Úgy olvass, ahogy vezetsz!

  2015. január 24. - prokee Címkék: spam totalcar átverés prank Trabant

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Úgy olvass, ahogy vezetsz!
2015-01-24 17:43:36

A hétvégén felszántotta a netet a Totalcar híre, miszerint a VW gyártásba veszi az új Trabantot. Pedig a

Ha nem érted a féltengelycsuklót, vagy a differenciálművet...
2014-11-22 14:15:51

...akkor most fogod. Ez a féltengelycsukló: forrás:  educationalgifs.com A differenciálművet pedig egy

A dolgok körbeérnek - a hazakerült Trabant szép története
2014-10-29 17:49:14

Említettem már, hogy nyáron Németországba, Freitalba költöztünk. Van tennivaló bőven a költözéssel

Rendszámokkal játszanak a gyerekek
2014-10-20 14:51:02

Úgy kezdődött, hogy valami hülye véletlen folytán minden alkalommal, amikor egy lelkét kilehelt autómat

A hétvégén felszántotta a netet a Totalcar híre, miszerint a VW gyártásba veszi az új Trabantot.

Pedig a Totalcaron nincs is ilyen hír. Akkor mégis, hogyan?

screensh1.JPG

Így. Tessék megnézni a böngésző címsorát, meg alul azt a fekete sávot!

A SHRTURL.com egy tipikus prank-oldal, létező oldalakat lehet átszerkeszteni velük, és ha az eredeti helyre természetesen nem is menthetjük vissza, de ismerőseinknek azért elküldhetjük, némi szív-aritmiát okozva nekik.

Ez a kamuhír például a Panamerából készült, épp csak átfaragva.

Elsőre persze minden rendben, ott a Totalcar-logo, meg a többi körítés. De azért előbb-utóbb le szokott esni a tantusz mindenkinek, legkésőbb akkor, amikor 48 órával inaktív lesz a link.Illetve mégsem mindenkinek, tanúság erre az a kétszáz feletti megosztás, ami néhány óra alatt született belőle, meg az olvasói levél, miszerint:

T. Szerkesztőség!

Sajnálatos, hogy a Totalcar egy kb. két évvel ezelőtti hírt melegít fel, csak hogy megtölthesse a lapot.
A Trabant újjáélesztéséhez a VW-nek nem volt köze - egyéni befektetői akció volt. De megbukott. Márcsak azért is, mert szó se lehet világszintű bevezetésről, hiszen kinek a szivét dobbantaná meg pl. Kínában, Amerikában és Braziliában? Senkiét. Egy csak a korábbi szoc. országokra célzó, így csak nagyon kis számban eladható autót pedig nem érdemes gyártani, hiszen már ár/érték arányban sem lenne reális.

Üdv.
Tamás

Kedves Tamás, jól értjük, hogy ön kevésbé kritikus a Facebook-ismerősei által megosztott linkekkel, mint a Totalcarral? Szokott heti rendszerességgel rákgyógyszert vásárolni az aktuális Facebook-trendek alapján? Esetleg kapott már Bill Gatestől millió dollárokat lájkokért?

Internetezni legalább olyan felelősség, mint autót vezetni, még ha nem is kell mindkettőhöz vizsgázni. Vezetés közben az ember folyamatosan pásztázza a környezetét, és igyekszik nem nekimenni nagyobb betonkerítéseknek, házaknak, más járműveknek, lehetőleg szerves életformáknak sem. A hírfogyasztás hasonló folyamat - tessék elolvasni minden szart, ami szembe jön és érdekes, csak közben pásztázni kell szorgalmasan az árulkodó jeleket, és felmérni, hogy az adott forrás mennyire hiteles, mennyire megbízható. Ha egy Totalcar-cikket olvasunk nem totalcar.hu-s domainen, ráadásul a lap alján olvasható, hogy "This page was modified using SHRTURL and may not represent the content provided by its original author.", akkor az minimum gyanús kell hogy legyen.

Nem szabad mindent elhinni, amit olvas, vagy lát, csak azért, mert ma már nem egyes és kettes műsor, Népszabadság, Népszava és Szabad Föld közül lehet választani, hanem milliószor, milliárdszor annyi forrásból ömlik a minőségi és mennyiségi szórakoztatás. Semmi gond, a legnagyobbakkal is megesik az ilyesmi,  legfeljebb együtt nevetünk egyet ezen az egészen. Együtt, ön és mi, meg még párszáz ember, aki a Facebookon kritika nélkül megosztotta a linket.

Kedves Olvasók, önöktől pedig én kérek egy személyben elnézést, a fenti átírás az én művem - egy (illetve két) zárt Facebook-csoportba készült, éppen azt karikírozva kicsit, hogy napi rendszerességgel jönnek szembe hülyeségek, kamu linkek még úgy is, hogy a legtöbbről már kattintás előtt is lehet tudni, hogy sületlenség. A shrturl-es linkek 48 órát élnek, tehát hamarosan úgysem lesz elérhető. Tanulság mindenesetre, hogy tessék kritikusnak lenni, 

Ui:
Az mondjuk már kellemetlenül ciki, hogy az Alpokalja Online a Totalcarra hivatkozva, de a shrturl-t linkelve hozza le a hírt...

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr777105187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.01.24. 18:16:57

Áh, meg se lepődök, hogy emberek ezt így benyalták. Néha azon csodlkozok, hogy nem a lakáskulccsal akarják kinyitni az autójukat, mert kulcs mind a kettő. Amilyen színvonalon szövegértenek, és számítógépet kezelnek egyesek, nem lepődnék meg.

Garp 2015.01.24. 18:17:52

Fraszt. A kritikus hirolvasas a szerkesztok-foszerkesztok dolga. Az olvaso megbizik a forrasban jo esetben.
Enyhen fogalmazva lofasz a seggetekbe. En pl Prokeenal olvastam, kutyafuttaban, azaz benne megbiztam, fel sem mertult bennem a scam. Pedig kritikus es gyakorlott hirfogyaszto vagyok.
Lehet rohogni, karorvendeni. Gondolom az olvaso trollkodasert, meg gyulolet levelekert ugy ereztetek, ez most nektek kijart.
Gratula.

prokee · http://blog.prokee.hu 2015.01.24. 18:20:54

@Garp:
"ugy ereztetek, ez most nektek kijart"
Nem, ez kizárólag az én bűnöm volt, és csak a két csoportban osztottam meg, így csak ott láthattad, nálam nem. És bizony ez nem szerkesztőségi tartalom.

TaaT 2015.01.24. 18:27:23

Nekem mondjuk tetszik a trabi koncepció, simán átfaragtatnék egy új minit ilyenre ha lenne rá dellám. :)

octy 2015.01.24. 18:29:25

Moshatod magad akármilyen dumával, akkor is: ülj le kisfiam, megbuktál, egyes.

1. szándékosan át akarsz verni embereket
2. akit sikerül azt még jól ki is oktatod
3. ez az ember is az OLVASÓD azaz ÜGYFELED, VÁSÁRLÓD nem csak neked, hanem a tisztelt kenyéradódnak is (TC

Aki úgy érzi, itt valami nem stimmel, az jól érzi.
Igaz, ma ebben az országban pont ez a hozzáállás a menő és a nyerő.

Inkább valami érdekeset kellen már írni, mert mostanában ez TC szinten sem sikerül.

prokee · http://blog.prokee.hu 2015.01.24. 18:33:01

@octy:
Akiknek szólt, azok elég jól szórakoztak rajta.
Akik megették, azoknak ez csak egy volt a napi kamuadagban.

Garp 2015.01.24. 18:38:56

@prokee: ebben az esetben megkovetem a szerkesztoseget es modositanam "ugy erezted...".
Kb olyasmi, mint azok a prankek amit 40mp utan szegyenlosen ellapoz az ember a youtube-on.
A nepnevelesi ideologia meg nagyon is fals mogotte. Itt is megjegyeznem: ez majdnem olyan rosszul esik, mint hogy megsem lesz uj Trabi.
Ennyi erovel en is elvarhatom, hogy egy user alapbol olyan nyomtatot valasszon maganak, ami eki valo. "Hat nem tud olvasni? ott a specifikacio." Nem, inkabb hisz nekem. Mind. Megsem baszom at, h rohoghessek.

