Gyerekjáték vezetni az Alfát!

  2008. május 17. - Csikós Zsolt

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve


A múltkor, amikor a 190-es családi Merci önindítóhiba miatt kicsit kiesett a forgalomból, kölcsönadtam a Katinak az Alfát. A szokásos reggeli hercehurcára, gyerekeket vinni oviba, bölcsibe, elmenni a Mexikói útra, ahonnan a munkahelyére földalattizik – erre kellett.

Mint tudják, egy kis kuplungcsúszást és elsőfutómű-nyikorgást leszámítva az Alfám tökéletes. Könnyen indul, stabil az alapjárata, jók a fékjei, szervós a kormánya, működik minden lámpája, motoros az ablaka – igen, még az is műxik. Csodásan vezethető, ösztönösen használható, igazi bella macchina, ezen még jogosan feszít a milánói címeres embléma. A Kati már vezette párszor, de egyedül még sose. Kicsit félt is tőle, kicsit örült is neki, mert a fiaim szerint az Alfának igazi autóhangja van, ezért abban mindig nyugton vannak. Első reggel ezért megnéztem, hogyan hajt el vele. Persze a kezelési útmutató nem maradhatott el.


Kati itt még örül. Azt hiszi, egyszerű lesz az Alfával az élet

- Tudod, pumpálsz hármat a gázon, indítózol, hamar elkapja. Vigyázz, mert utána elég hamar le akar fulladni, ezért kicsit még sűrűbben pumpálsz. Hagyod melegedni, felengeded a kuplungpedált. Sűrű a váltóban az olaj, még üresben is megmozdul majd az autó előre, ezért finoman pumpálj tovább, mert megáll a motor. Tedd be a gyerekeket, addig felébred, majd indulj el. Vigyázz, az első néhány felkapcsolással, mert a kettesnél nincs már szinkron, amíg hideg az olaj, borzalmas dolgokat művel. Egyesből kettesbe váltás közben, üresben engedd föl a kuplungot, adj közepesen nagy gázfröccsöt, nyomd ki újra, és húzhatod a fokozatot. Meglátod, úgy szépen veszi majd. Ha bemelegszik, melegen már csak visszafelé kell duplán kuplungolnod.

Kati kicsit zavartan nézett, valahova a műszerfal mélyébe. Talán látott ott valamit, egy isteni sugallatot, valami ottfelejtett, kínai biztató cetlit. De nem szólt, nem bólintott. Nem szeretem, amikor ennyire nem válaszol. Olyankor valami nem stimmel, és mindig baj lesz. Reggel volt, nálunk a lelki gyakorlatok menetrend szerint éjjel egy és három között zajlanak, ilyenkor viszont sietni kell.

- Várnak a gyerekek, mi lesz már? Én is rohanok, legyünk túl rajta!

Úgy tett, ahogy mondtam. Pumpált, indítózott, motor röffent (büszkeség járta át a szívemet a mély duruzsolás hallatán, elvégre mégiscsak az én kis szerelmem – mármint az Alfa), éppen beállt volna az alapjárat, de elfogyott a benzin a karbikból, fulladozni kezdett. Ahogy megjósoltam.

- Pumpálj, pumpálj, az istenért, mindjárt leáll! – noszogattam.


A biztos Mercedes-nyugalom. Na ja, most csak álom

Kati meg pumpált. Hosszan, mély nyomásokkal. Még jó, hogy erre leállt a motor, szerencsétlen hogyan tett volna másképp.  Látszott a Katin, hogy visszavágyik a Mercibe, a jó kis malomkormány mögé, a biztos szinkronizáció és a pöccröffenés világába. De csak az Alfát használhatta.

- Figyi, kicsiket kell nyomkodni, viszont úgy járjon a lábad, hogy ne látsszon szabad szemmel. Ha így csinálod, mindig megáll majd.

Újabb próba, majd még egy, majd még egy, a házasság intézménye a varrások mentén lassan szakadozni kezdett. Gondolatnyival a válóper beadása előtt kis feleségem végre megemberelte magát, eltalálta a gázpedálszamba ritmusát, megjött a benzin, motor alapjáraton. Csend, béke, boldog egyetértés, a motor is glugyglugyolva turbékolt a háttérben. Kivette üresbe.

- Pumpálj, pumpálj az istenért!

Phű, majdnem leállt. Csodával hatásos módon járva maradt a motor. Gyerekek be, ajtó becsuk.

- Tudod, egyes-kettes között, az üresben kuplung fel, nagy gáz, kuplung vissza és csak akkor húzd sebességbe! Vigyázz!


Hősies indítózás, hősies pumpálás, már csak a duplakulungolás van hátra

Kati elindult. Hozzá kell tenni, hogy nem ügyetlen csaj, két és fél évig volt Fiat 500-asa szinkronizálatlan váltóval, sokat szokta akkor a dupla kuplungolást. Most nem sikerült annyira, az Alfa nem Fityó, fél tőle, láttam a szemében. A járda szélén állva hallgattam, szívem szottyai hogyan küzdenek meg egymással. Egyes (húzasd még, húzasd még! Jajjjjj…), szünet, haldoklóan bágyadt alibi-gázfröccs, iszonyatos recsegés, még recsegés, újabb recsegés, már peregni kezdett a vakolat a szemközti gyárfalról – végre bevette. Alig pattant meg néhány ér az agyamban.

Este hazaérek, kis feleségem lelkesen mesél.

- Nem is kell duplán kuplungolni! A bölcsi után feladtam, mindenféle trükk nélkül is tök szépen veszi a kettest!


Ugye önök sem hiszik, hogy ez az autó nem tökéletes (jaj, hány köpködő kommentet kapok majd erre a megjegyzésre...)?

Persze, mert az olaj hamar bemelegszik annyira, hogy haldoklóan kis fordulaton legyen némi szinkron. Ezt magyaráztam reggel, fél órán át. Mindegy. Az Alfám akkor is szuper. Mi több - hibbbátlan.

És persze: asszony, egy…

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr93468057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BeeTm 2008.05.17. 06:58:52

Akár magamat olvastam volna,ugyanez a szitu nálunk is... :)

Samott 2008.05.17. 07:02:10

Vigyazz erre a nore, mert meg egy ilyet nem talalsz... ;)

Lowtyo 2008.05.17. 07:16:33

Jó volt olvasni. A nők pedig vagy tudnak vezetni, vagy nem. Az a probléma, hogy az a réteg aki tud, na az meg általában fél. Szerencsére nálunk az asszony remekül vezet, szerintem bármivel elboldogulna amit autónak lehet nevezni, csak hát Ő is picit félős. Viszont amikor egy hétig kényszerből egy Tavriával kellett futkosnia, no akkor igazán büszke voltam rá. Egy automata nagy dögből ült át a kis ukrán trágyába (bocs) és pillanatok alatt ráérzett az ízére. Nem voltak gondok az elindulással, szivatóval és a váltónak jóindulattal sem nevezhető szerkezettel. Tudnak a nők is ha akarnak.

Zsoci111 2008.05.17. 07:29:33

Grat, én kis szívem csücske kétütemű, kormányváltós Warbinkat is nyüstöli! A kis gyönyörűség!(mindkettő:-))

Lally 2008.05.17. 07:48:21

Szóval ez egy fasza autó...ja. Egyemberes.

Galamb 2008.05.17. 07:57:58

Azér' az autóbuzik feleségeinek sokat ki kell bírni. Olyan ez, mint amikor a feleséged a szádba rágja a precíz portörlés alapjait, majd figyeli, ahogy elkezded.

pimpike 2008.05.17. 08:07:14

OFF (mert politika...)
Azért az elgondolkodtató , hogy egy átlag magyar DOLGOZÓ családnak csak ilyen autókra futja ... nem bántásból mondom . Nálunk ugyan ez a helyzet (12 és 19 éves kocsik) .
Vagy vehet újat és kinyírhatja magtát a hitelekkel ...
END OFF

Keves Zsolt !
Ritka manapság az ilyen feleség . Gratulálok !
Ahogy előttem írták : "vigyázz rá" !

AP (törölt) 2008.05.17. 08:35:07

Vegyetek már egy AUTÓT ezek mellé..
(a hat kacat biztosításáról nem is beszélve)

Humphrey 2008.05.17. 08:36:54

autót vezetni azért nem olyan nagy cucc. a nők ugyanolyan jók, mint a pasik,sőt, mivel kevésbé hajlamosak jaszkarizni, biztonságosabbak is.
a jungtimereknek sok bájuk van, nem csak az hogy 'olcsók': könnyű bütykölni, visszavisz a gyerekkorba, tényleg más feeling, mint egy uj.
viszont ha család van, sztem 1db korszerű, üzembiztos, karbantartott és biztonságos családi autóra szükség van - és ha ez megvan apuci játszhat olyan autókkal amikkel akar. nálam legalábbis az autbuzéria igy működik. ráadásul, ha a fenti családi verda megvan, utána TÉNYLEG bármit lehet, régit, kétülésest, a legkevésbé praktikusat is, sallala. öröm ám a családi élet!

dr. Rufus 2008.05.17. 08:44:05

Nincs gond a cikkel, de azért egy dolog nagyon fejbevágott!

"ezen még jogosan feszít a milánói címeres embléma"

Egy 156-os Alfán pl. miért van rajta jogtalanul?

szg 2008.05.17. 08:45:31

ööö...
Nem akarok hülyeséget kérdezni, de nem lehet az Alfát kigyógyítani ezekből a "betegségekből"?
Hogy tényleg ne kelljen ilyen bűvészmutatványokat bemutatni induláskor?
Vagy csak nincs rá idő?

Devil 2008.05.17. 08:48:36

Cs. Zsolt, sok váltó,még ha agyonkopott is, rühelli a sűrű ásványi olajokat. Adj a gépnek valami finom 75W-80 vagy 75W-90-es (API GL4) szintetikusat attól nagyságrendekkel jobb lesz. Ez tapasztalat. Üdv.

kornelo-ujjonc 2008.05.17. 09:13:59

há jó öreg 75,szinkronhiba meg ALAP!
Nem akarok támadó lenni de ki is volt a beszállító váltótémában abban az időben?!
Álatlában mindíg rosszúl jártak az olaszok ha valaki beszállító volt, mások alaktrészeit vagy megoldásaikat használták!

pszihó 2008.05.17. 09:15:59

Az én 75-ösömmel az asszony elvitt egy kapubejárót 15km-rel,erre leszakadt a fél eleje.
Majd pár hét múlva szétment a hardy tárcsa,és szétdarált mindent amit elért.
Ahol olaj folyt onnan dőlt,ahol áram futott ott kontakthibák,recsegő váltó,kemény kuplung.
Leeső diszlécek,emblémák,tetőkárpit,potyogó patentek,beázó hunyorgó lámpatestek,agyról leszakadó féktárcsa,életveszélyes fékek.

'ezen még jogosan feszít a milánói címeres embléma.":)))

Életem legrosszabb döntése volt hajszolni az olasz életérzést,többet nem fordul elő!

Csikós Zsolt 2008.05.17. 09:18:02

AP:
A Merci a rendes autó. Tényleg baromi jó állapotú, finoman utazik, csendben, keveset eszik, nyikkanni se szokott. Két és fél évenként, 42000 kilométerenként egy kisebb hiba előfordul az új autókkal is. Sőt, tipikusan még gyakrabban, ha nem japánok. Szóval ennél rendesebb autó egyszerűen nem kell.

dr. Rufus:
Mert a 156-os már Fiat-Alfa (nagyon más volt előtte ám egy Alfa Romeo), ráadásul elsőkerék-hajtásos. Bocs, személyi autós rétegsovinizmus.

szg:
teljes váltójavítás a szinkronok miatt - néhány tízezer, 4 karbi beállítása, szinkronoztatása - ha van ember, aki tényleg, de tényleg jól csinálja (ritka az ilyen), mert általában csak rosszabb lesz, nekem legalább van alapjáratom és szépen húz a motor - legalább hatvanezer forint. Az Alfa meg nem arra van, hogy veteránautót csináljak belőle. Arra van három másik. Én így is újként tudom használni, és mivel a Merci szinte sose döglik be, más nemigen megy vele.

Csikós Zsolt 2008.05.17. 09:20:18

szg:
mármint legalább hatvanezer összesen. A kocsi meg nem ér kétszázat. Felesleges.

GRoman 2008.05.17. 09:23:21

Az én 75-ösöm ennél lényegesen jobb volt, injektoros (2.0TS), és a váltóban is lecseréltem a mézet bele való kenőanyagra. De a feleségem, amikor belehuppant a vezetőülésbe, kb. az ablaktörlők voltak neki szemmagasságban, aztán ennyiben maradtuk... (Meg szerintem eleve a kuplungja túl kemény a legtöbb nő számára.)

Most 156-om van, szép-szép, megy mint a barom (JTS) meg ugye mentes a korral járó nyűgöktől, de azért valahogy mégse az igazi...

Szóval, tényleg meg kell becsülni azt az asszonykát.

ndr 2008.05.17. 09:28:43

szg

Röviden: Nem. Hosszabban, egy öreg autónak mindig van valami nyűgje egy öreg olasznak meg pláne. Nekünk Alfettánk volt, ugyanezekkel a bajokkal, csak még az elektromos ablak se működött! :)

nukleotid · http://www.youtube.com/watch?v=WbhmgwkeBOk 2008.05.17. 09:32:52

Haverék fiatja is tök szar volt
regata volt az igaz, de mi az, hogy fel eleje szarrá szakad egy őztől?

Ciri 2008.05.17. 09:39:15

Zsolt !

Áruld már el légyszi, hogy mi ez a "Japánautómegbízhatónemjapánmegnem"
betegség nálad, autós újságírónál?

Idézlek (egy a sok közül):

"kisebb hiba előfordul az új autókkal is. Sőt, tipikusan még gyakrabban, ha nem japánok"

-Hol vagyon az leírva?
-Milyen személyes tapasztalatod van ezzel kapcsolatban (új és Japán)?
-Milyen statisztika mondja ezt?
-Van a közeli rokonságban netán új Japán és új Német (megbízhatatlan) verda?

Nagyon szeretem az írásaidat, a stílusodat, stb, stb, de azért le lehetne már szokni erről a gyerekes "faszajapánautó" demagóg baromságról.

Egy szemmel sem jobbak (nem is rosszabbak), mint a többi új és még unalmasabbak is.

Ezért vett a kolléga racionális döntést hozva (??) egy háromszáz éves Toyotát, a piaci ár kétszereséért?

pszihó 2008.05.17. 09:39:16

NUkleotid

'fel eleje szarrá szakad egy őztől? "

-ki írta ezt?

Cornucopia 2008.05.17. 09:41:48

Szerintem egy 50 éves csepel bicaj is legalább ilyen jó, ha nem jobb. Pl nem szennyez környezetet, nem pusztiít benzint, mindig elindul, kondicióban tart. Ez nem autó, ez aztán az interkontinentális szívás... A legszebb, pedig az, ha 1 pohártartóval kevesebb van, esetleg kék szinű a műszerfal világítás az kocsiban akkor meg leírják mindenféle hulladéknak az autót. Szerintem sose legyen jobb autód ha ez neked megfelel, szeritem ez az igénytelenség csimborazzója...

pszihó 2008.05.17. 09:42:10

Ciri.

Én japán autóba ültem át az alfa után,ezért pontosan tudom hogy érti ezt Zsolt.

Csak annak egyforma a minőség,akinek még nem volt japán,mint neked!

