Szeretni, igazán

  2009. június 26. - Gyulavitéz Címkék: totalcar flotta

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Sírjatok velem!
2012-02-05 07:38:00

Már vagy két hete túl vagyok a dolgon, de egyszerűen nem bírtam leülni, hogy megírjam. Majdnem sírtam. Nem

Hogyan lesz a sportautó-szakíróból hitetlen kutya?
2011-11-21 13:21:00

12 év elteltével sem csúnya Nos, igen, nem sietem el a dolgot. Tavasszal találtam ki, hogy megválok tőle , de

Ki fog tejelni, ha betartjuk a szabályokat?
2011-09-07 06:00:00

Egyre több a traffipax. Belegondolt már, mi lesz, ha az autósok a sok kamera miatt egyáltalán nem mernek majd

Halál a macskákra!
2011-08-27 17:30:00

Ez itt a két kutyám. A nagyobbik, Lloyd, egy 55 kilós hovawart. Nemcsak a macskák, de a kutyák, sőt a betörők


Bajban ismerszik meg az igaz barát, avagy olyankor válik el a szar a májtól, mondhatnám. Az autókkal is már csak így van ez. Vidám dolog autót vásárolni, az első boldog kilométerek, az ismerkedés izgalma, óvatosan parkolni a garázsban, jaj, csak meg ne húzzam. De ahogy telnek-múlnak a szorgos évek, gyűlnek a közös élmények, a kapcsolat átalakul, elmélyül egyre meghittebb formát ölt.

Négy és fél éve van már meg az Integrám. Az első, mindkettőnket megérintő közös élményünk az volt, hogy suhancok lelopták róla a piros Honda-jelvényt. Emlékszem, a Pozsonyi úton parkoltam, kellemes órákat töltöttem el barátaimmal, és finom, vékony hóréteg hullott aznap este a városra. A szerencsés körülményeknek hála − miután néhány mondatban gyorsan elátkoztam a tolvajt − hamar megnyugodtam. Ettől még ugyanúgy megy, ettől aztán nem lett rosszabb autó az Integra, sőt, olyan lett, mint Rambo az első sebhellyel az arcán, még keményebb, még vagányabb.

A második, mindkettőnk velejéig hatoló élmény már a német autópályához kapcsolódik, ahol megnéztük a kocsi végsebességét. Soha életemben nem mentem még óra szerint 250-nel, sőt, azóta sem próbáltam ilyesmit – versenypályán nincs erre lehetőség, autópályán pedig úgy vezetek, mint a nagypapák –, de egy új autónál, egy ilyen autónál mindenképpen ki kellett próbálnom. Egyenes szakaszon 240 felé nem ment a mutató, de ahogy egy leheletnyit dőlt az út, hamar elforgott a motor leszabályozásig. Boldogok voltunk: én és az én kis egynyolcas Integrám.

Már ekkor nagyon szerettük egymást, és akkor kimentem vele a Hungaroringre. Hab a tortán, meggy a habon, egy vastag szelet bélszín a jó lazac után. Van az Integrának két rossz tulajdonsága, ami kizárólag versenypályán jön elő. Az első a 38 literes fogyasztás, a második a két-három kör alatt felmelegedő, és többé nem vagy szinte alig működő fékek. A csodás futómű, valamint a motor hangja, ereje és dinamikája azonban mindenért kárpótolt.

Utcai autó fékjei nem bírják a versenypályát, ez axióma. Az Integrába egyébként úgysem kell fék: amikor valahol nyolcezres fordulatszám környékén leugrunk a gázról, a motorfék elemi erővel lassítja vissza az autót. Hogy a fogyasztás az átlagos négyszeresére ugrik, megint csak normális jelenség versenypályán, csak azért írtam le, mert viccesen hangzik a 38 liter/100 km, de valójában nincs benne semmi különleges. Hanem az autó futóművét tényleg a Hungaroringen ismertem meg igazán. Azonnal a szívemhez nőtt, ilyen gyors, ilyen jól beállított, ennyire élvezetes autót azóta sem sokat vezettem.

Aztán jöttek a negatív élmények, amik igazán összekovácsolják a csapatot. Egy kis törés itt, egy nagyobb amott, hol a saját hülyeségemből, hol máséból. Az egyik akciómat még meg is bántam, de mit tehetünk, vagyunk, amilyenek vagyunk, hülyeségestül, mindenestül. A legrosszabb közös élmény azonban nem egy törés, hanem egy hatszáz kilométeres út volt az autópályán.

Az Integrával utazni a legborzalmasabb – soha ne utazzanak Integrával autópályán, elviselhetetlenül hangos –, itt ráadásul volt más is. Elindultunk Brnóba, talán a WTCC-re, talán a DTM-re, már nem is tudom. A kocsi forgalmiját itthon felejtettem. Ezt Budaörsnél vettem észre, de már nem fordultam vissza, úgysem kérik soha. Most sem kérték, egészen a határig. A szlovák határőr, mintha megérezte volna, azonnal az autó papírjait kérte tőlem.

Hosszas matatás után mondtam, úgy látszik, otthon maradt, majd a szomszéd, barát és drúg – oroszul így mondják, hogy barát, ha jól emlékszem – szavakat ismételgettem sűrűn, mantraszerűen, és közben mosolyogtam kedvesen. Megmutattam a jegyeket, a sajtóigazolványomat, elmondtam, mennyire szeretjük az autóversenyt, hogy másnap reggel már kezdődik, és annyi időnk egészen biztosan nincsen, hogy még visszamenjünk Pestre a papírokért. Erőlködésemnek meglett a gyümölcse, a határőr nem büntetett meg, de sajnos továbbra sem engedett be az országba.

Mit volt mit tenni, Ausztrián keresztül mentünk Csehországba egy hosszabb és lassabb úton, és öreg este volt már, mire megérkeztünk. Hotelről hotelre szaladgáltunk, de mindenhol csak a képünkbe röhögtek. Szobát? Most? Képtelenség! Kiderült, hogy pont valami nagyszabású nemzetközi vásár volt épp Brnóban, a hotelszobák pedig mind elkeltek a városban és a város körül lévő falvakban egyaránt.

Talán már ki is találták, egy ilyen pozitív hangulatú este következő momentuma csakis egy kiadós igazoltatás lehet. Ahogy szállodáról szállodára szaladgáltunk, egyszer elfelejtettem visszakapcsolni a lámpát, a rendőr rögtön kiszúrt. Kérte a papírjaimat. Én odaadtam az útlevelem, és közben megállás nélkül jajveszékeltem, hogy nincs sehol egy szoba, hol fogunk így aludni, mi lesz velünk, ésatöbbi.

A rendőr újra meg újra megpróbálta elkérni a forgalmit, de én valahogy nem értettem, mit akar. Mutattam, hogy ott az útlevél, és kétségbeesett arccal könyörögtem neki, hogy mutasson egy olyan szállodát, ahol képesek fogadni bennünket. Én nyertem, a rendőr feladta, sőt, elnavigált minket a kétszázhatvanhatodik hotelig, ahol természetesen megint nem volt hely. Sebaj, legalább a yardtól megszabadultunk.

Az éjszakát a kocsiban töltöttük, nem volt más esélyünk. Nem is volt olyan rossz. A sportülések, ha hátrahajtjuk őket, egészen kényelmesek, sikerült aludni vagy öt órát. Hajnalban keltünk, megreggeliztünk, kávéztunk egy jót, később kimentünk a pályára, hogy megnézzük az időmérőt. Kábé 3 kilométerre a céltól még azért benéztünk egy csinos kicsi fogadóba, hátha. Bingó! Valami csoda folytán volt egy kétágyas szobájuk, amit gondolkodás nélkül, azonnal kivettünk. Mégis nyertünk! Nem volt könnyű, de sikerült. A hazaút azonban megint borzalmas volt. Ha tehetik, soha ne utazzanak Integrával, keservesen hangos.

Egyeseknél napok, hónapok, másoknál egy-két év is eltelik, mire útjára engedik az első önfeledt szellentést a takaró alatt a hitvesi ágyban. Mi már rég túl vagyunk az ismerkedési szakaszon, ezért hát szegény autóm nem veti azonnal a szememre, ha egy ideig kissé elhanyagolom. Koszos kívül, szemetes belül, és a mai napig nem cseréltem le rajta a téli gumikat. Kicsiny rozsdafolt is van rajta, kéne vele foglalkozni, csak mostanában valahogy nem jutok hozzá, sok az egyéb teendő.

Pedig szeretem, és ezt tudja ő is, ezért szellentés ide, elhanyagolás oda, viszontszeret, mert legalább olyan fontos, hogy mit gondolunk, mint az, hogy mit teszünk. Kétségtelen tény azonban, hogy tettekre is szükség van. Túl vagyunk a 110 000 kilométeren, most volt szervizen, kapott friss olajat meg szűrőket (a szűrőboltban a Kondorosi úton a Kia-emblémáról felismerték az autót, üdv, srácok!), ez volt az első lépés. A nyári gumikat már bevágtam a csomagtartóba, mire önök ezt a cikket olvassák, vélhetően már fent lesznek az autón, ami közben kívül-belül egyaránt makulátlanul tiszta lett.

Ország-világ előtt megígérem, hogy még a nyáron elviszem a kocsim egy fényezőhöz, hogy a rozsdafoltot kijavítsa, és a felniket is megcsináltatom – elméletileg két garnitúrám van, de a nyolcból minimum hat üt, szóval valójában egy sincs. Ha ezekkel megvagyok, csak arra kell ügyelnem, hogy ne törjem össze, mert egyébként a kocsinak semmi baja. Majd ősszel megy vizsgázni, addig más teendő nincs.

Az Integra idén tízéves lesz. Szép kor ez egy autónál, ő azonban nem érződik öregnek, nagyon jól tartja magát. Meg is tartom még vagy tíz évig. Ajánlgattak nekem mindenféle tuningot, mondták, hogy simán felturbósíthatom három-, sőt, akár négyszáz lóerősre, de nem gerjedek. Ez a kocsi jó így, ahogy van, nekem legalábbis tökéletesen megfelel. Régi harcostársak vagyunk, megismertem a jó és a rossz oldalait egyaránt, és nem ábrándultam ki. Hát várhat az ember ennél többet?

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1001209328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyo78 2009.06.26. 12:11:06

Naccerű. Jól néz ki a kocsi távolról, remélem őszre majd közelről is. Első?

M division 2009.06.26. 12:12:10

Szerintem nem rossz az integra, de jobb lenne hátsókerekesen.

nagyo78 2009.06.26. 12:12:25

Hehe. Én közben írtam. :)

Csontos Szigfrid 2009.06.26. 12:15:35

Mi ez a hülye elsőzés?

Csontos Szigfrid 2009.06.26. 12:17:51

Mit számít, ki ír elsőnek?

M division 2009.06.26. 12:18:03

@Calyx: Egyszer hagy örüljek már valaminek én is

Darti · http://www.darti.hu 2009.06.26. 12:19:23

@Calyx:
Ez ilyen carstylingos örökség szerintem... NO comment.

Gyulavitéz:

Amikor élőben láttam akkor is tetszett, és akkor is a KIA felirat fogott meg a legjobban benne :D

tibidanny 2009.06.26. 12:22:52

írjak a 469.000 km-ét taposó 1.9D Temprámról?? :)

atomjani · http://facebook.com/atomjani 2009.06.26. 12:24:08

Egy kis minta jól nézne ki rajta. Mondjuk egy sárkány:)

kultúrpesszimista 2009.06.26. 12:26:47

@Calyx:

Ősi román szokás, amely átterjedt az indexes fórumra és annak leágazásaira. Szánalmas dolog, azok élnek vele, akiknek más sikerélmény nem jut ki az életben és legalább itt, a virtuális térben elkönyvelhetnek némi erősen kétes "dicsőséget", lévén elsőként kommentelhetnek. Sajnálni kell az ilyet.

M division 2009.06.26. 12:29:46

@kultúrpesszimista: teljes mértékben igaza van egyébként

M division 2009.06.26. 12:31:29

@kultúrpesszimista: úgysincs semmi más boldogságom az életben, de így, hogy elsőnek írtam legalább annyit érek a társadalomban mint te:D

lazlo85 2009.06.26. 12:34:11

nem azért de miért jo egy ilyen type-r vagy integra egy átlagembernek? versenypályára örömautónak gyenge, sokat eszik, szar fék, autopályán utazni vele hangos, városba?oda meg tul sok nem? ha esetleg egyik ujraaszfaltozott főuton kihuzatod 8ignem félsz h megbasz a rendőr? vagy azt is kidumálod?

Kard 2009.06.26. 12:41:01

Gyulavitéz nem vagy vele egyedül. Én már több mint 6 éve és 140e km óta vagyok "együtt" az enyémmel és mi is hasonlóképpen összecsiszolódtunk. Nem adnám semmi pénzért.

s4tch 2009.06.26. 12:44:36

@lazlo85: Ez egy ilyen sportautó, vagy mi. Nem lehet normálautós mércével mérni. Mondjuk nekem csak második kocsinak kéne, ahhoz túl sokat pályázom, hogy azt a zajt elviseljem, de egyébként pöpec autó. Nem mellesleg az utolsó rendes olcsó japán sportkupé.

kultúrpesszimista 2009.06.26. 12:48:07

A cikknek egyébiránt örülök, Gyulavitéz cikkét az Integráról olvastam a tavaly nyári Totalcar magazinban is. Mindig is imádtam a Hondákat; a japán autók közül - talán még mind a mai napig - a legszerethetőbb, -sportosabb négykerekűeket a Honda gyártja. Civic, CRX, Prelude és persze az Integra! Viszont tényleg nem lehet egy utazóautó, nem annak tervezték. Szerintem érdemes megtartani minél tovább, nagyon ritka gépek... És nem tuningolnám, így van jól, ahogy van. Arra mondjuk kiváncsi leszek, mennyire lesz tartós a motor, ha ennyire pörgős, de valószínűleg sokáig bírja a gyűrődést!

(Hadd örömködjek én is egy kicsit: Nekem egy Volvo 480 turbo van, 1,7-es motorral. Nem olyan gyors, mint egy Integra, nagyjából - óra szerint - 210-220 a vége, de a gyorsulása közútra teljesen jó, a futőműve zseniális, a Lotus tervezte, szerintem nem vallana szégyent versenypályán sem. A fékjei /4 tárcsa/ persze valószínűleg ugyanúgy haldokolnának, nem is pályára tervezték. Én sem tuningolnám, így jó, ahogy van. Igazán kevés autó nyújtja ezt a vezetési élményt. Aki pedig igazán erős és stílusos gépet szeretne, az vegyen egy Maseratit vagy Porschét (not to mention Corvette-t).

bundy3 2009.06.26. 12:48:14

Kedves Gyulavitéz!

Ha javasolhatom, a fényezés előtt célszrű lenne alaposan "kitakarítani" a rozsda által megkezdett részeket, mivel könnyen előfordulhat, hogy nem csupán felületi hibáról van szó. Ez később megbosszulhatja magát (pl. ha a sárvédő korrózióját későn/vagy nem megfelelően kezelik, a doblemez is el tud fogyni).

Üdv

kultúrpesszimista 2009.06.26. 12:52:09

@lazlo85:

Szerintem irigy vagy, nem? Az Integra Type R egy ízig-vérig sportkocsi. Kényelmetlen, viszonylag sokat eszik, nem jó vele sokszáz km-t menni (a Volvo azért csendes és kényelmes is, igazán jó vele tartósan autópályázni), de arra a vezetési élményre, amit nyújthat, nem sok közúti - és főleg anyagilag elérhető! - autó képes. És formailag is egyedi, 100% pure japanese design.

The Good Boy 2009.06.26. 12:53:26

nem is tudtam, hogy 7 kereke van az integrának? Vagy abból lesz a négy legjobb kiválogatva, hogy melyik tehető még fel?
bevallom töredelmesen, hogy a Homáron egyszer én is kipróbáltam, milyen elsőzni (nagyjából onnan /is/ indult el ez az egész baromság), aztán sem jobb napom nem lett tőle, se más ember nem lettem, de biztos bennem van a hiba. Egy előnye volt: ha meghalok egyszer, akkor elmondhatom, hogy én már egy szer elsőztem is:)

Kard 2009.06.26. 12:54:53

@kultúrpesszimista: Integra tartósság. Nekem 225e km-re érett meg a motor felújítás. Raktunk bele új gyűrűt(gyári méret) és az injektorok fel lettek újítva.
Ami féket illeti a gyári fékek nagyon jók még akár pályázásra is jók bár ez pálya függő. A Pannóniaringen nem volt velük baj de a Hungaroringen ahol sokkal jobb a aszfalt(értsd jobban tapad) ott már igen. Amúgy maguk a japók is azt mondták annó, hogy egyedül a fékeket kell upgradelni egy pályázáshoz esetleg érdemes beszerezni egy speciális kartert.

kultúrpesszimista 2009.06.26. 13:02:22

@Kard:

Azért ne vedd zokon, de tartósság alatt nem 225e km-t értek. Az se rossz, és persze elismerem, hogy egy Integra motor - ha alaposan használják - keményebb terhelést kap, mint más autók motorjai, de a tartósság valahol a >300e-400e-nél kezdődik. Ennyit tudott egy régebbi Renault, Fiat, Opel stb. blokk is. És akkor nem beszélek a még régebbi volvok, BMW-k, Mercedesek motorjairól, igaz, azok éppenhogy nem pörögték szét magukat, hanem a nyomatékból éltek.

Papp Sanyi 2009.06.26. 13:07:15

A Hungaroringen lehet tankolni? Vagy mi van akkor, ha pályázás közben kifogy a benya az autóból/motorból? Lehet hülye kérdés, de most jutott eszembe.

M division 2009.06.26. 13:08:38

@The Good Boy: egyébként én is most elsőztem először, gondoltam kipróbálom, hogy milyen:D De egyeseket még ez is zavar:D

Suttora 2009.06.26. 13:16:28

Úgy tudom ez az autó már túl van az első motorgenerálon, ami ilyen használat mellett szerintem egyáltalán nem számít extrémnek.

V10B 2009.06.26. 13:21:21

@Papp Sanyi: lehet,a főbejárat mellett van egy MOL kút

zöldi 2009.06.26. 13:25:02

@Suttora: egyszer egy szakitól kérdezték, mennyire tartós a széttuningolt ETZ-je. Mondta, hogy nincs vele baj, a normál versenytávokat gond nélkül bírja :D

szemeteske 2009.06.26. 13:27:11

Madarat tolláról, embert autójáról.

Most már tudom miért mondta az egyik fórumon egy hithű hondás, hogy ez a kocsi a magyar hondás társadalom egyik szégyene.

Papp Sanyi 2009.06.26. 13:28:03

@V10B: Kösz szépen a gyors választ, most már nyugodtan alszom! :)

kultúrpesszimista 2009.06.26. 13:28:10

@szemeteske:

Nomen est omen - ugye tudod, mit jelent?

tamil 2009.06.26. 13:29:02

M division:
Béna az elsőzés, de ha tetszik ám csináld. Engem jobban idegesít ez: "Egyszer hagy örüljek már valaminek én is" Úgy írjuk: hadd. Nem hagy. Egyszerűbbek úgy mondják, hagy, de legalább írva legyen már helyesen! sorry

tamil 2009.06.26. 13:30:06

M division:
Béna az elsőzés, de ha tetszik ám csináld. Engem jobban idegesít ez: "Egyszer hagy örüljek már valaminek én is" Úgy írjuk: hadd. Nem hagy. Egyszerűbbek úgy mondják, hagy, de legalább írva legyen már helyesen! sorry

szemeteske 2009.06.26. 13:32:44

kultúrpesszimista:

Meglepődnél, hogy mennyi mindent tudok.

M division 2009.06.26. 13:35:21

@tamil: elnézést a hibáért tanárúr, mindig 4es voltam nyelvtanból. Tehát: Egyszer hadd örüljek már valaminek én is. :D

streetsta · http://managertoys.hu/ 2009.06.26. 13:35:42

@lazlo85: Ezt szerintem te sem gondoltad komolyan -vagy még nem jártál zárt pályán. Nehezen tudom elképzelni, hogy egy bőven kétszáz lóerő feletti, jó futóművű, nem tehén súlyú autó ne feleljen meg egy Hungaro-, Euro-, vagy Bármilyenringes mókázáshoz.
Gyulavitéz, tessék megadni a TLC-t a kocsinak, megérdemli! Igenis takarítani, mosni kell, meg waxolni -különösen waxolni, mert az segít egy kicsit a korrózióvédelemben is, meg könnyebben takarítható az autó, meg szép lesz tőle:)

tamil 2009.06.26. 13:50:08

@M division: Ezt a pozitív hozzáállást, köszönöm! Nem vagyok ám tanár, csak kissé bogaras :) Dehát ide úgyis csak ilyenek járnak..

tamil 2009.06.26. 13:51:09

de hát, pontosabban. Na.

