Megnyitottam a kiállítást

  2008. augusztus 24. - Winkler Róbert Címkék: motor corvette belterj művészet

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Így kínozzák az utángyártott lámpákat Tajvanon
2015-06-12 11:07:30

Az Eagle Eyes nem számít nagy gyárnak Tajvani viszonylatban, de még a sziget déli részén, Tajnan városában

Néhány megfigyelés az új fényezési trendekről
2015-05-26 17:52:20

A China Airlines Tajvanból Frankfurtba késett másfél órát, így buktam a budapesti csatlakozást. Az ölembe

Cuki cicák a gumigyári klotyóban
2015-05-22 17:46:25

Ránk szakadt a monszun, amit Tajvanon nagyon vártak, mert a száraz évszak nem csak száraz volt, de hosszú is.

Felkúrták az agyam Tajvanon
2015-05-21 15:52:45

Konfuciánus szentély a Vacron-központ kerítésénél Ma a sokadik dashcam-céget látogattam meg a Taitra


Július elején kaptam egy levelet, hogy nyissak már meg egy kiállítást, legyek szíves. Ha az olvasó esetleg ne értené az alábbi levelet, megnyugtatására gyorsan elmondom, hogy én se értem, illetve én nem értettem. Íme, a levél:

Kedves Róbert!

Ilauszky Tamás, szobrász vagyok és már egy ideje szerettem volna veled beszélni az egyik projektemről. Tavaly 1 hónapot töltöttem Stuttgartban, ahol a Mercedes es Porsche gyár is működik, és ez új inspirációt adott a munkámnak.

Ezt megelőzően 2002.-ben Rotterdamban készítettem el a Lapis Mobilist, ami egy versenyautó és egy bevásárló szatyor formai keveréke, és így egy bevásárló kocsin húzható márvány szobor. Ez a köztéri művészet, ezen belül is a szobrászat helyzetére reflektál (koncepciót mellékelek). Ezt a szobrot is magammal vittem Stuttgartba de ott egy új aspektusa merült fel a mozgó szobornak, ez pedig nem más, mint az "erlkonig". Az "erlkonigek", a tesztautók, amiket fekete fóliával borítanak, hogy ne lehessen látni a valódi formákat. Ettől függetlenül a városban köröznek a forgalomban...

A csomagolásnak a művészetben is van referenciája de engem megragadott az a gondolat, hogy a szobromat, mint titkos fejlesztést leragasszam és úgy vigyem emberek közé, az utcára. Minden művész arra vágyik, hogy a munkáját megmutathassa, de ebben az esetben, bizonyos részek elrejtése ugyanolyan fontos... Stuttgartban hetekig "carspottingoltam", hogy elkapjam az Erlkonigeket és sikerült is egy pár fotót csinálni... Ezt a projektet idén áprilisban mutattam be Stuttgartban, és most augusztusban fogom Debrecenben a MODEM-ben, ahol Zárt Kert címmel kiállítás sorozat zajlik egész évben. Én egy tesztpályát fogok felépíteni az Erlkonignek, ahol különböző terepviszonyokat alakítok ki a gurulós szobornak. Erősítem a szobrász, mint konstruktőr elképzelésemet...és betekintést engedek a tesztelésbe...

Szeretnem, ha megnyitnád a kiállításomat, mert nem gondolom, hogy ezt művésznek, vagy művészettörténésznek kell megnyitni, hanem sokkal inkább az autók és formáik és működésük iránt érdeklődő embernek, és engem érdekel, hogy te mit mondanál...

Csatolok egy par képet és a koncepciót... és várom az estleges kérdéseidet.

Most mit mondjak? Köpni-nyelni nem tudtam. Az hagyján, hogy nekem a klasszikus képzőművészet is magas, nemhogy a kortárs. Lehet, hogy ez a betoncekker egy új Henry Moore első nagy dobása. Úgyhogy csak azt próbáltam kiszedni a művészből, mik lesznek még, hátha abból átjön valami, és nem csak a rizsa. Ilauszky Tamás viszont kőfaragáson kívül mellébeszélést is tanulhatott, mert nem sikerült kiszednem belőle, hogy és mi lesz még.

