Kutyatuning svéd algával

Morzsa, aki nem szerette a Golf II GTI-t, és már nincs fogköve

  2007. szeptember 26. - Winkler Róbert Címkék: tuning morzsa featúra

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Így kínozzák az utángyártott lámpákat Tajvanon
2015-06-12 11:07:30

Az Eagle Eyes nem számít nagy gyárnak Tajvani viszonylatban, de még a sziget déli részén, Tajnan városában

Néhány megfigyelés az új fényezési trendekről
2015-05-26 17:52:20

A China Airlines Tajvanból Frankfurtba késett másfél órát, így buktam a budapesti csatlakozást. Az ölembe

Cuki cicák a gumigyári klotyóban
2015-05-22 17:46:25

Ránk szakadt a monszun, amit Tajvanon nagyon vártak, mert a száraz évszak nem csak száraz volt, de hosszú is.

Felkúrták az agyam Tajvanon
2015-05-21 15:52:45

Konfuciánus szentély a Vacron-központ kerítésénél Ma a sokadik dashcam-céget látogattam meg a Taitra

Morzsa a gyepen

Morzsa kutyám januárban tölti be a tizenhatot. Elképesztő, hogy olyan idők tanúja volt, amikre már magam is csak ködösen emlékszem. Például még hosszú és barna volt a hajam, Morzsa a színpad szélére volt kikötve, és Siófokon játszottunk a Moby Dick előzenekaraként, mint Ladybird’s Bite. Morzsa már látta első autómat, Csufit, a végelgyengülés határán egyensúlyozó 850-es Renault 4-est.

Utazott a White Zombie-ban (Renault 5 TS, 1,4, hosszmotor), egy ízben a csomagtartóban is (döglött macskában hempergőzött). Rázkódott a Golf II GTI kalaptartóján, mint bólogató kutya; akkortájt még önerőből simán felugrott effajta magas helyekre. A Golfot nem nagyon szerette, ami a Golfban jó (kemény futómű, gyorsulás-lassulás), az neki csupa szörnyű dolog. A Mazdából nem nagyon lát ki, viszont mindig elöl ül, hiszen hátsó ülés nincs.

Mire eljutottunk a Tehénig, Morzsa elmúlt 15. Egy átlagos kutya várható élettartama nagyjából 10 év körül van, de sok az apró betűs tudnivaló, mielőtt kutyát venne az ember. A rendőrségi német juhászokat öt év után nyugdíjazzák, de a szolgálat az komoly amortizációs tényező, egyébként egy nagyobb testű kutya simán elvan egy évtizedet. Akkor jönnek a különböző ízületi dolgok, például a csípőprobléma, a diszplázia. Öreg kutyát már nem nagyon operálnak, és ha nagyon fáj neki a mozgás, inkább az eutanázia jön, amivel mindenki jobban jár.

Morzsa a gyepen

A nagytestű kutya, mint olyan, az ember ökörsége, a legtöbb kutya alapban legfeljebb akkora lenne, mint egy farkas. A kutyák nem német dog-méretre vannak kalibrálva, a masztiffokat és egyéb óriásokat a saját vázrendszerük sem bírja el rendesen. Viszont az embernek ugyanúgy kellett a nagyobb kutya, mint a nagyobb/erősebb autó akkor is, ha egyébként értelme nem sok volt.

A tenyésztés másik rentábilis iránya a kicsinyítés. A kicsi kutya praktikus, hiszen mindent tud, amit egy kutyától várunk, keveset fogyaszt, és ha beteg, könnyen ölbe kapjuk. Van már egy határ, ami alatt megint veszélyes a kicsinyítés, én például mindig aggódok a 2-3 kiló alatti törpecsivavákért, mert mi van, ha véletlenül rájuk lép valaki? Az ideális kutyaméret szerintem nagyjából 3–10 kiló között van, mondjuk egy foxiig bezárólag.

Morzsa a gyepen

Volt egy érdekes folyamat, ami inkább a fenntartáshoz tartozik, mint a tuninghoz. A rendszerváltás idején jöttek be Magyarországra a száraz kutyatápok, melyek közül sokan csak a Pedigree Palt ismerik. A bevezető offenzívában hatalmas agymosás ment, mennyire jó a kutyának a száraz táp, amiben annyi igazság volt, hogy egy kutyának tényleg jót tesz, ha száraz tápot kap. Talán még egy kommersz is jobb, mint a különböző farhát-rizs-tészta kombók, én mindenesetre mindig a legjobb tápokat vettem Morzsának, hiszen napi egy-két maréknyinál jószerével tökmindegy, mennyibe került.

A száraz tápot a kutya könnyebben emészti, és emiatt valahogy megnő a várható életkora is. Morzsa kezelőorvosa, Holdas doktor még a 90-es évek elején mondta, hogy Amerikában a száraztáp miatt 30–40 százalékkal tovább élnek a kutyák. Mostanában meg épp azt beszéltük, hogy sok lett nála az öreg kutya: felnőtt az első tápos generáció. Korábban ugye valami betegség fiatalabban elvitte a kutyákat. Most viszont egyre több a Morzsához hasonló virgonc vénség.

Garasone szemcsepp

A kutyák várható élettertama (kivéve ugye a túlméretesek) tehát megnőtt, az érszékszervek szavatossága viszont sajnos hamarabb lejár. Morzsa most már határozottan csak az üvöltést hallja, látni meg többnyire a jobb szemével szokott. A balon nem hályog van, hanem egy régi sérülés hegesedése, annak már gyakorlatilag annyi. Viszont kapott rá Garasone szemcseppet, ami nem használ, remélem ártani sem árt.

Van még Diaphyllin tabletta, napi 2*¼, tüdővizenyő ellen. Fortekorr a szívbillentyűjére, amit láttam is a szívultrahangon. Nem jó szívbillentyűt látni, mert az azt jelzi, hogy rossz, nem zár rendesen, ezért a vér áramlik egy kicsit visszafelé is. Ezért aztán ha Morzsa túl sokat szaladgálna, óvatosan meg kell próbálni leállítani, mert el is ájulhat. Szerencsére ilyen még nem történt, pedig néha rátör a szaladgálhatnék, és akkor aztán fogjam meg, ha tudom.

Morzsa gyógyszerei

A Karsivan egyrészt úgy általában a végtagok vérellátását segíti, egyszersmind afféle kutya-Cavinton (napi 1*½). Van még rendes Cavinton is, egy ideig azzal kísérleteztünk, hogy majd visszahoz Morzsának pár decibelt, de most inkább a Karsivant nyomjuk.

Az egyik legfontosabb orvosság a svéd alga fogkő ellen. Minél öregebb egy kutya (macska, ember), annál könnyebben fogkövesedik, valószínűleg a nyál összetétele miatt. A svéd izé azt ígéri, gátolja a fogkőképződést, ami különösen ránk fér. Korábban Holdas doktor minden évben egy ultrahangos izével leszedte a Morzsa fogkövét, de most már finoman se meri elaltatni, hátha a szíve nem bírná. Altatás nélkül meg én se motoszkálhatok a Morzsa szájában.

