Van egy balfék haverom...

  2014. július 16. - prokee Címkék: németország voyager tc flotta autobahnpolizei

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Úgy olvass, ahogy vezetsz!
2015-01-24 17:43:36

A hétvégén felszántotta a netet a Totalcar híre, miszerint a VW gyártásba veszi az új Trabantot. Pedig a

Ha nem érted a féltengelycsuklót, vagy a differenciálművet...
2014-11-22 14:15:51

...akkor most fogod. Ez a féltengelycsukló: forrás:  educationalgifs.com A differenciálművet pedig egy

A dolgok körbeérnek - a hazakerült Trabant szép története
2014-10-29 17:49:14

Említettem már, hogy nyáron Németországba, Freitalba költöztünk. Van tennivaló bőven a költözéssel

Rendszámokkal játszanak a gyerekek
2014-10-20 14:51:02

Úgy kezdődött, hogy valami hülye véletlen folytán minden alkalommal, amikor egy lelkét kilehelt autómat

...aki nemrég autót vett Németországban. Egy kiváló, 330.000 km-t futott benzin-gázos-klímás-horgos-tempomatos Voyagert 1996-ból, első tulajdonostól.

Nagyjából 120 km-re volt az autó. Beült egy kölcsönautóba, maga mellé vette két gyermekét, aztán elvezetett Bockauba. Megnézte az autót, megkóstolta. Kifizette, megírták a szerződést, ő pedig hazament azzal, hogy még a héten visszajön az autóért.

1.jpg

Óriási szerencse volt, hogy az eladó épp a haveromék felé járt egy csendes estén, így odacsörgött, hogy igény esetén elvinné őt az autóig, ahonnan aztán önállóan hazavezethet. Nyolc körül fel is tudná venni. Remek lehetőség megúszni néhány óra vonatozást és buszozást, kár volna lefújni.

Aztán a nyolcból kilenc, majd tíz lett. A Bockauba érkezésből meg éjfél. De még így is remek lehetőség, különösen úgy, hogy az eladó búcsúzóul telitankolta az autót gázzal. Sajnos benzinnel nem, spúr gecik ezek a németek. Ja, és adott a kocsi mellé egy tartalék rádiót (!!!) is.

Azt viszont csak itt jutott eszébe közölni, hogy a rendszámot megtartja, azt ő másnap leadja. Jó, köszi, hogy jut haza az autó? Pláne hogy jut haza az új gazdája?

Az Autobahnpolizei két oklevelet is átadott még a hazaszállítás estéjén (már nem nekem, a haveromnak ugye), a TOP SPEED és TOP DISTANCE díjakat osztották ki a "Fahren ohne Nummernschild" kategóriában. Állítólag az eddig csúcstartót, aki öt kilométert tudott megtenni rendszám nélkül, 35 kilométerrel szárnyalta túl, amely eredményt jelentősen segítette, hogy az egyébként korlátozás nélküli szakaszon úgy 180 km/h-val siettett, így még a szirénázó rendőrnek is idő kellet, hogy utolérjen. UtolérJE, bocsánat, nem engem, hanem azt a barom haveromat.

Az átlagsebességet jelentősen rontotta persze a megállás után következő alapos átvizsgálás és iratellenőrzés, valamint a sztori újra- és újraelmesélése, miszerint tényleg nem drogcsempész a sofőr, csak szimplán hülye, aki most vette az autót, és gondolta, hazaviszem rendszám nélkül. Vagyis hát nem én, hanem a hülye haverom.

Na de végül az autót le kellett állítani úgy nagyjából félúton, az intézkedés végére meg lett úgy két óra. Ráadásul a fent említett majdnem-üldözés miatt nem is a pálya melletti benzinkútra terelték ki az autót, hanem a következő lehajtónál, egy, a pályától néhány száz méterrel beljebb lévő bevásárlóközpont parkolójába. Ami azért jó, mert az előbbin lehet stoppolni, az utóbbin esélytelen. Eleve nem jár arra senki, ha meg mégis, az tuti nem akar pont arra menni, amerre kéne.

Próbáltam én, illetve izé, próbált ő taxit is hívni, de várható volt, hogy 1. nem veszik fel a telefont 2. amelyik meg mégis, az egy németül hibásan beszélő, magyar előhívószámmal odacsörgő csávó kérésére nem fog kocsit küldeni egy bezárt bevásárlóközpontba az éjszaka közepén. Viszont legalább a telefon akkumulátorából elfogyott közben az utolsó két mozgásra bírható elektron is.

Az autópályán stoppolás lőve, az még nappal is életveszély, a felhajtóra vezető lámpánál azonban talán érdemes próbálkozni. Már ha az ember elég türelmes. Én nem lettem volna az, de a balfasz haverom az volt, mondjuk nem is nagyon volt más választása. Várt, várt, várt, végül jó egy óra múlva jött arra egy kamion, aki rögtön meg is állt az integetésre.

- Hallo, Sprechen Sie Englisch?