HondaRR 2009.06.26. 13:51:15

mit is mondhatnék...Hoooooondaaaaaaaaaaa

Hrzrasn (törölt) 2009.06.26. 13:54:10

@kultúrpesszimista: Elsôkerekes sportkocsi, ez a hónap vicce :)

Draco3D 2009.06.26. 13:55:29

KIA jel,nálam itt el is ásta magát a tulaj.

Draco3D 2009.06.26. 13:57:35

@Hrzrasn: Első kerekes,de mégis gyorsabb pályán mint 1-2 hátsókerekes.

Koczeka_EG6 2009.06.26. 13:59:23

Kedves Gyulavitéz!

Rohad mert sérült volt és szakszerűtlenül javították.
Elfárad a fék a pályán, mert vaszlen nem gyári vagy megfelelő betét volt benne, egyébként bírná.
A nem kényelmes dolog relatív, szerintem kényelmes.
Összességében nem érdemled meg az autót...

világváros 2009.06.26. 14:01:26

soha nem tartanám ilyen igénytelenül egyik autómat sem (kosz, szemét, sérülés). Kicsit hasonló a hangulat, amikor az ember használt lakást vásárolna és bejut az átlagember otthonába. Le lehet egyáltalán dolgozni ekkora civilizációs különbséget a fejlettebb világhoz képest? (és ez nem pénz kérdése, mielőtt jönnek a gyors, magyaros riposztok)

Draco3D 2009.06.26. 14:01:59

Amúgy ez az ahol kezdődik a sportautó,Civic hot hatch,CRX sportos kis coupe,Prelude nehéz,sportos coupe,Integra pedig már sportautó,persze a megfizethetőbb fajtából.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.26. 14:02:54

Amúgy tényleg nem akad fenn senki a 250en, mindenki bevette kanyar nélkül? A Type-R nemhogy tízévesen, de újan sem ment többet 233nál.

sunblind 2009.06.26. 14:04:16

nálam egy hétig volt kölcsönben a barátomé. Érdekes volt a vti után, hogy ugyan nem utcahosszal jobb, de minden érzékre mélyebben, agresszívabban hat. Egy hét után visszacsüccs a csivikbe, és fájóan hiányzott a kormány közvetlensége, meg az ülés, meg az lsd.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.26. 14:05:57

Amúgy elég nyugodtan viselkedik ez az integra 250nél, hogy ilyen szép éles képeket lehet benne csinálni a mûszercsoportról :)

Draco3D 2009.06.26. 14:06:11

@Hrzrasn: valószínűleg az óra nem valami pontos...240 még hihető lenne lejtőn,ha van 1-2 apróbb módosítás.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.26. 14:08:16

@Draco3D: Gyorsabb ám. Csak arra figyelj, hogy 3 körnél hosszabb versenyekre ne menj egy ilyen "sportkocsival", hogy legyen mivel megállnod ;)

Draco3D 2009.06.26. 14:08:26

@Hrzrasn: A kép lehet igazi,fényképezővel,képstabilizátor,lehet ilyen képet készíteni.

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2009.06.26. 14:09:44

Azért arra még talál lehetne ideje a tisztelt tulajdonos úrnak, hogy fotózás előtt kitakarítsa...


Hrzrasn 2009.06.26. 13:54:10
Hrzrasn 2009.06.26. 14:02:54

Ehh, ehh... :-)

M division 2009.06.26. 14:12:44

@Hrzrasn: utánanéztem 232km\óra a vége.

HAWOCK 2009.06.26. 14:18:59

@Hrzrasn: papíron 233... többet megy 10 évesen is.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.26. 14:25:01

@Draco3D: Márcsak azért sem, mert ugye a gumiméret sem mindegy.
Szóval lássunk egy GPSes mérést, aztán beszélgetünk a 250rôl.
Amúgy az miért van, hogy ezeken a 250es képeken sosem látszik az út? ;)

will 2009.06.26. 14:25:55

bundy-val értek nagyon egyet, a sárhányónál a kis rozsda az baromi cseles. Én csak pár hónapig néztem a Civicemen hátul, aztán nekiálltam egy kis drótkefével, végül beesett a csuklóm a doblemezig. A vége egy 75ezres harmadnégyzetméternyi lemez-restaurációval járó művelet lett, és ezt még olcsón úsztam meg!

PepeXVI 2009.06.26. 14:28:40

Honda Power! :)

Szerintem kicsit elhanyagoltad a vasat, jó látni, hogy ezt magadtól észrevetted és hamarosan tenni is fogsz érte, hogy az őt megillető gondoskodással ismét jó állapotba hozd.

V-tech szívem 8000-en pörög... :)

Én is már fejben építgetem a projectem, már annyiszor leírtam, nem is merem.
(Na jó, mégis: Accord 2.0i 1996 - made in UK. Jelenleg 407.000 Km, fogyi: 10 l, végseb: 210. Asszem olyan 600.000-nél én is felújítom.) :D
Egymillás korában pedig, - ha megéri, kérek a Hondától egy újat! :D:D:D

Peace

Draco3D 2009.06.26. 14:33:52

@Hrzrasn: Bátyám 2.0 Accordja(2001es) is ment +230at óra szerint,GPS szerint ~5el kevesebbet,papír szerint viszont nem bírja,hát mégis.És az csak 145-150ló volt papíron.Ez meg egy Integra Type R,persze más a kerék méret,a váltó stb,csak azt akartam mondani hogy lehetséges többel menni,mint a gyári adat,anélkül hogy hozzányúlnánk.Nyilván van szórás autó és autó között,lehet van olyan ami kevesebbet megy,van ami többet.

will 2009.06.26. 14:34:41

az mennyire illúzióromboló, ha valaki a VTEC-et V-technek hívja. Ez miatt utálom a Kefirt, nem azért mert Zimány Lindát bökte helyettem...

Draco3D 2009.06.26. 14:35:17

@PepeXVI: Olyan hogy V-tech nincs,csak olyan hogy Vtec.

loláb 2009.06.26. 14:35:35

@Hrzrasn: Azért az nem olyan rossz egy 1.8-as szivó motortól. Egyébként a cikkben ez szerepel:

"...ahol megnéztük a kocsi végsebességét. Soha életemben nem mentem még óra szerint 250-nel,.."

Valamint az is, hogy a 250-et lejtőn érte el, sík úton csak az óra szerinti 240 volt meg (Ami GPSsel mérve bármennyi is lehet, talán éppen 233).

megint 2009.06.26. 14:36:11

Óra szerint mehet annyit simán, kb mindegyik óra csal, csak sokan elhiszik, és a népítéletekben olvassuk, hogy az 1.6-os 100 lóerős autók 200-nál még gyorsultak, sőt néha az 1.4-ek is.

Draco3D 2009.06.26. 14:37:52

@megint: A 3 hengeres Buzukik csak 200nál kezdenek el élni.

ciel 2009.06.26. 14:48:22

@M division:
Orosz Peter inditotta el ezt a blogot. Hozzaszolasokat illetoen igen liberalis volt, de ket dolgot tiltott:
-mas hozzaszolok becsmerleset
-elsozest

Talan ezert nem nepszeru itt ez a gyermeteg dolog.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.06.26. 14:59:40

Nekem van videóm 200 km/h-val repülő 8szelepes 1.3-as 5ajtós Swiftről. Sokáig nem hittem el a barátomnak, hogy ki bírta taposni a gépből...

Egy 1.8-as Honda lejtőn szerintem simán hozza a fent említett értéket.

Kérdés: a szerző volt-e olyan merész, hogy fotózott, vagy megkért valakit.
Mert, ha beszámítjuk, hogy +egy személyt is cipelnie kellett a gépnek, még közelebb vagyunk a célhoz...

(Amúgy meg: egy félkomoly digitgép is lazán tud ilyen képstabilizálást.)

M division 2009.06.26. 15:00:24

@ciel: Nem népszerűsíteni akartam magam az elsőzéssel, csak gondoltam életemben először és utoljára kipróbálom, hogy el tudjam magamról mondani, hogy egyszer első kommentelő voltam. De ha tudom, hogy ekkora ügy lesz belőle inkább kihagytam volna. Egyébként a te hozzászólásodból is látszik, hogy itt az okoskodás a népszerűsítő dolog...

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.06.26. 15:01:21

"Nekem van videóm 200 km/h-val repülő 8szelepes 1.3-as 5ajtós Swiftről. Sokáig nem hittem el a barátomnak, hogy ki bírta taposni a gépből..."

De senki, ismétlem: senki ne próbálja utána csinálni!!!

konti10 (törölt) 2009.06.26. 15:01:52

A retvás képek kicsit ellentétben állnak a címmel. Mint egy kőművestanuló melós kocsija.

kolombusz 2009.06.26. 15:08:19

Itt szimplán igénytelenségről van szó.
Aki annyira nem képes, hogy a csipszes zacskót kidobja a kukába, miután megzabálta, meg fél perc alatt kirázza a szőnyegeket, az ne beszéljen autószeretetről.

M division 2009.06.26. 15:08:31

@sipike78: ültem már 1.3as swiftbe, 150nél halálfélelmem volt !!!pedig autópályán mentünk!!! Könyörögtem, hogy lassítsunk mert meg fogunk halni! Ezek után aki 200at ment egy swifttel annak külön gratulálok hozzá.

(Volt szerencsém nagy teljesítményű autókkal 250 fölé menni és nem féltem vagy ha igen akkor nem ennyire, szóval szerintem nem vagyok besz@ri) :D

Ratnet 2009.06.26. 15:15:01

Ööö, hamár kukának használja a kocsit valaki, akkor legalább nyilvánosan ne reklámozza. Vagy ne csodálkozzon ha véleményt alkotunk.

Tehát: Fényképezés idejére legalább a nagyobb darabokat óvatosan kicsippented kétujjal, befogott orral és nylonzacsiba iktatod. Utána visszapakolhatod, hamár a kukáig képtelen vagy elslattyogni, vagy ha neked úgy otthonosabb a verda.:-)

blaB 2009.06.26. 15:18:45

240 ÓRA SZERINT

Ennyit ment a Vti Civic is az M3 70km lejtőn 8.000 fordulaton.
Ez persze nem azt jelenti, hogy 240-el ment az autó, mostani autóm óra szerint 265-mél tilt le (gyári végseb. 250km/h).

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.06.26. 15:23:26

@M division: Legközelebb ne legyen halálfélelmed. Csak érdeklődj előtte, hogy meg fog-e tudni állni időben. Aztán keress valami kapaszkodót. :)

M division 2009.06.26. 15:32:46

@sipike78: kapaszkodtam már akkor mindenbe:D Elég félelmetes volt.

okta 2009.06.26. 15:37:03

"Ez miatt utálom a Kefirt, nem azért mert Zimány Lindát bökte helyettem... "

És az neked olyan jó volna, ha téged bökne Linda helyett?...

:o)))))

Morzsamondja 2009.06.26. 15:39:28

Nekem van egy zsigám, 1500-as motorral, oltári hangos motorzajjal, 160-nál már csapkodja a menetszél a motorháztetőt, de én szeretem :-)

Egyébként meg nincs hangos autó, csak gyenge hifi.

SunshineLady 2009.06.26. 15:49:17

@sipike78: Csak a legganyigg digitgépek tudnak ilyen képstabilizálást. a komolyabbak egyre rontanak ezen a helyzeten, látszólag... csak ugye ha 12MP kicsit homályos, a webre még pont jó kép lesz stabilizátor nélkül is.

Wadindián 2009.06.26. 15:49:32

@Hrzrasn:
Azt ugye tudod, hogy az autók maximális sebességét teljes megengedett tömeg mellett adják meg.

DocBulywood 2009.06.26. 15:56:33

Miért nem ír valaki az 1.000.000 km-t futott BKV buszról?
:-D

terstyánszky 2009.06.26. 16:00:03

@Hrzrasn:
Nekem is ez volt az első ami beugrott.
Ettől függetlenül kiváló autónak tartom a Hondákat,volt is vagy másfél évig egy Prelude a tulajdonomban, nagyon szerettem mindenét,de sportkocsinak azért ne nevezzünk első kerekes járművet .Szerintem,dinamikus vezetési stílus mellett,140 le fölött amúgy sem ésszerű a fronthajtás.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.26. 16:20:07

@loláb: A büdös életben nem fogsz GPSszel gyári értéket mérni egy 10 éves kocsinál.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.26. 16:24:09

@Wadindián: Mi a tökömnek mérnének maximális terheléssel, elmagyarázod?

68kg-s sofôr, 90%ig tele tank, 7 kg poggyász az EU-szabvány szerint.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.26. 16:26:50

@993bela: Béla, a Hondákkal az égvilágon semmi gond nincs. A gond azokkal a gyengeelméjûekkel van, akik szerint ez egy sportkocsi, és megy 250et.

jamiepapa 2009.06.26. 16:28:52

Ha volt már,akkor elnézést:
az a kicsinyke rozsda már luk lesz!
talán tavaly ilyenkor még lett volna esélyed hegesztés nélkül megúszni,de most már benne van a nyű,végleg és kiirthatlanul.

Rocko- 2009.06.26. 16:30:50

@Hrzrasn: mert nem lehet egyszerre fényképezni a kettôt.

Ciri 2009.06.26. 16:30:55

Az RS6-nak elég volt az a pici Nyíregyházi reptér is a 250-hez...

:)))

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.06.26. 16:39:32

OFF
@SunshineLady: Kurvára nem értem a logikádat. De biztosan bennem van a hiba... Nekem Konica Minolta Dimage Z3 van, ma már nem valami menő, 5 éve (szerintem) az volt a maga nemében. 4 MP-es képeket tud, igaz, én főként videózni szoktam vele. A kocsiban már két régebbi kompakt gépem szétrázódott, ezt a kezdetektől ütöm-vágom, semmi baja. A beépített stabilizálás tökéletes, ha a júzer mégsem lenne elégedett, a gyári CD-n van egy progi, ami tovább finomítja a felvételt. De azt csak egyszer használtam, akkor is próbaképpen. (2 gigás kártyára 1 óra 5 percet tud rögzíteni 800x600-as felbontásban, "fine" módban.

Carfan 2009.06.26. 16:44:13

Már tudom honnan indult a sertésinfluenza:) Méghogy Mexikó. Aki ilyen retekben él legalább ne mutogatná...

Tipo16v 2009.06.26. 16:45:27

de miért kell retkesen hagyni?

Sanzistift 2009.06.26. 17:24:39

@Draco3D: Nem kéne buzukizni, régebben már kifejtettem.
Abszolút nem tudsz a pontsejtekből álló agyadba másfajta fikázási összehasonlítást asszimilálni?
Nem?

Akkor sajnállak, buzukizó paraszt... :P

Sanzistift 2009.06.26. 17:30:02

@M division: 160-nal pályáztam vele, már majd 2 éve németben dolgozom.
Most az SX4 is 160-nal pályázik, és valahogy ez sem hangos, meg a régi sem volt az.

Gyulavitéznek csak annyit mondanék, hogy egy ilyen mocskos autót minimum átnézek, hogy ne legyen ilyen hányadék, ha tudom, hogy fényképezve lesz.
Az a duma, "hogy nem árulok zsákbamacskát, legyen olyan a képeken, mint igaziban" csak súlyosbító körülmény.

Néha az ember van olyan állapotában, amilyenben, de ha fényképezik, akkor legalább a haját megigazítja (már akinek van, nekem van), meg felhúzza slicce zippzárját.

Kérdés?

bodin1 2009.06.26. 17:41:28

Miért nem látszik a fényképen az út? A próbapad műhelyének falán nincs mit nézni:D:D


bocs

Stock 2009.06.26. 17:41:38

kényelmetlen? sokat eszik?
sztereotípiák!! ültetek már benne? vezettétek?
bizton állítom, hogy egyik sem igaz...
persze relatív mindkét fogalom, de sztem városban a forgalomnál jóval gyorsabban haladva (még az ojjektív előtti forgalomnál) 7,5-8.... hiperűrugró tempóban 12-14... abszolút nem sok! mert az előbbi egy átlagautótól sem sok, az utóbbi meg annak tükrében, hogy más, ami ilyen dinamikát tud mennyit kajál!
kényelem: mélyre ülsz, onnan szállsz ki... és ennyi a kényelmetlenség!! jah meg talán ha 45 fokban becsatlakozó utcából akarsz kinézni, nah olyat nem lehet se az üléstől se az övvonaltól...
amúgy külső tükör fejmagasságba :) pedálok jó helyen, kormány váltó pont ideális helyen, a futómű meg csak nagyon kiálló csatornafedélen, vagy kátyúban üt fel... alapvetően az útfoltozástól egyenetlen felületet szereti....

loláb 2009.06.26. 17:42:06

@Hrzrasn: Félreértesz, nem azt modntam, hogy ez az integra 233 km/h-t megy, ugyanis erről foggalmam sincs.
Csak azt, hogy a cikkíró sem azt mondta, hogy 250 km/h-t ment, hanem hogy óra szerint annyit ment. Azt pedig minden további nélkül elhiszem, az opelom megy óra szerint 195-öt, holott a gyári végsebessége 186. A mostani motorommal is mentem már 236-ot, annak pedig 220 a gyár által megadott végsebessége. Az előzővel pedig 195-öt, holott az japán belpiacos lévén 180-nál volt korlátozva. (Mindkét motornál a gyári gumiméret, lánckerék fogszám volt a próba alatt)
Az, hogy ezek az értékek valójában mennyit jelentenek, nyilván csak GPS-sel lehetne megmondani, ha számítana bármit is. De szerintem igazából mindegy, hogy 225, 233 esetleg 240, mindhárom érték bőven elég gyors.

Stock 2009.06.26. 17:44:55

@Hrzrasn:
"gond azokkal a gyengeelméjûekkel van, akik szerint ez egy sportkocsi, és megy 250et."

vezetted?

ez a kocsi alattam az Andrássy úton óra szerint 246-ig gyorsult és a tiltás még messze volt!

loláb 2009.06.26. 17:45:26

@Hrzrasn: Na ezt viszont jó tudni.

Draco3D 2009.06.26. 17:48:15

@Sanzistift::DDD Vártam már mikor köt belém valaki emiatt,bocsánat hogy megsértettem gyengéd kis lelkedet.

Stock 2009.06.26. 17:50:54

@Ratnet: az én kocsimban is hasonló a dzsuva.. :) én azzal nyugtatom magam, hogy mással ellentétben aki a salyát cuccaira vigyáz én inkább az utastérben hagyom a mekis zacsit nem vágom ki az ablakon... :)

kultúrpesszimista 2009.06.26. 17:52:45

@Hrzrasn:

Ostobácska vagy. A hátsókerékhajtás nyilván a legjobb, de akkor ezek szerint (mármint szerinted) egy Alfa GTV 3.0 is bevásárlókocsi szerinted. Brrr...

dr.oid 2009.06.26. 17:53:48

Honda egy kibaszott jappáni autó, megy, megy, megy, nem szarik be, teszi a dolgát mint egy Toyota csak annál sokkal élvezetesebb vezetni:))) Hangos a motorja és szereti ha pörgetik. A négyhengeres VTEC nekem kissé nyomatékszegény, a fékek hamar fáradnak és melegszenek forszírozott tempónál (fading), a kaszni nem annyira masszív ezeket tudom felróni hiányosságként eddigi Hondás tapasztalatim összegzéseként:)) Ha újra gyártanának kis kétüléses sportos Hondát, a szívemre hallgatnék és beneveznék rá:)

Ratnet 2009.06.26. 17:57:33

@Stock: Nem is az ablakon kell, hanem zacsiba, majd a kukába. Ezzel megadod a tiszteletet a gépnek, és az utasaidnak.

De itt most a lényeg az, hogy ha fényképeznéd a kocsidat, mondjuk eladáshoz vagy akármihez, akkor kivennéd-e belőle a szemetet avagy sem. Utóbbi esetben csodálkoznál-e ha valaki 'leigénytelenez' és felteszi, hogy a kupleráj fejben kezdődik. Ilymódon az ilyen piszkos gépjármű árulkodik valamelyest a vezetőjéről.
Szerintem.

s_bernie 2009.06.26. 17:59:29

Azért nekem még a Suzukinál is rosszul esett, hogy 9 évesen megjelent rajta a rozsda (persze a már javított helyeken). Azt hittem egy Honda jobban bírja az éveket.