Garp 2015.01.24. 18:50:29

@prokee: nem. elhittem valakinek, akit autentikus forrasnak tartok. Eddig jo poen is lett volna. A hamis kioktatas ... na az nem kellett volna.

LT5555 2015.01.24. 19:15:14

Szerintem, ez egy igazi bunkóság, hülyére venni az olvasót.....

pizo 2015.01.24. 19:16:22

A kioktatás valóban nem kellett volna.

Viszont az új Trabit gyárthatnák (igen, emlékszem, hogy egy kis cég jött ki vele), szerintem nemcsak a volt KGST-országokban vennék meg. Szép, karakteres, jó arányú, autó formájú autó, sok, a mai formatervezéstől megcsömörlött autóvásárló megvenné - szerintem.

Zoli

kkn 2015.01.24. 19:30:19

Én a magunkra vessünk tudatlan, tipikus egynyelvű magyar vagyok, ha valahol látom ezt, a fekete alsó sáv nem mond semmit. Rá sem eresztettem volna a fordítót sem, mert nem tudom, mi az ott, nem is érdekelt volna. Erről az átverős oldalról sem olvastam soha. A magamfajta egysejtű tulokmagyarnak bizonygathatjátok, hogy egy angol nyelvű szövegnek egy magyar linken mondania kell valamit.

Dömijani 2015.01.24. 19:34:17

Elég fura hozzáállás!
Szóval Tamás hibáztassa saját magát és a facebookos ismerőseit, mert megosztottak vele egy cikket és egyikük sem bogarászta körbe a lap széleit, hogy miből derülhetne ki az esetleges átverés. Most már én is tudom, hogy "a SHRTURL.com egy tipikus prank-oldal". Azt persze még mindig nem tudom, mitől tipikus egy ilyen oldal: ez az első, amit látok. Tudom, elég sötét vidéki bunkó vagyok...
De mi is a lényeg? A TC egyik szerzője ír egy kamuhírt valahová jópofiból, aztán kioktatja azt az olvasót, aki ehhez hozzászól.
Szépen növekszik a lap hitelessége!
Mellesleg a közlekedésben a kamu jelzések is érvényesek. Az autós nem bírálhatja felül, akármilyen troll tette is ki, vagy éppen vette le a jelzést. Vagy ha valaki jobbra indexel és balra kanyarodik, utána nem mondhatja, hogy csak átverés volt, miért nem tűnt fel. Ez egy elég rossz hasonlat!
Vagy más szempontból: az igazi védjegyekhez még csak hasonlót sem szabad készíteni, mert az is jogsértés.
Még egy: a hamis pénzt gyártó sem védekezhet azzal, hogy ezt fel kellene ismernie mindenkinek, mert nem olyan, mint az eredeti.

jet set 2015.01.24. 19:36:32

@LT5555: Ki vett hülyére kit?
Szövegértelmezés nem megy, ugye?

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2015.01.24. 19:39:57

@LT5555: Nem prokie a lényeg, a shrturl-en bárki csinálhat bármilyen kamuhírt. A napokban egy indexesnek tűnő kamuhír is jött velem szemben, képtlem, hogy indexes újságíró csinálta volna.
Prokie különben sem az olvasót vette hülyére, hanem pár haverját, zárt körben. Ők meg osztották, mint akit fizetnek érte, és így jutott el az olvasóhoz.
Ahhoz, aki nem bír egy nyomorult url-re ránézni a böngészőjében, és ugyanígy fogja beszopni, amikor vírusos kamuoldalakra terelik, és zombi lesz a gépéből. Esetleg lefosztják a bankszámláját, miután lelogolják a netbankos műveleteit.

Mindig nézzétek meg, mire kattintotok, de ha már rákattintottatok, meg akkor sem késő a böngésző címsorát elolvasni!

jet set 2015.01.24. 19:41:16

@Dömijani: Buta vagy te is. Nem fogod fel, hogy nem ide íródott a cikk, hanem azon a bizonyos "vicc" oldalon? Ami pont azért van, hogy ilyen vicces oldalakat lehessen szórakozásból csinálni, amin lehet egyet röhögni, ennyi.

danesdzsu2 2015.01.24. 19:46:07

@TaaT: Nem figyeltél, Panamerából indult:)

@poszt: csak nyugi, úgyis te leszel a hülye, mert ők nem gondolkodnak:)

Épp a közelmúltban esett meg velem, hogy küldtek egy mailt a pénztártól, ilyenolyan azonosítás lebonyolítása címszóval. A levélben feltűnt, hogy a link alatt nem egészen az az URL van, mint amit mutat magáról. De olyan hitelesnek tűnik. Megnézem a küldő szervert, tényleg jó.

Felhívtam őket, teljesen jogos mail volt, és nem is értették miért akadtam fenn azon, hogy másik, hasonló nevű szerverre mutat a link:)

Leadfoot 2015.01.24. 19:51:47

Ez szép, de milyen motorral fogja vajon gyártani a VW a Trabit???

papaAndy 2015.01.24. 19:51:48

Akkó most hol lehet kapni a Trabit? :)

Erdei osonó 2015.01.24. 19:55:40

Ez nagyon jó! :)))
Én nem tudtam hogy van ilyen oldal és ezt a Trabis figyelemfelkeltést sem láttam (nem vagyok Facebookon) de már régen kialakult bennem hogy az interneten mindent feltételesen kezelünk.
A Trabis dolog régebbi feszegetését láttam de akkor is a "hiszem ha majd látom" kategóriába soroltam.
Tényleg vicces hogy hányan komolyan tudták venni ezt elsőre hogy még helyreigazító levelet is küldtek: ))))
Akik meg felháborodnak hogy így "átverték" őket azoknak tényleg abba kéne hagyni a VV nemtudomhány nézését és körülnézni a Földön.

Mc Master 2015.01.24. 20:12:02

Trabant cabrio-t még láttam anno, igaz keki színűben artimisso.deviantart.com/art/Trabant-Jeep-318925517,
de ilyen nyitott tetejűt(nem cabrio) még nem:
artimisso.deviantart.com/art/Trabant-601-Open-Top-389971399

HANGYÁSZ HÉTFŐ??!! 2015.01.24. 20:23:32

Bármit át lehet írni, nem is kell hozzá ilyen oldal, csak épp elég lefotózni print screen el, ja és nem PS
Persze semmi értelme de így is lehet kamuhírt gyártani, aztán valahogy elmenteni az oldalt, mert ha f5-öt nyomsz utánna visszaáll eredetire.

kepfeltoltes.hu/150124/tc088_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

TaaT 2015.01.24. 20:31:01

@danesdzsu2: Igazából nem a kamu hírre reagáltam, hanem a Trbant nT koncepcióra... totalcar.hu/magazin/hirek/2009/09/15/zsenialis_az_uj_trabant/

prokee · http://blog.prokee.hu 2015.01.24. 20:47:57

@Dömijani:
"De mi is a lényeg? A TC egyik szerzője ír egy kamuhírt valahová jópofiból, "
Nagyon rosszul látod a dolgot, és ha tényleg ezt vetted le, akkor alaposan át kell gondolnod az internethez fűződő viszonyodat.

Továbbra is azt gondolom, hogy az egész csak annak nem világos, aki ezt benyalta, de pár nap múlva, ha kettőt hátralép, már mulatságosnak tartja majd mindenki.

