Luxus és szarrágás

  2008. október 22. - Winkler Róbert Címkék: vélemény

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Így kínozzák az utángyártott lámpákat Tajvanon
2015-06-12 11:07:30

Az Eagle Eyes nem számít nagy gyárnak Tajvani viszonylatban, de még a sziget déli részén, Tajnan városában

Néhány megfigyelés az új fényezési trendekről
2015-05-26 17:52:20

A China Airlines Tajvanból Frankfurtba késett másfél órát, így buktam a budapesti csatlakozást. Az ölembe

Cuki cicák a gumigyári klotyóban
2015-05-22 17:46:25

Ránk szakadt a monszun, amit Tajvanon nagyon vártak, mert a száraz évszak nem csak száraz volt, de hosszú is.

Felkúrták az agyam Tajvanon
2015-05-21 15:52:45

Konfuciánus szentély a Vacron-központ kerítésénél Ma a sokadik dashcam-céget látogattam meg a Taitra

 

Miért nem létezik luxusautó, amiben legalább nagyjából minden benne van?

Vélemények az azonos című cikkünkről.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr33725733

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Advocacy 2008.10.22. 09:11:23

Miért nincs benne minden?Winkler nagyon jó cikket írt 'Luxus és szarrágás' címmel, "Miért nem létezik luxusautó, amiben minden benne van?" mottóval.Felmerül a kérdés: miért nem létezik középkategóriás autó, amiben minden benne van? És miért nem…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gera 2008.10.22. 02:02:22

Valóban szánalmas kicsit, de nyilván ezeket a végtelen pénzzel rendelkező embereket lehet a legjobban lehúzni, a gyártó meg keresni akar. Ugyanakkor nyilván van valamiféle "árverseny" ezen a piacon is, úgyhogy senkinek nincs kedve csak úgy egyedül bevezetni azt, hogy 10 millával többért adja az autót, de benne van minden marhaság.

S4mu3l 2008.10.22. 02:27:35

A végén a cabrios klímás részen jót röhögtem, ez annyira magyar.. Ebben az országban ha forgalmaznának ML180-at vagy 516i-t szép belsővel meg nagy felnikkel a sok olcsójános vinné mint a cukrot.

S4mu3l 2008.10.22. 02:28:36

(már ha egyáltalán léteznének, na..) :)

Gyulimali 2008.10.22. 02:36:41

Az én csőrömet jobban böki a csomagok árúkapcsolás jellege. Ha nekem kell alufelni, akkor ne kelljen már megvenni
hozzá mindenféle más vackot egy "csomagban" mert csak azt lehet kapni. Vagy, mondjuk, akarok klímát, de nem kell bőrülés, vagy Navi 500k-ért de csak együtt lehet megvenni őket. Szóval, tök gáz...

vadparaszt 2008.10.22. 02:57:03

Nekem kell egy félmilliós kisasztal! Öt éves részletre, svájci frank alapon.

híd 2008.10.22. 03:34:33

ez a cikk egy felesleges idő pocsékolás volt... semmi értelme ilyen hülyeségeken rágódni, hogy a 30-40 millás autóba miért nem alap az x ezer forntos ez vagy az... ilyeneket úgyis csak azok vesznek, akiknek a pénz nem számít...

Ciri 2008.10.22. 04:48:48

Na ekkora értelmetlen baromságot a TC létezése óta még nem olvastam.Annyira sok ökörség, tudatlan marhaság van benne,hogy nem tudom hol kössek bele.

Ne haragudj Robi, de ez kritikán aluli!

Ciri 2008.10.22. 05:08:15

Basszus ez hihetetlen, elolvastam még egyszer, de megdöbbentő állatságokat írtál!

A kabriós meg mindent visz,gratulálok!Valószínűleg itt hazudtál is egy nagyot, mert ilyet egy PR-os nem mond,ennél még ők is többet értenek a kabrió-bőr témához.

Suppiluliumas 2008.10.22. 05:39:53

Ciri

Minden személyeskedés nélkül: állításainkat indokolni illik. Több okból is:

- hitelesebb, amit mondasz (a tényszerűség nem tűnik vagdalkozásnak);
- a kevésbé tájékozottak is megértik, mire gondolsz;

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2008.10.22. 05:58:17

Azt én kevésbé érzem bajnak, ha a legdrágább autóknál ilyen a rendszer. Customizing és kész. Harminc milla fölött úgyse hiszi senki, hogy az a harminc milla tényleg az igazi ár. Bemegy a szalonba, és egy irányár megkapása után válogat.
Ám attól érdekesebb, ami tíz milla alatt megy. Hogy ugyebár 2-4-6-8 millió az alapár. Metálfény 80-100k felár. Ez spec fogyvéd aggályokat is felvet, tekintve hogy általában egy nem metál szín van. Légzsák még plusz ötven, klíma még plusz száz, ködlámpa harminc... alles zusammen egy normális alapfelszereltség a kiírt árhoz még vagy félmillió forint. Ráadásul még az exclusive distinctive president leather + modellhez is külön kell a metálfény.
A másik meg az, hogy például egy tempomatot meg nem lehet megvenni, csak a csúcskivitelhez. Addig venni kell bőrülést (beizzad), navit (tudok olvasni, köszönöm nem kell) bluetooth miafenét (nem használom)távtartó tempomatot (köszönöm, ébren szoktam lenni, csak zsibbad a lábam a gázon), /25-ös huszonhárom collos gumikat (danke schön, ez Magyarország, R16 /65 kéne), elektromos ülésállítás, memóriával (keresztrejtvényt nem tud fejteni?) de egy mezei tempomathoz ez mind kel..

Ronald 2008.10.22. 05:59:09

5 évig abból éltem, hogy vagyonvédelmi GPS-eket (magyarul: önlopás elleni követőket) szereltem zsír-új 20 milla+ -os autókba.
Ezt a lizing-adók biztosítói fizették - nem az ügyfél (illetve az ügyfél - csak nem tudta, hogy ezt is kifizette az árban)...mert bizonyos országokban nagyon lopódtak a 2 hónapos 7-esek és társaik.
Nahát kedves feleim: Winkler csak óvodás-módon nyilatkozott itt a luxus-verdákról...ahhoz képest, amiket mi találtunk bennük, amikor még a szalonban szétberheltünk egyet-egyet.
Ne tudjátok meg, hogy milyen megoldásokat találtunk a kárpit a műszerfal, az A oszlop burkolói alatt egy egy úgynevezett "extra" bekábelezésénél...mert még a levegőben, (szabadon)-lógó kábelt is találtunk egy ülés-fűtés alatt....mertháthogy "nem széria-szerelés", ugye?
Komolyan mondom - hogy egy-egy extra olyan módon van beszerelve egy-egy 20+ osoba...hogy a sarki riasztós-műhely letagadná, hogy ő csinálta...ha egyáltalán kiadna olyan szemét munkát a kezéből.

Ciri 2008.10.22. 06:00:15

Suppiluliumas:

Annyi ökörség van beenne, hogy össze kell szednem a szép csokrot...

Viszont ha nem haragszol, én döntöm el, hogy mikor írom le (ha leírom)...
Hajnali hatkor k.vára nincs kedvem hozzá...

Popote 2008.10.22. 06:07:17

A Robi jol beszel ember..........
En par eve amerikai kocsikkal jarok de a velemenyem akkor sem valtozik......Az amcsi kocsik a Vas-ak,az europaiak meg a technikak......Ennyi...........De ne felejtsuk el hogy azert a Full-os Escalade 81000 usa dollar,,,es ami arak a magyar kereskedoknel vannak.............Vicc!!!!
De nem is ez.....
Vinky tudod mi a legdurvabb hogy mindenki nagymotoros kocsikkal jar,folyik a benzin,igaz olcsobb,de sok fogy,22 l alatti kocsival nem nagyon jartam az utobbi 2 evben,pedig parat kiprobaltam............
Szep napot.........
Vinky jol csinalod amit............
Popote

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.10.22. 06:34:33

Uff, nekem ez lenne a legnagyobb bajom hogy hogyan szedjem össze a cuccokat a luxusautómba...
Az árak hihetetleül elszálltak, de hát manapság egylogoért is el lehet kérni 2x árat :D Tudod, presztízs :D

Az egyedileg konfigurálást mondjuk nem nagyon lehetne másképp megoldani. Bemegy a millomos a szalonba, és megmondja mi kell az autóba. Hogy nézne már ki hogy a DVD nélküli Mergát ugyanannyiért adnák mint amiben van? Akkor valamelyik vvő nem lenne elégedett.

Mindegy, sztem nem hülyeség hogy felárasak a cumók. A lényeg itt úgysem a pénzen van, hanem a variálhatóságon. Csak ezek mellé fel kellene venniük egy tételt a gyáraknak az autók közé : full modell, x milla, és ez alatt van a konfigurálható cucc, amibe lehet válogatni az extrákat.

2008.10.22. 06:58:54

Az is megemlíthető ezen a vonalon, hogy még mindig előfordul (konkrétan: Mazda3), hogy az alap a kazettás magnó (!), a CD-játszó MP3 nélkül, mondjuk hivatalosan 160 ezer. Nincs kétségem afelől, hogy ma, 2008-ban az előbbi a drágább, meg eleve, miért néznek teljesen hülyének.
Vagy ez olyan, mint anno a Microsoft elleni per alapja, hogy a Mazda nem adhatja alapból a CD-t, mert akkor beperelik?

xs (törölt) 2008.10.22. 07:03:05

Nagyon jó a cikk! Lehúzás megy, de szerintem ez nem magyar specifikus, viszont tényleg érthetetlen néha, hogy mennyi pénzt kérnek el milyen bagatel extrákért. Én anno venni akartam egy Mercedes Viano-t bár már az elejétől húztam a szám az ára miatt, de a kiskaput az tette be, hogy 12.000ft-ot el akartak kérni a könyöklőért DARABONKÉNT!

Pontosan féláron vettem egy C4 Grand Picassot amiből csak az üvegtető hiányzott és szerencsésen nyúztuk 2 évig, semmi bajunk nem volt vele. Érdekes, hogy ott alig lehetett extrát rendelni bele (bőr, navi, xenon, üvegtető, állófűtés) - a többi benne volt.

A kabriós résszel teljesen egyetértek, 3 kabrióm volt már és járok találkozókra, valóban ez a helyzet. Lehetőleg sötét bőr, klíma meg nemsok. Érdekes módon ha megnézitek az MR2-eseket, mindegyikben van klima, miért? Mert itthon egy darabot nem adtak el kereskedésen :) mindegyik kintről hozott.

Szerintem ez inkább az importőrök és a kereskedők szegénységi bizonyítványa mint a gyártóké! Ami számomra mindent vitt az az ISOFIX-es felár.5 éve a Meganomban alap felszereltség volt az esőérzékelős ablaktörlő és a sötétedésre kapcsolódó tompított. Lehet tanulni ezektől :)

Ciri, tényleg kifejthetnéd mire gondolsz mert igy csak egy paraszt vagy a sok közül (ixkjúzmájfrencs).

xs (törölt) 2008.10.22. 07:15:58

terry_sanfransisco -> Egészen tavalyig amig gyártották az Alfa 166-ost, kazettás magnó volt benne és csavargatós computer az érintő képernyő helyett.
Tényleg Robi, írhatnátok arról is egyszer cikket, hogy melyek a leg-balesetveszélyesebb megoldások egy egy autóban mert nekem például ez volt! Ez a csavargató gomba mikor kikeresed valaki számát az autó telefonkönyvéből (ami csak saját GSM kártyával működik és csak akkor ha a SIM kártya még benne van az eredeti tokjában!) addig 3 életveszélyen mész keresztül. Egy érintő képernyő beszerelése a gyártási fázisban kb 10.000 forint. Az élmény, felbecsülhetetlen :)

A teljesség kedvéért megjegyezném, hogy a 166osban gyárilag ott figyel a 6 lemezes CD tár hátul tehát a kazetta inkább ciki - mint opció.
Ja és NINCS BENNE POHÁRTARTÓ!!! Az MX5ösömben 4 darab van 2 emberre, a fullos 166osban egy sincs.

Árkádiamulató 2008.10.22. 07:18:00

Jor nevettem a kabrion en is. A nagyerteeku szolgaltatasok arazasa meg mar csak ilyen, a vasarlok sosem elegednek meg elore csomagolt termekkel. Nezd meg a harley davisont, vasarlas utan ha nem tolsz ra meg egy millert, nem is vagy igazi motoros, ugyebar.

IQLight 2008.10.22. 07:22:12

Egyetértek a cikkel és sajna ez az "extra-lista" már átterjedt Amerikába is, pedig azt reméltem, hogy az a szemlélet fog ide települni. Pár éve a Ford.com-on pl. Focus esetében 1 ár volt megadva és kész. Minden benne volt az alapárban, csak a nagyon extra hülyeségekért kellett fizetni (gyári cicatuning).

Ha lenne 600 SEL Merci 1.0D motorral (60 LE), akkor az is elfogyna, mer' óccsó. :(

Cifra szegénység ez, nem más.

Shadowbull 2008.10.22. 07:31:35

xs 2008.10.22. 07:15:58

Csaxolok, az erintokepernyo az egyik legszarabb megoldas ergonomiai es balesetvedelmi szempontbol.

sb

Lowtyo 2008.10.22. 07:32:44

Szerintem ez inkább vonzza a gazdagokat. Amolyan "látjátok parasztok, én ezt is megtehetem", meg " aki luxust akar, ne fillérbäszóskodjon". Szerintem a legtöbb, autóért 40 millát adni tudó embernek ez inkább státuszszimbólum dolog. Ha mindent belepakolnának alapoból, mire verhetné a ficera a nyálát a golfklubban. "Te Feri, te is rendeltél az S-klassedba fingelszívót? Ja, drága volt mi? Hát de szánalmas. Ezek az újgazdagok..." Véleményem szerint ez csak minket zavar, a potenciális vevőkör magasról leszarja, hogy pakoltat még a 40 milla mellé 5-ért extrákat. Sőt. Ha minden alapból menne a szekérbe, nem villoghatna, mer a többieknek is olyan lenne.

Shadowbull 2008.10.22. 07:32:57

"Az én csőrömet jobban böki a csomagok árúkapcsolás jellege."

Vakahogy korlatozni kell a lehetseges variansok szamat, mert nincs az az autogyarto, aki logisztikai es tervezesi kapacitassal birna ha mindent lehetne mindennel parositani.

A csomagkapcsolasban persze a japanok jarnak az elen.

sb

Lowtyo 2008.10.22. 07:36:50

Mondjuk a Lexus metálszín-extrája röhejes.

Shadowbull 2008.10.22. 07:43:11

A cikkben egy ordito hiba van, meghozza az, hogy az ilyen luxus (inkabb premium, a luxus az RR) balnakon lenne a legnagyobb arres.

El teccik allandoan felejteni a fejlesztesi koltsegeket.

Mareodig ezeket sem olcsobb (sot) kifejleszteni, mint egy Opel Corsat, csakhogy a darabszam a toredeke lesz.

Az anyagar is sokkal dragabb, mert egyreszt sok extra, egyedi tervezesu cuccot hasznalnak, masreszt a darabszamhatas itt is nagyon kedvezotlen.

vegul pedig a premiumvasarlo igenis valogatni akar. Nem akar egyenautot, azert vesz premiumot.

Marpedig aki havonta egy kisebb vagyont bukik az autojan, azt nem igazan erdeklik az arak az extralistan.

Tehat a cikk egy alapvetoen hibas feltevesbol von le teljesen hamis kovetkezteteseket.

sb

Julio10 2008.10.22. 07:49:58

Üdv

Nekem az a meglátásom, h ezeket a dolgokat azért csinálják a kereskedők, autógyártók, h amikor bemegy a kedves vevő a szalonba, akkor ezeknek az extráknak az árát próbálja belealkudni az árba, ne az "alapárból" alkudjon, mert ha minden benne lenne, ami kell egy utóba, akkor az alapárból próbálkozna. a kerekedő meg nagylelkűen elengedi a navit, vagy metálfény, vagy, vagy... és a vevő boldogan távozik, h ezek milyen rendesek voltak vele! :)

twng 2008.10.22. 07:53:43

Én vásároltam már új autót (6 éve Twingo-t) extra hővédő üveg (klíma nélkül), ködfénylámpa (első, hátsó), ABS (akkor még ez is exta volt).
Egyik extrát sem bántam meg.
Azóta lecseréltem egy nagyobb használtra, de ma is jó visszaemlékezni, milyen kellemes volt a "magamnak konfigurálom a kocsit" életérzés.
Szerintem ez jár annak, aki az újautó "marha nagy" felárát megfizeti. Itt pedig a részletes válogatást és nem pedig a parasztvakító csomagokat értem (egy valami kell csak, de ehhez az egész csomagot meg kell vennem)!
Milyen jó lesz majd ezeket használtan megvenni. ;)

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2008.10.22. 07:58:51

"Vakahogy korlatozni kell a lehetseges variansok szamat, mert nincs az az autogyarto, aki logisztikai es tervezesi kapacitassal birna ha mindent lehetne mindennel parositani."

Szerintem meg van. Illetve: kellene, hogy legyen, hiszen jelen esetben nem arról van szó, hogy titánszelepekre kéne cserélni az eredetit, és ezért szét kéne szedni a motort (most csak írtam egy hülyeséget :)), hanem egy max. néhány órát igénybe vavő plug and play szerelési folyamatról beszélünk. Felnit cserélni, egy már behúzott kábelre+csatlakozóra rácuppantani egy új kütyüt nem hinném, hogy ádáz gépsorokat igényelne.
---

Én a kormányfűtésen röhögtem (ugye, közeledik Tél tábornok). Milliomos honfitársaimnak ajánlhatok valami tescovalue kesztyűt, és máris spórolnak ezen az opción. :) De, ha tényleg szarrágóak, vesznek egy igazán divatos darabot, amivel aztán vezetés után is tudnak villantani. (a kormányfűtés amúgy sem látszik)

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2008.10.22. 08:01:18

pardon: pont, hogy nem szarrágóak

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2008.10.22. 08:03:34

És ne feledkezzünk meg a kárpitozott térképtartó zsebről sem, mert anélkül nem élet az élet! :)

Shadowbull 2008.10.22. 08:19:10

" kellene, hogy legyen, hiszen jelen esetben nem arról van szó, hogy titánszelepekre kéne cserélni az eredetit, és ezért szét kéne szedni a motort (most csak írtam egy hülyeséget :)), hanem egy max. néhány órát igénybe vavő plug and play szerelési folyamatról beszélünk. Felnit cserélni, egy már behúzott kábelre+csatlakozóra rácuppantani egy új kütyüt nem hinném, hogy ádáz gépsorokat igényelne."


