Meghajlás közben videózni kurva nehéz

Demetriusként a Pécsi Országos Színházi Találkozón

  2007. június 27. - Winkler Róbert Címkék: kultúra featúra

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Így kínozzák az utángyártott lámpákat Tajvanon
2015-06-12 11:07:30

Az Eagle Eyes nem számít nagy gyárnak Tajvani viszonylatban, de még a sziget déli részén, Tajnan városában

Néhány megfigyelés az új fényezési trendekről
2015-05-26 17:52:20

A China Airlines Tajvanból Frankfurtba késett másfél órát, így buktam a budapesti csatlakozást. Az ölembe

Cuki cicák a gumigyári klotyóban
2015-05-22 17:46:25

Ránk szakadt a monszun, amit Tajvanon nagyon vártak, mert a száraz évszak nem csak száraz volt, de hosszú is.

Felkúrták az agyam Tajvanon
2015-05-21 15:52:45

Konfuciánus szentély a Vacron-központ kerítésénél Ma a sokadik dashcam-céget látogattam meg a Taitra

Winkler Róbert színészek portréi előtt

Az öltöző bejárata

Fantasztikus felkérést kaptam néhány hete: lépjek fel a Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSzT), Demetrius szerepében, Shakespeare Szentivánéji álmában. Enyhítő körülmény: a fellépés csak egy vicces díjátadó gála része, ahol a nyertesek között híres majmok és színészek együtt adnak elő jeleneteket klasszikusokból.

Volt még Kálmán Olga, az ATV terminátora Csányi Sándorral, Szántó Dávid, a királyi tévé sportriportere Létay Dórával, Veiszer Alinda, aki szintén a királyin mélyinterjúzik éjnek évadján mindenféle emberekkel, Hollósi Frigyessel. Aztán Galamb, aki már önmagában is csalás, mert szerintem ő eredetileg színész volt, Udvaros Dorottyával. És Kumin Viktória (RTL Klub) Kulka Jánossal.

Winkler Róbert és Oroszlán Szonja próbálnak

Nekem Oroszlán Szonját dobta ki a gép, vagy Jordán Tamás főszervező, vagy Gothár Péter rendező. Kicsit fostam, mert Oroszlán Szonja nálam abszolút szörnyeteg benyomást kelt, de végül szörnyetegnek csak olyankor láttam, amikor a pincér előre belerakta az ásványvizébe a citromkarikát. Attól viszont tényleg mindig megvadul! Akartam is tőle kérdezni, mégis hol kéne rejtegetnie a pincérnek a citromkarikát, de aztán mindig igen szorgalmasan próbáltunk, úgyhogy elfelejtettem. A Szonja igen szórakoztató, ugyanakkor végtelenül türelmes, például egyszer se kifogásolta, hogy századszorra se bírok a megbeszélt tempóban körbejárni egy asztalt.

Winkler Róbert jelmezében

Az első próbát a Nemzeti Színházban tartottuk, akkor mindenki csak felolvasta a szövegét. Később érdekes tanulság volt, hogy a színészek mennyire lazán indítanak. Olvasópróba: semmi, mintha vízállásjelentést mondanának. Rendelkező próba (ezen rakják össze a mozgást): még mindig majdnem semmi. Aztán helyszíni próba: nyomokban valami. És az előadás: amikor egy Udvaros Dorottya vagy Kulka János csak levegőt vesz, hihetetlen, hogy máris történt valami komoly dolog, tizedmásodperceknek is súlya, légköre van. Ezt nyilván nem lehet tanítani, mert akkor mindenki tudná, de tényleg transzcendens tapasztalat volt. Az is érdekes, hogy mit össze bírnak stresszelni egy ilyen, alapjában haknijellegű ökörködés előtt. Mélyen és őszintén. Kulka Jánossal az előadás előtti délután egy kerthelyiségben egész freitamásos interjút is készítettem a témában.

– Tényleg izgulsz?
– Tényleg.
– Ne bassz’ ki!
– De.
– De mi az istennyiláért?
– Hogy hátha nem sikerül, rossz leszek, satöbbi.
– Ne!
– De!

És így tovább, legalább negyven percig, sajnálom, tényleg nehéz elhinni.

Winkler Róbert és Oroszlán Szonja az öltözőben

Gothár Péter, akinek, mint megtudtam, ugyancsak szörnyű híre van, mint rendezőnek, nem sokat rendezett. Kitalált egy csomó vicces dolgot, tehát összerakta a jeleneteket, aztán hiába vártam, hogy eleget tehessek a rendezői istrukcióknak. Viszont legalább megtudtam tőle, honnan kukázta a pincében szerencsétlenkedő rock and roll zenekart a Megáll az idő című filmben. Például Vígh Misi a Balatonból benne volt, meg néhány azóta is ismeretlen fazon. Nekem nagyon tetszett annak idején az a zenekar: szarul játszottak, de volt egy kis gyökér psychobilly fílingje, alig várom, hogy a Duna TV-n, vagy valahol megint leadják a Megáll az időt (köszönöm, DVD-t nem kérek). Megáll az idő, Kopaszkutya, rock and roll témában ezek a kedvenc magyar filmjeim, főleg a rendszerváltás óta, hogy csak hobbiból kell átélni azt a lefingott kádárista hangulatot.

Winkler Róbert az öltözőben

A Szonjával talán nekünk jutott a legviccesebb darab. Eredetileg ugyan kicsit zavarban voltam, melyik a Szentivánéji álom, de mondom, filmen biztosan láttam, ugye én leszek a Kenneth Branagh? Nem, válaszolták türelmesen, az a Vízkereszt.

Hát nem vagyok egy megrögzött színházjáró, mit ragozzam.

