Nézed vagy csinálod?

Ilyen a mi bulink: Faluvégi Farolás 07, Brezova-Gokartland

  2015. május 16. - ommm Címkék: visonta faluvégi farolás brezova

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Négyhengeres BMW? Ugyan már...
2015-07-30 16:22:46

...mondták nekem sokan, miután lett egy 136 lóerős E30-am. Persze hülyeség, hiszen a könnyű bódéhoz elég

Hétvége a tóparton? Belsőség-találkozó 2015!
2015-07-29 12:04:49

Öregszünk, öregszünk , más nem is jut nagyon eszembe arról, hogy immáron tizenkettedik (!) alkalommal

A trollkirály V8-cal érkezik
2015-06-22 13:58:43

Leborulok, zokogok és megadom a trollkodás brilliánsokkal díszített aranyfokozatát. Hogyan piszkíts bele egy

Szétszórjuk a VIP-jegyeket! Akár a tiéd is lehet egy!
2015-06-08 15:31:58

Úgy, ahogy az AC/DC-nek is egy igazi énekese volt és ahogy a Black Sabbath is csak Bill Warddal az igazi , úgy

IMG 2211
A Totalcar galériája


Sokan bele sem mernek kezdeni, hiszen még a csapból is a demagóg baromságok folynak: roncsautók országa vagyunk, nem lehet már autózni, drága szórakozás, veszélyes, be van tiltva, bajod eshet, stb. A falnak megyek tőlük és azoktól, akik ezen lovagolnak, miközben sokan közülük a Facebookon álmodoznak és posztolják a rommá ültetett, milliós tuningautókat, osztják a tudást nyakra-főre és mindent tudnak mindenről, de a valóságban csak megeszik a sok hülyeséget és ülnek otthon, mert ott nem érheti őket baj. Mozduljatok ki, srácok, múlik az idő! A világ odakint van, túl a romkocsmákon és a monitorokon.

Veszélyes? Persze, hogy az. De mi a veszélyesebb? A szintetikus szar, amit elszívnak a gyerekek vagy egy visszafordító kettesben, nyélgázon egy versenypályán? (Oké, ez is demagóg, de talán rámutat arra, mennyi sokkal rosszabb dologra költünk sokkal többet.) Mi tesz emberré és szociális lénnyé? Az élet a Facebookon és a millió lájk vagy egy hengerfejcsere a haverokkal? Mi a kidobott pénz? 96 ezer forint egy rongyos, alap, szimulátor ülésért-vázért, vagy egy ugyanennyiért vett öreg, de valódi autó? Ja, hogy ezért tenni kell és ezzel munka van? Akkor nem neked való, de soha többet ne jöjjön nekem senki azzal, hogy valódi autóval jó autózni csak sok pénzből lehet, mert élből hajtom el a fenébe. Kérdezzék meg a srácokat, akik négyen-öten istápolnak egy öreg kombi Sierrát és autózzák szét az agyukat fillérekből. Vagy azokat, akik egymást segítve rakják össze egy-egy alkalomra a zsebpénzüket és jönnek el Miskolc mellől csapatni egyet Ladával. Gondolom, azt senki nem feltételezi, hogy BAZ-megyében suttyomban talicskával tolják a lóvét egyik kocsiszínből a másikba.

IMG 1439
Varga Balázs képei

Igen, lehet rá költeni sokat, a látvány akkor még szebb lesz, de a szórakozási faktor az fix. Ebben azért vagyok teljesen biztos, mert a legutóbbi Faluvégi Faroláson, melyet sikerrel költöztettünk el a létező legjobb helyre, egyformán jól érezte magát mindenki. Az ősöreg profi és a fiatal szárnybontogatók is. A fater kölcsönautójával vagy a saját, filléres vackaikkal, netán drága versenytechnikával.

22624753 f2d871046a14481faeec7508d0669758 xl
Hidvégi János Gábor képei

Ez a fajta autózás összeköt. Az autózás kimozdít és egymás mellé állítja az embereket, az efféle örömautózásban pedig az a legjobb, hogy egyáltalán nem szül irigységet és ellenségeskedést. A létező legtávolabb áll a tizenéves aggyal megáldottak márkafanatizmusától és a szájkaratéval kombinált cicaharctól. Mert ez nem csak a gépről szól, hanem az érzésről.