Vegyél egyet,aztán megérted!

Ciri 2008.05.17. 09:45:21

pszihó

Rossz helyen kopogtatsz:
Mazda 323F (1998)
Honda Civic (2001)

pszihó 2008.05.17. 09:47:21

Ciri.

Most mid van?

pszihó 2008.05.17. 09:50:38

Ciri.

Egy 323 v. civic 300000-ig max kerékcsapágy,esetleg vízpumpa.

Vajpuha váltó,kuplung,csendes utastér ahol minden működik.
Ha volt tudod,de én itt nem hiszek el mindent autómatikusan,bocs!

2008.05.17. 09:54:10

Szerintem ma már nincs japánautó-kérdés*, de ha kicsit visszamegyünk az időben, akkor a felvetés rögtön érthető. Évekig jártam egy Carinával, az egyszerűen soha nem romlott el. Ugyanezt lehet tudni pl az első generációs Avensisről is, vagy a régebbi Primeráról, a Hondák detto.

*:könyörgöm, egy Mazda3-mal járok, ami ugye Focus padló, 1,6 dízel, az is Ford-csoport... de lehetne S40 is, az is ugyanez.

pszihó 2008.05.17. 09:58:03

Birka.

*:könyörgöm, egy Mazda3-mal járok, ami ugye Focus padló, 1,6 dízel, az is Ford-csoport... de lehetne S40 is, az is ugyanez

A minőségellenőrzés,kiszolgáló berendezések,szerelési minőség különböző.

A mazda ezer éve ford tulajdon,mégis jobb minőségű és megbízhatóbb.
Régen is volt cserebere ez nem új dolog.

Ciri 2008.05.17. 10:02:05

Pszihó

Vegyük azt a lehetőséget, hogy én egy hazudós kisfiu vagyok. Ok?

Viszont:
Neked melyik volt a kettő közül ?
Hány kilométert tettél beléjük ?

Ne haragudj, nem akarlak megsérteni de a fent említett 300e kilométeres szöveg igazából arról tanuskodik, hogy te is csak hallottad.

Kerékcsapágyat egyiken sem kellett cserélni, viszont például a Mazda klímájának teljes rendbehozatala kb.200e Forintomba került. Az ajtók becsapódásakor jelentkező hangokat (olyan volt, mint ha üveg tört volna benne, főleg lehúzott ablaknál pláne) teljes mértékben soha nem tudtuk megszüntetni.
A Hondával nem volt bajom, az másfél évig volt meg, az TK-ra ment.

Ciri 2008.05.17. 10:04:30

Ja !

A vitát befejeztem, már nem akaraok tovább "hazudozni"

Szép napot mindenkinek!

Ciri 2008.05.17. 10:06:27

Bocsi, még egy utolsó.

Pszihó, egyébként a kérdést Zsoltnak címeztem...

Szia.

Galamb 2008.05.17. 10:16:33

A tököm ebbe a sok márkarasszistába!

Mindenki limonádé, akinek nincs Tatrája, beeeee! =:-)

Galamb 2008.05.17. 10:19:43

"a Hondám meg totálkárra ment"

Arra való. Pláne arra ha Civic volt, azt direkt összetörni veszik a nyikhajok csak nem tudják magukról.

pszihó 2008.05.17. 10:23:25

Ciri

95-ben váltam meg az alfától,azóta japán kocsikkal járok,volt közben német is de nekem nem vált be annyira.

Az hogy arcátlanul megas árakon megy /nem mindíg/ a japán kocsik alkatrészára,attól még azok nem lesznek roszabb minőségűek.

Egy alfás/rönyós stb. csak álmodhat olyan szervíztapasztalatokról mint a te japánautósaid!

Tudom kinek címezted a kérdést,de tudod ez egy beszélgetős hely,bocs hogy megszólítottalak ígérem többet nem fordul elő!

Csikós Zsolt 2008.05.17. 10:24:38

Ciri:
J. D. Power
ADAC

ezeket nézegesd, én sajnos túl sokat is szoktam. Meg beszélgess flottakezelőkkel, nekem három ilyen barátom is van. Nincs kérdés, a pár évvel ezelőtti japánok magasan a legmegbízhatóbbak voltak, és nemcsak az első három évben, hanem az első tizenöt-húszban. Csak a régiek rohadtak. Sokkal szarabb az a japán autó, ami Euópában készül, még rosszabb, amibe neves európai beszállító hoz alkatrészt (Bosch a dízel Avensisek adagolójával pl.). A német autós újságírás legfontosabb bástyájában (Auto Motor und Sport) rendre szerepelnek olyan cikkek, amelyek azt feszegetik, miért jobbak a japán autók. A hátsó felében az újságnak, ha keresed. Nem azt kérdezik, hogy jobbak-e, azt tényként kezelik, hanem hogy miért. Én magam fordítottam egy olyan cikket az Autó Magazinba, amelyben Wendelin Wiedeking, a Porsche főnöke azt nyilatozta: "hogyan tudnánk mi olyan megbízható autókat gyártani, mint a Toyota, hiszen ők huszonöt, mi meg csak nyolc éve tanuljuk a minőséget". És ezt a Porsche-főnök mondta, azé a cégé, amelyik a legelégedettebb vásálókat tudta akkor a soraiban a német gyártók közül.

Ez a franciaautó, németautó, olaszautó, amerikaiautó, svédautó dolog vallás. Emberek három-négy autóból indulnak ki, ennyinél teljesen belefér a gyártási szórásba egy-egy jobban-rosszabbul sikerült darab. Nem érdemes, a statisztikákat kell nézni, ahol autósok tízezreink a véleményéből alakul ki bármi, meg a nagyfelhasználókat (flották, taxivállalatok), meg a megbízhatósági statisztikákat (a németek és a franciák kezdtek ezektől annyira rettegni, hogy ki is vették az autóikat belőlük a saját assistance-szolgáltatásaikkal, l. BMW 7-es. Persze most már mindenki csinálja, de nem a japánok indították el.) Nem szoktam ateistákkal vitázni arról van-e isten, vallásos emberekkel arról, hogy nincs-e, ugyanígy itt is csak a számokat nézem.

OFF
Egyébként a birtoklásvágyam egyetlen új autóra sem horgad fel, csak a régieket szeretem. Az újakról szívesen írok, érdekel bennük a sok új technika, meg az, hogyan alakul a gazdaság, de amíg tehetem, régi kocsival fogok járni, az megmozgat valamit. Vagy még inkább motorral. Abból az új is izgalmas.
ON

Bocs, kezdődik a szombati program, le kell lépnem.

Nyulpapa 2008.05.17. 11:17:05

Csak hogy flémeljek, majd 2 évig voltam alfa tulaj és én rohadtul nem az olcsójános kategóriába tartozom, ami elromlott azt megcsináltattam (nem-nem bontottra cseréltem, ami cserés volt, abból újjat kapott - mindig), de miután egy harmadik világbeli ország teljes éves GDP-jének megfelelő pénzt öltem az autóba és még mindig folyamatosan megállt (!) lecseréltem egy hondára. Egy japán autóra. Egy újra. Miattam nyomhatjátok itt az európai is legalább olyan jó meg megbízható szöveget, de én csak nevetek rajta. A minőség japánból jön (tehát nem az EU-ban gyártott japókról beszélek). Ja és vámokkal meg mindennel is olcsóbbak, mint egy "európai" (pl. VW). Érdekes nem? Lehet, hogy a minőség nem kerül annyiba a gyáraknak (nincs annyi visszahívás, garanciális csere, amit ugye a gyárak állnak)? Na jöhet az összes fosvágenes meg alfa-fan osztani az észt, hogy "nem úgy van az" ... :)

Nemesis 2008.05.17. 11:20:20

Az én mutteromnak is van egy 75ös ALFÁja talán 1983as,de jobb állapotban van a karosszéria,mint az én 13éves Roveremnél...
Pedig szerencsétlen ALFA sohasem volt gazdája,mindenki csak ütötte végta,használta.Nem megy egy henger anyám észre sem veszi,stb.
Amennyire tudtam én foglalkoztam vele egyedül,bár én gyilkoltam is a legjobban 25éves technika,de 2esben 90nél még húz az 1,6os és nagy és kényelmes és minden ami elektromos műxik benne!

Béla 2008.05.17. 11:24:12

Én nem hiszek és a helyedben sem hnnék a flottakezelő barátok gondolatainak.
Ott olyan visszajattolások mennek, melyek a szavahihetőséget messze megkérdőjelezik.

Az autós újságírás meg csak akkor jó, ha saját benyomásokon alapul (mint ez a cikk az Alfáról). Ezért volt kár belevinni a japánautóimádatos dumát, mert kék műszarfalvilágítással is lehet autó jó, legfeljebb valakinek nem tetszik (Az meg unatkozzon a sárga műszerfala mögött a jellegtelen japán autójában).

Nyulpapa 2008.05.17. 11:26:48

Valamit kihagytam. Ne is kérdezzétek, hogy milyen, meg mikori volt az alfám, mert már észrevettem, hogy amikor leírok egy durva ítéletet, akkor jönnek a fanok megkérdezik, hogy milyen, mikori, hány km stb és megpróbálják megmagyarázni, hogy a hiba ezért meg azért volt meg stb. Ne értsetek félre, nekem nem az a bajom, hogy valami elromlik (ezért is volt meg 2 évig), hanem az, hogy MINDIG elromlik és a vége felé már nem mertem elindulni dolgozni sem vele. Minden autó elromlik, ami nem mindegy az az, hogy milyen sűrűn. Ha lenne ilyen, akkor ezt a listát az európai kacatok veztnék...

Ciri 2008.05.17. 11:51:47

Amiben egyetértünk:

"Nincs kérdés, a pár évvel ezelőtti japánok magasan a legmegbízhatóbbak voltak, és nemcsak az első három évben, hanem az első tizenöt-húszban. Csak a régiek rohadtak."

Zsolt, ahogy te is leírtad, ez már multidő.Amiből egyébként (marketing)
kurva jól meg lehet még 2008-ban is.

Az ADAC-ról. A statisztikák pontosan arról szólnak, amiről a megrendelő akarja, hogy szóljon.

Kérdezd már meg most 2008-ban a Porsche főnökét ugyan erről a témáról....
Sok márkának éppen erre kellett rájönnie,( és végre felvenni a kesztyüt) hogy az általad fent emlitett teória már rég nem állja meg a helyét.

Itt tartok a kezemben egy 2006-os ADAC mentési statisztikát, amelyen a BMW gyakorlatilag az összes szegmensben (0-3 éves korig) az első.Ugye milyen hihetetlen? Nekem is az volt. A sorban az első Japán autó csak a 4-5. Az sem Toyota.
Ezt a listát tavaly kaptam. Amikor megmutattam az egyik ügyfelemnek, küldött nekem később egy mailt, ami ugyancsak ADAC stat.volt és 2006-os.
Ugye mondanom sem kell, hogy nem ezekkel az eredményekkel.

A Nelson flottalizingen keresztül már jó pár autót eladtunk/tam. Egész pontosan a Fundamentásoknak.
Konkrétan soha nem beszéltünk erről a Japán-Német dologról de igérem, megkérdezem ha talizok velük.

De a lényeg: csak a saját ismerőseim közül fel tudnék sorakoztatni 20-20 olyan embert akinek személyes jó/rossz tapasztalatai vannak úgy a japán, mint a német autók vonatkozásában.
És nem csak én, más is.

És éppen ezért butaság ez a márkavita szerintem is, de én legalább nem állítom azt, hogy egy adott márka lényegesen megbízhatóbb, mint a másik...2008-ban...

jürgen baromartz 2008.05.17. 12:04:04

haha az asszony megjavította a váltót :)

Shomee,aki végre megszabadult az E34-től :) 2008.05.17. 12:29:29

Ne haragudjatok,de annyira szánalmas,hogy témától függetlenül mindig ugyanoda lyukadunk ki.....egymás fikázása.Tiszta hülyék vagytok/vagyunk,már elnézést.

Én nem vennék japán autót,de azért a fél kezem odadnám egy új Accordért,viszont tényleg sose vennék,mert ellenérzésem van vele.Viszont BMW-t se vennék többet,mert volt több is (!),de egyikkel úgy rábasztam,mint mókus az erdőtűre,szóval nekem azt se magyarázza meg többet senki,h a BMW kifigástalan autó....
LÉgyszi ne oltsuk már egymást......

Roadkill 2008.05.17. 12:48:58

"Kati meg pumpált. Hosszan, mély nyomásokkal."
Hogy vezetett ő kisfityót meg trabit??
Persze senki nem tudja, hogy kell, míg egyszer be nem gyakorolja, de utána el lehet ezt felejteni?:)

kornelo-ujjonc 2008.05.17. 13:00:04

valaki válaszolna a kérdesemre kérem,pls!:)

kornelo-ujjonc 2008.05.17. 13:05:03

amúgy Shomee igazad van teljesen!!!

Shomee,aki végre megszabadult az E34-től :) 2008.05.17. 13:07:00

Kornelo!

"Nem akarok támadó lenni de ki is volt a beszállító váltótémában abban az időben?!"

NEm tudom,azt hittem,csak utalni akarsz ezzel.
Viszont tudom,h a legendásan fos elektronikákat a Bosch szállította.Érdekesség képpen a BMW-ben a generátor francia :)

DBandesz 2008.05.17. 13:07:18

Nos.

Kissé már unok ezzel példálózni, de az én Corollámban, legalább 700.000 (!) km van, motorbontás, és váltószétszedés nélkül. Nem mondom, nyiszog itt-ott, kasztniztatva-festetve volt már, néha el-elmegyek a Japkerbe bevásárolni, de egyrészt tisztában vagyok az autóm rigjáival, másrészt tudom, hogy mire képes, és annak max. 80%-át használom ki. Szervizperiódusokat betartani, óvni, vigyázni.
A mostani autókról meg annyit, hogy azokat a profitorientált marketingesek nem kis ráhatására tervezték/konstruálták olyanra amilyenre, így nem kell csodálkozni ha nem bírnak annyit, mint a régebbiek, no meg az alacsony előállítási költség is beleszól a tartósságba (D4-D motoron olasz önindító.... brrr!). Természetesen a "régiben még van anyag" sztereotípiát sem tartom szerencsésnek, mer állat módon hajtva bármilyen (amúgy megbízható) autót széjjel lehet hajtani. mondjuk az 1.6 D VW motor még nem ette a vezérműtengelyt, a 2.5 V6 TDI meg igen.

Mára a különböző nemzetiségű autók között nincs meg az a vízválasztó különbség, mint a 15 évvel ezelőttieknél. Lényegében ugyanaz a szósz mind, csak az egyikhez sajtot, a másikhoz hántolt mandulát, vagy bambuszrügyet adnak.

Gemini 2008.05.17. 13:12:41

Ciri!
Nagyot tévedsz ha az ADAC mentési statisztikáira alapozol.. Amelyik márkának rendesen kiépített assistance szolgáltatása van ,ott nem hívják az ADA-ot, tehát bele sem kerül a statisztikába.
Hosszú ideig egy Golfot hazsnáltam, most egy Civicet. Jó autó mind a kettő, de a Honda megbízhatóbb. Amúgy a Golfot szeretem jobban.

StationW 2008.05.17. 13:28:06

Van egy jó urban legendem a Mazda-Ford vonalról. (Nem titok, Mazdám van 19-éves, és csak az átépítések miatt járok vele műhelybe, pedíg túl van a lelkem a félmillió km-en.)

