Szőke nő + aknafedlap = elcseszett nyaralás

  2011. augusztus 07. - prokee Címkék: szőke nő nyaralás yaris

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Úgy olvass, ahogy vezetsz!
2015-01-24 17:43:36

A hétvégén felszántotta a netet a Totalcar híre, miszerint a VW gyártásba veszi az új Trabantot. Pedig a

Ha nem érted a féltengelycsuklót, vagy a differenciálművet...
2014-11-22 14:15:51

...akkor most fogod. Ez a féltengelycsukló: forrás:  educationalgifs.com A differenciálművet pedig egy

A dolgok körbeérnek - a hazakerült Trabant szép története
2014-10-29 17:49:14

Említettem már, hogy nyáron Németországba, Freitalba költöztünk. Van tennivaló bőven a költözéssel

Rendszámokkal játszanak a gyerekek
2014-10-20 14:51:02

Úgy kezdődött, hogy valami hülye véletlen folytán minden alkalommal, amikor egy lelkét kilehelt autómat

Caplatunk fel nedvesen tocsogó papucsban az alsóörsi kemping strandjáról, éppen azt beszélgetjük, hogy az előrejelzésekre rácáfolva milyen rohadtul jó idő van.

Aztán tőlünk jobbra, a gyep közepén nagy csődület egy Yaris körül, mellette egy szőke hölgy enyhén hisztérikus hangfekvésben telefonál. Yarisban két töppedt lufi, meg egy pókháló-dekor a szélvédőn...

...merthogy szöszi érkezett a parcellák közötti úton, és arra gondolt, hogy az előtte guruló fekete pickup nyomában ő is levágja a sarkot. Kissé hepés, talán hupás is, de akár 10-15 méternyit is lehet spórolni. A benzin és az idő meg ugye drága.

Ez akkor és ott jó ötletnek tűnhetett, a nyaralás első napján az ember lánya még nem tud leereszteni, pörög, mint a sales meeting előtti utolsó percekben. Gond csak akkor van, ha a nagy sietség közben nem sikerül megcélozni a tankcsapdáktól mentes ösvényt, és a pálya egyenetlenségein szökellő Yaris amplitúdójának alsó holtpontja éppen az öntöttvas aknafedlap előtti utolsó centikre esik.

Nem lehetett kicsi a lendület, hiszen ahogy látszik, a komplett fedlapot kiforgatta a kis japán és az ő gazdája, és néhány méternyivel arrébb is vonszolta. A kukát már egy gondolkodó vendég szorította a keletkezett lyukba - nyilván kellemetlen volna a környéken igen gyakori ölebeket, esetleg kisebb holland önjáró magzatokat menteni belőle.

Nem derült ki, ki ülhetett az anyósülésen, de az tisztán látszik, hogy övet kötni még ilyen ártalmatlannak tűnő gyepautózás közben sem hülyeség.

Kívánunk további kellemes nyaralást, a javítási költség és a sarok levágásával megspórolt idő-benzin arányításával egyelőre ne tessék foglalkozni, elég idegbaj lesz az majd otthon...

Arról pedig, hogy mit keresünk itt, honnan jöttünk, és miért lakunk ebben a furcsa űrtojásban, hamarosan bővebben is mesélek...

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr553132084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

africans 2011.08.07. 21:56:41

@SvenH.: Persze, hogy az! Itt nem erről van szó! A csaj hülyeséget csinált ez nem vitás. Itt az a kérdés, hogy ebben az esetben mi a helyes reakció. Néhányan, köztük én is azt mondom, attól még hogy valaki hibázik nem kellene kigúnyolni, kinevetni, ujjal mutogatni rá, le hülye picsázni... mert hibát mindannyian követünk el. Csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit. Valószínűleg egy életre megtanulta, hogy ezt ne tegye.

Bambano 2011.08.07. 21:57:10

@Xray: persze, például a fateromékat.

@Zuleyman: te sem érdemelnéd meg, hogy kiszerkesszenek.

@farönk: én meg úgy, hogy legközelebb más marhaságot fog elkövetni, amivel esetleg nekem is kárt okoz és innen kezdve sírós lesz a dolog, nem röhögős.

Rocko- 2011.08.07. 21:58:11

@BOSCHtechnikus: ahh, éreztem.
nem, egy percig sem feltételeztem ezt róla!
viszont ezt pedig az 5-10 évenkénti hosszabításkor kéne ellenőrizni. anyám dettó Trabanton tanult vezetni, aztán utána évekig nem ült volán mögé. és így került volna vossza forgalomba. senki nem mondta volna, hogy ne, ő, magától vett újra órákat, hogy gyakoroljon.

farönk 2011.08.07. 21:58:15

Mókás, de tanulságos. Ő hibája, ennyi. (előző kommentet benyelte a blogmotor, most biztos ki fogja AZT IS vágni...)

farönk 2011.08.07. 22:00:09

Nem megmondtam?!...

Tomi1973Wien 2011.08.07. 22:02:32

@BOSCHtechnikus: akkor meg minimum 10-15 ora JO oktatonal, ismetlo vezetesre....

fda 2011.08.07. 22:03:22

Nagy történet, az írónak kívánom, hogy magán is tudjon néha nevetni.

OK általában nem szép dolog a füvön járni, de egy kempingben, ahol egyébként is ráeresztik a fűre a kocsikat, igazán nem számít.

Valaki olyan barom volt, hogy így sikerült letennie egy aknafedelet, az aljas 10 centi körüli magasságba, ami még nem látszik túl veszélyesnek (egy gyakorlatlan szem, pl. a yarisos nő számára), de mégis életveszélyes. Gondolom a cikkíró akkor is jót élcelődne, ha ő tolatott volna rá, vagy az ő gyereke taknyolt volna egy hatalmasat egy ilyen szar miatt. Így ő jól szórakozott, a nőnek meg van bosszúsága és párszázezer forint kára.

ui. Ha már gúnyolódik, akkor én meg azon gúnyolódok, hogy cikkírónk azt hitte, az utas a kinyílt légzsák felett átrepülve kiverte a szélvédőt 10km/h sebességnél.

