Mercit csak tiszta forrásból

  2009. április 28. - Csikós Zsolt Címkék: mercedes japan weissenkirchen

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve


Hétvégén ismét elmotoroztunk a weissenkircheni veteránmotor és –kisautó hegyi felfutó versenyre (Seiberer Bergpreis), összesen 23-an jöttünk össze a túrára, oda 13 motorral hatoltunk, majd Kremsben csatlakozott hozzánk még egy magyar gép. De nem ez volt az igazán érdekes, bár egy ekkora magyar motoros chapter (nagy volt a pofám, ezért kapok én még valami coloros brigádtól) bevonulása jól érzékelhető örvényeket kelt az osztrák forgalomban, talán majd Árpád ír erről a totalbike.hu blogfelületén, a Sebesség oltárában.

Weissenkirchenről sem szeretnék most írni, tavaly már született részletes beszámoló, akit pedig érdekel az ilyen – a hely közel esik Magyarországhoz (Budapestről alig 350 km), előbb-utóbb úgyis minden érdeklődő kijut. Egy poszt azért fogok még írni, az már biztos, de most, ha lehet, nem akarom vén tragacsokkal traktálni az olvasót, aki a múlt heti Oldtimer Expo-híradások után már joggal érezhet egyfajta csömört.

Az érdekes dolog a szállásunkon történt, pontosabban pottyant az ölünkbe. A parányi Weissenkirchenben a verseny hétvégéjén nem is érdemes szállást keresni, ezért tizenkilenc éve a közeli nagyvárosban, Kremsben foglalunk szobát. Egy időben a Kellerei Jellben laktunk, aztán amikor az kicsi lett, a rendkívül modern és jópofa, könnyűszerkezetes Orange Wings hotelben, aztán amikor azt is felkapták, meg a társaság is marha nagy lett, akkor találta a Kati ezt a helyet: Haus zur Sonne, Krems végén, a hegyoldalban, madárcsicsergés, erdő, a ház alatt (nem mellett!) pedig patak csörgedezik.

Negyedik éve járunk vissza, most már az egész miskulanciát kivettük, annyian lettünk. A tulaj, Leo Heiss rendkívül barátságos, laza manus, például már az első alkalomtól kezdve tömni kezdett bennünket piával – hol egy pár liter bor, hol egy kis schnaps, máskor meg pálinka. Utóbbiból most is bekészített nekünk a hűtőbe, de vittünk bőven hazait, épp elég volt az is…

Azt már rég tudtuk, hogy szállásadó gazdánk különös eset. Egyrészt, mert a fél évet Thaiföldön tölti (ahol felesége és lánya is van, utóbbi tavaly ballagott gimnáziumból). Odaát építési vállalkozó, az év másik felét Ausztriában tölti, ahol néhány panziót tart fenn, ez a mienk, a kremsi, alapszintű a legkisebb. Nem lehet rossz élet, én mindenesetre cserélnék vele, Heiss úr nem is az az ideges, pszichológushoz, kineziológushoz járó fajta, de a depresszió nyomait is nehéz felfedezni a viselkedésén. Nem lehet szegény sem, ennek ellenére mindig ott van a vendégeivel, rohangászik mezítláb a jéghideg kövön (meg kint az udvaron is), mindenkivel, aki tud németül, leáll dumálni, mutogatja a fényképalbumait, maga főzi a kávét, teát mindenkinek, ő tálalja a reggelit. Jó arc.

Az albumai a legérdekesebbek, és magyarázatot adnak arra, hogy a panzió előtt, a szűk utcában, az aprócska parkolóplaccon miért állnak olykor ötösével-hatosával a Mercedesek. Heiss úr ugyanis szenvedélyes gyűjtő. Az albumokból kiderült korábban, hogy volt már 300SL-je (a hatvanas évek eleji, de már nem a szárnyas ajtós, hanem a következő, a roadster fajta).

Most is van Adenauerje, méghozzá a 300 Typ D, azaz a B-oszlop nélküli verzió, meg egy csomó egyéb – Ponton, Fecske, 108-as, állólámpásból három, 123-asok, 107-es SL-ek, meg mindenféle újabb is. Amikor most ott jártunk, összesen 49 darabot számlált a kollekció. Egyébként a flotta egy rendszámmal üzemel – mindig azon van a plakett, amit épp használ, a többi kocsi egy hangárban lakik, valami más városban. A hatóságoknál úgy megy a dolog, hogy ha az ember vesz egy újabb autót, azt egyszerűen bejegyzik a többi után valami dossziéba, a biztosítást pedig a legnagyobb kockázatú után kell fizetni. Hogy ez miért nem működhet nálunk is…

Éppen indulni készültünk haza (csak egy estét aludtunk ott), amikor szállásadónk megkért – mint ügyeletes Mercedes-fant – hogy segítsek neki még visszatenni a frissen kitakarított R129-es keménytetejét. Egy tizenöt éves SL600-ról volt szó – nem nagyon szeretem a típust, újkorában még tesztautóként vezettem, nehézkes, ahhoz képest, hogy több mint 400 lóerős, egyáltalán nem fürge, kelletlenül fordul, nem is ül benne jól az ember, szerintem mind az elődje, mind az utódja autószerűbb kocsi volt. De így tizenöt évesen lassan kezd klasszikussá érni, én is látom. Főleg a bele, a kilencvenes évek eleji techno a maga csiricsáré, legószerű, szögletes, túlbonyolított borzalmával – jópofa.

Mivel sosem láttam még ilyen autót közelről keménytetővel (a tesztautó vásznas volt), ezért nem is tudtam, hogyan működik. Pofonegyszerűen. Két ember ráemeli a tetőt a kocsira, odafigyelve, hogy annak lábai pont beletaláljanak a hátsó ülések melletti négy lukba. Aztán rá kell adni a gyújtást, egy gombot megnyomni, és a szervomotorok szépen, feszesen ráhúzzák az egészet a kasznira. Sipos Zoli is csak akkor vette észre a kis, kék matricát a hátsó szélvédő alján, amikor vége lett a műveletnek.

"Mercedes-Benz Japan", majd még kézírással "G. Daimler". Mi ez? A tulajdonos rendelt egy matricát Japánból? Lehet, hiszen a Winkler V-Maxán is ott a felkelő napos zászló, a Zirig pedig valami koreai motoros chapter matricáját ajánlgatta a Yamahámra a napokban, csinálnak ilyet egyesek. Mutatom a matricát Heissnek, vigyorgok, vigyorog ő is, nyitja az ajtót, mutatja, hogy üljek csak be.

Fullextra, döbbenetes az állapot. Ujjával a váltó alatti matricára bök. Csupa kandzsi, katakana, meg hiragana. Khm. Mi van itt?

Nézem a szőnyeget, a sarkán plecsni – Yanase.

A japán autók napellenzőjét mindig telefirkálják ákombákomokkal a gyárak, nincs bennük semmi jóérzés. És valamiért e Mercedesére is rátettek egy óriási matricát. Még hogy szép a japán írás – persze, kalligrafikusan, rosttollal, naná, de így, nyomtatva borzalmasan furcsa egy szupersváb környezetben. Mert, mint tudjuk, semmilyen autó nem volt még az életben annyira svábos, mint a nyolcvanas évek végi, kilencvenes évek eleji Mercik. Elnézést ezért az életlen képért, egyrészt mindenki rám várt, másrészt sötét volt, no meg a felismeréstől kicsit izgultam is.

Erre az autóra nem Heiss aggatta a matricákat. Ez valószínűleg tényleg Japánból jött. Kérdezem, igaz-e. Mosolyog, bólogat. Az interneten vette, az árát nem árulja el. Nyitja a motorteret.

Gőgösen terpeszkedik a hájas tizenkét hengeres, mint Bismarck, vannak utasszállító hajók, amikben ennél kisebb a gépterem.

No de hoppá, a burkolat elején ott egy villámos matrica, krikszkrakszokkal.

Hátul, a tűzfal tetején további ákombákomos plecsnik, darab szerint három.

Elképesztő, mennyire japános lesz egy motortér néhány felirattól. Az agyamban kattognak a relék, nem tud mit kezdeni a látvánnyal, a beégetett sztereotípiák füstölve olvadoznak, ilyenre nincs benne biztosíték, a Teremtő nem készült arra, hogy egyszer telihiraganázott MB-tizenkéthengeresek képét kell majd feldolgoznia a silány szerkezetnek, amit a fejembe tett.

Járom körbe az autót. Gyönyörű, tény, sehol egy makula, karc, Japánban nagyon tudnak vigyázni az autókra, talán a svájciaknál is jobban. És ott nincsenek részeg káeurópai tinédzserek, akik buli után végigkarcolgatnak mindent az utcán. Ez még a régi R129-es, az első kerék mögött szögletesek a levegőbelépők, a lökhárító aljában kétpálcás a luk, nem egy. Gyönyörű a két szín, Japánban elég gyakran bukkantak fel egy időben ilyen autószériák (volt Nissan Sunnyból, Toyota Soarerből is, de a Figaro nem is létezik máshogyan), a japán a külföldiből is előszeretettel vesz bikolort.

Hátulról is megszólal, olyan szép, ezt sem használták roncsderbizni, az biztos, de szerintem még talán esőbe se vitték ki, ami Japánban azért elég nagy önmegtartóztatás.

És itt, a hátsó lámpa alatt is egy kis plakett, ugyanaz van rajta, mint a szőnyegen: Yanase. Gondolom, a díler, vagy a kereskedőház neve.

A kremsi rendszámtartó alatt alulemez, nini, még a japán plakett-tartó is megvan rajta! Zsíír.

Meg az ajtónyílásban is találok egy Mercedes Benz Japan Co. Ltd. feliratot, de azért az is ott áll vízszintesen, hogy "Made in Germany". Persze angolul, hogy teljes legyen a kavar. Für alle Fälle.

Autóvonalon kevésbé beoltott motoros társaim, türelmesen főnek nokedlivá a ruhában, átélik, hogy szörnyű nagy leletről van szó. Szakad róluk a víz, nem szólnak, bár már robognának hazafelé, várja őket a gyerek, a kutya, a ház. Csak egyvalamit nem értenek – ha már egyszer japán az autó, miért nem jobbkormányos?

Azért, mert aki Japánban olyan gazdag, hogy külföldi, pláne német kocsit tud venni, az szeretné, hogy lássák is, mennyire jól megy neki. A súlyosan beérkezett japán cégtulajdonos Komatsu és Kato helyett Liebherr, avagy Poclain gépekkel építteti Mitsubishi helyett Thyssen mozgólépcsővel szerelt irodaépületét, és ha elkészül, természetesen Mercedesszel, Audival, BMW-vel jár be dolgozni. Minimum. Ráadásul balkormányossal, mert akkor igazán kilóg a sorból.


Leo Heiss, és a csodamerci, amin talán a matricák érik a legtöbbet

Ugyanannak az európai autónak a balkormányos kivitele többe is kerül a jobbkormányosnál, a japán nyelvben pedig állítólag külön szó, sőt kandzsi (krikszkraksz) is akad arra az emberre, akinek nyáron nem a jobb, hanem a bal karja sül le jobban. Amikor ennek a mendemondának utánanéztem, csodálatos internetes oldalt találtam, ahol részletesen végigmennek azon, hogyan alakult ki a bal, illetve jobb oldali forgalom a világ országaiban. Angolul tudóknak érdemes belenézni, lenyűgöző az alaposság.

És ebben a Mercedesben volt egy másik poén is. Annyi a kilométer benne, amennyit mutat az óra, jól látják, nincs még 29 ezer. Japánban nem szokás órát pörgetni. Szervizkönyvet hamisítani sem. Ami, egyébként, természetesen szintén megvan, az utolsó pecsétig, kandzsiig.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr491090228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

boldogito 2009.04.28. 01:47:49

Davison gratulálok. :)

Érdekes, hogy ezek a mercik nekem is egyre jobban tetszenek. Viszont nem lennék jó autógyüjtő, mert engem mint tulajt nem hozna lázba az, hogy a vas egy Japánból származó Német. A kilóméteróra állása, na az lenyűgözött. :)

BOGÁR 2009.04.28. 01:48:38

én is thai építési vállalkozó akarok lenni...

ekutya 2009.04.28. 01:54:40

áh! a mindeheti mercis cikkünket add meg nekünk ma hajnalban. mert tiéd az Era, a totalcar és az oldtimershow. amen

vasgyuszi 2009.04.28. 02:23:04

@davidson
most, hogy összejött, mehetsz aludni, csak a pelust ne felejtsd el, ha nem akarsz lepedot mosni reggel ;)

bigpond 2009.04.28. 02:25:30

gratula davidson!

:-)

silurus 2009.04.28. 02:57:38

Vannak még eszméletlen figurák a világban. Érdekes, hogyha az elsőt megismered, valahogy jön a többi is magától. Amúgy nekem mindig is tetszett ez a típus, de az SL500, a 600-ast túl nehézkesnek, meg értelmetlennek találtam, az SL280 meg mintha alulmotorizált lett volna. Meg kéne ezt a Leot látogatni egyszer....

davidson (törölt) 2009.04.28. 03:17:33

rajongóknak kösz
csácsumicsá

ftibi 2009.04.28. 04:04:50

Nagyon irigylem a tulajt, nekem tetszene a német kivitel is ennyi km-rel.

ftibi 2009.04.28. 04:05:51

Nagyon irigylem a tulajt, nekem tetszene a német kivitel is ennyi km-rel.

repecs 2009.04.28. 05:46:45

Én a kispolszkimon találtam néhány hasonló feliratot. Mivan ha ebben használták hamutárcának?

cuebler 2009.04.28. 06:30:38

nem engem érintő probléma ugyan, de gondolom, alaposan meg lenne "vágva" a biztosítótársaságok haszna, ha egy autó után kellene csak fizetni azoknak, akik több autóval is bírnak (és csak egy rendszámot használnának BTW).

az autó ettől még lenyűgöző, az eredet-története még inkább...

gin74tonic 2009.04.28. 06:37:32

en anno angliaban hasznaltam egy toyota lucidat ( previa ), ott nem volt gond a kormany :) az is tele volt mindenfele krikszkraksszal.

a merci szep.

biker_kolee 2009.04.28. 07:09:25

A mi Suzukink is balkormányos és tele van kandzsival. Akkor az is ritkaság? :DDDDD


Eszméletlen muki lehet. Gyönyörű ez a merga. Ennyi km-rel meg szerintem nincs még egy ilyen. Ha van, akkor az vagy a gyáré, vagy szintén egy ilyen megszállott ürgéé. :)

békaapu 2009.04.28. 07:14:20

Valami különlegeset találni - mindegy milyen környezetben - mindíg élmény...
Egy ilyen Merci- szakértőnek ezt észrevenni volt az.

makmarci 2009.04.28. 07:17:07

Nekem attól lett isten a szememben ez az autó még akkoriban, hogy feltalálták a kemény tetős kabriót!