Felreerted. Nem a beszereles a problema, hanem a logisztikai/gyartasi folyamatok megtervezese es iranyitasa. Ez egy kicsit messzire vezet, ugyhogy maradjunk csak annyiban, hogy minnel tobb a lehetseges varians, annal jobban mennek exponencialisan az egekbe a gyartasi koltsegek.

Ez a tudomany: megadni a valasztasi lehetoseget az ugyfelnek ugy, hogy azert meg keressunk is rajta.

sb

sikeres-e 2008.10.22. 08:25:45

Igazából jó dolog lenne, ha azzal, hogy az ember maga vállogatja össze a cuccokat a kocsijába, spórolni is tudna, mert csak azért fizetne, ami tényleg kell neki. Másrészről viszont pont emiatt drága, mert minden egyes modellt egyedileg kell legyártani, sok adminisztráció van vele, stb.
Ezért van pl., hogy egy jól felszerelt Kia Ceed (igen, nekem is ez van :-)), fél millával olcsóbb egy Focus vagy Astra-nál, ott ugyanis van 4-5 alapcsomag és kész. Csak az olyan dolgok, mint a napfénytető, autómata váltó, metálfény, vannak extralistán.
No, ez volt a reklám helye... :-)

Carnivora (törölt) 2008.10.22. 08:26:34

Egy szaros tolatóradar 20k forint körül van elektromos ablak 15k mégis ez is rendelhető extra a nem luxusban ...akkor a luxusba mivel ezekkel nem tudják plusszban lehúzni százezrekkel a népet kell más :D

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2008.10.22. 08:27:41

Először is hadd pontosítsam Winklert a Lexus metálszínével kapcsolatban. Fehér alapszín az LS-nél nincs.

Egyetlenegy nem metálszín van, a simán "feketének" nevezett tökfekete.
(A metárfelár tényleg röhejes, bele kéne kalkulálni az árba, és ha netán valaki pont ezt a feketét veszi, akkor ő kapna a metálfelár értékében ajándék extrát. Nem elegánsabb megoldás?)

--------------------------------

Ami a soktízmilliós luxusautók extráit illeti: a magyarázat egyszerű. Azért nem teszik bele az egész cuccot a kocsiba, mert akkor minden azt vevő vásárlónak UGYANOLYAN autója lenne!!! És az emberek szeretik 'testreszabni' az autójukat, azt az érzést, hogy ő válogatja össze, hogy mi van benne.

NEHOGY MÁR az ő Mercedes S600-a ugyanolyan legyen, mint a szomszéd gengszterinasé...

MUSZÁJ egyéninek lennie, MUSZÁJ, hogy "kifejezhesse önmagát" az extrák összeválogatásán keresztül.

Ezért csinálnak szép hosszú extralistákat ezekhez a bálnákhoz is.

Aztán meg várjad meg, míg a gyárban neked beépítik az egyedi extráidat, vagy itthon beberhelik kontár módon.

A japán csomagos módszer az biztos, hogy nem ad lehetőséget testreszabásra, de legalább a gyárban szerelték be rendesen.

Nem akarsz extrákkal vacakolni, de szeretnéd, hogy benne legyen, ami csak lehet? Vegyél Honda Legendet!

sikeres-e 2008.10.22. 08:33:58

bonifac:
Szerintem az egyediség nem ott kezdődik, hogy van-e a kocsimban 15 légzsák, vagy nincs. Én ha kőgazdag lennék, akkor inkább olyan dologk közül vállogatnék, mint 10 féle fa belső, 20 féle kárpit szín, 5 féle bőr fajta, amit 30 féle színből lehetne kiválasztani, stb. Egyedi külső fényezés, ésatöbbi. A felszereltség legyen ugyanaz mindbe, azaz full-full! :-)

TKornel · http://tkornel.blog.hu 2008.10.22. 08:36:07

3 kulcsszó:
- profit
- rongyrázás
- már csak azé is
1 szóba foglalva:

PÉNZ

Walter Melone (törölt) 2008.10.22. 08:37:30

Régen mi volt?
Volt egy modell, lehetett kapni három - négy féle felszereltséggel és kész. Nem kellett magyarázkodni, hogy ebben nincs tempomat, mert az csak akkor jár, ha veszek bele X-et is.
Ami autógyártás néven ma van az egy vicc. - Csinálunk egy szar futóművet?
- Nem baj, tegyünk bele EPS-t.

- Üvegtető kell a parasztnak?
- Adunk klímát+hőszigetelő üveget.

Az autók a sok, rossz tervezés miatt kényszerűségből beépítendő extra miatt 3-500Kg-al nehezebbek mint 10 éve. És akkor adunk hozzá 1.4-es sokszelepes erőforrásokat amik akár 100000Km-t is kibírnak majd.

Úgy szar az egész ahogy van.....

TKornel · http://tkornel.blog.hu 2008.10.22. 08:38:26

Ja még egy dolog:
Minél drágább egy autó annál nagyobb árrés van rajta valamint az extrákon 1,5 - 2 szeres árrés van. Eért nem tesznek bele mindet az Un luxusautókba:

Nem volt jobb Ladát venni?
Ilyen van ezt viszed....
Lada forever

Carnivora (törölt) 2008.10.22. 08:38:49

bonifac · vezetek.blog.hu/ 2008.10.22. 08:27:41

Nem tudom fehér Lexust lehet látni elég sokat főleg ott a sivatagban a mukiknál, akik asztalterítőt csavarnak a fejükre ...

Balee87 2008.10.22. 08:41:06

"Az Audinál is lehet asztalkát kapni, igaz, itt csak az első utasülés háttámlájához ajánlanak elektronikusan lehajthatót, 790 ezer forintért. Állófűtés: 390 ezer"

És az állófűtéssel szemben mit tud az asztalka? Basszus... Az asztalka max egy fadarab két kis szervómotorral és lakkozva van, esetleg van benne valami kis elektromos kütyü, de azért egy rohadt űlésfűtés valamivel komolyabb anyag/technológiai költséget emészt fel...!!! Vagy itt az drágább, ami kézzel fogható? Amit nem látsz annak nincs értéke vagy mi? Fujj...

bagoj ur 2008.10.22. 08:43:05

Ciri, hid, stb: Most tényleg, ha nem tetszenek ezek a cikkek, miért nem lehet elhúzni innen a f*szba? Ne olvasd el és akkor Te sem idegeskedsz, meg én sem. Menjél és olvasd a vezess.hu-t, vagy bármi mást, nem érdekel! Ha nem bírsz hozzászólni értelmesen, akkor ne szóljál hozzá!

És mielőtt visszaszólsz: igen, kurvára jogom van megmondani hogy mit csinálj, ugyanis itt a többi embert zavarod, ergo korlátozod abban a jogukban, hogy nyugodtan szórakozzanak a cikken. Elegem van már a sok okos parasztból, aki megmondja, hogy "ez szar" de aztán lapul, mint szar a fűben.

Carnivora (törölt) 2008.10.22. 08:43:42

Balee87 2008.10.22. 08:41:06

Beépítettek biztos az asztalkába pár roboribit ami gombnyomásra manifesztálódik.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2008.10.22. 08:43:53

na igem, az valóban logisztikai rémálom amikor különbözik minden kocsi a futószalagon. Apám véleményét osztom (ő kissé puritán ember és én sem vagyok az a rongyrázós fajta). Ő azt tartja, hogy nagyon szívesen venne olyan modellt, amiből kihagyták a kütyüket.Tehát a tizenhat hangszórós hifi szettet. Kossuth rádióhoz már a hat is... a navigációt, a hátsó elektromos ablakot meg még sok ilyen dolgot. Sose használja. Persze lecserélhetné a nagyautót egy Sanderóra, és egy csapásra megszabadulna ezektől a gondoktól, ám valahogy hozzászokott a kishajóvezetéshez, azt hiszem :-)
Mindenesetre szerintem nincs egyedül az igényeivel. Az autók funkcionalitása valahogy elveszett. A formájuk is már a marketingidiotizmus szülötte. Az olyan bigott puritánok, mint én, nem tudják komoly arccal tudomásul venni például az új Fiesta formáját. Hgoy ugrik, meg dinamikus... A belső tér extrái is nagyrészt olyan dolgok, amiről elhitették velünk, hogy szükségünk van rájuk.
Érdemes megnézni azokat a kocsikat, amelyeket a ugyanezek az autógyárak olyan piacokra gyártanak, ahol még nincs elvadult fogyasztói társadalom (de sajnos hamarosan lesz). A Dacia logan, a Fiat Palio és társai amelett hogy valóban néha trehányul vannak összerakva azért megmutatnak valamit. Hogy ezer kilóból ki lehet hozni egy kényelmes, dinamikus, tágas, biztonságos és takarékos négyszemélyes autót. Nem megy százhatvannál többet. Mint ahogy az európai autóállomány 90%-a élete 90%-át 140 alatt tölti. Nem puha a műanyag. Nem fogdossuk. Kicsit hangos. Plusz fél centi filc a motorháztető alá. Csak nyolcszelepes. Ja, én sose számoltam, ámbátor ma már a tizenhat szelepest is olcsón gyártják. und so weiter.
A Dacia és a többi iráni-brazil-török autó azzaé szembesít minket, hogy az utóbbi időben kreaáltak nekünk az egytonnás autóra még öt mázsa extrát és kérdéses, hogy mennyire van szükségünk abból az öt mázsából.

bagoj ur 2008.10.22. 08:46:39

"Nem volt jobb Ladát venni?
Ilyen van ezt viszed...."

TKornel: kb. egy éve láttam egy előadást, ami arról szólt, hogy a ma embere többek között azért boldogtalanabb, mert túl sok a választási lehetősége. Az efeletti állandó bizonytalanság jobban tönkreteszi az önbecsülését, mintha lenne mindenből egy kicsi, egy közepes meg egy nagy és kész.

Meg is találtam a neten (elég hosszú és angol): video.google.com/videoplay?docid=6127548813950043200

Balee87 2008.10.22. 08:47:46

Carnivora 2008.10.22. 08:43:42

Igen... :D

Shadowbull 2008.10.22. 08:47:49

"Aztán meg várjad meg, míg a gyárban neked beépítik az egyedi extráidat, vagy itthon beberhelik kontár módon."

egeszen konretan tudom, hogy a Mazda6-ba peldaul itthon a kereskedes szereli bele a tolatoradart, ha rendeled.

Ilyet nemet gyartoktol meg sohasem hallottam, de lehet hogy majd Ciri kijavit.

sb

Balee87 2008.10.22. 08:49:09

Visszaolvastam... nem űlésfűtést, hanem állófűtést akartam írni a kritikámba... :)))

Szal mivel tud többet az asztalka, mint az állófűtés.

Shadowbull 2008.10.22. 08:49:53

"Csinálunk egy szar futóművet?
- Nem baj, tegyünk bele EPS-t.
"

Hulyeseg. A kettonek semmi koze sincsen egymashoz.

"Az autók a sok, rossz tervezés miatt kényszerűségből beépítendő extra miatt 3-500Kg-al nehezebbek mint 10 éve. És akkor adunk hozzá 1.4-es sokszelepes erőforrásokat amik akár 100000Km-t is kibírnak majd."

Tevedni meltoztatol.

sb

PistonHead 2008.10.22. 08:50:24

"Felnit cserélni, egy már behúzott kábelre+csatlakozóra rácuppantani egy új kütyüt nem hinném, hogy ádáz gépsorokat igényelne."

De nincsenek behúzva az extra kábelek, mert a kézzel készített és kézzel beszerelt kábelkötegek egy vagyonba kerulnek. Nincs rá robot. Tehát le kell bontanod a fél autót, ha utólag akarsz berakni valamit.

Shadowbull 2008.10.22. 08:51:03

"Elegem van már a sok okos parasztból, aki megmondja, hogy "ez szar" de aztán lapul, mint szar a fűben. "

Vegul is sokkal jobb ugy elni, hogy fingunk sincs semmirol, csak hoborgunk bele a vilagba.

ha meg valaki esetleg megmondana, hogy miben es miert tevedunk, az meg huzzon el a picsaba...

sb

GrandePunci 2008.10.22. 08:52:43

Nekem nagyon tetszik a cikk!
Soha nem vennék ekkora autót, tényleg feleslegesek. Ha valaki exklúzív cuccra vágyik ennyi pénzért akkor vegyen Quattroporte-t, ott ki lehet választani a belső borítások színét mindeféle kombinációban... És ne legyen több 30-35 millánál több egy ilyen autó sem, beleértve az összes létező extrával! Amúgy tudomásom szerint a Swift 3,5 mió-s fullosában van kulcs nélküli cucc...

bagoj ur 2008.10.22. 08:53:07

"ha meg valaki esetleg megmondana, hogy miben es miert tevedunk, az meg huzzon el a picsaba..."

Azt várom, hogy legyen valaki, aki megmondja. Mert olyat én is tudok, hogy "ez a cikk szar", aztán a "miért?" kérdésre "most nem érek rá ezzel foglalkozni" választ adok.

románc cuvée 2008.10.22. 08:53:53

"Nem volt jobb Ladát venni?
Ilyen van ezt viszed....
Lada forever "
Off, de haverom szülei és testvére Ladában haltak meg...erre haverom milyen autót vett? Naná,h Ladát...mert ütőképes, meg erős, meg bla-bla-bla. Azóta tudom, hogy a Ladásokkal nem érdemes vitatkozni autók terén, mert fanatikusak, de azért finoman megjegyezném, hogy inkább gondolkozz biztonságosabban (egy Ladát semmi sem képes elpusztítani, kivéve egy vele egy méretű/nagyobb BIZTONSÁGOS autó, olyan pedig van a magyar utakon akad bőven). A véleményem szubjektív!

Shadowbull 2008.10.22. 08:55:48

Professor Pizka 2008.10.22. 08:43:53

Nem igazan ertem, hogy miert gondolod ugy, ha neked nincs szukseged bizonyos dolgokra, akkor masnak sincs?

En peldaul hasznalom a navit, (nem gyari), orulok hogy van ABS/ESP/gyurodozona/6 legzsak, orulok a sok hangszoronak, es nem kene olyan auto, ami csak 160-nal megy, egyreszt mert 150 korul van az utazotempom, masreszt amelyik 160-nal tud max menni, az meg 130-nal is szenved.

Abban meg tevedsz, hogy a fejlodo piac "egeszsegesebb" lenne, es jo nekik az alap Dacia is.

Egyszeruen nincs penzuk jobbra, masreszt meg az infrastrukturajuk sem olyan, hogy egy kifinomult autot ott biztonsaggal uzemeltetni lehessen.

sb

bagoj ur 2008.10.22. 08:56:38

"Hulyeseg. A kettonek semmi koze sincsen egymashoz."

Elmondanád, hogy miért?

"Tevedni meltoztatol."

Ez szintén egy olyan válasz, ami semmit sem ér önmagában. Esetleg "Tévedsz, az új biztonsági normák miatt megerősített és átalakított karosszéria sokkal többet nyom pluszban, mint a beszerelt 5 dekás áramköri lapok. Esetleg a klímahűtő hőszivattyúja és plusz hűtő számít 10-15 kilót"

bagoj ur 2008.10.22. 08:58:13

shadowbull: "Nem igazan ertem, hogy miert gondolod ugy, ha neked nincs szukseged bizonyos dolgokra, akkor masnak sincs?"

Akkor Te belekéred extraként. Nem egyszerű?

Lidroc 2008.10.22. 08:59:11

Aki 20 vagy több milláért vesz autót, annak nem a használhatóság a legfontosabb szempont, hanem csak az, hogy lássák, hogy neki van. Van nem egy ember az ismerettségi körömben, aki gyalog is csak 15 perces távolságokat hidal át az ilyen járgánnyal.
Ahogyan egy pszichológus ismerősöm mondta "Általában az ilyen emberkék valamit kompenzálni akarnak".
Valaki a szegénységbúl jött és meg akarja mutatni a világnak, hogy nagy ember lett.
Valaki üzleti siker zálogaként járkál ilyen autóval, hogy komolyabb üzletember látszatát keltse.
Valaki szexuális eszközkét használja és ezzel próbálja felhívni magára a figyelmet.Esetleg ilyen külsőséggel próbálja megtartani szíve választottját, mert nem egy lepdő akrobata.
Sok oka lehet, de az biztos, hogy a használhatóság nem a legfontosabb szempont !!!
Szerintem aki a használhatóságot nézi az max.8-10 millánál megtalálja amit keres.

Gomulka Béla 2008.10.22. 09:00:00

Vásárolni öröm, tevékenység, kikapcsolódás, kielégülés. Ha a gyökér egybõl mindent megkapna, úgy érezné hogy becsapták. Így becsapjak, de nem érzi úgy. Nem jobb ez így mindenkinek?

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2008.10.22. 09:00:43

Logisztikaaaa? Éjjel nappal mennek a kamionkaravánok, nehogy már egy szaros gyári felnigarnitúra vagy fűthető ülés okozzon gondot.
Nem vagyok benne a szakmában, de bizonyára le lehetne papírozni lazán, csak az plusz idő és telefonemelgetés, és való igaz, minek fáradjon a gyártó és/vagy a kereskedő, ha a menedzserré vedlett kisinas, vagy a politikussá vedlett menedzser szarik arra, hogy mennyit virít ki a cége vagy a pórnép közös pénzéből.

ülésfűtés, -hűtés, dobozok, kamera a téma, kizárt dolog, hogy belerokkanna bármelyik nagyobb autós cég is, ha akár országonként egy lerakatot fenntartana ezeknek, ahonnan aztán szórnák tovább

a kereskedő pedig berakatná, és kész
és ő is keresne rajta + az ügyfél is elégedett lenne, hogy luxusturkálósat játszhatott

bagoj ur 2008.10.22. 09:00:57

pistonhead: "De nincsenek behúzva az extra kábelek, mert a kézzel készített és kézzel beszerelt kábelkötegek egy vagyonba kerulnek. Nincs rá robot."