Ratnet 2009.06.26. 18:02:32

@s_bernie: A javított helyeken megjelenő rozsdáról szerintem nem a szegény 9 éves Suzuki tehet.:-) Bár nem a legpéldásabb a korrózióvédelmük...

Stock 2009.06.26. 18:04:06

@Ratnet: ebben totál igazad van, ha meg kell jelennem, akkor "tiszta"... magamhoz képest... :)

csak arra próbáltam utalni, hogy ismerek olyan embert, aki a saját cuccaira nagyon vigyáz, ott egy morzsa sem lehet, ellenben lelkiismeret furdalás nélkül repül minden szemét az út szélére....

Ratnet 2009.06.26. 18:05:48

@Stock: Ezért van sok tiszta autó és sok mocskos útszél.:-)

HAWOCK 2009.06.26. 18:10:20

@Hrzrasn:
Na sztorizzál, hányszor kerültél közelebbi kapcsolatba egy Integrával?

dr.oid 2009.06.26. 18:15:13

Szegény Integra olyan mintha ganajtúró bogárnak álcázott földönkívüli hadsereg vert volna tanyát és dorbézolt volna hónapokig benne:) Tommy Lee Jones bazi nagy MI2es fotonágyújával kellene itt rendet rakni nem porszívóval:) A szerelmi vallomás kevésbé tűnik őszintének a képek láttán, kábé annyira hiteles mint Silvio Berlusconi ragaszkodása imádott nejéhez:) Szerencsére a Honda nem csalfa és igencsak hűséges típus:)

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.06.26. 18:26:34

@Ratnet: Ezért van sok tiszta autó és sok mocskos útszél.:-)

Ez a mondat az 50 évvel ezelőtt íródott, általam sokat emlegetett Tékozlók c. könyvbe majdnem szó szerint belekerült.

series_one (törölt) 2009.06.26. 18:31:05

@Hrzrasn: most mi, az én roveremnek se kellett volna két kilót mennie.
oszt mégis.
azért azt számold bele, hogy egy kilométeróra nem omh hiteles, inkább tájékoztató jellegű.

series_one (törölt) 2009.06.26. 18:33:23

@will:

márminthogy kefírnek téged kellett volna, jól értem?
ehh, egészséges erotika, kefíremkefírem.
:))))

series_one (törölt) 2009.06.26. 18:35:14

@okta:
na, akkor nem csak én látom félreérthetőnek.

series_one (törölt) 2009.06.26. 18:41:34

namost az egészhez meg annyit fűznélk hozzá, hogy az első autóm, amit egy szénakazal alól bontottunk ki, az nem nézett ki így öt év kazal után, ráadásul az első dolgom volt, hogy kívülbelül kitakarítsam.
egyszerűen viszolygok a mocskos autóktól.

hungsxr 2009.06.26. 18:53:38

Nekem volt Integra Type-R,és nagyon jó kocsi volt.10-12 litert fogyasztott. Igazi élmény autó, kicsit hangos a motorja,de ha 6000 fölött kinyit a V-tech szelep...elszabadul a pokol..Szuper futómű, télen is jól vezethető, a fék utcán több mint jó..3000 GT-re cseréltem.Ez hiába volt 343 LE, fél év múlva nagyon megsajnáltam az Integrat!

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2009.06.26. 18:54:29

@Stock:
Andrássyn 246-tal? Te aztán büszke lehetsz magadra... (Egyébként egy csendes bruhaha a 246-ra :-) )


@kultúrpesszimista:
Ha nem is bevásárlókocsi, de sportkocsinak kicsit soványka.


@Ratnet:
Ott a pont.


@series_one:
Akkor most megy/ment 250-et vagy sem?

series_one (törölt) 2009.06.26. 19:01:16

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059:

honnan kéne tudni.
én a villanyfúrót a csomagtartóban szoktam cipelni, nem a motorházban, szóval nincsenek ilyen tapasztalataim.
:))))

kultúrpesszimista 2009.06.26. 19:04:13

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059:

Azért örülnél te egy ilyen sovány kis sportkocsinak. Ahogy én is.

Ciri 2009.06.26. 19:09:02

@kultúrpesszimista:

"Azért örülnél te egy ilyen sovány kis sportkocsinak. Ahogy én is. "

:)))))))))))))))))))))))))))

Ne zavarjon, hogy többek között egy R8-asa van...

hungsxr 2009.06.26. 19:10:33

@series_one: Megy 250-et! V-Power Racing benzinnel főleg! Azt szereti nagyon!

series_one (törölt) 2009.06.26. 19:11:56

@hungsxr:

ne nekem bizonygasd.
én akár el is hihetném, ha akarnám, csak éppen telibe hidegen hagy.

kultúrpesszimista 2009.06.26. 19:14:12

@Ciri:

Hiszi a piszi. De ha igaz is, akkor sem kéne. Mármint egy R8-as. Láttam, tapintottam. Nem kéne. Olyan, mint a legtöbb germán autó: tökéletes, hideg, lelketlen. Hiába vészesen gyors és erős, ha nincs benne érzés.

Cuore Sportivo!!! :-)

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2009.06.26. 19:15:41

@series_one:
Hát, ha mondjuk valaki azt állítja, hogy megy 250-et, akkor nem ártana valami bizonyíték is, ami nem feltétlenül egy csaló kilóméterórát jelent... :-)


@kultúrpesszimista:

:-) Mások az igényeink...

Ciri 2009.06.26. 19:18:36

@hungsxr:

Úúúúú, megy hát !

Még késszáznyócvanat is ha rajta van a sportcsík.

:)))

@kultúrpesszimista:
Hidd el a kutyát nem érdekli, hogy hiszed vagy sem, attól még így van.

"Nem kéne"

Azt elhiszem, hiszen a büdös életben nem lesz meg rá a pénzed tehát nem te vagy az a "tipikus" R8 tulaj.
Nem kéne? Nem a faszomat! Összefosnád a bokádat (én is összefostam, ahányszor sikerült csak egy-egy pici kört is mennem vele), erre ennek a ráncos nyakú genyónak meg ott áll az udvarán. :)))))))

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2009.06.26. 19:19:17

@kultúrpesszimista:

Pffff... Ízlések és pofonok, ez tény, de ez legalább mindig menetkész, mindig gyors és mindig erős, nem csak akkor, ha éppen kedve van :-)

Amúgy jól mondtad, tökéletes. (Szinte - azért azt hozzáteszem zárójelben.)

series_one (törölt) 2009.06.26. 19:21:43

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059:

hol mondtam én ilyent?
annyit mondtam, hogy óra szerint végül is meHET annyit, nem egy nagy mutatvány.
:))

Ciri 2009.06.26. 19:22:00

@kultúrpesszimista:

Mellesleg sikerült felsorolnod egy igazi sportautó erényeit:
"ökéletes, hideg, lelketlen,vészesen gyors és erős"

"ha nincs benne érzés."

Mi a zacskó érzés kellene neked? Hogy megálljon minden utcasarkon? Hogy zörögjön, nyikorogjon?
Azt tényleg nem tudja... :))

kultúrpesszimista 2009.06.26. 19:25:22

@Ciri:

Tényleg nem értesz, de ez nem baj, hiszzen nem is ismersz. Hidd el, engem hidegen hagynak a német gépek. Akár meglenne rá a pénzem, akár nem. Hogy mely gépekre fáj a fogam? A teljesség igénye nélkül: Aston Martin V8, Lotus Esprit Turbo, Jaguar XJS, Maserati 2.24, Lancia Delta HF stb. Na jó, ha német, akkor esetleg egy régi Audi Quattro Coupe vagy egy Corrado. De ennyi. Nem kell nekem steril vezetési élmény se 2 millióért, se 30-ért. Komolyan.

series_one (törölt) 2009.06.26. 19:27:09

@kultúrpesszimista:

mondjuk ha valami, akkor az xjs az nem sportautó.

kultúrpesszimista 2009.06.26. 19:27:33

@Ciri:

Ülnél be egyszer egy régi (70-es, 80-as évekbeli) Alfába, Maseratiba, Lamborghinibe vagy egy De Tomaso Panteraba. Lefogadom, hogy revideálnád a véleményed.

kultúrpesszimista 2009.06.26. 19:28:34

@series_one:

Oké, ez igaz. De a stílus bőven kárpótolna. Na. :-)

Ciri 2009.06.26. 19:31:41

@kultúrpesszimista:

"Nem kell nekem steril vezetési élmény se 2 millióért, se 30-ért. Komolyan."

Persze, persze. Elhiszem. :)

"Ülnél be egyszer egy régi (70-es, 80-as évekbeli) Alfába, Maseratiba, Lamborghinibe vagy egy De Tomaso Panteraba. Lefogadom, hogy revideálnád a véleményed."

Jó, hogy nem a Fiat Pandával kezdted és az Enzoval fejezted be a felsorolást. :))

Ratnet 2009.06.26. 19:32:35

@kultúrpesszimista: A Lotus Esprit-hez csatlakoznék!:-)

Ciri 2009.06.26. 19:33:33

@kultúrpesszimista:

"Maseratiba, Lamborghinibe vagy egy De Tomaso Panteraba."

Melyiket vásároltad már meg ezek közül, illetve melyikkel sikerült már egy két hetes olaszországi nyaralást lenyomni?

kultúrpesszimista 2009.06.26. 19:34:20

@Ciri:

Azért egy kommersz Fiatot ne említsünk már egy lapon az Alfa Romeoval. Tudtommal az előbbi nem nyert rallyversenyeket. :-)

kultúrpesszimista 2009.06.26. 19:36:57

@Ciri:

Természetesen egyiket se. Bármelyikkel bevállalnám! A kérdés inkább az, hogy melyik autóval NEM?

A vezetési élményről beszéltünk. Az Audi nem meglepő módon tökéletes, steril. Ezt tesztekből is lehet tudni. Épp ezért más világ, mint egy hangos, benzines, tomboló olasz gép. És akkor ott vannak az amerikai vasak, leginkább egy Corvette...

series_one (törölt) 2009.06.26. 19:37:25

@kultúrpesszimista:

akkor a lada az például azért lehet álmaid netovábbja, mert nyertek vele negyven éve egy háztömbkerülő versenyt?

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2009.06.26. 19:39:01

@series_one:
Jaa, nem-nem, nem basztatásból kérdeztem/ mondtam. Csak hát ugye itt néhányan azonnal rávetették magukat arra, aki meg merte kérdezni, hogy tényleg annyi-e az annyi :-)


@Ciri:
"ráncos nyakú genyó" - nyihaha :-D

A nick-re meg majd kitalálok valami "frappánsat" :-)


@kultúrpesszimista:
Ha érdekel a véleményem, akkor az általad felsoroltak közül az Aston és a Lotus egy tipikus "angol beteg", a Jaguar nem éppen sportkocsi és vezetési élménye konvergál a 0-hoz.
A 70es 80as évek Maseratijai és Lamborghinijei pedig csodálatos autók lennének, de 50.000 km-t megért darab nem nagyon van közöttük... A De Tomaso Panthera egyébként gyönyörű szerintem is.

Ha nem érdekel a véleményem, akkor a fentieket vedd úgy, mintha nem is szóltam volna :-)

kultúrpesszimista 2009.06.26. 19:39:12

@series_one:

Magad is tudod, hogy ez egy felesleges és bornírt riposzt volt. De nem, a Lada nem az álmaim netovábbja.

Ciri 2009.06.26. 19:39:28

@kultúrpesszimista:
"Tudtommal az előbbi nem nyert rallyversenyeket. :-) "

Khm...biztos vagy te ebben?

kultúrpesszimista 2009.06.26. 19:40:21

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059:

Hogyne érdekelne a véleményed! Minden vélemény érdekel, ha értelmes és érvekkel alátámasztott, elvégre autóbuzi lennék én is. :-)

Koczeka_EG6 2009.06.26. 19:41:10

@hungsxr: Neked volt Integrád?!
Le sem bírod írni, hogy vétek... VTEC!!!!

Ciri 2009.06.26. 19:41:31

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059:

"A nick-re meg majd kitalálok valami "frappánsat" :-)"

Nyehehe..:))

kultúrpesszimista 2009.06.26. 19:42:14

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059:

Vezettél Jaguart? Együtt éltél sokat egy Lotussal, hogy lebetegezd? Csak kérdezem...

Ciri 2009.06.26. 19:42:51

@Koczeka_EG6:

"Neked volt Integrád?!"

:))))

will 2009.06.26. 19:44:01

tempomattal reggelente melóba az M0-on. Na az az igazi autózás! :)

series_one (törölt) 2009.06.26. 19:47:11

@kultúrpesszimista:
gondolom te is tele vagy tapasztalatokkal.
kéne cserélnetek.
:)))

odanézz 2009.06.26. 19:48:58

@series_one:

khmm...
Pedig szerintem kultúrpesszimista autóját az utcán jóval több érdeklődő szempár figyeli, mint egy R8-at...

loláb 2009.06.26. 19:49:27

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059:
"...Csak hát ugye itt néhányan azonnal rávetették magukat arra, aki meg merte kérdezni, hogy tényleg annyi-e az annyi.."

Szerintem tök világosan benne van a cikkben, hogy lejtőn, óra szerint volt meg a 250. (Azt pedig a hülye is tudja, hogy a km órák csalnak, általában felfele.)

Ciri 2009.06.26. 19:52:42

@odanézz:
"khmm...
Pedig szerintem kultúrpesszimista autóját az utcán jóval több érdeklődő szempár figyeli, mint egy R8-at..."

Khm... Szerinted...

óccsóé szimszon 2009.06.26. 20:02:11

Nos...
Kettő 10 év alatti gyerekkel is messze, sokkal-sokkal tisztább az autóm belseje; persze, megszenvedek érte: hetente akár kétszer is kirázogatom a szőnyegeket, azonnal eltüntetek minden szemetet az autóból, egy évben 3-4 alkalommal nagytakarítás (száraz-nedves "mindent visz"-típusú, szigorúan sajátkezűleg, nem fizetek azért, amit magam is meg tudok csinálni...), és soha nem kell undorodva beülnöm a saját autómba... Ami, egyébként, tessék émelyegni, Mondeo III., 2.0 benzines, 240 nem hiányzik, de 200 megvolt, ötezer-párszáznál, több meg nem kell... Szóval, sok az önjelölt autórajongó, (én is annak tartom magamat), de nem biztos, hogy a szemétdomb tetején kapirgáló, leghangosabb kakas(ok)nak van igaza...

Ratnet 2009.06.26. 20:03:22

Mit hitetlenkedtek? Ha valaki kilapátolná a szemetet az Integrából, menne az 260-at is.:-)

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2009.06.26. 20:05:56

@will:
:-D


@kultúrpesszimista:
A Jaguar XJ tudtommal egy nagy limuzin. Itt már felvetődik a kérdés, hogy mennyire értelmezhető itt a vezetési élmény, akár csak egy S-Classe AMG kivitelével, vagy egy légrugós S8-assal való összevetésben is. Az XJ váltójáról pedig csak annyit: egy mai Opel Astrában komolyabb automata váltó van. Egyébként nem hiába tart ott a Jaguar ahol - én ezt is figyelembe venném egy gyártó termékeinek értékelésekor a helyedben.

A Lotus Esprit gyorsnak gyors volt, és sportkocsinak valóban sportkocsi, de már 10.000 kilométeresen is aggódni kellett, hogy lesz-e benne 10.002. Ezt még maguk az angolok is beismerik, bár nem ilyen durván fogalmazva :-)

Az Aston-t én kissé a Jaguarhoz hasonlítanám. Elegáns, szép autókat csinálnak, de angolok, ill. később a Ford révén amerikaiak felügyelték a márkát. Ugye azt nem kell magyarázni, hogy ez mit jelent a japánokhoz és a németekhez képest alaposságban. 50-60 millióért én elvárnám a bődületes menetteljesítmények mellett azt is, hogy egy 30.000-t futott autóban ne úgy nézzenek ki a kárpitok, mint egy 230.000-t futottban...


@odanézz:
Szerintem ez nem igazán fontos szempont abból az aspektusból, hogy valami tényleg jó sportkocsi-e vagy sem.


@loláb:
Ez igaz, csak megint mi jött erre is? "Mennymá' te köcsög, mit ugacc itten? Assziszed okos vagy?" Csak azért mert Hrzrasn írja, egyesek már csak becsületből belekötnek, még ha nem is hülyeség amit ír.

Ratnet 2009.06.26. 20:09:35

@Ciri: Öööö. Saját meglátásom, hogy az emberek kezdenek besokallni a modern formáktól és a sokmilliós autók egyen-dizájnjaitól. Legalábbis vizuálisan már nem tartják különlegesnek ezeket.

Én például felkapom a fejem egy szépen tartott S100-as Skodára, 412-es Moszkvicsra vagy ha nagyritkán Opel Manta 'A'-t, Escort MK1-et, kisablakos Bogarat stb. látok.
De luxusautókat nem nézegetek. Olyanok mint a busz meg a villamos. Mindenhol látni.:-)

odanézz 2009.06.26. 20:09:54

@Ciri:

khmm...

Szerintem... És ezt tapasztalatból írom!

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059:

Igazad van, ez tényleg nem fontos szempont a sportkocsi léthez, ám ez egy kultautó :)

series_one (törölt) 2009.06.26. 20:14:05

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059:

xjsről volt szó, nem xjről.
picikét más.
de amikor csak a kismotorosokhoz adnak kéziváltót, akkor az látható módon nem sportolásra tervezték.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.06.26. 20:15:10

Nem tudom, kultúrpesszimistának milyen vasa van, de szabolcsi mutyukisként csak annyit tudok hozzáfűzni, egy Alfán minden egyes alkalommal gyönyörködve nézek végig, míg a rajlámpás kékvéraláfutásos szemű Audik hidegen hagynak, mint az eunuchot Pamela Anderson. (Ez csak egy vélemény, nem fikázás.)

Ratnet 2009.06.26. 20:16:03

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059: "Itt már felvetődik a kérdés, hogy mennyire értelmezhető itt a vezetési élmény"

Szerintem a vezetési élmény mindenkinél mást jelent. Lehet, hogy teszemazt te például a komfortot szereted, sok lóerőt, a halk suhanást, kezes autót, míg más (például én is) a kasztnirázós, szervótlan, karcosan üvöltő, kanyarban-nyikorgós, birkózógépeket szereti hajtani hobbiszinten.:-)

UrQuattro 2009.06.26. 20:16:24

Ez aztán igénytelenség netovábbja.
Csodálatos integra..igy elhagyva!
Áh.. ezért van kevés szép sport autó magyarországon, mert fosnak rá!

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.06.26. 20:17:26

Ja, ha már audi: azt a ledsort külön is fel lehet kapcsolni?

Ratnet 2009.06.26. 20:17:54

@sipike78: Erre céloztam én is fentebb.

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2009.06.26. 20:20:14

@Ratnet:
Szerintem azért a Mercedes, a BMW, az Audi, a Lexus, a Ferrari, a Lamborghini, a Porsche és a többi sokmilliós autókat gyártó társulat egymástól könnyen megkülönböztethető formavilágú autókkal áll a nagyérdemű elé, szóval én nem mondanék azért "egyen-dizájnt" :-)

Téged a régebbi modellek formavilága hoz lázba, nagyon sokakat (köztük engem is) viszont rendre a modernebb, újabb megoldások, amiket még egyszer mondom, nem tartanék egyen-dizájnnak közelről sem.

Dehát ez van, ez megy manapság meg a bárányfelhők :-)

loláb 2009.06.26. 20:24:18

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059: Hát, az hogy kit mi frusztrál, ahhoz nekem semmi közöm, de speciel most nem jogos az észrevétele, ugyanis a kifogásolt rész nincs a cikkben. Ami viszont benne van, az nem mond ellent neki.

(Van éppen elég marhaság a TC cikkekben, éppen elég témát ad az is, minek olyanokon rugózni, amik nem kifogsolhatók?)

kafferbivalybalamber 2009.06.26. 20:25:40

@Stock: "z a kocsi alattam az Andrássy úton óra szerint 246-ig gyorsult"

Falhoz állítani, fejbelőni.

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2009.06.26. 20:25:47

@odanézz:
"ám ez egy kultautó" - mire gondolsz?