Nyáron is szép, télen sem idióta...

fogash 2009.04.28. 07:22:10

"Gyönyörű a két szín, Japánban elég gyakran bukkantak fel egy időben ilyen autószériák"

Mester, a 90es évek legelején nem lett default a MB-nél, hogy a műanyag körbedeszkázás a kocsiszekrény színével komplementer, de attól elütő színű? Utolsó szériás 190-esek, W124, W126, a cikkes R127(?) sztem mindegyike ilyent hordott. Tán kivétel a dajcse egyenzilbermetál.

Amúgy meg miért mindig UTÁNA van a cikk az ilyenekről? Mér nem 3 héttel előtte, hogy rá tudjam szervezni a 7vgt? :(

w111 2009.04.28. 07:59:21

Jól mondta Hofi annak idején,kicsit átformálva:"Budapesttől 350km-re,és 200évre".
Sajnos.Gratula a cikkhez,de nekem a szívem szakad meg ekkora gazdagságtól.
Amúgy egy haverom most volt kint fél évig thaiföldön.Hozott szuvenírt is,úgy hívják hogy Móó,20éves,mos főz,takarít:-)

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2009.04.28. 08:23:11

Kedves Zsolt szvsz. ez, a Bruno Sacco féle R129-es széria A Mercedes. Vagy inkább nálam ez az SL sorozatban a legszebb, ez a forma annyira örök, annyira arányosan van felrajzolva, hogy magam részéről csak szuperlatívuszokban tudok szólni. Meglévő hobbiautómat bármikor szívesen elcserélném ebből egy SL 300-ra. Sajnos árban nincsenek egy súlycsoportban. Jó, a 6 literes elcsapja valószínűleg a futómű adottságainak jó részét, de ott az 500-as. Az szerintem valami elképesztő.

w111 2009.04.28. 08:32:47

Ja, Csík,ha már ott voltál,leszedhedted volna a kommunális pókról a két ajtót,azt bedobtad volna Újpestre hozzánk,biztos nem szóltak vóna érte:-)))

Negrogo 2009.04.28. 08:41:31

bmw imado es tulaj vagyok de eszmeletlen szep ez a 600 merci is. kene!

Rocko- 2009.04.28. 08:50:23

ehh, nagyon szép. a története meg különösen izgalmas.

okta 2009.04.28. 09:05:59

Itt melóhelyen sajna nem tudom megnyitni a "csodás internetoldalt", de röviden ezzel kapcsolatban: volt szerencsém hajón dolgozni és eljutni pár érdekes helyre, mint pl. Myanmar (volt Burma). Sokáig angol gyarmat volt, azaz balkézszabály szerint közlekedtek. Aztán a függetlenedési utáni nagy mámorban kitalálták, hogy ezzel is szakítanak, azaz áttértek a jobbkézszabályra. (Állítólag, ezt ott mesélték.) Viszont a régi autók megmaradtak jobbkormányosnak illetve az olcsó japán használt autók is mind így érkeztek/érkeznek hozzájuk. Amit én ebből megtapasztaltam: taxiba be (bal egy, ugye, mert jobbkormányos autó), teherautót utólérjük, a sofőr előzni akar. Tolja ki az autót balra, fejével teljesen átdől az én oldalamra, én meg annyit látok, hogy szemből marhára csak jön a forgalom, ő meg csak tolja ki az autót...még szerencse hogy széles az út és le tudnak húzódni... Nem egy kellemes élmény volt átélni. :o)
(Ezek után az indiai taxizásra Ambassadorral - járdán jobbról előzve az elefántot - vagy a vietnámi taxi-robogózásra már teljesen felkészültem.)

Dassler 2009.04.28. 09:09:42

Az örök kedvenc merdzsóm...betolnám a garázsba, szó se róla, (egy mondjuk '69-es Mustang mellé...). Apámnak volt egy E-klasse ebből a generációból, nagyon nagy kedvenc volt.

yenoee 2009.04.28. 09:12:47

Eccer mentem a Daciánkért apám haverjához, aki a Cromán kívül a 126-os Fiatunkat is szerelgette. Sima kockaház, nem sokkal korábbi, mint e blogbejegyzés főhőse, az R129-es, mögötte másik kocka, nagy, zsanéros garázsajtókkal.
Dacia az udvarban, már készen áll, megyek befelé a műhelybe, keresem a főnököt
és bent a garázsban, a csápos tetején egy Adenauer úszik a villanyfényben. B oszlop éppenséggel akadt rajta, de így is éppen eléggé letaglózó látvány volt!!!

Benyás 2009.04.28. 09:12:56

@makmarci:
már az előző SL-hez (W107) is volt keménytető...
Képek pl. itt, ha érdekel:
www.fan-gallerie.de/galerie.php?classnr=16&modelnr=129

kalandrover 2009.04.28. 09:20:17

@cuebler:

Megoldás. Még ez sem tökéletes, de ha úgy osztja be az ember az idejét, hogy akkor most kirándulós hónapot tartunk, mondjuk nyáron, akkor ez még elmegy.

"2. Belföldön vásárolt jármű kivitelére, indokolt esetben magyar tulajdonú, külföldön tartózkodó rendszám nélküli jármű hazaszállítására, illetve érvényes hatósági engedély nélkül Magyarországon tartózkodó jármű reexportjára, Magyarországon még forgalomba nem helyezett gépjármű külföldre viteléhez, és harminc napon belüli visszahozatalához (pl.: kiállításra vitel), vagy Magyarországon elvesztett, illetve megrongálódott, vagy érvénytelen külföldi rendszámtábla ideiglenes pótlására Z betűjelű.
A Z betűjelű ideiglenes rendszámtábla kiadására csak a jármű tulajdonjogának igazolását követően kerülhet sor, a kérelmező által előterjesztett adatok valódiságát a rendelkezésre álló nyilvántartásokban ellenőrizni kell. A Magyarországon forgalomba helyezett járműre a Z betűjelű ideiglenes rendszámtábla csak akkor adható ki, ha a járművet a forgalomból kivitel miatt végleg kivonták, és ez járműnyilvántartásba be lett jegyezve. A Z betűjelű ideiglenes rendszámtáblát és a forgalmi engedélyt - az előző esetet kivéve - a forgalmi engedély érvényességének lejártát követő három munkanapon belül a közlekedési igazgatási hatóságnak le kell adni."

"Az ideiglenes rendszámtáblákkal kapcsolatos díjak
Az ideiglenes - sárga-, V, Z, CD, E betűjelű - rendszámtáblákért fizetendő díj:
1 pár rendszámtábla 10 000 Ft "

Meg egy kis biztosítást kell rá kötni, és lehet használni.

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2009.04.28. 09:23:08

az úgynevezett Sacco-deszka (nálunk telioldalasnak hívják nepperül) mindig kontraszt színre van fújva, de a blauschwarz metal és az uni-blau esetében hasonló tónusú sötét a második szín, a többinál tényleg kontraszt

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.04.28. 09:32:36

"japánban nem szokás órát pörgetni"

azt nem vitatom, hogy minden fekalofil perverziójukkal és hülyeségükkel együtt is fényévekkel kulturáltabbak és főleg, fegyelmezettebbek a japánok, mint mi, de azért nem szentek. ott is vannak bűnözők.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2009.04.28. 09:37:32

Pontosítás: egy rendszámhoz max. 3 autó tartozhat és valóban a legdrágább után fizeted a biztit és az adót. 49 autót max. kék próbarendszámmal lehet próbálgatni, de ehhez kereskedést vagy szervízt kell bejelenteni.

Atty V8 2009.04.28. 09:43:20

Japánban 3-12.000 USD között mennek ezek km-től függően,de pl.:560 SEC ugyanennyi, 126-os limousin garantált 4000 alatt, 140-es 2-6.000 között CL picit drágább. A km 90%-ban 100 alatt van nem nagyon vezetnek ezek mikor ott a metro. Igazából csak akkor vehet valaki új autót, ha le (vagy el)adja a régi vasat.Ezért nem mondta meg az árát Herr Heiss.Csak ugyi rájön a szállitás oroszokon át,+ reg.adó gordonkának+ forgalombahelyezés. Egyébként az újabb európai kocsik valamiért már jobbkormányosak szerencsére, mivel én pont azokra vadászgatok.

kalandrover 2009.04.28. 09:49:36

@kalandrover:

Ez kimaradt: "A Z betűjelű ideiglenes rendszámtábla csak olyan járműre szerelhető fel, amely a közúti közlekedésre alkalmas műszaki állapotban van. E feltételek betartásáért a jármű üzemben tartója felelős."

Azaz nem kell forgalmi engedély+műszaki vizsga.

Carrotfield 2009.04.28. 09:54:18

@kalandrover: és minden alkalommal újabb Z rendszámot kell igényelni 10 ezerért, vagy amit most nyáron egy hónapig használok, ugyanarra jövőre is vehetek biztosítást oszt jó napot?

Lord heckman 2009.04.28. 10:10:54

jujj... de ott lettem volna :S

kalandrover 2009.04.28. 10:14:14

@Carrotfield:

Minden alkalommal kell egyet venni tizesért. Nem tökéletes, de ha jól osztja be az ember, el lehet vele döcögni, és lehet vinni az családot, nem úgy, mint a P-vel.

kalandrover 2009.04.28. 10:16:23

@Carrotfield:

Őőőőőő, vagyis nem egyértelmi, a 30 napot innen hámoztam ki, de ez akkor nem is biztos, hogy olyan rossz.:-)

"Magyarországon még forgalomba nem helyezett gépjármű külföldre viteléhez, és harminc napon belüli visszahozatalához (pl.: kiállításra vitel),"

kalandrover 2009.04.28. 10:17:36

Lehet, hogy csak arra vonatkozik, hogy 30 napon belűl haza kell jönni? Nemértem.

xxlpityu 2009.04.28. 10:20:25

Elképesztő egy autó ez az SL széria. Valóban benne van minden, amit a Mercedes jelent, fűszerezve egy kis gőgös bájjal. Ha nem lenne gyerekem, tuti ilyennel járnék. De így családosként......marad a Merci limó...:DDD
Nagyszerű autók, egy nagyszerű korból, amikor még letesztelték, nyűtték, harapták, nyúzták a kocsikat piacra dobásuk előtt. Amikor még csak az "übergermanpanzerwagenek" büszkélkedhettek ESP-vel, PROCON-tennel(hagyjuk az ÓDIT--az csak egy feltupírozott vw marad örökre) és társaikkal. Akkor még nem az adidasnyakúak "mergája", tücsőkék "merdzsója" volt e nagyszerű márka valamelyik büszkébb példánya. Hanem az aranykeretes Hansok, Fritzek stb. stb. szedánjai voltak, elől a megkérdőjelezhetetlen csillaggal, (meg ugye a ködben elmosódó propellerrel-amit ma már úgy magyaráznak, hogy a bajor zászlóban található két fő szín miatt ez a BMW jele), igazi söprögetők voltak az autobahnokon-ma is azok
imádom mind a Mercedest, mind a Bmw-t....és kár, hogy nem akkor voltam kb.:25-30 éves

Lord heckman 2009.04.28. 10:32:26

amúgy szerintem ez az osztrák rendszer, hogy nem az autónak van rendszáma, hanem az embernek, nem jobb... pölö bűnüldözésben nehezíti a zsaruk munkáját.

tétovateve 2009.04.28. 10:32:33

Sztem krvára nem nehézkes az SL600-as...főleg átlagembereknek. Fogok venni egy ilyet egyszer :)

sikeres-e 2009.04.28. 10:48:59

Ha "made in japan" lenne rajta, még kéne is (nem csak milliomosok tudnák fenntartani). Így csak inkább nézegetem, mert tényleg szép. Mondjuk nekem a W116 "A" mercedes, késöbbiek már nem nagyon izgatnak. Amúgy meg hülyék ezek a japánok (inkább balkormányost vesz, csak hogy különcködjön?!?)... :-)

Csikós Zsolt 2009.04.28. 10:57:02

@Benyás:
Keménytető iszonyú régen van. A háború utáni roadstereknél kezdett megjelenni. :-)

Csikós Zsolt 2009.04.28. 10:59:01

@cuebler:
De miért kell vajon több autóra fizetni a biztosítást, ha csak egyet használsz. Ehhhh. Erre jó a hobbi-biztosítás, csak annyiból mégse, hogy az nem zárja ki, hogy az egész slepp óccsó biztosítással járjon. Az egyrendszámos rendszer kizárja.

Csikós Zsolt 2009.04.28. 11:00:18

@Benyás:
Ja, és persze a Pagoda-Merci épp a keménytetejéről kapta a nevét. A 107-es elője.

kalandrover 2009.04.28. 11:01:21

@Lord heckman:

Hát ott lehet, hogy nem üldözik a bűnt, hanem megállítják. Ja, hogy nálunk üldözik? Ez meg a mi bajunk.

