Így szeresd a Saabod

  2008. október 19. - Égő Ákos Címkék: film saab saab 900 klub volvo 240 saab 900 cabrio

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Így szeresd a Saabod
2008-10-19 09:32:00

2000-ben alapítottam a Saab 900 Klubot , és azóta minden évben, ahogy közeledik az aktuális találkozó

Hogyan tankoljunk 59 litert a 45 literes tankba?
2008-10-16 23:34:00

A varázspöcök egy szelep, ami a tágulási tartályból engedi ki a levegőt. Ha nem állunk meg 45 liternél

Segédeszköz a követési távolság megtartására
2008-10-06 02:10:00

A találmány lényege, hogy a km/ó érték mellett a m/s értéket is feltüntetik egy kombinált skálán. Így a

Kályhatisztítás tolatókamerával
2008-09-24 14:51:00

Már legalább három éve a garázsban pihen a napellenzőbe épített monitor és a tolatókamera. Azt hiszem

2000-ben alapítottam a Saab 900 Klubot, és azóta minden évben, ahogy közeledik az aktuális találkozó nyomasztom a független szervizeket - természetesen egy kis támogatás reményében - hogy jöjjenek a találkozóra mutassák meg magukat, jó lesz az mindannyiunknak. A legtöbb esetben mindig azt a választ kaptam, hogy látnak ők Saabot egész héten, had találkozzanak inkább a családjukkal a hét végén Saab mentesen. Rendben, utáltam, de érthető álláspont.

Aztán ahogy múlt az idő, sikerült szinte mindenkit behülyíteni, és évente egy hétvégén a szervizek is megjelentek a találkozókon. Ez csak azért meséltem el, hogy lássátok a hozzáállást azok esetében, akik javításával keresik kenyerük. Nincs ez máshogy más típus esetén sem, a szabadidejében melyik szerelő kívánja az autókat.

Na de most az elmebaj jeleit kezdtem felfedezni az egyik szerviz munkatársain. Ahelyett, hogy feledve a márkát vidáman vitorláznának a Balatonon vagy a gyerekkel sétálnának az állatkertben, filmezésbe kezdtek. Érdeklődtem a motivációról, elvégre sokszor arra sincs idejük, hogy a telefont felvegyék. De úgy tűnik, egyszerűen örömüket lelik az alkotásban, és ha ez másnak is tetszik, akkor az külön jó.

Rövid filmeken keresztül leplezik le a Saabok titkos hibáit, tájékoztatnak, mire kell ügyelni vásárláskor, és a tervek között a házilag elvégezhető javítások is szerepelnek. Rendkívül frappáns és rövid nevet találtak a filmes webszájtnak: www.igyszeresdasaabod.hu pedig lehetett volna www.rovidtajekoztatofilmekasaabokrejtetthibairolésegyebrdekesdolgok.hu is.

Most még hírlevél formájában juthatunk az éltető Saab dokumentumokhoz, de gondolom a régebbi anyagok egyszer csak megjelennek az oldalon. Itt a legelső: Mire kell figyelni egy Saab kiválasztásánál. Legalább az első pár képkockát érdemes megnézni, Győri-Dani Gábor tekintete megéri.

Aki már készített filmet, vagy csak a közelébe volt tudja, micsoda vezeklés egy amatőrnek. A vágással vannak fenntartásaim, de ennek ellenére úgy érzem, nem lett  rossz. Én örülök, hogy a Saabról elindult a sorozat, ismerve az autót szerintem lesz téma bőven. Jó lenne viszont, ha előkerülnének további elmebetegek is, akik más-más típust dolgoznának fel. Mondjuk a múltkor eltévedtem a skoda-orrmotor.hu oldalra és ott a műhelytitkoknál típusra bontva sorakoztak a szerelési ötletek. Ugyanez filmben még izgalmasabb lenne.



Amikor elindult a projekt, nagy titokzatosan megkerestek, nincs-e képi ötletem a Saab szeretet témakörben. Bár nem tudtam mire készülnek, nekem azonnal beugrott egy régi sajtófotó, amin egy csaj simogat egy Saabot. Na mondom, ennél jobbat én sem tudok, csináljuk meg házon belül.

