Tekert Audit vettem

  2013. február 10. - ommm Címkék: audi a6 20v 1.8 tc flotta adunk-veszünk

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Négyhengeres BMW? Ugyan már...
2015-07-30 16:22:46

...mondták nekem sokan, miután lett egy 136 lóerős E30-am. Persze hülyeség, hiszen a könnyű bódéhoz elég

Hétvége a tóparton? Belsőség-találkozó 2015!
2015-07-29 12:04:49

Öregszünk, öregszünk , más nem is jut nagyon eszembe arról, hogy immáron tizenkettedik (!) alkalommal

A trollkirály V8-cal érkezik
2015-06-22 13:58:43

Leborulok, zokogok és megadom a trollkodás brilliánsokkal díszített aranyfokozatát. Hogyan piszkíts bele egy

Szétszórjuk a VIP-jegyeket! Akár a tiéd is lehet egy!
2015-06-08 15:31:58

Úgy, ahogy az AC/DC-nek is egy igazi énekese volt és ahogy a Black Sabbath is csak Bill Warddal az igazi , úgy

- Szevasz Tibi! Figyelj, meddig vagy bent a héten? Mert vettem egy benzines A6-ost, ki kéne olvasni belőle ezt-azt.
Azonnal hallottam Novoth Tibi (ex-Boschtechnikus) fojtott hangján, hogy csak a jólneveltségnek – és barátságunknak – köszönhetően nem küld el azonnal oda, ahonnan anno jöttem.
- Mit vettél?! Hátööö, persze, gyere be valamikor este.
Éreztem, hogy nem vagyunk egy hullámhosszon.
- Várj, várj, ez nem a gömbö… - Tibor már bontotta a vonalat.

DSC00954
Öreg már, presztízse semmi, de van benne tartás és ezt becsülöm

Most jöhetne a sosem gondoltam volna…-kezdetű mondat, de nem jön. Nem azért, mert el sem tudtam volna képzelni, hogy valaha egy kombi Audiról söpröm a havat reggelente, hanem mert fel sem merült, mint lehetséges megoldás.

A probléma adott volt: mivel a családi székhely véglegesen átkerült Budapestre, így szükség lett egy magyar rendszámos autóra. A véletlenek szerencsés összjátéka volt ez, valamint a tény, hogy imádott autónk, a Kredenc névre hallgató S70-es Volvo lassan kiszolgálta a maga két évét, ráadásul – talán éppen ebben a pillanatban, amikor ön itt tart az olvasásban – születik meg kétéves fiam mellé a lányom is, így praktikussági okai is voltak annak, hogy kombik után kezdjem bújni a netet.

DSC00959
Családnak tökéletes, élményt ne keressünk benne. Csak egy nagyobbacska kombi.

Tudom, a két gyerek ne legyen már indok, hiszen annak idején XY a Kispolszkival bejárta családostul a fél világot és lám, nem lett bajuk. Igen, valóban. De az a megoldás már akkor sem esett jó senkinek ráadásul én nem akarok fejet vakarva pingvinezni a nyitott csomagtartó előtt azon gondolkodva, hogyan kellene tetrisezni a cuccokkal, hogy minden beférjen. Nem, ki akarom nyitni, bedobálni mindent, ami kell és csókolom. Hívják nyugodtan lustaságnak, én megmaradok az utazás előtti stresszmentesség híve.

Összeadtunk-kivontunk és az lett a vége, hogy pénzzé tesszük mindkét autónkat – a döntés már csak azért is fájt nagyon, mert szerettük mindkettőt, a kis, piros Lancia pedig szinte hozzánk nőtt az évek alatt – és megpróbálunk valami kényelmes, olcsón fenntartható és megbízható kombit venni az így befolyt pénzmagból.

Az már csak a sors furcsa fintora volt, hogy végül mindkettőt Magyarországon adtuk el. A Volvót egy cimborám bátyja vette át 1700 eurónak megfelelő forintért (1600-ért vettem, igazán jó áron jutott hozzá), akinek az Ignis mellé kellett egy hétvégi, családos-kényelmes utazóautó, míg a Lanciát hirdetés nélkül vitte el szintén egyik videós kollégánk barátnője első autónak.

DSC00964
Valahol itt kezdődött az Audi igyekvése a prémium felé

Nyilván buktunk mindkettővel, de nem fájdalmas vagy elviselhetetlen mértékben. Ráadásul ismét bebizonyosodott az, hogy érdemes karban tartani az autót, már csak az ember nyugodt lelkiismerete miatt is. A bakancslistára került egy pipa a turbós öthengeres-rovat mellé, a Lanciát már nehezebben dolgoztuk fel, mert zseniális kisautó volt mindig is.

Ha a Vályi-család kombit keres, praktikusat, nagyot és lehetőleg olcsón fenntarthatót, akkor mi sem természetesebb, hogy első körben egy Milánó melletti V6-os, turbómotoros 166-os Alfa Romeót könyvjelzőztünk.

Ne keressenek mögötte logikát, én és a feleségem is imádjuk az olasz autókat ez pedig mélybordó metálszínével, krémszínű bőrkárpitjával, kéziváltójával és AZOKKAL a körlyukas Alfa-felnikkel azonnali birtoklási vágyat ébresztett. Éppen csak a pénzünk nem volt meg rá, hiszen ekkor még mindkét autónk a ház előtt állt.

Teltek-múltak a napok-hetek, a könyvjelzők gyűltek a böngészőben, majd ritkultak, ahogy szépen-sorban elkelt szinte minden autó, amit érdemes lett volna legalább megnézni. Feleségem volt az első, aki eszmélt és beláttam: igaza van, amikor azt mondja, hogy most éppen a gyakorlatias-praktikus autóvásárlás van soron. Így van ez: egyszer szívvel, egyszer fejjel.

DSC00968
Gyönyörűen fut rajta minden díszléc, alul a gumicsík is fixen a helyén

Aztán elvitték az Alfát – pedig már elterveztem, hogyan utazunk ki Kopasz Pistánkkal, a Becsületesnepperrel Olaszországba és hogyan reccsen a Poltrona Frau-bőr a fenekem alatt és muzsikál a V6-os Busso-motor…ehh – töröltem a szerelmet a könyvjelzők közül, mentek a levesbe a V6-os Alfák, a Lancia Lybrák, XM-ek és Xantiák vagy 406 kupék (családi autó mi?).

Hamar rádöbbentem, hogy a hazai felhozatal siralmas. Ráadásul éppen ebben az árkategóriában van nehéz dolga az embernek, hiszen jellemzően vagy jó nevű, de imádsággal életben tartott autókkal, vagy jó karban lévő, de valójában sokkal kevesebbet érő kisebb kocsikkal van tele a piac. Sajnos sok tulajdonos nem tudja lenyelni a tényt, hogy az autó nem a beépített cserealkatrész- és óradíj árával ér többet, ezért könnyen túlárazzák őket.

Közben Kopaszt folyamatosan bombáztam e-mailekkel és linkekkel mindenféle E36 Touringokkal, a Volvót lassan sikerült eladni (külön történet lesz majd arról, milyen finom lehúzás a kétnapos, EU-ban mindenütt érvényes szlovák eredetiségvizsgára kötelezően csináltatni egy újat Magyarországon), a Lancia is elment. Maximum nyolcszázezer forintig ért a takaró, hitel kizárva, ezért alapból 600-ezer lehetett maximum az autó ára, de inkább kevesebb. Szép feladat, de nem megoldhatatlan.

Csak türelmesnek kell lenni. És benyelni a kudarcot, amikor az ember orra elől viszik el a frissen behozott, 1996-os, bőrös, négy légzsákos, makulátlan E36 18i Touringot...

DSC00953
Látszik, hogy kapott a bal eleje valamikor, de nem lehetett komoly ütközés

Tán a keresés- és túrás második lépcsőjében került a hálóba az Audi, amikor már leginkább a külföldről behozott, de még forgalomba nem helyezett autók között portyáztam. A harmadik – facsavarral rögzített ajtókárpitú, hibátlannak mondott – E36 után, amelyik – 170 ezresnek mondott futásteljesítménye ellenére – a hiányzó géptető-burkolatig köpte fel olajos kartergázát – tettem le arról, hogy fölöslegesen beutazzam az országot bármi miatt, ami nem tűnik makulátlannak a képeken.

Az Audinak közben fix helye lett az e-mail-folyamban, mintha éreztem volna, hogy csak meg kéne nézni. Pista már a küszöböt rágta kínjában és ő is mindig azzal válaszolt, hogy de ott az az Audi…. Végül meggyőztem magam és felhívtam egy cimborámat, aki hogy-hogy nem éppen akkoriban volt motortervező mérnök Győrben, amikor az 1.8-as, hússzelepes motor elhagyta a gyártósort. Megerősített abban, hogy nem egy nagy rébusz és meglehetősen tartós, ebben a 125 lóerős – messze nem túlfeszített formában – pláne. Kapituláltam, feleségemmel elfogadtattam a tényt, hogy a köz által sokszor nem éppen kedvelt népcsoport autójával fogunk közlekedni, hónom alá csaptam Kopaszt és elautóztunk Kiskunmajsára.

Rendszám nélkül, 230 ezres futásteljesítménnyel hirdette a kereskedő 380 ezer forintért. Felhívtam és elmondtam neki, hogy nem kell a történet és viszünk saját P-rendszámot. Vette a lapot, tudta, hogy nem mi vagyunk azok, akikre rá kell melegíteni az autót, ha szép, elhozzuk, ha nem, akkor marad.

DSC00962
Minimális karcok a kilincs alatt. Sokkal fiatalabb és kevesebbet futott autók néznek ki sokkal rosszabbul

Kicsi, kavicsos, de rendezett kereskedés, a tulaj szombaton a kedvünkért nyitott ki. Az autót egy vámos ismerőse hozta be magának egy évvel korábban, de kifutott a pénzből és az autó azóta gyakorlatilag áll. Érdeklődő alig volt rá, riasztó volt a benzinesség és a kilométeróra-állás. Naná, hogy mindenki a TDI-t keresi ezekből. Ha van még egyáltalán olyan, amelyik nincs rommá rohadva. Ha tisztában vagyunk azzal, hogy ez már egy teljes cinkfürdőn átesett karosszéria volt, akkor könnyen rájövünk, hogy az rohad, ami törve volt, vagy a minimális karosszéria-ápolást sem kapta meg.

Na ez nem volt olyan.

Kézfogás, udvariassági körök és egy gyors, használtpiaci analízis után körbemértük, alámásztunk, de már két perc után összenéztünk Kopasszal és ő volt az első, aki kimondta: zsír a verda. Az, hiszen ha a bódén nincs rozsda – márpedig ezen nincs egy apró körömnyi sem -, akkor a mechanikát már talpra lehet állítani az egyen-VW-kínálatból.

Az hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a bal első sárvédőt fényezték már. 180 mikront mértünk rajta, ami márkaszervizes javítást feltételez gyári technológiával. A géptetőt is fényezték, a sok autópályázás és a kavicsok nem tettek jót ennek sem.

DSC00973
Szépek a krómok, kráteresedésnek-mattulásnak nyoma sincs

Nem magunktól lettünk ilyen okosak, az osztrák forgalmiból és az elszórt szervizmatricákból állítottuk össze a képet. Dr. Anton Ramsauer volt az előző tulajdonosa, aki Seekirchenben él. Seekirchen 15 kilométerre van Salzburgtól, ahol vették 1996-ban. Az Alpenstrassén a mai napig áll a Porsche-kereskedés.

Doktor urunk a Salzburg-Bécs útvonalon járt a legtöbbet, a szervizmatricák- és pecsétek hol innen-hol onnan származnak. A kilométeróra-állás teljességgel érdektelen volt ettől kezdve. A 2004-es olajcsere-matricán 205 ezres óraállás szerepel, mennyi az esélye annak, hogy 2012 végén 230 ezer valamennyi van benne? Semennyi. Bizományos autó volt, kereskedőnk pedig tudta, hogy nem érdemes ködölnie. De nem ő tekerte meg az órát.

Aztán találtunk egy 2005-ös matricát és a két óraállás közötti különbségből könnyen kiszámoltuk a hozzávetőleges éves futásteljesítményt. Nagy vonalakban mintegy 330-340 ezer kilométer lehet most benne. Ami egy borzalmas szám sokaknak és menekülnének előle. Ezt is itt hagyták egy évig, esélyt sem adva annak, hogy összevessék a gondos tulajdonos valós futásteljesítményét a rommátekert, hanyagul karbantartott ám legalább körbefóliázott, baseball-ütővel hirdetett hasonló hazai autó állapotával.

DSC01009
Ez volt 2004-ben...

Mert a doktor úr pedáns volt. És valószínűleg utálta a zenét, mert az autóban sem volt soha rádió. A gyári takarólemez mögött szépen, legumizva voltak a csatlakozók, sehol semmi elszórt szemét vagy letört bármi. Business felszereltségű, igazi fapados, ráadásul csak elsőkerekes, ami meglepő, hiszen osztrák típusspecifikációval készült. Ez magában foglalja a bőséges kerékjárati burkolatokat, a zárfűtést és a vastagabb szövetkárpitot. Két légzsák, klíma, négy – mindkét irányban automata – villanyablak és elektromosan állítható, fűtött tükrök. Ennyi. Sem pontmátrixos kijelző, sem elektromos ülés. Fapad. És ez jó. Minél kevesebb hibalehetőség, annál jobb.

DSC01003
Ez csak egy unalmas, de nagyon kényelmes beltér egy remekül felszerelt műszerfallal

A rőzse szép benne, nincs benne büdös, a tetőkárpiton egy árva koszfolt sincs. És tágas, nagy, jól pakolható, osztott csomagtartóval, amit ugyanolyan délcegen tart a gázrugója, mint 16 évvel ezelőtt. Gyári méretű téligumi és felni, eredeti dísztárcsa, jó állapotú fékek, mi kell még?

Volt persze baja, az állásban a klímakompresszor megadta magát, ez remek alkualap volt. A belseje makulátlan, legnagyobb hibája a beltérnek a sofőrülés féltenyérnyi bolyhosodása az oldaltámaszon. Keveset kavartak a váltóval és garázsolták. Ezért is maradt meg a váltószoknya minimális szakadás mellett, ezért nem mállott még szét a kormány (bár ezen látszik leginkább a kor) és nem fakultak meg a beltér anyagai. Törve sosem volt, kisebb koccanás lehetett csak a bal oldalon, mert minden apró takaró- és terelőelem a helyén van, a gyári matricák is ott vannak, ahol lenniük kell, a pótkerékvályúban ott az autó felszereltségét és extráit soroló matrica, egyszóval patent minden.

DSC01010
A beltér legnagyobb hibája a féltenyérnyi helyen bolyhos üléskárpit

Hideg volt a motor, kapott egy félig-meddig életképes akkumulátort és beröffent. Füstje semmi, de a géptető alól kitartó süvítés hallatszott. Ilyenkor szokás messzire rohanni, pedig nem kell, mert jó eséllyel csak valamelyik feszítő- vagy vezetőgörgő csapágya haldoklik. Legrosszabb esetben a generátorcsapágy, de még ennek felújítása is belefért volna, annyira remek kondícióban volt körötte minden.

DSC01014
Na a középső és a jobb oldali műszert ne keressék a mai autókban. Pedig ha más nem, akkor az olajhőfokmérő az egyik leghasznosabb, ami létezik

A próbaúton nem derült ki semmi. Minden flottul működik, nem kopog-zörög a futóműben semmi, a motor porszáraz, az olaj aranysárga. Úgy nézett ki, hogy megcsinálom rajta az ilyenkor szokásos rituálét és évekig jó lesz. Összesúgtunk Kopasszal és kinyögtünk egy 320-at.

Rövid vakaródzás, telefon a tulajnak és végül 340 ezer forintért enyém lett életem első Audija. Szinte egy forint per kilométer áron kaptam meg.

Pistánk vállalta az ügyintézést, vizsgát, regadó-befizetést és egy teljes takarításra is elvitte, mely után alig ismertem rá az öreg kombira.

DSC01004
A kesztyűtartóban lapul a rádió helyének gyári takarólemeze. Én vettem ki először, a feleségemtől ajándékba kapott Sony tökéletesen illeszkedik színben és megvilágításban egyaránt

Közben Balázs, akivel néha hosszú órákra és napokra összehoz a sors és lényegében bármit javít, aminek kerekei vannak, megkapta az alkatrészlistát: teljes vezérlés görgőkkel, vízpumpával, szíjak, gyertyák, légszűrő, pollenszűrő, olaj- és olajszűrő, friss, piros fagyálló, váltóolaj.

Mivel a kicsi, hússzelepes ezernyolcas hosszában van beépítve (a quattro miatt, ami ebben nincs), így könnyen szerelhető. Szépen átlátható minden, döbbenetesen logikus felépítés- és konstrukció, sehol semmi bonyolult. Balázs is jól haladt és valószínűleg elégedett volt, mert keveset káromkodott.

Amíg ő 1 kurvaaanyád/óra sebességgel cserélt, addig mi Bandival a Fospisztolyt masszíroztuk, a munkaelosztás tökéletes volt.

DSC01026
Hosszában a kis négyhengeres, minden remekül hozzáférhető, helyünk van bőven

Hamar kiderült, hogy minden, amit kicseréltem olyan állapotban volt, hogy nem kellett volna. Nézzenek hülyének de én így alszom nyugodtan. Sajnos kiderült az is, hogy nem a vezérműszíj görgője adja ki a felszálló Tupolev-hangot, hanem az ékszíjfeszítő. Ki akartuk cserélni azt is (a generátor alatti az), de - mint kiderült - időigényesebb egy műtét, mint gondoltuk és még Smartguru Laci is csak azt javasolta a telefonon keresztül (mert ő és fia már sok ilyet láttak), hogy vegyük le konzolostul. Ez is meglesz az alatt a pár nap alatt, amikor Papp Tibivel a Genfi Autószalonon leszünk.

Summa summarum, jelenleg 640 ezer forint borult az autóba. Hátravan a klímakompresszor-javítás, ami 40-50 ezer forint lesz még, venni kell rá négy gyári alufelnit nyári gumikkal. Idővel kuplungcsere, mert elég magasan fog már és ennyi.

Novoth Tibihez végül elmentem, ő pedig felszakadó sóhajjal konstatálta, hogy ez még nem AZ az A6-os, hiszen a C4-es Audi ráncfelvarrott változata 1994-től már A6-típusjellel futott. Tibi csak ennyit mondott: ó, ezek jó autók.

Ezért vettem meg. Nem kell tőle félni.

DSC01028
Olajfolyásnak- vagy párának nyoma sincs

Tibor megörült, mert olyan diagnosztika-kábelt csomagolhatott ki, amit még addig soha. Hibakód semmi, a kompressziómérés pedig a gyár által megadott tűréshatáron belüli értéket mutatott mind a négy hengernél. 340 ezer kilométerrel a háta mögött. A fékfolyadék-tartály szintjelzőjének csatlakozóháza bakelitből készül, el is repedt, cserélni kell tartályostul. Dráma nincs, hiszen szemmel ellenőrizhető a folyadékszint, de a hibát természetesen jelzi a műszerfalon. Inkább idegesítő, mint veszélyes.

DSC01033
Mindene szép, tiszta, gyári és rendes

És hogy milyen? Szerencsére – és legfőképpen – végtelenül kényelmes, hiszen még abban az időben készült, amikor még nem hülyült meg mindenki a sportosságtól. Mára már szinte csak a hidrós Citroenek mernek bevallottan komfortosak lenni, minden más hűdesportos és micsoda élmény…broáf!

Ez a vén matuzsálem ezeken a gumikon, ezzel a futóművel puhán hullámzik, finoman billen és remekül szűri meg az úthibákat. A drabálisan erős Volvóhoz képest dinamikája leginkább egy nyári naplementéé, de 130-140-nel még nyugodtan lehet vele utazni. 125 lóerő az 1390 kilóra inkább átlagos, mint rossz.

A zajszigetelése egy mai – hasonló kategóriájú – autóhoz képest elmarad, de meg lehet szokni, a gumikéderek jó állapotban vannak, szélzaj egyedül a szélvédő tövéből jön, ahonnan az idő vasfoga már kirágta egy kicsit a gumitömítést. Egyszer majd kicserélem ezt is.

DSC00976
Ezek az illesztések még ma is megütnek egy közepes szintet

A váltója tök pontos, a kulisszának alig centiméteres lógása van csak. Az ülései persze nem olyan jók, mint az S70-é, de kellőképpen fotelszerűek ahhoz, hogy ne legyen fárasztó az utazás. A fiam imádja, mert van rajta üvegfelület és jól kilát én pedig örömmel nyugtáztam, hogy nem éri el kicsi lábaival az üléstámlát. Ergo: van benne hely hátul is. Ráadásul jutott nekik is légbefúvó, ami remek, hiszen míg elöl már jó a klíma, addig hátul még hideg/meleg lehet. A projektoros fényszórók - főleg a reflektor - messze világít, foltmentes képpel, nagyon-nagy területen, ebben tán pár mai autón is túltesz.

DSC00987
Csodálatosan megmaradt a roló. Nem hasas, nem szakadt, patent

Presztízse az nincs, nem is azért vettem, a Volvóban is az understatement volt, ami megtetszett és nincs másképpen ez az időközben Herr Langsam nevet kapott Audival sem. Mert ezzel már nem parkolunk a premium parking only-helyre, ennek ellenére nem egy trottyos, magába roskadt, szakadt rom és ezt becsülöm. Mert öregségében is van benne tartás: nem zörög benne abszolút semmi, minden apró izzója működik, minden kapcsolója és gombja ugyanazzal a darabossággal kattan és mozdul, mint valamikor régen. És nem hámlik az ajtóbehúzó, mert anyagában puha, nem csak felületkezelt, nem kopik a fabetét, mert vékony falemez és vastag rajta a lakk (a Volvónál, kevesebb kilométer mellett már mattult és hámlott), inkább a formákon látszik a kor, a működésén alig.

DSC00993
Ha ez a matrica megvan, akkor nem volt rommátörve a hátulja. Erről leolvasható a konkrét példány specifikációja

Eddig nem sokat, alig 1800 kilométert tekertem bele, átlagban 7-8 liter közötti fogyasztással, ami jó. Hogy mi lesz további sorsa és meddig marad? Egy pár évig biztosan, praktikumára és helykínálatára szükség lesz. Jelenleg ezen négyhengeresek ára jóval a V6-osok fölött jár – nem véletlenül – de a dízelek alatt. Azonban ki tudja, hányszor tették meg már utóbbiak a Föld-Hold távolságot? Lebegjen ez a szemük előtt, ha netán ilyen autót szeretnének.