- Nein, ich bin Russisch.

Így került a nagyon ökör haverom Andrej kamionjába, aki eredetileg volgai német, akit odahaza Kazahsztánban gyerekkorától német nácinak neveztek, amíg ukrán feleségével meg nem lépett Németországba, ahol néha a mai napig orosz komcsizzák, de ez jóval kevésbé zavarja. Én megemlítettem... volna, de nem én ültem ott, hanem a haverom, aki szintén megemlítette, hogy egyszer régen tanult oroszul, és elég sok dolog megragadt.

Énekelgették a Puszty Vszigdá Búgyet Szolncét, a barátom leűrhajósozta Andrejt Kazahsztán miatt, innen pedig átkötöttek a Buran űrsiklóra is, majd Andrejnak eszébe jutott, hogy a fiának a friss csaja magyar. És hogy közel lakott-e a barátom a Balatonhoz, mire mondta, hogy á, nem, száz-százötven kilométerre, mire Andrej bólogatott, hogy szóval közel. Ja, igen, kazah mércével tényleg.

Na de az idő olyan szépen elrepült, az orosz-német-kazah-magyar barátság valamikor selymes fonalát meg olyan jól sikerült felcsípni, hogy Andrej a ház előtt tette le a barátomat - nem engem! -, annak ellenére, hogy a telefonján közben folyamatosan csörgött a diszpécser, hogy csak nem valami gond van, a rendszer szerint lassan húsz kilométert tett meg rossz irányba, elhagyva az autópályát. Andrej megnyugtatta, hogy dugó volt, meg baleset, aztán többet nem vette fel a telefont.

Aztán megállás után telefonszámot is cseréltek, Andrej megérdemel majd valami jó laktató magyar kaját, ha újra erre jár.

1.jpg

Végül két nappal később, némi baráti NDK-s nepperkapcsolat hathatós segítségével sikerült egy akciós, 130 eurós próbarendszámos-sofőrszolgálatos megoldással hazajutnia az autónak, majd egy rendszám nélkül közterületen töltött hétvége után kapott saját táblákat.

Ehhez képest egyelőre úgy tűnik, hogy sem őt, sem az autót nem vonták eljárás alá, persze ez még változhat, ha kiderül, hogy a biztosítási fedezetigazolás, ami esetében egyetlen rövid számkódot jelentett a telefonja üzenetei között, nem élő. Persze élő, legalábbis az autót azóta a nevemre írták a Zulassungstellén.Illetve a hülye haverom nevére persze, nem az enyémre.

1.jpg

Hát ilyenek történnek a haverjaimmal.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr556503481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brabus 2014.07.16. 18:08:37

Németeknél a rendszám emberhez kötött, nem autóhoz.
Te voltál a faszállat.

kist74 2014.07.16. 18:26:08

@brabus: Nem ő hanem a haverja :)

jabba2 2014.07.16. 18:31:17

és mi volt az ára a verdának? Ha szabad kérdezni? Ilyenben gondolkodom én is! :)
Ha válaszolsz megköszönöm...

titantoma 2014.07.16. 18:44:31

@brabus: Így van, aki ennyit nem tud, minek vesz autót dajcslandba

Ciri 2014.07.16. 18:53:33

Juj de amatőr. Még szerencse, hogy a haverodnak semmi köze az autós szakmához, mert kurva ciki lenne így a sztori.

sigma01 2014.07.16. 18:56:39

még szerencse,hogy nem állt neki stoppolni a pályán,baszod az lett volna következő 300 euros mutatvány
De tényleg,ilyenért miért indul ki valaki ?Vagy ez valami kaland volt? :)

Papp Sanyi 2014.07.16. 18:58:00

@Gyurma73: Autópályán lévő benzinkúton akart stoppolni!
Nagyon béna a barátod.. Magyarországon még talán meg tudta volna játszani, de a németeknél? Mindegy, az új rekord már az övé :D

TurboRudi 2014.07.16. 19:13:02

aki arra sem veszi a faradtsagot, hogy utanna jar, hogy mikent mukodik a celorszagban az auto adasvetele, az tenyleg megerdemli a szoporollert.

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2014.07.16. 19:19:48

Ezekszerint a posztolót már lehet...?

kistukesz 2014.07.16. 19:32:06

Szórakoztató volt a történeted, vagyis a barátodé.