Egy vicc, de pl. a fapados Corollában sincs benne egy rakás kábel, ami a Lunában már benne van, pedig azt robotok rakják össze. És ha kell bele utólag valami, lehet bekábelezni... (a legutóbbi szériát nem tudom, de az előzőekben így volt.)

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2008.10.22. 09:04:08

"De nincsenek behúzva az extra kábelek, mert a kézzel készített és kézzel beszerelt kábelkötegek egy vagyonba kerulnek. Nincs rá robot. Tehát le kell bontanod a fél autót, ha utólag akarsz berakni valamit. "

Bocs, nem tudtam, hogy ilyen szarul áll a modern autógyártás. :)

PistonHead 2008.10.22. 09:08:08

"Miért nem létezik luxusautó, amiben legalább nagyjából minden benne van?"

Két okból:
1) A luxuskategória nem arról szól, hogy berendelem a Tesco Super Saver csomagot, hanem egyedileg állítom össze az autót. Ugyanúgy, mint ahogy ruhát válogatok a boltban, kiválasztom, hogy mi kell nekem az autóba, és mi nem. Máshol is ugyanígy működik: van aki megveszi az akciós biciklit a Bricostore-ban, és van, aki bősz katalógusnyálazás után rakja össze magának a bringát a neki tetsző alkatrészekből félmillióért. Persze lehet, hogy 1-2 suttyó kevesebbnek érzi magát, ha nem mondhatja el, hogy "fullextrás" a kocsi, de ez legyen az ő problémájuk.
2) Azért, hogy a hozzád hasonló ruppótlan szarrágók is meg tudják venni a kopasz alapkivitelt ;-)
(A "fullextra" kivitelt jelző hűtőrácsembléma megvásárolható a kettes kasszánál 3.000 forintért.)

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2008.10.22. 09:08:41

És, ha máshogy nem megy, még mindig ott a wd40, a flex vagy a lángvágó. :)

Walter Melone (törölt) 2008.10.22. 09:09:20

Shadowbull 2008.10.22. 08:49:53


Lehetne kicsit részletesebben, esetleg érvekkel, példákkal alátámasztva újrafogalmazni ezt az értékes hozzászólást?
Kéremszépen/köszönömszépen.

Walter Melone (törölt) 2008.10.22. 09:13:46

"masreszt amelyik 160-nal tud max menni, az meg 130-nal is szenved."


Na ez egy égbekiáltó baromság. Nézd meg az amerikai autókat. Nagy nyomaték, nagy motor. Az, hogy hol a vége, 160-nál, vagy 250-nél az csak leszabályozás kérdése.

A 150-es utazódat pedig hol is használod ki? Németország? Ugyan már....

PistonHead 2008.10.22. 09:15:09

"Bocs, nem tudtam, hogy ilyen szarul áll a modern autógyártás."

Egyetlen más iparágban sem tudnak emberi munka nélkül kábelkorbácsot gyártani. Ha feltalálsz egy ilyen gépet, a repülőgépgyártók fényesre nyalják a seggedet.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2008.10.22. 09:20:53

Jaaaj, nagyon pihentek vagytok ma is...

"Egyetlen más iparágban sem tudnak emberi munka nélkül kábelkorbácsot gyártani. Ha feltalálsz egy ilyen gépet, a repülőgépgyártók fényesre nyalják a seggedet."

Nem a gyártásra, hanem a BESZERELÉSRE gondoltam. Nekem suzukim van, nem tudom, "luxus"márkák hogy vannak ezzel, de mutyukiék 10 év alatt eljutottak odáig, hogy az utolsó szériában már mindennek megvolt a helye. Én feltúrom a szaküzleteket, megrendelem a hozzávalót, és berakom itthon. Persze, ez ködlámpa, kapcsolók stb. szintjére korlátozódik, radar, behúzható futómű egyelőre nincs rajta, de a Télapónak már fogalmazom a levelet. :)

Én kérek elnézést, ha egy 30-40 milliós autó esetében erre mai napig nincs lehetőség.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2008.10.22. 09:24:06

Ezt a gépet pedig már feltalálták. Úgy hívják: KICSIKINAI SUX 2008

Az Élő Legenda (törölt) 2008.10.22. 09:24:20

Érdekes lenne egy cikk a hazai extra igényekről is. Le merném fogodani, hogy az első ködlámpa, meg a fényezett lökhárító és tükör lenne az első számú kedvenc.

"Klímát nem kérek, az hülyeség, allergiás vagyok rá, és különben is, inkább letekerem az ablakot. Sosem volt klímás kocsim, de szerintem ez így van." :-)

PistonHead 2008.10.22. 09:27:18

"Nem a gyártásra, hanem a BESZERELÉSRE gondoltam."

Próbáld meg megérteni: előbb le kell gyártani, hogy beszerelhesd, ráadásul minden egyes eladott példányba. Ez hatalmas veszteség, mert százmilliókat költesz rá, hogy aztán eladj a vásárlók max 10%-ának bizonyos extrákat (minimális nyereséggel), amiket majd ők utólag beszerelnek. Tehát elbuszozol 50 kilométert, mert ott 2 forinttal olcsóbb a kenyér.

Világosíts fel kérlek, hogy hol van ebben az üzleti modellben a profit, mert én nem látom.

Walter Melone (törölt) 2008.10.22. 09:27:59

"Érdekes lenne egy cikk a hazai extra igényekről is."


Ilyen még a szigorúan utólagos 30k Forintos GPS is. Minden nap a munkahelyig, és este haza. Közben bámulva a képernyőt és figyelni Andrea vagy Moha bá hangját, hogy: "érkezés a célhoz"

:-DDD

Ciri 2008.10.22. 09:28:07

„csak tolatókamera van, de radar nincs, neki is tolattam vele egy oszlopnak, mert ő úgy számolta, elfér.”
Természetesen ez az autó hibája, mert ilyenkor abszolút nem kell figyelni csak a képernyőt, meg ugye miért nincs a kocsi hátulján mondjuk „ojjektumeltávolító” készülék szériában.

„Viszont miért nincs olyan luxusautó, amiben minden benne van?”
Fentébb már elárulta Shadowbull a kurva nagy titkot, illetve ezért: „ amiben van egy nagy rakás felesleges cucc is,”

„Isofix gyerekülés-rögzítőpontokért 30 ezret (a Thaliában széria”
Ehhez a hasonlathoz csak gratulálni tudok, mert így már tudjuk, hogy a Thalia a felszereltség mérföldköve.

„Merciben külön még 331 ezret kérnek, pedig hová kéne, hogy alapban adják a hátsó klímát”
Miért is kellene alapnak lenni ?

„Ha én bálna-Mercit, fullosat és hosszítottat forgalmaznék, mindegyikhez alapban adnék egy zászlótartót zászlórúddal.”
Hidd el, ezt a problémádat megoldják a Mercinél.:))

„Ugyanitt kapható még napfénytető 348 ezerért, tempomat követésszabályozóval 561 600 Ft (ugyanez a 8 milliós Honda Accordban bír széria lenni)”
Hát persze , csupán az a bibi, hogy az adott felszereltségnél széria, tehát nem csak a tetőt kell megvenned,hanem a komplett a felszereltséget is. Tényleg! A Japánok csomagjaihoz mit szólsz?

„A Lexus mintha kevésbé szarakodna az extrákkal, legalábbis így gondoltuk mi.”
Ja, nem ez az első eset, hogy a Lexussal kapcsolatban „úgy gondoljátok ti”.

„És persze 300 ezer forint a metál- vagy gyöngyház fényezés.De miért?”
Van olyan nem luxus márka/típus is, ahol több, mint 1milla a fényezés felára.
Na azon mennyire akadnál ki?

„Ezek nem férnek egy 30-40 milliós luxusautó árába?”
Na ez mindent visz! Hallottál már az egyediségről?

„Az az egy köztudott, hogy a haszonkulcs a luxusautókon a legnagyobb.”
Ez csak neked „köztudott” !

„A legnagyobb ökörség például kabriót venni bőrkárpittal, klíma nélkül”
Szajkózzad csak az ökörségedet, beszélj rá egy néhány embert, hogy bőr nélkül rendelje meg a kabrióját. Elég lesz két hét nyitott tetővel,valamint egy pici eső, és áldani fognak téged a szövetkárpittal együtt. Illetve az MX-5 kretén felszereltségi szintjeit leszámítva (amit példának hoztál fel) nem igazán szoktak 2008-ban klíma nélkül kabriót árulni/megvenni.

Az utolsó bekezdés (és az egész cikk) pedig tipikusan Magyar emberre vall: soha nem lesz rá pénzem (max. amikor 15éves lesz a kocsi), tehát köpködjük, fikázzuk, dögöljön meg a gazdája.

Bagoj úr: bántottalak én téged?

Kopi3.14 2008.10.22. 09:29:39

sipike: pl az uleseket meg ma is igen jelentos emberi ero igenybevetelevel lehet csak osszeallitani. nem gepesitheto tokeletesen sajna.

Miert draga egy kis asztalka egy ules hatara elektromos mozgatassal? Kovetkezo dolgok jonnek elo: crash, meet2metal, definialt szivacsvastagsag, fix A-surface.
most rohannom kell dolgomra, visszajkottem kifejtem ezeket.

Shadowbull 2008.10.22. 09:31:25

"Logisztikaaaa? Éjjel nappal mennek a kamionkaravánok, nehogy már egy szaros gyári felnigarnitúra vagy fűthető ülés okozzon gondot."

Nem a kamionkararavanokkal van gond, hanem azzal, hogy hol tarolod az alkatreszeket, mennyit rendelsz beloluk, es mikor, hogyan teszed a sor melle a korlatozott sori raktarhelyekre, hogyan koveted nyomon, hogyan tervezed a darabszamokat, es meg sorolhatnam napestig.

sb

Shadowbull 2008.10.22. 09:33:32

Walter Melone · waltermelone.blog.hu/ 2008.10.22. 09:09:20

Az a baj, hogy az egetvero hulyesegek megmagyarazasahoz tobb oldal neke, mert alapveto ismeretek hianyoznak.

Ahhoz meg nem sok kedve van allandoan az embernek, ugyhogy neha csak arra korlatozodik a dolog, hogy a jegyzokonyv kedveert jelzem, hogy az ottan hulyeseg.

sb

Shadowbull 2008.10.22. 09:34:52

"A 150-es utazódat pedig hol is használod ki? Németország? Ugyan már.... "

Mindenhol, ahol autopalya van. rendszeresen München es Gyor kozott, aztan neha Gyor es Debrecen kozott.

Nemetorszagban kicsit gyorsabban is neha.

sb

PistonHead 2008.10.22. 09:35:23

"Ezt a gépet pedig már feltalálták. Úgy hívják: KICSIKINAI SUX 2008"

Aztán majd ne csodálkozz, ha az indexkarral az elektromos ablakot irányítod. Kínai, indiai (és amerikai!), próbagyártásokról olyan képeket tudnék mutatni, hogy sírva futnál haza. Ezeken a helyeken az egyetlen esélyed némi minőség kicsiholására, ha saját gyárat építesz, és magad képzed a munkaerőt. Ami megintcsak pénzbe kerül.

De tényleg, indítsunk szerintem is egy "Legyen Benne Mindenben Minden Ingyen" mozgalmat.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2008.10.22. 09:37:14

Shadowbull, ámen. :) Én is erre gondoltam, de tedd a kezedet a májadra, és mondd utánam: hiszem, hogy lenne rá pénze Mr.X-nek, Herr Y-nak vagy Z. úrnak, hogy egy ilyet futtasson.
hol tarolod az alkatreszeket, mennyit

"rendelsz beloluk, es mikor, hogyan teszed a sor melle a korlatozott sori raktarhelyekre, hogyan koveted nyomon, hogyan tervezed a darabszamokat, es meg sorolhatnam napestig"

Ne folytasd, könyvtárban dolgozom. :)

Shadowbull 2008.10.22. 09:38:17

"Ilyen még a szigorúan utólagos 30k Forintos GPS is. Minden nap a munkahelyig, és este haza. Közben bámulva a képernyőt és figyelni Andrea vagy Moha bá hangját, hogy: "érkezés a célhoz"

Azt mar megint nem tudod elkepzelni ugye, hogy valaki az autojat inkabb hosszu tavon hasznalja :) En 90%-ban autopalyazom, es akkor egyben 650 km.

Es bar ismerem az utat, a TMC nagyon hasznos tud lenni....

sb

dr.brada 2008.10.22. 09:38:18

A drága navihoz meg csak annyit, hogy akinek ez hiányzikremek, a célnak megfelelő PNA vannak navigációs szoftverrel mint az közismert, tizedáron.

nekem gyanus volt mar az elejen is... 2008.10.22. 09:38:48

mi van, agyadra ment a piacgazdaság? örülj neki, hogy lehet választani. ha minden benne lenne, most arról szólna a cikk, hogy aki gazdag arra mindent rásóznak. szarrágás. mármint a cikk.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2008.10.22. 09:41:02

"Aztán majd ne csodálkozz, ha az indexkarral az elektromos ablakot irányítod"

Javaslom a "licensz" szócikknél felütni az Idegen szavak és kifejezések szótárát.

Persze, manapság már arra is ihatunk hideg vizet.

Én nemrég egy laptoptáskán láttam a Made in China címke mellé varrva egy másikat, ami tájékoztatott arról, hogy a szigorú német előírásoknak megfelelően varrták össze. :)

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2008.10.22. 09:43:05

"Aztán majd ne csodálkozz, ha az indexkarral az elektromos ablakot irányítod"

óóó, köszönöööm, megvilágosodtam

most már értem, az audisok, mercisek, bmw-sek miért nem merik használni az irányjelzőt!! félnek, hogy kihussan a klimatizált levegő

Walter Melone (törölt) 2008.10.22. 09:44:12

Shadowbull 2008.10.22. 09:38:17

Ezek szerint nem rád vonatkozott. Akkor meg miért veszed magadra?

Én is használtam napi szinten navit, amikor a melóm miatt naponta 6-8 ismeretlen címre kellett eljutnom ráadásul időre. De a napi közlekedéshez (munkahely-otthon) teljesen felesleges.

bagoj ur 2008.10.22. 09:44:30

ciri: "bántottalak én téged?"

Nem, és egyrészt már én is felébredtem, másrészt válaszoltál a cikkre is úgyhogy elnézést és peace. Azokat nem bírom, akik odavetnek néhány becsmérlő szót aztán (tudás hiányában) lelépnek.

A kabrió+bőr részből nekem inkább az jött le, hogy Winkler a klíma vételére bíztat, nem az, hogy a bőr nem megvételére.

Annyiban én sem értem a luxusautó-gyártókat, hogy ilyeneket hogy hátsó klíma miért külön kell belerimánkodni. Lehetne a _műszaki_ felszereltség ugyanaz, és lehetne választani 200-féle festés, huzat, kárpit, díszítés közül. És akkor ha meglátsz egy hosszított 600-as Mercit és tudod, hogy akinek ez van, annak volt pénze az összes extrára és nem 1-2M Ft-on spórolt, ami ugye kevesebb, mint 5%.

pl. van az USA-ban olyan email-cím, hogy iamrich.com (vagy valami hasonló). Havonta sok ezer dollárba kerül a fenntartása. Aki ilyen címről ír, arról tudod hogy kőgazdag és nem játssza a gazdagot a későbbi üzleti siker reményében. Ugyanez kellene a luxusautókkal is; a műszaki felszereltség maximális és az ár ehhez méltó. Érted...

The Good Boy 2008.10.22. 09:47:48

Nem akarok Robiba belekötni, de nyelvtanilag nagyon ott van ez:
"...az első ülésszellőzést elöl 238 100 forintért adja, hátul csak 203 000"
Na az én kompaktomba meg nem lehet első ülséfütést kérni hátra...

WP12 2008.10.22. 09:48:27

Az a véleményem, hogy a felsőkategóriás autók értékesítése is nyomott árakon történik a fejlesztési, gyártási és marketing költségekhez viszonyítva. A full extrás verziók reális ára - úgy értve, hogy a gyártónak és a kereskedői hálózatnak is megérje - valahol 50 millió Ft körül lehet. Viszont 50 milláért nem tudnának elegendő mennyiséget eladni, ezért kénytelenek kisebb felszereltséggel olcsóbban is piacra dobni.

Megjegyzem, minden autótípusnak országonként más az alapfelszereltsége és az extralistája. Nálunk a közép-európai térségben olyan az alapfelszereltség, amely nyugatabbra teljesen eladhatatlan.

PistonHead 2008.10.22. 09:48:30

Sipike,

velet vitatkozni olyan, mint sajtreszelővel hokizni: eleinte szórakoztató, de aztán inkább fájdalmas.

Ha az álatalam felhozott konkrétumokra egyetlen épkézláb ellenérvet fel tudnál hozni - értelmetlen sefülesefarka vagdalkozások helyett - azt nagyra becsülném.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2008.10.22. 09:54:18

Van itt egy apróság: nem attól lesz egyedi a luxusautó, hogy van-e benne kormányfűtés. Az ülés esetleg még számíthat, hogy akkor lukacsos-e, vagy sem, de igazából az is lehet fekete, szürke, vagy bézs és pont.

Aki egyedi luxusautót akar, az elmegy önállóan színt és varrásmintát választani, amit pl. a bmw Individual-nak hív. Ez persze igen drága mulattság, de ha nem taxinak lesz, és nem is tömegbe olvadni (még itthon is számtalan van ezekből, szerencsésebb országokban egyenesen vulgáris látvány egy bálna...) akkor ez az egyetlen megoldás. Hogy kell-e hátra asztalka, tv, stb az csak azon múlik mire lesz használva. Shadowbull sok mindent használ, nek kell, másnak meg a kossuthhoz kéne két hangszóró, meg elektromos ablak előre és pont. Ezért van extralista.