DSC00997
Bár a tengelytávja manapság nem számít hosszúnak, de a gyermek nem éri el kinyújtott lábával a háttámlát. Ennyi elég.

Ez az én antrém a családi kombisok világába és – egyelőre – elégedett vagyok vele. Mókázni-bohóckodni ott lesz a porból feltámasztott Toyota és az amatőr versenyek-pályanapok. Apa ott kibolondozza magát, majd beül a család a nagy autóba és szépen, csendben hazaautózik.

DSC01007
340 ezer kilométerrel is nézhet ki így

Ennyi lenne a történet, tanulság? Talán csak annyi, hogy ne együk meg okvetlenül a futótűzként terjedő bullshittet arról, hogy külföldről csak a romok jönnek az országba. Mert ez nem okvetlenül igaz.

(Most azonban - úgy érzem - kéne vagy egy motor vagy egy 106 Rallye-Clio RSi a mindennapokra…)

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr675067820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rekspeiler 2013.02.10. 12:19:14

Ebben van isofix bekötés? Fiadat a gyerekülésben menetiránnyal szemben vagy háttal rakjátok be?
Gratulálok a legkisebb családtaghoz és egy nagy kalappal a verdához.

ChPh 2013.02.10. 12:22:17

Először is gratulálok a második gyerkőc érkezéséhez. Jó egészséget és sok boldogságot.
Az Audihoz meg le a kalappal, sajnos én nem tudtam rábeszélni a páromat egy ilyenre, mert öreg.
Hiába no, majd lapátoljuk a sok pénzt az MKIII TDCI Monceoba, mert az meg fiatal :D

Így hülyül el az ember vénségére :D

Begami 2013.02.10. 12:26:48

Gratula! Az autó szép a cikk jó sőt nagyon jó!:-) Én is ezt a kört futottam le kb 2 éve nagyon Audi-t akartam a vége E36 Touring lett 1.8-as motorral.Mondjuk nem egy kategória a kettő a fiam lába már eléri az első üléstámlát így 4 évesen.Lehet néznem kell egy nagyobbat?:-)

biker_kolee 2013.02.10. 12:27:05

Autó! AUTÓ! Nem, mintha a Volvo nem lett volna az, sőt. :)

Szép, nagyon. Problémamentes hétköznapokat, és gyerekzsivajban gazdag lakást Pistä! :)

agent_x 2013.02.10. 12:30:25

Sehr schön, Herr Langsamm.

Csabi. 2013.02.10. 12:31:21

ez a beltér nem unalmas, hanem rohadt jól néz ki, persze minden szubbbbbjektííív:)

pelisandor · http://pelisandor.tvn.hu/ 2013.02.10. 12:36:42

Zárfűtés? :-o
Szép állapotot vettél, sok gond- és balesetmentes km-t vele!

CerealKiller 2013.02.10. 12:37:20

Azért csak kijött a végére, hogy kompromisszum-szagú a vétel. :)
Minden esetre jó gépnek tűnik.

Rövid Zárlat 2013.02.10. 12:38:33

Látom a sárvédő csak akkora ütést kapott hogy lefittyedt az alsó motorburkolat is.
"A klímakompresszor hűlt helye. Tavasszal pótoljuk" - hehehehehe ezt már ismerem :)
"kényelmes, hiszen még abban az időben készült, amikor még nem hülyült meg mindenki a sportosságtól" - a szakmádnak köszönhetjük, annyit szajkózta az összes okos újságíró az autóstesztben, hogy 'bebillen kanyarban, fékezésre nagyot bólint' > ennek eredménye az hogy most már egy E-Klasse is kirázza a beled!

dieselrocket524 2013.02.10. 12:44:03

ommm gratula nagyon szép kéne de hogy tudsz te ezel 7-8 literel eljárni ??? nekünk ugyan ez a szemét motor van A4 ben és 9 alat nincs élet de inkáb felete pedig nem repülünk csak megyünk a forgalomal ???

és lene egy kérdésem is bár az előző is az let :D miért nem V6 egy haveromnak van 2,6 os átlagba 7,6 ot fogyaszt megy mint a barom és az egy leélt szar mert 300 € vete hengerfejesen enyiért tuti lehet szép V6 ot kapni és aba az unalomba se halnál bele mint ezel az A4 be is kicsi motoral :S ???

Quattroman 2013.02.10. 12:45:07

@rekspeiler:
az Isofix még nem létezett mikor ezeket gyártották...

Omm,
Gratula, tényleg rendben van.

asifan 2013.02.10. 12:45:57

Az, hogy kintről csak a hulladékok jönnek be, az a fiatal autókra igaz! Olyan nincs, hogy bejön egy 2 éves autó, és az ne legyen vagy törött, vagy visszatekert, vagy mindkettő. Ennek egyszerű oka van: nyugaton drágábbak az újszerű néhány éves autók, mint itt.
Az ilyen 15-20 év körüli németből hozott autók teljesen más tészta. Ezek válogatott jó autók, amiket kint szinte ingyen adnak el, mert öreg, habár még messze nincsenek lehajtva. 15 éves lehajtott autó nem kerül az országba.

hkatti · http://autofanatik.blog.hu/ 2013.02.10. 12:47:13

Én sem értem miért mondják azt, hogy csak romok jönnek be külföldről. Egy része biztos igaz, de manapság már szerintem több a jobb állapotú. Egyik ismerősöm egy kombi 318i-t hozott be németből, full bőrrel és egyéb nyalánkságokkal, össz-vissz 600-ért, 320ezer körüli km-el és vezetett szerviz könyvel. Akkor fogadtam meg, ha később minőségi autót akarok venni, akkor inkább külföldről csemegézek.
Amúgy szép "kis" Audi, jó vétel volt és sok szerencsét kívánok vele a továbbiakban :)

Lookie 2013.02.10. 12:50:48

Na én ilyen jó állapotú ennyi kilómétert futott autót rég nem láttam...
Pistának nagy igaza van hogy az olajhőmérsékletmérő mennyire fontos tud lenni. Hál istennek a VW csoport újra kezdi bevezetni csak nem külön óraműszerként hanem a Maxi Dot fedélzeti számítógép egy funkciójaként. Az én 2010-es 1.4TSI Skoda Octaviámban van és biza minden alkalommal megvárom mig eléri az olajhőmérséklet a 85 fokot legalább, míg rendesen tolni kezdem(ez kb 12-13 km egyenletes közlekedést igényel). Remélem így a turbóm több ideig fogja bírni...

Rocko- 2013.02.10. 12:58:09

"Végül meggyőztem magam és felhívtam egy cimborámat, aki hogy-hogy nem éppen akkoriban volt motortervező mérnök Győrben"
:))))

a rendszáma is jó: Micsoda Faszaautó, Pista - 966 (mint a Porsche).

"És valószínűleg utálta a zenét, mert az autóban sem volt soha rádió."
legalább egy krrekt rádió került bele.

"Pedig ha más nem, akkor az olajhőfokmérő az egyik leghasznosabb, ami létezik"
GYÖNYÖRŰ!
mondjuk lehet én az analóg órát kicserélném az olajnyomás műszerére. az hasznosabb, kijelző, rádión úgyis ott a digitálsi óra.

"Amíg ő 1 kurvaaanyád/óra sebességgel cserélt"
:)))))

"Summa summarum, jelenleg 640 ezer forint borult az autóba."
teljesen korrekt!

"Novoth Tibihez végül elmentem, ő pedig felszakadó sóhajjal konstatálta, hogy ez még nem AZ az A6-os, hiszen a C4-es Audi ráncfelvarrott változata 1994-től már A6-típusjellel futott. Tibi csak ennyit mondott: ó, ezek jó autók."
ugye-ugye!

használd egészséggel Pistám!

Negrogo 2013.02.10. 12:59:31

Egyben van. Kora es futasa ellenere. Az elso es a mostani bimmerem is nemetbol valo es el nem tudnam kepzelni, hogy majd idovel a 3. hazai lenne...

Mercel 2013.02.10. 12:59:31

Elfogadnám.
Lehet, hogy a következő autóm Becsületesneppertől lesz, ahogy Novoth Tibit is itt, a totalcaron találtam meg.
Még soha nem fizettünk autószerelőnek olyan örömmel, és megkönnyebbüléssel mint neki.
Hátha Becsületesnepper is ilyen lesz..:)

Csé 2013.02.10. 13:02:46

Gyönyörű állapotúnak látszik, az ilyennel örömmel jár az ember. Sok örömet hozzá, és grat a picihez Ommm!!

kkn 2013.02.10. 13:06:55

@hkatti: Én is szeretem ezt a romok jönnek be dumát. Mintha itthon nem még romosabb autók lennének. Mert jó részük szintén kintről jött be, csak itthon jól lelakták a pénztelenségben. Egy hazai használt autó többnyire szerintem trébb, mint egy külföldi megfelelője.

K.teknőc · http://www.homlokzatihoszigeteles.hu/ 2013.02.10. 13:07:01

nekem tetszik, még én is beütöttem a hasznaltautot

novothauto · http://novothauto.hu 2013.02.10. 13:07:45

A statisztikák professzorai szerint Magyarország az Únió roncstelepe lesz, mert öregszik a gépjárműpark. Pl ezzel az autóval?

Pista 1,5 literrel többet tankol 100 kilométerenként, mintha mondjuk egy ötéves hasonló kategóriás Diesel-autót vett volna.

Viszont az drágább. De nem áll sorba kéttömegű lendkerékért, nagynyomású szivattyúért, CR befecskendezőért.

Te, létezik, hogy a TC-nál Te vagy a második ember, aki az eszét használja autóvásárlásnál? :)

Tizenkettő 2013.02.10. 13:08:32

Érdekes dolog ezt a kényelmes futómű dolgot pont egy autós újságíró szájából pontosabban tollából hallani, olvasni. Éveken keresztül minden tesztben azt kellett olvasni, hogy minden futómű szar volt mert nem sportos, meg dől a kanyarban, erre most meg pont az ellenkezőjét kell olvasnom. Ha nem sportos az a baj, ha sportos akkor az a baj..... A fene sem érti már ezt.

yeti 2013.02.10. 13:08:38

Grat a kocsihoz,használjátok egészséggel!

Quattroman 2013.02.10. 13:12:20

@Rocko-:
"lehet én az analóg órát kicserélném az olajnyomás műszerére."

nem tudod, az egész műszercsoport egybe van integrálva.
ez a legszebb műszerfal ami csak lehet, én 2001 óta bámulom az enyémet, igaz az enyém nagyboardos, MFA-s, A múltkor azt mondtam: ebben temessenek :-D

Dr. GGG77 2013.02.10. 13:13:00

Gratula a második gyerekhez és az autóhoz is!

SwedishRunner 2013.02.10. 13:15:40

Király meg minden, de ha már szóba került a fospisztoly... Mikor lesz a következő TC Trackday?

sandor26 2013.02.10. 13:18:28

Szép autó. De miért kellett a volvo-t 2 év után cserélni? Pont mikorra beérett. Egy család abban is kényelmesen elfér. Rákerestem erre az autóra a hahun de a 2 darab, amit kidobott épp a duplájáról indult. Nem értem.

lickmyhorse 2013.02.10. 13:18:42

Égéstérbe megnéztem volna mit reagáltok, ha egy nepperes levélben valai hámhuszé patent audit akar venni.

Rocko- 2013.02.10. 13:21:23

@Quattroman: valóban! megnéztem, és tényleg.
tudod mi a legszebb az egészben? annyira perverzül tetszik ez a műszerfal, így csoportostul, hogy autóm nincs hozzá (de lesz, ha beledöglök is), de a műszeregység megvan.
lehet jövő hónapban veszek egy kormányt, apránként csak összeáll.

Dzso_bácsi 2013.02.10. 13:22:22

Az E36 Touring ehhez mérten szük lett volna. Elöl - középütt és hátul is. Gratula a gyarapodáshoz:)

Piet 2013.02.10. 13:23:45

Párszor volt alkalmam vezetni ilyen A6-os Audit mindkét karosszéria változatból, leginkább a 2.5 TDI erőforrással. Imádtam a kényelmét és a motor erejét, igaz Olasz fanatikus vagyok, de ettől függetlenül nagyon tetszik ez a géperejű. Ennél a modellnél még érezhető fogkefe feelingnek (megveszem-elhasználom-eldobom) a kocsi.

Piet 2013.02.10. 13:25:04

Javítanom kell az utolsó mondatot: Ennél a modellnél még NEM érezhető fogkefe feelingnek (megveszem-elhasználom-eldobom) a kocsi.
V

princza · http://princza.com 2013.02.10. 13:25:43

Ha eladó sorba kerül szólj (~2-3 év múlva autócsere várható nálunk)!

nincs_nick 2013.02.10. 13:26:48

"A beltér legnagyobb hibája a féltenyérnyi helyen bolyhos üléskárpit"

És mindenki nézze meg azt az ülést, hogy hogyan néz ki egy felsőbb kategóriás autó ülése 300e+ km felett. Ezután goto hahu és lehet megnézni a szigorúan 200e-t nem látott e46-ok/hasonló audik ülésést...

Egyik ismerősnek most keresünk autót, aztán persze mindnek szét van mállva szinte az ülése, a max. 230-et futott autókban, de persze egyik sem tekert. Amikor meg mutatjuk a neppernek, hogy saját autóban hogy néz ki a ténylegesen 200e-t futott autó sohasem ápolt bőrje (kopás, szakadás semmi, csak néhány karc), akkor jön a szöveg, hogy hát biztosa tekert, de ő sohasem. Komolyan mondom, kíváncsiságból már felnyomjuk a következőket, aztán majd a bíróság eldönti, hogy Herr Schmitt tekert vagy a nepper...

Leadfoot 2013.02.10. 13:28:35

@Rocko-: Nemnem, a rendszáma Main Force Patrol a Max Max-ből. :-D

images.watoday.com.au/2010/06/10/1583423/mad-max_600a-600x400.jpg

Amúgy igencsak remélem, hogy ezek a motorok tartósak, mert az enyémben is ilyen van, csak egy csigával. :-)

Előre - vagy utólag - is grat a második csemetéhez!

Süni25 · http://www.eakft.hu 2013.02.10. 13:28:46

"Végül meggyőztem magam és felhívtam egy cimborámat, aki hogy-hogy nem éppen akkoriban volt motortervező mérnök Győrben, amikor az 1.8-as, hússzelepes motor elhagyta a gyártósort. Megerősített abban, hogy nem egy nagy rébusz és meglehetősen tartós, ebben a 125 lóerős – messze nem túlfeszített formában – pláne."

Mitől ne lenne tartós? A fűzött blokk kb ugyanaz, mint ami 81-ben megjelent a Golf1 1.8 GTi-ben.

A Jóskagyerek 2013.02.10. 13:30:16

Hülye vagyok, vagy ez öthengeres, és nem négy?

"Hosszában a kis négyhengeres, minden remekül hozzáférhető, helyünk van bőven"

Mert ez nem ugyan az a motor?

www.hasznaltauto.hu/auto/audi/a6/audi_a6_avant_1.8_20v-6560213

feketebarany666 2013.02.10. 13:30:55

Szep, nekem pont ilyenem vagy csak 8-as.

Walnuts 2013.02.10. 13:33:48

Drakulálok Pista:)
A kuplungról annyit mondanék,hogy nekem is rettentően fent fog. A motorcserénél vakartuk a fejünket amikor megláttuk, hogy még 50%+ volt a tárcsa. Azóta sem jöttünk rá h mi lehet az oka.

Kiwicake 2013.02.10. 13:35:17

Végre egy normális autó a TC flottájában. Grat a picihez és az új négykarikáshoz is! Olyan szép, mint egy álom, simán bevállalnám én is.

Pepejoe 2013.02.10. 13:35:18

Jó a verda! Iszonyat lementek az árak...amikor azt olvastam, hogy benyögtünk 320-at, hát azt hittem, el vagyon írva és 620.-at akartál. De utána meg 340 lett ugye a telefon után és így egyértelművé vált: nincs elírás. Úgy tűnik, időnként azért vannak normális autóban utazó nepperek is. Kár a tekergetésért, eleve a tudat, hogy valamelyik k*csög felhatalmazva érzi magát, hogy a gyászkeretes körmeivel, mocskos ujjaival hozzábarmoljon egy autóhoz. Sz*r és 3 forintot nem érő ember. Na mindegy.
Összességében is jobban megérte és jobb vétel volt mint a kis béna egyetemista A4-ese, ami a napokban volt itt olvasható. Akár dízel, akár nem. Az egy trágyadomb ehhez képest és a 40 mm.-es ültetés, hát igen...váltószoknya meg foszlik, látszik hogy egy nagy játszótér az egész a kisgyerekeknek.
Ellenben a 64.-es képen milyen barnaságot látok kikandikálni a küszöb végén a küszöbvédő műanyag alól?

butschq 2013.02.10. 13:40:13

nem rossz kis szekér, grat hozzá :)

@vegatariánus bélszínszelet: Szerintem 4 hengeres 5 szelepes motor van benne

Quattroman 2013.02.10. 13:45:57

@Rocko-:

van egy kikopott bőrös kormányom occóé...
:DD

MAJOMBEFOGÓ (törölt) 2013.02.10. 13:47:36

van hatszázezre kocsir.Mit vesz? na mit vesz??
a6-ot...

no comment

Quattroman 2013.02.10. 13:49:29

@nincs_nick:

az üléskárpit kopása sokban függ a ki-be ücsörgések számától...
nem mindegy hogy tíz kilométerenként, vagy ötszázanként szállsz ki.
ennyit a km futás ez szerinti megítéléséről...

nick2005 2013.02.10. 13:51:54

Szép és jó kocsi, ritka példány. Közel 20 éves autó esetében semmiképpen nem vennék dízelt én sem. Én - és még nagyon sokan - külföldről behozott kocsi sem vennék, de ez biztos csak valami fóbiám lehet :)Mint látható azok között is vannak jó példányok, főleg magas (autózási)kultúrával rendelkező országok esetében (Ausztria ilyen). A 340 ezres vételár nagyon jó, de a cikkből az jön le, hogy a vége 700-800 ezer között lesz. Lehet, hogy így lesz benn minden tuti, de kicsit riasztó, hogy ez a vételár majdnem két és félszerese. Összességében jó vétel volt.

Polifémosz 2013.02.10. 13:55:05

Egyet kell értsek az elöttem írókkal. Minden tesztben leírják, hogy milyen szar, ha nem sportosan feszes a rugózása egy kocsinak meg, ha nem süpped bele a tesztelő keze a műszerfalba- kopogtatnak mint az idióták. Ahelyett, hogy a műszaki tartalommal, a technika tartósságával foglalkoznának, valamint az átlagautós szempontjait vennék figyelembe (kényelem, megbízhatóság).
De Novoth Úr hozzászólásából arra következtetek, hogy amikor saját maguknak vesznek autót akkor sem a fenti szempontok szerint választanak....

Jean-Baptiste Emanuel Zorg 2013.02.10. 13:57:46

gratula, mindig sikerül kifognod az olcsó jó példányokat. viszont olvasás közben végig bennem volt, h 2 kocsiból csináltál 1-et, és az szívás. pont most van ilyen nálunk is. szar dolog, na. az utolsó zárójeles sor sztem inkább előbb, mint utóbb fog bekövetkezni :)

andand 2013.02.10. 14:00:04

Ilyen van nekem A4-ben, Szeretem ezt a motort, bar engem meg mindig szivat az olajfogyassal. Sokaig szenvedtem vele, 200.000 korul kezdte. Aztan kiderult, hogy foleg egy kartervisszavezeto cso repedese miatt folyt. De... A hengerfejet is leszedtem, nehany szelepet csereltek, mivel a szelepszarszimmering is el szokott oregedni. Sajnos azota is szivarog az olaj, pont azon a reszen, amit te is lefotoztal. Nem sok, de szivarog. Lehet szerelot kene csereljek.
Fogyasztas? Miota irom, van egy masik auto is, ezt pedig foleg rovid tavra hasznalom, nem is megyek sokat vele, ket ev alatt 16000 ment bele. Hosszu tavon ki lehet hozni 8 alatt, kisse temposabban 8.5. Rovid tavokon 10-11. A dinamikaja eleg jo, aranylag alacsony fordulaton is jol huz mar a motor, szinte automata modban lehet menni vele hegyen-volgyon at.
"Uj" koraban (vagyis olyan 7 evesen), jottem haza vele Stuttgartbol egesz a osztrak hatarig folyamatos 180-190-el, ahol nem volt korlatozas. Valaki el szeretett volna erni egy vontatot Pozsonyban Lengyelorszag fele. :) Mai napig siman elmegy ora szerint 200-ig. Igaz ebben garantalt 250 ezer van.

Rocko- 2013.02.10. 14:01:05

@dieselrocket524: gyanítom pályán, 120-szal van meg a 7-8.

GRX 2013.02.10. 14:01:27

Na most nem én volnék az a kifejezett adatvédelmi ombudsman, de nem vagyok róla meggyőződve, hogy Dr. Anton Ramsauer Seekirchenben örül annak, hogy így név szerint megjelenik a Zinternet nyilvánossága előtt...lehet megérne egy módosítást...

Amúgy sukár a verda, grat hozzá Pista, és a családbővüléshez is!

andand 2013.02.10. 14:02:55

Ja, mi harman vagyunk most mar, de nem akarom eladni. Csak kene keressek harom pontos ovet a hatso uleshez (ugy nez ki lesz egy). Szerintem az A4-ben is el lehet ferni oten, bar hosszab tavon meg nem probaltuk. Negyen felnott viszont turazott vele ket hetig, satorral, mindennel. Elfertunk. Olyan nincs, hogy a C4-ben ne ferjetek el 4-en. :)

35up (törölt) 2013.02.10. 14:03:35

@pelisandor: "Zárfűtés? :-o"
Mar az E36-ba is lehetett kerni, 20 evvel ezelott. Tudod, ez az a korszak volt, amikor meg messze nem volt alap a taviranyito, viszont telen is ki kellett nyitni az ajtot :)

@Tizenkettő: @Polifémosz: Igen, ilyenkor nem szoktak elhangzani a szokasos "tul steril", "nem ad eleg visszajelzest", "nem eleg gepszeru" patronok. Ilyenek az emberek - mas penzen szeretnek borzasztoan okosak lenni, de ha a sajat penztarca kerul sorra, mindig a racionalitas gyoz.

andand 2013.02.10. 14:07:11

@vegatariánus bélszínszelet: Ez a motor hengerenkent 5 szelepes, onnan jon a 20V.

