Guminővel tele a puttony

  2009. december 06. - Kereszturi Tamás Címkék: télapó új zéland telapo

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Mit vegyek a Micra helyett?
2015-07-11 17:25:58

Kicsi lett a Micra. Amikor vettem, ingázásra egyedülálló szülőként, egy-két gyerek szállítására

Október elején ne vegyél autót!
2011-11-24 13:50:00

Elfelejtettem. Már megint. Jellemző rám. Már épp belevágtam egy önkritikus siránkozás írásába, amikor

TC Drag: Legalább a MIG-nél gyorsabb voltam
2011-09-20 10:48:00

Mindenkinek megvolt a módszere, amivel (akár csalással is) felkészült a versenyre. Én a becsületes

Karácsonyi Hiéna: Hajrá Tibby, ne hagyd magad Tibi
2010-12-11 20:30:00

Tavaly nyár közepén sikerül összeszervezni a nagy fogyasztástesztet . Nem volt egyszerű. Öt kisfogyasztású

Azok a csodálatos idők, oh, mily szépek is voltak. Amikor még csak a denevérek voltak a legközelebbi rokonaim itt Új-Zélandon. Keresztényeknek, sőt még csak embereknek sem láttam nyomát. Igaz több mint 2000 kilométert kellett idáig utaznom Ausztráliától, de kit érdekelt. Letettem a batyum, ledobtam a köpenyt, s máris fejest lehetett ugrani a tengerbe. Nem volt ember, nem volt meló. Imádtam.

Erre megjöttek. Először csak a polinézek. Tőlük még csak-csak lehetett pihenni, bár kicsit furcsállták bordó palástom, de nem tudták kisakkozni, ki is vagyok. Elvoltunk egymás mellett. De mi a francnak jött ide az a holland? Amikor kisegítettem Abel Janszoon Tasmant abban a viharban, akkor persze hálás volt. Tudott fohászkodni, hogy így segíts Kerstman, meg úgy segíts Szent Miklós. A kis privát nyaralómat persze ki kellett neki pécéznie magának. Nem volt rest berajzolni a térképre ezt a kis paradicsomot.

Majd persze ide kellett tolnia a képét a James Cooknak is. Miért maradt volna otthon? Hozta a pereputtyát is. Azok meg már keresztények voltak, s persze véletlenül sem azonos egyházból. Anglikán, presbiteriánus, római katolikus, metodisták meg baptisták. Kihagytunk valakit? Még? Gyertek, gyertek, hadd kelljen minél több szokáshoz alkalmazkodnom.

Na mindegy, csak túlélem ezt a napot.

Be kell vallanom, azért van mit szeretni ezekben az emberekben is. Jó kis autóbuzik. Mondjuk, nem is tehetnek mást, mivel nincs igazi tömegközlekedés: nincsenek trolik, villamosok, nincs buszsáv... Na jó, valami hasonló azért van: a gyorsabb közlekedésnek fenntartott sáv. S a szabályok sem olyan drákóiak (vagy inkább demszkysek). Az aucklandiek közlekedhetnek ebben a sávban is, de van egy feltétele: az autóban legalább hárman üljenek. Jaj. Igen-igen, ott is csak egy kopf per kocsi az átlag a dolgos hétköznapokon. A rend őrei persze kamerákkal figyelik, hogy betartják-e a szabályt. S ha elkapnak valakit, kemény húszezer forintnak megfelelő új-zélandi dollár a bünti.

De nem kell félteni az aucklandi autósokat sem. Találékonyságért ők sem mennek a szomszédba. Hirtelen a helyi szexshopokban megnőtt a guminőkre a kereslet, s a kirakatokban sem voltak többé biztonságban a próbabábuk. De ha az ember elfelejtette  bekészíteni hallgatag társait a kocsiba, most már akkor sem kell a dugóban csordogálnia. Csak felvesz egy-két bérutast, s máris megvan a vágyott létszám. Főleg diákok egészítik ki zsebpénzüket ideiglenes utastársként, s még a fitneszbérlet árát is megspórolhatják, mivel kocogással térnek vissza a kedvező starthelyhez.

Véletlenül sem akarom meggyanúsítani az új-zélandi magyar közösséget, de nem ismerős ez a mentalitás valahonnan?

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr221573294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.12.06. 15:06:08

Nos:

"Az aucklandiek közlekedhetnek ebben a sávban is, de van egy feltétele: az autóban legalább hárman üljenek
Jaj. Igen-igen, ott is csak egy kopf per kocsi az átlag a dolgos hétköznapokon."

Ha átlag egy ember ül egy autóban, akkor vagy üresek azok a sávok, amik min. 3 embert tartalmazó autóknak vannak fenntartva, vagy ha van olyan autó, amiben tényleg többen ülnek, akkor kell olyan autókkal is találkoznunk a forgalomban, amiben senki nem ül.
Különben hogy jön ki az 1fő/kocsi átlag?

Fomics 2009.12.06. 15:15:02

Úgy tünik, a hülyeség nem bírja a vizet.Csikós kivizsgálhatná a maga alapos,professzori módján, hogy miért van az, hogy a szigetlakók általában normálisabbak.Pictrain persze kivétel.

Dagiszabi 2009.12.06. 15:21:53

Új Zélandon nem jobbkormányosak az autók?
Mert a guminős az balkormányos!

dennisthemenace 2009.12.06. 16:05:06

@Dagiszabi: De igen. A pasi valami csoromenekult lehet,ha ilyen snassz noje van csak..
Nezzetek meg ezt;
www.realdoll.com/gallery

Diego46 · https://soundcloud.com/djmattkonrad 2009.12.06. 16:07:34

@Dagiszabi:

Igen nagy valószínűséggel az a kép az USA-ban készült.
A Reese's "csoki" árulkodó.

Fomics 2009.12.06. 16:23:57

@series_one: Pitcairn, természetesen.Bambulok:)
süti beállítások módosítása