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2011.08.07. 22:03:59

@Rocko-: Ezért járok vele gyakorolni hónapok óta hétvégén, gyér forgalomban.

Xray 2011.08.07. 22:04:44

Bambano: hát hidd el, nem lesz örömködés, mert több ft-ot kap majd az exportjáért. Mert nem fog kapni megrendelést se. Várjuk ki a hét végét. Sanszos, hogy elég szar világ jön! Rövidtávon a hitelbe álltak szopják, hosszabb távon mindenki.
Ha már autós cikk: mennyit lódulna a benzin/gázolaj, ha megborul $,€,Ft?
480-500Ft/liter?
De lehetne más példát is hozni!

Amanitin3 2011.08.07. 22:06:48

@BOSCHtechnikus:
A jó magyar embernek a duda egy príma eszköz a napi frusztráltság levezetésére.
Én egyetlen esetben szoktam használni, amikor lakott területen kívül szemből átlógnak a sávomba. A tízmillió fittipaldi országában ez szinte naponta előfordul. Főleg a külső íven kanyarodók néznek forma 1-et, sokat.

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2011.08.07. 22:07:58

Visszatérve a cikkhez, tényleg csak a füvön látok autókat, lehet, hogy azt hitte, hogy szabad arra menni.

buble 2011.08.07. 22:09:46

Szeretnék egy másik megközelítést felvetni. Tudjuk, hogy Mo-on mindenki mindenhez jobban ért, mint bárki más. Az autóvezetés élen járó téma ebben.Szokássá vált főútra kitolatni, legyen az akár az M7 autópálya maga. Szokássá vált a kanyarodást jelző autóra ráelőzni, kétsávos úton folyamatosan az út mértani közepén haladni, elsőbbséget egyáltalán nem megadni stb. Nade nem akarok elkanyarodni: Nem tudom feltűnt-e bárkinek is, hogy a szóban forgó csatornafedél legalább 25-30 cm-re kiáll a talajból. Na ilyen is csak Magyarországon meg a fejlődő országok már becsatornázott területein fordulhat elő. Nálunk vagy az útpályából kiemelkednek, vagy abba besüllyednek.Mindenképp baleset és gépjármű sérülés kockázatot képeznek.Persze a hölgy nem mérte fel, hogy gépjárműve nem alkalmas a vállalt manőverre és persze nem a csatornafedél az oktondi. De abszolúte abnormális a csatornafedél ilyen mértékű kiemelkedése a környezetéből. Magyarán szólva abba a csatornafedélbe gyalogosan is fejre lehet állni.Sajnálom a hölgyet és együttérzésem. A csatornafedél meg "monnyon le".

Rocko- 2011.08.07. 22:15:37

@BOSCHtechnikus: ez jó és hasznos (és örülök neki). de úgy gondolom, hogy ez a rendszer dolga lenne.

Hurri Kán 2011.08.07. 22:17:17

@buble:
Akár még egyet is tudnék veled érteni abban, amit leírtál, de... ha teszem ott a fűben egy kisgyerek mászik négykézláb, a nő azon is keresztül megy, mert a) úgy ítéli meg, nem megy neki, oszt mégis, b) átmegy rajta, mondván, úgysem tesz kárt a kocsijában?

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.08.07. 22:19:07

Maradjunk annyiban, hogy a történet tanulságos. Most mindenki megteheti, hogy más kárán tanul. De a kárörvendés, meg az úgykellnekizés nekem sem tetszik. Nem tudom mennyire állt ki az aknafedő, nem tudom, mennyivel, és miért annyival ment a sofőr. De ha nem nettó rosszindulatból csinálta amit tett (ezt nehezen képzelem el), marhára nem érdemel senki egy félmillás büntetést. Mert ugye lesz két légzsák, egy szélvédő, és ki tudja mi történt a kocsi aljával.
Ez pont olyan, mint a földből előbukkanó oszlopok. Oké, hogy nem szabad bemenni az elkerített részre, de hogy ezért valakit jelentős anyagi kár érjen, az az én világrendembe nem fér bele.
Szóval, mindenki vonja le a tanulságokat, de ne kárörvendjen, az itt és most nem tűnik elegánsnak.

poa ogapo 2011.08.07. 22:23:27

@streetsta: Így van sok köcsög itt okoskodik, meg kajánkodik más butaságán. Ezek az igazán gyenge emberek.

Amúgy kurva anyját aki olyan magasra épít egy aknafedelet, hogy egy átlagos személygépkocsival nem lehet megközölni, legyen az bárhol is.

Rocko- 2011.08.07. 22:25:45

@altefnegy: jah, jogos, fejjel nehéz kivitelezni. ellenben sokak kedvenc szórakozás, hogy műszerfalra feldobja a lábat.
azért megnézném hogy hány helyen törik a lábujj és láb, amikor robban a légzsák.

Bambano 2011.08.07. 22:25:47

@Xray: olyan dolgokat exportál, amit megvesznek.

szerintem annyi fog történni, hogy végre elhajtják a redvás p.ba a hitelminősítőket.

Soha senki nem fogja bevallani, hogy a teljes közgazdaságtan és az erre jelen formájában épülő gazdaság alapjaiban rossz és hibás.

Bambano 2011.08.07. 22:27:51

@buble: azok után, hogy kiszakította a földből az aknafedelet és elvonszolta magával több méteren át, neked hogyan tűnik fel bármi is az *eredeti* állapotából?

prokee · http://blog.prokee.hu 2011.08.07. 22:32:11

@fda:
"Nagy történet, az írónak kívánom, hogy magán is tudjon néha nevetni."