Az igazság pillanata Debrecenben jött el, ahová sikerült időben megérkeznem, és a Memo modern művészeti központ belső udvarában, egy hatalmas Sztálin-replika alatt megpillantottam a művet.

Megnyitottam a kiállítást néhány kémfotó-adomával, és guantanamói CIA-módszerekkel sikerült kivallatnom a művészt, hogy ha nem magas művészetet állít elő, mint ez a kőcekker, akkor például templomokban megrendelésre pietákat készít.

Viszontbüntetésül megmutattam neki, milyen debreceni kötődésű, képzőművészeti vonatkozású dolgot találtam a minap a Yamaha parkolójában. Egy kis Tankcsapda-szárnyasoltár, egy Yamaha tankján: Szent Lukács, Szent Fejes és Szent Cseresznye.

Magamba tömtem néhány pogácsát, megkaptam a címet, mire állítsam ki a 30 ezer forintos számlát, ami egyébként nagyjából szinkronban van a Papp Tibi alól kisírt Corvette fogyasztásával és elindultam hazafelé. Ez a Corvette most megint nagyon tetszik. A részleteket természetesen majd Papp Tibi mondja el hétfőn, én csak a szélvédelmet tettem próbára. Kivett tetővel olyan a turbulencia, hogy szerintem még a baseballsapkát is letépi a fejről. És ha igazán őrült frizurát szeretnénk, zselézzük be a hajunkat, és induljunk az autópályára egy Corvette coupéval (Corvette-nél a a targa a kupé).

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr30627953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

[] (törölt) 2008.08.24. 17:55:29

"Az "erlkonigek", a tesztautók"

helyett: Erlkönig. es nem tesztauto, hanem prototipus.
de.wikipedia.org/wiki/Erlkönig_(Auto)

a nev eredetet illetoen Johann Wolfgang von Goethe remelhetoleg senki szamara nem ismeretlen:
de.wikipedia.org/wiki/Erlkönig_(Ballade)

Hetfield 2008.08.24. 18:05:52

Robi, miért nem hordod így állandóan a hajad? :-D Átkozott jól áll!!! :)

[] (törölt) 2008.08.24. 18:24:17

1) fogj egy banyatankot
2) tegyel ra valami biszbaszt
3) huzogasd korbe-korbe
4) fabrikalj hozza valami ideologiat
5) nevezd el muveszenek
6) profit!

:)

Eunos 100 2008.08.24. 18:44:18

A C6-os Corvette-ből már nincs is sima coupé, csak targa meg kabrió?

Bár a targa tetőnél nincs is jobb, pláne a kétrészesnél.

anaqer 2008.08.24. 19:04:39

Edelweiss,

egyreszt a felsorolasbol fajoan hianyzik egy "5.5) ..." pont, de ettol fuggetlenul jo nyomon haladsz. (amugy meg ja, erosen remelhetoleg.)

ejszarny · http://www.zoldi.ejszarny.hu 2008.08.24. 19:29:57

nem csodálom, egy sima teljesen elhuzott toloteto is kurvanagy turbulenciat csinal mar 170nel a bx-ben :)

Gomulka Béla · http://Gomesz 2008.08.24. 19:31:23

Emlékeznek az urak arra a hírhedett dokumentunfilmre (este tizenegykor vetítették, gondosan) a nyolcvanas évek kozepérol, amikor három szokatlan zenészt mutattak be az ország ámuló kozonségének. Laár és Waszlavik mellett szerepelt Wahorn is. Festett egy (jó) képet, folyvást motyogva és magyarázva, No" baltával, ez a kép címe. Majd megszórta furészporral, belevágta a baltát (farostlemez, olaj), és így motyogott: ezt most bevisszuk a Képcsarnokba, és kapunk érte otvenezer forintot.
Volt ám kiakadás!

