Van, amit sosem fogunk megunni

  2010. november 24. - ommm Címkék: lamborghini pontiac countach pantera run cannonball firebird detomaso farrah fawcett

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Négyhengeres BMW? Ugyan már...
2015-07-30 16:22:46

...mondták nekem sokan, miután lett egy 136 lóerős E30-am. Persze hülyeség, hiszen a könnyű bódéhoz elég

Hétvége a tóparton? Belsőség-találkozó 2015!
2015-07-29 12:04:49

Öregszünk, öregszünk , más nem is jut nagyon eszembe arról, hogy immáron tizenkettedik (!) alkalommal

A trollkirály V8-cal érkezik
2015-06-22 13:58:43

Leborulok, zokogok és megadom a trollkodás brilliánsokkal díszített aranyfokozatát. Hogyan piszkíts bele egy

Szétszórjuk a VIP-jegyeket! Akár a tiéd is lehet egy!
2015-06-08 15:31:58

Úgy, ahogy az AC/DC-nek is egy igazi énekese volt és ahogy a Black Sabbath is csak Bill Warddal az igazi , úgy


Nyolcvanas évek vége, még berlini fal leomlása előtt. Lakótelepi panel-romantika, a házak közötti kitaposott, poros részen, ahol annyit fociztunk csak a por kavarog. Szombat kora este van, Marek barátomék ebédlőjében ülünk az első emeleti lakásban vagy négyen-öten. Fagyasztószekrény-méretű Tesla Color tévé, infrás távirányítóval ma már károsnak mondott sugárzás súlyos dózisaival bombázza arcunkat. Videózás van! Feszült csend, surrog a kazetta a képmagnóban...

A képen néha fura remegés fut végig, a bevezető zene taktusai meg-megbicsaklannak olykor, mikor a rongyos szélű szalag a BASF-kazettán ismét romlik egy mikronnyit. Hiába, papírvékony, 240 perces. Két és fél film van rajta az első az, amit most nézünk, a második a Commando hangalámondással (Jaj, vigyázzlőnek. Uh, a fenébe!), amelyik (emlékeznek még?) úgy kezdődött, hogy Arnold visz a vállán egy IKEA-ebédlőnyi anyagot. Polisztirolból.

Commando03

Aztán a harmadik, (ami nem is baj, hogy csak félig volt meg) egy pornófilm, szintén hangalámondással, melyből a mai napig tisztán emlékszem a "A francba, szaros lett a farkam!" - mondatra, másra nem.

Panelromatnika, mondom.

Marek van itthon, övé mindkét távirányító (hol volt még akkor ShowView-kódolvasás!), de mivel a filmet huszonhétszer látta már, így tudja, mi a dolga. Mi is bízunk benne, keze biztos, látása éles, na és mi is láttuk már huszonhétszer: mindkét távirányítón egyszerre nyomja fel csutkára a hangot, hiszen kezdődik maga a nirvána, fiatal álmaink kánaánja. És ezt hallani kell!

farrah-fawcett

Az első film a szalagon, melyet Hollywood azóta sem tudott túlszárnyalni semmilyen Fast&Furious-izével. A zseniális Ágyúgolyó-futam! Benne nem egy, hanem mindjárt két dologgal, melyekre a nyolcvanas években azonnal rárántott mindenki: Farrah Fawcett és a Lamborghini Countach. Ez olyan kötelező szoba-kellék volt, mint manapság az LCD-monitor, akinek nem volt, az nem is létezett tán.

Sokan csak a második részét látták, az is van ilyen jó, ráadásul a nyitójelenet megismétlődik, csak ott egy fehér, vízfestékkel színezett Countach-t próbálnak elkapni szerencsétlen tepsijeikkel a rendőrök, melyet később útépítő melósok egy slaggal pirosra locsolnak (na, kinek van meg?). Lényegtelen, ez a fekete, az opcionális high-speed winggel - melyre szükség volt, mivel úgy a Miura, mint a Countach orra nagy sebességnél erős leszorítóerő-hiánnyal küzdött - na ez a fekete volt a tuti.

Tucatszor követeltük üvöltve, hogy tekerd vissza! tekerd vissza!, tán százszor megnéztük, ahogy 3:15-nél kilő a rendőrautó mögül. Recsegett a Tesla papírhangszórója, vinnyogott a videó, ó, gyönyör. Tudtuk, hogy bármi esélytelen vele szemben, egy akkori amerikai rendőrautó pedig egy rossz vicc hozzá képest, még begyorsítva is: a Countach volt az isten, az univerzum közepe. Bármit, igen, bármit megadtunk volna csak azért, hogy láthassuk/halljuk egyszer élőben. És a film is oltári szórakoztató volt, az eszméletlen Sammy Davis Jr., Dean Martin, és persze J.J. Burt Reynolds, Jackie Chan negyven kilóval könnyebben és Roger Moore... (Az apácák, öregem, a kettesben, na azok...)

