Dízelgenerátorral a jövő

  2011. december 01. - ommm Címkék: jövő fejlesztés elektromosság dízelmotor

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Négyhengeres BMW? Ugyan már...
2015-07-30 16:22:46

...mondták nekem sokan, miután lett egy 136 lóerős E30-am. Persze hülyeség, hiszen a könnyű bódéhoz elég

Hétvége a tóparton? Belsőség-találkozó 2015!
2015-07-29 12:04:49

Öregszünk, öregszünk , más nem is jut nagyon eszembe arról, hogy immáron tizenkettedik (!) alkalommal

A trollkirály V8-cal érkezik
2015-06-22 13:58:43

Leborulok, zokogok és megadom a trollkodás brilliánsokkal díszített aranyfokozatát. Hogyan piszkíts bele egy

Szétszórjuk a VIP-jegyeket! Akár a tiéd is lehet egy!
2015-06-08 15:31:58

Úgy, ahogy az AC/DC-nek is egy igazi énekese volt és ahogy a Black Sabbath is csak Bill Warddal az igazi , úgy


Milyen is lenne az, ha minden elektromosságunkat dízelmotorok biztosítanák? Talán ilyen büdös és egészségre káros, mint a kisfilmen, talán nem. De inkább igen. Jót nevettünk ezen a régi kis Nissan Leaf-reklámon, de titokban annak is örülünk, hogy nem így lesz. Bár ha hirtelen kiszakad a villanyautó-zsák, akkor aztán megnézhetik magukat az energiaszolgáltatók, hogyan szolgálják ki őket. Mondjuk csúcsra járatott szénerőművekkel?

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr883422227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Visko 2011.12.01. 15:40:02

@LongJohnHolmes: A szakképzett munkaerő mindig kelendő. Mi történt amikor megjelentek a gőzgépek? Amikor a hatékonyabb belső égésű motorok? Ha ebből profitot lehet csinálni akkor szerintem bármely profitorientált cég belevágna. Ha a nagy cég kipróbálta, működik de mégsem vág bele valami miatt, minimum azt várnám, hogy lenne pár ember a kutatók közül, aki kiválna a cégből és megalapítja a cégét hozzá.

Azt viszont továbbra se látom, hogy mi a működési elvük ezeknek a cumóknak? Vagy azt olvasom, hogy "hát nézd meg, mások már használják és működik!", vagy elmaszatolják a választ és nullponti energiára hivatkoznak vagy plazma égésre vagy egyéb, hétköznapi ember számára kevéssé ismert jelenségre (pl. néhol kell hozzá üzemanyag, néhol tisztán hidrogén hajtású motorról írnak).

Az empirikus megközelítést is elhinném, ha sok ember megosztaná a tapasztalatait, vagy konkrét számokat látnék. Én úgy tudom, hogy a jelenlegi technikai szinten vízbontáshoz 1.4x több energia kell, mint amennyi mechanikai energiát ki tudunk nyerni az égetésből.

A sufnituningnak is hinnék, ha olyan emberek mutatnák be, akik szakmailag hitelesek (pl. autógyártó cégeknél mérnökök, technikusok vagy akár szerelők, tuningosok).

De szívesen olvasnék a HHO-ról pl. a Totalcarban is :).

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2011.12.01. 15:40:08

@LongJohnHolmes: Akkor azt kell mondjam, hogy KAMU. Az úgynevezett energiamegmaradás törvénye nem engedi meg, hogy egy rednszerből több energia jöjjön ki, mint amennyi belement. Ráadásnak ott a hatásfok, amit Josip is leírt.

sópipa 2011.12.01. 15:43:39

Milyen is lenne az, ha minden elektromosságunkat dízelmotorok biztosítanák?

Szerintem borzasztó lenne. Legalábbis szerintem személyautóból is több van belőlük az elviselhetőnél. Borzasztó, amikor a városban egy forgalommentes részen sétálok, elmegy mellettem egy "modern" dízel és majdnem elhányom magam olyan büdös. Nem tudom ,hogy lehetnek olyan barmok, akik a családjukat veszélyeztetik ezzel a rákkeltő büdös szarral.

josip 2011.12.01. 15:47:46

@pickapu: egyszer kocsmai eszmecsere alatt pont ilyen témákról ment a vita mikor odajött hozzánk egy sötétzöld arc és kifejtette, hogy mekkora hülyeség szeneskazánnal meg atomreaktorral hajtani a gázturbinákat amikor sokkal jobb lenne elektromosan melegíteni a vizet, sőt, mi lenne, ha villanymotorral hajtanák a generátorokat, nem lenne környezetszennyezés.
Ami a legrosszabb, színjózan volt és totál komolyan gondolta.
Azóta belőle is manáger lett. Ezért tartunk itt.

LongJohnHolmes 2011.12.01. 15:53:49

@ommm: nem értékeltető a kommented :) Ez mit jelent? Humorizálás, degradálás, komolytalanság?

@josip: Tudod, mikor 1992-ben a vízautót bemutatta Meyer, akit ugye kinyírtak vagy sem, utána önjelölt és tanult fizikusok számolták ki ezt oldalak százain át, amit te, hogy ez nem lehetséges. Jól is néztek ki a képletek és grafikonok, de egy laikus mit sem értett belőlük. Ezek a szerencsétlenek, akik a videókon tákolják össze ezeket a vízbontókat mit se tudnak arról a fizikai tudásról, amit esetleg te tudsz vagy ha nem tudod, akkor szent tanulmányként idézted. Tehát ők e tudás hiányában bontják a vizet.
Ha ők tanulták volna az állam által támogatott iskolákban és államilag meghatározott tananyagot tanító, államilag fizetett tanárok által, hogy ez nem lehetséges, akkor neki sem álltak volna. De nekiálltak és bontanak és tudod mit számolnak már? hogy hány liter gáz/perc keletkezik. A lehetetlen megmagyarázása a fizikusok dolga. (A tudomány mai állása szerint)
A jelenlegi robbanómotorok hatásfoka a jelenlegi üzemanyagokkal és a jelenlegi adatokkal lesz annyi a hatásfok. A HHO sokkal nagyobb energiát tárol, mint a benzin.

De a legfő dolog ebben nem az, hogy te nekem itt kiszámolj bármit is. mert engem nem érdekel, hogy miket írsz, hogy valami mitől nem működhet :) Engem, mint fejlesztőt az érdekel, hogy valami hogy működik és hogyan lehet javítani rajta. Én még nem csináltam ilyen kütyüt, de egyet láttam üzem közben, ami egy autón volt. Számomra a bizonyíték a sok építő jegyzete, hogy működik. Azt is tudom, hogy autót miért nem lehet vele egy az egyben hajtani még vagy kazánt fűteni. De ez csak technikai kérdés nem elméleti. Ez nem új technika, hiszen már az 50-es években hatalmas ilyen készülékekkel bontották a vizet. De akkoriban olcsó volt az energia és senkinek sem kell durranógáz palackben. Ugyanis ez nem hidrogéngáz.
De lehetséges, hogy akkoriban az USA-ban már építettek valakik ilyen kis vízbontókat, na de minek, mikor olcsóbb volt a benzin, mint a víz. És ha működött is, akkor is mit kezdett a tudással? Nem volt internet, nem tudta publikálni sehol.
Rengeteg olyan találmány van, amit most újra fel kell(ene) találni, mert megváltozott a helyzet.
Én is pont egy ilyen újra-feltalált dolgot fogok gyártatni és árulni nemsokára. A nyomor ugyanis megváltoztatta a termék fontosságát.

pickapu 2011.12.01. 15:57:13

@josip: Valószínűleg csak addig fűzte a gondolatait, amíg a konnektorhoz nem ért. Mert ugye az van mindenhol és csak úgy jön belőle az energia. :)

josip 2011.12.01. 16:01:06

@LongJohnHolmes: Kérlek, fejtsd ezt ki bővebben. Ha egyazon kontextusban használod a "vízbontás" és a "nem hidrogéngáz" kifejezéseket, az számomra értelmetlenné tesz a dolgot, segíts hát.

josip 2011.12.01. 16:03:20

@pickapu: Igen :)
Körülbelül az a szint amikor gyerekkoromban mondtam apámnak: "Értem én hogy forog a motor, de minek kell brümmögie?"