PlaqueOff Animal, a fogkő elleni svéd alga kutyáknak

Béres csepp kutyáknak

A fogköves kutyaszáj viszont büdös. Sokan emiatt viszolyognak már saját öreg kutyájuktól, pedig csak svéd alga kérdése az egész: nem tudom, csinál-e valamit a fogkővel, de a szájszagot pikk-pakk elveszi.

Most viszont bedobtam a nagyágyút, amitől sokat várok. Nem remélem persze, hogy Morzsa ezentúl felriad majd álmából egy bagoly nesztelen röptére, de sose lehet tudni: megjelent a piacon a kutya-Béres csepp. Orosz doktor ugyan baljós jeleket olvasott le a címkéjéről, mert például egy szem nélküli kutya látható rajta, de egy ilyen ígéretes készítményből szerintem baj nem lehet.

Most már a finomhangolásnál tartok. Néha kihagyom a Karsivant, ha úgy látom, Morzsa egészségtelenül, vagy legalábbis aggasztóan sokat szaladgál, és két hét múlva tartunk egy kis Béres csepp-szünetet is.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr28177228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ambi 2007.09.26. 09:50:36

Sziasztok!
Én örülök ennek a cikknek! Sok hasznos dolgot tudtam meg belőle! Nekünk egy mopsunk van, ami pont ebbe a kategóriába tartozik.
A szájszag elleni készítményt mihamarabb ki is fogjuk próbálni!
Millió köszönet!
Ambi

kswturbo 2007.09.26. 09:57:46

A cikk igenis hasznos, az autós/kutyás részhalmaz nevében dankesőn. Áber, az a nagytestű kutya=tévedés dolog, háháhát... Sarkon álló cs. házunkba az előző tulaj idején jöttek hívatlan látogatók. De aki most jönne, először egy majd' félmázsás, barna-fekete csíkos CC-keveréket lát a gyöpön, és ha ez nem elég (?), kap prezentációt sprintből, hangerőből, álló magasságból, pofa/fogméretből. (És, miután a kölyökkori dominanciameccset letudtuk, bébiszitterként ki lehet engedni a gyerekekkel: konstans 5 méteres őrtáv, szektorfigyelés. A gyerek ugrálhat a hasán, meg se nyikkan. Gazdákhoz úgy bújik, mint egy macska. Nagyszívű, nemes lovag: ex-kutyafóbiás nejemnek, aki anno a tacskók elől is visítva menekült, simán csak "nagymackó".)
Mióta itt vagyunk, halvány kísérlet se volt idegennek bejönni. Morzsa kutyus aranyosabb, de "stopping power"-ben, attól tartok, kevés lenne.
A középnagytestű ókori "kis molosszus" talán mégse volt tévedés: szerintem épp egészséges arányban képviseli az erőt és a robbanékonyságot, minden nehézkesség nélkül. (Igaz, nem is nagyobb a farkasnál.)

madcow 2007.09.26. 10:03:50

Már elnézést kivánok, de a német dogom 10 éves mult, és köszöni szépen, kiválóan működik. :)

madcow 2007.09.26. 10:06:18

Mellesleg cseppet sem lomha, második kölyökkorát éli. 7 éve. az első 2 éves koráig tartott. Aztán egy évig majdnem komoly volt. :) Szerelőhöz sem jár gyakran, autózni imád. :)

dhrbikes 2007.09.26. 10:06:19

Van valakinek tapasztalata, hogy milyen kutyáknak a BioMill kaja? Nekünk macskánál bevált, ott a gyenge minőségű szárazkaja veseproblémákat okozhat.

blitzkrieg 2007.09.26. 10:15:04

Robi, köszi a múlt heti váci úti fotót, a barátnőm teljesen odavolt. Örülök hogy vannak még normális sztárallüröktől mentes emberek. Helló.

Gettóblaszter 2007.09.26. 10:16:28

Nekem sem nagyon tetszik ez az új irányvonal. Minden szart összeírogatnak, ahelyett, hogy autókról lenne szó. Hova lett pl. a technikai ciksorozat, ahol a turbóról, meg a koromszűrőről lehetett olvasni? A Logan sztori szerintem is kicsit gyanús, Péter Annát meg nem bírom elviselni. Tipikus pesti hülyepicsa, semmi keresnivalója egy autós magazinnál. Ha nő, akkor már inkább Michelle Mouton. :-) Egyszóval szerintem züllésnek indult a dolog... Remélem visszatértek a régi kerékvágásba, vagy legalábbis egy jobb újba találtok bele, mert ez így elég szar...

Gettóblaszter

ommm 2007.09.26. 10:17:40

dhrbike: elhiheted a Purinától az Eucanubáig mindent végipróbáltattunk a kutyánkkal, a BioMill egyszer volt. Azóta sem. A jó tápot onnan ismered fel, hogy kizárólag barna (szal semmi színezék) és a felülete olyan, mintha kicsit zsíros lenne.

Dexter 2007.09.26. 10:18:25

Morzsa tényleg fontos szereplője a TC stábnak. Nem egy tesztben szerepelt :) . Rulz! Ha most következetes akarok lenni, akkor ezt is lehúznám, mint Annát... de a fenti dolog miatt csak ismétlem: rulz!

kswturbo 2007.09.26. 10:23:55

ommm, ezek szerint a Flatazor a legjobb? :))) (Az összetevőknél majdnem dobtam egy hátast, hogyaszongya norvég tengeri lazac, kacsazsír, ilyenek rémlenek.)

AntiAzAtom · http://www.mopi.hu 2007.09.26. 10:28:35

Morzsa hozzátartozik a TotalCarhoz és kész.
Viszont tényleg, a csajok szerepeltetése kicsit túlzás... :-) Maradjanak a Velvetnél... :-)

gyz 2007.09.26. 10:36:01

a mi kutyánk nyáron múlt 14. tacskó és mittudoménmi-combo. eszik tápot is, meg sok maradékot, gyógyszert nem szed.
nem nagyon figyel már ránk, de azért 2-3x végigsprinteli még a kertet, ha eldobom a labdát. aztán pihen egy adagot, hogy végigugathassa az éjjelt a vaddisznók meg szarvasok miatt. ebből látszik, hogy még a szaglása is jó.