Ezek NEM az apácák. Azok különben is Burt Reynolds azaz J.J. olivazöld limuzinjában utaztak. Kamuapácák, kamukatonákkal...
CannonballPoster

Persze nem ez volt az első Cannonball-film. Az ős-eredetit 1976-ban készítették el, David Carradine főszereplésével, aki mindig is imádta az autókat és a meredek helyzeteket, kaszkadőrt alig használt. Bevállalós és stílusos figura volt, nem is hagyhatta itt másképp a világot, mint egy szekrényben lógva, kötéllel nyaka és lövésre kész cerkája körül. Ez az eredeti, még csak szimplán Cannonball névre hallgató film sem rossz, de mi egyértelműen a Run-szériát szerettük jobban.

Pedig az über-komoly funk-alap és a V8-hangnak köszönhetően már ez sem volt piskóta.

A film ötlete nem magától jött, tényleg rendeztek akkoriban többször is ehhez hasonló, Amerikát átszelő illegális versenyt. Persze köze sem volt mai nyilvános változataihoz, ahol az útvonal ismert és megszabott, a verseny időpontja ugyanúgy és olyan szinten drága, hogy a köznépnek elérhetetlen, vagy csak egy pontkereső, feladatteljesítő barangolás. Nem, a Cannonball lényege éppen illegalitásában és a szabályok megszegésében rejlett. Mi pedig imádtuk, ez tény.

De még inkább magát az autót. Ami nem is autó volt akkor, amikor 1974-ben megjelent, hanem egy országúti atomvillanás. A megdöbbenést, melyet kiváltott, ma már elképzelni is nehéz. Valami olyasmi, mintha a Mercedes bejelentené, hogy januártól csak és kizárólag püspöklila Velorexeket fog gyártani drótból és alcantarából. Hasonlóan sokkoló hatással lehetett a Countach (azaz Hűvazzeh) abban a korban, amikor a végtelenségig menő volt egy kettes Capri, vagy egy E9-es BMW. Gandini, a kétezer Celsius-fokon égő zseni nem is tudni, honnan húzta elő. És azok a nagy lyukas Campagnolo Bravo felnik ezen az LP400-on... csodálatosak.

s1 psst

De bármennyire is vágytunk rá, sosem kaptuk meg. Álom maradt hosszú-hosszú évekig, míg aztán volt olyan szerencsém, hogy beülhettem egy 25th Anniversaryba és nem csalódtam, mint Jeremy Clarkson: pontosan olyan volt belül, olyan volt ülni a sofőr mellett, mint amilyennek elképzeltem. Szűk és zajos. Csak éppen ez a zaj a legkívánatosabb volt, amit valaha is hallottam. Az a vérbő, semmihez nem fogható olasz V12-hang, melynek hallatán azonnal könnybe lábad a szem és feláll karunkon a szőr.

Évekkel ezelőtt volt, épp a minap jutott eszembe, mikor egyik barátom az arcomtól fél méternyire beindította 512BB Ferrariját. Szinte elsírtam magam. Talán egyszer, ha engedi, publikus lesz a videó is erről, Csikós ott volt, mindent felvett. Ő is sírt. Nem csak a gáztól.

02

Álom ide vagy oda, valaki révedezik, míg más cselekszik. Úgy tűnik, akadnak még komoly  Ágyúgolyó-futam-rajongók, mint például Tony Ierardi, aki hosszú nyomozás után tavaly megtalálta a filmben szereplő eredeti Lamborghinit és meg is vette azt. Sokan úgy hitték, hogy egyetlen eredeti sem szerepelt a sorozatban, pedig de. Mindkét film elején egy-egy igazi Countach száguld a hanghullám hátán.

Tony nem kezdő a szakmában, 2001-ben újította fel az elsőt, különösebb lelki megrázkódtatás nélkül feküdt neki ennek a szerencsétlenül járt példánynak is. Igen, szerencsétlen, mert a filmesek elbántak azért vele. Kívülről leginkább az áramlástani borzadályt megtestesítő kipufogó-installáció szembetűnő, de nem volt már eredeti a beltér sem. Érdekes, hogy a DeLorean hegyekben áll nála, ezekkel is foglalkozik, de bocsánat, ahol egy Countach van a képen, ott semmi más nem látszik.

