Ennyiért vehettél volna egy jó Kalost!

  2012. június 24. - prokee

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Úgy olvass, ahogy vezetsz!
2015-01-24 17:43:36

A hétvégén felszántotta a netet a Totalcar híre, miszerint a VW gyártásba veszi az új Trabantot. Pedig a

Ha nem érted a féltengelycsuklót, vagy a differenciálművet...
2014-11-22 14:15:51

...akkor most fogod. Ez a féltengelycsukló: forrás:  educationalgifs.com A differenciálművet pedig egy

A dolgok körbeérnek - a hazakerült Trabant szép története
2014-10-29 17:49:14

Említettem már, hogy nyáron Németországba, Freitalba költöztünk. Van tennivaló bőven a költözéssel

Rendszámokkal játszanak a gyerekek
2014-10-20 14:51:02

Úgy kezdődött, hogy valami hülye véletlen folytán minden alkalommal, amikor egy lelkét kilehelt autómat

Miközben Tibby Kirgizisztán egyhavi GDP-jét költi el épp az E28-ra, folyamatosan azzal oltogat, számoljam már ki, mennyit költöttem az E32-re az elmúlt két évben, és ebből hány kilométert sikerült megtenni. Szívemen viselem lelki békéjét, és ha az nyugtatja meg, hogy van nála is nagyobb balek, hát én szívesen segítek.

 

A kezdő tét valahol 465 ezer körül volt, ennyi kellett ahhoz, hogy az autó a nevemre írva, biztosítva, vizsgáztatva menetkész legyen. Innen indulunk tehát, azóta megtettem majdnem kereken húszezer kilométert – gyorsan végigszaladunk tehát azon, hogy ez mennyibe kerül nekem. Az üzemanyagköltség persze kimarad – egyrészt sosem jegyzem, másrészt pedig az alábbiak csak a szűken vett fenntartási költségekről szólnak.

A viszonyítási alap legyen mondjuk Pista Vulvája, hiszen tudhatjuk, hogy a nagyjából kétszázezerbe kerülő tizenkétezer kilométer egyenlő a „Gondtalan élettel, egy marék ropiért". A lélektani határ tehát 1666Ft / 100km (UPDATE - elszámoltam persze egy nullával...) körül van, ha ez alatt állok meg, jól jártam, felette balek vagyok.

Szaladjunk előre, nálam ez a szám… tádádádááámmm: 7725Ft / 100km.

Ennyiből már vehettem volna egy jó Kalost – ez volt drága kollégám első reakciója. Nem tudok vitatkozni vele.

Forintosítsuk: 1.545.000, azaz egymillió-ötszáznegyvenötezer forintot toltam bele az autóba kicsit több, mint két év alatt. Horror, borzalom, mindeközben az autó ér nagyjából háromszázötvenet, és jelen állapotában kívánna még félmilliót legalább.

Balek vagyok? Igen. Jól érzem magam a balek-autóban? Igen.

Néhány hete egy benzinkúton véletlenül összefutottam Lacival, a neppersráccal, akitől az autót vettem. Elcsodálkozott azon, hogy még nálam az autó, ráadásul megy is. Elmeséltem, hogy gyakorlatilag minden elromlott már, ami csak van az autóban, de amikor épp működik, akkor megbocsájtok neki minden szívást, szerelést, szenvedést.

Értette, miről beszélek, egy limitált 850 CSi-vel él gazdasági közösségben.

Nos, akit részletesebben érdekelne, mire sikerült elszórnom egy rendes, egyéves családi autó árát, annak szemezgetek egy kicsit. A borzalmas végösszeg ellenére az árak itt-ott gyanúsan olcsónak tűnhetnek – ez nem a véletlen műve, jelentős kedvezménnyel vásárolom az alkatrészeket, illetve a munkák domináns részét magam végeztem, így nem kellett munkadíjat számolnom.

Vesedonor

Vettem egy donort. Szövetbelső, alufelnik, szintén sorhat-háromliter, automata, 150.000-ért. Elég sokat felhasználtam belőle, bár néhány esetben komoly problémát jelentett a két év eltérés a gyártási időben.

Ő a donor, jó hasznát vettem

Fékek

Első tárcsa, első betét, kopásjelző szinte azonnal, a vásárlás után, pár hónappal később a hátsó is, majd idén tavasszal a vizsga előtt hátsó tárcsák, kézifék-pofák, és persze újra hátsó betétek is. Nagyjából 90.000 Ft.

Futómű

Jobb alsó lengőkar és jobbos komplett kormányösszekötő rúd a vásárlás után, aztán szép lassan stabilizátorpálcák elöl-hátul, hátsó lengőkarok szilentjei, egy hátsó kerékcsapágy, első lengéscsillapítók, összesen valahol 170.000 magasságában

Kerekek

Az autón vásárláskor téli gumik voltak, nem is fiatalok, pocsék állapotban. Muszáj volt bevásárolni, hogy ne az életemért reszkessek nyolcvan felett. Uniroyal téli garnitúra 105.000-ért, Falken nyári 125.000-ért, utóbbit a donor alufelnijeire szereltük.

Motor

Hát volt gond. Először is kipróbáltam, hogy dombnak felfelé tudja-e hármasban a 180-at (lezárt német autópályán természetesen), és vajon bírja-e. A válasz: igen, nem. Egy ideig tolta magát, aztán a hangja „elfurcsult”, és a ménes könnyed galoppra váltott. Eltört a kettes henger egyik himbája. Gyors tanakodás után megkapta a donor hengerfejét, egyszerűbb és gyorsabb volt átrakni, mint átfűzni a himbasorokat, plusz a veztengely bütykei is vállasodtak már itt-ott. Aztán főtengely- és vezérműtengely-jeladók, gyújtáskábelek, gyertyák, meg persze háromszor olaj és szűrők. Jött új rotor, átkerült a donor önindítója, összes üzemanyag-és vízcső, termosztát, az eredeti, négyféle injektor helyett a megbontott motorból hat egyforma, számtalan tömítés és szimmerring az olajfolyás megszüntetésére. Összesen valahol 310.000 Ft körül álltunk meg.

Folytonossági hiány

Hajtáslánc

Az elmúlt két évben a folyamatos szívások ellenére sem állt az autó egy napnál tovább, kivéve az egyetlen esetet, amikor a váltó megadta magát. 4HP22 négysebességes automata, számtalan típusban megtalálható, relatíve egyszerű szerkezet, nehéz agyonvágni. Az én autómban azért sikerült extrém módon elhaláloznia. A „három és feledik fokozat” időnkénti beváltása még elviselhető volt, de egy csendes tavaszi napon egyszerűen bezárt a citrom, és ettől kezdve örökhajtóssá vált, mint egy olcsóbb gyerekbicikli. A megoldás adott volt, hiszen a donor finoman, lágyan és biztosan váltott - ám ez a sima hidrodinamikus verzió volt, az eredeti pedig elektronikus vezérlésű. Sebaj, néhány apró szívás – az olajhűtő csöveinek más volt a menete, cserélni kellett a kickdownkábelt, nem egyezett a tolatókapcsoló csatlakozója – mellett azért a műtét sikerült. Apró szépséghiba, hogy a műszerfal azóta is minden indításnál pánikolva sípol, hiszen nem látja a váltót az autó alatt, arra a két-három évre, amíg sorra nem kerül az eredeti váltó javítása, így is megfelel.

Volt persze még kardánkereszt és kardánfelfüggesztő csere, új váltó- és motortartó bakok, majd mindennek megkoronázásaképpen a kardán hátsó aszinkron-csuklója. Egy elsőkerekes autó féltengelycsuklóját kell ideképzelni, a bordás kiállás nélkül. Csak gyári, ötvenezer, és persze nem volt jó hozzá a donoré, mert más a csavarok osztóköre. Fájt, nagyon fájt.

Ja, és volt szűrő- és olajcsere mindkét váltóban. Ez a szekció kábé 250.000-be került.

Kipufogó

Szinte felüdülés arról beszélni, hogy a 60.000-től felfelé kapható (de inkább nem kapható) hátsó dobot sikerült 17.000-ért megvásárolni elfekvő készletből, az elejét pedig kisebb javításokkal összehoztuk a donoréból. Kellett még néhány felfüggesztő elem és egy lambdaszonda, valahol 70.000-nél álltunk meg.

Elektromos rendszer

Volt vele munka. Szerencsére alkatrész alig kellett. Egy Banner akku, két első fényszóró, egyéb apróságok. Bónuszként kapott az autó egy fixen beépített 230V-os invertert, hogy telefon, laptop, fotóakku töltése megoldható legyen. A Google szerverparkját megszégyenítő kábelrengeteg ellenére ez volt az egyik legolcsóbb terület, olyan 65.000 körül megúsztam.

Karosszéria

Gázteleszkópok a géptetőhöz és a csomagtartóhoz, patentek, némi díszléc, a donor krómdíszlécei a fekete Shadow-line dekor helyett, egész olcsón megúsztam, de legalább nincs is látszatja, a rozsdanyomokhoz, karcokhoz, festék-leverődésekhez még nem is nyúltam. Cserélni kellett az első szélvédőt is, kerettel, díszléctartó patentokkal. Nagyjából 100.000 Ft. lett a vége.

Beltér

A legtöbbet itt spóroltam a donor cuccaival. Kihajítottam a bőrüléseket és a műanyagnak látszó fadekort. Lecseréltem a C-oszlopok burkolatát a belső lámpákkal együtt a térképlámpás verzióra, beraktam a hátsó napvédő rolót. Átraktam az M-es kormányt az ismeretlen okból belekerült E28-é helyett, no és persze a donorban talált gyári CD-tartót is becsavaroztam a középkonzolba. Ide némi aprópénzt költöttem csak.

Ezen kívül – jobb ötlet híján – ide sorolom a klíma életre lehelését is. Meglepő módon a gáz elvesztésén kívül komoly gond nem volt, bár a terelőlapátok léptetőmotorjait három helyen vissza kellett pattintai a fészkébe, meg talán két széthúzott csatlakozót összetolni.

Legyen tehát a végösszeg a gáztöltéssel együtt mondjuk 30000 Ft.

Papírköltség

Természetesen az eltelt két évben volt egy műszaki vizsga, szükség volt egy futóműállításra, egy gázbizonsági szemlére, és fizettem némi KGFB-t. A megállt váltó miatt egy soron kívüli trélerezés is beugrott. Ez megdobja még a listát nagyjából 80.000 Ft-tal.

Kedves szőke hölgy nyoma, aki elindult, mert elbambult.

Valahogy így állok kicsit több, mint két év, és nagyjából 20.000 km után. Illetve ettől rosszabbul – mint említettem, még legalább félmilliót kívánna az autó. Kezdődik azzal, hogy a szívó gázrendszer ebbe az autóba a legrosszabb választás volt – az előző tulaj nyilván spórolni akart. Most azonban a keverőfej a 80mm átmérőjű szívócsövet 34mm-re szűkíti, amitől az autó sem gazdaságos, sem lendületes közlekedésre nem alkalmas. A szekvenciális gázinjektoros átalakítás szerény becslések szerint is nagyjából 120-150.000 Ft lenne. Tervezem már a megvétel óta, de mint fentebb olvasható, mindig közbejött ez-az.

A karosszéria sincs fényes állapotban, lakatolás és az ezután szokásos kozmetikai fényezés is szükséges volna – különösen gáz, hogy látható, feltűnő helyeken is van némi rohadás. Gyors és hatásos rombolást végzett az esztétikában az a szőke hölgy, aki Vitojával az álló sorban elindult, összetörte a hátsó lökhárítómat, és megnyomorgatta a hátfalat. A korrekt javítás új alkatrészekkel nagyjából 850-900.000 Ft lenne, ami a biztosítótól kapott 208.000 Ft-hoz képest meglehetősen magas – így természetesen barkácsolás lesz belőle, a donorból megmaradt hátsó lökhárítóval és a hátfal óvatos egyengetésével.

Szintén a tartalékautóról mentettem meg négy egész szép ajtót – sajnos színben erősen elütnek, hacsak nem egy amerikai sheriffautót akarok megformázni. Cserélni viszont igen kéne, a mostani ajtók egyre több rozsdát pergetnek ki nyitáskor. A szélvédőm ismét berepedt, egyelőre nem jutott ki a széléig – kis szerencsével megmarad az utas előtt, akkor halogathatom még a cseréjét.

Szóval volna még mire költeni. Van az a lélektani határ, ahol az ember feladja a küzdelmet, és egy másik autó után néz – én azonban valószínűleg átestem ezen a ponton anélkül, hogy észrevettem volna. A csomagtartóban már sorakoznak az apróságok a hátsó lökhárító felszereléséhez, és már keresgélem a megfelelő gázszettet is.

Nem lesz vége, sosem lesz vége.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr754603227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leadfoot 2012.06.24. 16:30:17

Ha másra nem, egyvalamire nagyon jó ez a poszt (amint már a cím is jelzi).

Mikor megjelenik egy-egy olyan cikk (nem csak a TC-n, konkurens autós oldalakon is viszonylag gyakran elő szoktak ilyenek fordulni), amiben 3-4-500ezerért megvásárolható autókat ajánl a szerző, szinte borítékolható, hogy megjelennek a mercis/audis/BMW-s trollok. Ők azok, akik lúzernek nézik az ennyi pénzért Suzukit/Astrát/stb-t vásárlókat, hiszen ennyiből milyen jó példányokat lehet venni az ő kedvenc márkájukból, amik nem guruló konzervdobozok, hanem autók - mint tőlük tudjuk. Persze mikor a többi kommentelő felveti, hogy azoknak bizony egy picivel magasabb lesz a fenntartási költsége, akkor elmondják, hogy lófaszt, mert minden van nagyon olcsón, és egyébként sem romlik el soha semmi.

Na, az ilyen trolloknak meg lehet mutatni ezt a posztot, annyi kiegészítéssel, hogy ez a konkrét autó olyan júzeré, aki egyrészt eléggé benne van az alkatrész-bizniszben, vannak kapcsolatai, hozzáértő ismerősei, és saját maga is hozzá tud nyúlni a géphez.

NperA 2012.06.24. 16:30:24

Ez valami elképesztően magas összeg. Nem oda akarok kilyukadni, hogy mekkora fos, mert ez egyértelmű. Hanem az a megdöbbentő, hogy az előző tulajok mit hanyagoltak el rajta, hogy eddig jutott el az autó. A karbantartás teljes elhanyagolása gyakorlatilag minden területen. Ijesztő.

poa ogapo 2012.06.24. 16:30:40

"1.545.000, azaz egymillió-ötszáznegyvenötezer forintot toltam bele az autóba kicsit több, mint két év alatt"

"tádádádááámmm: 7725Ft / 100km"

Megdöbbentő számok! Sokan bele sem gondolunk ebbe illetve egy új kocsinál az értékvesztésbe.

Rocko- 2012.06.24. 16:37:47

"Kihajítottam a bőrüléseket"
miért? pedig olyan szépek voltak.
főleg a színűk. :))))

"hacsak nem egy amerikai sheriffautót akarok megformázni."
vagány volna.
bár ha vársz egy kicsit vele, lehet a végén még taxinak is elmenne Budapesten.

egyébként lehet msot elsőre soknak hangzik, ellenben gondolom az idő haladtával csökken a fenntartás/km költsége, onnantól pedig havaLY van.

CsGergo 2012.06.24. 16:40:58

Nem véletlenül olcsóak ezek a régi luxusautók.Nem szabad eladni, már ha ennyit pénzt öltél bele, ezt meg kell tartani az utókornak.Gondolom a km óra csak tájékoztató jelleggel mutatja a megtett kilométereket. Eljátszadoztam a gondolattal, mi lenne ha nekem is állna egy ilyen az udvaron, mivel Swift áron dobálják utánam.Inkább hagyjuk. Szép-szép, de kegyetlenül nagy szívás ez az autó, de gondolom egy régi bálna Merga, vagy egy Audi is így vinné a pénzt. Sok sikert hozzá, rád fér.:)

titkosgyilkos 2012.06.24. 16:42:02

Egy klasszikust idézve: és ezt így hogy? Kicsit még keresem az államat, meg a szavakat.
Talán annyit lehet hozzátenni, hogy <trollmód on> Matolcsynak igaza van, a válságnak vége <trollmód off>

A másik alternatíva azért jóval gyakoribb. Amikor nem költik rá 2 év alatt a másfélmillát, és a huszonéve jó kiállású luxusverda álló helyzetben még lehet, hogy jobbnak tűnik egy Kalosnál, de ha elindul, csörög-zörög-nyiszog mindene, dülöngél a futómű stb.

ps3peter 2012.06.24. 16:46:40

Ha meggondolom, hogy 12,5 ezer euroért adtam el egy újszerü, 150 ezer km-es, legmodernebb gázrendszerrel szerelt e60 530i-t... Vannak még eszement emberek akik szeretik a szart pofozgatni. Ne értse senki félre, én is szeretem, tisztelem a régi autókat, de csak akkor, ha azok tényleg megmentésre érdemesek.

lwcolors 2012.06.24. 16:47:36

Az első hozzászólóval maximálisan egyetértek.

Az eddigi összes autómban nem kellett ennyi dolgot összesen cserélni huszonpárév alatt, pedig a legutóbbi kivételével mind használtan, 10 éves kor után került hozzám. Volt közte német is (Opel), de inkább japán...

Egyébként elég szoros összefüggés van a kocsi új ára és a hierarchiában újonnan elfoglalt helye, és a későbbi szervizköltsége között.
Sajna ez a BMW újan nem az alsó-középkategória volt, így ne is számítsunk az erre a kategóriára jellemző szervizköltségekkel.
Egyébként a BMW szervizköltsége újonnan is magas, a cégnél a főnöki kocsiknál olyan 1 misi/évvel számoltak, ez volt a reális.

Armageddon 2012.06.24. 16:49:56

Egy madár a cikk írója!!Nekem 3 évig volt E32 735i-m...és sose volt vele semmi bajom!Én is találtam anno sok hulladékot, de nem rohantam a vétellel.Jól kell megvenni!Ha meg nem ért hozzá, kérjen segítséget!Én se megyek el lovat venni egyedül, nem vagyok se kupec, se állatorvos!Kalos mint jó családi autó!!Gondolom mindenki erről álmodik:-D!!!

Rick405 2012.06.24. 17:01:35

Nem inkább a donorautót kellett volna megjavítani?Nekem úgy tűnik, azon több dolog volt jó... :)

CsGergo 2012.06.24. 17:08:29

Kicsit mondjuk furcsa, hogy ők adnak tanácsot, hogy kell használt autót venni, közbe meg akkora összegeket ölnek az autóikba hogy működjenek, hogy az szörnyű.Értem én, hogy autóbuzéria ez náluk...de...

prokee · http://blog.prokee.hu 2012.06.24. 17:10:18

@CsGergo:
Nem rémlik, hogy bárki kapott volna olyan tanácsot, hogy öreg, olcsó, elhanyagolt német luxusautót vegyen.
Tekintsük ezt egyfajta elrémisztésnek!

Phrascarica 2012.06.24. 17:15:08

"Van az a lélektani határ, ahol az ember feladja a küzdelmet, és egy másik autó után néz – én azonban valószínűleg átestem ezen a ponton anélkül, hogy észrevettem volna."
Sohasem késő, ez csak a kezdet, folyt.köv. :)

pizo 2012.06.24. 17:21:51

@poa ogapo: Daewoo Nubira III, 4 hónaposan vettem 2 450 000 Ft-ért 2004-ben 3200 km-rel, múlt héten adtam el kereken 8 évesen 154500 km-rel 830 000 Ft-ért. 151000 km-t tettem meg 7 év 8 hónap alatt, az értékvesztés 1 620 000 Ft volt, ez 10,7 Ft/km. Gyak. alig romlott el valami (megírtam Papp Tibi Toyotás posztjában), az előírt szervizeken, kopó alkatrészeken kívül alig volt valami cserélendő (legnagyobb tétel a két garnitúra gumi volt, de a második garnitúra alig volt kopott az eladáskor), ez az évek alatt összesen volt kb. 1 millió Ft. Ez 6,3 Ft/km. Összesen 17 Ft/km. Benzin, biztosítás, adó nincsen benne.