Szóval:

Volt egy idő, amikor a 121 és a Fiestaegy és ugyanazon gyártósoron készült.
Miért dolgoztak a Mazda soron mégis 100-al többen?
...ők voltak a minőségellenőrök.

Különben összeszerelés kérdése az egész. Ezért vitte többek között a Mazda is vissza japánba a gyártást...

Ciri 2008.05.17. 13:42:25

Gemini

Te szerintem nagyobbat tévedsz..

A saját assist tényleg nem szerepel a listában, de ez nem azt jelenti, hogy az a márka egyáltalán nem kerül bele.

volante · http://volante.blog.hu 2008.05.17. 13:45:17

Nézzétek meg a Gung Ho c. filmet. Tökéletesen bemutatja a japán hozzáállást.

Itt a minőségi különbség kulcsa.

Cornucopia 2008.05.17. 13:49:28

DBandesz: új kora óta használod?

Egyébként van egy barátom Fiat Ducatóval megy napi 1300km-t, statisztika: keréksapágy 150e km, turbó 300e km, motor+váltó 850e km, a többi örök darab 4 éves korában adja el 200e km-rel (Svájcban is megeszik a km óra visszatekerést :DD)

mind1 2008.05.17. 13:51:45

Tök felesleges vitázni, hogy melyik márka a jobb. Én idáig csak olaszokat használtam sajátként(eddig egyikkel sem volt semmi gond, soha nem hagytak cserben), igaz volt a családban német is,nem is egy, új is használt is. Most japán van.A németről annyit, hogy simán kidöglött neki a motorvezérlő elektronikája(újként vettük 5évet volt használva, és ez csak egy a sok hibája közül,de ez tette be a kaput a végén, ezután ment a háztól:)).A japán pedig újként lett véve még nincs egy éves és 2szer volt hengerfejes, pedig szerintem egy új 8milliós autótól elvárható lenne, hogy legalább 3évig bírja, főleg így, hogy még japán is.Na szóval kár vitatkozni, mert minden márkánál ki lehet fogni szart.(azért én maradok az olaszoknál:))

StationW 2008.05.17. 13:59:28

vigyázni kell rájuk, ha karban van tartva, igazából egyik sem döglik meg...

Sipi- 2008.05.17. 14:02:14

Ha ilyen a tökéletes Alfa, akkor inkább ebből nem kérek :)

Leegor 2008.05.17. 14:07:57

Nekem erről a japánautólegjobbautó vallásról csak az jut eszembe, amikor egy Corolla kombi tulajdonosa beszélt nekem a precíz japán összeszerelésről, meg az ottani minőségellenőrök áldásos munkájáról.
Namost:
Az a török vendégmunkás, aki az M0 Shell-kúton a WC mellé szarik, az az igényesebbek közül való, ő eljutott Európába. Aki otthon maradt, az rakja össze a Corollát.
Erről ennyit.

=Daniken= 2008.05.17. 14:11:28

Shomee:

A BMW-ről.
Azok a BMW-k, amik Neked voltak, nem kicsit múmia korúak, beleszámítva azt a jó 15-20 év hányattatást is, főleg azt.
A másik, hogy ha ilyen autót veszel, számíts rá, hogy az első évben -ha ilyen öreg-, de főleg a legelején rá fogsz dobni 150-300 rongyot.Na most ha ennyi pénzed NINCSEN, felejtsd is el az egészet.Ugyanis ha az összeg nem is, de a ráköltés az minden használt autónál kötelező.És most nem kell a vettem egy 10 éves Hondát és még olajat sem kellet benne cserélni benne szöveg, mert nem erről szól.én is olvastam népítéletet, hogy Compactnál sosem volt gond, csak leírta hogy szó szerint a belét is kihajtotta az autónak, aztán továbbadta.A rohadék.az utána jövő tulaj szívott vele biztosan, ne félj.
Soma, én láttam a Te E34-edet-és már meg ne sértődj, mert ismerjük egymást és azt gondolom jóban vagyunk-de az egy kotvány autó volt, és szerintem nem költöttél rá 5-öd annyit sem, amivel rendbe lehetett volna tenni, legalább megbízható szintre.És ezt "úgy" mondom, mert az én régi E34-em sem volt makulátlan, de egyedül AC és autómata váltó hiba miatt hagyott cserben.Az AC az én hibám volt, a váltó az előző tulajé és a Rácz Tamás "autószerelőé", aki az előző tulaj barátomtól elkért 350 ezret és kendácsolt rajta, erre bizonyítékok voltak, a másik szerelő megmutatta a házilag szarul ,félre esztergált szabadonfutót, meg a nem odavaló plusz perselyt..amit ott szedett ki a váltómból a szemem előtt.Nekem csak atz 200 rongyba került...
De vissza a lényegre.Soha másért nem hagyott cserben.Hozzáteszem, hogy max. 300 rongyból a mai árakat és baráti/alkatrészes kapcsolataimat figyelembe véve patent állapotúra tudtad volna hozni a Te kocsidat is, ha nem volt atomra szarrá törve és nem kell új motort összerakni hozzá.Nem nagy képűségből írom!!
De talán nem véletlen, hogy bő egy éven át nem tudtad eladni a kocsit senkinek sem...
A generátorról meg annyit, hogy abban az időben generátornál és másnál os beszállító volt a Siemens, Bosch, Valeo is. Az én kocsimban is kellett generátorfelújítást csinálni, 10 rongyból megúsztam csapágyakkal, felszabályzással és új szénkefékkel.Ha rádobtam volna egy új forgórészt is, tökéletes lett volna és 5 évig nem kell hozzányúlni.megjegyzem, így is hibátlanul működött még bőven, rá 3 évre láttam meghirdetve, még mindíg dögösen nézett ki, persze a váltó volt hibás megint.
Na de vissza a lényeghez.
Lehet elvből autót venni, olyat amit szeretsz, azt vagy elfogadod, hogy ára van, vagy veszel egy Honda Jazzt és csak mész.és ahogy megváltozik az értékrended, majd Te is rájössz, hogy ez megváltoztatja a hozzáállásodat.

Egyébként vezettem már 75-ös 2.5-ös Alfát, jó hangja volt, ment mint a barom, de a kormány furcsa volt, a váltó egy hulladék, de nagyon jól pörgött.
Ha a céges mellé kell egy pót autó, ami tartaléknak, vagy hobbinak kell és fontos a megbízhatóság, veszek egy VW Polo GTi-t. ha meg nem fontos akkor megint egy BMW-t és nem rinyálok, hogy költeni kell rá.mert tudom.és nem vállalom túl magam, ha tudom, hogy nem, bírom fenntartani.Mert lehet elvi alapon dönteni, de annak ára van.
Tudod olyan ez, mint a jó seggű diszkós csajszi, lehet hogy atom az ágyban, meg jól néz ki, de nem valószínű hogy csinál reggelit.Meg választhatsz egy átlag csajt is, aki megbízható, főz is, de egy idő után ne számíts világbajnok szexre, meg bombázóra. Mert ez nem szabály, vagy tény, de ezek többnyire kizárják egymást.
Románc kell, vagy társ. mindkettőnél van kompromisszum, kérdés hogy melyikre vagy hajlandó és felkészülve.
Bocs a hosszért!

StationW 2008.05.17. 14:12:20

Azért tisztázzunk valamit: A japán autót azt JAPÁNBAN GYÁRTJÁK!

Amiket az EU fostalicskákhoz hasonlítgattok japán illetőségű gyártóktól, azok itt is készülnek...nektek...magatoktól...

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.05.17. 14:19:02

Hál istennek az én Mazdám talán még utolsóként hagyta el a Hiroshimai gyárat :)

StationW 2008.05.17. 14:23:12

Ja és Leegor. A Passatodat, meg inkább egy Accordhoz, Avensishez vagy egy Mazda 6-hoz hasonlítgasd, ne egy Corrollához, mert azok az ellenfelei!

Várom a gondolom, lényegesen rövidebb commentedet:)

StationW 2008.05.17. 14:25:43

Na ezt most jól félrecímeztem:)
Na mindegy, ezekmár akkor is japán készítmények, és mintha nemnagyon/nagyon nem lenne panasz rájuk.

=Daniken= 2008.05.17. 14:26:44

kornelo:

Na, ki is volt a beszállító váltóban abban az időben?

esetleg a Getrag, vagy a ZF??

tényleg érdekel!

személyes véleményem, hogy a Getrag váltók jók, a ZF-el nem volt jó tapasztalatom.Láttam Saabot szar GM, és szar Aisin váltóval, a francia autók ZF váltóiról nem is beszélve -ezek mind autómaták-az egyik isten itt, a másiknál meg szídják mint a bokrot.
Erős a gyanúm, hogy a vezérlőelektronika/program, összeillesztés/alulméretezettség-túlméretezettség, mind benne van a nagy biliben, hogy melyik miatt "jó" vagy "szar" az autó...
ez az olasz autóban német alkatrész_Bosch(made in turkey!!) és németben olasz_Marelli parttalan vita, mindre van megerősítés és cáfolat.az olasz autós azt mondja, a német meg ezt.
Azt gondolom a beszállítót, a szériát, a minőséget, a mérnöki tervezést, a költség hatékonyságot, a tulajdonos/használót, egyaránt lehet hibáztatni,sőt, a lista még biztosan nem teljes!!

Leegor 2008.05.17. 14:28:36

Nincs Passatom.
Fabiám van.
Rövid volt?
:D

Ciro 2008.05.17. 14:32:44

Hogy miért kell mindenkinek a másikat aláznia/gyaláznia.... minden topic ide lyukad ki... pedig az én apám erősebb a tiednél, bizony...

Miért nem maradunk a tényeknél, és a közvetkeztetést vonja le, és a sommás megállapítást tegye meg mindenki saját maga... ahogy jólesik...

Tények: az öcsém családjában kicsit sok az egy főre jutó Toyota:
Camry: 300e km után kerűlt eladásra, olajat-benzint kért az autó
Celica ('95)270e km után kerűlt eladásra,
RAV4 - már 100e fölött, használják
legutolsó Celica - 150e fölött, használják...
200e-nél kért és kapott egy gyűrűzést.
volt Corolla és jónéhány teher-toyota

További tények:
Jómagam a negyedik Hondán vagyok túl, egy kivételével mindegyik 100e km-en jóval túl volt, és gond nélkűl használtam őket.

Nem vonok le következtetést, nem állapítok meg semmit. Azt tegye meg mindenki maga.

Zsolt - jó volt az írásod :)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.05.17. 14:40:40

Stésön, a hibrid-múmia készen lesz a találkozóra? :D

akos696 2008.05.17. 14:46:26

Hello!

Nekem is BMW-m van 13 éves, és hibátlan, mint egy 5 éves. Mert nem rúgták le előttem, törésmentes, egygazdás, szervízkönyves, kevéskm-es volt. Mint a mesébe, de én kifogtam. Volt előtte öregeb, kicsit már meghajszolt Bömös is, de az is cak tette a dolgát szépen. Ahogy már egy előttem szóló leírta, használttól függ minden. A BMW az átlagnál jobb minőségű autó, de az átlagnál többen is veszik, akik csak májerkodni akarna, a többi meg smafu. Így is bírják, de azért 5-6, vagy 10 tulajon túl már nem biztos, hogy nem rogynak össze, mint az égő pajta. Lehet venni olcsón, de bele kell kalkulálni a rendbetétel árát, és akkor legalább tudja az ember, hogy az biztos ki lett cserélve.

Csikós Zsolt 2008.05.17. 14:50:00

Roadkill:
kisfityót meg Trabit tilos pumpálni indításkor, soha nem indulnak be többé. egész már a szívatórendszerük, a kisfityónak gyorsítóspricnije sincs, ezért a pumpálás értelmetlen (amellett, hogy teljesen összezavarja a szívatót). Ott kihúzod a szívatót tökig, hozzá se érsz a gázhoz és indítózol. Karbis autó nem egyenlő karbis autó. Mind más, pláne minden karbirendszer más hozzáállást kér.

s.p. 2008.05.17. 14:50:56

Én örömmel olvasom ezeket a történeteket, főleg Csikós Zsolt írásait. De engem is kiakaszt ez az állandó okoskodás, hogy bezzeg az ezer éves benzinzabáló, füstokádó rozsdaboglyák milyen jók. Sajnos nekem nincs annyi pénzem, hogy megengedhessek magamnak egy- két ilyen öreg autót. Bennem is él ezeknek a romantikája, de ahogy több hozzászólásban is olvasható, mennyibe kerül az ilyen autó a megvásárlás utáni időben. Ez nem fér bele a költségvetésembe. Én egy opel corsa c- t hajtok. Tudom milyen az általános megítélése, sőt mivel újonnan vettem 3 éve, az enyém is olyan lehet. Eddig (gyorsan lekopogom) a kötelező szervizeken és néhány kopóalkatrész cseréjén kívül nem kellett költeni rá... Járom az országot, az elmúlt másfél évben nyolc alkalommal tettem meg vele a m.o.- belgium távot... Gondoltam, leírom, mert ilyen is van. Bocs, hogy raboltam az időtöket.

StationW 2008.05.17. 14:54:26

Kukori:

Készen van:)

130Le 180Nm (2000-es fordulattól 6000-ig...)

Csikós Zsolt 2008.05.17. 15:00:39

Különben én luxusként élem meg, hog ilyen öreg autóval járhatok. Nyáron motorozok (az megbízható , néha van tesztautó (bár inkább csak havi pár napra, ez kb. 3-5), de a munkahelyem csak 8 kilométerre van. Szóval a saját kocsim csak 2500-3000-et megy évente, különben hétvégén a hobbiautó (az öreg Mercibe jóval több kilométer ment egy év alatt, mint az Alfába, pedig azt tényleg csak szórakozni vettük), vagy a családi 190 D. Azt meg karban tartjuk, mint IWC a Schaffhausent. De akinek sokat kell mozognia, valóban rizikósabb az öreg vas, kicsit szégyellem is magam néha, hogy ilyen nagy a pofám az öregautózással. De ki lehet fogni megbízható, akár 30-40 éves kocsit is, csak az napi használatban legfeljebb 5 évet bír (ha tip-top volt), utána lehet elölről lakatolni az egészet. És a környezetszennyezésről nem is beszéltem. Ezért is járok sokat kismotorral, hogy a másik mérlegbe is tegyek valamit.

StationW 2008.05.17. 15:08:52

Ez igaz, a napi használat az tényleg ad az öreg vasaknak...igaz az úthálózat is hibás...

Deego 2008.05.17. 15:23:26

"Románc kell, vagy társ. mindkettőnél van kompromisszum, kérdés hogy melyikre vagy hajlandó és felkészülve."Azthiszem Daniken leírta, hogy mi is a külömbség Olasz és japán autónál!99-es Bravam van de mostanába vezetek egy 3 éves polot is.Hát vezetési élménybe sehol nincs a Német de sehol, az elektromos gáz meg az ABSes fék a szar szervó, a semmien váltó, ez mind a polo!A bravaba beleülve viszont valami megdobogtatja az ember szívét, a váltó nem az igazi a szinkron 1-2be kezd meghalni de gyilkolom is!3 éve havi 7-8 ezer kilométer és alapjárati motor, ékszíj, első fékpofák-on kivűl sok mindent nem kellett rajta cserélni.Belül kicsit nyiszog, a futómű kicsit kopog, a fékek nem jók(ált.az Olaszok)világitás nincs(Brava hiba) az elektromos ablak néha megfárad és percekig nem csinál semmit!1.2-es 4ezres fordulat alatt nem sok minden történik, de fölötte nincs még egy 1.2-es autó aminek ilyen hangja van és ennyire megy egy ekkora kasznival,kettesbe 100és a vége 180!Ez életérzés valamien szinten(Olaszok),a polo meg csak egy jól összerakott autó!A Franciákat nem szidom, vezettem már párat...Japánból csak szuzukit az(autótokat)de nem is kell, 156-os alfa lessz a következö azt tudom!Azt is vezettem és az a románc, egy életöltöig tartó románc!

