Megérkeztem

A tegnap este eseményei

  2008. április 21. - Nagy_Dániel Címkék: cerally 2008

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Vége a napnak, vége a versenynek
2008-08-23 22:05:00

Időközben szépen ránkesteledett az éjszakai futamok hangulatával emelve a verseny izgalmát. Igen sok ember

Kicsik és nagyok
2008-08-23 18:21:00

Menetfelszerelésem része egy inverter, ami 220 volt feszültséget állít elő az autó 12 voltos rendszeréhez

Így mulatunk
2008-08-23 16:51:00

Tény, hogy itt Máriapócson lényegesen tizennyolcévenfelülibb az autómosás mint Kilitin, ám ezúttal sem

Újabb brutális szögek
2008-08-23 13:36:00

Rendkívüli rajongásról tesz tanúbizonyságot az, aki Budapestről, vagy attól nyugatabbra fekvő településről


Utamon megállapítottam, hogy Budapesttől távolodva a CE Rally iránti érdeklődés erősen növekszik. A 4-es úton imitt-amott álltak már emberek és integettek, de a határ közeli falvakban  rendes közösségi megmozdulássá alakult a vonulásunk. Igen, vonulásunk, ugyanis a jónépnek mindegy volt, hogy az én autóm nem versenyautó, ugyanolyan boldogan integettek nekem is. Ahhoz képest, hogy Dabason éppen, hogy voltak egy páran, ez eléggé megdöbbentően hatott. Errefelé volt magyar zászló lengetés, lepedő Mitsubishi felirattal, meg  hullámpapír Dakar felirattal. Az egyik integető csoportot ábrázolja életem talán legrosszabbul sikerült képe alább.

 
Mivel a GPS-em nem azon a határátkelőn akart átvinni, mint amerre a többiek mentek, inkább rátapadtam az előttem haladó dakaros kamionra. A határon zökkenőmentesen átértem, majd folytattam utam, immár román földön. Az érdeklődés fokozódása Romániában folytatódott, hogy véletlenül volt-e majd minden útkereszteződésben rendőr vagy a mi tiszteletünkre az titok marad számomra. Romániában lemaradtam a kamionról, ugyanis nem tudtam vele tartani az iramot. Neki nem volt gond 120-al egy félméteres gödör, nekem meg igen.

 
Aztán megérkeztem egy útra, amely a szállodához vezetett. Örültem, hogy nem a családi autóval jöttem, mert az itt nem ment volna el. Majd holnap lefényképezem. Nincs rá szó. Ahogyan a többi útra se. De végre megtaláltam a szállást és bejelentkeztem. A szállodában egyetlen lány beszél angolul, jelezte, hogy a többiek 5-re kértek reggelit. Mivel ma reggel hatkor keltem, vezettem vagy 500 kilométert, amit 1500-nak éreztem és gyalogoltam a ralin vagy tizet a homokban, kértem a lánytól egy kis időt ennek a reggeli ügynek a feldolgozására.

 
Csak arra vágytam, hogy lezuhanyozhassak, megihassam a söröm, amit előrelátóan magammal hoztam és alhassak. De a szobába lépve látom ám, hogy nincs fürdőszoba vagy zuhany. Aztán rájöttem, hogy van, csak nem ismertem fel elsőre. Képet csatoltam. All-in-one. Most még azért nem alszom, mert vagy arra ébrednék fel, hogy felettem a szükségleteit végzi valaki, amit molekuláris szinten lehet hallani, vagy arra ahogyan a kellemes olasz vagy milyen baráti társaság üvöltözik az ajtóm előtt. Vagy a szomszéd szobában. Nem tudom.

 
Anyukám egy időben azt szerette volna, hogy hangszerkészítő legyen belőlem. Most én is azt szeretném, hogy az legyek.

