Újra szervizben a Voyager

És megint nem ő a hibás

  2008. június 05. - RT76 Címkék: totalcar flotta chrysler

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Miért nem a ... lett az év autója?
2008-11-17 17:43:00

Szóval az Insignia az. De most miért? Tényleg? Akkor már miért nem a Skoda Superb ? Abban legalább van egy

Harci bálna Amerikából
2008-11-14 11:08:00

Aszongya Zoli nevű olvasónk, hogyaszongya: "Szia, a Mercit vagy egy honapja kaptam le Julian-ban. Vagy 60-70 km-re

Az autóbuzi szemüvege
2008-11-12 01:17:00

  Nem tudom, mihez kötöttem volna a dolgokat az automobilizmus előtt. Talán névről ismertem volna a falu

Családi barátkozás a Mazda6 kombival
2008-10-30 13:00:00

Miután Winkler kissé fanyalogva, minden lelkesedés nélkül számolt be magazinunk hasábjain kalandjairól a


Hát már megint, füstölögtem magamban Debrecenből tartva hazafelé a rettentő huzatban. A még engedélyezett autópályatempón picivel innen gurulunk az M3-ason, a bal első ablak teljesen lehúzva, dühöng bent a forró vihar, se beszélgetni, se rádiózni nem lehet. Hülye vagyok talán?

A feltárt ajtó

Nem, csak az történt, hogy reggel, amikor elindultunk, se szó, se beszéd, beesett az ablak az ajtóba. A motor ment, de hallhatóan darált valamit, és nem húzta vissza az ablakot - gyorsan el is engedtem a gombot. Elérni, felhúzni az üveget nem lehet, kárpitot bontani nincs idő, mert menni kell. Hát mentűnk, nagy cúgban. Szerencsénk volt, nem esett, viszont meleg volt: a fárasztó zajterhelésen kívül nem lett semmi bajunk.

Itthon megkezdtem a boncolást. Nem voltak vérmes reményeim, sejtettem, hogy nem lesz elég valami jelentéktelen bigyót visszapattintani, de hát a kíváncsiság mégiscsak emberi alaptulajdonság. Meglepően könnyen lejött a kárpit, 5-6 csavar meg pár patent fogta csak, leszerelés közben egyszer sem fogott el a különben gyakran átélt érzés, hogy nem fogom tudni visszacsinálni, amit elkezdtem.

A Mester keresi a dolgok lényegét

Lefejtettem a vastag zajszigetelő fóliát (furamód nagy Cadillac felirat díszelgett rajta, biztos oda is szállított a gyártó), és mindjárt láttam, hogy ehhez én kispályás vagyok. A bowden megrágva, a dobról letekeredve kígyózott az ajtóban. Lepattintottam a csévélődob fedelét, és láttam, hogy a bowden egyik vége szabályosan kitört a dobból. Na még ilyet!

Másnap leesett a jobb oldali ablak is. (Nem kell hozzátennem, hogy első: a középső ablakok a Voyageren nem nyithatók, a hátsók meg csak billenni tudnak, igaz azt motorosan). Nagyot káromkodtam, és elküldtem a forgalmi szerinti tulajdonost, vagyis jobbik felemet, Adriennt a szomszéd faluban lévő bejáratott szervizbe, hogy nézzék meg, mi a baj. Arra gondoltam, tán a hirtelen beköszöntött nagy meleg adott kegyelemdöfést a megfáradt, tízéves műanyagnak.

Kiterítve a szerkezet a ravatalon

A szervizben a bal ablakot kitámasztották egy precízen megalkotott célberendezéssel, a jobbat meg két tapadókoronggal fixálták felhúzott helyzetben. És közölték, hogy ha viszek csereszerkezetet, szívesen kicserélik, javítani nem lehet a cuccot.

Átmeneti ablakrögzítés összecsavarozott tetőléc-darabokkal (egyben nem lehetett beerőltetni a megfelelő hosszúságú lőcsöt az ajtóba)

Telefon ide, telefon oda: a Chryslert is megemésztő bontók harminc rugót kérnek a komplett szerkezet darabjáért. Hát, mondom; egész bontott ajtók nem érnek ennyit, tehát telefon Celldömölkre, a guruhoz: hatvan ropiért már megéri legurulni oda-vissza 300 kilométert.

Tom-Voy, minden Voyagerek mágusa meghallgat, mondja, hogy nahát, nem szokott ilyen lenni, szerinte fel akarták törni a kocsit, de vigyem nyugodtan, megoldják.

