Suzukit száznegyvenért?!

  2010. december 13. - papptibi Címkék: totalcar flotta suzuki baleno

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

A XI. Blitz Weekend képekben
2015-07-27 19:29:36

Gabi, akit az udvari dohányzóhelyen csak Mantás Gabesz néven szólítanak, az idén újabb fejlesztéseket hajtott

Itt sem Ferrariból van a kerítés...
2015-07-16 17:43:31

Az autósport a hőskorban még a városokban zajlott, de idővel száműződött onnan. Aztán az autósport gondolt

A legkirályabb ötlet, amit gumin láttam
2015-06-06 14:02:50

A minap gumibemutatón jártam, bár ilyesmiről nem szoktunk írni, egyszerű megfontolásból. Marha nehéz

Kéne egy Tesla?
2015-05-15 18:19:48

Vagy beérnéd egy villany-Golffal is? Netán utálod a villanyautókat, mert az autó benzinnel megy? Az sem baj. A

A P. család járműparkjának bővülését egy apró malőrnek köszönhetjük. Feleségem (továbbiakban: Hajni) egyre többet gyakorolja a vezetést, sőt, még felfrissítő órákat is vesz egy oktatótól. Örülök neki, mert az én vezetési tanácsaimat valamiért nem hajlandó megfogadni. Túl arrogánsan mondom, vagy mi. Amúgy az oktatóra is inkább pszichiáterként van szükség, hisz vezetni tud; de be kell látnom, elég jól számolja fel Hajni félelmeit.

Olyannyira, hogy egyszer elment egymaga gyakorolni az Avensisünkkel. Valahogy éreztem, hogy nem szabad kikapcsolni a telefonomat: egy sarokkal arrébb valóban bekövetkezett a tragédia. Meghúzott egy párhetes Mondeót, parkolás közben. Nem balhéztam, megesik az ilyen, az Avensisen alig látszik a nyoma. Mondjuk, nem tudom, hogy a hátsó sárvédőív pár centis megnyomásának javítása, és az ajtó aljának újrafújása mitől került 125 ropiba, de ez legyen a biztosító gondja.

A lényeg: az Avensis túl nagy. El nem adjuk, mert amikor felkerekedünk, szükség van a csomagtartójára. Ergo, kell egy kisebb jármű, még mielőtt Hajni körbetörné a Toyotát. Mivel köztudottan okos asszony, maga javasolta a B jármű beszerzését. Nekem is tetszett az ötlet, az már kevésbé, hogy meglengette: a motorkerékpár luxus, legyen helyette a kisautó. Mindegy, ezen is túlvagyunk, a Honda marad, és jön még valami más.

Kézenfekvőnek látszott, hogy egy bakancs Micra legyen. Régen, még terhesen Hajni is vezette, és boldogult vele. Aki nem ismerné, elárulom, mi a jó benne: a vezetőülésből látszik az orra, mint egy kocka Ladának. Megbízható és tartós, tudom, mire kell odafigyelni a vásárlásnál.

micrak11 59

Annak idején az enyémet négyszázezerért adtam el, nagyjából egy hét alatt, igazából meg kellett kérni a vevőt, hogy ne vegye meg azonnal, mert még nincs meg a következő kocsink, a gyerek meg bármikor jöhet. Ez 2008-ban történt, pár hónappal a válság kitörése előtt. Keserűen tapasztaltam, hogy valóban bekövetkezett, amit mondtak. Ma ugyanennyiért csak körbetört, beázó – általában a tetején is fényezett – Micrákat lehet venni, szemmel láthatóan nem 130 ezres futásteljesítménnyel. Annak ellenére, hogy a számláló minden autóban egységesen ennyit mutat. Csak olyanokat találtam, amelyekhez elő sem vettem a rétegvastagság-mérőt. A normális példányok eltűntek, illetve feljebb kúszott az áruk. A legolcsóbb kiskocsik piaca hiperűrsebességre kapcsolt: minden, szóra érdemes példány pillanatokon belül elkel. És mivel sokszor nem volt időm azonnal elmenni, hiába bookmarkoltam a hirdetéseket. Legkésőbb a hétvégi autónéző-hullámban elvitték őket. Csak a szart nem. Vagyis manapság minden, egy hétnél tovább árult olcsó autó gyanús.

Valójában nem annyira bántam a Micra-hiányt. Átkozottul unalmas lenne még egyszer egy ugyanolyan autót venni. A környezetemben már annyi van belőle, ilyet vett Gőzsi Kati, sőt, azóta Tom, a grafikusunk is. Nem hiszem el, hogy egyetlen válasz lenne minden kérdésre. Valami mást akartam.

Szóba jött még Twingo, 106, Saxo, Punto I., sőt, Omm javaslatára a ritka, de a Puntónál olcsóbban megszerezhető, ám lényegében ugyanazt tartalmazó Lancia Ypsilon is képbe került. Egy dolog nem került szóba: a Swift. Megpróbáltam, de Hajni kijelentette, hogy nem. A Swifttel én úgy vagyok, hogy mindenkinek ajánlom (olcsó fenntartás, alkatrész gombokért, satöbbi), de megértem, ha nem akarja. Akkor is, ha az én feleségem az illető.

A Twingókkal kezdtük, mert nagyon tetszett Hajninak. Bár, mondtam neki, hogy ha beláthatatlan orrú autó létezik, akkor ez az. Sajnos a 3-400 ezres régióban elképesztő hulladékok voltak, kínomban már ötszázezerig nézelődtem. El is mentem megnézni egyet (490-ért), és azt mondtam: nem. Egyszerűen a Twingo akkor, amelyik évjáratot megvennénk, még nem volt jó. Nem vagyok hajlandó vele foglalkozni – ez volt az egyetlen pont, ahol megmakacsoltam magam. Úgy 6-700 ezernél kezdődtek a jobbak, de erre nem volt keret. A Saxo/106 vonulatot azért hagytam kialudni, mert túl jelentéktelek az úton, ami a magyar, tekintélyelvű közlekedésben nem előny, ha egy kezdő vezető önbizalmát akarjuk építgetni.

Lancia Ypsilon

Megnéztünk egy Ypsilont is. Hát, ha van még ember, aki még hisz abban, hogy a női tulaj pozitív fejlemény egy autó életében, az biztos kitért volna a hitéből. Egy valaha picit törött példány volt, gané módon javítva, ott már rohadt is, amúgy mechanikailag rendben lévőnek tűnt. Leszámítva a hullámos féktárcsákat, és azt, hogy gyakorlatilag az ember elhányta magát a Lancia bármely porcikájának érintésétől. Ja, és az is gyanús volt, hogy magánházhoz mentünk, de az autó nem volt otthon, amikor odaértünk, holott útközben telefonáltunk, hogy a megbeszélt időpontra valóban megyünk. Mi az, talán hidegen nem indul? Egyszóval, ezt is elvetettük. A konkrét példány annyira rossz benyomást tett, hogy a típus leugrott Hajni listájáról. Tanulság: hiába vagy magánember, ha el akarsz adni egy autót, legalább egy picit pucold ki. Így nehéz versenyezni a nepperekkel.