Köszönöm!

nincs_nick 2014.07.16. 19:39:20

Legyünk optimisták, lesz mit mesélni az onokáknak. Mármint a haverod onokáinak.:)

Egyébként jó ez, az ilyenek maradnak meg sokáig emléknek. Olyan ez mint a katonaság, mindenki utálta elvileg, de aztán csak arról bír sztorizni aki egyszer bent volt.:D

andand 2014.07.16. 19:42:08

En is vettem laikuskent autot. De az teljesen termeszetes volt, hogy kell ra rendszam. :) Sot, tudtam, hogy ha nem intezem el aznap (penteken) akkor ulehetek meg ket napot a nemeteknel. Szerencsere osszejott, kb. fel ora volt az egesz, sot az elado eljott velem az irodaba. Mindezt ugy, hogy en nem tudok nemetul, o nem tudott angolul es az irodaban se tudtak nagyon. De megoldottuk. Az mar mas teszta, hogy hazafele nekem is volt egy talalkam a rendorokkel es en is egy bevasarlokozpont parkolojaban kotottem ki. :) Nem kaptam toluk egy oklevelet sem.

jolaca 2014.07.16. 19:46:50

Sok k.vaokos hsz. után végre megszólalt fölöttem @kistukesz, aki emberaggyal fogta fel az írást: igen, szórakoztató, jó tollú sztori volt, megérte beküldeni/elolvasni!

GrG 2014.07.16. 19:55:48

Szép a szívás, ha nagy. Egyébként bár mindenki k*rva okos, de szerintem lehet olyan olvasó, aki adott esetben szintén belevágott volna a kalandba. Nekik született ez a cikk.

Gomulka Béla 2014.07.16. 19:58:59

A haver el akarta énekelni a Puszty Vszigdát, és erre a ko"vetkezo" megoldást eszelte ki: vesz egy autót a németeknél, belefut az o"sszes lehetséges kalamajkába, mert csak így lehet esélye arra, hogy felvegye egy kazahsztáni volgai-német. Esetleg Prokee fel akarta tenni a puszt vszigdás videót, hogy ne csak neki (meg nekem) legyen rossz. Ezért rávette a haverját, hogy ...

V12 Power 2014.07.16. 19:59:28

Miert kell itt is mindenkinek fikazni? Erdekes story, humorosan megirva. Ez az elet sava borsa, nem mondom, hogy nem meggondolatlan, vagy felelötlen a barat, de hat amugy meg uncsi lenne. Abban mi lenne a sztori, hogy elment es vett egy autot, majd hazahozta?

A sztorit egyebkent az en egyik baratom tudja überelni, amikor Kishazankon belül, de annak egyik vegeböl a masikba ment 450km-re osztrak papiros gepjarmüvet venni a nevemben. Berelt trelerrel. Odafele uton a treler 4 kerekenek egyike csonkallvanyostol megelözte öket 8 kilometerrel a cel elött. Sebaj, mit volt mit tenni, mentek tovabb 3 kerekü trelerrel, ha mar majdnem ott voltak. Az auto rendben volt, meg is vettek, fel is raktak a trelerre, de 40 felett mar eletveszely volt, ugy kovalygott-rangatott a treler. Baratom gondolt egy mereszet, leallt a trelerröl az osztrak papiros bianco adasvetelis rendszam nelküli autoval, möge kötötte a 3 kerekü trelert rendszam(hely)takarasnak, hisz volt rajta szerencsere horog, az eredeti auto meg elötte ment, egy haverjaval a kormanynal, szinten takarasnak. Igy tettek meg kesö este a szük 450km-t összesen 4 rendörrel talalkozva ut közben, de szerencsere egyik sem tartotta erdemesnek megallitani a 3 kerekü trelert nagy tempoval huzo rendszam nelküli autot!:-)

Thomas Galantai 2014.07.16. 20:05:50

IA németeknél olajozottan müködik a rendszer! Van Kurzzeitkennzeichnen és Exportkenzeichnen. Ebben az esetben az utobbi kellett volna, pikk-pakk elintézhetö! Vagy a Verkaufer rendszámával hazamenni, majd azt másnap postán visszaküldeni. De rendszám nélkül elindulni? És egy ilyen szinvonaltalan, buta, érthetetlen manövert nem eltitkolni? Erröl irni? Nincsenek szavak... Arrol nem is beszélve, hogy biztositás nélkül, nem megyünk forgalomba egy ismeretlen autoval! Micsoda felelötlen, beleszarok magatartás ez másokkal szemben?

Mercel 2014.07.16. 20:07:08

Mondjuk furi egy TC-s "barátjától" ennyire felkészületlenül nekiállni a dolognak amikor a fél szerkesztőség keni vágja a hogyan vegyünk / ne vegyünk autót témát.
Becsületesnepperről nem is szólva:)

"Frigyes"

Nancsi 2014.07.16. 20:10:55

Ha 1x kiköltözött németbe, akkor kell az autó, ott is. Most az hogy felkészületlen - hát majd felkészíti az élet...

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2014.07.16. 20:17:22

Tényleg jó sztorit alkottál.. izé alkotott a haverod, szórakoztató volt. Bár eleve érdekes ötlet, hogy rendszám nélkül indulj útnak, pláne Németországban, ahol a rendőrségi technika ott tart, hogy a műfaj rekordja 5 kilométer volt a közelmúltig :-)
Mondjuk az eladó részéről is érdekes megoldás, hogy nem mondja meg, hogy a külföldre eladott autóra a hatósag ad egy szép nevű (Ausfuhrkennzeichen) táblát, amelynek érvényességi ideje (4 nap, ha jól emlékszem) alatt az autónak el kell hagynia a Vaterlandot (ami 180-as tempóval nem olyan nehéz).