Gomulka Béla · http://Gomesz 2008.08.24. 19:35:35

Edelweiss, az Erlkonig egy biztonságtechnikai próba az autógyártásban. Hasonló a jávorszarvasteszthez, de itt egy Rémkirályt kell hirtelen kikerulni, éjjel és viharban. Rendesen egy nagyobb tesztelo ul elol, es egy kisebb a gyerekulésen.
(Juj.)

Csubakka Junior 2008.08.24. 19:47:59

Hihetetlenek ezek a művészek. De főleg az, hogy van piaca. Az utolsó fotóról meg Ace Ventura jutott az eszembe (Fehér Ördög). Szent Cseresznye - megarespect! Corvette - kéne!

pekka 2008.08.24. 20:07:51

na akkor ez mi a tosz?
vmi bevásárlókocsi upgrade?
vagy ez a művészet?

Lowtyo 2008.08.24. 20:20:55

ha valaki esetleg nem lenne tisztába vele, egy nagyin fontos dolog

de.wikipedia.org/wiki/Edelweiss

papptibi tesztelte a Corvettet? Szegény sráccal így kicseszni. Mert gondolom, amíg nála volt a vas, nem nagyon mert reggelizni

szsrobert · http://szsrobert.uw.hu 2008.08.24. 20:24:28

Robi!A Mad Maxben csak középen volt szőke a hajad.Miért festetted be az egészet?Úgy Mel Gibsonnak is jobban tetszett.

vadparaszt 2008.08.24. 21:06:38

Ez a szobrász egy állat. A te hajad meg Ész Venturáé, a tüllszoknyás jelenetből. Így talált egymásra az állati nyomozó, meg ez a ritka állatfaj. Amúgy a pálya tetszik.

vadparaszt 2008.08.24. 21:12:21

Csubakka Junior igazad van a Fehér Ördöggel, nem az Ace Venturából van a frizura.

Sam8888 2008.08.24. 22:03:20

Az a kép mindent visz basszus xDDD

baowah · http://baowah.blog.hu 2008.08.24. 22:10:20

Két nap tapasztalattal kijelenthetem, hogy a corvette egész békés hétköznapi autó. A családi nagybevásárlást simán elnyeli, és 12 alatt is fogyaszt, ha csak békésen gurulunk .)

George 2008.08.24. 22:28:26

Na most akkor hadd szóljak hozzá, mint művész (táncos), Ilauszky Tamás munkájához, hátha kicsit más szemmel tudom nézni: a művész célja nem feltétlenül az, hogy szépet alkosson, és gyönyörködtesse az embereket. Inkább az, hogy elkondolkodtasson, és az már teljesen mindegy, hogy pozitív, vagy negatív véleménye lesz a nézőnek (hallgatónak) a dologról. Az más kérdés, igazán nekem sem tetszik, de azon elagyaltam, hogy mit akart ezzel, mi van a fekete cucc alatt (lehet különben, hogy egy eszméletlen szép szobor, mint ahogyan az autógyárak is eltakarják az autóikat, amikor tesztelik a bemutató előtt, és azok is baromi szépek - na jó, nem mind). De mért kell leszólni? Mert el akarja adni? A művész - sajnos - nem a műértők, hanem a sznobok pénzéből él.

[] (törölt) 2008.08.24. 23:48:13

"Wahorn is. Festett egy (jó) képet, folyvást motyogva és magyarázva, No" baltával, ez a kép címe."

na amit Wahorn csinal, azt pl a mai napig nem birtam megfejteni. mi a jo abban, ha valaki lefesti a problemait? marmint terapianak biztos jo, de kit erdekel?

[] (törölt) 2008.08.25. 00:05:28

ennek az elmebetegnek a munkassagat sem sikerult interpretalnom eddig:
www.artitude.hu/index.php?action=gallery&artist_id=127

az odaig oke, hogy valaki levezeteskeppen vaszonra viszi a szorongasait, de en ezeket miert akasszam ki a falamra?