Rocko- 2013.02.10. 14:08:50

@Mercel: azért kell Becsületesnepperrel autót venni, hogy utána ritkán lássuk üzletszerűen Novoth Tibit. :)

@Leadfoot: hehe, az is jó megfejtés. :)

@vegatariánus bélszínszelet: négyhengeres. amit linkeltél, az is. és szép benne a baseballütő. :D

@butschq: igen.

@Quattroman: :D még meggondolom. ;)

@MAJOMBEFOGÓ: esetleg megpróbálhatnád értelmezni is amit olvastál. (már ha olvastad.)

akos696 · www.focusauto.hu 2013.02.10. 14:09:09

@vegatariánus bélszínszelet: Ez az 1.8 motor, meg az 1.8T is 4 hengeres. a 20V felirat abból adódik, hogy hengerenként 5 szelepes, így összességében 5x4=20.

Szép autó, gratula hozzá és az újdonsült gyermekhez is!

nem kéne... 2013.02.10. 14:09:13

@Jean-Baptiste Emanuel Zorg:

a másik gyakorlatilag 0-24 állt.
akkor minek.

ChPh 2013.02.10. 14:09:44

@andand: el, nincs gond, majd ha három körül jár a nagyobbik, vagy több elkezdi rugdalni a hátad.
Meg lehet kicsit tetriszezni a csomagtartóval, de az is elmúlik :D

Az EREDETI 2013.02.10. 14:09:53

A kocsi állapotához mérten, lehet valós az a kilométer. Az a baj, hogy otthon keveset látnak ilyet. Egy 200ezret futott autó ilyen, ha normális a tulaj. Az öreg nyugdíjba ment/eladta/elhunyt aztán már nem használták annyit, vagy eleve lecserélte fiatalabbra. Ott ez természetes.

Más, a full valet után lefényképezni a motort és azt mondani, hogy olajnak, párának nyoma sincsen :) ráadásul a csomagtartót kis se porszívózták.

Józsi a guminagykeres 2013.02.10. 14:20:14

@dieselrocket524: A haverod vagy hazudik vagy nem tud számolni.
Kukac A6 2.4 30V nálam 9.4 volt a legkevesebb. Országút 200km-es túra,nyár,100 körüli tempóban,ráérősen. Nagy átlag 10-11liter vegyesen. V6 szívóbenzin,csodák nincsenek.

pOOOOpeye 2013.02.10. 14:22:27

Szép napot mindenkinek,az autóhoz meg gratulálok!Én 2003-tól hajtom a 2E 100-ast,közel négyszázezer van benne.Rohadás semmi,a belsején látszik a kor.Agyonverhetetlen.A KE-Motronic ennyi kilométernél egy átok,Digifant átalakítás lesz.Jelenleg ideiglenesen egy karbi van rajta,8 alatt kihozom vegyesbe. Egyszerű mint a baltanyél,és masszív.Jöttek már bele elölről,hátulról,oldalról,na ekkor lett az egyik ajtó cserés.Gumi alkatrészeket már cserélgettem,de a futómű eredeti a két első teló kivételével.Nekem bevált,bár egy gáz-szett vagy 1.9TDI kombi(ami ritka)elgondolkodtat-néha néha.Üdvözlettel:egy szerelő

ommm 2013.02.10. 14:22:43

@Rövid Zárlat: Megvan a csomagtartóban. A másik feléhez csak annyit, nem hinném, hogy bármelyik épeszű embernek baja lenne azzal, ha egy autó kényelmes. És meg lehet úgy csinálni, hogy ez a tulajdonság ne hozza magával a bizonytalan úttartást.
A klíma pedig kell, két gyerekkel mindenképpen, úgyhogy lesz. Ez beton.

Béla, tudod a Béla 2013.02.10. 14:23:29

@novothauto: 'Pista 1,5 literrel többet tankol 100 kilométerenként, mintha mondjuk egy ötéves hasonló kategóriás Diesel-autót vett volna.'
Erre mondjuk nagy összegben fogadnék hogy nem így van.
Volt ilyen motorral szerelt Borája egy közeli rokonomnak (4WDs) az simán benyomott 10-11 litert a városban, de pályán is 9-10 litert, ez sem hiszem hogy kevesebbet eszik. Ahol ez kijön 8-ből ott egy hasonló dízel 5,5.
Egy E92 dízel simán kijön városban 7-ből, pályán 130-nál 5-5,5 között, az annyi mint 3-3.5 liter azaz kilométerenként 12-15 Ft. Ennyiből pedig simán kijön a kettős tömegű, meg miegymás is.

ommm 2013.02.10. 14:25:03

@dieselrocket524: Simán. Leginkább hosszútávon használjuk, akkor benn a család, szól a zene és utazunk, ilyenkor nem siet az ember és autópálya-tempó mellett ennyire jön ki. Én nem érzem sem soknak sem kevésnek, ez ennyi.
V6-ot nem akartam, ha már spar-modell, akkor spóroljunk a benzinen is :)

ommm 2013.02.10. 14:26:33

@Quattroman: Na, féltem meózásodtól, de ezek szerint fölösleges volt :) És kösz a segítséget, utólag is.

mtk001 2013.02.10. 14:26:56

Na ilyen öreg autót én is vennék !!!
Gratulálok, használjátok egészséggel.

ommm 2013.02.10. 14:29:14

@princza: Oké :) (remélem, nem azért, mert kisbuszt keresek:)

Dennis01 2013.02.10. 14:29:30

Tudom, ez benzines, DE: a fonokom 97-es Audi A4 Avant 1.9 TDI-je tul van a 240.000.-ik merfoldjen, hibaja semmi, huz mint a gozmozdony, rozsda nuku. Jo autok ezek, ha odafigyelunk a rendszeres karbantartasra.
Nem csak a kilometer orat kell nezni, hanem az allapotot is, mint itt sokan megirtak mar elottem is. Fater 99-es Peugeot 406-ja 173.000 merfolddel lett eladva, szegenyem mar kezdett faradni a napi 100 km-tol 5 even at.. De meg mindig hasznalhato auto volt, nem volt leelve, rendszeresen szervizeltem.
Az Alfa, amit helyette vettunk, 95.000 merfolddel az orajaban kerult hozzank, mindene feszes, minden finoman mukodik rajta, mint az ujon, az Alfa Romeo szervizpecsetjei minden rublikaban ott vannak a szervizkonyvben, ami egy nagy bonusz. :)

ommm 2013.02.10. 14:31:31

@Leadfoot: Igazából sem a MyFunkyPenis sem a MFPista nem volt elfogadható, de ez jó, megvettem :)

Faby 2013.02.10. 14:32:44

Csak egy kérdés, nem kötözködés, tényleg érdekel.
A másik, A4 tesztnél azt írta a szerző, Zách Dani, hogy a kasztni nem galvanizált, hanem valamely más korrózióvédelmet kapott, az egy 16 éves autó. Ha jól számolom, ez is 16 éves körül van, tehát ugyanabból az érából jött. Itt azt írja Pista, hogy ez galvanizált kasztnis. Akkor ezek szerint az A6 ennyivel is jobb/prémium volt? Létezik, hogy ugyanabban az időben két különböző korrózióvédelmi eljárást használt az Audi?
Vagy valamit én értek félre?

Quattroman 2013.02.10. 14:33:03

@ommm:

"A klíma pedig kell,"
addig is míg meglesz, zárd le a rendszer nyitott végeit.

ommm 2013.02.10. 14:33:27

@Pepejoe: A tetőgarázs sárga felfestése tükröződik benne. Én is lestem, aztán belenagyítottam :)

sa_ttila2 2013.02.10. 14:33:51

Kredencért kár, ehhez meg gratula.
V70-eket nem néztél?

redriot77 2013.02.10. 14:36:07

Gratulálok az autóhoz, szép darab!
Én három hete cseréltem le egy kilencéves Hyundait egy több mint kétszer olyan idős W124 200E-re. Hasonlóan szép állapotú mint a fenti A6, szintén külföldi eredetű.
Sokat hezitáltam hogy hülyeséget csinálok. Egy maximálisan megbízható, takarékos kisautót lecserélni egy vén benzintemetőre? Az első napokban gyanakodva kutattam gyanús zajok és apró hibák után de miután nem jött elő semmi megnyugodtam hogy jól döntöttem. Minden finoman működik rajta, nem málladozik, nyeklik-nyaklik semmi - csak a Mercedes-kényelem és megbízhatóság érződik, nem a 22 év. :)

A Jóskagyerek 2013.02.10. 14:37:26

Eléldegéltem 30 évig, hogy ekkor jöjjek rá, hogy van hengerenkénti 5 szelepes motor is. Kösz a felvilágosítást.

ommm 2013.02.10. 14:37:51

@Quattroman: Hű, jó ötlet, köszi!

Quattroman 2013.02.10. 14:38:39

@Faby:

az A4 másik modell, más plattform, más gyártósor. akkoriban és azokon kezdték el a kataforetikus alapozást.
azok sem rozsdásodnak ha nincs sérülés/javítás rajtuk

ommm 2013.02.10. 14:40:05

@sa_ttila2: Nem, nem kerestem. Volvóból csak az öthenger-turbó érdekelt :)

andand 2013.02.10. 14:40:37

@Faby: Szerintem a masik cikkben hulyeseget irtak. Mar a B3 is galvanizalt volt (az A4 elodje, 80-as Audi). Nalam evekig le volt pattanva a festek, mivel megsertettek a csomagtartot a riaszto beszerelsekor. Csak feluleti rozsda volt, siman letorolheto. A kerekjaratnal is leverte a festeket. Na, ott 17 evesen oda jutottam, hogy mar lepucoltam a kulso rozsdat teljesen, mivel kezdte ledobni a festeket nagyobb feluleten is. Rugyezes, ilyesmi sehol nincs.

kitiltott, de seráfütty 2013.02.10. 14:41:45

Hát Pista, mi nem vagyunk nagy cimborák, de gratulálok az autóhoz, nagyon patent a korához képest is, de talán ha 10 éves lenne, akkor is patentnak mondanám.

Kormányt és a váltószoknyát bőröztesd le, együtt lesz vagy kb. 15 pisztolyorrú Mátyás és egyből más lesz a hangulat a beltérben, kvázi új autó szagot vizionálok.

Abból a hatszázvalahány ezerből mennyi volt a regadó/forgalomba helyezési költség és mennyi az alkatrész hányad?

dieselrocket524 2013.02.10. 14:45:54

@Józsi a guminagykeres: azt irta a számitógép ukránozós audi volt szal sok benga csak hazáig volt bene de nyugis járásal mindenhol minden betartva enyit irt az autó lehet hogy hülyeséget irt ki utana szamolva nem nagyon volt én csak azt irtam amit látam akor. igaz hogy ha odapakoltam neki ak siman felkúszot 13 ra is de sok erőhöz kel az anyag mert meni azt nagyon tud

Széltoló74 2013.02.10. 14:46:14

@vegatariánus bélszínszelet:
Lehet a szelepszámok miatt kavarodsz meg, merthogy ez a motor csak 4 hengeres, ám 5 szeleppel:-) (az 5 hengeresek meg ugye 4 szelepesek karikáséknál)

Józsi a guminagykeres 2013.02.10. 14:46:19

@Pepejoe: A 340 kinti papírokkal volt értendő. műszaki+regadó+redszám,forgalmi,törzsköny+első beleborított pénzösszeg után volt a duplája.
Klíma+nyárigumik+esetleg kuplung megbontása szükségessé válik már hétszámjegyű összegnél fog tartani.
A piros a4-es is 900ból volt néven de abban a cikkben is röpködtek a százezrek herélt kéttömegű lendkerék-kuplung,futómű elöl-hátul stb,stb után. 1.5-2milkaelköltése után van egy egész jó, felnőttkorú "presztizsautód". :)
Én két év w201-ezés után azt tudom mondani,hogy elég bárgyú dolog hinni abban,hogy ebbevótanyagsoseromlikel,mert de. Ami elromlik az meg A.bontottan is szar, B.gatyitron2000 ipari hulladék C.gyári jó,viszont mocskosdrága népautó alkatrészárakhoz képest, D.kókányolás,hallodazefasztábanispontilyen ill minekazoda.
Akik szerint egy ilyen felnőttkorú, egykor az Auto-Motorban nagyon szépen csillogó autó birtoklása és fenntartása cifra nyomorúság,nos ők sem nem mondanak hülyeséget. :)

sa_ttila2 2013.02.10. 14:46:31

@ommm: ok.. én mondjuk a volvowiwes fejemmel gondolkozok... :)
de azért egy v70 II még beférne az ízlésembe, kéziváltóval... :)

ez az ójdi azért talán strapabíróbb igásló...
van valami perverz az ilyen 20 év körüli de mégis patent német cuccokban... én w124-eket nézegettem a volvó előtt... (20 éves kurblis ablak, ami még húsz évig fog működni.........)
még1x grat, sok boldog km-t...

nem kéne... 2013.02.10. 14:47:57

@Rövid Zárlat:

a klíma azért került le, mert ereszt.
nem azért nincs ott, mert így vette.

a burkolatot nem értem.
mindene nyílegyenes, nagyon nem a háromból összerakosgatott darab.

Agr3ssor 2013.02.10. 14:50:12

@nincs_nick: Nana!! A ma/mostanában gyártott autók soha nem fognak olyan tartósságot mutatni, mint ezek...
Lehet, hogy ez 15 évesen 340ezerrel így néz ki. Ebből még nem következik, hogy "ilyen a prémium kategória"... Pláne nem manapság! Ez nem a "felső kategória" kérdése szerintem. Az önmagában nagyon kevés.

Széltoló74 2013.02.10. 14:50:46

Én is megerősítem. A B3 is fürdött a korrózióálló anyagban. Több éves festék lepattanás után is fém tiszta maradt a felület. A ló megrúgta a motorház elejét:-)

Faby 2013.02.10. 14:50:51

@Quattroman: Ok, értem, kösz, de azt hinné az ember, hogy azonos korból kb azonos technológiák vannak.

Slavedriver 2013.02.10. 14:51:18

Gratulalok az Audihoz! En 3 honapja vettem egy Audi 80 1.9 TDI-t, 1995-os, most 283.000 km-van benne. Persze az auto Angliaban van, en vagyok a 3. tulaj es vegig, Audinal vezetett szervizkonyve van, valamint garazsban volt tartva. Hihetetlen, de letezik.

Szoval jo autot valasztottal, ez egy orok darab, en is gondolkozok ilyenen, de nemigen talalok 1.9 TDI-vel.

Elmenyautonak pedig Clio RSi-t vegyel, elso autom olyan volt, 4 evig hasznaltam. 5 eve adtam el, azota is visszasirom, titokban Williamseket nezegetek az Autotraderen. :-)

ommm 2013.02.10. 14:53:26

@kitiltott, de seráfütty: 190 ezer forint volt a magyar szinkron, a többi az alkatrész és a - nagyon baráti - munkadíj. A kuplungszerkezet sem vészes, pláne, ha jó az alkatrészforrás.

Béla, tudod a Béla 2013.02.10. 14:53:33

@Agr3ssor: "A ma/mostanában gyártott autók soha nem fognak olyan tartósságot mutatni, mint ezek..."
Konkrétan ilyesmiket mondtak 10-15-20-25 éve is, és ugyanezeket fogják kántállni 30 év múlva is, ehhh.

Walnuts 2013.02.10. 14:54:05

@Józsi a guminagykeres:
Azért azt hozzátenném,hogy a 2.4es 30 szelepes alapból többet fogyaszt egy kicsivel mint a 2.6os 12 szelepes.
De igazad van,bullshit az a 7-8as átlag.
Én szinte kizárólag városban használom és 12 liter alá nem lehet levinni pedig az enyém csak sima elsőkerekes és 1300kg az autó.

sunblind 2013.02.10. 14:55:03

Naígymár világos .. kitűnő sárkány ez, mégis, a legtöbb szempontból racionális megoldásokkal ugye közhelyesen az a baj, hogy a sosem volt mély érzelmi kötődés egykét év alatt csendes távolságtartást manifesztál.
A gyerekhez szívből gratula!

subtotal 2013.02.10. 14:56:18

Pár megjegyzés:
- a kilencvenes években ez nem egy komfortos autó volt, hanem egy autópálya takarítógép, bátyám egy ugyanilyen 2.3 100-ast (limo) hajtott anno a 90-es évek közepén Németországban. A Volvo 940/960, az kényelmre hangolt volt (ugyanez a kor)
- az Audi a 80-as évek közepén kezdett a prémium irányába orientálódni
- E39? 520i, 523i vagy 528i? Önkínzásból hagyod ki?
- 64-es képen jól látom a vasoxid fenyegető árnyát?

Végül balesetmentes, kellemes kilométerek ezreit kívánom!

Sirius01 2013.02.10. 14:59:19

Gratulálok a kislányodhoz,és persze az autóhoz is.
És bár a hintaszéktől,és lábtakarótól még messze vagy nagyon így korban,de azért a kombisság egy lépcső valami felé..
Legalábbis én így éltem meg anno,és persze üdv a klubban.

Quattroman 2013.02.10. 15:01:46

@Faby:

hiába azonos kor, az egyik egy új a másik egy kifutó (épp ezért nagyon kiforrott) konstrukció.
ezzel a C4 modellel egy nagy és sikeres koncepciót zárt le az Audi, és átállt egy többé kevésbé azonos sorozatra az A4/B5, az A6/C5 és az A8/D2 modellekkel.

subtotal 2013.02.10. 15:03:03

@subtotal: 64-es képre vonatkozó kérdés visszavonva...

@Sirius01: :D Nekem az eddigi 3 saját autómból 2 kombi, az utolsónak vett meg kupé...

Józsi a guminagykeres 2013.02.10. 15:04:18

@redriot77:
Autócsere utáni gondolatok.
Első nap: Jól átb*sztam!
Második nap: Hát jól átb*sztuk egymást!
Harmadik nap: Jól átb*sztak!
Viccen kívül: valószínűleg ő tudott olyat amit te még nem. Egy ilyen accentet,getzet stb,semmivel nem könnyebb pénzzé tenni,mint egy kismotoros,benzines 124-est.

Széltoló74 2013.02.10. 15:06:15

A fogyasztás és a teljesítmény kérdése, annyira szubjektív és ember függő.
1.9 tdi 80 al is lazán lehet 7 fölött etetni(mindenkinek 5.5 litert eszik), de ugyanezt a fogyasztást el lehet érni b3 1.6 td int -el is( 5 literre szokták mondani). A s5 2.5 tdi 100 is tud 8 fölött enni(6.5 körüliről beszélnek), de akár 10 et is benyel padlón automatával. Igen, én is láttam 5 alatt mutató 1.9 tdi 110 ló passat átlagfogyasztás mutató műszert, de ettől még a másik oldal is létezik.

Hurri Kán 2013.02.10. 15:08:43

Nem akarok belevau, de nem lett volna érdemesebb egyből egy kombi Volvot venni? ;-)

Amúgy jónak tűnik ez az Audi, kb. az utolsó, amit még én is meg mernék a típusból venni. Lehetőleg a 2.6-os V6 benzinessel. :)

Dr. GGG77 2013.02.10. 15:09:41

@Pepejoe:
"Összességében is jobban megérte és jobb vétel volt mint a kis béna egyetemista A4-ese, ami a napokban volt itt olvasható."

Az biztos, belső helykínálat szempontjából nincs nagyon elbaszottabb autó az első A4-nél, és formára is 1000x jobban bejön ez az A6.

Balt 2013.02.10. 15:10:19

Szép állapotú autó, bőven megérte, még akár úgy is, hogy vételár dupláját kellett már rákölteni. (Ez nem egyértelmű a cikkből, gondolom, inkább a vételárral, átírással, vizsgával stb. együtt, összesen.)

Még az sem biztos, hogy sokat tekertek rajta - ha egyáltalán: alig 100e-t minek...? Az autó ugye itthon állt min. 1 évet, állhatott Ausztriában is, még többet. Állapotra meg akár hihető is az óraállás, és ez a lényeg. :) (Az enyém - nem Audi, de szintén családi kombi - pl. a harmadára volt visszatekerve, és talán még az is hihető.)

@GRX: Arra gondoltam, hogy talán fake a név. De nem, lásd: google. Én felhívnám a bürgert, már csak az autó előéletének megismerése céljából is. :)

Használja a család mind a 4 tagja egészséggel! :) (Bár ez megint nem egyértelmű, jókívánság-e: ha úgy vesszük, hogy a gyerekek aktív autóvezető koráig veletek marad.) :))

Dr. GGG77 2013.02.10. 15:12:12

@subtotal: "- az Audi a 80-as évek közepén kezdett a prémium irányába orientálódni"

Valóban, de kb az első A8-as volt az a kocsijuk, amit ilyen szempontból tényleg komolyan kellett venni. Igaz, a németeknél, főleg idősebb körökben, még ma is sokan mondják rájuk, hogy felcicomázott VW-k.

Béla, tudod a Béla 2013.02.10. 15:13:09

@Széltoló74: Autópályán tempomattal -vagy sebességet tartva- kb ugyanaz lesz a fogyasztás mindenkinél, persze ha a szél irány nem befolyásolja.

ChPh 2013.02.10. 15:14:06

@Dr. GGG77: egy másik off fórumban az egyik tag aláírása ez:
"Az AUDI az a Volkswagen ami BMW akar lenni!"

:D :D

Agr3ssor 2013.02.10. 15:15:30

@ommm: Amúgy Pista!! (azon túl, hogy gratula mindkét új családtag végett) :)

Clióból miért pont RSI?? Nyilván Clio 1-ből lehetetlen pl. Williams-et venni, mert nincs! És fanatikusoknál lapul tartósítószerben úszva mind... De ott van az úgynevezett 16v!! Azzal lényegesen jobban járnál, mint egy RSI-vel!
Van ez a tévhit, hogy a korai "sportos gti-szerű" autókból tartósabb a 8 szelepes, mint a tizenhat! Ezt a Renault esetében felejtsd el! Nekem R19-em van, 1.8 16v motorral (kisWilliams) 430ezer kilométerrel, bontatlan motorral, napi szinten használva. (mai napig 5W-os olajjal) És az enyém nem is egy kivételes eset. 2-300ezerrel vígan rohangálnak több Renault Klubo-os cimborámnál is. Ugyanez az F7P motor van a Clio 16v-ben! Mondanom sem kell, 7.4 alatt lövi százra ez a "rettenet" a kicsi Clio-t.
De ez a legkevesebb. Jobb az alkatrészellátás a 16v-hez, mint az RSI-hez. Ha nem nyomod neki, kevesebbet fogyaszt! Ugyanolyan nyomatékos alul is. (két fojtószelep), Sokkal több őrültje van, és sokkal többen értenek hozzá. Én egyértelműen a 16v-t javaslom az RSI helyett, ha Clio-t veszel!!
És a gyári optikáról nem is beszéltem! Az RSI csak egy erősebb tömegmodell. A 16v egy igazi retro hot hatc! Púposított géptetővel, rajta légbeömlővel. Küszöbtoldattal, elől-hátul szoknyával! Speedline SL 402-es felnivel, kagylóüléssel. És hátul tárcsafékkel, sportkormánnyal.