@series_one:
Szerintem attól nem lesz osztályokkal jobb a vezetési élmény, hogy 100-150 lóerővel erősebb motor van ugyanabban a kaszniban.


@sipike78:
Ez van. Nem kötelező megvenni :-)


@Ratnet:
Jogos. Én a saját véleményem írtam le a témával kapcsolatban :-)

Ratnet 2009.06.26. 20:27:29

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059: Nehéz megfogalmazni, hogy mi a hasonlóság a modern autókban, de ezt szinte érezni lehet amikor rájuk néz az ember. Talán azok a karosszériával egy síkba folyó ovál- meg 'cica'lámpatestek, a műanyagok túlzott alkalmazása, ráadásul színrefújva. Meg a buborékformáknak szerves részévé váló 'lökhárítók', szintén odasimítva a bódé íveihez. És a 'lufirafújt', nagyméretű, ámde súlyt nem sugalló formák. Olyan műanyagbútor érzésem van tőlük. Hát kábé ezek jutnak így hirtelen eszembe.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.06.26. 20:28:10

Lakik az utcánkban egy anno Alfa 75-össel nyomuló csávó, istenkirálycsászár volt a 80-as években (hozzáteszem, 5ezer lakosú község voltunk akkoriban). Úgy néztük azt a gépet,mint a motkány az arany makkot, pedig eléggé szögletes volt az is.
De akkor is Alfa (már eleve a logója egy képregény :)).

Igaz, én már akkor is japánautó párti voltam, csak akkor még jó közelítéssel egy sem futott errefelé. Esetleg néhány Maruti. :)

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.06.26. 20:29:32

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059: Nem is veszem. :)

Igaz, talán 300 évnyi gályarabság után lenne rá elegendő petákom. :)

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2009.06.26. 20:32:26

Series_one:

Azt hozzátenném még a [2009.06.26. 20:25:47]-hoz, hogy csak a legújabb, 2003-tól gyártott XJ-t készítik alumínium vázzal. Sokat lefaragtak a súlyából, de még így is nehéz, hogy komolyabb vezetési élményről beszéljen az ember, bár kétségkívül lehet vele haladni autópályán, ha egy 300-400 lóerős kompresszoros motorral van szerelve. Ám Kultúrpesszimista szavaiból úgy véltem felfedezni, hogy inkább a régebbi XJ széria tetszik neki, ami nehezebb és még kevésbé kifinomult technikával van felvértezve, mint az új modell.
Ezzel zárnám érvelésem :-)

series_one (törölt) 2009.06.26. 20:34:38

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059:

na jó, de egy hóttegyszerű (akkoriban átlag) hidrodinamikus váltó vs kéziváltó viszonylatban azért csakcsak van valami élménykülönbség, nem?
én pl a jagnál kifejezetten kézi váltósat kerestem, automata szóba se jöhetett. kézi lett, bónuszban overdriveos.
mindez a létező legkisebb motorvariáns mögött, de azt pl pont leszarom, szóval annyira nem látjuk máshogy a dolgokat.

odanézz 2009.06.26. 20:37:34

@sipike78:

Dettó :)

Ja: És bár nem csípem a mutyukit, de az oldalad szuper :)

series_one (törölt) 2009.06.26. 20:41:21

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059:

nahát nekem a legelső van.
aztán az külméreteit tekintve a mostani x-typeval vethető össze, minden irányban +/- 1-2 centi. elképesztően ugyanakkorák.
persze az enyémben hosszában áll a motor, aztán ezért az eleje jóval hosszabb, a segge jóval hosszabb, az utastér meg hát na. nem nagy. elég passzos. a maga módján egész jópofa autó, túlsúlyosnak meg sehogy se túlsúlyos.
aztán persze ez is elkurvult, a harmadik szériából, ami 86ig ment, ez volt a kocka előtt, na abból konkrétan már nem is készült rövid tengelytáv, hülyére fojtották a motort, villanyablak, klíma, egyebek.
az enyém meg felszereltségi szinten kb egy színvonal egy zsigulival, persze lényegesen igényesebb anyagokból.

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2009.06.26. 20:46:48

@series_one:
Használd egészséggel :-)


További szép estét, jó étvágyat a vacsorához!

ejszarny · http://www.ejszarny.hu 2009.06.26. 20:49:15

basszus anynira fikaztatok a szemet miatt h visszaneztem ujra a kepeket, en semmi komolyat vagy szokatlant nem latok, egezsen kulturalt. :)

McK (törölt) 2009.06.26. 20:49:46

@hungsxr:
"6000 fölött kinyit a V-tech szelep"

Jééééézus Mária..
Micsoda nyit ki?!
Az ki bazmeg..simán.
A ködlámpaszimering mellett..

series_one (törölt) 2009.06.26. 20:58:15

@series_one:

mármint a használat.
kaja má' megvót.
:)

BartiS2 2009.06.26. 21:03:18

érdekes lehet ahogy forog a végtelenbe mint egy motor :-)

ColtCzT 2009.06.26. 21:24:45

Szégyelheti magát a kedves szerző hogy egy ilyen ritka és különleges autót így elhanyagol!
Én be sem ülnék ilyen puruttya belsejű autóba az biztos!
Szegény Interga....jobb gazdára van szüksége minél hamarabb aki értékelni is tudja nem csak elhasználni

Draco3D 2009.06.26. 21:26:16

www.youtube.com/watch?v=IKjCUrij5YU&feature=related
Igaz ez már az újabb(RSX) de itt aztán megy a hátsó és összkerék ellen,első kerekes nem sportautó....én úgy látom a sebessége meg van,legalább is tudja őket követni.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.26. 21:38:06

@kultúrpesszimista: "Azért egy kommersz Fiatot ne említsünk már egy lapon az Alfa Romeoval."

Ne is, mert a határ szar megbízhatatlan Alfákhoz képest a Fiat egész jó tömegautókat csinál.

Amúgy belenéztél már egy Alfa MiTo és egy Grande Punto Abarth motorterébe? Kommersz meglepetésben lesz részed :))

Draco3D 2009.06.26. 21:38:35

www.fastestlaps.com/track3.html
Csak a poén kedvéért,122.nézzük meg milyen autók idejéhez van közel...nem sportautó....pl 350Z.és mielőtt még valaki beírja,nem nem vizes pályán ment a Nissan.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.26. 21:40:22

@Ciri: "Melyiket vásároltad már meg ezek közül, illetve melyikkel sikerült már egy két hetes olaszországi nyaralást lenyomni?"

Ezt feleslegesen kérdezed tôle. Nulla tapasztalata van az adott típusokkal (Lamborghini, Pantera LOL), csak a pofája jár.

Draco3D 2009.06.26. 21:43:16

Persze lehet hogy élményben egy hátsókerekes jobb(sőt biztos ez 100%)de azért én(és még sokan mások)az Integrát sportautónak nézem.Lehet hogy nem egy M3as BMW,de nem is került annyiba soha.

okta 2009.06.26. 21:51:49

@series_one:
Szerintem ebben nem volt semmi félreérthető...

:-DDDDD

Hrzrasn (törölt) 2009.06.26. 22:08:46

@Stock: "ez a kocsi alattam az Andrássy úton óra szerint 246-ig gyorsult"

GPSes mérést szeretnék látni, nem Andersen-mesét.

kultúrpesszimista 2009.06.26. 22:11:43

@Hrzrasn:

Pofád az neked van. És ha neked lehet tapasztalatod mindenféle R8-asokról, akkor nekem is lehet DeTomasoról. Haha. (Óvoda, középső csop.)

Hrzrasn (törölt) 2009.06.26. 22:19:42

@Rocko-: "mert nem lehet egyszerre fényképezni a kettôt."

Nem a szart nem, okostojás. Tele van ilyen képekkel a net:
img4.imageshack.us/img4/8594/picture234x.jpg

Megmondom, miért nem látod az utat soha: mert az összes boyracer hülyegyerek azzal szórakozik, hogy a kombi selftestjével felpörgesse a mutatót, álló autónál. A megfelelô diagnosztikai eszközökkel a 700rpm-es alapjárathoz is prezentál neked bárki egy 240km/h-s óraállást - szintén álló autónál (sôt, még csak autó sem kell hozzá, csak egy 12V-os táp meg egy CAN interfész).

Shadowbull 2009.06.26. 22:33:00

@kultúrpesszimista:

"Hiába vészesen gyors és erős, ha nincs benne érzés. "

Van benne erzes = Alfa

Az Alfa rajongok szerint. Ha jol ertelmezem.

sb

Shadowbull 2009.06.26. 22:34:25

@kultúrpesszimista: "Nem kell nekem steril vezetési élmény se 2 millióért, se 30-ért. Komolyan. "

Ehh.

sb

Shadowbull 2009.06.26. 22:36:29

@odanézz: "Pedig szerintem kultúrpesszimista autóját az utcán jóval több érdeklődő szempár figyeli, mint egy R8-at... "

A Volvot? Nebassz.

sb

Shadowbull 2009.06.26. 22:40:51

Hianyoltam a cikkbol a motorcsere okait.

Kivancsi lettem volna ra, mi hullott benne szet es miert.

sb

Hrzrasn (törölt) 2009.06.26. 22:52:03

@kultúrpesszimista: "És ha neked lehet tapasztalatod mindenféle R8-asokról, akkor nekem is lehet DeTomasoról."

Veled ellentétben én nem álmaimban látom ezeket az autókat. De továbbmegyek: RR01, RR02, RR04 és V240 is volt a seggem alatt. Rólad viszont lerí, hogy halvány fingod nincs az autókról, láttál egy Panterát az autóskártyán, és onnantól az a fasza autó. Pedig a való világban elég gyorsan lefelé görbülne a szád széle, ha beülnél egy Panterába, és miután behajtogattad magad az ócska fos kopogós beltérbe, konstatálnád, hogy egy alulmotorizált (4.7kg/LE), csörgô-zörgô dodzsem egy R8hoz (3.1kg/LE) képest, ahol a (feláras) R-tronic paddle-lel lövöldözi be a sebességfokozatokat a kormányról. Vagy komolyan gondoltad azt a baromságot, hogy a 60as évek óta semmit nem fejlôdött az autóipar, csak kávézni járnak be a mérnökök?

"(Óvoda, középső csop.)"

Oda te kevés lennél, a kisdedóvót javasolnám.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.26. 22:54:48

@Shadowbull: Valamiért ezeket a szerencsétleneket az mozgatja, hogy hányan nézik meg az autójukat (mellesleg a Volvo tényleg egy rossz vicc az R8hoz képest). A legnagyobb spoilereket sosem a legdrágább autókon látod ;)

RWD 2009.06.26. 23:08:35

@Hrzrasn:
R-tronic paddle-lel lövöldözi be a sebességfokozatokat a kormányról.


és az miért jó?...:|

Shadowbull 2009.06.26. 23:15:44

@RWD: Megvan a maga varazsa. Ahogy a kezivaltonak is.

sb

Hrzrasn (törölt) 2009.06.26. 23:20:07

@RWD: Mert gecigyors, és bárkit, akinek kuplunggal meg kéziváltóval kell szarakodnia, háromszor körbeautózol úgy, hogy még a kezedet sem kell levenned a kormányról. Ami nagy sebességnél eleve nem hülyeség, csakis és kizárólag a vezetésre összpontosíthatsz.

odanézz 2009.06.26. 23:23:43

@Shadowbull:

Tudod egyáltalán melyikról van szó?

RWD 2009.06.26. 23:28:13

"@Hrzrasn:
Mert gecigyors, és bárkit, akinek kuplunggal meg kéziváltóval kell szarakodnia, háromszor körbeautózol úgy, hogy még a kezedet sem kell levenned a kormányról. Ami nagy sebességnél eleve nem hülyeség, csakis és kizárólag a vezetésre összpontosíthatsz.


Ezeket tudtam eddig is, azt hittem valami mással meg tudsz győzni:)
Mindegy kinek a pap, kinek a papné.
Én nem adnám semmiért a manuális kuplung+váltó kombót.
Uff!

odanézz 2009.06.26. 23:30:41

@Hrzrasn:

Jó lenne már ha egy kicsit visszavennél a pofádból, mert bármelyik hozzászólásodat olvasom, mindegyik hemzseg a személyeskedésektől, és saját megnyilvánulásaidtól.
Értelmetlenségeket fröcsögsz mindvégig.
Egy embertől, ennyi baromságot, egy délután alatt esküszöm még soha nem olvastam, nincsen ennél jobb dolgod?!
Gratulálok!!

(Kérem kapcsolja ki)

herodes · http://www.gamblers.hu 2009.06.26. 23:33:40

@McK: homályosíts már fel, hogy híják azt a kis bizebaszt, ami kapcsolja azt a hidraulikát, ami a vezérlést váltogatja a két bütyökkészlet között a honda vtec motorjaiban... mért én tudatlan állat, mindezidáig vtec szelepként ismertem.

HAWOCK 2009.06.26. 23:42:37

@RWD:
„én nem adnám semmiért a manuális kuplung+váltó kombót.”

Így van. Egy kőkemény sportkocsi az Ariel Atom-al, Tramontana-val indul, és innen kezdve torzul át a többi Grand Tourismo-vá ahol szinte minden luxust és kényelmet megkapsz egy tökéletes és baromi erős autóban

series_one (törölt) 2009.06.26. 23:46:58

@herodes:

igen, há nélkül, ahogy mck is írja.

Shadowbull 2009.06.26. 23:48:33

@odanézz: Volvo 480? Ritka ronda egy auto, lehet hogy ezert kelt feltunest?

sb

Shadowbull 2009.06.27. 00:02:10

@RWD: Na azert amikor az SMG bebassza egymas utan a fokozatokat 60 millisecundum alatt ugy, hogy a fejed leszakad, kozben uvolt a motor, es akkorat lep elore az auto, hogy csak nyomodsz az ulesbe a gyorsulastol, es rohogsz felszabadultan, mint amikor eloszor ultel a korhintan, aztan raallsz a fekre, bazi lassulas, fektavon kicsit csovalja a farat, de stabil marad, kapcsolgatsz vissza, az elektronika minden valtasnal gazfoccsot ad ugy, ahogy manulalisan csak keveseknek megy (nekem pl. nem), berantod az autot a kanyarba, sirnak a gumik, de az auto stabil marad, a megfelelo pillanatban odaadod neki a gazt, kimegy a fara, de szepen tartod az iven, vissza egyenesbe, padlogaz, a motor uvolt valtozatlanul, az egesz mechanika belefeszul a ter-ido kontinuumba, es azt kivanod, barcsak sose lenne vege.

Igaz ebben nincs lelek, mint az Alfakban :))

(van benne. valami lancravert demon, aki lenezo mosollyal a szaja sarkaban szolgal, rohogve szegi meg a fizika osszes torvenyet, es csabit, hogy engedd el a lancrol, mert akkor jon az igazi moka. Es tenyleg akkor jon. Aztan amikor egy icipicit hibazol, abban a pillanatban kinyir. Az utolso masodpercben meg a gunyos rohogeset hallod, aztan mar csak a a megkinzott fem sikolyat, ahogy kifodul sajat magabol.)

sb

herodes · http://www.gamblers.hu 2009.06.27. 00:16:03

@series_one: már bocs, de ha tényleg a h betű miatt rendezte ezt a lekicsinylő hisztit, akkor egy nagyképű tahó.
de nekem a ködlámpaszimmeringes beszólásból nem úgy tűnt, hogy helyesírási problémája van.
de majd jön, és elmondja.

egyébként meg vtec, v-tech, vétek, megafaszom, hát kommentelünk itt, nem pedig szakcikket írunk, basszus, nem kurvára mind1? ígyis-úgyis érti, aki értheti és akarja érteni.

Rocko- 2009.06.27. 00:18:48

@Hrzrasn: bármennyire hülyegyerek vagyok, ez nekem egy garázsajtó.

azt nem tagadom, h álló helyzetben pörgetve, tesztpadon, v csak fordulatszámmérőt forgatva sokan csinálnak képet.

de a fentihez hasonló képet nem fogsz tudni gyártani, kurva nehéz egy 200 fölött mozgó autóban fixen fényképezni, úgy, hogy megelelően legyen kiexponálva mind az út, mind a műszerfal.

jah, hogy alkalamzkodjak hozzád: én meg ehhez értek, te hülyegyerek.

Rocko- 2009.06.27. 00:20:31

@Shadowbull: "Igaz ebben nincs lelek, mint az Alfakban :))

(van benne. valami lancravert demon, aki lenezo mosollyal a szaja sarkaban szolgal, rohogve szegi meg a fizika osszes torvenyet, es csabit, hogy engedd el a lancrol, mert akkor jon az igazi moka. Es tenyleg akkor jon. Aztan amikor egy icipicit hibazol, abban a pillanatban kinyir. Az utolso masodpercben meg a gunyos rohogeset hallod, aztan mar csak a a megkinzott fem sikolyat, ahogy kifodul sajat magabol.)"

azt hittem BMW párti vagy, nem Audista. ;)

RWD 2009.06.27. 00:20:59

@Shadowbull:
Értem én, de mi hajcsa?
Szóval vágod, ez mind szép és jó, de szerintem nagyon sokat levon az élvezetből, hogy nem a PILÓTA végzi el a végrehajtandó dolgok java részét.Vittek 599GTB Fioranoval, be is szartam rendesen:).Szal' nem nézem le a mai szupersportautókat és társaikat, de nekem nem ez a világ jön be:)
Én is ezeket szeretem(feljebb valaki már említette):zörgés, irdatlan zaj, minimális elektronika(gyújtás, fényszóró:D), hátul hajtás, kompromisszumot nem ismerő kőkemény futómű, semmi kormányszervó, küzdelem a géppel.Semmi sport gomb és hasonló trükk, csak a színtiszta ŐSZINTE műszer és én.A gázfröccs nekem megy(heel and toe), csak gyakorlás kérdése, később úgy rászoksz hogy észre sem veszed.Persze autója és pilótája válogatja.
uff!

Shadowbull 2009.06.27. 00:26:42

@Rocko-: Hmm. SMG miota van Audiban? :)

sb

series_one (törölt) 2009.06.27. 00:31:32

@Shadowbull:
hagyjadmár, rocko ugyanaz audistában, mint a tie a réndzzsel: egy fél mondattal rákanyarodik a kedvenc márkára
(bocs nagyláb, ezt nem bírtam kihagyni.)
:)))

Ratnet 2009.06.27. 00:32:19

@Shadowbull: Ez amit leírtál sajnos nem autóvezetés.
Elektronika töketlen, béna uraknak.:-)

Épp a lényeg veszik el az autózásból. Kéretik észrevenni.

inu 2009.06.27. 00:32:38

@kultúrpesszimista: Egyet ertek, sot nekem az osszes Nemet auto erzestelen olyanok mint akik csinaltak oket...

Shadowbull 2009.06.27. 00:33:03

@RWD: Ez ket kulon ut. A robotizalt valtok vilaga a hatekonysag noveleset szolgalja.

A kezi valto meg biztositja a sajat birkozast a szerkezettel, es nagyobb sikerelmenyt ad.

Mindkettonek megvan a letjogosultsaga. En tudom ertekelni mindkettot :)

sb

Shadowbull 2009.06.27. 00:35:14

@Ratnet: Jaja. Az F1-es sracok se tudnak autot vezetni, mert a robot kapcsolgatja helyettuk a fokozatokat :)

Egyebkent meg minden villanyos segedletet ki lehet kapcsolni am, nem koll kiporgesgatloval benazni :) (en kozuton nem merem kikapcsolni, csak a sportos fokozatot valasztani)

sb

Ratnet 2009.06.27. 00:36:23

@Shadowbull: Igen az F' pont jó példa volt utcai autóra. Egyébiránt engem épp az F1 vonz a legkevésbé. Pénzről szól. Ennyi.

series_one (törölt) 2009.06.27. 00:50:17

@Ratnet:

nem nagy tapasztalat, de egyszer úgy közepesen megfosattak egy e46tal.
az urastól eléggé messze volt a stíl.

Ratnet 2009.06.27. 00:53:29

@series_one: Én kábé a kilencvenes évektől datálnám az unalmas német kocsikat. Előtte azért volt pár típus, ami nekem bejött.

