Ha lemaradsz, kimaradsz

XI. Belsőség-találkozó

  2014. augusztus 04. - ommm Címkék: meat belsőség találkozó vadása treffen

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Négyhengeres BMW? Ugyan már...
2015-07-30 16:22:46

...mondták nekem sokan, miután lett egy 136 lóerős E30-am. Persze hülyeség, hiszen a könnyű bódéhoz elég

Hétvége a tóparton? Belsőség-találkozó 2015!
2015-07-29 12:04:49

Öregszünk, öregszünk , más nem is jut nagyon eszembe arról, hogy immáron tizenkettedik (!) alkalommal

A trollkirály V8-cal érkezik
2015-06-22 13:58:43

Leborulok, zokogok és megadom a trollkodás brilliánsokkal díszített aranyfokozatát. Hogyan piszkíts bele egy

Szétszórjuk a VIP-jegyeket! Akár a tiéd is lehet egy!
2015-06-08 15:31:58

Úgy, ahogy az AC/DC-nek is egy igazi énekese volt és ahogy a Black Sabbath is csak Bill Warddal az igazi , úgy

Alig pár nappal a rendezvény előtt kezdenek felpörögni a XI. Belsőség-találkozó körüli dolgok. Ez egy pár hasznos infót tartalmazó posztocska, megelőzendő a sok kérdést. Ja, hogy nem tudod, mi ez? Itt elolvashatod, de röviden csak annyit: ez az a hétvége, ahol együtt szórakozik a szerkesztőség és az olvasók. Itt.

2014

Először is egy kicsit bővebben a programról, ami igazán laza és abszolút fakultatív jellegű, aki akar, kipróbálhatja magát, de messze nem kötelező. Szerintünk vicces lesz.

Érkezés pénteken (augusztus 8.) 15.00-tól. Szabad duma hajnalig, zenélés, fürdés, foci vagy akármi (filmnézés pl.) folyékony kenyér fogyasztásával kombinálva a kellő (de)hidratáció jegyében.

Szombat (augusztus 9.):
10.00 - 12.00 - Kérdezz-felelek avagy Hogyan működik a Totalcar és miért úgy? Mit szeretsz és mit nem szeretsz. Belterj-maxima V6.
Helyszín: tábortűzhely, fűben heverve, műanyagszéken, féllábon állva, akárhogy.

Ez itt az, aminek olvasod. Egy laza beszélgetés arról, amit tudni szeretnél (vagy nem), egy kis betekintés abba, hogyan készül és működik a Totalcar, mennyit küzdünk a külső elemekkel és hogyan dolgozzuk ezt fel, illetve egyéb belterjes dolgok. Közben persze elmondhatod, mit szeretnél, ha másképpen csinálnánk, mik a kedvenc cikkeid és talán a végén ez is segít egy kicsit abban, hogy még jobb legyen a magazin, amit fogyasztasz.

14.00 - 15.00 - Cikkírás, tesztelés, alapdolgok kezdőknek.
Winkli volt a kitalálója ennek és tényleg remek ötlet. Nagyjából egy órában megpróbáljuk elmagyarázni és elmondani, hogy szerintünk mi is kell egy jó teszthez. Akik ebben részt vesznek, azok laptopot hozzanak magukkal, mert a workshop záróakkordjaként egy adott járműről kellene egy tesztet írniuk max. 4-5 ezer karakterben, amit aztán az esti workshopon szétcincálunk. Ezeket a műveket le is hozzuk itt, a blogon és a nép közé vetjük, hogy meglássátok, milyen érzés. Remek lesz!

15.00 - 16.00 - Fotózzunk autót! Alapdolgok kezdőknek.
Ez a workshop szervesen kapcsolódik ugyan az előzőhöz, de önállóan is megállja a helyét, hiszen megtanulsz belőle legalább alapfokon komponálni és autót/motort/járművet fotózni. Ehhez gépet is biztosítunk, ezzel kéne elvégezni a fenti feladatot, majd képszerkesztőnkkel karöltve elkészíteni az ultimate címlapfotót!

18.00 - 20.00 - Kérdezz-felelek és kiértékelés.
A délelőtti dumakör folytatása, megspékelve az eddigre elkészült rövid tesztek kiértékelésével- képeivel. Ezeket már a blog.hu-felületébe beszerkesztve prezentáljuk kivetítőn, mindenki okulására. Remek lesz, csak semmi para, jól szórakozunk majd mindannyian.

Szállás-fontos!
Bevallom, megfordult a fejemben, hogy lesznek, akik rettegnek majd attól, hogy nem lesz helyük, de nem gondoltam volna, hogy ennyien. Ezért az a helyzet állt elő, hogy sokan fejvesztve telefonáltak a kempingbe és foglalták le maguknak a szállást anélkül, hogy számításba vették volna azt, hogy a faházak mindegyikébe pótágyak is lesznek lerakva, így házanként hat személy kap majd szállást, nem négy.

