Csak a józan eszemre szerettem volna hagyatkozni

  2008. március 14. - Nyegleo Címkék: népítélet

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Heti merítés
2015-07-26 07:24:02

Újra itt a Digó Limó, az egész estés, színes, szélesvásznú népítélet Kicseréltük a tömítéseket

Heti merítés
2015-07-19 07:41:54

Olajkályha kirakat managereknek Az összkerékhajtás tényleg fantasztikus dolog télen!!Na de akinek van egy

Heti merítés
2015-07-12 10:39:01

A Jószág Az autóról: Megbízható, kényelmes, dinamikus, tágas. Persze azért teherautós szemmel nézve.

Heti merítés
2015-07-05 07:13:42

Kis rohadék Szóval kabriót akartunk de nem keletit, mai agyammal lehet hogy egy Escortba nyúlnék,vagy


A Népítélet-ben minden új és frissített ítélet ellenőrzésen esik át, és a problémások a kukában végzik. A gyanakvás-jelző is bejelez egy ilyen remekbe szabott írásra, mint például ez a kissé marketingszagú Linea. Igaz, azt állítja: nem vagyok Fiat kereskedő. Döntsenek, önök szerint is maradjon a kukában vagy inkább javítsa a Linea ítéletek statisztikáját?

 

Megjegyezném, nem vagyok Fiat kereskedő, semmilyen közöm nincs a Fiat-hoz, sőt ha valaki egy éve azt mondja, hogy Fiatom lesz, azt kinevettem volna.

Autót kerestem lehetőleg 4 ajtóval, nagy csomagtartóval (táskáknak, bőröndöknek), gazdag felszereltséggel, kizárólag magáncélra. Több napot töltöttem tesztvezetésekkel, csak sima üldögélésekkel a kereskedésekben. Barátkoztam melyikkel tudnék eltölteni 6-8 évet anélkül, hogy az első hónapokban megbánnám. 4 mFt volt az irányösszeg.

Gyakorlatilag az összes számbajöhető alsó-közép kategóriát kipróbáltam, köztük néhány 5 ajtósat is. Ezek között Japán, Koreai, Német (Spanyol, Cseh), Francia, Olasz márkák is voltak. Nincsenek előítéleteim, csak a józan eszemre szerettem volna hagyatkozni. Összehasonlítási alapom az elmúlt 5 évben általam sokat vezetett autók is szolgáltak. Ez mind márkakereskedésben vásárolt 0 Km-es szgk volt. Peugeot 206 1,1 Presence; Peugeot 307 2000 aut. Premium; Skoda Fabia 1,2 12V Classic; Mazda MX-5 1,8 Challenge; és azóta egy újabb: Fiat 500 1,2 Lounge.

Az újonnan megtekintettek közül az egyiket fapadosnak és drágának találtam (Mazda3 és Seat Leon), a másikkal nem tudtam megbarátkozni (Nissan Tiida). Volt amelyik tesztautó zörgött (Honda Civic). A VW Jetta/Golf modern motorral (1,4 turbó), komplett felszereltséggel csábított de írtóztató árával (5,6 mFt) tántorított el. A Skoda Octavia 80 Le-s 1,4-e, vagy az ősöreg 8 szelepes 1,6-a nem vonzott. A Kia Ceed nekem belülről sivár és nem szeretném feltétlenül 7 évig vagy 15 eKm-ként márkaszervízbe sem hordani, alkalmanként 30-60 eFt-ért. A Renault Megan észrevehetően régebbi-ugyanúgy mint az Opel Astra-ráadásul nem túl jóhírű konstrukció. (az 1987-ben NSZK-ban vásárolt új Ford Sierrámat 16 évig és 280 eKm-ig használtam, abszolút gond nélkül, amikor eladtam még gyári lengéscsillapítók és hátsó fékek voltak benne).

A sajtóban és azután egy kereskedés udvarán is megláttam a Fiat Lineat. Fék, be egy ülőpróbára. A legolcsóbb kivitel volt. Kívülről nagyon-, belülről nemnagyon tetszett, túl sötét és egyszerű volt minden benne. De az ára csak 3 mFt légkondival. Ennyiért sokkal kisebb autókat lehet kapni, hasonló motorral és specifikációval. (mindenkit megnyugtatok, a Lineanak nincs semmi köze a Renault Thaliához, Daciához, a 4 ajtós Skoda Fabiakhoz és társaikhoz. Ez már az un. Golf kategória, mind külső, mind belső méreteiben)

Tesztút 1: 1,4 szívómotor - hát ez nem nagyon akar menni. Mire visszaértünk, megjött a főnök a dízel Emotion kivitellel. Beleültem, és tudtam ezt keresem.

Tesztút 2: 1,3 dízel - nem megy, elég drága, sajnos ismét nem lesz öngyújtós autóm. Jöjjön holnap, lesz egy 1,4 T-Jet Grande Puntónk.

Tesztút 3: 1,4 T-Jet - ilyen motor és menetteljesítmény a vágyam. De milyen lesz a Lineaban? Szerintem sok rizikó nincs, 100-150 kg a súlytöbblet.

Megrendeltem. Plusz még néhány extra. Ebben minden van amire én gondoltam. 3 hónap várakozás, de eltelt.

Átvétel: az első néhány km után álmélkodás mennyire csendes, a Bp-i utakon is milyen kellemesen rugózik.
Másnap kezelési könyv és újabb csoda, ebben nagyon sok minden van. Olyan is amit senki nem jelez sehol. (apróságok, de megkönnyítik az életet-pl. éjszakai fény, kilépő fény az ajtókban, zsebek az üléskárpitokban stb.)

Komolyan mondom, nem értem a Fiat importőrét. Jó, hogy minden apróságot nem tüntetnek fel, de azért a különleges és/vagy a lényeges dolgokat azért kéne, mert több vevőt is elveszthetnek néhány sor megspórolásával. Lustaság, vagy oda nem figyelés? De azért azt én sem értem, hogy ez az autó miért nem bírt el egy kesztyűtartó világítást, de a mindkét oldali sminktükör igen?

Végülis nem ezért vettem meg, hanem a tetszetős beltér (számomra nem szegényes, sőt!) és méginkább a motor miatt. Az meg maga a csoda. Nagyon keveset fogyaszt (6,2 l), ha nem pörgetem 3 ezer fölé. Viszont alacsony fordulatról is húz. A turbólyuk egész minimális, az meg inkább jó, mert ha belép a turbó, érzem, hogy az üléstámlának feszülök. A motor egészében nagyon alacsony fordulaton működik. Ésszerű sebességeken kicsi a fogyasztása és nagyon halk. 130 km/h-nál 3100 a motorfordulat. 4200-t forog 170-nél, és még mindíg csendes. Ezek dízeles adatok, csak ott vége a játéknak 5000-nél. Ez meg 6500-ig gyorsul. Nekem a váltóval semmi bajom nincs, pontos, nem lehet melléváltani. A kar lehetne 3-4 cm-rel rövidebb is. Az ESP-t nem lehet kiiktatni, csak a kipörgésgátlót, engem nem zavar. (viszont később aktiválódik, mint a Mazda MX-5-ben) Nem dülöngél a kanyarokban, szél-, és futóműzaj sincs. Féke érzékenyen, de jól adagolható. A kuplung finom, a hidraulikus szervókormány nagyon közvetlen (2,4 fordulatos) és jól kezelhető. A fedélzeti számítógép a szokásosnál több adatot jelez, még az olaj mindenkori minőségét is. Kezelése egyszerű, kár hogy nem tud magyarul. A turbónyomásmérő csak játék. Nem ártana egy tolatóradar.

Mindenkit bíztatok, ha megteheti válassza ezt a motort és kivitelt, mert a versenytársak árához képest fényévekkel jobban felszerelt, motorja, fékrendszere és menetbiztonsági felszereltsége minden próbát kiáll. Viszont sok minden csak ehhez elérhető. (4 tárcsafék, plüss kárpitozás, kétszínű műszerfal, krómozott kiegészítők, króm kifugóvég, elektromos deréktámasz stb) 300 eFt felárért kb. 600 eFt-nyi többlet felszereltséghez juthat, a látványon és illaton kívül. Problémáim vannak viszont a tájékoztatással. A kezelési utasításomban szó sincs erről a motorról és kivitelről, ezt állítólag majd pótolják. Addig a kormányon lévő gombok pontos funkcióit kitalálom, illetve a hangvezérlés (angolul) elmond mindent. A beépített rádió és bluetooth kifogástalan, érzékeny és nagyon jó hangú. Igazi Hi-Fit úgyis otthon hallgatok. Arra ugyis alkalmatlan a szintén széria MP-3 lejátszó és az USB-re csatlakoztatható eszköz. Semmi nem zörög, nyikorgásoknak nyoma sincs. A kapcsolók finoman járnak.

Az ára: bevezetési kedvezménnyel, ESP+Hill-Holder+nyomaték szabályozó+szerelt téli gumik acélfelnin+metállfény+kb.40 eFt értékű ajándékkal 4.2 mFt, igen kedvező (6%) THM mellett.

Mennyire lesz megbízható? Azt az idő majd eldönti, de csak 30 eKm-ként kell olajat cserélni és szervízelni, ami még gazdaságosabbá teszi.

Tetszik kívülről, belülről és vezetés közben is. Az én igényeimet tökéletesen kielégíti.

Kell ennél több?

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr47380892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kifordított kacagány 2008.03.14. 17:36:46

kukába vele

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.03.14. 17:39:19

Már említettem itt, hogy a magyaroszági Japán autógyár( értsd a: mi autónk)marketingesei kilószámra írták a népítéleteket, de nem kicsiben. És pont az a vicces, hogy ilyen szintű írások kerültek ki a kezeik közül, amik hogy-hogy nem egy szórólapon végezték. Ott is volt feketék( vagy fehéren), hogy totalcar népítélet. Szerintetek ezek hány százalékát írták hivatástudatból?

Népítélet amiben nem bízom: a motorja nem túl erős, de cserébe takarékos. A futómű kicsit lágy, de a magyar utakra pont ideális. A kárpitozás kissé egyszerű, de szerintem stílusos.

Népítélet amit elhiszek: A motorja gyenge, meg kell gondolni egy-egy előzést vele. A futómű csapnivaló, kanyarokban billeg, oda kell figyelni rá, különben az árokban végezhetjük. A beltere unalmas és sivár, a műanyagok kopogósak és zörögnek.

Én ilyen taktika alapján választok. Na meg megnézem, hogykik szervizelték. Mert ha a szervíznél oda van írbva, hogy Dream-car kftkktbtstb, és minőségi munkát végeznek olcsón akkor meggondolom. De ha az van odaírva, hogy Kovács Józsi, aki egy trehány fasz, de ért hozzá akkor előbb elhiszem, hogy tulajdonos írta. Vannak még a fikázók, akik kapnak egy céges Passatot, amibe az ügyvezető már beletekert néhgyszázezret, úgy, hogy olajon kívül mást nem cseréltek,( mer' céges, azon meg minek?)aztán lehúzza a porba. Az sem szép dolog.

mano 2008.03.14. 17:50:13

Mármint nincs autókereskedése vagy nem importőr, he-he...
Jó kis propaganda duma, ami erősen marketing szagú.
Ez nem egy halandó autós őszinte ítélete. (KUKA)

DSH 2008.03.14. 17:50:52

emberek mindenki rohanjon el venni egy lineát!
ezt meg kukába...

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.03.14. 17:57:19

ja és persze KUka, és szégyenfalra az e-mail címét. Megérdemli.

katicska 2008.03.14. 17:58:57

Szánalmas.
Egy élő embert mutassanak, akinek ez a kocsi tetszik.

Tamás 2008.03.14. 18:03:13

Hehe, az elején még nem tetszik a belseje, a végén meg már amiatt vette meg. :-)

"Kívülről nagyon-, belülről nemnagyon tetszett..."
"Végülis nem ezért vettem meg, hanem a tetszetős beltér [...] miatt."

LOL. Kuka.

ommm 2008.03.14. 18:09:29

az összes konkurenst felsorolta.
á, nem marketing. lophasz! kuka

Bélus 2008.03.14. 18:17:00

Ha ez nem dealer, akkor elég érdekes, csapongó stílusa van.

Mi az e-mail címe? akraki@fiat.hu ?
He-he...

Krájzler 2008.03.14. 18:18:16

Csak figyeljétek meg: 16 évig hajtott egy 1987-es Sierrát. Tehát eladáskor 2003-at írtunk. És utánna?
Nyert a lottón? Vagy mijjaf*sz? 5 év alatt ennyi 0 km-es autót hajtani.... És olyan széles a repertoár, hogy biztos nem cégesek voltak.
Összegyűrni, kukába penderíteni....

Mercurius 2008.03.14. 18:28:50

Bezony! Kuka!

Ha nem is Fiat kereskedő, minimum egy közeli hozzátartozó

robert 2008.03.14. 18:31:38

Ha a józan eszére hallgatott,akkor sok nem lehet szegénynek,legyen boldog az autónak látszó valamilyével.

Csubakka Junior 2008.03.14. 18:33:34

Höhöhö! Küggyétek át az rtl-es műsornak, biztos tudják majd hasznosítani. Aztán mehet a kukába!

gizmo 2008.03.14. 18:34:08

szemétbe vele

Ivymike 2008.03.14. 18:36:04

ha figyelembe veszem az új autó iránt érzett elfogultságot, nem értem a tárgyilagosságot. ennyi számadatot egyetlen népítéletben sem olvastam, nem túl életszerű az biztos.

plac 2008.03.14. 18:38:54

Hát igen, nagyon ,,márketing" ízű az iromány.