A baj nem ez, hanem az, hogy ugyanaz az extra, ami az alsóbb osztályokban 150.000 (vagy még kevesebb) az fent 500.000 (vagy több) ez a lehúzás, önmagában az extralista léte nem az. Szerintem.

egy atlag 2008.10.22. 09:54:59

Ezeket az autókat ma megvásárlók népes tábora a nyolcvanas években alul iskolázott páttitkár,kisztitkár,zöldséges, ill. piacos cigány volt. Esetlegesen ezek leszármazottai (kabrio mazda).
Az igazság a cikk végén található. Amíg van szar, lesz légy is.

Vityaz 2008.10.22. 09:57:11

Ciri 2008.10.22. 09:28:07

Hátsó klíma: "Miért is kellene alapnak lenni ?"

Azért Ciri, mert az ilyesmi kaliberű autókban a főnök ül hátul, és ugye őt kényeztetjük, neki szól az autó, a sofőr akár meg is főhetne.

GGG77 2008.10.22. 09:57:18

Vajon melyik kabrió lehet az, amelyikbe nem alap a klíma...?

Ezeknél a kocsiknál legalább tételenként lehet venni az extrákat és nem csomagban.

Ciri 2008.10.22. 09:57:35

"morphine
A baj nem ez, hanem az, hogy ugyanaz az extra, ami az alsóbb osztályokban 150.000 (vagy még kevesebb) az fent 500.000 (vagy több) ez a lehúzás, önmagában az extralista léte nem az. Szerintem."

Ezt viszont illett volna a szerzőnek hasonlóan megfogalmazni, mielőtt hülyét csinál magából.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2008.10.22. 09:58:03

PistonHead, ez olyan, mint mikor a kisautós leírja este, hogy versenyzett egy nagyobbal, és lenyomta.
A nagy sofőrje feltehetően nem is tudta, hogy versenyhelyzetbe került. :)

Értsd: nem vettem észre, hogy vitatkozunk. :)))

De, hogy nehogy nyugtalan legyen az álmod: IGAZAD VAN.

Én csupán arra próbáltam célozni, hogy egy Másfél milliós (?) kisautóba, mire kifutó széria lett, bele tudtak gyömöszölni minden szükséges kábelt, egy farokhosszabbító luxusverdába meg akkor teszik be, ha a pápa ott áll mögötted, mikor vered az asztalt.

Ez kb. olyan számomra, mintha most, 2008-ban egy tévéhez külön meg kéne rendelni a videóbemeneti nyílást.

hp1 2008.10.22. 09:59:17

Hát én egy kicsit irigylem azokat akiknek az a legnagyobb problémájuk hogy van e az autóban plazma tv, avagy sem.
Bár lehet hogy ez nem is annyira irigylésreméltó?

Referi 2008.10.22. 09:59:36

Sok vélemény – Sok extra. Ennyi! És ezért tessék fizetni.

De kereskedő is magyar ember oda teszi cuccokat extrák közé, amit gyárilag alap. Pont a nagyobb (luxus) autók kereskedésekben jól látható. Mert ugyebár szeretnénk jól nagyot alkudozni.

GGG77 2008.10.22. 10:00:10

„Az az egy köztudott, hogy a haszonkulcs a luxusautókon a legnagyobb.”
Ez csak neked „köztudott” !


Vazz, ezt még talán nagymamám is tudja.

Ciri 2008.10.22. 10:00:42

"Azért Ciri, mert az ilyesmi kaliberű autókban a főnök ül hátul, és ugye őt kényeztetjük, neki szól az autó, a sofőr akár meg is főhetne."

Kapásból tudok neked olyan W12 A8 Audis ügyfelet mondani,amiben hátul az 1 darab gyerekülésen kívül még nem nagyon ült senki, nem hogy a "főnök".(klíma mégis van hátul...)
Ezt kizárólag a Vevő dönti el, senki más.

isti77 2008.10.22. 10:01:17

Érdekes, én éppen a cikkben említett probléma ellenkezőjével állok szemben, már más is írt feljebb hasonlót:
Én azt nem értem, hogy ha szeretnék egy (pl.) alsó-középkategóriás autót venni egy használható motorral, akkor miért kell hozzá minden, teljesen felesleges sz.rt megvenni, amire semmi szükség nincs?
Mi a rákért nem lehet adott autótípust a legnagyobb, legerősebb motorral, ha nem is a legfapadosabb, de valami nem-csúcs felszereltségben megvenni?
Az, hogy a nagyobb teljesítmény biztonságos kihasználásához szükséges műszaki extrák (menetstabilizáló, kipörgésgátló, vészfékasszisztens, 6-8 légzsák stb.) benne vannak, és ezeket biztonsági okoból nem lehet kihagyni, az rendben van.
De miért kell nekem megvenni a fényezett tükröt/lökhárítót/kilincset, a gyári alufelnit (hihetetlen, milyen elb.szott kinézetű némelyik), ülésfűtést, digit-klímát (nekem eddig a manuális is teljesen megfelelt), tempomatot, esőérzékelős ablaktörlőt, tükörbe integrált indexet, tolatóradart, gyári navigációs rendszert (ugyanazt tudja, mint amit bárhol meg lehet kapni, csak éppen ötszörös áron, és ki sem lehet venni), és még folytathatnám...?

Így aztán a fentiek miatt nevetséges, vagy inkább elképesztó árkülönbségek vannak egy adott típuson belül is.
Kedvenc példám (és szerintem a legröhejesebb mind közül), a "mi autónk", a Swift alapváltozata alig több, mint 2 millió 92 LE-s motorral, a Sport(???) változat 125 LE-vel majdnem kétszer ennyi. Hogy a p.csába lehet egy autótípuson belül ekkora árkülönbség? Mi az a sok műszaki/kényelmi tartalom, ami kiteszi egy másik alap-Swift árát kompletten? De említhetnénk mást is, az alap-Focus vagy Astra és s csúcsváltozat között nagyjából hasonló az árkülönbség.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2008.10.22. 10:02:46

bagoj ur, az iamrich típusú címek azt mutatják meg ki az újgazdag. az igazán gazdagnak a nevét sem tudod. itt van egy rövid szösszenet arról, hogy mi a különbség a gazdag és az übergazdag, a csilivili és az ekszkluzív hiperszuper között:

raerunk.blog.hu/2008/03/15/draga_volt_e_az_a_kurva

w a s d 2008.10.22. 10:03:08

Az miért baj, hogy egy _sport_- autóban (legalábbis ahogy általában olvasom itt, az mx5 az ténylegesen használható sportautóként) nincs klíma, amikor az a vágya az "elvetemült" sportautósoknak, hogy minél könnyebb legyen a gépezet?

Nevia 2008.10.22. 10:03:37

Egy megtörtént eset a hatvani Boschból:

Amikor kifogytak a Bentley műszereinek a kis fémből készült mutatóiból(!), akkor feltettek egy embert a röplőre (fapadosra) és kirepítették Svájcba értük! 500 darab kis fémrudacskáért! Elfért egy mikrós műanyag dobozban.

Amúgy UGYANAZ az elektronika van az összes európai luxusautóban, ugyanazok a megbízhatatlan kijelzők és panelek. Mindegy, hogy Bentlee, Béjemvé vagy Merga.

Ja, a gyerekhibás kijelzőket például úgy cserélik a szervízben, hogy a tulaj nem is tud róla, hogy ne kelljen visszahívásokat tartani miatta (presztízs...). Már csak ezért is érdemes betartani a szervízciklusokat.

PistonHead 2008.10.22. 10:05:15

"A baj nem ez, hanem az, hogy ugyanaz az extra, ami az alsóbb osztályokban 150.000 (vagy még kevesebb) az fent 500.000 (vagy több) ez a lehúzás, önmagában az extralista léte nem az. Szerintem."

Arról hallottál már, hogy valamiből húszezret legyártani többszörös darabárba kerül, mint kétmilliót?

Manyizga (törölt) 2008.10.22. 10:05:18

Annak, hogy csomagokban lehet kapni csak az extrákat, érdekes oka van. A gyár így készíti az autókat előre. A, B, C csomaggal. Amennyiben ettől eltérő felszereltséget szeretnél, az is megoldható DE
1, egyedi és nem csomagáron,
2, 6-18 hónap várakozási idő az egyedileg legyártott verdádra.

Külön érdekesség, hogy az A, B, C csomagok országonként eltérnek. Mást kap alapfelszerelésként egy német és mást egy magyar vásárló...

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2008.10.22. 10:07:19

"Kedvenc példám (és szerintem a legröhejesebb mind közül), a "mi autónk", a Swift alapváltozata alig több, mint 2 millió 92 LE-s motorral, a Sport(???) változat 125 LE-vel. Hogy a p.csába lehet egy autótípuson belül ekkora árkülönbség? Mi az a sok műszaki/kényelmi tartalom, ami kiteszi egy másik alap-Swift árát kompletten? "

Itt azért már egy hangyapucunyit másabb vizeklen kezdtél el kalózkodni. Az a plusz 33 LE nem a spoilerezésnek és a lekaparható Sport feliratnak köszönhető.

Ettől függetlenül igen nagy a különbség. De biztos megvan a logikája.

PistonHead 2008.10.22. 10:07:34

"Amúgy UGYANAZ az elektronika van az összes európai luxusautóban"

Erre a nettó ostobaságra egy forrást, leszel szíves. Láttál te már kapcsrajzot életedben?

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2008.10.22. 10:10:19

Na, elhúztam, majd este jövök. :)
Addig nehogy agyvérzést kapjatok.

Kopi3.14 2008.10.22. 10:12:10

Nah, visszaertem. Szoval
crash: vevoi kovetelmeny, mit kell kibirnia tores nelkul, elso ulest mennyire deformalhatja, hatulrol erkezo objektum becsapodasakor mikeppen kell viselkednie.
Meet2metal: az utas es a femalkatreszek tavolsaga, szinten kobe vesett feltetel. .
Szivacsvastagsag, A surface: ezeket megitn a vevo definialja, az A-surface-t a legkulso lathato feluletet meg egyenesen o adja.

Ezek utan nem csoda, ha neha nagyon lborult megoldasok szuletnek ami a termekeket illeti, s azok bizony nem oclso mulatsagok. Ilyenekbol kijon a kb 1500€-s BMW3-as cabrio elso ules, de lehet meg tobb.

PistonHead 2008.10.22. 10:19:01

"Én csupán arra próbáltam célozni, hogy egy Másfél milliós (?) kisautóba, mire kifutó széria lett, bele tudtak gyömöszölni minden szükséges kábelt"

Tudod a Suzi 3 db extráját előre bekábelezni nem ugyanaz a kategória, mint egy luxusautó 30 db extráját. Eleve ha csak az antennákat nézed (AM, FM, DAB, GPS, GSM, DVB-T, anyámkínja), látni fogod, hogy kelleni fog 50-60 méter méregdrága antennakábel koaxcsatlakozókkal. Autónként. És akkor még a kábelkötegekről nem is beszéltünk.

Nevia 2008.10.22. 10:20:12

Re: PistonHead

Nővérem a beszerzési osztályon dolgozik...

subtotal 2008.10.22. 10:21:31

Kiszívja a nap a szövetülést a kabrióban? A bőrt meg nem ha ápolva van? Nem lehet a szövetből a szálló port kitakarítani?
A klíma életmentő egy kabrióban?

Nagyon sok okos dolgot tud meg az ember.

benkoo 2008.10.22. 10:23:28

én cska azt nem értem hogy egy 64-es vagy 80-as évjáratú Caddiben, miért van már minden elektromosan mozgatva és mégsem romlik el és mégis olcsó.

kp2 2008.10.22. 10:24:36

Egy megjegyzes a extrak szabad konfiguralasahoz: Biztos forrasbol tudom, hogy az elozo golfnal volt olyan kombinacio az extrakbol, amit lehetetlen volt megepiteni logisztikai problemak (folyamatszervezes) miatt, de megis szerepelt az arlistan. Erre csak eleg sokara jottek ra...

Secnir 2008.10.22. 10:26:17

"Viszont miért nincs olyan luxusautó, amiben minden benne van?
[...] külön kell fizetnie a kormányfűtésért (75 ezer forint)"
-miért, rendes fűtés nincs benne? ZSUK-ot integrált olajkályhával adják

" Az éjjellátó asszisztens szintén opcionális 460 ezer."
-a kettes golfomon meg van világítás...

" mindegyikhez alapban adnék egy zászlótartót zászlórúddal. [...] Pedig nem: 144 ezer forint."
-Lidlben majdnem 500 forint. szerintem itt valakit átbasztak.

"Ugyanitt kapható még napfénytető 348 ezerért"
-cserébe kiszerelik a klímét, mert akkor minek. Vagy beszögelik az ablakokat.

"hátsó hűtődoboz ugyancsak bő félmillióért."
-Ldilben 12V-os 2000 forint. szerintem itt valakit átbasztak.

"A tévé azért itt sincs ingyen: 436 600, a navigáció pedig 571 500."
-gugli, megvan 50e-ből. szerintem itt valakit átbasztak.

így hirtelen...

Rocko- 2008.10.22. 10:27:13

szerintem az marhaság, h luxua ketegóriában ikszelgetsz, alsó v középben meg csomagokat kapsz.
luxushoz annyit kéne írni: FULL EXTRA, és pipa, nem kell szarozni.
aki alsóban nézelôdik, az valószínûleg azért teszi, mert nincs túl sok pénze autóra. kéne neki az ABS, de adják hozzá a napfénytetôt. szeretne ülésfûtést, de kap hozzá klímát is. nem inkább az alsó kategóriában kéne alkalmazni az egyedizést?
ha már az ember kiad 2-3-5 milliót autóra, akkor ne akarják még a gatyáját is lerángatni róla...

zsolt160 2008.10.22. 10:30:30

Na akkor egy kis érdekesség nem éppen luxus kategóriában, de valahogy talán még is érdekes lehet!
GMDAT (volt Daewoo)által gyártott autók fullos felszerelése olyan amit egész Európába nem lehet megtalálni, és ráadásul jó pár millával olcsóbban mint nálunk.
Saját esetem, Aveo odakint vagy alap vagy plussz, de itthon rendelhetetlen:
-bőr ülések
-tároló rekeszek ülés alatt
-navigáció
-ESP
-napfénytető
-hűthető kesztyűtartó
-stb...
Ez az ottani áron 1.600.000.- körül van, nálunk mennyi lenne 8 milla? Ráadásul nem luxus kategória, és nem európai gyártás! Az USA-ba meg gondolom több minden benne van a Mercik, Lexusok, BMW-k Európai felszereltségéhez képest, ráadású olcsóbban!

Ubul1 2008.10.22. 10:31:55

Asszem emgtaláltam Winkler kínjára a megoldást: vegyen használt W140-est, vagy inkább járjon trabanttal, aztán abban nem kell filozofálni h miért is hagyták ki a navigációt, vagy a digi klímát, stb. Akinek meg van annyi lóvé a bőre alatt h ilyen kocsit vegyen valszeg nem kell éheznie a feláras extrák miatt se.

ChPh 2008.10.22. 10:32:26

Haverokkal azt dumáltuk, ha lenne 712i Bömcsi (aka, 7-es 1.2es motorral, ugye hallani is borzalom, leírva meg 2x-esen, elnézést minden béemwéstől), akkor az lenne a legkelendőbb... pláne klíma, navi, és minden ilyen extra nélkül...

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.22. 10:33:03

Az, hogy Winkler nekitolatott egy oszlopnak, ne az autó hibája legyen már.
Az írás mondanivalójával viszont egyetértek, nevetséges, hogy adott egy 42 milliós autó, amibe utána úgy kell belealkudni a többi cuccot.
Mennyivel elegánsabb lenne 44-re beárazva, mindennel.. Ilyen szinten az a 2 milliós különbség gondolom jelentéktelen.

GGG77 2008.10.22. 10:33:30

"Mi a rákért nem lehet adott autótípust a legnagyobb, legerősebb motorral, ha nem is a legfapadosabb, de valami nem-csúcs felszereltségben megvenni?"

Na pont ez az, amit viszont a prémiumgyártók tudnak. Vehetsz pl 335i-t szövetkárpittal, i-Drive nélkül, manuál klímával.
Amúgy pont így gondolom én is. Ha ilyen autón gondolkodhatnék kéne a f@szomnak a sok elektromos vacak, az állítható futómű, meg állítható váltóelektronika. Ide nekem a 335i-t, legyen benne 4 elektromos ablak, egy klíma, egy cd-s fejegység, valami szép szín, 4 szép felni, napfénytető, oszt hajrá! :)

PistonHead 2008.10.22. 10:33:34

"Nővérem a beszerzési osztályon dolgozik..."

Tehát fingja nincs az elektronikáról vagy a gépgyártásról, mivel nem mérnök, hanem aktatologató. Csak annyit lát, hogy a számlák feljécein mindig ugyanannak a 10-15 beszállítónak a logója szerepel.

És ebből levonta a zseniális következtetést, hogy mindben ugyanaz van. Gratulálok, a nővéred hülyébb, mint a sokéves átlag.

Secnir 2008.10.22. 10:35:14

ja,
ami kimaradt:
GPS csomag x ezer forint
térképtartó x ezer forint.
most vagy vagy. a kettő együtt minek?

GGG77 2008.10.22. 10:37:59

"És ebből levonta a zseniális következtetést, hogy mindben ugyanaz van. Gratulálok, a nővéred hülyébb, mint a sokéves átlag. "

Ne ítélj elhamarkodottan, az ilyen cégeknél gyakran a beszerzésen is mérnökök ülnek, pont azért, hogy tudják mit kell/érdemes megvenni. Lásd pl. barátnőm.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2008.10.22. 10:39:53

"Haverokkal azt dumáltuk, ha lenne 712i Bömcsi (aka, 7-es 1.2es motorral, ugye hallani is borzalom, leírva meg 2x-esen, elnézést minden béemwéstől), akkor az lenne a legkelendőbb... pláne klíma, navi, és minden ilyen extra nélkül... "

Lásd: Suzukiból van 100 ezer forintos robogó és ott a Hayabusha is... És mindkettőn kétkerekű, gurul, ugyanolyan logóval az oldalán. :)

"Tudod a Suzi 3 db extráját előre bekábelezni nem ugyanaz a kategória, mint egy luxusautó 30 db extráját. Eleve ha csak az antennákat nézed (AM, FM, DAB, GPS, GSM, DVB-T, anyámkínja), látni fogod, hogy kelleni fog 50-60 méter méregdrága antennakábel koaxcsatlakozókkal. Autónként. És akkor még a kábelkötegekről nem is beszéltünk. "

Hasamra ütve: egymillió forint autónként, munkabérrel együtt. ÉÉÉS? Akkor mi van? Nem kell legközelebb szétberhelni e fél autót, ha be akarsz dugni egy szaros automata ribizlimagvazót.

