Köszi, gyökér!

  2011. december 16. - ommm Címkék: volvo mercedes parkoló gyökerek

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Négyhengeres BMW? Ugyan már...
2015-07-30 16:22:46

...mondták nekem sokan, miután lett egy 136 lóerős E30-am. Persze hülyeség, hiszen a könnyű bódéhoz elég

Hétvége a tóparton? Belsőség-találkozó 2015!
2015-07-29 12:04:49

Öregszünk, öregszünk , más nem is jut nagyon eszembe arról, hogy immáron tizenkettedik (!) alkalommal

A trollkirály V8-cal érkezik
2015-06-22 13:58:43

Leborulok, zokogok és megadom a trollkodás brilliánsokkal díszített aranyfokozatát. Hogyan piszkíts bele egy

Szétszórjuk a VIP-jegyeket! Akár a tiéd is lehet egy!
2015-06-08 15:31:58

Úgy, ahogy az AC/DC-nek is egy igazi énekese volt és ahogy a Black Sabbath is csak Bill Warddal az igazi , úgy


Ma egy kicsit később értem be a szerkesztőségbe a megszokottnál. Jó mentségem volt: Károly kutyámmal állatorvosnál voltam, ami nincs is annyira messze a lakásunktól és a szerkesztőségtől, de annyira éppen, hogy autóval kelljen menni. Szinte végig a szentendrei úton. Az idő nagy érték nálunk, egy gyík fürgeségével mozgó egyéves gyerek és egy nem kevésbé aktív kutya azért le tudja kötni az ember szabadidejét, így a család másik felét kiraktam az útba eső bevásárlóközpontban (madarasteszkó, ha úgy tetszik), míg az orvosnál vagyunk, addig ejtsék meg a karácsonyi nagybevásárlást.

Úgy is lett, visszafelé felvettem őket, Kredenc csodálatosan hasábszerű csomagtartója gond nélkül nyelte el a négy nagy Zöld táskát (amik kékek), az összecsukható babakocsit. Szívtam a fogam, hogy hazaérve legyen hely a ház előtt, hiszen az óbudai piacot ilyenkor ellepik a ráérők, az árusok, minden négyzetméter sokat számít. Pláne, hogy lift nincs és tkp. a tetőtérben lakunk.

Szerencsére volt hely a ház előtt. Három is. Neki.

20111216450

Inkább nem írom le, mit gondoltam abban a pillanatban. Három autónyi helyet ennyire közömbös, bunkó módon elfoglalni azért szép teljesítmény. És nem, ne higgyék azt, hogy nem lehetett volna oda rendesen beállni a szemközti kerítés mellett parkoló sor miatt. Mert be lehet, ennél nagyobb autók is beférnek (pl. a szomszédban lakik egy gyorsmentős, az is oda tud parkolni). Itt emberünk egyszerűen otthagyta az E200-ast, mint kutya a szarát, mi pedig a szomszéd utcából hurcoltuk fel a cuccot. Köszi gyökér! Azt külön, hogy így öregbíted a márka hírnevét.

Beértem a szerkbe, mutatom Csiknak a fotót: ezt nézd Kopasz, ezért tartunk itt. Erre Csikós szó nélkül előveszi a fényképezőgépét: - Nézd, reggel 20 percet keringtem itt az Erával, mire le tudtam parkolni. Pedig volt hely. Itt.

R1283105

Igen, a közhelyek csúnya dolgok. Csak cáfolni nehéz őket (már a volvósok is?!). Gratulálunk mindkét sofőrnek. Nemtörődömségükkel és a dolgok magasról leszarásával két ember napjából loptak el egy órát és sikerrel keltettek feszültséget ott, ahol eddig nem volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr753468365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SvenH. (törölt) 2011.12.17. 20:44:30

@audishapi: majd ha te is annyit tudsz abba a fostaligaba bepakolni mint en az otajtosomba akkor versenyezhetunk :)

zsotyek 2011.12.17. 21:19:16

Üdv Mindenkinek. Nem akarok én senkivel vitázni, sőt igazat is adok az első esetben amikor a Mercis ferdén parkolt be. De azért ne túlozzunk már, hogy elfoglalta 3 autó helyét, mert szerintem ha rendesen parkolt volna be akkor is már csak egy autó fért volna mellé és ez így bárhogyan is számolom csak 2 autó helye. Ettől függetlenül valóban gyökér az illető legyen az nő vagy férfi. Viszont a Volvósra a reklamációt nem értem, mert a fotót bárhogyan is nézem ha rendesen be is állt volna merőlegesen szerintem a te ERA-d akkor sem fért volna oda. Ja rá áltál volna tökre ő meg mikor jön majd vág egy tetőeblakot és beszáll azon. Ha jól felméred a fotót akkor látható, ahhoz, hogy oda még egy autó beférjen egyrészről totál rá kellet volna állni a SEATRA. Az meg mikor jött volna, hogy elmegy Ő is vág egy tetőablakot csak azért, hogy te drága fosom ERA-d beférjen, mert nem bírsz b@zdmeg sétálni esetleg 5 percet és máshol leparkolni. Csak tudotom, hogy a nem fizetős parkolók mind, mind közterületnek minősülnek.

Tro80 2011.12.17. 21:31:19

Nem olvasom végig az összes kimaradt kommentet.
Az hogy vki nem tanult meg vezetni, lusta parkolni, és NEKED 150m-t kell sétálnod; feljogosít, hogy kromofággal, kulccsal, stb.-vel több százezres kárt tegyél? BTK.!!! Egyébként nem gondolsz arra, hogy amióta ott van, jött más is? Ha szabályosan parkol, akkor se lenne helyed.
A kromofágnak nem örülnék, de a 16 éves Vectrámon meglátszik az elmúlt 5 év minden macskája. Néha 5-10cm-mel arrébb van a hátulja, mint az eleje, de csak egy helyet foglalok. Egy Tescóban, ha két középkategóriás autó a helye közepére parkol, nem marad olyan nagy hely. Két széles autó közé beállni egy 3ajtóssal, fogni kell az ajtót, mert az első ütközése is nekiér a másiknak. Az ajtónyitás pedig nem mindig a sofőrön múlik. Részeg, vagy gyerek utas nem foglalkozik a mellette álló autóval. Az tényleg paraszt, aki a saját vezetőajtaját nyitja neki a szomszédnak. Betétlapot kellene hagyni ilyenkor, de az drága, és macerás!!!
Én a 20 éves platós autóval kénytelen vagyok min. 2 helyet foglalni, de a parkosítás miatt 3-at. De ezt a sosem használt, külső sarokban teszem. Ki nem sz@rja le, ha leöntöd kromofággal? Én holnap majd leöntöm alvázvédővel. :)
Mindenki drága autót szeretne. Ha végre sikerül 5-10 éves luxus kategóriát venni, nagyon vigyáz rá. Neki sincs több pénze a javítására, mint aki új Suzuval jár! Én is elmentem a múltkor a rendőrségre a 16 éves, agyonkarcolt autómmal, mert a műanyag lökhárítóknak még nem volt baja. Igaz, hogy úgy beszéltek rá, és nem is vártam eredményt, de ott volt a hajlás fehér csíkja, és a piros autófesték. Ja! És a szemtanú névtelen cetlije a rendszámmal. :) Egy bejelentést megért, és tanuljon már meg vezetni! Én nem tekintem kárnak, de legközelebb az 1 éves hajót kell újrafényeznie másnak miatta.
Ha parasztul parkolnak, melléállok 5cm-re, de csak úgy, hogy kiférjen. Azért féltheti a 2-5millás autóját, ha nem tanult meg vezetni. :)
Apámnak volt egy storyja 7 éve. Az akkor 20 éves, agyonkarcolt Zsukkal szabályosan közlekedett. Nem akartak elsőbbséget adni egy kanyarban. Inkább megpadkázta a roncsot, mert ha szabályosan továbbhalad, egy kb 2 éves középkategóriás autót húz meg. Az egészben azt nem értem, hogy nem féltette a több millás csodáját egy 50ezret csak telitankkal érő ronccsal szemben, ami szemlátomást mindkét oldalára borult már. ???

prérikutya 2011.12.17. 21:38:16

Eccerű a történet. Tolatva kell beállni, úgy jobban be lehet tenni az autót bármilyen parkolóba.

Így kiálláskor már nem kell nyakat tekergetve forgolódni.

Ami ellene szól, hogy a madarasteszkóban a cucc bepakolása nehezebb....

maistro1 2011.12.17. 21:48:03

Több dolog.
A parkolás is az országot lakó egyedek egymáshoz való viszonyát példázza. Szarnak egymásra, ezt látták a mindenkori államvezetéstől, aki azóta is szarik rájuk.
A felfestett parkoló méretei mintha kisebbek lennének mint évtizedekkel korábban, vagy az autók átlagmérete nőtt ennyit??
Túl értékes autóval ne közlekedj,felesleges könnyet ne ejts minden szír-szar koppért.