Az autókereskedelem ugyanis átcsapott egyfajta szofisztikált autókozmetikai iparba, amibe a kisebb-nagyobb mechanikai hibák elsikálása is belefér. Gyakorlatilag a legótvarabb kocsi is kedvező benyomást tesz, ha kipucolják. Hát ha még a motorterét is kinyalják! És akkor az olajfoltok sem látszanak.

Ilyen volt a nepper-Punto is, aminek tényleg gyönyörű volt mindene, csak nem értettem, hogy miért van ott a blokk oldalán a friss olaj, ha nem eszi az olajat, és az olajcsere már két-háromezer kilométerrel korábban volt. Sajnos, a hazugságok közeléből mindig menekülök. Akinek remeg a keze, miért nem kér meg mást, hogy töltse után?

Apropó, jut eszembe, feltűnt, hogy mindenki egy valag pénz beledöntése után akar megszabadulni az autójától? Mindegy, elegem volt az egészből. Egyszer aztán, a napi használtautó-keresés közben valami fura szűrést állítottam be, és olyanok jöttek fel, mint a Mazda 323P, a Mitsubishi Colt és a háromajtós Suzuki Baleno. Ha valakinek nem lenne meg a háromból kettő típus, semmi baj. Nekem megvoltak, csak kimentek a fejemből. Ennek az az egyszerű magyarázata, hogy itthon nem árulták őket.

P, mint pofás. Íme a ritka 323P

Ám Ausztriában igen. És miből él az élelmes magyar az osztrák határ mellett? Behozza az osztrákok levetett, de még használható autóit. Gombokért. Aztán egy kis autókozmetika, és már mehet is a hirdetés. Végül szimpatikusnak tűnt egy Baleno, három ajtóval, 1,6-os motorral. Prokee dicsérte, hogy elpusztíthatatlan, és mivel ő dolgozott a Suzuki-iparban, eléggé képben van. Bár, hozzáteszem, nem voltam a Baleno nagy híve akkor, amikor árulták, hiszen középkategóriás árban adták, és ahhoz sprőd volt.

Viszont kiskocsinak ettől még jó lehet. Mivel a piacról az utolsó utáni elfogadható kisautó is eltűnt, továbbá tettünk egy elkeserítő túrát Kecskemét autókereskedéseiben is, úgy döntöttem: egy ilyet megnézek.

A hirdetés kinyomtatva maradt csak meg. Mivel a rendes hirdető leszedi, ha elkelt az áru, ugye, kedves barátaim?

Hát, hogy Szombathelyre kell menni...ööö...mindegy, a rohadt életbe, elegem volt a tökölésből. Magánember, megbeszélem vele egy szombati napra, és kész. Kikiáltási ár 150. Regadó-kalkulátort ragadok, és elmorzsolok egy kurvaanyátokatköltsétekgyógyszerre átkot, amikor kiköpi, hogy 178 ezer lenne rá. Istenem, hol vannak a régi szép idők, amikor 40-50 százalék vám és áfa megfizetése után be lehetett hozni egy kocsit! Most, hogy végre uniós tagállam vagyunk, és leomlottak a vámfalak, hirtelen száz százalék feletti a közteher? Ja, plusz forgalomba helyezés, vizsga, satöbbi, az még vagy hatvan rugó.

De még így is négyszázezer alatt vagyunk. Hoppá.

Lementem, megnéztem. A kozmetika itt is bejátszott, de egy ilyen pucolás piaci áron tizenöt rongy, tehát már ezért megérné megvenni. A motor pöcc-röff indul, egyetlen bibi van. Menni nem lehet vele. Illetve lehetne, öt métert, mert ekkora a kert. Rendszám ugyanis nincs rajta.

Nagyjából ennyi hely volt a próbaútra

Gyors gondolkodás? Jó állapotúnak tűnik, nagy törés nem volt, két hátsó sárvédőívet javítottak rajta, nem túl szépen (biztos áthozták valami kókány magyar karosszériáshoz az osztrákok olcsóért). Ja, és a motorházfedél belépőélét szupererős ragasztószalag takarja. Azt hittem kőfelverődések nyomai, de nem, meg volt picit nyomva, és lusták voltak megjavítani.

A duck tape erejében hitt a régi osztrák tulaj

Pótkerék hiányzik, emelő van. Váltó egyben, elektromos rendszer működőképesnek tűnik. Szervoszivattyú nem sír. Oké, a négy gumi háromféle eltérő típusból van, de hát ne legyünk maximalisták. Papírok rendben, itthon forgalomba helyezhető. Mekkora a rizikó?

Szinte semekkora. Maximum eladom alkatrésznek, ha kiderül, hogy halálos beteg, kábé ennyiért. Pár tízezret bukhatok, de egy Balenónál benne van a kalapban a nyerés esélye is. Felhívom Hajnit, akinek képről tetszett. Szóval? Én ezt megveszem. Száznegyven a vége. Ennyiben maradunk. Gyorsan ki is fizetem, a többit majd megoldjuk.

Ez még a kislámpás széria, 1996-tól. Viszont már tutira Euro2-es

Pár nappal később levonatoztam, felpattintottam a próbarendszámot, és elindultam vele hazafelé. A kis, alig háromórás autópálya-dugót leszámítva minden rendben ment. Bizony, itt kérem erő van, úgy látszik, a Winklerrel használttesztelt Baleno kombi motorja már nem volt ilyen fitt. Ez a háromajtós ugyanis megy, mint a mérgezett egér. Igaz, könnyebb is, és nem csak azért, mert nem kombi. A háromajósnak ugyanis a tengelytávja is rövidebb tíz centivel, így csak alig 900 kiló. Hasonló a recept, mint a Lancer/Colt párosnál. Ilyenek a japánok: egymást másolják.

A futómű rendben, egyenesen megy, nem kopog, a lengéscsillapítók délcegnek tűnnek, a fék jól fog, és nem húz félre. A váltó viszont sír, egyesben és kettesben, a kipufogó berezonál vagy kifúj egy fordulatszám-tartományban, azt is meg kell nézni. Amúgy más baj nincs, leszámítva a kiégett műszerfal-izzót. Emiatt 140 alatt nem vagyok ura a sebességnek, mindig a GPS-t kell nézegetni, ha érdekel a tempó. Sajna azon a környéken jobb, ha érdekel, mert szeretnek mérni. Amúgy meg tényleg zajos, ahogy emlékeztem.