stellaz1 2011.12.01. 16:05:05

@LongJohnHolmes:

ez ki hol fog dolgozni is csak a varázslók eladott dumája

a lényeg a kaja, meg a kaja termelést segítő termelőeszköz

az, hogy egy évben mennyi autó fogy az lényegtelen, az csak a pazarlás része a dolgnak

ha az emebrek nem autót termelnek akkor majd kifizetik a szolgálólányt, a cselédet vagy a vendglőst, csak eközben nem keletkezik annyi szemét

ez így volt az ipari forradalom előtt, aminek az alapja az olaj volt, ha nincs OLCSÓ olaj, akkor nincs ipar sem

ergo marad ami van

Hurri Kán 2011.12.01. 16:05:13

@josip:
Amiért kiskoromban elhittem, hogy a metrót a huzat hajtja. :)))

LongJohnHolmes 2011.12.01. 16:06:49

@SomyTomy: Így van ezeket én is tanultam fizikaórán :)
De mondok neked valamit, volt akkoriban történelem órám is. Össze vissza hazudnak rajta még ma is.
Néha kell használni a józan paraszti észt is. Már akinek van.
De például ennél a HHO-nál az sem elég.
Akik így írnak mint te, azok általában soha nem fognak semmi fejlődést hozni a köznek. Azt azok hozzák, akik megoldásokon gondolkodnak.
Képzeled el a szitut, hogy te, mint kerékkötő, ott súgod egy kísérletező fülébe azt, amit tanítottak neked valakik, hogy mitől nem megy. Aztán, ha mégis sikerülne, akkor te csak annyit mondanál, hogy neked rosszat tanítottak. Tehát neked semmi felelősséges nincs, hogy hülyeségeket beszélsz :) Jó pozíciód van :)

stellaz1 2011.12.01. 16:07:35

amúgy ha levonjuk a marginális alternatív energiákat, és az atomerőműveket, akkor az összes energia fosszilis energia hordozóból származik, pont mint a diesel

szóval ha a fogkefét vagy az elektromos autót a konnektrba dugjuk, akkor jó eséllyel egy "diesel" generátort is beindítottunk vele

josip 2011.12.01. 16:07:46

@ommm: Fogadjunk, hogy ez a LongJohnHolmes a ti beépített kommentgenerátor emberetek :)

LongJohnHolmes 2011.12.01. 16:19:17

@josip: A HHO-nál durranógáz képződik, ami a 2 hidrogénatom és az egy oxigénatom keveréke. Ez sokkal veszélyesebb, mint a hidrogéngáz külön, mert magában hordozza az oxidálóanyagot.
Fizikaórán a vízbontásnál a 2 elektródáról külön csőbe gyűjtik a 2 gázt szemléltetéshez. Ha egy üvegbe gyűjtenék, akkor minden órán felrobbana egy vízbontó készülék :)

Ezért nem lehet tárolni ezt a gázt, mert baromi nagyot tud robbanni akár a saját tartályában is. Nem lehet bekötni gázkonvektorba, mert visszaég a durranógáz a csőben.
Ez nem ég, mint a földgáz vagy hidrogéngáz a cső végén, hanem visszarobban a csőben. Persze ezt is ki lehet küszöbölni, de ez a technika már nem a sufnituning kategória. Ez már meghaladja az építgetők forrásait. Nem drága dolgok ezek sem, de a gyártás nem megoldható házilag.
Tehát egy motort át kellene alakítani ilyen üzemre, de azt sem tudja egy kis csapat megcsinálni. Még nagy csapat sem, hiszen hiába csinálna valaki egy ilyen motort drága pénzen, max bizonyítás után kidobhatná, mert csak tömegtermeléssel lehet pénzt csinálni belőle. De nem kell bizonyítani, mert van elég bizonyíték rá, hogy HHO-van működnek a motorok. Jelenlegi felhasználással csak az égést javítva a belsőégésű motoroknál, így spórolva üzemanyagot.

Mac fizikusok majd nem vesznek ilyen szerkentyűt, mert szerintük nem működik :)

PSD 2011.12.01. 16:24:17

@LongJohnHolmes: Nem tudom hányszor buktál meg fizikából, kémiából meg gondolkodásból, de tudod mit nem is érdekel! Ha te megkajálod ezt a hidrogénes bohócságot, akkor Te vagy az én emberem! ;) Nagyszerű üzletem van számodra! Minden nap adsz nekem 10000 Ft-ot, én pedig viszonzásul adok neked egy fém százast egy papírba csomagolva mire ráírom, hogy HHO. Pont olyan jó üzlet mint a hidrogénes felvetésed, kapj az alkalmon, és ne hallgass senki másra! Csapj bele hát! :)

LongJohnHolmes 2011.12.01. 16:26:11

@stellaz1: Élelmiszert termelni nem kell sok ember. De akiké az élelmiszer azok elszednék az maradék pénzét is a munkanélküli autógyártóktól. Nincs elég munka minden ember számára, de mindenkinek minél több cucc kellene. Ingyen még nem adják a dolgokat, hiszen a munka után lehet csak adót szedni, ingyen-leves után nem. Na de ez hosszú téma lenne. :)
És szerintem miért nem olcsó most az olaj, mint akkoriban?

@josip: Igen? az lennék? Kérdezz akkor egy captcha-t :)

LongJohnHolmes 2011.12.01. 16:31:48

@PSD:
Einstein is megbukott matekból, tudod ugye? :)

Te mennyi időt foglalkoztál ezzel a HHO dologgal, hogy így meg tudod állapítani, hogy mi a szitu vele?

Te nem vagy egy súlycsoport, ne hari :) Aki ilyeneket ír, mint te, az már kifogyott minden érvből és vita-képtelenné vált:)

josip 2011.12.01. 16:38:38

@LongJohnHolmes:
Kérlek szépen, először is:
két hidrogénatom nem létezik egymás mellett, mert azonnal kovalens kötést kétesítenek, hogy stabil elektronszerkezetük legyen, így lesz belőle hidrogénmolekula, azaz H2.
Oxigén szintúgy, illetve a nemesgázok kivételével minden elem.
Durranógázt pontosan a teáltalad leírt okok miatt nem tárolunk, csak a reakciótérben hozzuk létre. Különben a földgázt is küldhetnék levegővel keverve, de kellemetlen mellékhatásai lennének.
Ezzel együtt még mindig nem magyaráztad meg, hogyan lesz plusz energia, amit kivehetsz a rendszerből?

Einstein pedig nem bukott meg matekból, sőt :) Ez csak urban legend az önbizalomhiányos lurkóknak.

PSD 2011.12.01. 16:38:46

Az eredeti cikk egyébként szokás szerint teljes baromság.
A megadott reklámvideóban egyetlenegy dizelgenerátor sem látható. A reklámnak semmi köze sem volt a dizelekhez, ehelyett azt mutatta be mi lenne, ha elektromosság helyett mindent a fostalicska belsőégésű motor hajtana.

A felvetés miszerint jaj atyaúristen mi lenne ha kiszakadna az elektromos autók zsákja megint csak egy zsibbadásig elunt, már vagy 10 éve tisztázott dolog (no persze nem a TC számára, hanem aki ért hozzá). Megfejtés: CSÖKKENNE a szennyezés, annak dacára hogy a világ villamosenergia termelésének 67%-a fosszilis alapú. (a benzinbe lógó pöcsű dinoszauruszok csak odáig látnak, hogy a nagyobb villamosenergiaigény miatt beizzulnának a hőerőművek, de azt már nem látják hogy a kőolajszármazékok égetése meg lezuhanna, az olyan dolgok meg hogy melyik rendszernek mennyi a hatásfoka és emiatt melyik hatás lenne erősebb az meg már végképp meghaladja a képességeiket).

Hurri Kán 2011.12.01. 16:47:38

@LongJohnHolmes:
Szerintem próbálkozz inkább tengericsillag idomítással, abban hátha jobb lennél. Bár örülök a hozzászólásaidnak, régen szórakoztam ilyen jól. :)

PSD 2011.12.01. 16:51:46

@LongJohnHolmes: Hogyne tudnám, de tudok még mást is: Te nem vagy egy Einstein, és akkor még nagyon finoman fogalmaztam! LOL! :)

Nos akkor áll az üzlet, vihetem a százast? ;)

Bambano 2011.12.01. 16:59:08

tök jó, fel lehetne vágni, hogy nem csak koráj procim van, de v8 is :P
kicsit steampunk életérzés...