Csikós Zsolt 2009.04.28. 11:02:26

@GYUSZI BACSI:
Khm, khm, nem is írtam, hogy itt találta fel a Mercedes a kétszínt. Csak azt, hogy szeretik venni az ilyet a jappok.

Hiszen már az én 115-ösöm is kétszínű volt, 1972-es, 181 és 521-es színkód rajta a homlokfali plaketten. És az már rég nem volt az első. Valamit félreértelmeztek ebben a színfelhorgadásban sztem.

sikeres-e 2009.04.28. 11:04:50

volt nekem is régebben egy mercim (w123-as), az is 2 színü volt: kék és rozsdabarna :-)

series_one (törölt) 2009.04.28. 11:25:52

@Benyás:

mondjuk a pagodához is, de ez most nem érdekes.
és a 190sl hez is, meg még a 300slhez is.

Gomme 2009.04.28. 11:28:58

Hát én ezt még mindig nem értem!!
Egy jobb kormányos világban vezetni egy bal kormányos autót igazi szar, főleg ha ezért a kocsiért majdnem a dupláját kellett fizetni újkorában. Ez szerintem nem menő dolog hanem hülyeség!
A kilométer óra kilométerben számol de japánban is mph van mint itt angolban. Ide nem lehet behozni kocsit ha nincsen benne mph skálájú óra akkor gondolom japánba sem. Ha meg óracsere volt mikor a fric megvette...
Minek venne valaki új kilométer órát mikor a mph-esen is rajta van a kilométer skála mert mindenki tudja hogy si mértékegységben kell mérni és si-ben a távolság a méter.

series_one (törölt) 2009.04.28. 11:29:47

@Csikós Zsolt:

na, aki fentről lefele olvas, az úgy jár, mint én.

series_one (törölt) 2009.04.28. 11:32:44

@Gomme:

"Ez szerintem nem menő dolog hanem hülyeség!"

ha figyelmesen követted csikós írásait, akkor régebben írt róla, valamelyik posztban, hogy élt egy darabig japánban.
szóval fogadjuk már el neki oszt ne vitatkozzunk vele "szerintem"alapon.

series_one (törölt) 2009.04.28. 11:34:32

@Csikós Zsolt:

"Egy poszt azért fogok még írni,"

egen.
és megkeresem a lapát.
és elmegyek kenyér.
és elbasztuk a rét.
:)))))

Csikós Zsolt 2009.04.28. 11:49:29

@Bukowszky:
Igen, csak a japánok nem az élet minden területén bűnöznek. Hanem általában a yakuza-vonalon. Nem is ismerik a bolti lopás, privátok szintjén az adócsalás, a bliccelés fogalmát, eszükbe se jut.

Gomme 2009.04.28. 11:49:46

@series_one:

Én meg most élek angliában (sajnos) ahol a közlekedés ugyan azon az oldalon van mint japánban és egyáltalán nem jó dolog a járdához közeli oldalról vezetni! Próbáltam, meguntam, eladtam!

Csikós Zsolt 2009.04.28. 11:51:52

@Gomme:
Igen a japánok hülyék. Mi viszont kurva jól csináljuk. Pl. szeretjük egymást, simogatjuk a szomszéd tehenét, ha csak kevés fáradságunkba kerül, udvariasak vagyunk, és kitérünk egymás útjából, ha véletlenül mégis nekiütközünk a másiknak, első reflexünk a bocsánatkérés, eszünkbe se jut azonnal a másikat hibáztatni. Jó nekünk, a japánok tényleg aljanép... Khm.

Gomme 2009.04.28. 12:18:28

Sajnos a japok sem külömbek mint a többi népcsoport, talán még agressivabb. Dolgoztam japán gyárnak, de nem lopták be magukat a szívembe. Az életszínvonaluk magasabb ezért nem érdekük kilométer órát tekergetni. Egy autó elhasználódási futás teljesítménye nem 300 000km hanem talán a fele.
Azt meg hogy egy furi ember vett egy nem túl drága autót bal kormánnyal a jobb kormányos forgalomba az meg a saját degenerációja! Itt angolban sokkal de sokkal drágább kocsik mind jobb kormányosok. Nem láttam még ferrarit, maseratit, porschet,aston martint, lamborghinit mondjuk a londoni dugóban bal kormánnyal és U.K.-s regisztrácioval. Vajon miért? :)

Darti · http://www.darti.hu 2009.04.28. 12:45:15

csurog, csurog, nyál nyál, csurog csurog...

ááá,

A márkából ennél jobban már csak az az 5000 km-es EVO merci fogott meg, ami az egyik gokartpályát díszíti Budapesten.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.04.28. 12:48:40

Nagyooon kemény a két Merga a képeken :)


Nekem a 600-as is bejön, szeretem a szögletes formákat :)

AtoszMester 2009.04.28. 12:57:11

Beszarás, ez nagyon szép.

Mégis, mennyi lehet egy ilyen hasonló állapotban? 5-6 milla? Kell :)

HAWOCK 2009.04.28. 13:32:21

@Gomme:
Amikor az ember először lép japán földre magyarként, akkor ami talán először azonnal nyilvánvalóvá válik számára hogy soha (de soha) nem fogjuk azt a színvonalat elérni ahol jelenleg hozzánk képest tartanak.

Színvonalat mint gyűjtőfogalom értem(általános társadalmi kultúra, technikai, szervezettség stb-stb). A különbségek brutálisan nagyok, szinte minden téren még a legkisebb dolgokban is. Fényévekre vagyunk tőlük és persze nem csak mi. pl az a primitív közlekedés ami nálunk folyik ott elképzelhetetlen. (ez nem csak a közlekedési kultúrára, hanem annak megszervezésére is vonatkozik természetesen)

De persze ők sem tökéletesek.

Csikós Zsolt 2009.04.28. 13:59:23

@HAWOCK:
Persze ott a jappok szerepe Koreában, meg Mandzsúriában, de tény, hogy a régi nagy emberpusztítók (leszámítva az oroszokat) - a németek, a japánok, a kambodzsaiak egészen emberséges módon éldegélnek, így, a XXI. század elején. Mi meg degenerálódunk ezerrel.

Rocko- 2009.04.28. 14:12:42

xxlpityu 2009.04.28. 10:20:25
"hagyjuk az ÓDIT--az csak egy feltupírozott vw marad örökre)"
muhahah.

Lord heckman 2009.04.28. 10:32:26
miért is?

zöldi 2009.04.28. 14:33:23

@HAWOCK: Feleségem egy ismerőse él kint tizensok éve. Mondta, hogy érdemes kimenni, ha tudsz együttélni azzal, hogy ott mindig gajdzsin leszel.

xxlpityu 2009.04.28. 14:34:43

Rocko

Ez igen egyszerű
Azért, mert a két nagy németnek sikerült legalább a maga erejéből a csúcsra jutni, de az audi össze lett gyúrva ebből-abból, nézd meg Mr. Csikós cikkét, ő részletesen felsorolja ezt. Amúgy azt hiszem Ferdinand Piech volt az az elmeháborodott, akinek ezt a padlólemez mizériát köszönhetik( bár anyagilag irtó nagyot kaszáltak vele-ebből lett is della fejlesztésre...inkább hagyjuk), ez vezetett oda, hogy a valamikori 78-as passat kombim hátsó fékdobja megegyezett még vagy 6 típuséval. Ez volt 1978!!!! Ma már Seat álnéven forgalomba hozzák az előző a4-est spanyolhonban. Bravó, remek, tapsoljunk. hurrá ódi
Azt hittem, hogy a hetedik bőrt csak a magyar autósokról lehet lehúzni, de tévedtem.
na ezért törtető szerintem

Lord heckman 2009.04.28. 14:58:27

Micsoda egy depis banda... A közlekedési morál mindenhol hagy kívánnivalót maga után, de azért nem Pestből kéne kiindulni.... ott nagyon balkáni. De vidéken nem. Én csak pesten kapok agygörcsöt a közlekedési kultúrától, de amúgy sok nyugateurópai nagyvárosban is elég gáz a szitu. Az ember ezt olvassa mindenhol: "húú de szar itt... bezzeg máshol".. aztán beszáll a kocsijába totál depisen, és ledudálja az öregördögöt is az útról, keresztbe áll be a mozgássérült parkolóba stb.. és utána joggal rinyálhatunk, hogy hát ez van ;)
Az első és legfontosabb lépés a felsőbbrendű külföld felé az lenne, ha nem szidnánk folyton magunkat ;) Már sokkal jobb lenne minden. Én speciel szombathelyi vagyok, és nem látom, hogy lényegesen primitívebb lenne a közlekedési kultúra, mint pölö az innen egy köpésre levő Ausztriában.
A rendszámról meg annyit, hogy akinek mercigyűjteménye van, azt szerintem nem vágja földhöz, ha mind után adózik. de ez legyen a legnagyobb bajunk szerintem. Én amúgy rémálmaimban sem szeretnék japó lenni. élen a technikai fejlődésben... ja.. tellik zsír verdákra.. igaz... Viszont heti 169 órát melóznak, és 10 négyzetméteres lukakban laknak, és órákat kell közlekedni, ha egy fát akarnak látni (mondjuk Pest ezen a téren jól halad :P). Ráadásul egy felestől a detoxban kötnek ki :-))

Egyszóval nem irigylem őket egy percig sem.

SilverGhost 2009.04.28. 15:02:02

Csodaszép....
Kár hogy nincs galéria...

Rocko- 2009.04.28. 15:04:37

xxlpityu 2009.04.28. 14:34:43
ha elolvastad Csikós cikkét akkor miért beszélsz hülyeségeket? más motorpaletta, más beltéri anyagok, az egész más, akkor miért lenne ugyanaz? ami Audi 100-ként indult, abból lett a Passat, az Audi 50-bôl a Golf. akkor most mi lett mire címkézve?
ezen logika alapján a Fabia csak egy átcímkézett Cayenne.
hülyeségeket nem kéne már. az meg hogy hogyan alakult a márka története, az mennyire releváns abban h mit gyárt?

Lord heckman 2009.04.28. 15:12:53

fabia átcimkézett Cayenne :) ez tetszik :) totálkáros beszólás :)
A Lambo Diablo is csak egy ültetett traktor :D

Lord heckman 2009.04.28. 15:18:42

@Csikós Zsolt:
Tévedni tetszik :) Komolyzenész haveromat épp Japánban rabolta ki egy kis beszívott késes. (távolkeleti turnén voltak, a dolog iróniája, hogy a rabló azt az aranyrolex hamisítványt vitte csak el, amit a koma 3 nappal azelőtt vett kínában 10 ejróért :) ) Szintén vele történt, szintén Japánban, hogy egy ottani zenész kollégával dumálgatott, és ezalatt a szemük láttára nyúlták le a tag beazonosíthatatlan típusu verdáját, ami 5 méterre parkolt tőlük :)

xxlpityu 2009.04.28. 15:18:45

Rocko
Egyszerűen azért írtam, mert
1, lehet akármiből a passat-tök mindegy
2, mercit, vagy bmw-t valahogy nem láttam még így közösködni( újra leírom, mielőtt belekötsz ÍGY!!!!-ne gyere nekem a dai.-chry. egyesüléssel, illetve, hogy a rolls a bmw kezében van stb. stb.)
ha voltak is hasonlók, mert ugye voltak HASONLÓK!!!!, így ezek legalább megőriztek valamit korábbi modeljeikből
Pl.:
bmw-rover 75....asszem kellően brit és sz@r maradt a rover ezután is
mercedes-chrysler....valahogy egy kutya
Egy szó, mint 100 ezek a típusok egy régebbi cuccot építettek bele a saját autójukba( chrysler 300 c-nem fut fura módon 7 sebességes merci automatával), viszont az ódi most aztán megmutatja nekünk mit is tud a kb 10-40!!!! éves motorkonstrukció, amit a lambótól vett át azt hiszem az s8-as, ill. az r8-as is valami őskövülettől megy.
de figyu:
cseszegess csak nyugodtan, mert ha még nem jött le idáig
NEM TARTOM SEMMIRE AZ AUDIT+ A VW-t
pont.....megyek és megnézem a mercimet

Csikós Zsolt 2009.04.28. 15:22:02

@Lord heckman:
Erről beszélek. Inni kurvára tudunk, dolgozni nem szeretünk, ha öljük is egymást és ott lopunk ahol tudunk, kifelé akkor is mondjuk mindenkinek, micsoda korrekt társaság vagyunk, összekacsintva, mert nehogymá' azt higgye a külföldi, hogy olyan rossz fejek vagyunk. Rátapintottál a probléma érzékeny pontjára, csak az a baj, hogy véded :-)

Különben Tokió telis tele van hatalmas parkokkal, (Yoyogi, Meiji akkora mint egy budapesti kerület, bent, középen) az összes utcán fa, kertesházak, és egy gramm szmogot nem érzel - és már 1980-ban sem éreztél, ott utoljára 1974-ben lehetett pufogtatni, azon lovagol azóta is a világ. Igen, a magasutak mentén, a forgalmas csomópontokban iszonyatos, gyilkos nyomású a tömeg, de a legtöbb tokiói ilyen helyre nem megy. Egy réteggel a magas házak mögött azonban olyan kisvárosi a hangulat, amihez képest a 2. kerület elmebaj. Tokióban nyugodtan biciklizhetsz az utcán, simán lehet rettegés nélkül kismotorral járni - igaz, a biciklilopás ott is gyakori, ez tény. Akkor érdemes róla beszélnünk, ha voltál kint, én éltem ott 5 évet, meg voltam azóta négyszer. SZóval nem az, amit gondolsz, ne a képekből ítélj. De sokat dolgoznak, az tény, viszont nehezebben is kerülnek majd padlóra, mint mink, és nem azért mert kurvára tartják egymásért a hátukat, hanem mert nyafogás és juttatások követelése helyett melóznak mint állat. Korea, Kína se nagyon más (kevésbé udvariasak, látszik az országokon, hogy nincs olyan régóta jólét), de érthető, hogy miért működnek még mindig jól azok a gazdaságok. Az ő gazdaságukat talán egy business-madárinfluenza sem viszi el, a miénket egy átlagos kis nátha is. Persze a japánok nyakán nem ültek a ruszkik negyven évet, meg nem vezették be az intézményes lopás rendszerét (értsd, szocializmus), ami azóta minden sejtében benne van a társadalmunknak, de Kínában valamennyire párhuzamos volt a helyzet, aztán mégis jönnek felfele, és nem lassan. Nem egymás hátát kéne lapogatnunk, és kifelé sunyítanunk, hanem melózni, szó nélkül, lefejezni a fél állami szektort és munkára bírni a nemdolgozókat. Hozzáállás kérdése, egyenként. Én teszem a magamét, el tudok számolni a napi tizenegy órával.