Járt az agyam, ki az a lány ismerősöm, aki hajlandó ráfeküdni egy motorháztetőre. Aztán beugrott a teljesen evidens személy: Péter Anna. Anna főállásban divattervező és esetleg a TotalCar illetve mostanában az autoblog.hu oldalról lehet ismerős. Ő nyitott minden autóbuzulásra - és bár 240-es Volvóval jár -, gondoltam felkérem a modellkedés nemes feladatára, csak tud ő Saabot is szeretni.  Felhívtam, éppen valami inges bizniszt bonyolított, de mondta, van egy órája a fotózásra, felvesz valami szép ruhát (ami persze nem látszik a képen, még a nyakpántot is kiretusáltam).
 
A IX. kerületben a Duna partra mentünk fényképezni az OG Saab 900 cabriómmal. Nem mondom, hogy ideális helyszín, de nem volt sok időnk vacakolni. Éppen sütött a nap, ki kellett használni a jó időt. A fényképezés közben kiderült, hogy a hatvan fokosra melegedett sötét motorháztetőre nem lehet csak úgy ráfeküdni, ezért Anna arca alá papírzsebkendőt raktunk. A keze alá viszont nem rakhattunk semmit, így Anna hősiesen tűrt. Minden óvatosság ellenére bal kezének körömlakkja valósággal ráolvadt a motorháztetőre, még most is ott van, valahogy le kell majd polírozni. Szerencsére volt nálam egy takaró, így legalább nem kellett a földre térdelnie. 


Anna tenyere is megperzselődött

El tudjátok képzelni a szituációt milyen szép látvány lehettünk. Aki arra járt, kivétel nélkül lassított, és kíváncsian leste mi alakul ki a dologból. Két félmeztelen fiatalember nem is bírta ki, megálltak az út közepén, kipattantak a Swiftből és hozzánk sétáltak, hogy nézhetik-e. Persze valami durvábbra számítottak, és egy autó előtt térdelő lány ígéretesebbnek tűnt. De mivel látták, hogy csupán az elemekkel küzdünk, és nem szállhatnak be a buliba, így hát csak a Saabot nézegették meg, majd csalódottan tovább hajtottak.
Csináltam körülbelül 50 képet, de az utolsó előtti fotó az, ami megfelelő lett.  Minden elismerésem Annáé volt, a tűző napon nem könnyű szeretni egy Saabot. Aztán mielőtt a dolgunkra indultunk, egy darabig viccelődtünk azzal, hogy az igyszeresdasaabod.hu arca annyira szereti a Saabot, hogy Volvoval jár.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr71718041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.19. 10:48:36

..egy gumipéniszt kéne az embléma helyére installálni, és onnantól akár bele is ülhetne

csiky944 2008.10.19. 11:04:05

höh lol,Björk izlandi,kurvára nem svéd,ez azért durva

az autóba dohányzóknak(főleg az ilyen szép vajszínű belsővel rendelkező autókban) a kezét eltördelném

Égő Ákos · http://etanolblog.hu 2008.10.19. 11:16:28

Ja a Björk tényleg nem svéd, de hát csak aszondta, hogy nem szereti, nem aszt hogy svéd :)

Mr.RaverDesigner 2008.10.19. 11:18:46

egy parókát a fejére tehetett volna...

Ybl 2008.10.19. 11:26:33

Volt Saab-om. Soha többet nem kell !!!

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2008.10.19. 12:02:29

Klubbot helyett klubot,
a weboldalon pedig kattancs helyett kattants (de még inkább kattints).

A többi már csak ízlés kérdése, amiről, mint tudjuk, nincs értelme vitatkozni. :)

ketyosz 2008.10.19. 12:16:25

Hülye majmok az egész cikkből csak ennyit sikerült leszűrnötök:
- gumifasz és paróka
- helyesírás
- Björk identitása
- a SAAB szar
Fel se tűnt az, hogy létezik olyan mondhatni fanatikus közösség, ahol nem csak az egyes tulajok vannak elbűvölve az autójuk stílusától, hanem azon márka szerelői is. Ráadásul e témában alkotnak is valamit, nem csak számlákat állítanak ki. Ugyan valójában melyik fáj nektek, bohócok a fentiek közül?