NperA 2014.07.16. 20:30:46

Akkor a rekordot megint magyar tartja :-)

"a TOP SPEED és TOP DISTANCE díjakat osztották ki a "Fahren ohne Nummernschild" kategóriában"

Pizso 2014.07.16. 20:30:59

Én ott hittem el a történetet amikor azt mondta a Kazah, szóval közel. Amikor Moszkvában voltam kérdezték messze lakom a reptértől. Mondom aha kb 70 km. Mire a válasz hasonló volt. (Az még mindig Moszkva...)

Pizso 2014.07.16. 20:40:57

@Darth_Vader: Ezeket adják el itthon 70ezer km-rel.

tehtube 2014.07.16. 20:41:13

Sok cikk van hogy kell külföldről autót behozni. Érdekes hogy ezen vásárló ennyire nagyon nem volt képben. Számítógépet látott már egyáltalán?

Cobra. 2014.07.16. 20:42:50

@Darth_Vader: akkor a magyarok 80%-a az?

paveway 2014.07.16. 20:43:00

Jó a sztori, nem kevés a humor benne:) Amúgy pl. a nemzeti ünnepeket sem árt előre megnézni, ismerős azzal szívta meg majdnem.

Rocko- 2014.07.16. 20:44:43

milyen hülye haverjaid vannak. :))))

paveway 2014.07.16. 20:45:08

@Pizso: kínai srác a 24 órás vonatozásra mondta (Peking-szülőfaluja táv), hogy nem sok.

rahsol (törölt) 2014.07.16. 20:50:17

@brabus: "Németeknél a rendszám emberhez kötött, nem autóhoz."

Kevered Svájccal. Olyannyira nem személyhez kötött, hogy be is vonják, ha nincs autód, amire rátedd. Más autóra sem rakhatod át átjelentés nélkül.
Amúgy nekem sose vette még le az eladó a rendszámot, megelégedtek azzal, hogy még a héten lejelentem. Nyilván ez bizalom kérdése.

2014.07.16. 20:51:40

én nem vagyok nepper, nekem tetszett a történet

rahsol (törölt) 2014.07.16. 21:00:50

Én mondjuk semmilyen autót nem vettem volna addig, míg nincs fix állásom, már csak azért sem, mert a honosításra fél év türelmi idő van. Egy 18 éves, 330 ezret futott, gázos autót azért minimum bátor dolog megvenni egy olyan országban, ahol baromi drágák a szolgáltatások. (A következő epizódban a hátsó udvarban számlamentesen szerelgető lengyel csodadoktorokkal fogunk megismerkedni.)

prokee · http://blog.prokee.hu 2014.07.16. 21:12:15

@rahsol:
Nekem van, azért vettem. Mármint ezt üzeni a barátom.

@Thomas Galantai:
Volt biztosítása az autónak, azóta azzal át is írták. A haverom nevére.

@gergo:
"Ezekszerint a posztolót már lehet...?"
Csak a haverját :)

WhiteFalcon 2014.07.16. 21:12:26

Ez egy olyan Bádszpenszeres limonádé történet...lehetne, ha filmes fikció lenne.
De legalább most már tudom, mire kell figyelni, ha netán a németektől vennék ótót.

rahsol (törölt) 2014.07.16. 21:20:27

@prokee: Amíg nem töltötted ki a próbaidőt, nincs fix állásod. Bármikor mondhatják, hogy holnap már nem kell jönni.

deak.atti 2014.07.16. 21:29:59

@prokee:

Szia!

A haverod nem tudta volna kivinni a Swift-edet, vagy a gázos Trabit? Esetleg Kopasz Pistát nem lett volna érdemes megcsörgetni az eksön előtt? Lehet, hogy tudott volna újat mondani a haverodnak ... :o)

Sok sikert az új életedhez. Hiányozni fogsz a TWK-ból ... :o(

DA

Valami? Amerika? Naná! 2014.07.16. 21:32:07

Olvassatok egy kis Díványt / Velvetet, ne csak ilyen belterj Totalcart, Belsőséget. A posztoló itt hagyta a magyar ugart, hátha dajcslandban kolbászból (naná, Weißwurstból) van a kerítés, vitte magával az egész pereputtyot. Tehát nem hazahozta a járgányt.
Mondjuk az is érdekes, hogy a legutóbbi cikket ott már nem lehetett kommentelni, gondolom okkultak a korábbi komment cunamiból.

Oldm4n 2014.07.16. 21:38:49

Őszintén, okosok, okoskodók. Mit meséltek majd az unokáknak ha autó kerül szóba? "Elmentem a bankba. Átutalták a pénzt. Elmentük a kereskedésbe. Átadták az autót. Vidáman hazakocsikáztunk. Fizetjük még mindig." Ehhez a történethez képest ez így lópikula, meg esti fény... :D Cool story, bro!