Phrascarica 2009.04.28. 15:25:27

Hát szerintem a 29.000 Km-t bevenni egy kicsit erős. Vagy a Yanese szőnyeg már az előző 600-as SL-ben is benne volt? A váltógomb kissé fényes, a kormányon meg hasra esik a légy! De mindazonáltal nem tartom kizártnak, csak kicsi esélyt látok rá, vagy igen gondatlan gazdája volt, esetleg az is megeshet hogy az eredeti tulaj nem is, de az utána következő Ebay huszár az bizony átbaszta az osztrákot :)), a lényeg hogy Ö elhiszi.

Humphrey 2009.04.28. 15:28:57

gyönyörű, gyönyörű! Annyira büszke vagyok magamra, hogy végig bírtam olvasni anélkül hogy legörgettem volna a poénhoz, végig ott zakatolt bennem: de miért nem jobbkormányos?!?
És bár voltam jó sokszor Japánban, ezt a balkormány-pucc dolgot kivételesen nem tudtam. Köszi Cs!

Humphrey 2009.04.28. 15:31:34

@Lord heckman:
ha a saját szememmel nem látom nem hiszem el: kolléganőm bicajjal járt és a kormánykosárban felejtette a pénztárcáját: délben, ebédszünetkor nem csak a bicaj volt meg, de a tárca is, a zsével meg a kártyákkal...

zöldi 2009.04.28. 15:31:45

@Csikós Zsolt: "Nem egymás hátát kéne lapogatnunk, és kifelé sunyítanunk, hanem melózni, szó nélkül, lefejezni a fél állami szektort és munkára bírni a nemdolgozókat. Hozzáállás kérdése, egyenként. Én teszem a magamét, el tudok számolni a napi tizenegy órával"


Ilyet még, rád hátha hallgatnak

Csikós Zsolt 2009.04.28. 15:33:53

@Lord heckman:
Igen, ahogy van, akit az ment meg a haláltól, hogy nincs bekötve, és félrészegen a Dunába esik az autójával. Statisztikailag azonban Tokióban sokkal jobb a közbiztonság. Az áruházakban egyszerűen semmi nincs lekötve, elzárva, sokszor kint a nyílt utcán se. Egy rakás alkalommal felejtettem ott dolgokat mindenféle helyen (parkban fényképezőgépet, komplett irataimat a lemezboltban, pénzzel), soha, el nem tűnt semmi.
De minek vitatkozom veled, te nem voltál ott, viszont vallásból véded a gúnyát, úgysem tudlak meggyőzni.

Tudod mit, igazad van, tévedtem, azt kellett volna írnom, hogy fasza gyerekek vagyunk, jól csináljuk, és annak a sok hülyének abban a csökött ferdeszemű országban nincs semmi esze, hogy balkormányos autót vesz egy jobbkormányos országban. A jövő tényleg a miénk, lényeg, hogy optimisták legyünk. Voltaképpen lehet így is, egészen könnyen ment.

Humphrey 2009.04.28. 15:38:58

@Csikós Zsolt:
ne izgasd fel magad : ) végigolvastam a kommenteket, Lord csak felmondta a japánról 'köztudott' sztereotip leckét.

X14NZ 2009.04.28. 15:44:09

@Csikós Zsolt:
"el tudok számolni a napi tizenegy órával."

Azt tudjuk:
belsoseg.blog.hu/2009/02/18/a_koffein_az_aldott_koffein

:)

Mortal Vombat 2009.04.28. 15:51:36

Azt hittem valamennyire én is értek a Mercikhez,de a kommenteket olvasva asszem én kispályás vagyok,pedig 8 éves korom óta tart a Mercibuzéria(most 20 vagyok). A cikkről jut eszembe,ma egy héten belül a második c63 amg-t láttam és nagyon sajnálom,hogy nem szálltam le a buszról,mikor megláttam. Ott állt mellette a tulaj,és ha van benne egy csöppnyi jófejség,tuti beindította volna a motort és megtúráztatja kicsit a kedvemért. Na az a hang egy darabig nem ment volna ki a fejemből.

Phrascarica 2009.04.28. 15:55:28

@Mortal Vombat: menj be néha egy merci szalonba el lehet kapni egyet (C63AMG) néha. Pl. 2 hónapja volt egy néhány napig a Hunyadi János úton. Be lehetett ülni, tüzetesen át lehetett nézni (ha az utcáról bemész akkor is, nem Rönó szalon) élvezetes álló helyzetben is :)

VOGAben 2009.04.28. 16:07:04

Csak az átíratási költségből elhesszelek hónapokig.

Rocko- 2009.04.28. 16:24:09

xxlpityu 2009.04.28. 15:18:45
na, a végére csak sikerült leírni az igazságot: ami neked van az az überfasza, a másé az szar.
ezzel meg nem is lehet vitatkozni, szóval részemrôl vége.

Csikós Zsolt 2009.04.28. 16:57:09

@phrascarica:
Bőrkormány, nem látszott kopás rajta. Ilyen van a feleségem 190-esében is, 464 ezer után is teljesen ép. A bőrös alapból sima, nem rücsis, összetéveszted a műanyagossal, váltógomb dettó. Ott inkább az az érdekes, hogy mi szívta ki alul a festéket a bőrből. A szőnyeg makulátlan volt, élőben legalábbis, de az a kép úgy lett megmentve, a kompakt fotómasinám nem tudott megküzdeni a fényviszonyokkal.
Láttam sok-sok Mercit, asszem 17 éve űzöm ezt a hobbit. Az 28 ezer kilcsi volt. A kopások szerint biztosan 50 ezer alatt, de ennyit nem is érdemes csalni.
Egyébként volt följebb egy komment, Japánban nem ritka az ilyen kevés kilométer. Ott is egész nap ülnek az autóban, de sokat állnak dugóban.

clubman 2009.04.28. 17:01:39

@Gomme: Mint CsZs írta sznobizmusból vesznek balkormányos autót. De ha belenézel a posztban lévő bal-jobbos linkbe, szinte szóról szóra ugyanezt írják a Japán-beli balkormányos autó vásárlókról.

megint 2009.04.28. 17:08:30

Rocko, ne foglalkozz evvel a taggal, ez nem , hogy audiban, de még merciben sem ült életében.

megint 2009.04.28. 17:12:02

Japánok azért Kínában is csináltak egy "gyenge" mészárlást, ellenben ha csak megközelítenénk az ottani munkamorált, akkor nem itt tartanánk, de volt itt 40 év szabadlopás, plussz egy privatizáció, ezt nyögjük még mindig, és ahogy kinéz, még sokáig fogjuk.

Phrascarica 2009.04.28. 17:12:27

@Csikós Zsolt: a rádió és a klimí "auto" gombja is igen kopott, a szőnyeg meg rojtos mindenféle fényviszonynál. Japánban pedig nem csak dugó van hanem gondolom autópálya is létezik. Mindegy a 124.atw.hu-n 70-80 ezer km-mel ennél sokkal különb (szebb) autók vannak, 30ezer km alatti is volt, na az makulátlan volt, még a futómű elemeken is gyári festés volt.
Sajnos vannak olyan emberek akik -nem tudom miért- még maguknak is- visszatekerik az órát. Jobban szeretik ha 28 ezret mutat, mert egy 80 ezressel már úgy érzik nem lehet menőnek lenni a saját szemétdombjukon :)

Phrascarica 2009.04.28. 17:20:17

@Csikós Zsolt: "A bőrös alapból sima, nem rücsis, összetéveszted a műanyagossal, váltógomb dettó." én "nyomott" felületüt láttam a legtöbb mercibe, az enyém is olyan, és úgy emlékszem a 129-esben is az van gyárilag (lehet hogy többféle van), de a váltón is rücsisnek (nyomottnak) látszik, azonkívül eléggé furcsának tartanám ha a müszerfal "nyomott" bőrből lenne a kormány és a váltó pedig nem.

babapa 2009.04.28. 17:20:41

'94-ben egy hetes cserediákság Németországban. Vendéglátó család feje MB gyárban dolgozott (már nem emlékszem mit). A kint töltött egy hétből 4 napot egy ilyen SL600-zal jártunk, a többit meg egy C36AMG-vel. Kellemes volt. Viszont az SL abszolút kétszemélyes, hátul csak rokkantnyugdíjas taposóakna-szedők tudnak ülni. Már ha legalább térd felett szakadt le mindkét lábuk.

Ubul1 2009.04.28. 17:29:35

@Csikós Zsolt:
A gombokat tényleg kicsit megkoptatta valami vagy szimplán sok napot kapott az a rész. Jó higy jünk a 28000 km-nek ebben a gépben úgyis a motor lesz az utolsó ami kipurcan, viszont sorrozatban beszarhat a fényévnyi hosszú villamos rendszer.
Erről a sztahanovista filozófiáról meg amin váltottak itt páran szót nálunk csak az a gond h egyenlőre semmi motivációja senkinek h beledöglessze magát a melóba miközben a szart túrja és azzal a tudattal h a melójából pár görény igencsak jól megszedi magát. Természetesen mehet máshova is, de ugyanúgy csak pofán röhögik aztán kijelentik h márpedig te bagóért fogsz gürizni mert ennyiért kapok akármikor egy biorobotot. és kurva nagy tévedés h itt faszvakarás megy egy átlag maszek cégnél ahol a napi 12-14 óra a standard, mint pl az egyik rosszemlékű noname maszek bűnbandánál ahol reggel 5-kor zártam magamra a kaput és este 6-7 fele zuhantam haza, jóformán kajálni sem volt addigra kedvem, és ezért jó esetben 100 nettó leesik (meg lehet próbálni totál önállóan enyiből megélni kéremszépen, érdekelne h kinek mennyi maradna a hóvégére) és az imperialista nyugateurópában is lazán elmenne az itthoni maszek hajtás pár kivétellel ami jellemzően az állami szféra akik viszot pofátlanul sokat kapnak a semmittevésért.
És ebben a a kilátástalan mocsokban ami itt folyik tudjátok mi a legjobb, hogy az embert az tartja az épelméjűség határain belül h azzal nyugtatja magát, hogy jó esetben nem sokáig gürizik még itt és nem itt fog beledögleni a cifra nyomorba, hanem valami kilépési lehetőség majd csak becsúszik. Legrosszabb esetben aki független és nincs vesztenivalója, feladja az egész itthonit aztán meg kell próbálni 1szer alapon belevág valahol máshol ahol ugyanezért a gürcölésért valszeg jobban megbecsülik. Pl épp ma írt rokon Queenslandből h őket jóformán meg se érintette a válság ugyanolyan jól élnek a mindennapi nyugis ütemben mint eddig.

Ubul1 2009.04.28. 17:34:18

Különben még mindin nem értem, h mi különleges van egy képírásos ragacsokkal telitűzdelt Merciben, de amúgy alap európai kivitelben amit Ázsia túlfeléről hurcoltak ide. Nagy valószínüséggel Európában is lehet ilyen példányba botlani kidebb utánajárással. Max szájhagyomány útján szerzi nem hirdetésből.

ocsisajt78 2009.04.28. 17:59:32

@Csorfab: +1! a garazsba(ha lenne) :D

Ezek meg mindig nagyon allat autok! :]
[nyalcsorgat] xD

saro 2009.04.28. 18:05:52

Végigolvastam a kommenteket. Imádnivaló, amikor egy autósblogban is a közerkölcsökről,a társadalmi visszásságokról és egyéb nációkhoz való viszonyulásunkról kommentelünk úgy fele -fele arányban. Közéletileg nagyon aktívak tudunk lenni.

Lord heckman 2009.04.28. 18:07:27

@Csikós Zsolt:

Azért ez egy picit durva reakció volt :)
Nem azt mondom, hogy mi milyen faszák vagyunk, a japánok meg mekkora gyökerek. Csak vázoltam, hogy ha folyamatosan azt mondjuk, hogy mekkora szarok vagyunk, akkor azok is leszünk. olyan dolgokban is, amikben most nem vagyunk azok. Lehetne úgy is hozzáállni, hogy néha a jó dolgokat is kiemeljük (mert vannak azok is), és nem csak a rosszat. A rosszat sem csak úgy lehet előadni, hogy húú de szarok vagyunk, mindenki kösse fel magát, hanem lehet a lehetőségeket is látni benne, hogy milyen jó lesz, ha lesz.

A munka részben továbbra is az a véleményem, hogy az már sok. semmivel sem melózunk kevesebbet, mint bármelyik európai. A japánoknál igen, de a japóknál mindenki kevesebbet melózik.

A piát meg viccnek szántam, de értsd ahogy akarod.

"Igen, a magasutak mentén, a forgalmas csomópontokban iszonyatos, gyilkos nyomású a tömeg, de a legtöbb tokiói ilyen helyre nem megy."

Ehh, de ha nem mennek oda, akkor ki az a tömeg? :-))

Lord heckman 2009.04.28. 18:21:24

@Csikós Zsolt:

"Nem egymás hátát kéne lapogatnunk, és kifelé sunyítanunk, hanem melózni, szó nélkül, lefejezni a fél állami szektort és munkára bírni a nemdolgozókat. Hozzáállás kérdése, egyenként. Én teszem a magamét, el tudok számolni a napi tizenegy órával."