Kissé hiányos a műszerfal-világítás

Apropó, emlékek. A srác, akitől vettem, amikor először jártam lent, megkérdi, nem vagyok-e újságíró, és nem dolgoztam-e az Autó-Motornál, vagy az Autópiacnál. Mondom, hogy igen, mindkettőnél. A mamája meg hozzáteszi, hogy hatalmas stócban megvan neki az összes Piac. Amikor az autóért mentem, mit vett elő a srác? Egy régi Autópiacot, az 1,8-as Baleno kombi tesztjével, amit én írtam. Beleolvastam, szerencsére minden szava vállalható.

Még sütivel is kínáltak, Szombathelyen ezt parasztkalácsnak hívják, és elképesztően finom, ahogy a néni készítette. Még az útra is kaptam belőle, amivel alighanem az életemet mentette meg, nem haltam éhen, amikor az autópályán ácsorogtam. Már ezért megérte nem holmi pesti neppertől vásárolni.

Az útra kapott kalács, a lámpaállítás céljából vett csavarhúzó-készlettel

Most itt tart a projekt. Hamarosan jön a vizsga és a forgalomba helyezés, a téli gumikat már beszereztem, fel kell őket szerelni, és a kipufogót is meg kell gyógyítani. A pótkereket sikerült pótolni (ez milyen hülyén hangzik), bontóból – nem volt egyszerű találni, pedig nemcsak a Baleno, hanem a Liana is ilyen mankókereket hurcolt a csomagtartója alatt. Hajni már nagyon várja, hogy birtokba vegye. Én meg azt, hogy kiderüljön, mi baja van még. Mert biztos van neki - ha mégsem, akkor tévedtem.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr642508061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

putyus62 2010.12.13. 21:00:59

@keletisarok.hu:
mentem már suzukival a sógoromnak is az van de a véleményemen nem változtat.
Városi autónak kiváló de egy családot kinn az úton nem szívesen tennék bele.
(egyes swiftröl beszélünk).
az új az más annak jó a törés tesztje,mondjuk egy férfi furán fest benne:).Kicsit röhejes.Kicsit nagyon lányos.

sony666 2010.12.13. 21:01:28

Kedves papptibi! Nekem lenne egy két tippem hogy az oktató miért számolja fel olyan hatékonyan a Hajni félelmeit... xD

McK (törölt) 2010.12.13. 21:10:11

Ma adtam el egy 3-as Golfot 400 ,azaz négszáz ezer Ftért.
Két garnitúra felnivel,gomival,két év vizsgával,rozsdamentesen,makulátlan beltérrel,az 1,4-as kis motorral.
Az jó vétel lett volna.
Ahoz gombokért van minden.

w a s d 2010.12.13. 21:11:18

@keletisarok.hu:
"...Winkler is olyan hülyeségeken akad ki, hogy kicsi az új Swift csomagtartója."

De sok kategóriatársa kb. ugyanekkora külső méretek és most már kedvezőbb, de legfeljebb ugyanekkora ár mellett másfélszer akkora csomagterűek, amibe esetleg belefér az is, amit a nagyanyjának visz az ember a boltból, nem csak a saját bevásárló kosara, vagy az akármilyen útitárs táskája is...

keletisarok.hu 2010.12.13. 21:11:36

@putyus62: Értem.

@CsGergo: "A szomszéd két swiftet tart, félévente rohad ki mind2 alól a kipufogódob, a régebbi alig indul be reggelenként."

Ha szar fajtát tesznek alá, ne csodálkozz. Van egy olyan Suzuki gyártmányú dob, ami sokkal tartósabb, de azt nem is adják neked oda mogyoróért. Fos utángyártott alkatrészt mindenbe lehet kapni.

Amúgy több Ladát láttam én már lerohadva állni az út mentén, mint Suzukit, de hagyjuk. ;)

McK (törölt) 2010.12.13. 21:13:43

@CsGergo: Félelmetesen nagy lelki szegénység,ha valaki egy samarát ajánlgat.
Csak egyet jelent..NINCS ÖSSZEHASONLÍTÁSI ALAPOD.
A samara egy szemétdomb gyakorlatilag az autók 98%-ával összehasonlítva,de egy suzukihoz képest egész biztosan.
Azt pedíg arculcsapásnak veszem,hogy a Lada szóval egy mondatba írod a nevét..

papptibi 2010.12.13. 21:17:53

@Ger6ő: "azért azzal is óvatosan!
egyrészt sztem autót ennyire nem érző, de kellőképp próbálozó szellemű sofőrnek nem kellene még az erő adagolás problémakörének is a képbe kerülni, de lehet hogy ez az én véleményem!"
Igazából csak arra gondoltam, hogy nem kell állandóan visszagangolgatnia, nem a száguldozós aspektus miatt. Erre ott az 1.8-as Baleno:)

papa33 2010.12.13. 21:19:11

Mondjuk Samarát nagyon ki kell fogni, az eleje jó volt, ha nem rohadt el, akkor ma is elvétve, én évekig minden gond nélkül 7 alatti éves átlaggal, használtam, 90-es évjárat volt...
De sok ember, amikor a sok ócskával van dolga és ráun, kiköt a Suzukinál. Mégha ma már nem oly jó, és drága, ne szépítsük. ! fölött valamivel Golf, O2, és sok más, Fabia olcsóbb... és a Swift I semmivel sem volt papírabb, mint AX vagy hasonlók... a lánglovagos képeken már soxor a tűzoltók által kivágott képek láthatók...

papptibi 2010.12.13. 21:20:58

@Krisi: "ha nem túl intim kérés lehetne egy végösszeget kiírni majd az átíratás után, hogy minden aprósággal együtt mennyibe fájt az egész gépjármű beszerzés? mert én így látatlanban biztos vagyok benne, hogy ebben az árkategóriában jobban megéri egy itthoni autót venni."
Ha lesz végösszeg - ugyebár ez még alakulóban - mindenképp megírom. Már csak azért is, mert érdekel.

YZ 2010.12.13. 21:22:23

Nem kötözködni akarok és nem olvastam el a hozzászólásokat, építő jellegű kritika: Duct tape. Nem kacsa ;)

Nem tűnik egyébként rossz vételnek, bár én más árkategóriában keresgélek... :)

CsGergo 2010.12.13. 21:23:29

@McK:Dehogy nincs összehasonlítási alapom,ültem már szutyuki swiftbe, valahogy nagyon rossz volt a közérzetem,mint egy rossz konzervdoboz,a hátsó ülés mint egy sámli.Ültem már sok autóba,de kb 200ezerért kevés jobbat találsz.Nem nézem le azokat akiknek swiftjük van,papa mama boltba eljár vele heti 2x teljesen jó,de az mikor a hülyegyerek menőzik vele, nah az fáj.Arról nem is beszélve hogy mekkora egy tahó paraszt vagy, mert meg mertem említeni hogy Lada, meg hogy Ladánk van!Veregesd meg a válladat!gyökér..