Xlendon 2015.01.24. 20:54:37

A hír igaz, csak a VW megkérte a totoalcart, hogy mivel túl hamar hozta ki a hírt (ki lehetett a kiszivárogtató?) próbálják eltussolni a dolgot.

igazi hős 2015.01.24. 20:56:31

Most, hogy a Dácianak ilyen jól megy és a Skoda eléggé kinőtte az "olcsó VW" státuszt, egy ilyen hír több mint hihető. Nem az olvasót kéne emiatt cinkelni. AZ, hogy nem MQB, hanem MSB platform, az -sajnos- nem lógna ki a cikkek elírásai közül.

jürgen baromartz 2015.01.24. 21:11:01

szerintem abból rohadtul nem kéne kiindulni, hogy a szóban forgó oldal aljára ki van írva, hogy "This page was modified using SHRTURL...", satöbbi. a magyarok legalább 80 százaléka még az anyanyelvén sem tud normálisan kommunikálni, nemhogy bármilyen idegen nyelven.

ugyancsak nem érdemes azt várni, hogy az egységsugarú internethasználó meg tud különböztetni egy prank oldalt egy valóditól, ahol emberek azzal hülyítik egymást, hogy "ezt a számot írd a mosógép aljára, és akkor soha nem romlik el", vagy ahol valaki trollkodásból megosztja a végtelen mértani sor összegképletét, és a sok sötét barom tényleg azt hiszi róla, hogy valami számmisztikás hókuszpókusz.

kúrórudi 2015.01.24. 21:47:48

nem akartam eddig közbeszólni de tök gáz az egész.. főleg prokee broki h nem is érted.. nézzük mit is nem értesz.

ha te átvered az olvasóitoka a tc írójaként a tc nevében - ez önmagában problémás.. tudod, a lap hitelességével játszol.. nálam ez már fizulevonás lenne.

aztán az h lefaszozod az egyik olvasótokat.. hát. ha nem vered át, ez megintcsak önmagában is gáz.. egy magára adó sajtótermék számára az nem cikk h "haha kedves olvasom de nagy segg vagy"...

és úgy h te vered át majd arról írsz egy posztot az olvasódrl h haha bazdmeg de nagy segg vagy.. ez vállalhatatlan.

az meg a csúcs h nem is érted...

röviden is megfogalmazhatom a fentit hátha így megérted: tapló vagy

az én lapomnál holnap már nem dolgoznál...

Kiborg01 2015.01.24. 22:10:24

Kedves Egységsugarú Júzerek!
Nem akarom védeni prokeet,mert nem tisztem, meg egyébként se.
De igaza van.
Ő csinált valamit egy zárt csoportnak(önszántából, vagy megkérték, mindegy) ez a csoport felrúgta egy szabályát (pont azt, hogy zárt) és megosztotta olyanokkal is, akiknek nem tudják megérteni/felfogni az adott zárt közösség belső poénjait, amit ugye pont a zártság miatt poén. Te szerencsétlen külső szemlélő csak látsz valamit és mivel nincs elő vagy háttér történeted vagy megfelelő rálátásod a dolgokra elhiszed. Ennyi. Igazándiból az tehető érte felelősségre, aki kijuttatta a zárt csoportból.
Számtalan baromság kering a neten, van ami átlátszó és van aminek utána kell nézni. Lehet az bármennyire is igaznak tűnő.
Szerintem.

prokee · http://blog.prokee.hu 2015.01.24. 22:13:55

@kúrórudi:
"ha te átvered az olvasóitoka a tc írójaként a tc nevében"
Pont arról szól fentebb a poszt, hogy nem így történt.

Inner Circle 2015.01.24. 22:19:31

Az alon.hu nagyon korrekten reagálta le a dolgot, a cikkükbe belinkeltél ezt a posztot, nem is szóltak be/vissza.

kúrórudi 2015.01.24. 22:22:20

@prokee:

- te írtad a kamu hírt? igen vagy nem?
- leszóltad-e az olvasódat azért, mert bedőlt neki? igen vagy nem?

prokee · http://blog.prokee.hu 2015.01.24. 22:25:14

@kúrórudi:
Én írtam, nem a tc olvasóinak, nem a tc szerzőjeként, nem a tc nevében.

kúrórudi 2015.01.24. 22:28:40

@prokee:
te - mint a tc szerzője - írtad a tc logójával...

akkor mi is nem igaz abból amiket fent írtam?

1. az lapotok hitelességével játszol. GÁZ 1.
2. fikázod az olvasódat. GÁZ 2.
3. a kettő ráadásul összefügg: te tévesztetted meg az olvasót majd te fikázod az olvasót. ÜBERGÁZ.

és most meg még terelsz meg értetlenkedsz.

tanács: van amikor az elnézés kéréstől az ember nem kevesebb hanem több lesz. sőt, általában így van ez. most különösen.

tizenhúsz 2015.01.24. 22:29:08

ColT Haha! Most már 20 éve történt de tényleg lakáskulccsal nyitottam ki egy Trabi csomagtartóját. Másodikra kinyílt, a zárással szenvedtem 10 percet. A tulaj rossz kulccsomót adott a kezembe :)
Egyébként elsőre én is megettem, az lett gyanús, hogy a német oldalakon se híre se hamva. A Foxinak amúgy sincs most ilyan retroja, mint a Mini, úgyhogy majd valamit unalmukban úgy is kirántanak (pl T1 végre valahára a magyar szalonokban?)

prokee · http://blog.prokee.hu 2015.01.24. 22:30:50

@kúrórudi:
Ha nem érted, mi a különbség a totalcar.hu és a shrturl.com között, akkor nem fogom tudni elmagyarázni, miért írsz butaságot.

kúrórudi 2015.01.24. 22:35:07

@prokee:

mellébeszélsz. értem h mi a különbség. nem is ezt írtam.

te nem érted vagy nem akarod megérteni h jó nagy tapló voltál. gondolom abból se gyanús ez hogy előttem is sokan hasonlókat írtak...

prokee · http://blog.prokee.hu 2015.01.24. 22:37:18

@kúrórudi:
Túlfújod ezt a lufit. Igazából csak az zavar, hogy közben sértegetsz, de azt hiszem, ez elfér rajtam.

Atarist 2015.01.24. 22:38:25

Vegul is teli a web fake kepekkel, videokkal.
Maskor inkabb jobban vigyazzatok ki ne keruljon. Vagy oda kell irni a legvegere: BULLSHIT! - kulonben ez lesz a vege.

3gb 2015.01.24. 22:40:59

Egyébként, ha megdobnák az ehhez a kategóriához tatozó "brutális" menetteljesítménnyel kb. 200 le-vel és komoly műszaki tartalommal, még el is lehetne adni. Ja mondom ezt úgy, hogy sosem voltam trabi fan, de kicsit még faragnának rajta, egy két hülyeség aminek semmi értelme, de jól mutat :-) és ok!

kúrórudi 2015.01.24. 22:42:16

@prokee:

lufi..hát persze. még mindig vagy nem érted, vagy játszod. egy elnézés egyszerűbb és elegánsabb lett volna... nem nekem kell írd.

Secnir 2015.01.24. 22:43:29

nem olvastam végig, akkor most végül ki fogja gyártani az új trabantot, és hány lóerős lesz? van már előre belőtt körülbelüli ára?

Erdei osonó 2015.01.24. 23:11:32

@prokee:
Gondolom akik itt háborognak hogy akkor át lettek qrva és mégsem fogják gyártani azok komolyan gondolkodtak azon hogy le kéne adni az előrendelést egy ilyen Trabira. (végül is érthető a csalódottság:)))

szita szita péntek 2015.01.24. 23:19:05

Rossz látni, hogy egy valamiféle közismertségnek örvendő sajtótermék ennyire ostoba cikket meg mer jelentetni.

Az egy dolog, hogy a cikk írója ezt benézte nagyon. Nyilván formálja a róla kialakított képet, de hát az ember már csak gyarló és időnként elcseszi a dolgokat. Viszont ez a cikk nem csak megíródott, hanem meg is jelent. Feltéve, hogy ez azért nem három haver brahi blogja joggal feltételezhetem, hogy azért csak átolvasta valaki. Illett volna feltűnnie a következőknek:
- Nem teszünk fel a netre sehova olyan tartalmat, ami megtévesztő lehet és alkalmas kenyéradónk lejáratására. (Ha már a cikk írója ekézheti a megtévedt olvasót a net használat alapigazságaival, akkor itt esetleg egy picit magába szállhat.)
- Amennyiben ez mégis megtörtént igyekszünk nagyon nagyon picire összehúzni magunkat.
- Elfogadjuk, hogy az emberek nem járhatnak el az élet minden pontján kimerítő alapossággal és igen, tévedni fognak. Különösen, mert kikapcsolódásból olvasnak és nem szakma szerűen. Más egy sajtós igénye a hitelesség felkutatására és megint más az egységsugaró usernek, aki épp csak le el akar lazulni. Ő a saját szakmáját érti és arra figyelmes.
- Nem ekézzük az olvasót. (Kivéve, ha egy mazochista rétegoldalt üzemeltetünk)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.01.24. 23:38:33

@Leadfoot: Hát amilyennel az 1.1-es Trabi is ment :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.01.24. 23:39:39

@tizenhúsz: OK, ecce' összejött. Egy mai atót próbálj meg kinyitni :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.01.24. 23:40:52

@szita szita péntek: Még mindig nem a Totalcar írta a kamuhírt, olvasd el a cikket rendesen.