Ha dealer írta, akkor meg nagyon nem etikus. Lehet valakinek dícsérni a saját árúját, de nem ily módon.
Pláne nem úgy, hogy a konkurens termékeknek csak a hátrányait felemlegetni. Pl ( 1.6 SR a hengerenként 2 szelepes VW motor az Octaviaban, de az
pl. az csomagtartó dolgában lealázzza a mezőnyt.)

A multkor a budaörsi TESCO-ban volt bordó színben kiállítva egy Linea, megnéztem, az eleje szép, az oldala nem annyira, és a belseje meg egyáltalán nem tetszett. De ez az én privát véleményem. Ha valakinek tetszik a kocsi, hát vegye meg, lelke rajta. A megbízhatóság stb. majd később kiderülnek, aztán a választását vagy igazolja az idő, vagy megbánja, hogy ilyent vett, előre nem lehet tudni.

Az igazság az, hogy a Fiatra nagyon ráférne a siker, ami mostanában csak a Grande Puntoval jött össze, bár az 500-as az valószínű sláger lesz, a retro-nosztalgia hangulat miatt. Én még annyit tennék hozzá, hogy a sikerhez azért szükséges de nem elégséges feltétel, hogy jó autót kell gyártani. Ha egy termék jó, az előfeltétele, de nem záloga a sikernek.
Adódik a kérdés:
Nos, mennyire jó kocsik a mostani Fiat-ok?

Egy vicc juottt eszembe:
- Te Józsi, a feleséged milyen az ágyban?
- A fene tudja, van aki szidja , van aki dícséri!
??? :-)

zsolt68 2008.03.14. 18:41:42

Nekem nem gyanús.Csak a vége felé egy kicsit.De lehet hogy csak az új autó megszerzése felett érzett öröm teszi.Összeségében maradjon

drbenz 2008.03.14. 18:43:55

KUK@! Szerintem a végén átnézte a főnök és beleszólt:
-he, aztat írjad má két ellel...
lol

AP (törölt) 2008.03.14. 18:46:00

Nekem bejön.
Egy Grande Punto, rendes csomagtartóval.
És nem csúnya!

Rá Dios 2008.03.14. 18:46:11

Szerintem O.K.
Az autó nekem is tetszik. A Totalcar is dícsérte.
Miért is ne lehetne reneszánsza a FIAT-nak?

(Ja, a feleséges vicc felséges :-))

ommm 2008.03.14. 18:48:40

zsolt:
"De lehet hogy csak az új autó megszerzése felett érzett öröm teszi."

oké,m legyen igazad.
de akkor mi a fasz alapján ír népítéletet? a szalontól hazáig tartó 15 km-ről? vagy mi?
majd írjon, ha 150 lesz benne.

büdös kamu.

ommm 2008.03.14. 18:49:45

150 ezer természetesen

fury 2008.03.14. 18:51:34

nos..megvenném a sierrát))))))

AP (törölt) 2008.03.14. 18:52:51

Ha kamu, akkor ezt mire vélitek?

"Tesztút 1: 1,4 szívómotor - hát ez nem nagyon akar menni. Mire visszaértünk, megjött a főnök a dízel Emotion kivitellel. Beleültem, és tudtam ezt keresem.
Tesztút 2: 1,3 dízel - nem megy, elég drága, sajnos ismét nem lesz öngyújtós autóm. "

Egyébként erősen kamugyanús. Egy káeurópának készített "kényszer"szedán, aminek tökéletes a futóműve, a motor akármennyinél az ülésbe tol, emellett tökéletes a gyári zene, és mindezek mellett még olcsó is?
Nekem tetszik az autó, de ez így már húzós.

ommm 2008.03.14. 18:53:21

"Az ESP-t nem lehet kiiktatni, csak a kipörgésgátlót, engem nem zavar. (viszont később aktiválódik, mint a Mazda MX-5-ben) "

na, ez a hardcore. gyönyörű.

Linea+józanész=love

drhlaszlo · http://kskozlony.blog.hu 2008.03.14. 18:56:19

Nem tudom, nem tudom. Az első, ahol a sztori borul, az az eddigi flotta... (bár lehet szerelemből öreg autóval járni, de akkor nem ilyenek jönnének utána, nem?
Az, hogy ennyire ráfekszik az adatokra... lehet, hogy mondjuk egy 50 körüli, vidéki iskolaigazgató, nem?

Egy győri 2008.03.14. 19:02:35

Hát ez már messziről is marketingszagú, végigolvasva meg...jujj. Kuka

zajcev 2008.03.14. 19:06:47

az hát, az itéletek fele sz@rt sem ér.. azt sem értem 8 meg 10 ezer km-el hogy lehet itéletet irni?!
kedvencem mikor a hibalistához azt irja semmi különös megoldotta a szerelőm olcsón gyorsan- vazze hát azért nézünk népitéletet hogy mi ne essünk bele abba a hibába vagy ha már megtörténik akkor segítsen megoldani...

Leegor 2008.03.14. 19:06:50

Nekem formára tetszik, de egy Octavia csak 500e HUF-al drágább. Akkor már...

Az ítélet meg kamuszagú

fury 2008.03.14. 19:08:50

mindeképp viszi az ocsmányságpálmát a címlapos swift-dagadék-gusztustalanság...végre a Thália megszépülhet emögött)))))

Metaxxa 2008.03.14. 19:09:01

Ezt valami marketinges írta, kukába.

"Mindenkit bíztatok, ha megteheti válassza ezt a motort és kivitelt".


Én ilyet nem nagyon látok, hogy mást biztatnának vásárlása, inkább önigazolást, hogy nekem tetszik, kedvelem, lámpánál frankón gyorsul, autópályán zajos satöbbi. a népítéletekben.

R3 2008.03.14. 19:13:01

az ESP az a kipörgésgátló, vagy rosszul tudom?

D'evil 2008.03.14. 19:14:12

KUKA!!!

Így nagybetűvel.
Fuck FIATDEALER!

egynem-fiat-keresol-anyosapa 2008.03.14. 19:28:41

Nem csak a szerzo fiat kereskedo, hanem az is, aki feltette erre a blogra, no meg az is, aki az indexre kitette...:-) Egyebkent sosem olvastam volna el....

lanciabacci · http://multipla.szakkor.hu 2008.03.14. 19:29:04

Én nem értem, mi ezzel a baj?

Elfogult volna? szerintem messze az átlag fölött korrekt és csak örül. Miért ne tehetné, nem erről szól a népítélet?

Marketing ízű? Mi van, ha csak alapos a pali? Esetleg a TC cikkei hatására szeretne profibbnak látszani és hivataloskodni? Na mondd már.

Netán - tegyük fel, bár én nem hiszem - burkolt reklám volna? Na és? Más márkáknak is megvan rá a lehetősége és ki tudja éltek-e már vele, esetleg ügyesebben?

Én éppen ma olvasgattam népítéleteket és újra megdöbbentem, mennyi ennél fényévekkel szarabb ítélet van. A Ford Galaxynál pl legalább 5x olvastam ugyanannak a palinak a csak kicsit különböző szövegeit és mind fosabb volt ennél. Ne legyen már újra 1984, a cenzorok hatalmát már ismerjük. Miért kellene most egy ennyire jelenetéktelen dologban erődemonstrációt tartani?

., (törölt) 2008.03.14. 19:29:50

Benzinnel leönteni, felgyújtani, hamvait szétszórni!

Csubakka Junior 2008.03.14. 19:38:00

A 4 népítélet közül az a legjobb, amelyikben az illető hsznált, német prémiumgépet akart venni, aztán ez lett belőle. :)

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.03.14. 19:43:22

Azért kell erődemonstrációt tartani, mert Átlag Béla 20 éve Skoda 120 user eldönti, hogy autót venne, de sajnos ő matematika-fizika szakos gimnáziumi tanár, ki tudja számolni a gyorsulási együtthatót, de a kocsikhoz nem ért. Hallja az informatika tanártól, hogy van ez a népítélet dolgo, érdemes megnézni. Aztán megnézi, mindenki dícséri a leggyengébb motort, így ő is megveszi, és szerencsét próbál. Aztán vagy bejön neki, és túldícséri, vagy önigazolást keres és próbálja feljebb nyomni a kocsi átlagát, holott egyáltalán nem tetszik neki. Ennek következménye az lesz, hogy később ír egy népítéletet amiben ordenáré módon lefikázza, hogy ekkora szart ennyiért. Kb a népítéletek fele ilyen.

plac 2008.03.14. 19:46:20

lanciabbaci- Fenntartom, hogy marketing ízű.

És azt is,- hogy ugyan megteheti-, de nem tartom tisztességes dolognak a kamu népítélet írását.

Sokaknak igaza van, abban , hogy pl. mennyit mehetett eddig vele?
Párszáz km-t?
Ebből 1x -űen nem lehet objektiv képet kapni egyik kocsiról sem.

Német kollégáim szerint a FIAT a Fehler in alle Teile rövidítése, de ez meg az ő véleményük,ami poénnak jó, de 100%-ig természetesen ez sem igaz. Az én szerény véleményem szerint kisautóban mindig jók voltak az olaszok, és haszonjárműben sem rosszak, de közép vagy nagyobb méretű kocsiban már nem jöttek nekik össze a dolgok.

Ne feledjük, a Fiat Ritmo is olasz, meg a Ferrari is ( ráadásul a Ferrari FIAT tulajdonban van, de ennél több közös azért túl sok nincs bennük hála Istennek)- tehát azt nem vitatom, hogy tudnak jó kocsikat is gyártani,
viszont az se lehet vita tárgya, hogy igénytelen és rossz konstrukciójú tömegtermékekkel is előálltak már nem egyszer.

A beszámolóra visszatérve, a többség álláspontjával egyezik meg az enyém is,
KAMU-nak tartom.

yamamoto · http://akinekrossz.annaknemolyanjo.hu 2008.03.14. 19:51:05

Itt az irodalmiság a lényeg. Az ember önkifejezte magát. Jól beírt, és most örül, hogy lám milyen kerek és egész a története. Lehet hogy orrba-szájba auto motort olvas (tényleg, van olyan még?). Az vesse rá az első követ, aki nem ilyen okok miatt ír ide.
Ha meg mégis auto nepper, akkor beveheti a nagylábujjam.

merci_fun 2008.03.14. 20:01:01

Abszolút kuka!!!!

Egy tényleges új autótulajdonos nem így ir a kocsijáról.
Mi nem azért olvassuk a népitéleteket, hogy kereskedők és autóiparban tevékenykedő marketingesek szempontjai szerepeljenek, hanem azért, hogy hasznos dolgokat olvassunk a kocsikról és ami fő valósakat is!

zsé 2008.03.14. 20:02:24

"zsolt68 2008.03.14. 18:41:42
Nekem nem gyanús.Csak a vége felé egy kicsit.De lehet hogy csak az új autó megszerzése felett érzett öröm teszi.Összeségében maradjon"

Megvan ki írta. hehe

gibson 2008.03.14. 20:08:21

el akartam olvasni eredetiben is, de a Linea ítéleteknél 4 írás van, egyik sem ez, tehát már le is lett kapva? (amúgy mind a 4 ****-os, lehet, hogy mindegyik díler? :))

régebben olvasgattam a népítéleteket, de ma már jórészük kamu szerintem, elég vicces például, hogy a GAZ-t kivéve minden márka átlagban 4 cisllagot kap, tehát a Porsche meg a BMW ugyanolyan jó autókat gyárt a magyar "nép" szerint, mint a Dacia meg a FIAT. Nem is beszélve az erősen kamuszagú Rolls-Royce Silver Seraph írásról (a külföldön dolgozó magyar, aki itthon egy Opellal jár, Nyugat-Európában viszont Rolls-al, de az e-mail címét nem meri leírni, "gondolom megértik, miért"...), a Ferrari Enzo tulajról (aki 3 képet is berakott az autójáról, de a rendszámot gondosan kisatírozta, csak tudnám, miért, az utcán úgyis látja mindenki...), és társairól.

be kéne szkenneltetni ezentúl a forgalmikat egy önarcképpel az ítéletek mellé, az talán kiszűrné az ilyeneket... :)

lanciabacci 2008.03.14. 20:08:27

scheerti
az egy nagyon veszélyes dolog, ha te vagy más "okos" szeretné eldönteni, hogy ki az Átlag Béla és mit miért mond... kurvajó, hogy pont te meg annyira értesz a kocsikhoz/akármi máshoz, hogy ezt eldöntsd. Elnézést az indulataimért, de az ilyesmi bosszant.

plac
A kamuságát szerintem nem tudjuk eldönteni, akár az, akár nem, max. ha visszatérünk az oviban használt nem-de-nem-de sémához :) Erre az lehet a megoldás, hogy ítéljen a nép (sic!) így vagy úgy, aki pedig majd olvassa, vonja le belőle a maga véleményét, ne pedig a miénket. Ugyanazon az oldalon lesznek bőven lehúzó ítéleletek is, nyugi.

másfelől: ismerem én is az idézett német szóviccet, meg a kapcsolódó legendákat is. Nem tudom Fiat Ritmot vezettél-e többet vagy Ferrarit, de az hogy melyik milyen, szintén csak ennek tudatában megítélhető reálisan szvsz. Nekem volt szerencsém egyszer egy 130TC Ritmot kipróbálni és máig az egyik legborzongatóbb élményem. És nem azért, mert menet közben szétesett volna a rozsdától :) Történetesen abban az autóban éltem át életemben először azt az érzést, hogy képtelen vagyok gyorsulás közben elérni a műszerfalat. Ez a kis autó-nagy autó kérdés pedig nagyban árnyalódik, ha figyelembe veszed, hogy speciel az Alfa 156/159 is Fiat, ahogy a jelenlegi Croma és a Lancia Thesis is. De nagyon elkalandoztunk, mindennek semmi köze ahhoz, hogy írhat-e valaki ilyet vagy sem. Szerintem továbbra is írhat.

