Gumival vagy gumi nélkül?

  2011. március 20. - papptibi

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

A XI. Blitz Weekend képekben
2015-07-27 19:29:36

Gabi, akit az udvari dohányzóhelyen csak Mantás Gabesz néven szólítanak, az idén újabb fejlesztéseket hajtott

Itt sem Ferrariból van a kerítés...
2015-07-16 17:43:31

Az autósport a hőskorban még a városokban zajlott, de idővel száműződött onnan. Aztán az autósport gondolt

A legkirályabb ötlet, amit gumin láttam
2015-06-06 14:02:50

A minap gumibemutatón jártam, bár ilyesmiről nem szoktunk írni, egyszerű megfontolásból. Marha nehéz

Kéne egy Tesla?
2015-05-15 18:19:48

Vagy beérnéd egy villany-Golffal is? Netán utálod a villanyautókat, mert az autó benzinnel megy? Az sem baj. A

SBaleno3a06

A Baleno költségszámításait hadd kezdjem a kedvenc kommentemmel, amit valami használtautós cikkemhez írt be valaki. Aszondja: azért jó a regadó, mert a használtautóknak van ára.

Hát van, csesszék meg! Nálunk minden használt kocsi annyival drágább bármely más országhoz képest, amennyi a regadója lenne. A másik alternatíva, hogy ugyanannyiba kerül, de ugyanannyival szarabb/visszatekertebb/satöbbi. Mindig elámulok, milyen csodálatos dolog a nyitott piac és az áruk szabad áramlása.

Ha lenne valaki, aki még mindig úgy látná, hogy egy 1,6-os autót jó dolog újonnan megvenni félmillióval drágábban, pusztán azért, hogy 14 évesen százezerrel drágábban adhassa el, annak gratulálok. Egyrészt, az autó értékvesztésén felül bukott még négyszázezret. Pontosabban átadta szabad elherdálásra a magyar államnak. A maradék egy kilót pedig másfél évtizeddel később tudja realizálni. Igazán jó befektetés. Mint a számítógép-alkatrész, a digitális fényképező, vagy... az autó.

Gondolom, megértik, miért van ennyire remek hangulatom, amikor a Baleno költségei kerülnek szóba.

Adott egy autó, amit valakinek megérte behozni Magyarországra, kipucolni és eladni 140 ezerért. Innen indult a számítás, ne cifrázzuk, ide másolom a táblázatot. Utána következik a magyarázat.

1 db osztrák, lejárt papíros Baleno 1.6 GS, 1996-ból:

140 000 Ft

Továbbá:

 

Vonatjegy+IC pótjegy

4 800 Ft

Autópálya-matrica

1 170 Ft

Egy tank benzin, kb

14 000 Ft

Csavarhúzó-készlet

1 500 Ft

Pótkerék

7 000 Ft

Illatosító

150 Ft

Regadó

175 000 Ft

Forgalomba helyezés

80 000 Ft

Bölcső javítása

40 000 Ft

Összesen

463 620 Ft

A vonatjegy az elhozás szükséges velejárója volt, szuper, kényelmes, gyors. Eladó kijött elém az állomásra. Kellett még pályamatrica, a hazajövetelre és a forgalomba helyezés szaladgálásaira elszámoltam egy tank benzint is. A lámpák az égbe világítottak, ezért vettem a kúton egy csavarhúzó-készletet.

Továbbá, hiányzott a pótkerék az autóból, vettem bontóban egy eredeti Baleno mankókereket. Eredetileg normál méretű pótkerék lehetett benne, ezért a csomagtérpadlót megemelték – mivel a Balenóhoz elég drágán adják a felniket, alig drágábban nagyobb lett a csomagtartó. A forgalomba helyezésbe az olyan izéket is beleszámoltam, mint az izzókészlet, háromszög, EÜ-csomag, új ablaktörlők, rendszámkeret (az osztrákban lötyög a magyar rendszám), illetve Kopasz munkadíja, aki az egész szaladgálást intézte, okmányirodástul, regadó-befizetésestől. Megérte, én az ilyesmitől megbolondulnék. Elenyésző tétel a többihez képest.

Például az elrohadt bölcső javításához képest, ami 40 ezerbe fájt. Aki nem olvasta volna az erről szóló posztot, tanulságos – a bölcsőrohadás Baleno-betegség, gondolom, ezt az osztrák sózási szokások tovább gyorsítják.

Mindenkinek a figyelmébe ajánlom a 463 620 forintos végösszeget.

Ebből úgy kétszázezer csípi rettenetesen a szememet, a regadó, és a műszaki vizsga felára, továbbá az, hogy mindezek felett mindent ki kell pengetni, hisz az autó „regisztrálása” nem jelenti azt, hogy kap rendszámot, matricát a rendszámra, forgalmit, stb.

Még egy apróság. Az autó négy kerekén háromféle abroncs volt, asszem, kettő téli-kettő nyári felállásban, bár erre már nem vennék mérget. Na mindegy, mehettek ezek is a kukába.

Sajnos, pont akkor kellett téli gumit venni, amikor az első nagyobb hó leesett, így már nem volt igazán olcsó gumi a piacon, ezért összesen 42 ezerért vettem – elég jó – Hankook gumikat. Ezzel együtt már félmillió. Azóta lecsaptam egy nyarat futott nyári gumi-felni garnitúrára 30-ért, mindenki döntse el, hogy ebből az összegből mennyit érdemes bekalkulálni az autó árába. Hogy miért? Mert a legtöbb használt autón használhatatlan gumi van, ha a kereskedős autókat vesszük, akkor úgy a kocsik 90 százalékán. Mindegy, ez nem sokat szépít azon, hogy eredetileg a 400 ezret vettük célba, és – gumival – félmillió lett a vége. Omm új S70-ese alig volt több. Csak épp Szlovákiában.

Hogy megérte-e?

Nem mondom, hogy ez volt az évszázad üzlete, és gondolom, lesz pár olyan komment, hogy milyen ezt meg azt kaptunk volna ennyiből Hajninak. Nyilván, vannak kivételek, de nekem az volt a tapasztalatom, hogy 450-460 ezer forintig megnézett Micrák, Twingók, Corsák, Punto I-ek és egyebek drámaian csapnivalóak voltak. A hazai autónak van még egy átka: többnyire már nincs rá két év műszaki. Erre legalább van.

Szervótlan autót nem akartam, és az is cél volt, hogy a turbódízel oktatóautókon szocializálódott nejem otthonosan tudjon közlekedni vele. Vagyis: legyen nyomaték. Mi tagadás, van. Igaz, ennyiből Baleno kombit is lehetne venni. Más kérdés, hogy ez nagy lenne – pont onnan indult a sztori, hogy kicsi kell. Meg aztán, ki tudja, nem rohad-e annak is a bölcsője... Mindegy, ennyi lett a vége, minden autónál van egy pont, ahonnan már nem lehet visszafordulni. Azt hiszem, ha ez a negyvenezres bölcső-affér nem lett volna, elégedetten dőlnék hátra, de így sem kesergek.

SBaleno3a01

Elvégre, ez a háromajtós Baleno, a maga kis egyhatosával tökéletesen megfelel a célnak, és így megjavítva már-már szinte jó, a belseje meg egészen szép. Imádunk vele menni mind a ketten, igazából mindig ürügyeket keresek, hogy elkérjem, mert dinamikában van némi különbség az 1300 kilós Avensis és a 900 kilós Suzuki között. Városban az ember berakja ötösbe, és megy, a visszakapcsolások 90 százaléka pótcselekvésnek minősül. És a fogyasztása sem vészes, 7,3-7,5 liter városban. Amúgy pedig megvan benne a japán autóknak az a finom futása, zizegése, könnyű kormányzása és miegyebe, csak mondjuk dupla hengerő mellett, mint például egy békaszemű Corollában. De azt nem ennyiért osztják.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr262749583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AciDuzzu 2011.03.20. 06:48:38

Csak a 140-hez képest sokkoló az 500, de ha úgy nézed, hogy ennyiért kaptál egy egész fiatal, japán 1.6-ost, ami kívül-belül szép, nem szakadt, nem rohad, és műszakilag minden megbízhatóan, jól működik, ráadásul 8-fach bereift... már nem is tűnik olyan vészesnek.

voszi 2011.03.20. 06:49:32

én most akartam venni autót kintről, mégpedig valami olyat, ami magas regadóval megáldott jószág itthon. akármit néztem, végül rá kellett jöjjek, hogy itthon ugyanannyiért kapni alternatívát. 6 éve hoztam magamnak utoljára kocsit kintről, akkor azért érte meg, mert olyan modell volt, amit itthon nem is forgalmaztak, de ez a lehetőség mára kifújt, mindent lehet kapni. mostanra sztem semmi értelme ezzel bíbelődni.

aztán más. egy fél éve gondoltam, hozok kintről egy gé asztrát, 2 literes szívó motorral, mert az itthon ritka, turbós tuning alapnak meg simán az a legjobb. mondanom se kell, semmi értelme nem volt, itthon olcsóbban kínáltak tucatnyi ilyen kocsit, a regadót rátéve soszázezerrel lett volna drágább kintről. ennyi. sztem ez már inkább legenda, hogy kintről jó kocsit hozni, legalábbis opelből.

mentobacsi 2011.03.20. 06:50:11

@arthur877: szivböl gratulålok!

komoly auto, remelem nem lesz baj vele. vårosba hibåtlan.
(tegnap vettem kereskedötöl autot. hibåtlan, 90%os teligumival, es a nyåri is tökeletes. igaz annyi köze van magyarorszåghoz, hogy oda jårt a hungaroringre szurkolni...)

msadmin 2011.03.20. 06:59:32

ne bánkódj, jó ez az autó ennyiért 93as 300ezret futott carinákat kapni.

Negrogo 2011.03.20. 07:02:06

ez az ultraszar elsozes meg el?

eddig csak nemetbol valo autoim voltak el se tudnam kepzelni, h itthoni hasznaltautot vegyek a jovoben barmikor is. fenyevekkel jobb alapotban levoket lehet kifogni kint. hisz van penz javitani, jobb az utaknak a minosege igy nincs szetrazva, telok elettartalma hosszab es stb.

nyikk 2011.03.20. 07:06:19

Na kezdjük:)))
Igen sok mindent lehet venni fél misiből:)))Mondjuk 3 ajtós Hondát, kicsit felnőttesebb autó érzetét kelti a kezelése, bár a használati értéke ugyanannyi, a kínálat is valamelyest nagyobb, mint Balenóból.
Amúgy meg nem érdemes görcsölni a bölcsőn, bármit veszel, lesz valami gyíkja.

Ciri 2011.03.20. 07:09:24

Basszátok meg, ez a sok írás a roncsaitokról...

esef 2011.03.20. 07:11:17

sokan meg fognak kövezni, de szerintem még így is jó vétel volt
1. ha itthon ugyanennyiért vettél volna használtat, nagy valószínűséggel a regadón kívüli összes költség felmerült volna
2. felesleges az összehasonlítás Pista Volvojával, almát a körtével... illetve majd jövőre ugyanekkor a szerviz és benzinszámlákat rakjátok egymás mellé :)
3. vezérlés nem lett cserélve?

esef 2011.03.20. 07:13:49

@Ciri:
az összes közül még ez a leghasználhatóbb és emberibb...

nyikk 2011.03.20. 07:32:21

@Ciri:
Tudod nem mindenki óhajt milliókat autóba feccölni, lehet annak ezer jobb helye.Csórók vagyunk, ez az igazság.
Egy 3milliós új autó értékvesztése, neadjisten törlesztő részlete kiad néhány családi nyaralást, miegyebet.
És 5-6 év után arra is ugyanúgy költesz, mintha használtat vettél volna.

Calto 2011.03.20. 07:36:05

Ez így pontosan azt mutatja, hogy kb.a 4 havi nettó fizetésedből tudsz venni egy használt autót....eközben persze megadtad azt ami zs Istennek is kell, meg azt ami eltartja azokat, akik nem tartják el az ország népét.

Szóval a dolgok a helyükön vannak, mert ezt az országot te akartad és benne lakni. Ha tudod mi vár itt rád, akkor másokat szidni, egy rothadó rendszerben önként élni nem lehet kesergés kérdése.

Igen, miért lenne neked jó az, mondja az állam, ha te a normális emberi értéken vehetnél autót - dögölj bele mondja az állam és te igyekszel életed végéig nem beledögleni - de eközben másra nem jut időd - és egyszer csak azt veszed észre, hogy már nem vesznek észre, elmúltál.

Vagy Baleno vagy Porsche, vagy MO vagy nem MO....a választás rajtad áll.

nyikk 2011.03.20. 07:39:09

És hát a használtautóval való nyüglődésről jó kis cikkeket lehet rittyenteni, na.
Majd sasold, mikor Ommm is nyomatja a Volvós sztorikat.Majd önti bele a benzint-olajat ész nélkül, meg költi a pénzt alkatrészre és szopatják majd a szerelők.
Viszont amikor gond nélkül megy a machina, akkor lesz öröm...:)))

sallaister 2011.03.20. 07:40:29

ez a regado egy nagy baromsag. semmi ertelme. akkor lenne ertelme, ha gyartanank mi sajat autot. de mivel gyakorlatilag nincs sajat autonk, a suzuki sem az,hiszen mindent importalnak, kiveve a frocsontott alkatreszeket, es meg a suzukin is van VAM, igy a regado egy nagy baromsag. nem ved senkit es semmit, csak gyarapitja az allami bevetelt. köcsögseg.

Caldera75 2011.03.20. 07:41:47

Felesleges ezen az 500-on füstölögni. Ha 1 milla alatt veszel autót, mindig rá kell költeni 100-200 ezret. Most legalább van egy rendbetett szép és megbízható autód. Itthon sem lenne olcsóbb ennyiért. Nézd meg mi van 400-ért, na arra még ugyanúgy rákölthetsz 100-150-et papírmunkával, új aksi, új gumikkal. Én 180-ért vettem 2 éve egy 94-es Ford Fiestát, és 650-ben állt meg :) Na ez a durva nem a tiéd.

poa ogapo 2011.03.20. 07:42:57

Papptibi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Már megint agyas vagy?

Miért nem számolod bele az ablakmosó vizet?

A tárolási költséggel mi a helyzet (kiadod a gépjármű tároló vagy udvar/hó)?

Ez a kocsi nem volt drága a bunkó drága sokat fogyasztó volvoval nem lehet összehasonlítani. Ez jó vétel volt!

Keszo 2011.03.20. 07:49:17

Azért már nem annyira drágák a Corollák, ennek az árnak a másfélszereséért kapsz 2001 második félévében gyártott, már nem is békaszemű közel 100 LE-s Corollát!

Ciri 2011.03.20. 07:50:01

@nyikk:

Senki nem beszélt új autókról. Én sem.
De ne mond azt nekem, hogy ez a fos -amit az emberek 99,9%-a bottal sem piszkálna- az egyetlen alternatíva válságautónak.
Ez már az idiótaság határait súrolja.

Ciri 2011.03.20. 07:52:44

@esef:
Ja, végül is igaz (sajnos).
Bár, ha nem a többi kolléga mocskához hasonlítod hanem a használtautó piachoz, akkor ugye...

Zuzimama 2011.03.20. 07:54:05

Mondjuk nem értem miért vetted külföldről? Akkor megspórolhattad volna a költségek felét.
Magyarországon már nincs Suzuki Baleno?

kafferbivalybalamber 2011.03.20. 07:55:39

Szerintem rossz a cím. Javaslom a "papptibi ismerkedik a regadóval" vagy valami efféle, ütősebbet.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2011.03.20. 07:57:28

@nyikk: Mutass már egy ennyi idős(96-os), VISZONYLAG JÓ állapotú Hondát, ami átírással, két év műszakival megáll ennyiből, és nem kell másfél tábla lemezt belevágni az aljába, hogy egyáltalán legyen neki. Persze, vannak jobb autók ennél, de félmillió alatti Hondák nem azok, főleg itthon nem. Biztos van olyan, aki belenyúlt a tutiba és sikerült neki jó állapotú Hondát venni egy vidéki, nyugdíjas könyvtárostól, de a legtöbb hirdetés úgy kezdődik, hogy "zene és felni nélkül ennyi az ára", az meg a legritkább esetben jelent jót:)

nyikk 2011.03.20. 08:01:30

@Ciri:
CSak azt kell megérteni, hogy a használati értéke egy 4éves,1,5 millás használt akárminek ugyan annyi, mint egy 15 éves,fél millás akárminek.
Lehet hogy az újabbnak több a légzsákja, meg fejlettebb az ABS-e,digitklímája van és nem manuális, de nem racionálisabb döntés a megvétele.
15 évesben is találni szép külső-belső esztétikai állapotú autót, a többi meg szervizelés kérdése.
És az öregebb autókat egyszerűbb javítani, az újabbat meg nem javítod, hanem eldobod.

avram iancu 2011.03.20. 08:01:33

@AciDuzzu: "egész fiatal", végülis csak 14 éves, még gyerek. :)

esef 2011.03.20. 08:02:57

@Ciri:
továbbra is fenntartom magam, hogy ennyiért is megérte.
ennyiért itthon csak a legalja szart kapta volna, így meg van egy üzembiztos 15 éves autója. bár van akinek (neked?) csak az új autó a jó

qmatch 2011.03.20. 08:09:04

Én sem értem ezt a mormogást. Ennyi pénzért lepapírozva, vizsgáztatva, minden hülyesége kijavítva.
Kérdezem a szerzőt: mennyi lett volna az a végösszeg, amit elfogadhatónak tart?.. vagy amiért pozitív értelemben ragadna tollat/egeret ?

rekszem 2011.03.20. 08:14:55

azért én megnézném, hogy a T5-ös volvo egy vételára + javítás+karbantartás+gumi+adók+biztosítás+üzemanyag mondjuk 1 vagy 2 év után mekkora egyenleget fog mutatni és mennyit a suzuki

avram iancu 2011.03.20. 08:15:10

@esef: elnézést nem 14, hanem 15. Akkor már nem gyerek, hanem fiatalkorú, vagyis fiatal.

Schütii 2011.03.20. 08:20:00

Nem értem a párhuzamot Ommm T5-je meg a Baleno között. Egyrészt még nem derült ki hogy arra mit KELL még költeni. (Hát regadót azt tényleg nem). Másrészt az egy nagy benzintemető(de milyen jó benzintemető), nagy költségekkel. Ezért megy bagóért secondhand tizenévesen.
Egyébként se károgjál Tibi, senki nem tartott pisztolyt a tarkódhoz hogy külföldi használtautót vegyél. A hazai bürokráciát meg az ezzel járó lehúzást ismered, úgyhogy utólag nem ér huhogni. Jah, a bölcső, hát az pech...

biker_kolee 2011.03.20. 08:20:36

A 200-ért vett 20 éves autómra eddig 400-at "vertem rá". Egy része (100-120) csak az én heppem miatt volt, a többi meg muszájból. De autót nem azért veszünk, hogy számoljuk a belefektetett összeget. Pláne, hogy ha szerelem.

karlov 2011.03.20. 08:21:37

Ez kicsit olyan ,mintha egy gourmet társaság arról vitatkozna ,hogy jó e rántott leves ...
Nyilván megvan a maga hétköznapi valóság alapja de hogy nem sok embert hoz lázba egy Baleno az szerintem borítékolható.

papptibi 2011.03.20. 08:24:07

@mennyi?husz!: "ez az ultraszar elsozes meg el?"
Elsőzés? Hol:)

@esef: "2. felesleges az összehasonlítás Pista Volvojával, almát a körtével... illetve majd jövőre ugyanekkor a szerviz és benzinszámlákat rakjátok egymás mellé :)
3. vezérlés nem lett cserélve? "

2. Nem, de elgondolkodtató akkor is. Kicsit azért hadd fájjon, imádom az öt hengert:)
3. Nem, megnézve volt, nem vészes, de hamarosan le lesz, biztos, ami biztos. Csak likviditási szempontok miatt lett elhalasztva kicsit...

@poa ogapo:
basszus! +hatszáz!

@Zuzimama: "Magyarországon már nincs Suzuki Baleno?"
Kisautót akartunk, itthon meg csak limuzin és kombi van, apró háromajtós nincs.

@Keszo: "ennek az árnak a másfélszereséért kapsz 2001 második félévében gyártott, már nem is békaszemű közel 100 LE-s Corollát!"
Pontosan, ezért nem ezt vettünk, mert másfélszer annyi. Kezdő autónak szántuk, amit nem sajnálunk, ha egy-egy sarka megsérül, vagy ilyesmi.

@kafferbivalybalamber: Papptibi minden alkalmat megragad, hogy a regadót picsázza. Főleg, amikor fizeti, és ettől a duplájába kerül a felesége autója. Hamarosan alkalmat kerítek arra, hogy levezessem, miért baromság ebben a formájában az egész regadó.

@nyikk: "CSak azt kell megérteni, hogy a használati értéke egy 4éves,1,5 millás használt akárminek ugyan annyi, mint egy 15 éves,fél millás akárminek."
Ezt azért nem állítom. Egy mai Swiftnek nagyobb a használati értéke, sokkal. És finomabb. A Baleno már a saját idejében is nyersnek és zajosnak számított - igaz, ez városi közlekedésben, amire vettük, nem számít annyira. Továbbá, max két emberre szántuk, sok cucc nélkül, arra meg elég. Ez tény.

Coyote82 2011.03.20. 08:26:28

500ért mi 98-as Ford KA-t vettünk az asszonynak. Korához képest hibátlan, nőies, 1.3 motorral 6,2-t eszik, megy is, szervós, klímás, légzsákos.
Japán párti vagyok, de a Baleno helyett jobb lett volna egy KA nektek is. Igaz, a hátsó üléseken épphogy elfér 2 felnőtt...

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.03.20. 08:28:06

Minden használt autót át kell iratni.Én 120 ért vettem egyet és még 110 volt mire a nevemre került.

ben88 2011.03.20. 08:28:19

Ennyiért szerintem még olcsón is jött ki. Az én 21 éves toyotám lassan ennyiben van. Mondjuk biztos kicseréltem volna a szíjakat-görgőket-olajakat még, ki tudja mikori az benne. A regadó meg tényleg agyonüti az egész autópiacot. Be is zárhatnának egy időre az újató kereskedések, mert mindenki hozna be magának pár éves használtat ha nem lenne, azt meg nyilván nem akarják az érdekeltek. De az a helyzet hogy ilyen benzinárak mellett messze az kerül a legtöbbe...

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.03.20. 08:31:19

Amúgy megint egy gumicsont cikk,lehet rágódni a regadón.

kafferbivalybalamber 2011.03.20. 08:36:48

@papptibi: Heles. :)
Picsázáshoz javaslom a Laffer-görbe ismertetését. Hátha elolvassák majd Pártunk és Kormányunk bölcs döntéshozói is, és rájönnek, hogy a kevesebb néha több.

AciDuzzu 2011.03.20. 08:36:59

@avram iancu: Ok, ok, legyen "fiatalos", az 500e alattiak között legalábbis. Amúgy meg ki mihez szokott... 94-98 közötti típussal szeretnék épp fiatalítani, de belátom, hogy aki új autókon szocializálódott annak a 15 éves nyilván roncsnak számít. Nincs ezzel semmi baj, csak tessék az új autókkal szépen bánni :)

Z o z ó 2011.03.20. 08:37:04

Az ára okés volt szerintem,viszont a 7,3-7,5 egy ekkora gyösztöl szerintem picit sok.

de Gratula hozzá:)

"tojjadnekitibi:D"

Z o z ó 2011.03.20. 08:39:19

@papptibi:

1)A regadós cikket várom

2)Ugye Pista még nem írt a volvoról?

Bikfenc 2011.03.20. 08:41:35

Papp Tibi ezt a cikket azért írta, hogy megnyugtassuk:
Jó vétel volt, Tibi!

Végül is jó vétel volt!
:)

Keszo 2011.03.20. 08:44:58

@Z o z ó: Városban nem rossz. Én azért mégis inkább egy Corolla sedant vettem volna a hatalmas csomagtartó miatt!

dóm 2011.03.20. 08:45:12

Csak 1 kérdés?

Ha ommm-nak jó a szlovák rendszámos kocsi, akkor neked miért nem? Vedd le a 170 ezer fabatkát az árból és mindjárt jobb kedvre derülsz. Ha jól tudom, akkor egy ideiglenes lakhely kell hozzá és megy a dolog. Ommm-hoz lökd be az asszonypajtást papírilag....oszt jól van.