Néha el szoktam olvasni, egy-két fikagép itt megadott blogját és szinte kivétel nélkül arra jutok, hogy inkább kapa lenne a kezetekbe való mint billentyűzet.

Floyd · http://www.gazmegfek.hu 2008.10.19. 12:47:42

Igazságod van ketyosz. Sokszor sok helyen feleslegesen osztanak észt egyesek, de a popszakma már csak ilyen, ahol lehet szólni ott a hülyék szólnak legelőbb. Van ide egy passzoló idézet: "Mindegy hogy ki szeret de ért aki érteni bír."

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.19. 12:48:01

Nocsak, egy megrögzött Saab-hívő sértve érzi identitását.
Nem baj, legalább most megtudod, milyen érzés volt nyíltan felvállalva szuzukizni :))

Péter 2 2008.10.19. 12:56:09

Nem, Ketyosz, itt nem erről van szó.

Ákos, ezt így egyszerűen nem lehet csinálni, ha kicsit is újságírónak tekinted magad és adsz magadra, akkor most sürgősen visszajelentkezel a szerkesztőfelületre, és kijavítod a cikket. A szükséges vesszőknek például nagyjából a kétharmada hiányzik belőle. Az ilyen elmegy egy fórum hozzászólásai között (bár ott is csak az illető alacsony szellemi színvonalát mutatja), de ti itt, akármilyen néven, de sajtót csináltok, az írott szóból éltek meg. Ezt ilyen színvonalon egyszerűen nem lehet, ez önbecsülés, szakmai tisztesség kérdése, nincs kibúvó, hogy blog, meg internet, meg kutyafüle. Az ember adja meg a szükséges tiszteletet a munkájának, az olvasójának, a felhasználóinak, mert enélkül az is szemétté válik, ami nem érdemelné meg.

kzol 2008.10.19. 13:02:10

Ha már Péter Anna előkerült, teszem fel a kérdést, mi van Páter-Anna-barátnő Natival? Nagggyon hiányolom...

Csabby 2008.10.19. 13:06:31

Péter 2-nek igaza van!
Valóban nagyobb figyelmet kellene szentelni a cikkek milyenségére, minőségére...az pedig hogy egy cikk egyszer jól, egyszer pedig rosszul sikerül...hát Istenem...van ilyen. Mindenesetre tisztelni való a Saab szeretet, mivel még a mai napig igyekeznek megőrizni identitásukat, szemben sok márka arcnélküliségével.

csiky944 2008.10.19. 13:08:22

Ketyosz mire föl?
Szeretem a Saab-okat,főleg az OG 900-as Coupét,de azzal,hogy majomkodsz,csak azt bizonyítod,hogy Saab-osok között is vannak Suzukisokat megszégyenítő jellemek....

A bunkó rendőrt ütni kell! · http://tinyurl.com/bunko-rendort-utni-kell 2008.10.19. 13:25:48


Anna bácsinál Molnár Anikó is szásszor jobb.

Ákos néninél meg nyilván szásszor x szásszor.

Ilyen cikket meg ő is tud írni.

IQLight 2008.10.19. 13:29:24

Részemről:
- Helyesírásra szarok itt a Belsőségen, mert ez nem cikk, hanem blogpost és kiafasztérdekel?
- Björk-öt is leszarom, nincs köze a Saab-hoz, ergo a témához sincs, hülye aki ebbe köt bele.
- Saab-ot láttam (pont az Ákosét). Szép, de nem vennék, mert más az ízlésem. Pont.
- Péter Anna sem az esetem, de ez magánügy, nem az én honlapomon van.
- Győri-Dani Gábor elhivatottsága és magánszorgalma figyelemre méltó, csak így tovább. Semmi olyan nem volt a flashben, amit ne tudtam volna, mégis jó volt nézni. Perfekt laikusként nem tűnt fel, hogy mi a gond a vágással, az én igényeimnek megfeleltek.

Várom a következő videót.

Rocko- 2008.10.19. 13:31:06

Péter 2 2008.10.19. 12:56:09
ez egy blogpost, nem cikk.

Gomulka Béla 2008.10.19. 13:40:09

A blogpost névre keresztelt cikk arról szól, hogy vannak akik szeretik a Saab-ot és vannak akik nem. Úgy tûnik hogy Péter Anna nem csak fényképezkedni ment oda...