Üdv: Zoli

rókafogta 2012.06.24. 17:23:11

Hát akkor én márka nélkül megírom: Én 5 év alatt toltam bele ennyit a hitellel meg egy komplett vezérműszíj stb.néhány gömbcsukló cserével 3 műszakival.Igaz nem 500 ezer volt az ár és nem BMV.de nem is 10 éves volt (most, tíz ,57km - mostan 138 ezer km ) Így is elég nagy marha vagyok,(hitel)és így is kétszer annyiba kerül mint egy normális országban. Annyit azért elárulok családi autó elektronikával és légzsák hegyekkel,mások által lenézett márka. Nekem volt már belőle más típus nem is egy és semmivel sem volt szarabb mint mondjuk a felkelő nap országából való márkák (abból is volt) De azért hozzáteszem a Honda Accord ami 10-től 16 . évéig ( 230- 385 ezerig szolgált színvonalát egyik se érte el.de az olyan halandónak mint én 4-5 évesen elérhetetlen álom volt és úgy tűnik marad.

pmobilTB 2012.06.24. 17:27:42

Szia Prokee!
Nézd azt, hogy más ennyit költ cigire, piára, vagy lottóra egy évben. :)

Én is beleöntöttem 400 000 Ft-ot egy feneketlen gödörbe, aminek Wartburg 353W Tourist a neve, de megérte, mert nagyapám kocsiját újítottam/újítattam fel. :)

Ja, remélem Akaliban, és Alsóörsön megint szomszédok leszünk. :)
üdv
Jani

pmobilTB 2012.06.24. 17:36:41

@pizo: Kíváncsi leszek a mostani vas szervíz tapasztalataira. :)

CsGergo 2012.06.24. 17:38:06

@prokee: Az tiszta sor, hogy nem mondtátok, hogy ilyet kell vennünk, úgy a TC-s újságírókra általánosságban igaz az a fentebb leírt állításom,de nem rosszindulattal írom.Értetek az autókhoz,az biztos, de hogy ezt a sok szívást még szinte élvezitek is, az valami felfoghatatlan...:D

Typhoon01 2012.06.24. 17:38:34

Megdöbbentő összegek.

Viszont hozzá kell tenni, hogy 400 rongyért vettél egy k*va szar elhanyagolt valamit és ezt próbálod rendbe tenni. Tipikusan a szarabbik végéről közelítetted meg a dolgot és nem vettél 1,5m-ért egy jobb(nem jó... jobb) E32-őt, hanem szívsz a rommáhanyagolt autóval. Pista Volvo-jával így összehasonlítani értelmetlen.

NperA 2012.06.24. 17:41:08

Egy finn kollégám oda van nagyon az Audi V8 modellért. Abban még minden Made in West Germany volt. Hajtott Finnországban egyet egy ideig. Szeret is szerelni, alapvetően SAAB-rajongó. Ő megcsinált a sajátján mindent, ami lehetséges, de eljutott ő is oda, hogy egy adott alkatrész többe került volna mint a kocsi értéke. Így végül egy még elszántabb figura megvette tőle. Különben bontóba ment volna.

Én levontam a következtetést: szerelni nincs infrastruktúrám és tehetségem sem. Az idő is gond lenne. Így számomra valami működő autó kell. Álmodozom róla, hogy "majd egyszer", de reálisan gondolkodva az majd kábé nyugdíj környékén jön el.

A finn srác megvette családon belül a maga prémiumját. E60-as 530d Touring. 43k km-el vette 6 évesen. Amikor elkezdett ütni az automata fél évvel később 2-3 között, akkor elkezdett nála is csörögni a vészcsengő. Csak D-ben (se Ds, se M) és csak 3-ból kettőbe motorféknél. Végül sok-sok fórumozás után kiderült, hogy az elvileg élettartamra méretezett váltóolajat és szűrőt kell cserélni. Valami 8k SEK volt ez nem hivatalos BMW műhelyben, hanem egy olyan helyen ahol volt joguk szervizkönyvet pecsételni de olcsóbbak voltak. Megkönnyezte. A prémiumság ára ott jön elő.

Én maradok a prémium szint alatt, nem nyújtózkodok túl messzire.

prokee · http://blog.prokee.hu 2012.06.24. 17:45:50

@Typhoon01:
"Tipikusan a szarabbik végéről közelítetted meg a dolgot"

Persze, persze, ezt be is vallottam, nekem ez volt a szimpatikusabb megoldás. Úgy fogtam bele, hogy amíg belefér a keretbe, csinálom. Ha nem fér bele, félreteszem, ott van a Swift 1.0, azzal kiválóan lehet munkába járni, ha épp összeroskadna a BMW. Nyilvánvalóan nem első autónak vettem.

@pmobilTB:
Természetesen. Akali és Alsóörs fix pont a szabadságos naptárban. Idén ráadásul pont a BMW-vel megyek, mert a 4T Trabant szétszedve várja, hogy rá is elkezdjek bolond módon költeni...

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.24. 17:47:43

Az ilyen bmw-ket akkor szokták eladnii amikor összegyűlik rajta 3-4-5-10 javítani való dolog...addíg megbocsájtja az ember a sorhat többletfogyasztását :) 4,5 éve van egy sorhat benzin e34 csak a futóműre költöttem 200at meg a küszöbcserére 130-at stb, a motorhoz még nem nyúltak az olaj és gyertyacserén kívül pedig beletoltam 65ezret. Elnézem neki idén lesz 20 éves.

yeti 2012.06.24. 17:49:59

Én irigyellek prokee.Lelkesedsz a kocsiért még mindig.Ez azt jeleni,hogy amikor jó a kocsi,akkor nagyon jó.
Ennek ez összegnek kb. a tizedét toltam bele a Golfomba,ami már megint nem működik és szép lassan meg is gyűlölöm.Az az érzésem mire eljutok vele odáig,hogy működjön rendesen el is adom,és akkor végleg bukok mindent amit rá költöttem.

atirra 2012.06.24. 17:51:16

Ehhhhh látogass el Jimmy-hez
nem dolgozik drágán, és a régi vágású tisztességes üzletemberek egyike XV. ker +36306366355
az enyémet is Ő rázta gatyába...

simimisi 2012.06.24. 17:51:25

Egy a lényeg a Totalcar-os srácok qrva jól keresnek xD...

haggyadaszt 2012.06.24. 18:07:45

A 7 éves 320D esetében kiszámoltam, 89 Ft/km a költség, vételárral együtt.

Ezek szerint nagyon nem éri meg öreg autót venni egy bizonyos pont után...

BTO11 2012.06.24. 18:08:46

nyugi Prokee!
daewoo kalos sedan 2003-s 4 éve véve 1misi chf hitellel.21röl 30ra ugorva törlesztö.
20ekm futásrol 68ekm van most.
vételkor 20eft opel felnis téligumi 2 vizsga minap két kutyacsont eredeti akksi eredeti nyárigumik.
néhány elsö izzo kivül csak benya és a kotelezö olaj 10ekm-ként
és bizti, sulyosado.
lehet számolni.

anyta21 2012.06.24. 18:09:17

Az autó nálam úgy kezdődik hogy:Made in Japan.

BTO11 2012.06.24. 18:12:28

@pmobilTB:
ujat rendeltél a gyárbol?@BTO11:

pincze 2012.06.24. 18:13:06

Régi autó javításánál a bontós árak nagyon meghatározóak , ritka típusnál nagy árakat mondanak az alkatrészekre .

exec 2012.06.24. 18:13:29

nem véletlenül kapni ezeket a régen húdedrága luxusautókat baromi olcsón 10-12 évesen. Azt mondom az új árhoz képest a %-os értékvesztése ezeknek a legmagasabb.

DocBulywood 2012.06.24. 18:30:25

Áruljátok már el kérlek, h a TC-ok miből élnek? Vesztek ilyen romokat, másik fél-romból felújítjátok, ölitek bele a minimálbér 10-30x-osát.

Tehát miből éltek?

(Értem, h a gyerekkori kívánságok - sajnos nem lehet megkúrni C.C. Catch-t, mert már löttyedt a melle, mégsem veszem meg, igaz, nem is rá verem. Azért remélem van buszjegyetek közlekedni, ha kibabrálna veletek a technika.)

Plumper 2012.06.24. 18:30:54

Ilyen sorsra jutnak a mostani új / néhány éves német luxusautók is Magyarországon? Mert akkor irdatlan nagyot buknak rajtuk az 1. tulajdonosok. Amúgy is, mert 7 év alatt a harmadát sem éri egy nagyautó, de ha még nem is költenek rájuk... Ez a környezetszennyezés.

Patás 2012.06.24. 18:34:45

Háhá, nem is rossz...én 4,5 év alatt 2,3 milliót toltam (+ 900 ezer Ft a vételár)az E34 TDS-be :D 43 ezer km-t tettem meg vele, igaz, az elmúlt másfél évben a tendencia belassult, nem kicsit, nagon, s az autó hibamentesen teszi a dolgát.
Szal ne add fel, mert eőbb-utóbb kész lesz a tied is.
Megbántam?
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem :D

troll that shit 2012.06.24. 18:35:19

egy elhanyagolt autóból soha nem lehet normális, megbízható állapotot kihozni. Maximum egy teljes szétszedés/restaurálás után!!! De ez a "ezt kicserélem a héten, azt a jövő héten" dolog soha nem válik be. Érdemesebb egy sokkal jobb állapotú autót venni drágábban. A cikk írója is egyből beleugrott kb az első elé kerülő ilyen autóba......mert benne volt az LPG gáz......aztán mint kiderült még az is szar benne :D :D

AndrewT 2012.06.24. 18:38:03

Nem trollkodás, de írtatok már 190es merci szívásról és itt van ez a BMW-s dolog. Szép, hogy életben tartod a gépet, de bennem felmerül egy kérdés. Miért a magyar roncsokat toszogatjátok? A cikkből az jön le, hogy a donor jobban egyben volt. Miért nem lehet leülni, átnyálazni mobile.de-t és 1-2 ezer euroért lehet kifogni szép állapotú verdákat. Igen tudom, hogy ki kell menni érte, meg regadó meg a többi nyavaja, de akkor is lehet egy használhatóbb gépet tudnátok lőni, ami nem agyongányolt. Persze, akkor nem lenne ilyen cikk sem :)
Én tavaly vettem egy 2001es primerat. Olcsó volt, minap számoltam, hogy a vételi árat már reáköltöttem, igaz mindennel együtt (átírás, új gumik, műszaki, szereltetések). Megy, működik, teszi a dolgát, de van mellette még 2 verda, úgyh ő megy, pedig szeretem, de már elég

Minden tiszteletem az kocsi életben tartásához

Sákif za morro? 2012.06.24. 18:39:18

Nekem is olyan 160Ft/100km eddig. Pedig francia... :-DDDD

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.24. 18:49:49

@DocBulywood: Rém egyszerű. Nettó 150-200-ból szívesebben áldoz az ember havonta 30-at javításokra egy ilyen vasra mint hiretlen 250ezret kiadni egy turbócserére kettőstömegűre (alacsony fogyasztású diesel modeo), vagy egy bedöglött nem javítható alfa 156 kormányműre. Havi 30-at kiszorít az ember de ha másik esetbe nincs 250 kéznél akor áll az autó.

multi84 2012.06.24. 18:53:58

ez már az a kategória amikor a posztolót már nem bántjuk mert van elég baja... másfél milla több mint 7000 huf/100 km :OOOOOOOOOOOO aztabüdös.......

Kercerece 2012.06.24. 18:55:25

Az öreg autó pénzbe kerül. Ha nagy autó akkor többe. Ez van.

Megfogadtam barátom tanácsát, hogy írjam egy excel táblába és a végén én is meglepődtem. Nálam 32.000km került 1.400.000Ft -ba, 11 éves autónál. Átírástól kezdve, benyán kívül mindent beleszámolva. Mondjuk mostanra stabilizálódott az állapota, meg ugye gumikat, féktárcsát most sokáig nem kell cserélni.

Ha valaki vesz egy 10 éves autót, akkor átírás, olajcsere, vezérmű készlet csere, vízpumpával, két éven belül fékek, két garnitúra jó gumi, futóműalkatrészek, egy klíma feltöltés vagy tömítéscsere, esetleg 1-2 elem fényezés be szoktak ugrani a képbe. És akkor még jó az autó, nincs semmi komoly baja.

Aki meg úgy érzi, sosem költött semmit a kocsijára az a következő autójánál vegyen elő egy excelt szintén és kezdje el tisztességesen írni, az utolsó csavarig, az átírással, eredetvizsgával kezdve. Kb 3x annyi fog kijönni, mint amire az ember fejből emlékszik.

kkn 2012.06.24. 19:00:23

2009 óta bő 30E-t mentem a '90-es 190 Mercivel. Akkor szűk 400E volt. Beleborult ebbe is olyan 1.1-1.2 milla. Gazdaságilag ez sem volt egy sikertörténet. Miközben az egész jó szőrben lévők közé tartozik, lemosva most is azt mondják, milyen jól néz ki a korához képest, pedig optikailag nem javítottam rajta, a gyári alufelniket, meg az emblémákat, csomagtérlécet leszámítva. Van rajta karcolás, horzsolás pár. Közben meg két évig napi használatú autó volt, és soha nem lakott nálam garázsban. De ehhez még kell pár év, hogy meglátszódjon rajta.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.24. 19:01:07

@multi84: Más meg azt nemérti hogy hogyan képes valaki 6 évig törleszteni egy aveot vagy swiftet. Igaz hogy nincs baja meg keveset eszik (az aveo nemis)... ízlések és pofonok.

V12 Power 2012.06.24. 19:11:08

Nagyon érdekes cikk, nagyon sok benne a tanulság, de attól tartok, hogy pont azok nem tanulnak belőle, akiknek kéne. A 7es fórum törzstagjaként gyakran tapasztaljuk, hogy lelkes leendő újoncok jönnek a fórumra, hogy 7-est szeretnének, és mennyit szik, meg mennyi az adója. Na ilyenkor fakadunk sírva, és próbáljuk finoman elmagyarázni, hogy nem ez lesz a legnagyobb költség, ha ez szempont, ne vegen 7est, mert sírás lesz a vége. Azt is hiába magyarázzuk, hogy ha megvesz egy 1milliós E38-at, az sokkal de sokkal többe fog kerülni, ha azt akarja, hogy közelítőleg olyan legyen, mint egy valamivel drágább rendes. Csak közelítőleg, mert olyan a büdös életben nem lesz, hacsak mindent ki nem cserél rajta, és még akkor is ott van adott esetben a bódé. És ez leveri a rendes E38-ak árát is. Tele van a piac szeméttel, meg hülye vevőkkel, akiket csak az érdekel, hogy minél olcsóbban lehessen megvenni. Aztán persze szívnak. Mondok egy példát:

Másfél éve családgyarapodás (kutya) miatt eljátszottam a gondolattal, hogy lecserélem az asszony imádott 750i-jét egy 540i, esetleg Audi S4V8 kombira. Pont jött a fórumra egy ember, hogy szeretne 750i-t. Írtam neki egy mailt, hogy ugyan nem hirdetem az autót,de mivel épp játszom a gondolattal, 1,6M-ért odaadom az enyémet. Küldtem képet, autó amúgyis végigkövethető előéletű, stb. Hú, meg ha, meg nagyon szép, meg jó az ár is, de neki nics ennyi. Vett hát 1,3M-ért egy lepukkant, tekerősklímás 730i-t, amiben 500km múlva meghalt a váltó (350e HUF értékben). Ekkor autó letámaszt, spórol, majd megjavíttat. És amikor kész, akkor kicsit több pénzből még mindig egy lepattant, szutyok, alapfapad 730i-ben ül. Most akkor megérte?

Phrascarica 2012.06.24. 19:11:33

@Plumper: "Amúgy is, mert 7 év alatt a harmadát sem éri egy nagyautó, de ha még nem is költenek rájuk... Ez a környezetszennyezés. "
Ez az 1/3 ár kb 4-5 évesen jön el ha megkímélt darabról beszélünk, ha nem akkor esetleg már 3 évesen is.

Begami 2012.06.24. 19:20:05

Én a 2000-es évek elején 1 év alatt kb 1 milliót öltem bele egy 2T Trabiba majd eladtam 350 ezerért...
Megbántam?Nem dehogy..Eladás után számoltam ki mennyibe van akkor viszont dobtam egy hátast.Azóta nem számolok össze semmit most egy E36-ba tolom a pénzt.

TaaT 2012.06.24. 19:35:13

Ennyi problémát generált volna az én autóm már rég porig égett volna :D

A csinosítgatást és a benzint leszámítva nálam a 2évenkénti műszaki a legnagyobb kiadás...

nza600 2012.06.24. 19:38:18

Szép hobbi és nagy kihívás egy öreg luxusautót fenntartani! Ezt csak tejes szívből és nagy odaadással lehet. Hobbi ez, és akkor az ember nem "úgy" számol. A szabit (és a pénzt) nem nyaralásra veszi ki, hanem amikor szervizbe megy. Sok a szívás, de amikor megy az autó teljes pompában, akkor az világ legjobb érzése! Egy a fontos, hogy legyen mellette egy motor, vagy olcsó autó amivel lehet közlekedni, amíg a "nagyautó" a szervizbe van, vagy éppen rossz. Nekem ez nem volt sajnos, így kiléptem "nagyautós" projektből, és vettem egy új alsóközepest (nem hitelből!). És nagyon nem szeretem. De sokáig nem marad ez így! Sok örömet a BMW-hez, felépül egyszer, csak türelem kell hozzá (és pénz).

pizo 2012.06.24. 19:42:51

@pmobilTB: Ok, majd referálok :)

Zoli

megszaLott · http://img23.imageshack.us/img23/6862/25ih.jpg 2012.06.24. 19:44:21

Szerintem minden forintot megér. Amikor jól működik, olyan élményt nyújt, amit semmi más. Akinek öreg luxusautója van, az megérti, a többiek hadd túrják a nyálukat az 1.4 pdcdtdi-kben.

pizo 2012.06.24. 19:47:22

Amúgy ha lenne 1 545 000 Ft-om (akár részletekben is, ez ugyanis 24 hónap alatt havi 64 375 Ft) az autóimra, akkor ennyiből egyszerre elkészülne az MGB GT Coupem és a DAF 66 Coupe Marathonom, vagy a Wartburg 312-906-om (jobbkormányos 3-ajtós Wartburg kombi), vagy a Wartburg 312-3-om (Wartburg Coupe). De sajnos nincsen :(
És ezek utána nem 350 000-ret érnének...

Zoli

Dr. GGG77 2012.06.24. 19:52:44

@V12 Power: Számomra is hihetetlen, hogy emberek milyen anyagi háttérrel (illetve annak hiányával) akarnak luxusautót birtokolni.
Amúgy pont, amit példának írtál, az E38 a kedvenc BMW-m. Remélem egyszer belevághatok, de az biztos, hogy csak akkor következne be, ha minimum 2 millió lenne a zsebemben.

Ostrogradsky (törölt) 2012.06.24. 20:00:28

Durván 1,5 millió osztva 24 hónappal az 63.000 Ft/hó. Nekem egy 5 éves 335i-m van annak kb. annyi a havi értékvesztése. Éves szervíz 60-80 eFt (olaj, fékbetét), eddig legalábbis ennyi volt, lekopogom, remélem marad is ennyi egy jó ideig (most 55.000 km van benne). A fogyasztása valószínűleg kisebb, mint a 730-asé, pedig szépen lép, és az utazás a BMW élmény miatt izgalmas, nem azért, hogy oda érek-e a célba...

Nem trollkodásnak szántam, de úgy tűnik, hogy gazdaságosság alapján sokkal fiatalabb autót érdemes tartani.

Természetesen még számolni kellene azzal is, hogy egy fiatalabb autót veszünk az lényegese drágább. Egyrészt azt a pénzt elő kell teremteni, másrészt pedig ha bankba tesszük akkor arra kamatot kapunk. Ez lenne a haszonáldozati-költség...

Talán a 7-8 éves autó az optimum...

vektorka2.0di 2012.06.24. 20:08:40

Nem kell ahhoz öreg luxusautó, hogy dőljön bele a pénz. Elég ha csak öreg. Egy 14 éves Opel miatt szívom a fogam egy éve mióta megvettem.

no mail, no problem 2012.06.24. 20:10:22

@DocBulywood: le ne mondj a c.c. catch-ről, nincs neki akkora melle, h lógjon.

gmondi 2012.06.24. 20:16:02

Persze, mondják, hogy ennyiért sokkal jobb állapotút vehettél volna. Ez igaz. Viszont ezt magad csinálod meg, ami egyrészt jó móka, másrészt pedig biztos lehet benne, hogy amit megcsinálsz az tutira jó. Egy drágább -- jobb -- autónál ebben nem lehet biztos, és arra is bármikor rá lehet borítani százezreket...

dieselrocket524 2012.06.24. 20:29:44

ezt csak az érti meg aki eben a csodás pokolban él nap mint nap én egy E34 et rakok ösze nagyából az enyémen minden rosz volt anyiért vetem meg mert ki volt lakatolva és gyönyörűen le volt fényezve de szakadt volt a belseje beázot semmi se ment rajta hol fűtöt hol nem a motortér egy rémálom osze visza kábelek tákolás mindenüt most ot tatrok hogy ömlik bele a pénz talán 1000 km-t mentem ugy edig vele amióta megvan hogy nem kelet szerelni rajta semmit volt hogy nem áltam mesze atól hogy felgyújtsam de másnap már ot voltam kint és szereltem a kicsimet és amikor müködik beinditom és a 2,4td jelegzetes traktor hangja meguti a fülemet és ahogy néz azal a 4 bamba körlámpájával elszál minden haragom és csak szeretem már vehetem volna az árábol egy megbizhato skodát de kel a halálnak inkáb megyek buszal sokat és ezel keveset de azt imádni fogom a BMW az soha nem volt racionális döntés éz szerelem a régi német luxusautók 90%-át mára el kélene bontani mert rosz álapotba vanak az elhanyagolás miat mert a zsigulin felnőt emberek nemfognak 100 000 forintot kiadni egy alaktrészre de aki egyszer öszerak egy ilyet az nagyon boldog ember lesz

ommm 2012.06.24. 20:33:25

@DocBulywood: Szerintem nem árulok el agy titkot azzal, hogy kábé erre rakjuk össze apránként a zsetont, ez a hobbink és szeretjük csinálni. Az itt leírt folyamat sem pik-pakk történt, azért azt vedd számításba, hogy x idő alatt y pénzt még apránként is félre tudsz tenni. Max. nem cipőre-piára vagy plazmatévére-hitelre költöd.

mehemed 2012.06.24. 20:39:58

@Leadfoot: fogadjunk hogy szuzukid/asztrád van.. tehát szuziki /asztra troll vagy.

sztem meg ocska kocsit az vegyen akinek sok pénze van..