Azzal viszont egyetértek, hogy a pár tíz/száz km tapasztalat nem elég egy alapos ítélethez, de akkor nevezzük meg ezt alapvető kifogásnak. Ebben a megvilágításban azonban feltűnik, hogy tele a Népítélet hasonlóan 0km-es beírásokkal. Akkor viszont megnt nem igazságos éppen ezt és éppen most kigyomlálni, nem?

endale 2008.03.14. 20:12:29

A népitélet eleve baromság. A legritkább esetben objektív a tulajdonos. Vagy dícséri (80%), mert hát ki írja le, hogy hülye volt, de mostmár együtt kell élnie a hibás döntés következményével. Vagy szidja mert elfogult (főképp a VW és AUDI fanok akik más márkájú céges kocsit nyúznak). Nekik minden kocsi szar ami nem az ő kedvencük. 10% kb ami korrekt. Én a legroszabb ítéleteket olvasom csak de azok közül is kirostálom az egyértelműen más márkához húzóakat. Magyarul a jobbik 70% kidob, a legrosszabb 10% kidob, a többit elolvasom. Persze ha csak kevés ítélet van akkor nincs mit tenni.

Car Fiol · http://CarFiol 2008.03.14. 20:14:32

Gyanús, felettébb gyanús...

Kifordított kacagány 2008.03.14. 20:14:34

szerintem az összes 0km-es "ítéletet" ki kellene gyomlálni. semmit nem érnek, legfeljebb jókat lehet szórakozni rajtuk.
már soha nem fogom megtalálni azt az ítéletet, de nekem eddig az volt a csúcs, mikor egy swift tulajdonosa arról áradozott(szintén 0km), hogy micsoda nagyszerű érzés, hogy kaszni veszi körül a hab testét, mekkora biztonságot is nyújt ez neki.

lanciabacci 2008.03.14. 20:15:46

endale, ezzel a magam részéről speciel teljesen egyetértek :) ja, és én is éppen így olvasom őket egyébként.

w a s d 2008.03.14. 20:21:06

"igénytelen és rossz konstrukciójú tömegtermékekkel is előálltak már nem egyszer"

Például?

Szerintem több dolog van, amit elsőként alkalmaztak szériaautón (vagy elsőként fejlesztették ki/szabadalmaztatták), mint rossz konstrukciójuk.:D

Krumpli 2008.03.14. 20:21:06

Szerintem nem kamu, csak az átlagnál kicsit pedánsabb autóvásárló/felhasználó...
De ez csak egymegérzés, szóval fogadni nem fogadnék rá.

a nagy levin 2008.03.14. 20:21:11

az nem tűnt fel senkinek, hogy 1987-ben NSZK-ban vett új Ford Sierrát. Vagyis van mit a tejbe aprítani, esetleg nem teljesen kamu, hogy azokat az autókat vezette sokat (nem biztos, hogy az övé volt mind, mondjuk a feleségének is volt egy, meg a fiának, meg volt céges autója is). Szerintem azt érezni, hogy van köze az autókhoz a hétköznapokban is, vagyis nem hobbiautós. Meg a sok számadat. Nem tudom, néha olyan, mintha kínosan vigyázna rá, hogy ne dícsérje túl, máskor meg teljesen hétköznapi a szövege.

Ivymike 2008.03.14. 20:24:19

"elég vicces például, hogy a GAZ-t kivéve minden márka átlagban 4 cisllagot kap, tehát a Porsche meg a BMW ugyanolyan jó autókat gyárt a magyar "nép" szerint, mint a Dacia meg a FIAT."
egy Swift a maga nemében éppúgy lehet 4 csillagos, mint egy Porsche... a maga nemében, ez a lényeg.

Achmed the dead Terrorist · http://www.youtube.com/watch?v=sDsK8ZnmhC4 2008.03.14. 20:27:38

Nem hinném, hogy dealer, mert osztani-szorozni sem tud (132/3100=/=170/4200-al), vagy a döntő többségtől eltérően a Linea sebességmérője lefelé csal. Egyébként pedig nem rossz autó. Pláne annyi pénzért. A beltere pedig az alap felszereltségűnek nem tetszett a tulajnak, miután beleült egy Emotionbe az viszont már igen, amit meg tudok érteni, ég és föld a különbség. A fél millával drágább fullfapad Octaviat meg nem érdemes egy Emotion felszereltségű Lineaval összehasonlítani. Kellemetlen lenne a Skoda számára.

plac 2008.03.14. 20:29:08

lanciabacci-

,,Dante sem járt a pokolban, mégis elég jól megírta" - Moldova. :-)

Gondolom Te se vezettél Ferrarit, ahogy én se. Azért elég triviális, hogy a kettő közül melyik a jobb. :-)

Abarth Ritmo-ban ültem annak idején, egyik barátomé volt, nagyon ment az igaz. Sokat kellett szerelgetni, az is igaz..

Nekem is volt több kocsim, egyik megvolt 10 évig, 378.000 km volt a motorjában amikor eladtam. Pöcc röffre indult mindig, és mindenhonnan hazahozott.
Imádtam. A mostani kocsim ugyanolyan gyártmányú, de már ujabb tipus. Évente megyek kb. 50 Ezer km-t, most szeptemberben lesz 3 éves, és már 152E van benne. Abban azért nem vagyok biztos, hogy ez is elmegy a motor megbontása nélkül 380E km-t.
Kommercializálódott a gyártás sztem, a mai motorokat eleve olyan 250E km-re tervezik.
Utánanézek a népitéletek között, hogy hány olyan beszámoló van, ahol az illető
100-200E km után mondott ítéletet.
Azért azoknak mégiscsak lehet hinni, sztem.

Nemkellfélninemfogfájni 2008.03.14. 20:29:23

spam

Car Fiol · http://CarFiol 2008.03.14. 20:30:04

Az is érdekes lenne, ha az itt kommentelők felsorolnák a kategóriánként szerintük legjobbnak tartott 3 autót. Igaz, hogy ez nem sok mindenre lenne jó, de érdekelne. Lehet, hogy mebízhatóbb dolog jönne ki belőle, mint valami ehhez hasonló írásból

Kifordított kacagány 2008.03.14. 20:34:19

a legjobb autó a trabant

gamewolf 2008.03.14. 20:38:51

A Linea teccetős de ez az ítélet...
KUK+A

gibson 2008.03.14. 20:40:43

"egy Swift a maga nemében éppúgy lehet 4 csillagos, mint egy Porsche... a maga nemében, ez a lényeg."

nyilván. de azért a BMW-t, és ha már itt tartunk, a Suzukit is, az általam ismert tulajok 80%-a dícséri, egy Peugeot-nál vagy FIAT-nál már nem ennyire egyértelmű a helyzet. az ítéletek alapján viszont mind a négy márka ugyanazt az ár/érték arányt képviseli, sőt, a Dacia meg a Zaporozsec is (ok, fél csillagnyi eltérés azért van, de a valóságban ez jóval több szerintem).

anta 2008.03.14. 20:41:00

tipp az ellenőrzéshez(bár nem új, vagy frissített): totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=42062

AP (törölt) 2008.03.14. 20:42:24

Az összes luxusautós ítélet kamu, szvsz.
Annyira, hogy anno próbaképp írtam egy Ferrarisat, és még mindig fenn van :))

De psszt, meg ne mondjátok a totalcar-os srácoknak.

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2008.03.14. 20:46:11

engem nem zavar, mert én soha nem fogok fiat népítéletet olvasni

szóval maradjon (:

lanciabacci 2008.03.14. 20:47:55

plac,
frappáns a Moldova idézet, de az is tény, hogy a pokolból még senkisem jött vissza cáfolni :)

Természetesen triviális hogy a Ferka sokkal erősebb, gyorsabb és drágább, de nekem korántsem triviális, hogy vajon a minősége annyival jobb-e. De persze valószínű, viszont ez is csak egy előítélet, közvetlen élmény nélkül :)

Én nem vonom kétségbe a tapasztalaidat, sőt a nagy futásteljesítményből az jön le nekem, hogy értesz hozzá és vigyázol rá, ami a legfontosabb szerintem egy akármilyen autó szempontjából. Ennél már csak az lenne a még klasszabb, ha te sem tennéd ezt mással pusztán azért, mert egy német kollégád elsöütött egy poén. A német humor különben is életveszélyes :)

Nekem különben volt már 2-3 olasz vasam és eddig egyiknek sem volt soha motor gondja, de ebbe a zsákutcába most ne faroljunk bele szerintem, nem tisztem védeni egyetlen márkát sem. Mindenki abban hisz, amiben csak akar.

lanciabacci 2008.03.14. 20:51:53

Na. megvan a megoldás. Kereszteljük át a Népítéletet Nép-Előítéletnek. Így minden maradhatna és még TC-s megbízottnak sem kellene ennyi szart olvasgatnia :)

Rák Attantam 2008.03.14. 20:53:49

Ez a népítéletesdi így, ahogy van, csak "játék".

Komolyan gondoljátok? Akkor vezessétek be, hogy az elítélendő autóval legalább 2 hónapot kell eltölteni. Az autó meglétét mondjuk beszkennelt forgalmival (részben kitakart alvázszámmal és rendszámmal) és az autóról készült fotóval lehetne igazolni. Ha ezeket nem küldi be, akkor az ítélet mehet a "mese"-kategóriába. Ha beküldi, akkor mehet az élesek közé.
Ja, és jó lenne némi kommentelési lehetőség az ítéletek alá. Pláne, hogy ha a forgalmis-beküldős játékot bonyolultnak találjátok. Lehessen már néhány keresztkérdést feltenni az állítólagos tulajdonosnak.
Meg esetleg lehetne egy kamumétert is beiktatni. Egy ilyen szavazósdit, hogy az olvasók mennyire fogadják el hitelesnek az ítéletet.

Mert ebben a formában az ír akármit, aki csak akar. Ti meg vagy kukázzátok (esetleg az igazat is), vagy meghagyjátok (esetleg a kamut is).
Szerintem tényleg döntsön a "nép". Ha már Népítélet... :)

plac 2008.03.14. 20:54:52

Amen. Népelőítélet.

:-)

Ivymike 2008.03.14. 20:58:27

gibson 2008.03.14. 20:40:43

ez talán betudható a sokak által emlegetett önigazolásnak... mást mondanak 4szemközt és mást írnak a nyilvánosságnak. abban persze igazad van, hogy rontja a hitekét az ítéleteknek, de én egyébként sem tartom szentírásnak. tájékoztató jelleggel viszont van jelentőségük, nem is egyenként, inkább összességében. pl. ha 10 ítéletből 2 említ hasonló hülyeséget, érdemes figyelni rá...

Kniight 2008.03.14. 21:07:32

Az 1.4-es motorból és a 6 lityis fogyasztásból ítélve ez egy diesel lesz.
Jóérezésű ember 10e km-enként cserél olajat+minden szokásos egyebet. Ezt a motor meghálálja, tartós lesz. Ha az emberünk azon a 3 liter olajon akar spórolni, akkor hülye. Ez így nem lesz annyira tartós mint a sierrája :).

AP (törölt) 2008.03.14. 21:08:59

Az 1.4 T-Jet, mint dízel?
Érdekes elképzelés.

Achmed the dead Terrorist · http://www.youtube.com/watch?v=sDsK8ZnmhC4 2008.03.14. 21:13:54

Mint említette a fordulatot 3000 alatt tartva jön ki ennyi fogyasztás. Ott viszont még nem tölt és nem forog a turbó, azaz egy 1.4-es szívónak felel meg, úgy viszont már olyan áttételekkel ahogy írja tartható a 6 liter körüli fogyasztás, ha nem sokat jár pályán és városban. A 30E-s olajcsere-periódus pedig tényleg inkább mese habbal kategória, ha hosszabb távra tervez az ember, mint a garanciaidő vége. Pláne egy turbós autó esetében.

pimi 2008.03.14. 21:17:57

Megis mit kepzel magarol a TC szerkesztosege es a cikk iroja?
Volt valami az irasban ami a diszkriminativ ,durva,rasszista,kirekeszto?
A Nagy Totalcar Testver mindent lat es eltorol es kitorol es eltapos?
Menjetek mar a francba!
Szegyeljetek magatokat!
A Nepiteletet hagyjatok a Nepre!
Ilyenkor hol van a liberalis szellem fiatal urak?
Ja ti meg a szocialismusban szocializalodtatok!
Winkler es Karotta menjetek vissza es kerjetek bocsanatot a Munkaspart szovivojetol!

Terveüdekszi 2008.03.14. 21:18:33

Eh, ez egy szimpla, konzumidióta barom. Ilyen dumákkal, hogy:
-...amikor belép a turbó... (He?!)
-...kicsi a turbó lyuk... (Hány turbós autót vezettél eddig, faszom öccse?!)
-...a kesztyűtartóba elfért volna egy világítás....
-...tágas térkép zseb...
-3millióért klímával, 1,4-es motorral

Ezek alapján azt mondanám hogy itt a totálkáron szocializálódott. Egy lelkes ámátőr, aki a sok autós műsor után úgy érzi, hogy ő bizony egy hot rodot is meg tudna építeni. Amolyan vidéki THM huszár. :-) Csendes bolond, bár a mondanivalója abszolút irreleváns.

plac 2008.03.14. 21:24:40

A turborol. :-)
Mármint a FIAT-hoz.