  

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr30434743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rakpartiróka 2008.04.21. 06:36:52

Arrafelé én is vagyok néha üzleti úton. Örülj, hogy találtál szállodát. Gondolom te sem úsztad meg 100 euro alatt... Rendőrre vigyázni, felezővonal átlépése 30 nap jogsi bevonás. Ez komoly!

lecio 2008.04.21. 06:59:37

Hát igen, a kinti utak... nem véletlenül vesznek annyi daciat. A zuhanyzó király, olcsóbb mint 1 kabin:P

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.04.21. 07:13:39

Addig örülj míg nem talpas WC van a szobában:)

cmb 2008.04.21. 07:21:03

figyu! ez egy 'mas' vilag,
azert meg itt is ritka a zuhany nelkuli furdoszoba.

Az utak is olyanok amilyenek, jo hogy nem tobb godrot talaltal, lehet meg meglepetesed ezutan (nagyobb)!

AP (törölt) 2008.04.21. 07:46:59

Mondtuk, hogy ne menj oda..

Csanad (Erdelybol) 2008.04.21. 07:51:21

Tudjatok mit unok de nagyon? azt hogy a sznob fejetekkel meg nem untatok meg mocskolni a daciat, Romaniat, az utakat stb. valoszinu hogy eletetekben nem jartatok Erdelyben, tisztelt szerzo ur is valoszinuleg most jar eleteben eloszor . Nalatok minden ut szep es jo minden szalloda fullos es olcso, ja Romaniaban nincsen jo szalloda csak szar es draga, kb ennyi. beszeljetek az autokrol ha ertetek hozza hanem meg menjetek el egy turisztikai ceghez es irjatok cikkeket a szallodak meg az utak allapotarol. Neha nagyon farasztoak tudtok lenni kedves anyaorszagi testvereim

dzsokko 2008.04.21. 07:54:11

csanad annyira egyetertek weled...de annyira..
a sok tapos meg maradjon otthon ha nem tetszik nekik erdely

AP (törölt) 2008.04.21. 07:59:38

Jól van Csanád, menj vissza szépen a medvék közé a hegyre a butykossal.

Ami szar, az szar. Mindegy, melyik országból gyün. Románia, lássuk csak. Amire én emlékszem: fosni kell magyar rendszámmal, putrik, büdös városok, szar utak, rablócigányok. Asszem ennyi.
Az olaszoknál a román cigányok hetente megölnek/megerőszakolnak egy nőt átlagban, és már háromszor akarták kitiltani az egész bandát az országból.

Csanad (Erdelybol) 2008.04.21. 08:15:42

ap rohogok rajtad irto bunko vagy
ui. legalabb vannak hegyek medvek meg butykos. nalatok nincsenek ciganyok, bunozes budos varosok es nem lopjak eloszeretettel a roman autokat.
na hello

AP (törölt) 2008.04.21. 08:18:53

Akkor elértem a célomat, annak is volt szánva.

Nagy_Dániel 2008.04.21. 08:23:58

Csanad, nem akartalak megbántani sem téged, sem Romániát hidd el. Tény, hogy az utak nem a legjobbak, de Budapesten sem azok.
A szalloda meg tök kedves és kultúrált egyébként, csak ilyen fürdőt még nem láttam. Ne vedd a szívedre!

B0ka 2008.04.21. 08:26:02

az elözőekhez csak annyit tudok hozzáfűzni (mivel MÉG nem voltam erdélyben):
A román és az erdélyi nem egy és ugyan az ez volt a ba a népszavazáskor is mert sokan azt hitték hogy majd önnek a románok és közben kizárták a testvéreket...

A másik tesóm volt nemrég parajdon, odáig az út vegyes ez azt elenti hogy volt benne rossz is de nem végig. Hatalmas élménnyel értek haza a vidám hegyi falvakban élő emberek kedvesek voltak, mert Erdélyiek...

Jacopo Belbo 2008.04.21. 08:27:29

Kedves véreim! Ne öljétek egymást, hisz egyazon nemzet fiai vagytok! A romániai utak állapotáról nem Csanád tehet. Azon, hogy vajon pont Erdélyben miért kritikán aluliak az utak, minden nyájas olvasó elgondolkodhat.