Magyar[HUN] 2015.01.25. 00:06:24

Itt mindenki hülye vagy csak én vagyok helikopter?....

gigabursch 2015.01.25. 00:10:39

Tetszett volna betenni a Hírcsárdába, akkor senki nem problémázott volna rajta.
Utólag ez már csak magyarázkodás és ilyenkor sajnos igaz a régi bölcsesség:
Inkább ne mondj semmit, mert csak tovább rontod a helyzetet.
Az utolsó két bekezdésig még el is fogadtam a hangsúlyt (legalábbis azt, ahogy én olvastam magamnak), de utána eleresztettem egy csendes ..................................-t
Ez esetben szerencsés lett volna inkább azzal kezdeni, s utána a körítés.
Úgy jobban jött volna ki.

countrychaos 2015.01.25. 00:38:11

"This page was modified using SHRTURL and may not represent the content provided by its original author.", akkor az minimum gyanús kell hogy legyen.
Szerinted raerek en ilyeneket bongeszni? mi lesz majd a kovetkezo ?
egy uj astra?
Bocs Totalcar ,ezekutan Toletek ,mar nem tudom elhinni azt sem!Meg csak nem is tehettek rola!
Igen igazad van prooke nem leszek egy nagy veszteseg.

hdnctrl 2015.01.25. 00:42:57

rendszeresen lehet ilyen jellegű kommenteket olvasni a hírcsárdán is.

polly graph 2015.01.25. 01:09:10

Nem láttam a fake oldalt, csak ami ebbe a posztba van ágyazva, de amúgy ki olvassa a totalcart vagy hasonló netes oldalakat nagyítóval a kézben? Akkora a hír és posztdömping, hogy sokan csak rápillantanak a címre, átfutják néhány pillanat alatt felületesen, aztán elkattintanak. Egy kép meg felér ezer szóval, márpedig azon egy trabantnak látszó tárgy van. Ki csekkolja a címsort minden alkalommal, ki nézi àt tüzetesen egy oldal minden négyzetcentijét? Néha az egész képernyő amin böngészünk nem nagyobb a tenyerünknél. Szóval nem nagy dobás àtverni valakit. Amúgy a valóság sokszor hihetetlenebb a kamuhíreknél, ott van pl. Liz Carmichael és a bizonyos Dale nevű hàromkerekű sportautója. Se a nő se a kocsi nem volt igazi, mégis sokak bedőltek. A vezetéssel vont pàrhuzam elég esetlen. Az ember lát egy stoptáblàt, nem kezd el kètelkedni abban, hogy igazi, nem keres rajta fekete sávos figyelmeztetést. This fake stop sign was erected by morons. You are not required to stop. Na mindegy, az ún. fősodrú média minden cikkét is el kell osztani legalább kettővel. :)

hdnctrl 2015.01.25. 03:24:16

@polly graph: ha valamit nem olvasol végig, semmi gond, de akkor ne állj neki kötekedni a posztolóval.

Csak ezért a hozzászólásért regisztráltam 2015.01.25. 08:09:18

Ha rákattintasz egy linkre, és a cím ahol landolsz nem egyezik meg azzal amit vársz, akkor valami turpisság esete forog fenn. Senkinek nem kell ismernie a shrturl.com-ot ahhoz, hogy erre rájöjjön, butaság ezzel érvelni. Aki ezt eddig nem sajátította el készség szinten, az inkább örüljön hogy most már tudja, mert a következő Facebook link amit talál esetleg egy olyan weboldalnak adhatja ki magát amelyikre be lehet jelentkezni, a hiszékeny felhasználó meg szépen beírja a valós adatait.

A cikk írójától a többiek nevében is elnézést kérek, úgy tűnik sajnos sikerült túlbecsülnie az érintett olvasók racionalitását.

b-gabee 2015.01.25. 09:02:36

Nézd Prokee. Menj a picsába. És ne mentegesd magad.
És le is írom, miért.
Autóbolond vagyok, trabantbolond vagyok, totalcar bolod vagyok.
Van még pár agymenésem, de ezt most hagyjuk. A környezetem faszán elfogadott az évek alatt, hogy sem fociról, sem forma 1-ről, sem politikáról nem lehet velem beszélgetni, de fasza dolog, hogy tudom a legtöbb autó gyengéjét, tulajdonságát.

Úton vagyok, tapimobilon igo, mesenger, vész, traffihunter velem.
Néha egy üzenet.
Egyszer csak jönnek az üzenetek, hívnak, hogy lesz trabant, megjelent a cikk, mi lesz benne az engine, mi lesz az ára, veszek e, megrendeltem e.
Azt sem tudom, hol a fejem, gyerekek, ne beszéljetek már faszságokat! Kapok mms-t a képről a cikkben. Gyerekek, ez a Trabant Nt, pár éve volt téma, sosem lesz, ha igen, tizenmilliókért.
Nem, nem hülye vagyok, miért nem olvasom a cikket, én mindig olvasom, meg különben is, ott van a totalcaron.
Átküldik bemásolva a cikk szövegét, vagy féltucat embernek magyarázom, hogy Werner Lang sosem volt a VW konszern elnöke, meg különben is szegény két éve elhunyt.
Többszáz kilóméter úgy autóztam le bazdmeg, hogy ezek az ostobák megállás nélkül baszogattak.l
Hazaérek, keresem a cikket, nincs.
Rákeresek a cikk címszövegére, megtalálom a kamuoldalt.

Vakarózok rajta, megkérdek egy újságírót, elküldöm nektek is facen, persze basszátok elolvasni. Erre itt ez a cikk.

No Prokee, menj a picsába. A miértre te magad adtad meg fenn a választ: úgy olvass, ahogy vezetsz.
Az évek során ti mind elfeljtettetek valamit. Ti is szűklátókörűek lettetek. Benne vagytok az autós téma legmélyebb bugyraiban, miközben el sem tudjátok képzelni, milyen a mai magyar átlagautós. Mert itt, ebben a közösségben csak autóbolondok vannak, akik vágják, mi a kettőstömegű, alulcsapágyazott a korai dci, a 30 ezres olajcsere periódus egy baromság.
Az autót közlekedőedénynek tekintő ismerőseim nem emlékeznek, mikor volt olajcseréjük, nagyot néznek a kettőstömegű szóra, háromszor kell elmagyaráznom nekik, hogy miért nem ürítjük koppra a nagynyomsású diesel tankját.
megveszik a mai technikákat, közös nyomócsövest, kis köbcentis turbóst, stb. és szarnak megtanulni használni őket.
Mindegyiknél beszarik a technika, szidják az autót, szidják a márkát, szidják a szerelőt, mert tuti, hogy le akarja őket húzni. A legtöbb magyar autós üzemeltetésből sötét és olyanról, hogy 1990/6 köhém rendelet, még nem is hallott. Összevissza világít, összevissza megy, jelez, a defenzív járművezetésről fogalma sincs.