Ratnet 2009.06.27. 00:56:40

@series_one: Ne utaztasd magad, hanem vezess.:-)

Nem a sebességen van a hangsúly amikor vezetési élményről van szó. Nem neked van öreg, egyszerű, angol vasad? Akkor tudnod kéne miről beszélek...:-)

series_one (törölt) 2009.06.27. 01:05:56

@Ratnet:

nyilván seggem alá basznak egy e46m3at, ittvanvigyed.
én meg nyilván nekilállok élvezkedni egy meglehetősen jól motorizált autóval, aminek még csak nem is sejtem a határait, az meg, hogy mibe kerül, ha esetleg elnézem a rajzot, az meg ilyenkor eszébe se jut az embernek, nem zavarja a felhőtlen örömködést.
jól mondom, ugye?
naszóval az a jobbegy se volt rossz.
az az angol meg egyelőre nem a közlekedésről szól. ezzel együtt tudom miről beszélsz.
hülyeségről.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2009.06.27. 01:07:18

Nálunk az első szellentésre az esküvőt sem kellett megvárni. Azóta meg bátram bejelentem, hogy "jön egy pú" :P

series_one (törölt) 2009.06.27. 01:15:11

@Gee Halen:

köszönjük az információt.
:))))

Shadowbull 2009.06.27. 01:19:20

@Ratnet:

Unalmas nemet kocsi 1.

www.youtube.com/watch?v=skXipeRQG7A

unalmas nemet kocsi 2.

www.youtube.com/watch?v=cS_IGqq8GUM&feature=related

Lelektelen, vezetesi elmenytol mentes steril teuton gepezet.

sb

pappito · http://pappito.com 2009.06.27. 04:45:38

én mindig örülök, ha valaki tud szeretni egy autót.
még ha csak egy integra is, amit itt ezer dolcsikért dobálnak utánad :)

persze itt filléres tétel a kocsi, a japán gyártmányok meg mind belpiacos modellek, van pár érdekes.

én nem voltam oda az integrától, nekem teljesen átlagoska.

de a poszt jó volt!

yard (törölt) 2009.06.27. 07:50:03

Szar ez az egész, vezetési élmény meg minden baromság...
A ló az igazi!
Kikapcsolható zablával, állítható patkóval, fokozatmentes automata sarkantyúval, sport nyereggel ...stb.
Most "tanulom". Az autó lóf@sz ehez képest!!!!

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.06.27. 08:43:11

Na, látom, megvolt a mélypont. Jöhet a következő poszt.
dankesőn

Ciri 2009.06.27. 08:44:24

@Shadowbull:

"(van benne. valami lancravert demon, aki lenezo mosollyal a szaja sarkaban szolgal, rohogve szegi meg a fizika osszes torvenyet, es csabit, hogy engedd el a lancrol, mert akkor jon az igazi moka. Es tenyleg akkor jon. Aztan amikor egy icipicit hibazol, abban a pillanatban kinyir. Az utolso masodpercben meg a gunyos rohogeset hallod, aztan mar csak a a megkinzott fem sikolyat, ahogy kifodul sajat magabol.)"

Ezt honnan idézted? Esetleg a tiéd? (mert akkor gratula)

Ciri 2009.06.27. 08:48:08

@RWD:

"Én nem adnám semmiért a manuális kuplung+váltó kombót."

Ez tipikusan azon emberek mondogatják, akik életükben nem vezettek még mai, modern autómatát.
Annyira tipikus...

kultúrpesszimista 2009.06.27. 08:50:41

@Shadowbull:

Így van. Hiába is ócsárolsz meg szemétkedsz - csak magadat minősíted és sajnáltatod le.

Íme egy NEM unalmas, NEM lélektelen, IGAZI vezetési élményt kínáló autó. Ami még szép is:

www.youtube.com/watch?v=P4UQRvr_mkw

Na csók.

Ciri 2009.06.27. 08:51:18

@sipike78:

"Ja, ha már audi: azt a ledsort külön is fel lehet kapcsolni?"

Mivel ez a nappali fény, ezért természetesn igen.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.06.27. 08:59:48

@Ciri: Csak azért kérdeztem, mert egyre többször látok kizárólag a ledsort felkapcsolva közlekedőket. Ez főként lakott területen kívül, szürkületkor kelthet érdekes benyomást.

Na, de leszarom, ki mivel vagizik (a régi ködlámpás nyomulás már biztos ciki), csak az tűnt fel tegnap a visszapillantóban megnézve az elhaladó járművet, hogy hátul sem világítottak a helyzetjelzők. És ezt nem értem, hogy lehet a kettőt külön működtetni.

Nem hinném, hogy rosszul láttam, mert elég sötét volt már ahhoz, hogy két piros pöttyöt észrevehessek egy autó hátulján.

Shadowbull 2009.06.27. 09:00:17

@Ciri: ezt eppen akkor krealtam. Persze lehet hogy mar olvastam valahol, csak mar nem emlekszem :))

sb

Ciri 2009.06.27. 09:15:53

@sipike78:

Jól láttad. Nappali fény és autómata. A gyújtás ráadásakor már világit, de azon kivül semmi más nem. Ha nappal városon kívül ezt használják, nem igazán szabályos, de a célnak teljesen megfelel (látható messziről), este viszont már...(főleg,hogy hátul nem világit)

A minap majdnem megcsuktam hátulról egy fekete S5-öt, mert este kilenckor így közlekedett...

PepeXVI 2009.06.27. 09:16:44

@HAWOCK:
@RWD:
@will:

Igazatok van, ne kövezzetek meg, mert bár én is tudom hogy így kell írni, 4 raklap áru pakolása után kicsit le voltam szedálva. Most büntiből leírom 10x helyesen:

Vtec, Vtec, Vtec, Vtec, Vtec, Vtec, Vtec, Vtec, Vtec, Vtec

Remélem nem kell osztályt ismételnem... :D

Azért ilyenen fennakadni is enyhe aberráció ;), de márkatársakkal elnéző vagyok :)

Peace

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.06.27. 09:23:12

"A gyújtás ráadásakor már világit, de azon kivül semmi más nem."

Na, erre voltam kíváncsi. Ilyet viszont pakolhatnának minden járműbe kötelező jelleggel.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.06.27. 09:24:20

"Ha nappal városon kívül ezt használják, nem igazán szabályos"

És falun kívül? :)

Ciri 2009.06.27. 09:29:26

@sipike78:
Nem sokára az lesz (pl.a Golf már tudja, csak nem leddel, hanem egy kisebb energiaigényű izzóval)

Annyi szólhat mentségként a tulaj mellett, hogy autómatán szokta használni a fényszórót, de most elfelejtette oda kapcsolni..

Bár, az meg látszik, ha nem autómata, mert olyankor a műszercsoport megvilágítása is egyre sötétedik, amint lemegy a napocska, tehát láthatta volna, hogy teljes sötétség van bent is.

Ciri 2009.06.27. 09:32:19

@sipike78:

"És falun kívül? :)"

Állat. :))

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.06.27. 09:45:54

@Ciri: "tehát láthatta volna, hogy teljes sötétség van bent is"

Bizonyára nem volt lényeges kontraszt a megszokott belső sötétség és aközött. :)

"Állat. :))"

Ne hízelegj!

:)

Ciri 2009.06.27. 09:48:40

@sipike78:
:))

Amikor elküldtem, már éreztem, hogy ebbe bele lehe kötni. (belső sötétség)
Az ötösöm jönne be így. :)))

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.06.27. 09:53:34

úgy legyen ;)
de majd egy keveset utalj át nekem is

csöcsfej 2009.06.27. 09:57:35

Szép kocsid van Gyulavitéz!

RWD 2009.06.27. 10:33:09

@Ciri:
Ha kipróbálnám se kéne, nem érted?
:)

Draco3D 2009.06.27. 10:49:38

@pappito: Azok GS-R-ek,nem Type R-ek,szerintem.Sőt van sima Integra is,nem csak Type R,azok biztos olcsók,főleg amcsiban.

Rocko- 2009.06.27. 11:27:43

@Shadowbull: nem látod, h DIREKT kihagytam? :)
csak azért mert ugye Audi is megkapja, h mennyire lélektelen. amig bele nem ülnek.

@series_one: semmi gond, jogos. :)

Ratnet 2009.06.27. 11:31:05

@Shadowbull: Nem érted a lényeget ugye? Unalmasak. Formailag is. Hiába van tele videókkal a net és mutogatod napestig. Ez is csak növeli az unalmat. Minden sarkon van ilyen forma. Először csak túl populáris aztán átfolyik unalomba.

Ratnet 2009.06.27. 11:55:54

Leginkább ez a beszűkült technomán gondolkodás ismérve: hogy egyesek már el sem tudják képzelni azt, hogy valakinek a hagyományos, kézzel-lábbal vezethető autók tetszenek, az 'ósdi', darabos (emberek által tervezett) formáikkal, karcos-nyeszergős hangjaikkal. Hihetetlen, hogy az újautó tulajok azzal védik autóikat, hogy a másik biztos irígységből beszél és mert nem próbálta a "büdös életben". Hát persze. Akinek nem az új német prémium az álom, az bizonyára csöves, mi? Gratulálok.:-)

Elképzelem ahogy egy vér-veterános vagy 'youngtimer' közösségben kampányolna valaki a mai autók 'feelingje' mellett.:-)

Azt meg végképp nem értem, hogyan kérdőjelezheti meg egy állítólagos autóbuzi, hogy a kuplung-váltó kombónál van jobb (vezetési!) érzés. Nem egy, nem kettő automatát vezettem már. (Brrrh!) Az autó teljesen mást csinált mint megszoktam, nem 'találta ki' a gondolataimat, az unatkozó lábam meg kereste a hiányzó pedált. Sőt, a mai műanyagbot-váltókaros kütyük után akár egy Ladába visszaülve is érződik a különbség: ez utóbbit élmény vezetni...

Na de az a kérdés: kinek mit jelent a 'vezetési élmény'. Mert nem vagyunk egyformák. Ilymódon nem mindenki szereti a német kocsikat sem. Akkor sem ha egész nap mindenhol azt kell néznie, arról kell hallania. Sőt annál jobban megunja. Mert unalmasak mint a brazil sorozatok, és nemkívánatosak mint a német filmek.:-)

Stock 2009.06.27. 12:12:36

@Hrzrasn: haverkodj össze valakivel, akinek van, ha elvisz egy körre, akkor nem a katalógushuszárkodás fog érdekelni hidd el... :))
ez óra szerint volt egy viszonylag rövid szakaszon... mennyit csalhat az óra? 10-et 15-öt? akkor 230 volt, nah az már igazad van tényleg nem sportautós! :-DD

Stock 2009.06.27. 12:13:51

@kafferbivalybalamber: "Falhoz állítani, fejbelőni."

sztem ezzel a véleménynel inkább kukorékolj a kossuth téren!

Stock 2009.06.27. 12:18:30

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059:
soványka?
és akkor mi a sportkocsi szted???????????
az órát leforogja, az biztos, hogy ez mennyi valójában és mit fogadunk el hiteles adatnak, azon vitatkozhatunk...
csak meséld már el hogy ültél e már ilyenben? vagy te is csak a katalógusból tájékozódsz, hogy "fjúúú azenzóó.." és más már nem is sportkocsi..?

kultúrpesszimista 2009.06.27. 12:19:27

@Ratnet:

Maximálisan egyetértek Veled, szívemből beszélsz, mintha az alter-egomat olvasnám! :-)

Egy sorra azért reagálnék:

"nemkívánatosak mint a német filmek." - írod. Nos, azért ajánlanék egy rendezőt, egy bizonyos Werner Herzogot. (Kaspar Hauser, Woyzeck, Stroszek pl.). Vagy a Bukás rendezőjének, Oliver Hirschbiegel filmjét, a Kísérletet. És lehetne még példákat hozni. Sok kiváló német film van. Profik és emberközeliek. Ezek mind-mind fenomálisak és kívánatosak! ;-)

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.06.27. 12:29:56

@Ratnet: "Az autó teljesen mást csinált mint megszoktam, nem 'találta ki' a gondolataimat, az unatkozó lábam meg kereste a hiányzó pedált."

Ott a kulcszó: "megszoktam".
Aki megszokta, hogy kinyalják a seggét, aki megszokta, hogy 10x annyit költhet egy évben, mint az átlag, aki megszokta, hogy gombnyomással váltson sebességet... stb.

De: aki megszokta, hogy akarva-akaratlan maga szereljen meg otthon, amit csak lehet, aki megszokta, hogy lenézik, csak mert kevésbé tehetős, aki megszokta, hogy egy nagy botot cibáljon, miután a kuplung orcájába taposott... stb.

Nem lehetünk egyformák. Csak ebből nem kéne dzsungelharcot generálni egyik félnek sem.

Rocko- 2009.06.27. 12:33:02

@Ratnet: nézőpont kérdése, h kinek mi az unalmas.
csak nem kéne a másikra erőltetni az akaratunkat.

series_one (törölt) 2009.06.27. 12:44:53

@Ratnet:

azé egy hagyományos automatát ne mossunk össze egy robotizált mechanikus váltóval.

az autódból gondolom az előgyújtásszabályzást is kibasznád, mert milyen jó is azt kézzel állítani, eltaláltam?

Ciri 2009.06.27. 12:44:56

@Rocko-:
"nézőpont kérdése, h kinek mi az unalmas.
csak nem kéne a másikra erőltetni az akaratunkat."

Nálad a pont, csak annyit hozzátennék még, hogy a nézőponthoz mindkét "pontot" /lehetőséget ismerni kellene ahhoz, hogy mások számára is elfogadható véleményt nyilvánítsunk, vagy legalább legyen valós alapja annak az álláspontnak.

series_one (törölt) 2009.06.27. 12:46:42

@Stock:
hát, amikor ennyit egy közepesebb forma négyajtós családi jellegű autó is megy, akkor nem, az nem sportautós jellemző.
de szerintem ilyen szempontból tök lényegtelen a végsebesség.

series_one (törölt) 2009.06.27. 12:47:45

@Stock:

megint egy jól tájékozott versenyző.
:)))

HAWOCK 2009.06.27. 13:01:23

@Ciri:
"Ez tipikusan azon emberek mondogatják, akik életükben nem vezettek még mai, modern autómatát."

Ja ahogy azt te elképzeled.

series_one (törölt) 2009.06.27. 13:08:39

@HAWOCK:

pl egy hótt szimpla golfba, leonba, octaviába pakolt dsgváltóval mi a gond?
csak érdeklődnék.
én különösebben nem vagyok elájulva a jelenlegi autóktól, de azt azért meg kell adni, hogy egy ilyen váltó igencsak eltalált szerkezet.

HAWOCK 2009.06.27. 13:17:20

@series_one:
A váltóval bincs baj, a DSG tökéletes. Azonban – lehet nehéz elhinni – vannak olyanok akik bár tökéletesen tisztában vannak azzal hogy milyen jó és gyors egy ilyen váltó mégis a manuális kivitelt választják, hogy közelebb kerüljenek az autózás klasszikus értékeihez.

RWD 2009.06.27. 13:43:44

Ratnet te vagy az én emberem:D
Keblemre testvér:DDDDDD

series_one (törölt) 2009.06.27. 13:44:33

@HAWOCK:

az autózás klasszikus értékei vs golf6, seat leon, skoda octavia.
engedje meg, hogy aztakurva.

Seca81 2009.06.27. 14:30:33

Én úgy vagyok vele, h manuális míg "fiatal vagyok" (na ez is persze relatív, de majd érzem mikor kell cserélnem) és később automata.
Amikor már unom a váltót ide-oda tologatni, unom a dugókat (hál 'Istennek nem sokat járok a belvárosban, de ki tudja mi lesz 30 év múlva???), nem érdekel h milyen hamar érem el a 100-at, és lenyugszom... (ezalatt a jelenlegi vezetési stílusom még lájtosabb formáját értem, mielőtt boyracer-nek néznének :))

Jó dolog az automata, én is használtam nem1x, de az "addig pörgetem ameddig csak akarom" érzés, nálam előnyt élvez. Jelen esetben.

@HAWOCK: Kerülj közelebb az autózás klasszikus értékeihez és végy egy Csepel teherautót nulla szervóval... A forgalmat biztos jobban átlátod :)
(Csak vicc volt, értem a lényeget.)

STAN75 2009.06.27. 14:31:03

Ez mind szép és jó!A cikkből az jön le, hogy még egy 10 éves autó is tud olyat mint a maiak.Audi R8 többet vártam volna az auditól sem mint hogy lambo motort tesz be.Ez nem más mint utánzat csak más köntösben.Az új Lancer X Evo még a Lambot és A Porschet is kenterbe veri minden téren.Az autó gyártás és fejlesztés az elmúlt 10 évben rohamosan fejlődik éppen ezért még nem kiforrott technikákat alkalmaznak.Pl:Önautomata válto,túlzsúfolt elektronika.Ha az ember be megy pl egy vasgyárba a túl elektronikázott autóval meg fog halni a mágnesesség miatt!!!!!

foolproof 2009.06.27. 14:32:25

Értem én, hogy sportkocsi, meg minden, de tulajdonképpen mire is jó egy ilyen ótó ebben a hatalmas országban? Pályán fapad, olyan útjaink nem igazán vannak, ahol nem is hullik szét, ha tapossák, presztizsérték elhanyagolható, eszeget is azért rendesen. Ide max. valamilyen GT kell, vagy ML63.

foolproof 2009.06.27. 14:36:50

@STAN75: Ha az ember be megy pl egy vasgyárba a túl elektronikázott autóval meg fog halni a mágnesesség miatt!!!!!


:)))
Ha neked már oda is ótóval kell menned, nyugi, nem a mágnesesség visz el, ha csak nem te vagy a vasorrú bába személyesen!

Rocko- 2009.06.27. 14:50:08

@Ciri: őő hát ez már egy elég hosszú téma lenne, ami nem igazán ehhez a posthoz tartozna, viszont én annyit mondanék, hogy ha valaki leteszi a voksát valami mellé, akkor körbenéz a terepen. mármint én ezt alapértelmezettnek veszem.

persze, fontos az objektív vizsgálat, de a választás szubjektív lesz. van volt lesz.

STAN75 2009.06.27. 14:56:58

Ez csak egy példa volt.Nem tom igaz-e az állítás.Na de nem is ez a lényeg.Én nem vagyok oda a túl elektronikázott csodáktól.Ha már élmény és vezetés akkor a vezető irányítson ne a gép!De nem vagyunk 1formák kinek ez kinek az!Sztem az automata csak rontja az élvezetet,jah és még 1 kis apróság Audi R8 Dízel :-D.Sport kocsi dízellel!?Az volt a hülye amelyik kitalálta sztem.

Ciri 2009.06.27. 14:58:02

@STAN75:
Ezt most akkor nagyon megmondtad.

Ciri 2009.06.27. 15:00:03

@Seca81:
"Jó dolog az automata, én is használtam nem1x, de az "addig pörgetem ameddig csak akarom" érzés, nálam előnyt élvez. Jelen esetben."

Csak a megfelelő állásba kell kapcsolni, és leszabályozásig húzathatod...

Na, kezd ez alakulni. :)

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.06.27. 15:02:29

"nem érdekel h milyen hamar érem el a 100-at"

Én pl. 68 év múlva. :)))

Ciri 2009.06.27. 15:04:14

@sipike78:
Taknyos kölyök.

:)))))

STAN75 2009.06.27. 15:07:18

Arra leszek kíváncsi hogy a WRC-be mikor iktatják be az automataváltót?

series_one (törölt) 2009.06.27. 15:26:43

@kultúrpesszimista:

ójesssz.
az angolok vicces dolgokat tudnak művelni.
nézd meg, milyen fényszórója van, bár nem hiszem, hogy felismered.
aztán meg a hátsó lámpát is nézd meg, bár azt se hiszem, hogy felismered.
:))))

Ciri 2009.06.27. 15:29:17

@series_one:

:))))))

Mennyire egyedi, sehol nem látott részletek.

:))))

Stock 2009.06.27. 15:31:13

@series_one: te hány éves vagy? 15?
mentél már ilyennel?
melyik négyajtós közepes kocsi megy óra szerint 260-at???????????????????????????????????????
és szted a végsebesség határoz meg egy sportautót?
ki tudnád autózni azt a 195 lovat??
eszemfszommegáll...

kultúrpesszimista 2009.06.27. 15:35:06

@series_one:

De, felismerem Sanyi. VW Scirocco/Santana a hátsó lámpatest. És? Az egész autó összességében mégis ezerszer izgalmasabb (és nem a ritkasága okán), mint egy ájulásközeli ásítást kiváltó BMW, Opel vagy VW...

w a s d 2009.06.27. 15:38:47

@STAN75: A WRC- kben nem szekvenciális váltó van, amit a kormánynál lévő pöckökkel lehet kapcsolgatni többnyire, mint a legtöbb modern automatánál?

series_one (törölt) 2009.06.27. 15:39:02

@Stock:
"te hány éves vagy? 15?"

persze.
a jaguart meg aputól kaptam az ötödik osztály sikeres elvégzéséért.