Egyébiránt jómagam is úgy érzem, lassan-lassan kényszerűen le kell szoknunk Erdély és Románia "lebalkánozásáról", mert Románia gazdasági növekedése a többszöröse a mienknek, és rémálomba illő, de elképzelhető, hogy még eurójuk is hamarabb lesz, mint nekünk. Ráadásul a magyarországi utak nagy része is csapnivaló állapotban van - kicsit olyan ez a cívódás, mintha a sánta kekeckedne a félszeművel.

Javasolom a kedves poszt-írónak, hogy ha legközelebb Erdélybe utazik, járjon ki magának egy magán-szállást és tapasztalja meg az ottani magyar emberek végtelen alázatát, szeretetét - még az is lehet, hogy rendes fürdőszobát is kap.

A poszt-író nagy szerencséje, hogy elmaradt az idei Dakar, hiszen ha egy tereprally verseny kellős közepén a hiányos fürdőszobáról panaszkodik, vajon milyen poszttal ajándékozott volna meg minket mondjuk Mauritánia egyik félreeső sivatagi falujából? :)))

Csanad (Erdelybol) 2008.04.21. 08:28:25

Nem arrol van szo, itt sem tokeletes semmi es ott sem, csak annyi hogy ez a rovid cikk arra volt jo hogy kivaltsa az emberekbol a fentebbi velemenyeket, szoval nem itt a helye, szerintem

erdélyi MAGYAR 2008.04.21. 08:31:54

ap ... Hol is verték agyon a csávot mert elütott egy cigánygerköcöt ?!?
te a fos szuzukiddal ne is gyere erre, mert jobb ha "otthon" maradsz a büdős posványban.
És gondold végig, te kis genyyláda, h itt nem csak román cigányok élnek, hanem MAGYAROK (de ezekhez neked semmi közöd, MERT TE NEM AZ VAGY!) is ...

harcsaparcsa 2008.04.21. 08:43:01

Csanad baratom: Erdelybe nem azert jar az a keves turista, hogy a kituno idegenforgalmi szolgaltatasokat versenykepes aron elvezze. Itt a lenyeg a termeszet (nehol meg megorzott) szepsegeben rejlik, a szekely falvak hangulataban, a jo borvizek kostolgatasaban. A tobbi nagyonis szar, az utak, a kiszolgalas, a szinvonal, az igenis lehuzos arak, a rengeteg szemet,
a pofatlansag. Amugy a parajdiak is szegyelhetik "magikat" mert olyan arak vannak a panziokban mint mashol egy 3***-os szallodaban. Ok meg kizarolag a magyarorszagi turistakbol elnek.

Mas: ilyen fudoszoba volt Lido di Jesoloban is, 50 Euroert, csak nagyobb.

Kicsi24 2008.04.21. 08:50:31

Csanád nincs gond én múlt héten jártam aradon melózni és fájdalmasan vettem tudomásúl hogy az aradra vezető út 10-szer jobb mint az ithoni ja romániában akkor építkezések mennek hogy itt már rég láttam még csak hasonlót is.Pár éven belűl majd csak szívjuk a fogunkat hogy nektek milyen jó.És fordulni fog a kocka ahogy szokás mondani!!

Andrew 2008.04.21. 09:06:42

Na ezek vagyunk mi magyarok...
Bármennyire is utálom a zsidókat (bocs, tisztelet a kivételnek) azok legalább összetartanak

Németh András · http://www.greenfo.hu/kapcsolodo/kapcsolodo_item.php?table=hirek&azonosito=18309&rovat= 2008.04.21. 09:20:17

Azért nem is olyan klafa ez a nagy adag végbélsár mint sokan gondolják.

Nincs rá engedély, de nyomják izomból a politikusok (biztos csurran valami a zsebbe) fél milliárdot költünk rá oszt még a hazai rally fanok sem tudnak róla. (azt mondják alig volt néző (hála Istennek mert így kevesebb kárt tettek a természetben)

Húzzon ez az egész banda oda ahova való, de azt nem írom le hogy hova való.