Phteven 2014.07.16. 21:51:29

De ez az autó piros bazmeg!

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2014.07.16. 21:53:39

@Thomas Galantai: Pont a Kurzzeitkennzeichen kellett volna neki, mert ha minden igaz, ő már belföldi. Én sem értem a felelőtlenséget, de a policáj benyújtotta a számlát.

Grifter 2014.07.16. 21:59:12

Nekem tetszik a verda, megérte a kalandot ;P

nyikkantó 2014.07.16. 22:00:22

hibatlan iras. vallalva az emberi hulyeseget is. ugy ertem persze, hogy a haverodet... :) pont igy kell ezt csinlni. induljunk, azt' majd megoldjuk. megoldotta? meg. persze kellett hozza egy idiota kornyezet, ahol nem akartak a keresztanyjat is elevenen elasni, ha mar hibazott egyet, es otszaz evnyi fizetesenek megfelelo buntetst rasozni, csak mert megtehetnek. mekkora barmok ezek ott. magyar virtus rulez!

ps3peter 2014.07.16. 22:02:23

@prokee:
Nem akarok kötözködni, de nem volt biztosításod. Hiába van meg a biztosítási kódod, az csak egy jelzés a "hivatalnak", hogy az adott biztosítótársaság hajlandó veled biztosítási szerzödést kötni. A biztosítás szerzödés a rendszám kiváltásától kezd élni függetlenül attól, hogy Kurzzeit-, Ausfuhr-, vagy normál rendszámot váltasz ki az autóra.
Ha valahol elakadnál a bürokráciában kérdezz bátran, lassan 20 éve élek.

ps3peter 2014.07.16. 22:03:57

@ps3peter: akarom mondani lassan 20 éve itt élek...

prokee · http://blog.prokee.hu 2014.07.16. 22:06:52

@rahsol:
Kitöltöttem, alaposan eltelt a három hónap.

@Valami? Amerika? Naná!:
Nem volt letiltva a kommentelési lehetőség.

subtotal 2014.07.16. 22:07:25

Brávó, a haverod jól csapatja, ideje is tanítani a fritzeknek egy kis lezser hozzáállást :)

@paveway: meg a Zulassungstelle-k nyitva tartását is érdemes megnézni, egész érdekes tud lenni normál munkanapokon is, pölö a frankfurti pár éve 2-ig volt nyitva keddenként, míg az MTK-s (Main-Taunus-Kreis) egy kicsit odébb 6-ig.

@prokee: haverod milyen jutalomban részesült ezen csúcsdöntések elismeréseként?

Teshow 2014.07.16. 22:07:40

Én mondjuk igazából az eladót nem értem. Mi a francnak ajánl fel segítséget, ha utána nagyobb xarban hagyja az emberét, mint amibe a "szívesség" nélkül lett volna?
Elvinni valakit 120 km-re, és ott az éjszaka közepén közölni, hogy leveszi a rendszámot? ÍGY inkább ne segített volna!
NEKI, mint helybélinek, aki tisztában van a policáj felkészültségével, tuti tudnia kellett, hogy a német utakon ez a "hazaosonunk-a-sötétben" akció nem sikerülhet (sőt quva sokba fog kerülni).
Bocs, de erre nincs szebb szó, mint a g*ciség :(

prokee · http://blog.prokee.hu 2014.07.16. 22:08:20

@subtotal: @deak.atti:
Lejátszottuk az összes lehetőséget, ez volt a legjobb.

subtotal 2014.07.16. 22:12:44

@prokee: ezt a választ nem értem de nem is annyira fontos a kérdés sem.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.16. 22:15:25

Mennyi lehet egy 20 éves 300at futott autó kint? 500as?

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.16. 22:18:04

@Teshow: A német magáneladó tuti nem tudja az exportszabályokat, meg le is szarja. A vevőnek kellett volna eleve exportrendszámmal érkezni.

Egyébként ha a bizniszt kereskedőnél intézed, még a vételt is 12:00 előtt kell elintézni, hogy aznap hazamehess a kereskedő által intézett rendszámmal.

subtotal 2014.07.16. 22:20:43

@rahsol: mert én aznap haza indultam :)

Garp 2014.07.16. 22:21:51

b+ prokee, :multifacepalm: :D de persze mindent a storyert! harmadszor olvasom es meg mindig rohogok.

@rahsol: te, ha azt mondja, h van neki, akkor van neki. Volt rola cikk is.

Teshow 2014.07.16. 22:26:18

@Kón Bandit: Nix export, maradt helyi a verda, németből németbe. A postból és a kommentekből is kiderül.

Garp 2014.07.16. 22:27:23

@Kón Bandit: minek az export, amikor kint el a srac?

rahsol (törölt) 2014.07.16. 22:29:00

@subtotal: Az lehet, de a szerzőnek kivitte volna a rendszámot a posta, feleslegesen szopatta magát.