Eddig oké, itt a "szó nélkül, lefejezni a fél állami szektort és munkára bírni a nemdolgozókat" - val van a gond.. ha van ötleted a konkrét kivitelezésre, szólj, megyek segíteni.

Mondjuk most épp kötelező szabin vagyok, azért tudok irocskálni, de én is zokszó nélkül melózok.. illetve a zokszó kimerül az ilyen fórumokra irocskálásban.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2009.04.28. 19:55:58

Nos, aki szerint bármilyen gomb kopott, a szőnyeg pedig rojtos ebben az autóban, annak csak azt tudom mondani, saját szememmel is láttam -ott nem volt semmi kopás, semmi rojtosodás. Én a képeken sem tudom felfedezni a kopási nyomokat, a Yanase felirat minden további nélkül pusztán öregedésből is kophat, hiszen az egy flokkolt-felvasalt plecsni. Persze nem kötelező elhinni a futásteljesítményt, de nagyon meg lennék lepődve, ha az öreget át lehetne verni ilyesmivel. Ő sem ma kezdte az ipart, és nem ez az első hasonló Mercije.

Csikós Zsolt 2009.04.28. 20:10:31

@megint:
Lapozz vissza 15, illetve 25 kommented a tiedhez képest, pontosan ezt írom, majdnem pont ezekkel a szavakkal. Egyetértünk tezsvírem. :-)

Csikós Zsolt 2009.04.28. 20:16:45

@Lord heckman:
Tudtam, hogy ezt a ladbát nem hagyod ki, magas volt :-)

Egy Shibuya-, Ikebukuro-, Ueno-méretű, számunkra gigantikus vasúti-, metró-, áruház-, szórakozó-csomópont elnyel mondjuk esetleg 500 ezer embert egy nap, Tokióban most már közel húszmillióan laknak, van kábé tíz ilyen csomópont, van, aki napjában többön is előfordul. Csak azt akartam mondani, hogy a többség nem olyan helen mozog, tipikusan, túloztam, de precíz számokba belemenni, statisztikákat túrni egy Mercedes-poszt kommentjei kapcsán talán túlzás lenne. De nagyon sok tokiói ismerősöm nyilatkozott úgy, hogy ők évente egyszer-kétszer mennek csak ilyen nagy helyekre.

Persze én sem megyek ennél sokkal többször a belvárosba itthon...

2009.04.28. 20:34:55

a japókról annyit, hogy a feleségem egy japcsi cégnél dolgozott, ami most a válságban elhagyja az országot (sajnos).

leléphettek volna akárhogy, de inkább kéthavi végkielégítést + egy havi bért pluszba (csak úgy) adtak neki. van mit tanulni gyerekek.

viszont ezzel a mergával nem tudok mit kezdeni, talán azért, mert az ilyen korú itthon közlekedő autókban ülő arcok nem kifejezetten vonzó személyiségek...

Phrascarica 2009.04.28. 20:38:59

@streetsta: a rádió gombjáról lemállott a gumi, nem a yanese felirattal van a gond, hanem a szőnyeg szegésével ami igencsak elengedte magát, azonkívül az "AUTOMATIC" klímagomb sem 100X volt csak megnyomva, hanem egy ilyen gomb 10 év intenzív nyomogatás után ilyen (bár nem tudom minek nyomkodják ezt a gombot, mivel gyakorlatilag sohasem kell).
A helyzet hogy ez az autó semmivel sem tett rám pozitívabb benyomást mint pl. ez
www.hasznaltauto.hu/2027836_mercedes-benz_600_1994
pedig ebben (óra szerint is legalább 4X ennyi a Km)

de itt egy (állítólag) 27500 km-t futott, ez egészen más tészta, itt rögtön látszik hogy a kormány "nyomott" bőrrel van behúzva, ha sima a bőr, az kissé érdekes, bár erre sem esküdnék meg hogy csak annyi van benne, a kormányt is ki lehet cserélni, újrabőrözni, stb, de azért ez kissé ígéretesebb
suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=114913703&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=17200&makeModelVariant1.modelId=105&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&minMileage=5000&maxMileage=50000&customerIdsAsString=&lang=de&pageNumber=1

W140 2009.04.28. 20:41:51

@Rhythmeen:
"viszont ezzel a mergával nem tudok mit kezdeni, talán azért, mert az ilyen korú itthon közlekedő autókban ülő arcok nem kifejezetten vonzó személyiségek"

Gyere ki 2-án szombaton Tökölre a driftre, lesz ott egy kis Mercis találkozó, leszünk ott páran, köztük 500-as, és 600-as autóval is, kellemesen csalódni fogsz.
Akár be is lehet ülni egy kör erejéig.
Persze drift nélkül :)

230e 2009.04.28. 20:52:02

Ámulok és bámulok, hogy honnan tudsz Merciket előkaparni.
Nagyon tetszik :)), de akkor is egy 91-es W126 560 SEC-et szeretnék, ha a W124 230 kimúlik.

GGG77 2009.04.28. 21:12:20

Könnyfakasztóan gyönyörű autó, bármikor kéne!

Csubakka Junior 2009.04.28. 21:17:28

Eszméletlen lehet az a gyűjtemény, nem kicsit fanatikus az ürge. Jövre leszervezhetnél egy garázslátogatást, legalább egy Belsőség poszt erejéig.

gyerek9.3 2009.04.28. 21:21:02

BMW imádo vagyok ...de ez az egyetlen merci ami kéne ezek annyira szépek :):D..a W140 is szép csak az cigányauto

Hrzrasn (törölt) 2009.04.28. 21:25:13

@makmarci: "Nekem attól lett isten a szememben ez az autó még akkoriban, hogy feltalálták a kemény tetős kabriót!"

Sajnos nem.

Peugeot 402 Éclipse Décapotable, 1931:
www.classiccarsforsale.co.uk/dbimages/0984617001233848845.jpg

W140 2009.04.28. 21:45:21

@gyerek9.3:
Azok is tudják mi a jó...
Konkrétan csak egy romát ismerek, akinek 140-ese van, méghozzá 2 db, egy 350-es SD és egy 300SD, hanyatt esnél tőle, hogy milyen megkímélt, karbantartott állapotban vannak.
Nem biztos, hogy azok járatnak le egy márkát, inkább a proli hülyegyerekek, akik csak villogni, meg versenyezni akarnak vele, és ilyenből jellemzően sokkal több BMW-s van.
Az ilyen fazonok raknak fóliát, nagy kereket, dupla kipufogót, meg szárnyat a nagyautókra.
Ez nem azt jelenti, hogy minden BMW-s hülyegyerek, és minden Mercedes cigányé.

Az Audit meg ugye a politikusaink járatták le....

Hrzrasn (törölt) 2009.04.28. 22:07:22

@W140: Ha az ember azt nézné, ki mivel jár, semmilyen autót nem vehetne, mert mindenhol találni visszatetszô elemeket. (Kipimpelt Golfok, Calibrák, E30ak gondolom mindenkinek megvannak.)

VV7 Atuska 2009.04.28. 22:26:46

A Merci az Merci. Hagyományos. Tiszteletes. Nagyon alapos motoros. Rendkívül esedékes teljes kincs olyan Japán kan Dzsi, ami előre hátulra megmérettetett alumínium fröccsöntővel kanyarodáskor forog bele hamarabb, mint később rá. Hagyomány! Japán! De jó betyár minden!

Csikós Zsolt 2009.04.28. 22:39:59

@Atuska:
Khm. Japán egy pöttyet régebbi kultúra, mint a német, ez kicsit mellé volt.

Vityaz 2009.04.28. 22:54:20

Szabad kérdezni, h Zsolt mit csinált öt évig Japánban? És azt milyen nyelven csinálta?

joe80 2009.04.28. 23:04:54

Igaz, nme R 129-es, de mindenképpen érdemes a figyelemre ez az autó!www.mirbach.de/main.asp?main=auto_detail&ID=3333&subnav=1&preisgruppe=youngtimer
Bizony külföldön vannak akik tényleg csak nézegetni veszik az gépet. Találtam azomban még ennél is kisebb futásteljesítményű autót is . Egy R107 300 SL-t, ami mindössze 000128 km-ert ment... Tavaly hirdették németországba.
Egyébként azért nem hiszik sokan, hogy csak ennyi a futás, mert amikor már 1-2 százezer km van bennük akkor is pontosan ugyanúgy néznek ki, mint mikor elhagyták a gyárkaput.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2009.04.28. 23:20:13

@phrascarica: Hááát, én azokat a képeket nem nagyon hasonlítgatnám ezekhez -egyrészről teljesen más fényviszonyok mellett készültek, ezért is látszik a kormány mintázata kevésbé, hiszen a belinkelt németnek a teteje nincs fent, tehát több fényt is kap, meg a felbontás is nagyon más. Ha a mobilés képéről akarnék messzemenő következtetéseket levonni, akkor az egy rom -az automata klíma gombjának közepe teljesen más színű, az oldalról csinált fotón a kormány úgy csillog, mintha le lenne lakkozva... Nézd meg ezeket a képeket, és láthatod, hogy a kormányon ugyanúgy ott vannak a redők, csak a fényviszonyok miatt ahol megcsillan a fény ott simának tűnik.
De hidd el, tökmindegy, a kocsi élőben nagyon is tudta azt, amit egy 29.000 km-t futott kocsinak tudnia kell, akár feslett a szőnyeg szegésének egy három milliméteres szakasza, vagy sem. Komolyan, se nekem, se az öregnek nem fog fájni, ha nem hiszed el a számokat. Ő továbbra is mosolyogva fogja használni a többivel együtt.

Phrascarica 2009.04.28. 23:29:17

@streetsta: csak erre reagáltam "A bőrös alapból sima, nem rücsis", dehogynem, viszont ezek szerint jól láttam a 29000kmnél kopott a kormány :) NE MÁR!
Én is csak mosolyogni tudok :))

megint 2009.04.28. 23:48:43

Felénk a régebbi E-Merci most a feltörekvő gengszterpalánták márkája, felének jobb oldalon van a kormánya

Pasas 2009.04.28. 23:53:20

@xxlpityu: Az Aston Martin-ban meg Ford kapcsolók, a Ferrariban Fiat kapcsolók voltak. Gondolom mekkorát akasztottak vele, mégis megtették. Na ez az igénytelenség. További félreértések elkerülése érdekében kijelentem hogy az Aston az egyik kedvenc autómárkám.

Phrascarica 2009.04.29. 00:00:49

@streetsta: a lényeg hogy NEM JÖTT át a képeken a fíling. Nézzétek meg a 124.atw.hu-n a képeket főleg a bal oszlopban felülröl a 18. fehér W124 200E 35827km-mel. Nézd meg, na azon átjött hogy gyári atomzsiristenlézerkirály! és ott is fenn a tető, és nem 28000kmmel, rojtos szőnyeggel, kopott kormánnyal és váltóval, olajpárától sárga szívósorral, kopott gombokkal, karcos középkonzollal, sajnos nem fílinges, olyan mint a többi "jó állapotú+ régi autó inkább nevetséges, hogy van aki megeszi a 28000km-et :(

megint 2009.04.29. 00:24:33

Attól amit leírtál még lehet benne 28000 km-t, és a lényeg, hogy élőben milyen volt, szép képeket a használtautón is látsz.

kujoon 2009.04.29. 03:58:27

Szép a merga, télleg.
Hanem a 2. képen az a két kis nyomoronc béka, az mi...? :D Az 500-as Fiat(?)mellettük kamionnak tűnik.Mindenki szidta itt a mopedautókat, mondván, hogy nincs biztonsága semennyire.Na, akkor egy olyannak mennyire volt? :-) Ja, és jól látom, a fityó az teherautó? Gondolom elbírt vagy 100 kiló terhet... :D

kujoon 2009.04.29. 04:00:18

Szép a merga, télleg.
Hanem a 2. képen az a két kis nyomoronc béka, az mi...? :D Az 500-as Fiat(?)mellettük kamionnak tűnik.Mindenki szidta itt a mopedautókat, mondván, hogy nincs biztonsága semennyire.Na, akkor egy olyannak mennyire volt? :-) Ja, és jól látom, a fityó az teherautó? Gondolom elbírt vagy 100 kiló terhet... :D

Ha duplázódik, akkor a szerver errornál lehet anyázni...

Csikós Zsolt 2009.04.29. 08:11:29

@kujoon:
Dehogyis Fityó, isten őrizz. Steyr-Puch, ott van rajta a hatalmas, szárnyas embléma. Sajnos már az utolsó szériás 500 S-ből alakították át (vagy szerencsére nem pazaroltak el egy D-t, nézőpont kérdése), tehát ebben már csak a motor Puch-mechanika, nem az egész, mint a kicsit korábbiakban.

fogash 2009.04.29. 08:25:24

@Csikós Zsolt: arra próbáltunk utalni, hogy volt évjárat (89-90-91?), amikor MINDEN merci kétszínű volt, nem kellett külön szeretni a japóknak.

Lord heckman 2009.04.29. 09:20:16

Na igen, épp meg akartam jegyezni, hogy valyon mi visz rá egy osztákot, hogy szétflexeljen egy kis 500 as Puchot? Mintha csak tökönrúgtak volna :S
Az a két gokard nem Messerschmitt?