Más...
Hogy baromság-e a regadó? Ááááá, dehogy, nézzünk egy magyarországi, szétherélt, átdízelesített, a seggét a földön húzó 126-os mercedest(szerintem a világ legszebb autója), majd kalandozzunk el a mobile-n egy kicsit. Kell hozzá egy adag zsepi az biztos....a könnyek miatt főleg. 1-2 ezer euróért meseszép autókat lehet kapni a régi német korszakból. Talán komarnoba kellene költözni....papíron.
A baleno meg tök jó az asszonynak, az ára sem volt vészes a reg.-t leszámítva, más használt kocsira még lehet, hogy többet költöttél volna.

AciDuzzu 2011.03.20. 08:46:53

@Z o z ó: 7,5l egy 1.6-os benzinmotortól, télen, városban nagyon baráti. Egy 900as Cinquecento-tól, na az tényleg arcátlan, pedig az is annyi :)

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2011.03.20. 08:50:11

TIBI!
BALENOHOZ VAN MAGYAR NYELVŰ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓD?
KÉNE!

csorsza 2011.03.20. 08:54:31

@AciDuzzu: A 96-os autó neked "egész fiatal"? :)

pincze 2011.03.20. 08:55:12

Régi swiftből ennyi pénzért jó állapotú darabok vannak , öreg autóknál a megállíthatatlan rohadás nagy ellenfél , a swift is gyorsan rohad . Olcsó fenntartáshoz jobbak a gyakori típusok , a bontókból könnyebb cuccot szerezni hozzájuk .

lyken 2011.03.20. 08:57:30

@Zuzimama: Nem spórolhatta volna meg a költségek felét, mert idehaza annyival drágább, mint a regadó meg a leírt költségek. Ez az évjárat 450-500 ezerért megy konkrétan. Annyi, hogy idehaza tekerik az órát, ill. az emberek többsége addig hajtja szervizelés nélkül a kocsit amíg tudja. Ergo bár több macera volt a kimenetellel, valószínűbb, hogy jobb állapotú kocsit kapott.
Plusz idehaza még rájön az, hogy adásvétel környékén műszaki, meg rájön még, hogy eladás előtt senki nem viszi nagyszervízre a kocsit. Magyarul a magyar tekertórás bizonytalan állapotú 450.000-hez lehet hozzászámolni legalább egy százast.

Mindezeken túl nekem egyetlen problémám van ezzel az egésszel. Tudniillik nincs túl nagy bizodalmam a Suzukik törési képességeiben...

littlerock 2011.03.20. 09:00:22

Ez a Vasárnap reggeli poszt??? belepillantottam, azt mielőtt lefőtt volna a kávé, már végig is olvastam...

most kávé mellett olvassam el még egyszer???

esef 2011.03.20. 09:01:31

@Coyote82:
volt szerencsém KA-hoz, mögöttem a két gyerekkel, talán egy picit tágasabb mint a Kispolszki

littlerock 2011.03.20. 09:04:06

@lyken: ez városi autónak lett véve, ha jól látom, tehát 50-70 km/h az esetleges oszlop stb fogás sebessége, nem 120-szal landol az árokban... - biztos hogy lesznek egyéb használatbavételi esetek, de remélem még 5-6 évet karcmentesen szolgál még a verda

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.20. 09:04:07

"Ha lenne valaki, aki még mindig úgy látná, hogy egy 1,6-os autót jó dolog újonnan megvenni félmillióval drágábban, pusztán azért, hogy 14 évesen százezerrel drágábban adhassa el, "
Aki ilyenben gondolkodik, az nem 14 évig használ egy autót, hanem 1-2 évig...

Kalmani 2011.03.20. 09:07:17

Érdekes dolog , hogy amíg az ember fiatal , addig izgalmas autókat vásárol . Majd elér egy kort , és kezdi keresni a jellegtelen , gusztustalan , de megbízhazó , praktikus impotens autókat .

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.20. 09:07:40

"Igaz, ennyiből Baleno kombit is lehetne venni. "
Itthon? Használtat? És az milyen lenne? Ennyiből megvennéd, aztán mehetne rá még 100-200 ezer...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.20. 09:08:43

@csorsza: Hát, én örülnék, ha a '91-es autó helyett hozzám vágnának egy '96-ost...

@Kalmani: Miért érdekes? Ha megöregedsz, lenyugszol.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.20. 09:11:53

@Ciri: Miért is? Vett volna hitelre egy hasonló kaliberű autót? 1-2 évig használják, és meglásd, eladják majd...

...sajnos nincs mindenkinek pénze csillivilli új cuccokra.

Egyébként meg nem kötelező elolvasni.

esef 2011.03.20. 09:15:42

@ColT:
ha új autót vett volna (bármilyet)akkor meg azért sírna a fele brigád

nakitaka 2011.03.20. 09:16:09

praktikus és jó választásnak tartom. igaz többet költöttél rá, de most nyugodt szívvel vezetheted, mert megvolt a szerviz, tudod amit tudnod kell. grat hozzá.
kb ennyiből hoztam ki magamnak anno egy 440es Volvot, ami sokkal kényelmesebb, többet tud, erős és motorikusan nagyon megbízható, de időközben már többszörösét lehetett elkölteni a széteső karosszériára, szóval igen, a suzuki a legjobb vétel ilyen esetekre.

donphobos 2011.03.20. 09:20:53

Szerintem kár "egzotikus" autót venni, ha sima használatra kell valami régi. Meg kell nézni hogy az adott országban mit gyártanak, Magyarországon ilyen gépkocsinak egy Swift tökéletes. Ha poccos kell akkor Ignis.

El tudom képzelni hogy Franciaországban nem a Swift a jó választás hanem valami Clio vagy Twingo. Ahogy Olaszországban sem egy Volvo 740-re érdemes rástartolni, hanem a Punto és deriváltjai a célszerű.

Itt szerintem hiba volt elmenni az egzotikus irányba ezzel a Balenóval. Ami jó az az hogy a kocsi árába beleszámol a szerző mindent ami felmerül a fenntartással kapcsolatban. Sokan megállnak ott hogy mit fogyaszt. Aztán eladják ha elkezd füstölni vagy recsegni-ropogni. Ez utóbbi felfogás miatt is olyan riasztó a magyar géppark állapota. Tisztelet a kivételnek...

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2011.03.20. 09:22:41

Egyben van, műszaki+ gumi garnitúrák, pár évig nem lesz vele gond. Megspórolod a szervizszámlán.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2011.03.20. 09:30:41

@papptibi: A regadót rugdosni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem.

:)

sargarigo 2011.03.20. 09:31:39

Na végre valaki rávilágított miért nem érdemes Suzukit venni.Akkor inkább ülök egy biztonságos autóban,még ha egy picivel többe is kerül,és nincs szétrohadva 14 évesen.Persze a te döntésed,de legalább beismerted, hogy nem az év legjobb ötlete volt.

stofilol 2011.03.20. 09:33:45

magyarázni a bizonyítványt ...

ennyi pénzből itthon lényegesen jobb autót kaptál volna ....

még suzuki szinten is, régi még japán swiftet, ennél sokkal jobb állapotban és felszerelve.

persze, azt elismerem hogy bajod nem lesz vele egy darabig (persze ha a vezérműt is cseréled)... ennyi pénzért még szép

overall: /fail

ujjelszo 2011.03.20. 09:33:49

Na milyen fasza, papptibi vett a felsegenek egy 14 eves autot, amiben nincs blokkolasgatlo, legzsak, ESP, es a gyürödözonak is rohadtak mar egy kicsit. De nem baj, felsegnek csak kisauto, az uranak dukal a nagyauto...

A szegeny kis a felesege meg meg büszkelkedik, hogy milyen aranyos ura van, mert meg illatositot is vett neki!

esef 2011.03.20. 09:34:08

azt nem értem, hogy a véglegesen kivonják a forgalomból az adott autót, akkor miért nem fizetik vissza a regadóját... hiszen akkor kikerül a nyilvántartásból :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.20. 09:36:04

@stofilol: Hm, persze, visszatekertet, szar váltóval, jól szétrohadva, rejtett hibákkal. Mert ugye felénk ez már csak így.

@ujjelszo: És ha az asszony nem akart nagyobb autót, mert mondjuk rühell nagy autóval parkolni?
Anyám is csak kis autókat hajlandó vezetni.

Ptr87 2011.03.20. 09:36:18

Olyan szinten szarrá rohadt bölcső esetén én a helyedbe kicseréltem volna a lengőkarokat.

esef 2011.03.20. 09:36:23

a sok "szakértő" mutasson már itthon olyan 300e Ft körüli árú, hasonló korú autót amire 200e Ft-ot kell csak rákölteni hogy így nézzen ki és van benne 14 légzsák, ABS, ESP, még sok hárombetűs és még használható is

ostvan 2011.03.20. 09:38:26

Azt hiszem, akármilyen, nem új gépet veszel, arra MINDIG rá kell költeni egy kalap pénzt. Olajcserék, fékek rendbetétele, vezérműszij csere (mindig!) és többnyire gumiabroncsok témája. Ezeket biztosan ki kell perkálni. És még befuthat olyan, mint itt a bölcső cseréje (javítása), még jó, ha megúszható 40 ezerből. Gyakoribb ennek a többszöröse. Szóval lehet venni drágábbat, de arra is ugyanazokat rá kell fordítani. Ha nem a megvásárláskor, akkor egy-két hónapon belül, sokkal többet, mert útközben ment szét valami.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.20. 09:40:39

@ostvan: Na igen, a kérdés csak annyi, hogy abban a kalapban mennyi van...

Solaren 2011.03.20. 09:43:10

Nekem ez a 140 ezer forintos autóra 175 ezer forintos regadó erotizálja a fülemet.Ez hihetetlen.Én is nézegettem Németországban autókat,de ha rápakolgatnám mindegyikre a regadót már nem érné meg pedig nincs szétmenve a futóművük és nem tekergették őket de mégy így se.Persze nem hibridről van szó.De a regadónál szerintem a legutolsó szempont a környezetvédelem.

mex900 2011.03.20. 09:46:10

nem kell ennyire szidni a magyar autopark allapotat. ennyi penzert mar Magyarorszagon is lehet jo allapotu kocsit kapni. csak hat a magyar ember polihisztor,mindenhez ert es sajnalja azt 10000 forintot amiert egy markaszervizben a vasarlas elott teljes allapotfelmerest kap az autorol es a kesobbiekben nem erik meglepetesek. nekem egy 3 millas volvonal ennyiert mondtak meg, hogy hamis a szervizkonyv es meg 600 000 Ft ertekben kell hirtelen az autora kolteni.

littlerock 2011.03.20. 09:47:30

@esef:
- nem akarok "szakértőnek" látszani, de

a hahu-n bejelölöd, hogy Daewoo, meg hogy Lanos, max 500000 huf, illetve klikk az ABS-re

ez csak kezdésnek... több ismerősöm is van, akinek 200000 km felett van a kocsiban, egyikük 40-50000- költött most műszaki előtt rá. Ennyi pénzért csoda, hogy megy egy használt kocsi, ezek meg nem esnek szét olyan könnyen, mint azt sokan hiszik...

de abban igazad van, hogy jót olcsón itthon- nem lehet könnyen találni

P12_dCi 2011.03.20. 09:47:45

Sokat eszik!
Az enyém is megáll 8 liter alatt városban, csak ez 150 lóerős, és másfél tonnás.

Ambrus Gergely [SG] 2011.03.20. 09:55:38

Valaki tegye már ki a népítéletem az új swiftről!!! pls

a.szirbik 2011.03.20. 09:58:47

Lehet találni M.O-n is tűrhető használtat, csak nem kell megvenni az elsőt, ami képen jól néz ki! Mi októberben vásároltunk második autónak egy corsa-t. Kb 1 hónapig néztem a neten, mire találtam egy megfelelőt. 1.2 benzines, 14 éves, 5 ajtós, valós 140.000km, törve nem volt, NEM ROHAD, és 1.5 év műszakival 400.000. Erre csak az átiratás jött meg egy olajcsere. Azóta sincs semmi baja, és reméljük pár évet szolgálni fog! Kizárólag városban használva 6.5 a fogyasztás... Szóval nem mondom, hogy rossz vétel volt a Baleno, de a sok utánajárással nem is volt az év vétele!

Paó 2011.03.20. 10:00:22

Autóval "szopni", csak lassan, csak szépen, ahogy a csillag megy az égen,

Kalmani 2011.03.20. 10:02:03

@ColT: 41 évesen mondhatom , hogy sosem vennék olyan járművet ami nem dobogtatja meg a szívem .

Jean-Baptiste Emanuel Zorg 2011.03.20. 10:04:47

hát én megértem a regadó szidását, tényleg kapja be az összes, vigyorogni nagyon tudnak, amikor szavazni kell, unijóról prédikálni, amikor ilyenek vannak. a hazai gyárak kvótájáról meg még kevesebb szó esik, amikor bekorlátozzák őket, és be kell zárniuk, főleg a mezőgazdaságban. undorító.
Most nem folyik semmi eljárás a regadóval kapcsolatban? vagy már rég lejátszódott az a vizsgálat Brüsszelben? és helyénvalónak tartották?

stofilol 2011.03.20. 10:06:10

@ColT:

swift mint használtautó teljes más itthon...

egy okból: annyi van belőle itthon mint a szar, hogy mindenképp kitudsz fogni rendeset ...

rejtett hiba swiften? micsoda? :D te most viccelni akartál?

Autószerető 2011.03.20. 10:11:56

Ezért a cikkért most kár volt.
Azért olyan emberek, akiknek az élete az autó (az autózás), igazán vásárolhatnának nem 'vesztes' módjára autót. Szegény Csiki szenvedéseit mióta olvassuk - s bár tudjuk, hogy veteránról van szó, az autóvásárláskor Csiki nem kicsit lett megvezetve.
Ommmm-nak szintén nem jött össze az Alfa. Érdekes sztori volt, de...
Most pedig jön a magyarázkodás ezzel a Szuzival kapcsolatban.
Három féle gumi volt az autón: ha ez ekkora gond, miért vetted meg? Ha nem akkora gond, miért kell egy egész bekezdést írni és magyarázkodni hóesésről, meg olcsó gumiról és kereskedők által átadott gumitlan autókról. Azért láttam már embert, aki autóvásárlás után nem a gumiért ment a teszkóba...
Ezen most van két év műszaki, míg a kereskedésekben vásárolt autókon általában nincs annyi. Komolyan? És mennyit is rohangásztál utána? És mennyibe is került az a műszaki? Úgy kétszázezerbe?
Itt Magyarországon ebbe az árba most körülbelül hét műszakiztatás fér bele...

Kicsit szánalmas magyarázkodásnak tűnik.
Vettél valamit, nem úgy jött össze, ahogy gondoltad. Van ilyen. De nem kell a magyarázkodás, félrebeszélés.

soproni1 2011.03.20. 10:17:12

Minek vesznek az emberek autót, ha nem is használják !

Hétköznap alig van autó a fővárosban.

anyahajókabinajtóhajtogató 2011.03.20. 10:17:29

Azért ennyiért már itthon kaptál volna egy korrekt corollát. Szerintem nem érte meg az államnak fizetendő sarcok miatt. Amúgy jó gép.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.03.20. 10:18:00

"A lámpák az égbe világítottak, ezért vettem a kúton egy csavarhúzó-készletet."

"Csavarhúzó-készlet 1 500 Ft"

Ha meg koszos, és ki köll takarítani, beleszámolod a porszívó árát?

Egyebekben van, ahol akár ingyen is beállítják. De 1500-ért biztosan, és az legalább jó is lesz - csak mert nem találom a könyvelésben a fényszóróállítógépet...

Ja, a regadó monnyon le, ezzel nem lehet nem egyetérteni. Bármiféle Suzuki vásárlással kevésbbé, de mindenki úgy él-hal, ahogy neki tecc.

nickkel 2011.03.20. 10:20:19

Tibi! Legközelebb szólj az OMMM-nak és talán Ő tud segíteni szlovák rendszámot szerezni.Üdv

körömpörkölt 2011.03.20. 10:20:20

@ujjelszo te barom nézd már meg a képeket mielőtt beszólsz, ebben VAN légzsák!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.20. 10:21:53

@Autószerető: "Szegény Csiki szenvedéseit mióta olvassuk"
Mire gondolsz? A Ponton szívás, azt tudta, hogy úgy lesz. A fekvőlámpások meg pár éves használatra vannak, azok nyilván nem lesznek patikaállapotúak.

Nem hinném, hogy ez magyarázkodás lenne. Számvetés inkább. És szerintem jól jött ki. Ennyiért itthon kap egy lerúgott Swiftet, vagy belét húzó pözsót.

"streetfighter" 2011.03.20. 10:22:37

És mi van a hajtóműolajjal, motorolajjal, gyertyákkal, légszűrővel, vezérműszíjjal?
Nem érdemes ezeket is lecserélni nem kevés pénzért?
Vagy lebeszélted az eladóval, hogy mi mikor volt cserélve?
Én kicseréltem mindent, mikor a "céges" autót megvettem.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.20. 10:23:09

@Kalmani: Jó neked, hogy ezt megteheted :D

@stofilol: Nyugi hogy van. Ha nem gyártási okból kifolyólag, akkor az előző előtti tulaj gányolása, ami miatt az előző tulaj eladta.

nickkel 2011.03.20. 10:23:38

Tibi! Legközelebb szólj az Ommm-nak és Ő talán tud intézni neked szlovák rendszámot!Üdv

Z o z ó 2011.03.20. 10:27:33

@Keszo: Hát csak gondoltam az asszony félt a nagyobb autótól.

esef 2011.03.20. 10:28:09

@littlerock:
jó, legyen egy Daewoo Lanos 500e-ért. + átírás + vezérlés csere + pár apróság még biztosan elvégzendő rajta, így már benne is vagyunk legalább 700e-ben...

AciDuzzu 2011.03.20. 10:31:23

@stofilol: "rejtett hiba swiften? micsoda? :D te most viccelni akartál?"

-Süllyedünk.
-Az lehetetlen, a Titanic elsüllyeszthetetlen!
-Vasból van, tehát el tud süllyedni...

"... szakembereink észrevették, hogy az első lengéscsillapító festési eljárásából adódóan az fokozottan korrodálhat és szélsőséges esetben a kormány tengely csonk leválhat a lengéscsillapítóról és a gépkocsi mozgásképtelenné válik..." "...kérjük, hivatkozzon a "HUGY" kódra..." :)

esef 2011.03.20. 10:33:41

@AciDuzzu:
szerinted 10+ év után hány gyártó hívta volna vissza az autóit? szartak volna rá magasról...
meg nagyságrendekkel kevesebb autót érint mint Toyotáék legutóbbi akciója :)

Nadian 2011.03.20. 10:35:01

Anno én egy kawasaki gpx 250 es motort hoztam be, és azzal jártam végig egy procedurát.

Nos amikor Németországban megvettem az első autómat, döbbenettel és könnyes szemmel akceptáltam a kb. 20 percig tartó és kb. 14k pénzbe kerülő "átírást". Regadó, eredetiségvizsga, vagyonszerzési adó... autós (motoros) barát nemzet!

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2011.03.20. 10:35:46

Illatosító 150 Ft. "Ezzel speciel pont átbasztak."

Epercsibe 2011.03.20. 10:35:58

Így is mákod volt (vagy még nem tudod mi jön). Vezérműszíj csere, olaj csere, váló olaj átnézés, futómű alkatrészek, esetleg néhány lengéscsillapító vagy fékalkatrészek... a használt autó pénzbe kerül és nem is reális azt várni, hogy minden alkatrész új rajta. Szerintem teljesen reális, ha még kb 200eFt-ot rá fogsz locsolni egy fél év alatt. Majd folyamatosan évente ugyanennyit, - ha nem akarod majd úgy eladni, amilyet venni nem szeretsz ;o) -.

két (rossz) példa ismerőseimtől:
- cápa 7-es: vétel: 400eFt 2 év alatt ráköltés: 1.5mFt
- PUG 205d: vétel: 380eFt 2 év alatt ráköltés 500eFt

ezek csak a szervíz számlák. Semmi baj a használt autóval de csodák sincsenek.

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2011.03.20. 10:38:40

@esef: Azért ez marketingnek sem utolsó. Most borzasztó kevés autót ad el a Suzuki, mert pont annak a rétegnek csökkent a vásárlási "kedve", aki potenciális ügyfelük volt.

AciDuzzu 2011.03.20. 10:42:02

@esef: "szerinted 10+ év után hány gyártó hívta volna vissza az autóit? szartak volna rá magasról..."

Korrekt dolog volt, le a kalappal. De Murphy Első Axiómája alól nincs kivétel.

littlerock 2011.03.20. 10:42:16

@esef: 250-370 ig vannak az első példányok... (talán azért nem arányos, amit írok, mert a vezérlés cserét stb magam csinálom) de jó esetben 500- körül megállhat végösszeg.

Ha kisebb autó kell, ez alá is lehet menni.

ezt a "vitát" csak úgy dönthetnénk el, ha holnap vennék 250-ért egy "lányost" rákölteném amit rá kell, és két év múlva leülnénk egy sörre... az akkor nyertes fél elmondhatná a na ugye megmondtam-ot...

Amiben szerintem egyetértünk, hogy manapság itthon lassan nem csak az autótartása, vásárlása luxus, hanem annak cseréje is...

ezért van 11-éves autóm,ami kombi, CAN-bus mentes szerencsére... motorcsere (hengerrepedés nem karbantartási hiányosság miatt)után, 232000km-mel elgázosítva...

kötelező egy évre 11400 tejelési adó 15000 üzemanyag költség 100km-en 1800-2000 huf olajcsere szűrőkkel max 15000 stb...
komplett fék 40000 minőségi anyagokból . és még sorolhatnám...

- na ezzel az autóval fogná meg valaki az isten lábát, ha 6-700000-ért megvenné a piacon (ennél többet nem akarnának érte adni)

magyar_ellenállás 2011.03.20. 10:43:04

"Elvégre, ez a háromajtós Baleno, a maga kis egyhatosával tökéletesen megfelel a célnak."

Erről pofázok, mióta olvasom a Belsőséget!!!

A márka természetesen bármivel behelyettesíthető, a CÉLTÓL függően.

Az nem cél, ha valaki azért vesz meg X vagy Y új autót vagy szénné harcolt levedlett fostalicska rozsdaboglyát, mert most az a menő, az hülyébb, mint a sok éves átlag. (Esetleg az óvodában.)

littlerock 2011.03.20. 10:47:23

@BOSCHtechnikus: nos annak a rétegnek olyan "kedve" sem volt, csak elhitették vele, hogy van...

a Suzuki ott szúrta el, hogy olyan piacra alapozott, ami nagyságrendekkel látszott nagyobbnak, mint ami

de most őszintén: ki az az állat, aki úgy tervez 20-30 évre egy piacon, hogy az első 10 év alatt garantáltan nem hogy betelíti, hanem ... (nem találom a jó szót ide), mert ez a piac ma nem is láttatja magát, és sokáig nem is fogja...

dan72 2011.03.20. 10:48:39

Lehet, hogy nem ide való a kérdésem, de hátha valaki tudja a választ.

Tegyük fel, hogy ki akarok menni külföldre (EU-n belül) ideiglenesen, de nem pár hétre - mondjuk két évre, és magammal vinném a Magyarországon forgalomba helyezett, 4 éves autómat is. Elvileg, ha ott bejelentem magam rendesen - ott fizetek TB-t, bejelentem a lakcímem, stb. - az autót is át kell regisztrálni. Ebben az esetben, mi történik ha visszaköltözök? Akkor még egyszer kell fizetni a regadót stb.?

Ciri 2011.03.20. 10:48:48

@ColT:

"Miért is? Vett volna hitelre egy hasonló kaliberű autót? 1-2 évig használják, és meglásd, eladják majd..."

Félreértettél. Nem az autó korán/árkategóriáján rugózok, hanem a vásárlás körülményein (TC módra)és a típuson, valamint a konkrét autón.

AciDuzzu 2011.03.20. 10:55:11

@BOSCHtechnikus: Swift Sedanon tanultam vezetni, jó volt, egy rossz szavam nincs rá. Na jó, egy van: M-a-n-a-g-e-r??!? :)

randa 2011.03.20. 10:55:38

2004 es Wagont vettem 490.000 ért igaz tk volt,de ki volt kasznizva ,motor co,00.1 érdemes törött gépet venni 50%al olcsóbb hajtani pár évet és eladni,mielőtt szétrohad.

acsa77 2011.03.20. 10:56:30

@papptibi: Egy Baleno és egy békaszemű között viszont óriási a passzív biztonsági különbség. Többek között nem ezért röhögött sok éven át a Totalcar a Suzukin? A Baleno a 91-92-es gyártású nyugati autókat is lazán alulmúlja, töréstesztje egy húsvéti tojáséhoz hasonló.

