Szabadesés, zuhanás nélkül

  2011. december 29. - Asztalos Angéla Címkék: ejtőernyő angéla

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Szabadesés, zuhanás nélkül
2011-12-29 17:46:00

Tél van. Nem lehet ugrani. Illetve lehetne, de nagyon bonyolult szervezést igényel, szóval vegyük úgy, hogy nem

Trabantban a deszantosok
2011-11-11 15:30:00

Én még soha nem Trabantoztam. Pár hete tapasztaltam meg először, milyen cuki kis autó. Már ahogy kinéz, olyan

Karácsonyi Hiéna: Dension csomag, senki többet harmadszor
2010-12-11 19:50:00

És íme az utolsó Dension csomag. Ha eddig nem sikerült megszerezned a pulcsit, sapit és nanotartót, itt az

Karácsonyi Hiéna: Yamaha csomag, már nincs sok hátra!
2010-12-11 19:20:00

Igen, ez már az utolsó Yamaha csomagok egyike. Úgy látszik, Rossit soha nem lehet megunni. Ha vinnél egyet a

Tél van. Nem lehet ugrani. Illetve lehetne, de nagyon bonyolult szervezést igényel, szóval vegyük úgy, hogy nem lehet. Ilyenkor marad a nosztalgiázás, a nyári ugrások újra és újranézése, és a napok számolása, hogy mikor lesz már végre tavasz.

Illetve mégsem! Van valami, amivel enyhíteni lehet az elvonási tüneteket. Létezik egy eszköz, ami majdnem ugyanazt nyújtja, mint egy igazi ugrás. Coca Cola – Pepsi Cola viszonylatban az ejtőernyőzés Pepsi Colája, de ha nagyon kemény szívű szeretnék lenni, akkor lehet, inkább csak Tesco Colája a szélcsatorna.

tavaszi kirándulás 026

Egész jó, majdnem olyan, de azért mégsem teljesen. A titkos összetevő hiányzik ugyan belőle (az érzés, amikor az ember beszáll a gépbe, érzi a repülőgépek jellegzetes illatát, látja a felhőket, kiugráskor még visszanéz a gépre, ott a táj, a Balaton, mosolyognak rá a mellette zuhanó barátai), de nagyon jó pótló szer. Sőt, van egy olyan előnye, hogy teljesen veszélytelen, nem lehet benne lezuhanni. Ezért azok is könnyedén megtapasztalhatják a szabadesés semmihez sem hasonlítható érzését, akik már a gondolattól is rosszul vannak, hogy kiugorjanak egy repülőből. Mindentől függetlenül isteni áldás, hogy van.

Tíz ugrással a hátam mögött döntöttem úgy, hogy elmegyek a londoni szélcsatornába. Hozzánk ez az egyik legközelebbi és legkorszerűbb szélcsatorna. Gyakorolni és légbiztonságot szerezni nagyon jó lehetőség. Sokkal hatékonyabban és gyorsabban meg lehet tanulni a mozdulatokat, mint az ugrások során. Nem kell annyi mindenre figyelni, nincs stressz, hogy nyitni kell, csakis kizárólag a zuhanásra lehet összpontosítani. Kezdőként ez nem hátrány. Ha nem lenne ilyen drága mulatság, én kötelezővé tenném. De sajnos nem egy pénztárcakímélő dolog. Talán ez is az oka, amiért nálunk nincs.

DSCF8124

Bár sok próbálkozás volt már. Rettentő nagy beruházás és olyan energiaigényes a működtetése, hogy eddig mindenkinek beletörött a bicskája. Épült például Székesfehérvár környékén egy, de amikor rákapcsolták az áramot, a környező falvakban elhalványultak a lámpák.

Helyesbítek: egy működő szélcsatornánk mégiscsak van, egy mobil szélcsatorna. Kicsi, nem tökéletes, amolyan magyaros szélcsatorna, de a miénk. Egyszer, az egyik alsóörsi Harley-Davidson fesztiválon volt szerencsém kipróbálni.

Az egész szerkezet egy kamion alvázra épült. Egy 550 lóerős motor hajtja meg a Műszaki Egyetem szakemberei által speciálisan ide tervezett légcsavart, amely maximálisan 180 km/h-s szelet tud generálni. A légcsavart egy biztonsági vasrács választja el a felette elhelyezkedő légvártól, amiben a lebegés kipróbálható. És az emberek szeretnek lebegni. Nemtől, kortól függetlenül. Hosszú sorokban várakoztak, hogy egy-egy percre kipróbálhassák, és mindenki fülig érő vigyorral az arcán távozott.

