A tájképek titka

  2007. március 27. - Winkler Róbert Címkék: totalcar flotta művészet toyota 4runner

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Így kínozzák az utángyártott lámpákat Tajvanon
2015-06-12 11:07:30

Az Eagle Eyes nem számít nagy gyárnak Tajvani viszonylatban, de még a sziget déli részén, Tajnan városában

Néhány megfigyelés az új fényezési trendekről
2015-05-26 17:52:20

A China Airlines Tajvanból Frankfurtba késett másfél órát, így buktam a budapesti csatlakozást. Az ölembe

Cuki cicák a gumigyári klotyóban
2015-05-22 17:46:25

Ránk szakadt a monszun, amit Tajvanon nagyon vártak, mert a száraz évszak nem csak száraz volt, de hosszú is.

Felkúrták az agyam Tajvanon
2015-05-21 15:52:45

Konfuciánus szentély a Vacron-központ kerítésénél Ma a sokadik dashcam-céget látogattam meg a Taitra

Elvittem a 4Runnert Mazda Mesterhez, hogy most már járjunk a végére, miért folyik az olaj a bal hátsó kerékből és miért blokkol be előrefelé induláskor a jobb hátsó. Szimering ugye kilőve, azt már kétszer cseréltek. Mazda Mester szerint kapott egy nagyot a hátsó hídház, elgörbült, nyomja a féltengelyt, az feszíti a szimeringet, innen az olaj. Ami a jobb oldali dobfékre is folyik, csak oda kevés, és nem látszik, de a dzsuvát időnként összegyűjti, megszorul és akad.

VMax Zsoltnak is megvannak a maga elméletei. Szerinte a difi szellőzőcsövét kéne csekkolni, mert ha melegszik a szerkezet, nem tud kijönni a levegő és kínjában az olajat tolja ki. VMax Zsolt szerint kizárt, hogy a hátsó híd elgörbüljön, mert ő egyszer felborult valami nagy hasonszőrű tehénnel, csak persze amerikaival. Valaki belement oldalról, pont a hátsó kerekét találta el, és a becsapódás erejét jelzi, hogy VMax Zsolt autója felborult. De a hídnak nem lett baja. Mazda mester szerint viszont…

Tájkép fával és épületekkel. Fotó: Winkler Róbert

Na ezt nem ragozom tovább, a megfejtés egy másik alkalommal jön. A lényeg, hogy Mazda Mester elég közel van az Index szerkesztőségéhez, gyalog jó fél óra, szívesen megyek-jövök lábon, csakhogy most a Lehel tér felé kellett mennem, az meg hosszútáv, csak a villanyos jöhetett szóba. Vártam, közben néztem a szemközti kopár fát. A festészet sose érdekelt igazán, mármint szívesen tetszelgek időnként a kultúrember szerepében, hogy hű, de megnéztem Bécsben a Rag és a Virgin boltok között a Klimt kiállítást és tényleg milyen jó volt. De úgy egészében ugyanannyi igényem van képzőművészetre, mint klasszikus zenére. Ez különösen a tájképekre vonatkozik. Viszont ez a kopár fa (fák) a szürkületben valahogy megragadtak, majdnem fekete-fehér a kép. Igaz, hogy a gondozás, láncfűrészes nyesés hatására, de arányosak a fák, a koronát jól átjárja a nap, egyik sem szimmetrikus, de valahogy pont jó. A fekete ágak meg igen dekoratívak a szürke háttér előtt. Olasz-japán cool.

Aztán ahogy tovább néztem, elkezdett zavarni a háttérben a sok kábel. Fejben kifotosoppoltam a vörös meg a sárga épületet, a kerítést, a táblákat, gyakorlatilag az egész utcát. Végül – fejben – maradt a két nagy fa és a szürke ég. Mire megjött a villamos, ott tartottam, hogy kéne-e az aranyeső, így sárgán, vagy az már nagyon didaktikus ellenpont. Azt hiszem kéne, mert nehogy már megijedjünk a giccstől, az ízlésterror ellen minden eszköz megengedett. Elégedetten utaztam a Lehel térig, most már érzem, hogy elvben tudnék tájképet festeni, vagy legalábbis látnám rajta, ha ronda.

A 4Runnerre meg még visszatérek, sok üszkös, olajos fotóval.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2851427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ommm 2007.03.27. 13:41:50

Robi!
nem lehet, hogy csak valami hülye fémforgács keveri a kakit odabent?

ommm 2007.03.27. 14:02:15

gondolom amiatt szorulhat a féltengely és nincs síkban...

ruhaszarito 2007.03.27. 14:17:08

Hehe, pont ket utcaval odebb lakom. Meg a panelhaz tomb is lathato a kep jobb oldalan.

moli 2007.03.27. 16:34:11

(bocsanat, megint lovagolok) csak az a fenykepezogep ne volna..

bgy 2007.03.27. 17:03:02

Ilyen gondolatokra manapság már vannak jó gyógyszerek. :-)

NullJozef 2007.03.27. 18:57:58

Sztem ne igyál annyit meló közben... De azért jár egy pirospötty is, h nem ültél autóba! :D

Elf 2007.03.27. 21:00:31

A hidak bizony tudnak görbülni.
Például attól hogy valaki azt hitte a Dakaron van, és jól megzavarta az autót egy traktorjárta méteres gödrökkel tarkított földúton.

Nem kellett gyorsan mennie, elég kb negyvennel.

Hogy ez terepjáró és bírnia kéne?
Bírja is, csak nem ennyivel. Hanem mondjuk huszonöttel.

Kari 2007.03.28. 09:25:29

Persze, hogy görbülhet. A tengelyirányú ütéstől, amit VMax Zsolt kocsija kapott nem is annyira, mint inkább a már említett gödörjárástól, ahol a tengelyre merőleges erők hatják, ugye. Bár az is marha nagy szerencse, hogy VMax Zsolté nem deformálódott. Én mindenesetre a görbület pártján vagyok.
süti beállítások módosítása