És te ezeket vetted hülyére.
Még a rendes híreket is átlépik, ami kicsit is műszaki jellegű, max a képeket nézik meg. Faszául a nyakamra szabadítottad őket, köszi.
Csak egyet kérek. Ne mentegetőzz.

randomuser1 2015.01.25. 09:09:47

nekem egyébként se kell új trabi, az ez járműipari mélypont, és ha a fókszvágen gyártja, még drága is.
gondolom, majd azoknak asznob hülyéknek akarják eladni akiknek túl drága a fiátöccáz....

randomuser1 2015.01.25. 09:13:18

amúgy, csaxólok, nem véletlen van a kereső újabban a címlécbe integrálva, senki nem várja el az átlag júzertől, h kiértékeljen egy vebcímet, vágja a szerkezetét, a szvicseket a végén..
ha így lenne, elég hamar bebuknátok az összes reklámszerződéseteket.

internal_combustion 2015.01.25. 09:18:15

imádom ezt az országot. most, ha leegyszerűsítem, akkor mindenki azon van fennakadva, hogy "hülyék vagyunk, nem beszélünk nyelveket, mindent elhiszünk, amit leírva látunk, úgyhogy jó lenne, ha mindenki ehhez igazodna és nem akarna itt viccelődni, hanem szépen tőmondatokban leírná, hogy mi van"
zsenik, tényleg. zsenik. :D

internal_combustion 2015.01.25. 09:35:53

ja, azt most hagyjuk is, hogy nem nyilvánosan jelent meg. ezt már tényleg kár lenne elvárni bárkitől, hogy megértse. "fent van a neten, nem? Ő tette fel a netre, nem? akkó ez biza olvasó megtévesztése, totalcar lejáratása, zsurnalisztikai botrááááány!"
geniálissssak vagytok :D

(direkt írtam úgy, nem kell a helyesírási szótárat linkelni, köszi. ja és a dél afrikai herceg sem akarja rátok hagyni a vagyonát, ne küldjetek se neki, se az ügyvédjének illetéket. csaxólok)

streetsta · http://managertoys.hu/ 2015.01.25. 10:36:39

Pár mondat erejéig belefolynék. Lehet Prokeet bántani (amilyen perverz, még élvezi is:)), de tényleg, csak annyit tegyünk meg, hogy lehiggadunk, és megértjük, mi történt. Valaki a haverjainak összedobott egy viccet. Nem átkúrni akarta őket, mert abból indult ki, hogy ott, ahol a Trabant születését és életét, összes konstruktőrének nevét tökéletesen ismerik, egy ilyen viccmóka gond nélkül működni fog. Mert mindenki tudja, hogy ez a projekt már rég lefutott, hogy kicsoda Werner Lang, satöbbi. Egyre nem számított: a zárt facebook csoportból elkezdik osztani a linket. Mert ugye ez két, teljesen zárt, nem tagok számára láthatatlan FB-csoportból indult hódító útjára. Igen, ezért pontosan ugyanúgy elő lehet venni Prokeet, aki szerint úgy kell internetezni, ahogy vezetünk. Hülyeséget megírni és megosztani is így kell, pontosan azok a szabályok vonatkoznak rá.
Mindenkinek tanulság lehet ez az eset. Most éppen egy TC-s szerző viccelt egy TC-snek tűnő cikkel. Ezért őt le lehet kutyapicsázni, talán nem is ok nélkül. Fel is lehet háborodni azon, hogy miért arra mutat rá Prokee, hogy hamarabb osztunk meg egy buta hírt, sőt még annál is hamarabb kérjük valakiken számon, mint hogy megnéznénk jobban, hogy mit is láttunk, olvastunk. Ami azért baj, mert egy ilyen kamu hírt BÁRKI összerakhat BÁRMIKOR. És akkor holnap szembe jön velünk egy másik totalcar hír, amiben leírják, Orbán Viktor aláírta a BYD-csoporttal azt a szerződést, amiben a kínaiak vállalják, hogy 2017-re teljesen felújítják a Csepel Művek területét, és onnan fogják elektromos Pannoniákkal elárasztani a világot. Majd egy csomóan úgy kezdik el osztani a hírt, mint ha nem lenne holnap. Ilyenkor kinek a nénikéjetérgyekalácsát?
Ezek csak viccek, amivel senkinek sem akar a készítője rosszat, ugyanakkor benne van a pakliban, hogy önálló életre kelnek. Ezzel számolni kell a készítőjének, az olvasónak, és most már nekünk is, bármikor kaphatunk egy másik számon kérő levelet, amiben egy szabadon választott autó típusba (az előbb konkrét példát írtam, de inkább kitöröltem, sosem lehet tudni:)) beszerelt, halálos radioaktív sugárzást kibocsájtó alsó-piréziai alkatrészekről megjelent hírünkért veszik elő a szerkesztőséget. Amelyik ilyen hírt sosem közölt.
Jogos, hogy a figyelmeztető angol szöveget, ami akkora betűkkel van írva, mint egy légy pöcse, nem mindenki látja és érti, de ezzel együtt is, érdemes felelősséggel fogyasztani az internetet, különben tényleg el fogjuk hinni a kemtrélt, meg a befőttes üvegben nevelt kismacskákat.

MC_Pite 2015.01.25. 10:41:01

@kkn: Az egysejtű tulokmagyarnak nem kell tudnia angolul. ESETLEG feltűnik hogy nem a totalcar.hu-n olvassa a cikket, vagy hogy a totalcar.hu-n nem szokott alul fekete angol feliratos sáv megjelenni.
Az hogy stilisztakailag erős (motoroknál, ködbeveszett terv), vagy hogy MSB platform nincs (MQB van a VW-nél, és nem csak a Polo-é). Minek lenne üres, kép nélküli bejelentés a szalon előtt, ott hogyan durranna nagyot? Egyáltalán a szöveg felületes és nem túl logikus, tetszik hogy sokaknak a rengeteg karosszéria változat is hihető.
Szerintem ezt (url-t és fekete sávot kitakarva) a nejem sem biztos hogy bevette volna, nemhogy egy rendszeres totalcar olvasó.

Olvasom itt a sok benézős, lejáratós hozzászólást... Komolyan, ki nézte be és ki járat le kit? Imádom amikor az van a legjobban felháborodva aki figyelmetlen. :)

MC_Pite 2015.01.25. 10:50:20

@MC_Pite: Ja, ezt nem tudtam, de így meg már pláne rikít a dolog...
"Kilencvenegy éves korában elhunyt Werner Lang, az egykori Kelet-Németországban gyártott legismertebb Trabant-típus, a 601-es konstruktőre."

MC_Pite 2015.01.25. 10:57:44

@Emmanuel Goldstein: Csaxólok, hogy aki előbb kattint(főleg másik oldalra mutató linkre), minthogy a link felé húzva az egeret a bal alsó sarokban látná hova mutat a link (kevesebb mint egy másodperc) az gyanítom nem ritkán nyel be az internetről jóságokat. Persze, mindig azt mondják nekem, szerintük a gépük nem vírusos. Nem... Csak spammek millióit küldözgeti stikában és ki tudja mire van még befogva, több tíz addware/sypware a telepített programok között is mind 'magától' ugrott fel a gépre.

Tetszik vagy nem, pici egészséges gyanakvás kell a számítástechnikában/interneten is.

szita szita péntek 2015.01.25. 11:26:11

@streetsta: "csak annyit tegyünk meg, hogy lehiggadunk, és megértjük, mi történt. Valaki a haverjainak összedobott egy viccet" - azért ezt még kiegészíteném pár gondolattal:
- Ez a vicc kötődik a valaki munkaadójához és foglakozásához.
- Ez a felkerült az internetre - és innentől semmi értelme a haverok zárt köréről beszélni. Ami digitális az terjeszthető és terjedni is fog.
- Ezeket az alapvető hibákat egy professzionális sajtós követte el.
- A viccnek bedőltek páran, mirefel megjelenik ez a cikk, ami ahelyett, hogy önkritikát gyakorolna a megtévesztetteket szidja.
- Ez a cikk még mindig kint van a blogon és továbbra is aláássa írójának és a bloggazdának a hitelét. Valójában ez a cikk egy szűk kör felháborodását terjeszti ki tömegekre. Hmmm...

streetsta · http://managertoys.hu/ 2015.01.25. 11:38:43

@szita szita péntek: Így is meg lehet fogalmazni mindazt, amit írtam, de szerintem nem szükséges. Illetve senki nem szidja a másikat, nincs felháborodva. Illetve de, az olvasói levél írója leteremti a TC-t, ez igaz.
Azért én elismételném: bárki csinálhat egy ilyen szöveget. És akkor születhet egy ugyanilyen számonkérő levél, benne a súlyos mondattal: "Sajnálatos, hogy a Totalcar egy kb. két évvel ezelőtti hírt melegít fel, csak hogy megtölthesse a lapot." Innen nézve pedig teljesen irreleváns, ki akarta megviccelni a haverjait. A dolog minden szereplőnek tanulsággal járt, mint azt le is írtam.

randomuser1 2015.01.25. 12:16:39

@MC_Pite: tableten amúgy elve nem látsz url-t, szal nem hiszem, mindenki kell értsen hozzá ilyen szinten.
egyébiránt, az ne vezessen autót, aki nem tudja háromféleképpen keresztberakni az elsőkerekest.
hm?

