Üvöltő motorok, repkedő alkatrészek

  2011. július 04. - ommm Címkék: renault wsr

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Négyhengeres BMW? Ugyan már...
2015-07-30 16:22:46

...mondták nekem sokan, miután lett egy 136 lóerős E30-am. Persze hülyeség, hiszen a könnyű bódéhoz elég

Hétvége a tóparton? Belsőség-találkozó 2015!
2015-07-29 12:04:49

Öregszünk, öregszünk , más nem is jut nagyon eszembe arról, hogy immáron tizenkettedik (!) alkalommal

A trollkirály V8-cal érkezik
2015-06-22 13:58:43

Leborulok, zokogok és megadom a trollkodás brilliánsokkal díszített aranyfokozatát. Hogyan piszkíts bele egy

Szétszórjuk a VIP-jegyeket! Akár a tiéd is lehet egy!
2015-06-08 15:31:58

Úgy, ahogy az AC/DC-nek is egy igazi énekese volt és ahogy a Black Sabbath is csak Bill Warddal az igazi , úgy


Elemér nem rest, elemek engedetlenségének ellenében eme eposzt eresztette el hétvége remek eseményét keretezve. Respect!

WéééeSssseeeeRrrr, bébi!

Idén ötödik alkalommal látogatott hazánkba a világszerte nagy népszerűségnek örvendő, a Forma 1-nek több pilótát (elég csupán Vettel-re, Massa-ra, vagy a legfrissebb HRT-s „igazolásra”, Ricciardo-ra gondolni, akinek ez volt a búcsúja a Renault Formula 3.5 szériától) kinevelő, családi programnak és nagystílű marketingfogásnak álcázott kőkemény versenysorozat, a World Series by Renault (WSR).

IMG 5119

 

Nos, az állítás mindhárom vonatkozásban megállja a helyét: akinek az égett slickgumi szagára, az elszabott féktávokra, a hajmeresztő előzésekre indul be a hormontermelése, az ugyanúgy megtalálja a számítását itt a Hungaroringen mint a családapa, aki csupán gyermekével közös fotót szeretne egy igazi Forma 1-es autó, vagy a Barátok közt Racing Team oszlopos tagja (a mindig lenyűgözően kedves Kiss Ramóna) mellett.

Mindeközben (nem is annyira mélyen) a tudatalattira hatva jelen vannak a francia gyártó egészen régi és új modelljei, egzotikus és ritkaságnak számító versenyautó-különlegességek Jean Ragnotti R5 Maxi Turbo-jától az 1180 lóerős, 5500 Nm nyomatékú versenykamionon át egészen a Sherpa nevű piros szörnyetegig, ami mellett bármelyik ma ismert Hummer diszkóba járós, lakótelepi villantós suttyóterepjáróvá degradálódik.

IMG 0054

Ezeken kívül a különböző géposztályok (Mégane Trophy, Formula 2.0, Formula 3.5, a királykategória) edzéseinek, futamainak szünetében sok más között versenyautó szimulátor, gokart pálya, ugrálóvár a kicsiknek, Jean Ragnotti és az F-1 Lotus Renault GP gumifüstös – állat módon hangos - bemutatói, utcai felszereltségű (hö-hö…) Megane RS-ek összehangolt parádéja tartja reggeltől-estig izgalomban és ámulatban – mindezt továbbra is teljesen ingyen! – az idén is kilátogató több tízezer látogatót. Kevés szofisztikáltabb módja van annak, hogy a leendő vásárlóközönséget a gyár az érzelmekre hatva magához kösse, naggggyon ügyes.

Persze fel lehet szerelkezni mindenféle F-1-es, Renault Racing Truck-os és egyáltalán, bármilyen a gyárhoz kötődő relikviával, ami egyaránt csökkenti a cég marketingköltségeit és a kedves vásárlók pénztárcájának beltartalmát.

IMG 9743

Azokat a hardcore rajongókat, akiket a külsőségek nem hatnak meg, a pályán történtek elégítik ki maximálisan: az előzetesen többek által kissé lesajnált, és kevésbé érdekesnek tűnő Formula 2.0 kategória versenyzői bizonyultak talán a legbetegebbnek. Ezek a pattanásos kamaszok buzognak a bizonyítás vágyától, ennek tanúbizonyságot is adtak már rögtön az első futam elején, volt köztük olyan, aki már a második kanyarról is légi felvételt készíthetett volna, ha nála van éppen a fényképezőgépe… (szerencsére nálunk volt).
 Róluk példát véve a maláj F-1 tesztpilóta féktelen örömében már a második körében ropira törte a Lotus hátsó fertályát az éppen nedves aszfalton, jelentősen megkurtítva ezáltal az éppen aktuális show időtartamát. Valószínűleg emiatt nem volt őszinte a csapat mérnökeinek mosolya, de megrázták magukat és előhúzták a cilinderből a kettes számú gépet, amit Wickens már biztos kézzel terelgetett a későbbiekben.

Tőlük nem sokban maradtak el a Mégane Trophy versenyzői. Nem igazán kímélték a technikát ők sem, házhoz mentek a pofonért, ha kellett. Érezhető volt viszont a Formula 3.5-ös mezőny résztvevőin, hogy itt már nem babra megy a játék: aki itt nagyot villant, könnyedén bebocsátást nyerhet a Forma-1-be, ha a bolygók (…és a csapatvezetők, szponzorok akarata) együtt állnak. Ők már kerülték a meggondolatlan manővereket, érezhető volt a nyomás, ami ezekre a srácokra nehezedik futamról-futamra. Érdekes módon a hétvége nem annyira az aktuális sztárjelöltről, Red Bull kegyelt Ricciardo-ról (a helyi szpíker szerint Ricsárdó) szólt, aki az első futamon lányos zavarában már a bemelegítő körben végzetesen el találta dobni a technikát, hanem sokkal inkább csapattársáról, a francia Jean-Eric Vergne-ről, aki a szombati futam után vasárnap is magabiztosan húzta be a mattot az egész mezőnynek.

IMG 9381

Mindeközben már biztossá vált: a WSR 2012-es szezonja nem lenne teljes a magyar futam nélkül, így a rajongók, akik az esemény Facebook-os oldalán már szállóigévé tették beszámolónk címét, nyugodtan bevéshetik a naptárba és/vagy a szabadságigénylő formanyomtatványokra:
WéééeSssseeeeRrrr2012, bébi!

Elemér

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr783037152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mal 2011.07.04. 18:41:28

Remek képek, nice!
Tessék tiplizni sportfotósnak. :D
Élőben is remek volt, de jó nézni képen. :)

Kaksi Atomerőmű 2011.07.04. 18:51:03

ez a beszámoló kb egy az egyben mehetne a modoros blogra. fáj...

sunblind 2011.07.04. 19:02:17

szép munka kolléga! ;)

sz4sz4 2011.07.04. 19:20:55

@Kaksi Atomerőmű: haha, pont ezt akartam írni!

Fasza képek!

esef 2011.07.04. 20:19:47

az a "Ricsárdó" majdnem stimmelt, ha helyesen akarjuk ejteni akkor: "Riccsiárdó"

TSiga · http://alfaamore.hu 2011.07.04. 20:51:25

R5 Alpine , a Gordini és a versenykamion instant get.
süti beállítások módosítása