Ugyanebben a kempingben évekkel ezelőtt rohadt óvatosan leparkoltam egy 6x6 méteres betonlapra, hogy nehogy defektet kapjak a fűben - előtte volt nemsokkal a Harley-buli, és maradt ez-az utánuk.
Sikeresen rátolattam a bal hátsó kerékkel egy nagyjából 15 centi hosszú, M12-es menetes szárra, és sz*rrá szakadt a gumi.
Nagyon röhögtem, és még velem mások is, mert teljesen valószínűtlen helyzet volt. Aztán elmentem, és vettem egy másik gumit, a saját költségemre persze, mert én voltam a fasz.

...::: Flúgos Kamionos :::... 2011.08.07. 22:34:54

@prokee: Gondolom nem 17-es átmérőjű, 225/45-ös gumi volt :)))

prokee · http://blog.prokee.hu 2011.08.07. 22:36:26

@...::: Flúgos Kamionos :::...:
Hát nem, szerencsére, de egy ilyen abronccsal fel sem kerültem volna oda, ui. volt előtte egy gyenge padka.

...::: Flúgos Kamionos :::... 2011.08.07. 22:38:27

@prokee: Nagy lendülettel az is megoldható lett volna :) Olyan gyorsan kell menni, hogy ne legyen ideje a guminak vagy a felninek sérülni :)

Elijah_Baley 2011.08.07. 22:39:10

monnyuk nekem mind1, de a balaton vidéken fura gusztusa van az embereknek így vegyíteni a civilizációt a természettel.
az is ziher h az ennyire kiálló cstornafödőn nem csak a járisz de már vagy féltucat fűkasza is elvérzett már...

Modell Mánia · http://shop.modellmania.hu 2011.08.07. 22:51:40

@prokee: Csak nem a sárgával? :-)
Én a nadapi talikat hiányolom néha.
Gyurici (csak hogy tudd ki is vagyok)

johnibyg 2011.08.07. 22:58:17

Ezeket a pickup után a városi kiskocsikkal témájú dolgokat nagyon szeretem.

Jónéhány évvel ezelőtt (6-8 minimum) apámmal mentem a suzukival (swif 1.0), valami hardcore úton (pedig fölút van nálunk még mindig agglomerációban), mi 5-10-el (hol mennyivel), valami jó kis land rover, utána pickup (15-20-al)el mellettünk, egy szőke cica egy vadonatúj ilyen yarissal 40-nel (igen, negyvennel), szikrázó fenékkel utánuk. 25 méter után leesett a kipufogódob, azt még fel is vettük, nehogymá' valaki rámenjen. 200 méter után megállt, mellette a 2 terepjáró, a yarisból olaj+hűtő (vagy milyen víz)+benzin+ablakmosó folyt, kerekek laposak + egy felninek annyi. Kb. 18-20 éves szőke szilikon-baba valami akkori csúcsmobilba sírt gondolom a pasijának, a 2 terepjáróból kiszálló 6 hapsi meg eszeveszetten röhögött. Mikor kiszálltunk, mi is. Szembe jött egy helyi arc, akinek elmondtuk ezt neki, ő még jobban röhögött.
Elmondta, hogy ők 40-el a becsövezett, emelt lada nivákkal nem mertek menni azon az úton, max mikor totálkárra törtek vmi mutatvány miatt egyet (pénzért).

a poszthoz: ha a fedelet tartóval szedte ki, akkor nagyon nagy volt a lendület, ha mérték volna, lehet, hogy 300ezres csekket kapna mellé (15 vagy 20 km/h felszorozva)

manonegra 2011.08.07. 23:19:49

ez azért történt, mert nő. már megint egy nő. igen, ebből is látszik, hogy a nők szart se értenek a kocsikhoz, meg a vezetéshez! nem elég, hogy csak cuki kis csajos autót lehet adni neki, de még azt is tönkreteszik! mi a megoldás? csak férfiak vezethessenek, és abból is csak a macsóbb fajta, amelyik keményen odanyomja neki! csak egy a baj, hogy akkor nem lenne min röhögni.

mis 2011.08.07. 23:28:14

Sziasztok!

Csak egy nagyon hülye kérdés:
A lufi nem csak akkor durran(hat), ha az illető be van kötve?
Úgy tudom, hogy elkerülendő a nagy pofont (és egyéb sérülést) a légzsák csak akkor nyílhat, ha be vagyunk kötve.
Ebben az esetben pedig jó kérdés, hogy mi okozta a szélvédő sérülését.
lehet, hogy tényleg a légzsák.
Ha nem lenne a Néninek ekkora kára tényleg vicces lenne az eset.
De így :(

kultúrpesszimista 2011.08.07. 23:29:40

Nyilván szerencsétlen dilettáns a nő, de azért még elgondolkodtatóbb, hogy ütközés nélkül kinyílik a légzsák... Ilyet a régi Twingok produkáltak. (Igaz, azzal nem kellett ennyire durván megbontani az utat, elég volt egy kicsit durvább - értsd: balkáni - útszakaszra tévedni. Állítólag tipikus Renault-betegség volt. De egy Toyotától?!)

mis 2011.08.07. 23:33:36

@poa ogapo: "Amúgy kurva anyját aki olyan magasra épít egy aknafedelet, hogy egy átlagos személygépkocsival nem lehet megközölni, legyen az bárhol is."

A GYEP KÖZEPÉN???

Évekkel ezelőtt kissé nekitolattam a kerítésnek. A K**** a**** Annak, aki olyan magas kerítést csinál, amin nem lehet átmenni autóval. :)))

Ez pont ilyen eset, szerintem...

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2011.08.07. 23:33:46

@Modell Mánia: Prokee-ra mindig is rájárt a rúd.... ;o)

Grifter 2011.08.07. 23:59:51

Ha kinyilt a zsák, mitől tört be a szélvédő? Nem annyira kerek a sztori...