PSD 2011.12.01. 16:59:41

@gyvy: El is olvastad? Mert köze sincs az itteni témához.

Hurri Kán 2011.12.01. 17:00:53

@PSD:
Igen. Annyiban van, h valaki emlegette a villanyautókat, mint a jövő egyetlen és mindenképpen megváltó közlekedési eszközeit.

GERI87 2011.12.01. 17:01:30

Ebbe egy darab dízel nincs...2T nagyrészt az van.

butschq 2011.12.01. 17:05:25

@Bambano: el is képzelem, ahogy az ovisok nagyzolva beszélgetnek:
-az én apukám borotváját 6 hengeres hajtja
-bibibí, az enyémnek meg w8-as

no meg a v2-es vibrátor mekkora lenne már:D

LongJohnHolmes 2011.12.01. 17:08:10

@josip: Ha urban legend akkor az sem biztos, hogy nem. :) Igazad van az atomszerkezetben, de ez csak annyit tesz, hogy nem 2 hidrogénatom és egy oxigénatom, hanem 2 hidrogénmolekula és 1 oxigénmolekula az arány, robbanáskor pedig szépen osztozkodnak egymáson. :)

Én nem foglalkozom azzal, hogy jön e ki több energia ki vagy sem. Lehet, hogy nem is jön ki több, mivel én sem vagyok biztos ennek a 100% feletti hatékonyságában, hiszen személyes tapasztalatom még nincs. A régi tanultak rám is hatnak ugyanúgy, ahogy másokra. Vannak dolgok, amiket személyes tapasztalat útján tanulunk meg és vannak, amiket el kell hinnünk, majd továbbadnunk. Tudjuk, hogy a jég hideg a tűz meleg. De hogy milyen hosszú a Nílus vagy milyen messze van a Hold el kell fogadnunk, így ha ezekhez hasonló dolgokat tanulunk maximum szócsövek lehetünk, de nem hiteles forrás.
Ezért hiszem el neked, hogy a jég hideg, ha azt mondod. De azt már nem hiszem el neked, hogy lehet vagy nem lehet HHO generátorral hajtott önálló rendszert építeni, mivel te nem is próbálkoztál vele.
Inkább azokat figyelem, akik valamit csinálnak is. :)

LongJohnHolmes 2011.12.01. 17:10:36

@gyvy: @PSD: Gondolom ti ikrek vagytok :)

Hurri Kán 2011.12.01. 17:19:35

@LongJohnHolmes:
Te szerencsétlen, hagyd már abba, komolyan. Alapvető kémiai és fizikai ismeretekkel nem vagy tisztában. Hát mennyire akarsz még hülyét csinálni magadból?

josip 2011.12.01. 17:21:10

@LongJohnHolmes:
Ne keverjük Jézuskát a géppuskával.
Te is meg tudod mérni milyen messze van a hold, vagy milyen hosszú a nílus, mert ezek bizonyított, biztosan létező dolgok (a mátrixot se keverjük most ide, ha lehet)
De!
Amíg az ilyen szerkezetekről csak alacsonyfelbontású videókat, képeket, mellébeszélő "nem mondhatom el a titkot mert szabadalom", "ismerősöm ismerőse találkozott olyannal aki már hallott erről" szövegeket látok-hallok, amíg nincs egy bárhol, bármikor végrehajtható, megismételhető kísérlet,
bebizonyított EREDMÉNY, addig ne próbálj meggyőzni, milyen jó ez.
Ha híveket akarsz, indíts te is vidámvasárnapot vagy más szektát. A tudomány sajnos nem hittel működik, hanem valósággal.

PSD 2011.12.01. 17:26:28

@gyvy: Ezzel legalább 2 baj van.
1. Senki sem állított ilyet.
2. A megadott cikkben egy darab elektromos autóról sincs szó.

Ellenben arról igen, hogy csak az USA-ban évi 280000 olajalapú jármű gyullad ki. :)

LongJohnHolmes 2011.12.01. 17:29:14

@josip: Tévedsz nem tudod megmérni. A Nílust még meg tudnád, ha akarnád, de a Holta nem. Nincs hozzá eszközöd. Ha lenne, akkor ott ülnél abban az obszervatóriumban, ahonnan mérik. Máskülönben el kell hinned.
Ez nem misztikum kategória, mert akár holnap vehetsz megadnak egy ilyen cuccot az autódba. Vagy elmész egy beszerelőhöz és megnézed, vagy elkéred a címüket azoknak akik már használják.
Téged semmiképp nem akarlak meggyőzni, mert nem a te meggyőzésed a lényeg.
A fenét érdekli, hogy te mit gondolsz erről az egészről. Ha csak veled beszélnék, akkor nem is vitáznék veled, mert csak időpocsékolás lenne :)
A neten viszont többen olvashatják ezeket az infókat és hátha pont itt és most keltem fel valakinek az figyelmét ere, aki valamit kezd az ötlettel. Magyarul én információt terjesztek most :)

öreg büzész 2011.12.01. 17:29:47

@LongJohnHolmes: Megnézegettem a HHO-t a neten, szerintem ennek még mindig átverés szaga van az ezzel foglalkozó cégek részéről, de legalább nem teljes termodinamikai képtelenség.
Azt ugyanis ők sem állítják, hogy ezzel lehetne hajtani magában a kocsit, hanem az üzemanyaghoz adagolt durranógáz annyival növeli meg az üzemanyag égésének hatásfokát, hogy az ebből létrejövő hatásfok javulás túlkompenzálja a vízbontásos részen keletkező veszteséget.
És természetesen jó az Ottó meg a Diesel motorhoz is, amik teljesen más égési követelményeket támasztanak.
Legjobban az tetszik, hogy olyan jól ég, hogy leégeti a motorblokk belsejéből a korom és szén lerakodásokat, így mivel itt újra a tiszta fémfelület alakul ki jobb lesz a motor hűtése. Azzal nem foglalkoznak, hogy ha ilyen hatékony lesz az égés akkor sokkal nagyobb hőt kellene elvezetnie a rendszernek.

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2011.12.01. 17:33:50

@LongJohnHolmes: Nem túl gáláns dolog azt bántani, akit már sokan rugdosnak, no de azért volt pár dolog az írásaidban, ami "érdekes".

Úgy gondolkodsz az "iskolában" megszerzett tudásról, mint valami demagóg dologról, amit a hatalmasságok az ember fülébe hazudnak, hogy jó droid maradjon egész életében.
Ez még a gimi kémia óráira is megállja a helyét, hiszen az ember nem nyer messze olyan mélységben tudást, hogy bármire kritikus rálátása legyen, amit ott akár előtte kísérletben mutatnak. - Gondolom eme tapasztalataidban gyökeredzik enyhén naiv véleményed, véletlenül sem abból, hogy további tanulmányokat végeztél volna (lásd az előbb; atomból lett molekula hirtelen) Tudod, minél kevesebb információt tud egy dologról az ember, annál könnyebben megkérdőjelezi azt - éppen oktalansága okán. "Na de kérem, mit lehet itt még matekból tanítani?!" - Kérdeztem ötödikben.
Azok a szemüveges, szakállas, kopasz, fehér köpenyes arczok', akik a kémiáról mélyebb értelemben tudnak beszélni, bizony nem "hazugság szócsövek", hanem aktívan viszik előre a tudományt, kísérleteket tudnak végezni és kiértékelni. Ha ilyen egyszerű megépíteni a cuccost, miért nem nyilatkozza le egy sem a beszámítható feléből a társaságnak, hogy ez megy? (Ja, persze tudom, hogy azokat ellehetetlenítik, és következő nap már döglött mókust találnak a postaládájukban, mert az az ürge az X-aktákból odarakta)

Vagy éppen faxság az egész ebben a formában, tán azért nincs egy normális, elfogadott publikáció, mindenki által nyilvánosan megtekinthető szerkezet? Ahogy mondod, elég lenne "egy motort megépíteni", és mekkora marketing lenne ez az ügynek...

