Mint rendszámos tótnak a hanyattesés

Szlovák rendszámosok vegzatúrája

  2008. június 15. - Autójogász Címkék: vélemény

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Irány az aszfalt?
2009-04-26 09:05:13

  Milyen quadot lehet közútra kivinni, és a szabályoknak megfelelően közlekedni vele?  Vélemények az azonos

Kiszorítás
2008-12-28 00:43:57

  Egységes egészségügyi határérték megállapítása igen bonyolult, mert sok aeroszolképző anyag már

Nem jönnek…
2008-10-26 00:01:00

  Kimutatták, hogy a 20 éven aluli vezetők okozzák a balesetek 10%-át és a 24 éven aluliak a 25%-át. A

Parkolási amnesztia
2008-08-24 09:14:00

  Lehet, hogy az Alkotmánybíróságon valóban elvérzik a jószándékú, tiszta helyzetet teremtő és a


Zöldkártya

A közvetítő cégek szerint azoknak, akik náluk intézték autójuk szlovákiai forgalomba helyezését, nem kell tartaniuk az ellenőrzésekről.

Vélemények az azonos című cikkünk témájáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr27521905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ubul 2008.06.16. 11:40:07

zoll, még 1 dolog. Stílusomba lehet belekötni, az nem érdekel, ha majd a tartalomba is bele tudsz érdemben, akkor szólj. Addig meg igyál még pár kávét, rádfér.

Bohumil Hrabal 2008.06.16. 12:16:35

Tótok, Slota, könyörgök gyertek már meggyarmatosítani ezt a tetű országot, de gyorsan mert különben kénytelen leszek kontinenst váltani hogy a szagát se érezzem ennek a redvafészek országnak, de a helyi törvényeket betűre pontosan liszenceljétek át, semmi diszkrimináció a partnerországgal, mi meg röhöghetünk hogy 1000 évig magyar kézben lévő területről támadó náció olvaszt be minket és ez baromi jó nekünk, komolyan önként és dalolva adnám oda a határokat a következő 1000 évre a fellendülés jegyében, ha nem akkor pár éven belül úgyis megteszi ezt kína vagy a ruszkik de abban nem lesz köszönet. a magyar zsidóság meg cigányság mehet a jó büdös francba a kéményen át eresztjük őket szabadon, mi meg majd kurva jól élünk majd a szlovák kurázsival, magyar munkaerővel és találékonysággal kooperálva! nem tudom mire föl ez a negy ellentét 2 szomszéd között, a gyűlölködőket majd párszor pofánbasszuk a kádárkalbásszal, aztán majd előbb befogják a pofájukat minthogy több fülük lenne mint foguk, aztán beköszönt az áldott béke és egyetértés a 2 közös múlttal bíró nemzet között, aztán jöhet a közös nevelésű, együttes erővel nemzett új generáció kitermelése, amelynek az Új Szlovák-Magyar Monarchia vezető hatalommá emlése lesz az életcélja! Csak összefogással lehetnek a kárpátok újra naggyá, és ha ehhez szomszédos nemzet közreműködése kell, akkor nem állhatunk az eszköz útjába mely szentesíti a célt!

GSimi 2008.06.16. 12:38:12

hajrá szlovák rendszámos autók!!

Ez a K@CS?G MAGYAR ÁLLAM csak elvesz, csak adók millióit szedi be, úgyhogy minden elismerésem a szlovák rendszámbiznyákereké!

:-)

GSimi, Gyöngyös

zoll 2008.06.16. 13:00:07

Tisztelt Ubul!

Gondolom nem nézted meg amit írtam, vagy csak átfutottad. A tartalommal szívesen vitatkoznék, de hát a komcsizásnál többre nem futotta. Azzal nagyjából tisztában vagyok, hogy mit kúrtak el Fletóék, meg előtte mindenki. Nem is ez volt a kérdés, hanem a helyzet megoldása, vagy legalábbis annak iránya. Te ha jól értettem azt sugaltad, hogy ne fizessen senki adót, akasztás meg ilyenek. Én meg azt mondtam, hogy hogyan lehetne európai módon intézni a dolgot. De most a legutóbbi kommentedből azt olvasom ki, hogy jöjjön Viktor. OK. jöjjön, ha most lennének előrehozott választások biztos rá szavasznék, főleg ha azt valósítaná meg ami a Kéri féle találkozóról kiszivárgott, de úgy tűnik az a megoldás sokkal jobban fog fájni, mint a szlovák rendszámosok vegzatúrája, meg holmi 300,- Ft os vizitdíj.

Maradok még mindig tisztelettel: zoll

zoll 2008.06.16. 13:02:12

Ja és most iszom a harmadikat, remélem segíteni fog, hiszen, mint olvashattuk: rámfér:)

McMester 2008.06.16. 13:06:17

Na igen! Csesszék csak meg az ilyen nyerészkedőket! De jó keményen! Az ilyenek veszik simán a hatalmas divatterepjárókat és használják a magyar utakat, miközben nyávognak hogy milyen rosszak. Akkor tessék rá fizetni az adót!!! A többi RENDES ember tudja fizetni akkor ők miért nem??? Maradjál a tót rendszmú kocsikáddal a tót utakon ha büdös ide adót fizetni! én pénzbírségot (jó magasat) javaslok, és ugye az adóterhek csökkentését, mivel tényleg az igazi megoldás ez. csak az ország megy tönkre, de "az kit érdekel?!" (- hát rohadj meg, engem például igen!)

Figyu! 2008.06.16. 13:10:31

A Szlovákoknál végigcsinálták azt ami miatt itthon mindenki kapásból hőzöngött(ahogy szoktunk),most meg lehet rájuk irigykedni.Ahogy szoktunk!!!

Sztalini Modszerek 2008.06.16. 13:28:57

stenza, az altalad emlitett linken sok okossag van, viszont van par rossz informacio is. pl ez :

"Tehát amennyiben Ön kizárólag magyar állampolgár, akkor alapesetben Ön Magyarországon belföldi illetőségű és így, a világon bárhol megszerzett jövedelme után Magyarországon adóköteles."

tortenetesen NEM igaz. a 183 nap regi dolog, nagyon. ha barhol a vilagon elsz/dolgozol min. 183 napot egy evben, akkor OTT adozol. ODA. Mo-n az nem adokoteles. Egeszen vicces is lenne, ha en a spanyol tengerparti etteremben (full bejelentve), evi 1 honapot Mo-n toltve ide IS adoznek...

Mindez remisztgetes, es jogilag (joggal) nem lehet ellenorizni, h az eun belul ki hol van, mennyit.

Persze a magyar politikanak vannak modszerei es gyokerei. 50 evesek legalabb.

Ugyhogy, attol nem kell tartani, h a magyar "politikus" (=bunozo) nem talal ki valamit. Ha majd nincs mas erv, akkor megforditjak a bizonyitasi eljarast. Neked kell bizonyitani , h eletvitelszeruen kint elsz. Arra meg majd ramondjak h : ez kerem nem eletszeru.

HISZ EZ OLYAN JOL BEVALT, UGYE

Ha mashogy nem, akkor majd igazoltataskor a financ szepen felveszi az osszes adatod, aztan indul a vagyonosodasi vizsgalat. Ami ugye arrol szol hogy MINDENKI aki ott elokerul egy mocskos bunozo es be kell fizessen X forintot adoelmaradas cimen. Es hogy mi koze a vagyonosodasi vizsgalatnak ahhoz hogy en szlovakiaban elek e vagy sem? Semmi. Arra viszont tokeletes, hogy par milliora jol lehuzzuk azt, aki gyakorlatilag el az EU adta jogaval, a tobbit meg visszatartsuk attol, hogy akarcsak gondoljon is erre.

Van a kornyezetemben apehos. Meseli, h milyen utasitasokat kapnak a "kozpontbol" nap mint nap...
Jah, hogy ez gyakorlatilag jogtalan, erkoltcstelen es egyszeru politikai bunozes? Jakerem, ez torveny adta lehetoseg nekik. Mint sztalin idejeben. Csak ott fizikai volt a terror. Itt gazdasagi. A modszerek ugyanazok.

Szoval joggal, nem lehet bizonyitani ezt sehogy, jogtalanul meg majd azt mondjak, hogy "nem elsz ott. a vita lezarva. fizess". es kesz.

Ack 2008.06.16. 13:38:55

Zoll: A megoldás biztos hogy nem az hogy a megkeresett 100Ft-omból 99-et befizetek adóra, utána meg még jól megbüntetnek 10Ft-ra valami mondvacsinált indokkal!
És akkor hallunk ilyen propaganda szöveget, hogy sok adó nem fizető, meg adóelkerülő miatt tartunk itt. Persze ilyenkor nem említik, hogy nálunk az alföldön az autópálya miért kerül 2X annyiba mint a horvát hegyekbe, hogy a BKV miért dolgoztat milliárdokért tanácsadó cégekkel, és miért éri meg a cigányoknak jobban az hogy segélyen vannak és nem dolgoznak…

Én azt furcsállom, hogy valaki még beveszi ezt a mindenki befizetné akkor jobb lenne szöveget. Persze a politikusoknak jobb lenne mert még többön osztozhatnának!

Még ha az adód komolyabb részét el is csalod, akkor is BŐVEN befizetsz annyit amennyi a rendszer fenntartásához elég (jövedéki adók, áfa, parkoló díj és büntetések).

Egy adófizető magyar az 18 másikat tart el! Jó ebben benne vannak a cigányok is, de a tököm tele a sok felügyeleti szervvel, a bennük dolgozó közalkalmazottakkal, akik a saját pénzemen buzerálnak, és lehetetlenítik el a vállalkozásokat!

Szóval szerintem ha mindenki „optimalizálná” az adóját még az is előbb hozna jobb irányú változást, mint az hogy egyre többet és többet és többet fizetünk!

gpeter 2008.06.16. 13:47:46

Nem Szlovákiában érdemes autót venni, hanem Liechtenstein-ben.Az ott alapított cégnek még ÁFÁ-t sem kell fizetni, ráadásul onnan aztán senki semmilyen információt nem kaphat! Egyébként az USA-ban harmadannyiba kerülnek az autók ,mint nálunk, ennek nem csak az az oka,hogy ott 5-6.5% adó jön csak a nettó árra, hanem a gyenge dollár is.Az árak dollárban vannak meghatározva(az európai gyártmányoké is),és nem követik az árfolyammozgást! Egy új Audi Q7, vagy BMW X5 kb 6,5 millió Ft, a Hummer H3 4,5 millió(nálunk 15!!), használtan ennek is a töredéke. Nézzétek csak meg az egyes márkák USA honlapján az árakat!

Jozef 2008.06.16. 14:00:36

azert azt az aprosagot is tegyuk hozza, hogy egy lichteinsteini ceg alapitasa 2-3 millio forint, az eves fenntartasi koltsege pedig masfel millio.

az usa autok tenyleg feleannyiba kerulnek, mint a magyarok es 2/3ad annyiba mint a nemetek. csak nalunk +10% vam + afa + regado. usa rendszammal pedig legalisan furikazni nem lehet, csak fel evig. utana sem tudja bizonyitani a rendor, h mikortol van itt a kocsi, de az gyakorlatilag illegalis kategoria.