Itt készül Magyarországon, konkrétan Oroszlányban.

(Ott dolgoztam 3 évet, onnan tudom)

Kis tehetetlenségű turbo van rajta,
37 mm-es a turbinakerék átmérője,
és elektronikus vezérlésű ( mint ma már mindegyik) ESUV szelepnek hivják azt rajta, ami miatt nem úgy ,,lép be"
mint a lórugás, hanem finoman.

ottopappa 2008.03.14. 21:26:52

Szerintem kamuszagú.
Viszont nekem tetszik a Linea (már látom is a felém repülő köveket), jó ár - érték arányú, jól is néz ki. Szerintem.

marley 2008.03.14. 21:30:50

Ha te marketinges lennél, pont ilyen szövegezésben és szerkesztésben írnál. Bocs, ha tehetségtelen marketinges lennél. Szóval gyanús, nagyon gyanús. Kuka. Azért írj neki egy válaszlevelet. Ha barátságos stílusban teszed, úgyis bevallja.
Az ötlet azért nem volt rossz. Dícsérd meg. Ez is mutatja a Népítélet értékét.
Üdv.
Bob

Borisz 2008.03.14. 21:33:10

Format C:

Egyébként személy szerint nem értek egyet ezzel a euró szemléletű "kopogós műanyag" az egyetlen minőségérzetmutató fellegekbe magasztolt irányelvvel. Persze nem is ignorálható a dolog mert ültem meg vezettem már olyanokat hogy déja wu matiz
meg pl suzuki ignis egy hasonló. De sikítófrász jön rám hogy bekapcsolom a tévét és minden tévés műsorban az összes díszf"sz autótesztelő (pl az a milyengyuszi vagy mianeved) a rtlklubon SZEMRÁNZOLVA ájtatosan kopogtatja az alfákat meg bömösöket meg mindent mintha pont az áldozati ostyát venné a szájába mintha az eldöntené a verdiktet. Mindenki kopogtat mindent vazze mindig mindenhol és mindenkivel. Meg a múltkor is. Dodge Viper - kopogós műanyagok. És???? Ki a nagymamája lekváros p"csáját érdekli hogy kopog a műanyag, ez egy DODGE VIPER
Morog morog

márkakupak 2008.03.14. 21:34:00

ez mennyire szar, ahaha

kukába a nyomorult marketingessel

plac 2008.03.14. 21:43:24

Nem szo szerinti, de lényegi idézet, Gaben és Lali jelenete, az Üvegtigris
1 ( CULT !!) filmből:

- Sokat fogyaszt..

- Na ide figyelj Apám, ba..sz fel egy napszemüveget, rúgd ki padlóig, horpadjon a lemez, a kompresszorod úgyis jobban szív mint az összes csajod!
:-)

Engem baromira nem zavarna, hogy leigénytelenezték a díszpinty tesztelők a mostani Ford Mustang meg Corvette belsejét is, ki nem sz..ja le, ha egy V8 -as morcog az orrában! :-)

AP (törölt) 2008.03.14. 21:51:15

Gaben is csak olvasta :))
Különben is, tökéletesen megszemélyesíti a magyarországi "amerikaiautós" pojácák 95%-át.

plac 2008.03.14. 21:56:47


,, Ez szép volt! "
Olvastam....

Igen, igy van a filmben.

Nekem sose volt amerikai autóm, de mint látod , ahhoz is sztereotípiák vannak, hogy benzintemető mindegyik.

Na de ott állítólag egy gallon
(kb. 3.5 liter ) benzin alig drágább mint nálunk 1 liter...

Igy aztán egy átlagos jövedelmű embernek nem nagy gond tankolni.

Azért egy Mustangot elfogadnék. :-)

w a s d 2008.03.14. 22:01:43

@Achmed:

index.hu/cikkepek/totalcar/tesztek/punticliot/punticliot_045.jpg

Ez alapján már bőven tölt 3000- nél az a turbó.

Lilarépa · http://lilarepa.hu 2008.03.14. 22:13:20

Hát, 6.2őt max konstans 80-ban fogyaszt. Ez meg a való élet szemponjtából azért erősen irreleváns.

Amúgy én ezeket nem törölném, tök gyökérség. Lehet, hogy kamu, de inkább a népítélet ilyen. Értelmes olvasó majd eldönti kinek mennyire hisz... Az átlagolt számok meg nem mondanak semmitse.

Lilarépa · http://lilarepa.hu 2008.03.14. 22:14:25

"Lehet, hogy kamu, de inkább a népítélet ilyen." Na ez értelmes lett: Lehet, hogy kamu, dehát a népítélet ilyen.

egy átlag 2008.03.14. 22:15:03

"A hátsó üléseknél is nagy, kényelmes a hej. A régi kocsimnál ezzel volt kifogásom. Azon kívül semmi más gond nem volt azzal sem."
Érdekes dolog, h a népítéletekben a 6 millió fölötti autókról szinte mindig analfabéták írnak.....
Fiat linea mint jó autó.....ez beteges.
Már csak az " A-bó Bébe " hiányzik!

egy átlag 2008.03.14. 22:21:40

Ja, amúgy maradhatnának ezek az ítéletek, csak valami skarlát jellel meg kéne jelölni. Nem mindenki járatos a kamu ítéletekben....

Csubakka Junior 2008.03.14. 22:23:42

plac!

Borg Wagner?

Szmoli 2008.03.14. 22:26:09

Nincs semmi baj a fiattal, csak majd egy év múlva lengéscsillapító tropa. De ezt leszámítva király autó főleg 1.9 JTD motprral. Az már Zoli

wazz 2008.03.14. 22:26:24

Szerintem is kamu. Bár lehet lelkes is, ez kétségtelen.
Talán azért ezt ajánlgatja olyan bőszen, mert erre dupla prémium jár? :)
Amúgy a népítélet nekem arra jó volt, hogy amiatt nem vettem meg egy autót.
Gyanúsan sokan panaszkodtak nyiszogásra pár ezer km után, azt meg tudta az enyém is 135E km-rel :)
Így lett helyette más, amit viszont nem népítéleteztem le, mertt csak 5000 km van benne. Pedig 1 télet van csak róla :)

Ki_mi? 2008.03.14. 22:27:55

Ha igazi, akkor az írója 2 órát töltött prospektusok böngészésével, mire összeszedett ennyi adatot...
Hogy igaz/hamis, azt csak az tudja megmondani,aki írta.Tény,hogy abszolút elfogulatlan.:))
Nekem tetszik a Linea,meg a T-jet is.De nem vennék autót ezen ítélet alapján.
Amúgy azt vettem észre,hogy általában az szidja az olasz kocsikat legjobban,akinek még sosem volt,csak hallotta a Józsitul,hogy az összes olasz szarban belever az index a kartelba,oszt ki lehet dobni.
Pl Tipo/Tempra extulajtól még nem hallottam,hogy szidta volna.
X autó meg X autó között is lehet nagy különbség.Autóvásárlásnál nagy szerencse is kell,mert jót és rosszat is ki lehet fogni.A népítéletekre nem hagyatkoznék.
Új autót meg amúgy se vennék.Annyi pénzért inkább valami egy-két éves combosabb használt,de nem fapados 1 literes 2 szelepes 4 sebességest zsír új szutykot,csak azért,hogy elmondhassam,hogy nekem új autóm van ám!

csiky944 2008.03.14. 22:33:34

nekem tetszik a Linea,most baj?
első találkozásukkor egy parkolóba állt én meg bal hátulról láttam,asszem szürke volt nagy alufelnikkel,azzal az összeállítással nagyon tetszett

Ki_mi? 2008.03.14. 22:35:43

A futómű galiba(szilentek) az tényleg jogos néhány típusnál,de azoknak keményebb is a rugózása az átlagosnál.
Nem értem miért van ez,hisz a magyar utak minősége nem indokolna semilyen futóműproblémát...

plac 2008.03.14. 22:38:20

Csubakka Junior.

Yes. BorgWarner Turbosystems Kft.

zorglub 2008.03.14. 22:40:15

Mulatok a kukázókon, s azt kérdem magamtól: van-e közöttük olyan, ki nem a konkurencia gyermeke.

Egy véleményre jöhet legalább 15-20 konkurens vélemény. És már meg is van az összes negatív vélemény eredete.

Merthogy az érzéseiken kívül nem nagyon dobálóznak mással.

John Beehive 2008.03.14. 22:49:48

valaki kérdezte, hogy jók-e a Fiatok. Nekem egy 4 éves Pandám van és a végletekig elégedett vagyok vele. Tudom, hol a vége, meddig lehet vele elmenni, hol a határ. Tudom, hogy kopogósak a műanyagok, de ki a fene fogdossa a műszerfalat? Markolássza csak a kormányt és kevesebb lesz a baleset. Ami fáj az az 1100 cm3. Nem sok. Bár 60-70-ig komoly meglepetéseket tudok okozni de előzésnél 3-4-szer átgondolom, hogy jó kajával várnak-e otthon és fog-e hiányozni a lábam, például.

renesis 2008.03.14. 22:50:58

én igazat irtam a kocsimról a népitéletben. sikeres vagyok-e?

John Beehive 2008.03.14. 22:52:34

ez a népítélet, nem a "(mindenkit megnyugtatok, a Lineanak nincs semmi köze a Renault Thaliához, Daciához, a 4 ajtós Skoda Fabiakhoz és társaikhoz. Ez már az un. Golf kategória, mind külső, mind belső méreteiben)" - ennél csúnyább (neveddmeg a konkurrenseket, mert ez nem oda tartozik, csak csúnya bácsik aszonták az autókategórialeosztó központban).
Muhaha. Maxriszpekt a Fiatnak, mert nekem is kezdenek tetszeni, de hogy a Linea Golf kategória... muhaha

John Beehive 2008.03.14. 22:55:33

mondjuk lehet valami a Fiat tartóssága iránti bizalmatlanságban. Menjetek végig az utcán, és számoljátok meg, hány 15-16 évnél idősebb olaszt láttok. És hány németet/franciát/angolt/japánt. Ugye-ugye.

lanciabacci 2008.03.14. 23:13:44

Hát én ha nagyon körülnézek, látok pár még ma is futó Ladát, kispókot, pár 127-est és Unot, de ha mégsem erre gondoltál, akkor maradjunk mondjuk a Tipo-Punto-Bravo/Brava vonalon. Ez utóbbiból kifejezetten sok akad, akár taxiként is. Egyébként megfigyelted már, hogy mindig abból látod a legtöbbet, amire éppen ráizgulsz? :) De azért jól megmondtad.

Rocko- 2008.03.14. 23:14:36

Rák Attantam 2008.03.14. 20:53:49
oszt mer' a kereskedő nem szkennel annyi és olyan forgalmit maennyit nem szégyell, és akar.

Megvezetlek Bután 2008.03.14. 23:15:54

Büdös nagy kamu. Már csak meg kéne keresni és nézni róla egy jó kis magyarázkodós videót!!

AP (törölt) 2008.03.14. 23:19:49

"Új autót meg amúgy se vennék.Annyi pénzért inkább valami egy-két éves combosabb használt,de nem fapados 1 literes 2 szelepes 4 sebességest zsír új szutykot,csak azért,hogy elmondhassam,hogy nekem új autóm van ám! "

Na hogy ebből mi lesz..

DEGEC 2008.03.14. 23:25:32

Hidd el a fiatokat nem a magyar piacra gyártják, pont leszarnak minket.
A DIGOKNAL minden 3 auto fiat, elég nagy kedvezményeket kapnak ha olasz verdát vesznek...és azé veszik. (monygyuk attól még szarok, bár vezettem uj kromát a 6 sebesség odabasz, de venni még nem akartam.
pláne mert nem tartja az árát mint egy golf.

renesis 2008.03.14. 23:34:16

azért egy dizel cromát ne hasonlítsunk egy golfhoz. ilyen szutyok dizel motor nincs másik a piacon mint a pdtdi
szerintem
az 1,9es tdi, az volt az igazi 90/110 LE kicsi fogyasztás és még ma is mennek

lanciabacci 2008.03.15. 00:05:38

hogy itt mindenki milyen jólértesült :) de hagyjuk...

A vicces német kolléga vajon azt is elmesélte, hogy hogyan született meg a Golf a 70-es évek közepén? Tudjátok, akkor, amikor a VW képtelen volt bármi más eladhatót kitalálni az akkor már közel 40 éves bogár helyett...

AP (törölt) 2008.03.15. 00:13:14

Az olaszoknál minden harmadik autó Fiat?
Érdekes, én BMWket, Audikat, Volvokat, Saabokat, Merciket látok leggyakrabban. Ezek után jönnek a japánok, és utána a sorrendben a Fiatok, azokból is a lepusztult, ütni-rúgni való Pandákból és hasonlókból van legtöbb. :)

ShwartzWazul 2008.03.15. 00:15:19

Ez bizony erősen marketing szagú, ergo kuka.
Azt viszont nem mondanám, hogy a Népítélet népelőítélet lenne. Magamból kiindulva (4 ítélet: Zaporozsec, S110R, Granada Kombi, Sierra 2.3D) azt gondolom, hogy vannak akik leírják azt is, ha hülyék voltak, de ezt nem az autó hibájának tekintik. Én mondjuk az eddigi autóim közül egyet utáltam csak (Trabant), de arról inkább nem is írtam. A többit szerettem. Egyiket ezért, a másikat azért. Ez szerintem magyarázatot ad arra is, miért négy csillag körüli szinte az összes típus.
Azzal a felvetéssel egyetértek, hogy pár ezer km-es futás után ne lehessen ítélkezni (az MR2 ítélete ezért várat magára), bár azt nem tudom, hogyan lehetne megoldani. Esetleg azok is kuka?