Csák Morritz AKA Alibiman · http://alibiman.blog.hu 2012.06.24. 20:42:42

Azt hiszem, itt sokan összekeverik a dolgokat. Különösen akkor, amikor arról beszélnek, hogy hány forintba került az adott kocsijuknál egy km. Ez a cikk nem erről szól, csak a poén kedvéért lett megemlítve a szám. A hobbinál az ember nem számol ilyeneket. Egy veterán feltámasztásakor még egy (mit egy, 2-3) nagyságrenddel nagyobb szám jöhet ki, egyrészt azért, mert abszolút értékben sokba kerül, másrészt azért, mert a futásteljesítmény meg nulla. A nullával osztásnál meg a Divide by zero hibaüzenetet fogjuk kapni. Az e32 még nem veterán, de már erősen youngtimer kezd lenni. És nagyon szép autó.

Az elmúlt 20 évben kizárólag új autókat vettem. Horrorisztikus összegeket buktam rajtuk az eladáskor, pedig igen alacsony volt bennük a mileage és kiváló állapotban voltak. De ez nem igazán tükröződött az eladási árban. A nagy számok akkor jöttek, amikor prémium márkára váltottam. Igen, olyan is vettem újonnan. Nem is egyet én marha. No azt a buktát csak annak kívánom, akinek tényleg nem számít. Szóval befejeztem az új autó vásárlást - használati célra. Veszek 1-2 éveset, bukja el vastagját az első tulaj.

Hobbinak meg vettem én is egy öreg német vasat, amibe sokkal többet toltam, mint Prokee, pedig nem lett volna muszály. És még nálam sincs vége. Egyszerűen csak hobbiból. Nem járok lóversenyre, nem kártyázom nagy tétekben, bélyeget sem gyűjtök, valamivel el kell szúrni a szabadidőt. Hát szépítgetek egy régi vasat, ahogy Prokee is teszi. Vagyunk páran ilyen idióták.

Más szemszögből meg, Prokee még rákölt 1 millát, akkor lesz neki háromba, de aztán überfasza lesz. Mit lehet manapság 3 milláért kapni? Konzervdobozokat.

@Prokee: A műanyagnak látszó fabetét 3 mm vastag diófa rétegelt lemez. Az e32-ből még nem sajnálták. A bőrülés kidobásban azért egyetértek. Gratulálok a kocsihoz. Az e32 az egyik kedvencem. Biztosan jól átvertek vele, mert ennyit azért ritkán kell költeni egy e32-re, de az - bizonyos tekintetben - faék egyszerűségű egy e38-hoz képest. Ne add fel, érdemes vele foglalkozni, jó lesz az, csak kitartás! Egyszer megnézném közelebbről a kocsidat, hátha tudok valamiben segíteni.

Rocko- 2012.06.24. 20:42:46

kommenteket olvasva kezdem megérteni miért lett zártabb a tcomment felülete.
gyűlik itt a hülyeség rendesen.

Rövid Zárlat 2012.06.24. 20:45:46

osztán a szélvédő nem azé' reped mert egyszer megroggyantották az elejét és azóta ferde az egész kaszni?

foolproof 2012.06.24. 20:47:19

E38 kb. hasonló árban lenne, de qrva nehéz kifogni belőle a jót. Haver bemákolta, valami orosz gengsztermacáé volt a vas újkorától, ő a II.tulajtól vette, szervizkönyv, M-packet, 16 éves, 740i 4.4 és 180e km van benne össz., de még így is költött rá rendesen, bár kb. ennyibe van mint a e32, de legalább nem rohad. Bár az átlag 14 l RON98/einhundertkm. neki is fáj picit.

Szerintem évi 20ekm felett egy ilyen vas dead end, mert újabb masináknál már kezd bejönni a kedvezőbb megbízhatóság/értékvesztés/vételár reláció, plusz a ráköltött zsé is felfogható egy enyhébb értékvesztésnek, lásd prokee értékbecslését a saját bimmerénél. De persze csak papírkutya vagyok, Hail the W140/E38/AudiV8 foreva'!!!!:)))))

Csák Morritz AKA Alibiman · http://alibiman.blog.hu 2012.06.24. 20:47:58

@Ostrogradsky: Jók az e60-ak, de azért (még ha benzines is) a táskáját nem viheti egy hetesnek. Sokan csak az extrákat nézik egy kocsiban, pedig az nem számít, az csak játék. Igaz, ebben a tekintetben bizony jobb egy e60, de tudod amikor egy e32 megmozdul alattad, az valami egészen más dolog. Azt hiszed, hogy hájjal kenegetnek. Próbáld ki egyszer egy jó (!) e32-ben milyen akár utasként ülni, és akkor majd megérted, hogy miről beszéltem.

prokee · http://blog.prokee.hu 2012.06.24. 20:50:05

@Csák Morritz AKA Alibiman:
"A műanyagnak látszó fabetét 3 mm vastag diófa rétegelt lemez."
Ami a donorból jött, az diófa, és fának is látszik. Ami eredetileg benne volt, talán rózsafának nevezik, és úgy néz ki, mintha műanyag volna - bár az is fa.

@Rövid Zárlat:
"...a szélvédő nem azé' reped..."

Valószínűleg nem. Az első durván kavicsos volt, abból indult el a repedés, a mostaninál pedig egészen máshol van, és az üveg peremén látszik valami sérülés.

Autopeti 2012.06.24. 20:50:29

Ha már lenne kultusza ennek a típusnak, akkor megérteném.
Persze valamilyen szinten van, úgy ahogy a Swiftnek és minden más típusnak is van rajongótábora, de mint veterán még nem fogadható el, napi használatra sokat fogyaszt és nehéz vele városban járni. Ez az én szempontom, nekem nem kellene nagy autó, főleg öregen. De annak idején remek autó volt, egy ismerősöm sofőrként használt egy ilyet 7 évig, nem győzte dícsérni, igaz a szervizt nem ő fizette hanem a munkaadó.

Csák Morritz AKA Alibiman · http://alibiman.blog.hu 2012.06.24. 20:53:26

@foolproof: No, no. Ha akarod megmutatom neked, hol rohad a 16 éves e38. Oszt sírás lössz a vége. :-))

Egy jó e38-at úgy kell számolni, hogy 5 milla. Mindegy hány éves. Vagy drágán veszed, és akkor keveset kell rákölteni, vagy megveszed 1.5-ért, és kb. 3.5-öt ráköltesz. Már ha jó kocsit akarsz. Tudod hány faszi hozta már el hozzám a tuti vételnek látszó e38-asát? Voltak páran. Menny fel az index 7-es fórumára, ahol őszinték az emberek (különben nincs segítség) és kikerekedik a szemed, hogy mennyit kell egy "tuti" kocsira költeni. Már ha lelkiismeretes a gazdi.

Csák Morritz AKA Alibiman · http://alibiman.blog.hu 2012.06.24. 20:54:29

@prokee: Az vavona lesz, imádom. Nagyon szép tud lenni megfelelő kárpittal.

Sirius01 2012.06.24. 20:57:18

új Suzukit is vehetne az ember,hisz 3 misiért,akár már klímával is kényeztethet a "mi autónk,aztán ugye ott is eltelik a két év és hoppá ott is ugrik két millió forint.Mert annyit veszít az értékéből.De ez a bömös? Ha benne lesz 2-2,5 milla,akkor az annyit is fog érni.És tartani fogja az árát.Mert egyre kevesebb lesz már,ami szép.És az ilyen rendbe tett jószágnak mindig lesz piaca. Akkor is amikor a swift már semmit sem fog érni. Na ez is egy álláspont.Nem hiszem,hogy kidobott pénz. És az élmény? Na azt még nem is számoltam

Schütii 2012.06.24. 20:57:40

A donor mit vétett hogy donor lett belőle? Csak mért az sokkal jobb állapotúnak tűnt a leírtak alapján... Németből behozott, nem papírozott, 600E km-rel?

zsozu 2012.06.24. 20:58:08

Ommm Volvója szerintem nem jól lett számolva. Helyesen 1666 Ft/100 km-re jön ki, amire úgy jöttem rá, hogy kiszámoltam, mennyit költöttünk a most 18 éves Carinára. 6 év és 80.000 km alatt 400.000 Ft-ot. Ez így 500 Ft/100 km, ami még elfogadható, bár volt pár nem tervezett kiadás...

Schütii 2012.06.24. 21:02:49

@Sirius01: Nah igen, aztán jön egy vitós szőke és leamortizálja a picsába. Na akkor lesz ám (megint) értékvesztés.

haggyadaszt 2012.06.24. 21:04:00

Inkább lapátolnám a pénzt egy öreg Bömbibe, minthogy Szutyukiba tegyem a seggem.

United Steaks 2012.06.24. 21:05:26

"Ha benne lesz 2-2,5 milla,akkor az annyit is fog érni."
Igen, a tulajnak.

Sirius01 2012.06.24. 21:09:54

@Schütii: Ez minden autónál benne van a pakliban,de ebben talán nem halsz meg,mint a Suzukiban.

United Steaks 2012.06.24. 21:13:02

"ebben talán nem halsz meg,mint a Suzukiban."
Apa kezdődiiiik....

prokee · http://blog.prokee.hu 2012.06.24. 21:19:32

@Schütii:
"A donor mit vétett hogy donor lett belőle?"

Borzasztóan és bizarr módon rohadt. Egy nepper hozta magának, osztrákiából. Letette a bokrosba, és elkezdte kijavítgatni a bódét, amúgy oktalan módon, amitől rosszabb lett, mint volt.

A karosszéria látványosan és ordenáré módon rohadt, de ez a kisebbik gond. A nagyobb, hogy az autó jobb oldalán minden csavar porrá rohadt. Bal oldalon minden szerszámmal oldható volt, jobb oldalon flex, kalapács. A hatlapfejek kerekre rozsdásodtak, hihetetlen volt.

Sirius01 2012.06.24. 21:19:42

@United Steaks: Szomorú történet: 2010.október.10-es út.Én audi 100 szivarral szabályosan közlekedve .Szemből frontálisan nekem,suzuki,4 légzsákkal.Én kiszálltam karcolásokkal,a suzukist a mentő vitte-el súlyos mellkasi,fej,és láb sérülésekkel.Azóta nem hiszek,a műanyag autókban.Hiába légzsákos.Megvan a baleseti fotóim is. érdemes megnézni a két autót.Szívesen elküldöm Neked a képeket.

ace911 2012.06.24. 21:22:23

ez tényleg jó elrettentő példának... ez alapján (is) sokkal jobb értékvesztésen bukni ennyi pénzt, mert ez hiába lesz egyre jobb állapotú, végig ott van benne a rizikó: ha legyalázza vmi idióta, akkor a biztosítónak minden pillanatban a vételár környékén ér az autó..az amortizálódó meg az időszak végére jut ugyanide.

ace911 2012.06.24. 21:23:56

most látom ezt Schütii is megírta..

bervas · http://mt10.blog.hu 2012.06.24. 21:25:17

Köszönet a cikkért.
3571 Ft/100 km összeggel most sokkal kevésbé érzem baleknak magam.

Schütii 2012.06.24. 21:25:21

@Sirius01: Benne van igen, de ha fiatalabb az autó akkor még a biztosító szerint is van értéke. Vagy fogad az ember verőlegényeket oszt' kivereti a különbözetet a vitós szőkéből...

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.06.24. 21:26:14

Mazda2-t vettünk 2.5 éve, 4.1 milláért.
Most van benne 49000 km, és lehet rákényszerülünk az eladásra. Kb 2.2-2.4 milláért menne el...

Viszont napi használatra kell valami autó, 7-800e ft-ot szánnék rá. Ekkor jó eséllyel ráülök a szopórollerre, és még egyszer ennyit ráköltök az elkövetkezendő 1 évben.

Ezeket végiggondolva mindenképpen megpróbáljuk megtartani a Mazdát. :)

Sirius01 2012.06.24. 21:28:03

@United Steaks: szomorú történet.2010.10-es út.Audi 100 szivarral megyek.Velem szemben egy suzuki.És frontálisan nekem jött.Én karcolásokkal megúsztam,a 4 légzsákos suzuki sofőrjét a mentő vitte-el,súlyos mellkasi,térd,és fejsérülésekkel.Azóta nem hiszek,a légzsákos papírautókban.Fényképek megvannak a balesetről.Szivesen elküldöm.Meg fog döbbenni a látványon.Szinte széttrancsíroztam szegény autót

papa33 2012.06.24. 21:30:04

Na, megindult a sutyukizás, mellesleg ma már 7 lufi, 5 *.

Na a sutyuki, ha használom 10 év és 150 e km akkor menyi a km értékvesztése, miközben betolunk 0 ft tönkrement alkatrészt, mellesleg midig megy, nem hagy ott.

Sokaknak közl eszköz és akinek a szoci időkből elég is volt a szerelgetésekből meg alkatrész után rohangálni, stb...

Teljesen reális pü szempontból egy 5 éves benzinest venni kb fél áron guszta állapotban (km órát nem nézem, lehetőleg ismerős autót), és hajtani 10 évig. Persze az új még jobb, simán elmegyek vele 15 évet (ha nem törik össze)és senkit sem érdekel akkor az értékvesztés, eddigi néhány autóm könnyen ment el.

Mondjuk nem bömösről beszéltem, ültem, vezetem is, de ezen az áron nem hat meg.

Sirius01 2012.06.24. 21:34:50

@Schütii: Ha OT minősítést kap majd,akkor ez a probléma is megszűnik.A biztosításod meg annyi sem lesz rá,mint egy suzukira

AUTÓNEPPER · http://autonepper.blog.hu 2012.06.24. 21:36:28

@prokee: Most mondjam, hogy arulok egy 2000-es evjaratu 30d tele minden joval, vezetett szervizkonyvest 1.8-ert es senkinek se kell? Inkabb megveszik az 500e ft-ost.

Schütii 2012.06.24. 21:37:46

@ace911: Tulajdonképpen mindegy hogy hol bukjuk el a pénzt, az a nem mindegy hogy van e miből bukni, ha van akkor talán nem akkora a fájdalom egy szőke a seggbe, mintha előtte csavaronként cseréli ki az autót az ember.

AUTÓNEPPER · http://autonepper.blog.hu 2012.06.24. 21:40:18

@prokee: Sajnos rohadnak rendesen(kortars mercik is), foleg a nemet, osztrak import, ugyanis ott soznak tisztessegesen.

prokee · http://blog.prokee.hu 2012.06.24. 21:43:11

@Kobcsibacsi: azért aranyárban talán mégsem. 225/60R15 nem nagyon akad emberi áron.

Schütii 2012.06.24. 21:44:39

@Sirius01: A legelső E32-es is öt év múlva lehet csak OT-s, Prokinak meg 2 év alatt jött össze egy komoly (javítási értékre nézve) töréskár. Gondolom az OT vizsgának is megvannak a maga kritériumai, akármit nem minősítenek ami már elmúlt 30, arról nem beszélve hogy mi van ha már a minősítés után zúzzák le? Az már többet nem, vagy csak (újabb) irgalmatlan szopásokon keresztül kapja meg ismét az OT-t. Biztosítás... haggyadmá... egy tank benya többe kerül, még szétbalesetiadóztatva is.

United Steaks 2012.06.24. 21:46:11

@Schütii:
De alegjobb egy szőkét seggbe...

3 gb 2012.06.24. 21:52:30

@ommm: A következőkben nem vonom kétségbe a Tisztelt Szerkesztőség autók és a szerelés iránti tiszteletét, de sokakban felmerült miből van erre pénz. Ezeket a szerelési cikkeket maga a Totalcar finanszírozza. Színesebbé válik tőle a weboldal több a reklám, sok a komment és a látogató. A Csikós Merci akciója is egy sikersztori. Meg lennék lepve, ha nem így menne. Ha mégsem így lenne, ezért az ötletért most nem is kérek pénzt.

Schütii 2012.06.24. 21:53:34

@United Steaks: Akkor meg te leszel a hunyó, nem tartottál "megfelelő" köv.távot. :D

United Steaks 2012.06.24. 21:54:55

@Sirius01:
Nem kell, elhiszem. Félreértés ne essék, sosem volt Suzukim, sőt Én is a "nagyobb vas" híve vagyok. Egyszerűen azt nem szeretem, ha valaki megvesz egy idősebb, valamikor komolynak számító autót, és azt hiszi, Ő az élet császára, és mindenki hülye lúzer, akinek kisebb az autója (még akkor is, ha az 10* annyit ér). (Ez esetünkben nem érvényes, mert egy autós újságírónak ez olyan, mint egy belsőépítész újságírónak egy lepukkant kégli.)

United Steaks 2012.06.24. 22:01:09

@Schütii:
Egyszer előfordult, hogy az "autózás" hevében nem a követési távolsággal volt a baj, hanem az ittas "vezetéssel", és a nem megfelelő "sávválasztással". Nem lettem megdícsérve...

papptibi 2012.06.24. 22:02:19

Mondjuk a "jó Kalos" eleve paradoxon. Vagy jó, vagy Kalos.

foolproof 2012.06.24. 22:05:59

@Csák Morritz AKA Alibiman: Nana, nem pösti árakon számoltam:)
errefelé egy komplett(gyakorlatilag minden, ami elkophat és nem totálkárból támasztják felfele, na persze a mestert lámpással köll keresni) E38 futómű felújítás, gyári v. hasonló cuccokkal megáll 5-600-ból munkadíjjal, ZF váltó 450e gyári új, bontott blokk is van szaré'hugyé', lepapírozni se nagy cucc, a többi biszbasz bontva is van, az általad említett 5 millerest szerintem már a múzeumból se dobnák ki, bár tény, az állagmegóvás se' két krajcár.

És igen, nem rohad, bár szerintem számol utána, a konkrét példány kb 12e km/év futású, nincs körbetörva, lehet hogy télen nem isigazán ment, úgy azért reális a stainless állapot, bár kituggya, meddig marad így:-)

Persze mindezzel együtt se egy felhőtlen kilátás manapság E38-ba fektetni, nagy mázli+sok türelem kell hozzá, tekintve, hogy a legfiatalabbak is 10+osak, de szerintem még mindig jobb, mint egy E65 v. bármi ami utána jött, ahogy a művelt angol mondja, the last of the fixable Beemers, persze belegondolva, hogy évente csak az értékvesztése 2M/év volt kb. mostanáig(mondjuk 2000'től) a fullosabbaknak, már nem is olyan drága huncutság.

gjoczy 2012.06.24. 22:07:39

Elolvastam, elgondolkodtatott. Holnap ha lemegyek a parkolóban álló 12.5 éves felicia kombimhoz és megsimogatom.
Rá is kellett már költeni,de ennyit nem. ha lenne pénzem gázszettre akkor még gazdaságosabb lenne.

CsGergo 2012.06.24. 22:10:12

Soha nem volt Suzukim, nem is igen lesz szerintem, bár kitudja mit hoz a sors, de hülyeség összehasonlítani egy BMW-vel. Árban ott van mint egy 1.0 ennyi a közös bennük, igaz vagy 10 évvel fiatalabb, felét, harmadát fogyasztja, meg nem egy kategória, az ne zavarjon senkit. Nyilvánvaló, hogy olcsóbban fent lehet tartani, sok pozitívum szól mellette és ellene is, de ha ő szívni akar a bömbivel, hát tegye.Egyébként én se értem, de ez hobbi, meg mánia, meg autóbuzéria, ez ellen nincsen gyógyír.Kellenek az ilyen emberek is, így kerek a világ.:D Én lehet egy Ladával fogom ezt művelni hamarosan, nem fogja megérteni senki, hogy lehetek ekkora marha, de nekem valószínűleg úgy jó lesz.:)

United Steaks 2012.06.24. 22:13:55

@Schütii:
Az még mindíg. Csak azóta nagyon figyel tolatásnál...:(

Hurri Kán 2012.06.24. 22:16:33

Prokee, bolond vagy, de jól van ez így. Ami nekem nagyon szimpatikus, nem gyártasz hozzá ideológiát, leírod, ez történt, ennyibe fájt, és kész. :)

Schütii 2012.06.24. 22:16:58

@United Steaks: Még ha időben kiteszed az indexet akkor se?

maistro1 2012.06.24. 22:19:29

cikknek jó, de az elköltött (kidobott) összeg nem
érthető.
jobban szeressem az autót mint saját magamat, családomat ??? mert tulajdonképpen pénz(el)baszásról szól a történet.

vannak kivételek:
-első gazdás gép, vagy nagy szerelem egy használt
lelakott gk esetén, vagy ritkasága miatt szerelem és befektetés miatt.
Jó ilyenkor hozza helyre és tartsa haláláig.
előre látó ember nem fektet be másnak pénzt, eladáskor úgysem kapja vissza az összeget sem.
na de bocs, ez a BMW egy tucat autó a saját kategóriájában.
ennyi pénz csak azért, hogy guruljon?
Már W. Robi 5 mill-e is erősen gondolkodásra késztet. mi az értelme ?
Hasonló kategóriát OT-val sokszor 3-4 mill. körül lehet venni.

tükörfúró 2012.06.24. 22:25:32

Vajon idehaza miből nem tudnak a tisztelt "előző""tulajok" autónak látszó xart csinálni???