Andrew 2008.04.21. 09:31:54

Németh András:
Én biztos egy manipulálható hülyegyerek vagyok, de sztem végre néhány külföldi megtanulja hogy hol van Magyarország. Talán 2-3% eljön ide "privátban" is, vagy csak pozitívan nyilatkozik róla a sajtóban, TVben és felkelti az érdeklődést kicsiny hazánk iránt. Na és ha akkor nem a szokásos magyar mentalitással állunk hozzájuk (mert ők ide azért jönnek hogy költsék a pénzüket, nem azért hogy az első nightclubban 2 italért 1600 eurot kérjünk el tőlük) akkor talán legközelebb is jönnek mert ez az ország önmagában nagyon szép lenne ha a lakosai végre összefognának és nem mindenki a saját érdekét és gyors haszonszerzési lehetőségeit nézné. Pont

ommm 2008.04.21. 09:33:39

nyugi van emberek. Daninak egy respekt minimum kijár, ha másért nem, hát azért mert nem rest a pihenésre szánt hétvégéjén is ide melózni.

WinG · http://wing.crpl.hu 2008.04.21. 09:35:57

Azért nem kell annyira félni. Románia most van abban a periódusban, amiben Magyarország 1997 és 2001 között, amikor mi voltunk a legmenőbbek a világnak e tájékán. A gazdaság pontosan olyan, mint egy szinuszgörbe sajnos. Románia nagyszerű lehetőség a befektetők számára, a gazdaság prosperál, de szépen-lassan ott is előbújnak majd a kötelező jóléti intézkedésekből (minimálbér emelése, juttatások növelése) adódó problémák. Más kérdés, hogy a kiigazítást sikeresen meg tudják-e majd oldani. Csehországban pl. sikerült, Portugáliában nem. Nálunk épp a kellős közepén vagyunk, bár lassan egy laikus is meg tudja mondani, hogy működik-e a dolog ;>

Más. Határon túli magyar testvérek! Szarból nem lesz arany. Ha nyakra-főre dicsérjük azt, ami rossz, azzal még senki sem jutott előrébb. Ha azt mondjuk, hogy Romániában szarok az utak, az nem jelenti azt, hogy Magyarországon szükségszerűen tükörsimák. Ha valaki A-t mond, az nem szükségszerűen tagadja B-t. Nálunk is szarok az utak, exnőmhöz Csanádapácára úgy mentem le, hogy a pihe-puha futóművű Seattal is 20-szal kellett repesztenem az út közepén, úgy kormányozgatva, mint amikor kimegyek Nivával terepre. Szóval no offense. Szidjuk inkább a cigányokat :D

ahoy.

Andras 2008.04.21. 09:36:33

Na elolvastam az osszes postot. :D Vicces volt, mindket fel reszerol. En kb egy honapban fele-fele aranyban vagyok otthon es itt Pesten. Azt tudom mondani, hogy: Igen romania le van maradva mint a csocs, drasztikus felfogas valtozast kene vegbevinni hogy okes legyen, ne ertsetek felre fejlodik mint allat, de na. Rendes szallodak vannak azert rengeteg, ahova Danielt tettek tenyleg vicces egy kicsit. Viszont Budapesten is drasztikusan kene valtoztatni a felfogason (pl: nemtudok venni egy feltoltoskaryat, mivel nem vagyok magyar allampolgar, Romaniaba 50et veszel egyszerre ha kell.) Na mindegy, nekem bejon mind2 orszag, mas hozzallas kell az orszagokhoz. Na udv :). Remelem nem fog ezert leszolni senki.

Zsolt (Kolozsvar) 2008.04.21. 10:17:54

Kedveseim!
Tisztelet a kivetelnek, tenyleg vannak itt ertelmes emberek is. De! Mi a francert mocskoljatok be ezt az orszagot? Tenyleg rosszak az utak, bunkok az emberek es tele vagyunk rohadt ciganyokkal. De ezek miatt ne altalanositsatok legyetek szivesek! Itt is lehet kulturalt szallodaban olcson aludni. De ha nem dokumentalodik az ember, beszopja. Es en is megszopatnam azt aki nem tudja mire adja a penzet :-). Verjuk a mellunket hogy nagy magyarok. Pesten budos roman, itthon szoros magyar. Csodalkoztok hogy lekopjuk a magyar autokat, hat ez van. En is lekopom. En nem vagyok magyar, nem vagyok roman. En erdelyi vagyok s erre buszkebb vagyok mint barmelyik ket elozo opciora, sorrendtol fuggetlenul.

