Vérkomoly játék

Castrol Edge Rally Show

  2008. július 26. - Nagy_Dániel Címkék: castrol rally

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Vége a napnak, vége a versenynek
2008-08-23 22:05:00

Időközben szépen ránkesteledett az éjszakai futamok hangulatával emelve a verseny izgalmát. Igen sok ember

Kicsik és nagyok
2008-08-23 18:21:00

Menetfelszerelésem része egy inverter, ami 220 volt feszültséget állít elő az autó 12 voltos rendszeréhez

Így mulatunk
2008-08-23 16:51:00

Tény, hogy itt Máriapócson lényegesen tizennyolcévenfelülibb az autómosás mint Kilitin, ám ezúttal sem

Újabb brutális szögek
2008-08-23 13:36:00

Rendkívüli rajongásról tesz tanúbizonyságot az, aki Budapestről, vagy attól nyugatabbra fekvő településről

A selejtezők utáni szünetben Becze Zoltánnal beszélgettem, aki Szabó Gergellyel és Krupp Zoltánnal közösen szervezik a Castrol Edge Rally Show-t. A pályacsúcsot e sorok írása közben Asi tartja, 2:04:55-ös idővel. Egyébként sokszor tizedek, sőt századok döntenek, nagyon szoros volt a küzdelem, már a selejtezők idején is. Az indulók névsorát az interjú után közlöm.

TC: Milyen apropóból hoztátok létre ezt a rendezvényt?

BZ: Krupp Zolival N4-ben versenyzünk, így a rali iránti szerelem és a sportág ismerete adott. A környező országokban nagyon népszerűek az ehhez hasonló versenyek, úgy gondoltuk, Magyarországon is jó fogadtatása lesz ennek a bajnoki tornának. A nevezők névsora meghívásos módon alakul, azaz a szervezőség dönti el, hogy ki indul.

TC: Mennyire apropója ennek az eseménynek a hazai rali életben előforduló botrányok, vádaskodások?

BZ: Feltétlenül benne van. Bár a versenyzők korábban jó mókának és szórakozásnak nevezték a versenyt nyilatkozataikban, látszik, hogy vérre menő, komoly csatákat vívnak. Centiket számolgatnak. Most az egyik versenyző kisétált a pályára, gyalog nézegetett egy kanyart. Született versenyzők, a vérükben van a rivalizálás, máshogyan nem is lehetnének élmenő ralisok. Képtelenek arra, hogy ne száz százalékot adjanak bele egy ilyen megmérettetésbe.

TC: Milyen a hangulat?

BZ: Nagyon jó. Fontos megjegyeznem, hogy a magyar bajnokságban nem csak a fentebb említett ki hogy megy viták vannak állandóan jelen, hanem van egy kis széthúzás is, amit mi aggodalommal figyelünk. Azt is el szeretnénk érni ezzel a versennyel, hogy az élmenő magyar versenyzők között az összetartást erősítsük.

TC: Tényleg egyenlő esélyekkel zajlik a küzdelem?

BZ: Minden versenyző elégedett az autók egyenlőségét tekintve, még azok is, akik annyira kukacosak, hogy már napokkal korábban is jelezték aggodalmaikat. Tíz-húsz kiló különbség lehet az autók között, amit akár egy pótkerék behelyezésével is lehet korrigálni. Emellett mindenki megy egyik és másik autóval is. Az eredményekben sem látszik, hogy valamelyik autónak előnye lenne, így teljesen egyenlők az esélyek.  

TC: Korai még ilyet kérdezni, de szerinted ki lesz a bajnok?

BZ: Magánvéleményem és számomra nagyon kellemes meglepetés, hogy Bútor Robi két futamból kettőt megnyert. Ő versenykörülmények között kevés tapasztalattal rendelkezik az N-es autókkal de szerintem ott lesz a döntők végén.

A 12 induló névsora: Bútor Róbert, Asi, Botka Dávid, Matics Mihály, Benik Balázs, Spitzmüller Csaba, Turán Frigyes, Turi Tamás, Vaclav Pech, Jarkko Miettinen, Gregor Grzyb, Jan Kopecky

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6586610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TicTac 2008.07.26. 16:22:32

Első. :)

omm 2008.07.26. 18:32:40

Hogy fog így az Asi csalni?

csiky944 2008.07.26. 19:54:08

láttam Asi-t menni olyan futamon amikor állítólag csalt,hát hogy mondjam,a turbó pöckölése nem befolyálja sztem a kanyarsebességet,márpedig a kanyarokba Asi ment be a leggyorsabban és jött ki,oszt nem is Wéercé vót hanem az A/8-as Evo

naposcsibe Adolf 2008.07.27. 15:27:20

Én meg láttam, meg mértem Asit, egy régebbi ralin, ahol a rajt után nem volt semmi egyéb, csak egyenes emelkedőn felfelé, és érdekes módon a 3-400 méteren adott a WRC-knek is 1 másodpercet. Pedig ott csak az autó teljesítménye számított. Ja, és akkor még N-es autóval ment, ahol még a váltó se szekis...
Meg beszélnek ám bukócsőbe rejtett nitrós palackokról, amiben egy rajtolásnyi gáz elfér...

George 2008.07.27. 22:19:41

Kicsit hasonlít ez a rendezvény a Bajnokok Tornájára. Nagyon tetszik!
Asival kapcsolatban meg szerintem csak az a baj vele, hogy rendszeresen veri a WRC-ket, és ez egy néhány embernek b@ssza a csőrét. Ennyi.

AP 2008.07.30. 22:21:24

bukócsőbe rejtett nitrós palack?

a hülyeség határtalan, de hogy ennyire..
süti beállítások módosítása