Netszamuráj 2011.08.08. 00:09:01

A nőt nem ismerem, nem kritizálom. Lehet, hogy hülye, lehet, hogy nem. De aki a csatornafedelet építette, azt súlyosan picsán kéne rúgni. Igazi jó igénytelen módi. Faszom kivan, hogy itthon semmit sem tudnak normálisan megcsinálni (tisztelet a kivételnek).

Phrascarica 2011.08.08. 00:09:23

Én nem örülök neki,de azért röhögni szabad? :D
Szóval, a nők mostanában -még a feleségem is észrevette- rohadt bunkó módon tudnak viselkedni az utakon, ha nő van a mellettem lévő sávban és indexelek hogy bemennék akkor kb 80% az esélye hogy nem enged be és az még hagyján de ilyenkor még gyorsítanak is és/vagy közelebb húzódnak az előttük lévőhöz. Másnak is van ilyen tapasztalata, vagy csak nekem?

Phrascarica 2011.08.08. 00:11:32

@mis: ...azért az nem szokványos hogy 25 centire kiáll egy csatornafedél, ráadásul a gyepen ahol senki sem várná. Mondjuk egy fatönkkel is járhatott volna így, de hát ez nem az volt :S

pappito · http://pappito.com 2011.08.08. 00:19:03

@Zuleyman: mégis pi a pék faszát jelent az, hogy femiszemita?

az okoskodónál csak az agresszív félművelt a rosszabb

multi84 2011.08.08. 00:24:49

@mis: Egy kempingben ahol mindenki a füvön parkol, így is lehet ám nézni...
(nézd meg alaposan a képeket mindenki a füvön parkol szóval tökmindegy hogy keresztbe átmegy vagy csak rátolat az útról...)

29 Palms 2011.08.08. 00:30:43

@kultúrpesszimista,

Pedig teljesen normális. Lassulási értéket mér. Ha egy adott időintervallumon belül a lassulás túllépi egy adott paraméter értékét, akkor megy a lufi. Ha volt csatt, ha nem. Amúgy a képekből nem látszik sérült-e az eleje is. Viszont felszenzorozni, paraméterezni, meg beprogramozni egy vezérlőegységet olyan opcióval, hogy "csak egy csatornafedet téptünk le", szép feladat lenne. :)

29 Palms 2011.08.08. 00:35:22

No, kaptam önkényesen egy új avatart a blog.hu-tól? :) Jó, tetszik, de mi baj volt az előzővel? :) Csak nem karbantartottatok már megen? :)

öt görög 2011.08.08. 00:38:39

hádevicces
kb. mint a bedőlt hiteles öngyilkosok felett megmondani utólag a frankót

amenta 2011.08.08. 00:46:38

Szerintem meg a lufi nyomta ki az üveget.....

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.08.08. 01:16:24

@Kobra6: Egy szaros Yarisról van szó (ami lehet akár 12 éves is, de 6 minimum...), basszátok meg, nem valami csont új SLK Merciről... Ki nem tud megengedni magának egy ilyet, ha van egy normálisabb munkája?!

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.08.08. 01:29:18

Ja, a többi hozzáfűznivalóm:

1.

A csatornafedél nyilván elég kretén módon lett kivitelezve, és most nem a csaj példájából kell kiindulni, hanem abból, hogy egy kempingben egy szaladó kölyök akkorát tud perecelni egy ilyen kiálló szar miatt, hogy öröm lesz az ügyeletre vinni a véres arcával. Vagy egy mulató csapat egyik tagja a sötétben szintén arcra tud vágódni benne. Vagy egy új kempingező, aki épp elfoglalná a placcot, hogy a sátrat felverje.

2.

A lufi nem csak ebben az egy típusú autóban bassza ki a szélvédőt. Van ilyen. Egyébként meg lassulást érzékel a szenzor és ennek (illetve az ülés- és övszenzor jeleinek) megfelelően nyitja a légzsákokat.

3.

A nő sem tudom mire gondolt, amikor egy pick-upot akart leutánozni offroadozásban egy kis városi bevásárlószatyorral...

freddy_m · http://feri.szikla.hu 2011.08.08. 01:32:05

Szép történet, de miért van egy hatalmas pina a sátorra akasztva?

Damm 2011.08.08. 01:58:31

Az aknafedelek neuralgikus pontok hazánkban...az újonnan épített vagy felújított utakon is kisvártatva úgy megsüllyednek, hogy lassan de biztosan amortizálják a futóművet, ellenben az idegrendszert is.
Akárcsak az ilyen cikkek.

ejszarny · http://www.ejszarny.hu 2011.08.08. 02:09:53

@bajan: mert te, en stb emberek vagyunk, bezzeg prokee soha nem hagyja el az aszfaltot stb...
felenel neztem meg ki irta a posztot mert gyanusan idegesito volt a stilus

az újdonság garázsa 2011.08.08. 05:03:04

@BOSCHtechnikus:
Ha valaki ennyire balfasz, azt miért is kéne sajnálni?
Magának kereste a bajt.

Ahogy a régi repülős mondás tartja:
Aki hülye, haljon meg.
Természetes kiválasztódás, baszd meg.
És működik, évmilliók óta!

De mindig vannak hozzád hasonló übertoleráns faszkalapok.
Mindaddig, amíg nem az ő kárukra csinál valamit egy ilyen idióta.
Akkor persze a toleranciának vége. Naná.

Ha meg a barátnőd hajlamos ezt-azt elnézni, akkor ne vezessen, baszd meg, mert potenciális gyilkos.

@papa33: :
Hát te se kicsit vagy barom, cimbora.

@africans:
Nem, nem hibázott. Szándékosan szabálytalankodott. És azt is idióta módjára.
Nagyon nem ugyanaz.

okoskodó:
CsauSeszku. NEM Csaucseszku. Ha már románul nem tudod leírni.