Tro80 2011.12.17. 22:14:09

@maistro1: Az autók átlagmérete nőtt, de a szabvány az szabvány! A tömbházak parkolását viszont tényleg jóval kevesebb autóra tervezték 30+ éve! Ezért harcoltok ennyire minden parkolóhelyért.

Ezért nem tudtok tolerálni 1-2 hülyét. A szőke nő, aki a pirosnál sminkel, és nem állítja vissza a tükröket? Őket gépkarabéllyal vadásszátok? A jogsihoz nem kell doktori disszertáció, lassan rutinvizsga sem!

steve30 2011.12.17. 22:20:29

Sajnos mennyire is igazak a sztereotípiák.A mercis-audis-bmw-s köcsög le akar tolni az útról,mert nem bírja elviselni,ha egy kisebb autó halad előtte.A suzukis meg irigyli a luxus autóval közlekedőt,és szarik rá,ha rányitja az ajtaját,és kárt tesz az autóban.Ez az ország,csak földrajzilag tartozik Európához,mert mentalitásban aligha.Mennyre igaza is van maistro1-nek.

ommm 2011.12.17. 22:23:30

@X8: Nem barátom, tévedsz. Senki nem áll jogosan úgy, hogy közben elfoglaljon két helyet. Egyáltalán nem.
A másik oldalon viszont igaz, hogy ha jobban odafigyelne mindenki arra, hogy ne csapja neki a SAJÁT ajtaját a MÁSIK autójának, akkor nem alakult volna ki ez az idióta szokás. (azt ugye a nagy rössel ajtót nyitók elfelejtik, hogy az ő kocsijukról is ugyanúgy lepattan a fényezés:)

@S8 Phantom: Onnan öregem, hogy ott lakom. A posztot is olvastad, vagy csak nézted a betűket?

ommm 2011.12.17. 22:28:27

@ZSIZSI: Köszönöm. Erről lenne szó. Ez mindig fejben dől el. Aki nagyvárosban lakik, az vállalja, hogy az autója is úgy fog kinézni, tetszik vagy sem. Ez egy ilyen sport.

Tro80 2011.12.17. 22:47:24

@steve30: Igazad van! Kulturáltság kérdése. Ez a vita nem sokat javít rajta. Nem hiszem, hogy sokan észbe kapnának, főleg hogy a törzsközönség általában nem olvassa. Mindkét oldal parasztjaiból keveseket érdekel az autós világ. Csak könnyebb/kényelmesebb nekik autóval járni.
Egyébként is a legtöbb hozzászólás csak szítja az ellentétet. Sokan pedig tanítják, hogy lehet kib@szni a másikkal.
Nem veszi észre senki, hogy UA 5 vélemény hangzik el a 350. kommentben?

Phrascarica 2011.12.17. 23:00:53

Mekkora gondok :DD
A demokráciának vége és még 2 perccel tovább tartott a parkolás, halál rá :)
Aki viszont emiatt megrongál egy autó az bizony büdös paraszt!

Házas motoros 2011.12.17. 23:02:53

Nemrég tettem szert új autóra. Egy korábbi esetből kiindulva, amikor is az autóban ültem, és egy tehén próbált beszállni a saját autójába a dunaplaza parkolójában mellettem, és miután alig fért be (nem én álltam rosszul, döbbenetesen szűkek a parkoló felfestések)bosszúból direkt nekivágta az ajtaját az enyémnek. Nem hittem el. Kiszálltam, hogy nem érdekel mi lesz utána, kitöröm a nyakát, de megnéztem az ajtót és akkora mákom volt, hogy pont a gumi védőcsíkot találta el, egy kicsit megnyugodtam, és csak az ablakára vertem rá, nem a fejére. Szóval ebből kiindulva megkeresem a bejárattól legtávolabbi helyeket ahol már nem áll a kutya sem, és oda állok be szándékosan keresztben. Ugyanis ha normálisan állok be 10 percen belül mellém áll egy barom aki fél egyedül, és ott vagyok ahol a part szakad. Belvárosi szűk helyekre meg vagy nem megyek, vagy ha muszáj akkor egy 12 éves autóval, abban nagy kárt nem tudnak tenni. Ja és nem fogadom el, hogy azért mert valaki városban lakik, úgy kell kinéznie az autójának mint egy gyűrött papírlapnak, mert vannak idióták. Egyesével kutatnám fel az összes gyökeret, aki szerint természetes, hogy ráb...a az ajtaját a mellette állóra, vagy belefér egy kis koccanás, ha szűk a parkolóhely, és minden ilyen esetnek költségének a 10x-esetét fizettetném ki vele, majd jogsi elvétel 2 évre, hogy gondolja át a világhoz való hozzáállását.

-trogerone- 2011.12.17. 23:16:07

@mi nem foglalt még:
ezzel en is igy vagyok vigyazok mindenemre igy szoktam ...
es jon egy es paroslabbal dur bele ... ilyenkor gurul a gyogyszer...

szomoru kovetkeztetes: kell egy agyon vasazott oreg patrol... amolyan balkani nepviseletnek
azt karcolhatjak huzhatjak esetleg egy lancot es arreb vontatni/tolni az ertelmesen parkolot ... sajnalom

-trogerone- 2011.12.17. 23:27:13

a ketmeter szeles parkolo szabalyos(winklerek egyik posztjukban olyat mertek)
romaniaban minimum 230 a parkolohelt szelessege, 250 az ajanlott. A rokkant parkolo min 230+60.

B.GY. 2011.12.17. 23:37:29

Nem a parkolók keskenyek,hanem az emberek dagadtabbak mint régen,azért nem férnek ki az ajtón:)

Krisi 2011.12.17. 23:44:22

jézusom, mennyi frusztrált gyökér él közöttünk, akik tök normálisnak veszik, hogy márpedig keresztbe kell beállni a parkolóhelyre. ennél szarabb önigazolásokat keresve sem lehet találni.

aki nem akarja, hogy nekinyissák az ajtót, az járjon bevásárolni busszal. aki meg azt nem akarja, hogy a szomszéd tegye ezt, az vegyen egy garázst. vagy költözzön ki vidékre.

és mielőtt jönnének nekem is az okosságok: nekem is van autóm, én is féltem, de nálam ez nem azt jelenti, hogy ha keletkezik rajta egy karc, amit csak 20 centire odahajolva lehet kiszúrni, akkor már rögtön sírva rohanok a fényezőhöz. bazmeg, az autó azért van, hogy használjuk, és használatból adódóan karcolódik folyamatosan. felverődnek a kavicsok, nekibaszódnak a bogarak, télen pedig szétmarja a só. és igen, ha közterületen parkolunk vele, akkor fennáll az esély, hogy a kutya lehugyozza, rámászik a menyét, rápotyog a gesztenye, rányitja valaki az ajtót. aki ezen nem képes magát túltenni, az tartsa a kocsiját a nappaliban, ott biztos nem esik semmi baja...

B.GY. 2011.12.17. 23:49:56

@Krisi: Nemrégen voltam segíteni szüretelni.Az ember aki elvitte a szőlőt utánfutóval,ott járt a sorok között,tiszta szar lett a kocsi,itt ott felakadt.Valami új japán kombija volt.Kérdeztem tőle,nem sajnálja az autót.Ennyit mondott:Most én vagyok az autóért vagy az van értem?

Rocko- 2011.12.17. 23:52:08

@Phantomas.: jaja, reális, hogy megjön, és nem leparkol, hanem eldobja a gépet.
a parkoló közepére, halszálkában, semmihez se igazodva? ha nem lett volna körülötte kocsi, akkoris mindent leszarva parkolt volna le.

{*!*} 2011.12.18. 00:03:19

Végigolvastam a hozzászólásokat...
Ritka jól szórakoztam. A bmvmerciaudisok szidják a suzukiskodadaewoosokat, a suzukiskodadaewoosok pedig a bmvmerciaudisokat. Pedig az az igazság hogy mindkét táborban vannak:
- tapasztalt autósok - ők azok akik tudják hogy miért vették azt az autót amit vettek, vigyáznak rá és a máséra, tudnak közlekedni, tisztelik a többi autóst, stb.
- tapasztalatlan autósok - nagy autót vesz, de nem tudja vezetni, kis autót vesz, de azt hiszi nagy autóban ül, ügyetlenkedik, ezért a következő csoport fuldoklik a dühtől (pedig ők is így kezdték).
- erre nincs jobb szó mint az "egyszerűen BUNKÓ"... - az ilyen bmvmerciaudisok királynak képzelik magukat, azt hiszik hogy rájuk nem vonatkoznak a szabályok, az autó státuszszimbólum, szent és sérthetetlen. Az ilyen suzukiskodadaewoosok kissebbségi komplexusban , "majdénmegmutatom"-ban szenvednek, ...és sajnos meg is mutatják.
Na ez utóbbiak között megy a harc, és amíg ők szenvednek addig nincs is baj, megérdemlik egymást, csak az a szomorú hogy a többi jóérzésű autós is miattuk szenved.