A hókuszpókusz, ködösítés persze mindig jobb üzlet, ezt aláírom. Amíg a fent említett köpenyes arc legitim tudása birtokában csak ráncolja a homlokát, addig Te meg is veszed esetleg a kókler árut valakitől, hívják ezt vízzel menő motornak, biorezonancia vizsgálatnak -szabadon behelyettesíthető ökörségnek-. Ez kérlek, nem a tudomány oldala már, hanem a hitéleté, pont a dogmáké.

Egyet kérek: Egy versenyt, ahol alternatív energiával működő négykerekűek között egy ilyen "önfenntartó" mechanizmus valaha is elindult (nem is kell, hogy célba érjen). Egy ilyet linkelj kérlek.
Különben meg ez a sok hobby arcz' simán csinálhatna egy nyilvános börzét valami kiállítóteremben, hogy bemutassák a szajrét. Miért nem teszik, hisz megnézném....

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2011.12.01. 17:37:24

Sorry, a "hitélet" részét Josip már említette. Ez van, ha túl sok az időm, és sokat gépelek, elmegy mellettem a világ :)

LongJohnHolmes 2011.12.01. 17:39:59

@öreg büzész: Te legalább már megtudtál valamit :)

Nézd meg ezt a videót, ahol egy generátor fut kizárólag HHO-val.
www.youtube.com/watch?v=cMlciNOyo_U

Aztán gondolkodj rajta, hogy mi is van.
Csak behelyettesíted az alkatrészeket mással vagy nagyobbal és máris kész az autó ami vízzel megy.

A videón látható cuccal az a baj még, hogy a HHO bevitelt nem lehet szabályozni rendesen ezeken a generátorokon. Tehát nem úgy megy a dolog, mint egy gézpedállal. Egy autónál meg kellene oldani, hogy mindig annyi gáz képződjön, amennyi kell, mert nem lehet tárolni a felesleget. Ahhoz egy komolyabb fejlesztés kellene, amit ezek a sufnituningosok nem tudnak megcsinálni kölön-kölön.

A videón kiég a lámpa és azonnal felpörög a gép, mert nincs rendes szabályzás, de ettől függetlenül működik pár percig. Az is lehet, hogy a motorok nem bírnák el azt a magas hőmérsékletet amit a HHO égése ad, de ez is csak egy feladat, amit meg kell oldani.

bozót lajos (törölt) · http://bozotorszag.blog.hu/ 2011.12.01. 17:52:06

beszarok, annyira király lenne ez a világ gyerekek!!!

LongJohnHolmes 2011.12.01. 18:00:05

@Krajcs: Sajnos amiket itt hihetetlennek tartasz az a valóságban igaz. Az iskolákban csak annyit tanítanak nekünk, amennyi szükséges a munkádhoz. A többivel csak töltöd az idődet.

komlomedia.wordpress.com/2011/09/25/miert-nem-oktatnak-az-iskolak/

Pont ez az a gondolkodás az, amit akarnak, hogy legyen a népnek, ahogy te gondolkodsz. De nem te vagy a hibás, hiszen egy nulláról induló gyerek, honnan tudhatná, hogy mi az igaz? Főleg, ha már a szülei is el vannak hülyítve?

Nos, ahhoz, hogy elfogadd, hogy miért nem publikálnak ilyen és ehhez hasonló dolgokat, ahhoz a nagypolitikát és annak valós hátterét kellene értened. Azt viszont egy iskolában sem fogja neked elmesélni senki, mert aki erről állami helyen oktatna az másnap ott már nem oktatna. Nem tudom érted e?
Ha te elhiszed azt, hogy a tudományos körök a fejlődést szolgálják a maguk hierarchiájával, akkor ismét félre vagy vezetve. Azt hiszed az kap kutatásra pénzt, akinek van jó ötlete? Nem, az kap, akinek adnak, aztán közösen elsikkasztják azzal, aki adta. Lehet, hogy fejlesztik ezt a cuccot hivatalosan is, de azt nem fogjuk megtudni, ahogy azokat sem tudjuk amiket nem tudunk, mert nem tudjuk.
De ezt a vackot bárki meg tudja csinálni és ez egy nagy veszély azokra, akik ezt nem akarják, hogy megvalósuljon. Ahogy írtam, egy akkumulátort vagy motort nem lehet már sufniban kifejleszteni. Minél bonyolultabb, annál könnyebben meg lehet gátolni. De egy faéket nem lehet betiltani, vagy szabadalommal eltüntetni.
De az internet miatt az információáramlás gyors, így van az emberiségnek kitörni ebből a nyomorításból, amibe került.

Tudtad, hogy az amerikai kormány bármilyen szabadalmat elrekvirálhat, amit nemzetbiztonságára vagy gazdaságára veszélyesnek ítél meg?

Üdv a való világban :)

Szabi01 2011.12.01. 18:02:53

Már látom, ez tuti, hogy működik!
Egyre kell csak vigyázni, ha nincs rajta terhelés, akkor ugye több durranógázt keletkezik. Ettől nő a teljesítmény és még több durranógáz keletkezik. De ha több durranógázt éget el, abból égésterméknek még több víz lesz. És így tovább.
Így exponenciálisan felszaladva rövid idő alatt elárasztja a földet vízzel!
Érzitek a lényeget! Vagy energiát veszek ki belőle, vagy egyre több vizem lesz!
Ezzel nem csak az energia gondjainkat oldanánk meg, hanem az ivóvízhiányt, sőt akár a Szahara öntözését is!

LongJohnHolmes 2011.12.01. 18:12:49

@Szabi01: Tudod vannak dolgok amik olyanok, mint a gravitáció, teljesen mindegy, hogy hiszel e benne vagy sem akkor is hat rád :)

Ehhez mit szólsz?

www.youtube.com/watch?v=kC27a-HgAOo

josip 2011.12.01. 18:14:25

@LongJohnHolmes: Vagy az energiamegmaradás törvénye...
Ez nem a te napod...
Viszlát a vízautód eredményes bemutatóján!

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2011.12.01. 18:15:27

@LongJohnHolmes: "Pont ez az a gondolkodás az, amit akarnak, hogy legyen a népnek, ahogy te gondolkodsz. De nem te vagy a hibás, hiszen egy nulláról induló gyerek, honnan tudhatná, hogy mi az igaz? "

Ahogy pont te bújsz e-mögé, hiszen a gonosz kormányok mindent eltitkolnak, ami lényeges. Ezért él mindenki ezen a fórumon szellemi sötétségben ellenben veled. Szerintem is mindenki hülye, csak én vagyok anyahajó.

Az utolsó bekezdésem két felvetésének megválaszolásáról látom, nagyvonalúan megfeledkeztél, így nincs több kérdésem ;D

LongJohnHolmes 2011.12.01. 18:25:23

@Krajcs: Csak elfelejtettem rá válaszolni :)

Már írtam valakinek, hogy már holnap felkereshetsz egy céget, ahol autókba építenek be ilyen kütyüt, ott felhomályosítanak.

Itt egy csapat, akiket felkereshetsz : www.youtube.com/watch?v=9jv2ZUkfPK4&feature=related

Azért nincs ilyen verseny, mert nem szpoznorálja senki, hiszen ez egy szponzor érdeke sem. Ez a cucc csak a felhasználónak üzlet, ők pedig egyelőre csak így találkoznak, ahogy a fenti videón látod.

És igen, a kormányok gonoszak, jobban, mint ahogy hinnéd.
Nem azt írtam, hogy hülye mindeni, hanem, hogy tájékozatlan vagy el vannak hülyítve. Onnan azért van visszatérés, de ha valaki önjelölten hülye, onnan nehéz :)

LongJohnHolmes 2011.12.01. 18:31:19

@josip: Mit tudsz az energiamegmaradás törvényéről, azonkívül, hogy tudod hogy van ilyen szószerkezet? :)

nikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk 2011.12.01. 18:31:32

Bzmg, AKAROM ezeket a FASZA cuccokat. :D

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2011.12.01. 18:32:43

@LongJohnHolmes: "Akik így írnak mint te, azok általában soha nem fognak semmi fejlődést hozni a köznek. Azt azok hozzák, akik megoldásokon gondolkodnak." Akik így írnak mint te, azok még kevésbbé, mert nem tudják kiválogatni azokat a dolgokat, amikkel tényleg érdemes foglalkozni, mert van jövőjük, és működnek. És az ilyenekből lesznek azok, akik aztán "feltalálnak" valami hasonlót, és pocsék felbontású videókon, meg weboldalakon bizonygatják, hogy "de működik, csak az olajlobbi elnyomja".
" Magyarul én információt terjesztek most" Erre idézettel válaszolnék:" Az a baj az interneten lévő idézetekkel, hogy nem lehet eldönteni, hitelesek-e" Petőfi Sándor
Amúgy szerintem ha 5-en mondják, hogy tévedsz, akkor nagyobb az esélye annak, hogy te tévedsz, mint annak, hogy a másik 5 ember téved.