Egyébként egy új Modus is ezért múlja felül a 940-et egy "párbaj"-ban. A 850-es (ami itt most egy fészliftes V70) feltehetően éppen egy szinten lenne. Na részben ezért éri meg bukni új autón, a regadóval együtt is.

Persze, ez csak statisztika, a többség 50 évet is túlél egy Trabantban vagy Ladában :)

w a s d 2011.03.20. 10:56:55

@littlerock: Jó az a Lanos, csak tankolni ne kéne...

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2011.03.20. 10:57:25

@littlerock: Ami jó dolog: egyre többen döntenek úgy, hogy nem vesznek új autót, hanem karbantartják a régit.

magyar_ellenállás 2011.03.20. 10:57:36

@littlerock: "de most őszintén: ki az az állat, aki úgy tervez 20-30 évre egy piacon, hogy az első 10 év alatt garantáltan nem hogy betelíti, hanem ..."

Külföldi piacra is termelt a hazai gyár.

Herman 2011.03.20. 10:58:22

Jó választás volt!

Egy ilyen Suzuki elpusztíthatatlan, előbb eszi meg a rozsda mint hogy meg tudd ölni a mechanikát!

Az én munkásautónak használt egyik kocsim, egy 94-es swift Sedan nincs kímélve, de csak megy, mint a doxa óra..
Most tervezem eladni, és egy Baleno kombi lesz az utódja.
Mert városba, ütni vágni nincs ezeknél olcsóbb és jobb...

w a s d 2011.03.20. 11:00:06

@esef: Ilyen hiba esetén lehet, bármelyik, mert csúnyán rászúrhattak volna.

magyar_ellenállás 2011.03.20. 11:05:29

@acsa77:
"A Baleno a 91-92-es gyártású nyugati autókat is lazán alulmúlja, töréstesztje egy húsvéti tojáséhoz hasonló."

1997 előtti gyártású autók nem kaptak a jelenlegi norma szerinti csillagokat, úgyhogy nem tudom, mire alapozod ezt a kijelentést. A Baleno másfél csillagot kapott, a 3-as BMW szintúgy, míg az A3-as Audi 2 és felet... SZÓVAL? :)

Herman 2011.03.20. 11:07:15

@acsa77:

Bizonyos sebesség felett már nem számít hogy hány volt a csillag....

Lásd: www.langlovagok.hu/hirek/9935_autobalesetben-meghalt-a-puspokladanyi-polgarmester

itt mindkettő 5 csillagos verda volt...
100-130 km körüli, vagy nagyobb ütközésnél már csak a szerencse segíthet.

Pár napja láttam a Discovery műsorában (az Állítólag-ban) amikor a muksók 2 ugyanolyan kocsit (régebbi daewoo) ütköztettek, először 50, utána 100 km-rel....sok tanulságot lehetett levonni belőle. pl. 100 km-nél 1 M rel lett rövidebb a kasztni, míg 50 nél csak 40 cm...el lehet képzelni az erőhatásokat.
Autópálya tempónál, egy határ fölötti sebességnél még egy Hummer, vagy egy S Merci se nyújt 100% védelmet, mert leszakadnak a belső szervek az ütközési energiától.

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2011.03.20. 11:07:35

Ha már szóba került a régi Swift, szerintem egy óriási hibája van, az a fék. Vizes úton egyszerűen lehetetlen vele vészfékezni. Persze ez fokozott figyelemmel korrigálható. Az új remélem jobb ebből a szempontból, azzal nincs tapasztalatom.

littlerock 2011.03.20. 11:08:28

@magyar_ellenállás: A magyar piacra gondoltam, és nem csak a gyárra, hanem az egész értékesítési,és szervizhálózatra... (aminek a nagy része ugye most rúgja az utolsókat)

15 évvel ezelőtt egy személyi igazolvány elég volt elhozni az autót, ezt jó esetben már kifizették, olyan hitelre, hogy garantáltan az autó 1,5 szeresét , vagy annál többet köhögött ki, a saját helyzetéről jóval többet gondoló autóra vágyó családfő...

ellenben igen sokan használják a mai napig ugyanazt, vagy vettek egy használtat, miután lefutották a kötelező köröket a bankokkal...

Végeredmény: 10-15 évre lekötötték az a pénzt, amit ki lehetett sajtolni a szegényebb autósokból, és ennyi... most meg nincs semmi, Az a család, akinek van 7-800 000 -e egy új autó kezdőrészletére, az itthon nagyon irigylésre méltó, és ha a családfőnek van egy csöpp esze, 3-4 éves használt autót vesz, még ha hitelre is ...

Nincs tovább tömeges olcsó autó, drága hitellel... Soha nem is szabadott volna hogy legyen

littlerock 2011.03.20. 11:12:22

@F/: akkor a PoHu miért nem vállalta be, a VW váltók cseréjét, javítását??? DUU és a többiek, néha azon csodálkozok, hogy még nem volt belőle baleset, legalább is nem tudunk róla

- erősen tervezem, hogy szét kell szedjem az enyémet, a csehektől olcsón van hozzá alkatrész... ha már az adóknál tartunk, majd hülye leszek itthon megvenni...

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2011.03.20. 11:15:11

@littlerock: "nos annak a rétegnek olyan "kedve" sem volt, "
Ez igaz, én is ismerek olyat, aki null százalékkal vett SX4 Diesel-t full extrás felszereltséggel. Három évig fizette, majd ugye elmaradt a törlesztőkkel. Elvitte a bank az autót, plusz perli még két és fél millára...meg bukta a befizetett törlesztőket. Ezért nem zavar engem, ha prolinak néznek az autóm miatt, majd ha lesz több lóvém, lesz jobb autóm.

csorsza 2011.03.20. 11:15:38

@ColT: na ja, minden relatív... :)

magyar_ellenállás 2011.03.20. 11:17:38

@littlerock: "A magyar piacra gondoltam, és nem csak a gyárra, hanem az egész értékesítési,és szervizhálózatra..."

Akkor már bőven volt itt Opel is, amiből TÖBB futott a magyar utakon, mint Suzukiból (ha igazat mondott a statisztika). Érdekes módon mégis mindenki a Suzukira acsarkodik, ha felvetődik a hazai piac telítettsége, a népautó meg a hitelre vásárlás témája.

littlerock 2011.03.20. 11:17:40

@Herman: Attól függ mivel ütközik, mert ilyenkor kamatozik igazán a nagyobb tömeg nyújtotta előny... egykettedemszervénégyzet :)

ha mozdítható tárgy az amit odébb tol, akkor talán ennek a sofőrje nyer...

a lánglovagokon volt egy Zafira/Civic frontális találkozás... a Zafira utasai csak könnyebben sérültek, a Civic sofőrje a helyszínen meghalt... ez nem szerencse volt, hanem vagy 500 kg, 10 év technikai különbség

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2011.03.20. 11:18:41

Lehet, hogy most jön el a gázosított Audi 100-asok, BMW e34-ek kora?

United Steaks 2011.03.20. 11:19:53

@magyar_ellenállás:
"...mindenki a Suzukira acsarkodik, ha felvetődik a hazai piac telítettsége, a népautó meg a hitelre vásárlás témája."
Más típust nem árultak úgy, hogy bemész csupasz seggel, és kijössz egy új autóval, plusz 100.000. kp.-val...

donphobos 2011.03.20. 11:20:02

Remélem azt a sok szakértő azért tudja hogy a 14 éves légzsák gyakorlatilag egyenlő azzal hogy nincs légzsák...

acsa77 2011.03.20. 11:20:08

@magyar_ellenállás: Egyrészt érdemes megnézni, mi van a csillagok mögött, másrészt pont két tényleg szintén rosszul sikerült modelleket soroltál fel melléjük, harmadrészt nem csak az EuroNcap csinált vizsgálatokat. Akkoriban nagyrészt tendencia volt, hogy a német prémiumgyártók a modellpaletta alsó szélét biztonsági szempontból rosszabbra készítették, tehát a korai C-k is elég rosszul szerepeltek. De ez nagyon gyorsan elmúlt, amint köztudatba hozta a biztonságot az Ncap.

Konkrét összehasonlításként egy 91-es Astra vagy Golf határozottan felülmúlja a Balenot.

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2011.03.20. 11:21:03

@magyar_ellenállás: Mindenképpen előnyben volt a Suzuki a banki hátterével. Ha egy utcáról beeső ember belenézett őszintén az autó értékesítő szemébe, és azt mondta, hogy : "fogom fizetni a részleteket" megkapta azt.

littlerock 2011.03.20. 11:21:42

@magyar_ellenállás: fentebb említettem a személyi igazolvány meglebegtetésével történő vásárlás lehetőségét... ezért acsarkodik mindenki, mert ekkora böszmeséget, még a világ nem látott :)))

egy LCD tv-t 100000-ért még csak kinyög az az ember, aki abba belemegy és minimálbért keres, de a havi fizetésed felét 10 évre előre odaígérni.... ezt nem tudom kommentálni...

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2011.03.20. 11:21:49

@Ciri: nekem az tetszik a legjobban, hogy a kocsi költségei között fel van sorolva 150 Ft-tal az illatosító (((:

ez aztán a precíz elszámolás, nem mondom ...

a fogyasztást meg 6 tizedes jegyig mérik (:

Herman 2011.03.20. 11:22:37

@littlerock:

Hát ez igaz...de amit belinkeltem, az kb egy súlycsoportban játszott.

magyar_ellenállás 2011.03.20. 11:25:07

@A nevem Nick.: "Más típust nem árultak úgy, hogy bemész csupasz seggel, és kijössz egy új autóval, plusz 100.000. kp.-val..."

És ehhez mi köze a gyárnak meg a márkaszerviz-hálózatnak?

Én speciel Peugeut szalonból vettem a Suzukit 10 évvel ezelőtt (bizományban hagyták ott). :)

@acsa77: "Egyrészt érdemes megnézni, mi van a csillagok mögött, másrészt pont két tényleg szintén rosszul sikerült modelleket soroltál fel melléjük, harmadrészt nem csak az EuroNcap csinált vizsgálatokat."

Szerintem ütköztetés van mögöttük, ugyanolyan feltételrendszer mellett. Ezen kár rugóznod.

"Konkrét összehasonlításként egy 91-es Astra vagy Golf határozottan felülmúlja a Balenot."

Shadowbull erre azt írná, hogy: légyszi, dobj egy linket konkrét mérési eredményekkel...

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2011.03.20. 11:25:42

@littlerock: >15 évvel ezelőtt egy személyi igazolvány elég volt elhozni az autót.

Elég volt az 3-4 éve is, tíz évre, nulla kezdővel. Alig akadt olyan vevő, aki legalább valamennyi kp-t belerakott volna. Sokaknak még a névre írás kifizetése is gondot okozott. Ott álltak az udvaron a két éves Swiftek, húszezer kilométerrel, nulla hibával, 1,8 milláért, ők meg vígan vették meg 3 gurigáért az újat, hogy két év múlva beadhassák ők is 1,6-ért a kereskedésnek, és havonta csak egy picit többért vehessenek egy hulladék SX4-et, és görgessenek maguk előtt egy már 5-6 milliós tartozást. Nem tudom, hogy mire volt jó játszani a Csekonics bárót, de biztos megérte nekik.

magyar_ellenállás 2011.03.20. 11:27:44

acsa, itt van egy pár adat a gépemen, mindjárt kiderül mik a tények

United Steaks 2011.03.20. 11:28:01

@BOSCHtechnikus:
De nem csak a hülyéket temeti maga alá...

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.03.20. 11:29:00

BASZHATJÁTOK A csillagokat ha egy részeg barom megfordul az autópályán és telibe ver frontálisan.
Egy KAMA3 hány csillagos??
és ki nyerne ha ütközne egy új S8 al??
Lázár Jani???

Herman 2011.03.20. 11:29:14

Ha valaki tud nekem olcsóbban fenntartható autómárkát, mint egy Suzuki, szóljon :D

Arra tökéletes, amire kitalálták a japók.
VÁROSI kisautó, A-B távolság megtételére.
Semmi több.

Azért, mert hazánk lakosságának anyagi helyzete a béka segge alatt van, és itt sok százezer ember nem másodautónak, bevásárlóautónak használja, (erre találták ki) az meg nem a Suzukik hibája...

Ezért nonszensz hasonlítgatni nagyobb kategóriákkal...

A maga szemétdombján a Suzuki a király.

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2011.03.20. 11:30:36

sajnos egyébként ezért röhögnek a magyarokon egész Nyugat-Európában, mert az ilyen autókat ide behozzuk, ami ott már a zúzdába menne

kicsit arra emlékeztet, mikor a kimustrált W123 "németből" átkerült ide, mikor itt már kiszolgálja a magáét, megy Romániába, majd Törökország, onnan Irán, aztán 5 évvel később fekete Afrikában lesz egy kereskedés sztárja 40 évesen 3 millió km-rel

akkor már tisztességesebb lezuttyadva használni

vagy olyanra csinálni, mint ennek a tulaja: special.blog.hu/2011/03/20/ford_1950_low_rider_rat_rod

vagy a napokban már belinkelt kiégett Rolls, amit úgy ahogy van tovább használ a bácsi: special.blog.hu/2010/10/30/rolls_royce_silver_shadow_rat_look

a cikkben szereplő Baleno - amellett, hogy egy vizuális környezetszennyezés - bármelyik részét vizsgálva újabb százezreket lehetne rákölteni

w a s d 2011.03.20. 11:30:38

@littlerock: Azért egy váltó, ha csak nem "megszorul", nem annyira veszélyes, mint egy kieső (kormányzott) kerék.

Herman 2011.03.20. 11:30:56

Téynként még annyi, hogy a világ legnagyobb kisautógyártója, és a legsikeresebb ázsiában is. A MAGA KATEGÓRIÁJÁBAN.

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2011.03.20. 11:32:52

Azt elmondhatná valaki, hogy az átírást miért köbcenti alapján kell fizetni? A nagyobb motorú autót nehezebb átírni? Elképzelem az okmányirodás hölgyet (aki persze nem tehet róla) hogy rákészül egy 500 SE papírmunkának: huu wazzeg ez kemény lesz...

littlerock 2011.03.20. 11:33:45

@scheerti: Sajnos a családban is volt egy ilyen hullám, de még időben gátat vetett a dolognak egy műszaki gond, és az ebből kialakuló autócsere balhé... magyarul garanciális az autó, és csak nézegetik:))), de nem javítják, cserélni nem hogy alkatrészt, de autót nem akarnak, de vegyünk egy másikat, ezt beszámítják...

amikor apám rákérdezett mennyibe fájna a csere, akkor derült ki, hogy nagyon sokba... Számoltunk egy kicsit, és elmentünk Suzuki helyett egy Skoda Felicia kombi-ért... Azóta lett belőle Octavia (még jól ment a vállalkozás)

- ezt az autót vettem meg a családtól...

Végeredmény: kb 3 000 000 ft deficit 4 autó vásárlásán 5-6 év alatt

Szerencse, hogy volt miből kifizetni, és azóta megjött a család esze...

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2011.03.20. 11:33:55

@Gyurma73: azért nincs egészen igazad, mert a balesetek nagy részénél nem 0 vagy 1 a végeredmény

minél jobb autóban ülsz, annál több esélyed van, még egy Kamazzal szemben is

nem mindegy, hogy egy Swift-tel, egy Passattal vagy egy 7-es BMW-vel találsz meg egy Kamazt

magyar_ellenállás 2011.03.20. 11:34:14

@scheerti: "Nem tudom, hogy mire volt jó játszani a Csekonics bárót, de biztos megérte nekik."

Forddal (Fusion), Opellel (Corsa), és Skodával (Fabia) ugyanezt eljátszotta sajnos nem egy ismerősöm. Mint mondottam, nem sok köze van az autó gyártójához a történetnek. De biztos az lesz a vége, hogy a szemét aljas Suzuki vette rá erre is a Zembereket. :)

w a s d 2011.03.20. 11:34:35

@magyar_ellenállás: A sok Opel oka szerintem a sok használtan behozott példány. Egy időben kb. minden 2. autó német rendszámkeretes, rendszám nélküli vagy friss rendszámos A Vectra volt a kereskedőknél.

littlerock 2011.03.20. 11:35:46

@Gyurma73: az "átalgpolgárnál többet érek, mert többre vittem" Lézer Jancsi, az átalgpolgárnál nagyobb túlélési eséllyel rendelkezik az S8-ban

Phrascarica 2011.03.20. 11:36:05

@lyken: "rájön még, hogy eladás előtt senki nem viszi nagyszervízre a kocsit."
egyrészt, elviszi -aki lelkiismeretes
másrészt máshol sem -a "német" tutti hogy megspórolja

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.03.20. 11:37:35

@BOSCHtechnikus: vagyonszerzési illeték:-)
lakásnál is minél nagyobb annál több:-)

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2011.03.20. 11:38:06

@donphobos: ez egy alapvető tévedés

épp nemrég volt egy cikk, hogy a korábban adott 15 éves csereperiódusokat valszeg ki fogják tolni, mert időközben kiderült, hogy a semmi baja a légzsákoknak és teljesen rendeltetésszerűen működnek ennyi idő után is

littlerock 2011.03.20. 11:38:12

@F/: nem megszorul, csak leszakadnak a szegecsek a differenciálműről, és repeszti a házat szétfele, mert a fej betalál a fogaskerekek közé...

az alkatrész kb 20000 huf, meg ugye egy váltó-szét össze szerelés...

Ezért drágább ez a fajta váltó általában a bontókban, a hozzátartozó motornál

magyar_ellenállás 2011.03.20. 11:38:40

@GYUSZI BACSl: "nem mindegy, hogy egy Swift-tel, egy Passattal vagy egy 7-es BMW-vel találsz meg egy Kamazt"

Huhúúú, bammeg, te aztán fasza csávó vagy. :)

Ausztriában pár éve valami hipiszupi százcsillagos nekirongyolt egy katonai konvoj egyik autójának, és úgy szétment, mint a habcsók.

Én azért béjemvével sem menőznék egy teherautóval szemben. Ezért szoktam vigyorogni, mikor a túlelektronizált száz légzsákos fostalicskákra azt mondják, hogy presztízsautó.

Polly-pudli-pötty 2011.03.20. 11:39:52

@BOSCHtechnikus: "Ha már szóba került a régi Swift, szerintem egy óriási hibája van, az a fék. Vizes úton egyszerűen lehetetlen vele vészfékezni. Persze ez fokozott figyelemmel korrigálható."
Meg lehet,hogy egy új jóféle gumigarnitúrával szétrepedt,keményedett gyári michelin helyett. :D
Szerintem nem rosszabb annak a fékje,mint akármelyik 90-es évek kisautójának.Szvsz.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2011.03.20. 11:40:32

@magyar_ellenállás: Ne nekem, én álltam a barikád másik oldalán. Pont a Suzukinál, láttam, hogy mi megy. Tudnék mesélni, de minek?

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.03.20. 11:41:06

@GYUSZI BACSl: érdekes a Rolls ,belül meg semmi baja:-))

magyar_ellenállás 2011.03.20. 11:42:12

@acsa77: Igazad van, a Golf és az Astra egy kojakhajszálnyival jobb eredményeket tudott felmutatni.

www.safecarguide.com/

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.03.20. 11:42:50

oldalról a Baleno egy az egyben peugeot 106 os ra hasonlít.

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2011.03.20. 11:43:05

Mivel motorizált társadalomban élünk, a magyarországi regadó "intézménye" szimplán és szándékosan közösségromboló. Nem véletlen hogy a fityesz sem fogja megváltoztatni, enyhíteni vagy urambocsá eltörölni.

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2011.03.20. 11:43:31

@Polly-pudli-pötty: Én konkrétan gyorsulást érzek olyankor, de Barum-ot használok (2012-est).

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.03.20. 11:43:59

@magyar_ellenállás: a magyarok gyártanak ellenállást??
én inkább Japánt vennék,ők jobbak az elektrónikában?

avram iancu 2011.03.20. 11:44:49

Nem vagyok szakértő, de ha vennék egy autót 200 ezer ft-ért, biztos nem költenék szervízre 200 ezernél többet, inkább kidobnám a picsába az autót és vennék egy másikat 200 ezerért. Ez tűnik nekem logikusnak, feltéve, ha megengedjük hogy nem minden 200 ezres autó egy fostalicska.

AciDuzzu 2011.03.20. 11:46:32

Hej, de szeretnék egy patika állapotú M3 E36 Limousinban a 1,5 csillagos törésteszt miatt aggódni.

AtoszMester 2011.03.20. 11:46:52

Papptibi hozzájárult a magyarországi palesztinok pénzbevételéhez, akik majd szétosztják cigányainknak a pénzét. Grat.

Phxmike 2011.03.20. 11:46:52

@esef: azt kene eszrevennie a sok demagog hulyenek szerintem hogy egy 15 eves meg egy uj auto kozott azert meg van par lepes...

szerintem aki itt szidja ezt az autot az nem azert szidja mert hasznalt es az nem is feltetlenul ujban gondolkozik

en pl kapasbol azt mondanam ra hogy csunya, szar 3 ajtos suzuki ami raadasul nem is egy nagyletszamu tipus itthon tehat majd nagyon nehez lesz eladni

nekem annyira szurke hogy ranezni sem kellene nemhogy jarni vele

es kicsit unom mar ezt a papptibis az a lenyeg hogy jo legyen muszakilagmeg az utolso csavart is bele kell esztergaltatni mert csak akkor lesz jo stilust

az auto masrol is szol mint hogy egyszeru igavono allat legyen szerintem
es elmenye akar meg a felesegednek is lehetne vele, de nem ezzel a szarral

az meg hogy miket kell megcsinaltatni egy kocsin azon mar csak rohogok, en meg amikor hoztad a mercit domsjobol drukkoltam mert szenzacios sztori volt
az ugy tenyleg osszefogta az autos kozosseget ithon is meg szetszortan kint is

de amit azota muvelsz vele... az mar ... na mindegy nem mondok ra semmi rosszat...

nem erre fele kene haladni szerintem
ez a cikk nekem nem tetszett es tobb ilyet nem is fogok elolvasni tehet eggyel kevesebb olvaso eggyel kevesebb a reklambevetelekre oszthato latogatottsagi szam

figyelj meg tenyleg annyit az ha egy 15 eves merci mutyurkodeserol irsz az meg ertheto de ki a fenet erdekel egy 15 eves suzuki baleno amit raadasul kintrol hoztal be.... aahhh.. hagyjuk

a 3.audimnak romlik el a váltója! 2011.03.20. 11:49:09

@papptibi: "A hazai autónak van még egy átka: többnyire már nincs rá két év műszaki. Erre legalább van." Ezt az átkos-vizsganélküliséget nem értem! Hiszen neked is vizsgáztatnod kellet az autót nem? Az a baj hogy az itthoniak nem friss vizsgások? Legalább nem egyből a vizsgával kezded mikor megveszed hanem 3-4-6-7-9 vagy X hónap múlva amikor lejár,nem?? Eleve a kétévente vizsgáztatás a velejárója az autózásnak!
persze a regadó szülőatyja édesanyjába juttassa bele a hímivarsejtjeit a végbelén át.
Szerintem pöpec kis autótok lett.
Én már múlt nyáron lecseréltem sajnos az e-46-ot W126-ra,asszony A3 1.8t-je pedig most adta át a helyét 93-as 1.1-es AX-nek /nem voltak hitelesek/ sajna drága a benya és kihasználva sem voltak igazán. de nem baj lesz ez még így se!!!

magyar_ellenállás 2011.03.20. 11:49:27

Meg még itt van pár adatlekérdezési lehetőség:

www.carsafetyresults.com/

acsa77 2011.03.20. 11:49:41

@Herman: valóban így van. De jó lenne tudni az övhasználatot is. Az valószínűsített öngyilkos vezető feltehetően kikapcsolhatta, a sofőrös kocsikban pedig gyakran kikapcsolva közlekednek. Na meg a magyarok jelentős része be se köti. Kb. minden második utasomat hosszasan győzködöm, hogy bekötetlen övekkel nem indulok el. Évente-kétévente azért használom az ABS-t - olyankor már repülnének előre öv nélkül.