U.I.
Kedves "audishapi"
Senki sem irigy a te szaros Audidra. Az hogy ez a te kedvenced, az a magánügyed és az legyen a te bajod, mint ahogy az is hogy nem tanultál meg vezetni (bár ez sajnos már nem csak a te bajod). Ajánlom szíves figyelmedbe a Smart-ot, az is drága, de legalább kicsi. Még te is elboldogulnál vele. Azt hiszem bármelyik teherautó vagy buszvezető (aki messzemenően nem adózik anyit mint te) szívesen megmutatja hogyan kell beállni oda ahová neked nem megy :)
Ja és még valami: "kolköd" neked van és a kutyádnak (ha már szóba hoztad az ugatást...), jóérzésű embereknek gyerekük van. Az adódra sem kíváncsi senki ...inkább arra amit elcsalsz belőle; talán egy A6-ra valót?
Én a helyedben meghúznám magam és élvezném azt amim van.

Phrascarica 2011.12.18. 00:20:13

@Krisi: "az autó azért van, hogy használjuk, és használatból adódóan karcolódik folyamatosan"
Hozd el, én megrugdosom, körbekarcolgatom szívesen az a következő 20 évre, de hidd el van akinek fontos hogy szép autója legyen és Ő sem az autóért van, csak igényes annyira hogy nem szeret egy trágyakupacban ülni, mert ettől érzi jól magát.
"rányitja valaki az ajtót. aki ezen nem képes magát túltenni, az tartsa a kocsiját a nappaliban"
Szerintem meg pont annak kéne a nappalijában maradni aki nem képes felfogni hogy más ember tárgyait tiszteletben tartsa, és ne nyissa neki a kocsija ajtaját, mivel ezzel kárt okoz másnak és megkockáztat egy alapos verést is, ha észreveszik és próbálja ebben a stílusban elmagyarázni neki a hozzáállását más tárgyaihoz.

ommm 2011.12.18. 00:24:57

@audishapi: Ülj vissza a WoW elé, mert mindjárt lejár a kredited és gyilkold tovább a sárkányokat. Ide kár volt jönnöd...

Tro80 2011.12.18. 00:26:33

@B.GY.: A haverom a 16 éves vectrámmal cipelteti a gumijait cserénél. "Nehogy már azt a dzsuvás kereket berakjam az Audiba!" Egyébként annak sincs akkora csomagtartója, hogy beleférjen. Üléshajtás nélkül 2 a hátsó lábterekhez. Másképp nem megy.

Én is ott és azt viszek, ami elfér. Felültetni azért nem, meg elég karcos is, de ha menni kell... Egyébként van platós és terepjáró is. Igyekszünk beosztani, de van hogy menet közben alakul.

Tro80 2011.12.18. 00:35:24

@phrascarica: Nekem alig van már festék az autómon, de zavar, ha törik, pattog. De egyszerűen nem lehet ellene tenni. Visszamész a parkolóba, és látod hogy megkarcolták egy ajtóval, kulccsal. 2-3 órát szopsz a rendőrségen a bejelentéssel, és nem történik semmi! Akinek 10-20 éves autója van, már belenyugodott, hogy hiába vigyáz rá, így is kopik. Hidd el, hogy neki sem hiányzik, de elég arra költenie, hogy menjen. Nem övé a nemzeti bank, hogy körberakja gyémánttal és aranycsíkokkal.

Krisi 2011.12.18. 00:48:57

@phrascarica: szerintem attól, hogy van a kocsin néhány apró karcolás, meg az első lökhárítón pár kavicsfelverődés, na attól még nem lesz az egész autó trágyakupac. úgy beszél itt mindenki szabad szemmel alig látható karcolódásokról, mintha totálkárról lenne szó..
azt meg pláne nem írtam, hogy én is így állnék hozzá más tulajdonához, itt csak egyszerűen arról van szó, hogy ha az autót rendeltetésszerűen használod, akkor számolnod kell ezekkel. az pedig slusszpoén, hogy ha keresztbe beáll valaki 2 helyre, akkor azon se csodálkozzon, hogy más emiatt bunkónak fogja nézi.

@Tro80: haverodnak nincs annyi esze, hogy amíg a gumikat viszi, addig egy pokróccal/ műanyag zsákkal letakarja a hátsó üléssort, és oda pakoljon be?

Phrascarica 2011.12.18. 00:53:43

@Tro80: persze, de úgy előadni mintha kifejezetten örülne ha megkarcolják az már beteg, és az olyan jobb ha marad a nappaliban.

Tro80 2011.12.18. 00:56:10

@Krisi: Ő is úgy félti szerencsétlent. És garázsra nem telik. Egyébként van géppark. Ha ráér, platós is van. Csak mind öreg. Az övé is 12 éves A6. A vicc, hogy az adagoló törte meg. :)
Trailer: rendszámtáblatartó, spoilerkarc.
Szerelő udvara: Tenyérnyi horpadás a csomagtartótetőn.

:)

Phrascarica 2011.12.18. 00:59:50

@Krisi: maga EQra vall ha nem tudod felfogni, hogy igenis van akit zavar egy karc az autóján, mert ha pl összetörik akkor a biztosító nem fizet fényezést arra hivatkozva hogy már úgyis karcos volt, mellesleg pedig ronda is.
"ha az autót rendeltetésszerűen használod, akkor számolnod kell ezekkel"
Ez kurvára nem a rendeltetésszerű használat, vagy láttad a kezelési könyvébe leírva hogy hetente kétszer nyissunk neki másik kocsi ajtaját, vagy ha az nincs a közelben akkor legalább a kulccsal, húzzunk a fényezésbe néhány csíkot mivel az jót tesz a kasztninak. Az én autómnak ez nem rendeltetésszerű, de a tiédnek az akkor szóljál, minden héten "karbantartom" a tiédet csupa jó szándékból.
Beteg hozzáállás ez!

Krisi 2011.12.18. 01:00:16

@phrascarica: az, hogy valaki félti az autóját senkit nem zavar.

de az, amikor erre hivatkozva a paraszt beáll 3 helyre, ott már messze nem magánügyről van szó.

remélem így már érthető

Phrascarica 2011.12.18. 01:05:05

Egyébként, meg hogy a témához is hozzászóljak a Mercis "csak" két helyet foglalt el, a Volvós mellé pedig legfeljebb motorral lehetett volna beállni, autóval semmiképp -még ha rendesen is áll be- úgyhogy néha gondolkodni és mérni is kellene -ha már szemmértékre nem megy- nem csak fröcsögni.

Phrascarica 2011.12.18. 01:09:47

@Krisi: "paraszt beáll 3 helyre" az nem egyszerű, de a mellékelt képeken ilyet nem látni. Sőt mint feljebb írtam a Volvónál még a két helyre beállás sem áll meg, Ö csak egyszerűen kihasználta a lehetőséget és megelőzte hogy egy idióta troll akinek semmi sem drága és főleg nem a másé, megpróbáljon beállni a 3/4-es helyre, a mutatvány ott rontotta el hogy ferdén állt be, mert ha csak simán beáll középre akkor sem állnak mellé, és nem is feltűnő.

Jean-Baptiste Emanuel Zorg 2011.12.18. 01:13:23

@ommm: azért annyit elhihetsz, h ha rendesen adózik egy új A6-os mellett, akkor sokat adózik. nem hinném, h wowos. van aki kénytelen szopni az adózást, nem mindenki tudja csak úgy leírni, meg elsummantani. és ez igenis idegesítő az ő szemszögéből. ez még mindig MO.

Tro80 2011.12.18. 01:15:37

@phrascarica: Nem értem, ki örülne, ha rányitják az ajtót?
Az első sérülés még majdnem milliós kár, de 10 éves autónál, csak bosszankodik a tulaj. Nincs mit tenni. A bora csomagtartóját augusztusban nullázták. Azóta se történt semmi. Nem merjük szerelni. Mondanám hogy ázik, de ezt a 2 csepergést ki kellett bírnia. Szemrevételezték, de még nem tudjuk, viszik-e a roncsot. Első ajánlat a jó állapotú értéke fele volt. A javítási ajánlat 1milla látatlanban a 800e autóra. Még intézkedünk augusztus óta.

Az enyémbe beletolattak. Karcos B Vectra. Szemtanú névtelen cetlije rendszámmal. Engem nem érdekelt a kár, de rábeszéltek, mert kölcsönadtam éppen. Ne az ő sara legyen később. Piros csík a lökhárítón, piros a rendszámhoz tartozó autó. Azóta sem semmi!!! Ha jutnak valamire, behívnak a bíróságra. 1 szabadnap minusz. Megéri foglalkozni vele?
Aki, vagy utasa (Szerintem legalább 80% az utas ajtaja!) kárt okoz az ajtónyitással, betétlapot kellene adnia. Parkolóban nehezen kivitelezhető, de legalább egy cetli tel számmal! De könnyebb elmenni, mert a kutya se látta.