Raistlin 2008.03.15. 00:15:48

Nemtom, én mióta csak népítélet van, csak a kritikusabb véleményeket olvasom. Hányan, mivel szívták meg - ennek van értelme. Fiatal autókról meg nyilván lényegesen kevesebb mocskot lehet olvasni akkor is, ha a tulaj nem akarná egyébként az egekig magasztalni. Ez az ítélet egyébként tényleg túlzás, ennél kevesebbért is kuka jár.

antimason 2008.03.15. 00:15:53

Vissza a népítéletek közé. Én sem vagyok Fiat kereskedő, áááá dehogy :) Lehet valaki ennyire elfogult, mert belső kényszer, hogy bizonyítsa választása helyességét. 30000-es olajcsere, muhahahaha. És előtte azt írja, majd meglátjuk mennyire lesz megbízható. Nem semmi a pacák.

ommm 2008.03.15. 00:15:53

lanciabacci 2008.03.15. 00:05:38

hogy vegyük meg a 127-es ötletét szőröstül-bőröstül?

:)
vorsprung mi? (na jó, az Audi, tudom, basszam meg)

lanciabacci 2008.03.15. 00:26:10

ommm, pacsi ;)

és a részletek: az autóipari legenda szerint betettek egy 127-est a VW mérnökeinek egy terembe és azt mondták, hogy pontosan ilyet akarunk, VW logóval. Na ez lett a Golf I.

Achmed the dead Terrorist · http://www.youtube.com/watch?v=sDsK8ZnmhC4 2008.03.15. 00:28:14

Hmmm. Majdnem elfeledkeztem az összeesküvés-elméletemről (Fiat-Mazda-TotalCar cooperation). Lehet, hogy mégiscsak kereskedő írta a népítéletet, de eredendően ide szánva, hogy minél többen olvassanak a Lineáról, mert nem ismerik még eléggé. Ha dícsérjük, ha szidjuk mindegy, beszélünk róla, megismerjük létezését, és mivel elég olvasott a blog, ha csak pár ember fejében fordul meg a gondolat, hogy benézzen egy Fiat-kereskedésbe, máris elérte célját. Ügyes... :) (Kicsit továbblépve azt sem tartom kizártnak, hogy némi pénz is gazdát cserélt.)

Leegor 2008.03.15. 00:40:57

Octavia 2.5 PD TDI??
Mi-he-hogy?
És ez miért nincs a kukában?

akutyafáját 2008.03.15. 01:35:11

kamumintállat!
de attól függetlenül elhiszem hogy jó a gép

ommm 2008.03.15. 03:03:49

lanciabacci 2008.03.15. 00:26:10

és a bogárról még nem is beszéltünk :))

Rá Dios 2008.03.15. 03:05:58

Nem akarnék, de muszáj politizálnom:

Meglepő. hogy a jót már nem hisszük el, a szakszerűségre törekvő alaposság zavar, az elfogulatlanságnak esélye sincs...

Csakazérsem FIAT?
Csakazértis FIAT!

Ciri 2008.03.15. 05:36:41

Ommm:

Ez a VW-s vesszőparipa mára már szánalmas.Ennél kultúráltabbnak és hozzáértőbbnek tartalak.

A cikk meg ugye "fizetett politikai hirdetés". Ha ez az itélet kamu, (lehet,hogy az)akkor a többi 80%-ot is kukába kellene tenni.
A TC már nem egyszer eljátszotta ezt az álfasz reklámtémát, jó lenne már abba hagyni.
Gyerekek! Ez egy reklám, semmi más.Ez az itélet soha nem volt és lesz fennt, mert ezt csak a TC műve.

Ha pedig fentébb tényleg tévedtem és az itéletet tényleg "külsős" írta, akkor meg milyen jogon dobjátok kukába ????

LACIDELPIERO · http://LACIDELPIERO 2008.03.15. 07:07:04

szerintem nem kam.abbol indulok ki,hogy én 4 honapja vettem át a grande puntomat ami szerintem ár/érték arányban messze sok kategoriája beli auto elött viszi a pálmát.ja és ugye tudjuk,hogy olasz!nézzétek meg hogy hányszor volt olasz vas az év autoja.a torinoiak az UNO ota nem nagyon hibáztak!ennyi!!!

freeandris 2008.03.15. 07:22:55

nálam itt bukott meg: "Kívülről nagyon-, belülről nemnagyon tetszett, túl sötét és egyszerű volt minden benne"

aztán pár sorral lejjebb: "Végülis nem ezért vettem meg, hanem a tetszetős beltér (számomra nem szegényes, sőt!) és méginkább a motor miatt"

draft 2008.03.15. 07:41:02

Gerilla marketing, de legalábbis erősen annak látszik.

tokomtelevan 2008.03.15. 08:09:53

Ez egy nagy kamu ítélet!
Kukába vele!

Olasz állandóan elromló szar.
Nem beszélve arról, hogy a tavaly, s év elején kapható mitsubishi lancer 1,6-os motorral is bőven megállt 4 milla alatt, gazdag felszereltséggel.
Csak az 2 év után sem zörög, s semmi meghibásodás nem fordult elő vele 40.000 km alatt.

A fiatok elektronikus hibáiról pedig már ódákat zengtek.

Szóval kívánom a postolónak, hogy valóban vegyen magának egy fiatot, s szívjon vele gazdagon.

azAttis 2008.03.15. 08:13:21

EZ! a bejegyzés bűzlik. Mennyit fizetett a Fiat, hogy minden olvasó ilyen tüzetesen olvasson az olasz "csodáról"? :)

redriot 2008.03.15. 08:32:20

Nagyon furcsa ez a népítélet. Érdekes ahogy kirostálja a Mazda3-at fapadosság és a Civicet zörgés miatt. :) Nem mondom hogy rossz autó a Linea, de azért egy/fél kategóriával nagyobb Mazdával nem mérném össze.

Ha azt írta volna hogy az előző autója egy Kalos/Wagonr+ azelőtt pedig Skoda 105, akkor kerek lenne az egész, de így... Lehet hogy Fiat dealer, de akkor meg nyerjen egy családi hétvégét Gilvánfán/Hosszúpályin/Olaszliszkán.

Azért vannak benne vicces részek:
"Sierrámat 16 évig és 280 eKm-ig használtam, abszolút gond nélkül, amikor eladtam még gyári lengéscsillapítók és hátsó fékek voltak benne"

Az más kérdés hogy minden kanyar után ki kellett szállni, és visszaállítani a kerekeire. :P

"csak 30 eKm-ként kell olajat cserélni és szervízelni, ami még gazdaságosabbá teszi"

És elég bele Tesco olaj, és elég félig tölteni. Come on már, mindenki beszopja, hogy egy motor jól érzi magát egy két éve, 30.000km óta retkesedő, kokszosodó szutyok olajiszappal? Akkor cserélje 60.000-enként, biztos még jobb lesz. :P

redriot 2008.03.15. 08:40:07

endale:
" Én a legroszabb ítéleteket olvasom csak de azok közül is kirostálom az egyértelműen más márkához húzóakat. Magyarul a jobbik 70% kidob, a legrosszabb 10% kidob, a többit elolvasom."

Én is kb. így olvasom. És ha negyven ítéletből öten-tízen írják hogy szarok a fékek, és hogy pl. gyengék a fékek, túlérzékeny az oldalszélre, akkor arra már odafigyelek.

Ha vki öt sorban leírja hogy mekkora foshalmaz, meg mindenféle baromságot, akkor azt ignorálom. Miért venne valaki olyan autót ami egyáltalán nem tetszik neki?

Az általam használt típusról is írta vki, hogy hetven felett egyszerűen halálfélelme van benne, hogy leesik az autó az útról. (Kb. egyedül a 30+ ítélet közül.) Én erre azt mondom hogy nem kellett volna olyan autót venni, ami megjárta a húzópadot, vagy meg kéne tanulni vezetni. Nem minden leírt hiba az adott típus hibája!

mogyi74 2008.03.15. 08:46:39

Ez tipikusan magyar szokás, hogy a másét mindig leszóljuk, és mindent skatulyába szorítunk. Minden autónak van előnye hátránya, mindegy hogy német-olasz vagy japán.miért kell a másikat köpködni mert más a véleménye?
Én egyébként azokat a népitéleteket venném le, ami csak egy szó, vagy egy mondatból áll. Ezek szerintem csak a helyet foglalják, és semmi érdemlegeset nem tartalmaznak. De ez az én véleményem...

japersze 2008.03.15. 08:47:23

"Az ára: bevezetési kedvezménnyel, ESP+Hill-Holder+nyomaték szabályozó+szerelt téli gumik acélfelnin+metállfény+kb.40 eFt értékű ajándékkal 4.2 mFt, igen kedvező (6%) THM mellett." Kedves barátaim ez a lényeg, ez az iciripiciri szösszenet a végén.Nem hinném, hogy egy "maszek" új autó tulaj THM-el, meg bevezetési kedvezménnyel reklámozná a verdáját. Egy "népítéletnél" ezek nem lehetnek szempontok ,legfeljebb az ár-érték arány lehet mérvadó.

joe 2008.03.15. 08:51:23

vásárlás után, amit megbánt, próbálja igazolni jó döntésének voltát. mint a friss swift tulaj, aki megtette első 1000km-ét és most más szalonokba jár, nyugtatni magát, jót vett, de tudja, hogy nem.
linea, thalia és hasonló "gnómdizájnok" für osteuropa, sokat elérul, hogy máshol nam kapni

Babinyo 2008.03.15. 08:56:32

Nem fordulhat elő, hogy a Sierra mellett volt más autója is? Lehet, hogy az asszony használta évekig a Fordot.
Sokaknak biztos szúrja a szemét, hogy a FIAT is csinálhat jó autót. El kellene már szakadni ettől a "FIAT KUKA.
A népítéletnél többet és ha a vásárolni kívánt típusnak van tulajdonosi klubja és ott néz utána a vásárló a hibáknak. Ott tényleg a problémákról van szó, nem a marketing meg egyébb terelő szövegekről.

Csubakka Junior 2008.03.15. 08:57:44

Korábban használt Leon-t akartam venni, elolvastam az összes ítéletet. Az ítéletek között nem volt 2 olyan, ami hasonlított volna egymásra. Mindenki tök más hibákról írt. Nem kaptam belőle semmi támpontot.

autoped 2008.03.15. 09:09:04

OFF
Első ránézésre tudtam, hogy a Csikós írta
a nyitócikket. Igazi minőségi anyag, köszönet érte, csak így tovább TC!
ON

redriot 2008.03.15. 09:09:50

"A népítéletnél többet és ha a vásárolni kívánt típusnak van tulajdonosi klubja és ott néz utána a vásárló a hibáknak."

Ja ja! Ha a klub-fórumon minden második hsz. arról szól, hogy nem indul, megáll, elromlik, szétesik, zörög, hörög, és hogy ki tud erre szerelőt, ez a hibakód mitől van stb., az már jelent valamit.

Ha ilyenekről viszonylag kevés szó esik, klubtalikról annál inkább, azt érdemes pozitívumként elkönyvelni. :)

"igen kedvező (6%) THM mellett"

Hmm, rendes ember így tényleg nem beszél...

Kuka 2008.03.15. 09:20:18

Kukában a helye. Ha másért nem, akkor azért, mert minden konkurens márkát fikáz.

no mail, no problem 2008.03.15. 09:42:18

ez olyannak is nevezhetném, amit nem a marketinges írt, hanem egy írástudó, - kinek a neve (x), - direkt rossz vevőstílusban, hibákkal tele.

nevezhetném olyannak is, amit egy, az átlagnál kultúráltabb, összeszedettebb, talán tudálékoskodó, de az írásképesség alsó határán mozgó laikus írt.

attól függ, mennyi a bizalom az olvasóban, és melyik oldalról akarja nézni a dolgot. részemről egyébként sem támaszkodnék a népítéletre autóvásárlás esetén, de ha mégis, ezt a szöveget röhögve hagynám figyelmen kívűl.