Polly-pudli-pötty 2011.03.20. 11:51:11

Nem biztos,hogy nem éri meg kintről autót hozni még ebben a félmilliós árszegmensben főleg.
Romániában jan 1-től bevezették a regadót,mivel ők vitték az olcsóbb autókat,így eléggé lementek az árak.
500-600euróért egész jó euro2-es autót lehet kapni,kb. ugyanennyi regadó fizetése után lehet jobb autód lesz,mint amit itthon kínálnak ennyiért.

Polly-pudli-pötty 2011.03.20. 11:53:03

@BOSCHtechnikus: Ha csúsznak a kerekek,akkor minden autóval gyorsulást érezni szvsz.

magyar_ellenállás 2011.03.20. 11:56:27

@Phxmike: Májki, nálad valami nagyon összegubancolódott... Nem kicsit kevered a Gizikét a fazonnal... Vagy hogy is van ez? :)

Pepejoe 2011.03.20. 11:58:42

@scheerti: El vagy tévedve. Melyik 96 környéki japán autóba kell belevágni másfél tábla lemezt az aljába, "hogy legyen neki", megmondod nekem???
Elárulnád, mivel keresed a kefírre valót?
Mi a szakmád?

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2011.03.20. 12:01:57

@BOSCHtechnikus: Azért az a törvény is gyönyörű, hiszen a Wankel után 36 forintot fizetsz köbcentinként. Na, hitted volna? Pedig így van:)

kapiksz 2011.03.20. 12:02:38

A TotalCar ősi célpontja a Suzuki. Ahol lehet, tesztekben, értékelésekben a negatív oldalát hozzák ki, lásd. a múltkori Kisashi sértődést, de előtte is. Valamiért nem kapnak elég zsozsót mint az Auditól és a BMW-tól. Valószínű leszarják a Winkleréket úgy ahogy vannak, mert tudják, hogy a Totalkaros dicshimnusz nélkül is jó autókat gyártanak. Ez is egy példa a fent említettekre. Gusztustalan dolog a médiákban, hogy egyes márkák, művészek, és produkciók kritikája is ilyen elfogult és csak azok jók akik rendesen tejelnek a kritikus újságíróknak . Ja uraim ! pénz beszél, pláne a művileg kiemelt zsidó "szakértőknek", ennyi , de gondolom aki nem hülye az tisztán látja ezt.

donphobos 2011.03.20. 12:03:30

@GYUSZI BACSl:

Ha tényleg így van, akkor én tudtam rosszul. Ezzel alighanem vétek a fórumszabályzat ellen, de beismerem a tévedést :-)

augustiener 2011.03.20. 12:03:48

Miért nem jelentitek be a lakcímet a felvidéki kollégához, és vehetnétek gond nélkül ott autót. Vagy bárhol. Ha valami rendőr kérdezi, akkor onnan jártok minden nap dolgozni.

Phxmike 2011.03.20. 12:05:30

@Herman: en pont ezen gondolkodtam ahogy itt a csillagkoat meg az utkozeseket olvasom
szegeny arnoth sandort nagyon sajnalom reszvetem a csaladnak
viszont a hirekbol mindig kimarad az hogy be voltak e kotve...

megneztem a kepeket a passatrol
a tulelocella teljesen ep volt
sem a teto sem a kuszb nem rogyott be a kormany es a kezeloszervek sem hatoltak be az utasterbe
az auto eleje romma tort de nem veszesen, a hatulja pedig kicsit bal oldalasan kapott egy lecsuszo utest
viszont a szelvedo az mindket oldalon ki volt fejelve alaposan
unokatesom karosszerias sok ilyen kocsit lattam mar ott, mikor darabokra szedi oket nezegetem
keresztapam is frontalisan utkozott a negyesen egy mikrobusszal, B vectra, a kocsi eleje kokretan szinte leszakadt utana belevagodott megpordulve a szalagkorlatba
tehat eleje hatulja roncs es frontalis utkozes tehat a sebesseg kulonbsegek itt is osszeadodtak
a motorter is kigyulladt, mentohelikpotert is hivtak
megis... egy karcolas nelkul uszta meg, persze a korhazba meg nyakgallerban vittek be de kiderult semmi baja
egy atlagos b vectra egy atlagos legzsakkal atlagos anygokbol megvedte
mert be volt kotve...

az a passat amiben arnoth ur ult nem nezett ki olyan rosszul mint a keresztapam b vectraja... tehat itt illik figyelembe venni az ovhasznalatot is
kotelezove tennem hogy ilyen balesetnel hozzak nyilvanossagra azt is ki volt bekotve meg k inem
legalabb az utokor hadd tanuljon

Lucky Larry Silverstein 2011.03.20. 12:08:22

Én már hónapok óta árulom 300at futott 97es 323 Mazdámat 8-900 euróért, 1.5 benzines. Hátsó lengéscsillapítókat cserélni kell, de hegeszteni nem kell...:)+ még jól is néz ki nem mint ez a Baleno. Ja ez itten Szlovákia, az össz bürokratikus ktg. + 33 euro vagy + 66 euro attól függően hogy az új tulaj milyen messze lakik.

Anyámnak vettem '99es 1.0 Corsát 150 kilóval az órában tavaly 1200ért+a fenti ktg. Egy év alatt csak tankolta.

Szóval én humánbeállítottságú vk, nem tartom magam szakértőnek, évi 1-2 autó vételénél segédkezek. Úgy tünik, ezzel túlszárnyalom a szakújságírókat, mindig jobb autókat fogok ki mint ezek itt.

kapiksz 2011.03.20. 12:09:45

@Phxmike: Nézd meg a Mégane kaszináját, egy picit sem roppant meg 5csillagos a játék, de az emberi szervezet nem bír ki 2x130-as lassulást, lehet ezt elemezni de sajna ez van.

Netuddki. 2011.03.20. 12:09:59

@Jean-Baptiste Emanuel Zorg: Nem brüsszelnek kell megszüntetnie a regadót.

Nekünk, autósoknak kéne már végre elgondolkodni azon, hogy milyen jogon húznak le bennünket vele? Pár macskajancsinak meglegyen az S8-asa? Pár megélhetési politikusnak a kőtsígtírírése?

Sajnos ez addig lesz amíg hagyjuk. Az EU max. azért morog, mert gyakorlatilag gátolja az áruk szabad áramlását és egyféle +vámnak számít.
Szóval nem másra kéne várni, hanem azt mondani a képviselőinknek vagy holnaptól megszüntetitek vagy mehettek a francba...

acsa77 2011.03.20. 12:11:20

@magyar_ellenállás: Összevonva az eredményeket, az általad és máshol is meglévő oldalak szerint, a Golf átlagosan két szinttel jobb a Balenonál (kb. 1-es helyett 3-as), az Astráról kevesebb adat van, de 3-as/4-es körül látszik átlagban. Persze az akkori kornak megfelelőek az osztályzatok.

Shadowbull - emlékeim szerint gyakran érvelt olyan adatokkal, amit mások másképp értelmeztek. :) A téligumi vita terén is rengeteg link jött érvként, melyeket jobban megnézve, más jött ki. Mármint konkrét fizikai eredményeket tekintve. Akkor az volt a vita, hogy a legújabb technológiájú négyévszakosok és téliek között mi a tényleges különbség.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.20. 12:11:26

@avram iancu: Ja, és a másik autó, amit az előző 200 ezres helyett veszel, is szar, akkor máris bebuktad a 400-at...

Phxmike 2011.03.20. 12:11:55

@magyar_ellenállás: teny hogy ossze vagyok gubancolodva mivel utalom mart azt a lehuzast es lopast ami ebben az orszagban megy, tehat a cikk regadot szido reszevel tokeletesen tudtam azonosulni

mas szempontbol meg mi van? mi nem tiszta azon amit mondok? :)

magyar_ellenállás 2011.03.20. 12:12:01

@Bathory: "Egy év alatt csak tankolta."

Se gumicsere, se olaj-, se szűrőcsere? Ejnye... :)

Lucky Larry Silverstein 2011.03.20. 12:12:51

@kapiksz: Átlagmagyar inkább rohadtul hálás lehetne a Suzukinak a nagyszerü autóiért...

www.origo.hu/auto/20110318-fogyasztasteszt-vw-polo-bluemotion-toyota-auris-hsd-suzuki-swift-13.html

elgondolkodtam, hogy a 'nagy' autós portálok kreatívjainak még sosem jutott eszébe egy ilyen teszt...vagy nem szabad, nem korrekt?

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2011.03.20. 12:14:04

@Pepejoe: Muhahaha, a Honda pont jó példának. Igaz, nem 96-os volt, hanem 93-as(mondjuk nem is tegnap láttam). Persze nem állítom, hogy mindegyik ilyen, mert a haverom húsz éves Mazdáján alig volt valami, meg a másik haver Coltján se, de az a Honda speciel szar volt, de legalább olcsó.

Nem vagyok lakatos, ha ezt akarod tudni, meg autószerelő se, csak láttam ezt-azt:)

Nem állítom azt se, hogy minden Honda szar lenne, csak azt, hogy ennyi idősen, mint a Baleno nem nagyon találni egyben lévő darabot. 150 000 forinttal odébb már van mit nézni ott is. Nem is oylan régen zongoráztunk végig egy iylen játékot, ott is olcsó Honda volt a kiszemelt, aztán nem az lett. Mert mindegyik le volt rúgva, mint a munkásbakancs.

Lucky Larry Silverstein 2011.03.20. 12:14:56

@magyar_ellenállás: Gumi jó, olaj jó, szüröcserét meg kihagytam, majd most tavasszal lesz utóbbi 2. Már 11000et lement anyám vele.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.20. 12:15:35

@Ciri: Szerintem elég korrekt az autó. Kasztnismunka mindig drága, de lehetett tudni, hogy van baja a bölcsőnek. Ki van javítva, a Suzuki megbízható amúgy, szóval nagyot már nem fog szopni vele. Ha nem 2 évre vette, akkor már jól járt.

Én is 10 éve ugyanazt az autót használom, mert ára nincs, ha eladnám, és a spórolt pénzemből + ennek az árából másikat vennék, akkor ugyanitt lennék - ugyanis a saját autóm hibáit én tudom, nincs összegányolva (már), stb.

Lucky Larry Silverstein 2011.03.20. 12:16:55

@kovi1970: Ebben igazad van, de illúzióid ne legyenek. Ha a regadó megy, megtalálják a módját, hogy máshogy szerezzék meg a lét. Valakit fejni kell, és az autóst azt lehet...

Netuddki. 2011.03.20. 12:17:01

@kovi1970: Még annyit tennék hozzá, hogy ezen a fenti kis ügyleten 55%-ot (255eFt) kaszált az "állam". Amiért gyakorlatilag SEMMILYEN értékelhető munkát nem végzett.

De sajnos ez nem egyedüli eset. Ugyanígy folyik a munkavállalók megkopasztása is. És a könnyen jött pénz könnyen elfolyik.
És igen, mi vagyunk a hülyék, hogy hagyjuk...

acsa77 2011.03.20. 12:17:17

@Phxmike: ilyenekre gondoltam én is, de nem elég jók a képek, ezért nem spekuláltam. A Passatból meg talán az öv lóg ki elöl, tehát az feltehetően be volt kötve. Az újabb kocsiknál pedig gyakran megmaradnak az utascellák, de a törészóna mégis véges. A beltérben pedig 10 centi benyomulás is végzetes lehet. Aztán 90%-ban rosszul állítják be a támlát/fejtámlát az emberek, ez is rátesz egy lapáttal.

magyar_ellenállás 2011.03.20. 12:19:41

@Phxmike: Kevered az újságírókat.

@kovi1970: Az a legnagyobb baj, hogy az irgalmatlan mennyiségű adót nem arra költik, amire beszedik. Persze, rövid távon lehet lyukakat tömködni, meg országimázsozni a nagy semmire, de 20 év alatt kapott mindkét fél legalább két esélyt arra, hogy bizonyítson, de csak a lopószoftver fut továbbra is. Ezt az ország, az állam, a nemzet egyetlen apró csavarja sem bírja már tovább. Látszik is, hogy csak kapkodnak, szerintem rendesen gyalulják is maguk mögött a terepet, és FÉLNEK a politikusaink. Sőt, szerintem RETTEGNEK. És ez sem a családjuknak, sem az országnak nem tesz jót.

Tegnap toltam egy kört Vásárosnamény-Mátészalka-Fehérgyarmat térségében, sírhatnékom van, milyen állapotú utak használatáért kérnek úthasználati díjat a teherautósoktól arrafelé is. Ez simán ütközik a fogyasztói törvénnyel, persze, ha a közútkezelőt vagy más illetékest megkérdeznénk, hogy is van ez, bizso lenne valami fasza kis csokornyakkendős magyarázat.

nortonvincent 2011.03.20. 12:19:50

Szerintem semmi gond sincs ezzel a kocsival.
Olaj, gyertyák, vezérlés csere után boldogan használhatod meg jó pár évig.

Polly-pudli-pötty 2011.03.20. 12:20:12

@Bathory: Ez a cikk EPIC Fail. Mentek 60km-t aztán teletankolták. Ha az egyiknél 3decivel hamarabb kattant a pisztoly akkor máris több mint fél literrel kevesebb lett a fogyasztása. LOL.

Netuddki. 2011.03.20. 12:21:14

@Bathory: Nézd, az én véleményem az, hogy demokráciában élünk és a demokratikusan választott képviselőknek a mi érdekeinket kéne képviselni. Ha nem így teszik ki kell adni az útjukat. Akár előbb is.

Szóval nem illúzióim vannak, csak reálisan gondolkodom. Persze az tény, hogy ez csak egy vélemény addig amíg a hasonlóképpen gondolkodók aránya nem ér el egy olyan szintet, hogy hangot is tudnak adni a nemtetszésüknek.

Csak költői kérdés. Vajon hány szavazat jött volna össze a regadó eltörléséhez ha mondjuk ez a kérdés a 125cc helyett?

Phxmike 2011.03.20. 12:24:04

@kapiksz: igen latam a megant is
en is gondolkoztam a szervi karosodason ezert hoztam a keresztapam peldajat
de persze inkabb utananeztem ime:

"Human tolerances depend on the magnitude of g-force, the length of time it is applied, the direction it acts, the location of application, and the posture of the body."

1) Vertical axis g-force:
a) positive: untrained: 5 g; trained, with special suit: 9 g
b) negative (drive blood to the head): - 3 g
c) instantaneous: 40 g
d) deadly: 100 g (record: 179 g)

2) Horizontal axis g-force
"The human body is considerably more able to survive g-forces that are perpendicular to the spine."
Untrained humans:
a) pushing the body backwards: 17 g
b) pushing the body forwards: 12 g

3) "Strongest g-forces survived by humans
Voluntarily: Colonel John Stapp in 1954 sustained 46.2 g in a rocket sled, while conducting research on the effects of human deceleration.
Involuntarily: Formula One racing car driver David Purley survived an estimated 179.8 g in 1977 when he decelerated from 173 km·h−1 (108 mph) to 0 in a distance of 66 cm (26 inches) after his throttle got stuck wide open and he hit a wall."
Source for all quotes and further information:
en.wikipedia.org/wiki/G-force

itt nagyjabol az elejen fel van sorolva hogy mikor hany G (nehezsegi gyorsulas negativ vagy pozitiv iranyban) eri az emberi szervezetet mint latod halalosnak a 100g-t emlitik
aztan ott van aerdekes resz amit leforditok szo szerint
ket rekord amit feljegyeztek hogy mekkora G-t elt tul emberi szervezet
volt egy onkentes aki 46 G-t de ez nem lenyeg
onkentelen tesztalany volt egy fomra 1-es pilota aki 178 G-t elt tul 1977 ben mikozben az autoja 178Km/orarol (108mph) 0-ra lasult mindossze 66 centimeter! alatt, mivel betonfalnak utkozott...

nos erre csak azt tudom mondani hogy a gyurodozona kiscit tob mint 66 cm ket auto utkozesenel hiszen mindketten deformalodo elemek nem pedig massziv betonfal mint itt
es azt sem gondolom hogy 130-cal valaki siman nekipukkan egy lathatoan szembejovo targynak fekezes vagy kikerulo manover nelkul
a ket auto atfedesben utkozott az is latszik nagyjabol tehat kicsit kormanyoztak is es gondolom ha csak 1-2 mp-is volt fekezesre mar az is 100 ala lassithatta legalabb az egyik kocsit
mindezek alapjan, meg a fotok alapjan ahogy kinezett a ket auto en tovabbra is ugy gondolom tulelhettek volna
de rogton megoldana a kerdest ha tudnank hogy be voltak e kotve...

tehat erted azert nem? autopalyan ment szembe, ez nem olyan hogy mesz a fouton es felrerantod a masik savba a kormanyt es a masiknak egy tized masodperc eselye nincs (keresztapamnak igy volt rarantottak a kormanyt semmit nem tudott tenni)
hanem mesz az autopalyan ahol vagy latod hogy visszafordul valaki elotted (mert tul sokat azert nem ment visszafele gondolom ha ongyilkos akart lenni nekiment az elso szembejovonek)
vagy azert latod hogy kurvara szembejon valami nem pedig tavolodik

angliaban pl ugye elol fehet hatul sarga rendszam ok igy oldottak meg hogy kulonbseget tudjal tenni a kozeledo meg tavolodo kocsi kozott nem ugy mint nalunk a hulye tompitottal...amit vagy bekapcsolsz vagy nem...

acsa77 2011.03.20. 12:24:07

@kapiksz: ez egy hosszú történet. Régen még mindenben igazuk volt, még a szubjektív állásponttal is. Most legfeljebb annyira van igazuk, hogy a Suzuki - úgy látszik legalábbis - rosszul pozicionál. A Kizashi hiába jó ár-érték arányú, ha itthon alig van szükség ilyen modellre. A Swift II meg ugye mini volt és kiskocsinak szánták. Még épphogy meg is lehetett kapni régen kedvezően. De most már elszálltak. Bár ebben is lehet ráció, mondván a kispénzűek olcsóbban sem vennék meg; akik pedig korábban divatautónak vették, azok ennyiért is megveszik.

MembraN.para 2011.03.20. 12:24:52

Sziasztok!

Én abból a 'fajtából' vagyok, akinek kb. százszor annyija van ingatlanba, mint járműbe.

@Boschtechnikus: Szerintem az a proli akinek az autója drágább még a lakásánál is.

@Epercsibe: nekem volt 309 PUG, ÖNTENI kellett bele az alkatrészt, aminek 70%-a a futómű és kapcsolatos dolgai.. Nem véletlenül tüntek el a 205-309 esek nyomtalanul szinte, nekem kettő is 'áll' a roncstelepen, tökéletes motorral :(

@Mindenki:
per kilométerre vetitve egyik legolcsóbb, mégis biztonságos autó szerintem a polo 6n 1,4 60le, két légzsákkal, 185ős gummákkal a 900 kilóhoz, normális törésteszttel, csendes belső stb. stb. Én eddig 100.000Km-t tekertem az enyémbe, és az összes 'rendkivüli' ráköltés 4000Ft ajtózár alkatrészek+ 3000Ft kupuff heggesztés...

Netuddki. 2011.03.20. 12:27:47

@magyar_ellenállás: Pontosan erről beszélek. Beszedik a hatalmas adókat mert Magyarország gazdasága az aránytalan újraelosztásra épül. Idestova 60 éve. Csak éppen a hatalmas adók ellenére az "állam" nem végzi el a vállalt kötelezettségeit. Sőt egyre kevesebbet teljesít.
E miatt is gyakorlatilag az egész országban kritikán aluliak az utak állapota nemcsak keleten. És nemcsak a mellékutak, hanem 1-2 számjegyű főutak...

magyar_ellenállás 2011.03.20. 12:28:00

@Polly-pudli-pötty: Igen, a suzukis fórumon ezt én is megjegyeztem. így mérni fogyasztást oltári amatőr megoldás. :/

Én mindig teletank, kiürít, teletank módszerrel szoktam méricskélni, legalább 2x egymás után. Teljesen normális, a szabályokhoz és a forgalomhoz alkalmazkodó vezetési stílussal vidéki és városi vegyes használattal. És még az is csak hozzávetőleges adat lesz.

Lucky Larry Silverstein 2011.03.20. 12:28:06

@kovi1970: Adókérdésről alap hogy nem lehet népszavazni, szép is lenne....szerinted ki fizetne önként?

Max annyi reális, hogy amit az autósoktól szednek be azt beszednék mástól v. az autósoktól más címen. A bevételi keretnek meg kell lennie.

acsa77 2011.03.20. 12:28:40

@Phxmike: igen, a németek is vártak azért egy _kicsit_, mire bevezetik most a nappali fényt, pedig ők közel vannak a svédekhez. Nálunk is kellene valami. Van olyan, hogy akár sötétben hiába villogok 500 m-en át a szembejövőnek, észre se veszi, hogy lámpával jobban látna...

Lucky Larry Silverstein 2011.03.20. 12:30:33

@Polly-pudli-pötty: Hát, a végeredmény fél literes hibahatárral együtt is több mint elgondolkodtató, nem?

Van pontosabb módszer a fogyasztásmérésre, de a TCn is pont így mérnek minden tesztben és ez még a pontosabb eset a szgéphez mérve.

Phxmike 2011.03.20. 12:30:37

@magyar_ellenállás: jahh.. :):)
akkor nagyon leegtem, na mindegy akkor a mercis uzenet majd eljut ahhoz akihez kell de akkor ez a suzuki cikk ez kicsoda?? :)
mert neha nem tudom ki a gyulavitez meg karotta meg nemtom milyen becenevek vannak meg es keverem a sracokat

attol fuggetlenul a suzukirol adott velemenyem all csak a mercis reszt masnak cimeztem vegyetek ugy

bocsi :)

kapiksz 2011.03.20. 12:30:57

@Bathory: Igen, igazad van, ez is egy fontos szempont, de nem index, hanem az Origon, jelent meg ?! .. ugye és a trabant korszak utáni "szeplős gyerekről" van szó , ami kaszniügyileg bukta volt a Suzukitól, de ez van, kiba ,.. jó autók nincs mese és is utáltam őket mert felültem a népi meséknek, hogy kell a Trabant után egy rossz gyerek, csak az a baj hogy a motor ?!...ott a GSXR, ilyen szar lenne ha autóban gondolkodunk. Azután 2003-ban az Ignis volt az egyetlen autó amit 0-ás kezdővel lehetett megkapni, a BMW-re ráköltöttem az "életem" , muszáj volt kipróbálni, Nos 130 ezer km, után minden az eredeti az autóban , csak megy és az olaj, benzint kéri, ja, volt egy hátsó dobfék visszahúzó rugó törés, de kiderült az Opel alkatrész :), Agila, és úgy szar ahogy van, amúgy az aksitól kezdve minden eredeti és megy az autó és teszi a dolgát, Nincs ilyen majomkodás amit a Winklerék játszanak a felső tízezerben. Nekünk egyszerű embereknek autó kell ami teszi a dolgát és ennyi,

acsa77 2011.03.20. 12:32:28

@magyar_ellenállás: ezt jól látod. Egy hatalomban lévő ember - egyéb más társadalmi körülményektől függően - fél, ezért erre furcsa jelenségek alakulnak ki. Ez érvényes legkisebb közösségekben is, és független a "nagy"-politikától. Erről mi tehetünk. Egy Kóka vagy Lázár vagy ... vagy ... vagy ... húzásairól is, akármennyire áttételesnek tűnik.

Lucky Larry Silverstein 2011.03.20. 12:35:13

@kapiksz: Öööö...Winklerék a felső tízezerben? Valamiről lemaradtam?

magyar_ellenállás 2011.03.20. 12:35:53

@Phxmike: Bárki tévedhet. És ezt meg is lehet normális, emberi hangon beszélni. ;)

khaleeji 2011.03.20. 12:36:37

erről a címról jut eszembe a következő találóskérdés:

-hová van kiírva az , hogy magyarnak gumival 5 ezer, cigánynak gumi nélkül ingyen van?

- a bunge jumping pénztárra

magyar_ellenállás 2011.03.20. 12:40:52

jó Létvágyat kívánok az ebédhez, és balesetmentes vezetést a jövő héten is

elhúztam

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.20. 12:43:01

@magyar_ellenállás: Azám! Én is ezt szoktam mondogatni...