@pappito:
Gondolom, az, aki a zsidó nőket szereti. :-)

Egyébként meg ja, basszátok meg, a csatornafedél a hibás. Nem az idióta nő, aki minden szabály megszegve a parkon vágott át 200-zal.
Basszátok meg, ti elvégeztétek ennyi ésszel az átalános iskolát?
Úgy értem, mind a 8 osztályt?

flimo13 2011.08.08. 06:08:58

@BOSCHtechnikus: diszkriminálsz? Ráduszítom a feministákat!

flimo13 2011.08.08. 06:23:14

@phrascarica: az még nem jutott eszedbe, hogy maguk mögött akarnak helyet hagyni?:)

flimo13 2011.08.08. 06:27:03

@flimo13: főleg ha a rádióból szólt is az "adj helyet, magad mögött, hogy az m7-re én is odaférjek" :))

Rocko- 2011.08.08. 07:31:53

@öt görög: mert az aknafedél nem volt előe látható és úgy emelkedett mint a svájci frank?
na neeee.

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2011.08.08. 07:35:53

Valahogy nekem kimaradt, hogy szidjátok a pickup-ost is. Mindegy.

gigabursch 2011.08.08. 07:40:28

@...::: Flúgos Kamionos :::...:

Így van, ott a tökéletes megfogalmazás.

Amúgy meg megérdemli, hogy egy egész kemping röhögjön rajta...

gigabursch 2011.08.08. 07:42:34

@gigabursch:
Természetesen a pick-upos tahósági indexét sem szabad figyelmen kívül hagyni a kérdés helyes megítélésében

africans 2011.08.08. 07:43:17

@az újdonság garázsa: Ezek szerint te mindig minden szabályt tökéletesen betartasz... jól értem?

A stílusodhoz külön gratulálok!

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2011.08.08. 07:46:53

@az újdonság garázsa: Ejtőernyőztem, de ilyen mondásra nem emlékszem.

Zuleyman 2011.08.08. 07:55:35

Néhányan arra szeretnének kilyukadni, hogy sajnáljuk le a hölgyet, nem tehet róla, stb.
Ha az lett volna a szitu, hogy szép nyugodt tempóban, mondjuk olyan helyen ment volna a hölgy, AHOL NEM LÁTJA a közlekedési akadályt, akkor én is képes lennék lesajnálni, de a képek alapján hajlamos vagyok azt feltételezni, hogy egy lebetonozott aknafedő arrébb tolásához eléggé nagy tempó kell, aki tanult fizikát, az tudja, és ilyen esetben akár képes vagyok azt gondolni, hogy mi van, ha eléjerohan egy kisgyerek, aki csak a FÜVÖN szeretett volna labdázni, ahol bizony a hölgy tutira megcsúszott volna, és meglett volna a baj, és magyarázkodás. És bizony nem egy kategória azzal, mikor valaki esőben belemegy egy irdatlan nagy kátyúba, mivel ott az úton haladunk, én önhibánkon kívűl következik be a baleset, holott ez meg nemtörődömségből, meg igazából elképzelni sem tudom, hogy mi okból kifolyólag történt? Vannak dolgok, amiket nem lehet összehasonlítani!

Második nagy észrevételem, hogy az ország nem azért tart, ahol tart, mert mindenki kineveti a hülyéket (ilyet külföldön is csinálnak mindenhol), hanem azért, hogy ha valaki, könnyen lesajnálható ember elvégez valami butaságot, akkor pár ember "csakazértis!" megvédi/megvédené, nehogy a többieknek legyen igaza.

Egy szó, mint száz, olyan távolságba eltolni egy aknafedőt díjnyertes teljesítmény, legyen az bármilyen autó, szerintem még egy Merci G sem tudná helyből elhúzni :D és ismétlem magam, hogy mi lett volna, ha kisgyerek labdázik a haverjával, akkor a hölgy már rég csücsiben lenne (gyengébbek kedvéért börtön), mivel az a terület nem áthajtásra való, legfeljebb ha autókról van szó, akkor is maximum leparkolni lehet használni, és olyankor is csökkentett tempóban.

Tudom, mindjárt jön a sok okoskodó, hogy ha úgy tartotta kedve, nyugodtan száguldozhat valaki egy KEMPING helységben, valamit nem lehet megmagyarázni, inkább hallgassuk meg a tényeket

szpsz 2011.08.08. 08:11:33

Hiába, az emberi hülyeség határtalan és végtelen. Magam is a Balatonnál töltöttem a hétvégét barátokkal, sportkocsikkal. Odafelé menet a konvojunk egyik tagja szabályosan próbált előzni egy "kedves fiatalembert" aki a citromsárga sportkocsit figyelmen kívül hagyva a Peugeotjával akkor kezdődött előzésbe, amikor a barátom már majdnem megelőzte. Puff lett, szerencsére nem sérült senki. A dolog pikantériája, hogy a srác, aki a balesetet okozta, el volt véve a jogsija. Engem meg egy "okos" Berlingo-s akart mindenáron az árokba lökni Ábrahámhegy környékén. A vészfékezésem azért megmentett tőle.
Hiába, a hülyeség határtalan és végtelen.

Sparhelt · www.sparhelt.hu 2011.08.08. 08:20:59

Én úgy gondolom, hogy okos ember más kárán tanul. Ahogy már egy ideje feltűnt, egyre több áruházi parkolóban üresen maradnak a rokihelyek. Ehhez kellett az, hogy legyen pár tahó celebünk, akin felháborodhatott az ország. Lett nagy médiavisszhang és már egyre kevesebben állnak be ilyen helyre, nehogy megkapják, hogy annyira tapló vagy mint a .... Tulajdonképpen, ha úgy vesszük, a taplóságukkal szívességet tettek nekünk. Remélem ez a poszt is eléri a célját és az emberek inkább az utat választják ahelyett, hogy tökön, paszulyon keresztül métereket spóroljanak meg.

szazattila 2011.08.08. 08:57:39

kicsit suttyó kárörvendő a stilus... azért mert szőke, meg azért mert nem vesz észre a fűben egy csatornafedelet még nem kell lefikázni. a szélvédő meg nem feltétlenül utastól tört be, van hogy az utaslufi betör mikor nyilik...