3-4 évet saccolok még neki.

kocsiban jobboldalt, a műszerfal alatt, lábnál van a helye, szép nyugodtan elvan ott. jól nevelt kis eb

ommm 2007.09.26. 10:39:50

ksw: a Flatazort nálunk nem forgalmazzák, de van sok más kitűnő dolog helyette.

mielőtt az ember kutyát vesz, jól teszi ha átolvassa a Kis Herceg idevágó passzusait, aztán döntsön.
ne rajta spóroljon, legalábbis én így gondolkodom, én is szeretek finomakat enni, akkor a kutyám is egyen minél jobbat:)

szunyog 2007.09.26. 10:46:26

Winkler ur! ez remek. soxor kerdezgetem magamban, miert hagyott fel a Kisallathatarozos vonallal. vegig kovettem anno a mancsban az egesz sorozatot - sot be is szereztem a fuzott kemenyfedeles valtozatot. nagy elvezettel forgatom a mai napig. szerintem ennek a mufajnak lenne jovoje. kevesen irnak ilyen elkvezheto, választékos, tárgyilagos modon, mint a Winkler Róbert. Itt emlitenem meg Marton Leventet, aki a Metro hirujsag "Konyha" rovatban kovet el hasonlo remekeket (ez itten ajanlo, nem reklam). meg ilyet a digitalis es a nyomtatott sajtonak!!! kivancsian varom a folytatast...

gyz 2007.09.26. 11:00:35

még valami, nők vs totalcar.

nem mondom, hogy Péter Anna a legokosabb nő a földön, nem is egy csodaszép teremtés, de részemről még mindig inkább őt és barátnőit nézem a képeken, mint Winkleréket. Elvégre nő...

ami meg a "szakértelmét" illeti: nős sorstársaim talán egyetértenek, hogy egy kocsivásárlás házasemberként már nem azt jelenti, hogy kinézek valamit, döntök, és kész. a nősülés előtt állók ezeken a cikkeken edződhetnek hozzá, milyen hülye és érthetetlen szempontokat is figyelembe kell majd venniük, ha már ketten választanak. :-)

(mondjuk hitelesség szempontjából jobb lenne vmi olyan írócsaj, aki gyereket is látott már három lépésnél közelebbről)

Gman 2007.09.26. 11:03:51

Hm, ez a svéd alga dolog érdekel. Az egyik macskám lassan 14 éves, és már neki is durván büdös a szája, altatni meg ennyi idősen tuti nem fogom.
Morzsa meg nagyon aranyos, remélem még sokáig lehet visszatérő vendég a Totalcar-on.

Maad 2007.09.26. 11:07:28

Ladybird's Bite rulez!!

aki 2007.09.26. 11:12:47

dhrbikes: etess acanát, van olyan jó mint a biomill, de nem olyan horror az ára.

hk · http://www.selbruha.hu 2007.09.26. 11:32:29

Winkler Úr!
Szakmai tanács: Tökéletes, amit a kutyával csinál, de egy kis életerőt még tölthet bele, ha ad neki SelenPet kapszulát. Öreg kutyákkal csodát tesz egy kúra és minden más mellett is adható a kutyának. Holdas doktor tudja mi ez, vagy ha mégsem, akkor www.selbruha.hu-ra nézzen rá.
Szeretem a kutyákat, legyen jó nekik!
Szeretem az írásait, duplán legyen jó a kutyának is és a Gazdájának is!
Üdv:HK

LallerT5 2007.09.26. 11:45:14

Szerintem abszolút rendben van a cikk. Az autós párhuzam különösen mókás. Hajrá Morzsa, hajrá Winki...
Jöhetne egy cikk a közúti 300km/h veszélyeiről!!

gyz 2007.09.26. 11:46:47

hopp, egy laza reklám, de kizárólag a kutyuli kedvéért, ugye...


kezdem állatkínzónak érzni magam, amiért az én kutyám nem kap napi nyolc különféle bogyót és kizárólag csúcsminőségű száraztápot.

nem baj, ha megéri a 15. évet, elviszem kárpótlásul ráncfelvarrásra

ommm 2007.09.26. 11:51:34

khm...Robi:

BŐRÖZÉS???

mond valamit?
:)

Rocko- 2007.09.26. 11:55:17

csak egy pártállás nélküli gondolatsort fűznék ide azoknak, aki azt mondják, h "ha ez nem tetszik, nem kell elolvasni":
nos, szerintem mindenki pozitívan próbál hozzáállni a cikkekhez, én jó ideig meg se néztem, h ki írta, hanem egyszerűen élveztem a cikkeket. no de az emberek egy része megunja Annát, s a többiek tanácsára nem fogja olvasni. aztán a másik fél megunja Morzsát, a harmadik a Logant, és így tovább. és egyszercsak az olvasótábor lecsökken egy maréknyi fanatikusra.
ismétlem, nem állok egyik oldal mellé se, majd, egyszer, valamikor...

csabi 2007.09.26. 12:01:08

Szerintem nagyon jó ez a cikk, és bírom a Winklerék dumáját.
Legkönnyebb fikázni mindent, és csak ugatni, hogy ez is szar, meg az is szar, meg ez is hülye, meg az is hülye. Persze sok dolog van amit jogosan lehet fikázni, de ezek a srácok + Anna nem ezek közé tartozik szerintem, de persze a vélemény szabad!

Szép napot mindenkinek!

Sündisznócska 2007.09.26. 12:01:14

Ha nem köveztek meg, mert a kutyás vonalat folytatom... ;-)
Az én Morzsám 16 éves és 8 hónapos, sétatéri tacsi keverék.
12 évesen még túlélt egy méh perforációt (aki nem szaporít, ivartalanítsa a szukáját, mert az megelőzi ezt, csak, sajnos a mi időnkben még nem volt divat, sőt nem is tanácsolták), 15,5 évesen egy emlődaganat levételt....
Két és fél éve mindenféle mozgásszervi problémája van, arra sok mindent 1,5 kipróbáltunk.
Szóval, öreg kutyának legjobb a gazdi által főzött kaja, ha megengedheti magának anyagilag a gazdi. Mert a főzött kaja nem maradékot, meg szemetet jelent. A gyári tápokban azonban mindig van olyan alapanyag, és olyan feldolgozás, ami egy öreg ebnek már nem a legjobb. A szárazok ebből a szempontból egy fokkal valóban jobbak, mint a konzerv, de a legjobb a saját, emberi alapanygaból kotyvasztott kaja.
Idősen nincs szüksége annyi fehérjére, mint korábban, sőt, a veséjének kimondottan árt, ezért, érdemes ezt is tekintetbe venni.
Ha a kutty olyan, lehet akár teljesen vega is öregkorára, nem árt neki, ha nem, akkor halat (busa pl., mai nem olyan drága) lehet fehérjeként adni.
na, én ezt főzöm neki, ez egy heti adag: zöldségek (kb. 2-3 kiló, srépa, frépa, zeller, cukkini, alma, sütőtök, cékla, hagyma, fokhagyma), 1,5kg pulykaapróhús vagy busa, 30 dkg rizs, 20 dkg hántolt árpa. (a húst és a zöldésgeket oliván megpárolom, felöntöm vízzel, hozzá a gabonákat) Rizs és árpagyönyg helyett lehet Grétit keverni a kajába, tálalás előtt.
És, mivel a rágás már nem megy, én le is turmixolom neki.
Az olivától gyönyörű a szőre.
Ha nem jó az emésztése: lenmag pehely, élő kultúrás joghurt.
Gyógyszerek: az állat Béres az emberi hígabb változata, drágábbért, tehát, ha már, akkor lehet az embernek szántat venni, és kevesebbet adni neki...
Mozgásproblémákra: zöldkagyló (Grünlipp, vagy Seatone, mindkettő ember gyógyszer), kondroitin szulfát (Fortiflex és klónjai), Dog Motio. A vitaminokat, étrendkiegészítőket lehet toldani Aloeval és Nonival, netán Macskakarom tablettával. Ezek mind gyulladásgátlók.
Sóval, mozgásra van ezer szer, csak egyet ne: szteroidot!!!!
Ha ennek ellenére valami baj van (pl. egy frontnál), akkor én az utolsó időkig vittem mágnesterápiára, ami mindig segített.
Most már egy ideje nem járunk, mert nem bírja az autózást, van egy újabb melldaganata (már nagyon nagy, és gyorsan növő, de, még a teljesen szelíd altatással sem engedem megműteni), alig lát, tök süket (tapsolni kell, azt hallja), meglehetősen szenilis, szóval, lassan búcsúzunk.
De, megértem Winkler Robit: a kutyám idősebb a kamasz fiamnál, velem volt már azelőtt, hogy családod alapítottam volna, élt velem külfldön egy évet, végigautózta az autó ranglétrát a kispoláktól, a felső kategóriáig, a családi egy autótól a két autóig, kétszer költözött velünk...szóval, ha végiggondolom, mi mindennél volt ott, akkor tényleg látom, hogy ősöreg. De ennek ellenére fájni fog, ha elmegy.

belzebub 2007.09.26. 12:14:21

Sündisznócska!