YZ 2010.12.13. 21:23:56

@YZ: HM, megnézem egy wikipedia bejegyzést, és ott duck tape-ként is szerepel, bár én még nem hallottam így. Pedig beszéltem már pár emberrel, akinek anyanyelve... Szóval Mea Culpa.

papptibi 2010.12.13. 21:25:09

@CsGergo: "Meg se merem kérdeni Tibort úgy halkan hogy: rozsda mentes Lada Samarába nem gondolkozott-e?"
Lehetek őszinte: nem. Nem ismerem a típust. A 2110-est igen, rengeteg vidám emlék fűz hozzá:)

@phrascarica: "Ja megesik, de tényleg semmi közöd hozzá hogy mennyiért javítják"
Ennyiért javították, a biztosító ugyanis elküldi a számlát, hátha az ember inkább kifizetné, és nem bukja a bónuszt. A tekergetős véleményem a piac mai állapotát tükrözi.

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.13. 21:27:14

@CsGergo: akinek egy Lada logó az avatarja, annak a véleménye NEM mérvadó Swift témakörben. Sem..
A többieknek mondom: ezek a csávók be vannak oltva suzukifikázásra, egyetlen épeszű érvük a lemezvastagság, merthogy az milyen nagyszerű dolog. Az, a gyűrődőzóna meg úri huncutság, nem?
Lehet, hogy egy utcai zsiguli 1000 kiló, de abból 200 rozsda mára :)

keletisarok.hu 2010.12.13. 21:28:17

@F/: Nem fogok neked tételes kimutatást készíteni, mert túl fáradt vagyok, és ingyen mostanában nem szeretek dolgozni, de hidd el, sokadrangú szempont ez a csomagtartó dolog és a kategórián belüli kisautók ár/érték/felszereltség/alkatrészellátottság stb. összesítése után nem lennének egy orrhosszal sem előrébb.

Aki pakolós, NE VEGYEN CSAPOTT HÁTÚ KISAUTÓT! Nem tudom, miért olyan nehéz ezt megérteni.

papptibi 2010.12.13. 21:28:34

@sony666: akkor halott ember:)

@papa33: "Bírom, amikor nagy autó KELL!!!!!!" Igazából én azt mondtam Hajninak, hogy adjuk el az Avensist, mert már nem kell annyira, hogy nagy legyen. Csak ezt a gondolatmenetet nem akartam beleszőni a cikkbe, mert a Baleno szempontjából indiferens. Amúgy tényleg azzal oldja meg az ember a problémáját, ami van, ilyen alapon a Tico is ideális családi autó. Hisz ez van.

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.13. 21:29:22

@CsGergo: Samara, ROFLMAO

A Lada összes baja bennevan, az előnyei nélkül ;)

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.13. 21:31:41

@keletisarok.hu: Azért kell ezresre a 15-ös papucs, mert egyrészt ezerszer jobban néz ki vele az autó:), másrészt ezerszer stabilabb-fékezhetőbb, harmadrészt ha 155-ös lenne rajta, akkor abba kötnél bele. Annyit-de annyit vitatkoztam már itt a magadfajtával az évek alatt különböző neveken:)

CsGergo 2010.12.13. 21:31:52

@papptibi: Csak erre voltam kíváncsi!:)
-----

7 éve nyúzzuk a csacsinkat,vígan vissza jött az ára 4szer.:)Nem mondom én hogy egy Baleno vagy Corsa vagy bármi más nem jó vétel-e.Nem tartom magam autó rasszistának!DE!!! Mikor a swiftesek elkezdik az észt osztani hogy,nehogy mást vegyél mert fúh az sz@r ilyenkor nyílik a bicska a zsebembe.

CsGergo 2010.12.13. 21:34:25

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: Nah Ti meg Lada fikázásra,no meg olaszótószarótó meg franciaótószarótóra vagytok beoltva.Beszűkült látókörű...mindegy!Ti se vagytok egy szállal se különbek.

CsGergo 2010.12.13. 21:35:52

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: Te se ültél még sok Ladába, max vmi idióta haverod szétmállott szarjába.

McK (törölt) 2010.12.13. 21:36:06

@CsGergo: Még jó hogy nem lóval jártok 7 éve,mert akkor most azt ajánlgatnád.

Sztávrosz_ (törölt) 2010.12.13. 21:37:37

@keletisarok.hu: Kollégám aki évente 3000km-t vezet pesten, most akar venni egy s80as kombi volvót mer a töke televan hogy soha semmi nem fér be senkihez (rokonok haverok) :) Persze nem komoly (remélem). A jelenlegi swiftjükben egyvalamit szeret az 5l/100 ha nyomod8 városban.

papptibi 2010.12.13. 21:38:38

@911 Turbo: "Szerintem ha már valakinek összebasztátok a kocsiját , ami persze sajnos +esik , akkor kussolni kéne és nem +jegyzést tenni a javítás összegére ."

Erről nyilván nem tehet szegény mondeós, nem is neki szólt, hanem a biztosító-javító összefonódásnak. Ezért kerül Budapesten a duplájába a kötelező, mert ilyenek az árak. Érdekes, ha a mondeós ugyanezt az utcáról bemenve, kp-re javíttatta volna meg, nem lett volna a kétharmada sem, tudniillik a javítók néhol másfélszeres áron dolgoznak a biztosítós javításoknál. Sőt, biztosítónként is eltérőek az árak.

A másik pedig az, hogy én láttam a sérülést, te meg nem, ehhez képest is sokallom. Sajnos nem lehet nem megtörténtté tenni. Mondom, azért közel sem totálkárról volt szó, hanem egy kifejezetten kis húzásról. De tény, hogy a sárvédőívet javítani kellett.

keletisarok.hu 2010.12.13. 21:38:43

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: Hülyefasz, törzstag vagyok a suzukis fórumon. :)

14-es bőven elég, 15-ös még gti-n is sok!

keletisarok.hu 2010.12.13. 21:40:31

@CsGergo: "Mikor a swiftesek elkezdik az észt osztani hogy,nehogy mást vegyél mert fúh az sz@r ilyenkor nyílik a bicska a zsebembe."

Ez a természetes reakció arra, amikor 100 emberből 60-70 azért nem dönt egy raklap észérv ellenére a suzuki mellett, mert:

1. Suzuki?! pfü
2. Csak.

papptibi 2010.12.13. 21:40:56

@hópapa: Ahogy néztem, a kombikat kicsit drágán kínálják, annyit nem ér. Azért már egy vele egyidős békaszemű Corollát is kap az ember, és az fényévekkel finomabb autó.

putyus62 2010.12.13. 21:40:57

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!:
15-s papucs az 53 Le-nek.
olyan mintha 48-as gumicsizmában versenyt futnál.