"És ebből levonta a zseniális következtetést, hogy mindben ugyanaz van. Gratulálok, a nővéred hülyébb, mint a sokéves átlag. "

PistonHead, azt hittem, Shadowbullal a legnehezebb szót érteni, de végül csak sikerült nemtrég közös nevezőre jutnunk, mert ő veled ellentétben nem bunkóparaszt.

Ciri 2008.10.22. 10:40:30

AP
A8 3L :)

Van ilyen.:)

Nevia 2008.10.22. 10:41:37

Re: PistonHead

Lehet, hogy nem ért a nővérem az elektronikához, de még a kondenzátorok hibastatisztikáit és az összes elektronikus elem ellenőrzési módszereit is ismeri. Egy panelt pedig kód alapján azonosítanak értelemszerűen és a gyártóknak is muszáj olcsón kihozni a gyártást. Ő valóban csak számokat lát, de az anyag ugyanaz.

Ő még azoknak az autóknak a műszerfalait is ismeri, amik még a kémfotókon sincsenek rajta és már most nem tudják elképzelni, hogy az Ódiba való panelt, hogyan fogják belegyömöszölni a Béjemvébe.

Balee87 2008.10.22. 10:42:26

Ciri 2008.10.22. 10:00:42

Nálunk lehet, hogy így van, de elvileg a csúcsmodelleket és azonbelül főleg a hosszított kiviteleket a hátul ülő fönőkökre gondolva tervezik a cégek... Miért van az, hogy ezekbe hátra több extrát kapsz mint előre? ;)
Nálunk van csak az a hülye nézet, hogy tökmind1 mennyire "unalmas" vezetni egy 8-as Audit, az a legdrágább, nyomjuk le a szomszéd pénzbehajtót és veszek Nagy A8-at. Aztán vezetem rövidgatyába meg zizegős izomtrikóba... :))) Szánalmas :D

Ciri 2008.10.22. 10:43:50

Balee87

Ennek semmi köze a posthoz.

Nevia 2008.10.22. 10:44:06

Amúgy meg a Bosch egyszerűen túlnőtte magát és ezért villannak fel a kis LEDek olyan gyakran. Túl sok a beszállító és ellenőrizhetetlenek az alkatrészek minősége.

Balee87 2008.10.22. 10:46:31

Ciri 2008.10.22. 10:43:50

Te írtad, hogy nem a főnökök használják mert te is ismersz gyerekűlésest...

Shadowbull 2008.10.22. 10:46:42

"Annak, hogy csomagokban lehet kapni csak az extrákat, érdekes oka van. A gyár így készíti az autókat előre. A, B, C csomaggal. Amennyiben ettől eltérő felszereltséget szeretnél, az is megoldható DE
1, egyedi és nem csomagáron,
2, 6-18 hónap várakozási idő az egyedileg legyártott verdádra."

Tedd hozza, hogy a japanoknal.

egy csomo mas gyartonal MINDEN auto egyedi rendelesre keszul.

sb

Ciri 2008.10.22. 10:47:43

Balee87

A kopasz kigyúrt pénzbehajtóra gondoltam

valk (törölt) 2008.10.22. 10:48:24

na es a Honda Legend?

annak meg lehet valasztani a szinet (5 verzio) ill. a borkarpit szinet (3 verzio).

mondjuk egy fel kategoriaval lejebb van, es a kutya nem veszi.
bar az is lehet, hogy pont ezert: mindenki pislog csak, hogy milyen tervgazdasag szakon vegeztek ezek a japanok.

Balee87 2008.10.22. 10:48:59

Azt hozzáfűztem... most köss belém légyszi... ;)

Ciri 2008.10.22. 10:50:31

Ballee87
Kössön beléd a beton:)))

Balee87 2008.10.22. 10:52:42

Beléd is!
És sok locsolót! :D

VrapThor 2008.10.22. 10:56:19

PistonHead

csak egy megjegyzés. autóipari beszállítónál dolgozom a beszerzésen. szoktam aktákat is tologatni (törekszem rá, h. minél kevesebbet kelljen)

egyébként mérnök vagyok, és hidd el, van némi fogalmam az elektronikáról és a gépgyártásról.

kérlek ne általánosíts. köszönöm.

Ciri 2008.10.22. 10:56:26

:D

ezt még nem hallottam...

WP12 2008.10.22. 10:57:09

benkoo 2008.10.22. 10:23:28
"én cska azt nem értem hogy egy 64-es vagy 80-as évjáratú Caddiben, miért van már minden elektromosan mozgatva és mégsem romlik el és mégis olcsó."

Mert a korabeli új árát tekintve nem az olcsó autók közé tartozott.

isti77 2008.10.22. 10:01:17
"a Swift alapváltozata alig több, mint 2 millió 92 LE-s motorral, a Sport(???)
változat 125 LE-vel majdnem kétszer ennyi. Hogy a p.csába lehet egy autótípuson belül ekkora árkülönbség?"

Az 1,3-as és az 1,6-os Suzuki fogyasztói árainak különbségében az adótételek is különböző mértékűek.

egy atlag 2008.10.22. 09:54:59
"Ezeket az autókat ma megvásárlók népes tábora a nyolcvanas években alul iskolázott páttitkár,kisztitkár,zöldséges, ill. piacos cigány volt. Esetlegesen ezek leszármazottai"

Ha az irigység fájna, magadra húznád a koporsó fedelét. Legalábbis az én ismerőseimre egyik állításod sem igaz, soha nem politizáltak, és illegális tevékenységet sem folytattak.

Ciri 2008.10.22. 10:59:01

egy atlag 2008.10.22. 09:54:59
"Ezeket az autókat ma megvásárlók népes tábora a nyolcvanas években alul iskolázott páttitkár,kisztitkár,zöldséges, ill. piacos cigány volt. Esetlegesen ezek leszármazottai"

Mint, ha Winklert hallanám.

WP12 2008.10.22. 11:00:12

Amúgy Robi helyében én sem dicsekedtem volna azzal, hogy a tolatókamerás autóval nekitolattam valaminek...

Ez kb olyan, mint egyik utasom megjegyzése a tolatókamerámra: "De jó, látom, minek megyek neki."

gyz 2008.10.22. 11:00:49

bizony-bizony, a 40 millás autót vásárlók élete sem fenékig tejfel.
Gondolom, ráncolják is sűrűn a homlokukat az ilyen súlyos problémák miatt.

hensen 2008.10.22. 11:01:25

Böngészni kell néha az USA ajánlatokat is, és még nagyobb lesz a felháborodás.

Ez a mit spóroltam meg dolog pedig a skót viccet juttatja eszembe:

a kölyök boldogan újságolja apjának, hogy nem busszal jött hanem futott utána, ezzel megspórolt fél fontot.
apja lekavar egy frászt neki:
- holnaptól taxi után fogsz futni és 5 fontot fogsz megspórolni

Balee87 2008.10.22. 11:02:21

OFF az előzőkre reagálva:
Jó általánosságba erre az országra a lopás, csalás, sikkasztás, ingyenélés a jellemző.
De akkor itt nem lehet senki sikeres vállalkozó, aki becsületesen keresi meg a 7-es BMW-re valót?
Múltkor volt egy pasival riport, aki mondta, hogy 7-es nagy új feket BMW-je van. Mozgássérült parkolóba állandóan meghúzzák neki, meg leköpködik. A faszi sikeres vállalkozó és sajnálatos módon tolókicsiba ül. De akkor nem lehet neki ilyen? :)

ON

Shadowbull 2008.10.22. 11:08:08

Pistonhead, milyen volt a regatta?

:)

sb

Ciri 2008.10.22. 11:09:45

"Az 1,3-as és az 1,6-os Suzuki fogyasztói árainak különbségében az adótételek is különböző mértékűek."

Mire gondolsz?

bagoj ur 2008.10.22. 11:11:28

Piszka prof: Direkt nem írok márkákat, de a legtöbb luxusautó pontosan az újgazdagokról/nak szól. Bizonyítottad az igazamat, köszönöm szépen. :-)

Shadowbull 2008.10.22. 11:13:13

"de a legtöbb luxusautó pontosan az újgazdagokról/nak szól."

Csaxolok, a luxusautokat nem Magyarorszagra tervezik. Remelem ez nemileg modositja az allaspontodat.

sb

Balee87 2008.10.22. 11:22:12

Shadowbull 2008.10.22. 11:13:13

Na ezaz! :)

toodark 2008.10.22. 11:23:50

Ezen a témán már egy ideje gondolkodtam én is. Mi a fene kerül egy navigációban félmillió forintba? Egy jó érintőképernyő (csillogásmentes, nagy fényerő, minden ami autóba kell) kijön 100-150 ezerből. Bármely boltban kapható kitűnő navigáció, szoftverrel, térképpel együtt 100-150 ért (és az már tényleg a csúcsmodell, amiből ráadásul a kijelzőt ki lehet dobni). Az autógyár pedig nyilván nem a kiskerárat fizeti.
Gyanítom hasonló a stratégia, mint például a konzol piacon: az alapáras autóra kis haszonkulcsot raknak, hogy minél alacsonyabb árat lehessen a hirdetésbe írni, de szándékosan hagynak ki fontos extrákat, amiket hatalmas haszonkulccsal adnak el.
Ez szerintem egyébként a kisebb kategóriában is megfigyelhető, csak ott nem a navigációt hagyják ki, hanem a fejtámlát, a kapaszkodót, meg hasonló pitiánerségeket. Egyszerűen rá kell számolni az alapárra még 20-30%-ot, hogy az ember azt kapja, amit elvár a pénzéért.

megint 2008.10.22. 11:33:03

Pár ember azt hiszi, hogy Magyarország a világ közepe és ide gyártják az autókat, ez egy nagyon kis piac, és ezek a dolgok bántják a szocializmusban nevelkedett elvtársakat, azok közül is csak azokat akinek nem jött be a privatizáció, meg a rendszerváltás, a felsorolt árak tényleg drágák, de ezek lehetőségek, szóval nem muszáj megvenni, ez nagyrészt annyira sem számít olyan embernek aki 40 millióért vesz autót, mint aki egy pl suzukiba kér digit klímát, mások az arányok

gnme 2008.10.22. 11:40:57

Nálam az számít melyik orzság gyártja és a beszállítók honnan valók.

Nem ok értelme van a villantó extráknak. Java részük kínai beszállítók alapanyagaiból ukrán, török, román tákolmány. SZAR.

A motorerőt semmi sem pótolja.

potrzebie 2008.10.22. 11:48:19

lidroc

nekem volt már trabantom is meg A8-am is

és amikor A8-am lett, nem ment tőle össze a farkam, szóval ezt az irígy dumát mellőzd

és hidd el mind a kettő elment ahová kellett, de sokkal faszább dolog fűtött ülésen fűtött kormánnyal összkerékhajtással autózni a havas-jeges 2/A úton (azóta már M2) mint a trabantból kaparni a jeget BELÜLRŐL az ablakról és csúszkálni.
Az sem másodrendű, hogy 8 légzsákra esel, vagy a bakelitkormány nyársal fel.

Ettől függetlenül még ma is megdöbbenést kelt a gyalogosok körében, mikor átengedem őket a zebrán. Nem ezt várják el egy ilyen autótól. Sajnos sok tirpák vesz autót azon okból is, amit te mondtál.

potrzebie 2008.10.22. 11:50:44

ja és az audis MMI-ben van kábé 100 angol/német szó, azt mi a faszért nem lehet magyarra fordítani, sokszáz audit elnyomnak itthon, de ha csak egyetlen A8-at is vennének, illene bele a magyar kezelőfelület és a magyar navi
a múltkor a PoHu-nél fel is ajánlottam, hogy grátisz lefordítom nekik, de ők a németek felé mutogattak, hogy hát ők leszarnak bennünket gyarmatot

Shadowbull 2008.10.22. 11:54:44

"Egy jó érintőképernyő (csillogásmentes, nagy fényerő, minden ami autóba kell) kijön 100-150 ezerből. Bármely boltban kapható kitűnő navigáció, szoftverrel, térképpel együtt 100-150 ért (és az már tényleg a csúcsmodell, amiből ráadásul a kijelzőt ki lehet dobni). Az autógyár pedig nyilván nem a kiskerárat fizeti."

Szerintem ezen ne tord a fejed, mert van kismillio tenyezo, amirol meg nem is hallottal, nemhogy megsaccolni tudjad.

Annyi az ara, ami oda van irva. Ha kell megveszed, ha nem nem.

Jaigen, mar irtam, de fogom meg: autoba erintokepernyot tenni enyhen szolva nem tul elonyos.

sb

Herman 2008.10.22. 12:13:46

Az a hülye, aki kifizeti az új árát!

Én inkább megvettem egy nyugdíjas, hájas német alig használt, 3 éves full-fullos 760 IL BMW-jét, kit érdekel a többi....

3 évesen egy panel lakás árát bukja, aki újat vesz!

Na ki a király?

(és nem kell extrákkal szarakodnom, mert már mindent bele tettek a hájfej kérésére, és az utcán a pórnép nem veszi észre, hogy nem újonnan vettem)

:D

megint 2008.10.22. 12:16:32

potrzebie, más autókkal is így van, miénkbe a navigáció nagyon sok országot tud, miénket nem, de pl vatikánt igen:)

theo 2008.10.22. 12:33:40

Herman
És ez lenne az a 760-as, amivel a törökök Berlinben 3 müszakban taxiztak ;)
Valaki, aki már vezetett ilyen kocsikat, árulja el nekem, hogy mivel nyújt több élvezetet a bal egyesnek egy A8 v 7es BMW mint az ugyan olyan felszereltségü A6 v 5-ös?

Herman 2008.10.22. 12:39:55

Theo, nem csak a kocsiknál, az élet legtöbb területén a maximalizmusra törekvés sok ember mozgatórugója....egyesek megelégeszenek egy bizonyos szinttel, mások meg amit csak lehet, törekednek a legfelsőbb határig.

Shadowbull 2008.10.22. 12:57:10

"HA logikailag még infor(mate)matikusoknak is helyes cikkeket írnának akkor úgy nézne ki mint egy specifikáció és a kutya se olvasná."

Olvasd a Gulyas cikkjeit. Szorakoztatoak, informativok, es szakmailag helytalloak. Legalabbis nagyreszt.

sb

bpe 2008.10.22. 12:57:22

lehet, h 15en leírták már előttem :), de 1-1 ilyen autó árához képest egy 10%-os fullextra felár sztem nem akkora etwas - főleg, h hiába 40 milla, pár év múlva a felét fogja érni. :P

a luxusautók luxusa sztem ez, h bevállalja a vevő a "horribilis" értékvesztést.

a cikk vége viszont elég avittas, mintha csak hyppolit-tipikus újgazdagok lennének.. egy mf4-es wiesmann is 30 milla, a sajtájukra meghívott pénzes csávók viszont costest esznek, 3 naponta, nem székelygulyáskonzervet..

potrzebie 2008.10.22. 13:04:31

theo

amíg A8-am volt, egy fillér büntit nem kaptam. Esküszöm.

Szitu 1:

Piros lámpánál rendőr mellém ér, ablak le, átszól:
-Uram, ötvennel mentem, maga meg csak úgy elsuhant mellettem.
- Elnézést, nem vettem észre, csendes meg nagyon megy.
- Azt látom kurvafasza gép, na menjen, jó utat.

Szitu 2.

Parkolok, jegyet nem vettem, de nem azért mert szarrágó vagyok, hanem mert a kurva automata csak 10, 20, 50 ft-ost fogad el, volt nálam mindből, de az ötvenesek áthullottak, a 10, 20-as meg nem volt elég a minimum időhöz. Váltaki senki nem akart. Akkor bazmeg nem veszek.
Jövök vissza két pakolóőr nézi, körbejárja, belenéz, utána elmegy.
Cetlit nem ad. (vidéki város)

Szitu 3.

Gyorshajtás, (na nem vészes, 50-helyett hetvenvalamennyi, és iparterület nem óvodaudvar).
- Rendőr: magát nem büntetem meg, akinek ekkora autója van az úgyis elintézi.
- Én: Nem tudom elintézni, nyugodtan büntessen meg, elismerem, aláírom.
- Na jó utat. Viszlát.

És még sok ilyen.

Az A6 és A8 között kényelemben nem sok különbség van. (sőt a kiforduló MMi szerintem nem is olyan fasza mint a fix) Inkább csak a külső megjelenés, presztizs, arc-faktor :) , szerintem.

Sheff Bácsi 2008.10.22. 13:04:44

Üdv Mindenkinek

nem olvastam végig a kommenteket mert rengeteg van, szerény véleményem szerint akinek van mondjuk 30 millája arra hogy nagy hirtelen vegyen valami böszme luxus batárt annak valószinűleg lesz még 2 milliója, megvenni bele azokat az extrákat amiket akar. Másrészt érdemsebb ezeket kint megvenni, mert pl. németben magasabb felszereltséggel olcsóbban adják. Egyébbként érdemes elgondolkodni ezeken az extra vásárlási dolgokon, mert mikor odakerül a sor hogy eladjuk az autót, akkor ezeken hatalmasat lehet bukni, a 2 milliónyi cucc fog kb 400 000 érni(jó esetben).