Peetee 2011.08.08. 09:10:55

A barom állatja.
Ahhoz nem 12km/h-val kell menni,h megnyíljon a légzsák!!!!

krampam 2011.08.08. 09:18:47

hát... én akkor is csatolom az övet, ha a garázsba állok be a kertünk mellett lévő utcából (ha ott parkoltam le előtte). Kb 25 méter. De ugye az ürdüng nem alszik. Vannak erre nagyon jó kis kampányvideók a neten. Javaslom nézegetni, hatásos, tanulságos.
Sajnálom szegény nőt, remélem tanult belőle, s nem törte ki a nyakát valami kis lurkó az anyósülésen!

gnme 2011.08.08. 09:25:23

aki az utólsó fillérért is vért izzadt és saját adózott pénzéből vette meg azt a kocsit, amin van regisztr. adó + áfa .. az százszor, hanem ezerszer megnézi mit csinál, hova áll

nem bölcsészösvényen közlekedik, trendi szőke hajjal

altefnegy 2011.08.08. 09:25:56

@Rocko-: Érdekes módon olyankor nem csak a lábujjak és a láb törése szokott súlyos lenni, hanem a medenceöv környéke, mert a test előrezuhan a műszerfal alá és a légzsák (vagy csak a lendület) felcsapja a térdeket a fül mögé. Ilyenkor a kevésbé terhelhető ízületek is kifordulhatnak, és vidám belső sérülések keletkezhetnek.

Más. Bár nem tudjuk, mi történt, de mivel a kocsik alsó részei általában nem részei a tervezett gyűrődőzónának, ezért elé rugalmatlan egy olajteknővel elkapott csatornafedél 15 km/h-nál is. S mivel a légzsák lassulásra pukkan, nem érdekli a sebesség.

-trogerone- 2011.08.08. 09:31:54

ha jol sejtem a csajszi nem szeretett volna egyhamar hazamenni ... megoldotta

auto megjavit kanalisfodo vissza ... jo hogy nem egy-ket formas napozo szokenek durratak el lufijai a yaristol

labi 2011.08.08. 09:37:16

@BOSCHtechnikus: "A múltkor kanyarodtunk a Régi Fóti útról a Szentmihályira, és elnézte a sávot (szarul van felfestve)."

Én is minden nap arra járok, azért annyira nem bonyolult, mind a két sávból lehet balozni, külsőből a külsőbe, belsőből a belsőbe, elég egyértelmű.

johnibyg 2011.08.08. 09:38:41

@BOSCHtechnikus: Ejésekre más mondás volt: "hülye, aki ép gépből ugrik ki"

@Sparhelt: 2 hete Haraszti Tecsó, vadiúj Bentley Continental cabrió német rendszámmal a mozgássérültben, 2 nappal később ugyanez, csak egy Audi kun7-essel

daytona500 2011.08.08. 09:47:51

@BOSCHtechnikus: gázelvétel apex után??

Viccen kívül, tökre átérzem az egészet, ugyanezektől féltem én is a csajom.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.08.08. 09:56:02

@BOSCHtechnikus: Már az ókori görögök is megmondták: legszebb öröm a káröröm, mert nincsen benne irigység, hülye vagy menj vissza olajat cserélni.

EddieCivic4g 2011.08.08. 10:53:19

@az újdonság garázsa: Az nem park, hanem camping, te nagyon egyszerű! De gondolom, tanultál fizikát, és minden számításod szerint a 3 centis betonba ágyazott 50 kilós csatornafedélnek simán meg kellett volna állítani a 10-15 km/h-val közlekedő 1 tonnás autót.

kultúrpesszimista 2011.08.08. 11:12:52

@29 Palms:

Oké, de egyrészt a köztudatban ez a tény (ha így van, de nem vitatom) nincs benne, ami nem a vezetők hibája/tájékozatlansága, másrészt ha valóban nem az ütközés számít, hanem a lassulás mértéke, az különösen cifra helyzeteket idézhet elő. Gondolj csak bele... mész az országúton 90-nel, 100-zal, rámész egy hibás útfelületre (Magyarországon simán előfordulhat) és hopp, nyílik a légzsák. A vezető nem lát semmi, árok, halál, a lélek integet a testnek... Szóval ha tényleg így áll a helyzet, az durva.

chr 2011.08.08. 11:13:06

Csak kíváncsi voltam a légzsákra :)

www.youtube.com/watch?v=dpLkD47SFiY

LOL

szgy 2011.08.08. 11:16:30

velem az Isztrián egy kempingben történt hasonló. a sátorhelyek között mindenhol álltak kocsik, én is beálltam a sátor mellé kocsival. aztán az egyik elinduláskor tolattam kicsit hogy megforduljak, hát, éppen ott volt egy félig kivágott fa, aminek a tuskója pont a kocsi aljáig ért. a tükörben persze egyáltalán nem látszott. végighúzta a tank alját és végül elvágta az egyik benzincsövet. szerencsére a bejáratig eljutottunk, a kempingesnek felvázoltam a történetet és nagyon jó fejek voltak, vasárnap reggel talált nekem egy szerelőt aki ingyen megcsinálta nagyon profi módon.

bereg 2011.08.08. 11:20:10

@Peetee: szerintem nem a km/h a lényeges, hanem a lassulás: mivel egyáltalán nem használta ki a gyűrődő zónáját az autó, merev részével kapta el a szintén nem túl rugalmas csatornafedelet, ezért a kis sebesség ellenére is baromi nagy lassulást produkált az ütközés pillanatában.

kultúrpesszimista 2011.08.08. 11:28:36

@Peetee:

Hülye vagy. Ha nincs tapasztalatod ezügyben, ne okoskodj. A Twingonak sikerült 5-10km/h-nál is légzsákot nyitnia, ütközés nélkül. És nem én jártam egyedül így.