@Garp: Olyan gyakran nem olvasom a blogot.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.16. 22:30:53

@Teshow: @Garp: Ja, bots. Benéztem. Rendszámot kell cserélni vételkor?

Garp 2014.07.16. 22:41:05

@Kón Bandit: ugy tudom, h igen, amikor megveszed, az adas-vetelivel kell az uj rendszamot kikerned. (legalabb is ilyesmi remlik, nem Nemetorszagban lakok, csak par ismerosom).

rahsol (törölt) 2014.07.16. 23:40:10

@Garp: Nem kell hozzá adásvételi, a törzskönyvvel meg a forgalmival igazolod, hogy a tied az autó. Rendszámot csak akkor kell cserélni, ha másik városba/landkreisbe lesz átjelentve.

United Steaks 2014.07.16. 23:47:46

Sz'tán a kerítésből törtél már?
Csípős-e, vagy csemege?

urv 2014.07.16. 23:56:58

Hmm: "Ehhez képest egyelőre úgy tűnik, hogy sem őt, sem az autót nem vonták eljárás alá, persze ez még változhat."

"Nem tudom", hallottál-e az Égéstérről, itt egy magyar autós weboldal igen kiváló újságírói szoktak beszélgetni. Időnként keveredik közéjük egy Nepper is, aki nagyon becsületes lehet, és jó eséllyel kevés a haja. Érdemes hallgatni, volt benne szó a német rendőrökről, hogy soha nem büntetnek kétszer. Azaz vagy pénz, vagy szidás/szívatás. Mivel kellemetlen helyre lettél kiterelve, így az utóbbi volt a büntetésed.

Hurri Kán 2014.07.16. 23:59:12

Ilyen barátaid vannak, neked ellenségek már nem is kellenek :D

2014.07.17. 00:23:53

aki vett már hasznmált autót, és nem olyan kivételesen intelligens, mint az itt kommentelők egy része, annak ismerős lehet az érzés: kitanulsz mindent a használtautó-vásárlásról, utána bújod a hirdetéseket, végignézel számos kocsit, nagyot csalódsz mindegyikben, aztán végre találsz egyet, ami tökéletes lenne, leszáll a lila köd, és ilyenkor jönnek a baromságok: az a kis rozsda nem számít, nem baj, hogy az eladó anyósa húgának a kutyájának a nevére van kiállítva a papír, hihető, hogy 22 évesen csak 40 ezer van benne, az a kis olajfolt nem számít alatta, stb.
A bírvágy eluralkodik. Ilyenkor jó, ha van melletted vki, aki helyre tesz, mielőtt aláírnál.

A sztori klassz, sok sikert a kocsihoz! :)

NYJetsTD 2014.07.17. 01:34:24

Plokee! Lendesek voltak a lendőlök, le is dobhattak volna a padlóla... vagyis a havelod... lendszám nélküli gépjálművet venni... luzel autóneppel. Mikol mész (megy) legközelebb? Mennénk löhögni...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.17. 01:49:51

@V12 Power: Haha, azér' ez odab@szós lehetett.Én mondjuk levettem volna a másik oldalon is egy kereket a trélerről, csak, hogy úgy milyen...próbaként.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.17. 02:01:18

És basszus, pont ma olvastam a kiköltözős sagát a díványon.Akkor a tottakáros munkáid, tevékenységed is nemsokára befejeződik?Vagy neten keresztül folytatod, amit lehet?

bedo911017 2014.07.17. 08:24:31

Mintha a haverod haverjának a tc-szerkesztőségben lenne egy haverja aki majdhogynem rutinszerűen hoz be külföldi autókat... Tőle lehetett volna tanácsot kérni nem? :D

504Laci 2014.07.17. 08:33:51

Hát komám, el kell keserítsem a "haverod". Nem az övé a legdíszesebb oklevél.
Múltkor hoztunk egy autót kintről, mesélte a kereskedő, hogy egy szír faszi vitt el tőle rendszám nélkül autót. Ő próbált erősködni, hogy ezt így nem lehet, de a szír kitartó volt.
Bulgáriában fogták meg, addig szerencsésen elment.
Onnan viszont még őt is megtalálták, hogy tényleg rendszám nélkül indult-e a faszi, mert nem akarták elhinni...

akos696 · www.focusauto.hu 2014.07.17. 08:47:24

Nem okoskodás, de ennyi gyerekkel a Grand Voyagerrel jobban járnátok. Szép állapotú ez, meg tudom, hogy nem egyszerű ezekből szépet találni, én is sokat megnéztem, de én 1 gyerekkel, kutyával, feleséggel meg a 2 nagymamával most pakolom éppen fullra a Grandot és nem is tudom, mi lenne, ha nem lenne ott az a plusz kb 20-30 centi. Így sem fog minden beférni, amit akartunk.