Andrew 2008.04.21. 10:23:05

És tudodmit Zsolt vazze?

Lehet hogy Neked van igazad...

Csaba · http://www.suior.ro/hu 2008.04.21. 10:25:45

Úgy kell Daninak! Miért nem nézet szét mielőtt odautazott! Mivel ő is használja a netet, ha másra nem is, csak azért, hogy ide feltöltse a képeket, stb., azért gondolom azt is tudja, hogy rengeteg szálláskereső oldal is van! Nem muszály pont Nagybányán szállást keresni, van attól 18 km-re egy frankó kis szállás, 1 éjszakára 40 ájróért! És amikor reggel kinyitja a kis csipás, beszűkült szemét, olyan tájban gyönyörködhet, amit még nem látott a putrijában, és a kiccsaládját legközelebb nem a francia riviéára fogja vinni nyaralni, hanem Erdélybe!
Szerencsére vannak olyan emberek is MO-on, akik felfedezték az erdélyi tájak szépségét, és nem úgy gondolkoznak, mint AP (acces point? :S ).

Andrew 2008.04.21. 10:27:04

De azért a köpködésedről megvan a véleményem. 100as IQ felett nem szokás

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2008.04.21. 10:30:58

AP itt az ideje hogy ismét körülnézz a szomszédban és ne csak monitor elöl oszd az észt.

snblnd · http://digitalsport.hu/ 2008.04.21. 10:37:10

... a hegy lábánál van egy szálloda, aminek az udvarában pisztrángtenyésztő medencék vannak ... mittomén mi a neve, de ott szálltunk meg tavaly, meg a csapatok jó része is. ... ha lesz időd és szereted, egyél ott valami pisztrángos kaját, mert nagyjából ennél frissebb nem létezik, és gyakorlatilag gombokért van ... én tavaly halálra zabáltam magam este, sajnos énis egy ilyen félötös kelés előtt, szóval kb négy sört ittunk meg ketten, meg megettem egy ilyen állatot, ami nagyon finoman volt elkészítve, és az egészért busás jattal együtt hagytam ott húsz jurót. Nem hittem el.

lanciabacci 2008.04.21. 10:41:15

fasza... oszd meg és uralkodj (a hülyéken). Pont így csinálják már lassan kétszáz éve és még mindig beszopjuk.

Jacopo Belbo 2008.04.21. 10:48:21

Gyerekek! Még egy ilyen ostoba nép nincsen a világon! Ilyen pitiáner, a lényeget nem érintő kérdésben egymásnak esni! Gondoljátok, hogy mondjuk két szlovák, egy anyaországi meg egy Magyarországon élő, egy nyilvános fórumon anyázná egymást? Más nációkat ne is említsünk! Mi lett belőlünk, drága barátaim?!

Szociológiailag egyébként roppantul érdekes az eset: egy anyaországi újságíró Erdélybe látogat és ott kifogásol ezt-azt (amit persze itthon is kifogásolhatna), erre az erdélyiek nekiesnek, az erdélyieknek meg az anyaországiak viszont. Nem gondoljátok, hogy nagyon sok meg nem beszélt, fel nem dolgozott problémánk van egymással?

Dani erőfeszítéseit, munkáját annak ellenére becsülöm és tisztelem, hogy engem nem igazán hoz tűzbe a tereprally ezen műfaja. Köszönjük a tudósításokat! Tanulság viszont, hogy óvatosabban kell fogalmazni, mert láthatólag erős ellentétek feszülnek. Hm... érdekes tapasztalás. De koránt sem boldogító.

gergeliii · http://www.gerbog.ro 2008.04.21. 10:51:25

A szálloda a hegy lábánál a Lostritához cimzett fogadó és pisztrángtenyészet, igazán európai körülmények között lakhatsz. Az, hogy te fenn Izvoare-n egy diákszállóból átalakitott helyet kaptál, sorry, de szerintem nem érdemes ilyesmiken, pont ilyesmiken keseregni. Mi fenn vagyunk hajnaltól Plesca irányában az erdőben, szurkolni, és itt sincs tusoló!