Gomulka Béla · http://Gomesz 2008.08.25. 00:11:15

Engem!

Gomulka Béla · http://Gomesz 2008.08.25. 00:17:26

Mitagadás, Pintér muvész úr belehajolt Regentag mester dolgaiba, de a képek nagyon is vidámak. Ilyen probléma nekem is kéne.

Gomulka Béla · http://Gomesz 2008.08.25. 00:26:36

Ja, ez a Pintér nem az a Pintér. Lehet hogy a gyerek. De jó.

bgy 2008.08.25. 07:45:02

Azért akasztom/-tanám a falamra, mert máshogy mutatja meg, mint ahogy én látom a világot. Arról nem is beszélve, hogy én nem tudnám így megmutatni. Persze a szemlélő joga, hogy eldöntse, melyik alkotás tetszik, melyik nem. Ami nem tetszik, én se akasztanám ki.

[] (törölt) 2008.08.25. 09:00:27

annyi baj, szar, gond van a vilagban, hogy nem fogom magam azzal buntetni, hogy mindennek tetejebe kiakasztom masok problemait a falamra. a kepeim nyugalmat suragozzanak, es ne szorongast:
www.nagyhazi.hu/english/tetelek_nevmutato.php?id=42&tid=11803&page=1

Wahornnak van 1-2 jo kepe, ezt alairom. a gond akkor kezdodik, amikor mondani probal valamit.

SsPL71 2008.08.25. 10:23:13

"Na most akkor hadd szóljak hozzá, mint művész (táncos)"

Igazi férfiak nem táncolnak.

SsPL71 2008.08.25. 10:25:29

Az ilyen, magát "művésznek" nevező, "művészektől" úgy áll a hajam mint a Winklernek a Corvette-ben.

voicespeed 2008.08.25. 13:15:41

SsPL71!

Ott a jó válasz, megértetted Winklert. Neked átjött a poszt.

bgy 2008.08.25. 13:19:14

Mi a baj a művészekkel?

hummer 2008.08.25. 14:07:20

Lenövőben a hidrogén :)

R3 2008.08.25. 14:11:10

Egy kérdésem lenne, bár félig off:

Mi a különbség a C6 és a Z06-os Corvette között?

SsPL71 2008.08.25. 15:19:05

"Egy kérdésem lenne, bár félig off:

Mi a különbség a C6 és a Z06-os Corvette között?"

Szerintem nem olyan sok.
Itt bővebben olvashatsz:
en.wikipedia.org/wiki/Corvette_Z06
meg itt:
en.wikipedia.org/wiki/Chevrolet_Corvette_C6

swarowsky 2008.08.25. 17:52:38

... az nem Memo modern művészeti központ, hanem MODEM, ahol pl. az Aba-Novák kiállítás elég jó volt, a Szocreál kiállítást, aminek része a Sztálin szobor is, meg még nem láttam...

Gomulka Béla · http://Gomesz 2008.08.25. 19:24:38

Azt hittem hogy Joszif Visszárionovics része az installációnak.
Jó lenne egy a kertben!

McLawrence 2008.08.25. 19:33:41

Robi!
1. Tesztautóval mész haknizni. ;-)
2. Már eleve: Nektek a Corvette (Ferrari, Impreza, stb.) vezetés munka, amiért pénzt KAPTOK. :-D
Tényleg Ti vagytok az élet császárai!
Nem kerestek munkaerőt?
:-)
:-)
:-)
Amúgy ez is megüti az "Anyááááááám...!" szintet? :-D

(Ennyi szmájlit egy hozzászólásba még nem tettem... :-))

Gutentager 2008.08.25. 21:21:50

Már a levélben vannak vicces részek. Az egész történetből annyit értek, hogy aki nem 100-as az lényegében kortárs művész. Ha valaki közelebb tudja hozni ezt az egészet kérem írjon!