Ubul 2008.06.16. 14:08:52

Figyu, mit csináltak végig a szlovákoknál? Azt hogy nem építettek 550 milliárdért (amiből lesz 1000 milliárd is mire végére érnek) 80-90 milliárdot érő 4-es metrót? Ugyebár spanyol metróépítő mufti azt mondta, annyiért megcsinálják 2 éven belül, csak szóljunk. Referencia is van, elmúlt 5-6 évben építettek valamivel többet, mint ami Budapesten összesen van. De nem, nekünk jó lesz ez az 5-10x árú, van miből költeni, meg hát ugye magyar fizetések is mennyivel magasabbak a spanyoloknál, hát persze.
Beszélnek itt 1-2-3-8% hiányokról, közben meg 5-10x pénzt költenek mindenre, ami a közös kasszából megy. Nem az adófizetéssel van itt gond, ilyen mentalitással japánt is padlóra küldené a csótány meg a gárdája 4 év alatt, mert 100 Ft-ból 200 Ft adót nem lehet fizetni akármilyen adókulccsal sem, pedig ők azt szeretnék elérni. Ha viszont mindent normális áron szereznének-közbe nem 5-10x áron, akkor elég volna fele adó is mint amit most fizetünk, bőven. Per pill egy olyan ember szükségeltetik itt, aki az ország tarisznyájára lakatot tesz, és nagyon megnézi azt, hogy mikor engedi kinyitni, és mennyire. Egy jóvágású lókupec jobban el tudná vezetni ezt az országot, mint ezek. Addig nekem meg senki ne hadováljon pár 100 vagy 1000 milliárdos megszorításokról meg adózási morálról, amíg a pazarlás-jéghegy csúcsak ekkora mértékű, holott jégnél 90% víz alatt szokott lenni. Per pill az van, hogy ha többet fizetsz, ezek csak többet b.sznak el - ennyi. Nincs értelme tisztességesen adózni, ha az adóforintokat bevallottan dilettánsan, valójában tisztességtelenül költik el (dilettáns elköltésért csak kirúgás és végkielégítés jár, azért ezt vallják be).

alfonz 2008.06.16. 14:13:56

Külföldi rendszám esetén nincs: -regadó -súlyadó -terepjárónál és kombinál Áfa sem -cégautó adó -parkolási díj -autópálya díj -OBJEKTÍV FELELŐSSÉG SEM!!(azaz nyugodtan száguldozhatunk,a közigazgatási bírság az EU-n belül sem hajtható be) -az APEH előtt is rejtve marad Ráadásul ha a külföldi cégé a kocsi, vagy ha a magánszemélynek van kint bejelentett lakcíme, akkor tehetetlenek.

zoll 2008.06.16. 14:15:34

Tisztelt Ack!

Az általad felvetett adóoptimalizálás - ahogy az adócsalást nevezed - érdekes megoldás, csak nehezen kivitelezhető, ugyanis egy bérjövedelemből élő alkalmazott hiába vesz 5-10 %-ért fiktív számlát, nem tudja visszaigényelni az ÁFA-t. Továbbá pénze sincs rozsdás vasakat, meg 10-20 éves értéktelen számítógép alkatrészeket utaztatni a Magyarország-Szlovákia-Ukrajna aranyháromszögben, így szegény nem is tud több százmilliós számlát kiállítani fantomcégeknek és ezért nem is tudja ezen számlák ÁFA tartalmát visszaigényelni. Figyelem: visszaigényelni, nem pedig a fizetendő ÁFA-t csökkenteni. Ez pedig már nem is adócsalás, hanem csalás (Btk. 318. §) Marad hát szegénynek a regadó, mint egyetlen adó optimalizálási lehetőség. De azért ne áltassuk magunkat, a regadó kiesése a költségvetést megingatná ugyan, de még nem vágná haza. Az adóalap szélesítés pedig nem demagóg duma, gondoljunk csak a minimálbéren bejelentett munkavállalókra. A minimálbér intézményének haszontalanságáról már nem is beszélve.

Kíváló tisztelettel: zoll

Ubul 2008.06.16. 14:23:51

zoll:

Fletót ne keverjük már mással. Van ugye egy költségvetési törvény, amit minden év végén meg kell szavazni, 50%+1 szavazattal. Ez Fletóéknak miután elkezdték a kormányzást megvolt, vagyis amit az elmúlt években csináltak a költségvetéssel azért senki más nem felelős rajtuk kívül.

Én nem javasoltam akasztást, de nem is kell, megteszik azt mások önszorgalomból, ha sokáig szívóznak még. Tudod, elkeseredett ember=sarokbaszorított állat, az meg sokmindenre képes.
Adót se azért kerülnek el az emberek, mert én azt mondom nekik, hanem mert egy teljesen logikus döntés, hogy ne adózz. Ha valaki úgymond lemond az állampolgárságáról, tehát nem fizet TB-t, nyugdíj járulékot, stb, cserébe nem kér állami szolgáltatást, akkor jobban él, mint ha fizetne. Megbetegszik? Ok, elkölt magándokinál, klinikán pár 100eFt-t, de ez még mindig töredéke amit TBre fizetne éves szinten, ráadásul nem döglik bele a kezelésbe se. Nyugdíj? Ne viccelj már - így se úgy se lesz belőle más, csak a magánnyugdíjpénztárnak profit, meg a vezetőjének magánrepülőgép. Ahhoz hogy ezt belássák az emberek nem kell győzködni senkit se, megnézi a fizetési cédulát, látja hogy a bruttó és nettó között van egy durva különbség, ha okos rájön hogy a bruttó még nem is annyi, amibe ő kerül a cégének, és dolgozik feketén, dupla, tripla pénzért (merthogy ennyit vinne el az adó). Akinek betegségre/nyugdíjas korra több mint a pénze fele, 2/3-a elmegy, az szerintem jobb ha kilép ebből a játékból, amit életnek hívnak.

A Kéri féle találkozóról meg tényleg csak szivárognak a dolgok, mert teljes hangfelvételt még nem hallhattunk, vajon miért?

lubos 2008.06.16. 14:25:09

Minden nap fenykepeztessetek le magatokat a pozsonyi hid elott a Pozsonyi Uj Szo aznapi szamaval( mint Fidel Castro,hogy elhiggyek,hogy meg el) , igy lehet majd bizonyitani a minimum 183napos kinttartozkodast :-)) Szlovakiaban az az igazssag,hogy a gazdagoknak es a vallalkozoknak sokkal jobb, mint magyarba, a kozeposztajnak ugyanolyan, a szegenyeknek, romakanak viszont sokkal roszabb

Ubul 2008.06.16. 14:29:45

zoll: azt meg tudod-e nekem mondani, hogy például annak mi értelme volt, hogy a műszaki cikkek ÁFA tartalmát levitték 25-ről 20 százalékra, az élelmiszerek, rezsi, stb tartalmát pedig felvitték 0/12-ről 20 százalékra? Mert én ebből azt látom, hogy ez nem volt igazán szociális döntés.
Az adóalap kiszélesítéséről meg annyit, hogy az ÁFA-nál szélesebb adónem nincs, kb 2x annyi a kulcsa mint a világ boldogabbik felén, szóval tessék szépen nem elk.rvázni a pénzt, hanem értelmesen költeni. Az alap probléma az, hogy ha per pill egy állami alkalmazott okoz az államnak 1000 milliárd kárt egy előnytelen szerződéssel, akkor 4 havi fizetését veszítheti el, és annyi - más retorzió gyakorlatilag nem érheti, mivel a korrupciót gyakorlatilag lehetetlen bizonyítani. Ugye nem véletlen pl az, hogy ha pl felvételt készítesz egy telefonbeszélgetésről a másik fél engedélye nélkül azt nem lehet ellene felhasználni, merthogy személyiségi jogok. Hogy hogynem ez az egyébként nagyon liberális ámerikában nem így van - még polgári peres esetben is felhasználható rejtett kamerás/mikrofonos felvétel -, vajon miért? Csak nem azért, mert ezzel semmi mást nem védenek, csak a korrupciót?

Graf Spee 2008.06.16. 14:36:11

Nagy hülyeség az egész. Ha nem lenne regisztrációs adó. Vagy tegyük fel lenne teszem azt minden kocsira 50 ezer forint akkor nem lenne ennyi ember aki a Szlovák rendszámot választaná. Egy nagy szemétség a regisztrációs adó ami sehol sincsen az Unión belül. Az autókereskedőknek kiesést jelent ez a szlovák rendszámos buli? Kinyalhatják a seggem. Semmi közük hozzá hogy én hogy jutok autóhoz, illetve hogy hogy tartom üzemben. Nem csökkenteni kell a ragisztrációs adót xmillióról-y millióra, hanem eltörölni. Ez nem más mint jogtalan vagyonszerzés

Dr.G. 2008.06.16. 14:41:03

zoll!

Te egy igazi betyöpösödött agyú surmó vagy, aki ráadásul még buta is, mint a tök!!!

KAWAszaki 2008.06.16. 14:55:16

Ez igazi magyar mentalitás, de legalább munkát ad sok tökvakaró vámosnak! :)
Ha nem volna regadó, nem kellene annyi apehos, nem volna annyi SK-s rendszám, nem volna annyi nyomoznivaló sem.
Nem kellene annyi felesleges kört futni...
Off:
A közalkalmazottak, köztisztviselők, miért fizetnek a jövedelmük után SZJA-t?
Egyik zsebből ki,másikba be...

pipikirálylány 2008.06.16. 15:04:25

Ubul, TB-t már csak azért is csont felesleges fizetni, mert most is tömködi az ember a dokik zsebébe a borítékot...

antimagyar 2008.06.16. 15:34:41

mindegy faszikáim az eddigieket összegezve 3 szóval leírható a lényeg MAGYARISZTÁNBAN ADÓZNI BŰN!!!!!!!!!! ajánlom figyelmébe mindenkinek a csótány javaslatát ehhez a tutyimutyi néphez: "El lehet menni innen kérem, senki nem tart vissza!" ezzel az egy mondattal ásta el magát végleg ez a kurva ország nálam!

emerson 2008.06.16. 15:35:46

Azért ahhoz vastag bőr is kell ám, hogy valaki szlovák rendszámú kocsival közlekedjen, hiszen mindenki tudja róla hogy valószínűleg a kisbarátunk köcsög adócsaló, ezekután nembiztos ,hogy beengedik a sávba megadják neki az elsőbbséget stb. Ha olyan nagyok az igényei akkor fizessen utána adót, ha meg sokallja akkor vegyen olcsóbb, vagy használt verdát. Egyébként azzal egyetértek, hogy itthon elképesztően sok adót kell fizetni és az volna a legjobb megoldás ha emberi mértékűre csökkentenék az adókat például a szlovákiaihoz hasonló mértékűre, hogy még a pitiáner senkiházi tetveknek se jusson eszükbe külföldön autót venni és kevesebbet ugyan de külföldre adózni.

Kifordított kacagány 2008.06.16. 15:35:50

szánalom, ahogy nagyjaink gondolkodnak(nemgondolkodnak). a szomszéd meg röhög rajtuk és iparágat épít a magya vezetés inpotenciájára.

zoll 2008.06.16. 16:02:16

Tisztelt Dr.G.!

Hofi szavaival élve: " Mit lehet erre mondani, maga meg szép!"

Tisztelettel: zoll

Rocko- 2008.06.16. 16:06:02

sokat akar a szarka...

porthosz 2008.06.16. 16:09:29

"Azért ahhoz vastag bőr is kell ám, hogy valaki szlovák rendszámú kocsival közlekedjen, hiszen mindenki tudja róla hogy valószínűleg a kisbarátunk köcsög adócsaló, ezekután nembiztos ,hogy beengedik a sávba megadják neki az elsőbbséget stb"

Nem tudom te hogy vagy vele, de én általában azt engedem be a sávomba aki indexel és kurvára nem figyelem a rendszámát. És ugyanigy vagyok az összes többi közlekedési helyzetben, aki udvariasan viselkedik azzal én is az vagyok, aki meg nem azzal én sem szintén csak nemre/fajra/rendszámra való tekintet nélkül. Ha te a rendszám alapján döntöd el hogy valakit beengedsz-e a sávodba, akkor az egyik gyakori példánya vagy a bunkó magyar autosnak.

Egyébként meg akinek esze van menekiti a vagyonát külföldre, és senki ne pampogjon hogy igy igények meg úgy adócsalás meg igy nemzettudat, mert már nagyapámnak is azzal a szöveggel jöttek hogy azért kell összeszoritani a nadrágszijat hogy majd az unokájának jó legyen, nos én vagyok az unokája, és mit ad isten én is csak ezt hallom ismét hogy sak most az egyszer csak utoljára szoritsam össze hogy majd az unokámnak jó legyen... hát bekaphatják

zoll 2008.06.16. 16:13:24

Tisztelt Ubul!

Azért arra felhívnám a figyelmedet, hogy az ún. "állami szolgáltatás" nem csak nyugdíjból és TB-ből áll. Azért az elég nehezen kivitelezhető ma bármelyik európai államban, hogy valaki úgy élje le az életét, hogy nem veszi igénybe az államot. A Csendes Óceán térségében egy kis szigeten még talán elképzelhető, amit leírsz.

Az ÁFA kérdésben teljesen egyetértünk, hülyeség volt lecsökkenteni 25-ről 20-ra, a kedvezményest meg felemelni, és ez most kétszeresen is igaz, ilyen élelmiszer árrobbanáskor.