MG 3146
Bakator Péter hatalmas fotógyűjteménye

Ez valódi, nem szimulátor, itt szag van, munka van, kudarc és öröm, társaság és egymás segítése. Sok pénz kell hozzá? Emberek, itt 200+ ezer forintokat hajlandóak fizetni telefonokért és tévékért. Hagyjuk már, inkább csináljuk minél többen, mert már nem lehet sokáig, aztán nem lesz majd mit mesélni az unokáknak, ha megöregszünk. Augusztusban - remélem - többen leszünk.

11134071 879558052105979 470713561896787221 o
György Tamás képei

Addig is itt van hat galéria, ráadásul tolta a tartalmat a Cars and Girls és tele van vele a Facebook is (ezek itt Ferkó Zoltán remek képei). Kicsi, nagy, öreg, fiatal, itt egy volt mindenki egy napig és hatalmas köszönet jár nem csak azoknak, akik kilátogattak és akik így megfértek egymással, hanem Szása bácsinak, aki ennyire a kezünk alá játszott ezzel a remek kis hellyel és a fair-korrekt hozzáállásával. Cowboys from Hell!

11157534 638901292877130 1704747618374033773 o
Beda Tibor képei

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr527459446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

w a s d 2015.05.16. 13:55:13

A bevezető pár bekezdés után nehéz volt végigolvasni.

zselatnye 2015.05.16. 14:07:07

Igen, a szöveg az végig demagóg. :D A képek nagyon jók.

csata ha jó 2015.05.16. 14:27:26

omm Úr!?

Nem tünik föl, hogy Ön is demagóg, nem kicsit. A driftnek nevezett bohóckodás nem mindenkinek jön be, nekem sem. Én imádom az autóversenyeket, főleg amiben van egy kis test-test elleni küzdelem is. Ezért nem tetszik annyira pl. az F1, a csúcs nálam a ralikrossz. Nem vagyok tehetséges, versenyautóm sincs, nekem a gokartozás a filléres autóshobby, ha ezt annak lehet nevezni. De, ha lenne is versenyzésre való gépem akkor sem mennék el drifversenyre, mert számomra a verseny a minél jobb időeredményről, a másik megelőzéséről szól, nem pedig holmi kínai írásjelek aszfaltra rajzolásáról. Szerintem rajtam kivül még sokan mások is így vannak ezzel, ezért talán az ebbe a csoportba tartozókat is lehetne tisztelni, amit Ön nem tesz, bár ez az eddigi "munkássága" alapján nem meglepő. Tehát: lehetségesnek tartja, hogy valakik azért nem mennek ezekre az eseményekre, mert nem érdekli őket? Ettől még lehetnek autó-, autóverseny szerető emberek? Kérem gondolkodjon el ezen, már ha tud.

Progi 2015.05.16. 14:48:14

@csata ha jó: Most, hogy kifejtetted a véleményedet, takarodhatsz is rallikrosszt nézni vagy gokartozni te szellemi hulladék. A cikk nem neked szól húgyagyú, felfogtad? A véleményedet meg jobb lett volna megtartani, keress fel egy pszihológust buzigyerek! A Pista meg nyugodtan kifejtheti a véleményét, mert azért dolgozik a totalcar-nal, többek között.

csata ha jó 2015.05.16. 14:58:58

@Progi: Mivan köcsög, rövid a szerszám? Nem is gondolom, hogy felfogod az egybites agyaddal a minuszos IQ-dal, hogy miről szólt a hozzászólás, mert az mindenképpen meghaladja a szellemi képsségeidet. Szakemberre neked lenne szükséged, aki egyébként a pszichiáter, bár te azt sem tudod, hogy mi a különbség a kettő között. Azt, hogy valaki írhat a Totalcaron, nem jelenti azt, hogy mindenben igaza is van. Na viszlát, ha ezt tudod értelmezn, faszmarci.