Krisi 2011.12.18. 01:17:39

@phrascarica: az meg még magasabb EQ-ra vall - szavaiddal élve - , ha nem bírod felfogni, hogy mit írtam. be is idézted, hogy "számolnod kell ezekkel". azt sehol nem írtam, hogy ez így rendjén való lenne, vagy hogy nekem az lenne a hobbim, hogy random autókra rábaszom az ajtót. szerintem is suttyó dolog nekivágni az ajtót kiszálláskor, de ez ellen nem az a megoldás, hogy köcsög módra elfoglalok több helyet.

és attól, hogy te nem bírnád berakni akkora helyre a fodrászcabriódat, még nem jelenti azt, hogy az ne lenne 3 hely. (de ha csak két helyet foglal el az is ugyanakkora parasztság)

Tro80 2011.12.18. 01:26:18

@phrascarica: A Volvós a hátsóját is féltette. ezért keresztben. És könnyebb is volt!!!!
A Merci pedig még hosszabb. A Dupla Kabin C25D kb 6m, B jogsi. Használtam már ki 2 hely átlóját. De van hogy 200m-t sétálok, pedig nem tudom kivenni a kulcsot. Mindegy! Vidéken ez a dög nem kell senkinek! :)
De a csomagok miatt az ajtót bezárnám néha. Az előzőbe beletört kulcsok mennyisége óva int ettől. :)

Phrascarica 2011.12.18. 01:37:24

@Krisi: nincs már "fodrászkabrióm" sajnos, csak avatar szinten, -sőt minden bizonnyal nagyobb autóval járok az itt személyautóval járó kommentelők 90%-ánál-, de nem nem tudom miért baj ha nem szeretném más idióta nemtörődömsége miatt fizetni a cehhet.

Phrascarica 2011.12.18. 01:42:14

@Tro80: "betétlapot kellene adnia."
Az ajtó rányitással történt parkolási sérülésekre nincs biztosítás, mivel az nem a "veszélyes üzem" használata miatt következett be, ezért csak a helyszíni fizetés rá a megoldás.
Kíváncsi vagyok hogy egy nagyobb horpadás után ki szeretne kicsengetni egy 3 kilós fényezési számlát, értékcsökkenéssel és persze ne felejtsük el a bérautót is 3 napra 200 ezerért.

Tro80 2011.12.18. 01:42:48

@phrascarica: Nem akarom ismételni magam. Ha valaki 20cm arrébb áll az elején, és jön a normális sofőr. Ő már a vonalra áll mellé, hogy elférjen.
Ha a túloldan UE, Akkor középre áll vki. De ha nem, és középkat. jön, elcsúszik egy keréknyommal. Az első már régen nincs ott, de jön a következő. 1 keréknyommal átnyúlunk, majd 2 hely szabad. Mit csinálsz? Én a túlsó helyre parkolnék. De van aki azt látja, hogy 1,5 szabad hely van. Kihasználja az egyetlen széles parkolót, ahogy kényelmes. Utána lelép a túlparkoló. Ha az elődje, akkor senki nem háborodik fel a helyzeten. :) Bár érdekesen nézhet ki! Szóval nincs ott!!!
A kutya sem érti mi a jó budős fr@ncért került oda az a verda????
Erre akkor már senki nem tud választ adni, csak itt blogolnak 3 napot, aztán elfelejtik.

Phrascarica 2011.12.18. 01:45:20

@Krisi: "azt sehol nem írtam, hogy ez így rendjén"
és ez:"itt csak egyszerűen arról van szó, hogy ha az autót rendeltetésszerűen használod, akkor számolnod kell ezekkel"
Ez a rendeltetésszerű használat felétek?

Krisi 2011.12.18. 01:57:08

@phrascarica: nálam az a rendeltetésszerű használata az autónak, hogy közlekedek vele, amikor pedig épp nem, akkor parkolok valahol.

ezek után tényleg nem tudom, hogy miért lenne extrém eset, amikor közlekedés vagy parkolás közben valaki meghúzná az autómat...

Tro80 2011.12.18. 01:57:16

@phrascarica: Bocsánat! Ezzel nem voltam tisztában. De akkor még kevesebbre mész! TALÁN egy szemtanú. TALÁN felírja a másik típusát, színét, TALÁN rendszámát!!!. Talán odatűzi az ablaktörlődre, vagy egyből rendőrt hív. TALÁN el is olvasod, és TALÁN, rohansz is a rendőrségere. 2 óra alatt felveszik a vallomásod, de TE csak ott hagytad szabályosan a parkolóban. A többiről nem tudsz semmit.

Szóval, ha véletlenül a saját lakáskulcsával graffitiző bandát talál a rendőrség, pereskedhetsz a szüleikkel, mert ők nem büntethetőek. És banda!!! Melyiket pereled a 20-ból? Ők sem emlékeznek rá!

Phrascarica 2011.12.18. 02:05:07

@Krisi: "ezek után tényleg nem tudom, hogy miért lenne extrém eset, amikor közlekedés vagy parkolás közben valaki meghúzná az autómat..."
Nálam ez nem rendeltetésszerű, szerintem a parkoló nem roncsderby, aki nem tud vezetni az pengessen vagy üljön a nappalijában.

SvenH. (törölt) 2011.12.18. 02:09:00

@phrascarica: hat minek vesz olyan dog draga autot? es meg cascot se kot ra?

Krisi 2011.12.18. 02:15:03

@phrascarica: most direkt kötekedsz, vagy tényleg ennyire értetlen vagy? arról van szó, hogy sokan nem vigyáznak más tulajdonára, és ők (nem én) bármikor összetörhetik vagy meghúzhatják a kocsidat, ha az az utcán vagy nyilvános parkolóban parkol. azzal én is egyetértek, hogy az ilyeneknek nem a közúton van a helyük. de amíg ezek köztünk vannak, addig két dolgot tehetsz: vagy idegeskedsz rajta, vagy együtt élsz a tudattal, hogy szeretett autódba bármikor beletolathat egy idióta.
ez van. őket hibáztasd, ne engem :)

Phrascarica 2011.12.18. 02:40:15

@Krisi: ha elsőre is ezt írod, akkor nincs miért kötekedni :)

kombusz 2011.12.18. 05:00:39

szombat reggel a madaras tacskoban(gyk:auchanba)voltam vásárolni.
tudom aki ilyen helyen vásárol sikeres ember nem lehet :))
a kommenteket természetesen elötte is olvastam már és mit ad isten pont láttam hasonlo esetet ott is a parkoloban.
sokan emlegetik az azért állok 2 helyre mert nem férek el 1helyen meg meghuzzák stb.
nagy kamu duma ezzel mentegetözni.
a velem szembe sorban egy kb. 2-3 éves többmillás honda accord simán betudott rendesen parkolni a 2 vonal közé böven.
akkor nem kell a rizsa hogy egyesek a csilivili talicskájukkal nem férnek be mert mindent lehet mondani csak azt nem hogy a honda amiröl beszélek az kicsi auto lenne vagy keskeny.
természetesen 3hellyel odébb a több mint 10éves renault scenic simán középre vette az autoja alá a vonalat és 2 helyet foglalt el.
pedig az aztán nem szélesebb auto.
arrol nem beszélve azon félteni sem volt mit mert látszott hogy ba..nak rá milyen az állapota(szélvédönél a gumiszegély logott kifelé,elöl lökhárito több helyen megnyomva,minden sarka meghuzva vagy megnyomva az autonak,belül direkt megnéztem hát egy kukásauto tisztább).
ugyhogy nem kell a duma hogy nem lehet elférni 1helyen mert kicsik a parkolohelyek.
ezt csak azok mondják akik vagy lusták vagy nem tudnak parkolni.

amugy lakotelepeken ugyanez a baszik a dologba az autos parkolások mennek.
csak ott nem a mercis hanem a matizos meg a suzukis barom nem tud parkolni.

dr.oid 2011.12.18. 06:30:21

Bellum omnium contra omnes.

Don Quixote de la Ferko 2011.12.18. 07:15:50

windex:

"mi van, koma, magadra ismertél az egyik tahóban?"

Szövegértelmezésed érdekes, ha nem tűnt volna fel, a posztolóról írtam. Hasonló a lelkivilágod, hogy magadra vetted?

"csak mert egy kissé eltúlzott indulati töltete van a jegyzetednek"

Igen? Hol láttál indulatot? Relaxálj, ha ennyire bánt az igazság.

"mert ha valaki ilyen hosszan írogat, ne hagyjon rést a pajzson: az esetleg nem merült fel benned, hogy akik ilyeneket írnak, jogos dühüket osztják meg embertársaikkal,"

Jogos düh? 20 méterrel többet kell gyalogolni? Azta. Ha 30 méter, akkor már fegyverhasználat is jogos lesz? Érdekesen orbanizálódtál.

