Na, már megint egy KGST Party!

  2011. július 26. - prokee Címkék: retro veterán találkozó kgst party

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Úgy olvass, ahogy vezetsz!
2015-01-24 17:43:36

A hétvégén felszántotta a netet a Totalcar híre, miszerint a VW gyártásba veszi az új Trabantot. Pedig a

Ha nem érted a féltengelycsuklót, vagy a differenciálművet...
2014-11-22 14:15:51

...akkor most fogod. Ez a féltengelycsukló: forrás:  educationalgifs.com A differenciálművet pedig egy

A dolgok körbeérnek - a hazakerült Trabant szép története
2014-10-29 17:49:14

Említettem már, hogy nyáron Németországba, Freitalba költöztünk. Van tennivaló bőven a költözéssel

Rendszámokkal játszanak a gyerekek
2014-10-20 14:51:02

Úgy kezdődött, hogy valami hülye véletlen folytán minden alkalommal, amikor egy lelkét kilehelt autómat

Rohadtul öregszünk, emberek. Idén lesz a kilencedik KGST Party Nyíregyházán, pedig alig egy éve volt a legutóbbi.

Tessék hát összekapni magatokat, hátatokra a családot, ülepetek alá a kedvenc autót, és augusztus 19-21. között becélozni Nyíregyháza-Sóstón a Koaland Kalandparkot.

A rendezvényt szervező testvérek egyike, Pócsi Pisti mindjárt el is mondja, miért érdemes idén is ott lenni:

- Hello István! Tavalyi is beszélgettünk már, így azt nem kérdezem újra, mi is az a KGST Party. Azt azonban igen, mitől lesz ez más, mint a tavalyi.

Pont nem baj, ha beszélünk azért kicsit a gyökerekről, mert állandó ellentmondásba keveredünk, és ezt jó, ha meg tudjuk magyarázni, vagy legalább is rá tudunk világítani dolgokra. Rendezvényünk még az ősidőben, 2003-ban kapta a nevét, amikor valóban a KGST tagállamok járműveit gyűjtöttük össze. Az évek során azonban valóban nosztalgia-járműtalálkozó lettünk, ahol minden márkának és mindenféle járműnek helye van. A lényeg, hogy ezek a gépek közelítsék meg legalább a young-timer korhatárt.

Igazi változtatást nem terveztünk erre az évre, a 2010-es megmozdulással elégedettek vagyunk, így nem éreztük, hogy lényegében bele kellene nyúlni a gépezetbe. Talán picit örülünk is, hogy vannak pontjai a szervezésnek, amin nem kell idén gondolkodnunk.

- A helyszín változatlan?

Igen, de majd két héttel a rendezvény előtt kérdezd! Folyamatosan törekszünk a legjobbra, és 2010-ben ezért hoztuk meg azt az igazán bátor döntést, hogy rakjuk át a találkozót a Koaland Kalandparkba. Igazából úgy érezzük, hogy nagyon jó döntés volt, szerették az emberek. Az eddigi legkomfortosabb területünk volt, és nagyon jól működött. Nem voltunk meggyőződve róla, hogy alkalmas lesz a park egy ilyen rendezvény lebonyolításához, de jól vizsgázott.

- Mikor menjünk?

Gyertek már holnap, mert tudtok segíteni. A KGST Party augusztus 19-21. között lesz, de hasonlóan az előző találkozóhoz, hamarabb kinyitjuk a kapukat, és a rendezvény hetében minden nap fogunk valamerre kirándulni, amihez persze lehet csatlakozni.

- Mennyire volt sikeres az utolsó pillanatokban módosított tavalyi helyszín?

Sikeresebb nem is tudjuk, hogy lehetett-e volna. Imádtuk, és láthatóan a vendégeink is beleszerettek. Ha jól tudom, van olyan, aki idén ott nyaralt, és a találkozóra is visszatér. Nem szabad elmenni a mellett, hogy nem csupán a hely tökéletes, de karnyújtásnyira van az Állatpark, a fürdő, a Múzeumfalu. Itt csak az nem érzi jól magát, aki valóban nem akarja.