A bunkó rendőrt ütni kell! · http://tinyurl.com/bunko-rendort-utni-kell 2008.10.19. 13:44:07


ezt a fotózást legközelebb alkonyatkor csináljátok, hátha előkerül 2 LÁKÁTOS vagy KÁNÁLÁS, oszt akkor kezdődhetik majd csak igazán a móka

na majd azokat a fotókat tegyétek ki :)

Péter 2 2008.10.19. 13:46:35

Butaság. Ez a Totalcar egy melléklete, nem internetes napló. Formálisan egy „blog” nevű helyen van (egyébként nyilvánvalóan merőben technikai okokból, hogy ezt is az Indapass fennhatósága alá lehessen vonni), de mindannyian tudjuk, mi a kettő közötti különbség: ez nem önjelölt Gipsz Jakab narcisztikus napi büfögése az érdektelen életének még érdektelenebb eseményeiről, hanem egy alapvetően stabil szerzőgárdával rendelkező melléklet a Totalcarhoz.

Az író, az írást komolyan vevő ember meg egyformán ír akkor is, ha a vécé falára firkál, meg akkor is, ha a legnagyobb példányszámú napilapba. Helyesen. És nem jegyzi meg, hogy egyik helyen nem érdekli, a másikon meg igen – én meg cserébe, megígérem, nem csinálok viccet a választott nevéből... :-)

És két félreütésbe senki nem kötne bele, nekem sem jutott volna eszembe írni, ha ennyi lenne az egész, de amit itt Ákos bemutatott, annak a negyede elég lenne ahhoz, hogy egy átlagos szerkesztőségben megkérdezzék: „Kolléga, ezt így, mégis, hogyan képzeled?”. Amit írtam, Ákosnak írtam, szeretném, ha elgondolkodna rajta. Az igénytelenséget védelmező és dicsőitő hozzászólásokkal nem óhajtok foglalkozni, a tiéd volt az utolsó, amelyikre reagáltam.

IQLight 2008.10.19. 13:49:40

Péter 2 2008.10.19. 13:46:35
"Ez a Totalcar egy melléklete, nem internetes napló."

Erről kérdezz meg talán egy szerkesztőt is, mielőtt kijelented, hogy márpedig ez micsoda...

Kifordított kacagány 2008.10.19. 13:51:10

jó ötlet. jó videó(bár kevesebb bevágás, több információval jobb lenne szerintem).
és a post is jobb mint a hozzászólásai.

Rot 2008.10.19. 13:58:17

Nemtudommitfikáztok.

Ez egy nagyonkurvajó blog, csak így tovább.

A pólóért is jár a pirospont.

huborka 2008.10.19. 14:19:14

Rossz volt a húsleves, meg a rántotthús?? vagy miért vagytok így felhergelve?

Rocko- 2008.10.19. 14:55:33

ehhh ezen már csak röhögni tudok, ahogy szánalamsan kötitek az ebet a karóhoz.
naj, az oroszok meg az elefánt.

Égő Ákos · http://etanolblog.hu 2008.10.19. 16:39:51

Péter 2 sajnos igazad van, én képtelen vagyok a vesszőket kirakni. Ez adottság.

Airnold · http://volvosagok.blog.hu/ 2008.10.19. 16:42:50

Kitérdekelnek a vesszők?
Kitérdekelaközpontozás?
Ez a poszt így is jó, éljen a svéd járműipar!
:)

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2008.10.19. 16:49:16

"Péter 2 sajnos igazad van, én képtelen vagyok a vesszőket kirakni. Ez adottság. "

Ezért kell a tanácsot tanácsnak venni, nem pedig fikázásnak. És ez /pillanat nem neked szól, Ákos, hanem a ketyosz-féléknek.