én 2008.05.17. 15:29:12

" Ciri 2008.05.17. 13:39:31
Megtaláltam:

www.vezess.hu/magazin/lista_megbizhatatlan_autokrol/9986/?o=2 "

-"Gyakran az elhanyagolt akkumulátor a ludas, amit főleg a menő autók rengeteg kényelmi funkciója szív le könnyen, ha csak városban megyünk az autóval."-(annak a szerencsétlennek így esélye nincs tölteni)
-"A lerobbanások között szerepel az is, ha az autós kizárja magát a kocsiból vagy kifogy az üzemanyag."

Elég komoly felmérés, amiben az autó megbízhatóságába beletartozik az is h elfelejtik megtankolni a szerencsétlent... vagy ha az ember kizárja magát... sztem is az autó tehet róla. Amúgy nem vagyok japán-lelkű, mióta vezetek egy toyota hiace(2002-es), egy III. gen. Clio, egy zsiguli, egy 4T warturg, és egy F-astra (jelenlegi) a tapasztalat, de bármilyen teherautós is volt(6-személyes, családi"busz"), nekem valahogy a toyota jött be eddig a legjobban :D Nem volt hibátlan de jó volt. Az hogy mi japán meg mi nem, az erősen hidegen hagy, ha beleülök és megyek vele, az érdekel hogy milyen, nem az hogy milyen embléma van a kormányon. Amúgy egy ilyen alfát el tudnék képzelni unalmas hétvégéimre, Csikós nem adod nekem? :P

szsrobert · http://szsrobert.fw.hu 2008.05.17. 15:32:17

Nem kell mindig lakatolni.
Fáradt olaj+mattfekete fsték megelőzi a bajt.
A kormányváltós Wartburg kombi az egyik legjobb autó volt.Most is kellene,bár kissé sok benne az alkatrész (féltengelyek halála),és vízhűtéses,ami újabb hibaforrásokat jelent.
A motorra rá kellene építeni egy közvetlen befecskendezést(Aprilia DiTech mintára)és egy olajkört kialakítani.Bár a szintetikus olajokkal 1:100-as keverési arány mellet sem nyírná ki azonnal a katalizátort.De a nyomás alatti kényszerkenés lenne az igazi.3 külön rezonátor,fokozatmentes kipufogónyílásmagasság-állítással.
És még a normál karosszéria helyére is lehetne fejleszteni valami mutatós, jó légellenállású üvegszálas karosszériát.
Kisebb átmérőjű széles kerekek(kerékcsapágy terhelésének csökkentése),ültetett alváz.
Nem fosnám végig a lábam szárát a hatalmas sebességtől,de 60-nal kanyarogva a gokartpályán olyan élvezetet nyújtana,hogy mákostészta-evéshez hasonló módon muslincákkal lenne tele a fogam.

StationW 2008.05.17. 15:34:56

Ezt nem úgy hívták, hogy Melkus RS1000? :)

Wector 2008.05.17. 15:42:29

Zsolt, koszi a cikket, izgi volt! :) Jo volt olvasni. Bar azt hittem valami dramaba torkollik...de sok no" tud vezetni. Van abban valami oromteli ahogy a szeretett no" az ember masik szive-csucskevel ismerkedik.
A kezifek-kar az repulobol valo?

Szerintem nem letezik tokeletes auto. A cikkben nem volt semmi serto a nem europai markakra nezve. Erre hiba volt felkapni a vizet es atmenni fikazasba. Csak aki elfogult az veszi zokon.
Alapvetoen japan-parti vagyok, de az egyik legnagyobb kritikusuk.. es nem zarom ki hogy lesz egyszer francia, olasz, sved vagy nemet autom. Ha rajtam mulna osszegyurnek egy(vagy tobb) japan minosegu, olasz temperamentumu, franciasan sznob, nemetesen pedans es svedul titokzatos autot magamnak. Ez a modszer valoszinuleg nem mukodne.

Melyik auto is nyert azon az uj megbizhatosagi listan, amin alig vannak japanok? Az X3as? Azert a penzert gecccc el is varom h ne robbanjon le!

StationW 2008.05.17. 15:49:01

Az amerikaiak szerint meg a Hummer a leggazdaságosabb kocsi. Világ méretű átfogó tesztről meg még nem hallottam...

Mi meg nagyrészt német gyarmat vagyunk pl. autós újságírás terén...

A statisztika meg azért jó, mert úgy alakítod ahogy szeretnéd...

...úgyhogy az igazságot,még valószínűleg a szovjet tudósok sem tudják... ;)

beluga 2008.05.17. 16:02:36

www.alfaszamosi.hu/
Volt egy 75-ösünk, 87-es évjárat, 2 literes , benzines.
Piszok jó volt!
Az olaszok azt mondják, hogy akinek Alfája van olyan mintha szeretőt tartana:sokat kell rá költeni.
Gondolom kis túlzással de szerintük a motort félévente szét kell szedni , amit kell ki kell cserélni, és akkor szuper!
Ami azt illeti én ha nem is félévente , de hathavonta elhaladtam Szamosiékhoz és ők folyamatosan rendben tartották. Nem volt vele gondunk!
Piszok rendes társaság!
www.alfaszamosi.hu/

AP (törölt) 2008.05.17. 16:37:04

Egy ilyen Mercedes mellé tényleg tarthat apu különféle szerelemjárgányokat..
Semmi baja?

Csikós Zsolt 2008.05.17. 16:59:27

AP:
De van. Napi számláló nem megy, kicsit le van ülve a vezetőülés bal eleje, most meg preventíve kicseréltetem a kardán középső csapágyát, mert kicsit morog. Nagyjából ennyi. És van egy pici rozsdabuborék a (várjunk csak, talán) bal hátsó sárvédőív elején.

szani 2008.05.17. 17:01:45

2003-tól 2006-ig volt szerencsénk egy gyönyörű Volvo S40-el "együttélni".
egyszerű 1,6 benzin 109 Le.
Heti kétszer járta a 3-as pályát 160-utazóval(persze kicsit gyorsabban is:-)
365000km után került eladásra. 300ezernél kellett a hidrokuplung munkahengerében karmantyút cserélni ennyi mindössze, pedig rengeteget ment,szinte ki sem hűlt. 20ezrenként volt olajcsere és még a végén sem volt mérhető fogyasztása a kenőanyagból. Ennyi km után egyszerűen zaj és zörejmentesen működött,mint amikor hozzánk került 60-70ezerrel...Annyi talán,hogy kezdetben havi átlagokat tekintve 7,2litert fogyaszott a vége felé pedig 7,6körül ugyanolyan használat mellett(nyáron sok klíma,hiszen azért van benne...) Szóval talán ennyit tett vele a 365ezer km, 4dl-el lettünk rövidebbek 100km után:-D
Jelenleg is S40 van, 2004-es de még a hagyományos kasztnis "Classic" csak 1,9Tdi. 115 LE+brutál nyomaték 5,3-tól 7literig fogyaszt. Szerintem örök élet lesz. Volvonál van anyag a karosszériában,nem fog korrodálódni.
Japánok jók, de a fémeik sokszorta gyengébbek,hoszabb távon azért megismerik a karosszéria lakatos-fényező brigádot...
Egy Audi azért Audi... a németek azért tudnak. Mostanság nagyon gyakran utazom A6-ban, hát ezt meg olyan nemtudja felfogni sem,aki eddig csak japánban ült. Mindent összevetve ha majd kicsit tágabbak lesznek a saját kereteink a párommal S60-as Volvot fogunk vásárolni. Vagy a 2,4 D5 motorosat,vagy a 2.0T benzint.

Bocsi,hogy sokat írok. Még annyit, hogy ha pedig strapás öreg autó kell valakinek vásároljon egy 100-as Audit 2,5Tdi motorral,115Le,nincs hegyezve,de megy, aki ügyes simán belécsavarhat 1Millió km-et.
Egyik haveromék anno a 124-es 200D motoros Mercibe 1millát tapostak bele, ekkortájt Németből hazafelé lyukadt ki az egyik dugattyú benne. Hálás igás, mást nem mondhatok. Egy új Merci kuka az igazi W140-hez képest pl,luxusban is...

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.05.17. 17:36:57

Ja, Alfa GTV még mindig érdekelne :)

Mindeki szerintem tudja mit vesz, mire van szüksége. Nekem a csendre és a suhanásra volt szükségem, ami megbízhatósággal KELL párosuljon. A Forma nem volt elsődleges szempont, a szín sem. Lett egy japó, na bumm. Megszerettem. De szerettem előtte a Seatot is, sosem romlott el az sem, pedig kígyót-békát kiabáltak arra is. A kíméletes használat gyümölcsöző, a törődést meghálálja minden műszaki eszköz. A 8 éves rizskályhámban is minden futóműalkatrész eredeti, pedig ugyanazokon az utakon járunk.

Én csak lelkiismeretes vagyok azzal a géppel, amiért majd kétmilliót kiadtam. Lemosom, kitakarítom, kötelező szervizelem és kerülöm az aknanyomokat. Nekem ez vált be. Ez nem autófüggő szerintem, kivétel csak egy-egy gyárilag hibás darab.

mercifun_190.2.5TD 2008.05.17. 18:26:45

Sziasztok!

Szinte mosolyogva olvastam végig a
cikket,hogy kisebb használati útmutató
olt szükséges az Alfához.És ha jól
értettem,akkor ez egy "megkíméltebb darab".
Én is a régebbiautókhíve vagyok, de nálunk a családbannémet autók vannak. M
Merci 190-s ésegy Golf III.Ha jellemezni akarnám bármelyiket, azt
mondom végsőkig üzembiztosak, pedig mindkettő a 90-es évek első éveiben gurult ki a gyárból.
Biztos lehet szeretni egy alfát 33-at
is, de azt hiszen fenntartása drágább, mint egy mercijé.
Tehát az én olvasatomban ez azt jelenti , az az igazán gazdag, aki régi olasz kocsival jár.
Nekem is volt 3 évig "ezer éves" diesel
hidrós Citroenem,amit imádtam, de ahooz hogy megbízható legyen elég sokat költöttem rá, eladáskor meg kevesebbet kaptam érte mint amiért 3 éve én vettem.

beleske 2008.05.17. 18:38:46

Ne izgulj Zsolt, jó választás a 190-es .A mamáé 83-as, sosem volt jobb autója. A vezetőülést meg szedd ki, a baloldali rugósor van eltörve valahol. Ki is lehet cserélni, de javítható is egy darab kis átmérőjű rézcsővel, ha szerencsés helyen tört el.

Vik 2008.05.17. 18:45:22

Helló!
Már második 75-öm nyúzom !imádom minden hibálya ellenére amugy a váltoért a Porschét okoljátok(pancserek)Amig megtehetem 75-öm lesz mert ennek még lelke van!Az Audiban dolgozom Győrben na csak ott készülnek igazán öszetákolt semmit érő Audinak nevezett golfok!10000000ft -ért szégyen érnek vagy 2 millát semmi többet!Éljenek az igazi vasak közelebb állnak ezek a dinószauruszok az autókhoz mint a mai plasztik csódák!:))

MrLacko 2008.05.17. 18:50:01

Ugyan csak pár éve hajtom a vasat és nincs nagy tapasztalatom, de szerintem egy használt autótónál nem a statisztikák meg a felmérések fontosak!
Egy gondos gazda (aki törődik a kocsival, tud vezetni, de nem hajtja erőszakosan) 1000x többet ér mindennél! A gép árához képest smafu egy olaj meg szűrőcsere évente (10 ezrente), de csodákat tehet... Nekem egy 98-as VW Polo-t sikerült beszerezni (egész mást akartam, lehet vitatkozni szép és jó és tartós-e, mindenki mást fog mondani:P), vigyáztak rá eddig nem is hagyott ott sehol!!! Mostanáig csak benzinre költöttem :-), nyáron kap új akksit, vezérművet, görgőket, vízpumpát, fékbetéteket, szűrők + olajok. Még tip-top a bordásszíj de lecserélem mert mégis 10 éves. Így nagy eséllyel továbbra is kiszolgál, pár év múlva könnyen el tudom adni és az új gazdáját se fogja kizsebelni, idegileg tönkretenni...

=Daniken= 2008.05.17. 19:21:47

Deego:

én azt vallom, hogy hét közben a "társ" a jó, hétvégén viszont azért elmennék döngetni egyet:-))))

Szóval amíg bárki megteheti, javaslom, hogyha bírja pénzzel, hellyel és idő-türelem-szakértelem vagy jó szerelő és elfogadható alkatrészforrás van, szerváljon egy vadállatot, valami élménydús dögöt.
Aztán ha jönnek a gyerekek meg a család, úgyis a hétvégi kombis Balcsi, kiruccanás jön, nyilván nem mehetsz egy már 2000-nél üvöltő benzinessel miközben a hátsó ülésen csemete alszik több száz kilómétert.De ha a nagyinál van, amikor már nagyobb, akkor asszonnyal le lehet lépni egy jó kis élményautózásra, kiruccanni.de ehhez olyan nő kell, aki ezt tolerálja, nem a munka hőse és nem egy világunalmas perszóna...
Kívánok mindenkinek ilyen toleráns nőt párnak:-)
apró és nem túl drága dolgok ezek, ha viszont lemonasz róluk, szerintem mindíg bánni fogod, mint egy utazást Afrikába, Mexikóba, vagy valami hasonlóan jó helyre, egy kihagyhatatlan koncertről nem is beszélve...

pszihó 2008.05.17. 19:45:49

Én a 75-ösben nem éreztem semmi égbekiáltó örömautó érzést.
Nem tudom mitől élményautóbb egy 2000-es benyós passatnál,vagy mazda 626 gt-nél,amikre mindenki fújjog hogy milyen unalmasak.

Mert a csomagtartó nyílás normális méretű /nem mint alfáéknál/ a váltó,kuplung stb. úgy működik ahogy annak kell.

Attól életérzés valami,hogy milyen ócska?

Mindenki odavan hogy milyen pörgős egy alfa,meg milyen a motorhangja.
Egy 626 gt legalább olyan pörgős,nem értem mitől több az ha alfában pörög a motor.

Megbízhatatlanság = életérzés?

Alfa futómű hát nem megyek tőle a falnak!
Motorhang-kipufogó és hengerszám /elrendezés/kérdése.

Semmi különlegeset nem tudnak,csak egyszerűen ócskák-nem praktikusak-ezért ritkák és ettől legendák.

Pont mint a Harley davidson!

w a s d 2008.05.17. 19:57:14

Szerintem egy ideje már nem lehet (én régen sem vettem észre) német- pártinak nevezni a magyar autós- újságírókat.