Én maradok a kupéknál:), vegyenek a cigányvajdák,meg 150kilós nagymenők plutóniumnehéz böszme dögöket:D

Kopi3.14 2008.10.22. 13:07:06

Herman: ha midnenki a te logikad alapjan gondolkodna, akkor nem lenne mit megvenned.

toodark: az erintokepernyot a jarmuvekben a komplett rendszer kommunikacios felulete, midnennel ossze kell loni, osszhangban kell legyen. Plusz a beepites miatt eleve mar oda kell tervezni, darabszamban meg meglehetosen kicsi jo atlagot figyelembe veve. Melle kell egy keret, az IP-t at kell tervezni hozza, csak mernoki odlalon siman el lehet egy panel miatt szivni szazorakat, akar fejenkent is, es akkor nem egy mernok fog ucsorogni a gond megodlasan joesetben. A mernoki oraber meg nem olcso, mint tudjuk. A beepitett paneleket letesztelik a komplett jarmure eloirt klimatesztre, oregitesre, stb. Ezt egy utolag megvett esetben nem tudom garantalja-e az elado, hogy haosnlo kaliberu tesztet vegeztek rajta.

theo 2008.10.22. 13:13:04

potrzebie
Akkor megvan, hogy Hamburgban és Munchenben miért láttam jóval kevesebbet ezekből, mint itthon :). Ott pont elég lehet a felső közép full extrásan is. Megszivni meg a tankhajóban is megszívod.
Herman
Ha nem ad az A8 a A6-hoz képest pluszt, akkor hol van a maximumra törekvés?

Herman 2008.10.22. 13:16:47

Kopi, de szerencsére az ember önálló, gondolkodó lény :D

Sokunk haszna, hogy a sznobok, és milliárdosok ész nélkül vásárolnak, a fogyasztási kényszer hatására....

Mi élvezzük ugyanazt a luxust, és kényelmet, féláron.

Logikus, nem?

Nincs abban semmi rossz. Bizonyos szint felett nem számít a pénz, tudom.
De okosan is lehet gazdálkodni, mert nem tudhatja senki, hogy mit hoz a holnap...

Herman 2008.10.22. 13:18:43

Theo, egy adott márka zászlóshajója, bárhogy is nézzük, a laikusok szemében nem, de egy autókhoz értő szemében sokat jelent.....

bagoj ur 2008.10.22. 13:31:56

shadowbull: Tudnék mit válaszolni sok dologra, amit írsz és amivel nem értek egyet, de most az egyszer nekem nincs időm. Csak annyit, hogy igen a luxusmárkákat nem M.o.-ra gyártják de akkor miért alakítanak itt ki eltérő csomagokat? Miért nem adják ugyanazt, mint teszemazt Németországban? Vagy akkor mégis ide gyártják?

Balee87 2008.10.22. 13:36:11

bagoj ur 2008.10.22. 13:31:56

A csomagok szükségessége, hogy emberi időn belül tudjanak egy modellt szállítani. Ha bemész és kérdezed mi van itthon raktáron, mondják, hogy ez ilyen színekben és ezekkel az extrákkal. Ha meg hozatni kell az időbetelik, márpedig az egyedileg felextrázott autót külön kell legyártani. Hozzánk valsz. azért ezekkel az extrákkal rendelik, mert az "átlag" ezeket keresik valsz. a legtöbbet.

Balee87 2008.10.22. 13:37:36

Nah utolsó mondat magyarul: Az "átlagos" luxusautóvásárló ezeket az extrákat biztos megrendeli... a többit meg max belerakják, ha 1-2 "egyszerűbb tétel" a többivel meg le kell gyártani...

WP12 2008.10.22. 13:43:24

Ciri 2008.10.22. 11:09:45
"Az 1,3-as és az 1,6-os Suzuki fogyasztói árainak különbségében az adótételek is különböző mértékűek."

"Mire gondolsz? "

Alapvetően az eredeti hozzászólás a listaárakból indul ki, sőt a cikkben is fogyasztói árakról van szó. A listaárak, azaz a fogyasztói árak tartalmazzák a reg.díjat és az ÁFA-t.

Az 1,6-os Suzukit az 1,3-ashoz viszonyítva kb. 100-120 ezer Ft-tal magasabb díjtétel terheli.

Az ÁFA tartalom természetesen egyaránt 16,67% mindkét autó listaárában, de ez forintra átszámolva (tehát Swift 1,3 GC 3 ajtós, illetve Swift 1,6 Sport) újabb kb 300 ezer Ft-ot jelent.

Tehát az eredetileg idézett hsz-ben felhozott alap Suzuki és Suzuki Sport közötti fogyasztói árkülönbségben összesen kb 400 ezer Ft az adóknak köszönhető.

Ciri 2008.10.22. 13:46:54

WP12
Erre gondoltam én is, de már azt hittem, hogy valami milliós nagyságrendről beszélsz.

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.10.22. 13:59:00

Szép jó napot!

A cikkel kapcsolatban ez jutott először eszembe: "amikor savanyú a szőlő...". És ami a nagyobb baj, hogy ezt Winkler tollából.

Amikor az mostani A8ast vettem magamnak, az alapon kívül még rákerült olyan 8 millió Ft extra a lista szerint. Alkudni viszont szerintem mindenhol lehet, így a listás áraknál kb. 5 millióval olcsóbban sikerült megállapodnom az eladó úrral. Örültem is magamnak rendesen, és nem azért, mert most aztán olyan autóm van mint ami senki másnak nincs (biztos van), hanem mert az az 5 a zsebemben maradt. Szerintem ezt így is lehet nézni, nem csak úgy, hogy aki gazdag annak semmi sem drága. (Arról most ne beszéljünk, hogy akinek valójában a felére sem tellene, az miért és hogyan járhat S600 Langgal.)

Egyébként tényleg kiakasztó, hogy a DSG-s R8-hoz 2008ban (!) plusz 200ezer magyar forint az elektromos ülés. Van olyan vásárló, aki nem elektromos üléssel vesz 2008ban egy ilyen sportkocsit?

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.10.22. 14:05:56

Azt kifelejtettem, hogy manapság csomagokban árulni extrákat olyan autóhoz, mint a Lexus LS, egyszerűen nevetséges. A japán fillérbaszás csúcsa, szerény véleményem szerint. Egy 30 milliós autóhoz rendelhessek már úgy nekem tetsző extrákat ahogy én akarok, ne úgy ahogy egy kis sárga az irodájában kigondolta... Szubjektív vélemény, lehet vitatkozni vele, de engem (többek között) ez sem terel a Lexus felé.

Valahol itt be is jön a cikk lényege, hogy azért nincs kizárólag mindennel felszerelt luxusbálna, hogy a sok magamutogató és kivagyi is tudjon bálna Mercivel járni, még ha hitelt csak a legalapabb kivitelre is tud felvenni. És itt nem az anyagi helyzete a gáz, hanem az értékrendje és a jelleme.

Na szép délutánt, végre süt a nap :-)

Perillustris 2008.10.22. 14:06:42

Szerintem teljesen normális, hogy az ember azért fizet, amit feltehetően használni is fog. Az eladási ár már más tészta.

WP12 2008.10.22. 14:07:45

Ciri 2008.10.22. 13:46:54
"WP12
Erre gondoltam én is, de már azt hittem, hogy valami milliós nagyságrendről beszélsz."

Kiszámoljam ugyanezt a BMW 116i és 130i esetében? ;-)))

Shadowbull 2008.10.22. 14:28:07

Balee87 2008.10.22. 13:36:11

A 3 nagy premiumgyarto tuti nem gyart raktarra 1 autot sem. Mindegyik megrendelesre keszul, meg a szalonautok is.

a japcsik bohockodnak az altalanos csomagozassal.

sb

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.10.22. 14:34:13

theo 2008.10.22. 13:13:04

"Ha nem ad az A8 a A6-hoz képest pluszt, akkor hol van a maximumra törekvés?"

Hidd el, a különbség olyan, mint ég és föld között :-)

Secnir 2008.10.22. 14:34:22

"Van olyan vásárló, aki nem elektromos üléssel vesz 2008ban egy ilyen sportkocsit?"

khm. talán módosítsuk a kérdést, hogy igaz legyen a nagy magyar átlagra:
-Van olyan vásárló, aki nem elektromos üléssel vesz 2008ban egy kocsit?
-Van olyan vásárló, aki nem elektromos üléssel vesz egy kocsit?
-Van olyan vásárló, aki nem vesz egy kocsit?
-Van vásárló?

Herman 2008.10.22. 14:40:29

Secnir, sajnos ebben is van igazság...nem akarok politizálni, de ami itt van, az katasztrófa. A pórnép helyzete kilátástalan.

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.10.22. 14:43:22

Secnir

Természetesen az olyan családokban, ahol a keret 2-3 millió forint egy autóra, ott valószínűleg nem ez élvezi a legnagyobb prioritást. Viszont egy alaphangon 33 milliós autónál finoman fogalmazva is "érdekes".

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.10.22. 14:46:53

Amúgy ha már témánál vagyunk, a Mercedes árazását én is kicsit túlzónak találom. Semmivel sem nyújt/tud többet, mint a hasonló kategóriájú BMW és Audi, mégis milliósak a különbségek. Ami béemvééknél meg audiéknál 40, az a Mercinél biztos hogy 50 alatt nem áll meg. Miért?

Balee87 2008.10.22. 14:51:28

A nevét fizeted meg...

Shadowbull 2008.10.22. 14:52:07

Nemreg ultem egy S65 AMG Lang-ban, fullos kivitelben.

Sajnalatosan sem az A8, sem a 7es meg csak a kozelebe sincsen, ami a belsoter minoseget illeti. Meg csak nem is egy palyan jatszanak.

Az uj 7est nemtom, mert azt meg csak eloszeriasan lattam.

sb

bagoj ur 2008.10.22. 15:04:24

"Valahol itt be is jön a cikk lényege, hogy azért nincs kizárólag mindennel felszerelt luxusbálna, hogy a sok magamutogató és kivagyi is tudjon bálna Mercivel járni, még ha hitelt csak a legalapabb kivitelre is tud felvenni."

Ezt mondtam én is - Shadowbullal ellentétben. Ő azt mondja hogy külföldön nincsenek ilyen filléres emberek, Magyarországra meg nem gyártanak luxuskocsit. Biztos így van. Én még nem ültem olyan drága Mercedesben, mint Ő, csak 500SEC-ben, az se az enyém volt. Lehet hogy egy AMG kivitelben jönne nekem is a megvilágosodás. :-)

Ciri 2008.10.22. 15:09:19

"Kiszámoljam ugyanezt a BMW 116i és 130i esetében? ;-)))"
Elég csak a regadók különbözetét megnézni ..:))

Shadowbull 2008.10.22. 15:10:30

"Ő azt mondja hogy külföldön nincsenek ilyen filléres emberek, Magyarországra meg nem gyártanak luxuskocsit."

Nem ezt mondtam. Azt mondtam, hogy nem igaz az, hogy a premium balnakat az "ujgazdagoknak" csinaljak. Meg az sem, hogy a maffiozok, kopasz penzbehajtok, satobbi lenne a celkozonseg. Mert ez specialis magyar sajatossag, es ezen modellek tervezesekor a magyar sajatossagokat nem veszik figyelembe.


az mar mas kerdes, hogy mas az alapfelszereltseg.

sb

adam.czagany 2008.10.22. 15:17:36

Tyűűű emberek... Itt mennyi kötözködős van... Szörnyű. Én speciel értem, hogy mi akar lenni a cikk mondanivalója, és én marha jókat röhögtem rajta. Értitek: MONDANIVALÓJA, és nem a betűk egymás után rakva.

Pont így van ahogy a szerző leírja, ráadásul még humoros is volt :) Gratu.

ui: lehet fikázni ;)

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.22. 15:19:17

Ezeket az autókat, hogy S65 AMG Lang, ki veszi?

Shadowbull 2008.10.22. 15:23:36

"Ezeket az autókat, hogy S65 AMG Lang, ki veszi?"

Peldaul az, akinek van ra penze. Egyeb kerdes?

Amugy valami 620 lo meg 1000Nm....

:)

sb

kangep 2008.10.22. 15:37:02

"Egyébként tényleg kiakasztó, hogy a DSG-s R8-hoz 2008ban (!) plusz 200ezer magyar forint az elektromos ülés. Van olyan vásárló, aki nem elektromos üléssel vesz 2008ban egy ilyen sportkocsit?"

Az R8 versenyautó (is lehet). Szerinted Raikonnen alatt is villanyülés van? Amúgy meg: te hányszor állítasz az üléspozíción egy évben? Én nem szoktam, max a támlát.
Kicsit nézz utána, mennyi civil kupa van a világban, mennyien versenyeznek hétvégenként amatőrként fullos gépekkel. Nekik nem kell felesleges elektronika. Márpedig az utastérben a legtöbb az.

Secnir 2008.10.22. 15:37:46

shadowbull:
baszki, lakni jársz egy autóba, vagy vezetni?

Secnir 2008.10.22. 15:38:52

jó a kidolgozottsága a belső térnek, meg rejtve van a wc. nyugtassa a szemet, aham.
metált, birod?

Rocko- 2008.10.22. 16:04:40

azért fogok full-full s600-ast venni dízelben, h használt sütôolajjal tankolhassam. :)

Secnir 2008.10.22. 15:37:46
ô lakni. :)

Kifordított kacagány 2008.10.22. 16:13:38

ennél több hozzászólás csak akkor lenne, ha luxus-suzukiról lenne szó:)

Rocko- · autofilia.blog.hu 2008.10.22. 16:04:40
úgy jó az, amikor körbelengi az autót valami megmagyarázhatatlan, rejtélyes illat. pl sültkolbász, vagy malacpecsenye.

Fancy2 2008.10.22. 16:13:40

Azt mondjátok meg nekem hogy mi értelme van mindig belerúgni egyet a W140-es mercibe? Már bocsánat de anyátok a csúf bálna. Az egy dolog hogy nem tetszik a cikk írójának de inkább tartsa meg magának.

Herman 2008.10.22. 16:22:42

Fancy, olyanok fikázzák a BÁLNÁT, akik soha a büdös életben nem vettek még hasonlót!
Irigy prolik!

Nekem 1997-ben volt w140 500 sel, a feelinget soha nem felejtem el!
Sajnos a megítélése sokat kopott azóta, "hála" a nagy értékvesztésnek, és annak, hogy minden proli megveheti egy fapados használt suzuki áráért.....

Meg ugye, nálunk sajnos a pórnép a luxus kategóriát összemossa a maffiával, stricikkel, politikusokkal, stb....persze nem teljesen alaptalanul, de vannak kivételek!!!

Bálna forever!

Herman 2008.10.22. 16:27:45

Amúgy meg, a prolik inkább a legújabb benzinár-csökkentésről, a csoda-dízel kisautókról szeretnek olvasni, nem is nekik szól ez a post!!

Az ínyencek azok, akik nem foglalkoznak a hétköznapi magyar valósággal, ők a maximalisták.

Kit érdekel a fogyasztás, az emisszió, meg a többi?

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.10.22. 16:38:29

kangep 2008.10.22. 15:37:02

Nem. Az R8 nem versenyautó, hanem utcai sportkocsi. Nagy különbség. Jó esetben egyszer állítom be magamra, de pl. az asszonynak más beállítás kell. 40 millióért elvárható, hogy ne karhúzogatással állítsd az ülést magadra, ha csak az életben egyszer, még akkor is.

Shadowbull

"Sajnalatosan sem az A8, sem a 7es meg csak a kozelebe sincsen, ami a belsoter minoseget illeti. Meg csak nem is egy palyan jatszanak." - azért na, ne essünk ekkora túlzásba. Tény, hogy egy kicsivel még rálicitál a többiekre, de a különbség nem akkora, személyes tapasztalataim szerint legalábbis. Meg úgy mellesleg az S65 AMG 56 milliónál kezdődik, a legjobb A8 W12-k meg 760-ak véget érnek olyan 45-50nél maximum.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2008.10.22. 16:49:57

Herman, ne prolizz, mert jöhet még rátok kamion. Sosem tudhatod.

Rocko- 2008.10.22. 17:05:34

Kifordított kacagány 2008.10.22. 16:13:38
igen, tisztességes balatoni lacipezsenyézésbôl kapargattam össze a kocsiravalót. :)

Shadowbull 2008.10.22. 17:33:00

"Secnir 2008.10.22. 15:37:46
shadowbull:
baszki, lakni jársz egy autóba, vagy vezetni? "

Ulj bele, aztan tatsd a szadat. En is azt tettem, pedig mar lattam nehany draga autot eletemben. Nehanyat vezettem is.

sb

Shadowbull 2008.10.22. 17:34:03

Herman 2008.10.22. 16:27:45

Ezt a prolizast hanyagoljuk, ha lehet.

Bantja a szemem.

sb

Shadowbull 2008.10.22. 17:35:29

"Meg úgy mellesleg az S65 AMG 56 milliónál kezdődik, a legjobb A8 W12-k meg 760-ak véget érnek olyan 45-50nél maximum. "

Mondom hogy nem egy kategoria :)

Sajnos vezetni nem tudtam, hamarabb visszaadtuk.

sb

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.10.22. 17:38:33

Shadowbull

Árban biztos nem :-) Meg motorerőben sem valószínű, de a minőséget merészkedem firtatni :-)

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.10.22. 17:41:07

Nekem egy fél óra erejéig volt hozzá szerencsém, utasként. El kell ismerni, a kényelem és a belő minőség első osztályú. És az valami hihetetlen, mikor 180ról olyat gyorsul, hogy ha lenne, a parókám is leesne :-)

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2008.10.22. 17:42:38

1) ha valamiért pénzt kérhet egy gyártó, akkor kér is - és igaza is van

2) ennek a vevőkörnek nominálisan tök mindegy pár millió le vagy fel - testreszabott autót akar, és csak azért akar fizetni, ami kell neki (nem pénz hiányában, hanem elvből)

3) tök hülyeség összehasonlítani egy Thaliában az Isofixet az S600-zal - lehet hogy a Thalia inkább a fiatal családok szükségleteit tükrözi, akinek viszont S600-a van, talán kevésbé jellemző a gyereküléses kölök, inkább felnőtt gyerekei lesznek, mire ezt megengedheti magának (akinek mégis kell, beleteteti)

4) semmilyen 200 lóerő feletti autót nem lehet észérvekkel megindokolni, mégis fogynak a 400-500 lóerős autók, az élvezeti érték miatt - akinek van rá, megveszi és tudomásul veszi hogy ez a hobbi pénzbe kerül és nem is sajnálja rá

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2008.10.22. 17:44:57

subtotal: igenis életmentő a klíma a kabrióban

nemrégibn volt egy teszt (talán épp az Index hozta le), hogy egy 40 fokos belterű autó vezetőjének a reakció ideje annyival rosszabb egy 25 fokos kocsi vezetőjénél, hogy a hidegebb autó már áll, mikor a másik vezetője 35 kmh-val üti el az akadályt

megint 2008.10.22. 17:46:35

Ennek a képen látható A8 belsőnek még van legalább stíusa, nem emlékesztet űrhajóra, a régi merciké nagyon szép volt, de az újakat elbaxták sztem, c-mercié egyenesen ronda, nem méltó a nevéhez.

megint 2008.10.22. 17:49:34

jah, és ha már luxus, itt tesztelték az astont, amit sikerült kreálniuk az ajtóra az inkább egy középkategóriásba menne el, nem egy kézzel összerakott(?) ritkának mondható drága autóba.