MC_Pite 2015.01.25. 12:41:04

@Emmanuel Goldstein: Hát akkor hogy legyen, mindenre kattintsunk ezerrel, *****on írjunk vissza az angol nyelvű érdeklődőknek amikor hirdetünk valamit, vegyünk mindent egyből kp-nak?
A _körültekintés_ meg a háromféleképpen keresztberakni között van egy kis különbség.

Egy szerintem sokkal inkább idevaló (vezetéses) példa jutott eszembe, tavalyról:
Szentedrénél OMV kút felől Pomáz felé a lámpás kereszteződésnél elindul a zöld jelzésre 4 autó. Az első nem a számunkra fenntartott kanyarodósávba ment be, hanem a szembe sávba. A többi 3 autós csont nélkül követte. Mire kérdeztem, hogy ami a fenét is csinálunk, a sofőrnek is kezdett feltűnni hogy valami nem kóser, szembe nem jöttek, rendőr nem volt, lapítsunk oszt'jóvan. Vagy hőböröghetünk is, hogy mekkora paraszt volt az első, az is egy megoldás!

MC_Pite 2015.01.25. 13:01:44

Off: Index fórum oldalsó reklámjaiból így most rákattintottam egy ránctalanítósra... Gondolom itt sem lóg ki több mint tíz helyen a lóláb? aminapi.com/szepseg/oregedes-titkat-otn/
Más kérdés hogy ez nem viccnek készült, hanem a felületes/naiv emberek _átverésére_. Anyámnak sokszor kellett elmutogatnom a pontokat amiből kiderül hogy kamu, ráadásul ha már vannak benne félinformációk, keressen rájuk hogy igaz-e... És nem, nem nyert semmilyen üdülős/akármilyen jegyet sem, főleg úgy hogy nem is játszott érte...

randomuser1 2015.01.25. 13:12:39

@MC_Pite: igen, ez teljesen rendben van, így műxik,.. akkor most tiltsunk el mindenkit az autóvezetéstől?
és ha már az autüvezetésben nem érezzük gondnak a naív tudatlanságot, pedig itt az ember élete is múlhat rajta, akkor mit számít, h valaki benyal egy fék cikket a neten vagy a gépén hosztol egy pár rútkitet?

MC_Pite 2015.01.25. 14:00:17

Ha rajtam múlna, 5 évente kéne jogsit újítatni, kresz vizsgával egyetemben (első két évre nem teljes értékűt jogosítvány állítanék ki amíg nem vizsgáznak le vezetéstechnikai tréningen is). Szívem szerint egy 15-20perces városi vizsgát is tennék bele, rengeteg embert ismerek (tipikusan pl: középkorú nőnek keressünk automataváltós kisautót mert már nem tud a váltásra -se- figyelni) aki ezen már megbukna.

Sőt, a kerékpározást is jogsihoz kötném, mert 10 emberből 8 öngyilkosjelölt a kresz ismeretének leghalványabb jeleit sem mutatja, ezzel nem ritkán veszélybe sodorva ezzel másokat (akik feltételezik hogy a szabályok szerint fog cselekedni) és saját magát is.

Maradjunk annyiban hogy valószínű nem vagyok mérvadó, mert iszonyatosan lesújtó véleményem van az itthoni közlekedési morálról, résztvevőiről. Ezer olyan dolog van amihez mondjuk szabályt sem kellene ismerni, csak minimális józan paraszti ész kellene, de mi mégis jellemzően rosszul csináljuk (úgy hogy tőlünk keletebbre/délebbre is meg tudják ezeket normálisan oldani, nem beszélve nyugati szomszédainkról, ami teljesen más világ közlekedés szempontjából).

randomuser1 2015.01.25. 14:38:50

@MC_Pite: te, húsz percig én is tok rendesen viselkedni, az nem mérvadó :)

prokee · http://blog.prokee.hu 2015.01.25. 15:20:36

Azt kérdezném még meg, hogy Tamás itt van-e már, kommentelt-e. Mert ha igen, akkor elárulhatná a foglalkozását, meg hogy mégis, milyen területen dolgozik, biztosan tanulságos volna. Akár egészen más megvilágításba is helyezhetné a levelét :)

MC_Pite 2015.01.25. 15:31:08

Az lehet, de meglepődnél mennyin hasalnának el az első egyenrangú kereszteződésnél vagy tolatásos parkolásnál... Vagy hogy a háziorvos még kiknek és hányszor adja meg a jogsit. Ők egy rutin/városi vizsgán _simán_ elhasalnának és nem az ismerősöknek kéne velük veszekedni hogy nem kéne ezt a közveszélyokozást erőltetni. (Szerintem mind ismerünk egy pár ilyet a környezetünkből.)

Ha csak agresszív közlekedésről lenne szó (pl románok, makedónok, görögök, olaszok) azzal nem lenne baj. De az értelmetlen tötymörgést, gyorsulni nem tudást(lámpánál álló helyzetben 6× előrébb csorgunk mert az q..a fontos, de mire elindul az átlag juzer, egy pótos ifa már rég beférne elé!), állni kereszteződésben miközben 4 irányból van benne autó és nézni a riadt tekinteteteket hogy most akkor mi van, minden -mondom MINDEN- sz@rért a féket nyomkodni állandóan, előzékenységet/cipzár-elvet nem ismerni, elnyomni/'nem látni' minden autósnál könnyebben sérülő közlekedőt, lámpát semmiképpen sem beállítani*, irányjelző használatának a mellőzése (főként körforgalmaknál nem jellemző), vagy szuper extrém közlekedési szituációk mint kétsávos körforgalom használni nem tudása, és még rengeteg szomorú/siralmas dolog van ami itthon nem nagyon szokott működni.

*Kétféle autós van: A kétcsíkos -aki maximum két elválasztó csíkot világít meg, azaz nem lát szinte semmi- aki előtted tötymörög, és jellemzően a refit sem érzi hogy fel kéne kapcsolnia, jó lesz lakotton kívül az a hatvan.
Másik a helyből levilágítom a holdat típus. Ezek egy része még gagyixenont is rakott az autójába, tehát foglalkozott a világítással, és remek, mert most már mindenhova megy fény - csak az útra, elé nem sok. Na, ő jön általában mögötted, hogy a tükrökben lehetőség szerint vakítson. Gondolkozni szoktam hogy egy nagy fényvisszaverő középső ujjat kirakok a hátsó ablakba, szintén fényvisszaverő VAKÍTASZ felirattal. De rájöttem hogy fölösleges, 10ből 8 ember rohadtul nem értené miről van szó, a maradék kettő meg leszarná. Azt sem értik sosem amikor az előző havi köd után (akkor is tuti szabálytalanul kapcsolta be!) úgy maradt zárófény vagy éppen refi miatt villogsz. Majd ha esetleg pirosnál udvarisan megkéred hogy kapcsolja már le, még a sofőr van megsértődve.

Ígérték a rendőrök hogy ellenőriznek világítást, de ennek semmi nyomát nem láttam a környéken sajna. Nyugodtan álljanak kint minden nap, és intsék ki a szarul világító autóst, adjanak neki 10.000es csekket, hogy amennyiben 3 héten belül egy fényszóró beállítási számlával besétál az örsre, akkor megússza kétezerrel.