Akinek meg csak a megbízhatóság számít, az magára vessen!:P

Csubakka Junior 2008.05.17. 20:12:06

Csikós Zsolt: kicsit le van ülve a vezetőülés bal eleje

Tipp! Cseréld ki a két első ülést, az anyósülésben tutira ritkábban ülnek

a birtoklásvágyam egyetlen új autóra sem horgad fel, csak a régieket szeretem

Ezt a feleséged is így gondolja?

(Dolgozik ismerősöm autóipari beszállítónál, amit a japók minőségi kifogás miatt nem vesznek meg, azt még el tudják sózni a franciáknak)

pszihó 2008.05.17. 20:15:23

Őrőmautózás egy olyan kocsival autózni amelyikben recseg a váltó,kemény a kuplung,égett olajszag terjeng?

Az alfa futómű sportos-kemény ami 2008-ban minden csak nem élmény magyarországon,és az egyik legkényesebb futómű,a szilentek porladnak a híresen gyatra olasz gumik miatt.

Egy jól működő megbízható autó meg dögunalom?

Én majd megőrültem hogy mindíg furcsa zajok és szagok jöttek,ettől lesz valami élményautó?

Ha valaki egy boxer vagy v-nyóc v. wankel hangjáról áradozik az érthető,de egy sornégyestől?

Esetleg egy 10000-et pörgő hondától,vagy egy 400 nm-es dízelszörnytől az inkább valami különleges élmény nem?

Egyszóval van egy szőke sablonos cicababa,ami az ágyban is gyenge,reggel sem főz kávét és még sokba is kerül-ilyet szerintem csak egy balek tart!

Közben meg azt képzeli hogy különleges csaja van?

w a s d 2008.05.17. 20:37:39

@pszihó:

Se a Passat, se a Mazda (ez legalábbis 83 után nem) nem hátul hajt. Valószínű egyiknek sincs olyan súlyelosztása, mint ennek (hátul a váltó, elöl a motor).

De a lényeg: ha valaki nem érti, hogy valami a másiknak miért jó, amit ő nem csinálna szivesen, de ha a másik csinálja, az neki nem árt, akkor miért köt bele?

diablo 2008.05.17. 20:41:05

1. A cikk nagyon tetszett, én is odavagyok a régi autókért márkától függetlenül.
2. 6 év alatt volt 4 autóm. 180ekm-t futott Nissan Sunny 1986-ból. Nagy kényelmes batár 1.6-os motorral. A mai napig szívesen gondolok vissza rá. 30ekm-t tettem bele, de a fojtószelep potenciométer cseréjén kívül csak tankolni kellett. Utána volr R19-em, 1995-ből, szintén 180ekm-rel. Szintén másfél évig használtam, egyedül a hűtőventillátor motorját kellett cserélni. Amiért szerettem, az a hihetetlenül kényelmes futóműve volt.
3. Majd jött 1 új koreai Chevrolet, amit szintén szerettem, bár volt pár apró bosszantó hibája (valszeg pénteki vagy hétfői gyártás:))2,5 év után lecseréltem, de maradtam a márkánál, mert nálam bevált.
4. Szerintem mindegy milyen korú és márkájú autót veszel, ha törődsz vele, meghálálja. Nem kell hideg motornál 1-esben szabályozásig húzatni.

w a s d 2008.05.17. 20:41:33

Ja, és én szeretem, hogy van némi szaga a kocsinak (nem a kipufogó gázra gondolok, hanem ami a motor működéséből fakadóan a rajta lévő olajból, meg ilyesmiből keletkezik), tetszik, amikor alapjáraton a motor rázza a kasztnit a kicsit bizonytalan alapjárat miatt, stb.

pszihó 2008.05.17. 20:51:10

Farkas 1985.

Tehát attól különleges ez az alfa hogy hátsókerekes!

Kezdjek el sorolni hasonlókat?

És még mitől?
Sem lóerőben sem semmiben nem tud többet,mint bármelyik másik korabeli autó!

Nekem amúgy volt,úgyhogy tudom miről beszélek!

Ha igazán életérzést akarok,lehet hogy elég lesz odacsípnem a szelepfedéltömítést egy toyotán,vagy egy bármin?:)/ha már csak a szag hiányzik?/

Wector 2008.05.17. 21:01:53

Hurraa...azon megy a vita hogy a felver, a szoke, barna, fekete, szeplos, ferdeszemu...no" jobb-e. Tovabba mellmeret sem donto szempont, ugyhogy ha valaki egy malaj csajba szerelmes akkor en nem probalnam neki megmagyarazni hogy miert ne tegye.(nincs osszefugges a mellmeret es a malaj kozott..)

Ha valaki megteheti akkor miert adja el azt az alfat? Sokkal tobbet er a tulajnak mint amit kapna erte. Ennyi.

w a s d 2008.05.17. 21:21:39

@pszihó:
A Passatot meg a 626- ost nem én hoztam fel, nem én kérdeztem, mivel különb az Alfa... Én csak válaszoltam.

És ahogy írtam már az előbb is: ha van valami, ami nekünk nem hoz semmi hátrányt, de nem értjük meg, miért kell belekötni?

És nem, az nem ugyanaz, ha direkt körbelocsolja az ember olajjal a Toyota motorterét. Annak nincs meg az a "fílingje", mint amikor valami eleve "szar".

(Persze, van hogy engem is idegesít az öreg (az én esetemben még ráadásul igen régi konstrukciójú is) autóval járó nyűg, máskor meg élvezem a dolgot.)

tom164 2008.05.17. 21:27:36

Most írok ide (és úgy általában netes véleményt) először.

Hogy mindjárt az elején tisztázzam: alfa-rajongó vagyok.

Másodszor: autóalkatrész gyárban melózok.

Harmadszor: vagyok olyan szerencsés, hogy járthattam már autógyárban is 1998-ban. Ott a SAJÁT SZEMEMMEL láttam, hogy az akkori fiesta és a 121 UGYANAZON a gyártósoron készül. Ezért nincs olyan, amit valamelyik elöttem szóló írta, hogy a "mazda-soron 100-al többen dolgoznak, mert ennyi minőségellenőrrel több van"

Egész egyszerűen nincs mazda-sor, csak egy sor, amiről felváltva jönnek a jobb ill. balkormányos, 5 vagy 3 ajtós esetleg puttonyos fiesták vagy 121-ek. Az utolsó emberek egyike teszi rá a Ford vagy Mazda emblémát

Hasonlókat olvastam valamelyik Totalcar hírben is, amit az Esztergomi gyárról írtak az SX4 gyártás indításakor. Márpedig hogy ballagnak a kocsik a soron és a végén nyomják rá az emblémát, amiből kiderül, hogy Suzuki lesz-e vagy Fiat. Mivelhogy a "szarolasz" Fiat Seidici ugyanaz mint a "megbízható" Suzuki SX4!

Tehát ennyit arról, hogy a német autó a jobb, a japán vagy az olasz

pszihó 2008.05.17. 21:38:26

Tom 164!

Azt is leírták már korábban,hogy az a japán kocsi ami ott készül!

Azt azért ne jelentsük ki,hogy minden japán autónak van testvérmodellje,mert ez nem igaz.
Amúgy az opeleknek is csak jót tett az isuzu szív-nem?

Ha valaki biztosra akar menni,vegyen subarut.

Nemesis 2008.05.17. 21:43:15

Még igazán komolyan kialakult "Fan"ságom nincsen egyik márkához sem vagy talán az Aston Martinhoz igen,de az meg ugye a földi halandóknak csak álom marad(Vanquish - fejből írtam,de remélem jól)
Jelenleg egy Rover 220 Coupe Turbom van - sokan gondolom felcsapják a guglit :D - amit csak azért említek,h legyen példa a szar vételekre is,az autó maga jó lenne,csak hát az előző gizda gazdi egy kibaszott köcsög kaminyon sofőr-hogy magára ismerjen - TKra zúzta párszor a biztosítók kedvéért,csak elfelejtette megemlíteni.Én pedig de qrva jól néz ki,nagyon megy és lényegében civic meg még egyedi is.Nah a hozzáértő haveroknak erőszakosabbnak kellett volna lenniük.

Precíz német autók...

Nem tudom,h hány olyan márka van ahol a prestige kategóriát szinte kompletten vissza kellett hívni konstrukciós hiba miatt.
Egy biztos van és nem japó hanem német és merci.
Emlékszünk az aszfaltba harapó W220asokra? a 2000es évek elejéből?!
(a légrugó tetején vmi kis szar adta meg magát és teszik még manapság is és 180e be fájt spanomnak)

Pedig ugye mindennek ára van,aki jó autót akar annak a prémium kategóriából kell válogatni,mégha nem is a jelenlegiből,de olyat ami a maga idejében az volt!

csongi 2008.05.17. 21:47:33

télleg, mért nem vesztek egy autót, amelyik használható? még mindig maradna öt másik melléje amin ki lehet élni a buzériát...
:)

tom164 2008.05.17. 21:50:50

Kedves Pszihó!

Igazad lehet, mert mint írtam alkatrészgyárban dolgozom és láttam már ezt-azt.

De!

Még sohasem láttam hogy egy autószalonban azt mondták volna hogy ne vedd meg pl. ezt a Toyota Yarist, mert nem japánban készült, ezért szar.

pszihó 2008.05.17. 21:58:58

Tom 164.

Az enyém 28 éve készült garantáltan hiroshimában.
/lehet hogy még sugároz is?:)/

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.05.17. 21:59:23

Már a Subaru sem a régi... Van gyáruk az USA-ban, ott a mexikói és vietkong munkások dolgoznak, meg Esztergomban készül/t a Justy és a G3X idáig. (swift és ignis, magyarul)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.05.17. 22:00:25

Az enyém 20 évvel később, ugyanott :) sugárzóan jó a kedvem tőle! :D

tom164 2008.05.17. 22:05:12

Hirosimába is szállítunk...

Amit meg onnan visszaküldenek, hogy nem felel meg nekik, az megy Valenciába.
Ott is Mazdába teszik, csak nem a japók, ezért írtam, hogy igazad lehet...

tom164 2008.05.17. 22:08:53

Egyébként az eredeti témára visszatérve: meggondolandó, hogy a "szarolasz" alfák leggyengébb része az elektromos rendszer, ami pedig az "übermencs" bosch (=fosch) gyártmány.
Bezzeg a "szupermegbíz6ó" golf 4, ahhoz az elektromos cumókat a Magnetti Marelli gyártja.

Érdekes....

csongi 2008.05.17. 22:09:44

Még csak annyit teszek hozzá, hogy az autóbuzériához az is hozzátartozik, hogy működöképes legyen az autó. Ha már szeretjük és tiszteljük. Bennem is meg van az autós vírus, korábban sokat jártam huszonéves daciával, de mindig pöccre indult és sosem kellett duplakuplungolni. Persze rohadt és még ezer más baja volt, és persze, sokat kellett szerelni. De meghálálta a ráfordított munkát és pénzt.
Szóval szerintem rendbe lehetne rakni azt az alfát, ha már annyira szereted.

Suzi 2008.05.17. 22:12:45

Már megint a fostakicska Alfa......gyerekek a nevét se említsétek ki...maga a szánalom, uton utfélen leáll bukdácsol. egy nagy rakás hulladék, az volt és az is marad mindörökké. Volt 75 öm, 145 öm, soha többet. Én Japánnal nyomulok már, csak hátradőlők azt hopp 4000km havonta....gond nélkül..csak tanolok azt kész!!! "A technika Japánban kezdődik, és ott is ér véget". Sportszívvel elmehettek a picsába. Mondok 1 találoskérdést! Miért integetnek egymásnak az Alfások? ......Hát azért mert reggel már találkoztak a szervízben....hehehehe

tom164 2008.05.17. 22:15:23

Az igazat megvallva ez az indítási tortúra nekem is sok lenne, nemhogy egy nőnek! Pedig alfa-hívő vagyok, de nem szeretnék induláskor duplakuplungolással vesződni, túl kicsi vagy túl nagy gázfröccsröl nem is beszélve...

suzi 2008.05.17. 22:17:32

Ja és az AUTÓ az UJ autó nálam.....egy használt az lom volt meg az is marad.....beteg emberek vagytok....némely marha 10 meg 15 éves utazó bontószökevényre mondja hogy autó...nevetséges más levett ruhájával virítani....én most 9 hónapos japan csodával járok, hibátlan kigogástalan, de 2-3 év múlva is az lesz, de mégis egy zsiruj vasba , japánba ülök át....és folytatódik a gondtalan szerelem.....térjetek észhez.....szerencsétlenek!!!!!

tom164 2008.05.17. 22:17:45

Suzi, jó a duma, de azért nem nevetek rajta!

tom164 2008.05.17. 22:19:07

Japánban készült?

Balu 2008.05.17. 22:33:01

Nagyon szeretem, amikor egy ilyen önjelölt "csak az új autó autó" majom elkezdi osztani az észt! Ha csak pocskondiázni tudsz, akkor keress magadnak egy másik oldalt, ahol vevők az ilyesmire!

pszihó 2008.05.17. 22:33:03

Suzi.

9 éves kocsival jársz,és osztod az észt hogy hülye aki nem új kocsival furikázik?

Az enyémbe beülhetnél öreg,csak tátanád a szád!
140 utazó 28 évesen,minden működik,rozsda a közelben sincsen.
13 éve hajtom!600000km-t már elkerülte.

pszihó 2008.05.17. 22:34:37

Nah majdnem ugyanúgy fogalmaztam mint az előttem szóló!

cumi 2008.05.17. 22:39:09

Találós kérdés :

Suzi , minek írsz ide ?
Mert hasonlítasz egy f*szhoz ... csak sokkal kisebb vagy ...

tom164 2008.05.17. 23:02:29

Ha tudná, hogy az új autókat is úgy gyártják, hogy meghírdetik: kellene ötmillió önindító 2009-re, ki mennyiért adja?

És az alkatrészgyárak benyomják kinek milyen minőségi bizonyítványa van és legolcsóbb nyer. Aki 1 dolcsival is olcsóbban adja a többinél az felszorozva ötmillió dolcsit hoz az autógyárnak, hát azt szerelik be. Igaz, mindegyik nagyjából egyforma, ezért az ár dönt.