A problémák, amiket leírsz, kicsit demagóg beütésűek és sarkítottak, de alapvetően léteznek, főleg a korrupció. A megoldást azonban nem sikerült kiszűrnöm a kommentjeidből, valszeg bennem van a hiba, lehet hogy hiányzik az a negyedik kávé:)

zooo 2008.06.16. 16:15:45

"Van ember van probléma, nincs ember nincs probléma." Joszif Sztálin

gpeter 2008.06.16. 16:21:32

Nálunk az egyik fő gond az, hogy irtózatosan el van adósodva az ország( a Szlovákok nem!), több kamatot törleszt a költségvetés évente, mint az oktatás+nyugdíj+egészségügy teljes kiadása együttvéve, a másik pedig ,hogy a politikusok csak a rövidtávon gondolkodnak, tojnak rá, hogy fejlődik-e az ország, az sem érdekli őket, hogy elüldözik a vállalkozókat, akik aztán majd máshol fognak adózni. Ráadásul nálunk az emberek többsége az államtól várja, hogy eltartsa őt,adjon, mintha csak a kormány varázsolná a pénzt. Az, hogy azt kitől vegye el az állam, senkit nem érdekel.

Cool Taxation 2008.06.16. 16:23:20

Amit még jó tudni: abban a pillanatban, amikor elkezdik izélgetni a szlovák rendszámú autókat, rengeteg panasz fog érkezni az EU-hoz. Személy szerint több barátomnak felajánlottam, hogy amint szemétkedni fognak, MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRKÉNT bármikor hajlandó leszek tanúskodni a SZLOVÁK ÁLLAM ÉRDEKÉBEN, A MAGYAR ÁLLAM ELLEN.

Többen is lesznek így, és jó tudni: ez is törvényes lépés.

De tényleg a legjobb: akinek lehetősége van, azonnal ki Szlovákiába vállalkozni! Ha más nem, iparűzési adó nincs és a havi járulékokat is 1200 koronából meg lehet úszni. Ha pedig ott fizeted a járulékokat, akkor némi többletmnkával (max 1 nap) érvénysíteni lehet ezt Magyarországon is. Én Szlovákiában fizetek betegbiztosítást, de érvényes Magyarországon is.

skcar 2008.06.16. 16:38:21

Nem tudom,maga a hírben feltünt-e a durva csavar..Mindenkit megfenyegetnek, mindenféle hatalmi erővel..
Mert ellenőrzik a SZLOVÁK LAKCÍMMEL rendelkező MAGÁNszemélyeket, és a SZLOVÁK TELEPHELYŰ vállalkozásokat..
TELEPHELY!!!!!...nem székhely...mert hazai vállalkozások hozhatnak létre szlovák telephelyet..Őket, és a magánszemélyeket a kis hadtest könnyedén ellenörizheti...DE!!!
A megoldás benne van,ezekben a szavakban,ágy érzem..

Ubul 2008.06.16. 16:50:49

zoll: Magyarországon is teljesen jól működik a dolog, hidd el, tapasztalat. A problémák amit leírok bizony léteznek, és ha valaminek több 100 milliárd a sarka, az szerintem elég jelentős ahhoz, hogy ne bagatelizáld el.
Megoldást? Felelősség a közszférában - röviden ennyi. Aki ellop/hűtlenül kezel 100 millió forintot, annál nem (lenne) súlyos büntetés a halál sem, mivel ennyi pénzből 1 ember kb egész életében meg tud élni. Jó, próbáljunk meg Európaiként gondolkodni: kapjon csak életfogytiglant, minden közszolga, akinél bizonyítható hogy nem a legmegfelelőbb megoldást választották legalább 100 millió Ft értékben. Az tökmind1, hogy ezt dilettantizmus vagy korrupció szülte: a közszférában büntessük meg ugyanúgy a dilettánsokat is, mintha korruptak lennének. Halkan megjegyzem nagyon buta ember nem lehet, aki havi milliós keresetű nyugdíjas állást szerez magának...

Dr.G. 2008.06.16. 17:05:53


kedves zoo!

Gondolom az nem jutott eszedbe, hogy mivel Unióban élünk, mindegy, hogy hol fizeted meg a közterheket, amíg megfizeted. Tehát aki Szlovákiában fizeti meg az adót, az nem csal. Gondolom olyan hosszú agyad sincs, hogy emlékezz rá, hogy anno a reg.adó bevezetésekor egy autósokat tömörítő szervezet jogászai kikérték az Unió állásfoglalását a dologról. Az Unió szerint a reg.adó intézménye aggályos, és törvénytelen, de ez a mi "hős vezetőinket" nem tartotta vissza a bevezetéstől.
Ha ők leszarják a törvényeket, ne várják el, hogy az áp-k betarsák!

Jó lenne, ha néha kihúznád a nyelved fletó seggéből és olvasnál egy kicsit!
Demagóg s**gfej!

Dr Kangörény 2008.06.16. 17:51:24

Most trükköznek páran a szlovák rendszámmal, de ha kedves vezetőink nem figyelnek az intő jelekre, akkor előbb-utóbb tényleg kiköltöznek páran azok közül, akik ezt megtehetik. És akkor majd lehet csodálkozni, hogy hűha, a kisebb adóteher miatt elhagyja valaki a hazáját?
Ha tele lesz a töke az embreknek, akkor bizony megteszik majd egy páran. Talán én is. Egy autó miatt ugyan nem, de az szja miatt megérné.

zoll 2008.06.16. 18:03:56

Tisztelt Ubul!

Én konkrétan arra gondoltam, hogy olyan dolgokat is az állam és az önkormányzat lát el, amelyre nem is gondolnak sokan. Pl. köztisztaság, közvilágítás, temetők fenntartása, közoktatás. Jó tudom, vannak alapítványi iskolák is, de azok is kapnak állami támogatást, közútkezelés, a vasút fenntartása, jó tudom nem mindenki használja, anyakönyvvezetés, gyámügy, gyepmester, és még sorolhatnám. Egy sor intézmény fenntartása olyan feladatok ellátására, melynek kiszervezése nem megoldható, ugyanakkor elég nehéz lenne mérni, hogy pl. a közvilágításból ki mennyire részesül. Azzal egyetértünk, hogy egy csomó feladatát az állam nem túl hatékonyan látja el, nagy a pazarlás minden szinten és még nagyobb a korrupció. Azzal is egyet tudok érteni, hogy a közszolgákat vonják felelősségre, bár jogilag eléggé aggályos lehet valakit életfogyt.-ra ítélni, azért mert szakmailag rossz döntést hoz. Azt hiszem nehéz lenne betölteni a polgármesteri hivatalban de még akár a minisztériumban is a vezető álláshelyeket.:)

zoll 2008.06.16. 18:22:24

Tisztelt Dr.G.!

Gondolom nem olvasta sem az Európai Unió alapokmányát, sem az Európai Bíróság idevonatkozó - a magyar regadót kifogásoló - ítéletét. Olyan jogi kategória, hogy aggályos elég nehezen értelmezhető. Vagy sérti valamely tagország belső jogszabálya az uniós normákat vagy nem. Az EU alapokmánya védi az áru, a tőke, a szolgáltatás és a munka szabad áramlását a tagállamok között, bár utóbbi esetében azért voltak kivételek, - gondoljunk csak az újonnan csatlakozott országok előtt a tagállamok egy része nem nyitotta meg azonnal a munkaerőpiacát -

Bizonyos adók kivetése azonban a tagállamok belső ügye, - itt szeretném megjegyezni, hogy a regisztrációs adó sem magyar találmány -. A regisztrációs adóról szóló törvénnyel kapcsolatban az Európai Bíróság azt kifogásolta, hogy nem tett különbséget az új és a használt autók között, ezért is került módosításra a tv., és bekerült az avultatás intézménye, utána pedig bevezették az egyedi adómegállapítást is, bár eléggé gusztustalan és cinikus módon Békéscsabán jelölték ki az egyetlen Közlekedési Felügyeletet, amely hatáskörrel rendelkezik a kérdésben.

Egyszóval Tisztelt Dr.G. ajánlom szíves figyelmébe a jogforrások böngészését (eur-lex.europa.eu/hu/index.htm)bár igaz nem olyan színes, mint a blikk.hu, de azért olvasmányos lehet.

Még mindig tisztelettel: zoll

Vaul S2 2008.06.16. 18:59:34

Mi van akkor, ha a szlovák haverom nevén van az autó, de én használom Magyarországon, éveken keresztűl, úgy, hogy egy napot se töltök Szlovákiában. Ez legális?

Megamedve 2008.06.16. 19:47:44

Kedves Zoll!
Az is a baj ezzel az országgal, mint veled is: mindent meg tudsz dumálni. Neked biztos ez a munkád, hogy marhára érts hozzá. Csakhogy én meg mint magyar ember, aki a saját bőrén éli és érzi ezt az országot azt mondja: lexarom az egészet, gusztustalannak tartom azokat a szabályokat(törvémyeket) amiket az államhatalom alkot és alkalmaz (persze nem mindet, csak nagy részét). Gusztustalannak tartom a kormányunkat, az ellenzéket, a politikusokat, a zollosokat, a rendőröket, a határőröket, a parkolóőröket, az APEH-osokat, meg a minden-osokat. Egyszerűen ennyi. Maffiamódszerek, maffiasarcok. Köcsögség a végtelenségig.

Kifordított kacagány 2008.06.16. 19:57:31

zoll 2008.06.16. 18:03:56
nem ott a probléma, hogy ennyifelé kell fizetni, hanem ott, hogy mindezt hányan fizetik.
no meg ott, hogy akik elköltik amit én befizetek, azok nagyon pazarlóan költekeznek.
nem hiszem, hogy a hibát azokban kellene keresni, akik élnek a lehetőséggel és azzal a kevés előnnyel amit az eu tud nyújtani a polgárainak.

Vaul S2 2008.06.16. 18:59:34
szerintem ha van róla papír, hogy az illető kölcsönadta neked a járgányt, akkor nagyjából kinyalhatják a hátsódat.
persze macerálni azért fognak, mert hogy képzeled, hogy te így...
kár, hogy ezek a hivatalok még nem jöttek rá, hogy nekik nem nagy mellénnyel kellen dirigálni, hanem a kellő alázattal szolgáltatni.

Ez van 2008.06.16. 21:26:41

Én szlovák rendszámmal járok. Nem vagyok gazdag, véletlenül alakult így, de eszemben sincs magyarítani. Csaló lennék? Nem hiszem. Inkább egy élhető és normális ország feltételeit kellene megteremteni, nem pedig a még fizetni hajlandókról újabb bőrt lehúzni. Amíg másfél millióan semmit sem fizetnek, amíg egy vérvételnél 3-an nézik a papírjaimat- mire a negyedi leveszi a vérem, amíg a közbeszerzés egyenlő a lopással, amíg az állami cégek beszerzési részlegeinél dolgozók a Rózsadombon laknak és minimum Audival járnak, addig nehogy már nekem legyen lelkiismeret furdalásom.

Spenc 2008.06.16. 21:28:11

"mert már nagyapámnak is azzal a szöveggel jöttek hogy azért kell összeszoritani a nadrágszijat hogy majd az unokájának jó legyen, nos én vagyok az unokája, és mit ad isten én is csak ezt hallom ismét hogy sak most az egyszer csak utoljára szoritsam össze hogy majd az unokámnak jó legyen... hát bekaphatják" ez igy van, ne is tagadja senki

Kifordított kacagány 2008.06.16. 21:36:51

Spenc 2008.06.16. 21:28:11
tényleg bekaphatják, ez így van:)

Ez van 2008.06.16. 21:41:39

Ja, és abban az országban, ahogy a parlament elnöke - aki állami pénzen lakik, állami pénzen utazik - felveszi a KÖLTSÉGTÉRÍTÉSÉT, ott nekem ne mondják, hogy megkárosítom az államot.

zoll 2008.06.17. 07:40:31

Tisztelt Kifordított Kacagány!