"mentél már ilyennel?"

ja, mentem ilyennel.
közvetlenül azután, hogy ha nem is rettenetesen, de lenyomtam a sierrával.
már ha az integrára vonatkozott a kérdés.

"melyik négyajtós közepes kocsi megy óra szerint 260-at???????????????????????????????????????"

már kettőhatvannál tartunk?

"és szted a végsebesség határoz meg egy sportautót?"

ilyent írtam volna? hol?

"ki tudnád autózni azt a 195 lovat??"

ez is olyan, mint a kettőhatvan, egyre több lesz.
mert egyébként 190, de nem érdekes.
de a kérdésre visszatérve ilyent sem említettem.

series_one (törölt) 2009.06.27. 15:40:06

@kultúrpesszimista:
eddig jó.
az eleje mi lesz?

w a s d 2009.06.27. 15:40:50

@kultúrpesszimista: Ennyi pénzért inkább egy új unalmas BMW vagy Merci, meg mellé valami olcsó különlegesség.:D

porkesz 2009.06.27. 15:46:59

Sziasztok!
Először is szeretném leszögezni hogy a legjobb oldalnak tartom a tc-t.
Ez a cikk nagyon felidegesített mert nem lehet így tartani egy ilyen autót!
Az ITR. a kedvenc autóm jó pár éve és a szívem szakad meg ahogy látom rajta a kia emblémát a rozsdafoltot stb...
Kérlek rakd rendbe ezt a kocsit mert egy ilyen autó többet érdemel....

Ciri 2009.06.27. 15:47:41

@series_one:

Ehh, nagy küzdelem lesz ez még neked. :)))

series_one (törölt) 2009.06.27. 15:50:03

@Ciri:

már miért lenne küzdelem? sose értettem, hogy minden szirszar dolgot mér kell kihegyezni arra, hogy na, most lenyomom a másikat.
:))))

Ciri 2009.06.27. 15:50:55

@porkesz:
"Ez a cikk nagyon felidegesített mert nem lehet így tartani egy ilyen autót!"

Azért agyvérzést nehogy kapjál már. :))

kultúrpesszimista 2009.06.27. 15:51:54

@series_one:

Kössz, nem ugrott volna be. Mégis, azért a stílus engem meggyőz...

Ciri 2009.06.27. 15:52:59

@series_one:
Csak arra utaltam, hogy nagy az Isten állatkertje. (ha érted mire gondolok)

:))

STAN75 2009.06.27. 16:18:30

Családi "sport"limuzin Lancer EvoX:
2.0L/295HP- 0-100:5,4's-Végsebesség:245KM/Hwww.mitsubishimotors.hu/pdfs/lancerevo/evo_ix/spec.pdf

a legalsó rész a mutatvány:Melyikkel gyorsabb? 5 manual? 6 automat?

TC-SST: 6 sebességes duplakuplungos sport sebességváltó esetén 6,3 s

M/T: 5 fokozatú manuális sebességváltó esetén 5,4

Rocko- 2009.06.27. 16:25:19

@series_one: jó, de most te is csak irigy vagy, mert 12 éves vagy, ilyened sose lesz, meg nem is láthattál ilyet (angol autót pláne, azok rossz oldalon vezetnek), meg hát az én apukám erősebb, és persze szeretném kihangsúlyozni a mondandómat nagyon sok sok sok sok sok sok sok sok felkiáltójellel.

w a s d 2009.06.27. 17:09:57

@STAN75:
Az a Mitsu szégyene, hogy lassabb a duplakuplungos.
VAG- nél általában fordítva szokott lenni.

TME 2009.06.27. 17:27:30

@F/: nem lassabb, csak máshogy dolgozik az elektronika. 160ra már gyorsabb. kicsit több elektronika van benne, mintsem azt Te elképzelnéd. tessék tájékozódni és nem hülyeségeket irkálni. az meg hogy az EVOban egy gyors és fasza kézi váltó van, elismerésreméltó dolog.

series_one (törölt) 2009.06.27. 17:29:58

@Rocko-:
olyan vaaaaaaaagy.
na csak legyen szeptember, apuval megyek majd a tanévnyitóra aztán akkora pofont lebasz neked, hogy elferdül a szemüveged.
:)))

w a s d 2009.06.27. 17:30:00

@Hocek: Mi nem lassabb minél? Mi gyorsabb 160- ra? Miben van több elektronika?

A kéziváltó gyorsasága függ a sofőrtől is. A robotizált, duplakuplungosoké nem.

TME 2009.06.27. 17:33:37

@STAN75: Neked meg azt tudom mondani, hogy az új EVO vásárlók nagy része "prémiummárkákból" ült át, ott ez lehet igény. mellesleg, ha a micsu kifejlesztett egy ilyen automataváltót, akkor mibe prezentálná, ha nem a 300lovas EVOban?

TME 2009.06.27. 17:35:42

@F/: 0-100ra lassabb. 0-160ra gyorsabb az ótómata.

Ciri 2009.06.27. 18:13:50

@Hocek:

"ha a micsu kifejlesztett egy ilyen automataváltót, akkor mibe prezentálná, ha nem a 300lovas EVOban? "

Miért is kellene pont az Evo-ban?

Ottopappa 2009.06.27. 18:22:11

@Hrzrasn: "68kg-s sofôr... EU szabvány szerint..." Baszki, mostmár értem, miért nem jönnek rá az EU szabványos kotonok a farkamra... :)

TME 2009.06.27. 18:53:54

@Ciri: figy én úgy vagyok vele, hogy soha nem vennék bonyolult autót mindennapi használatra, pláne, ha az az autó egy kis vagy alsóközepes. szokták mondani, hogy ami elromolhat az el is romlik. és ha 4-5-6millióért veszek egy új autót, akkor azt szeretném, hogy 10 évig autó maradjon. vagyis legyen "sallang és technikai bravúroktól mentes" megbízható autóm. én spec feleslegesnek tartom ezt a duplakuplungozást kis szaros autókban. (amúgy dízelt és turbós benznest sem vennék hasonló okokból, használtan főleg nem, de ez egy másik történet). 2. autónak meg inkább komolyabbat, mint pl egy EVO. de semmiképpen sem 1,4T vagy vmi számomra értelmetlen autót.

Sanzistift 2009.06.27. 19:00:19

@Draco3D: Vártam már, mikor áll neki valaki megint fikázódni, hogy bebizonyítsa, mekkora nagy fiú...
Téged komolyan kielégít ez a dolog?
Szánalmas, jobbat nem találsz, ugye?

Draco3D 2009.06.27. 19:25:08

@Sanzistift: Uh...bocs de most nem olvasok vissza ennyit,mi is a probléma?

Sanzistift 2009.06.27. 19:28:20

@Draco3D: Jó, már a mániádat kezded elhagyni, vagy csak elfelejteni...

Képzeld, fájt az érzékeny, hamvas lelkemnek a buzukizás, és ezt szóvá is tettem.

Azonnal tessék bevenni egy marék Cavintont!!

Draco3D 2009.06.27. 19:28:35

@Sanzistift: Ja megvan:D Eredeti a dumád,veled tényleg gond van,ezen ennyire kiakadni,mert hőn szeretett autódat egyik hülye becenevén hívták?Hondákat meg fűnyírónak hívják sokan,nem akadok ki.De megint jót nevettem rajtad,kösz.

yard (törölt) 2009.06.27. 19:54:35

@Ottopappa:
Sztem azt is Kinában gyártották:))))
Durex-arouser,Primeros XXL -ha ezek sem jók lehet irígykedni:)))))))
(csak nehogy elfüstöljön a gyorsulástól)

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2009.06.27. 20:04:52

Az automata váltó vitához:
Egy ezer éves Mercedes automatája nem egészen ugyanaz, mint egy Passat DSG-je, ami ugyancsak nem egy R8-as R-Tronicja vagy egy M3 SMG-je. Ezt tessék azért szem előtt tartani, mikor az automatákat fikázzátok.


@Ratnet:
Sajnos a túloldal meg azt nem tudja elképzelni, hogy egyes embereknek a régi formák nem tetszenek. Ha ti elvárjátok, hogy ne oktassanak ki titeket, tán nektek is el kéne fogadni a másik oldal véleményét, mint esetlegesen ugyanolyan "jó" vélemény... :-)


@Stock:
Szerintem nem kis gyökérség az Andrássyn 230-cal menni, de te tudod...
És légyszi, ne világosíts fel arról, hogy mi is a sportkocsi. Lehet kicsit több közöm van hozzájuk ;-)


@STAN75:
„Audi R8 többet vártam volna az auditól sem mint hogy lambo motort tesz be.”

Jézusom... Amiket az Audi és a VW pénzéből újjáélesztett Lamborghini az autóiba tesz, azok mind-mind Audi és VW alkatrészek. Szóval amelyik motort az Audi pénzéből fejlesztik, azt én nem nevezném Lambo motornak. Egyébként a Gallardoban pl. Audi cockpit van. Jééé, többet vártál volna a Lambotól...?

„Az új Lancer X Evo még a Lambot és A Porschet is kenterbe veri minden téren.”

Murván. Legfeljebb...

És az, hogy a Mitsubishi nem tud elég jó automata váltót csinálni, őket minősíti szerintem.

Nem vagyok fideszes 2009.06.27. 20:09:32

Ez a KIA felirat ha másért nem is, de a K.I.A. rövidítésre való hajazás miatt is poén.

M division 2009.06.27. 20:28:29

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059: Kábé fél órája láttam egy R8ast, azt hittem, hogy te vagy az:D

M division 2009.06.27. 20:30:28

De mivel akkor írtad a hozzászólást ezért gondolom, hogy nem te voltál:D

TME 2009.06.27. 20:37:19

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059: "És az, hogy a Mitsubishi nem tud elég jó automata váltót csinálni, őket minősíti szerintem. "

Te is kezded? mihez képest? azt azért vedd figyelembe, ha olyan marha okos vagy, hogy egy EVO a fele harmada árban az általad felsorolt autóknak.

nekem meg a vw kéziváltói nem jönnek be. akkor én is minősítsek? vagy mondjam azt, hogy "nem elég jók"? amennyibe az az EVO kerül egy szuper autó, meg a váltója is, mindegy, hogy kézi vagy SST

TME 2009.06.27. 20:42:52

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059:

"„Az új Lancer X Evo még a Lambot és A Porschet is kenterbe veri minden téren.”

Murván. Legfeljebb..."

jah meg kanyarban és mindenhol, ahol nem tükörsima az aszfalt. pl hóban, esőben, poros úton. persze ez nem kimondottan erény, hanem konstrukciós tulajdonság. teljesen más vezetési élmény, összehasonlíthatatlanok ezek az autók. fölösleges méricskélni. és kijelenteni, hogy ez jobb meg az. másra tervezték őket.

Stock 2009.06.27. 20:53:15

@series_one: milyen jaguar? mi van??
" lenyomtam a sierrával."
ez mit jelent?
és milyen volt? szarul ment, vagy mi fáj?
igen 260-nál tartunk, mert mint említettem leforogja az órát... az pedig óra 260-at jelent!
igazad van nem 195, hanem 192! valóban lófütty a 106 lóerős literteljesítmény...

de akkor mégi melyik átlag 4ajtós megy akkor "csupán" 230-at?

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2009.06.27. 20:55:51

@Hocek:
Mihez képest? Mondjuk ahhoz képest, hogy a többi gyártó tud olyan automatát, amivel gyorsabb az autó, mint kézi váltóval. Ráadásul duplakuplungos a Mitsubishié is, szóval szerintem szarabb az ő automatájuk, mint az európaiaké. Egyébként attól, hogy harmad annyiba kerül, még lehetne jó az automata váltója is.

Stock 2009.06.27. 20:57:21

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059: ha annyi közöd van hozzá, akkor meséld már el, hogy mi hiányzik belőle, ami egy sportkocsiban megvan????
atom futómű, toronymerevítők, iszonyat precíz váltó, brutális oldaltartású recaro-k, lsd difi, 192 lovas motor...
tehát??

Rocko- 2009.06.27. 21:00:01

csak anynit fűznék hozzá, h tudomásom szerint az Lancer EMO-ban viszkós összkerék van.

TME 2009.06.27. 21:03:34

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059:

figy nekem is kéziváltós az autóm, mégsem tudok olyan gyorsan váltani mint egy EVO kézivel. mert más. pusztán azt próbáltam mondani, hogy egy EVO kézit nem lehet összehasonlítani egy mittomén milyen VW kézivel. ezért a kézi vs ótómata összehasonlítás sem állja meg a helyét micsu vs európai szinten. de ez az én véleményem. egyébként sztem elindulásnál és az 1 fokozatban veszti el a legtöbbet a kézihez képest. és mivel ez nem egy 500lovas hátsókerekes, talán a különbség jobban megmutatkozik kipörgésgátlóval és AWDvel.

"Egyébként attól, hogy harmad annyiba kerül, még lehetne jó az automata váltója is." azért azt ne várd el, hogy egy ilyen áru autóban olyan szintű legyen az automata, mint pl egy BMW Mben.

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2009.06.27. 21:05:34

@Hocek:
"jah meg kanyarban és mindenhol, ahol nem tükörsima az aszfalt"

Istenem, istenem... Ülj bele egy 911 Turbóba, vagy egy Gallardoba, és akkor majd megtudod, mi az a kanyarsebesség (kanyarsebességben meg ugye senkit nem érdekel, hogy melyik mennyibe kerül). Ne higgyétek már azt, hogy attól, hogy a raliban jól mennek/mentek, más fele olyan jó futóművet és meghajtást sem tud. Nagyon komoly összkerékhajtás van mindkettő fentebb említett alatt, ajánlom őket kipróbálásra :-)


"másra tervezték őket."

Másra a lófaszt, már elnézést :-) Ezek az EVO-k és WRX-ek mind-mind utcára készültek, nincs olyan tulaj, aki ezekkel nekiindul a pusztának, ralizni.

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2009.06.27. 21:11:56

@Stock:

Egy az, hogy elsőkerekes. A másik, hogy 192 lóerőnél nem kevés családi autóban is több van. Harmadik, hogy a menetteljesítményeit is tudja egy kicsivel is átlag feletti motorral rendelkező családi kombi. Ennyi elég?

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2009.06.27. 21:15:34

Stock

Egyébként nem kell így felkapni a hugyot, a többi kommenten sem. Még a szívedre megy az idegesség :-)

series_one (törölt) 2009.06.27. 21:16:49

@Stock:
"milyen jaguar? mi van??"

egy 1970es jaguar xj6. merhogy van. az is.

" lenyomtam a sierrával."
ez mit jelent?

hát, odaállt mellém hőbörögni egy ilyen integra, hogynamajdőahattalmasságosjappániaitecnikával megmutatja oszt lemaradt. meg még egyszer meg még egyszer. arról nem tehetek, hogy nem olvasta el a bal hátulján a cosworth feliratot.
:))))
persze utána megálltunk, megnéztük egymás autóját.

"és milyen volt?"

villanyfúró.
pörög, azt meg kell adni, de alig nyomaték a sierrához képest. egész máshogy kanyarodik is például. nekem akkor a sierra jobban tetszett. szerintem most is.

"szarul ment, vagy mi fáj?"

annyira nem ment szarul és semmi nem fáj. most jó?

"igen 260-nál tartunk, mert mint említettem leforogja az órát... az pedig óra 260-at jelent!"

általános iskolás koromban kezdtek bejönni a nyugati gépek oszt mindig azt néztük, hogy mennyi van beleírva, mert biztos annyit megy. ez most valamiért eszembe jutott. :)))

"igazad van nem 195, hanem 192! valóban lófütty a 106 lóerős literteljesítmény..."

és ennek mi az ára? ha nem forgatod szénné, nem megy.

de akkor mégi melyik átlag 4ajtós megy akkor "csupán" 230-at?

hm. mondjuk egy '94es bmw e34/525i nem egy nagy eresztés, ugye? na például az.

Stock 2009.06.27. 21:19:46

de az eleje arra megy amerre akarod, nem orrtolós, tehát ez sztem nem kizáró ok, hála a difinek!
1.8-as szívómotorból?
azért max a prémium kategóriában, 2 tonna körül..
melyik családi kombi tud 6,7es 0-100-at?
mi az aminek hasonló a hangja és hasonlóan gyors pályán?! igen pályán a kanyarokban, mert nem a dög erős motor a lényeg, hanem a kezelhetőség....
úgyhogy nem elég... :) sztem igenis kő kemény sportautó!

TME 2009.06.27. 21:20:49

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059:

Te azért nagyon tájékozott vagy úgy látom. először is ki mondta, hogy fele olyan jó futómű van egyik-másik alatt. ezt Te képzelted ide, vagyis nem kommentálom tovább.

hogyne érdekelne az ár? ilyenkor azt fogja mondani a kedves tesztelőversenyző, hogy nem olyan gyors, nem olyan erős stb, de ezt nem is várhatjuk el tőle.

azt meg elfelejted, hogy egy RS EVO az kurvára rallihomológ. ugye tudod mi az? gyárnak olyan autót kell csinálni, ami az átlag juzernak és a buckára is megfelel. jah és Te meg már csak tudod, hogy mire használják ezeket az autókat ugye? hóban sárban. nem villantós autók ezek. max ebben az országban. de ha nem is hagyják el az utat (pedig de) akkor is az autó képes rá, míg a Tied nem igazán

Draco3D 2009.06.27. 21:26:31

A a ~190 ma már tényleg nem sok,valóban középkategóriás családi autókban is van ennyi,de a menetteljesítmény,hát csak hogy 0-100at mondjak 6,7,az átlag motorok szerintem családi kombikban 160-170lónál nem többek,viszont jóval nehezebbek.Kanyarról meg ne is beszéljünk."Nem kevés családi autóban több van",hát igen,ha BMW-ről beszélünk,még akkor is az emberek többsége kisebb motorral veszi.Azok kb pont ennyi lóval bírnak,viszont nincs ilyen menetteljesítmény.

Shadowbull 2009.06.27. 21:26:41

@Ratnet: "Nem érted a lényeget ugye? Unalmasak. "

Hat, oreg, ha neked ezek az autok unalmasak, akkor te totalisan ki vagy egve, mert mar gyerekkorodban is szupersportkocsi volt a jeled az oviba, anyu olyannal hordott mikor kisiskolas voltal, aztan erettsegire egybol kettot kaptal, hogy mindig legyen a cipodhoz illo szinu autod.

Vannak ilyen kiegett emberek, oket szoktak szallodai szobakban a farkuknal fogva felakasztva talalni.

sb

TME 2009.06.27. 21:27:55

@Stock: integra TypeR-ről van szó? igazi nyers gép. az egyetlen honda ami kéne az új accord mellett:)))

nem kell 500ló és 30milkás ár egy jó sportgéphez.

nemrég néztem egy NÉMET teszt videót melyben sportkombikat hasonlítottak össze. EVOIX kombi vs RS kombi audi. a versenyző, aki tesztelte őket, alig akart kiszállni az EVOból és azt mondta, hogy ezt hívják sportkombinak. szóval fele annyi lóerővel is lehet egy tisztességes és élvezhetőbb autót csinálni. mert japán. célgép és nem 2tonnás autópályacirkáló, amire ráfogják, hogy sportkombi.

lowcost autók között is van sok sportautó, ami tökéletes. és az átlagembereknek is alternatíva meg ha a realitás talaján maradunk.

Shadowbull 2009.06.27. 21:28:06

@Ratnet: "Az autó teljesen mást csinált mint megszoktam, nem 'találta ki' a gondolataimat"

Akkor ezek szerint nem vezettel meg se DSG-t, de robotizalt manualist.

sb

Stock 2009.06.27. 21:30:00

@series_one: tehát akkor gondolom gyorsulásról beszélünk lenyomás ügyileg?!
hány köbös volt a sierra? :)) azért egyenesben az nem mindegy.....
ha gondolod keress youtube-on videót.. és nézd meg hogy leforogja az órát..

ha menni akarsz forgatod.. ez miért áldozat? ha forgatod hiperűrugrik! amire rádob egy lapáttal a hangja, meg a nyers puritán felépítménye...

azért a bömös a maga idejében 10 guriga körülről indult... számomra nem éppen átag autó, de ezek szerint ebben is különbözünk.. :)

TME 2009.06.27. 21:30:50

egy M3asra de főleg egy M5re nem mondanám, hogy unalmas.