DSCF8158

Én nem nagyon tudtam benne felemelkedni, az ejtőernyős technika és ruha nem annyira jött be. A saját ruhám még kevésbé: az övem és a gombjaim nem bírták a kiképzést, beakadtak a hálóba, a 180 km-es szél pedig nem tréfadolog. Persze adnak odavaló ruhát és mindenféle védőfelszerelést, csak a renitenskedő kuncsaftoknak kell hasonló veszteséggel számolniuk.

Amúgy elég keskeny a széláram, kb 1-1,5 méter átmérőjű, és nem annyira egyenletes, könnyű lecsúszni róla oldalra. De az egyik tulajdonos, aki már sok-sok órát eltöltött benne, nagy lebernyeg ruhában, egészen a légvár fölé, 6 méter magasra ki tudott emelkedni. Azért nagyon élvezetes volt így is. Ha legközelebb látnám őket rendezvényen, vidámparkban, biztos, hogy befizetnék egy körre.

bannerTunnel

Visszatérve Londonra, ahol tavasszal jártam, az egy nagyon profi szélcsatorna volt. Öt méter átmérőjű és nyolc méter magas maga repülési tér, ahol akár több ember is tud egyszerre gyakorolni. A négyezer lóerős motorral meghajtott légcsavar a csatorna tetején helyezkedik el, inkább hajócsavarhoz hasonlítható, mint repülőgép-légcsavarhoz. Felülről szívja a levegőt, amit a csatorna oldalain levezetnek, és kiegyengetve alulról vezetnek vissza, teljesen egyenletes és turbulencia mentes áramlásokat kapva. Akkora sebességű szélet tudnak előállítani, ami nem csak hason, hanem mindenféle testhelyzetben képes megemelni az embert. A szélsebességet egy kezelő folyamatosan szabályozza. Egy irányító pult mögül figyeli a bent lévők ténykedését, és szükség szerint emeli vagy csökkenti a megfújást.

A szórakozni vágyó látogatókkal végig bent vannak az ottani profi oktatók – akik úgy is tudnak stabilan zuhanni, ha a lábukat a nyakukba rakják– végig fogják az embereket, akiknek nincs más feladatuk, csak hogy élvezzék a szabadesést és mosolyogjanak a kamerába.

Én elsősorban azért mentem, mert a forgással voltak problémáim. Azt szerettem volna megtanulni helyesen. De érdekes módon, valami teljesen mással okoztam fejtörést az oktatómnak: hogy a szöszben tudok teljesen kinyújtott lábakkal is hátrafelé menni. Ahogy elengedett, egyből kilőttem hátrafelé és nekikoccantam a falnak.

tavaszi kirándulás 015

Kívülről nézve olyan egyszerűnek tűnik. Aztán mikor bemegy az ember, csak pattog az egyik faltól a másikig, mint egy flipper. Nagyon iciri-piciri mozdulatokon múlik, hogy merre indul el az ember teste 200 km/h-s megfújásban. A levegőben nincs mihez viszonyítani, ha arrébb csúszol pár métert, észre sem veszed. Itt, egy ilyen pici térben látszik igazán, hogy egy helyben zuhan-e az ember vagy sem.

Jaj, és a lazítás! Emlékszem, az elején csak azt mondogatta az angol srác, hogy relax, relax. Lazítsak, persze, amikor az a feladat, hogy legyél laza, az a lehetetlen lehetetlenje. Egyébként tényleg ez a kulcsa a dolognak. Nem szabad görcsösen, izomból mozogni. Állítólag mindenkinek az első óra a legnehezebb. Én az idő felét, bár ennek is megvoltak a maga szépségei, a rácson pattogva töltöttem, amitől kék-zöld foltok lettek a csípőmön, a térdemen. Aztán valahogy a végére kezdtem ráérezni, úgy, ahogy sikerült arra menni, amerre akartam, például felmentünk a legtetejébe, 8 méter magasra, az felejthetetlen volt. De rengeteg tanulnivalóm van még.