Tipp: ha jól tudom, Huta Certeze felé is jártok majd, azt érdemes megnézni: Porsche Cayenne-nel viszik fel a szénát a teheneknek, gumicsizmában.

Rolly 2008.04.21. 10:55:14

Kedves magyarorszagi "testvereim"!
Jo lenne ha belaptnatok Magyarorszag a beke segge alatt van a hatalmas vezeretek miatt, es kelet magyarorszagrol Nagyvaradra, Aradra es Temesvarra jarnak dolgozni a szerencsetlen emberek hogy legyen mit egyenek! en folyamatosan jarok magyarorszagra es mind csak bunko magyar testverekkel talalkozok, aki azert kot belem mert roman rendszamu autom van....persze az is nem egy suzuki..:)) szoval aki nem ismeri Romaniat az ne beszeljen!

harcsaparcsa 2008.04.21. 11:56:45

Buszkenek lenni a semmire ez osi roman szokas... ezt most a leheto leg komolyabban mondom. Az erdelyi magyarok ezt meg eltanuljak toluk. Rolly te meg egy nagy parszt vagy. En is sokat jarok oda (m.o.) de nem kotottek belem csak azert mert roman az auto. Ha te ugy kozlekedsz ott is mint a tobbseg itthon, akkor nem csodalkozom hogy beledkotnek. Ne legy mar roman te is!

brake 2008.04.21. 12:01:00

Sajnállak Dani,te próbálsz egy kicsit érdekességképpen is írogatni a köztes időről és ilyen reakciókat vált ki egyes emberekből.Persze ez nem szorosan a versenyhez köthető,szerintem jó és kitartást.Várjuk a többi esemény beszámolót is.:-)

Myko 2008.04.21. 12:34:28

Ööö...ez most CE Rally-s fórum vagy egy az origóról idekeveredett mocskolódó fórum? Ott vannak ilyenek...
Bazz nehogy már itt szidja az egyik a másikat mert az egyik a határ keleti másik meg a határ nyugati oldalán van. Komolyan ez nevetséges...mint ahogy az RTL rallys "közvetítése" is az!Ennyi!

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2008.04.21. 14:19:45

Csanad (Erdelybol)
Te egyszerűen az a tipusu ember vagy, akinek a világ fekete-fehér. A post íroja akkor is kifogásolta volna az emlitett hiányosságokat, ha teszem azt egy dunántúli faluban jár így. A hazaszeretet nem egyenlő azzal amit te csinálsz. Attól hogy a szart megpróbáljuk nyers gyémántként tekinteni, még nincsenek gyémántjaink. És ami szar, arany barátaim, az akkor is szar, ha erdélyben van, és akkor is, ha a Cote-d-Azur-ön. Vagy a magyar szar fényesebb? :S Kár hogy egy autós blogban is "vezéreznek"( Rolly ), "románoznak", "magyaroznak". Miért kell nemzetiségi, kvázi-politikai kérdést csinálni egy szar szállodai fürdőszobából, meg 100 km-nyi szar útból?

WinG · http://wing.crpl.hu 2008.04.21. 14:34:51

Na jó, mi lenne, ha abbahagyná itt mindenki egymás oltogatását? Komolyan mondom, rossz ezt olvasni...

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2008.04.21. 16:23:01

Wing, ok, befejeztem ;) benzingőzös napot kívánok, a vérgőzös helyett. Megy a gőzös.. :)