Gomulka Béla · http://Gomesz 2008.08.25. 21:37:58

Kortárs muvész az, akit a tobbi kortárs muvész annak tart. (maffiózóból, szabadon)

szodaereje 2008.08.25. 22:28:41

A kortárs művészet az nagyon szórakoztató is tud lenni. És tényleg; elgondolkodtató.
De ennyi erővel, amennyit ez a fazon a kőcekkerbe feccölt, bekeretezhetett volna egy ifa platót, vagy összezúzhatott volna egy babakocsit egy nagy kőgolyóval és ezek is biztos "elgondolkodtatnának".
Ennél a nihilisták is sokkal maradandóbbat és értékesebbet alkotnak. Ilauszky(?) egy nímand. Miből él? Kiből él? Miért él? Miért nem veszi észre a korlátait? Mit erőlködik a semmin? Miért méltatja bárki figyelemre? Egyáltalán létezik?

qualitaet 2008.08.25. 22:39:20

"Azt hittem hogy Joszif Visszárionovics része az installációnak.
Jó lenne egy a kertben!"

Ja, meg egy Hitler-kép az ágyad fölé, és egy Rákosi mellszobor az íróasztalodra.
Marha.

Gomulka Béla · http://Gomesz 2008.08.25. 23:01:39

A Rákosi mellszobor jól jonne, megpaskolnám azt a kis golyó fejét néha.
Hitler kép inkább nem kéne. Tudom, hogy ez onkényes és egyoldalú kivételezés, de de én már túl oreg vagyok megváltozni. Sztálin plakettem vagy frízem vagy mim viszont volt! A Béla hozta nekem Tbiliszibol (egyetemkozi kapcsolat), a piacon vette. Volt narancsos kofa, paradicsomárus, meg Sztalin stand. Ontott alumínium, profilból, sapka nélkul, elhagytam valahol. Kár.

(Nagyapám lejattolt a Rákosival Komáromban! Amikor elmesélte, fogalmam sem volt, ki is az a Rákosi. Mikor atán megtudtam, esett le az állam: evvel kezelt le az oreg?! Hiányzik, mármint a nagyapám.) (Ja, és ettek, Rákosi és a megyei tanács. Csupa alacsony sorból káderezett, egyszeru ember, a rántott csirkecomb és a kés-villa kombináció sokaknak nehézséget jelentett. És akkor Rákosi elvtárs felkapta a csirkecombjat, marokra: elvtársak, a magyar ember így eszi a csirkecombot!) (Nagyapám hetvenkettoben kilépett a pártból. Horgászott inkább.)

Gomulka Béla · http://Gomesz 2008.08.25. 23:04:23

A csirkecomb igazából a csirke lábszára

George 2008.08.25. 23:11:20

SsPL71 és voicespeed! Állj be mellém, csináld azt végig, amit én (80kg-s lányokat emelgetni, leguggolni, aztán fölugrani amilyen magasra csak tudsz, egymás után vagy harmincszor, meg ilyen "apróságok"), aztán ha még tudsz beszélni (kétlem, hogy tudnál, mert még levegőt se fogsz kapni), megbeszélhetjük, hogy a férfi táncos valóban férfi-e!
Ja, akinek nem tetszik a kortárs művészet, az ne nézze, és főleg ne nyisson meg ilyen kiállítást!

Gomulka Béla · http://Gomesz 2008.08.25. 23:21:47

George, egyszr elhatároztam, hogy népitáncolni fogok. Hogy megnézzem, milyen az. És nekem is valami nyolcvankilós babaarcút kellett volna porgetnem, hogy én legyek az álló test, és o menjen korbe-korbe. De a fizikának szabályai vannak, a tomegkozéppont ugye - úgyhogy repultem korbe, mint az ullés a láncos korhintán. (Azt is kipróbáltam egyszer, de nem láttam értelmét. A népitáncnak sem, kis ido után.)