Marha nagyívben leszarják, a világ melyik részében gyártják a cuccot, így nincs is értelme nagyon japán, olasz vagy egyéb kocsikról beszélni.

szani 2008.05.17. 23:25:13

suzi azért jó nagy arc vagy nem mondom...
nem mindenki teheti meg,hogy 3évente vásároljon új autót. Ja vagy hogy te hitelezed??? akkor nem is a tiéd hékás! Írtam, hogy mennyit ment gyári állapotában totál gond nélkül a Volvo pl,pedig 2001-es gyártásévű...nemrégen láttam meghirdetve 111ezer km-el... elég durva,mert lehet azóta 400van benne vagy még több,de ha nemtudnám, hogy a miénk volt eszembe nem jutna,hogy ebben mennyi a km. Apa az utolsó napjaiban is ugyanúgy indult az 1000km/nap útjára mint az elsőn,és volt bizony,hogy 3éves jappán csodát vontatott szervízbe...pedig ez egy 7-8éves autó...A páromnak és nekem jelenleg egy Ford Focus 2000-es évjáratú 1,8Tdi-nk van. 183000 van benne. Szervízkönyves volt,látható mit csináltak rajta. nos:olajcsere olajcsere olajcsere.....természetesen minden ellenőrzése,fékbetét, nagyszervíz(szíjjak görgők vízpumpa...) tehát semmi rendellenesség. Nálunk jött ki a jobb hátsó lengéscsillapító hibája,a porvédő elvolt szakadva rajta és kiment. 10ezerbe került meg 30perc házi szerelésbe. Ennyi km után semmi hiba azért megintcsak nem semmi,pedig "csak" egy Fordról beszélek ami 8éves,nem egy új japánautó.
Szó mi szó, nincsen értelme vitázni. Mindenkinek megvan az etalon. Nálunk a Volvo. Viszont ha nagyon úgy lennénk én magamnak télvíz idejére beizzítanék egy marharégi Audi 80 vagy 100quattrot valami 2.2 5hengeres turbó motorral,plussz quattro hajtáslánc...élvezeti csapatósnak...azthiszem 400-ért kapható ilyen,igaz 25éves,de még nem rozsdál,meg 200lóerő. Utazni meg egy 124 3000d Mergát elfogadnék,akár külföldet járni is...
Ja egy 2001-02-es S60-t amiben 200ezer van sokkal szívesebben megvennék mint bármilyen fiatal valami kis izééé szerintem fapados belsős japán autót,amiben el sem férek talán.
nomeg 2,2-3-4-ért ilyet veszel,120ezer km-ekkel újszerűen,kérdem én ennyi pénzért mit vásárolsz? kis suzukit?vagy kis Toyotát? vagy 1,7Milláért 1999-es Audi A6 1,8T-t tudsz venni,ami megintcsak ottvan,hogy nem egy kategória azzal amit ennyi pénzért vásárolsz...
Ültem sok japán autóban. Lehet,hogy helyben járkálni hideg motorral városban....jó meg ilyesmi,de az ember utazik is időnként,itt meg már régen nincsen a japán ott ahol az európai nagyágyú. tényleg befejezem ezzel: hogy meg megkell nézni egy 98-as Audi belsejét,minőségét,az anyagokat...hány év múlva volt képes megközelíteni ezt a japán?
nemvagyok semmilyen párti,vagyis igen,a svéd, de azért a tények azok tények.

MRX-7 2008.05.17. 23:54:38

pszihó:

"Ha valaki egy boxer vagy v-nyóc v. wankel hangjáról áradozik az érthető,de egy sornégyestől?"

Ott a pont!!!
Mikor beindítom feláll a szőr a hátamon!!!!!
Mennybéli hang a rotary!
De máskor léci nagy betűvel... :))))

beleske 2008.05.18. 00:15:02

Csubaka Junior:

Látszik, hogy nem volt még Mercid, mert akkor tudnád, hogy nem lehet felcserélni az első két ülést. Még az ülőlapot sem.

MRX-7 2008.05.18. 00:21:17

Amúgy én is félek az olasz kocsiktól. Régi Pandánk volt, én szerettem de szegény nagyon rozoga volt már. Mindig volt vmi baja. Hál Istennek senkié sem lett, végleg ki lett vonva és bontóba került :(

És bizony van márka közti minőségi különbség. Pl franciát sosem vennék, németet, japánt tuti, angolt és olaszt talán. De ezzel csak én vagyok így, úgyis mindenki a saját kocsiját fogja isteníteni. Én azért nem istenítek egyet sem mert nem lesz 10 év alatt 5 márkából 10 különböző típusom melyek után reális véleményt tudnék alkotni. Attól még, hogy lesz egy-két szar német/japán/olasz/angol/koreai/amcsi járgányom, nem fogom azt mondani, hogy ebből a típusból soha többet. Aki pl a 10. szar német/japán/olasz/angol/koreai/amcsi kocsijánál tart akkor ott már van vmi... Vagy csak nagyon peches és tényleg a szarokat fogta ki...

AP (törölt) 2008.05.18. 00:23:26

A Grandékról mi a tapasztalat, mennyire romlanak el a szokásos elektromos izék?
Lassan szóbajönne egy új 1.3-as multijetes..

AP (törölt) 2008.05.18. 00:25:48

Köszönöm a választ Mercedes-ügyben.. Ez bíztató!
Van most itt egy 123-as, 200d, körbe rozsda az alja, ennyit látok kívülről.. Nevetséges áron hirdetik, én ajánlgatom bőszen, hogy "ezek még autóból vannak", de nem fogják rajtam leverni? Meghalt a bácsi, akié volt, 60-nál többel nem járt vele, csak a rozsda, az van.

AP (törölt) 2008.05.18. 00:31:30

(pontosítok: a Grande anyámnak, a merga meg egy távolabbi rokonnak-elvileg)

Wector 2008.05.18. 00:39:30

Hagyjuk mar a audit. Belter ide vagy oda, kulsore mind egyforma, lampak, hutomaszk..az eleje es a hatulja 'teljesen' egyforma, ami kozotte van az valtozik valamennyit. Mintha voroshaju skot fivereket latnek... 98%ban ugyanazok a vonasok. Ikrek is lehetnenek. Ossze is keverem oket.

Wector 2008.05.18. 00:53:04

Meglepoen tagas a belter elol-hatul, fek harap, az ablakemelo motorja pedig nem all meg ha odateszed a kezed...vagy barmi mast. Es a karpit minosegen is erzodik h melyik arkategoria. Sajnos konnyen karcolodik.
De En csipazom oket teljes mertekben!

Milyen tipus johet meg szoba?

Wector 2008.05.18. 00:54:49

Jaaaa, a Granderol irtam fent, ez a mondat lemaradt.

Csubakka Junior 2008.05.18. 01:06:43

beleske 2008.05.18. 00:15:02
Látszik, hogy nem volt még Mercid, mert akkor tudnád, hogy nem lehet felcserélni az első két ülést. Még az ülőlapot sem.

Ez így igaz, nem volt még Mercim. Elég rossz a hasonlat, de a Wadburgnál bejött anno. Egy 130 kilós faszitól vettük aki rohadtul kiülte, ezért az volt az első, hogy kicseréltük az üléseket.

Balo 2008.05.18. 01:35:09

Az összes japán autós rajongónak csak annyit mondok hogy a japánok azok akik a kiadással 3-4 évet késnek mert nekik sem jön össze azonnal a megbízhatóság és ezért inkább csúsztatják a kocsi ki adását. Meg a másik hogy a japánok minden autó gyártótól össze lopkodták ami jó volt és jól működött és abból ki indulva csináltak meg sok olyan dolgot amire most azt mondják hogy a japánok azok tudnak meg hogy ott van a csúcs technika miközben egy másik autó gyár régi találmányát dolgozták át egy kicsit. Az egyik pl a váltakozó szelep vezérlés. A honda v-tec motorja egy 1971-es olasz találmányon alapul(amit az Alfának köszönhetünk) amin szinte alig változtatva csinálták meg a japánok az istenített motorokat. Még sok ilyen dolog van amit a japánok így el lopva az olaszoktól a németektől a franciáktól ami jó volt és jól működöt és feledésbe merült mert már régi azt a japánok el lopva fel elevenítve kicsit át tervezve/dolgozva újra meg csinálva ki adták mint japán találmány és sok ember azt hiszi hogy a japánok a királyok. Nem mondom hogy a japánok nem tudnak de sok dolgot le koppintottak és el loptak más gyártóktól. Az alfák-ról meg csak annyit hogy hozzá értő kezeknek kell hozzá nyúlni a szerelésnél, nem szabad el hanyagolni és a kocsival semmi de semmi baj nincs. Ismerek olyan embereket akinek volt német, japán, olasz autói és mégis az olasznál maradt és már 10 éve Alfát nyúz és csak olyan ember szereli aki olasz autó specialista és nem hanyagolta el sose és a kocsinak nincs semmi baja nem hagyja cserben, mindig beindul, minden működik rajta. Tudok olyan embert pl akinek japán autó nem kell többet mert nagyot csalódott benne egy toyota volt az egyik amibe szét ment a difi és a váltó a motorba meg mindig szarakodtak a szelepek a mási meg egy honda civic v-tec volt amit ha úgy használt amire csinálták 2x meg küldte és szét ment a motor. Úgy hogy ennyit a japán minőségről.

Wector 2008.05.18. 01:46:17

A sikert miert szegyen lemasolni?
Akkor bizonyara a japanok sikere az valojaban a nemeteke, olaszoke, angoloke,araboke..mindenki mase.
Megneznem, hogyha a legzsak, ABS, biztonsagi ov stb. le lettek volna vedve, akkor most milyen autokban ulnenk. Az egyik ben meghalsz ha csattansz, de el tudod kerulni, a masikban konnyen pukkansz de fog az ov.
Ez alapjan lehet hogy Balo meg felne a tuztol es husanggal maszkalna, mert az osei nem abbol a torzsbol valok akik rajottek hogyan lehet tuzet gyujtani. :)

antianti 2008.05.18. 05:56:55

Vért izzadva végigolvastam a kommenteket, hát nem volt egyszerű eset!Némelyik hozzászóló japánautós tényleg nem tudja, hogy miről beszél.
Olasz autót és néhány trükkösebb franciát olyan ember vesz, aki tudja , érti, szereti a technikát és megérti, hogy az a plusz amit az autójától kap áldozatokkal jár!Japán japánutót az vegyen akinek a megbízhatóság jelenti a minőséget /igáslónak tartja/.Órás példával lehet jell. a helyzetet: egy Casio soha az életben nem lesz rajongók álma, /pedig megbízható, funkcionális/ míg egy finom kézzel készült, bonyolult mechanikájú svájci v. bármilyen mestermű az /pedig karbantartásigényes/.Más példával a japán autó olyan, mint a gyorséttermi kaja.Mindig ugyanazt kapod, /minőségi precíz gyártás / a beledet is megtölti, mégse veszik meg érte egy gourmann!
A japánok évtizedekig collstockkal járták a nagy európai autószalonokat és a szakmai napokon "méretet vettek".Amit jobban csinálnak az a kúltúrájukból fakad.Tisztelik a tárgyakat, embertársaikat, nem azon jár az agyuk, hogy miként b..szanak ki egymással!
Az autógyáraik pedig együttműködnek a beszállítóikkal, együtt fejlesztenek.
Ettől lesz precíz egy japó bringa, de valahogy a lélek hiányzik belőlük!
13 évig jártam egy olasszal úgy, hogy 3 hónapra vettem!Ráadásul egy "lenézett" Regata 100S volt a drága.DOHC motor, 100LE, keresztlaprugó hátul, Weber karbi.Szinte mindig 7000 fölé pörgettem, imádtam a hangját, meg a 4000 feletti gyorsulást.Pedig utazóautó volt hosszú váltóval.1. 60, 2. 100, 3. 140, 4. 5. 180kmh.Ezt tudta 250000-el az órájában 23 évesen.Pl.Ducellier önindító 16 évesen lett megbontava először!Villanyablakok müködtek, centrálzárak működtek.Állítható kormány, check panel /ami működött/ egyedül az olajszintjelző fo.ott be.
Mindez egy 1984-es "szarolasz"-tól.A rozsda ette ki alólam sajnos!
100000km átlagfogyasztása 9.6L amit nem sajnáltam tőle!
Ja. majd elfelejtettem NEM cseréltem féltengelyt /csak kentem/,kerékcsapágyat /SKF/ és hengerfejtömítést, valamint a gyári első Girling féktárcsákat sem!
Kb. ennyit a szarolaszozóknak!
A javításokat SK. végeztem!
Bocs a bőléért, dehát Cuore Sortivo!

Ciri 2008.05.18. 07:44:53

Már lassan megbántam, hogy az elején feltettem a kérdést...

Kedves Mindenki !
Én még egyszer leírnám a saját véleményem erről a témáról (és, hogy mi szúrta a szemem)

Nem azt mondtam (ismétlem: nem azt mondtam), hogy a Japán márkák rosszabbak, mint a többi.
Engem csak az bosszantott, hogy egy autós újságíró szerint (akit egyébként feltétel nélkül tisztelek) ez határozottan fordítva van !

Volt Japán autóm, kettő is. Mindkettőt az asszony hajtotta második autóként, én személy szerint egyiktől se kaptam Japánautó függőséget.Nem voltak hibátlanok (főleg a Mazda, az finoman szólva szervizigényes volt, de mivel használtan vettem, ezt nem a márka rovására írom/írtam)
Volt olyan, aki azt írta hazudok, mert egy Mazda 300.000km-ig nem romolhat el.
Nos, aki ezt állította (asszem pszihó), az finoman szólva a vakvilágba beszél és mellőz minden racionalitást ezzel a témával kapcsolatban.

Nekem (szubjektiv) egész egyszerüen nem jön be a japán kocsik beltere, extrázottsága, fílingje (ha van nekik ilyen egyáltalán).Például egy új autónál nehogy már ne a vevő döntse el, hogy mikor akar mondjuk üvegtetőt rendelni vagy digitklímát.A Japán autóknál nincs extralista (max csomag), az Európainál meg két oldal. Tudom, hogy ezzel olcsóbb/gyorsabb/akár minőségibb lesz a gyártás, de nehogy már a pénzemért más döntse el,hogy mit vegyek.Vagy például (ha már valaki felhozta a Corollát)ha szürke festékkel lefujják a középkonzolt és raknak bele hájteknek tünő müszerfalvilágítást, de a csomagtérfedélen ott vigyorog a burkolatlan lemez meg az ocsmány zsanér, és a 10 évvel ezelőtti futómű van alatta , akkor kérdezem én, hogy mi a parasztvakítás?

Nekem csak egy észrevételem/kérésem volna.Ha bárki újautó vásárlásra adja a fejét, üljön bele és próbálja ki mindíg a kiszemelt alanyt, nehogy később csalódás érje, mert áldozatot hozott a "minőség" oltárán !
Egyáltalán nem biztos, hogy cslódni fog, de az Ördög nem alszik...
Szerintem..

Egyik Toyota értékesitő srác mesélte, hogy egyszer egy orvosnak (!) eladott Avensist az autómentő hozta be, kb. két hónapos lehetett a kocsi. Valami apró baja volt, hamar megjavították , nem is ez a lényeg, hanem a doki reakciója.
A fószer majdnem sírógörcsöt kapott és fel-alá szaladgált a szalonban, mint egy gyerek. Ugyanis ő úgy tudta,halotta,olvasta (!), hogy egy Toyota gyakorlatilag soha nem romlik el.Tulajdonképpen becsapva érezte magát.
Ekkor közölték vele a nagy titkot: Hahó, ez is csak EGY AUTÓ !

Brezó 2008.05.18. 07:46:22

Sziasztok!

Hát így kora reggel ha már dolgozok gondoltam olvasgatok kicsit és akkor bukkantam erre a cikkre.Végig szenvedtem én is a komenteket.Elég vegyesek az észrevételek.Gyarapítanám én is eggyel.Nekem jelenleg egy 166-os Alfám van, de elötte egy 96-os 155-ös super 16V volt.Elötte meg Civicet akartam venni.Szerencsére volt alkalmam kipróbálni mind a kettöt és a próba után döntöttem az Alfa mellett.Futómű, fék, kényelem, és az elmaradhatatlan motorhang.Ezekben sokkal de sokkal jobb az Alfa.Viszont törődni kell vele, de nekem ennyit megért tudtam mikor megvettem.A Civic-ből 1.6 VTI-t szerettem (azt is próbáltam ki) volna de ahhoz hogy azzal autózni lehessen még pár dolgot ki kellett volna cserélni, kanyarban egyszerűen nem akart az úton maradni szóval egy ilyen erős autóhoz nem ártott volna egy jobb futómű, arrol nem is beszélve, hogy marha kényelmetlen volt nekem.Ez saját vélemény, nem vagyok elfogult nekem az Alfa jön be, és tudok áldozatot hozni ha költeni kell rá.Ja és hozzátenném még nem hagyott ott egyik sem.Bocs ha hosszú volt, de ráértem :)

arthur877 2008.05.18. 07:48:05

Nekem a cikkből az jött le, hogy én is utálom odaadni az asszonynak a saját autómat, mert nekem valahogy együtt dobog a szívem a verdával, Ő meg a csont gyári, semmilyen spéci rigolyával sem bíró autómat üti(szerintem) mint állat...
Az előző autóját "megörökőltem" tőle anno. Két évig jártam vele, két literrel kevesebbet evett, és a legnagyobb hibája az volt, hogy a tolató gomba zárlatos lett, és kétszer kivágta a biztosítékot!