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2008.10.22. 17:55:46

megint: miért jelentene a "kézzel összerakott" mindjárt minőséget? ha ügyetlen a kéz szart is csinálhat hehe

általában a kézzel összerakott autókkal baj szokott lenni, inkább a gép rakja össze amit csak lehet, az nem fárad el és nem unja a melót (:

qualitaet 2008.10.22. 18:38:04

"A Toyota Land Cruiser V8-ban csak tolatókamera van, de radar nincs, neki is tolattam vele egy oszlopnak, mert ő úgy számolta, elfér"

Hogy a faszban számol egy kamera?
Szerintem csak béna vagy.

"Az ESP, a menetbiztonsági elektronika 1995-ben, a Mercedes S600-ban, a csúf bálnában mutatkozott be."

A menetbiztonsági elektronika az E32-es 7-es BMW-ben mutatkozott be 1986-ban, ASC néven.
A W126-OS Mercihez is kínálták 1987-től,ASR néven, Mr Autós Szakember...

Nem kell ahhoz sok ész, talán ha lesz az életedben valaha is egy luxusautód, akkor esetleg rájössz, hogy elsősorban a méret, a minőség és a teljesítmény az alapvető kritérium. Ezen felül homlokegyenest eltérőek az igények.
Egy sejk, egy diplomata , vagy egy gyárigazgató nagy ívben leszarja a kormányfűtést, míg egy sokat utazgató vállalkozónak jól jön. A fenti ugyanúgy lebassza az asztalkát a hátsó klímát, pláne a zászlótartót.A frigóról nem is beszélve.
Lehet , hogy a gyerek szótól már a hátán is feláll a szőr, uram bocsá impotens.
A TV-vel meg már a kelet-európai prosztók vagiznak csak.
Én például szinte sosem néztem.

"Úgyhogy akár az is lehet, hogy a vásárlók nem igénylik a fullextrás luxusautót, és boldogan viszik haza a 30+ milliós autót, hogy na, anyukám, megspóroltam egy Swift árát, mert nem kértem hővédő üveget, ülésszellőzést, navigációt, hátsó klímát és tévét. Mire anyu:
-Juhé, apukám, megfogtuk az isten lábát! Akkor ma este mulatunk, hozd be a spájzból a konzerv székelygulyást."

Nálatok biztos így lenne...

qualitaet 2008.10.22. 18:50:48

"A legnagyobb BMW hosszított változata, 760 Li az első ülésszellőzést elöl"

Na tessék ,jó példa!

Az baszna be, ha széria lenne az ülésszellőtetés. Kurva ronda és prosztó hatású a lukacsos,szellőztetős bőr, úgy néz ki, mint valami távolsági busz huzata.
Legutóbbi autóvásárlásomnál pont emiatt kifejezetten kizáró tényező volt!!!

Bikusz 2008.10.22. 18:51:14

Olvasva a cikket, illetve a kommentek egy részét (túl sok van), részben annak is igaza van aki azt mondja, hogy legyen benne minden (mondjuk így japánosan egyszerűbb gyártani, nem kell annyi termékkódot fejben tartani), másfelől valóban annyi csiricsáré "extra" van, ami feleslegesen nehezíti az autókat (tudom, nagy motornál nem számít), illetve teszi bonyolulttá a kezelést. A napfénytető pl. automatikusan mindenkinek kell? Nekem volt, és egy idő után inkább zavart... Alapvetően azzal értek egyet, hogy mindenki maga dönthesse el, hogy mit szeretne, és mit nem.
Viszont ezeket félretéve, azt mondjátok meg nekem, hogy a szerintem egyik legegyszerűbb extra miért nem is rendelhető ezekbe a luxusautókba?
A fűthető első szélvédőre gondolok.
Jópáran írtak itt, hogy rendelkezne(tek) ilyen típusú gépekkel. Felteszem garázsra is futotta, tehát nem tipikus téli reggeli problémáról beszélek, de mondjuk színházból kijövet a sofőr járatja a motort, hogy ne párásodjon az ablak? Persze ott a klíma, de feltétlenül járatnom kell (nem a fogyasztás miatt kérdezem)? Nem fújhatom od, ahová szeretném, mert párásodik a 30+ milliós Merci ablaka? A Focusos meg jókat röhög (persze csak akkor ha nem felejtett ixelni...)
Üdv,
Z

zalkapone 2008.10.22. 18:58:28

Rocko!

Tudod hány ilyen "olajsütős" autóval hozott már össze a sors? Kész röhej, hogy a burzsujkodó nagyvagány megveszi a bálnát, aztán meg használt Tesco-olajjal jár! Az ilyeneket mindig alázom. Tudom, elítélendő magatartás, de hát ennyi örömöm nekem is lehet...

qualitaet 2008.10.22. 19:23:33

"A Focusos meg jókat röhög (persze csak akkor ha nem felejtett ixelni...)"

Mind addig amíg, nem kell beülnie ugyanazon síparadicsomban parkolójában a csonttá fagyott üléseibe, -20 fokban, míg a másikban fél órája megy a programozott állófűtés.:)

Komolyabbara fordítva: A szélvédő fűtés tényleg jól jönne, amikor ónos esőben, vagy nagy hidegben a felvert latyak azonnal ráfagy az ablakra, hiába fűtöm állat módjára. És nem kéne az ablakmosó tartály egész tartalmát fél óra alatt elfolyatni...

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.10.22. 19:28:08

Bikusz: az A8ban van első szélvédőfűtés. Már a facelift előttiben is volt. Csak hogy ne röhögjön a Focus-os :-)

Gomulka Béla 2008.10.22. 19:29:07

Kétszáz felett járunk. Jellemzõ: pont a luxusautókhoz ért mindenki…

Gomulka Béla 2008.10.22. 19:33:02

"Az ilyeneket mindig alázom."

Ezt most nem értem. Szóval akkor és attól: alázva lesznek? Aznapra alázva. Teljesen alázva érnek haza. Hogy telt a napod? Ne is mond, valaki megalázott a Hungárián.

Kifordított kacagány 2008.10.22. 19:40:21

qualitaet 2008.10.22. 18:50:48
basszus és akkor mikor belefingasz, akkor csak úgy érlelődik ott az ülésen és eszi bele magát az anyagába, ahelyett, hogy rögtön kiszellőzne? hát már ne haragudj, de hogy pont ezt spórolod ki belőle.....

Gomulka Béla 2008.10.22. 19:29:07
ez tűnt fel nekem is.

Kifordított kacagány 2008.10.22. 19:42:27

qualitaet 2008.10.22. 18:50:48
......és nem gondolsz arra, hogy mikor majd eladod és az ifjú boyracer majd megveszi, akkor szégyenkeznie kell, mert nyilvánvaló lesz, hogy nem ő fingott először bele? ennyi empátia sincs benned? ha ott van az a fingbiztonsági berendezés, tessék használni, arra való.

foolproof 2008.10.22. 19:47:16

Nem a "nagy nemet harmas"-tol idezek, , de pl. a Fiatnak se` kell a szomszedba menni egy kis zsivanysagert.

Alfa Romeo GT Cloverleaf 1.8 TS listara kb. £19000, "special 8C paint"-el lemazolva az ar kb. £34000(!)-re ugrik! Na skacok, ehhez kepest a millas metalszin-felar a germanoktol egyenesen akcios. Kar, hogy ennyiert csak a szinet kapod meg a 8C-nek, nem a hangjat, vagy a latvanyat...;-)

Operator 2008.10.22. 19:57:48

Szerintem így van ez jól. Nem baj, ha van egy "alap" autó, amit aztán az ember picit a saját igényei, ízlése alapján gyárilag "testre tud szabni", mindegy, hogy milyen kategóriáról beszéljünk.

Így legalább nem csak két Swift tulajdonos tud beszélgetni az autójáról, hogy:
- Fúúú, látom van ködlámpád!
- Aha, de a Te alufelnid is állat!

hanem mondjuk két A8-as Audis kollégának is van beszédtémája:

- Nemár! Hangvezérlés retina felismerővel, és még a nevedet is tudja?
- Igen, de látom Te sem panaszkodhatsz a gombnyomásra elektronikusan kinyíló és motorosan piknikasztallá alakítható kesztyűtartó fedéllel! :-))

Shadowbull 2008.10.22. 20:10:15

"ehhez kepest a millas metalszin-felar a germanoktol egyenesen akcios."


????

sb

megint 2008.10.22. 20:15:00

Gyuszi Bácsi, igen , igazad is lehet, de gondolom nem kezdő ügyetlen embereket tesznek olyan helyre ahol 40 millióért csinálnak autót, ez nem olyan mint a karosszériaelemek csiszolása, oda pl tudom, hogy a lambot , veyront, pár féle mercit...stb , pl hentes is csiszolhatja, vagy bárki aki épp ott van.

zalkapone 2008.10.22. 20:30:36

Gomulka!

Ezeknek nincs nagyobb lelki teher, mint ha lecsórózod őket, a huszonmillás verdában! Tudom, ez szerinted tőlem is kicsinyes irigykedésből fakad. De mégsem én járok Floriollal!

zalkapone 2008.10.22. 20:36:23

És ha már spórolós szarrágás, akkor ugye örök kedvenc vitatémánk, a szlovák rendszám...

W140 2008.10.22. 21:13:00

Bikusz 2008.10.22. 18:51:14
"mondjuk színházból kijövet a sofőr járatja a motort, hogy ne párásodjon az ablak? Persze ott a klíma, de feltétlenül járatnom kell (nem a fogyasztás miatt kérdezem)? Nem fújhatom od, ahová szeretném, mert párásodik a 30+ milliós Merci ablaka?"

Nem jellemző.
Nekem 15 éves mercim van, (az újabbaknál nem tudom hogyan van) de alapfelszereltség a dupla hővédő üvegezés, ami két réteg üveget jelent, közötte levegővel (az oldalablakok is több mint egy centi vastagok), így egyáltalán nem párásodik, akkor sem, ha rálehelsz.
Mint a hőszigetelt lakásablakok.
A fűtés pedig a motor leállítása után is működik vagy 3/4 órát, amíg a hűtőrendszerben lévő víz nem hűl 30 fok alá.
Mivel keringeti is közben,ez a blokk hőmérsékletével együtt értendő.
Ha mégis bepárásodna valahogyan, van a műszerfalon egy párátlanító kapcsoló, ami 3-4 másodperc alatt lefújja az üvegeket.
Az oldalüvegeket is.
Aztán ott van az állófűtés, igaz ez már extra.
Ha elindultál akkor meg már figyel az automatika, hogy ne párásodjon, akárhova is fújatod a levegőt közben.
Nem csak egy venti van benne.
Na ezeknél a rendszereknél sokkal olcsóbb és egyszerűbb megoldás az ablakfűtés (de a luxusautóknál nem az olcsóság a cél), bár azt megnézném meddig bírja egy kisebb autó akksija a parkolóban álló motorral télen.

A rendelhető extrákkal meg az a helyzet, hogy aki újonnan tud ilyent venni, az maga akarja eldönteni mire van szüksége, ezért nincs pl. két egyforma felszereltségű öreg Merci.
Van olyan osztrák ismerősöm akinek 3 újonnan általa vásárol Mercije van, egy 30 éves 123-as, egy 15 éves 124-es, és egy új cdi, de egyikben sincs klíma, mert ő utálja.
Az extrák nagy része kizárja egymást, mert pl. csak könyöklőből rendelhető vagy 10 féle(redőnyös, hűtőboxos,duplafedelű, hátsó klímavezérlős, tv-s, pohártartós, haddnesoroljam.)

W140 2008.10.22. 21:19:59

Ja és például egy öreg német nyugdíjas bankár csak azért nem akar zászlótartót, meg DVD-t, hogy menőzzön vele a szomszédoknak :)

qualitaet egyetértünk, de az ASC és az ASR nem ugyanaz mint az ESP.

foolproof 2008.10.22. 21:37:09

Valamikor a 90`es evek kozepe tajan egy Auto Magazin cikk mar foglalkozott hasonlo temaval, csak akkor eleg populista modon a kulonbozo autos extrakat mas, akkoriban szinten luxusnak szamito haztartasbeli dolgok araihoz hasonlitottak. Pl. klimaberendezes egy autoba es egy lakasba, a vetelaraik hogy viszonyulnak egymashoz. Ertelme az irasnak ugyan nem volt sok, arra viszont rajottem, hogy egy jol felszerelt autora siman el lehetett verni mar akkor is 1-2 suzuki fogy.arat. pluszban.

Az erdekes az, hogy sok extra (pl. borkarpit) mar akkor a maihoz hasonlo aron volt elerheto, a nagyautok viszont azota drasztikusan dragultak...

foolproof 2008.10.22. 21:40:55

"Van olyan osztrák ismerősöm akinek 3 újonnan általa vásárol Mercije van, egy 30 éves 123-as, egy 15 éves 124-es, és egy új cdi, de egyikben sincs klíma, mert ő utálja."

Hat, igy nem is lesz egyszeru oket elpasszolnia szegenynek, na de hat ha csak egyszeruen gyujto, akkor egeszsegere!;-)

PistonHead 2008.10.22. 21:42:56

"Az extrák nagy része kizárja egymást, mert pl. csak könyöklőből rendelhető vagy 10 féle(redőnyös, hűtőboxos,duplafedelű, hátsó klímavezérlős, tv-s, pohártartós, haddnesoroljam.)"

Így van. Már csak ezért sem létezik olyan, hogy "fullextra", max. a telepi suttyók és a piti bűnözők szókincsében, akik még a budös életben nem konfiguráltak autót.

renesis 2008.10.22. 21:55:47

ilyen zászló tartót rendelhettem volna a Ceedemre is....most szerelhetem rá utólag

Csontos Szigfrid 2008.10.22. 22:25:38

Szerintem semmi szükség luxusautókra. Hatalmas értékvesztés, drága szervizköltség, stb. Miért nem mehet pl. egy gyárigazgató, vagy egy politikus is felső közepes szedánnal?

Gomulka Béla 2008.10.22. 22:25:47

Még én se konfiguráltam autót. Hogy kell?

eko 2008.10.22. 22:28:05

Winkler urat annyira átjárta a japán szellem, hogy el sem tudja képzelni, hogy ez máshogy is működhet.
De jó is volt a cucilizmusban. Mindenből csak egy féle volt..
Az volt ám a nagy egyenlősdi..
Kár, hogy azért voltak egyenlőbbek is..

Gomulka Béla 2008.10.22. 22:28:08

(Odamegy az ember a konfigurálóval, hozzáteszi, megnyomja a gombot, és vár. Ha pittyeg, akkor megvan, ha meg szaporán, akkor az az ellem.)

g.apollinaire 2008.10.22. 22:29:21

"..egyre több, ma már irtózatos mennyiségű kellékre van szükségünk az élethez. Az élet helyett kellékek beszerzésével foglakozunk, élni már nincs időnk!"
Popper Péter

Gomulka Béla 2008.10.22. 22:31:57

Dehogy volt egyféle. Tolótetûs Wartburg, Trabant de luxe, Ezerhármas Zsiguli könyöklõmintás üléssel és ezerötszázas de-facto könyöklõvel, 105 versus 120 Skoda, tombolt a kommercialista dõzs!

Gomulka Béla 2008.10.22. 22:33:51

"Az nagyon jó, ha választani lehet, az nagyon jó lehet."

A. E. Bizottság

eko 2008.10.22. 22:34:09

Gomulka Béla 2008.10.22. 22:25:47
Még én se konfiguráltam autót. Hogy kell?

Próbáld ki!

www.bmw.de/de/de/general/configurations_center/configurator.html

Shadowbull 2008.10.22. 22:34:38

"Szerintem semmi szükség luxusautókra. Hatalmas értékvesztés, drága szervizköltség, stb. Miért nem mehet pl. egy gyárigazgató, vagy egy politikus is felső közepes szedánnal?"

Szerintem semmi szukseg kameras, hetzenes mobilokra. Draga, bonyolult, oszt egy csomo olyant tud, amire tisztesseges embernek semmi szuksege.

Miert nem eleg mindenkinek egy legegyszerubb Nokia?

Vagy peldaul tokfelesleges a 42 colos plazmateve. Pazarolja az energiat.

Soroljam?

sb

PistonHead 2008.10.22. 22:51:04

Büdös burzsujok, mindenki járjon gyalog!
Mit gyalog, négykézláb!

Rocko- 2008.10.22. 22:55:44

zalkapone 2008.10.22. 18:58:28
Te hány iróniával teli mondattal hozott már össze a sors? :)

zalkapone 2008.10.22. 23:07:01

Egyébként rengeteg érdekes emberrel hoz össze a sors nap, mint nap, ha erre gondolsz! :-)

edudv1 2008.10.22. 23:21:21

frankó cikk, a vége pedig...:)))))))) jah, sajna télleg sok ilyen ember jár itthon ilyen csodákkal...

qualitaet 2008.10.22. 23:27:16

"basszus és akkor mikor belefingasz, akkor csak úgy érlelődik ott az ülésen és eszi bele magát az anyagába, ahelyett, hogy rögtön kiszellőzne? hát már ne haragudj, de hogy pont ezt spórolod ki belőle....."

Fingáskor kibuktatom a schiebedach-ot és oldalrabillentem a seggem.Ha nagyon bonyolult volt az étlap, akkor az ablakot is leengedem:)

A "Sitzbelüftung" nélküli ülésen teljesen homogén a bőr, nem ragad benne...