McK (törölt) 2010.12.13. 21:42:16

@CsGergo: A Samara NEM Lada.
Ehy kufircolásból született ,szégyelt,eltitkolt féltetsvér,akit mindenki kellemetlen érzésekkel eltelve titkol a családban.

Ne szemeélyeskedjünk,ahoz te igen kevés vagy.

A Suzuki egy Samarához képest maga a MERCEDES.
Hogy félre ne érts,a suzuki is csak egy helyváltoztató eszköz,nem autó,de nagyságrendekkel különb a Lada gyár szégyenénél..

papptibi 2010.12.13. 21:43:49

@scheerti: "Az is Ausztirából származik?"
Igen.

w a s d 2010.12.13. 21:44:49

@keletisarok.hu:
Ha más kisautó ugyanannyiért megadja a pakolás lehetőségét, akkor melyik autó nyújt többet mégis ilyen téren, miközben ugyanúgy könnyebb vele egy W126- oshoz képest a városban ellenni? Persze, akinek nem kell, az vegye a Swiftet, de azért jó az, ha ugyanannyi pénzért olyat is vehet az ember, amibe nem csak egy hátizsák fér be pl. a télen esetleg szükséges plusz dolgok mellé...

keletisarok.hu 2010.12.13. 21:46:17

@CsGergo: "Nah Ti meg Lada fikázásra,no meg olaszótószarótó meg franciaótószarótóra vagytok beoltva.Beszűkült látókörű...mindegy!Ti se vagytok egy szállal se különbek."

Kizártnak tartom, hogy akinek Suzukija van, rendszeresen fikázza a Ladát. Sokan Ladával kezdtek (khmm... A BMW-sek közül is :))

Nekem volt olasz autóm (1.7 dízel Fiat Duna) meg volt franciám is (Peugeot 205) FOSHULLADÉK VOLT mindkettő, örömkönnyeket hullattam, mikor végre megszabadulhattam tőlük. Voltak közös szép pillanatok, de a Swiftet már 10 éve nyúzom, és tényleg csak a szűkössége az, ami mostanság bosszant. Kiszedtem a két hátsó ülést, így fasza. De amikor ezt választottam annak idején, NEM VOLT szükségem nagyobbra, szebbre (relatív), jobbra (relatív).

A következő tutira kombi lesz vagy valami családi egyterű, de abból sem a csicsapicsa, hanem az öszvér kategóriából fogok válogatni. Per pillanat erősen a Dacia Logan MCV felé billen a mérleg.

papptibi 2010.12.13. 21:46:50

@Specialized78: volt a Motor-Pressénél egy ilyen cégautó, 290 ezer kilométerrel. Hát, meglepődtünk, mit túlél. Ennél már csak az ezres Swift cégautónk bírt többet, 340 ezerig ismerem a történetét, mert megvette az egyik kolléga. Igaz, az ülésben érezni lehetett a vasakat már 200 ezernél.

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.13. 21:47:06

@putyus62: Te tudod, vagy én tudom?
Nekem teljesen mindegy, hogy 16, 17 vagy 18 mp a száz..
Nem arra van. :)

McK (törölt) 2010.12.13. 21:47:58

@papptibi: 3-as Golf,astra 3 ajtóval miért nem került képbe?
Illetve mi az oka,hogy egy nőre bízod az autóvásárlás válogatós részét?
Te szoktad megmondani,mivel mosogasson?

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.13. 21:50:00

@CsGergo: cicamica, én nem apám Samarájára vagyok arc. :) Sperrdifis nagytengelyes nivarugós-gátlós 07-esem volt..
Az Lada. Voltak bajai, rengeteg, de amikor ment, imádtam.
TE ültél már ilyenben? :)
Lóf...t, örülsz ha szilveszterkor odaengednek a ladagyárszégyenébe, hogy apád tudjon piálni..
Befejeztem a vitatkozást.

CsGergo 2010.12.13. 21:50:30

@keletisarok.hu: @-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!:@McK: Értem én,csak lesz@rom!:D Direkt azért írtam a kommentet,vártam a reakciókat,mikor szólalnak meg a "swiftfanok".Amúgy mennyire megérte újan megvenni.Megvetted 2 ért mire kifizetted lett belőle 2,5-3.Ha megtartod 10 éves koráig kb. ér 500. buktál 2-2,5et.Jó addig használtad meg minden, ha nem haltál meg benne egy koccanástól.Feltételezem nem újan vettétek eme gyöngyszemeket.Végül is más új autónál is van értékvesztés bőven, de ennél pláne.Új autót majd akkor veszek, ha készpénzbe fogom kifizetni.Ladát meg újan itthon nem kapni,csak 1-2 helyen,drágán,nah azokért annyit nem adnék, hiába lehet jó vétel lenne.

Krisi 2010.12.13. 21:50:54

@papptibi: türelmetlenül várjuk :)

@keletisarok.hu: pedig egy ferdehátú kisautóba sokkal jobban lehet pakolni, mint akár egy kicsivel nagyobb szedánba: ha sok a cucc akkor kalaptartó le és lehet tenni a cuccokat a plafonig.
pakolás szempontjából a szedán egy igazi zsákutca. hiába az x literes csomagtartó, csak akkor veszed hasznát ha sok kis dolgot viszel, de ha hirtelen befigyel egy nagyobb dolog (bicikli, síléc, asztalláb, szék, deszka, létra stb.) akkor nem ér semmit. szóval Lowtyo után szabadon: csakis háromajtós, ötajtós vagy kombi kell ha pakolás a szempont :D

legjobb példa erre: új Yarisba befér a bringám úgy, hogy nem kell leszerelni egyik kerekét sem, csak simán ledöntöm a két hátsó ülést és cső. viszont háromszor is vittem már szedánnal (4ajtós régebbi Civic, kereklámpás Corolla sedan illetve Seat Toledo) és még úgyis csak hatodszorra fért be a csomagtartóba, hogy lehajtottam mindkét hátsó ülést és lekaptam mindkét kerekét, negyed órát tetriseztem mire bentvolt.
ötajtós Escortom viszont már szinte kombi: 3 személy + egyben a bringa simán befér.
(ez van amikor a hülye bringás autózik:)

putyus62 2010.12.13. 21:51:14

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!:
de sokan azt hiszik arra van Te már legalább tudod hogy nem arra:)
legfeljebb a GTi.

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.13. 21:51:29

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: vagyis ígyis-úgyis lassú, 13-assal is, 15-össel is, de legalább a 15-ös fogja. :)

keletisarok.hu 2010.12.13. 21:52:22

@F/: Elkezdtem kigyűjteni az adatokat, a Swifté valóban kisebb mint a Pug 206, Nissan Micra, Mazda2, Corsa stb. csomagtere, de két dolgon akadt meg közben a szemem: első blikkre a többi 4 millió felett kapható (bocs, de nem vagyok képben, nem fogom végignyálazni az összes árlistát), a Mazda2-n meg dobfék van hátul... Ugye, nem akarod, hogy tételes kimutatást végezzek csak azért, hogy bebizonyítsam, ami nyilvánvaló?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.12.13. 21:52:37

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: "tehát miért is nem megyünk autópályára ilyenekkel?"