"plusz hab a tortán, még közügyről is szó van."
No, tudsz te humoros is lenni. Igaz, nem veled röhögök, hanem rajtad, de ez ne zavarjon.

" ha pedig "csak" szelep, akkor is több tiszteletet, mert megtehették volna, hogy kárt tesznek a tahók kocsijaiban,"

Megtehetik. Önbíráskodásnak, rongálásnak hívják ha megteszik. Tiszteletet? Többet kapott, mint amennyit adott. Vagy neveltetésednek köszönhetően értelmezed a "gyökér" kifejezést tiszteletnek? Fura elvárásaid vannak, ha nem gond, én inkább a normális világnak próbálok megfelelni, nem a te elfacsarodott látásmódodnak.

"de nem teszik, mert normális jellemű emberek, tekintettel vannak másra, arra is, aki cserébe rájuk nincs tekintettel. "

Olvasva a posztoló további leveleit, és stílusát, ebből semmi nem igaz rá. Megnyilvánulásaiból, abból, hogy a posztolókkal hogyan viselkedik a saját blogjában, inkább róla derül ki, hogy "gyökér".

foolproof 2011.12.18. 08:15:16

@phrascarica: Volvo FH16-al jársz? Amúgy szűkek a felfestések, büdöspest meg nem ótóknak + fehér embörnek való. That's all.

kamionmentés · http://www.kamionmentes.hu/ 2011.12.18. 09:32:32

Hááát én nem tudom, ti hogyan parkoltok, de túlzásokba ne essetek.
A merga max. 2 helyet foglalt el.
A Volvónál meg, ha "szabályosan" parkol, akkor sem fér el még egy verda.

We make the world a better place 2011.12.18. 10:16:27

"Nézd, reggel 20 percet keringtem itt az Erával, mire le tudtam parkolni. Pedig volt hely. Itt."

Épp be tudtál volna parkolni. De kiszállni már nem lett volna hely, max a napfénytetőn át. :-)

Phrascarica 2011.12.18. 10:44:35

@foolproof: nem FH16-al, de a legtöbb felfestett parkolóhelyen már átlógna a tükör a csíkon ha nem hajtanám be.

S8 Phantom 2011.12.18. 10:59:33

@Bono92: Nem azért vettem magamnak autót, hogy a városi parasztok összetörjék, és nem a müanyag koptató és egyéb célú védőberendezéseket sajnálom rajta hanem az aluminium felületen lévő méregdrága metálfényezést. De ha az egy egyszerű olcsó termék lenne azt is félteném mert az enyém , nem Te vetted nekem és nem Te javittatod csak tönkre teszed a szakadt kocsiddal mert ugye az már nem éreték, hisz ütött-kopott. Járjál Te BKV-val és akkor nem lesz rányitva a kocsimra at ajtód, ergo "rendesen" fogok parkolni mert igy okafogyottá válik a védekezős parkolás. Belegondoltál melyik volt elöbb, a "gyöeres" parkolás vagy a msikra való rányitás. Ha utóbbi nincs nem születik meg az előbbi. Mindenkinek eltérö az igény szintje és az elvárásai a társadalommal szemben de ne Te legyél az etalon mert akkor mindenkinek tankkal kell majd járnia a nagyvárosokba.

S8 Phantom 2011.12.18. 11:27:03

@ommm: Milyen jog szabályozza irja elő ki mikor hány parkolót foglalhat el, főleg úgy hogy nincs felfestve, kijelőlve stb. Aki rányitja a kocsimra az ő ajtaját és neki is lejön a festékje hát ennyi az igény szintje. Én nem ilyen vagyok. Hogy lásd kialakult véleményemmel szemben erről a parkolásról, keresem a kompromisszumot. Ha lehetséges fizetős helyet keresek, beparkolok két autó helyére és természetesen két jegyet veszek, sőt volt eset mikor hármat.
Az hogy a beszélt helyen laksz nem jelenti egyértelmüen azt, hogy teljesen tisztában vagy ott az írott vagy akár a kialakult renddel és nem jelenti azt, hogy bármi féle elöjogod lenne közvetlen a lakásod elött parkolni. Bármennyire is valami logikus célnak lenne ez ideális ez a társadalmi rész nem így müködik. Ha Te erre vágysz kertes házba kell költözni és ott lehet gyökerezni ha valaki a behajtódra parkol. Továbbá járjanak azok BKV-val akik rányitják az ajtót a másikra és ne azok akik szeretnék megörizni autójuk eredeti állagát, ugyan is ezt javasolta egy másik kommentező. Miért lesz normális dolog egy városban az, hogy behorpasztják, összekarcolják az autókat? Még valami! Nem az a nagy baj ha finoman rányomják a fémet a fémre, hanem mikor a negyedre nyiló ajtón egy komplett karácsonyi nagybevásárlás termékeivel bemarja magát az autójába a másik mellett. Sok ilyen nem gyökeret kivánok neked, ÖREGEM.

S8 Phantom 2011.12.18. 11:34:40

@ommm: Ezen az alapon aki nagyvárosban lakik azt is válalhatja, hogy minden nap jól megverik, ha tetszik neki ha nem. Ez egy ilyen sport.

Krisi 2011.12.18. 11:54:10

@S8 Phantom: "Ha lehetséges fizetős helyet keresek, beparkolok két autó helyére és természetesen két jegyet veszek, sőt volt eset mikor hármat."

na ezen most nevettem egy jót :D

ferko71 2011.12.18. 12:05:35

Mint minden használati tárgy, az autó is "elhasználódik". Tudomásul kellene venni. Ha félted, van egy megoldás: Vegyél egy hulladék f@stalicskát, amit nem féltesz, és azt használd a városban. Nekem tökéletesen bevált. Akinek több milliós kocsira telik, nem hiszem, hogy egy százötven-kétszázezer forintos autó beszerzése, fenntartása gondot okozna. És mennyei érzés mikor berakod a másik elé magad, mert nem félted a kocsid. (Persze csak akkor ha elsőbbséged van, pl. jobbkezes utcáknál. Csakis szabályosan.) És micsoda kéj, mikor látod az újabb horpadást az ajtón, és tudod, ez gazdasági totálkár. És lesz@rod. És bátran közlekedhetsz, mert nincs mit féltened. Az autód meg nem fétis. Szeretni lehet, de nem muszáj imádni. Aki meg több helyet foglal mint ahogy a parkolási rend meghatározza, az szabálysértést követ el, büntethető. Akkor is ha messzebb áll a padkától mint harminc centi. Akkor is ha nem a tábla által meghatározott módon parkol! És akkor is ha marad még a járdán jó másfél méter hely.(Ha jelzőtábla nincs kinn.)stb.

ommm 2011.12.18. 12:19:56

@S8 Phantom: Látod, ha mindenki így gondolkodik, akkor ez örökre így is marad, ez itt a baj. Te nem engedsz, ő sem enged. Aztán csodálkozunk, hogy ellep minket a szar.
Fejben kéne rendet rakni először.
Nem arrogáns módon viselkedni közterületen.
Félted az autód? Van ilyen. Ott tudsz állni mellette a nap 24 órájában? Nem.
Változtatnod neked kell, mert a környezeted magától nem fog.
Mindezek ellenére én is jókora seggnek tartom azt, aki nem veszi a fáradtságot arra, hogy parkoláskor-kiszálláskor ne tegyen kárt a másik autójában.

S8 Phantom 2011.12.18. 12:26:51

@Krisi: Legközelebb rád állok egy jeggyel, menni fog, H1-est vezetek és én fogok nevetni egy jót.

S8 Phantom 2011.12.18. 12:29:28

@ommm: A szar már régen ellepett minket, ezek szerint csak Te nem vetted még ezt észre, és aki ki akarja dugni a fejét a szarból azt legyökerezitek.

ommm 2011.12.18. 12:33:33

@S8 Phantom: De nem azzal leszünk többek, hogy bunkók vagyunk, hanem azzal, hogy kultúrember módjára viselkedünk.
Mondok egy példát:
Nyáron Balaton-BP, szokás szerint dugó, leállósávban ezerrel jönnek az ukrán-román kisteherautók, tömött sorokban.
Mindenkiben felmegy a pumpa ilyenkor.
Mögöttük pedig, mint valami uszály, csapódva a magyar rendszámos tahók, nagykidörgő, nagyzene, SUV stb.
Mellettem, a dugóban az olasz rendszámos Touaregben üldögél a házaspár, hátul a kissrácok nézik a tévét és araszolnak a többiekkel. Pedig beállhatott volna a sorba ő is, de nem.
Ennyi.
És ez NEM autófüggő, ezt minden értelmes ember tudja.