Ezzel mindaddig nincs is gond, amíg nem szteppel ott valaki az ajtó előtt, aki korábban érkezett, de már nincs szabad helye, hiába jött időben, mert minden ház előre foglalt. Sőt, nem először fordulna elő, hogy a foglalt helyek végül üresek maradnak. Úgyhogy gyors és prompt megoldásra volt szükség, ezért a kemping vezetésével közösen megbeszéltük a dolgot. A végeredmény a következő:

- akik előre foglaltak szálláshelyet, azok - természetesen - megkapják a helyüket, annak ellenére, hogy meg van a rizikója annak, hogy végül nem jönnek el, a kapacitás pedig kihasználatlan marad.
- viszont legyenek felkészülve arra, hogy a szabad ágyak mindegyike el lesz foglalva, ez így korrekt azokkal szemben, akik nem foglaltak előre, hiszen tudják, hogy hamar összemelegedik a társaság annyira, hogy nem lesz gond a hálóhely. A cél az, hogy aki kifizeti a fedett hálóhely árát, az aludjon is ott, amíg van hely. Mivel a kemping vezetése maximálisan jófej volt velünk tavaly és épeszű árat adtak meg idén is, ezért az a legkevesebb, hogy maximálisan kihasználjuk a kapacitásukat, megérdemlik.

A sátorhelyekre ez nem vonatkozik, a park maga hatalmas, bőven jut hely mindenkinek.

Fizetés távozáskor (vagy vasárnap), össze fogjuk szedni a pénzt a foglaltság-lista alapján.

Mit hozzál magaddal?

Legyünk felkészülve mindenre, fürdőduhától-nagykabátig bármi kellhet. Az étel-ital közös buli, mindenki annyival száll be, amennyivel és amivel gondolja, eddig sem szóltak meg senkit, ha zsebre dugott kézzel sétált be a kapun, de ha volt olyan, aki felvállalt egy komolyabb rántottát (mondjuk 150 tojásból) vagy pörköltet (mint tavaly), akkor azért a tisztesség úgy kívánja, hogy valamivel (nyersanyaggal, lóvéval) beszálljunk a buliba mindannyian.

De ezt nem kell mondanom, felnőtt társaság ez és tudjátok jól, miről beszélek, bár szünidő van, de jól ismert tény, hogy a kekeckedő kisfiúk ilyenkor nem jönnek el, aki pedig ott van, az barát lesz egy életre. Barátok pedig nem irigyelnek a másiktól semmit, pláne nem egy sült kolbászt vagy üveg sört.

A papírtálca, műanyagpohár nyerő, étel-ital minden mennyiségben szintén, zöldség (paradicsomhagymapaprika), bármi, ami egy jó sütögetéshez kell. Ja, maxitárcsát viszünk, de kisebb jöhet, ezen hosszú kaják készülnek majd. (Remélem, PB-palack akad a kempingben.)

Szóval.

tumblr_n0utxdBIz01s4o42no1_500.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr686572633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pickapu 2014.08.04. 16:55:13

Bográcsot viszünk, gulyást főzünk. Kb. tíz liter a kapacitás, ameddig tart, bárkivel megosztjuk.

solkim001 · http://travelbug.blog.hu/ 2014.08.04. 17:04:42

Ilyenkor mindig sajnálom, hogy külföldön élek és bármelyik TC rendezvény elérhetetlen távolságra van tőlem! Jó mulatást mindenkinek!

Takito 2014.08.04. 17:12:18

Ha már lesz projektor, akkor ne vigyek PS3-mat mondjuk a Gran Turismo 6-tal? Nyilván nem a non-stop kockulás lenne a cél, de házi bajnokságot csinálhatnánk.

ommm 2014.08.04. 17:17:27

@Takito: Válaszoltam már, de még egyszer:
ahogy gondolod. Kültér, sok ember, örökké felügyelni-vigyázni kell rá, ez nagyon nem az a társaság szerintem. kockulni lehet otthon is, jobban jársz, ha nem hozod, meglátod, igazat adsz nekem. :)

Takito 2014.08.04. 17:27:30

Az előző választ nem láttam. Azért kérdeztem, mert még nem voltam, akkor otthon hagyom.

h.pityu 2014.08.04. 17:59:47

Pista, mivel még gyanta- és belsőség találkozó szűz vagyok, ezért lehet, hogy rossz helyen kérdezem, de baromira egyedül mennék(sajna eddig nem akadt senki a környezetemben, aki eljött volna) és kényelmesen el tudnék vinni 3 embert. Terveim szerint vasárnapig maradnék, indulás és érkezés Bp-n lenne. Vili, hogy pénzel is be lehet szállni a közös dolgokba(kaja-pia), de van-e ott lehetőség a közelben vásárolni, vagy már eleve jobb becuccolni itthon ezekből?