Mert a szuzuki fémfóliából van, és meghalsz, ha eltapos egy kéttonnás szörnyeteg. Ha van egy rendes családi autód és egy kis futkározós autód, akkor van választási lehetőséged. Akkor melyikkel járod körbe az országot?

Nem mondom, hogy karambolozol. De ha van biztonsági öved, akkor van választási lehetőséged, és bekapcsolod. Nem biztos, hogy megment. De van rá esély, hogy pont az ment meg.

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.13. 21:54:00

@putyus62: semmivel nem megy rosszabbul, mint a többi ezres. akár az újak közül is.. nézd meg a splash-eket, most próbáltam egyet, ezrest, háááát nem érezni azt a megváltó erőt, hiába 6x ló, ha 200 kilóval nehezebb.

putyus62 2010.12.13. 21:54:36

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!:
Ti ismeritek egymást régről?
Jobban utálod a samarát mint mások a suzukit:))).

McK (törölt) 2010.12.13. 21:57:13

@CsGergo: Ez elég jól mellé ment.
NINCS Suzukim..
De ismerem az autókat,ez a szakmám..
Ühüm.

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.13. 21:57:24

@putyus62: nem, egyszerűen McKoncz úrnak van igaza, a Samara alatt nem sok minden van.. Esetleg a Tavria.
Csináltunk elég ilyet. Utálom, de ez tapasztalaton alapul, nem azon, hogy egyszer ültem benne/láttam más udvarán..

CsGergo 2010.12.13. 21:57:38

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: Én is befejeztem!Nem meggyőzni akarok itt senkit se!Véleményt írtam ahogy Ti is!Qvára nem érdekel hogy dumálsz meg, hogy találod ki pár sorból hogy én csak szilveszterkor vezetek...áhh mind1 is!:D

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.13. 22:01:20

@CsGergo: általában ilyen kis suvernyák gyerekekkel nem állok le hosszabban vitatkozni, de te a szokásosnál is bicskanyitogatóbb vagy.
Érezd magad megtisztelve..

The Good Boy 2010.12.13. 22:01:54

@Sztávrosz_: ne hidd el amit a kollégád mond! S80 kombi volvo nincs, nem létezik! max v70-es van. De már az s80-ból megjelent a hungary edition 1,6D motorral. Azzal összehozható az 5 literes fogyasztás:) de ha ügyes, itt a fórumon bármelyik benzines v6-v8 is képes 6-7 literrel eljárni. Akár városban télen, rövid távokon hajtva is:D

keletisarok.hu 2010.12.13. 22:02:41

@CsGergo: Egy évesen vettem 2000-ben 1.2 millióért (hitelre, amit két év alatt fizettem ki, amúgy olcsóbb lett volna).

"ha nem haltál meg benne egy koccanástól"

Kétszer törtem rommá az elejét, ujjrándulással megúsztam. Igaz, egyszer csak álló tereptárgy, másszor őz volt a partner, nem pedig mozgó acéltömb. Mindkétszer már egy héten belül menetkész állapotban alattam volt az autó... (kb. 2x80ezer Ft)

@Krisi: A sedan tényleg csak úri huncutság. Én Debrecenben vadásztam összecsukható montenbike-ot, az befét a Swiftbe (ülés nélkül vagy lehajtott üléssel, természetesen).

Krisi 2010.12.13. 22:04:43

azért a mai komment adag is jóféle: megtudtam, hogy
- Suzuki a legjobb autó
- annál már csak a Samara jobb
- francia és olasz az szar
- Suzukiban meghalsz
- a Samara az élet legalja
- francia és olasz a legszarabb

:)

McK (törölt) 2010.12.13. 22:05:58

@CsGergo: Még két dolog.
NINCS hitel az autómon. Egyiken sem.
Kop-kop.
Ha te mondod,a Samara a legjobb autó a világodban.
Gondolom azt a falutok mind a 120 lakója elhitte neked,és akkor ez így is van.
Gondolkodtam,megszámoljam-e neked,hány jobb autó van a samaránál,de egyszerűbb lenne a hány rosszabb a kortársai közül.
Tavria,egyes széria RÉGI daciákból...és azt hiszem ennyi..

Egy igazi szemétdomb,hulladék belső,szétrohadó kaszni,gusztustalan műanyagok..

CsGergo 2010.12.13. 22:07:09

@McK: Képzeld el én is ismerem az autókat,attól mert nem az a szakmám!Nem azt állítom hogy "nehogymástvegyélpapptbi", csak Ladát mert akkor kitör a háború,de azért az ilyen oltogatásoktól amilyeneket írsz,nem sokat nézek ki belőled öcsém."Még jó hogy nem lóval jártok 7 éve,mert akkor most azt ajánlgatnád." "Félelmetesen nagy lelki szegénység,ha valaki egy samarát ajánlgat.
Csak egyet jelent..NINCS ÖSSZEHASONLÍTÁSI ALAPOD.
A samara egy szemétdomb gyakorlatilag az autók 98%-ával összehasonlítva,de egy suzukihoz képest egész biztosan.
Azt pedíg arculcsapásnak veszem,hogy a Lada szóval egy mondatba írod a nevét.."Tipikus magyar "jóvanaznemazenyém" autószerelő stílus,már ha az vagy!

911 Turbo 2010.12.13. 22:07:55

@papptibi: Ok ! Fújtak rajta 2 elemet márka kereskedőnél kb. 55-60-ért . Lakatos munka 30-40 rongy . Csere autó 2-3 napra 25-30 rugó . Érték csökkenés ....stb.
A kötelező azért drága mert sok a káresemény . Ha valakinek nagy 1 Avensis ami lássuk be nem 1 Lincoln Navigator akkor talán használhatná a BKV-t. Esetleg parkolhatna kicsit távolabb olyan helyen ahová befér kényelmesen a csuklós 7-es is . Ezért drága a kötelező a fővárosban nem pedig azért amit te leírtál !
Szerintem egy parkoló kocsi összetörése után nem volt szerencsés megjegyzést tenni a javítási összeg nagyságára , különösen akkor nem ha azt a szerviz és a biztosító rendezte 1más között .
A tulajdonos természetesen a számára legkényelmesebb +oldást választotta , miután valaki az ő parkoló kocsiját összetörte .
Szerintem a Mondeo nem 1 picurka autó , nehéz nem észre venni parkolásnál .