Progi 2015.05.16. 15:14:49

@csata ha jó: te nem tudod megemészteni a cikket, gyökér. Ebből látszik, hogy egy lelkisérült csicska vagy. Ha nem tetszik továbblépsz, nem kifejted a filléres véleményedet. Nem azt írtam, hogy a Pistának igaza van, te büdösgyökér. De tudod mit, neked igazad van, de senki nem kiváncsi rá, ez a nagy helyzet.

csata ha jó 2015.05.16. 15:24:00

@Progi: Nem csalódtam, ezt az egyszerű kifejezést sem tudtad értelmezni. A viszlát, azt jelenti, hogy vége, Te seggfej. Egyébként valakit mégis érdekelt a véleményem: Téged. Ezek szerint Te egy senki vagy? Az, egy szánalmas senki. Röhögök rajtad. VISZLÁT!

téjézé 2015.05.16. 15:34:42

Néha nagyon szórakoztató, hogy olyan emberek osztják egymást, akik egy véleményen vannak de nem tudnak olvasni a sorok között, vagy csak szimplán szövegértési problémájuk van.
Nekem sincs versenyautóm, de építek egy olcsó csapatós vackot, amit nem sajnál az ember, de forgalmija lesz, hogy lábon mehessen a pályára. De amíg nincs kész, addig marad az interneten való nyálcsorgatás, és pálya szélén ácsorgás.
Visszakanyarodva a pályaautózás-ralikrossz-drift vonalhoz: én bármilyen rendezvényen szívesen kitolnám a kocsim szemét, ha lehetőség nyílik rá, ezek a faluvégi farolások, és pályanapok pedig pont az ilyen kezdő embereknek adnak lehetőséget, mint pl én lennék, nulla versenytapasztalattal. Jobb így gyakorolni, mint az első versenyen az első kanyarban összeakadni valakivel, mert nincs tapasztalatod. Pár ilyen farolós-pályanapos alkalom után az ember eldönti, hogy akarja-e ezt csinálni, vagy sem, és milyen szakágban.
Aki meg csak a facebookon tud vezetni meg szerelni, így járt, a benzin meg az égett gumiszagot szívjuk helyettük mi.

Schütii 2015.05.16. 15:38:01

Ballal kikönyökölve driftelni, na az a valami.

Börtönőr 2015.05.16. 15:50:25

Nyilván nem esik jól nekik,hogy kevesen mentek ki.
De tuning show, oldtimer show, pakroló parádé,faluvégi farolás egymás hegyén-hátán, túl sok már.
Ezeken kívül is van élet,van más dolga is az embernek.
Nem beszélve az anyagi vonzatairól,ha mindegyiken részt akarna venni erre kereshetne.

Golf2 2015.05.16. 16:52:21

A világ odakint van, túl a romkocsmákon és a monitorokon.
Igaz.

ommm 2015.05.16. 16:57:17

Ácsi srácok, ácsi! Nem kell egymásnak esni, hiszen itt nem a drftről vagy a ralikrosszról van szó. Egyáltalán nem. Sokkal inkább arról, hogy maga a felszabadult autózás az, ami a legjobb az egészben. Itt, ezen a rendezvényen sem csak keresztben csapatás volt, csak lehetett azt is.
A bevezetőben pontosan arra próbáltam rámutatni, hogy rengeteg embernek sír a szája, ugyanakkor tenni nem tesznek érte semmit. Csak a panaszkodás megy, pedig itt a bizonyíték, hogy lehet ezt, csak akarni kell. És ide jöhet bárki, soha nem küldtünk el még senkit. Béke.

JaxTeller 2015.05.16. 18:30:23

Az faros Skoda nagyon tuti, szép kívül belül, meg a hangja is jó :)
Egyébként ahogy a kedves egymást alpári stílusban ócsárolók is láthatják, ha megnézik a képgalériát volt itt pl több első kerekes autó is, szóval, ott a bizonyíték, hogy mehetett ide bárki, aki egy jót akart autózni.