"és nem gondolsz arra, hogy mikor majd eladod és az ifjú boyracer majd megveszi, akkor szégyenkeznie kell, mert nyilvánvaló lesz, hogy nem ő fingott először bele?
Jesszusom!Remélem ez nem saját tapasztalat!Nofene! Te akkorákat szoktál szellenteni, hogy évekig benne maradt a szag és a vevő megérezte? :))

qualitaet 2008.10.22. 23:44:15

"Nekem 15 éves mercim van, (az újabbaknál nem tudom hogyan van) de alapfelszereltség a dupla hővédő üvegezés, ami két réteg üveget jelent, közötte levegővel (az oldalablakok is több mint egy centi vastagok), így egyáltalán nem párásodik, akkor sem, ha rálehelsz."

Függetlenül attól, hogy a 140-eseket én is kedvelem,a dupla üveg ott sem volt széria.
Rendelhető volt. Ugyanúgy mint a régi 7-ben, csak ott egy évvel korábban.Elsőként a világon.(Ez itt a szurka helye,meg ne haragudj :)

Bocs, de a dupla üveg nem képes a levegőt páratartalmát csökkenteni. Igaz azon nehezebben, és később megy végbe a lecsapódás.

"A fűtés pedig a motor leállítása után is működik vagy 3/4 órát,"

Külső hőmérséklet függő. Mínusz egynéhány fokban percek alatt lehűl a víz. Tapasztaltam.

"qualitaet egyetértünk, de az ASC és az ASR nem ugyanaz mint az ESP."

Igen. De mind elektronikus menetstabilizáló rendszer. És a cikkben ez a megjelölés szerepelt. Helytelen bevezetési időponttal és típussal.
(Nem vagyok meggyőződve arról, hogy az A-Klasse-ban alkalmazott első generációs ESP sen több egy szimpla kipörgésgátlónál. (ASC, ASR)

"Ja és például egy öreg német nyugdíjas bankár csak azért nem akar zászlótartót, meg DVD-t, hogy menőzzön vele a szomszédoknak :)"

Pontosan. Még ha a Winkler típusú fazonok így is szeretnék.

qualitaet 2008.10.22. 23:46:53

"Így van. Már csak ezért sem létezik olyan, hogy "fullextra", max. a telepi suttyók és a piti bűnözők szókincsében, akik még a budös életben nem konfiguráltak autót."

Így van.:)

qualitaet 2008.10.22. 23:48:33

""Az nagyon jó, ha választani lehet, az nagyon jó lehet."

A. E. Bizottság"

No meg a "Milarepa-verzio" :))))))))

subtotal 2008.10.23. 00:08:25

GYUSZI BACSI · www.fizetesem.com 2008.10.22. 17:44:57
subtotal: igenis életmentő a klíma a kabrióban

nemrégibn volt egy teszt (talán épp az Index hozta le), hogy egy 40 fokos belterű autó vezetőjének a reakció ideje annyival rosszabb egy 25 fokos kocsi vezetőjénél, hogy a hidegebb autó már áll, mikor a másik vezetője 35 kmh-val üti el az akadályt

szóval:
Scenario1: meleg van, lenn a tető, autózunk (nem dugózunk), nincs meleg, reakcióidő rendben
Scenario2: fenn a tető, mert elromlott az idő, nincs meleg emiatt (vagy nem annyira), autózunk, reakcióidő rendben

Én nem azt mondom, hogy ki kell belőle dobni a klímát, de azért egy E30-ast én el tudnék magamnak képzelni klíma nélkül simán. Én a saját autómban most nyáron is az esetek max 10%-ban használtam, mostanában nemnagyon, csak esős-párás időben. A bőrülés szerény véleményem szerint azoknak való, akiknek tetszik. Ha az tetszik hogy más megnézi és e megér félmillát, tőlem.

Rocko- 2008.10.23. 00:15:11

zalkapone 2008.10.22. 23:05:40
hát a szarrágás kapcsán. hogy aki megvesz egy 30+ milliós autót, az tuti nem sütőolajat fog belelapátolni. :)

qualitaet 2008.10.22. 23:27:16
"Fingáskor kibuktatom a schiebedach-ot és oldalrabillentem a seggem."
vigyázz melyik oldalra, mert különben x időnként nem lehet cserélni az anyósüléssel.

W140 2008.10.23. 00:15:51

qualitaet, ha valamiről mindent tudok az a 140-es :)))
a dupla üveg valóban nem elsőként volt a 140-esben, de elsőként volt benne szériafelszereltség.
A 220-asnál már csak rendelhető volt.
Én használtam télen a "rec" fűtést, és mínuszban is fél órát megy.
Igaz az enyém 5 literes blokk, az lassabban hűl, mint pl. egy 320-as.
Az ESP annyiban különbözik, hogy figyeli a kormány elfordulását, és az autó oldalirányú és tengelyirányú elmozdulását
is, nem csak a kerekek kipörgését vagy blokkolását, és ezek alapján avatkozik be.
Gondolom erre gondolt a cikkíró, bár alapjában véve hülyeség, mert maga a menetstabilizálás már a sperr difi és az abs 30 évvel ezelőtti megjelenése óta folyamatosan fejlődik, és egyre többet tud, a neve meg változik.
Ezt találtam:

* 1936. A blokkolásgátló fékrendszer szabadalmának bejegyzése.
* 1964. Elkészül az első generációs blokkolásgátló, amelynek megbízhatósága még nem teljes.
* 1978. Megkezdődik a blokkolásgátló fékrendszerek sorozatgyártása (Mercedes-Benz és BMW számára)
* 1981. Elkészítik a százezredik ABS-t.
* 1985. Mercedes-Benz S osztály elsőként kap szériában ABS fékrendszert.
* 1986. Elkészítik az egymilliomodik ABS-t.
* 1987. Megkezdődik a személygépkocsik számára ASR (kipörgésgátló) gyártása.
* 1995. Megkezdődik az ESP (elektronikus stabilizáló program) sorozatgyártása.

Amúgy a Bosch fejlesztette ki a beépíthető verziót, az, hogy melyik gyár alkalmazta először, már csak részletkérdés.
Általában az ilyen dolgoknál a BMW és Mercedes szokott az elsők között lenni, a rivalizálásnak semmi értelme, ráadásul mint itt már megmondták, a BMW-nek, és a Mercedesnek sincs semmi értelme :-D

zalkapone 2008.10.23. 00:28:17

Rocko

Én itt már a secondhand felhasználókra céloztam. Aki annak akar látszani, de nem az.

qualitaet 2008.10.23. 02:06:32

"1985. Mercedes-Benz S osztály elsőként kap szériában ABS fékrendszert."

A Mercik közt kétségkívül...

A világon elsőként a 745i-hez adták az ABS-t szériában, 1979 ben.
Amit bescanneltem, egy originál, gyári extralista 1979 (!)augusztusából, nem pedig jött-ment,elfogult és tájékozatlan hülyék által összetákolt Wikipédia...
Picit széles. De a kép jobb oldalán olvasható, az "ab Werk" felirat. Akkoriban ezt a kifejezést használták arra ami az alapárban is bennefoglaltatott.
Érdemes szemügyre venni mind ezt ,mind a későbbi vagy korábbi listákon szereplő extrákat...

Egyszer és mindenkorra segít megtanulni, hogy hányas is a kabát, ha innovációs uttörőkről folyik a disputa.

A régi BMW-s slogan jut eszembe.MMM- Mindenki Minket Másol:)

Amit bescanneltem, nem egy

qualitaet 2008.10.23. 02:17:58

Láttam én már fehér (szimpla)üveges ,'92-es W140-ES 300SE-T.
Nem volt széria a Do'Gla.

Ettől függetlenül tényleg kár rivalizálni, hisz a "Der Beste Auto der Welt" becenevet csak egyetlenegy kocsi kapta meg eleddig. Azt pedig úgy hívták:
450 SEL 6.9! :)

fluoride 2008.10.23. 07:00:13

Király a cikk! :)

"A legnagyobb ökörség például kabriót venni bőrkárpittal, klíma nélkül. Magyarországon ezek mennek a legjobban. Kérdeztem is a Mazda PR-osát, hogy de hát miért, amikor a klíma életmentő extra egy kabrióban, amikor a kánikulában dugóba kerülünk, a bőr viszont jól megéget, ha megsütötte a nap. Azt mondta, ő éppenséggel tudja, a vásárlók igénylik ezt, mert klímára sajnálják a pénzt, a bőrbelső viszont kívülről is jól látszik."

Micsoda hatalmas nemzet ez a magyar! :D
Legközelebb csakis arra a pártra szavazok aki megígéri hogy még luxusabbnak kinéző még rongyrázósabb autókat vehetünk olcsóbban a ciklusa alatt.

Gomulka Béla 2008.10.23. 08:23:27

"Der Beste Auto der Welt"

Ez most melyik nyelv? Angol? Francia? Japán? Szuahéli?

Gomulka Béla 2008.10.23. 08:47:15

Más téma, de vessenek az urak egy pillantást a Fiat 500 töréstesztjérõl szóló beszámolóra. Falnak menve az 500-as öt csillagra elég biztonsággal védi meg az utasait. És halálgyárrá válik ha valami bunkó paraszt félszerzet úgy dönt, hogy neki mától egy SUV-ban lesz jobb. Ha legközelebb errõl lesz a disputa, tessenek majd emlékezni.

szpsz 2008.10.23. 10:03:52

Én mondjuk csak a Porsche márkát ismerem, de azt előlről-hátulról, kívülről-belülről. Arra a következtetésre jutottam, hogy a sok drága extra, használt korban nem igazán teszi drágábbá az autót, de eladhatóbbá mindenképpen. Én anno így voltam, 2003-ban. A másik meg az, hogy ha most nekem lenne lehetőségem megvenni egy új 911-es, aminek az alapára 25M körül van, akkor ennyiért lenne egy új Porsche 911-esem. Ha megrendelném bele az ülésbe integrált seggnyaló nyelvgépet, meg a pohártartó mellett a hamburgertartót, meg a kormányba integrált leheletanalizálót és az utasülésre ülő ember nemét kikövetkeztető és eszerinti rádióadót kereső hifit (már csak poénkodom, hogy éreztessem, hogy mennyi fölösleges faszságot kitalálnak, hogy "Neked kell ez!" de igazából csak az ára kell, nekik) és mindettől a 25 milliós Carrera árát feltornásszuk a duplájára, a tényállás megmaradt: van egy új Porsche 911-esem. Amúgy spec, ami szerintem fontos, az alapban megvan a szériafelszereltségben.

Ciri 2008.10.23. 10:12:09

"fluoride:
Micsoda hatalmas nemzet ez a magyar! :D
Legközelebb csakis arra a pártra szavazok aki megígéri hogy még luxusabbnak kinéző még rongyrázósabb autókat vehetünk olcsóbban a ciklusa alatt."

Az, hogy hülye vagy a témához, nem probléma, mert nem vagy "szak"újságíró,mint Winkler.De legalább ne hidd el feltétel nélkül a fenti post legnagyobb marhaságát és hazugságát, amit be is idéztél.
Üdv!

Rocko- 2008.10.23. 11:03:41

zalkapone 2008.10.23. 00:28:17
ja, a wannabek. :)
hát az már inkább szördhend, és rögtön egy zebracsíkos/párduc/tigrismintás üléshuzattal indítanak. :)

zalkapone 2008.10.23. 12:35:28

Rocko

Jaja! Sokan megmondták már előttünk, hogy a pénzzel nem jár együtt a jóízlés...

zalkapone 2008.10.23. 12:41:05

Valszeg az általam emlegetett "szupertuning" Daewoo tulajdonosa is olvasója a postnak, mert amióta írtam róla, azóta eltűnt.

Kifordított kacagány 2008.10.23. 12:53:30

qualitaet 2008.10.22. 23:27:16
nem akarok szerénytelennek tűnni, de amit egyszer én odateszek, azt holmi schiebedach el nem űzi.

subtotal 2008.10.23. 00:08:25
dugóban ácsorogva a legkevesebb embernek van kedve kabriózni. olyankor inkább az épeszűek felteszik a tetőt.
más dolog, hogy a mégépeszűbbek bele se mennek a dugóba.

szpsz911 2008.10.23. 10:03:52
az extrák nem is arra valók, hogy karácsonyfát csináljanak az autóból, hanem hogy azt rakj bele ami szükséges. arról már nem tehetnek a gyártók, ha a vásárló ilyen területen akarja kiélni magát.

Rocko- · autofilia.blog.hu 2008.10.23. 11:03:41
a párducminta egy időben nagy divat volt. szerintem nem feltétlen baj, ha egy korhű autóban ilyen van. más dolog, hogy utólag belemókolni már beteges.

fluoride 2008.10.23. 12:58:19

Ciri:
Tényleg nem vagyok szak újságíró de kitartok amellett hogy Mo.-n az autó státusszimbólum és az utakon egyfajta hierarchia van a "bőrülésesek" és a "nem bőrülésesek" között mint ahogy az az első hsz.-ból is kiderül. És szerintem ez inkább balkáni mint nyugat európai.

2008.10.23. 13:03:09

Nem luxusautó, hanem presztízsautó. Ez kb. magyarázza is a cikkben felvetetteket.

Rocko- 2008.10.23. 13:22:20

Kifordított kacagány 2008.10.23. 12:53:30
tudsz példát mutatni? még Jaguarban se tudom elképzelni, h jól néz ki.

zalkapone 2008.10.23. 14:49:25

Emlékeztek a Winkler MX5-re? Abban volt valami marhabőr a műszerfalon.

Ciri 2008.10.23. 15:46:05

fluoride:
Továbbra sem érted...

Kifordított kacagány 2008.10.23. 15:57:21

Rocko- · autofilia.blog.hu 2008.10.23. 13:22:20
nem arról van szó, hogy jól néz ki. nem néz ki jól(néhány mai huzatborzalomnál nem is rosszabb). arról van szó, hogy egy időben divat volt és a népek áthúzták az üléseiket divatmintázatúra. az adott korhoz szervesen kötődik(az öregemnek is volt ilyenje 68-ban, aztán később kapott a skoda rendes huzatot). egy öreg autóban ha megmaradt ez a mintázat az nem túl nagy baj talán. a szőrkocka se szép, mégis kultikus darab, egy csomó autóba megtalálható, ugyanúgy mint a leopárdmintás huzat.

StZ 2008.10.23. 16:20:34

Szerintem: ha lenne olyan luxusautó, amiben minden benne lenne, nem lehetne felvágni vele, hogy "nekem még a legdrágábbak között is a legdrágább van". :)

Rocko- 2008.10.23. 18:10:10

Kifordított kacagány 2008.10.23. 15:57:21
értem, való igaz.
ez olyan, mint ha venni akarnál egy Ladát, és ha nem látsz az antennán Kinder-tojásokat, akkor az már gyanus. :)

Gomulka Béla 2008.10.23. 18:28:44

A bõrülést könnyebb mosni. Régen a sofõrnek jutott bõr, a kegyelmes úrnak meg bársony.

qualitaet 2008.10.23. 18:46:35

""Der Beste Auto der Welt"

Ez most melyik nyelv? Angol? Francia? Japán? Szuahéli? "

Kicsit fáradt voltam. Először is DAS Beste Auto...Ilyen szarvashibát, bocs.
Nyilván ezért nem érted.:) Öregszem, és egyre jobban hülyülök, frankón.
használt korban nem igazán teszi

drágábbá az autót, de eladhatóbbá

"
A Poroló az tényleg más világ, az
értéktartás tekintetében is.
Lettelégyen bármennyire hülyén felszerelt, egy 911/993 de talán még egy "vizes" is szinte azonnal és jó áron eledható idősebb korában, ha valóban originál és makulátlan.
"

Gomulka Béla 2008.10.23. 19:10:26

Németül nem tudok, csak a gyártmany és a lingva közötti testvéri kézfogás, vagy a barokk szentek maguk felé hajló keze, az ötlött itten és fel. Das; az angolban a gépek nõnemûek, a traktortól az óceánjáróig. Ahogy Clarkson mester írja az ojságban: kritizáltak, mert egy motoron láttak. Nem értem, még ha a postáskisasszonyon láttak volna…

fluoride 2008.10.24. 14:12:18

Ciri: mit nem értek?

S4mu3l 2008.10.24. 21:35:41

Kábelkorbácsos részbe belekötőknek: a CAN meg kitudja milyen rendszerű adatkommunikáción alapuló elektromos kütyüknek nem hinném hogy akkora rohadtnagy' meló lenne az utólagos betétele, túl sok plusz kábel nem kellhet hozzá. Pont ez lenne az egyik előnye a CAN-BUS-nak. ;)

mükkemakk 2008.10.25. 20:04:20

A nagykategoriás medzsóba és bömbibe, extra az index is? Biztos drága lehet mert csk az árja fejű német rendszámosok használják sávváltáskor...

subtotal 2008.10.26. 10:08:04

mükkemakk,
Az enyémben van, használom is legtöbbször, kicsit árja fejem is van. :) Csak az nem tetszik, hogy a többi autósból a sorok zárását váltja ki :( Ha nem tudják hogy átmenne, nem tudnak reagálni sem. Mondjuk ez nem mentség, de nem ártatlan itt senki.
A legjobb viszont tegnap volt éppen: kanyarodnék ki nagyívben, egy Toyota Yaris jön és indexel, hogy befordul kisívben oda, ahonnan én jönnék ki. Nosza elindulok, más nem jön. Erre mikor már az út közepén vagyok, bevágja a féket és néz rám csúnyán, mert mégsem kanyarodott be. Erre mit lehet mondani?

subtotal 2008.10.26. 10:14:18

mükkemakk,
Bár nem mentség, de a beengedés sem úgy történik, mint nyugatra. Lehet keresni, hogy mi volt hamarabb, a bepofátlankodás vagy a nem-beengedés, de az indexelés elmaradása annak is a következménye, hogy ha valaki jelzi, hogy be szeretne sorolni, juszt se engedik be.

maydayray 2008.10.28. 16:02:46

ez egy qrva jó cikk :-)))
süti beállítások módosítása