Ha rászánod magad egy ilyen projektre, szívesen látunk a Renault Klub fórumán! És bármiben segítünk!!

Dr. GGG77 2013.02.10. 15:18:00

Amúgy tetszik, ahogy még ilyenkor is előtört egy másik Vályi Pista, XM, 406 kupé, turbós 166... :D

Amúgy a mi családi kasszánknak is "szerencséje", hogy nem keresünk valamivel többet, mert mostanra oda jutottam, hogy különben a jósiten nem mentené meg a háztartásunkat egy lehetőleg hathengeres, mindenképpen automata, mindenképpen limuzin W124-től...

Adam-69 2013.02.10. 15:18:16

Ó de szép! Gratula! Négy éve ilyenem van csak diesel.E34 ből ültem át.Különbség? A fékhatás rosszab,a futómű butább,a súlyelosztás roszz,nagy szélzaly,érzéketlen kormány.Amiért lecseréltem,kényelmes beszállás,nagy belsőtér,kisebb fogyasztás,no rozsda.Hiányzik a vezetés élménye!!!!Olcsó fenntartani.Nekem vásárlás után ráment 380000ft,Futómű fékek vezérlés.Azóta 75000km egy vízcső,két gumiharang,holnap adagoló 80000ft mert folyik meg pixelhibás lett a klima de működik.

Dr. GGG77 2013.02.10. 15:22:10

@ChPh: :)

Jópofa, de ma már valóban többről van szó, futkározik egy alumínium A8, egy olyan modell, mint egy R8.

Az Audi mögött mostanra, én legalábbis így érzem, ma "tartalom", identitás, filozófia. Azaz nekem méltó párja a másik két németnek, sőt. Pl az utastér kivitelezésében, anyagválasztásában jelenleg az Audi diktál.

Dr. GGG77 2013.02.10. 15:24:56

ma=van (kevés volt a kávé:)

Széltoló74 2013.02.10. 15:25:32

@Dr. GGG77:
Én kíváncsi volnék,hogy például a B4 2.8Q milyen területeken volt kevesebb a két honbéli konkurensénél?
A presztízsre nincs mérőszám. Sajnos érezni kell, de nem kérdés,hogy abban az időben a csillagot és propellert többre értékelték. Technikailag ugyanebből a korból el lehet gondolkodni Az Audi V8 hátrányairól is a már említett konkurenciával szemben. A karosszéria formájának elavultsága adott hátrány(valószínűleg ezen és az áron buktak el az eladások), de ezen felül milyen más hátrányai voltak?

Agr3ssor 2013.02.10. 15:30:54

@Béla, tudod a Béla: Értelek, csak azóta egy kicsit több elektromos kütyüvel, bonyolult HIGH-TECH cuccal látták el az autókat. És ezeknek az estleges elromlása nem 15 éves korukban fog úgynevezett gazdasági totálkárt jelenteni, hanem akár már 8-10 évesen.
Konkrétan ezt mondta a cikkben Novoth Tibi is nem?? Az a mákja ennek a kocsinak, hogy még a régebbi konstrukció, A6 néven. "Nem az az A6-os"...

Bár lehet neked lesz igazad, és 15 év múlva egy 15 éves használt prémiumnál is csak a kötelezőket kell majd cserélni, azokat is feleslegesen. (mint most Pista)
De valljuk be!! A mai szarráhegyezett dízel-benzines motorikus hibák, csekkendzsinlámpák, kopogó kettőstömegű-lendkerekek, downsizeing turbósok korában ez kissé hihetetlen! De ettől még lehet igazad!!

Széltoló74 2013.02.10. 15:31:45

Feltéve, ha a tempomatot ugyanarra a sebességre állítják.:-)
De egyetértek: lábfüggő.

Canis Lupus (accordhecsi.blog.hu) 2013.02.10. 15:32:32

Az átlagember pénznyelőnek hisz egy ilyen kocsit, ezért lehet bagóért megvenni. Teszem hozzá, a magunkfajták szerencséjére.

nincs_nick 2013.02.10. 15:40:32

@Quattroman: Szerinted tehát elmondhatjuk, hogy a magyar BMW/Audi/Merci felhozatal azért olyan lelakott, mert a kilométer valós és a hülye német/osztrák csak és kizárólag azért vette meg anno a gépet, mert napi 10x szált ki-be az autóból és nem azért, mert 100km-re lakik a melóhelytől és még évi 10-20ekm-ert simán elszaladt hobbiból is. Ne röhögtesd már ki magad. Nepper-e vagy? Mondeo, Focus, stb. kulcsosautónál még talán hihető is lenne nagy jóhiszeműséggel, magánszemélynél lévő autónál nem... Kivétel persze a svájci 60 éves háziorvos autója, aki ezzel ment beteghez.:D

TakacsLajos1 · http://kozpontiszelloztetes.hu 2013.02.10. 15:45:42

Hát minden elismerésem hogy ilyen józan döntést tudtál hozni, grat hozzá. Bár gondolom tesztautókkal jobban ki tudod élni magadat, nem feltétlen szükséges hogy a saját autód egy pénztemető legyen.

Családi autónál én is kimondottan jobban szeretem, ha kisimítja a rugózás az utat, mégha néha billegősebb is.
Ha asszonynak tetszene, talán citroent vennék hidrós rugózással, modjuk kombi c5. Nálunk asszony miatt sajnos a régebbi (15 év elett) autók is kiesnek.

MrTinkertrain 2013.02.10. 15:46:31

Ezt nem hiszem el:)
Tegnap ugyanezeket nézegettem a hahun.
Ami visszatart, az a magas kor. 20 éves koráig használna az ember egy ilyet, node az után már csak az anyagfáradásból is lehetnek gubancok, nem csak a karosszéria rothadása miatt. Hacsak nem titán-magnézium ötvözetből készült mindene, de ezt még az audiról sem hiszem:)

Rocko- 2013.02.10. 15:50:49

@pOOOOpeye: lehet a gázos átalakítás megoldja a problémádat, vagy érdemes körülnézni a programozható motorvezérlők piacán.

nem kéne... 2013.02.10. 15:54:45

@Széltoló74:

elbaszottul elöl van a motor.
lehet ugyanolyan a súlyelosztása, de amíg az első tengely előtt van a komplett hajtáslánc, sosem lesz olyan a konstrukció, mint mikor az egészet hátratolják, amennyire csak lehet a tűzfalra.

Rocko- 2013.02.10. 15:54:55

@Béla, tudod a Béla: "Volt ilyen motorral szerelt Borája egy közeli rokonomnak"
nem volt. ebben hosszában van a motor, aminek a kódja ADR, abban meg keresztebn van a motor, aminek más a kódja.
abban egy másik motor volt.

GiBR 2013.02.10. 15:56:09

Francia hot hatchet a házhoz! Szép ellenpont az audival szemben a garázs előtt :)

nincs_nick 2013.02.10. 15:56:52

@Agr3ssor: A mondat arra vonatkozott, hogy egy régi felső kategóriás autó ilyen (jól) néz ki 340-rel ha csak átlagosan is vigyáztak rá. Szemben az itthon fel ennyi kilométerrel árult (valójában dupla ennyivel rendelkezőkkel). Azért jó példa az ülés, mert 530d-t Jürgen nem azért vette anno, mert napi 100x elment 3k-re, hogy abban kopott volna szét az ülés. Ráadásul ülést cserélni sokszor csak oldalkárpittal együtt lehet a szín miatt, így meg a nepper nem áldoz rá, mert drága lenne a kocsi értékéhez képest.

A tartósság más kérdés. Szövet/bőr szinten hatalmas az előrelépés minőségben. 30 éve szinte csak olyan bőrt tudtál kérni, ami évi-kétévi ápolást igényelt. A mai "bőröket" ellenben úgy csinálják, hogy 5-10 évig is újnak tűnjenek különösebb ápolás nélkül. Sokszor a festésük megadja magát idő előtt, nem véletlenül van németben annyi kis cég aki ezzel foglalkozik, de már nem reped szét mint régen. Ami elfogyott az a jó minőségű plüss ülés sajnos, ezt személy szerint nagyon sajnálom, de ez van. Az olcsó autókban meg mindig is gyengébb minőségű anyagok voltak, csak azért tűnik tartósnak a Lada kárpitja egy új Fiesta-hoz képest, mert a Ladaval 10 év alatt 50ekm-t ment anno a család és apuka hétvégén takarította gondosan, ma meg ennyit beletekersz három év alatt a Fiesta-ba, úgy hogy ipari porszívóval takarítják hetente a helyi autómosóban...

Rocko- 2013.02.10. 15:59:36

@Faby: szerintem félreértés, nem EGÉSZÉBEN galvanizált. előtte is galvanizáltak, utána is.
(igazolni most hirtelenjében nem tudom.)

Széltoló74 2013.02.10. 16:01:46

@nem kéne...:
A bmw nél valóban rémlik, hogy szépen hátra van tolva a sor6. Egy indok mindenképp, köszönöm.

Széltoló74 2013.02.10. 16:06:15

@Rocko-:
Keressük meg, mert én úgy emlékszem, hogy talán 87 től a karosszéria lemezeinek a külső oldala galvanizált, míg 94 től mindkettő.
Talán Porsche szabadalom volt...

Egy tuti: ha nem törik nagyon össze, akkor valóban hosszan rozsdaálló.

Krisi 2013.02.10. 16:07:31

En xsak azt nem ertem, hogy miert olyan nagy szam, hogy szombaton kinyitott miattatok a kereskedo. Nem akkor kene nyitva lennie az osszes hasznaltauto telepnek? Vagy en vagyok az ehyetlen ember az orszagban aki hetkoznap dolgozik? Na mindegy :-)
az auto jolnez ki, remeljuk jo is lesz. Alfát meg csak olyat vegyel ami a jobbik vegen hajt!

Rocko- 2013.02.10. 16:08:37

@andand: B2 is galvanizált volt.

Katana750 2013.02.10. 16:10:41

@dieselrocket524: 10évig volt 80as avantom 2.6 motorral. A 7.6os átlagfogyasztás mese habbal. Az,hogy megy rendesen az nem.

Quattroman 2013.02.10. 16:10:47

@nincs_nick:

nem ezt mondtam, felesleges kiforgatni a szavakat.
annyi hogy nem definiálja feltétlenül a futásteljesítményt a kopottság, a Smartomat jellemzően 3km távolságokra használom, napi 6-7 ki-be szállással, 120ezernél olyan az ülése mintha 400ezret futott volna...
nem, nem vagyok nepper, autókat javítok, valószínűleg már sokkal többet mint ahányat le tudsz szólni...

Agr3ssor 2013.02.10. 16:11:05

@nincs_nick: Ok, így értem.

Csak durva általánosításnak tűnt elsőre. Amúgy ja. :)

nem kéne... 2013.02.10. 16:12:06

@Rocko-: hú, té6nyleg.
az agn meg az adr közt kúrvanagy különbségek vannak, nem is csereszabatosak egymást közt.

esef 2013.02.10. 16:13:11

kurva fontos lehet rá a négy gyári alufelni...
inkább tankold bele az árát és járj lemezfelnin.

verde66 2013.02.10. 16:22:31

Szépnek szép, de nem biztonságos.
A 98-as A6-nak három csillagos a töréstesztje, ennek szerintem még annál is kevesebb. A Volvóé jobb!
Úgy tudom, a légzsákokra is 12 évig vállalnak felelősséget.

Rocko- 2013.02.10. 16:25:06

@Lowtyo: :D

@subtotal: "- E39? 520i, 523i vagy 528i? Önkínzásból hagyod ki?"
írta hogy nem vót.

@Széltoló74: (off, fájót kérdeznék: nem te akartad anno megvenni Dini S4-esét?)

@Krisi: "En xsak azt nem ertem, hogy miert olyan nagy szam, hogy szombaton kinyitott miattatok a kereskedo."
mert sokan inkább sírnak hogy szar a forgalom, mintsem hogy módosítanának a nyitvatartáson.

@nem kéne...: szerintem nem csereszabatosak. motortartóbakok stimmelnek?

Széltoló74 2013.02.10. 16:28:33

Hát igen... Ez valóban gyászos...A világban már alig vannak ilyen mozgó koporsók, ennyire kevés töréscsillaggal...:-)
Ne haragudj, de 1 mill alatt nem törésteszt eredményt vásárol az ember, persze különbözőek vagyunk.

nem kéne... 2013.02.10. 16:29:19

@Rocko-:

a bakok nyilván nem egyformák, de az ugye nem is a blokk része, lecsavarozható.
úgyhogy a "szerinted" kitételnél meg is állhatunk.

Széltoló74 2013.02.10. 16:30:17

Igen, én vagyok, akire gondolsz, de vételről szó sem volt, ám a végére mégis sikeredett.

ganzter 2013.02.10. 16:30:27

F astrát kerestem 2 éve, mikor megláttam a hirdetést azonnal tudtam, hogy Őt akarom.

Szerencsémre nem volt telefonszám, csak cím. Mire recsegett a spanifer, már másodpercenként hívták a volt tulajt.

Minden alkalommal mikor a habos szivaccsal érintem a testét kisüt a nap, 1988 Audi 80 1.6 TD, 172.000km.

És a szívem szakad meg mert a harmadik gyerek igényli a kombit, bevásárlókocsinak drága és nagy.

lcka 2013.02.10. 16:31:47

@Rocko-:

hol esett szó 39ről?

Rocko- 2013.02.10. 16:32:24

@nem kéne...: ok.
azt kijelenthetjük hogy ugyanaz a motor másképp teljesít egy Audiban mint egy VW-ben?

subtotal 2013.02.10. 16:32:51

@Rocko-: írta? Neked? :)
Mert a szövegben csak E36 van említve...

Rocko- 2013.02.10. 16:35:37

@lcka: ha deklarálva nem is lett így, mint E39, szerintem ez le is lett fedve hogy miért nem: "ahogy szépen-sorban elkelt szinte minden autó, amit érdemes lett volna legalább megnézni."

Széltoló74 2013.02.10. 16:36:58

Menni vele meg néha egyenesen Napkitörés:-)
A motor nagyobb élmény, mint az 1.9 tdi a B4 ben, mert az 1.6 forogni is akar.

35up (törölt) 2013.02.10. 16:38:03

@Agr3ssor: "Értelek, csak azóta egy kicsit több elektromos kütyüvel, bonyolult HIGH-TECH cuccal látták el az autókat. És ezeknek az estleges elromlása nem 15 éves korukban fog úgynevezett gazdasági totálkárt jelenteni, hanem akár már 8-10 évesen."

Ez ugy hulyeseg, ahogy van. Mar most is vannak tucatnyi vezerloegyseggel szerelt 15 ev feletti autok, es szo sincs arrol, hogy sorban leterdelnenek a benne az alrendszerek.
Ha ritkan tonkre is megy egy-egy, egy vezerlo csereje es felprogramozasa nem a vilag, es ha olcso kell legyen, ugyanugy van belole bontott, mint barmi masbol.
Az elektronikus hibaktol csak azok rettegnek, akiknek se felszerelesuk, se tudasuk nincs a hibafeltarashoz.

Quattroman 2013.02.10. 16:38:36

@Széltoló74:

audinál nem lehet hátratolni mert a kuplungház mögött jön ki a hajtás a féltengelyekhez, mindenképpen az elsőtengely előtt terhel a motor tömege, ennek ellenére a 100as széria kevésbé mutat fronthajtásos tulajdonságokat mint a kisebb 80/90es.
az én öthengeresem (2,5TDI) beépítési súlya 200kg körül van mégis ez a karosszéria+tengelytáv sikeresen teszi neutrális viselkedésűvé a modellt.
Bajorok azért tolják hátra mert a hátsótengelyt hajtják és kell a súly a tapadás miatt hátra. plusz ezért jelentek meg náluk már sok éve a széria sperrek és egyéb elektronikus kipörgésgátlók. sőt az E60 már elöl aluminium vázszerkezetet is kapott.
gyakorlatilag az A oszloptól előre mindene aluminium...

nem kéne... 2013.02.10. 16:41:00

@Rocko-:

azt jelentesz ki,amit akarsz.
audiban meg pont ugyanúgy teljesít, mint egy skodában, a különbségek nem hardveres okokból adódnak.

nem kéne... 2013.02.10. 16:43:54

@Quattroman:

na de valahogy szerencsétlen bmwnek sikerült megoldani, hogy a tűzfal és a hf közt te le nem eresztesz még egy csavarúzót sem aztán mégiscsak van összkerékhajtása ilyen elrendezéssel, szóval ez önmagában nem indok.

Széltoló74 2013.02.10. 16:44:02

A B4 miért tolja kevésbé az orrát, mint a B3? A B3 td vel volt nagyon rondán orrtolós, de pl 1.8s-el már nem. A quattrok meg egészen másként viselkednek.

Az új audiknak nem lényegesen hátrébb van mégis a motorjuk, mint a régieknek?

Pepejoe 2013.02.10. 16:44:36

@ommm:
Jó, megnyugodtam.
Szakmai ártalom, egyből a gócpontokat vizslatom és fura lett volna, ha egy ilyen ordító dolgot nem vesztek észre. Amúgy nagyítottam én is ahogy tudtam, de akkor is csak a vékonyodó lemezen átszivárgó rozsdát tudtam odavizionálni. :D
Ne ijesztgess.

nem kéne... 2013.02.10. 16:45:59

@Rocko-:

haló.
az megvan, hogy mi volt az értékhatár?
szerintem az kicsivel nyomósabb indok, mint az elfogyott, mire odaértünk.

lcka 2013.02.10. 16:46:50

@Rocko-:

hát ennyiért biztos nem is talál 39et (de36ot se nagyon)

egyébként pedig elég érdekes a magyar piac, én 7körül már elköszönnék az enyémtől, de mégis a rosszabb felszereltségű, lefingottabbpéldányok tűnnek el a listából, ráadásul nem is feltétlen olcsóbban

Pepejoe 2013.02.10. 16:49:29

@Dr. GGG77:
Így van és durcáztam is egy kicsit, hogy ezt nem fejthettem ki ott és akkor. :D

Rocko- 2013.02.10. 16:52:34

@nem kéne...: @lcka: igen, amit idéztem nagyjából ezt fedi le: ennyi pénzért érdemes E39 nem létezik.
gondolom én, de mondja már ezt Pista, ne én, nem néztem meg a kocsikat.

Pepejoe 2013.02.10. 16:55:23

@Józsi a guminagykeres:
Nyomorúság vagy sem, inkább mint egy Favorit kombi pl. ha már kell valami a helyváltoztatáshoz és van lehetőséged választani.
Ez az ország nem alkalmas az olyan úri passziókhoz, hogy mindenki 2-3 éves kocsikkal járjon. Ha így lenne, következne a törvényszerűség egy idő után: gáz lennél a 3 éves kocsiddal, öreg szar, stb. A szegény emberek kocsijai meg ilyenek.
Ha sikeres vagy, max. 2-3 hónapossal jársz! :D

Quattroman 2013.02.10. 17:00:31

@nem kéne...:

a Audi egy FWD konstrukció alapból ami egy bizonyos építési elvhez kötött a bajor pedig RWD
ebből fakadóan a százlábúsítás is más módon valósul meg@

Széltoló74:
a B4 egy teljesen átdolgozott hátsófutóművet kapott ami szélesebb nyomtávú de nagyobb tömegű is, valamint az üzemanyagtank is lekerült a hátsó kerekek közül a csomagtartó aljába. ettől jókorát változott a tengelyek közti súlyeloszlás aránya-

Széltoló74 2013.02.10. 17:03:29

A V6 2.6 kontra 1.8 szívó 5v. Szerintem a 2.6 nál unalmasabb és öregurasabb karakterisztikát nem gyakran húztak erőforrásra. Megy, de mindenhol ugyanúgy. Forgatni felesleges. Egy tdi sokkal izgalmasabb(főleg a sor5).

Széltoló74 2013.02.10. 17:05:53

Köszi szépen! Valóban használható válasz.
A B4 viselkedése nagyon hasonlít a C4 re nálam.
Komolyan izgat,hogy milyen lehet ezzel a kasznival egy 2.3q.

rugoman 2013.02.10. 17:08:52

nekem az jött át, h. 2 pofa elment autót venni. Volt pénzük, tudták (kb...) mifaszt akarnak és lett biznisz. Függetlenül a métermutatótól, beállt klímától meg gőzmozdony-hangtól. Ehhez képest a magyar átlagfasz: nem tudja, mit akar de legalább pénze sincs rá, hogyaszongya: dízelkell, nagy de sportos, lehetőleg termelje a dízelolajat és SOHA ne kelljen alkatrész hozzá. ja és a hozzáértés: mennyivanbenne? húdesokbazmeg..!
..monnyuk én nem vágom ezt a 406 coupe dolgot, a világ legszebb autója, csak rossz helyen hajt, meg 1 oldal szar. na de hogy A6 kombi alternatívája?? mé' nem H1, az is nagy meg benzines meg van 4 kereke.?

nem kéne... 2013.02.10. 17:11:58

@Quattroman:

jó, akkor máshogy.
most már az audi is hátrébb hordja a hosszmotorjait, nyilván nem véletlenül.
de ahogy írod, más elv.
az egyik úgy épített egyenlő súlyelosztást, hogy ha van valami nehéz elöl, akkor tegyünk valamit hátra is, a másik meg úgy, hogy a nehezeket rendezzük minél inkább a közepe felé.