015

Kemény munka lehetett, de pl. a hátsó - dupla lengéscsillapítós - futómű képén látszik, hogy remek mukát végeztek. Ragaszkodása a filmbéli autóhoz érthető, de azt a kipufogó-izét (ami ránézésre is jót tehet a motor öblítésének) elhagyhatta volna, a film elején nincs az autón és nem is illik rá, sőt, borzalmas.

Ettől függetlenül jól esik látni, hogy eggyel több Countach marad meg az utókornak akik így láthatják, hogy a Reventón szögletessége csak egy gyenge utánlövés ehhez képest. Van, amit sosem fogunk megunni. - Ha szégyenlős vagy, ne ülj bele. - mondta valamikor harminc éve Valentino Balboni.

Jut eszembe: nincs az országban valahol egy Countach vagy Pantera?

(Képek: www.cannonballcountach.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr302468806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomcy 2010.11.24. 20:54:37

Ez az autó egy legenda!
Imádom talán az egyik legszebb sportautó amit gyártottak és abban az időben egy ilyet megalkotni!!!
ÁÁÁÁáááááhhhhhhhhh beszarás!!!!

Countach 4EVER!

becsületesnepper · www.becsuletesnepper.hu 2010.11.24. 20:54:47

Emlékszem a 90-es évek elején Münchenben, az egyik kereskedőnél állt egy Countach. Ott kolbászoltam a kocsi körül és nem bírtam otthagyni. A kereskedő látta, hogy tiszta nyál a kocsi, kihozta a kulcsát és körbe mutogatta, beindította nekünk, mi meg álltunk és nem értettük hol vagyunk. Annyira más dimenzió volt, sokkoló forma és a tökéletes elérhetetlenség. Úgy éreztük magunkat, mintha kihozták volna nekünk a Mona Lisa-t a múzeumból.

grandmastarr 2010.11.24. 21:09:23

HELO.ez a film, ez az ágyúgolyó izé hihetetlenül idétlen egy film.,olyan igazi értelmetlen amerikai valami.a kocsik jók benne,de ez általában elmondható a zamerikai masinákról...

sish 2010.11.24. 21:10:04

szoktam látni Szigetszentmiklós-Halásztelek-Szigethalom környékén egy fekete Countach-t, de mindig csak menet közben, így nem kellő biztonsággal, de azt állapítottam meg, hogy szerintem replika (bár élő összehasonlítási alapom sem volt még)

Sztávrosz_ (törölt) 2010.11.24. 21:13:14

Vagy az 1974-es Gone in 60 seconds a sárga mustang-al az is kafa üldözés. Ezek miatt lettünk autóőrültek.
Sose rajongtam a sportkocsikért kivéve a Countach és a de tomaso pantera. Nem hasonlítanak semmire csak saját magukra.

Dennis01 2010.11.24. 21:18:14

Ezt a filmet nem lehet elfelejteni... Birom, ahogy a macak kiugranak a Countach-bol... :D
Gyerekkorom kedvenc filme a Christine volt, annyiszor megneztem kazettan, hogy a szalag rongyosra ment, a vegen nezhetetlen volt..

Bambano 2010.11.24. 21:19:59

@robijoe: tényleg olyan nehéz rendesen beállítani a pc-det, hogy működjön az indavideó?

Egyébként kuntás rulez, de FF sem volt kispályás, kár, hogy már odafent tolja...

Sztávrosz_ (törölt) 2010.11.24. 21:20:20

@grandmastarr: igen idétlen semmitmondó hülyeségek, mégis valahogy sokkal szórakoztatóbbak mint mondjuk a Hazárd megye lordjai (2005) azzal az erőltetett szkubidús csávóval. Pedig a Burt Reynolds is egy lecsúszott vacak színész csak legalább sármos állítólag..

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2010.11.24. 21:24:09

A Countach nekem is nagyon bejön, a legszebb mind közül az első széria, az LP 400 special.blog.hu/2010/07/26/lamborghini_countach_lp400_1 a későbbiek már nagyon Homasitásak

bár tény, hogy akkoriban a műanyag spoilerek "megengedettek" voltak

bunkó · http://bunko.blog.hu 2010.11.24. 21:26:18

@Zsola777: "Jackie Chan meg egy fekete, totál jellegtelen fekete Mitsubishivel indult,"

Az első részben Jackie Chan kocsija egy Subaru GL hatch volt (ilyen volt nekem is, csak rakéta nélkül ;)
a film második részében volt mitfárer egy Mitsubishi-ban.
www.youtube.com/watch?v=WzBlm9tVp_U

miluuu 2010.11.24. 21:33:36

A Countach egy ikon.