Netuddki. 2011.08.08. 11:44:45

Szerintem normálisabb országokban a kemping simán fizethetné a javíttatási és egyéb költségeket.
Ahhoz, hogy így levigye egy autó az aljával ezt a csatornatetőt annak legalább 15-20cm-t ki kellett lógnia. Balesetveszélyes, nem is kicsit. Valamelyik gyerk ha játék közben nem figyel és kitöri valamijét? Vagy ha éppen a fejével esés közben eltalálja a sarkát? Azon is kárörvendenétek B+? Ha a saját gyereketek akkor is?

ulpinus 2011.08.08. 12:17:06

@kovi1970:
Normális országban a sofőr fizetné a csatornafedél és a gyep újratelepítését is.
Gyerekek játék közben bárhol percenkét esnek-kelnek és túlélik, de viszonylag ritkán hasít be közéjük szőke yarisos picsa, ami ellen kisebb az esélyük mint a csatorna ellen. Most ez a példány szerencsére kivonta magát a forgalomból, addig kell örülni, amíg nem kezd újra vezetni...

tejcsokoládé (törölt) 2011.08.08. 12:29:57

szerintem... egy kempingben azért van a fű, hogy sétálni, heverészni, piknikezni lehessen rajta, autóktól elzárt területen... azért van a kiépített úttest, hogy az autósok azon járjanak, és BIZTONSÁGBAN odaérjenek, ahova szeretnének. és mindazon szőke baromidióták, akik ezt nem tartják tiszteletben, meg is érdemlik, meg azok is, akik védik őket.
legközelebb azt is véditek, aki kocsival végigszánt az Andrássy járdáján, és csokorba szedi a gyalogosokat, mert Ő az AUTÓS, ÉS NEKI SZABAD... és még azt hiszitek, mennyire lojálisak vagytok, nem, nem vagytok azok!

Rocko- 2011.08.08. 13:03:16

@kovi1970: normális országban megbüntetik a csajt (meg a pickupost is), hogy mi a szarnak megy a füvön ha ott a közlekedô út.

Rocko- 2011.08.08. 13:05:43

@szazattila: suttyó vagy nem suttyó, de aki nem esz észre egy aknafedlapot az alkalmatlan a vezetésre. nemtôl és hajszíntôl függetlenül.

megint 2011.08.08. 13:22:58

Valahogy én sem tudok ezen röhögni, a szőke nő és a pickupos tag között csak annyi a különbség , hogy az egyik megúszta mert magasabb az autója.

plomplom 2011.08.08. 13:34:19

@BOSCHtechnikus: "A múltkor kanyarodtunk a Régi Fóti útról a Szentmihályira, és elnézte a sávot (szarul van felfestve)"

és ha télen nem látszik a felfestés, el sem indul otthontól? amúgy mit tudott elrontani abban a keresztben? busz dudált rá, ami gondolom a külsőben kanyarodott veletek, azaz a barátnőd belsőből a külsőbe kanyarodott? ebben az esetben hol számít a felfestés egyáltalán? belsőből belsőbe kanyarodunk felfestéstől függetlenül, nem? kivéve, ha egy egyértelműen látható felfestés nem irányít máshová.

amatőr 2011.08.08. 13:46:12

Nem (csak) a konkrét esetet nevették ki itt, hanem a mentalitást.
Bizonyára mindenki emlékszik még a lezárást, tűzoltói figyelmeztetést figyelmen kívül hagyó, "én csak azért is az ablakom alatt fogok parkolni" suzukis hölgyre, aki elsüllyesztette a kocsiját egy csőtörés gödrében.
www.youtube.com/watch?v=uFBhXuzEM58

Csak én látom úgy hogy jó ha nem nyeli el a gödör, akkor nyugodt lelkiismerettel beterítette volna a "tócsa" mellett állókat sáros vízzel?
Egyik esetben sem történt más, mint hogy a körülmények engedték a szereplőknek, hogy hülyeségük babérjait maradéktalanul learassák.

Prosztó 2011.08.08. 15:26:02

"BOSCHtechnikus 2011.08.07. 20:12:57
Borzasztó módon felrángattam az arcomat itt a sok büdös kis féreg tapló szarházin, de legalább látom, hogy vannak normális emberek is."

vs.

"az újdonság garázsa 2011.08.08. 05:03:04
De mindig vannak hozzád hasonló übertoleráns faszkalapok."

Na, mit ne mondjak, szerintem veletek nincs minden rendben, srácok. Kicsit kevésbé kéne komolyan venni magatokat.

The Good Boy 2011.08.08. 15:45:19

@KuKori: örömmel jelentem (ha valaki nem előzött meg, hogy a totoja már úrrá lett ezen a piaci rés nevű problémán, és gyárt yaris alapú(méretű) SUVszerűséget:
www.toyota.hu/cars/coming_soon/urban_cruiser/index.aspx

Reggie 2011.08.08. 15:45:21

Nem tudom miert gaz kinevetni. Legalabb minimalis haszna is van a tortenteknek.
(A hulyeket hulyesegukert kinevetni teljesen normalis)

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2011.08.08. 16:00:15

@Prosztó: Teljesen jól érzem magam, csak a kárörvendés felidegesített. Ennyi.