- Mi volt a 2010-es KGST Party legemlékezetesebb pillanata?

Kiosztani a 274-es sorszámot. Amikor azt láttuk, hogy mindenhol megcsappan a létszám, kicsit féltünk, és úgy futottunk neki a nyolcadik rendezvénynek, hogy csak lényeges visszaesés ne legyen. Erre sikerült növekedni, ami nem csupán létszámban mutatkozott meg, hanem minőségben is. Olyan járművek jelentek meg, amikről nagyon régóta álmodtunk, hogy ott lesznek, és ez igazolja a munkánkat.
De felsorolhatnánk az összes mosolyt, meg kézfogást, amit kapunk, ez az igazi mérce, és ezek a nagy pillanatok.

- Kié lett a tavalyi főnyeremény-Zsiguli, és látjuk-e idén a KGST-Partyn?

Egy bácsi nyerte meg, aki elmondása szerint csak ezért az autóért jött ki a rendezvényre. A sorsolást valahogy lekéste, így nem tudtuk akkor átadni neki a kulcsokat. Másnap felhívtuk, és percekig azt hitte, hogy csak szórakozunk vele. Alig tudtuk meggyőzni, hogy nem tréfáról van szó; Ő nyert. Szoktuk látni a Zsigulit a városban, még mindig rajta van a KGST Party matrica. Jó érzés.

- Nagyjából hány autó érkezett tavaly, és mire számítasz idén?

Pontosan 274 jármű volt regisztrálva, bár a felvonuláskor csapódott hozzánk még néhány motoros, szóval a vége lehet, hogy közel volt a háromszázhoz.
Már régen nem merünk tippelgetni, és nem is erről szól ez az egész. Természetesen szeretnénk, ha folyamatos fejlődést tudnánk produkálni, de egy idő után be kell látnunk, hogy meg fog állni a növekedés. Ezzel igyekszünk nem foglalkozni, dolgozunk, hogy méltók tudjunk maradni a találkozó eddigi híréhez, nekünk ez a feladatunk.

- Változott-e a rendezőgárda a tavalyihoz képest?

A rendezőgárda mindenkor Pócsi Attila, és jómagam. Vannak persze néhányan, akik segítenek a lebonyolításban, ők az a közel 20 ember, akik a nyár folyamán egyszer csak feltűnnek, hogy „hahó, itt vagyunk, jövünk augusztusban”. Tudják a feladatukat, és így nagyon hálás dolog dolgozni. Nem kell minden feladatot előről elmagyarázni, tudják mit, hogyan szeretnénk, és persze elviselnek minket.

- Sikerül-e idén is garantálni a kellemes időjárást?

Leadtuk a rendelést, ami tőlünk telik elintéztük…

- Terveztek-e idénre is valami meglepetést, nagy durranást?

Az utolsó pillanatig nyitva hagyjuk a kaput, hogy valami jó dolog beszökkenjen. Van tervben egy-két újdonság, de ne olyan durranásokra gondolj, amitől teljesen megváltozik a találkozó arculata. Ami igazán nagy újdonság, az talán a paletta szélesítése. Biztosan sokan észrevették, hogy Rozsdafesztivál is meg lett hirdetve a mi dátumunkon, ami nem véletlen. A Rozsdakupac Magazinnal nagyon jó kapcsolatot ápolunk és kézenfekvő volt az ötlet, hogy tolják ők is oda a vasaikat, ahol mi vagyunk. Ezzel talán végképp elérünk arra a pontra, hogy szociautós rendezvényből, igazi nosztalgia és hobbitalálkozóvá alakuljunk.

- Milyen programokkal várjátok idén a látogatókat?