Respekt a kitartásért, de ez kvázi feneketlen kut esete, én még jol emléxem mikor ilyen kocsiknál tul a 300ezren és a tizenix éven elég volt kopó-fogyóra és a nagyon ritka minimális üzemzavarokra költeni..(szintjelző, kapcsoló, izzók, patentok, apróságok, ilyesmik)

Persze mindig van egy cél, a "valaha egyszer jó lesz", csak az a baj, hogy nem.

Tul sok darabbol áll egy ilyen, mikor TÉNYLEG jo lesz, azt meg kvázi felujitásnak hivják...
Másik nézőpontbol pedig bármi felujitás szerűnek nem egy ennyire öreg sor6on kellene nekifogni, hamár E32 -privát vélemény-

maistro1 2012.06.24. 22:39:09

ennyiből nem kalos, hanem jónak tűnő BMW is ment volna

xfile 2012.06.24. 22:45:50

Ennnyiért tényleg vehettél volna, jó chevrolett-et,de vajon megérte vola-e?Jó ez az oldtimer-es(YOUNGTIMER-ES) őrület, hiszen a régiekben még volt anyag...

R500 2012.06.24. 22:57:32

Igen nekem is ismerős ez a sztori. Van egy öreg-1995-ös első szériás A4-em. 248 ezer km van benne,már tavaly előtt úgy gondoltam nem viszem vizsgára. Aztán mégis nekiláttam a felkészítésnek. Bal elejére kellett két alsó lengőkar. Bal hátsó féket kellett javítani és a hátsó gátlókat cserélni, ennyi elég is volt a műszakihoz. Aztán az idén tavasz elején jött a fejvakarás: műszaki? Á,gondoltam most már tényleg nem.A következő hétvégén már újra emelőn állt az autó...Nem bántam meg,egyetlen lengőkar kellett a jobb elejére. A jó öreg 1,8-as 20 szelepes motor még mindig közel gyári értékeket mutat a környezetvédelmi mérésen és a vizsga is hivatalos. A kasztni pedig abszolút rozsdamentes és a fényezés is hibátlan.
Hát ilyen autót manapság nem lehet a kukába dobni...

korponaiz 2012.06.24. 23:15:58

Hajrá, ne add fel! A Kalos csak egy szükségautó, semmi más. Ennek viszont olyan feelingje van, ami megéri ezt a pénzt. És még nem is költöttél rá sokat. Egy E30-ra egy fórumon egy ember annyit költött tuningra, amiből kijött volna egy E92 M3, de viszont olyan autója van amit szeretett volna.

merida001 2012.06.24. 23:25:54

Itt igazából nem lehet összehasonlítani a két autót, illetve konkrétan a BMW-t meg egy tetszőleges maibb másikat (mai lehet a példa alapján: Kalos is vagy egy Suzuki is...)

Itt a lényeg csupán annyi, hogy mi a cél?? - ez a nagy kérdés!!

Valaki vágyik egy patent bajorra, ami valahol még patinás is és kellően vagány is, egykori német luxus triumvirátus egyik zászlós hajója....vagy egy napi rohangálós valahol stílustalan bodéra vágyik valaki, amit tankolunk, (etetünk) és teszi a dolgát olajcserétől olajcseréig a maga 1.3-1.6-os benyás intervallumában (gyártótól függően)...

Rocko- 2012.06.24. 23:26:22

@3 gb: "Ezeket a szerelési cikkeket maga a Totalcar finanszírozza."
tekintve hogy a TC a tesztautók üzemanyagköltségét SE finanszírozza, így ez a fenti mondat valótlanságot állít.

Rocko- 2012.06.24. 23:27:27

legalábbis direkt módon.
indirekt módon pedig ja. a TC, meg a hirdetők, no meg mi, kattingtatók, olvasók.

kozlekedo 2012.06.24. 23:34:07

Két év alatt 20.000 Kilométer?
Van másik kocsid is vagy tényleg elég enyi?

R500 2012.06.24. 23:38:17

én csak egy lelkes olvasó vagyok, ráadásul elég távoli országból. Ne legyetek illúziórombolók!:) Jó ez a TC!

tsc666 2012.06.24. 23:38:52

Ez egy nagyon őszinte, korrekt és tanulságos cikk, respekt a szerzőnek. Számomra nem volt az összegekben semmi meglepő. Egy öregebb prémium autót igényes állapotra felhozni miért is lenne olcsó? Hiszen ahhoz előfordul, hogy a fél autót le kell cserélni (ha olcsó volt az alany). Illetve vannak még azok, akiket nem zavar, vagy észre sem veszik, ha a belét húzza a gép, ők ezt nyilván nem fogadják el. Én úgy látom, hogy a jó dolgoknak ára van autós viszonylatban (ritka az olyan mázlista, aki olcsón megússza).
Régebben én is próbálkoztam ilyesmivel, kb. 10 éve megvettem a legolcsóbb Calibrát (nekem az volt a nagy szerelmem), azzal a felkiáltással, hogy így legalább mindent én cserélek benne és akkor az tuti új és jó lesz. Sajnos sosem szakadt vége a cserélni valóknak, egy évig lapátoltam bele a pénzt, aztán rájöttem, hogy ez az életmód mégsem nekem való, azóta csak új autókat vettem - és azokon bukom el a milliókat értékvesztésben. Így vagy úgy, ha az ember autót vesz, pláne ha valami érdekeset, az pénzbe (sokba) fog kerülni. Persze tisztában vagyok vele, hogy lehet másként is, sima közlekedési eszközként hozzáállni. Asszonynak egy extrásabb új Swiftet vettünk három évesen, 33e Km-rel, új árához képest féláron, azóta az éves költség a kötelező szerviz (30e -be bele szokott férni). Ha valaki olcsón akar megbízhatót akkor ilyen szinten kell gondolkodni. Nem szégyen racionális döntést hozni. Feljebb lépkedve a presztizs/erő/érdekesség vonalon zsebbe kell nyúlni, így vagy úgy. És ezt van aki képes bevallani őszintén, van aki meg nem. Én szurkolok, hogy a szerző képes legyen végig csinálni és hosszú évekig élvezni tudja munkája gyümölcsét.

ben88 2012.06.24. 23:40:44

Én általában minden gondolkodás nélkül költöm a pénzt a cseppet sem racionális autóimra, de ez még az én mércémmel is nagyon durván elszállt költségileg. Imádom vezetni a bmw-ket pláne a 7er a szívem csücske, de nem ez az első ilyen sztori amit hallok. Ez azon kevés autó egyike amibe nem mernék beleugrani a vételár duplájával sem.
De becsülendő a szerző kitartása, én rég feladtam volna.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2012.06.24. 23:42:53

@Rocko-: Azért nem biztos, hogy ezekkel a fotókkal akarnám az öreg 100-as masszívságát szemléltetni:))

Rocko- 2012.06.24. 23:47:31

@streetsta: igen, ezért írtam hogy hasonló eset. szivar vs. suzuki.
most nem találtam, nem is túlzottan kerestem, de van ellenkezője is: suzukiban maradtak sértetlenül, audiban sérültek.
nem lehet általános igazságot levonni.

tsc666 2012.06.24. 23:48:18

Egyébként a legnagyobb fájdalom - számomra - az egész autó témában az, hogy hiába van egy szép vasad amibe beletoltál egy rakást pénzt, esetleg még időt és munkát is.. bármikor lezúzza neked egy tehetségtelen nemtörődöm egyed (akikkel sajnos tele vannak az utak), vagy elütsz egy őzet 100-al, vagy elveri a jég, rádől egy fa, vagy bármi. Lassan a saját tapasztalataim alapján oda jutok, hogy inkább olyat kéne tartani, aminek kevéssé érdekel a sorsa.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2012.06.24. 23:49:30

@tsc666: Te már a sokadik vagy, aki ezt a lehetőséget említi. Sajnos nagyon is valós a veszély, én már csak tudom...

R500 2012.06.24. 23:49:48

@merida001: patent?patinás?kellően vagány?
az enyém egyik se, csupán rettenetesen MEGBÍZHATÓ...
legyen nappal vagy éjszaka,bármikor elfordítom a kulcsot és megyünk,miközben eszembe se jut,hogy esetleg megállhat alattam.Csak egy napi rohangálós semmi több. Persze amúgy megállhat, a kora már megengedi:)

tsc666 2012.06.24. 23:52:11

Egyébként kéne egy olyan évad is a Wheeler Dealersbe, hogy Hungary Special. 1x01 lehetne a 465e Ft-os E32. :) Megnézném Ed China mit kezd vele. :) A sárga irigység kerülget, milyen vasakat és mennyiért hajtanak ott fel és mennyire kevés meló van rajtuk. Vagy Sci-Fi lenne az egész?

prokee · http://blog.prokee.hu 2012.06.24. 23:53:13

@kozlekedo:
"Két év alatt 20.000 Kilométer?
Van másik kocsid is vagy tényleg elég enyi? "

Van, például egy ezres Swift :)

streetsta · http://managertoys.hu/ 2012.06.24. 23:54:33

@Rocko-: Szétoffoljuk a posztot, de magam is meglepődtem, hogy az öreg Swift így egyben maradt. Szerintem azért sérülhettek a Suzukiban, mert a biztonsági övet kímélő üzemmódban használták.

R500 2012.06.24. 23:57:32

@merida001: Audi A4 1,8 20V pont a 80/A4 váltása idejéből

Rocko- 2012.06.24. 23:58:34

@streetsta: ezer és egy oka lehet.
nem fejtem ki most. ;)

CDexter 2012.06.24. 23:59:30

Nem tudom milyen sorrendben jöttek a javítások, de egy 400 ezres autónál motor javításnak nézünk elébe helyből felmerül a gazdasági totálkár fogalma. Luxus autónál ahol garantáltan magas lesz a javítási költség méginkább. Egyébként bármilyen autónál ha egy várható javítási költség eléri az értékének harmadát már erősen meggondolandó a művelet.

tsc666 2012.06.25. 00:12:24

@CDexter: Érdekes felvetés. Szerintem kevés olyan 400e Ft-os autó lehet a hahu-n ami a te képleted alapján nem a gazdasági totálkár állapotában van (azaz ne lehetne bármikor legalább 133e Ft-ot könnyedén rá költeni).

kozlekedo 2012.06.25. 00:12:40

Kicsit idealizálta az másfél misi, nekem mint ismeretlennek menyiért cserélted volna ki például az automataváltót, az apró zökkenők ismeretében?

R500 2012.06.25. 00:13:54

@CDexter: Ez igaz lehet de egy "hobbi" általában nem rentábilis. Prokeenak az autó a hobbija:))

CorollaVVTI 2012.06.25. 00:18:16

Asszonyga, költségek: 2000-es Corolla (1.6vvti), vettem 2010-ben, azóta belement 45e km., az értékvesztés max 250e, és költöttem rá mondjuk 350-et. Ebben már az is benne van, hogy szépítgettem rajta (bőr kormány, gyári spoiler, gyári szebb hűtőmaszk, toronymerevítő..). Ez 13.3ft/km, ha jól számolok. Nagy balek azért talán nem vagyok. :)

Viszont épp kihalt a kinyomócsapág. Egy Toyota is el tud ám romlani...

R500 2012.06.25. 00:26:01

@CorollaVVTI:lám lám,pedig az egyszeri haverom szerint ilyen nem lehetséges egy Toyotával:))
hát nálam még az is gyári,mázlista:))

CDexter 2012.06.25. 00:31:37

@tsc666: pedig ha 400ezres autót veszel és mondjuk 3 hónap után a motorjával komoly gond adódik az bizony igen közel van a gazdasági totálkárhoz.

@stralis480: Így van, hobbinak tökéletes játékszer! Biztos lehet élvezni is, nem kétlem! :) Nekem is van drága hobbim :) Főleg ahogy írta hogy van mellette másik autója. Csak akkor itt ezeket az összegeket ne az autó javítási költségeként, meg kilométerenkénti áraként állítsuk be hanem két év szórakozásra, és hobbira költött tételeiként. És az semmiképpen sem szívás vagy lúzerkedés.

CDexter 2012.06.25. 00:35:29

Én a motor javításra Írtam hogy totálkár közeli, mert az könnyedén felmehet jóval 133 fölé is. A harmad árra annyit mondtam hogy erősen meggondolandó.

joetaylor 2012.06.25. 00:36:12

Autózni elég drága. Most számoltam ki, hogy mennyibe is került az elmúlt három év. A kocsi szinte hibamentes volt az elmúlt három évben. Mentem picit több mint 50 ezer km-t és csak egyszer kellett 50 eurót a trélerre költenem.
Vételár: 1950 EUR
Vezérlés csere és folyadékok: 370+50 EUR
Négy új téli gumi és cseréje: 230 EUR
Olajcserék: 270 EUR
Műszaki vizsga kétszer: 160 EUR
Valami gumi bigyó a futóműben: 60 EUR
Új izzók: 26 EUR
Egy darab tükörlap: 9 EUR
Tréler és javítás: 120 EUR
Elemcsere és fényezés (műszakira): 220 EUR
Porlasztócsúcsok: 100 EUR
Glow plugs (két szett): 40 EUR

Összesen 3605 EUR / 50e km. = 7,21 EUR/100km
kb.: 2100HUF/100km.

Az autó most 12 éves 230e km van benne és jelen pillanatban rá kellene költeni vagy fél millió forintot.

Quarius_ 2012.06.25. 00:38:04

Grat a kocsihoz. Én állítom, hogy el fog apadni a meghibásodások száma, ha kitartóan és becsülettel szereled. Az enyém hat éve van meg és most már lassan csak a külsejét kell rendbehozni. De a kocsi szerkezetileg összeállt és imádom.

R500 2012.06.25. 00:46:41

@CDexter: igazad van,legalábbis én is így látom ezt a dolgot azzal kiegészítve,hogy azért ki lehet fogni olyan öregedő korú autót is ami az átlagosnál jobban bírja a strapát és tényleg érdemes életben tartani.Nem akarom dícsérni az Audit,gondolom sokakat irritál,de tény,hogy némelyik márka valóban más "dimenzió". És én tényleg nem hobbiból tartom az öreg autót,ha úgy alakul mennie kell a háztól...

_Wasp_ 2012.06.25. 00:47:10

volvo c70 kupé, a nagy turbós két literes. Tipikus szopóroller. Vettem kb két éve (most már 14 éves), vásárláskor belement kb 500e, azóta a kopó fogyó dolgok miatt még mondjuk 200 (hamarosan több is lesz, mert első lökhárítót javítani kell, kerekeket görgőztetni, fékpofák cseréje, ilyenek jön) az legyen még 200 ráhagyással. Kb egymillió. (biztosítással, ilyenek) Megtettem vele cirka 25 ezer kilométert, tehát 40 forint per kilométer plusz benyára jön ki. Jaj.

Ebből vehettem volna egy jó Suzukit, vagy Daewoot. Vágom én, de olyan lúzer vagyok, hogy a ősöreg lakodalmas szekérből (az egykori menő autóból) kinézve az élet császárának érzem magam. Arra gondolok, hogy ülésfűtés, többzónás klíma, passzív és aktív biztonság, csodás forma, 230 lóerő, 9.3-as átlagfogyasztás, valós kényelem és vélt presztizs.

Én vagyok a tipikus csóró sznob, röhögjetek ki nyugodtan.

R500 2012.06.25. 00:51:59

@_Wasp_: nem csóró sznob,csak autóbuzi és/vagy nem tudsz bánni a pénzzel. Bocsi nem sértegetni akarlak,csak hát a számok:))

_Wasp_ 2012.06.25. 00:58:12

@stralis480: Akkor vehettem volna kétszer (többször) ennyiért is kocsit (nem ütött szíven a javítási költség, belekalkuláltam a másfélmilliós vételárba). Sőt most (a sikeres forradalom idején) is vehetnék még, szóval a pénzzel úgy általában tudok bánni, csak valahogy az autók kapcsán folyik ki a kezemből a zseton... Az autóbuziság viszont lehet hogy igaz, bár ezt nem gondoltam volna magamról, de én a tipikus balek vagyok, aki először kitalálja, milyen autót szeretne, és utána akármekkorát szopik is vele, megszerzi.

Remélem más nem lesz ekkora hülye, szerintem az első autót vásárlóknak tanulságosak ezek a történetek, tényleg kell az öreg nagyvashoz elszántság és zseton. Sok zseton.

(kicsit off, de most, miután jól megbüntettek tilosban parkolásért, a fejembe vettem, hogy Suzuki Inazumával fogok járni, szóval lehet én is Suzukis leszek. Öreg kutya is tanul új trükköket, csak még jogsi és motor kell hozzá.)

R500 2012.06.25. 01:06:50

@_Wasp_:nem vigasz tudom,de ilyen alapon én is balek vagyok.Ugyanis több autómat az általad leírt szisztémával vettem.Nem is szopóroller volt nekem,inkább bicikli:))
pl.Fiat Tipo 1,7 D 14-15-ös kompresszióval...hááát...az okos ember más kárán tanul a hülye meg a sajátján.Illetve én még azon se,nem ez volt az egyetlen szar autóm...

Kámasuka 2012.06.25. 01:32:30

@_Wasp_: @stralis480:

Én viszont vettem uncsi M323-mat, AstraG-t, CorsaB-t, VectraB-t, Mondeo3mat mindet használtan, 5-10 évesen. Egyik sem nagy durranás, közlekedni jaó, zt soha nem költöttem egyben 50 ojrónál többet, azt is qrva ritkán. Ja, de a Mondeora eccer 350et, az szopi vót. Hozzá nem nyúlok olajos dolgokhoz, mindent mással csináltatok.

_Wasp_ 2012.06.25. 01:40:28

@BenFranklin: akkor szerintem te vagy az autóvásárlók között a faszagyerek, mi meg a másik véglet, a balekok, hát ebben nekem nincs is nagy újdonság. Igaz, én is csak olyant vagyok hajlandó kocsin buherálni, amiben villany megy, minden másra ott az autószerelő, de az tuti, hogy a kocsijaimra többet költöttem az általad említettnél. Renault R5 alpine turbo: pénztemető, bele se merek gondolni, kb 1-2000 kilométerenként belement egypár havi jövedelem. R19 16V: hasonlóan borzasztó, talán nagyon üzembiztonsággal, de ezzel mondjuk nem mondtam sokat. Mazda MX3: faszányosan üzembiztos, de amikor baja volt, akkor zokogtam a kasszánál. Volvo: totál üzembiztos, de nem nevezném annyira olcsónak a kiinduló javítást (komplett hengerfejgenerál és miegyéb 350+ ezresért), bár mentségemre szóljon, megvételkor tudtam, hogy valami gáz lesz vele, csak még nem sejtettem. (hogy ekkora)

CDexter 2012.06.25. 01:41:40

@stralis480: Azért az első generációs A4-ed (B5) én nem tartom annyira öregecskének :) Még akkor se ha évben nem is biztos hogy sok különbség van a fenti E32-es között (tiéd akkor kezdték gyártani amikor a másikat befejezték). Mégis ott van az a generációnyi különbség amitől jóval frissebb konstrukció. Bár csak látásból ismerem, azért egy olyan autóból nem ritka még jó állapotú és nem csak hobbiként érdemes életben tartani.

Az hogy néhány prémium autó jóval többe "ad" teljesen egyetértek. Igaz már inkább újabb, relatív olcsóbb autót veszek (nem prémium), de volt nekem anno W202-es C230-as Kompressorom... imádtam. És nem csak a motorja miatt.

nem kéne... 2012.06.25. 02:10:15

@anyta21:

nyilván.
mindig van egy minimum szint aztán vannak ugye a minimum fölött is.
lehet trollkodni elegánsabban is.
:P

Kámasuka 2012.06.25. 02:20:31

@_Wasp_: Persze ez így ahogy itt van nem pontos számolás, hiszen nekem azért van értékvesztés az autókon(bár nem vészes), ami egy ilyenen mint a posztban van nincs.

Nekem nem hobbira kell, legalább 30at megyek évente, és 1 kivétellel(Mondeo) egyszerü 16 szelepes benyásokat szoktam keresni. Nem vk szerelő, ezért át is nézetem, az mondjuk ecceri 20-40 ojró(eddig amit elvittem átnézetni, azt mindig megvettem).