Winkler Róbert az öltözőben

Viszont ez a Szentivánéji átkozottul vicces, Shakespeare igazából a nagy dumák mestere, szerintem egy kofát is simán lenyomna, pedig a kofák egész nap csak azt gyakorolják: a dumákat. Volt a fesztiválon egy tényleges Szentivánéji álom-előadás egészben is, Bárka színház, ajánlom mindenkinek. Alföldi Róbert igen szórakoztató kínai piaci felfogásban csinálta meg.

A miénk volt a legviccesebb darab, de azért Szántó Dávidék alaposan lejátszottak minket. A királyi tévé úszásszakértője egyszerűen őstehetség, Létay Dóra meg, aki igen tüchtig, ph-semleges orvost alakít a Jóban-rosszbanban, cigány kurvát játszott, ők tényleg jók voltak.

A miénket én egy kicsit lehúztam, meg amúgy is elég vásári volt; a többiek rendes színház-stílusban nyomták, míg én csak körkörös mozgásban óbégatva kerestem az édes Hermiát. Aztán egy pofont is kellett adnom a Szonjának: igyekeztem pontosan ütni a színházi parasztlengőt, de sajnos a bekészített bal tenyere helyett az arccsontja volt meg, viszont meg se rezdült. Hiába, a Szonja profi, és az ilyen esték miatt érdemes közismert tuloknak lenni, mert vannak azért jó színészeink, és nagy élmény ennyire közelről látni őket munka közben. El is határoztam, hogy többet járok színházba. Meg kitalálom, van-e még valamilyen szerepálmom. Muhahahaha!

Az előadás végén

Csak egy dologtól félek: az interaktív előadástól. Meg hogy a színész a képembe bámul. Alapjában véve tehát a mozi sokkal biztonságosabb. De az ember éljen veszélyesen.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr41106778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ommm 2007.06.27. 09:39:23

Robi!

Színésznek lehet csapnivaló vagy és meg kell mondjam, hogy Szonja háta szebb, mint a te elejed, de azért te vezeted a TC-t nem ő.

Szerintem a pofont nem fogod megúszni:))

AP (törölt) 2007.06.27. 10:37:07

Ugye, hogy milyen szar színházba járni? Az ember végig stresszben van, hogy vajon elég messze ül-e ahhoz, hogy a színész ne szúrja ki..

miluman · http://autofilia.blog.hu/ 2007.06.27. 11:01:20

én mindig az 5-6. sor környékén ültem/ülök, odaáig már nem látnak el :D

hafujaszel 2007.06.27. 11:21:14

Jó a cikk, Víg Misi "h"-nélkül írja a nevét! A Rákendrollaznemegytánccc!

serialkiller01 2007.06.27. 12:27:47

Lucifer mentsen meg a színészektől és a színészjelöltektől örökre engem.

Töci 2007.06.27. 12:56:29

Hát a szinház nem az én világom, ahoz kapcsolodik egy jó kis beégésem! Madách szinház Hotel Mentol előadás, a 2mem miatt legszélén ültünk a párommal anyósék is ott voltak, a legvégén lejönnek a táncosok partnert választáni, hát engem is, tiltakoztam egy darabig, aztán csak menetem!
Nahát a roki olyan távol áll tőlem hogy azt ki se tudom fejezni, űber ciki volt, hogy nem tok rokizni! A szép az volt az egészbe, hogy anyósom azt mondta a páromnak, hogy a Balázska nem egy géppuska lábú! Na azóta inkább sorközepén nyomorgok csak nehogy felkerüljek a szinpadra! siralmas

Wizardus 2007.06.27. 16:31:04

percek óta azon rötyögök, hogy pofoncsaptad a Szonját :D
hilarious, ahogy a német mondja :D:D:D

George 2007.06.27. 18:27:21

Hm... Látom nem nagyon vagytok járatosak a színház világában. Én sem. De elég régóta táncolok színpadon. Ezzel kapcsolatban van két megjegyzésem:
1: A táncos (és gondolom a színész is) sosem néz a néző szemébe, mindig a nézőtér fölé, pont azért, hogy őt ne zavarja meg a néző.
2: Miért gondolod, hogy egy profi nem vesz komolyan egy haknit? Az orosházi művelődési ház színpadán Détár Enikővel dolgoztam együtt, és mondhatom, eszméletlen energiákat fektetett bele az előadásba, meg előtte a próbákba is, pedig nem kapott túl sok pénzt érte. Pedig megtehette volna, hogy áá, ez is csak egy kis koszfészek, majd pléjbekkelek valamit... Akkor is bejöttek volna az emberek... De mekkora különbség!!

megszaLott · http://img23.imageshack.us/img23/6862/25ih.jpg 2007.06.27. 18:43:04

Jajj, hogy utálom a színházat.
Vajon azért, mert most lesz a záróvizgám a dramaturgián? :)))

TéeSzElnök 2007.06.27. 18:54:25

Autós, autós újságírás, sportriporter, most színész. Legközelebb mi lesz Robikából, miniszterelnök? Bár a különbség itt fel sem tünne...
|

AP (törölt) 2007.06.27. 19:45:56

a rokkzenészt kihagytad

rognork 2007.06.27. 20:45:51

én már azon megfeküdtem amikor a két majom a viasaton a csajos műsorban művezetett.

a fellépésért cserébe o.sz. nyomhatna egy driftet bikiniben, de még jobb lenne hámori gabriella, esetleg monokiniben

nad 2007.06.28. 00:21:55

ÁÁÁÁÁÁÁ! Nem megmondtam, hogy kényszerzubbony??! :D

raffay · http://www.raffay.de 2007.06.28. 10:32:19

róóóbi te vagy a magyar Jack Black :D
süti beállítások módosítása