A design-R 2010.11.24. 21:35:45

Azért a Tokyo Drift 100x jobb film volt...

Kenicsiro 2010.11.24. 21:45:24

Itt a kuntás hang. Még így is besírsz. Élőben ki lehet bírni?

www.youtube.com/watch?v=nFqslG0Axbk

Leadfoot 2010.11.24. 21:47:29

@Sztávrosz_: "Faterom szakmabeli"

Mármint kommandós vagy favágó?

Leadfoot 2010.11.24. 21:49:10

@ommm:

"Ha majom vezet, van sok eszed!"

Leadfoot 2010.11.24. 21:50:53

@ommm: "Ha majom vezet, van sok eszed!" :-D

Leadfoot 2010.11.24. 21:51:57

Áj láv fórummotor. :-S

MaciGabi 2010.11.24. 21:52:11

Meg is rendeltem egy dvd rendelö oldalról.
..rva gyorsan megjött.
El van b@szva az éccakám, ezt fogom nézni.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.11.24. 21:59:14

@A design-R: Ööö, igen akartam is mondani, hogy ezek a Fast és Furios filmek lényegesen jobbak, mint a korábban említettek. Lényegesen, ha érted mire gondolok.

Shadowbull 2010.11.24. 21:59:33

Nemtom, nekem ezek az agyugolyos filmek sose jottek be igazan, mar kiskoromban sem. Biztosan van osszefugges azzal, hogy a Countach sohasem jott be igazan. Egyszeruen tul sok, tul szogletes, tul futurisztikus, nemgyerebe.

Egy dolgot viszont hozzafuznek:

Arnold az isten.

sb

ommm 2010.11.24. 22:02:38

@Shadowbull: Vitathatalan. A Commando és a Conan, a pusztító a legjobb filmjei.

Shadowbull 2010.11.24. 22:02:44

Az unokabatyamnak egy kazettan volt meg a Commando, meg a Cobra.

Na azt rongyosra neztem. Amikor eloszor lattam, hetekig egy szal gyufaval a szamban maszkaltam, es azt gondoltam mekkora kiraly vagyok :)

Mondjuk elotte meg Bruce Lee mania volt: az irtoztato harci nyavogast meg a tukor elott is gyakoroltam :)

sb

pickapu 2010.11.24. 22:05:08

@Shadowbull: Ebben hasonlítunk, csak én Bruce Lee-t Arnold után kezdtem el utánozni. :)
Rájöttem, hogy nem kell annyit gyúrni, hogy rá hasonlítsak. :)

gyújtómágnes 2010.11.24. 22:05:57

Steven Spielberg is csinált egy felejthetetlen road movie-t
Párbaj címen.
Mai napig is előttem van a kép amikor kamion sínekből szerelt lökhárítója a vonat alá tolja a Plymounth Vailantot

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.11.24. 22:09:20

@Shadowbull: naaa, azé volt ott más is, mint Lambo.
Arnoldot szerintem azok, akik akkortájt nőttek fel, kiemelt helyen kezelik. Persze, megértem, ha valaki tikkelést kap tőle, mint én Steven Seagaltól, akire haverom csak annyit szokott mondani: színészóriás:)

Dennis01 2010.11.24. 22:11:47

@gyújtómágnes: A vegen a Plymouth gyozelmeskedett ha jol emlekszem. De az maradt meg bennem a legjobban, ahogy megy fel a hapsi a hegysegben a Plymouth-al es a vizhofok-jelzo maszik fel. Pont mire forrna eleri a lejtot..

Shadowbull 2010.11.24. 22:13:04

@ommm: Na azert a Total Recall is ott van. Meg persze a Terminator-sorozat.

A Total Recall-t ha nem lattam 20x, akkor egyszer sem. Mondjuk ott a rendezo is jo volt, Paul Verhoeven stilusa mindig is bejott. Robotzsaru, Elemi Oszton, Total Recall, Starship Troopers...

sb

Sztávrosz_ (törölt) 2010.11.24. 22:15:17

@Dennis01: ósanba 1000huf a dvd. fel is forr a vize, a végén már gyökkettővel mászik és gőzfelhőket ereget..aztán végül valami szakadék szélén vicceli meg a nyergest az öreg..

ommm 2010.11.24. 22:15:44

@Shadowbull: Robotzsaru alias Tex Murphy? Viccelszmókázol? Az egyik legjobb dark scifi szerintem. Imádtam.

ommm 2010.11.24. 22:16:48

Na és persze a Tron. Hű, most hirtelen megveszem azt is...