Bono92 2011.12.18. 12:44:11

@S8 Phantom: Kedves S8 Phantom! Ajánlok Neked egy kis szövegértés gyakorlást! Légy szíves, másold ki nekem azt a mondatot idézőjellel bármelyik hozzászólásomból, amikben arról teszek tanusítványt, hogy a szakadt kocsimmal nemtörődésre vallva rányitom mások autóira az ajtómat! :) segítek, nem fogsz ilyet sehol sem találni! ;) Mert én ilyet sose teszek, és nem is fogok! :)
Akkor másképpen próbálom elmagyarázni: bárhogyis nézzük, az autó használati eszköz. Bármikor történhet vele kis esztétikai hiba. Kőfelverődés, abból adódóan is lehet karcolás, ill. kis horpadások. Télen az út sózás miatt kimarhatja a fényezést, vagy másmilyen károsodás. Madár ürülék is kimarhatja a fényezést. Macska végig megy az autón, karcolódik a fényezés. Padkázástól sérülhet a felni felülete. Nyáron a rászáradt bogarak is hagynak hibát a fényezésen. Rengetek más esetben is sérülhet a fényezés karcolások által. Lehet, hogy épp Te vagy figyelmetlen, és vmihez hozzáért a kocsi, és hopp, meg is történt a karcolás. Vagy valaki figyelmetlen volt, és béna, és sikerült meghúznia az autódat. És persze idetartozik az ajtórányitás is! Akárhogyan vigyázol az autódra, a felsoroltakat, és ezeken kívűl még csomó más esetet lehetetlen megúszni! Egyszerűen lehetetlen az, hogy az autód x év után hibátlan fényezéssel stb., olyan állapotban legyen, mintha éppen most gördült volna le a gyártósorról!! Hidd el, én is ellenzem az ajtó rányitást, de ha nem létezne az ajtó rányitás, vagyis nem nyitná rá senki az ajtaját másra, akkor még ezernyi más miatt sérülne az autód/autóm/autóink!

Bono92 2011.12.18. 12:51:36

Azt meg kikérem magamnak, hogy szakadt, ütött-kopott autó! Tudod, én ezzel a világból is ki tudnék autózni! Kíváncsi vagyok, hogy a Tiéd mikor fog fél millió km-t elautózni nagygenerál nélkül, motorikusan hibátlanul!

S8 Phantom 2011.12.18. 13:59:48

@ommm: Soha nem tolakszom, stb,és én is utálom a leállósávos, forgalom elől elzárt terület stb. indokolatlan használóit, de azt még jobban ha rám parkolnak. Ugyanis előbbitől nem lesz horpadt, karcos az autóm. Nézd, sem veled sem mással nem kívánok parttalan vitát folytatni ez és más ügyben sem. Nem szoltam volna bele ebbe a dologba (másba sem tettem eddig pedig az első adása óta a TC-vel vagyok)ha nem gyökerezezik le azt az autóst aki szerinteteek helytelenül parkol. Álltam már be hajnalban én is üres jelöletlen parkolóba 45fokos szökben, mert akkor ott úgy láttam megfelelőnek, és estére az volt a helyzet mint a Mercis képen. A többiek miért nem álltak be hozzám hasonlóan? Megtehették volna, semi nem gátolta volna őket ebben csak a szüklátókörűségükből fakadó megszokásos berögzülésük. A poszt képe és címe alapján valami ilyesmit szerettem volna elmondani, nem biztos, hogy gyökér vagy csak ö az.Sajnálom.

S8 Phantom 2011.12.18. 14:18:47

@Bono92: Hiába fogok szöveget értést vagy bármi mást gyakorolni attol még nem fogunk egyet érteni, mert te is én is másképp látjuk a dolgokat. Lehet, hogy rád általánositottam egy kicsit de te utaltál rá, hogy viseltes az autód mert (így)használod. Az enyém sem makulátlan, vannak rajta sérülések, de azokat mind én okoztam, de ez nem ok arra, hogy más amortizálhassa. Négy autót használok párhuzamosan, ezek mind B kategóriások de teljesen különböznek méretre, felhaználásra, értékre.Több országban vezetek, parkolok. A "legszakadtabb" kocsimat sem szeretem ha meghúzzák, akár a cserélhető müanyag védőelemet, de a "legpuccosabb" autómmal is simán neki mentem egy "igazi gyökérnek" egy parkolási szituban. (Megkezdtem a parkolóba való beállást mikor ő alulról a másik oldalrol bevágódott a már általam egynegyed részben elfoglat helyre.)
Négy autómból három túl van az 500 000km-en, Audi 100-asom majdnem 1 000 000 km-nél van és nem ütött-kopott és egyiknek sem volt sem kis sem nagy generálja.

Krisi 2011.12.18. 14:50:53

@S8 Phantom: figelj, leszarom hány jegyet veszel, de ha keresztbe állsz be egy autóval több helyre, akkor egy bunkó vagy. hiába magyarázod, az vagy. még akkor is, ha egy Hyundai H1-est hajtasz.

Armageddon 2011.12.18. 15:07:46

A Volvós fotó gazdája is egy madár lehet...megnézném mivel állna be a Volvo mellé még ha az "normálisan" is állna be.Horpadt ajtók garantálva.Ennyi irigy, igénytelen csicskát!!!Meg mit számít egy két karcolás, horpadás az autón??Ha jól tudom pénzt adtunk érte, elvileg olyat veszünk...keresünk, ami szép jó állapotú, és sérülésmentes.Erre megállsz egy parkolóba párszor...és vége az álomnak:-(...egy gyökér...aki "normálisan" parkol...hazavágja az ajtódat pl.Ezek után...már papírforma, hogy legközelebb már keresztbe áll meg az ember.És szarik más parkolási gondjára...mivel más is szarik a szép autó állapotának megóvására.Ez pedig független mindennemű autó típus, és évjárattól.Én is sokáig kerestem törés és horpadás mentes autóm.Nehéz ügy volt..de megtaláltam.Megvan 6 éve...de lassan nincs rajta, horpadás, vagy karcmentes felület..és kezdem már a javítgatásokat is feladni.Mert amíg ilyen marad a mentalitása az embereknek...inkább vesz egy romot..mert úgy is meghúzzák jeligével..mintsem odafigyelnénk egymás értékeire...addig szélmalom harc az egész.Le meg ugye mindenkit nem lőhetek????? Ráadásul pláne a mai világban egy szebb, jobb autó vörös posztó egy átlag majom szemében...mert ugye itt is egyből a Merci lett ki spécizve...találhatott volna a cikk írója éppen egy keresztbe parkoló pl 25 éves golfot is, hanem talál...szóljon, én naponta látom....de hát így jobban lehet uszítani a népet:-D!

Pizso 2011.12.18. 16:58:42

Akik azt hiszik csak az ő autójuk és ő parkolójuk van, továbbá nekik szabad dupla neadj isten 3 parkolóhelyet bunkon foglalni, kívánom menjenek Párizsba és húzzák be a kéziféket vagy rakják egyesbe. :) Utána kiváncsi leszek hány horpadásuk lesz és hányan rugnak bele a kocsiba is! :) Én egyébként úgy szokam az ilyen mellé beállni a céges kocsival, hogy ne legyen könnyű kiállnia. Mindezt úgy mondom, hogy már nincs sok hajam és éppen X5-öst vásárolok...

Phrascarica 2011.12.18. 17:01:22

@ferko71: "Ha félted, van egy megoldás: Vegyél egy hulladék f@stalicskát, amit nem féltesz, és azt használd a városban. Nekem tökéletesen bevált."

Ez de jó!

Kicsit bővebben: ez de jó nagy baromság!
Persze majd valaki azért jár egy fostalicskával mert azt nem kell félteni? És a 20 millás autóját pedig berakja egy garázsba, és jár egy 25 éves kotvány Audi 100assal, amiben se biztonság, se jóérzés.
Noooormális??? Akkor miért vetted? Berakod egy garázsba és megvárod míg veterán lesz? Néha azért ülj bele biztos jólesik majd :DD
Szóval ez olyasmi mint ahogy a szegény ember elgondolja hogy a gazdag az meg hülye?