Amiket írtál abban tökéletesen egyetértünk, kevesen fizetnek sok adót. Én nem keresek hibát senkiben, mindenki úgy éli az életét, ahogy neki tetszik,- a társadalmi együttélés legalapvetőbb normáit betartva természetesen - Azonban a véleményemet továbbra is fenntartom, a szóban forgó cselekmény bűncselekmény. Nyilván ennek megállapítására vannak felhatalmazott hatóságok, ők ezt vagy felderítik és bebizonyítják, majd a független magyar bíróság ítélkezik, vagy nem foglalkoznak a dologgal, ez az ő dolguk. Mint mondtam nekem ez a szakmai véleményem. Azt már fentebb is írtam, hogy a regadó magas, sőt megkockáztatom, hogy felesleges is, de attól még nem törvénytelen. A 2003. évi CX. tv (Rega.tv.) már akkor szar volt, amikor 2004. év február 1-ével hatályba lépett, nem is telt el pár hónap már is módosítani kellett, azóta is sűrűbben módosítják, mont az ÁFA tv.-t. Attól még hogy szar egy jogszabály, illik betartani, illetve aki nem ezt teszi, ne nagyon csodálkozzon a következményein és ez mindenkire vonatkozik képviselőre, miniszterekre, miniszterelnökre. Az persze más kérdés kit mennyire vonnak felelősségre, de amíg valakinek nincs mentelmi joga, óvatosabban próbálkozzon:)

Tisztelettel:zoll

zoll 2008.06.17. 07:56:21

Tisztelt Megamedve!

Igen egyetértünk abban, hogy sok gond van ebben az országban. Tiszteletben tartom a vélemyényedet is, bár én úgy látom és erre találhatunk történelmi példákat is, hogy a Te hozzáállásod nem biztos, hogy túl sokat segít ezen az országon. Bárcsak tévednék..., de sajnos ezt látom, és olvasom mindenhol: "lexarom, nem érdekel, dögöljön meg minden köcsög állami alkamazott, meg az összes politikus, meg az összes BMW-s, meg az összes szlovák rendszámos és még sorolhatnám"

Ez is egy álláspont, de ismétlem, nem feltétlenül ez segít rajtunk. Tudom mostanában nem divat másokkal törődni, mindenki a saját boldogulását keresi és ez nem is lenne baj, így működik a világ elég régóta, vagy azt is mondhatnám, mindig is így működött, csak hát az ember mindig reménykedik...:)

És még egy megjegyzés a végére: tiszteletet érdemel az az önkínzás és önsanyargatás kedves Megamedve, hogy ilyen gusztustalan dolgok közepette tudsz élni létezni itt ma Magyarországon!

Tisztelettel: zoll

Kifordított kacagány 2008.06.17. 08:53:20

zoll 2008.06.17. 07:40:31
a regadó törvényességét én nem is vitattam(másokkal ellentétben én olvastam az ide vonatkozó eu-s állásfoglalást), az eu elismerte és az eu-s törvényeknek megfelelőnek találta. az már más kérdés, hogy ez jó ötlet volt-e tőlük, hiszen ha emlékeim nem csalnak, egyértelműen látszott, hogy azért kerül sokba nekünk ez az adó, mert az elmaradt vámbevételeket akarták így kompenzálni honatyáink. de ebbe ne is mélyedjünk bele, formailag törvényes, el kell ismerni nekünk is, mint ahogy az eu is elismerte. lehet változtatni rajta.
azt viszont nem gondolnám, hogy aki ma kihasznál egy kiskaput(ez azért elég nagy kapu) egy törvényekkel szabályozott országban(és unióban), az bűncselekményt követne el. ha a törvények lehetőséget adnak rá és valaki él vele(még ha ezek a lehetőségek ilyen nyakatekert formában is jelentkeznek), akkor azt el kell fogadni és tudomásul venni, nem pedig minden előzetes válogatás, esetlegesen alap nélkül bűnözőnek bélyegezni. természetesen nem tartom én sem jónak azt, ha az emberek az idejük jó részét azzal töltik, hogy megpróbálják kitalálni és megvalósítani azokat az ötleteiket, amivel kibújhatnak az adófizetés terhei alól. az ilyen még soha egyetlen társadalomnak sem tett jót, de észre kellene venni, hogy ezek az erőlködések próbálkozások okkal történnek és nem azért, mert rosszak az emberek. ha azokat az erőfeszítéseket és erőforrásokat, amiket arra fordítanak, hogy megpróbáljanak előlünk minden lehetséges utat elzárni és a végén egy agyonszabályozott és valóban élhetetlen társadalmat létrehozni, inkább arra fordítanák, hogy élhetőbb szabályokat alkotnának, amik mellett az embereknek eszébe sem jutna, hogy trükközni kellene, sőt egyáltalán eszükbe sem jutna, hogy ez lehetne másképp is, akkor talán lassan előre is jutnánk és nem toporognánk egy helyben mint ahogy azt hosszú évtizedek alatt tettük és tesszük most is.
a személyes elképzelésem az állami szervek erőlködése kapcsán a konkrét esetben az, hogy vagy nem lesz kapacitásuk a beígért ellenőrzésekhez és így jól lebőgnek(ezzel tovább bátorítva hasonló dolgokra az embereket), vagy pedig annyiba fog kerülni az egész, ami többszöröse annak amit kihordanak az emberek az országból. egyik megoldás sem lesz nekünk jó, mindegyik megoldás sokba fog kerülni azoknak akik itthon dolgoznak és adót fizetnek. erről pedig nem az a pár autós tehet, aki szlovák rendszámmal jár.

yoee 2008.06.17. 09:05:11

Szerintem:

Valahol valaki aki jogot oktatott nekem (nem vagyok jogász) mondta, hogy ha az erkölcsi törvényeket leírnák, jóval-jóval több lenne, mint a hatályos/érvényes jogszabályok gyűjteménye...

Szerintem amit regadó és társai nevén művelnek súlyosan sérti ezeket az erkölcsi törvényeket. Innentől kezdve meg...
Lehet mondani, hogy ez bizony törvénytelen (biztosasn az), mivel meg van hágva az ember igazságérzete/erkölcsi normái ezér magasról nem érdekli, hogy jog szerint az-e.

Sztalini Modszerek 2008.06.17. 10:34:00

zoll,

azert ez a vakbuzgosag kicsit hulyeseg nemgondolod?

"Attól még hogy szar egy jogszabály, illik betartani, illetve aki nem ezt teszi, ne nagyon csodálkozzon a következményein"

a 40es evekben meg volt egy olyan torveny (bocs, ha nem idezek pontosan, de REMELEM erteni fogod a lenyeget), szoval volt egy olyasmi torveny hogy a zsido egy alsobbrendu faj, el kell kuldeni halaltaborba, vagy le kell loni. Mentalitasodbol arra kovetkeztetek, hogy te batran segitetted volna az elso sorokban a terhes anyakat a vagonra.

Nyilvan ez egy elegge sarkitott pelda arra, hogy vannak torvenyek, meg a torvenyeket meg lehet magyarazni hogy miert vannak, meg az osszes rohadekot le lehet fikazni aki nem tartja be.

De attol meg jo pelda.

Jah, meg amit itt sokan (te is) sugallnak, sugalltok, az az elmult 40+20 ev csodalatos partallami nevelese.

A kiskapu.

Mert ha en csinalom kiskapu - es micsoda pejorativ szo ez ugye. Ha elvtars csinalja, akkor jog.
Nah, itt az a helyzet, hogy ha a torveny lehetoseget teremt ra , akkor ez mindenkinek JOG! Eu jog, cegjog, esatobbi. Meg szin tiszta kapitalizmus.
Igen, nekem jogom van szlovakiaban ceget letrehozni, mint ahogy cipruson is, es ausztriaban is. Jogom van a cegem tevekenyseget (ha az foldrajzilag nem helyhez kotott) azokban a cegekben vegezni, ezaltal a profitot ott realizalni. Jogom van (kotelessegem) azok szerint a szabalyok szerint adozni. Es akar jogom van mindehhez cegautot igenybe venni. A szerveknek joga van mindezt vizsgalni, de az mar masik kerdes, hogy nem tud rajtani mit vizsgalni. Mert nincs rajta mit. Mert ha a cegem adott orszag szabalyai szerint mukodik, akkor annyit vizsgalhat, hogy megfelel-e az adott orszag szabalyainak. Minden mas fajta "vizsgalodas" JOGTALAN.
Peldaul az, hogy: ahha, szlovak kocsi, szlovak ceg, naakkor vagyonosaodasi vizsgalat. Ami szinten jogot sertve folyik az esetek 70-80%aban.

Na roviden ennyit akartam, jog es joggal valo visszaeles temakoreben. Te meg gondolkodj kicsit a vonatos peldan.

vomit 2008.06.17. 10:35:09

zoll, ezt irod a CX. tv (Rega.tv.) ugyeben:
>Attól még hogy szar egy jogszabály, illik
>betartani,

a regado torvenynek vannak az unios elsodleges es masodlagos jogba utkozo (tehat birosag elott vedhetetlen, ha akarod nyiltan jogserto) eloirasai. a jogalkalmazo (esetunkben a vam), de meg a tevesen itelkezo nemzeti birosag is karteritesre kotelezheto, ha nem veszi figyelembe a kozvetlenul ervenyesulo unios jogot.

erre peldaul masfel honapja nem akarnak valaszolni, irnom kell nagy janosnak, asszem.
regado.blog.hu/2008/04/28/tisztelt_fovamhivatal_bekescsaba

Bit Rot 2008.06.17. 11:19:18

Nekem nincs pénzem szlovák rendszámú terepjárókra, de maximálisan támogatom, hogy minél több szlovák rendszámú autó legyen a magyar utakon!

Talán ekkor felébrednek a f*szok a parlamentben, és változtatnak a törvényen!

A VPOP pedig kapja be, inkább a drogot, cigit, illegális alkoholt üldözze!

Bit Rot 2008.06.17. 11:20:48

Ja, és melyik miniszter is mondta azt, hogy "El lehet menni szlovákiába!"

Melyik volt az? Melyik barom? Tudja valaki?

Zolo 2008.06.17. 11:25:10

Ellehetetlenítik az autótartást az országban és csodálkoznak, hogy az emberek megtalálják a kiskaput... Még hány bőrt akarnak lehúzni rólunk? Adócsalás? Ugyan... Azt bizonyítani kell tudni. Ha pedig nem jön össze - mert ugye nem jön össze - akkor megy a rágalmazási per és lehet kártérítést fizetni. B-) Fel kéne nőni és rájönni, hogy ez így nem működtethető tovább. Ha csökkentenék a terheket, nem kéne kiskaput keresni. Mert azt senki sem élvezetből teszi. Arról nem is beszélve, hogy mi költség lehet ez a sok nyomozás, ellenőrzés, szaglászás, miegymás. Már messze több a lé, mint a hús, ergo egyáltalán nincs semmi értelme feszengeni. Ez már csak olyan "magyar virtus", megmutatni, minden áron, hogy mi vagyunk a kemények. Gratuláció hozzá... Így tovább! B-)

Ubul 2008.06.17. 11:47:20

zoll: Nem teljesen értem miről beszélsz, egyrészt felhozod a közvilágítást, hogy azt miért közpénzből látják el, aztán következő mondatban cáfolod magad, hogy ezt mégiscsak nehéz lenne személyekre leosztani. Akkor most hogy is? Fáj, hogy az adóból költeni is kell, nem csak beszedni? Szar ügy, de ez így van. Az adó lényege pont az, hogy ilyen feladatokat megoldjanak belőle. Nyilván könnyebb azt mondani, hogy csak lenyúljuk a lét, adni meg nem adunk érte közszolgáltatást (vagy 5x vesszük a közszolgáltatást, abból csepeg vissza nekünk is valami), de az emberek nem teljesen hülyék, hogy ezt ne lássák át. Az hogy jogilag aggályos a tolvajok felelősségre vonása, mert nehéz bizonyítani, azt lesz.rom. Ami törvényt nem alkalmas a bűnözés megelőzésére/büntetésére, azt meg kell változtatni. A közszolgák igenis legyenek felelősek, a 100 milliós fővesztési határ még nagyon kedvező számukra, akár tizedére is le lehetne csökkenteni, mivel pl nekem azért nem lesz második-harmadik gyerekem, mert pont 5-10 mila hiányzik egy nagyobb lakáshoz, és abszolúte nincs rá kilátás. Ergo aki 10 milát ellop a közpénzből, az 1-2 gyerek megszületését gátolja meg, egy gyilkos. Ez alapján Demszkynek lassan előre köszönhet Hitler meg Sztálin, mert csak a 4-es metróval 80ezer gyerek születését gátolta meg.
Az meg hogy ki lenne köszolga - van kb 50% valós munkanélküliség (leszázalékolt, tartós táppénz, stb), szóval lenne jelentkező, ha a jelenlegiek nem vállalnák be, hogy felelősségük is lesz.