Didier 2008.03.15. 09:44:31

Kuka. Ennyire nem jó a Fiat, meg normális ember nem így beszél a kocsijáról, a hitelt meg ki nem sz*rja le... xD

miluman · http://autofilia.blog.hu/ 2008.03.15. 09:54:55

ez egy szimpla félhülye vásárló, szerintem

plac 2008.03.15. 09:58:43

Szumma 4 db népítélet van a Linea-rol, 3db 1.3 JTD motorosról, 1 db 1.4 -es szívó benzines motorosról.
Tárgyilagosnak tartom.
Az egyik dízeleset kimasoltam:

LINEA 1.3 multijet
Morgó anyahajó
Modell

1.3 multijet
Szöveges ítélet

Legelőször is le kell szögeznem hogy nem én vagyok az autó tulajdonosa, hanem édesapám, de sajnos mivel ő nem igazán ért a számítógéphez én ragattam billentyűzetet azzal a céllal, hogy megírom ezt az ítéletet. Ezek a saját tapasztaltaim mivel én is tettem bele már pár száz kilométert. Szóval ezt a Fiatot 2007 novemberében vette át a szalonból fater. Nagy várakozás előzte meg mire ténylegesen kézhez vehettük volna. Olyan két hónapot kellet rá várni, mire mienk lett, pedig ott volt a szalonban. Nem is az hogy rendelésre hozták volna. Állandóan volt vmi baj a papírokkal ez nem jött meg, az nem jött. Mikor már tényleg odakerültünk volna, hogy átadják, akkor meg az okmányiroda szerverre fagyott le. Na mind1. De végül is megkaptuk nagy nehezen.
Az autó egy 1.3 multijet dízel motorral szerelt példány. Dynamic felszereltségű. 0km es állapotban hoztuk a szalonból. tudni kell hogy ez előtt egy Fiat Pandánk volt. Ahhoz képest ez egy anyahajó. Meg kell még szokni. Tettem már bele néhány száz kilométert, de parkolás még néha gondot jelent, oan hosszú orra van, meg annyira nem is jól belátható sajna. Na mind1. Térjünk vissza a motorhoz. Az autót ez a kis erőforrás mondjuk, hogy elégségesen húzza. De nem tudom hogy Fiatéknál ezt hogy gondolták, egy 1.3-as motor egy ekkora kaszniba(4.5m)!?Na de végül is megy. Kicsit hangos. Főleg,ha az ember erőteljesen gyorsít, vagy ha már nagy sebességgel halad(130km/h). De télleg oan fura. mintha vmi baja lenne, vagy csak megszokás kérdése. Például volt régebben egy 1.8-as dízel Fordunk
(isten nyugasztalja), annak sosem volt ekkora hangja még 160-nál se. A futómű: na ez például nagyon jo, tapad az úthoz, kényelmes, rossz úton se ráz. Bár most téligumi van rajta 15 colos acélfelnivel, kíváncsi leszek hogy mi lesz majd a 16 colos alufelnivel nyáron. Az utastér nagy, kényelmesen elférünk, a csomagtartó óriási (legalábbis nekünk a pandához képest). A formája nagyon szép az autónak, a szín is jól eltalált. A gyári alufelni gyönyörű. De az összeszerelés minősége, már némi kívánni valót hagy maga után. Még egy két apróság. Bár az autó két hónapos, már most van vele egy két fura dolog. Van olyan hogy,
a központizár távirányítójával eccerűen nem lehet kinyitni az autót, hiába nyomom semmi. A kulccsal persze kilehet. De akkor is, két hónapos autónál iet nem lehetne. Meg még egy tapasztalat. Pont szilveszter napján történt. Ki akartam nyitni csomagtartó ajtót az utastérből(onnan is ki lehet). És eccerűen semmi. Nyomom és nem nyílik. Nem mintha nagy erőfeszítés lenne megnyomni a bicskakulcson lévő gombot, de épp bent ültem és nem reagált. Fain. Szerintem ezekből később még lehetnek bonyodalmak. Az autóban a comment írásakor valószínűleg már több mint 8000 km van. És ez elég gyorsan emelkedni fog mivel fater külföldön dolgozik. Kíváncsi vagyok, hogy későbiekben mit fog produkálni az autó.

Elmentünk nem régiben a márka szervizbe és ott mondták hogy a
a kulccsal valószínűleg aza probléma hogy a közelben lévő mobil adótorony zavarja be. A kulcs átprogramozása - vagy vmi iesmit mondott az emberke - segíthet. Ien esetben vigyük magunkkal pótkulcsot is.
Hibalista

eddig még minden működik. de vannak már jelek hogy ez nem sokáig lesz így.
Ide hordtam szervizbe

Még nem igazán kellett szerelőhöz vinni, de az láccik hogy nem lesznek olcsók hozzá a cuccok. multkor megkérdeztük a például vonóhorgot mennyibe kerülne: 44000ft+21000ft szerelés+21000ft vizsga. Vagy ez csak nekem tűnik drágának?
Értékelése:
Képek az autómról

Fenntartási költség 7/10 Évjárat 2007
Kényelem 7/10
Használati időtartam 0 év
Teljesítmény 7/10
Km vásárláskor 0
Megbízhatóság 6/10
Vezetett km 12000
Szerviztapasztalat 7/10 Átlagfogyasztás 7
Előző autója? -
Következő autója?
Ennyire szerette 5/10
Megérte a pénzét? nem

llcool 2008.03.15. 09:59:49

Ki az a szerencsétlen, aki képes egy MX-5 bármelyik paraméterét összehasonlítani egy családi batáréval??

nem csak kuka, hanem rögtön shift-delete.

Dzsimbo · http://teszkopolisz.blogspot.com 2008.03.15. 10:09:39

Akárki is ez, már most jobb újságíró lenne belőle mint pár másikból.. gondolok pl Gyu... (nem, nem Gyulavitézre, másra)

zezse 2008.03.15. 10:13:29

kicsit off:

kaptam alfa 145-t Svájcból .Mindenki azt mondja itthon az alfák szépek de szervizigényesek, könnyen elromlanak stb.. nem tudom ti pasik ebben biztos profibbak vagytok. Svájc viszont tele van alfákkal, ( jó a ferrarik, aston martin és egyéb csodák mellett) mindenki dicsére, mondván megbízató, olcsó, szép stb... akkor ez most hogy van? egyébként az én autóm 10 éves, egy éve van nálam eddig semmi baja nem volt, de nem akarom elkiabáln..

Ludowyc 2008.03.15. 10:29:01

Hello????

Érzésre cenzurázunk??? Frankó, de az AVH-t nem külditek a népítélet írojára ugye??

zion 2008.03.15. 10:32:15

A FIAT márkához régen felénk terjengett egy mondóka,hogy Fehler In Aller Teilen. :)
Azóta jócskát fejlődtek szerintem is :)

ottopappa 2008.03.15. 10:33:38

Zezse: Akkó ne kiabáld el... Egyébként az Alfa nekem is az egyik szívemcsücske autó, szívesen vennék.

zsolt 2008.03.15. 11:09:45

Uraim,

Nem kamu. Onnan tudom, hogy az apám írta :)

A 2 peugeot az enyém volt, ugyanúgy, mint jelenleg az mx5-ös és az 500as fiat.

Miért hasonlítja össze a lineát az mx5-össel ? Mert ezeket tényleg eleget vezette ...

Egyébként nem azért, mert az apám, de egészen jól ír :)

Tulajdonképpen egyvalami furcsa azért ...

Van ez népítélet és van sok-sok írás ...ű

Vannak pl. 6os bmw és ferrari tesztek olyan stílusban, amiért 3. általánosban kivágtak volna a suliból ... azzal, hogy beszédhibás vagyok és egy 3 éves szintjén állok szellemileg + ugye vannak a mániákusok, akik pl. egy kia ceed-ről leírják, hogy 190-el mindenkit letoltak az autópályáról ...

Erre kiemelitek ezt ??? Mutassak 200 olyat 20 perc alatt aminek nem lenne itt helye ?

Pontosan ettől veszti hitelét az egész... attól, hogy rosszindulatúan állnak egymáshoz az emberek...

Mi a haverommal minden este töretlen lelkesedéssel megcsodáljuk a 1x éves citroen-jét és az én 2 vadiúj kocsimat...

Fanatikusok vagyunk és imádjuk az autókat ... a haverom is, apám is és én is ...

pedig tudom, hogy soha nem lesz 6-os bmw-m és soha nem fogok készpénzért autót venni ....

Egy kérdés a végére :

Szerinetek a népítélet annyira jelentős fórum, hogy lenne értelme itt így reklámozni ? :)))))

Borisz 2008.03.15. 11:16:18

Sztem ez a népitélet dolgot túllihegjük egy kicsit. Olvasom, hogy "én például autóvásárláskor" meg "autóvásárláskor mindig". Azért legyen már a realitás a jóbarátunk, Mo-on az átlagpógár' nem vesz autót kétévente. Aki igen, vagy pedig aki nem de pont igen az meg már nagyjából annyira előre eldöntötte magában hogy mi lesz (márka, típus, moci stb.) hogy az ismerősöket, népitéletet stb forrásokat csak a saját prekoncepciója igazolására alkalmazza.

Magam is eltöltöttem számtalan órát a népitélettel passzióból, de a feléről ordított hogy kamu - vagy nem kamu de információ értéke nincs - a másik feléről ami meg okker csak olyasmikat láttam visszaigazolódni, amiket médiában amúgy is olvasok, ismerősöktől hallok

Ezek a szavaim

Dr.G. 2008.03.15. 11:36:38

Gagyi autó, gagyi "itélet"!
Fiat, "ítélet" => KUKA

Az egyetlen Fiat, aminek elnézném a hibáit, az az új 500-as!

danika 2008.03.15. 11:51:07

Ezt most találtam, mert szeretjük a nagybetűket ügye: totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=53926

Linea 2008.03.15. 12:01:26

Én írtam a Linea cikket.Nem vagyok sem kereskedő sem díler,csak 1969-óta vezetek rendszeresen,a zömét Budapesten.
Nem voltam sohasem "hivatásos" sofőr, viszont fiatalságomat az Ikarusban töltöttem. Vevőszolgálaton dolgoztam. Az alábbi szgk-al kerültem közeli kapcsolatba:
-Trabant 601 de Luxe
-Velorex 350
-Skoda S100
-Zsiguli 1200
-Zsiguli (majd Lada) 1500 több
-Ford Sierra 1600 CL (16 évig)
-Opel Ascona 1300
-Skoda Fabia 1,2 12V
-Peugeot 206 1,1 Presence (fiamé)
-Peugeot 307 Premium 2000 aut. (fiamé)
-Mazda MX-5 Chelleng (fiamé)
-Fiat Linea 1,4 T-Jet Emotion
-Fiat 500 1,2 Lounge (fiamé)
Ezek közül a Velorex és az Ascona nem volt új autó, a többi igen. A legkevesebbet a Fiatokkal autóztam, de
mindenki eldöntheti, hogy ennyi tapasztalat elég- vagy nem egy szubjektív ítélethez.Összesen kb. 1,5 mKm-t vezethettem, a magyar átlagnál sokkal gyorsabban, viszont balesetmentesen.
Kicsit szomorú, hogy engem állítanak pellengérre olyanok, akik 50-100 km tesztvezetés után mondanak sokszor olyan ítéletet,amit talán Ők sem hisznek el.(természetesen jó-és elmarasztalókat egyaránt)
Egyébként az a véleményem, mindenki saját maga döntse el milyen autóra van pénze, lehetősége, igénye és szüksége.
Maradok tisztelettel, csak ne veszekedjetek rajtam.
Aki eddig nem bánta meg, hogy Lineat vett.

zsolt 2008.03.15. 12:23:07

szerintem aki vezetheti a kocsijaimat és összehasonlíthatja az mx5-ösöm a fiat 500asommal az egy mázlista :))) és még véletlenül sem szerencsétlen ...

...kb 50edszer beleültem egy is220d-be a reálszisztémánál... imádom, de hátul sokkal szűkebb, mint a linea ... akkor most marketinges vagyok ???

:)))

Ha ismernétek tudnátok, hogy gyűlölöm
a marketingeseket. Mindegyik léhűtő.

A szakmájuk morális tartalmától eltekintve is azt kell, hogy mondjam nem nagy szám, mondjuk egy multi marketingeseként lefordíttatni az angliából beérkező anyagokat :)))

Nagy feladat, komoly munka :))) a különböző forgalmi előrejelzések meg úgyis tévednek 80%-ban ...

Aki mégegyszer azt mondja, hogy nekem meg apámnak bármi köze van a marketinghez, arról az a véleményem, hogy köcsög :)

zsolt 2008.03.15. 12:26:40

mondok egy rosszabbat ... :)

van egy fiat500-asom és egy mx5-ösöm...
a 2 együtt 6 hónapos ... és jelenleg nincs jogsim ....

lehet anyázni, de ezért tudja apám összehasonlítani ezeket a kocsikat, mert ha menni akarok valahová 90%-ban ő vezet :)))

ommm 2008.03.15. 12:42:54

jó neked. :) legyen.

de ha elolvasod még 1x az egészet, akkor ne csodálkozz ha messziről marketingszagúnak tűnik.
minden tisztelet mellett, de egy ilyen mezőnyből kihozni a Lineát egyértelmű győztesként ?!
legalább fura, ha már más nem...


Ciri 2008.03.15. 05:36:41
igen, valóban nem szeretnek erről témázni az emberek. csak az "öntsünk tiszta vizet a pohárba" elvet követem. lássunk tisztán, minden gyártónak van múltja.

zsolt 2008.03.15. 12:44:56

Egyébként én nem támogatom, hogy csak erősen használt autókról lehessen írni...

Nekem eddig még egyik kocsimban sem volt több 45.000-nél 3-4 év alatt pedig már 4et vettem eddig és van tapasztalatom velük elég ahhoz, hogy talán számítson a véleményem...

Ja és nem vagyok milliomos. Nagyon nem.
Az tény, hogy elég okos vagyok és szorgalmas is, ráadásul hatalmas szerencsém is van :)

Mindenkinek kellemes olvasgatást... :)

Cristoforo 2008.03.15. 13:26:15

Tökéletes, részletes, igényes ítélet. Bár csak ilyen lenne az összes többi is. Sajnos a sok kis senkiházi, akik csak fritzvágenekben és jürgenmobilokban hajlandóak ülni nem fogják fel, hogy egy olasz autó ma már nem csak szép, de megbízható jól felszerelt, erős és kiváló ár/érték arányos. Német autót 8 mila alat csak a sznobok vesznek. A Linea magasan a legjobb a kategóriában már csak azért is, mivel a többi rendkívül ocsmány. Forza Italia! Olasz autók forever!

Leegor 2008.03.15. 13:44:23

"Német autót 8 mila alat csak a sznobok vesznek."