w a s d 2015.05.16. 21:27:06

Részletesen:
"roncsautók országa vagyunk"- Átlagember szempontjából igen (behozott négyes Golf, e36, szemben egy új hetes Golffal, f30- cal).
"nem lehet már autózni,..., be van tiltva"- Ez szerintem is hülyeség.
"drága szórakozás"- nem is a legolcsóbb.
"veszélyes,..., bajod eshet"- Ezt azért nehéz lenne tagadni.
"Mi a kidobott pénz? 96 ezer forint egy rongyos, alap, szimulátor ülésért-vázért, vagy egy ugyanennyiért vett öreg, de valódi autó?"- Melyik mennyibe fog még kerülni később? A széket nem kell átíratni, műszakiztatni, nincsen kgfb se adók. Ha nincs rendszáma, akkor is viszonylag könnyen mozgatható, és a tárolása is egyszerű egy rendszám nélküli kocsival ellentétben.
"Kérdezzék meg a srácokat, akik négyen-öten istápolnak egy öreg kombi Sierrát és autózzák szét az agyukat fillérekből."- Ehhez kell 3-4 másik, hasonló érdeklődésű ember is. És akkor még mindig közös az az autó, ami nem minden helyzetben egészséges.
"Gondolom, azt senki nem feltételezi, hogy BAZ-megyében suttyomban talicskával tolják a lóvét egyik kocsiszínből a másikba."- Valószínűleg azért ott sem mindenki közmunkás.
("Igen, lehet rá költeni sokat, a látvány akkor még szebb lesz..."- Innentől számolom kb. a jobb részét a bejegyzésnek.)

Mindezek ellenére az teljesen jó, hogy vannak akik hajlandóak ilyen programokat szervezni. Csak az írás eleje, az lett kicsit olyan, mint amikor Cartman Costa Rica- ban mondja, hogy miért nem dolgoznak az emberek, miközben a szegénységükről panaszkodnak.

novothauto · http://novothauto.hu 2015.05.16. 22:30:29

Mán' elnízíst!

Nem csak a Faluvégi Farólásról van itt szó, magáról az autózásról, ami élmény, korlátlan szabadságot biztosít egy jó kiránduláshoz.

Nézem a huszonéves srácokat, merre tart a divat, meg a világ. Sztreccsnadrág, 40 kilós srácok fészen szelfizős online nagypofa...stb.

Én ebben a korban repülőből ugráltam és szökőkútban keféltem, napi 16 órát dolgoztam, hogy legyen mit az S 110 R Skodámra költeni, haverokkal csavarogni. Az összes élmény itt van a fejemben. Soha nem veszi el senki.

nem kéne... 2015.05.16. 23:38:27

@novothauto:

tibi a mélységi felderítő.
ez most így megint beugrott, kösz hogy beírtad, tényleg, made my day.
:)))

ommm 2015.05.17. 08:05:44

@w a s d: Megetted te is a dumát, nem gondoltam volna.

sechskant (törölt) 2015.05.17. 13:21:18

@novothauto: Nezd meg, hanyan vannak egy ralifutamon vagy mas motorsport-esemenyen, vagy hany komment van egy ralis poszt alatt (jo, ha egy tucat). Nemet F1 futam sincs mar, vilag valtozik, ez a lemez lejart, el kene engedni vegre. Lehet, hogy ezek egyszer valamikor megint tomegesemenyek lesznek es roskadozni fog a lelato, de jelenleg csak egy egyre szukulo kort erdekelnek.

Az elmenyt es a szabadsagot ma mar szerintem a legtobben nem abban latjak, hogy korbe-korbe mennek ugyanazon az aszfaltdarabon:
i.imgur.com/hby14ZQ.png

(A bezzegazenidombenezest szerintem hagyd abba, ha nem akarsz olyan pont ugyanolyan besavanyodott ven tatava valni, mint akiken magad is rohogtel anno.)

JaxTeller 2015.05.17. 16:41:40

@normanrls: megnéztem jó pár videódat, respect

w a s d 2015.05.18. 19:22:48

@ommm: Olyan szempontból elismerem a befolyásoltságomat, hogy ha nem próbálnák (minden oldalról) a közhangulatot ennyire meghatározni, és a másik ebbéli próbálkozásával kapcsolatban nevetséges magyarázatokat hozni, akkor másképp reagálok a fentiekre. Talán akkor könnyebb lett volna úgy értelmezni a dolgokat, hogy csak a rendezvény hangulatának színes leírása.

De az előző kommentemben szereplő 1-1 kiragadott témában a véleményem változatlan.

ommm 2015.05.19. 07:31:04

@w a s d: "mások ebbéli próbálkozásával kapcsolatban nevetséges magyarázatokat hozni"
???
mit akar a költő?

w a s d 2015.05.20. 12:40:11

@ommm: Pontosabban, kevésbé nyakatekerten megfogalmazva:

Valaki elkezd valamit ismételten többször elmondani. Így próbálják befolyásolni az embereket. Erre válaszul az ellenérdekelt fél felhoz valamilyen érvet, hogy a másiknak miért nincs igaza.
süti beállítások módosítása