és úgy vettem észre, hogy nagyon sok szélsőséges gondolkodású emberke van itt is.

Shadowbull 2009.06.27. 21:30:58

@STAN75:

".Ha az ember be megy pl egy vasgyárba a túl elektronikázott autóval meg fog halni a mágnesesség miatt!!!!! "

OMFG!

sb

series_one (törölt) 2009.06.27. 21:32:34

@Stock:

"de az eleje arra megy amerre akarod, nem orrtolós, tehát ez sztem nem kizáró ok, hála a difinek!"

azé maradjunk annyiban, hogy akármit is csinálnak egy elsőkerekessel, mindig inkább az alulkormányzottság környékén lesz, mint semleges.

"1.8-as szívómotorból?"

ezek a japánok ezek olyanok, hogy mániájuk, hogy mindenből picit építenek.:)))

"azért max a prémium kategóriában, 2 tonna körül.."
mi is van ott? szeretem az állítmány nélküli mondatokat.

melyik családi kombi tud 6,7es 0-100-at?

jahogy nem kettőhatvan, legyen kettőharminc, de ha az megvan, akkor legyen gyorsulás.
:))))

"mi az aminek hasonló a hangja és hasonlóan gyors pályán?! "

sima civil, még csak nem is sportosnak tervezett autónál miért legyen ez szempont?
:)))

"sztem igenis kő kemény sportautó!"

jó. szted.

Shadowbull 2009.06.27. 21:32:37

@Hocek: Hej, egy Hocek.

Mit keresel te errefele, ahol a madar se jar?

sb

Stock 2009.06.27. 21:34:06

@Hocek: egyet értünk, bár nekem az s2000 is szimpi, pedig nem vagyok oda a roadsterekért.. :)

én sem kedvelem ezt a katalógus huszárkodást.. minek több 200 lónál és 1000 2-3 száz kilónál?!

engem érzékenyen érint, ha valaki azt mondja erre agépre, hogy nem sportautó!
baromi nagyot téved..

series_one (törölt) 2009.06.27. 21:34:09

@Stock:
mondom sierra cosworth.
az egyféle volt.
na jó, kettő, de lökettérfogatban nem különböztek.
nekem a gyengébbik volt.

Shadowbull 2009.06.27. 21:35:58

@Hocek: "lowcost autók között is van sok sportautó, ami tökéletes. és az átlagembereknek is alternatíva meg ha a realitás talaján maradunk."

Egyetertek, azzal a kitetellel, hogy egy EVO azert kurvara nem atlagember arkategoria.

Persze attol meg nagyon kiraly auto. A Mitsu meg rendes turbomotort is tudott hozza csinalni.

sb

Draco3D 2009.06.27. 21:36:31

Azért az tényleg érdekes gondolkodásmód(elvakultság) hogyha valaki R8-ra M3,M5 re azt mondja unalmas...Nem tetszik a stílus,oké de hogy unalmas...Sok erőnél meg egyszerűen kötelező valami sokkal sokkal gyorsabb/jobb mint a kézi váltó.

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2009.06.27. 21:42:48

@Hocek:
Ezt írtad: "jah meg kanyarban és mindenhol, ahol nem tükörsima az aszfalt. pl hóban, esőben, poros úton."

Attól, hogy nem írom oda, hogy nem kell mindent teljesen szó szerint érteni (pl. "fele olyan futóművet és meghajtást sem"), még reménykedtem, hogy átér a mondanivalóm lényege :-) Szóval: nem kell azt hinni, hogy egy EVO alatt sokkal de sokkal jobban működik a valós életben az összkerék-meghajtás, mint pl. egy Porsche alatt, mert a németek sem nézelődéssel töltik azt idejüket autófejlesztés közben. Előny a ralis múlt, de nem behozhatatlan.

Na és az árak. Engem, ha sportkocsit veszek, az érdekel, hogy nagyon jó legyen. Ha ennek kétszer annyi az ára, akkor kétszer annyi. Én nem gondolok olyanra egy automata EVO esetén, hogy "ugyan szarabb a váltója, de egy tízessel olcsóbb is az M3-nál", hanem sokkal inkább az járna a fejemben, hogy tizen valahány millióért miért nem majdnem olyan jó legalább, mint a kézi váltó.

A harmadik megállapításodra: hányan hagyják el pl. az EVO tulajok közül rendszeresen az aszfaltot? Tizen-valahány milliós, szépen fényezett autókkal járnak "buckázni". Aha... :-)

"nem villantós autók ezek" - nézz körül...

"de ha nem is hagyják el az utat (pedig de) akkor is az autó képes rá, míg a Tied nem igazán"

Az enyém is tud hóban menni, méghozzá elég magabiztosan. Hogy nem megy sárban? Kit érdekel? 40 milliós sportkocsival nem "illik" dagonyázni :-)

Shadowbull 2009.06.27. 21:42:54

@Stock: "minek több 200 lónál"

Loerobol sohasem eleg. 200 lo az eleg sovanyka.

sb

TME 2009.06.27. 21:48:51

@Shadowbull:

pedig nem szoktam tudod! de már fáj a sok hülyeség. szóval néha muszáj:DDD

TME 2009.06.27. 21:52:24

@Stock: nekem at ITR formája tetszik. egyszerű és mégis van benne vmi vadság. fehérben nagyon tetszik. éshát csörög, zörög, ráz. jó az:)

de csak újat vennék (ha lenne), gondolom tudod miért:P

Stock 2009.06.27. 21:53:51

@series_one:
"azért max a prémium kategóriában, 2 tonna körül.."
mi is van ott? szeretem az állítmány nélküli mondatokat."

192 ló... nem prémium 4 ajtós nem sok van ekkora teljesítménnyel! de ha van is az is messze az átlagtól... (bár ez a fogalom elég relatív)

"jahogy nem kettőhatvan, legyen kettőharminc, de ha az megvan, akkor legyen gyorsulás.
:))))"
ezt meg én nem értem, hogy mit takar..

"sima civil, még csak nem is sportosnak tervezett autónál miért legyen ez szempont?
:)))"
csak azért mert te montad hogy nem sport, és ezt átlag is tudja... :))

series_one (törölt) 2009.06.27. 21:58:57

@Stock:

ja, legyen négyhengeres, minimum százkilencven lovas, de legfeljebb elsőkerekes, háromajtós és japán, na az a fasza autó, semmi más?
:))))

Stock 2009.06.27. 21:59:50

@Shadowbull: nekem bőven elég.. én szeretem azt érezni, hogy közel kiautózom a határait , még ha ez illúzió is.
tehát engem nem az eltúlzott erő hoz lázba, hanem a kezelhető teljesítmény... :)

Shadowbull 2009.06.27. 22:04:59

@Stock: Kezelheto teljesitmeny?

Skoda 120?

sb

Stock 2009.06.27. 22:05:19

@Hocek:
részleteiben számomra nem egy szépség, de az összhang az engem is megfog, messziről látod rajta, hogy valami van benne ;)

jah vágom, én is néztem egy párat, annó... :))

Stock 2009.06.27. 22:08:59

@Shadowbull: azt vezettem életemben először, még a kormány alatt néztem ki... kellemes emlék.. :)

de sztem nem kiautózható az ereje....

:))
mmint azért mert nincs futómű, fék... és gázadásra se csinál semmit..

Stock 2009.06.27. 22:12:56

@series_one: isten ments! ezt mondtam volna?!
imádom a német kocsikat (ha már nemzethez kell kötni)...

nem azt mondtam, hogy csak az inti az autó, azt mondtam hogy az inti igenis sport auto és te ezzel vitáztál...
de azon kívül, hogy elsőkerekes mást nem nagyon mondtál érvként..
pedig ha vezetted tudnod kéne, hogy ennek a kocsinak ez abszolút nem gyenge pontja!

series_one (törölt) 2009.06.27. 22:17:50

@Stock:
fogalmazzunk úgy, hogy nem ez a leggyengébb.
de legyél boldog, boyracerek közt egész jó autó lehet.

Stock 2009.06.27. 22:19:11

@series_one:
nah mesélj mi a leggyengébb??
mi az a boyracer???????

Stock 2009.06.27. 22:24:18

@series_one: neked mi a jó autó? mitől?

Hrzrasn (törölt) 2009.06.27. 22:46:09

@HAWOCK: "vannak olyanok akik bár tökéletesen tisztában vannak azzal hogy milyen jó és gyors egy ilyen váltó mégis a manuális kivitelt választják, hogy közelebb kerüljenek az autózás klasszikus értékeihez."

Ez egy faszság. Egyrészt aki meg tudja venni, megveszi, másrészt ennyi erôvel önindítót se kérjél bele, hanem kurblizz minden reggel, hogy közelebb kerülj az autózás klasszikus értékeihez.

Az autózás kurvára nem a tradíció nevében történô szopásról szól, öcsibusz, hanem az élvezetrôl. Abban meg a duplakuplungos váltó hülyére ver (jelenleg) bármilyen hagyományos váltót.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.27. 22:50:07

@STAN75: "Pl:Önautomata válto,túlzsúfolt elektronika.Ha az ember be megy pl egy vasgyárba a túl elektronikázott autóval meg fog halni a mágnesesség miatt!"

Te viszont az idiotizmusba fogsz belehalni.
Meg sem próbálom kitalálni, hogy mégis mi a faszt akartál mondani.

Ratnet 2009.06.27. 22:58:47

@Shadowbull: Hát "öreg", mit tudnék még neked mondani, hogy ne a hónaljszagú 'újautóbizonygatásoddal' gyere.
Nem érted? Nem érdekel a krumpliforma. Se dsg-vel sem semmilyen csiribirifaszommal.

Kiskoromban pedig még voltak divatban autóformájú gépkocsik, így volt mit kiragasztanom a kisszobám falára.:-)

Neked Duran-Duran posztered volt vagy már Backstreet Boys? "öreg"...(esetleg netalán valami 'régi fos' képe?):-)

Csak nem tudom miért ilyen hihetetlen, hogy többre tartok formailag pl. egy Taunus GT Coupe-t, mint egy Audi TT-t. Csakhogy a németeknél maradjunk.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.27. 23:01:11

@RWD: "Ezeket tudtam eddig is"

A baj csak az, hogy mindössze elméletben, a gyakorlatban a büdös életben nem volt paddle a kezedben, különben nem írnál le olyan önámító ökörséget, hogy:

"Én nem adnám semmiért a manuális kuplung+váltó kombót"

Ratnet 2009.06.27. 23:01:15

@Shadowbull: Nem. Viszont nyertem már versenyt pl. Ladával és borzasztóan élveztem, amit te a "büdös életben" nem fogsz.:-)

Hrzrasn (törölt) 2009.06.27. 23:06:23

@Rocko-: "de a fentihez hasonló képet nem fogsz tudni gyártani, kurva nehéz egy 200 fölött mozgó autóban fixen fényképezni, úgy, hogy megelelően legyen kiexponálva mind az út, mind a műszerfal."

A kutya nem kérte, hogy legyen pengeéles a háttér, mindössze annyit, hogy látható legyen, és ne egy garázsajtó legyen rajta. Te tényleg ennyire nehéz felfogású vagy?

"jah, hogy alkalamzkodjak hozzád: én meg ehhez értek, te hülyegyerek."

..hiszed te.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.27. 23:09:57

@odanézz: "Jó lenne már ha egy kicsit visszavennél a pofádból"

Különben mi lesz? Lerajzolsz? Csúnyán nézel?
Kihívsz egy vérre menô gombfocimeccsre?

"Értelmetlenségeket fröcsögsz mindvégig."

Lehet ôket sorban cáfolni, pofázás helyett.

Shadowbull 2009.06.27. 23:10:08

@Ratnet: Akkor milyen alapon szolsz le akarmit is, amirol max. az ujsagban olvastal?

sb

Ratnet 2009.06.27. 23:12:34

@Shadowbull: Mert talán nem csak az újságban olvastam. Ellentétben veled, aki elméletben éli az életét.:-)

Shadowbull 2009.06.27. 23:13:26

@Ratnet: "Neked Duran-Duran posztered volt vagy már Backstreet Boys? "öreg"...(esetleg netalán valami 'régi fos' képe?):-)"

Mivan?

Metallica.

"nem tudom miért ilyen hihetetlen, hogy többre tartok formailag pl. egy Taunus GT Coupe-t, mint egy Audi TT-t. "

Miert lenne ez hihetetlen? Nem is errol volt szo eddig, hogy neked mi tetszik. Te itten fikazol kerlekszepen olyasmit, amirol egyreszt se targyi tudasod, se tapasztalataid sincsennek.

sb

Ratnet 2009.06.27. 23:14:30

@Shadowbull: Ja, a dsg-t? Idézd már be ahol épp leszólom légyszives.

Shadowbull 2009.06.27. 23:15:21

@Ratnet: Eppen most irtad, hogy nem vezettel se DSG-t, se egyeb robotizalt valtot.

De azert kitalaltad, hogy nem azt csinalja, amit te szeretnel. Ezt te minek nevezned?
Mert en tartalmatlan pofazasnak.

Bar lassan kezdjuk megszokni.

"veled, aki elméletben éli az életét.:-)"

MEGALOL :)

sb

yard (törölt) 2009.06.27. 23:15:35

@Hrzrasn:
faszt idegeskedsz!:)
Olvasd végig az egészet!
Megtudod pl. mi is az a "V-tech" :))))

Ratnet 2009.06.27. 23:16:33

@Shadowbull: Metallica? Mint minden második divatrockernek.:-) Így már értem a trendi autó-ízlésedet is.

Tapasztalati és tárgyi ismeret formákról??? Medveanyám!:-)))

Hrzrasn (törölt) 2009.06.27. 23:16:33

@Shadowbull: "es rohogsz felszabadultan, mint amikor eloszor ultel a korhintan,"

Találó hasonlat, csak sajnos hiába magyarázod ezt olyanoknak, akik eddig csak fényképen láttak körhintát :)
(Viszont fénykép alapján is kurvára értenek hozzá, és komoly arccal magyaráznak a körhintázás hagyományairól.)

Hrzrasn (törölt) 2009.06.27. 23:19:22

@Ratnet: "Ellentétben veled, aki elméletben éli az életét."

Hát, ha már észt nem adott neked a jóisten, legalább arcod legyen, nem? ;)

Hrzrasn (törölt) 2009.06.27. 23:22:42

@yard: "Megtudod pl. mi is az a "V-tech" :))))"

Utálom azt a zenét ;)

Ratnet 2009.06.27. 23:22:44

@Hrzrasn: Rád is vonatkozik az általad idézett mondatom.:-)

Rocko- 2009.06.27. 23:24:26

@Hrzrasn: "A kutya nem kérte, hogy legyen pengeéles a háttér"
lófaszt nem, majd akkor meg az lesz, h életlen a háttér, és amiatt kamu.

"..hiszed te."
azért azt ugye tudod, h ezzel kurvára pofára lehet esni?
azért hadd tudjam már én hogy mihez értek. kurvára nem ismersz, csak gecie távolról ugatsz geci magas lóról. ne akarjál már mindenkitől okosabb lenni.
mert pofon lesz a vége. és nem tőlem.


részemről vége.

Henry82 2009.06.27. 23:25:34

Hrzrasn:
"Az autózás kurvára nem a tradíció nevében történô szopásról szól, öcsibusz, hanem az élvezetrôl. Abban meg a duplakuplungos váltó hülyére ver (jelenleg) bármilyen hagyományos váltót."

Az új típusú automata váltók a techika csúcsát jelentik, de azért nem kell azokat megkövezni, akik ennélkül találják élvezetesebbnek a vezetést...
Ha a következő újítás a kormánytekerési techinkádat veszegeti ki a kezedből, meg néhány más dologban is munkannélkülivé tesz, akkor is azt fogod mondani, hogy márpedig ezek kellenek, hogy tökéletesítsék a vezetésed hatékonyságát?
Akkor végül azon találod majd magad, hogy üldögélesz az autóban és csak a célállomást kell bepötyögnöd...

Shadowbull 2009.06.27. 23:26:31

@Ratnet: Latom a Metallicat ugyanugy nem ismered, ahogy a DSG-t :)

sb

Ratnet 2009.06.27. 23:26:44

@Shadowbull: Nemhogy nem vezettem, hanem nem érdekel. Azt meg még mindig várom, hogy beidézd ahol épp fikázom az általad nagyra tartott új technológiákat.:-)

A hagyományos váltót és a kütyük nélküli autózást viszont többre tartom bármilyen csiribirinél.

Shadowbull 2009.06.27. 23:28:11

@Ratnet: el is felejtettem: eddig formakrol beszeltunk? A DGS az forma?

Latom, a memoriad is csak 2bites, meg azt is elfelejted, amit par oraval ezelott irtal :)

sb

Ratnet 2009.06.27. 23:34:46

@Shadowbull: Hát persze, csak te ismered egyedül a világon.:-)

Ratnet 2009.06.27. 23:42:32

@Shadowbull: Ezt írtam 11.31-kor:
"Nem érted a lényeget ugye? Unalmasak. Formailag is. Hiába van tele videókkal a net és mutogatod napestig. Ez is csak növeli az unalmat. Minden sarkon van ilyen forma. Először csak túl populáris aztán átfolyik unalomba."

Ebbe vauvauztál bele. Van még hülye kérdésed?:-)

És idézd már hol szidom a modern technikát.

Shadowbull 2009.06.27. 23:42:35

@Ratnet: Johogy.

Meg egyutt is turneztunk valamikor 92-ben. A datum mar homalyos, mert totalisan szetszivtuk magunkat :)))

sb

Hrzrasn (törölt) 2009.06.27. 23:44:35

@Henry82: "Az új típusú automata váltók a techika csúcsát jelentik, de azért nem kell azokat megkövezni, akik ennélkül találják élvezetesebbnek a vezetést..."

Nem kövezek meg senkit. Mindössze az lenne a tiszteletteljes kérésem, hogy akinek még a büdös életben nem volt paddle a kezében, a DSG kapcsán kussoljon szakértés és ostobaságok szajkózása helyett.

Ratnet 2009.06.27. 23:46:35

@Shadowbull: Hú, nekem ilyen élményem csak kezdő magyar zenekarokkal van. Például slambucot ettünk Táborfalván, meg Debrecenben ittunk, ilyenek. Akkor én most vesztettem?:-)

Shadowbull 2009.06.27. 23:49:23

@Ratnet: ebbe marhara nem ugattam bele, mert mindenkinek egyeni szocialis problemaja, mit tetszik neki meg mi nem.

Az automatavaltos okossagodat szoltam le, mert az DSG tekinteteben bizony marhasag.

sb

Shadowbull 2009.06.27. 23:51:01

@Ratnet: Ugye nem vagy debreceni? Kenytelen leszek letagadni a szarmazasom :))

sb

Ratnet 2009.06.27. 23:53:39

@Shadowbull: Szerencséd van. Nem vagyok.:-)

Shadowbull 2009.06.27. 23:57:55

@Ratnet: A slambucbol itelve viszont valszeg a hajdúság :)

sb

Ratnet 2009.06.27. 23:58:25

@Shadowbull: De milyen "automataváltós okosságom"? Ezt nem értem. Idéznéd?

Fentebb helyeseltem, hogy élvezetben nincs párja a manuális váltó-kuplung kombónak, amit egy kommentelő nagyon találóan megfogalmazott.

Ezek pedig asszem olyan magánvélemények amikre nem jó válasz a "neked a büdös életben".:-)

Ratnet 2009.06.28. 00:00:13

@Shadowbull: Ne nyomozz, elárulom: pesti gyerek vó'ttam. Csak körbejártam néha az országban inni...meg enni.:-)

Shadowbull 2009.06.28. 00:16:48

@Ratnet: "Fentebb helyeseltem, hogy élvezetben nincs párja a manuális váltó-kuplung kombónak"

Mondod ezt ugy, hogy DSGt/SMG-t eddig csak ujsagban lattal :)

Szerintem a rantotthus sokkal finomabb mint a belszin, de belszint meg sose ettem.

sb

Henry82 2009.06.28. 00:23:22

@Hrzrasn:
"Mindössze az lenne a tiszteletteljes kérésem, hogy akinek még a büdös életben nem volt paddle a kezében, a DSG kapcsán kussoljon szakértés és ostobaságok szajkózása helyett. "

jaja ja ez jogos, talán nem is a megfelelő embert szólítottam meg, de akkor nekem is lenne egy tiszteletteljes kérésem, ne szóljátok le azokat akik az idők végezetéig manuálisan akarnak váltani(köztük engem is), tény, hogy a DSG-k meg a többi gyorsabb, pontosabb, hatékonyabb, talán élvezeti értékkel is bír, de nem mindenki buzul meg ezektől a mai ánuszrózsavakaró, magától gyorsulgató, fékezgető, de leginkább duplakuplungal váltogató "csodáktól"

Egyébként is duplakuplung, ne vicceljünk már, szaros utcai autókról beszélünk...