Profi gány: a léc tetejét a szerelő bemarta flexszel, hogy ne ugorjon le róla az ablak

Viszem hát nyugodtan, erős meggyőződéssel afelől, hogy ez hülyeség, ki akarna feltörni egy tízéves, gyerekülésekkel meg plédekkel, pulóverekkel megpakolt koszos családi buszt; Tamás biztos csak védi a mundér becsületét, nyilván típushibáról van szó, de majd kiderül, ha lebontjuk a jobb első ajtót is.

Lebontjuk: egyértelmű hirtelen fizikai túlerőltetés nyoma itt is: egy sínpáron mozog két csúszka, ezek emelik az ablakot, ezekben van a bowden másik vége. Vagyis az egyikben csak volt, ugyanúgy kiszakadt, mint a másik oldalon a dobból. Tamás bólogat, mondja, hogy biztosra veszi, megpróbálták kampóval letépni az ablakot, ilyen világot élünk, pár napja az ő Voyagerén az egyik zárat marcangolták szét fényes nappal egy áruházi parkolóban.

A két szerkezetet kicserélik (egy bontás alatt álló kocsiból jönnek a komplett egységek, az a kocsi kábé az enyémmel egyidős, pormentesek, újszerűek, makulátlanok az alkatrészek, az elöregedés-teóriát szégyenkezve a szőnyeg alá söpröm), kárpit vissza. Az én ablakemelő motorjaimat beszámolják, a teljes költség a két ajtóra egy Pesten bontott emelőszerkezet ára.

Pici törés a csúszkán: kiszakadt a bowdenvég. A másik ajtóban a csévélődobbal történt ugyanez

Megyek hazafelé, néha kicsit lehúzom-visszaemelem az ablakokat, szívemet béke önti el, megint feltétel nélkül szeretem a nagy családi buszt. És nagyon-nagyon szeretném az ablakemelő bowdent annak a lótetűnek a nyaka köré tekerni jó szorosan pár percre, aki semmi haszonért okozott nekem egy jó kis kárt, meg egy feleslegesen elkirándult napot. Hát ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr94503721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bigpond 2008.06.05. 12:26:56

Na! Megmondtuk , hogy szar lesz az a Voyager!
Csak vicceltem!
Hagy olvassam el elobb a cikket...

bigpond 2008.06.05. 12:35:03

Elolvastam.
Nekem egyszer 140 forintert tortek fel az automat, lathato helyen hagytam a "lovet", maskor meg 2 farmerdzsekiert. Azota nem hagyok semmit a kocsiban. Azota csak feszegettek a zarat,oldalablakot...

Sancy 2008.06.05. 12:37:26

Forduljon fel az ilyen. Remélem egyszer az asztma elleni inhalátorát veszik ki az ő kocsijából.

pimpike 2008.06.05. 12:40:40

Hogy is van ?

"kérem ne hagyja értékeit a kocsiban látható helyen"

Nekem a hátsó ablakomba került egy ozsonnás nájlonzacsi , pedig a hátsó ülés lábrészénél volt lent (nem is annyira látható helyen ugye)
Ja és kultur módon féltéglával . Az ilyesztő meg hiába vinnyogott , le se sz*rták ...

BeeTm 2008.06.05. 12:49:23

Ezaz.
Kell neked pesten lakni,vidéken nincs ilyen! :o)

Lowtyo 2008.06.05. 13:32:30

Minden rosszban van valami jó. Került az ajtódba fabetét.

gondolatbetyar 2008.06.05. 13:36:09

"BeeTm 2008.06.05. 12:49:23
Ezaz.
Kell neked pesten lakni,vidéken nincs ilyen! :o) "

"Debrecenből tartva hazafelé"

sebaj:)

amúgy nagyon vidéken mecsekben feltörték tavasszal az autót, a rendőr meg azt mondta, miért vagyok ilyen balfasz, hogy ide parkolok(kijelölt parkoló a máré-vár alatt), merthogy van olyan hónap, hogy 10 autót is feltörnek. évek óta.
erről tábla sehol, csak annyi, hogy itt kell parkolni.
azóta többször elnéztem arrafelé, de rendőrt sosem láttam