Teszem hozzá én kiállnék a helyükben a nagy áruházak parkolóiba is ahol elég tré a beton/aszfalt, és akinek nagyon csikorog a gumija, félreinteni, ellenőrizni, figyelmeztetni (nagyon szar gumi esetén 3 hónapon belül újra kéne műszakira -ahol ezt végre figyelnék is rendesen- mennie). Jééé, lenne csodálkozás hogy bizony a 8-10(-15...)éves gumik visítanak mint a fába szorult féreg, a normális gumik meg csöndben vannak. De ez akkora tabu téma mint az évszaknak megfelelő abroncs használata...

Garp 2015.01.25. 15:32:48

@streetsta: e ertheto is. Akkor rakja ki ennyivel, hogy "haverjaimnak csinaltam, sokan beugrottak neki, kicsit sajnaljuk, de jot rohogtunk". Nem kell a kioktato szarsag a felelos internetezesrol, hirolvasasrol, stb.

Az olvasonak maga ma medium a szuro a kismillio hir kozott, azon belul is egyes ujsagirok. A rendszeres fogyasztoban ohatatlanul kialakul egy bizalmi kotodes. En is pl ezert hittem el: a prokeetol lattam megosztva TC-snek tuno hirt. Ahogy az egyik olvasotok irja fentebb: nem ugy olvassa az ember, mint Dosztojevszkijt. Plane telefonon, melo kozben. Nincs arra feltetlenul kapacitas, sem alap a ketkedesre, hogy ugy olvassak egy ilyen hirt Gabortol: na ez most igaz-e?

Roviden: az olvasoi bizalommal sikerult nem kicsit visszaelni. Prokee meg tudta, h ahol megosztotta rengetegen olvasnak TC-t. Tobb ezres fb csoportokrol beszelnuk. Ennyit a barati korrol. De - ismetlem - ebbol meg mindig ki lehetett volna jonni jol, egeszen a fenti posztig. El lett cseszve a vege szepen, ennyi.
Ettol nem gondolom h kevesbbe jofej lenne, vagy ilyesmi, de tobbet ilyet ne, ha lehet, mert gaz.

TH 2015.01.25. 16:54:02

Az itt megszólaló felháborodók érvrendszerét látva, azon gondolkodtam, hogy vajon mekkora a közös halmaza a most felháborodottak csoportjának, és azoknak, akiknek Il Ferro matrica volt a kocsijuk oldalán. Bocsánat az általánosításért, de annyira az il ferrós fórumosok érvrendszere ugrott eszembe a kommentekről, hogy felmerült bennem a kérdés.

randomuser1 2015.01.25. 17:23:58

@MC_Pite: tökre megértelek, én is agyfaszt kapok mikor zöld a lámpa és ahelyett h elindulna, önfeledten fészbukozik, de amíg a többség így csinálja, ez a norma, ehhez kell alkalmazkodni...

MC_Pite 2015.01.25. 17:58:43

@Emmanuel Goldstein: Ha valaki vmiért elbambul, az is dolog (az autóban is fb olvasásról inkább nem mondok semmit) - de amikor elindul a sor, a második akkor veszi le a lábát a fékről (mert álló helyzetben sík úton is, este is, nyomni KELL a féket, had vakuljon a mögöttünk álló) amikor már egy személyautónyi hely van előtte. Kuplung, egyes, elindás (sima vagy pótos IFA már beférne) - majd a következő autós ugyanígy, a következő szintén... A hülye németek/osztrákok/szlovének vezzeg annyira bénák, hogy már sárgára szúrják az egyest, egyszerre, és elindul zöldre az egész kocsisor. Nem úgy néz ki az egész mintha autókkal szeretnénk lemodellezni a tangóharmonika működését...

rendszeres olvaso 2015.01.25. 19:38:52

En szerintem ami nem gaz:

-csinalsz egy kamu hirt a haveroknak
-veletlen kikerul es mas is elolvassa (elofordul)
-masik oldalrol: elolvasol egy cikket es utolag derul ki h. kamu, hulyen erzed magad

Engem inkabb az zavar, hogy ezek utan keszul egy poszt rola, az egyik levelirot kifigurazva, ezaltal a tobbieket is akik bedoltek. Tok mindegy szerintem, hogy ez egy troll oldalon keszult, es egyertelmu angol figyelmeztetes is van. Nem illik az olvasot lekicsinyiteni, h esetleg nem tud angolul, vagy nem felelos internetezo (ez mekkora gaz duma amugy, ne haragudj :D).

Egy ilyen bejegyzes jobb lett volna, amit kulfoldi oldalon mar olvastam is (*Autobild): "kedves Tamasnak es a tobbi olvasonknak, akik szinten bedoltek az alhirnek uzenjunk, a Totalcar tovabbra is hiteles hireket kozol, a lap krealt hireken keresztuli olvasokal valo megtoltese nem celunk, ragaszkodunk hozza, hogy Onoket mindig pontos, hiteles informaciokkal, szorakoztato formaban lassuk el. A hir egy belso csatornarol kerult ki, valosagtartalma minimalis, a jovoben jobban figyelunk ra h ilyen ne tortenjen meg. Aki bedolt neki, remeljuk most, a valosag ismereteben jot nevet rajta. Udv totalcar csapata."

Hidd el prokee nem lenne duhos rad ennyi ember :)

Az amugy kulon erdekes, hogy egy alhirre erkezett levelen sertodsz meg. Hiszen te magad mondtad h vicc. Egy nem valos dologra adott reakcion nincs sok ertelme felhuzni magad.

Viszont hadd ragadjam meg az alkalmat, mert sosem kommenteltem meg, hogy finoman jelezzem, tenyleg nem tartom jo iranynak, ami sajnos egyre tobbszor fordul elo a totalcarnal. Az olvasokbol sokszor gunyt uznek, vagy ha mas a velemenyuk nyilvanosan nevetik ki. Sajnos egyre tobb cikk hangvetele ilyen (Vaji Ur nagyon profin csinalja ezt :) ). Persze konnyu a totalcar dolga, ha Mo-n nincs igazi konkurenciaja, de ne feledjuk el, hogy magatok, a jo cikkek, jo stilus mellett az olvasok is kellenek a sikereitekhez, azoknak is irtok, akiknek esetenkent mas a velemenye.

rendszeres olvaso 2015.01.25. 19:41:50

Helyesiras miatt en kerek elnezest

rendszeres olvaso 2015.01.25. 19:51:19

Ne haragudj, a kedves olvasok reszen atsiklottam, a kritika igy csak Tamas olvasotok kifigurazasara vonatkozik.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2015.01.25. 19:58:59

Ez semmi, a tudományról minden normális ember tudja, hogy folyamatos hazugságok sorozata, mégis képesek, magukat épeszűnek (tév)képzelő emberi lények bekajálni, újra, és újra a meséit.

Mentségükre szóljon azért, hogy ennek a szektának a dogmáit, ma állami intézményekben magoltatják...

randomuser1 2015.01.25. 20:02:21

@wmiki: mert mi mind ebben hiszünk, nemtom, minek gyüssz más felekezetekhez préfikálni, he?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2015.01.25. 20:08:34

@Emmanuel Goldstein: felőlem, de jó lenne, ha csak otthon, a 4 fal között csinálnátok, és ne kényszerítenétek másokra az ostobaságaitokat....

ikke i drift 2015.01.25. 20:26:44

skacok, aki az URL-t sem nézi meg, az szerintem váltson readonlyba az interneten, mert az első kamuoldalnak azonnal át fogja adni a bankszámlája feletti teljes uralmat az első lehetséges alkalommal.

randomuser1 2015.01.25. 20:33:27

@wmiki: régen se kérdeztek meg senkit akar-e katolikus lenni, ha az volt az államvallás... ma kimondottan szekuláris államban élünk, így az államvallás a tudomány, ha a kötelező beavatás után mégis más irányzatot követsz, megteheted, ezt mi szabad vallásgyakorlásnak hívjuk, de elvárjuk a többség vallásának tiszteletét.
szerintem ez fair, mert egyébiránt meg is máglyázhatnánk, ha nem hiszel a tudomány nagyszerűségében!