Shadowbull 2010.11.24. 22:16:52

@pickapu: Hat ja, ha az ember nem egy genetikai csoda, mint Arnold, akkor gyurhat meg koxolhat akarmennyit :)

sb

Dennis01 2010.11.24. 22:17:23

@Shadowbull: Robotzsaruban akkoriban milyen futurisztikus jarmu volt a Ford Taurus.. :D

@Sztávrosz_: Meg is vennem, ha nem Angliaban elnek.. :D

Sztávrosz_ (törölt) 2010.11.24. 22:20:45

@Dennis01: ha angliában élnék díszdobozban venném meg :)

Bambano 2010.11.24. 22:32:20

@Shadowbull: nekem pl. bejöttek azok az autók, amik úgy néznek ki, mint amit pár katana suhintással terveztek... countach, quattro... még a delorean is tetszik kívülről, bár azt nem szeretném vezetni...

Sztávrosz_ (törölt) 2010.11.24. 22:36:47

@Dennis01: Na igen Spielberg ért a szórakoztatáshoz. Ez a film tette világhírűvé.

Shadowbull 2010.11.24. 22:41:54

Amugy aki szerette a 80as evek akciomozijait, annak kotelezo darab az Expendables.

sb

andrés 2010.11.24. 22:43:40

Hu, ezt köszönöm. Ebből én kimaradtam. Épp kerestem valami jó filmet. Még van valami hasonló?

kokoro 2010.11.24. 22:44:01

nekem mindig is tetszett az autó de a film annyira nem, természetes hogy "Arnold az isten" kár hogy nevét adta az expendables nevű f*shalmazhoz :-)

w a s d 2010.11.24. 22:46:44

@streetsta: Seagal érdekes...
Van filmje, amit még általános iskolás koromban nagyon bírtam, most meg... Mondjuk szívesen végignézem most is a legtöbb művét, nem érzem, hogy muszáj elkapcsolnom, mint néhány filmnél (persze ahogy nézem, több mint 10 évvel vagyok fiatalabb, talán ezért tudom elviselni, néhány filmjét meg kifejezetten élvezni is:D).

@ommm: Scwarzenegger főszereplésével van még pár jó film, A menekülő ember pl., vagy ha ide ehet sorolni, akkor a Predator, de a mostanában agyonjátszott A hatodik napon is élvezhető, igaz az már a legtöbb felsorolt filmhez képest nagyon friss:D.

ommm 2010.11.24. 22:53:04

@kokoro: Én kifejezetten jót szórakoztam rajta. A templomi jelenet pedig egyszerűen epic. És az, hogy még Dolph Lundgrent is feltámasztották és emberi formába rázták, remek ötlet.
A Machete nemkülönben.

Opel-es Szilix 2010.11.24. 23:05:10

ááá de imádom az Ágyúgolyó futamot :D
Kiskoromban kismilliószor láttam kazin én is rongyosra néztem... :D S még most is rajta van a telómon mind2 rész s unalmas órákon előkapom s nézem... számomra megunhatatlan.. :)
Remek post lett! :D

dhrbikes 2010.11.24. 23:09:41

Kicsit off, de autós téma, kuvaiti fickó garázst is építtetett a háza mellé:
www.contemporist.com/2010/11/23/the-star-house-by-agi-architects/sh_231110_12/

Alternatív 2010.11.24. 23:27:35

A hatvanas évek végén, hetvenesek elején rendszeresek voltak a Hold-utazások, és arról álmodoztunk, hogy ha felnövünk, oda járunk nyaralni. Akkor meg lehetett tervezni és gyártásba lehetett venni egy Countach-ot, ma már ez elképzelhetetlen volna.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.11.25. 00:02:48

Na ez a kultautó, nem a De Lorean.

Kötelezö video hozzá: www.youtube.com/watch?v=Ezvyb9rzX6Q

A "marketing director for the Countach" dumáján meg rendszeresen megcsikarom magam. (5:05-töl)

Dennis01 2010.11.25. 00:03:38

Nem tudom, miert nem jut senki eszebe a Manta Manta cimu alkotas.. :D
Megvan a gepemen, halali beszolasok vannak benne..

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.11.25. 00:11:45

@Shadowbull: Harci nyávogás? Nem léptél tovább level 2-re, mint én: seprünyélböl és cordel zsinórból endzsinírd nuncsakuval kentem a tükör elött.