CsGergo 2010.12.13. 22:11:19

@McK: Hát hallod ezt egy szóval nem állítottam hogy a világ legjobbja,sok hibája van,távol áll a tökéletességhez!Csak egy alternatíva volt,de egyből ajtóstól rontanak a házba...XD@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: "suvernyák gyerekek" Húha megszólalt a vének tanácsa,aki a világ egyik legnagyobb autósguruja.-.-'

McK (törölt) 2010.12.13. 22:13:40

@CsGergo: Jól van.
Hagyjuk.
Van neked elég bajod,ha 2010-ben a Samara kielégíti az igényeidet.

The Good Boy 2010.12.13. 22:15:18

@McK: ne bántsátok már szegény srácot, mert többet nem látjuk itt a belsőségen a lada logót:D

keletisarok.hu 2010.12.13. 22:18:31

@CsGergo: Nem kell megsértődni. Páromnak Skodri Favoritja van, amíg kómában volt a Suzuki, azzal jártam, még dicsértem is, mert pár dologbna jobban tetszik, int a Suzuki:

1. bepöccintem az ajtót, és érezni, hogy NEHÉZ
2. tanítható az ablaktörlő
3. tágasabb
4. ha lehet, még egyszerűbb konstrukció

Igaz, hogy 120-nál többet nem tudtam kitiporni belőle országúton, de városban szaladgálni tökéletes volt. Többen azt mondták, hogy hulladék autó az is, de szerintem nem szar az, csak másra jó. :)

A Samarának is biztos vannak előnyei, hátrányai.

Elhúztam aludni.

keletisarok.hu 2010.12.13. 22:20:34

Ja, amúgy hazafelé jövet dzsesszelt előttem egy csapott hátú Lada Kalina (ukrán). Egész pofás. Csak hát, ugye, a franc tudja, hol teremnek hozzá méretpontos cumók. :)

Phrascarica 2010.12.13. 22:24:33

@papptibi: "nem is neki szólt, hanem a biztosító-javító összefonódásnak"
ööö izé, szóval a biztosító direkt sokat fizet hogy sokat kaszálhasson, vagy mosteztígyhogy?
Ha meg 2/3 áron javíttatod meg akkor tutti hogy semmiféle számlafélét nem kapsz.
@911 Turbo: "Csere autó 2-3 napra 25-30 rugó"
hol kapsz Mondeot (vagy vele egy kategóriát napi 8-10 ezerért? Mert akkor legközelebb én is oda mennék :) én napi 20-30-ért szoktam ilyesmit bérelni és olcsóbban csak lekoszlott szarokat találtam.

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.13. 22:27:35

@CsGergo: Többet elárultál magadról ezzel a pár hozzászólással, mint hinnéd.
Igen, suvernyák gyerek. És még finom voltam..

CsGergo 2010.12.13. 22:28:04

@keletisarok.hu: Én nem sértődtem meg,bármilyen hihetetlen,mert már régen megszoktam az ilyeneket,élőben is sok ilyet hall az ember,még ha nem is nekem mondják, de az hogy olvasom...válaszolok rá,kész..nem sírom tele a kispárnát,de az hogy milyen paraszt módon válaszolnak, az nem jön be, én meg parasztmódon válaszolok rá."A Samarának is biztos vannak előnyei, hátrányai.

Elhúztam aludni." Van bizony,mindkettőből,ezt nem tagadom,soha nem tagadtam! DE hát a "rámszólok" valószínűleg piacon vették az érettségit vagy még az sincs nekik,mert szöveget értelmezni nem tudnak, az fix.Senkit nem akartam meggyőzni,meg nem is fogok!Jóccakát.

Ottopappa 2010.12.13. 22:28:36

Bocs, off, de nem tudok már máshova fordulni... A Lada 2107-ben (vagy 21053-ban) van - e alapjárati elektronika? Köszi!

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.13. 22:28:44

@CsGergo: tudod, ki az a McKoncz? Csak ha már ilyen elvakultan véded a Ladákat, és összemosod a Samarát a normálisakkal, akkor feltételezem.. Na, szóval tudod?
Mert most épp vele vitatkozol.

2010.12.13. 22:30:02

hát baz+ kurva jól vezethet az asszony tényleg, ha egy sarokra már egyből 2 autót tör...

mi lenne ha nem tudna vezetni ?

McK (törölt) 2010.12.13. 22:35:25

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: Bazeg,kell csináljak egy új nicknevet.
Mindíg elszólom magam..:)

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.13. 22:42:24

@McK: semmi elszólás nem volt.. okos gyerek vagyok én, kikövetkeztettem.

amúgy vicces, hogy pont veled áll le vitatkozni ladatémában.. röhej.

Sztávrosz_ (törölt) 2010.12.13. 22:44:43

@The Good Boy: szerintem se s80 amire gondol :) Arról hogy egy 6hengeres benzines mennyit eszik tudnék mesélni. De aki ilyet vesz az madár ha elhiszi a 7-8l-es fogyasztást.

CsGergo 2010.12.13. 22:49:32

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: Fúhh ki az a McKoncz?Most tisztelegjek vagy mi?Látom hogy két accod van.
belsoseg.blog.hu/2010/12/05/jovo_heten_megint_erdemes_lesz_totalcart_olvasni
Ehhez a cikkhez se volt túl sok értelmes hozzászólásod ahogy elnézem,mást is oltottál rendesen komám!Az ilyen"szakértőket" nem nézik sokba.

McK (törölt) 2010.12.13. 22:56:12

@CsGergo: Na kapd be,te hülyegyerek..:D

B.GY. 2010.12.13. 22:56:22

Nehogy a Hajni lezúzza a Balenót,mert akkor lehet alkatrész után rohangálni:)Jó hogy nem Protont vettél neki.

Harkov 2010.12.13. 23:03:40

@papptibi: Lehet nincs igazam de mit szólnál hozzá ha az 1millóért árult autód(nem mondom,hogy annyit is ér) egyik napról a másikra kb 600-at érne??Én is végignéztem a használatautó kínálatot röviden elszomorító!

Rocko- 2010.12.13. 23:04:56

@Krisi: köcsög biciklisek még nem vót? :)

w a s d 2010.12.13. 23:20:30

@keletisarok.hu:

"a Pug 206, Nissan Micra, Mazda2, Corsa stb. csomagtere, de két dolgon akadt meg közben a szemem: első blikkre a többi 4 millió felett kapható...."

4- ért alap 1.2 tsi Golfot kap már az ember...