SsPL71 2008.08.26. 09:22:17

George: Nem is tudtam, hogy már a 80kg-os nők is lehetnek táncosok.
Hol tart a világ atyaúristen!
Mindegy a véleményem akkor is maradt ami volt.

SsPL71 2008.08.26. 09:24:20

Egyébként meg nem vagyok 80kiló, szóval rögtön sérvet kapnék, főleg az én koromban.
Derekam beállna aztán 2hétig izomlázam lenne ha ilyesmivel próbálkoznék, mint 80kilós nőket emelgetni.

qualitaet 2008.08.26. 18:37:33

Csupa alacsony sorból káderezett, egyszeru ember"

Gondoltam ,hogy nem egy őrgróf volt...

"Nagyapám hetvenkettoben kilépett a pártból. Horgászott inkább.)"

Nem csoda, hisz addigra mindent elborított a kapitalista métely,harácsoló maszekok, náci túristák, árubőség, filmek és egy-két nyugati autó formájában.

"Ez a Kádár-féle opportunizmus nem az én világom ,elvtársak!!!
....szólt a nagyfater, oszt'a tagkönyvét összetépve felöltötte a pufajkáját meg a micsapkát és elviharzott a VB-ülésrről.


Ja, valahogy csak meg kellett téveszteni az ellenséget! Oszt'inkább nagyhalakat fogdosott, rendszerellenes, imperialista kémek formájában....:)DDDDD

R3 2008.08.26. 19:34:24

ááááá, már értem, köszi!

LoraEnn 2008.08.26. 22:29:09

Na tehát: Szerintetek, SsPL71,Gomulka Béla és a többi (már meg ne sértődjetek,de) fogalomzavarban szenvedő ember! honnan veszitek, hogy Geroge néptáncos? ma Magyarországon csak a néptánco nevez(het)i magát táncosművésznek? Láttatok ti már valaha kortárs vagy egyáltalán csak értékes táncelőadást? Szerintetek 80 kgval egy táncosnő kövér?? Ennyire nem lehettek "tudatlanok"! Valószínű, hogy azért 80 kg, mert magas is, meg a táncból kifolyólag több izom is van rajta mint egy irodában , a gép előtt ücsörgő emberen. Igazi férfi nem táncol? Akkor az igazi férfi az, aki a diszkóban rázza kigyúrt testét, a zselé csak úgy fröcsög a hajáról, és 2 sör után már egy értelmes mondatot nem tud kinyögni... Az akkor ezek szerint nem férfi, aki egy napi 10 órás kemény táncedzés plusz esti 40 perces előadás után annyira "fáradt", hogy képes egy éjszaka többször is kielégíteni a partnerét. Ez akkor valószínű, hogy meleg, eunuch, vagy nő. Biztos, és különben is, minek megy az ember olyan kiállításra, ami 1: nem megfogható számára; 2: nem érthető?? És ti minek írkáltok ilyen okos dolgokat nulla rálátással, mind a szobrászatra, mind a táncművészetre?!
Az most indifferens, hogy ez a kiállítás engem sem hozott volna lázba. Ha ennyire nem értetek valamihez,akkor minek foglaljátok a helyet az értelmetlen kommentjeitekkel?
(egy szintén táncos, ergo hozzáértőbb valaki)

Gomulka Béla · http://Gomesz 2008.08.26. 22:40:02

Nem volt márki az oreg. Az apja kádár volt, kis kával.
Hetvenkettoben borult a bili, olyan veszteséget vertek rá, amit nem o csinált, ezért falcolt le. A megyei bizottság hónapokig látogatta nagyanyámat, beszélné már rá az oreget hogy lépjen vissza. De o nem lépett sehová, csak lógatta a zsinórt.
Oroszul viszont nem tudott...