Ez az 5 autó amit felsoroltam 10 év, és ált 2 van egyszerre, most 3. Akár hogy töröm az agyam, 10 év alatt nem jött össze a BMW-re költött javítás 1/4énél több az 5 autóra, és ebben már benne vannak a müszaki vizsgák és olajcserék. De mondom nekem van helyette értékvesztés, nem érdekel mennyi.

Azért a CorsaB a legjobb ár-érték. 1200 ojróért vettem 2 éve és 15e km-e, 6ot fogyaszt csak vároban, müszaki+zöldkártya 40 ojró eccer, olajcsere 50 ojró eccer zt ennyi. Néha meg kell fújkálni WD-40nel az ajtót, hogy ne nyikorogjon. Ennek még értékvesztése sem lesz, mert nincs értéke, ugye.

Bár nem hiszem hogy ez a poszt arról szólna, hogy ki tud óccsóbban autózni.

R500 2012.06.25. 03:07:07

@BenFranklin: ne is mondd a másik autóm egy benzines Mondeo.Még a szívósor-szopatós változat.De megoldottam gyorsan,házilag igazi sufni módra:))

R500 2012.06.25. 03:23:08

@CDexter: Hidd el itteni viszonylatban az értéke nulla:(
Csak számomra van használati értéke,ez az évjárat többnyire már a bontókban pihen,illetve már ott sem. Egyszer már gondolkodtam is kisebb, gazdaságosabb és kicsivel fiatalabb cserében, de miután kaptam néhány "remek" ajánlatot úgy döntöttem marad. Mint már írtam fentebb, nem bántam meg.

- Szerzet - 2012.06.25. 03:37:47

@prokee: Most még kínosan mosolyogsz, tíz év múlva meg kegyetlenül szégyellni fogod ezt a "projektet".

deak.atti 2012.06.25. 05:56:26

@papptibi:

Szia!

Ejj-ejj Tibi! Kicsit vissza kéne venni. Ez most mire volt jó? 2004-es Kalos van a családban, és csak benzint kér, meg 15 ezrenként olajat-szűrőket. Most az idei vizsgát 2 féktárcsával és fékbetétekkel vitte át, azt is csak azért mert vékony volt. Napi használatú autó, nem garázsos porfogó. Hegesztett bölcsős Baleno-nál mindenesetre jobb ...

Prokee: hajrá, Kovács néni! :o) Irigyellek, hogy bele mertél vágni egy már az elején szopórollernek ígérkező autóba. Egy kedves kollegám mondja mindig, hogy "Az élet cukor, csak szopni kell!". Majd Akaliban kivesézzük a dolgot.;-)

DA

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.25. 06:52:55

Na ja, ez tényleg elég sok. Mondjuk az autó értékét nem kell nézni, de másfél milla, az akkor is sok, ha annyiért nem kapsz új Kalost, csak használtat.

De mondjuk így két évig volt autó, és nem is akármilyen. Ez nem mérhető pénzben ;)

Mondjuk ha a nepper is meglepődik, hogy még megy a kocsi, akkor azért valami gyanús... valószínű ő is tudta, hogy "örülj, hogy megy" állapotot ad el.
Ha egy kicsivel jobbat fogsz ki, akkor azért nem kell ennyit rákölteni + mondjuk az ilyen összetörések sem az autó hibái.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.25. 06:56:52

Meg hát ja, ahogy előttem is mondták, ez most azért került ennyibe, mert rendbe lett (lesz) rakva.
Ha egyszer kész van (majdnem), akkor utána megint évekig csak olaj, szűrők.

tlantos 2012.06.25. 07:30:59

Az en automrol is volt mar cikk, ugyhogy nem irom le :)
Reszemrol 0km-esen vettem 5 eve. Vetelar + osszes utolagos felszereles(pl. teli krekgarnitura, LPG atalakitas, allofutes, stb). 4M
Adok, biztositasok, alkatreszek (ebbol a kotelezoen fizetendok a legnagyobb tetel(ado 100e+ biztositas 300e+), alkatreszbol a legdragabb 4 uj gumi volt, de azokban meg 5000km sincs, szoval elleszek veluk egy darabig) 600e.
Az uzemanyagot ugye nem kell beleszamolni, a cikkben sem volt. (amugy 1.9M).
Mentem vele eddig 99000km-t.
Ertekvesztes nincs, mert nem adom el :)
De amugy 1.5m-ert barmikor eladhato lenne.
A szamolast mindenki oldja meg maganak :)
(46,46 s 65,65)

pizo 2012.06.25. 07:36:27

@maistro1: Ennyiből két jó 1,4 16V Kalos lett volna, magához képest extrásan.

Zoli

c 2012.06.25. 07:44:02

Egy lepukkant autó talpra állítása ennyibe kerül.
Én biztos nem ezt vettem volna meg. Fék, futómű, kipufogó gatya, gázos motor (=spórolós tulaj).

dekás dezső 2012.06.25. 07:46:30

jesszus... és én még azt hittem, hogy én költöttem sokat az ótvar geci passatra:PP
amúgy még hányszor hozzátok fel ezt a proli szuzuki vs bmw témát...
nekem volt régi swiftem egy cipőfűző áráért vettem 8 évesen beletapostam 3 év alatt hetvenezret, közben mindösszesen kettő darab féltengely gumiharangot cseréltem rajta sk 2rugóból, azt annyi...
dehát egy ilyen komoly vezető európai nagyhatalom pógára, az igazi úriember nem égeti magát ilyen prosztó verdával, mert mit szólnak a rokonok/haverok/szomszédok/bulák, ugye...:PPP
asszem dobom a vócvágent, azt veszek is egyet, hogy lenyugodjak....

Csák Morritz AKA Alibiman · http://alibiman.blog.hu 2012.06.25. 07:54:30

@foolproof: Akkor te sok e38-ast még nem újítottál fel. Gyere át a 7-es fórumra és olvashatsz brutális történeteket. Önmagában a pénznyeletés még nem baj. Csak akkor, ha nem számít rá az ember. Nekem most volt vízpumpa, üa. szivattyú, görgők, szíj csere. 190-ben állt meg nagyon haveri alapon, óvatos alkatrész választással. Én prevenció miatt csináltattam meg egy német út előtt.

A félmillás (rendes) futómű javítást felejtsd el. Még lemfiből sem jön ki. Egy e46 rendes HÁTSÓ generálja kerül annyiba, baráti alapon. Beszélgess SABC-vel, majd ő elmondja neked. Egyébként egy ótvaros kitámasztókar 50 rugó az e38-ba. Azt pl. általában nem szokták cserélni. De sorolhatnám, hogy mit nem cserélnek egy f.mű "felújításkor", és mégis mit kéne.

Az összes e38 rohad az ajtósarkoknál, a 98/09 utáni meg pláne. Rohad a csomtartó fedél belül, a műanyag borítás alatt, mert rossz konstrukció. Meg alattomosan elindul a hátsó belső sárvédő ív is. Belülről kifelé.

W84IQ 2012.06.25. 08:01:14

"Öreg nagy vas" hívőknek feltétlenül ajánlom megtekinteni...
www.youtube.com/watch?v=qBDyeWofcLY

deak.atti 2012.06.25. 08:09:31

@pizo:

Szia!

De hát az csak egy szar Dadzsevú! Ráadásul kettőt belőle, brrrr ... ! Csodálkozom, hogy Bigfoot-ok alá még nem azokat teszik, lapítani ... :o(

Komolyra fordítva: szerintem senki sem törhet pálcát Prokee felett. Megvette, tudta (vagy legalábbis sejette) hogy rollerezni fog, de bevállalta. Ennyi. Persze, beleugorhattam volna én is a családi 164 3.0 V6-ba még 2001-ben. De nem mertem. Nyuszi voltam. Bár az legalább kéziváltós volt, nem automata, de mégse. Bevállaltuk a Kalost is 2004-ben, meg a Nubirát is 2006-ban, és benne volt, hogy szar lesz. Nem lett. Mondjuk, a Tepsit vettük 900-ért, és 1.6-ban állt meg, plusz fenntartás. Azon is buktunk összességében úgy 1.5-öt a 6 év alatt. Ez egy ilyen sport.

DA

BTO11 2012.06.25. 08:11:11

@papptibi:
D:)))))
kinek a papp ,kinek a kutyája.

klacus 2012.06.25. 08:13:31

Szerintem, hülyeség ilyesmit így számolni.

20.000 km? Na és. Nem melóra kell a gép, hanem villogni, egy igen szük réteg felé.

A fenti költségek egy fétis renderakásának költségei. Ennyiből taxizhatnál is..:-)

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2012.06.25. 08:19:04

@tsc666: Az a műsor kabaré. Azért tudnak olcsó kocsikat venni, mert a jobbkormányos angol autók értékvesztése az új árukhoz képest minimum kétszer akkora, mint a balkormányos európai autóké. Javítani meg a magas csávó is főleg alap dolgokat szokott, ha valami megmakkan, akkor jön a "felújítottan vettem egy specialistától" című örökzöld, aztán repkednek az 500 fontok alkatrészre.

Kulmar 2012.06.25. 08:21:57

@CDexter: szerintem a 4-500 ftos autóban éppen az a jó, hogy bár relative sokat költessz rá, de attól legalább jobb lesz. Ha ráköltöd a teljes árát egy év alatt, akkor is kb. a 3 millás suzuki törlesztőjénél tartassz. Mellesleg a költést nem annyira az autó értéke, hanem a megtett kilométer határozza meg. :)

Leadfoot 2012.06.25. 08:24:42

@mehemed: El kell keserítselek...

perko_ · http://perko.hu 2012.06.25. 08:24:54

Nem azért csinálja az ember, mert utána számolva megéri. Ez egészen másról szól. Volt értelmetlen, pénztemető gyorskocsim, de ha elvittem egy karikára fülig ért a szám...Kilenc évig építgettem, aztán egy mini rali versenyen kukára törtem. A mai napig jó érzéssel gondolok a kocsira, a hozzá kapcsolódó történtekre. Sok sztori, sok élmény és pár barát. MEGÉRI!:)
totalcar.hu/magazin/szerelem/skoda136/

A melós, A-ból B-be kocsi jelenleg nálam egy 20 éves Corsa A. Egy kis okosság is beleugrott(pl.: rendes futómű), de így is 250e alatt maradt a 3 évre vetített kiadás. 570Ft/100km. A Skodába max. évi 1000km ment. Huh. Ott rosszabbak ezek a mutatók. Sokkal rosszabbak.:)

pizo 2012.06.25. 08:31:06

@stralis480: @deak.atti: Hagyd a Attila. Mindenki a Daewoo-n élcelődik, csak éppen aki nem használt ilyet, az nem tudja, hogy a megbízhatóság igen jó, az alkatrészárak pedig nevetségesen alacsonyak.

Zoli

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.06.25. 08:46:03

A töréstesztekről, tán a toyota csinálta meg:

Nem kaptak csak 3 csillagot valamelyik nagy terepjárójukra, viszont valami kis fisfos, tán a swift, vagy mini, vagy valami hasonló hozta az 5 csillagot. Elsétáltak hát a mérnökurak a boltba, vettek egy ilyen mini járművet, és összeengedték 50-el frontálisan a terepjárójukkal. Eztán a majdnem sértetlen terepjárójukat, és a saját csomagtartójába begyűrt minikét elküldték a töréstesztet végző cégnek további tanulmányozásra...

deak.atti 2012.06.25. 08:48:50

@perko_:

Szia!

Részvétem ... Azt a szép barnát? Pedig abban volt minden, mi szem-szájnak ingere. Én már csak tudom, gyönyörködtem benne párszor. Ejj, nincs igazság a Földön! :o(

DA

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.06.25. 08:53:06

@merida001: "Valaki vágyik egy patent bajorra, ami valahol még patinás is"

Minden második bömösben egy túlsúlyos kissességi keni a taknyát a bőrkárpitba. Ennyit a patináról...

prokee · http://blog.prokee.hu 2012.06.25. 08:54:23

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik):
Nagyon régi, és borzasztóan rossz tévhit, hogy az a jó, ha egy balesetben egyben marad az autó.
A gyűrődő zónát azért találták ki, hogy elnyelje a tested helyett a romboló mozgási energia jelentős részét.

Ha az autó egyben marad egy komoly ütközésnél, a májad, a léped, a szíved a tüdőd biztosan nem.

m_balage 2012.06.25. 09:03:34

@CDexter:
"Így van, hobbinak tökéletes játékszer! Biztos lehet élvezni is, nem kétlem! :) Nekem is van drága hobbim :) Főleg ahogy írta hogy van mellette másik autója. Csak akkor itt ezeket az összegeket ne az autó javítási költségeként, meg kilométerenkénti áraként állítsuk be hanem két év szórakozásra, és hobbira költött tételeiként. És az semmiképpen sem szívás vagy lúzerkedés."

ebben van a lényeg!

Phrascarica 2012.06.25. 09:15:36

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): fa vagy útszéli villanyoszloppal, beton korláttal vagy terelővel, árokparttal azért inkább az 5 csillagos kis fost választanám.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.06.25. 09:24:09

@prokee: Hát egy olyan autónál gyűrődő zónáról beszélni, ahol a lábad és a lökhárító között nincs egy méter, az költői túlzás, nemde? :-D

zsír.disznó 2012.06.25. 09:26:30

én azt hittem, hogy a német csuda gépkoccsik sosem romlanak el, ezzel szemben itt bizonyított hogy még pénzt is kell rá költeni.
Akkor inkább egy ritka Alfát pénzelnék, ami még jól is néz ki( nemhogy a városban, még a megyében sincs hasonló), nem egy tucat kacat valamit, a luxusnak kikiáltott bmv-k bül minden utcában van 5, kopasz adjunktussal a vezetőülésen.
Azt, hogy értékörző? 200.000 ft? alamizsna összeg. Valószinüleg egy bodzaszedő brazilnak jó lesz.
Rá kéne már ébredni, hogy egy bizonyos IQ alatt, és bizonyos agressziószint meglétekkor vásárol valaki bmv-t.
Persze cikket valamiböl kell irni, most ez a téma, a Kalos emberibb autó.

Zolus84 2012.06.25. 09:27:22

Ej, de ismerős a szitu. Én egy E36-ot csinálgatok, sajnos elég csigatempóban mostanában. Gyors becslés alapján kb. 9000 Ft/100km-re jövök ki, ami részben az évi 10000km-es futásnak, részben az eddig ráköltött 1,2M-nek köszönhető. Igaz, ebből 300ezer csak felni+gumi, és még egy csomó költség van, ami nem helyreállításra, hanem fejlesztésre ment. Mire kész lesz, kb. egy árban lesz egy alsókategóriás új autóval. DE: nekem ez az autó hobbi. Se kutyám se macskám, gyakorlatilag olyan dolgokra költöm a pénzem, amit család mellett már nem biztos, hogy megengedhetek magamnak. Nekem örömet okoz, ha látom, vagy érzem, hogy megint egy kicsit jobb lett az autó. És ha kész lesz, lehet hogy új autó árban lesz, de olyan vezetési élményt fog nyújtani, amit már nem sok új autó tud (hátsókerékhajtás, sperrdifi, minőségi sportfutómű). Emellett mégis egy jól felszerelt autó lesz, amibe akár a jövendőbeli családomat is be tudom ültetni.
Tisztában vagyok vele, hogy semmi racionalitás nincs abban, amit csinálok, de lesz*rom. Optimista vagyok, lesz még vagy 30 évem racionálisan élni. :)

Dixhorn 2012.06.25. 09:39:33

Ez nem semmi. én kb 1,2 millát vertem el a golfomra 80 km alatt. Ezek szerint van ennél nagyobb szopás is. Plusz kb havi 70 ezerért gázolaj. Rohadtul fájt. Ennyiből elmentem volna Thaiföldre nyaralni a csajommal. Így meg van egy 13 éves szutyok kocsim, amire nekem is kinéz most kb 200 ezer megint.
Szóval ha a suzukinak nem ilyen kicsi csomagtere lenne, hanem kombi, akkor inkább azt vennék, mint hogy egy ilyen szarral szopni. Soha többet ilyen régi retket.

Zolus84 2012.06.25. 09:39:54

@zsír.disznó: Muszáj kirobbantani egy Alfa vs. BMW flamewart? Márkától függetlenül minden autóban ülnek hülyék. Van egy olyan réteg, akiről te beszélsz, de ők nem a 15-20 évesekkel járnak. Nekik mutogatni vagy kompenzálni kell a BMW, valószínűleg ők veszik a böszme X6-okat.
Nálam nem az határozza meg egy autó jóságát, hogy jön-e szembe velem az úton, vagy sem. Sőt, örülök, hogy tucatautóm van, mert ennek köszönhetően jó az alkatrészellátottsága. Tucatautó létére pedig elég jó vezetési élményt tud nyújtani, nekem ez számított. Biztosan emiatt döntöttél Te is az Alfa mellett. Nekem is tetszenek az Alfák, egyszer szeretnék is egyet, de amik tetszenek belőle (pl. 75-ös, régi GTV), azok mára szintén óriási szopórollerek. Viszont teljesen meg tudom érteni, akinek az a szerelem.
Nemrég estem át az első BMW találkozómon, 1 bunkóra jutott 5 normális ember, akikkel normálisan el lehetett beszélgetni.

AUTÓNEPPER · http://autonepper.blog.hu 2012.06.25. 09:52:00

@Dixhorn: Ez így van.

Nálam, a foglalkozásomból kifolyólag nem szabad egy autóba se beleszeretni,eszköznek kell látni és kész,mert bármikor belerakhatsz annyi pénzt,hogy sose fog megtérülni.
Nem vagyunk abban az anyagi helyzetben,hogy megengedhetnénk magunknak,én úgy vagyok vele,hogy azt a pénzt inkább ráköltöm a gyerekemre,így is fogy a magyar.
Majd a következő generáció meghálálja. :)

_Wasp_ 2012.06.25. 09:58:07

@prokee: nagyon nem mindegy, hogy szabvány átfedés szerinti rögzített betonfallal ütközik egy kisautó, vagy egy nagy létravázas platós ócskasággal. Ha lehetne választani, én az utóbbiban ülnék, még akkor is, ha egy fia légzsák sincs benne.

Dixhorn 2012.06.25. 09:59:10

@AUTÓNEPPER: Na igen, én is csak próbálom eszköznek nézni és használni, de nekem sem megy. (Bár ebbe az irányba haladok)Ezt a kocsit megutáltam ezért már és 5 forintot sajnálok rá. Ezzel ellenben ha valami pisszen rajta már viszem is szereltetni. Szóval nagy marha vagyok. Az első 200e ft után már felkúrt és majdnem eladtam, de gondoltam most már talán jó lesz. De nem, mindig jön valami.Anyám marutijára 50 e km alatt szerintem nem tettem bele 150 ezer forintot. (gumikkal együtt)

Eclect 2012.06.25. 10:07:18

...hát akkor ebben a kedvező környezetben én is coming out-olnék az excel-tábláimmal:
1 év és 5000 km után az 1991-es W140 600SE Mercimre a vételáron felül biztosítás, átírás és adók nélkül, de olajokkal, mindennel együtt 350 E Ft-ot költöttem, amiben benne volt egy vételkor már sejtett "gyújtásrendszer" (kábel, gyertya, elosztó, lamdba-szondák, elektronika) felújítás is 175.000 Ft értékben (jó, ennél kevesebbet alkatrészt sejtettem).
Vettem mellé fogyasztáscsökkentőnek egy Kispókot, arra fél év és 5000 km után 50.000 Ft-ot költöttem.
Na de most már mindkettő nagyon jó, magával rántott a régi autók lucskos-kéjes mocsara!:) Hobbinak sem utolsó, legalább kézzel fogható eredménye van a befektetett időnek és energiának. Persze leginkább családilag szerelünk, az elvégzett javítások Kárpát utcás áraiba bele sem merek gondolni.
(A futásteljesítmény azért ilyen alacsony, mert sokat járok bringával a városban).

Rocko- 2012.06.25. 10:09:07

@scheerti: jaja, mutatványos trükk az egész.

DocBulywood 2012.06.25. 10:16:43

@ommm: OK. Azért örülök, h vannak ilyen őrültek is. Csak kicsit úgy érzem, amikor dobálóztok a százezrekkel, mintha rátok szakadt volna az MNB.

Nem lehetne egy kicsit földhöz ragadtabb autócskákkal is foglalkoznotok? R8 és R12 Gordini? Valakinek biztosan van az országban, kíváncsi lennék ezekre is. Ferjánczék is ilyenekkel versenyeztek anno a hetvenes években.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.06.25. 10:24:52

@prokee: Te meg legalább olvasd el, mit írtam. :-( És Akkor látod, miért irreleváns ebben a helyzetben, hogy mit ír a törésteszt.

Phrascarica 2012.06.25. 10:25:56

@zsír.disznó: "Rá kéne már ébredni, hogy egy bizonyos IQ alatt, és bizonyos agressziószint meglétekkor vásárol valaki bmv-t."
Ez nagy általánosságban igaz, de nem jó az álatalánosítást, mert X%-ban nem igaz.
Például akinek van mondjuk egy Daewoo Kalosa is a BMW mellett azzal mi van?