Hurri Kán 2010.11.25. 00:14:20

@malenykij polgar: És hányszor verted tökön magad :DDD?

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.11.25. 00:17:57

@gyvy: Egyszer, de az olyan volt, mintha hatszor egymás után rúgták volna. :)))
Utána belejön az ember gyereke és azt hiszi, hogy egy szép napon letépi Chuck Norris száját a Colosseumban. Aztán meg felnösz.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.11.25. 00:37:35

Ó, igen, igen, ez (és a 2.) is valami olcsó szinkronosban van meg otthon, több szereplős, de botrányos hanggal, és természetesen mono, agyonnyúzott VHS minőségben :) De jó is volt, meg kéne vennem DVD-n. Holnap be is nézek a Director's cut-ba :)

plokmi 2010.11.25. 05:47:29

Nekem is nagy kedvencem ez az autó.
1974-től 1990-ig gyártották.
16 évig piacképes autó volt. Szép teljesítmény.

Ugyan nem ez az autó, hanem az utód, a Diablo:

www.youtube.com/watch?v=G9BEJUqXwTI

Egy nyakkendős úr, egy zárt pályán végsebességre gyorsul. Nem az idő számít, hanem az, hogy az autó megcsinálja.
Amiért belinkeltem, az a pár mp 1:05 után, amikor az autó elmegy egy kamera mellett. Ez a hang ....

Rocko- 2010.11.25. 07:50:40

@Shadowbull: eddig oké, de szinkronosan v sem? :)
nem tudok dönteni.

PaOntan 2010.11.25. 08:21:17

OFF
tudom, hogy nem ide tartozik skacok, de latom sokan videoztak a nyolcvanas evek vegen kozuletek. egy filmet keresek, amiben egy tag atfurta egy noverke fejet furoval (valami horror volt, gondolom ez evidens ;-) ) a vegen meg egy fiatal lany aki agyhoz volt kotve levagta a fejet a tagnak. ha valaki ismeri pls pls pls
ON

DiliQtya 2010.11.25. 08:39:27

Pedig hogy szidtam film közben többször is a néniket amiért kivégezték a Lambit :)

Flak 2010.11.25. 09:09:10

Hát ezek a filmek nekem már gyerekként sem jöttek be, valahogy nem tudtam élvezni a sekélyes cselekményt már akkor sem. Ahogy most sem, semmi értelme a filmnek, szvsz. unalmas. A kocsik jók, de ennyi. Aztán többen is csináltak már ilyen illegál autóversenyes filmet, egy NDK időkben játszódó gagyiság is van pl., hát nagyon nem jön be. :D A Nevem Eral című sorozatban is vabn egy rész, amikor félistenként tekintekenek az ágyúgolyó futamos szereplőkre, hát ezekeért lelkesedni kb. vagy csak 5-10 évesen, vagy egy lakókocsiparkolóban élve/putriból lehet. Az itt kommentelőkre az előbbi, a régi szép emlékek vonatkoznak persze (gondolom). De azért a filmek még mindig kritikán aluliak. A cikk viszont tetszik.
Lehet hogy valamit a szüleim csesztek el a neveltetésemben, de én mindig is Wartburgra vagy ladára/Moszkvicsra/Nagypolszkira vágytam, nagyapámnak is az volt. Ma veterán Wareszom van, úgyhogy a gyerekkori álomautómat vezetem. :D Milyen szerencse hogy nem volt rám hatással a sok ilyen film. Ja és még egy álomautó hátra van: egy Nysa. De ez másik történet lesz.

Ja és hadd jegyezzem meg, ha már eddig is megtettem számos esetben: A cikk nagyon jól visszaadja a 80 as évek végi-90 es évek eleji lakótelepi hangulatot, volt is benne részem, nekem is. DE. Egy ilyen jó cikket nem kéne elrontani "szaros lett a farkam" és hasonló mondantokkal. Nem tartozik a témához, van egy érzésem, hogy csak az alacsonyabb igényű réteget szórakozását akarja biztosítani ez a mondat. :) De valamilyen szinten a szerző igényszintjét is mutatja. Szerintem nem kéne, bár lehet hogy én tévedek.