A három háznyira lakó rokonomnak SAAB-ja van, és igen, tetszik. :)

zalkapone 2008.10.19. 17:13:33

Egy 900-as kabrio jutott eszembe. Fehér. Csávókám meg csinálja tovább a kis videóit, mert még mindig sokkal igényesebb, és érdekesebb, mint az Anyátok közt!

vau · http://www.holdkomp.hu 2008.10.19. 17:47:30

Anna folyamatosan visszajar kiserteni. Pedig mar kezdtem elfelejteni emlekezetes munkassagat.

qualitaet 2008.10.19. 17:55:55

Ez Roxette-es pacek pont passzol a SAAB- hoz.

ommm 2008.10.19. 18:07:41

Akárhogy is van, a videós dolog dicséretes. Több ilyen kéne, hasznos. És valaki vette a fáradtságot, hogy megcsinálja, akkor respect. Még ha Nysa-ról is lenne szó.

ketyosz 2008.10.19. 18:16:50

Kedves érintett blogolvasó honfitársaim - ti, a majomok!

Szeretem a SAAB-ot, ez tény. Isten bocsássa meg, nem a klasszikus-örök darab OG900 tulajdonosa vagyok, hanem egy jóval újabb 9-5-é, de:
Amiről én írtam semmi köze a "nyíltan felvállalt szuzukizáshoz", se a blog tartalmához - mindössze a jó magyaros hozzáállás bökte a csőröm, miszerint:
Ami nem érdekel, vagy bármily' más okból nem áll közel hozzánk, akkor azt feltétlen és azonnal a lehető leghülyébb indokokkal döngöljük a földbe. Hadd pusztuljon a szomszéd tehene, ha már a saját kis lelkünk híján van az autók (vagy bármi más) iránti szenvedély őrületes-fantasztikus bizsergésének.

Nem is való nektek ez, csak a maunikasó meg a sállálle-romále...

go-mango 2008.10.19. 19:09:22

Na,csak óvatosan aki ledönti a bálványt az is olyan fanatikus mint aki állította. Nekem is van most egy 9.5 Saabom de tök érthetetlen számomra ,mit lehet szeretni rajta. A Volvo-val indulhatna az érdektelenségi versenyen.Képmutatónak sem kell lenni,Anna térdelése nagyobb érdeklődést válthatna ki Saab nélkül.

ketyosz 2008.10.19. 19:31:15

Akar a tököm bálványt állítgatni, de akár döntögetni is - én csak ezt a zsigeri fikázást nem értem.
Nekem speciel nem tetszik az Anna, bár a szexuális ízlésem teljesen normális - mondhatni köznapi. Én a hosszú barnát szeretem, tehát akkor most neki kellene álljak fröcsögni hogy mekkora benga a képen lévő nő? Ugyan már, ez a kisdedóvó felsőbb és az általános iskola alsóbb éveihez mérhető.

Inkább meséljetek arról, hogy csinált valaki már ilyet? Erre a videó-tipp-segédlet egyvelegre gondolok. Ami egyébként igen profin van kivitelezve.

qualitaet 2008.10.19. 19:44:47

"hogy mekkora benga a képen lévő nő?"

Pedig nem is :))))))))))))

Goeth 2008.10.19. 20:35:19

ketyosz(és mindenki!): éljenek a hosszú combú barna lányok! :)

trollog 2008.10.19. 20:55:12

Nagyon szép elképzelés, csak így tovább! Azért az jelent valamit, ha egy márkának ekkora kultusza van. Én nem tudok más hasonló kezdeményezésről itthon.

bgy_ 2008.10.19. 21:02:00

...és a rövid hajú szőkék!

ronson 2008.10.19. 21:28:17

Érdekes kezdeményezés ez a vásárlási tanácsadás, de számomra negatívum, hogy még mindig az ujjukkal nézik az illesztési hézagokat egy esetleges sérülés, javítás nyomait keresgetve.

2 éve náluk nézettem át vásárlás előtt a jelenlegi autómat és meglepett, hogy az egész szervizben nem volt egy festékréteg vastagság mérő.

Remélem azóta már van nekik :(

Zsoli · http://prohardver.hu/tema/a_nagy_volvo_topic/hsz_1-50.html 2008.10.19. 21:34:51

"Aztán mielőtt a dolgunkra indultunk, egy darabig viccelődtünk azzal, hogy az igyszeresdasaabod.hu arca annyira szereti a Saabot, hogy Volvoval jár."