Phrascarica 2012.06.25. 10:27:29

...vagy éppen Suzuki Swift 1.0 mint jelen esetben.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.06.25. 10:42:23

@Phrascarica: Mi vana tömeggyilkossal, amikor épp kiscicát ment meg? :-D

Jó, bocsánat. Nem kell válaszolni. Ez tényleg demagógia, trollkodás. :-D

R500 2012.06.25. 10:46:03

@prokee: biztos, hogy ezekre a kommentekre gondoltál???:)

R500 2012.06.25. 10:49:24

@pizo: én nem élcelődtem rajta, sőt akartam szaladgálósnak egy Matizt.

Házas motoros 2012.06.25. 10:53:23

Háromnegyed éve vettem egy 2000 évjáratú piros 1.4-es B Corsát. Azóta ráköltöttem Csak alkatrészekre 180.000-at plusz egy másik fejegység 25.000.- Ergo idáig 200at és mentem vele kb 13000km-et. Az autó most jó. Lehetne még aranyozni, de most a 12 évéhez képest kb. tökéletes. ÉS EL KELL ADNOM, MERT PLUSZ KÉT GYEREKÜLÉS, KÉT GYEREKKEL, ÉS A KIEGÉSZÍTŐIKKEL (PL IKERBABAKOCSI) NEM FÉR BELE!!!!!! MEGŐRÜLÖK!!! Ki sem számolom mibe került az elmúlt 13000 kilométer! Nem a reklám helye, de fent van a használtautón, ha valakit érdekel. Az ára alkuképes.

közösperonos átszállás 2012.06.25. 11:07:21

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): "És Akkor látod, miért irreleváns ebben a helyzetben, hogy mit ír a törésteszt. "

Bocs, de maga a kiindulás volt az, hogy volt a törésteszt, amit láttak a gyárban, és...

Ami azt bizonyítja, hogy a gyárban hülyék ülnek, és azt sem képesek felfogni, mit mér egy törésteszt és hogyan. Vagy, és ez valamivel valószínűbb szerintem, a gyárban mégse ennyire hülyék ülnek, tehát a sztori így nem igaz, ezt csak faékek terjesztik.

közösperonos átszállás 2012.06.25. 11:09:48

@DocBulywood: "sajnos nem lehet megkúrni C.C. Catch-t, mert már löttyedt a melle"

Ez csak növeli az esélyeidet -- igaz, C.C.Catch már nem olyan, mint húsz éve.

Na pont ugyanígy, most már megvehetnéd ezt a BMW-t is, csak ez se épp olyan, mint húsz éve...

Lowtyo 2012.06.25. 11:15:58

a poszt címe helyesen:
ennyiért vehettél volna egy jó bmw-t - avagy nem kell minden vackot megmenteni.
add el, mielőtt beletolsz még egy millát és vegyél egy patika e32-t, amivel a szopás-élvezet arányt megfordíthatod 90%-10%-ról 10%-90%-ra.

lanyi 2012.06.25. 11:23:31

Szerintem, két változata van az autó birtoklásának.
Az egyik szerelem, a másik használat.Én is hajlamos vagyok szerelembe esni.:)
Imádom a prémium autókat, ha tehetem persze.Néha viszont a praktikum kerül előtérbe.
Ha valaki praktikus autót szeretne, vegyen mondjuk egy f astrát 300-ért.Azt olcsó fenntartani.
Ha megteheti anyagilag vegye meg álmai autóját.
Mindenkinek szíve joga, eldönteni mit szeretne.

Szerintem pénzkidobás egyedül az új autó vásárlása.Az az igazán gazdagok sportja:)

Rocko- 2012.06.25. 11:23:54

@Phrascarica: hát ha még a Trabantot is hozzávesszük, tiszta káosz, most hogyan kell skatuályzni, ÚRISTEN, MI LESZ?!?!

Rocko- 2012.06.25. 11:25:04

@Lowtyo: vagy béikszet százé. :)

deak.atti 2012.06.25. 11:33:10

@Phrascarica:

Szia!

"Például akinek van mondjuk egy Daewoo Kalosa is a BMW mellett azzal mi van? "

Annak van egy megbízható tucat-autója az élményautója mellé. Mert azért tegyük hozzá, hogy a Kalos a tökéletes helyváltoztató eszköz, mindennemű vezetési élmény nélkül. A-ból B-be elvisz és viszlát!

DA

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2012.06.25. 11:48:44

Gazos auto letere hogyhogy ilyen kormos a kipufogoveg? Az enyem femtiszta.

Masik es bocs hogy a baleseteddel peldalozok: szerintem ezert sem szabad a hatso lokharitoba epiteni a betoltonyillast. Egy nagyobb koccanasnal az egesz leszakadhat, eleg kellemetlen ha ott log a gaz csovezese a levegoben. 10e forint kornyeken felviszik a tanksapka melle - ha mar ugyis at akarod allakittatni a gazszettet is, javaslom, hogy rakasd at ota a toltonyillast.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.06.25. 11:53:22

@közösperonos átszállás:
"hogy a gyárban hülyék ülnek,"
Én csak elmeséltem egy talán érdekes sztorit, ami talán megtörtént, talál urbán legend.
Erre már ott tartunk, hogy ki miért a hülye.

Többet meg sem szólalok.

hdnctrl 2012.06.25. 11:54:37

Ennyi az egész: a szerelmedre költeni kell. Ha nő az illető, és nem egy autó, akkor ennél még nagyobb a budget.

közösperonos átszállás 2012.06.25. 12:14:51

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): "Én csak elmeséltem egy talán érdekes sztorit, ami talán megtörtént, talál urbán legend. "

Én csak alátámasztottam, hogy miért tuti, hogy urban legend.

Nézd, akik a gyárban ülnek, azok vagy hülyék, ha nem tudják, hogy a csillagok csak kategórián belül érvényesek, vagymeg tudják, akkor meg a sztori így nem történhetett meg. Szerinted?

Dixhorn 2012.06.25. 12:16:32

@lanyi: Akkor a gazdagok sportja az új autó, ha 3 évente cseréli. Szerintem ha megveszed és 10 évig használod, akkor nem teljesen mindegy? Ha tehetném csak újat vennék.

kitiltott, de seráfütty 2012.06.25. 12:19:23

Jajj, Prokee, még mindig cigányul néz ki a kocsi, hiába lapátolod bele a pénzt... Mi vesz rá valakit, hogy egy ilyet megvegyen, első körben? Egy ennyire lefingott, kiherélt, csúnya kül- és belterű pénztemetőt, ami még műszakilag is össze van esve?

A leírtak alapján a 150 ezres donor jobb állapotban volt. Ha már szar, legalább olcsó legyen, nem? ;-)

prokee · http://blog.prokee.hu 2012.06.25. 12:24:43

@kitiltott, de seráfütty:
"Mi vesz rá valakit, hogy egy ilyet megvegyen, első körben?"

A szerelem :)

kitiltott, de seráfütty 2012.06.25. 12:29:54

@prokee: Ezt értem, de te mint szerelő, miért ugrottál bele éppen ebbe a példányba?

téjézé 2012.06.25. 12:31:31

Egy tipikus autóbuzi története, mint amilyen vagyok én is. Aki akkor is megmutatja, hogy ezt az autót igenis lehet használni mindennap, meg lehet csinálni tökéletesre, a pénz nem minden, az érzés a fontos! A saját példám (senkinek nem ajánlom hogy kövesse! - legalábbis ebben a formában): vettem egy Zsigulit 7 éve, szépen rendbe raktam, minőségibb alkatrészekből. Használtam, itt ott megsérült a mindennapok során így kikasztniztattam, telibe fújattam. Hála az égnek fél évre rá elverte a jég - egész kevés hupli lett rajta ahhoz képest hogy tojás méretű volt a jég - szépen kijavítgattuk, ezután sikerült hátulról fognom a piros lámpánál egy opelt... A biztosító fizetett, nem eleget de a felét állja a kárnak. Így most vagyok a második restaurálás előtt. Ez eddig nekem a 80 ezer forintos vételárat és papírmunkát benzint nem számítva megvan az: "500-ezer forintot költöttem egy Zsigulira ami rosszabb állapotban van mint amikor hozzám került" rang.
Szerintem arányaiban én lehet hogy valamit még rosszabbul csinálok :D De megérte szerintem. Most úgy vagyok vele, ha nem is lesz szép, legalább nagyon jó lesz!

téjézé 2012.06.25. 12:38:15

Kiszámoltam: 32000 km kb 500 ezer forintból az nálam 1562 Ft/ 100km. Akkor ez még jó arány.

lanyi 2012.06.25. 12:58:22

@Dixhorn:
Igazad van, de ha 2 éves korától 12 éves koráig használsz egy autót, az jóval olcsóbb mint 0 tól 10 éves koráig használni.

Dixhorn 2012.06.25. 13:03:58

@lanyi: Igen, de a két év alatt belemehet elég sok kilométer, vissza is tekerhetik, meg meg is csukhatják, amit én megint nem veszek észre. Tehát ezért nem játszik igazán elméletben nálam. Egyszer volt egy két éves kocsim. nem volt törve elvileg, mégis mindig húzott jobbra asszem, nem lehetett megcsinálni. Szóval nekem nem kéne használt akkor sem. De mivel nincs pénzem újra ezért ilyen 3-4 évest kell megcélozzak legközelebb.

tomcsibácsi 2012.06.25. 13:11:23

Hogy kinek mekkora szívás egy autó, az sokszor saját magán, a tulajon múlik. Rendszeresen olvasok autós fórumokat, néha olyan hsz-ek vannak, hogy a hajam kettéáll!:

" egyre nehezebben indul az autóm! Néztem az akkut, és a piros + szál nagyon meg van törve, mert rövid. Lehet, hogy ez a baja! Segítsetek!"

Szóval ilyen műszaki érzékkel szerintetek meghallja, ha a motorban / váltóban nincs, vagy kevés az olaj? Vagy nincs ereje, mert tele van a levegőszűrő? Esetleg leereszti az olajat a váltóból, és a motorbetöltőn önti fel?
Én úgy vagyok vele, ha csírájában elfojtom a hibát, akkor kevesebbe kerül. ( jó, nem tartom magam zseninek, csak figyelek)
Így is volt már hogy szoptam, de nem akkorát. :-))
Mondjuk a Viton a nagynyomású szivattyú javítása az fájt a vásárlás után 3 hónappal, de azt meg még csak kívülről sem látni...

apamacko 2012.06.25. 13:12:29

Nem fogok Excell-t írni!
Csak a szépre emlékezem! :-)

Amúgy én voltam a másik, hülye SAAB9000 mellett Wagon R 1.0
meg egy Jawa350, ha már a besorolhatatlan elmeroggyantaknál tartunk !
:-)

(Amúgy utaztam a fent említett E32-ben egy másik "kisnövésűvel" hátul egy hosszabb utat, és a kényelem pazar, meg lehet érteni a szerelmet, ha valaki egy cseppet is autóbuzi!)

lanyi 2012.06.25. 13:13:18

@Dixhorn:

Én egyszer vettem egy új G astrát.50.000 km-nél traktorhangja lett,javíttatni kellett. 60.000 km-nél kigyulladt a motorhibát jelző lámpa.(valami vészelektronika kapcsolt be)Alig ment, és sokat evett.Senki (még szakszerviz sem)sem tudta megjavítani.Hol jó volt hol nem.
Szóval az új autó is lehet problémás...

Megjegyzem nem vagyok egy boyracer:)

merida001 2012.06.25. 13:19:51

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik):

Rossz példányt vásároltál ezek szerint! Ezért kell a vásárlás előtt jobban megnézned azt amit megveszel, mert a vásárlás után reklamációt nem fogadnak el! :))) Ajánlom akkor a minden 3. példányt a figyelmedbe! Ja és az alapszabály, amit eddig nem mondott neked senki, hogy "tőlük" nem szabad semmit vásárolni...:)))))

Dixhorn 2012.06.25. 13:22:27

@lanyi: Fú, na ez a legkomolyabb..ha új kocsi is szar.

Hát ez nagy cumi.

kitiltott, de seráfütty 2012.06.25. 13:34:10

@Rocko-: Akárhogyan is nézem, bizony az Audi tető és utascella keményen megrogyott... Bár ebben szerepe lehet még annak is, hogy nyilvánvalóan piros volt eredetileg a kocsi és ki tudja, mekkora romból szögelték össze. Nehéz a viszonyítás, én mindig azt mondom, hogy legalább 50% a szerencsén múlik, nem a légzsákok számán és a bódé méretén (extrém kivételektől eltekintve).

kitiltott, de seráfütty 2012.06.25. 13:45:02

@tsc666: Nem sci-fi. Egy igazi autós nemzet, sok-sok típussal, néhány tucatnyi versenypályával és olyan fizetéssel, hogy nem probléma egy olajcsere kigazdálkodása a büdzséből :) Én vettem úgy onnan autót, hogy nem is láttam élőben, de előre lefoglaltam oda a repjegyet, vissza a kompot :))) Azt kaptam, amit vártam, sőt. Na persze nem egy autókülönlegességet vásároltam, hanem egy közepes méretű, 10 éves családi autót, 3 literes V6 mocival :) Karc és horpadás mentesen, látható rozsda nélkül. Konkrétan ezt a példányt, utána találtam meg a cikket róla. Bár én 700-at fizettem érte és az eladó leszögezte, hogy ennyi az ára és kész, nem akar több szemtelen hülyegyerekkel tárgyalni. :D

pistonheads.co.uk/doc.asp?c=162&i=21359

Az autók árát többek között a piac sajátosságai nyomják le, például, hogy jobb oldalon van a kormány, így külföldre nem nagyon kell exportálni.

kitiltott, de seráfütty 2012.06.25. 13:51:42

@BenFranklin: B Corsa? Nem tudom, hol élsz, de itt 300 és 600 között hegyekben áll mindenféle szín, felszereltség és évjárat belőle. Nálunk tényleg NINCS értéke (kb. egy heti fizetés).

Rocko- 2012.06.25. 13:52:28

@kitiltott, de seráfütty: mondom, ezer és egy oka lehet, de a "már egyszer törték" opcióra gondoltam én is.

V12 Power 2012.06.25. 14:02:58

Nemrégiben volt egy E38 találkozónk, és este nagy beszélgetés zajlott az 5 E38 tulaj között. Mindannyian elmondhatjuk, hogy autóink 4 és 7 millió Ft közötti összegbe fájtak eddig. Mindannyian elmondtuk, hogy ez irracionális, autóink piaci ára ma az 1,3 és a 2MFt között van, hiába 100x szebbek meg jobbak, mint az ennyiért kapható többi rom, a kutya nem fizeti meg. Mindenki elmesélte, hogy pénzben és időben mennyit szopott már az autójával, és hányszor gondolt már arra, hogy felgyújtja. A végén megkérdeztem, hogy ki az, aki ezek tükrében nem venne mégegyszer E38-at, ha visszaforgatnánk az idő kerekét? SENKI nem jelntkezett! Mindannyian, egyöntetűen vállaltuk, hogy újra nyakunkba vennénk az összes szopást, mert ezzel együtt megérte, mert amikor jó, akkor annyira jó...

És ez az, amit egy Kalos vagy hasonszőrű nem fog soha tudni (mert nem is célja). Ha azzal ennyi költség lenne, nyilván a kutya nem venné. Ezt meg igen.

kitiltott, de seráfütty 2012.06.25. 14:10:16

Egyébként az autó tartása egy olyan sport, ahol nem szégyen még időben bedobni a törülközőt és kicsit veszteni, mint küzdeni és végül orbitális vereséget szenvedni. Mert a vége (98%-ban) mindig vereség.

Én imádom a mosatni kocsimat, kedvenc színem, kedvenc színű bőr belsővel, én tényleg szeretem. DE. Ha bármilyen olyan alkatrész(eke)t cserélnem kéne, ami a jelenlegi értékének (600-900 euró...) eléri a felét, nem gondolkozok, megy bontásra - inkább nyaralok 10 napot Tenerife-n, mint borítsam ki az árát kvázi az ablakon, nem? Vettem lassan két éve 900-ért, beledobtam még majdnem ugyanennyit a két év alatt alkatrészben (jó, a vezérlés, meg a gumik azok még sokáig el fognak menni), amiből végülis az első évben ment el a 2/3-a, a vétel utáni szokásos szűrők, folyadékok, szíjak meg gumicsere formájában.

Lehetne tökéletesíteni, biztosan van olyan kis vacak itt-ott, amit cserélni kéne, de nem fogom. Itt van meghúzva a határ, már 13 éves lett, értéke a zéróhoz közelít szépen, lassan. nyaralni.

kitiltott, de seráfütty 2012.06.25. 14:13:23

@kitiltott, de seráfütty: A helyesírás és a szövegszerkesztés ma nem az erősségem, úgy tűnik...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.25. 14:52:17

@kitiltott, de seráfütty: "mint borítsam ki az árát kvázi az ablakon, nem? "

Az a baj, hogy ha meg másik autót veszel, akkor csak az alkatrész árából elég szart kapsz, ha meg jót (újabbat) veszel, az 3x annyi.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.25. 14:54:44

@kitiltott, de seráfütty: Illetve, ha meg elbontatod, és mész nyaralni, akkor nincs autód, ami néha kelleni szokott gondolom, azért van :)
Meg a másik : kellene cserélni egy 120 ezres cuccot az autón, ami ér 200 ezret. 120 ezret összekaparsz, és kicserélve megy az autó.
Másik lehetőség, venni másik autót :
- 120-200-300-500 ezerért egy foshalmot, amire költeni kell (ugyanott vagy)
- ~1M és afölött is vehetsz, csak annyi pénzed nincs.

Dr.Beverneki 2012.06.25. 15:07:50

A TC-nál felvételi feltétel az Önszopatás??

CsGergo 2012.06.25. 15:36:22

@Dr.Beverneki: Úgy tűnik az, de ezt ,még élvezik is.:D Más hibájából itt kell megtanulni azokat a dolgokat,amire mi nem is gondolnánk.

lwcolors 2012.06.25. 15:38:27

Azért az a másfél milla két év alatt nagyon soknak tűnik...

Két Calibrám volt, mindkettőt durván 3 évig használtam. Nem sajnáltam sokat utána menni és megvenni a drágább de jó, eredeti állapotban meghagyottat.

A szokásos szűrő és olajon kívül a következők lettek rajtuk cserélve, felfele kerekítettem az árakat.

1.
- vezérlőszíj, görgő, vízpumpa 30 e
- egy garnitúra gumi 80 e
- akksi, 20 e
- generátor felújítás, új feszszabályzó , 20 e
- első lámpa bontóból 10 e
Illetve volt egy őzelütésből adódó kalandom, 150 e, de ez nem a kocsi hibája volt.

2.
- vezérlőszíj, görgő, vízpumpa 30 e
- hűtő 25 e

Ennyi a 6 év calibra alkatész egyenlege, igaz nem bontószökevény rozsdahalom volt egyik sem.

Dr.Beverneki 2012.06.25. 15:47:30

@CsGergo: És ezért még fizetést is kapnak,hogy cikkeket írnak a saját faszságaik megírásáért!Generálják a szopást,sőt egymásra rá is licitálnak.Vannak,akik semmiből sem tanulnak-majd idővel rájönnek,hogy a kor csak a bornak tesz jót ,nem az autónak.

vendriner aladár 2012.06.25. 16:08:06

Van egy kolléganőm, aki a fizetése nagy részét egy szutyok Ford Transitra költi, mert kell a boltjukhoz. Nekem mondjuk nonsense, hogy egy 2 forintot nem érő autóra minek költenek az emberek többszázezret, illetve milliókat. Másoknak ez hobbi, nekem használati eszköz. Eddig a kötelező dolgokon kívül autóra nem költöttem, mert minek. Akinek ez hobbi, arra csak azt tudom mondani, hogy a hobbi nálam valami különlegesebbet takar. Nálam mondjuk egy VW T1-es az tényleg hobbi, de ott a befektetés akár meg is térülhet.

Alf (törölt) 2012.06.25. 16:17:26

Jaj, én kevesebbet költöttem a 40 éves citroenemre 4 éve alatt, amiben volt egy teljes fényezés, és minden biszbasz, felírva az utolsó fillérig.

44000 km...

de tudom, a német autók akkoris !

AUTÓNEPPER · http://autonepper.blog.hu 2012.06.25. 16:23:07

@kitiltott, de seráfütty: Perverz vonzalonm egy Lagunáért,de remélem nem adtál érte 200e ft-nál többet! :)

diktatorikus kleptokrácia 2012.06.25. 16:24:46

vadász, vadász, te szopni jársz ide...
bocs, erről az egészről ez a vicc jutott eszembe

AUTÓNEPPER · http://autonepper.blog.hu 2012.06.25. 16:26:13

@vendriner aladár: Itt picit árnyaltabb a kép,azért én is inkább egy régi munkaeszköz 2.5TD-re költenék,mint egy TDCI-re,gondolom újabb transitra meg/még nincs lé.

altimus 2012.06.25. 16:26:22

> Szaladjunk előre, nálam ez a szám… tádádádááámmm: 7725Ft / 100km.