"...emberi alapanyagból kotyvasztott kaja.." ?? :) mit etetsz azzal a kutyával? :))

Egyébként a mi 50kilónál (mert nálam is annál kezdődnek a kutyák) nehezebb kutyánk meg sem ette a "száraztápot", próbálkozhattunk bármilyen félével, uh maradt a csirkefarhát meg az egyéb oridzsinál húskészítmények.

mugen 2007.09.26. 12:32:14

Olvasmányos, humoros, facca kis írás! Nem értem mi a bajuk vele egyeseknek?! Jahh, hogy nem autós téma? Amíg itt van a Belsőségen és nem a TC-n, addig szerintem nincs hiba!
Kíváncsi lennék, hogy válik be az animálbéres!

uaz 2007.09.26. 12:33:18

Hát szerintem Dr. Winklertől ezt is elfogadhatjuk, ha nem is kimondottan autós téma. Ubiszezonvan, addíg se unatkozunk, a másik meg, hogy az Annánál még mindíg 1000x jobb...

Sergei 2007.09.26. 12:36:16

Én utálom a kutyákat és a macskákat is. A kis szar 1 kilós kutyákra simán rálépek ha az utamba áll. A macskát meg átrugom a szomszédba mert állandóan átjár hozzám. A hüvelygombával is tele a tököm hogy állandóan az megy a tv-be. Tehát azt is rühellem.
De srácok az igazán meleg az lenne ha Péter Anna irna a hüvelygombáról. Ezek után nem csodálkoznék :)
M3 cikk tényleg jó volt, na az már szint, nem morzsát vagy morzsi vagy ki ez na szóval nem ezt kéne eröltetni...

Sündisznócska 2007.09.26. 12:40:54

Belzebub!
Igen, így jár minden ember, aki rohan és hülyén rövidíti a mondanivalóját ;-)
Helyesen vagy,legalábbis, helyesebben: "emberi fogyasztásra alkalmas alapanyagokból"
Sajnos, ebben a korban a farhát már nem játszik, mert nem tudja elrágni, én meg nem tudom leturmixolni.

heavy mental 2007.09.26. 12:45:46

Kutya egy hely... :))))))))))

OFF:
Gettóblaszter:
Egy Lambós/Porschés alvilági(?) fickóval szemben (SZEMTŐL SZEMBEN!!!) is ekkor a pofád lenne, hogy "pesti hülyepicsa", vagy csak a gép előtt ülve vagy bátor !?
Ezt úgy értem, hogy csatlakozom scheertihez, próbálj megírni TE egy 20000 karakteres cikket!

mugen 2007.09.26. 12:47:43

Most látom, hogy a TC-n is fennt van! No, akkor vissza az egészet! :D
Maga a cikk akkor is fasza, csak nem a TC-re való! nahh!

Balu 2007.09.26. 13:00:42

Nagyon állat! Én röhögtem rajta, pedig engem ritkán nevettet meg a net. Winkler meg zseniális újságíró, ezt támasztja alá ez a cikk. És hogy mi köze a totálcar-hoz a cikknek? Olvassátok el még egyszer!

ommm 2007.09.26. 13:04:19

Gettóblaszter:hordár gatya és a legújabb rapzenének nevezett Eminem megvan az XXL-es arcod mellé?

KuKori · http://ireland.blog.hu 2007.09.26. 13:07:56

Morzsa RULEZ! Péter Anna helyett inkább egy autóbuzi kutyát lássak :) Egyébként kapcsolódik a Belsőséghez:

Winkler --> autóbuzi, szeretjük a TV-ben, írásban is --> Morzsa kutya Winkleré, tehát --> autóbuzi és szeretjük :) eccerű, mint a faék.

én 2007.09.26. 13:24:49

Nemtom most mi a baj azzal hogy ezt leírta. Ha nem teszik, nem kell elolvasni. Lehet Mónikasót is nézni, ehelyett a szöveg helyett... Ommm, Légyszives ne vedd egy mondtaba Eminemet a nagyúrcúval. Legyen inkább Pákó, vagy Győzike. (legalább az értelmi szintet tartsuk:P ) Amúgy szép kuty, nemtom hogy arra a kérdésre hogy milyen idős, hányan válaszolnának jól. :-)

én 2007.09.26. 13:27:19

Jah 1 valami nem teszik Morzsában, bár megértem az ő álláspontját is. A golf II. GTI-t imááádoom. (már "csak" vennem kéne egyet XD )

ommm 2007.09.26. 13:28:29

én: oké nem veszem, egyiket sem komolyan.
ne menjünk bele a témába elég annyi, hogy Sugarhill Gangen és PE-n (is) nőttem fel.

én 2007.09.26. 13:36:55

:-) köszi. Amúgy arra még kíváncsi lennék hogy a tehénből hogy lát ki Morzsa. Az ablakok az ülőlaphoz viszonyítva abban sincsenek sokkal lejjebb mint a mazdában. (vagy lehet hogy akkora helyen már nincs is igénye a kilátásra?)

atomickitty 2007.09.26. 13:42:07

Na nekem marhára tecczett! Szerintem winkler tök jól ír, megpróbált a témába vágni, és sokat tanultam a saját 13-éves virgonc vénségem várható szavatosságáról, meg hogy mitõl fog elmenni a szájszaga :)

sirkahn 2007.09.26. 13:43:59

Objektív:
Két dolog a vélemény meg a számonkérés. Lehet, hogy nem tetszik valami, és azt meg is lehet írni, de üvölteni, mintha bárki is közülünk fizetne a TotalCar-ért, szerintem eléggé szánalmas.
Szubjektív:
Szerintem érdekes, hogy kutyaszemszögből mutatja be az autóit a szerző, ez jól illeszkedik abba a vonalba, hogy mindig egy kis offtopic kiegészítés van az egyes cikkekben (Tordesillasii.. egyezmény, barna szar, stb) Nekem a TC egy autós életstílus magazin, s pont ezért szeretem. Egyszerűen ez így sokkal igényesebb, de lehet, hogy valakinek ez már sok. Aki ott tart autóban, hogy "mennyi van beleírva", az vegyen tuningmagazint, vagy AutoDATA-t, s azt nézegesse. Playboyt sem azért vesz az ember (márha egyáltalán, de tegyük fel), mert pucér nő van benne, pontosabban csak pináért nem Playboyt veszel, rejszolni jó a Cicamagazin is.