@kapiksz: Szerintem sem túl jó autó a Swift I. (azon tanultam vezetni), de észre kell venni, hogy ez egy olcsó tömegautó volt - nemtom, mit vártak egyesek tőle?
Aki kényelmet, meg helyet akar, az vegyen Mercit...

acsa77 2011.03.20. 12:43:21

@Bathory: a vizitdíj nem adókérdés? És az állampolgárság? Szinte minden kormánydöntés gazdasági természetű - kiadás/bevétel. Szóval nagy a keveredés. Nem hiába tette be Sólyom ezt a gumiparagrafust, és erősíti meg az új alkotmány. Inkább az általános politikai kultúra dönti el, hogy mennyire lehet népszavazásra küldeni kormányzati/törvényhozási témákat.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.20. 12:44:23

@kapiksz: Manapság miről hiszed el, hogy igaz? Alapból semmiről.

acsa77 2011.03.20. 12:46:12

@ColT: egy ideig kedvező is volt "arányosan" a biztonsággal. De volt hosszú időszak, amikor kifejezetten átverés volt a magasabb áron megvenni. De hát a piac (mi) kifizette(-tük).

Lucky Larry Silverstein 2011.03.20. 12:47:12

@acsa77: Tévedsz. Az alkotmányban tételesen benne van, miről nem lehet népszavazás. Ami nincs benne, arról lehet. Egyébként természetesen a legtöbb kérdésnek pü. vonzata is van. Állampolgárság hogy jön az adóhoz?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.20. 12:47:55

@acsa77: Nem volt kötelező megvenni.
Sosem akartam Suzukit, mert ugyan óccó és könnyű vezetni, de hely, az nincs benne.
Az Escort annyival nagyobb, hogy k*va sok cucc belefér, mégis lehet vele parkolni, és bőven kényelmes 4 személynek, néha ötnek.

kapiksz 2011.03.20. 12:50:56

@ColT: Csak amit te önmagad tapasztalsz , a többi műmájerség

kapiksz 2011.03.20. 12:52:48

@ColT: Ez így van, de ha a közhelyes "A - ból B-be" olcsón és autóval akkor bizony : SUZUKI - én sem örülök, de be kell látnom

Fantozzi.ie 2011.03.20. 13:00:02

Most vettem 50 euróért egy w202 est és az asszony sírt mert gumikat kell venni rá

Tomi1973Wien 2011.03.20. 13:03:03

nalunk megeri nagyon hasznalt (idos) kocsit venni...

korabban irtam egy masik cikkhez, hogy keresgetunk vmi kicsit...

ez immaron aktualis lett....

0€ - 600€ig mindenfele kocsit fellelni (még 525TD touring is akadt, bar az nagyon KO felejtos volt), egyelore csak a netet csemegezem...

pug106- citr.ax - opel corsa - renault twingo... nagyjabol ezeket nezegetem, mert ebbol van itt sok, eleg olcson, es akad koztuk nem egy friss muszakival is...

s ezen van a hangsuly... egy friss muszakis kocsinal eleg keves a valoszinusege (legalabbis alacsonyabb), hogy az elso sarkon lerohad, ha makom van, akkor komolyabb erofeszites nelkul egy ev mulva is megkapja a muszakit...

a felso hatar 1000€, de ebbol lejon az atiratas/rendszamtabla (160€) es kb. 260€, amit az olaj - olajszuro - levegoszuro es apro vackok elintezesere szanok (pl. uj ablaktorlolapat vagy hasonlok...

tehat 1000 - 400 = 600€ig vasarolok...

30 - 50 km-es tavolsagokra kell ingazni, illetve a kornyeken maszkalni, kutyakat kivinni...stb...

kis teljesitmenyu kell (eldocogni jo lesz, a 100-at mindegyik tartja, palyazni nem [nagyon] kell), es olcsobb, mintha berletet vennek...

becsi varosi berlet 55€/ho

helykozi berlet + 35€/ho

osszesen: 90€/ho

ebbol durvan 70L uzemanyagot kapok, ami 5L/100Km eseten 1400Km/ho furikazast jelent...

szoval, idekinnt megeri az olcso hasznalt, de nem erne meg atvinni magyarorszagra...

arrol nem is beszelve, hogy egy ilyet akar evente/ketevente is lehet szivbaj nelkul cserelni, miutan lelaktam, mehet a levesbe, es johet a kovetkezo :-DDD

tomi7909 2011.03.20. 13:04:21

Miért van az, hogy gyakorlatilag minden suzukis posztnál rendre a következő témák merülnek fel a hsz-ekben: a) törésteszt b) 7 es bmw vs suzuki törésteszt c) miért nem vettél inkább 30 éves golfot? d) Olyan szürke, olyan unalmas hogy fogod ezt így eladni majd?

Mivan, ha: a-b) valaki tojik a töréstesztre? c) Azért nem vesz 30 éves golfot, mert nem akarja minden hétvégéjét szereléssel tölteni. d) Nem azért vesz kocsit, hogy eladja, hanem azért, hogy használja, valamint kifejezetten örül annak, hogy "unalmas és szürke" mert nem szereti a feltűnősküdést.

Ezeknek az embereknek nem felel e meg tökéletesen a suzuki baleno/swift? Hát dehogynem. Akkor meg minek kell itt erőlködni?

Pepejoe 2011.03.20. 13:05:02

@scheerti: Tehát akkor az van, amire gondoltam az elején, sem lakatos, sem autószerelő, ajjaj-ajjaj. :)Akkor köszönjük szépen, nagyon jó.
Persze abban egyetértünk, hogy pár évesen is vannak leharcolt darabok és sokévesen is meglepően királyosak...sajnos egyik-másik tulaj még az olajcserékkel sincs tisztában, hogy a többiről már ne is beszéljünk. Úgyhogy a munkásbakancs bizony jóóó hasonlat! :D

Lucky Larry Silverstein 2011.03.20. 13:06:59

Ja, visszatérve a mi a jó, mi a megbízható tematikára...

Mostanában Líbiával van tele a TV. Na, Kalasnyikovnál már csak Hyundai van több. Régen ilyen helyeken mindenhol Toyoták voltak. Többször AutoBild teszteket is nyertek megbízhatósággal, Hyundai a XXI. sz. öszvére?

Hurri Kán 2011.03.20. 13:28:12

Naszóval... Az autó ára volt kb. 200.000, a többi a zállamé... Ezért nem veszek magyar rendszámos kocsit...

Mondjuk a gumigarnitúra + egyéb javítások azok egy kintről vett autóra is kellenek, csak azok talán adott korukban jobb általános állapotban vannak.

acsa77 2011.03.20. 13:39:34

@Bathory: a "költségvetés" nem eléggé gumiszabály? Az állampolgárság az elmúlt évtizedekben kőkeményen adózási, költségvetési, vám- és illetékkérdés is. De jogtörténészek biztosan jobban visszamennének.

gnme 2011.03.20. 13:40:27

.. berágtál?

Én már régebb óta berágtam.

acsa77 2011.03.20. 13:40:37

@ColT: Persze, de a kereslet-kínálat így alakította.

AciDuzzu 2011.03.20. 13:42:46

@Phxmike: "frontalis utkozes tehat a sebesseg kulonbsegek itt is osszeadodtak"

A sebesség különbség valóban a kettejük sebességének az összege, de a járműre ható erő nem lesz kétszer akkora, csak annyi mintha falnak ütközne. Fizika, keress rá, milliónyi találat lesz, sőt még Mythbusters epizód is van róla.

ommm 2011.03.20. 13:44:12

@littlerock: Nincs hozzá alkatrész.

papptibi 2011.03.20. 14:02:46

@Z o z ó: "Ugye Pista még nem írt a volvoról?"
Már írja, az alfa-búcsúztató possztban azonban már feltűnt az utód. És tudom, mennyit fogyaszt:)
@dóm: "Ha ommm-nak jó a szlovák rendszámos kocsi, akkor neked miért nem?"

Nézd, Omm szlovák állampolgár. Ilyen árszinten amúgy nem éri meg, az más, amikor megúszol hárommillió regadót.

@BeeTm: csak német, illetve angol nyelvű szerelési. Elég ez. Az autóban 4 db gomb van+ablakemelők+tetőnyitó:)

@littlerock: én is!

@ColT: érted, ugye, hogy mire gondolok, nyilván nem tizenévre vesz autót valaki, de ha három kézen keresztül is megy, a regadó miatt mindegyikük bukik. Az első tulaj a legtöbbet, de még a legvégén is eleget. Mint pl mi most.

@ujjelszo: spéci légzsák van, kettő- Ezzel a magyar 2000 utáni átlag autópark szintjét hozza, lásd Ignis, és társai. És ne hidd, hogy a fapad Corsákba csak úgy tömték a légzsákokat, a Fordnál meg a kishaszonjárművekben akad, ahol egy légzsák az alap. Hát, az ABS már jobban fáj

@"streetfighter": az olaj+szűrők+egyebek nálam már a fenntartás a költségei, nem a beszerzésé. Amúgy megvolt, illetve, bizalmatlansági alapon lesz vezérműszíj is, hamarosan.

@BOSCHtechnikus: "Illatosító 150 Ft. "Ezzel speciel pont átbasztak."
Pedig propelleres és valami nanotechnológiával az illatanyag benne van az anyagában. Valódi űrtechnika.

@a 3.audimnak romlik el a váltója!: "Az a baj hogy az itthoniak nem friss vizsgások?" nem baj, de ha az autónak már csak egy év műszakija van hátra, az tekinthető 12 ezer forint buktának egy frissen műszakizotthoz képest.

@Herman: bölcsőt megnézni vásárlás előtt!!

littlerock 2011.03.20. 14:03:24

@ommm:

Tudom, hogy szűkös a mintavételi terem,- és nem állítom azt, hogy nincs igazad- de még nem hallottam olyat, hogy alkatrészhiány miatt állt volna a kocsi - itt a Lanosokra gondolok- egyik kollégámnak van egy 1.6-os 16 szelepes Lanosa. Volt egy vezérműszíj szakadása, de meg lehetett oldani elég gyorsan. Tény, hogy a gázrendszer sose volt jó benne -ki is lett szereltetve, de csak most kellett hozzányúlni a lengéscsillapítókhoz, fékcsövekhez, alsó gömbfejekhez, pedig napi használatban az autó, azaz napi minimum 100 km van belehajtva...

olyan amilyen, de ez egy - talán kicsit éhes- igásló

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.20. 14:06:04

@papptibi: Én pl. kifejezetten hosszú távra szoktam autót veni :) Inkább fenntartom, mint folyamatosan eladogassam, meg az újonan vett használt rejtett hibáival szopjak. A regadó csak egy plusz, amiért inkább nem veszek most másik verdát (azon kívül, hogy ugyanilyen szart tudnék csak venni).

De amúgy igazad van, senkinek nem jó ez.

littlerock 2011.03.20. 14:07:03

jut eszembe, az alkatrész ugye lehet nem a legjobb példa volt - ugye az a fránya bölcső...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.20. 14:07:09

@a 3.audimnak romlik el a váltója!: "Az a baj hogy az itthoniak nem friss vizsgások? "
Nem, hanem az, hogy ha van is rajta vizsga, az levelezőről van, és amúgy meg hullik szét...

papptibi 2011.03.20. 14:25:14

@donphobos: de a semmilyen légzsáknál több, mert legalább matematikai valószínűsége van annak, hogy működik.

@F/: hogy költesz egy olyan autóra százezreket, amibe a bontott motor hatvanezer?

@BOSCHtechnikus: az átírásért mire föl kell fizetni?

@kovi1970: "Még annyit tennék hozzá, hogy ezen a fenti kis ügyleten 55%-ot (255eFt) kaszált az "állam". Amiért gyakorlatilag SEMMILYEN értékelhető munkát nem végzett." Ez nekem fáj a legjobban. Oké, legyen valamekkora sáp. De ez abszurd.

@kapiksz: "A TotalCar ősi célpontja a Suzuki. Ahol lehet, tesztekben, értékelésekben a negatív oldalát hozzák ki, lásd. a múltkori Kisashi sértődést, de előtte is."
Elég szelektíven olvasod akkor. A Suzuki megítélése vegyes, mert többnyire olcsó, de nem a legmodernebb. Ezt nehéz egyértelműen elkönyvelni. Az új Swift modern, az meg drága. Melyik kombináció a jobb? A modern+olcsó lenne az ideális, itthon.

@Bathory: "Kalasnyikovnál már csak Hyundai van több." gondolom, ugyanez az indok, mint Izraelnél is volt régen. Nem volt elegáns velük kereskedni. De mindig van egy cég, amely szerint a pénznek nincs szaga. Izrael esetében a Subaru, itt a Hyundai. Ilyen egyszerű. És most milyen jó a médiamegjelenésük.

papptibi 2011.03.20. 14:30:09

@ColT: "kifejezetten hosszú távra szoktam autót venni"
én is. Legalábbis szeretném ezt hinni.

@tomi7909: jó meglátások:)

@littlerock: a Lanosszal van még egy baj. Ha nem koreai gyártású, akkor iszonyatos. Meg sem fordult a fejemben a típus, bevallom.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.20. 14:40:37

@papptibi: De nálam ez tényleg 10 éveket jelent :)
A Kispókunk megvolt 18 évig. Az első Escort (Mk III ) négyig, akkor lett lóvé egy kisebb szervízigényű, kisebb fogyasztású autóra, az egy 10 éves Mk V. Escort lett. Azóta az van. Azaz már 10 éve.

adt 2011.03.20. 14:42:40

Miért van itthon minden autón kevesebb műszaki mint 2 év?Eleve nem is veszek meg olyan autót, vagy ha nézek, és tetszik, már az elején kikötöm a kereskedésben, vagy az eladónak, hogy csak friss műszakival veszem meg, különben nem érdekel.
A másik, a reg.adó.emiatt nem cserélem le én sem most már 2 éve az autómat, pedig le szeretném, de újat nem veszek, egy használt középkategóriás 2-2.5-es dízel amilyet szeretnék mondjuk eu3-as, arra meg állambácsi 4-8 ezer forint regadót kérne a semmiért.Ennyit meg nem fizetek neki...

Janossz 2011.03.20. 14:46:05

@tomi7909: Hagyd már ezt a Suzy-s dumát!
Vedd tudomásul, hogy magyar ember nem jár Suzukival, kivéve a nyomorult lúzereket.
Rengeteg baj van vele:
KICSI, mi meg ugyebár nagyok vagyunk, vagy ha nem, hát szeretünk annak látszani.
MAGYAR, az meg kinek kell? Az államnak pl. egyáltalán nem. Láttam én már olasz rendőrt Pandában pedig, magyart Suzyban nem még.
OLCSÓ, mondom, a lúzereké (bár ez mostanában alakul azért, hátha drágán kívánatos lesz:-) )
MEGBÍZHATÓ, de akkor mi lesz a szerelő-társadalommal?

Szóval ilyen sz@rságot csak a hülyék vesznek. Mint Te meg én.:-)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.20. 14:50:05

@papptibi:
@adt: Na igen, tehát a regadó kitűnően védi a magyar autópiacot. A felpörgéstől.

Solymász 2011.03.20. 14:50:20

1:" Szegénynek lenni rohadt dolog. " (Beatrice)
2: A legkifizetődőbb új autót venni, 8-10 évre.

Mikrobi 2011.03.20. 14:50:39

Nem értem, mi a baj a 175 000 Ft-os regadóval. Talán inkább az autó korával és árával van a baj. Ha valakinek jó a leszakadt roncs, ne sírjon a regadó miatt! Miért támogassa az állam a roncsautók használatát?!

Mikrobi 2011.03.20. 14:55:07

@Ciri: hehe, pár napja még beszóltál, amikor valami ilyesmit mondtam:-)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.20. 15:00:13

@Solymász: Ja, csak ahhoz meg pénz is kell...

@Mikrobi: Talán az, hogy lehúzás? Érted, ha valaki a regadó miatt em vesz használt utót, az újat se fog venni...
De nem arról van szó, hogy támogatja a roncsautókat az állam, ha nincs regadó. Akkor simán csak nem zavar bele.

magyar_ellenállás 2011.03.20. 15:02:26

@Mikrobi: "Miért támogassa az állam a roncsautók használatát?!"

Azt hiszem, ha az állam kötelezővé teszi a műszaki vizsgát és a környezetvédelmi felülvizsgálatot, illetve az üzemanyag árának jelentős része is adóként jelentkezik, a "regisztrációért" százezreket leakasztani nemes egyszerűséggel rablásnak nevezhető.

@Janossz: "MAGYAR, az meg kinek kell? Az államnak pl. egyáltalán nem. Láttam én már olasz rendőrt Pandában pedig, magyart Suzyban nem még."

Nyíregyházán mai napig használnak a rendőrök 5 ajtós (!) régi Swiftet. ;)

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2011.03.20. 15:04:07

@tomi7909: amikor valaki tojik a töréstesztre, az valahol a modern kori Tajgetosz-effektus

deee 2011.03.20. 15:04:31

Elfelejtetted beleírni a napi kajád árát. Meg a taníttatásod költségét, elvégre olvasni ott tanultál meg, kellett a papírmunkához, nem? Az is legalább annyira kapcsolódik a vételárhoz, mint a csavarhúzók.

Szóval, ha ezeket beleszámolod, akkor rögtön 10 misi fölött vagyunk. Nem mennyivel jobb címe lett volna a cikknek.

magyar_ellenállás 2011.03.20. 15:06:08

@GYUSZI BACSl: Ha MEG KELL HALNOD, ülhetsz te 100 m-re elásott űrhajóba is, MEG FOGSZ HALNI.

dr. trafik nomac 2011.03.20. 15:06:33

A baj nem a szuzukival van, hanem a tulajdonossal. Van 500e-bol egy jo allapotban levo autoja, friss muszakival, ennyit frankon meger. Megis mit szeretne, ha egy illatosito is 150Ft? A szuzukinak pont az ilyen tulajok miatt van rossz hire, ezek mennek mindenut 10-20km/h-val a megengedett alatt, nem indexel korforgalomban, stb..., total nyomik ;) Tudomasul kellene venni, hogy az auto maga egy alaposszeg, az, hogy az karban legyen tartva, az meg egy masik, ami siman meghaladhatja az auto erteket, de ha hasznalni is akarjuk, akkor az utobbinak van nagyon jelentosege.

magyar_ellenállás 2011.03.20. 15:09:17

A törésteszt pl. a borulást eleve kihagyja a pakliból.

magyar_ellenállás 2011.03.20. 15:10:52

@nomac: "nem indexel korforgalomban, stb..., total nyomik"

A nagy autók sofőrjének egy része meg egyáltalán nem indexel. De ez, sajnos, egy ideje megfertőzte a kisebb kategóriák sofőrjeit is.

Lucky Larry Silverstein 2011.03.20. 15:10:56

@magyar_ellenállás: Nem hagyja ki, a gyárak borítanak, az EURONCAP nem.

Janossz 2011.03.20. 15:11:29

@magyar_ellenállás: Igazán dicséretes, de én vagy sokkal fejlettebb, vagy jóval visszamaradottabb környéken élek, itt olyasmibe nem ülnének a szervek.

AR-Peter 2011.03.20. 15:11:52

"Miért támogassa az állam a roncsautók használatát?!"

Uhh... te nagyon nem érzed, milyen autókról maradunk le. (A szlovákokkal ellentéteben.)

(NEM szegényember Balenojára gondoltam.)

CorollaVVTI 2011.03.20. 15:11:54

@Mikrobi: Az, hogy nem roncs. Az átlag magyar autóparkhoz képest egy 1.6-os, jó állapotban lévő Baleno azért nem rossz.

Továbbá az az állam, amelyik ezt a bkv-t pénzeli, ne engem szopasson a regadóval, ha "roncsot" vennék, mert az állam a legnagyobb roncsüzemeltető! Kissé abszurd.

Tovább megyek: a löktérfogattal exponenciálisan növekedő regadó egy idiotizmus. Igaza volt - asszem - Csikósnak, mikor írta, hogy 712Li BMW kell a magyarnak. Egyszerűen szörnyű, mikor azért bénázunk az úton, mert az előttem lévő 5 autó, amelynek az összteljesítménye 300LE (az 5nek együtt persze) nem bír véghezvinni egy előzést.

Alulmotorizált fostaligákban ülünk, mert arra "occsó" a biztosítás, meg kevesebbet fogyaszt 3 decivel, ameddig nem mész vele 100 fölött. Hurrá! A regadó erre meg még jól rá is segít, hogy meg ne érje normális autót behozni. Hát így maradunk az 1.0 Swiftek, 1.3-as WagonR-ek, és 1.4-es Astrák országa. Imamalomból meg az unió legnagyobb importőrei vagyunk, mert néha kell előzni egy traktort az úton. Yeah!

Lucky Larry Silverstein 2011.03.20. 15:12:37

@Bathory: Olyasmi a teszt, hogy x sebességgel megy egy targoncaszerü vmi, hirtelen megáll, a villán lévő autó meg bucskázik párat. G Astráét láttam, nem volt annyira para.

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2011.03.20. 15:13:24

@magyar_ellenállás: tényleg fasza csávó vagyok, ezt jól látod

de hogy ez hogy jön a törésteszthez, azt még nem egészen vágom

természetesen a legmodernebb és legnagyobb autónak is megvannak a korlátai, mert ha kétszázzal nekimész egy két méteres törzsű fának, akkor abban is meg fogsz halni

de ahhoz azért nem kell Einsteinnek lenni, hogy megállapítsd, hogy egy átlagosnak nevezhető baleset esetében egy 7-es BMW vagy S-osztály kategóriájú autóban a megsebesülési/túlélési esélyed a többszöröse egy Suzukiban történő ütközésnek

kicsit lapozgasd a langlovagok.hu képgalériáit, aztán majd rájössz

toronte 2011.03.20. 15:16:15

Egy kis okoskodás:
A piacgazdaságról (vagy ahogy te nevezed a nyitott piac): Ha teljesen megvalósulna itthon(ahogy egyébként talán a világon egy országban sincs) akkor neked nem lenne munkád, mert egy kínai elvállalná 100Ft-ért óránként. (Sarkítok, csak hogy érzékeltethessem a dolgot) De mondom másképp: ha nagyobb lett volna a piac védelme (adókkal, vámokkal), akkor lehet, hogy még mindig több cukorgyárunk lenne 1-nél és nem lenne 400Ft a cukor kilója.

A regadóról, benzinárról: országonként változó, hogyan adóztatják a gépjárművek használatát. Nálunk így védik a piacot. Mindenki Angliából szeretne autót venni ,mert töredéke az itthoni áraknak. De persze ott olyan biztosítás van rájuk, akár elérheti az autó teljes vételárát. Ilyen példákkal a 'Top Gear' autós műsorban többször is találkozhattunk. A Németországban szintén lényegesen drágább a biztosítás, mint nálunk.

Tibi. Az emberek jó része nem azért vesz új autót, hogy 14 év múlva egy százassal drágábban adja el. Hanem mert nem akar kockáztatni, szeretne új autó garanciát, hibátlan autóba szeretne beülni, ő finghat bele először, stb.

Javarészt olyan költségeket írtál fel, amelyek minden használtautó vásárlásnál fennállhatnak. Még aránylag jól jártál, hogy nem találkoztál egyéb rejtett betegségekkel. A költségek nagyobb autóknál (S70) a többszörösére rúghatnak. Hiába kerül papíron ugyanannyiba.

A cikk remekül szemlélteti, mennyire fáj, amikor az embert a legérzékenyebb pontjánál fogják meg. A pénztárcájánál.

Egyébként ennyi pénzért, még így is jó autót vettél, gratulálok! Bár valószínűleg én mást típust vettem volna magamnak; mondjuk hazai Swiftet, de ez már csak személyes preferencia.

Ui: az, hogy a gazdaság ebben az országban olyan mértékben van elbaszva, hogy ennyiből kell gazdálkodnunk, az másik asztalra tartozik.

magyar_ellenállás 2011.03.20. 15:16:47

@Bathory: Az, hogy a gyár mit csinál, valószínűleg egy minőségellenőrzési procedúra része. Az átlagos vásárlóhoz nem igazán jut el a híre, a reklámokban sem láttam még megjelenni, hogy: a Blind Squirrel and Co. legújabb modellje 5 csillagos ugyan, de, ha felborulsz vele, ugyanúgy kitörik a nyakad, mint a Csincsimincsi Zrt. mikrotargoncájában.

magyar_ellenállás 2011.03.20. 15:18:17

@GYUSZI BACSl: A múlt héten linkeltem be a lánglovagok.hu-ról a BMW-t ami felmászott a szalagkorlátra, és meg is halt a sofőrje.