Aminek nagyobb a csomagtere, mint 290 liter, és nem kombi és nem lépcsőshátú kiskocsi:
C3, Sandero, Fiesta, i20, Ibiza 5 ajtóval, Fabia. És igen, mondhatjuk, hogy a listaáruk 3,5 körül van (C3 fölfelé, Sandero lefelé lóg ki nagyon), de mindet agyonakciózzák, az új Swiftnél ilyenről meg még sehol nem láttam/olvastam/hallottam semmit, mondhatjuk kb., hogy ugyanannyira jönnek ki árban, de a felsoroltak jobbak, ha valakinek kell a kicsivel nagyobb csomagtér. Mondjuk a végén egy adott áron belül úgyis ízlés és meggyőződés szerint dönt az ember új autók közt.

w a s d 2010.12.13. 23:28:24

@CsGergo: youtube keresőjébe beírva meglesz a válasz, hogy ki.

w a s d 2010.12.13. 23:33:50

@Ottopappa: 21053- ban elvileg kell legyen "kényszer- üresjárati automatika".

CsGergo 2010.12.14. 00:00:02

@F/: Jah látom,most meg segget csinált a szájából,olvasd vissza a múltheti kommentjeit,meg a mait!Hidd el magasról tojok rá!kinek a pap, kinek a papné.De nem jutott el a tudatáig...XD

CsGergo 2010.12.14. 00:03:25

@F/: Jah látom.Most meg segget csinált a szájából.Olvasd vissza a múltheti kommentjeit,meg a mait! xDKinek a pap,kinek a papné...csak sokan nem fogták fel!

CsGergo 2010.12.14. 00:06:58

jahj ez a blogmotor.:/

Ger6ő 2010.12.14. 00:21:29

@Rocko-: nem, de igény vóna rá! :))

Ger6ő 2010.12.14. 00:28:45

@papptibi: végülis jogos! ebből a szempontból nem néztem, hogy könnyebb neki, ha nem kell állandóan gangolni...

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.12.14. 00:59:44

@Sztávrosz_: S60 2.4 dízel elketyeg 5.5-6 között. Nekem is hihetetlen volt, de egy ilyennel jöttünk haza Írországból és vissza, a felét én vezettem. 4400 km elég reprezentatív minta a fogyasztásról :) Nem sűrűn kellett tankolni. Az is igaz, hogy a szemét nem nyomtuk ki, csak a megengedett maximummal jöttünk végig, viszont 3 fővel és csurig rakva oda-vissza (költöztetés).

hamika 2010.12.14. 06:41:25

@Ottopappa:

van .Ilyen aluminiumos membrános pucukás franc. kb 1000 ft autosboltokban.

Hurri Kán 2010.12.14. 08:31:37

@Sztávrosz_:
"S80-as kombi Volvót"
Gyártat magának egyet vagy hogy akar venni?

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.14. 08:40:00

@McK: igen, kb ez volt a végszó. Bekaphatja.. Hülye.

@KuKori: állllat! hol szereztél ilyeneket? :)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.12.14. 13:07:45

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: Másodkézből, a gumis haveromnál még anno. Valami kocka 323-ason volt előtte, de stimmelt az osztókör és talán még a középfurat is. Az ET persze nem nagyon :D Később kiderült, hogy Schmidt felni volt.

kempelenmatyi 2010.12.14. 13:39:41

@McK:
Naaa! Ne süllyedj le az ő szintjére légyszi...

XGyurmaX 2010.12.14. 18:03:24

akkor a mostani Swift hányadik??ű
mert szerintem a 4.
első a kocka.

foolproof 2010.12.14. 18:56:45

Tibi, anyunak Patrol GR-t javaslok, street cred' + respect lesz az uccán dögivel, a mondeók meg csak döccenésként lesznek érezhetőek. Egy qrva 2010-es Navara egy félig elbomlott, teszkóeconomy tejfölösdoboznak érződik egy '99-eshez képest is. Mellesleg ha addig ki nem tiltják az utakról, 2020-ban még ótó lesz, nem úgy mint a D40-es, amit addig 3x-r áthajtanak a kínai kohón...

foolproof 2010.12.14. 19:02:55

@Harkov: Mennék ki a westdemokárékba, nem itthon siránkoznék, és a pici megmaradt pénzemért még így sem egy lefutott itthoni foscht vennék. A regadó CSALÁS ÉS RABLÁS. Amúgy ha tucatótót befektetési célból vettél(vö. értékvesztés), fogadd őszinte részvétemet. A cultcarok-nak odakünn is szép áruk van, a többi moving white goods, no more, no less.

énmajdén 2010.12.14. 22:19:16

Arról nem az autó tehet hogy az asszony nem tud vezetni,a vizsga biztost venném elő,hogy engedte át a vizsgán,különben meg nem engedném volán mögé.Az ilyenek okozzák a legtöbb bénázásos koccanásokat-baleseteket.Persze törjük össze más autóját majd a biztosító fizet,az nem számít hogy addig az illető mivel jár dolgozni!Az ilyen maradjon a háztartásban ott max magának okoz kárt.

Poáró 2010.12.15. 14:26:18

ha'bazz gratulalok ismet
minimal budget-nel ne legyen swift, mer az ciki, hiaba tudja h az a legjobb ennyi penzert
es ne legyen micra mert azt ismeri, nem vernek at vele, inkabb vmi ismeretlent
gratulalok okostojas

Szabi01 2010.12.21. 16:20:55

@CsGergo: Te nagyon elvakult samara fan lehetsz.
Volt nekem is samarám, szerettem is. Tényleg jól bírta a nyüstölést, kitartó autó volt. Azért azt be kell látni, hogy a 80-as években egy átlag olcsó autó volt. (Bárki bármit mond a konkurencia sem volt jobb) Már a 90-es években is elég elmaradott technika. Viszont 2010-ben valakinek samarát ajánlani mindennapi használatra az elég erős!

CsGergo 2010.12.22. 19:50:08

@Szabi01: Mit mondjak? Szeretem, nem azt mondtam hogy ez a világ legjobbja,rengeteg nyűgje van ilyen idősen,sok előnye,sok hátránya ismert.7 év alatt nem ment el szervizelésre 150-200 ezer ft, ezt nyugodtan állíthatom,pedig beletekertünk jó pár kilométert.Mi jól elvagyunk vele, nem állunk úgy hogy, most hirtelen kiadjuk X száz ezer ftot bármilyen autóra,legyen az swift vagy bármi más.Gurul,megy még egy darabig,az hogy a fentebb hozzászólóknak ez szúrja a szemét, hogy valamivel meg vagyok elégedve azt lesz@rom.Az hogy ajánlottam,ne legyen már egy olyan bűn, hogy akasztás jár érte.

(hero) 2011.02.13. 13:31:15

Tessenek megnézni egy szedánt és állítsanak mellé egy Imprezát (alap, szívót)Különös tekintettel a hátsó ajtóra... Kívánatos? Neem? És egy Gt Turbo?

Dr Lakatos Nintendóné prof dr emirátusz Oláh Pokém 2011.02.18. 02:07:25

@McK: Majd szójj ha lesz még ela Dó 4-ért, 7 év garival, előre is smafu
süti beállítások módosítása