Quattroman 2013.02.10. 17:12:30

@Széltoló74:
"Komolyan izgat,hogy milyen lehet ezzel a kasznival egy 2.3q"

nem egyértelmű melyik bódéra érted.
B4-ben elmegy C4-ben elég diétás a 136LE

Agr3ssor 2013.02.10. 17:13:38

@35up: Hát nem is tudom barátom! Javaslom, egyszer legalább a parkolóban nézzél meg közelről egy prémium kategóriás autót!
Egy 15 éves autó írható epromú ECU-ját vagy ABS vezérlőjét ne hasonlítsd már egy egy mai prémiumban vígan előforduló eszközhöz.
Amikor egy autó egyszerre figyeli a retinádat, megy rajta a sávtartó, figyeli a többi autót, ami alapján egy esetleges balesetet megakadályoz, állítgatja a fényszórómagasságot a szembejövő autók helyzete alapján, 2 tetszőleges kijelzőre meg a szélvédőre kirajzolja a navigációt vagy a zenét meg amit akarsz,,, szóval ez neked ez ugyanaz a szint, mint egy E36-os sorhatos-kétezres ABS-el??
Az én szemléletem szerint nem is focizik egy ligában a kettő!
De ha te egy mai prémium extráit fogod felprogramozni, javítgatni úgy, hogy egy 15 éves autónál megérje majd a jövőben, akkor nagyon nagy májer vagy!!

V12 Power 2013.02.10. 17:19:07

@ommm: Gratula az autóhoz, sok kellemes élményetek legyen vele! Én is most néztem autót Magyarországon, de tele lett a tököm azzal, hogy az összes szupernek elmondott autó egy halom szar volt közelről, így inkább megdupláztam az összeghatárt, és vettem kint egy rendeset.

Quattroman 2013.02.10. 17:21:10

@nem kéne...:

Nem, nem hordja, ez csak optikai csalódás.
a féltengelyek most sem állnak előrefelé, ugyanúgy a teljes erőmű súlya a tengely elé terhelődik.
amivel javulást érnek el az annyi hogy elhagyták a hosszú, nehéz öthengerest és helyette a rövidebb V6 motorokat építik be, valamint már az új modellek első futóműveit is könnyűfémötvözetből készítik

Quattroman 2013.02.10. 17:28:39

@nem kéne...:

Nem, nem hordja, ez csak optikai csalódás.
a féltengelyek most sem állnak előrefelé, ugyanúgy a teljes erőmű súlya a tengely elé terhelődik.
amivel javulást érnek el az annyi hogy elhagyták a hosszú, nehéz öthengerest és helyette a rövidebb V6 motorokat építik be, valamint már az új modellek első futóműveit is könnyűfémötvözetből készítik

nincs_nick 2013.02.10. 17:36:14

@Quattroman: Végig felsőkategóriás autókról beszéltünk, nem városi gyöszökről. Ott nyilván nem az ülést nézi az ember, hanem azt, hogy él-e még a kuplung, van-e még kompresszió a hidegen nyomástól és hányszor parkolta telibe a tulaj vagy éppen őt a szomszéd mancika a shoppingolás közben.:) Audi/BMW/Merci, de még magánszemélytől származó Passat/Mondeo kategóriában is teljesen logikus az ülést nézni. Cserét is könnyű ellenőrizni, mert szinte minden gyártónál le tudod kérni vin alapján az eredeti fajtáját. A nagyobb autókat normális helyeken nem arra veszik, hogy ki-be ugráljanak belőle három km-enként a várásban. Illetve itthon és Balkánon dívik városi X6-ozás, de az egy másik szubkultúra.:)

Btw, autószerelői munkád hogy jön ide? Most meg kell hajolni vagy mi? Esetleg 10 év autóipari fejlesztőmérnöki meló után most szégyelljem el magam? A hátterünk nem számít, csak az amit mondunk...

35up (törölt) 2013.02.10. 17:36:25

@Agr3ssor: "Javaslom, egyszer legalább a parkolóban nézzél meg közelről egy prémium kategóriás autót!"

Koszonom a tanacsot moricka, minden nap ezt teszem, napi 8 oraban.

"Egy 15 éves autó írható epromú ECU-ját vagy ABS vezérlőjét ne hasonlítsd már egy egy mai prémiumban vígan előforduló eszközhöz."

En a 15 eves premiumokrol beszeltem.

"Amikor egy autó egyszerre figyeli a retinádat"

Ugyan nem. A kormanyzas jellegebol ismerik fel a faradtsagot, 1-2 infrakameras rendszer van, ami a fejmozgast is nezi.

"megy rajta a sávtartó, figyeli a többi autót, ami alapján egy esetleges balesetet megakadályoz, állítgatja a fényszórómagasságot a szembejövő autók helyzete alapján, 2 tetszőleges kijelzőre meg a szélvédőre kirajzolja a navigációt vagy a zenét meg amit akarsz,,, szóval ez neked ez ugyanaz a szint, mint egy E36-os sorhatos-kétezres ABS-el??"

Meghibasodasi aranyokrol volt szo. Mit akarsz a funkciokkal?
Aruld mar el nekem, mi koze a funkciok szamanak a tartossaghoz.

"Az én szemléletem szerint nem is focizik egy ligában a kettő!"

Tapasztalatokra lenne szukseged meg hattertudasra, nem szemleletre.

"De ha te egy mai prémium extráit fogod felprogramozni, javítgatni úgy, hogy egy 15 éves autónál megérje majd a jövőben, akkor nagyon nagy májer vagy!!"

Most is ezt teszem ha megkeresnek vele, te viszont ahogy nezem, a hoborgesen kivul nem sok mindenhez ertesz.

Quattroman 2013.02.10. 17:47:49

@nincs_nick:

autószerelői munkád hogy jön ide"
úgy hogy azt kérdezted nepper vagyok e.
egyébként negyven év során épp elég darabbal találkoztam ahhoz hogy tudjak állapotot, futást definiálni, talán autentikusabban mint egy fejlesztőmérnök (vagy akármi vagy)

lényegtelen milyen kategóriás autóról beszéltünk, példaként hoztam fel, természetesen a kákán is lehet csomókat keresni, a megmondóemberek jellemzően ez teszik.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.02.10. 17:55:45

teljessen patent ez a kis audi, 340.000ft ert meg ajandek.

a premiumba a betorest meg a szivar 100-as kasztnis v8 al kezdte az audi, a galvanizalas meg 82tol van a 100 asnal, 84tol a 80-nal. ( akkor jott a rancfellvarrot nagyhatsolampas 80-as )

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2013.02.10. 18:02:37

Örülj neki, hogy nem E36 touring lett, az méretre egy más világ. Vagyis inkább ez az Audi nagyobb jóval.
Korrekt gépnek tünik.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.02.10. 18:03:36

@rugoman: igen, ennel a parhuzamnal en is elvesztettem a fonalat, kb a negy kerek meg az auto jelleg ami a kozos :D

turbos xm, olasz szepseg, stb... azok nagyobb rizikofaktorok, megha a vasarlas pillanataban jobb autok is allapotra, meg ugye hat a made in germany az - legalabbis nekem - jobban hangzik. 340ezer forintert meg szerintem az ember ne almodozzon.

anyahajókabinajtóhajtogató 2013.02.10. 18:05:56

Gratulálok az új szerzeményhez Pista! Az első gazdás fabiám 10 évesen ehhez képest egy lefingott fostalicska! Kéne;)!

1kutya 2013.02.10. 18:12:11

grat az új családtag(OK)hoz! és természetesen sok-sok törésmentes kilométert, illetve betegségmentes századot a törpének:)

@Rocko-: azért én egy ilyen cikk után csodálkozom, hogy Árnyékbika szinténIstván még nem jelent meg :-DDD

kitiltott, de seráfütty 2013.02.10. 18:14:02

@Slavedriver: Ne RSi-t, inkább 16S-t (1.8 16V), annak golyóálló a motorja és csak egy picivel megy "gyengébben" a Williamsnél. Ráadásul jobban is néz ki a pici gyári optikával és a 16S felnikkel, a szélesítések és a diszkrét púp is megvan a géptetőn.

nsm01.casimages.com/img/2008/04/21//080421091828257781977130.jpg

kitiltott, de seráfütty 2013.02.10. 18:17:57

@ommm: és akkor most vételárral együtt állt meg olyan hét kiló alatt, ugye? Vagy már nem jól emlékszem arra, amit olvastam fentebb. Tehát egy rész vételár és egy rész költség az arány most.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.02.10. 18:21:28

@Széltoló74: klasszikus falusi serules :) - en egyszer Mezogyan ( Bekes Megye ) falun autoztam at nyaron este 6korul, a tehenek epp mentek haza a legelorol kb 100-as csordaban, az egyik ugy gondolta hogy megvakarja a hatat az altalam hasznalt fiat ulysse berauto jobb hatso sarkaban mert ugye meg kellett alljak amig szembe elmegy a csorda - nem tudtam azonositani az elkovetot, vakaras utan beszaladt a tobbiek koze :D mikor visszavittem a jarganyt volt magyarazas hogy mi tortent :D:D:D ( osztrak kolcsonzo, neztek nagyot mik mennek magyarban! :D )

Agr3ssor 2013.02.10. 18:23:07

@35up: Én pedig rákos gyerekeket gyógyítok!!

"Koszonom a tanacsot moricka, minden nap ezt teszem, napi 8 oraban"
Rossz lehet parkolóőrként egész nap prémiumautókat bámulni!
Én morcika? Te kötöttél belém náci!! :)

"En a 15 eves premiumokrol beszeltem."

Igazad van, azokba 94-ben már klíma is volt. Meg egyszerű elektromotor állított minden hülyeséget. High-Tech!!

"Ugyan nem. A kormanyzas jellegebol ismerik fel a faradtsagot, 1-2 infrakameras rendszer van, ami a fejmozgast is nezi."

Olvasgass! Van olyan is!

"Meghibasodasi aranyokrol volt szo. Mit akarsz a funkciokkal?
Aruld mar el nekem, mi koze a funkciok szamanak a tartossaghoz."

Csak annyit, hogy egy kilencvenes évekbeli autóban a jól működő klíma is nagy szám! És a "működő extrákkal" kifejezés sem véletlen minden második hirdetésnél. Aztán repülj egyet az időben, hogy mi van ma még pluszban azóta az autókban.
Amúgy senki sem beszélt meghibásodási arányokról. Pont a kutyát nem érdekli! 15 évesen kitörölheted az autók páréves korában kiállított meghibásodási arányaival a hátsód!

"Aruld mar el nekem, mi koze a funkciok szamanak a tartossaghoz."

Az, hogy az azokat működtető elektronikákat nem 17-20 évre tervezik! Ezekből 15x annyi van most benne, mint pl. 1994-ben.

"Most is ezt teszem ha megkeresnek vele, te viszont ahogy nezem, a hoborgesen kivul nem sok mindenhez ertesz."

Nem teszed, ne hazudj! Az összes cuccot az autóban még a szerviz is kompletten cseréli! Már ne is haragudj, de nem fogom elhinni, hogy pl. egy 3 rétegű nyáklapon te a multimétereddel csodákat művelsz.

Amúgy Te egy arányaiban 320-ért vett Audi-ban majd kicserélnéd a jövőben a kettős tömegű lendkereket 400ezerért? Meg a lengőkarodat 120-ért?
Ugye hogy nem?!?!

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.02.10. 18:28:33

@Pepejoe: igazad van, az auto a joleti tarsadalmakban kb a hutogep presztizsevel egyenlo, egy komoly subzero frigider szerintem meg jobban jelkepezi az eletminoseget mint egy jo auto. Sok gyerek, a munka nem teher hanem kihivas, tartalmas szabadido eltoltes, erdekes nyaralas, sok sport, ezek jelentik a jo eletet, megvenni ( foleg reszletre ) egy targyat az nem zaloga a jo eletnek. Szerintem - es sokak szerint. Tudom, a lajtan tul egy 15 eves merci maga a tomeny csaszarsag egy Tesco arufeltoltonek, a balkani rogvalosag es a perspektivatlansag mas ertekiteletet munkalt ki az emberekben.

Rocko- 2013.02.10. 18:28:51

@verde66: nem tudom hány csillag.
www.youtube.com/watch?v=E_j5E2_GXWw

@Széltoló74: oké, igen, így gondoltam, fejben helyre tettem a doldokat.

@1kutya: rávetült a cikkre az árnyéka, onanntól meg nem mindegy? :)

@visszakettopadlogaz: :DDDD

Quattroman 2013.02.10. 18:32:06

@visszakettopadlogaz:

az 85után jött és úgy hívták 80CC
előtte volt egy ráncfelvart mod 85 kóddal a "kétéves" amihez szinte semmit nem lehetett beszerezni

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.02.10. 18:35:28

@Quattroman: ugy latom ehhez te jobban ertesz, arra az audi 80ra gondoltam ami a "csiklampas" utan volt a gombolyuig, aminek a hatso lampajanak egy darabja ( fele? ) a csomagtarton volt. A belseje es talan az eleje ugyanaz volt mint az elozonek.

jozsika1971 2013.02.10. 18:37:25

Na végre egy normális tc-s aki tudja mi a realitás. Nem valami dágvány Mercédesz, vagy esetleg egy 4x széttaposott BMW, vagy egy kétszer bontó érett hulladék. Gratulálok, jó vétel volt! Egyszerű-praktikus-olcsó-célirányos vétel volt.

nincs_nick 2013.02.10. 18:37:32

@Quattroman: "természetesen a kákán is lehet csomókat keresni, a megmondóemberek jellemzően ez teszik."

De legalább van önkritikád.;)

Quattroman 2013.02.10. 18:55:30

@visszakettopadlogaz:

tudom melyikre gondoltál az a 80CC, és az első Audi90 is. mindkettő még a B2 modellsorozathoz tartozott más volt a fényszóró, és díszrács is kicsit döntöttebb lett, valamint műszerfal a kapcsolókkal is változott némileg, és kapott nagy telilökhárítókat színrefújva...

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.02.10. 18:58:33

@Quattroman: es tenyleg, most hogy mondod beugrott! :)

kenguru99 2013.02.10. 19:08:12

@Rocko-:
Ez inkább megfelel a mai sztenderdeknek mert félátfedéses.
www.youtube.com/watch?v=ZDCBkI8Feu8

Giryu 2013.02.10. 19:08:16

Unom mér a cikkezéseket ezekről a fosokról. Nem is olvasom el őket, csak hát a TC/TB címlapon állandóan a pofámba tolják. Értem én, hogy uborkaszezon van, valamit kell írni, attól még véleményem lehet.

Béla, tudod a Béla 2013.02.10. 19:17:09

@Rocko-: nem tartom valószínűnek hogy kétféle 1.8/20V 125 lóerős motor lett volna, legfeljebb más volt a felfogatása és a segédberendezések, de igen valószínű hogy maga a motor belseje egy és ugyanaz. De nem kizárt hogy volt annyira hülye a VW hogy csinált két ugyanolyan motort? Nem hinném.
Shadowbull??
Mellesleg utána akartam nézni régi auto katalógusban, de ilyen Audi A6 1.8/20V nincs is benne. 1995, 1996-ot néztem. Gondolom speciálisan más piacra gyártott volt.

Béla, tudod a Béla 2013.02.10. 19:18:21

@lcka: Azt, bár nem hiszem hogy néhány decinél nagyobb az eltérés.

Quattroman 2013.02.10. 19:23:01

@Béla, tudod a Béla:

sajnos volt ezekben a négyhengeresekben variálás.
képesek voltak a blokköntvényről néhány felöntést elhagyni mert a keresztmotorosokban (A3,G4) nem ott volt rögzítve

Rocko- 2013.02.10. 19:24:18

@Béla, tudod a Béla: hát, itt fentebb már lett vesézgetve hogy ugyanaz-e a motor.
más azt mondja hogy igen, szerintem meg nem.
itt ADR: de.wikipedia.org/wiki/Audi_A6_C4#Benziner
itt meg AGN: de.wikipedia.org/wiki/VW_Jetta_IV#Motoren
lehet hogy a blokk azonos, de küllemében, viselkedésben más, pláne ha megnézed az adataikat (és hihetőek az adatok).

Autopeti 2013.02.10. 19:31:05

Egyszer kampányol a TC a visszatekerés ellen és feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen (Égéstér interjú), máskor főcímként közli hogy tekert autót vásároltunk.
Hogy is van most ez? :D

Az autó ettől függetlenül szép, ha a cél szentesíti az eszközt nem lehet rossz szavam.

Plumper 2013.02.10. 19:32:36

TETSZIK! igazi nagy, pakolós, kényelmes autó.

azért jó lehetett új korában, első tulajként, először belefingani...

én nem mernék ilyen öreg prémiumautót venni, hiába patent. elromlik valami, kész az anyagi csőd.

verde66 2013.02.10. 19:36:55

@Rocko-: Képzeld, 1998 óta is gyártanak A6-okat, egyre javuló biztonsággal.

www.euroncap.com/results/audi/a6.aspx

Széltoló74 2013.02.10. 19:37:17

@Plumper:
Vajon milyen lehet, ha egy új komplikált prémium hal meg?!:-)
Nekem az az érzésem,hogy a fiatalabb költsége fájdalmasabb volna.

Rocko- 2013.02.10. 19:38:18

@verde66: az már egy másik típus.

Széltoló74 2013.02.10. 19:40:52

Véleményem szerint az 1997 től(kukac) gyártott a6 nem vonul be úgy a karikások történetébe, mint az egyik legmegbízhatóbb és a legkevésbé szervizigényes modell. Hasonló gondolok a 80 és a4(b5) kérdéskörben is, de tévedhetek is.

Quattroman 2013.02.10. 19:43:33

@Plumper

a vicc az hogy ehhez gombokért vehetsz kopó-fogyó alkatrészeket

Hurri Kán 2013.02.10. 19:50:07

@Plumper:
Ez nagyjából az utolsó, viszonylag olcsón javítható Audi. "Sima", nem az összetett, több lengőkaros első futómű, viszonylag egyszerű elektronika, stb.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2013.02.10. 19:56:47

@Autopeti: Értem, hogy viccből írtad a kommented, szóval én nem letámadni akarlak, de szerintem ha van ilyen népnevelő-szocializáló attitűdje a posztnak, akkor inkább az, hogy nem az órán látható futásteljesítmény számít, hanem az állapot. Ha elég sokáig mantrázzák, még az is lehet, hogy a használtauto.hu-n lesz néhány olyan 20 éves autó, aminek kettessel-hármassal kezdődik a futott kilométert jelző hatjegyű(!) száma, mert a tulajdonos le meri írni.

Ez egy szép autó, amiben simán van még 2-300000 km, talán jóval több is.

1kutya 2013.02.10. 20:04:55

@Autopeti: igen, mert ommm ezt megvette volna a valós 350k km-el is...

Jean-Baptiste Emanuel Zorg 2013.02.10. 20:06:29

@35up: Te jó ég! Van egy parkolóőrünk!
van itt még pl. vki mondjuk traffipaxos, piroslámpa fotós, vagy esetleg autómosóban dolgozó, benzinkutas, aki autók között dolgozik nap mint nap, és ért hozzájuk?

Ez a Nick 2013.02.10. 20:07:28

Egy 96-os A4-esem van. Van vele baj, de csak a szokásos dolgok, ebben a korban. Szeretem és ez nekem elég.

Józsi a guminagykeres 2013.02.10. 20:07:48

@scheerti: !!!!http://www.hasznaltauto.hu/auto/ford/focus/ford_focus_kombi_2.0_ghia_kituno_allapotban-6418749!!!!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.02.10. 20:08:14

Ezt én is megvettem volna :)

"Szerencsére – és legfőképpen – végtelenül kényelmes, hiszen még abban az időben készült, amikor még nem hülyült meg mindenki a sportosságtól."
Mondom én már pár éve...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.02.10. 20:09:24

@Autopeti: Hát ha te ezt nem érted, veled van a baj :D Kitalálták, kb. mennyi van benne, ennyi.
Meg bizonyíték sincs, ami alapján el lehetne indulni, hogy ki mennyivel vette.

Pepejoe 2013.02.10. 20:16:33

@visszakettopadlogaz:

Igen, ez pontosan így van. De azért nincs itt a világvége és nem esünk pánikba, valami ott jobb és élhetőbb, más meg itt. Ez a világ ilyen, ha arrébb sétálsz pár 100 km.-t akkor megint más értékrendet látsz, még arrébb pedig már burleszkbe illőket is. Sőt, ha elég távolra mész, olyan is lesz, ahol a fővárosban nincs közvilágítás, nemhogy áram, de maga a közvilágítás hiányzik, de van mobilszolgáltatás és akár ájfón a kezekben. Közben még szarniuk sincs hova, max. kiöntik az utcára.
Arról meg nem is beszélve, hogy (különösen) ilyen filozófikus mélységekben nem érdekelt sosem, hogy más hogy kínlódik a vélt meg valós életvitelében és a saját poklában, mert én jól érzem magam a bőrömben relatív szegénységem ellenére is és örömmel megyek holnap is dolgozni. A világot meg amúgy sem lehet megváltani. Agyalással meg pláne. :)
Persze, hogy jól érzi magát a 15 éves merciben (a szemét, honnan van ilyen fiatal kocsira pénze?! :D) azt azért ne várjuk már el, hogy kilője magát egy pisztollyal az életből, mert csak erre telik.
Amúgy nem mindegy, honnan értjük a "Lajtán túl"-t, mert ha jól sejtem neked a túl az itt van, nekünk meg ott. :D

novothauto · http://novothauto.hu 2013.02.10. 20:29:56

@Pepejoe: Egyetértek. Legyen mit enni, inni, dolgozni, meg legyen egészség.

Viszont engem kurvára felbasz, amikor menekültek balkánozzák a hazámat. Legyen neki ott jó, és kész, de akkor ne fikázzon minket. Nekem pl semmi bajom nincs azzal, hogy proli vagyok. A Nagyapám 22 évig húzta a Tiszán a kompot télen-nyáron, az az én szememben többet jelent, mintha bármilyen kacsalábonforgó tökömtuggyamit harácsolt volna össze.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2013.02.10. 20:32:24

@Józsi a guminagykeres: Ó igen, a Focus, legendás hirdetés, kb. minden autós levlistán és fórumon körbement, én eddig két helyen láttam. Nem, nem csak azért, mert ezen nem látszik a 400k kilométer, hanem azért, mert ennyivel max. egy-egy öreg Passatot, Mercedest hirdettek eddig magyar oldalon, azaz ritkább, mint a fehér holló.

Széltoló74 2013.02.10. 20:38:04

@scheerti:
400 ezer km hez közeliből egyre több hirdetést látok mostanság.
Ez ugyan csak 340: www.hasznaltauto.hu/auto/audi/a6/audi_a6_2.5_tdi_automata-6595126

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.02.10. 20:38:54

@Pepejoe: jaj nem akartam en "eszt osztani" meg ilyenek, csak kinek a pap, kinek a papne!

amugy regen volt egy utiember aki "fejlodo orszagban" elt afrikaban es aki nokia 5110-est akart mindenaron - egy olyan orszagban ahol nem volt szolgaltato - mint kiderult a kigyos jatek volt az oka! :D:D:D

Autopeti 2013.02.10. 20:45:38

@ColT: Sehol nem írtam hogy bármit is nem értenék.
Az elven akadt csak meg a szemem.
Ha elítélem a bliccelést, de néha-néha magam is jegy nélkül szállok villamosra és ezt el is mondom pár embernek, akkor nem vagyok hiteles. De nekem ettől még jó.