10 liter benzin ara tovabbi 4500 Ft, biztositas, javitasra forditott szabadido, ... tovabbi koltseg, ez mar osszesen minimim 13.000 Ft/100 km.

ha a 1.5 misit bankba tesszuk 6% realhozamra az havi tovabbi 7500 Ft kamatot general !!!

Ezzel egyutt megvan a 20ezerFt/100 km koltseg. Nagyjabol annyi mintha mindig mindenhova taxival jart volna fohosunk :)

**

Konkluzio?

- hobbikent, hobbi autora barmennyi penzt koltsunk batran, csak ne szamoljunk utana a km koltsegnek.

- eves nehanyezer km futasteljesitmenyig jarunk egyszeruen taxival es ne torodjunk semmivel

- evi 5-15ezer km kozott egy 2-3 eves megbizhato, olcso alsokozepkategorias hasznalt auto talan az optimum

- evi 15ekm felett lehet elgondolkodni uj auto vasarlasan, penztarcatol, egyeni izlestol fuggoen.

de persze a legtobb ferfiembernek az auto vasarlas nem egyszeru kozgazdasagtani feladat optimalasa. ha az lenne mindenki ulne egy karbantartasmentes vadiuj koreai occso, de azert legkondis, autoban. az utcakep megsem ezt mutatja.

velocista (törölt) 2012.06.25. 17:14:23

@altimus: A számolás nagyjából igaz, nekem az M3 kb. taxiárban fut kilométerköltségét tekintve (5-15e között megy évente). Csak éppen egy viszonylag korrekt állapotú, megbízható, 286le-s RWD autót vezetek és nem egy izzadt/okoskodó/náci/komcsi/drogdíler/paraszt mellett ülök a fostaligájában... Persze vannak korrekt taxisok is, de akkor is inkább a sajátban... (és amúgy is van egy saját fostaligám a városi haladásra, ha a bringa nem elég valamiért.)
Mindamellett 7-est/S-Klassét nem merek venni, tartok a fenntartási költségektől, még az M3-hoz képest is, ami a kortárs luxusautókhoz képest egyszerű szerkezet összességében, a javítások nagyobb része is a kornak köszönhető, és nem M specifikus (szilentek, gumi-műanyag alkatrészek, ABS, klíma, etc.)

osze 2012.06.25. 17:50:50

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): Bocs, hogy beleszólok. :-) Nyilván egy zseniális autótervező vagy, aki valamelyik nagy gyártó ezen részlegénél dolgozik.
Segíts kérlek, hogy tervezik azokat a vacak műanyag F1-es autókat, hogy élve száll ki belőlük a pilóta, miután 200-as tempónál a falnak csapódott.
Köszi.

deepwing 2012.06.25. 18:04:26

Egy vagyont költött a szerző a kocsira, üzemanyagköltség nélkül.
Errefelé (nógrádban)örülnek az emberek, ha tíz litert bírnak tankolni havi két alkalommal..
Konklúzió: a nagy pesten nem 70-100nettókból élnek

c 2012.06.25. 18:32:55

@csibi826:
Vagy el kell költözni Nógrádból.
Tipp: kicsit nyugatabbra.

Adam88 2012.06.25. 18:52:04

Nem azért mondom, de ez a legjobb megoldás, venni egy kocsit, rá költeni, és az a biztos, hiszen tudni mi az ami cserélve lett, mi az ami nem. Hiába veszel drágább kocsit...........ugyanugy cserélni kell benne dolgokat, és ráadásul nem tudod mi a gányolás benn. Én is vettem egy 15 éves Chryslert, és szerelemből, imádom, és várom hogy mehessek vele, még így 2 év távlatából is. Pedig az ára már benn van még egyszer kényelmesen. :)

TaaT 2012.06.25. 20:21:15

@Adam88: "Hiába veszel drágább kocsit...........ugyanugy cserélni kell benne dolgokat"

nemfeltétlen... :)

Rocko- 2012.06.25. 20:31:02

@Dr.Beverneki: remélem egyszer neked is fog fájni az a sok hülyeség amit összehordasz.

Buntmetall 2012.06.25. 20:57:56

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): "Minden második bömösben egy túlsúlyos kissességi keni a taknyát a bőrkárpitba. Ennyit a patináról... "

Az nem a BMW, hanem a Mercedes.

A BMW-kben általában nem kisebség, hanem pöcsköszörűs taknyos gyerekek, vagy maffiózók ülnek. Természetesen ettől még ez sem patina. Tisztelet a kivételnek! Sajnos Magyarországon mindegyik prémiummárkának rossz a megítélése, mert ilyen autót magyar keresetből nem lehet sem megvenni, sem fenntartani. Ez a szomorú.

Buntmetall 2012.06.25. 21:10:17

@c: "Vagy el kell költözni Nógrádból.
Tipp: kicsit nyugatabbra."

Ne gondold hogy kicsit nyugatabbra jobb. Itt Sopronban sincs munkahely, ha mégis találsz akkor dolgozhatsz 3 műszakban nettó 90-ért. Vagy átjársz Ausztriába, vagy csöpöghet a nyálad a drága autók után. Magyarországon már szinte mindegy hogy hol laksz, az egész egy lepukkant elsüllyedt hajó.

Buntmetall 2012.06.25. 21:23:21

Kalost a BMW-vel hasonlítgatni. Almát a körtével. A kalossal senki nem megy 200Km/h-s utazósebességgel a pályán, senki nem tapos bele évi 50000km-t. Hol van már egy kalos amiben félmillió km van? A 10éves bömösokben átlag ennyi bőven van, tök mindegy hogy 120000-re tekerték vissza. Nem ócsárolni akarom a koreai ipar remekét, de másra való mint egy prémiummárka.

bres 2012.06.25. 22:09:03

kb. másfél millát költöttél egy olyan autóra, amit kb. fél milláért vettél?
Nem lett volna jobb azon a kb 2 millán egy normálisabb állapotú bömböst venni?

Kegyetlen 2012.06.25. 22:12:39

egy BMW taxi lenne az ideális megoldás. másfél millióból sokat vihetne.

megszaLott · http://img23.imageshack.us/img23/6862/25ih.jpg 2012.06.25. 22:36:59

Off. Nekem ma kijött a Kawa ZZR 1100-am hajtókarja a blokkból, az vajon gazdasági totálkár? :)) Valakinek elfekvőben 1100-as Kawa motor?

Sztavrosz_ (törölt) 2012.06.25. 23:19:54

Ha a fillérbuziság közel állna hozzám 1,6 szívódízel kettesgolfal vagy csepkadettel esetleg 1,5d cseppkorzával járnék. Ha élvezni akarod az utazást az pénzbe kerül ennyi. Jobban megéri? Számold már ki hogy 500ért veszel egy bendzintemetőt, vagy 3 millióért egy takarékosat akkor 2,5 milióból mennyit tudsz tankolni és meddig.

replikátor · http://reszegekistene.blog.hu/ 2012.06.25. 23:35:07

@Buntmetall: haver rossz a példa... Sopron egy agglomerizációt vesztett város, amelynek nincs ipara, a labancok által generált bevétel ugrott, ha nem vagy kozmetikus, vagy fogtechnikus, akkor szoptál. Kicsit kelet felé tekintesz pl: Győr, akkor már helytálló a kolléga okfejtése, ott jelenleg munkaerőhiány van és lesz is még pár évig, persze emiatt nem szotyiért dolgoznak a jómunkásemeberek... :)

DeezL 2012.06.26. 01:34:52

SZép ez a BMW!De hát ez egy ilyen sportág,öreg autó az ilyen,hiába a BMW is megöregszik nincs mese,nincsenek csodák,magától nem fog olajat cserélni stb. Nekem is volt egy E30asom ami több mint 2 millióban állt meg,Hobby autóm volt,imádtam 11 évig volt meg nekem,de végül nem buktam rajta,eltudtam adni annyiba amennyibe volt:) Ha neki állnék egy ilyen BMW-s projectnek,nekem akkor egy 635CSI kellene..persze ez pénzfüggő,de a másik esélyes az e21,mivel az első BMW és első nyugati autóm is egy e21es volt:) 120as SKoda után a 320as karbis vad volt:) Mindenesetre ezt az e32est nem szabad már eladni,ha ennyi pénzben van,kivéve ha olyan szerencsés az ember mint én voltam az e30al hogy kifizetik a beleölt pénzt!

DeezL 2012.06.26. 01:44:00

@Buntmetall: BMW dolog: van benne igazság is meg nem is... azért egy e30asta ha vesz valaki fennt lehet tartani!Nem minden fiatal gyerek ökör!Meg ha valaki vesz egy e46ost 2004körülit az se maffiózó szerintem!A kisebbség meg jár mindennel,nem csak ilyennekel,felénk Somogyban az Opel jelenleg a mániájuk,a ladák kirohadtak alóluk most Opelek vannak... kisteherben meg a DUcato bírja az igénytelenségüket...

MUnka:Valóban az egész ország szar helyzetben van!Somogy sem szárnyal....A sok hiteles magának köszönheti a dolgokat,persze sajnálom őket,a jelenlegi helyzet miatt+mert nem mindenki vehet meg mindent kp-ra,de a hülyeségnek határa van...pl. TVre meg ilyenekre hitel...

Én 1000éve magánvállalkozó vagyok,igaz engem is szivat az állam,de havonta nem 90-110ezer Ft-on élek,és ez jelenleg kicsit nyugtató tényező!

DeezL 2012.06.26. 01:52:32

@tsc666: ez tényleg így van!az e30ast amit említettem 2szer törték össze nekem...
a városba meg ha elkell mennem vásárolni,ügyeket intézni,arra tartok egy régebbi autót ne borítsák össze a szebbet,újabbat jobbat,mert ahhoz többe kerül minden

DeezL 2012.06.26. 01:56:50

@vendriner aladár:
Nem értem én sem,nekem volt egy Hiace-om ami nem jött be 1évig küszködtem vele,eladtam...addig szoktam ált, megtartani egy személyautót amig pénz van rajta,teherautóimat tartom csak meg tovább mert azok visszahozzák a pénzt,de ha még ma is a Hiace-al járok nem térül meg,szal váltani kellett,az illető hölgy is jobban járna nyílván ha a Transit helyett venne valami normális kistehert!

pizo 2012.06.26. 07:51:01

@csibi826: Hát a TC-nél nem 70-100-at keresnek, az biztos, de a többség itt sem vagyonokat kap. Torz a kép, ami sokaknak ebből a cikkből lejön.

Zoli

Camping Bike Tiptronic Supercharger 2012.06.26. 10:24:37

Mostanság egy egyedi gépbe öntöm a lóvét,de össze sem merem számolni,hogy eddig mennyit.Viszont hobbi szinten nem is érdemes ezen fennakadni.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2012.06.26. 11:46:54

A személyautózás kutyafasza ezen a téren.
A terepjárózás az igen. Egyrészt ugyanígy rendbe kell szedni a mechanikát, de azon túl milliókat lehet elkölteni a finomságokra. Hidraulikus csörlő 450ezer forint. Egy jó tetőcsomagtartó 250ezer. Tetősátor 400ezer. És a finom átépítések, emelt futómű, difizárak százezrekért, haspáncél, egyedi, vagy gyári spéci lökösök... :)

autokatalog 2012.06.26. 12:21:25

@Rocko-:

Ilyen regi 100-as Audibol jo parat lattam osszetorve.Ugy szakad es gyurodik mint a celofan.Messze nem olyan massziv mint amit a merete sugall.Ezek anno meg fenyvekre voltak - biztosag szemponjabol is - a BMW-tol, a Mercirol aztan nem is beszelve.

Ez a vidi kicsit szemleletesebb:

www.youtube.com/watch?v=1cvEsrF0xLM

Jobb kepessegu magyar bontos-nepper siman el tudna adni BMW-lokharitojat serulesmentesnek:)

Rocko- 2012.06.26. 12:24:23

@autokatalog: meg kéne nézni azt a jó párat hogy előtte mi történt vele.

közösperonos átszállás 2012.06.26. 12:32:38

@Rocko-: Egyrészt ja, másrészt viszont 20+ éves autókról beszélünk, a többséggel már elkerülhetetlenül történt ez-az.

Amúgy nem, az, hogy 25-tel belehajtunk egy álló Uno oldalába, az se bizonyít semmit.

Rocko- 2012.06.26. 12:38:34

@közösperonos átszállás: de, azt hogy tud gurulni az autó. :D
kb. ennyit.

Gixef · http://lambdaszonda.blog.hu 2012.06.26. 15:28:20

@prokee: Őszinte leszek: Te nem balek vagy, hanem hülye. Méghozzá abból a fajtából, akit bármikor meghívok egy sörre...

DeezL 2012.06.26. 22:13:33

@autokatalog: De azért biztonságosabbak a német prémium márkák mint a korabeli japán autók!

autokatalog 2012.06.26. 22:29:12

@Rocko-: "meg kéne nézni azt a jó párat hogy előtte mi történt vele."

Ideologiabol 5-os.Te ugye ugyved vagy? :)
Eloelettol fuggetlenul meglehetosen ritkan latni olyat,hogy egy Swift ugy hajtogatja haromszogge az ellenfel tetejet,hogy a sajat gyurodozonajanak fele megmarad es meg a szelvedo sem reped.Kozel ketszer akkora auto eseten meg meg ritkabban.

@közösperonos átszállás: "Amúgy nem, az, hogy 25-tel belehajtunk egy álló Uno oldalába, az se bizonyít semmit."

Ja, persze nem mond semmit.
Ha egy lokharito egy 25 km/h-as utkozestol gyakorlatilag nem deformalodik,meg a kromozott muanyag diszlec sem repul le rola,ugyanugy ivben marad a sarvedohoz kepest es mindekozben -csak mellekesen - kiflibe tor egy masik autot.Ez tenyleg igy van,nem maskent.

autokatalog 2012.06.26. 22:35:32

@DeezL:

"De azért biztonságosabbak a német prémium márkák mint a korabeli japán autók!"

Nyilvan. De az Audi akkoriban meg tenyleg egy "hevitett folkszvagen" volt csak.A kilencvenes evek elejen debutalo kovetkezo 100-assal na es az A8-cal valt igazan azza.

Rocko- 2012.06.27. 05:13:41

@autokatalog: "Ideologiabol 5-os.Te ugye ugyved vagy? :)"
nem, szkeptikus.
"Eloelettol fuggetlenul "
nem tudod függetleníteni, és ki tudja hanyadjára írom le: iszonyat sok mindentől függ egy baleset kimenetele.
pár kép alapján nem szabad végkövetkeztetést levonni.

közösperonos átszállás 2012.06.27. 08:49:05

@autokatalog: A motorháztető sem gyűrődött fel, ugye? Á, dehogy. :-)

Na foglaljuk össze, mit állítasz. Egész konkrétan azt mondod, hogy a BMW sokkal biztonságosabb volt, mint az Audi, mert a 100-as Audi balesetben eléggé összegyűrődik, míg van itt ez a videó, ahol kortárs 7-es BMW-vel (ami nem kategóriatársa a 100-as Audinak) belecsorognak egy háromajtós I-es Unóba (a videó fejlécében persze II-est írnak, de ez a nagylámpás) oldalról (saját tömeg mennyi, 650 kg?), és a csodás minőségű VHS-felvétel alapján tisztán látszik másfél másodpercre, nyolc méterről, hogy a BMW-nek semmi baja nincs (tisztán láttad azt is, hogy a motorháztető nem gyűrődött fel egyáltalán, a lökhárító is visszapattant az eredeti állásába és alatta sem sérült meg semmi). Ez azért elég röhejes. :-)

És jaja, én is arra tippelnék, hogy a 100-as Audi (az a széria, nem a már majdnem-A6) nem olyan merev, mint amekkora, meg mint aminek kinéz, és tőlem a korabeli kategóriatárs BMW-k lehetnek biztonságosabbak is. De hogy erre a videóra semmit nem lehet alapozni, az hótziher. Az amcsi autók pl. ezt a lökhárítónak-semmibaja dolgot alapból tudják, mert van ott egy gumiharmonika, most akkor ez mit számít egy országúti szembejövős ütközésnél? Semmit, hát pont ez az.

DeezL 2012.06.27. 10:43:46

@autokatalog:
Értem én mit mondassz,nem minden esetben több ám most sem az AUdi mint a VW...volt pár audim és Vm-m is,régen is volt,most is volt 2 éve...sőt seatjaim is voltak,egy kaptafa lényegében...annyi,hogy az audinak jobb a designje,meg van egypár audi motor amit a VW seat skoda nem kaptak meg:D

DeezL 2012.06.27. 10:50:13

@közösperonos átszállás:
Az uno? 3ajtós 740-770kg az 5ajtós 775-810 de ezek a kisebb motorosok...de hát az UNo az nem is lehet egy súlycsoport ezekkel az autókkal!AM a 100as audi az 5ös BMw vetélytársa volt!AZ audi 200 volt a 7es Széria vetélytársa,de ez most nem is lényeg,nem lehet alapozni tényleg a videora,de az audi meg a bmw is a maga módján biztonságos!És most nem a Fiatot köpködöm,mert pl ebben a kategóriában a Croma sem volt rossz,az is nagy kényelmes biztonságos autó,meg a testvérei Lancia Thema,Saab 9000,alfa 164

Alf (törölt) 2012.06.27. 15:43:11

@DeezL: így van, mert gyakrabban állnak!

Alf (törölt) 2012.06.27. 15:47:00

@autokatalog: ha a bmwbe mennél bele ilyen módon az unoval, az eredmény hasonló lenne, ugyanis az ajtók nyilván jobban deformálódnak, mint a frontális ütközésre felkészített lökhárító, stb.

DeezL 2012.06.27. 19:17:26

@Alf: mik állnak gyakrabban?

autokatalog 2012.06.28. 01:28:44

Eleg gyermeteg vita ez sracok. En nem is akarok senkit sem megserteni de latom van itt baromsag dogivel amik mellet nehez elmenni:)

@közösperonos átszállás:

" A motorháztető sem gyűrődött fel, ugye? Á, dehogy. :-)"

Dehogynem.Egy korabbi balesetnel, mivelhogy az utkozes elott is ugyanugy nezett ki. Ha meg ezt sem veszed eszre az pesze nem muszaki kerdes.

" a lökhárító is visszapattant az eredeti állásába és alatta sem sérült meg semmi). Ez azért elég röhejes. :-)"

Bocsanat de nem lehet,hogy az a rohejes ha tipusismeret teljes hiányában azt hiszed,hogy a lokharitoteleszkopok ki-be mozgasatol ezeknel barmi is megserulhet?

" Az amcsi autók pl. ezt a lökhárítónak-semmibaja dolgot alapból tudják, mert van ott egy gumiharmonika,"

Uristen, te tenyleg azt hiszed,hogy egy kulso disznek szant gumiharmonika nyeli el azt utkozesi energiat?:))

"Ennek most akkor ez mit számít egy országúti szembejövős ütközésnél?"

Monndjuk "csak" annyit,hogy a massziv alkatreszekbol epult jarmu feltetelezhetoen nagyobb temponal is aranyosan helyt all. Ez is ujdonsag neked?

@DeezL:

"Az uno? 3ajtós 740-770kg az 5ajtós 775-810 de ezek a kisebb motorosok...de hát az UNo az nem is lehet egy súlycsoport ezekkel az autókkal!"

Miert? A Swift tan egy sulycsoport a 100-as Audival? Es megis legyalulta...:)

"AM a 100as audi az 5ös BMw vetélytársa volt!AZ audi 200 volt a 7es Széria vetélytársa"

Nehezen, mert a 200-as nem volt tobb mint egy jol felszerelt 100-as.Nehany kenyelmi extraval es valamivel erosebb othengeres motorjaval aligha lepett fel a luxusosztalyba.

"És most nem a Fiatot köpködöm,mert pl ebben a kategóriában a Croma sem volt rossz,az is nagy kényelmes biztonságos autó,meg a testvérei Lancia Thema,Saab 9000,alfa 164"

Kopkodd csak nyugodtan mert a biztosagat illetoen pont a Croma keringett hosszu evekig a szaksajtoban mint a katasztrofalis karosszeriamerevseg es az eletveszelyes autok egyik iskolapeldaja:

www.youtube.com/watch?v=e6VjeVl5OpI

@Alf:

"ha a bmwbe mennél bele ilyen módon az unoval, az eredmény hasonló lenne, ugyanis az ajtók nyilván jobban deformálódnak, mint a frontális ütközésre felkészített lökhárító, stb."