Gettóblaszter 2007.09.26. 13:49:57

"Egy Lambós/Porschés alvilági(?) fickóval szemben (SZEMTŐL SZEMBEN!!!) is ekkor a pofád lenne"

Vele nem kerülnék összetűzésbe, mert nem ír idegesítő cikkeket a TC-ra, amik züllesztik a színvonalat. Egyébként nem tudom miért kell kiakadni ha nekem ez a véleményem? Nektek is van és ált. ti sem fogalmaztok árnyaltabban mégsem kötök belétek mert az megint csak 500 értelmetlen postot okozna. :) Bírjátok elviselni, hogy valakit hülyepicsának tartok. Ez van úgysem fogom másképp gondolni. Egyébként a 20000 karakteres cikkhez: Írtam ennél sokkal hosszabb egybefüggő szakmai munkát (és nem az iratmegsemmisítőbe került), mégsem verem magam, hogy mekkora isten vagyok. Neki ez a dolga. Nekem meg olvasónak, hogy elmondjam a véleményemet. Nektek okosoknak pedig az, hogy belekössetek, és anyázzatok még 500 bejegyzésben.

BBH 2007.09.26. 13:51:10

nekem nagyon tetszett, pedig én is az autók miatt vagyok itt!!egy jó pont a Winklernek

snblnd · http://digitalsport.hu/ 2007.09.26. 13:51:51

... aranyos ez a Morzsa. :) ... énmár a szőrmeritkításos beszámolón is jót röhögtem. :D ... Talán a Karottino ajándék macskája segítségével ki lehetne dolgozni neki valami szintentartó edzéstervet ...

... amelyik félighülye meg beszól, az gondolja már végig, hogy a rosszindulata vajon neki megfelelő irányba fogja-e mozdítani az ügyet a túloldalon, vagy esetleg csak mosolyognak rajta egy haloványat. Vagy azt sem.

ommm 2007.09.26. 13:58:07

Gettóblaszter: érdekes, egy olyan "férfiből" aki arctalanul a net anonimitásába mögé bújva hülyepicsáz le egy nőt, akit jó esetben a büdös életben nem látott és nem ismer, én nem nézek ki szakmai munkát.

na de ne kötözködjek. mindenki alkossa meg a saját véleményét.

Barni 2007.09.26. 14:24:39

Az én (hasonló kiállású) kutyusom 17 évig élt, és csak süket volt, egyébként működött mindene, amíg működött. És mindíg is utálta a száraz tápot. Inkáb a szottyosat szerette, de főleg a farhátat. A kutyák nem a csirke farháttól halnak hamar...
De hogy lesz ebből autós téma? ;-)

ommm 2007.09.26. 14:26:55

ahogy anno tanult(?) barátom mondotta:
az MX5 és Morzsa olyan, mint a csecs meg a tej.

Bambano 2007.09.26. 14:44:52

Kedves Winkler Duszám!
(Merhogy neked a felvett meg nekem az eredeti keresztnevem azonos).

Mi lesz most veled, a műsorral meg a totalcarral, hogy zenetévébe fogsz nyomulni?

Gettóblaszter 2007.09.26. 14:55:20

omm: Egy újságírót szerintem elég jól meg lehet ítélni az alapján amit ír. Én eddig semmi olyan nem láttam tőle, ami miatt más véleményen kellene lennem. Ha majd egyszer véletlenül összefutok vele, szerintem ez akkor sem fog változni.
Az meg hogy te mit nézel ki belőlem az mellékes. A lényeg, hogy aki fizet érte meg van elégedve, én meg lelkiismeretfurdalás nélkül teszem zsebre a zsét, mert tudom, hogy jó munkát végeztem. :-)

bronco 2007.09.26. 15:13:29

Kedves Winkler!

Még sok boldog évet kívánok Nektek együtt Morzsával, szerintem egy öreg kutyánál nincs szebb a világon:)
Írhatnál megint hasonló témájú könyveket, vagy a kutyaszorítót bővíthetnéd!
+az én boxerem 13 évig élt vitamin,rizs, színhús, gyümöcs mixen, és még véletlenül sem tudtam megkóstoltatni vele a tápot:)

ommm 2007.09.26. 15:17:07

Gettóblaszter: nézőpont kérdése. nem úgy kell hozzáállni az írásaihoz, mint a többiekéhez.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.09.26. 15:18:15

Nekünk okosoknak olyan apróságok is feltűnnek egy-egy cikknél amit te lehet,hogy észre sem veszel. Na mindegy. És akkor mi van ha nő? Attól még az autókhoz érthet. A 20 000 karakternél is hoszabb szakmai tanulmányt meg ne keverd egy olyan cikkel aminek a feladata a TE figyelmed megragadása. Próbálj meg a saját kocsidról írni egy adott hosszúságú cikket úgy,hogy szórakoztató,szakmailag helytálló,objektív és szubjektív legyen egyszerre...

tomnemtom 2007.09.26. 15:19:32

jó cikk ez, nekem meg főleg aktuális. múlt hét szerdán lett egy kisméretű ( kölyök, irdatlanul vegyes származású ) kutyánk, néhány indok : mert azok tovább élnek, kevesebbet betegek. vasárnap elment Reksz ( németjuház, a fajtisztaság összes átkával ), élt 9,5 évet.

ommm : a zenész tanult ? :)

Sasa 2007.09.26. 15:33:31

A nagytestű kutya, mint olyan, az ember ökörsége??? Szerintem meg a kutya egy németjuhásznál vagy egy husky-nál kezdödik... Amúgy elég érdekes ötlet ez a cikk de egynek jó!

Staropramen 2007.09.26. 15:35:45

Sergei, drága barátom! A hozzád hasonló selejt embereknek az a mázlijuk, hogy azt a bizonyos kínkeservvel megalkotott és elfogadtatott állatvédelmi törvényt nem érvényesítik kellőképpen. Különben te és a hozzád hasonlóak már rég a megérdemelt helyükön töltenék idejüket. Addig marad a rajtakapott állatkínzók szénné pofozása (legalábbis részemről).

tailorka 2007.09.26. 15:49:44

Nagyon jo volt!Orulok hogy valaki a kutyajat is szereti nem csak az autokat!Hajra,Winkler csak igy tovabb!

Csibe 2007.09.26. 15:55:17

A kutya-Béres csepp nagyon jó, a mi öreg kutyánknak simán elmulaszototta az izületi gyulladását. Majd a rákot is sokáig leplezte, csak utolsó 3 napban derült ki, hogy baja van.

mendemonda 2007.09.26. 16:07:06

A TC autós életmód újság kezd lenni, és ez jó. Aki ott tart, hogy "mennyi van beleírva", meg "hánylóerő", az vegyen AutoData-t, vagy Tuningmagazint...
Akinek sivár a (szexuális) élete, ne Playboyt vegyen, rejszolni a Cicamagazin
ugyanolyan megfelelő

tomi52 2007.09.26. 16:08:29

Ha csak az üvöltést hallja, akkor rá kéne szoktatni a mutogatásra.