.r. 2008.06.05. 13:38:01

nekem a 18 éves xr3i-men cseszték szét előbb a bal, majd a jobb oldali zárat.. aztán egyik reggel meg már gyújtáson várt az autóm.. ott a kormány alatti műanyagot bontották szét (törték darabokra) és tépték le a kapcsoló egységet..
soha többet nem zártam az autót.. a kulcs csak ahoz kellet, hogy a kormányzárat és a csomagtartót nyissam..

vicces, hogy már csak a kormányzár tartotta vissza a köcsögöket, hogy elvigyék az autót.. de az kifogott rajtuk! :))

egyébként miután így szétbarmolták a zárakat még 4 évig használtam az autót mindenféle zárás nélkül.. ez idő alatt csak egyszer raktak "rendet" az autóban.. tehát szétszórták azt a kevés szemetet ami az autóban volt.. nem volt benne semmi amit elvihettek volna! :)

nos azóta tartom tök üresen az autómat..a mostani vadi új hondámban is csak a használati útmutató, pár másolt cd a kesztyűtartóban és pár üres redbull doboz az ajtóban.. ennyi van benne :)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2008.06.05. 13:45:05

Hát erre nehéz mit mondani, csak hogy száradjon le a tolvaj keze. És lehet mondani, hogy ne hagyj semmit az autóban, de nekem egyszer úgy törték fel a kadettot, hogy az a kevés cucc mind a zárt kesztyűtartóban volt, rádióról előlap levéve... És elvitték a rádiót, meg a CD tokot, amiben két gyári lemezen kívül 30 írott volt, hogy azokkal mit csináltak, számomra rejtéj........

Rocko- 2008.06.05. 13:46:38

BeeTm 2008.06.05. 12:49:23
RT vidéki.

Lowtyo 2008.06.05. 13:32:30
:DDD

BeeTm 2008.06.05. 13:53:00

Nembaj.
Akkor is a pestiek tehetnek róla! :)

snblnd 2008.06.05. 14:07:22

... rohadt máv biztosító! ... jaezamásik.

Akkó büdös tolvajok!!

Csubakka Junior 2008.06.05. 14:41:56

Tatán voltunk egyszer régen temetésen, elvitték a Lada kesztyűtartójából a térképet, meg egy kis műbőr táskát, amiben csak kacatok voltak, meg valami műanyag kártyán rajta volt a nevünk is.

Rá fél évre telefonáltak a tatai halászati rt-től, hogy kifogtak a tóból egy kistáskát a lehalászás során, amiben megtalálták a címünket.

TD 2008.06.05. 15:40:50

4 évvel ezelőtt Trabant 601 speciál csomagtartóját verték szét, hogy hozzájussanak és elvigyék! a szakadt 25 éves barna táskát és a tartalmát, 6 db haszált "beköptt" gyertyát, a trabant kötelező tratozékát a gyertyakulcsot és smirglit valamint 4 ív olajos rongyot...
Remek fogás lehetett nekik... Hogy mire számítottak mit találnak egy 20 éves Trabiban...
2 évvel később Zastava, ajtófeltörés, 20 db másolt (szigorúan saját eredetiről készített biztonsági másolat) CD hányásszínű kínai tokban a veszteség..

Tavaly Honda Civic ablak bezúzva kocsi beltartalma szétdobálva, nem vittek el semmit, mert nem volt benne a Zeva zsepin kívül érték..

A lényeg: Száradjon le a keze mindnek aki ilyet csinál!!!!

Bq 2008.06.05. 16:01:56

"egyébként miután így szétbarmolták a zárakat még 4 évig használtam az autót mindenféle zárás nélkül.. ez idő alatt csak egyszer raktak "rendet" az autóban.. tehát szétszórták azt a kevés szemetet ami az autóban volt.. nem volt benne semmi amit elvihettek volna! :)"

Nekem is a 20 éves Escortomba néztek bele okosan valami jótét lelkek, pedig látható helyen semmi nem volt az autóban... rádióelőlep levéve a zsebemben, a kesztyűtartóban egy teszkógazdaságos napszemüveg tokostul, meg egy fél CD-tartónyi MP3-cd... még jó, hogy ablakot nem nyomtak be miattuk, az nagyobb kár lett volna, mint amit elvittek.