Ciri 2008.05.18. 08:03:45

halotta=hallotta

pszihó 2008.05.18. 09:49:18

Ciri.

Hol írtam hogy nem romolhat el,minek ferdítesz?
'Max kerékcsapágy-vízpumpa",ezzel arra céloztam,hogy néhány apró kisegítő berendezésen kívül 300-ig problémamentesek.

Azt írod hogy szervízigényes volt a mazda!

-ez most mit is jelent?

Drága volt megjavítani a klímáját?
Ennyit írtál,semmi többet!

Miért-talán más nem is romlott el?

Akkor végülis igazam volt?

pszihó 2008.05.18. 10:07:19

Ciri.

Sorolhatod miért nem jön be neked a japán kocsi,szubjektív vélemény oké!

Csikós Zsolt tapasztalatait meg lehet semmibe venni,egy fanatikus olaszautóbuzi biztos elfogult az olaszokkal.
Ennek ellenére a japánokat tartja megbízhatóbnak,amit európai /tehát japánokkal szemben véletlenül sem elfogult/ megbízhatósági listákkal is alátámaszt.


Én is csak annyit ítam,hogy személyes tapasztalataim /kereskedtem is autókkal és 18 éve vezetek/ összevágnak ezzel.

Azért írtam,mert kifakadtál azon,hogy ő leírja a véleményét!

Te nem osztod azt,én meg egyetértek vele,oszt kész.
Minek keversz ide szubjektív dolgokat?
Ki beszélt arról?

beleske 2008.05.18. 11:03:29

Csubakka Junior:

Ráéreztél a dologra, lusta voltam, és azért nem írtam le, hogy egyes típusoknál meg lehet tenni, amit javasoltál: nekem is volt Wartburgom, amibe Volvo első üléseket szereltem. Mondjuk, az nem volt nehéz, mert a Varnyú padlólemeze olyan sima, mint a Balaton szélcsendben. A Mercinél az a "gond", hogy a vezetőülés tele van extrákkal, lehet emelni, dönteni az ülőlapot, és a könyöklő is arra van szerelve.

AP:

Szedd fel a szőnyegeket és nézd meg a fenéklemezek állapotát. Az én 123-asom olyan volt, hogy a vastag gyári alvázvédő két rétege közül kirohadt a lemez. Javítható, nem is kerül túl sokba, csak utána zajosabb lesz a vas, mert a gyári anyag ellátja a zaj-, és rezgéscsillapítás feladatát is. Egyébként a legmasszívabb autó a világon szerintem. Ha létezne újban, gondolkodás nélkül vennék egyet.

Nemesis 2008.05.18. 12:22:59

Balo 2008.05.18. 01:35:09

Bakker majd elhánytam magam ettől a HELYTELEN írástól.
Bocs az OFFért,de ez ...áááá

Suzi 2008.05.18. 12:28:19

Suzuki forever! Remélem érthető voltam!

Wick · http://www.alfaamore.hu/files/forum/00195/00195369.jpg 2008.05.18. 12:31:23

Hajjajj, TS kellett vó'na, annak max. fűrészel az alapjárata, de stabil mindenféle trükk nélkül... még akkor is, ha el van rakva az egyik gyújtáselosztója. :-)

akoshi 2008.05.18. 12:36:20

Engem meg egy most 17 éves FIAT Tempra 2,0 i.e. visz be minden reggel dolgozni, és haza is hoz, 4 éve. Garázst sose látott. Néha cserélni kell kopó alkatrészeket, de amennyit nyúzom, nem csoda... Imádom vezetni,feelingje van, néhány autónál utána silányságot érzek ilyenkor, alig várom, hogy menni kelljen vele valahova. Sokat nem kell várni, mert minden nap megy...és megy... és megy... :))) Meg se fordul a fejemben, hogy nem indulna be reggelente...:))

(Unokatesóm a nép által elektromos problémák miatt sokat szidott Bravajában minden, ami elektromos a BOSCH - Made In Germany, a saját szememmel láttam)
:-)

Wick 2008.05.18. 12:46:23

Hmm...
156-ban amit eddig cseréltem mind made in germany volt.
A három gtv6-osom közül a második kétszer állt meg elektromos hiba miatt, egyszer ECU (made by Bosch) másszor AC hiba miatt (made in germany). Csodás.
A 75-ösön gyújtásproblémák voltak, ha bemelegedett, úgy megállt, mint szög a fában. Vagy egy napig cserélgettem egy másik America és eközött az alkatrészeket, mire meglett az a bizonyos made in germany feliratú cucc a trafó alatt...
fater bmw-jében magneti marelli van az bezzeg műxik... csak a bosch lamdát kellett cseréltetnie 22ezer km után (kifizette a bmw méltányosságból az alkatrészt, a munkadíjat a cserére viszont elkérte).

pszihó 2008.05.18. 12:50:43

Tehát azért jó a német mert olasz,és azért szar az olasz mert német!

Minden világos!

Wick 2008.05.18. 12:52:36

Japán ótó télleg jó, főleg a régiek, azokból is a benzinesek, de mégeccer nemkéne. Volt 1979-es toyotám, dögunalmas volt, mindenhova elment, és vissza is jött. Elsőkerekes, ötsebességes, 7 liter körül kajálgató, karburátoros verda volt. Kicsit sajnálom, hogy kidobtam. Kár érte. De inkább kiválasztottam a legjobbnak tűnőt a három gtv-m közül, és azt újítom fel lelkiismeretesen, minthogy egy harmincéves toyóval kezdjek.

Wick 2008.05.18. 12:57:35

Pszihó:

örülök neki. Én vagyok a fény az éjszakában. Hogy tovább árnyaljam a képet: bő 20 éve minden Alfában német elektronika van. Ez kevés kivételtől 100%-ig igaz (Magneti Marelli van pl. a 155Q4-ben és a 156 TS Selespeed-ben, de szinte minden másban Fosch cuccok vannak). A recsegősszinkronos transaxle váltó is német tervezés. Csóró olaszok meg megvették, pechükre. A 105-ös széria váltója híresen fasza... volt... és lecserélték erre a borzalomra.

A "megbízható" űbergermánokban meg nem egyben láttam már magneti marellit.

Japánból is mi a szar? Amibe külsős cuccot tesznek. Ennyi.

StationW 2008.05.18. 13:43:08

Teljesen fölösleges összehasonlítani a mai - bármilyen nemzet gyártmányát - a 10-20 évvel ezelőttiekkel.

Azóta elég nagyot fordult a világ, és a szemlélet, mert a fenntartható fejlődés érdekében ma már mindenki max. 5-8 éves periódusra gyártja atermékeit...

Tehát persze hogy recseg a műszerfal a 8 éves bármiben, mert úgy tervezték szándékosan, ha nem tetszik...cseréld le...ez a vezérelv sajnos.

A japán "lopásokkal" kapcsolatban: A 20. század eleje óta (iparosodás) a japánok szlogenje az, hogy "lesd el, éscsináld jobban". Persze lehet,hogy nem a saját az ötlet,de az nem az ő hibájuk, hogy az eredeti ötlet gazdái képtelenek voltak a tisztességes kivitelezésre. És tényleg sok ilyen cucc van, a változó szelepvezérléstől a wankelmotorig. Ennek sztem kultúrálisokai vannak különben. Ha a japán cég bukik, a vezető kardba dől, európában meg egy zsíros végkielégítéssel átmegy valami kényelmes bizottsági székbe...

AP (törölt) 2008.05.18. 14:03:08

Wector: köszönöm, ez jól hangzik. Esetleg a 147-esek jönnének még szóba, gyakorlatilag csak a Grande, mert 147-est nem engedek be a portára.. Nem hiányzik az állandó szopás, akármilyen szép is.

Wector 2008.05.18. 14:32:46

AP: en egy 1,4es benzinest szoktam vezetni, sajna nem 4szelepes, tehat nincs lorugas, de lehet neki kuldeni, kapja magat.. es ugy dicserem a Grandet, hogy japcsi-parti vagyok alapvetoen. Nincs 147es tapasztalatom, de en Grandera szavaznek. Hatul is elferek(185cm), 20-25e km(1,5 ev) alatt meg annyi fordult elo, hogy a CD-t nem mindig akarja kiadni, ill. az egyik ajto behuzo-mechanikaja, ami 2 lepcsoben megfogja az ajtot kinyitaskor, na azt utana kellett huzni. Mas nem.
A karpitot irtam.
Birom a kisugarzasat.

[] (törölt) 2008.05.18. 14:54:47

"J. D. Power
ADAC

ezeket nézegesd"

te is, foleg a 2008as ADAC megbizhatosagi listat:
www.spiegel.de/auto/aktuell/0,1518,528201,00.html

bukik a Toyota, tarol a BMW.
felejtsuk mar el azt az ostobasagot, hogy csak azert, mert X orszagban keszult egy auto, attol mar automatikusan csak jo lehet.

[] (törölt) 2008.05.18. 15:01:36

"de egyikkel úgy rábasztam,mint mókus az erdőtűre,szóval nekem azt se magyarázza meg többet senki,h a BMW kifigástalan autó...."

azert, mert vettel egy szarra hajtott BMWt, ugyan mar ne a BMW legyen a hulye.

[] (törölt) 2008.05.18. 15:10:15

"Nagyot tévedsz ha az ADAC mentési statisztikáira alapozol.. Amelyik márkának rendesen kiépített assistance szolgáltatása van ,ott nem hívják az ADA-ot, tehát bele sem kerül a statisztikába."

amiknek az eves dija tobbszorose az ADAC 44,50 eurojanak, ergo nagyon kevesen hasznaljak.

[] (törölt) 2008.05.18. 15:23:04

"Tehát persze hogy recseg a műszerfal a 8 éves bármiben, mert úgy tervezték szándékosan, ha nem tetszik...cseréld le...ez a vezérelv sajnos."

ez egy nepszeru baromsag, olyanok terjesztik, akik eletukben nem lattak meg autogyarat belulrol. sajnos egyetlen mernokot sem fogsz tudni prezentalni, aki olyan cuccot kepes tervezni, ami X ido utan tonkremegy.

a valosagban ez pontosan forditva mukodik, minden gyarnal van minimal periodus, amit mindenfele meghibasodas nelkul teljesitenie kell az adott modellnek. ezek 200.000 km-tol felfele kezdodnek.

StationW 2008.05.18. 16:38:08

Ez értelmezés kérdése...PR....a 200.000km egy átlagos autós éves km-einek figyelembe vételével 5-8 év.

De összevetve a két általam használt autó eredményeit:

1. 1990 japán, generál 500.000km-nél (biztosan tudom,hogy volt pár év amikor nyúzták, de basztak rá - és nem én)

2. 2004 francia, generál 180.000km-nél, kötelező szalon szervízekkel.

Amit mondasz az egy nézőpont. De különben meg ne haragudjon meg a világ, röhej a 200.000 km is, nekem az 2 év...

....mindeközben az öreg japánban, még mindíg egy csomó "kopóalkatrész" a gyári, az "új"ban meg gyakorlatilag meg már semmi sem.

AP (törölt) 2008.05.18. 16:46:20

Ez nem is arra kell, hogy lórúgás legyen :)
Csak a betegeskedő Clio helyére kéne valami, ami jól néz ki és mégse esik szét.
A cd ki nem adása megoldódott szervíz nélkül? Kazettás magnót lehet bele kérni?:))

StationW 2008.05.18. 16:48:40

Ezt a cliót nemrég vetted nem? Mondtam hogy fos...

[] (törölt) 2008.05.18. 16:55:37

StationW, akkor neked haszongepjarmu kell, nem szemelyauto a tulnyomo tobbsegnek 200k az 8-10 ev.

most komolyan, mutassatok olyan autot, ahol ennyi ido alatt egyetlen muanyag alkatresz sem faradt meg el. megneznem pl a 90as japanod ajtoboritasa mennyire zorog csukasnal, meg mennyire passzos a kesztyutarto. attol, hogy japan, nem fog felulemelkedni a fizika torvenyein.

a 04es francia motorjaval milyen gondok voltak?
(nem megmagyarazni akarom, csak erdekelne)

Ciri 2008.05.18. 18:39:11

Edelweiss

Teljesen felesleges szélmalomharc !

Ha vitázol, azt mondják nézz statisztikákat. Ha azt mondod,hogy nézel, azt mondják, hogy az nem jó. Ha azt mondod neked volt Japánod és nem voltál tőle elájulva és még csak messze nem is volt hibátlan, azt mondják hazudsz. Ha azt mondod, hogy a Japán autó is elromolhat, azt meg egész egyszerüen nem hiszik el.

Két dolgot meg kellett ma tanulnom:

-Itt minden szar ami nem Japán...
-Egy Japánon 300e kilométerig semmi,de semmi nem romolhat el...(tudom, kivéve a "kerékcsapágyak" és a "vízpumpa")

Nem akarok senkit sem megsérteni, de le kellene szállni a földre.

Csikós Zsolt 2008.05.18. 19:49:46

Ciri:
a japán is elromolhat, nekem, apámnak is volt japánunk, l is romlott. nem is szerettem, azért vettem Alfát. az Alfám ritkábban romlik el, mint a Mazdám, egyelőre végtelenszer, mert a Mazda háromszor, az Alfa 0-szor döglött be, egyébként azonos korúak, nagyjából azonos futásúak (a kopottságokból ítélve, mert a számláló nálunk nem számít) voltak, nagyjából azonos mennyiséget is mentem velül. de ezt a véletlen számlájára írom, meg annak tudom be, hosz 3000 kilométer nem jó mintavételnek. mindenesetre örülök neki.
Az, hogy a japán autó jó, egyszerű statisztika. A J. D. Powert nem lehet megvenni, iszonyatosan keretszbeellenőrzik mindenhonnan, és ha stikli derülne ki róla, azonnal lehúzhatná a rolót. viszont - ha jól tudom - 21 éve létezik. Amerikában nem kockáztatnak jól menő giga-bizniszeket mindenféle korupciós ügyekkel.
A statisztika pedig azt mutatták még pár évvel ezelőtt, hogy a japán autót vevők kevésbé találják meghibásodásra hajlamosnak az autójukat, mint a mások. Az arány persze mostanában romlik. Hál'istennek mindenki lefelé megy...

Csikós Zsolt 2008.05.18. 19:51:19

hű mennyi gépelési hiba, hosz=hogy, l=el. egyre pocsékabb a billentyűzetem (meg az agyam). Asszem mind a kettőt lecserélem rövidesen. bocs, plz. decode

MRX-7 2008.05.18. 21:42:24

Edelweiss: "most komolyan, mutassatok olyan autot, ahol ennyi ido alatt egyetlen muanyag alkatresz sem faradt meg el. megneznem pl a 90as japanod ajtoboritasa mennyire zorog csukasnal, meg mennyire passzos a kesztyutarto. attol, hogy japan, nem fog felulemelkedni a fizika torvenyein."