Az én volt öreg kutyám elég hirtelen megsüketült. Láttuk, hogy valami baj van a fülével, de sajnos csak a harmadiknak próbált gyógyszer segített, és teljesen elment a hallása. Rászoktunk, hogy mutogatunk neki, de persze mitől is értette volna. A beszédet sem hagytuk abba, és amikor egy rövidebb időre valamennyire újra hallott, összekötötte a szavakat a mutogatással. Így amikor aztán véglegesen, és örökre elment a hallása, legalább a legfőbb dolgokat el lehetett neki mutogatni. Már csak azt kellett valahogy elintézni, hogy ránk nézzen, de ebben sokat segített, hogy a másik kutyust figyelte, azon meg látszott, mikor kell ránk nézni.

ZsP · http://zspeti 2007.09.26. 16:10:22

Én szeretem az itt publikáló ürgék (majd mindegyikének a) stílusát. Mondjuk szívesen olvasnék pl. az autóban végzett sexualitásról. Persze szépen körülírva, nem dúrván. Esetleg Anna is írhatna, meg a feleségek/barátnők, ha már úgy is belevonjátok őket a cikkírásba. Hátha kiderűl, hogy az autónak nincs is olyan jelentős szerepe a csajozásban/hapsizásban.

Winkler Róbert 2007.09.26. 16:15:53

Minőségi kutyatáp-ügyben:
általában Eukanuba, Science Diet (Hill's), de nagy kedvencem a Royal Canine. A Royal főleg azért poén, mert iszonyú specializált ételei vannak, kezdve a kis testű öreg kutyától a középtermetű fiatal kevesen mozgón át egészen addig, hogy van pl. Yorkshire terrier-tápjuk is. Meg van egy Frolic, félkilós kiszerelésben, ami száraz, de nem kemény, azt szereti elnyammogni.
És köszönöm az értékes ötleteket, majd óvatosan tesztelgetünk.

Tibor 2007.09.26. 16:53:31

Eukanuba és Royal Canine tápokkal az a bajom, hogy csak egy- két ízesítéssel láttam. A mi tacskónk pedig nem igen
szereti a szárazat, csak ha jó az íze.
Kiskorában három napig nem evett, és
győzött! Mi nem bírtuk, azóta házi
és száraz a menü.

András 2007.09.26. 17:03:50

Nagyszerű cikk! Köszi.

Winkler Róbert 2007.09.26. 17:05:38

A három nap a kritikus, én azt tapasztaltam, hogy három napig hajlandó éhezni a kutya. Utána a legfinnyásabb is valósággal falja a tápot. Addig persze nagy a szellemi harc, hiszen a kutya az érzelmi zsarolás nagymestere.

xuul 2007.09.26. 17:14:18

nem tudnék nevet említeni, de miért kéne nekem megpróbálnom 20000es cikket megírni? nem az én dolgom, én csak bírálok. nem tudok fogkrémet készíteni, mégis érzem, h jó, v nem. a szakma ott is háttérbe szorul, mint az autóknál. jó a szájszag, v nem? a bnőd +mondja, az számít. többnyire.
PAnna rlz! lesz még jobb is.
a többi (wr, nk, dr.op...) meg feküdjön neki és szórakoztassanak minket, egyszerű földi halandókat.
és természetesen köszi az edigi munkátokat!

xuul 2007.09.26. 17:18:06

ja kutya!
szerencsére az enyém mindent megeszik - szinte. mmint amit én is. dinnyét, sárgarépát, epret, egeret (nna ezt én nem), ami jön. de elég finnyás, mert ha nem a tálkájából, v kézből kapja, akkor fintorog. hiába. én kényeztettem el!

kbalage 2007.09.26. 17:21:00

Ennyi szemetet idekommentezni, mintha mindenkit köteleznének az összes TC cikk végigolvasására...

De hogy témához szóljak: Svéd algát mindenképpen ki fogjuk próbálni sacc 14 éves Morzsánknak, mert szájszag nála is akad :D
Őt a doki nyomatékosan letiltotta a száraztápról, mert azt kapott hosszú évekig (nem gagyit), és valszeg attól ment tönkre a mája meg a gyomra, alig győzték helyrehozni. Azóta csak házikoszt, májgyógyszer, és Immunovet nevezetű kiegészítő por a kajába. A hallásán már nem javít, de legalább az emésztése rendben van :)

aa 2007.09.26. 17:22:42

Uramisten, egy kicsit azért gondolkozzunk már el.
A belsőség nem egy blog, hanem a totalcar egy menüpontja, akárhogy is nevezik. A totalcar pedig autós médium sztem.
Tőlem jöhet kutyás cikk, bár utálom az elvakult kutyásokat, de pl. W. hónapok óta nem ír a bőrözésről, ami kurvára mindenkit érdekelne. Ez a rohadt nagy baj szerintem. Van idióta kutyás cikk, de nincs hardcore autóscucc. Megértem ha fásultak lettetek, de akkor tessék minőségi utánpótlásról gondoskodni.
Minőségi!

akos696 2007.09.26. 17:31:34

Szerintem egy nagyon hasznos cik, mivel én is kutyatartó vagyok és nagyon csípem a kis négylábú szörmókokat. De az én kutyám 16kg és egyáltalán nem a nagy kategória még, viszont legalább 60-al fut. :) Jó volt Winkli, csak így tovább, morzsának meg kívánok legalább 5 évet, jó volna egy 20 éves kutya!

üdv :)

Bambano 2007.09.26. 17:54:21

"de nagy kedvencem a Royal Canine." én meg nem enném semmi pénzért :PP

GGG77 2007.09.26. 18:07:31

Hééé, sok észlény! Ez itt a Belsőség, nem a TC főoldal. Mindenki azt posztol, amit akar, ráadásul Winkler írása még jó is.

Péter Anna meg teljesen ok, mindenképp kell legalább 1 nő a szerkbe.
Igaz, az a Volvo olyan mint a hányinger (akár a maiak, kivéve C30), 1986-ból W124-est kell venni, ha nagy autót akar vki, és pont.
De hát ízlések és pofonok... :)

gornix 2007.09.26. 18:26:55

Végre!
Sajnálom, hogy így megritkultak a Winkler cikkek, ennél már csak Karotta nyilvánul meg ritkábban...
Ami a cikkírókat illeti írjunk ki szavazást kinek a legjobb a szövege! (kinek mi jön be?)

Az én listám:

1. Winkler / Ász (SubZero) csak szuperlatívuszokban :)

2. Karotta / majdnem mint W. kár hogy lefoglalja a csajozás meg az ügyvezetés :(

3. Orosz P. - Gyulavitéz - Rácz T. - Csikós Zs. / Holtverseny. Megbízható cikkezők, szívesen olvasom őket. Hozzák a Totalcar érzést.