Egyéb ötlet?

forumnick 2011.03.20. 15:24:09

A regadó már most is viccess, de nézzetek egy kicsit előre, mondjuk úgy 2015-16 tájékára.

Jelenleg az újautó eladásokat nagyrészt a flottaeladások teszik ki (illetve a drágább kategória). Tételezzük fel 2012-13-ra helyreáll a piac.
Gyakorlatilag a (kiautós, nem flottás, luxus/nagyketegóriás) használtautó piacról hiányozni fognak az autók a 2008-2011-es évjáratokból.

2015-ben Papptibi lecserélné a Balenot egy 5-7 éves kisautóra.
Gyakorlatilag választhat majd a 2007-es vagy azelőtti vagy a 2012 utáni kocsik közül (az árakat lehet találgatni) vagy behoz egyet, és újra fizeti a sápot.

Ha motort is venne anyának, akkor még nagyobbat "nevetnénk". :-(

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2011.03.20. 15:24:34

@magyar_ellenállás:

többek közt ezért harcolok 4 éve azok ellen az karosszéria lakatos műhelyek ellen, akik 500 Ft-os szélvédőragasztót használnak, mert ők például tevékenyen hozzájárulnak ahhoz, hogy egy borulás esetén az autó teteje rácsukódjon a bent ülőkre

a mai kocsik esetében ugyanis a szélvédő a karosszéria merevítés egy fő eszköze és ha a ragasztónak nem elég nagy a nyíró és szakító szilárdsága, akkor ütközéskor/boruláskor az ablak kijön a keretből, az utascella stabilitása pedig összeomlik

amikor kérdezem a szerelőt, hogy miért ezt a szart használja, miért nem a gyárilag előírtat, vagy azzal egyenértékűt, a válasz az, hogy "ezzel sem ázik be"

mert sajnos a MO-i lakatos társadalom 90%-nak ennyi az esze meg a szaktudása, hogy a beázásig jut el

egyszer már ideje lenne elővenni valakit, aki egy borulásos baleset esetében tevékenyen részt vett néhány utas likvidálásában a saját szakszerűtlen munkája (és a saját magának megspórolt pár ezer Ft) érdekében

a biztosító ugyanis a szakszerű javítást téríti, a lakatos műhely pedig az 500 Ft-os ragasztót használja a 4500 Ft-os helyett

az autó biztonsága pedig bizonyíthatóan 2*-nyit romlik, de erről a megbízót természetesen nem tájékoztatják

vajon hányan kérnék a javítást abban a műhelyben, ahol szélvédőcsere előtt feltennék a kérdést az ügyfélnek: "Uram, hozzájárul-e ahhoz, hogy a kocsija 5*-os biztonságán 2*-nyit lerontsunk annak érdekében, hogy cégünk 4000 Ft-tal jobban járhasson?"

magyar_ellenállás 2011.03.20. 15:25:03

"Egyszerűen szörnyű, mikor azért bénázunk az úton, mert az előttem lévő 5 autó, amelynek az összteljesítménye 300LE (az 5nek együtt persze) nem bír véghezvinni egy előzést."

Szerintem ez nem teljesítmény kérdése.

Egész egyszerűen hülyék a sofőrök. Gyanítom, egy részük vissza sem vált 4.-be vagy ne adj isten 3.-ba, hanem 5.-ben kezd el előzni, gyökkettő gyorsulással.

Akit meg megelőznek, valami isteni sugallat hatására elkezd gyorsítani. A leghülyébbje természetesen akkor, amikor ott jársz mellette.

magyar_ellenállás 2011.03.20. 15:28:28

@GYUSZI BACSl: "többek közt ezért harcolok 4 éve azok ellen az karosszéria lakatos műhelyek ellen, akik 500 Ft-os szélvédőragasztót használnak, mert ők például tevékenyen hozzájárulnak ahhoz, hogy egy borulás esetén az autó teteje rácsukódjon a bent ülőkre"

Na, ez érdekes (és dicséretes), erről még nem hallottam. Sok sikert! De ez is pénzkérdés. Az én szerelőm minden esetben felsorol 2-3 árkategóriát, és aztán rám bízza, hogy a jóárasított vagy a drága verziót választom. (Mondjuk, szélvédőt még nem kellett cserélni.)

Lucky Larry Silverstein 2011.03.20. 15:30:42

@CorollaVVTI: Azért szerintem sokan túlparázzák ezt az autó-dolgot. Akkora országban élünk, hogy 5-6 óra alatt akármelyik sarkából akármelyikbe el tudunk utazni. Nyugaton és USA-ban nem ritka a 100 km-re történő ingázás, ami itthon nem gyakori. Ha vki nagyjából betartja a sebbességkorlátozásokat, és autópályán elég neki a külső 110el, arra 60 lóerő elég egy kisautóban. Ha a belső is kell 140el akkor 90-100 egy alsó-középben. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy akinek ennél több kell az hülye, de használati indokokkal nehéz megindokolni, hisz (ezt tesztelték vmelyik lapban) a 140 az a sebesség, aminél többet magyar autópályán tartani tartósan nem lehet (300 lóval sem).

És nem az a baj, hogy alulmotorizált nép vagyunk, ellenkezőleg. Az emberek sokkal többet költenek autóra(arányában), mint nyugaton. Ezt cifra nyomornak hívják. Érdekes módon a jobban élő dél-olasz, portugál, francia nem érzi cikinek, hogy az utakon 90% kis és miniautó fut.

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2011.03.20. 15:32:17

@magyar_ellenállás:

ez egyrészt egy 20 éves 3-as BMW és nem egy mostani 7-es

másrészt nem felmászott a szalagkorlátra, hanem felnyársalta a szalagkorlát

de különben engem nem érdekel, hogy te milyen autóval jársz, járjál csak Suzukival, ha azt látod jónak

de az ilyen babonák, minthogy "ha meg kell halnod, meg is fogsz halni", egyszerűen nevetségesek és totális hülyeségek

magyar_ellenállás 2011.03.20. 15:40:38

@GYUSZI BACSl: "de az ilyen babonák, minthogy "ha meg kell halnod, meg is fogsz halni", egyszerűen nevetségesek és totális hülyeségek"

Lehet, hogy babona, de mióta olyan hölggyel csomóztam össze életem fonalát, aki többek között közlekedési balesetben megsérült embereknek segít abban, hogy újból egyedül ki tudjanak menni a slozira, láttam egy-két olyan esetet, amiben a sok csillag sem védte meg az utast, pedig nem autópáláys száguldásról volt szó, egyszerűen csak az emberi szervezet és idegrendszer iszinyatosan sérülékeny.

Ismerősöm aludt már el régi swiftben autópályán vezetés közben, ma már vígan vezet egy másik autót (a régit ugyanis egy dobozba össze lehetett szedni). A másik meg belezökkent egy árokba, aztán valahogy a műszerfal keményebbnek bizonyult, mint ő. A másik meg hátulról ment neki egy teherautónak sokcsillagossal, szintén eltemethettük.

De, gondolom, sokunknak vannak ilyen történetei. Én az örökös parázást a balesettől legalább akkora felesleges idegőrlésnek tartom, mint te a "babonát".

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.20. 15:41:21

@magyar_ellenállás: Én pl. azért nem szoktam előzni, mert tudom, hogy gyenge az autóm. 72LE nem az a nagy erő. Főleg, ha még cucc is van benne.

Hadd ne kezdjek azért egy veszélyes előzést, mert te éppen hisztis vagy.

Persze ha van eblátható útszakasz, akkor előzök, de nem úgy vagyok, hogy ha most 5 percig hetvennel kell menni a busz mögött, akkor ne bírjam ki.

magyar_ellenállás 2011.03.20. 15:46:24

@ColT: "Hadd ne kezdjek azért egy veszélyes előzést, mert te éppen hisztis vagy."

Ki mondta, hogy kezdd? Én arról beszéltem, hogy ha elkezdesz előzni, akkor ne úgy tedd, mintha a teknős előzné a csigát, hanem taposd ki a szemét a kocsinak.

CorollaVVTI 2011.03.20. 15:56:31

@Bathory: Én sem cikinek érzem, viszont veszélyesnek igen. Mert nálunk a kis teljesítményhez általában kis fék, olcsó gumi társul, és szar állapot is.

Azt meg ne akarja nekem senki elmagyarázni, hogy 60 lóval lehet napi szinten autópályázni... pontosabban lehet, csak hajfestékre el fog menni normális motor felára pár éven belül.

Lucky Larry Silverstein 2011.03.20. 16:01:02

@CorollaVVTI: Hát én az M1en járok sokat, a 110es tempóra állítom, hogy tök jó akármelyik alap Fabia vagy Corsa. Ennyit meg sokszor nem is lehet kiautózni a kamionok miatt. Más kérdés, hogy aki ráér, az jó lenne ha nem menne ki a belsőbe ilyen sebességgel, de ez nem az autók hibája.

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2011.03.20. 16:01:35

jah, biztos vótmá, de ebből az összegből nyugodtan levonhatod azt a min 80-100 gurigát, amit a cikkeidért kaptál

w a s d 2011.03.20. 16:02:58

@papptibi: "@F/: hogy költesz egy olyan autóra százezreket, amibe a bontott motor hatvanezer?"

Biztos, hogy én vagyok a helyes címzett? Mert annak ellenére, hogy tudom a választ, hogyan megy el évente 100.000 Ft egy nagyon keveset (10.000 km- nél kevesebbet) futó (és az említett 100.000 Ft- ot sem érő) autóra, de ennél a posztnál nem emlékszem, hogy én ezzel kapcsolatban kifejtettem volna a véleményem.

A Lanos képbe nem kerüléséről viszont kifejtem: nem is baj szerintem, hogy kimaradt a lehetőségek közül, mert ugyan a kasznija az talán elég masszív, de a fogyasztása az 1500- ös Ladákéval vetekszik (nyáron még OK, de télen tizen- sok is lehet).

vallerGPS 2011.03.20. 16:03:02

@BOSCHtechnikus: Mert az átírás az tulajdonképpen vagyonszerzési illeték, és régebben úgy volt (vagy úgy gondolták), hogy a nagyobb hengerűrtaltalmú autó új tulajdonosa fizethet többet.

Miért került többe az a bizonyos 500-as merci mint egy ugyanolyan felszereltségű 420-as?

tomi7909 2011.03.20. 16:12:39

@CorollaVVTI: "Mert nálunk a kis teljesítményhez általában kis fék, olcsó gumi társul, és szar állapot is."
Én inkább a nagyteljesítményű autósoknál figyeltem meg, a kínai gumiabroncsot, merugye nagyfelni az kellet csak aztán rájött, hogy drága lesz az abroncs rá.

brain drain 2011.03.20. 16:33:40

Tibikém, ennyivel fiatalabb nőt kell külföldről hozni, nem autót.

Jobban jártál volna egy régi Swifttel második autónak, fele ennyiért, abból itthon is van szarásig, alkatrészára 0Ft, és akár meg is húzhatják.

Mikrobi 2011.03.20. 16:34:49

@CorollaVVTI: a te reakciód az egyetlen, ami egyáltalán válaszra érdemes. A BKV-t igenis támogatni kell, mert pont nem az a cél, hogy Bp.-en 1,8 millió autó közlekedjen egy sofőrrel utas nélkül, hanem az, hogy csuklós buszok, villamosok, trolik teljenek meg és mellettük lehessen autózni is, meg a gyalogosok se fulladjanak meg!
Ami a nagy űrtartalmú autókat illeti, igenis legyen kisebb az autók teljesítménye. Aki emberkedni akar a nagyteljesítményű autóval, menjen a Hungaroringre, a többiek meg tartsák be a szabályokat, úgy is lehet előzni! A padlógáz-satufék rengeteg naftát fogyaszt, a naftát meg az oroszoktól vesszük, és hiába van rajta nagy jövedéki adó, tízmilliárdok mennek ki az országból! Hogy a környezetvédelmet már elő se hozzam... Szóval én nem bánom, hogy az állam megnehezíti az autótartást és -közlekedést, még ha főleg a kispénzűeken csattan is az ostor. Nekem meg nem derogál a belvárosba busszal menni, csak oda megyek autóval, ahová jelentősen lassabb lenne úgy menni. És nem bliccelek, hanem olyankor megveszem a jegyet is. A dugóban araszolva benzinre és parkolási díjra meg nem költök.

brain drain 2011.03.20. 16:37:18

akarom mondani feleséget :)

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.03.20. 16:39:51

@tomi7909: nem is tudtam hogy van nagyméretű kinai abroncs..Hol lehet kapni?:-)))

tomi7909 2011.03.20. 16:49:54

Úgy látszik nem enged pontosan linkelni, de a "wanli" típus alatt van még 275/40R20 méretű is, ami kicsinek nem nevezhető.

Gábor a Jobbszélső 2011.03.20. 16:56:04

volt nekem 1,3as 71 lovas 91-es japó swift GS-em. Az országúton 5,3 fölött sosem fogyasztott, mindegy mit adtam neki. Télen városban rövid utakon, viszont bekapott 7,5-et is. Suzukit lehet szidni, de olcsóbban tartható, kevesebbet elromló autót nehéz lenne találni. Régebben nagy autóim voltak (peugeot 505, Opel Senator, Merci W116) majdnem véletlen, hogy lett egz swiftem, érdekes mó, a swiftet később ismét swiftre cseréltem (1,6 16v sedan, szerintem a legjobb swift, amit kapni lehetett) Mindkettőt szerettem. Most egy első sorozatú kései (2005) Twingonk van, 75lovas 16V motorral. Ez is fogyasztásbajnok, Pályán 110-re ragasztva a sebességet 4,7-et fogyaszt, vegyesben meg 5,2 körül sok országúttal. Tiszta városiban sem képes 6,5 fölött fogyasztani. Renaultsága ellenére 65e km alatt el sem romlott.
Visszatérve a gazdaságosságra: GÁZ-Ü-ZEM! Tetszik érteni?! De tényleg, legjobb, ha vásárlás után ha már látjuk, hogy ez az autó hosszabb távra lesz, már mehet is bele a gázszett.

STi-2009 2011.03.20. 17:07:51

2005: Nissan Maxima 3.0 V6 1991-es, forgalomba helyezve 1993. Vételár: 590.000 HUF+egyéb kötelező szarságok
2011: Ez a bizonyos Maxima most kb. 1.000.000-ban van. Ér nagyjából 200.000-ret, vagy annyit se, 8-9 litert zabál, kurva drága hozzá minden. De megy, ki van fizetve és a gazdája leszarja, hogy mennyiben van. Szereti és ha nagyon megadja magát, el lesz dobva a faszba. Ez egy eszköz, mint ahogy a többi kényelmi cucc. Nem értem, hogy ruppótlanok miért vesznek hitelre autót, ha utána meg nyavajognak. Tibi, jó vételt csináltál, ez ma Magyarország...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.20. 17:09:18

@magyar_ellenállás: Na abban viszont egyetértünk, hogy előzést padlógázzal, de ez azért alap... Csak akkor fogom a fejem, mikor idióták életét kell megmentenem egy nagyobb satuval, mert ő siet az élete árán is... ...ai még oké, az az enyé márán ne tegye.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.20. 17:10:26

@STi-2009: Na meg gondolj bele, ha a ráköltött összegből most vennél ÚJ autót, akkor mi jönne ki... A Maxima meg nem is kis darab...

CorollaVVTI 2011.03.20. 17:16:39

@Mikrobi: Van abban igazság, csak úgy érzem, hogy kissé fordítva ülünk a lovon. Mert hogy jelenleg az a helyzet, hogy az 1.6-os benzines autóm okán én vagyok a "dög", akit adóztatni kell benzinből, regadóval, vagyonszerzési illetékkel, stb, a másik oldalon meg támogatjuk a bkv buszt, holott valószínűleg hogy ha minden buszon utazót beültetnénk egy 1.4-es benzinesbe, jobb lenne a levegő.

Nekem sem derogál buszra meg villamosra szállni, szoktam is, de szerintem a dolgot fordítva kellene csinálni: először legyen normális áron normális minőségű (tisztaság, pontosság, járatsűrűség, legyen rajta hely, elfogadható kényelem) tömegközlekedés, ami tényleg reális alternatívája az autónak, és utána adóztassuk az autót, ami akkor már tényleg luxuscikk.

Nézd meg Spanyolországot pl! Sokan szállnak vonatra... jah, igen, mert nyernek vele 500km-en 2 órát az autóhoz képest, és a vonaton még olvasni is tud. Hát nem csoda. :)

Sokat tömegközlekedtem én is, ameddig nem volt autóm. Elmondom az okaimat, amiért autóba ültem:

-Igaz, diák vagyok még, de ha ketten lemegyünk diákok Budapestről Miskolcra, akkor az IC-vel azonos áron jövünk ki. Viszont helyi közlekedést is beleszámolva legalább egy óra a nyereség. Arról nem is beszélve, hogy garantáltan tiszta helyen ülünk, és nem kell cipelni a pakkot. :)

-A volán megvette a vadiúj kinglong kínai szarokat. Tiszta, az igaz, csak volt olyan hely, hogy a 12"-os notim kinyitása gondot okozott az ölemben. És ott üljek 3 órát? Hát ne b...unk már lovon állva! :D

-Budapesten ugyan sokszor lassabb az autó, de legalább abban a tudatban, hogy nem pöfögöm tele a várost korommal. Továbbá biztosan nem kések el azért, mert véletlenül kimaradt reggel 2 járat, nem vesz körül 4 jegy nélkül utazó, enyhén koszlott ember, stb.

BP belvárosába én sem megyek be kocsival, de a nagykörúton kívül még mindig gyorsabb, mint a bkv. Még péntek délután is.

Solymász 2011.03.20. 17:16:39

@magyar_ellenállás:

Most mi van; kötelező előzni?
Nekem erős autóm van, de nincs hozzá mindig kedvem.
Még a cucilizmusban végeztek egy kísérletet (Ladával).
Bedrótoztak egy sofórt, és mérték a testi paramétereit ugyanazon a távon, laza tempóval, és "ami a csövön kifér" sebességgel. Vért is vettek.
Pulzus vérnyomás, vércukor az egekben a második futam alatt (+ üzemanyag, fék, gumi, stb...)
És nyert 30 - 40 km-en ÖT percet!

Gábor a Jobbszélső 2011.03.20. 17:17:31

@STi-2009: nno pont ezek a maximák (na jó inkább 96-körüliek) 3,0-ás motorral érdekelnek engem is egyre inkább. Valszeg ilyent keresek a twingo mellé hamarosan. Mondjuk néha úgy vagyok, mindegy már, csak végre ismét automata legyen (szigorúan "hagyományos" bolygóműves automata) Ha ez embernek egyszer olyan van, mindíg visszasírja (szerintem)

esef 2011.03.20. 17:17:40

@GYUSZI BACSl:
pár éve egy üzleti partnerünk egy E65-ös BMW-ben halt meg, karambolozott, beszorult, bennégett. a szembe jövő kamion erősebb volt... persze az esetek többségében megvédte volna a kocsi, itt eleve esélytelen volt
biztos van olyan esemény, amikor az S500 maradványait is össze lehetne söpörni egy dobozba.
a '80-as évek közepén, amikor a Swiftet tervezték, ennyit tudtak. a '90-es évek elejei szappantartó Hondák töréstesztje ugyanennyire gyengus...

esef 2011.03.20. 17:20:04

@Gábor a Jobbszélső:
pár hete 600 Ft-ért vettem a Swiftre gyári olajszűrőt. :) lett volna még olcsóbb is, csak ráment volna az oda+visszaútra (BKV-val) egy csomó időm. 150 Ft-ért meg nem voltam hajlandó két órát buszozni :)

esef 2011.03.20. 17:21:16

@Gyurma73:
miazhogy van. ha megnézed, a 18/19"-os alufelnis tuninghuszár Passatokon szinte csak és kizárólag Wanli, Linglong és Triangle gumik vannak...

Solymász 2011.03.20. 17:30:37

@esef:
Abban sztem megegyezhettek, hogy az autó tömege, meg a csilagok csak a sérülések várható valószínűségét jósolják meg egy baleset során.
Maga a konkrét esemény pedig nem matematika. (Illetve dehogynem, csak az egyenletben annyi a változó, hogy az tervezhetetlen.)

magyar_ellenállás 2011.03.20. 18:04:31

@Solymász:
"Most mi van; kötelező előzni?"

Ne kezdjük már megint ezt a fórumvakságos hülyeséget!

Ki írta, hogy kötelező előzni???
AZt írtam, hogy aki előz, az ne buzi majom módjára finomkodva tegye, hanem a lehető leggyorsabban tudja le, és húzzon a picsába.

Ettől egyértelműbben nem tudom, hogy lehetne megfogalmazni.

Zuzimama 2011.03.20. 18:06:06

@papptibi: @lyken: ne higyjétek, hogy külföldön úgy adják-veszik az autókat, hogy minden bajukról beszámolnak a vevőnek!

Az elmúlt 3 hónapban 2 autót vettem Hollandiában, és egyik autó sem olyan állapotban volt mint hirdették.
Sőt amiket még megnéztem azok még vacakabbak voltak, ezért is nem azokat vettem meg.

Ami viszont tényleg minősíthetetlen Magyarországon, az az átírás. Mindamellett, hogy kiadsz pénzt az autóra, még pluszban lehúznak egy csomó lóvéval. Hollandiában 9,25 euro az átírás (minden autóra) és a postán megcsinálják.

AciDuzzu 2011.03.20. 18:18:58

@Zuzimama: "Hollandiában 9,25 euro az átírás (minden autóra) és a postán megcsinálják."

Édes Istenem! Nincs valakinek egy "Magyar Bürokrácia 2.0" telepítője? Ezt a mostanit meg szedjük le valami vírusírtóval.

Lucky Larry Silverstein 2011.03.20. 18:28:43

@AciDuzzu: Szlovákiában 33 euro, és az minden, de a Rendőrség csináálja egyelőre, ami bunkó és lassú ügyintézést jelent. Ha az új üzembentartó meg a régi üzembentartó megyéje különböző, akkor új rendszámtáblák kellenek, ami másik 33 euro.

Solymász 2011.03.20. 18:29:21

@magyar_ellenállás:
Olyasmit veszel személyes sértésnek, amit nem kéne - talán te szenvedsz fórumvakságban.

Ami az előzéskor választandó gyorsulást illeti; azt mindenki szabadon választja meg a forgalom, és az autója képességének függvényében.

Akos75 2011.03.20. 18:31:59

Annyira jó lenne, ha tudná a tisztelt szerző, hogy miről is ír. Ha mondjuk olyan közgazdasági alapokkal tisztában lenne, mint a TCO. Lefordítom: ne a vételárból indulj ki, hanem nézz egy kicsit messzebbre, mondjuk 3 évre. Majd meglátod, hogy a Suzuki milyen sokkal olcsóbb lesz, mint a Volvo. Ettől függetlenül persze én is Volvo-t vennék, és persze a regadót is elkívánom a fenébe.

Polly-pudli-pötty 2011.03.20. 18:32:22

@F/: "A Lanos képbe nem kerüléséről viszont kifejtem: nem is baj szerintem, hogy kimaradt a lehetőségek közül, mert ugyan a kasznija az talán elég masszív, de a fogyasztása az 1500- ös Ladákéval vetekszik (nyáron még OK, de télen tizen- sok is lehet)."
Gyárilag gyengék benne a szeleprugók.Ha azokat kicserélik,akkor teljesen jó lesz a fogyasztásuk. ;)

Polly-pudli-pötty 2011.03.20. 18:40:14

@magyar_ellenállás: "Egész egyszerűen hülyék a sofőrök. Gyanítom, egy részük vissza sem vált 4.-be vagy ne adj isten 3.-ba, hanem 5.-ben kezd el előzni, gyökkettő gyorsulással."

Ezt én is tapasztaltam.16V motorokat 3-4000-ig pörgetik maximum. :D
Akkor meg jobb esetben egy 90lovas motor lead vagy 47lovat is.

Harkov 2011.03.20. 18:44:22

Azt hiszem azt a kommentet amit a szerző említ én írtam....:-)
Annyit hozzátennék, hogy regadó szerintem megakadályozza a hasznáét autók elértéktelenedését.Mint vevő én is utálom de mint eladó még mindig fenntartom, hogy nem is olyan rossz.
Na üthettek....