Ajtóborítás ugyanolyan jó mint a vadiúj VW Polo-n. Ugyanolyan könnyen csukódik, a kesztyűtartó világítása is működik, nálam még el sem romlott. És bizony 160-nál semmi sem rezeg belül pedig 1986-os és nem 50000 km van benne... Akárcsak egy Lexus. :)
Németből jöttem haza egy 2003-as Diesel Mondeoval 2 éve, 170-nél rezgett a műszerfal... Tuti volt, csak vigyorogtam. Főnökömé volt ő meg aludt, nem is szóltam neki. :)

pszihó 2008.05.18. 21:48:02

Ciri.

Megint ködösítesz,és végletekben beszélsz!

Azt viszont nem írtad le,hogy a hibátlan hondád mellett,a klimaproblémás mazdádon kívül milyen meghibásodásaid voltak a japánokkal.

Azt tudjuk hogy neked nem jön be,oké!

Konkrétunok kellenének a nagymonológok ,és az érzelmi kitörések helyett!

StationW 2008.05.18. 22:32:08

Edelweiss:

Clio 1.5 dCi tgk. Az egyik hengerben szétment a hajtókarcsapágy, ledarálta a főtengelyt, a hajtókart, a dugó meg szétküldte a szelepeket.

Ezen kívűl 5000kmután az összes porlasztócsúcsot is cserélni kellett.

A japánon, meg csodálkozni fogsz, mert minden patent a műszerfalon. Patentúl záródik, és nem zörög. Az ajtókárpit műanyagokról meg annyit, hogy valójában falemezre húzott műbőr, és plüss, csavarozva.

Ciri 2008.05.19. 04:32:07

Zsolt:


"A statisztika pedig azt mutatták még pár évvel ezelőtt, hogy a japán autót vevők kevésbé találják meghibásodásra hajlamosnak az autójukat, mint a mások. Az arány persze mostanában romlik. Hál'istennek mindenki lefelé megy..."

A statisztika pedig nem szentírás (szerintem a J.D.power sem, voltak már ott is problémák), ahogy erre többek között te is tudsz példát mutatni.
Na látod? Ha így (tehát egy picit árnyaltabban ) fogalmazol, egy szavam sem lett volna.

Psziho:
Volt két japánom, az egyik sok bosszusággal és hibával, valamint 0 vezetési élménnyel (tudom,szubjektiv)
Volt/van több németem, jelenlegi hiba nélkül.Mégsem vonok le ebből semmit, csupán azt,hogy megbízhatóság terén nem igazán látok különbséget.Tehát nem megyek el a két véglet felé, mint például te.

Ciri 2008.05.19. 04:42:38

Azt a demagóg baromságot meg már rég illene elfelejteni, hogy nem az adott márka szar,hanem a más országból érkezett alkatrész.
Mert ha az később elromlik (ami igaz is), az akkor is gyár felelőssége.Nem hiszem, hogy pl. a Bosch pisztolyt tartott volna bárki fejéhez, hogy csak az ő alkatrészeiket vehetik.
Ezeknek is át kell esnie a minőségellenőrzésen.

Ciri 2008.05.19. 05:21:47

Psziho

"Csak annak egyforma a minőség,akinek még nem volt japán,mint neked!
Vegyél egyet,aztán megérted!"

"Egy alfás/rönyós stb. csak álmodhat olyan szervíztapasztalatokról mint a te japánautósaid!"

"Egy 323 v. civic 300000-ig max kerékcsapágy,esetleg vízpumpa.
Vajpuha váltó,kuplung,csendes utastér ahol minden működik."

Basszus psziho!
Ki is ködösít és beszél végletekben ?
Te vagy ebben a vitában az elfogultság mintaképe.

Ja, úgy látom nem hagy nyugodni a 323 hibalistája: a klímán minden, a futóműben meg majdnem minden.Főleg hátul.A kipufogó egyszerüen elrohadt.A két ablak meg folyamatosan szar volt és olyan hagja volt becsapáskor, hogy az már ciki.

pszihó 2008.05.19. 08:51:28

Ciri.

Borzalmas hibalista,főleg ha használtan került hozzád!

3 hsz-el korábban /station wagon-clio/-na azt tartom cikinek,és nem egy ajtóbecsapás hangját.

Gondolom az A4 már nem ciki,mert presztizsben nálunk tényleg gyengék a japánok,de ez már tényleg nem ide tartozik.

-Ez neked fontos,én meg leszarom.

Levonhatod a következtetést hogy nincsen különbség megbízhatóságban,semmi probléma.Főleg egy hibátlan honda,meg egy 'több sebből vérző':) mazda után.

Már korábban leírtam hogy autókkal kereskedtem-és szerelő vagyok,azt hiszem több rálátásom van a dologra,ezért
aztán engedtessék meg nekem,hogy leírjam a véleményem,ha egy fórumon olyan téma van ami érdekel.

Ugyanúgy engedjük meg egy autós újságírónak is,hogy legyen véleménye,amire aki akar ad,aki meg nem ért vele egyet úgysem hallgat rá.


Egyszerűen nem kell rajta kifakadni!


Ha meg ellenvéleményünk van azt példákkal konkrétumokkal illene bizonyítani,és nem frázisokat pufogtatni a levegőbe!

A japán kocsik elektromos rendszere bármelyik más gyártóénál egyértelműen jobb.
-Például ez egy konkrétum.

-vagy az,hogy olajtócsa legkésőbb egy japán kocsi alatt lesz/legelőbb egy olasz alatt/

A dizájnt,presztizst,meg vezetési élmény nevű mondvacsinált marketingfaszságot meg ne keverjük ide!

Cikin csukódik az ajtó.-úristen!

[] (törölt) 2008.05.19. 10:06:02

Ciri:
"Ha vitázol, azt mondják nézz statisztikákat. Ha azt mondod,hogy nézel, azt mondják, hogy az nem jó."

sose bizz olyan statisztikaban, amit nem magad hamisitottal :)

Csikos:

"A statisztika pedig azt mutatták még pár évvel ezelőtt, hogy a japán autót vevők kevésbé találják meghibásodásra hajlamosnak az autójukat, mint a mások."

de most nem "par evvel ezelott" van, hanem 2008. amugy mar a 2006os statisztikaban is a nemet gyartok vezettek:
www.spiegel.de/auto/werkstatt/0,1518,478290,00.html

legalabb olvasnad el azt, amire hivatkozol.

"Az arány persze mostanában romlik. Hál'istennek mindenki lefelé megy..."

hulyeseg. pont hogy a japanok mennek lefele, es a nemet gyartok jonnek fel. egyebkent mitol oromteli az, hogy valaminek romlik a minosege? magyarazd mar el.

Ciri 2008.05.19. 10:24:33

Psziho

Szerintem elbeszélünk (elbeszélsz) egymás mellett.

Ahogy írtad a jogsid megszerzésésnek időpontja alpján kb.egy idősek vagyunk.
Hajtottam és birtokoltam már jópár tipust, azt elhiheted.

A véletlen az, hogy én is autókkal foglalkozom .Jelen pillanatban is értékesítéssel keresem a kenyerem (újautó), ami nem jelenti azt, hogy kimosták az agyamat.
Korábban használtautót is árultam két évig egy helyi használtautó kersekedésben.

Ha nem vetted volna észre, én nem véresszáju márkavitát akartam kezdeni, csak a sarkosított álláspontokon szerettem volna kerekíteni.

Idézlek:
"A dizájnt,presztizst,meg vezetési élmény nevű mondvacsinált marketingfaszságot meg ne keverjük ide!

Cikin csukódik az ajtó.-úristen!"

Tudod, amikor a kocsit használod (és éppen nem a futóművét szerelik egy 76.000km-es futásteljesítmény után),akkor csakis a fent említett dolgok számítanak.
Bár megjegyzem, én a presztizst szintén leszarom és nem is emlitettem egyetlen kommentemben sem.
Szerintem....


"Már korábban leírtam hogy autókkal kereskedtem-és szerelő vagyok,azt hiszem több rálátásom van a dologra,ezért
aztán engedtessék meg nekem,hogy leírjam a VÉLEMÉNYEM,ha egy fórumon olyan téma van ami érdekel."

Ebben is igazad van. Csak ott van a bökkenő, amikor a véleményed szentírásként,konkrétumként kezeled.


Ezen pedig neked kellen elgondolkodnod:

"Ha meg ellenvéleményünk van azt példákkal konkrétumokkal illene bizonyítani,és nem frázisokat pufogtatni a levegőbe!"


Béke, jó légy !


Ui:Ha nagyon rossz lennék, akkor azt kivánnám, hogy minden ajtócsapásnál azt a hangot adja ki a kocsid,amit az enyém akkoriban.

[] (törölt) 2008.05.19. 10:32:47

"ha meg nem fontos akkor megint egy BMW-t és nem rinyálok, hogy költeni kell rá."

ha nem blicceled el a kotelezo inspekciokat, akkor "soron kivul" nem kell kolteni ra soha.

elso autom volt az egyetlen BMWm, amin elromlott barmi is, mert egy szethajtott szar volt. azota szalonbol hozom mindet, soha semmi.

CSaB · http://www.domain.hu 2008.05.19. 15:09:22

Tényleg pofás belseje van.

karlmann 2008.05.19. 20:19:50

Eszem megáll, ekkora műbalhét csapni egy ilyen szimpla sztoriból! A családunkban megfordult már vagy kéttucat autó és mindnek megvolt a maga baja. A nagy japiauto fanoknak csakk annyit, hogy a Mazda 323 1,5GT mechanikus szívatója olyan fasza, hogy ahhoz képest az alfa hidegindítása csak stílusgyakorlat. Ugyanis a cucc rugós és amíg kihúzva tartod megy a motor, de télen ha elengeded, akkor azonnal teljesen visszaugrik alaphelyzetbe és a kocsi leáll. Aztán megint beindul, de csak akkor lehet vele menni is, ha tartod fél kézzel, vagy három percig, vagy aláteszel vmit, pl. egy vastag kabátgombot. Egyébként imádtuk a kocsit, mert tényleg megbízható volt, csak Októbertől-Áprilisig munkás volt vele elindulni.

anti 2008.05.20. 05:52:24

Eddig az opelek v.miért kimaradtak az áldásból, pedig nálunk bőven rászolgáltak erre!
1.6 ecotec astra, 1.8 ecotec vectra 2004-es, /direkt kisbetűvel/ tapasztalat, hogy kb 80000-től jelentkezik az olajcsöpögés egy kis fogyasztással párosítva /1-1.5L 1500km-en/.Ekkorra már a váltó sem a régi, ami újkorában is legfeljebb "használható" kat. egy 7 milliós verdánál!!! opel, sosem kop el Jaaa

Wickey 2008.05.20. 09:03:04

Ez van.
Az én volt csajom az extrémül ledrehált lendkerekes 3.0 75-össel is elboldogul, csak rá kellett ébreszteni, hogy az alacsony és nagyjából stabil alapjárat ezen konkrét példánynál nem párosul a gtv6-nál megtapasztalt ezresfordulaton170Nm-éhez és rövid váltójához mérhető csaklelépekakuplungrólésmegyazautó érzéssel. Könnyű lefullasztani, no.

nagyokos 2008.05.20. 11:22:43

Csík, ta marha! Miért tolsz ki a KATIval? Felkapcsoláskor a duplakuplung között NEM ADUNK GÁZT, hanem épp ellenkezőleg, alapjáraton hagyjuk lelassulni a tengelyt!!! Ha közben rendesen gázt adsz, a nagyobb fokozatot még nehezebben fogja bevenni, és a maradék szinkront is ledarálod. (és akkor lehet "egyes kihuzatás-mindjárt hármas" sémában kapcsolni)
Azért szerencsés vagy, a KATI a világ legtoleránsabb asszonya...
Most már ő is betörte a gépállatot, együtt örülhettek a 75-ösnek!

Robi 2008.05.20. 13:20:00

Alfa 75 az isten. Aki ezzel nem ért egyet, az járjon más autóval, meg is érdemli. :)))

Egyébként mint autószerelő, megemlíteném azt az aprócska tényt, hogy ha egy autó meghibásodik, az 99,9%-ban a sofőr vagy a szerelő hibája. És mivel az Alfa Romeok bonyolultak, az átlag magyar szerelő pedig kettőig sem tud számolni, gyakori az "orvosi műhiba". Persze ez sose derül ki, mert az ügyfélnek már azt mondják, hogy "szarolasz".

Competizione 2008.05.20. 19:36:01

Mindenkinek,aki mocskolódva ír és beszél az Alfákról és az olasz autókról csak egy idézettel válaszolok amit Jézus mondott a kereszten: Uram,bocsáss meg nekik mert nem tudják mit cselekszenek.

Cuore Sportivo
Forza Ferrari
Forza Italia

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.05.20. 19:55:32

nagyokos 2008.05.20. 11:22:43

Látom, te sem tudsz kuplung nélkül váltani. Nekem az a hobbim, ha ráérek és unatkozok. Még sosem recsegett... El kell találni a fordulatot (nálam 1900-2200 között) és szinte magától szívja be a váltókart a fokozat.

pszihó 2008.05.20. 20:09:55

Robi.-

'ha egy autó meghibásodik, az 99,9%-ban a sofőr vagy a szerelő hibája"

'az Alfa Romeok bonyolultak"

'És mivel az Alfa Romeok bonyolultak, az átlag magyar szerelő pedig kettőig sem tud számolni, gyakori az "orvosi műhiba"


-A pofám leszakad mekkora szerelő lehetsz ezek után!

Ha mégis az vagy,szégyellek mint kollégát!

Dick Dastardly 2008.05.21. 11:45:46

Jaj, ezt annyira nem bírom a totalcarban, hogy szarabbnál szarabb régi csotrogányokról akarják elhitetni, hogy milyen csudajó gépek.

Dick Dastardly 2008.05.21. 11:49:57

Jó, az igazsághoz az azért hozzátartozik, hogy a kormány tényleg faszásan néz ki.

Tom 2008.05.29. 15:34:18

Nekem is van 75 ös Alfám és muszály pár dolgot leirnom ide.
Az én autóm 20 éves több mint 200 e km van csak az órájában én nem én vagyok az első tulaja- ugyhogy ennél csak több lehet benne. A mai napig indul,megy nem is akárhogy. Vannak (tipus)hibái ilyen a recsegős váltó, de ezt is lehet orvosolni szinkroncserével, vagy a cikkben említett dupla kupluggal.
Viszont ez az Autó számomra egy vérbeli ,öszinte autó , mindenféle ESP, ABS, és egyéb elektromos segédletek nélkül. Sajnos ma már kevés az ilyen autó ha mégis akad az nem ennyibe kerül.
Én második autónak tartom, azért esett anno rá a választás vásárláskor mert hátsókerekes és rengeteg egyedi innovativ megoldást alkalmaz(transaxle elrendezés, változó szelepvezérlés, speerdifi,dupla gyertya hengerenként...)
A vezetési élmény szuper...de ezt csak az tudja akinek volt már ilyenje.

Ja és ne hasonlitgassuk már suzukihoz kérlek benneteket az a Ti autotok!(tieteké meg a banké)
Bocs ha hosszura sikeredett de ezt le kellett irni.
süti beállítások módosítása