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2011.12.01. 18:34:40

@LongJohnHolmes: Vannak szponzorált alternatív versenyek, amelyeken bárki indulhat, bármilyen működő géppel akár itt Magyarországon kicsiben is. Itt bizonyíthatnának elég könnyen, hiszen, mint mondtad, faék egyszerűségű a technika. Én biztos ezzel aláznám a napelemes xarokat.
A felvetés még mindig áll; Ezen versenyek valamelyikén biztosan tudnod kell mutatni működő példányt, hiszen beszélgetésünk logikája ezt diktálja. ;)

Az pedig, hogy valaki valamire beépítést vállal jó pénzért, sokat nem jelent. A teleshopban is megannyi okosságot árulnak, megveheted.

Ciri 2011.12.01. 18:36:15

@LongJohnHolmes:

"Azért nincs ilyen verseny, mert nem szpoznorálja senki, hiszen ez egy szponzor érdeke sem. Ez a cucc csak a felhasználónak üzlet, ők pedig egyelőre csak így találkoznak, ahogy a fenti videón látod"

Ó, drága búzakenyér!

Véletlenül nem Árpinak hívnak? Esetleg nincs Szalacsi nevű ismerősöd?
Csakkérdem.

LongJohnHolmes 2011.12.01. 18:38:10

@SomyTomy: Az igaz is lehet, csakhogy ti itt jóval kevesebben vagyok, mint akik azt írják, hogy működik, és ti itt összesen nem foglalkoztatok a dologgal annyit, mint én egyedül. :)
Tudod, én fejlesztek és kitalálok dolgokat, amiket aztán használnak emberek és pénzt is keresek velük.

Tehát én ezen már túl vagyok, hogy mihez kell és honnan hozzányúlni :)

Na üdv néktek, indul a gépem. Emigrálok Bangladesbe. :)

LongJohnHolmes 2011.12.01. 18:44:36

@Krajcs: Érts meg, nem lényeg a te meggyőzésed. Senkit nem érdekel, hogy te hiszel e benne vagy sem, mert nem vagy tényező a dologban :) A lényeg, hogy terjedjen és hogy akinek kell szikrát fogjon.
Te csak akkor lennél érdekes, ha pénz kellene tőled fejlesztéshez. :)

@Ciri: Neked nem tudom mit írjak, ez már óvodás szint :)

Olyanok vagytok, mint a rossz tanulók az órán, akik baromságokat kiabálnak be :)

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2011.12.01. 18:44:40

@LongJohnHolmes: "De ezt a vackot bárki meg tudja csinálni és ez egy nagy veszély azokra, akik ezt nem akarják, hogy megvalósuljon. Ahogy írtam, egy akkumulátort vagy motort nem lehet már sufniban kifejleszteni." Ha ennyire egyszerű, miért nem találták fel jóval az autó előtt? (csendben jegyzem meg, akksit lehet otthon csinálni, csak nem lesz ugyanolyan jó, mint a milliós technikával előállított mrkás cucc. És ugyanez szerintem áll a motorra is).

Sleepy Gonsales 2011.12.01. 19:01:25

Na de gyerekek!
Mi a fenének kell bűvészkedni a robbanásveszélyes hidrogénnel?
Csak pötyögjétek be a youtubon azt hogy "free energy magnet motor", oszt már jönnek is százával a találatok.
Aki régebben járt iskolába, az beírhatja hogy "вечный двигатель".
Íme a legegyszerűbb, legolcsóbb, amit bárki kipróbálhat otthon:
youtu.be/aT-9m4Kq-WM

butschq 2011.12.01. 19:04:01

@LongJohnHolmes: ha ennyire beleástad magad ebbe az ügybe, akkor minden bizonnyal számításokkal is alá tudod támasztani. És persze a működő gépekről készítettek ezek az alkotók terveket, rajz 6no nem óvodás rajz, hanem rendes műszaki/.

Mert itt ezek a nagyon sötét, hülyék akik tépték neked a szájukat, elmondták (ezek szerint a gonosz cég miatt rosszul tanított) az energiamegmaradás törvényét, a hidrogén és víz kapcsolatát. ezek pedig mind bebizonyított tények, léteznek (még ha szerinted csak a mi hülyítésünkre is tanítják), számolhatóak (jöttél a gravitációval, na de kérem azt is tudod számolni nemdemár). Ellenben te csak annyit mondtál, hogy nem kell hinni mindig a fizikának. há ez milyen már, ilyen alapon én most a levegőben ülve írok neked, mert feltaláltam az antigravitációs gépet. nem hiszitek? pedig én ezt állítom
:)

Szabi01 2011.12.01. 19:05:14

@LongJohnHolmes: Ezt fluxus rögzítésnek hívják, de hogy jön ez ide?

Nem összekeverendő a fluxuskondenzátorral! :-D

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2011.12.01. 19:05:30

@LongJohnHolmes: Ok, tehát érvet már nem tudsz mondani az ügyben, miért nincs ilyen versenykocsi egyetemi barkács versenyeken legalább, így kár, de nem "hiszek", - még szerencse, hogy te igen.
Ah hit nagyon fontos, bizony :D

"Tudod, én fejlesztek és kitalálok dolgokat, amiket aztán használnak emberek és pénzt is keresek velük."

Azért ezek fényében már tényleg kíváncsi lennék egyre. Remélem, nem titok, hiszen árulod őket, és az emberek használják is ;)

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2011.12.01. 19:09:14

@LongJohnHolmes: Bangladesben még ehiszik ezt a f@szságot?
És szerintem az, hogy mit hányan mondanak nem mérvadó. Ezen az alapon a Föld még mindig lapos lenne.

butschq 2011.12.01. 19:10:01

@LongJohnHolmes: és ilyenkor nincs itt Shadowbull
pedig mekkora mozi lenne:D:D

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2011.12.01. 19:15:50

@LongJohnHolmes: Bocs rosszul fogalmaztam: Ezen az alapon a Föld a 15. századig lapos volt, majd csodálatos módon gömbbé változott.

Bono92 2011.12.01. 19:40:59

Bocsika, de ez a Renault Z.E reklámja, nem a Nissan Leaf-é! :)

josip 2011.12.01. 19:41:01

@SomyTomy: Azért nincsenek már legendás tengeri szörnyek sem, mert addigra úszkálás közben mind leesett a tenger szélén...

Bono92 2011.12.01. 19:42:17

@Bono92: mármint a Fluence Z.E

josip 2011.12.01. 19:46:36

@LongJohnHolmes: A szupravezetés szintén nem összekeverendő a hidrogénvarázslattal...

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2011.12.01. 19:46:38

Behalt a topic.

Mekkora troll már! :DDD

reflelkész 2011.12.01. 20:11:56

1 jó ismerősöm szerint, aki Pozsonyban dolgozik elég magas beosztásban a Slovnaftnál, nagy kamu a villany-fejlesztés, mert nemrég rájöttek, mivel tudják megfelelően alacsony hőmérsékleten és biztonságú tartályban tartani a hidrogént, márpedig annak előállításához elég a víz és oxigén..., szóval szerintük nem a villanyé, meg a többieké a jövő, hanema hidrogén-fejlesztéseké.
meglátjuk...

eax_ 2011.12.01. 20:34:01

@LongJohnHolmes: Successful troll is successful.

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2011.12.01. 20:38:14

@josip: És ennek maradéka a Bermuda háromszög, mert ott nem záródott össze rendesen, és maradt egy lyuk.

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2011.12.01. 20:39:32

@ommm: szerintem jutalmazzátok meg LongJohnHolmes barátunkat, mert szép kommentözönt generált.