S8 Phantom 2011.12.18. 17:02:23

@Krisi: Az olyanok miatt veszek két jegyet mit te, akik csak bunkózni meg gyökerezni tudnak de parkolni meg vezetni nem és egyébként is tehetségtelenek. Legyek bunkó gyökér attól még nem kell lakatoshoz hordani az autót, legkevésbé sem érdekel ismeretlenek minősítése. Hitem az,hogy nem az a lényeg mit mondanak hanem, hogy ki mondja. Sajnálom, hogy nem tudok képet feltölteni ide pedig van egy pár melyet a car kamerám csinált az elmult időben, azon van egy pár igazi gyökér. Másrészt ha a parkoló autó nem egy prémium kategóriás jármü nem is születeik meg ez a poszt, pedig nem csak Mercisböl van "gyökér" hanem Hyundai-bol is. Lehetne ez a tartalmatlan vitát a végtelenségig is folytatni, soha nem találnánk közös nevezöt. Minden ilyen bunkós, gyökeres perlekedésnek az észérvek elfogyása után két megoldása lehet. Egyik a nyers erő a másik a jog. Nos az elmult harminc évben nem vertek meg és nem bírságoltak meg mert gyökér módon parkoltam. Elfogytak a rokkant kártyás luxus autós gyökerek, most a két helyet foglaló bunkók jönnek. Kíváncsian várom, ha ezek is elkopnak kire leszel irigy. Mert akinek igy fröcsög a szája abból az irigység, a tehetségtelenség beszél. Ha pedig a társadalmi egyenlőtlenség a bajod ne az egyént hibáztasd, hanem azt aki ami ezt lehetővé teszi. Hadd utaljak pár sorral fentebb irtakra, ha nem tetszik pl. a Mercis parkolás jelentsd fel és megbirságolják, vagy ha ez macerás verd meg, majd tanul belöle. Amennyiben ezek egyikét sem tudod kivitelezni akkor tűrj nemán, hidd el én is ezt teszem más esetekben de semmi képp nem gyökerezek, bunkózok egy nick név mögé bujva.

Pizso 2011.12.18. 17:27:49

@S8 Phantom: Mondom menj ki Párizsba! Ahogy a párizsiak mondják az ütköző azért van, hogy használjuk és mivel parkolóhely szinte 0 a 7 milliós városban ezért úgy tologatják odébb egymást. Nem az a baj, hogy 2 helyet foglalsz amennyiben ezzel nem zavarsz mást. A baj, hogy akkor is megteszed mikor más emiatt 10 percet szív. Ahogy más már írta a kocsi használati tárgy. Nem tehetünk róla, hogy valaki éppen csak meg tudja venni a fapados Mercijét majd babusgatja mintha gyereke volna. Mondom éppen X5 vásárlás elött állok szóval ne gyere az irigységgel!

Krisi 2011.12.18. 17:36:39

@S8 Phantom: és igen, eljutottunk a csúcspontra: máris megy a "biztos irigy vagy rá" című örökzöld, ezaz! már csak azt nem értem, hogy mit kéne irigyelnem ezen a Mercin? komolyan érdekelne.
de akkor is ezt mondanám, ha egy szívódé VW állna így. lehet, hogy te magadból indulsz ki és csak az irigykedés jut eszedbe, de hidd el, vannak emberek, akik nem azért emelik fel a szavukat, mert egy tízmilliós autót látnak, hanem mert valaki bunkó módon parkol, és ezzel másokat akadályoz.
a többi fröcsögésedet nem kommentálom, nyilván a világra vagy valamiért ideges.

és amúgy ez nem névtelen dolog, bármikor megtalálsz egy belsőség találkozón (bár az ideit sajnos ki kellett hagynom) és szívesen eldumálhatunk egy jó pohár sör mellett :)

az meg továbbra is vicces, hogy azok jönnek a "hülye béna sofőrök" szöveggel, akik két helyre állnak be. ez tényleg no komment.a

Pizso 2011.12.18. 17:38:07

Ez vonatkozik ugyanúgy a 10 év hitellel terhelt Hyundai-ra is! Ha annyira szeretni akar valamit vegyen kutyát! Rányitni meg nem szokás más autójára az ajtót, mert az ugyanolyan gyök@r, mint aki 2 helyet foglal. Ha éppen nem nagyobb! És megmondom mi a gyök@r definiciója. Az a gyök@r aki 100%-ban lesz@r mindenki mást! Ilyen akit nem érdekel ha másiknak karcos lesz a kocsija. (esetleg hagy ott egy lapot egy boccsal.) És az is aki keresztbe parkol mikor égen-földön kell keresni parkolóhelyet. Remélem érthető a véleményem és nem kell megvitatnom.

pickapu 2011.12.18. 17:59:54

Leparkol valaki úgy, hogy a vonalat középre veszi. Ott hagyja a kocsiját hosszabb ideig. A körülötte lévők cserélődnek, ám mivel ez a valaki már felborította a rendet, hozzá idomulva a később érkezők is úgy rakják le kényszerből az autót, hogy már köze nincs a felfestéshez. Hosszabban elnyúló parkolókban van esély arra, hogy így is be fog állni a kiosztás szerinti mennyiségű autó, csak az egyik oldalon közelebb egymáshoz ("befér még az oda, máshol sincs hely"). Az épp mellé szoruló pedig jól rányitja az 'elővigyázatosan' beálló delikvens autójára az ajtaját. Láttam már hasonlót, ez is benne van a pakliban.

S8 Phantom 2011.12.18. 18:13:51

@Pizso: Menjél te ki Párizsba és lökdösödjél az X5-ösöddel kedvedre. Én Budapasten élek és parkolok.

S8 Phantom 2011.12.18. 18:43:04

@Krisi: Az a baj, hogy már nem is világos mivel reagáltam a fotókra. Nem a parkolás minösitéssel foglalkoztam eredetileg, hanem azzal, hogy honnan veszitek egy felületetes fotón lévö kocsirol biztosan, hogy az a gyökér és nem a foton már nem látható korábbi teljesen más helyzet kialakulásának eredménye. Lehet, hogy korábban a Merci mellet minden autó ferdén parkolt megfelelő oldaltávolságra. Idővel ezek elmentek és az új beparkolók álltak igy be. Nem tudhatod biztosan még akkor sem ha manapság divatos szóval élve ez életszerütlen. Én is jártam már így egy kisvárosban, hogy egy kis parkoló tele volt, csak egy hely volt üres, helyesebben két fél, mert mikor oda beálltam a csik pont a kocsim alatt volt. Mire visszajötem dolgomrol szinte üres volt a parkoló és az én kocsim állt ott gyökér módon. Ha jöttek volna mások közben parkolni biztos a csikok közé állnak és én lennék a blog foto posztján mint fögyökér, pedig nem tehettem az egészröl.
Az irigységröl és a körülötte kialakultakrol nem tehetek, de mindig valami drága autó okán van cikk. Emlékezz vissza a rokkant kártyás ügyre, csak a luxus autók után voltak oknyomozások pedig tudok egy pár olcsó autós vett kártyát is.
Mintha egy mozgássérültnek nem lehetne drága jármüve. Sajnos nekem is van ilyen kártyám hivatalbol, de az iróasztalom fiókjában van mert több bajom volt vele a kocsi szélvédője mögött mint nélküle.
Tehát ha nem vagy ott a beparkolás pillanatában csak az utólagos képet látod nincs alapod gyökerezni mert nem tudhatod a valóságot biztosan, akár ott laksz, akár TC szerkesztö vagy, főbiró vagy önkéntes rendőr. Erre akartam eredetileg utalni.

S8 Phantom 2011.12.18. 18:50:28

@pickapu: Köszi ezt a beirásod, valami ilyesmit akartam megfogalmazni már a legelején csak szét folyt a dolog. Egyébként amit leirtál pont igy jártam egy kisvárosban.

SvenH. (törölt) 2011.12.18. 19:25:51

@Pizso: hat Parizsban keves hely van es igy megoldhato hogy tobb auto elferjen

de nem kell olyan sokaig menni itt a panelnel is olyan hogy siman a masik ele parkol oszt ha ki akarok allni odebb kell tolni :)

csak arrol szol a dolog hogy mi kerul tobbe a parkolohely vagy az auto lokharitoja, ugy tunik Parizsban sokkalta dragabb a parkolohely mint az erkolcsi erteke a koccanasmentes autonak

stellaz1 2011.12.18. 19:58:10

régen volt olyan, hogy ajtóvédő gumicsík

na most ha valaki olyan autót vesz amin nincsen, majd emiatt 2 helyet foglal.... nos... nem sajnálom mikor kulcsal hagynak nekik emlékeztetőt

Krisi 2011.12.18. 19:58:29

@S8 Phantom: persze, ez is előfordulhatott akár. mint ahogy az is előfordulhat, hogy amikor az M1-M7 bevezetőn múltkor egy jóember úgy 130-150-es tempóval szó szerint szlalomozott a forgalomban, szóval ő is biztos csak a terhes feleségével sietett a kórházba... :)
és igen, az is előfordulhat, hogy itt valójában mindenki így parkolt eredetileg mint a Merci, de a gonosz Yaris meg az aljas Astra direkt a fénykép és a blogbejegyzés miatt furmányosan beálltak merőlegesen. ez is elképzelhető, hiszen senki nem tudná bebizonyítani, hogy nem így történt!