akarki 2008.04.21. 18:34:13

Nos, én többször jártam Erdélyben. Legutoljára vagy4-5 éve már. Az utak rettenetesek voltak, de nem Romániában. A Békás-Szoroig csak, onnantól jön Románia területe, onnantól teljesen más volt a helyzet. A magyarokat sajnos szivatják mint a rongyot, éppen ezért is nem ártana legalább nekünk odafigyelni másokra. A cikk lehetett volna finpmabban fogalmazva, de semmi sértőt nem találtam benne, mert én is szidtam már szállodát, ráadásul Németországban. Most egy 50 ajrós hotelben vagyok egymagam egy 12 nm-es szobában rendes zuhanyzóval reggelivel. Ehhez képest bizony a 40 EUR egyáltalán nem kevés... A táj viszont nagyon szép, mindenkinek ajánlom! De az olcsóságról... 13-4 éve voltam először. Akkor olcsóság volt. Aztán egyszerre 1-2 év alatt mindenhol legalább annyiba került minden, mint Magyarországon. Tehát olcsónak nem mondanám. Pisztráng szintén elismerve, nagyon jó. Az utakról nem az erdélyiek tehetnek, de nem is nekik lett címezve a cikk. Szóval le lehet szerintem higgadni. Ha pedig azt látjátok erdélyi barátaim, hogy szidjuk valamelyik fórumon Magyarországot, oda is csatlakozzatok be szidni Romániát! El ne feledkezzetek róla!

paduc 2008.04.21. 19:32:13

hali.
habár itt másrol kéne szó legeyn de legyen és sajna elmarad a szovátai pedig arra készültem én is hogy elmegyek.
tehát 4 évet éltem nálatok bp. székely legény vagyok. fél év után elkezdtem vásárolni autot hoztam de. böl 475 e ft regadó saját zsebböl
utánna lett cég fizettem az adókat magam után a feri kasszájába és te rohadt zsebedbe hogy tudj csövelni az én hátamon. soha nem voltam orvosnál az önkormányzatnál is mindig fizettem és a vizumért is k.várra kellett mennem pénzért 100 ajró . ugye a határon tuli magyarság szeretete. a csájniz csak koporsóban megy haza töletek soha nem vizumért vagy tart. engedélyért.
tehát amig a több 10 ezer román vagy inkább erdélyi dolgozik adózik és fizet magyarországon ahhoz ,hogy te ingyen csövelj a bkv a gyerekedet vihesd orvoshoz stb stb addig kussolj és menj el dolgozni. ha meg kinyitod a szájad akkor azt vágja le egy székely legény a köruton egy bicskával . ne fély lessz nála. és utánna gyere át hozzánk dolgozni ismerj meg minket egyél a mi ételünkböl igyál velünk reggelig énekelj a tüznél stb és azután nyilatkozz erdélyröl , románokrol stb. ésazután még menj el vagy pár helyre élni és tapasztald meg ,hogy a nagyvilágba nem magyarok, románok ,erdélyiek stb vannak hanem emberek olyanok aminek téged nem lehet nevezni. vonatkozzék arra ki feljebbecske ezt azt nyilatkozott. persze feltéve ha nem vagy analafabéta és megtucc még pár nyelvet tanulni.

na mozgás dolgozni ha szeretnél otthon szép fürdöszobát.
ja igen olaszo. part Cervia pont ilyen f. szoba volt csak 20 éves csempével 2006 okt. ben pááá

erdelyi magyar 2008.04.21. 19:40:00

"erdélyi MAGYAR" NEM én vagyok, és ha csak nem régóta használod ezt a nevet akkor kérlek változtasd meg, mert így könnyen összekevernek minket és én már elég rég írok ezen a néven (igaz ritkán).

Én sajnos nem tudok kimenni megnézni a versenyt, mert innen messze van, de látatlanban is szurkolok a magyar csapatoknak (ha még nem estek ki mind):D

Nagyon sokan leírták már, hogy nem kéne itt egymásnak esni, nem csak értelmetlen, hanem mindenki számára rossz és kellemetlen is!