Lucky Larry Silverstein 2011.03.20. 18:47:54

@Polly-pudli-pötty: Igen, ez igaz. Anyám természetesen nem ismeri a visszaváltást, csak lendületből tud előzni.
Apám szökőévente csinálja a 16 szelepesnek, múltkor mentem mellette 500 km-t, azalatt (benyás 1.5 Mazda) 3000 fölé nem ment a fordulatszám. Mondjuk azt illik hozzátenni, hogy ez a kocsi már 304ezer fölött van, nem eszik egy csepp olajat se, megbontva nem volt...szóval aki sokat akar menni, így tegyen.

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2011.03.20. 18:49:54

ezres stiftet kellett volna venni, és akkor nem öli meg magát az asszonykád a picsafüst kasztni-erősmotor kombinációval

Lucky Larry Silverstein 2011.03.20. 18:52:12

@Harkov: Igen, ilyenkor magát köpi szembe az ország, amikor azt mondja, hogy a regadó a régi, szennyező autók importjának távol tartásának eszköze. Mo-n olyan rozsdatemetőknek van még értéke, ami itt a nem épp Svájc felvidéken röhej. A cikkben szereplő kocsi itt a felébe lenne, de szerencsére szerintem egy Baleno sincs az országban, 3 ajtóst meg eddigmég képen sem láttam. Szerintem egy Felicia is szebb.

indapass90210 2011.03.20. 19:02:09

@GYUSZI BACSl: a ráktól féljél papa, ne a suzuki szar töréstesztjétől. Sokkal nagyobb esélyed van arra, hogy húrok nőnek a tüdődben, és azt a rák pengeti, minthogy egyáltalán közlekedési balesetben legyen esélyed egy viszonylag gyors halálra. Ráadásul nem is mindenki suzukiban hal meg...

Polly-pudli-pötty 2011.03.20. 19:07:24

@Bathory: Üzem meleg motorral az ,hogy 10-20mp-ig 5000fölé pörgetik egy előzés erejéig az semmilyen bajt nem okoz.Szvsz.
Vagy amelyiknél igen azt a motort megette a fene.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.03.20. 19:12:03

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!:
gondolod mindenki kihasználja a kocsi max teljesítményét?
Az asszony autópályán is kb 120 megy maximum,pedig a kocsi bírná a 160 at is .Faterom detto 120 max,olyan kocsival amivel én már mentem 220 at is:-))

Polly-pudli-pötty 2011.03.20. 19:20:07

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: Tényleg elég jól mozgathatja azt a 940kilót a 100lovas motor. Mint egy Honda Crx kb.

Mikrobi 2011.03.20. 19:21:03

@CorollaVVTI: asszem, mégse érdemes veled vitatkozni:-) Azt állítod, hogy ha egy busznyi embert átültetnek 1,4-es motorú kocsikba, kevesebb lesz a kibocsátás, mint egy buszé?:-) ROFLMAO

magyar_ellenállás 2011.03.20. 19:27:25

@Solymász: Bocs, nem akartam ilyen tuskó lenni.

"Ami az előzéskor választandó gyorsulást illeti; azt mindenki szabadon választja meg a forgalom, és az autója képességének függvényében."

Azért ehhez hozzátenném, hogy erről emlékeim szerint a KRESZ nem teljesen így rendelkezik.

McK (törölt) 2011.03.20. 19:32:35

Remek cikk...böoááááá...
Javaslom,adják hozzá még az aznap evett szalámis kifli árát,a telefonálgatás költségét,a cipőpucoló krém árát,mert koszos cipőben mégse mehet,a fogkrémét,mert hogy tárgyaljon büdös pofával,esetleg a gumióvszerét,mert a sikeres üzletre este dugni kell..
VICC!
Így,ahogy van.

Harkov 2011.03.20. 19:33:50

Egyébként én is külföldi kocsit vettem és szó szerint sírva fizettem be a 390 ezer!! forint regadót a 15 éves BMW-re.Ráadásul tetű módon EUR1be sorolták az kocsit...
Így került a 1300 Eurós kocsi majdnem 1 millióba!!
De az itthoni kínálathoz képest fényévekkel jobb állapotban van a kocsi.

Solymász 2011.03.20. 19:44:28

@magyar_ellenállás:

Nics harag magyar testvérem!

Ha jó hosszú a belátható útszakasz, és nem jön szembe semmi, gondolom te sem taposod ki a belét unos-untalan szegénykének.

foolproof 2011.03.20. 19:49:03

Tibi, ne búsulj, ha valaki felvette a szopóálarcot, az én vagyok. Patrol GR, vételár 2.5 M, ráugrott 0.9, és még nincs vége, szarom le, mert pl. az előző tulaj évente 1.1-et bukott csak értékvesztésen. Ilyen ez a popszakma.

McK (törölt) 2011.03.20. 19:58:49

@Mikrobi: jujjj...te súlyosan háttal ülsz a lovon..

McK (törölt) 2011.03.20. 20:00:15

mondjuk..a cikkre visszatérve megkérdezném..vajon van,aki adna 500 ezret ezért?
Mert én biztos nem.
Nyilván viszont van,aki igen.

Fánkevő Fáncsi 2011.03.20. 20:05:01

Nem értem mi ez a síránkozás a költségeken. Minden egyes tétel látható volt a vásárlás pillanatában, kivéve a szétrohadt bölcsőt (bár használt autó vásárlásakor célszerű megnézni az alvázat, ezt nem mindenki teszi meg, oké elfogadom ), és az illatosítót.
Akkor meg minek ezeken a dolgokon utólag síránkozni? A döntés megvolt. Viselni kell a következményeit.

McK (törölt) 2011.03.20. 20:11:54

Arra is kíváncsi lennék,hogy Tv-nél is hozzáadja-e ezeket a költségeket..
Elmentem a Tescóba2000..

sshr3kk 2011.03.20. 20:33:33

@Bathory:

Okos vagy barátom!

Nekünk van összesen pár száz km autópályánk, ültess be 4 embert magad mellé/mögé és próbálj meg a 60 lóerős kisautóddal vagy a 100 lóerős közép kategóriással román meg bolgár kamionokat előzni a 4-esen, amik a korlátozások ellenére 90-100-at mennek!

Nem azért kell a nagy teljesítmény és a nyomaték, hogy mindenhol száguldozhass, hanem hogy biztonságosan tudj előzni akkor is ha tele van a kocsi!

Akkor lenne igazad, ha annyi autópályánk lenne (arányaiban), mint Németországnak...

Phrascarica 2011.03.20. 20:42:52

@McK: nem mert a 20 zsemle és 5 liter tej miatt úgyis kellett menni, meg aztán csak 3 km-re van ezért oda-vissza 240 Ft :)

Lucky Larry Silverstein 2011.03.20. 20:44:53

@sshr3kk: Kérdés. Ha 100zal megy a kamion, mi a faxnak előzöd meg? Pláne ha ott a következő. Gyorsabban odaérsz? Országúton, hagyjál már!

A terheltséggel kapcs. igazad van, magamból indultam ki, 80% egyedül autózom, esetleg ketten. Ahogy nézem 5ből 4 autóban egyedül ülnek. Amikor meg családdal megyek, pláne nem előzök bolgár kamiont a 4esen, ha 90-100zal megy. De nem zavar, ha más igen, de időnyerésre nem túl hatásos az előzgetés, inkább a frusztrációdat vezeti le.

Phrascarica 2011.03.20. 20:47:37

@sshr3kk: mostanában már nem kell országot járnom, de régebben (15 éve) egy 240 GLE D6 Volvóval nyomtam 82le és kb 1400 kg 90% országúton és 3-400 km alatt kb ketten előztek meg országúton, (autópályán más a történet mert 130-nál ritkán mentem gyorsabban), úgyhogy szvsz. annyira nagyon nem számít a teljesítmény.

sshr3kk 2011.03.20. 20:52:05

@Bathory: Egyszer próbáld ki, aztán rájössz, hogy miért kell őket előzgetni...

És ne várd el, hogy elhiggyem, hogy mindenhol 89-el mész országúton! :D
És gondolom, amikor családdal mész még sosem kellett időre érned valahova, ahonnan késésben voltál.

Lucky Larry Silverstein 2011.03.20. 20:59:27

Mindent meg lehet indokoli...nyilván egy 150+ lovas dízel könnyen teljesíti a mutatványt, amit példának írtál, csak azt mondom, hogy együtt lehet élni azzal, hogy akit nem tudok, nem előzök meg. Amerre én lakom, tök sík a vidék és az utakon is sok az egyenes(Komárom), max. 20%ot autópályázom szóval nekem az 1.4 meg a 90 ló amit használok elég. Párom literes Corsájával is megyek néha, na az 2 emberrel sem előzőgép, de akkor tényleg betartom a 90et. És szerintem rövid utakra az is jó autó.

sshr3kk 2011.03.20. 21:01:46

@phrascarica: Mondjuk 15 évvel ezelőtt kicsit más volt a helyzet autók terén Magyarországon.
A másik meg, lehet hogy csak 82 LE, de egy 2,4-es dízelmotornak a nyomatéka már elég az előzgetéshez. Jelenleg egy 2005-ös Chrysler Grand Voyager 2.5 CRD-t vezetek, ez is csak 144 LE, de van akkora nyomaték, hogy az üresen 2200kg-os autóval lehessen előzgetni.

magyar_ellenállás 2011.03.20. 21:12:39

Ja, a 41-esen tegnap láttam egy érdekeset. Három familiárisan hiperpigmentált polgártárs tolt egy szakadt verdát, integettek, hogy álljak meg segíteni. Csak az volt a gubanc, hogy a volánnál nem ült senki.

Javaslom, SENKI NE ÁLLJON MEG hasonló esetekben, főleg, ha egyedül van, mert erős a gyanúm, hogy rabolásgyanús ügy lesz a vége.

Phrascarica 2011.03.20. 21:15:42

@sshr3kk: most is menne a mutatvány, de egy szívó dízel nyomatéka meg sem közelíti egy turbóét kb 140Nm lehetett, 18 sec alatt gyorsult 100-ra, az kb egy 1200 Lada sprintjével azonos :)

gájás68 2011.03.20. 21:24:56

Kedves embertársaim!
Elgondolkodtatok ti azon a dolgon,hogy minket miért szopattak évtizedeken (századokon) keresztül hol Bécsből,hol Moszkvából és most meg Budapestről? Az a legnagyobb bibi a regadóval,hogy a munkánkat( fizetés) szándékosan elértékteleníti!Addig amíg egy Ny.európai melós fizetésének az egy negyedét kapjuk fizetésként( ugyanazért a teljesítésért)a pénzből sokkal kevesebbet vásárolhatunk.Ugye nem kel már kiutazni Ny.Európába ahhoz ,hogy neves cégeknél dolgozhassunk.Itthon is megtalálható szinte az összes "Komoly" nagy multi cég ,termelő és kereskedő,csakhogy itthon a kinti bérek egy negyedét( jó esetben) fizetik ki nekünk ugyanazért a munkáért mint a kinti melósoknak.Na mármost a legyártott szarjaikat meg ugyanannyiért árulják nekünk( ha nem drágábban)mint a kintieknek! Nem rossz üzlet! Azon kivül még extra adó kedvezményt is kapnak,amit egy hazai cég még nem is álmodhat.Kérdem én tisztelettel miért jó az nekünk,hogy az itthon legyártott Opel,Suzuki,és majd Mercedes autókat ugyanannyiért (vagy több esetben)drágábban tudjuk megvenni mint a "kinti" kollégáink,holott nekünk csak aprópénzzel fizetik ki a munkánkat!? Na és erre jön még a kedves mindenkori Magyar Kormányzat( és itt nem akarok politizálni)és a nyakunkba varrja a regadót!Tehát ha lenne a magyar polgárnak lehetősége nyugatról venni egy viszonylag jó állapotú használt autót,nehogy már jól járjon,fizessen a paraszt,vagy vegyen itthon lepukkant szart! Többek között ezért is egy rablás a regadó!

papptibi 2011.03.20. 21:32:49

@Mikrobi: "Nem értem, mi a baj a 175 000 Ft-os regadóval." Tán az, hogy aránytalan?

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: így sem.

papptibi 2011.03.20. 21:34:55

@F/: "Biztos, hogy én vagyok a helyes címzett?" bocs. mellément:)

Polly-pudli-pötty 2011.03.20. 21:34:57

@phrascarica: Az én b corsám is hasonló menetteljesítménnyel bír,mint anno a volvo-d. De mégis előfordul,hogy nagyblokkos régi bimmereket,4.0-ás jaguár s-type-ot,meg egyébként sokkal erősebb autókat kell kerülgessek országúton.Mert a sofőrjük alszik vagy a szar futómű miatt bizonytalan az úttartás vagy a fogyasztásmérőt bűvölik 10liter alá.
Csak azokat utálom qurvára akiknek akkor jut eszébe rálépni a gázra,amikor kihúzódok mellé.Olyankor érzem hiányát valami nagynyomású diesel nyomatékcsodának.

papptibi 2011.03.20. 21:39:29

@toronte: "De mondom másképp: ha nagyobb lett volna a piac védelme (adókkal, vámokkal), akkor lehet, hogy még mindig több cukorgyárunk lenne 1-nél és nem lenne 400Ft a cukor kilója." Igen, valóban, a cukorpiacot nem sikerült így megvédeni. Az autópiacot viszont az itthon gyártott autóktól is védik, szerintem ez abszurdum.

Solymász 2011.03.20. 21:58:42

@Polly-pudli-pötty:

Bocs, de ez tipikus kisautós hozzáállás.

A fenti modellek leginkább az ócska futőművükről hírhedtek?
Arra nem gondolsz, hogy esetleg nincs okuk/kedvük gyorsan menni?

Azt viszont, aki akkor gyorsít, amikor előzik, azt a következő benzinkútnál nyilvánosan kell megkorbácsolni!

Ez a jellemhiba, viszont nem függ össze az autó méretével...

magyar_ellenállás 2011.03.20. 22:03:08

@Polly-pudli-pötty: "Mert a sofőrjük alszik vagy a szar futómű miatt bizonytalan az úttartás."

Ehem. Errefelé az elbaszott 4-esen van pár helyen vagy 2 centi magas szintkülönbség a régi és az új rétegek határán, ahol az autósok egy része 30-ra lelassít. :/

Röhej.

@papptibi: A cukorgyárak kinyírása két dolog miatt fájdalmas:

1. sokan elveszítették a munkájukat
2. importáljuk azt, amit a Monarchia óta saját magunknak ill. exportra elő tudtunk állítani

Az érem másik oldala, hogy indokolatlanul sok cukrot fogyasztunk, bár, amilyen ökörállattá nevelték a magyar pórnépet, ha 10ezerbe kerülne egy kiló cukor meg egy doboz cigi, akkor is megvennék egyesek.

Polly-pudli-pötty 2011.03.20. 22:10:20

@Solymász: Nem gyors tempóra kell gondolni 90-100 között szoktam menni országúton. Corsában az elég is.Ha valaki ennyivel megy akkor beállok mögé,nem erőlködöm. :) Az ócska futómű nagymotoros egyéb modellekre is vonatkozik,citrom xm-re emlékszem legutóbb.Mentem már nagyautókkal A6, e38 bmw, w140,azokkal tényleg olyan a 90 mintha állna az ember.
Meg elég gyakran vezetem fater 125lovas mondeóját és azzal sem vadulok.Pedig akkor már nagyautós vagyok. :)

magyar_ellenállás 2011.03.20. 22:11:25

@gájás68: Én nagyon bízom benne, hogy jövő ilyenkorra elválik a szar a májtól. Csak azon imádkozzunk, hogy max. pofonok csattanjanak majd.

Napról napra egyre többen állnak mellénk, mert tényleg nincs tovább mit lenyúzni a magyarságról. Sem matematikailag, sem erkölcsileg.

Csak, sajnos, az itt is fel-felbukkanó acsarkodás, csekonicskodó kivagyiság, arc nélküli überfaszáskodás miatt kettőt előre, egyet hátra alapon halad a mi ügyünk is.

b.f. 2011.03.20. 22:51:52

@Janossz: Én is láttam magyar rendőrt régi Swiftben, nem is egyszer. Zalában a Lenti Rendőrkapitányság használ egy fehér Sedant kizárólag sebességmérés (pénzbehajtás :)) céljából. Bár újabban érdemes figyelni egy ezüst színű 6-os Golfot is. Ha ilyet láttok az út szélén állni, akkor gyorsan ugorjatok le a gázpedálról :)

gájás68 2011.03.20. 23:06:43

@magyar_ellenállás: Nem egészen értem,hogy mi fog történni jövő ilyenkorig?Mire gondolsz? Én azt látom és tapasztalom,hogy az emberek teljesen tájékozatlanok a világ és benne a mi dolgainkat illetően.Emlékezz vissza az uniós csatlakozásunkat megelőző időszakra,mindenki örömmámorban úszott,és azt hitte,hogy majd most eljő a kánaán. És lett regadó a vám helyett!(ez csak egy kis példa az uniós előnyökre)Na meg megmondták nekünk,hogy mely gyárakat kel bezárni és hogy mit és milyen mennyiségben gyárthatunk!(cukor) Azt senki nem mondta,hogy majd ide telepítik az összes Ny.i termelést és "szaré-hugyé" fogunk dolgozni a Ny-i kollégáink helyett!(Ti. a multi cégek a K.európai gyarmatokon beszedett extra nyereségből finanszírozzák az anyacégek otthoni kiadásait.Pl. bérek)Persze jó az nekünk,hogy jönnek és munkahelyeket teremtenek,de hosszú távon ez kész öngyilkosság egy ország gazdaságának!Ne felejtsük el azt a tényt,hogy a multiknál lecsapódott extra haszon nem Magyarországon lesz visszaforgatva a gazdaságba hanem a részvényesek ki-ki a saját "felségterületén" költi majd el!Summázva: magyar munkaerővel(szarul megfizetett)Magyarországon értéket termelnek,jó áron aladják (nekünk is)és a haszonból nem sokat költenek itthon!Hát kedves barátaim ez nem vezet valami fényes jövő felé!Valaki azt mondta egy tv vagy rádió műsorba,hogy a Magyar "pincérnemzet" lesz.Elég találóan fogalmazott.

deepdiver 2011.03.21. 00:28:04

@Bathory: nepitelet.hu/autok/suzuki/baleno_1995/kek_torpedocska/

Itt az én 3 ajtós Balenom, és nem hiszem, hogy egy bumfordi kocka felicia szebb lenne, meg jobb, mert volt céges Skodám, és rémálmomban se jöjjön elő.

az_igazi_trebitsch 2011.03.21. 03:21:40

@Polly-pudli-pötty:

"Csak azokat utálom qurvára akiknek akkor jut eszébe rálépni a gázra,amikor kihúzódok mellé.Olyankor érzem hiányát valami nagynyomású diesel nyomatékcsodának. "

Én meg egy vállról indítható rakétának...

Shadowbull 2011.03.21. 07:45:34

@gájás68: Hogy te mennyi hulyeseget birtal ide egyszusszra beokadni, ehhez mar tehetseg kell.

sb

csongiaparaszt 2011.03.21. 08:05:20

Kénytelen vagyok megismételni azt, amit a Baleno megvásárlásáról szóló poszthoz írtam:
"Raadasul egy valag penzbe fog allni, mire forgalomkepes lesz.
De az legalabb kiderult, kitol nem kell autovasarlasi tanacsot kerni :) "

magyar_ellenállás 2011.03.21. 08:56:23

@Shadowbull: több mint 300 komment jött össze egymás lehülyézése nélkül, köszönjük, hogy te végre megtörted az ívet

gratulálok, büszke lehetsz magadra

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2011.03.21. 08:57:23

Elfelejtetted beleszámolni az új autónál azt az egyes autóknál akár 7 évet, amíg garanciális. Ez általában úgy néz ki, hogy h bárhol megáll/elromlik az autó, akkor nem felülök a szopórollerre, hanem egy telefon az asszisztencnek, hova kéred a csereautót, amíg megjavítják. Ugyanis az emberek nagy részének nincs ám ideje munkaidőben a használt cucc börzéket bújni ám...
Ez pedig szerintem megfizethetetlen.

Shadowbull 2011.03.21. 09:02:28

@magyar_ellenállás: nem ot hulyeztem le, hanem amit beirt.

Van nemi kulonbseg.

sb

magyar_ellenállás 2011.03.21. 09:04:38

@gájás68: "Nem egészen értem,hogy mi fog történni jövő ilyenkorig?Mire gondolsz?"

Első körben a legfőbb politikai cél, hogy a parlamentet kétkamarássá alakítsuk át, szűnjön meg a pártlistás rendszer, illetve mandátumuk lejárta előtt legyenek visszahívhatók a képviselők.

Gazdasági cél, hogy ami itthon megtermelhető, előállítható, lehetőség szerint ne importból fedezzük.

Ennek hosszú távú folyományaként elvileg ki kellene lépni az unióból, habár ez olyan, mint a kutyaszar. Ha egyszer belelépett az ember, sokáig kénytelen lesz elviselni a szagát.

Grafikuszoli 2011.03.21. 09:15:36

KLehet, hogy már leírta valaki előttem - bocs, ha így van:
Az a 463.620 kicsit sarkított érték. Ha egy itthoni használt autót vettél volna, a tételesen felsorolt költségek jelentős része ott is fennál, valószínűleg a kialkudott vételár abban az esetben sem nevedre íratott, friss műszakis autóra vonatkozik, amit háthoz is szállítanak. Ezek kívül a rohadó bölcső, vagy más típusnál valami hasonló kaland simán becsúszhatott volna másik példánnyal is. Szóval ezt a Balenot inkább egy magyar forgalmis 300+ ezer értékűvel kellene összevetni, ahhoz képest pedig szerintem megérte.

Shadowbull 2011.03.21. 09:20:39

@magyar_ellenállás: "a parlamentet kétkamarássá alakítsuk át,"

Minek? Nincs eleg naplopo a parlamentben?

"Gazdasági cél, hogy ami itthon megtermelhető, előállítható, lehetőség szerint ne importból fedezzük."

Tamogatando. Kar hogy keves ilyen van.

"elvileg ki kellene lépni az unióból"

Gazdasagi ongyilkossag. Csak vesztenenk vele, de semmit sem nyernenk.

sb

magyar_ellenállás 2011.03.21. 09:23:58

@Shadowbull: Mielőtt leállnál velem diskurálni, előbb javaslom, gyakorold az alábbi kifejezéseket:

"igazad van"; "elnézést"; "tényleg, tévedtem".

A kétkamarás parlament nem jelenti a képviselők számának növekedését.

De, ha megbocsátasz, ezt nem egy olyasvalakivel fogom megvitatni, aki külföldről osztja az észt, és magát magyarnak tartva olyanokat képes kérdésként feltenni, hogy "milyen értékei vannak Magyarországnak".

Shadowbull 2011.03.21. 09:27:31

@magyar_ellenállás: Nem is tudnad megvitatni, mert tipikus Jobbikos vagy: nulla ismereted van a valo vilagrol, fogalmad sincs, hogy valojaban mi hogyan mukodik, es hangzatos lozungokon kivul semmit sem tudsz az egvilagon felmutatni.

Ill. egyet fel tudsz mutatni: hogy magyarnak szulettel. Csak azt nem ismerted meg fel, hogy ez nem erdem, csak egy allapot, es semmivel nem vagy jobb (sem rosszab) valakinel, aki nem magyarnak szuletett.