Tito 2010.11.25. 09:15:40

Streetsta már említette, de ne szaladjunk el a Rázós futam (Shaker run) mellett. A robogószerelőm teljesen bele van buzulva Transam vs Capri párbajba a film végén. Engem annyira nem fogott meg, de itt többeknek csemege lehet:

www.youtube.com/watch?v=1vUKZMYCbRY

Flak 2010.11.25. 09:25:42

@játékolajtartályhajókajütajtóhajtogató:
Én a Bujtor István-filmeken nevelkedtem. :D
www.imcdb.org/movie.php?id=81349
Örülök hogy így esett, így nem kell sóvárognom egy Lambo után és nem kell milliókat költenem Ford Mustangra sem. :D

camell · http://indafoto.hu/camell 2010.11.25. 09:44:45

@Dennis01: Honnan van meg? Érdekelne engem is...

Sztávrosz_ (törölt) 2010.11.25. 09:48:34

@PaOntan: Én vágom, de énis keresem még a címét se tudom :) Az az átfúrásos jelenet elég merázó volt...

Shadowbull 2010.11.25. 10:11:35

@malenykij polgar: Ugyan, aki Bruce Lee-t nezett, az nuncsakuzott is :) Hanyszor tokon meg homlokon meg tarkon vagtam vele magam :)

Nindzsa-harcos korszakotok nem volt?

Surikent is eszkabaltam rossz lemezbol, aztan beledobaltam oket a garazsajtoba. Apam kevesbe dijjazta :)

Mindig fehet nindzsa akartam lenni lasd Franco Nero :)

Szar volt kesobb rajonni, hogy a nindzsak a budos eletben nem hordtak feher ruhat, max. amikor az Eszaki-Sarkon akcioztak :)

sb

Shadowbull 2010.11.25. 10:13:03

@Flak: Na ja, te mar gyerekkent is intellektualis szorakozasra vagytal, mi meg megmaradtunk felnottkent is prolinak.

sb

Hurri Kán 2010.11.25. 10:14:02

@Shadowbull: Nekem indiános volt. Ha nagyapám kivitt a telekre biztos hogy 1 percen belül gyártottam egy nyilat (persze mindig arról a bokorról vágtam le ágat meg vesszőnek valót amiről nem lett volna szabad) és lődöztem mindenre amire lehetett.

Szomszédra sajnos nem volt szabad.

PaOntan 2010.11.25. 10:36:13

@Shadowbull: az 5 ninja elem az megvolt hangalamondassal ? Egy ismerosom akitol kaptam meg ugy irta ra a kazira, hogy az "5 nindzs ellen" ;-)

keletisarok.hu 2010.11.25. 10:45:38

Volt egy jó fej csóka nálunk, aki beszerezte ezeket a videófilmeket, és egy 20-asért kettőt megnézhettünk a kultúrházban ifjúsági foglalkozás címén (persze, nem pornót).
Adtak zsíros kenyeret + teát is. Utána elmentünk focizni, és a szülők legalább tudták, hol keressenek.

Vico forevör. :)

zolihgt 2010.11.25. 10:49:40

Megvan mindkét Ágyúgolyó futam. Azt hiszem ismét meg kell néznem őket.

De senki nem említette a Vanishing Point-ot meg a Bullit-et. Ezek is klasszikus autós filmek. Asszem ezeket is megnézem.

Kifordított kacagány 2010.11.25. 11:00:28

@Shadowbull: nem nevezném rossz lemeznek azt amiből reszeltük őket délutáni szórakozásként. egész jó anyagok hevertek otthon a műhelyben, amit fel lehetett használni:) a suliban forgácsokra dobáltuk a vadi új lambériát, ami miatt aztán később a szőnyeg szélére is cibáltak minket. ez persze semmi jónak nem vetett gátat, voltak ennél meredekebb ötleteink is:)

Glg 2010.11.25. 11:30:19

hát igen a countach...ez az az autó aminek a nevét gondolkodás nélkül ejtem ki ha azt kérdezik: "ha bármelyik autót megkaphatnád melyiket választanád". kiskoromtól fogva kinnt van a szobám falán, még festéskor is körbemaszkoltam.
egyszer az osztrákoknál láttam élőben...még most is elérzékenyülök ha eszembe jut a pillanat :D.

Tomchy 2010.11.25. 11:54:01

@zolihgt: Király film, nagyon szeretem.

Ha jól számoltam, kb 22 dísztárcsa esik le a Chargerről... ;O)

becsületesnepper · www.becsuletesnepper.hu 2010.11.25. 12:28:40

@Flak: Szerintem az alámondásos videó is hozzátartozik a korhoz. A kezdeti német szókincsemet is innen szereztem: já, gút, sőn, spricc, ih kome ih kome. Mi érdekli egy kamaszt, a p.na, meg a kocsi. Mondjuk a férfit is...