.r. 2008.06.05. 16:08:24

én csak azt nem értem, hogy miután szétbaszták az összes zárat és nem zártam az autót akkor miért kellet nekik újra nekiesni a záraknak úgy, hogy akkor már a lemezt is sikeresen behorpaszották? ennyire bénák nem lehetnek, hogy egy nyitott autót próbálnak feltörni :))

AP (törölt) 2008.06.05. 16:21:19

Na ezé' nem veszünk használtautót új helyett, ha megtehetjük..
Tehát 2M ft fölött.
Sose tudod, mikor futsz bele ilyen jellegű gányolásba.

AP (törölt) 2008.06.05. 16:23:48

..aztán ezt mindenki értse ahogy akarja

Mercurius 2008.06.05. 18:31:08

2006 augusztus eleje Balatonföldvár, a PUB-LIK melletti vasúti átjáró alatti parkoló, második kocsi az enyém.

Megyünk vissza a partról, látom, hogy valami nem oké, mintha párás lenne a bal hátsó üveg. Odaérek, kitörött. apró szilánkokból állt. még egy ki lyuk is volt az oszlop mellett. Azt gondoltam. hogy valami kő repült be.

Nyitnám az ajtót, nyitva... banyek nem zártam be! De bezártam, csak az a kurva kő, ami berepült, kinyitotta. szépen előre nyúlt a lyukon, és kinyitotta...

CD-s fejegységet akarta magával vinni, csak nem volt nála célszerszám, ezért valami éles cuccal szétkarcolta a műszerfalat a rádejó mellett.

Mire azt így realizáltam, Bnőm szólt, hogy nézzem már, a kő elvághatta a kezét, mert véres ujjlenyomatokat hagyott...

Hűű banyek RENDŐR!!!

Telefon, elmond kérdés: ÉS? eltűnt valami? mondom nem. Feltörték, kárt csináltak, itt a nyom!
kérdés: Honnan tudom, hogy a gépjárműfeltörőé az ujjlenyomat? Mondom erősek a sejtések. Erre: ja kérem, ez így kevés. Segíthetek-e mégvalamit? Erre én, ja ebben az esetben köszi a segítséget, nincs több kérésem.

végülis egy ismerős segítségével még 700 Ft-ot kerestem is a biztosítón, aki másnap(hétfőn) mindent el is intézett (Allianz).

De a rendőrségnek ezt azóta sem felejtettem el. Ki a faszt szolgálnak? Mert hogy engem nem akarnak, az tutter!

Kifordított kacagány 2008.06.05. 19:30:34

Mercurius 2008.06.05. 18:31:08
természetesen a bűnözőket, merthogy jogaik csak azoknak vannak. neked csak kötelességed

Marcus_86 2008.06.05. 19:31:07

Bátyám szakadt Zastaváját 20 Ft-ért és egy szaloncukorért törték fel, még csak rádió sem volt benne. de legalább letörték a jobb oldali pillangóablakot és kicsit elferdítették a kormányt. Az ablakot egyben, a közeli buszmegálló melletti kukában találták meg, így hazafele nem volt huzat... A 126-os Polskim még senkinek sem tetszett meg annak ellenére sem, hogy nyitott zárral hagyom (véletlenül) az utcán. Rádió ebben sincs, csak az antenna maradt, túl szép a motorzaj:D

Hasonló jókat az ilyen embereknek!

BTO11 2008.06.05. 21:22:40

a dácsiát bazzeg nem törték vóna fel!
XD:))))

feketenap 2008.06.06. 12:49:23

Mit mondjak, elég amatőr lehetett a delikvens. Amit egy profi el akar lopni, azt el is lopja.
Esetleg nem hiányzik valami az autóból, ülés alól? Lehet, hogy az ablakot vissza is szerelte, miután bent körbenézett.

bed!ke 2008.06.06. 14:12:51

aztán a voyagerbe két darab, jól tartott, kicsit morálisan ingoványos rótvejler elfér-e?

Forest Gump 2008.06.06. 21:10:56

Nekem egy pláza parkolójában törtek bele egy célszerszámot a 15 éves két gyermeküléssel felszerelt astrám ajtózárjába. Kinyitni a reteszelős zár miatt nem tudták (az anyósoldalon próbálkoztak), de egyébként értékesnek vélt ingóság a kocsiban nincs és előreláthatólag nem is nagyon lesz.

rgranc 2008.06.20. 10:09:41

Én is csak a négy gyerekülés miatt nem merem nyitva hagyni a Voyagert állandóan, különben érték abban sincs. Hacsak persze a gyári (extra méretű, hogy hívják, másfél dines?) magnós rádió nem számít annak... :)
süti beállítások módosítása