Nem szeretnék kötekedni, olvastam a cikket, amiben le van írva hogy jól átnézték az autót, innentől kezdve nem kérdés jó vétel volt-e.

Csizirájder 2013.02.10. 20:46:14

Jajjmár, kit érdekel hogy nincs presztízse, meg hogy öreg verda! A legjobb autók a '90-es években készültek. Jó kis autó ez, gratula hozzá, sok balesetmentes km-t! :)

Tavaly előtt én is beleszerelmesedtem egy hasolnó A6-osba, 2.5literes, öthengeres TDI, első tulajtól, MAKULÁTLAN állapotban... meg is kérték az árát, 1.2millió alá nem akart menni az eladó. Sajnos el kellett engedjem, mert átírással együtt max 1 millám lett volna a műveletre, kellett némi pénzt tartalékban is hagyni a szokásos szervízre is. Szerencsémre sikerült kifogni aztán egy első gazdás, szép állapotú 2.0GLS Galantot, amit a mai napig boldogan használok. Kombit akartam és dízelt, aztán benzines szedán lett belőle. :) De ez egy hosszú történet... :)

zöldi 2013.02.10. 20:47:11

"Most azonban - úgy érzem - kéne vagy egy motor vagy egy 106 Rallye-Clio RSi a mindennapokra…)"

A motorra szavazok, 124ccm felett bármekorra legyen. Garantált a folyamatos vigyor :D

zöldi 2013.02.10. 20:49:21

@Csizirájder: Nekem egy még 100-as nak hívott 2.6 V6 ot ajánlottak 800-ért, 1 gazdától, 130 ezer km-rel.(aut, vaj bőr, napfénytető....ááááááá) :)
Itthon protestáltam kicsit, nem nyertem :D

w a s d 2013.02.10. 20:58:13

Mindennapinak egy Cinque- vagy Seicento Sporting? Nem tudom, milyenek, de akár még jók is lehetnek, egy próbát talán megérne.

Der Milan 2013.02.10. 20:59:59

Én egy ilyen évjáratú Kappát támasztottam fel, sajnos nem ilyen állapotban volt mint ez az Audi. Mindenesetre én sem értem miért fosik az átlagember az ilyen méretű autóktól mert erősen jobb láb függő a fogyasztás és a karbantartás sem drágább - vagy nem sokkal drágább - mint egy kisebb autó esetén.

Gratulálok hozzá!

pOOOOpeye 2013.02.10. 21:01:41

@Rocko-: Két évet szívtam a KE motroniccal.Kiszámíthatatlan lett a fogyasztás.Egyszer ennyi,másszor annyi. 6.5-12 között beszélek.A sok kilométer a befecskendező rendszeren látszott legfőképp,ami újonnan megfizethetetlen.Karbival nagyon jó,de nem hivatalos,ezért szereztem egy Digifantot.Elég lesz bekötni,de a nyáron megoldom.Addig motorozom.A kasztni miatt nem akarok megválni tőle,tudom hogy jó.De egy 1.9 TDI is elgondolkodtat,hisz az üzemanyag árak egyre félelmetesebb,dolgozni meg ugye járni kell.De a motorcsere ebben a bürokráciában csak pénzlehúzás.Ja,és az autó nagyon régen elég sokat járt az Ukr határra nálam,aztán amikor már csak magyar benzint kapott,már vacakolt is..De az is lehet hogy csak a sok km.91-es a gép,eredeti a hf tömítés is,csak szelepszár szimering volt cserélve.A gazdán is múlik a dolog.Szép estét mindenkinek.

mükkemakk 2013.02.10. 21:04:06

szép autó, egészséggel használd. Az uncsitesómnak volt újonnan ilyen a 90 években, ő nagyon szerette, egy csúcsverda volt.

Gomulka Béla 2013.02.10. 21:15:25

@kitiltott, de seráfütty: Viszont így már két forint egy kilométer, tehát az értéke megduplázódott. Na?

dzolee 2013.02.10. 21:22:15

1 kurvaanyád/óra sebesség!Ez nagyon tetszik!Szép autó szerintem is,használjátok egészséggel!

ommm 2013.02.10. 21:22:55

@esef: Azért kell, mert azon lesz majd négy nyárigumi. Így sokkal praktikusabb cserélni őket. És szebb is.

CaspEr90 2013.02.10. 21:36:37

Hát én pl amit lehetett lecseréltem az E36-on, láncos vezérlés adagoló stb.. Megy a háztól mert megjött az E90. De nem mondanám hogy égnek a vonalak. Két év anyagi szenvedés után összeált, költség és rozsdamentes csak menni kéne vele. Erre majd jön valaki aki halálra alkudozza magát pedig nem kell kimenni érte, nem kell pénzt rákölteni, túl sokat már.. (ilyen is, zöld is) Nincs igazság a földön :D www.jofogas.hu/tolna/BMW_E36_318_TDS_Touring_7555197.htm

thenx 2013.02.10. 21:47:26

Űhe! Szép vas :) Gratula érte!

rbalint88 2013.02.10. 22:17:52

@ommm: 15"-ban van elegáns, visszafogott gyári felni, remélem Te is arra gondoltál :) MAx 16", de ennek jól áll a ballonos kerék.

Kormányt meg tessék bőrösre cserélni a váltógombbal egyetemben, ennyire ne legyen sparmodell és nem jelent plusz hibaforrást :)

KresiM 2013.02.10. 22:23:35

Angliában kereskedőtől vettem egy ilyet 1000 fontért. 1.8 automata volt és kombi, csak sötétkékben. Az angolokról úgy gondolom köztudott, hogy (igényességből vagy az "időjárás miatt"), a legtöbb autó visszapillantója és gumi kéderei mohásak, szó mi szó: nem igazán igényesek a gépekre, csak használják őket. Szóval az autó kapott egy olajcserét, majd műszaki (na az se semmi kint, első dolog volt az ablaktörlők vizsgálata, majd feszítővassal futómű vizsgálat)ami meg is volt egy index izzó csere (nem volt elég sárga) után. Wales-ből a haza utat 3000km simán megtette. 4 utas full-ra pakolva (tetőcsomagtartón is), pályán végig 140-160, 24 órás folyamatos vezetéssel a fogyasztása (nem mese és nem kitaláció és nincs okom túlozni sem) 6.5 - 7.5l/100km volt. De persze ez 95% pálya, és nagyon kevés kicsi hazánk benzinéből ;)... Szóval egy nagyon nagy és nagyon kényelmes autó, de a legjobb benne akkor is a dupla csomagtartó fenék! ;) Gratula az autódhoz, jó választás volt! A szívás az az 1.8 turbo...na az többet fogyaszt, mint a 4.2-es S8...

Jin_Ke (Fotelkommandó) · http://fotelkommando.blog.hu 2013.02.10. 22:29:59

Pontosan ugyanezeket a köröket futottam le én is, csak nem volt ennyire alapfeltétel a kombi :) Végül egy 1.8-as benzines turbós Passat lett a vége, ami rommá volt törve, de egész vállalhatóan javították. 600 ezerért benne van minden amire csak szükségem lehet, az apró hibáival pedig vígan együtt lehet élni. Gratulálok az A6-oshoz, ha kombit kerestem volna, csak a Touring, vagy az A6 :)

Rocko- 2013.02.10. 22:30:40

@pOOOOpeye: sajnálom, mert a jó KE-Jet jó dolog.
a szar meg irtó szar. de ha már cserélsz akkor b/g, vagy ha mégis dízel, akkor inkáb 2.5 (soröt) Tdi-re. ;)
további kellemeset az Audival!

@kenguru99: attól függ milyen sztenderdnek? NCAP-nek igen, IIHS-nek meg nem.

Rocko- 2013.02.10. 22:40:27

@Giryu: nem tetszik, oké, de aztat mondd már el, hogy miért veszed az időt és fáradtságot hogy ezt leírd? engem ha valami nem érdekel, akkor bezárom és kész, nem foglalkozok vele.

Pepejoe 2013.02.10. 22:41:33

@visszakettopadlogaz:
Jó, persze, hát nem is vettem annak!!! :)

Rocko- 2013.02.10. 22:42:21

@Széltoló74: a B4-B5 közt kisebb a generációs ugrás, mint a C4-C5 közt.

Rocko- 2013.02.10. 22:47:19

@rbalint88: nem fotosoppolom át pista autójára!

Pepejoe 2013.02.10. 22:50:21

@novothauto:

Mondjuk a révészkedés (ha jól alkalmazom a szót) egy elég "romantikus" és becsülendő, igazi munka-féle munka, nagyon jól hangzik.
Én is proli vagyok és körülöttem mindenki az, nagyfater kivételével mindenki koszoskezű melós volt, ami elég jó érzéssel tölt el.
Így hát én is az lettem és ezen az oldalon állva nem cserélném el egy bölcsészdiplomára és mondjuk egy HR manageri állásra. :D
Bocs a bölcsészektől és a HR esektől, remélem nincsenek itt túl sokan. Csak példa volt. :)

Quattroman 2013.02.10. 22:51:43

@Rocko-:
"a B4-B5 közt kisebb a generációs ugrás, mint a C4-C5 közt."

ez egy nagy tévedés.
a B5-C5 nagyon közeli rokonok pl az első futómű szinte minden eleme azonos (multilink) a bölcsőn ott van mindkét nyomtávszélességnek a furata..

MAti 2013.02.10. 23:04:05

Kellene egy ilyen nekem is...
A szempontok is hasonlóak, várom, hogy szembejöjjön. :)

Muzsikok közt 2013.02.10. 23:19:03

Nna végre vett Pista egy normális autót! Gratulálok szép a gép sok szerencsét hozzá!

Ja és végre valaki bevallja hogy tekert autót vett(és örül neki). Ehhez külön grat.

Andrew460T 2013.02.10. 23:22:47

Ennyi idősen bizony nagyon szép állapotban van!:)
Az a műszerfal pedig nagyon stílus és szép (bár én rühellem a faberakást), azok a kis műszerek nagyon feldobják! Az olajhőfokmérő pedig tényleg hasznos, turbósoknál pedig minden autóban kötelezővé tenném.

Muzsikok közt 2013.02.10. 23:23:54

Azt azért megjegyezném szégyenlősen, hogy a kocsi gyári fogyasztása 12,5/7,2/9,1. Azt Pesta 7-8ból megáll. www.cars-data.com/en/audi-a6-avant-1.8-5v-specs/3941#sthash.LAwna9cz.dpbs

Ezt én elhiszem, én is így vagyok a sajátjaimmal.

DE: Nem Pesta szokta felejtősnek titulálni az újtesztekben a gyári fogyi adatot, részletesen leírva mire mennyit kell rászámolni hogy kiadja?

DrSzoke 2013.02.10. 23:25:15

Ha meg 1 tesztben meglatom az "unalmas muszerfal" kifejezest,komolyan tokonszurom magam.Meg hallani is borzaszto.Hogy a bubanatos feneben tud egy muszerfal unalmas lenni?Lattam mar unalmas filmet,olvastam unalmas konyvet,de a muszerfal szegeny az hogy?Ez legalabb akkora marhasag mint a kenyelmes bankkartya.Lehet hogy rigolyas vagyok,de ezek a dolgok nalam kiverik a biztositekot.Amugy a C4 A6 sztem az egyik legszebb muszerfal.Nekem legalabbis jobban tetszik mint a modern alfa holdbazis kibujokepernyos lomok.Vagy akinek ez nem jo,vegyen regi BX-CX-et,az tuti nem lesz unalmas.Brrrrrrr....

Jean-Baptiste Emanuel Zorg 2013.02.10. 23:35:58

@Zuckerbrot: jó, de ez most saját autó, és ennek a futóműve is jó, h nem sportos :)

Hurri Kán 2013.02.10. 23:42:48

@Zuckerbrot:
A 7 litert kicsit keveslem, 8 az reális lehet. (A Omegám volt, 2 lityis benzines, kb. ekkora autó, városon kívül 8-9 között eljártam vele, és az ennél legalább egy generációval régebbi motor ugye)

rbalint88 2013.02.10. 23:58:10

@Rocko-: enyém 18" :) nem kell az neki és igaza is van :)

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.02.11. 00:28:55

@Pepejoe: minden munka becsuletes, akarmi legyen az - de mindig az embert kell latni mogotte, nem csupan a szakmat. Mondok peldat: pesti taxisok, szinesfemgyujtok, hasznaltauto kereskedok --- ezekre negativ eloitelet ragadt, de vannak kozottuk becsuletesek is. Mindig a konkret ember szamit, csak az.

en special HR diplomaval is rendelkezem, de nem vettem magamra! :)))

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.02.11. 00:33:07

@DrSzoke: jogos a ket pont, tenyleg! Unalmas hazassag van, a muszerfal max alulmuszerezett vagy ingerszegeny. Az A6 nak ( meg minden vw groupe, es tovabb megyek, minden nemet autonak - szerintem nagyon oke a muszerfala. ( van olyan saturn ahol az ablaktorlonek 7 sebessege van es plus potmeter amivel meg tudod allitani a fokozatok kozott az atmenetet - kisse tulzonak erzem ezt a szabalyozast ) nekem sem jonnek be ezek az USS Enterprise bol szarmazo muszerfalak.

Dr Zoidberg 2013.02.11. 00:41:17

Hehe, Pistám, érdekes. Én kb. ugyanilyen indíttatásból és ugyanilyen gondolatokkal vágtam bele egy Honda Legend után egy kombi Mercedes C200 Kompressorba, 326ezer (mongyuk esetemben messzemenőkig igazolt) kilométerrel, törésmentesen, és szintén csak a legszükségesebb extrákkal. Annyi a különbség, hogy én nem igazán akartam lemondani a bivalyosabb menetteljesítményekről. Ez a kompresszoros kombi jó kompromisszum, mert hozza a Legend menetteljesítményeit, de pl. a városi átlagom 9,2-9,5 liter, ami pont a fájdalomküszöb alatt van. Tökugyanazok a benyomásaim, mint neked; egyszerű, "fapados" autó, rengeteg kilométerrel, de mindene roppant masszív, jó minőségű és tartós, plusz mindene tökéletesen működik és szinte tökéletes állapotban van. Én még a szokásos, vásárlás utáni első szervizemen sem vagyok túl, elslendriánkodtam, és most már 340ezer km van benne (pont mint az Audidban lehet, hehe), de az első benyomások maradtak, sőt, remek autó. Bízom benne, hogy neked is bejön a számításod az öreg Familienwagennel, sok örömteli kilométert kívánok!

Ja, ahol nálad bolyhos a kárpit, nos, ott nálam szakadt. :)

ommm 2013.02.11. 01:11:58

@Zuckerbrot: Írtam is, hogy jellemzően közép- és hosszútávon használjuk, városban minimális mértékben és nagyon rövid távon csak.

Muzsikok közt 2013.02.11. 01:22:15

@ommm: Akkor örömködj! Tesóm rezsimje hasonlíthat ehhez. Mondeo Combi 2005 2.2tdci 15% Bp. nyugiban 85% M1 Komáromig 140es tempomattal 40.000 km alatt 6,4 átlag(jómongyuk 17es a kerék).

Szóval ha csak egy lityivel vagy efelett 10 évvel öregebb benyással akkor öröésbódottá! Gázosítsd akkor ingyen lesz.

Azt nem értem kristálytisztán minek neked magyar reg. autó szívni akarsz? Mindenkinek a maga perverziója.

Laszlo Zsolt Magyar 2013.02.11. 02:44:55

Presztízse nincs ennek az autónak odahaza???? NYEU-ban élek és vezetem a mai modern autóknak mondott prémium modelleket! A kocsid igazi autó még!!! Az Audi 100-as A6-ssá avanzsált modelje! Én a műszerfalától és a beltértől odavagyok! Minden körülölel és átlátható igaz autó műszerfal! Minden kézreáll és nem kell playstation előélet ahhoz, hogy beállítsál bármit is a kocsin. A motor pedig "bulletproof" ahogy az angol mondja. Vagyis megölhetetlen. A kocsid nem X évre készült, hanem még olyan korban, ahol a tartósság még számított valamit! Formája pedig.... nekem ez az egyetlen utolsó igazán Audi kinézetű kombi!!! Manapság már azt sem tudom, hogy KIA-t, Hyunday-t, vagy Focust, netán Astrát látok a távolból. Remélem a 10évnél idősebb jó állapotú modellek sosem kötnek ki a bontókban (apropó felénk már nincsenek bontók, hanem mindent sajtolnak helyben és hajón viszik tömben a kocsikat Kína fémszükségleteit kielégíteni). Manapság mekkore a kincs egy Opel Montana és egy GAZ Lada. 15éve, még mennyi volt ezekből, most meg milyen áruk van nekik. Lotus Omegákról, Sierra Crosworth-ekről nem is írván...
A legjobbakat és szerintem egy büszke tulajnak kell lenned, hogy ilyen szép IGAZI autója van a családnak!

DrSzoke 2013.02.11. 04:26:36

@Laszlo Zsolt Magyar: Minden szavaddal egyetertek.A C4-B4 szeria az utolso olyan audik voltak,ahol nem a parasztvakitas volt a leglenyegesebb epitesi szempont,hanem a tartossag is.Nekem egy 91-es 2.8-as van,igaz nem magyar utakon fut,de 22 evesen most kell benne elso gatlokat cserelni,a balos mar odavan,ezen kivul meg minden futomualkatresze gyari.

HKV Atis · http://inprov.eu 2013.02.11. 06:09:25

Én pont most tavasszal akarok hozatni a Kopasszal ilyen C4-et csak vagy 1.9 tádét vagy 2.5TDI-t Ő is azt mondta nagyon jó autók. Viszonylag nagy autó kell heti egy szállítás miatt és ezért nem szeretnék dobozost venni mondjuk én 1-1.5 misit szánok rá összesen (hogy a ház előtt legyen ), pamut tekercseket kell hoznom vele ( nem nagy súly ) és megbízhatóságból népítélet alapján ez volt a legjobb azok közül ami tetszik.

Ommm: Ha korán megunnád szólj, megveszem!!!!! Persze ha mindent megcsináltál rajta!

Opel P1 · http://www.pbcomputer.hu/ 2013.02.11. 06:28:12

Nem tűnik rossznak, kívánom, hogy ne legyen vele gond.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.02.11. 06:42:53

@novothauto: Nekem az tetszik, amikor melóhelyen egy csaj prolizik.
Merhogy ő biztos úrinő, ám, kiderül abból, hogy
- káromkodik
- a munkája kb. telefonálgató kisasszony
Ezek olyan úrias dolgok.
Ennyi úr soha nem volt ebben az országban, ahányan mostanában proliznak.

@Autopeti: Szerintem semmilyen elvet nem sértett. Nem az ellen szoktak kampányolni, hogy ne vegyenek az emberek tekert autót (mert más amúgy sincs), hanem hogy ne tekerjenek a kereskedők.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.02.11. 06:44:21

@Zuckerbrot: Az enyém is kevesebbet fogyaszt a gyári adatnál. Azóta (22 év) jobbak lettek a benznek biztos :D

Rocko- 2013.02.11. 07:12:19

@DrSzoke: "Amugy a C4 A6 sztem az egyik legszebb muszerfal."
+1. nem is, +10.

Shadowbull 2013.02.11. 07:44:43

Pista, gratula az utodhoz!

Meg a kocsihoz is. Meglepne ha sok gondod lenne vele.

Shadowbull 2013.02.11. 07:46:41

@Béla, tudod a Béla: "legfeljebb más volt a felfogatása és a segédberendezések"

Szerintem is. Nyilvan egy hossz- es egy keresztmotor kozott vannak kenyszeru konstrukcios kulonbsegek, de mondhato hogy alapjaban veve ugyanazok a motorok.

esef 2013.02.11. 07:59:11

@novothauto:
én nem vagyok menekült, de szerintem is közelebb vagyunk a balkánhoz mint a hanyatló nyugathoz...

@ommm:
alufelnit a jó magyar utakra! :-)
értem én, hogy jól néz ki, de kérdés, hogy megéri-e a látvány azt, hogy a jó magyar utak tönkreb.sszák a szép felniket. nekem a francián pont ezért nincs gyári alufelni. mondjuk a puccos skoda/vw az más, ott villantani kell ;-)

ommm 2013.02.11. 08:02:44

@esef: Kedves Fricikém, ha neked a 15 colos, gyári alufelni per hatvanötös gumikkal már a villantás-kategória, akkor nagyon sanyarúnak és igazságtalannak érzed a napi életet. Én inkább cserélem a komplett kereket, mintsem fölöselegesen hagyjak pénzt a gumisnál évente kétszer.

esef 2013.02.11. 08:10:25

@ommm:
Pistám, nyugalom! miért vagy ennyire pipa?
értem én, hogy utálsz gumishoz járni, én is. amúgy nekem is /65-ös gumi van a 15-ös felniken. gyári acélfelnit kis túlzással már sörért lehet kapni, alut nem és az még kényelmes is. nyilván már rég eldöntötted és én csak bele vau-vau, de másnak is lehet néha jó gondolata, nem csak nektek

HKV Atis · http://inprov.eu 2013.02.11. 08:31:05

@ommm: Pista ha megmérnéd nekem a rakteret ledöntött ülésekkel egy életre hálás lennék. 1.8m kellene nekem ráérsz csak április-májusban tervezem megvenni az enyémet.

bigpond 2013.02.11. 08:38:41

Gratula az autohoz, szep is , joo is , olcso is.
Egyszer vettem pont ilyen parameterekkel autot ezert tudom mit erzel Ommmm !

Cobra. 2013.02.11. 08:41:47

Ha írták már, akkor bocsánat, nem néztem át 270 hozzászólást:
ha ugyanaz a kuplung, mint az 1.5 A4-ben, akkor hiába cseréled, nem lesz sokkal jobb.

@esef: mitől is kényelmesebb a lemezfelni, mint az alu ugyanazzal a gumival? Illetve a lemez sérülékenyebb, csak olcsóbb javítani, mint az alut.

Plumper_ 2013.02.11. 08:45:00

@KresiM: jobbkormányos autó nem zavar-e itt Mo-on?
mi van, ha vki kiutazik egy eladó autóért, és ott lukra fut? kidobott az ablakon vmennyi pénzt és néhány napot.