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.11.25. 12:49:24

@Shadowbull: Nindzsa? Az már level 3, addig nem jutottam el. Valóban, volt fehér, meg fekete, meg talán piros nindzsa is. Na, annak a fele sem tréfa, amit azok tudtak. Helyböl 5 métert ugrani felfelé, egy helyben forogva beásták magukat a földbe, összetett tenyerekkel (esetleg foggal) kapták el a nyílvesszöt, stb. Hihetlen, hihetetlen.

keletisarok.hu 2010.11.25. 14:13:40

Videókazik szigorú katalogizálása, matricázása, fólia óvatos rajtahagyása a tokon stb. megvolt? :)

Az első számítógép, dvd, pendrive nem maradt meg úgy bennem, mint mikor hazahozták apámék a videómagnót.

sniff

leleanika 2010.11.25. 16:12:57

Még csak 25 vagyok, de huhhh, hogy szerettem az Ágyúgolyó futamokat! Minden részét "beszereztem". Jó régen ment a TV-ben, mindig néztem! És a kocsik... Másik nagy kedvenc a Konvoj is, az is otthon figyel már. :D
Valószínűleg a kamionos vérnek és ezeknek a filmeknek köszönhetően lettem lány létemre ennyire autó őrült. :)

akos696 · www.focusauto.hu 2010.11.25. 17:12:08

Szerettem a Cannondale filmeket, én Kalocsán az egyik ifjúkori szerelmemnél néztem, de hogy melyik részt, arra már nem emlékszem.

Az egyik kedvenc üldözős jelenetem a RONIN c filből Robert De Niro-val és a legendás E34-el (kár, hogy nem egy csapatban játszanak :):

www.youtube.com/watch?v=vw89fjMzNkY&feature=fvsr

játékolajtartályhajókajütajtóhajtogató 2010.11.25. 17:26:55

Pontiák Firebird
Rojszrojsz
Dodzs Csardzser
Kenvort kamjon
Ferrári

játékolajtartályhajókajütajtóhajtogató 2010.11.25. 17:30:56

A VHSemen nem mondta a kommentátor a film címét, így a Commando a kazettám matricáján "A világ legerősebb embere" volt:))

Grrrrröviden 2010.11.25. 17:31:13

Azért a sebesség zóna kimaradt, pedig az volt a folytatás a kacsázó countach-al.. :)www.youtube.com/watch?v=HdcIhqO6G9Y&feature=related

játékolajtartályhajókajütajtóhajtogató 2010.11.25. 17:41:31

Lancsa Sztratosz
Zene, mikor rányitja a rendőr a mentőautó tolóajtaját a "dokira" Ágyúgolyófutam 1.-ben?:)

játékolajtartályhajókajütajtóhajtogató 2010.11.25. 18:28:04

Mad Max utáni autóslexikon:
-Kisfiam, az egy Ford rendőrautó.
-Nem apu, az egy interceptor!

Medzsóbajnokság a Téren, dombon kiásott lejtő autópálya:
-A bigfútommal elverlek!
-Az interceptoromat sose!

Dennis01 2010.11.25. 20:41:49

@camell: Oszinten megmondom, a netrol toltottem le. Egy oldalon talaltam data.hu reszekre bontva. Letoltod egyenkent oket, aztan osszerakod a gepen. A szetszedett reszek meg mindig megvannak a gepemen.

varga tomi 2010.11.26. 01:35:51

hy. a havannán van 1 naon csúnya countach replika.
sirály szárny=MERCEDES 300SL
DE A LAMBO SE ROSSZ!:)

camell · http://indafoto.hu/camell 2010.11.26. 17:49:49

@Dennis01: Nem tudnánk valahogy megboltolni, hogy a darabokat átküldöd nekem? Hálás lennék érte...

Dennis01 2010.11.26. 20:21:37

@camell: Termeszetesen at tudom kuldeni, az indan talalhato e-mail cimre nyomatom, az okes?

gokart87 2010.11.29. 00:06:37

@grandmastarr: Gyerek vagy még fogadjunk :)
Jó film volt nagyon, és a poszt miatt eszembejutott, megnéztem mind2 részét és a 3ikat ami nem igazi ágyugolyo futam :P Speed Zone cannonball run neven fut :P

RÁMBÓGECI 2010.12.04. 00:16:47

azok a szép gyerekkori évek...

:)

RÁMBÓGECI 2010.12.04. 00:42:42

@ommm: van egy piros countach nyíregyházán... :)

nyaranta többször is láttam gyönyörű hangja van...

Speedman 2010.12.04. 15:51:47

@RÁMBÓGECI:
Az egy Diablo, nem Countach.
süti beállítások módosítása