Volt neki kituntetése, gyerekként nézegettem sokat. Olyan szép volt a csillag voros-bordó uvege, ahogy a mélységben ott csillogott az alumínium. Meg pisztolya (honnan?), amit elásott a kertben, aztán sok-sok év múlva apám megtalálta. Egy tombbé rozsdásodott ossze. Mai napig nem értem hogy mire kellett neki pisztoly.
Puskával viszont jól bánt. Sosem volt vadász, gyerekként néha rabsickodott s az nyomot hagy az emberben. De a légpuskával leszedte a gerlét az ághegyrol, míg meg nem kérdeztem, hogy miért csinálja. Elsutott egy viccet arról, hogy a (balkáni) gerle azt mondja neki: ne dógozz, de attól fogva békén hagyta oket.
Pufajkája nem volt, otvenhatban egyszeruen nem ment be dolgozni pár hétig, inkább felfalazta a kerítés alapját. És irredenta nótákat dúdolgatott, szokása szerint.

Gomulka Béla · http://Gomesz 2008.08.26. 23:20:58

Lóreann, a néptáncot a nyolcvan kilós pártner kapcsán emlegettem. Nem emelgettem, és nem is volt magas. Mondtam, a néptáncról korán leváltam, de azt hiszem jól emlékszem, hogy abban nem kell emelgetni. Tisztában voltam vele hogy harcostársad (akinek szintén kiváló a nemi élete - hogy jon ez ide?) nem diszkóban vagy porgekapapban nyomja, úgyhogy csak azután puffogj legkozelebb, ha elotte olvastál egy kicsit.

Reno 2008.08.27. 10:29:48

A művészet nyilvánvalóan nem a ti asztalotok. Sem a filozófia, sem az esztétika, sem semmilyen elgondolkodásra, vagy belátásra késztető dolog. Ha egy kicsit is olvastatok volna a 20.század művészet- és művelődéstörténetéről, a művészet fogalmának változásairól és lázadásáról akkor nem írnátok ilyen ostoba, bunkó dolgokat. Ha valakit meghívnak megnyitni egy kiállítást, ugyan vegye már a fáradtságot, és járjon utána, kinek a munkájáról is kell beszélnie! Amit megnyitó gyanánt itt előadtál, az elég megalázó volt, legfőképpen magadra nézve. Ha meg úgy érzed, hogy semmi közöd a művészethez, akkor meg ne vállald el csupán azért, hogy egy épp tesztelendő motornak a benzinköltségét kifizessék. Mindenki maradjon a saját kenyerénél és ne kezdjen baszogatni olyan területet, amihez köze nincs.
A általad írt MEMO pedig helyesen MODEM.

Gomulka Béla · http://Gomesz 2008.08.27. 19:49:53

Reno, Winkler Róbert szépíró, ami a muvész egyik fajtája. (Tudom, a lapzárta meg a flekkdíj, de attól még az.)
Ettol még, ahogy mondod, egyáltalán nem volt helyes felkészulés nélkul kiállítást megnyitnia, de azt a szobrász is tudta hogy nem kifejezett muértovel van dolga, mégis ot hívta. Lehet hogy az autós újságíró/kutyás ember (rendesen az is megy a nénivel, nemcsak a kisszekér) szerepeltetése a happening része volt, csak ezt eddig egyikunk sem vette észre. (Ott van ugye a híres dadaista húzás: a képkerethez pórázzal odakotott majom.)
És, bevallotta, kellett a vonga a Corvette benzinjére.
(A statoilos hakniból vajon mit vett?)

qualitaet 2008.08.27. 22:26:12

"(A statoilos hakniból vajon mit vett?)"

Még hogy nem vagy kommunista! :)

Gomulka Béla · http://Gomesz 2008.08.27. 23:12:28

Psssszt!

(Talán már meséltem: Kodályné, az elso, gazdag bérháztulajdonos volt. Az Oktogon egy részét tole államosították el, nem szívelte hát az új fiúkat. Valamikor, talán még a teljes hatalomátvétel elott, valami eseményen látta, hogy Kodály Gero Ernovel beszélget. A Hídvero még elég kozel volt, mikor Kodályné jó hangosan suttogva így szólt: vigyázz, Zoltán! Ez egy kommunista.
süti beállítások módosítása