Csoszy99 2015.01.25. 21:38:31

Kösz nagyon jót szórakoztam mind a cikken mind a hozzá szólásokon. :)

Erdei osonó 2015.01.25. 23:18:23

@MC_Pite:
Hmm....Ön nem gondolkodott még politikai pályán? (szerintem Észak Koreában komoly karriert futhatna be ilyen határozott hozzáállással)

MC_Pite 2015.01.26. 04:33:53

@Erdei osonó: De, szerintem is feküdne nekem :)

SirTocy 2015.01.26. 09:08:56

Amit sokan itt nem értenek meg, hogy ez nem a totalcar hivatalos domain-je alatt jelent meg, és erre több figyelmeztető jel és egy konkrét figyelmeztető sáv is felhívta az olvasók figyelmét. Aki ezt beszopta, az remélem, elhiszi azt is, amikor egy választási plakátra ráfirkálják a Hitler-bajuszt, és sikítva rohan, hogy "Úr Isten, Adolf Hitler is indul a választásokon!"

Prof. Dr. Ausgezeichnet Lienen-Brücke 2015.01.26. 10:04:08

remélem a tc védjegy jogosultja jó kis pert akaszt a vicces kolléga nyakába :)

novothauto · http://novothauto.hu 2015.01.26. 12:48:09

@Leadfoot: Én úgy tudom, hogy csak 1.2 TSI-vel :)

internal_combustion 2015.01.26. 18:25:02

@novothauto: megtéveszted itt a szegény embereket. lejáratod a saját, sok munka árán megszerzett szakmai hírnevedet. direkt, SZÁNDÉKOSAN terjeszted a rémhírt, sötétben bújkálva. Nem ezt vártam volna. Most sokan, akik gyermeki naivitással szemlélik a világot és hisznek neked, sőt hisznek BENNED nagyon dühösek lesznek rád ezért, és joggal. Kár volt ezért. Most én is csalódtam. A totalcarban, a belsőségben, a közvetlen benzin befecskendezésben, a "kisturbóban", a trabantban. Mindenben, ami szép és jó ezen a Földön. Megyek és olvasok inkább helyettetek egy kis velvetet. Ott legalább hitelesek az infók és nem tévesztik meg így az egyszeri embert.

:)

Aranyba mártogatott étnyúl (törölt) 2015.01.26. 22:46:40

elsőre én is majdnem rányomtam, hiába emlékeztem az eredeti cikkre

valami jogi ákombákom kijárna a készítőnek

TaaT 2015.01.27. 00:43:15

@novothauto: Nem dukálna jobban az új 3henger 1.0 TSI hozzá? :)

NoOne 2015.01.27. 15:23:48

Az index.hu-n a hír címét sem olvastam el teljesen, és ha volt lead, azt meg pláne nem, csak ment a "megnyitás új lapon". A fenti cikket viszont már tényleg elolvastam. Végig... és sajnálom, hogy mégsem lesz új Trabant. Tényleg, annál is inkább, mert volt "bilykék" kombim (BLY-nnn).

A véleményem az, hogy e cikk alapját képező "hír" abszolút magánügy volt, tekintve, hogy egy zárt csoportnak készült. Hogy azt valaki kifelé is posztolta, az nem a szerző hibája, hanem azé, aki ezt kommentár nélkül megtette. Az pedig, hogy valaki itt "kint" elhitte vagy sem, szintén magánügy.

Az olvasói levélre készült hivatalos cikk - ez itt fent - viszont már nem magánügy. Tamás levelének kezdősora szerintem némileg szerencsétlen fogalmazás, mint ahogy Prokee erre adott válaszának három bekezdése, illetve az azt követő elnézéskérés is. De spongyát rá, én elhiszem, hogy őszintén bántja a dolog, és ha nevetni nem is, de mosolyogni tudtam az egészen.

Némely komment-társ gondolatán viszont nem. Megértem - bár nem értek velük egyet - a bosszúságot, a csalódottságot érzőket, de a jogi útra terelős komment az megijesztett, mégpedig azért mert kb. egy szinten van az USA képtelen marhaságai között emlegetett "macskát a mikróban szárítós" esettel.

Ami mellett viszont nem tudok elmenni, az az állítólagos "szakmabeli", aki azzal jön, hogy ő bizony ezért kirúgná az illetékest. Elég döbbenten álltam (vagyis ültem), pláne mikor tényleg higgadtan és udvariasan magyarázza el az "elkövető", hogy bocs, nem úgy, nem ott, nem akkor, és végképp nem azzal a szándékkal, amire a válasz a tökéletes értetlenség, és a(z) - ezek után - tökéletesen nevetséges érvek ismétlése vég nélkül. Hosszabban és finomabban akartam leírni, de inkább mégsem: öregem, hogy te mekkora öntelt, fafejű ... vagy! Bizonyára minden tekintetben maga a tökély, és még soha nem hibáztál semmiben, ugye?

Bocs a személyeskedésért, a lényeg azonban az, hogy továbbra is olvasom a Totalcart. Kritikával persze... :)

Rónarider 2015.01.27. 20:28:29

Ha már bomba, jön az euro6-os Niva. Winklert küldjétek, lehetőleg Karottával. És videót is legyetek szívesek. Nivát csakis Winkler lelkesedésével és Karotta jelzős szerkezeteivel :)

Rónarider 2015.01.27. 22:33:07

fészbúkod van?
egyéb szociális ostobítód?
és még el is hiszed?

2015 van.
"Egyebet nem tudok elmondani, kérem kaccsojja ki"

Dömijani 2015.01.29. 09:48:57

@jet set: Ha nem ide íródott, akkor hogyan került ide? Sőt hogyan került ide az olvasót lebarnító kis szösszenet, nyilvános blog formájában? Ha a szerző szép csendben, elnézést kérve ír egy magánlevelet a kedves olvasónak azzal, hogy félreértés történt, ez nem egy TC cikk, akkor igazad lenne. De így?
Ha az én újságom nevében valaki ír egy kamuhírt akárhová és az nyilvánosságra kerül, akkor elvárható, hogy szintén nyilvánosan ezt tisztázom az olvasókkal és akkor is elnézést kérek, ha nem az én hibám. Ha ráadásul az újság munkatársa teszi ezt, ...hát az már érdekes helyzet. Nem mentség, hogy úgymond zárt körnek készült ugratásból, ha ezzel a körön kívülieket is beugratta. A rendőr sem használhatja az egyenruháját szolgálation kívül. Ha ezt baráti körben teszi és belül is marad, egye fene. De ha a nyilvánosságot is érinti, vállalnia kel a következményeket.
Ha olvasó vagyok és az újság nevében valaki lehülyéz (nem higgadtan és udvariasan, ahogy valaki fogalmaz, hanem cinikusan utalgatva a szellemi képességeimre), akkor nyilván nem fogom többet azt az újságot a kezembe venni, de még csak ajánlani sem senkinek. Én már pár újsággal eljutottam eddig lehülyézés nélkül is.
Ide is csak akkor keveredem be néha, ha a fórum fejlécében felbukkan egy érdekesnek ígérkező írás, amibe belekukkantok, de legritkább esetben olvasok végig a színvonala miatt.
Jogos lehet a kérdés: ha ennyire nem vagyok elégedett a minőséggel, akkor minek tépem itt a "számat"? Csupán azért, mert egyébként szívesen olvasnék jó cikkeket ...bárhol.
Ha ez nem érthető bárki számára, az elég szomorú.

Dömijani 2015.01.29. 09:58:30

@Dömijani: Ahogy olvasgatom a hozzászólásokat, nem én vagyok az egyedüli, aki hasonlóan látja. Vagy ez sem számít?

nevetőharmadik 2015.11.19. 14:58:14

Szerintem meg prokeenak igaza van. Aki hülye, haljon meg! És ha egy olvasó önteltségében elkezd kurvaanyázni, az a minimum, hogy megmutatják neki, hogy ő is csak egy fasz.
süti beállítások módosítása