na jólvan, abbahagyom mára, menjetek ti is inkább csapatni egy jót, végre esett egy kis hó, ilyenkor boldog, kinek autója jó helyen hajt :)

stellaz1 2011.12.18. 20:02:28

de a legviccessebb, mikor a "tudokparkolnideféltemadrgánvettnagyautómajtaját" emberek nem tudnak beállni sehová, mert mindenki hozzájuk hasonlóan 2 helyet foglal :D:D:D

gyerek9.3 2011.12.18. 20:18:43

Lehet ,hogy tré lesz amit most mondok , de nekem is E merci kaliberű kocsim van (e39). Szélesebb sokkal mint az átlag autók = nagyobb helyet is vesz el a 2 felfestés között és így a figyelmetlen autós társaink szép ajtórányítási nyomott hagynak. Higgyétek el rohadtul nem volt jó érzés amikor 1. napja használtam a kocsim és a bevásárló központ parkolójába teljesen szabályosan álltam be---> Ki érve egy gyönyörű 5cm átmérőjű nyom fogadott a kocsim jobb hátsó ajtaján pedig csak egy coláért meg egy chipsért ugrottam be. Úgyhogy kedves autós társaim elnézéseteket kérem ,de én ha épp nincs jobb megoldás (Pl a bejárattól messze lévő rész ahol nagyon sok üres hely van) akkor én is keresek olyan helyet ahova 2 kocsi befér és be állok "keresztbe". Tudom paraszt vagyok ,de ez van majd ha mások megtanulnak vigyázni embertársaik értékeire én is "megtanulom" mire való az a 2 csík :D :D

stellaz1 2011.12.18. 20:20:41

@gyerek9.3:

tudod a gumicsík olcsó és egyszerű megoldás

gyerek9.3 2011.12.18. 20:27:05

@stellaz1: Szerintem nagyon csúnya ,úgyhogy általában én inkább jó messze parkolók a bejárattól ott sok az üres hely...De múltkor a fogarasi úti bevásárlóközpontnál nem volt olyan rész kerestem 2 állású helyet be álltam , ez van. Féltem a kocsim ez van ha van rá lehetőség nem akadályozok senkit ilyennel ,de ha nincs inkább akadályozok mint valami barom össze b@ssz@.

FreeWilly! 2011.12.18. 21:42:30

Miért kellene karcolgatni, tönkretenni más kocsiját? Nekem a múltkor a kedvesszomszéd rácsöppentett egy csepp olajat az ablaktörlőmre. Még két hét múlva is csíkosan törölt, pedig mindent megpróbáltam. Azóta nem állok a "helyére".

JoskaBond007 2011.12.18. 23:22:27

Ez semmi, én múltkor, hétvégén leparkolok, mellettem 6 méter balra, 6 méter jobbra, bemegyek az üzletbe, jövök ki, és látom, hogy balra bellém, 5 centire (!) a kocsitól megállt egy szerencsétlen. Csak jobbról tudtam beszállni :)

Gondoltam ez bmeg, csak nő lehet... már indulnék el az autóval, amikor jön a szöszi anyuka a gyerekkel. Megnéztem, láttam, hogy ezzel felesleges vitatkozni, síkhülye szegény...

Pizso 2011.12.18. 23:33:27

Rendben megértem! Itt mindenki veterán autót akar csinálni, esetleg estélyekre jár ahol nem mindegy, hogy a Ferrarija makulátlan legyen. Aztán csodálkozik, hogy egy ilyen parkolás után egy szép hosszú csík várja a kocsi oldalán. Esetleg néhány csepp kromofág. Szerintem ha valaki annyira félti a kocsit:
1. Próbáljon olyan messze állni az összes kocsitól amennyire lehet.
2. Tanuljon meg párhuzamosan parkolni akkor nem lesz rányitva az ajtó.

Most komolyan miért lesz az jó, hogy mindenki így oldalazva áll majd be? Csak az a baj, hogy párhuzamosan // ugyanúgy rányítják az ajtót. Szóval nem marad más, mint a \/\/ alakú parkolás. Így legalább mindenki dupla helyett foglal. És nem mellesleg aki azt hiszi az ő Mercije többet, ér, mint a kisnyugdíjas Suzukija az nagy tévedésben él! A kisnyugdíjas valószínűleg 20 év múlva tud venni másikat. A Mercis meg 5. Akkor miért van mégis kevesebb baj a kisnyugdíjassal? Jah kérem aki megszokta, hogy másokat tiporva jut könnyen pénzhez az a közlekedésben is hasonlóan viselkedik. Továbbra is azt mondom az a gyökér aki leszarja a többieket.

gri 2011.12.19. 09:01:48

Ehh, mikor tanulják már meg az emberek, hogy:

1. Az autó nem dísz, hanem használati tárgy, tehát kopik, karcolódik, _elhasználódik_, és ez így normális.

2. Az autó nem befektetés, hanem luxuscikk, akármennyire is babusgatja bárki, csak viszi a pénzt, többet sosem fog érni, hiába van hetente újrafújva az oldala (ráadásul feleslegesen).

3. Az autó nem családtag/barát(nő)/élet értelme. Ha meg mégis az, akkor ott már nagyon nagy baj van.

4. Ha felrúgjuk a szabályokat, azzal ugyanolyan gyökerek leszünk, mint azok, akiktől ezek a szabályok megvédenének.

5. Azzal, hogy a fentiekre vmi ritka veteránautót hozol ellenpéldának, attól még nem lesz igazad.

imittto 2011.12.19. 12:44:41

@gri: Végre, már azt hittem csak én vagyok hülye...ha dísznek kellene az autó akkor betenném a nappaliba :) Sajnos a használat azzal jár hogy megjelennek rajta annak nyomai. Aki ezzel nem tud együtt élni az hordjon mobilgarázst mindenhova...

atabi 2011.12.19. 18:50:05

gyökérség legyökerezi a másikat

visszakettopadlogaz (törölt) 2011.12.20. 08:55:15

Mindig csodalkozok hogy a lajtatol keletre vannak akik vesznek relative draga autot. Egy amg ugy mutat Magyarban mint a loszaron a tejszinhab. Kelet europaba zaporozsec es volga valo, az utan es a benzin arra van kitalalva.

bloggen 2011.12.20. 09:58:28

Szerintem ezek nem bonyolult dolgok:2 csik tavolsaga lehetne min.2.5 m,senki nem nyitna ra senkire az ajtot es senki nem allna be 2 -3helyre keresztben...
Tomoren:ha mindenkinek lenne agya es a parkolok is argondoltak lennenek,akkor nem lenne ez a blogg sem.addig meg csak a szajtepes lesz ugyis...

sony666 2011.12.20. 14:20:27

Ommm: Nincs igazad. Mindkét autó max másfél helyen áll, ami bosszantó, de nem akkora neveletlenség mint ismeretlenül legyökerezni ezért valakit.

Bunkó vagy mint mindíg.

( Vagy csak lusta vagy rendes cikket írni és kellett a kattintás? egyikre sem lehetsz büszke )

ommm 2011.12.20. 14:37:43

@sony666: Rosszul látod. Én meg ott voltam. Pusszantás.

gri 2011.12.20. 16:32:02

@ommm:

Mindig (mindíg... :-) lesz olyan, aki csakazértis megmagyarázza még akkor is, ha már ő maga sem hiszi el, csak hogy járjon a szája.

@sony666, és a többi korlátolt agyhalott kedvéért:

A Volvo előtt van egy negyed Samara, hézag, egy szürke autó, hézag, és egy másik szürke autó nagy része. Ez - akárhogy is csűrjük-csavarjuk - kiad 2 helyet.
Persze lehet, hogy a középső szürke autó be van tömörítve.
Vagy megtévesztette a sok szegény gyépést, hogy a Volvo nagyobbnak látszik, mert közelebb van?!
Áh, az nem lehet, akkor a posztolónak lenne igaza...

A Merci esetében meg sztem még a gazdája sem kezdene el magyarázkodni, hogy most tényleg 3, vagy valójában csak 2.7 helyet foglal, mert attól nem lesz kevésbé büdös tapló gyökér.

Solct 2011.12.22. 00:35:34

Őőőő ha már Volvo :D
Miskolc, TESCO parkoló, vasárnap...
solct.ath.cx/pics/vv.jpg

Solct 2011.12.22. 00:37:39

Egész TESCO parkolóban 10percet köröztem egy szabad helyért.

gri 2011.12.22. 10:15:55

@Solct:

Áh, ez nincs is két hely.
Meg nagyméretű tárgyat vett ki a hátsó ülésről.
Meg messze van a bejárattól.

:-)))

2011.12.24. 21:15:59

Ilyenkor nyugodt zen mesternek kell lenni. :)

El-kúrom 2013.02.10. 16:22:47

@Tro80: Miért pont a szőke nő ? Egy barna férfi tolatott belém. Nem kell általánosítani ! Van barom mercis is meg barom suzukis is ! a különbség az , ha a suzukis megteheti azonnal átül egy mercibe, de fordítva kétlem , hogy megtörténne.
De addig is szidja, ahol csak tudja.
Egy kanadai barátom mondta : a magyar sohasem lesz nemzet, mert mindíg azzal foglalkozik mi van a másiknak és hogy neki miért nincs.
süti beállítások módosítása