TK86 2014.07.17. 09:08:11

ja egyébként meg nem te, hanem a haverod, mí? ;D

tavasz17 2014.07.17. 09:34:35

1998-ban elstoppoltam Hamburgig, egy helyi ujsag hirdeteseben volt 100 euroert nissan micra, felhivtam, talalkoztunk egy kulvarosi bolti parkoloban, megvettem az autot a jarokeretes nenitol, eredeti rendszammal, amit nem adtam le, nem is vettem ujat, biztositast se, mert nem tudtam hogy kell :))

2 evig jarkaltam vele oda-vissza nemetekhez, amikor egy szep tavaszi napon Linznel, egy autopalya benzinkuton megdoglott, es ott maradt, en haza stoppoltam, majd egy hettel kesobb egy autoalkatreszeket latott haverommal kimentunk, hogy majd eletet lehelunk bele, de az auto eltunt, a benzinkutasok nem is emlekeztek, hogy lattak volna valaha is piros nissan micrat :))

THE END

RÁJEN · http://szirszarjaim.blog.hu 2014.07.17. 09:34:39

Japán egyterű nem volt? Vagy ingyen adták? ;)

Captain Caveman 2014.07.17. 09:58:18

A legfontosabb kérdés nem hangzott még el: 3,3 vagy 3,8?

Captain Caveman 2014.07.17. 10:07:59

@akos696: Nekem egy Dodge Caravanom van, 5-en vagyunk a családban plusz 2 kutya, de még sosem volt gond, hogy amit be akartam volna tenni, az ne fért volna el (egyszer utazott a babakocsi a tetőn eddig).

Mészáros Laci 2014.07.17. 10:35:05

egy élmény volt a haveroddal utazni :)

Tirpákium 2014.07.17. 12:02:16

A haverodnak ezt a szót kéne gyakorolgatnia:Kurzzeitkennzeichen. :)
Egyébbként az én haverom is megéri a pénzét. Tegnapelott a kis piros lapocskára egy másik autó alvázszámát írta be véletlenul, aztán korrektul áthuzta az egészet és beírta a jót. Szerencsére nem állították meg..

TurboRudi 2014.07.17. 12:27:43

ausztriaban is valahogy ugy mukodik, hogy az ember kifizeti a kocsit, elhuz a biztositohoz rendszamot kerni, mert azt igen nagy valoszinuseggel az elozo tulaj leveszi, mert az az o neven van, ahoz a kocsihoz, azon a lakhelyen. Mar csak azert is leveszi, mert 1 rendszammal 2 kocsi lehet, tehat az a rendszam tartozhat masik autohoz is. Anglia ilyen szempontbol igen rugalmas. Ott egy tableten, vagy smartphoneon meg lehet kotni a jarmubiztositast es azonnal lehet is vinni.

hummel8 2014.07.17. 13:06:51

@prokee:

Nem volt biztositasod. Kertel a biztositotol egy ajanlatot, arra adnak egy szamot, de az nem ervenyes biztositas. Csak ha mar bejelentetted volna az autot...
Amit csinaltal, arra siman megall a "fahren ohne Versicherungsschutz"

A nemetek ezt nagyon komolyan veszik..

nem akarlak ijesztegetni, de ha ezt meguszod, akkor kib-..t nagy makod lesz... Van olyan, hogy a rendör azt mondja, hogy ilyen hülye mar nem lehet valaki, es nem jelet fel, de ez ritka..
ha feljelent, akko qurvar felkötheted, mert ez nem szabalysertes, hanem büncselekmeny...

"Fahren ohne Versicherungsschutz ist eine in § 6 PflVG (Pflichtversicherungsgesetz) geregelte Straftat."

es mindenkinek aki azt mondja hogy majd lesz mit meselni az unokakanak, meg jo poen stb... ennek a jo kis sztorinak a max büntetesi tetele: jogositvany elvetele (vegleg, illetve ujra vizsgazva, MPU), 6 honap vezetestöl eltiltas, 1 ev börtönbüntetes + penzbüntetes.

A nemet forumok szerint az atlagos büntetes:
6 honap vezetestöl eltiltas, 3 havi munkabernek megfelelö penzbüntetes, 7 pont Flensburgban a regi rendszer szerint.. az uj szerin legalabb 4..

Szoval ha az adataidat felvettek a rendörök, akkor nagyon gyorsan kezdj el kerdezösköbni ügyved utan, mert "vadlott alljon fel" lesz... 3 honapjuk van ra, hogy kiküldjek az elsö feljelentest...

Es ha többször tervezel autot venni, akkor nagyon gyorsan köss Verkehrsrechtschutzot, evi 60 EUR az ADAC-nal... bar itt az sem segitene, mert szandekos büncselekmenyröl beszelünk.

nem akarlak megijeszteni, tenyleg szivböl kivanom, hogy ennyivel megusszad, de jo ha tudod, mivel jatszol ilyenkor...

Akos75 2014.07.17. 13:20:07

Hát ez Taigetosz pozitív / Darwin díjas próbálkozás volt.