Most tavasszal is tervben van egy kis szélcsatornázás. Az idő közben Prágában megnyílt legújabb szélcsatornába szervezzük a következő kirándulást. Közelebb van, könnyebben megközelíthető, és kell egy kis kulturális változatosság is.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr223504410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dennisthemenace 2011.12.29. 20:19:31

Ebben hulyéskedni még csak csak.. De gépbol nem hinném, hogy lenne kedvem ugrani...

lally 2011.12.29. 20:32:25

Kedves Angéla! Műtött porckorongsérvvel lehet egynél többször is ugrani? Biz'Isten kipróbálnám egyszer.

min 2011.12.29. 20:54:56

Fehérvár határában terveztek ilyet, sajna menet közben becsődölt a projekt. Sokáig ott állt (lehet, hogy még most is) a szerkezet váza.
Egyébként miért nincs téli ugrás? Anno még a szilvesztert is a reptéren töltöttük, hogy átugorhassunk a jövő évbe...Főleg manapság, hogy már minyóból is van ugrás. Talán azért is nem vágyom vissza az ugráshoz mert sose lesznek olyan jó közösségek. Az a korszak még a nem pénzről szólt, bárki előtt nyitva voltak a gépajtók.

szazattila 2011.12.29. 21:21:10

orlandoba nyomtam ilyen, ifly cégnél, nagyon nagy poén volt. azóta signaporeba is láttam ezt lent a strandon, aki arra jár, midnenképp próbálja ki, egy örörkre felejthetetlen emlék marad... engem ernyővel ugrás sose érdekelt, de ezt bármikor csinálnám!

G.Atti 2011.12.29. 21:41:40

hamarosan megtanuljátok hogy nem ezeket a képességeiteket kell csiszolgatnotok,hanem egészen mást!
Arra a készségedre gondolok amivel megoldod azt hogy az ennivalót honnan szerzed be angéla drága ha majd nem lesz boltpolc amiről leveheted amit a szádba teszel!
Megnyugtatlak nem a cukor savanyú, ismerem az érzést milyen zuhanni-a seregben megadatott az ejtőernyőzés.
Az fáj hogy gondolkodni elfelejtenek az emberek!Például azon hogy micsoda energiát-erőforrást pazarolnak ilyen dolgokra amiknek gyakorlatilag semmi haszna!

fzsolt 2011.12.29. 22:04:34

Nem igazán értem, miért kell ilyen iszonyatos teljesítményű motor hozzá. Ha jól látom a rajzon, zárt rendszerben kering a levegő, elvileg csak a falakkal való súrlódáskor elvesző energiát kellene pótolni. Meg aztán hová lesz az energia? Felmelegszik a levegő meg a fal?

Gomulka Béla 2011.12.29. 22:26:17

Az lehet vidám, amikor nyit az ernyo.

Rocko- 2011.12.29. 22:32:35

"mosolyognak rá a mellette zuhanó barátai"
ez nem hangzik túl bíztatóan. :)

"De az egyik tulajdonos, aki már sok-sok órát eltöltött benne, nagy lebernyeg ruhában, egészen a légvár fölé, 6 méter magasra ki tudott emelkedni."
ez pláne nem. :D

második videon 0:50-nél az a hasraesés az marha jó. :D

Rocko- 2011.12.29. 22:34:14

@G.Atti: "Például azon hogy micsoda energiát-erőforrást pazarolnak ilyen dolgokra amiknek gyakorlatilag semmi haszna! "
csak annyi, hogy ők élvezik.

1kutya 2011.12.29. 22:38:35

Angélát rep(es)tében is, mint a legyet:-DDD

guni 2011.12.29. 23:02:10

@G.Atti: Így is van rohadjon meg mindenki ebben az országban, akinek marad még pár forintja a számlák meg a kaja után és/vagy van pofája jól érezni magát!

min 2011.12.29. 23:08:08

@G.Atti: Azt az irigy k..va istenit már ennek a népnek....
A seregben meg sok zuhanás élményed nem nagyon volt hacsak nem voltál hivatásos mert a sorállomány max stabost ugrott az meg hát na...