Ami a szállodai szobát illeti, hát ilyet még én sem láttam itt, de biztos van még ennél sokkal rosszabb is, nem csak itt, de más országokban is.
Az utak témája meg nagyon összetett: a 90es évek óta a kormány megpróbálja elvonni a pénzt Erdélyből, főként a nagyobbrészt magyarok lakta területekről (a határ mellett, meg Hargita, Kovászna és Maros megyék). Ezért fordulhatott elő az, hogy míg az alföldön meg Moldvában tükörsíma utak vannak és kis túlzással minden fél km-ren aranyozott tetejű ortodox templom, addig nálunk sok helyen még most is a kőkorból visszamardt földutak meg betonutak vannak. De ez az utóbbi kb 4 évben nagyon gyorsan fordult meg! A városomban és a helységek közt is elképesztő ütemben keztdek el utakat csinálni. És nem ócska egyszeri használatosakat, hanem alapozás, fedőréteg és koptató réteg, ahogy azt kell! Pl. Csíkszereda-Balavásár útszakaszon (120km) 2 hét alatt elkészült az alap (minden 5-15km-enként dolgozott 1-1 csapat. Most fogják felújítani a Brassó-Gyergyó szakaszt, de eljutottak már a mellékutakra is, pl. Udvarhely-Varság (ez utóbbi egy kb 2000 lakosú kis falu, ami a hegyek közt- és rajtuk fekszik nagyjából akkora területen mint Budapest - elképzelhetetlen látvány :)). Ezzel csak azt akartam mondani, hogy van remény, az EU, meg a szabadabb gondolkodás itt is enyhíti a dolgokat, és a pillanatnyilag jólmenő gazdaság is sokat segít.
Úgyhogy aki még nem járt Erdélyben, az ne szídja, mert ez egy külön világ, amiről fogalma sem lehet látatlanban.
Aki rég látta, az jöjjön el most megint, vagy 4 év múlva.
És aki most látta és nem tetszett, az szídhatja, de csak finoman, mert a csíki székely legényeknek kinyílhat a bicska a zsebükben és akkor lesz nemulass! :DD

Ja és AP: talán egy kicsit nyitottabb is lehetnél ezekkel a dolgokkal kapcsolatban, ne általánosíts, még a cigányok közt is akad rendes ember és mi sem járunk bocskorban...
Talán ha kicsit kevésbé lennél azzal elfoglalva, hogy másokkal kötekedj, észrevennéd, hogy nem minden fekete errefelé és nem mindenki Téged akar megsérteni...

Hexer 2008.04.22. 01:19:07

A vecerol csak annyit, hogy Becsben a belvarosban van hasonlo megoldasal egy ilyen szaloda (2 csillagos igaz...) ott a WC ugy nez ki mint egy roki mobil wc, az egesz muanyagbol van beepitve es a tusolo az egesz kozepen.
Mellesleg megrazo modon M1-M7 bevezeton is van egy kis socreal szaloda-motel ahol a WC-ben igy van elrendezve a tusolo, cska ott a kagylo a szoba egyik sarkaban kapott helyet.

Elobb nezink szet a sajat haztajunkon aztan becsmereljuk mas megoldasait, ami valoszinu nem a penzi miadt ilyen hanem mert halytakarekos. Penz mar reg nem problema ilyen korokben romaniaban, az arakbol latszik, ott minden tobb mind itt es megis itt sirnak az emberek mint a sarki k.vak. Amin nagyot nevettem 1 hete bemontak hogy romania keres magyar melost hogy huza ott az igat mert tobbet kap szerzodesel mint itt...
De a tavaszi romai alasborzen roman cegek egesz nagy letszamban voltak, igy csabitottak haza a kinti romanokat, es akar olaszokat is.
Most mar csak az a kerdes hogy ki tesz kinek sziveseget...

A tobbirol nem kivanok nyilatkozni mert mar egyszer meg tettem mikor a luxusautokrol volt szo bukarestben

Redcat 2008.04.22. 08:38:15

Kedves erdélyiek!
Nem vagytok ti úgy általában és konkrétan túl érzékenyek?
Én még nem jártam felétek, nem tudok igazságot tenni, nem is akarok, de tényekkel nehéz vitatkozni. Ez a szálloda ilyen. Ettől én még nem gondolom, hogy Erdélyben az összes szálloda ilyen.

Csaba 2008.04.22. 19:01:31

Miért gondolja itt mindenki azt, hogy a cikk miatt indult ez az adok-kapok? Senki sem olvasta el mondjuk az első 5 kommentet?
süti beállítások módosítása