Ack 2008.06.17. 11:47:50

zoll: Sztalini Modszerek-nek szerintem tök jó volt a példája arra hogy a vakbuzgó szabályszerűség akár milyen elvetemült dolgokra is képes.
Kb Szent István kora óta csak nőnek az adók, meg nőnek a szabályok számai. Bár még nincsen offshore cégem, se FL rendszámú autóm ha lenne is nyugodtan aludnék, mert annyi adót biztos hogy fizetnék mint amennyi közszolgáltatást igénybe veszek. Hogy vannak emberek akik inkább a másikat kurvaanyázzák ahelyett hogy valami okosságon gondolkodnának az az ő bajuk. Soha nem is lesz nekik jó kocsijuk...
Viszont kérnélek hogy az erkölcsöt meg a jogot válasszuk szét, és hagyjuk az ilyen "a törvényt illik betartani" -szövegeket, mert a dolog már kb 1000éve nem arról szól!:)

jenko 2008.06.17. 12:01:24

visszatérve a közalkalmazottakra. Mindenki őket fikázza, meg hogy túl sokan vannak, meg az "én adóforintjaimból fizetik a semmittevését" hát én közalkalmazott vagyok, mivel a településen ahol élek nem is igen van más lehetőség. Dolgoztam a versenyszférában, ahhoz képest nem dolgozok kevesebbet. Minden adómat befizetem, a bérelszámolást és adóbevallást a cég csinálja. Ugyanakkor bizonyos munkáimért (amit munkaidőmben a szánnivaló béremért csinálok) a vállalathoz közel álló cégek ügyesen beszámláznak az én fizum többszöröséért. Ők adóznak az én munkám értéke után...
Közben a továbbfoglalkoztatott nyugdíjasok dupla béren nézik a számítógépet, hogy mi az.

zoll 2008.06.17. 12:05:55

Tisztelt Sztálini Módszerek!

A vonatos példádat értem, de annyira távol áll a regisztrációs adó, mint közteher megfizetésétől, hogy párhuzamot vonni a kettő között szerintem értelmetlen, bár nyilván szíved joga. Egy kicsit off: pár ismerősöm nagyot nézne, ha elmesélném, hogy engem lenáciztak,:)

És hozzáteszem, hogy azok a törvények (numerus clausus-zárt szám) amelyekről beszélsz, igaz hogy szörnyűek voltak és politikai értelemben a zsidók elleni rémtettek előzményei voltak, de szó nem volt bennük vonatra felrakásról, javaslom a RUBICON folyóirat és hasonló szaklapok tanulmányozását és akkor tisztább lesz a kép! Nem menteni akarom az akkori jogalkotókat, csak arra akartam rávilágítani, hogy milyen rossz példát hoztál fel.

zoll 2008.06.17. 12:25:28

Tisztelt Ubul!

Nehéz veled vitatkozni, mert önkényesen kiragadsz egy-egy szót, vagy félmondatot és teljesen más mondatokat és gondolatokat tulajdonítasz nekem. Először is a példákat pont azért írtam, hogy állami és önkormányzati intézmények és szolgáltatások nélkül a mai modern társadalom nem működik, tehát sántít az az állításod, hogyha valaki nem fizet semmilyen adót és nem is vesz igénybe semmilyen állami vagy önkormányzati szolgáltatást, hanem minden ilyesmit megold önerőből (magánorvos, magániskola, stb.) akkor jobban jár. Azért sántít az állításod, mert nem kikerülhetőek az állami és önkormányzati szolgáltatások igénybevétele, ezért írtam pl. a közvilágítást. Nem kifogásoltam, hogy állami, bocsánat önkormányzati feladat, hanem pont azt akartam érzékeltetni, hogy az ilyen szolgáltatások kiszervezése nehezen megoldható, pont azért mert piaci alapon nehéz meghatározni, hogy mennyit is ér és ki hányszor veszi igénybe, viszont ezeket a szolgáltatásokat is el kell látni, ahhoz pedig kellenek az adóforintok. Remélem most már érted, mert sem időm, sem pedig kedvem ilyen szájbarágósan mindent leírni.
A kommented második részében már megint csúsztatsz, én konkrétan azt írtam, :"bár jogilag eléggé aggályos lehet valakit életfogyt.-ra ítélni, azért mert szakmailag rossz döntést hoz". Tehát láthatod, nem azt írtam, hogy aki lop, hanem azt, hogy szakmailag hibázik, azért szerintem a kettő nem ugyanaz.

Összegezve szeretnélek megkérni, hogy azokkal a mondatokkal vitázz, amiket leírok nem pedig amiket belegondolsz, mert így elég nehéz érvek mentén vitatkozni. A nettó komcsizással meg nem tudok mit kezdeni, én sem szeretem őket, de minden második mondatba és gondolatba belekeverni szerintem fölösleges, bár ízlések és pofonok, ha te reggelente fogmosás előtt mindig komcsizol egy jót és attól érzed jól megad, hát legyen, szíved joga.

zoll 2008.06.17. 12:38:05

Tisztelt Ack!

A vonatos példáról már írtam feljebb, csak annyit fűznék hozzá a kommentedhez, hogy a különböző írott vagy íratlan, kodifikált vagy kodifikálatlan alkotmányok szabályai szerint demokratikusan megválasztott jogalkotó szervek által hozott jogszabályok tiszteletben tartására és főként betartására épülnek a mai modern kori demokratikus berendezkedésű államok. Gondolom azt sem bánnád, ha a Ptk.-t vagy a Btk.-t sem tartaná be senki. Gondolom az sem zavarna, ha a tulajdonodban és birtokodban lévő ingatlanba beköltözne egy nagyobb család úgy 8-10 gyerekkel és ők is csak annyit mondanának: magántulajdon védelme, ugyan már, csak egy 1954.-ben hozott hülye törvényben van lefektetve, és most idézlek: "hagyjuk az ilyen "a törvényt illik betartani" -szövegeket, mert a dolog már kb 1000éve nem arról szól!:)

zoll 2008.06.17. 12:43:11

Bocsánat régen forgattam már a Ptk.-t: 1959.-ben és nem 1954.-ben, bár a lényegen nem változtat.

zoll 2008.06.17. 13:15:23

Kicsit off, de lehet, hogy sok mindent helyesen lát a cikk szerzője és egy kicsit megmagyarázza a mai közhangulatot és közállapotokat:
index.hu/velemeny/jegyzet/080613jaksit/

A szerző közgazdász, volt BÉT elnök, lehet őt is komcsizni, bár 1991-ben végzett a Közgázon, jó tudom attól még lehet vérvörös komcsi, Ubul majd úgyis leírja, ha az volt, nemigaz?

Ubul 2008.06.17. 13:21:58

zoll:
tessék, idézek, ha neked úgy jobb (bár te se tetted).
"Nem kifogásoltam, hogy állami, bocsánat önkormányzati feladat, hanem pont azt akartam érzékeltetni, hogy az ilyen szolgáltatások kiszervezése nehezen megoldható, pont azért mert piaci alapon nehéz meghatározni, hogy mennyit is ér és ki hányszor veszi igénybe, viszont ezeket a szolgáltatásokat is el kell látni, ahhoz pedig kellenek az adóforintok."
Aha, és szerinted pl ÁFA az mi? Azt mindenki megfizeti, bármit is vesz. Ráadásul közel duplát, mint amit szokás másfelé. Én azt mondtam, hogy tökmind1, hogy mennyi adót fizetünk meg, mert az állami szolgáltatás szintjét ezt nem befolyásolja. Értsd: ha 5x ennyi adót fizetnénk be, akkor se költenének 1 fillérrel se többet egészségügyre, max olyan formában hogy vennének páncélszekrényeket az ágyak mellé, meg gumikacsát minden ablaknyitóra (ha éppen gumikacsa gyártó cége van valamelyik politikus rokonjának). De az orvosok, nővérek nem kapnának többet, gyógyszerre is max akkor jutna több, hogy a gyógyszergyártó multik többet csorgatnának vissza a pártkasszába.

"Tehát láthatod, nem azt írtam, hogy aki lop, hanem azt, hogy szakmailag hibázik, azért szerintem a kettő nem ugyanaz."
Ezzel bújik ki minden mocsadék a felelősségre vonás alól, hogy ő nem lopott, nem hűtlen kezelt, egyszerűen csak buta, neadj isten elmeháborodott, és így már nem is felelős. Már megbocsáss, de te elhiszed, hogy egy államtitkár, vagy főpolgármester, vagy miniszter olyan buta mint a hó, és nem veszi észre, hogy a tesco katalógusban ugyanaz a metró, autópálya, kakaóbiztos számítógép 1/5 áron kapható? "Nem túl életszerű", ügyvédkém - bíróságon is ezt szokták mondani ugye? Miért is ne lehetne olyan embereknek nem elhinni hogy hülyék, akik azzal, hogy magas pozíciót elértek bizonyították, hogy nem azok? Aki magas pozícióban durvát hibázik, az bizony lop - nem kell ezen semmit se bizonygatni, csak kiszabni a büntetést. Ez csak annak nem tetszik, aki közülük való / belőlük él (ügyvédek).

Ubul 2008.06.17. 13:30:27

zoll: "Kicsit off, de lehet, hogy sok mindent helyesen lát a cikk szerzője és egy kicsit megmagyarázza a mai közhangulatot és közállapotokat:
index.hu/velemeny/jegyzet/080613jaksit/"
Azért azt áruld már el, hogy egy olyan embernek akinek már 5 éve is több mint 3 milliárd forintja volt (amit nem találmányával meg exporttal keresett, hanem pénzügyi cég éleként, gyakorlatilag kamatként szedett tőlünk) hogy lehet lövése a Magyarországi közhangulatról és közállapotokról? Ő max arról a max 1000 emberről meg a hangulatukról tud beszélni, akik szintén milliárdosok, mivel a maradék bármely tagjához én, vagy bármely kommentelő is közelebb áll. Egyébként szép ember, mint Bokros Lajos, aki havi több 10-100 milliós bevételei mellett a minimálbéren problémázik, meg hogy sokba kerül a GYES...

vicispán 2008.06.17. 14:18:30

khm... ez is Szlovákia:

www.mno.hu/portal/567162

és VK-s, KN-s autóval nekik fizetsz (=támogatod).

Sztalini Modszerek 2008.06.17. 14:45:16

hat zoll, nem ,nem ertetted. bar nem is vartam el, hogy elfogadd. nem naciztalak meg veletlenul sem. leforditva magyarra:
akar jo egy torveny, akar rossz (jelentsen a "jo" v. "rossz" barmit is), te betartod, mert torveny. ez azert meredek.
mar megbocsass, de ugyanilyen baromsag a "demokraciaban valasztott kepviselok altal demokratikus uton megszavazaott" . BLAHH, BLAHH BLAHH.
Hogy ne legyen ele: PAPIRON IGAZ !! TOKELETES IGAZSAG ! Jogos amit mondasz: PAPIRON ! A demokracianak ez lenne a lenyege. A joleti allamnak is, amit a demokracia elvei szerint epitunk. Papiron kurvara igaz es jogos a vagyonosodasi vizsgalat, kurvara igaz es jogos, hogy ne csalj adot meg baromi sok dolog kurvara igaz es jogos. Papiron. Csakhogy baratom, ez itt a valo elet, annak is a magyarorszagi megragott, es forditva kikopott valtozata. Ahol a fent emlitett (meg meg masik tobbtizezer dolog/eset/esemeny) NEM igaz, NEM jogos, sot erkolcstelen, jogtalan, es atlagos erkolcsi
A modszerekrol beszelek, a politikusok 80%rol beszelek, a rendeletekrol beszelek, a torvenyek egy reszerol beszelek meg a korulottunk levo mindennapos tortenesekrol beszelek. Orulok, hogy olvasol Rubicont, neha en is. Csak emeld ki magad kerlek a porlepte iroadbol es menj egyet korbe a varosban, bar megjobb, ha havonta az orszagban is megteszed mindezt. Hatha mas lesz a kep egy kicsit.
Nah, elkanyarodtunk a csodas "regado + vajon miert kerul 2x annyiba ugyanaz az auto mo-n, mint az usaban vagy masfelszer annyiba mint mashol europaban" - okozta hogyan vegyunk olcsobban autot es hasznaljuk az eu adta JOGUNKAT temakortol. Bar ehhez sokat hozzatenni nincs mit, elhangzott mindket oladalrol minden. Mint a -tagabb- temakort (is) ismerve, nincs ketsegem afelol, hogy ezt a folyamatot visszaszoritani egyreszt nem lehet, masreszt szankcionalni, kizarolag jogtalan eszkozokkel lehet. Amit draga kormanyunk meg is fog tenni. Bizvan abban, hogy 1000 esetbol 999 es fel esetben a delikvens nem fogja feljelenteni az allamot, mert nincs kinel. Hat kerem,

sztalini modszerek.


ui: ack, offshore ceg miatt pedig ne szegyenkezz, vagy hajtsd le a fejed. ugyanolyan elfogadott (mind jogilag, mind erkolcsileg) cegforma, mint egy magyar kft, egy osztrak gmbh, vagy szlovak sro.

