Nyugalom és Mazda

Magyar Mazda Klub találkozó

  2008. június 28. - Nagy_Dániel Címkék: mazda mazda szelid

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Vége a napnak, vége a versenynek
2008-08-23 22:05:00

Időközben szépen ránkesteledett az éjszakai futamok hangulatával emelve a verseny izgalmát. Igen sok ember

Kicsik és nagyok
2008-08-23 18:21:00

Menetfelszerelésem része egy inverter, ami 220 volt feszültséget állít elő az autó 12 voltos rendszeréhez

Így mulatunk
2008-08-23 16:51:00

Tény, hogy itt Máriapócson lényegesen tizennyolcévenfelülibb az autómosás mint Kilitin, ám ezúttal sem

Újabb brutális szögek
2008-08-23 13:36:00

Rendkívüli rajongásról tesz tanúbizonyságot az, aki Budapestről, vagy attól nyugatabbra fekvő településről

 

 

Bár minden helyszíni tudósítás így indulna! A Szelidi-tónál lévő Árnyas Kempingben nagyon kellemes szél fúj, az egész terület valóban árnyas a hatalmas fák lombjai alatt. A kapuban maga Nagy Sándor fogadott, ő az itteni Mazda esemény főszervezője. Az autók között sétálgatva az Égő családdal is összefutottam, később elmentünk harapni valamit. Többek között az ikres szülők által leküzdendő kihívásokról beszélgettünk, no meg arról, hogy ugyan miért tart közel egy óráig egy zöldségköret elkészítése. Kapcsolatom sebessége 1,8 Mbps, kívánhat-e a kakucsi pálya mellett megperzselődött és a lefedettség hiányába beleőrült on-line tudósító ennél többet?

 

A találkozó nagyon kellemes családi kemping hangulatban telik, a nap hátralevő részében ilyen-olyan vetélkedők színesítik majd az itt tartózkodók élményeit. Jelenleg egy furcsa verseny folyik, egy szemüvegben kell minél pontosabban megközelíteni egy bóját. Ez láthatóan nem egyszerű feladat, a legtöbb induló két méterrel a bója előtt áll meg. A második körben szemüveg nélkül ugyanez, persze itt már pártíz centiméterre csökken a hiba.

 

Két srác autó-hifit és egyéb autófelszerelési cuccokat állított ki, autójuk ajtaját egy elmondásuk szerint „gizda” lánc zárja le a magukat túlságos érdeklődésre ragadtatók elől. Én azt hittem, hogy ez valamiféle dizájnirányzat, olyasmi mint mondjuk a felfelé nyíló ajtó.

 

A fentiekkel az eddigi események tolmácsolását 110 százalékosan lefedtem. Szerencsére nem nehéz itt a történések sodrásában maradni, alapvetően azért, mert az emberek ide kikapcsolódni jöttek és ez remekül egybevág az én jelenlegi lelki állapotommal. Szóval jó itt, nyugi van.

Van itt pár érdekes autó, a következő posztomban már reményeim szerint ezekről is be tudok számolni nektek, hiszen autós vonatkozásban, azt hiszem ez lesz a legérdekesebb. Holnap is itt lesznek még a Mazdások, akit érdekel, a www.mazdaklub.hu oldalon talál információkat, az idejutást illetően.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr88543343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gomulka Béla · http://Gomesz 2008.06.28. 15:05:58

Rohadt unalmas lehet. Csupa Mazda! És javarészt álló helyzetben, ami egy 323 esetében alapvetoen indifferens, de egy stacionér MX5? Nagykarasz? Ló'asz! (De azért jó mulatást.

seagull 2008.06.28. 15:11:12

hát igen, egy mini club azért több izgalmat ígér...de akinek ez, akkor oké. még mindig jobb mint a suzuki swift club, de dacia logan club is van:)

Sinclair 2008.06.28. 18:06:47

Ott is ugyanilyen kikapcsolódásra vágyó emberekkel találkoznál, legfeljebb kevesebbel. Autójáról alkotsz véleményt valakiről, akit nem is ismersz. nem jó dolog. Szerintem.