4. Jermann K. / Kicsit kiforratlannak gondolom, de idővel beérik :)

5. Sós Adrienn (Frau Rácz :)) / Kellemes... Írhatna még, hogy ellensúlyozza az utolsó helyezettet, aki nálam nem más, mint

6. Péter Anna / Bocs Anna, én próbállak szeretni, de nem megy (Absolutely Uncool)

Én ezeket gondolom...
Sajnálom, hogy laposodik a Totalcar, mostanában kezdek átszokni a Top Gear-re, pedig anno 2 Totalcar könyvet is vettem, mert amelyiket olvastam, annak megsérült a borítója. :)))

Winkler! Csinálj valamit! Köszi

Kalti · http://kalti.blog.hu 2007.09.26. 18:29:46

Annyi biztos, hogy a friss, üvegből kivett, meleg kovászos uborka jó a szorulásos kutyának, tapasztalat. Ismerősre hagytuk a kutyát egy hétvégére, mire hazajöttünk, telef*sta az udvart :D

Mellesleg nem tudom mennyire lehet jó egy kutyának, ha gyógyszerekkel van "megőrizve" az állaga. Bár ők nyilván ennek nincsenek tudatában, így a kérdésem törölve.

ommm 2007.09.26. 18:31:46

Robi! A Royal Canin-nal (így írva, khm) NAGYON VIGYÁZZ! Rohadtul hamisítják, tavaly itt nálunk volt egy elég komoly botrány a dologból, miután kiderült, hogy lengyelek készítették csontlisztből és színezékből.
Acana a csúcs. Próbát megér. kanadai zaba és szeretik a kistestűek.

Easy Player 2007.09.26. 20:14:50

Nos, aki eztán Annát cseszegeti az szimplán hímsovinisztának tekintettetik!

Szerintem

JMC 2007.09.26. 21:45:23

Kiindulva az általánosan elfogadott szemléletből, mely szerint a kutya a farkas leszármazottja, vitába szállnék a kutyák méretéről írt elméleteddel :). A különböző betegségek nem a vázrendszer nagysága miatt, hanem a túltenyésztésből kifolyólag jelentek meg.
Az írásról meg annyit, hogy ha Winkler az ebihalak nemi életéről írna azt is elolvasnám. Nálam ugyanolyan fontos az, hogy ki és hogyan ír, mint az, hogy mit.uff.

KZ 2007.09.26. 22:04:20

Nagyon örülök ennek a kutyás írásnak
király!! Sok igazság, egy kis igazítás:" nagytestű kutya, mint olyan, az ember ökörsége", " Viszont az embernek ugyanúgy kellett a nagyobb kutya, mint a nagyobb/erősebb autó akkor is, ha egyébként értelme nem sok volt."
a gond ott van, hogy a kis testü kutya remekül megfoja a patkányt viszont a vaddisznót nem. Ez gond, tehát ezért és eggyéb praktikus okokból van volt szükség nagy kutyákra. A tenyésztésben nem játszottak szerepet emócionális tényezők míg az autóknál ez az elsődleges szempont.

szligyuri 2007.09.26. 22:31:20

Én nagyon örülök az írásnak, és azt hiszem más is akinek volt, vagy van kutyája.
Akinek ez az emberi megnyilvánulás nem tetszik, az nézze a Répa Katát a tévében. - megérdemli!
Szerintem a Flatazor nagyon jó minőség, csak valóban nehéz beszerezni, az Acana hasonlóan jó. Az a táp a jó, aminek a fehérjetartalma legalább 20-23 %-os, ezek ilyenek, szójamentesek.
Hajrá TC!

csébé 2007.09.26. 22:34:58

Ez kurvajó, régen röhögtem ennyit.

Először:

Anna szerintem a sokak által igényelt frissítés.

Kiegészíti a többieket valakinek tetszik valainek nem - amíg lesz, így lesz.
Nekem semmi bajom vele.

Másodszor:

Kutyám is autóm is van.
A kutya élőlény mindenféle érzelmi és egyéb kötődéssel, a kutyával való együtt éléshez intelligencia kell.
Az autó egy eszköz, ami hozzánk nőtt onnantól, hogy kerék létezik a világon.
Van aki egy rakás vasat/műanyagot/gumit többre tart mint egy kutyát.
Az autó mást nyújt, én csak használom, de sok élménnyel lettem gazdagabb. Az autó nem isten, a kutya sem az.
Kutya tovább lesz, mint autó-az eredeti értelmezés szerint.

Kutya miatt lényegesen kevesebb ember hal(t)meg mint az autóban.
A kutya kevésbé környzetszennyező, az emberről nem is beszélve.
Az autó nem ment meg, legfeljebb megvéd.
Az autó jelenleg még hívásra sem jön lábhoz.
A kutya szuverén az autó sosem lesz az.

Harmadszor:

A belsőség mindig is több érzelemmel, emberiességgel és másabb szemszögből közelített a dolgokhoz - ezért az ami.
Aki nem szereti leszokik, aki bírja továbbra is olvassa.

Negyedszer:

Mindenki odaküld ahova akar, ez egy fórum.

Szevasztok!

csb

Sniffyke 2007.09.27. 00:13:18

OMM: Flatazort forgalmazzák nálunk. Én is etettem egy darabig.

Sniffyke 2007.09.27. 00:20:33

Ja és nálunk is az Acana megy, lassan 3 éve, nagykutyáknak-kiskutyáknak egyaránt.

ommm 2007.09.27. 08:51:18

sniffyke: honnan szerezted be?

vincent66 2007.09.27. 10:52:18

Nem irigyellek,a neheze előtt vagy.Lassan búcsúznod kell kedvencedtől...
Én 3 éve búcsúztam 14 éves magyar vizslámtól,aki már örgkori epilepsziát is szerzett a rossz látás és teljes süketség mellé.(Sevenaletta+Diphedan az epilepsziás rohamok megelőzésére,időjárási front esetén Sevenal.Akkoriban kezdtem METNET-ezni...)A mai napig összeszorul a szívem ,ha rá gondolok.

P_a_p_a 2007.09.27. 11:01:06

Alapvetően az a helyzet, hogy ha valami nem érdekel azt nem olvasod el. Legalábbis mögöttem nem áll egyetlen gépfegyveres TC testőr sem, hogy "márpedig te most odaklikkelsz vazz".
Megjegyzem én a Péter Anna cikkeit valószínűleg ebben az esetben sem olvasnám többet. És ezt tudom javasolni mindenkinek aki nem szereti, hiszen ezzel lehet hatást elérni nem azzal, hogy ezt-azt felírunk a fórumokra...

Azzal azért vitatkoznék, hogy fizetünk-e mi ezért... Közvetlenül nyílván nem. De azzal, hogy olvassuk az oldalt igenis "fizetünk" érte. Így van reklám értéke, amiért bizony forintok járnak. Sőt ha az esetleges hirdetők termékeiből vásárolunk is akkor effektíve a mi pénzünk is támogatja az oldalt...

Egy szónak is száz a vége.:))) Ha valakinek nem tetszik valamely író stílusa, az ne olvassa. Ennyi. Nem kell itt fikázni senkit sem. Ezek szubjektív dolgok, ezért mindenkinek igaza van a saját véleményével.