Tirpákium 2014.07.17. 13:24:59

@hummel8: Ha jól sejtem, akkor most ezt simán megúszta, mert ilyenkor az a gyakorlat, hogy lefoglalják az autót, eltrélerezik egy telepre és ott parkoltatják jópénzért, amíg minden papír el nincs intézve. Ez nem tortént meg, úgyhogy nem valószínu, hogy tul nagy gebasz lenne belole.

wannabebiker · wannabemotoros.blog.hu 2014.07.17. 13:28:27

az én haverom ismerőse egyszer magyar rencámmal csinálta ugyanezt. Rátette a német kocsira a magyar rendszámát. El is jutott szerencsésen a zulassungstellére, de ott egy náci kinézetű hivatalnok felismerte a turpisságot és kihívta a rendőröket. 50 márka lett a vége és mindenki ment a dolgára.

hummel8 2014.07.17. 13:34:21

@Tirpákium:
sajnos nem biztos..
egy belföldinel (ö annak szamit most mar) ott a helyszinne lezaratjak az autot, nem viszik sehova, aztan mesz tovabb ahogy tudsz... Itt a kerdes az, hogy felvettek-e az adatokat jegyzökönybe.. ha igen, akkor sajnos bukta...

30-06 2014.07.17. 14:09:37

Bakker a haverod épségben hazajött.
Ilyenért itthon pirkadatkor akasztják fel a vár fokán.
( Öt óra - bitóra) és minden büntetést behajtanak az örökösökön hetedíziglen.
Ez a sztori jó.

akos696 · www.focusauto.hu 2014.07.17. 17:01:08

@Captain Caveman: Az enyém is Dodge, csak Grand Caravan. Ma cuccoltunk haza a Balatonról 2 hét után és a gyerek kismedencéje meg 1 bicaj ott maradt sajna mert így is az ölünkben volt néhány cucc. Gondolhatod mennyi volt :) De persze ez 3 sor üléssel, 2-vel nincs gond. Lefele platóssal vittük a cuccokat :D

István Früvald 2014.07.22. 23:44:04

Én már megégettem magamat ezzel itt kint. Lejárt (nem kicsit volt lejárva :-) ) Kurzzeitkennzeichen el megállított a német rendőr.
Kérdem tőle, - mennyi lesz a bünti?
Azt mondja - á semmi.
Mondom, - hú ezt megúsztam.
Három-négy hónap múlva jön egy levél az ügyességről, - aszongya hogy, biztosítási csalásért elítéltük Önt. Ha akar felebezhet, meg ilyesmi... Ha nem él a lehetőséggel, akkor legyen szíves leülni a kiszabott 30 napot, illetve 1000€-val megváltatja a szabadságát.
Megváltottam.
Azóta minden autóért trélerrel megyek.

tibcsiketb 2014.07.24. 12:17:57

Én Bécsből vettem autót, 1998-as xantiát automataváltó hibával, a tulaja rendes volt, 450E árában elintézte a tréleres hazaszállítást is, apró bökkenőkkel.
Kivonatoztam, délután, fél 7-re kiértem Bécsbe, kijött elém a pályaudvarra, minden ok volt, megnéztem, megvettem. Hívta az autószerelőjét, aki eltrélerezett volna hazáig (Tatabánya), közölte, hogy sajnos most neki nem jó, mindez este fél 9-kor. Győzködés telefonon, nagy nehezen sikerült +150E-ért meggyőzni, hogy mégiscsak vigyen most, ne másnap. Este 10-re meg is jöttek a trélerrel, egy A6 kombi húzta, az alkalmazottja vezetett, mert neki nem volt E jogsija, elindultunk.
Nem is volt semmi gond, egész a határig, a határnál posztoló (és nem épp a facebookra) rendőr amint meglátta járműszerelvényünket első gonadolata az volt, hogy kiintsen minket, ezt meg is tette. Félreálltunk, elkérte a papírokat, amiket átadtam, és megkérdezte merre tartunk.
Közölte, hogy problémák vannak.
1. A sofőrünknek csak jogosítványa volt, személyi vagy útlevél nem - ergo vagy visszafordul vagy a sitten tölti az éjszakát
2. A trélerünk műszakija egy hónapja lejárt, erre osztrák barátaim furcsán néztek, mondván mi a probléma, jó az 3 hónapig még - ja igen, de ausztriába
3. tömeges problémáink is akadnak, nevezetesen a tréler súlya és a xantiáé nagyobb mint az A6-é.

A kellemes esti 20fokban bizony leizzadtam igen hamar, láttam amint a frissen vásárolt, járásképtelen xantiában éjszakázom a határmenti parkolóban, de szerencsére nem így történt. Kis gondolkozás után visszaadta a papírokat, jó utat kívánt, és megjegyezte mellé, hogy mi nem találkoztunk.

Szóval szerencsésebb voltam, igaz nem szándékosan jártam a sötét oldalon :)
süti beállítások módosítása