Egyre jobban kezd irritalni a fajtad egyebkent, lassan minden forumot a ti marhasagaitok toltenek meg.

sb

tomi7909 2011.03.21. 09:54:16

@Shadowbull: Őszintén szólva nem tudom, hogy mi volt benne a hülyeség, mert szerintem jó gondolatokat írt. Ha valamit másképp gondolsz esetleg, vagy nála jobban tudod, akkor azt írd le, indokold, meg. Személyeskedni könnyű.

kispestipeti 2011.03.21. 10:34:11

Az én verzióm autó vásárlásra, tartásra:
Igény: városi, síkterepi, rövidtávú, megbízható, biztonságos közlekedés, olcsó költségekkel, minimális bütykölésekkel. Tehát vásárláskor új, alsó kategóriás autó max.7-8 évig, keveset, megkímélve használni, majd tisztes áron eladni, ismét újat venni.
Számszerűsítve pl. az elmúlt 16 évet:
Opel Corsa B 1.2 fapados, 990e Ft volt újonnan(1994)
Költségek: (kb. 8-9e km/év mellett)Első négy-öt évben gondos gazdaként időszerű karbantartás, átvizsgáltatás, olajcsere, 1 vizsga. 6 évesen új akku, hátsó kipufogó dob, fékpofák, új gumik, olajcsere, a 2. vizsga. 8 évesen fékpofák cseréje, olajcsere, a 3.vizsga (kb. 65e km-nél) SEMMILYEN MÁS költségem nem volt az üzemben tartáson kívül! Szerelőt tehát kb. 4X látott a rutinszerű, időszaki vizsgálatoknál. Nyolcévesen meghirdettem eladásra, több vevő jelölt akadt, 750-ért adtam el egy hét alatt! Közben az utód típus már majdnem 2M volt!
Hozzácsaptam az eladott Corsa árához 2M Ft-ot, és vettem egy (majdnem) fapados G Astrát (OK 1.2-est, de Isten bizony elég a reális, napi használathoz) És a Corsánál felsorolt ügyek folytatódnak. Olcsó biztosítás, adó, mindig megy, nem rohad, teljesen megbízható. Értem én, hogy ez nem való élményautózáshoz, egyéb különcködésekhez, de hát nem is arra kell! Álljon rendelkezésre az egyik lehető legolcsóbb fenntarthatóságú, de azért méretében, tömegében nem a legkisebbek közé tartozó autó. Amikor menni kell vele vigyen oda, ahová menni kell. Ennyi. Csak azért írtam mindezt le, hogy lehet így is hozzáállni a gépjárművekhez.(reflektálva a poszt bevezetőjére) Tudom, erről nem lehet semmi izgalmasat írni, de nálam a lényeg, hogy sok-sok éve nincs semmi gondom az autóimmal. Persze, hogy álmodozom olykor másról, jobbról, akár használtan is megszerezve. Reálisan kb. 3M Ft-ot össze is tudnék egy pár év alatt kaparni, amiért már használt kocsi ügyben alaposan válogathatnék, de biztos eljönne egy pont, ahol inkább megbánnám, mint amennyire élvezném egy nívósabb(nak tartott) használtan megvett autó birtoklását. Én így gondolom.

Inner Circle 2011.03.21. 10:54:44

"Aszondja: azért jó a regadó, mert a használtautóknak van ára.

Hát van, csesszék meg! Nálunk minden használt kocsi annyival drágább bármely más országhoz képest, amennyi a regadója lenne."

És ebben az az igazi vicc, hogy a regadó hivatalos indoklása, egyben az adófizetőnek címzett megnyugatás szerint "Nem lehet magasabb, mint a hazai használt autók árába beépült regisztrációs adó összege", vagyis annyit kell fizetni, amennyivel a hazait drágábban adják a külföldinél (mínusz szállítás, költségek stb). És mennyivel fogják drágábban adni a hazait? Hát pont ennyivel. Ha két forint a regadó, akkor két forinttal, ha kétmillió, akkor kétmillióval - és a hatóságnak MINDENKÉPPEN igaza van, hát nem csodálatosan bölcs a mi hatóságunk? :P

Normális vagyok? 2011.03.21. 11:27:51

@Shadowbull: Mivel van több ismereted a világról? Halljuk!

Shadowbull 2011.03.21. 11:47:31

@Normális vagyok? (R'n'R dominatus): na mi az, elobujtak a jobbikos faszagyerekek?

Johettek egyszerre, a fele ugyis a levegoben lesz.

sb

Normális vagyok? 2011.03.21. 11:53:56

@Shadowbull: Írtam én olyat, hogy Jobbikos vagyok, okoska? Kérlek, idézz.
A kérdésemre viszont nem válaszoltál, helyette találgattál, nem jött be, felesleges a pénzedet lottóra pazarolnod.
Bár faszagyerek vagyok, az kétségtelen. :D

Shadowbull 2011.03.21. 11:57:19

@Normális vagyok? (R'n'R dominatus): Nem tettel fel kerdest, hanem kotekednel.

A jobbikos agymosott droid szinvonalat megutod, ugyhogy orulj. (Bar itt irhattam volna barmilyen partot, tokmindegy.)

sb

Normális vagyok? 2011.03.21. 12:23:56

Én nem kötekedem, csak pusztán kíváncsi vagyok, honnan az a nagy tudásod a világról, amivel Te kérkedtél feljebb. Bizonyítsd be tényekkel, hogy ez tényleg így van.

Shadowbull 2011.03.21. 12:29:04

@Normális vagyok? (R'n'R dominatus): Majd ha beidezed azt, ahol kerkedtem a nagy tudasommal a vilagrol, kerlekalasan.

Ajanlom potolni az altalanos iskola alsobb evfolyamain elsajatitando keszsegek potlasat, ugymint erto olvasas, rad fog ferni.

sb

Normális vagyok? 2011.03.21. 12:40:56

Nesze: "mert tipikus Jobbikos vagy: nulla ismereted van a valo vilagrol, fogalmad sincs, hogy valojaban mi hogyan mukodik, es hangzatos lozungokon kivul semmit sem tudsz az egvilagon felmutatni." - itt feltételezed, hogy neked több van mint neki. Én, erre kérdeztem, hogy honnan? Te nem értettél meg.
De hagyjuk, mert ez egy autós blog, és kezd egy kicsit unalmas lenni.

Shadowbull 2011.03.21. 12:46:04

@Normális vagyok? (R'n'R dominatus): aham, es ez nalad egyenlo azzal, hogy en a nagy tudasommal kerkedem.

Jolvan, fontold csak meg azt az erto olvasas potlast.

sb

deepdiver 2011.03.21. 12:58:52

@Shadowbull:

Az általános iskolában te is tanulhattál volna valamit, a kötekedésen kívül, pl azt hogy a 70-es években a az ország területéhez viszonyítva, több, és jobb minőségű mezőgazdasági terményt "állítottunk" elő, mint az USA.
Ergo, az EU-nak szét kellett verni a jó magyar mezőgazdaságot, nehogy konkurencia legyen a Németnek, Olasznak,Franciának stb.

Shadowbull 2011.03.21. 13:02:23

@deepdiver: aham.

es hogyan is verte szet az EU a magyar mezogazdasagot?

Mert ugye tudtommal 2004 majus elsejen leptunk be.

Addigra meg mar regen a padlon volt a mezogazdasag.

szetvertuk azt sajat magunk, nem kellett hozza az EU.

sb

deepdiver 2011.03.21. 13:25:52

@Shadowbull:

"es hogyan is verte szet az EU a magyar mezogazdasagot?"

Egyszerű vagy, mint a barlangrajz, de 2 mondatban igyekszem tálalni a kis magyar valóságot.

Nos 1989-ben az akkori MSZMP-esek biztosították a nyugati"demokráciákat" arról, hogy ha megtarthatják gazdasági, és politikai hatalmukat, vér nélkül véghez viszik az átmenetet, és cserébe fillérekért kiárulják a magyar közvagyont, valamint minden olyan területen leépítik a magyar gazdaságot, ami konkurencia lehetne.
Nos ez sikerült nekik. :-(

Shadowbull 2011.03.21. 13:30:47

@deepdiver: Igazan nem akarlak elkeseriteni, de 89-ben meg kurvara nem volt sehol a (mai) EU.

Igaz az osszeeskuveselmeleteknek nem kell koherenseknek lenniuk a valosaggal, azert osszeeskuveselmeletek.

sb

deepdiver 2011.03.21. 13:39:31

@Shadowbull:

Az EU ötlete már az 50-es években felmerült, és nem kell azt gondolni, csak onnantól származik, miután kihirdették.
A háttérben iszonyatos lobbizás folyt, és az nyert aki erősebb volt.
Mi kicsik, és gyengénk voltunk.

tomi7909 2011.03.21. 13:48:47

@Shadowbull: Van valami különleges oka annak, hogy nem használsz ékezeteket? vagy csak a számítógépes ismereteid nem terjednek ki az egyébként rendkívül bonyolult (irónia) nyelvi eszköztár használatára?

Shadowbull 2011.03.21. 13:53:22

@tomi7909:

2 oka van:

- amikor elkezdtem szamitogepekkel ismerkedni, akkor nem nagyon voltak magyar billentyuzetek, igy ekezet nelkul tanultam meg gyorsan gepelni. Megy ékezettel is, de sokkal lassabban, így nem fárasztom magam vele.

- a gepen amin irok, nem magyar a billenytuzet.

egyeb kerdes?

sb

Revolvo 2011.03.21. 14:48:39

Valaki kibaszhatná már a hőzöngő jobbikosokat az emigráns shadowbullal egyetemben.
Egyik hülyébb mint a másik.

Shadowbull 2011.03.21. 14:52:44

@Revolvo: most ezert regisztraltal egy fikanicket?

sb

AciDuzzu 2011.03.21. 15:11:23

@deepdiver: "az EU-nak szét kellett verni a jó magyar mezőgazdaságot, nehogy konkurencia legyen a Németnek, Olasznak,Franciának"

Elég sok mindenben nem használjuk ki a kvótánkat, szóval a szétverés túlzás, konkurenciának pedig inkább Hollandia és Dánia tekinthető, de hogy jön a képbe PT Balenoja?

magyar_ellenállás 2011.03.21. 17:10:16

Nem kell bántani senkit, sb nagy tudású ember (szerintem), csak másképp van a fejében összerakva pár cucc.

Ha nem mérnöki aggyal gondolkodna, akkor pl. leesett volna neki, hogy, ha jobbikos lennék, egy betűnyit nem lenne érdekemben a mai rendszeren változtatni, hiszen a Jobbik már ott van a kondér mellett.

Se jobbikos, se balikos nem vagyok se én, se azok, akik velem egy csónakban eveznek.

Magyar vagyok, Magyarországon.

SB, ha majd hazalátogatsz, és azt fogod látni az országhatáron, hogy Cigányország vagy Izrael2, hidd el, mi leszünk a legeslegutolsók, akik ugatni fognak ellenük. De amíg "magyar" áll azon a nyüves táblán, hadd ne kelljen már csontig benyalni minden jöttmentnek, akit beevett ide a fene.

magyar_ellenállás 2011.03.21. 17:15:52

@Shadowbull: "Mert ugye tudtommal 2004 majus elsejen leptunk be.

Addigra meg mar regen a padlon volt a mezogazdasag.

szetvertuk azt sajat magunk, nem kellett hozza az EU."

Cskhogy az EU olyanoknak ad támogatást, akik nem kívánnak versenyezni a külföldi gazdákkal, illetve olyan feltételekkel, hogy még véletlenül se tudjunk labdába rúgni a franciákkal, németekkel szemben.
De olyan agyrémek is előfordulnak, hogy hektáronként több százezer forintnyi támogatás igényelhető dohánytermesztésre, közben meg sorra születnek a dohányzásellenes törvények.

magyar_ellenállás 2011.03.21. 17:20:06

@magyar_ellenállás:

Ja, hozzáteszem (bár ehhez nem sok köze van másnak), hogy zsidó és cigány is van a családomban, de ők nagyon jól tudják, hol a helyük, és magyarul beszélnek, "magyarul élnek", magyarul gondolkodnak.

magyar_ellenállás 2011.03.21. 17:22:13

@Normális vagyok? (R'n'R dominatus):
"De hagyjuk, mert ez egy autós blog, és kezd egy kicsit unalmas lenni."

Ha jól emlékszem, a regadó ürügyén kezdődött a beszélgetés, ami, bizony, kőkemény politika. Ha a TC szeretné elkerülni az ilyen konfrontációt, gondolom, a kárpitozott térképzseb hiányának problémáján kezdene csámcsogni.

Kifordított kacagány 2011.03.21. 19:06:47

@magyar_ellenállás: maradjunk annyiban, hogy demokratikus eszközökkel már nem lehet érdemi változást elérni, mert ugye az eszközöket azok gyártják és veszik ki a kezünkből, akiket el szeretnél távolítani ettől a lehetőségtől. nekem majd akkor szóljatok, ha menni kell felgyújtani az ország házát, hogy benn égjen az összes kis geci, akárhánykamarástól.

gájás68 2011.03.21. 20:06:38

Kedves barátaim!
Nem veszitek észre,hogy a kis "párbeszédetek" pontos leképezése a mai(és a mindenkori) magyar valóságnak? Hát nem mindnyájunkat súlyt a regadó meg a többi szemét sarc? Ez az óriási gond kis hazánkban,hogy egymással acsarkodunk egy kis nézet különbség miatt,ahelyett hogy összefognánk és talán közösen többre vinnénk!SB barátom,ha szerinted hülyeségeket hordtam össze,cáfolj meg és meghajlok az érveid előtt.Én legalábbis így látom a helyzetet de ha neked vannak értelmesebb gondolataid a kialakult állapotokról akkor ne kímélj és oszd meg velünk is reményteli álmaid,hátha jobb kedvre derülünk!

Shadowbull 2011.03.21. 22:16:00

@gájás68: Itt van egy kis olvasmany a KAP-rol:

hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%B6s_agr%C3%A1rpolitika

"Azt senki nem mondta,hogy majd ide telepítik az összes Ny.i termelést"

Nem telepitettek ide az egesz termelest, barcsak ugy lenne!

" és "szaré-hugyé" fogunk dolgozni a Ny-i kollégáink helyett!"

Majd nezd meg mennyit fizet mondjuk egy Audi Gyorben.

"Ti. a multi cégek a K.európai gyarmatokon beszedett extra nyereségből finanszírozzák az anyacégek otthoni kiadásait.Pl. bérek"

Nincs olyan ceg, amelyik hosszutavon igy mukodni tudna. Nincs is igy. Az persze lehet, hogy bizonyos beveteleket Magyarorszagon mutatnak ki, mert kevesebb az ado. Hulyek lennenek nem igy tenni, es ez nekunk is jo.

"hosszú távon ez kész öngyilkosság egy ország gazdaságának!"

Miert lenne mar ez ongyilkossag? Hosszu tavon ez az egyik kilabolasi lehetoseg a keves lehetseges es mukodo kozul. A gazdag magyar nepmesekincs, me ga busojaras, meg a porkolt nem huz ki bennunket a szarbol.

" a multiknál lecsapódott extra haszon nem Magyarországon lesz visszaforgatva a gazdaságba hanem a részvényesek ki-ki a saját "felségterületén" költi majd el!"

Mi kozod van a magancegek nyeresegehez? Elarulom: semmi. Ha egy magyar cegtulajdonos Porsche Cayenne-t vesz, es egy evben ketszer repul Kubaba szivart venni, az is ugyanugy kiviszi az orszagbol a nyereseget, es ahhoz sincsen semmi kozod az egvilagon.

A munkaberek kialakulasarol meg mar eleg sokan irtunk eleg sokszor, de mindig van egy kosza kommentelo, aki azt varna, hogy Magyaroszagon nyugati berek legyenek. Erdekes, nyugati arakat nem kovetel senki....

Szoval egy mondatod sem volt, ami nemileg legalabb kozelitette volna a valosagot.

"Hát nem mindnyájunkat súlyt a regadó meg a többi szemét sarc? "

De igen. A masik oldalon meg persze kovetelitek hogy legyen nagyobb a tanarak fizetese, a nyugdijak, legyen modern korhaz, ovoda, es lehetoleg mindez ingyen. De az allam mondjon le ca. evi 60 milliard forintrol (lehet a valsag miatt most joval kevesebb, de azert nem apropenz).

En egyebkent nem acsarkodom, el vagy tajolva, azt sem tudom ki vagy, nem is erdekel, en csak arra reagaltam, amit beirtal.

sb

Shadowbull 2011.03.21. 22:18:16

@magyar_ellenállás: Rengeteg visszassag van a KAP-ban, en szivem szerint megszuntetnem az egeszet, de attol meg az nem igaz, hogy direkt a magyar mezogazdasag kinyirasa lenne a cel.

A magyar gazdak jelenleg eleg jo penzeket kapnak az EUtol.

Par ev mulva pont annyit fognak kapni, mint a nyugatiak.

Ha addig meg nem szunik az egesz, persze, de az csak jo lenne Magyarorszagnak.

sb

butschq 2011.03.21. 22:46:59

ö nyáron szedem a meggyet, amit a felvásárló 50ftot ad kilójáért, majd egy hűtőházas dicsekszik, hogy a német megveszi 900 ftért... az ósönben meg tecskóban meg vesszük a made in ojrót... tényleg jó az únió...

gájás68 2011.03.21. 22:51:35

@Shadowbull: Nem tudom,hogy te Europa mely szegletében élsz és tevékenykedsz,de élek a gyanúperrel,hogy nem Magyarországon.Tudod itt nálunk gennyesre keresik magukat az opel,suzuki,audi,lidl,auchan.tesco,penny,metro,aldi,e-on,pannon,t-mobil,vodafon,etc. multi cégek alkalmazottai.Virágos jókedvükben nem tudják mire költeni azt a rengeteg fizetésüket és unalmukban nagyon alacsony kamatozású és rendkívül előnyös feltételekkel felvett svájci-frank hitelüket törlesztgetik.A dúsgazdag kulákok meg alig tudják kielégíteni a ny.europai vevők igényeit,nem beszélve a kínai fokhagyma piacon elért fergeteges sikereikről. Hát nagyon dióhéjban ennyit a fényes jövőnkről,mert"nekünk bejött az eu.és jól megszedtük magunkat a hazánkba telepedett multikon"!Hol élsz kedves barátom? Ja és még nem beszéltem arról a remek regadóról ami külön főnyeremény!

butschq 2011.03.21. 22:53:02

ja meg mikor beléptünk, jöttek a különböző hatóságok a szeszfőzdébe, hogy lényegében semmi sem felel meg az úniós előirásnak alakítsuk át. Mer az únio azt mondja...ők tudják, igaz addig is gond nélkül ment minden... egy előnye van, diplomaszerzés után mehetünk burkolni németbe:)

Krisi 2011.03.21. 23:04:19

motoroknál pont ugyanez van. a külföldről behozott szépségek ugyanannyit érnek regadó után mint az itthon élő márkapajtásaik.
szopó.

ennyi pénzből én tavaly ősszel egy tízéves Escort vettem, ugyanígy ehhatosat, és ugyanennyi lett a végösszeg. azzal a különbséggel, hogy utána nem töltöttem napokat ocsmányirodában, csak átíratni kellett meg a kötelező szervizelés éskész. pár tízezer forint spórolás miatt nekem nem érné meg az a rengeteg ráfordított idő, ennél nekem sokkal többet ér, hogy nem kell faszságokra időt pazarolni.

a kocsit meg hajtsátok egészséggel!
(tényleg PappTibi, új bicikli van már az ellopott helyett? múltkor még nem volt :)

Shadowbull 2011.03.21. 23:06:15

@gájás68: Jo lenne ha nem keverned a termelo ipari multikat, es a kereskedelmi multikat.

Egyebkent konkretan 7 evig dolgoztam az Audiban Gyorben, es jelenleg is aktivak a kapcsolataim ott.

A magyar atlagot jelenosen meghalado fizeteseket ad az Audi, egy sori betanitott munkas is kereshet akar 250-300 bruttot, persze muszakpotlekokkal, egyeb juttatasokkal egyutt, nehany ev tapasztalattal.

Egy beosztott mernok pedig akar 5-600e bruttot is megkereshet, teljesen szabalyosan az utolso fillerig leadozva, legalisan.

Tobb ismerosom van egyeb multicegeknel, szinten nagyon jol keresnek magyar viszonylatban.

De az Audi elonye nem ez, hanem egyeb mas elonyei vannak, de ezt is mar kismillioszor elmondtam.

A fokhagymas zagyvasagra meg hadd ne reagaljak.

sb

Krisi 2011.03.21. 23:09:35

regisztrációs adónak meg a kurva anyját. igaz, hogy így többet és a használt autóm, de mire megyek vele, ha a következő használt autóm amit venni akarok szintén drágább? ezért hülyeség ez az okoskodás, mert mi a jobb: ha ér az autóm 500ezret de a nekem teccő motor is 500-at ér, vagy ha ér a kocsim 400-at, és álmaim motorja is 400-ba kerül?
nyilván az utóbbi, mert így kevesebb pénzem áll ingóságban, magyarul több lé marad piálni :)

Krisi 2011.03.21. 23:19:09

@Shadowbull: nem szándékozom belefolyni az eszmecserétekbe (pedig lám, mégis ezt teszem), de ez így elég píárszagú, marketinges mentalitású hozzászólás lett bruttó bérekkel és a bűvös "AKÁR még ...-t is keresHET" szófordulatokkal, ez már majdnem olyan mint amikor leközlik, hogy a cégen belül az átlagkereslet 300 bruttó, ami valójában azt jelenti hogy a főnök keres nettó másfelet, a többiek meg minimálbéren vannak. szóval tényleg annyi az átlagkereslet, de nem jelent lófaszt se a valóságban :)

Shadowbull 2011.03.21. 23:45:28

@Krisi: semmi piarszagu nem volt benne, a sajat tapasztalataimat irtam le.

Igen, nem mindenki keres annyit, de ugye nem is kene mindenkinek ugyanannyit keresni?

A szocializmusnak mar tobb mint 20 eve vege.

sb

Banaúr 2011.03.22. 09:02:53

@McK: Annyira elmésen írsz és olyan okos dolgokat,hogy muszáj vagyok megkérdezni,nem valami professzor vagy? Szar a téma mégis elolvasod és kommentelni sem vagy lusta. Lehet mégis érdekelt csak nem tudsz információt értékelni?
Sok első használt-autó vásárlásnál hasznos lehet az iromány. Mert van 200 ezrem és annyiért keresek verdát,csak mikor megvan esik le a tantusz,hogy hoppá erre költeni is kell,meg ilyen-olyan költségek vannak.

Krisi 2011.03.22. 09:04:49

@Shadowbull: nanáhogy nem keres ugyanannyit a sori dolgozó mint a manáger, ez tiszta sor, nincs is vele semmi bajom.
nekem az nem szokott tecceni, amikor közli a HR hogy itt mindenki milyen jól keres mert ennyi és annyi az átlagkereset, meg hogy mennyit LEHET keresni. slusszpoén hogy bruttóban, ami ráadásul nem jelent semmit se, mindenkinek az számít hogy mennyit kap nettóban, abból lehet kiindulni (legalábbis nekem:)

Shadowbull 2011.03.22. 09:08:35

@Krisi: Gondolom azert a nettofizetesed kiszalomasa annyira nem lehet nagy problema :)

www.nettober.hu/

sb

Krisi 2011.03.22. 13:22:50

@Shadowbull: na igen, és mi hangzik jobban: a bruttó 300 000, vagy a nettó 186 000?

nem véletlenül szoktak mindenhol bruttó fizetésekkel dobálózni, az sokkal szebben hangzik :)

Shadowbull 2011.03.22. 13:26:23

@Krisi: Azert szoktak bruttofizetest mondani, mert a netto nem mindenkinek ugyanannyi.

sb

Kifordított kacagány 2011.03.22. 15:23:59

@Shadowbull: azért pár dologban nincs igazad. elsőnek mindjárt abban, hogy nem kellenek a nyugati árak. sajnos már ott tartunk, hogy kellenek, mert a legtöbb dolog ugyanannyiba, vagy több kerül itthon, mint tőlünk nyugatabbra. aztán van olyan is ami sokkal többe, pl az autózás.
abban is tévedsz, hogy a kedvező adózás miatt igyekeznek a multik itt realizálni a hasznot. ha ez így lenne, akkor nem épülne a szomszédos országokban külön iparág arra, hogy a magyar vállalkozások kint üzemelhessenek. persze a multik számos kedvezményt is kapnak, azt ki is használják, de attól még nem magyarország lesz számukra az adóparadicsom.
abban sincs igazad, hogy ingyen szeretnénk normális orvosi ellátást és hasonlókat. elég keményen adózunk azért, hogy így legyen. sajnos az amit adózunk az nem erre megy. eddig a megszorítások csak az adófizetőket érintették, a politikusokat és a bürokratikus gépezetüket még egyszer sem. pedig azon is meg lehetne ám spórolni azt a 60 milliárdot. nem is lenne túl nehéz, csak egyszerűbbé kellene tenni néhány túlbonyolított, felesleges dolgot. pl az átírásokat, a műszaki vizsgákat, hogy csak az autózásnál maradjunk. sajnos eddig még senkinek nem jutott eszébe, hogy a költségeket is kell csökkenteni, nem csak a bevételeket növelni mindenáron.

McK (törölt) 2011.03.22. 22:00:35

@Banaúr: Mufti. De. Az vagyok.
Ugye nem baj?
Ugye az se,hogy van véleményem,ebben az esetben pl igen negatívvéleményem.
Ugyanis anno,a vásárláskor leírtam,hogy ez egy 500 ezres autó lesz,ami simán kipengethető lett volna egy szopóroller nélkül is.
Üdv.
süti beállítások módosítása