1kutya 2011.12.01. 21:12:48

bazmeg! elolvastam Gyagyás Tódi barátunk összes hozzászólását - a végén azért már csak homályosan láttam, de ez nem akadályozott - aztán lementem a nappaliba és széttéptem az általános iskolás "diplomámat". de tényleg...

PSD 2011.12.01. 21:13:39

@reflelkész: Szépen fejlett derék nagy idióta lehet az ismerősöd. :) Fizikai tudása nemhogy nulla hanem kifejezetten negatív, de kettőn áll a vásár aki beszopja a dumáját az ugyanezen a szinten áll. :)

Ez a "majd meglátjuk" hülyítés a hidrogénnel több mint 45 éve megy. Persze egy tudatlan újszülöttnek minden vicc új. LOL! :)

Opel P1 · http://www.pbcomputer.hu/ 2011.12.01. 21:21:22

Pista le vagy maradva! Ez már Q régi...

Rocko- 2011.12.01. 21:48:26

@gyvy: :DDDD

@1kutya: pöttyet suta dilinyósra gondolsz? már vártam hogy mikor jön kioktatni. :D

Rocko- 2011.12.01. 21:54:49

a videora visszatérve: én ilyen slusszkulcs indítású számítógépen gondolkodtam már. kéne!

a kommentek meg: fel fogom találni a hülyeség hajtotta gépeket, s életem végéig meg van oldva az energia, mindenre.

josip 2011.12.01. 21:58:36

@Rocko-: slusszkulcsos számítógépet vagy 30 éve kitalálták, kb 10 évvel ezelőttig a PC-k tápja általában kulcsos volt...
Sőt, te is bármikor beküthetsz egy kulcsos megszakítót, így a kölök nem fog sutyiban gépezni :)

1kutya 2011.12.01. 21:59:33

@Rocko-: isten ments! nem tudnád kontrollálni, oszt kilökné a földet a világűrbe. ott fagynánk meg mind azonnal:-DDD

Rocko- 2011.12.01. 23:20:48

@josip: nade az nem pont ilyen.

@1kutya: hibridbe tolnám, kevernék hozzá eszet. ja, nem észt.
azt tudtad, hogy az észtek litvánok lettek?

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2011.12.02. 00:41:51

@josip: Emlékeim szerint az a billentyűzet elérését blokkolta. Ha a bekapcsolást, akkor is max az indító gombot, de a táphoz magához nem láttam még soha kulcsot...

humanoid40 2011.12.02. 00:50:55

Én megvettem a hho generátort....Bazi látványos ahogyan azonnal bugyborékol a viz és fejleszti a gázt!A legjobb azonban, hogy közel 30A áramfelvétel mellett semmit sem ért...Most valahol a pincében hever.

josip 2011.12.02. 01:13:08

@Krajcs: Igazad van, rosszul emlékeztem. A gépházon lévő zár csak a billentyűzetet blokkolta, a táp-zár külön felszerelendő cucc volt...

Kopi3.14 2011.12.02. 01:26:07

@LongJohnHolmes: Nem bukott meg!
Durranógáz égési hőmérséklete azonos kiinduló állapotról ugyanabban a motorban meg fog egyezni a hidrogénes, lambda=1 állapotú belsőégésű motoros csúcshőmérséklettel, lásd hetes bömbi hidrogénes verziót. Áruld már le, mit szívsz, mert baromi jó anyag, bár súlyos addikciót okoz a jelek szerint és kifejezetten gyors elhülyülést.

@reflelkész: mihez kezdenek a hidrogén lehűtéséhez szükséges energiával, a hidrogén diffúziójával, a tiszta hidrogént meg direktbe fogják lehúzni a torkukon, vagy hogy gondolják mondjuk gépjárművet hajtani vele? Előállítani ha nem elektromos árammal, akkor hogy?

magyar_ellenállás 2011.12.02. 09:20:17

Én eddig csak degenerátort láttam jó hatásfokkal működni. Ennek eredménye a modern társadalmak egy része. :)

Atomot a népnek, de ne a g.ci fegyverekbe, ha kérhetem.
Amúgy meg tessenek felvésni:

"Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam."

peter3374 2011.12.02. 10:55:46

Mindig röhögök ezeken a összeesküvés elméleteken, mert az addig rendben, hogy az arabok és amerika próbálják ezt megakadályozni, de ott van egy olyan ici pici ország mint pl. kína aki brutális energiaéhségben szenved, eszement összegekért épít erőműveket mert nincs elég energiája és érdekes módon még ott sincsenek ilyen csoda energia termelő cuccok.
Olvastam egy cikket erről a hidrogénes vacakról, építettek be Kaposváron is kb. 300db kocsiba.... lehet találgatni, hogy hányból kellett kiszedniük és visszaadni a pénzt (na jó segítek az összesből...)
Érdekes módon ezek a találmányok ahogy már más is írta szar minőségű és felbontású youtube-os videókon léteznek meg a feltalálóik agyában de működő mérhető verzió soha nem szerezhető belőle.
Haknizik az országban Gróf Spanyol nevű fickó is ezzel a témával, néha felbukkan a médiában is, az ő szuper találmánya ami vízzel megy (nomeg persze be van dugva a konnektorba is, de az mellékes...) egy szimpla bármelyik boltban kapható plazmavágó..

Darren79 · http://www.darren.hu/blog 2011.12.02. 11:08:16

@csunyadiszno:

A gazdaság és a környezetvédelem általában üti egymást.

magyar_ellenállás 2011.12.02. 11:51:31

@peter3374:
Kína tele van szénnel, úgy rajzol át folyómedreket, mint mi a homokozóban, leszarja az emberi jogokat és a nemzetközi egyezményeket. Képzeld bele magad a helyébe! Te mennyi pénzt és energiát feccölnél bármiféle fejlesztésbe, sötétzöld "energiatakarékos" hókuszpókuszba?

peter3374 2011.12.02. 13:40:43

@magyar_ellenállás: ezek a csoda találmányok esetén az csak másodlagos, hogy mennyire környezetvédő, de az az állam aki egy ilyen csodálatos nagyon olcsó energiatermelő találmányt megszerez, az hatalmas előnyre tesz szert, pláne kína lenne ilyen ahol ugye hatalmas és kielégíthetetlen az energiaigény, ha megtehetnék, hogy használjanak ilyen 100% feletti hatásfokú cuccokat, amik állítólag léteznek és működnek, akkor nem építene csillagászati összegekért országnyi víztározókat, képzeld el, hogy olyan eszméletlen energiaigényes munkáknál mint pl. a vas és alumínium gyártás mekkora előnyt jelentene, hányadrészéra csökkentené az előállítási költséget egy ilyen csoda áramtermelő cucc. Egyszerűen pillanatok alatt tönkremenne minden más ország nehézipara, mert versenyképtelen lenne.
De ott van még számos más ilyen ország is, pl. india, japán akinek szintén nincs olajuk de nagyon kell nekik az energia.

ÁB 2011.12.02. 22:12:22

Hű, micsoda remek kis parázs fórum kelt itt életre e videó által ihletve! Végigolvastam az összes kommentet és nem tudtam megállni, hogy ne "szóljak bele" én is egy kicsit, persze a teljesség igénye nélkül.

Na, szóval a fizikaóra... (A téma összeesküvés-elmélet oldala messzire vezetne.) Az energiamegmaradás törvénye igaz! DE! Mit is mond a törvény? Zárt rendszer energiája állandó. Kizárja olyan örökmozgó létesét, amely kisebb energia befektetésével több energiát termel. Ez így rendben is lenne, de az a helyzet, hogy amit itt mi zárt rendszernek tekintünk (az általunk fizikailag megfogható, kimérhető világ), az messze nem az! Amit mi zártnak hiszünk, az baromira nyitott, és messze nem az egyetlen és kizárólagos rendszer!

Persze, ebbe mindenki rögtön bele fog kötni, mert jön majd a sci-fi-vel, de tényleg ez a helyzet. A neten már bárki utánanézhet az ezt igazoló kisérleteknek.

Így a sokat emlegetett törvény végső soron ezeknél a gépeknél is igaz, csak rendszert kellene akkorának látni, amekkora, nem egy kis (!) részét egyedül létezőnek deklarálni. Mert ha így teszünk, persze hogy kilógnak a fent említett örökmozgók, amik lényegében nem mások, mint energiatranszformátorok, energiát hoznak le vmilyen kísérő folyamat segítségével (amely végül is mellékes, hogy mi) a rendszer általunk vélt határain túlról - ha vkinek így tetszik a fogalmazás...