Henry82 2009.06.28. 00:27:39

@Shadowbull:
"Mondod ezt ugy, hogy DSGt/SMG-t eddig csak ujsagban lattal"

de kit érdekel?
akinek van erre affinitása, az kipróbálja, tetszik neki, talán következőre olyat is vesz, de van aki ki sem próbálja, mert leszarja, maga akar váltogatni, akkor is, ha az új DGHSKJFKG váltó 0.00001 mp alatt vált!
Mit számít ez?
Melyikőtök F1 versenyző, vagy Ferrari teszpilóta?

Shadowbull 2009.06.28. 00:35:10

@Henry82:

Teljes mertekben igazad van. CSak akkor leszolni sem kene, meg olyat allitani, hogy a kezi valto a nagybetus vezetesi elmeny.

Vezetesi elmeny a masik is. Csak masfajta.

En ahogy mar irtam, imadom a kezi valtot, de vannak autok, amikbe egyszeruen nem illik.

sb

Ratnet 2009.06.28. 00:47:31

@Shadowbull: Ki ne látott volna már pl. Caddy-t ne vicceljél.

Ratnet 2009.06.28. 00:55:46

@Shadowbull: Én még részemről hozzátenném: a manuális váltók közül is azokat szeretem amiknél a váltókar közvetlenül a váltóházhoz kapcsolódik.

Valamint az sem árt, ha a kaszniban hosszában van a motor, és forog valami a kardánalagútban.:-)

Hrzrasn (törölt) 2009.06.28. 11:14:45

@Henry82: "akkor nekem is lenne egy tiszteletteljes kérésem, ne szóljátok le azokat akik az idők végezetéig manuálisan akarnak váltani"

Te tényleg ilyen nehéz felfogású vagy? Nekem manuális shortshift van az autómban, és mindössze annyit kértem, hogy akinek fingja nincs, mi fán terem a paddle, kussoljon a témával kapcsolatban.

"de nem mindenki buzul meg ezektől a mai ánuszrózsavakaró, magától gyorsulgató, fékezgető, de leginkább duplakuplungal váltogató "csodáktól""

Sajnos halvány fingod nincs, mirôl beszélsz. Mi a faszomtól gyorsulgatna meg fékezgetne magától egy VÁLTÓ?

yard (törölt) 2009.06.28. 11:43:45

Hrzrasn !!!!

Jó lenne, ha magadba szállnál, és ezt a rosszizű marketing dumát -melyet itt folyamatosan képviselsz- egyszer és mindenkorra befejeznéd!
Vedd már tudomásul, hogy a világ autóbuzikból áll, akik minden létező és nem létező szabadidejüket kocsijuk basztatásával és a vezetés élményével (bár nem tudom erre mikor van idejük) és szakmai továbbképzéssel töltik.
Tekintetük eszelősen révedező, bontókról, beszerezhetetlen alkatrészekről, javítási könyvekől álmodoznak.
A mai autók az általad képviselt marketingbűztől áradnak, tele felesleges szarral.
TC-s tapasztalataim szerint egy (mindenféle, talán még szexuális élményt is nyújtó) autó kb. ilyen:

1.Mindenképpen alvázas, merev tengelyes (nehogy má' a CNC-k korában gond legyen egy függőcsapszeg)
2.Rugózás:csakis laprugó -abban lehet a rugólapokat cserélgetni, zsírozni, stb. -ez vasárnaponként jó elfoglaltság. Amúgyis legyen qrva sok zsírzógomb, melyeket rendszeresen lehet töltögetni.
3. Tök elegendő 1 féle felni és gumiméret, kivitel ugyanaz, így csereszabatos. Gumi csak a jó gördülési ellenállású diagonál lehet, lehetőleg ujrafutózott (spóroljunk má').
Ezáltal fokozódik az úton tartáshoz kapcsolódó veztési élmény.
4.Motor: lehet bármilyen egyszerű oldalszelepelt, de csak hosszában elhelyezve (a kurbli nyílás miatt)
5. Ilyen úri huncutság, mint a zárt rendszerű hűtő felejtendő. A ventillátor meg forogjon állandóan, ha már kifizettem!
6. Váltó: szinkrongyűrűket lehet felejteni. Az a bal láb simán tud kétszer kuplungolni -ha már élmény.
7.Fékek: csak dobfék, jó legyen hidraulikus, de rásegítő nélkül (ne pazaroljuk azt a vákumot), izmosodjon a jobb láb is, meghát így élmény megállni.
8.Gyújtás: vissza a beválthoz, de azért a rotoros gyújtáselosztó maradjon meg, a röpsúlyos és vákumos előgyujtás szabályzással. Ezt téli hétköznapokon izgalmas basztatni, meghát egy megszakító hézag állítás -10 fokban élmény.
9. AC pumpa (pláne elektromos) felejtendő, a régi bevált ejtőtartály elöl miért nem jó? Ütközésnél sem veszélyes, hiszen itt rendszeresen koppannak 40-el betonfalnak öv és légzsák nélkül, oszt semmi bajuk. A porlasztó az legyen bonyolult, sok millió fúvokával és állítócsavarral, szerda esténként jó azt tisztogatni, tekergetni.
Természetesen szivató. Nehogy má' ne legyen joga az embernek a keverékképzéshez, az élményről nem is szólva.
10.Műanyag alkatrész egy sem lehet!Drága kőolajat és gázt inkább használjuk másra. Egyébbként is a hardwer legyen vas!!!
11.A sok meghibásodó, szervíztápláló elektronikát kivágni a francba! A legbonyolultabb villanyeszköz a bimetálos index lehet! Kapcsolók: meg le a kormányról! Hol az élmény ha minden kézreesik? Egyébbként is vissza a többfokzatú, bevált húzogatós Bosch kapcsolókkal! Önindító: bendixet feledni, taposós bevált legyen , de elegánsabb a kurbli.Ugyanilyen faszság a sok komplikált ablaktörlő szerkezet. Önnálló motor a szélvédő tetején (rajta a kapcsoló) és kész.
A halogén izzókat, projektoros, meg xenon lámpákat is feledni, ezek csak drágíjják' az ótót.
12. Ülés csak fix lehet! Merthát legyen már vezetési élmény. Borítása könnyen tisztítható műbör (egy élmény autós ugyis mindig olajos-zsíros). Ablak egyszerű pl.felhajtható L.kacsa), semmi villany, meg tekerentyű.
13.Ilyen marketing baromság, mint klíma, sok hárombetűs felejtendő. Ezek csak drágítják a verdát.Valamilyen fűtés legyen, de azért hagyja meg a hidegben autózás élményét.
14.Namost rádió, meg valamilyen lejátszó, pláne HIFI nehogy má'. A vezetés önmagában szórakoztat és élményt nyújt.
Kb. ennyi.
Tehát kérlek szállj magadba!
Én azért márcsak megmaradok a csendes, tágas, kényelmi bisz-baszokkal felszerelt jól gyorsuló, ha akarom nagyon megy, biztonságos (nak tartott) autóknál -nekem azt vezetni az élmény.

STAN75 2009.06.28. 12:37:01

Ez mind szép és jó.Nekem spec van időm az autó(kat) buzerálni mert ez a szakmám:-D és sztem sokan vannak még ezzel így.Hát na ez a CARtársadalom. Olyan kanyarsebességeket lehet elérni vele,hogy három utasból három sikítani kezd. totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=26284

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2009.06.28. 12:54:59

@yard:
:-D Ezigen! Leborulok előtted :-)


@Henry82:
"Az új típusú automata váltók a techika csúcsát jelentik, de azért nem kell azokat megkövezni, akik ennélkül találják élvezetesebbnek a vezetést..."

Nem kövezett meg senki senkit. Ha az tetszik valakinek, hogy ő vált, hát tessék. Csak akkor ne fikázza a modern, nagyon komoly automatákat olyan, aki még életében nem használta. És talán el kéne fogadni azt is, hogy másnak éppen ez a villámgyors, emberi kéz által kivitelezhetetlen váltás is az élmény része :-) (Ahelyett, hogy ezredszerre is a saját álláspontját szajkózza, ami nagyon idegesítő és unalmas már.)

A kézi váltót szeretik sokan? Senki nem szólja meg őket ezért. A baj ott kezdődik, mikor egyesek (99%-ban tapasztalat nélkül) leszólják a modern automatákat, és nem bírják elfogadni a másik véleményét.

Ratnet 2009.06.28. 13:05:55

@yard: "Vedd már tudomásul, hogy a világ autóbuzikból áll, akik minden létező és nem létező szabadidejüket kocsijuk basztatásával és a vezetés élményével (bár nem tudom erre mikor van idejük) és szakmai továbbképzéssel töltik."

Jó.:-)

De hadd segítsek egy cseppet:

'Vedd már tudomásul', hogy a világon vannak igazi autóbuzik, akik minden létező és nem létező szabadidejüket kocsijuk basztatásával és a vezetés valódi élményével töltik, és leszarják a kényelmi extrákat, viszont autodidakta módon megtanulják megjavítani autójukat és elolvassák ami érdekli őket. Ezért nem kell lehúzós, bizonytalan szakértelmű szervizekbe hordaniuk a szeretett kocsijukat. Nem utolsó sorban jól bánnak a szerszámokkal.
Szerintük igazán 'egyedi' autót készen/pénzért nem lehet megvenni, hanem azt mindenki saját magának építse meg. Sokkal többre tartanak egy sajátkezüleg felújított és rendbentartott vén tucatautót, mint bármilyen újonnan kapható drága csodakütyüt.
Felesleges gondnak, költségnek, hibaforrásnak tartják az elektronikákat satöbbieket. És ami a lényeg: nem találnak az új autók formájában semmi vonzót, a műanyagok túlzott alkalmazásától és kivitelétől meg kifejezettem viszolyognak, számukra az olyasmi, mint a kínai piaci túldizájnolt műszaki cikkek, vagy mint az állandó, rogyásig unt, 'teszkóakciós' termékek. Gyomorforgatók.:-)

STAN75 2009.06.28. 13:06:53

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059: Mind a 2nek van előnye és hátránya kinek ez kinek az van akinek mind 2.

STAN75 2009.06.28. 13:10:56

Egy trabant is nyújthat ugyan akkora élvezetet mint akár melyik gép csoda.!!Csak néző pont kérdése.

Ratnet 2009.06.28. 13:14:10

@STAN75: Naná! A legjobban lehet vele kézifékes-kanyarodni és három keréken fordulni.:-)
Motorfelújítás egyedül egy parkolóban fél nap. Aztán mehet tovább a móka.

Én szerettem a Trabi-t.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.28. 13:53:56

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059: "A kézi váltót szeretik sokan? Senki nem szólja meg őket ezért. A baj ott kezdődik, mikor egyesek (99%-ban tapasztalat nélkül) leszólják a modern automatákat, és nem bírják elfogadni a másik véleményét."

Hiába magyarázod. Húszan, húsz formában, hússzor ugyanezt mondtuk el nekik, és továbbra is rendületlenül szajkózzák a faszságaikat tovább.

yard (törölt) 2009.06.28. 13:55:42

@STAN75:
Meg a sánta nő!
Lépcsőn pl. kifejezetten előnyös:))))

Hrzrasn (törölt) 2009.06.28. 13:59:27

@yard: Marha, ezen tíz percig röhögtem :D

Én a nap hátralevô részét a szar marketingszemét élménygyilkos paddle-ek csettegtetésével töltöm a hétvégére kapott autómmal a Kesselberg szerpentinjein, mindenkinek további kellemes szellemi maszturbációt kívánok :)

yard (törölt) 2009.06.28. 14:47:39

@Hrzrasn:
Rohadj meg:)))))
Irígyellek!!!!!!

Ratnet 2009.06.28. 14:57:46

@Hrzrasn: Most elképzeltem a tömeget, aki irígyli, hogy müanyagfüleket rángatsz, egy hegyen kanyarogva egy utcai kölcsönautóval.:-)

És milyen sok érdemed van benne.

Ratnet 2009.06.28. 15:22:48

Ööö...ha lehetne kérni, akkor most inkább őket irígyleném:

www.youtube.com/watch?v=AuvgpEIs22M&feature=related

:-)

yard (törölt) 2009.06.28. 16:10:30

@Ratnet:
Tisztelem ezt is azt is.
És érdekes módon sem nem utálom, le sem nézem egyiket sem. De nem akarok már erőszakosan magamra tukmálni semmiféle nézetet (még autós témában sem), és azt hiszem ezzel sokan igy vannak (vagyunk).
Azonban tisztelet a kivételnek a leghülyébb szakmainak egyáltalán nem nevezhető vélemények, érvek hangzanak el itten.
Úgyhogy béke. Per pilcsi azonban szívesebben ülnék Hrzrasn helyében, de gondolom miután olyat még nem vezettem, kiváncsiságom érthető:)

Ratnet 2009.06.28. 19:28:07

@yard: Itt van még egy észérv a 'hagyományos' autók mellett:

Minél egyszerűbb egy autó, annál tovább működtethető 'szak'szervízháttér nélkül. Ezek a túlextrázott, túlfacsart 'autócsodák' viszont azonnal elhalnak, amint egy kis válság miatt -vagy valami más oknál fogva- bezárnak a márkaszervizeik.

Ratnet 2009.06.28. 19:31:19

@yard: "miután olyat még nem vezettem, kiváncsiságom érthető"

Persze, hogy érthető. És mivel ez nem űrtechnológia, ígyhát elballagsz szépen egy kereskedésbe vagy nyílt napra és azt vezetsz amit csak akarsz.:-)

yard (törölt) 2009.06.28. 19:43:31

"Persze, hogy érthető. És mivel ez nem űrtechnológia, ígyhát elballagsz szépen egy kereskedésbe vagy nyílt napra és azt vezetsz amit csak akarsz.:-)"
Aha...próbáld ki. Voltam más ügyben, mész egy kört, 2-3 km egy kisérővel (ha hagynak egyedül).
De egy hétvégére (mondjuk lehet bérelni):)

" Ezek a túlextrázott, túlfacsart 'autócsodák' viszont azonnal elhalnak, amint egy kis válság miatt -vagy valami más oknál fogva- bezárnak a márkaszervizeik."
Azért csak nem zár be mindegyik:)

Tudod a mosóteknőhöz képest az első keverőtárcsás mosógépek is csodák voltak.
A tisztesség sztem viszont azt kívánja, hogy minden autót lehetőleg a korának megfelelő tipusokkal hasonlítgassunk.

De itt azért -ezzel egyetértesz, vagy nem- sok vad dolog hangzott el.

Sayniqua (törölt) 2009.06.28. 22:56:26

Volt pár sportos autóm, de egyszer sikerült kipróbálnom egy Integrát:

Az egyik haverom egy autós talira egy Integrával jött. Több se kellett a népnek, (velem együtt) megrohamozták a Hondát és onnantól fogva a haver lett a tesztpilóta, folyamatosan jöttek-mentek az emberek a géppel.
Én pofátlanul elkértem egy körre, hogy ráérezzek a híres-hírhedt Honda feelingre, végre meg akartam érteni a márkaimádók extázisba való kerülésének az okát, ha egy ilyen autót birtokolhatnak, hogy vajon mitől transzformálódnak nyálfolyató, bárgyú tekintetű zombikká, ha beleteszik a nemesebb felüket egy Integrába és mitől nő meg az arcuk, miért lesznek sznobok, abszolút lenézőek és miért hiszik azt, hogy legyőzhetetlenek lettek? Hehe, nem vagyok kis darab, de nem gondoltam volna, hogy a hátsó felem nem fér el rendesen a sportülésben. Beült mellém a haver is, millimétereken múlott, hogy majdnem összeért a vállunk. Ennyit a belső méretekről. Szinte a földön ülsz, ez király érzés, mintha egy gokartban feszítve szemlélnéd a világot. Indítás, pöc-röff, aztán a többi haver csodálkozó/lenéző, vagy "énisakarokmenniegykört" pillantásainak kereszttüzében kiólálkodtunk a mélygarázsból. A Könyves Kálmán körúton a híd irányába, pont telibe kaptuk a zöld jelzést -gyors pillantás a hőfokmérőre, üzemi hőfok ok.- mondtam a havernak, hogy kettesben vagyok, megnézzük a gyorsulást, gázpedál kopp, de nem hajtottam meg igazából, mert nem az enyém a gép és nekem vannak elveim.
2000 rpm-nél padlóztam, 5500-ig semmi sem történik, terhelés alatt normális gyorsulása van a gépnek és nem is nagyon sieti el a forgást, 5500-nél vált a vezérlés, megjön a kalsszikus hang és onnan tényleg pikk-pakk leforog 9500-ig, közben csörög-zörög, pattog mint a bakkecske, nem tudom, hogy a futómű meddig bírná leszakadás nélkül a jó magyar utakon, a kasztni egy vastömb, szilárd mint az állat, a kormány nagyon közvetlenül adja át az utolsó kavicson áthaladást is, ordít a motor, a hangja alapján először azt hittem, hogy valami hülye miatt direktszűrő van rajta, de kérdésemre a haver felvilágosított, hogy nincs rajta, ez így szól. Az élmény tényleg gokartos, és egészen jó, csak valamit hiányoltam, az pedig a NYOMATÉK. Azt ugyan kereshettem, várhattam, sehol sincs. Persze a nyomatékhiányt, fordulatszámmal pótolják, de akkor sem megy "akkorát" mint amit az ember várna tőle. A legjobb példa az volt, hogy amikor visszafelé mentünk a talihelyre, a hídra felfelé menet, jobb kanyar, be kettesbe-kanyarból ki, padló ééés vánszorog a gép, 5500-tól elindult, de közel sem úgy, ahogy sík úton, egyenesben.

Összefoglalva: nyáron, városban, lámpától-lámpáig király, ha 9 évvel ezelőtt tudtam volna venni egyet vadi újan, akkor most a "H" betűt nyalogatnám és minden mást fikáznék, de egy turbos kocsiból ebbe átülve úgy éreztem magam, mint aki jócskán teleportált az időben-visszafelé. Bohócautónak, ütni-vágni, streetracingolni, hülyéskedni-marháskodni tök király, de összegzésként, második autónak kéne.
Egyébként most már megértem a Hondás fiúkákat és próbálom respektálni őket.

Koczeka_EG6 2009.06.29. 10:59:05

@Sayniqua:
1.8liter szívó és 1130kg... nem kéne nagyköbcentis vagy feltöltős nyomatékhegyeket várni, pláne alacsony fordulaton. Simán jobban megy alul is mint bármelyik 1.8 szívó.
VTEC fölött meg azért teljesen más dimenzió.

Hatalmas tévhit, hogy csak 100-ig vagy lámpától lámpáíg jó. Tessék csak kipróbálni, lesz nagy megepetés!
Ha olajcsere rendszeresen megvan, akkor NAGYON soká bírja a nagy fordulatot széthullás nélkül, nem kell aggódni 1 pillanatíg sem.

w a s d 2009.06.29. 15:33:08

@loláb:

Van, akinek az ITR jön be jobban.
Más meg még a 316i- t sem cserélné el rá.

loláb 2009.06.29. 16:08:47

Na ja, ez igazából nem állásfoglalás, hanem poén. Annak szerintem jó.

vmaast 2009.06.29. 19:57:17

@loláb: Kivülről szinte tetszik, de a belső, az nagyon ratyi. Szubjektíve... Mondjuk az ülés kb. olyan, mint annó nagymamám lócája a kapu mellett.

Solon 2009.06.30. 13:01:09

@vmaast:
Nem egyértelmű melyik autó üléséről mondasz kritikát.

De ha az integra ülése hasonlít a nagymamád lócájára, akkor neki legalább jó.
Ugyan is az egy Recaro Speed, ami azért lássuk be nem szar...

vmaast 2009.07.03. 19:21:16

Nem, a 320-asban lévő valamiről írtam. Azt nem értem, hogy abban az árban, amit elkérnek a BMW-ért, nem lehet valami rendeset (alapból) beletenni? Csak mert a többi részleten mégiscsak látszik hogy át van gondolva, rendesen össze van rakva, nem egy rossz autó.
süti beállítások módosítása