@Laszlo Zsolt Magyar: az is milyemár, hogy egykor ócska, most feltörekvő ázsiai autókat teszünk egy lapra a nagyokkal, árban főleg... a kesze-kusza playstation-műszerfal és ahhoz illő külső design nevetséges, á lá Hunyadi és Kia.

andand 2013.02.11. 08:46:34

Nekem 11 eve van gyaru 15-os alufelni az A4-en. Roman utakon. Kutya bajuk. Jok azok. :)

novothauto · http://novothauto.hu 2013.02.11. 08:56:24

@esef: Egyszerűen csak zavar, ha lebalkánproliznak minket azért, ha tudunk örülni egy 15 éves autónak. De ha valakit megbántottam, elnézést, sosem szándékom ez.

OmegaMale 2013.02.11. 08:57:20

@ommm: Amúgy sem tesz jót a gumi peremének, ha minduntalan bontani kell. Ráadásul az alufelni alapból rárohad a kerékagyra, pláne ha kép még plusz vizecskét. Emiatt praktikusabb, ha a téligumi (külön) lemezfelnin van, különben lesz nagy nézés, amikor márciusban le kéne venni (rúgni ütni stb.) az alut... :S.

Amúgy is gyári méret 195/65 R15, ez létező leggyakoribb méret, így ez a legolcsóbb is.

Amúgy grat a verdához, alkalmi, józan választás. Sztem városban sem mennél vele 10l fölé.

RCsabi 2013.02.11. 09:26:41

@ommm: Nem tudod véletlenül, vagy valaki a kommentelők közül, hogy a cikkben említett projektoros fényszórók vajon beépíthetőek a c4-es 100-as Audiba is? Ránézésre én úgy látom, hogy igen. A 100-as gyári fényszórója (az én autómon) igen harmatos.

Schütii 2013.02.11. 09:29:01

Teljesen józan választás. Ekkora autót, ilyen állapotban, ennyiért, butaság lett volna kihagyni. A "csóró" magyarnak már eleve ilyeneket kéne gyártani, nem a Dácsiát, mer' igény az igancsak vóna rá...

Schütii 2013.02.11. 09:39:02

@RCsabi: A projektorosság önmagában nem garancia a jó látásra, csak ugye a szúró fény az "vagányabb". Nem vagyok meggyőződve róla, de 100-as nevű autók is jöttek már projektorossal.
Nekem volt nem projektoros és projektoros E30-am is, és az előbbivel láttam jobban. A rojektorosnál nagyon éles a világos és sötét területek átmenete. Azokívül a foncsor is gagyi fémgőzölt műanyag volt az utóbbiban, persze mattulva, pedig vagy Hella vagy Bosch gyártmány volt.

Schütii 2013.02.11. 09:45:02

@RCsabi: 100-as is volt projektoros, az A6 é nem ugyanaz. De ne várj csodát, a projektoros sem garancia a jó látásra.
(előző kommentem elveszett)

Rövid Zárlat 2013.02.11. 09:47:58

@nem kéne...: lényegtelen, írta már omm hogy ott a burkolat a csomagtartóban. Csak pl. a generátor szabadonfutós ékszíjtárcsája _nagyon_ nem szereti ha sós lötyivel öntözik, úgyhogy mielőbb vissza kéne rakni.

RCsabi 2013.02.11. 09:51:05

@Schütii: Köszönöm! Valamilyen megoldás azért jó lenne, mert esténként emlékezetből járok haza (kis túlzással). Van esetleg tipped?

Schütii 2013.02.11. 10:00:55

@RCsabi: Valszeg a tiédnek az üvege van lemattulava kívül vagy belül koszos, esetleg mindkettő. Én megnézném a vadiúj utángyárikat, nem a projektorost, ha nem vág földhöz az áruk akkor azokat installálnám. :)

ZYLO 2013.02.11. 10:03:40

Hosszú évek óta az első autó a TC flottában, amit én is megvettem volna.

Nem szoktam ilyenekbe belekötni, de a "hússzelepes" szó így nagyon ronda, ráadásul többször. Felteszem, nem húsból készült a szelep, hanem húsz darab van belőle, tehát a motor húszszelepes. Esetleg 20 szelepes.

Schütii 2013.02.11. 10:11:25

@RCsabi: Ha belülről koszos az üveg (öreg autókon ez nagyon gyakori), azt meg lehet pucolni valami hurkapálcára tekert vattával amit alkohollal itatsz át. Pepecs munka, de nagyon hasznos, én is csináltam és ezzel 2 legyet lehet ütni egy csapásra, egyrész jobban fogsz látni és az autónak is "tisztább a tekintete". :)

young-old pkw 2013.02.11. 10:18:41

Király ez az autó,Ausztriában vadászni kell az ilyen állapotút ebben a korban.Ez a modell az egyik,amelyik kevésbé hajlamos a rozsdára.
Az órát lehet hogy nem tekerték vissza,ez Ausztriában bűncselekmény.Ennek ellenére mégis több kereskedő csinál ilyent,főleg a törökök és a jugók.

Ápuka 2013.02.11. 10:38:18

Jó vételt csináltál, gratula.
Én pár éve vettem meg a hasonló állapotú 406 kombimat, amiben most 356000km van. Letagadhatna 150-et ez is. 3000-es V6-os benzines, bár nem hibátlan és most ráfér már egy kisebb ráncba szedés, ha senki nem veszi meg. Franciához képest abszolút megbízhatóan a teszi dolgát, minden benne van ami kell, hűt, fűt, megy, kanyarodik, tágas (3 gyerekülés befér hátra), erős, ha kell kellően gyors, ne romlott még el soha és 10L-rel elmegy elővárosi-Bp útvonalon is....
Gondban vagyok mit vegyek utána, de három gyerekhez már egyterű a racionális...
Csak hiányozni fog a hang, meg a lopakodó kinézet, ami akár 1.8-as benzinest is rejthet ránézésre...és meglepi a streetracer vti hondát is ha kell...;)

HKV Atis · http://inprov.eu 2013.02.11. 10:38:50

@ommm: Előre is köszönöm! Jobban megnézve a képeket, nagyon jó állapotú autót sikerült kifognod, én folyamatosan nézem a használt kombikat de nagyon sok közöttük a lefingott darab. Amit Pisti átküldött azt már másnapra elvitték. Remélem nekem is ilyen szerencsém lesz mint Neked, de bizok a becsületesnepperben! Sok szép km-t kívánok vele!!!

nikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk 2013.02.11. 10:45:36

Az írástól függetlenül korábban is az volt a véleményem hogy ez a 100-asból átnevezett A6-os az utolsó autó amit a paralimpiai négykarika alatt értékesítettek. Az újabbak javarészt a fogyasztói társadalomnak készült, parasztvakítás (értsd "tapintható minőségérzet, illatok és egyéb bullshit") égisze alatt marketingelt eldobható, kerekes konzervdobozok.

Anno fikáztuk a dacia logant, hogy büdös, nos, sajna nekem volt szerencsém beülni egyszer egy a3 sportbackbe (amiket itt győrben az ódis "vezetők" kapnak) miután állt 30-40 percet a napon és bizoony erős volt benne az a bizonyos jellegzetes polimer kipárolgás illat. Mondhatni orrfacsaró. Ott és akkor az nekem nagyon csúnyán minőségérzet-illúzió romboló volt...

voroseltolodas 2013.02.11. 11:09:23

@Der Milan: Jól tetted. A Kappa amúgy tágasabb mint az A6 és otthonosabb is.

Joey AK 2013.02.11. 11:51:50

Feltaláltál valami olyasmit amit már az okosabb többség évek óta tud, és boldogan használ. 82 és 96 között épített az Audi presztízst, az akkori autókból semmi sem hiányzik ami a komfortot, vagy tartósságot jelenti. Lehet vannak ennél szebb, jobban kanyarodó, stb autók, de egy ilyen kocsi kb elválaszthatatlan társ lesz annak, aki szeret jókat kocsikázni, és nem tekinti egyenesen zárt versenypályának az utat.
A quattro jobb választás lett volna (jobb futómű, erősebb fékek), de azt sose fogyasztana annyit mint ez.
S4-ben meg a legjobb, csak úgy tankolja akinek ...

Klímakompresszort nem szoktuk felújítani, 15-25 között veszünk másikat, és CS. Rengeteg évek óta bejáratott hely (bontó-szerelő) van, pl az audiklubbon is érdemes kérdezgetni.

Béla, tudod a Béla 2013.02.11. 11:56:22

@Laszlo Zsolt Magyar: ' A kocsid nem X évre készült, hanem még olyan korban, ahol a tartósság még számított valamit!'
Igen, igen, igen, azért van már csak az eredeti legyártott mennyiség 10%-a üzemben :)

pOOOOpeye 2013.02.11. 12:16:42

@Rocko-: Köszönöm a választ.Igen,amíg jó,addig jó.De négyszázezer után? :) Ingázni napi 50 km-ert nem kevés egy sorötnek? Még valami:Az embernek egy élete van,ezért jó a nagyobb kasztni,van némi esély. Láttam már karambolos kis fogyasztásút,nem szép látvány.További szép napot!

Sword 2013.02.11. 13:40:01

Azt írja: "Nem volt még divat a kör alakú világításkapcsoló"
A '89-től gyártott malacorrú Passatban már a kör alakú világításkapcsoló volt a kormánytól balra, ahogy azóta szinte minden német autóban.

DeezL 2013.02.11. 15:49:49

ilyen audim volt 2 évig:) 2.5 TDI 140lovas....nagyon jó volt,ha lenne kevés km-t futott vennék még1x.... fiam is ilyent akart venni de, nem találtunk sehol elfogadhatót...

Nekem ezzel a motorral nem kellene

DeezL 2013.02.11. 15:54:04

@pOOOOpeye: az 1.9 TDI-től ne féljél! ha tényleg nem rúgod elváltassz úgy hogy az autó nem szenved,meg nem is sok neki a fordulat városban 5-6liter közt is eltudsz vele autózni,télen valamivel több....

Wadindián 2013.02.11. 16:28:29

@Quattroman:
Ügyeskedtek kicsit Ingolstadt-ban hogy előrébb jöhessen az az első tengely:
totalcar.hu/magazin/hirek/325367/
Nyilván nem a teljes váltó van a kuplung előtt (mint ahogy a cikk írja), inkább csak a diffi, de az is valami.

@ommm:
Sok boldog kilométert benne családostól!
A 30V-s V6 Quattro-val sem kér hosszú távon sokat, de azzal az alkalmankénti mókázást biztosítható. Mondjuk abból nincs nagy választék a használt piacon.

mkg 2013.02.11. 16:40:54

én meg tekert cigit szívok, eleinte kicsit furcsa de meg lehet szokni ;)

Dandan 2013.02.11. 16:57:01

@ommm: A kérdés csak az, hogy hányszor közép-hosszú távon. Nagyon szép állapotú autó és értem én, hogy valahol kompromisszumot kellett kötni, de a sok megpakolt autópályázástól előbb utóbb el fog menni a kedved... Ismerem ezt a motort és csak azt az embert nem értem, aki ezt először megvette. A használt autó vásárlásnál sok más szempont is van, elsősorban a tőke, de ennek a motornak még az utódai is tudnak úgy pofátlanul sokat enni, hogy közben nem is 188-195 kW, mint egy rendes V6. Persze az állapot-szervízköltség, az ár, és a megtett km/év alapján így jobban jössz majd ki, mint egy dízellel.
Csak balesetmentesen:)!

Dandan 2013.02.11. 17:16:35

*Lehet (kimaradt), hogy jobban jössz ki* ...
Ezt persze csak te tudod...

Rocko- 2013.02.11. 17:55:40

@novothauto: nem offolnám szét ezt itt, de annyit mondanék hogy nem értek Veled egyet ebben.

Rocko- 2013.02.11. 17:56:52

@Joey AK: azat mondjad már el Pistának - így tapasztalatból - hogy melyik pakolható jobban C4-ből: az Avant vagy a szedán? :)

Rocko- 2013.02.11. 18:00:34

@RCsabi: igen, beépíthető, ebből a szériából az (Ur)S4 is projektoros.
www.hasznaltauto.hu/auto/audi/s4/audi_s4-5647836

RCsabi 2013.02.11. 18:22:13

@Rocko-: Köszi! Egyelőre megpróbálom majd kitisztítani a lámpát, hátha javul valamit. Megvan még a 90-es? Ha jól emlékszem Sukorón vittelek egy kört az enyémmel, fehér, szedán.

Quattroman 2013.02.11. 18:30:04

@esef:
kicsit kiábrándítanálak, acélfelnit 5-6ezer/db árakon toljuk el és 30tól már vehetsz alugarnitúrát főleg az ehhez autentikus korúakból.

pOOOOpeye 2013.02.11. 18:39:03

@DeezL: Nem arról van szó hogy tartok a dieseltől,hisz szakmám,hanem az,hogy kis országunk vezetői gondoskodnak arról hogy egy benzines átalakítás ne legyen olyan egyszerű,na és persze olcsó.Ilyen C4 -es 100-asba meg kevés az 1.9,a 2.5-öt meg nagynak találom.Szoktam hazahúzni lerobbant autókat,de nem túl gyakran.Csak úgy mellékesen:Nem egy kihegyezett 1.3 ÚJ diesel szívatott már meg minket(fiat multijet-opel is),ilyet nem vennék.Horribilis összegek százezer km után.Mezei motor elég,de az kapja meg azt,ami jár neki! Spórolós magyar lettem,egyszerű szerkezetek vonzanak.A Pannóniámban (T1)nincs semmi kütyű, 62-es,és megy az eredeti hengerrel! :)Hetvennel!

Quattroman 2013.02.11. 18:41:25

@OmegaMale:
"Ráadásul az alufelni alapból rárohad a kerékagyra,"

nos ahol így teszik fel a kereket oda többet ne menj!

létezik egy "porcelánzsír" (keramikpaste) amivel minden cserénél körbehúzom az illesztőperemet, sosem tapasztalsz ilyet többé...

Quattroman 2013.02.11. 18:45:51

@RCsabi:
a lámpatest fizikailag beépíthető, de üveget kellene cserélni rajta mert a C4 A6 géptető a fényszórónál más metszésű nem illeszkednek egymáshoz,
létezett 100ashoz projektoros és xenon is, de az abban az időben nagyon extra volt ezért ritka....

pOOOOpeye 2013.02.11. 18:53:50

Nyugaton km visszatekerés megy,keleten meg km beletekerés az ukr határon.Benzinbiznisz(sóhaj).De valóban.A magyar a km órát is,a cigit is tekeri.Jövőre meg biciklit tekerünk?

Quattroman 2013.02.11. 18:55:37

@Schütii:

nem kell hurkapálcázni, ezekről levehető az üveg 6db kis acélkapocs fogja és gumival van tömítve a fényszóróházhoz.

@RCsabi:
ne sajnáld a projektort, vacak hőre lágyuló műanyag a vetítőtükre nekem miután a második párat is átolvasztotta az égő hője, (nagyon kicsi az átmérő) harmadszorra a C5 fémből készült projektorait építettem bele némi farigcsálással.

Quattroman 2013.02.11. 18:59:02

@pOOOOpeye:

nem nagy a 2,5 bele, ez a bódé azt kívánja és konkrétan kevesebbet fogyaszt mint az 1,9 TDI
ez az autó 120Le alatt még alulmotorizált...

Széltoló74 2013.02.11. 19:31:32

@Schütii:
Szerintem a projektoros sokkal rosszabbul világít, mint a sima. Persze az újszerű gyűjtőlencse, akár még jó is lehet(szerintem nem lesz az), de egy olcsó illegális xenon majd valódi csodát fog művelni:-)
A távfénye valóban frankó, de az nem is lencsés.
Már ezeknél is gyakori hiba volt a leolvadás.

Széltoló74 2013.02.11. 19:40:26

@Quattroman:
Az 1.9 tdi még a b4 be is kevés hókuszpók nélkül:-)

A tegnapi kérdésem megválaszoltad, hisz mindkét eshetőséget vázoltad, de b4 2.3q ra gondoltam.

subtotal 2013.02.11. 20:00:19

Helló-helló, magunknak benzines, tanácsként meg dízel?

totalcar.hu/tanacsok/nepperuzo/2013/02/10/tizeneveset_hosszu_utakra/

Ejnye no, azonkívül a C Omega (mondjuk ez: www.hasznaltauto.hu/auto/opel/omega_c/opel_omega_c_caravan_2.5_dti_elegance_automata-6512061) miért maradt ki a tanácsból?

Hurri Kán 2013.02.11. 20:03:42

@subtotal:
Más havi kb. 3600 kilométerre (évente több, mint 40.000km) választani autót, és más évi kb. 15.000-re.

Quattroman 2013.02.11. 20:09:00

@Széltoló74:

B4 2,3Q jó vas de már mindegyikben hisztis a KE-jet. nagyon kevesen javítják hozzáértően, az elektronikus befecsire átépítés pedig macerás a hengerszám miatt

Rocko- 2013.02.11. 20:14:33

@RCsabi: igen, szerintem is jobban jársz egy polírral és valami emelt fényerejű izzóval. meg kérdés h egyáltalán lehet-e kapni projektoros fényszórót és ha igen, akkor milyet.
igen, emlékszem így már Rád, a 90-es sajnos karácsonykor elment tőlem.

@pOOOOpeye: szerintem nem a négyszázezer számít, hanem hogy milyen üzemanyag került bele, és nos, egy huszonpár éves autónál sok minden történik.

pOOOOpeye 2013.02.11. 20:33:33

@Quattroman: Jelenleg karbival még 90 Le sincs szerintem,de a fogyasztás a fa..a. Vajon megéri átalakítani Dezsőre?A Digifant már megvan. Vagy a gáz.Ezen gondolkodom jó ideje.Cserélni nem szeretném,ki tudja mit kap vissza az ember.10 éve hajtom,és van kellemes emlék is vele,benne. :) Bár a kombi az jobb lenne,néha ez is meg van pakolva. Ha újra születnék,milliomos lennék. Szép estét.(ma vittem műszakira egy 1.0 suzukit,jeges úton halálfélelmem volt)

subtotal 2013.02.11. 20:35:20

@Hurri Kán: hmmm, itt mindenki mágikus értelmezési képességekkel rendelkezik, mert a cikkben nincs szó évi 15ekm-ről.
Pista, mennyi km teljesítményt tervezel évente az Avant-nak?

Egyébként évi 40ekm-hez új autó passzol (pl Logan MCV kezdőnek nem is rossz 1,2mFt), de minimum végigpecsételt ellenőrizhető szervizkönyv.

Hurri Kán 2013.02.11. 20:39:03

@subtotal:
Nem. Valahol korábban írta, a Volvo kb. ennyit ment.

Új Logan MCV 1.2-ért? Hol? Mutasd.

esef 2013.02.11. 20:42:04

@novothauto:
sajnos sokan sokat tettek azért, hogy a balkán hegyeshalomnál kezdődik. ez van, de nekem sem tetszik...

@Quattroman:
a "szent német autóhoz" pénzért mérik a lemezfelnit? úristen. a "szarfranciához" sörért... :D

subtotal 2013.02.11. 20:43:31

@Hurri Kán: Logan MCV kezdő, azaz kezdőrészlet...

Joey AK 2013.02.11. 20:46:12

@Rocko-: a szedán. Szerintem sokkal jobban pakolható, ha le tudsz mondani a kombiságról. Kis gyerekkel amúgy se ideális - szerintem. Mindig féltem, hogy a nyakába esik a motyó, vagy télen, ha utaztál, és felnyitottad a csomagtér ajtót, akkor a -7 fokos levegő ömlött a nyakába.
Azért felnőtt a lányom az S4-ben, csak sírt ha nagyon nyomtam neki.
kepfeltoltes.hu/view/130211/DSC02230_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

feroka72 2013.02.11. 20:47:37

Helló. Én Németországban vettem tulajtól 2,5 5 hengeres dizel Audit ebbe a szériába. Német tulajtól 190 000 km . Abba tényleg annyi volt. 230 e km nél adagoló csere (bontott 75 e Ft), 255 e km eltört a vezérmű tengely (szívó oldali)részleges motor generál kb 550 e Ft.Rengeteg apró elektromos hiba. Végül eladtam egy baleknak , aki prémium márkát akart. Most megkapta.Jelenleg egy Suzuki Ignisem van. Nem presztízs márka , de tized annyiba sincs a fenn tartása mint az Audinak. Ennyit a nagy Német márkáról.

Rocko- 2013.02.11. 21:00:12

@Plumper_: "mi van, ha vki kiutazik egy eladó autóért, és ott lukra fut? kidobott az ablakon vmennyi pénzt és néhány napot."
tanulópénznek hívják.

csiky944 2013.02.11. 21:04:36

@feroka72: khmm,miért érezni úgy,hogy sántít egy picit a dolog?

Rocko- 2013.02.11. 21:05:14

@jól mondja subtotal: @Hurri Kán: úr, az érdeklődő 1800 km-t megy hetente, Pista ennél kevesebbet fog.
másrészt mások vagyunk, le merem fogadni, te sem a saját feleségedet ajánlgatod ha nőt keres egy barátod.

Rocko- 2013.02.11. 21:12:21

@Joey AK: köszönöm szépen a választ! @ommm: tessék, itt van amiről pár napja beszéltem az Avant ellenében. :)

Hz 2013.02.11. 21:14:45

@feroka72: Szívó oldali vez. tengely, egy 10 szelepes, sor 5h -s motornál?
Muhaha, Téged nagyon átvertek, jobb is hogy eladtad..

Quattroman 2013.02.11. 21:15:26

@feroka72:

ez a sánta kutya esete
ebben a motorban (2,5TDI öthengeres) csak EGY VEZÉRMŰTENGELY VAN!!!

ahogy az iskolába mondták: ülj le szamár, egyes.

Hz 2013.02.11. 21:22:41

@Széltoló74: Szét kell szedni, és kitakarítani a projektorlencsét.
1x év alatt rengeteg kosz összegyűlik ott.

DrSzoke 2013.02.11. 21:26:00

@Joey AK: Jajma...csomagter elvalaszto racs/halo? :-)

ommm 2013.02.11. 21:41:27

@subtotal: Nem hinném, hogy több, mint tízezer összejönne. Két gyermekkel (merthogy időközben meglett a második is) már inkább a nagyszülők jönnek majd, nem mi megyünk.
Szerintem 8-10 ezer max, ami a saját autóba megy.
Na meg aztán ott a Shitgun és motorozni is kéne, szóval nem lesz agyonhajtva, az biztos.

a_q 2013.02.11. 21:51:22

Szia! Ilyenem van nekem is, csak 2.5 tdi quattro. 10 éve van meg, a kuplunggal ne csinálj semmit, az enyém mindig ilyen volt!