Én nem linkelgetnék be videókat, egyedül Balogh Béla Végső valóság c. könyvét említeném meg, amit ha az ember elolvas, megérti, honnan jön ez a plusz energia.

Valaki azt hozta fel, hogy exponenciális mértékben fog víz keletkezni és elárasztani a bolygót. Neki üzenném, hogy nem anyagról arról van szó, hanem energiáról, azaz egy olyan eljárással bontom a vizet, hogy a betáplált energiám által keletkezett H2 elégetése után több energiát nyerek ki a rendszerből, mint amennyit ÉN INNEN belevittem. A hidrogén előtte és utána is ugyanannyi! És lényegében csak egy eszköz, a gyártásához felhasznált vízdaráló pedig csak egyike - ráadásul egyik legprimitívebb fajtája - a lehetséges (és megépített) energiatranszformátoroknak.

Azon már én is gondolkodtam, a kérdés számtalan egyéb vonatkozásától most eltekintve, hogy ha ilyen gépekkel fedeznénk az energiáinkat, mi lenne a világunkkal, hisz folyamatosan kívülről származó energiával pumpálnánk, de arra jutottam, hogy olyan sokan azért nem vagyunk, hogy ez kozmikus szinten bejátszana...

Szabi01 2011.12.04. 20:51:21

@ÁB: Nekem üzentél, mert én írtam, hogy eláraszt a víz.
Visszavezetve a folyamatba csak annyi hidrogént égetek el, amennyi kell a szerkezet működtetéséhez.
Vagyis nem plusz energiám marad, hanem plusz anyag. (Konkrétan H2 és O2, amit elégetve plusz vizet kapok a semmiből.)
Ez elég logikus, csak az ingyen energia híveinek nehéz megértenie, hogy ha az állításuk szerinti plusz energia létezik, akkor ugyanígy plusz anyag is van.
Egyszerűbb elképzelni nekik, hogy a semmiből energia lesz, mint azt, hogy a semmiből anyag.
Mert az egyszerű embernek az energia egy furcsa megfoghatatlan és elvont valami, míg az anyag megfogható.
Pedig a kettő ugyanaz. Tudod: E=m*c2

ÁB 2011.12.04. 23:07:08

@Szabi01: nem jött át még mindig ez a vízelárasztás. Ha mint írtad, csak annyi keletkezett hidrogént égetek el, amennyi által termelt elektromos energia visszavezetve a a szerkezet működtetéséhez kell, akkor annyi történik, hogy szépen lassan elfogy a bontani való vizem és leáll a folyamat. Az elégetlen hidrogén (meg az O2 ugye) körülöttem kering majd a levegőben, nekem meg nem nagyon lenne ajánlott rágyújtani. :)

Igen, nincs olyan, hogy külön anyag vagy külön energia, ez igaz, én is ismerem a fenti képletet. De ahhoz, hogy plusz anyag (akár csak pár mol hidrogén atom) keletkezzen egy ilyen kísérlet során, óriási, atomrobbanás szerű folyamatoknak kellene lejátszódni, mert a cé négyzet gigantikus szorzó ám!!!

Sőt, lényegében csak energia van, különböző rezgésszámon. És épp itt a lényeg! Az alacsony frekvenciát anyagnak érezzük, a magasabbat hőnek, fénynek, rádióhullámnak, és nyugodtan folytathatjuk a sort, hiszen így jutunk el a fenti látszólagos paradoxon feloldásához: a frekvencia felülről nem határos!! Vagyis egy ponton túl már nem érzékeled, egy másikon túl már nem is látod, egy még magasabb rezgésszám fölött már nem is tudod kimérni, de attól a rezgésszám még meg tovább! (Mérni azért nem tudod, mert amivel méred, az is az alacsonyabb rezgésszámú rendszerhez tartozik, így nem rezonál az ott lévő dolgokkal.)A plusz energia tehát nem a semmiből lesz!

Vannak olyan folyamatok (é.: szerkezetek, gépek, stb.), melyek adottságuknál fogva "kilógnak" az általánosan elismert rendszerből (ha úgy tetszik, világból). A folyamatok többsége nem ilyen, de ez alapján nem szabad levonni azt a következtetést, hogy az ismert határok bebetonozottak, és a fenti dolog marhaság. Mert ilyenkor jön vmi, amit nem értünk, és csúnyán rácáfol a klasszikus törvényeinkre.. Rendszerelméletünk határain kellene elgondolkodni.

A fenti energiatranszformátorok éppen ezt teszik. Egy magasabb rezgésszámú rendszerből hozzák le általunk érzékelhető és kiaknázható szintre az energiát. Nem a semmiből. S a letranszformált energia + az általam befektetett a végén egyenlő lesz a hidrogén (vagy durranógáz) elégetésekor keletkezővel, így a törvény nem sérül. Persze engem csak az általam befektetett érdekel, mert azért fizetek... :)

Mondom, őszinte szívvel ajánlom Balogh Béla fenti könyvét, igen sok kérdésedre választ fog adni.

Szabi01 2011.12.05. 09:21:08

Már mitől fogyna el a vized, mikor azt állítod, hogy a keletkező gáz elégetéséből több energiád keletkezik, mint amit a víz bontására fordítasz? Magyarul vagy keletkezik a rendszerben valahol víz, vagy egyre kevesebb vízből ugyanannyi energiát nyersz.

Gondolom abban egyet értünk, hogy nem kell elégetned az összes gázt, hogy 0 kimenő teljesítménnyel működjön a rendszer. Vagy kinyered a plusz energiát, vagy mindig marad egy kis gázod.
Elégeted a gázt és víz lesz belőle, na meg ugye pont annyi energia, hogy újra lebontod és újra csak annyit égetsz el belőle, hogy ne vegyél ki energiát, fenntartsd a teljesítményt és működjön a rendszer. Vagyis megint marad egy kis gázod.
Nem fogy el a víz soha, mert mindig pont annyi energiát vezetsz vissza, ami a szerkezet változatlan volumenű működéséhez kell.
Tök logikus, de ezt miért nem érted? Mert mint írtam könnyebb megemészteni, hogy csak úgy energiád lesz valahonnan, mint anyagod. Mikor anyagról kezdünk beszélni a szabad gondolkodású ingyen energiahívők agya rögtön ledobja a gépszíjat és kijelentik, hogy olyan nincs!
Pedig ha felrúgjuk az energia megmaradás törvényét, akkor az anyag megmaradásét is fel kell rúgni.
De itt is csak az egyiket rúgjuk fel, mert azt hogy plusz energiád keletkezik azt elhiszed, de azt hogy egyre több vized lesz azt már nem. Az ember már csak ilyen. Az viszont látható, hogy logikátlan hülyeség az egész vízbontós ingyen energiás cucc.
De ne vitatkozzunk ezen, mert nem erről szólt a cikk sem és amúgy is meghalt ez a téma.

Mercel 2011.12.05. 15:10:08

@LongJohnHolmes:

Hello!

Nekem sokkal földhözragadtabb ötletem van, szeretnék csinálni egy blogot, de félek, hogy beleáll a földbe három nap alatt ha nem lesz látogatottsága...
Megtennéd, hogy odajössz, és a marhaságaid ott lököd majd?
Fél év alatt simán verni fogjuk majd kattintásban a TC.-t is, és akkor én majd jóóól meggazdagszom.

De mindig minden kommentre írnod kell valamit, mindegy mit csak kellőképpen bökje a többiek csőrét a dolog és beindul a szekér.

A blog témáját még nem találtam ki, nem is érdekes, de szénné fogjuk magunkat keresni érted..
Benne vagy?:)
A referenciád már megvan, hisz 127 kommentje van a hírnek amiből kb. 100-at te generáltál így vagy, és fogadok, hogy még vannak tartalékaid!

Jelentkezz ha érdekel az ajánlat!

"Frigyes"

(Még mielőtt valamelyik TC fan halálosan megfenyegetne, irónia volt..:)

ÁB 2011.12.05. 19:12:03

@Szabi01: Még egyszer nekifutok ennek a vízelfogyás vs. vízelárasztásos félreértés tisztázásának.