kölyök 2008.06.28. 19:08:29

seagull!
ez annyira ember függő.... engem ismerőseim nagyrésze lehülyéz, mert suzuki (swift,1.0gl, '98) fan vagyok, csak anyám itél meg normálisan....
de van akinek a modellezés a mániája, nem pl. a mini találkozora járás... gondolj bele, 6 órán át próbál ragasztani egy 2mm-es darabot egy hajora... lehülyézzük??
vagy engem, vagy rengeteg "sorstársamat", csak mert egy olyan autóért "rajongunk", ami praktikussága, olcsósága, és nem közép/prémiumkategóriás minősége miatt mindenkit "zavar"??
csak egy példa, ismerősöm 2002es 307es peugeotja.... 50e kilométerrel csörög, zörög, érdekes bugás a futóműből... pedig az csak kimélve volt...
a suzukimban szintén 50e kilométer van, hajtom, pörgetem, nyuzom, és nem kopog, nem csörög, nem bug, csak a kalaptarto, csak a két ovál hangszoro miatt, amit nemigen bir el....és 10éves az autóm...
ugyhogy "nézzük el" szépen minden mazdásnak, hogy mazdás, és kiváncsi más mazdásokra, akik szintén kiváncsiak a többi mazdásra, mert hiába mazdások, van bennük egy szellem, hogy "mazdások".
És van suzukis is, és van dacia logan-es is....
az autó megítélése szubjektiv, de amikor látjuk az "összetartás jelét", itt a mazdásoknál, akkor ne rontsuk el a pillanat örömét....
elhiszed hogy egy mini árábol olyan swiftet lehet csinálni, hogy a minis csak pislog?? minőségre, és szépségre is....de miért is bántsam a minist, ugyanolyan elvetemült lehet, mint én suzukisnak.....:)

kekegsm 2008.06.28. 19:30:31

mini club? Mi a tököm az érdekes abban az autóban?

dextercapo 2008.06.28. 21:46:22

segull : a dacia klubot meg is ertem - kell az embernek hogy legalabb neha normalisnak tartsak - erre a legjobb egy markaklub - ahol hasonlo orultek gyulnek ossze es ha mar kiadtak egy vagon penzt a dakoert , akkor ezerrel gyozkodik magukat hogy jol tettek :)
(en pok a polakos vagyok:))

Ricsi 2008.06.28. 22:51:49

Szánalmasak vagyok.... Tisztelet a kivételnek... Magyarország... Gomulka Béla, Bécikém ottvoltál te a talin hogy megítéld hogy unalmas volt-e? És ócsároljátok a Mazdát??? Nem vagyok mazdafan de érdemes statisztikákat nézni, és rájöttök hogy mi az autó és mi nem, jah és arra is hogy egy német presztizs márka hol áll... Valószínű a bőr belső meg a számítógép többet ér bennük mint maga kocsi. Szóval kb ez jellemző Hunra rosszindulat, bepofázás, csőlátás és legfőképp TUDATLANSÁG! Ezért tart itt ez a szép ország. Még a közlekedésben érezni az ellenszenvet és rosszindulatot más ország embereihez képest... CONGRATULATION

seagull 2008.06.29. 11:16:01

Nem odaírtam, hogy akinek ez, akkor oké? véleményem meg lehet, nem? Nálam sokkal durvább hozzászólókat is olvasgatok errefelé. Továbbra is állítom, hogy uncsi NEKEM. De másnak még lehet jó. A kommentek véleményeket tükröznek, sok hozzászólás sokszor nekem sem tetszik, de elfogadom más véleményét.

Don 2008.06.29. 12:21:08

Akosek vannak a masodik kepen? Van mazdajuk?

akarki 2008.06.29. 14:51:03

Már az írás elolvasása közben felmerült bennem a kérdés, hogy vajon egy ilyen témát, mint hogy békés mazdafanok összejönnek és szinte családi hangulatban jólérzik magukat egy hétvégén, vajon hány hozzászólás alatt fog szétkúrni egy-két kockafejű frusztrált hozzászóló. Látom, nem volt alaptalan :D

Nem, egyébként ez nem Magyarország. Csak mióta divat lett minden cikk végére kommentblokkot rakni, meg a TV-műsorokban SMS-eken beüzengetni, azóta ezeken keresztül jobban megmutatkozik a szar ebből a társadalomból, az kerül felülre. Csak ne dőljünk be a károgó többségnek, nem ők Magyarország, csak szeretnek belehányni a világba kínjukban. A többiek meg jólérzik magukat, pl. összejönnek egy találkozóra :)

Ricsi 2008.06.29. 15:08:57

seagull!
Teljesen igazad van! Te még éppen elkerülted a bunkóság határát. És nem is neked céloztam a dolgaimat. TEgnap minden összejött nekem ezért volt muszály véleményt alkotnom... Ma már okos enged szamár szemben filozófiám kerülne előtérben:) És hagynám a pííbe. Akarki! Neked is sokban igazad van. Nah mind1 szevasztok!

mat323 · http://www.mazdaclub.hu 2008.07.09. 20:59:05

Sziasztok! Az Országos Mazda Találkozóról további élménybeszámolót olvashattok a www.mazdaclub.hu oldalon :)
süti beállítások módosítása