Tommi 2014.08.04. 19:57:35

Megint kimarad. :-(

effendi79 2014.08.04. 20:35:05

Jó szórakozást mindenkinek, torok ne maradjon szárazon! ;)

bervas · http://mt10.blog.hu 2014.08.04. 20:42:47

Szombaton esküvő. Így jártam. Node majd legközelebb.

Hurri Kán 2014.08.04. 21:01:15

@h.pityu:
Nem tudom, pénteken mikor indulnál, hogy érsz rá, de jobban jársz, ha a) még Pesten útba ejted valamelyik piacot b) útközben valamelyik bevásárlóizét Budaörsnél, esetleg ott a fehérvári Auchan.

visszakettopadlogaz (törölt) 2014.08.04. 21:22:53

@solkim001: en nem voltam otthon hat eve es pont a kovetkezo hetvegen leszek otthon:/ ha ezt tudom....

Rocko- 2014.08.04. 21:29:03

@visszakettopadlogaz: pedig mondta Pista égéstérben is.

@h.pityu: elvileg vannak vendéglátóegységek is közelben kész ételekkel, de nem tudok róla nyilatkozni, nem próbáltam.

solkim001 · http://travelbug.blog.hu/ 2014.08.04. 21:30:00

@visszakettopadlogaz: Hat eve? Atya eg! En jobb ha nem szolok semmit... Karacsonykor jartam otthon utoljara!

ommm 2014.08.04. 22:54:51

@h.pityu: Hmm...Facebookra is írd ki az eseményekhez, szerintem találsz betársulót.
Van ott a faluban valami kis üzlet, onnan be lehet szerezni ezt-azt, de jellemzően inkább mindenki hoz mindent, mert egy-egy sör hamar legurul, aki pedig piásan autóba ül, annak nincs kegyelem: megy haza. Ehhez mindig is ragaszkodtunk és nem is volt ebből sosem baj.

visszakettopadlogaz (törölt) 2014.08.04. 22:56:10

@solkim001: nekem itt van a csalad nagyobbik fele szoval nem is eroltetem a hazamenest, most is hirtelen jott hogy menni kell, par napra. Voltam eleget mar magyarban, majd ha nem ilyen gazember vilag lesz akkor megyek tobbszor. ( erre 0% eselyt latok jelenleg )

hofi601 2014.08.05. 08:15:26

@ommm: Projektor lett végül, vagy vigyek egyet?
@h.pityu: Ha a péntek déli indulás, és a vasárnap délutáni érkezés megfelel, akkor ülj be hozzánk, ha gondolod, és hagyd az autót. Írj egy mailt (hofi601...gémél), és megbeszéljük.
Körmend 20, Zalaegerszeg 30km onnan, oda is el lehet menni bevásárolni, de igazából nem lesz kedved elindulni és otthagyni a társaságot 1-2 órára. :)
Nekem a közeli büfékkel is pozitív tapasztalatom van.

h.pityu 2014.08.05. 11:09:17

@ommm:
ok, köszi...kiírom, hátha

hofi601 2014.08.05. 11:15:42

@Rocko-: Köszi; nem facebookozok, ott nem követtem, az eseményeket. :)

Rocko- 2014.08.05. 11:22:56

@hofi601: á, oké!
mindenesetre akkor most láttad. :)

yeti 2014.08.05. 19:11:24

Úgy néz ki csak szombatra sátorral,de ott leszek.Ha a kismértékben gyengélkedő járművem is úgy akarja.

2014.08.06. 02:51:55

@visszakettopadlogaz: a narancssárga forradalmat itt sem mindenki ünnepli. De nem is menekültünk külföldre, mint te. javaslom: kommentelj oda, ahol jelenleg élsz, trollokból itt is van bőven elég. a továbbiakhoz sok szerencsét, a soha viszont nem látásra.

visszakettopadlogaz (törölt) 2014.08.06. 07:08:43

Azert erdekes, milyen " indulatok" szabadulnak el egy rosszul megfogalmazott es nem helyenvalo komment utan.

Azert ez is jelzes erteku sok szempontbol ... szamomra minden bizonnyal az hogy nem kene nekem mar itt a Tc n kommentelni tobbet.

Garp 2014.08.06. 07:29:54

OFF @visszakettopadlogaz: "szamomra minden bizonnyal az hogy nem kene nekem mar itt a Tc n kommentelni tobbet." - ez igy van. 3-4 eve mar en is csak hebe-hoba engedem meg magamnak h kommenteket olvassak es plane h magam is kommenteljek, de akkor is ilyen magas roptu dolgokba futok, mint itt fentebb. Ami jo: van mas forum arra, hogy az ember kovesse a szamara ertekes kozeget. (Azt lassuk be, h nem volt szerencses a megjegyzesed, de azt, h elnezes kertel az mar kurvara nem erdekel senkit. Javaslom a komment resz teljes ignoralasat, nalam bevalt. Ize, majdnem.)