luigilongo 2011.12.29. 23:21:03

Naneeee! Ne irigykedjetek !
Csak úgy mellesleg, a hazai ejtőernyősök nem a miljomosok
közé tartoznak! Ök egész évben azért bulcsáznak, hogy azt a
megkeresett kis pénzüket az ejtőernyőzésre forditsák.
Egyébként hadd mondjam el !Több évtizede szerelmese(vezetője)
vagyok ennek a csodálatos sportnak, de még közöttünk nem fordult elő drogos, piás,csavargó, léhűtő senkiházi emberfia.
Ha marad egy kis gempa, akkor télen kiruccannak szélcsatornázni.
Nem egy nagy durranás lóvéilag.
Egyébként rövidesen elkészül a hazai szélcsatorna is Óbudán.
Ezt már egy komoly tőkével rendelkező profi cég beruházásán belül készül.
Tudom, hogy a fehérvári egy gyenge próbálkozás volt, nem is jött össze, de lagalább az egyik sporttársunk a létrehozását megpróbálta. A hazai mobilcsatorna egy pár évvel ezelőtt rövid ideig működött az ejtőernyőzés őshazájában a gödöllői repülőtéren. Sajnos az ejtőernyőzéshez nem igen lehetett felhasználi, rajta gyakorolni.
Inkább egy majálisi érdekességként inkább. (Sorry, az üzemeltető felé, de sajna igy volt. Nem is igen gyakoroltunk rajta, mi "zsinorbohocok"
Angela! Ölelünk,mert legalább ezt is ismerik a földönfutók!
Kék eget és BÚÉK!

min 2011.12.29. 23:31:33

@luigilongo: Aki régebben tanult annak valóban csak ugrásdíj van de aki most kezd annak felszerelés bérlés+ugrás és a fejlődéshez ugrani kell az bizony nem kis összeg. Ez van, nem kell ezt szépítgetni. Nincs támogatás+technikai sport=drága.
Az MHSZ bélyegek vásárlása kedvezőbb volt:-)

luigilongo 2011.12.29. 23:32:29

@min: Hát ige!

Azok az élményszámbamenő szilveszteri ugrások!
Valóban csodálatos élmény volt.
Csak sajnos akkor még ingyé volt minden!

Emlékszem! Mindenki aki kijött, hozott egy üveg pezsgőt
és a sebtében a starton (csicsergő mellett) felállitott karácsonyfa elá tette.
Miután leugrottuk az adagot,pezsgőt bontottunk, köszöntöttük egymást, meg az újévet úgy igazán, ejőernyős módra.
Sajnos mikor erről beszélgetünk,sokan kérdezik, hogy mikor lesz megint hasonló.
Én szoktam válaszolni, hogy sajnos az már volt !

K.teknőc · http://www.homlokzatihoszigeteles.hu/ 2011.12.29. 23:44:59

Hát most se olyan drága, csak szerintem jó embernél kell érdeklődni! Tudom, h nem a reklám helye, de próbáljátok Bárány László-t a facebookon! Sok videója van fent, illetve az árak se vészesek! Bár kinek mi a drága, de szerintem az élményhez képest kedvező! Várjuk Óbudán a szélcsatornát :D

Mr. Homn 2011.12.30. 00:34:58

egy biztos. gyönyörű ez a lány.

Gordini 2011.12.30. 00:54:13

@G.Atti: "hamarosan megtanuljátok hogy nem ezeket a képességeiteket kell csiszolgatnotok,hanem egészen mást!
Arra a készségedre gondolok amivel megoldod azt hogy az ennivalót honnan szerzed be angéla drága ha majd nem lesz boltpolc amiről leveheted amit a szádba teszel!"

Nem.Nem így van.Ez a mentalitás a Savanyú Jóskák görcse.Neked a virágillatról is a temető jut eszedbe,ugye?
Amúgy nagy A.

-roy- 2011.12.30. 09:26:06

@G.Atti: "Megnyugtatlak nem a cukor savanyú, ismerem az érzést milyen zuhanni-a seregben megadatott az ejtőernyőzés.
Az fáj hogy gondolkodni elfelejtenek az emberek!Például azon hogy micsoda energiát-erőforrást pazarolnak ilyen dolgokra amiknek gyakorlatilag semmi haszna!"

Nekem is fáj hogy elfelejtenek gondolkodni az emberek.
Szerinted mennyi kerót égetett el a MI-8 anno, mikor kidobott téged 800-ról.
Sok haszna annak sem volt, ahogy látom.