Smith Racing!!! 2011.08.08. 18:30:58

Helló!
Szóval érdekes megközelitéseket olvastam:) Van aki az aknafedél tervezőt hibáztatja,van aki az előtte haladó terepjárót,van aki lépten nyomon gyerekeket akar felbuktatni az aknafedélben,van aki a hölgyet.
Nézzük a képeket,mint látszik a fű le van vágva ez fontos!Mivel ha a fű nincs lefágva igy érthető,"hogy nem vette észre".Viszont ha tényleg 15-20cm re van kiemelkedve az azért észrevehető szerintem.Meg szerintem nem elhanyyagolható tény a campingekben való sebbesség korlátozás.Az pedig tény és való,hogy vannak nagyon nem vezetésre való emberek nem- től kortól független.szerintem ha az egyik kereket szép óvatosan ráteszi még egy ügyesebb soför át is tudott volna rajta menni ,de hát mindenki más szemmel látja a világot.

Smith Racing!!! 2011.08.08. 18:51:28

www.youtube.com/watch?v=fmP2R5KcIyI

:))))) Amikor a kapunál felborul a kombi se egyszerű,tul nagy volt a fal,tul kicsi a bejárat,az octavia tervezője kapubehajtásnál könnyen borulósra tervezte a kocsit más ra nem lehet fogni:D

lwcolors 2011.08.08. 20:30:41

Szép!
A szöszit nem tudom sajnálni, ahogy többen is írták kissé nagy sebességgel közlekedett füvön, ami nem jó ómen egy virsligumis kiskocsinál.

Múlt pénteki sztori: Kis falunkban csatornáznak, a falu nem széles utcájának 2/3-át elfoglalják a gépek, az ásott árok meg a kiszedett földhalmok. Úgy adódott, hogy mikor jöttem haza munkából, úgy lehetett egy kis szakaszon tovább menni, hogy az egyébként nem mély, félig feltöltődött, de azért létező árkot is használni kellett.
A felállás: elöl egy L200, mögötte én Qashqaival, utánam egy Pug 206-os. Mindegyikünknek bekopogtattak az ablakán, hogy saját felelősségre mehetünk tovább, vagy 15 percet kéne várni. Később hallottam, hogy a Pugosnak azt mondták, hogy ne induljon neki, nem neki való.
Szép komótosan, lépésben átment előttem az L200, utána én is. Tükörből láttam, hogy a Pug először marad a helyén, majd kb 30-al akart árkot mászni. Nem sikerült, felakadt, majd befordult az árokba, összetörte a komplett elejét. Nem vártam meg, állítólag rendőrt kellett hívni hozzá, mert először megfenyegette a munkásokat majd nekik ment.

CsTom 2011.08.08. 22:27:35

Ebből senki sem jön ki jól. Se a kemping, sem az autós. Mutogathatnak egymásra.
A pókhálóminta a lufinak köszönhető! 300-al jön ki a műszerfalból a lufi, így típustól függóen a szélvédőt is megüti. Ezt azért egy autós újságírónak tudni kellene!
Az az ostoba, aki fel szokta tenni a lábát utazás közben, gondoljon erre is. A bokája mintája lenne a szélvédőn, feltehetően kicsavarva...

Balesetmentes utat kívánok...

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.08.08. 22:56:50

Nincs itt semmi csoda, és csatornafedlap szerelési hiba sem, csak egyszerű fizika és felelőtlenség, amivel a szerző tisztában is volt.

"a pálya egyenetlenségein szökellő Yaris amplitúdójának alsó holtpontja éppen az öntöttvas aknafedlap előtti utolsó centikre esik"

Tehát normál sebességgel a yaris simán átment volna az aknafedő felett. A hepehupákon való nagy sebesség tette meg a hatását.

29 Palms 2011.08.09. 01:18:21

@kultúrpesszimista,

Attól hogy ráhajtasz egy rosszabb minőségű útra, nem fog berobbanni a légzsák. Szerintem a Twingodon vagy szar volt valamelyik szenzor (nagyon valószínűtlen, de előfordulhat), vagy szoftverhiba okozhatta a légzsák indokolatlan aktiválódását. Gondolom átmentél vele előtte kb. százezer másik úthibán. Még egy lehetőség van, hogy törött volt előtte az autó, és innen-onnan olcsóért összekukázott alkatrészekből lett bele új légzsák. Volt már ilyenre példa a világtörténelemben.

VDaNi 2011.08.09. 10:22:33

Sok hülyeséget írt a szerző, pl. honnan veszi, hogy ült valaki a jobb oldalon? egyáltalán nem biztos.
az ilyen meg szivacs, nagyot lassult a kocsi és kicsapta a légzsákokat :(
szegény csajszi.

prokee · http://blog.prokee.hu 2011.08.09. 10:26:04

@VDaNi:
Mondták.
Csoda-Stilo megvan még? ;)

agent_x 2011.08.10. 01:14:17

Azt hiszem, ez ide illik:

Mit mond a szőke nő, ha nekimegy autóval a fának?
- Pedig én dudáltam!

VDaNi 2011.08.10. 09:32:48

Már rééég nincs, MX5 van! :)

pmobilTB 2011.08.15. 14:53:30

Sziasztok!
Én láttam az esetet, a helyszínen voltam Prokee-val együtt. A nő egy hosszú egyenes murvás út végén vágta le ezt a távot. De már a hosszú egyenes útra is nyél gázon fordult rá, úgy hogy verte szanaszéjjel a murvát, minket is beterítette a barátnőmmel. Még mondtam is a kedvesemnek hogy ki ez az orbitális barom állat, aki a kempingben így vezet. Ja és az eset kb. 3 méterre egy 5km/h sebesség korlátozó és felhívó táblától történt.

A nőnek kiszálláskor meg az volt a legnagyobb baja, hogy "jaj a kutyuskám, jaj..."
Igazi turbó szolis, szőkített pláza p.csa volt. Ja meg másik duma: "én csak a Sanyit akartam követni, mert féltem, hogy lemaradok"

Ja és a futómű is kapott rendesen a jobb egyes kerék élőben eléggé csálén állt. Egy más szemszögből az eset:

kepfeltoltes.hu/110815/IMG_2409_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
süti beállítások módosítása