Anyám: Opel Astra H 1.6, 4 millió
Apám: VW Passat 1.9 PD TDI, 6 millió
Én: Skoda Fabia 1.2 Sedan, 3 millió

Sznob család, az operabálba is konvojban mentünk :))

Jetfighter 2008.03.15. 13:45:36

Kinek népítélete van, kinek előítélete:)))

Most akkor, ha egyszer ültem egy húszéves, szétkorhadt Kadettban akkor utána alkothatok megalapozott véleményt, hogy minden német autó egy rakás szemét? Pl. egy vadiúj 3-as BMW?
Ugye hogy nem.
Hasonlóan kéne elfelejteni az egykori Uno/Regata korszak alapján a "minden olasz autó sz*r" vélekedést. Már nem úgy van.
Az enyém elől pl. gyorsan lehúzódnak sztrádán az új 3-as BMW-k is. De üzleti alapon bármikor becserélném:)))
Aki meg tényleg arra kíváncsi, melyik autó mit bír, régi ismerős taxissal vagy autószerelővel beszéljen...

storyline :) 2008.03.15. 13:49:07

Ennyi butaságot! A legszebb és legjobb autó a világon a rönó tália! Aki mást mond, az:
- hazudik
- hüje
- marketinges

egy átlag 2008.03.15. 13:56:27

Kérem tisztelettel erről van szó, itt van ez a jóember és a kedves fia. Szóval számomra az ő véleményük irreleváns az autó témában.
Miért? Hát azért, mert autóbuzik.
Amint a legtöbb autós újságíró, ők is elképesztő baromságokat írnak.
Én nem vagyok autóbuzi, azért olvasom a szakirodalmat, h a legtöbb értéket kapjam a pénzemért adott esetben. A TC azért tettszett sokáig, mert itt néha leírták a frankót, de manapság már egyre ritkábban.

egy átlag 2008.03.15. 14:00:46

Egyszerűbben: egy buzi soha nem fog meggyőzni arról, h milyen szép a köcsögje segge....

Linea 2008.03.15. 16:02:31

Kaptam hideget meg meleget.
Ötletet is.
Hétfőn be is fogok telefonálni a Fiat Hungary-hez és kérek valami ajándékot.
Egyébként a kereskedő még mindíg adósom 2 tartozékkal,hátha azokat is meg fogom kapni.
Megbízhatóság-majd tényleg kiderül?
Egyébként a szüleim Trabantjával,17 évesen és 1969-ben,hiba nélkül végigjártuk a Bp-Belgrád-Titográd-Ulcinj-Rijeka-Zágráb utat.Négy felnőtt, kemping.Egy évvel később a Bp-Ahtopol(városka a török határ mellett)-Szófia-Rila-Bp.utat, már motelokban lakva.És a Trabant hiba nélkül végigmente.A Skodával jártam a Bp-Szarajevó-Dubrovnik-Zágráb-Bp.útvonalon.Elszakadt a gázhuzal (bovden).Ennyi hiba és nem több.A Sierrám 150 ekm-ig olajat sem fogyasztott.Becserélésig sohasem hagyott cserben,a kereskedő másnap eladta.Soha semmi extra javítást nem igényelt.Imádtam.A Fabiat megtanultam becsülni.Jó autó,csak a bal első ablakemelő romlott el,igaz a javítás 45
eft-ba került.Ebből lett a Linea.
Lehet,hogy nem értek az autókhoz, mert soha nem kellett a ház előtt szerelgetnem,de azért munkánk során néhány kollegámmal (a mai napig barátaim) együtt egész jól "elbántunk" több ezer autóbusz garanciális
problémájával.Nem fogok 10-15 ekm-ként olajat cserélni a Lineaban,de ugyanúgy mint a többi autómban-azt a karbantartást fogja megkapni,amit a gyár előír.Higgyétek el,Ők sokkal jobban tudják,mint az ismerősök,hogy mire van szükség.De az tényleg kell.

Végezetül inkább kívánjatok nekem szerencsét az új autómhoz,hogy továbbra is ugy szeressem, mint eddig.

Én viszont, ha problémám lesz vele,azt
is megfogom írni.
írni.

papracing 2008.03.15. 21:21:35

Maradhat,de én továbbra is a japán és német vasaknál maradok asszem.Úgyis mindig mindenkinek az a csúcs amit vezet.Egy fiatos sosem fogja felérni ésszel milyen egy LEXUS,mazda,v akár egy Skoda,stb. Ha beülne egy ezer éves Toyota Corollába lehet leesne az álla.....
Bocs ha vkit megsértettem.

Delete 2008.03.15. 23:58:34

Az egészet csak valami FIAT feliratos bögréért csinálta, na sőn!

Tomi 2008.03.16. 00:15:32

papracing

Én ültem 91-es és 98-as corollába még ilyen unalmas vasakat nem láttam. Egyszerűen vérszegények. Inkább 100x Fiat. Ez az én véleményem és saját tapasztalatom. Üdv 1 Punto és Stilo tulaj.

AP (törölt) 2008.03.16. 10:27:15

Esküszöm, hogy ezt nem én követtem el.

totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=40599

Mini RX8, A.K.A. Swift 1000

Emeritus 2008.03.16. 11:52:56

Kukába vele, ez csak szemétnek jó.

atomgape 2008.03.16. 11:55:47

A Fiat jó kocsi, de ettől ez az ítélet bűzlik; biztos hogy reklámcélból írták. Ráadásul a Népítélet, ha jól tudom, nem a nullkilométeres autók tesztjéről szól, majd írjon ha 15e km-t használta. Ami faszságnak hangzik:

-Zörgő Civic (haha! nekem miért nem zörög?)
-2003-if Ford Sierrát használt, majd átült egy 206-os Peugeotba, majd egy 1.2-es Fabiaba, majd egy FIAT 500-ba, és közben egy MX-5be meg még ki tudja mibe? A nénikéjét etesse...
- A Sierra gyári lengéscsillapítókkal és fékekkel 280e km után... gondolom izzócsere se volt

Ami igaz:
-1.3-as MultiJet nem megy: A Puntóban sem. Kárpótolt a 3,8-as fogyasztás. :-)

Összességében ORDAS KAMU, de ez nem a Lineát minősíti, bár abban még nem ültem csak az itteni teszteket olvastam.

atomgape 2008.03.16. 11:59:48

Tomi: 1.3MultiJet Punto vs. 1.4-es Corolla ég és föld, úgy lemarad a Punto hogy még a port sem kell szívnia, mert leülepszik, mire odaér. Volt mindkettő, sőt össze is mértük haverral. Ami miatt a Punto mégis gyorsabb a városban: kisebb és jobban lehet vele manőverezni (a Corollám Sedan volt), ezért a haver rendszeresen rommá vert, viszont üres úton sehol nem volt.

Tomi 2008.03.16. 15:18:58

atomgape

Lehet félre értettél vagy én írtam rosszul de én nem a menettulajdonságaira gondoltam a vérszegény alatt. Meg egyébként is nem így kell versenyeztetni őket ha már népitélet. Az hogy melyik mennyibe kerül és mit nyújt érte az is szempont. Én arra gondoltam hogy a két Corolla amit említettem bár két külön évjárat és forma vagy tipus vagy nem tudom hogy írjam mégis tök egyforma. Kinyitod a motorteret ugyan azok az alkatrészek fogadnak ebbe is abba is szinte kis túlzásal csereszabatosak. Így könnyű megbízható autót gyártani.

BTO 2008.03.16. 19:20:03

figyu csak kollegák!

"Összehasonlítási alapom az elmúlt 5 évben általam sokat vezetett autók is szolgáltak. Ez mind márkakereskedésben vásárolt 0 Km-es szgk volt. Peugeot 206 1,1 Presence; Peugeot 307 2000 aut. Premium; Skoda Fabia 1,2 12V Classic; Mazda MX-5 1,8 Challenge; és azóta egy újabb: Fiat 500 1,2 Lounge."

bocsi mien cég az ami mazda MX és Fiat 500 vett céges gépnek???
az 500-s fiat meg bazi uj még a piacon.

marketinges hazug disznó irta ezt az itéletet !

KUKÁBA VELE!

DonGatto 2008.03.16. 20:08:14

Szerintem maradhat, a népítéletek fele úgy is kamu.

Zsolt 2008.03.16. 22:47:30

BTO ... Ki a fasz mondta neked, hogy céges az 500asom meg az MX5-ösöm ? Olvasol vagy csak fröcsögsz ? :))))

atomgape : ezek az én kocsijaim, az, hogy apám vezeti néha és ez alapján megítéli szerintem elfogadható...

mivel stílusotok nincs és nem olvastok végig semmit, ezért inkább mindketten kussoljatok :) vagy olvassátok inkább végig az egészet...

Egyébként ki az a barom aki 1.3-as punto-val meg 1.4-es corollával versenyez ? :))) főleg a városban te egyszerű hülyegyerek ... majd felkenődsz valahova ....

Sokan fikáztok meg fröcsögtök, menjetek el vezetni, üljetek bele, lépjetek oda annak az 1.4-es kocsinak és utána szóljatok hozzá ha ez az egész annyira hihetetlen.

Megváltozott a világ. Ezek az autók már nagyon különbözőek a 6-7-8-9-10 éves kocsikhoz képest...

És most bedobok valamit, hogy legyen min vitatkozni :)

Szerintem a mazda3-as egy elavult szar. Már akkor az volt amikor megjelent. Ráadásul kisebb, mint a Linea. De leginkább túl drága, gyenge és ronda, olyan előző generációs. Rosszabb autó, mint a 307-esem volt. Sokkal. Ezért adtak el a 3-as mazdából sokkal kevesebbet. Itthon viszont fényezte a média .... sose értettem miért ... Miért lehetett elfogadni, hogy kopogós műanyag az egész belülről, amikor még egy bmw-nél is nyomogatták és kritizálták a műszerfalat ??? :)))

Pedig van egy mx5-ösöm és tetszik a mazda 2-es és a 6-os, de ennyire szubjektív az ember :)))

Lally 2008.03.16. 23:04:11

Biztos jó az a 307-es...most olvasom Baowah-nál, hogy ennél a tipusnál milyen egyszerű a hengerfejtömítés cseréje :))))))

zsolt 2008.03.17. 07:30:10

Lally ... őszintén ... ki a faszt érdekel a hengerfej tömítés cseréje ???

most komolyan ... te ez alapján ítélsz meg egy autót ? :)))

Linea 2008.03.17. 08:28:02

Tudjátok azért kicsit kinőttem abból,hogy 1-2 bögre érdekeljen.Anyagilag is.Úgy születésemkor.(igaz, hogy nem én tehetek róla,hogy Bp-i értelmiségi családból származom).Viszont a sokak által boldognak hitt kommunizmusban 34 éves koromban önként és dalolva hagytam ott a sokak által nagyon irigyelt állásomat, és feleségestől önálló maszekok (mai fogalmatok szerint vállalkozók) lettünk,kockáztatva kamasz gyermekeink
és saját egzisztenciánkat is.Két nehéz
év múlva a többszörösét kerestem, mint Apám, akinek 400 beosztottja volt,pedig semmilyen ma divatos csodás címe nem volt.Ezt csak azért meséltem el,bár semmi köze a szigorú témához,hátha egyeseknek elkezd derengeni valami a korlátolt fejében.Például az általatok
marketingnek hívott hazugságáradaton kívül isvan élet,és léteznek olyanok,akiket ez hidegen hagy.Nem is vagyok már a célzott korosztály.
Nálatok, a Győzike show-n, Fekete Pákón, mindenféle rossz lotyón,Havas Henriken és Jakupcseken szocializálódott
korosztályotok-tisztelet a csekély számú
kivételnek-a kommunikáció már csak hazugságot,félrevezetést jelent.Istenetek a marketing.Hisztek a csodákban,de életetekben nem sikerült eljutni odáig,hogy valami értéket hozzatok létre.
Elhiszitek,hogy egy 20-30 éves autó sokkal jobb,mint egy 0 km-es.Igaz,hogy a médiák is sokszor ezt sugalják.Én letörném a karját annak az újságírónak (és perceken belül kirúgnám a francba) aki a sok milliós tesztautót úgy fotóztatja,hogy nyakig sáros,tele van eldobált papírzsebkendőkkel és ételmaradékokkal.Utána persze nyafog 20-
30 éve minden élettapasztalatával.
Persze azért valamikor Ti is megfogjátok tanulni,hogy elsősorban ne a vélemény érdekeljen,hanem a véleményező személye.
Bár azért ebben nem vagyok túl biztos.
Bármilyen hihetetlen,engem soha nem érdekelt,hogy egy autóval hogyan lehet driftelni.
Viszont lényegesnek tartottam és tartom,hogy lehet gyorsan, biztonságosan és kényelmesen odaérni valahova.
Én ilyen szempontok szerint választok a mindenkori anyagi lehetőségeimhez mérten
autót.
És meséljétek el,milyen érdek fűzne ahhoz,hogy hazudozzak a múlt században vásárolt Sierrám képességeiről.
Viszont minden vágyam,hogy egyszer legyen egy Velorexem,amihez csodás emlékeim fűznek.
De nem mindennapi használatra.

Kifordított kacagány 2008.03.17. 09:12:37

szerintem apa és fia is hiteltelen

zsolt 2008.03.17. 09:57:27

Erre egyetlen válasz van :

Kifordított kacagány baszd szájba a kurva anyádat :)))

zsolt 2008.03.17. 10:12:37

De egyébként lezárva a vitát :

Nyegleo, te egy szokásos magyar média köcsög vagy és semmi helyed semmiféle médiában.

Rosszindulatú, teljes névtelenségbe burkolódzó szokásos jó magyaros helyzetet generáltál azzal, hogy ezt a bejegyzést kiemelted.