Az hogy offshore, kizarolag annyit tesz, adott orszagban ahol a ceg bejegyzesre kerult, nem folytathatsz tevekenyseget. Az, hogy az "offshore egy kocsog adocsalo" a 40+20 eves kommunista ideologia + rtl+tv2 agymosas propaganda resze.
Es tegyuk hozza, MILYEN SIKERES !!

Ack 2008.06.17. 14:52:52

Zoll:

- A numerus clausus is csak úgy kezdődött, hogy minden zsidónak karszalagot kell hordania, nem?
- Az új kormányrend is csak úgy kezdődik hogy összességébe 90%-os adó.
Hogy most épp speciálisan a regadó miatt kezdtünk anyázni (valamikor jó régen) az azért van mert ez a Totalcar, oldala. Ha mutatsz egy iparűzési adóról, vagy szolidaritási adóról szóló fórumot akkor írd meg légy szíves, ha lesz időm feljövök oda is!:)

A Btk –ról, meg annyit, hogy én ha gyilkosságot látok a TV-be, akkor nem azért háborodom fel, hogy ilyen csúnyán hogy lehet felrúgni a törvényt, hanem azon hogy hogy okozhat valaki ekkora kárt a másiknak.
A gyilkossággal lopással megkárosítalak téged vagy mást. Az adó optimalizációval meg annyit érek el hogy a politikusoknak nem lesz annyi ahonnan lophassanak. Ahogy azt fölöttem írók nagyon helyesen mondták.


„demokratikusan megválasztott jogalkotó szervek által hozott jogszabályok tiszteletben tartására és főként betartására épülnek a mai modern kori demokratikus berendezkedésű államok.”
- Hát igen, ezen mondat különböző átfogalmazásaira hivatkozva már nem egy embert semmiztek ki, vittek börtönbe… Ennél már csak az szebb amikor a „közjóra” hivatkozik az állam. Szépek ezek a szavak, csak az a baj hogy akik használják azoknak fogalmuk sincsen róla hogy mit jelentenek.

Ack 2008.06.17. 14:59:22

Sztalini Modszerek: egyetértek veled, én nem is szégyenlem. Igazából segíteni szeretnék Zoll-nak hogy nézze más szemszögből a világot, és lehet még a pénze is több lesz!:):)

Bár sok olyan ember él itt, aki nem akar változtatni a dolgokon csak éppenséggel lehessen kit anyáznia!

Spenc 2008.06.17. 18:49:05

"demokraciaban valasztott kepviselok altal demokratikus uton megszavazaott"
Tessék mondani bácsi akkor ez azt jelenti hogy én rosszul tudom hogy itt most az van
amit az USA meg a többi nagy hal előír ennek a bábkormánynak? :))

Cucu 2008.06.17. 18:56:05

hali!

Mr. Cool Taxation!

Tudnál mondani vmi bővebbet az Amcsi rendszámról? Esetleg magyar URL?

thnx

u.i.: 1 egesz éjszakai szotarazastól mentenél meg... :-)

zoll 2008.06.17. 20:00:07

Szép Jó Estét mindenkinek!

Adtatok munkát bőven:

1. Kedves Ubul!
A kommented első részével egyetértettem, soha nem is vitatkoztam, az adók emelése és a közszolgáltatások színvonalának emelkedése nem áll egyenes, sőt semmilyen arányban, főleg nálunk nem és főleg addig nem amíg nem történik meg a nagy struktúrális rendszerek átalakítása. Remélem Viktornak lesz mersze belevágni:)Én csak azzal nem értek egyet, hogy állam és adófizetés nélkül működhet egy mai társadalom.
A kommented második részével már megint nem tudok mit kezdeni, általánosítasz, hogy mindenki mocsadék, meg mindenki lop, hibázni nem lehet, biztos "levizsgáltad" (elnézést a szakzsargonért)az összes gyanús ügyet, a vádiratot is benyújtottad, talán még ítélkeztél is.
Ja és nem talált, soha nem bírnám az ügyvédi munkát csinálni, de ez már más téma.
A következő kommented kicsit bolsevikra sikeredett, Magyarországon utoljára talán Rákosi szájából lehetett ilyeneket hallani,az ő idejében államosították a bankokat, szűnt meg a tőzsde, államosították a magánvagyonokat, gratulálok hozzá, hogy így fel merted vállalni a lenini eszméket! Manapság kicsit ideje múlt már ez az ideológia, de sokan még a múltban élnek. Mondjuk szöges ellentétben áll a komcsizással a kapitalista nagytőkéseket is szidni, de biztos ilyen gyorsan változik a véleményed, van ilyen.

zoll 2008.06.17. 20:15:50

2.
Tisztelt Sztálini Módszerek!

Sok hozzáfűzni valóm nincs a hozzászólásodhoz, mert körülbelül annyit sikerült kihámoznom belőle, hogy nem takarítanak az irodámban, ami ebben a formában nem teljesen igaz, bár valóban jöhetnének gyakrabban is, csak hát azok a fránya alvállalkozók alvállalkozóinak minimálbéres egyéni vállalkozói sokszor elbliccelik a munkát, meg a közterheket:)

Azt meg csak ismételni tudom, amit már egyszer leírtam, nem biztos, hogy annyira örülnél, ha mindenki úgy állna hozzá a jogszabályokhoz, mint mondjuk te. Itt a fórumon könnyű azt mondani, hogy meredek dolog betartani a jogszabályokat, de ha a való életben a közlekedésben valaki kárt okoz neked és nem akar helytállni, mondván elég hülye egy jogszabály a KGFB Korm. rendelet (ami még igaz is lehet, olvasd csak el a MÁV ABE posztot)és a tönkrement biztosítója sem fog helytállni, akkor te leszel a legjobban felháborodva a többi ember jogkövető vagy inkább jog nem követő magatartásával kapcsolatban.

Kifordított kacagány 2008.06.17. 20:18:07

azért ott, ahol a tv-ben államilag finanszírozott gyűlöletkeltés és uszítás folyik, nem gondolnám azt, hogy messze van az az idő, amikor elkezdik az embereket a vonatokra tuszkolni. a különbség csak annyi, hogy nálunk azokkal szemben keltik a gyűlöletet, akik dolgoznak. hazamegyek munka után, bekapcsolom a tv-t és azt látom-hallom belőle, hogy egy szemét bűnöző adócsaló vagyok. függetlenül attól, hogy hogyan és mennyi adót fizetek, mert fizetek. meg vagyok szólítva a tv-ben, hogy szemét bűnöző vagyok, mert nem akarok többet fizetni. kérdés csak, hogy minél többet? az elmúlt két évben 20%-al nőtt a bevételem, de ez alatt az idő alatt sikerült a jövedelmemet a korábbi felére csökkenteniük az adóikkal. és mikor lepihennék, akkor azt nézhetem, hogy szemét bűnöző vagyok. elkeserítő. leginkább az, hogy még a saját anyám szemében is, mert elhiszi amit a tv-ben lát és azt hiszi, hogy miattam és a hasonló, munkából élők miatt ilyen kevés a nyugdíja. ugyanakkor dühítő, mert azok szemében is én vagyok a bűnöző, akik dolgozni nem akarnak, csak segélyekből élni és élvezni azt, amit a szociális juttatásokból aránytalanul nagy mértékben megkapnak. ezek lesznek azok akik elöl állnak majd a sorban, hogy feltuszkolhassanak minket a vagonokra, de azok sem jobbak náluk, akik ezt a rendszert kiszolgálják és hallgatnak arról, hogy ez így nem lesz jó. mint itt említette valaki a zsidóknál is karszalaggal kezdődött. mi is jó úton haladunk a terror felé. ezek a szép dolgok, mint pl jelen esetben a szlovák rendszámos állampolgárok üldöztetése, csak ebbe az irányba vihetik az országot.

vicispán 2008.06.17. 14:18:30
azoknak fizetnek akiktől kapnak cserébe valamit. a szégyen az, hogy ezt a saját államuktól nem kapják meg.

zoll 2008.06.17. 13:15:23
az adott cikk szerzője a környezetükből kiragadott dolgokkal foglalkozik és nem vizsgálja azokat a környezetükben szerintem, ennélfogva nincs is igaza. illetve helyesebben azt mondanám, hogy féligazságokat hangoztat.

zoll 2008.06.17. 20:41:36

3.

Tisztelt Ack

A karszalag jóval később következett, mint a két szégyenletes törvény, de kár ezen vitázni, nézz utána nyugodtan, ha gondolod segítek forrást keresni, csak szólj bátran.

"Az új kormányrend is csak úgy kezdődik hogy összességébe 90%-os adó." Ezt nem igazán értem, a párhuzamot meg végképp nem látom, valszeg bennem van a hiba!

Nem kedves Ack nem a tévéről beszélek, ott könnyű felháborodni. Én arról beszélek, ha a való életben valaki a te jogos érdeked ellen tesz arra való hivatkozással, hogy magasról szarik a törvényekre, pláne a te jogaidra - amire manapság azért akad példa bőven - akkor már lehet hogy te is másképp vélekedsz a jogkövetésről, bár lehet hogy azt mondod a szomszédnak, amikor éppen fél méterrel beljebb teszi a kerítést a te rovásodra: nyugodtan komám, még segítek is, úgyis olyan nagy a telkem.

Még egy apró megjegyzés a végére, ha visszaolvasol, láthatod én nem anyáztam senkit, nem szokásom ugyanis, egyszerűen így nevelt az apám. Lehet, hogy ez ma ódivatú, de ellentétben egy-két vitapartneremmel próbálok bizonyos illemszabályokat betartani.

Tisztelettel: zoll

zoll 2008.06.17. 20:48:56

Tisztelt Spenc!

Lehet, hogy nem nekem céloztad, amennyiben igen, csak annyit tudok hozzáfűzni, ha csak a kurucinfóról tájékozódsz, akkor jól tudod, igen az USA, meg Izrael, meg a büdös zsidók, meg a melegek, meg a szabad kőművesek, ja és megint csak Hofi szavaival élve:" meg a trappista, az a legbüdösebb a három közül"

zoll 2008.06.17. 21:02:33

Tisztelt Kifordított Kacagány!

Vonatokat vízionálni a 21. században, nekem kicsit erős és remélem nem neked lesz igazad.
A cikkel kapcsolatban:
"a környezetükből kiragadott dolgokkal foglalkozik és nem vizsgálja azokat a környezetükben"

Konkrétan mire gondolsz, ezt így könnyű leírni. Egyébként nem tanulmány és nem tudományos munka tudományos módszerekkel, csak egy közgazdász véleménye a mai Magyarországról, ezért környezeti hatástanulmányt elvárni egy ilyen műfajban, hát hogy is mondjam: kicsit álságos. Bár nem szeretnék a cikk szerzőjének fogadatlan prókátora lenni, -biztos vagyok benne, hogy nem szorul rá:)- azért annyit megjegyeznék, hogy "a különbség csak annyi, hogy nálunk azokkal szemben keltik a gyűlöletet, akik dolgoznak." mondat számomra inkább kimeríti a féligazság, sőt demagógia definícióját, mint a szerző bármely kijelentése, de mivel semmi konkrétumot nem írtál, nehéz vele vitatkozni is.

