Dr Lakatos Nintendóné prof dr emirátusz Oláh Pokém 2011.02.18. 02:07:25

@McK: Majd szójj ha lesz még ela Dó 4-ért, 7 év garival, előre is smafu
süti beállítások módosítása