Némiképp egyenletbe szedve a folyamatot: (ezt sajnos nem ússzuk meg, mert képletek nélkül a levegőbe beszélünk):

Bontás:
2 H2O + x (+ y) -> 2 H2 + O2
Égetés:
2 H2 + O2 -> 2H2O + x + y

ahol:

x: általam befektetett energia
y: a kívülről származó, a készülék által letranszformált energia. Az elején azért tettem zárójelbe, mert nem kézzelfogható, hogy bejön a reakcióba. A végén viszont már kimérhető, hasznosítható formában van jelen.

A kettő összege (x+y) egy fix érték, az az energia, ami a klasszikus vízbontásos folyamatnál kell a bontáshoz.

Na most. Tegyük fel, ahogy írtad, hogy kevesebb H-t égetünk el, hisz annyi is elég a folyamat fenntartásához , mondjuk 2 helyett 1-et, 200%-os hatáfokot alapul véve az egyszerűség kedvéért:

Bontás:
2 H2O + x (+ y) -> 2 H2 + O2
Fele hidrogén elégetése:
H2 + 1/2 O2 -> H2O + x/2 +y/2

ahol x a 200% miatt számszakilag ugyanannyi, mint y, így x/2 + y/2 = x, pont az az energia, ami a folyamat fenntartásához kell.

Láthatjuk, hogy így a VÉGÉN 1 VÍZMOLEKULÁM LESZ CSAK A KIINDULÁSI 2 helyett, az 1 maradék pedig komponensei alakjában a levegőben lebeg! És ha ezt nem égetem el, mert nem kell az energiája, bizony fogy az a víz!!

A gondolatmenetedben (és nem benned :) ott a hiba, hogy te az x visszacsatolásánál nem veszed figyelembe, hogy x-nyi befektetéssel 2 H2O bontható, nem egy! Itt borul az egyenleg!

Te mondjuk eleve kifordítva közelíted meg a folyamatot, hiszen logikus nem az lenne, hogy felosztom a keletkezett H-t és csak egy részét használom, hanem mindet elégetem, a keletkezett energiát (x+y) pedig megcsapolom, lefölözöm az y-t, az x-et visszavezetem, a fogyó vizet pedig magam utánatöltöm és nem a reakció eredményeképp adódó vízgőzt ill. kondenzátumát hasznosítom újra. (Ezt is lehet, hiszen ugyanannyi mennyiségileg, csak épp nem praktikus cseppenként összegyűjteni, hisz a víz nagyon olcsó.)

Na mind1, én személyeskedésbe inkább nem mennék bele, hogy kinek az agya hogy dobja le az ékszíjat. Ha meg tudod cáfolni a fenti levezetés logikáját, állok elébe! (Na nem ám úgy, hogy eleve baromság, meg ingyenenergia-hívő, stb.)

Én nem rúgtam fel az energiamegmaradást, csak a rendszer határait terjesztettem ki, ahogy korábban is írtam. (Részletesen fent olvashatod.) De kérdésedre válaszolva, igen, a plusz keletkezett energia egy igen csekély mennyiségű plusz anyagnak is megfelel, hisz e kettő egymásba konvertálható, vagy jobban mondva az anyag is energia.

A fenti könyvet továbbra is ajánlom, köcsönözhető is a nagyobb könyvtárakban, nem muszáj megvenni, így nincs benne kockázat. :)

LongJohnHolmes 2011.12.06. 08:30:13

@Mercel: Na látod? Te máris kitűnsz a szürke tömegből azzal, hogy ha nem is érted miről van szó, de legalább más megközelítésből ki akarod használni a lehetőségeket :)

Ha a blog ötleted nem is jönne össze, de akár hirtelen vagy kitartó munkával te is felfedezhetsz valamit amivel a társadalom vagy magad hasznára lehetsz. Például a spanyolviaszt. :) Esetleg a hangtompítós riasztópisztolyt. De nem adok saját ötleteket.
Itt viszont megnézheted, hogy nem találta e ki valaki előtted ami kipattan a fejedből:

www.totallyabsurd.com/

Ennél többet nem írok, mert már nem olvassák ezt a postot :)

Szabi01 2011.12.06. 15:45:47

Kaptam egy emailt, hogy válasz érkezett a hozzászólásomra, erre elolvastam.
Szóval, tudom, hogy semmi értelme, de még egyet hozzászólok.

"A gondolatmenetedben (és nem benned :) ott a hiba, hogy te az x visszacsatolásánál nem veszed figyelembe, hogy x-nyi befektetéssel 2 H2O bontható, nem egy! Itt borul az egyenleg!"

Nem borul az sehol, az elmélet borul.

Gondolom egyet értünk, hogy ezek az egyenletek olyanok, hogy rendezhetjük ide-oda és mégis egyenlőség marad.

A folyamat:
Van Xliter vizem-› lebontom és lesz y mennyiségű gázom -› a gázt elégetem és nyerek Xliter vizet + n mennyiségű energiát.
két alapfolyamatom van. Az egyik: xliter víz= y(2H2+O2) a másik y(2h2+O2)=Xliter víz + n energia
Állításod szerint ez a két egyenletnek is felfogható folyamat egyenlő. Azt mondom jó, legyen az. Vagyis betöltöm az x liter vizet, kijön a végén ugyanannyi víz és a plusz energia!

De nekem nem kell energia!
Vagyis a végén csak annyi gázt égetek el, hogy x liter vízhez jussak, a plusz energiához ne! Világos, hogy az egyenlet túloldalán is fog maradni valami, mert attól egyenlet.
y(2h2+O2)-Xliter víz = n energia
Lesz az egyik oldalon xliter vizem, a másikon pedig marad annyi gázom, amennyi az n energia előállításához kell.
Ennyi! Energiám nem lett, de lett xliter vizem (mint égéstermék) és maradt H2 és O2 is.
Az egyenlet átrendeződött, de egyenlő maradt. Azután elégetem a maradék H2 és az O2 gázomat és lesz ajándék energiám, meg ajándék vizem.
A vizet eladom az araboknak az energiát meg a kínaiaknak és én leszek a világ ura! :-D

Ha nem látod logikusnak, akkor igazad van, tényleg nem az. Erre akartam rávilágítani.

Erről ennyit, meghaltak tekintem a témát.

csunyadiszno 2011.12.06. 20:08:38

@LongJohnHolmes: Ez teljes tévedés. Ez az irány vezetett ide, ezért tarunk most ott, hogy már drágán is szart kapsz a pénzedért. Abban az időben amikor minőségre törekedtek a mérnökök és a melósok, jól átgondolt, fejlesztés és hosszú tesztidő volt, akkor volt a csúcson a magyar gazdaság. El tudod képzelni, hogy pl Amerikából ide járt az arisztokrácia egy jelentős része öltönyért? Ez csak egy pici részlet de minden területen előkelő helyünk volt. Most magyar termelő vagy vállalkozó nemigen él meg tisztességesen, helyette dolgozhat bárki multiknál vagy futószalag mellett minimálért de nagyszerűen pörög a gazdaság. De mondok mást, milyen dolog az, amikor egy magyar orvos az interneten keresztül tanít belgyógyászatot kínai diákoknak angol nyelven? Csak mert fizetős hallgatók, meg lehet oldani. Utána majd esetleg idejön, és megműti anyukádat a pörgő gazdaság közepette. Részletesebben is kifejteném de fáradt vagyok hozzá.

PSD 2011.12.07. 00:17:00

@butschq: Tényleg kár, hogy az a mindennel bebukott "ahibridegyzsákutca"-barom nincs itt, ugyanis nem lehet jókat röhögni a hülye fején. :)

csunyadiszno 2011.12.07. 22:03:16

@Darren79: Nem, ez a beteg, kizsákmányolásra épülő és minőség helyett szemetet gyártó gazdaság üti a környezetvédelmet. Megférne a két dolog bőven egymással ha nem az azonnali és maximális profit lenne a cél, méghozzá mindenáron.

2011.12.24. 22:11:38

Szemét világban élük, az már biztos. De egyébként csődbe menne a legtöbb cég ha tényleg olyan szintet hoznának ki rögtön mint amit a technológia megenged.
süti beállítások módosítása