ZON 2011.12.30. 09:56:11

@-roy-: van azért árnyalatnyi differencia a parancsra végrehajtott ugráshoz képest...

dennisthemenace 2011.12.30. 10:23:51

@G.Atti: G. Atti elvtárs, on felettébb borúlátóan nyilatkozott a Magyar Banánkoztársaság jovojerol, ami a 2012/909099911 sz. torvénycikkely értelmében 8~+másfél évre visszamenoleg ezt kozmunkatáborral, mellekbuntetésként Szíjjártó beszédek napi 2 óran át torteno hallgatásával bunteti.
Kérem, jelentkezzen a Fulkeforradalmi Munkás (de leginkább paraszt)Kormány helyi kirendeltségénél.
Mert mi rtikán ragdtatjuk el magunkat ennyire,de most azt kel mondjuk: On síkhulye....

dennisthemenace 2011.12.30. 10:27:37

@-roy-: És mennyit égetnek el az államtitkárok, pártcsinovnyikok autoi, meg a Lézerjancsiké, nap, mint nap...

min 2011.12.30. 11:05:15

@ZON: Visszaléphetett volna, igaz egy kis bealázással de visszaléphetett volna...

-roy- 2011.12.30. 11:06:53

@ZON: Megnyugtatlak, a katonai ejtőernyősök nagyobb része úgy kezeli ezt a dolgot, hogy fizetnek nekik egy olyan dologért amit szívesen csinálnak.
A parancsra végrehajtott ugrás szépen hangzik, csak nem igazán létezik.
Tehát hősünknek nem került egy fillérjébe az ugrás. Szóval nem kell őt sajnálunk, vagy magasztalnunk. Neki az állam fizetett azért amiért a beszámoló írója saját zsebéből perkál.
Viszont "energia pazarlás" szempontjából lényegtelenek ezek a dolgok.

G.Atti 2011.12.30. 11:07:24

Már megszoktam azoktól a negatív besorolást akik csak az orrukig látnak.
Csak azt nem értem ,ők hogyan számolnak el magukban azzal hogy egy ártatlan embert aki csak felhívja egy közelgő nehézségre(mely életbevágó lesz hamarosan)a figyelmet,és még csak kritikát sem gyakorolt felettük(nem minősítettem) porba aláznak ilyen szánalmas érvekkel!
Sajnálom hogy ennyire nem tudtok már kommunikálni sem-illetve hogy csak ezen a szinten vagytok rá képesek!
"Nem lehet jobban rabszolga senki,mint akivel elhitetik hogy szabad!"....és gondolom amíg ugrálhattok Ti ezt hiszitek.
De nem lehet mindekit megmenteni-ezt pedig nekem kell elfogadni!

min 2011.12.30. 11:23:28

@G.Atti: Te valami szekta tag agy???

Harlequin 2011.12.30. 12:06:51

@Gomulka Béla: Az kérlek szépen olyan érzés, hogy mire a földre kerültem, már az ájulás határán voltam.

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2011.12.30. 12:12:05

@G.Atti: Nem hiszek benne, hogy ilyen apokaliptikus Mad Max világ lesz, ha elfogy a benzin. Majd átállunk más energiahordozókra, mert akkor már megéri (mert nem lesz benzin, ami olcsóbb nála). (nyilván lesznek nehézségei, de az autó is egy alig tízzel csettegő, háromkerekű izéből jutott el oda, ahol most van.)
"De nem lehet mindekit megmenteni-ezt pedig nekem kell elfogadni!" Úristen, egy hős vagy!

Rocko- 2011.12.30. 12:55:00

@SomyTomy: szerintem csak a trollkodás.

-roy- 2011.12.30. 13:19:06

@G.Atti: Toltál egy próféciát lekezelő stílusban. Közben még a másik ember zsebében is turkáltál.
Mégis milyen reakciókra számítasz?

Solymász 2011.12.30. 13:41:19

@G.Atti:
Ami a jövőt illeti az általad prófétáltakat valszeg még a mostani generáció megtapasztaja, és akkor lesz nagy megijedés; de ez egy tipikus fogyasztói oldal, itt ne számíts megértésre.