Amúgy Zsolt, a zenész haver úgy néz ki, májusban megint megy a felkelő nap országába, ha esetleg hozatni akarsz valamit :)

morcosboci 2009.04.29. 14:09:36

japánban kmh van nem mérföld, nekem a kedvencem a 560SEC V12-ebből csak 100db készült annó, ebbe rakták bele először a V12-es motort. Van egy Magyarországon is, annó még technikumban gyakorlaton voltam a Mozaik utcai vizsgabázison amikor beesett vizsgázni. Beindult a gépezet: hol vannak az átépítési engedélyek? :-)))))

Yankee75 2009.04.29. 15:43:14

Hmm..most elgondolkodhat az ember:ez egy japó gép német alapokon vagy egy deutch, über-tuti vas,amihez hozzányúltak(a műértő)felkelő nap országbeli apró emberkék...Nekem mindegy!Szuper,tetszetős,igényes autó-amire még nekem is fájna a fogam!

W140 2009.04.29. 18:58:44

@Yankee75:
De hát nem nyúltak hozzá, echte német rajta minden, a matricákon kívül.

kkn 2009.04.30. 00:48:16

@Lord heckman:

Honnan veszed ezt az órai utazást egy fáért? A többi irományod is ilyen megalapozott kitaláció?
Szerinted egész Japán le van betonozva?
Tokión csak átbuszoztunk a gyorsforgalmin, de még háztetőn is láttam fát.
Hamamatsu elég nagy város területre, hároszor akkora, mint Budapest, de harmadannyian lakják.
Elég fát látni ott is.

Olyan ott a közlekedési morál, mint az ismert japán mentalitás, a többség betartja a szabályokat, nagy a forgalom, vonatoznak egymás után, ritkán előznek, ezért is oly mindegy nekik, melyik oldalon vezetnek.

Amúgy, miért lenne baj, ha japán lennél?Akkor természetes lenne neked mindaz, mert nem ismernéd a magyar tudatot. Ha nem tudod, nem fáj, akkor nem mindegy?

Talán nem szeretnél ott, japán módra élni, magyar fejjel.

kkn 2009.04.30. 00:53:37

Közbiztonság.
Hamamatsuban a Merci kerskedés helyhiány miatt máshol tárolta az autóit.Pár utcával arrébb, egy egyszerű, drótkerítéses telepen álltak azok az autók, amik kiszorultak. Pár új, rendszám nélkül, meg egy teljesen kiégett SL. Most már sajnálom, hogy akkor nem fényképeztem le.

qualitaet 2009.04.30. 01:37:07

@phrascarica:

Pont annyira nincs a leghalványabb fingod sem a 129-hez mint a múltkor a V8-hoz ,ettől függetlenül okoskodsz töretlenül:)

Ha nem lennél segghülye az efféle Mercikhez akkor tisztában lennél azzal, hogy ezekben az évjáratokban még ízig-vérig minőségi bőrt használtak a kormány és a váltógomb bevonására, ami a büdös életben nem volt rücskös, ellenben a Tiéden alkalmazott,(az enyémen sem különb sajnos) újfajta, impregnált szarral amit manapság bőrnek csúfolnak.

Annak megállapításához sem kell sok ész vagy szakértelem, hogy a szőnyegek nem eredeti Mercedes velourok hanem a japán kereskedő által utólag, helyben legyártatott szarok (lásd felirat).
Nem csoda, hogy foszlik a széle.
Ha a gyári padlószőnyeget nézed rögtön látszik,hogy milyen szépen csillog, nincs összetöppedve ill.agyontakarítva. Makulátlan...
A középkonzolon lévő két karcolás szemmel láthatóan valami sajnálatos véletlenek következménye,nem a permanens használaté.
Akár 500 km alatt is összejöhet...
A Klimaaut. és a rádió gombjai szintén "fényes"-ek voltak ekkoriban még a vadonat újon is.
Ha kicsit is ismernéd ezeket a modelleket akkor tudnád, de nem tudod, hisz tisztán hallatszik,hogy sosem láttál ilyet közelről, pláne újonnan.
Max. annyit tudsz, hogy kurva sokat fogyaszt a CDI-dhez képest :)DDDDDDDDDDD

qualitaet 2009.04.30. 01:47:53

" nehézkes, ahhoz képest, hogy több mint 400 lóerős"

Minden 600-as SL "csak" 394 lóerős...

W140 2009.04.30. 02:08:09

@qualitaet:
Annyira nem nehézkes, még a 600 SEL is 6 mp alatt van 100-on ezzel a motorral, és majdnem 2,5 tonnával, de tényleg tolja az orrát, nehéz bele ez a moci.
A 326 lovas 500-as az igazi ezekben is.
180 kg-al nehezebb a v12-es mint a v8-as, az azért sokat számít ott elöl a kanyarokban.

Jano 19 2009.04.30. 07:18:50

Nekem van egy 98-as 500sl, az auto annyira dogos olyan mintha egy mini tengeralalttjaroban ulnel,teljesen jo. A radiot vagy a cd lejatszot is csak nagyon ritkan kapcsolom be csak hallgatom a motort. pluszkent van egy gomb a radion ami csak az idojarasra van belove. Egy holt nyugi vrda bazi kajakkal.

Csikós Zsolt 2009.04.30. 07:28:12

@qualitaet:
Ja, ezen gondolkoztam is rajta, hogy ez talán már a gyenge (lol), merthogy csak 93-ban került bele a legnagyobb motor. És addig volt csak 400 fölötti a V12. Aztán így maradt :-)

Csikós Zsolt 2009.04.30. 07:34:12

@W140:
Nem a qualitaet írta, hogy nehézkes, az idézet volt a posztból. Én meg arra értettem, hogy a 600SL elinduláskor nehezen mozdul, elég sokat vezettem újonnan ilyet. Felzúg, megemeli az orrát, leül a feneke, aztán moccan végre, de közel sem kirobbanóan.
Aztán ha túl vagy ezen a drámán, már iszonyatos nagyot lépeget, lényegében minden fokozatban ugyanakkora tolást érzel, akárhánnyal mész, az tényleg fantasztikus.
De pl. az 500-as motor is tudja majdnem ugyanezt, csak az araszolós, városi tempóról is sokkal készségesebb. Erre az elindulás, lyukba átugrás dologra gondolok, amiben a 600-as bizony lomha. Edelweiss biztosan tudná a magyarázatot, nyilván a váltóáttételezés, a hidrodinamikus kuplung, a tömeg és a nyomatékgörbe szerencsétlen együttállása miatt.
Ha 0-100 adatokkal, lóerőkkel dobálózunk, akkor nincs is értelme autótesztet írni, hiszen az mérve benne van minden katalógusban. De szubjektíve az annyi bizonyos helyzetekben közel sem tűnik annyinak, néha viszont többnek... Ne vezessenek meg az adatok, seggel, lábbal, füllel érzed. És szubjektíve az 600SL bizony lomha, közvetlenül gázletaposás után, kis sebességnél még objektíve is, mert elmennek tőle a kisebb, közepesen erős autók. Aztán gigaléptekkel behozza.

Csikós Zsolt 2009.04.30. 07:35:58

@Jano 19:
Az 500SL más tészta. Tízszer jobb. A hangja meg egymilliószor. Ez különben a mostaniaknál is így van, az S és az SL az 500-as motorral az igazi, a 600 csak béna koronaékszer. Remélem a V12-t vallásos tiszteletben tartók gyilkos haragját ezzel magamra is zúdítottam.

lacza87 (törölt) 2009.04.30. 08:20:24

Pedig úgy tűnik igencsak szükséges (annak aki megengedheti magának)az a koronaékszer, emlékezzünk csak most jött ki a BMW 760-as annak ellenére h a többi nagyon erős BMW-nél is a downsizing elvek kezdenek érvényesülni.

classicmotoring · http://motoring-culture.blogspot.com 2009.04.30. 10:05:54

na igen, de egy S osztalynal nem az a fontos, hogy mennyire ugrik a varosi forgalomban hanem a hosszu utazasi kenyelem. Elvegre en is V12-est vennek csak azert mert kulonos. Maskulomben a varosi jarkalst meglehet oldani egy kisseb masodik, harmadik... autoval, akinek van penze egy uj, vagy relative uj S600-ra annak gondolom nem problema.

W140 2009.04.30. 11:50:57

@Csikós Zsolt:
Igen, teljesen egyetértek, ismerem mindkettőt, ezek miatt választottam én is az 500-ast.
Na meg az sem mindegy azért, hogy 15 vagy 22 literes átlaggal mászkál az ember, mert hiába a szaladgálós autó,valahogy mindig rossz kulcshoz nyúl az ember reggel :)))
A lomha indulást a súlyon kívül 2 dolog okozza, az első az, hogy ez a 4 seb-es váltó mindig kettesből indul, ami 130-ig jó, az egyest csak akkor kapcsolja, ha kickdown-al indul valaki, ekkor viszont a kipörgésgátló az első nyikkanásra azonnal elveszi a gázt, és csak akkor engedi elindulni, amikor betapadtak a kerekek.(az meg ugye csak akkor van, amikor felemelte az orrát, és hátra terhelődött a súly)
Az első szériás 500-asban is ugyanez a váltó van, viszont azon van S-E kapcsoló, így S (standart) állásban már nem csak kickdown-nál, hanem 3/4 gáz fölötti indulásnál is kapcsolja az 1-est, itt meg még nem biztos, hogy beavatkozik a kipörgésgátló, ráadásul a 200kg-al könnyebb orr miatt hamarabb hátra kerül a súlypont.

A hangja meg villanymotoros a V8-hoz képest :)
Nekem direkt hiányzik egy kis hangszigetelés darab a motor és a fülke közül, mert a kipufogót egyáltalán nem akartam zajosra, viszont a motorhangot imádom :)

classicmotoring · http://motoring-culture.blogspot.com 2009.04.30. 11:58:50

na persze.... mindenki a sajatjat dicseri, de azert mennyire hulye lehet valaki: S osztalyt vesz a MOTORHANGERT muhahahah....

Phrascarica 2009.04.30. 21:37:51

@qualitaet: jól van te nagyon művelt mercizseni, akkor nézd már meg ezeket különösképpen a kormányokat (szinte mind nyomott börrel húzva, amelyik nem azt vagy "kőműves vezette" vagy rizsa a 30.000 km-ig), ezek 1990-1993-ig SL-ek melyek max 30.000 km-t futottak:

suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.html?isSearchRequest=true&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&lang=de&scopeId=C&_features=on&bodyStyleRadio=on&makeModelVariant1.makeId=17200&makeModelVariant1.modelId=95%2C96%2C97%2C98%2C99%2C100%2C101%2C102%2C103%2C104%2C163%2C105%2C199%2C106%2C164%2C165&makeModelVariant1.modelDescription=&makeModelVariant2.makeId=&makeModelVariant2.modelDescription=&makeModelVariant3.makeId=&makeModelVariant3.modelDescription=&minFirstRegistrationDate=1990-01-01&maxFirstRegistrationDate=1993-12-31&minMileage=5000&maxMileage=40000&minPowerAsArray=&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=&maxPowerAsArray=KW&minPrice=&maxPrice=&export=NO_EXPORT&fuel=&transmission=&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&ambitCountry=&zipcode=&climatisation=&numSeats=&doorCount=&emissionClass=&emissionsSticker=&adLimitation=&daysAfterCreation=&usageType=&usedCarSeals=
Na itt látszik hogy nem neked van igazad
"ezekben az évjáratokban még ízig-vérig minőségi bőrt használtak a kormány és a váltógomb bevonására, ami a büdös életben nem volt rücskös" na ennyit erről. Ha hallgattál volna, vagy legalább megnézted volna a linket amit előtte írtam (kár hogy levették, azon nagyon jól látszott).
A rádió gombja meg csak nagyon sok tekergetéstől lesz olyan, mint ahogy a klíma gombja is, mert az bizony középen megkopott! Na most járattad le magad :DD te nagyon hozzáérő, és akármilyen gagyi egy szőnyeg, igen hosszú használat után foszlik ki a széle, ráadásul nem hiszem hogy egy japán MB szalonban a TTL-től/Diegoból veszik a szőnyegeket! Az a baj ennél az autónál hogy TÚL SOK JEL mutat arra hogy rizsa a 29000 km.
Attól még Hans érezheti jól magát benne, én is jól érezném magam ha ilyen könnyen átverném azokat akik GURUknak hiszik magukat a témában :). Mellesleg a bőr minősége nem azon múlik hogy "nyomott/préselt" vagy sima, ez csak egy eljárás a bőr "szebbé" tételében, semmi köze a bőr minőségéhez! worldpeace!

Phrascarica 2009.04.30. 21:40:19

@qualitaet: "A Klimaaut. és a rádió gombjai szintén "fényes"-ek voltak ekkoriban még a vadonat újon is."
ja akkor e gombok körül ez meg van rücsizve, mert ezen egyértelműen látszik, hogy a fényesedés körül rücsis :D

Phrascarica 2009.04.30. 21:49:17

@qualitaet: megtaláltam azt a SL600-at ami megfelel a kb 20 hsz-el ezelőttinek, csak vszinüleg lejárt, ezért újta feltették
suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=de&id=115133961&pageNumber=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=17200&makeModelVariant1.modelId=105&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&minFirstRegistrationDate=1993-01-01&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&tabNumber=2
Na itt nézegesd a kormányt! Ez eléggé 27500 km-nek néz ki, nem olyan mint a japó merga. Persze biztosan újrahúzták ezért ilyen :))), mert az eredeti az bizony fényes mint egy 120.ezret futott autónak, mert az nagyon elegáns, mivel a gazdagok imádják ha gyárilag lelakott a kormányt :D

classicmotoring · http://motoring-culture.blogspot.com 2009.04.30. 21:55:10

@phrascarica: nem jart a japan vele, csak ult benne es tekergette a gombokat :), meg rugdosta a szonyeget.

En is egyet ertek azokkal akik allitjak, hogy joval tobb a kilometer a gepen mint amit mutat az ora. Uraim 30000 alatt barmilyen auto amire ugyelnek egy kicsit az szinte uj.