Egyet elfelejtettél. Az egész kibaszott totalcar a marketingesekből él te idióta.

Az autógyárak marketingeseitől kapjátok a tesztautókat többek között.

Mondjuk az utóbbi időben gondolom nem véletlenül kaptok egyre kevesebbet.

Mindenkinek kellemes napot, ezt a bejegyzést pedig szerintem vegyétek le és olvasgassátok a 4 soros "szétszopattam a 10 éves lexussal a köcsögöket a vácin vazze" "ítéleteket" ...

Én meg beleülök az mx5-ösbe és kiröhögöm a tuning suzukikat :)))

Hitegessétek egymást, hogy a céges focusnak 220 a vége :)))

Linea 2008.03.17. 10:30:11

Kezdem komolyan úgy érezni, hogy kedves barátomnak volt igaza (3 diploma + 2 doktorátus), amikor egy felvételi riporton az Őt interjuztató huszonéves kishölgytől egy idő után megkérdezte:

"Kisasszony! És nem gondolja,hogy nekem a seggemben is ész több van, mint Önnek a fejecskéjében"

Na, még húsvét előtt további jó munkát kívánok.
Dolgozzatok, hogy több nyugdíjam legyen!!!

Kifordított kacagány 2008.03.17. 10:35:56

zsolt 2008.03.17. 09:57:27
átvéve magas szellemiségű, a kultúrát nem nélkülöző stílusodat, csak annyit mondhatok, hogy nem tehetem. mióta a tieddel megtettem, az a szakadt ribanc állandóan lohol utánam, élni se hagy, mert folyton a csapon akar lógni. megértem, hogy mióta apád megvette a lineát, csak arra veri és a vén kurvát elhanyagolja, de elmagyarázhatná neki ha van egy kis szabadideje(amíg a lineából átül az mx5-be), hogy normális helyeken(mindenhol máshol, kivéve nálatok) ha fizetnek egy szopásért, az még nem szerelem.

Kifordított kacagány 2008.03.17. 10:36:56

a többiektől elnézést kérek a minősíthetetlen stílusért

Linea 2008.03.17. 10:43:26

Még egy utolsót:

Tényleg, az utóbbi időben melyik tipusú autóról mennyi itélet került az oldalaira?

Mostanában nagy divat lett cenzorost is játszani, természetesen nemcsak itt.
Vajon így már valakik is lesznek ezek az önjelölt zsenik?

A Winklernek csak annyit üzenek (a Tc-ban Ő az egyetlen, aki szerintem egyre inkább elfogulatlan véleményeket ír) hogy a jó főnök okos, hozzáértő embereket vesz maga mellé. A hülyék csak olcsóbbak, de hosszú távon nem
kifizetődőek.
Maradok tisztelettel stb. stb.

Kifordított kacagány 2008.03.17. 10:53:07

azért az is érdekes, hogy pont az minősíti más emberek szellemi állapotát(miszerint hülyék), aki egy mondatot nem bír leírni úgy, hogy ne legyen benne hiba.

zsolt 2008.03.17. 11:30:47

Kacagány a mondatokat nagy betűvel kell kezdeni. Ezek szerint te a saját bevallásod szerint hülye vagy.

Inkább ne írkálj itt össze-vissza, hanem takarodj vissza az iskolába és tanulj meg helyesen írni.
Ráadásul ha olvasni is megtanulsz majd, akkor inteligensebb is leszel és nem írod le, hogy fizetni szoktál, hogy leszopjanak, hanem megpróbálod eltitkolni, hogy azért a szopásért, amit anyutól megkaptál kicsinek, mostmár fizetned kell.

:)

Szegény kicsi kacagány ... kifordultál magadból rendesen :)))

Bár ha benne vagy ebben a szexért fizetős business-ben, akkor lehet, hogy nem is kacagány vagy, hanem kan cigány

:)

Abból meg jobb a kifordított, mint a sima,mert nem él túl sokáig :)))

Tomi 2008.03.17. 12:05:50

Nem tudom ki hogy van vele, de én tuti nem kapnám fel így a vizet egy népitélet miatt. Ha én írok valamit és nem hiszik el akkor ez van. Kár bizonygatni a saját igazam. Én leírtam volna az első hitetlenkedő után, hogy töröld ki vazze. Nyegleo helyében meg sem kérdeztem volna mi legyen a sorsa. Ha ez a "munkája" akkor töröljön csendben.

Kifordított kacagány 2008.03.17. 12:24:00

zsolt 2008.03.17. 11:30:47
saját bevallásom szerint én nem minősítem mások szellemi állapotát. ha hülye lennék akkor nem érteném meg a fent említett összetett mondatot.
(apád(?) helyesírását az enyémmel egy helyen emlegetni meg már magában is vicc)

anyádnak pedig csak azért fizettem, mert kiváncsi voltam, hogy fogatlan szájjal mit tud művelni egy némber(ilyen szolgáltatást csak fizetős körökben lehet kipróbálni). nagy rutinja volt, de meg kell mondjam felejthető.

ami pedig a kikelést illeti, nos én igazából téged le se szarlak. próbáltam hozzád szólni a saját szinteden, hátha megérted, de amint a mellékelt ábra mutatja ez a nagy feladat meghaladta a tudásodat.

Linea 2008.03.17. 14:19:28

Szegény kicsi-kicsi kacagány.
Szegény kicsi-kicsi ember(?)!

zsolt 2008.03.17. 17:46:22

Én minősítem a szellemi állapotodat.

Te egy nagyon egyszerű ember vagy, az internet áldásos árnyékában okoskodva.
Ráadásul hülyeségeket beszélsz össze-vissza és önmagadnak mondasz ellent.

Mondok rá egy példát jó ?

Idézlek :
"ami pedig a kikelést illeti, nos én igazából téged le se szarlak."

Akkor minek írtál ? :))) Ja tudom, a hozzászólásod is azért született, mert valami ismeretlen kérdezett valamit és neked feltétlenül válaszolnod kellett, amúgy reflex szerűen ...

Egyszerű vagy és hiteltelen. Ráadásul kifordult, aki egyre jobban befordul :)))

Vitatkozzunk még ? Tudod egyike vagy annak a pár tucat embernek, aki addig szeret beszólni, amíg vissza nem szólnak neki.

Utána 2 mondattal később belezavarodsz a saját faszságaidba.

Ezúton viszont felajánlom a fiatot és a mazdát egy "összehasonlító teszt" erejéig a Winklernek :) Érdekes lenne ám, hogyan is fér meg együtt a kettő...

Csináljunk cikket autókról, végülis erről szólna ez az egész vagy nem ? :)

Fed'up 2008.03.17. 19:21:13

Ha befejeztétek,üljetek vissza a helyetekre!:)

ottopappa 2008.03.17. 20:20:41

Zsoltika!

Apáddal együtt be lehetne mostmár fejezni... Kérlek...

AP (törölt) 2008.03.17. 21:19:59

Én meg beleülök az mx5-ösbe és kiröhögöm a tuning suzukikat :)))

Csak nehogy találkozz egy kicsontozott 1.6-os háromajtóssal.. :)))
Mint én ma reggel..

Kifordított kacagány 2008.03.18. 10:23:18

zsolt 2008.03.17. 17:46:22
igen, te olyan ember vagy aki szeret minősíteni, csak amint látom az alapod nincs meg hozzá. persze ez gondolom téged nem nagyon szokott zavarni, csak anyázol a nagyvilágba. ez meg persze téged minősít és rajtad kívül más nem is kellett hozzá.

beszélsz itt egyszerűségről, meg az internet áldásos árnyékáról, mikor te meg az apád képtelenek vagytok kezelni azt, hogy - arctalanul - nem hisznek nektek. a homályból lehülyéztek másokat(miközben magatokat rohadtul okosnak tartjátok), vagy éppen mocskolódni kezdtek(idézhetek is, ha nem találsz el odáig). miről beszélsz akkor kiscsillag? nézz előbb magadba mielőtt a saját tulajdonságaidat próbálod másra ruházni.

és hogy vitázzunk-e még? nos lehet, hogy neked nem tűnt fel, de ez itt nem vita, csak céltalan köpködés. engem szórakoztat, mert téged idegesít. csak ezért szóltam hozzád mikor anyázni kezdtél. néha sajnos igényem van ilyen sekélyes szórakozásra és te kellően primitívnek mutatkoztál hozzá. valójában nem érdekel, hogy felfogsz-e bármit is abból amit írok, mert úgyis majd előjössz valami frappáns dologgal, ami újabb lehetőség csak arra, hogy bosszantsalak. és ez nekem jó.

zsolt 2008.03.18. 13:40:32

Te minősítettél engem indokás nélkül.

Idézlek ismét : "engem szórakoztat, mert téged idegesít".

Kudarcot vallottak a szüleid.
Aki így "gondolkodik" az kezelésre szorul.

Továbbra sem kezded nagy betűvel a mondatokat ...

Tanuld meg végre.

zsolt 2008.03.18. 14:03:10

200 komment :)

Meglepő,hogy egy egyszerű népítéletre szánt cikkből ekkora kommentár áradat lett.

Nem lett ez olyan rossz cikk, hogyha ennyi reakciót váltott ki.
Érdekelne, hogy hányan olvasták, ha ennyien vették a fáradtságot és le is írták a véleményüket.

Lehet, hogy apámból tényleg jó újságíró lenne, mert ahogy nézegetem a többi cikkre érkező kommentárok számát, hát nem igazán versenyezhet ezzel egyik sem.

:)

Nem egy nehéz szakma az újságírás ezen a szinten. Persze abba a zárt körbe aki ebből megél, gyakorlatilag lehetetlen beférkőzni. Ennek megvannak az okai, amit nem kívánok elemezni.

Ilyen a magyar média. Egy szűk és 90%-ban tehetségtelen réteg kiválóan megél belőle.

Minden jót!

pokershark 2008.03.18. 14:54:39

KKKUUUKKKAAA

BTO11 2008.03.18. 19:46:05

Zsolt 2008.03.16. 22:47:30

a stilusodban seggfejkém!

a cikk olvasásából nem igen láccik ki és mi a fene a ti családotok!

egyébként qurva jól megy nektek!

rendesen adóztók???

BTO 2008.03.18. 19:59:00

egyébként én is irhatnék ien népitéletet a józan eszem és a pénztárcám nézetéből,hogy miért vettem Daewoo Kalost a sedan változatot és már mentem is vele 1000Km-t.
de nem irok mert ez kevés tapasztalat 1 autó kiismerésére,hibáinak fel és megismerésére.

jó éjt Zsoltika és Linea!


de fentartom a véleményem KUKA!

egyébként 24 éve van B kategóriám és 30 éve A kategőriám.
ja és volt már pár autóm,és vezettem is jó párat. napközbe cégeset nyüvök.

BTO 2008.03.18. 21:02:29

zsolt 2008.03.18. 14:03:10

a baromság váltott ki ekkora reakciót kisfiam,és nem a cikk jósága!
látom a diploma önteltséget is kivált.
na ezért dugnám fel sok diplomás seggébe a papirját.
és nem vagyok vele egyedül azt hiszem.
üdv:BTO

Kifordított kacagány 2008.03.19. 11:50:03

zsolt 2008.03.18. 13:40:32
nem minősítettelek, csak kifejeztem azon véleményemet, hogy az írásaitok alapján hiteltelenek vagytok(többek közt ezért is lenne apád rossz újságíró. nem mindenhol elég az indulatkeltés), te pedig anyázni kezdtél. ez minősített téged és nem én. apád is minősítette magát azzal ahogy megsértődött. sajnos bebizonyosodott(mint már annyiszor máskor is), azok akik így viselkednek, még a legegyszerűbb dolgokat is képtelenek észrevenni, vagy felfogni. többek közt emiatt sem vagy olyan erkölcsi alapon, hogy megítéld az én gondolkodásomat. ahhoz előbb fel kellene nőnöd hozzá(továbbra sem én minősítelek, csupán a stílusod, ahogy itt megjelentél).
ezután sem fogok nagybetűvel írni. csupán azért, mert én így szoktam. nem helyes, de nekem megfelel. te viszont mindaddig amíg nem tudsz jobban írni, nem vagy abban a helyzetben, hogy emiatt kifogással élj.

BTO 2008.03.18. 21:02:29
nem írta, hogy diplomás, csak azt, hogy valamelyik cimborája. amúgy meg igazad van.

zsolt 2008.03.21. 19:35:10

Azzal, hogy leírtad, hogy hiteltelen vagyok, minősítettél.
Azóta is nyomod ezt az álintelligens dumádat, te az internet névtelen okostojása...

Azóta is folyamatosan okoskodsz te szerencsétlen :)))

De innentől belép az "okos enged, szamár szenved" effektus te kancigány.

:)

Te meg oszd az észt te szerencsétlen ...
Lehetőleg hibásan írj és hülyeségeket, mert az neked jó :)))

Élvezd ... boldogok a lelki szegények
... bizonyíts a fórumon :)))

G. 2008.04.14. 10:12:45

Sziasztok!
Megfigyeltem használt autókat hírdető oldalon, hogy ha valaki erőlteti, hogy SÉRÜLÉSMENTES vagy felkiáltójellel írva: SOHA NEM VOLT VISSZA TEREKVE AZ ÓRA!, esetleg (ez a legjobb): IDŐS ORVOS TULAJTÓL!!! :-) , akkor pont az ellenkezőjét kívánja letagadni.
Arra akarok célozni, hogy: "Nem vagyok Fiat kereskedő!"
(egyébként én is szeretem az olasz autókat...)
süti beállítások módosítása