Mellesleg mi is Canin-ozunk.:)

buenovoz 2007.09.27. 11:24:25

Winkler Úr, nekem bejött ez a totáldög kanyar. Viszont egy mondaton igen elcsodálkoztam -"A nagytestű kutya, mint olyan, az ember ökörsége, a legtöbb kutya alapban legfeljebb akkora lenne, mint egy farkas."
Nem tudom milyen farkasra gondoltál de genetikailag a Canis Lupus (szürke farkas) áll legközelebb Morzsa kutyádhoz(Canis lupus familiaris). A farkasok elég variábilisak méretben de jellemzően 60-90 centi marmagasság és 30-60 kiló mérettartományok határolják fizikai dimenzióikat. Ezek azért a közép és nagytestü kutyák méretei.

slimfcuk 2007.09.27. 15:04:10

érzékenyen érint ez a téma, ugyanis a hetekben pusztult el drágalátos Belgajuhászom, Lédi. 11 éves és 2 hónapos volt, szegénykémnek már pár éve hólyag volt a szemén, nem sokat látott, de minden szösszenésre felfigyelt. Remélem Morzsád még húzza egy ideig! :)

Alhazred 2007.09.27. 15:52:56

winkler jó
morzsi jó
kutyák általában jók
anna is jó, jöhetnek a kövek.

kand-úr · http://miazazurl 2007.09.27. 16:15:41

Erősítem a négylábú rajongók táborát.4 láb + 4 kerék, mi ezzel a gond? Nem mondanám, hogy házikedvencek, mert nálunk ők családtagok. Köszönöm a cikket, szerintem mindenkinek így kellene törődni a kutyájával vagy cicájával. Ők megérdemlik, meghálálják és másra nem számíthatnak, csak a gazdájukra. (egyébként nálunk is a royal c. tápok váltak be, házi finomságokkal kiegészítve)

sirkahn 2007.09.27. 17:08:40

P_a_p_a írta:
"Azzal azért vitatkoznék, hogy fizetünk-e mi ezért... Közvetlenül nyílván nem. De azzal, hogy olvassuk az oldalt igenis "fizetünk" érte. Így van reklám értéke, amiért bizony forintok járnak. Sőt ha az esetleges hirdetők termékeiből vásárolunk is akkor effektíve a mi pénzünk is támogatja az oldalt..."

Nem, nem és nem! Rossz a logika. Először is, Te nem a TC-t "támogatod" ha veszel egy sportszeletet, hanem a csokigyárat. És a csokigyár adja a pénzt a TC-nek, mert reméli, hogy Te elolvasod a cikket. Másodszor, a vásárlással csak a csokira szerzel jegyet, továbbra sincs jogod megmondani, hogy mi legyen a TC-n. Te abban dönthetsz, hogy olvasod-e, Winkler meg abban, hogy ez érdekli-e. Ez ugyanolyan hülyeség, mint az, hogy a cégek a mi pénzünkből reklámoznak, és ettől drága a termék. Ilyen alapon a munkahelyek csökkenthetnék a béreket, mert szerintük meg attól drága a munkaerő, hogy évente kétszer nyaral-telel külföldön a "munkahely pénzén", ahelyett, hogy dolgozna. Értsük már meg, hogy a termékek nem részvények, nem az irányítást vesszük meg velük a gyártóban! Na!

jena 2007.09.27. 18:09:25

"Nos, aki eztán Annát cseszegeti az szimplán hímsovinisztának tekintettet"ik! Annácskával nem az a baj hogy rossz amiről ír, hanem ahogyan ír arról a valamiről! Egyszerűen rontja a a TC cikkeire adható pontszámok átlagát. Továbbra is fenntartom a véleményem,miszerint nem neki való az úsjágírás.

gbrn 2007.09.27. 22:46:22

az én édes drága E vizslám nem érte meg a 15 évet. ej, de szerettem. eszembe jutott most... köszönöm. :)

gismo 2007.09.28. 10:32:54

Jelentem az algás tabletta semmit nem ért nálunk- 4 minivérebem van :) a legidősebb most múlt 13, igazi pofázós öreglány.
Tápból SZIGORÚAN a legbüdösebb- higgyétek el sok félét kipróbáltunk.
A büdös tápnak még a zsákja sincs biztonságban.
Házikoszt. Hát ez is érdekes... Sokféle kombinációban próbáltuk, mindíg megették- a répa, tojás, mindenféle hús, tészta/rizs tökmindegy... nyerő. A legfurcsább jelenség azonban a savanyú káposzta szálankénti elfogyasztása, és a káposztás hordó bevédése :)

Autó vs család+kutya kérdésben én másik állásponton vagyok. Szeretem azokat az autókat, amik "harapnak" ha már stilszerűek szeretnénk maradni. Nyilván ez megváltozik- bár két autóőrültnél sosem lehet tudni-, ha gyerek is lesz.
Az meg hogy autó 2000Fölött kutya 50 kg fölött.... Kutyáink bőven 50 kiló alatt vannak (kb 10-12 kijönne 50 kiloból.
Az autónk 1.6 tádéi, nem mondom, hogy nem lehetne picinykét erősebb, de eddig semmi komolyabb baja nem volt, soha de SOHA nem hagyott ott az út szélén....
Igen 21 éves az autó és nagy átlagban 6 lityit "zabál". Azt hiszem ezzel nagyon sokat elárultam :)

P_a_p_a 2007.09.28. 14:36:52

sirkahn:

Nem fogok ezen a dolgon vitatkozni veled, mert nem látom, hogy meggyőzhetnénk egymást, de azért leírom, hogy mire gondoltam, mert úgy látom \"nem jött át\".
Ha veszel egy sportszeletet augusztusban abból x% marketing keretbe megy. Szeptemberben a Sport szeletet forgalmazó cég úgy dönt, hogy ő ebből a marketing keretből támogatja a TC-n Péter Anna cikkét(a cikk mellett megjelenő reklámmal pl.), mert azt sokan olvassák, és azok közül biztos sokan szeretik a sport szeletet. Ezek után tenném fel a kérdést: Támogatod-e te a forintjaiddal az oldalt, és az adott cikket, vagy nem?

wetrinr 2007.09.28. 15:11:37

Kutyák szájszagára van egy kiváló, végre már nálunk is kapható készítmény, a Vet aquadent oldat. Ez a legjobb, Holdas kolléga is biztosan szívesen felírja.

Sniffyke 2007.09.28. 20:13:46

Ommm: flatazor.hu-n rajta van a forgalmazók listája, azt hiszem, vagy legalábbis a fő forgalmazó elérhetősége. Én annak idején a Ménesi úti állatpatikában vettem (jó drágán), mert a fiatalabbik kutyám tenyésztője ezzel választotta el a kölyköket, és ezért pár hónapig nálam is ezt kapott. Aztán váltottunk acanára, azóta is ez megy.

ommm 2007.09.29. 00:44:06

köszönöm az infót. csekkolom.

Rapa 2007.10.01. 00:31:16

Sorry ha már valaki írt ilyet, idő hiányában nem olvastam végig a kommenteket.

Nagyszerű ez a cikk, mert a Toltalcar fan-ek többsége (köztük én is) nem csak az autók, hanem az egész műsor, web oldal, stáb iránt érdeklődik.
Morzsa is része a Totalcarnak és a Belsőségben tökéletes helye van, DE:
Nem kéne lassan tv műsort is gyártani?
süti beállítások módosítása