Hat mar hogy a viharban ne?!:))))

A 7-es BMW es az Uno karosszeriamerevsege mint tujuk tokeletesen egyforma, lemezvastagsagukkal egyetemben.A Hetes lokharitóheja,merevitoje, prallboxai egy kis otthoni barkacsolassal sebtiben kompatibilisse tehetok az Unoeval es persze forditva. Az autok biztonsaga meretuket es fajtajukat tekintve gyakorlatilag egyforma.Sot, a balesetek kimenetele is altalaban csakis es kizarolag az utkozes szogetol fugg.
Jo pelda erre a haverom sogoranak az esete aki a minap nyirt ki egy Nohabos csavot a vasuti atjaroban. Belement oldalrol...

közösperonos átszállás 2012.06.28. 09:35:16

@autokatalog: Várjálvárjál, koncentráljunk csak két apró pici részletre. :-)

"Nehezen, mert a 200-as nem volt tobb mint egy jol felszerelt 100-as.Nehany kenyelmi extraval es valamivel erosebb othengeres motorjaval aligha lepett fel a luxusosztalyba."

Tehát azt mondod, annak idején az Audinak nem volt olyan autója egyáltalán, amit a 7-es BMW ellenfelének lehetett volna tekinteni. Ez tőlem teljesen rendben van, de akkor olyan felvezetéssel, hogyaszondja:

"Ilyen regi 100-as Audibol jo parat lattam osszetorve.Ugy szakad es gyurodik mint a celofan.Messze nem olyan massziv mint amit a merete sugall.Ezek anno meg fenyvekre voltak - biztosag szemponjabol is - a BMW-tol, a Mercirol aztan nem is beszelve."

...miért linkelsz videót egy 7-es BMW-ről? Ha bevallottan nem kategóriatársa a 100-asnak, akkor nem tökmindegy? A PSA (Peugeot-Citroen) meg olyan kocsit gyártott ekkoriban (Panhard VBL), ami simán legyalulná a 7-es BMW-t, na és? Jóhogy nem összehasonlíthatóak.

A másik meg ez:

"Uristen, te tenyleg azt hiszed,hogy egy kulso disznek szant gumiharmonika nyeli el azt utkozesi energiat?:))"

Valaki még azt mondaná rád, hogy nincs típusismereted. :-) Az a gumiharmónika pont azért van, hogy kis sebességű ütközést (kábé parkolási koccanásra kell gondolni) az autó _minden_sérülés_nélkül_ vészeljen át. Nem dísz, azt a Pimp My Ride-ban kell keresni. :-)

Éshát pont ez az, ahogy abból, hogy az 5 km/h-s koccanás során az autóban semmi kár nem keletkezett, még nem következik, hogy egy normál országúti balesetben is megvédje az utasokat. Akkor hogy a rákba következtethetsz ugyanerre abból, hogy valakik egy roncstelepen ökörködve ahogy esik, úgy puffan alapon felöklelnek egy bontásra váró Unót?

(És jaja, tőlem lehet akármennyi típusismereted, ami alapján magabiztosan kijelentheted, ez mennyire tök biztonságos, de akkor meg megint, minek ez a videó, amivel csak leégeted magad? Főleg hogy mikor a Cromát kell ekézni (jogosan), mindjárt találsz egy valós töréstesztet, ami mellett ott van mindjárt ez: www.youtube.com/watch?v=aSOODbpCNwA meg ez: www.youtube.com/watch?v=ZDCBkI8Feu8 .)

autokatalog 2012.06.28. 12:54:54

@közösperonos átszállás:

Ritka mulatsagos fiatalember vagy:)

"Az a gumiharmónika pont azért van, hogy kis sebességű ütközést (kábé parkolási koccanásra kell gondolni) az autó _minden_sérülés_nélkül_ vészeljen át."

Most meg mar parkolasi koccanasra kell szerinted gondolni...
Fentebb ugyanis meg azt hajtogattad,hogy a videoban lathato 25 km/h-s jelenetet - allitolag - az amerikai autok is tudtak.
Mutass mar kerlek valami konkret peldat arra a legedas "gumiharmonikara".
Oszinten erdekelne, hadd tanuljunk toled,Mester.
En,a pimp maj rajdos kreten meg az ostoba fejlesztok akik marha modjara midenfele teleszkopokra meg prallboxokra tapsoltak(nak) el marka es euromilliokat a fasza kis gumi hasznalata helyett.

"miért linkelsz videót egy 7-es BMW-ről? Ha bevallottan nem kategóriatársa a 100-asnak,"

Kisautoval valo utkozes peldajat kivantam szemleltetni egy valoban massziv jarmu esten,markak effektiv osszehasonlitgatasa vagy preferalasa nelkul.
Almomban nem gondolvan,hogy micsoda gyermeteg lelkuletu polgarok lelkebe gazolok ezzel.
Arrol meg nem en tehetek - es akkor meg nem is kivantam feszegetni -,hogy az Audinak a szivar szazas koraban nem sikerult meg ilyet felmutatnia sem sajat,sem pedig egyeb kategoriaban.
Egyszeru pelda volt a BMW,se tobb se kevesebb.
Sajnalom,hogy ez tovabbra is ekkora gondot okoz szamodra felfogni.

" akkor nem tökmindegy? A PSA (Peugeot-Citroen) meg olyan kocsit gyártott ekkoriban (Panhard VBL), ami simán legyalulná a 7-es BMW-t, na és? Jóhogy nem összehasonlíthatóak."

Gratulalok? Hany eves vagy? (Persze lehet,hogy nem vagy ovis csak szemuveg nelkul ezt is szemelyautonak latod.)

"de akkor meg megint, minek ez a videó, amivel csak leégeted magad?"

Pont ezt a kerdest szerettem volna feltenni en is.
Nem is ertem minek erolteted ezt a video-kerdest hiszen az Uno-s videonal egyszer mar kiderult micsoda problemak vannak a latasoddal.

A Croma ugy csukodik ossze mint egy papirzacsko,a kormany es a muszerfal a kilics vonalaig nyomul az utasterbe,szarra passzirozva a vezetot. Mig a BMW utsacelleja gyakorlatilag sertetlen marad,a muszefal deformacioja minimalis,egyedul a fej becsapodasa latvanyos az akkor mar opcionalis airbag hianya miatt.(Ami azert nem volt benne mert a teszt tobbi szerepoje kozul csak nehanyhoz volt meg rendelheto,igy azokbol is legzsak nelkulit tortek.)

Mellekesen a Croma és az E34 ugyanazon teszt reszese volt ama kis külömbséggel,hogy a BMW ennek nyertese - holtversenyben a 124-es Mercivel minden testrészen zöld minősítéssel -, maga mögé utasítva az extra merev am veszelyes elekkel teli 740-es Volvot is, mig Croma a legutolso,csupa vorossel. A BMW ajtaja a normal kezi eronel alig nagyobb erofeszitessel nyilt, a Cromabol viszont fel oras tuzoltoi munkaval kerult ki a nyomorek dummy (Auto Motor Und Sport, 1990 sept.)

Az eggyel ujabb 100-as Audi torestesztjenek belinkelese lattan meg egyszeruen keptelen vagyok eldonteni,hogy ertelmi kepessegre enged kovetkezteni,esetleg csak puszta amneziara utal - mivelhogy a legelejen szandekosan emlitettem mint az egyik elso,valoban premium vonasokkal biro Audi modellt - vagy csak a lataszavarod legfrisebb tunete:)

autokatalog 2012.06.28. 13:00:10

@autokatalog: "veszelyes elekkel teli 740-es Volvot is"

Veszelyes utasteri elekkel, tul erosen vago ovvel es benyomulo kormanyoszloppal teli Volvot.Bocs.

DeezL 2012.06.28. 13:31:14

@autokatalog: jólvan ok!de itt az Unoról volt szó éppen ezért írtam ezt...kettő amikor Horn Gyula balesete volt a Saab 9000el akkor is azt mondták hogy az akkori legbiztonságosabb autó de mind1... a Themámmal is kettévágtam egy Mondeot,lófasz baja nem lett a Themának csak ennyi:P Mind1 hagyjuk szerintem...

DeezL 2012.06.28. 13:35:13

@DeezL: és annyira nagyon merev volt a kasztni,hogy visszakellett egyenesíteni a géptetőt,meg kellett egy indexburát vennem jobb oldalra...a csóri mondeo meg TK lett..ja és semmi bajom nem lett,pedig nem voltam bekötve barátom:),E30asommal is kifordultak elém nem tudtam megállni ott sem lett különösebben nagy baj:) ezt egy Civicben ülve már nem mondhatnám el,mert nem itt beszélgetnénk:P

közösperonos átszállás 2012.06.28. 14:41:12

@autokatalog: "Fentebb ugyanis meg azt hajtogattad,hogy a videoban lathato 25 km/h-s jelenetet - allitolag - az amerikai autok is tudtak."

Az "ugyanaz" a "kis sebességű ütközésnél minimális baja lesz"-t jelentette; ha koccanásos balesetnél semmi baja nem lesz, akkor a "csak ki kell hajtogatni a lökhárítót" nyilván megy 25-nél. Ezt nem én mondom, ez a te logikád (25-ről országúti sebességre). És persze, hogy hülyeség. :-)

(Az igaz, hogy nem csak a gumiharmónikás megoldás létezik.)

"Kisautoval valo utkozes peldajat kivantam szemleltetni egy valoban massziv jarmu esten,markak effektiv osszehasonlitgatasa vagy preferalasa nelkul."

Be is idéztem, gatya-Audi-bezzega-BMW felvezetéssel raktad be. Hülyeség volt, ennyi. Nem szakemberek csinálták, nem pontosan megtervezett (és megismerhető) körülmények között, csak pár gyerek jólérezte magát és haddszóljon!-alapon nekidurrantak egy általuk fel sem ismert Unónak. Bizonyító ereje nulla.

És ha megértenéd, hogy összesen ennyi a gond (ehhez persze tudni kéne olvasni, leírtam), ettől a kor- és kategóriatárs BMW-k még lehetnek a kor színvonalán marha biztonságosak, de aki picit is ért a méréstechnikához (és magamat ide sorolnám, ha nem haragszol), az tisztán látja, hogy ebből a videóból erre következtetni nem lehet. (Az ellenkezőjére sem, persze.)

"Gratulalok? Hany eves vagy?"

Van olyan válasz, aminek olvastán azt mondod, hogy ja bocs, igazad van? :-)

"Persze lehet,hogy nem vagy ovis csak szemuveg nelkul ezt is szemelyautonak latod."

Kedves barátom, látom, az alsó tagozatban még nem tanultátok az analógia fogalmát. Összehasonlítod az almát a körtével, aztán mikor azt mondom, hogy hasonlíthatnád a barackhoz is, az is hülyeség lenne, azt mondod, hogy hülye vagyok, hát ez nem barack, hanem alma.

Igen, az, pont ezt mondom. Ha barackhoz hasonlítaná valaki, az is hülyeség lenne, meg ha körtéhez hasonlítod, az is hülyeség.

"Nem is ertem minek erolteted ezt a video-kerdest hiszen az Uno-s videonal egyszer mar kiderult micsoda problemak vannak a latasoddal."

Az Unós videóról beszélek, de nyilván túlbecsültelek az előbb az alsó tagozattal. :-) Pont aszondom, hogy eleve minek kellett azt berakni, mikor most a Croma miatt megtaláltad az AMS tesztjét (a Crománál a "jogosan" szót is nyilván azért nem vetted észre, mert minden betűt még nem tanultatok, ugye? :-) ), és ott van mellette egy-egy BMW- meg Audi-teszt, mind kategóriatárs, elég meggyőzőek, hogy a BMW nem rossz, a Croma meg, ugye. Ezt mondtam, hahó, töröld le a monitorról a ráfröcsögött nyálad. :-) Az Audi meg az újabb, igen, mivel egyszerre tesztelték ezeket az autókat, akkor már azt árulták, arról van videó -- nem gondolom, hogy ebből következtetni lehetne az előző szériára, ellenben azt gondolom, hogy nem, nem lehet (írtam is már kicsit feljebb, hogy a kettőt nem keverném én sem).

Kicsit több precizitást, meg több gondolkodást, ha kérhetném. Nem, akkor is csak nagyonkevés lenne, de a mostani nullához képest mégis nagy előrelépés. :-)

autokatalog 2012.06.28. 23:33:20

@közösperonos átszállás:

" Az "ugyanaz" a "kis sebességű ütközésnél minimális baja lesz"-t jelentette; ha koccanásos balesetnél semmi baja nem lesz, akkor a "csak ki kell hajtogatni a lökhárítót" nyilván megy 25-nél. Ezt nem én mondom, ez a te logikád (25-ről országúti sebességre). És persze, hogy hülyeség. :-)"

Nem egyszerubb egy ilyen nyakatekert hulyeseg helyett egyszeruen csak annyit mondani,hogy szamodra valamilyen felfoghatatlan csoda,hogy adott estben egy eros lokharitohoz egy merev es biztonsagos karosszeria is tartozzon?

"(Az igaz, hogy nem csak a gumiharmónikás megoldás létezik.)"

Meg az is,hogy mellebeszelsz ahelyett hogy sikerulne vegre kinyognod annak a markanak es tipusnak a nevet melyben eme forradalmi megoldas felleheto,majd kicsit kozelebbrol korulirva meg is jeloned ennek a csodaszisztemanak hivatalos nevet.

"Be is idéztem, gatya-Audi-bezzega-BMW felvezetéssel raktad be. Hülyeség volt, ennyi. Nem szakemberek csinálták, nem pontosan megtervezett (és megismerhető) körülmények között, csak pár gyerek jólérezte magát és haddszóljon!-alapon nekidurrantak egy általuk fel sem ismert Unónak. Bizonyító ereje nulla."

Ertem. Gondolom a Swift altal kivegzett Audirol keszult kepsorozat is valami gonosz montazs kizarolag a te bosszantasodra,termesztesen mindenfajta bizonyito ero nelkul.:)

"Van olyan válasz, aminek olvastán azt mondod, hogy ja bocs, igazad van?"

Gyerekes es hulye,a temaba legkevesbe sem vago valasz eseten rettentoen nehez.
Ennek az idiota peldanak semmi koze nincs a szivar Audi biztonsagahoz. Minimalis ertelme is legfejjebb akkor lett volna ha en azt allitom - hozzad hasonlo infantilizmussal -,hogy a BMW-nek nics ellenfele.De nem tettem.Barmennyire is szeretted volna.
De tudod mit? Tok jo a peldad. Kivaloan erezteti a kulonbseget:
A BMW-t egy ilyen Panhard-szeruseg gyalulja le mig a szivar Audit egy Suzuki Swift. Vilagos...:))))

"Kedves barátom, látom, az alsó tagozatban még nem tanultátok az analógia fogalmát. Összehasonlítod az almát a körtével, aztán mikor azt mondom, hogy hasonlíthatnád a barackhoz is, az is hülyeség lenne, azt mondod, hogy hülye vagyok, hát ez nem barack, hanem alma.

Igen,az, pont ezt mondom. Ha barackhoz hasonlítaná valaki, az is hülyeség lenne, meg ha körtéhez hasonlítod, az is hülyeség."

Ez az elsonel talan meg egy fokkal zavarosabb de megprobalom dekodolni
:Sokadjara sem sikerul megertened,hogy nem a ket tipus kifejett osszehasonlitasa volt a cel hanem egy pelda a massziv autora.Hozzafuzeskent megjegyezve,hogy ez az Audi meg messze nem volt kulonosebben biztonsagos ellenteben a BMW-vel,PLANE A MERCEDESSEL.Ez utobbi is sikeresen elkerulte a figyelmedet.

"Az Unós videóról beszélek, de nyilván túlbecsültelek az előbb az alsó tagozattal. :-)"

En is.De kivetelesen nem az ertelmi kepessegedet kiritizaltam ott hanem a latasodat.(Utkozes elott is ugyanugy serult gepteto)

"Pont aszondom, hogy eleve minek kellett azt berakni"

Par tucatszor leirtam ,hogy miert.Meg egesz veletlenul - ha meltoztatnal eszrevenni - egy hasonlo auto a cikk targya.

"mikor most a Croma miatt megtaláltad az AMS tesztjét (a Crománál a "jogosan" szót is nyilván azért nem vetted észre, mert minden betűt még nem tanultatok, ugye? "

Szerintem csak megzavart a korabbi,oda nem illo tucatnyi hulyeseged:) Ne haragudj!

"Az Audi meg az újabb, igen, mivel egyszerre tesztelték ezeket az autókat, akkor már azt árulták, arról van videó -"

1990 nyaran azt sem tudta a vilag hogy nez ki a C4 nemhogy aruljak,maradjunk annyiban:

en.wikipedia.org/wiki/Audi_100#Audi_100_.28C4.2C_1991.E2.80.931994.29

"nem gondolom, hogy ebből következtetni lehetne az előző szériára, ellenben azt gondolom, hogy nem, nem lehet (írtam is már kicsit feljebb, hogy a kettőt nem keverném én sem)."

Akkor mi a bubanatnak linkelted be??

"Kicsit több precizitást, meg több gondolkodást, ha kérhetném."

Tobb mint jopofa megjegyzes olyasvalakitol aki a vita targyat kepezo videot sem nezi meg rendesen,a temaban tok irrelevans linket rak be,nem letezo muszaki megoldasokkal ervel majd az altala preferalt markaval kapcsolatos alapveto informacioknak sincs birtokaban:)))

" Nem, akkor is csak nagyonkevés lenne, de a mostani nullához képest mégis nagy előrelépés. :-)"

Igen, szerintem is keves lenne ha legalább a gumiharangos okossagot itt es most leleplezned, a gyarto es a rendszer pontos megnevzesevel. Termesztesen a nullatol valo elorelepes szimbolikus es peldamutato megtetelevel.Tehat?

Alf (törölt) 2012.06.29. 09:40:10

@autokatalog: az én haverom sógorának a tesója meg látott egy uno-t amelyik ropira tört egy 7-es bmw-t.

Alf (törölt) 2012.06.29. 09:45:15

@autokatalog: nem akarlak frusztrálni, mert látom, hogy fontos neked a téma. ha nem hiszed, hogy bármelyik autóba belemész oldalról, akkor az oldala látványosabban összetörik, mint a másik eleje, akkor próbáld ki.

nyilván nem egy kategória a két autó, nem egy súlycsoport, stb, nem tudom, miért kell messzemenő következtetéseket levonni egy ilyen gagyi videóból.

aki ebben arra lát bizonyítékot, hogy a német autók biztonságosabbak, az hülye.

ilyen alapon belerongyolok egy vw bogárba egy ivecoval és bizonyítom az llenkezőjét...

autokatalog 2012.06.29. 12:24:40

@Alf:

"aki ebben arra lát bizonyítékot, hogy a német autók biztonságosabbak, az hülye."

Az tenyleg hulye.

"ilyen alapon belerongyolok egy vw bogárba egy ivecoval és bizonyítom az llenkezőjét..."

Te, es az szerinted micsoda aki egy japan kisauto altal szarra zuzott felsokategorias nemet kritikaja gyanant peladanak allitott nemet esete masik resztvevojenek olasz mivolta miatt azt a kovetkeztetest kepes csak levonni,hogy mindez a nemet autok mindnekfeletti biztonsagat igyekezett hirdetni?Teve mindezt arrol az aprosagrol megfeledkezve,hogy a peldaban se a nemet sem barmilyen mas nacio neve es autoipara el nem hangzik sem magasztalo sem elmarasztalo formaban.

"nem akarlak frusztrálni,"

Ahogy elnezem inkabb sajat magad kene ettol megkimelned.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2012.06.29. 14:35:41

Fhuhuu, b@$$zameg...Valami ilyesmi gépet néznék én is játszós gépnek, de ezek az árak kissé (nagyon) kijózanítóak.Főleg, hogy mindezt saját munkával, kapcsolatokkal, alkatrészforrással kell értelmezni, amik nekem ráadásul nincsenek...Fakk.Akkor majd egy következő életben.Mert hogy ennyit nekem nem ér.

autokatalog 2012.06.29. 16:51:36

@Alf:

"aki ebben arra lát bizonyítékot, hogy a német autók biztonságosabbak, az hülye."

Akinek viszont a francia autogyartas korabeli zaszloshajojat illetoen ez sem bizonyiott semmit az vagy nagyon bator volt vagy csak szimplan a Koztarsasag elnoke.Az R25 modellciklusa alatt a mindenkori Monsieur President-nak ugyebar hazafias kotelessege volt ilyennel kozlekedni.Eleg szar ugy lehettett az estleges merenyleten kivul folyton a megnyomorodas és a tuzhalal lehetosegevel is szamolni 55 km/h felett :)

www.youtube.com/watch?v=T3XwkT84VBs

A Croma utan ez volt a legszarabb es az egyetlen ami ki is gyulladt.Ambator lehet,hogy a Fiattal megis jobban jartak.Ott legalabb azonnal megdoglott a delikvens itt meg lehet,hogy friss nyomorekkent meg elevenen meg is eg. Bocs,ha frusztraltalak :)

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2012.06.29. 18:34:48

Ékes példája annak, hogy ha szart veszünk, akkor a végtelenségig lakkozhatjuk meg locsolhatjuk parfümmel, akkor is szar marad.
Ha várt volna két évet és egymásra rakja a bankókat, akkor olyat vehetett volna, ami a korához képest rendben van és nem kell rögtön donort venni mellé. Persze akkor nem hirtelen felindulásból elkövetett szerelemvásárlás lett volna. Nyilván az ö dolga, meg ideje, meg pénze.
süti beállítások módosítása