Phrascarica 2009.04.30. 22:03:33

@classicmotoring: szerintem 80-100e-ig egy ilyen autó újszerü, ha vigyáznak rá, az enyémben nem ilyen kopott a kormány (sőt mindenben szebb) pedig 113eKm van benne! Ha ezt az autó nagy becsben tartotta volna valaki is akkor szerzett volna bontóból egy új középkonzolt kb 100 Euróért, de ennél nem jutottak csak a km óra tekergetéséig sajna, mert vehettek volna bele az ebay-n egy klima vezérlő egy szép újszerü kormányt, a rádiót, és egy középkonzolt 500 Euróért, és még én is elhittem volna a 29000km-t, vagy legalább nem kellett volna makróval fényképezni akkor is, na de így :)

Csikós Zsolt 2009.04.30. 22:39:54

@phrascarica:
Meghajlok előtted phrascarica, tudásod csillaga messze az égben ragyog, hová gyenge szemem fátyolos tekintetét emelni sem merem. Vezess minket a fényes úton, messze előre, a tudás kútjához. Követünk!

Phrascarica 2009.04.30. 23:37:21

@Csikós Zsolt: elfogytak az érvek, jön a vagdalkozás, a gúnyolódás, lejáratás, pedig nem ez a módja, na ez tipikus Csikós Zsolti megnyilvánulás

Csikós Zsolt 2009.04.30. 23:59:06

@phrascarica:
Valóban rendkívül szerettem volna megvédeni az évente egyszer látott szállásadónkat, akinek a nevét is csak a névjegyéről tudom, hogy nem nepper. Pláne, hogy bazsajgós mosollyal ránk akarta sózni a 600SL-t...

Csak unom, hogy idejössz, és negyven kommenten át üvöltve osztod az észt egy olyan dologban, ami abszolút marginális volt. Csak láttam, hogy nem nyugszol, amíg valaki el nem ismeri végtelen hozzáértésedet, le nem nyeli a százbaros nyomással az általad mások torkán letolt igazság-tablettáidat, gondoltam, legyen egy jó napod. Van, akinek a bizonyítás, és az üvöltve kiemelkedés szerez örömöt, hát akkor legyen ez az öröm a tied. Az anyám pont ilyen, rá is mindig ráhagyom a dolgokat, mert nagyon zajos, zavaró, és sikoltva szenved, ha nincs igaza. Mások boldogsága az én örömöm is :-)

Phrascarica 2009.05.01. 00:01:47

@Csikós Zsolt: ez már a megsértődés fázisa, vagy az csak ezután jön?

Phrascarica 2009.05.01. 00:21:04

@Csikós Zsolt: "egy olyan dologban, ami abszolút marginális volt."
valóban csak 17 (részben makrózott)kép volt a 22-ből a marginális dolog és a blog címe sem ez volt :D
"negyven kommenten át üvöltve "
na megszámoltam ezzel együtt 13 hozzászólás
és 8 rövid szó nagybetűvel, mivel ez a fórum nem igazán hagy más kiemelési lehetőséget, valahogy igy jöhetett ki a 29000km is. Na mindegy, azt hittem ez egy fórum, egyébként meg nem bánnám, ha nem szólnál hozzám, és akkor megígérem hogy én se hozzád, ha csak ilyen sekélyes személyeskedő igazságot nélkülöző vagdalkozásokban tudsz csak
kielégülni.

Csikós Zsolt 2009.05.01. 00:36:32

@phrascarica:
Drága barátom, tudod az a baj veled, mint a hitgyülis térítőkkel. Akárcsak ők, akik általban meglepően értelmes és felvilágosult emberek, de mivel az életük nagy része a vallás körül forog, ezért elvesztik a lényeglátásukat, te sem emelkedsz fel madártávlatba. Nem vetted észre, hogy ez a poszt arról szól, hogy egy Merci-fanatikus őrült képes volt a 48 autója mellé 49-ediknek Japánból importálni egy R129-est. Ez volt a poszt hírértéke, emiatt ment ki. A slusszpoén a 29 ezer kilométer lett volna. Ami - mivel a többiek verejtékezve, teljes menetfelszerelésben vártak a motorjaikon, mint írtam is, de vagy nem olvastad el, vagy nem érdekelt, és vak maradtál erre a részletre, vagy nem emlékszel rá, de mindegy is - nem vált számomra ellenőrizhetővé. Igazából lóhalálban körbefényképeztem a japán jellegzetességeket az autón, miközben a tulaj végtelenül szerényen segédkezett.

De. Mivel a te életed szemlátomást arra van ráépítve, hogy a saját Mercid csekély futásteljesítménye fölötti örömben ússzál, és ezt a kevés kilométert, valamint a kevés kilométert felismerni képes hozzáértésed feletti büszkeségedet ország-világ elé tárjad egy viszonylag olvasott fórumon, ezért nem veszed észre, hogy a kerek kétperces fotózás alatt ellenőrizhetetlen futásteljesítmny, valamint a poszt végére biggyesztett slusszpoén csak egy gyengécske mellékszál.

Amin saját bevallásod szerint 13-at képes voltál már kommentelni, ez már önmagában is ciki. És még azt sem érezted, hogy a negyven komment túlzás volt. Egyszerűen fárasztó, amikor emberek nem értik a lényeget. Volt ilyen osztálytársam, amikor a Simsonom gyújtását próbáltam beállítani, és többen dolgoztunk rajta az osztályból, ő nem segített ugyan, de még hetekkel később is visszatért arra, hogy nincs beállítva a hátsó fékem. Egyszerűen nem érezte a lényeget, most, a negyvenen túl pedig még szomorúbb lett szerencsétlen, kerüli is mindenki rendesen. Nem a kilométer volt a lényeg, sajnálom, hogy ennyit koptattad a billentyűzetedet, mindenki elhiszi már, hogy igazad van, látod, én is rászánom a drága időt, pedig most, éjjel fél egykor még cikket írok, de inkább megszakítom, hogy megnyugodjál. Jól tudod, átverték szegény osztrák embert, Csikós Zsolti egy hülye, nem ismeri fel az elhasználtságot sem kétpercnyi fotózás alatt, sem pedig a fényképek beillesztése közben. És Csikós Zsolti nagyon szégyelli magát, nem meri magát Mercedes-szakértőnek hívni ezentúl. Csak kérlek, se magadat, se engem, se mást ne fárassz. Ez a fasz lelankadt, kár többet verni rajta, bocs.

W140 2009.05.01. 01:17:03

@phrascarica:
Azért halkan megjegyezném, hogy többféle bőrözéssel lehetett rendelni azokat az autókat...
A klímagomb meg nem tud lekopni, csak a zsíros kéz nyomokat hagy rajta, legalábbis az én autóimon a legkevésbé sincs lekopva, pedig mindegyik elkerülte még óra szerint is a 200e km.-t.
Persze biztos előretekerték az órákat :)
Jah váltógomb:

Gyári sajtófotó:

www.mb-w140.de/Mediengalerie/Werksfotos/Coupe/Serie_1/Innenaufnahmen/pages/A92F1842.htm

Az enyém 250e km-nél:

kepfeltoltes.hu/view/090501/985515362DSC01974_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Fényes, mert tapogatom, de semmi kopás nincs rajta.
Ezeknél csak az üléseken látszik a kor, ha nem kezelik a bőrt rendszeresen.

qualitaet 2009.05.01. 02:02:58

@phrascarica:

"Na most járattad le magad :DD"
te nagyon hozzáérő, és akármilyen gagyi egy szőnyeg, igen hosszú használat után foszlik ki a széle"

Oszt' elmondanád, te lángész, hogy a szőnyeg miért csak a felirat körül meg a sarkánál foszlik?
Az "igen hosszú használatnak" érdekes módon ott, ahová a vezető a patáit rakja és ahol a legjobban kéne hogy kopjon szinte nyoma sincs a használatnak, sőt totál újszerű.

Amúgy a látásoddal is komoly problémák lehetnek, hisz az általad belinkelt képeken kivétel nélkül fényes bőrrel vannak bevonva a kormányok ill. választókarok:)DDDDDDDDDDD


"vagy legalább nem kellett volna makróval fényképezni "

Vagy a Mobile-s autókat is így fotózni majd azután okoskodni. Honnan tudod, hogy ott nem ilyen a VOLUME gomb? (Aminek a korai kopása mellesleg típushiba)

Ráadásul tényleg fingod sincs ezekhez, hisz az efféle évjáratú bőrkormány pont, hogy nem fényesedik ha sok a km, hanem újkorában fényes majd málladozva szürkül és mattulni kezd az emberzsírtól, vagy karcolódik a gyűrüktől.
Kevered a műanyaggal ill. a maiakban alkalmazott recés "álbőrrel".
Az újkorában tényleg matt és kopottan fényes.

"Ha ezt az autó nagy becsben tartotta volna valaki is akkor szerzett volna bontóból egy új középkonzolt kb 100 Euróért"

Bontóból hol veszel te MAKULÁTLAN, karcmentes, nemesfa középkonzol- borítást, pláne ÚJAT?
ÚJAT.100 Euroért. SL-hez.
Aha. Amikor a pina dalol...

Jellemző, hogy szarrágó CDI-s módjára a bontó az első gondolatod egy hibátlan, 29OOO km-es SL "becsben tartására",MB SERVICE helyett.
Ezt a marhát, Ééédes Jééézus!!! :)DDDDDDDDDDDD

" mert vehettek volna bele az ebay-n egy klima vezérlő egy szép újszerü kormányt, a rádiót, és egy középkonzolt 500 Euróért, és még én is elhittem volna a 29000km-t"

Pontosabban CSAK TE meg a hozzád hasonló "szakértők" azok akikkel a fenti alkatrészek cseréjével meg lehet kajáltatni egy esetleges kamu km-standot. ("...még én is..." Ez a legobb! Még kérkedsz is hülyeséggel! Beszarás! :)DDDD )
Ellentétben a Csikóssal aki kb. fél kilométerről és tucatnyi más jelből azonnal levágta, hogy ez egy makulátlan, orig. autó.

Szeretek vitázni ,de hozzád nekem sincs erőm a továbbiakban. Én is öregszem.
Jó fogyasztásmérést! ;)

qualitaet 2009.05.01. 03:23:11

@W140:

"Annyira nem nehézkes, még a 600 SEL is 6 mp alatt van 100-on ezzel a motorral,"

Én szeretem ezeket (tudod Te is ;) de ez a 6 sec egész egyszerűen nem igaz.

A 408 LE-S az valóban 6.5 körül gyorsult, de a 394-LE-S nagyságrendekkel lomhább. (EURO 2, visszavett fogyasztás, stb.)

Anno,vagy tizekét éve jó párat versnyeztünk egy kedves barátom 600-as coupéjával(már ötgangos, akkor alig egy éves) és álló helyzetből kegyetlenül és látványosan elkalapáltam a hatgangos, kéziváltós 540i-vel ami ugyebár "csak" 6.4-et gyorsult.

(Pályán sosem próbáltuk, de ott egyértelműen Ő lett volna a jó .)

qualitaet 2009.05.01. 03:36:48

@Csikós Zsolt:

"S és az SL az 500-as motorral az igazi, a 600 csak béna koronaékszer. Remélem a V12-t vallásos tiszteletben tartók gyilkos haragját ezzel magamra is zúdítottam."

Naa, na-na-na!

Azért ahogy a 600-as járt (magyarul sehogy,hisz a rezonancia 0,semmi) az valami csoda,( a "SZKOULLLLL...!"-indítással egyetemben és az is, ahogyan lehet vele finoman vonulni, arról nem beszélve, hogy autópályán az 500-as sansztalan volt hozzá képest, olyat rávert a 600-as,mint bohóc a dobra.

(A BMW-nél hatványozottan verte a V12 a V8-at, de ez a legkevésbé sem tartozik most ide.)

Csikós Zsolt 2009.05.01. 09:57:07

@qualitaet:
Szerintem - bár kezdenek kopni az emlékeim - az a BMW V12-es egy sokkal érdekesebb orgánumú, élettelibb motor volt, mint a Mercedesé, ugye?

W140 2009.05.01. 10:15:21

@qualitaet:
Igen most megnéztem a gyári adatot, a régebbi 6,3-at tud, az újabbról nem találtam pontos adatot, de az már tényleg túl környezetbarát.
Az én agyam az első szériásra jár :)
Az 500-ast is rendesen megpiszkálták, az első szériás még 32 szelepes, az újabb meg 24.