@noob johnson: indulat komment jeles, ertelmezesbol megbukott. Imadlak.
ON

AciDuzzu 2014.08.06. 09:41:37

A f@szkarikáról vitatkoztok itt?? Hallgassatok inkább egy kis V8-at. Zen.
www.youtube.com/watch?v=NT0yj1eOHuU

egg 2014.08.06. 10:23:34

A pótnagymamám (egyébként valódi apáca volt) '89-'90 táján sűrűn mondogatta, hogy az elmúlt 50 év annyi rombolást tett a lelkekben, hogy háromszor annyi idő kell majd a gyógyuláshoz. Eddig úgy érzem, sajnos igaza volt.

ommm 2014.08.06. 10:32:23

@Garp: Ah, nem szükséges, sok szopó van azzal, meg nagyon vigyázni is kell rá.

osziboszi 2014.08.06. 18:52:08

Pista! Már nem emlékszem mennyire van hűtőkapacitás. Gondolom többen vinnénk húsneműt, annak azért kellene. Meg a tojás is tovább egészséges marad az ilyen kánikulai időben. A sörről meg aztán nem is beszélve! :-))

dailyvicodin 2014.08.07. 07:27:59

@osziboszi: föleg a sörröl beszélve!

osziboszi 2014.08.07. 09:58:01

@dailyvicodin: Naná, hogy én is csak a sör miatt aggódom, de egy nyilvános fórumon már még sem akarom azt a látszatot kelteni, hogy ez egy babaszós-hányós happening lesz. :-)))

crix 2014.08.07. 17:19:14

Elvileg faházanként 1 kisebb hűtő.

crix 2014.08.07. 17:21:22

@crix: mármint ilyen derékig érő.
@hofi: kávéfőzőt megint hozol? Ha igen hozzak kávét?

hofi601 2014.08.07. 20:39:21

@crix: Viszek. Úgy készültem, hogy viszek kávét is (4kg puffer van most - Segafredo Casa). Ha van hozzáférésed, valami repi/promó kávéhoz, akkor hozhatsz, és akkor nem lesz mellette becsületkassza. :)

akos696 · www.focusauto.hu 2014.08.07. 21:34:53

Sajnos ismét lemaradok/kimaradok. Még 1x sem jutottam el (tavaly pl gyerök született), most nyaralni indulunk a hétvégén, pedig mennék nagyon. Remélem nem szakad meg a hagyomány és egyszer eljutok (mondjuk jövőre) :)

2014.08.07. 22:41:46

Tuti jó buli lesz. Eddig valahogy kimaradt, bár nem csoda, hisz maximum drótszamáron tudtam volna érkezni. :) Most már van géperejű jármű, de a munkába belefulladok. Jövőre megpróbálom valahogy szabaddá intézni magam. Áhhh... nem egyszerű ez. Vagy időm van, vagy pénzem... :(

Csikós Zsolt 2014.08.07. 23:33:38

Na, leér a Bianchi? Most légtelenítettünk épp a Katival, benn az új kerékcsapágy is. Kicsit lent fog, de lehet, hogy csak elszoktam.

hofi601 2014.08.08. 00:36:21

@Csikós Zsolt: Pickapuékkal kb. délben kajálunk a Bodegában, és onnan indulunk. Gyere el odáig, és feltesszük a platóra. Ha hosszában nem is, de állítva el kell férnie. :)
De le fog az jönni a lábán is, ez már csak egy kis levezetés lesz neki.

Csempeboltos 2014.08.08. 09:36:49

Üdv mindenkinek!
Gondoltam megosztok egy kis útínfót a helyszínről:
A 8-as főút Rábahídvégtől Körmendig /12km/ útépítés miatt szakaszonként félpályára szűkítve /lámpás forgalomirányítás/
+Körmendnél 8-as,86-os utak kereszteződésében körforgalom aszfaltozás.Rendőrök irányítják a forgalmat.
+Körmendtől Nádasdig szintén lámpák.
Zalaegerszeg felől gyorsabb lesz.
Jó utat!

sulala 2014.08.08. 12:04:02

@ommm:
Ma estére tudnánk lemenni. Az lenne a kérdésem, hogy két 13 éves gyerekkel mennyire érdemes?

Hurri Kán 2014.08.08. 13:51:56

Jó mulatást mindenkinek!

crix 2014.08.08. 14:49:04

Az időkép jó időt jósol.

crix 2014.08.08. 18:06:17

Most hagytuk le az m7-en vagy Csikósékat vagy egy kis bilikék gyöszt.
süti beállítások módosítása