Néhány éve már nem szerveztünk ügyességi versenyt, idén viszont ezt visszaemeljük a rendezvények közé. Még péntek este, a tájékozódási verseny befutóját követően lesz mód kicsit autózni. Semmi csapatás, kifejezetten a sofőri teljesítményre lesz szükség. Lesz mozi, ami újdonság, össznépi énekléssel. Szombat a megszokott rendben zajlik majd, talán annyi kivétellel, hogy két állandó program is lesz, nevezetesen régi motorok kiállítása, illetve pedálos lemezautó-találkozó és kiállítás. Medence, kalandpark, játékok, díjak, no meg persze giga felvonulás. A rend őreivel már egyeztettük az útvonalat, kaján vigyor ült ki arcukra, de azt mondták, hogy ok az útvonal. Valószínűleg az utolsó pillanatig változni fog a programok sora, de talán nem is egy-egy versenyszám miatt jönnek az érdeklődők, tehát simán belefér, hogy variáljunk.

- A kisebb gyerekek nem fognak unatkozni?

A gyerkőcök eddig sem unatkoztak, illetve pont azt láttuk, hogy a családosok szeretnek különösen minket. Idén újra lesz óriáscsúszda, kalandpark, és persze játékok a gyerekeknek is; vízben és szárazon egyaránt.

- Szállás-fronton mire számíthatunk?

Sátor, faház, szálloda. Elég széles a lehetőség, Sóstón minden igény kielégíthető.

- Na és a belépők?

Nem sokat változott 2010-hez képest. Az autósoknak 2200, a motorosoknak 1200 Ft lesz. Ez az összeg független az utasok számától. A látogatói jegy maradt 500 Ft, ezt azoknak kell megváltani, akik nem valamilyen járgánnyal érkeznek.

- Idén is készül film?

Jól bevett szokás, hogy készítsünk egy összefoglalót. Az ötödik találkozó óta van mozgóképes lenyomata a rendezvényeinknek, egyszer majd jó lesz nézegetni, hogy milyen bolondok voltunk, és mivel töltöttük időnket. Persze arra is nagyon jók a filmek, hogy azoknak megmutassuk, akik korábban nem voltak, és nem ismerik a rendezvényt; egy képanyag csak hitelesebb, mint a szóbeszéd.

Tényleg: a 2010-es filmet láttad már?

A naprakész információkat pedig természetesen weboldalunkon találod meg, a www.kgstparty.hu címen.

Na, ki jön?

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr663097886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KadettGSiforever!!! 2011.07.26. 18:28:04

pont itthon leszek - pont megyek

ha nem esik! :D

1kutya 2011.07.26. 20:01:19

jó mulatást fiúk!

esef 2011.07.27. 07:49:42

izé, egyszer már örültünk, hogy megszűnt a KGST. utána még egyszer, mert van EU. lemaradtam, nem értem... :D

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2011.07.27. 15:10:27

@esef: Most meg örülünk, hogy volt KGST.
Amúgy egy kicsit disszonáns a KGST-partit egy Transporter képével reklámozni...

prokee · http://blog.prokee.hu 2011.07.27. 15:45:04

@vadász2:
Szövegileg is megvolt, vagy csak a képek? :)
"Az évek során azonban valóban nosztalgia-járműtalálkozó lettünk, ahol minden márkának és mindenféle járműnek helye van."

Krisi 2011.07.27. 23:29:09

életem egyik legszebb gépjárművét ott láttam tavaly: egy tökéletesen restaurált Barkas B1000-es gyorsszállítót! @Solct: képei közt is látszik (DSC 5032-től), meseszép.

sosemkopel 2011.07.29. 13:57:24

Sziasztok!
Csináltam pár képet egy veteránralin Németországban. Gondoltam, ide illik a téma.
Egy szép Skoda Felicia is volt!
picasaweb.google.com/108448378050207431557/2011_julius_Gerolzhofen_Oldtimer_Rallye?authuser=0&authkey=Gv1sRgCP2uo-7WsoDR2gE&feat=directlink
Üdv!
süti beállítások módosítása