Hát ezzel én is így állok. Mindkét márkát (meg a Koenigsegg-et is) imádom, de sajnos még csak az egyik beszerzésére volt lehetőségem. Lehet, hogy egyszer egy 900-at vagy Sonett-et (tudod mikor) is lesz lehetőségem birtokolni, de addig is itt a jó öreg V70.

nick: 2008.10.20. 02:45:29

péteranna lelépett, íjjá-íjjá-óóó! :-P

...mondjuk egy varrónőre azt mondani, hogy divattervező, elég megaLOL
:-D

Égő Ákos · http://etanolblog.hu 2008.10.20. 08:23:21

nick: ilyen jól ismered Annát? megaLOL

phaidros 2008.10.20. 08:53:46

Ákos, nem gondolkodtatok még moderáláson? Csak a tággyal kapcsolatos kommentek benn hagyása, ilyesmi...

Kifordított kacagány 2008.10.20. 09:23:22

ronson 2008.10.19. 21:28:17
szerinted egy laikus vásárlónak mivel kellene nézegetni az illesztési hézagokat? merthogy a film nekik szól.
elég érdekesen adná ki magát, ha arra buzdítanának, hogy szerezzünk be furmányos eszközöket, ha autót indulunk vásárolni.
a rétegvastagság-mérőre meg lehet, hogy nem volt szükségük, mert anélkül is meg tudták állapítani az autók állapotát, hogy a használtautóvásárlók újkori szent gráljával hadonásznának.

Égő Ákos · http://etanolblog.hu 2008.10.20. 09:42:03

Lehetne moderálni, de rettenetes munka lenne. Teljesen mindegy, hogy miről van szó a poszt, mindig tele van petézve személyeskedő primitív hozzászólásokkal. Ráadásul céltalanul, mert csupán magát jellemzi az hozzászóló.
Azt hiszem, a Belsőség történetében - ilyen dolog miatt - csak egyetlen egyszer kellett lezárni a kommenteket.

Gomulka Béla 2008.10.20. 19:10:01

Ugyan már, emberek! A blog a személyeskedésrõl éppúgy szól, mint az eszmecserérõl. Nekem az utóbbihoz van gusztusom, de a demokrácia az adok-ról is szól, nem csak a kapok-ról. Ha valakinek attól lesz jobb aznap este, hát hadd lõdözzön vaktában. Rendesen úgyis leugatják / -juk a sorstársat.

zalkapone 2008.10.20. 19:47:27

Hülyékkel ne vitatkozz, mert lesüllyedsz a szintjükre, és ott legyőznek a rutinjukkal!

go-mango 2008.10.20. 20:19:14

Ákos,Ákos mi történt ? Ne sértődj meg a varrónős dumán,szerintem Anna, ha olvasta jót nevetett,és tudod aki odateszi az kapja. Szóval csak lazán vidáman,hová tünne a sok gyöngyszem ha szórnátok.

Gomulka Béla 2008.10.20. 20:28:52

Zalkapone, igaz. De mindig így van.
A divattervezõ pedig nem varrónõ, hanem üzletszemély és médiasztár. (Celebritás, nem cölibátus. Régi anglikán vicc.) Mire másra az a sok neccharizsnya?

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2008.10.20. 20:55:42

"Celebritás, nem cölibátus. Régi anglikán vicc."

Érdekes, nekem pont, hogy a "Nem protestáns, hanem prostituált!!!" csattanójú jutott eszembe... :)))

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2008.10.20. 21:39:14

nekem ez a videós srác szimpatikus, legalább valaki a laikusoknak is ad tanácsot

Gomulka Béla 2008.10.20. 22:41:08

Akkor itt a teljes verzió, illetve az eleje, remélem senkit nem sért. Meghal a pápa, és persze a mennybe megy. Szent Péter fogadja, úgy is mint kollegát, és megkérdezi, mit is akar legelõször megnézni. A könyvtárat, odalenn sok dolog nincs már meg. Könyvtár, Péter jön és megy, tea és sütemény, és a pápa egyre kedvetlenebb. Mi baj, Sua Sancta? Találtam egy elírást…

qualitaet 2008.10.20. 22:42:40

"hanem üzletszemély és médiasztár."

Ja, én meg dombon ülő vizsla kutya vagyok.:)
süti beállítások módosítása