Elnézést kérek minden kedves blog olvasótól, hogy szét "offoltam" (van erre egyébként magyar kifejezés?)a topicot, de hát egy beszélgetés sokfelé kanyarodhat.

Niep 2008.06.17. 21:13:13

Zoll:
Lófasz a seggedbe!
Ez kb. olyan érv, mint amikkel te állsz elő, csak sikerült három szóba tömöríteni.

Kifordított kacagány 2008.06.17. 21:32:47

zoll 2008.06.17. 21:02:33
természetesen maga a vagonra rakás, mint olyan túlzás. én sem hiszem, hogy ez ma megtörténhet(bár az is tény, hogy akkoriban azok sem képzelték, akiket végül erre a sorsra kárhoztattak). kevésbé végleges társadalmi anomáliákat viszont simán el tudok képzelni. hogy mást ne mondjak, nézz körül egy hivatalban, hogy viszonyulnak már most a polgárokhoz. alapfeltételezés a csaló/bűnöző állapot. ez szerinted egészséges? mert szerintem inkább ez a defektes viselkedés. egy biztos, az uszítással ez csak rosszabb lehet.

a cikk kapcsán nem merülnék bele jobban a részletekbe, azért írtam, hogy szerintem és itt le is zárnám a dolgot. egyrészt ez a hely nem alkalmas rá, másrészt túl hosszadalmas lenne mindazt a gondolatot kifejteni ami felötlött bennem a cikk olvasása kapcsán. tudom igazságtalan érvek alátámasztása nélkül véleményt nyilvánítani, de ezt most el kell fogadnod, mert nem kívánok belemélyedni.

a "a különbség csak annyi, hogy nálunk azokkal szemben keltik a gyűlöletet, akik dolgoznak." mondatot kizárólag a tv-ben futó uszító "reklámok" kapcsán írtam, azokkal kapcsolatban pedig se nem féligazság, se nem demagógia, mert azok, szomorú, de konkrétan erről szólnak.

este 2008.06.17. 21:52:02

Zoll, ne haragudj, Te tényleg nagyon hülye vagy, menj aludni. Az a cikk tényleg nagyon jó, amit már nemrég belinkelt valaki. Érdemes elolvasnotok. index.hu/velemeny/jegyzet/080613jaksit/

eMPé 2008.06.17. 22:05:03

Lehet már más is megírta elébb...
Miért nem jár az összes szomszéd országban minden második ember magyar rendszámmal? Miért fordítva kell ennek működni?
Legyünk mi az adóparadicsom.
De nem. Ha nem szívunk más miatt, akkor megoldjuk magunknak. Elképesztő.
Elkúrt egy népség vagyunk... De nem kezdek bele, mert akkor a hét törzsnél kéne abbahagyni.

Cool Taxation 2008.06.17. 22:41:16

Cucu,

Tudtommal ha USA-beli cég tulajdonosa és alkalmazottja vagy, járhatsz amerikai rendszámmal. Nekem nincs ilyen autóm (itthon), de mivel nem is leszek sokat itthon, így nem is tervezem a hazahozatalt.

Céget www.mycorporation.com-on alakíthatsz, de angol tudás és pár dolog (pl. CPA) ajánlott.

zgezcgsadjfs 2008.06.17. 23:54:38

Olvastam egy "viccet" valahol.Nem vagyok nagy viccmesélő, nem is lesz pontos, de a lényeget érteni fogjátok. Lejut x, vagy y, vagy mittudoménki a pokolba a halála után, és az ördögök körbevezetik, hogy ismerkedjen a hellyel. Hatalmas üzstökben főnek, szenvednek az emberek, nemzetek szerint külön, hatalmas kondérokban. Ahogy sétálnak, egy ördög mutogatja őket sorba, melyik,-ki Megállnak egynél: -na, ezek az oroszok. Rengeteg baj van velük, állandóan szöknének ki, fegyveres őr kell, aki villával visszalökdösi aki próbál kimászni. mennek tovább... -na, ez a kondér a németeké. Velük annyire nincs baj,nem próbálnak szökni, ide nem is kell fegyveres őr, ezek fegyelmezettek. ide elég volt csak kitenni egy táblát, hogy "kimászni Tilos" mennek tovább... elmennek egy újabb kondér mellett, itt is nyögés-szenvedés hallatszik, de sehol senki felügyelet, tábla, semmi. Kérdez a látogató-Hát ezek kik? Ördög: -Ja igen, ezek a magyarok. Őket szeretjük a legjobban, mert velük van a legkevesebb baj.Ide nem kell se tábla, se őr.Innen úgysem szökik senki, mert ha valaki meg is próbál kimászni, a többiek úgyis visszahúzzák..

Spenc 2008.06.18. 00:05:46

zgezcgsadjfs: na igen, ez a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" effekt.Magyar találmány

Ubul 2008.06.18. 09:53:06

zoll: ÁFAt mint mindenképpen megfizetésre kerülő adónemet megint kihagytad, de sebaj. Eddig csak vagy 5x említettem, de hát amit el kell kerülnie a figyelemnek, azt el kell kerülnie a figyelemnek - ne hagyjuk megzavarni magunkat a tényektől elvtársak!
Ha mindenre 5x többet költenek mint ami a reális ára volna, akkor nekem ebből az jön le, hogy még sokkal kevesebb adót is fizethetünk (pl csak ÁFA-t a kenyérért, semmi mást), akkor se lesz baj, max nem 5x, hanem "csak" dupla áron látják el a közfeladatokat közfeladat néven. Ha elég keveset fizetünk a tolvajok rájönnek hogy nem lehet lopni, és mennek mondjuk Svédországba, Indiába vagy Izraelbe, amelyikbe akaranak. És hogy vizsgálom-e a korrupciós eseteket? Ébresztő öreg, a korrupciót _nem lehet_ bebizonyítani, mivel mindegyik fél érdeke, hogy titokban maradjon. Ha valaki 5x áron vásárol valamit, akkor vagy hülye, vagy korrupt, más lehetőség nincs. Ha hülye akkor megbsz.hatja a jegesmedve ezt a fene nagy demokrációt, mert milliárdokkal gazdálkodó vezetők címeres ökrök. Ha meg nem hülye, akkor korrupt - ennyi. Nincs ezen mit bizonygatni, ez szín tiszta logika. Kedves Demszky, ökör vagy? Igen. Jó, akkor nem mész börtönbe. Nem. Ok, ciánba mártott golyó általi halál, mivel épeszű ember 4 elemivel észre kell hogy vegye, hogy 550>80. Egyszerű nem?
Az meg hogy egy sokszoros milliárdos nem tud érdemben nyilatkozni arról, hogy mi az ország problémája, az tény. Pontosan azért nem tud, amiért én nem tudok a bantu négerek mezőgazdasági témájában nyilatkozni, mivel közöm nincs hozzájuk. Nincs ebben semmi komcsizás meg lenini eszme, bár érdekes hogy per pill a vörösök komcsizzák le azokat, akiket pár évtizede még gumibottal vertek az utcán. Azzal most nem leszel demokrata, hogy mikor látod hogy a szadesz nem jut be, rászavazol a fideszre. Ez nem más mint az az effekt, amit forma1-ben divatszurkolónak hívnak. Maradsz az aki vagy, egy menthetlen neolibsi. Szavazz nyugodtan oda ahová eddig, nem fogsz hiányozni, ne aggódj:-P

Ubul 2008.06.18. 10:10:25

index.hu/velemeny/jegyzet/080613jaksit/ cikkről:
A szerző empátiahiányról beszél. Már bocsánat, de mutasson már még1 országot Európában, ahol a romák aránya 10% fölötti a teljes népesség tekintetében, 6 év alatt pedig 50%, mivel a roma nők termékenységi mutatója 6, a magyaroké meg 1.3. Mi más utalna az empátiára, mint az, hogy egy nomád nép, akinek tagjai 90%-ban az európai normákat abszolúte nem tisztelik (teljesen más az "értékrendjük") nem bír max 500km-et arrébbmenni? Csak nem az, hogy nagyon-nagyon jó neki ebben az országban? Vajon miért? Biztosan az empátiahiány miatt.
Á, túl hosszú, és túl tömény ökörség a cikk, hogy egy commentben ízekre lehessen szedni. Persze tudományosan kidolgozva, hogy a retekklubbon meg tótagyereken szocializált népesség jól besz.pja minden szavát.
Egyébként aki ismeri a faszi érdekeltségeit, az tudja, hogy konkrétan az a baja, hogy érdekelt volt egy egészségbiztosítóban, ami ugyebár megbukott, így lecsúszott évi pár milliárdos nyereségről. Ezután leírja a siralmait, hogy milyen rosszak vagyunk, és senki se akar reformot (amiből ő jót kaszálhatna), nem akar áldozatot hozni (az ő bankszámlája számára). Arról nem ejt szót, hogy ő pl tudna áldozatot hozni, volna neki miből, mondjuk egy 1 milliárd vagyon feletti egyszeri 90%-os vagyonadó után még mindig volna mit a tejbe aprítani, és ez az adó megoldaná az ország jelenegi gondjait. Persze ezt a megoldást nem reklámozza.

Ack 2008.06.18. 12:16:15

Zoll: Az írásaid alapján szerintem valami jogász lehetsz, de ha nem is az volnál, akkor sem szeretnék belemenni olyan történelmi vitába, hogy pontosan mi mikor történt. A lényeg a folyamat, amit Kifordított kacagány is írt. Egyre szűkítik a mozgásteret. Először csak nem lehetett zsidó nem zsidó házasság, aztán karszalag, majd ültettek föl mindenkit a vonatra és vittek a vágóhídra.
A kérdés az hogy az ezt elszenvedő embereknek hol van az a vonala mikor azt mondják hogy: „Elég, a vonatra már nem ülök fel!”
Én nem szeretnék bégető birkaként a vágóhídra vonulni. Nem vizionálok vonatokat a 21. századba. Elég fejlett már az informatika is, ahhoz hogy megkeserítsék az ember életét.:) Az USA-ban a Walmart-ban már bevezették a rizs kvótát, és ha jól tudom Angliában is. (nincs messze) Figyelembe véve azt hogy Magyarországon a zsidóknak, a kínaiaknak, és a cigányoknak már-már előjogaik vannak a magyarokkal szemben, nem szívesen gondolok bele, hogy fog kinézni nálunk az élelmiszer kvóta rendszer.
A mondani valóm lényege, hogy úgy érzem a mozgásterünk, egyre szűkül és ennek része az összességében 90%-os adó is. Az én vonalamat a korlátok szűkítésében már valahol jóval a megszorítások (reformok) előtt átlépték, ezért szeretnék kitörni és keresem a lehetőséget. És úgy gondolom mindenki aki SK, FL –es rendszámot vesz vagy offshore céget alapít az hasonló képen gondolkodik mint én ezért támogatom őket.