Ami pedig Angélát illeti, hát mindeni úgy élvez, ahogy - tud. Ő így tud :))
Mellesleg az ő hedonizmusa teljesen viszonylagos, mert, ha valaki autóval leugrik a hétvégére a Balatonra; már az is beláthatatlan pazarlás egy éhező etióp kisgyerek szempontjából.
Az meg, aki átrepüli a fél világot, hogy aztán Kamcsatkán, vagy Alaszkában helikopterről (!) lelőjön néhány jegesmedét, az csak nevet az Angéla "pazarlásán".

hapsi 2011.12.30. 18:20:38

Azt mondjuk nem tudom, ki találta ki, hogy az MHSZ időkben ingyen repültek, meg ugráltak az emberek. Akkor is volt tagdíj, emellett pl (iskolai) nyári szünetben egész héten a reptéren melóztunk, kapálás-gereblyézés-takarítástól kezdve gépszerelésig, ki mihez értett. Ún társadalmi munkában. Aztán, ha az idő olyan volt, hétvégén elővették a féltve őrzött gépeket, és mehetett a móka. Akinek volt egy kis esze, megtanulta vezetni a gépet, azok pl nem ugráltak ki üzemképes repülőgépből. A maradék pedig kiugrált belőle. Őket hívják "zsinórbohócok"-nak, mint már említette valaki feljebb. Aki önfeledt, behuggyozásig tartó kacagásra késztetett az alábbi gondolatmenetével:
"Több évtizede szerelmese(vezetője)
vagyok ennek a csodálatos sportnak, de még közöttünk nem fordult elő drogos, piás,csavargó, léhűtő..."

Jean-Baptiste Emanuel Zorg 2011.12.30. 23:13:34

óóóó Ándzsélá!
viszont a Műszaki Egyetemen már megint megmutatták! fel se száll az ember fia ettől a fuvallattól, csak azzal a ruhával? a második már egész jól adja :)
nem jártam soha a műegyetemre, barátaim igen, és azt látom, h roppant sokat tanulnak a semmiről kb, megtanulnak piszkosul integrálni, de a szakmát mindenkinek magának kell összekaparnia. volt egy gyakornok a cégnél nyáron a műegyetemről. ahhoz képest, h végzős volt, szart se tudott. gyakorlatban, tervezésnél. se rajzolóprogram, se méretezőprogram használata, semmi! mi ezeket mind a suliban megkaptuk, kijöttem dolgoztam, tudtam a dolgom. gyerek meg csak vigyorog, mint a vadalma, magyarázok neki, de láthatólag nem is érdekli, meg el se hiszi, mert én nem a műegyetemre jártam... nem tudom mire a nagy arc.

tonalcar 2011.12.31. 00:10:45

@G.Atti: Szerintem fölösleges téríteni itt, vagy bármilyen más helyen. Cselekedj bátran, úgy esetleg akadnak követőid. Pl. passzív rönkház az erdő szélén, ami független az ellátórendszerektől. Saját előállítású élelem. Vonat, bringa, ló, kenu mint közlekedési eszköz. (persze, persze autó is amíg csak van mit elégetni az örömszerzés végett! :)Nem oltalak! Nekem ezek bejöttek, bár nagyon utolsósorban vezérelt a világvége félelem, egyszerűen csak jó így.

min 2011.12.31. 00:14:58

@hapsi: Nem dolgoztam a reptéren soha egy kapavágást sem. Az iskolai ösztöndíjamból kifizettem a havi talán 300Ft?MHSZ tagdíjat- lehet annyi sem volt -és ugrottunk szinte minden hétvégén. Ha szar idő volt akkor a hangárban hajtogattunk és onnan vártuk az idő javulását. Nem mindenkit érdekel ám a gép vezetése...Kicsit vissza az arcból.

G.Atti 2011.12.31. 13:38:23

@tonalcar:
No jól van-egyetértek veled abban hogy csináljon az ember elöször a saját portáján rendet..viszont ezt fejben kell elkezdeni.Ahogy írtam,engem csak az hervaszt le hogy a fejekben van ennyire nagy értékzavar-ha valaki a tudatos gondolkodásra hívja fel a figyelmet-akkor azt csodabogárnak,szektásnak,hősnek,savanyú cukornak,meg minden hasonlónak bélyegzik meg.A tudatosan követett takarékosság-hatékonyság-fenntarthatóság- mentén való viselkedés kellene hogy leváltsa az ilyen "haszontalan" dolgokat.

tonalcar 2011.12.31. 16:29:27

@G.Atti: Hetesi Zsolt! :)
ffek.hu/
Bár gondolom ismered. Buék!
süti beállítások módosítása