Quattroman 2013.02.11. 21:51:52

@esef:
"a "szent német autóhoz" pénzért mérik a lemezfelnit? úristen. a "szarfranciához" sörért... :D "

mindent az értéke szerint...

subtotal 2013.02.11. 21:53:08

@Rocko-: hááát, a típust legalábbis merném ajánlani ;)
Nekem egy importált prémium "roncs" van, hogy visszatérjek az autók mezejére, de az nem fér az árkategóriába.
Ommm is szőrmentén ajánlotta prémiumot is...

@ommm: igen, ez a dolgok rendje, a nagyszülők jönnek. Gondolom távoli nyaralás se lesz egy ideig. Majd 1,5 év múlva elkezd nőni a futásteljesítmény.
Gratulálok és remélem mindenki egészséges!

Vicsoripuma 2013.02.11. 22:15:51

Nem vagyok egy nagy szakértője a témának, de 340 a kocsi és 640 az alkatrész? Ez így csak nekem fura? Majdnem még két ilyen autót vehettél volna ebből a pénzből....
Amúgy jól néz ki a gép, használd egészséggel.

AtoszMester 2013.02.11. 22:18:27

Ez egy rendkívül jó választás volt.

nem kéne... 2013.02.11. 22:23:58

@Quattroman:

opelja van.
ott ez tényleg napi probléma.

Quattroman 2013.02.11. 22:52:21

@Vicsoripuma:

itt mindenki funkcionális analfabéta? 340 volt a vas, most tart 640nél

Vicsoripuma 2013.02.11. 23:45:35

@Quattroman: Logikusabbnak is tűnik már....

nikó 78 2013.02.12. 00:42:32

Az utolsó mondatban van az igazság. A többség nem rom, ami németből, de inkább osztrákból érkezik.Persze vannak kivételek, mert létezik nekem is olyan ismerősöm, hogy a nyers regadó nélküli 3-as 1.9tdi golf (ausztriából 170-ért)ról azt hitte gyári fényében fog pompázni, szemrevételezéskor persze kiderült, hogy már a torony is elfogyott,annyira szétmálott szerencsétlen.Meg kell nézegetni a kinti oldalakat, egyből reálisabb a kép, mennyi is egy még használható autó ára. 4. autónk van ausztriából igaz 8,10,6,5-évesen kerültek hozzánk.Az első szerzemény volt a legdurvább 8év/38000 km, fincsi gyári állapot.Mivel sok náluk a 2.-3. autóként használt, egyáltalán nem ritka az alacsony futásteljesítmény, igaz annak meg is kérik az árát. Ez akár több százezer forintos eltérést is eredményezhet, a hazai piacon kapható, tekergetett állományhoz képest.A német autó olcsóbb, de azért azoknak tapossák is a belét.A minap vezettem az egyik német kolega W124 280T-jét, 440000km-el rohadtul egyben van (bevállalnám, csak a tetves regadójával már nem éri meg 17 évesen). Szívszorító hallgatni, amikor este elindul vele a parkolóból, és küldi padlón az autómatának.Saját elmondása szerint, ez még Mercedes, ennek bírnia kell.Már ültem jópár német mellett,egyik sem vezetett normálisan.A legdurvább, 130000-nél kiléptette a motort, a 130lovas PD-s passatból.Nem bírta,a 6. telit!!Ennyi.

35up (törölt) 2013.02.12. 01:17:43

@Quattroman: A keramiapaszta inkabb motorsportcelokra valo. Bar nagyobb hot bir ki, de hamarabb kiszarad mint a Plastilube. (A rezpaszta meg ugye jo ideje tilos.)

bazsimoci 2013.02.12. 07:09:26

Pista, te rohadt mázlista...! Tudd meg, hogy
útállak... :-))) Én az ellenpéldaként említett állapotú 1,9 TDI Passatban kucorgok...

andand 2013.02.12. 07:26:16

A kuplung tenyleg fent fog. Ugy fogott az enyemben 120.000km-nel es 220.000-nel is. Azota kicsereltuk, de most is ugyanott fog. :) Ha nem csuszik, nincs szaga, nem kell bolygatni.

bigpond 2013.02.12. 07:56:25

@a_q:

Ezen kuplung teman nekem is megakadt a szemem.
Az enyemben peldaul a fogaspont egyaltalan nem fugg a tarcsa vastagsagatol , ezert lehetetlen megmondani mennyi van meeg neki hatra. Van egy utanallito szerkezet benne ugyanis.

malkolmcole 2013.02.12. 09:15:40

@Quattroman: Te vagy analfabéta! 640e borul a vasba, tehát 320 a vételár + 640 = 960 + klíma 50 = 1010 !

De a 640-be benne van a magyarosítás is.

Én egyébként sokallom érte az 1 millát. Szét kellnézni és magyar papírokkal is van 300 körül ugyanez a kocsi, rákölteni arra is kell, no de nem 700-at!?!

Vályi Úr rosszul értelmezem?

Prezi 2013.02.12. 09:36:37

@ommm
Remek darab, gratulálok! Nem biztos, hogy annyira gáz a kuplung, '99-es A4-est hajtottam 5 évig, annak is felül fogott a kuplungja amióta megvettem, még sem volt baja, gyönyörűen tette a dolgát, cimborám apja vette meg az autót, azóta is az a kuplung szolgál. Nem csúszik, szépen feljön a mélygarázsból is, fogyasztás remek. Grat második gyermekedhez is! :)

ommm 2013.02.12. 10:34:49

@malkolmcole: Rosszul. 640 eddig, alles zusammen. Illetve több, mert kellett rá három, új ablaktörlő (Valeora esküszöm, Balázs be is szerezte).

Józsi a guminagykeres 2013.02.12. 10:55:53

@subtotal: Omega. :D
Mikor már nagyon elegem van abból,hogy a szarjaim micsoda pénzeket szednek ki a zsebemből az állapotuk fenntartásához (nem leélem,gurul azt'jóvanaz),akkor mindig felmegyek az opelforum omega b topikjaiba kis olvasgatás után egyből úgy érzem,hogy nincsenek is olyan rossz autóim. A tulajok többsége már helyből,magától értetődően veszi mély-torokra.

malkolmcole 2013.02.12. 11:10:34

@ommm: Már értem. Én számoltam rosszul.

ganjaninja 2013.02.12. 11:31:32

Súgok! Az enyém 430 ezernél még mindig azt a 2,5 deci olajat ette meg 10000 km alatt...mint új korában. Full synt 5/40.
Ez egy igazán hálás gép....tovább megyek..
EZ MÉG AUTÓ!

Pepejoe 2013.02.12. 12:22:30

@visszakettopadlogaz:

Na tessék, belőled pl. ki sem néztem, hogy magadra vennéd, hisz' az eddigi beszélgetés alatt kiderült, hogy nem vagy az a fajta. Tehát: teljes biztonságban írtam akár pont ezt a példát :D bár persze nem tudtam, hogy van ilyen papírosod is. :)
Ugye ahogy írtad, a mögötte lévő ember, igen-igen...

Joey AK 2013.02.12. 13:57:00

@DrSzoke: Az szerinted mit véd? Az arra van, hogy a kutya ne másszon előre. Emlékszel mikor Ágoston faterja borult?
Egyébként nem lehet kapni hozzá, nincs. A freesnap (vagy mi) árul ilyen fém kereteset, amit VL belefaragott az övébe.

Mondjuk ki, nem azért veszünk avantot mert praktikus, jó a családnak, jól pakolható (muhahaha), több dolog fér el benne mint a szedánban, halkabb, stb. Azért vesszük, mert SZÉP :)

Hurri Kán 2013.02.12. 14:34:26

@Joey AK:
Egy kombi mindenképp praktikusabb, ÉS szebb is mint egy limuzin. (Egy-két példát leszámítva). :)

önkéntes rendőr 2013.02.12. 14:35:07

Nah, malacfutatók! Végre egy "lehidalok a bélyemvétü asztaqvaaa!" cikk.
Ugye, hogy az Audi is autó?? ;-)

Ciri 2013.02.12. 15:47:53

@ommm:

Szia Pista!
Balesetmentes kilométereket a vashoz, egyszer mindenki felnő :)

(küldtem privát mailt)

feroka72 2013.02.12. 16:13:06

@Hz: Na szóval van 10 és 20 szelepes hengerfej. Év járat, motor kód , ország. És lehet vitatkozni .De addig nem.

Joey AK 2013.02.12. 16:13:42

@Hurri Kán: Az audinak nincs kombija, csak AVANT. Ez egy életérzés kombi, ami azt jelenti, hogy rosszabbul pakolható mint a szedán: értsd a ferde hátulj miatt, és az egyenes padló miatt kicsi a rejtett raktér. A padló és a csomagtér roló között egy normál bőrönd nem fér el állítva.
Ha neked az praktikus, hogy úgy mész el nyaralni, hogy minden csomagod közszemlére van téve, akkor ok. Persze biztos több trágya fér a kombiba, meg ha beraksz valamit az ülés mögé akkor nem kell az egész pakkot kiszedni, hogy hozzáférj, de konkrét képekkel tudom neked bizonyítani, hogy ha csomagokról beszélünk nem literekről, meg köbcentikről, akkor a szedán fényévekkel jobb.

feroka72 2013.02.12. 16:14:30

@Hz: @Quattroman: Szóval van 10 és 20 szelepes hengerfej. Na meg motor kód..stb.

feroka72 2013.02.12. 16:17:36

@csiky944: Német országban ha valaki km órát babrál annak kezét-lábát levágják. De ha a Német autót a nepper behozza 450 000 km-rel az biztos hogy a vevő max 120 000 km veszi meg.

Joey AK 2013.02.12. 16:25:24

@ommm: most nézem, hogy elég rövid váltó van benne.
Esetleg keress egy BAA kódú (ős TDI 1Z) váltót, az jó lehet bele hosszra: 135@3000 5-ben. Nem biztos, hogy jobban fogyaszt majd vele, de zajban/komfortban jobb lesz.

Hz 2013.02.12. 19:20:44

@feroka72:
Van persze, de az Audi nem tett A6-ba 5hengeres TDI motort 20szelepes hengerfejjel.
Mondjuk másba sem.
Úgyhogy nagy képzavarok vannak odaát.

subtotal 2013.02.12. 19:30:21

@Józsi a guminagykeres: ezért nem a B Omega-t ajánlottam :)

@Joey AK: Te a kocsiban szoktál lakni nyaralás alatt? Csak mert én odautazom a Touringgal, kipakolok (mivel 2-en megyünk általában ezért roló alatt elférünk, de ez mellékszál) és aztán nem kell semmit rejtegetni.
De mondok olyan dolgokat, amiket nehéz limóba pakolni és viszonylag gyakran kell: nagy teli bevásárlószatyrokat marha nehéz beemelni, a limo csomagtartóban pakolni méginkább. Ilyen még: karácsonyfa, székek

ommm 2013.02.12. 20:35:41

@Joey AK: Ezt a gondolatot (rosszabbul pakolható, mint egy szedán) már csak azért sem teszem magamévá, mert volt ötajtós autóm, szedánom és most kombim és messze a legkényelmesebben pakolható mind közül.
Aztán de jó lesz, hogy nem kell Stump Bandi Avantját kölcsönkérnem Bandistul, amikor a villanytűzhelyet kell hazavinni a boltból.
Ne vitatkozzunk, literek és literek között óriásiak a különbségek.

andand 2013.02.12. 20:39:00

@subtotal: Karacsonyfa befer a limoba. :) Es mint irtam, sok mas is, bar teny, hogy korulmenyes es kompromisszumokkal (lehajtott ules, eloretol elso ules, stb.).

subtotal 2013.02.12. 20:49:51

@ommm: @andand: kupéba is befér sokminden és az a legszebb.
Van kombim és kupém (E36) is, de ha csak egy autóm lenne az biztos kombi lenne...

invisibility 2013.02.12. 20:52:38

Kedves oMm!

Ami igazán tetszik ebben az autóban az a műszerfal és abból is a műszeregység! Káprázatosan szép az a szürke háttér a króm karikákkal és a még sötétebb szürke (inkább már fekete) skála alatti résszel. A plusz három kis mérőegység adja a tortára a habot amin a cseresznye, hogy egy plexi alatt bújik meg az egész. Pazar! A körítés sem kutya a lakkozott rőzsével. Egyszerűen egyben van mint a gecisbugyi. Simán vállalnám ezt az autót így ahogy van annak ellenére, hogy azok a hátsó hatalmas lámpaburák engem sírva fakasztanak. De ki nem szarja le, ha egyszerűen ilyen szép a bele.

Tudnál esetleg olyan autókat mondani amik ilyen idősek mint a tied és ilyen műszerezettségűek?

dennisthemenace 2013.02.12. 20:55:27

"A kedvunkert nyitott ki szombaton".. Talan egyszer eljon az az ido Magyarorszagon is, hogy het nap legyenek nyitva. En az enyemet szilveszter napjan vettem egy videki kis benzinkut melletti kereskedesben.

ommm 2013.02.12. 20:56:46

@invisibility: Vannak ám. PL. szinte az összes Alfa Romeo, tán még az E36-okban is volt olajhőmérő.

Quattroman 2013.02.12. 21:06:02

@feroka72: ebben az autóban a 2,5 TDI sor öthengeres és az csak tízszelepesben létezik.
szóval ne görcsölj nem jöhetsz jól ki belőle

Balázska19 2013.02.12. 21:52:20

@ommm:

Ez a kocsi nagyon betalált! Baromi jó vételnek tűnik a képeken. Remélem sokat írsz majd róla. Nagyon szeretem a 90-es évek szappantartó formájú kocsijait.
Régi még nem pápaszemes E osztály meg ez a c4-es Audi nagyon bejönnek. Majd szívesen olvasnék későbbiekben a kocsival kapcsolatos egyéb költségekről és tapasztalatokról is, hátha erőre kapok és beleugrok egy hasonlóba én is.
Kérdésem az lenne, hogy szerintetek 6-900 000-es tartományba szereplő dízeles verziói már jónak mondhatók-e, vagy a dízel a legtöbb esetben szopó roller-é?

Zoltán Maszlik 2013.02.12. 22:50:27

Szia István!
Gratulálok a gyermekhez, jó egészséget kívánok Nektek:)!
Persze az Audihoz is gratula, remek vétel volt.Volt egy gömbölyű 100asunk (Avant volt az is,91 végi, majdnem így nézett ki az is:) ) 2.8as V6os blokkal.Imádtam.Nem csak a motor miatt...az a műszerfal pedig...áh...kevés szebb van.
(Vagy csak a gyerekkorom miatt érzem így, és nekem az a 100as Audi,mint Csikósnak az állólámpa?Lehet, így legalább értem Őt:D)

kitiltott, de seráfütty 2013.02.12. 22:59:39

@dennisthemenace: Vettem még egy Rönót. Citromsárgát. Ali G bekaphatja ;-)

Hurri Kán 2013.02.13. 00:03:31

@Joey AK:
Önigazolhatsz, meg rugózhatsz még szavakon napokig, ettől még tény, hogy a kombik (buszlimuzinokat leszámítva) messze a legpraktikusabb autók. Nyilván azért adnak el a német piacon egy csomó típusból újonnan több kombit, mert annyira rosszul pakolhatóak, és annyi hátrányuk van.

"Ha neked az praktikus, hogy úgy mész el nyaralni, hogy minden csomagod közszemlére van téve,"
A ház előtt bepakolok, odaérek, ott kipakolok. Vagy te semmit nem pakolsz ki a kocsiból, amit nyaraláshoz magaddal vittél?

Shadowbull 2013.02.13. 06:49:55

Az biztos hogy a kombiba lehet pakolni mint az okor. De a sajat tapasztalatom azt mutatja, hogy a csomagok olyanok mint a gazok: maradektalanul kitoltik a rendelkezesre allo teret.

Amikor E90-em volt azt is tokig pakoltuk, amikor E91-em azt is, es most a Mondeo kombit is.

Ezert lesz a kovetkezo autom nagy valoszinuseggel limuzin. Mondjuk nalunk mar se babakocsi (igaz azt hamar elhagytuk) se gyerekules, se etetoszek, se tonna pelenka.

A kombiban azt (is) utalom hogy hangos.

Béla, tudod a Béla 2013.02.13. 07:41:08

@dennisthemenace: 'Talan egyszer eljon az az ido Magyarorszagon is'
Remélem nem, így is rabszolgasorban vannak az alkalmazottak, a tulajdonosnak pedig elég ha hét közben meg van neki a napi 12 óra.
Akinek kell az autó az megoldja vagy így vagy úgy, végül is ez nem egy kiló krumpli. Ez is jó megoldás, de minek ülne egész nap ott. Azért van nyitvatartási idő, hogy akkor jöjjön a vásárló.

dennisthemenace 2013.02.13. 07:58:15

@Béla, tudod a Béla: na, ez a magyar szemlelet.. Majusban, a furedi Mini talalkozo utan megalltunk Gyorben sult kolbaszt reggelizni.Egy hirtelen szello felkapta a szalvetat es elvitte.. Megkertem a holgyet, adjon egy masikat, mire o;"Miert nem kapta el?!" es flegman elem dobott egyet a pultra.. Nem mellelsleg, az emberek tobbsege egesz nap dolgozik es inkabb hetvegen van ideje autokat nezegetni, venni. Az elado meg orul a hetvegi muszaknak, arra ugyanis joval magasabb ber jar, pl. a Tesconal elosztjak, ki mikor johet be hetvegezni, hogy mindenkire jusson igazsagosan.

kitiltott, de seráfütty 2013.02.13. 16:16:19

@dennisthemenace: Megane Coupe Mirage. Kellett valami, amin van tax és keveset eszik, ez olcsón jött. Bár kéne rá négy gumi meg egy pár tárcsa előre, de egyelőre még elmegy :)

dennisthemenace 2013.02.14. 07:34:42

@kitiltott, de seráfütty: Nekem is kell ket uj gumi elore, aprilisban muszakira megy. Pirelli egesz jo aron van, szazas a ketto.

Joey AK 2013.02.14. 10:54:19

@ommm: Ezeket az érveket meghallgattam én is, tetszik is a forma, meg is vettem az S4-et, aztán rá kellett jönni menet közben, hogy nem jó -> NEKEM.
Kisebb benne a padló és roló közti hely, a plafonig nem akarok pakolni, és urambocsá' hazafelé megállunk a sümegi várnál, akkor nem kell a laptop táskát magammal cipelni, mert nem azon izgulok, hogy feltörik-e a kocsit vagy sem. Ugyanannyi csomagot egy szedán csomagtartója vígan elnyel, én meg nem hisztizek ha át kell emelni a bőröndöt a hátfalon. Ja, sütőt ufón szállítok, mert inkább van vonóhorgom, és alkalmanként 800 Ft/óra, mint szétbarmoljam vele a kocsi belsejét. Ugye megvenni a karcmenteset szeretjük, ha meg kicsit kiszakad a kárpit itt-ott a rotakapától az Q-ra belefér, mert nagyon kellett a kombiban vinni, hisz azért van, hogy beférjen :)
Krambol, télen a kocsi kihűtése, ezeket mindenki eldönti, hogy számít-e, nekem sokat dobott.

Ja, most nem fogok mindenkinek egyesével válaszolni. Volt ilyen C4-ből szedán, és kombi is, és hétköznapokra a szedán sokkal alkalmasabb, ezt gyakorlatban tapasztaltuk, nem is veszünk az avant után még egyszer kombit az biztos. Ha mégis (allroad quattro) azt nem a praktikussága miatt, az tuti ;-)

Joey AK 2013.02.14. 10:57:57

@Shadowbull: Arról akkor nem is szóltál, hogy milyen az, amikor a kombi hátuljában 3 csomag szédeleg, és verődik össze vissza, mert nincs csomagrögzítő háló, vagy egy mélyedés amibe be tudnád támasztani.
De gyerekbicajt pl kiválóan lehet vinni kombiban, az hiányzik néha, más nem jut eszembe.

Shadowbull 2013.02.14. 11:10:09

@Joey AK: arrol nem is beszelve, hogy a 100 C4 szedan az egyik legszebb auto volt akkoriban. Amikor atkereszteltek A6-ra, akkor csunyabb lett SZVSZ.

A 100 C4-bol volt S4, 2,2 Turboval vagy 4,2-es V8cal....

Rocko- 2013.02.14. 14:01:10

@Shadowbull: még mindig szép. ;)
A6-ban se lett csúnyább (a C4), inkább az utána következő széria. :)

Quattroman 2013.02.16. 01:34:54

@Shadowbull:

100 C4 pontosabban S4-et nem szereltek V8 motorral főleg nem 4,2-vel. arra ott volt a V8 mod D1, és az is csak 3,6-os motorral jött akkoriban. a C4 A6ban jelent meg a 4,2 V8 erőmű S6 Plus néven...

Wadindián 2013.02.16. 11:53:39

@Quattroman:
Az S6 létezett 2.2 turbo és 4.2 V8-al.
Az S6 Plus is 4.2 V8, de erősebb mint az S6, a módosított hengerfej miatt.

Quattroman 2013.02.17. 01:43:51

@Wadindián:
S6 nem volt 2,2 turbo az S4 volt

@Rocko-:
Igazad van az ABH motorosra nem emlékeztem S4-ben
az AEC pedig már S6

Wadindián 2013.02.17. 07:40:59

@Quattroman:
www.audic4.de/motorenpalette.html
link szerint is:

S4 2.2 sor5 turbo AAN 169
S4 4.2 V8 ABH 206

S6 2.2 sor5 turbo AAN 169
S6 4.2 V8 AEC 213
S6+ 4.2 V8 AHK 240

Rocko- 2013.02.17. 10:23:34

@Quattroman: igen, AEC már S6.
de ha nagyon pontosak akarok lenni, akkor (Ur)S4, tehát még 100-as szériában vol AAN és AEC, aztán amikor megérkezett az "A"-sítás (ásítás, höhö), akkor lett belőle S6 és AAN, valamint az AEC mellé megérkezett az AHK, S6 plusként. (mondjuk én ilyen állatot élőben még nem láttam itthon. de tudom hogy léteizk.)

Beaver100 2014.08.04. 15:56:32

Meg mindig jol nez ki

emgyé 2014.09.07. 07:33:06

Szeretem az A6 Avantot 1.8-as benzinmotorral :) Az enyém C5-ös.
süti beállítások módosítása