Phrascarica 2009.05.01. 10:51:30

@qualitaet: "Az "igen hosszú használatnak" érdekes módon ott, ahová a vezető a patáit rakja és ahol a legjobban kéne hogy kopjon szinte nyoma sincs a használatnak, sőt totál újszerű."
Akkor te valószínűleg az ülésed alá húzod a lábadat vezetés közben, mert a képen csak a szőnyeg 10X10 cm-s sarka látszik. A
szőnyeg közepe még legalább 25-35 cm-re van onnan (ahová a lábadat rakod) az valószínűleg azért nincs a képen mert lyukas a közepe és nem fért bele a 29K imidzsébe :-D.
"Amúgy a látásoddal is komoly problémák lehetnek, hisz az általad belinkelt képeken kivétel nélkül fényes bőrrel vannak bevonva a kormányok ill. választókarok:)DDDDDDDDDDD"
Persze hogy fényes a bőr, nem is azzal van a gond, azzal van a gond hogy túl fényes, és a bőrgyári "nyomás minta" nem látszik rajta, amihez minimálisan 120e+ km kell. (persze ha villanyszerelő volt a tulaj akkor rendben :) )
21:49:17-kor kelt hozzászólásomban nézd meg a kormány bőrözését, az eléggé típusos 27500 km! ráadásul 600-as és ugyanez a típusu kormány.
"Jellemző, hogy szarrágó CDI-s módjára a bontó az első gondolatod egy hibátlan, 29OOO km-es SL "becsben tartására",MB SERVICE helyett."
Pont azért javasoltam a bontót, mivel a tulaj sem a MB szalonból vette hanem az ebay-en. (itt azért van egy kis diffi) Az MB szervizben valószínű hogy többe kerülnének ezek a cuccok mint amennyiért az egész autót vette. Ráadás képpen pont a 29eKm sántít nem is kicsit.
"Pontosabban CSAK TE meg a hozzád hasonló "szakértők" azok akikkel a fenti alkatrészek cseréjével meg lehet kajáltatni egy esetleges kamu km-standot. ("...még én is..." Ez a legobb! Még kérkedsz is hülyeséggel! Beszarás! :)DDDD )"
Mivel "hozott anyagból (képből) dolgozom" ezért a képek alapján lett volna hihető, élőben azért nem feltétlenül ezeket a könnyen cserélhető részekkel kezdeném a vizsgálódást :)
"Ellentétben a Csikóssal aki kb. fél kilométerről és tucatnyi más jelből azonnal levágta, hogy ez egy makulátlan, orig. autó.
"
ja mint a cikkből látszik tényleg levágta :DDDD@

W140: a képeken jól látszik hogy a tiéden kisimult a bőr, de nem a váltókaron fog teljesen először kisimulni a "ránc, nyomás" mivel egy automatánál nincs igazán nagy igénybevétel pont ott.
"Fényes, mert tapogatom, de semmi kopás nincs rajta." igen fényes, pont ez a bibi, eltüntek a ráncok, fényképezd már le a gyári kormányt és a tiédet na ott lesz az igazi különbség.
"Azért halkan megjegyezném, hogy többféle bőrözéssel lehetett rendelni azokat az autókat..." ez én is irtam feljebb, de nem találtam rá semmi konkrétumot hogy a kormányon a bőrözés lehetett-e többféle (volt e közte nem nyomott bőr"
A Csikóstól pont azt vártam volna -gúnyolódás, lejáratás helyett- hogy érvel, belinkeli a gyári sajtófotót, vagy egy újszerű tesztautó fotóját '90-ből esetleg '93-ból, de hát ez meghaladta a képességeket :)
@Csikós Zsolt: a cikkből "Éppen indulni készültünk haza" azért ebből nem feltétlenül az jött le hogy "mivel a többiek verejtékezve, teljes menetfelszerelésben vártak a motorjaikon, mint írtam is, de vagy nem olvastad el, vagy nem érdekelt, és vak maradtál erre a részletre, vagy nem emlékszel rá"
tehát hol van ez a részlet, már megint a ferdítés, hiszen csak ahhoz értesz hmmm :-(, legalább olyat ne írj amivel 1 perc alatt megint füllentésen kaplak :D
"És még azt sem érezted, hogy a negyven komment túlzás volt." nem mert nagyságrendileg ott volt, ha "ezer/száz" kommentet írsz akkor értettem volna, de igy csak a lejáratás része volt a "negyven kommenten át üvöltve osztod az észt", hihetetlen milyen személyeskedő tapló vagy ha már itt tartunk :-(
"Jól tudod, átverték szegény osztrák embert" nem Őt, Ő tudta mit vesz, téged :-D

Phrascarica 2009.05.01. 11:02:29

"Szervizkönyvet hamisítani sem. Ami, egyébként, természetesen szintén megvan, az utolsó pecsétig, kandzsiig.", azt is megnéztem volna :)

qualitaet 2009.05.01. 12:44:29

@Csikós Zsolt:

Bezony! Az midenhonnan azonnal húzott, nem volt visszakérdezés. A gázpedálllal mintha egy nagy vödör langyos vajba léptél volna, összekötve egy villanymozdony kontrollerjével :)
Nemhiába, nagy hubraum két szelepesen verhetetlen volt a karakterisztikában.
Hibátlanul megfogalmaztad a 600-AS viselkedését.
Én '91-ben szóról- szóra ugyanezt éreztem -kissé csalódottan- az első 600 SEL (408 PS)-próbánál. A korabeli 750i-m ből átülve 1800-2000-res fordulatig határozottan erőtlen volt a több mint száz lóerővel hosszabb a 600-as.
(Hát még azután amikor átállítattam az enyémet "ohne Kat-ra" :)
Viszont ha elérte a fordulatot a hatkilós akkor elszabadult a pokol és szarrá vert mindent.

A későbbi, 5.4-es 750i már egyértelműan verte alul a jócskán elgyengített 394 lóerőst ami már felül is alig volt gyorsabb a BMW-nél.

Egyébként a V12-k védelmében még annyit, hogy a most kifutó V8-as 750i és a 760i közti különbség zogorázhatósága után még a Kocsis Zoltán is megynyalná mind a tíz ujját. Elképesztően finom és rugalmas a 760, nem "gondolkodik" semmilyen szituban.
Az adatokon ez annyira nem is látszik, ezt próbálni kell.

qualitaet 2009.05.01. 12:58:46

@phrascarica:


" mert a képen csak a szőnyeg 10X10 cm-s sarka látszik."
szőnyeg közepe még legalább 25-35 cm-re van onnan (ahová a lábadat rakod) az valószínűleg azért nincs a képen mert lyukas a közepe és nem fért bele a 29K imidzsébe"

Nem akarok kötözködni de te tényleg nem látsz rendesen.... :) (vagy estleg a te gépeden nem szerepel a kilencedik fotó ahol tökéletesen kivehető a lábtérnek és a szőnyegnek a pedálok körüli azon része amely ugyebár a legjobban kopik, és ami ebben az autóban abszolút makulátlan.)

Phrascarica 2009.05.01. 14:56:28

@qualitaet: szerepel, de abból nagyítva sem sok jön le, 500X375 pixel, (az viszont látszik hogy közel sem makulátlan) és elég sötét, viszont mintha hiányozna a gumi a szőnyegről, mert van ott valami hiba a pedálok alatt (ragasztás nyomnak néz ki leginkább, ahhoz viszont túl kicsi). A szőnyeg viszont nem igazán "perdöntő", mivel az a legolcsóbb és legkönnyebben vehető cucc, lehet hogy már nem is az első, egy ilyen szőnyeg nem lehet több mint néhány ezer Yen És nem ritka az sem hogy még ráraknak egy gumi szőnyegvédő szönyeget is :D. Majd alvázszám szerint megnézetem egy haverral hogy mi is a pálya. Már ha hordták egyáltalán szervízbe. (állítólag van szervízkönyv). Érdekes lehet a szervízkönyve kb 15 bejegyzés évi 2000km :). Nem hiszek benne, kövezzetek meg. A japók szentek, csak az a sok gonosz jakuza ne lenne akik ilyen mercikkel járnak:) Na meg a kereskedő aki felrakta az ebay-ra, de hát azok nem tekergetik az órát, és az ebay-on még senkit nem b@sztak át (ááá, még engem se sokszor):D

Csikós Zsolt 2009.05.01. 20:20:18

@phrascarica:
Azt hiszem, most estem örök kómába...

Még utolsó leheletemmel be tudok ütni egy mélcímet, ahová a nagyfelbontású enteriőrképet el tudom küldeni önnek, igaz, kompakt géppel, 400 ASA-n készült, ezért elég szemcsés, de szerintem utána felvágom az ereimet, annyira fáraszt már ez az egész. Hova parancsolja az úr?

Phrascarica 2009.05.01. 21:45:29

@Csikós Zsolt: mint már leírtam a szőnyeg állapota nem igazán lényeges az csak egy a sok közül, olyasmi mintha a légitársaságot a repülés közben levetített filmről ítélném meg :), azért köszi az igyekezetet, riszpekt, viszont ha van kép a szervízkönyvről azt megnézném.

Csikós Zsolt 2009.05.01. 22:09:55

@phrascarica:
Van valami olyan gyanúm, hogy te nem is akarod látni azt a képet, mert utána nem tudnál mit mondani, és be kellene ismerned, hogy hosszan butaságot beszéltél...

Azt tudod, hogy nincs kép a szervizkönyvről, hiszen olvastad, hogy az egész képanyag elinduláskor készült, amikor mindenki rám várt fulladozva a motoros ruhában. Ezért térsz vissza arra, amit nevezzünk a nevén, aljasság. Előbbi pedig gyávaság.

Tudósok ezt kognitív disszonancia redukciónak nevezik, amikor az ember annyira hisz a valótlanságban, amit állít, hogy a tények felmutatására is konokul tagad, vagy inkább meg se hallja/látja azt a tényt, ha pedig rákényszerítik, más vágányra viszi a beszélgetést. Idős emberek, kisgyermekek gyakran esnek ebbe a hibába, felnőttek csak ritkábban. Érdemes megnézetni, sztem.

De nekem is könnyebb, ha nem küldöm a képet, ugyanis több mint 2,5 MB. És ezzel befejeztem, nincs további kommunikáció, megpróbáltalak szembesíteni, nem akarod, vesztettél. Ami ezután jön, csak hullagyalázás.

Phrascarica 2009.05.02. 00:05:03

@Csikós Zsolt: persze hogy nem akarom látni a képet, mivel semmi sem bizonyítja hogy
1./ ez az első garnitúra amivel megvették az autót és egyidős az autóval
2./ rossz minőségü a kép ezért nem valószínű hogy plusz információval szolgál
3./ még arra is képesnek tartalak hogy megfotosopold a képet csak hogy bizonyíts
"Azt tudod, hogy nincs kép a szervizkönyvről, hiszen olvastad, hogy az egész képanyag elinduláskor készült, amikor mindenki rám várt fulladozva a motoros ruhában. Ezért térsz vissza arra, amit nevezzünk a nevén, aljasság. Előbbi pedig gyávaság."
ez meg geciség ilyeneket feltételezni, mivel írtad hogy láttad a szervízkönyvet is "Japánban nem szokás órát pörgetni. Szervizkönyvet hamisítani sem. Ami, egyébként, természetesen szintén megvan, az utolsó pecsétig, kandzsiig." tehát ha láttad és nem fényképezted le az eléggé hihetetlen. Persze a haverokra ráizzadt a bőr, neked meg bement a faszi a házba és előkerítette a páncél aljáról a szervízkönyvet aztán még le sem fényképezted?? Hát milyen újságíró vagy, hogy csak a lényeget hagyod ki? Ja tudom a választ: a szervízkönyv a kesztyűtartóba volt, a gépben pedig betelt a kártya azért nincs kép, a heverokra meg rárohadt a ruha.
"Tudósok ezt kognitív disszonancia redukciónak nevezik, amikor az ember annyira hisz a valótlanságban, amit állít, hogy a tények felmutatására is konokul tagad, vagy inkább meg se hallja/látja azt a tényt, ha pedig rákényszerítik, más vágányra viszi a beszélgetést. Idős emberek, kisgyermekek gyakran esnek ebbe a hibába, felnőttek csak ritkábban. Érdemes megnézetni, sztem.
", akkor neked kongitív disszonanciád van, és még kóros hazudozásban is szenvedsz, (egyébként köszi a pontos latin megnevezését a korképednek)! Kiragadsz egyetlen védhetőnek tűnő pontot és gondolod hogy úgysem vagyok olyan hülye hogy megadom a mél címemet, de tévedsz, kreáltam egyet csak neked csak most "pappasdimitriju@gmail.com"
"
De nekem is könnyebb, ha nem küldöm a képet, ugyanis több mint 2,5 MB. És ezzel befejeztem, nincs további kommunikáció, megpróbáltalak szembesíteni, nem akarod, vesztettél. Ami ezután jön, csak hullagyalázás."
Ez sajnos nem így működik hogy kijelented hogy "vesztettél".
Én meg kijelentem hogy te vesztettél, mert ÉN megtettem mindent, de te rögtön megválaszoltad a te saját kérdésedet.
És még egy sluszpoén a végére: hol is írtad hogy "mivel a többiek verejtékezve, teljes menetfelszerelésben vártak a motorjaikon, mint írtam is, de vagy nem olvastad el, vagy nem érdekelt, és vak maradtál erre a részletre, vagy nem emlékszel rá, de mindegy is - nem vált számomra ellenőrizhetővé." mert ezzel még adós vagy, látod állandóan csak a rizsa, aki ilyen kis dolgokban hazudik -ami ráadásul 1 perc alatt bukta-, az máskor is hazudik, mivel hogyne hazudna olyan dolgokban amit nagyon nehéz ellenőrizni.
Nem veszed észre hogy engem sem elsősorban a merci állapota érdekel, mivel ez mellékszál, hanem a te HITELTELENSÉGEDRE szerettem volna rávilágítani.
ui: "kognitív disszonancia redukció"
a pszichiátriai zárójelentésed meg van a szervízkönyvről meg nincs egy kép sem NE MÁR :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

streetsta · http://managertoys.hu/ 2009.05.05. 00:50:43

@phrascarica: Hihhíííííí, ember, amit te itt művelsz, az mindennél cikibb. Igazán nem szeretném elragadtatni magam, de rólad egy német képregényhős ugrott be. Igen, a Kleines Arschloch...
Hogy bazmeg, mostanra odáig érjünk, hogy valakinek a hiteltelenségéről tudjál beszélni egy foszlott felirat miatt, na az már mindent visz!Ráadásul te tényleg olyan hülye vagy, hogy azt hiszed, bárkinek is érdekében állna hazudni. (Bazmeg, te érzed a szavak súlyát, ember? Hogy vagy képes leírni, egymás után többször, hogy a Csikós hazudik? miért nem rögtön hazaárul, he?) Mindegy is, én vagyok a hülye, meg az összes többi, hogy leáll veled vitatkozni, meg magát felhúzni.

vasvari 2010.04.28. 21:30:37

@phrascarica -a szerpentinek királya :): Japánban nem kilóméter számláló hanem üzemóra mérö kellene a kocsikba. Annyit állnak ugyanis a dugóban...
Amig az Autobahnon lepörög 5-600 km, az alatt Japánban mondjuk 50-60.
Igy már érthetö a 29ezer és a fényes kormány?

vasvari 2010.04.28. 21:32:06

most látom hogy 1 éves kommentre reagáltam, bocsesz
süti beállítások módosítása