Remélem ezzel sikerült rávilágítanom a párhuzamra amit nem értettél!:)


„Én arról beszélek, ha a való életben valaki a te jogos érdeked ellen tesz arra való hivatkozással, hogy magasról szarik a törvényekre, pláne a te jogaidra” Igazából nem a jogaimra szarik hanem az én személyemre. A szomszéd ne tegye arrébb a kerítést, ne vegyen el tőlem ha én se vettem el tőle semmit. Függetlenül attól hogy a törvénybe az van írva hogy „szomszédok nem tehetik arrébb a kerítést” vagy hogy „minden cigánynak joga van 1m –el arrébb tenni a kerítését minden nem cigány szomszéda felé”

Majk 2008.06.18. 19:21:56

visszakanyarodva kicsit az eredeti temahoz - autok magyar arai es annak kovetkezmenyei - megdobbento arakat talaltam. ugy megdobbentetot, hogy alapvetoen foglalkozok a temaval es tisztaban vagyok az arakkal.

nakerem. kicsit legyunk rugalmasabb gondolkodasuak. ma mo-n lehet keresni 300-500k nettot telejsen legalisan, hivatalosan, munkahelyen. fullbejelenetve. ez egy szoftverfejleszto cegnel koze kategoriaju kereset. (ez kb $2000, kerekitve, sarkitva stb). felsovezeto alja , kozepe, kapHAT 500-1000.000 kozott. ezt el tudjuk kepzelni. nem kirivoan erdekes eset.

autokra leforditva olyan, mintha volvo xc90 rol , vagy bmw x5 rol beszelunk. olyanok meg azert vannak itthon.

ugorjunk 2! kategoriat. kepzeljuk el, hogy itthon furikazik egy rolls-royce. 100 millio huf. ugye aki 100mill hufert meg tud venni egy autot, annak mar sok penze van. nem berbol es fizetesbol elo kategoria. egy magyar rendszaos rolls-rollyce perpill az elerhetetlen szuperalom kategoria ebben a gondolatmenetben (mig 500k-1mill -$3k-$6k- havi keresetu embereket , ha esetleg szemelyesen nem is ismerunk, de nem tartjuk nagy etvasznak).

nos az amerikai autopiac a kovetkezokepp araz:
vesz egy rolls-roycet, ami alapbol -ujonnan- ~$380.000, tokeletesen ugyanez europaban $700.000 ! (~450k euro - autoscout24.de).
fogja az amerikai bemegy a bótba, rabok, h kell neki a rolls (ami feleannyi mint itt) a boltos meg azt mondja:
persze vigyed, es hogy meg jobb legyen neked adunk hitelt: fizessel havi $3000 -t es tied a rolls.

ugye onnan indultnk ki, hogy egy rolls, az itthon 600k ($3800) nettot kereso embernek is elerhetetlen luxusszuperalom, viszont ilyen embereket ismeretsegi korunkben is talalunk azert ha nagyon akarunk. nah, hat ez az "atlag" ember OTT tud venni rolls-roycet.

www.dupontregistry.com/autos/Search/DRauSearchDetails.aspx?itemid=480684

javaslom bongeszni az oldalt, nem ennyire extrem peldakkal. havi 100k forintokert (torleszto) valoban luxusautokat lehet kapni.

erdekesss....

dupontregistry.com

eleve lehetetlen 2008.06.19. 00:08:26

Nem életfogytig tartó börtönre kell ítélni azt a "közszolgát", aki a hozzá nem értés álarca mögé bújva, de valójában csak magának, vagy a gazdájának (A PÁRT) visszajuttatott pénzekért, korrupt módon köt meg óriási veszteséget okozó szerződéseket, hanem tartozzon teljes anyagi felelősséggel az okozott kárért! Hajtsák be rajta az utolsó fillérig, vagy élete végéig vonják le a fizetésének, majd a nyugdíjának is a jelentős részét, pont úgy, ahogy egy vállalkozóval teszi azt az APEH, ha kiderült, hogy adót csalt! Ha a börtönben rohadna, azt is csak velünk fizettenék meg.

Siralmas az az ország, ahol 10 millió lakosból kb. 2 millió tesz hozzá valamit a GDP-hez. Teljesen nyilvánvaló, hogy előbb-utóbb tele lesz a töke ennek a rétegnek az állandóan növekvő, és a csak rájuk háruló terhektől. Miért is ne használná ki az unió adta lehetőségeket, ha azzal spórolni tud valamit magának? Miért fizetne itthon még több adót? Hogy még több segélyt adjanak az ingyenélőknek, hogy ezáltal megtarthassák a szavazóbázisukat, hogy újabb négy évig lophassanak? Miközben végleg lezüllesztik ezt a nyomorult országot?
(Én Mo.-n adózom a teljes jövedelmem után, magyar rendszám van az autómon, de megértem azokat akiknek elegük van ebből, és próbálnak úgy spórolni maguknak, ahogy tudnak. Én is töröm már rajta a fejemet, mert jelen állapotban nem nagyon jutok egyről a kettőre. Sőt!)

avogadro00 2008.06.19. 10:28:24

legyen közös teherviselés, de mondjuk akinek megéri az tuti, hogy nem fizeti 100%osan az adót amúgyse, számlát sem ad...

Lengyel Lajos 2008.06.19. 16:52:21

Igen Tisztelt Hozzászóló Honfitársaim.

Nem igen szoktam írni sehova sem mert

bármit írnék rögtön lenne aki minősítene.

Gondolom az itt véleményt alkotok nem

a parlament soraiba ülnek. Tehát egy a

gondunk.Ugyhogy tudjuk mindnyájan hogy

fejétől büdösödik----.Ezért szerintem

nem kéne egymást mínősiteni nem mivagyunk

a hunyok.Avval mindenképp egyet kell

értenem hogy a korrupcio a maffia-

modszerekke sehova nem jutunk MI!!!!!

Garp 2008.06.19. 17:01:48

Egeszen tanulsagos volt ezt vegigolvasni.
Termeszetesen engem a legkevesbe az erdekel most, hogy a reg.ado jo-e vagy rossz (persze, hogy rosz) meg korrupt-e a kormany vagy nem (persze, hogy az). Ez a beszelgetes viszont onmagaban is egy izgalmas tanulmany. Minden ertekeles nelkul:
- a latszolag tisztan es logikusan a jog es kozgazdasag-tudomany oldalarol ervelo bloggert mindenki utalja, le-nacizza, le-komcsizza a legjobb esetben le-neolibbezi.
- a tobbsegben vannak azok akik szerint Magyarorszagon az ado nem fizetese (gy.k. adocsalas) nem buncselekmeny hanem normalis dolog.
- a tobbseg nyiltan zsidozik, ciganyozik. A teljesen nyilt rasszizmus ezen a blogg-oldalon (Magyarorszagon) elkepeszto mereteket oltott

Ergo: ez egy rasszista, az aktualis torvenyeket konnyeden figyelmen kivul hagyo, a sajat maga altal alkotott torvenyei szerint (on)jaro kis kozosseg. Es a legszebb az egeszben, hogy ez ma Magyarorszag.

En mar 3 eve eljottem, mert nem birtam tovabb. Asszem jol tettem.

Sok sikert Nektek.

Sztalini Modszerek 2008.06.19. 21:38:55

Hat kedves Garp, bocs hogy nagyon sarkos es egyszeru leszek, de:

egy barom vagy ha neked ez jon le amit irtal.

Kozgazdasz diplmaval, tozsden jelenlevo, -eros- hobbi szinten autokkal foglalkozo, magyar (es kulfoldi) adorendszereket valoban boromon megerzo emberken mondom ezt. Ha nagyon akarod ki is fejtem tobboldalas tanulmanyban. Bar folosleges.
Tudom, ez durva, alpari szemelyeskedes, nem is kellene, nem is illene, megis ezt hozod ki. Egy nagy, szuklatokoru, buta barom vagy.

Spenc 2008.06.19. 22:50:53

'Hat kedves Garp, bocs hogy nagyon sarkos es egyszeru leszek, de:

egy barom vagy ha neked ez jon le amit irtal"
Kint él a srác, biztos mosgatófiú valamelyik étteremben :) De észt azt oszt...

eleve lehetetlen 2008.06.20. 12:34:44

Ostoba egy fajankó vagy Garp fiam, ülj vissza a helyedre, 1-es!

avensis 2008.06.20. 15:50:42

Nem igazán látom, hogy ebben mi az adócsalás. Azt elhiszem, hogy komcsi kormányunknak nem tetszik a fent említett bevétel-kiesés, de ezt nem sorolnám a csalás kategóriájában, hiszen semelyik tette nem ütközik jogszabályba. Inkább nevezném adócsalásnak azt, hogy a képviselők bemondásra vehetnek fel költségtérítést, bármilyen nemű számla bemutatása nélkül. Na, ez az adócsalás!

Cool Taxation 2008.06.20. 15:50:59

Mindenki!

Kár volt Garp-ot egyből leszólni. Nem értek vele mindenben egyet, főleg nem ebben a stílusban, ahogy mondja, de elgondolkodtató.

Mindenkinek jár a szája, panaszkodik. Pedig ha tüntetések és egyéb szájtépések helyett mindenki inkább azon gondolkodna, hogy él az EU adta lehetőségekkel és nem fizet adót, sokkal nagyobb eredménye lenne.

Kicsit gondolkodni kellene, utána cselekedni. Én megtettem, nyugodtan alszom és egy fillér adót nem fizetek Magyarországon. (Persze máshol igen, ezért is alszom nyugodtan...) Ha még legalább százezer ember így tenne, akkor talán többen - és nem csak a kormány – is elgondolkodna ezen.

Szlovákia jó példa. Meg mertek tenni dolgokat és mertek megváltozni is. Higyjétek el, nagyon sokat változnak a szlovákok – előnyükre. Ez az ami Magyarországon nem megy és én is ezért megyek el – csak még kiveszek azt a pénzt az országból, amit az évek során kifizettem a semmiért.

Spenc 2008.06.20. 21:07:07

"és én is ezért megyek el – csak még kiveszek azt a pénzt az országból, amit az évek során kifizettem a semmiért" Szerintem meg pont ez a baromság.Első sorban azért, mert MAGYAR vagyok.Elég nagy hülyeség átengednem az országot zs....knak, ci.....oknak stb.Másod sorban a megfutamodás egyenlő a gyengeséggel.Én személy szerint inkább rugdosnám ki aki nem ide való, vagy csak a MAGYARSÁG kiszipolyozásán törö a fejét, mint hogy megjunyászkodva elszaladjak egy másik országba élni, és lemondjak a HAZÁMRÓL. De nem vagyunk 1formák

NIL7 2008.06.20. 22:50:31

Garp! Talán találkozunk még ismeretlenül is.
Még fizikailag itt vagyok, de már nem vagyok magyar - bár 53 évig az voltam. Itthagyom 35 év nyugdíj jogosultságomat búcsúajándékként, és a rám eső közel 5 ezer négyzetmétert amit tessenek majd szétosztani a maradók. Nem is foglalkoztat túlzottan mi lesz itt, hanem inkább mi lesz ott. Konyec. Nem is tudok érdemben a témához szólni, végül is csak megerősít minden nap, minden hír, minden történés.

eleve lehetetlen 2008.06.21. 08:13:35

"mint hogy megjunyászkodva elszaladjak egy másik országba élni, és lemondjak a HAZÁMRÓL."

Én is szeretem a hazámat, de ha fiatalabb lennék jópár évvel, a jelenlegi helyzetben biztos, hogy külföldre költöznék. És nem érezném ezt meghunyászkodásnak. Persze vannak olyan országok, mint pl. Németország, ahová semmi pénzért nem mennék élni, mert ott tényleg lehetetlen beilleszkedni, de jónéhány olyan helyen jártam már, ahol azt mondtam, hogy itt most minden gond nélkül el tudnám tölteni a következő öt évemet.
Akár tetszik, akár nem (nekem nem), de sajnos a 100 főre eső ostoba, agymosott emberek száma azért elég magas Magyarországon ahhoz, hogy ne tudja magát felhőtlenül jól érezni az ember (legalábbis én). És akkor az aljas, számító, hazug tolvaj emberekről még nem is beszéltem. Az persze megint más kérdés, hogy miért alakult ez így.

idegen 2008.08.13. 13:59:58

Folyamatosan csalónak minősítik a kiskaput használó autósokat.
És a bújtatott vámfizetés talán legális?Az unió több esetben is dorgálta a magyar kormányt és ha jól tudom büntetést is fizettek(fizettünk) emiatt.Ugyanis az unión belüli kereskedelemben tilos vámot kivetni bármire is.Ezért csatlakoztunk,ezért fogadtak minket.Semmi másért.Inkább ezt az ügyet kellene akkorára fújni,hogy kipukkadjon de, az illetékesek ezt nem hangoztatják.Vajon miért?

Tamás 1 2009.05.26. 11:39:18

Üdv Mindenkinek,

Mostantól még többen fognak Szlovákiában új autókat forgalomba helyezni, mivel az áfában is jelentős eltérés lesz 19% SK-ban, 25% Magyarországon. Ez kb. 200.000 - 300.000Ft különbség és hol van még a regadó...

Én is SK-ban regisztráltattam a magánautómat a lent említett cégnél. Csak ajánlani tudom őket, minden nagyon simán és jól intéztek el.

----------
WWW.EUROSLOVAKIA.EU - Szlovákrendszám magyar magánszemélyeknek és cégeknek a leggyorsabban és a legolcsóbban !!!
süti beállítások módosítása